Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Allochtoon voortaan Amsterdamse rotjongen

Meki zegt: Praat geen peop!Onder het motto: verbied een woord en het probleem bestaat niet meer heeft de Amsterdamse politiek het plan opgevat het woord ALLOCHTOON te schrappen uit de Nederlandse taal. Wanneer het aan de PvdA ligt mag het woord ALLOCHTOON straks niet meer opduiken in welk gemeentelijk stuk dan ook. Het begrip ALLOCHTOON leidt namelijk tot discriminatie en daarom moet het maar eens afgelopen zijn met die stigmatiserende, tendentieuze en buitengewoon kwetsende betiteling. 'Relletjes in West? Dat zijn dus voortaan Amsterdamse rotjongens. Kopje thee iemand? Zeiden wij thee? Sorry. We bedoelen heet water met daarin wat camelia sinensis. Of beledigen we nu weer de Chinezen? Of SURINAMERS?

Reaguursels

Inloggen

In den Haag is het woord 'allochtoon' al een tijdje geschrapt door toedoen van een slinkse Surinamer ( behalve in combinatie met dat van 'soepsidie' uiteraard)
Dat eens zo mooie Zweden ( Heb jij daar gewoond Poktor?):
www.youtube.com/watch?v=CXAlNN6H7u8
In Noorwegen is nou een immigrantenpartij opgericht door ene Mohan Singh Varma...
Ik neem wel de wijk naar Siberië en word eskimo, ben ik eindelijk een minderheid, die wel wordt gerespecteerd. Moewaha.
Ik wil dus wel gratis CV in mijn iglo!

Deense Postbode | 05-09-06 | 07:41

Het woord ALLOCHTOON verdwijnt en het woord AUTOCHTOON wordt vervangen door het woord KAFIR.
Wat zei Al Gore ook alweer op tv afgelopen avond.
De zeespiegel gaat zes meter stijgen.
Liever vandaag dan morgen.

wachtmeester de bruy | 05-09-06 | 06:55

@Hakbarrr 04-09-06 @ 13:30: Inderdaad, NL is ziek en het volk wat hier woont is doodziek tussen de oren. Dat krijg je ervan, als je 30 jaar lang al het vuilnis van Europa en ver daarbuiten naar binnen haalt! Dat zijn nou niet bepaald de meest ontwikkelde types, nee...
Zweden is al naar de klote maar goddank valt het in Finland nog mee, daar zitten er nog maar een handjevol. Kunnen we daarnaartoe nog uitwijken als het hier echt een tiefusbende wordt zodra de nieuwe josti's in de regering zijn aangesteld. Kwestie van tijd, dan is het zover.

poktor | 05-09-06 | 03:29

Ongezien de tiefus en een dozijn neqschoten voor de PVDA!
Dit is een van de ergste vormen van monddood maken van het volk die ik ooit heb gezien! Censuur van het zuiverste soort, waardoor ik onwillekeurig toch het idee heb, dat de PVDAllochtonen JUIST met dit soort controversiële onderwerpen op de proppen komt, om zo via de rel die hierdoor ontstaat (daar rekenen ze op), EXTRAGRATIS publiciteit te genereren. Uitgekookt hoor!
De lezer annex reaguurder hier doet er derhalve verstandig aan, om de plannen van de PVDAllochtonen van een half jaar geleden te pakken: daar staat hun WERKELIJKE agenda in, wat je nu hoort en ziet, is enkel VERKIEZINGSRETORIEK!

poktor | 05-09-06 | 03:17

De grote non-discussie van de PvdA

Wist de grootste sociaal-democratische denkster sinds decennia en thans opperhoofd van de PvdA fractie in 020, mevrouw Manon van der Garde, pas geleden nog vriend en vijand te verbazen met een magistraal plan om door middel van een bierviltje geweld tegen hulpverleners tegen te gaan, vandaag heeft deze wat wereldvreemde en mensenschuwe politica zichzelf overtroffen door een nog veel genialer plan. Mevrouw van der Garde heeft in al haar socialistische ijver weer een oud plan, dat al twintig keer de koelkast in en uit is gehaald nieuw leven ingeblazen. Om de problemen rond allochtonen in Amsterdam in één keer op te lossen moeten uit alle ambtelijke stukken het woord “allochtoon” geschrapt worden. Zo worden Marokkaanse raddraaiers uit Amsterdam West ineens Amsterdamse rotjochies, aldus Van der Garde. Dit plan valt in de categorie: Willen we minder criminaliteit dan schaffen we gewoon het wetboek van Strafrecht af. Zelfs GroenLinks heeft zo haar bedenkingen bij deze non-discussie.

Mevrouw Van der Garde is stellig van mening dat door het schrappen van het woord “allochtoon” alle problemen rond de integratie van allochtonen zijn verdwenen. Als mevrouw Van der Garde consequent is dan moet ze dus ook alle subsidies aan allochtone organisaties of organisaties die langs etnische of religieuze lijn zijn georganiseerd stopzetten. We zijn toch immers allemaal Amsterdammers. Laten we verder redeneren; We zouden het woord “racist” of “discriminatie” ook kunnen schrappen, dan kunnen alle goed gesubsidieerde anti-discriminatiebureaus wel opgedoekt worden. Dat scheelt weer wat centen. Er is toch niks mooiers dan een stad zonder racisten en discriminatie.

Ik vrees dat mevrouw Van der Garde, met behulp van de PvdA huisjournalist bij het Parool, Marcel Wiegman, wederom niet begrijpt waar het allemaal werkelijk om draait en dat het mijn inziens nog heel lang gaat duren voordat met bij de PvdA inziet dat electoraal gezien impopulaire maatregelen, zoals een allochtonenstop, nodig zijn om de balans tussen diverse bevolkingsgroepen in Amsterdam te herstellen, waarbij de moderne westerse cultuur met al haar kernwaarden de dominante cultuur behoort te zijn. Het schrappen van het woord “allochtoon” lost geen enkele probleem op en is daarom een non-discussie.

Bron: www.forza-nederland.nl

hetwordniets | 05-09-06 | 01:16

@veest van pim 04-09-06 @ 23:41
BS, dan zou ik (als ik iets zou uitvreten wat in de media komt) een Utrechtse... lees verder mijn post van 20:23 ... zijn.

Dömper | 05-09-06 | 00:00

Kan de Pvda dan ook iets aan het stigmatiseren van polen doen??
Want bij hun delicten word de afkomst nog wel gewoon vermeld.

www.google.nl/search?hl=nl&q=polen...

Haloef | 04-09-06 | 23:48

Wat poppermotje 04-09-06 @ 15:09 zegt.

veest van pim | 04-09-06 | 23:41

Probeer 'mens' eens.
(E & R Zuidervelt-Nieman)

veest van pim | 04-09-06 | 23:32

Ze hebben ook nix beters te doen daar in Den Haag. Allochtoon hebben ze zelf bedacht en nu willen ze t schrappen. Gewoon TRIEST

miertje83 | 04-09-06 | 23:14

Een plaatselijke politicus (van een niet nader te noemen partij omdat het de SP was) haalde in een debat het woord 'medelander' (komt allen tesahamen, allejezus wat een kudtwoord) naar voren... tja, je moet wat met al die overheidscenten. Hebben we net een hele zut woorden kunnen schrappen omdat allochtoon een perfect passend allesoverkoepelend alternatief was (ik noem: pyromaan, kleptomaan etc), komt de Partij van de Armen hier weer mee... tssk... ga je schamen

Cloggy3 | 04-09-06 | 22:54

van de kraats 04-09-06 @ 22:01

Gogo, vdK!

bottehond | 04-09-06 | 22:30

Zolang we in Nederland nog een uitzondering voor religies maken, komen we niet verder.

Dömper | 04-09-06 | 22:24

Jongens in gods, boedhas. of waar je ook ingeloofd voor mij part jezelf verdedig de menings uiting de "opmerking godsdienst is een persoonlijke zaak daar moet je het niet over hebben "'is hoe goed ook bedoeld,
al een stap naar inperking van meningsuiting.
In nederland MAG je het overal over hebben.
Jarenlang mochr je het over bepaalde dingen niet hebben
maak nu niet weer die fout
Dat er idioten hier niet mee om kunnen gaan is niet ons probleem
Maar als we weer in die fout vervallen winnen de idioten!!!!
TT dat wil jij toch ook niet?

van de kraats | 04-09-06 | 22:18

@TT 04-09-06 @ 21:23

Ik bezocht de lagere school tot 1981 en kan me niet herinneren dat levensovertuiging of afkomst een item was. In het dorpse katholieke Brabant hier was ik een vreemde eend in de bijt omdat ik als een van de weinigen geen communie deed. Die andere jongen was 'Surinamer'. Er vielen hier en daar opmerkingen over op het schoolplein, dat we -my ass- niet in de hemel zouden komen, maar dat was het. We deden gewoon mee met alle lesprogramma's, excursies, rituelen en feestjes. We werden op school zelfs niet overgeslagen met cadeautjes. Warme herinneringen heb ik eraan, iets dat ik ieder kind zou gunnen..

Wat Islam was moest je opzoeken in een encyclopedie, of in de zesde vragen aan dat ene aardige jochie in de vierde die Mohammed heette. Nog steeds een toffe vent overigens, werkt bij de politie in de regio Rotterdam/Rijndinges en weet bepaalde raddraaiers in hun eigen taal aan te spreken, iets wat naar zijn zeggen respect afdwingt.

Wat onderwijs betreft krijg ik het idee dat Islam een soort norm aan het worden is, of mensen het nu menen of niet. Het is verdorie alsof er een bak eieren ligt waar je op je tenen langs moet lopen. Ik vind het niet raar dat mensen hun kinderen naar een 'witte school' willen sturen. Je wilt geen gezeik. Wij zijn indertijd (1975) verhuisd omdat er in de buurt mensen zaten die bijzonder vervelend konden doen. Tokkies zoals je nu zou zeggen, grof en gewelddadig tuig. Daarnaast hadden we buren van een 'stereotype' Turkse familie. Kinderen die het huis kwamen binnenlopen en dingen meenamen, in een naieve tijd waarbij alleen de voordeur op slot zat. Zoals bij zoveel mensen.

Tegenwoordig ken ik behoorlijk wat moslims uit allerlei windstreken, maar dat zijn normale mensen. Ze beleiden hun geloof zoals die katholieken van vroeger. Er is kennelijk een structureel probleem waarbij het beestje niet bij de naam genoemd mag worden. Of zo. Politiek identificeert m.i. mensen veel te veel naar religie c.q. afkomst. Pappen en nathouden, hopen dat het goedkomet, consessies doen. Ik zou zeggen, aanpakken die hap. Maar misschien zaten we er in 1975 al langs.

Nederland is een mooi land waar plaats is voor iedereen. Mits. En zo gek is die 'mits' niet. Anders vertrekt men maar weer snel. Ik ben geen jongere meer, maar ook geen bejaarde die met weemoed terug moet denken aan een tijd. De problemen zoals je schetst staan niet op zich en zijn iets van de afgelopen pakweg 20 jaar. Toen iets een norm begon te worden. Kennelijk.

Repperdeklepklepklep | 04-09-06 | 22:18

TT lutser vrijheid van menings uiting weleens van gehoord?
als ik jouw post goed begrijp moeten we bepaalde dingen maar voor ons houden .om de lieve vrede, je bent voorgedragen voor de dhimmy van de de
dag

van de kraats | 04-09-06 | 22:01

kunnen we de afkorting pvda niet afschaffen
ik denk dat een hoop nederlanders hier ook negatieve gevoelens
bij krijgen

van de kraats | 04-09-06 | 21:56

TT 04-09-06 @ 21:36

Zou je er niet beter aan doen op gepaste wijze je kokosnoot dicht te nagelen?

bottehond | 04-09-06 | 21:55

Chiant 04-09-06 @ 21:21

Nee hoor.

bottehond | 04-09-06 | 21:54

Om subsidie te krijgen moeten scholen aan bepaalde eisen voldoen en dus ook bepaalde vakken geven. Kwam je vroeger weg met wat bijbelverhalen en een kerst-stal, nu moet het allemaal in een modern jasje en worden alle geloven een keer besproken. De idee is goed: iets leren over ieder geloof en dan ook respect kunnen opbrengen voor de verschillen, misschien overeenkomsten zien en dan vrolijk verder leven. Maar in dit geval, ik zeg dus niet dat het overal gebeurt, pakte het verkeerd uit.

Lizart777 | 04-09-06 | 21:41

@ Lizart

Dat bedoel ik nou. Waarom is godsdienst uberhaupt een vak op een basisschool? Wat is nou het belang dat ik weet dat jij gelooft in allah, god, torah, koran, bijbel, shiva, enz. Stoppen daarmee. Religie is iets persoonlijks.

TT | 04-09-06 | 21:36

TT 04-09-06 @ 21:23
Ons gezin (inmiddels gescheiden gezin) heeft zich nooit geprofileerd als Joods. De ellende is begonnen toen op de basisschool tijdens het vak godsdienst werd gevraagd wie er allemaal katholiek, mohammedaan, protestant e.d. waren. Mijn zoon heeft toen gezegd dat hij Joods was(moet kunnen toch in onnze mooie diverse samenleving?) en vanaf dat moment is de ellende begonnen. Dus ga mij nou niet in de schoenen schuiven dat ik me als Joods slachtoffer loop te gedragen!
Vanaf het moment dat bekend was dat hij van Joodse komaf was zijn de treiterijen begonnen. Dus ga jij nou maar fijn boeken lezen.

Lizart777 | 04-09-06 | 21:31

@ schaamstreek

Je reageert op een totaal niet terzake doende wijze. Hoezo mijn mening? Kun je ergens inhoudelijk worden?

TT | 04-09-06 | 21:28

Lizart777 04-09-06 @ 21:08
Dat is inderdaad een kloteverhaal.
Maar laat je niet afschrikken door andere verhalen, en stap op de vaders van die jochies af. Regel wel de nodige verdekt opgestelde back-up. Desnoods met een filmend mobieltje met het telnummer 112 in de aanslag.

MAXIMO | 04-09-06 | 21:27

@TRS 04-09-06 @ 13:47

Meki is tegenwoordig superwoedend op Fok. Dat vergt uiteraard een hoop energie. Voor Google Video produceert hij exclusief filmpjes, o.a. als undercover politie. Verder doet hij iets met een hamster.

Repperdeklepklepklep | 04-09-06 | 21:24

Stop toch gewoon eens met die kudt religies van jullie. Stelletje mongeaule. Ik ben joods en wordt bedreigd, ik ben moslim voel me achtergesteld, ik ben christen en wil niemand anders aan een kruis zien. Ik wil helemaal niets te maken hebben met jullie hobby. Lees een boek en ga slapen.

TT | 04-09-06 | 21:23

@bottehond
Steve Stevaert heeft gelijk...

Chiant | 04-09-06 | 21:21

Lizart777 04-09-06 @ 21:08

Het probleem zit veel en veel dieper dan menigeen zich wenst wijs te maken. Ik leef met je mee en geneer me er voor dat het in Nederland niet veilig meer is voor Joden, omdat wij zij nodig de meceanas van de aardkloot uit wilden hangen.
BTW: Jurgen Raiman schijnt een keer een uitzending afgebroken te hebben omdat een zooirje marokkanen "boeh" ging roepen tijdens een interview met albert verlinde waarbij deze refereerde aan zijn "vriend"..... Het wordt tijd voor een grootscheeps beschavingsoffensief.

bottehond | 04-09-06 | 21:14

@MAXIMO 04-09-06 @ 21:09
Ja, foei! Wil je dat nooit meer doen ;-)

Dömper | 04-09-06 | 21:13

@de honden blaffen... 04-09-06 @ 20:50
Koerden zitten toch ook in Irak, hoe noem je die dan?
BergIrakezen?
@schaamstreek
Waarom? Omdat ik het met Domper eens ben? :)
In het land der blinden is éénoog koning.

MAXIMO | 04-09-06 | 21:09

Op zich is het je niet willen aanpassen aan de westerse mores geen probleem. Maar dat er mensen zijn die hun niet-westerse mores door de strotten van anderen willen duwen, daar heb ik wel een probleem mee.
Mijn dochter van 12 een hoer noemen, mijn zoon van 14 bedreigen: "Jij bent een Jood, ik ga jouw keel doorsnijden, wacht maar op een dag sta ik achter je."
Mijn dochter ergens opwachten en roepen: "jij bent een Joodse hoer". Mijn zoon die zijn zusje niet durfde te verdedigen want hij was bang dat hij "eerwraak" zou uitlokken en hij durfde niet te slapen want die gasten weten waar hij woont.
Die jongen ging helemaal uit zijn dak toen ik voorstelde met de ouders te gaan praten. Dat had een vader van een vriendje van hem namelijk al eens geprobeerd, toevallig ook Joods, nadat zijn zoon helemaal de touwtering was geslagen. Vader kreeg meteen klappen toen hij kwam uitleggen waarom hij aan de deur kwam. Politie wuifde het weg als een "onenigheid" want de straat stond ineens helemaal vol en de meneren agent vonden dat "meneer beter naar zijn eigen huis kon gaan dan zou de wijkagent later wel even langskomen." Wijkagent moet nog komen, klacht tegen de politie heeft niets opgeleverd.
Dat vind ik erg: dat je het gesprek wel wilt aangaan maar dat er mensen zijn die je niet eens willen laten praten. dan maakt het me geen ene mallemoer uit hoe ze wel of niet genoemd willen worden maar het is wel super a-sociaal racistisch tuig!

Lizart777 | 04-09-06 | 21:08

@TT 04-09-06 @ 20:50
'k Weet het niet hoor maar volgens mij is m'n post duidelijk, wat moet ik er aan toevoegen volgens jou? Btw, ies mijn mening, hoeft de jouwe niet te zijn.

schaamstreek | 04-09-06 | 20:54

MAXIMO 04-09-06 @ 20:45:Dat zijn toch bergturken?

de honden blaffen... | 04-09-06 | 20:50

schaamstreek 04-09-06 @ 20:43

Come on schaamstreek. Over het hoe en waarom kun je lang lullen. Maar wat je eigenlijk zegt is dat wat jij onder allochtonen verstaat bestaat uit mensen die zich niet kunnen aanpassen (aan de westerse mores). Dat zegt toch genoeg? Benoem het dan.

TT | 04-09-06 | 20:50

@MAXIMO 04-09-06 @ 20:45
"Dömper 04-09-06 @ 20:40
Daar ben ik het helemaal mee eens.
Biertje?"
Leuk, maar je verliest de realiteit uit ogen!

schaamstreek | 04-09-06 | 20:49

@MAXIMO 04-09-06 @ 20:45
Lekker. *plop* Proost.

Dömper | 04-09-06 | 20:48

Dömper 04-09-06 @ 20:40
Daar ben ik het helemaal mee eens.
Biertje?
@de honden blaffen...
Nee, maar je nakomelingen wel. Tenzij ze zich voor een onafhankelijk Koerdistan met de Koerden identificeren.

MAXIMO | 04-09-06 | 20:45

@TT 04-09-06 @ 20:34
Het is overall duidelijk dat het woord "allochtoon" een stigmatiserende werking op jou heeft, waarom is dat woord toch de wereld in geholpen? Wie of wat wil zich nou blijven onderscheiden van de (westerse) huidige maatschappij? Wie of wat blijft er nou in het "verdom-hoekje" zitten en wijgerd enige vorm van aanpassingsvermogen/integratie maar dan ook naar volledig Westerse maatstaven?

schaamstreek | 04-09-06 | 20:43

MAXIMO 04-09-06 @ 20:37:Als ik Nederlander,de Turkse nationaliteit zou bezitten(zoals jij dat uitdrukt)ben ik nog steeds geen Turk

de honden blaffen... | 04-09-06 | 20:41

@MAXIMO 04-09-06 @ 20:37
Diescriminassi, moet ik me wel aanpassen!
Ok, een beetje flauw, maar ik vind dat mensen niet zo prat moeten gaan op hun afkomst. Dat geldt voor zowel alloch- als autochtonen.

Dömper | 04-09-06 | 20:40

schaamstreek 04-09-06 @ 20:32

Dat getuigt van voldoende cynisme.

TT | 04-09-06 | 20:38

@Dömper
Mooi toch, tenminste een hele mond vol.
Maar je kunt het ook gewoon kort houden door jezelf gewoon Nederlander te benoemen, die nationaliteit bezit je immers.
@schaamstreek
Sorry gab, vond je reactie dan ook een beetje flauw, vandaar mijn flauwe reactie, net zo flauw als deze zeg maar...
Zullen we maar opnieuw beginnen dan? Nee hé? Da's ook weer zo flauw.

MAXIMO | 04-09-06 | 20:37

@diepnek

Het gaat niet om het ontkennen van een probleem. Het gaat om juist benoemen wat er zich afspeelt. Dat zou jou juist moeten bemoedigen. Ben eerlijk en zeg dat jij ook niets kunt met het woord allochtoon. Je hebt beelden in je hoofd die daarbij passen. Zoals criminaliteit ed. Zeg oprecht dat alle Belgen, Luxemburgers, Duitsers, Amerikanen en zelfs Fransen allochtoon zijn. Dat past niet in je hoofd want daar ga je lekker op vakantie.

TT | 04-09-06 | 20:34

Ik heb puberkids die steeds met vernieuwende uitdrukkingen komen. Pm vele van deze uitdrukkingen moet ik erg lachen en die gebruik ik ook gewoon omdat alleen een klein groepje weet wat we er mee bedoelen en daarbuiten begrijpt niemand waar je het over hebt. Ik heb niemand nodig die mij vertelt welke woorden ik wel of niet mag bezigen zeker geen krananhanger

Lizart777 | 04-09-06 | 20:34

@TT 04-09-06 @ 20:23
Ik speel het niet op de man, we praten hier over hele groeperingen. Jij kunt je beste beentje voor zetten maar je zult altijd kind van de rekening blijven omdat de goegemeente het verdomd om zich aan te passen aan de Westerse levenstandaard. Pech voor jou.

schaamstreek | 04-09-06 | 20:32

Dat inzicht is schijnbaar nog niet doorgedrongen tot diegenen die dit soort voorstellen doen.

de honden blaffen... | 04-09-06 | 20:30

@MAXIMO 04-09-06 @ 20:19
Sorry, sorry, was even met te veel dingen tegelijk bezig maar je begrijpt toch echt wel wat ik bedoelde met mijn post? Laten we elkaar nou geen mietje noemen.

schaamstreek | 04-09-06 | 20:28

Om het probleem niet te erkennen verbied je toch het woord dat naar het probleem verwijst.

Laat de PvdA het land maar (opnieuw) naar de klote helpen.
Zijn ze goed in.

diepnek | 04-09-06 | 20:27

@MAXIMO 04-09-06 @ 20:19
Bij deze zijn wij uitgelult, maar laat je je tevens aardig in je achterste kijken omdat je een zeer zwak terug reaguurd. Ok, mag.

schaamstreek | 04-09-06 | 20:25

BOEF !!!
De gevangenis in Nederland zit vol met allochtonen !! we kunnen dus beter zeggen, de gevangenis zit vol boeven!!

Johannes Gerbrand | 04-09-06 | 20:24

@ schaamstreek
Wat bedoelt u? Welke taak? Welke bekende afwachtende houding?

TT | 04-09-06 | 20:23

de honden blaffen... 04-09-06 @ 20:16

Noem het voortschrijdend inzicht. De keuze voor het ont-identificeren van mensen is verbonden met ons schuldgevoel over het stigmatiseren en selecteren uit WW2. Kort door de bocht maar zit wel diep.

TT | 04-09-06 | 20:22

@TT 04-09-06 @ 20:17
Ligt daar ook niet een taak voor jezelf, aub niet zo'n bekende afwachtende houding aannemen!

schaamstreek | 04-09-06 | 20:20

@Domper
Allebei. Zolang dat nodig is.
schaamstreek 04-09-06 @ 20:07
Degene waar jij het over hebt zijn de taal net zo machtig als elke andere Breezah of Tokkie.
Dat zou niet de maatstaf moeten zijn.
@TM
Daar heb je op zich gelijk in, respect is helemaal uitgehold, maar het zou m.i. verhelderend werken als men gewoon duidelijker alles benoemt.
Nu wordt alles op één hoop gesmeten en gebruikt men zelfs het woord allochtoon waar het volgens de definitie niet op zijn plaats is.
Maar wat wil je dan ook met een oorspronkelijke geologische benaming.

MAXIMO | 04-09-06 | 20:19

@de honden blaffen... 04-09-06 @ 20:08
Hear hear. Dat bedoel ik nou. Benoem mij vanuit mijn identiteit. Noem mij van Hollandse afkomst. Na 2 of 3 generaties verdwijnt dat of niet maar ik ben dan wel inwoner van het land waarin ik woon. Het land bepaalt of ik allochtoon blijf of niet. En dat is de keuze die voor ligt.

TT | 04-09-06 | 20:17

het bijbrengen van nuance bij smaldenkend Nederland.

Dorko 04-09-06 @ 19:41

Doet wel pijn, tog. Door de grote jongens in de hoek gezet te worden. datzelfde smaldenkend Nederland is wellicht iets minder dom en smaldenkend dan jij vermoed. Ik zal het nog één keer uitleggen. Wij denken namelijk dat jouw soort het smaldenkend deel van Nederland is.

bottehond | 04-09-06 | 20:16

@de honden blaffen... 04-09-06 @ 20:08
Punt is en blijft dat moslimgemeeschappen zich te nimmer zullen conformeren met de westerse doelstellingen en levenswijze, dat is de crux en daarom zal er nimmer het aanpassingsvermogen kunnen ontstaan om deze verschillende groepen zo in elkaar op te laten gaan dat er van 1 bereidwillige samenleving sprake is.

schaamstreek | 04-09-06 | 20:16

TT 04-09-06 @ 20:11:Benoem wat je ziet.Maar zo zie hoe slinks zich in zijn eigen benen schiet want dat mocht juist niet.Daarvoor hebben ze nou destijds juist het woord allochtoon van stal gehaald.

de honden blaffen... | 04-09-06 | 20:16

LOL@TM 04-09-06 @ 20:13
Stom van me, restecp natuurlijk.

Dömper | 04-09-06 | 20:15

Dorko 04-09-06 @ 20:10.De weg kwijt?

koekje erbij? | 04-09-06 | 20:13

@Dömper 04-09-06 @ 20:11 : je hebt hem door! Of restecp of respect, of repsect. Exact. ;) Blij dat er iemand oplet. *grijns*

TM | 04-09-06 | 20:13

@TM 04-09-06 @ 20:09
Respect bedoel je toch, hoop ik.

Dömper | 04-09-06 | 20:11

Aan alle links bashers: zij zijn wel als eerste gekomen met het ´neutrale´ allochtoon. Een woord dat veel mensen eerst moesten opzoeken in een woordenboek, als het er al in vermeld stond. Alle Pimmers zouden juist moeten juichen als dit vreselijke versluierende woord verdwijnt. Dit heeft dus niks met censuur te maken. Benoem wat je ziet.

TT | 04-09-06 | 20:11

@Dorko 04-09-06 @ 19:56.

Ik heb werkelijk geen idee waar je het over hebt.

Dorko | 04-09-06 | 20:10

@MAXIMO 04-09-06 @ 20:04 : Ik heb hier op dvd een aflevering van Koot en Bie liggen waarin ze melden dat 'gastarbeider' en 'buitenlander' niet meer door de beugel kunnen. "En daarom noemen wij deze mensen vanaf nu Allochtonen".

Als je naam verandert dan maakt dat geen ruk uit joh, dan verkrachten mensen toch de betekenis van het woord weer. Kijk maar eens wat gebeurd is met het prachtige woord 'respekt'...

TM | 04-09-06 | 20:09

Dorko 04-09-06 @ 19:56. En waarom koop je huis in de Jordaan ofzo,voor 400.000 euro+ 400.000 verbouwen,terwijl je daarvoor een vrij staande villa met zwembad voor hebt,iets buiten adam. Status hoog houden ,heeft dat er iets mee te maken mss. 4000 euro voor een parkeerplaats per jaar? hhahah,wat een sukkels.

koekje erbij? | 04-09-06 | 20:08

@Edit voor dit soort topics klim ik m'n graf weer uit uiteraard!

Pannie | 04-09-06 | 20:08

TT 04-09-06 @ 19:58;Als ik in bv turkye ga wonen zullen de kinderen van mijn kinds kinderen nog steeds hollander genoemd worden.Ik zou daar ook geen enkel bezwaar tegen hebben.Wat is dat toch ,dat marokkanen turken,etc denken dat zij Nederlanderlander kunnen worden?Een minderwaardigheidscomplex misschien, hen aangepraat door de multicul maffia?

de honden blaffen... | 04-09-06 | 20:08

@MAXIMO 04-09-06 @ 20:04
En toch blijft Nederlandse Marokkaan een raar iets omdat de meesten de taal niet machtig zijn, wat je toch enigszins mag verwachten als het woord "Nederlands" er voor geplakt wordt. Nee, 't is moeilijk.

schaamstreek | 04-09-06 | 20:07

@MAXIMO 04-09-06 @ 20:04
Afkomst als in land van herkomst of als in bloed?

Dömper | 04-09-06 | 20:07

@ de honden blaffen... 04-09-06 @ 20:01

Maar dan begrijp je me verkeerd. Ik wil maar wat graag dat problemen worden benoemt en worden aangepakt, met 1 grote MAAR. Benoem het probleem zo zuiver mogelijk. Ik denk namelijk dat daarmee een hoop tegenstellingen kunnen verdwijnen waarvan ik vind dat ze onze samenleving ondermijnen.

Dorko | 04-09-06 | 20:07

Zandvrouwtjes en zandmannetjes.

Pannie | 04-09-06 | 20:06

Aangezien er meerdere definities van het woord "allochtoon" in omloop zijn zou het inderdaad makkelijker en verstandiger zijn dit woord gewoon niet meer te gebruiken en gewoon alles bij de naam te noemen zoals in Amerika.
Nederlandse Chinees of Nederlander van Chineze komaf etc. dekken de lading immers beter.

MAXIMO | 04-09-06 | 20:04

@Dorko 04-09-06 @ 20:00
Een betere wereld? Begin bij jezelf.
(Had ook kunnen zijn: pot verwijt dus de ketel.)

Dömper | 04-09-06 | 20:03

@Pannie 04-09-06 @ 20:02
Klinkt ook lief en vertederend.

schaamstreek | 04-09-06 | 20:03

Wat ik niet begrijp (stiekem wel) is dat genuanceerdheid wordt gezien als iets slechts. Wie heeft er dan ongenuanceerdheid NODIG en waarom?

Dorko | 04-09-06 | 20:03

Uitkeringstrekker!
-edit leef je nog? -

Pannie | 04-09-06 | 20:02

Dorko 04-09-06 @ 19:51:Ten eerste ben ik zeer ruimdenkend,maar middelen als taalvervuiling en geschiedvervalsing toepassen om die "stigmatiserende"statistieken op het gebied van werk onderwijs en criminaliteit naar de door de pvda gewenste richting bij te stellen bevallen mij niet.

de honden blaffen... | 04-09-06 | 20:01

Het oud-Hollandsche woord "Gastarbeider" een suggestie?

schaamstreek | 04-09-06 | 20:01

@Dömper 04-09-06 @ 19:56

Ik zeg niet dat die uitspraak nuancerend is.

Dorko | 04-09-06 | 20:00

Dorko 04-09-06 @ 19:56.Meer dan de helft (51%) van de jeugd,is van niet Nederlandse afkomst.

koekje erbij? | 04-09-06 | 19:59

Het gaat natuurlijk niet om het woord allochtoon of buitenlander of wat dan ook. Het gaat om de tweedeling die ongewild ontstaat. Is een tweede generatie Nederlander met ouders van buitenlandse afkomst nog steeds een allochtoon? In de media wordt vrijwel altijd gesproken over ´allochtone jongeren´ en daarmee zet je personen weg als u bent niet Nederlands, u bent anders. Is dat zinvol? Van een jongere van Duitse, Belgische of welke Europese afkomst dan ook zullen maar weinig mensen zeggen dat het een allochtoon is. Allochtoon is gelijk komen te staan met Afrikaans, Aziatisch of iets uit het Midden Oosten. Zelfs een Australier (echt ver weg) of Braziliaan (ook ver weg) zal niet zo snel als allochtoon worden geduid. Het woord allochtoon schept een verkeerd soort duidelijkheid; het is niet specifiek genoeg. Zeg dan idd gewoon u bent van niet westerse, niet christelijke, niet joodse huize. Of een andere insteek: de niet verlichten.

TT | 04-09-06 | 19:58

Btw,er lopen hier aardig wat garders op straat (ook in un durp,ben je niet meer veilig)

koekje erbij? | 04-09-06 | 19:56

@koekje erbij? 04-09-06 @ 19:52

Zie je, daar gaat het alweer mis. Amsterdam is geen zwarte wijk. Als je in Amsterdam woont betekent dat ook niet dat je arm bent.

Javaeiland bv is niet goedkoop, midden in Amsterdam en er wonen heel veel autochtonen.

Iedereen lult er maar op los, papegaait iedereen zomaar na en checkt de feiten gewoon niet meer.

Dorko | 04-09-06 | 19:56

@Dorko 04-09-06 @ 19:41
In hoeverre is jouw uitspraak: "Laat nuance nu net de grootste vijand zijn van het populisme en van smaldenkend Nederland." nuancerend?

Dömper | 04-09-06 | 19:56

Manon van der Garde... een strandbal?

Bouwfraudeur | 04-09-06 | 19:54

Blauwen?

Pannie | 04-09-06 | 19:53

Wonen er nog autochtonen in Amsterdam dan? Hebbie zeker geen geld om te verhuizen naar witte wijken.

koekje erbij? | 04-09-06 | 19:52

Smaldenkend Nederland probeert mij woorden in de mond te leggen?

Dorko | 04-09-06 | 19:51

Dorko 04-09-06 @ 19:41:En daarbij zijn alle middelen geoorlooft natuurlijk?

de honden blaffen... | 04-09-06 | 19:49

Leg eens uit? Het slaat namelijk niet op mij.

Dorko | 04-09-06 | 19:47

Dorko 04-09-06 @ 19:41

Staatsopvoeding? Ow ja... naar voorbeeld van Pol Pot.... weten we ook weer waar jij op stemt. Wie polariseerde ook weer?

bottehond | 04-09-06 | 19:44

Hee wat aardig, een poging om weer eens wat nuance terug te brengen in ons landsbestuur.

Laat nuance nu net de grootste vijand zijn van het populisme en van smaldenkend Nederland. Daarbij ontleent Geenstijl haar identiteit aan aan populisme die opzich weer gevoed wordt door smaldenkend Nederland.

Zo komen we nooit tot een genuanceerde samenleving! Ik stem daarom voor het bijbrengen van nuance bij smaldenkend Nederland.

Dorko | 04-09-06 | 19:41

Nedersurilliaan?

evilbelgian | 04-09-06 | 19:40

Misschien moet het spreken uberhaupt verboden worden.En het schrijven ook.In de strijd tegen het "racisme"is immers alles geoorloofd.

de honden blaffen... | 04-09-06 | 19:39

Ik denk dat dit maar een tijdelijke oplossing is. Omdat Censuur niet mogelijk is ( met uitzondering van Mein Kampf) in Nederland, en we gelukkig ook geen organisatie hebben die straffen kan uitdelen aan media die zich misdraagd, blijft dit gerommel in de marge.

Zie ook deze link, hoe de nederlandse media nieuws fabriceert, eenzijdig beoordeelt en een groep criminaliseert en veroordeelt.

www.maroc.nl/tijdelijk/dlr.wmv

Kaan78 | 04-09-06 | 19:39

Ik heb de indruk dat er aardig wat perma bans zijn uitgedeeld vanmiddag.
.
By the way, vanaf nu noemen we een allochtoon een 'Garder'. Ik herhaal, vanaf nu noemen we een allochtoon een 'Garder'. Dit naar aanleiding van de Manon van der Garde die met dit krankzinnige plan kwam (madame is zeker van adel, heeft nooit met het bijltje gehakt)

Atlantis-95 | 04-09-06 | 19:28

Whoeaaaa. Niet meer mogen noemen van de naam allochtoon? Dit heeft een naam, genaamd censuur. Net als voor dat Pim Fortuijn aan de macht kwam! Toen was sommig gesprek stof ook alleen geschikt voor de koffie tafel.

Atlantis-95 | 04-09-06 | 19:23

Maaier 04-09-06 @ 13:23

Doe es een suggestie? Begin maar met de problemen plus waardoor die problemen veroorzaakt worden en dan met jouw oplossingen. Tot op heden was voor jou het probleem: Nederlanders polariseren; de oorzaak was: Nederlanders zijn racistisch en je oplossing: Nederlanders moeten hun bek houden over allochtonen, dan komt het allemaal goed. En jouw rol was tot op heden om hier de inquisiteur van de politiek korrekte dictatuur uit te hangen. I am waiting............

bottehond | 04-09-06 | 19:08

Nog een idtje voor deze naievelingen:Iedereen verplicht een burka, zodat men niet kan zien wat voor huidskluer iemand heeft.

de honden blaffen... | 04-09-06 | 19:06

Ik zeg:geschiedvervalsing!

de honden blaffen... | 04-09-06 | 19:01

Ik dacht dat de PvdA het afgeleerd had, maar blijkbaar is het regenteske gedrag nog steeds aanwezig. De burger zal wel even duidelijk gemaakt worden welke woorden niet gewenst zijn.

Aussie | 04-09-06 | 18:58

Volgens de dikke vanDale Allochtoon:iemand die van elders komt.Zoals je ziet niets negatiefs.De negatieve asociatie's zijn ontstaan door het gedrag van grote groepen allochtonen.

de honden blaffen... | 04-09-06 | 18:54

Of dan toch maar gewoon op z'n oud Hollandsch: 'BUITENLANDER'

stretch | 04-09-06 | 18:53

Ik heb al vaker gepleit voor een minimum IQ om überhaupt passief kiesrecht te mogen hebben, laat staan actief kiesrecht. Dat er wereldvreemde imbicielen zijn die menen met dit soort kwats een bijdrage aan de samenleving te kunnen leveren is al erg genoeg, maar dat ze dat dan ook nog eens bekostigen met gemeenschapsgeld en de samenleving daarbij in de vrijheden beknotten grenst werkelijk aan een drammerige en egoïstische I-like-myself junta.

Chiant | 04-09-06 | 18:36

Dezelfde mensen die indertijd het woord allochtoon ingevoerd hebben,omdat buitenlander te negatief klonk,willen nu dus weer van het woord allochtoon af.Het argument is natuurlijk "de negatieve bijklank".Men zou zich eens af moeten vragen waardoor dit woord een negatieve bijklank heeft gekregen.

de honden blaffen... | 04-09-06 | 18:36

VVD zegt: RIJKSGENOOT

Johannes Gerbrand | 04-09-06 | 18:26

@solidstate: je hebt er niet op gelet wie de hedendaagse graffitikunstenaars zijn. :-)

HadieMike | 04-09-06 | 18:22

Ergens in de comments las ik dat het woord gastarbeider ook ooit geschrapt is. Daar kan ik me nog iets bij voorstellen want sommige mensen gedroegen zich niet langer als gast......

Lizart777 | 04-09-06 | 18:12

Ik roep dan alle grafitie spuiters in a'dam op om de herinnering aan het woord "allochtoon" in de stad amsterdam de komende decenia levendig te houden.

solidstate | 04-09-06 | 18:11

Amsterdamse kloteneger en Amsterdamse kutmarokkaan mag wel? Ik bedoel dat is al redelijk gedifferentieerd en relativerend. Daarmee bedoel je toch duidelijk niet alle negers maar alleen de klotenegers uit Amsterdam... Of moet je zeggen Andersgekleurde Personen, Met Andersklinkende Achternamen Die Etymologisch Niet Oorspronkelijk Nederdietsch Zijn Met Uitzondering Personen Uit Voormalige Koloniën In De West, Die Zich Niet Aan De Wet Houden.
Kijk, dat kan wel, kun je zelfs heel makkelijk een sneltoets voor maken, daar gaat het niet om, maar verandert dat aan de situatie?
Je kunt een tafel ook een Mogelijk Uit Divers Materiaal Bestaand Meubelstuk Van Diverse Afmetingen Voor Verschillende Doeleinden Met Een Vlakke Bovenkant Die Van De Vloer Wordt Gehouden Met 1 Of Meerdere Verticaal Op de Vlakke Bovenkant En De Vloer Staande Verbindingsstukken. Maar eh, het blijft een tafel.
Ik vind het stilleven van Een Feminien Geslachtsdeel Tussen de Benen Bestaande Uit Een Opening In Het Lichaam Waar de Vulva en Uretha Op Uitkomen met een Verzameling Stervruchten Van de Genus Rosales Pyrus.
Kut met Peren dus.

koerbagh | 04-09-06 | 17:50

Als je medelander zegt worden ze ook al direct pissig!

Fitz | 04-09-06 | 17:48

Jezus wat een gelul! Disciminatie?? Er moet nog veel meer 'gediscrimineerd' worden!!

Gromule | 04-09-06 | 17:33

"Als het nodig is, moet je mensen maar aanduiden met de omgeving waar ze vandaan komen." Net zolang tot ze vinden dat er veel te vaak ongenuanceerd, tendentieus en nodeloos kwetsend over 'Marokkaanse Amsterdammers' wordt geschreven.

Shani | 04-09-06 | 17:19

Als we dan ook het woord Hoerrrrr even verwijderen uit het woordenboek worden onze vriendinnen dan niet meer als zodanig nageroepen of toegesproken door die Finnen?

Lizart777 | 04-09-06 | 17:04

Ik vind het vooral zo verdrietig dat we als samenleving zo veel geld betalen aan de idioten die met zulke 'plannen' komen...

Gay Niaal | 04-09-06 | 16:58

Wouter Bos wordt allochtonenneuker

klaasjeanco | 04-09-06 | 16:53

Sharia wordt dus burgerlijkwetboek

klaasjeanco | 04-09-06 | 16:51

"Als het nodig is, moet je mensen maar aanduiden met de omgeving waar ze vandaan komen. Zoals Irakese Amsterdammers."
He? Ooh, allochtonen!!

Jongens noem de dingen gewoon bij hun naam zeg. Janckerts!

looprekje | 04-09-06 | 16:49

I love PvdA!

knier | 04-09-06 | 16:43

Fuck de PVDA !!!!!
Eerst waren het gewoon buitenlanders , later z.g. ,,gastarbeiders " ( hadden we / ze het daar verdomme a.u.b. bij gehouden ) toen het zeer fraaie woord allochtoon .
Verdorie ik word schijtziek van en die PVDA ( die m.i. grote medeschuldige is aan het buitenlander probleem ) en die misdragende mislim en zwarte lieden !

opa tokkie | 04-09-06 | 16:37

Swedish Chef 04-09-06 @ 14:51

Ik hoorde mijn kleinzoon van 6, die nu op een OLS in 020 zit dit liedje zingen en dacht bij mijzelf dat het tijd wordt om alle leraren van de OLV aan de leugendetector te leggen en hun objectieviteit en geschiktheid voor het vak te testen. Mijn zoon kende het liedje niet, maar de allochtone lerares, die jonger is dan mijn zoon, blijkbaar wel.

Hans Anders | 04-09-06 | 16:33

Reykjavik 04-09-06 @ 16:24
En mag Rotterdammer of die Hagenees dan ook niet meer?

KoosJJ | 04-09-06 | 16:33

Lieverds, bekijk het eens van de andere kant. Stel, je woont naast een a-sociaal gezin dat tot de minderheidsgroep 'X' behoort. Door alle overlast dat dit gezin veroorzaakt leef je op het randje van een totale geestelijke burn-out. Maar je was niet voor één gat te vangen en sprak, zo moedig als je bent, je buren aan op hun a-sociaal gedrag. Het antwoord was echter ontluisterend, 'ja', zeiden je buren: 'wij behoren tot 'X' en dat is onze cultuur. Als jij ons gedrag niet accepteert dan ben jij tegen 'X' en daarmee verword je automatisch tot xenofoob.'

Verwijder 'X' uit het dagelijkse vocabulaire en het systeem van 'onderdrukte' en 'xenofoob' vervalt, waardoor alle problemen vanuit een ander perspectief benaderd kunnen worden. Goed idee. Toch.? offuh niet.?

Hannalore | 04-09-06 | 16:27

steek je kop nog maar wat veder in het zand

BroodjeGeyt | 04-09-06 | 16:26

Dan moet de aanduiding "Amsterdammer" ook worden geschrapt!

Reykjavik | 04-09-06 | 16:24

Natuurlijk is allochtonen stigmatiserend.
Voortaan noemen we ze gewoon HEERSERS!

vergruizer3 | 04-09-06 | 16:17

al·loch·toon1 (de ~ (m.), -tonen)
1 iem. die van elders afkomstig is => allo, medelander; <=> autochtoon

Dan maar allo (?)

salonrealist | 04-09-06 | 16:14

Ik heb allochtonen altijd een vies woord voor die kenkerzwarten gevonden.

Deport | 04-09-06 | 16:12

@ brouhaha

"De kaft van de korAn scheiden" luidt het spreekwoord.

solidstate | 04-09-06 | 16:06

Goed idee..... het woord BUITENLANDER volstaat ook

kruisridder | 04-09-06 | 15:56

AltijdNuchter 04-09-06 @ 15:02

Het moet zijn: "Het kaf (zonder t) van het koren scheidt". Ben je soms een nog niet volledig geintegreerde allochtoon.... sorry, Amsterdams rotjongetje?

Brouhaha | 04-09-06 | 15:55

Goed idee..... Het woord BUITENLANDER

kruisridder | 04-09-06 | 15:54

allochtoon

donderwolk2 | 04-09-06 | 15:53

Helpt den Amsterdamschen ambtenaar! Het wordt tijd voor de grote GeenStijl thesaurus met vervangende woorden voor "allochtoon".

Brouhaha | 04-09-06 | 15:42

Een ongelofelijke kudt partij is het toch ook dat pvda,Onder hun beleid was het volgens mij ook dat je geen zwarte piet meer mocht zeggen rond Sinterklaas tijd,verloochen je afkomst maar kolere Wouter Bos.

Salvatore Riina | 04-09-06 | 15:41

allahtoon?

Fuzzy-de-Bear | 04-09-06 | 15:33

@Vossie 04-09-06 @ 15:28
Nope, vanaf nu alleen nog maar Amsterdamse rotjongen

Dömper | 04-09-06 | 15:30

CoJoNes
Hallo Jacco. Kunnen we al stemmen op uw directe democratie partij? Mijn rode potlood ligt al te zweten!

Bert Graat | 04-09-06 | 15:29

Geldt toch alleen voor Amsterdam? Ik woon in Groningen en ben getrouwd met een allochtoonse vrouw; mag ik haar geweaun allochtoon blijven noemen?

Vossie | 04-09-06 | 15:28

@Claude Jacques 04-09-06 @ 15:14..... Nog wel.. maar reken er maar op dat dat niet lang zal duren voordat de PVDAllochtonen ook daar een stokje voor gaan steken..

AltijdNuchter | 04-09-06 | 15:20

Typisch Amsterdams: politieke correctheid. In Den Haag of Rotterdam heet zoiets gewoon Marrokaan, Ghanees, Surinamer, Turk, Antilliaan, etc...

Claude Jacques | 04-09-06 | 15:14

allemaal leuk en aardig, maar Nederland gaat bij de komende verkiezingen massaal PVDA stemmen ben ik bang, want bosje heeft zo'n lekker kontje, en is er voor het volk (uiteraard zijn we spontaan vergeten wat ze voor Balkenende I en II allemaal vernueqt hebben)
wedduh ??? ik wordt al misselijk bij de gedachte.....

ley007 | 04-09-06 | 15:12

Fleisch heeft die juffrouw opzettelijk onvolledig geciteerd. Het volledige citaat had moeten luiden: ''Relletjes in West? Dat zijn dus Amsterdamse rotjongens. Als het nodig is, moet je mensen maar aanduiden met de omgeving waar ze vandaan komen. Zoals Irakese Amsterdammers.'' Door echter alleen het eerste gedeelte te citeren wordt de indruk gewekt dat het de bedoeling is om alle probleemveroorzakers 'Amsterdammers' te gaan noemen, terwijl het juist de bedoeling is om de probleemgroepen scherper af te gaan bakenen. Straks zijn er dus geen problemen meer met 'allochtonen' maar gewoon met Marokkaanse Amsterdammers. En dat is natuurlijk iets heel anders dan in het stukje van Fleisch wordt gesuggereerd.

poppermotje | 04-09-06 | 15:09

Ik ben het hier eigenlijk wle mee eens.. Ik heb veel liever dat men het kaft van het koren scheidt en men nu de groepen gaat onderverdelen in islamitische criminele barbaren en goedwillende allochtonen.. upps.. mag niet meer.. en andere volkeren die veelal wel intregeren en wel zijn best doet zich aan te passen onze waarden en normen.. Krijgen we eindelijk een veel duidelijer beeld omtrent diegenen die ons land bedreigen..

AltijdNuchter | 04-09-06 | 15:02

@Koekje-dr-bij? 04-09-06 @ 14:49 De inburgeringstesten die op TV en internet en dergelijke langskwamen lijken mij vooral een soort IQ testjes die een optelling van kennis van staatsrecht, maatschappijleer en etiquette meten. Waarop ik dus (als model-allochtoon zijnde) prima op scoor. Maar of mensen die deze testen niet halen geen goede burgers zijn waag ik inderdaad te betwijfelen. Er zijn vast betere indicatoren te verzinnen.

poppermotje | 04-09-06 | 14:59

een allochtoon blijft een alochtoon ook al noemen wij die mensen anders. En inderdaad straks weet iedereen wat er bedoeld wordt met Amsterdamse rotjongeren en dan kunnen we de boel direct weer gaan veranderen. Wat gaan we maken van de Partij van de Allochtonen? Partij van de Amsterdamse rotjongens? What a rubish!!!!!!!!!! Hebben ze niks beter te doen in die Amsterdamse raad?

Dr. Evil | 04-09-06 | 14:53

@Murdockyoufool 04-09-06 @ 14:43 We zullen zien of man en paard gaan worden genoemd. Hoop doet leven, nietwaar.

poppermotje | 04-09-06 | 14:52

@Hans Anders 04-09-06 @ 14:49

zitten in jouw bril de spiegelglazen aan de binnenkant?

Swedish Chef | 04-09-06 | 14:51

Hoe schattig! Sommige reaguurders denken dat je met het afschaffen van woorden problemen oplost.

Murdockyoufool | 04-09-06 | 14:50

Swedish Chef 04-09-06 @ 14:46
Tja, ik wou dat ik kon zeggen "dat bestaat al" maar helaas. Inburgeringtest gaat nergens over, die ik heb ik zelf niet eens gehaald en mijn achternaam past in het rijtje "de boer" "de vries" "den hollander" en "jansen".

Koekje-dr-bij? | 04-09-06 | 14:49

De PvdA gaat bij de kiesraad proberen de naam NSB goedgekeurd te krijgen, die is nu verboden omdat de NSB faut was in de oorlog, maar de NSB'ers van homo Bos zijn goed want de NSB'ers van Bos zingen, net als in WO II immers:

Op de hoek van de straat woont een KVP'er, het is geen man en ook geen vrouw maar een farizeër (Joodse wetsgeleerde), schiet hem dood, in zijn kloot, leg hem in een oven, doe er ook wat wijwater bij, dan kan hij lekker stoven.

De duitsers in WO II hebben deze raad ter harte genomen en daarom leren de NSB gevormde onderwijzers op de openbare scholen aan allochtonen dit socialistisch strijdlied.

Hans Anders | 04-09-06 | 14:49

haha, wie denken die Linkse partijen wel niet dat ze zijn? een beetje de Nederlandse taal veranderen... stelletje gekken, dan wil ik ook het woord Autochtoon weghebben! ;)

Heau_Meau | 04-09-06 | 14:48

Dit is een goede maatregel.
Nu nog effe landelijk invoeren en er een verbod op stellen en we gaan zonnige tijden tegemoet.
Oh ja, en dat geldt natuurlijk ook voor dat andere vage woord "autochtoon".

MAXIMO | 04-09-06 | 14:48

@/\/\addog 04-09-06 @ 14:36
'k Ben zo bang dat jullie de hulp inroepen van die mevrouw met dat houten kruis.

Murdockyoufool | 04-09-06 | 14:47

@Koekje-dr-bij? 04-09-06 @ 14:44
Waar kan ik mij aanmelden?

Swedish Chef | 04-09-06 | 14:46

Ideetje.... Amsterdamse kwajongen klinkt nog onschuldiger!

Beaulav | 04-09-06 | 14:46

@ Swedish Chef
Ik weet het ik ben er één van (mijn moeder is geboren in Nederlands-Indië uit Hollandse ouders).
Bij mijn werkgever help ik het percentage allochtonen omhoog te brengen...

Confucius | 04-09-06 | 14:46

Waren alle problemen maar zo makkelijk op te lossen.

salonrealist | 04-09-06 | 14:45

@ Koekje B ?

holistic river | 04-09-06 | 14:45

Misschien leuk om iets te ontwikkelen om de allochtoon-status af te werpen.
Iets in de trend van:
- Een parcours afleggen: 50 meter klompenlopen, 5x slootje springen e.d.
- Nederlands test: 1 jip en janneke verhaal kunnen lezen zzzzonder accent.
- Cursus "blijf-strafblad-vrij" volgen
- Geschiedenislesje volgen
- Trouw zweren aan nl, en alléén nl
- Maatschappelijke test, schrifelijk: U ziet in het zwembad een mooi meisje lopen. U roept A. Allah Akbar B. HOERRRRR!! C.niets. iets dergelijks.

Koekje-dr-bij? | 04-09-06 | 14:44

Onbeschaafde Nederlanders eisen op luide toon van buitenlanders dat ze zich voortaan net zo gaan gedragen als zij. Het blijft even fascinerend als dom.

Tiepe | 04-09-06 | 14:43

@poppermotje 04-09-06 @ 14:35
En jij gelooft dat men man en paard noemt zodra 'allochtonen' uit het ambtelijk taalgebruik verdwijnt? Think again. Dit is gewoon verspilling van tijd en geld. Beide kunnen beter benut worden voor het aanpakken van problemen.

Murdockyoufool | 04-09-06 | 14:43

Laten we ze nou maar gewoon gaan noemen zoals ze zijn, Marokanen, Turken, Negers, Surinamers, Antilianen etc etc... ipv dit hypocriete gedoe en hoe gaat de PvdA van Wouter Boslim nu heten? De PvdB = partij van de buitenlanders??? Mafkezen, pak liever die hakbars eens aan ipv ze de hand boven het hoofd te houden, stelletje dhimmi's....

Lachende Scheerkwast | 04-09-06 | 14:40

-weggejorist-

/\/\addog | 04-09-06 | 14:36

@Confucius 04-09-06 @ 14:32
Je moest 's weten hoeveel mensen die jij als "wij" ziet eigenlijk "zij" zijn volgens de nederlandse instanties..
(zie mijn eerdere betoog)

Swedish Chef | 04-09-06 | 14:36

Eigenlijk vind ik het wel een goed idee om, zoals de PvdA voorstelt, de groepen specifieker te gaan benoemen. Er zijn nogal wat groepen die onder de noemer allochtoon vallen en er zijn nogal wat verschillen tussen (het gedrag van) deze groepen. Ik sluit mij in deze aan bij de bevindingen van de Zweedse Kok.

poppermotje | 04-09-06 | 14:35

@Bert Graat 04-09-06 @ 14:30
Dan ga je je toch lekker ergens anders vervelen?

Dömper | 04-09-06 | 14:34

Neger is geen scheldwoord, nikker wel.
Blanke is geen scheldwoord, bleekscheet wel.
Turk is geen scheldwoord, Kut-turk wel.
enz.
Wat maken ze zichzelf weer belachelijk bij de PvdA. Allochtoon is gewoon een NL woord. Als daar een negatief beeld omheen hangt moet je misschien eens gaan kijken waarom dat zo is ipv het woord te offeren. Het is duidelijk hoe de PvdA problemen wil oplossen, maar dat was natuurlijk al langer bekend.

exhxv666 | 04-09-06 | 14:34

Joris, redactie, iemand, zwicht alstublieft voor de stamgasten en gooi de deuren van het café open. Dit kan zo niet langer.

Murdockyoufool | 04-09-06 | 14:33

Newspeak
Politiek correcte termen voor de komende jaren:
Allochtoon = Amsterdamse rotjongen, grootstedeling
Moslim terrorisme = Terroristen die de islam misbruiken
Islam = Vrede
Imam = Geestelijk leider
Realist = extreem rechts
Terrorist = Liefhebber van kippen, cavias of geiten
Idealist = Lid van de, terroristische Anti Fascisten Actie, RaRa
Pedofiel = Iemand die het recht op vrijheid van zijn levensvisie uitoefent
Theo van Gogh = Zoenoffer
Samir A = Verzetsheld
Jan Marijnissen = Visionair
Rosenmöller = Progressief, maakt veel progressie op zijn bankrekening
Neoconservatief = Haatzaaier
Nederlander = Kaaskop
Negerzoen = Buysman
Moskee = Stadscentrum
Sharia = Wet
Niet moslim = Dhimmi

Weisse rose | 04-09-06 | 14:33

@Bert Graat
Ha die Wim, alles goed jongen, het is eigenlijk alles behalve een allochtonendiscussie, snap je?!
hoe gaat het met je blogje? Ik las dat je jezelf nu Paardenlul noemt, toe maar. Dat zijn nog eens nicks.

CoJoNes | 04-09-06 | 14:32

@ Ristretto
Een het anders noemen van zaken is niet gelijk aan het oplossen van problemen.
Denk je nu echt dat er geen groepen meer aangewezen worden bij problemen als het woord allochtoon vervalt?
Als ik jou was zou ik de geschiedenis van de mensheid nog maar eens goed bestuderen.
De mens heeft nu eenmaal behoefte om zijn medemensen op te delen in 'wij' en 'zij', het is niet anders...

Confucius | 04-09-06 | 14:32

Swedish Chef 04-09-06 @ 14:24
Dat ben ik dan wel weer met je eens. Volgens jouw definitie is mijn vriendin dan ook een allochtoon terwijl haar vader een volboed groninger is en ze zelf in 010 is geboren. Zelfs op klompen gelopen for-freaks-sake!!
Dus laten we in het wetboekje fijn allochtonenen staan, voor destructieve-leden-van-de-maatschappij ligt Finnen toch veel beter in de bek.

Koekje-dr-bij? | 04-09-06 | 14:31

@ristretto 04-09-06 @ 14:29
Gelukkig maar. Grappa? Lekker *hips*
Ken de plek, not my kind of place.

Dömper | 04-09-06 | 14:31

TeenEnKaas 04-09-06 @ 14:29
Zo komisch ben je niet..
En.. zo makkelijk kom je niet van hama af. hehe..

ristretto | 04-09-06 | 14:31

-weggejorist-

hama | 04-09-06 | 14:30

-weggejorist-

Bert Graat | 04-09-06 | 14:30

PvdA = Partij voor Amsterdamse rotjongens
PvdA = Partij voor Allochtonen (dus mag het woord PvdA niet meer gebruikt worden)
PvdA = Partij voor Allesvernietigers
Hup Woutertje, je krijgt steun van Groen Links. Weg met de AOW, weg met de 65plussers. Leve ons zalige Linkse partijen

bijtertje | 04-09-06 | 14:29

@domper
Ach, beetje pasta erop, verbinden met een lasagnavel ( moeiliijk woord!)
Dan valt het wel mee. Nog meer Grappa?
Joris, doe het cafe even open, Domper wil het even zien...

ristretto | 04-09-06 | 14:29

Laten we dan meteen de woorden uitkering, werkeloosheid, bijstand, crimineel, Marokkaan, file, kanker, inflatie, moord enz ook uit ons vocabulaire schrappen….!!!

gigigi | 04-09-06 | 14:29

hama 04-09-06 @ 14:09
Dus al ik het goed begrijp noem je mij bruinhemd vanwege racistische uitlatingen, daarmee refererent aan WOII. En ik maar denken dat je echt dacht dat ik een bruin shirt aan heb. Hahaha, wat een komisch misverstand.

TeenEnKaas | 04-09-06 | 14:29

-weggejorist-

/\/\addog | 04-09-06 | 14:28

Best goed dat ze stoppen met "allochtoon". Ik zou het ook beledigend vinden als ik Nederlander was met bijv Marokkaanse oorsprong om telkens als "allochtoon" te worden betiteld.

waarheid_maakt_vrij | 04-09-06 | 14:28

Wat een lusters hier.
Niemand ziet de reikwijdte. Wel de PVDA afzeiken, maar niet doorhebben dat dit echt tot oplossingen kan leiden. Nu kun je de vinger uitsteken naar diegene die het doet, niet een groep.

ristretto | 04-09-06 | 14:27

Weer niet neuqen dus...

:-(

Harige Bangmaker | 04-09-06 | 14:26

@ristretto 04-09-06 @ 14:21
*past de grappa*

"derdegraads allochtoon"
Doet dat pijn?

Dömper | 04-09-06 | 14:26

Maar aan de andere kant, fora zoals GSSC mogen best wel dicht, als daar bijvoorbeeld mensen op stuitende wijze over het begrip "allochtoon" discussieren.Leve de nuance. (Neen, niet leve Nance)

* houdt spandoek op *
GSSC MOET (onder voorwaarden, met een goede strenge moderater en zonder zieke mensen en Hama en Pollewop ) OPEN!!!

RokerT | 04-09-06 | 14:25

@ristretto
Maar gelukkig is de inhoud van mijn ballen meer dan de inhoud van jouw kopje. Ga lekker naar Elba, is ook leuk en doe de groeten aan omerta.
Dus, als jij je in het vervolg wat minder hard in je muil laat naaien, kun je weer gewoon grote slokken koffie nemen. f*ckface
*Denkt dat dit de snelste manier is om het GSSC weer open te krijgen*

CoJoNes | 04-09-06 | 14:25

Flink PvdA [Partij voor de Allochtonen] blijven stemmen en allesj komt goed...

Het Oordeel | 04-09-06 | 14:24

Ehhhhhhh......... en het beestje gewoon weer bij de specifieke naam noemen?? Allochtoon is zo algemeen, dan weet je nog niks want half nederland is op de een af andere manier wel alloch. Sel daarom voor om gewoon weer 'Kutmarokkaan','Teringturk' en andere subtiliteiten te gaan gebruiken.

Waterwolf | 04-09-06 | 14:24

Allochtoon is een beladen defintie geworden omdat het meestal in negatieve zin gebruikt wordt in nederland.
Dit komt omdat een kleine groep mensen die ook onder allochtonen worden gerekend voor problemen zorgen. bv "Finnen"
Allochtoon ben je als als ten minste één ouder in het buitenland is geboren. In plaats van 'niet-Nederlanders' spreken we dan van 'allochtonen'.
Het is beter gewoon de ethnische groep te benoemen als bv "finnen" dan over een brede groep te spreken met mensen daarin die totaal geen raakvlakken met elkaar hebben..
Mensen van engelse, duitse, vlaamse komaf, worden dus ook geschaard onder een groep waar ze totaal geen affiniteit mee hebben
Wim Lex is ook allochtoon!

Swedish Chef | 04-09-06 | 14:24

-weggejorist-

Kakel | 04-09-06 | 14:23

@DeRuk lang geleden: antwoorden op vragen die beginnen met 'wat als' is tijdverspilling. Deze vrij banale maatregel maakt mensen boos die nu moeilijker dan voorheen problemen van zich af kunnen schuiven of ze gebruiken om hun vooroordelen zonder nadenken of informeren te bevestigen. Problemen los je niet op door de verantwoordelijkheid ervoor bij een gezichtsloze groep te leggen die alleen gemeen heeft dat ze er anders uitziet dan jij. Gewoon een echte oplossing zoeken, al moet je daarvoor net iets meer weten en doen dan alleen maar je vingertje uitsteken en brullen.

veest van pim | 04-09-06 | 14:23

Confucius 04-09-06 @ 14:18
vanaf 1 oktober is de weging bijna afgeschaft in het onderwijs. Dat schuift wel wat meer dan die 25 euri..

ristretto | 04-09-06 | 14:23

@Heintje Davids
"Gewoon de aanduiding gebruiken die de Amsterdamse politie ook bezigt : NAVERS (Noord Afrikaans Voorkomen)"

Je bent dus geen onbekende bij de polisie?

Mivida | 04-09-06 | 14:22

CoJoNes 04-09-06 @ 14:14
Zoals gebruikelijk zijn je ballen weer groter dan je verstand.
Als je een ban hebt.. waar kun je dan heen?
GSSC.
Trouwens als derdegraads allochtoon ben ik vanaf vandaag niets meer.
Alleen maar een Nederlander....

ristretto | 04-09-06 | 14:21

@Arma
even kijken hoelang het duurt voor heel GS dicht gaat, is all.

CoJoNes | 04-09-06 | 14:21

Ik heb het woord ALLOCHTOON niet bedacht . dat woord werd voor het eerst gebezigd door de overheid zelf............. mischien moeten ze het woord crimineel ook maar afschaffen, want als ik het woord crimineel hoor , dan denk ik ook niet aan leuke dingen........... en ga zo maar door.
e

castor | 04-09-06 | 14:20

@ CoJoNes: Hoe noemde u mij precies? ;-)

Armageddon | 04-09-06 | 14:18

Lol@BigGayAllah 04-09-06 @ 14:14
waren het er maar duizenden.... dat dan weer wel
Confucius 04-09-06 @ 14:14
Wordt dan maar weer wakker! Dat gebeurt al...

ristretto | 04-09-06 | 14:17

BigGayAllah for president.

Dömper | 04-09-06 | 14:16

Amsterdamse rotjochies met dubbel paspoort het in het vervolg, %wat_er_in_het_paspoort_staat%.

BroodenSpelen | 04-09-06 | 14:16

Rot op met je discriminatie. Allochtoon is een gewoon NLs woord.
En als die klote buitenlanders er problemen (ze weten niet eens hoe ze het schrijven) mee hebben, lekker terug naar eigen landje gaan, ben je meteen geen allochtoontje meer.
En als je hem dan toch nokt hier, neem meteen die hele PVDA mee, kunnen ze allemaal christelijke kerken en Nederlandse scholen bouwen in jullie moslimlandjes, hebben jullie dan natuurlijk ook geen problemen mee.

gigigi | 04-09-06 | 14:15

Armageddon 04-09-06 @ 14:08
Als ik het me goed herinner staat er even een piano op, maar het SC MOET OPEN! Dat lijkt me evident!
Wisten jullie trouwens dat in het SC iedereen gelijk is? hahaha

/\/\addog | 04-09-06 | 14:15

Ik heb een idee, schaf het woord 'kanker' af, en je hebt duizenden mensen genezen.

BigGayAllah | 04-09-06 | 14:14

Als we het woord Allochtoon gaan schrappen, schrappen we dan ook gelijk alle speciale projecten, subsidieregelingen etc.
Als er geen onderscheid mag zijn in benaming dan al helemaal niet in behandeling natuurlijk.
* droomt weg *

Confucius | 04-09-06 | 14:14

Typh toch op met dat infantiele, GSSC moet open. Beetje het schoolplein nivo, van het zichzelf populair vindende clubje, dat van mama gejatte Dunhill menthols staat te roken, niet over de longen natuurlijk.
Affakkelen dat GSSC en voor iedereen die het G woord nog gebruikt meteen een ban.

CoJoNes | 04-09-06 | 14:14

LOL @Harige Bangmaker @14:04.

Lekker Belangrijk© | 04-09-06 | 14:14

@hama 04-09-06 @ 14:09
Sinds wanneer is allochtoon een ras?

Dömper | 04-09-06 | 14:12

@Domper.
Graag, gooit nog wat flessen Grappa door de Voorkant.
Oei, ziet dat menigeen hier niet op gerekend had. Ai!
Joehoe Joris, dat krijg je ervan... eigen schuld!
Trouwens we noemen de allochtonen gewoon ..... tenenkazen.

ristretto | 04-09-06 | 14:12

Mja, maar structureel nederlanders neersteken/-schieten, beroven en verkrachten: ee-okee!

Min of meer in de woorden van een bekend vrijheidsvechter:
"They may take our lives ( and money, jobs, daughters, culture ), but they`ll never take our freedoooome!!" NEGERZOEN ALLOCHTOON KUDTMARROKAAN!

* gaat bij voordeur wachten op AIVD *

Koekje-dr-bij? | 04-09-06 | 14:11

In het buitenland wordt zoiets als dit gebruikt:

fr.wikipedia.org/wiki/Racaille

Misschien kunnen ze bij de PVDA een prijsvraag uitschrijven.

johnnyhallyday | 04-09-06 | 14:10

-weggejorist-

hama | 04-09-06 | 14:10

-weggejorist-

Kakel | 04-09-06 | 14:09

is er naast het groene en het witte ook het zwarte boekje ? ik houd 't iig niet meer bij !

Draaitafel Demagoog | 04-09-06 | 14:09

@teenenkaas,
Ik noem je een bruinhemd vanwege je rascistische uitlatingen om 13.43

quote :
Word het niet eens tijd om allochtonen gewoon weer "stinkende profiteurs met een hang naar geweld en criminaliteit en niet beroerd om hun eigen moeder te neuqen" te noemen?

TeenEnKaas 04-09-06 @ 13:43"

Daarom noem ik jou een bruinhemd, bruinhemd!

hama | 04-09-06 | 14:09

Nu ligt die Gierput er ook onbewaakt bij natuurlijk? *schud hoofd*

Armageddon | 04-09-06 | 14:08

@all
Ik mis de GP hier.
.
@TeenEnKaas
Ik neem aan dat je het afgemaakt heb met een enig Olily shawltje?

Kakel | 04-09-06 | 14:07

@ristretto 04-09-06 @ 14:00
Lekker
Borrelnootje?

Dömper | 04-09-06 | 14:07

ristretto 04-09-06 @ 14:00
hama 04-09-06 @ 13:55
Hoe durven jullie mij een bruinhemd te noemen! Dat MAG helemaal niet! Ik ben trouwens gekleed in een enig lichtblauw ensemble. Boos ben ik ook niet, tenminste niet meer dan normaal op een maandag.

TeenEnKaas | 04-09-06 | 14:05

sjaakdeslinksesul 04-09-06 @ 14:01
Haha je bent gewoon jaloers!
*SC OPEN!*

ristretto | 04-09-06 | 14:05

belachelijk... Gelukkig is de term "Amsterdamse politiek" ook niet erg veelzeggend.

lx76 | 04-09-06 | 14:05

sjaakdeslinksesul 04-09-06 @ 14:01
Hé pssst, redneck, met je wit en bruin: dan blijven we hier toch gewoon?
Als jij het niet eens bent met SC OPEN!, prima, wij wel...
Dag Sjaak, je moeder roept knul, hoor maar: SC MOET OPEN!
(... en luisteren naar mama hè?)

/\/\addog | 04-09-06 | 14:05

-weggejorist-

Harige Bangmaker | 04-09-06 | 14:04

hama 04-09-06 @ 13:26: GSSC dicht? WTF?

Armageddon | 04-09-06 | 14:04

GSSC als in: www.gssc.us/ ???

Dr. Faustus | 04-09-06 | 14:04

GSSC?

Harige Bangmaker | 04-09-06 | 14:03

Ah? Mogen we ze dan voortaan NEGERZOEN noemen?

count von ziegenpuss | 04-09-06 | 14:02

Ik ken maar twee categorieen: witten en bruinen.
*GSSC moet lekker dichtblijven.* Flauwiteiten, dronken flames en wanstaltige muzieksmaak daar, bah!

sjaakdeslinksesul | 04-09-06 | 14:01

hama 04-09-06 @ 13:59 & Kakel 04-09-06 @ 13:58
liever deaud dan reaud!
*SC OPEN!*

/\/\addog | 04-09-06 | 14:00

-weggejorist-

Kakel | 04-09-06 | 14:00

Dömper 04-09-06 @ 13:56
Dan blijven we toch lekker hier?
Biertje?
Maar hier is wel weer Tenenkaas.
Een jongetje van 17 jaar, wiens brommert net is afgepakt door de twee coole dudes om de hoek.
En dus is hij boos... Hij wil zijn brommert terug.
En de Dudes geven hem niet. En hij durft niet naar de pliesie... hehe
Trouwens:
* houdt spandoek op *
GSSC MOET OPEN!!!

ristretto | 04-09-06 | 14:00

Speaking of Meki, waar istie, onze knuffelmarokaan?

* houdt spandoek op *
GSSC MOET OPEN!!!

RokerT | 04-09-06 | 13:59

LOL@/\/\addog 04-09-06 @ 13:57
hèhèhè

Dömper | 04-09-06 | 13:59

-weggejorist-

hama | 04-09-06 | 13:59

Sterf allochtoon sterf!! (het woord dan dus hè)

zakje pinda´s | 04-09-06 | 13:58

-weggejorist-

Kakel | 04-09-06 | 13:58

-weggejorist-

/\/\addog | 04-09-06 | 13:57

-weggejorist-

ristretto | 04-09-06 | 13:56

-weggejorist-

Dömper | 04-09-06 | 13:56

Die partij heet dan ook Partij van de Anus omdat er zoveel stront uit komt. @veest: met jou begin ik het op te geven, je bent echt vermoeiend. Wat als het gros van alle hufters specifieke lichamelijke kenmerken heeft? Dan beschrijf je die hufters toch aan de hand van diezelfde kenmerken? Daar ga je het woord dat die beschrijving geeft dan toch niet de schuld van geven??? Alsof het woord "allochtoon" de allo's kut heeft gemaakt. Hoe diep wil je je kop in de aarde steken? De PvdA is zo diep gezonken, het is zo ontzettend veel poep en zo ontzettend weining visie.

DeRuk | 04-09-06 | 13:55

@tenenkaas, waarom zou ik luisteren naar de mening van een smerig bruinhemd zoals jij?
Ga lekker een beetje rond je pc marcheren joh, huphup...

Haha Ristretto,
Zag je dat..1 enkel postje en tenenkaas zit dol van woede zijn toetsenbordje aan flarden te hakken. wat een trieste figuur.
* houdt spandoek op *
GSSC MOET OPEN!!!

hama | 04-09-06 | 13:55

hoe moet dat dan met dat nederlandse buurjongetje van me? die al jaren probeert een nietgeintregreerde morrokaan te zijn?

eehj boerhman! warom jij doe opel man? auto redt naar marroko?

Stamp | 04-09-06 | 13:54

Over allochtonen gesproken, weet iemand hoe het met ze gaat?

gigi gorgonzola | 04-09-06 | 13:54

@hama 04-09-06 @ 13:52
Mag jeugd ook al niet meer?

CoJoNes | 04-09-06 | 13:54

Omdat die dicht zit, Dom stuk stinkend tenenkaasje.

ristretto | 04-09-06 | 13:53

-weggejorist-

hama | 04-09-06 | 13:52

ROFLOL@TeenEnKaas 13.50

Kakel | 04-09-06 | 13:51

@Roberto
Recht zo die gaat! In tegreren is in... haha.
Geen Stijl Stam Cafe
@Tenenkaas, jij bent boos he?

ristretto | 04-09-06 | 13:51

Wow doen ze snel..

U hebt gezocht op ALLOCHTOON :

Het door u gezochte woord is niet gevonden in het eendelige Van Dale Hedendaags Nederlands. Dit kan komen doordat het er niet in staat, bijvoorbeeld omdat het te nieuw is, of omdat het niet voldoet aan de opnamecriteria. Maar ook is mogelijk dat de spelling niet correct is. Kijk ook eens bij de zoekinstructies.

www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?z...

;)

szol2001 | 04-09-06 | 13:51

/\/\addog 04-09-06 @ 13:49
Dank voor de tip

Ik sluit me aan bij de andere reaguurders: GSSC moet open; wij Allochtonen van Nederland eisen dat het dom autochtoon gepeupel weer terug in het hok gestopt wordt.

Roberto Fransisco | 04-09-06 | 13:51

Oh.... maar terug in de jaren 80 het was toch de socialistische gestapo die het woord 'buitenlander' heeft vervangen voor 'allochtoon'....?

Linkse intelectueel | 04-09-06 | 13:51

hama 04-09-06 @ 13:45
Waarom plemp je je nietszeggende commentaar niet in het SC?

TeenEnKaas | 04-09-06 | 13:50

-weggejorist-

gigi gorgonzola | 04-09-06 | 13:50

Liever je eigen taal verloederen dan de waarheid willen zien. Waarom heb ik het gevoel dat Bos en cornuiten zwaar bedreigd worden?
Dit is een gijzeling van Nederland en haar politiek bij klaar daglicht.
Het valt ook erg op dat er in nederland nog geen grote aanslag is geweest ondanks de hoeren en de drugs en de open muslim basherij.
Maargoed, zou jij een grote aanslag plegen in een land waar het sleeper cel zijn erg gemakkelijk is? Nee, want dan wek je de aandacht!
Net zoals die ene politicus hier die bedreigd werd onlangs met een gun en je hoort er niks meer van, geloof ik snel dat er gedreigd word van alle kanten op mensen van linse partijeen ook ook de rechtsen. Jullie zijn de zwakste schakel Nederland. bye Bye

LifeCatcher | 04-09-06 | 13:50

-weggejorist-

hama | 04-09-06 | 13:49

Als je de plannen lesst willen ze ervan af om specifieker te kunnen zijn. Iedereen heeft zijn eigen definitie. Voor veel reaguurders hier staat allochtoon gelijk aan marokkaan gezien de reacties.

bookie | 04-09-06 | 13:49

Gooi dat GSSC even open en zet de gokkast vast aan. De jeugd wordt onrustig.

CoJoNes | 04-09-06 | 13:49

Roberto Fransisco 04-09-06 @ 13:46
Dat is de plek waar alle uitschot elkaar het leven zuur maakte. Ze hebben het gesloten, dus nu komen we allemaal hiernaartoe. Veel plezier dus met ons ;-), totdat GSSC weer OPEN is!

/\/\addog | 04-09-06 | 13:49

@TeenEnKaas 04-09-06 @ 13:43
Neeeeh, veel te subtiel.

Hellsmurfje | 04-09-06 | 13:49

Ehm, allahtonen misschien?

ja toch? | 04-09-06 | 13:48

Dus, finnen moet het worden?

Kan nog wel een paar woorden verzinnen die geschrapt mogen worden:
Stadsdeelraad, wethouder, gemeenteraadslid, Job Cohen, Aboutaleb, wielklem, Antilliaan, Kaap-Verdiaan, moslim, rooms-katholiek, gereformeerd, Scientology, etc. Allemaal woorden die met (positieve) discrimatie te maken hebben en die bij mij agressie opwekken.

HoerenSloep | 04-09-06 | 13:48

oh, meki is trouwens top, waar hangt die tegenwoordig uit?
wordt het geen tijd voor een GS Reünie ? Molendijk, Meki, Kouwes....

TRS | 04-09-06 | 13:47

Met steun van de Haagse-rotjongens.

bad to the bone | 04-09-06 | 13:47

-weggejorist-

Kakel | 04-09-06 | 13:47

Ik boycot de politiek-correcte newspeak al jaren. Ik noem "allochtonen" gewoon weer buitenlanders, een prachtig Nederlands woord dat iedereen begrijpt.

Dr. Faustus | 04-09-06 | 13:47

Belachelijk, volgens PvdA zijn allochtonen dus allemaal Amsterdamse rotjongens?!

Wat te denken van de meisjes en de Nederlandse burgers met één of twee ouders die niet afkomstig zijn uit NL? Nederland is niet altijd Amsterdam!

chloorhexidine | 04-09-06 | 13:47

dat ze liever maar eens kritisch gaan kijken wat er tegenwoordig in de schoolboeken wordt geschreven (*verwijst naar zijn marginale weblogje*)

TRS | 04-09-06 | 13:46

Wat is GSSC, ik loop door dat geintegreer weer hopeloos achter de feiten aan te rennen.

Roberto Fransisco | 04-09-06 | 13:46

-weggejorist-

hama | 04-09-06 | 13:45

-weggejorist-

contrastvloeistof | 04-09-06 | 13:45

ristretto 04-09-06 @ 13:43
true, macaronivreter ;-)
P.S. waar zou de rest blijven met hun roep: GSSC OPEN! NU!, laat je maar horen, let's make some noise!

/\/\addog | 04-09-06 | 13:45

Dus nu is het weer geweaun NATO'S oftewel Noord Afrikaanse Teringlijers Op Scooters en wat ik ook nog vreemd vind is dat juist de Partij van de Allochtonen dat nare woord verbiedt. Maar goed dat hou je toch

gigi gorgonzola | 04-09-06 | 13:45

Ze kunnen het toch ook gewoon afkorten tot "allo"? Dat bespaart een hoop inkt.

DeRuk | 04-09-06 | 13:44

ristretto 04-09-06 @ 13:38
.... het was zondagmorgen 3.00AM, ze heette Anne, 21 lentes jong en ze heeft 2 leuke blonde vlechtjes .... Integreren kan heel leuk zijn, vooral dat 'in'.

Roberto Fransisco | 04-09-06 | 13:44

-weggejorist-

hama | 04-09-06 | 13:44

Word het niet eens tijd om allochtonen gewoon weer "stinkende profiteurs met een hang naar geweld en criminaliteit en niet beroerd om hun eigen moeder te neuqen" te noemen?

TeenEnKaas | 04-09-06 | 13:43

-weggejorist-

ristretto | 04-09-06 | 13:43

In de VS omschrijven ze gehandicapten als 'mentally challenged'. In de Nederlandse gezondheidszorg gaan ook al stemmen op om zwaar-gehandicapten te omschrijven als 'mensen met mogelijkheden'. Ook iets voor allochtonen? Maar goed , gelul allemaal natuurlijk. Je kunt zoveel woorden veranderen als je wilt, de problemen blijven. Vervang allochtonen door 'Amsterdamse rotjongens' en heel Nederland weet na een tijdje precies wie er met die term aangeduid worden. Volgende stap: Amsterdammers? Next!

Murdockyoufool | 04-09-06 | 13:43

@Heintje Davids
En ik maar denken dat het Naffer is: Noord-AFrikaan

Tobi | 04-09-06 | 13:42

Belangrijk nieuws uit de telegraaf!!!!

Dames en heren, stelt uw mening bij, de PvdA is de beste partij die alle stemmen dit jaar hoort te krijgen, de Telegraaf kopt namelijk:

PvdA: 'Allochtoon' verbieden

PvdA mijn stem heb je!!!!

Hieronymus van Alphe | 04-09-06 | 13:41

Ach, dit voorspelde ik al 10 jaar geleden. Hoe lang geleden werd ook al weer het woord ""buitenlander" verboden vanwege de negatieve en discriminerende connotatie?

TRS | 04-09-06 | 13:41

Moeten er nu niet heel veel A-tjes uit afkortingen van stichtingen worden aangepast? Ik zou voorstellen 'Anderen', om de tweedeling even lekker op scherp te stellen. Wij en de Anderen. Mag je zelf kiezen waar je bij wilt horen.

CoJoNes | 04-09-06 | 13:41

Ik noem allochtonen zowiezo al jaren ethnically-challenged.

KaiserSoza | 04-09-06 | 13:41

Een allochtoon gaat bij mij voortaan door het leven als "Vriend-van-Wouter"

Hashblauw | 04-09-06 | 13:40


Ik vertrouw erop dat de commissie die met dit plan is gekomen al die jaren goed betaald is?

Multikuli | 04-09-06 | 13:40

Als ze me lieve allochtoon noemen vind ik t goed. :)

Knuffel Mexicaan | 04-09-06 | 13:39

Gewoon de aanduiding gebruiken die de Amsterdamse politie ook bezigt : NAVERS (Noord Afrikaans Voorkomen)

Heintje Davids | 04-09-06 | 13:39

Roberto Fransisco 04-09-06 @ 13:29
hahahaha zelfs tot in de slaapkamer? Welke standjes mogen dan niet meer als je wil integreren? mmm.. Missionaris?
Trouwens, wist je dat ze het GSSC hebben gesloten? Dus kijk uit voor een ban...

ristretto | 04-09-06 | 13:38

-weggejorist-

/\/\addog | 04-09-06 | 13:38

Het maakt niet uit hoe je ze noemt, naar verloop van tijd krijgt het nieuwe woord dezelfde negatieve klank. Bestrijd de oorzaken nou eens PvdA ipv de symptomen.

Lucifer | 04-09-06 | 13:38

Zeg, Ghanees, ook toevallig uit 020 afkomstig?

Tobi | 04-09-06 | 13:35

de Ghanees 04-09-06 @ 13:33
Nee dat zie je fout meneer de Ghanees-Nederlander, ik ben vanaf nu Argentijns-Nederlander. Maar je mag ook gewoon allochtoon noemen. Ik vind het wel een leuk woord.

Roberto Fransisco | 04-09-06 | 13:35

Die googlefight maakt me bang... :-(

De Vrolijke Kaafir© | 04-09-06 | 13:35

@hama
Ik zie het, allemaal medelanders die het goed voor hebben met de medemens.
Wanneer gaat het een keer lukken om ze gewoon klootzakken te noemen? En dan bedoel ik iedereen die iets fout doet. Dus, niet op je afkomst maar gedrag aangesproken worden.
BTW Het GSSC moet OPEN!

ristretto | 04-09-06 | 13:34

@Roberto Fransisco 04-09-06 @ 13:29

Amsterdams rotjoch, muhahaha

de Ghanees | 04-09-06 | 13:33

@Hakbarrr
Ja en iedereen stemt weer braaf op CDA/VVD/PVDA. Het volk wil in de maling worden genomen dus zal het volk in de maling worden genomen.

Henk Hunk | 04-09-06 | 13:33

Dan maar terug naar Kudt-Marokkanen

Tobi | 04-09-06 | 13:32

Fleischblokzijl is zelf taalrijk genoeg om te weten dat een woord nooit zomaar een woord is. "Allochtoon" is een stoplap geworden waarmee problemen systematisch worden verbonden aan afkomst in plaats van aan sociaal milieu, gedrag, opvoeding of omgevingsfactoren. Dàt was pas je kop in het zand steken: de etnie als containerbegrip zorgde ervoor dat (andere) oorzaken niet meer onderzocht of bekeken of verholpen moesten worden, want "zo zijn die zwartjes nu eenmaal". Als een woord 'deprecaten' daar iets aan verhelpt, dan moet het maar. Taal evolueert sowieso voortdurend, of het nu door een weblog of een wethouder gebeurt maakt niet zo veel uit. Beetje stemmingmakerij van Fleisch om daar nu zoveel stampij over te maken, maar zo ken ik 'm. Dat gelul over die thee op t eind geeft de inhoudelijke en intellectuele dichtheid van dit stuk perfect weer.

veest van pim | 04-09-06 | 13:31

En toch staat deze partij op 30% van de stemmen in de peilingen... Ziek, niet alleen dit land is ziek, Heel veel mensen zijn ziek...

Hakbarrr | 04-09-06 | 13:30

Even een paar jaar terugspoelen in de VS voor het vervolg in NL. De allochtoon wordt de Afrikaan Nederlander of Aziaat Nederlander, en de mentaal gehandicapte, voorheen debiel of mongeaul, wordt voortaan de mentaal uitgedaagde. Anderen worden weer fysiek uitgedaagd. Behalve Lucille Werner, die blijven we gewoon gehandicapt noemen.

Henk Hunk | 04-09-06 | 13:30

Dappere Dodo die Surinamer om een moeder met een kinjdje van 5 te beroven. Mijn schoonzusje is door een Fin beroofd toen ze de trap op liep met een buggy in haar armen inclusief baby bij het station Holland Spoor.
Dit zijn echt de WARE HELDEN. Zo kunnen we ze natuurlijk ook noemen

El_Guapo | 04-09-06 | 13:30

IPV allochtoon noemen we ze nu PVDA stemmers....

Behangdelul | 04-09-06 | 13:29

@Peter Breedveld 04-09-06 @ 13:25
2002 *zucht* leve de vooruitgang.

CoJoNes | 04-09-06 | 13:29

Krijg nou wat! Ben ik jaren aan het integreren (zelfs tot in de slaapkamer), altijd braaf, zelfs belasting betaald ... en nu ben ik ineens een Amsterdams rotjochie.

Nou als ik dan een rotjochie ben dan hierbij mijn welgemeende mening voor iedereen met een fascitische PvdA kop: Stelletje vuile gore stigmatiserende teringlijers, ik wens jullie de meest verschrikkelijke ziekte toe en ik hoop dat Job Cohen en de hele kliek z.s.m. door een pijlstaart in de borst worden gestoken.

Roberto Fransisco | 04-09-06 | 13:29

-weggejorist-

hama | 04-09-06 | 13:28

Daarom stem ik dus geen PVDA

DutchXTC | 04-09-06 | 13:28

BRIL-fokking-JANT! Het hele allochtonenprobleem in één keer opgelost. Die Cohen zou nog wel eens burgemeester van jaar kunnen worden.

CoJoNes | 04-09-06 | 13:27

Nog wel toegestaan:

Medemensen met zowel een Nederlands als een Marokkaans paspoort;
Medemensen met zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit;
Leden van een etnische minderheid;

dedalus | 04-09-06 | 13:27

@Tim1337
Volgens mij ben jij zo'n Amsterdamse rotjongere aan je taalgebruik te zien.

de Meelman | 04-09-06 | 13:27

JOEHOE!!!

* houdt spandoek op *
GSSC MOET OPEN!!!

hama | 04-09-06 | 13:26

Tom1337 04-09-06 @ 13:23
Als je zo schrijft lijkt het bijna Nederlands. Ga zo door....

ristretto | 04-09-06 | 13:25

als de huidige trend doorzet, kunnen we over 5 jaar gewoon spreken over een "grote-stedeling", aangezien nu ook al de meerderheid allochtoon is, zal over 5 jaar helemaal geen nederlander daar meer te vinden zijn

Mister Crabs | 04-09-06 | 13:25

"Er klinken stemmen om het woord allochtoon te schrappen en te vervangen door een ander woord, omdat deze term een negatieve bijklank zou hebben gekregen. Het zal niet lang duren of de woorden islam en moslim dienen ook vervangen te worden. Ik ben benieuwd wat het onmetelijk vernuft van deze goedbedoelende welzijnwerkers gaat verzinnen, want mohammedaan mogen we ook niet zeggen. Blijkbaar gaat men ervan uit dat een wisseling van benamingen ook een wisseling van mentaliteit inhoudt. Was het maar zo simpel. Want wordt het niet tijd om de mensen te veranderen in plaats van de onschuldige taal geweld aan te doen?"

(Hafid Bouazza, 20 september 2002 in NRC Handelsblad)

Peter Breedveld | 04-09-06 | 13:25

Het is blauw en kost klauwen met geld...

hippie hippie | 04-09-06 | 13:24

Het woord heeft ook geen ter zake doende betekenis, aangezien de diversiteit.

bookie | 04-09-06 | 13:24

PvdA is dus voortaan Partij van de Amsterdamse rotjognens?

KropjeSla | 04-09-06 | 13:23

Suggestie; teringfascisten?

Ion Susai | 04-09-06 | 13:23

Pff, hoezo je kop in het zand steken. Word het woord autochtoon dan ook nog afgeschraft? Ik voel me beledigt. Ik wil liever Nederlander genoemt worden.

Tom1337 | 04-09-06 | 13:23

Partij van de allochtoon??

daputa | 04-09-06 | 13:23

wat een bullshit. Jer moet problemen oplossen, geen taalhervormer spelen in de politiek.

Maaier | 04-09-06 | 13:23

Zielig

Wie?? | 04-09-06 | 13:21

'niet-autochtonen'mag dus nog wel?

collapse | 04-09-06 | 13:21

Ik vind het als autochtoon ook heerlijk om geschrapt te worden uit de overheidsdatabase

casablanca | 04-09-06 | 13:21

Ook het woord PvdA moet worden verboden!

Peter Selie | 04-09-06 | 13:20

nou gingen we van zwarten, negers en marokkanen naar het al veel vriendelijker woord allochtoon... is het weer niet goed...

Mister Crabs | 04-09-06 | 13:20

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com