Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

de grote boze wolf | 02-09-06 | 22:35

-weggejorist-

googledaddy | 02-09-06 | 10:25

@brullioo
Heb je mij horen zeggen dat er een religie is die vredig is? Nee, ik ga er van uit dat elke godsdienst in beginsel zieltjes wil winnen, invloed wil vergaren en hoe dat gebeurt maakt niet uit, het gaat tenslotte over hogere zaken als het aardse.... Kijk ook maar wat die neoconservatieve hoek uit Amerika ons gebracht heeft, dood en verderf onder het mom van een nieuwe wereldorde....

Je zei het zelf al, de katholieke kerk deed hetzelfde met brandstapels en dergelijke, en die zijn daar mee gestopt, er kwam een verlichting, zo zie ik het ook gebeuren met het moslimfanatisme....
Ik blijf erbij dat het overgrote gedeelte van de moslims alhier het gewoon gaat om hier een normaal bestaan op te bouwen en helemaal niet volzit met denken aan wereldoverheersing en dergelijke. Want wat hebben we hier aan terroristjes gehad? een paar uit het lood geslagen pubers en een volslagen mislukkeling... Nounounou, wat een bedreiging...

bubka | 02-09-06 | 09:28

En als ik de oproepen tot geweld en haat in de koran 'niet goed lees' of 'uit zijn verband ruk', rukten mohammed B de koran uit zijn verband? Leest 10 tot 50 procent van de moslims de koran niet juist? wat een naief denkbeeld.

ik leer je wat; islam roept op tot geweld. Om dat geweld te verbloemen roepen veel moslims dat de islam vrede is. Als dat zo was, waarom liggen die mensen dan dood op de grond? als islam vrede is, waarom dan al dat islamgeweld? als de profeet puur was, waarom neukte hij dan 9 jarige aisha? snap je? moslims liegen tegen ons, omdat ze de macht willen grijpen in ons land.

wij worden gekoloniseerd, en jij helpt ze daarbij, bubka. Snap dat dan. Die gematigde moslims creeeren alleen een rookscherm. Daarachter gaat de gewelddadige moslims, met de koran in de hand, ongestoord zijn gang. En weet je wat? jij bent ook deel van dat smookscreen. Hoe vredig. Landverader.

brullioo | 02-09-06 | 08:53

@'Frappant is om te merken dat het fanatisme waarmee atheïsten'
ja hoor eens, gelovigen mogen snijden in hun kinderen, oproepen tot haat, moord en discriminatie, en wij, zelfdenkende mensen, mogen daar niet tegen ageren?

@bubka
die 20 procent die het verzieken, die ontbreken bij 'ons' soort mensen. Bij niet-moslims is het aantal 'verziekende elementen' een op 100, een op 1000 ofzo. Bij de moslims is een groot gedeelte openlijk haatdragend, diefachtig, spuugt op nederland. Op de een of andere magische wijze kan dat jou niets schelen. Wel kom je op voor de 80 procent moslims die doen of hun neus bloed. Ook die moslims hebben hun loyaliteit liggen bij hun collega moslims. Ze zullen dan ook NIETS doen om het geweld van hun geloofsgenoten te stoppen. Omdat ze weten, dat die mensen gewoon doen, wat hun geloof ze opdraagt: ongelovigen haten, leegstelen, en als ze de profeet beledigen (die kinderneuker ja, is zeker ook 'uit zijn verband gehaalt'): vermoorden. Precies, zoals in de koran staat.

daarom zal de 80 procent 'brave' moslims geen poot uitsteken als hun fanatieke koranstaarders geweld tegen ons plegen: het zijn hun BROEDERS.

wat doen die 80 procent 'goede' moslims (moslims die niet moorden, ONDANKS de koran) tegen het GELOOFgebaseerde geweld? NIets! Helemaal NIETS! en wat doen die 80 procent als weldenkende mensen gaan klagen over islamgeweld? inderdaad. Ze klagen de klager aan, ZONDER ook maar EVEN te beseffen, dat het hun eigen geloof is, wat het probleem is, dat het gedrag van hun eigen geloofsgenoten een voorheen vrij land kapot aan het maken zijn.

kijk, de moslims boorden zich (met de KORAN in de hand) in het wtc. Paar duizend mensen dood. Maar wat zeggen de moslims? nee, op een of andere wonderbaarlijke wijze, is de islam TOCH vredig, neen, de amerikanen hebben die vliegtuigen Remote Controlled ZELF in het wtc laten vliegen, dat kan niet anders, want islam is vrede, dus islamieten zouden dat nooit doen.

dus: als een moslim een aanslag pleegt, is dat onze EIGEN schuld. Want islam = 'vrede'.

lul de behanger, islam is geen 'vrede', islam is onderwerping. Met GEWELD.

ik dacht dat wij een groep facisten wel zouden herkennen aan hun haat, hun geweld, hun geloof, maar kennelijk zijn mensen zo goedgelovig (jij ook) dat je werkelijk gelooft dat de islam geen enkel probleem is.

joh. Kijk even naar het leven van de profeet, naar de daden van de moslims, en naar de koran, en je snapt het.

en kom niet met: de bijbel is ook niet pluis. Inderdaad. Deze eeuw nog brandstapels gezien? Nee heh? wij zijn over de kerk heengegroeid. Wij snappen dat je niet mensen met geweld een geloof kan opdringen, zoals de katholieken in de middeleeuwen probeerden. Nu de islamieten nog.

de profeet was een kinderneuker. Een onpure bron. Als je moslims daarop wijst word je in elkaar geslagen. Vredig hoor.

maar jij gelooft dus werkelijk, dat de islam geen gevaar is? dat wij rustig kunnen slapen tot het aandeel moslims boven de 50 procent komt, waarna wij in vrede met de moslimmeerderheid zullen kunnen wonen in (voorheen) ons eigen land?

joh, kijk even naar andere moslimlanden, en besef dan, dat waar de islam een meerderheid heeft, de vrijheid (BOEM PATS) verdwenen is.

waar de islam verschijnt, de zon verdwijnt. Wie gelooft in de 'leer' van de 'profeet' is een misdadiger. De islam is de grootste criminele organisatie op aarde. Het onderscheid zich van andere geloven door de onverbloemde oproepen tot geweld. Het is dan ook geen geloof, maar een onderdrukkingsmechanisme.

ik zou me daar niet druk over maken, ware het niet dat deze lieden mijn land naar de galemiezen helpen.

allah akbar! als islam vrede is, WAAROM vallen er dan overal in de wereld mensen dood op de grond, dankzij die 'vrede'?

de taktiek van de islam laat zich als volgt samenvatten: praten waar kan, slaan waar nodig, en als dat niet helpt, kunnen we nog altijd een paar voorbeeld-narren (theo!) om zeep helpen.

wie kritiek heeft op de islam moet vrezen voor zijn leven. Hoe vredig.

wie homo is moet dat niet laten blijken in gezelschap van een groepje moslims, anders word ie in elkaar geslagen. hoe vredig.

wie vrouw is moet gehoorzamen, anders klappen. Hoe vredig.

wie de profeet beledigt, moet vrezen voor zijn leven. Hoe vredig.

en dan zijn we nu nog niet eens 'gezegend' met een moslimMEERderheid...

allah akbar!= sieg heil! snap dat dan eens.

of vind je de nazies ook een vredig geloof, dat sommigen nu eenmaal verkeerd interpreteerden? Was IEDERE nazi slecht? zijn er ook slechte NIET-nazies? maar feit is, dat mensen vermoord werden vanwege die ideology, en dat wij daarom die ideology hebben VERBOTEN. Nu de islam nog.

de islam vermoord mensen, de islam roept op tot geweld. Zijn ALLE moslims slecht? zijn er ook slechte niet moslims? tuurlijk. Maar dat is geen excuus om de islam toe te staan haat en geweld te prediken.

zolang er mensen vermoord worden door moslims, die de 'inspiratie' daarvoor in de koran lezen, moet je niet aankomen met 'islam is vrede'.

de daden van de enkeling verzieken het voor de massa? laat de massa dan aangeven GEEN geweld te willen hanteren? maar dat zie je de gematigde moslim niet doen, omdat die dan tegen de profeet ingaat, en zelf doelwit word, van het geweld, van de islam.

mooi man, geloven. (braaaaaaK)

brullioo | 02-09-06 | 08:44

@SkyCaptain
ah, de islam predikt 'vrede'? whaoahahahahahahahah

de doden vertellen een ander verhaal

brullioo | 02-09-06 | 08:17

@ bottehond
*zucht* Nog een keer dan, 80% van onze allochtonen fungeren gewoon goed in onze maatschappij, ongeacht welk geloof ze aanhangen, over die andere 20 zijn we het wel eens, maar waarom, o, waarom die meerderheid goeie jongens laten lijden onder je terechte verwijten over die minderheid?
En ook jij zou moeten weten dat immigratie van essentieel belang is voor onze economie....

bubka | 02-09-06 | 01:58

-weggejorist-

de grote boze wolf | 02-09-06 | 01:36

H_C_Q 01-09-06 @ 17:16

Feit is natuurlijk wel dat skycaptain een vreemde veaugel is... die pro-relipraat... de gristenen liften mee op de staart van de islamitische draak.. nou ja... met oordeelsvermeaugen zijn de volgelingen van de zelfverkeauzen martelaarT aan het kruis nooit ruim begiftigd geweest....

bottehond | 02-09-06 | 01:09

-weggejorist-

de grote boze wolf | 02-09-06 | 00:35

ayaan had wel lef... en stond ergens voor. Ik zal er missen. Was het vaak met er eens. Alleen de manier waarop ze optrad, wekte bij veel finnen en andere scandinaviers zoveel agressie op dat de boodschap van ayaan helemaal niet meer tot ze doordrong.

pr.bernhard | 02-09-06 | 00:11

MAXIMO 01-09-06 @ 22:51

Okay... en inhoudelijk? Ow nee.... sorry... te veel gevraagd.... btw: die caps in je naam zijn best irritant.

bottehond | 01-09-06 | 23:03

@Botte
Je moet niet zo veel HP/de Tijd lezen.
Wordt je blikveld namelijk erg nauw van.

MAXIMO | 01-09-06 | 22:51

eindelijk is ze weg

recht door zee | 01-09-06 | 21:34

En daar is ze weer
Ayaan Hirsi Ali Koffie Anan

DracoAkaik | 01-09-06 | 20:07

H_C_Q 01-09-06 @ 17:16

Nee. dude. Jíj begrijpt er geen snars van. Een religie is wel degelijk een entiteit, die parasiteert op haar slaven. De dragers van die ziekte noemen we gelovigen. En ze besmetten doorlopend hun eigen nakomelingen en omgeving. Religie = organisatie = organisme = entiteit. Gruwelijk toch? Maar daarom niet zinvol het te ontkennen. Even een abstractienivootje hoger schakelen!!

bottehond | 01-09-06 | 19:49

me,myself and IK 01-09-06 @ 16:59

Dude(tte) we zijn het wel eens. Maar het ik ben wel van mening dat de voedingsbodem waarop het politiek korrekt denken gegroeid is in feite prima is. Respect, vrijheidslievendheid, tolerantie, vrijheid van expressie, medemenselijkheid... allemaal helemaal niets mis mee. Destijds, pakweg 20 a 25 jaar geleden waren dat zo'n beetje de kernwaarden van 0031. Nogmaals: niets mis mee. Helaas heeft Nederland een aartsvijandige sekte binnengelaten (islam) en allerlei halve barbaren geimporteerd (antillianen). Het gedrag van deze mensen hoefde op zichzelf nog geen ontwrichtend probleem te zijn. Maar door de macht van het getal (1.3 miljoen moslims, tienduizende cokesnuivende rovende verkrachtende spijbelende kinderverwaarlozende ex- slaven, vol rancune en met nul verstand) is het wél een probleem geworden. Voorheen gedroegen de inwoners van 0031 zich grosso modo dusdanig dat 0031 het zich kon permitteren om de hoogdravende idealen (zie boven) tot leidend te verheffen. Helaas, helaas.... de problemen van de instroom van onverantwoord grote groepen probleemgevallen en het gedrag van die mensen mocht NIET bvekritiseerd worden. Omdat (en nou komt de clou) kritiek op die groepen zich niet verdroeg met de tot dogma's gepromoveerde idealen. De idealen moesten en zouden overeind blijven. Het zou allemaal goed komen. Onze idealen waren zó goed en aansprekend dat alle barbaren zich in grote bewondering zouden bekeren tot die grooste idealen. Dom natuurlijk. En arrogant. En naief. De voorbije 5 jaren verlaten steeds meer mensen de dogma's van de politieke korrektheid. Zijn die mensen dom? Waren de oorspronkelijke volgers van de 0031 idealen dom? Welnee. Die idealen waren zoals gezegd prima. Maar konden simpelweg niet meer als leidend voor de samenleving gelden. De omstandigheden van het multiculturele drama maken dat onmogelijk. Maar dat neemt niet weg dat Nederland haar grote trots, de idealen waarmee de polikorsekte ooit begon (toen het nog geen sekte was, maar een mooi wereldbeeld) zelf in de uitverkoop gedaan heeft. En daarom denken velen dat we niet meer tolerant zijn. Maar tolerantie etc. zijn alleen levensvatbaar als daarvoor de juiste randvoorwaarden bestaan. En die bestaan simpelweg niet meer door het multiculturele drama.
Ergo: de weg naar de hel is geplaveid met alle idealen van de polikor.
Snap je hem een beetje?

bottehond | 01-09-06 | 19:46

@ SkyCaptain 01-09-06 @ 17:03
geloofsovertuiging hoeft niets met de Islam te maken hebben hoor... Volkert is een mileufacist.
Toelichting op mijn vrijwillige schizofrenie: ik handel vanuit mijn eigen intellect en gevoelswereld, en probeer me daarbij los te maken van alle invloeden van buitenaf.
Proost!

me,myself and IK | 01-09-06 | 18:07

@ H_C_Q 01-09-06 @ 17:16

De mensen bij wie ik colleges religiegeschiedenis gevolgd heb zijn het dus NIET met je eens.
.
Maar goed, hier worden we het vandaag volgens mij niet meer over eens, denk ik zo :) Goed plan van dat pilsen.Ik ga maar eens een Brandje blussen. Urtypje HCQ?

SkyCaptain | 01-09-06 | 17:33

@Skycaptain. Je begrijpt er wat mij betreft geen snars van. Religie is geen entiteit, het "leeft" slechts in de hoofden van mensen en die maken er, zoals je zelf ook al toegeeft, op zeer grote schaal misbruik van en ik blijf erbij dat alle monoteheistisch godsdiensten per definitie willen overheersen en dus gewelddadig zijn. Praat eens met een willekeurige godsdienstwetenschappert ; die zal mij gelijk geven. (Overigens schreef ik niet over dé geschiedenis, maar over de religieuze geschiedenis). Nog een uitsmijter en dan ga ik zuipen: Als het christendom en de islam in essentie vreedzaam zijn, zijn ze dus compleet mislukt. M.a.w. áls er een god zou bestaan, wat ik niet geloof, is het een prutsende debiel.

H_C_Q | 01-09-06 | 17:16

toedeloe

joost57 | 01-09-06 | 17:06

@ me,myself and IK 01-09-06 @ 16:24

Je wilt toch niet beweren dat Volkert moslim is?!?!
.
Overigens komt al het handelen voor uit een levens- en wereldbeschouwing. Tenzij jij wilt beweren dat jouw dagelijks handelen haaks staat op jouw mens- en wereldbeeld en op hun diepste overtuigingen omtrent ‘het goede leven’. Mocht idat niet zo zijn, dan houd ik mij ten zeerste aanbevolen voor een toelichting op deze vorm van vrijwillige schizofrenie.
.

SkyCaptain | 01-09-06 | 17:03

@ bottehond
de boel omdraaien omdat menselijk denken altijd arbitrair is? Met welk nut doe je dat ? Politiek correct denken een ge-ent op de verlichting?
Ken je dit uitleggen, want dat begrijp ik niet.

Dogma's, het woord zelf klinkt al niet echt verlicht, weer een idee dat tot regel wordt verbogen en boven de discussie wordt geplaatst.
Voor mij is politiekecorrectheid een ontkenning van het individu.
De correcte denker ziet namelijk geen mens, maar bv een zielige allochtoon die beschermd moet worden.
Onzin, autochtoon/allochtoon blank/zwart man/vrouw, iedereen is gewoon een mens.

me,myself and IK | 01-09-06 | 16:59

@ me,myself and IK 01-09-06 @ 15:31

Zegt de Franse revolutie je iets? De guillontine als werktuig der Verlichting? Verder waren de grootste massamoordernaars uit de geschiedenis Mao, Stalin, Hitler overtuigd atheïst. Op grond van daarvan zou je moeten concluderen dat politiek nog gevaarlijker is dan religie.
.
Met een dergelijk gejijbak schieten we echter niets op. Ieder levensovertuiging kan worden aangewend om geweld te legitemeren, maar als je de geschiedenisboekjes erop naslaat zul je zien dat geweldsuitbarstingen zelden een monocausale achtergrond kennen.
.
Ik vind het een stuk belangrijker om te kijken hoe we tot een vreedzame samenleving kunnen komen. Vrijheid van het individu is zeer waardevol, maar die vrijheid houdt op waar de vrijheid van andere begint. Om die reden mag het recht op vrijheid van meningsuiting niet het recht om mensen bewust te beledigen worden zoals Ayaan meende -Ja, laten weer eens teruggaan naar waar dit item ook al weer om begonnen was- Het is het subtiele verschil tussen gevolg en doel. Als mensen zich beledigd voelen doordat je er een andere mening op na houdt dan sta je in je gelijk. Als je mensen doelbewust gaat kwetsen, dan staan die mensen in hun recht. Als individu heb je nu eenmaal rekening te houden met de andere mensen, zoals zij rekening moeten houden met jou. Ik weet niet of je het werk van de Verlichtingsfilosofen ooit heb gelezen, maar die zien vrijheid van het individu niet als een vrijbrief om zonder meer te doen waar je zin in hebt. Je leeft nu eenmaal niet alleen op de wereld. SAMENleving!
.
@ H_C_Q 01-09-06 @ 15:57

Jij belicht de geschiedenis wel heel eenzijdig is het niet? Maar, om terug te komen op het fenomeen religie. Het is voor een deel een interpretatiekwestie (dat probleem heb je zodra je iets met 'taal' doet), maar het is voor een groot deel ook het misbruiken van een religie om politieke, economische of territoriale conflicten te legitimeren. Neem eens de moeite om je te verdiepen in de zogenaamde religeuze conflicten. Nogmaals al de monotheïstische religies (van de rest weet ik te weinig om daar uitspraken over te kunnen doen) zijn in essentie vreedzaam! Ook tegenover buitenstaanders. Dat er mensen zijn die hier misbruik van maken kan je de religie zelf niet aanrekenen.

SkyCaptain | 01-09-06 | 16:55

me,myself and IK 01-09-06 @ 16:24

Ik draai de boel om om aan te tonen dat welk gedachtengoed je ook aanhangt het menselijk denken en beoordelen altijd arbitrair is.
Overigens is politiek correct denken wel degelijk ge-ent op het denken uit de Verlichting. Het is echter in de handen van eenvoudigen van geest verworden tot een sektarich denken. Zulke simpelaars verklaren dan mooie uitgangspunten tot dogma's. Zie 0031. Die mooie verlichtingsachtige idealen waren uitstekend toe te passen als richtsnoer voor het maatschappelijk en persoonlijk handelen. Niets mis mee. De werkelijkheid stelde 0031 echter voor uitdagingen waar binnen die denkkaders geen oplossingen voor waren. Kennelijk houden mensen dan vaak zo graag vast aan hun oude vertrouwde denken, dat immers eeuwige zonnenschijn op aard voorspiegelde, dat men problemen ging ontkennen, bagatelliseren, de klokkenluiders (moond)dood maakte. Dít is de kern van de problemen in 0031 en de rest is allemaal afgeleid. Sterker: deze problemen zijn een rechstreeks gevolg van dit fenomeen. Ergo: politiek correct denken móet van haar voetstuk af, willen we de manier van leven en denken in 0031 veiligstellen. Want dat die onder druk staan (en die druk zal niet af, maar eerder toenemen) staat buiten kijf.
Wie het beter weet mag het zeggen. OOm Botte is altijd bereid zijn gedachten in te ruilen voor betere. Helaas ben ik ze de voorbije 5 jaren niet tegengekomen.

bottehond | 01-09-06 | 16:40

@ bottehond 01-09-06 @ 15:47
Politiek correct denken is toch niet verlicht denken! Politieke correctheid komt voort vanuit de "socialistische kerk"
De moordenaars van Fortuin en van Gogh deden dat ook vanuit hun geloofsovertuiging, dus ik begrijp die redenatie van jou niet. Je draait de boel om.

me,myself and IK | 01-09-06 | 16:24

@Skycaptain. Wie vertelt hier nu flauwekul?: "... dat je je gelijk op geweldadige manier dient te verbreiden. Dat vind je bij geen van de genoemde godsdiensten. Sterker nog, Ze keuren geweld allemaal af. Lees hun heilige schriften en je zult het zelf zien."
.
Voelt u zich wel helemaal lekker? De religieuze geschiedenis van den mensch is één lang bloederig verhaal en u beweert hier met droge ogen dat het slechts om een interpretatiekwestie gaat? In dat geval is God of Allah een sadistisch prutsert die wel even een iets duidelijker boekje had mogen schrijven. Of gelooft u stiekem - net als ik- dat de heilige schrift toch mensenwerk is en dat het doel simpel en eenduidig is: het propaganderen van het Grote Gelijk.

H_C_Q | 01-09-06 | 15:57

Hoeveel doden zijn er uit naam van de verlichting gevallen ???

me,myself and IK 01-09-06 @ 15:31

Uit naam van ..... euhmmmm..... tsja... tijdens de Franse Reveaulutie een stuk of wat, hoewel dit natuurlijk maar opgaat met wat historisch dichterlijke vrijheid. Maar dude, vergis je niet. In filosofische zin is eauk de neerslag van de Verlichting in de vorm van stromingen die zich baseren op inzichten uit de Verlichting arbitrair en al snel sektarisch. Ik beschouw de politiek korrekte terreur namelijk als een van de aberraties die het verlicht denken met zich meegebracht heeft. Het aura dat zulk gedachtengoed omgeeft is bijna aandoenlijk, maar daarom nog niet minder gevaarlijk. En dan zie ik van Gogh en Fortuin als slachtoffers van de Verlichting. Aanvechtbaar, zeker... maar think about it.....

bottehond | 01-09-06 | 15:47

Tuig 01-09-06 @ 11:12

/policor kleiduif-schiet modus aan /

Vuile racist! Negert- , vrouwen- en jeaudenhaterT!

\policor kleiduif- schiet modus uit\

bottehond | 01-09-06 | 15:39

@ SkyCaptain 01-09-06 @ 13:28
Waarom denk je dat er dan toch zoveel gemoord is uit name van het geloof (welk geloof ook).
Kan het antwoord wel geven, omdat mensen die geloven een hoger doel denken te dienen en zichzelf daarom niet meer verantwoordelijk zien voor hun eigen daden.
De verlichting stelt de individu centraal, de individu die zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen handelen. Hoeveel doden zijn er uit naam van de verlichting gevallen ???

me,myself and IK | 01-09-06 | 15:31

Bucky 01-09-06 @ 13:35

Jouw mening is inderdaad simpel immers gelukzoekers hebben zichzelf en hun familie vaak diep in de schuld gestoken om in één van de Schengenlanden een verblijfstitel te krijgen. Teruggestuurd worden betekent vaak het faillisement van zo'n familie, dus wordt werkelijk alles uit de kast gehaald om te kunnen blijven, iedere leugen en ieder geweldsdelict is daarbij toelaatbaar. Dat de IND door veel van die geconstrueerde verbintenissen en gedragingen heenprikt en de gelukzoeker dus terug moet, ligt niet aan de IND maar aan de gelukzoeker.

Als hij of zij zijn of haar kinderen van de galerij gooit of zijn cel in de fik steekt of onschuldige voorbijgangers doodsteekt of zijn kinderen verdonkeremaand zodat het gezin uit elkaar valt of dat zij doelbewust ervoor kiezen om in Iran als homo geregistreerd te worden of christen worden, enz. dat alles is zielig maar niet één van die 26.000 heeft de waarheid gesproken.

Belonen van zieligheid mag nooit de basis worden van een verblijfsstatus en dat Verdonk toch gemeend heeft ca. 1.100 leugenaars, incl. AHA, toch een verblijfstatus te geven is iets waarvoor ze persoonlijk aansprakelijk gesteld moet worden, vooral ook omdat dat mogelijk haar zachtmoedigheid de aanleiding kan zijn tot het doelbewust vernielen van het familiegeluk door toekomstige gelukzoekers.

Hans Anders | 01-09-06 | 14:28

@fuckje .. ik overdrijf idd .. maar dat sluit niet uit dat er toch wat hypocrisie in de doofpot gestopt zou worden als de mogelijkheid daar was .. ik had zeker respect voor Verdonk voor het drama .. ik hou van mensen met een rechte rug .. maar dat was er aan het eind toch minder ! Voor de rest staat dat verhaal van mij dat lef in dit geval zeer relatief is dus nog als een paal bovenwater ..

Draaitafel Demagoog | 01-09-06 | 14:17

@Bucky 01-09-06 @ 13:35

Je geeft het zelf al aan: jouw mening is vrij simpel.

SkyCaptain | 01-09-06 | 13:47

Mijn mening is vrij simpel:heb respect voor elkaar dan heeft de ander ook respect voor jou.
Voor Verdonk heb ik GEEN respect want zij haalt hele gezinnen uit elkaar die hier al langer dan 14jaar verblijven en goede bedoelingen hebben.
Dus moeten kinderen terug naar een land dat ze amper tot niet kennen en hun ouders mogen hier blijven.
Verdonk GA ZELG WEG slet.
We willen een goeie politiek die ons land eerlijk rechtvaardig etc wilt regeren en niet die domme dingen doen.
En of Ayaan weg moet van mij?NEE ze gebruikte haar RECHT VAN VRIJHEID VAN MENINGSUITING dus iedereen die Ayaan weg wil/wou hebben eerst nadenken dan pas iets zeggen

Bucky | 01-09-06 | 13:35

@H_C_Q 01-09-06 @ 12:26

Dat is natuurlijk flauwekul. (understatement).
Je stelt hier dat 'gelijk hebben' dus betekent dat je je gelijk op geweldadige manier dient te verbreiden. Dat vind je bij geen van de genoemde godsdiensten. Sterker nog, Ze keuren geweld allemaal af. Lees hun heilige schriften en je zult het zelf zien.

Frappant is om te merken dat het fanatisme waarmee atheïsten in 0031 hun gelijk proberen te verkondigen zo sterk toe lijkt te nemen. En dat terwijl zij slechts 5% van de NL-bevolking uitmaken. Wat dat betreft was het artikel van andre rouvoet van de CU wel weer erg scherp.
<a target="_blank" href= "http://papendrecht.christenunie.nl/k/4043/news/view/38695/43756/Rouvoet-hekelt-Verlichtingsfundamentalisten.html">linkje</a><br>

SkyCaptain | 01-09-06 | 13:28

Als we nu eens al die voorhuiden naar de leerlooier brengen? Kun je leuke sleuteletuitjes van maken.

sexpack | 01-09-06 | 13:27

@skycaptain. Je nickname is in ieder geval goed gekozen. Blijf lekker zweven op het idee dat het alleen "de mensen" zijn die de religie verkeerd interpreteren. Ik zal een nieuwe stelling deponeren: Alle monotheistische godsdiensten zijn per definitie gewelddadig. Denk er maar eens over na, er kan er maar één gelijk hebben en kan maar één boekje de absolute waarheid verkondigen. De anderen dienen te worden overtuigd van het gelijk. Zo vinden de christenen over het algemeen dat mensen -zowel man als vrouw- niet besneden dienen te worden. Moslims en joden daarentegen hangen niet zo aan hun voorhuiden. Wil je erover praten tot je een ons weegt of zeg je gewoon dat besnijdenis fout is? Als heidense hufter kies ik persoonlijk sowieso voor de tweede mogelijkheid.

H_C_Q | 01-09-06 | 12:26

@ brullioo 01-09-06 @ 11:14
Ja, en de bijbel is fijne... Prutser

Tuig | 01-09-06 | 12:19

@ brullioo 01-09-06 @ 11:11

Het is iets met bewijslast. Dat heb je nou eenmaal in en rechtstaat. Totalitair systeempje dan maar?

@ brullioo 01-09-06 @ 11:14

Als je nou eens daadwerkelijk de moeite zou nemen om de Koran echt te lezen in plaats van enkele compleet uit het verband gerukte citaatjes, dan zou je zien dat de islam, net zoals de andere grote religies, op de eerste plaats vrede predikt. Dat mensen religie aangrijpen om misdaden te legitimeren zegt meer over die mensen dan over de religie. -Zoiets geldt overigens ook voor politiek-

SkyCaptain | 01-09-06 | 12:06

Red Rooster 01-09-06 @ 11:19
Toch is dat een legitieme vraag, dus terecht dat je hem stelt.
Wie kan garanderen dat ze er echt geen heeft nu haar hele vluchtverhaal en identiteit achteraf verzonnen blijkt te zijn? Zalm of Kroes misschien?

MAXIMO | 01-09-06 | 11:44

Niet getreurd, opgepleurd!

Vogelbeest | 01-09-06 | 11:41

brullioo 01-09-06 @ 11:11
Onjuist. Als we dit als maatstaf nemen mag elke asielzoeker die heeft gelogen over zijn vluchtverleden en identiteit de Nederlandse nationaliteit krijgen. Ayaan heeft hem immers ook gekregen.

MAXIMO | 01-09-06 | 11:36

@What the F@$%???? 01-09-06 @ 11:06
Ik wil dat gewoon weten. Punt. Ik bepaal zelf wel wat ik vraag en hoe ik dat vraag.

"Blijkbaar is GeenStijl Reacties alleen bedoelt voor galspuwen en racistische opmerkingen plaatsen door figuren zoals jij."
Jij post hier toch ook berichtjes? Wat zeur je nou?

Nag, nag, nag. Woman.

Red Rooster | 01-09-06 | 11:19

@Tuig
'haatprediker', gaat dat over ayaan? ahhahahahahahha
lees de koran even, dan weet je wat imams doen: o ja! HAAT prediken!

brullioo | 01-09-06 | 11:14

weer een profiteur en oplichtster minder

overheidopschonen | 01-09-06 | 11:13

Dank je wel hoaxer, intrigant, sjarlatan, haatprediker. Doe eens hetzelfde in Amerika en neem je aangenomen broer Philip... eh Leon de Winter mee. Doe je toch nog iets goeds voor dit land. Dunne doei!

Tuig | 01-09-06 | 11:12

Toch ben ik blij, dat ze weg is. Nu moet, volgens het gelijke monikken, gelijke kappen principe, IEDERE buitenlander weg die OOIT gelogen heeft. IEDERE moslim die ooit de wet overtrad: hopla! weg ermee! kan iemand mij uitleggen waarom samir a, met de bom op tafel, wel mag blijven? en iemand die liegt over haar naam/leeftijd omdat ze anders vermoord word door haar islamo-facistische familie, moet weg?

femka, bedankt! (trekt zuur gezicht)

brullioo | 01-09-06 | 11:11

@Red Rooster
waarom is het toch zo belangrijk voor jou om te weten of ze wel of niet en waar dan precies is besneden?? Beetje pervers ingesteld ofzo?
Blijkbaar is GeenStijl Reacties alleen bedoelt voor galspuwen en racistische opmerkingen plaatsen door figuren zoals jij.
Libelle?? ik lees liever iets met inhoud. Iets wat jij hardnodig kan gebruiken!

Wat schreef Paranoia net ook al weer: AHA kon geen discussie voeren, moest altijd gelijk krijgen. Is dat dan nu ook niet het geval?? Je mag hier blijkbaar alleen maar negatieve opmerkingen plaatsen, anders valt iederen je aan. Zoals ik net al schreef: lekker haatdragend, niet openstaand voor anderen hun mening.

What the F@$%???? | 01-09-06 | 11:06

mo b: 'Ik heb het gedaan, om mijn geloof' vraag: wat heeft dat met de islam te maken? o ja. alles. Ayaan was een held. Ze heeft samen met de held van het vrije woord, theo, een filmpie gemaakt over de onderwerping (submission, toevallig ook de vertaling van 'islam' (submission)) van vrouwen in de islam, en daarom is theo vermoord.

vervolgens heeft Femka het werk van de moslimfacisten afgemaakt, en haar het land uitgetrapt (hoe voelt dat nou? femka? iemand het land uitrappen?)

Ayaan verteld de waarheid over de islam, die de overheid NIET wenst te horen. Liever knuffelen ze nog wat moslims, geven nog wat subsidie aan scholen waar geleerd word ongelovigen te HATEN, en waar de oproepen tot geweld als woord van god worden vereerd.

gelukkig is ze nu in de USA, die DOEN tenminste wat tegen het islamofacisme (of krijg ik nu een boete?).

vraag: als je hitler een teringfacist noemt, krijg je dan een boete? als je een overheidsdienaar een teringfacist VIND, krijg je dan een BOETE? voor een MENING? nou ja zeg...

en de moslims mogen wel oproepen tot geweld/moord/intimidatie/discriminatie? o ja, want dat is een GELOOF.

dus: altijd zeggen: 'ik GELOOF dat U een teringfacist bent', dan mag het. Je mag tenslotte ook zeggen: 'ik GELOOF dat alle ongelovigen ter dood moeten worden gebracht'. Als je dat soort dingen zegt, krijg je direct subsidie van de linkse landveraders.

Wat een kut land is nederland toch...

is iemand de mond snoeren die iets zegt wat niet bevalt niet ehm, FACISTISCH?

we hebben ayaan nodig! ayaan! we love you!

brullioo | 01-09-06 | 11:05

Goeiemorgen!
@ Vreugdevol

In de Verenigde Staten wonen in vergelijking met Nederland percentueel gezien minder moslims. Ook bestaan de sociale problemen waar Nederland momenteel mee te kampen heeft tussen Moslims en Nederland niet in de US. De grootste groep (illegalen) immigranten zijn katholieken Zuid-Amerikanen.
Maar bedankt voor de suggestie.
Ben blij niet meer in Nederland te wonen: te veel mensen die te negatief en haatvol denken. Hier (VS) laten de mensen elkaar tenminste met rust en hebben respect voor elkaar, want dan ook je religie of achtergrond mag zijn.

What the F@$%???? | 01-09-06 | 10:59

Ayaan heeft gewoon goeie vraagstukken over de rol van de islam in onze samenleving (en dat op wereldschaal) voor het voetlicht gebracht. Vraagstuk voor mij is vooral wat zij wilde bereiken nu haar verhalen over naam en vlucht anders blijken te zijn. Dat verbaast mij. Net als het feit dat zij makkelijk van PvdA naar VVD switchte. Waren het vooral uithangborden vor haar persoonlijke ideeën of werd het politiek echt gedragen? Daar zie ik nog geen heldere lijn in.

Pleister | 01-09-06 | 10:58

What the F@$%???? 01-09-06 @ 04:14
Flikker toch op naar het Libelle forum en ga daar je "enoverende" ideeen spuien. Tenzij je natuurlijk het antwoord weet op mijn vraag of die negeres in het bezit is van een clitoris, dan mag je nog even blijven.

Red Rooster | 01-09-06 | 10:52

@What the F@$%???? 01-09-06 @ 04:14

Ik denk dat de gemiddelde Geenstijl bezoeker beter kan verwoorden dan Ayaan.

Sterker nog, het is maar dat je op pagina 9 van de telegraaf komt in een klein kut artikeltje indien je een Geenstijl reaguurder onthoofd, want anders waren er vele allang onthoofd.

Maar als je het slim aanwilt pakken moet je gewoon teamen met iemand waaraan de meeste mensen toch al een hekel hebben (of mocht jij Theo wel) en doe je heb en anderen een plezier door hem een doelgroep te laten provoceren waarvan je weet dat ze de hele dag uitkeringtrekkend, zitten af te rukken op onthoofding filmpjes.
Kijk dan pak jij dat slim aan en de twee andere betrokkenen dom.

Want men zegt niets voor niets waar twee honden vechten om een been gaat de derde er mee heen.
Theo heeft weinigszinnigs gezegd over de Islam, Mo B. heeft helemaal nooit iets gezegd over de Islam.

En Ayaan.... die strijkt de kredits op van anderen.

Ayaan heeft overigens geen ENKELE wetsvoorstellen gedaan, terwijl ze als kamerlid van een regerende partij wel degelijk de "nobele" zaken waar ze voorstaat door middels van wetgeving kunnen aanpakken.

Dus wat heeft ze concreet voor ons land betekend? Niet meer of minder dan een lastpak, irritant dom schreeuwend wijf (een Pim figuur), kan niet tegen ongelijkhebben in een discussie en kan geen dialogen hebben met geletterde mensen. Waar kent u haar van, enkel van monologen waarin ze wat scheten laat.
Verder heeft ze ons landje een paar miljoen euro gekost.

paranoia | 01-09-06 | 10:47

Ik dacht dat ze de mambo aan het dansen waren.... Ayaan is wel een heel slimme meid, maar alles wat ze te zeggen had hier in Nederland werd meteen op een weegschaal gelegd en dan vergroot uitgelicht door de media die het dan zo negatief mogelijk naar buiten bracht. Zoals bij iedereen gebeurd die niet in elke allochtoon een teddybeer ziet.

me,myself and IK | 01-09-06 | 10:25

@Criticast. Dat schiet dan lekker op: "Hallo, ik ben tegen jullie, willen jullie erover praten?"

H_C_Q | 01-09-06 | 10:18

Kan ze niet gewoon weg BLIJVEN?

kruT | 01-09-06 | 10:18

Ja toedeledokie takkenwijf Verdonk.

monaco | 01-09-06 | 10:15

@sexpack

Kamerlid is voor de meesten een opstap naar een functie als minister, staatssecretaris of een plaatsje in het Europees parlement. In sommige gevallen is het ook een prima springplank naar een goede functie in het bedrijfsleven.
Dus in de kamer valt wellicht niet veel te halen (al zullen veel mensen al een moord doen voor het standaard inkomen van een 2e kamerlid), maar in het vervolgtraject absoluut wel. En wat te denken van de nevenfuncties van raads- en statenleden?
Ik heb echt geen medelijden met ze.

Wat betreft de interpunctie en werkwoordvervoegingen, ben je een gefrusteerde leraar Nederlands of zo? Mierenneuken op taalfouten iz zó 2005!

Fat Bastard | 01-09-06 | 10:10

Locutus 31-08-06 @ 20:44
soms bereik je meer met dialoog dan met je mening bij de andere in het gezicht slaan.
ps Ben fel tegenstander van islamieten

Criticast | 01-09-06 | 10:04

Het feest der Hypocrieten van de VVD,Ayaantje heeft overal over geligen zelfs haar dr titel is vals daar maar schijnt niemand zich druk over te maken,ergste is dat Jan met de Pet zijn belastingcentjes moet ophoesten om deze fraudemadam te beveiligen zelfs in amerika,misschien wel haar leven lang!
Met mede dank aan de VVD-top met Gerrit Zalm (Gerrit Dekzeil) gaat de VVD deze kosten nu ophoesten,immers jullie wisten dat beroepsallochtoontje had gelogen,en niets anders is dan een crimineelmadam die uitgewezen had moeten worden,maar omdat ze in de mantelpakjes van Gucci gekregen van haar hartsvriendin Neelie Kroes jeweetwel die haar geld bij debank van Holleeder had uit staan dan is de circel helemaal rond!
Tijd dus voor een parlementair-onderzoek mij heren en dames!!

googledaddy | 01-09-06 | 10:00

@joooz 01-09-06 @ 08:12 GA EENS LEKKER DEAUD... badmuts

Lachende Scheerkwast | 01-09-06 | 09:53

Fat Bastard 01-09-06 @ 08:53

Graaien naar een klotefooi? Het inkomen van een kamerlid is weliswaar fors maar daarentegen heeft een kamerlid even geen leven. Daar kiest het kamerlid voor, dus moet hij niet zeuren (en dat doet hij doorgaans niet). Maar goed, in het bedrijfsleven is meer te verdienen. Er valt dus bitter weinig te graaien op het pluche en dan zwijg ik helemaal over de duizenden raads- en statenleden. By the way: wat pas jij je interpunctie vreemd toe. Heb je een potje komma's over? Let ook even op je stam+T ;)

@Kale Karel: Zalm moet niet weg, Zalm wil weg.

sexpack | 01-09-06 | 09:48

Jammer dat ie wegmoet, Zalm heeft t toch redelijk gedaan?

Kale Karel | 01-09-06 | 09:25

hmz ga maar ergens anders moslimbashen

rjochtrêgich | 01-09-06 | 08:55

@ What the F@$%????

Moslima's emanciperen is even realistisch als het democratiseren van een paternalistische stammencultuur.

Als dit Ayaans ultieme doel was, dan heeft ze nu toch wel een heel verkeerde afslag genomen, door zitting te gaan nemen in een ultra-conservatieve denktank.

Hoe verlicht wij ook denken te zijn, in de conservatieve christenwereld, heeft de vrouw niet veel meer rechten, dan de gemiddelde moslima.

Nee, Ayaan heeft gewoon handig misbruik gemaakt van de regeltjes om er warmpjes bij te zitten.
Dat de gemiddelde Nederlands politicus zich eenvoudig zand in de ogen laat strooien en absoluut geen enkel benul heeft, wat er zich in de Nederlandse maatschappij afspeelt, is door Ayaan alleen maar pijnlijk duidelijk gemaakt.

Politiek heeft ook niets te maken, met zich in dienst van het volk te stellen. Het houdt alleen in, dat je je in een machtspositie manouvreerd en vervolgens die positie ten koste van alles beschermd. De links of rechtse positionering van een politicus is alleen een afleidingsmaneuvre voor het grotere doel: GRAAIEN!!!

Fat Bastard | 01-09-06 | 08:53

Zit dat mens al in de VS ? Kan ze daar de moslims gaan opjutte. Hebben zij daar wat te doen in plaats van in andere landen.

Vreugdevol | 01-09-06 | 08:51

Je bent gewoon de zwakste schakel.

Laterssss : D

Lemau | 01-09-06 | 08:48

Toch wel lullig voor Ayaan dat die verbrande asielzoekers nou wel mogen blijven...

da wizard | 01-09-06 | 08:30

@What the F@$%???? 01-09-06 @ 04:14:
-
'Enoveren'? En jij begint over niveau van opleiding? Muhahaha.

Rest In Privacy | 01-09-06 | 08:20

-weggejorist-

joooz | 01-09-06 | 08:12

Ik denk dat weinig mensen echt een hekel aan gekleurde medelanders hebben. Een groter probleem wordt gevormd door de voorkeursbehandeling die ze krijgen in bepaalde beroepen en voor de rechtbanken, waardoor ze als gevaar worden gezien. www.nrc.nl/opinie/article427705.ece

Hans Anders | 01-09-06 | 08:03

@What the F...
Ik denk dat de opleiding van de gemiddelde reaguurder helemaal niet lager is dan de dames, maar GS is de plaats waar mensen hun ongenuanceerde, burgelijke, vrouwonvriendelijke en white supremicy kant kunnen en willen laten zien. Wat hierboven staat zegt meer over de reaguurders dan over AHA, of elders, over Kluivert. Wellicht zit er ook nog en zeer grote mate van jalouzie bij.

Satan Loves You Too | 01-09-06 | 07:40

nou, nou!!! het is wel weer triest gesteld met de openheid en intelligentie van de GS lezers. Als jullie je eens daadwerkelijk hadden verdiept in wat AHA's langer termijn doel was met het emaniciperen van moslim vrouwen had jullie wellicht meer begrip gehad voor haar denkbeelden. (zie documentaire van Humanistisch Verbond, beschikbaar online op Uitzending Gemist)

Wat is NL toch een kortzichtig land geworden: iedere vrouw in de politiek wordt een kutje en erger genoemd. Ik denk dat de doorsnee GS lezer minder opleiding heeft dan deze dames. Als jullie het allemaal zo goed weten moeten jullie je maar eens zelf verdiepen in hoe de politiek en onze wetgeving werkt, studeren wat de sociale problemen zijn en met daadwerkelijke enoverende ideeen komen. Ben benieuwd wie dan nog steeds zo'n grote bek heeft! Overigens, de kamerleden zijn door de Nederlandse bevolking gekozen. Als ze je niet bevallen, moet je anders stemmen.

En heren: verdiep je eens in vrouwelijke besnijdenis! Jullie hebben schijnbaar geen idee wat het is en hoe het wordt uitgevoerd.
Dit soort opmerkingen: "Heeft die negeres nou wel of geen clitoris?" laten alleen maar de oppervlakkigheid en domheid van deze poster zien.

What the F@$%???? | 01-09-06 | 04:14

We zullen snel weten of Magan nut had voor Nederland.

veest van pim | 01-09-06 | 03:41

-weggejorist-

Red Rooster | 01-09-06 | 02:40

Trouwens is het niet vreemd dat Amerika open staat voor deze raddraaier?

Volgens mij komt dit omdat ze Neelie Kroes persoonlijk kent.

Amerika heeft nog al wat conflicten met Europa over de mededingen... toch wel handig indien je iemand te vriend houd wiens maatje toevallig op een zetel zit waarin ze iets kan betekenen.

Ik suggereer niets, maar ik vraag mij toch weleens af waarom bepaalde mensen politieke amibities hebben terwijl ze in het zaken leven het veelvoud kunnen verdienen van wat ze in loondienst krijgen.....

Of zie ik het verkeerd en is er geen pluche waarin je je direct of indirect kan verrijken als een bestuurders positie bij de overheid?

paranoia | 01-09-06 | 02:35

is toch wel lekker,vreten van de staat,foutje maken met invullen en dan ook betaalt op reis naar de fucking kut states,hoop dat er gleimiddel in der koffer zit,Handbagagge mag niet meer van de almachtige Amerika.Blijkt dat heel de EU met alle rooie lopers worden onthaalt daaro,kom maar op met de EU poen. Stelletje klote geiten,wij betalen die gek.Wat zeik je dan nog,ga is nadenken mede regeerders.

de patatpooier | 01-09-06 | 02:26

@Tjop Tjong 31-08-06 @ 20:41

Hirsi X die na de verkiezingen in november waarschijnlijk niet terugkeert in de Tweede Kamer, heeft recht op 2 jaar wachtgeld en hoeft in die tijd bovendien niet te solliciteren. Zij ontvangt rond de 170.000 euro. En gaat niet naar de gevangenis, word niet uitgezet, heeft nationaliteit gekregen.

Afhankelijk op welke basis ze bij denktank gaat werken (de meeste leden hebben inkomsten uit arbeid elders namelijk) gaat ze dat geld opstrijken.

Zo mag je gedurende je wachtgeld periode gewoon freelance "bij klussen".

Ook krijgt ze nog een potje geld voor beveiliging mee en heeft ze nooit willen vertellen hoeveel ze met niet politieke activiteiten heeft verdiend.

Als alle economische-vluchtelingen haar mentaliteit hadden gehad, dan waren wij allang de rijkste land op aarde.

paranoia | 01-09-06 | 01:41

Levereter 01-09-06 @ 01:28
Toch doet ze daar niet zoveel mee.
Net zoals die keer dat ze erop attent werd gemaakt in die docu, wellicht heb je hem wel gezien, door die Joodse programmamaker dat jongensbesnijdenis ook een inbreuk is op het menselijk lichaam.
Na enige verbazing besloot ze maar om de volgende dag kamervragen in te dienen; uiteindelijk hebben we hier nooit meer wat over gehoord.

MAXIMO | 01-09-06 | 01:38

@MAX: Omdat zij de pijnpunten van de Islam aantipt, denken zionisten dat ze hun kant kiest, onzin natuurlijk, de manier waarop orthodoxe joden hun vrouwen "hoeden" wekt evenzeer haar afkeer.

Levereter | 01-09-06 | 01:28

@ddvvrr
Dat zegt alles.
@DeRuk
Don't worry, zolang je maar niet achter het stuur zit.
Ciao.

MAXIMO | 01-09-06 | 01:28

Ille dolet vere, qui sine teste dolet

ddvvrr | 01-09-06 | 01:22

@MAXIMO, Ok, dan komt het misschien omdat ik wel zat ben... de mazzel

DeRuk | 01-09-06 | 01:19

DeRuk 01-09-06 @ 01:10
Als je verrukt bent van Ayaan kan ik mij dat wel voorstellen, ja.
Overigens was het inderdaad wel een beetje jolig bedoelt, maar je weet maar nooit met die Amerikanen hé. Die installeren met alle gemak agenten in niet-Amerikaanse regeringen..
@Levereter.
Het zijn vooral zionisten die met haar dwepen en vol lof zijn over haar, valt op, vandaar.

MAXIMO | 01-09-06 | 01:17

@MAX: de link Ayaan- Zionisme ontgaat me.

Levereter | 01-09-06 | 01:10

@MAXIMO, ben je nou cynisch, jolig of kladderzat? Hier kan ik echt niks meer van maken.

DeRuk | 01-09-06 | 01:10

@Ammehoelahoep
Wellicht toont ze nu in het nauw haar ware gezicht, na jaren infiltratie in de Nederlandse politiek voor de Amerikaanse conservatieven en zionisten.

MAXIMO | 01-09-06 | 01:07

Veel plezier in de dentank van Bush al snap ik niet wat je bij zo'n dom conservatief mannetje gaat doen. Anyway ... have fun and kick some ass overthere!!

Ammehoelahoep | 01-09-06 | 01:02

Heb de laatste tijd zo'n typisch "Weimar" gevoel, of, beter nog augustus 1914.

Levereter | 01-09-06 | 01:01

@DeRuk: Chapeau!!

Levereter | 01-09-06 | 00:51

@De aarde woelt door het draaien van die dikke hofnar door jouw woorden.

de dikke man | 01-09-06 | 00:50

Laten we eerlijk zijn, Ayaan ziet er heerlijk uit! Dat gelul hier gaat nergens over. Het is een prachtvrouw met een hoge intelligentie en visie. Gelukkig voor haar heeft ze een toekomst in de VS. Het kleingeestige VerNederland is zelfs als toiletpot nog te klein om in te schijten.

DeRuk | 01-09-06 | 00:49

@bottehond:Volgende verkiezingen? da's over 4 jaar, dan is alles zooo anders als nou, nee, nu was z'n kans, en die mist ie.

Levereter | 01-09-06 | 00:48

de dikke man 01-09-06 @ 00:34
Dan is ze zelfs daarin niet geslaagd met al haar platte provocaties en demagogie aangezien de groepen verder uit elkaar staan.
Mijn inziens is haar bijdrage nihil geweest, wel heeft het ons een hofnar gekost.

MAXIMO | 01-09-06 | 00:40

Levereter 01-09-06 @ 00:24

Die probeert het eerst alleen en gaat daarna naar geert wilders, het enig onredelijk alternatief op rechts. Volgende verkiezingen: 18 zetels.... daarna... pluche en bye bye antillen en dwarsliggende islamietjes....

bottehond | 01-09-06 | 00:35

@skycaptain. Ayaan heeft het probleem (mede) op de kaart gezet. Volgens mij kun je mensen er niet van overtuigen dat wij vinden dat iets fout is zonder hen daarmee te beledigen. De oorlog der ideeen is eeuwenoud, springlevend en voor altijd. Dat geldt m.i. voor elk idee en elke overtuiging. Ik kan niet overtuigd raken van het tegendeel zonder mijn eigen overtuiging los te laten.

de dikke man | 01-09-06 | 00:34

En Ayaan, ach Ayaan, als ze niet voortijdig aan haar einde komt zie ik haar nog wel de opvolgster van Condi Rice worden.

Levereter | 01-09-06 | 00:29

Hoewel Pastors niet helemaal "tot ons soort mensen behoort" (zoals mijn moeder pleegt te zeggen), hij zal het wel over gebakjes en koelkast hebben enzeau, deed hij het helemaal niet slecht in R'dam, maar hij nu wel vreselijk aan het klunzen en de aanstaande verkiezingen worden zijn zwanenzang.
Jammer, er had meer ingezeten.

Levereter | 01-09-06 | 00:24

aanschouw de live-optreden van de handelingen van de reincarnatie van judas...

INRI | 01-09-06 | 00:24

wat een HOEEEEEEEERRRRRRRR zeg...

INRI | 01-09-06 | 00:22

@de dikke man 01-09-06 @ 00:13

Heb je helemaal gelijk in. -Wellicht had ik wat expicieter mijn afkeuring van het genoemde voorbeeld moeten uitspreken-
.

SkyCaptain | 01-09-06 | 00:21

@K3
Behalve mooi zingen, hebben jullie ook nog eens gellijk.

AWH Docters vLeeuwen | 01-09-06 | 00:15

vinque 01-09-06 @ 00:07
Waarom hebben de Rotterdammers hem dan weggestemd en de Pvda de winst gegeven?

MAXIMO | 01-09-06 | 00:14

@skycaptain. Zolang als je maar beseft dat er ook mensen zijn die het wel een probleem vinden dat er onverkwikkelijke zaken uit naam van welk geloof dan ook plaatsvinden, zelfs als deze een diepgewortelde culturele oorsprong hebben. Geen verandering zonder conflict. Geen bevrijding zonder los te breken.

de dikke man | 01-09-06 | 00:13

@vinque
Ben je niet in de war met Elijah Muhammed?

MAXIMO | 01-09-06 | 00:12

D'r is een tijd van komen en van gaan... haar tijd van gaan was allang gekomen...

Mr. Mouskovic | 01-09-06 | 00:12

@maximo
Toch neukte Martin L King graag jonge zwarte dames anaal. (dat maakt het alleen maar leuker trouwens)

vinque | 01-09-06 | 00:08

@k3
Leefbaar Rotterdam heeft er voor gezorgd dat de keileweg dicht is.
Pastors heeft in de (bijna) vier jaar als wethouder beter gedaan als alle rode regenten de afgelopen 50 jaar.
De LPF was een lachertje, inderdaad, maar Leefbaar Rotterdam en Pastors hebben de vaandel van Pim hoog gehouden. Die vaandel had ik liever dan de zwarte vaandel van de politiek islam.

vinque | 01-09-06 | 00:07

Is dat mens nog niet weg?!

TS | 01-09-06 | 00:02

Mooi. Lekker wegblijven he!! Ga maar lekker relschopen op de belasting centen van die yankies, daaaaaaaaaaaaag!

geouwehoer | 31-08-06 | 23:56

@vinque
Dat vind ik de slechtste vergelijking die ooit is gemaakt.
Sorry.

MAXIMO | 31-08-06 | 23:54

@ fuckje 31-08-06 @ 23:35

Ja, bekend. Leuke serie alleen jammer dat ze nog wat journalistieke vaardigheden missen en liever zichzelf horen dan de anderen.

Ik ben van mening dat jouw stelling maar ten dele opgaat. Het buiten sluiten van de omgeving gebeurt op verschillende vlakken, maar deze zijn niet allemaal 'verkeerd'. Het taalprobleem mag je hen bijvoorbeeld wél aanrekenen. Al je in een ander land komt te wonen, dan zorg je dat je met je omgeving leert communiceren. Maar hoe jouw wereldbeeld en levensbeschouwing is, daar heeft de maatschappij in de vorm zoals we die nu kennen, niets mee te maken. (sterker nog, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie etc) En aangezien zij een andere levensbeschouwing hebben en vanwege hun achtergrond voor een deel andere culture waarden en gebruiken kennen dan is het logisch dat vrienden en kennissenkring bestaat uit gelijkgestemden. Maar dat geld voor alle subculturen. Yuppen hebben vooral yuppenvrienden krakers hebben vooral krakervrienden enzovoort.

Houdt er overigens alstjeblieft rekening mee dat er een verschil bestaat tussen relgienze regels en culturele regels. Hoewel het natuurlijk wel met elkaar verbonden is bestaat er een grote diversiteit. Zo is het eerde aangehaalde voorbeeld van vrouwenbesnijdenis GEEN onderdeel van de islamitische religie, maar een in Sudan gebezigd cultureel gebruik, dat hetentendage gelegitimeerd wordt door valse verwijzingen naar de Koran. Met het zonder meer ongenuanceerd bekritiseren van een religie op basis van valse voorstellingen van zaken trap je mensen op het diepst van hun ziel en zal een dialoog snel afgebroken zijn. Het verbreiden van de Emancipatie zal dan ook niet meer gaan. Hoe veel waarde hecht jij nog aan de woorden van iemand die jou op botte manier diep kwetst?!?

SkyCaptain | 31-08-06 | 23:53

Je hoeft het niet altijd met iemand eens te zijn zolang als je maar beseft dat er een probleem is. Zo hoeven moslimmeisjes niet Ayaan te willen worden zolang als ze maar beseffen dat ze het wel zouden kunnen worden.

de dikke man | 31-08-06 | 23:52

@vinque
Pastors is net zo'n populist als 'Pim'. Geen donder gepresteerd, maar alleen een grote mond. Misschien durft ie alles te vertellen, maar moet je dat wel doen? Helpt het? Of krijg je er alleen stemmen door?

Kijk naar de LPF. Daar zijn er nu vier van. Ze kunnen elkaar niet eens uitstaan. Hoe willen ze dan ooit een land leiden? Ze hebben programma's die bijna identiek zijn, maar alleen een andere populist die het team trekt.

Wel goed trouwens, d'r zouden nog veel meer van die rechtse splinterpartijtjes bij moeten komen. Krijgen ze allemaal niet eens een zetel...

k3 | 31-08-06 | 23:52

@Maximo
Waren Martin Luther King's beweegredenen zoo zuiver? Of deed hij het mede om lekkere jonge zwarte meisje in vegas te mogen neuken? We zullen het nooit weten. Maar dankzij hem leven de zwarten tegenwoordig heel wat humaner in de USA.

vinque | 31-08-06 | 23:49

@fuckje 31-08-06 @ 23:39
Wat Ayaan vooral heeft gedaan is HAAR visie op de Islam en hoe er met de mensen wordt omgegaan in kaart gebracht. Deels omdat ze traumatische ervaringen uit haar verleden heeft en deels omdat de moslima's in de achterstandssituaties het zelf nooit zo zullen noemen (of misschien niet eens ervaren.)
Wat er verkeerd aan is is de manier waarop ze het gedaan heeft. Provoceren is misschien goed om de discussie op gang te brengen, als ze dat nodig acht. Maar alleen maar provoceren helpt niets.

Ben trouwens ook wel benieuwd hoe snel ze uit de denktank geschopt wordt. Dat clubje schijnt behoorlijk conservatief te zijn. En daar tussen zitten als donkere vrouw, met een uitgesproken mening... Of zou ze daar meer als excuus-truus in zitten?

k3 | 31-08-06 | 23:47

@Cojones
Beterschap!
@fuckje
Je beter vragen; wat heeft ze goed gedaan?
Ze heeft misschien wel iets aangekaart maar nooit daadwerkelijke oprechte oplossingen aangedragen. Wat is er nu beter bijv.?
Weet zeker dat alles wat zij heeft gedaan een averechts effect heeft gehad.
Daarom vraag ik mij ook af of haar bedoelingen om moslim-meiden te helpen echt zo oprecht waren. Op een of andere manier denk ik namelijk van niet (understatement)...

MAXIMO | 31-08-06 | 23:45

@vinque,
mee eens. Pastors durft ook zonder meel in zijn mond de zaken te benoemen. Mijn stem krijgt hij!
Voor nu, welterusten, ik ga morgen vrolijk door!

fuckje | 31-08-06 | 23:42

@fuckje
Als ik tegen mensen van de linkse kerk begin over de rop dan beginnen zij over televisie dominees in de USA. Mijn postings zijn wat onduidelijk vandaag.
Drukke dag. Wel zeer goede muziek op namelijk Wolfmother. Waren zeer zwaar führend dinsdag jl tijdens voorprogramma Pearl Jam. Pearl Jam een stuk minder incl. zwakke anti Bush act.
Linkse kerk is mede verantwoordelijk voor apartheid in NL en etnische zuiveringen 020, 010.
Dankzij het triumviraat, Fortuijn, Theo v Gogh. en Ayaan heeft Nederland iets aan weerstand en hoop terug. Deze drieenigheid kan geeerd worden mideels een stem op Pastors. Pastors heeft als één van de weinigen de naam van Pim niet te grabbel gegooid.

vinque | 31-08-06 | 23:40

@maximo,
ik blijf het jammer vinden dat je niet echt op mijn argumenten in gaat.
Heel kort door de bocht samengevat: Wat heeft Ayaan verkeerd gedaan, door achterstandssituaties van moslima's aan te kaarten en te proberen die te verbeteren?

fuckje | 31-08-06 | 23:39

-weggejorist-

de grote boze wolf | 31-08-06 | 23:38

@Sky en MAX
Jullie hebben misschien wel een beetje gelijk, reaguren met hoge koorts en een bank bezaaid met zakdoekjes is misschien niet zo'n goed idee. Ik haak maar af, denk ik.
*gaat staan*
Leve Ayaan, hoera, hoera, hoera

CoJoNes | 31-08-06 | 23:38

@fuckje
Waar provoceer ik om het provoceren? Mijn mening inzake Ayaan is de afgelopen 3 en nog wat jaar niet gewijzigd hier op Geenstijl. En die mening is serieus en weloverwogen.
Ben dus inderdaad moeilijk van mijn standpunt betreffende Ayaan af te brengen, helemaal gezien alle voorspellingen die ik over haar had gemaakt zijn uitgekomen. De enige die nog rest, die nog niet is uitgekomen is dat ze Amerika ook mee de afgrond in zou sleuren.
Maar die wil ik achteraf wel intrekken, daar hebben ze Ayaan namelijk niet voor nodig..

MAXIMO | 31-08-06 | 23:36

@SkyCaptain,
in een moderne westerse samenleving is dit WEL een probleem! Kijk om je heen! Omdat deze zaak mij heel erg interesseert heb ik over jouw vraag al langer nagedacht, en daarom heb ik alle tv-uitzendingen, inclusies alle herhalingen , gevolgd van "De meiden van halal", jou hopelijk bekend.
Drie moderne moslima's , die toch nog steeds in een ander tijdvak, in een andere wereld leven, en daardoor zichzelf en hun generatiegenoten buitensluiten van het leven in een West-Europees land.
Zolang godsdienstige regels halsstarrig worden nageleefd in een modern Westeuropees land, blijft deze groep hopeloos achter, met alle frustraties en gevolgen daarvan van dien!

fuckje | 31-08-06 | 23:35

@ CoJoNes 31-08-06 @ 23:22

Waar maak je dat nu weer uit op!?!?! Ik zeg: Tendentieus. Als jij je zelf zo wilt zien mag dat van mij, maar ik heb niets in die richting gesuggereerd.

SkyCaptain | 31-08-06 | 23:31

Locutus 31-08-06 @ 23:21
Dat dacht die IND-medewerker ook toen ie Ali opschreef ipv Magan.
Maar effe serieus, haar vluchtverhaal was ook verzonnen, dus of haar verleden echt zo traumatisch was is nog maar de vraag.
Overigens denk ik inderdaad dat een andere aanpak meer vruchten zou afwerpen maar daarop zaten ze natuurlijk niet te wachten bij de VVD aangezien ze haar hadden aangenomen om lekker te 'bashen'.

MAXIMO | 31-08-06 | 23:31

euh? ATM?

vmk | 31-08-06 | 23:31

@ fuckje 31-08-06 @ 23:20

Juist omdat dit om zo'n specifieke groep gaat zou ik zeggen zorg op zijn minst dat iemand met een raakvlak met die groep, 'moderne moslima's' zo je wilt, eens gaat kijken óf er wel een probleem is. Het is namelijk pas een probleem als de betrokkenen dat zelf zo ervaren. Indien ja, vervolgens kijken hoe groot dat probleem is. Om kort te gaan Als er sprake is van onderdrukking (dus niet een breed aanvaard idee over de maatschappelijke ordening die toevallig anders is dan de onze, maar verder geenszins bedreigend is) dan de handvatten bieden om tot emancipatie van binnenuit te komen.

Methode CoJoNes 31-08-06 @ 23:20 werkt alleen maar averechts (understatement)

SkyCaptain | 31-08-06 | 23:27

@maximo,
ja, sorry, onzin. Meer kan ik er niet van maken. Zo langzamerhand krijg ik het idee dat jij aan het provoceren bent om het provoceren, want je bent volgens mij niet echt dom.
Maar door jouw reacties ga ik twijfelen of een discussie met jou wel zinvol is. Ik ga graag in discussie, maar dan wel met mensen die luisteren en lezen, en niet zo macho zijn om steeds hun eigen gelijk te bewijzen zonder op argumenten in te gaan.

fuckje | 31-08-06 | 23:27

@CoJoNes
Sorry, maar ik merk dat jij last hebt van dat je dingen iets te letterlijk leest in dit draadje. Dat merk ik uit je vorige reactie aan mij en uit je reactie voor SkyCap.
Normaal heeft Koerbagh daar altijd zo'n last mee, dat wist ik al, maar van jou wist ik het nog niet..

MAXIMO | 31-08-06 | 23:26

Wat een ondankbare hond die Hirshi Ahmed!

Mevrouwtje heeft het een beetje in haar bol gekregen. Ik wed dat zij over een aantal jaren het US burgerschap zal aanvragen (ben dan ook benieuwd wat haar naam dan weer is).

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaagg

Assemargalismagalles | 31-08-06 | 23:25

@vinque,
Wat Bos zou zeggen boeit me voor geen meter.
Wel weet ik dat ik in een dergelijke situatie de SGP zou aanklagen bij justitie.
Ieder weldenkend mens zou dat doen.

fuckje | 31-08-06 | 23:23

@SkyCaptain 31-08-06 @ 23:20
Ik ben hier geboren, net als mijn ouders en hun ouders en hun ouders. Sorry. In jouw ogen maakt mij dat dus een fascist of racist??

CoJoNes | 31-08-06 | 23:22

Ayaan, de dochter van Hirsi, die de zoon is van Magan, de zoon van Isse, de zoon van Guleid, die de zoon was van Ali, die de zoon was van Wai’ays, die de zoon was van Muhammad, van Ali, van Umar, van het geslacht Osman, de zoon van Mahamud, is rijp voor een enkel reisje Riagg.

Meneertje | 31-08-06 | 23:21

@ MAXIMO & SkyCaptain

Ik kan me best voorstellen dat je niet gecharmeerd bent van de manier waarop AHA haar verhaal bracht.
Maar gezien haar eigen verleden kan ze wellicht niet anders. Ik heb haar nog niet iets horen uitkramen waarvan ik dacht dit is onzin of onwaar.

Locutus | 31-08-06 | 23:21

CoJoNes 31-08-06 @ 23:07
Doe toch niet zo serieus man.
Lees de vorige comments goed door en come again.
@Locutus
In die periode zaten we al. Nu dmv die geforceerde acties radicalen aan beide kanten de overmacht krijgen zou je niet verbaast moeten opkijken dat wanneer eenmaal de rook is opgetrokken het er toch heel anders uitziet dan je zelf had gehoopt.
@fuckje.
Onzin? Alsjeblieft, gaan we weer zo beginnen?
Kan ik ook hoor!

MAXIMO | 31-08-06 | 23:21

@SkyCaptain 31-08-06 @ 23:16
Er is nooit druk van buitenaf geweest op moslims, dus ze hebben nooit de neiging gehad hun identiteit aan te passen aan een nieuwe situatie. Nu er enige milde druk komt grijpen ze niet terug op hun eigen identiteit, het is de enige identiteit die ze hebben.
Ik zeg meer druk, en meer en meer. Totdat er een bewustwordingsproces op gang is gekomen. Pas dan kunnen mensen keuzes maken.

CoJoNes | 31-08-06 | 23:20

@CoJoNes 31-08-06 @ 23:15

Ik denk dat de vraag die je net aan MAX stelde ook op jou van toepassing is.
.
Hoe blij wordt jij ervan als zij hun waarden aan jou gaan lopen opdingen. Voor jou is de hoop op redding wellicht verloren, maar doe het dan in vredesnaam voor je kinderen!!!!
.
Ik bedoel maar....

SkyCaptain | 31-08-06 | 23:20

@Skycaptain,
ja, ok, het nederlandse model; we richten wat gesubsidieerde praatgroepjes op, we benoemen de problemen in stilte, om vooral maar niemand tegen het hoofd te stoten, we doen een plas, en laten alles zoals het was.
"Erg he?"
"Ja he"?
"Komt wel goed he"?
"Ja, ik hoop het wel, iemand nog thee"?

fuckje | 31-08-06 | 23:20

@fuckje
Het christendom is niet te vergelijken met de rop. Wat zou Bos zeggen als de SGP zou pleiten voor doodstraf bij godsdienstverlating? ; niets. Daar zit de makke. Links bestrijdt zaken waar men in andere gelijke gevallen voor de struisvogeltactiek kiest.

vinque | 31-08-06 | 23:18

@CoJoNes,
inderdaad! Hoe kan je je kinderen opvoeden in een land, waarin je zelf de taal niet eens verstaat!

fuckje | 31-08-06 | 23:17

@ fuckje 31-08-06 @ 23:06

Maar hoe groter de druk van buiten wordt hoe sterker een groep, in dit geval moslims, teruggrijpt op de eigen identiteit. Als AHA die mensen gaat lopen vertellen dat het anders moet dat zal zeker het omgekeerde gebeuren van wat zij bereiken wil. Zeker AHA de zelfgezworen vijand van de islam. Juist zij kán een eventuele emancipatie niet bespoedigen.

SkyCaptain | 31-08-06 | 23:16

Kijk nu eens naar nederland 1, programma over gemengde scholen. Als je die moslima's dan niet voor zichzelf wilt laten emanciperen, laat ze het dan in godesnaam voor hun kinderen doen. Wat een drama.

CoJoNes | 31-08-06 | 23:15

@maximo,
Markt gezien???? Wat een onzin! Ayaan weet als geen ander hoe moslimmeisjes werden en worden onderdrukt, weleswaar niet allemaal, maar wereldwijd is het en groot probleem. denk aan gedwongen huwelijken, eerwraak, bedekken van het lichaam, noem het maar op.
Ayaan kwam in een positie om dit alles , met gevaar voor eigen leven, aan de kaak te stellen, en jij noemt dat een "markt gezien"???????
Ik wil best verder praten, maar klets dan geen onzin!

fuckje | 31-08-06 | 23:13

@ MAXIMO
Ik denk dat radicalisering onvermijdbaar is.
Daarna zal er (hoop ik) een periode komen waarin weer toenadering kan plaatsvinden.

Locutus | 31-08-06 | 23:12

@Sky
Ja, ik herhaal ze zelfs. Om nogmaals aan te geven dat je argument niet valide is, probeerde ik het te ontdoen van je franje, maar ik geef toe dat het een belazerde poging was.

CoJoNes | 31-08-06 | 23:11

@de grote boze wolf 31-08-06 @ 23:02

Ik zie dat je een grote kenner bent van de Islam en de arabische cultuur. Zoeentje van de klok horen luiden en geen flauw idee heeft waar de klepel zou kunnen hangen. Ook fijn dat jij mij even uitkomtleggen wat ik ben. Dat levert altijd de meest constructieve discussies. Als jij eerst je even de achtergronden van de islamitische religie én die van de arabische cultuur verdiept, dan wil ik nog wel eens met je in discussie gaan. Tot dan!

SkyCaptain | 31-08-06 | 23:10

I.p.V Ali kan men nu op Teeven of Verdonk stemmen. Opgeteld de meest sexloze politici ooit. Pastors wordt voor steeds meer mensen een optie.

vinque | 31-08-06 | 23:10

@Locutus
Denk niet dat dat is gebeurt aangezien de wereld steeds erger radicaliseert.
Als we haar echt zoveel invloed mogen toedichten heeft zij dus het tegenovergestelde bereikt: radicalisering.

MAXIMO | 31-08-06 | 23:09

Baaaaaaaaaiiii!! Tot nooit!
En idd lachen. die google-ads voor datingsites :)

fluh | 31-08-06 | 23:08

@MAXIMO 31-08-06 @ 23:02
Pardon? Who died and made you God?
Wat weet jij daar van, MAXIMOOTJE, heb je een cammetje in m'n huis? Ken je m'n vriendin? Je schudt nu echt de grootst mogelijke onzin uit je flapperende djalabba mouw.
Ik heb je als socialistische heilstaat protagonist zo hoog mogelijk zitten, maar nu stel je me werkelijk teleur.

CoJoNes | 31-08-06 | 23:07

@maximo,
een intern proces, mee eens! Maar het dient wel benoemd te worden.
Zo wordt in Christelijke kringen de Bijbel ook niet meer volkomen letterlijk genomen, het scheppingsverhaal wordt nu ook door verreweg de meeste Christenen gezien als een proces van miljoenen jaren, in plaats van 1 week.
Maar het is een langdurig proces om zaken als de Koran, de geloofsbelevenis op zich, te verplaatsen en te vertalen in de 21e eeuw.

fuckje | 31-08-06 | 23:06

fuckje 31-08-06 @ 23:02
Mensen waren al sinds 911 hiermee bezig. Kijk naar Pim.
Zij heeft gewoon markt gezien in de negatieve gevoelens jegens Islamieten die er hingen. Evenals Pim, Wilders, etc. etc.

MAXIMO | 31-08-06 | 23:06

@ MAXIMO

De verlichting die in de islam moet komen is niet alleen een intern proces.
Mensen moeten af en toe wakker geschud worden.
Dat was waar AHA een taak in had.

Locutus | 31-08-06 | 23:05

CoJoNes 31-08-06 @ 23:01

Heb je de zinnetjes die daarop volgde ook gelezen?

SkyCaptain | 31-08-06 | 23:05

@Locutus... scherp... wat moet ik daar nu op zeggen... verdorie daar heb je me...

Plonk | 31-08-06 | 23:05

Toch grappig hoeveel er door de verlichte geesten van GS gesproken wordt óver de moslimvrouwen en hoe erg ze wel niet onderdrukt worden. De moslim(a)'s die ik spreek en op radiointerviews hoor, zien dat toch nét even anders. Maar goed, zij hebben dan ook een achtelijke cultuur en zullen wel niet weten wat goed voor hen is. Toch maar goed dat er mensen zijn als Ayaan die ze dat even haarfijn kan vertellen.

SkyCaptain | 31-08-06 | 23:03

Waar maken jullie je druk om, een neger of een vrouw meer of minder, maakt allemaal geen verschil hoor

winshots | 31-08-06 | 23:03

.... Liijkt wel een soort afrikaanse Nel Veerkamp met dat vestje. Maar goed Ayaan heeft een hoop mensen goed op de kast gejaagd en dat is ALTIJD te waarderen.

StrumaHond | 31-08-06 | 23:03

-weggejorist-

de grote boze wolf | 31-08-06 | 23:02

CoJoNes 31-08-06 @ 22:53
Mag ik het weer eens omdraaien?
Waarom jouw neiging om het voor de vrouw van een ander op te nemen ipv voor die van jezelf? :)
@fuckje.
Ach so, dank je voor je uitleg BTW.
Denk zelf dat ze daar zelf niets aan heeft bijgebracht aangezien ik niet denk dat religieuze veranderingen geforceerd kunnen worden opgedrongen, zoiets is een intern proces m.i.

MAXIMO | 31-08-06 | 23:02

@ Plonk

Weten jouw papa en mama eigenlijk wel dat je op dit tijdstip nog aan het computeren bent?

Locutus | 31-08-06 | 23:02

Hoeveel heeft AHA de Nederlandse belastingbetaler gekost, wat heeft het opgeleverd? Kunnen we het negatief saldo verhalen op Neel Peper-Smit-Kroes?

Karel kwakbol | 31-08-06 | 23:02

@maximo,
wat ik vanavond al een paar keer zei; Ayaan heeft zaken in de week gezet, zaken die moeten rijpen, en dus wel benoemd moesten worden om de achterstandssituatie later weg te kunnen werken.
Dat ze daarbij op felle kritiek stuitte was onvermijdelijk, maar wel noodzakelijk.
Je werkt middeleeuwse situaties niet binnen enkele jaren weg, dat is een langdurig proces.
In ieder geval heeft Ayaan de mensen aan het denken gezet, hetgeen daarvoor nog niemand heeft klaargespeelt, en dat is pure winst.

fuckje | 31-08-06 | 23:02

@SkyCaptain 31-08-06 @ 22:56
Het argument "Ook jammer is dat het grootste deel van de moslima's waar zij voor op meende te komen helemaal niet op haar emancipatie zitten te wachten."
bewijst z'n eigen ongelijk. Juist de vrouwen waar Ayaan voor op meende te komen, zijn de vrouwen die nooit zullen kunnen zeggen dat ze het met haar eens zijn.
Snappie?

CoJoNes | 31-08-06 | 23:01

@Ro1951... o jee, heb je een paar reaguurders ontdekt met een ander mening dan jij ?... de kudtmongolen...

Plonk | 31-08-06 | 23:01

Ik sprak trouwens Nawijn laatst nog. Hij is helemaal niet zo rechts hoor. Hij sprak zelfs over gratis eeuwige grafrust voor álle moslims. Ze moesten dan wel voor 1 januari 2007 dood zijn, maar 'k geef het toch effe aan.

vinque | 31-08-06 | 22:59

Ayaan Hirsi kan gillen als geen ander, maar daar blijft het dan ook bij. Wat heeft ze bereikt met haar gegil voor moslimvrouwen? Geen zak. Dat ze vastbesloten is om een steentje bij te dragen aan het moreel verwerpelijke beleid van V.S. zegt volgens mij genoeg over haar motivaties en haar overtuigingen, ze zijn berust op een luchtbel. Als ze daadwerkelijk met hart en ziel voor moslimvrouwen wilt opkomen, dan moet ze dat impuls maar geven in Arabische landen, in plaats van hier een beetje warmpjes in een stoffig kamertje mooi gaan zitten lullen over de rechten van de vrouw. Als ze een enkel reisje Afghanistan neemt, en daar tussen de burka's gaat preken, dan zal haar geloofwaardigheid ietsje stijgen...

Meneertje | 31-08-06 | 22:59

Hirsi Ali blijft een moordwijf! Hoop dat ze zich waar kan maken in DC. Godspeed Ayaan!

Sheik Süleyman Bhutu | 31-08-06 | 22:58

Ro1951
Met de geboortedatum als de uwe is het gemakkelijk praten...

doktersnuggles | 31-08-06 | 22:57

Ali kan je alleen verwijten dat ze 10 jaar te laat is gekomen. Misschien hadden we dan de etnische zuiveringen in de grote steden kunnen tegenhouden. En de voortschrijdende apartheid op de Nederlandse scholen. Zouden er trouwens ooit Zuid-Afrikanen in Johannesburg hiervoor de straat opgaan?

vinque | 31-08-06 | 22:57

Weet iemand misschien welk dansje ze hier opvoeren? Ik denk dat oom Gerrit na afloop wel even richting toilet is vertrokken om *fap*fap*fap* te doen....

Finafappelfap | 31-08-06 | 22:57

@ fuckje 31-08-06 @ 22:37

Toch jammer dat haar 'argumenten' niet veel verder kwamen dan vingerwijzingen en ongenuanceerde haatzaaierij.
Ook jammer is dat het grootste deel van de moslima's waar zij voor op meende te komen helemaal niet op haar emancipatie zitten te wachten. -ja,ja nu komt ongetwijfeld het argument dat deze mensen zo diep onderdrukt worden dat zij zelf niet eens meer aan kunnen geven wat zij willen. Stel dat dat zo is ('k geloof d'r niks van, maar stel) dan is verplichte emancipatie a la Ayaan geen oplossing maar de volgende onderdrukking.-
Overigens maakte AHA de dingen juist onbespreekbaar door de de betrokken groepen tegen elkaar op te zetten. Nee, AHA is echt een hele goede politica en gemis voor 0031. HAHAHAHAHA!

SkyCaptain | 31-08-06 | 22:56

CoJoNes 31-08-06 @ 22:49
Daar geloof ik dus geen snars van.
Jij woont zeker ergens waar geen moslima's wonen.
Tot voor het aantreden van AHA en Pim Fortuyn zag je genoeg Islamitische meisjes zonder hoofddoek en gewoon verwesterd over straat lopen.
Nu combineren ze die westerse look met hoofddoek.
@fuckje
Heb je al verteld wat ik vind van vrouwenonderdrukking.
Ies fout. Maar beantwoord nu mijn vraag: waar hebben de Nederlandse Moslimmeisjes in AHA's politieke carriere profijt van gehad?
@Locutus.
Schapenslachter? Neuh, is mij te bloederig...

MAXIMO | 31-08-06 | 22:56

Ayaan nu op NOVA

fuckje | 31-08-06 | 22:56

@MAXIMO
NB: En nu niet komen met dat zeg ik niet, want als je je tweede zin echt zou menen, zou je de eerste niet getypt hebben.

CoJoNes | 31-08-06 | 22:55

Goed om te lezen dat er (eindelijk) wat reageerders zijn die over voldoende verstand beschikken om de algemene tendens van 'kuthoer, rot maar op' te relativeren. Hoef ik niet meer te zeggen dat er (nog steeds) een aantal kudtmongolen rondelopen hier, die niet weten waar ze het over hebben...

Ro1951 | 31-08-06 | 22:55

@maximo,
ik was even te vroeg, excuses.
Maar wat ik al zei, Ayaan heeft natuurlijk in dei weinige jaren niet datgene kunnen doen wat ze wou doen, namelijk de achterstand van eeuwen wegwerken.
Ze heeft, zoals ik vanavond al eerder zei, de zaak in de week gezet.
Hopelijk pikken anderen deze materie op.
Trouwens, mijn vriend gaat met 100% respect met mij om, en dat verwacht ik ook van hem.

fuckje | 31-08-06 | 22:54

@MAXIMO
"Alsof wij hier met zoveel respect met vrouwen omgaan en onze vrouwen geen achterstandspositie hebben?"

Waarom vergoeilijkt het een, voor jou altijd het ander? Je bent zo vreselijk aan het jij- en wijbakken altijd.
Resumé: Zolang het met Nederlandse vrouwen nog niet goed gaat, moeten die moslima's hun burkaatje nog maar ven ophouden.

CoJoNes | 31-08-06 | 22:53

@ MAXIMO
Nee, ben jij zo'n schapenslachter?

Locutus | 31-08-06 | 22:51

Heel jammer dat @maximo, zoals gebruikelijk weer eens niet reagluurt als je hem wat vragen stelt.
Dat verziekt een discussie die op zich de moeite waard is.

fuckje | 31-08-06 | 22:51

-weggejorist-

de grote boze wolf | 31-08-06 | 22:50

@fuckje
Alsof wij hier met zoveel respect met vrouwen omgaan en onze vrouwen geen achterstandspositie hebben?
Overigens wil dat niet zeggen dat ik wat voor achterstandspositie dan ook goed keur.
Maar waar ik zo benieuwd naar ben; waar heeft zij die positie van die vrouwen verbeterd dan? En vinden diezelfde vrouwen dat ook?
@Locutus
Ben jij zo'n vrouw?

MAXIMO | 31-08-06 | 22:49

Ik heb trouwens nog een paar vierkante meter aan eeuwige grafrust te koop..............

vinque | 31-08-06 | 22:49

@CoJoNes 31-08-06 @ 22:46

jij hebt blijkbaar eauk niets te melden dor op mijn kudt-post te reaguren
Ik heb wel gelijk btw.....

Jantje Shit | 31-08-06 | 22:49

Sterker, als er al moslima's waren, voorzichtigjes begonnen waren met een emancipatie proces, dan weten ze zich in ieder geval gesteeund door de Nederlandse overheid en -bevolking. Als Ayaan d'r bek moet houden en als provocateur en polarisant wordt afgeschilderd, weet je als moslima iig je plek weer.

CoJoNes | 31-08-06 | 22:49

@maximo
Veel moslima's, of in ieder geval de latere generatie's, zullen figuren als Ayaan A zeer dankbaar zijn. Dat ze nu aan het Stockholm syndroom lijden is niet de schuld van Ali. (vergelijk het maar met dat Oostenrijkse meisje die zegt dat ze het allemaal helemaal niet erg vond) Jij bent daar te blasee voor en ook te geborneerd om zoiets te zien.
Theo, Pim en Ayaan zijn voor mij de helden van dit millenium. Zij hebben het Nederlandse volk nog een beetje troost en weerbaarheid bezorgd.
(ik hoop dat Patrick K. daar óók nog bij komt)

vinque | 31-08-06 | 22:48

@Jantje Shit 31-08-06 @ 22:45
man, man, man, en dom en niets te melden hebben en geen gevoel voor humor.

CoJoNes | 31-08-06 | 22:46

@ MAXIMO
Zij is een voorbeeld voor moslima's die, wanneer ze het zat zijn om als eigendom behandeld te worden, hun leven in eigen hand willen nemen.

Locutus | 31-08-06 | 22:45

Weg met die irritante nietsnut en hopen dat we d'r nooit meer iets van horen. Alhoewel zei wel het type is dat aan "big Brother" meedoet...
Hoop dat dat ons in ieder geval bespaart blijft....

Jantje Shit | 31-08-06 | 22:45

@maximo,
dus volgens jou moeten moslimvrouwen in een achterstandssituatie blijven?
Alle voorbeelden zijn, naar ik aanneem, bekend.
Welke waarheid heb jij? Ben wel benieuwd!

fuckje | 31-08-06 | 22:43

LOL@MAXIMO
Jouw waarheid ligt in een ondergrondse bunker in Berlijn.

CoJoNes | 31-08-06 | 22:42

Och ja jongens Ayaan verstoorde de rust door te zeggen waar het op staat, polariseren wordt dat genoemd... De PR specialisten van de bekritiseerden hebben hun centen verdient want Nederland wordt weer rustigjes berooft door allerlei gespuis. Ik dank Ayaan voor het werk dat ze verzet heeft, jammer dat het aan ons "grote'Nederland niet besteedt was !!

roodkop | 31-08-06 | 22:42

fuckje 31-08-06 @ 22:40
Jouw waarheid is de mijne niet, snappie..

MAXIMO | 31-08-06 | 22:41

@ CoJoNes
Yep, zo ging het ook met Anthony Zeus die z'n collega 2x naaide

Locutus | 31-08-06 | 22:40

@maximo,
kwetsende provocaties? Dus volgens jou mag de waarheid, hoezeer die ook indruist tegen de geloofsbelevenis van sommigen, niet benoemd worden?

fuckje | 31-08-06 | 22:40

Locutus @ 22:35
Waarin heeft zij andere moslimmeisjes geholpen?
Noem alsjeblieft iets concreets.
*Is er een Moslima in de zaal?*

MAXIMO | 31-08-06 | 22:39

Is dat de nieuwe trend aan het worden, de eerste 50 reacties op een topic van een stel hersenloze kudtscholiertjes en vanaf de 80e post komt er een beetje een fatsoenlijke discussie op gang? Djeez, ik had niet verwacht dat de FOK! dropouts ook echt allemáál gingen reaguren. Wanneer krijgen we Avatars en autographs?

CoJoNes | 31-08-06 | 22:39

@ MAXIMO
Hoe ik weet of die standpunten eerlijk zijn?
Dat gaat via mijn geweten!

Locutus | 31-08-06 | 22:38

@Locutus
Hoe weet jij of die standpunten eerlijk zijn?
Ayaan geloof ik namelijk voor geen cent.

MAXIMO | 31-08-06 | 22:37

@Draaitafel Demagoog,
jij legt me woorden in de mond die ik nooit heb gezegd. Op die manier is een reactie zinloos.
@locutus,
precies! En daar wringt in Nederland de schoen.
@SkyCaptain,
dat is nu juist het principe van de democratie. Een volksvertegenwoordigert signaleert misstanden, maakt die bespreekbaar, probeert anderen met argumenten te overtuigen, om op die manier tot betere levensomstandigheden te komen voor mensen die in een achterstandssituatie zitten, zoals minima, werkende moeders, gehandicapten, en, zoals wat Ayaan signaleerde: moslim-vrouwen.
Mag dat?

fuckje | 31-08-06 | 22:37

@nadenkeniseenkunst
Geloof me, we gaan niks meer van AHA horen. Tenzij wij een geneutraliseerde AHA horen.
Denk namelijk niet dat de USA verder zal vallen voor een liegende demagoge die met kwetsende provocaties haar punt wil maken.
Op Littlegreenfootballs zal ze misschien hoge ogen gooien..

MAXIMO | 31-08-06 | 22:36

@Fleischbaum
Goed scoren; al 118 comments op 8 woorden!

I'm your Bogeyman | 31-08-06 | 22:36

We mogen hopen dat Ayaan die neocons zoo opstookt dat ze een submarinemission met nukes naar Iran sturen.

vinque | 31-08-06 | 22:36

@ MAXIMO
De standpunten van Adje zijn immoreel en idioot, die van AHA zijn hard maar eerlijk en bedoeld om de positie van vrouwen in de moslimwereld te verbeteren.
Ik denk niet dat Adje naast DVDtje kijken en fappen en vluchten nog tijd heeft gehad om iets van AHA te leren.

Locutus | 31-08-06 | 22:35

jeeperz wat kijkt de kleine man verlekkerd naar ayaantje, hij zal ondertussen wel meerdere malen de hand aan zichzelf hebben geslagen... gelukkig voor hem dat hij niet gelovig is anders werd het zelfkastijding voor de mate van zijn onreine maar o zo geile gedachtes... en van de foto af te lezen heeft ze het goed in de gaten :) en denk waarschijnlijk; arme man, je zal me nooit krijgen...

Oxazepammetje | 31-08-06 | 22:33

toch is en blijft het een lelijk ding

Kniertje | 31-08-06 | 22:33

@Locutus
Hoe is Adje anders op het idee gekomen?
@fuckje
Ik lees alles, en heb eerder het idee dat jij er niks van snapt, zoals gewoonlijk eigenlijk.

MAXIMO | 31-08-06 | 22:31

wanneer krijg ik is een feest voor mij verdorie

nou huppakee doeg en tot nooit

Pilshaas 861 | 31-08-06 | 22:31

Zou het nu echt afgelopen zijn ? Een dag , een week, een maand,een jaar geen mevrouw M. in het nieuws? Kan me het bijna niet voorstellen. Laat haar maar mooi proberen de Amerikanen te bekeren tot haar geloof. Die zijn gek op ideen zoals gelijke rechten voor homo´s. Als wij er maar geen last meer van hebben. Andere serieuze problemen vragen nog genoeg aandacht.

nadenkeniseenkunst | 31-08-06 | 22:31

@ vanrechtsheeftvoorra

Moest Iron Rita maar niet
a. Ten koste van een "vriendin" willen scoren
en
b. Die vriendin daarna nog eens chanteren met "zeggen dat het jouw schuld is anders geen paspoort"

Locutus | 31-08-06 | 22:31

@de grote boze wolf .. bos is idd een mietje .. maar we moeten nou eens ophouden met die bejaarden te beschermen ..

Draaitafel Demagoog | 31-08-06 | 22:31

@maximo,
je begrijpt er weer niets van. Lees eerst voordat je gaat reagluren.

fuckje | 31-08-06 | 22:29

mooi tijgervelletje wel

zakje pinda´s | 31-08-06 | 22:29

@ MAXIMO
Was me niet opgevallen dat de standpunten van AHA idioot waren.
Volgens mij heeft ze slechts de waarheid over de islam gezegd.

Locutus | 31-08-06 | 22:29

@fuckje .. kom kom .. ze noemen je grijs en je denkt de waarheid in pacht te hebben .. maar alle andere asielzoekers konden van jou de tyfus krijgen .. want die hadden natuurlijk geen lef door voor een beter leven het risico van de reis naar een onbekend land zoals nederland te maken .. wat een eng meisje ben je eigenlijk ! en van lef heb je geen je enkel idee ..

Draaitafel Demagoog | 31-08-06 | 22:28

-weggejorist-

de grote boze wolf | 31-08-06 | 22:28

@fuckje 31-08-06 @ 22:19
Volkomen eens met je standpunt. Alleen 1 ding: Niet Rita is de schuld, maar die rat van een Driehuis. Rita werd vervolgens op een schandalige wijze door een stel ongelooflijke schijnheilige hufters die zichzelf volksvertegenwoordigers noemen, in het nauw gedreven en moest zich maar liefst 20 uur in haar uppie verdedigen tegen iets waar je je niet tegen kunt wapenen. Zelfs de grootste crimineel wordt in dit land niet zolang achter elkaar verhoord.

vanrechtsheeftvoorra | 31-08-06 | 22:28

@ fuckje 31-08-06 @ 22:19

Democratie heb je ook niet om iets mee te bereiken. Democratie heb je om juist zo weinig mogelijk risico te lopen en de veilige gulde middenweg te blijven bewandelen. Als je iets wilt bereiken moet je naar een andere staatsvorm. Volk buiten spel zetten en spijkers met koppen slaan. Laat maar eens horen hoe het dan moet volgens jou!

SkyCaptain | 31-08-06 | 22:26

@vinque 31-08-06 @ 22:24
Ehh. mij ben je kwijt.

I'm your Bogeyman | 31-08-06 | 22:26

Volgens mij is Ad v/d Berg door lieden zoals Wilders en AHA op het idee gebracht om een politieke partij op te richten.
"Idiote standpunten verkondigen, met provocaties dreigementen opwekken en dan het handje ophouden bij de staat voor de beveiliging; kan ik ook" moet ie hebben gedacht. Kan niet anders..

MAXIMO | 31-08-06 | 22:25

Straks is Wilders óók nog weg en dan is er niemand die ooit nog iets over de rop zal gaan zeggen (rop=religion of peace)
Ons land zal over 20 jaar bestaan uit de helft beton en de andere helft gereserveerd voor eeuwige grafrust. Weet iemand eigenlijk wel wat dat een nederlander kost?
In 2020 Bos 5 en Volkert vd G. Vice premier. M. B. krijgt een reklasserings route als bode in de fucking 2e kamer.

vinque | 31-08-06 | 22:24

Wat een geile porno-blazer heeft Ayaan aan zeg !

Zondervan | 31-08-06 | 22:23

nederland weer een stukje kleurlozer

roxasect | 31-08-06 | 22:21

ome on let's twist again

Sociopaat. | 31-08-06 | 22:20

@SkyCaptain,
soms moet je wel een steen in de Hofvijver gooien om ergens wat reacties los te maken. Steeds een ieder naar de mond praten ( met meel, zoals ze in Den Haag zeggen ) heeft nog nooit tot een zinnige discussie geleid.
Dat ze op lange tenen trapte, ok!
Dat de "doelgroep"nog niet aan haar visie toe was, ok!
500 jaar achterstand haal je niet zomaar in.
Maar dat betekent niet dat je dergelijke zaken dan maar onder de pet/ het tapijt moet houden.
Er is lef voor nodig om misstanden aan de kaak te stellen, zoals Ayaan met gevaar voor eigen leven bewust heeft gedaan.
Er zijn al genoeg lafbekjes in de Regering en in het Parlement!

fuckje | 31-08-06 | 22:19

-weggejorist-

Pieter Baan | 31-08-06 | 22:15

Tja daarstaan ze dan, in mijn optiek een van de beste parlementariërs van de afgelopen jaren. Dosier-vreters !!, nooit saai, altijd scherp! maargoed we krijgen wat we verdienen. Een intelectuele leegstroom van de VVD en via de achter ingang komen er op uitnodiging van minister 'ik voer alleen maar regeltjes uit' een hele baterij onervaren populistishe 'mensen van de straat binnen'. Veel succes daar op rechts, ik dacht dat het hier op links een zooitje maar het kan erger...

lenegro@heijls | 31-08-06 | 22:14

Was je poes nog één keer met die antiklitshampoo, voordat je naar de fucking USA gaat.

vinque | 31-08-06 | 22:10

@ fuckje 31-08-06 @ 21:55

Tuurlijk niet. Maar zij was wel zeer expliciet niet-constructief bezig. Groepen mensen tegen elkaar opzetten is NIET in het belang van de maatschappij. Het is gewoon een intrigante. En als je zoals zij zo hoog van de toren blaas over vrijheid van meningsuiting dan is het bijzonder ongepast om andere mensen te vertellen wat voor een levensbeschouwing ze er op na moeten houden. Als dit jouw idee is voor een gezonde samenleving, dan mag je die lekker houden.

SkyCaptain | 31-08-06 | 22:09

@brutus68 31-08-06 @ 22:01:
In voorzie ook nog wel een Submission II - directed by Steven Spielberg, starring Angelina Jolie (of zoiets...)

koerbagh | 31-08-06 | 22:07

@Brutus68,
Bibi is nu nog de vice-voorzitstert van de Veeveedee-fractie, de rechterhand van Rutmans, diegene die mei j.l. nog zei dat Rita bloed aan haar beide rechterhanden had, als Ayaan iets zou overkomen.
Bovendien het meest bijverdienende kamerlid.

fuckje | 31-08-06 | 22:06

@fuckje 21.50

Yep, Kissinger is reuze te spreken over d'r, en ondanks zijn hoge leeftijd invloedrijk te Washington D.C. En b.t.w. wie is tog die Bibi de Vries ook al weer? Ben niet zo thuis in de wereld van de dameskappers..., leuk ouderwetsch woord trouwens...
Nee, Ayaan gaat het nog ver schoppen daar in het Amerikaansche, zie het niet iedereen zomaar nadoen..

brutus68 | 31-08-06 | 22:01

@fuckje 31-08-06 @ 21:50:
Inderdaad, en Geert Wilders moet nodig even bij Bibi langs voor een was- en knipbeurt.

koerbagh | 31-08-06 | 21:59

fuckje 31-08-06 @ 21:55
Welk een verstandige praat hier. Is u grijs, Fuckje? Dan mag u mijn lijst aanvoeren.

I'm your Bogeyman | 31-08-06 | 21:59

lol @dameskapstert

orange_revolution | 31-08-06 | 21:58

Vleesboom ofwel uterus myomatosus, ouwe trekneus die je bent. Gooi die vorige titel eens terug man, scheiterd...

doktersnuggles | 31-08-06 | 21:58

@SkyCaptain,
Ja, het kwam niet iedereen goed uit, wat ze allemaal zei en aan wilde pakken.
En die beveiligingskosten, wat een kruideniersmentaliteit!!!! Dan maar wat minder theekransjes, clubhuisjes, vergadergroepjes, subsidievretertjes, reisjes naar Tunesië, mag je hier #@^% nog veilig Kamerlid zijn? Of moet je iedereen naar de mond praten en als stemvee de fractieleiert volgen? Dacht het niet!

fuckje | 31-08-06 | 21:55

LOL @ brutus68 31-08-06 @ 21:22

Progressieve denkster?!?!? In welk opzicht dan wel? Is je eigen persoonlijk frustraties botvieren op de maatschappij progressief? Welk een progressie!

SkyCaptain | 31-08-06 | 21:55

@brutus68,
vanzelfsprekend. Maar toch blijft het jammer dat ze uit Nederland weg is. Wel goed voor haarzelf, ze kwam met kop en schouders boven het nederlandse maaiveld uit.
@koerbagh,
toch wel wonderbaarlijk hoe iemand , die nog niet eens zo lang in Nederland woonde, wereldwijd zo bekend en gewaardeerd is geraakt , en zoveel belanghebbende internationale contacten heeft opgebouwd.
We gaan haar zeker terugzien in belangrijke functies, met kruiwagens als Kissenger en Rushdie. Kunnen weinig andere Nederlanders zeggen.
Bibi de Vries is en blijft toch een dameskapstert.

fuckje | 31-08-06 | 21:50

@ Koerbagh
Is Adje vd Berg een albino dan? :)

Locutus | 31-08-06 | 21:49

@fuckje 31-08-06 @ 21:28

Nou nou nou, wat een verdienste. De hele tijd de boel lopen te polariseren. Een zegen voor de samenleving, maar niet heus. De naïeve muts dacht dat vrijheid van meninguiting betekende dat je dan dus iedereen maar bewust tegen de haren in moest gaan lopen strijken. En dan verontwaardigd zijn als ze daar gezeik mee krijgt. Hierdoor moeten wij als samenleving waarvan zij het zonodig vond om uit elkaar te schoppen, maar weer opdraaien voor allerlei beveiligings kosten. Kan ze dat dan ook niet even lekker zelf ophoesten? Het zou fijn zijn als ze eens wat constructiever werkte. We leven per slot van rekening met z'n alle op deze postzegel dus het zou wel handig zijn als we er samen wat van konden maken. SAMENleving. Dat is overigens niet gelijk aan de de-boel-bij-elkaar-houden-appeasementpolitiek van Cohen.
.
Meer verstandige politiek, minder populistische schreeuwerds!!!
.
(Wordt waarschijnlijk het best bereikt door verregaande inperking van de democratie!)

SkyCaptain | 31-08-06 | 21:47

Ayaan gaat weg, Patrick Kluivert komt (terug).
Dit land krijgt gewoon de negers die het verdient.

koerbagh | 31-08-06 | 21:46

@fuckje 31-08-06 @ 21:09:
Het bewijst alleen maar dat de meeste reaguurders een beetje dom en een beetje racistisch zijn. Maar ik denk dat we haar niet voor het laatst hebben gezien hier. Het is inderdaad wel opvallend dat de grote vriendin van Ayaan, met ze zo prettig heeft samengewerkt (op een kleine paspoortkwestie na) afwezig was bij het afscheid. De meeste VVD-ers zeggen toch nee gratis drank en hapjes op kosten van de partijleden? Zo blijkt het maar, Rita is diep van binnen nog gewoon PSP. Een wolf in schaapskleren.
Kees Driehuis en Rita Verdonk, een paar apart.

koerbagh | 31-08-06 | 21:41

De vraag is: Did she pass the rubicon? Ik vond van wel, maar niet dat Rita daar zo dom mee om moest gaan. Rita heeft toen ook Rubico gepasseerd. Van Rita is dat zeker, Ayaan heeft nog een kans.

gevallenverstand | 31-08-06 | 21:38

@I'm your Bogeyman 31-08-06 @ 21:31
Dan heb jij niet dezelfde grijze muizen voor je als ik. Mag inderdaad best met grote bril, fout overhemd en een pluk Javaanse Jongens onder de neus, als ze maar wel wat te melden hebben. De grijze muizen die ik bedoel doen amper werk, ze zitten slechts als anoniem stemvee op een zetel ja-en-amen te knikken. Ik ben ook een groot tegenstander van de waan-van-de-dag poppenkast politiek (overigens jou Donnert met zijn heuse rap-battle rampeneerde ook vrolijk over de vloer), maar AHA had in ieder geval serieus iets te melden (achtergestelde positie van vrouwen in de Islam bijvoorbeeld)

BigSwingingDick | 31-08-06 | 21:38

@fuckje 21.28

Ze is een soort van GeenStijl..., old-school politici weten zich geen raad met lastpakken als Ayaan, dus daarom is ze kalt-gestellt. Maar slecht nieuws voor de "oude" orde, een fenoneem als Ayaan duikt vanzelf wel weer een keer op, net zoals er op een zekere dag er wel weer een nieuwe Pin zal opstaan....

brutus68 | 31-08-06 | 21:38

Ze lijken wel verliefd?

Fitz | 31-08-06 | 21:36

Ayaan niet doodgeschoten. Wordt al als winst gevierd anno nu..

Shareholder | 31-08-06 | 21:33

@BigSwingingDick 31-08-06 @ 21:25
Met grijze muizen bedoel ik politici die gewoon hun werk doen; het land regeren of de regering controleren. Los van de waan van de dag, de hype van het uur of de spin van de man. De Donnerts van deze wereld, zeg maar.
Doe es grote lijnen denken, Den Haag!

I'm your Bogeyman | 31-08-06 | 21:31

@orange_revolution
Hahaha! Zou mij niet verbazen, waarom ze onverhinderd was om niet te komen weten we immers niet.

MAXIMO | 31-08-06 | 21:31

@brutus68,
Ayaan hield de boel scherp, en dat kan je verder van weinig anderen zeggen.

fuckje | 31-08-06 | 21:28

@tomahawk
Ik weet niet of ze wachtgeld krijgt (??)

dikkemik | 31-08-06 | 21:28

@MAXIMO: of gaat die naar Schiphol om haar uit te zwaaien?

orange_revolution | 31-08-06 | 21:28

Geen eens een gouden handdruk van een paar ton?

Tomahawk33 | 31-08-06 | 21:27

nu kan de Ayaan crew eindelijk Wilders gaan beveiligen, kan hij ook een leuke clownsact doen op geselecteerde locaties, zonder bang te hoeven zijn voor Finse jongeren met klappertjes...

Bozepanda | 31-08-06 | 21:26

Ik stem Balkenende, maar ik heb liever een knuffel van Ayaan. Wat een ongelooflijk slim, prachtig, lief, heerlijk meisje blijft het toch. Ik had haar graag als minister van Buitenlandse Zaken gezien. Zij als Nederlandse die samen met Condi de wereldkaart opnieuw uittekent. Een streep door die moslimlandjes. Gewoon slaafjes maken daar, de mannen castreren, de vrouwen in harems voor blanke toeristen. Oh, schone droom. Oh Condi, oh Ayaan.

Jahoor | 31-08-06 | 21:26

@spooky
Ik moet toch eens verder lezen voordat ik reaguur :-/ Bij nader inzien ben jij nu niet de persoon om tegen te keer te gaan. Excuses daarvoor

Tobi | 31-08-06 | 21:26

@petomal

Per saldo hebben we Ayaan ingeruild voor Taida.

Lijkt me voor de lange termijn geen slechte ruil.

Ayaan was contra-productief.

dikkemik | 31-08-06 | 21:26

Op haar kruistocht voor het 'bevrijden' van moslima's heeft Ajaantje meer fout dan goed gedaan,wat mij betreft.
Laat ze hun eigen boontjes maar doppen.
Er zijn zat hulpbehoevende Nederlanders.

de grote Anti | 31-08-06 | 21:26

@ I'm your Bogeyman
Met grijze muizen bedoel ik de kudde inspiratieloze 9:30 to 16:30 (met riante lunchpauze) kamerleden die eigenlijk niet meer uitvoeren dan af en toe een zeteltje warmhouden (lees: grootste gedeelte van de PvdA-fractie onder andere). Van een kamerlid verwacht ik betrokkenheid met de politiek, passie voor het vak, bevlogen mensen die iets willen doen voor de samenlevening. Je kunt van AHA zeggen wat je wil, maar bevlogen was ze in ieder geval wel.

BigSwingingDick | 31-08-06 | 21:25

Ik een hekel aan zwarten en buitenlanders heb! Net als aan alle andere mensen. Koemaar.

..zapper | 31-08-06 | 21:24

@spooky
Ik weet niet wie je hier onder de 'VVD' kliek rekent; persoonlijk heb ik vrij weinig op met die partij, evenals Wilders en soortgenoten. Op Pim zou ik niet gestemd hebben, maar het was zijn, en is ieder ander's, goed recht om een discussie op gang te brengen. Wij hoeven het niet met zo iemand eens te zijn, maar daar gaat het op dat moment helaal niet om

Tobi | 31-08-06 | 21:23

Ayaan is een absolute heldin, en verdient alle lof. Of ze geschikt was als 2e kamerlid is een ander verhaal, ik denk persoonlijk van niet. Het voormalig orakel van Diever, tegenwoordig residerend in de buurt van Eindhoven, had gelijk toen hij twijfelde of Ayaan geschikt is/was als 2e kamerlid...
Het is jammer dat een progessief denkster als Ayaan op zo'n manier de aftocht moet blazen...

brutus68 | 31-08-06 | 21:22

Langzamerhand is de ravage van het afgelopen jaar opgeruimd.

Ayaan buiten, Kalou buiten en Taida binnen.

We kunnen weer over gaan tot de orde van de dag.

petomal | 31-08-06 | 21:21

@ Vreugdevol
Hulde voor dit idee, die andere 149 er ook uit schoppen en a la minute overschakelen op een dictatuur als staatsvorm. Kun je nagaan, scheelt 149 * 80 to 90 duizend eurootjes aan salarissen. Plus nog een aantal miljoenen per verkiezing, en dan nog al die ambtenaren die die lastige kamervragen moeten beantwoorden.

Al suggesties voor wie dan onze Kim Jong-Il zou moeten worden? Ratelband wellicht, of toch Johan Vlemmix?

BigSwingingDick | 31-08-06 | 21:20

@fuckje ... kritsch, kritsch .. nou ik weet niet of ze nou zooo kritisch is hoor ... en ik heb geen zin om het uit te leggen dus je doet het hier maar effe mee -> ;)

Draaitafel Demagoog | 31-08-06 | 21:20

@orange_revolution
Die komt er niet aangezien Verdonk er niet was, zoals al uit de titel hierboven bleek.

MAXIMO | 31-08-06 | 21:20

...."nee, we willen NIET in de extreem rechtse hoek worden gezet!" Die mooie woorden van Alcoholist van Asch lijken wel van toepassing op een groot deel van de reaguurders hier. Hoeft niet, want daar zitten jullie namelijk al. Xenofobe boeren. Zeg dan geweaun dat je een hekel aan zwarten en buitenlanders heb! Dan hebben we dat ook weer gehad. KOEMMAARRR>>>>

Comrade Enver Hoxha | 31-08-06 | 21:19

Typische VVD-ers hier weer. Liberaal zo lang het maar oer hollands gezellig en rustig blijft. Ik vind het jammer dat wij Nederlanders haar niet verdienen en had liever dat Ayaan Zalm doei ging zeggen.

spooky | 31-08-06 | 21:19

Eindelijk opgetyft. Beter laat dan nooit.
*plop*

MAXIMO | 31-08-06 | 21:18

@BigSwingingDick 31-08-06 @ 21:10 "Hulde aan de grijze muizen" hear hear. We moeten terug naar de tijd dat politiek iets was voor grijze muizen met een iets te grote bril, een snor en een overhemd met korte mouwen.
Het is toch goeddoeme geen poppenkast?
Als ik op wannabie ego's wil stemmen poll ik wel op skating-with-the-stars.

I'm your Bogeyman | 31-08-06 | 21:18

wanneer komt er een update met een feauteau waar Rita afscheid neemt van Ayaan?

orange_revolution | 31-08-06 | 21:17

Kek jasje, Ayaan.
Albino-luipaard?

www.eristoff.nl

Mayakovnik | 31-08-06 | 21:16

Die Ayaan de heldin van Holland gaf ook NIET thuis inzake de onschuldig opgesloten kinderen in de Nederlandse gevangenissen ( meer dan 800 op jaarbasis).. allemaal dezelfde... Goed dat ze opzout en niet terugkomt in de Hollandse politiek - nu ook nog die 149 anderen oprotten - kinderbeulen.

Vreugdevol | 31-08-06 | 21:14

@ plonk

zwartneger is:
a. beledigend
b. een stijlfout

Als je niet snapt wat dat is verbaast me dat niets.

Locutus | 31-08-06 | 21:13

@Plonk: slappe bleekscheet lijkt mij wel bij jou te passen.
Je hebt een hekel aan zwart, geen en arabisch. Houdt je dan echt alleen , maar van jezelf?

Satan Loves You Too | 31-08-06 | 21:13

@undutchable

Misschien niet eens zo'n slecht idee,maar dan krijg ik natuurlijk de stoel naast haar.

de grote Anti | 31-08-06 | 21:12

We staan weer lekker voor paal in het buitenland met iron zereau-tolerance Rita. Hebben we eindelijk iemand die een nog een beetje actief is voor het riante kamerlid-salaris, schoppen we haar het land uit.
Hulde aan de grijze muizen en full-time koffieleuters die op het pluche achterblijven

BigSwingingDick | 31-08-06 | 21:10

Nederland is niet te klein maar veel en veel te burgerlijk voor A.H.A., niet dat ik haar mag, maar dat heeft daarmee niets te maken. En mijn mogen heeft ook invloed op mijn beoordeling van de kwaliteiten die zij heeft of de verstikkende burgerlijkheid van dat kleine landje aan de Noordzee.
(Ik woon er niet, dus probeer mij niet weg te jagen).

Satan Loves You Too | 31-08-06 | 21:10

Gezien het grote aantal negatieve reacties over Ayaan begrijp ik dat veel mensen niets van kritische mensen moeten hebben. Jammer, maar helaas.

fuckje | 31-08-06 | 21:09

Gelukkig: ze gaat weg. Al vond ik datgene wat ze over het journaille had op te merken over de suggestieve vragen erg vermakelijk!

redelijk toch | 31-08-06 | 21:08

Goh, ze ziet er best goed uit... Amerika doet haar duidelijk goed. Zalm is wel erg opa aan het worden. Ach en voor beide geldt zwaai zwaai.

laffer | 31-08-06 | 21:08

@JORIS, werk Ajaan ff weg...

mr Hottentot | 31-08-06 | 21:07

@Draaitafel Demagoog
Rooibosthee-drinkerts zijn m.i. geen kaalkopjes; de eersten zitten bij Job op visite, de laatsten zouden het liefst bij Adolf over de vloer komen

Tobi | 31-08-06 | 21:07

@de grote Anti... she's got a spare airline ticket, wanna join her?

undutchable | 31-08-06 | 21:05

@Locutus & @tobi .. kunnen jullie het effe eens worden aub .. zijn het nou rooibosthee-drinkerts of kaalkopjes ..

Draaitafel Demagoog | 31-08-06 | 21:04

Tot nooit meer ziens! Plak mijn scheldkanonade's maar boven je bed.

..zapper | 31-08-06 | 21:02

Geweldige vrouw, dank zij haar hebben we altijd leuk nieuws gehad !

Rubberen regenburka | 31-08-06 | 21:02

Redactie geschrokken van commentaren op artikeltjes>50woorden?

I'm your Bogeyman | 31-08-06 | 21:02

-weggejorist-

BigSwingingDick | 31-08-06 | 21:01

-weggejorist-

Plonk | 31-08-06 | 20:59

"A.J.H heeft in Nederland de vrijheid van meningsuiting bespreekbaar gemaakt" --Fantastisch zeg,dus na 2 decennia mag ik dus gewoon doorgaan met kritiek spugen op alles wat me niet aanstaat..
-
*zwaait ajaantje uit*

de grote Anti | 31-08-06 | 20:58

In een Tweede Kamer vol met Ursi's Lambrechten en Tineke's Huizinga's was Ayaan een pareltje, temidden van grijze muizen en ander klapvee.
Onbegrijpelijk dat Nederland haar zomaar om stupide redenen heeft laten gaan, Ayaan had nog heel veel aan misstanden kunnen werken.
Je moet namelijk eerst zaken in de week zetten voordat je echt kan schoonmaken.
Helaas wordt een profeet in eigen land nooit geëerd.

fuckje | 31-08-06 | 20:58

google-adds kijkt zelfs fotoos mee?? LOL

LifeCatcher | 31-08-06 | 20:57

worden = woorden uiteraard

superjan | 31-08-06 | 20:56

@fuckje> ware worden. Een land dat een vrijheidstrijder verwijdert uit haar schuilplaats omdat de BURGERS van een apocomplex vrezen voor hun kleinzielige huizenprijzen, verdient niet zo'n prachtvrouw.

superjan | 31-08-06 | 20:55

Ayaan is te groot voor dit angstige domme volkje. Linkse laffe populisten detecteren poltieke incorrectie en de stempel van de selectieve verontwaardiging komt weer te voorschijn. Nederland heeft zich wereldwijd belachelijk gemaakt door de dapperste strijdster tegen de opruk van islammunisme weg te jagen.

Ed Cetera | 31-08-06 | 20:55

Stoer hoor om iemand aap te noemen en zwartneger...
Kaalkopjes zeker...

Locutus | 31-08-06 | 20:52

Hé Zalm, wel even netjes je handen wassen na dit kleffe gedoe graag.

PietjeSpanje | 31-08-06 | 20:52

@Johannes Gerbrand
Juist gesproken
Ayaan is een prima meid, ongezien de tyfus voor de rooibosthee-drinkerts, hakbars and Ayaan-bashers

Tobi | 31-08-06 | 20:51

En Charisteas naar Feijenoord.
Haha.

Toppertje hoor.

Harige Bangmaker | 31-08-06 | 20:51

geyl, ze heeft een poezenpakje aan

pieterjan | 31-08-06 | 20:51

-weggejorist-

geile debiel | 31-08-06 | 20:50

Beetje uitleg bij die kop mag best...

Des | 31-08-06 | 20:49

Nederland was en is te klein en te bekrompen voor deze vrouw. Ayaan, ik zal je missen!

fuckje | 31-08-06 | 20:49

Oftewel opgerot is rustig!

LauruZ | 31-08-06 | 20:45

Zalm schold tegen Verdonk,niet tegen hrisi Ali van zoon blaba van blabla....

relax-it | 31-08-06 | 20:45

Ayaan is een vrouw die haar recht op vrijheid van meningsuiting gebruikt.
Ze houdt haar mond niet voor de islam-haviken en al helemaal niet voor de idioten die haar hier bij GS vervloeken.

Locutus | 31-08-06 | 20:44

Takkewijf is gewoon geen net taalgebruik. " Dag bosjesvrouw" klinkt al veel vriendelijker.

Tamme lul | 31-08-06 | 20:44

En kom vooral niet terug.

OpaWizzkid | 31-08-06 | 20:44

Baai baai, zwaai zwaai.... ga Bush maar vertellen dat die nog een hoop moet leren, kapsoneswijf !

Mazzeltov | 31-08-06 | 20:44

Nou... uhh... dag.... enne voel m'n handen eens, nu moet ik zelf weer fapderfapfapselen want Rita wik dat nooit ze vindt dat vies..

LauruZ | 31-08-06 | 20:44

Lief en lekker!

Johannes Gerbrand | 31-08-06 | 20:44

-weggejorist-

Plonk | 31-08-06 | 20:43

kijk es goed, dat is Ayaan helemaal niet.

import | 31-08-06 | 20:43

Krijgt Ali of Magan nu ook € 7 000 oprot premie? En bij Taida was dat 1 x € 7000 euro of 3 x € 7000 euro?

Tjop Tjong | 31-08-06 | 20:41

Doeeeiiii

Alles lekker | 31-08-06 | 20:41

idd doooeeei

.dave | 31-08-06 | 20:40

Doeeegg Ga maar weer naar verweggiestan

Babs | 31-08-06 | 20:40

Ik dacht dat Verdonk een Takkewijf was volgens Zalm?

Gripzz | 31-08-06 | 20:40

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl