Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Opinie-vrouwtje: islam had Karst kunnen redden

opnievrouwke.pngEn voor een diepgravende, intellectueel verantwoorde analyse van de waan van de dag schakelen we nu over naar de opiniesectie van de Volkskrant. Al eeuwenlang de thuisbasis van denkend Nederland, dus dat is weer eens wat anders dan die brievenrubriek in de Metro. Goed. Opiniemaker van dienst is vandaag Elske van Caspel. Werelddanseres en 'niet-moslimmoeder van een moslimzoon'. Een intrigerende achtergrond die iemand natuurlijk uitermate geschikt maakt voor een psychologische benadering van het Apeldoorn-drama. Nou Elske, doe 'es vertellen meid. In de eerste plaats is Elske zeer verheugd dat Karst geen moslims was, want 'het laat zich raden met welke berichtgeving we dan wekenlang te maken hadden gekregen'. Aha. Mevrouw wil de levensbeschouwlijke achtergrond van dit soort daders dus negeren in de krant? Nou, nee. Want nu we weten dat Karst geen broeder was moeten we eens goed los gaan op die verdomde niet-moslims. Waarom? Omdat niet-moslims geen familiebanden hebben en dus Extra Gevaarlijk zijn voor de samenleving, dat zie je wel aan Karst. Punt. Einde opiniestuk. Groetjes van Elske. Hallo Volkskrant, lezen jullie die bagger nog wel eens door alvorens het te plaatsen of wat?

Reaguursels

Inloggen

aaahhh! maar dit soort meisjes ken ik wel!
Ze heeft zich zwanger laten neuken door een ' moslim' en weet zodoende alles over desbetreffende cultuur van haar neuqkerdt.
Wel een prettige manier van kennis opdoen als het zou werken!

Sweyn | 12-05-09 | 11:41

Gallisch | 11-05-09 | 23:04
De vraag stellen is hem beantwoorden volgens mij. Ik zou niet weten waarom wij die kracht niet zouden hebben. Het westen verkeert in een soort van permanente crisis en heeft daarmee leren leven, zo goed en zo kwaad als het kon. Toen kwam vanuit de zijlijn iets aanwaaien waarvan we dachten dat we het achter de rug hadden, een oude waarheid, en we hebben daar even geen antwoord op. Maar die oude waarheid is waarschijnlijk een stuk instabieler dan onze permanente crisis. Hij neemt de maximale ruimte in die hem door ons in onze verwarring geboden wordt, maar is in feite weinig adaptief en weinig fexibel. Een Koran veert niet mee en je weet precies wanneer en hoe je doel treft. Er is niet veel strategie voor nodig om de bouwwerken der Islam aan het wankelen te krijgen, als je maar scherp analyseert en doel treft. Je hoeft maar op een paar plekken een klein duwtje te geven en de 'Zyklopenbauten' storten in. Volledig uitontwikkelde, starre systemen zijn lui geworden, zijn niet meer gewend om zich snel aan te passen. Neem de positie van de vrouw in de Islam. Het systeem heeft een bijzonder krampachtige tactiek ontwikkeld om de vrouw in het gareel te houden. Die tactiek blijft in stand als er van buiten niet aan gemorreld wordt, maar veel rek zit er niet in. Een emanciperende, rebellerende moslima blaast het hele systeem op, en dat gaat ook gebeuren als wij die moslima de maximale ruimte geven om zich als vrij individu te ontwikkelen. Moet niet al te moeilijk zijn, wij hebben een cultuur die wellicht zich in een crisis bevindt maar die cultuur heeft er erg weinig moeite mee mensen de ruimte te geven. Dat is geen zwakte, dat is kracht.

Schoorsteenveger | 12-05-09 | 08:45

inderdaad behoorlijk achterlijk, maar wel exact hetzelfde als wat geenstijl dus doet met moslims, maar wat was er gebeurt als t een jood was geweest.

mwah | 11-05-09 | 23:08

MarinusCopy | 11-05-09 | 19:47
Schoorsteenveger | 11-05-09 | 20:42
Over die krachttoer nogmaals de vraag: hebben we er de kracht nog wel voor? De (radicale) Islam mag dan anachronistisch zijn, zij had de seculiere wereld nooit zo in de greep kunnen houden als deze seculiere wereld niet zelf op een punt in de geschiedenis stond waar het met zichzelf in de knoop is geraakt. De kritische geest als hoogste goed (Verlichting) leidt altijd tot zelfkritiek; tezamen met een zeker 'embarassment of the riches' (schuldgevoel) en een historische neergang van politieke macht (dekolinisatie) zijn dit de interne zwakheden van de westerse wereld die uitgebuit worden door een ideologie uit de periferie die nergens verantwoording voor hoeft af te leggen. Misschien is elke verlichte beschaving wel gedoemd om op deze manier in verval te geraken. Een soort wet van remmende voorsprong?

Gallisch | 11-05-09 | 23:04

lang niet zo gek als dat mens dat vandaag op de voorpagina van de Pers stond.
was ontvoerd en verkracht door 1 of andere taliban (en kwam er blijkbaar pas 3 maanden later achter dat ze verkracht was) en nee, het was echt geen monster, was gewoon een zielig slachtoffer.

******** | 11-05-09 | 22:46

Kaan78 | 11-05-09 | 13:45
Teruglezen, wat vervelend. Helaasch voor jou scoren volgens het CBS moslims ook hoger op het zedenmisdrijvenvlak. Ja daar gaan we weer: Geheel in lijn van de kinderverkrachtende proleet mohammed.

MarinusCopy | 11-05-09 | 21:59

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 20:42
De waarheid dat er geen WAERHEYDT is is idd, het enige wat beschaafde mensen rest. Die kudthoerenislam is ongeveer de tegenpool van dattum, dus eea word nog lastig

MarinusCopy | 11-05-09 | 21:49

bottehond | 11-05-09 | 21:18
Niet zo bot, hond, de dierenrechten binnen islam zijn redelijk goed geregeld, eigenlijk zijn ze beter dan alle rechten (op die van het heterosexuelemannengedeelte na dan natuurlijk) Voorwaar een herrenvolk die islamietjes.

MarinusCopy | 11-05-09 | 21:47

@Kaan78 | 11-05-09 | 21:2
Gelezen! En wat is nou je punt? Dat het heel oude onzin is, met facistoide trekjes?

alwayslearning | 11-05-09 | 21:32

alwayslearning | 11-05-09 | 21:24
lees even de reacties van mij en Fleauxe terug.

Kaan78 | 11-05-09 | 21:27

@Kaan78 | 11-05-09 | 21:19
En wat is nou je punt? Dat het heel oude onzin is, met facistoide trekjes.

alwayslearning | 11-05-09 | 21:24

Fleauxe | 11-05-09 | 14:08
De (kuch*)wetenschappers die "breed" het zelfde nakakelen hebben toch het e.e.a. over het hoofd gezien denk ik. Gewoon gemist, niet gevonden, voor weggedoken, selectief gelezen, whatever.
Lees ook de stukken van (laten wij dicht bij huis blijven) Robert Hoyland uit Schotland.
"Although the earliest Islamic inscription, which is also the world's second oldest evidence for written Arabic, does not include punctuation or vowel marks, it does contain markings to distinguish consonants that are identical in shape. This proves such a marking system was already in place before the earliest known copies of the Qur'an, which date to sometime between 652 and 680 A.D., Hoyland indicated."
Daarnaast kunnen mensen die Istanbul bezoeken ook een kijkje nemen in het Topkapi paleis. Daar vind je ook oude Koran's zoals een van de oudste en dat is niet vier eeuwen laten geschreven :)) Shit happens... De Islam blijft lastig voor mensen die alleen op haatzaai sites hun kennis blijven ophalen.

Ter info:
Daarnaast is de oprichter van sociale wetenschappen Ibn Khaldun (1332 – 1406)

Kaan78 | 11-05-09 | 21:19

Ongeschikt voor het moederschap.
"Mijn zoon is een neonazi".... en er kennelijk nog trots op zijn ook.
Dhimmidame.

bottehond | 11-05-09 | 21:18

Mevrouw niet zo bashen, ze is seculafoob, maar dat is nog niet verboden. Ik denk overigens dat dat wel overgaat. Zoniet in dit leven dan wel in een volgend, of daaropvolgend leven. Heus het komt goed

vanlinknaarrecht | 11-05-09 | 21:00

MarinusCopy | 11-05-09 | 19:47
Dat is een hele grote stap. Dat is een tour de force. Dat gaat nog generaties duren, minimaal. Maar het is de enige weg. Als 'waarheden' niet náást elkaar kunnen bestaan, als ze de pretentie niet willen opgeven elkaar te willen vernietigen, dan zijn er géén universele rechten van de mens mogelijk, dan is dat holle, betekenisloze praat. Er is maar één 'waarheid', en die is dat er niet slechts één 'waarheid' kan bestaan. Die ene waarheid is de mooiste leugen die de mensheid heeft voortgebracht, is een overwinning op alles wat de pretentie heeft of heeft gehad om het leven dood te slaan. Die leugen dient met alle kracht vverdedigd te worden tegen alle individuen groeperingen die met oude of nieuwe waarheden aan komen dragen en méér gelijk menen te hebben dan anderen.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 20:42

Ach mens, ga toch dansen... Of beter, knel je hoofd af met een doek en ga achter het fornuis staan. Kan je voor je familie koken. Je kroost, wat buiten de buren wegpest en auto's in de fik steekt, binnehalen, dan gaan ze tenminste geen gekke dingen doen zoals Karst... Ik word moe van de vermoeiende mensen. Iets te nadrukkelijk omnipresent.

kouwe_kletser | 11-05-09 | 20:33

Wat een zwak en ondoordacht bericht heeft die vrouw geschreven. Ik sluit me aan bij knutsel :)

Hauptfrau Anouk | 11-05-09 | 20:26

Als de Volkskrant al hun tekst op baggerfactor zou toetsen bleven alle pagina's leeg. Nou ja, bijna dan.

Zoetwaterpanharing | 11-05-09 | 20:10

Wat een grappig stukje van die mevrouw. Lekker het saamhorigheidsgevoel onder moslims bejubelen. Maar gelukkig is zij zelf niet- moslimmoeder van een moslimzoon. Hoe moeten wij dit duiden mevrouw? Kuddegedrag geldt alleen voor anderen, niet voor uzelf? En hoe dacht u dat moslimmoeders en vaders gaan reageren als kleine Mohammedje thuiskomt met het bericht dat er op school seksuele gevoelensles wordt gegeven? Dat is haram mevrouw, seksuele gevoelens dienen te worden vermeden door middel van kledingstukken, u weet tog?

knutsel | 11-05-09 | 19:58

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 19:35
"De islam moet alleen de pretentie laten varen de Enige Waarheid in pacht te hebben en op basis daarvan de wereld te bekeren."
.
Dat zal al genoeg aanpassingsvermogen vergen denk ik.

MarinusCopy | 11-05-09 | 19:47

MarinusCopy | 11-05-09 | 19:15
Nee hoor, de islam hoeft zich helemaal niet aan te passen, integendeel zou ik haast zeggen. De islam moet alleen de pretentie laten varen de Enige Waarheid in pacht te hebben en op basis daarvan de wereld te bekeren. That's all. Wat christenen. moslims, joden of aanhangers van Lou de Palingboer als ze onder mekaar zijn allemaal vinden en denken, en hoeveel gelijk ze denken te hebben is helemaal niet relevant. Wat relevant is, is of ze in een wereld waarin er vrij gedacht kan worden hun 'waarheden' nog op kunnen dringen aan andersdenkenden, en of ze in een wereld waarin er vrij gedacht kan worden elk kind dat binnen de eigen gemeenschap geworpen wordt kunnen dwingen die ene waarheid te aanvaarden.
Vindt u die 'hobbystatus' niet voldoende? Wat zou volgens u de status van de islam dan moeten zijn? Ben erg benieuwd.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 19:35

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 18:55
en niet
MarinusCopy | 11-05-09 | 18:32
dus

MarinusCopy | 11-05-09 | 19:16

MarinusCopy | 11-05-09 | 18:32
Oh, de islam moet teruggeschopt worden in het hoekje waar het hoort. Tot het weer een hobbystatus heeft zoals het christendom. De islam moet zich maar aanpassen aan zien te passen aan de westerse cultuur en dat proces dient eenzijdig te zijn.

MarinusCopy | 11-05-09 | 19:15

Kort stukje van Elske. Maar ze heeft toch gewoon gelijk? Probleem van de moslim-gemeenschap is echter dat er ook geen sociale controle is. De generatiekloof daar is zo groot dat de ouders het adagium 'see no evil, hear no evil' aanhangen. Veel 'evil' is onschuldig (zoenen, flirten, roken, drinken, sex), maar als je niks wilt zien, zie je de echte problemen ook niet.
Niet dat ik een voorstander ben van strakke, sociale controle, maar het is idd een mechanisme om het ontsporen van individuen tegen te gaan.

Rest In Privacy | 11-05-09 | 18:56

MarinusCopy | 11-05-09 | 18:32
Waar ik me zorgen om maak is niet moslims. Waar ik me zorgen over maak is de politieke, filosofische en maatschappelijke status van 'geopenbaarde waarheid'. Als priesters en dominees niet de macht hebben om de politieke en maatschappelijke dienst uit te maken omdat hun 'waarheid' aan banden is gelegd, dan kunnen ze nog zo hard schreeuwen, dan kunnen ze nog zo vaak oproepen om vooral maar veel kleine christenmensjes te fokken, het zal ze niet meer baten want die christenmensjes groeien op in een wereld waarin ze van jongs af aan geleerd krijgen dat de wereld niet van hen is maar gedeeld moet worden met andersdenkenden, ketters, duivels en heksen. Hetzelfde geldt voor imams. Ontneem hen de illusie dat ze hier de dienst uit kunnen maken, zorg ervoor dat hun 'waarheid' aan banden is gelegd en de kleine moslimmensjes groeien óók op met de wetenschap dat zij de dienst niet uitmaken. Dan kan er nóg zo hard gefokt worden, het zet geen zoden meer aan de dijk voor Allah de verhevene.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 18:55

Sukkels. De wereldrangorde wordt bepaald door de macht van het kapitaal en niet door religies. Religie en ideologie wordt gebruikt als alibi

James Bond 007 | 11-05-09 | 18:38

Blanke inteelthoer.
.
Kut wagenwijd open om nog meer moslimzaad te verspreiden.
.
Iets met landverraad, treason, muur, bijltjes dag...

Heikneuter | 11-05-09 | 18:37

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 18:13
Behalve dan natuurlijk het feit dat moslims hun aanslagen plegen bij gratie van westerse technologie. Het is een achterlijke cultuur, die op het moment dat het echt iets spectaculairs veroorzaakt heel snel zal verdwijnen. Moslims hebben op dit moment nog crediet, maar dat wordt ook snel minder.

MarinusCopy | 11-05-09 | 18:32

Fijnstoffer | 11-05-09 | 16:34
Noem er eens een dan? Ik ken ze niet. Humanisme is slappe thee. De filosofen met de grootste mond waren decennia lang degenenn die alles -op goede gronden wat mij betreft- kapotgedacht hebben, de postmodernen die elk restje geloof in waarheid alsnog met zorg en toewijding vernietigd hebben, die ons geleerd hebben niet meer in sprookjes te geloven, de chaos fier te aanvaarden en het besef dat alles zinloos is ale een overwinning op de geest te vieren. Filosofisch gezien allemaal winst, maar je hebt dan wel even slechte kaarten in handen als je plots en onvoorzien tegen de Islam moet gaan pokeren.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 18:13

Fleauxe | 11-05-09 | 16:16
Nee, maar een klimaat scheppen waarbinnen die uitstervende religies hun plaats hebben zónder dat ze nog de mogelijkheid hebben de wereld te veroveren moet mogelijk zijn. Als je een SGP'er in zijn hart kijkt, dan zou hij ook dolgraag willen dat het Rijk Gods op heel de aarde van kracht wordt, maar hij weet inmiddels dat dit niet meer mogelijk is en heeft geleerd zich te schikken. Er lopen ook heel wat weifelende en twijfelende moslims rond, en horden moslims die ook maar een beetje de moslim uithangen omdat hen dat zo geleerd is, en die met een half oor luisteren naar wat die imam er allemaal in wil rammen. Dat zijn geen 'gematigde moslims', dat zijn halfslachtigen die als we niet oppassen in de klauwen van figuren als Ramadan en consorten vallen maar net zo makkelijk in ónze handen kunnen vallen als we maar de bereidheid hebben om op te voeden, om intellectuele druk uit te oefenen, om uit te dagen, om verantwoording te vragen, dag in dag uit. Die mensen, daar is niks mis mee, wat er in die koppen zit daar gaat het om.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 18:06

Gallisch | 11-05-09 | 15:19
Met nederigheid kom je niet ver als je tegenstanders met Heilige Boeken lopen te zwaaien. Een conservatieve houding is politiek-strategisch gezien niet verkeerd, maar het is toch van het kaliber 'redden wat er te redden vakt', of 'tot hier en niet verder'. Dat is defensief, reactief, de conservatief bewaart wat tot vandaag zich bewezen heeft, maar het is de vraag of dat voldoende is tegen krachten die óók op eeuwenoude tradities teruggaan. Kan de conservatief een kracht en een zelfvertrouwen bewerkstelligen dat het op kan nemen tegen de kracht en het zelfvertrouwen van diep religieuze mensen? Denk het niet.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 17:56

Gallisch | 11-05-09 | 17:08
-
Dat denk ik ook wel. Elke ideologie kan verextremiseerd worden.
Extreem humanisme gaat dan weer mijn fantasie te boven; dan krijg je een soort doogeflipte knuffelaars. :-)
Humanisme is naar mijn idee op zijn retour. De mensen hier die verzuchten om iets "nieuws" hebben een punt; maar het gevaar is daar altijd dat een "contra-beweging" kolderiek of gefixeerd overkomt.

You On A Gin | 11-05-09 | 17:31

Echt weer zo'n naar mensch dat denkt alles te begrijpen. Ik word er helemaal gek van. En het is natuurlijk allemaal de schuld van onze maatschappij want die deugt niet. Nee nee...

Oualter | 11-05-09 | 17:29

You On A Gin 16:49
Eensch, alles klar. Ik bedoelde ermee te zeggen dat het wel functioneerde zoals religieus fundamentalisme dat deed. Ook atheïstisch fundamentalisme zou kunnen functioneren als totalitaire ideologie - als het atheïsme niet common sense was. I.t.t. Fijnstoffer 16:34 dus, meen ik dat het bijvoorbeeld op tv heel normaal is 'goddeloos' te zijn. Echte humanistische stemmen hoor je inderdaad niet, en gelukkig maar, het zou ridicuul zijn. Het humanisme is m.i. een archaïsch en naïef idee uit de begintijd van de strijd tegen de godsdienst. Het is nooit een echt politiek alternatief geweest.

Gallisch | 11-05-09 | 17:08

Weer een typisch gevalletje Dhimmi.
Mevrouw heeft zich laten bezwangeren door een arabier en en pleit nu voor een betere wereld. Dat houdt snel op als het sprookje van 1000 en een nacht voorbij is, en mevrouw een beroep doet op de belasting betaler om haar kind terug te halen naar Nederland.

TonySoprano | 11-05-09 | 17:04

Gallisch | 11-05-09 | 16:00
-
Da's ook waar.
Maar: communisme is naar mijn idee een fundamentalistische ideologie MET seculier component.
M.a.w. het is niet het "seculiere" wat het extreem maakt(e).

You On A Gin | 11-05-09 | 16:49

Moge Allah haar een groot kwaadaardig kankergezwel aanmeten.

Ariel | 11-05-09 | 16:48

@ Prisoner:

Inderdaad,geen kruitje gewassen tegen de Islam,op dit moment.Zag bij de super
in een uni.provinciestad net een Hollandse meid,in islamklederdracht,vooral bezig
met haar GSM en afgewend van alle andere mensen.Wellicht om furieuze blikken te mijden,ook de mijne.Vaak zijn het wel foeileijke vrouwen,die bekeerlingen,gepakt en gezakt met frustraties,maar toch een gevaarlijk signaal.

Wat dat Volkskrantmens betreft redactie. Ja dat mens is gewoon maanziek,
en de Beobachter zelf zou inderdaad zulk vitriool niet moeten willen plaatsen,en zo'n mokkel naar een therapeut moeten sturen of astrologieles of een cursus kruiden kweken.Als ze maar niet schrijft in haar wanen.

dagdesoordeels | 11-05-09 | 16:47

Ik vrees echter dat er weinig kruit gewassen is tegen de Islam, noch tegen de huidige politieke leiders, zowel nationaal als globaal.

"zich als het kleine zoogdier verborgen houdt gelijk ten tijde van de Dinosauriërs, wachtend op betere tijden"

The Prisoner | 11-05-09 | 16:37

@ Schoorsteenveger | 11-05-09 | 14:43
@ Gallisch | 11-05-09 | 15:19
Bedankt.
Ik denk dat die contemporaine humanistische denkers er wel zijn, en dat ze het debat met glans kunnen voeren en winnen (intellectueel), maar dat ze niet aan bod komen in de media, vanwege het policorre heersende sfeertje waarin men zo bang is om tegen heilige (vooral godsdienstige) huisjes aan te schoppen. Tevens speelt de angst (zelfcensuur) een grote rol, omdat de gelovigen nogal overgevoelige lange tenen hebben die haast niet te vermijden zijn.

Fijnstoffer | 11-05-09 | 16:34

@ Schoorsteenveger | 11-05-09 | 14:17

Er wordt zoveel geweld op ons losgelaten dat het steeds moeilijker wordt om ons onbevooroordeeld met de actuele mensheid van met name die machtige manipuleerders op ontspannen natuurlijke en spontane wijze auseinanderzusetzen zonder ook onze eigen oprechte geloofwaardigheid te verliezen die zij allang verloren hebben dacht ik.
Frissigheden kom over ons!

The Prisoner | 11-05-09 | 16:33

@Redoutable | 11-05-09 | 14:05: Ja, je kunt ook over Hitler zeggen dat hij een groot dierenvriend was. Maar daar hebben we het even niet over. Ook niet over de bijbel, maar over de koran.
-
@Schoorsteenveger | 11-05-09 | 14:17: Inderdaad, opdat ze ooit het licht eens mogen zien. Maar dat, beste S, gaat niet gebeuren. Ze sterven nog liever. We kunnen slechts hen bereiken die openlijk toegeven te twijfelen aan hun opvattingen. Knevel ging de Christenen voor, door afstand te nemen van het creationisme. Tegen de tijd dat moslims dat alhier zullen doen zijn jij en ik al lang en breed gevegeteerd. Dat zullen we (helaas, zet je er dan voor de vorm bij) met dwangmiddelen moeten afdwingen. Zo niet, dan begint alles weer van voren af aan.

Fleauxe | 11-05-09 | 16:16

Thee-dhimmy... Zeker al de overgang gehad? Ja, de een wordt dan moslim, de ander gaat lullen met kabouters, de derde ziet ze pas echt vliegen, de vierde gata knuffelen en praten met dolfijnen en de vijfde gaat boompje-knuffelen....'t Zijn de hormonen, moet je maar denken. Als er een grote negert eerst was geweest in plaats van een moslim vader, had ze nu de regendans staan uitvoeren op het platte dak...

blaster | 11-05-09 | 16:03

You On A Gin 15:45
Ook over technische kwesties valt m.i. te soebatten. Het communisme kun je toch seculier fundamentalisme noemen.

Gallisch | 11-05-09 | 16:00

@ mezelf:
tweemaal fundamentalisme natuurlijk...

You On A Gin | 11-05-09 | 15:45

Gallisch | 11-05-09 | 15:19
-
Seculier fundamentalische is m.i. een technische onmogelijkheid.
Atheïstisch fundamentalisme kan dan weer wél.

You On A Gin | 11-05-09 | 15:41

Wablief? Het enige dat die gek Karst nog wellicht had kunnen helpen, was de aanwezigheid van een neukertje (lees: vriendinnetje) in zijn leven. Begrijp trouwens helemaal niet, waarom er geschreven of gesproken wordt over 7 slachtoffers. De dader is naar mijn mening absoluut geen slachtoffer, die lafaard!
En ja, mee eens: wanneer die gek Karst een Moslim was geweest, dan waren de rapen in NL nu idd zeer gaar geweest. Maja, een blanke gek of een Moslim gek, dat doet er niet toe. Het gaat om een gek!

Wablief | 11-05-09 | 15:40

Big Bana Boy
zo ken ik er wel tientallen die na vakantie in west afrika bezeten zijn geraakt
en dan alles doen om vriend Boenki-Boenki naar NL tehalen om vervolgens te
moeten ervaren dat Boenki-Boenki helemaal niet van haar houd en ze alleen goed was voor de verblijfsvergunning.

the wanderer | 11-05-09 | 15:34

nick_r | 11-05-09 | 13:22

Nick, chapeau!

Eerste zinnig argument dat gegevens wordt in een reaguursel waar ook religie vernoemt wordt. Wederom, ben geen gristen maar "respect goes both ways"

Buhmbarsetic | 11-05-09 | 15:26

Schoorsteenverger 14:43
Zo gek is een beetje nederigheid toch niet? In de 20e eeuw hebben we pijnlijke voorbeelden gezien van seculiere filosofiën die verwoestender waren dan religieuze. Deze waren ook uitgesproken anti-humanistisch. Maar het humanisme zoals jij dat beschrijft is niet de enig mogelijke reactie op deze lessen.
Mij dunkt dat het conservatieve gedachtegoed fraaie inspiratie biedt voor wie zoekt naar doordachte staaltjes ironie en terughoudendheid omtrent openbaring en maakbaarheid. Het conservatisme kan weliswaar moeilijk een beweging zijn die terrein moet veroveren, maar het is niet zo zelfverlammend als het humanisme. Het weet waar het voor staat, zonder utopisch te zijn.
Mijn voorstel is om de vrijheden en zekerheden die we in ons land waarderen (en die bedreigd worden door religieus/seculier fundamentalisme) niet op te vatten als absolute grootheden (humanisme, rechten van de mens), maar als waarden die gerealiseerd zijn in de lange loop der tijd, op ons toegespitst, en toegankelijk voor eenieder die zich rekenschap weet te geven van deze geschiedenis en zich daarmee weet te identificeren. Dus geen tolerantie en paspoort op basis van een gratuite universele verklaring, maar op basis van ervaring. De Engelse approach...

Gallisch | 11-05-09 | 15:19

Mit, nach, bei, seit, von, zu, ausser, aus, entgegen, gegenüber.

@Rammstein | 11-05-09 | 13:29
Het zit er zo ingeramd (ouderwets onderwijs), dat ik het rijtje er zo uitspuug:

mit, nach, nebst und samt,
bei, seit von, zu, zuwider
entgegen, ausser, aus
gemäss und gegenüber,
stellt man mit dem Dativ nieder.
En dan heb ik het nog niet eens over de 4e naamval.

Volgende keer de subjonctif passée en de indicatif imparfait. En dat allemaal op maandagmorgen (ben net op).
Er komt vandaag vast nog wel een non-moslim onderwerp om te lachen,

stolperstein | 11-05-09 | 15:16

Als mensen meer echte voedende aandacht hebben, is de kans op gekke dingen het kleinst. Maar het is niks anders dan ego-tripperij en individualisme in dit land anno 2009. De meeste Nederlanders zijn strontvervelende mensen die zichzelf het liefst horen praten. Koning 1Oog. Absoluut niet trots op eigen cultuur.

Horzel | 11-05-09 | 15:07

zou > zo

Aardappeleter | 11-05-09 | 14:49

@ Kaan78
Jammer jongen, je zult hier geen zieltjes vinden voor je bekeringsdriften. En nee, ik heb geen 'leeg leven', sterker nog, ik acht me zeer gelukkig en geniet elke dag van mijn - vooralsnog niet door relirukkers beknotte - vrijheid. En dat wil ik (en de meeste reaguurders hier) graag zou houden.

Aardappeleter | 11-05-09 | 14:48

Eigenlijk wordt er gewoon nóg een keer beweerd, dat je zonder geloof niet kunt functioneren.
En dat geloof ik dus niet.

Rammstein | 11-05-09 | 14:45

Fijnstoffer | 11-05-09 | 14:28
Ja, maar zo'n levensfilosofie schud je zomaar niet uit je mouw, dat is hard werken. Stap voor stap het ene afbreken en het andere opbouwen, elke dag opnieuw bijschaven en fijnslijpen. Politieke erkenning, daar koop je uiteindelijk niks voor. Als je krachten sterk genoeg zijn, dan win je terrein, als je niet stevig genoeg aan kunt zetten, dan word je weggedrukt, teruggeschopt, monddood gemaakt.
Het humanisme is nooit sterk genoeg geweest om die religies te evenaren in het vullen van leemtes en toont nu behoorlijke slijtageplekken. Noem mij maar eens contemporaine humanistische denkers die het debat met Islam en Christendom werkelijk aan kunnen en aan willen en niet als spuit elf óók nog eens met een levensbeschouwing aan komen strompelen om diegenen die het geloof vaarwel hebben gezegd te behoeden van collectieve zelfmoord. Humanisten zijn nederig en lief, willen 'goede mensen' zijn en vooral niet in de weg lopen. Ze gaan beleefd opzij voor al diegenen die vol zelfvertrouwen en in rechte lijn met hun waarheden door onze straten banjeren.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 14:43

Waarom zou een islamiet überhaupt eigenlijk een aanslag willen plegen op het koninklijk huis?? Dat zou de eigen glazen ingooien zijn.
De koninklijke familie is per slot van rekening een grote faciliteerder van de multikul.

Martinello | 11-05-09 | 14:41

@Schoorsteenveger | 11-05-09 | 14:17
We hebben een een officieel erkende levensfilosofie nodig die op gelijke voet met de godsdiensten komt te staan, zodat er een einde komt aan de bevoorrechte positie van godsdienstig gelovigen (zelfs Martijn de Koning, onlangs bij GeenStijl met zijn blootposterkrabberverdediging, geeft op zijn islamknuffel site in de reacties toe dat die discriminatie bestaat t.g.v. de huidige Grondwet).
Zou het humanisme dat niet moeten zijn?

Fijnstoffer | 11-05-09 | 14:28

@ koerbagh ® | 11-05-09 | 14:06
ROFL !

Zou ze de 26000 gezichten al hebben afgewerkt?

solidstate | 11-05-09 | 14:24

Fleauxe | 11-05-09 | 14:08
Menselijk samenleven is één groot experiment waaraan nog maar net begonnen is. De wereldgodsdiensten die als tussenresultaat uit dit experiment zijn voortgekomen hebben eenzijdig beslooten dat het maar afgelopen moet zijn met experimenteren. Sterker nog, zij beroepen zich op iets dat openbaring wordt genoemd en beweren dat er nooit sprake is geweest van een experiment. En wij, dolende ongelovigen, dwalende twijfelaars, struikelende nihilisten, kruipende fatalisten, hebben het gevoel aan het einde der geschiedenis te zijn aangekomen en weten niets beters te doen dan ons leven zo aangenaam mogelijk te maken.
Het wordt tijd voor wat frisse ideetjes, opdat het experiment weer hervat kan worden en we verder kunnen trekken. Het wordt tijd dat we die religies achter ons kunnen laten, als nodige en nuttige tussenfasen, dat we doorzien dat ze alleen maar stagnerend werken, verlammen, temmen, afvlakken, vastzetten.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 14:17

De Islamp heeft een groot, groot voordeel: je zonden zijn je bijvoorbaat al vergeven.
Handig hè ? Moord maar een eind heen, vergeving is al geregeld.

Rammstein | 11-05-09 | 14:16

@Kaan78: "Denk bij je zelf na, waarom deze mensen dit doen."
.
Daar moet je zelf eens bij nadenken. Het heeft alles te maken met de dwang die de islam eigen is. Het betekent onvoorwaardelijke onderwerping aan de leerstellingen van Mohammed, die hij zegt te hebben ontvangen van Allah door middel van de engel Gabriël.
Niet geloven en zelf denkend je eigen gang gaan buiten de dogma's, is in principe verboden in de islam.
De moslims worden in die sfeer en dat groepsdenken geboren, en moeten er in leven van de wieg tot het graf. Wie uit deze dwangbuis wil treden, wordt verstoten of erger. Dat maakt het de mensen erg moeilijk om tegen hun familie en de godsdienstige leraren en machthebbers in te gaan. De islam is een zichzelf versterkende en bevestigende ideologie, gebaseerd op dreiging met geweld en straf. Ik kan het helaas niet anders zien.
Maar dat horen we nooit van de Tariq Ramadans van deze wereld.

Fijnstoffer | 11-05-09 | 14:14

Einde van de Domheid | 11-05-09 | 14:09
.... of een geile neuq-slet.

Rammstein | 11-05-09 | 14:10

De Islam had Karst kunnen redden.
Een hobby ook.

Einde van de Domheid | 11-05-09 | 14:09

@Schoorsteenveger | 11-05-09 | 13:53: De arrogantie. Terwijl de meerderheid van de bevolking zegt, 'liever niet', staan ze alsnog vooraan om ons te overtuigen hoe groot onze indigentie is mbt tot religieuze verlichting. Soms zijn het net Jehova's.
-
@Kaan78 | 11-05-09 | 13:57: Ja hallo, net nog waren de wetenschappers toffe lui die *klakkeloos* belangeloos de islam *overnamen* bestudeerden. Maar als daar dan een onwelgevallige mening uit komt rollen, dan zijn het eigenlijk maar een stelletje losers, met hun 'mening'. Tsja, dan zijn we snel uitgepraat.
En dat van die vierhonderd jaar is zo breed aangenomen in de wetenschap dat ik je niet eens een link ga geven. Wikipedia eens op 'islam'. Zoek het op in je Brittanica encyclopedie.

Fleauxe | 11-05-09 | 14:08

Niet-moslim moeder van een moslim zoon? En dan werelddansen?
Wereldneuken zal je bedoelen.

koerbagh ® | 11-05-09 | 14:06

Fleauxe | 11-05-09 | 13:43

De wijze waarop jij reageert is niet veel beter als het ´kwaad´ dat je zegt te bestrijden. Je hoeft het niet eens te zijn met wat Kaan78 schrijft, maar behalve de laatste opmerking, is het in ieder geval een serieuze inhoudelijke reactie. Het is jammer dat het hier op GS ´bon ton` is om op elke mening die niet de eigen is, ongenuanceerd in te hakken. Humor, ironie e.d. prima, maar als je werkelijk een debat wilt aangaan, dan moet je ook kunnen nuanceren. Hetgeen jij schrijft over de Koran, kan je met even goede argumenten schrijven over de Bijbel, als een rip off van de Torah, enz. Zulke discussie leiden uiteindelijk nergens toe. Islam evenals christendom of jodendom, is geen eenheidsworst. Het portreteren van de Islam als de oorzaak van zo´n beetje alle kwaad in deze wereld, is evengrote onzin, als een deel van de moslims zegt over het Westen. Het eindresultaat is dat we ons aan beide zijden steeds verder ingraven en daar wordt de wereld uiteindelijk ook niet veel beter van. Zou derhalve meer zetten op de reden en verstand.

Redoutable | 11-05-09 | 14:05

Fleauxe | 11-05-09 | 13:59
Het zijn belangrijke keuzes, inderdaad. Ik mag hopen dat we niet uit angst terughollenn naar de duisternis waar we met moeite uit vandaan zijn gekropen.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 14:02

Kaan78 | 11-05-09 | 13:45
Ik wantrouw iedereen die met een geopenbaarde waarheid aan komt dragen en vindt dat de samenleving die waarheid dient te accepteren. Ik verafschuw iedereen die meent op basis van een geopenbaarde waarheid het recht te hebben onschuldigen af te slachten. En ik sta zeer kritisch tegenover een geloofssysteem dat die geopenbaarde waarheid als redding der mensheid naar voren schuift. Jij kunt proberen om allerlei verbanden te ontkennen, maar zo lang 'dé Islam' verdedigd wordt zit het voor mij allemaal aan elkaar. Zelfs de figuren die hier voor grof geld als sinterklaas worden binnengehaald om bruggen te bouwen doen niets anders dan een bruggenhoofd bouwen voor die geopenbaarde onbetwijfelbare waarheid.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 14:00

@sjaakdeslinksesul | 11-05-09 | 13:49: Hear Hear!
@Schoorsteenveger | 11-05-09 | 13:50: Je daagt me uit om eens uitgebreid in te gaan op het herinvoeren van sociale cohesie in de samenleving. Dat is te doen, maar niet in een topic uit te schrijven.
Ja, ik zie die problemen ook, heel erg goed zelfs. Maar het probleem is dat die zaken zich niet in een kabinetstermijn laten oplossen. Daar gaat weer een generatie overheen. De focus moet liggen op het verbeteren van de kinderen, ze intelligenter maken, de noodzaak van diepgang en sociale cohesie bijbrengen. En de rest, die zijn al verpest. Die zijn alleen nog maar gebaat bij harde straffen.
Mensen zijn soms net honden, ze hebben behoefte aan een strakke hand.

Fleauxe | 11-05-09 | 13:59

Fleauxe | 11-05-09 | 13:43
Kan jij het volgende onderbouwen (volgens mij is het bullshit) maar ik wil wel eerst een onderbouwing van jouw kant zien.
* Dat de Koran wel meer dan 400 jaar na de openbaring pas op schrift is gezet.
Ik zal er vanavond op reageren. Ik moet er zo vandoor.
Daarnaast zijn meningen van wetenschappers net als een kont, iedereen heeft er een. Wat toegevoegde waarde geeft, zijn woorden van mensen die in een omgeving die ze van juiste informatie kan voorzien studeren en de nodige diepgang kunnen vinden in de islamitische leer. Met het lezen van een medisch boek kan je ook geen hersenchirurg worden. In ieder geval zou ik mij niet laten opereren door zo'n persoon.

sjaakdeslinksesul | 11-05-09 | 13:49
Ik ben nog lerende... Misschien komt dat nog wel een keer ;-)

Mensen ik beloof plechtig dat ik vanavond (na 21.00 uur) zal reaguren tot de reacties die op mijn persoon worden gericht. *out

Kaan78 | 11-05-09 | 13:57

@Kaan78 }11-05|09 13:45

Als je al in termen van varkens spreekt, dan was hij een beer.
En zeker niet irritant!

Frau Antje | 11-05-09 | 13:55

Fleauxe | 11-05-09 | 13:25
En kijk, Kaan78 vult de leemtes precies in zoals wij dachten. The proof is in the pudding. Wij, dolende westerlingen, hebben de Islam nodig...

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 13:53

@Kaan78 | 11-05-09 | 13:45: 1 aanslag in Europa door Moslims? Scheer je weg, ellendige radicaal!

Fleauxe | 11-05-09 | 13:52

Fleauxe | 11-05-09 | 13:25
Lui die zich bekeren hebben eenzelfde geesteshouding als lui die tot sektes toetreden en vertonen ook hetzelfde gedrag. Het verschil is dat de Islam geen sekte is en dus veel en veel geraffineerder in elkaar steekt. Daar waar een sekte binnen de kortste keren ontploft omdat de boel niet in evenwicht blijft heeft een traditionele godsdienst eeuwen verfijningen achter de rug. Het simpele feit dat die godsdienst het volgehouden heeft is het bewijs dat het tot nu toe de juiste balans heeft gevonden.
Wij kunnen die bekeerlingen een beetje belachelijk maken, en ik zal dat ook niet nalaten zo nu en dan, maar het is zorgelijk dat de aantrekkingskracht er kennelijk is. Vandaag de halve zolen, morgen de driekwart zolen, overmorgen de hele zolen.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 13:50

Kaan78 | 11-05-09 | 13:29
Weet je wat ik dan zo gek vindt? Al die zaken die jij opnoemt (consumeren, hedonisme. 'leegte' enz) horen helemaal niet bij de traditionele middenklasse-waarden waarmee ikzelf opgegroeid bent. Spaarzaamheid, culturele ontwikkeling, zelfstandig denken en (mischien wel te veel) rekening houden met je omgeving wel.
Gek genoeg zie ik maar een klein deel van de moslims die middenklassenwaarden omarmen. Een groep vervalt in de waarden van de onderklasse, de andere groep duikt weg in zijn geloof, waarbij de middenklassenwaarden verkeerde voorgesteld worden (zie je eigen reactie) en vervolgens verworpen worden. Tijd voor een beetje zelfreflectie?

sjaakdeslinksesul | 11-05-09 | 13:49

Aardappeleter | 11-05-09 | 13:33
Inderdaad goed punt.
Dat was 1 van de zoveel terroristen die NL heeft gekend. Toevallig was hij moslim.
Andere idioten die aanslagen hebben gepleegd waren roomblanke NLers.

Er was laatst nog een onderzoek (2005) waarbij van de 500 terreuracties in Europa er welgeteld 1 door een moslim was gepleegd. Dit terwijl er 50 miljoen moslims wonen in Europa?

Kan jij even uitleggen wat je precies bedoelt? Of moeten wij gewoon elke moslim als slecht zien omdat een M.B. een dikke vetzeug, vervelend ventje irritante oetlul heeft afgeslacht. Neem voorbeeld aan mij. Ik ben moslim en ik dood niet de mensen die ik irritant vind. Kijk zulke moslims zijn er ook. Als jij jouw denkwijze gewoon doortrekt zou je ook elke Roomblanke autochtone NL er als kinderverkrachter zien, omdat er in die hoek ook van alles verkeerd gaat? Je zit op het slechte pad en ik wens jou veel wijsheid en verstand toe.

Kaan78 | 11-05-09 | 13:45

@Rammstein | 11-05-09 | 13:29: Gheghe, dat weet jij helemaal niet...
Misschien ben ik wel 85 en 185 kg.

Fleauxe | 11-05-09 | 13:44

@Kaan78 | 11-05-09 | 13:29: De islam is geen religie, maar een verderfelijk middel om mensen te onderwerpen. Jodenhaat te propageren, vrouwen achter te stellen. En jij zegt, 'laten we er eens goed naar kijken, want we missen diepgang alhier'. Er is genoeg diepgang in de Westerse cultuur, meer dan de Islamitische, ook al zou die vanaf nu, tot het einde der tijden heersen, dan alsnog.
Je gevoel voor de islam maakt de islam niet beter dan ze is. Het is een saai boekje, een quasi-professionele Arameense voorloper van Hans en Grietje. Een boek dat beweert het letterlijke woord van Allah te zijn, maar wel meer dan 400 jaar na de openbaring pas op schrift is gezet. Fluister in een kringetje van tien man het woord appelflap eens door, moet je kijken wat er na een minuut aan het einde van de kring uitkomt. 'wrappelknap' of zoiets. Maar een heel boekwerk, vierhonderd jaar!!!! lang onthouden, nee dat is vast allemaal vlekkeloos verlopen.
En wat te denken van al die wetenschappers die, ook na heel erg lang en belangeloos studeren, zeggen dat die hele Mohammed nooit bestaan heeft? Er zijn er zelfs tussen die zeggen dat de Koran een rip-off van de Bijbel is.
Moet je eens over nadenken, de Arabieren waren rond het jaar 600 eigenlijk de Chinezen van de wereld, met hun gecopycat.
En zo kijk ik er ook tegenaan. Waarom, als je dan toch zo nodig religieuze verdieping zoekt, genoegen nemen met een ordinaire kopie, terwijl het origineel overal voorhanden is?

Fleauxe | 11-05-09 | 13:43

nick_r | 11-05-09 | 13:22
Martijn de Koning heeft zich recentelijk nogal druk gemaakt over de wijze waarop GS een nieuwsfeit interpreteerde. Een halve gare moslim vond het nodig om met zijn nagels posters met in lingerie geklede dames weg te krabben, zich hierbij beroepend op de Wil van Allah. Volgens deze antropoloog diende het gekrab van deze man niet betrokken te worden op de Islam.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/04/...
Ik ben het overigens niet zo met je eens. Wij vragen ons alle dagen af wat er aan onze samenleving mankeert, en wij hebben een leger van hulpverleners hier rondlopen die met wisselend succes pogen daar te hulp te schieten waar hulp nodig lijkt. Als die Karst er duidelijk blijk van gegeven zou hebben uit religieuze of levensbeschouwelijke motieven gehandeld te hebben, dan zou iedereen er meteen op gesprongen zijn en zouden we weer tot vervelens toe al die discussies hebben moeten aanhoren in Rondom Tien, P&W, Nova, etcetera.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 13:42

.... gemäss

Frau Antje | 11-05-09 | 13:34

Kaan78 | 11-05-09 | 13:29
We hebben met z'n allen zeer kunnen genieten van de islamitische waarden en normen die Mohammed Bouyeri erop na hield.

Aardappeleter | 11-05-09 | 13:33

@Rammstein | 11-05-09 | 13:05: Dat jij niet van jezelf walgt, met je aannames en zo... *shaggie draait en wegbakfietst*

Fleauxe | 11-05-09 | 13:30

Die vrouw heeft gewoon gelijk.
Post moderne westen heeft gewoon islamitische waarden en normen nodig om te overleven. Het enige smeermiddel in de maatschappij is nu nog een "shot" aan plezier of een "snack" goede daden. Daarmee komen wij er niet. Mensen zijn in een leegte. Veel westerse filosofen hebben werken gejat (copy-paste) van islamitische filosofen. Het juist interpreteren van de islam en de Koran (in plaats van Hadith) als leidraad nemen zorgt voor meer begrip van het sociale gedrag dat haar oorsprong uit de islam kent. Het denken over wat leidend is over de Koran en Hadith wordt meer gedaan door de "Hanifi" stroming van de islam en zij zetten daarmee de aanbevelingen van de profeet en haar vrouw voort. Andere moslims volgen de hadith (uitleg en aanvulling op de Koran) meer letterlijk op en komen dan in de knoop met tegengestelde zaken. Opkomst van de Islam nodigt uit voor zelfreflectie, dat is misschien de grootste angst van het Westen. Dat zie ik persoonlijk ook als rede waarom "unfair" wordt gehandeld jegens moslims. Dappere wetenschappers die wel de moeite nemen om kennis op te doen van de Islam (ik bedoel echt kennis nemen van de islam, niet rond gescheten anti-islam propaganda bestuderen) zie je ook vaak bekeren. Ze krijgen er niet eens geld voor(beproefte christenmethode om zieltjes te winnen) en toch zijn ze bereid om voor westerse begrippen zwaar stramien te ondergaan (5 keer per dag bidden, aalmoes geven, ramadan etc...). Denk bij je zelf na, waarom deze mensen dit doen. En als je echt wat van de Islam wil leren, kijk dan op islamitische sites i.p.v. modder te gooien om je eigen "leegte", verleden of het nutteloosheid van je bestaan invullig te geven door moslims te bashen.

Kaan78 | 11-05-09 | 13:29

Fleauxe | 11-05-09 | 13:27
Maar zo knap en liev en lekker.

Mit, nach, bei, seit, von, zu, ausser, aus, entgegen, gegenüber.

Rammstein | 11-05-09 | 13:29

Jezus, wat ben ik een kneus zeg. On-ge-lofelijk...

Fleauxe | 11-05-09 | 13:27

Dat superieure toontje:" Geef les op school over agressiegevoelens, seksuele gevoelens en psychologie, in plaats van het bekwamen van leerlingen in Duitse rijtjes." Echt alles waar ik een gruwelijke hekel aan heb, wordt hier wel verwoord.
Arme zoon.

websenior | 11-05-09 | 13:25

@Schoorsteenveger | 11-05-09 | 12:50: Na de ontkerkelijking en de jaren '70 is het idee blijven hangen dat de mens zelf wel op zoek zou gaan naar sociale cohesie. Maar dat was door alle welvaart overbodig geworden, met als gevolg een sterke individualisering. Daar zijn sommige mensen niet tegen opgewassen, die ervaren het leven niet als compleet zonder erkenning van derden in werkelijk alles wat ze doen. Daar kunnen we nog uren over doorgaan, heel veel zal het niet opleveren.
Probleem wil dat die situatie is als een opgemaakt bed de voor radicale dawa.
"de samenleving geeft niet om je" "jouw ellende komt door desinteresse van een goddeloze staat" en good old "het systeem deugt niet" Allemaal bezweringsformules voor het teleurgestelde individu. Reaguurders zonder internet, zeg maar. ;
Het staat ze vrij om voor de islam te kiezen, daar wil ik niet aankomen. Maar wel zou ik, slechts om de islam te duiden, je erop willen wijzen dat bekeerlingen;
-in 90% het salafisme aanhangen
-de familie proberen te bekeren
-overwegen te verhuizen naar een islamitisch land
-oude vrienden en kennissen niet meer als 'gelijkwaardig' te zien
Dat staat in de rapportage 'van Dawa tot Jihad', op te vragen via www.aivd.nl
Tot zover de goedkope aanbiedingen, wat kunnen we er tegen doen?
Niets, achteroverleunen en het gestuntel aanzien. Die bekeerlingen zijn zo boos, die melden zichzelf eerst alvorens tot 'actie' over te gaan.
Vergeet niet dat we ze ook weer nodig hebben. Want, laten we eerlijk zijn. Kun jij iets bedenken wat meer PVV'ers kweekt dan Arabisch prevelende Hollandsche jongens? :D

Fleauxe | 11-05-09 | 13:25

@Schoorsteenveger | 11-05-09 | 13:01
Ik begrijp je bericht niet helemaal, en ik ben ook niet bekend met Martijn de Koning. Ben je het nu met me eens of niet?
Ik vind juist dat die 'losse flodders' niet bestaan; mensen hebben altijd een reden voor de dingen die ze doen, incl. ontspoorde moslims die misschien worden gebrainwashed door hun geloofs-genoten. Ik vind dat religie in het algemeen een slechte zaak is - maar dat doet er nu even niet toe. Onze eigen cultuur is ook niet perfect, daar moeten we toch ook op reflecteren. Misschien kunnen we toch nog iets leren van andere culturen, ook al zijn ze soms verre van ideaal.

nick_r | 11-05-09 | 13:22

Merlot | 11-05-09 | 13:17
220 miljoen doden (and counting)
dat door tellen duurt nog wel even hoor
dat is de reden dat moslims geen vakens eten
zo dat na het uitroeien van niet moslims
alleen de zwijnen over blijven

William | 11-05-09 | 13:22

wat deze mevrouw eigenlijk bedoeld maar niet goed verwoord... ff tussen de regels door lezend.. is dat dit om een individuele actie gaat. als het een moslim was geweest hadden we de hele moslim gemeenschap er op aangekeken en naar gewezen. nou dat het een christen is wijzen we alleen naar hem. en niet wordt er geen hele gemeenschap over 1 kam geschoren. ( behalve dan de zwarte suzuki swift's die in prijs kelderen ) de rest van het verhaal zit gewoon geen logica in omdat ze zichzelf lekker tegen spreekt.

MizzBehave | 11-05-09 | 13:21

Maar goed, het laat wel zien waar de Volkrant eigenlijk heen wil.
Voor wie zich nog afvroeg, waarom de vroeger toch zo fanatieke progressieve "strijd voor homo- en vrouwenrechten" de laatste tijd zo volkomen verraden werd.

Merlot | 11-05-09 | 13:19

Rammstein | 11-05-09 | 13:14
En al die schattig kokende en zorgende islamgemeenschappen bij elkaar, ook nog eens verantwoordelijk voor 220 miljoen doden (and counting)

Merlot | 11-05-09 | 13:17

William | 11-05-09 | 13:13
Ik vond het wel iets hebben, heb 'm ingelijst en hangt op de wc, naast een foto van de Koningin.
Toch mooi een brief van d'r gehad.

Rammstein | 11-05-09 | 13:15

William | 11-05-09 | 13:13
Nou, volgens de islam zou dat eerder zijn: de Koningin heeft het zelf uitgelokt want ze had geen hoofddoek op.

Merlot | 11-05-09 | 13:15

Als ik ook nog even mag. Die fijne "gemeenschap" waar die mevrouw het over heeft, is doorgaans niet alleen zorgen en koken voor elkaar, maar vooral van roddel, achterklap, chantage en straf.

Rammstein | 11-05-09 | 13:14

het is gewoon de schuld van de koningin zelf
zij heeft het uitgelokt
moet zij maar niet toe staan om op ieder
dwangbevel in naam der koningin
te laten zetten
want zo maak je je zelf niet geliefd
en vooral niet in deze tijd waar veel mensen iedere cent
meerdere malen om draaien voor ze hem kunnen uit geven

William | 11-05-09 | 13:13

'Volks'-krant opinie-pagina's ...
De bekrompen botte onzin (Thomas von der Dunk vooral) is wel vermoeiend, maar het is wel grappig te zien dat de reaguurders er nog serieus op ingaan ook.
Van de vaste scribenten zijn er maar drie die werkelijk wat goeds brengen: Amanda Kluveld, Nausicaa Marbe en Max Pam. De rest kan zo bij het grof vuil.

De bijdragen van politici zijn nuttig, om hun denkbeelden te leren kennen. Maar Meestal zijn de gastschrijvers policorre nonsens-spuiters; of er is geneuzel van studeerkamergeleerden met een betrekking aan een universiteit of bij een subsidiespons.
.
En nu hebben ze dus weer een dwaze moeder gevonden, die zegt:
“Nu echter verbaas ik me over het gebrek aan berichtgeving over hoe om te gaan met het toenemend aantal werkloze en (vooral) alleenstaande (jonge)mannen in onze niet-religieuze, sterk geïndividualiseerde maatschappij, waar familiebanden en sociale omgeving (in tegenstelling tot moslimgemeenschappen) niet meer de kracht en sturing hebben om te voorkomen dat zulke ontsporingen ontstaan. ”
.
Een inlegkundige onzin. Als het gaat over ontsporing, is Karst de uitzondering die de regel bevestigt dat ontsporingen toch vooral uit de omgevingen komen die Elske een veer in de reet tracht te steken.
Leuk geprobeerd, Elske. En ga nu maar weer koken, ja.

Fijnstoffer | 11-05-09 | 13:09

Bigi Bana Boy | 11-05-09 | 13:08
Hè, da's nou weer jammer.

Rammstein | 11-05-09 | 13:09

Bigi Bana Boy | 11-05-09 | 13:06

Grausam.

Rammstein | 11-05-09 | 13:08

Ikdus | 11-05-09 | 12:14
Hehehe, als je dat beeld toch al in je hoofd hebt kun je dit ook wel aan.
Twee originele multicultilinkschmenschen in volle ornaat :

www.africanlembo.nl/graphics/dans.jpg


Gruwelijk he ?

Bigi Bana Boy | 11-05-09 | 13:06

Fleauxe | 11-05-09 | 12:54
Ik weet dat het niet mag, maar ik heb al een heel beeld van die moeder.
Is een aanname, mag niet meer sinds die cursus Nederland teisterde (net als de cursus assertiviteit van de AVRO uit de seventees).

Maar ik zie haar zo voor me. En wedden dat ik gelijk heb ....

Rammstein | 11-05-09 | 13:05

Fleauxe | 11-05-09 | 12:54
*klap klap klap klap klap klap klap klap*

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 13:03

nick_r | 11-05-09 | 12:22
Je zou het geval ook eens voor moeten leggen aan onze huis-antropoloog Martijn de Koning. Die is gespecialiseerd in het isoleren en volledig uit de context lichten van maffe acties van individuën, zelfs als die individuën zich in alle duidelijkheid beroepen op God en Gebod. Als je Martijn's gedachtengang volgt, dan is die Karst inderdaad weg te zetten als een toevalstreffer, een losse flodder, een unicum.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 13:01

Juist ja. Dus omdat 16% van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt door beschonken chauffeurs, wordt het hoog tijd om die 84% nuchtere halve zolen maar eens hard aan te pakken? Fijne redenatie!

Tobus | 11-05-09 | 12:55

@Rammstein | 11-05-09 | 12:43: LOL, dat zou grappig zijn. Terwijl moeders 'm als lichtend voorbeeld opwerpt staat 'ie hier, hijgerig tegen ons op te rijden.
@ExtremeExtremist | 11-05-09 | 12:44: Zo denkt zo'n theemuts helemaal niet. Picture this; journalistenmoeder, moeilijk gezin, probleemkind. En plotseling ontfermen een stel rare baarden zich over je kind. Opeens wordt hij rustig, leert een zekere vorm van discipline aan. Dan zou ik als falende linksmoeder ook erg blij zijn met de islam. En nadien natuurlijk jankend bij P&W op de bank dat ze 'echt niet kon vermoeden' dat hij banden had met de ene of andere radicale Ahmed.
Wat jij ziet is geen vrouw, blind voor de gevaren van de islam. Maar wéér zo'n ellendig links mormel dat, onder het mom van 'oh wat zijn we lekker progressief bezig, geen ene moer om hun kind geven. En zo is het....
*opstaat en applaus in ontvangst neemt*

Fleauxe | 11-05-09 | 12:54

Fleauxe | 11-05-09 | 12:23
Jij stelt een heel belangrijke vraag volgens mij. Iets anders geformuleerd luidt die vraag: "Wat is de aantrekkingskracht van een kant-en-klaar geloof als de islam?" Een gerelateerde vraag is: "Hoe is het mogelijk dat de Islam hierin een concurrent is geworden van het Christendom?"
Religies voorzien in een behoefte, religies vullen in, religies bieden veiligheid, religies nemen angsten weg, religies brengen rust, religies nemen pijn weg, religies geven houvast, religies bieden stramien, patroon, structuur, richting. Kortom religies vullen zowat alles in waar een mens leemtes ervaart, daar zijn die religies groot en sterk van geworden. Kennelijk is er voor dit soort halve zolen een congruentie tussen de ervaren leemtes en de geboden invullingen. En dat zegt net zoveel over de wereld waarin die leemtes worden gecreëerd als over de religie die die wereld penetreert en exploiteert.
Zo'n tableau vivant als jij schildert, moslimbekeerling met tokkie-ouders op de achtergrond, dat is een indringende schildering van onze wereld, de wereld waarin figuren als Ramadan in rond mogen huppelen, hier en daar een beetje trekkend en duwend. Dat mens heeft ook een klap van de molenwiek gekregen, voelt zich, zeker nadat haar lieve zoon zich tot de Islam meende te moeten bekeren, niet meer thuis hier en denkt precies te weten waarom dat is. Dat stemt diep treurig, Fleauxe, diep treurig. Er liggen er tallozen op de loer die haar op het juiste moment een te simpele waarheid komen aanbieden.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 12:50

Nee GS. Natuurlijk leest de redactie de ingezonden stukken niet. Net zo min als de redactionale stukken.. Want een lezend en zinnig mens kan nooit of te nimmer met droge ogen de linkse, wereldvreemde, geiteharensokken onzin plaatsen waar de Volkskrant bestaansrecht aan meent te ontlenen. Blijkbaar kunnen ze zich beroepen op een serie abbonnees, die net zo halfgaar zijn als zijzelf en nog ervoor willen betalen ook. Hokje naar keuze rood maken, alstublieft...

blaster | 11-05-09 | 12:49

"Geloof = hebben van een denkbeeldig vriendje. Is normaal kort na de kleutertijd, als het niet overgaat is ingrijpen geboden. Bron: nl.wikipedia.org..."

UselessGirl | 11-05-09 | 12:01

Nee, nee, dat ligt andersom. Denkbeeldige vriendjes zijn demonen die het kinderleven verwoesten. Alleen Gristus kan uitkomst bieden.

P.C.M. Baas1309 | 11-05-09 | 12:49

@Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:41: Dan niet, dan maar geen reactie. Tot ziens.

Fleauxe | 11-05-09 | 12:44

"waar familiebanden en sociale omgeving (in tegenstelling tot moslimgemeenschappen) niet meer de kracht en sturing hebben om te voorkomen dat zulke ontsporingen ontstaan"
Sinds 9/11 zijn er door moslims 13.189 dodelijke terreuraanslagen gepleegd:
www.thereligionofpeace.com/
En bijna week lees je weer hoe moslims hun eigen zus of dochter doodmaken in de naam van eerwraak. Of hoezeer moslims in Gouda en andere delen van Nederland de buurt, zwembad of bioscoop terrorizeren. Zijn die lui dan niet ontspoord terwijl ze toch die fantastische islam en hun mooie familiebanden hadden? Of al die vrouwen in Pakistan die verminkt worden door hun eigen man? Kinderen die opgevoed worden dat alle joden dood moeten? Steek je kop nog verder in het zand domme tut!

ExtremeExtremist | 11-05-09 | 12:44

-weggejorist-

funkyd | 11-05-09 | 12:43

....... vandaar dat rommelige taalgebruik.

Rammstein | 11-05-09 | 12:43

@Bigi Bana Boy

Ik zou je gelijk willen geven dat religie irrelevant zou moeten zijn. We stellen New Agers ook niet allemaal aansprakelijk voor de malloterie van Jomanda. Het probleem is echter dat de Islam zelf in beroering is; in feite woedt er een burgeroorlog in de Islam tussen de traditionele gelovigen (zoals mijn Turkse kleermaker en een Iraanse vriendin) en de vernieuwers, die worden gedreven door weerzin tegen De Grote Satan Amerika. Die hebben meer invloed dan prettig is, en hoewel het goed is te zien hoeveel poldermoslims zich ervan distantieren, vind ik het niet onredelijk dat Nederlanders bij elke moslim zich even afvragen wat van vlees er in de kuip zit.

Arrabinekoeterine | 11-05-09 | 12:43

Fleauxe | 11-05-09 | 12:41
Het is die zoon !!!!

Rammstein | 11-05-09 | 12:43

Wat een achterlijk stuk, volgens mij weet ze zelf niet wat ze wilt.

Kunnen we nu ophouden over apeldoorn?

Klapband | 11-05-09 | 12:42

@Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:37: 'gelijkgestemde mensen' Misschien moet je dat even opschrijven, vraag het even aan de juf of misschien wil je niet-islamitische moslimmoeder het wel even uitleggen.

Fleauxe | 11-05-09 | 12:41

@Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:32: Dat hoeft niet, je hoeft er niets mee te doen. Mijn standpunt, kom niet elke dag roepen dat het vlees bij de slager niet te vreten is, op een gegeven moment weten we/ze wel wat de kritiek is. Geef aan wat er beter kan, of zoek je heil elders. Kijken kan altijd, daar is geen nick voor nodig. Je lijkt Van Dal wel...

Helemaal waar, maar als je naar de dierentuin gaat ga je toch ook alleen om te kijken? t was voor mij al heel wat om een account aan te maken man.. toon n beetje begrip alsjeblieft. en ja als je mij elke dag gaat zien reageren, (slagerverhaal) moet je mij daar op afvallen.. ik hou nu op want anders krijg ik een ban zoals je las.. (niet dat ik me niet aan de regels hou, die heb ik uiteraad eerst gelezen maar toch)

Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:41

Snapt dat vrouwtje dan niet dat heel het land kapot gaat door dat enorme overschot aan babyboomende psychologen en anderen die in de jaren 70/80 volstrekt nutteloze studies hebben gevolgd en nu dus een, wel dikbetaalde, maar ook volstrekt nutteloze 'baan' hebben. Of met prepensioen zijn natuurlijk. Dus wat 'meer psychologie' op scholen. LEER JE DUITS kinderen, dan komt alles goed.

jospeh6085 | 11-05-09 | 12:38

Fleauxe | 11-05-09 | 12:27
Kan jij wel lezen wat-ie schrijft ? Ik niet.
Gebrabbel.

Rammstein | 11-05-09 | 12:38

@Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:32: Dat hoeft niet, je hoeft er niets mee te doen. Mijn standpunt, kom niet elke dag roepen dat het vlees bij de slager niet te vreten is, op een gegeven moment weten we/ze wel wat de kritiek is. Geef aan wat er beter kan, of zoek je heil elders. Kijken kan altijd, daar is geen nick voor nodig. Je lijkt Van Dal wel...

Fleauxe | 11-05-09 | 12:38

so hé, en waarom HEEFT de islam Karts dan niet gered, hè?

dompertje | 11-05-09 | 12:37

weet ik is ook mooi, dat er onder jullie een 'wij' gevoel leeft! :D

Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:37

Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:21
Je mag dan kaas zijn, je gedraagt je wel degelijk als een boetnlaander. Zo één waarvan we hier zeggen: Als het je niet bevalt, wat doe je hier dan? Wat jij doet is zoiets als een Noord-Koreaans paspoort aanvragen, en dan gaan vertellen wat er allemaal mis is met dat land. Mag allemaal, maar verwacht geen serieuze discussie. Verwacht eerder een verbanning.

Gallisch | 11-05-09 | 12:35

@Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:21: Toch wel, en het commentaar gaat als volgt: waar heb jij een probleem mee? Met de stukken over muzelmannen?
Tip: kom hier niet, en al helemaal niet als je moeite had met een nick aanmaken.

hehe touchy;) nergens mee maar kijken hoe 'jullie' hierop reaguren;)
en oke.. een tip van een gemmiddelde gs-er.. laat ik er wat mee doen;)
ik kom hier graag, maar voel me alleen niet een van jullie (ofzo) aapjes kijken heet dat togh?
(die togh was wel goed bedacht niet?)

Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:32

Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:21
Wat staat daar nou ?
Leer eens schrijven.

Rammstein | 11-05-09 | 12:32

Mensen doden uit onvrede.... Hmz, daar heeft mevrouw wel een punt. Dat zouden moslims nóóóit doen.

Fleauxe | 11-05-09 | 12:31

Natuurlijk gigantisch lompe opmerking van die vrouw.

Wat mij echter als onbegrijpelijk voor mijn hoofd slaat is waarom GS denkt dat dit een goed nieuwsartikel is, het lijkt haast alsof GS ieder moment melkt om mensen met een ietswat religeuse visie te rapporteren en de grond in te boren. En natuurlijk vind het gros van de reaguurders dit maar al te vet, daar zij dit gewend zijn.

Als andere "kranten en websites" deze strategie gebruiken, dan staat dit reaguursel misschien wel in de Televaag morgen. NUTTELOOS GS BERICHT. PUNT

Buhmbarsetic | 11-05-09 | 12:29

@Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:21: Toch wel, en het commentaar gaat als volgt: waar heb jij een probleem mee? Met de stukken over muzelmannen?
Tip: kom hier niet, en al helemaal niet als je moeite had met een nick aanmaken.

Fleauxe | 11-05-09 | 12:27

Nee in een Moslim gemeenschap "ontsporen" jongeren niet die worden gewoon vermoord voor de familie eer,krijgen een bomgordel om of vliegles en een enkeltje New York.
Yep moslims zijn veeeeel beter dan de rest.

Beëlzebul | 11-05-09 | 12:27

Typisch geval van naief zelfgemacrameed huppelkutje. Als onze Karst moslim was geweest had 'ie het waarschijnlijk grondiger aangepakt met een Suzuki volgeladen met kaboempoeder en had die naald in Apeldoorn er niet meer gestaan, waren er minstens 500 doden geweest en was koningshuis uitgeroeid. Kortom, we mogen heel blij zijn dat het gewoon een ongelovige, sociaal geisoleerde loser was.

Brouhaha | 11-05-09 | 12:24

Nee, met die eerwraak cultuur daar zit je lekker in een Moslim familie. Misschien dat die familiebanden gelden voor de mannelijke familieleden, maar als je daar niet met een piemeltje geboren bent, dan houd het al snel op voor je. Of als je homosexueel bent. Of als je anders denkt. Of als je het niet met Moslims eens bent. Of als je je bekeerd tot een ander geloof. Of of of oftwel, erg veel offen.

Kayleighb | 11-05-09 | 12:24

@Schoorsteenveger | 11-05-09 | 12:16: Heb ooit een uitzending gezien over bekeerde autochtone moslims. Daarin zag je een meisje (Petra of zoiets) van top tot teen bedekt, en achter haar zaten haar ouders te roken. Van die zware Tokkies. Géén gezicht, je snapt niet hoe zo'n kind er op komt. Let maar op, over 10 jaar hopen alle vaders dat hun zoon homo is en niet komt vertellen dat hij moslim geworden is...:D
-
PS: Ik weet wel hoe ze er op komen, maar dat doet het me nog niet begrijpen.
Iedereen maakt in z'n leven eenzaamheid, verdriet en wat dies meer zij mee.
Hoe kun je nu denken dat op te lossen door je aan te sluiten bij de islam?

Fleauxe | 11-05-09 | 12:23

moslim hier, moslim daar, overal zit paardenhaar (vrij naar drs P.)

jan-lul-de-behanger | 11-05-09 | 12:22

Ik vind dat ze ergens wel een punt heeft. Niet dat ik enige vorm van religie cq brainwashing OK vindt, maar in die cultuur hebben mensen misschien wel hechtere banden met elkaar.
Misschien heb ik niet genoeg nieuwsberichten gelezen, maar ik heb nog niets gehoord over de mogelijke invloed van onze cultuur op het feit dat Karst zo heeft kunnen ontsporen. Als 't een moslim was geweest dan was de blame uiteraard naar de hele moslimcultuur gegaan, maar nu blijkt dat het een nederlander is mogen wij best eens naar ons zelf kijken. Blijkbaar zijn wij met onze cultuur ook in staat zulke ontsporingen te produceren, volgens deze mevrouw omdat we geindividualiseerd zijn.
Sommigen zullen misschien zeggen dat dit slechts een enkele dolgedraaide dwaas was, en dat 'er altijd tussen zitten'. Dat zou je dan ook voor moslim-terror aanvallen kunnen stellen (die in nederland nog nooit plaats hebben gevonden). Er is ALTIJD een reden dat mensen doordraaien. Bij Karst was het misschien een opeenstapeling van problemen in zijn leven i.c.m. het niet hebben van genoeg steun, iets wat hij misschien wel had gekregen als onze cultuur anders was geweest.

nick_r | 11-05-09 | 12:22

ik heb eindelijk een account aangemaakt ook alleen om een keer te reaguren...
Ik zit elke dag toch even te kijken en jeus, wat een trieste 'menschen' zitten hier toch haha.. met hun aangeleerde taalghebrheckjes en en - en + scores. een dikke +10 voor jullie allemaal, geen leven hebben en toch je 'mheningh' ventileren, hoe kotrthzichthig deze ook mogen zijn. maare.. als jhullie van geenstijl zo tegen alles zijn dat niet nederlandsh is waarom gaat zo'n 50% van de artikelen dan ovr bontkraagjes en moslims? 'doe es leuke onderwerpen'?? dan hebben de reguurders ook eens wat positiefs te lezen, en zal de levenskwaliteit er toch op voorruit gaan, beter dan een sterretje (carglas he haha) get a live fools!
nee ik ben geen geintegreerde boetenlander zoals jullie hopen.. ik ben helaas een normale BLANKE nederlander met nederlandsche ouders.. niks om commentaar op te hebben he.. sorry :(:(

Is geschreven op: | 11-05-09 | 12:21

@Marcus Porcius Cato
Waarom dan abonnee gebleven?

prins Heerlijk | 11-05-09 | 12:21

Mevrouw is een beetje in de war en haalt een heleboel overhoop. Die laatste zin: "Geef les op school over agressiegevoelens, seksuele gevoelens en psychologie, in plaats van het bekwamen van leerlingen in Duitse rijtjes." Schoolgaande kinderen permanent in therapie. Dan kweek je vanzelf verwarde individuen. Het drillen van Duitse rijtjes is beter voor een jongmens dan gepsychologiseer, neem dat maar van mij aan.

Gallisch | 11-05-09 | 12:18

Kan iedere gek zo maar z'n opinie in de Volkskrant plempen?

Frau Antje | 11-05-09 | 12:18

Wat ben je eigenlijk voor een ongelooflijke oetlul als je tegenwoordig nog op dit stukje dode boom bent geabonneerd?

Lebowski Achiever | 11-05-09 | 12:16

KapiteinClaus | 11-05-09 | 11:28
Viel mij ook al op. Dat mens kan niet meer nadenken. Is tegen wil en dank de keuze van haar lieve zoontje aan het verdedigen. Je moet wat als moeder.

Schoorsteenveger | 11-05-09 | 12:16

Overigens niet ergers dan Afrikaanse dansende en/of Djembe trommelende blanke middelbare wereldwinkelvrouwtjes.

Bigi Bana Boy | 11-05-09 | 11:42

Ja, bedankt hè!
Zit ik weer de hele dag met dat beeld in mijn gedachten.

Ikdus | 11-05-09 | 12:14

Toch zet haar opinie mij wel aan het denken.
"Islam is liefde en dwaze aanslagen worden nooit door moslims gepleegd"
"Islam is liefde en dw...... etc "
* herhalen blijft bij poging tot heilzame zelfislamisering*

Mijn vorige poging mislukte, toen heb ik 14 dagen lang in een donker hoekje: "Allah is groot, Mohammed is zijn profeet en ik ben een afvallige" zitten herhalen. Maar na 25x werd dit al snel "Allah en zijn profeet zijn afval" . Dat werkte helaas dus niet zo goed. Wilde te snel denk ik.

Oerkoendoe | 11-05-09 | 12:13

@Fleauxe | 11-05-09 | 12:11: Hoeft geen twee keer. En 'mens' als in de mens die af en toe fouten maakt en gek wordt. Kennelijk denkt mevrouw de niet-moslimmoeder dat er binnen de islam geen gekken rondlopen.

Fleauxe | 11-05-09 | 12:12

nee maar als het een moslm was geweest hadden we wel weer een handvat gehad om de f-16's van stal te halen en iets plat te gooien

pyromaantje | 11-05-09 | 12:11

Als ik de ouder was van een kind dat voor de islam koos had ik álles maar dan ook álles gedaan om ze bij die nare sekte weg te houden.
Maar niet de linschmensch. Die kruipt met z'n vunzige lijf achter een tafel en vouwt die links stemmende knokkels om een pen. Dan schrijven ze een stukje van "oh wat zijn de moslims leuk". Maar eigenlijk, moedertje, baal je dat je je kind ziet opgeslokt worden door een boos monster. Begint hij opeens allerlei rare Arabische dingen te roepen, noemt hij Joden vuile honden.
-
Ja, links vrouwtje. Wees maar blij dat je zoon moslims is, en geen mens.

Fleauxe | 11-05-09 | 12:11

Als ik de ouder was van een kind dat voor de islam koos had ik álles maar dan ook álles gedaan om ze bij die nare sekte weg te houden.
Maar niet de linschmensch. Die kruipt met z'n vunzige lijf achter een tafel en vouwt die links stemmende knokkels om een pen. Dan schrijven ze een stukje van "oh wat zijn de moslims leuk". Maar eigenlijk, moedertje, baal je dat je je kind ziet opgeslokt worden door een boos monster. Begint hij opeens allerlei rare Arabische dingen te roepen, noemt hij Joden vuile honden.
-
Ja, links vrouwtje. Wees maar blij dat je zoon moslims is, en geen mens.

Fleauxe | 11-05-09 | 12:11

Relimaffe minkukels gebruiken iedere nare gebeurtenis aan om hun geloof te spinnen. Niks nieuws. Moet je horen wat ze allemaal te zeggen hebben over tornado's, bosbranden, tsunami's, schietpartijen enz enz. Het zijn net politici.

Achterdocht | 11-05-09 | 12:10

Omdat de moslimbroeders in familieverband leven en in groepen opereren gaat het altijd goed.
Die secularisering moet weer worden teruggedrongen.
Familie als hoeksteen van de samenleving. Verder dan de zuilen: clerus (inclusief klere-islam), adel, burgers en dan de geëxcommuniceerden. Wordt het weer gezellig en moeten we allemaal weer amen en leve de koning roepen om resp. in de hemel en voor de baantjes bij de hofhouding te horen.
De ongehorigen krijgen te maken met de inquisitie.

The Prisoner | 11-05-09 | 12:10

als geheelonthouder met een drankprobleem ben ik het hier niet mee eens.

watsinneneem | 11-05-09 | 12:10

Nu echter verbaas ik me over het gebrek aan berichtgeving over hoe om te gaan met het toenemend aantal werkloze en (vooral) alleenstaande (jonge)mannen in onze niet-religieuze, sterk geïndividualiseerde maatschappij, waar familiebanden en sociale omgeving (in tegenstelling tot moslimgemeenschappen) niet meer de kracht en sturing hebben om te voorkomen dat zulke ontsporingen ontstaan.
-------

Hechte moslim gemeenschap betekend juist meer terror en geweld.
Natuurlijk niet voor de moslims zelf maar wel voor de omgeving.
Maar daar heeft deze dhimmi hoer geen last van. Ze zal wel elke avond genieten van de besneden kebab staaf van haar moslim loverboy.

solidstate | 11-05-09 | 12:08

Wat een domme mevrouw om te beweren dat met de Islam dit voorkomen had kunnen worden, moet ze eens naar Israel gaan, even checken wie zichzelf met bomgordels in bussen opbliezen?! Een ieder is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen daden, maar hedetendage komt het meeste geweld toch wel uit de Islamitsche hoek en niet uit de geseculariseerde westerse samenleving. Gewoon een heel vreemde opmerking...

60CX | 11-05-09 | 12:07

Dickname | 11-05-09 | 11:48
Jammer dan; 'de samenleving' is helemaal niet schuldig aan de actie van Karst. En naar het schijnt had hij ook een prima relatie met zijn familie. Ieder land heeft zijn gekken. Helaas ging er op Koninginnedag weer één door het lint.

Aardappeleter | 11-05-09 | 12:03

Als hij moslim was geweest dan had hij ongetwijfeld een zelfmoordaanslag gepleegd in een of ander kudtland, ze schijnen veel vacatures te hebben voor zelfmoordaanslagers.

granaatwerper | 11-05-09 | 12:02

Heeft Jomanda toch gelijk gekregen vandaag ?!?!?

Je Verzint Het Niet | 11-05-09 | 12:01

"Geef les op school over agressiegevoelens, seksuele gevoelens en psychologie, in plaats van het bekwamen van leerlingen in Duitse rijtjes."
Sorry hoor, maar hier valt alles weer op zijn plek. Ik zie het mens al voor me.
In Carry modus:
"Het laat zich raden met welke berichtgeving we wekenlang te maken hadden gekregen, geconfronteerd zouden zijn als dat wel het geval geweest." (ik: als de dader een moslim was geweest) Carry modus off
Ik begin steeds meer begrip te krijgen voor die zoon, ik zie het steeds duidelijker: het probleem is niet de allochtoon maar onze linkse fijne idealistische medemens die ons alles wil opdringen.

websenior | 11-05-09 | 12:01

Geloof = hebben van een denkbeeldig vriendje. Is normaal kort na de kleutertijd, als het niet overgaat is ingrijpen geboden. Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Fantasievriend

UselessGirl | 11-05-09 | 12:01

Prozac...

Superior Bastard | 11-05-09 | 12:01

Waarschijnlijk is Karst gedwongen door een moslim om dit te doen

Erik S | 11-05-09 | 11:59

@Bigi Bana Boy | 11-05-09 | 11:39
Als de schlemielege Karst T. onderdeel was van een terreurgroep, die zich samen aan onthoofdingsfilmpjes van de Oranjes zat op te geilen, eventueel financieel gesteund door buitenlandse regimes, dan was zijn ideologie zeker relevant geweest.

Zware Guy | 11-05-09 | 11:59

naja dus heb je geen familie dan ben je gevaarlijk omdat je geen familie hebt maar bij eerwraak krijg je wel zo n gek uit de familie achter je aan hahaha goedenmorgen mevrouw niet moslim van een moslim kind

andre9738 | 11-05-09 | 11:58

Wat juriste | 11:56 zegt!

Stroopdoos | 11-05-09 | 11:58

Islam had er voor gezorgd dat de kofferbak van die Suzuki vol met explosieven zat.

Goehte | 11-05-09 | 11:58

Dat vrouwtje moet wel banden hebben met het door de Kroon gesoepsudieerde 'Folkloristisch Danstheater' en die linkse rechter die Geert Wilders gaat veroordelen voor 'groepsbelediging'. Constant proberen ze weer Wilders bij die gek van Apeldoorn te betrekken in de 'kwaliteits'media.

jospeh6085 | 11-05-09 | 11:57

Volkskrant geeft mensen met een IQ boven 120 een IP Ban, zodat zij deze mening niet meer mogen publiceren, vanwege de zogenaamde vele klachten die binnenkomen tegen deze mening.

juriste | 11-05-09 | 11:56

Ach gut... weer z'on zelfgebreide zweverige trut. Als ze haar ogen opent ziet ze de puinhoop die de Islamitische opvoeding dagelijks achterlaat in de Wereld. Maar helaas, realiteitzin is dit soort linkschdenkers vreemd.
.
Next!

FreshClash | 11-05-09 | 11:56

De islam had hem geen Suzuki gegeven maar een Boeing

Je Verzint Het Niet | 11-05-09 | 11:56

Ik trek uit dit verhaal de conclusie, dat onnozelheid erfelijk is.

havertje | 11-05-09 | 11:55

@Bigi Bana Boy | 11-05-09 | 11:39
Is niet helemaal waar. Het gaat ook om het gedachtengoed van waaruit een daad gepleegd word en hoe mede-groepgenoten (moslims, autochtonen, whatever) er op reageren.
Stel dat Karst wel vanuit een (religieuze) levensvisie zijn daad had verantwoord en zijn mede-religiegenoten hadden daar geen afstand van genomen dan waren negatieve reakties op die religie terecht geweest.
Nu was hij, voor zover bekend, een religieloze autochtoon en hebben zijn mede religieloze autochtone medemensen allemaal afstand genomen van zijn daad. Daarom komt er geen aanklacht tegen een hele groep.
Datzelfde zou gebeurt zijn als hij bijvoorbeeld moslim was en van daaruit zijn daad had gepleegd en er vervolgens breed vanuit de moslimgemeenschap er afkeuring was geweest.

Sinar | 11-05-09 | 11:55

Als mannen in een midlifecrisis komen, dan kopen ze een Porsche en dat Russische wijf van de advertentie rechtsonder, dat is misschien voorspelbaar en, in de algemene opinie, onsympathiek, begrijpelijk is het wel. Bovendien vallen ze mij er niet mee lastig.
Vrouwen daarentegen, krijgen de onbedwingbare neiging zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken en hun idiote wereldbeeld op te dringen aan Jan en alleman. Dit doen zij, onder het kopje 'zin geven aan het leven', wat natuurlijk onmiddellijk een beeld oproept van een zinloos leven, van voor het opdrogen van de pruim, waarvan het enige hoogtepunt, net zijn leven heeft vergooid aan een Middeleeuwse doctrine.

alpha_mannetje | 11-05-09 | 11:54

-weggejorist-

funkyd | 11-05-09 | 11:53

Vroeger had men gewoon een motoriek probleem, nu is men "wereld danser(es)"

KaiserSoza | 11-05-09 | 11:53

Hoe kun je het zo bedenken? Zou ze dat meteen gedacht hebben, of een paar avonden zitten peinzen hoe ze van dit drama een pro-moslim manifest kon maken?

FriescheHengst | 11-05-09 | 11:52

Als je een moslimzoon hebt ben je toch moeder van een moslim en een moslim-moeder? Of zie ik dat verkeerd?

Krie | 11-05-09 | 11:52

ik vind het volkskrant-zeiken op GS vaak wat gezocht, maar dit is idd wel een bijzonder slecht geschreven stukje. werkelijk alles wordt door elkaar gehaald.
laten we het erop houden dat die vrouw dronken was toen ze het schreef, ofzo, anders weet ik het ook niet.

overigens vind ik het stuk niet bijzonder pro-moslim ofzo. maar vooral slecht.

Ballenman | 11-05-09 | 11:51

Volkskrant is niet zoals Geenstijl, die meningen anders dan hun eigen verwijderd.

blikkoek | 11-05-09 | 11:50

Nee, als Moslim was het gebleven bij een paar nichten van de toren flikkeren (haha, woordspeling alert), je wijf in elkaar meppen en achter een kopvod verstoppen, andere wijven bespugen en betasten, en iemand een mes in iemand z'n borst prikken.

Zeddegeizot | 11-05-09 | 11:49

-weggejorist-

Dickname | 11-05-09 | 11:48

Zeg dan gewoon:
Socialisten bevelen Islam aan als redding van de wereld...
(en dat wisten we al; de nauwe banden tussen socio- en Islamo-fascisten)

Een Soort Iets | 11-05-09 | 11:48

-weggejorist-

dennisdemennis | 11-05-09 | 11:44

Ooh, daarom heb ik geen familiebanden meer, omdat ik geen moslim ben.

Bertje v/d Tiggelaer | 11-05-09 | 11:44

Laat ik het zo zeggen, stel Karst had Achmed geheten, dan was Geertje W. de volgende premier ;)

mentalernie | 11-05-09 | 11:43

Overigens niet ergers dan Afrikaanse dansende en/of Djembe trommelende blanke middelbare wereldwinkelvrouwtjes.

Bigi Bana Boy | 11-05-09 | 11:42

-weggejorist-

dus niet: | 11-05-09 | 11:40

Aan autochtoon reagurend Nederland de vraag of jullie ook allemaal kollektief verantwoordelijk moeten worden gehouden voor Karst, Holleeder en Volkert ?
Ik zal zelf het antwoord geven : Nee natuurlijk niet.
Had dan ook jullie smoel gehouden als de dader van Apeldoorn wél een moslim was geweest. Een idioot is een idioot die zelf vernatwoordelijkv oro zijn daden is, of die nu Karst T. heet of GammeleGammele El Gamgam.

Bigi Bana Boy | 11-05-09 | 11:39

Wat een ontiegelijk dom wicht, ik ga er verder geen woorden aan vuil maken!

ADHDtje | 11-05-09 | 11:39

spijt dat ik 3 weken terug abo vk heb opgezegd, kan ik het nu niet meer doen

hetluis | 11-05-09 | 11:39

Tja, religieuzen zijn uiteraard wel goed bezig, dat kunnen we elke dag weer in alle kranten lezen...

Air van Boven Dorens | 11-05-09 | 11:39

Kom kom, als je leest wat er links en rechts zoal in opinietijdschriften staat, is de Volkskrant niet werkelijk vreemd bezig. De opinieredactie wil het liefst een representatief overzicht geven, en daarbij horen ook minder verstandige meningen. Ze vallen allemaal onder de vrijheid van meningsuiting, en het zou verkeerd zijn als een krant ze achterhield.

Het Handelsblad heeft wel eens stuk van Wilders geweigerd dat slecht beargumenteerd was. Het weerhield die krant er niet van daarna een vreemd artikel te plaatsen van Jan Blokker, die het gemunt had op Joost Zwagerman en hem persoonlijke motieven aanwreef: een argumentum ad hominem dat een qualiteitscourant niet zou mogen plaatsen, maar toch deed.

Verwacht geen kwaliteit op de opiniepagina's: die bieden een redelijk overzicht van wat er in ons land zoal leeft. Cortomo: nix aan de handa.

Arrabinekoeterine | 11-05-09 | 11:38

Niet-moslim moeder en moslimzoon, wat is er bij de opvoeding van de spruit van deze mevrouw fout gegaan?
Onafhankelijk denken, individualisme zijn volgens mevrouw fout, het is dus logisch dat zoonlief zich onderworpen heeft na een mislukte opvoeding. De Islam biedt voor Intellectually challenged people een mooie uitweg. In de Islam is nadenken verboten, de dagindeling is verankerd in de dagelijkse gebeden. Het eten, de kleding, is voorgeschreven, sociale stratificatie wordt bepaald door de Islam, de rol van het individu is gedefinieerd, de wijze waarop economisch verkeer plaats vind, het wetenschappelijk referentie kader is vastgelegd in een stapeltje geprinte emails dat ze Koran noemen.
Moeders heeft zoonlief duidelijk iet voorbereid op de moderne maatschappij, ze heeft GEFAALD en schuift nu de schuld door naar anderen zoals het onderwijs.

Weisse rose | 11-05-09 | 11:38

Wie is deze tante Til? Het vierde geval van taco-hoest in Nederland? Als je in zulke bizarre kronkels denkt móet je wel wat mankeren.

Multiflauwekulti | 11-05-09 | 11:38

-weggejorist-

eppeau | 11-05-09 | 11:36

Nou, dan is mijn leven als "niet-moslim" zeker niks meer waard.

Jurrit | 11-05-09 | 11:35

Geloof dit, geloof dat, geloof zus, geloof zo.
Blablablablabla. Ik geloof dat ik gek word van al dat geloof.
Weet nou eens iets zeker !

geenstijlsteengeil | 11-05-09 | 11:31

Vrijheid van meningsuiting, nog nooit van gehoord?

Karl Heinrich Marx | 11-05-09 | 11:29

@Sinar | 11-05-09 | 11:28
roflmao, je had zo zelf een gelovige kunnen zijn, ik vind dat je er echt een bijzondere draai aan hebt gegeven, kudo's!

Tomatendoos | 11-05-09 | 11:29

Jippie, Volkskrant bashen. Durft niet op de link te klikken.

joyriders | 11-05-09 | 11:29

ik lees toch iets heel anders

Fragony | 11-05-09 | 11:29

Misschien dat een weekje Talibaan dit vrouwtje nog kan redden

aa | 11-05-09 | 11:29

Gelukkig had Mohammed B een fijne familie die hem weerhield iemand te vermoorden. Juist. Dus.

Aardappeleter | 11-05-09 | 11:29

Wat een totaal gebrek aan logica. Eerst zegt ze dit: "[...] niet-religieuze, sterk geïndividualiseerde maatschappij, waar familiebanden en sociale omgeving (in tegenstelling tot moslimgemeenschappen) niet meer de kracht en sturing hebben om te voorkomen dat zulke ontsporingen ontstaan"

En een zin later begint ze over ontspoorde Marokkaanse jongens. Die moeten dan toch juist baat hebben bij die familiebanden en geweldige religie van ze?

KapiteinClaus | 11-05-09 | 11:28

Je kunt je inderdaad afvragen of de Volkskrant iets van een evaluatie doet op sommige opinie stukken. Of sommige columnisten periodiek evalueert, Maar dat is waarschijnlijk niet zo. Ik ben abonnee van die zaadkrant en ik kan je verzekeren dat zelfs het redactioneel commentaar (vaak) apeslecht is. Rare "argumenten" geen onderbouwing, belangrijke feiten (opzettelijk ?) niet noemen enz. enz. Dat dit merkwaardige stukje door de selectie komt is dan ook niet verwonderlijk. Er is namelijk volgens mij geen enkele selectie. Uw toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 11-05-09 | 11:28

Dus als ik het goed begrijp, heeft zij als niet moslim een moslim zoon gebaard? Is dat uberhaupt koosjer?

qneuz | 11-05-09 | 11:28

Als Karst een moslimbroeder was had ie wel een Boeing gekaapt om zich op de Oranje-bus te storten in plaats van het in een afgetrapte Swift te proberen.
Conclusie moet dus zijn dat zijn niet-moslim-zijn een heleboel mensenlevens heeft gered.

Sinar | 11-05-09 | 11:28

Karst was gewoon een geflipte dwaas. Ik denk dat dat het enige is waar we "blij" mee mogen zijn. Als het geen dwaas was geweest, dan had hij wel een Hummer oid gepakt. Maar om een dergelijke actie te gebruiken om de Islam te propageren? Dan ben je nog zieker in je hoofd dan Karst.

koolteer | 11-05-09 | 11:28

Niet-moslim moeder en moslimzoon IESSS HARAM

spekkoper | 11-05-09 | 11:26

Anarki | 11-05-09 | 11:24
Haha, precies.

Lebowski Achiever | 11-05-09 | 11:25

@Anarki | 11-05-09 | 11:24:
Nee, je vermoord je zus als ze wordt verkracht om de 'eer' van de familie te redden. Je weet tog.

Tomatendoos | 11-05-09 | 11:25

Als koninginnedag op een zondag was geweest, dan had het zwaar gereformeerd gristendom Karst kunnen redden.

Republik | 11-05-09 | 11:25

Als er 1 gedeelte is van wat voor krant dan ook die ik oversla, is het wel de opinie-sectie.

Lebowski Achiever | 11-05-09 | 11:25

We hebben een Dhimmi.

Zeddegeizot | 11-05-09 | 11:25

-weggejorist-

Aarshol | 11-05-09 | 11:25

Wat heeft familiebanden nou in godsnaam met religie te doen ? Oh ja je schiet je zus dood als zij zich niet goed gedraagt, dat is het antwoord als je de moslims vraagt.

Anarki | 11-05-09 | 11:24

typisch.

Tomatendoos | 11-05-09 | 11:23

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken