Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Welkom op de Holocaust Cartoon Contest

En dat zonder bril!Ariel Sharon is niet dood. Hij leeft. Althans onder tekenaars van de website www.irancartoon.com (site ies af en toe even de schuilkelder in wegens ddos-aanvallen van de IAF). Een der cartoonisten maakte een prachtig portret van de comateuze havik Sharon. In een SS Uniform. Totenkopfje op de kraag, en keppeltje op het hoofd. Joehoe FC Zion, nou niet meteen Iraanse ambassades in de fik steken enzo. Cartoons zijn kunst. Sinds gisteren is in Teheran namelijk de tentoonstelling HOLOCUST geopend en tout hip Iran was van de partij. Was heel tof. Veel leuker dan Sensation Black en Sensation White.

Reaguursels

Inloggen

@ Ivet 17-08-06 @ 10:43
Kijk nou eens naar de bovenstaande nickname die je zelf hebt opgegeven .
Daar staat Ivet en geen Lvet.
Ik denk dat de knappe jongen aan de bril moet.
In de zestiger jaren zijn zogenaamde gastarbeiders uit landen, die qua religie en cultuur haaks staan op onze samenleving, hier naar toe gehaald op tijdelijke basis.
Het was niet de bedoeling dat ze hier zouden blijven, maar na een of twee jaar terug zouden gaan naar het land van herkomst.
Dank zij de pvda onder Joop de Uyl mochten ze hun vrouw en later hun kinderen over laten komen.
Niet alleen het halen van gastarbeiders uit een totaal andere cultuur was al een grote blunder, de gezinshereniging later alhier was de kapitale blunder.
Het tolerante Nederland dat ik me herinner bestaat al lang niet meer, dankzij de afstammelingen en nog steeds binnenkomende MOSLIMS.
De islam is de grootste bedreiging van de wereldvrede.
De moslims misbruiken onze democratie (vrijheid van godsdienst) om straks als ze de meerderheid hebben de sharia in te voeren.
Dat is tenminste wat de meeste reaguurders hier (waaronder ik) vrezen.
Trouwens die zogenaaamde profeet heeft jullie religie gejat (gekopieëerd) van de Joden.
Als hij nu had geleefd had hij een proces aan zijn broek, herstel jurk gehad wegens plagiaat.
Democratie is een woord en begrip dat niet in de koran staat.
Kijk maar naar het Midden Oosten
Ik heb niets tegen Negers, Chinezen, Eskimo's en mensen in het algemeen, maar tegen een fascistoide "religie" heb ik wel wat.
Ik heb genoeg haatpredikende imams op tv gezien die alles wat Westers is willen vernietigen.
Of luister maar naar de zeloot die president van Iran is.
Als we hier in het Westen consequent waren zouden we de islam moeten verbieden.
Waarom?
Op dezelfde gronden waarom het Nazisme is verboden.
Het zijn beide fascistoide ideologieën ("religie").
Je zegt dat je geïntegreerd bent en een heleboel Nederlanders overtreft.
Dit is nou een klassiek geval van een contradictio in terminus.
Als gymnasiast moet je deze uitdrukking begrijpen?
Een moslim op een school die op Grieks/Christelijke leest is geschoeid.
Tenslotte: je bent besneden en schoon.
Ik ben niet besneden en ook schoon.
Wist je dat de meeste Amerikanen ook besneden zijn?
Ik heb op tv eens een programma gezien over Amerikanen (ook sommige van Joodse afkomst) die woedend waren op hun ouders omdat ze dit hebben laten doen.
Als iemand achttien jaar is en hij besluit om dit te laten doen dan vind ik dit geen enkel probleem.
Als iemand als kind door toedoen van zijn ouders om zogenaamde religieuze redenen genitaal verminkt wordt dan zou dit strafbaar moeten zijn.
Dit geldt ook voor Joden (die zijn er trouwens mee begonnen en is gejat door de zogenaamde profeet).
Als je geboren wordt dan ben je compleet en daar moeten mensen met hun poten vanaf blijven.
...... Vroegtijdig klaarkomen gebeurt niet dank zij besnijdenis...
.... Prima lulletje dus.
Als de imam niets weggesneden had, dan had je nu een echte lul gehad!
:) of :(
Als geïntegreerde "niet moslim", hoe ziet volgens jou over pak weg 25 jaar in een grove schets Nederland er uit , dan kan ik mijn plan trekken?

wachtmeester de bruy | 18-08-06 | 07:45

Luister jij eens goed. LVET is het. Moeilijk he? En ik praat zoals ik wil, als ik iemand schat wil noemen dan doe ik dat. Als jij mij dan een nicht vindt, jammer dan.
En, 'onze' nationale nicht? JULLIE nicht dus? Kijk, jouw soort is de oorzaak van al die allochtonen die zich hier niet thuisvoelen. Je zondert je helemaal af van andere mensen, ik snap nou gewoon niet waarom. Angst voor het onbekende, geloof ik. Je kunt nu gaan roepen dat we dan maar op moeten rotten, als we ons hier niet thuisvoelen. Maar wees eens een realist, neem de tijd, denk na, en besef waarom dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Hadden jullie ons destijds maar niet hierheen moeten halen. Zo simpel is dat.
Gymnasium met Grieks (dat niet meer, afgesloten) en Latijn (nog wel), ja.
Besneden? Ja. Genitaal verminkt? Als jij dat vindt, mij best. Maar hij doet het nog prima en is ook gelijk een stuk schoner. En vroegtijdig klaarkomen gebeurt ook niet dankzij de besnijdenis. Prima lulletje dus.
Dat jij geen praktiserende moslim zonder baard hebt gezien zegt wat over de tijd die je buiten besteed. Ga eens weg achter de pc om 7 uur 's ochtends en ga eens lekker wandelen joh.
De Staatsloterij heb ik nog niet gewonnen. Niet-islamitische terroristen heb ik anders wel gezien. Je lult weer onzin dus. En ja, het grotendeel van de terroristen is nou eenmaal moslim. Geef ik toe. Hoef je dus verder niet op in te gaan.
Dat van dat jongetje en meisje, daar ga ik niet eens op in. Dat was een bijdehande opmerking van je die geen verdere commentaar behoeft.
Tokkies? Neen. Klasgenoten. VWOers dus. Kun je nou niet accepteren dat ik mooi geïntegreerd ben en gewoon een heleboel Nederlanders overtref? Goh, door jouw soort krijg ik er nog eens spijt van dat ik geïntegreerd ben.
Ik spreek mezelf absoluut niet tegen, ik heb alleen een uitgebreide standpunt. Als jij die niet kan bevatten, jammer dan.
En ik word niet uitgehuwelijkt. Ik mag doen en laten wat ik wil. Jouw grapjes zijn helemaal niet origineel, je hebt de gewoonte om mensen in hokjes te stoppen op basis van stereotiepen, ik weet niet of het door je opvoeding komt of door het feit dat je een kansarme schijterd bent die bang is open te staan voor andere hokjes dan waar jij jezelf in hebt geplaatst.

lvet | 17-08-06 | 10:43

@ vet met een l 16-08-06 @ 18:27/21:36
1, Zeg Ivet(te), als jij een "jongen" bent, waarom zeg je dan schat en kindje toch tegen de wachtmeester?
2. Zo praat zelfs Jos Brink niet en dat is "onze" nationale Nicht.
3. Zit je nou als knappe zestienjarige jongen op het gymnasium waar de klassieke talen Grieks en Latijn onderwezen worden, of zit je als knappe zestienjarige jongen op het gymnasium waar het lichaam centraal staat oftewel de sportschool?
4. Je bent "moslim" volgens eigen zeggen, dan ben je dus ook "besneden" (oftewel genitaal verminkt).
Zoals je ziet beiden tussen aanhalingstekens, behalve genitaal verminkt.
Of is dit ook cultuur zoals hoofddoeken en baarden en heeft het niets met de islam te maken?
Ik heb nog steeds geen praktiserende moslim gezien zonder baard.
5 ......... behalve dat er veel terroristjes zijn die toevallig moslim zijn.
Je hebt statistisch gezien meer kans op het winnen van de Staatsloterij, dan dat er een terrorist is die geen moslim is!
6 ... ik ben niet gelovig, slechts moslim omdat ik zo geboren ben.
Volgens mij zijn er twee mogelijkheden als je geboren wordt:
of jongetje of meisje.
7. ......... ik heb menig "Nederlanders" horen vragen waarom ik veel beter Nederlands kan dan zij.
Waren dat Tokkie families of waren het ook Medelanders ?
8. Tot slot Ivet(te): je spreekt jezelf voortdurend tegen.
Lees je posts er maar op na.
Ik hoop voor je dat de neef of nicht waar je aan wordt uitgehuwelijkt niet uit een achterlijke cultuur komt :)


wachtmeester de bruy | 17-08-06 | 07:04

Sterretje, ík ben warrig? Volgens mij ben jij degene die hier in de war is. Ik had nog niet kromgelegen in dit topic maar jij slaat alles.
1. Het is, voor de tweede keer, Lvet. Niet Ivet.
2. Doe es lezen, ik heb een islamitische achtergrond en daarmee ben ik 'moslim', begrijp je nu waar die aanhalingstekens voor staan? Ik ben níet gelovig, slechts moslim omdat ik zo geboren ben.
3. Domme trien, uitgehuwelijkt? Ik ben een jongen.
4. Ga geen kritiek leveren op mijn leesvaardigheden, ik heb menig Nederlanders horen vragen waarom ik veel beter Nederlands kan dan zij.
5. De Koran of de Bijbel hoef ik niet, ik kan voor mezelf denken.
6. Het wordt zeker wel wat met mij, ik ben nog jong (16), doe de hoogste opleiding (gymnasium) en ben ook nog eens een knappe jongen. Geloof je vast niet. Hoeft niet. Ik ben gelukkig.
7. Tot slot; Er klopt dus helemaal niets van de onzin die je daarnet hebt uitgekraamd. Blijkt weer eens wie er achterlijk is :)

lvet | 16-08-06 | 21:36

Ivet, een beetje warrig?eerst ben je moslim en dan weer niet, alleen al jouw typeringen bewijzen dat je behoorlijkachterlijk bent, domme trien, zeker ook uitgehuwelijkt aan oompie van 65, en zelf ook zo'n product. Waar haal je de belerendheid vandaan? Anderen kunnen inderdaad beter lezen als jij!Veel succes met je koran, en wie weet wordt het ooit wat met je, hoop doet leven nietwaar!

sterretje | 16-08-06 | 19:08

@wachtmeester de bruy 16-08-06 @ 05:53
Goh, verbaasd me niks dat ik zo'n lage opmerking krijg. Sorry hoor dat ik geen christen ben. Zou het ook niet willen als alle christenen net zo ruimdenkend als jij zijn.
Probeer je mij nou af te kraken omdat ik moslim ben of probeer je de clown uit te hangen? Vertel me eens, hoe oud ben jij. Hoe vaak ben jij gepest door een moslim. Ach kindje toch, wil je wraak nemen?
En lezen is ook een kunst, het is Lvet, en ik ben níet gelovig. Je inschattingsvermogen reikt niet erg ver he. Je ziet de islam als een drug? Dom van je. Ik durf zomaar te beweren dat je helemaal niets van de islam weet, behalve dat er veel terroristjes zijn de toevallig moslim zijn. Zij verpesten het.
Hoofddoeken en baarden zijn geen religie-kenmerken maar cultuur. Jammer dat jij dat niet inziet.
.
Het is een probleem dat ik moslim ben? Nee schat, het is een probleem dat mensen als jij bestaan. Veel vrienden zul je niet hebben en omdat je geen moslims kent slik je al die propaganda over hoe eng de islam wel niet zou zijn. Ben je bang? Kind toch. We doen je niks.
.
@monte cassino 16-08-06 @ 14:44
Jouw ruimdenkendheid laat al zien hoe achterlijk jij bent. Niet veel info nodig inderdaad.

lvet | 16-08-06 | 18:27

Nou hoeveel info heb je nog nodig om te weten dat iran een imbecielen land is vol met inteelt en achterlijken!.

monte cassino | 16-08-06 | 14:44

@ivet 16-08-06 @00:49
ohjah en ik ben ook "moslim".
Heel erg knap en moedig van je om je probleem te onderkennen en het te benoemen en er hier op Geenstijl voor uit te komen.
Weet je familie het al?
Of zit het in de familie en is het misschien erfelijk?
Heb je al contact gezocht met de AM?
Anonieme Moslims.
Islam (religie) maakt meer kapot dan je lief is!
Islam (religie) is opium voor het volk!
Wens je veel sterkte tijdens het afkicken.
Blijf uit de buurt van dealers (imams) en gebruikers (hoofddoeken en bebaarde soepjurken).
A bottle a day keeps the imam away!

wachtmeester de bruy | 16-08-06 | 05:53

That's a bad Darwin. Darwin? Darwin! Come over here!

bd | 16-08-06 | 05:15

Evolutie creeërt iets revolutionairs *kuch*, de mens, om zich vervolgens door zijn eigen creatie, in z'n kont te laten neuken. Wat een intelligentie.

bd | 16-08-06 | 05:11

kudtwereldt

bd | 16-08-06 | 05:08

Islamitische automerken? wie kent ze niet: de Mohammed Benz, de Kalifiat en natuurlijk de onovertroffen Ladallah.

Levereter | 16-08-06 | 03:37

@ShagzModo 16-08-06 @ 00:25
Kijk, dit is nou wat ik bedoel. Angst voor het onbekende. Je weet niks van die landen af. Ga eerst toch eens wat onderzoek doen voordat je uit je nek lult. Dat jij geen islamitische uitvindingen, automerken, films of muziek kent, wil niet zeggen dat ze ook niet bestaan. Huismus.

lvet | 16-08-06 | 00:51

Fahhak 15-08-06 @ 15:03
Het draait niet allemaal om jouw soort humor. Bij dergelijke cartoons gaat het om meer dan het publiek aan het lachen maken. Een goed cartoon hoeft niet eens grappig te zijn; er zit een boodschap in en deze moet op een flauwe wijze geuit worden. De tekenaar heeft ergens kritiek op en doet dit cryptisch.
.
Verder verbaas ik me over de reaguurders hier (waarvan een grotendeel al redelijk volwassen is, geloof ik), en hoe die de islam generaliseren en na deze cartoons weer zo'n kritiek op de islam moeten hebben.
Ja, er waren wat moslims pissig over de cartoons van Mohammed. Ben ik het niet mee eens, ik waardeer individuele vrijheid en van mij mag zo'n tekenaar tekenen wat 'ie niet laten kan. Als een moslims hiermee beledigd is, kan hij de cartoon simpelweg negeren en is er geen gezeik nodig. Belediging mag, tenzij je de persoon in kwestie 'dwingt' geconfronteerd te worden met de belediging. Dus een cartoon kun je gewoon negeren. Als het niet mag, dan zal de tekenaar wel 'door Allah gestraft worden.' Laat dat ook aan Allah over, speel niet voor god.
Maar zijn een aantal boze moslims nou reden genoeg om de gehele islam als belachelijk te beschrijven. Ikzelf vind religie ook belachelijk, maar wat jullie doen is alleen de moslims 'pakken'. Religie levert nou eenmaal veel conflicten op maar dat ligt niet alleen aan de islam.
Denk allemaal eens verder dan je neus lang is. Intolerantie wegens het niet kennen van iets is voor apen. Niet voor mensen. Het is niet stoer om anoniem vanachter je pc alles op de moslims af te schuiven. Ik kan goed tegen grapjes, ik maak ze zelf ook, maar wat ik hier zie is angst voor het onbekende.
Het zijn gewoon een paar cartoons, allemaal leuk en aardig, vind je het niet leuk, dan kijk je er niet naar. Ga toch wat anders doen.
.
Ohja, en ik ben ook 'moslim'.

lvet | 16-08-06 | 00:49

kan mij iemand vertellen wat voor goeds moslim landen hebben voortgebracht?
Ik kan me helemaal niets bedenken, geen uitvinding, automerk, of fijne film, muziek...
Erg triest stelletje schapen!

ShagzModo | 16-08-06 | 00:25

Wat een humorloze en smakeloze geiteneu.... zijn dat toch, gaan wij nou ook als wilden, zoals wij dat zo vaak gezien hebben, vlaggen vertrappen en in brand steken, ambassades bestormen en moskeen aanvallen?

sterretje | 15-08-06 | 22:27

Die Iraniërs hebben ook geen humor. Plemp ik, al zeg ik het zelf, een grappige opmerking op www.irancartoon.ir. Wordt ie er binnen de korste keren er vanaf gepleurd

Blurzz | 15-08-06 | 22:05

Zonder alle politieke geleuter en bijbedoelingen is er wel iets van humor te ontdekken. Vooral die van de vredesduiven zijn wel scherp.

nadenkeniseenkunst | 15-08-06 | 21:24

Mogen we nu ook de iraanse ambassade in brand steken?

Iko Nal | 15-08-06 | 18:38

Mwhoehammad ik ben gebanned van 009821 door Muslim maagden van net geen 20.

Streichholz | 15-08-06 | 18:16

Deze tentoonstelling is als reactie op de cartoons uit Denemarken..
Daaruit maak ik op dat de komst van Mohammed een ramp is, evenals de holocoust?
Goed punt, was ik zelf nooit op gekomen.. LoL
De spotprenten van mohammed waren feitelijk te onderbouwen, statistisch gezien is de islam verantwoordelijk voor veruit de meeste ellende op de wereld nu.
De Deense spotprenten hebben terrorisme en islam samen afgebeeld omdat de twee onlosmakelijk met elkaar in verband staan.
Dat is geen mening, dat is een feit.
Hoeveel islamitische landen kun je opnoemen waar gelijkheid, democratie, vrijheid van meningsuiting, vooruitgang, stabiliteit en vrede heersen?
Juist ja..
En dan gewoon volhouden da de Westerse maatschappij de satan is...
Ik vind het mooi om te zien dat iranezen eindelijk de ring doorbreken en zelf hun geloof verwerpen door de vergelijking Mohammed-Holocoust.
Goed bezig jongens..

rauw | 15-08-06 | 15:49

Ik vind ze echt niet grappig... hier en daar misschien een flauwe glimlach maar meer ook niet. Is dit echt een tentoonstelling waard? De "cartoons" zijn zo flauw en eerlijk gezegd begrijp ik de helft niet eens; waar is de humor?

Fahhak | 15-08-06 | 15:03

Ik denk dat we even af moeten stappen van het feit dat men denkt dat de mensen daar achtelijk zijn of zo...

Er zijn scholen, universiteiten en andere zaken die wij in het Westen ook hebben.

Het enige ECHT achterlijke dat er in Iran heerst is een gespleten Godsdienst (de Allah dienst), de Moslims hebben namelijk allen al eeuwen een pot knok over erfelijk gedoe over heilig, niet, dan wel, wel. Vandaar dat het zo gezellig is in Iraq, alwaar men elkaars broeders en zusters naar de eeuwige maagdenvelden aan het blazen is.

Er zijn een aantal machtswellustelingen die het geloof misbruiken voor hun eigen status, positie en rijkdom....

Misschien is onze grote vriend in Iran het in mindere mate, maar de leiders onder de Arabieren staan er gewoon om bekend veel te neuqen, de regels binnen de muren van hun schulpjes wat minder te nemen en te leven als Allah in Frankrijk. Alles ten koste van broeders en zusters en de goede naam van het geloof.

Als de door onderdrukking en ellende gebukte mensen dat nu eens zouden gaan zien, dan kunnen ze een fluwelen revolutie beginnen, helaas zitten er onder de broeders en zusters dan ook weer mensen die elkaar verlinken om wille van het geloof, dus niemand durft het op te nemen tegen Imam, Iman, President, koning of andere grote Mongaeul.

Zo, moest er even uit...

Albert Einstein | 15-08-06 | 14:58

Pritt Stift, ga je eens scheren!

bad to the bone | 15-08-06 | 14:43

Zij zeggen Allah en wij de duivel.

Dyna2005 | 15-08-06 | 14:39

Een tentoonstelling die niet gebaseerd is op kunst of humor maar op frustatie en wraak. Is dit werk van de DUIVEL of wat?

BalKan | 15-08-06 | 14:22

Leuke (NL-talige!) comments, bij de pica's van Sensation Black en White. Kijken hoesnel het vertaalbureau van die hakbars werkt en de censuur ook op deze website doorklinkt. Voor de rest een beetje smakeloze (stijlloze?) humor...

isdatgeensijl | 15-08-06 | 14:16

@Apotheker 15: Het doet er ook niets toe. Ik ben alleen geinteresseerd in de mening van mensen die zaken kunnen onderbouwen en redelijk kunnen blijven. Van enge door tunnelvisie getroffen Iraniers, Joden of Nederlanders interesseert het mij niet zoveel. Maarre wel mooi om te zien hoe de nazistische propaganda aan alle kanten hard aan het werk is. Goebels zou trots zijn anno 2006.

Mokum Kosher | 15-08-06 | 14:06

@MK; Ben ik met je eens, maar dan nog, zou er uberhaupt een Iranees zijn die dat opvalt?

Och, wat doet het er ook toe...

Apotheker | 15-08-06 | 13:53

@Apotheker 15: Dat is denk ik wel zo bedoeld. In de ogen van Iran zijn de Amerikanen gewoon nazi's. Op zich wel grappig, omdat de Arabische wereld zich toch voor een groot gedeelte aan de kant van de nazi's schaarde tijdens de 2e WO. Maar Amerikanen zijn nazi's. Dat is hun statement. Dat is toch behoorlijk scherp voor een zandkorrel.

Mokum Kosher | 15-08-06 | 13:41

Wat ik me nou afvraag; Op die stripdag promoposter staat een setje helmen afgebeeld met het hakenkruis embleem erop, precies zoals die in WOII ook op helmen afgedrukt werden. Alleen zijn dit qua model Amerikáánse helmen, géén Wehrmacht helmen... Zou dat nu een statement zijn of is de ontwerper van die poster een luldebehanger die nog nooit buiten z'n grot is gekomen?

Apotheker | 15-08-06 | 13:38

vraag me wel eens af hoe ver moet je gaan om die mensen duidelijk te maken hoe dom ze zijn, zelfs zo dom dat er niet eens om te lachen valt maar begin het heel zielig te vinden.
zo zie je maar domme mensen kiezen ook een domme president maar ze hebben niet door dat hij met zijn domheid zijn eigen volk voor schut zet.

Dyna2005 | 15-08-06 | 13:19

-weggejorist-

holistic river | 15-08-06 | 13:01

@Ahasveros 15-08-06 @ 12:33
Geweld is een vorm van machteloosheid.
Schelden doe je als je het met argumenten niet kunt winnen.
Helaas hebben de grootste schreeuwers vaak de meeste volgelingen.
Hoe harder je blert, hoe meer mensen je horen.
Hoe harder je slaat, hoe meer mensen je gehoorzamen.

Atheïst tot in de ki | 15-08-06 | 12:48

waar is de moslim in dit bericht ?.... oh wacht daar is ze..... haha cartoons, zullen we de ambassade van theedoek en co gaan bestormen.

holistic river | 15-08-06 | 12:47

Maar als zij cartoons maken om de holocUst te bespotten dan erkennen zij dus wel dat de holocUst heeft plaatsgevonden. Deze originele wedstrijd gaat dus tegen de algemene heersende iraanse opvatting (de holocUst heeft niet plaatsgevonden) in.

Mokum Kosher | 15-08-06 | 12:44

@Atheïst tot in de ki 15-08-06 @ 11:57

Mijn waarde, ik geloof je betoog voor de volle honderd procent! Echt waar!
Je kan van Bush zeggen wat je wilt maar je MAG hem uitmaken voor alles wat vies en smerig is zonder eoa doodsbedreiging tegen je te krijgen.
-De moslims hadden idd al wiskunde en hoogconjuctuur toen wij hier nog in de Duistere Middeleeuwen zaten. Helaas zijn zij stil blijven staan om vervolgens het Westen aan te wijzen als schuldige.

Ga het aub aan bwahaha en zijn teamgenoten uitleggen.
Niet het debat dat op het scherpst van de snede, maar doodsbedreigingen, ontkenningen, moeder/zusje-uitscheldpartijen, preken, geboden en verboden zullen u wachten...

Ahasveros | 15-08-06 | 12:33

en maar weer janken als profeet mo in een cartoon staat...

RedScorpion | 15-08-06 | 12:28

@Jean Balzac:
Uit jouw linkje:
De vraag wie Joods is houdt het Jodendom vooral vanaf de 20e eeuw intens bezig.
Kortom: Er is geen consensus. Dus doe nou niet of jij alles weet.

don"no soul"simmons | 15-08-06 | 12:27

@Fonytonie
The traditional definition of a Jew is "someone born to a Jewish mother or who has converted to Judaism."
Maar de Katholieken dachten er weer anders over, en de Nazi's ook. De Moslims zullen ook zo hun ideetjes hebben.

don"no soul"simmons | 15-08-06 | 12:25

don"no soul"simmons 15-08-06 @ 12:16

Hmm jammer, 'k zou je eigen genuanceerde wikipedia artikel toch nog es keertje goed doorlezen....
Ter ondersteuning hiervan wil deze wellicht ook helpen:
nl.wikipedia.org/wiki/Joden

Jean Bal-zac | 15-08-06 | 12:21

haha jezus, toen wij zoiets deden gingen alle finnen de straat op alle westerse ambassades bestormen etc. Maar wij hebben er gewoon schijt aan! wat een heerlijke instelling! Ik houd van het vrije westen :D

Heau_Meau | 15-08-06 | 12:17

Goed, er is een nunace. Maar je wordt als Jood geboren, of niet. Ik kan nu terplekke met de beste wil van de wereld geen Jood worden, wel Moslim. Als Moslim kan je dus ook van je geloof afstappen. Een Jood kan hoogstens afstand nemen maar niet ermee stoppen om Jood te zijn. Moslim zijn is een (blinde) overtuiging, dat verwijt kan je een Jood nooit maken...

FonyTonie | 15-08-06 | 12:17

@Jean Bal-zac 15-08-06 @ 12:08
Zo? Dus als ik me bekeer en m'n voorhuid inlever verander ik van etniciteit?

don"no soul"simmons | 15-08-06 | 12:16

Atheïst tot in de ki 15-08-06 @ 10:50

Helemaal waar. Als ik hier in GB een willekeurige pub binnenstap, ervaar ik binnen 5 minuten meer humor (en dan heb ik het er echt niet alleen over hoe de mensen er hier uit zien) dan dat ik zou ervaren door een week lang alle 1100 spotprenten uit de Iraanse tentoonstelling te consumeren...

Jean Bal-zac | 15-08-06 | 12:15

don"no soul"simmons 15-08-06 @ 12:06

Klopt knul, zal je een beetje helpen. Jood zijn is een etniciteit....

Jean Bal-zac | 15-08-06 | 12:08

Horen cartoons doorgaans geen lach te bewerkstelligen?! Ik kan hier allesbehalve om schuddebuiken. En een beetje zwarte humor kan ik goed doorgaans goed verdragen. Maar hier zit gewoon geen enkele subtiliteit in.....

Jean Bal-zac | 15-08-06 | 12:05

@Ahasveros 15-08-06 @ 11:41
Sterk punt; wel even beetje nuanceren graag:
-ik maak je deaud ongelovige hond!
Hondendoden is een chinese specialiteit.

-Je moeder is een hoerrrr!
Ach, zo is ze mijn vader tegengekomen. Anders was ik er nooit geweest.

-Het is niet waar!
De arabieren staan aan de bakermat van onze beschaving. Helaas is dat wel heel lang geleden en is er (mede door de Islam) weinig meer bereikt de laatste tijd.

-De schuld van Bush en Blair!
Bush heeft inderdaad meer kwaad gedaan dan goed. Maar het was om te beginnen al een beerput. Als je daar een handgranaat ingooit zit alles onder de stront, maar dat is niet de stront van Bush zelf.

-God is groot!
God bestaat niet en is dus ook niet klein. Wat niet klein is, ...

Atheïst tot in de ki | 15-08-06 | 11:57

Was het weer tijd voor oorlog ophitsing, polarisatie en haat zaaing oftwel was het wekelijkse CIDI geld weer gestort?
Volgende stap bruin hemden?

Rechtse_Rukker | 15-08-06 | 11:49

@Baron von Proxy 15-08-06 @ 11:39
Ik ben bang dat in het MO het sterftecijfer onder liberale moslims inderdaad hoog ligt.
Kop boven het maaiveld: HAK!

Atheïst tot in de ki | 15-08-06 | 11:45

Over Achterlijk cultuur gesproken...
Grappen over de shoah hadden ze 60 jaar geleden moeten maken toen Israel werd uitgeroepen. Had toen veel meer effcet gehad.
Beetje laat... Zoals altijd.

Vraag me af wanneer de muzelmannen een raket naar de maan sturen, een computer ontwerpen, een medicijn tegen aids ontwikkelen of ook maar een actie tot heil van de mensheid ondernemen...

Ziehier enkele antwoordmogelijkheden van bwahaha cs:

-ik maak je deaud ongelovige hond!
-Je moeder is een hoerrrr!
-Het is niet waar!
-De schuld van Bush en Blair!
-God is groot!

Ahasveros | 15-08-06 | 11:41

Ik verwelkom deze actie van Iran. Niemand is beter in staat om duidelijk te maken met wat voor soort perverse idioten we hier te maken hebben dan de verantwoordelijke figuren in Iran zelf. Eens kijken of de liberale moslims in Iran van zich laten horen... als ik de linkse opiniemakers mag geloven sterft het in het MO nl. van de liberale moslims.

Baron von Proxy | 15-08-06 | 11:39

Waar kan je vlaggen van Iran kopen? Ik voel me namelijk zwaar beledigd en moet even zo'n vlag in de brand steken, daarna gaat de fik in een pop die Khomeini moet voorstellen om vervolgens met al mijn vrienden (geen vriendinnen, die horen thuis te zitten) naar de ambassade van Iran te gaan om even de boel te plunderen, wanr ze zijn veel te ver gegaan met deze ultieme beledigingen.

(voor de Fokkers en andere ongeletterden onder ons, bovenstaand bericht is cynisch bedoeld)

Hodja | 15-08-06 | 11:35

Al maakt je een cartoon van de kut van maria of de besneden snikkel van mohammed, het zal me jeuken. Kleur er maar lekker op los! Maar er is een essentieel verschil: Moslim zijn ben je uit *kuch* vrije wil, Jood zijn niet. Jood zijn is een ras, geen religie.

FonyTonie | 15-08-06 | 11:34

stem des volks 15-08-06 @ 10:44
Vind er ook niks aan.
Wat ik wel frapant vindt is dat ze willen kijken hoe groot onze tolerantie van anders denkenden is. Maak dan grappen over het joodse geloof, gristendom ofzeau, dat is redelijk vergelijkbaar met grappen over mohammed. Maar nee dan komen ze met de holocaust. Denken dan wel protestmarsen te krijgen. Sjammer voor jullie, ik ga de barricaden echt niet op.

Criticast | 15-08-06 | 11:31

@bwahaha 15-08-06 @ 11:24

Een klacht ingediend? Wel godverdegodverdegodver... het moet niet gekker worden. Je gaat me toch niet vertellen dat ze die ook nog in drievoud hebben ingediend, en ook nog op officieel ambassade papier! Misschien hebben ze zelfs wel het woordje Foei gebruikt. Zijn ook een stelletje facistische zionistische lutsels daar zeg. Weet je misschien ook of de brievenbus schade heeft opgelopen tijdens die actie?

Baron von Proxy | 15-08-06 | 11:31

bwahaha 15-08-06 @ 11:24
En die klacht staat natuurlijk gelijk aan al die vlag verbrandende massa's op straat en het in de fik steken van een ambassade. Sterf lutser....

Flirting With Suicid | 15-08-06 | 11:27

Cartoons maken over een religie is iets compleet anders dan cartoons maken over het uitmoorden van een ras, maar leg dát die moslims maar eens uit.

Daarentegen zijn we in het westen natuurlijk al véél meer snoeiharde humor over onze eigen religies gewent, dus ons terugpakken op gelijke voet zou niet werken.

Overigens moet ik, met het risico om meteen voor anti-semiet te worden uitgemaakt, zeggen dat ik sommige van die cartoons best spitsvondig vind.

Leandroz | 15-08-06 | 11:25

@Morrizz: het boeit me niet zo veel. Verder ben jij een lutser die niet verder komt dan wachten tot de eerste reply, waarna jij je schuilkelder ingaat omdat je dan blijkbaar niets meer te zeggen hebt. Ik ga niet verder met jou in discussie.

Ik weet nog dat de Israelische ambassade gelijk een klacht had ingediend toen een Deense krant vorige maand cartoons had gemaakt van de Israelische Premier. Doe nou niet alsof Israel zo een lieverdje is.

bwahaha | 15-08-06 | 11:24

He, nog geen posting van Bwahaha??/
Dan is hij zeker er heen.
Lijkt me echt wat voor hem/haar (of iets daar tussen in).

Morrizz | 15-08-06 | 11:20

@daisy
Met de grootmoefti van Jeruzalem, Al-Husseini (oom van Arafat), kon Hitler het anders ook bijzonder goed vinden.

controle | 15-08-06 | 11:09

@stem des volks
Lokalen waar buikdanseressen optraden. Begrijp me goed ik heb ongeveer net zoveel respect voor moslims als moslims voor niet-gelovigen. Holocaust ontkennende cartoons vind ik ook dom en niet lachwekkend en zou Iran op aangesproken moeten worden (stuur ze boeken over de holocaust). Maar de mate waarin gegild wordt voor moord en brand is die van dezelfde mate van de baardmannen aldaar.

Jan Boel | 15-08-06 | 11:06

Ja ja, Iraniers zijn ook echte ariers, Hitler had ze vast geweldig gevonden!

Daisy Bouterse | 15-08-06 | 11:00

Zoals ik wel vaker zeg: iedereen heeft het recht om zichzelf compleet belachelijk te maken, en sommigen zijn daar beter in dan anderen. In Iran lopen er een paar rond die het kunstje bijzonder goed onder de knie hebben.

Baron von Proxy | 15-08-06 | 10:55

Nederlanders, Engelsen en Joden hebben humor.
Duitsers niet.
Kennelijk is dat met de paplepel ingegeven en valt er later weinig meer aan bij de schaven.

Progressieven hebben meer humor dan conservatieven. (Kijk maar naar strips in de krant) Humor ontwikkelt zich in een vrijdenkende geest. Er is fantasie voor nodig en dat ontbreekt (per definitie) bij conservatieven.

Een conservatief graaft zich in in eigen dogma's. Twijfel en reflectie zijn eng.

Iran is aartsconservatief dus alles wat er door officiele kanalen aan 'humor' toegestaan wordt is geforceerd en slecht.
(Je zou natuurlijk het verplicht dragen van een zwart pinguin kortuum bij 40 graden celcius als humor kunnen betitelen, maar ik ben bang dat het nooit leuk bedoeld was.)

Atheïst tot in de ki | 15-08-06 | 10:50

Jan Boel 15-08-06 @ 10:42

O ja? Van welke Arabisch woord is cabaret dan afgeleid??? En waar werd het in Arabische landen voor gebruikt?? Voor satire? Ik kan het mij niet voorstellen, ik heb hen nog nooit op satire betrapt. Maar goed, je zegt ook zelf: 'Cabaret komt uit het Arabisch'. Tja, dan zal het daar wel niet meer zijn hm.

stem des volks | 15-08-06 | 10:46

images.google.com/imgres?imgurl=http:/...

Ligt het aan mij of zijn die cartoons nou echt niet leuk?? Ik zie de humor er niet van, vooral een beetje etaleren van eigen vermeende zieligheid. En natuurlijk het stereotype Jood-beeld. Maar ja, misschien vinden Iraniers het leuk. Wat zal ik doen: een Iraanse vlag in de hens steken?? Ach nee, ze doen maar lekker.

stem des volks | 15-08-06 | 10:44

Die leider van Mahmoud Ahmadinejad moet geniaal zijn: hoe krijg je wereld op de kast/ tegen je in het harnas? Gewoon de holocaust bikkelhard ontkennen, moet ie ergens van Amerikaanse nazi's hebben afgekeken die dit ook al jaren doen. Doodeng om te zien hoe licht ontvlambaar papier is.
En moslims geen zelfspot? Troost je met de gedachte dat het woord cabaret uit het arabisch komt!

Jan Boel | 15-08-06 | 10:42

Zeker georganiseerd door de Iraanse variant van Geenstijl. Lachuh man.

philomot | 15-08-06 | 10:41

Mangeau heeft de FF gewonnen met 'Hangen doe je zo', hoorde ik van een kuchende man in een regenjas, bij mij thuis in de parkeergarage..

simonsays | 15-08-06 | 10:39

Error: Host Not Accessible

Bouwfraudeur | 15-08-06 | 10:38

Moslims kennen geen zelfspot, daarom zijn ze niet grappig.

Dr. Faustus | 15-08-06 | 10:33

Ik voel een feauteau f*ck aankomen

tuigvanderichel | 15-08-06 | 10:30

Zeau... wanneer wordt er een brandende vlaggenparade gehouden voor de iraanse ambasade...?

de melkboer | 15-08-06 | 10:29

@import 9:56
"Make Humor Not War!

Dit vraagt om een Mohammedfeauteauf*ck expositie."
.
Dan kan je lang wachten.

controle | 15-08-06 | 10:28

De site wordt gehost bij de vrienden van Iran in the U.S.A. bij www.dotster.com/

dot . | 15-08-06 | 10:25

Humor bestaat bij gratie van de zelfspot.

CoJoNes | 15-08-06 | 10:21

Ik wil ook lachen maar de server is niet bereikbaar.

Artwido | 15-08-06 | 10:06

Waar blijven de conspiracy theoretici die zeggen dat de Amerikanen deze expositie geregeld hebben om de oorlog tegen Iran aan te zetten?

import | 15-08-06 | 10:05

@rundfunk rudi 15-08-06 @ 09:53
Van mij mag je lachen om de holocaust (al vind ik persoonlijk weinig humoristisch aan het systematisch uitroeien van 6 miljoen mensen, maar dat terzijde). Grappen maken over de holocaust? Mij best hoor! Over joden? Ook goed, doe ik zelf ook. Maar het zou ze sieren als ze ook eens een leuke cartoon over iets anders zouden maken. Voor suggesties: zie bijvooerbeeld de post van tulp in je gulp 15-08-06 @ 09:56. Beetje zelfkritiek, kan nooit kwaad.

ZoekDeNuance | 15-08-06 | 10:04

Wat een rotexcuus om een Holocaust-expositie te openen.

Jez | 15-08-06 | 10:00

Wat een verschrikkelijk land is het toch. Zelfs hun webservers zijn achterlijk.

waarheid_maakt_vrij | 15-08-06 | 09:58

@Opperwezen: graag een fikse aardbeving voor deze "kunstenaars".

GreppelHeks | 15-08-06 | 09:58

Joodse tekenaars maken ook grappen over de holocaust... waarom maken Iraanse tekenaars geen grappen over de hoe ze de koerden behamdelen, elkaar het leven uitjagen, vrouwen onderdrukken, de oorlog met Irak..

tulp in je gulp | 15-08-06 | 09:56

Make Humor Not War!

Dit vraagt om een Mohammedfeauteauf*ck expositie.

import | 15-08-06 | 09:56

Goed dan, speciaal voor de liefhebbers van islamitische humor een mop.
Staan een jood en een moslim bij een ravijn. Geeft de moslim de jood een zet en de jood valt naar beneden.
Nog eentje dan: Staan een jood en een moslim bij de bushalte. Komt de bus eraan, geeft de moslim de jood een zet en de laatste wordt doodgereden.
OK, de laatste om het af te leren: Zitten een jood en een moslim in een ruimteschip. Zegt de moslim, ga jij de vuilnis even buiten zetten Moos?

sjaakdeslinksesul | 15-08-06 | 09:54

toch betreurenswaardig dat een land met zo'n greaute mond, niet eens een paar servertjes overeind kan houden...

Waar moeten al die brEEzErz nou hun Iraanse tijd in steken? Of zouden ze daar geen brEEzErz hebben?

Alfa33QO | 15-08-06 | 09:53


@zoekde nuance
.. lachen om de holocaust mag niet??..
.. grappen maken over joden is niet grappig??
.. tut tut tut..
.

rundfunk rudi | 15-08-06 | 09:53

een beetje dood linkje dat irancartoon.... jammerrrrr

QB (ja die.....) | 15-08-06 | 09:51

Quiz: Hoeveel keer komt de 'A' voor in Holocaust?

NOYB | 15-08-06 | 09:51

Alles ligt er al uit terwijl we nog niet begonnen zijn. Zijn niet echt sterk met hun servers.

Eddie Vedder | 15-08-06 | 09:49

@ZoekDeNuance 15-08-06 @ 09:34
Het is blijkbaar het enige shockerende wat ze kunnen bedenken. Jammer eigenlijk.. misschien waren ze anders veel grappiger geweest..

OokVaag | 15-08-06 | 09:48

Als je als cartonist niet veel verder kom dan dit, hou je dan maar met je geiten bezig.

Pajero | 15-08-06 | 09:47

k vind die prent op het topic-plaatje wel erg stijlvol. Erg humoristisch ook. Maar goed, de Iraanse vlag is de Euro95 niet waard.

CoJoNes | 15-08-06 | 09:47

Staat er al een moskee in de fik? Zijn er al ruiten ingesmeten van een Islamitische familie? Of, "nog beter", zijn er al Moslims mishandeld of erger?

Ventilatorje | 15-08-06 | 09:46

@rundfunk rudi 15-08-06 @ 09:44
Wel jammer dat ze maar om één onderwerp kunnen lachen.

ZoekDeNuance | 15-08-06 | 09:45

... valt me niet tegen.. !! die gasten hebben meer humor dan ik dacht!

rundfunk rudi | 15-08-06 | 09:44

ga d'r toch echt de straat niet voor op...!

prestodegekste | 15-08-06 | 09:44

Het relativeringsvermogen van een islamiet overstijgt die van een kleuter niet.

Nevermind | 15-08-06 | 09:43

Religieuzen leren ook nooit het verschil tussen geloof en werkelijkheid.

noorderling | 15-08-06 | 09:41

Stelletje vandalen.
Iez noe al stoek.

BroodenSpelen | 15-08-06 | 09:39

Ligt het aan mij, of is de holocaust het enige onderwerp waar de gemiddelde Iraniër om kan lachen? Of moet ik zeggen om mág lachen?
@LifeCatcher 15-08-06 @ 09:31
LOL!

ZoekDeNuance | 15-08-06 | 09:34

Wat moet die mummie met die knarknevel op de voorgrond? Of is dat humor?

Lachende Scheerkwast | 15-08-06 | 09:34

'k wist nie eens dat ze humor hadden , daar in dat Midden Oosten .

Amoebe | 15-08-06 | 09:30

"Een der cartoonisten maakte een prachtig portret van de comateuze havik Sharon."
.
Geniaal idee! Die maker moet wel briljant kunstenaar zijn om zoiets te kunnen bedenken.

marlinn | 15-08-06 | 09:29

Zeker georganiseerd door de Iraanse variant van Geenstijl. Lachuh man.

philomot | 15-08-06 | 09:27

Spiegheltjes????

LifeCatcher | 15-08-06 | 09:26

Gruwel, GS had die sombere pinguin effe weggewerkt. Wat een ellendige foto, wat een ellendig land.

Kale Karel | 15-08-06 | 09:25

komen er nog spiegeltjes van die pica's?

dedalus | 15-08-06 | 09:23

Als die iraanse raketten net zo snel zijn als hun servers valt het wel weer mee.

kneuterzak | 15-08-06 | 09:22

Haal fatima ff van de pica af.
M'n lappie trekt het niet meer

UncleBenz | 15-08-06 | 09:22

SS-Jood in coma na cartoonaanval iranezen.
Dat is pas een extreme reactie, vlaggen verbranden dan maar weer?

Aars | 15-08-06 | 09:19

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen