Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Neelie Kroes gaat Microsoft nog kapotter maken

windows.pngZo gaat 'ie goed Neelie! Maak ze stuk, die f*ckers van Microsoft met hun peop besturingssysteem. Die eerste slag in 2007 was al mooi natuurlijk, toen je de übermonopolisten een boete van 500 miljoen euro presenteerde wegens het ongevraagd toevoegen van een slechte mediaplayer aan Windowsbakken. Gewoon, omdat het kan. Er zijn zoveel mediaspelers die wèl goed werken en die moeten ook een kans krijgen was de gedachte. Maaarrr Neelie is nog lang niet moe, want na de mediaplayer moet nu ook Internet Explorer er aan geloven. U weet wel, die trage browser die onveilig is en webpagina's verneukt. Al jaren hèt product voor iedereen die niet weet dat het zoveel beter kan. Is sowieso een beetje het bestaansrecht van Windows, dat men niet op de hoogte is van de alternatieven die wel werken. Anywaytjes. De Europese Commissie eist nu dat Microsoft Explorer loskoppelt van Windows. En dat is nogal wat, want het hele besturingssysteem is zo ongeveer om dat Explorer heen gebouwd. Gebruik je het niet dan gebruik je het toch, dat idee. Nou jongens, doe je best. De opdracht is duidelijk: koppel Windows los van Explorer en snel een beetje anders komt er weer een miljoenenboete die kant op. U voelt zich na het lezen van dit stukje een sukkel? Zo erg is het nou ook weer niet hoor. En bovendien is er altijd hoop voor iedereen.

Reaguursels

Inloggen

En hoe ga je zonder internet explorer een andere browser downloaden?
even naar de dichtsbijzijnde pc winkel het Opera pakket kopen?

andy_son | 20-01-09 | 23:47

@decadent degeneraat
Ach wat, het heet reflection, maar het betekent gewoon, dat je toegang hebt tot de symboltable, zodat je symbols kunt resolven. Forth kende dat kunstje al tot in de puntjes in 1978 en dat was niet eens een OO taal. Er is zo weinig nieuws onder de zon ;-) Overigens heeft PHP door zijn typelessness nog wel wat scherpe kantjes. Niet dat ik daar iets tegen heb (assembler en Forth zijn geheel typeless), maar daar is nooit enige twijfel over de interne representatie. Dat is bij PHP wel anders.

Tux1337 | 20-01-09 | 08:00

@Tux1337 | 19-01-09 | 14:41

Het was maar een voorbeeld. Wat ik bedoelde is dat je een keus moet maken op basis van de omgeving waarin je werkt. Een programmeertaal is niets meer dan een hamer of een zaag. Die moet je goed kunnen hanteren. Als ik wil figuurzagen, ga ik niet met een bijl aan de gang, omdat ik daarmee toevallig ook door hout heen kom.

Het ding wat je beschrijft is een scavenger class. Dat is niet heel nieuw iets.

Overigens staat de elegantie van de taal los van het platform waarop hij draait. PHP begint een heel mooi object geörienteerde taal te worden met allerlei moderne mogelijkheden als reflectie. Ruby heeft meer schoonheid. C++ is natuurlijk krachtiger (want gecompileerd), maar is veel minder mooi.

In C ook niet direct de database aanspreken. Je moet toch altijd SQL statements schrijven. Er is natuurlijk wel een api voor C, maar sql hoort er nu eenmaal bij. Die taal is geoptimaliseerd voor databases. Wat ik een gemis vind, is dat er geen object georienteerde database taal is. (Ik heb het dan niet over orm)

decadent degeneraat | 19-01-09 | 16:25

@decadent degeneraat
Hmm.. een webomgeving. Bedoel je zo'n ding met een markup taal, die uit zijn voegen gerukt is om er interactiviteit aan toe te voegen in plaats van gewoon doen waar hij (net als z'n voorganger SGML) gewoon documentjes in te coderen? Waar later nog eens een client-side interpretertje aan is toegevoegd om niet alles via de server hoeven te laten gaan? Waar ook nog eens allerlei plugins aan zijn toegevoegd om NOG meer leuke dingetjes te doen? Waar later ook nog eens serverside scripting aan is toegevoegd?

De gemiddelde webapplicaties wordt vier keer gegenereerd, gaat langs vijf verschillende interpreters voor het eindelijk eens op het scherm getoverd wordt en je moet zeker een taaltje of vier beheersen (bv. PHP, SQL, HTML en Javascript) om er iets van te kunnen maken.

Jazeker, het werkt, maar architectuur is toch iets anders. Edsger Dijkstra noemde "elegantie" de belangrijkste kwaliteit voor een informatica product. Dat is met web programmering roch ver te zoeken.

En ja, ik programmeer ook PHP, dat wil zeggen, ik heb een layer van PHP includes gemaakt, die het merendeel van alle andere taaltjes met de mantel der liefde bedekt en een generator, die op basis van een CREATE TABLE statement een werkend formulier in elkaar tovert, dat geent is op een standaard MS-Access scherm. Je wilt niet weten wat ik met dat koppel bij elkaar programmeer in een week. De generator is overigens geschreven in Forth. Kostte me een half dagje.

Tux1337 | 19-01-09 | 14:41

Nelie verdient de Nobel-prijs!!! Nee? Nou dan in ieder geval een lintje!!
Hier wordt de mensheid namelijk echt mee geholpen!!!

mRope | 19-01-09 | 14:36

@RonTuijnman | 19-01-09 | 11:17| Quote: "[...] [Op Windows Vista] liep ook de Unit4-software niet op en SDU belastingoffice pas sinds kort. [...] Ik houd de discussie graag levendig met concrete problemen die ik ervaar, omdat het mij dan weer tips op kan leveren om uiteindelijk mogelijk toch een overstap te kunnen maken.
-
[wederom redelijk off topic] Ik ben blij dat we er genuanceerd over kunnen discussieren, al is dat niet de reden dat ik actief ben op GS.nl (da's meer om ongenuanceerd te Apple bashen :-) ). Maar met alle respect: een stuk software dat ontwikkeld is voor Windows en dat niet meer draait onder Win Vista: het spijt me echt, maar dat spreekt boekdelen over de ontwikkelaar van die software. Het bedrijf dat jij noemt kan een grote zijn in de Accountancy, maar ik heb er nog nooit van gehoord. Zelfs CMG, Sogeti of Adobe maken wel eens bagger, en dan bieden ze hun excuses aan en zorgen ze er voor dat e.e.a. z.s.m. wel werkt.

Ik heb zelf (helaas) ook een blauwe maandag in de IT gewerkt en ik ben er toen van overtuigd geraakt dat al het geld dat uitgegeven wordt aan patches en upgrades van OS'en, PC's en Offfff software beter uitgegeven kan worden aan continue beginners cursussen computer gebruik aan die gebruikers. Want als iemand bij jou op kantoor al gestressed wordt van de verandering van zijn Word2003 naar Word2007, dan ligt dat toch echt aan hem/haar. Belachtlijk dat je dan over moet op 2007 omdat ze niet weten hoe ze in OOo of in Offfff 97/2000/2003 een Word doc moeten openen of saven in een andere versie.

Het spijt me ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat het ondersteunen en gebruiken van MS zoveel makkelijker is voor een IT-er (thuis gebruiker: ander verhaal!). Als het geld op een andere manier (meer cursus, minder IT-ers en minder upgrades naar dom spul) wordt uitgegeven dan kan naar mijn mening op de lange duur zelfs geld worden uitgespaard. Ik zou het niet pikken als iemand mij een Word2007 doc toestuurt als ik het niet heb. Die slappe houding: dat is wat geld en IT narigheid kost.

Zelfde geld voor de IE en Win koppel verkoop. Als die N. Smit Kroes eens wat minder geld uitgeeft aan de kapper en wat meer aan een computer cursusje vor beginners dan w.e.e.t. ze hoe je in twee muisklikken FF installeert in Windows, en dan kan die miljoenen verslindende anit-MS campagne worden omgezet in miljoenen vretende ontwikkelingshulp. Of een Europeese milieucampagne, want daar klopt echt geen bal van: de EU geeft te veel subsidies aan vervullende concurrentievervalsende trut boeren in Fr. Laat Kroes daar eens wat aan doen zeg!

En als bejaarde computer nutwit Nelie S.K. per se wil mekkeren over computer gerelateerde zaken laat ze dan een s gaan klagen over iTunes van de rotte Appel. Want om iTunes kom je n.i.e.t heen als je een iPod hebt. Om IE WEL als je Windows gebruikt. De smerige koppelverkoop van iTunes en iPods: DAT is pas je reinste concurrentievervalsing! Toen hobbyisten het eindelijk (reverse engineering) voor elkaar kregen om de brakke Appel firmware van de iPod te vervangen voor Rockbox (www.rockbox.org) gingen ze hun firmware encrypten op de iPod Classic. Als dat niet een onwettige manier is om monopolie af te dwingen dan weet ik het niet meer! Kut Appel.

Zwavelzuur | 19-01-09 | 13:28


@Weeraanmelden | 19-01-09 | 11:41

Dual boot mogelijkheid werkt ook bij linux, bovendien is het via WUBI mogelijk om linux zeer eenvoudig een kans te geven.

De grootste bottleneck van Linux op de desktop is de (on)mogelijkheid om een laptop of desktop te kopen zonder windows maar met een *nix. Linux is geschikt voor 80 % van de consumenten, diegenen die hun machine alleen voor surfen, chatten en emailen gebruiken. Maar deze mensen hebben geen keuze bij de gemiddelde dozenschuiver.

En zolang MS nog een monopolie heeft zullen game-boeren niet crossplatform gaan ontwikkelen, dus zullen de mainstream spelletjes ook niet fatsoenlijk draaibaar zijn onder Linux.

En wat betreft oOo, dit is een prima Office pakket ook als je werkgever MS office gebruikt.

TheStef | 19-01-09 | 13:23

Voor de rest is linux in de eerste plaats een systeem voor servers, anders dan windows wat in de eerste plaats een systeem is voor desktops. Linux begint zich pas sinds kort te richten op desktops. Voor een gebruiker met weinig eisen, functioneert ubuntu prima. Maar voor de hardcore gamer is windows de eerste keus.

Kiezen voor linux als je graag spellen speelt, is een weinig doordachte keuze. Net zoals het niet zo handig is om Open Office te gaan gebruiken als iedereen op je werk MSoffice gebruikt. Dat ruikt naar autisme.

decadent degeneraat | 19-01-09 | 13:01

@Tux1337 | 18-01-09 | 15:13

Klinkt leuk allemaal, behalve dat 'echte' programmeurs *blijkbaar* nooit hebben gehoord van concepten als OOP, code reusability, design patterns en andere zaken die het leven gemakkelijker maken. Alleen voor realtime applicaties is C interessant, voor de rest kun je beter gebruik maken van een wat complexere en rijkere taal. Dit verhoogt je productiviteit en dus ook de hoeveelheid centjes, die je kunt incasseren aan het eind van de dag. Niemand zit te wachten op een 'echte' programmeur, die 3 jaar doet over een website voor een slager, omdat hij het in assembler wil doen. Bovendien is het de vraag of assembler werkelijk moeilijker is dan programmeren in een OO-style. Assembler heeft maar een beperkte instructie en regelset. Assembler en C++ zijn als rekenen en wiskunde. Bijna alle ICT problemen kunnen opgelost met rekenen, maar wiskunde kan het probleem eleganter oplossen.

Het gebruik van het uitdrukking 'echte' programmeur is ironisch, misschien is dat je ontgaan. Ter illustratie heb ik een link gevonden voor je, die dit onderstreept. Het gaat over mel, een 'echte' programmeur.
www.pbm.com/~lindahl/mel.html

decadent degeneraat | 19-01-09 | 12:43

Linux had 2 jaar geleden de grootste kans ooit:
90% van alle randapparatuur werkte toen (nog) niet met Vista.
Als het echt zo goed was, hadden ze als de zodesnelheid drivers voor Linux bijgewerkt voor de meest populaire printers (HP printers werken altijd met de DeskJet 950 USB printer drivers) en de 9xxx Ati Radeon videokaarten.
Linux heeft de kans gehad , en moet nu even zijn snavel houden.
(ja, woordgrapje..)

Apple heeft 2 jaar geleden heel slim de bootcamp functie uitgebracht, zodat overstappers zonder moeite Windows voor de zekerheid op de geyle Mac konden installeren.
Koop er 1 krijg er 2!
De miljoenen iPod's en iPhone's tonen windows users dat er wel degelijk een alternatief is.

Na 2,5 jaar overstappen naar OS X weet ik waarom ik zo'n hekel aan Windows heb:
Het geeft je het gevoel dat je dom bent, en dat het OS het beter weet.

Weeraanmelden | 19-01-09 | 11:41

@TUX1337

[Kijk, als jij niet wil overstappen, zeg dan gewoon dat je Windows prefereert en probeer dat niet aan gebreken van Linux te hangen. Er is gewoon helemaal NIKS mis met dat systeem. Er valt meer te zeggen over de gebreken van Windows (met name Vista, dat was lang van tevoren te voorzien) dan Linux]

Probleem is niet dat ik niet WIL overstappen (ik zie ook graag dat mijn systemen stabiel en probleemloos doordraaien) en ik heb ook helemaal nooit beweerd dat Linux 'gebreken' heeft, ik heb alleen gesteld dat veel professionele software niet zonder meer draait op Linux. Kwestie van diesel in je benzine auto gooien, o.i.d. merkte iemand hier al op. Net als met de dieselauto's is er niets mis met Linux. Maar in een professionele desktop-omgeving is het gewoon niet altijd een 'handige' keuze. Na het echec dat ik hier met Office 2007 heb moeten meemaken, ben ik zonder meer voorstander van een overstap, maar dan wel een die voor de gebruikers nog steeds te behappen is en die ons niet isoleert van de rest van de computerende wereld, lees: onze klanten...
Dat er meer te klagen valt over Vista ben ik onmiddellijk met je eens. Die gifbeker hebben we hier dan ook maar aan ons voorbij laten gaan (liep ook de Unit4-software niet op en SDU belastingoffice pas sinds kort).
Ik ben het dan ook grotendeels met je eens, maar ik houd de discussie graag levendig met concrete problemen die ik ervaar, omdat het mij dan weer tips op kan leveren om uiteindelijk mogelijk toch een overstap te kunnen maken.

RonTuijnman | 19-01-09 | 11:17

Het grootste deel snapt het gewoonweg niet.

Iedereen moet zelf weten wel OS hij/zij wenst te gebruiken. Door de verplichte winkelnering die MS hanteert heb je echter nagenoeg geen keuze. Buiten de Netbooks is er geen laptop of PC te koop met een *nix variant.

En dan heb ik het nog niet eens over de Vendor-lockin marketing, MS doet zijn stinkende best om haar OS en Browsers zo incompatible mogelijk te maken met de gangbare standaarden, zodat je ook in de toekomst haast verplicht vastzit aan de bagger uit redmond

Bovendien hebben de windows-adepts niet in de gaten dat een monopolist zelf de prijs bepaald. Kijk maar eens wat de prijs van MSOffice heeft gedaan doordat OpenOffice zo populair is geworden, die prijs is tot aanvaarbare bedragen teruggebracht (onlangs gezien dat MSOffice kon worden bijgeleverd voor € 79)

En al laatste, als Europa in staat is het marktaandeel van MS op de OS markt terug te brengen naar een normaal niveau (rond de 60%) is dat voor iedereen beter, voor de consument, er is namelijk weer concurentie op prijs en kwaliteit, en voor de softwareboeren zij moeten dan weer aan de slag om goede software af te leveren.

En wat betreft de hardware ondersteuning van *nixen die is over het algemeen beter dan windows, ondanks het feit dat de ontwikkelaars zelf, via backwards enginering de drivers moeten bouwen aangezien leveranciers het verrekken. Als je windows XP heb geinstalleerd werkt over het algemeen het grootste deel niet, je moet eerst een zooi met drivers installeren via de bijgeleverde DVD's. Ubuntu werkt in 95 % van de gevallen gewoon out of the box.

MS mag best een Browser bijleveren, als het maar mogelijk is deze te verwijderen.

TheStef | 19-01-09 | 10:18

@Harry Dillema | 17-01-09 | 22:15

Cash

TheStef | 19-01-09 | 10:06

apple....

siske | 19-01-09 | 08:49

@Ron Tuinman
"Inderdaad: die betiteling 'zelfde stal' is inderdaad ongelukkig gekozen. Ik bedoelde dat Oracle voor een goed deel gebouwd is om vanaf een linux-platform te draaien."

Het platform waar Oracle jarenlang op ontwikkeld werd was Sun Solaris. De rest (dus ook naar Linux) waren ports. Als ik me goed herinner wordt Linux tegenwoordig wel als ontwikkelplatform gebruikt, maar hou me dat ten goede.

Overigens wordt Linux niet alleen gebruikt door hobbyisten. In tegendeel. 38% van de servermarkt is Linux, 85% van de supercomputers in de wereld is Linux, die hobbyisten van Google zouden niet eens bestaan zonder Linux.

Het vermoeden is zelfs, dat Hotmail ook eigenlijk niet echt op Windows draait. MS heeft jarenlang gepoogd om dat te porten naar Windows, maar gingen keer op keer op hun snuit. Overigens draai(de) Hotmail op broertjes van Linux, BSD en Sun. Veel instanties en bedrijven in Duitsland en Frankrijk draaien op Linux. Wij zijn gewoon het achterlijke landje in Europa, dat niet voor innovatie gaat. MS heeft het contract met A'dam recentelijk verloren. Besparing voor de belastingbetaler: bijna een miljoen pietermijers.

Bedenk dat veel mensen in Windows zijn "gegroeid". Veel mensen vonden het bij hun computer (gedwongen winkelnering), terwijl Linux gebruikers hun eigen installatie mochten doen. Ik durf te wedden, dat als een eindgebruiker de HELE Windows installatie moesten doen (drivers en applicaties) er ook veel zouden afhaken.

Er is wel eens gediscussieerd over mensen, die hun netbooks terugbrengen omdat er geen Windows op stond. Wat betekent dat? Dat betekent, dat gebruikers niet in staat zijn om gewoon Windows te installeren. Immers, voor het Linux OS is vrijwel niks betaald, dus dat kan de reden niet zijn. Overigens zijn volgens een zegsman van Asus de returnrates van Windows en Linux vrijwel gelijk. Netbooks met Linux hebben een aandeel van 30%. Dat bewijst, dat als je Linux preinstalled aanbiedt er wel degelijk een markt voor is.

Kijk, als jij niet wil overstappen, zeg dan gewoon dat je Windows prefereert en probeer dat niet aan gebreken van Linux te hangen. Er is gewoon helemaal NIKS mis met dat systeem. Er valt meer te zeggen over de gebreken van Windows (met name Vista, dat was lang van tevoren te voorzien) dan Linux.

Tux1337 | 19-01-09 | 08:29

Echt belachelijk dit , zal niet alle hierboven genoemde en goed onderbouwde meningen herhalen.

Wil nog wel even kwijt dat geen standaard Internet Explorer in Windows betekent heeft een voor en een nadeel.

Nadeel is dat ik mijn ouders moet helpen IE te installeren ( maar ach zie ik ze ook weer eens)

Voordeel is extra klanten in onze computer winkel en bij de verkoop van een PC extra geld kunnen rekenen om ook IE er standaard bij op te zetten.
Klanten willen nou eenmaal een PC waar dit standaard op staat.

Klachten aan mevrouw Kroes:

ec.europa.eu/commission_barroso/kroes/...

Quasistatistiek | 19-01-09 | 08:28

@zwavelzuur
[zeer off topic, sorry hoor mensen kon me ff niet inhouden ;-) ] Ik heb jou in bovenstaande reactie geen enkel 'gangbaar' stuk software horen noemen,
... Nou, vage zut zou ik de software van Unit4 toch niet willen noemen. Ik werk nu eenmaal in de accountancy als automatiseerder, dus vandaar die 'vage zut'.

alleen vage zut voor accountants die zich weer eens wat in de maag hebben laten splitsen door een of ander glad jongetje van de marketing afdeling van een of ander lullig IT bedrijf.
... Ik zou Unit4Agresso toch echt niet 'lullig' durven noemen.

Dat die troep niet draait op Linux, BSD of MacOS komt omdat ze die zut niet hebben gecompileerd naar MacOS, DOS, BeOS of Linux.
... Waarom zouden ze? Om een stel hobbyisten te vriend te houden? Je kunt er (en ik geef meteen toe: helaas) niet omheen, dat MS gewoon marktleider is en een voor de 'leek' bevatbaar OS op de markt heeft gebracht. Daarbij is het haast niet te doen om al die exotische versies bij te houden en te distribueeren, er de mankracht en know-how voor in huis te halen en meer van dit soort bedrijfseconomische onzin.

En als dat niet eens mogelijk is hadden ze niet moeten kiezen voor een ontwikkeltool die louter Windows spul uitspuugt. Neem gewoon Qt (met C++ of wat je maar wilt).
... Je gelooft toch niet dat men bij een softwaregigant als Unit4Agresso hun keuze laten bepalen door mijn minieme persoontje, of zelfs maar een exotisch clubje OS/2-achtige OS-aanhangers.

Draait overal op en ziet er reeeeeeeete strak uit op elk besturingssysteem en op elke computer.
... Het er reeeeeeete strak uitzien is geen issue voor serieuze software. Die moet gewoon betrouwbaar zijn werk doen. Je kunt dan niet hebben dat er ineens in bepaalde OS-en afrondingsfouten ontstaan omdat men net even anders met integers om gaat.

Zelfde geldt voor het o.m.z.e.t.t.e.n van MS Office bestanden naar OOo. Je moet gewoon die offertes direct aanmaken in OO, niet in MS
... Die offerte worden helemaal niet aangemaakt in MS of OO, die worden gegenereerd vanuit een CRM-pakket - dat uiteraard gewoon gekoppeld is aan MS...

en dan bij Microsoft gaan klagen dat de OOo zut niet lekker opent in MS Offfff.
... Ik klaag daar helemaal niet.

Of probeer eens iets dat je aanmaakt in OO als MS te saven. Werkt prima.
... Dat kan jij, dat kan ik en dat kunnen mischien nog wat meer mensen op de camping, maar de de digibeten bij mij op kantoor roepen me er zelfs nog bij als er een modale update uitgevoerd moet worden. We praten hier niet over fanatieke hackers, maar over mensen die de computer louter als gereedschap gebruiken en TOTAAL, maar dan ook TOTAAL geen behoeft ehebben te experimenteren met exotische vertaalslagen en dito Operating Systems. Windows snappen ze nét, omdat ze daar thuis ook al jaaaaren mee werken. Niemand steekt bij ons de vlag uit als ik zou aangeven dat we vanaf morgen Linux gaan draaien...

Word doc corrupt is geworden. Ik heb niets tegen Windows, haar gebruikers of MS Office, maar beweren dat het allemaal zoveel beter werkt en daarom te kiezen voor MS en IE gaat te ver.
... Dat zie je mij dan ook nbergens beweren als ik mij mijn eerdere bijdragen goed herinner...

EN hun besturingssysteem is makkelijk onder de knie te krijgen. Die zeer sterke combinatie heeft geen van haar concurrenten. Daarom nemen mensen het opgedrongen IE er bij.
... Ik adviseer ze vaak FireFox, maar de meesten vinden het eigenlijk wel best zo met IE. Daarbij heb ik de indruk dat FF iets trager werkt, IE8 net zo vaak vastloopt als de laatste FF-versie en er verder weinig verschillen zijn.

En terecht voor de gemiddelde gebruiker maakt het toch geen reedt uit welke browser ze gebruiken. Als het maar werkt.
... Precies

RonTuijnman | 18-01-09 | 22:52

Alleen IE6 is facked up by de weg..

Thinos | 18-01-09 | 22:41

Microsoft is echt slecht. Word 2007, echt pauper pakket, IE wat een fack browser, werkt echt niet.

Naaaat, iedereen gebruikt het, geweldige einsteinen daar bij Microsoft.

Neej dan Ubuntu of openOffice, of al die andere opensource toelie. De ene malloot brengt een stuk poep bij een bestaand hoop poep en yesss, er is weer een nieuwe release: v3.2.9.3.3.4 bijgedracht door een of andere knakker.

Thinos | 18-01-09 | 22:40

Iedereen aan de Mac!

Dhr. Bart | 18-01-09 | 22:08

wedden dat google hier aan heeft mee gewerkt?

Jandecameraman | 18-01-09 | 21:58

@evert999 | 18-01-09 | 21:30| Quote: "lol@linkje naar apple, over kudt merken gesproken (enige goede product is steve jobs...)"
-
Jobs schijnt op sterven te liggen. Het spijt me.

Zwavelzuur | 18-01-09 | 21:38

@RonTuijnman | 18-01-09 | 18:08 | Quote "[...]En dat is nu precies mijn punt: de meeste gangbare/standaard-software voor het bedrijfsleven DRAAIT gewoon niet op die alternatieve meuk. [...]"
-
[zeer off topic, sorry hoor mensen kon me ff niet inhouden ;-) ] Ik heb jou in bovenstaande reactie geen enkel 'gangbaar' stuk software horen noemen, alleen vage zut voor accountants die zich weer eens wat in de maag hebben laten splitsen door een of ander glad jongetje van de marketing afdeling van een of ander lullig IT bedrijf. Dat die troep niet draait op Linux, BSD of MacOS komt omdat ze die zut niet hebben gecompileerd naar MacOS, DOS, BeOS of Linux. En als dat niet eens mogelijk is hadden ze niet moeten kiezen voor een ontwikkeltool die louter Windows spul uitspuugt. Neem gewoon Qt (met C++ of wat je maar wilt). Draait overal op en ziet er reeeeeeeete strak uit op elk besturingssysteem en op elke computer.

Zelfde geldt voor het o.m.z.e.t.t.e.n van MS Office bestanden naar OOo. Je moet gewoon die offertes direct aanmaken in OO, niet in MS en dan bij Microsoft gaan klagen dat de OOo zut niet lekker opent in MS Offfff. Of probeer eens iets dat je aanmaakt in OO als MS te saven. Werkt prima. Alleen iets dat door de brakke bling bling bling software van MS Offff is geweest, daar is niets meer mee te beginnen. Iedereen die op kantoor van zijn werkgever met MS Offff moet werken is wel eens een maand werk kwijt geweest omdat het Word doc corrupt is geworden. Ik heb niets tegen Windows, haar gebruikers of MS Office, maar beweren dat het allemaal zoveel beter werkt en daarom te kiezen voor MS en IE gaat te ver.

MS ondersteunt haar producten (zelfs jaaaaren later nog steeds) perfect, EN hun besturingssysteem is makkelijk onder de knie te krijgen. Die zeer sterke combinatie heeft geen van haar concurrenten. Daarom nemen mensen het opgedrongen IE er bij. En terecht voor de gemiddelde gebruiker maakt het toch geen reedt uit welke browser ze gebruiken. Als het maar werkt. En niemand heeft ooit aan kunnen tonen dat IE minder veilig is dan FF (om er maar een te noemen). En winnen KAN je het wel van MS: kijk maar Mozilla Firefox. Wat Netscape nooit is gelukt met haar Navigator lukt Mozilla dus gewoon wel: het krijgen van een groot marktaandeel.

Zwavelzuur | 18-01-09 | 21:37

lol@linkje naar apple, over kudt merken gesproken (enige goede product is steve jobs...)

evert999 | 18-01-09 | 21:30

@TUX1337
Inderdaad: die betiteling 'zelfde stal' is inderdaad ongelukkig gekozen. Ik bedoelde dat Oracle voor een goed deel gebouwd is om vanaf een linux-platform te draaien.
Databaseserver is inderdaad een algemene benaming, maar SQL-server is zeker geen 'merknaam' van MS...
Maar goed, dat zijn ongewenste intimiteiten voor bepaalde soorten insecten...

RonTuijnman | 18-01-09 | 20:36

Ach Ze hoeven alleen maar de snelkoppeling in het startmenu en de koppeling met de en ftp:// even optioneel te maken. Helemaal geen moeilijke technische ingrepen.

atm0s | 18-01-09 | 19:33

@"Zijn voor de gebruiker 2 verschilende dingen, voor iemand die even verder kijkt niet...."
m.donalds | 18-01-09 | 11:01

Je bedoelt het waarschijnlijk precies andersom?

Sir Hackalot | 18-01-09 | 19:16

Zwavelzuur | 18-01-09 | 14:04
Hou je commentaar eens voor je als je niet eens de moeite neemt de context te lezen.

copal | 18-01-09 | 19:14

@RonTuijnman
"Oracle zal ook wel lukken, dat komt uit dezelfde stal, maar een andere goede/professionele SQL-server?"

Ik zou niet weten hoe ik dit anders zou moeten interpreteren dan "Oracle is Open Source". De technische naam voor een "SQL-server" is overigens "database server".

Ik ben het met je eens, dat in Nederland weinig S/W te krijgen is, die onder Linux draait. Een beetje het kip en het ei verhaal, want in Duitsland is dat wel anders. Overigens is er qua financiele software, ERP, CRM, CMS, etc. best wel veel voor Linux te krijgen. Het is gewoon een kwestie van eisen. Als er genoeg mensen zeuren om Linux versies komen die er best wel. De Belastingdienst is een mooi voorbeeld.

Tux1337 | 18-01-09 | 18:29

Gewoon in duitsland een computer kopen, die leveren zonder besturingssysteem.

aderkalkballenbroek | 18-01-09 | 18:18

@Due|rr

Middels een zgn. package manager. Linux (en dus ook Ubuntu) werkt met zgn. repositories. Dat is een opslag van pakketten, bv. een CD of een server. De package manager haalt de lijst beschikbare applicaties van elke repository op, voegt deze bij elkaar en laat de complete lijst pakketten zien.

Jij vinkt aan wat je nodig hebt en de computer haalt de pakketten op van CD, server, etc. en installeert deze allemaal tegelijk. Geen browser nodig dus! Op OpenSuse kun je dus VOOR installatie al kiezen voor Firefox, Opera, Konqueror, etc. Er is dus geen voorkeur voor een browser. Dat geldt overigens voor alle pakketten. OOo of Abiword of Applix of Wordperfect of LyX of Kyle of allemaal tegelijk? XMMS of Amarok? Xine, VLC of Mplayer?

Ik durf overigens niets te zeggen over OS/X. Als daar Safari (overigens ook een Linux derivaat) de enige browser is zou ik niet weten, waarom deze ook niet onder hetzelfde hoofdstuk zou vallen. En hoe het zit met netbooks.. Op mijn EeePC is ook alleen maar OOo geinstalleerd.

Tux1337 | 18-01-09 | 18:17

@TUX1337
Als je een soort VB Basic wilt programmeren is er Gamba's. OOo 3.0 ondersteunt VBA als ik het goed heb.
Not interesting... Veel applicaties die wij (een accountantskantoor) gebruiken, koppelen met MSword/MSExcel. De aanroep naar OpenOffice gaat helemaal de mist in. Daarbij heb ik ooit een getracht een en ander om te zetten naar OO, maar dat ging voor geen meter.

Er is ooit eens een native Delphi voor Linux geweest, maar daar heb ik al lang niks meer van gehoord (Delphi als geheel overigens).
Klopt: Delphi is voor een kleien groep die-hards nog steeds nummer 1 maar aan het gebrek aan publicaties in de boekwinkels kun je merken dat het een dode taal aan het worden is. jammer...

De "Belastingdiskette" is er gewoon voor Linux,
Daar hebben we het dan ook niet over, maar BelastingOffice van SDU.

jawel en FYI: Oracle ondersteunt (net als SAP, Adobe, etc.) hun software op Linux servers, maar is ABSOLUUT GEEN OpenSource bedrijf!

Dat heb ik ook niet gesteld.

Ik zou niet weten welke applicaties klappen op een OpenSuse, maar volgens mij heb je geprobeerd om Windows applicaties op Linux aan de gang te krijgen. Dat is niet zoiets als proberen om je LPG bak op diesel te laten rijden of native Linux op Windows aan de gang te krijgen.

En dat is nu precies mijn punt: de meeste gangbare/standaard-software voor het bedrijfsleven DRAAIT gewoon niet op die alternatieve meuk.

SQL-server is een merknaam van MS, geen categorie. Je kunt een database server inrichten, die met SQL te benaderen is, jawel. Zelfs meer dan een.

Dat weet ik. SQL-server is trouwens GEEN merknaam, dat is MSSQLserver...

Leuk hoor, die IT amateurs, maar zodra je er iets serieus mee probeert te doen vallen ze toch snel door de mand.

Inderdaad...

P.S. Ik heb compilers en interpreters gebouwd en geport naar Windows, ja, ik weet ietsje van programmeren.

Geloof ik onmiddellijk

RonTuijnman | 18-01-09 | 18:08

Wat een onzin dat MS je tot niets verplicht. Probeer maar eens een laptop te komen zonder OS. Ik heb net een dell aangeschaft, en verzocht het zonder besturings systeem te leveren, maar helaas, en ik kreeg ook dat gekke works er bij.

ENO1978 | 18-01-09 | 17:57

Google Chrome FTW (H)

vtukkert | 18-01-09 | 17:52

Wat een dikke bullshit. Het is toch juist handig dat er standaard wat programma's op je pc staan. Anders ben je eerst uren bezig al je programma's te downloaden (hoe wil je dat doen zonder browser) en installeren.

Vooral voor mensen die niet zo handig zijn met pc's.

En hebben apple en ubuntu ook niet al standaard wat troep geïnstalleerd?

Due|rr | 18-01-09 | 17:04

@Timnie: Maar niemand ergert zich daaraan aangezien je daar met een lekker werked monopolie word vast gezet. Boeie, ookal had ik geen iPod dan gebruikte ik alsnog iTunes.

Maaaaaaarrrrr ik denk dat de beste optie is om bij de instalatie van Windows de optie te laten zien met 4 meest gedownloade Mediaplayers, Browsers en messenger applications.

Skitel | 18-01-09 | 16:43

@StonedTrooper

Ohja? Kun je mij dan uitleggen hoe Apple met de iPhone en iTunes monopolies bouwt? Bovendien als Apple te ver gaat krijgt die ook op hun kop, simpel zat.

Timnie | 18-01-09 | 16:24

Ik ontwikkel ook in C.

Harry Dillema | 18-01-09 | 15:30

@Blood-and-Honor
Echte programmeurs schrijven in C. Hele goeie programmeurs schrijven in assembler. Er zijn zelfs heel erg goeie programmeurs, die in staat zijn Windows GUI programma's in assembler te schrijven. Heel erg verschikkelijk goeie programmeurs zijn in staat om machinetaal hexadecimaal in te kloppen zonder in hun handboekje te spieken of fouten in een 40 MB binary executable te vinden middels een Korn shell en een handjevol standaard Unix utilities (ik heb dit ooit eens gezien!). Goeie, maar heel erg luie programmeurs heb ik C middels de -s switch zien misbruiken als assembler generator. De code generatie van C is namelijk (in tegenstelling tot C++) ontdaan van veel overbodige bloat en veel gemakkelijker te voorspellen.

Van C++ ben ik dus niet erg onder de indruk.

Tux1337 | 18-01-09 | 15:13

@Harry Dillema
Ik heb er niks op tegen als een bedrijf technologie koopt, maar ga dan niet roepen dat het zo'n "grote uitvinder" of zelfs "innovatief" is. Schepje er bovenop, voor Windows is licentierechten betaald aan Apple, die het spul voor de Lisa weer gepikt had van Xerox.

Stelen is weer wat anders, daar is MS - je weet wel, dat bedrijf dat zo tegen piraterij is - ook vrij sterk in. In 2005 lagen er (als ik het me goed herinner) een totaal van 145 zaken voor voor patentschendingen.

Tux1337 | 18-01-09 | 15:01

Ik vind Microsoft wel lief omdat ik nooit hoef te betalen voor mijn spulletjes. Bill en consorten stelt alles graties beschikbaar via Bit Torrent. Nooit problemen

moddertje | 18-01-09 | 14:53

@tux

Nou en? Een bedrijf kijkt naar trends en ontwikkelt of koopt technologie en vermarkt deze.

Harry Dillema | 18-01-09 | 14:52

@RonTuijnman
Als je een soort VB Basic wilt programmeren is er Gamba's. OOo 3.0 ondersteunt VBA als ik het goed heb. Er is ooit eens een native Delphi voor Linux geweest, maar daar heb ik al lang niks meer van gehoord (Delphi als geheel overigens). De "Belastingdiskette" is er gewoon voor Linux, jawel en FYI: Oracle ondersteunt (net als SAP, Adobe, etc.) hun software op Linux servers, maar is ABSOLUUT GEEN OpenSource bedrijf!

Ik zou niet weten welke applicaties klappen op een OpenSuse, maar volgens mij heb je geprobeerd om Windows applicaties op Linux aan de gang te krijgen. Dat is niet zoiets als proberen om je LPG bak op diesel te laten rijden of native Linux op Windows aan de gang te krijgen.

SQL-server is een merknaam van MS, geen categorie. Je kunt een database server inrichten, die met SQL te benaderen is, jawel. Zelfs meer dan een.

Leuk hoor, die IT amateurs, maar zodra je er iets serieus mee probeert te doen vallen ze toch snel door de mand.

P.S. Ik heb compilers en interpreters gebouwd en geport naar Windows, ja, ik weet ietsje van programmeren.

Tux1337 | 18-01-09 | 14:50

Kroes kan zich beter bezig houden met al die startups met lulverhalen die miljoenen aan subsidies opslokken en vervolgens niets presteren. Maar wat doet mevrouw, een bedrijf dwars zitten dat simpelweg succesvol is.

Alsof wij gebruikers dom zijn. Iedereend ie IE niet moet downloadt gewoon wat anders. En dat geldt voor die mediaplayer ook. Dat geldt voor elk pakket wat Microsoft bundelt. Soms wil je gewoon wat anders. En dat kan omdat je op Windows nog steeds de meeste keuze aan programma's hebt. Je kunt met Cygwin zelfs ook nog allerlei voor Linux bestemde programma's compileren en draaien.

Straks mag Microsoft geen zoekprogramma bundelen en ook geen rekenmachientje, notepad, mail programma. Oh en ik vergeet bijna de firewallsoftware van windows. Ook pure concurrentievervalsing.

Harry Dillema | 18-01-09 | 14:50

Volkswagen verkoopt auto's met wielen, dat is NIET eerlijk. Ik als wielenfabrikant wil dat alle Volkswagens zonder wielen worden geleverd waarna ze bij verschillende dealers kunnen kijken wat voor wielen ze willen. Het is oneerlijke concurrentie!..... Echt, belachelijk dat er zoveel tijd/geld door de EU word weggegooit, te triest voor woorden.

realiteitswaanzin | 18-01-09 | 14:48

@pottandorie
Het gehalte daalt hier met de minuut! Internet was er in 1983, toen Bill Gates nog moest nadenken over of en hoe hij een modem moest aansluiten op een MS-DOS IBM PC (als je tenminste het TCP/IP netwerk als uitgangspunt neemt). HTTP, het protocol wat voor browsen wordt gebruikt stamt uit 1989, toen MS Net de eerste Window stapjes nam (Windows 2.0 als ik me goed herinner), en werd ontworpen door CERN.
<br>
Gates wilde eerst niks weten van low band datacommunicatie en zette op dat moment in op interactieve TV. Pas toen Netscape uitkwam werd de software van SpyGlass gekocht, net zoals MS-DOS gekocht was (QDOS) en Word.
<br>
Nog meer onzin uit te kramen, mijne heren?

Tux1337 | 18-01-09 | 14:33

Gers wijf die Smit Kroes,

Lijkt mij een prima voorzitter van de nieuwe omroepvereniging Powned.... En wanneer is SHELL eens de lul.....

Leaque of Morons | 18-01-09 | 14:29

-weggejorist-

Blood-and-Honor | 18-01-09 | 14:11

-
Getver, Apple is viesss
M'n PC draait nog eerder MS-DOS dan dat ik zo'n Mac ding in huis haal
Hdevries | 17-01-09 | 20:25
-
De enige zinnige opmerking die ik hier gelezen heb.


-
Vreemde motivatie , klopt ook niet want op Mac en Linux varianten is geen IE te bekennen en ook daar zijn browsers gratis.
copal | 17-01-09 | 20:14
-
IE is ook gratis, eikel.

Zwavelzuur | 18-01-09 | 14:04

Kom op. GeenStijl. Ouder nieuws dat dit bestaat niet. Het is minstens tien jaar oud. Men moest van Netscape (weet u nog?) IE al los koppelen van Windows98. Dat van die mediaplayer kwam later pas. En nu mekkert iedereen weer over IE. Wel eens gehoord van een besturingssysteem zonder utilities? Ik bedoel: kun je je Linux voorstellen zonder Iceweasel of Epiphany? Of MacOS zonder (het uber brakke) Sfarie? Of MSDos zonder Defrag? Zeik niet zo allemaal zeg.

Zwavelzuur | 18-01-09 | 13:59

@ pottandorie | 18-01-09 | 13:50
Leuk he, onzin verkondigen? De eerste browser werd gemaakt op een Xerox computer, waaraan we overigens ook de grafische interfaces te danken hebben. De eerste commerciele succesvolle browser was van Netscape. Aan microsoft hebben we niets meer danken dan een brakke browser die concurrerende producten uit de markt heeft gedrukt.

progressief | 18-01-09 | 13:58

@RonTuijnman | 18-01-09 | 11:51
Mijn huisgenoten gebruiken het spul voor het gewone huis tuin en keukengebruik.
Ikzelf ga wat verder en gebruik het voor virusvrij downloaden van van alles en nogwat , het maken van websites en voor de rest heb ik met hardwareherkenning geen problemen ,er zijn veel meer Linuxvarianten dan alleen maar Ubuntu, mijn favorieten zin PCLinuxOs , Linux Mint en Puppy Linux.
Die laatste draait zelfs op een antieke Pentium 2 Pc met 128 mb geheugen,zonder harde schijf en dat doet hij snel en goed.

Dunnepoep | 18-01-09 | 13:51

Nu.nl: "De boete van 497 miljoen euro is voor een bedrijf met een jaaromzet van 41 miljard euro misschien niet eens het grootste probleem."
Ja maar Nelie weet heel goed waar ze het halen moet! Over übermonopolisten gesproken. Wat heeft Nelie eigenlijk te vrezen als het gaat om HAAR functioneren. M.a.w. wat zijn de concurrenten van de Europese Commissie? Die zijn er natuurlijk niet want daar hebben met z'n allen voor gekozen en ze doen het allemaal in ons belang.

Libertarian | 18-01-09 | 13:51

Iedereen vergeet voor het gemak maar weer eens dat nagenoeg ALLES te danken is aan dat "peop" Microsoft. Zonder Microsoft was er waarschijnlijk geen browser geweest en dus ook geen internet!

Rest In Privacy | 18-01-09 | 13:50

@_/--\__/--\__/--\_
Gaaf filmpje, maar persoonlijk mote ik er niet aan denken! Als ik zie hoe mijn scherm er nu al uitzoet ZONDER dat ik er per definitie met mijn handen aan hoef te zitten, dan hou ik mijn hart vast.
Daarbij is mijn desktop een enorme puinzooi aan iconen, dus ik vraag me af of ik dan straks nog wegwijs in wordt als ik dat hele zooitje ook om de haverklap heen en weer sleep en naar achterliggende desktops verplaats. Mijn ervaring met werkruimte is: hoe meer ik er van krijg, des te groter is de bende die ik er van maak. of dat nou bureaus zijn, tafels, kamers, de wet van de uitdijende puinzooi gaat bij mij voor de volle 100% op (iedere werkruimte zal zich na verloop van tijd tot een kritisch maximum vullen met troep)...

RonTuijnman | 18-01-09 | 13:49

Firefox bevalt me toch beter.

FrankTheBurned | 18-01-09 | 13:48

@ Blood-and-Honor | 18-01-09 | 12:57
Ja... Maar beweer ik iets anders dan? Qt is C++ en is native op alle architecturen ;-)

progressief | 18-01-09 | 13:45

Weer eens wat anders dan die andere oorlog: OS War! Altijd goed voor 1000+ reacties.

Stropdasje | 18-01-09 | 13:42

@ Blood-and-Honor
Een echte nerd zie ik?

gompie | 18-01-09 | 13:38

Bij dit soort topics kom je erachter dat GS grotendeels door enorme nerds bevolkt wordt. Wellicht kan men op de GS-redactie bij Microsoft gaan informeren op welke wijze ze al jaren miljarden weten binnen te halen, zodat je gewoon je eigen zender kan beginnen i.p.v. 2 uur in de week op een publiek net gaan rommelen. Cash is king beste kinderen, ook in jullie Vinex-wijk.

Egokiller | 18-01-09 | 13:18

Wow, de Windows munchkins zijn weer goed bezig om hun FUD te pushen. Even de zaken helder zetten.

(1) Tijdens de rechtszaak tegen MS in de VS beweerde MS inderdaad, dat IE niet verwijderd kon worden. <a href=''>Later bleek dit wel het geval te zijn</a>. Overigens moet een onderscheid worden gemaakt tussen de IE core en de IE applicatie zelf. Er zijn andere applicaties, die ook van de IE core gebruik maken. Deze kunnen trouwens ook vervangen worden. Overigens is het dicht in het OS inbouwen van de IE ore niet zo slim, want elke fout in de core (lees beveiligingsprobleem) geeft direct toegang tot het hele OS.

(2) Er zijn legio grote bedrijven, die hun applicaties naar Linux geport hebben (closed source), waaronder (maar niet beperkt tot) Oracle, SAP, Adobe, ID games, Sun. Het fabeltje, dat de alleen Open Source kan draaien is volslagen flauwekul.

(3) Dat de installatie van Linux is een drama is, is flauwekul. Zelf heb ik pas nog een installatie uitgevoerd. Beeldscherm, drives, scanner, zelfs de ADSL verbinding werd volautomatisch geinstalleerd (kon zo het internet op). Printer is een kwestie van het juiste model uit een lijstje kiezen. En toen was ik ook zo'n beetje klaar want de applicaties (office, fotobewerking, compilers, zelfs een complete webserver) worden tegelijkertijd geinstalleerd. Fonts kunnen middels een GUI toegevoegd worden, ja, ook MS fonts.

(4) Supporten van een Linux bak is simpel: hij draait en blijft draaien. Mijn vriendin is geen IT deskundige, maar werkt al jaren onder haar eigen account onder Linux. Ik ben er minder tijd aan kwijt dan ik ben aan mijn Windows vrienden.

Overigens moet mij wel aan mijn hart, dat de redactionele overeenstemming ver te zoeken is bij GeenStijl. Zei Hoxha nog een tijdje terug dat wie Linux gebruikt, "<a href='http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/09/dictators_kiezen_voor_linux.html'>ondersteunt dus terrorisme, atoomwapens, hoge olieprijzen en de vernietiging van de aarde</a>", wordt het OS nu ineens de laatste hoop genoemd. <a href='http://thebeezspeaks.blogspot.com/2008/09/geen-stijl-is-communist-website.html'>Overigens draait GeenStijl op Linux</a>, maar dit zal wel weggejorist worden..

Tux1337 | 18-01-09 | 13:11

-weggejorist-

Blood-and-Honor | 18-01-09 | 13:09

Mierenneukerij!

Ik vond die mediaplayer zaak ook al zo'n onzin. Het is makkelijk dat het erbij zit, en als je liever iets anders gebruikt... dan gebruik je het niet. simpelll

Nyte | 18-01-09 | 13:03

Die kut EU heft belasting onder het mom van 'marktfalen'. Het is zo overduidelijk dat het niet klopt, dezelfde 'consument' die beschermd zou moeten worden betaald uiteindelijk die 'boete', die naar de schatkist in brussel gaat. Het is zo doorzichtig allemaal maar tjonge wat zijn ze toch goed, de beschermengelen van de 'interne markt' in europa. En wat staat er eigenlijk tussen 'marktfalen' en Jozef Stalin? precies ja niks dus. En wie gaat ons redden van de EU?

En ik heb geeneens kutwindows, maar ik betaal wel uiteindelijk mee aan die boete, het maakt niet zoveel uit op welk punt de markteconomie 'leeggezogen' wordt. Microsoft een 'boete' 'opleggen' is gewoon een heel makkelijke manier van belastingheffen. Het is de EU die crimineel is en niet microsoft.

2.bp.blogspot.com/_KoS7zi0hzQA/SFY79-e...

hoppekee..

JensDensen | 18-01-09 | 13:03

-weggejorist-

Blood-and-Honor | 18-01-09 | 13:01

-weggejorist-

Blood-and-Honor | 18-01-09 | 12:57

Wat een onzin. Waarom mag een bedrijf niet zelf bepalen wat ze met hun besturingssysteem doen. Als je het er niet meer eens bent koop je gewoon een ander OS. Als concurrenten zoals mac het op een andere manier doen dan dat microsoft dat doet en daarna minder verkopen moeten ze niet huilen doen. Autofabrikanten zijn ook niet verplicht om een bepaald type stuur/banden enz in de auto in te bouwen, daar hebben ze ook de vrijheid in.

Mark2007 | 18-01-09 | 12:56

@ Blood-and-Honor | 18-01-09 | 12:08
Specifiek ontwikkelen voor een platform behoort straks tot het verleden. Programmeer met behulp van Qt en je progje draait op Mac, Windows, Linux, Symbian, Windows Mobile, etc.

progressief | 18-01-09 | 12:54

Wat een bullshit.. Voor een leek is Windows gewoon prima, net als Internet Explorer.. Hier worden er van alle kanten argumenten bijgehaald, zal best.. Maar het komt er gewoon op neer dat Windows werkt. Misschien niet voor de hardcore-users, maar wel voor het gros van de mensen.. Ik zie bijvoorbeeld mijn ouders geen andere browser installeren..

Kapitein Haak | 18-01-09 | 12:50

-weggejorist-

Blood-and-Honor | 18-01-09 | 12:45

@Timnie

Apple heeft toch wel aangetoond met de iphone en i-tunes dat het geen haar beter is dan microschoft en maar al te graag zelf ook monopolies bouwd.

StonedTrooper | 18-01-09 | 12:23

En dat gezeik van linux, prima product maar niet gaan doen of je dat ff aan je pappie en mammie geeft en dat ze er dan mee kunnen werken.
Linux installaties zijn voor de gemiddelde gebruiker nog steeds dramatisch.
Dat veel (vooral kleine) notebooks linux draaien komt omdat vooral vista kut is (daar kan nou iedereen het wel over eens zijn)
Windows 7 lijkt het vooral op performance beter te doen en dus ook geschikt voor de kliene lichtere (populaire) laptops.
Ik moet er niet aan denken dat ik mijn fam. met linux moet gaan supporten, microschoft is nog steeds de enige die het mogelijk maakt om digibeten te laten computeren.

StonedTrooper | 18-01-09 | 12:20

Vrijheid. Het zou verboten moeten worden.
This is wel gross Europa, ja?
Dus, een staatsbrowser vol ingebakken filters en phone home functie.

Peter_S | 18-01-09 | 12:19

Pfff. Wat een B.S. allemaal! Stukkie gaat over Europeesche mededinging, Concurrentie, Aanmerkelijke marktmacht enz... Alle productvergelijkingen zijn n.v.t. Go Neelie!Pak ze!Ze heeft geen waardeoordeel over het product maar een zijnsoordeel over MS. Goed punt, men dunkt. Iedereen belt toch ook niet meer alleen met KPN?Het gaat om keuzes kunnen maken. Concurrentie bevordert ontwikkeling! Wel een beetje liberaal blijven allen!

Yukuul Huuman | 18-01-09 | 12:19

@ Hellsmurfje

Monopolie is verboden, Microsoft probeert al decennia lang op een slinkse wijze een monopolie positie vast te houden, heeft niets met links denken te maken, sterker nog het bevorderen van concurrentie is is eerder rechts denken. Vergeet niet dat Apple zijn software levert op hun EIGEN hardware. Verder snap ik niet waarom je NERO erbij haalt, dit is een softwarepakket die je apart kan kopen en waarbij je zelf mag bepalen wat je wel en niet installeert. Wat dat betreft zou dat een mooie optie zijn, als Windows de klant zelf bij de installatie laat bepalen wat die wel of niet wilt aan programma's.

Verder valt de Apple installer prima te negeren, had er nooit last van gehad op m'n Windows PC. Toch geef ik toe dat het niet netjes is.

Timnie | 18-01-09 | 12:16

RonTuijnman

Ik vraag me toch af hoe jullie toch steeds aan die onzin komen.
"weinig bemoedigende eerste berichten van Windows 7"
Hetis juist opvallend dat er zo positief gereageerd word op windows 7 door de beta testers.
En dat gezijk over IE, in combinatie met Firewall, proxy's, plug-in's, https sites en hele ladingen aan devices die je configureerd met een browser werkt niets maar dan ook niets beter dan IE.
En is het niet omdat IE gewoon prima werkt dan is het wel omdat 99% van de fabrikanten en leveranciers zijn producten en sites afstemd op IE.

StonedTrooper | 18-01-09 | 12:13

-weggejorist-

Blood-and-Honor | 18-01-09 | 12:08

Gewoon omdat het kan....

Daka | 18-01-09 | 12:07

Laat de statistieken eens zien van geenstijl welke browsers er worden gebruikt..
Dan een item dat iedereen bijvoorbeeld firefox installeert is voor iedereen een voordeel en zorgt dat NL in 1 dag in % flink verandert..

Daka | 18-01-09 | 12:05

@ gloom | 18-01-09 | 11:59

De reden dat Microsoft vaak wordt aangevallen is dat de producten van dit bedrijf zwaar zuigen. Als je X-box kapot is of als Vista niet werkt, dan wordt dat niet eens toegegeven. Microsoft moet maar es naar consumenten luisteren. Tot die tijd gebruik ik Ubuntu (of stap ik misschien een keer over naar Apple).

applaus voor de paus | 18-01-09 | 12:04

Slackware rulez!!!

Zwaetelaer | 18-01-09 | 12:03

Als ontwikkelaar ben ik gedwongen om alles te draaien. Dus Windows, Linux, OSX. You name it, ik moet er mee testen.

Ieder OS heeft z'n sterke en zwakke punten. Enige reden dat Microsoft zo vaak aangevallen wordt is omdat er geld te halen valt.

gloom | 18-01-09 | 11:59

@Dunnepoep
5 PC's die draaien op Linux. Mag ik vragen wat je dan op die machines doet? Zolang het inderdaad een beetje tietenkijken en mailen betreft, geloof ik best dat je er mee uit de voeten zult kunnen. Maar programmeer je ook? Draait Delphi of VB op die dingen? C++? En wat als je er een zakelijk pakket van pakkumbeet Unit4 op wilt draaien? Enige overlevingskans? En SDU Belastingoffice? Oracle zal ook wel lukken, dat komt uit dezelfde stal, maar een andere goede/professionele SQL-server?
Voorlopig blijven wij op kantoor nog 'gewoon' bij MS. Ik heb Ubuntu geprobeerd, maar dat was een dra-ma! Geen ondersteuning voor mijn scherm, mijn draadloze desktop ging ie van over zijn nek. Kortom: één doffe ellende. Vlug er weer afgeflikkerd.
OpenSuse deed het wel aardig, maar daar had ik weer problemen met ander software die niet herkend werd of crashte.
Kortom: leuk speelgoed dat alternatieve spul, maar zodra je er 'serieus'mee aan de slag moet, valt het vlot door de mand.
Overigens denk ik, dat de dagen van MS wel geteld zijn. Na de Vista-zeperd (en niet te vergeten het Office 2007 drama!) en de weinig bemoedigende eerste berichten van Windows 7 denk ik dat velen noodgewongen MS de rug zullen toekeren en hun heil gaan zoeken in SaaS. En dan heb je slechts een marginale computer nodig met alleen een browser en een netwerkaansluiting aan boord.
Exit Bill Gates en consorten...

RonTuijnman | 18-01-09 | 11:51

@ progressief | 18-01-09 | 11:45
Dat is volgens mij niet helemaal waar. Onder de gpl mag je wel geld vragen voor binaries, maar niet voor de broncode. Zelfs al besluit Mozilla om geld voor FF te vragen, dan kun je altijd nog de broncode downloaden en die zooi zelf compileren. Maarja, over gebruiksvriendelijkheid gesproken..
Opera was vroeger trouwens een betaalde browser, de gratis versie was adware..

MrFish | 18-01-09 | 11:50

@ mexicaantje | 17-01-09 | 20:12
Voor Safari, Firefox, Konqueror en Chrome kan nooit geld worden gevraagd vanwege de licentie. Opera zou het in principe kunnen doen, maar gaat dan failliet.

Overigens is explorer een reuze handige browser om naar www.mozilla-europe.org/nl/firefox/ te slurfen.

progressief | 18-01-09 | 11:45

' Was graag grootaandeelhouder van Microsoft geweest' schreef MacVulpen op z'n Apple.

MacVulpen | 18-01-09 | 11:10

Lekker. Kroes beschermt de consument. Door een boete op te leggen. Die Microsoft lekker doorschuift naar de consument. Dus Kroes beschermt de consument door hem méér te laten betalen voor een minder produkt. Omdat? De consument de weg naar FF en Chrome nog niet kan vinden? Kroes. Ga toch tankers cleanen.

Zeddegeizot | 18-01-09 | 11:09

dat is als zeggen dat mercerdes geen eigen motors meer mag maken maar dat ze skoda ook een kans moeten geven

mossels | 18-01-09 | 11:08

Tis trouwens maar rustig op GS de laatste tijd qua nieuwe redactionele stukjes, bijhouden van dumpert etc.

Hebben de jongens 't ergens druk mee?

Willianus Wortelus | 18-01-09 | 11:05

Typisch nederlands die Neelie.....

hanzebal | 18-01-09 | 11:04

Chrome draait hier ook prima en tot volle tevredenheid. Alleen zijn er websites die ik zakelijk gebruik waar ik in databases moet snuffelen en daar gaat het mis.

En dat ligt meestal niet aan Chrome maar aan de website zelf.

Willianus Wortelus | 18-01-09 | 11:03

Dat is ook het probleem.
MS kan niet simpelweg iexplorer weglaten...

m.donalds | 18-01-09 | 11:03

@von Paulus | 18-01-09 | 10:05
Heb ooit eens in een moment van verstandsverbijstering een iPod gekocht.... Wat een kutding en dan heb ik het nog niet eens over de verplichte synchronisatiesoftware.
Mediaplayer vind ik trouwens ook niks.....

killermiller | 18-01-09 | 11:02

Zijn voor de gebruiker 2 verschilende dingen, voor iemand die even verder kijkt niet....

m.donalds | 18-01-09 | 11:01

Gaat het nou om Windows Explorer of om Internet Explorer? Dat zijn twee hele verschillende dingen.

Sir Hackalot | 18-01-09 | 10:59

Explorer doet hetzelfde onder windows als nautilus onder gnome doet.
Sinds de invoering van de "actieve desktop", heb je gewoon geen desktop meer zonder explorer.
Dat is ook 1 van de vele redenen waarom het zo simpel is om een virus voor ms te schrijven.
Daarom zijn de updates voor explorer zo belangrijk, ook al gebruik je firefox.

m.donalds | 18-01-09 | 10:56

laten ze google maar eens aanpakken... die hebben kans gezien om het internet in 10 jaar tijd tot een advertentievergaarbak te veranderen... zoekmachines zouden ad-vrij en objectief moeten zijn...

bovenste_plank | 18-01-09 | 10:49

Ubuntu sucks bigtime en hoewel Firefox het best goed doet mis ik toch nog veel invoegtoepassingen waar IE wel gewoon mee overweg kan. Dus Neelie ga is deaud.

Barbatruuk! | 18-01-09 | 10:48

@Dunnepoep | 18-01-09 | 10:22
Same here :D

m.donalds | 18-01-09 | 10:44

Zo'n onzin om Microsoft te bashen, mensen blijven het toch wel kopen en ome Bill Gates heeft zijn eigen zin. Who cares of er Internet Explorer of iets anders op zit, net of mensen erop zitten te wachten zelf een programma te moeten installeren voordat zij kunnen internetten. Naar mijn mening is er maar een klein publiek die zich hieraan stoort, vooral oudere gebruikers boeit het niet of zij nou FireFox gebruiken of IE. En daarmee Basta, dus Neelie.. Kappen nou!!

Kapitein Haak | 18-01-09 | 10:38

@ Kartoffels | 18-01-09 | 10:25

Dat is een reaguurdercratie.

applaus voor de paus | 18-01-09 | 10:28

applaus voor de paus | 18-01-09 | 10:23
En de wereldheerschappij van GS dan? Die moet ze wel stimuleren...

Kartoffels | 18-01-09 | 10:25

Wij zijn onnozel.
Geen sukkels.
Volgens GL.

winterpeen | 18-01-09 | 10:24

Neelie doet trouwens goed werk. Het gebruik maken van je positie in het ene marktsegment om de concurrentie te vervalsen in een ander marktsegment is in strijd met de eerlijke, transparante en vrije marktwerking en om die reden in strijd met het Europees recht. Als Neelie dat niet aanpakt, krijgt Microsoft wereldheerschappij.

applaus voor de paus | 18-01-09 | 10:23

Tja, gebruik dan maar FireFox. Daar heb je nog wat aan.

Kartoffels | 18-01-09 | 10:22

95% van de pc/laptopgebruikers weet niet eens welke OS ze op hun kepjoeter hebben zitten, als ze maar kunnen sjetten of tieten kijken.
Het is net als in de DDR vroeger, iedereen reed in een Trabant want men wist niet eens dat er andere auto's bestonden en als je het al wist dan kon je er niet aankomen want er werden alleen maar Trabantjes verkocht , moest je 8 jaar wachten op een van geperst karton met textielvezels gemaakt autootje met een brommermotor.
Iedereen laat zich voor veel geld ieder jaar een nieuwe PC in zijn handen duwen.
Ik lach me kapot want ik krijg van een hoop mensen hun "oude" pc die zogenaamd niets meer waard is.
Even de harde schijf ontdoen van virussen en er een of andere Linux variant opknallen en Presto.
Ik heb 5 PC's draaien in huis , voor iedereen 1 heeft me geen cent gekost.

Dunnepoep | 18-01-09 | 10:22

Ik ben geen sadomasurchiest, dus ik ben sinds Vista al overgestapt op Ubuntu. Bevalt prima. Als mijn salaris kredietcrisis-proof is en de computerprijzen niet, dan wordt mijn volgende computer wellicht een Mac.

applaus voor de paus | 18-01-09 | 10:21

Koopt toch maar geen Mac/Linux.
*griezelt bij de gedachte dan bij de nerds te horen*

gompie | 18-01-09 | 10:21

microsoft is een monopolist omdat al die overheden zonodig windows moeten draaien, het zou me niet verbazen als ze daar op kantoor kroes ook een hoop centjes voor betalen.

daskapitalist | 18-01-09 | 10:05

-weggejorist-

von Paulus | 18-01-09 | 10:05

@OhJee ,
nee hoeft niet overal hetzelfde te zijn maar soms werkt het gewoon niet zonder hacks omdat die lutsers uit Redmond zich niet aan standaarden wensen te houden en maar wat aankloten omdat iedereen die shit toch wel gebruikt.

zoutzak | 18-01-09 | 09:56

Zeg dan kan mevrouw Kroes dan ook eens Apple gaan aanpakken. Want als Microsoft geen Explorer mag hebben in Windows dan mag Apple geen Safari hebben in OS X! Zo kan ze gelijk twee vliegen in één klap pakken.

Alleen jammer voor die no-no's die straks een pc/mac kopen en geen browser meer hebben die kunnen gelijk niets meer ;-)

-= BigBusy =- | 18-01-09 | 09:31

En verder wordt ik schijtziek van die zakkenvullende politici in Brussel en Straatsburg. Ga werken en doe eens iets nuttigs.

killermiller | 18-01-09 | 09:27

Microsoft rules!! SmitKroes en EU flikker een eind op met je gezeik. Ik hoef al die opensource en mactroep niet!

killermiller | 18-01-09 | 09:24

Vuurvos.
Mac is gewoon dom, daar wil ik nooit aan mee doen, met zijn "Talk to a genius".

koreapassie | 18-01-09 | 09:22

De meeste zullen het met me eens zijn als ik zeg dat Explorer Gewoon k*t is?
Firefox , enigste nadeel is soms die k*t updates van Nokia, Yahoo werkbalken.
gewoon overslaan en je ziet ze niet meer.
Firefox is trouwens ook veel beter , na jaren had ik het wel gehad met Expl.

idd gewoon ramen ingooien met die k*t software !

Stylezfromabove | 18-01-09 | 09:02

"Microsoft is qudt enzo maar alle software draait er wel gewoon op zonder vage niet-werkende emaltietroep."
Sinar | 18-01-09 | 08:50

-Alleen windows software draait erop, en dat dan ook vaak nog niet eens. Mijn mac, of andere, programma's draaien heus niet op een windows computer. microsoft is het minst compatible wat er is, verzinnen overal hun eigen standaard voor.

cabbit | 18-01-09 | 09:00

Mooi stukje.
Aanpakken die ms troep. Zit al veel te lang de markt te terroriseren met geintergreerde en niet werkende troep (windoze mediaplayer, internet exploiter) die mensen kopen omdat de winkel niks anders verkoopt, en gebruiken omdat het toch al op de computer zit.

cabbit | 18-01-09 | 08:58

Microsoft is qudt enzo maar alle software draait er wel gewoon op zonder vage niet-werkende emaltietroep.

Sinar | 18-01-09 | 08:50

Hulde @ Joris, dat hij al dit gezever nog uberhaupt wil lezen en modereren!
Ik heb 10 reacties gelezen en ben nu al moe van dit eeuwige gezeik. Het lijkt haast wel alsof je een gristen tegenover een moslim zet en ze dan laat babbelen over wie het beste onzichtbare vriendje heeft...

Ultrakul | 18-01-09 | 08:45

-weggejorist-

von Paulus | 18-01-09 | 08:42

Ik vraag me af wie het aandurft om Jan met de Pet (of de korte achternaam zo u wilt) een goedkope computer te verkopen met een Ubuntu oid. Die kan je op de vingers van 1 hand tellen wat die hebben wel wat anders te doen dan dag en nacht jankende klanten over de vloer. Een Mac met alle toeters en bellen is absoluut geen alternatief voor de kleine beurs. Het enigste wat ik als alternatief gebruik is Firefox, maar mocht dat niet bestaan hebben dan had ik ook rustig geslapen.

Rekeozeb | 18-01-09 | 08:40

Als Neelie zich echt nuttig wil maken, zou ze Adobe eens aan moeten pakken. Die software zit zo ongeveer te pokeren op internet zonder dat je er erg in hebt. Zonder een behoorlijke firewall is die meuk niet te gebruiken. En ja, ik heb er netjes voor betaald.

OhJee | 18-01-09 | 08:27

Wat ik dus veel erger vind is dat het niet mogelijk is om windows zonder mijnenveger te krijgen. Daar hoor je niemand over. Neelie, doe er wat aan!

aap-noot-mies | 18-01-09 | 08:21

@zoutzak | 18-01-09 | 07:39 Ik doe niet anders. Als het er overal exact hetzelfde moet uitzien, zijn er voor iedere browser kunstgrepen nodig. Is dat zo erg?

Microsoft bashen is zo gemakkelijk...

OhJee | 18-01-09 | 08:04

@ deafhaalchinees | 18-01-09 | 07:05
Spatie

Houtbar | 18-01-09 | 07:43

@OhJee heb je wel eens websites gebouwd?Zonder hacks een website bouwen voor IE is bijna onmogelijk.Klotebrowser die door iedereen als een kip zonder kop wordt gebruikt.
FireFox/Opera rules

zoutzak | 18-01-09 | 07:39

Ik heb een nieuwe superlaptop met vista erop gekocht, ik blijf aan het upgraden en downloaden om mn media te bekijken... Office erbij gezet en gister deed Excel het plots niet meer. Ik word gek van Vista en ga iets als Firefox proberen, heb je gvd een licentie voor Vista dan nog zit je met het gezeik dat de helft niet kan of niet werkt.

Boer-K | 18-01-09 | 07:32

18-01-09 | 07:07 - echt niet, de EU is de bureaucratie ten top.

Manonvriendelijk | 18-01-09 | 07:11

v\Volgens mij hebben ze wel wat beters te doen bij de EU, moe word je van die kliek!

css.... | 18-01-09 | 07:07

mij maakt het geen moer uit, de boetes die europeese commissie uitdeelt tegen microsoft, verdwijnt toch in de zakken van de EU.
Daar zien wij als consument toch niets terug. Herinnerd zich nog iemand het brier kartel? verboden prijsafspraken tussen de bierbrouwers die de consument jaren en jarenlang teveel liet betalen voor zijn biertje? 274 miljoen euro boete volgde van de europeese commissie.
.
is het bier sindsdien goedkoper geworden? - NEE
Heeft de consument die jarenlang belazerd werd, iets van schadevergoeding gekregen? - NEE
.

-off topic-
kan iemand mij vertellen hoe ik een lege regel neer kan zetten hier zonder dat irritante puntje te hoeven gebruiken?
dank:

deafhaalchinees | 18-01-09 | 07:05

Gates (Microsoft), Jobs (Apple) en Brin (Google) zijn concurrenten?

ecologiste | 18-01-09 | 07:03

Goedemorgen tesamen. Krijg ik een permaban als ik opmerk dat ik eigenlijk nooit problemen heb met MSIE? Dat ik er weinig mis mee vind, behalve dat het niet hip is?

Je moet wel een beetje weten waar je mee bezig bent natuurlijk. Als ik zo eens in mijn omgeving kijk, concludeer ik dat de meeste mensen zich als een kip zonder kop een weg door internet klikken. Ja, dat gaat een keer mis. En dan heeft Microsoft het gedaan.

OhJee | 18-01-09 | 06:18

tante neel wil weer wereld nieuws worden. iedereen weet dat een ander browser gratis is te downloaden.

Maar staat leuk he een groot Amerikaans bedrijf met onzin monopolies bedreigen voor staus verhoging.

Als het een duits bedrijf was, vond ze het prachtig

Is gewoon machtsmisbruik over een detail voor persoonlijke promotie

Winston1 | 18-01-09 | 06:01

De tiefus, ik ga ook buiten spelen en kom ik vast zondag op de rommelmarkt een commodore 64 tegen, haal een Vlaamse patat met La William mayo in de binnenstad van Haerlem.
Vervolgens eens bellen met de ouwe van dagen om weer eens te klimmen en abseilen in Fryier. Kan dat nog?

Rot toch op met die nieuwerwetse dit is beter dan dat en dat en blabla...

Houtbar | 18-01-09 | 05:04

@mexicaantje.

Ja idd, goed voorbeeld. De EU is way out of control!

Pieter01 | 18-01-09 | 05:01

Niet weer die eeuwige discussie: laat Windows lutsers lekker lutsen, Apple evangelisten lekker het evangelie verkondigen en Linux nerds fijn de übernerd uithangen.

Ga ik weer terug naar mijn Atari 1040 STF om Leisure Suit Larry te spelen op een monochroom scherm. Of gewoon buiten spelen.

aux | 18-01-09 | 04:30

Ho-ho-ho, Ubuntu is oke, maar mac... dat gaat me echt te ver..

Jean-Claude KanDamme | 18-01-09 | 03:51

@Me 18-01-09 | 03:23
Wat natuurlijk niet de schuld van MS is maar van de fiscus, NEELIE!!!

jugendstil | 18-01-09 | 03:37

Schipperbitter | 18-01-09 | 02:58
1998 voor het laatst Linux geprobeerd?
Flaming_Bastaard | 18-01-09 | 03:00
Daar gaat het niet eens om, het gaat om keuze.
Ik weet niet hoe het nu is, maar een paar jaar geleden was het onmogelijk om, als bedrijf, je belastingaangifte te doen zonder IE.
Je moest dus minstens een (1) pc hebben die draaide op MS Windows aangezien het niet mogelijk is en was om de nieuwste IE (ook niet met Wine) te installeren op een Linux bak.

jugendstil | 18-01-09 | 03:23

Mercedes mag zelf geen schuifdaken en radio's meer inbouwen
Philips geen tv's met ingebouwde dvd rc/rw
Dat Suisse mes is natuurlijk helemaal uit den bozen.
Oja en natuurlijk microschoft windows 7 , zonder notepad, calculaor ect ect
Ben bang dat real player goede advocaten en een goede lobby had.
Snap niet dat die Microschoft advocaten daar geen gehakt van gemaakt hebben

StonedTrooper | 18-01-09 | 03:22

"Al jaren hèt product voor iedereen die niet weet dat het zoveel beter kan"

zo'n hobbyisten kletskoek

StonedTrooper | 18-01-09 | 03:15

Vooralsnog werkt Microsoft-Bill prima hier. Waarom overstappen naar niet bewezen pulpa?

Houtbar | 18-01-09 | 03:06

En toch zit ik hier lekker te reaguren vanuit een prachtig venstertje waar bovenin Mozilla Firefox staat. Wat een onzin is dit gedoe zeg. Zoals Microsoft zelf zegt: als je een paar schoenen koopt krijg je er toch ook veters bij.

Flaming_Bastaard | 18-01-09 | 03:00

Goed bezig hoor!

Maak microsoft maar kaput! (gewoon omdat het kan)
En dan........
Mac, onbetaalbaar.
Linux, kwil nie knutselen maar werken!
Tsja......
*pakt pen en papier+ postzegels om te reaguuren*

Schipperbitter | 18-01-09 | 02:58

-weggejorist-

Kropje_Sla met Slak | 18-01-09 | 02:58

ga lekker een griezelig ziekte oplopen in een orgaan naar keuze stelletje #$%^&* van medereaguuders van me

*exitus*

vander F | 18-01-09 | 02:50

Rammstein | 18-01-09 | 02:31
Maar ja, 't is een nieuw verschijnsel dus wat doe je er aan?
Weinig denk ik.

jugendstil | 18-01-09 | 02:38

Have Fun y'all ! *aus*

Rammstein | 18-01-09 | 02:34

Opzouten oude rimpeldoos Neelie Kroes de zoutdoos.
Don´t fuck with the election people!

Wanneer zijn de volgende Euro-parlement verkiezingen.

Bo Dreksma | 18-01-09 | 02:33

jugendstil | 18-01-09 | 02:28
Kolere. Daar wordt, uitgerekend in de Steets, veel voor gewaarschuwd.
When something sounds too good to be true, it probably is.

Rammstein | 18-01-09 | 02:31

DNA | 18-01-09 | 02:29
Browser voorgeinstalleerd?

jugendstil | 18-01-09 | 02:31

bloedjelink | 18-01-09 | 02:27
Dat zijn er een paar honderd, succes!

jugendstil | 18-01-09 | 02:29

damn... zit nu te denken om mijn lidmaatschap weer op te zeggen.
Geenstijl die een mening heeft over een OS = fail.

Windows FTW! Hoe moet een thuisgebruiker het internet opgaan om een browser te downloaden als er geen browser is om op internet te gaan?

DNA | 18-01-09 | 02:29

Ik kan met een gerust hart gaan slapen. De EU geeft hoogste prioriteit aan de echt belangrijke zaken. Fijn gevoel dat ons geld goed wordt besteed. Het hoofd gaat op het kussen en ik laat me door Morpheus verleiden tot een weldadige slaap. Besturingssystemen tellen en wegdromen. Welterusten.

bloedjelink | 18-01-09 | 02:27

@Rammstein | 18-01-09 | 02:21
Roflol...

@Jugendstil,
Die zaten in meegesmokkelde bijbels..

links tuig | 18-01-09 | 02:25

links tuig | 18-01-09 | 02:19
Maar waar waren de houtwormen, Thermieten en Boktorren?

jugendstil | 18-01-09 | 02:23

links tuig | 18-01-09 | 02:14
LOL@Darwin fail

jugendstil | 18-01-09 | 02:18

vander F | 18-01-09 | 02:13

Ze is van Bram P. gescheiden. Dat pleit ook voor haar.
Ik heb groot respect voor haar onverschrokkenheid.
Zij doet meer voor de vrouwenbeweging dan al die opzijwichies en vivatuttebollen bij elkaar. Koelbloedig feminien. YES SHE CAN.

bloedjelink | 18-01-09 | 02:18

*Nieuw record lang roken vestigen gaat*

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 02:15

vander F | 18-01-09 | 02:10
Ging om de demente moederT van links tuig, ik weet niet of zij een kunstgebit heeft. De Jonge Berserker heeft nog geen tanden, maar kauwt op de Koran dat het een aard heeft. Dus 't kan wel, zelfs zonder kunstgebit.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 02:13

@bloedjelink | 18-01-09 | 02:10 ,
vooruit,
ze kan blijkbaar prima Ijzervreten,
ze houdt van scoren,
Welcome Neelie.

*met kleine reserve*

vander F | 18-01-09 | 02:13

vander F | 18-01-09 | 02:06
Democratie is in NL meer een zinloos tijdverdrijf en meer verneukt dan welke poll ook.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 02:11

@Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 02:08 ,
grapjas,
en dat zeker met een kunstgebit,
lUl.

vander F | 18-01-09 | 02:10

@Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 02:05
Bedankt voor de tip..... ik zit er al langer over te denken dat comazuipen een keer te proberen.

OneandOnly | 18-01-09 | 02:10

Ik zie dat ik taal vouten maak en ga te bedde.
terusten allen.
plop.

dickel | 18-01-09 | 02:10

Neelie heb ik altijd een wijf met ballen gevonden. Een politica uit hetzelfde hout gesneden als Ien Dales en Marga Klompé. Politieke dieren, welbespraakt, intelligent, met gevoel voor verhoudingen en strategie. Niet van de huidige soort stampvoetende huppelkudtjes en dierenreddende indewar-meisjes (om nog maar te zwijgen van lokale en provinciale net-niet talentjes) die onderweg naar nergens toevallig in het pluche van Den Haag terecht zijn gekomen.
.
Waarom ze voor de EU heeft gekozen heb ik nooit goed begrepen.
Neelie voor Minister President.
Ik vergeef haar de Ayaan misser. Zoveel krediet heeft ze wel bij mij.

bloedjelink | 18-01-09 | 02:10

@whitechocolateface | 18-01-09 | 02:08 ,
afmaken die hap.

vander F | 18-01-09 | 02:09

links tuig | 18-01-09 | 02:03
Goed boek, zou ik niet opvoeren aan je moeder als ik jou was. Koran kost een tientje, iets van 1.000 pagina's gelul. Lijkt me goedkoper, kaft is ook goed te kauwen.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 02:08

Kan je dan niet ook maar gelijk nokia aanklagen omdat er een Opera browser wordt meegeleverd op de gsm's, of mis ik iets?

whitechocolateface | 18-01-09 | 02:08

Het zal wel toeval zijn maar ik heb vanmiddag wat schoenen gegooid op de Dam in 020 en Israël heeft nu al een wapenstilstand.
Heb wel alleen op de pica van JPB gegooid en met van Bommels.

dickel | 18-01-09 | 02:07

In die zin leven we ook meer in een Emocratie dan een Democratie.

But what's the difference?

vander F | 18-01-09 | 02:07

@Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 02:02
democratie by poll....

Nou, nee.

vander F | 18-01-09 | 02:06

OneandOnly | 18-01-09 | 01:58
Jouw goed recht. Toch eens proberen, mezcal. Niet te zuipen natuurlijk, maar wel met een procent of 40 alcohol. Zonder ijs, nergens mee mixen.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 02:05

@WeirJack | 18-01-09 | 02:02 ,
w0w!
deep hate.

Het kan nog steeds,
al neemt het af.

vander F | 18-01-09 | 02:05

@Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:59
Ja hoor, ik ben nu bezig in Celine, Dood op krediet.. Na het lezen voer ik het boek aan mijn demente moeder, ze lust er wel pap van...

links tuig | 18-01-09 | 02:03

koerbagh ® | 18-01-09 | 01:57
In de gegeven poll zou ik Israël stemmen (verbazing alom) en daar gaan we het maar even bij laten. Denk namelijk niet dat het IDF al die polletjes gaat raadplegen. Wie wel, trouwens?

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 02:02

Apple gaat toch stuk dank zij Steve en Safari is slechts een 10 keer meer lek dan IE . Dus Firefox here i cum

WeirJack | 18-01-09 | 02:02

@Moszkovicz
Ik riep op tot een vreedzame opstand.... niet tot geweld!

OneandOnly | 18-01-09 | 02:02

links tuig | 18-01-09 | 01:56
Als je goed zou hebben gelezen - iets wat ik niet van jou verwacht hoor, dus no worry - dan had je gezien dat de koran niet door de strot geduwd wordt, maar dat er op gekauwd wordt door De Jonge Berserker, waarna vuilnisbak.

Dat lezen van jou, wordt dat nog wat?

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:59

OneandOnly | 18-01-09 | 01:54
Ja die ken ik wel omdat ik toevallig vanavond nog naar die film (Valkyrie ) heb zitten kijken.
Vreselijke kudt film trouwen de docu. is spannender.

dickel | 18-01-09 | 01:58

@Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:53
Dat is privé en ik wijd er verder niet over uit!

OneandOnly | 18-01-09 | 01:58

@Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:54:
Daarom: verneuken die handel. Dan maar ingewikkeld.

koerbagh ® | 18-01-09 | 01:57

Go Neelie, net zo lang todat ook Bill en Steve hun meuk gratis gaat aanbieden, net als de rest. PS Opera ftw.. nl.youtube.com/watch?v=DswLqQYxFUw&... Driftwood - Freeloader

seven | 18-01-09 | 01:57

Het hele idee dat een simpele vrijwillige ruil tussen twee partijen (consument en producent) wordt belemmerd door een of ander oud wijf die ook nog eens wordt betaald door dezelfde producenten en consumenten, is fascistisch.

Er is maar 1 monopolie en dat is de OVERHEID met Neelie voorop die even zomaar dikke boetes kunnen opleggen aan mensen die niets van andere mensen gestolen hebben.

In een vrijemarktsituatie ontstaat een tijdelijk monopolie telkens wanneer één bedrijf via innovatie of technologische vernieuwing een product kan maken of een dienst kan leveren die zich zo duidelijk van de andere producenten of leveranciers op de markt onderscheidt en de concurrenten zodanig overtreft, dat het die tegenspelers uit de markt kegelt. Op zich is daar niets mis mee, omdat de consumenten hiermee gediend zijn en omdat de economie hier als geheel beter van wordt.

mises | 18-01-09 | 01:57

@Berserker,
Mot je niet onderhand naar bed? Morgenvroeg luiers verschonen en de koran door de strot van je kleine douwen...

links tuig | 18-01-09 | 01:56

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:48
Ze is niet meer zo geyl als vroeger.

dickel | 18-01-09 | 01:55

@dickel | 18-01-09 | 01:51
Je kent Tom Kroes toch wel..... van Top Gun en die film met keiveel blote tieten?!

OneandOnly | 18-01-09 | 01:54

Crusher | 18-01-09 | 01:46
Laffe hond

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:54

koerbagh ® | 18-01-09 | 01:48
Dan zijn die polletjes ook niet meer betrouwbaar. Wat geeft een niet-verneukte poll nou aan objectieve informatie?

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:54

koerbagh ® | 18-01-09 | 01:38
Mijn wegwerp adressen zijn zo'n beetje op, ik vrees dat Palestine dit gaat winnen.
Ten koste van een hele hoop spam, dat dan weer wel.
Wat heeft het eigenlijk voor zin om die krakerts te spammen?

jugendstil | 18-01-09 | 01:54

OneandOnly | 18-01-09 | 01:51
Ook niet een beginnetje van terugtredende haartjes? Je weet, je moet er vroeg bij zijn en mezcal kun je gewoon in NL kopen.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:53

@Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:46
Dan moet ik je even correcten..... ik heb namelijk prachtig golvend haar. En mezcal heb ik niet..... ik kom nooit in Mexico.

OneandOnly | 18-01-09 | 01:51

OneandOnly | 18-01-09 | 01:47
Tom dat weet ik niet maar wel een paar broers uit 020 lang geleden.

dickel | 18-01-09 | 01:51

Crusher | 18-01-09 | 01:46
Niets aan de hand met Neelie. Waarom denk jij dat?

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:48

@Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:45 :
Simpel (ver)neuken war einmal... Damals.

koerbagh ® | 18-01-09 | 01:48

jugendstil | 18-01-09 | 01:44
Waar zouden we zijn zonder wiki?
"Een sigaret is een rolletje tabak, meestal korter dan 10 centimeter, bijeengehouden door een dun papieren kokertje."

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:47

@dickel | 18-01-09 | 01:44
Nee..... met de vader van Tom.

OneandOnly | 18-01-09 | 01:47

Ik krijg de indruk dat Neelie een beetje seniel aan het worden is.

Crusher | 18-01-09 | 01:46

OneandOnly | 18-01-09 | 01:42
Heb daar al iets van gehoord ja, hier in de Hinterecke van het land gaan geruchten dat je ook foto's en filmpjes kan bekijken met de internets.
Dat internet gaat nog eens heel groot worden zeggen ze hier.

jugendstil | 18-01-09 | 01:46

OneandOnly | 18-01-09 | 01:45
Nee, bier is niet goedt. Je moet mezcal hebben, is ook goedt voor de haargroei. Ik vermoed namelijk dat je een wijkende haargrens hebt, correct me if i'm wrong.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:46

bloedjelink | 18-01-09 | 01:39 marktwerking.. daarom is de electriciteitleverancier (wat ooit een nutsbedrijf was) nu in duitse handen.. en bij verzekeraars en banken werkt het wéér anders, zodra daar de marktwerking gaat doen wat het zou moeten doen, grijpt de overheid in..

van dal | 18-01-09 | 01:45

koerbagh ® | 18-01-09 | 01:41
Jawel, maar ik vind het vervelend dat nodig te moeten hebben. Ik wil simpel kunnen verneuken.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:45

@Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:41
Is bier ook goed?

OneandOnly | 18-01-09 | 01:45

Neelie Kroes had die niet iets met Babylon?

dickel | 18-01-09 | 01:44

koerbagh ® | 18-01-09 | 01:38
Ik ben om, pro Israel nu, Leve Sahar.
Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:37
nl.wikipedia.org/wiki/Sigaret
Wauw!

jugendstil | 18-01-09 | 01:44

@jugendstil | 18-01-09 | 01:37
Dan zou ik toch even Bill Gates bellen..... want dat internet is ontzettend handig!

OneandOnly | 18-01-09 | 01:42

OneandOnly | 18-01-09 | 01:38
Je hebt het er behoorlijk moeilijk mee, niet? Wat helpt, is om een fles mezcal in één keer helemaal leeg te zuipen.

Ja, ik heb ook m'n sociale kanten.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:41

@Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:40:
Jij hebt geen spam-mail dingetje dan?

koerbagh ® | 18-01-09 | 01:41

koerbagh ® | 18-01-09 | 01:38
Denk je niet dat het een emailadressenverzamelaar is?

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:40

Ach, wat fijn dat Brussel het zo goed met ons voor heeft en die nare monopolisten, die nieuwerwetse jonge frontierverkenners, een halt toeroept.
Oneerlijke concurrentie? Sure. Maar doen we het dan wel eventjes breed over alle fronten mevr Kroes? Kijken we dan ook effe naar de subsidiepolitiek die sommigen net iets meer bevoordeelt dan anderen? Landbouwmonopolies anyone?
.
De vrije markt is beter af zonder overheidsbemoeienis.
Zelfs bij monopolievorming kan een nieuweling een marktsegment veroveren. Kwestie van goede kwaliteit, innovatie en een scherpe prijs.
En nu niet gaan zeiken over de huidige economische crisis. Die is er omdat de overheid voortdurend met regels de vrije markt heeft lamgelegd. Er was een schijnvrijheid.

bloedjelink | 18-01-09 | 01:39

"Intifada, intifada...... Bill Gates vrij!"

OneandOnly | 18-01-09 | 01:38

Hier komt GeenStijl met de presentatie: "Zo een browser te downloaden zonder dat er standaard eentje zit voorgeïnstalleerd op uw nieuwe computer / verse OS installatie / lege harde schijf." Ongetwijfeld zal Mutsaerts, met all zijn jaren 1337 ervaring in de IT industrie, u nog wel een aantal command prompt commando's laten zien welke uw ondergoed van kleur zal doen veranderen!

Ondertussen zal ik, als echte nerd - want ik werk immers in de IT industrie - gewoon de internationale standaard gebruiken en dik betaald worden voor het benodigde applicatiebeheer, design- en programmeerwerk.

En ja, in die 'echte' IT wereld worden zeker ook nog andere besturingssystemen gebruikt. Is niks mis mee. Prachtige dingetjes. Alleen zijn die allemaal niet de standaard en zul je met je exclusieve Linux of OSX ervaring een stuk minder snel worden aangenomen dan met Microsoft. (Eventueel ernaast.)

Ah well, terug naar de wereld van de onzin waarin mijn logica wordt onderworpen met onderbuik 'argumentatie'. Of GeenStijl en de reaguurders onder mij dit even wilen demonstreren?

Seth | 18-01-09 | 01:38

jugendstil | 18-01-09 | 01:33
Nee. 't Heeft iets met sigaretten te maken, meer kan ik je er niet over vertellen.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:37

OneandOnly | 18-01-09 | 01:32
Ik bel gewoon m'n plempsels door, helegaar geen internet nodig.
van dal | 18-01-09 | 01:32
Bevende Bevert dus.

jugendstil | 18-01-09 | 01:37

van dal | 18-01-09 | 01:32
Je hebt er helemaal niets aan die knagerts. Doe mij maar otters, sierlijk door het water zwemmend.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:37

Maar ik zeg één ding..... als Bill Gates de gevangenis in moet dan ga ik wel mooi de straat op!

OneandOnly | 18-01-09 | 01:35

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:32
U is een servert?

jugendstil | 18-01-09 | 01:33

jugendstil | 18-01-09 | 01:31 doodgevroren met nieuwjaar.. bomen knagen kunnen ze, maar een flink wak onderhouden.. ho maar.

van dal | 18-01-09 | 01:32

Ik snap sowieso niet dat Geenstijl dit artikel publiceert. Zonder internet kan niemand hier komen...... dan krijgen ze helemaal geen bezoekers. Ik dacht dat jullie wel wat slimmer waren!

OneandOnly | 18-01-09 | 01:32

@Harry Dillema
Inderdaad, eindelijk iemand die het snapt.

Windows is prima, en Vista ook (en de 64-bit versie ervan al helemaal). Iedereen die dat niet snapt is zelf gewoon een mongool. Waarom kan ik het wel perfect draaien zonder te huilen en jullie niet? Doe een upgrade aan jezelf in plaats van je computer zou ik zeggen.

Dickstar | 18-01-09 | 01:32

*Roken gaat*

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:32

van dal | 18-01-09 | 01:27
Waar is Bevert eigenlijk?
De Droit | 18-01-09 | 01:25
Gloria in excelcis Ego.
@eenieder
Is het al tijd voor muziek?

jugendstil | 18-01-09 | 01:31

@ van dal
Sorry nog dat ik 01:27 je nick aan elkaar schreef. Die dingen gebeuren, daar zijn boeken over vol geschreven.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:31

van dal | 18-01-09 | 01:26
Neehee, ik ga mijn kat niet currumpteren.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:29

Wat een verschrikkelijk gemekker en gezeur altijd over "Welk besturing systeem het beste is" Je moet gewoon lekker kiezen, wat je voor je zelf het fijnste vindt. Toch ook niet iedereen wil dezelfde auto, of vindt dezelfde kleur mooi. Persoonlijke smaak heet dat. Ik ben zelf net overgestapt van Windows naar Apple, mij bevalt Apple prima, maar om windows dan nu direct de grond in te stampen? Nee, Linux, Apple, Windows wat maakt het uit. En oowja, laat die ministers en andere bobo's nou eens gaan doen wat ze horen te doen. Het land besturen, en zich niet druk maken over een besturingssysteem.

Anus Apple | 18-01-09 | 01:29

van dal | 18-01-09 | 01:27
Ik begin er net aardigheid in te krijgen. Heusch, je kunt het vinden.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:28

@vandal
OCS aan 't opzoeken in je bibliotheek? Staat onder de 'D'.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:27

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:19 je lijkt nattebever wel, met je zemelarij.. doe jij maar eens niet meer op mij reageren.. een poosje, beter voor je bloeddruk ook.

van dal | 18-01-09 | 01:27

@van dal | 18-01-09 | 01:16

Dank je ! Ik neem hem graag in ontvangst ! Kom je 'm ff brengen ?

(moet even dit topic inhalen, sorry hoor !!!!)

@ jugendstil | 18-01-09 | 01:18

Amen

De Droit | 18-01-09 | 01:25

@Pieter01 | 17-01-09 | 23:14

Het mag niet moeilijk, dus ga je naar www.ubuntu.org, download de laatste versie en hupsakee, alles in één keer:

1) besturingssysteem
2) browser
3) e-mail programma
4) office pakket
5) media player(s)
6) etc., etc., etc.

En dat kost dan allemaal bij elkaar.......

NIETS !

Hoera !

De Droit | 18-01-09 | 01:23

Dit zal trouwens wel weer een ideetje zijn van die scientologygasten.

OneandOnly | 18-01-09 | 01:23

Microsoft is een marketingmachine, geen softwarebedrijf. Fijnknijpen die opportunisten totdat hun monopoliedrift ophoudt en ze eindelijjk goede software gaan leveren.

Tekenend dat al meer dan 20% van de gebruikers IE van de computer afsloopt en er gratis Firefox opzet, terwijl IE erbij was geleverd en al veel langer ontwikkeld wordt. Dat zegt genoeg over hoe bagger microsoft is.

Hulde voor Neelie Kroes

met een kersje erop | 18-01-09 | 01:22

fieldhouses | 18-01-09 | 01:04
Mee eens, en zo'n slechte browser is IE niet meer, ik gebruik hem wel eens bij mijn broertje en hij doet echt niet meer zoveel onder voor zijn concullega's.

jugendstil | 18-01-09 | 01:22

Ik snap het probleem niet. Dat internet wat ik heb is ontzettend handig..... daar kun je alles mee opzoeken. Als Neelie Cruise liever encyclopediën leest dan gaat ze maar naar de bibliotheek!

OneandOnly | 18-01-09 | 01:21

van dal | 18-01-09 | 01:15
Doodt aan GS. Ga morgen spandoeken maken, en vraag Nico om advies.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:20

van dal | 18-01-09 | 01:13
Moet ik je dat gaan uitleggen? Koop een rekenmachine, bestudeer de waarschijnlijkheidstheorie, doe iets en vooral, probeer eerst even na te denken voor je OCS rond de intieperij weer begint op te spelen.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:19

@fieldhouse
Een los te kopen DVD/CDtje lijkt me toch geen oplossing. De hele distributie daarvan behoort al niet tot de huidige activiteiten van de bedrijven.
Dit brengt giga werk danwel kosten met zich mee, wordt de consument niet beter van.

Zijn er geen andere mogelijken? Of weet men bij Geenstijl alleen wat slecht is en richt men zich daarop zonder enige argumentie

je weet het | 18-01-09 | 01:19

Ik snap sowieso niet waarom mensen nog internet explorer gebruiken terwijl firefox tien keer sneller en veiliger is en geweaun een stuk fijner.

Jopie Peerhoofd | 18-01-09 | 01:18

als je een besturings systeem krijgt zonder een web-browser hoe ga je dan internet op om degene te downloaden die je nodig hebt ????????????? Of gaan ze de browser op een schijfje uitbrengen ???

The Russian | 18-01-09 | 01:18

Basanaz | 18-01-09 | 01:02
Ik ben het op de hoofdpunten wel met je eens, maar ik wordt wel kriegel als mensen beweren dat je op linux geen games kunt spelen of bepaalde hardware niet kan gebruiken, terwijl dat de schuld is van de hardware- en gamesindustrie, hoe moeilijk is het nu om linux drivers voor je producten te maken of een game te poorten?
Helemaal uitzinnig van woede word ik als een stichting als brein hun achterban (microsoft en de IFPI) ondersteunt door het verkondigen van klinkklare leugens zoals
'Je betaalt er niet voor, dan is het niet legaal'
www.volkskrant.nl/multimedia/article11...
Dat is gewoon gore bangmakerij van onwetende mensen, je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die denken dat linux of OpenOffice illegaal is.

jugendstil | 18-01-09 | 01:18

@Gerhardtje | 17-01-09 | 20:14

Jij raadt dus een wiel aan, in plaats van een auto met motor, wielen, stoelen, versnellingsbak, etc., etc. ?

De Droit | 18-01-09 | 01:17

De Droit | 18-01-09 | 01:15 en we hebben een winnaar! scrollwheel-awardje..

van dal | 18-01-09 | 01:16

@brutus68 | 17-01-09 | 20:08

Ja natuurlijk. Dual boot

De Droit | 18-01-09 | 01:16

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:14 maakt niet uit, binnenkort killen ze hem.

van dal | 18-01-09 | 01:15

@Conan de Rabarber | 17-01-09 | 20:03

Ubuntu rotzooi ?

Ik heb hier 2 servers en 3 workstations op Ubuntu draaien en NOOIT MEER WINDOWS !!!

(sorry voor het schreeuwen).

p.s.: en mijn livebox, dreambox en squeezebox (ja sorry, zo heten die dingen) draaien ook op de een of andere manier op een Linux-variant.

De Droit | 18-01-09 | 01:15

Krijgt dat kleine poesje wel genoeg eten en drinken bij GS? Hij moet de hele dag maar leuk met die kleine voetjes en dat lieve snoetje naar ons kijken. Ik maak me daar zorgen over.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:14

er komt een moment dat ook The Russian het gelijk aan zijn kant zal krijgen/........

fieldhouses | 18-01-09 | 01:14

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:10 je zou kunnen concluderen.. maar ís het ook zo?..

van dal | 18-01-09 | 01:13

Rammstein | 18-01-09 | 01:03
Ende bloost.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:12

The Russian | 18-01-09 | 01:10
Gefeliciteerd, je hebt de numpty award gewonnen voor de meest domme, idiote reply van de avond.

titsme | 18-01-09 | 01:12

Als ik dit lees dan wordt ik niet echt vrolijk ook al ben ik een MAC user. Zo dadelijk gaat die bejaarde hoer ook nog eens eisen dat apple geen Safari en geen quicktime meer kan bijvoegen, en daar ben ik zeker niet bij mee, want safari werk naar mijn zeggen nog beter dan firefox.
-
Dus Nellie GA ES DEAUD, en snel een beetje machtsgeile kutwijf.

The Russian | 18-01-09 | 01:10

van dal | 18-01-09 | 01:02
Als je de tijdstippen vergelijkt zou je kunnen concluderen dat we gelijktijdig tiepten. Heb je niet ergens een boek liggen waarin dat soort eenvoudige dingen te vinden is, of zijn het allemààl handleidingen voor het gebruik van je huishoudelijke apparatuur?

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 01:10

Let's face it: Linux is gewoon niet voor dummies. En dat is maar goed ook.

BezorgdeBurgerl#l | 18-01-09 | 01:08

geurtje | 18-01-09 | 01:07 en moet je dan niet eens voor de 10.000ste keer hetzelfde verhaaltje voorgelezen krijgen?

van dal | 18-01-09 | 01:08

Rammstein | 18-01-09 | 01:05
Geurtje slaapt nu.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:07

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:03
dank je liev,
cu all
*float, float on*

geurtje | 18-01-09 | 01:07

@je weet het | 18-01-09 | 01:02
Via een los te kopen CD'tje.

fieldhouses | 18-01-09 | 01:06

geurtje | 18-01-09 | 00:59
Dat roept echt herinneringen op!

Rammstein | 18-01-09 | 01:05

@jugendstil | 18-01-09 | 00:59
Toch, immers Windows is niet voorzien van een browser die je na installatie eerst apart moet gaan installeren. Kom op hey, laten we geen extra dingen moeten doen die mi niet direct nodig zouden moeten zijn.
IE loskoppelen van het systeem lijkt me zinniger om als eindgebruiker later, de keuze te hebben het helemaal uit het systeem te kunnen halen.

fieldhouses | 18-01-09 | 01:04

geurtje | 18-01-09 | 00:59
Huppatee, daar gaat ze in haar bedje, en als een envelopje instoppen.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:03

van dal | 18-01-09 | 00:56
LOL! Is allemaal dik in orde hier.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:58
Je liefde voor je zoon stroomt hier zowat uit het toetsenbord. Hulde. Meen ik echt.

Rammstein | 18-01-09 | 01:03

Een vraag?

Hoe gaan mensen aan een internet browser komen als MS (85% markt) niet mag meeleveren?

je weet het | 18-01-09 | 01:02

Dan mag ik me nog zo'n sukkeltje voelen, maar om nou gelijk geld over de blak te smijten aan die apple-troep gaat wel heel erg ver.
Ik houd het gewoon bij VuurVos op mijn XP

Slakkenspoor | 18-01-09 | 01:02

je weet het | 18-01-09 | 01:01 jammer is wel dat je daarmee die verrekte berserkert weer over zijn kroost laat beginnen, heel erg jammer wel.

van dal | 18-01-09 | 01:02

Microsoft zuigt. Stelt alles in het werk om "wereldstandaarden" naar hun hand te zetten. Nu weer met silverlight en het door Geenstijl gepromote dakartv. Fuck Powned, www.rtl.nl/components/sport/rtl_gp/dak... is wel met elk denkbaar besturingssysteem te bekijken. Wil je wat bereiken op TV gebied is dit zeker mogelijk.

Een bom onder het publieke TV bestel leggen is wel grappig, maar als je echt goede TV wil brengen heb je geen publieke omroepen nodig.

Bo Dreksma | 18-01-09 | 01:02

Vind het zoiezo belachelijk als je een laptop wilt kopen dat je verplicht bent vista te kopen, terwijl iedereen dat er meteen afgooit voor windows XP nou ja de niet wetende niet maar daardoor is microsoft jaren terug ook rijk mee geworden met z'n Windows 3.1

Hit | 18-01-09 | 01:02

jugendstil | 18-01-09 | 00:44
Ik denk niet dat Opera er op zit te wachten als pc's met Firefox worden geleverd. Dan krijg je daar weer allemaal belachelijke constructies voor...
Een goed werkbare constructie zou een ulta-lite browser zijn waarmee je na de (voor)installatie van windows je favoriete browser kunt binnenslepen, ok, ok, er zijn oplossingen mochelijk.
En ik ben het ook met je eens dat windows niet volledig afhankelijk moet zijn van IE, en ja, ik erger me aan de manier waarop IE met webpagina's omgaat. Maar, ik vind dat je als bedrijf het recht hebt om iedereen die je product aanschaft, alle rommel aan te smeren die je er bij wilt leveren. Wie is de EU om dat te gaan verbieden? Ik word gek van het gebrek aan vrijheid tegenwoordig. Iedereen bemoeid zich overal maar mee!
Zelf gebruik ik Debian als hoofdbesturingssysteem en schakel ik over naar windows op het moment dat ik games wil spelen die niet goed op linux draaien.

Basanaz | 18-01-09 | 01:02

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:00 nee lieve, met ritsloos bedoelt erica dat je een sexpartner van de straat rukt en je helemaal niet merkt dat je kleren uitgaan.. en hoe die partner heet? kun je je jaren later nog afvragen...

van dal | 18-01-09 | 01:01

@ van dal
Dank? denk ik...

je weet het | 18-01-09 | 01:01

van dal | 18-01-09 | 00:57
Die rits van Rutger Hauer in die film! Turks Fruit.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 01:00

elisabeth, neem je me weer over je schouder?
ik ga dit alfabed verruilen voor m'n eigen nestje.
jij kan het beste instoppen van allemaal.

geurtje | 18-01-09 | 00:59

@Je weet het, je hebt helemaal gelijk. Apple is ook overgestapt op een andere engine.

fieldhouses | 18-01-09 | 00:59

je weet het | 18-01-09 | 00:57 gefeliciteert!!!!! je bent de eerste die het woord met de K weet te implementeren..

van dal | 18-01-09 | 00:59

fieldhouses | 18-01-09 | 00:53
Als je een zelfbouw systeem hebt is het niet meeleveren van een browser sowieso geen probleem.

jugendstil | 18-01-09 | 00:59

Rammstein | 18-01-09 | 00:50
Mijn Jonge Berserker kan nu iets langer dan een maand staan en trekt alles uit de boekenkast, waarbij ik hem z'n gang laat gaan. Het enige boek dat hij aan gort mag trekken is de Koran, en dat doet hij vol overgave. Hij scheurt er bladzijden uit en begint er dan op te kauwen. Ik zorg ervoor dat hij het niet doorslikt en hij vindt dat scheuren van papier geweldig. Kost een tientje, heeft hij denk ik een halfjaar lol aan. Ik lees altijd nog wel even wat hij voornemens is te gaan kauwen, taaie en saaie troep. Ze zouden dat speelgoed bij de Ikea moeten verkopen.

Die Koran, daar kan geen speelgoed tegenop, behalve dan z'n vaderT - qua klimrek dan.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:58

Nog even dit:

Dat er mensen zijn die helemaal thuis zijn en fantastisch kunnen werken met Microsoft, wil nog niet zeggen dat het bedrijf een goed product levert.

Er zijn theologen genoeg, of andere religiekenners, die hele documenten van voor tot achter kennen als de Bijbel, de Koran etc. Maar dit wil nog niet zeggen dat het een goed "product" is.

je weet het | 18-01-09 | 00:57

geurtje | 18-01-09 | 00:55 het ritsloze nummer.. daar bedoelt erica iets anders mee.. dat dan weer wel.

van dal | 18-01-09 | 00:57

wat is standaard, ik zie dat wat 'standaard' is een afgeleide is van wat M$ ooit bedacht heeft.
OK, het grafische is dan toe te schrijven aan MAC. Maar Apple vertoond ook redelijk monopolistisch gedrag zodra er kloonen opstaan.

fieldhouses | 18-01-09 | 00:57

Rammstein | 18-01-09 | 00:50 keukenkastjes zijn keukenkastjes, die hebben allemaal eenzelfde diepte. want je moet je keukenzooi erin kwijt kunnen terwijl het niet teveel keuken mag kosten qua ruimte, anders zegt de aankoopmakelaar dat de prijs omlaag moet vanwege de te kleine keuken, die diepe kastjes maken op dat moment geen enkele indruk. en dat is het enige moment eigenlijk dat ze indruk zouden moeten maken...

van dal | 18-01-09 | 00:56

Neelie mag gewoon graag MS bashen, nothing personal babe!

Mask | 18-01-09 | 00:56

van dal | 18-01-09 | 00:53
ik kan d'r helemaal niets van. mezelf een knoop aannaaien, dat lukt nog wel. maar qua ritsen volg ik erica jong.

geurtje | 18-01-09 | 00:55

Van Dal. Ik zei net iets van dat ik helemaal trots op je ben en toen ging de server eruit.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:55

van dal | 18-01-09 | 00:49
rits inzetten is zoo simpel, gewoon even de broek meenemen naar oma, en als je die niet meer hebt zoek je een dementerende in een of ander tehuis.

jugendstil | 18-01-09 | 00:55

Basis hiervan lijkt me simpel:

*Er zijn standaarden binnen een branche, daar houd iedereen zich aan zodat het werkbaar blijft. (das de doelstelling)

*Wijk je af van de standaarden dan zijn daar consequenties aan verbonden als je anderen daarmee (bewust) benadeeld

*Microsoft wijkt af van de standaarden en benadeeld anderen daarmee, dus aanpakken en oplossen

Lijkt me daadkrachtig, dat verwachten we toch van de politiek?

P.S Apple geniet mijn voorkeur, maar dat terzijde. Staat los van de hele zaak.

je weet het | 18-01-09 | 00:54

@jugendstil | 18-01-09 | 00:52 Dus jij koopt kan en klare bakken, begrijp ik dat goed?

fieldhouses | 18-01-09 | 00:53

geurtje | 18-01-09 | 00:51 nou ja, je moet het ergens leren.. of kon jij het uit je eigen?

van dal | 18-01-09 | 00:53

oh kut

geurtje | 18-01-09 | 00:52

fieldhouses | 18-01-09 | 00:48
Onzin, die andere browser wordt gewoon voorgeinstalleerd op het systeem net zoals de 30 dagen versie van Norton en alle andere bloatware.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:46
Heb jij soms katten, omdat je zo handig bent met kroonsteentjes?

jugendstil | 18-01-09 | 00:52

van dal | 18-01-09 | 00:49
dat heb je rechtstreeks van naailes.nl

geurtje | 18-01-09 | 00:51

geurtje | 18-01-09 | 00:50 olifant... niet over mijn slurf beginnen hé?

van dal | 18-01-09 | 00:51

van dal | 18-01-09 | 00:46
Jij onderschat de ruimte in mijn keukenkastjes ! Diep.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:46
Daarom staan de boeken meest in kasten en kastjes. De fotoboeken (vooral die van Seliger) liggen hier wel in zicht en voor het oprapen. Heb ook een heleboel ingelijst, koop je gewoon twee boeken. Een om te slopen en een voor de mooi.
In verband met mijn ietwat aggresieve kater-held, moet de ruimte ruim blijven, anders heeft hij zo weer een hersenschudding.

Rammstein | 18-01-09 | 00:50

van dal | 18-01-09 | 00:46
dan heet je vanaf nu de olifant.
ik heb juist een vraag van elisabeth tegoed, dat herinner ik me dan weer.

geurtje | 18-01-09 | 00:50

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:46 nou els, eerst torn je de oude kapotte rits eruit, dan speld je de nieuwe rits er met spelden in (op de plaats waar de oude zat, da's handig) en dan met de naaimachine erin naaien en de voorkant met een dubbele naad, da's voor het nette, en als laatste zet je de broekband weer vast.

van dal | 18-01-09 | 00:49

zinvol om IE niet te leveren bij Windows?
Moet je eerst een kopie zien te regelen van een andere browser alvorens het inet op te kunnen. Das inderdaad erg handig.

fieldhouses | 18-01-09 | 00:48

geurtje | 18-01-09 | 00:43 i wish.. gaat niet. jammer. vraag maar aan elisabeth..

van dal | 18-01-09 | 00:46

Rammstein | 18-01-09 | 00:33
Grappig, ik vind het kopen van dingen uitermate vervelend. Weet nooit wat ik met die rotzooi aan moet en vooral niet waarom ik het zo nodig zou moeten hebben. Het 'shopgebeuren' is, kortom, niet zo aan mij besteed. Wat ik koop, koop ik als het even kan via internet.
Hoe kaler de zooi, hoe beter. Zie alle troep als stofhapperTs. Nee, heel gezellig ben ik niet en de deur staat dan ook zeker niet altijd, zeg maar: nooit, open.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:46

van dal | 18-01-09 | 00:42
Doe niet. Ik ben heel goed met kroonsteentjes en een stukje van draden halen en dat leuk in zo'n kroonsteentje pluggen en aandraaien. Leg jij maar eens uit hoe je een rits in een broek zet.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:46

Rammstein | 18-01-09 | 00:42 drie maar? ik heb er zes, en dan die planken boven de ramen en nog een smalle kast tussen de ramen.. en dan staan in drie kasten de boeken al dubbel, twee rijtjes voor elkaar..

van dal | 18-01-09 | 00:46

Basanaz | 18-01-09 | 00:35
Wat weerhoudt de pc bouwer ervan om Firefox/Opera/IE8 mee te leveren?
IE zit in het systeem verweven en daarmee verneuk je je concurrenten (en de webstandaards).

jugendstil | 18-01-09 | 00:44

Zouden Mac liefhebbers ook meer van katten houden dan van honden ?

websenior | 18-01-09 | 00:44

van dal | 18-01-09 | 00:40
delete jij dat geheugen van je eens.
en for all.

geurtje | 18-01-09 | 00:43

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:40 ik héb toevallig de verkoopcijfers van kroonsteentjes hier, regio haarlem.. daar schijnen ze die dingen te vréten..

van dal | 18-01-09 | 00:42

van dal | 18-01-09 | 00:38
Ik heb drie boekenkasten in de "logeerkamer" vol. En dan nog wat miscelanious books en magazines gewoon overal. Tot in keukenkastjes aantoe.

geurtje | 18-01-09 | 00:38
lmao!

Rammstein | 18-01-09 | 00:42

Wie van de heren heeft oom ooit een paar sokken gebreeën?

(R)evolutie | 18-01-09 | 00:42

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:33
ah, dat vind ik nou weer tofT van je.

geurtje | 18-01-09 | 00:42

Rammstein | 18-01-09 | 00:37
Ik ben heel goed met electriciteit, maar het zware werk heb ik altijd mijn broer voor.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:40

-weggejorist-

Opper Negert | 18-01-09 | 00:40

geurtje | 18-01-09 | 00:38 jaja.. 17 jaar en je moet nog een poosje..

van dal | 18-01-09 | 00:40

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:34 ja mevrouw, dat kan ik.

van dal | 18-01-09 | 00:38

ze vernaggelen de boel met dat het zo verweven zit.
met tabbladen in explorer zouden ze dan ook in de verkenner moeten zitten maar zie jij ze daar?
haha
Maar goed, er zit natuurlijk veel meer achter en je wordt niet zo maar alleenheerser.
IE is trouwens nog oneerlijk verkregen ook net als zoveel toegevoegde software van dat rovershol.
Dus stuur dat boetebedrag maar aan de oorspronkelijke makers er van.

Vitayalin | 18-01-09 | 00:38

van dal | 18-01-09 | 00:22
sorry klag even aan het infuus en de wartels stonden open dus ik voel me al weer veel beter. het gaat over getrouwd doen, zie ik? ja,
oh, wacht, m'n man skaipt me.

geurtje | 18-01-09 | 00:38

Rammstein | 18-01-09 | 00:33 boeken.. één bezoekje aan "dekker en van de vegt".. en dan heb ik weer 20 kilo te dragen... anderhalf uur binnen en dan uiteindelijk met een stuk of zes naar de kassa waar ook nog leesvoer opgestapeld ligt... en dan trap ik dáár ook weer in, in die verkooptruc..
ik heb ondertussen een kamer vol boeken, een bibliotheek. met boekenplanken tot boven de ramen.

van dal | 18-01-09 | 00:38

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:34
Heb jij nooit bij die technische simsalabim de enorme behoefte, om het te léren ? Niet dat je een halve kerel moet worden of zo, maar gewoon, band verwisselen, afvoer vervangen, mannen meuk so-to-speak ?

Rammstein | 18-01-09 | 00:37

Argh! Laat Neelie eens stoppen met een plagen van MS! Ik zit zelf continu te bitchen op MS, maar laat ze bij windows stoppen wat ze willen, who cares. Als je het niet wilt gebruiken, dan doe je het niet... Bovendien, hoe moeten we aan andere browsers komen zonder begin browser?

Gaan we weer terug naar de tijd waar je je eerste browser installeert met een cd'tje? Ik bedoel, je moet ergens beginnen met je toegang tot het internet.

Basanaz | 18-01-09 | 00:35

van dal | 18-01-09 | 00:30
Trouens kun jij een rits inzetten? Zo...

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:34

T@ Riest | 18-01-09 | 00:28
Wat zit je nou te zeiken? Ik ben allang blij dat er überhaupt nog dames (ik bedoel: wijven) op GS verschijnen, zeker op zo'n uitgekauwd 'mannentopic' als dit. Vrouwen roeleren momenteel, dat zie je maar zelden hier.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:33

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:29
I shop 'till I drop, maar op topsnelheid.
Behalve "Books-a-Million", daar ben je me dan een uur kwijt.
Maar ik kan onder de 15 minuten enorme schade aanrichten in the GAP, en zo langs A&F naar de Old Navy.

Rammstein | 18-01-09 | 00:33

van dal | 18-01-09 | 00:30
Je lacht me toch een beetje uit, Ja, wartels en klemkoppelingen. Hoe moet ik dat weten?

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:33

Rammstein | 18-01-09 | 00:31 of, zoals een getrouwde heteroman ooit voorstander werd van het homohuwelijk: "waarom zouden homo's het minder miserabel hebben dan wij?"...

van dal | 18-01-09 | 00:32

T@ Riest | 18-01-09 | 00:28
Wat aardig, U ook !

van dal | 18-01-09 | 00:28
Zong Kurt Cobain "Married, Burried", en ik maar niet luisteren. Het huwelijk is een instituut waarin twee mensen samen het hoofd bieden aan problemen, die ze niet gehad zouden hebben, waren ze niet getrouwd geweest.
Lucky Luke.

Rammstein | 18-01-09 | 00:31

Bo Dreksma | 18-01-09 | 00:25
Kweenie, kun je in Windows geen terminal openen en zoiets als lspci doen dan?

jugendstil | 18-01-09 | 00:30

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:25 wartels ja.. klemkoppelingen en zo.. kan eigenlijk maar op één manier.. behalve als een vrouw ze monteert, dan zijn er legio mogelijkheden..

van dal | 18-01-09 | 00:30

Rammstein | 18-01-09 | 00:21
Geestig, die vaderT lijkt dan weer op mij. Ik haat winkels en hoewel geld niet zo'n probleem is bij mij loop ik de hele winter al in dezelfde trui. Die hoef ik 's ochtends alleen maar even te fluiten en het ding komt naar me toe.
Mrs. Berserker wil me uiteraard mee naar de winkel, maar ik heb *kuch* nooit tijd. 't Is trouwens zo weer lente, als ik het goed heb (eerst nog Friesland/11 eind febr.), dus om nu nog de deur uit te gaan voor een trui lijkt me zwaar overdreven.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:29

Rammstein | 18-01-09 | 00:24
U bent de gelukkige winnaar van de GSnerd award met 2 stemmen tegen nul. De prijs voor de Libelletrut .09 laat ik aan anderen over. Prettige zondag.

T@ Riest | 18-01-09 | 00:28

Rammstein | 18-01-09 | 00:23 nou, ik niet meer hoor, het maakt niks uit, zo'n trouwboekje.
ligt maar in een la te liggen, staan namen in van lui die je al jaren niet meer ziet.. en dát waren nou je getuigen...
bovendien, ledikant is ledikant, echtelijke sponde noemen ze dat dan.. de dromers.
nee, wat mijn buurman zei over mij en mijn lief toen we van de zomer buiten zaten met een wijntje en een hapje,
riep ie naar zijn vrouw: "die zijn niet getrouwd, die hebben het nog romántisch"..
(waarmee hij de staat van ontbinding onthulde van zijn trouwboekje, dat dan weer wél).

van dal | 18-01-09 | 00:28

IE is altijd te downloaden....
zal MS een reet roesten...
Kroes is zoooo 1974

Kris | 18-01-09 | 00:28

van dal | 18-01-09 | 00:21
Ja. Niet lachen nu. Ik heb ook alle wartels (?) verkeerd om gezet. De volgende dag gelukkig meteen een CV-jongen die alles weer goed gezet heeft, maar het was wel nat.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:25

@jugendstil | 18-01-09 | 00:15

Blijft de vraag staan waarom Windows van niet herkende hardware weigert het ID door te geven. De interface kaarten geven dit wel door, sterker nog ze schreeuwen het zelfs.

Bo Dreksma | 18-01-09 | 00:25

deniea | 18-01-09 | 00:18
Jawel, Microsoft heft z'n eigen belastingen in Europa.
't Wordt de hoogste tijd dat MS onbetaalbaar wordt. Niet dat het wat uitmaakt trouwens, want ik ken niemand die die rotzooi koopt. Alles wordt gekopieerd, graties. Ooit gehoord van iemand die Office 'kocht'?

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:24

jeroentjegouda | 18-01-09 | 00:23
Ja, maar Neelie wil méér.

T@ Riest | 18-01-09 | 00:23
Eerst nerds, nu Libelle ....... just say it.

Rammstein | 18-01-09 | 00:24

geurtje | 18-01-09 | 00:22
Mevrouw Geurtje denkt dat GS 50.000 leden gaat krijgen met Libelle praatjes?

T@ Riest | 18-01-09 | 00:23

Neelie heeft zitten slapen. Microsoft heeft al geruime tijd een Windowspakket ZONDER Explorer. Je kunt dus kiezen in de winkel. Ontwikkeling van Windows zonder Explorer heeft M. wel klauwen met geld gekost, maar dat terzijde. Maar wat Neelie wil, is er dus al.

jeroentjegouda | 18-01-09 | 00:23

van dal | 18-01-09 | 00:22
Yes, I do !!!!

Rammstein | 18-01-09 | 00:23

geurtje | 18-01-09 | 00:20
Nee, ik ben echt klaar nu. Ik ben niet trouw te sláán.

Rammstein | 18-01-09 | 00:22

geurtje | 18-01-09 | 00:20 trouwen? welk dommerdje doet dat nog in this time and age?

van dal | 18-01-09 | 00:22

Ik stel voor, om de enige steunkous in ons midden te behagen, we het gaan hebben over de funtcie van groene thee.

titsme | 18-01-09 | 00:22

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:18
jij twijfelt al langer aan mijn genitaliteit. hoe kan ik je overtuigen.
hum, stel me een vraag die alleen een Echte Vrouw kan beantwoorden.

geurtje | 18-01-09 | 00:22

titsme | 18-01-09 | 00:20
Dan hebben we een winnaar. Gefeliciteerd met de allereerste GSnerd award, Rammstein!

T@ Riest | 18-01-09 | 00:21

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:47 lekkage? je had toch de verwarming bij willen vullen maar vergat het slangetje aan het systeem te koppelen?

van dal | 18-01-09 | 00:21

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:18
Ja ! Ja ! Ja ! Precies zo, maar dan dus andersom. Ik heb hele leuke schoenverkopers leren kennen onder andere.
En de winkels kloppen ook nog.
Once, echt, shoeshop in, pair Nikes, pair Timberlands, size right, yes, betalen en was ónder de 10 minuten weer buiten.
Ik lijk erg op mijn vader.

Rammstein | 18-01-09 | 00:21

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:16
Nein. Met wie spreek ik.

LibertasSimplex | 18-01-09 | 00:20

Clicklaminaat=NSBlaminaat en dat komt mijn huis niet in.

(R)evolutie | 18-01-09 | 00:20

T@ Riest | 18-01-09 | 00:16
09? In mijn database staat daar de naam rammstein bij.

titsme | 18-01-09 | 00:20

Rammstein | 18-01-09 | 00:18
of een wittejurkenfetisjiste.
voortaan kom je het gewoon eerst aan je vriendinnen vragen, ja?

geurtje | 18-01-09 | 00:20

Bo Dreksma | 18-01-09 | 00:13
Je haalt me de woorden uit mijn mond!
Wij thuis hebben nog steeds de Bendix G-15 aan de praat. mijn zus is er zielsgelukkig mee! members.iinet.net.au/~dgreen/pics.html...

puistige puber | 18-01-09 | 00:19

Ik stel voor om het nu dan maar over wasmiddelen of inlegkruisjes te hebben..

T@ Riest | 18-01-09 | 00:19

geurtje | 18-01-09 | 00:15
Leuk meissie. Maar ben je wel een meisje, je reageert eigenlijk als een leuke man.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:18

en jah hoor weer de eeuwige browser battle. Ik ben voor geen van de partijtjes, k zelf draai nu ubuntu maar die doen t zelf net zo hard hun bundelen firefox als standaard browser, internet explorer is de beste browser en firefox heeft ook zn minpuntjes en dat geld voor elke browser, browser oorlogen zijn zow 2008,

Ontopic | 18-01-09 | 00:18

En wie gaat dat uiteindelijk betalen?

Microsoft belast het uiteindelijk gewoon door aan de consument...
Het is dus weer gewoon een verkapte belasting.. Kunnen die lui in brussel weer mooi hun eigen salarissen verhogen en zeggen dat ze op papier financieel het nog niet zo heel slecht doen.. Het is en blijft wel gewoon geld dat van de hardwerkende burger afkomstig is..

Schande!

deniea | 18-01-09 | 00:18

geurtje | 18-01-09 | 00:17
or a sucker for a party .....

Rammstein | 18-01-09 | 00:18

Rammstein | 18-01-09 | 00:14
je bent gewoon hartleers.

geurtje | 18-01-09 | 00:17

Clicklaminaat moet je in elkaar clikken. Het mooie is dat je het ook weer kan losclicken voor hergebruik (verhuizing). Reken wel op 20% hergebruikverlies.

Iets met lengtes en zagen.

Bo Dreksma | 18-01-09 | 00:17

LibertasSimplex | 18-01-09 | 00:14
Moet je nog rijden vanavond?

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:16

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:14
Hele leuke vent, maar een enorme twijfelaar.
Duurt te lang.
Ik loop winkel in, winkel uit en zie thuis wel hoe of wat.

Rammstein | 18-01-09 | 00:16

Ik studeer vlijtig tussen de reaguursels naar de nerd .09 maar ik ben er nog niet uit. Iemand een mening?

T@ Riest | 18-01-09 | 00:16

Bo Dreksma | 18-01-09 | 00:13
Alleen als je niet de allernieuwste hardware hebt.

jugendstil | 18-01-09 | 00:15

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:14
ik wist wel dat je 't meteen wist te duiden.

geurtje | 18-01-09 | 00:15

geurtje | 18-01-09 | 00:12
lol

titsme | 18-01-09 | 00:15

Rammstein | 18-01-09 | 00:10
Je 'moest' mee? Had ik niet achter je gezocht.
Er is trouwens weinig over te zeggen, dus die ex moet wel een lulmeier eersteklas zijn geweest. Die dingen doen het gewoon. Je zet ze aan en klaar.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:14

AntiSoof | 18-01-09 | 00:10
maar het is helemaal niet zo erg hoor, dat van die slang en dat paradijs.

geurtje | 18-01-09 | 00:14

Geurtje! Ik lig in een schaterlach...

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:14

Elke jaren reagurende,
voor een goed salaris,
onder contract brengen bij de Kein Steil VernichtungsGruppe.
Zodra die lid wordt van Powned.
Kijk. Dan gaan mensen denken is dat niet iets voor mij. Dat powned.

LibertasSimplex | 18-01-09 | 00:14

geurtje | 18-01-09 | 00:12
Eensch !! Duurde alleen een keer of drie.
Ik zeg te snel ja, zeg maar.

Rammstein | 18-01-09 | 00:14

Neelie kan beter ander werk gaan doen.

Misstanden aan de kaak stellen is prima, maar don't fuck with customers.
Stel dan het driver probleem aan de kaak. Waarom is any Linux wel meteen up and running en moet ik mijn PC na Windows installatie openschroeven om te kijken welk merk en type video/geluid/netwerk/etc kaart erin zit en vervolgens de drivers handmatig downloaden / installeren en vooral veel herstarten?

De kaarten geven de info prijs, maar Windows vind onbekende hardware onbekend. Geef dan tenminste ID's door lazy suckers @ Microsoft.

Doe je voordeel met Linux en implementeer lsusb / lspci stelletje Redmondse MS nerds. Jullie zijn toch zo goed in goede ideeen jatten.

Bo Dreksma | 18-01-09 | 00:13

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:09
Rammstein, De Bruce Man en veel comics hier, Simpsons, dat werk. Eén enorm schilderij van een vriendin, gemaakt op de Rietveld Akademie, en al decenia in mijn bezit, sleep ik van huis naar huis, land naar land, huwelijk naar huwelijk.
Moet alleen op de grond staan, huge thing. En boeken en magz, genoeg om een huis van te papier macheeën.

Rammstein | 18-01-09 | 00:13

titsme | 18-01-09 | 00:10
en dat is haar ringvinger.

geurtje | 18-01-09 | 00:12

AntiSoof | 18-01-09 | 00:11
Ja, zeg dat wel.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:12

n^

AntiSoof | 18-01-09 | 00:11

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:09
Er is maar 1 plek bij de vrouw die kaal moet zijn, in hoeverre jouw muur gevuld is, is irrelevant.

titsme | 18-01-09 | 00:10

Appels hebben niet altijd een positieve cononatie dat weer niet of wel.

AntiSoof | 18-01-09 | 00:10

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:08
RAF ! Ja ! Moest altijd met exman mee naar de uitverkoop en ellelange verhalen aanhoren over Apple.
Laatst nog bij een apple store geweest met 'm, en ik moet zeggen ... het ziet er prach-tig uit.

Rammstein | 18-01-09 | 00:10

DIE internet explorer DIE!! :)

rennevoorjevaderland | 18-01-09 | 00:10

Rammstein | 18-01-09 | 00:05
Dat staat leuk. Heb ik hier te weinig, veel kale plekken op de muur. Er hangt wel een Kelim en een paar prenten.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:09

Rammstein | 17-01-09 | 23:55
Zou toch eens een Apple proberen, gewoon omdat het kan. Jaren met PC's gewerkt, nu nog in werksfeer, maar die dingen zijn gewoon geen match. Bij de RAF in 020, mocht je daar wonen (wat dan handig zou zijn), kun je er gewoon lustig op los rammen.

Berserker Nr. 1 | 18-01-09 | 00:08

Dat gestorm buiten komt me nu al mijn nek uit, mag dat uit ?

Rammstein | 18-01-09 | 00:08

Rolls Royce moet in de toekomst mogelijk een versie zonder motor op de markt brengen. De Europese Commissie (EC) buigt zich over een klacht over de bundeling op verzoek van Lada.

ADO-Le-Cent | 18-01-09 | 00:07

100%Isis | 18-01-09 | 00:03
Waar heb je het over?

(R)evolutie | 18-01-09 | 00:07

100%Isis | 18-01-09 | 00:03
Daniel had volgens mij een motivatie-probleempje... maar inderdaad prachtige speler!

Captain Orange | 18-01-09 | 00:06

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:02
Doet die aanvaller van Twente ook in tapijten?

titsme | 18-01-09 | 00:06

geurtje | 18-01-09 | 00:02
Nee, gewogen en te licht bevonden.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:02
*dol op boekenkasten is* Niet zozeer het zit en tafel werk, maar de muur is een slagveld van ikea lijsten.

Rammstein | 18-01-09 | 00:05

Quacka | 18-01-09 | 00:02
Probeer eens los te gaan op Youtube met Konqueror, dat is pas echt een genot.

jugendstil | 18-01-09 | 00:05

@Rammstein | 18-01-09 | 00:01: Nette mensen.
@jugendstil | 18-01-09 | 00:03: Kutbeest.

Fleauxe | 18-01-09 | 00:04

off topic: ik zit MOTD te kijken en zie Daniel De Ridder echt uitstekend spelen voor Wigan. Marco als je nog wat centen overhebt haal hem naar hier.

100%Isis | 18-01-09 | 00:03

Fleauxe | 18-01-09 | 00:00
En dat geldt dus ook voor Firefox.

jugendstil | 18-01-09 | 00:03

Rammstein | 17-01-09 | 23:55
Heerlijk, me too. Nou ja, wel klik laminaat, maar voor de rest een heel oude Bruynzeelkast voor de boeken en een oud door katten ondergekotsts Perez tapijt. Wel een leuk bankje en een stoel van een designertje.

Elisabeth2 | 18-01-09 | 00:02

Rammstein | 18-01-09 | 00:00
lijkt me geen kandidaatlidmaat voor onze club der derde sekse

geurtje | 18-01-09 | 00:02

Opera opera opera!!!!
Ik snap werkelijk niet dat niet iedereen met opera werkt. Ik gebruik zelfs illegaal opera op mn werk (je mag daar geen alternatieve browsers gebruiken: vinden ze niet veilig....)
Het is het eerste wat ik installleer nadat ik windows voor iemand heb geinstalleerd.
Maar goed... dit is wel heel erg fanboy-achtig: maar ik constateer het in elk geval nog zelf :-)

Quacka | 18-01-09 | 00:02

Sinds Windows de optie systeemherstel heeft kan ik ermee leven.
Synchroniseer mijn PDA-telefoon met Outlook, de linux variant kan nog niet overweg met herhalende afspraken en ook Garmin Mapsource is een onmisbare applicatie in mijn leven. De Windows licentie is meegeleverd met het apparaat dat ik nu gebruik en draait prima in een virtual machine onder Sabayon Linux.

Bo Dreksma | 18-01-09 | 00:01

Fleauxe | 18-01-09 | 00:00
Wie alt-F4't er dan ook !

Rammstein | 18-01-09 | 00:01

@O1 | 17-01-09 | 23:21: Klopt, derhalve is Chrome inderdaad een zwaar heersende browser. Wel jammer dat als je alt-F4't alle tabbladen afsluiten.

Fleauxe | 18-01-09 | 00:00

geurtje | 17-01-09 | 23:59
LOL!!

Rammstein | 18-01-09 | 00:00

-weggejorist-

Rammstein | 17-01-09 | 23:59

k heb MAC, een aantal jaren al! Beter dan sex, geloof me!
predman | 17-01-09 | 23:31

laminait lachen.

geurtje | 17-01-09 | 23:59

De zoekfunctie in Windows eens gebruiken. Kun je rustig 4 uur iets anders gaan doen.

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 23:59

Ik heb de BSOD al in geen jaren meer gezien, dus kan alleen maar concluderen dat met XP in ieder geval niets mis is. IE7 draait prima bij mij, Firefox ben ik niet echt enthousiast over, Safari is ruk op de pc en google gadget heb ik nog niet echt gebruikt. Wat mij betreft een hoop heisa om niets.

Lt_Gruber | 17-01-09 | 23:58

nacht saams,
hele avond op macje geramd. ik zie jullie ook.
wereldrecord synchroontikken voor fishfingers.
nu drank.
*in 1994 al eerste performa geloof ik*

geurtje | 17-01-09 | 23:56

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:53
Ik heb klik laminaat, geen apple en het stikt hier van de Ikea en als mensen daar moeite mee hebben .... bite me.

Rammstein | 17-01-09 | 23:55

@allanggeenbabymeer

Ms update hoef je niet persé te draaien je kan ook gewoon bij filehippo de update checker downloaden en draaien....

Mr.Smallville | 17-01-09 | 23:55

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:53
Je bedoelt dat klik Stasi spul?

jugendstil | 17-01-09 | 23:55

LibertasSimplex | 17-01-09 | 23:44
Weet je zeker dat je link klopt?

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 23:53

Rammstein | 17-01-09 | 23:48
Maar iedereen doet zo denigregrend over laminaat.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:53

@Schout-bij-nacht
Wij gebruiken ook alleen nog maar windows simpelweg omdat het alleen wordt ondersteund door het bedrijf en de producten die wij verkopen ook alleen maar windows draaien... Wat ik wel heb gemerkt is dat de nieuwe lotus notes en oracle geen dual core ondersteunen ze blijven hierop vastlopen... dus val je weer terug op outlook en gespecialiseerde tools gemaakt door het bedrijf of voor het bedrijf zelf... tjah...

Mr.Smallville | 17-01-09 | 23:52

kudtjepikandijvie | 17-01-09 | 22:48
Als een gemiddelde klant het niet begrijpt heeft de it-ert het niet goed gemaakt. Hoe dom moet je zijn om een apparaat te bedenken dat je uit moet zetten door op "start" te drukken?

Schout-bij-nacht | 17-01-09 | 23:51

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:47
Ik wil ook een nieuwe vloer.

Rammstein | 17-01-09 | 23:48

ach windows, waarom ook niet. ik werk met veel plezier met firefox en open office, maar linux durf ik nog niet aan...

tismaareenmening | 17-01-09 | 23:48

Wacht met smart op het laminaat, Hier is alles, snik, om gaan krullen door een lekkage.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:47

Wel eens Windows Update proberen te draaien zonder IE?
De vuile M$ ratten!

allanggeenbabymeer | 17-01-09 | 23:47

De Meppende Rechter | 17-01-09 | 23:44
En, wat gaat U daar aan doen ?

Rammstein | 17-01-09 | 23:46

Mr.Smallville | 17-01-09 | 23:27
Ja tel daarbij op het kennen van de programma's. Op het werk is windows, office etc voor de meesten de standaard. Wel zo efficient als je niet 2 verschillende besturingssystemen of programma's voor hoeft te kennen. Heb het jaren geleden wel gedaan, vond bijv. unix op het werk wel aardig en lotus voor de mail etc. Maar wil er tegenwoordig gewoon simpelweg niet teveel tijd meer insteken.

Schout-bij-nacht | 17-01-09 | 23:46

Rammstein | 17-01-09 | 23:20
Om het design gaat het de gemiddelde nerd geloof ik niet. Die wil het liefst de hele tijd z'n lelijke pc openmaken om er in te prutsen, als in vroeger dagen de halve zolen die op straat de auto gingen openmaken en repareren.
Komt nog bij dat Mac gemaakt is voor menschen en men bij MS serieus denkt dat mensen gemaakt zijn voor MS.

Ja, dan moet je een behoorlijk verwrongen wereldbeeld hebben.

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 23:46

-weggejorist-

De Meppende Rechter | 17-01-09 | 23:44

Zit die Linkse Lul al in Gaza ? Om z'n jodenhaat te etaleren.
www.brussen.be/

LibertasSimplex | 17-01-09 | 23:44

Fantastisch stukje! Helemaal mee eens ook! +1

zao | 17-01-09 | 23:43

Nerdee num num

Rammstein | 17-01-09 | 23:41

heerlijk zo een nerd avond!!!

Mr.Smallville | 17-01-09 | 23:40

@ Geenpijl | 17-01-09 | 23:38

dat komt omdat Apple ook de hardware zelf maakt dus zijn ze vrij te doen wat ze ermee willen.. Microsoft bouwt geen hardware, alleen sofware..

krem | 17-01-09 | 23:40

Wat een f*cking nerdavond!

T@ Riest | 17-01-09 | 23:38

Ik snap niet waarom dat mens apple niet aanklaagd. Een ipod zonder itunes is not done.. Safari staat standaard op een mac.. nee, microsoft heeft het gedaan.
Oja, Start-configuratiescherm-software.. Jeej, wmp en ie7 weg... ik snap het probleem niet.. Waarschijnlijk heeft Kroes gewoon een vista laptop op schoot, maar baalt dat wmp geen .srt bestanden afspeeld en geeft microsoft maar de schuld...

Geenpijl | 17-01-09 | 23:38

jugendstil | 17-01-09 | 23:33
En kunnen we ook eindelijk genieten van al die leuke virussen ed.

jugendstil | 17-01-09 | 23:37

what's next ? gaan ze dan klagen over notepad, de calculator of paint ? daar zijn ook zat bedrijven van die hier concurrentie van overvinden.. pfff wat een gezeik en het lost niks op.. straks krijg je dan zo'n versie net als Windows N.. die is kost evenveel als een normale versie en die mediaspeler kan je gratis downloaden maar niemand koopt die versie en geen enkele pcboer heeft m liggen.. wat krijgen we dan ? mag microsoft geen drivers meer bijleveren ?? de consument zal hier de dupe van worden en door de bomen het bos niet meer zien.. eerst pc kopen dan een OS, browser, office, outlook, mediaspeler enz.. pff Opera en al die anderen moeten niet zeuren maar zelf een OS bouwen.. of Linux

krem | 17-01-09 | 23:35

Canterwood | 17-01-09 | 22:54
Als Linux 20% van het marktaandeel zou hebben kon het zeer waarschijnlijk wel, zou je eens moeten zien hoeveel drivers en games beschikbaar zouden komen voor debian en suse/red hat, en dan ben je ook in keer van dat gelul af dat linux bepaalde hardware niet ondersteunt.

jugendstil | 17-01-09 | 23:33

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:26
Ik kom anders net bij de schoonheidsspecialiste vandaan. Die heeft met clearasil 3.2 de boel zo zo'n beetje gedesinfecteerd. Ik zei nog " zou je niet versie 2.3 van l'oreal nemen en een psoriases patient in de wachtkamer zwoor bij nivea gezichtscreme open source.....

puistige puber | 17-01-09 | 23:33

Ik heb MAC, een aantal jaren al!

Beter dan sex, geloof me! Windows komt niet meer in mijn huis!

predman | 17-01-09 | 23:31

Draai momenteel laatste versie van Obi-Wan Kenobi (2.88b) en draait als een tierelier

Captain Orange | 17-01-09 | 23:30

@Schout-bij-nacht
wtfhjho, ik zie de gemiddelde klant aka consument niet zo gauw linux of mac kopen/installeren simpel omdat mac niet voor alles ondersteuning bied en linux gewoon te lang duurd qwa installatie, kijk bijvoorbeeld naar debian een 3 uur durende text based installatie om het helemaal custom te krijgen.... en tja windows ruled gewoon omdat je het kan installeren zonder na te denken...

@Harry Dillema
Leuk het Ebola virus in safari :-P

Mr.Smallville | 17-01-09 | 23:27

puistige puber | 17-01-09 | 23:24
Viespoets, ga eerst je puisten maar eens schoonmaken voordat je een heilige meneer hiermee lastig valt.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:26

mark twain | 17-01-09 | 23:25
op de valkoetjesreep: steunpilaresse. Schurk.

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:26

neelie -1
apple +1

dikkemin | 17-01-09 | 23:25

Rammstein | 17-01-09 | 23:24
Proud. En niet anders verwacht van joe. Koel.
*jaap uit*

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:25

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:20
LOL
*Smeert tube oil of olaz op aangezicht*

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:25

Zou het zo kunnen zijn dat het nog een keer over mevrouw Kroes gaat?
Getrouwd geweest met het linkse fossiel Peper en steunpilaresse van de
millieumaffia te Rotterdam.,

mark twain | 17-01-09 | 23:25

Schout bij nacht heeft helaas gelijk. Gelukkig kun je je als IT'er trainen in communicatie met de klant.

websenior | 17-01-09 | 23:24

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:22
Heavy, emotional stuff. But I am a big girl.

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:21
Houdt 't maar op verzorging.

Rammstein | 17-01-09 | 23:24

AntiSoof | 17-01-09 | 23:19
Bios is waar oa je pornofilmpjes in draaien.

puistige puber | 17-01-09 | 23:24

Het besturingssysteem van de mens zou zo af-en-toe ook wel eens een upgradebeurt mogen hebben. Je kan je poeter wel upgraden maar zelf blijf je even slim/dom als je je zelf ook niet bij tijd en wijle ook geestelijk wat reshuffeld, wat nieuwe progjes drin en nog van dat soort dingen zoals de prullebak leegmaken, en de ouwe files wegdoen.

AntiSoof | 17-01-09 | 23:23

@MrKramer | 17-01-09 | 23:13
Windows heeft een ingebouwde FTP client waar je Mozilla mee kan downloaden. Welliswaar slechts met commandline interface, maar hij is er wel.

Of zou dat ook niet mogen van Neelie?

Wat een bullshit pesterij van de EU, alsof Apple en Linux-distributies geen browser meeleveren. Kan ze zich beter drukmaken om het hardwareleveranciers dik laten betalen voor gecertificeerde Windows drivers aan MS die vaak nog geeneens op de installatie DVD staan. Moeten ze namelijk nog dieper in de buidel tasten.

Bo Dreksma | 17-01-09 | 23:23

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:21
Nee, daar reagúúr ik mee (LOL!)

Rammstein | 17-01-09 | 23:22

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:21
Beroepsreagurelatuurder.

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:22

Rammstein | 17-01-09 | 23:18
Yep, je hebt gelijk. En ik hoop dat jij je dag ondanks schoorsteenklus toch goed bent doorgekomen.

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:22

Rammstein | 17-01-09 | 23:18
*Wat deed Rammstein ook al weer?*
Welke richting moet ik denken? U werkt met geestelijk gehandicapten?

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:21

Fleauxe | 17-01-09 | 23:05
Je hebt gelijk, Chrome is meester onder de explorers, maar daar heb je geen toolbar bij nodig hoor. Google doorzoeken kan gewoon door je zoekterm in de adresbalk in te tikken en dat was alles waar voor ik mijn toolbar voor gebruikte bij IE...

O1 | 17-01-09 | 23:21

Harry Dillema | 17-01-09 | 23:18
Doe niet zo raar dat bestaat helemaal niet.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:21

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:18
Daar zou ik maar niet zo denigrerend over doen (R)e. Het is wel je voorland hè... Gnagnagna ;)

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:20

Pieter01 | 17-01-09 | 23:14
was mijn stelling al eerder: straks laten ze het nog zover komen dat het leveren van een PC met OS al concurrentie vervalsing is. Dus wordt een PC geleverd met een kale harde schijf en moet je het als consument verder maar uitzoeken. Wél consument vriendelijk want er wordt je niks opgelegd zo en je kunt erop zetten wat je wil...

mexicaantje | 17-01-09 | 23:20

Apple heeft waanzinnig mooi design

Rammstein | 17-01-09 | 23:20

De BIOS is toch je riltme van je klok?

AntiSoof | 17-01-09 | 23:19

MrKramer | 17-01-09 | 23:13
Eeeeeeeeeuuh. ff denken. Software kun je natuurlijk alleen maar downloaden?

Yukuul Huuman | 17-01-09 | 23:19

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:11
*Denkt aan 70 jarige doe het zelvert onder de douche*
*Doet handjes op mekaar en probeert het snel weer te vergeten*

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:18

En trouwens besturingssystemen zijn voor homo's. Een beetje user draait rechstreeks op 't BIOS.

Harry Dillema | 17-01-09 | 23:18

jaren 80, begin jaren 90. De computermarkt bestaat uit verschillende fabrikanten die allemaal graag een standaard willen worden. Atari ST, Amiga, Apple, MSDOS. De consument verlangde naar een standaard. Uiteindelijk wordt dat niet zonder slag of stoot Windows voor het gros van de gebruikers. Fabrikanten die jarenlang hebben zitten suffen verdwijnen vrijwel van de markt. Denk bijv. aan Wordperfect, Framework, Dbase etc.etc. Consument en bedrijfsleven zijn tevreden. Dan opeens is de standaard niet goed genoeg meer en verlangen de voornamelijke puistige IT nerds naar een alternatief. (waarschijnlijk voortgekomen uit een complex dat uber IT nerd Gates wel een vrouw én veel geld heeft en hun niet.) Dit alternatief moet er hoe dan ook worden doorgedrukt kennelijk want er moet concurrentie zijn. Linux is bij lange na geen alternatief voor de meeste desktops en discussies zijn makkelijk te winnnen door te vragen hoe goed Call of Duty 5 op een Linux bak draait. Apple is nog steeds veels te duur voor wat je krijgt, maar het doosje eromheen glimt. Voor de rest is het meer een lifestyle product. Net als die gare Iphone trouwens. Maar goed. Een ieder is vrij om een alternatief voor IE of mediaplayer te kopen.

Pim Pandoer | 17-01-09 | 23:18

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:05
Ja toch ?
(R)evolutie | 17-01-09 | 23:05
Dat is nagenoeg onmogelijk. Voor mij dan.

Rammstein | 17-01-09 | 23:18

treser.info | 17-01-09 | 21:04

wat een geneuzel, een mac is gewoon gaaf en werkt lekker. En ja ze zijn belachelijk duur maar dat is een Porsche ook.

Voor de rest is het natuurlijk gezeik van tante N. om IE los te willen koppelen van windhoos, wat is de volgende stap, Freecell uit het pakket halen.., pfff

CoffeePad | 17-01-09 | 23:18

@antisoof

jawel, het safari virus

Harry Dillema | 17-01-09 | 23:16

Als Windows verplicht is te leveren zonder webbrowser, gaat dit ten koste van de consument. Velen hebben liever alles compleet en zonder ingewikkeld gedoe. En omdat Microsoft het ons straks natuurlijk ook niet te gemakkelijk mag maken, hun webbrowser te downloaden en installeren, wordt het dus alleen maar lastiger.En waar ligt de grens? Straks is mijnenveger ook verboden om erbij te leveren. Sja, waarom niet.

Overigen is het nu al zo, en dat zonder die EU regels, dat de concurrentie zoals webbrowser Firefox al flink marktaandeel aan het veroveren is.

De EU moet gewoon eens stoppen zo'n betweter en bemoeial te zijn. Uiteindelijk loopt het altijd wel weer los in de vrije markt. Het enige waar ze streng tegen moeten strijden is fraude en milieuvervuiling e.d..

Pieter01 | 17-01-09 | 23:14

Een Mac heeft die ook last van Virussen? Ik dacht het niet hè?

AntiSoof | 17-01-09 | 23:14

MrKramer | 17-01-09 | 23:13
Daar ging de tekst in het topic over ja.

titsme | 17-01-09 | 23:14

Microsoft/Apple/Linux/enz bashen is zooo 2007/2008. Ga je met nuttigere dingen gebruik maken. Die discussie is al vaker gevoerd dan de bijbel gelezen is.

JeanJaques | 17-01-09 | 23:14

Schout-bij-nacht | 17-01-09 | 23:12
Word hier blij van.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:14

Via bijvoorbeeld elize.edskes.net/ kun je snel aan een goede browser komen, twee keer klikken en de rest gaat vanzelf.

Prof | 17-01-09 | 23:13

Slim slim... We installeren Windows, we willen geen Internet Explorer, maar bijvoorbeeld Firefox. Laten we die gaan downloaden... Maar oeps... waarmee gaan we het Internet op?

MrKramer | 17-01-09 | 23:13

Google is evil.

Overigens, je telt pas mee met een Tadpole laptop.

Harry Dillema | 17-01-09 | 23:13

Heeft de Hobby Computer Club een topic met een linkje naar GS?

puistige puber | 17-01-09 | 23:12

kudtjepikandijvie | 17-01-09 | 22:48
Laat me raden: jij bent een it-ert. Want die begrijpen net zo weinig van klanten (mensen dus) als jij. Iemand vraagt gewoon om een apparaat wat het doet met zo weinig mogelijk handelingen waar je zo weinig mogelijk over na hoeft te denken. Want behalve voor it-nerds is nadenken over andere dingen dan apparaten vaak interessanter.

It-ers snappen nooit zo snel dat apparaten er zijn voor de mensen. En niet andersom. Komt met name voor bij it-ers. Het is dan ook vast niet voor niets dat juist it-producten, software etc. vaak zo'n slechte performance hebben.

Schout-bij-nacht | 17-01-09 | 23:12

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:09
Ik ga mezelf straks gewoon even stevig afbiechten onder de douche, dan komt de aflaat vanzelf. Flesje koffiemelk nog, en dan lekker slapen...

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:11

@Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:09
O, ja. Zo een snob-ding.

AntiSoof | 17-01-09 | 23:11

Fleauxe | 17-01-09 | 23:05
Mac te duur voor je of heb je last van Selbsthass?

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 23:10

AntiSoof | 17-01-09 | 23:08
Nee. Pas als het met diamantjes ingezet is.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:09

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:05
Nu doet u het toch.
*Kijkt heel boos*

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:09

Leuk al die Linux distributies met hun slecht leesbare fonts, er is maar 1 distributiebouwer die begrijpt dat je een PC wil gebruiken ipv systeembeheren:
www.sabayonlinux.org/

OpenSuse zit technisch beter in elkaar, maar toch weer die lelijke fonts op je scherm: www.opensuse.org/en/

Aan de rest van de distributies wil ik geen woorden vuil maken, je kan er Windows mee draaien in een virtual machine...

Bo Dreksma | 17-01-09 | 23:09

kudtjepikandijvie | 17-01-09 | 22:48
Ga aub naar bed!Als je tenminste een bed hebt? Of kan je dat ook al in elkaar klussen van Ikea?

Yukuul Huuman | 17-01-09 | 23:08

Zo een Mac is wel chique hè?

AntiSoof | 17-01-09 | 23:08

Goed, dames en heren, goedenavond. Hertog Jan roept.

Canterwood | 17-01-09 | 23:07

Applemoes met harde stukjes zuigt harder.

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:07

Prachtig prachtig

Ik zeg WinAmp en Firefox ftw!

feanfan | 17-01-09 | 23:07

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:05
Maar in je pauze wel...

Canterwood | 17-01-09 | 23:06

@harry dillema
haha maar het was wel stoer om het even te zeggen
nee het is windows vista premium

websenior | 17-01-09 | 23:06

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:05
Da's ook wel weer zo.

plastic zakje | 17-01-09 | 23:06

Canterwood | 17-01-09 | 23:00
Het is nog nooit nodig geweest dat ik ze prive iets moest vragen. Laptop draait als een tierelier.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 23:06

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:05
God, nee zeg ;)

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:05

In het weekend moet je gewoon niet over je werk lullen.

(R)evolutie | 17-01-09 | 23:05

Rammstein | 17-01-09 | 23:02
Hè gelukkig.

Jaap de Paap | 17-01-09 | 23:05

Iedereen moet verplicht aan Chrome. De beste browser tot nu toe. Alleen jammer dat de google toolbar er niet op kan draaien.
-
Apple Sucks!

Fleauxe | 17-01-09 | 23:05

@websenior

welke tcp draai je dan?

Harry Dillema | 17-01-09 | 23:03

Ik draai op freedos.

websenior | 17-01-09 | 23:02

Altijd Hoop Voor Iedereen !!!!

Rammstein | 17-01-09 | 23:02

@Mr.Smallville | 17-01-09 | 22:57
Meneer kan Googlen. Impressive.

Canterwood | 17-01-09 | 23:01

@Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:55
Als dat je houding tegenover IT'ers is kan ik me voorstellen dat je ze lekker laten gaarkoken.

Canterwood | 17-01-09 | 23:00

Deze pubert gaat elke dag met de fiets van zijn opa naar school en werkt nog steeds met de comodore64 van ome Arie. (opgevoerd dmv zo'n nepcassette in de recorder te steken met een kabeltje naar de ouwe CD-rom spelen van de buurjongen. )
Basic mensen, hou het toch bij Basic.

puistige puber | 17-01-09 | 22:59

Remote SSH? of SSL?

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:58

@Canterwood

Wat Linus heeft geleverd is alleen de kernel, heur. Het GNU/Linux OS bestaat uit veel meer dan alleen de kernel.

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:58

@ Dennis Sscho.....
@Canterwood;

Wat een kapsel@! sjjiiittt en een zundapp??

Mr.Smallville | 17-01-09 | 22:57

mister_toko | 17-01-09 | 22:53 Ubuntu de gekste ;)
:)

plastic zakje | 17-01-09 | 22:57

Mr.Smallville | 17-01-09 | 22:50
Uhuh, onder remote SSH. Geluk wil dat de meeste servers Apache en MySQL daar geen gebruik van maken gezien ze op dezelfde machine staan.
-
En Arpanet is van DARPA.

Canterwood | 17-01-09 | 22:57

(R)evolutie | 17-01-09 | 22:52
Idd, nerdgrapmodus/aan: 'Mummie Explorer, voor iedereen die computers ingewikkeld vindt' nerdgrapmodus/uit

titsme | 17-01-09 | 22:57

CAPSLOCK | 17-01-09 | 22:55
LOL

Daud & Bederf | 17-01-09 | 22:56

(R)evolutie | 17-01-09 | 22:52
Kra kra. Je hebt helemaal gelijk. Als ze er maar over kunnen zeuren en hun superieure kennis over kunnen luchten. Kuch.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:55

je hoeft geen Windows te gebruiken.. zo simpel is het en je kan makkelijk een kale pc kopen.. ik draai op mn andere pc Linux en dat werkt nog beter dan Windows en is gratis dus waar heeft Kroes het over ? tjsa mensen die hun pc bij bvb Del of HP kopen zitten dr aan vast mja wie wil nu zo'n baggerpc..

krem | 17-01-09 | 22:54

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 22:47

Wees daar maar gerust op.
*out*

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:54

@mexicaantje | 17-01-09 | 22:48
Oh, absoluut. Economisch gezien doet Microsoft het geweldig! Het is alleen jammer dat het je keuze beperkt. Daarom ga ik persoonlijk liever voor Linux. Op de zaak kan dat niet, want niemand kent het. Dus goed, dan maar Microsoft. En over het algemeen ben ik daar ook prima tevreden mee hoor. Er is ruimte voor verbetering, okay, alles heeft daar last van. Ze hebben het geniepig aangepakt, maar er was een kans en die namen ze.
-
Reaguur overigens momenteel onder XP, net Mirror's Edge binnengehaald vanochtend en vanmiddag even gespeeld. (Leuke game trouwens!) Dat kan onder Linux helaas niet.

Canterwood | 17-01-09 | 22:54

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:45
Bij Berserkers ligt dat net even anders. Die zijn zelfstandig als ze 6 zijn. Was ik ook.

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 22:53

Ubuntu de gekste ;)

mister_toko | 17-01-09 | 22:53

titsme | 17-01-09 | 22:46
Ik begrijp er ook geen drol van, ze (nerds) willen niet helpen in hun pauze maar op zaterdag avond wel laten zien wat ze weten over Applesoft en Linmacs.

(R)evolutie | 17-01-09 | 22:52

kudtjepikandijvie | 17-01-09 | 22:48
En op een onbewoond eiland klus jij een telefoon in mekaar?

Daud & Bederf | 17-01-09 | 22:52

@00000111000111001111 | 17-01-09 | 22:45
Op de zaak zo'n 30 servers en 1000 werkstations in beheer. Ik ben het met je eens dat het werkt zolang je er niet mee kloot, maar: Ik wil er mee kunnen kloten!Canterwood | 17-01-09 | 22:46
Thuis draaid hij ook op enterprise 2008 van Blig hell-gate , maar neem van mij ana dat ik ook genoeg er mee klooi en dat visual studio ook wle eens dingetjes eruit pompt wat niet " kan" maar ik heb een keer een vastloper gehad. dat alle cpu's echt vastgingen hangen , en nog dat kwam niet door win2008.
Maar ja ik ben er nu vandoor even me eigen vol laten lopen met nieuwe drank.

00000111000111001111 | 17-01-09 | 22:51

@canterwoodunderpantsarenotsosmood

Intenet is pas geboren on 1983 door arpanet en trouwens mysql draait op 3306 en zorgt voor de data afhandeling van je website

Mr.Smallville | 17-01-09 | 22:50

kudtjepikandijvie | 17-01-09 | 22:48
Mag ik je dan uitleggen hoe een toetsenbord werkt? ALs je de shift-knop ingedrukt houdt terwijl je een letter aanslaat, krijg je een hoofdletter. Om je eigen advies op te volgen: blijf eens van het toetsenbord af.

titsme | 17-01-09 | 22:50

Beetje achterhaald gelul dit. Inderdaad heeft Microsoft eind jaren negentig Netscape uit de markt gedrukt door de Internet Explorer gratis mee te leveren met het OS. Maar welke softwareboer durft heden ten dage nog een besturingssysteem ZONDER browser te leveren. Net zo goed als het niet aan Albert Hein is om het het huismerk van Super de Boer te verkopen, ben ik blij dat mijn windows MET Internet Explorer wordt geleverd. Anders moet ik weer tijdschriften kopen met een cd'tje met daarop de éen na laatste versie van Mozilla Firefox. Wat niet wegneemt dat Internet Explorer zuigt... Conclusie: europees machtspolitiek met enkel het leegzuigen van amerikaanse bedrijven als doel, gewoon omdat het kan!

pendajo | 17-01-09 | 22:49

Canterwood | 17-01-09 | 22:44
Ja, maar sommige dingen lopen zoals ze lopen... dat jouw moeder je vader heeft ontmoet en dat Microsoft jaren terug een aardige strategie heeft uitgezet. Helaas voor ons hebben ze meer tijd en geld gestoken in een goede marketing strategie dan in een goed OS. Maar ja, het geld is binnen en 85% van de consumenten tevreden... dus zo verkeerd doen ze het dan ook weer niet toch?

mexicaantje | 17-01-09 | 22:48

Google Chrome is 4,5 keer zo snel als Internet explorer en 1,5 keer zo snel als het vuurvosje. *zweert bij chrome

Octavian | 17-01-09 | 22:48

mensen die apparaten gebruiken waarvan ze niet weten hoe die werken zijn gewoon een beetje dom.
bijvoorbeeld, neem een stom wijf dat de lampen van haar auto aan laat staan en de volgende ochtend er achter komt dat haar auto niet start. die wordt natuurlijk een beetje boos. nu heb je ook mensen die boos worden op hun computer als die weigert want ze weten niet hoe ze het op moeten lossen. dan sta je dus op gelijke voet met het eerder genoemde stomme wijf. weet je niet hoe een apparaat werkt? gebruik het dan niet. dat scheelt een hoop gezeik.

kudtjepikandijvie | 17-01-09 | 22:48

> En dat is nogal wat, want het hele besturingssysteem is zo ongeveer om dat
> Explorer heen gebouwd

Windows, het beste MS-DOS programma ;-)

Dr. Ph. | 17-01-09 | 22:48

100% zeker dat ik geen 350 reaguursels doorlees,maar ik WEET dat 80% daarvan afkomstig is van leugenaars die roepen wat een fijn systeem Windows is,en dat ze zelf sinds 1981 nog NOOIT een vastloper gehad hebben.
Liev.

captainobvious | 17-01-09 | 22:47

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:44
Learning by doing. Je moet er wel een goed OS inzetten, dus geen Windows of islam, gehgehgeh.

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 22:47

Huilie huilie grote boehoe. Niemand dwingt je om Microsoft shit te kopen, als je er niet mee om kunt gaan dan koop je toch andere shit? Non-compatible Ubuntu of een te dure Apple ofzo. Lekker klooien met emulators. Have fun.

pollens | 17-01-09 | 22:47

@00000111000111001111 | 17-01-09 | 22:45
Op de zaak zo'n 30 servers en 1000 werkstations in beheer. Ik ben het met je eens dat het werkt zolang je er niet mee kloot, maar: Ik wil er mee kunnen kloten!

Canterwood | 17-01-09 | 22:46

Wel jammer dat men wordt achtergelaten met een topic dat een sterk aanzuigende werking heeft op computernerds.

titsme | 17-01-09 | 22:46

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 22:36
Tegenwoordig moet je je meer zorgen maken over een jongen. Als ze zestien zijn gaan ze uit, drinken en knokken. Een meisje hou je langer onder je hoede, met wegbrengen en ophalen.
Totale onzin wat ik nu zeg, maar kinderen zijn een zorg.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:45

Canterwood | 17-01-09 | 22:24
BSd's heb ik ook geen last van, zolang je je maar aan de systeem eisen houd ...
Niet zelf gaat zitten hoeren met je regsiter en geen gecrackte zooi draaid...
En neem dat nou ook maar aan van iemand die een server2008 heeft staan torren met wat site's inc. een 2008 sql server file server iis7 en TS gateway .

00000111000111001111 | 17-01-09 | 22:45

setsuna | 17-01-09 | 20:22: Firefox downloaden zonder IE?
CMD -> FTP -> O ftp.mozilla.org -> anoniem inloggen -> CD pub/firefox/releases/latest/win32/en-US/ -> get Firefox Setup 3.0.5.exe. Simpel toch ?

Flitspaal | 17-01-09 | 22:44

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 22:36

We gaan het zien Bever.
We gaan het zien.
Meer dan mijn best kan ik niet doen.

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:44

@mexicaantje | 17-01-09 | 22:40
Linux is ontstaan door Linus Torvalds. Aan hem is het ontstaan en het huidige bestaan van Linux te danken. Het was gewoon een thuisprojectje, net zoals die van Steve Wozniak (Apple II) en Bill Gates. Je hebt er gelijk in dat er maar één ding anders had hoeven gaan, maar als mijn moeder mijn vader nooit had ontmoet was ik hier nu ook niet. Das te kort door te bocht.

Canterwood | 17-01-09 | 22:44

AMIGA!

Dr. Ph. | 17-01-09 | 22:44

Linux is vrijheid, creativiteit, gratis en ongezien de typhus aan de rest. Sorry, maar de Grolsch Kanon begint nu toch écht te werken.

plastic zakje | 17-01-09 | 22:43

Canterwood | 17-01-09 | 22:41
Die was dus voor Mr. Smallmind.

Canterwood | 17-01-09 | 22:42

Internet is ontwikkeld door DARPA, niet door het Amerikaanse leger knurft. In opdracht ervan. En UHUH, het is MySQL die de poortaanvraag afhandelt. Dat is toch echt je server, en dat gaat allemaal via het HTTP-protocol. Ga 's niet slim lopen doen.

Canterwood | 17-01-09 | 22:41

Phaedrus | 17-01-09 | 22:17
Wassup?

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 22:41

Canterwood | 17-01-09 | 22:34
niet helemaal onzin denk ik. Lijkt mij dat Linux toch echt een antwoord is op de heerschappij van Microsoft. Als die niet hadden bestaan, dan was Linux zoals het nu werkt als open-source community wellicht nooit ontstaan, maar wellicht als een bedrijf zoals Microsoft nu is. Wat ik hiermee wil zeggen is dat misschien Microsoft wel de slimste is geweest in het ontstaan van de PC met zijn windows strategie en dat de rest het nakijken heeft. Ik denk dat als 99% van de PC's op Linux zou draaien, je ook een beweging tegen Linux zou krijgen.

mexicaantje | 17-01-09 | 22:40

Total Kroes-control

titsme | 17-01-09 | 22:40

@canterwood,

jij zuigt internet althans toen was het nog een netwerk bestond al in de jaren 60 beantwoord jij die vragen maar toen was het nog maar een experiment van het amerikaanse leger stomme dork.... apache en mysql, vraag je aan jouw welke poort wordt door mysql gebruikt :-P smurf

Mr.Smallville | 17-01-09 | 22:38

IE is alleen maar zo geïntegreerd in het OS omdat het alles moet kunnen.
Let wel niet de de gebruiker er alles mee kan.. maar anderen kunnen wat met de gebruiker.
Als er een browser is die zo smerige dingen doet met je systeem is het wel IE
Dankzij de activeX is MS verzekerd van webpagina's die alleen onder IE werken.
Niet omdat de gebruiker dan beter af is maar omdat men zoveel meer met de gebruiker kan.
Ik gebruik al jaren Opera nadat MS Netscape de nek omdraaide (op dat moment nr 1 in de wereld)
Als MS zo goed is koppelen ze die klote browser los en leveren een veilig OS de gebruiker kan daarna zelf bepalen welke programma's hij wil gebruiken.
Neelie mijn zegen heb je.
Na die meeluisterende mediaplayer nu ook de meeluisterende IE eruit!

TiSNiX | 17-01-09 | 22:36

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:10
Was even roken... be proud of her.
Je hebt het (nog) niet voor het kiezen, maar ik vind een zoon 'handiger', omdat ik me dan minder zorgen zou maken. Dat heeft inderdaad alles te maken met zelfkennis en niet eens zozeer met 'die boze buitenwereld'. Ik kan mezelf uitstekend redden, zal hij ook kunnen - zoiets. Bij een dochter zou ik daar niet zo zeker van zijn, gelet op het schorem dat 'man' heet.

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 22:36

@ cwi_client | 17-01-09 | 21:14
thnx!!!!
* brief schrijven naar Trix voor lintje*

Stiekeldroad | 17-01-09 | 22:35

tsjonge, zie die gasten van Opera huilie huilie doen. Ze moeten blij zijn dat microsoft een gratis webbrowser meelevert, hoe gaan ze anders het internet op? Een schijfje van opera kopen bij de locale free record shop? Dacht het niet!

Meister Jäger | 17-01-09 | 22:35

@mexicaantje | 17-01-09 | 22:32
Das onzin. Linux heeft geen overkoepelende organisatie. Het zijn mensen die in hun vrije tijd de moeite nemen software te schrijven. Dankzij de GNU GPL kan Linux niet meer verkocht worden zonder een total overhaul.

Canterwood | 17-01-09 | 22:34

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:30

klinkt als een hoerentent.
Maar toch bedankt.

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:33

plastic zakje | 17-01-09 | 22:23
gratis versies van linux soorten hadden niet bestaan zonder aanwezigheid van Microsoft en Apple. Stel dat Microsoft en Apple geen spelers waren in deze markt, dan had je dus alleen Linux die echt vet grof geld zou vragen voor zijn besturingssysteem. Ze MOETEN het nu wel open-source en gratis maken uit ellende omdat niemand het anders wil hebben.

mexicaantje | 17-01-09 | 22:32

Ik ben er helemaal voor! Alhoewel, hoe download ik dan Firefox, hm. WGet?

Stradorvski | 17-01-09 | 22:31

Heerlijk!

Wat zijn die europese bureaucraten toch goed bezig!

Achja, ik heb al lang besloten dat mn volgende een Mac wordt

feys | 17-01-09 | 22:30

@brutus68 | 17-01-09 | 20:08
Als je dual boot niet aandurft probeer dan wubi eens
nl.wikipedia.org/wiki/Wubi

jugendstil | 17-01-09 | 22:30

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:28
'een avond Teun... met je meisjes.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:30

@Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:25
Dan vraag je het toch even buiten de pauze. Laat je ze in hun pauze even met rust zodat ze kunnen pauzeren, en dan kunnen ze daarna weer hun werk doen. (Bestaat voor een groot deel uit vragen beantwoorden en problemen oplossen). Ik wil in mijn pauze niet nadenken over waarom een gebruiker z'n pc niet opstart terwijl er 9 van de 10 keer een floppy in de drive zit.

Canterwood | 17-01-09 | 22:29

hé, een beter idee misschien. Waarom doet Microsoft niet net zoals Apple en gaan ze zelf PC's maken met hun eigen OS en software wat niemand anders verder mag gebruiken... uitsluitend zij.

mexicaantje | 17-01-09 | 22:29

Windows 7 wordt nóg beter dan Vista had zullen worden!

wil van reem-talma | 17-01-09 | 22:29

Elisabeth> Voor mij is het lunchpauze, want ik rook gelukkig niet, maar ik heb het op een gegeven moment toch een halt toe moeten roepen.... er kwamen er steeds meer... wil graag helpen, maar nog liever mijn lunch binnen het half uur binnen krijgen.

underdog_ | 17-01-09 | 22:28

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:14

het is maar net zoals je het ziet.
Maar ik kan niet zonder meer.

Trouwens, 'savonds Lizzie.

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:28

@Mr.Smallville | 17-01-09 | 22:24
Hahaha, Apache + MySQL = internet. Reageer niet als je niet weet wat die pakketten zijn.

Canterwood | 17-01-09 | 22:27

underdog_ | 17-01-09 | 22:22
Ik help in mijn rookpauze ook mensen die niets weten van tekstverwerken.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:25

@Canterwood | 17-01-09 | 22:09

Uhh jah en zonder internet had je geen linux + apache + mysql dus das ook crap wat je zegt,

Mr.Smallville | 17-01-09 | 22:24

@Harry Dillema | 17-01-09 | 22:18
Synaptic doet het allemaal voor je. Eén knopje, zoals ik al zei. En dan AL JE SOFTWARE. Snel, via FTP. Niet via Internet Explorer, je hoeft niet 40 keer opnieuw op te starten en op onstabiele pre-boot-omgevingen te wachten, geen rollbacks, kortom geen bullshit. Dus niet Windows, Office, iTunes, Adobe, Steam, blablabla updaters. Stuk makkelijker vind ik. M'n oma gebruikt een Linux distro, onlangs nog voor 2 kids van 7 en 10 Puppy Linux geïnstalleerd. Weekje, konden ze 't. Geen vastlopers, makkelijk te updaten, snel en grafisch aantrekkelijk.
-
Linux is niet voor iedereen, maar Windows is niet het enige antwoord. Maar goed, blijf lekker Windows gebruiken Harry. Zo hoef je immers niet na te denken tot hij gaat bluescreenen.

Canterwood | 17-01-09 | 22:24

Ubuntu (of welke linux-distro dan ook) is gratis en voor niks. Voor Windows of MacOS betaal je je scheel en je hebt hetzelfde. Da's een verschil..

plastic zakje | 17-01-09 | 22:23

Elisabeth2> Waarom mogen "nerds" geen pauze hebben op het werk? Een verkoper neemt in zijn pauze ook geen telefoontjes van klanten aan.... een inkoper belt in zijn pauze ook niet met een leverancier, een assemblage medewerker assembleert ook niet in zijn pauze.... waarom is pauze voor iedereen pauze behalve voor ITers?

underdog_ | 17-01-09 | 22:22

Apple sucks big time, stom paarse broeken ding.

Fleauxe | 17-01-09 | 22:21

@Timnie | 17-01-09 | 21:41
Ik vind het achterlijk dat apple het wel mag, safari quicktime imovie etc... Een bedrijf probeert een zo'n compleet mogelijk pakketje aan te bieden. IE en de mediaplayer staat niet in de weg bij het installen van Firefox of opera. En winamp is op de pc de meest gebruikte media speler, dus dat het de concurrentie in de weg zit is een compleet nonsens argument. Overigens, kijk maar eens wat je bij nero allemaal aan meuk cadeau krijgt.
Dit gemiep is een typisch links calimero syndroom. Zij zijn groot en ik is klein en da's niet eerlijk... Wat neelie vergeet is dat apple nog in leven is door de gratie van microsoft. Wannneer die geen geld erin hadden gepompt dan waren ze in de jaren 90 failliet gegaan.
-
Overigens als ze echt eens iets willen aanpakken, neem dan die ongeloofelijke schijtupdater van itunes. Bij elke update probeert dat kreng safari door je strot te duwen.

Hellsmurfje | 17-01-09 | 22:21

Bigi Bana Boy | 17-01-09 | 22:17
Ik dacht al dat het aan mijn leeftijd lag dat ik er niks van snapte.

(R)evolutie | 17-01-09 | 22:20

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:15
Wat is Microsoft free environment i.c.m. Server Based Computing can bijvoorbeeld IBM dan?

Yukuul Huuman | 17-01-09 | 22:20

Het rare is dat die nerds op kantoor met de meest nieuwe software en prachtige servers te uitgeput zijn in hun rookpauze om een huis tuin en keuken pc vraag te beantwoorden.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:20

@canterwood

OO.o is een boekhoudpakket?? :)

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:19

@canterwoord

Sure. Downloaden, compileren, modules compileren, installeren - hopen dat je geen modules gemist heeft etc. etc.

Kortom doaaag werknie voor de gemiddelde gebruiker...

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:18

Mac!
Want: geyl OS. Geyle hardware. En als het moet kun je er altijd nog Windhoos of Loonix naast installeren.

mail cheauvinist pic | 17-01-09 | 22:18

Oh en er zijn ook Office-pakketten van Microsoft te koop voor OS/X.

Canterwood | 17-01-09 | 22:18

-weggejorist-

Phaedrus | 17-01-09 | 22:17

@Harry Dillema | 17-01-09 | 22:15
OO.o

Canterwood | 17-01-09 | 22:17

R)evolutie | 17-01-09 | 22:14
Intern zal WMP heus wel okay zijn maar die interface is zeau onlogisch en totaal niet intuitief .....

Bigi Bana Boy | 17-01-09 | 22:17

Je moet gewoon hardware kopen die klaar is voor Vista. Dat Linux op inferieure hardware draait is logisch: het is ook door mensen gemaakt die inferieure hardware bezitten.

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:17

@Nickname69> dan hoop ik dat jou Embedded software beter met de rest van de wereld samenwerkt dan MacOS... anders hoop ik nooit meer een infuus te hoeven te krijgen ;-)

@Plastic Zakje> En driekwart van de Windows gebruikers (of mac gebruikers ftm) weten dat dus niet. Die willen gewoon hun software draaien en dat het WERKT.

@de rest

Je hebt Windows fans (moi) en Apple fans (Nickname69) en linux fans. leer het accepteren... ik ben gewoon tegen het afstraffen van microsoft voor dingen die ALLE linux distro's EN Apple ook doen. (namelijk het toevoegen van een grafische omgeving met daarin een browser en media speler)

underdog_ | 17-01-09 | 22:16

@Harry Dillema | 17-01-09 | 22:11
Uhuh. Dan druk je op een knopje en wordt de nieuwe kernel geïnstalleerd. Wat een moeite. Doet je audio het onder Windows het niet dan kun je een half jaar wachten op de volgende SP, en een half jaar is op z'n kortst.

Canterwood | 17-01-09 | 22:16

Het is allang aangetoond dat een el-cheapo PC met windrs een betere investering is dan welke mac of linux bak dan ook.

Businesswise: noem eens een fatsoenlijk boekhoudhpakket op linux of Mac.

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:15

Ik gebruik zowel Firefox als IE, maar mijn voorkeur gaat uit naar IE. Veel handigere tools. Gewoon uit luiheid alleen de naam van een site intikken, zonder domeinnaam, www, whatsoever, en je komt op de site terecht :)
.
Maarre, Microsoft zonder IE? Hoe moet je dan zonder browser een browser downloaden? Laten ze ons nog meer software kopen? Was al boos genoeg toen bleek dat je de Office (fakking 400 euro!) zelf moest kopen!

Jenesepa | 17-01-09 | 22:15

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:10
Een dochter is net zo goed als een zoon, beter misschien wel. NatteBever is een beetje hoteldebotel geworden.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:14

Bigi Bana Boy | 17-01-09 | 22:09
WMP Is echt waardeloos meeste bestanden speel ik nu met vlc player werkt perfect.

(R)evolutie | 17-01-09 | 22:14

bij de wee, gaan we met Weird Sience de nacht in of hoe zit het?

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:14

@canterwood

Apache met zijn 80 root exploits in a year.

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:13

Ben ook zo'n sukkel!Bijna net zo'n sukkel als Lutsaerts die Microsoft met koninklijk meervoud aanspreekt, monopolist!

Yukuul Huuman | 17-01-09 | 22:13

ik vind het overigens erg schandelijk dat firefox standaard bij ubuntu zit. en safari op macosx. loskoppelen die hap! aanklagen die zuidafrikaan met z'n raket! laat de linuxnerds maar gewoon apt-get doen!

gisteren zag ik trouwens dat er linux-distributies zijn met een heel office-pakket er zo bijin! dat mag niet! waarom zouden consumenten dan nog overwegen MS Office via wine te draaien? neelie, doe er wat aan!

oh wat vinden jullie trouwens van dat je tegenwoordig zomaar direct veters bij je schoenen krijgt? dat je niet meer zelf je vetermerk kunt kiezen? daarom knappen ze ook zo vaak, je krijgt troep aangesmeerd!

de salonsocialist | 17-01-09 | 22:12

@underdog_ | 17-01-09 | 22:10
Zo'n vermoeden heb ik ook.

Canterwood | 17-01-09 | 22:12

Altijd dat gezeik dat een Mac duur is. En dan vergelijken met een zelfgebouwde PC met onderdelen overal vandaan. Of een Dell zonder scherm. Een iMac kost EUR 999,- en daarvoor heb je een prima en mooie PC voor niet teveel geld.
Ja inderdaad een Mercedes is ook duur. Zeker als je hem vergelijkt met een met van de sloop opgebouwde Polo. Maar als je het niet erg vind rijd ik lekker in mijn Benz. EN gebruik ik mijn Apple om mee te werken. Nee ik ben geen Designer met een Shawltje, ik maak embedded software. Zit in o.a. BMW's, Audi's, Airbussen, Magnetronnen en Infuusapparaten enzo.

NickName69 | 17-01-09 | 22:12

Nerd alert!
Opzouten met je Ubuntu crap.

BassieNietAdriaan | 17-01-09 | 22:11

Haaimans | 17-01-09 | 22:09
Linux is voor mensen die weten wat ze doen. :)

plastic zakje | 17-01-09 | 22:11

@Harry Dillema | 17-01-09 | 22:07
3. Het draait op de goedkoopste hardware.

Hahahahaha, sorry, dat vind ik echt een goede grap. Vista op een 2.0Ghz met een GeForce MX400 en 512 MB? Vergeet het maar. Geprobeerd. Mint draait daarop vol open met alle leuke grafische effecten, vloeiend en stabiel.

Canterwood | 17-01-09 | 22:11

@canterwood

Onzin. Ten eerste moet je Linux ook donwloaden. Dan is het meestal zo dat de 'packages' die er bij zitten al lichtelijk verouderd zijn. Dan kun je een tweetal weken later wel een nieuwe kernel downloaden zodat je audio het doet.

Als je normaal bent koop je een PC, d'r zit Microsoft op en vervolgens koop je/download je illegaal, de programma's die je nodig hebt.

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:11

@canterwood>

Ben niet tegen standaarden, laat ik me daarin verduidelijken :)
TCP/IP en de OSI lagen werken al jaren goed..... ondanks de tekortkomingen welke grotendeels in IPv6 opgelost zouden moeten zijn (tijd zal het leren).

We zijn het stiekem wel min of meer eens ;-)

underdog_ | 17-01-09 | 22:10

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 22:07

KudT een dochter.
Maar wel mijn dochter.

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:10

Geen last van M$. Ik draai gewoon linux. Windows is voor spelletjes. Soort van Wii op je PC zeg maar.

Haaimans | 17-01-09 | 22:09

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:05
Je kan mij niet vertellen dat het geen zin heeft om Linux in een 'business critical' omgeving te laten draaien. Oh ja, en zonder open source had je geen Apache + PHP + MySQL. Waar waren we dan nu?

Canterwood | 17-01-09 | 22:09

Bigi is goed thuis in IT en snapt na al die jarn nog steed geen reedt van Windows Mediaplayer. Zelden zo'n onlogische en volstrekt onbruikbare userinerface gezien. Zo'beetje alle andere mediaplayers die ik ken zijn beter ontworpen. Wat de interface betreft dan he ?

Bigi Bana Boy | 17-01-09 | 22:09

Windows biedt gewoon de beste mogelijkheden:

1. Er is de meeste software voor geschreven.
2. Er is zowel gratis software als commerciele software
3. Het draait op de goedkoopste hardware.

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:07

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:03
Doet me denken aan Kouwes' gedigt

JE KUNT BETER EERLIJK ZIJN

kut
een dochter

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 22:07

@Harry Dillema | 17-01-09 | 22:00
Trouwens, daarmee doe je ook je vorige argument teniet. Als je vanalles moet downloaden is het al geen plug-en-play haal-het-uit-de-winkel-en-het-werkt systeem.

Canterwood | 17-01-09 | 22:07

plastic zakje | 17-01-09 | 21:59 Ubuntu@Gnome
Of Gnome@Ubuntu. Who cares, lekker bier dat Grolsch Kanon.

plastic zakje | 17-01-09 | 22:06

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:02

wat ben jij een bikkel.
Ik zie je zo zitten achter het stuur met een radio die het niet doet.

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:06

@canterwood

Novell is dood. Qmail is een server applicatie. Laat maar lekker op Linux draaien. Overigens is qmail een DJB nerd product, dus niet geschikt voor de gemiddelde pc user.

Een gemiddelde pc user installeert netjes Windows Vista en opent daarmee de toegang tot de mooiste software die de pc wereld te bieden heeft.

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:05

Ben wel blij dat mijn timmerman niet zo zeikt over zijn zaag of hamer als computerjongens kunnen doen.

zovoklets | 17-01-09 | 22:04

@canterwood.
Dat was mij al duidelijk, mijn woordkeus had beter gekunt, maar ik heb IE in ieder geval niet meer nodig om te surfen.

@Mexicaantje:
Dank voor de uitleg.

Lord-Fearless | 17-01-09 | 22:04

Neelie = My kinda woman

Patrick Zweedsey | 17-01-09 | 22:04

@Harry Dillema precies en een goede codec of video player is ook te downloaden zoals videolan of de codecs via edskes...

Mr.Smallville | 17-01-09 | 22:03

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:56

een stamhouder, felies daarvoor.

Vooralsnog moet ik het gaan doen met een schoonzoon over het Tuinpad.
Maakt me niet minder blij, eerder meer bezorgd.
*praat nu met moeder over nieuwe nick*
groetjes,
Frank

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 22:03

@Harry Dillema | 17-01-09 | 22:00
Novell, QMail?

@underdog_ | 17-01-09 | 21:56
Haha, ja, het gebrek aan standaarden biedt wel meer mogelijkheden voor creativiteit en innovatie. Daar heb je dan wel gelijk in. Het internet is nog in ontwikkeling, en dat is ook wel nodig. In dat licht durf ik wel te stellen dat misschien de beschrijving van de standaarden het probleem zijn, minder is in zo'n geval beter. Kijk maar naar ISO-OSI en TCP/IP.

Canterwood | 17-01-09 | 22:02

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 21:57
Ach ik was altijd zo blij met de mini's. Een wegligging van een dure middenklasser en door weer en wind, vooral wind, gewoon doorploegen. Ook door sneeuw, geen enkel probleem. Jammer dat ze onder je reedt wegroestten.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 22:02

Whats next? De ingebouwde rekenmachine van windows verbieden?
Schop die graftak van een kroes lekker naar het bejaardenhuis en laat die ambtenaren iets nuttigs doen.

Begin dan met het verbieden van het verkopen van groente in de supermarkt, zo heeft een groenteboer geen kans meer :P

blaffer | 17-01-09 | 22:02

hee ho stop eens met supervette besturingssystemen zwart maken! (en dan notabene "zoek het zelf maar uit, je hoeft maar 2309784 textfiles te editen om je zooi te laten werken" ubuntu als alternatief presenteren!)

nog een keertje en ik zeg mijn Powned-lidmaatschap op! dat zal jullie leren!

de salonsocialist | 17-01-09 | 22:02

@canterwood

Jah big deal. Die officepakketten op LInux zijn ook voor Windows down te loaden: OpenOffice b.v.

Het punt is dat op Linux geen business criticial paketten draaien. Alleen Gnu licensed gratis software shit afkomstig van die lui met paardenstaarten en neusringen.

Harry Dillema | 17-01-09 | 22:00

Ik werk nu al een aantal jaren met Ubuntu@Gnome en het bevalt me prima. Beter dat Windows XP of Vista, moet ik eerlijk zeggen.

plastic zakje | 17-01-09 | 21:59

Lord-Fearless | 17-01-09 | 21:52
nee, de browser niet meer... het bedrijf netscape is overgenomen door AOL.http://browser.netscape.com/
Ik geloof dat ze het stokje doorgegeven hebben aan Mozilla wat weer een afsplitsing was ooit van Netscape... Mozilla is weer de maker van Firefox...

mexicaantje | 17-01-09 | 21:59

Gezeik, die browser moet er gewoon bij worden geleverd. Er zijn veel mensen die helemaal geen zin of kennis hebben van andere browsers en dan komt hun besturingssysteem zonder browser? Die mensen kunnen toch nooit zonder browser een andere browser downloaden, en dat gezeik over IE moet ook maar eens over zijn.

dikkegek | 17-01-09 | 21:58

@Lord-Fearless | 17-01-09 | 21:52
Strikt genomen vervang je hem niet. Je vult hem aan, Windows draait om IE/Explorer heen. Het is onderdeel van de kernel.

Canterwood | 17-01-09 | 21:56

@Canterwood> Klopt... het praat het zeker niet goed, daar heb je absoluut gelijk in!

Ben wel van mening dat je dit soort praktijken zou kunnen voorkomen als de standaarden eens wat vaker worden bijgewerkt.

Veel nieuwe functionaliteit zal eerst moeten worden uitgevonden en door een "afsplitsing" er doorheen drukt. (OSS of monopolist) alvorens de ISO het over wil nemen.... dat werkt dergelijke afsplitsingen alleen maar in de hand....

Zonder die "afsplitsingen" zaten we nu nog in berenvellen in een grot... dat was ooit de standaard ;-)

underdog_ | 17-01-09 | 21:56

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 21:47
Die nickchange is een eerbetoon aan mijn eerstgeboren zoon, die je zonder voorbehoud een Berserker kunt noemen. Dat zijn dingen die je ziet, maar niet goed uit kunt leggen, ik althans niet.

Je kunt trouwens vrij makkelijk van nick veranderen hoor. Ik heb begrepen dat Berserker Nr. 12.487 nog vrij is. Sla je slag, Frank!

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:56

Neelie doet goed werk, waarschijnlijk als enige in Brussel.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:55

Waarom mag Apple wel safari en quicktime leveren bij Mac?? Dat vraag ik me al heel lang af. Daarbij vind ik het prima dat Microsoft wmp en explorer levert bij windows. Het gros van de consumenten wil slechts dat hetgeen ze willen doen werkt. Die hebben geen zin om op internet te zoeken voor een browser om te internetten!?? Of een player te zoeken voor een vers gecaptured videootjes. Het moet gewoon out of the box werken, klaar.

Watcher | 17-01-09 | 21:55

@Harry Dillema | 17-01-09 | 21:44
Ho, ho, dat is in Microsoft z'n geval niet waar. Je moet eerst nog aanvullende pakketten aanschaffen dan wel downloaden. (Goed, je kunt mailen en surfen, maar voor al het andere heb je aan Windows niet genoeg).
-
Dat is bij Linux wel anders: Er zijn zelfs distro's die 50 MB aan schijfruimte in beslag nemen en een compleet kantoorpakket meeleveren, evenals een grafisch bewerkingsprogramma en een paar browsers en mediaplayers met alle gangbare codecs.

Canterwood | 17-01-09 | 21:55

throw up -->?

Daud & Bederf | 17-01-09 | 21:53

Dit hele natte-onderbroeken-gedoe van Neelie is gewoon verkapte verborgen werkloosheid subsidiair verkapte belastingheffing. Gewoon zo laten, de ambtenaren die hier allemaal mee bezig zijn, naar huis trappen, en de belasting die je daarmee bespaard aan de burger teruggeven. We schieten er niets mee op, en al die miljoenenboetes voor M$ moeten links of rechtsom toch weer betaald worden door de consument. Als IE je niet bevalt gebruik je het niet. Knal FF op je systeem en klaar is klara.

Suup | 17-01-09 | 21:53

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 21:50
Dat heb ik ooit alleen nog maar bij de Mini gebruikt. Dodge doet het daar niet op.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:53

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:48
383 4 barrel of een ordinaire Hemi

Daud & Bederf | 17-01-09 | 21:52

Zolang ik Ubuntu (of enige andere OSS) niet zonder nadenken kan gebruiken, stick ik maar bij Windows XP (die ik ook véél later dan dat hij gereleased werd ben gaan gebruiken)

Aan de laptop van mijn vriendin te zien is Vista tot op heden nog geweaun grandieaus klote, dus blijf ik maar bij XP.

Internet Exploder gebruik ik sinds de installatie niet meer. De vuurvos is vele male gebruiksvriendelijker, veiliger en beter gezegd een stuk sneller.

Kortom, iets wat gratis bijgeleverd is kun je zonder moeite vervangen. Dat kon jaren geleden al met Netscape Navigator (leeft dat nog trouwens) en kan nu dus nog steeds.
Ik zeg Neelie, doe chill.

@G.O.D. - Is er geen roeping tot de ultieme schepping uwerzeyds? Eventueel een Ubuntu welke door elke hersenleauze pauper te gebruiken is?

Lord-Fearless | 17-01-09 | 21:52

@Harry Dillema
Zo kijk ik er tegen aan. Het is een gebruiksartikel waarmee je leuke dingen kunt doen, het is geen lifestyle of religie, het ding mot werken en het moet makkelijk zijn en je moet er leuke dingen mee kunnen doen. Maar ik klaag niet, ik verdien mijn geld om andere mensen bezig te kunnen houden met computers.

websenior | 17-01-09 | 21:51

@underdog_ | 17-01-09 | 21:43
Een standaard op IT-gebied is er één zoals de ISO die bepaalt. Die organisatie bestaat zodat iedereen die dat wil een product kan fabriceren dat werkt met de daarvoor goedgekeurde bestandsformaten. In de praktijk houdt niet iedereen zich daar aan, Microsoft niet, maar ook sommige OSS-fabrikanten niet. Dat ben ik wel met je eens.
Dit resulteert in afsplitsing, tussen iedereen die meent zich niet aan de standaard te hoeven houden. Daar krijg je problemen van. Dat sommige browsers zich niet aan de ISO-standaarden houden praat het feit dat Microsoft (met z'n enorme marktaandeel en verantwoordelijkheid) zich niet aan de standaarden houdt niet goed.

Canterwood | 17-01-09 | 21:51

Ook een leuke browser is NCSA Mosaic

Harry Dillema | 17-01-09 | 21:51

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:48

met een panty als V-snaar?

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 21:50

mexicaantje> Same here.... jaren lang zelfs... tot IE5.5 toen ben ik (definitief) over gestapt.

underdog_ | 17-01-09 | 21:49

Overigens kan ik me de tijd nog herinneren dat ook IE niks was en dat op zowat alle pc's Netscape stond. Als je de PC aanzette moest je dat nog even installeren via de cd die erbij werd geleverd door de fabrikant van de PC. Netscape werd dan weer wel de nek omgedraaid door Microsoft, want Netscape werd overbodig toen ze explorer er standaard bij deden. Ik heb toen nog heel lang Netscape gebruikt ipv Explorer... vond het vanaf het begin al niks.

mexicaantje | 17-01-09 | 21:48

Theos dwz. Theos Corona.

Harry Dillema | 17-01-09 | 21:48

Windows bashers doen mij altijd een beetje denken aan dit stukje uit The Life of Brian: www.youtube.com/watch?v=ExWfh6sGyso

What have the Romans ever done for us?

TV Dominee | 17-01-09 | 21:48

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:44
Gna gna. Nee, de Dodge met zo'n heerlijk diep gebrom.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:48

Wat maakt het nou uit welke webbrowser je gebruikt?

Als er maar deaude terroristen te zien zijn.

zovoklets | 17-01-09 | 21:47

Zelf gebruik ik het Teos besturingssysteem.

Harry Dillema | 17-01-09 | 21:47

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:36

Dank voor het begrip.
T'is moeilijk he, een vriendin.
Sommige veranderen zelfs hun nick veur een vrouw.
Vochtige Hamster.

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 21:47

@Beertje Colargol> als ie uitkomt, noteer mij ook vast voor een exemplaar :D

underdog_ | 17-01-09 | 21:46

ja weet je wat ik ook vaak ben tegen gekomen? mensen die dan een APPLE logo plakken over het DELL logotje, van he KIJK ik heb een APPLE cool he, btw is het ook al mogelijk dat als je processor SSE2 of SSE3 ondertsuend gewoon MAC OSX op je pc te installeren via het IATAKOS image :-P

Mr.Smallville | 17-01-09 | 21:46

Ik ben maar gestopt om te reageren op de comments van de Windowsfreaks op OSX. Zoveel poep in je ogen, wast geen zee eruit. Blijf vooral maar hangen in je eeuwige Windows-beta's.

SirHC | 17-01-09 | 21:45

welk os zou Neelie gebruiken?

aap-noot-mies | 17-01-09 | 21:45

Kan Geenstijl geen Winddeauws systeem op de markt brengen met roze icoontjes van Fleishbaum, Pritt Stiff ea en een wegjoris-prullebak?

Beertje Colargol | 17-01-09 | 21:45

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:39
V8, op je naaimachine?

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:44

@GingerAle | 17-01-09 | 21:17:
3d Studio Max en Photoshop draaien er niet op, evenals de games die ik af en toe speel. Linux heeft dus voor mij niks extra's te bieden. Op dit moment draai ik Vista 64 bit en dat draait zonder problemen. Ik heb nergens over te klagen. Het is snel genoeg en doet wat ik wil.

Ik heb dan wel een Asus EeePC met Linux, maar die gebruik ik enkel voor de colleges die ik volg. Wil ik meer, dan pak ik mn Vista desktop pc.

TV Dominee | 17-01-09 | 21:44

@websenior

Precies. Je loopt gewoon naar de computerwinkel, koopt een PC met windows, je gaat naar huis, installeert dat ding en gaat aan de slag. Wat je ook wilt kan ermee: boekhouden, surfen, mailen, porno downloaden, muziek afspelen, pokeren, tekenen, foto's bewerken. Het kan!

Harry Dillema | 17-01-09 | 21:44

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:42 roflol

TheDiplomat | 17-01-09 | 21:43

Canterwood | 17-01-09 | 21:34
Ga ik met je mee... ik ben ook niet tevreden over Windows. Eindelijk gewend en "tevreden" met XP krijg je dat afschuwelijke Vista... Windows 7 draait hier op een laptopje en lijkt mee te vallen, maar ze hadden dat "eyecandy" wel weg mogen laten. Mijn punt is wel dat 85% gewoon een computer wil kopen en dus de centjes bij Steve Balmer en Bill Gates binnen brengt. 85% van die consumenten wil geen keuze hoeven te maken tussen meerdere OS'en. Wat wel schandalig is vind ik dat men trial-software installeert voor een bepaalde tijd die je daarna moet kopen of het anders niet meer kunt gebruiken.
Ik koop zowiezo nooit een PC, maar bouw ze altijd zelf... goedkoper en je kunt erop zetten wat je wil.

mexicaantje | 17-01-09 | 21:43

@Carterwood

Ik vraag me altijd af.... wat is een standaard.... wie houdt zich aan de standaard...
In de hoogtij dagen was 98% van de browsermarkt gedomineerd door IE..

Stukje uit de dikke van dale:

stan·daard bn, bw: normaal
nor·maal ... ~ gesproken gewoonlijk

Is het dan raar om te stellen dat "gewoonlijk" geldt voor datgene wat 98% van de bevolking gebruikt? Dat is wat zelfs de Dikke van Dale ZELF doet.

Alles ging (ook voor mij als webdesigner) van een leien dakje... TOT FireFox zich ineens aan pre IE5 standaarden ging houden waardoor alle vernieuwingen teniet gedaan werden. Ik moest mijn sites dus aanpassen aan de "incompatebiliteit" van FireFox...

Prachtig streven... maar zowel Netscape als IE hadden al jaren frames (niet volgens de standaard) toen EINDELIJK W3C eens wakker werd..... En ik ben blij dat zowel netscape als ie zich niet aan de standaard hielden. (ook al zijn frames tegenwoordig een big no-no)

@ TheDiplomat

Dat heb ik nou iedere keer als ik noodgedwongen op het werk weer achter zo'n kudt-MAC moet zitten die weer eens niet goed functioneert met een printer, netwerk schijf, zijn eigen schijf, Adobe product of eigenlijk alles wat je ermee ZOU moeten kunnen doen.

underdog_ | 17-01-09 | 21:43

TheDiplomat | 17-01-09 | 21:38
Die (terechte) uitdrukking komt van heer Fleauxe, dus misschien kan hij je er meer over vertellen.

Maar... je kunt Windows rustig een verderfelijk OS noemen.

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:42

Ik snap al die grote kennerds niet, ik gebruik al jaren computers met microsoft bestuurssystemen zonder problemen. Ik wil gewoon een ding dat doet wat ik wil zonder dat ik vijf boekwerken moet doorwerken voordat ik kan gaan beginnen.

websenior | 17-01-09 | 21:41

@Hellsmurfje

Waarom niet? Bij de meeste systemen krijg je toch een CD-ROM met een hele meuk software erop, waarom dan niet met wat browsers erbij?

Timnie | 17-01-09 | 21:41

Apple is een lifestyle, geen serieuze optie voor bedrijsfautomatisering. Dan liever OpenBSD en Tcl/Tk.

Harry Dillema | 17-01-09 | 21:41

Allemaal leuk en aardig maar die mega boetes glijden mijn inziens in de zakken van neelie der eigen zakken. En de producenten verhalen de boete kosten weer op de consumenten. En zo heb ik een hoer in dienst die alleen geld kost en geen enkele dienst levert die mij kan behagen.
Ook niet letterlijk want als ik mijn zaadlozing wil uitstellen denk ik aan neeli3

Daud & Bederf | 17-01-09 | 21:40

@00000111000111001111 | 17-01-09 | 21:32
Tjah, ik zou zeggen probeer Linux Mint. Die heeft op al mijn systemen prima gedraaid tot nu toe, en het enige dat ik ooit handmatig heb moeten installeren (als je dat al 'handmatig' kunt noemen, het was een venster waarin me gevraagd werd of ik de proprietary driver wou installeren) was de driver van m'n 7800GTX in m'n desktop.
-
Als je geen bleeding-edge hardware hebt (Phenom II, GTX295) ondersteunen de meeste laatste distro's al je hardware out of the box tegenwoordig.

Canterwood | 17-01-09 | 21:39

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:33
Ik snap dat niet zo goed, thuis werkt mijn laptopje vlugger en beter dan op het werk (geen idee welk systeem er daar is), maar op kantoor altijd storingen met internet terwijl we dat vaak moeten gebruiken. Wel lullig dat je een V6 hebt, de mijne is een V8.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:39

en WEER die discussie...

@treser.info
Ik maak zelf wel uit of ik me genaaid voel door een übercommerciële onderneming als Apple, ok! Je argumentatie zijn stuk voor stuk dooddoeners. Zowel Apple als Microsoft zijn niet perfect! Maar zeggen dat Apple gebruikers worden genaaid terwijl je zelf een Windows junkie bent... dat is op z'n zachts gezegd naïef.

Apple wint niet voor niets terrein, 1. door goede marketing. 2. omdat Microsoft klote is.

$impel

Verder geweldig bericht van GeenStijl, lekker bashen die Windows FanBoys.

Timnie | 17-01-09 | 21:39

En hoe gaat de gemiddelde gebruiker een andere browser op zijn systeem krijgen als er geen geinstalleerd is? Ik zie een leverancier nog niet zo snel een gratis cd met safari, firefox of chrome meeleveren.

Hellsmurfje | 17-01-09 | 21:38

Nou dan is het afwachten voor macintosh tot zij aangepakt worden door Neelie, ze gaan namelijk identiek tewerk.
En voor iedereen die echt meent dat macintosh stabieler is als windows, dat is echte kul. Ik werk dagelijk als grafisch vormgever zowel op Windows machines als op Macintosh bakken en ze hebben beiden hun zwakke punten.
Het enige verschil is dat macintosh hun systemen zelf samensteld ( a een prijskaartje die 3 keer zo duur is) en daardoor hun systeem kunnen afstellen aan de door hun geinteregreede hardware, in tegenstelling tot machines die Windows draaien. Microsft doet dit namelijk niet en daardoor kan elke hobbie boer zoals Dell, Acer etc een systeem samenstellen met 100 verschillende merken hardware erin.
Als je een systeem zou samenstellen voor de zelfde prijs als een macintosh dan zou die stukken sneller en stabieler draaien als bijvoorbeeld een IMac.

Mensen willen zich graag onderschijden en laten zien dat ze beter zijn als personen in hun omgeving. Hippies deden het onder andere door hun afschuwelijk lange haren en tegenwoordig doet men het door een Apple te kopen en hier lekker mee tekoop te lopen :p

Amen ;)

De_Luxe | 17-01-09 | 21:38

@mexicaantje 21:32
De mens komt steeds verder te staan van de techniek. Vroeger was de knots nog te begrijpen hoe die werkt, maar van computers snappen veel de ballen van.

deoudererijperevrouw | 17-01-09 | 21:38

En Safari voor Windows is gewoon zielig.

Harry Dillema | 17-01-09 | 21:38

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:33 Fair enough, maar wat heeft dat met een verderfelijke godsdienst te doen?

TheDiplomat | 17-01-09 | 21:38

Wat vindt de "expert" Francisco van Jeauleaux er eigenlijk van?

Sir Galahad the Pure | 17-01-09 | 21:38

Laat Microsoft eens met rust zeg. Zonder M$ was de PC nooit een succes geworden. Hoe 'slecht' windows ook is, het werkt prima vergeleken bij Os X, Linux, BSD, OS390 en ga zo maar door.

Die z.g. slechte IE browser is nog altijd minder buggy dan Oprah, Firefucks, Krome en Seamonkey. De enige betere browser is Lynx.

Dankzij Microsoft kan elk kutbedrijf gebruik maken van uitstekende en betaalbare software.

Harry Dillema | 17-01-09 | 21:37

Teun van het Tuinpad | 17-01-09 | 21:32
Begrijp je nick nu ook wat beter, Frank. Tnx.

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:36

slap gelul is het zeker, aangezien firefox niet in de winkel te koop is hoe moet je dan na een installatie in godsnaam op internet? met cmd? textbased interneppen?

Maja chapeau voor microsoft, zou kunnen ze wel een extra uitgebreid internet explorer add on pakket maken die te koop komt te liggen in de winkel voor net nog geen 50 euro ... niet slecht al zeg ik het zelf :-P

Mr.Smallville | 17-01-09 | 21:36

Yom | 17-01-09 | 21:29
Heerlijk zo'n relatie die al je surfgedrag bijhoudt.

CoffeePatch | 17-01-09 | 21:36

Ik snap niet dat Apple en al die andere besturingssystemen gewoon door kunnen gaan. Als Microsoft ooit van de top verdreven wordt, bijvoorbeeld door Apple, dan kan Microsoft weer alles doen wat ze willen en dan moet Apple er aan geloven en ineens alles uit zijn besturingssysteem verwijderen.
Houdt dit ooit op?

Incognito1991 | 17-01-09 | 21:35

mexicaantje | 17-01-09 | 21:32
Eens. Maar dit is hetzelfde verhaal als de eenheidsworst en de seculiere staat: Dat 85% van de consumenten het eens is/niet beter weet betekent nog niet dat ik me daar aan dien te houden. Het wordt me op deze manier wel heel moeilijk gemaakt, nietwaar?

Canterwood | 17-01-09 | 21:34

TheDiplomat | 17-01-09 | 21:23
Op kantoor werken we met Windows. Soms log ik in vanuit huis met m'n Apple en dan weet ik gelijk weer waarom ik zo'n hekel heb aan dat kudt-Windows. Oerlelijk, de helft van de tijd doet Outlook het niet of geeft problemen bij het afsluiten en het geheel is opgezet vanuit de 'mindset' van de nerd en niet van de gebruiker.

Vandaar dat het apparaat met de raarste meldingen op de raarste momenten komt - ik hoef niet te weten hoe mijn V-6 werkt, als dat ding maar werkt. Grootste gillert is wel het nieuwe Officepakket. Excel is verneukt, Word is voor debielen gemaakt (juist nu er steeds minder behoefte is aan Word, omdat vrijwel iedereen emailt) en de rest, ach, daar heb ik maar niet naar gekeken. Uiteraard heb ik die nieuwe versie gejat. MS zou je geld moeten toegeven als je één van hun producten koopt.

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:33

@underdog_ | 17-01-09 | 21:28
Oh, dat zeg ik niet. Je wordt niet verplicht om IE te gebruiken, maar de open standaarden worden door IE niet of nauwelijks gehanteerd, en dus moeten webdesigners en -coders hun sites zó aanpassen dat het in IE wel draait, omdat de userbase nu éénmaal in veel gevallen IE gebruikt. Dat maakt het voor andere browsers moeilijker, zo niet onmogelijk, om sites goed weer te geven. Dit gaat ten koste van hun geloofwaardigheid als fatsoenlijk product (dat zijn ze namelijk wel degelijk).
-
Op deze manier wordt Microsoft voor het blok gezet: Pas je aan of rot op.

Canterwood | 17-01-09 | 21:33

Canterwood | 17-01-09 | 21:26
yep... maar 85% (ongeveer) van de consumenten die pc's kopen zijn noobs en willen meteen een kant en klare pc: stekker erin... knop indrukken... meteen internet. Op zich wel klantvriendelijk als dat zo werkt. Even meteen een filmpje kijken en muziek luisteren... en ja, dat kan want er zit software op... dvd'tje erin en bekijken... en dat allemaal zonder iets te downloaden of te installeren. De noob-consument (85% ongeveer) keurig op zijn wenken bedient.

mexicaantje | 17-01-09 | 21:32

Canterwood | 17-01-09 | 21:26
IE is gratis te downloaden ;)
Kijk dat snap ik dus niet van dat mens.. Maar de 7000 build werkt wel leuk , nog geen bsd mee gehad en dat wil wat zeggen, ze zijn nu wel begonne geloof ik aan de core om die wat te wijzigen.. Maar ja..
Zolang ik geen unix/linux distributie heb die mijn hardare wel volledig ondersteund en allo mogelijke opties heeft zonder het zelf bij elkaar te rapen.. Houd ik het wel bij win2008 omdat dta dan het " makkelijkst" werkt

00000111000111001111 | 17-01-09 | 21:32

Ik ben absoluut tegen windows als besturingsysteem en een hardcore GNU/Linux en OSX fanboy maar dit vind ik evengoed nergens op slaan. Dit is gewoon een beetje plukken omdat microsoft zelf toevallig de markt grotendeels in handen heeft. Apple doet het de laatste jaren goed en het wordt ook langzaam meer mainstream maar tot die tijd moet er nog een hoop verbeterd worden. Dit is gewoon slap gelul! **** Neelie!

stuntman | 17-01-09 | 21:29

Off-topic:
.
Vraag: Iemand filmt een demonstratie op de openbare weg. Mag dat?
.
Antwoord: Ja, dat mag.
.
Vervolgvraag: Ook als er mensen bij de demonstratie zijn die niet gefilmd willen worden?
.
Antwoord: Ja, dat mag.
.
Vervolgvraag 2: Moet de politie ingrijpen als iemand het filmen door intimidatie onmogelijk wordt gemaakt?
.
Antwoord: Dat ligt eraan om wat voor politie het gaat. De Nederlandse politie neemt namelijk altijd partij voor de intimideerders, vooral als het islamofascisten of links-extremisten betreft.
.
Okee, dan weet ik dat ook weer.
.
"Huh?", zullen sommigen denken. Lees maar zelf: contradicere.wordpress.com/2009/01/17/...
Bijbehorend filmpje: nl.youtube.com/watch?v=erusXU-7CQc

Sir Galahad the Pure | 17-01-09 | 21:29

Windoos is als een bruinkoolgroeve . . .
Jarenlang hebben we de bobo's geloofd dat het goed voor ons was,
maar dankzij eigenwijze nerds, die het beter wisten,
weten wij nu ook beter . . .

drs. G. Flater | 17-01-09 | 21:29

@Canterwood

Waar word je verplicht om IE te gebruiken?
je MAG kiezen voor een (in _MIJN_ ogen slechtere) andere browser te downloaden..... je MAG een andere mediaspeler downloaden...
Of zeg ik nu wat heel raars....

underdog_ | 17-01-09 | 21:28

b-ry | 17-01-09 | 21:07
ah! je zegt het zelf al... het is ALTIJD al meegeleverd met een OS en dat is geweldig, want het HOORT op een OS. Als je vindt (Neelie) dat het standaard meeleveren van een browser niet goed is voor de concurrentie dan moeten alle OS'en dus geleverd worden zonder browser. Is een gat in de markt lijkt me, want je bent dus verplicht om een cd te kopen met een browser software erop. Of denk je dat ze bij de koop van een PC er meteen 3 of 4 cd's bijdoen met verschillende browsers zodat de klant zelf kan kiezen?? Niets graties hoor...

mexicaantje | 17-01-09 | 21:26

Ah leuk. Een MS-bashthread. Heeft iemand de 7000 build al geprobeerd? Beviel me wel.
-
Hoe dan ook, herinnert iemand zich het Windows 95-debacle nog? Windows werd toen geleverd zonder IE, en dat maakte het systeem zo goed als onbruikbaar. Je moest IE erbij kopen om er een werkend systeem van te maken. Daar heeft Microsoft ook nog flink voor op z'n falie gehad. Ik hou ook van de OSS-besturingssystemen als Linux en FreeBSD, puur omdat ik het open kan trekken, de kernel kan aanpassen en recompilen om er een systeem van te maken dat mij persoonlijk bevalt. De Windows-familie daarentegen zorgt ervoor dat je geen keuze meer hebt. Je MOET doen waar Microsoft zin in heeft (ik heb een tijdje flink gebaald over Vista en hoe het een tijd leek alsof er geen andere keuze bestond dan het te adopteren). Dat blijkt ook wel weer uit het feit dat Microsoft de XML-Office-standaard er doorheen drukte bij de ISO. OpenOffice moet dus vervolgens alles gaan reverse-engineeren en dat kost de eindgebruiker stabiliteit en bruikbaarheid. Jammer, allemaal. Dus, prima initiatief dit, maak het optioneel, maar dan wel gratis om 95-achtige omstandigheden te voorkomen.

Canterwood | 17-01-09 | 21:26

Onzin, ik ga bij de bakker toch ook niet klagen dat ik het brood niet lekker vind?
Dan koop je het niet. Fin.

Gezeik altijd met die regeltjes die door mensen worden bedacht die nog geen eens weten wat een USB-poort is. Of de laptop/computer langs de kant van de weg laten staan.

Perspectief | 17-01-09 | 21:26

Wat een gemiep over computers welke vol zitten met software als je hem nieuw koopt. Sinds wanneer kan je geen kale systemen meer kopen?

sparka | 17-01-09 | 21:24

waar maakt Kroes zich nu druk over, download je toch gewoon Firefox heb je gelijk de beste browser je kunt toch ook een ander stuur op je nieuwe fiets monteren, firefox is nog gratis ook.

rosem | 17-01-09 | 21:24

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:19 Je hebt mooi praten, 10 uur per dag met rookpauzes ons bezig houden, typisch iets wat je van een plattestaart creatuur verwacht.

TheDiplomat | 17-01-09 | 21:23

Niets mis met Windows. Ik draai Vista al meer dan een jaar en ben er super happy mee. Mac is voor artistieke heaumeaus en Linux is voor nerds zonder leven

Dickstar | 17-01-09 | 21:23

Kan ik met linux of een mac al mijn games spelen? nee? doei!

Chonar | 17-01-09 | 21:22

Destijds was het argument tegen IE nog wel steekhoudend... maaruh ik heb IE wel nodig om Firefox te downloaden he!

Kommissaris Rex | 17-01-09 | 21:22

(R)evolutie | 17-01-09 | 21:18
Ja, goed hè. Goudvis alert. Beter dan Kubuntu en al die andere suffe zooi bij elkaar.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:21

WMP11 is relaxt WMP10 is bagger.
Hoe moeten we dan FF downloaden als er geen browser op de pc staat, na een frisse installatie. En voor de mensen die maar 1 pc hebben? :P

KewleDraak! | 17-01-09 | 21:20

Dat er nog mensen met Windows werken, terwijl je voor iets meer geld een Apple kunt kopen waar je (vrijwel) nooit gezeik mee hebt.

Veel mooiere computers ook, kortom, wat wil een mens nog meer?

Berserker Nr. 1 | 17-01-09 | 21:19

ach ach ach...

Lees de security warnings beveiligingslekken in FireFox en al helemaal in Safari.... wat een "Hoop" voor "iedereen".

Doe toch eens niet zo huilie allemaal!

Dit soort acties zijn uiteindelijk alleen maar nadelig voor de gebruikers.
Waarom mag ik niet MEER waar voor mijn geld krijgen met Windows? Waarom moet ik verplicht worden tot het kopen van allerhande programma's of met inferieure software gaan werken welke mijn hele computer vol pompt met reclame (ICQ ipv MSN, Real1 ipv WMP)

Het alternatief wat men zo hypocriet aanbiedt van Apple..... zit daar geen Safari in? En Quicktime? Of mag dat wel? Neelie kom er maar in! Kapot maken dat Apple.

Wat is de volgende stap? CD-tje branden eruit? en dan? geen paint meer? geen explorer (niet IE) meer? want er zijn ook andere programma's waar je (vroeger) mee over een schijf kon surfen.

Ooit was ik ook anti-M$... inmiddels weet ik wel beter.

underdog_ | 17-01-09 | 21:19

GingerAle | 17-01-09 | 21:17 : Overigens raad ik Windows-gebruikers Kubuntu aan.

Je mag hopen dat het nooit gebeurd, de gemiddelde windows gebruiker denkt hierbij dat je de nieuwste attractie in plopsa land bedoeld

Kabouter Klop | 17-01-09 | 21:19

Godverdegodver, toch maar veel geld uigeven dan...

TheDiplomat | 17-01-09 | 21:18

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:15
Cool dan heb je er eentje die oplicht al er een draadloos netwerk binnen bereik is.

(R)evolutie | 17-01-09 | 21:18

@TV Dominee | 17-01-09 | 21:07
Download maar eens een LiveCD van Fedora met KDE. Het is goedkoper (namelijk gratis), en werkt zeer gebruiksvriendelijk, ziet er grafisch goed uit.
Overigens raad ik Windows-gebruikers Kubuntu aan.

GingerAle | 17-01-09 | 21:17

TheDiplomat | 17-01-09 | 21:12
Nee, zie niets.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:16

Bovendien heeft 95 % geen enkel benul waar ze over praten, het is als een stelletje bouwvarkens die de keuze voor hun hersenchirurg laten afhangen van de kleur schoenen die ie aanheeft, en dan uitsluitend van horen zeggen.

Kabouter Klop | 17-01-09 | 21:16

(R)evolutie | 17-01-09 | 21:12
Hij is nu aangesloten op de schotel. Antennetje op zijn hoofdje, gaat wel even voor nu. Maandag ga ik even bellen voor een router.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:15

Ik wil trouwens geen Hellas koplampen in mijn auto, Neelie.
En ook die Vredestijns meeleveren, mag dat wel?

Peter_S | 17-01-09 | 21:15

Heb alleen nog last van IE bij hotmail, die opent automatisch met IE.
FF ftw!
michelaars | 17-01-09 | 21:08

www.stuffplug.com/?act=download

dmv dit progje kan je instellen dat je via bv firefox je hotmail laat openen.

cwi_client | 17-01-09 | 21:14

@GingerAle | 17-01-09 | 21:05
Ja dat klopt inderdaad........ het probleem dat "michelaars | 17-01-09 | 21:08" heeft, daar heb ik geen last van thuis........ wel op mijn werk helaas

Hobbykip | 17-01-09 | 21:13

Kroes laat zich voor het karretje van een stel jaloerse wannabe miljonair-hatende linksmensen spannen.

Peter_S | 17-01-09 | 21:12

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:07
Nieuw besturingssysteempje er op en hij doet het vast weer als nieuw.

(R)evolutie | 17-01-09 | 21:12

@liz2 Als je dit kunt lezen gaat het nog steeds prima met m'n 486DX, Win3.1, Netscape 6.0 apparaat.

TheDiplomat | 17-01-09 | 21:12

en niemand ziet het grotere probleem
hoe download jij FF?
juist, met IE

door de browser te ditchen zijn we straks verplicht om gratis alternatieven alsnog op cd te kopen

kijken of mevrouw daar al over nagedacht heeft

Vlemert | 17-01-09 | 21:12

TV Dominee | 17-01-09 | 21:07
Helemaal gelijk. De gewone consument gaat naar zo'n elektronica winkel en zegt, doe mij maar een laptopje, waar je dan internet op kan krijgen en Google Earth kan doenloaden plus e-mail natuurlijk. Kan hun het schelen hoe het aangedreven wordt.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:11

@jesjort klinkt heel makkelijk wat jij zegt alleen ubuntu ziet geen/half ntfs maar ext2 en het rare is dat het soms gewoon lukt en de andere keer niet

flask | 17-01-09 | 21:10

Mijn advies an POWned: never change a winning Format.

stadsknurft | 17-01-09 | 21:10

b-ry | 17-01-09 | 21:07
De positie van IE is zo sterk dat al vragen ze er geld voor, bijna niemand op zoek gaat naar alternatieven. Sterker nog: door het appart vermelden op de PC-aankoop-bon van IE, zullen er juist minder mensen op zoek gaan naar alternatieven "ik heb toch al betaald"

GingerAle | 17-01-09 | 21:10

Zie je het al voor je, Windows zonder browser.

Jan lul: zo, even het internet op om een browser te installeren..... uhhhhhh

Windows zonder IE is als een auto zonder motor verkopen.

Ben Zine | 17-01-09 | 21:09

Dat wijf is geschift

Kabouter Klop | 17-01-09 | 21:08

Heb alleen nog last van IE bij hotmail, die opent automatisch met IE.

FF ftw!

michelaars | 17-01-09 | 21:08

@GingerAle | 17-01-09 | 21:01:
De gemiddelde consument zit dan ook helemaal niet te wachten op Linux. Windows is al te moeilijk, laat staan Linux. Zolang de concurrentie van MS niet met een even makkelijk en goedkoop op de markt komt, wil de gemiddelde consument niet overstappen. Zodra er een echt goed alternatief op de markt komt, dan stapt de consument over. Kijk maar hoe Firefox en co marktaandeel aan het veroveren zijn. Dat marktaandeel bestaat al lang niet meer uit computerfreaks, en het is nog groeiende ook.

TV Dominee | 17-01-09 | 21:07

Die Kroes, die is goed...

Nietvoordekat | 17-01-09 | 21:07

Wat een onzin. Ze mogen toch wel over hun eigen producten beslissen.

quintyn | 17-01-09 | 21:07

(R)evolutie | 17-01-09 | 21:05
Oeps. Haalt diesel Jeep uit kom.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:07

mexicaantje | 17-01-09 | 20:36
Handjevol of niet: het blijft concurrentie en als eerste geld vragen voor je browser gaat je de kop kosten. Men heeft nooit een internet browser hoeven kopen, het wordt al meegeleverd met het OS en als je anders wilde dan nam je een gratis andere. Als men ineens geld gaat vragen dan gaan daar een heleboel mensen niet aan wennen, en zoeken naar gratis alternatieven die dan vervolgens weer groot worden.

b-ry | 17-01-09 | 21:07

Firefucks vind ik een akelige webbrowser. Gewoon, omdat het kan!

Zeeuwse Boer | 17-01-09 | 21:05

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:02
Mooi maar je moet je vis ook geen safari in zijn kom doen.

(R)evolutie | 17-01-09 | 21:05

@Hobbykip | 17-01-09 | 20:54
Punt is dat het besturingssysteem niet van Safari afhankelijk is. Je kunt het zonder enig probleem verwijderen. Microsoft heeft deze afhankelijkheid er ingebracht na de doodsteek van Netscape.

GingerAle | 17-01-09 | 21:05

Ja, en dan kunnen wij weer meer betalen ,goed werk Neelie !

goodray | 17-01-09 | 21:04

@ Woet voor Ubuntu.

Joris von Loghausen | 17-01-09 | 20:39
Nou vertel mij eens waraom je niet Ubuntu draaid ,maar op een nadere Linux Variant? ....

00000111000111001111 | 17-01-09 | 21:04

ik snap niet waarom alle zgn designers en gasten de denken dat ze belangrijk werk doen zich laten neppen door een bedrijf als appel.

treser.info | 17-01-09 | 21:04

Waar zit die "any key" ergens?

Cunnilingus | 17-01-09 | 21:03

een voorstel voor p0wned:
programma gericht op politiek, waarin openbaar wordt gemaakt hoe men tot bepaalde besluiten komt. Uitgediept waarom het ene voorstel wel een goedkeuring krijgt en het andere niet. 'Gewone burgers' aan het woord laten die goede voorstellen hebben in het kader voor verbetering van het bestuurlijke ambt, compleet met implementatie en financiële onderbouwing (haalbaarheid). Burgers die bijvoorbeeld ook onderdeel uitmaken binnen een uitbesteding consortium aan het woord laten, maar zeker ook ambtenaren. doel: Discussies laten losbarsten gericht vanuit de onderste beslis lagen binnen de overheid om zo veel meer inzicht te geven hoe overheid van binnenuit werkt. Het valt mij op dat er zo weinig openheid is en alles maar uit den monde van een minister moet komen. Types die 9vd10 perfect zijn in drama en acteer kunsten maar weinig echtheid vertonen of te algemeen van stof zijn. Aan alle kanten zijn de verhalen bijgescherpt en surreal.

cwi_client | 17-01-09 | 21:03

ik snap ook helemaal niet waarom juist GS zich voor het karretje van Appel laat spannen.
Ik meende juist dat GS ageert tegen alles wat profiteert van de onwetende burger etc.
Nou als dat echt jullie credo is wordt het tijd dat jullie inzien hoe overcommercieel en uitbuitent Appel is.

treser.info | 17-01-09 | 21:03

(R)evolutie | 17-01-09 | 20:59
Ja, maar was ook meteen weer geactiveerd. Hij ziet er nu wel een beetje raar uit maar ik denk dat als ik hem een Linux chipje inplanteer dat hij weer helemaal goed gaat.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 21:02

@TV Dominee | 17-01-09 | 20:53
Ik ga zeker niet naar de MyCom nee. Het gaat echter om het principe. De gemiddelde consument weet niet van alternatieven. Zelf gebruik ik al jaren (7 jaar) linux (ik begon ooit met RHL7).

GingerAle | 17-01-09 | 21:01

snap niet waarom al die huilies dan een computer met windows kopen
je koopt toch ook geen brood met krenten als je geen krenten wilt???

MikeCityBike | 17-01-09 | 21:00

Zonder dat shit bedrijf in jou woorden zat jij nu niet waar je zat.

Manonvriendelijk | 17-01-09 | 21:00

Elisabeth2 | 17-01-09 | 20:56
Was je vis dood dan?

(R)evolutie | 17-01-09 | 20:59

@supah je haalt mij de woorden uit de mond.
iedereen die mac gebruikt geeft hiermee juist aan dat hij/zij zich graag laat naaien door een ubercommercial onderneming
Wat dat betreft is M$ nog netjes
Hetzelfde geld voor de babyIphone en zelfs de nieuwe mac powerbooks die vanaf nu worden geleverd met onuitwisselbare accu's.
Als je accu niet meer goed is moet je je macbook pro voortaan opsturen naar de fabriek.
Net als met die Iphone.
Btw uitzendinggemis kun je voortaan ontvangen op je mobieltje behalve voor de Iphone eigenaars aangezien die troep geen streaming kan verwerken.
Kan alleen overweg met bestanden die eerst volledig worden gedownload waarna ze pas kunnen worden afgespeeld.
Nee als je dan nog voor mac of aanverwanten kiest dan heb je of geen verstand van computers of je laat je graag naaien

treser.info | 17-01-09 | 20:58

Ach nee he, krijgen we dat ik-heb-een-betere-browser en ander gedoe weer. Wordt ik zo moe van . BMW<>Mercedes, Beatles<>Stones, Microsoft<>Apple. Gaap. Dit is zooo 1999

Klukkluk | 17-01-09 | 20:57

Ik heb die 9 vd 10 x rotzooi verruild voor een vis activator en daarbij Safari en Linux geinstalleerd. Gaat puik.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 20:56

Beetje jammer dat telkens voorbij wordt gegaan aan de zegeningen die Microsoft heeft opgeleverd: de Bill en Melinda Gates Foundation. Zal me niks verbazen als ze op de shortlist staan als kandidaat voor de Nobelprijs van de Vrede.

bimbam | 17-01-09 | 20:55

Apple? Van de regen in de drup :D

bwahaha | 17-01-09 | 20:54

Moet Apple dan ook Safari niet als standaard browsert instellen ??

Niets mis mee met Safari hoor maar zou wel zo eerlijk zijn toch?
*iMac aait*

Hobbykip | 17-01-09 | 20:54

Hie heet ze nouw eigenlijk"?? Neelie-Peper-Smit-Kroes-Monopolie-Zout-Brussel?

stadsknurft | 17-01-09 | 20:53

@GingerAle | 17-01-09 | 20:49:
Dan ga je toch niet naar de Mycom? Maar naar Xxodd ofzo? Koop je goedkoop een laptop en pleur je er je eigen gebrande Windows erop!

TV Dominee | 17-01-09 | 20:53

Die vista activators werken overigens goed.

CoffeePatch | 17-01-09 | 20:52

@B0rat
ik zit nu via Chrome naar GS te kijken -- wat kakt er nu in?

broomstick | 17-01-09 | 20:52

ADO-Le-Cent | 17-01-09 | 20:48
Symnatic heeft er een tool voor op zijn website dus dat is ook overdreven, maar dat is niet de schuld van MS maar van je fabriekant.
Draai een server2008 -gewoon omdat het kan- , enige wat daar zit ingebakken is dus IE7 , maar opzich werkt dat dan ook wel weer...

00000111000111001111 | 17-01-09 | 20:52

Woot, Joris ik hou van je, weet je tog. Ha ha.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 20:51

Kijk dan ook eens naar de afspraak van Apple met T-mobile, hoe Apple omgaat met software voor hun telefoon. Officieel mag alleen door hun goed gekeurde software mag er op, een andere browser dan die van hun laten ze niet toe want die "dupliceert functionaliteit die hun eigen software al heeft". Dat is nog tien keer schofteriger dan microsoft die een browser meelevert met hun OS. Alsof mom and pop zitten te wachten op allemaal moeilijke vragen bij het installeren. Die willen gewoon internetten en filmpjes kijken.

supah | 17-01-09 | 20:51

Okay, ik geef toe dat m'n laptopje naast OSX ook nog XP SP3 heeft, maar dat is alleen maar om bios-updates te kunnen flashen hoor (die komen als Windows apps) ...

broomstick | 17-01-09 | 20:50

Wtf lees ik nu net? Microsoft geeft praktisch gratis Windows mee bij nieuwe pc's? Wat een oplichters! Opknopen aan de hoogste boom dat Microsoft! Hoe durven ze zomaar een product voor weinig geld te verkopen?! Maar gelukkig doet Neelie er wat aan! Zij komt op voor de belangen van de concurrentie, eeuh, de consument!

TV Dominee | 17-01-09 | 20:50

Ja heel leuk dat jullie IE bashen, en nou is Google Chrome bij de meeste sites veel sneller. Maar als je daarmee naar geenstijl gaat, kakt de hele boel in.

B0rat | 17-01-09 | 20:50

Tetrahydrocannabinol | 17-01-09 | 20:39
Ziet er mooi uit maar kun je er ook wat mee?

(R)evolutie | 17-01-09 | 20:49

www.fedoraproject.org Tenminste echt vrije software.
Ik lees nogal wat reacties met "je hoeft het niet af te nemen", helaas is dat niet helemaal juist. Microsoft sluit nog steeds deals met leveranciers. Ga je bijvoorbeeld naar de MyCom, dan kun je geen PC zonder windows licentie krijgen. Tenzij je actief naar een alternatief op zoek gaat, ben je dus verplicht Windows af te nemen.

GingerAle | 17-01-09 | 20:49

En toch zitten de meeste hier en op spitsnieuws via ie7 ..-waaronder ik dus ook omdat ik er niet onderuit kan-
gs.00000111000111001111.com/02.jpg
Maar Gewoon elke dag opnieuw de clean image er op terug zetten en zelfs ie werkt goed...

00000111000111001111 | 17-01-09 | 20:49

powerschuim | 17-01-09 | 20:24
Als mensen een laptop kopen zit er 9 vd 10 x rotzooi op geinstalleerd.
Je kan niet zonder kiezen.
.
En nog trial versies ook.
Wel eens geprobeerd om Norton voor de volle 100% uit je pc te slopen?

ADO-Le-Cent | 17-01-09 | 20:48

-weggejorist-

Oudwijf | 17-01-09 | 20:48

Mac ftw! en windows voor d'r bij!

Ben Zine | 17-01-09 | 20:47

Sluit explorer.exe af..
Damn, alleen burobladfoto over :P

LifeCatcher | 17-01-09 | 20:46

Toch mis ik DOS wel, lekker graven in de gewelven naar een gedelete bericht en het dan weer terugvinden.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 20:46

Ik ben niet zo dol op die .
CoffeePatch | 17-01-09 | 20:41
pinguïn software kan met een schil best prettig werken hoor.
mss zouden ze eens al die gelden voor win licenties op 1 hoop moeten gooien en voor de publieke sector een 'linux overheid' moeten ontwikkelen. Google gebruikt ook een eigen 'google ubuntu' en niet zonder redenen..

cwi_client | 17-01-09 | 20:46

@copal | 17-01-09 | 20:09
Safari staat altijd standaard op je mac (tering wat ben jij dom)

Freekiesteekie | 17-01-09 | 20:44

Ubuntu... alleen die naam al! Wat voor OS heb jij erop draaien? "Oehboehntoeh"
Nee, ik krijg t niet fatsoenlijk uit m'n bek. Besturingssysteem voor en door bosjesmannen.

itiseye | 17-01-09 | 20:44

Dommelsch | 17-01-09 | 20:42
Nee! Dat mag en kan niet!!!

Elisabeth2 | 17-01-09 | 20:44

@ Cunnilingus | 17-01-09 | 20:22

Vanochtend nog.

@ Dommelsch | 17-01-09 | 20:28
Hehehe, dat had ik nog niet geprobeerd. Als ik een URL heb ik altijd FireFox wel openstaan!

chaoska | 17-01-09 | 20:43

Het maakt toch allemaal geen reet uit. Je koopt een pc met XP en de standaard brâhser en het werkt gewoon. Of je bent een ruknerd of wannebee ruknerd, of wil je graag meelullen bij de koffieautomaat, dan plet je er een Linux distributie op met een een of andere exotiese brâhser en je bent helemaal het ventje.
Of die prammen van Luca nou via IE of Safari (jesuschristus) of op wat voor manier dan ook je zintuigen prikkelen, who cares.

Dirrek | 17-01-09 | 20:43

copal | 17-01-09 | 20:38
Woeha! ik heb nog nooit een pc gekocht en heb medelijden met iedereen die daar geld aan uitgeeft (laatst was er nog iemand die zo'n kut laptop kwam showen en toen heb ik me werkelijk kapot gelachen om de cd-lade die eruit kwam schuiven!)
En gedownloade versie's van iMovie (x-torrent) weigeren maar toch mooi!
De nieuwste versie van iMovie is sowieso een pain in the ass.
punt is: dadelijk krijgen we Apple soft.

bidlip | 17-01-09 | 20:43

Suse 11! Mijn pa gebruikt het nu een half jaar inclusief myth tv op een aparte account (dus 2 losse accounts op 1 pc tegelijk, 1 videokaart op de tv en 1 op zijn monitor) werkt echt geniaal. Geen last meer van vage virussen of mallware. Maar niet alles van MS is brak hoor. server 2003 is best degelijk. En OSX is een verspijkerde BSD en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X Ik denk dat lunix/unix achtigen toch echt wel de toekomst gaan worden (als ze dat al niet zijn).

petros666 | 17-01-09 | 20:42

Neelie Kroes schijnt ook aan te dringen op een Windows versie zonder Patience

Dommelsch | 17-01-09 | 20:42

@ Neelie Kroes & Co
Men is niet verplicht om win os af te nemen, kunnen ze binnen overheid (EU niveau) niet massaal gaan overstappen naar linux, scheelt ook nog in de belasting. Of ontstaan er dan problemen met hun begrotingen... houden ze er een overschot aan over en is het moeilijker om hun reisjes te verdoezelen.. vraag me af hoeveel MS aan licenties verdient binnen overheden. Vraag me wel meer af eigenlijk...

cwi_client | 17-01-09 | 20:41

Ik ben niet zo dol op die pinguïn software.

CoffeePatch | 17-01-09 | 20:41

Joris von Loghausen | 17-01-09 | 20:39
Doe eens ff niet zo slim jochie.

-edit: Liev zijn voor G.O.D. -

Elisabeth2 | 17-01-09 | 20:39

Ik heb ook een kompjoeter! Zwart met grijs. Een Intel Celeron of zoiets. Is dat een goeie?

Cunnilingus | 17-01-09 | 20:39

Ubuntu is kudt, doe dan maar liever Fedora. Compiz Fusion ftw!

Tetrahydrocannabinol | 17-01-09 | 20:39

Woet voor Ubuntu.

Rest In Privacy | 17-01-09 | 20:39

Ik snap het probleem niet. Je stelt in Windows gewoon in dat er een andere browser gebruikt moet worden, en hupla Internet explorer is verdwenen. Enuh, Windows media player is een prima product, niks mis mee. Die versie van Windows zonder media player die Microsoft onder dwang gemaakt heeft, daarvan zijn er denk ik 3 verkocht in Europa; ik vermoed aan een paar Linux religieuzen. Zucht...

aha-erlebnis | 17-01-09 | 20:38

Mooi, is Neelie net op tijd om Windows 7 te laten verbouwen voordat hij uit Beta komt.

Op dit moment gebruik ik Google Chrome op m'n grote laptop.
Op m'n mini laptop (Medion Akoya van de Aldi!) draai ik Firefox, omdat er nog geen Chrome voor Mac OSX bestaat. Juistem: het kleine ding draait OSX en naar volle tevredenheid!

broomstick | 17-01-09 | 20:38

bidlip | 17-01-09 | 20:33
Toen je je eerste PC kocht liep je ook al te klagen dat je Office er nog bij moest kopen?
*Doet Xtorrent opstart*

copal | 17-01-09 | 20:38

In dit topic kan ik natuurlijk niet ontbreken:
Goedzo Neelie!

Tux t. penguin | 17-01-09 | 20:37

Het kan aan mij liggen, maar hoe ga je dan een andere browser downloaden?
Ik bedoel, je kunt het inderdaad al vantevoren downloaden of via moeilijke omwegen (usenet, p2p, etc) maar daar moet je ook weer iets voor installeren. En ik ben iemand die alles gewoon meteen nieuw download.

En hoe ga ik dan naar www.firefox.com ?

Martinspire | 17-01-09 | 20:37

b-ry | 17-01-09 | 20:24
en waarom hebben die dat beleid? Omdat Microsoft op 99% van alle computers zijn Windows heeft staan. concurrentie in browsers valt wel mee hoor. Er zijn er maar een handjevol.
copal | 17-01-09 | 20:23
stel je koopt iets en je krijgt het er gratis bij maar je bent er niet tevreden over, dan neem je toch iets anders en laat je dat gratis toch gewoon lekker zitten. Ik zie het nut er niet van in dat mensen explorer helemaal van hun systeem willen gooien. Maar goed, voor die paar pc-nerds die dat willen... laten we dan maar meteen een OS leveren zonder browser. Ik begrijp dat explorer te diep verweven zit in windows... maar windows wordt toch ook niet goedkoper of beter als ze dat explorer "minder verweven" erin gaan stoppen of er helemaal uit laten.

mexicaantje | 17-01-09 | 20:36

euh my gosh.

*kruipt weer onder zijn steen*

ADRN | 17-01-09 | 20:36

goedzo, weg met die klote-browser.
zo lek als een zeef , zo traag als dikke stront, en voldoet niet aan de standaarden.

MikeCityBike | 17-01-09 | 20:31
inderdaad. laptop fabrikanten zouden hetzelfde lot moeten traffen,
wat een teringzooi krijg je meegeleverd .... 60 dagen virusscanner (symantec uiteraard , grootste bloatware ooit gebouwd) en ja, na 60 dagen is het dokken (wat de mainstream gebruiker dan ook maar doet ... met als gevolg, en leven lang op een laptop werken die zo traag is als dikke stront)

paco007008 | 17-01-09 | 20:35

Wat een gezeik toch over die besturingssystem van een PC. Ik wed dat driekwart van die nerds niet weet hoe hun auto werkt.

Elisabeth2 | 17-01-09 | 20:34

Ubuntu zijn toch van die Afrikaansche vleesetende negerts ?

Tobi | 17-01-09 | 20:33

2 maanden geleden leopard gekocht.
'family pack' 190 euri maar dan heb je ook niks.
Geen Garageband, geen iMovie.
Dat zit dan weer in iLive.
Moet je dan ook weer kopen.
Ik kijk dus nu al uit naar: iManidiot 3.06

bidlip | 17-01-09 | 20:33

Plonk | 17-01-09 | 20:18
Nou, dat is wel wat achterhaald. Ik verkoop software en de Mac software loopt behoorlijk storm tegenwoordig.

Grasgriezel | 17-01-09 | 20:32

Is dit niet al eens eerder geprobeerd?
Toen was Microsoft verplicht een Windows XP versie aan te bieden zonder die browser.
Laat die XP versie nou net zo duur zijn als de XP versie met browser.
Het ligt voor de hand waar de consument dan voor kiest.
Hetzelfde gaan we nu dus weer krijgen met Vista en zijn opvolgers.

Ik ben al 17 jaar Microsoft gebruiker, maar de glossy troep van de laatste jaren mogen ze houden. Telkens weer een nieuwe interface. Steeds ondoorzichtiger en je verzuipt in de wizards. Gewoon om dat het kan.

Mijn legale Vista versie (jawel, daar betaal je voor als je een laptop koopt) ga ik morgen er vanaf tiefen en vervangen door XP. Als daar over een paar jaar geen upates meer voor komen, wordt het Linux of Mac.

TonySoprano | 17-01-09 | 20:31

ze moeten die merken als acer is een keer laten kappen met het volproppen van je nieuwe pc of laptop met allemaal ongelofelijke kutprogramma's.. dat is pas een schande. Heb je gelijk 2 mediaplayers op je laptop !?

MikeCityBike | 17-01-09 | 20:31

Ubuntu? Ik weet 't niet hoor maar euhm.. volgens mij zit daar ook standaard een mediaplayer, die bagger FireFox en dat shitty OpenOffice embedded... En dan is standaard ineens wel ok?

Eamel | 17-01-09 | 20:30

Hoe wou je firefox gaan downloaden zonder IE?
setsuna | 17-01-09 | 20:22

Bij afname van die compjes zou een computerboer al moeten promoten met open source OS.. alleen daar is geen geld aan te verdienen. Da's meteen ook een nadeel voor de verspreiding onder 'computer leken', omdat er voor een zgn promotor niets aan verdient word. Dus in de regel start iedereen met IE via windows.

cwi_client | 17-01-09 | 20:30

@ derave12 | 17-01-09 | 20:26

wat is dat nou voor stupid opmerking? een macbook vergelijken met iexplorer slaat kant nog wal

Little John | 17-01-09 | 20:29

Surfen doe je op Google's Chrome. Punt uit...

Stijlloze bezoeker | 17-01-09 | 20:29

@mexicaantje | 17-01-09 | 20:12 ,
maar dan worden die PC bakken duurder dan een Mac,
staat zo lullig.

vander F | 17-01-09 | 20:29

@ setsuna | 17-01-09 | 20:22
Daar dacht ik meteen aan toen ik dit artikel las. Ik zet allerlei handige gratis downloads op een USB stick, Vuurvos, AVG enz...

Meneer Meeuw | 17-01-09 | 20:28

chaoska | 17-01-09 | 20:24
Andersom lukt dat nog wonderbaarlijk goed (dwz, een url in Explorer) Zelfs na verwijdering van IE ;)

Dommelsch | 17-01-09 | 20:28

Handig, zonder browser ben je meteen van al die patches af.

enohPi | 17-01-09 | 20:28

Gewoon IE mee installeren, maar niet zo vast laten roesten in het OS en het is prima lijkt me. Bij ubuntu kan je firefox verwijderen en voor een andere browser kiezen, en bij OSX kan je Safari weg gooien zonder problemen. Dus als MS dat nou is doet is het prima.

ex | 17-01-09 | 20:28

mac is te duur en onhandig, Ubuntu zuigt. Dan blijft microsoft toch over. Maar dan reist bij mij de vraag: zit dat besturingssysteem van Apple niet aan die computer vastgekoppeld? Is dat niet erger?

grotemol | 17-01-09 | 20:28

@Plonk

Prima gezegd!

Mac is te duur voor de prestaties in vergelijking met een PC.
OSX en Linux varianten zijn über gebruiksonvriendelijk, zelfs voor een ervaren gebruiker als ik. Nog los van de slechte hardware ondersteuning.

Windows XP, Vista en Windows 7 zijn volwassen besturingsystemen.
Ondersteunen bijzonder veel(recente) hardware en zijn door elke leek te gebruiken.

Als Microsoft inderdaad gedwongen wordt om IE te verwijderen. DAn moet dat ook gaan gelden voor Ubuntu (Firefox, open office, gimp) en OSX (safari en wat meer zij..)

Neelie is gewoon idioot bezig. Straks betaal je als consument inderdaad geld om een mediaplayer en een browser te downloaden........

bees-t- | 17-01-09 | 20:27

Ik gebruik meestal Google Chrome en Firefox, maar voor sommige dingen moet ik per se IE gebruiken anders kan ik niet op me schoolsite bijvoorbeeld. Dus ik vind persoonlijk dat Microsoft gewoon door kan gaan waar met het bezig was. (gewoon bijleveren die handel, Chrome en Firefox kunnen we zelf wel downloaden, we zijn geen retards)

h3lios | 17-01-09 | 20:27

-weggejorist-

derave12 | 17-01-09 | 20:26

*volgt het niet meer* 0.o

Huppelaar | 17-01-09 | 20:26

@mexicaantje
Je hebt gelijk. Die Zinloos troep zit idd op 99% van alle computers die je koopt. Zelfs mijn telefoon werkt op die rotzooi.

Gelukkig is men ook hard bezig met die achterlijke koppelverkoop van Windhoos en PC's te verbieden, zodat de consument de keuze heeft.

frut666 | 17-01-09 | 20:26

Hoe de foek moet je een ander programma downloaden als je niet eens een internet browser hebt. Lekker over nagedacht. Microsofr geeft echt niet meer of minder om 500000000 miljoentjes (niet dat ik IE gebruik).

VDS20 | 17-01-09 | 20:26

Afslachten, uitbenen, botten bleken, fijnstampen, in lood gieten en afzinken in de Marianentrog.

Go Neelie!

vander F | 17-01-09 | 20:26

Plonk | 17-01-09 | 20:18
hahaha!

bidlip | 17-01-09 | 20:26

Dommelsch | 17-01-09 | 20:19
Steen, papier, schaar
SPEL Steen, papier, schaar: Hierbij verslaat de steen de schaar, de schaar het blad en het blad de steen. HET HOUDT DUS NOOIT OP:
nl.wikipedia.org/wiki/Steen,_papier,_s...

Seculatheist | 17-01-09 | 20:26

Neelie for president!

Elisabeth2 | 17-01-09 | 20:25

Getver, Apple is viesss
M'n PC draait nog eerder MS-DOS dan dat ik zo'n Mac ding in huis haal

Hdevries | 17-01-09 | 20:25

Gelukkig heb ik een Mac.

wat M$ aan gaat,ze maken gewoon goede software.Nee waar mvr Kroes eens wat aan moet doen is al die gedwongen software van merken zoals norton,mcafee enz...

Als mensen een laptop kopen zit er 9 vd 10 x rotzooi op geinstalleerd.
Je kan niet zonder kiezen.

powerschuim | 17-01-09 | 20:24

@ Nilfisk | 17-01-09 | 20:21

Het gaat om de verwevenheid van Internet Explorer in Explorer. Maar het is al een stuk beter. Als je nu c:\ in je internet explorer typt, dan wordt er netjes een Windows Explorer venster geopend ipv dat IE het gaat openen.

chaoska | 17-01-09 | 20:24

mexicaantje | 17-01-09 | 20:21
Een browser handeltje beginnen lijkt me echt niet verstandig hoor met zoveel concurrentie. Bovendien zou het niet passen bij een bedrijf als Google om iets niet-gratis aan te gaan bieden, evenals bij Mozilla.

b-ry | 17-01-09 | 20:24

iedereen die de strekking van Neelie's eis niet kan of wil begrijpen: het gaat er niet om dat IE niet met Windows meegeleverd mag worden maar dat de browser los moet worden gezien van het besturingssysteem.
Apple levert Safari standaard mee en dat is geen probleem want als je Safari van je systeem af pleurt werkt het Mac OS X vrolijk verder i.t.t. de Windows wanneer je IE er uit zou slopen. Volgens Neelie zit IE dus dermate diep in Windows verweven dat het de concurrentie belemmert.

copal | 17-01-09 | 20:23

ackZsel | 17-01-09 | 20:19
Ja... en bestaat alleen maar om te proberen Microsoft een hak te zetten. Open source is graties omdat ze het aan de straatstenen niet kwijt kunnen omdat Windows al voorgeinstalleerd zit op 99% van alle verkochte PC's...

mexicaantje | 17-01-09 | 20:23

Maarrrr, belangrijker... hééft dit ook gevolgen voor dat PowNed?

Pa Cartwright | 17-01-09 | 20:23

Zeau... alle nerds zijn nog wakker. Waar gaat in hemelschnaam over?

Nog geneukt, Iemand?

Cunnilingus | 17-01-09 | 20:22

Hoe wou je firefox gaan downloaden zonder IE?

setsuna | 17-01-09 | 20:22

Wat nou moeilijk doen met nieuwe besturingssystemen.... Ga gewoon door met Windows maar zet ff AVG en Firefox op je comp en alles werkt prima....

Meneer Meeuw | 17-01-09 | 20:22

Boeiend, we hebben nu meer dan 21000 leden!

Jouwleraarnederlands | 17-01-09 | 20:22

Explorer is niet hetzelfde als internet explorer....

Ze lullen uit hun nek in dat Parool artikel en Mutsaerts neemt het klakkeloos over...

Nilfisk | 17-01-09 | 20:21

Helemaal bagger kan het trouwens niet zijn, anders had iedereen ook wel in een Lada gereden.

chaoska | 17-01-09 | 20:21

osama bin laden | 17-01-09 | 20:07

En snel dat het was op je 286

Carpe@diem | 17-01-09 | 20:21

copal | 17-01-09 | 20:14
volgens mij komt Mac met Safari en Linux/Ubuntu met Firefox standaard. Het gaat er hier om dat Microsoft geen browser mag leveren bij zijn OS. toch? Stel voor dat er geen browser komt bij Windows en dus de vraag naar browsers explosief gaat stijgen... dan zullen Firfox, Opera en Google (chrome) hier handel in zien en dus geld gaan vragen voor hun produkten. Lijkt me logisch, zou ik ook doen. Dus bij gratie van Microsoft die al voorgeinstalleerd een browser heeft... is de vraag naar browsers niet hoog en zullen ze er geen geld voor vragen. Lijkt mij verder een redelijke motiviatie. Wel ben ik het met je eens dat dan NIEMAND explorer zal gaan downloaden.

mexicaantje | 17-01-09 | 20:21

haha, heerlijk.

ex | 17-01-09 | 20:20

Go Nelie!!!!

Ik raad iedereen OpenSuSE 11.1 met KDE 4.1 aan. Een streling voor het oog en de computerveiligheid in het algemeen. (www.opensuse.org)

frut666 | 17-01-09 | 20:20

explorer.exe en iexplorer.exe, dat zijn 2 verschilende processen op je PC. Waarom de 1 dan zo afhankelijk is van de ander, dat snap ik niet. Moet je eens proberen, internet explorer te deinstalleren. Hij haalt alleen de snelkoppeling weg, de rest bestaat gewoon nog. En MSN start gewoon nog IE op als je je mail wilt checken ipv de browser naar keuze.

Maar aan de andere kant, MS kapot maken lijkt me ook niet verstandig. Er is zo'n groot gedeelte van het bedrijfsleven afhankelijk van Windows, dat je dat niet ff 1, 2, 3 om gaat zetten naar een ander OS. Wel goed voor de werkgelegenheid, alles weer met de hand doen.

Oh, dit is niet tweakers....

chaoska | 17-01-09 | 20:20

CoffeePatch | 17-01-09 | 20:15
Goeie, ik voorzie een probleem. Weer ouderwetsch gratis cd's gaan droppen door het land denk ik. Bovendien kan Microsoft heel makkelijk een cdtje met IE bij hun software pakketten of nieuwe systemen stoppen, daarmee bereiken ze ook een aanzienlijk doel.

b-ry | 17-01-09 | 20:20

Neelie Kroes stopt Microsoft. Maar wie stopt Neelie Kroes?

Dommelsch | 17-01-09 | 20:19

@ brutus68 | 17-01-09 | 20:08

Ja dat is heel simpel zelfs! Gewoon Ubuntu branden op een cd of dvd. stop hem in je computer en start hem opnieuw op. je komt in de installatieprocedure van Ubuntu. Dan vraagt hij vanzelf een keer hoe je hem op je computer wilt hebben. Je kan dan heel makkelijk een balkje slepen hoeveel GB je voor Ubuntu over hebt. Daar installeert hij hem dan op. Echt heel makkelijk!

jesjort | 17-01-09 | 20:19

G Chrome > Internet Explorer > Firefox crap

Wappelflap | 17-01-09 | 20:19

@mexicaantje

Nooit van OPEN-SOURCE gehoord ofzo?

ackZsel | 17-01-09 | 20:19

Het zou nog niet zo erg zijn, als je ook eens een computer kon kopen zonder Windows Vista, bijvoorbeeld. Da's toch nog flink zoeken, tegenwoordig. Ja oke, behalve de Mac dan.

Grasgriezel | 17-01-09 | 20:18

Ik word zo moei van al die Linux en Mac rotzooi ... als het werkelijk allemaal zo goed was dan was het al lang een veel groter succes. Beide zijn mislukte experimenten en worden alleen door een kleine groep nerds (linux) of grafische wizzkids (Mac) gebruikt en die gaan zich dan van ellende een beetje neerzetten als 'the chosen ones' ...

Plonk | 17-01-09 | 20:18

Hear Hear, let there be choice!!!

Drik | 17-01-09 | 20:17

Go Neelie, help Europa's zakken te vullen!

yHo | 17-01-09 | 20:17

Even economie naar de kleauten helpen...
Btw, Quasi heeft een punt.

b0z | 17-01-09 | 20:17

mexicaantje | 17-01-09 | 20:12
Onzin. Alternatieve browsers zijn altijd al gratis geweest, zoals Firefox. Mozilla doet het al jaren erg goed, ze hebben veel tevreden gebruikers, met name bij hun webbrowser, en dan zouden ze dat verpesten door er geld voor te vragen? Zie ik niet gebeuren hoor.

b-ry | 17-01-09 | 20:16

KapiteinClaus | 17-01-09 | 20:13
Als je Windows installeert op een pc, is het wel zo handig dat je IE hebt en Firefox kunt gaan downloaden en installeren.

CoffeePatch | 17-01-09 | 20:15

LTSzwakstroom | 17-01-09 | 20:05
Een prima softwarepakket? Hihi, zeker nog nooit iets anders gezien... iets wat wel werkt bijvoorbeeld.

Grasgriezel | 17-01-09 | 20:15

tweakers.net/nieuws/37180/acer-gaat-li...

Acer gooit er als OS linux op.. misschien id om dit nog breder te promoten. win-os is zo fragiel als de pest. maarja we zijn er allemaal wel mee besmet, dit kastje heeft ook een xp os.

cwi_client | 17-01-09 | 20:14

-weggejorist-

Gerhardtje | 17-01-09 | 20:14

mexicaantje | 17-01-09 | 20:12
Vreemde motivatie , klopt ook niet want op Mac en Linux varianten is geen IE te bekennen en ook daar zijn browsers gratis.

copal | 17-01-09 | 20:14

Wat maakt dit nou voor verschil? Ik gebruik gewoon Windows en omdat ik IE niet zo prettig vind, gebruik ik al jaren Firefox. Wat is het probleem? Het is toch juist logisch dat je geen compleet 'kaal' systeem levert, maar ook een mediaplayer en een browser? Waar je niet tevreden mee bent, kan je gratis vervangen. Als je Windows installeert op een pc, is het wel zo handig dat je IE hebt en drivers e.d. kan gaan downloaden.

KapiteinClaus | 17-01-09 | 20:13

Ik heb gelukkig mijn commadore 64 nog.... wil niks met microsoft te maken hebben

Erectus Enormus | 17-01-09 | 20:13

is natuurlijk erg dom gedacht. Als Microsoft er geen browser meer bij doet, dan gaan Firefox, Google Chrome, Opera etc allemaal geld vragen voor hun browser, omdat je niet zonder kunt (of om in GS taal te praten: "omdat het kan". Nu zijn die gratis omdat Explorer er al standaard bij zit en ze er geen geld voor KUNNEN vragen. Precies hetzelfde met de mediaplayers... veel zijn er nu gratis omdat windows er al eentje heeft. Overigens zit er in de Mac ook standaard een browser: Safari... gaat Neelie nu ook Apple beboeten dan?
Neelie is een beetje van het padje af geloof ik...
Maar hier een tip: lever computers voortaan standaard ZONDER besturingssysteem en software... dus met een kale harde schijf en laat de consument het lekker verder uitzoeken. Dat is pas consument vriendelijk!

mexicaantje | 17-01-09 | 20:12

Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt, maar mijn stem krijgt het niet. Laat microsoft lekker iexplore maken en toevoegen. dat gezeur altijd

Little John | 17-01-09 | 20:10

microsoft (L)

MikeCityBike | 17-01-09 | 20:10

@LTSzwakstroom | 17-01-09 | 20:05
Maar Microsoft dwingt al decennia heul veul fabrikanten om het wel te verkopen.
Sterker nog, ze geven XP nu bijna gratis weg om te installeren op netbooks, zodat er maar geen Linux op staat.

vagehond | 17-01-09 | 20:10

Eindelijk, mocht even duren he mevrouw Kroes! Ben al jaaaaren tevreden gebruiker van FireFox, en ondanks dat ik heel soms wel probeer te werken met IE, omdat het moet ofzo, kan ik er maar niet aan wennen. Wat een troep.

b-ry | 17-01-09 | 20:10

Freekiesteekie | 17-01-09 | 20:07
Nooit, omdat Safari niet in het OS zit verweven lutsert

copal | 17-01-09 | 20:09

HAHAHA Jaloers op MS is te makkelijk, alsof de appeltjes ver van de boom vallen in hun gesloten, volledig proprietary gavangenisomgeving waarin alles mag als Job(-less) het maar niet gevetoed heeft...

Seculatheist | 17-01-09 | 20:09

-weggejorist-

deheerheitinga | 17-01-09 | 20:09

EINDELIJK! :D btw: als je geen IE op je ding hebt hoe moet je dan internet installeren? via een schijfje dat bijgeleverd wordt? (waar ofc weer IE opstaat....)

@Quasi | 17-01-09 | 20:08

Is sowieso een enorme programmeerfout dat explorer een kernonderdeel van Windows is.
Overigens hét onderdeel dat blijft crashen, zelfs na een fresh install.
Niet gebouwd om om te gaan met grote bestanden.
Geef mij maar Konqueror of Firefox.

vagehond | 17-01-09 | 20:08

Hele stomme vraag misschien, maar kan je ubuntu naast vista laten draaien???

brutus68 | 17-01-09 | 20:08

mozilla vuurvos > Internet Explorer

flask | 17-01-09 | 20:08

Apple +1

Jappr | 17-01-09 | 20:07

*Neerlaad vuurvos*

(R)evolutie | 17-01-09 | 20:07

Safari please,

chameau | 17-01-09 | 20:07

Windows zonder explorer?
Dat is dos, back to the eighties.

osama bin laden | 17-01-09 | 20:07

Wanneer gaan ze safari aanpakken dan?

Freekiesteekie | 17-01-09 | 20:07

Oprotten met die Mac en Ubuntu troep!

Promo | 17-01-09 | 20:06

Ja, ik voel me eigenlijk best wel een sukkel omdat ik niet goed (kan) of durf met Linux te dealen....

brutus68 | 17-01-09 | 20:06

Eindelijk weer een good old pc/un*x/mac fanboy bash troll topic.

copal | 17-01-09 | 20:05

Jaaa!!! Ramen ingooien!
Ik word gek van dat klote besturingssysteem. Maar ja, je komt er niet omheen he.
En Explorer??? Gewoon Firefox. Uber browser is dat.

Loggy | 17-01-09 | 20:05

Echt triest dit, microsoft maakt een prima software pakket en de mensen hebben zelf de keuze het te kopen of niet. Tegenwoordig kan je ook bij elke PC een ander besturingssysteem kopen of zelfs zonder OS als je dat wilt. Microsoft dwingt niemand het te gebruiken.

LTSzwakstroom | 17-01-09 | 20:05

Firefox is toch een stuk vriendelijker dan IE, vond mijn r-hand ook..

cwi_client | 17-01-09 | 20:05

Als Opera het zo bezwaarlijk vindt, dan bouwen ze maar een OS om hun browser heen.

jorgenhorstink | 17-01-09 | 20:04

Ik ben een sukkel :(

VoosMatroos | 17-01-09 | 20:04

-weggejorist-

red99 | 17-01-09 | 20:03

Ubuntu is rotzooi.

Conan de Rabarber | 17-01-09 | 20:03

Doe er wat aan. Gek word ik van die steunbalken. Ik blijf niet stutten.

-Strotgrondel- | 17-01-09 | 20:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl