Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Führerbunker Hezbollah doet PLOF

bunkertje boemWe blijven nog even in Oosterse sferen. Vandaag gaat de negende dag in van de aanval van IDF op Libanon. Laten we beginnen met een klein raadseltje; hoeveel ton aan bommen past er op een Hezbollabunker? Nou, volgens de Israël toch zeker minimaal 23 ton... Israëlische vliegtuigen hebben gisteravond namelijk het Adelaarsnest van Hezbollah gecleansweept. Het goede nieuws is dat er gelukkig geen slachtoffers zijn gevallen. Maar volgens ons is het simpelweg erg lastig om verkruimelde lichamen te herkennen. Hezbollah doet zoals gewoonlijk weer laconiek en zegt dat die bunker helemaal geen bunker was, maar een moskee in aanbouw. Aha! dus daar zijn moskeeën voor...

Reaguursels

Inloggen

@ v Maerlant
De wachtmeester geeft even de consignes door:
Op het topic "Turken zijn heersers" word je door ene Gevallenverstand uitgemaakt voor Dwingeland.
En ook Botte krijgt er van langs.
Ik heb niet op de tijd gelet, maar het is een van de laatste posts.
Het verwijt is dat jullie niet op een "WETENSCHAPPELIJKE" wijze op hakbars reaguren.
Jullie zullen dus een kweek hakbars onder de microscoop moeten observeren en vervolgens verslag uit brengen van jullie bevindingen.
Ik denk dat het AIDS virus in een gunstiger daglicht komt te staan na jullie onderzoek.
BTW:
Dank voor die bloemen (afgeprijsde Gladiolen uit Noviamagum zeker?) :)
Bedoel je comment op mijn "comments".
Dank voor uitnodiging, maar wachtmeester heeft zoals ze dat bij jullie in Belgie zeggen dienst: 24 op 24, week op week, maand op maand, jaar op jaar.
Vakantie?
Wie vloekte daar?
Antwerpse Kempen?
Dan zij we buren.
Jij in het westen, ik in het oosten, daartussen De Kempen.
Moet nu oppassen, anders komt geheime locatie LOEG commandobunker in gevaar.(=niet in Helmond).
Misschien in de toekomst, ooit, zoals je een tijdje terug zei: in een gastvrije Vlaamsche haven.
Maar dan moeten de Nederlanders wel even de vaargeul uitbaggeren.
Ben misschien wel een nazaat van van Speijk.
Zogauw aanbeland in de Antwerpse haven:
Dan liever de lucht in!
Kaboem!
Van Speijk was een Hollandse martelaar.
Voor hem 72 Frau Antjes.
To LOEG or not to LOEG.........

wachtmeester de bruy | 23-07-06 | 08:16

@wachtmeester (Ja, v Maerlant zit thuis)

Ik moet je met vriendelijke edoch dringende aandrang vragen je minder denigrerend over je eigen comments uit te laten. Ik kijk er altijd naar uit en je hebt me al vaak een goed humeur bezorgd.

Als je ooit 's in de buurt bent (Antwerpse Kempen) en je hebt zin en tijd, laat ons dan iets afspreken. Je bent altijd welkom.

Tot LOEG'ers.

v Maerlant | 22-07-06 | 12:22

@van Maerlant (werk ?)
@ v Maerlant (thuis ?)
@ Bottehond (mand)
Okay, de paarden blijven in de stallen.
Soms zit er een generaal Custer in mij, maar we weten hoe het met hem (terecht) is afgelopen.
@ van Maerlant
Ik geef je kinderen groot gelijk en ik denk dat ze nog niet oud genoeg zijn om hier uit jouw naam iets te posten wat je op een levenslange ip-ban had komen te staan.
Reaguren van pa op GS definitief opgelost.
Of pa zou op zolder achter een geheime wand nog een computer moeten hebben staan om alsnog te kunnen reaguren.
Het krijgt nu een beetje een "Allo, Allo" gehalte.
Het werkt denk ik "verslavend" om hier elke dag op topics te reaguren die je interesseren.
En als er ellenlange discussies op gang komen, ben je uuuuuren kwijt voordat je er erg in hebt.
Ik merk het zelf; alleen al om de posts op de topics die me interessant lijken een beetje door te nemen, ben ik ongemerkt al uren kwijt.
En ik heb de neiging om als ik reaguur het "origineel" moet zijn, dus lees ik eerst al de voorgaande posts door of iemand me misschien voor is geweest.
Ik denk niet dat je er voldoening in vindt om een keer per dag te posten, zoals ik.
De posts van jou zijn toch meer journalistieke commentaren, terwijl ik hier af en toe een digitale drol deponeer.
Ik geloof ook niet dat we demoniseren wat de islam betreft.
Er lopen hier op straat geen katholieken of protestanten rond met foto's van hun pastoor of dominee onder het schreeuwen van leuzen als: GOD IS GROOT, GOD IS GROOT!
Op micro niveau hoeven we ons denk ik niet al te ongerust te maken (Achmed van de Shoarma tent).
Op macro niveau des te meer.
Iran voorop.
Op macro niveau (hoewel veel eer) heeft het posten op GS uiteindelijk weinig zin, maar je kunt je ei kwijt.
Blijft over dat de meeste zin en voldoening ligt op micro niveau:
Naaste familie en vooral je kinderen (hou ze uit de buurt van verdachte caravans).
Ik denk dat het vullen van een kinderbadje uiteindelijk meer voldoening geeft dan het reaguren op pak weg een Crazyfool of andere hakbars.
Eigenlijk zinloos!
Grote Kelken Leffe Abdijbier is het Walhalla!
Een zogenaamde hemel met honing, druiven en dadels lijkt meer op een filiaal van gezondheidsketen "Thijm & Rozemarijn" (Braak), of de boodschappentas van Abu Jahjah (BRAAK).
Tot LOEG'ers.


wachtmeester de bruy | 22-07-06 | 08:08

Wachtmeester, botte, hold your horses! ;) Ik zal het uitleggen.

-

Wat mijn voorliefde voor de kroeg betreft: ik heb daar nooit een geheim van gemaakt en kan eenieder die strategie van 't is te nemen of te laten aanraden.. En het moet gezegd dat ik op dat vlak een breeddenkend (of berustend?) vrouwmens heb getroffen.

-

Met het posten zit het anders. Barbapoeppa had het alweer goed gezien met dat demoniseren: leuk vind ik dat niet. Maar we zijn hier op geenstijl en dus moet je daar tot op zekere hoogte tegen kunnen. Het komt wel bovenop de rest: het tijdrovende karakter van woord en wederwoord, het lange lezen om draden te ontwarren, het zoeken naar documentatie. En: toch ook soms het gevoel dat het allemaal niet veel uithaalt. Je kan hier dradenlang uitleggen waarom een vergelijking tussen christendom en islam geen steek houdt, 1500 posts lang, en twee dagen later komen er weer wat joekels met een banaal postje alles op een hoopje gooien. Dan wil ik wel eens wat haren uit het hoofd rukken.

-

Maar het belangrijkste zit 'm dus hierin, mijn wachtmeester, dat ik traditioneel veel tijd besteedde aan de kindekens (en kroeglopen heb ik nooit overdag gedaan, altijd 's avonds, en nu ook weer niet elke dag!). Die kindekens hebben het verschil gemerkt, en, mondig als ze zijn, hun mening in niet overdreven genuanceerde bewoordingen gegeven. Au dus, dat vaderhart! De oplossing zou erin kunnen bestaan om net als jij nog één keer per dag te posten... Ik ga het overpeinzen. Nu wacht mij het vullen van het zwembadje!

-

Neemt allemaal niet weg dat op jullie in 0032, met of zonder paard, ten allen tijde een gastvrije Vlaamsche haven wacht, en dat geldt ook voor Duitse helm en andere LOEG'ers uiteraard.

v Maerlant | 21-07-06 | 12:24

@Behaard smaalkopje 21-07-06 @ 00:53

Je observatie over democratie in het Midden Oosten slaat de spijker op zijn kop; het werkt niet echt. Dit heeft te maken met cultuur, religie en andere tradities. Een groot 'probleem' is dat de Moskee hier niet los staat van de politiek. Van oudsher worden in veel Islamitische landen de leiders gekozen uit het midden van gezaghebbende (lees rijke) clans, door dezelfde rijke elite. Vaak is dit al generaties geleden gedaan en volgen zoons hun vaders op. Toch zie ik dat ook de Islam als godsdienst in beweging is en blijft. Omdat het hier zo warm is gaat alles wat trager, is mijn theorie.

Ik woon in de Verenigde Arabische Emiraten, waar een enorm groeiende economie is, zoals in de meeste golfstaten. Toegegeven, voor zwakke immigranten is het geen pretje, maar de mensen die in de GCC geboren worden krijgen een rentevrije lening van de Sheikh of Sultan om een huis te bouwen en flinke sommen geld bij trouwen, kinderen etc. Vanwege positieve discriminatie en traditie is ontslag ook bijna niet mogelijk dus een soort van sociaal vangnet is er wel (voor GCC paspoorthouders). Toch heeft het wonen in een Islamitisch land wel zijn beperkingen, dat geeft ik gelijk toe. Homo's moeten goed oppassen dat ze niet verlinkt worden als ze sex hebben. Verder is ook drugs een groot taboe waar zware straffen voor worden uitgedeeld. En zo zijn er meer problemen met de mensenrechten. Maar dat heb je in Nederland ook; verlies van privacy en de overgang naar een totalitaire staat is aan de orde van de dag. Echter is de VAE geen dictatuur maar een federale republiek, of bondsstaat. Net als het Koninkrijk der Nederlanden. Een veel gehoorde opvatting hier is "Een land zonder democratie hoeft niet slecht te zijn; mits de gezaghebbers het goed met het volk voor hebben." En het zit hem inderdaad in die nuance. Andersom werkt het net zo.

Dat een democratie alleen kan bestaan in een beschaving ben ik in grote lijnen wel met je eens. Wat alleen niet zo veel wordt toegelicht in de Nederlandse pers is dat de democratie zijn waarde steeds meer aan het verliezen is. In de EU worden door mensen die niet door het volk gekozen zijn, beslissingen genomen waar geen burger in de EU nog inspraak over heeft: "'Nee' tegen de EU? Pech gehad, we noteren uw mening en passen onze politiek er op aan, maar lid worden we toch; op naar een Nieuwe Wereld Orde." En het wordt gepresenteerd alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Toch ben ik blij dat er democratie is op de wereld; als het me niet meer bevalt hier, kan ik altijd terug gaan. Ik heb nog steeds mijn paspoort en zou het voor geen goud opgeven.

@van Maerlant 20-07-06 @ 13:58

Islamkritiek is goed! Ik bekritiseer ook regelmatig selectieve interpretaties van de Qu'ran ten overstaande van mijn Moslim collegae alhier. En ik bedoelde ook niet jou persoonlijk. Wel mensen die aangeven dat Hezbollah alle andersgelovigen wil uitroeien hetgeen niet het geval is.

vernuft | 21-07-06 | 11:00

wachtmeester de bruy 21-07-06 @ 07:08

Uitstekend plan. Te paard!

bottehond | 21-07-06 | 10:58

v Maerlant 20-07-06 @ 18:51
Polen mijn vriend.

Duitse helm | 21-07-06 | 10:48

@ van Maerlant 20-07-07 @ 21:35
Dus veilig thuis reaguren op GS achter je computer heeft je een familiaal veto opgeleverd, maar de kroeg in vluchten mag wel om te posten eh proosten met grote kelken Trappist.
Terwijl je in de kroeg vrouwspersonen kunt ontmoeten die ook reaguren op GS en die nog andere dingen in hun hoofd hebben zoals bij hen thuis On Topic gaan.
Of is deze kroeg een "internetkroeg" ?
Weet je familie dan niet dat je een alom gewaardeerd reaguurder bent die een lans breekt voor onze westerse normen en waarden tegen het islamitische fascistische kromzwaard?
Dat er een strijd gestreden moet worden en dat we iedereen kunnen gebruiken die het gevaar van de islam in onze westerse samenleving ziet.
Ja van Maerlant, helden zoals jij, afstammeling van Vlaamse voorouders die de Franse Jeannetten in hun eigen designharnas hebben ingeblikt tijdens De Gulden Sporenslag.
schenk je gade een elektrische melkboer (de Campina Giant) en geef je kinderen een eigen computer zodat je van dat gezeur af bent.
Mocht je door je familie gegijzeld worden, post dan:
LOERG HELP!
De paarden zullen meteen gezadeld worden en de cavalerie zal je komen ontzetten.
Daarna evaluatie van de bevrijdingsactie in je stamkroeg.
Je familie zal flink wat water bij de wijn moeten doen om een vreedzame coexistentie te bewerkstelligen.
BTW: zoals de Cliché-mannetjes al zeiden:
Beter ongetrouwd boven het groene laken, dan getrouwd onder het witte.
Maar even serieus, we gaan je hier toch niet missen?
Wat moet Veest van Pim dan nog met zijn leven?

wachtmeester de bruy | 21-07-06 | 07:08

@vernuft 20-07-06 @ 22:22

Van de Zwarte Zee tot aan het Marokkaanse strand ben ik overal wel geweest, Algerije uitgezonderd, ik moest echt alleen even schuddebuiken om die 2 zinnen van je in dezelfde post.

Natuurlijk kun je je afvragen of democratie -> verkiezingen werkelijk tekenen van beschaving zijn. Ik constateer echter dat pogingen tot democratie in de moslimlanden van het Midden-Oosten en Noord-Afrika onveranderlijk leiden tot religieus geinspireerde chaos en geweld. De Algerijnen kozen het FIS en daarop volgde een uitbarsting van fundamentalisme, de Libanezen kozen Hizbollah in de regering en vinden het dan nòg vreemd dat Syrië hun president kan omleggen en dat Israël het nu eindelijk eens zat is, de Palestijnen kozen de fascisten van Hamas en lopen zich vervolgens luidkeels te beklagen dat de wereld dat een beetje vreemd vindt en dat de subsidiesponzen opdrogen terwijl het vuurwerk vanuit Gaza wordt opgevoerd, de Turken kozen de fundamentalist Erdogan, in Iran wilde men Ahmedinejad en ga zo maar door. En wat komt er uit voort? Chaos, geweld, en uiteindelijk WO III, of IV, zo je wilt.
Nee, democratie brengt geen beschaving voort, democratie kan alleen bestaan in een beschaving. In andere landen is een dictatuur kennelijk de enige manier om te voorkomen dat men elkaar en masse de hersens inslaat of de strot afsnijdt, neem bijvoorbeeld het Assad-regime in Damascus. Dergelijke landen gaan kapot aan democratie, zijn ze nog eeuwen van verwijderd.

Maar je bent nogal vaag: "Ik woon niet in Israel maar in het Midden Oosten". Waar woon je nou eigenlijk? Saudi-Arabië of een Golfstaatje? Zeg het eens........

Behaard smaalkopje | 21-07-06 | 00:53

sjaakdeslinksesul 20-07-06 @ 21:04

Dude, niets aan toe te voegen, behalve deze zin: It is not going to happen. Jij ziet het vanuit jouw perspectief, zij van het hunne... trust me....

bottehond | 21-07-06 | 00:11

@Behaard smaalkopje 20-07-06 @ 20:18

Graag gedaan hoor! Ik lach met je mee. Jij elke dag dat politieke gezeur om je heen en ik weet dag in dag uit waar ik aan toe ben. Maar ik begrijp uit je reaktie dat je nog nooit in een dergelijke samenleving bent geweest. Tis echt niet slecht hoor en de meeste Westerse expatriates denken er hier net zo over. En er zijn er een boel.

vernuft | 20-07-06 | 22:22

Rechtse_Rukker 20-07-06 @ 20:03

Na de reactie van sjaakdelinksesul 21:04 blijft er niets meer voor me over. Bovendien begrijp je uit m'n post van 18:41 wel dat ik erg zuinig moet zijn met m'n reacties. Ik duik dus maar de kroeg in en vind me, veilig ver van sjaak, wel een lokale kloon van je, helemaal voor mij alleen, om me mee te vermaken. Toch nog een tip: richt je blik eens Europees.

v Maerlant | 20-07-06 | 21:35

@Felix Laband, ik stelde dat de Jodenhaat onder de Islamieten pas zijn vorm kreeg na stichting van de Joodse staat, niet dat het daarvoor niet bestond in andere landen, ik kom niet uit een ei, vriend....

bubka | 20-07-06 | 21:21

Rechtse_Rukker 20-07-06 @ 20:03
Leuke analyse maar leg eens uit. Ik heb een goede baan, stem normaliter links, ben geen xenofoob of racist, heb geen angst voor moslims of islamisering van de samenleving. Toch zit ik in het kamp van v Maerlant en consorten.
Het probleem ligt hierin. De islam zoals deze door de meerderheid van de moslims wordt aangehangen strookt niet mijn humanistische, links-liberale opvattingen over de mens en zijn plek binnen de samenleving. Een compromis is niet haalbaar, zowel voor de moslims (het boek ligt er nu eenmaal niet?) als voor mij. Ik ben namelijk geen cultuurrelativist. Mijn opvattingen over individuele vrijheden, democratie, rechten voor vrouwen, homosexuelen en minderheden, vrijheid van meningsuiting, scheiding van kerk en staat en eigen verantwoordelijkheid beschouw ik als superieur aan de opvattingen binnen de islam. Noem een islamitisch denker die op het niveau staat van denkers als Erasmus, Bertrand Russell, Baruch de Spinoza, John Stuart Mill, Voltaire, Locke. Helaas bestaan ze niet, anders zouden we deze discussie ook niet voeren.
Zonder zicht op een compromis tussen beide partijen bestaan er dus drie oplossingen. Het eerste is leven en laten leven, ieder zijn eigen eilandje. Prima, maar dit gaat wel leiden tot economische achterstelling van de moslims die hier wonen. Om actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven zullen zij zich buitenshuis moeten aanpassen aan de mores van de macht, dat zijn toevallig mensen die meer op mij lijken. Vervelend voor die dame met hoofdoek dat de directiekamer voor haar gesloten blijft, maar ik kom daar met een piercing ook niet binnen.
De tweede oplossing is de door mij vermaledijde multiculturele samenleving. De dame met de hoofddoek komt dan wel de directiekamer in, maar verlangt vervolgens van mij dat ik dat normaal vindt en dat ik haar hand niet schudt. Vanuit mijn waardenpatroon is dit onaanvaardbaar, net zo goed als dat ik het onaanvaardbaar vind dat de vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt wanneer het om bijvoorbeeld belediging van de profeet gaat.
De derde oplossing is de meest praktische. De moslim mag binnenshuis belijden wat hij wil, maar wenst hij deel te nemen aan het maatschappelijke leven, dan voegt hij zich naar de wensen van de MEERDERHEID. Die meerderheid is nog steeds blank, autochtoon, atheistisch, agnostisch of niet-praktizerend christen en humanistisch.
Wil de integratie in dit land slagen, dan moet haast gemaakt worden met het verschaffen van duidelijkheid aan de moslim. De halfbakken signalen die momenteel worden afgegeven, verwart sommigen, stelt anderen in staat om onmogelijke eisen te stellen en weerhoudt vrijwel alle praktizerende moslims van het opklimmen op de sociale ladder.

sjaakdeslinksesul | 20-07-06 | 21:04

Felix Laband 20-07-06 @ 20:37

Goede bijdrage. Maar ik vind het al een hele overwinning dat er vastgesteld wordt dat jodenhaat in de regio een groot probleem is.

bubka 20-07-06 @ 20:24

Nog een aanvulling. Een havik is niet tegen de vrede. Zijn strategie is alleen anders dan die van de duif. Door de havik als kwaadaardig af te schilderen doe je hem (en dus ook mij) mijns inziens tekort.

Barbapoeppa | 20-07-06 | 20:45

M.i. is het bijzonder relevant waar die jodenhaat vandaan komt.

@ Bubka

Stellen dat de jodenhaat pas sinds de stichting van palestina vorm begon te krijgen is aperte onzin.

www.trouw.nl/redactie/pdf/afscheidscol...

Felix Laband | 20-07-06 | 20:37

bubka 20-07-06 @ 20:24

Waar de jodenhaat vandaan komt is irrelevant. Het is een feit dat die er nu is. Daar gaat het om. De generaal buiten dienst zag het in mijn ogen goed. Het wil niet zeggen dat omdat hij een militair is gelijk heeft. Het wil veeleer zeggen dat ik in politiek opzicht een havik ben.

Barbapoeppa | 20-07-06 | 20:30

Barbapoeppa, mag ik er wel even melden dat die Jodenhaat pas kwam nadat Palestina er kwam, honderden jaren daarvoor werden ze gedoogd en waren er geen problemen tussen de volkeren, in tegenstelling tot Europa, waar pogroms aan de orde van de dag waren...
Maar dat het een hele lange weg wordt naar de vrede ben ik met je eens, alleen een generaal, ook al is hij dan buiten dienst, lijkt me geen expert in vredeszaken, eerder het tegenovergestelde... Je kan mij niet vertellen dat als die haviken en geloofsfanaten aan beide kanten even aan de kant worden geschoven er niet iets wat er op lijkt bereikt kan worden, de gewone man aldaar moet toch onderhand snakken naar een normaal bestaan...

bubka | 20-07-06 | 20:24

@vernuft 20-07-06 @ 19:25

"Ik zie hier wel degelijk een Islamitische beschaving, al is deze ietwat 'anders' als ik het vroeger gewend was."

"Waar ik woon zijn niet eens verkiezingen..."

Hartelijke dank voor een hilarisch moment, steeds zeldzamer wordend verschijnsel in de hedendaagse alledag!

Behaard smaalkopje | 20-07-06 | 20:18

bubka 20-07-06 @ 20:05

Er zullen inderdaad krachten in Israël werkzaam zijn die tegen duurzame vrede zijn. En een aantal van hen zullen invloedrijke posities bezetten. Waarom ik dat geloof? In ieder land weten een aantal rotte appelen zich omhoog te werken, dus waarom zou Israël daar een uitzondering op zijn?
.
Vandaag heb ik naar twee vandaag gekeken waar ze generaal buiten dienst Kappes aan het woord lieten. Hij schilderde de situatie in de regio naar mijn mening realistisch. Volgens hem was duurzame vrede niet te bereiken. Er moest continue gestreeft worden de zaak er niet te laten escaleren. Ik ben erg pessimistisch over de kansen op vrede in de regio. En de hoofdzaak ligt mijns inziens toch echt in het feit dat er een enorme jodenhaat is onder de arabieren en dat de moslimmeerderheid met alle geweld 'Palestina' onder islamitische vlag wil krijgen.

Barbapoeppa | 20-07-06 | 20:14

@Barbapoeppa, het gaat er jou toch, neem ik aan, ook om dat er in dat gedeelte van de wereld vrede komt? En denk je dat die rechte rug daarbij helpt? Heeft Israel na '82 het zuiden van Libanon niet meer als 20 jaar bezet en wat was de opbrengst? Ik durf te stellen, hetzelfde als nu, nog meer radicalisering aan beide kanten, een hoop mensenlevens en weer een gefrustreerde generatie. Hesbollah is niet voor niets toen ontstaan...
Ook een beetje overkill, niet, voor drie krijgsgevangen gemaakte soldaten...
Nee, ik blijf bij mijn stelling dat ook in Israel hardliners zitten die gruwen bij de gedachte aan duurzame vrede... Anders hadden ze Abbas wel meer gesteund die notabene met het plan voor een referendum kwam voor erkenning van de Joodse staat... Lijkt me een aardig opzetje...

bubka | 20-07-06 | 20:05

@v Maerlant 20-07-06 @ 18:51
De angst voor de islam is zwaar overdreven. Het is pure xenofobie dat altijd optreed als het slecht met de economie gaat.
Vroeger waren de Molukkers de lul, daarna Surinamers en nu de Turken en Marokanen oftewel de moslims.
Het is een cyclus. Zodra Nederland in gevaar komt (door slechte economie) gaat men de zwakkere groepen aanpakken. In Nederland zijn dit de gastarbeiders, vaak moslims. Zodra het weer goed gaat met de economie en de gastarbeiders weer nodig zijn hoor je niemand meer. Behalve die paar gefrustreerde werklozen neonazi's.
En om maar weer WOII aan te halen. De joden kregen de schuld van de economische misere van Duitsland in de jaren '30 tot '40. Er werden hele boekenkasten vol geschreven over hoe slecht de joden wel niet waren. EN zie de geschiedenis herhaalt zich want nu gebeurd precies hetzelfde met de Islam.

Rechtse_Rukker | 20-07-06 | 20:03

v Maerlant 20-07-06 @ 18:51

Interessant inderdaad. Het is goed om te lezen dat er meer mensen zijn die tot dezelfde conclusies komen als ik. De kracht van deze analyses is juist dat deze schrijvers niet uit Europa komen en er dus van buitenaf tegen aan kijken. De situatie in Israël laat zien dat een politiek van de Rechte Rug leidt tot het stellen van kwade krachten voor voldongen feiten. En terwijl je dat doet wordt je gedemoniseerd. Maar dat is slechts een onderdeel van de strijd waar je niet van ondersteboven moet raken.

Barbapoeppa | 20-07-06 | 19:35

@Hans Anders 20-07-06 @ 18:06

Pluim voor je stijgende niveau! Met eenzelfde weldoordachte onderbouwing kun je ook zelf "Islamieten zijn al sinds hun ontstaan het onkruid van elke beschaving..." afdoen als een dooddoener en bovendien een racistische opmerking. Zeg het over Israeliers (dat doe ik niet) en het is antisemitisme, verboden en mogelijk strafbaar in Nederland. Hier in het Midden Oosten vinden maar weinig mensen dat zij zelf het onkruid van de elke beschaving zijn. Het hangt dus sterk van je perspectief af en hoe creatief je met taal omgaat.

Dat jij zelf een grotere betekenis aan het woord beschaving wilt toekennen wil niet zeggen dat daarme de betekenis van het woord voor iedereen is aangepast. In ieder geval gaat dit niet op in het hedendaags Engels. Misschien is het handiger om je woordkeuze aan te passen. Lees je zelf even? en.wikipedia.org/wiki/Civilization Misschien kun je daarna je mening beter onderbouwen. Ik denk dat het begrip 'beschaving' wel degelijk een vast omlijnd begrip is maar dat veel mensen er een eigen betekenis aan geven en dat hoe meer mensen het met elkaar eens zijn in een bepaald gebied, hoe meer de betekenis ervan (plaatselijk) verandert. Dat geef je zelf ook al aan. Het wordt dan een kwestie van smaak en die is niet betwistbaar. Ik zie hier wel degelijk een Islamitische beschaving, al is deze ietwat 'anders' als ik het vroeger gewend was.

"Het afdoen van CNN als Amerikaans dus slecht t.g.v. een onder sterke sociale controlle staand "kwaliteitsblaadje" spreekt in dat verband boekdelen.", als het jouw mening is dat de US per definitie slecht is, ga ik dat niet weerspreken maar dat is niet wat ik heb gezegd, noch mijn mening. Het enige dat ik heb aangegeven is dat ze nogal eenzijdig zijn omdat ze de Israelische zaak steunen. Ik vervolgde mijn reaktie door minder eenzijdige en (en ook sterk anderszijdige) nieuwsbronnen van de andere kant toe te voegen om dit te onderbouwen. Als je nog steeds denkt dat CNN niet onder sterke sociale controle staat, is het misschien nuttig om zelf een op reis te gaan om je horizon ietwat te verbreden; ik ruik tunnelvisie in al je reacties. Je kunt ook even een uurtje berichtgeving van CNN met BBC World vergelijken, dan kom je al een stuk verder.

Kofi Anan, veel meer door het Westen 'gesteund' dan de US en Israel bij elkaar, keurt de aanvallen van Israel ten zeerste af en geeft ook aan dat er buitenproportioneel wordt gehandeld op het moment.

En ik weet niet waarom je steeds links en rechts blijft aanhalen, ik ben geen van beiden. Waar ik woon zijn niet eens verkiezingen... Uiteraard is alle vorm van nieuws propaganda, dat ben ik volkomen met je eens, maar als je alleen naar CNN kijkt als internationale nieuwsleverancier, zie je alleen de selectie van een WASP kanaal uit de US. Dan wordt je onderbuik dus gedwongen om selectief de kwaliteit te bepalen. Maar goed, je moet zelf weten wat je het lekkerste vindt.

vernuft | 20-07-06 | 19:25

marlinn 20-07-06 @ 18:36

Natuurlijk weet ik dat ik simplificeer. Ik heb eerlijkheidshalve niet zo'n zin in vermoeiende discussies waarin men elkaar vliegen probeert af te vangen door op de proppen te komen met zogenaamde (vaak oncontroleerbare en/of bij elkaar gegooglede) feitjes en weetjes. Dan vind ik het veel interessanter om te weten wat degene die de zaak naar voren brengt drijft. Ja, ik ben pro Israël en niet anti Libanon/Syrië/Iran. Feit is wel dat de regimes van genoemde landen Israël naar het leven staan, en dat is niet andersom. Dat Israël zich aggressief opstelt ligt in de anti Israëlische doctrines die genoemde landen (in mindere maten Libanon) hanteren. Ik ga ervan uit dat in de strijd bij tijd en wijle Israël ook wel eens vals speelt. Maar dat doen ze in een strijd die de Israëli zelf in principe niet zoeken.

Barbapoeppa | 20-07-06 | 18:52

Duitse helm 20-07-06 @ 16:56
Barbapoeppa 20-07-06 @ 17:37

Heren, ben op een familiaal veto gestoten en opereer nu clandestien in eigen huis!

-

Duitse helm: waar o waar ligt 0048?

-

Barbapoeppa: moest bij het eerste artikel (van de Volkskrant) dat ik hierboven plaatste aan jou denken bij de passage over 'ruggengraatloosheid'. Hoop dat je het eens diagonaal doorneemt. Het boek waarover sprake is nu ook in Nederlandse vertaling beschikbaar bij Meulenhoff ('Terwijl Europa sliep').

v Maerlant | 20-07-06 | 18:51

Rechtse_Rukker 20-07-06 @ 15:58

Zeg, leptosome kaalhoofdige ouwehoer.... wat nou, propaganda voor israel? Wat nou, vrinden van ronnie naftaniël.... ben jij wel wijs joh. De enige van degenen die aan deze draad meedoen die zo'n uitglijder maakt ben jij. Beetje de weldenkende reag(l)uurder uitmaken voor handlangers van het zionistisch complot... let me guess..... de holocaust wordt zwaar overdreven? Wil jij kennismaken m,et mijn mobiele vlammenwerperT? Ongewassen zmlk- lutserT!

Barbapoeppa 20-07-06 @ 16:09

Inderdaad een aardig heldere analyse van die kant van de zaak.... WO III gaat tussen:......... de islam verkankert overal ter wereld waar zij haar ranzige tulband omhoogsteekt dood, haat en verderf... ik zeg: verbieden, die fascistenkliek, te beginnen in 0031 godsland.

bottehond | 20-07-06 | 18:44

@Barbapoeppa 20-07-06 @ 17:34
Hehe, ok bedankt. Het is niet echt een kleur maar tegelijkertijd ook allemaal.
Ik vermoed overigens dat je stiekum wel inziet dat niet alles wit of roodgroen is maar dat er nog veel meer kleurtjes zijn.

marlinn | 20-07-06 | 18:36

vernuft 20-07-06 @ 15:49

Het is te simpel om een huidige begripsinvulling, zoals beschaving, af te doen aan de hand van een woord uit de romeinse tijd, dat is precies de bagger waarmee alle z.g. kwaliteitskranten worden volgeprakt en waarmee iedere werkelijk inhoudelijke discussie wordt doodgemaakt.

Beschaving is immers geen vast omlijnd begrip, het is meer een emotionele beleving van de vroegere belevingsvorm. In dit verband is wat muzelmensen in muzelmanslanden onder beschaving verstaan volledig anders van wat een echte westerling in datzelfde land als beschaving ervaart, echter het is muzelmensland en de westerling is de vreemdeling.

Toch ervaren ook zeer veel muzelmensen de ongehoorde sociale druk die direct en indirect door de imans wordt opgelegd als een onderdeel van een achterlijke beschaving.

Ook in NL wordt de door het links journalistieke geteisem opgelegde achterlijkheid, door hen plastisch "politiek correct" genoemd, als ongewenste achterlijkheid ervaren , als knieval voor de muzelmens en een dus als degradatie van de westerse beschavingsvorm.

Het links journalistiek geteisem en de muzelmens vallen in dit verband dus onder hetzelfde onkruidsbegrip. Het afdoen van CNN als Amerikaans dus slecht t.g.v. een onder sterke sociale controlle staand "kwaliteitsblaadje" spreekt in dat verband boekdelen.

Elke journalist die religieus is, de linkse kerk is voor mij dus ook een religie, is gedegradeerd tot roeptoeter van een stroming en dus feitelijk geen journalist maar een baggeraar naar ontwijkende teksten. Objectiviteit bij mensen bestaat dan ook niet maar zodra er nieuws-, beeld- of geluidsselectie heeft plaatsgevonden zonder dat er meerdere religies bij de selecties betrokken zijn geweest, is er hoe dan ook sprake van propaganda.

Ik denk dat de intuitie, de onderbuik dus, een perfecte kwaliteitsbepaler is bij het lezen en zien van nieuwsfeiten.

Hans Anders | 20-07-06 | 18:06

Hondsbrutaal om van je God te zeggen dat-ie je iets beloofd heeft.

Horror Scoop | 20-07-06 | 17:41

v Maerlant
Ook ik hoop dat je blijft. Je legt de policor over het algemeen met goed onderbouwde reacties op de pijnbank.

Barbapoeppa | 20-07-06 | 17:37

marlinn 20-07-06 @ 16:33
Leuke vraag waar ik geen eenduidig antwoord op heb. Volgens mij werden het verzet tegen de russische revolutie aangeduid met 'de witten'. Daar zouden we het op kunnen houden.
bubka 20-07-06 @ 16:51
Slechts gedeeltelijk mee eens. En wel met het feit dat de gewone man het gelag altijd betaald. Overigens is links bij mij niet definitief fout. Policor echter wel. Maar ook het CDA is policor.

Barbapoeppa | 20-07-06 | 17:34

Gewoon nogmaals ;een neutronenbom op jeruzalem dan zijn we voor de komende 30000 jaar van dat GEZEIK af.

q18 | 20-07-06 | 17:15

He Van Maerlant, waar ben je geweest? Begon hier een linkse sympatie tempel te worden. Bijt, brand en heers mijn vriend.

Duitse helm | 20-07-06 | 16:56

@Barbapoeppa, het lijkt me duidelijk waar jou simpathie ligt, alleen is het een wat simplistische opvatting over dit conflict...
Het gaat er meer over dat dit twee kampen zijn die helemaal geen vrede willen, de hardliners uit Israel niet, want dan zullen ze toch een keer de ontstolen gebieden moeten afstaan en de baarden van hesbollah niet omdat ze dan al hun invloed verliezen, zonder conflict immers is er vooruitgang voor de gewone burgers en zijn ze niet meer nodig... Zodoende hebben ze allebei baat dat het nog tijdenlang voortduurt...
Alleen Sam met de pet en Abdullah met de pet betalen het gelag, zoals altijd en overal....

bubka | 20-07-06 | 16:51

@vernuft 20-07-06 @ 15:56
Oja, de heilige berg... Jammer dan hoor. Gewoon de muur wat langer laten staan.
In plaats van een dak moet luchtafweer toch ook wel voldoende zijn... wat van die goalkeepertjes ed van Thales aanschaffen. En natuurlijk niet bouwen vlak achter je muur.

@Rechtse_Rukker 20-07-06 @ 15:58
Het CIDI hier actief?? Geenstijl is het CIDI en andersom. En dit "Als ze verzet plegen bombardeer je alles plat." is nou juist het probleem. Als dat nou gebeurde kwam er tenminste een einde aan.

@Barbapoeppa 20-07-06 @ 16:09
En welke kleur is 'het andere kamp' (van de twee die er bestaan)?

marlinn | 20-07-06 | 16:33

De strijd tussen Israël en zijn buren is dé metafoor voor de strijd tussen de twee ideologische kampen die er bestaan. Het roodgroene kamp staat pal achter Hamas/Hezbollah, hoewel er plenty individuen uit dit ideologische bolwerk uitputtend zullen beweren objectief te zijn. Rood is de kleur van het socialisme. Groen is niet alleen de kleur van de milieubeweging of andere GL gerelateerde brandnetelthee drinkende en geitenwollensokken dragende clubjes. Nee, het is ook de kleur van de Islam. Het andere kamp bestaat uit sympathisanten voor de staat Israël en felle tegenstanders van het gedoogbeleid dat gevoerd wordt in Europa ten opzichte van de islam (=multicul).

Barbapoeppa | 20-07-06 | 16:09

Ik begrijp dat het CIDI hier heel aktief is.
Geen enkel gezond denkend mens kan de daden van Israel goed praten. Tenzij je behoort tot de wrede moordenaars ook wel Israelische kolonisten genaamd, bron van alle conflicten. Je gaat naar het Midden-Oosten pikt een stuk grond in en vermoord iedereen die daar woont. Als ze verzet plegen bombardeer je alles plat.

Rechtse_Rukker | 20-07-06 | 15:58

@marlinn 20-07-06 @ 15:31

Hoe vreemd ook, een muur zou wellicht een oplossing kunnen zijn. Maar dan een hele hoge muur en met een sterk dak er op. Ik ben alleen bang dat er nog een probleem met een heilige berg is. Het blijft een uitdaging, die religieuzen tevreden stellen.

vernuft | 20-07-06 | 15:56

Hezbollah! Allie allie hakbarrr! Gallah ballah....

BOEM!

holtor | 20-07-06 | 15:54

@Hans Anders 20-07-06 @ 14:58

In stadsdeel de Baarsjes in Amsterdam, ook wel liefkozend klein Marokko genoemd (klopt overigens niets van want er wonen mensen uit meer dan 100 landen) wonen ook Christenen.

In Beiroet is dat niet anders.

"Islamieten zijn al sinds hun ontstaan het onkruid van elke beschaving..." Dat is volkomen subjectief op zijn aardigst en hangt er helemaal vanaf wat je onder 'beschaving' verstaat. Het woord beschaving komt van het Latijnse woord civilis wat vrij vertaald stadsbewoner betekent. Het is eigenlijk een ander woord voor mensen die in een georganiseerde samenleving samenwonen en heeft niets met culturele waarden en normen te maken. Samengevat, wat je hierover zegt is onzinnig. En ga nu niet de Islam vergelijken met Berbers uit het Rifgebergte want daar hebben de meeste mensen in het Midden Oosten of nog nooit van gehoord, of ze hebben er weinig meer over te zeggen dat het 'mensen uit de bergen' of Berbers zijn. Nee, berbers leven meestal in kleine stammen of clans en die zijn daarom per definitie niet geciviliseerd (in gewoon Nerderlands, ze wonen niet in een beschaving).

En nogmaals, CNN is Amerikaanse propaganda, die Israel steunt. Ik weet eigenlijk niet hoe de Nederlandse TV berichtgeving is, maar kijk voor de verandering eens naar andere bronnen zoals BBC World of Al Jazeera. Of lees eens een krant uit het Midden Oosten. Er zijn er genoeg in het Engels:

Verenigde Arabische Emiraten:
www.gulfnews.com/home/index.html

Israel:
www.haaretzdaily.com/

Libanon:
www.onlinenewspapers.com/lebanon.htm

vernuft | 20-07-06 | 15:49

Nee hoor marlinn, het is het beloofde land en daar kan niemand iets aan veranderen.

q18 | 20-07-06 | 15:48

@ vernuft 20-07-06 @ 15:20
Ah, ok. Nou ik zou ook niet voor de oorlog gaan maar voor de muur kiezen zoals ik eerder al aangaf. Dit zou na langere tijd de haat (die aan beide zijden net zo aanwezig is) doen wegebben.

Israel hoopte daar in vrede te gaan wonen. De staat is tenslotte toch legaal gesticht en ze zijn er. Het is nu geen keuze van: we verplaatsen de staat want dit gebied bevalt niet zo. Anders is het net zo goed een keuze die de gebombardeerde Libanezen hebben (als je geen bommen op je hoofd wil ga je toch niet boven Israel wonen)

Maar het blijft waar: "waar twee vechten hebben twee schuld" en "een muur is de beste verdediging".

marlinn | 20-07-06 | 15:31

@ Vernuft

En als ik in het zwembad van de tuin van mijn buurman ga zwemmen en er een tentje opzet en zeg dat de UN het goedkeurde...

Zo is dat niet helemaal gegaan, de tuin was niet van de buurman nog van de israeliër...

daputa | 20-07-06 | 15:24

@marlinn 20-07-06 @ 14:35

Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik denk dat ik zou nadenken over '40-'45 en wat dat voor mijn volk betekende en aan de '80 jaren. En dat ik vervolgens goed zou overdenken wat mijn acties aan kunnen richten en wat dat voor mijn kinderen betekent.

Maar dat is pure speculatie. Ik woon niet in Israel maar in het Midden Oosten. En als ik in Israel zou wonen zou ik vast verblind zijn door haat. Ik ken genoeg mensen opgebracht aan beide kanten (Syriers, Palestijnen en in het verleden Israeliers) die niet meer voor rede vatbaar zijn omdat ze al generaties lang in strijd zijn en simpelweg moe. Ik zou er graag met Israeliers over praten, maar die zijn niet meer welkom in GCC landen (Bahrein, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabie en de Verenigde Arabische Emiraten).

Aan de andere kant snap ik best dat Israel zich in het nauw gedreven voelt. Maar het is hun eigen keuze geweest om daar te wonen. Niemand dwingt ze. Ik ga hier in het Midden Oosten niet openlijk klagen bij mijn vrienden over Moslims zus en Arabieren zo; ik kies er zelf voor om hier te wonen. En als ik in het zwembad van de tuin van mijn buurman ga zwemmen en er een tentje opzet en zeg dat de UN het goedkeurde vind hij het vast niet prettig. Heel menselijk allemaal. Maar leuk is anders. En nu vallen de doden in grote aantallen en worden landen ontwricht. Het gaat nergens meer over.

vernuft | 20-07-06 | 15:20

vernuft 20-07-06 @ 13:42

Een goede tuinman verdelgt onkruid of zaait planten die het onkruid verstikken. Islamieten zijn al sinds hun ontstaan het onkruid van elke beschaving en volgens de koran is de dood door derden slechts een welkome overgang naar een volgende agregatietoestand.

Waren er Christelijke slachtoffers? Het was toch een precisiebom op een enkele vrachtauto die zich op een snelweg door de Christelijke wijk bewoog en zelfs de chauffeur kon nog uitstappen volgens CNN?

Hans Anders | 20-07-06 | 14:58

@Der Icebear 20-07-06 @ 14:25

Mijn welgemeende excuses, hooggewaardeerde medewereldburger (geen grap). In mijn haast ben ik vergeten quotes om de laatste zin heen te zetten. Maar als je nieuwsbronnen volgt ben je er vast van op de hoogte dat het dodental nu ongeveer 300 tegen 30 is.

Ik persoonlijk sta aan geen enkele kant. Ik heb goede vrienden gehad die Israelieten zijn en goede vrienden die Moslims zijn. Ik heb alleen iets tegen oorlog en tunnelvisie geinspireerd door religie.

'Meer als' en 'meer dan' komt op hetzelfde neer in Amsterdam, maar bedankt voor de correctie. Dat was echter niet de belangrijkste boodschap in mijn eerdere post. De rede waarom ik refereer naar WOII is dat er na ruim een week al 500000 mensen op de vlucht zijn er hier veel mensen schijnbaar denken dat het puur een religeuze oorlog is, terwijl er in Libanon 40% Christenen wonen en die niet door Hezbollah worden bestookt met raketten. Rara, hoe zou dat toch komen..?

vernuft | 20-07-06 | 14:47

@ Rechtse_Rukker 20-07-06 @ 14:38
Een paar Israelische slachtoffers? Israel heeft daarvoor honderden raketten geincasseerd zonder vergelding; er is natuurlijk wel een grens. Het is niet zo dat alleen de Libanezen recht hebben op een vrij en ongestoord leven.

marlinn | 20-07-06 | 14:42

@Der Icebar
Pleur alsjeblieft alvast in je graf. Het plat bombarderen van een land waardoor honderden onschuldige mensen vermoord worden aan de hand van een paar Israelische slachtoffers is buiten proportioneel en compleet gestoord.
Libanon ligt helemaal in puin en miljoenen mensenlevens zijn kapot gemaakt. Een beetje empatish vermogen is jou en de GS redactie geheel vreemd.
Te smerig voor woorden die Chileen.

Rechtse_Rukker | 20-07-06 | 14:38

@vernuft
Ik ben benieuwd wat jij dan had gedaan als je Israel was: Omliggende landen vallen je continu aan, alleen niet officieel. Duizenden aanslagen, honderden burgers komen om.
Zou jij je echt heel druk maken om de vluchtelingen die ontstaan door je wederacties of zou je opkomen voor je eigen land?

marlinn | 20-07-06 | 14:35

@Eppo 20-07-06 @ 14:07

Tja, dat is de mening van Rafsanjani en niet de mijne. Ik sta daar niet achter.

vernuft | 20-07-06 | 14:33

Rechtse_Rukker 20-07-06 @ 14:25
Tuurlijk. Er is sprake van een wereldwijde zionistische samenzwering om de lieve pluisbaardjes van hezbollah kapot te maken. En een samenzwering van de Nederlandse staat om al die onschuldige criminele burgers in de gevangenis te zetten, alsmede een complot van de Nederlandse autochtoon om al het dure drinkwater op te zuipen zodat er niets voor de moslimse allochtoon overblijft.

Der Icebear | 20-07-06 | 14:30

vernuft 20-07-06 @ 14:19
Weet niet precies wie je bedoelt met jullie, maar als je zegt dat jij er tien doodt, weet ik wel waar jij staat. Ik heb overigens wel geleerd dat het 'tien keer meer dan' is, en niet 'tien keer meer als'.

Der Icebear | 20-07-06 | 14:25

Zijn jullie toevallig in dienst van Ronnie Naftaniel en het CIDI?.
Wat een Israelische propaganda van het goedkoopste soort van GS. Laten we GODVERDOMME niet de boel omdraaien, de Israeliers zijn hier de nazi's in dit conflict.

Rechtse_Rukker | 20-07-06 | 14:25

@Der Icebar

Precies, vies oud ventje, een getal in de miljoenen.

Dan nu de volgende vraag voor de koelkast:

Wat is een andere manier om vijfhonderdduizend te zeggen? ..... Nog drie seconden....

... twee.... ...... een...

Helaas ijsbeer, het juiste antwoord is ..... een half miljoen. Als troostprijs win je de ijslollie en mag je volgende week weer terugkomen.

Fijn om te horen dat je op details let. Je bent vast goed geinformeerd.

Heb je ook geleerd dat Israelische ministers een leven van een Israelier tien keer meer waardevol vinden als het leven van een Palestijn? Jullie doden een, wij doden tien.

vernuft | 20-07-06 | 14:19

De arabieren die nog hoop hebben om alle Israeliers de zee in te schuiven worden steeds minder.
Alleen de Hezbollah's en de Palestijnen hebben blijkbaar nog hoop.
Hezbollah had zich na de terugtrekking uit Libanon op kunnen heffen, maar het is blijkbaar moeilijk afscheid nemen van geweld.
De Palestijnen zijn een vehaal apart, die zijn al door de arabische wereld zelf uitgekotst, (uit Libanon, uit Jordanie, uit Egypte - Sadat zei zelfs dat hij het tuig uit de Gazastrook niet terug wilde hebben-)
Met Abbas kan het nog wat worden, met Hamas is het einde oefening.

Eppo | 20-07-06 | 14:19

@bottehond,
Het was maar een ideetje hoor. Wat zou jij voorstellen? Alle Arabieren doodmaken?

Treger | 20-07-06 | 14:08

@vernuft
Omdat de Hezbollah's zich overal verschanst en ingegraven hebben zal er inderdaad niet veel van (zuid-) Lebanon overblijven. Daarom zijn terroristen very sad people, ze verbergen zich lekker dapper achter onschuldige burgers, en staan met lanceerinstallaties op appartmenten en gebouwen.
Dat er dan af en toe wat teveel verdiepingen mee omlaag komen is niet te vermijden.

Wat vind je ervan (citaat uit rede 2001) dat die bebaarde Iranees Rafsanjani al heel lang graag wil dat er maar eens een nuke op Tel Aviv gesmeten moet worden? Als men alles serieus zou nemen van die mijnheer de laatste jaren ten berde brengt, zou Teheran waarschijnlijk onmiddelijk in een radioactief rokende puinhoop veranderen.

Eppo | 20-07-06 | 14:07

vernuft 20-07-06 @ 13:42
*De aantallen doen steeds meer terugdenken aan WOII*
nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_aantal...
Tuurlijk knulletje. En nu geldt weer voor jou: kinderen houden hun mond als volwassenen aan het woord zijn.

Der Icebear | 20-07-06 | 14:01

Treger 20-07-06 @ 13:57

Ik zou zeggen ga es fijn deaud maar aan de lijkenlucht die je verspreidt maak ik op dat mijn wens reeds verhoord is.

bottehond | 20-07-06 | 14:01

@islamietje 20-07-06 @ 09:43

Je zegt dat Hezbollah de buren eerst aanvielen. En dat terwijl Israel eerst aangaf dat het enkel om twee millitairen te doen was; manipulatie gebeurt aan beide kanten. Honderden kinderen vasthouden vanwege het gooien van stenen is tegen internationale afspraken in dus piepen als er twee soldaatjes worden gevangen komt niet erg overtuigend over.

Een heel land aan gort schieten heeft niet echt veel te maken met vergelding voor een paar home made raketjes op lege grasveldjes. Het is gewoon diep triest. Nu al 500.000 mensen op de vlucht. Dit is simpelweg buitenproportioneel. De aantallen doen steeds meer terugdenken aan WOII.

En voor alle Islamofoben en uitgesproken racisten op deze site: Libanon is 40% Christelijk dus de huidige actie streeft het doel ook op dit punt voorbij. De haat is diepgeworteld aan beide kanten en dit gaat het niet oplossen. Hesbollah is niet een club met statuten en een lidmaatschap, het is net als Al Qaida een losse beweging van mensen die dezelfde uitleg aan de Qu'ran geven. De rede dat Hezbollah gesteund wordt door Iran en Syrie is omdat er in deze landen veel Shia's wonen.

Enkel naar CNN kijken geeft ook een vertekend beeld, want CNN staat achter de US en Israel. De meeste kinderen leren op de basisschool al dat waar twee vechten er twee verhalen zijn en meestal twee fout. BBC world is minder eenzijdig.

@Hans Anders 20-07-06 @ 12:12

Volgens het Wikipedia artikel op en.wikipedia.org/wiki/Hezbollah (ja, dat is in het Engels) is Hezbollah opgericht als reaktie op de bezetting van Libanon door Israel in 1982. Dit heeft dus niets met Jihad van doen, maar met landjepik door Israelische radicalen.

De Israeliers vermoorden nu ook "beschaafde Christenen" die dromen over een 'wereld van de liefde van God voor de beschaving, wetenschap en cultuur' (sic).

De rede dat Hezbollah door Iran en ook deels door Syrie gesteund wordt is omdat Shi'as, net als de 'vedelievende' Joden zien zichzelf niet geidentificeerd voelen door het paspoort dat ze hebben, maar het geloof dat ze aanhangen. Omdat er veel 'Israeliers' in het Westen (zeker in Amerika) machtige posities hebben is het logisch dat er vanuit het Westen veel steun is. Dat neemt niet weg dat het als niet religieuze burger, zoals de meerderheid van de gezonde inwoners van Nederland, geen kwaad kan om jezelf in te lichten over verschillende kanten van een conflict, gebruikmakend van verschillende bronnen. Dat bereik je niet door alleen naar CNN en het Nederlandse nieuws te kijken.

vernuft | 20-07-06 | 14:00

'En voor alle Islamofoben en uitgesproken racisten op deze site' (sick)

Het zijn de vele radicale en orthodoxe islamieten die de foben zijn. Jij bent er ook zo één, door islamcritici op een hoopje met verdachte sujets te smijten. Je pleit schijnbaar voor verschillende invalshoeken, maar je zet zelf een éénzijdige benadering neer. Ja, waarlijk vernuftig. De volgende!

van Maerlant | 20-07-06 | 13:58

Gewoon de NATO massaal naar Israel sturen en in een korte operatie ALLE israelieten verplicht evacueren. Degene die het durft zich hiertegen gewapend te verzetten direct elimineren.

Treger | 20-07-06 | 13:57

van Maerlant 20-07-06 @ 13:38

dude, great links...... molenaar

bottehond | 20-07-06 | 13:54

de knoop is gewoon te groot geworden... niemand komt r meer uit.... het is worst wie er schuldig is....... gewoon alles vernietigen en met de paar mensen die dan hopelijk overblijven lekker opnieuw beginnen.... gooi die bommen voor mijn part... there can only be order after chaos

orderafterchaos | 20-07-06 | 13:54


De onpartijdige *kuch* NOVA-uitzendingen geven mij altijd het gevoel dat ik in elk geval 1 kant van de zaak niet gemist heb. Vooral mevrouw Polak komt zwaar onpartijdig *bwurk* over.

Eppo | 20-07-06 | 13:49

@islamietje 20-07-06 @ 09:43

Je zegt dat Hezbollah de buren eerst aanvielen. En dat terwijl Israel eerst aangaf dat het enkel om twee millitairen te doen was, wie manipuleert hier nou wie?

Een heel land aan gort schieten heeft niet echt veel te maken met vergelding voor een paar home made raketjes op lege grasveldjes. Het is gewoon diep triest. Nu al 500.000 mensen op de vlucht. Dit is simpelweg buitenproportioneel. De aantallen doen steeds meer terugdenken aan WOII.

En voor alle Islamofoben en uitgesproken racisten op deze site: Libanon is 40% Christelijk dus de huidige actie streeft het doel ook op dit punt voorbij. De haat is diepgeworteld aan beide kanten en dit gaat het niet oplossen. Hesbollah is niet een club met statuten en een lidmaatschap, het is net als Al Quaida een losse beweging van mensen die dezelfde uitleg aan de Qu'ran geven. De rede dat Hesbollah gesteund wordt door Iran en Syrie is omdat er in deze landen veel Shia's wonen.

Enkel naar CNN kijken geeft ook een vertekend beeld, want CNN staat achter de US en Israel. De meeste kinderen leren op de basisschool al dat waar twee vechten er twee verhalen zijn en meestal twee fout. BBC world is minder eenzijdig.

@hans anders

De Hesbollah doet aanvallen niet puur om religeuze redenen en de Israeliers vermoorden nu ook "beschaafde Christenen" die dromen over een 'wereld van de liefde van God voor de beschaving, wetenschap en cultuur' (sic).

De rede dat Hezbollah door Iran en ook deels door Syrie gesteund wordt is omdat Shi'as, net als de 'vedelievende' Joden zien zichzelf niet gelimiteerd door het paspoort dat ze hebben, maar zien zichzelf als 'soort' mensen. Omdat er veel Joden in het Westen (zeker in Amerika) machtige posities hebben is het logisch dat er vanuit het Westen veel steun is. Dat neemt niet weg dat het als gewoon burger geen kwaad kan om jezelf in te lichten over verschillende kanten van een conflict. Dat bereik je niet door alleen naar CNN en het Nederlandse nieuws te kijken.

vernuft | 20-07-06 | 13:42

Achmed Marcouch (Partij van de Allochtonen) heeft zich inmiddels aangesloten bij de Hezbollah !

www.parool.nl/nieuws/2006/JUL/20/ams1....

De Westermoskee die in stadsdeel De Baarsjes wordt gebouwd, zal dan ook wel als bunker gebruikt worden!

paardenvijg | 20-07-06 | 13:41

'Om die reden erger ik me kapot aan al die oliedomme westerlingen '
bottehond 20-07-06 @ 13:23

-

Ik zondig tegen het aan m’n huisgenoten gegeven woord om het reaguren te stoppen – maar het is dan ook niet voor de eerste de beste. Bottehond, hierna iets wat jou en ongetwijfeld vele anderen in het kader van de hierboven geciteerde zinsnede wel zal interesseren:

-

www.volkskrant.nl/kunst/article275008....

-

Zéér verhelderend over die oliedomme Westerlingen die misschien niet altijd zo oliedom als wel manipulatief zijn is nog het volgende:

-

www.nrcombudsman.nl/artikel/177/nrc-lo...

van Maerlant | 20-07-06 | 13:38

Mij valt op dat er hier heel wat van die gefrustreerde allochtonen [maroks?] zitten, die tegen beter weten in denken dat Israel dit gaat verliezen.
Ga toch fietsen jongens, het israelische leger is oppermachtig en is zelfs in staat het halve midden oosten plat te bombarderen als dat nodig is. [kijkt nu sarcastisch]
Ik zou zeggen, pak je spullen bij elkaar en ga ze daar helpen.
[die zien we nooit meer.... terug]

Mazzeltov | 20-07-06 | 13:37

o.g. 20-07-06 @ 13:04

Helemaal juist. Herinner jij je nog dat filmpje van dat palestijnse jochie en zijn vader die zogenaamd door israelisch vuur om het leven kwam? Al een paar dagen later werd duidelijk dat israelische kogels, zelfs met ricochet, onmogelijk dat kereltje hadden kunnen treffen. De vraag was zelfs óf hij überhaupt dood was, maar dat terzijde. Nooit meer iets over gehoord bij de publieken. Pasgeleden ook een ontluisterende film gezien over dat soort propaganda van de sjalen. Lijken onder een wit laken die, als waren zij Lazarus, plotsklaps tot leven kwamen nadat de camera zogenaamd uitgezet was. Om die reden erger ik me kapot aan al die oliedomme westerlingen die te vaak de verkeerde kant kiezen in dit conflict onder invloed van dit soort manipulatie. Voor degene die zich geroepen voelt om dit te ontkennen: val een ander lastig met je kinderlijke fantasieverhaaltjes, wil je?

bottehond | 20-07-06 | 13:23

DanteG 20-07-06 @ 11:01
"@ Feuer Frei 20-07-06 @ 09:40 : De hele berichtgeving hier is distorted. Gisteren op NOS journaal wèl Libanezen aan het woord laten, maar geen woord over Hezbollah of de ontvoerde soldaten. En Israelische slachtoffers van dit gebeuren moet ik nog op (NLse) TV zien... What do you mean, biased opinion? "

Mee eens, als het over Israel gaat bij de NOS komen er allerlei linksistische sentimenten naar boven drijven bij de heren en dames eindredacteuren.
Er wordt vooral verslag gedaan over zielige gedeaude muzzelmannen, vrouwen en kinderen en alle, maar dan ook werkelijk alle slachtoffers van Israelische bombardementen zijn per definitie burgers. Laat me toch niet lachen, alsof Israel er op uit is om zo veel mogelijk burgerslachtoffers te maken, wat een BS!

o.g. | 20-07-06 | 13:04

Heel goed van de Yehudim. Zowel HAMas als hetze-bollah hebben beiden tot doel Israel van de kaart te vegen. De vrede aldaar wordt niet door Israel maar door moslims van diverse pluimage en uit vele windstreken in de weg gestaan. Over de rug van de geweaune palestijn, lijkt me. Als dit de bijdrage is die de islamitische broeders leveren aan het welzijn van hun zusters ende broeders in de droomleer, de sjalen, geeft dat weer een interessante inkijk in denken en handelen van de volgers van de islam.

Wanneer worden die stickers: "Ik sta achter Israel" herdrukt? Ik plak mijn auto er van voor tot achter mee vol.

bottehond | 20-07-06 | 13:03

Wat ik zo oneerlijk vind aan die hel/hemel van christen/joden/moslims, is dat zij mij in het hiernamaals wel op hun gelijk kunnen wijzen, terwijl ik als atheïst in het "grote niets" die mogelijkheid niet heb. Ik zou zo'n moslim graag willen uitlachen als blijkt dat hij al die jaren voor niks met zijn reet naar mekka heeft gelegen.

L. Oser | 20-07-06 | 13:00

JA coco puffs ;als al die besneden gasten aan de 10 geboden zouden houden. Dan is alles opgelost.

q18 | 20-07-06 | 12:51

HANS; Weet je nog Gij zult niet doden.

q18 | 20-07-06 | 12:27

ik voel een kernbompje aankomen........

misschien wel DE oplossing in dat gebied. In de bijbel stond toch iets over naastenliefde??

cocopuffs | 20-07-06 | 12:22

Een ontplofte en dus niet compleet muzelmens komt niet in de Joods/Christelijke hel en dus is zelfplof van muzelmensen verboten .

Zelfplof staat ook niet in de koran, immers allah, de god van alle tijden, had Mo nog niet ingelicht over de toekomstige ontwikkelingen van techniek en wetenschap. Mo droomde samen met allah over paarden, macht en vrouwen, Mo is waarschijnlijk dus een andere naam voor allah (of anderom).

De schrijvers van de Bijbel daarintegen waren gestudeerde mensen uit de sociale bovenklasse, zij droomden niet over paarden, macht en vrouwen, zij hadden paarden, macht en vrouwen en droomden over een wereld van de liefde van god voor de beschaving, wetenschap en cultuur.

Het geloven in dromen is een persoonlijke zaak en mensen vermoorden die niet in jouw dromen geloven is één van de ergste misdaden tegen de menselijkheid. Ik ben dus blij dat Israël die misdadigers probeert te straffen.

Hans Anders | 20-07-06 | 12:12

Hakbarrr wordt lekker opgeblazen. Boem, doen de fanatieke islamietjes. Hezbollah gehaktbar.

holtor | 20-07-06 | 11:56

Komt het door het warme weer,dat iedereen zo onaardig is?

q18 | 20-07-06 | 11:56

The Alcalde 20-07-06 @ 11:35
*fokking jodenkrant*. Dat soort teksten zegt meer over jou dan over die kranten.

Der Icebear | 20-07-06 | 11:46

@ The Alcalde 20-07-06 @ 11:35

Je zegt het zelf "Televaag = Spits = geenstijl", wat doe je dan hier?
Toedeledokie

verminker | 20-07-06 | 11:39

No way marlinn. Zo werkt dat niet. het is de beloofde muur,daar helpt geen moedertje lief aan. En zo hoort het ook.

q18 | 20-07-06 | 11:35

-edit je hoeft hier niet te komen heur-

The Alcalde | 20-07-06 | 11:35

@islamietje 20-07-06 @ 10:52
Da's dan vermoedelijk het laatste wat ik doe voordat ik een langzame pijnlijke dood sterf...

ZoekDeNuance | 20-07-06 | 11:33

maak je nie druk .... gaat toch zwemen

gekko 666 | 20-07-06 | 11:26

@ OokVaag 20-07-06 @ 11:07
Idd, een muur is een goed idee. Omdat die in Berlijn zo'n succes was ben ik er enthousiast voorstander van. Zeker voor Israel. In vrede leven kan niet als er altijd arelaxte kerels binnensluipen met bommen. Gewoon isoleren en na 50 jaar is men het conflict vergeten, kan die muur worden afgebroken, stukken verkocht en iedereen blij.

marlinn | 20-07-06 | 11:18

moesten ze hier in nl ook doen wel effe wachte tot ze vol zitte

cobus1 | 20-07-06 | 11:12

@DanteG 20-07-06 @ 11:01

Ik snap het gewoon even niet. Normaal hoeft er maar een hond te worden overreden in die regionen en je ziet horden van die kluk-klukkende pinguins.

Nu wordt het land platgebombardeerd en ze hebben zoiets van "erg he ? ja, ik hoop maar dat het overwaait". Het kan dan toch niet anders dan dat er gefilterd word gereporteerd?

Feuer Frei | 20-07-06 | 11:08

@marlinn 20-07-06 @ 11:00
Ik weet niet wat ik enger vind, Poetin in de EU of een EU die aan China grenst. Gewoon geen goed plan...

In mijn atlas staat dat er een stukje in Europa ligt. Dat stukje is toch écht europees. Mag van mij wel bij de EU. Is ook meteen het stukje waar de vrouwen wonen waar geen sluier omheen hoeft.. Maar dan moet er wel een grote muur komen, of ligt dat wat gevoelig in die streek..?

OokVaag | 20-07-06 | 11:07

In iedere religie zit een goede en een slechte kant, dus een hemel en een hel.

De Islam is de religie van de verheerlijking van de Joods/Christelijke hel als het mooiste waar een mens naar uit zou kunnen kijken. Ik vind dat wij de islamiet zoveel als mogelijk behulpzaam moeten zijn om een plaats in de Joods/Christelijke hel te verkrijgen zodat ze tot vervelens toe naar 72 maagden in een alles bedekkende burka moeten kijken en de maagden tot vervelens toe schamper kunnen lachen naar de snorren met hun mini-jan.

Hans Anders | 20-07-06 | 11:07

Ook vaag; het gaat om het landsbelang hoor.pas op.

q18 | 20-07-06 | 11:05

@ NvdB 20-07-06 @ 09:30 : Radicale imams prediken al sinds 1980 dat er bloed moet vloeien, voornamelijk van christenen & joden en dat Islam de enige godsdienst moet worden.

@ Feuer Frei 20-07-06 @ 09:40 : De hele berichtgeving hier is distorted. Gisteren op NOS journaal wèl Libanezen aan het woord laten, maar geen woord over Hezbollah of de ontvoerde soldaten. En Israelische slachtoffers van dit gebeuren moet ik nog op (NLse) TV zien... What do you mean, biased opinion?

@ marlinn 20-07-06 @ 10:00 : Klopt. Zie mijn 1e opmerking hierboven. Goed boek: 'While Europe slept: How radical Islam is destroying the West from within" by Bruce Bawer.

DanteG | 20-07-06 | 11:01

@ OokVaag 20-07-06 @ 10:54
Ik vind Turkije simpelweg geen Europees land. Zie ook de atlas op de bovenste plank van je kast. Ik snap wel je politieke overwegingen het land erbij te pakken: Europa +1 MO -1

Maar Rusland zou me zelfs nog een beter idee lijken. Meer macht (olie). En het ligt met een groter deel in Europa en zou wat veel andere aspecten betreft nog beter aansluiten, dus het zou wel moeten kunnen... maar geen sprake van natuurlijk :| zou wel maf zijn ook, de EU grenst aan China ed...

marlinn | 20-07-06 | 11:00

@marlinn 20-07-06 @ 10:46
We zijn het hopelijk eens dat EU zijn vingers niet moet branden aan MO en Turkije moet weigeren, omdat EU anders aan het MO vast komt te liggen. Jammer voor de Turken die graag bij de EU willen en hun best doen democratischer enzo te lijken, maar het land ligt gewoon op de verkeerde plek..

OokVaag | 20-07-06 | 10:54

Overigens blijft het oorverdovend stil in Iran en Syrie.
Normaal is die baardaap uit Iran goed voor wat provocerend gebral.
Ze beperken zich tot het plaatsen van het kruidvat, de lont mag Hezbollah aansteken.

Eppo | 20-07-06 | 10:54

Zou Israel niet gewoon twee Hezbolli's kunnen liquideren voor elk vermoorde Israelier. Zijn ze volgens mij toe in staat. Ziet er beter uit dan dit stomme bombarderen.

Duitse helm | 20-07-06 | 10:52

@zoek_de_nuance, ok, mijn punt was dat er geen arabische en moslimlanden zij n in de regio die een echte democratie hebben, ga maar eens in saudie-arabie op straat demonstreren vor homo-, vrouwen of vrije godsdienstrechten;-)
www.israelemb.org/boston/terrorism.htm...

islamietje | 20-07-06 | 10:52

@ OokVaag 20-07-06 @ 10:44
Hehe, ik bedoelde het Arabisch gedeelte. Die Joden zijn daar een vreemde eent in de bijd. Egypte is ook Arabisch, of officieel heel Noord Afrika wel.

marlinn | 20-07-06 | 10:46

JustMe27 20-07-06 @ 10:42
Als hun doel zou zijn om alles plat te gooien, doen ze het wel erg slecht he?

Der Icebear | 20-07-06 | 10:46

sjonnie 20-07-06 @ 10:40
AbuJaJA vraagt of je ook komt.

Der Icebear | 20-07-06 | 10:44

@marlinn 20-07-06 @ 10:38
[quote](Bovendien hebben Egypte en het MO deel van azie ook nauwelijks qua cultuur en ras verschil.)[/quote]
Nauwlijks verschil qua cultuur en ras? Er staan Joden en Moslims met elkaar te vechten, dat zijn op z'n minst 2 culturen. Wat is de overeenkomst met Egypte dan nog..?

OokVaag | 20-07-06 | 10:44

De kwestie is vrij simpel, Hezbollah weg uit Lebanon en het probleem is opgelost.
Libanezen hebben echt wel de zakken vol van die Hezbollah malloten die met bedreigingen en steun van Iran en Syria de boel even komen verzieken.
Daarom zijn de meeste Libanezen ook niet zo emotioneel over wat er nu gebeurd.
Ze hopen dat Israel een lange kans krijgt Hezbollah uit hun land te trappen, over de opbouw hoeven ze zich geen zorgen te maken, er zijn genoeg landen die flink willen investeren in een Libanon zonder invloed vanuit terreurstaten.

Eppo | 20-07-06 | 10:43

De Zionisten zonen die naar eigen mening hun "thuisland" moeten verdedigen doen geen gerichte acties maar gooien alles plat, civiele gebouwen, alles gaat eraan.... de wereld kijkt en vind het goed. Schandalig. Voor mij mag Israël daar oprotten!

JustMe27 | 20-07-06 | 10:42

Hoe zit het met de führerbunker van Olmert? Gaat de NATO die nog eens PLOF laten doen? Het is onderhand hoog tijd.

sjonnie | 20-07-06 | 10:40

@ AJ74 20-07-06 @ 10:26
Ok, idd :) vanwege de 3% die in Europa ligt. Turkije is bij Europa getrokken om de zelfde reden als het bij de NAVO kwam. Het is handig om in het MO macht te hebben (en toendertijd natuurlijk ook de raketten dichter bij de USSR) Niet omdat Turkije verder iets met Europa te maken zou hebben.

bv. Egypte heeft een groter deel in het middenoosten liggen maar is gewoon een NoordAfrikaans land: maar dan is Turkije wel Europees.... tuurlijk. (Bovendien hebben Egypte en het MO deel van azie ook nauwelijks qua cultuur en ras verschil.)

marlinn | 20-07-06 | 10:38

@Zeurders Maar voetbal IS dan ook oorlog.

Kakel | 20-07-06 | 10:37

Als er geen geloof is om je aggressie mee te verantwoorden verzinnen de mensen wel wat anders, kijk maar eens wat er bij een gemiddeld amateurvoetbalwedstrijdje gebeurt.

Zeurders | 20-07-06 | 10:36

Iedereen is onderhand spuugziek van wat daar gebeurt en dat is al duizenden jaren aan de gang omdat het beschreven is in de TORA of de KORAN. Het is alleen een economische factor. De oorlogsindustrie is naast de drugshandel de meest winst gevende handel. Dus we gebruiken een paar neutronenbommen uit de jaren 70.Dan blijft alles staan en intact. Maar dan hebben ze 30000 jaar minimaal de tijd om hun geloofkwestie uit te zoeken. Als het dan nog niet gelukt is dan is er geen hoop meer. Vrij vertaalt naar Chaim Potok.

q18 | 20-07-06 | 10:33

o, mijn vraag was al gesteld zie ik.. lol

OokVaag | 20-07-06 | 10:30

't Is inderdaad nogal een boude stelling om te beweren, dat geloof gelijk staat aan cultuur.

Dat zou alle ongelovigen gelijk a-cultureel maken.

Het is een groot onderdeel van de cultuur, dat dan weer wel. Misschien wel het bepalende onderdeel. Aangezien veruit de meerderheid van de wereldbevolking gelovig is.

Opium voor het volk. Zo was het toch? Hadden die communisten toch ergens gelijk...

Harige Bangmaker | 20-07-06 | 10:28

@Der Icebear. Ok, misschien was mijn stelling iets te oppervlakkig, dat geef ik toe. Maar wel is het zo dat geloof een wel hele dikke vinger in de pap heeft qua cultuur. Zeker het moslim geloof.

Kakel | 20-07-06 | 10:27

Laat die Lutsers ophouden, 't is tog veel te warm om oorlogje te spelen?

SANCA | 20-07-06 | 10:27

@ marlinn 20-07-06 @ 09:50

Het deel van Turkije boven de Bospurus wordt tot Europa gerekend.

AJ74 | 20-07-06 | 10:26

Uiteraard geen slachtoffers, wie gaat er nu in een bunker zitten als het bommen regent?

Eppo | 20-07-06 | 10:25

Kakel 20-07-06 @ 10:10
Dat is een stelling van de koude grond op de vroege donderdagmorgen. Geloof is hooguit een onderdeel van de cultuur, het is zeker niet hetzelfde. Bij een gelijk geloof hebben de Italiaanse en Nederlandse katholieken culturele verschillen. Cultuur omvat veel meer dan het geloof. Ieder mens heeft een bepaalde cultuur, maar niet iedereen een geloof. Deze begrippen zijn niet gelijk.

Der Icebear | 20-07-06 | 10:23

@ Kakel 20-07-06 @ 10:10
Idd, meestal wel.

marlinn | 20-07-06 | 10:20

De eerste die sneuvelt in een oorlog is de waarheid.

23 ton bommen op 1 bunker?
Ben ik benieuwd hoe diep het gat daar is, je kunt de chinezen horen kakelen denk ik.

Eppo | 20-07-06 | 10:20

Voor de baardapen (met regenpijp raketten) is alles een moskee zolang het niet uit golfplaten is bestaat.

het schijnt zo te zijn dat de joden ook daisycutters hebben (ergens op een vaag defensie forumpje gelezen).
zou mooi zijn als ze die eens op de kamelendrijvers in libanon uitproberen.

QB (ja die.....) | 20-07-06 | 10:19

@marlinn Daarin geef ik je gelijk. Wel vind ik, geloof is gelijk aan cultuur.

Kakel | 20-07-06 | 10:10

@De StoorZenDer 20-07-06 @ 09:58
jij wil me toch niet wijsmaken dat israeliërs naief zijn... Zij hebben groot gelijk als zij ons waarschuwen voor al dat islamitisch geweld... Islamieten zijn niet vredelievend.. het enigste wat zij willen is iedereen die klote islam opdringen... goedschiks en zeer zeker kwaadschiks... De islam is echt een bedreiging voor de hele westerse wereld en wij zouden er goed aan doen om onze ogen eens open te maken. Met name al die zogenaamde politiek correcte linkse geitenwollensokken van GL, SP en niet te vergeten de Partij van de Allochtonen.

Lachende Scheerkwast | 20-07-06 | 10:09

Wordt tijd voor een olieboycot, wil je wel horen als je niet meer in je auto kan rijden.
En het ergste van alles is dat de Saudies zo op de achtergrond blijven. Dat zijn toch ook islamieten??

tjoert | 20-07-06 | 10:07

Deense Postbode 20-07-06 @ 10:04
Zet er dan ook dit bij uit hetzelfde artikel
.
Hezbollah said via its Al-Manar television station that none of its leaders was in the bunker at the time of the huge Israeli airstrike. Hezbollah earlier said Israel hit a religious center with the attack.

Karel kwakbol | 20-07-06 | 10:06

@ Kakel 20-07-06 @ 10:03
Uiteraard. Voor de Mosllims wat minder beloofd maar dat doet er niet toe. Als er gewoon een Jodenland kwam waar eerst Moslims waren (waardanook), dan was het t zelfde geweest. Ik zou het meer op ras of cultuur gooien dan geloof.

marlinn | 20-07-06 | 10:06

Geen slachtoffers sure

tjoert | 20-07-06 | 10:05

Fuck em all, weg uit irak, en door naar iran en daarna syrie!

ja man | 20-07-06 | 10:05

Heeft GS last van een zonnesteek ofzeau?! Waarom al weer een leugen?
In het artikeltje waarnaar gelinkt wordt staat dat 'none of its leaders' te grazen zijn genomen, dat is iets heel anders dan 'er zijn geen slachtoffers', want dat kan je dan immers niet weten op grond van dat stukkie.

Deense Postbode | 20-07-06 | 10:04

@marlinn Ik kan het mis hebben, maar volgens mij gaat het MO conflict al jaren over "het beloofde land" wat beide geloven claimen.

Kakel | 20-07-06 | 10:03

@ islamietje. Tel daar bij op dat veel Libanezen niet blij zijn met Hezbolla omdat zij worden gesteund door de voormalige bezetter Syrië.

Mammon | 20-07-06 | 10:03

Waar blijft Capuchino Annan nou?

tjoert | 20-07-06 | 10:01

@ De StoorZenDer 20-07-06 @ 09:58
De islam zou wel eens een grotere bedreiging kunnen zijn dat je denkt, daar hebben ook (ex)moslims voor gewaarschuwd. Het is idd niet Moslim<->Christen maar Moslim intolerant tegen anderen (natuurlijk niet als ze in de minderheid zijn)

marlinn | 20-07-06 | 10:00

@ ZoekDeNuance 20-07-06 @ 09:43:

Dus ze zouden dan beduusd reageren omdat ze die oorlog vanzelfsprekend niet willen, het eigenlijk wel begrijpen dat de Israelis Hezbollah aanpakken, maar hun moslim-broeders natuurlijk niet openlijk af willen vallen ?

Feuer Frei | 20-07-06 | 10:00

@ Kakel 20-07-06 @ 09:54
Nee het is wel dat het andere geloven zijn maar het lijkt me niet ZEKER dat het daardoor is ontstaan. Joden zijn gewoon geen Arabieren.

marlinn | 20-07-06 | 09:58

Volgens de israeliërs zijn we naief en zien we niet in dat er een wereldwijde oorlog gaande is tussen moslims en christen(honden).
Zag ik in netwerk althans. Dan denk ik bij mezelf: Hoe naief kan je zijn om te denken dat wij zo naief zijn???

Dat Iran de hezbollah bevoorraad wordt in de pers vanaf het begin uitgedragen. Dat wordt nog eens een stokpaardje voor Uncle Sam om Iran een kopje kleiner te maken of de aanleiding voor een conflict tussen die 2.

De StoorZenDer | 20-07-06 | 09:58

Ongelooflijk dat dit allemaal toegestaan wordt door IEDEREEN.
Wat moet er in hemelsnaam gebeuren voordat hiet eindelijk een einde aan komt, een atoombom??

tjoert | 20-07-06 | 09:55

@Rote Maru. Ik neem aan dat je het tegen mij hebt, ik voel me in ieder geval aangesproken. Ten eerste heb ik nooit iets over WO 1 of 2 gezegd. Heb alleen gezegd dat ik geloof dat er nog eens een WO 3 kan komen door een botsing tussen geloven. Goed lezen dus. En het hele midden Oosten conflict is zeker WEL door een botsing tussen geloven ontstaan.

Kakel | 20-07-06 | 09:54

Ongelooflijk dat dit allemaal toegestaan wordt door IEDEREEN.
Wat moet er in hemelsnaam gebeuren voordat hiet eindelijk een einde aan komt, een atoombom??

tjoert | 20-07-06 | 09:54

Het geloof heeft het gedaan! Sukkels! Had WO 1 iets met geloof te maken? Of WO 2 misschien? Het geloof is niet meer dan een dekmantel om het 'ons tegen hullie' gevoel te kanaliseren. Als het geloof geen excuus meer zou zijn, zou men die wel weer vinden in afkomst, kleur van het velletje of lengte van de jongeheer.

Rote Maru | 20-07-06 | 09:52

@ ZoekDeNuance 20-07-06 @ 09:48
Het is nog maffer: Er zijn zelfs mensen die zeggen dat Turkije Europa is...

marlinn | 20-07-06 | 09:50

Führerbunker, Hezbollah, Moskee, wat is eigenlijk het verschil??

brrkah | 20-07-06 | 09:50

Hé, wordt dan naast de Kuip in R'dam-Zuid zeker een Hezbollah-bunker gebouwd?

Theo Kingsma | 20-07-06 | 09:50

Hmm, Israel had die bunker natuurlijk al op dag 1 stuk moeten hebben. :?
Ze hadden zeker geen oorlog verwacht want hun militaire acties schieten niet echt op.

marlinn | 20-07-06 | 09:49

@islamietje 20-07-06 @ 09:43 (en 09:45?)
Goeie post; maarreh het hele Midden-Oosten, inclusief Israël, wordt gerekend tot Azië. De Rode Zee vormt de grens tussen Azië en Afrika.

ZoekDeNuance | 20-07-06 | 09:48

israel en zuid-afrika zijn de 2 enige democratien in het continent afrika
israel wordt continu bedreigd door omringende landen en werd en wordt aangevallen terwijl het net grondgebied aan libanon had teruggegeven waardoor de hezbollah, libanon, syrie en iran vanaf dat gebied nu raketten kunnen afschieten op israel en onschuldige mensen raken. israel MOET zich wel verdedigen, zij hebben hun les van 1933-1945 WEL geleerd.. dat er bij de vergeldingsacties van Israel onschuldige slachtoffers vallen is natuurlijk zeer erg, maar als Israel niet zelf was aangevalen was er helemaal niets gebeurd en had libanon weer verder kunnen gaan met financiele, materiele en geestelijke steun vanuit het Westen om het land op te bouwen na meer dan 25 jaar door buurland Syria te zijn bezet geweest, met alle gevolgen van dien. en libanese vriend van mij stuurde me deze manipulerende url: fromisraeltolebanon.info/
Ik heb hem hetzelfde antwoord gestuurd

islamietje | 20-07-06 | 09:45

@ Ed

Qua berechting ben ik ook sceptisch. Internationaal publiekrecht is en blijft internationale politiek.
Ook kunnen "wij" geen oplossing bieden. Een cultuurverschil van 1000 jaar overbruggen doe je niet zomaar, en dat is wel wat er nodig is.
Dat er aan beide zijden schoften rondlopen ben ik snel met je eens.

NvdB | 20-07-06 | 09:44

@Feuer Frei 20-07-06 @ 09:40
Nu je het zegt, ja; als mijn huis/straat/stad wordt gebombardeerd zou ik wel wat verhitter zijn, geloof ik. Zouden die beheerst reagerende Libanezen misschien ook helemaal tabak hebben van die Hezbollahers, en de ellende maar even voor lief nemen?

ZoekDeNuance | 20-07-06 | 09:43

israel en zuid-afrika zijn de 2 enige democratien in het continent afrika
israel wordt continu bedreigd door omringende landen en werd en wordt aangevallen terwijl het net grondgebied aan libanon had teruggegeven waardoor de hezbollah, libanon, syrie en iran vanaf dat gebied nu raketten kunnen afschieten op israel en onschuldige mensen raken. israel MOET zich wel verdedigen, zij hebben hun les van 1933-1945 WEL geleerd.. dat er bij de vergeldingsacties van Israel onschuldige slachtoffers vallen is natuurlijk zeer erg, maar als Israel niet zelf was aangevalen was er helemaal niets gebeurd e had libanon weer verder kunnen gaan met financiele, materiele en geestelijke steun vanuit het Westen om het land op te bouewen nar meer dan 265 jaar door buurland Syria te zijn bezet geweest, met alle gevolgen van dien. en libanese vriend van mij stuurde me deze manipulerende url: fromisraeltolebanon.info/
Ik heb hem hetzelfde antwoord gestuurd

islamietje | 20-07-06 | 09:43

@Karel Is inderdaad ook een goed voorbeeld. Maar Ierland schoot me eerder te binnen. Maar goed, het gaat om het punt natuurlijk. Geloof gaat de wereld kapot maken. Zal mij niks verbazen als er door botsing tussen geloven nog eens een derde wereld oorlog uitbreekt.

Kakel | 20-07-06 | 09:43

Kakel heeft gelijk.
Ooit heb ik geleerd dat we allemaal broers en zussen van elkaar zijn :p maar dat kan ik van sommige niet zeggen...

Tja maar nu die 'versterkte moskee' is platgegooid kan ik geen brood meer kopen :(

wsly | 20-07-06 | 09:43

@Redactie, doe eens (West-)Germaans praten goeddoemme!

Shani 9:27:
Voor zijnen vriend
moet een vriend men zijn
en voor den vriend van zijn vriend;
maar nooit moet een man
zich nemen tot vriend
van zijn vijand den vriend.
Havamal, vers 33

Stijlvol stijlloos/poktor 9:22: hahaha, even opbellen dan? Rotterdam heeft afgezien van het stadhuis toch geen oude gebouwen.

NvdB: ik denk dat ze dat gewoon als de prijs ervoor zien, hun eigen mensen offeren.

Der Lehrer | 20-07-06 | 09:42

moslims, liegen - bedriegen - zeggen altijd dat ze iets zo of zo niet zo bedoeld hebben.. wij begrijpen ze altijd verkeerd... en Israel schiet altijd scholen, ziekenhuizen en moskeen in puin.. YEAH RIGHT... GO ISRAEL!!!

Lachende Scheerkwast | 20-07-06 | 09:41

@poktor,
als moslima zou ik me behoorlijk in mijn burrrka getast voelen :-)

fuckje | 20-07-06 | 09:40

Kakel 20-07-06 @ 09:38
Noord korea lijkt me een beter bijvoorbeeld.

Karel kwakbol | 20-07-06 | 09:40

Het is bijna ongepast om het hier te zeggen, maar het valt mij op dat bij interviews met de lokale bevolking in Libanon verbazingwekkend waardig wordt gereageerd, in ieder geval niet hysterisch. Het lijkt wel alsof de meeste mensen daar in opperste verbazing hun lot ondergaan. Zou er in de berichtgeving bewust worden gefilterd, of zouden de Libanezen echt zo beheerst zijn ?

Feuer Frei | 20-07-06 | 09:40

@NvdB
in mijn optiek zijn zowel israel en hezbollah (en wie hier dan ook maar achter zit....) zwaar fout bezig.. dus naast de finnen van libanon/palestina verwacht ik ook de moordenaars van de knesset in het beklaagdenbankje van den haag... gaat natuurlijk nooit gebeuren maar toch... ipv de vinger te wijzen naar de joodse deze of de finse gene moeten wij - ROW - hier een einde aan maken...
*steekt nog een bloemetje in zijn haar*

ed.. | 20-07-06 | 09:40

Ik geloof dat als er geen geloven waren het een stuk gezelliger was op de wereld. Dan had je in iedergeval geen ruzie over stukjes land, of ruzie over het feit dat het ene geloof veel beter is dan het andere geloof. Kijk nou naar Noord Ierland bijvoorbeeld. Geloven in dezelfde god, maar hebben zelfs dan nog ruzie. Gaat toch nergens over?

Kakel | 20-07-06 | 09:38

@Kakel 20-07-06 @ 09:34
weet je het zeker of g e l o o f je dat?

Onderbuik | 20-07-06 | 09:34

Kunnen niet gewoon alle geloven deaud gaan? Wordt het een stuk gezelliger op de wereld volgens mij.

Kakel | 20-07-06 | 09:34

@ ed
Ja. Met name dan. Als het werkt zullen ze het op een nog grotere schaal gaan toepassen. Uiteindelijk zijn ze dan niet meer aan te pakken zonder het maximum aan burgerslachtoffers.
Eigenlijk pleegt Hezbollah zo misdaden tegen de menselijkheid. En aangezien het een covert leger van Iran is, weten we ook hoe ver die willen gaan in hun expansiedrift (Islam wil rule the world). Je hebt dan geen keuze, als je toegeeft verlies je zeker (=wegvagen van de staat Israel), en dat is een nog hogere prijs dan de burgerslachtoffers. Wat denk je wat de moslimsstaten zullen denken als ze Israel hebben weggevaagd? Ik denk dat het domineren van de wereld echt mogelijk is. Dat moet voorkomen worden.

NvdB | 20-07-06 | 09:30

als iedereen nou eens lekker deaud gaat heb ik een lekker plekkie op het strand

weedo | 20-07-06 | 09:30

@Amoebe 20-07-06 @ 09:28
Nee dat mag niet.

Onderbuik | 20-07-06 | 09:29

mogen Israeliers/Joden dan ook ff deaudgaan ??? Fijn bedankt

Amoebe | 20-07-06 | 09:28

volgens mij zit er in Mekka ook hezbollalla strijders onder de grond, nuke the bastards...

Onderbuik | 20-07-06 | 09:28

@ed.. 20-07-06 @ 09:22:
ach, is de boel daar meteen geëgaliseerd en klaar om er een parkeerterrein van te maken.

poktor | 20-07-06 | 09:27

Water erin en je hebt een prachtige pool, vooruitzien is regeren, over een paar jaar als de storm weer over is, het vliegveld weer heel, komen de touristen weer, zwembaden zat!!

Lassie | 20-07-06 | 09:27

De Libanese regering kan/wil Hezbollah niet ontwapenen omdat ze populair zijn onder de Shiiïten en er zelfs twee Hezbollah ministers in de regering zitten. De regering is verdeeld. Als ze Hezbollah ontwapenen komt er een burgeroorlog. Dat was zo ongeveer de strekking van het verhaal op CNN. Tja, en nu hebben ze zo ongeveer een oorlog met Israel. Volledig een geval van eigen schuld, dikke bult dus. Als je vriendjes bent met terroristen die de buurman pesten, moet je niet raar opkijken dat je ook klappen krijgt wanneer de buurman verhaal komt halen. Go Israel!

Shani | 20-07-06 | 09:27

@fuckje 20-07-06 @ 09:14:
moslims komen hier niet. De enkele suffert die zich hier wel meldt, wordt zoals gebruikelijk meteen weggehoond met een hartelijk "doe es deaudgaan".... :-)

poktor | 20-07-06 | 09:25

@Nvdb
maar deze praktijken zijn bekend.. vraag is echter.. moet je dan alsnog maar de boedel paltgooien?

ed.. | 20-07-06 | 09:22

Hee, Israel! Jullie mogen hier ook wel oefenen op moskeeën, wij hebben er nog een paar over! Extragraties mogen jullie de grootste moskee van europa in 010 platgooien!

poktor | 20-07-06 | 09:22

Zeker allemaal vrowuen en kinderen die daar lagen opgeslagen?

HG-NEEZ | 20-07-06 | 09:20

Typerend dat de Hezbollah wil doen geloven dat het geen bunker maar een moskee 'WAS'! Best grappig eigenlijk die soort van "homo-achtige ontkenningsfase".

recht_door_een_bocht | 20-07-06 | 09:19

W(a)/(ee)r update: het komt hier met bakken uit de hemel, zo,n 23 ton water. Iedereen heeft inmiddels een veilig heenkomen gezocht en zit in zijn schuilkelder. Vanuit mijn positie kan ik zo'n 15 meter voorruit zien, maar het lijkt er nog niet op of ze zich zullen terugtrekken. Natuurlijk kan ik niet op de eis ingaan om mijn korte broek weer in te leveren, maar ik heb er ook geen behoefte aan dat dit gaat escaleren.
is het ook zulk kleaute weer bij jou Fuckje?

Juan Zaque | 20-07-06 | 09:18

Als je dan toch de publieke opinie wil beinvloeden: Het was een kleuterschool en de Joden hebben hem opgeblazen...

da wizard | 20-07-06 | 09:18

Tuurlijk... Propaganda machine van Geenstijl draait weer op volle toeren....

Lawine | 20-07-06 | 09:18

Kan Israël niet een paar bunkers platgooien in 0031 ?

bad to the bone | 20-07-06 | 09:17

Tikkie jij bent hem! ... allo?

HyBriD VorTeX | 20-07-06 | 09:15

Echt leuk voor elke willikeurige moslim om op GS te lezen waar moskeeën voor bedoeld zijn. Of is dit de aanzet tot een fotof*ck?

fuckje | 20-07-06 | 09:14

godeverdoemme, dat was geen bunker of moskee.
DAT WAS GVD MIJN VAKANTIE HUISJE WAT NU EEN GROTE PATIO HEEFT.
bedankt heren van de mosad voor het doen van jullie huiswerk!

weedo | 20-07-06 | 09:14

*Nearly two-thirds of Americans believe the United States should stay out of the conflict between Israel and Hezbollah militants in Lebanon - poll CNN* ha ha, kom der maar in Boes!

Juan Zaque | 20-07-06 | 09:11

Op zich wel slim gebruik van de softe publieke opinie in het westen.
Hoe je aanvaller buiten te houden les 1: Plaats al je faciliteiten bij burgerobjecten, het liefste die met een hoog verontwaardigingsgehalte zoals scholen en moskeeen.
Ter aanvulling kun je ook jezelf laten omringen door onschuldigen etc.

Sadman Hussein deed het ook al in de tweede golfoorlog (Koeweit) door luchtafweergeschut op scholen te plaatsen en commando en communicatiebunkers te plaatsen naast schuilkelders.
Blijkbaar kom je zo in de hemel volgens de vredeliefende sprookjes van een kinderliefhebber.

NvdB | 20-07-06 | 09:11

... eh mogen de mensen die voor Hezbolla zijn , nu ook gewoon op Joden jacht ???

Amoebe | 20-07-06 | 09:10

elke keer wil je weer enige sympathie voor de jeauden opbrengen (ze zijn immers 'net als wij' itt de finnen) maar het wordt kanslozer en kanslozer.. stilaan hopen op een enorme bom op tel aviv...

ed.. | 20-07-06 | 09:09

Volgens |De| Israël?<BR>
Naja, ze zijn weer lekker bezig dus.

Lemau | 20-07-06 | 09:08

Ja Syrie, het gaat met jullie ongeveer evengoed als met de euh.. pedopartij. Gewoon doorgaan, de wereld begrijpt jullie gewoon niet.

gevallenverstand | 20-07-06 | 09:07

Hier in R dam staan dan ook verdomd veel bunkers !

Stijlvol stijlloos | 20-07-06 | 09:06

sjonge, wat is het warm

Contento-Limbo | 20-07-06 | 09:04

Ik voel een nieuwe baan aankomen voor de oud persvoorlichter van Irak.

Oral-D | 20-07-06 | 09:04

Gezellig weer!

Achtertuyn | 20-07-06 | 09:04

Bunker met moskee er bovenop.

Hezbollah: -1

Fedor Emelianenko | 20-07-06 | 09:02

Libanon, wa is da, is dat niet dat gat in de grond in het midden oosten?

S@T@N | 20-07-06 | 09:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com