achtergrond

Geenstijl

Willen de Limburgse politici even bukken?

Bukt u even?Hij zit nog steeds in Canada, maar onze weekend-columnist StarF*cker is productiever dan ooit: wederom vonden wij vandaag een bonuscolumn in de mailbox. Dit keer mogen de Heerlense wethouder Prickartz en zijn voorlichter diep bukken om vervolgens het scherpe pennetje van StarF*cker diep naar binnen geschoven te krijgen. "Het gelieg van de wethouder uit Heerlen en zijn vazal de voorlichter was echter van een unieke soort. Het geeft een schokkend beeld van de wijze waarop het Corrupt-Democratisch Appel werkelijk tegen haar kiezers aankijkt. Het is daar in Limburg liegen en bedriegen wat de klok slaat."



Een zeikbeer?

Zelden heb ik zo gelachen als bij het beluisteren hier in Salt Lake City van een telefoongesprek op de Limburgse zender L1, met de plaatselijke wethouder Eduard Prickartz en zijn voorlichter Richard Pisters uit Heerlen.

Dat het CDA een verzameling gluiperds is en dat het normen- en waardendebat alleen op de bühne gevoerd wordt, is voor mij allang duidelijk. Het gelieg van de wethouder uit Heerlen en zijn vazal de voorlichter was echter van een unieke soort. Het geeft een schokkend beeld van de wijze waarop het Corrupt-Democratisch Appel werkelijk tegen haar kiezers aankijkt. Het is daar in Limburg liegen en bedriegen wat de klok slaat. De feiten: de wethouder wordt telefonisch geïnterviewd over een lokale kwestie. Hij belooft "constructief overleg" en heeft het daarna over "het nog druk hebben, want de volgende vergadering wacht". De bestuurder in fout pak legt vervolgens de hoorn niet goed op de haak en roddelt nog wat na met zijn voorlichter. Noemt de verslaggever "een etterbak" en een inwoner van Heerlen "een notoire zeikbeer". En o ja, de wethouder gaat gewoon naar huis, want die volgende vergadering loog hij er gemakshalve ook maar bij.

Nou staan Limburgse journalisten allang niet meer met de pet in de hand bij de bestuurders op de stoep en dus was het gescheld en gekanker van de Heerlense bestuurders van Eijsden tot Gennip via de regionale zenders te horen. Maar het gelieg van de CDA-bestuurder ging ondertussen vrolijk verder. "Nee hoor, woorden als zeikbeer en etterbak heb ik niet gebruikt." En hij loog ook niet over een vergadering? "Nee, hoor!"

Maar alles stond gewoon op tape in de studio's van L1 in Maastricht en dus moest burgemeester Lurvink van dit regentenstadje zijn nederige excuses maken. Woordvoerder Richard Pisters dook onder en geeft "geen commentaar". De heren Pisters en Prickartz zijn gewoon klootzakken die in de spotlights - op die vreselijk foute CDA-toon - normen en waarden prediken, maar ondertussen het volk en de media zien als etters en zeikberen. Meneer Pisters is een voorlichter wiens gelieg en gedraai in het Limburgse fameus is en meneer Prickartz is een typisch product van het katholieke regentendom. Naar boven likken en naar beneden trappen.

Ik ben blij dat ik niet in deze stad woon waar je struikelt over de junks, discotheken worden dichtgetimmerd en de plaatselijke bestuurders ware katholieke regenten zijn. Bij deze heel veel sterkte voor de inwoners van dit broednest van burgermansfatsoen. Kan premier Balkenende zijn praktische invulling van het debat over normen en waarden niet vast in Heerlen beginnen en de heren Pisters en Prickartz een trap onder hun hol geven? Opgeruimd staat netjes en in Heerlen ligt niemand wakker van het vertrek van deze twee bestuurlijke dorpsgekken.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.