Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrantbezoeker: 500K per werkloze best veel

polletjeazijnbode.jpg Verstandig Nederland heeft gesproken. Ruim 80% van de bezoekers van Volkskrant.nl kan er met het verstand niet bij dat de gemeente Amsterdam een half miljoen euro uittrekt om full-time bijstandtrekkers zo gek te krijgen een gesubsidieerde baan te accepteren. En dan te bedenken dat GeenStijl - erewoord - zich niet eens met de poll bemoeid heeft. Veel gelezen termen op het rechtse bolwerk Volkskrant: Belachelijk! Knettergek! Van de zotte! Overigens laat wethouder Freek Ossel (PvdA) weten het onderzoek van het Nicis College van Stedelijke Innovatie (CSI) ouderwets prutswerk te vinden: "Wij moeten nu eenmaal iedereen helpen. Dat kost tijd en geld. Zeker als de werkloze nog Nederlands moet leren. Dat kan jaren duren..." UPDATE: Minister Piet Hein Donner en staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) reageren ook: CSI levert broddelwerk.

Reaguursels

Inloggen

jaren duren om nederlands te leren?????????
mijn zoontje is 3 en spreekt het al heel behoorlijk........... .

en 500.000 per werkeloze is inderdaad veel, je kan er ook fortis van kopen.....

eric@fuall | 22-11-08 | 08:49

Ik word helemaal ziek van dit soort berichten. Komende tijd staat deze lul 's ochtends weer de vooruit van zijn auto open te krabben om naar zijn werk te gaan om geld, ja zeker mensen, om geld te verdienen. Mijn alleenstaande buurman draait zich op dat moment nog eens om in zijn bed, dat luie varken. Waarschijnlijk staat ie binnenkort weer aan mijn deur om te zeiken over het feit dat ie het geluid van mijn auto hoort en dat ie er wakker van wordt. Tijdje terug was ik achter mijn auto aan het schoonmaken vroeg die hond of ik zijn auto ook even wilde doen. En die heeft dus de hele dag geen flikker maar dan ook echt geen enkele flikker te doen.

Ik ben dus bezig om dag in dag uit om deze parasieten te sponseren. Ik word er echt helemaal ziek van. Vooral als ik bovenstaande berichten lees. En niemand die er wat aan doet.

Dikke Worst | 21-11-08 | 23:12

Ik betaal deze maand netjes mijn 45% belasting. Van het geld wat ik overhoudt ga ik lekker tanken (70% accijns) en als ik iets leuks ga kopen gewoon even 19% BTW aftikken. En dat allemaal voor de Nederlandse staat.
Hier en daar een bankje op de kop tikken, kopjes thee drinken, lekkere buurtBBQ, prima besteed geld lijkt me.

paradoxical | 21-11-08 | 15:37

Idereen heeft het maar over de buitenlanders, maar de Nederlanders aan de onderkant van de maatschappij worden net zo behandeld als de buitenlanders. Het is gewoon smijten met geld, als ik thuis zo met mijn geld zou omgaan had ik allang op de zwarte lijst gestaan. één ding is zeker bij de overheid houden ze elkaar aanhet werk, met vette salarissen. En wat denk je dan nog van de vriendjes politiek, leuke baantjes naar elkaar toeschuiven, en de mensen waar de reintergratie echt voor is bedoeld blijven zo in de kou staan, en moeten dus gedwongen naar de voedselbanken. O ja wat zij Balkenende ook weer voedsel banken Nederland uit, och ja er komen alleen maar meer.

Andra | 21-11-08 | 11:27

@PornoVerslaafde | 20-11-08 | 16:11
Maak je niet zo druk. PvdA=VVD. Daar zit echt niet zo veel verschil in.
Zo zijn die VINEX-locaties in 1993 onder van Minister Margreeth de Boer (VVD) tot stand gekomen. Dat zijn geen villawijken en geen ghetto's, maar iets er tussen in. Had je nog wat, blaaskaak?

tipo | 21-11-08 | 00:58

Als Grunnie zegt dat iemand RECHT op werk of begeleiding heeft, betekent dat dat iemand 'aan de andere kant' VERPLICHT is dat mogelijk te maken. En als iemand iets verplicht is moet hij daarvoor GEDWONGEN worden als hij dat niet wil.
Dat gebeurt natuurlijk niet direct en niet 1 op 1, maar daarvoor is er het fraaie belastingstelsel.... om al die fijne rechten van de mens mogelijk te maken.
Recht op zorg, recht op onderwijs, recht op bescherming, recht op hulp, recht op onderdak, recht op een uitkering, recht op werk, recht op minder CO'2, recht op rookvrije cafe's, recht op zo'n beetje alles wat los en vast zit... Maar al die socialisten gaan aan ÉÉN recht voorbij: het recht op je eigen lichaam en geest en de vruchten van je arbeid. Da's verdoemd jammer.

Libertarian | 21-11-08 | 00:00

500k op de bank, 5% rente= 25000 per jaar, kan je mooi van leven met gezin de rest van je leven en dan pensioneren.
Wat ziek is dit!

LifeCatcher | 20-11-08 | 23:23

Mensen die in nederland wonen, die geen nederlands spreken, direct weer uitzetten. Die willen simpelweg niet meedoen.

hammerbrain | 20-11-08 | 23:14

'"Wij moeten nu eenmaal iedereen helpen. Dat kost tijd en geld. Zeker als de werkloze nog Nederlands moet leren. Dat kan jaren duren..."'

Ehm. Idee. Werk laten zoeken in land waar men hem/haar WEL verstaat?

Waarom moet de nederlandse werknemer opdraaien voor de hobby van de linkschmens?

hammerbrain | 20-11-08 | 23:13

15 Miljard Euro / Aantal werknemers van Leasplan in Nederland =

tser | 20-11-08 | 22:24

Dit was toch allang bekend dat het zoveel kost om iemand aan het werk tekrijgen. En echt de reintergratie bedrijven draaien met verlies, dus die moeten steeds meer hebben van de overheid, en als je ziet wat ze schrijven wat ze doen voor de mensen, hele boekwerken. Maar de mensen aanwerk helpen en ze ook echt iets leren, daar hebben ze geen kaas van gegeten, ja de mensen die hier schuldig aan zijn, zijn de mensen die het uitvoeren en de beleidsmakers, want wie controleert die. Ja controleren zichzelf, en dan moet natuurlijk hun salaris omhoog want ze hebben het zo duruk om zichzelf aan het werk tehouden, en dat moet natuurlijk wel betaald worden. Waar het omgaat is voor de mensen waar het geldvoor bedoeld is daar komt het niet, die moeten hetzelf maar uitzoeken, ja weet je wat hun opleiding is stickkertjes plakken op een Socialewerkplaats. En de regering zit teslapen, luister eens een keer naar mensen uit de praktijk, inplaats van steeds nieuwe regels te maken, dat komt toch alleen maar bij de amtenaren terecht. Ik schrijf dit niet zo maar ik zie ze iederdag komen en gaan, en praat veel met deze mensen die verplicht moeten reintergreren. Het is gewoon werkveschaffing, en het kost de Nederlandes belastingbetaler handen vol geld.

Andra | 20-11-08 | 21:33

dawg:
lol! volgens mij is dat een (s)links smoesje

Locos | 20-11-08 | 21:30

Als mijn pa straks met pensioen gaat, zal hij gedurende zijn hele loopbaan ongeveer 10 miljoen euro belasting betaald hebben. Daar zijn om precies te zijn 20 mensen voor aan het werk geholpen. TWINTIG!! STELLETJE INCAPABELE TYFUSHONDEN!!

vinho | 20-11-08 | 21:25

'k Heb ergens een artikeltje gelezen in de Elsvier (meen ik me te herinneren) waarin stond dat Locos oude vrouwtjes beroofd en pedofiele spelletjes met z'n buurmeisje van 8 doet.

dawg | 20-11-08 | 21:04

Bravo. Eerst kost het ons €250.000 per gezin om een buitenlands gezin binnen te halen en te proberen die te integreren.

Dan komt er daarnaast nog eens €537.000 bovenop per kansloze werkeloze die daar uit voortkomt.

Dure grap....... Nu begrijp ik waar al dat belastinggeld voor nodig is.

G. Patton | 20-11-08 | 20:09

Wederom een nieuwe dimensie gegeven aan 'Het is toch goedverdoeme niet mogelijk'

Manonvriendelijk | 20-11-08 | 19:27

Voor 500.000 willen minder gewenste elementen in deze samenleving permanent migreren.

Twee vliegen in 1 klap.

paranoia | 20-11-08 | 19:10

Goh, ik maar denken dat het aan ingegroeide achteloosheid was:
Der Mann heeft een punt met zijn "na WO II had men een rassencomplex.. etc.".
Daar komt bij dat er vanaf de jaren 60 - 70 een economische boom was ingezet en het poldermodel ging floreren. Echter, (toen kon het nog allemaal vanuit de hippie gedachte "vrijheid blijheid" en meer van dat soort blahblah) door de welvaart en gratis scholing kom men verder studeren. Dus kinderen kregen alle kans en konden zelfs - ik noem maar wat - "niet westerse sociologie" gaan studeren. Zo'n studie duurt pakweg - ik zeg maar wat - 5 jaar maar, volgens de hippie norm "vrijheid blijheid" kon dat makkelijk en zomaar 10 jaar in beslag nemen. Tja, dat kost ook geld. Dat ze daarna niet aan de bak kwamen omdat NL inmiddels richting "know how" economie aan het bouwen was en niet ingericht werd voor dit soort gelanterfanterstudies, werden de arme 'werkeloze' zieltjes met een riante uitkering beloond want daar hadden ze immers recht op (riant = logisch want je hebt er voor gestudeerd niet? Dus een uitkering van een hoogte van - ik zeg maar wat - een timmerman of zo zou toch ongepast zijn).

Parallel aan deze onzin moesten natuurlijk wel de gaatjes van 'gewone' arbeid gevuld worden. Immers, de 'gewone' man zat op school om een 'betere' man te worden. Dus ziedaar, de eerste allochtonen dienden zich aan om dit te doen aangezien het inkomen met zo'n baan nog altijd 10x beter was dan in eigen land. Tot zover geen probleem natuurlijk, sterker nog, hartelijk dank daarvoor want ik denk dat de vuilnisman even belangrijk is dan de directeur (ik ga mijn huisvuil niet zelf helemaal naar het verwerkingsbedrijf brengen elke week hoor).
Hier sloeg politiek NL de plank ietwat mis dankzij het complex wat Der Mann reeds heeft uitgelegd en gaf d'arme allochtoon support in de vorm van bijscholing, haal je familie hierheen (inclusief achterneven/nichten opa's en oma's en wat al dies meer zij) en dat ging een beetje in de papieren lopen. Toen er na 15 jaar voorzichtig geopperd werd dat dit inderdaad wel wat duur zou kunnen zijn, kreeg de politiek van onze dappere linkse studenten een veeg uit de pan: hoe durfde Den Haag dit te denken laat staan te opperen? Wat zou het gevolg zijn? Zouden ze dan ook nog eens overgaan tot een immigratiestop? Schande!!
't Werd nog geslikt ook. Zie waar we nu zijn.

Men heeft ook nog eens uitgedokterd dat het Zweedse model (waarop de meeste westerse samenlevingen gestoeld zijn) allang een achterhaald model is omdat het simpelweg economisch niet meer verantwoord is om het te handhaven laat staan verder uit te bouwen. Dat vind men in Zweden zelf natuurlijk ook.
Maar 's lands links verdomd het dit te accepteren. Da's ook logisch: A. ze zijn geen commercieel opererend bedrijf dus hebben geen flauw benul van kosten/baten en B. in een artikel enige tijd geleden in de Elsevier meen ik me te herinneren is het zo dat een kamerlid van de SP 12 tot 15K per mnd verdiend. Ze krijgen ook (standaard) een laptop, internet aansluiting, mobieltje, x km vergoeding met taxi en/of openbaar vervoer, verblijfskosten etc etc. Met de nauwgezette controle in Den Haag op de onkostendeclaraties (mijn neefje van 5 heeft dezelfde capaciteit om dit te controleren) declareert een slimme SP-er al gauw zo'n 8K daarbij dus .... het loont om in de politiek te zitten...

Tel deze dingen allemaal bij elkaar op en zie waar de chaos vandaan komt...

Locos | 20-11-08 | 18:32

Geeft maar weer eens aan hoe veel de hulpverleningsindustrie kost. Als het aantal werkelozen door conjunctuurverandering laag is terwijl het aantal hulpverleners gelijk blijft worden die laaste werkelozen per stuk erg duur.

GezondVerstand | 20-11-08 | 18:11

er komen de komende jaren een hoop werklozen bij ook, dus ze hebben hun handen voorlopig vol.

D. G. Narrator | 20-11-08 | 18:04

er komen de komende jaren een hoop werklozen bij ook, dus ze hebben hun handen voorlopig vol.

D. G. Narrator | 20-11-08 | 17:47

Parfoezel | 20-11-08 | 17:04
Niets? Dan ook voor jou ongezien de tyfus met je arrogante duyvendak-nomics.

zak_arme_turf | 20-11-08 | 17:45

er komen de komende jaren een hoop werklozen bij ook, dus ze hebben hun handen voorlopig vol.

D. G. Narrator | 20-11-08 | 17:43

Wanneer kan ik m'n collegegeld terugvorderen van de staat? Heb een fractie gekost van die € 500.000,= en daardoor niet werkeloos, maar heb wel mooi alles zelf betaald. Krijg ik nu werksubsidie?

BitchSuperSoaker | 20-11-08 | 17:38

Een mens verdient (ruwweg) een miljoen in zijn leven.

Dus... is een half miljoen BELASTINGGELD verkwisten, om iemand een paar maandjes aan het schoffelen te krijgen BESPOTTELIJK.

Wie niet werkt, zal niet eten. wie niet KAN werken, krijgt linzensoep. Maar je kan niet het werkende deel van de natie zich krom laten werken, voor het niet werkende deel, en het dan toch nog over 'solidariteit' hebben.

Nee. ik werk niet, voor mensen, die niet WILLEN werken. FUCK THEM!

hammerbrain | 20-11-08 | 17:20

Parfoezel | 20-11-08 | 17:04
Leg JIJ maar uit hoe 'je 't dan WEL bedoelt, pretletter. Volgens jou moet belastinggeld sowieso op, en wegen leveren toch alleen maar files op, je kan net zo goed 500 k stront scheppen?

zak_arme_turf | 20-11-08 | 17:13

zak_arme_turf | 20-11-08 | 15:35
Dat zeg ik dus niet, zak arme turf. Probeer het nog maar eens samen te vatten en dan beter je best doen, hè?

Parfoezel | 20-11-08 | 17:04

Fimbulvetr | 20-11-08 | 16:45

LOL, mooi omschreven CDA en helemaal waar. Als de staat verantwoordelijkheid neemt betreft tewerkstelling zoals jij dat noemt maar bij dit ook met het persoon zelf rekening houdt, zou ik dat alleen maar toejuichen. Ik kan niet staan achter een beleid dat van alles schrapt en verplicht maar vervolgens geen paden baant om mensen echt verder te helpen. Ik snap het liberale gedachtegoed wel, maar er wordt teveel voorbijgegaan aan de mensen zelf. Eigen verantwoordelijk ok, maar de staat mag ook wel wat meer tonen in deze. Je hebt toch te maken met mensen.

Grunnie | 20-11-08 | 17:02

Waarom wordt dit in stand gehouden? Van die 5 ton gaat zeker 90% naar de salarissen van al die PvdA-stemmende ambtenaren en welzijnwerkers in deze reintegratie industrie. Die hebben er geen enkele belang bij dat dit systeem aangepakt wordt

BASinnic | 20-11-08 | 16:47

Grunnie | 20-11-08 | 16:08
Ik denk dat de VVD en soms D´66 wel het meest dicht in de buurt van echt liberaal gedachtengoed komen, maar vaak niet dichtgenoeg naar mijn smaak en vaak zit de VVD met die verfoeide CDA aan het roer om de puinhopen op te ruimen die er onder CDA-PvdA van zijn gemaakt.
Het centrum van de macht ligt toch bij het CDA en dat maakt diezelfde CDA verantwoordelijk voor het ontsporen van de verzorgingsstaat die in CDA-PvdA kabinetten groeit en CDA-VVD kabinetten krimpt. Ik weet dat Fortuyn adepten graag de PvdA de schuld geven.
De PvdA is zeker de geestelijk vader van de monsterlijke hulpindustrie en subsidiesponskolonies, maar het CDA zat er bij, keek er naar en ging af en toe met de VVD in bed om de boel aan kant te krijgen. Christenhonden zijn zo trouw als een loopse teef, het blijkt maar weer en zo betrouwbaar als een dolle kettinghond.

Fimbulvetr | 20-11-08 | 16:45

@seven

Dat wist ik niet. Maar het lijkt me toch niet dat als de belastingdruk verdwijnt de werknemers dat verschil bovenop hun salaris krijgen. Maar als al die belastinggelden verdwijnen zal dat een behoorlijke aderlating zijn voor de staat, dus dat zie ik niet heel snel gebeuren. Voor werkgelegenheid zal het misschien wel voordelen hebben (zoals ik het bij jou lees dan), maar dan krijg je ook situaties dat je voor het minste geringste eruit geknikkerd kan worden lijkt me.

Grunnie | 20-11-08 | 16:25

Blijf maar lekkerrrr zand in de oogjes van de hardwerkende Nederiglanders strooien.Wand iemand moet het betalen toch. Arrogante lingxe !!

wocky | 20-11-08 | 16:20

PornoVerslaafde | 20-11-08 | 16:11
Waar woont PvdA-er Marcel "minderwaardig mens" van Dam ook al weer? Inderdaad op een landgoed en jij betaald ervoor.

seven | 20-11-08 | 16:16

Als tie nog Nederlands moet leren, mag tie weer terug gaan!

O1 | 20-11-08 | 16:14

@Grunnie, denk erover na, het feit dat je je baan bent kwijtgeraakt of moeilijk ereen kon vinden komt door de hoge belasting en premiedruk voor werkgevers. Je kost een factor 2 a 3 meer dan je als salaris netto ontvangt. Juist omdat dit soort projecten verplicht wordt door de staat en de kosten onder dwang worden geïnt. Daarbij denk even verder, als iedere werknemer netto een factor 3 meer te besteden zou hebben is er ook meteen meer vraag naar diensten en goederen en is er dus ook meteen meer werkgelegenheid.
PS in Rotterdam hebben ze qua test mensen die voor een uitkering kwamen direct doorgestuurd na de gemeentereiniging. Het aantal bijstandsaanvragen nam direct met ongeveer 40% af.

seven | 20-11-08 | 16:12

Heletijd verwijzen naar de Pvda. Als de VVD afgelopen decennia's de macht had gehad hadden we alleen maar ghetto's gehad. En een paar villa's voor de slavendrijvers. Rot toch op. @tipo

PornoVerslaafde | 20-11-08 | 16:11

Stop de immigratie van niet-westerse allochtonen nu.

Pr0nfessor | 20-11-08 | 16:10

En hoeveel dagen houden ze die baan gemiddeld?
Granaatappel | 20-11-08 | 16:02

Euh, 1! Money well spent dus!!

Bijstandskoning | 20-11-08 | 16:08

tipo | 20-11-08 | 15:51

Het is de vraag natuurlijk of ze die mensen wel aan zullen nemen. Begeleiding kost ook geld en uit een versoepelde arbeidsmarkt kun je ook genoeg kwaliteit halen waarin weinig tot geen begeleiding bij nodig is.

@Fimbulvetr

Klinkt allemaal leuk, maar dat ziet de regering ook niet als hun verantwoordelijkheid. De regering dient zo klein mogelijk te blijven met alleen kern verantwoordelijkheden als infrastructuur ed maar werk is dat blijkbaar ook nog steeds. Daarom worden al die taken uitbesteed aan de zo gehate reintegratiebureaus. Ik ben altijd een voorstander geweest dat die stap nooit genomen was. Was het niet de VVD die er verantwoordelijk voor was? Over liberaal gesproken.

Grunnie | 20-11-08 | 16:08

En hoeveel dagen houden ze die baan gemiddeld?

Granaatappel | 20-11-08 | 16:02

Het was toch al lang bekend dat reintegratie-bureaus en UWV totaal geen effect hebben. Maar hé het is een business van minstens 2 miljard per jaar. Al die bureautjes van thuiswerkende, Groen Links en PvdA stemmende doctorandussen, kunnen we toch niet op de fles laten gaan?

orandatomo | 20-11-08 | 15:57

Kunnen we het volgend jaar niet even omdraaien:
Geef mij 500k dan blijf ik werken.
De helft is ook goed

Rest In Privacy | 20-11-08 | 15:57

Grunnie | 20-11-08 | 15:45
.... Mensen pats-boem op de arbeidsmarkt plempen terwijl ze misschien jaren niets gedaan hebben is denk ik toch wat teveel in één keer. Er moet toch wel naartoe gewerkt worden dmv een cursus of op therapeutische basis of via werkervaringsplekken.
->Daar ben ik het niet mee eens, om de dood eenvoudige reden dat werk zin kan geven. Het gevoel dat mensen werken en zelf in hun levensonderhoud voorzien werkt therapeutisch, het haalt mensen uit een isolement, het geeft inhoud, het biedt perspectief en als het werk niet leuk is, dan kan het zelf motiverend werken om wel wat van het leven te maken. Ik zie alléén maar voordelen van mensen aan het werk te zetten.

... Maar ik ken mensen die helemaal ingestort zijn door repetitief, saai, geestdodend werk en nog slechter af zijn nu. Gelukkig is mij dat bespaard gebleven. ... Daarom vind ik dat werk wel, op zijn minst, een beetje aansluit op hun interesses.
->Sorry, maar dat is de keus van die mensen zelf, als werk geestdodend is, dan zit die persoon dus onder zijn niveau en dat zou voldoende prikkel moeten zijn om werk op eigen niveau te vinden. Dat is niet een taak van de overheid, dat is een eigen verantwoordelijkheid, volwassen mensen zijn verantwoordelijk voor eigen daden, eigen omstandigheden, eigen beleving.

-> Mijn credo, de regering zorgt voor werk en inkomen. Zingeving, beleving, plezier en voldoening, dat ligt te veel in de persoonlijke sfeer, daar moet een overheid ver vandaan blijven. Mensen hebben het recht eigen geluk, of eigen ellende te kiezen.

Fimbulvetr | 20-11-08 | 15:56

@Grunnie. Jezus, wat een verwende steuntrekkers heb jij het over. "Maar ik ken mensen die helemaal ingestort zijn door repetitief, saai, geestdodend werk...
Wees godverdomme blij dat je je eigen vreten bij elkaar kunt werken. Hier kan ik me echt nogal pissig over maken. Dus omdat die lui geen zin hebben in saai werk moet de rest van de mensen ervoor opdraaien? Een schop onder hun kloten kunnen ze van me krijgen.

knutsel | 20-11-08 | 15:53

tipo | 20-11-08 | 15:42

Het zou mooi zijn. Maar die solidariteit lijkt mij op dit moment erg ver weg. Het komt mij nu allemaal over als een ratrace waarin iedereen zichzelf maar moet zien te redden. Op dit moment lijkt de solidariteit meer van boven te komen.

Shalome | 20-11-08 | 15:40

Die mensen zitten ook niet in een reintegratietraject en kosten dus ook geen 500K. Die zitten alleen maar thuis en daar moet tegen opgetreden worden. Maar ik geloof dat er ook genoeg zijn die wel willen werken. Zoals jij het zegt zijn ze stuk voor stuk uitvreters.

Grunnie | 20-11-08 | 15:52

@Grunnie | 20-11-08 | 15:45
Wanneer het ontslagrecht wordt versoepeld en de heffingen en belastingen op arbeid facultatief in plaats van verplicht wordt, is het hele probleem opgelost. Dan kunnen werkgevers ook mensen aannemen waar meer begeleiding bij nodig is.

tipo | 20-11-08 | 15:51

Fimbulvetr | 20-11-08 | 15:30

Ik begrijp je, maar het is toch subtieler wat je eerste punt betreft. Mensen pats-boem op de arbeidsmarkt plempen terwijl ze misschien jaren niets gedaan hebben is denk ik toch wat teveel in één keer. Er moet toch wel naartoe gewerkt worden dmv een cursus of op therapeutische basis of via werkervaringsplekken.

Wat loon naar werken en niveau betreft ben ik het met je eens. Heb ik anders gezegd dan? Nogmaals, mensen moeten werken als ze dat kunnen en de notoire wan-werker moet dan ook aangepakt worden. Maar ik ken mensen die helemaal ingestort zijn door repetitief, saai, geestdodend werk en nog slechter af zijn nu. Gelukkig is mij dat bespaard gebleven. Daarom vind ik dat werk wel, op zijn minst, een beetje aansluit op hun interesses. De regering mag best een taak daarin nemen, maar dat doen ze niet. Ik kan me best vinden in je plannetje maar zo werkt het nou eenmaal (nog) niet.

Grunnie | 20-11-08 | 15:45

@Parfoezel | 20-11-08 | 15:34
1,5 miljard/jaar wordt er verbrand in integratie-trajecten. Daar hadden die werkelozen best de A4 van kunnen verlengen om een beetje werkervaring, trots en teambuilding op te doen. En dat elk jaar opnieuw.

tipo | 20-11-08 | 15:44

@Grunnie | 20-11-08 | 15:32
Iedereen heeft ondersteuning van een ander nodig. Ik heb ook klanten nodig en medewerkers. En als ik die niet heb, dan moet iemand mij een schildersbaantje gunnen, zodat ik brood heb. Dus onderhoud ik mijn vriendenkring. Die ondersteuning is echter geen overheidstaak, maar een taak tussen mensen onderling. Solidariteit moet je niet institutionaliseren, maar juist bij mensen onderling leggen. Anders kweek je egoisten die altijd naar de overheid rennen als hun 'recht op plezier' in het geding is. En daar zijn degenen die zich in het stof werken financieel de dupe van.

tipo | 20-11-08 | 15:42

@ Grunnie | 15:32
Ze willen niet werken en ze willen ook niet aan werk geholpen worden.
Ze zijn hierheen gekomen omdat ons sociale vangnet appelleerde aan hun aartsluie inborst. Meer is het niet.
Vraag jij je nooit af waarom de WAO-keuringsartsten tegenwoordig bewaking krijgen, om maar één voorbeeld te noemen? Ze hebben jaren en jarenlang met geweld het felbegeerde afkeuringspapiertje afgedwongen. Verzekerd van een inkomen namen ze meteen de wijk naar land van herkomst waar ze schaamteloos van ons geld profiteerden.
Ze zijn te lui om te werken. 500K pp helpt in hun geval ook niet. Ze willen niet werken. Ze teren liever op onze zak en kankeren zich ongans op die tyfus-Hollanders om hun uitvreterij voor zichzelf goed te praten.

Shalome | 20-11-08 | 15:40

@Shalome | 20-11-08 | 15:35
hear hear!

der Mann | 20-11-08 | 15:38

Parfoezel | 20-11-08 | 15:34
Wat jij zegt is feitelijk: als geld eenmaal is gereserveerd voor investeringen, maakt het verder geen ruk uit waarin, rendement is een illusie. Slaap lekker.

zak_arme_turf | 20-11-08 | 15:35

@ Fimbulvetr | 15:30
Grunnie begrijpt pas wat het probleem is als wij massaal onze zwakkere blanken naar een ander land transporteren met op het verzendetiket de tekst: "Hier zijn onze zwakkeren. Zorgen jullie er maar voor."

Absurd, nietwaar?
Maar toch ook weer niet zo absurd. Het is namelijk precies wat er in Nederland aan de hand is. Wij worden opgezadeld met ontelbare schlemielen uit alle windstreken en er is werkelijk niet één politicus met kloten die roept "Ja doeeeeeeeei! Opbokken met je probleemtroepen. Wij Nederlanders zorgen voor onze eigen zwakkeren en we hoeven niet de honderdduizenden slapjanussen van elke pagina van de Bosatlas hier te pamperen.' Misschien komt het nog. Maar gezien het ingekochte electoraat van de PvdA kan ik niet anders dan concluderen dat wij op een glijdende helling zitten.

Shalome | 20-11-08 | 15:35

@tipo | 20-11-08 | 15:28
Mwahaha. 500k snelweg is ongeveer 3 kilometer file? Daar heb ik wat aan.

Parfoezel | 20-11-08 | 15:34

Aboutaleb wordt in een hoog tempo weggepromoveerd. Gunde het de man dat het op basis van inhoudelijke kwaliteiten is, maar heb steeds meer mijn twijfels.

Het lijkt erop dat de PvdA Rotterdam aan het inrichten is als een permanent getto, waar relatief eenvoudig een hek omheen kan. Abou is dan als een van de hunnen natuurlijk wel ideaal om de boel onder controle te houden, zodanig dat ze elkaar wel afschieten maar niet buiten de gemeentegrenzen komen.

Er is altijd een hoger doel, dat niet zichtbaar is op het moment van spreken. Misschien ga ik toch de volgende keer PvdA stemmen.

Oud_en_wijs? | 20-11-08 | 15:33

@De Vrolijke Kaafir© | 20-11-08 | 14:57

Een waar woord. Volledig mee eens.

Mr. Neon | 20-11-08 | 15:32

Shalome | 20-11-08 | 15:19

Ik had het nog niet eens zozeer over die groep. Maar als ze toegelaten zijn moeten ze ook hulp krijgen, anders worden het maar van die randfiguren. En willen ze niet werken, ophoepelen. Maar als ze willen werken en het kost wat meer, dan moet dat maar.

tipo | 20-11-08 | 15:24

Nou, dat is jouw keus. Ik heb een mooi huis met dito tuin en kan fijn leven. Heb ik te danken aan mezelf met wat ondersteuning. Als je ooit in een situatie komt waarin het wel opeens nodig is denk je wel anders denk ik. Ik ben dus absoluut geen hulpverlener zoals nu wel duidelijk is.

Grunnie | 20-11-08 | 15:32

Parfoezel | 20-11-08 | 15:23
Echt geen economie gaan doen, jij - of eigen bedrijf runnen. Wat een lariekoek.

zak_arme_turf | 20-11-08 | 15:31

Grunnie | 20-11-08 | 15:12
Als je het niet erg vind, haak ik even in op jouw opmerkingen:

Al het werk moet gedaan worden idd, maar je hebt ook te maken met een kwetsbare groep mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.
-> Die afstand kun je dus verkleinen door mensen aan het werk te zetten, daarmee plaats je ze ineens in de arbeidsmarkt.

Jij hebt blijkbaar een aversie tegen kwetsbaarheid en zwakte maar helaas bestaan die mensen nou eenmaal.
-> In een rechtvaardige samenleving dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten en krijgt men loon naar werken. Zij die meer doen, of dingen doen die voor anderen meer waard zijn, verdien meer. Anderen minder, daar is niets oneerlijks aan. Wat wel oneerlijk is, is een samenleving waarin al het werk door een klein gedeelte wordt gedaan en de rest op zijn reet zit het handje op te houden. Voor echt schrijnende gevallen kan er altijd een uitzondering worden gemaakt, maar voor de rest geldt handen laten wapperen.

Met dwangarbeid heb ik het over mensen die gedwongen worden bepaald werk te doen, terwijl het helemaal niet aansluit. Niet over mensen die het werk zelf hebben uitgekozen.
->In mijn plannetje heet het geen dwangarbeid, maar tewerk stelling en als liberaal gun ik mensen de volgend 3 keuze mogelijkheden: 1) zelf een passende baan vinden en carriere maken 2) de overheid zorgt voor werk en inkomen via een 4x9 werkweek met dagen van 6-15 of 10-19 3) men heeft geen inkomen nodig.

Fimbulvetr | 20-11-08 | 15:30

@Parfoezel | 20-11-08 | 15:23
Het maakt wel uit of voor die 500k een snelweg, een school of thuiszorg en werkelijk hulpbehoevenden wordt gegeven ipv aan zelfdadigheid van PvdA-bolwerken.

tipo | 20-11-08 | 15:28

Dat is dus minimaal 1.000 vliegtuigtickets enkele reis naar het thuisland om 1 langdurige werkloze hier aan een gesubsidieerde baan te helpen.
Moeilijke keuze ???

E.Colli | 20-11-08 | 15:27

*Geeft Keynes een nekschot* out

seven | 20-11-08 | 15:26

Parfoezel | 20-11-08 | 15:23
Behalve dat bij optie a de poep is opgeruimt, en bij optie b blijft liggen.

seven | 20-11-08 | 15:25

@Grunnie | 20-11-08 | 15:16
Het was niet eens in me op gekomen om naar een interagtiebureau te stappen. Ik ga mijn lot niet in de handen van een ambtenaar geven. Ik word nog liever dakloos.

tipo | 20-11-08 | 15:24

seven | 20-11-08 | 15:19
Eh... Dat bedrag wat je noemt is hooguit 300k, namelijk de belasting die over 500k betaald wordt door de reïntegratie business. Verder is het de vraag of het iets 'kost'. Het is belastinggeld, dat nu niet aan iets anders word uitgegeven. Het maakt niet uit of iemand voor 500k poep schept of werklozen reïntegreerd, kost niets meer of minder.

Parfoezel | 20-11-08 | 15:23

Abutaleb heeft er zijn ministerschap onder verwed:
"QuidProQuo 20 november 2008
Dat met name in de grote steden uw belastinggeld al jarenlang in een ontstellend tempo wordt opgestookt hebben zo ondertussen steeds meer Nederlanders door. En het gaat gewoon door, ondanks waarschuwende rapporten van Rekenkamers en instituten als Nicis. Passen de uitkomsten niet in het PvdA straatje dan legt men ze naast zich neer of noemt het 'stemmingmakkerij'.
Net even van TeleTekst geplukt:
Staatssecretaris Aboutaleb heeft geen
goed woord over voor een onderzoek van
het instituut Nicis over reïntegratie.
Daarin staat dat projecten om werklozen
aan een baan te helpen,weinig uithalen.
De kosten per persoon die aan werk
wordt geholpen zouden ¢æ 500.000 bedragen.
.
Aboutaleb spreekt van broddelwerk."Als
dat bedrag klopte,zou ik morgen stoppen
met reïntegratie".
.
Hij vindt dat het bureau aan stemmingmakerij doet en dat
is fnuikend voor mensen die werklozen
aan een baan proberen te helpen.

Volgens Aboutaleb kost de reïntegratie
zo'n 10.000 euro per persoon. In 50% van
de gevallen wordt er een baan gevonden.

De Rekenkamer Amsterdam kwam echter 2 jaar geleden
op ongeveer dezelfde cijfers uit:
"Vernietigend oordeel over DWI A'dam

`De Amsterdamse Dienst Werk en Inkomen slaagt er nauwelijks in om mensen met een bijstandsuitkering aan het werk te krijgen.
Dat blijkt uit onderzoek van de Rekenkamer Amsterdam in de periode van januari 2004 tot en met juli 2006.

Van de 41.000 bijstandsgerechtigden heeft 8 procent werk gevonden. Minder dan de helft kreeg daarbij hulp van de DWI.
Die hulp bestaat bijvoorbeeld uit sollicitatietraining of een taalcursus.

De Rekenkamer Amsterdam spreekt van een 'treurig en ontluisterend beeld'. De gemeente Amsterdam heeft elk jaar 250 miljoen euro te besteden om mensen in de bijstand aan werk te helpen.

Daar gaan we, even rekenen, ga uit van 31 maanden (jan 2004 t/m juli 2006).

41.000 * 0,08 = 3280 personen aan een baan geholpen

Per jaar wordt 250 miljoen uitgegeven, we berekenen een periode van 31 maanden dus:

( ¢æ 250.000.000 * (31/12) ) / 3280 = ¢æ 196.900,- per persoon per jaar

Aangezien het hier gaat om personen die begeleiding kregen, komt het bedrag nog 2x zo hoog uit: ¢æ 393.800,- per persoon, per jaar ! "
www.hetvrijevolk.com/?pagina=7345
.
Maar ook Cohen verwijst graag cijfers naar de prullenbak als ze niet in het straatje van de PvdA-doctrine passen:
"Lees ook over Cohen die de resultaten van de Amsterdamse Rekenkamer naast zich neerlegt:"
PvdA'er Cohen valt Rekenkamer Amsterdam af
donderdag 24 januari 2008 13:08
De onlangs opgestapte directie van de Rekenkamer Amsterdam hoeft niet te rekenen op steun van burgemeester Job Cohen (PvdA). Hij vindt namelijk een oordeel van de Rekenkamer niet heilig, doelend op de conclusie dat drie PvdA'ers van de deelraad Amsterdam-Zuidoost fraude hebben gepleegd."
www.elsevier.nl/web/10155360/Nieuws/Po...
Het komt er zoals gewoonlijk op neer dat de PvdA graag liegt en bedriegt om de kiezer zodoende een loer te draaien en de belastingbetaler zoveel mogelijk ledematen uit te draaien.
.
De gemeenteverkiezingen komen er aan.... ik hoop dat GeenStijl tezamen met alle andere media die niet door de PvdA zijn ingekapseld ens een stevig offensief zullen inzetten om de PvdA al haar zetels af te nemen

koen_c_s | 20-11-08 | 15:23

StonedTrooper | 20-11-08 | 15:13

Tsja, als je niet snapt dat er mensen zijn die hulp nodig hebben kan ik je dat ook niet duidelijk maken.

Grunnie | 20-11-08 | 14:36

Sommige mensen zullen nooit kunnen werken en die zullen ook moeten kunnen leven. Vind jij van niet dan?

seven | 20-11-08 | 15:14

Niet meer, maar wel gehad. Dus ik was een reintegreerder en ben nu aan het werk en betaal mijn belastingen. Ik kan je zeggen dat er nog heel wat meer mensen zijn die genoeg potentie hebben maar even een steuntje nodig hebben. Voor sommige mensen helpt de confrontieve methode misschien maarlang niet voor iedereen.

Grunnie | 20-11-08 | 15:23

@Capt. Iglo 13:23. Wat ik daarmee bedoel is dat er wel eens eisen gesteld mogen worden in plaats van klakkeloos geld uit te delen. Het lijkt mij een redelijke eis dat mensen eerst Nederlands leren en dan zelf een baan zoeken, dat hoeft echt geen 537k euri/j te kosten. Examen niet halen = geen uitkering meer.

knutsel | 20-11-08 | 15:22

*Enige tekst van Hans Dorrestijn nog eens binnenshoofds terughaalt uit "Mannen voor vrouwen" alwaar hij vertelde dat zijn vrouw wilde gaan werken en hij op 'n gegeven moment met een heel greaute zak ongepelde Hollandse garnalen thuiskwam en deze voor haar op tafel zette. Waarop zij zei: "Wat moet ik hier mee..." Nou, werken!*

widtvoet ® | 20-11-08 | 15:22

@Grunnie | 20-11-08 | 15:12
Je praat je doelgroep een zieligheidscomplex aan. Zitten ze niet in een isolement, dan zijn ze wel kwetsbaar, hebben ze een grote afstand tot de arbeidsmarkt of hebben ze geen vrienden of kennissen of zijn ze geestelijk 'niet zo flexibel' als degenen die het wel gemaakt hebben. Wat een nonsense. Jij cre-eert met je prietpraat hulpbehoevenden en volgens mij levert die groep jouw een behoorlijk salaris op. Hoe meer mensen jij een complex hebt aangepraat, des te meer jij verdient. Jij wordt dan wel beter van je prietpraat (en hee, je mag het proberen), maar je doelgroep heb je een complex aangepraat en geven hun lot geheel in jouw handen. Terwijl ze beter zelf wat werk bij elkaar hadden kunnen sprokkelen en van daaruit weer verder kijken.
.

tipo | 20-11-08 | 15:19

@ Grunnie | 15:12
Ja, elke samenleving heeft zijn zwakkeren. Maar wij Nederlanders hoeven daarmee nog niet de honderdduizenden zwakkeren uit andere samenlevingen te accepteren. Het islamitische woestijngebied produceert zo ongeveer de allerzwakste mensen op deze planeet, en dat is heel jammer voor ze.
Maar dat is niet mijn pakkie an. Uit 19de-eeuwse geschriften is al op te maken dat de berbers werkelijk geen reet uitvoeren de hele dag behalve ouwehoeren en een beetje in het zand krassen. Dan hadden ze aan het eind vd dag niks te vreten dus klopten ze bij de blanken aan. Volgende dag idem dito. Eeuwen later is het nog steeds hetzelfde.
Die lui werken gewoon niet want ze hebben er geen zin in (vergeet niet dat ze van het Afrikaanse continent komen).
Turken en Marokkanen zijn hier met honderdduizenden naartoe getrokken omdat je hier kan luieren en toch je geld krijgt. Na decennia Sinterklaas gespeeld te hebben, is het welletjes. Alle notoire werkweigeraars moeten subiet teruggestuurd worden, en samen met hen de criminelen en dat straattuig. Doei; ze lossen hun eigen problemen maar op.

Shalome | 20-11-08 | 15:19

Parfoezel | 20-11-08 | 15:15
Die 500k kost mischienwel 1000k *dus 30 man aan werkgelegenheid in de vorm van verminderde koopkracht van de belastingbetalers. Als de burgers meer belastinggeld overhouden creëren ze zelf echte werkgelegenheid. Of vind je water naar de zee dragen nuttige werkverschaffing?

seven | 20-11-08 | 15:19

*Zucht*
De PvdA brengt Amsterdam helemaal naar de klote.
Amsterdamse haven wordt verwaarloosd, schiphol, dé inkomstenbron voor Nederland blijft zinken, probleemwijken nemen toe, etc. etc.
En ipv dat ze de economie gaan redden gaan ze aan dit soort projecten beginnen.
In de Elsevier stond laatst (ik geloof uit Juli dit jaar) een prima artikel hierover.

Job Cohen, eet je hart uit.

Uomo Universalis | 20-11-08 | 15:18

seven | 20-11-08 | 14:57

Voor sommige mensen misschien niet, maar ik vind jou wel generaliseren. Genoeg mensen die het wel kunnen.

Tipo

Ok, je hebt gelijk dat reintegratiebureaus over het algemeen geen hoge mogelijkheden bieden. Maar er zijn genoeg mogelijkheden op een lager niveau waar iemand ook veel plezier uit kan halen. Het is een kwestie van in kaart brengen wat dat zijn en zo de mensen zo optimaal mogelijk verspreiden naar niveau en mogelijkheden. Niet de pats-boem manier.

Grunnie | 20-11-08 | 15:16

van dal | 20-11-08 | 15:05
Exact. Dus om nu te zeggen dat we er per langdurig werkloze er nog eens 15 bij moeten creëren door die 500k te schrappen, ik weet 't niet hoor. Die hele @#$%! reïntegratie business die is toch door rechtsdenkend Nederland uitgevonden? Diezelfde klojo's die er zo op aandringen dat iedereen werkt? Die gekke CDA'ers en gekke VVD'ers?

Parfoezel | 20-11-08 | 15:15

Grunnie | 20-11-08 | 15:12
Die welzijnsindustrie en reïntegratietoko's houden die mensen in een slachtofferrol, begrijp je dat niet, of werk je zelf als reïntegreerder?

seven | 20-11-08 | 15:14

Oftewel als je het hier niet red dan komt het nergens meer met je goed

StonedTrooper | 20-11-08 | 15:14

Grunnie | 20-11-08 | 14:36
Werk is nooit dom, werk verschaft inkomen, daar hoort niemand zijn neus voor op te halen. Ik vind het onbestaanbaar dat mensen niets doen en toch in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Het dunkt mij dat iemand best 4 dagen van 6 - 15 kan werken en dan voldoende tijd hebben om een beter passend baantje te zoeken, of, indien ze tevreden zijn als straatveger, leuke andere dingen kunnen doen met hun vrije tijd.

Fimbulvetr | 20-11-08 | 15:14

@Grunnie | 20-11-08 | 15:01
"Mensen die niet werken zitten vaak in een isolement en hebben niet de contacten om via iemand anders aan het werk te komen lijkt me"

Dat is precies de mentaliteit waar dit land van naar de klote gaat, ach ben zo zielig en ik kan er niks aan doen.
Hoe zouden al deze mensen het er afbrengen in bv Angola, India , China und so weiter und so weiter

StonedTrooper | 20-11-08 | 15:13

CSI levert broddelwerk? Nietes, ze lossen elke zaak op! Wel bij de les blijven hè!

Mister Write | 20-11-08 | 15:12

De Vrolijke Kaafir© | 20-11-08 | 14:57

Al het werk moet gedaan worden idd, maar je hebt ook te maken met een kwetsbare groep mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Jij hebt blijkbaar een aversie tegen kwetsbaarheid en zwakte maar helaas bestaan die mensen nou eenmaal. Niet iedereen heeft het zo voor elkaar zoals jij dat blijkbaar hebt, qua geestelijkheid dan.

Ik ga ervan uit dat iemand die in een reintegratie traject zit wil werken. Bemiddelbaarheid daar gelaten. Mensen die niet willen werken mogen harder aangepakt worden zoals ik al eerder zei. Met dwangarbeid heb ik het over mensen die gedwongen worden bepaald werk te doen, terwijl het helemaal niet aansluit. Niet over mensen die het werk zelf hebben uitgekozen. Helemaal aansluiten hoeft misschien niet, maar het moet niet het andere uiterste zijn. Anders breken ze alleen maar en kosten ze alleen nog maar meer geld. En nee, niet iedereen verdiend hetzelfde salaris, daar heb me niet over gehoord.

Grunnie | 20-11-08 | 15:12

@van dal | 20-11-08 | 15:05
Dat kersenhout ruikt wel heerlijk als het net in de was is gezet.

tipo | 20-11-08 | 15:11

@Parfoezel | 20-11-08 | 15:05
scheisse. is idd wel een design klassiekertje. vooruit.

der Mann | 20-11-08 | 15:11

kan nooit moeilijk zijn, uitgegeven bedrag delen door het aantal ex werklozen

StonedTrooper | 20-11-08 | 15:10

@der Mann | 20-11-08 | 15:04
of Fiat Croma,
Lancia Thema of
Alfa 164.

Parfoezel | 20-11-08 | 15:09

@Grunnie | 20-11-08 | 15:01
Er is geen recht op plezier in dit land. Dat kunnen we ons niet veroorloven. Ik ben zelf architect/ingenieur. Na mijn studie 'zat ik niet zo lekker in mijn vel', want mijn vader was overleden. Een vriend van mij had een schildersbedrijfje, was bijna failliet, vanwege de hoge ziektekosten die hij moest betalen en de belachelijk hoge belastingen. Toen ben ik voor een fooi bij hem gaan schilderen. Na drie jaar was het schildersbedrijf weer gezond en toen ben ik mijn eigen architectenbureau begonnen. Die loopt nu zeer goed, maar ik ben er wel 3 jaar lang 12 uur per dag voor door het stof moeten gaan. Dat werkt heel zuiverend voor een mens.

tipo | 20-11-08 | 15:08

seven | 20-11-08 | 15:05 precies, die klojo's die aan werkeloosheid verdienen, die houden werkeloosheid angstvallig in stand, het is hun handel namelijk.

van dal | 20-11-08 | 15:06

@der Mann | 20-11-08 | 15:04
9000

Parfoezel | 20-11-08 | 15:05

@ Grunnie ps en denk eens door, het geld wat bij die reïntegratiebusiness en ambtenaren blijft hangen gaat ten koste van de werkgelegenheid in de markt en verkleint dus zijn kansen op goed werk. Zie ook seven | 20-11-08 | 14:10 en daaronder.

seven | 20-11-08 | 15:05

en dan nog eens iets, die 5 ton per uitkeringstrekker wordt absoluut niet opgesoupeerd door die uitkeringstrekker. nee, dat doen die raamambtenaren wel voor hem, en als er nog iets overblijft huren ze vier keer per jaar een flinke zaal af, noemen het banenbeurs en laat de catering maar komen! ook alle zakenrelaties van bedrijven die ooit eens een jongste bediende nodig hadden zijn van harte uitgenodigd en prikken gezellig een vorkje mee. dat alles betalen de werkenden, hartelijke dank daarvoor. maar willen jullie nooit meer zeggen dat de uitkeringsgerechtigde een profiteur is? dat is namelijk het cwi, die profiteren het meest van de werkelozen en uw revenuen.

van dal | 20-11-08 | 15:05

@Parfoezel | 20-11-08 | 14:58

[ ] Saab 9-3
[ ] Fiat croma
[ ] Dacia logan
[ ] Mercedes S klasse

und?

der Mann | 20-11-08 | 15:04

@Grunnie | 20-11-08 | 14:52
Je doet net alsof het voor die persoon die aan het werk gezet wordt daarna een sollicitatieverbod krijgt. Hij of zij is vrij om een betere baan te vinden hoor, maar zolang je een beroep doet op een ander vind ik ook dat je er iets voor terug mag doen. Gratis geld werkt niet en zal ook nooit werken.

seven | 20-11-08 | 15:02

@tipo

Mensen die niet werken zitten vaak in een isolement en hebben niet de contacten om via iemand anders aan het werk te komen lijkt me. Zelfs iemand die wel werkt, hoeft die contacten nog niet eens te hebben. In die 500K geloof ik niet, als dat zo is moet er tegen opgetreden worden want dan is er duidelijk sprake van wanbeleid en zakkenvullerij. Daar mogen de welwillende mensen niet de dupe van worden.

In de zorg werken, of in een winkel werken of in een magazijn noem ik geen dom werk. Wellicht generaliseer ik zelf ook wat. Dom werk noem ik wat Fimbulvetr noemde, afval sorteren en recyclebaar spul eruit vissen ed. HBO is idd wat te ver geschoten voor die bureaus, maar ik blijf bij mijn punt dat mensen die werken geholpen moeten worden naar werk waar ze plezier in kunnen beleven. Dat er reitegratiebureaus zijn die zichzelf boven hun clienten stellen is erg en DAT moet aangepakt worden. Niet een hele groep mensen laten vallen voor een stel beunhazen die hun werk slecht doen.

Grunnie | 20-11-08 | 15:01

Dit geld komt helaas niet bij de werklozen terecht. Geef een langdurig werkloze onder duidelijke voorwaarden (zoals anders korting uitkering) geld voor omscholing en een werkgever die deze werkloze na omscholing aanneemt een behoorlijke premie en er is geen zogenaamde begeleiding (lees duurbetaalde ambtenaren/gebouwen/instellingen waar 90% van die 5 ton blijft hangen) meer nodig.

sgandaalich | 20-11-08 | 15:01

stand van de peiling nu (14.59)

nee: 88.9%
ja: 11.1%.

koffiemuts | 20-11-08 | 15:00

@redactie, in de update.. CSI moet natuurlijk CWI zijn.

van dal | 20-11-08 | 15:00

@der Mann | 20-11-08 | 14:53
Saab.

Parfoezel | 20-11-08 | 14:58

@Grunnie | 20-11-08 | 14:52
Dat hele idee van 'werken op eigen niveau' moet van tafel. Je moet werken op het niveau dat voorhanden is. DAT moet de insteek zijn. Anders betaalt de onderklasse (de stucende pool) voor de bovenklassen (de zinloze directeur van een integratiebureau met een burgemeestersalaris).

tipo | 20-11-08 | 14:57

@Grunnie
Een vermakelijke verzameling nonsens die je daar hebt geschreven. Het is precies dit soort zieligdoenerij die aan de basis staat van de exorbitante bedragen die jaarlijks vanuit de staatskas worden doorgesluisd aan uitkerings'gerechtigden' en de bemiddeling van (al dan niet langdurig) werkzoekenden. Eerst vind je het zielig dat mensen worden 'gedwongen' om een baan te zoeken, want er zitten "heel wat" tussen met een mentale of fysieke handicap. Daarna vind je het zielig dat ze een baan krijgen bij bijv. de plantsoenendienst of ergens aan de lopende band, want "er zitten genoeg tussen die veel meer kunnen".
Waarom uitzonderingen als regel bestempelen, Grunnie? Mensen met een fysieke of mentale handicap mogen inderdaad goed begeleid worden, maar we hebben het hier over de (helaas nog altijd grote aantallen) mensen die zo goed als onbemiddelbaar zijn omdat ze niet willen werken, nog geen Nederlands spreken, niet lekker in hun vel zitten etc. etc.
En dan kom je met dat 'dwangarbeid'. Alsjeblieft zeg. Dus mensen die plantsoenen schoonmaken, geraspte kaas in zakjes doen of graffiti van muren vegen mogen niet trots zijn op hun werk? Dat is namelijk precies wat je krijgt met zo'n "maar dat is dwangarbeid"-instelling. Ik vind het zo'n misselijkmakende Nederlandse mentaliteit die stelt dat mensen met verschillende opleidingsniveaus, motivatie, ambitie en talent gewoon maar min of meer hetzelfde zouden moeten verdienen.
Doet me denken aan dat verhaaltje van de Nederlander en de Amerikaan die over straat lopen en langs een enorme villa komen. Porsche en Bugatti voor de deur. De hele deal. Zegt de Nederlander: "Getver, niemand zou zoveel moeten hebben". Waarop de Amerikaan zegt: "Nonsens, iedereen zou zoveel moeten hebben". Met andere woorden: met inzet, ambitie en verantwoordelijkheid kun je heel wat bereiken en daar mag je ook de vruchten van plukken. Niet iedereen heeft dat.

De Vrolijke Kaafir© | 20-11-08 | 14:57

Grunnie | 20-11-08 | 14:52
Wie zegt dat die gemeentereinigingsmedewerker niet beter zijn belastinggeld in zijn zak kan houden om een cursus te nemen in zijn vrije tijd en zich zo op te werken. Nu gaat zijn belastinggeld naar iemand waarvan het aantoonbaar niet werkt. Zie bericht hierboven. Mensen die op kantoor willen zitten hebben we in dit land echt genoeg..

seven | 20-11-08 | 14:57

@Octavianus | 20-11-08 | 14:32

U bent op vakantie met uw huurautootje helaas ernstig op een boom geknald, doet au en u bent huillie huillie hulpbehoevend. Waar zou u willen dat u dan was?
[ ] Egypte
[ ] Zimbabwe
[ ] Turkije
[ ] Deutschland

Welk product opschrift wekt uw vertrouwen?
[ ] Hand made in Bangladesh
[ ] Halal quality products from Iraq
[ ] Made in the free region of Darfur
[ ] Made in Germany

Wilt u svp geen lelijke dingen meer zeggen over mijn nickname?

der Mann | 20-11-08 | 14:53

@seven

We betalen belasting voor ons allemaal toch? Je kan niet besluiten voor wat wel en voor wat niet je geld af wil dragen. Als iemand mogelijkheden heeft om op een hoger niveau te werken moet er getracht worden ze op dat niveau te krijgen. Dan mag dat persoon belasting gaan betalen voor anderen, ongeacht aanzicht des persoons. Anders krijgen we wel een erg enge samenleving lijk me.

Grunnie | 20-11-08 | 14:52

@Grunnie | 20-11-08 | 14:49
Dom werk is juist het werk dat die integratiebureau's doen. Okay, ze scheppen veel geld, maar het levert niks op. Als ze echt intelligent waren, dan stopten die gelijk met werken, omdat ze beseften dat ze de samenleving meer kosten, dan opbrengen.

tipo | 20-11-08 | 14:52

ps Uit een eerder topic, Als je 10 auto's per dag met de hand gaat wassen voor 7 euro zit je al boven het brutominimumloon voor volwassen. Ik heb nog wel een auto of 2 die een wasbeurt nodig heeft. Wie o wie?

seven | 20-11-08 | 14:52

Ik heb het zelf door moeten maken: bezigheidstherapie door een stel arbeidsvreemde wezens, en dat tegen torenhoge vergoedingen. Easy money voor de subsidiesponzen die de die reïntegratiebureaus zijn.
Uiteindelijk ben ik gewoon door hard solliciteren (ruim 300 sollicitaties) en niet te veel noten op mijn zang te hebben weer aan een prima baan gekomen! Werkloosheid is voor velen een keuze en daar helpt geen reintegratiebureau ook maar een sikkepit aan!

RonTuijnman | 20-11-08 | 14:50

@Grunnie | 20-11-08 | 14:45
Get real. Iemand die echt graag aan het werk wil, heeft daar geen 500k en 7 ambtenaren bij nodig. Die moet gewoon met wat mensen gaan praten in de buurt of vriendenkring en aan de slag.

tipo | 20-11-08 | 14:49

@tipo

Absoluut! Heb je helemaal gelijk in! Er zijn genoeg mogelijkheden en dat is ook precies mijn punt. Die mogelijkheden moeten optimaal worden benut en niet zoals sommigen suggeren maar kortzichtig aan de dwangarbeid zetten in dom werk wat wellicht totaal niet aansluit op de mogelijkheden van zo'n persoon. Er zijn mensen voor wie 'dom' werk perfect is, maar dat is maar een klein percentage.

Grunnie | 20-11-08 | 14:49

Grunnie | 20-11-08 | 14:45
Laat ik het anders zeggen, waarom moet iemand die werkt bv iemand die voor zijn beroep stront loopt te scheppen, of in een fabriek aan de lopende band werkt, of iemand die bij de gemeentereiniging werkt belasting betalen om de reïntegratie van iemand te bekostigen die niet op dat niveau wil werken?

seven | 20-11-08 | 14:47

@seven

Alsof iedere werkloze "onwillig" is en gedwongen moet worden. Mag ik je er even aan herinneren dat het hier gaat om mensen die willen reintegreren? Die zijn dus niet onwillig, maar willen graag aan het werk. De echte onwilligen komen niet in een reitegratietraject, die zijn van een hele andere orde.

Grunnie | 20-11-08 | 14:45

@Grunnie | 20-11-08 | 14:36
Met stucen valt een prima salaris te verdienen. En een timmerman heeft meer ruimtelijk inzicht dan onze minister van VROM. Dus met geld en IQ heeft het niks te maken.

tipo | 20-11-08 | 14:41

Grunnie | 20-11-08 | 14:36
Je bent natuurlijk vrij om te solliciteren naar een betere baan, of iets anders te ondernemen. Wellicht dat de motivatie van de onwillige hierdoor wel beter wordt.

seven | 20-11-08 | 14:39

@seven | 20-11-08 | 14:35
In Suriname is 60% ambtenaar, waardoor de overheid alleen nog maar kan groeien, omdat ambtenaren de grootste groep zijn. Daar moest ik altijd om lachen. Maar zo te zien is dat hier ook al het geval. De overheid kan niet kleiner worden, omdat de overheid de meerderheid voedt.

tipo | 20-11-08 | 14:38

@Fimbulvetr

Dommekrachten werk dus. Leuk hoor. 36 uur dwangarbeid tegen een hongerloontje. Het is dat het nog iets betaald, anders was het gewoon slavenarbeid. Jou genoemde werk kan inderdaad door een deel van de reintegratielui gedaan worden, maar jij hebt volgens mij het idee dat het allemaal mongolen zijn met een IQ van een aap. Er zitten genoeg mensen tussen die veel meer kunnen maar door omstandigheden buiten de boot zijn gevallen. Mensen moeten aan het werk in arbeid dat bij ze past anders vallen ze alleen maar weer buiten de boot. Veel mensen zijn idd NOG niet geschikt om te werken. Mij heb je niet horen praten over ongeschiktheid.

Grunnie | 20-11-08 | 14:36

@Parfoezel | 20-11-08 | 14:32
Misschien zijn werkelozen wel de grootste werkgevers.

tipo | 20-11-08 | 14:35

Capt. Iglo | 20-11-08 | 14:24
De subsidieafhankelijke lijken wel in de meerderheid te zijn. Tel maar op, Ambtenaren 1 miljoen, Aow-ers ook bijna 1 miljoen, WW-ers 250k, Bijstandtrekkers 320k, AOW-ers 2,7 miljoen (*CDA). statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?D...
Rond de 5 miljoen mensen die direct afhankelijk zijn van de overheid. Tel daarbij op de subsidieafhankelijke, en welzijnsindustrie en je zit qua stemgerechtigen boven de 50%. De mensen die in vrijheid werken en niet profiteren van subsidies zijn dus in de minderheid en gemaakt tot democratisch slaaf van degene die dit staatsafhankele stemvee gemaakt heeft.

seven | 20-11-08 | 14:35

@Fimbulvetr | 20-11-08 | 14:27
juist, waarom moeten Polen hier de muren komen stucen en de toiletpotten vastschroeven, en zitten zoveel nauwelijks nederlands sprekende kansrijken huillie huilie te doen op kosten van de wel werkenden?

der Mann | 20-11-08 | 14:34

"Zeker als ze eerst nog nederlands moet leren."
Ik wist het, ik wist het!!!

Lifecanbesimple | 20-11-08 | 14:34

Ge-ni-aal. Iets maken van niets. Een werkloze levert dus zo'n 15 banen op. Dat is bijna net zo iets slims als geld verdienen door het uit te lenen.

Parfoezel | 20-11-08 | 14:32

@PornoVerslaafde | 20-11-08 | 14:27
Dat kan ik prima uitleggen: Er zijn meer PvdA-ers dan burgemeestersposten, dus zijn er talloze imperiums in de welzijns-, integratie-, discriminatie en andere zieligheidsindustrie-en gecre-eerd met burgemeestersalarissen. De mars door de instituties noemde Den Uyl dat. Een iets te succesvolle mars is dat geworden...

tipo | 20-11-08 | 14:32

@derr mann
fick mich
:-)

Octavianus | 20-11-08 | 14:32

PornoVerslaafde | 20-11-08 | 14:27
Nee! Sorry!

Fimbulvetr | 20-11-08 | 14:28

Kan iemand uitleggen waarom een gevangene 50k mag kosten, een TBS'er 500k en een werkloze 500k. Maar iemand die zich de tyfus werkt mag wegrotten met 15 tot 20k?

PornoVerslaafde | 20-11-08 | 14:27

Grunnie | 20-11-08 | 14:23
Blabla, jaja, mensen zijn niet geschikt om te werken en er is geen werk is echt onzin. Uitkeringen afschaffen, mensen gewoon tewerk stellen voor 36 uur tegen minimum loon en klaar.
Geen werk? Ik zie overal zwerfvuil, ik zie overal graffiti en ik durf te wedden dat voordat het vuil de vuilverbranding in gaat er behoorlijk wat recyclebaar materiaal uit het huisvuil kan worden geplukt.

Fimbulvetr | 20-11-08 | 14:27

misschien moet ik ook maar eens om die 500k vragen voor een typ cursus... :P

Capt. Iglo | 20-11-08 | 14:25

@Octavianus | 20-11-08 | 14:19
vielen dank.

der Mann | 20-11-08 | 14:24

De afgelopen 40 jaar, heeft niet alleen de PvdA maar ook voornamelijk het CDA geregerd waarom wordt hier altijd alleen maar op het PvdA gescholden (dat het tuig is , is duidelijk), het CDA is echt vele malen erger, door hun christelijke betuttel politiek is een groot deel van alle elende onstaan...

Capt. Iglo | 20-11-08 | 14:24

@widtvoet ® | 20-11-08 | 14:12 Ja. ik zou het niet geloofd hebben als ik er niet bij stond. Bakken geld verdienen zonder te werken - het is zo simpel in Nederland. Als je maar aan de tepels van de overheid hangt.

vraagstaart | 20-11-08 | 14:23

Ik geloof gewoon niet dat zoiets 500K hoeft te kosten. Maar daarnaast heeft gewoon iedereen recht op werk en begeleiding daartoe. Al dat rechtse gejank dat iedereen moet werken en vervolgens krijg je dit geneuzel. Gewoon maar thuis laten verrotten dus? Genoeg mensen willen wel werken maar kunnen het nog niet.

Al die non-argumenten over 'uitkering intrekken' dat ze wel weer aan het werk gaan. Ten eerste krijgen ze gewoon geen werk en daarnaast kunnen ze het gewoon nog niet aan. Je hebt te maken met veel mensen die bv. autistische kenmerken hebben of ADHD die gewoon begeleiding nodig hebben. Of wat voor andere psychologische aandoening dan ook.

En al die buitenlanders moeten ook maar gewoon hun uitkering houden zonder zicht op werk? Hou dan ook op met kritiek leveren op de zg. 'parasieten' van de samenleving. Of over de criminaliteit die werkloosheid en uitzichtloosheid geeft. Maar dat zie ik ook niet gebeuren. Jammer dat zoveel mensen alleen maar aan zichzelf denken.

Iedereen die wil werken moet daarbij hulp kunnen krijgen, punt. Dat kost geld maar over de langere termijn verdiend dat zich weer terug. Die 500K geloof ik niet, als dat zo is ligt de schuld bij bureaucratie en wanbeleid. Cursussen en begeleiding hoeft niet zoveel te kosten. Iedereen met een beetje verstand kan tot die conclusie komen.

Grunnie | 20-11-08 | 14:23

Het is jammer dat het CDA niet te porren is ook moslims in haar oecumenische gemeenschap op te nemen. Het zou deze bevolkingsgroep een alternatief geven. En het PvdA cliëntelisme effectief ondermijnen. Uiteindelijk is het altijd de schuld van die papen.

Oud_en_wijs? | 20-11-08 | 14:21

Zo gaat dat in de Nederlandse politiek. Als de cijfers aantonen dat je prutswerk levert, zeg je gewoon "nietes!" en dan kan het volk weer het schompes krijgen. Overigens worden de mensen die wel willen en kunnen werken door dit soort trajecten alleen maar genaaid: jaar in jaar uit blijven ze via zo'n traject voor een schijntje werken, lekker goedkoop en zonder verplichtingen voor de werkgever, die in zijn jaarverslag ook nog goede sier kan maken met zijn sociaal betrokken personeelsbeleid. Ondertussen blijven de betrokken (semi-)ambtenaren bij de reintegratieclubs lekker part-time niks doen, het geld komt toch wel binnen als je de woorden "werk" en "allochtonen" in je mission statement hebt.

John Muts | 20-11-08 | 14:21

@octavianus 14:19
lol: freudiaanse verspreking van nickname......

Octavianus | 20-11-08 | 14:21

@der mann
gelet op jou nichname neemt niemand je reactie serieus. hollanders mogen eindelijk wat zeggen, maar de duitsers hebben dat recht verspeeld.

Octavianus | 20-11-08 | 14:19

Enkeltje ruimteticket is nog goedkoper.

blinde kip | 20-11-08 | 14:19

der Mann | 20-11-08 | 14:13
Weinig sexy genuanceerd geformuleerd maar in essentie erg waar! Mogen we BabyBoomers euthaniseren om ze uit hun lijden te verlossen? Kunnen we stoppen met de subsidieindustrie? Mogen mensen eindelijk weer eigen verantwoording voor hun eigen situatie nemen? Kunnen we eindelijk stoppen met zeiken over achterstanden? De wereld is oneerlijk, so what, geef mensen de middelen om vooruit te komen, maar koop niet eigen schuldgevoel af met een lapje voor het bloeden. Dat kost klauwen met geld, lost niets op en werkt contraproductief want het legt mensen aan een geld infuus.

Fimbulvetr | 20-11-08 | 14:18

@ seven | 20-11-08 | 14:04

Het is toch ongehoord hoe deze vriendjes elkaar geld toe blijven stoppen. En niet alleen bij deze volkomen hopeloze integratieprojecten, maar ook bijvoorbeeld in de asielindustrie. Een PvdA'er aan het roer en de deuren gaan weer wagenwijd open, want dan kan het verdelen van het geld weer beginnen. Het is allemaal zo doorzichtig en men doet niets. Die Koenders doet het zelfs openlijk. Meneer liet een aantal PvdA vriendjes (Lennart Booij en Erik van Bruggen ) een projectje doen van een 7,5 ton. Terwijl deze uitbesteed had moeten worden, maar meneer komt er gewoon mee weg. Dit land is ziek. Doodziek.

frenkie4alllll | 20-11-08 | 14:18

Rondom de rechtbijstand en de gesubsidieerde scheidingsindustrie en de hulpverlening en vooral de jeugdzorg en rvdk daaromtrent verdwijnt tegenwoordig ook zeer veel geld. Volgens mij nog meer dan bij dit soort bedrijfjes. Elk probleemgezin voor de jeugdzorg daar levert een subsidie op van 50.000 per jaar. Misschien komen die gezinnen wel in de problemen vanwege de hoge financiële lasten door al die belastingen die door dit soort dingen bijna onbetaalbaar worden. Daarbij is volgens zeer veel onderzoeken de hulp ook nog eens contraproductief.

seven | 20-11-08 | 14:16

Ja het kost 500 K per werkloze omdat de PVDA geitewollesokkelegers er zelf 4 ton van in de zak steken met zogenaamd 'helpen'.
Het enige wat ze doen met dat zogenaamde 'helpen' is express de tsunami van werklozen in gang houden om er maar geld aan te blijven verdienen.

Honden zijn het ! die Donner en Aboutalebh ook, wat een leugenaars , wat een zakkenvullers. Ongelofelijk!
En over die 2 laatsen is broddelwerk wel bekend dacht ik zo.
Donner die express de TBS-ers heeft los gelaten op de samenleving met doden als gevolg en Abou die de kolonies van Marokko verder gaat opbouwen als afgezant van de koning van Marokko, met list en bedrog en indoctrinatie en meer leugens plus stemmenkoperij van ons geld.

Creaguurder | 20-11-08 | 14:15

Verbied het bezit van een scooter of 15 jaar oude BMW als je een uitkering hebt en je hebt zo een hoop van die gasten wel aan het werk.

open_deur | 20-11-08 | 14:14

500 K per werkloze, dat kunnen ze beter rechtstreeks overmaken, als je het een beetje handig wegzet is dat toch al zo'n 30K per jaar rente.

TheStef | 20-11-08 | 14:14

Ik zal uitleggen hoe dit historisch zo gekomen is, met die gebakken peren: na WO2 zat de westerse witte Mann (de ariër, de westerling, de autochtoon of hoe U hem ook noemen wilt) met een onwaarschijnlijk schuldcomplex. Hoe had zo’n weerzinwekkende volkerenmoord zo dicht bij huis kunnen gebeuren? Het idee dat een ras, cultuur of volk superieur is, was ondraaglijk geworden. Ergo, eigenlijk was alles beter dan der witte Mann. Omdat de feiten helaas hardnekkig de andere kant opwezen (vuistregel: daar waar der witte Mann het voor het zeggen heeft gaat het goed, waar dat niet het geval is gaat het kleaute) werd een allesdoordringende schuldindustrie opgetuigd. De witte Mann was het schuld dat de zwartjes in Afrika en de moslims er niks van bakten en de moslimcultuur was toch eigenlijk veel rijker dan de onze. Iedereen die geen witte Mann was, was zielig en omdat dit de schuld van der witte Mann was, verdienden deze zieligerds veel hulp (positieve discriminatie, uitkeringsfoldertjes in het Arabisch, miljarden ontwikkelingshulp, dubbele nationaliteit, het recht om een anti-westers geloof stevig in NL te funderen en het ene na het andere generaal pardon). Wie daar een twijfeltje over durfde te ventileren was een domme racist of enge fascist.
Nu zien we het demasqué van de schuldindustrie. Het is niet meer vol te houden. De ballon is uit elkaar geklapt en de babyboomers met hun nooit verwerkte post-oorlogstrauma gaan mokkend met pensioen en het geld opsouperen dat de generaties onder hun bij elkaar zullen moeten harken.

der Mann | 20-11-08 | 14:13

@vraagstaart 14:05

Die Nigeriaanse skammers zijn er niets bij! Bovendien is het in principe nog allemaal "legaal" eauk. Nederland is ziek. Nederland was.

widtvoet ® | 20-11-08 | 14:12

@piquant | 20-11-08 | 14:06
Dit soort welzijnsindustrie-en hebben niks met de echte economie te maken, enkel met het afromen van andermans winst uit de vrije markt. Daarnaast veroorzaken dit soort industrie-en extra veel faillisementen in de vrije sector, door de gigantische belastingdruk die dit circus veroorzaakt.

tipo | 20-11-08 | 14:11

piquant | 20-11-08 | 14:06
Onjuist, aan de inningskant kost het namelijk ook banen en meer dan het oplevert. Immers de belastinggelden die hieraan uitgegeven worden gaan ten koste van de koopkracht van de burger waardoor er direct werkgelegenheid verdwijnt. Sterker door het inefficiënte inningsstelsel en het nodeloos rondpompen van geld daalt de totale welvaart.
Beter is het als het geld wordt uitgegeven aan dingen waar je wat aan hebt. Als die reïntegratiebedrijfjes en ambtenaren door het wegvallen van deze reïntegratiesubsidies hun baan kwijtraken is er door de toegenome welvaart bij de burger wel extra werk voor het leveren van de diensten of het maken van dingen die de burger wel zelf wil.

seven | 20-11-08 | 14:10

@frenkie4alllll 14:01

Maaknie uitjoh! Gelukkig komt die figuur nu naar Rotterdam en hebben we hier meer potjes dan de akkountants kunnen vinden.

[OT] Geen topik over de nieuwe "mister JSF" Dzjeck de Vries? [/OT]

widtvoet ® | 20-11-08 | 14:09

O ja: "bak geld" was in 2006 15000 euri. Per keer, per persoon. Over de tijd daarna weet ik het niet meer.

vraagstaart | 20-11-08 | 14:07

500K!? Zoveel cursusjes Nederlands zijn er toch niet nodig voor de zin: Met of Sjonder saus meineer?

hou-ut | 20-11-08 | 14:06

@koerbagh ® | 20-11-08 | 13:59

Maar die zijn dan ook weer goed tegen de werkloosheid en de economie.
Het is de vraag of dit systeem zo vreselijk duur is.
natuurlijk is alles voor verbetering vatbaar, maar laten we wel bedenken dat elke begeleider, ook weer een arbeidsplaats is.

piquant | 20-11-08 | 14:06

Je geeft mensen een uitkering en een duur reintegratietraject en zo komen niet aan het werk.
Geef ze vanaf morgen niets meer en ze zijn voor het weekend aan het werk........

hekkesluiter | 20-11-08 | 14:05

Reïntegratiebusiness, de melkkoe van de 21e eeuw. Per "client" pak je een bak geld van UWV/CWI als je die plaatst bij een bevriende werkgever - die 'm vervolgens weer ontslaat, zodat jij weer een bak geld van UWV/CWI krijgt bij plaatsing bij bevriende werkgever nummer twee. Zelfde rondje daarna opnieuw bij nummer één en dat dan met 50 werklozen. Sterk gesimplificeerd, maar zo werkt het wel.

Lachen, en bij de overheid snurken ze toch. Het is tenslotte maar belastinggeld. En als je de kat de bel aanbindt, is dat "broddelwerk". Tuurlijk Ossel. In je moeder d'r m...

vraagstaart | 20-11-08 | 14:05

frenkie4alllll | 20-11-08 | 14:01
Zo zie je het ineffectief met geld over de balk smijten naar dit soort bureautjes is al zeker 2 jaar bekend maar gaat gewoon door...

seven | 20-11-08 | 14:04

waarom geven we ze niet meteen die half miljoen mee, hoeven ze voorlopig ook niet te werken

egbert-jan | 20-11-08 | 14:04

@koerbagh
Jah maar de werkloosheidindustrie is gewoon business. (marktdenken- winst maximalisatie; geef ze eens ongelijk)
Dat moet nog wat worden de komende jaren , wanneer duizenden hun baan zullen gaan verliezen. Helaas is geen enkel reintegratiebedrijf beursgenoteerd anders had ik t wel geweten :)...
Mijn punt is meer: waarom nog steeds zoveel ongeschoolden toelaten tot Nederland? Veel marokkanen halen bijv. hun partner uit Marokko.

keizeradmiraal | 20-11-08 | 14:04

Schrikbarend dat bijna 12% het niet teveel geld vind.

De Meester | 20-11-08 | 14:03

Waar is mijn half miljoen?!

Maar alle gekheid op een endeldarm, een half miljoen per werkloze is natuurlijk een fortuin. Tja, daar zullen weinigen het mee oneens zijn.

Bijstandskoning | 20-11-08 | 14:03

De beurzen donderen in elkaar.
Bedrijven moeten mensen naar huis sturen.
Piet Jan Hein Dommer zegt.
De arbeids participatie moet omhoog?

wiers | 20-11-08 | 14:02

Ach je moet het zo zien... deze flauwekul houdt ook weer mensen aan het werk.... lijkt wel een planeconomie.

Joeper de poeper | 20-11-08 | 14:02

De Vrolijke Kaafir© | 20-11-08 | 13:36
Gewoon alle uitkeringsgerechtigen tewerkstellen, zie Fimbulvetr | 20-11-08 | 13:37.
Mijn idee, na ontslag 1 jaar WW, 6 maanden 70% van het laatst verdiende loon dan 6 maanden (70% laatste loon + minimum loon)/2, daarna wordt je volgens mijn plan te werk gesteld voor 36 uur per week.
Studiebeurzen ook gelijk afschaffen, als je wilt studeren kun je vrijstelling aanvragen van tewerkstelling via het IBG, krijg je 70% van het minimum loon en betaalt het iBG de studiekosten via een renteloze lening, die na 5 jaar automatisch via loonbeslag geind wordt en volledig belastingaftrekbaar is.

Fimbulvetr | 20-11-08 | 14:02

Aboutaleb is een ervaringsdeskundige...... meneer verspeelde ooit 400 miljoen euro. Toch?

Volgens een bericht op AT5 teletekst heeft de gemeente Amsterdam 400 miljoen euro verspild aan reïntegratieprojecten.

Weg terug naar werk loopt vaak dood

10-11-2006 De ruim vierhonderd miljoen euro die de gemeente betaalde voor reïntegratrajecten om mensen weer aan het werk te helpen is weggegooid geld. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente.

Slechts vijf procent van de werklozen schiet iets op met het traject. Dat wil zeggen: heeft na twee jaar meer kans om een baan te vinden. De gemeenteraad reageerde donderdag teleurgesteld op de uitkomsten van het onderzoek.
De magere resultaten zijn het gevolg van slechte contracten die de gemeente met de cursusbedrijven afsloot. De oppositie reageert geschokt en wil dat wethouder Aboutaleb met garanties komt.
www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...

frenkie4alllll | 20-11-08 | 14:01

beste mensen, we hebben het hier met name over apparaatskosten bij het CWI waar de helft jarenlang extern worden ingehuurd. dit vindt door ZZP-ers plaats via diverse bedrijfjes die op hun beurt dan een marge krijgen van het schappelijke uurtarief van 125,- per uur (en dan heb ik het niet over de top). het is echt misselijkmakend....

Octavianus | 20-11-08 | 13:59

Zolang er nog mensen zijn die PvdA stemmen, zullen deze praktijken gewoon doorgaan.

kuifje. | 20-11-08 | 13:59

@keizeradmiraal | 20-11-08 | 13:51:
Dat handjevol werklozen is het probleem niet. Die zijn ook niet duur, het is de werkloosheidsindustrie erom heen die het duur maakt.

koerbagh ® | 20-11-08 | 13:59

@Oud_en_wijs?:
Ja, allochtoon is de goede verzamelnaam. Maar ik denk niet - ik praat over begin jaren 80 he - dat ik toen dat woord al kende.
*afvraagt of woord allochtoon toen al bestond*

Tabula Rasa | 20-11-08 | 13:58

Je zal maar een hardwerkende nederlands sprekende marokkaan zijn en en je naam wordt gemaakt door dit soort tuig. Marokkanen doe er zelfs eens wat aan.

aderkalkballenbroek | 20-11-08 | 13:58

seven | 20-11-08 | 13:50
Dat is pr-technisch inderdaad beter.
*weer geld verdienen gaat*

JosVerbeek | 20-11-08 | 13:57

Nederlands leren hoeft echt geen jaren te duren. Hooguit een paar maanden. Ja, tuurlijk duurt het wel jaren als de deelnemers zelf geen actieve houding tonen.

ogierepier | 20-11-08 | 13:55

Krokoklaas | 20-11-08 | 13:49
Zoveel? *zoekt cursus "start je eigen reïntegratiebureau.."*

seven | 20-11-08 | 13:55

seven | 20-11-08 | 13:41 tja een nederland zonder de pvda zou zooo mooi zijnhttp://www.depers.nl/binnenland/262882/SP-wil-PvdA-opeten.html maorijnissen vreet die partij op(moet de sp verantwoordelijkheid nemen en ik voorspel je een hoog lpf gehalte) groen rechtse partij www.elsevier.nl/web/10212274/Nieuws/Po... (commercieel interessante milieu innovatie)
een rechtse televisie omroep www.popned.nl/html/aanmelden.html
en een stijlloze geuzenbende die de zittende politiek bij tijd en wijle de stuipen op t lijf jaagt( valt het jou ook op hoe ze extra hun best doen als ze weten dat ze live op geenstijl zijn?) www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/11/...
we komen dr wel, die wouter krijgt echt nog wel zn verdiende billenkoek

ethan_joy | 20-11-08 | 13:54

500K per werkeloze? Wat is dat nou voor idioots! Zeker net zo absurd als liefdadigheidswerk of rampenbestrijding in de vorm van het geven van (uitbundige) salarissen aan goedbedoelende liefdadigheidswerkers of rampenbestrijders maar niet aan de slachtoffers. Welke menschen worden daar beter van?

Ron de Weijze | 20-11-08 | 13:53

@De Vrolijke Kaafir© | 20-11-08 | 13:36
Een mooie gedachte, maar ze werkt niet. Weet je welke mensen er achterin de onderste lade van de lutserdossierkast zitten? Eufemistisch: geen mensen die een ondernemer in z'n bedrijf wil zien rondlopen. Krijgen ze geen uitkering, dan biedt een raamkraakje of gewelddadige overval voor die lui uitkomst.

J.N. de Kabelpen | 20-11-08 | 13:52

Ik begrijp er zo ie zo helemaal niks van, waarom zoveel arbeiders aantrekken uit andere landen (Oost Europa tegenwoordig, en NoordAfrika daarvoor)?
Laag geschoolde arbeid zie je steeds minder in Nederland gaat allemaal naar lageloonlanden. Dit is trouwens ook de schuld van de VVD (naast CDA. PVDA).
Bijvoorbeeld Nedcar no way dat ze over 10 jaar nog autos produceren in Nederland. En dan? Allemaal een uitkering. Ik snap opzich wel dat 020 graag mensen aan t werk wilt krijgen, waarom niet gewoon uitkering korten? Moet je eens zien hoe snel ze dan een baan hebben....

keizeradmiraal | 20-11-08 | 13:51

JosVerbeek | 20-11-08 | 13:40
Reken het gewoon om per gezin. Dat komt beter over 1200 euro per gezin aan ontwikkelingshulp. Of nog beter per (hard)werkend en netto belastingbetalend persoon *een op de 4, ook 1200 euro. Stel 2 hardwerkende personen in een gezin maakt 2400 euro.

seven | 20-11-08 | 13:50

Gegoochel met cijfers Laat eerst maar een goede cijfer staat zien van hoe ze aan die 500.000 komen. Enige wat ik kan concluderen n.a.v. het verschil tussen 69.000 en 500.000 is dat er heeeeeeeel veel mensen op eigen kracht een baan vinden.

Absolutisme | 20-11-08 | 13:50

@Tabula Rasa | 20-11-08 | 13:45

Allochtoon is toch de correcte verzameling naam? De goede niet nagegeven.

Oud_en_wijs? | 20-11-08 | 13:49

Dit is al jaren bekend, raar dat het nu pas aan de grote klok gehangen wordt. Re-intergratie is zeer winstgevend. Een bekende van mij (werkzaam in die branche) heeft in een paar jaar tijd een huis van € 1 miljoen bij elkaar "gesprokkeld".

Krokoklaas | 20-11-08 | 13:49

enkeltje Finland = 153 euro?

milo | 20-11-08 | 13:47

@widtvoet ® | 20-11-08 | 13:41
Gemeenten willen nu dan ook van die re-integratiebureaus af. Ze nemen de, wat een woord, trajecten in eigen hand. Wordt er echter niet goedkoper op. Een beetje tophond van de soos harkt ook aardig wat binnen.

J.N. de Kabelpen | 20-11-08 | 13:47

Goh verrassend: PvdA.... Als jochie schreeuwde ik in mijn onwetendheid al Partij van de Arabieren, niet wetende dat ik jaren later zo'n enorm gelijk zou krijgen. Waar nu de 'A' voor staat is mij een raadsel? afvalput, afdracht, aanfluiting, aanmoediging, afpakken, afpersen, arbeidslozen? Ach eigenlijk geldt het allemaal!

Tabula Rasa | 20-11-08 | 13:45

Zijn overigens ongeveer 18 bruto modale jaarsalarissen. Alles boven de 40-45 maar laten zitten dan geweaun?

widtvoet ® | 20-11-08 | 13:44

Ik heb ervaring met zo'n re-integratiebureau gehad. Die gasten vroegen 5000 eurie voor niks. Voortgangsrapportage, administratiekosten blablabla. Ze doen geen reet en vragen 5000 euro. En de fappende werkloze? Die heeft er helemaal geen reet aan.

PornoVerslaafde | 20-11-08 | 13:44

Als elke Gemeente en kernen die onder een Gemeente vallen een sociale werplaats hebben kunnen daar werkschuwe arbeidsongeschikten etc nog best wat voor de gemeenschap betekenen.

wiers | 20-11-08 | 13:43

Dat is een behoorlijk bedrag, en hoeveel van die lutsers zitten nu alweer zonder baan?

dikkegek | 20-11-08 | 13:42

Snel bij die herten gooien op dat eiland

randemiel | 20-11-08 | 13:42

Die hele reintegratiebusiness is een beerput van jewelste. Bureautje opzetten, zo veel mogelijk "moeilijk te bemiddelenden" binnenhalen, geld opstrijken van de overhead (aardig wat, kan/kon zo maar in de vijf cijfers per "klient" lopen), krankzinnige kosten opvoeren en het klienteel met een gekopieerde sollicitatiekursus lekker thuis van hun uitkering laten genieten.

Ken 'n zoontje van iemand die nu een nieuwe omroep op wil richten die op die manier bakken met geld heeft binnengehaald...

widtvoet ® | 20-11-08 | 13:41

@ De Vrolijke Kaafir© | 20-11-08 | 13:36
Ik vind ook dat iedereen gewoon zou moeten werken en/of het systeem van uitkeringen moet worden aangepast maar dat is het onderwerp niet.... Het onderwerp is of het moet kunnen dat er 500k per werkloze wordt besteed om deze weer aan het werk te krijgen en iedereen zegt nee zonder verder door te denken... Het systeem is op dit moment zo als het is en dan moet je kijken of die 500k eigenlijk wel zoveel is als het lijkt en ik denk dat je bedrogen uitkomt, een uitkering of de criminaliteit die komt kijken bij het stoppen van uitkeringen is een stuk duurder, dat is alles wat ik zeg...

Capt. Iglo | 20-11-08 | 13:41

ethan_joy | 20-11-08 | 13:33
Volgende topic op GS?
De Nederlandse staatsschuld is als gevolg van de reddingsacties in de financiële sector tot het hoogste niveau ooit gestegen. De staatschuld nam de afgelopen twee maanden met 64 miljard euro toe tot 283 miljard.

Vooral de creatieve boekhouding van Bos is interessant in deze, want zo ik het bij de banken ook begonnen:
"Minister Bos heeft herhaaldelijk gesteld dat de begroting niet tussentijds hoeft te worden opengebroken. De reddingsacties vallen door hun uitzonderlijke karakter buiten de begrotingsregels; er hoeft daardoor niet bezuinigd te worden om de extra uitgaven op te vangen."http://www.nrc.nl/economie/article2065642.ece/Nederlandse_staatsschuld_naar_hoogste_niveau_ooit

On Topic en maar geld blijven uitgeven aan reïntegratiebedrijven, de burger betaald toch wel..

seven | 20-11-08 | 13:41


Een krantje in nood maakt soms rare sprongen of zijn ze aan het premmen.

bijtieakumaai | 20-11-08 | 13:40

Kom op jongens, we weten allemaal wat rapporten waard zijn: niets. Eerst maar meer onderzoek voor we geloof hechten aan dit rapport.

Arrabinekoeterine | 20-11-08 | 13:40

Die azijnbodelezers, wie had dat verwacht? Misschien is de confrontatie met de totaalcijfers te nietszeggend, en wordt het pas duidelijk wat de kosten zijn als het in €uros per persoon wordt uitgedrukt?
Net als het budget voor ontwikkelingshulp van NL --> 5 miljard per jaar komt neer op bijna driehonderd euro per persoon. Op zich is dat niet heel veel geld, maar het wordt wel zonder jouw expliciete toestemming uit je binnenzak gehaald.

JosVerbeek | 20-11-08 | 13:40

Maar wacht nou even. 500K is 10 geitewollen sokken arbeidsplaatsen per geplaatste WW'er. Dat mogen we toch ook niet uit het oog verliezen?

Als ik op kosten van de gemeenschap zo'n stem op mijn partij actie zou kunnen opzetten zou ik het als verantwoordelijk wethouder ook doen.

Oud_en_wijs? | 20-11-08 | 13:38

@ethan_joy:
Vooruit, ik trekt de leningen er inderdaad weer vanaf. Als je denkt dat het niet terug betaald word heb je een punt, als je denkt dat het wel terug betaald word ben je het met mee eens. Ik denk dat het grof winst voor de staat gaat opleveren.

En nu ga ik weer belangrijke dingen doen, ciao!

Jelmer Staal | 20-11-08 | 13:38

@Jelmer Staal | 20-11-08 | 13:27 :
Zelfs als je alleen op GS rondhangt en geen kranten leest had je kunnen weten dat je peop praat. www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland...

koerbagh ® | 20-11-08 | 13:37

PornoVerslaafde | 20-11-08 | 13:35
Uw comment geeft aan dat die 1100.- per maand die u verdient ruim betaald is.

Superior Bastard | 20-11-08 | 13:37

Het bedraagt per 1 juli 2008 € 1356,60 bruto per maand voor een werknemer van 23 jaar of ouder bij een volledige werkweek. De hoogte van de bijstandsuitkering: 100% van het minimumloon voor samenwonenden, alleenstaande ouder tussen 21 en 65 jaar 70% van het minimumloon, alleenstaande tussen 21 en 65 jaar 50% van het minimumloon.

Zomaar een ideetje uit de oude doos: werkverschaffing! Het rekensommetje 500kEur/1356EUR per maand = = 368 maanden == 31 jaar == een bijna levenslange carriere.

Denk eens aan straatvegers, papierprikkers, afvalscheiders openbareruimteverzorgers. Wat een geweldig schoon en proper land Nederland kan worden als al die handophoudende uitvreters 36 uur in de week gaan werken voor het minimum loon. 4 dagen van 9 uur nuttig maatschappelijk werk, 1 dag per week de tijd om te solliciteren. Werkdagen van 6 - 15 of van 10 - 19 zodat werkverschaffenden onderling kinderopvang en naar school halen-brengen kunnen regelen.

Fimbulvetr | 20-11-08 | 13:37

Dat krijg je met 25 jaar VVD en CDA in de regering

reperman | 20-11-08 | 13:37

@Capt. Iglo | 20-11-08 | 13:14
Ja, zo wordt 'ie helemaal mooi. De keuze die we in dit land dus moeten maken is: óf een half miljoen euro betalen om iemand aan een baan te helpen, óf zo'n persoon de rest van zijn of haar miserabele leven van een uitkering voorzien.
Volgens mij is er nog een derde, veel betere, optie: het gehele uitkeringsstelsel in dit land grondig hervormen zodat individuen die fysiek en mentaal gewoon in staat zijn om arbeid te kunnen verrichten de simpele keuze krijgen tussen: werken en kunnen eten of niet-werken en niet kunnen eten. Dat werkt pas motiverend.
We hebben met z'n allen een vreselijk luie maatschappij gecreëerd waarin verantwoordelijkheid wordt afgeleerd in plaats van beloond.

De Vrolijke Kaafir© | 20-11-08 | 13:36

Ehh ff snel rekenen.... dat is dus 1.100.000 oude guldens.

HeerBommel | 20-11-08 | 13:36

Allejezus wat een bedrag. Laat maar lekker wegrotten voor de tv.

PsychiatrischPatient | 20-11-08 | 13:36

Hehe ik zie allemaal typfoutjes, Joris edit die typfouten even. Bendankt.

PornoVerslaafde | 20-11-08 | 13:36

Dat is inderdaad een schok voor veel mensen, incluis mezelf. Ken zelf de ins en outs van een regionaal werkgelegenheidproject voor de laatsten der Mohikanen, het schuim der schuim der schuim der aarde, ofwel de groep die na alle goedbedoelde hulptrajacten en zachte dwang nog niet aan het werk is. Op elk persoon zit een team van zeven man, of meer. Medewerkers van de soos, maar ook mensen uit het onderwijs, maatschappelijk werk en zelfs psychologen. Gemiddeld duurt het een jaar voordat zo'n pipo enigszins zijn handen uit z'n mouwen steekt. Als dat al lukt. Hoppekee, een aantal jaarsalarissen van dure ambtenaren en *kuch* professionals voor meneer! Tis het gewoon niet waard. Geef het allergrootste schorem een grijpstuiver, zeg zeshonderd euro per maand, hef die projecten op en onstsla de zogenaamde deskundigen. Katsjing!

J.N. de Kabelpen | 20-11-08 | 13:36

Geef dat geld dan rechtstreeks aan de werkloze. Kan hij zijn eigen bedrijf mee opzetten en da's goed voor de economie. OK je maakt er ook tientallen ambtenaren werkloos door, maar die zijn in de bijstand goedkoper dan in dienst van de overheid. Die hele werkloosheidsindustrie is er niet om die langdurig werkloze aan het werk te krijgen maar om zichzelf in stand te houden, de werknemers van Sociale Dienst, reïntegratiebureaus en dergelijke hebben helemaal geen belang bij het opheffen van de werkloosheid.

koerbagh ® | 20-11-08 | 13:35

Wat te denken voor gevangenen? Ik moest me de tiefus werken voor een schamele 15000 netto per jaar. En een gevangene? Die kost 50.000 euro per jaar en een TBS'er 500.0000.
Compleet gestoord en de zin om te gaan werken vergaat je compleet. Het hoort andersom te zijn. Iemand die werkt hoort minstens 50k te ontvangen en een gevaangene mag maximaal 10k kosten.
COMPLEET GESTOORD VERHOUDINGEN ! ! ! (vergeef caps voor deze keer)

PornoVerslaafde | 20-11-08 | 13:35

Een oprotpremie van 250.000,- voor iedere langdurig werkeloze die vrijwillig vertrekt is de beste bezuiniging ooit.

tipo | 20-11-08 | 13:34

Is te triest voor woorden maar al jaren bekend, laatst es iemand proberen aan te nemen via zon buro, maar toen ik zij doe mij die maar moest deze meneer toch echt eerst wel alle soll trainingent ec doorlopen voordat hij uberhaupt aan de slag zou kunnen bij mij.
Toen ik fijntjes zij dat hij een gore subsidiespons is en wat mij betreft de typhus kon krijgen, kon er slechts een schamper lachje vanaf en de mededeling dan dient u toch ERGENS een klacht in, idd ergens.. maar waar

Dr. Anderzz | 20-11-08 | 13:33

'Wij moeten nu eenmaal iedereen helpen.'

Hoezo, is het niet in de eerste plaats de plicht van de burger om zelf zijn kostje bij elkaar te klussen, Vadertje Staat?

Zeurders | 20-11-08 | 13:33

Jelmer Staal | 20-11-08 | 13:27 check jij ff je feitjeshttp://www.nrc.nl/economie/article2065642.ece/Nederlandse_staatsschuld_naar_hoogste_niveau_ooit

ethan_joy | 20-11-08 | 13:33

@kapodtmaker | 20-11-08 | 13:30
Volgens mij kun je van dat geld een hele vloot Boeing's kopen.
Mensen op de heenweg, Gepelde garnalen op de terugweg.

tipo | 20-11-08 | 13:33

Weet iemand of Freek Ossel zelf direct of indirect belang heeft om het reïntegratiewerk te laten bestaan. Zelf is hij natuurlijk al wethouder werk en inkomen, maar iets zegt me dat hij niet voor niets aan een dood paard staat te trekken.

seven | 20-11-08 | 13:33

@hfakker | 20-11-08 | 13:17
Ik dacht meer aan het volgende bedrijfje: 100k subsidie per allochtone, onbemiddelbare werkeloze. Met 50k de persoon in kwestie helpen om voor hem en zijn gezin een bestaan op te bouwen in het land van herkomst (natuurlijk tegen inlevering van Nl paspoort). En de andere 50k op bankrekening van ondergetekende. Met 10 mensen in dienst moet het toch lukken om zo jaarlijks een 100 gezinnetjes te begeleiden. Opbrengst 5 miljoen, salariskosten 500k. Tel uit je winst.

witwas | 20-11-08 | 13:33

Jelmer Staal | 20-11-08 | 13:27
Staalhard, zegt-ie dat.

zak_arme_turf | 20-11-08 | 13:32

Als je het artikel leest, zie je pas hoe ze aan dat getal komen:
slechts 24% van de mensen die zo'n integratieproject volgen gaat daarna ook echt het werk. Dat is op zich al een slechter resultaat dan b.v. pakweg het succespercentage voor het genezen van TBS-ers.
Daar komt nog bij dat volgens die onderzoekers 21 van die 24% het ook wel op eigen houtje voor elkaar zou krijgen.
Al die brave integratie-geverts mogen dus blij zijn als ze 1 iemand uit een klas van 20-30 mensen echt aan een baantje weten te helpen.
Ze moeten dus eigenlijk vooral beginnen om die 76% kansloze lutsers een rotschop onder hun kont te geven.
Maar ja, dat is zielig aldus de geciteerde gemeente-ambtenaar.

effen | 20-11-08 | 13:32

Moet je eens voor de aardigheid proberen om als blanke, autochtone, hoogopgeleide, niet-lid van de PvdA, Milieudefensie of andere soepsidieclubs, Nederlander 500K los te peuteren uit de staatsruif.

Ik wens je veel succes !

De Droit | 20-11-08 | 13:31

Flikker dat tuig dat nog steeds geen NL spreekt nou eens gewoon het land uit!!

(al het wel NL sprekende tuig ook trouwens...)

Kill Le Boek | 20-11-08 | 13:31

al die 500k's bij elkaar vegen en investeren in uitzetcentra de werkloosheid, hangjeugd (met bontkraag) en criminaliteit zullen dalen, iedereen blij

kapodtmaker | 20-11-08 | 13:30

Zo word er in dit land nou met ONS geld omgegaan. Echt belachelijk dit. Komen er ook namen van verantwoordelijken die hun waarschijnlijk overbetaalde topambtenaren functies kwijt zijn?

Garz | 20-11-08 | 13:29

soebssoedie alstoeblief! allah is groet

Patrick Zweedsey | 20-11-08 | 13:29

Ik heb ook nog wel een plan voor een reïntegratietraject liggen. Hef al die reïntegratiebureautjes van die subsidiesluperende semi ambtenaren op, en koop per werkeloze een bezem en stuur ze de straat op om te vegen. Kosten circa 10 euro per bezem. Iedere werkeloze die toch zelfstandig een betere baan kan en wil vinden zal daarna zelf nadenken hoe dat te doen. Iedere werkeloze die blijft vegen zorgt in elk geval voor een schone stad. Bijkomend effect, voor bleekneusjes zal de gezonde buitenlucht ook al een goed effect op het zelfvertrouwen hebben. Succes, dit advies is gratis en rechtenvrij..

seven | 20-11-08 | 13:29

Ik ken tal van Joego's die voor nog geen 10% van dat bedrag langdurig werklozen definitief uit de bijstand halen...

[OT] Wisselt Holleeder nu alweer van advokaatje joh? www.volkskrant.nl/binnenland/article10... [/OT]

widtvoet ® | 20-11-08 | 13:28

@ Mr. Neon:
Joh, de staadsschuld is nog nooit zo laag geweest. Check je feiten voordat je conclusies trekt.

Jelmer Staal | 20-11-08 | 13:27

Ik viel bijna letterlijk van mijn stoel af toen ik dit vanmorgen hoorde.
SCHANDALIG! Zelfs de grootste geitenwollensokken allochtonen- en uitvretersknuffelaar zal moeten toegeven dat dit echt helemaal nergens meer over gaat. Maar waarschijnlijk is er weer een complete industrie rondom dit reintegratiegebeuren ontstaan (zie liefdadigheid) zodat er weer allerlei belangetjes deze verspilling in stand houden. WALGELIJK!

AmTam | 20-11-08 | 13:27

@ Count Ochnipov / 13:16
Ruim 2000 stemmert in dit geval, schat ik

Tobi | 20-11-08 | 13:27

Die werkelozen houden zo wel een hoop mensen aan het werk, die anders ook werkeloos zouden zijn. Als je het zo bekijkt is het een koopje, toch?

ZotteLotte | 20-11-08 | 13:26

"Zeker als de werkloze nog Nederlands moet leren"
Een bezem verstaat alle talen.

Sisenandus | 20-11-08 | 13:26

Simpeler idee: Geef een werkloze tijdelijk (bijv. een jaar) een eigen budget bovenop zijn uitkering van (bijv.) 3k per maand. Daar kan hij dan zijn inspanningen voor doen (cursus?) om een baan te vinden. Na afloop van die periode wordt zijn uitkering gehalveerd.
Stimuleer het eigen initiatief.

uninvited guest | 20-11-08 | 13:26

Hoe komt het dat die uitvreters wel op de dag van aankomst in Nederland weten hoe ze bijstand en andere uitkeringen moeten aanvragen maar als het er op aan komt om nederlands te leren en te integreren opeens niks meer kunnen?

open_deur | 20-11-08 | 13:25

Die 5 ton gaan doorgaans wel naar louche reintegratiebureau's meestal in handen van Surinamers of Turken en andere "ondernemende allochtonen" De behaalde winst is dus veel groter. Want van die 5 ton eet ook de reintegrateur.

Kniftig | 20-11-08 | 13:25

Dit soort tenenkrommende berichten in combinatie met de oplopende staatsschuld en stijgende populariteit van de PvDA. Nou komt bij mij steeds de vraag boven: ben ik nou zo slim of zijn die linkse stemmers allemaal nou zo...

*draait zich om en weent bitter*

Mr. Neon | 20-11-08 | 13:24

" Zeker als de werkloze nog Nederlands moet leren. Dat kan jaren duren..."
Terugsturen naar land van herkomst is sneller, goedkoper, beter voor de samenleving etc etc etc

wao-ertje | 20-11-08 | 13:24

Gewoon een reïntegratiebedrijfje beginnen en die uitkeringtrekkers voor het minimumloon op de loonlijst zetten, loop je binnen op soepsidies.
Of, verplicht tewerkstellen tegen het minimumloon in sectoren waar een arbeidstekort is, bij elke weigering 25% korten op de uitkering.

Superior Bastard | 20-11-08 | 13:24

KlunsJohannus | 20-11-08 | 13:20

Nee, de mensen die het toen hebben verkloot gaan het niet goedmaken, die gaan nu met pensioen, de zgn. babyboomgeneratie, jarenlang niet van het pluche te slaan, en nu gaan ze hun centjes verbrassen...

60CX | 20-11-08 | 13:23

@ knutsel | 20-11-08 | 13:21

Prima, geen uitkering is geen geld voor huisvesting, geen huisvesting en geen baan betekend zwerven op straat, mensen overvallen, auto's openbreken waardoor er weer meer politie nodig is die weer betaald moet worden wat inhoud dat je die 500k ook al lang weer hebt uitgegeven...

Capt. Iglo | 20-11-08 | 13:23

Godverdomme zeg, geef die werkloze (mij) dan zelf die 500k. Je verrot moeten werken voor een slavenloontje. Na aftrek van vaste lasten hou je geen reet over hier in NL.
Ja, net wat om je reet mee af te vegen.

PornoVerslaafde | 20-11-08 | 13:22

Geen Nederlands = geen uitkering zou een veel logischer stap zijn.

knutsel | 20-11-08 | 13:21

Die 11,7% mogen wat mij betreft een neqschot.

loerelau | 20-11-08 | 13:21

Als men die werkelozen niet zouden helpen, staan de mensen die ze helpen (en het hele apparaat er omheen) ook op straat en kosten (veel) geld. Dan liever een paar mensen aan een job helpen.

PisFinger | 20-11-08 | 13:21

janluluitdebiertent | 20-11-08 | 13:17

Idd, om een uitkering aan te vragen hoef je geen Nederlands te kennen, de folders zijn in het Marokkaans, Turks, Engels en ms. ook nog wel in het Nederlands...

60CX | 20-11-08 | 13:21

zet maar op het lijstje "kwoot du jour'

expogt hâgenejs | 20-11-08 | 13:20

bij ons is dat niet anders. iedereen die een job krijgt wordt geclaimed door 3 verschillende partyen: gemeente/ CWI/START en ze krijgen allemaal betaald. Dit is al jaren bekend bij de gemeente maar zer willen er niets aan doen.

frenchy | 20-11-08 | 13:20

De 'verstandigen' zeiden het 15 jaar geleden al: de honderdduizenden gelukszoekers zullen voor een enorme druk op ons sociale systeem gaan zorgen. Helemaal als je niemand vraagt om zich de Nederlandse taal en kennis van het sociale stelsel eigen te maken. Maar ja, destijds was je een racist als je dat durfde te vragen van de bij voorbaat als zielig en slachtoffer van racisme bestempelde gekleurde medemens. Nu is het zover: de 'racisten' (lees: realisten) van toen hebben gelijk gekregen. Gaan de mensen die het toen verkloot hebben het nu ook weer goedmaken? Of moeten de 'racisten' het weer doen?

KlunsJohannus | 20-11-08 | 13:20

Zeker als ze nog nederlands moeten leren... typisch...
Hoelang wonen ze dan al hier?
Gewoon uitzetten, ies goedkoper!

Curse of the Scorpio | 20-11-08 | 13:19

En wie zal dat betalen, lieve zoete .... ?

jachtbitter | 20-11-08 | 13:19

linkse hobbies zijn kostbaar

ongegeneerd | 20-11-08 | 13:19

Geef mij een half miljoen en je hoort me niet meer.

faz | 20-11-08 | 13:19

Zet ze in als Klink-Commandant. Lekker integreren in de rokerige Amsterdamse kroegjes.. Kijken hoe snel ze hier weg zijn.

OnnoOneens | 20-11-08 | 13:18

Wie doet er mee?
bedrijfje oprichten: per 1 jaar 1 kansrijke begeleiden: 30 k/jr met Bonus van:
30k na 1 jr werk
50k na 2 jr
80k na 3 jr.

Voor de helft... zijn ze wel aan het werk...

hfakker | 20-11-08 | 13:17

Onderzoek klopt niet volledig. Zo is gesubsidieerde arbeid (in sommige plaatsen wel 75% van het budget) er gewoon bij opgeteld.

Laat onverlet dat ruim 500k veel te veel is, maar het is gelukkig minder.

Jelmer Staal | 20-11-08 | 13:17

Die werkeloze moet nog Nederlands leren. Om een uitkering aan te vragen had hij zeker geen Nederlands nodig. En dat kost een half miljoen per parasiet en aan het werk krijgen ze ze toch niet. Als ze moeten werken hadden ze net zo goed in hun prachtland kunnen blijven, daarvoor zijn ze dus niet naar Nederland gekomen

janluluitdebiertent | 20-11-08 | 13:17

Restecpt voor alle Polen die zonder kennis van de Nederlandse taal en zonder nijvere ambtenaartjes wel werk vinden.

Maar de socialistiese bureaucratie woekert vrolijk voort in de Lage Landen, en de PvdA-ers zien het Roode ideaal al aan de horizon: elke Nederlander een eigen staatscoach.

Zware Guy | 20-11-08 | 13:16

@ Tobi | 20-11-08 | 13:13
Welke gezond van geest zijnd individu gaat stem uitbrengen op Azijnbodepoll op azijbode.nl, zonder dat hij/zij AzijnbodelezerT is? Op het schavot ermee!

Count Ochnipov | 20-11-08 | 13:16

@Capt. Iglo | 20-11-08 | 13:14
Helemaal mee eens. Voor die 5 ton, kun je jarenlang een uitkering betalen.

Voor een tonnetje of 5 per jaar wil ik ook wel iemand aan een baan helpen.

Getupâa | 20-11-08 | 13:16

Wat een gelul van de wethouder, spreek je geen Nederlands, lever je geen zinvolle bijdrage aan de maatschappij, wat heb je hier dan te zoeken, opzouten naar geiteneukerscountry zou ik voorstellen.

Een half miljoen, wat is dat voor idioterie, en dat moet allemaal opgebracht worden door de belastingbetalers. Voor schoffelen in de plantsoenen of papiertjes prikken heb je voor zover ik weet helemaal geen opleiding nodig. Bevalt het je niet, dan zorg je er zelf wel voor dat je met 's avonds bijleren naar een andere betrekking kan switchen. Subsidies stimuleren passiviteit en luiheid, dit is daar weer eens een mooi voorbeeld van. Gelijk mee stoppen!

60CX | 20-11-08 | 13:16

Toen men in 1934 zo ver was om met de aanleg te beginnen waren de crisisjaren in Nederland aangebroken. Veel mensen waren werkloos en moesten "werken" om een uitkering te krijgen. De aanleg van het Amsterdamse Bos bood werk voor veel mensen dus werd het aangewezen als werkverschaffingsproject. Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Amsterdamse_Bos

jappertje | 20-11-08 | 13:16

niemand heeft er natuurlijk over nagedacht hoeveel het wel niet kost om een langdurig werkloze niet aan een baan te helpen en de rest van z'n leven van een uitkering te laten genieten, dat is een stuk duurder denk ik zo...

Capt. Iglo | 20-11-08 | 13:14

Aboutelab is het onderzoek ook al aan het downplayen. Moet wel want de halve PvdA achterban is onderdeel van de integratie-maffia

open_deur | 20-11-08 | 13:14

*zucht* ... doen ze al jaren hoor.

Erik2k4 | 20-11-08 | 13:13

Nee, dat is niet de moeite waard.
En duurt jaren?
Dus een paar miljoen voor zo'n klant,
we tellen hier de uitkering, huursubsidie, tegemoetkoming ziektekosten en kwijtschelding van belastingen etc. etc. etc. etc. nog even niet mee.

Dus waar zitten die kosten dan wel in?

vander F | 20-11-08 | 13:13

Geef die werkeloze de 500K op een rekening, met een goede financieel adviseur (ik weet het, de financiele sector is ook niet je-van-het....) en ze hoeven helemaal geen baan meer, dus ook niet gesubsidieerd. Jammer dan dat ze niet integreren in de samenleving. Alles heeft een prijs maar dit slaat natuurlijk nergens op, 500K....
En als ze nog Nederlands moeten leren en dat jaren duurt..... Klakkeloze acceptatie van zo'n 'feit' door een wethouder. LUTSER! ga je eens laten vervangen door een echte rechtse werker!

keverman | 20-11-08 | 13:13

Die Ja-stemmerts is eigen azijn-volk, de rest is verstandig volk van buiten

Tobi | 20-11-08 | 13:13

Of je verplicht ze gewoon te werken. En anders draai je de geldkraan maar dicht.

Ga maar lekker koeienstront scheppen voor de auto's.

/()1l) | 20-11-08 | 13:12

Hoeveel kost het om deze persoon te retourneren naar land van herkomst?

tocqueville | 20-11-08 | 13:12

Ja, lekker belangrijk toch? Werkend Nederland betaalt die bullshit wel, belastingen weer een brokkie omhoog en smijten maar met dat geld. kolere..

modderfokker23 | 20-11-08 | 13:11

Hoeveel kost een gerealiseerde baan dan uiteindelijk, plus subsidies?

Petrus de Rewa | 20-11-08 | 13:11

In dit land leiden de zwakke de sterken. Dit is echt idioot...

SyKeS | 20-11-08 | 13:11

Voor het eerst dat AzijnbodelezerTs als 'verstandig' worden bestempeld!

Count Ochnipov | 20-11-08 | 13:11

Welja..

plastic zakje | 20-11-08 | 13:11

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl