Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hofstadgroep 2.0 komt naar je toe!

bouyeriDOOD.jpg Goed nieuws op het binnenlandse fundamentalistenfront. Volgens onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn de contouren zichtbaar van een nieuwe Hofstadgroep. De knappe koppen zijn zeker negen radicale Marokkaanse moslims op het spoor die binnen afzienbare tijd zullen proberen het Binnenhof op te blazen. De leiders bestaan uit een à twee snuggere Marokkaans-Nederlandse jongvolwassenen met maximaal 3 jaar HBO achter de rug. De meelopers zijn VMBO dropouts uit gescheiden gezinnen. De groep, die resideert in verschillende Amsterdamse stadsdelen, kijkt huizenhoog op tegen geestelijk leider Mohammed Bouyeri en wil niets liever dan in de voetsporen treden van hun illustere voorganger. Rechtse ketters dus opgepast! Het gaat hier om haardkoor oldskool salafi-jihadi tussen de 15 en 25 jaar, zeg maar de valse pitbulls onder de geflipte godsdienstwaanzinnigen. De onderzoeker weten om wie het gaat. Dus waarom Allah verzoeken en wachten tot het mis gaat? Opvoedende knuppel in de nek. Corrigerende spijker tussen de ogen. Preventief spuitje in hun reetd. Maar nee. De Gemeente Amsterdam gaat binnenkort in gesprek met de onderzoekers om alle bevindingen door te spreken. De identiteit van de moslimjongeren moet namelijk wel anoniem blijven omdat ze anders niet meer meewerken aan dergelijke studies. Nou ja. Daar moeten we dan maar een autobom op de Dam voor overhebben.

Reaguursels

Inloggen

@ Doe-eens-rustig, 21:54 uur
"Toch blijf ik erbij dat niet alle moslims slecht zijn."

Vast niet, maar door al dat gezanik waar je mee overladen wordt, wordt het toch wel verdomd lastig om er telkens maar het goeie in te blijven zien. Het is namelijk niet alleen Nederland, het is in half Europa een zooitje met die gasten. Ik word er echt moe van.

@ Je moeder, 21:12 uur
"en tot op de dag van vandaag regelmatig in het nieuws komen omdat ze er een handje van lijken te hebben (generaliserend gesproken) om andersdenkenden en mensen die het land bevolken waar hun bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-overgrootvader woonde systematisch te terroriseren."

Is bullshit... ik (niet-joods) heb een tijdje in Israel gewoond en ben echt nog nooit gediscrimineerd daar, in al die tijd niet. Altijd overal warm en hartelijk ontvangen, nooit problemen, nooit ook maar een beetje gemerkt dat ik anders werd bekeken.

Met moslims gaat het daar anders, ja ... niet zo heel vreemd ook. De Israëli's hebben er nu eenmaal al een jaartje of 50 langer mee te maken. Zij snappen daar feilloos waar het toe leidt als je de islam teveel vingers geeft: dat je dan binnen no time je hele hand kwijt bent. In dat opzicht kunnen wij er hier in Nederland nog wat van leren.

AaItje | 28-10-08 | 23:09

Ach laten die teringlijertjes lekker hun gang gaan, dan gaan de ogen hier in Nederland misschien nog eens een keertje open en zien ze eindelijk wat voor een hoeveelheden KUT-volk we hier allemaal binnengelaten hebben!!!

G. Patton | 28-10-08 | 22:32

@natte

Weet je natte, ik kon eigenlijk niet een van je punten @ 20:02 afschieten, want ik snap wat je zegt. Los daarvan lees ik graag je reaguursels.

Toch blijf ik erbij dat niet alle moslims slecht zijn. En dat sommigen wat mij betreft ook meer dan welkom zijn. Ik vind het gewoon jammer (en onterecht) dat ze in jouw ogen allemaal weg moeten.

Doe-eens-rustig | 28-10-08 | 21:54

Ik heb in tijden niet zo'n interessante discussie gelezen hier op GS.
De enige vraag die bij mij opkomt is: wat is de waarheid?

(R)evolutie | 28-10-08 | 21:41

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 21:04
De 2 concrete vragen die je stelt (wat doe je aan immigratie - stoppen, vervangen door workingpermit van vijf jaar; hoe bevorder je seculiere denkbeelden - afschaffen bijzonder onderwijs, wering van alle religiositeit in de openbare ruimte, ruimte inbouwen voor vergelijkende godsdienstwetenschap zodat men de eigen religie leert doodrelativeren, niet toestaan dat een godsdienstig motief of argument serieus besproken wordt etc.). Enfin, de meeste dingen staan in mijn eerdere post. Zie je tegenstrijdigheden, kun je die stilzwijgend verbeteren - ik schreef het in een flow.

Enfin, de beantwoording van jouw vragen is dus niet zo ingewikkeld. Simpel zelfs. Wat betreft de door jou genoemde namen in het eerste rijtje; die ben ik verder niet nagegaan. Hebben die publiekelijk, in de krant bijvoorbeeld, afstand genomen van de islam en dus gezegd dat het 'maar' een godsdienst is, dus een sprookjesgeloof voor retards? Zolang dat niet kan omdat je de kans loopt omgebracht te worden, is elke islamiet in dit land er één te veel. Dat iemand als Wilders bescherming nodig heeft is natuurlijk te bizar voor woorden. Dat je op t.v. je reedt niet kunt afvegen met de Koran zonder jezelf in levensgevaar te brengen is bizar. Enfin, je kunt die lijst eindeloos uitbreiden.
Als jij langs andere weg dan door mij voorgesteld ervoor kunt zorgen dat we van dit soort misdadige onzin verlost worden heb je uiteraard mijn zegen.

Ook dit kan naar de PvdI-werkgroep 'Apartheid 2.0.? Yes, we can!'

nattebever | 28-10-08 | 21:32

@ Je Moeder

Tsk tsk tsk... toch nog doorgaan over de joden, terwijl dit topic gaat over de idioten die wij tientallen miljarden hebben gegeven, huisvesting, scholing, opvang, eigen woningen in hun thuisland en die het toch nog presteren om zich zo schofterig te gedragen. Wat heeft dat nou weer met joden te maken. Overal waar de islamitische woestijnvolkeren opduiken is het hommeles.


En zet jezelf niet zo voor schut. In 1985 viel Amal de Palestijnen en de PLO aan. Vanaf dat jaar begon Amal een belegering van Sabra en Shatila die drie jaar duurde. Aan het einde van de belegering, en na strijd tussen Palestijnse krachten, leefden nog maar zeven Palestijnse families in de twee kampen.
Effectieve zuivering door Libanezen en de islamitische woestijnvolkeren houden hun mondje daar stijf over dicht, net zoals ze over al hun massaslachtingen hun mondje stijf dicht houden. Laat ik het zo stellen: de Libanezen worden door niemand ter verantwoording geroepen, maar zodra er joden in de buurt zijn beginnen al die Arabieren weer als gekken te gillen en te krijsen. *heh* Dringt er al iets tot je door?

Shalome | 28-10-08 | 21:32

@ Shalome | 28-10-08 | 19:57
.
Volgens mij haalde jij er 'Islamitische Woestijnvolkeren' bij, die het summum aan haat in zich zouden dragen. Ik haal er een ander woestijnvolk bij dat een aardig deuntje meezingt. Die de autobommen en de bombrieven hebben uitgevonden en verbeterd, en tot op de dag van vandaag regelmatig in het nieuws komen omdat ze er een handje van lijken te hebben (generaliserend gesproken) om andersdenkenden en mensen die het land bevolken waar hun bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-overgrootvader woonde systematisch te terroriseren. Dat zou een indicatie kunnen zijn dat het iets is wat te maken heeft met woestijnvolken. Maar ik vrees dat uiteenlopende Aziaten, Europeanen en weet ik veel wat allemaal niet meer ook allerminst een schone lei kunnen tonen.
Die hele verwijzing naar 'Islamitische Woestijnvolken' is een doorzichtige poging om je morbide racistische gedachtengoed te slijten bij een publiek dat aangesproken wordt op haar angst door een mogelijk radicaliserende groep in Nederland. En die onzin over Sabra en Chatilla geloof je toch zelf niet?

JeMoeder!!! | 28-10-08 | 21:12

@NB
VanderF vergeet Hikmat Khan, Secil Arda, Nahed Selim, Mehmet Kaplan enz.
.
Dat zijn dus voor een groot deel die toekomstige progressieve verworvenheden en vrijheden (muv 11 en 14). 9 en 12 zijn trouwens tegenstrijdig.
Dat jij en ik die zaken nog gaan meemaken is net zo goed mogelijk als dat Vogelaar en Meulenbelt hun fijne gezellige wij-cultuur krijgen. Of juist niet. Want dat wij de maatschappij niet volledig naar onze hand kunnen zetten, ligt net zo voor de hand als dat moslims dat niet lukt.
En de vraag welke richting wij uitgaan kan in twee stappen gesteld worden: wat doe je aan de immigratie en hoe bevorder je seculiere denkbeelden onder gematigde moslims en de CU en PvdA? Dan zie ik een antwoord hierop eerder komen van slijmjurken als Kader Abdolah en strebers als Ahmed Aboutaleb dan van woestijn-roeper Geert.
Wat de PvdA/GL/CDA/D'66 allemaal aan het brouwen zijn, daar heb ik verder geen kijk op. Zijzelf ook niet.
Bertus Betonsloper | 28-10-08 | 20:29
Iets met stuurlui...

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 21:04

Ben benieuwd hoe de PVDA dit weer gaat downplayen.
Daarin zullen ze dan ook wel slagen.

TonySoprano | 28-10-08 | 20:54

*... en een Shalome, for that matter*

Bertus Betonsloper | 28-10-08 | 20:32

*Naast alle bollocks gelukkig zo af en toe ook nog een nattebeverT met een paar heldere punten...*

Bertus Betonsloper | 28-10-08 | 20:29

nattebever
Ik neem het mee.

Miretra | 28-10-08 | 20:26

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 17:39
Denk dat je de islam zwaar onderschat. Uiteraard is het aantal extremisten verhoudingsgewijs niet hoog, maar 't gaat er om wat voor ideeën bij de resterende 85% (jouw schatting) leven. Beetje bij beetje vindt een desecularisatie plaats, waar zelfs de gristenhonden aansluiting bij zoeken (zie bijvoorbeeld de laatste voorstellen van de CU over het nut van de kerk in de publieke sector). Ook die willen de tijd wel 50 jaar terugzetten, of 250.

De vraag which side you're on in het geval het tot een botsing komt hoef je denk ik in dit geval niet te stellen. Daarnaast vind ik het absurd dat de religie van nieuwkomers überhaupt een agendapunt is. Dat is alleen maar zo omdat die religie, de islam, geen beste staat van dienst heeft, en ook nu nog de rechtvaardiging biedt voor zulke prachtige zaken als onthoofding, besnijdenis, steniging e.d. en men geen scheiding kent tussen religie en cultuur omdat immers allah het hele leven roeleert. Dat betekent dat de islam die je uit Marokko binnenhaalt een andere is dan die uit Turkije. Wat precies de verdienste is van de Marokkanen in NL is mij een raadsel, behalve dan dat ze relatief zeer hoog scoren op zieligheidsindexen en in criminaliteitsstatistieken. Bovendien nog vaak beschikken over een dubbel paspoort.

Jouw voorstellen zijn voor mij minimaal. Ik zou er tenminste aan toevoegen:
1. Dubbel paspoort wordt afgeschaft. Dus geen NL-paspoort als er al een ander paspoort is en men dat wil houden, ongeacht of de staat van herkomst dat goed vindt (daar hebben wij namelijk geen donder mee te maken).
2. Afschaffen financiering bijzonder onderwijs dat is gebaseerd op godsdienstige overtuigingen.
3. Geen godsdienstlessen op school, met uitzondering van vergelijkende godsdienstwetenschap, onder te brengen in een mallotig vak als maatschappijleer o.i.d.
4. Strafbaar stellen van aantasting fysieke integriteit. In casu verbod op kinderbesnijdenis, strafmaat zeer hoog en verplichte TBS (anti-pedoseksuelenwetgeving op toepassen).
5. Straftoemeting volgens meetkundige reeks (eerste keer 2, volgende keer 4, 8,16,32 maanden of jaren, al naar gelang de aard van het misdrijf).
6. Afschaffen van giftenaftrek, zodat wij niet meebetalen aan de krankzinnige sprookjes waar anderen in menen te moeten geloven.
7. Volledig herstel van de scheiding kerk/staat. In mijn ogen brengt dat afschaffing van art. 1 Gw. met zich mee. Het verbod op discriminatie omvat nu alles en betekent dus niets. Waarom zou ik een islamiet niet mogen discrimineren, als ik vind dat de islam een zieke en misdadige cultus is en ik dat soort mensen niet in mijn organisatie wil?
8. Afschaffen vrijheid van godsdienst en alle daaraan verbonden voordelen. Hoef je verder niks voor te regelen, want ook geloven in onzin valt onder de vrijheid van meningsuiting.
9. In de regeringsverklaring en Postbus-51 spotjes opnemen dat het een grondrecht is om het land te verlaten, bijvoorbeeld in geval je jezelf vanwege je godsdienst gediscrimineerd voelt.
10. Geen importhuwelijken meer toestaan en inkomenseis stellen aan nieuwkomers en nooit iets anders verstrekken dan een workingpermit voor bijvoorbeeld 5 jaar, waarna vertrek naar het thuisland.
11. Ministerie voor Remigratiezaken oprichten, dat met name islamieten aanspoort het Europese continent te verlaten nu het nog kan.
12. Afschaffen van alle subsidies en verlagen van de belasting op arbeid.
13. Prachtwijkenproject gelijk afschieten.
14. Geen enkele uiting van religiositeit in de openbare ruimte toestaan (in dezelfde bepaling op te nemen als die waarin het wildplassen is geregeld).
15. De post van VanderF 17:38 nog eens herlezen.

Kunnen we weer even vooruit. Ga jij het voorgaande even doormailen aan de locale PvdA-bestuurderTs? Ik moet al kotsen als ik die afkorting van die partij zie, dus kan dat niet zonder gezondheidsproblemen doen. Danke im voraus.
*naar w.c. rent*

nattebever | 28-10-08 | 20:02

@ Je Moeder | 18:33
En jawel, alweer worden de joden erbij gehaald.

Over Sabra en Chatilla: wist jij dat, nadat de joden allang weg waren, die Palestijnen aldaar zijn uitgemoord tot er nog maar 7 families over waren? De rest is door Arabieren afgeslacht. Heeft niemand het over want er was geen jood in de buurt: maar mensen als jij lopen nu eenmaal graag te gillen over joden.
Dus de volgende keer dat je over Sabra en Chatilla begint, check dan even je geschiedenisboekje, okay? Het staat zo lullig als ik steeds nitwits moet bijscholen die steeds met de joden komen aanzetten.

Shalome | 28-10-08 | 19:57

Dank je Joris, ik liet me ff gaan.
Sommige dingen uit ik beter niet.

pennestront | 28-10-08 | 18:48

pff, ik kan hier wel weer voor de zoveelste keer een betoog van dit en dat gaan voeren, maar laat er maar eens een bom ontploffen dan daar op dat binnenplein. Misschien dat die suflullen dan onderhand eens wakker worden.

J. Doedel | 28-10-08 | 18:44

Hoe voelt dat, levenslang in de bak voor een religieuze waanvoorstelling?

Miretra | 28-10-08 | 18:34

@ Shalome | 28-10-08 | 14:59
.
Nou, ik vind dat die blanke NSB-ers in de Tweede Wereldoorlog, met hun blijde hulpvaardigheid bij het opsporen, transporteren en termineren van alles wat Joods was toch redelijk scoorden, qua haat. En we hebben hier nog geen neo-nazis in de kladden gegrepen die 88 Marokkanen hopen dood te schieten, en 14 te kunnen onthoofden alvorens Abouthaleb op de korrel te nemen, maar als je het Vrije Volk op het internet eens doorbladert, en telt hoe vaak er op GeenStijl mensen met een politiek incourante mening 'deaud' gewenst worden, die kan zich toch lastig aan de indruk onttrekken dat er sinds de Tweede Wereldoorlog nou niet substantieel veel vooruitgang is geboekt.
Zelfs in Israël, waar toch heel wat mensen wonen die beter zouden moeten weten, is geweld tegen 'de anderen', door mensen met een Joodse achtergrond, schering en inslag. En dan zwijg ik nog over Sabra en Chatilla, en nog wat van dergelijke akkefietjes.
Het lijkt er veel op dat haat koesteren een tamelijk universeel menselijk trekje is.

JeMoeder!!! | 28-10-08 | 18:33

-weggejorist-

pennestront | 28-10-08 | 17:59

-weggejorist-

pennestront | 28-10-08 | 17:58

nattebever | 28-10-08 | 16:28
Neem die nota van Kamp. Geen oliefinanciering uit SA en Pakistanie, haatzaai-imams het land uit, geen gedonder met handenschudden of niqaabs, staat wordt neutraal, geen subsidie aan levensbeschouwelijke welzijnsclubs enz. Is dat niet voldoende?
Het gaat erom dat je de regels van wat wel en niet kan helder uiteenzet en daar heeft iedereen zich maar naar te voegen. En de meerderheid doet dat ook, omdat (ook onder moslims) 85% braaf kuddevolk is en 10% opportunistische ratten. Resteert 5% met een mening en mogelijk probleemgevallen.

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 17:39

Seculiere moslim, ongelovige Christen,
net zoiets als een blanke neger.

Een atheïst is een atheïst,
er bestaat niet zoiets als een atheïstisch moslim.
Flauwekul allemaal.

vander F | 28-10-08 | 17:38

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 16:07

Beste sjaak,

Vooraf: waar haal je de veronderstelling vandaan dat ik niet mede (!) door persoonlijke ervaringen de nare kanten van de Islam heb leren kennen? Heeft het met mijn (nog) zwitsalkoppie (newbie = groentje?) te maken dat je mij dat niet toedicht? Ik bedoel, je weet, behalve mijn reaguursels, niets van me!
Ik ben helemaal niet van mening dat élke moslim het probleem is (alhoewel je je dan weer moet afvragen of seculiere moslims wel moslims zijn in de ogen van andere moslims); maar dat er een (klein of groot) probleem met een aanzienlijk deel van de moslims is, daar ben ik wel van overtuigd. Tegenover Sikkeneur heb ik me fel, redelijk abstract, geuit en had ik geen zin om lange genuanceerde betogen te schrijven, simpelweg omdat Sikkeneur en ik het over de hoofdlijnen al niet eens waren; dan kom je aan nuance helemaal niet toe.
Als je er tijd voor vindt, mag je je kritiek aan mijn adres nog wat nuanceren (ook met tijd erbij, want ik heb nogal wat reaguursels geschreven in deze draad..) Daar kan ik later vanavond dan op terugkomen, aangezien ik de komende uren niet op GS vertoef.

Houthakkert | 28-10-08 | 16:51

Het probleem zit 'm in het vooral niet naleven van de scheiding tussen staat en kerk,
en het feit dat politici doorgaans 'de dialoog' zoeken met de meest religieuze, gepolariseerde idioten die er tussen de mohammedanen in Nederland te vinden zijn.
En laten Mohammed met de pet, die rustig een biertje drinkt en zich ook een kriek lacht om een idioot als Fawaz, in de kou staan.

Probleem zit 'm dus vooral in de staat.

Angst en onbehagen onder mensen wordt gevoed door het falen van de staat, niet door Mohammed met de pet.

vander F | 28-10-08 | 16:46

de=te 16:28, verder uitstekend comment, geh.

nattebever | 28-10-08 | 16:29

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 16:07
Wonderlijke post, sjaak. Je schrijft dat er een 'zeer klein clubje potentiële terroristen en een veel grotere groep moslims (en meelopers a la Vogelaar en Meulenbelt) die de samenleving op vreedzame wijze naar meer of mindere Islamitische grondslag willen omvormen' is.
Vervolgens schrijf je dat je, ik parafraseer, dat niet ziet zitten. Lijkt me nogal een understatement.

Gegeven die situatie zou ik dan denken dat het zaak is om de uitbreiding van de islam zo snel mogelijk te stoppen, sterker nog, te zorgen voor vertrek door bijvoorbeeld een Ministerie voor Remigratiezaken op te richten, en je dus niet te verliezen in de vraag of die opinie nou wel of niet op eigen ervaring is gestoeld.
Je hoeft tenslotte ook niet de tyfus te hebben (gehad) om die ziekte de diagnosticeren.

nattebever | 28-10-08 | 16:28

Berno | 28-10-08 | 16:16
De grote vraag is of we met z'n allen gedwongen willen worden om te upgraden.

Schoorsteenveger | 28-10-08 | 16:20

Wat knap van de Rijksuniversiteit Groningen dat ze daar achter zijn gekomen !

Groep 3.0 en 4.0 zijn ook al klaar hoor !

Alleen ja dat is een geheimpje !

Berno | 28-10-08 | 16:16

@solidstate&houthakkert
Kijk, ik heb groot respect voor shalome en bv bottehond. Die zijn tot hun denkbeelden gekomen door persoonlijke ervaring, een grondige analyse van de problematiek en komen dat uiteindelijk uit op een visie en oplossing die weliswaar niet de mijne is, maar die wel gestoeld is op iets. Maar hullie komt niet verder dan taqiyyah, dhimmitude en wat jullie nog meer van anderen lezen en horen. In wat voor wereld leven jullie eigenlijk? *verwacht straks ook nog frenkie4all met achttien linktips*
We hebben in NL een probleem met een zeer klein clubje potentiële terroristen en een veel grotere groep moslims (en meelopers a la Vogelaar en Meulenbelt) die de samenleving op vreedzame wijze naar meer of mindere Islamitische grondslag willen omvormen. Aangezien dat joods-christelijk-islamitische experiment waarschijnlijk ten koste gaat van bestaande (én toekomstige) progressieve verworvenheden en vrijheden, zie ik die ontwikkeling bepaald niet zitten.
Maar betekent dat dan dat de dijken op doorbreken staan en dat alle moslims deel zijn van een groot complot om ons te bekeren dan wel onderwerpen? Jezus man, ik ken(de) zelfs orthodoxe moslims (eentje wilde imam worden) die daar geen brood in zagen. Maar die loog vast ook tegen mij en lachte me om de hoek uit. Ik weet iig zeker dat een grote groep nominale moslims eigenlijk al lang atheist of agnost is. En een andere groep heeft gewoon seculiere standpunten. Zouden jullie zo bezig zijn met Islam als in NL alleen Ammadiyah, Diyanet en Alewieten zouden zitten? Nee. Maar die spelen vast ook toneel.
Geen reden om niet waakzaam te zijn, maar laat die paranoia aub eens varen. Of verdiep je echt in iets, ipv alleen je vooropgezette mening bevestigd te zien worden.

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 16:07

doskabouter | 28-10-08 | 15:33
Het is nog niet al te veel mensen gegeven zich staande te houden zonder vast kader, zonder de overtuiging dat ons leven een doel dient dat van hogerhand is vastgelegd, dat het allemaal ergens toe doet, dat we ergens naar onderweg zijn. Het is op zich boeiend om te zien hoe een dergelijke behoefte aan richting resulteert in religieuze systemen, en dat het enkele van die systemen gelukt is het te schoppen tot wereldgodsdienst. Minstens zo boeiend is het om te zien hoe die systemen zich handhaven, en wie daar op welke wijze een rol in spelen.
Het zijn naar mijn idee niet de gelovigen waar we ons zorgen over moeten maken, nee het zijn de lieden die het spel beheersen deze gelovigen te laten geloven wat zij willen dat ze geloven. De Islam is precies zoals het Christendom groot gegroeid omdat een subtiel evenwicht is ontwikkeld tussen leiders en volgers, priesters en gelovigen, machthebbers en onderdanen, slavendrijvers en slaven.
Wil je radicalisering tegengaan, dan moet je snappen hoe het gevoed wordt. Natuurlijk, een aantal van de argumenten die links naar voren brengt zullen wel geldige voorwaarden zijn, noodzakelijke voorwaarden misschien, maar niet voldoende voorwaarden. Ergens in het hele verhaal speelt het religieuze systeem een cruciale rol. En de machtigen binnen dat systeem, degenen die de sleutelposities bekleden zijn degenen die schakelen, degenen die schaken en degenen die manipuleren. Dat is de kaste die er atijd belang bij gehad heeft het systeem overeind te houden en indien mogelijk te versterken, en dat doen ze ook nu. Ik doel op de religieuze leiders, met name de Salafisten die zich schijnbaar gedragen maar een uiterst bedenkelijk programma afwerken.

Schoorsteenveger | 28-10-08 | 16:03

Doe-eens-rustig | 28-10-08 | 13:44
NL was redelijk 'genuanceerd' totdat die hordes kwamen. Vuur moet je met vuur bestrijden, lieve.

't Wordt tijd dat de dialoog (op zichzelf al bespottelijk om met relifanaten in gesprek te gaan in plaats van ze op te bergen in een gesticht, waar ze thuishoren) vervangen wordt door een monoloog. Eentje die uit de loop van een geweer komt.

Tada!

nattebever | 28-10-08 | 15:45

Schoorsteenveger | 28-10-08 | 15:08

Ik ben bang val wel, alhoewel de bedoeling van zo'n boek vermoedelijk anders was. Het is toch al te gek voor woorden dat je alles wat je wel of niet doet moet toetsen aan een dom boek.

doskabouter | 28-10-08 | 15:33

Waar was ik gebleven? O ja, de islam in een prachtgodsdienst en de aanhangerTs ervan geweldige mensen. Waarom ze nou precies naar het in hun ogen verderfelijke Westen komen is een raadsel dat toekomstige historici nog eens gaan uitzoeken.
Wat! Alsof er nog enig onderzoek whatsoever zal plaatsvinden.

Allen hier die enig begrip hebben voor een doodscultus als de islam zijn werkelijk niet goed bij hun hoofd en moeten maar eens een kerkje gaan oprichten in Jemen, Saoedi-Arabië, Marokko of een van die andere prachtlanden.

Stelletje hoeren (kijk, ik ben al aan het zelf-islamiseren).

nattebever | 28-10-08 | 15:18

Zijn prima jongens, laatst nog 9 aanstekers aan hun verkocht.
Ben nu weer een stukje rijker.

kees Kist | 28-10-08 | 15:09

doskabouter | 28-10-08 | 14:58
Is dit misschien de juiste Islam, of vergis ik me en ben ik bevooroordeeld?
www.trouw.nl/nieuws/wereld/article1888...
"Dhuhulow werd in de zuidelijke havenstad Kismayo tot haar nek in een kuil gezet, en toen gestenigd. Islamisten hebben die stad in augustus ingenomen. De mannen haalden haar een paar keer naar boven om te zien of ze al dood was. Het is voor het eerst in twee jaar dat de islamisten weer een publieke terechtstelling organiseren. Honderden mensen keken toe."

Schoorsteenveger | 28-10-08 | 15:08

@ Doskabouter | 14:58
Zoiets ja. De Hollanders gruwen van de moordpartijen van die bevolkingsgroep, de intolerantie, de vrouwenonderdrukking, de mensenhandel, de verkrachtingen, de geloofswaanzin, de straatterreur, de roofpartijen, de mishandelingen, de homo's die worden weggetreiterd, joden die worden afgerost, de grootschalige fraude met sociale voorzieningen. En al helemaal omdat we tientallen miljarden naar ze toeschuiven, omdat we ze huisvesten en hun oplopende ziektekosten voor ze betalen (ziekenhuizen zitten altijd vol moslims die de wil van Allah proberen te omzeilen), omdat we verschrikkelijk veel geduld hebben met die horde ongeschoolde analfabeten die wij hebben leren lezen en schrijven en hun struikroversnazaat dat stad na plaats na dorp verpest met hun onverbeterlijke rotgedrag.
Voilá. En nou mag Sikkeneur weer terugkomen met de zegeningen van dat geweldige volk uit de berberwoestijn.

Shalome | 28-10-08 | 15:04

Ter aanvullng: als je die vervolgstap namelijk niet zet, dan kun je niet analyseren hoe groot de overlast (verzamelnaam voor negatieve aspecten) is, en hoe groot de daaruit voortkomende onvrede bij de bevolking is (geweest) en of die onvrede (in die mate) überhaupt wel terecht was!

Houthakkert | 28-10-08 | 15:00

@ Sikkeneur | 14:41
Als je haat wilt vinden van de ene bevolkingsgroep jegens de ander, adviseer ik je met de haatmeter naar de islamitische woestijnvolkeren te lopen. Je apparaat zal op tilt slaan. Die mensen zijn in staat tot een partij haatgevoelens die voor blanke Nederlanders ongekend zijn.

Shalome | 28-10-08 | 14:59

Sikkeneur | 28-10-08 | 14:41

Er is hier helemaal geen haat onder de bevolking. Die haat heb je in Indonesie waar Moslims worden afgeslacht. (en waar je de mannetjes hier niet over hoort) En zeker al niet jegens de bevolkingsgroepen die je in je opsomming noemt.

Veel mensen zijn het gewoon spuugzat zoals deze gekken omgaan met hun "geloof" Ze geven een verkeerd beeld van de Islam (welke is de juiste) en keren zich zonder reden tegen alles wat niet gelooft in hun Islam, blank is en/of niet uit het land van hun voorvaderen komen.

Jij verdraait (zoals altijd) de feiten: jezelf gehaat maken naar gehaat worden. Maarja als je ze in een slachtofferrol duwt dan valt er weer wat te Pamperen toch?

doskabouter | 28-10-08 | 14:58

@Shalome
dank je voor het compliment
Wel grappig dat jij praaat over de seculiere waarden en normen, terwijl dit het het maaatschappelijke debat toch vaak de christelijike waarden en normen worden genoemd. Christelijke wqaarden en normen die onvoorwaardelijk door iedereen gerespecteerd moeten worden, ook door hen die onverzettelijk rigide zijn.

SheriffSharif | 28-10-08 | 14:57

Het gaat mij niet om de kant van de bevolking, maar juist om de kant van de 'veroorzakende groep'. Dus nogmaals: als jij nou eens aangeeft in hoeverre de omvang, karakter en dreiging die van de Islam uitgaat te vergelijken valt met de andere groepen, dan kunnen we verder met de discussie.
Je geeft namelijk enerzijds wèl aan dat er in het heden en verleden (in bepaalde mate) onvrede is geweest (onder een deel van de bevolking) over bepaalde groepen ( die je op één hoop gooit --> je somt ze achter elkaar op), maar als je dat doet dan moet je ook de volgende stap durven zetten en stuk voor stuk die verschillende groepen nalopen en analyseren wat de aanleiding is voor die onvrede. En dat doe je (ik denk bewust) niet! Als je dat namelijk wél zou doen, dan zou je gigantisch door de mand vallen met het op één hoop gooien van die verschillende groepen.

Houthakkert | 28-10-08 | 14:53

Houthakkert | 28-10-08 | 14:26

Ik heb het niet over verenigbaarheid, maar over haat onder de bevolking tegen andere bevolkingsgroepen en noem daarbij enkele van de afgelopen decennia.
Jij stelt dat die haat marginaal is vergeleken met de haat tegen moslims/Islam, leg mij het verschil in haat dan maar uit. Ik lees je onderbouwing wel, oké?

Sikkeneur | 28-10-08 | 14:41

solidstate | 28-10-08 | 14:09

Precies. Totaal onvergelijkbare dingen die Sikkeneur noemt. Ik wacht dan ook nog op zijn onderbouwing waarom die zaken wèl verenigbaar zijn..

Houthakkert | 28-10-08 | 14:26

@ SheriffSharif
Leuk dat je Erasmus erbij haalt. Die had geen goed woord over voor de onverzettelijk rigide mohammedanen. Hij vond dat de christenen hun christelijke waarden moesten hervinden om de islamitische invasie het hoofd te bieden.
Tegenwoordig zijn het de seculiere waarden waarmee wij ons teweer moeten stellen tegen alweer die islamitische invasie. Wij zijn intussen enorm veranderd en ontwikkeld (vandaar die scheiding kerk en staat en de secularisatie), de moslims zijn nog steeds hetzelfde.

Shalome | 28-10-08 | 14:24

aanvulling: de gezichtspunten van Nazi-duitsland hoeven hier toch niet verdedigd te worden -- > daarmee bedoel ik dat er unanimiteit is onder de reaguurders over dat die gezichtspunten zo verwerpelijk zijn dat we daar hier op GS niet over hoeven te discussiëren (voor de enkele zieke geest die die zin op een andere manier zou interpreteren)

Houthakkert | 28-10-08 | 14:22

Sikkeneur | 28-10-08 | 14:11

Jij maakt het jezelf wel heel makkelijk..
Geef eerst zelf maar eens aan waarom je vindt dat het Islamprobleem zomaar op één hoop gegooid kan worden met de andere groepen die je noemt. Overigens, de onvrede over Joden... dat je dat in je opsomming noemt... de gezichtspunten van Nazi-duistsland hoeven hier toch niet verdedigd te worden..

Houthakkert | 28-10-08 | 14:16

Houthakkert | 28-10-08 | 14:00

Leg mij dan eerst maar eens uit waar die haat tegen die andere bevolkingsgroepen op gebaseerd was, want de reden hiertoe is volgens jou marginaal vergeleken met de Islam, toch?

Sikkeneur | 28-10-08 | 14:11

@ Houthakkert | 28-10-08 | 14:00
Dat is een bekende uit de trukendoos de zogenaamde gelijkschalkeling van twee onvergelijkbare zaken.
Het verzet tegen moslim overheersing vergelijken met de holocaust is niet alleen een trap in het gezicht van de nabestaanden van de holocaust slachtoffers maar een belediging van de intelligentie van miljoenen anderen wereldwijd.

Als er een groep is die staat te trappelen om een nieuwe holocaust te beginnen zijn het moslims wel.

solidstate | 28-10-08 | 14:09

Heren commentatoren:

Lees eens Erasmus en zijn reactie op Luther: goeie ouwe NL lectuur

Samenvatting voor hen die te druk zijn zich druk te maken: het is allemaal geen spat veranderd: zich druk makende mensen die denken dat ze gelijk hebben zijn het probleem, niet het probleem waarover ze zich druk maken.

SheriffSharif | 28-10-08 | 14:02

Sikkeneur | 28-10-08 | 13:49

Hoe kun je nou de omvang, karakter en dreiging van de Islam vergelijken met de andere groepen die jij noemt??? Je ziet toch zelf wel dat dat op alle gebieden mank loopt?? Dat is net als een winkeldief vergelijken met een grote criminele organisatie.

Houthakkert | 28-10-08 | 14:00

@ Doe-eens-rustig | 28-10-08 | 13:53
De nuance is zoek sinds moslims niet-moslims beschouwen als vuil.

Wel jouw verhaal neerleggen bij de juiste partij voordat je hier komt klagen.

Daarna gaan we eens kijken of ruimte is voor nuance.
Tot nu toe is er uit moslims weinig nuance voortgekomen.

solidstate | 28-10-08 | 13:59

Toch zou het misschien wenselijk zijn als 1 van die groepen eens een echte aanslag zou plegen,met flink wat schade en doden.
Dan zou dit hele domme kutland met zijn ingeslapen regenten misschien eens wakker worden,en echte maatregelen gaan nemen om die kutjong aan te pakken,en bestuurders van het soort Cohen of met moslim denkbeelden eruit te trappen.

captainobvious | 28-10-08 | 13:54

@solidstate

Dat is nou precies wat ik bedoel: enige nuancering komt er niet aan te pas. Of het is pikzwart, of het is hemels wit. Maar daar tussen in kan natuurlijk niets bestaan. Logisch.

Doe-eens-rustig | 28-10-08 | 13:53

dat ik last krijg van plaatsvervangende schaamte.

Doe-eens-rustig | 28-10-08 | 13:44
---------------------------------

Misschien toch maar terug naar meulenbelt voor een ideale wereldbeeld waar PLO terroristen en wereldverbeteraars elkaar kunnen knuffelen en onzedelijk kunnen betasten.

solidstate | 28-10-08 | 13:49

nattebever | 28-10-08 | 13:13

3e alinea: we weten beiden dat door de eeuwen heen allerlei bevolkingsgroepen gehaat zijn om hun levens- en/of geloofsopvattingen.
Veelal was dit gerelateerd aan een tijdsspanne met onrust en ontevredenheid onder de bevolking, immers een bliksemafleider en zwarte piet moest gezocht en gevonden worden, toch?

Natuurlijk zijn er groepjes straatetters die m.i. niet hard en adequaat genoeg aangepakt mogen worden, ik las dat er momenteel 1800 'gangs' van diverse pluimage in NL zijn.
De afgelopen decennia heb ik de zigeuners, joden, molukkers, surinamers, antilianen, turken en thans de marokkanen als bronnen van onvrede onder de allochtone bevolking de revue zien passeren, maar voor de rest van de wereld zijn Nederlanders een tolerant volkje. Laat dat ik dat nu al in diverse draadjes bestreden hebben.

Sikkeneur | 28-10-08 | 13:49

@natte
Ik schat je hoog in, maar als je het over razzia's gaat hebben, dan si het einde toch wel zoet. Je linkjes e.d. ken ik inmiddels ook wel, maar wat je zoekt kun je ook vinden.

Problemen zijn er, maar ik ben het eens met superjan dat enige nuance toch wel op zijn plaats is. Nee, ze zijn niet allemaal braaf, maar ook niet allemaal zo weggelopen uit de hel.

Want zoals superjan terecht al opmerkte, de dingen die de mensen hier neerplempen zijn af en toe zo opndoordacht dat ik last krijg van plaatsvervangende schaamte.

Doe-eens-rustig | 28-10-08 | 13:44

@ nattebever | 28-10-08 | 13:35

ROFLOL.
Ik heb enige ervaring met islam uit eerste hand.

Mas Rob | 28-10-08 | 13:42

Uiteindelijk zal het toch tot uitwijzingen gaan komen,
maar hoe werkt de Nederlandse politieke elite?
Zij leven altijd in angst voor een tik uit de politiek-correcte hoek.
Er moet eerst een draagvlak zijn.
Vrees dat alleen en aanslag met zeer veel slachtoffers,
onze elite de ballen verschaft,
om eindelijk eens krachtig op te treden.

Ploos van Amstel | 28-10-08 | 13:41

Mas Rob | 28-10-08 | 13:28
Kinderachtige kwalificatie, domme dooddoener. Je weet gewoon niks over de banden tussen de nazi's en de islam en denkt dat ik maar wat uit m'n nek lul.

Bovendien ga je voorbij aan het werkelijke punt, namelijk dat jij gelijk Chamberlain destiijds denkt dat het allemaal wel meevalt.

nattebever | 28-10-08 | 13:35

Mas Rob | 28-10-08 | 13:23
Lees maar eens wat rond, over de zegeningen van de islam. Mensen als jij zijn de eersten die mogen hangen.
www.truthdig.com/report/item/20060207_...

nattebever | 28-10-08 | 13:32

@ nattebever | 28-10-08 | 13:24
En hier hebben we het eerste Godwinnetje.

Mas Rob | 28-10-08 | 13:28

Mas Rob | 28-10-08 | 13:14
Als je 'moslim' vervangt door 'nazi' (wat niet eens vergezocht is, als je let op de talloze contacten tussen beide groeperingen in het verleden), dan wordt jouw Chamberlain-benadering ronduit bespottelijk. Bovendien woonden de nazi's destijds niet eens in het VK, maar de moslims hier al wel.

Soms moet de bijl erin, niemand die er bij staat te juichen, ik ook niet, maar net doen of er niks aan de hand is en maar blijven vasthouden aan je eigen ethiek is domweg onnodig en in the end suïcidaal. Dat laatste spreekt mij niet zo erg aan, zoals je zult begrijpen.

nattebever | 28-10-08 | 13:24

@ nattebever | 28-10-08 | 13:13

* Misschien wel handig om in gedachten te houden dat het binnen de islam volstrekt geoorloofd is, zo niet geboden, om niet-moslims aan alle kanten te besodemieteren, ervan te profiteren etc., en dat alles om te komen tot een islamitische wereld.*

Dit is echte onzin. Maar Natte Bever zal wel weer zeggen dat ik nu Taqqiyah bedrijf.

Mas Rob | 28-10-08 | 13:23

nattebever | 28-10-08 | 13:17

Je kan lezen of zeggen wat je wilt. Mensen als Sikkeneur en clan blijven het ontkennen.

doskabouter | 28-10-08 | 13:23

Dat wordt weer thee drinken, net zo lang tot ze er mee stoppen. Dat zal ze leren...

Datniet | 28-10-08 | 13:22

nattebever | 28-10-08 | 13:17
Dus onze overheid gaat alleen maar moslims oppakken? Op geen enkele wijze zullen brave burgers last hebben van politie en justitie of andere overheidsdiensten welke zonder remmingen hun gang kunnen gaan? 'En gij geleuft da?'

Achterdocht | 28-10-08 | 13:22

@ superjan | 28-10-08 | 13:00

Jij heb niks met de islam maar gaat ze wel opzoeken.
Natuurlijk ga je de vriendelijke gezicht te zien krijgen.
Jij krijgt precies te zien wat zij willen dat jij ziet.
Dat gaat zo om potetieele sekte leden te werven.

Ga na afloop met een verborgen camera filmen en je ziet dat ze je uitlachen om jou naiviteit.
Allah heeft 99 namen en een daarvan is "the great deciver"
Kortom ze zijn er trots op om een infidel om de tuin geleid te hebben.
Dat is wat je noemt een heilige daad.

solidstate | 28-10-08 | 13:21

Alle religies hebben dezelfde basis (mens zijn) daarom is wat mij betreft schieten met scherp op deze krankzinnigen een acceptabele optie .

Syk | 28-10-08 | 13:19

Achterdocht | 28-10-08 | 13:07
't Gaat alleen maar over moslims. Wie er moslim is, is vrij eenvoudig te achterhalen via de registers van de burgerlijke stand. Als je de namen 'Mohammed en Fatima' intikt heb je 90% al binnen.
De islam is per definitie intolerant, dat mag zo stilaan wel duidelijk zijn en anders moet je maar eens wat boeken gaan lezen van Sam Harris etc.

nattebever | 28-10-08 | 13:17

@superjan | 28-10-08 | 13:00
Natuurlijk zijn de mensen die jij hebt gesproken genuanceerd, maar vraag jezelf maar eens af aan welke kant ze staan als ze moeten kiezen. Het geloof gaat voor alles, en ze zullen de radicalen uiteindelijk steunen.

Framoes | 28-10-08 | 13:15

@ nattebever | 28-10-08 | 13:01

Beschaving hooghouden tegenover mensen van goede wil is simpel. Juist je beschaafd opstellen tegenover kwaadwillige mensen is een kunst.

Je kunt niet aan de ene kant de Islamitische wereld bekritiseren om hun sharia en schending van mensenrechten, en aan de andere kant zelf de meest draconische maatregelen propageren als het zo uitkomt. Dat is hypocriet.

Shalome | 28-10-08 | 12:24
* 'De islam' bestaat niet. Het enige wat bestaat zijn mensen die ieder op hun eigen wijze de islam inhoud wensen te geven.*

Geheel mee eens.

Mas Rob | 28-10-08 | 13:14

superjan | 28-10-08 | 13:00
Geestig. Ik heb ook niks met de islam en zou dat graag zo houden. Helaas is me dat onmogelijk gemaakt en word ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met het obscurantisme dat deze religie verspreidt op deze planeet.

Dat jij met die mensen gaat praten is uiteraard je vrije keuze. Misschien wel handig om in gedachten te houden dat het binnen de islam volstrekt geoorloofd is, zo niet geboden, om niet-moslims aan alle kanten te besodemieteren, ervan te profiteren etc., en dat alles om te komen tot een islamitische wereld. Het is heden ten dage met afstand de meest agressieve religie op aarde en waar die zich ook vestigt, uiteindelijk leidt het altijd tot bloedvergieten.

Niet zo vreemd dus dat moslims gehaat worden, en vergeet niet dat uitgerekend zijzelf daaraan bijgedragen hebben. Iets wat geen enkele andere allochtone bevolkingsgroep in die mate is overkomen.

Begrijp trouwens niet waarom je die moslims niet in hun gezicht uitlacht om hun malle geloof. Doe dat eens, kijken wat er gebeurt. Vraag ze eens hoe oud de aarde is etc. Ja, biertje drinken in de kroeg, gezellig.

nattebever | 28-10-08 | 13:13

nattebever | 28-10-08 | 13:01

Mijn probleem is dan wel dat ik er maar op moet vertrouwen dat overheden niet teveel lol gaan hebben in het iedere burger moeilijk maken. Want wie bepaald dan wie de intoleranten zijn? Diezelfde overheid? Gaan ze dan sluimerende potentiele terroristen oppakken of onwelgevallige cartoonisten?

Achterdocht | 28-10-08 | 13:07

@natte bever> dat meen je niet.

superjan | 28-10-08 | 13:05

-edit: opzouten met die waanzin natte bevert -

nattebever | 28-10-08 | 13:01

@solidstate>
Niemand heeft mij opgezocht. Ik ben zelf met mensen gaan praten en heb daardoor een genuanceerdere blik gekregen. Dat is toch niet zo raar?
Heb je de reaguursels hierboven gelezen... De haat en de onmacht, het geweld dat door de woorden heen druipt. Het is om je kapot te schrikken...
Ja dan ga ik het opnemen voor dat cluppie mensen dat zo keihard wordt aangevallen.
Mij kun je niet wegzetten als Dhimmi. want ik heb niks met de islam, of welk geloof dan ook. Zoek de menselijke maat beste man.

superjan | 28-10-08 | 13:00

Wie zijn nou die bontkraagies op die picca,s? Want die sheeplovers hebben handboeien om, of zijn die fotoo,s gewoon uit een of ander Marrokaans familie foto album geleend?

hero_of_heaven | 28-10-08 | 12:59

@ superjan | 28-10-08 | 11:59

Ze hebben je echt te pakken.
Nog even en ze lijven je in bij hun sekte.
14 eeuwen van hersenspoelings ervarinfg blijkt toch werken bij wensdenkers zoals jij.

Jij denkt dat je weet waar het over gaat maar met in de loop der eeuwen uitgekiende technieken om met de menselijke geest te fucken kunnen ze zelfs de meest hardnekkige tegenstander klein krijgen.
Aardige moslims over je pad sturen en heel subtiel beetje bij beetje jou conditioneren. Het blijft dezelfde facistische doctrine die nagestreeft wordt.

Dat kunnen ze wel dat moet men ze mee geven.

solidstate | 28-10-08 | 12:48

krumel | 28-10-08 | 12:39
Dan moet je nog even wachten totdat Máxima konigin is geworden.

Schoorsteenveger | 28-10-08 | 12:44

-weggejorist-

nattebever | 28-10-08 | 12:42

Ze zijn bekent, kunnen ze niet gewoon 'verdwijnen" alla Argentinië ?

krumel | 28-10-08 | 12:39

ik vind het wel vreemd dat als ze verdachte mensen signaleren, ze ze gewoon vrij laten rondscharrelen.
Waarom niet een beetje schrikbewind, iedereen die verdacht word, al is het voor diefstal van een pepermuntje, opsluiten in de gevangenis in marokko.
Dan piepen ze wel anders. En die terroristen moet je gelijk de kop indrukken, of afhakken zoals ze het zelf ook prachtig vinden.

TheWauZ | 28-10-08 | 12:35

@ sjaakdelinksesul | 12:15
In welke mate de moslims kunnen meedraaien in het westen hangt samen met in welke mate ze de rede van ons hebben leren kennen. Beschaafde moslims zijn niet beschaafd als ze niet kunnen inzien tot welke waanzin de islamitische robots in staat zijn en dat zulks regelrecht voortkomt uit de manier waarop zij hun islam vorm wensen te geven. Beschaafde moslims die denken dat de islam een overkoepelende entiteit is die mensen autonoom aanstuurt, zijn knettergek. 'De islam' bestaat niet. Het enige wat bestaat zijn mensen die ieder op hun eigen wijze de islam inhoud wensen te geven. Het bijkomende probleem is dat er geen structuur is bij die islamitische woestijnvolkeren, geen erkend gezag of organisatie. Het zijn nomaden die altijd in clans hebben geleefd en op eigen houtje wat aanklooien. Er zit geen humanistische grondlaag onder, noch een geweten noch een structuur die zegt rekening te houden met de medemens. De enige beleidslijn die er bestaat, is degene die ze zelf in het leven hebben geroepen en dat is het lijntje tussen henzelf en Allah. De rest kan de boom in.

Shalome | 28-10-08 | 12:24

@sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 12:15
Als er hier een bomaanslag zou zijn, zou hier de sfeer echt goed veranderen. Ik denk dat dan, hoe erg het ook klinkt, er veel wijken feest vieren (en dan vooral de jochies die niet eens weten wat er in de Koran staat).
Dan zullen we overigens wel zien aan welke kant de gematigden staan, omdat mensen dan toch echt partij gaan trekken en je niet meer in het midden kan blijven hangen.

Framoes | 28-10-08 | 12:22

@ Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 11:24

Hier ligt het dilemma. Hoe kan in een democratische rechtstaat worden opgetreden tegen extremisten die nog geen strafbare feiten hebben gepleegd, zonder dat de democratische rechtstaat in gevaar komt.

Mas Rob | 28-10-08 | 12:21

Maar goed ik ga weer werken, lees de reactie wel.

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 12:17

@ superjan | 28-10-08 | 11:22
De weg een beetje kwijt?
-
''Ja. We zijn zeer onaardig tegen jongeren van marokkaanse afkomst. Vaak onterecht.''
Leg mij dan eens uit waarom ik vriendelijk zou moeten blijven tegen elke kudT marokkaan die leeft van mijn belastinggeld en als dank daarvoor complete wijken onveilig maakt, elke vrouw voor hoer uitmaakt, de autochtone middenstand de wijk uit pest,d e loverboy uithangt, bejaarden berooft, verkracht en moordt...?
-
''Nee we bekeren ons niet tot de islam, wie heeft jou dat ooit gevraagd?''
Islam = onderwerping, onnozele! Uiteindelijk is het: bekeer of sterf!
-
''Ja ze voelen zich gediscrimineerd en gekwetst, omdat wij dat constant doen.
Wij NL ers zijn niet slecht, maar laten ons constant op een dwaalspoor zetten.
Wij bieden deze heerlijke kerels inderdaad 0 kansen. Er wordt volop gediscrimineerd in onderwijs en werkgelegenheid.
Niemand verbied jou toch varkensvlees te eten?
Ja door het gehyper en gehuil van types zoals jij, kunnen jongeren zo vervreemden van de maatschappij dat ze gekke dingen gaan doen. Every man has his breaking point.''
-
Jij laat je op een dwaalspoor zetten, godvergeten dhimmie! Jij hebt je breaking point gehad, lafaard! Door lieden die denken zoals jij wordt dit land finaal naar de kloten geholpen!

Bertus Betonsloper | 28-10-08 | 12:15

Shalome | 28-10-08 | 12:08
Een bom zou helpen, liefst met moslim slachtoffers erbij. Dat schudt de meeste mensen wel wakker.
Maar wat ik bestrijd is dat iemand 100% moslim is. Afhankelijk van het karakter van de mens zoekt ie naar raakvlakken in zijn geloof. Dus de beschaafde moslim leest alleen hoe goed en mooi de Islam is, en de lui hierboven willen Jihad.
Het probleem is nog steeds dat het mensen erg makkelijk gemaakt wordt om enerzijds mee te draaien in de maatschappij en 85 a 95% moslim te wezen. Men wordt niet voor keuzes gesteld. Leidt tot bovenstaande uitwassen.
En gematigde moslims en de linkse kerk (zie link Kader Abdollah) weigeren te erkennen dat er kanten zitten aan dat geloof die helemaal niet zo mooi zijn.

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 12:15

@ superjan
In de tijd dat ik in Parijs woonde, heb ik met open ogen bekeken hoe de Tunesiërs, Algerijnen en Marokkanen zich gedroegen. Ugh. En indertijd was die hele islamdiscussie nog geen issue. Je wilt niet weten wat ze over joden zeiden (shocking), hoe ze vrouwen behandelden, en hoe ze over negers en homo's praatten.
Zulke lui had ik nog nooit van mijn leven ontmoet - wat een beesten. Wrede, grove, luidruchtige, kille, onberekenbare beesten. En waar ik me nog harder over verbaasde was hoe ze al hun wandaden wisten te verexcuseren. Geen enkel moreel gevoel of geweten had vat op deze lui. Ik liep wel eens van werk naar huis met een (zwarte) collega. "Zij gaat met zwarten om," zeiden ze, en spuugden op de grond. En laat ik maar niet vertellen hoe ze mij behandelden om jouw gedroomde, onwerkelijke zeepbel niet uiteen te laten spatten. Je kunt de werkelijkheid niet aan.
En nou zit mijn stad ook vol van die gasten. Gatver.

Shalome | 28-10-08 | 12:15

@Shalome | 28-10-08 | 11:40
Het is ook lekker makkelijk scoren ivm de situatie in Israel. Daar zijn de Joden namelijk de boeman (terwijl de Palestijnen door hun eigen regering net zo hard worden onderdrukt).
@nattebever | 28-10-08 | 11:53
Zoals hij zelf al zei: "Every man has his breaking point". Dat geldt dus ook voor de ongelovigen.

Framoes | 28-10-08 | 12:10

@ superjan | 28-10-08 | 11:59

Tegenover die 'gematigden' die jij zegt (!) te kennen, staat een groep van (tien)duizenden radicalen die tot geweld bereid zijn (lees de rapporten van de AIVD er maar op na), en dan heb ik het nog niet eens over de groep die weliswaar niet tot geweld bereid is, maar het toch liefste zou zien dat er hier volgens (delen van) de Sharia geleefd zou worden... Gewoon zeggen dat het allemaal wel meevalt, zo hoort het toch als een echte dhimmi?

Houthakkert | 28-10-08 | 12:10

@nattebever 11:53

Eensch. Het kan behoorlijk spoken in Nederland. Twee aanslagen hier in de Randstad met flink veel doden en geen moslim loopt meer rustig over straat. De rijen zullen zich dan mi. sluiten en een kleine fanatieke voorhoede zal gesteund door een grote zwijgende meerderheid een aanvang maken met het Verzet. Je kunt een Nederlander doorgaans ongestraft flink in de bek schijten en op het gezicht timmeren, de tolerantiegrens ligt soms extreem hoog, maar er is een moment dat de wangen op zijn, het bloed onder de nagels volledig weg is en de kilte om zich heengrijpt.

widtvoet ® | 28-10-08 | 12:08

@ sjaakdelinkse | 12:01
Ik denk daar anders over. Wat wisten Nederlanders nou van de islam toen die lui deze kant opkwamen? Nada. Alles wat we ervan weten, hebben wij aan den lijve ondervonden en in de praktijk ervaren. And we don't like what we see. Dan mogen de moslims wel roepen hoe de islam eigenlijk is, maar de meeste Hollanders zijn nuchtere, pragmatische mensen, Sjaak. Die moslims kunnen roepen tot ze een ons wegen, wat overblijft is de realiteit en de praktijk.
Wat de linkse kerk beslist deelt met de islamitische woestijnvolkeren, is dat eindeloos fabelen over hoe het zou kunnen zijn. Noch het linkse genootschap noch de islamieten zijn bereid of in staat om te kijken naar de werkelijkheid. Misschien worden ze daar onrustig van of zijn er niet tegen opgewassen, wie weet.

Shalome | 28-10-08 | 12:08

Brekend Nieuws:
Universiteit eert Geert Wilders met eredoctoraat
dinsdag 28 oktober 2008 10:45

Tweede Kamerlid Geert wilders krijgt een eredoctoraat aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). De universiteit roemt de schrijver om zijn rol in het publieke debat over religie.

Volgens de RuG heeft wilders het gewelddadige gezicht van de islam laten zien.
Dat meldt de RuG op zijn website.

Gewelddadige gezicht islam
‘Met dit doctoraat eert de universiteit een politicus die willens en wetens tussen twee werelden staat, het gewelddadige gezicht van de islam wil laten zien en op deze wijze bijdraagt aan het huidige publieke debat over religie in de openbare ruimte.’

De voordracht voor het eredoctoraat is afkomstig van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap.

Breed publiek
Geert Wilders is er volgens de faculteit ‘als geen ander in is geslaagd het andere gezicht van de islam voor een breed publiek te laten zien’.

Dit jaar publiceerde de politicus de film Fitna, over de relatie tussen geweld en de koran, een eigen vertaling van de koran. De film werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. De winnaar daarvan wordt vanmiddag bekendgemaakt.

www.elsevier.nl/web/10209257/Nieuws/So...

Ivoren Toren | 28-10-08 | 12:07

@shalome> dan is jouw werkelijkheid de mijne niet. En rest me je nog te zeggen dat er nog hoop is, ook al kon jij t niet vinden.

superjan | 28-10-08 | 12:05

@shalome> wil je geschifte geloofsfanaten?, kijk in de tweede kamer, kijk zondagochtend naar de TV over 10 zenders gekwezel en gezang.

superjan | 28-10-08 | 12:03

@ superjan
Ik praat ook uit ervaring. En nog wel veel meer dan jij. In de praktijk en overal heb ik mijn licht opgestoken, en daarom denk ik nu zoals ik denk.
Ik had de makkelijke weg kunnen kiezen en alles verdringen en net doen alsof er niks aan het handje is, maar dingen wegstoppen laat zich niet verenigen met mijn karakter. Ik pluis altijd alles uit omdat ik de waarheid wil weten, en dat de waarheid vaak niet zo prettig is, is niet te verhelpen. Liever realiteit dan leven in waan en leugen.

Shalome | 28-10-08 | 12:01

Framoes | 28-10-08 | 11:43
True
Soulglow | 28-10-08 | 11:50
untrue
Shalome | 28-10-08 | 11:44
Ik zie hier wel een patroon in, en zowel de PvdA/CDA, gematigde moslims en PVV mogen eens diep na gaan denken. Tot voor kort waren de meeste van die kutmarokkaantjes bezig met scooters omkatten. Foute boel natuurlijk en gelukkig is daar het geloof om ze op het rechte pad te brengen. Iedereen blij dat de leefbarometer omhoog gaat. Nu hebben ze het nl te druk met het in elkaar knutselen van bommen.....
Dat hou je natuurlijk altijd als een geloofsstroming (in dit geval het salafisme) erg ver van de maatschappij verwijderd staat. Als iemand binnen zo'n groep radicaliseert (lees geweld wil gaan gebruiken) is de stap een stuk kleiner, ook al roept de imam op om geen geweld te gebruiken. Enerzijds verwijt ik PvdA en gematigde moslims dat ze salafisten in bescherming nemen en islam als beschavend alternatief zien voor kutmarokkaantjes. Anderzijds verwijt ik PvdA en moslims dat ze hun pijlen wel eenzijdig richten op kutmarokkaantjes, zo bewerkstellig je als vanzelf die overstap naar (zware) religie.
Dan zit de PVVV fout omdat ze steeds maar die link naar straatjihadisme maken. Deze makkelijk beinvloedbare kutmarokkaantjes hadden tot voor kort geen fuck met het geloof, maar het is ze van alle kanten wel erg makkelijk gemaakt om te radicaliseren.

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 12:01

@ nattebever
Het is alsof je tegen een muur praat met superjan.
Die weigert te geloven dat er daadwerkelijk geschifte geloofsfanaten rondlopen, en niet zo weinig. Gisteren schoot me een vergeten discussie door het hoofd die ik lang geleden met zo'n wereldvreemde snuiter had (een van de vele), naar aanleiding van een aanslag in Jemen waarbij een westerse arts en verpleegsters werden vermoord. Die arts c.s., die decennia lang goed werk hadden verricht met mensen genezen, gingen volgens hem naar de hel en de islamitische psycho die deze massaslachting had aangericht, ging naar het paradijs.
Het was gewoon een doorsnee Marokkaan die hier naar school ging. Ik zeg je: toen ik jaren geleden een kijkje ging nemen op maroc.nl om te kijken wat er zich zoal afspeelde in de hoofden der islamitische woestijnvolkeren, stuitte ik op ontelbare discussies van dit kaliber. Het is echt ernstig gesteld in de bovenkamer van die lui.

Shalome | 28-10-08 | 11:59

@Shalome>laat ik een boekje open doen. Ik hoorde vroeger bij "jou". Ik ben daar geweest. Ik ken de argumenten, zie ook heus de afschuwelijke dingen. Dat weet je toch?

Ik ben me wel serieus gaan verdiepen in die mensen. Dus echt, door op redelijk hoog en redelijk laag niveau de mensen op te zoeken en met ze te gaan praten. En met ze te gaan werken. Dat is geen gelul dat is een deel van mijn leven geworden.
Het beeld dat ik aantref is vele malen genuanceerder dan hier geschetst.
Het bizarre feit dat ik bijna de enige antagonist ben hier, dwingt me de zaken scherp te stellen.

superjan | 28-10-08 | 11:59

de laatste man | 28-10-08 | 11:54
Jij bent de laatste man die dat mag?

Schoorsteenveger | 28-10-08 | 11:56

-1 voor iedereen die het woord 'thee' in de comments gebruikt.

de laatste man | 28-10-08 | 11:54

@ superjan
Noem jij dat een kudde? Als ik dezelfde conclusies trek als zoveel andere lui die goed door hebben gedacht over de problematiek, dan kan ik niet van een kudde spreken.
Dan kan ik net zo goed jou van kuddegedrag beschuldigen omdat jij bij de kudde zit die zich halstarrig aan waanideeën vastklampt: waanideeën die al decennia lang door de realiteit in Nederland worden ontkracht alsmede door 14 eeuwen geschiedenis.

Shalome | 28-10-08 | 11:53

superjan | 28-10-08 | 11:11
'Preventief ruimen' lijkt mij ook een onjuiste benaming. Het gaat om etnische zuivering of volkerenmoord. Je kunt ook een Ministerie voor Remigratiezaken oprichten en alle mocro's met dubbel paspoort het land uitdonderen - for a start.

Ik vermoed dat het laatste niet zal gebeuren, het eerste wel. Dat lijkt nu ondenkbaar, maar 'de mens' is in moreel of ethisch opzicht de afgelopen pak 'em beet 70 jaar heusch niet veranderd. Als het water maar aan de lippen staat of de emmer overloopt.

nattebever | 28-10-08 | 11:53

@superjan | 28-10-08 | 11:51
Ga jij maar met Sjaakie mee.

Soulglow | 28-10-08 | 11:53

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 11:24

Gasten als Bouyeri niet te stoppen? Zeker wel, alleen moet je dan naar middelen grijpen die niet passen in het dhimmitude straatje van zo ongeveer heel politiek Den Haag! Desnoods polderen we een groot stuk van het Ijsselmeer in om er een mega EBI Vught neer te zetten voor alle Jihadi's, daar betaal ik graag belasting voor! De goegemeente moet zich eens realiseren dat eender welke wet of verdrag aanpgeast moet en ook kàn worden als de omstandigheden daar toe nopen! De doorslag geeft uiteindelijk de politieke wil om daadwerkelijk de (inter)nationale wetgeving aan te passen!

Houthakkert | 28-10-08 | 11:52

@soulglow> beetje repsect voor sjaak, n00b.

superjan | 28-10-08 | 11:51

@sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 11:45

Ga eens -terug- naar school

Soulglow | 28-10-08 | 11:50

@shalome> whatever, schreeuw maar lekker mee met de kudde, valt me serieus van je tegen Shalome.

superjan | 28-10-08 | 11:48

@ superjan
Je hebt helemaal geen zenuw geraakt, malloot. Er zitten hier genoeg mensen die de realiteit onder ogen zien en verder denken en kijken dan de dromers die graag iets willen zien.

Shalome | 28-10-08 | 11:47

Framoes | 28-10-08 | 11:43
De mensen bovenaan zijn de mensen die doorgaan met het zaaien van haat terwijl ze tegelijkertijd mooi weer spelen en onze politici bespelen.
www.elsevier.nl/web/10208864/Oh-oh-Den...

Schoorsteenveger | 28-10-08 | 11:46

@hothakkert> ga jij je 3 tanden maar poetsen jochie.

superjan | 28-10-08 | 11:46

Houthakkert | 28-10-08 | 11:41
Ja joh, en gek genoeg zit jij niet in de tweede kamer en Tofik Dibi, Arib en Abbas wel. Jouw zijn ze niet van plan om op te blazen.

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 11:45

@ adminitor | 28-10-08 | 10:59
Dat komt omdat wij ze altijd boos en ontevreden maken

Soulglow | 28-10-08 | 11:45

@ sjaakdelinkse | 11:30
Wat er in Nederland de afgelopen decennia gebeurt,trekt evenwel de grootste discussie uit de westerse wereld compleet onderuit. Ervan overtuigd dat het wereldwijd haalbaar is om vrede te bereiken indien er overal gelijkwaardigheid is, welvaart en gelijke kansen. Mooi niet dus. Er is geen groter welvaartsbadje vol rechten en ander fijn spul voor iedereen dan in Nederland, en toch presteren zoveel lui het om dat welvaartsbadje te schofferen op een reuzemanier.
Zou het ooit nog eens tot de dromers doordringen dat datgene wat in het westen is ontstaan, ook een puur westerse aangelegenheid is, het vanzelfsprekende gevolg van onze aard en instelling?

Shalome | 28-10-08 | 11:44

@ahasveros> heb je iets tegen heaumeaux dan? waarom zeg je dit?

Serieus... ik ben blij dat ik een zenuw heb geraakt bij jullie, rabiate racisten en xenofoben.

superjan | 28-10-08 | 11:44

@sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 11:36
Ik denk dat de aanslagen overigens niet gepleegd zullen worden door de hbo'ers zelf. De mensen bovenaan blijven buiten schot en laten domme hulpjes het werk opknappen.

Framoes | 28-10-08 | 11:43

-weggejorist-

Houthakkert | 28-10-08 | 11:41

@ Framoes | 11:22
En het grappige is dat de lui die er steevast de joden bijslepen, menen dit te moeten doen als 'tegenwicht' voor de discussie over islamitische wanpraktijken. Ze zullen nooit vergelijkingen opzoeken met Tamil Tijgers, Rode Khmer, hindoes, Mulele Mai of andere types. Ze beginnen altijd over joden en beweren dit te doen uit 'edele motieven'. *heh*

Shalome | 28-10-08 | 11:40

Overigens moet de driehoek Amsterdam natuurlijk die meelopers snel losweken van die twee hbo'ers.

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 11:36

"Wij bieden deze heerlijke kerels inderdaad 0 kansen."
'Heerlijke kerels'? Huh?
Ben joe een heer met 'ruim inkeaumen'?'

'Niemand verbied jou toch varkensvlees te eten?'
Komt nog wel...

'Every man has his breaking point.'

@superjan | 28-10-08 | 11:22:
Joe bent ECHT heaumeau...

Ahasveros | 28-10-08 | 11:35

@superjan | 28-10-08 | 11:22
Ze hebben weldegelijk een kans, maar als je Mavo afmaken wordt gezien als iets bereiken dan heb je zelf gewoon een lage standaard.
Waarom zitten er op het HBO en de Universiteiten wel veel vrouwelijke Marokkanen, Turken, etc (Islamieten)? Omdat die graag iets willen bereiken, zodat ze straks niet ergens thuis moeten zitten (3 hoog achter in Overvecht) terwijl hun man ergens ongeschoold weinig verdiend.

Zoiets heet kansen aanpakken en creëren voor jezelf.

Framoes | 28-10-08 | 11:34

superjan | 28-10-08 | 11:22

En nog serieus reaguren ook op een stukje van Marielle wat volgens mij nog net niet ontplofte van het sarcasme?

Wasknijper | 28-10-08 | 11:34

superjan | 28-10-08 | 11:22
"Every man has his breaking point." Zou er aan toe willen voegen "People differ, cultures differ".
Natuurlijk wordt er gediscrimineerd. Natuurlijk worden individuen, groepen, culturen, religies gediscrimineerd. Natturlijk zijn er legio vormen van discriminatie. En natuurlijk is discrimineren geen kwestie van eenrichtingverkeer en wordt er door verschillende individuen, groepen, culturen, religies verschillend gereageerd op discriminatie.
Wat ook gebeurt is dat waarnemingen, redeneringen, conclusies, oordelen snel als discriminatie worden bestempeld. Een dergelijke neiging kan op zijn beurt weer als discriminatie worden benoemd en gevoeld.

Schoorsteenveger | 28-10-08 | 11:32

superjan | 28-10-08 | 11:22
Buk alvast maar dhimmi!
Gekken hebben volgens mij niet veel nodig om te breken. Het profiel van bovenstaande gasten (leiders ala Mo B die maatschappelijk mislukt zijn maar net iets slimmer en daardoor gerespecteerd worden door de rest, die weer bestaat uit mongolide meelopers met criminele achtergrond) zegt genoeg. Normale mensen (wat is normaal) zien in stigmatisering geen aanleiding om op te geven, het sterkt ze of ze irriteren zich er alleen maar aan, maar gaan toch hun eigen weg. En andersom zouden gekken als ze wel goed behandeld worden ook ergens een reden vinden om zich tegen de maatschappij af te zetten.
Overigens ben ik van mening dat we even moeten afwachten tot de aanslag op de tweede kamer gelukt is. Liefst de vergaderkamer van de CU of SP.

sjaakdeslinksesul | 28-10-08 | 11:30

Sikkeneur | 28-10-08 | 10:25

Wat betreft de volgelingen van Mohammed Bouyeri is het voor mij heel simpel: uitroeien danwel vastzetten voordat ze hun plannen ten uitvoer kunnen brengen.

Creaturen die onze rechtstaat niet erkennen, tevens willen omververpen en de bevolking hevige angst willen aanjagen (en tevens de samenleving een vermogen kost aan beveiligingsmaatregelen), verdienen het niet om door diezelfde rechtstaat beschermd te worden. Daar is niks onlogisch aan. Het tegendeel beweren getuigt van hypocrisie en dat is onze rechtstaat in die zin jammergenoeg ook.

Houthakkert | 28-10-08 | 11:29

en superjan | 28-10-08 | 11:22 doet een plas en slaapt rustig verder.

illuvatar | 28-10-08 | 11:28

@Houthakkert | 28-10-08 | 11:11
Op welk recht is die rechtsstaat waar jij het over hebt eigenlijk gebaseerd?
Hou vast aan de onze.

Nonnes | 28-10-08 | 11:26

Vreemde reakties, er vanuit gaande dat er hier zeker ook genoeg mensen zijn die een autobom op het Binnenhof wel zouden waarderen. Maar serieus, één van de grote problemen in een rechtstaat is dat we dit soort gasten moeilijk strafrechterlijk kunnen vervolgen zolang ze niet aantoonbaar voorbereidingen treffen ook daadwerkelijk iets te gaan doen. Ik ben van overtuigd dat types als Bouyeri niet te stoppen zijn net zo min als je een first offender pedofiel niet kunt tegenhouden. De enige manier is om als staat je aan illegale praktijken te buiten te gaan (Ik noem als referentie de GAL vs de ETA in Spanje) maar of je dat moet willen als land ?

Bigi Bana Boy | 28-10-08 | 11:24

@marielle>

Ja. We zijn zeer onaardig tegen jongeren van marokkaanse afkomst. Vaak onterecht.
Nee we bekeren ons niet tot de islam, wie heeft jou dat ooit gevraagd?
Ja ze voelen zich gediscrimineerd en gekwetst, omdat wij dat constant doen.
Wij NL ers zijn niet slecht, maar laten ons constant op een dwaalspoor zetten.
Wij bieden deze heerlijke kerels inderdaad 0 kansen. Er wordt volop gediscrimineerd in onderwijs en werkgelegenheid.
Niemand verbied jou toch varkensvlees te eten?
Ja door het gehyper en gehuil van types zoals jij, kunnen jongeren zo vervreemden van de maatschappij dat ze gekke dingen gaan doen. Every man has his breaking point.

superjan | 28-10-08 | 11:22

Tegen de tijd dat ze klaar zijn met praten is Wilders waarschijnlijk al voor z'n kop geschoten. Niet dat ik op hem zou stemmen, maar politieke moord #3 is toch een beetje veel.
@Shalome | 28-10-08 | 11:00
Ja dat snap ik dus ook nooit, ze worden er altijd bij betrokken, al gaat het over totaal iets anders. Een of andere neo-nazi begon ook over "Jude" (letterlijk het woord Jude) in een nieuwsbericht over een jochie van 8 die door een uzi om het leven was gekomen.
Alleen omdat ze al de hele geschiedenis lang de pispaal van de wereld zijn, vind ik Joden 100% oke. Het is ook leuk om mensen te stangen die elke keer weer over Joden moeten beginnen als er geen aanleiding toe is.

Framoes | 28-10-08 | 11:22

Wat krijg ik weer een hoofdpijn.................!!

grapjasz | 28-10-08 | 11:21

Wij zijn ook niet aardig tegen deze prachtjongeren, we bekeren ons niet massaal tot de islam. Hierdoor raken ze logischerwijze gekwetst en voelen zich gediscrimineerd.

Wij NL-ers zijn slecht, wij bieden deze heerlijke kerels geen kansen, wij zijn racistisch en eten nog steeds varkensvlees. Onze eigen schuld dus als er een spitstrein de lucht in vliegt vol met kapitalistische loonslaven.

marielle | 28-10-08 | 11:16

"De Groningse onderzoekers wisten tot de groep Marokkanen door te dringen en interviews te houden."

Pikkesteyn | 28-10-08 | 11:14

-weggejorist-

KaKeL Kees | 28-10-08 | 11:12

@shalome> je schaart je tussen mensen die op lollige wijze woorden als "preventief ruimen" in de mond nemen.

superjan | 28-10-08 | 11:11

superjan | 28-10-08 | 11:06

Ook randdebielen die het voor de haatbaarden opnemen verdienen het niet om door onze rechtstaat beschermd te worden.

Houthakkert | 28-10-08 | 11:11

@ superjan | 11:06
Je bedoelt dat alle islamitische woestijnvolkeren kalmeren zodra ze voet op Nederlandse bodem hebben gezet?
Klinkt plausibel. Het is inmiddels zonneklaar dat ze onze samenleving, cultuur, geschiedenis en mooie molens dermate adoreren dat ze alle gewelddadige caprices uit de woestijn gedag hebben gezwaaid.

Shalome | 28-10-08 | 11:09

Als het aan mij ligt gewoon allemaal preventief ruimen, nu ze nog geen schade hebben aangericht. Maarja, we leven nu eenmaal in een land, waarin potentiële terroristen - alle aanhangers van de pedoprofeet - dezelfde softe behandeling krijgen als de gemiddelde scholier die in de middagpauze het plan opvat om zijn broodje kroket zonder te betalen mee te nemen...
Net zoals het absurd is dat onze krijgschmacht in Uruzgan alleen geblinddoekt en met één hand op de rug mag schieten terwijl de haatbaarden hun behaarde reet afvegen met het oorlogsrecht, zo krom is de gelijke behandeling van haatbaarden met snode plannen en de broodje-kroket-scholier.
Fuck de rechtstaat waarin het grootste tuig met de grootste egards behandeld wordt!

Houthakkert | 28-10-08 | 11:07

Kan ook weer dat oude onderzoek in de la blijven liggen waarin was vastgesteld dat er minstens 20.000 radicale moslims in Nederland wonen waarvan enkele honderden bereid zijn geweld te gebruiken.
Het is inmiddels gereduceerd tot negen. Net zoals we de afgelopen weken te horen hebben gekregen dat die geweeeeeeeeeeeeeeeldige Marokkanen een fantastische aanwinst voor Nederland zijn op een schamele drie procentjes na. Aha.

Shalome | 28-10-08 | 11:07

of komt het sommige mensen, sommige knappe koppen, wel goed uit dat er een constant gevoel van angst in de maatschappij aanwezig blijft....

Blijf nadenken. Ga af op bewijzen. Niet op gelul.

Besef hoe beledigend je post (@ bijna iedereen). En stel je voor dat je een van die mensen bent die je constant klakkeloos over een kam scheert met misdadigers en terroristen.

superjan | 28-10-08 | 11:06

Laten we hun namen vooral niet bekend maken. Straks verstoren we hun plannetjes nog. Straks gaat de buurt een oogje in het zeil houden. Strakt worden ze herkend als ze zich verdacht gedragen.

Korreltje Zout | 28-10-08 | 11:06

Zingt slaapliedje voor 3 jarige zoon Illuvater
*Schuitje varen, theetje drinken, rijden we fijn naar Amsterdam, steken we d'' hele stad in brand, maken we ook wat brokken, mannen dragen rokken*

illuvatar | 28-10-08 | 11:05

9 stuks ja? zo zo, en dat op 1 miljoen moslims.

randemiel | 28-10-08 | 11:04

geflipte godsdienstwaanzinnigen.
---
*Ziet hier weer eens eens witte schimmel*...

da wizard | 28-10-08 | 11:02

Ah, daar worden de joden weer in de discussie betrokken.

Shalome | 28-10-08 | 11:00

Soulglow | 28-10-08 | 10:55
jammer dat ze altijd boos en ontevreden zijn...

adminitor | 28-10-08 | 10:59

@ kuns & gezellig | 10:54
En dat is nota bene dezelfde stad waar een groots schrijver als Willem Frederik Hermans geschoffeerd mocht worden.
Maar Kader Abdolah is moslim en alles wat in Nederland moslim is wordt vergoddelijkt door onze regering die een zichtbare hekel heeft aan blanke atheïsten. Waarom laten ze anders toe dat die blanken op grote schaal worden vermoord, verkracht, mishandeld, beroofd, geïntimideerd, bedreigd, weggetreiterd?
Ik zou best een regering willen die ons blanken wat minder zou haten.

Shalome | 28-10-08 | 10:59

modderfokker23 | 28-10-08 | 10:44
Ik hoop dat u voor de grap zo slecht communiceert....

T@ Riest | 28-10-08 | 10:58

Shalome | 28-10-08 | 09:57
.
De aanhangers van het Joodse geloof zijn toch ook redelijk geweldloos geworden ? 't Heb wel meer dan drieduizend jaar geduurd, maar nu halen ze in den vreemde toch nog maar weinig gewelddadige strapatsen uit. Dat was vroeger wel anders.

Niet voor Jan | 28-10-08 | 10:56

Het zijn gewoon hele lieve jongens, maar je moet ze niet kwaad maken.

Soulglow | 28-10-08 | 10:55

Ze wilde het binnenhof opblazen en ons bevrijden van een dictatuur.
Dat zijn toch geen terroristen maar verzetstrijders :-)

sjeepie | 28-10-08 | 10:54

vrolijke gasten? thee=brrrrr!

TommeTomm | 28-10-08 | 10:52

@ Nieuwe Hofstadgroep
Jullie moeder heeft een snor.

Boer Harm uut Twente | 28-10-08 | 10:50

@modderfokker23 | 28-10-08 | 10:44
Jij kunt hier gewoon je voorstel tot preventief ruimen kwijt. Veel grote namen in de geschiedenis lulden daar lafjes omheen. Zo gek is het zelfs al.

Nonnes | 28-10-08 | 10:49

If you can't beat them, join them....
*haatbaard groeien laat en mrs Illuvatar Tsjador omdoet en haar richting Mekka slaat, nieuwe vrouw van 12 trouwt (ies wil profeet), bomgordel omgespt bij 15 jarige martelaar en deze viel soekses en 70 kleutermaagdjes toewenst...*

illuvatar | 28-10-08 | 10:48

fuckje | 28-10-08 | 10:38

Bij preventief ruimen krijg je vuile handen. Makkelijker: je laat ze zogenaamd uitnodigen door een radicale groep in Pakistan, zwaait ze uit en geeft een seintje aan de Inter-Services Intelligence (ISI) in Islamabad..

Mas Rob | 28-10-08 | 10:47

En hoeveel miljoen denken ze nodig te hebben voor het vervolgonderzoek?

zak_arme_turf | 28-10-08 | 10:47

Geert kom er maar in!

Ik ga eens wat livestreams opzoeken van het Binnenhof en de Dam.

joyriders | 28-10-08 | 10:46

Hunnie moeten die lui niet zo serieus nemen, preventief ruimen en verder geen aandacht aan schenken, is dat niks? Commisies vol deskundigen die zich buigen over een stel bebaarde kakkerlakken, gekker moet het toch niet worden?

modderfokker23 | 28-10-08 | 10:44

Ik heb gehoord dat de AIVD dit onderzoek ook heeft gelezen en zit vanaf nu dus bovenop de zaak! Dagelijks de kranten goed doorspitten op zoek naar mensen die nog meer veldwerk hebben verricht.

Hooijstra | 28-10-08 | 10:44

@ -=PyP=- | 28-10-08 | 10:40
okay, zoveel naiviteit kom ik niet vaak tegen.....

Geiteneuker | 28-10-08 | 10:43

Wel aardig dat deze softkore-wetenschappers in wording de identiteit van dit groepje boefjes menen te moeten beschermen maar mochten ze info hebben over een min of meer konkreet voornemen van die negen misdaden te plegen (en eventuele voorbereidingshandelingen zijn in deze eauk een misdaad!) zijn ze zelf strafbaar wanneer ze eea. niet melden bij de aangewezen instanties. Zelfs advokaten zijn wanneer ze op de hoogte zijn van (min of meer) konkreet geplande misdaden van hun klienteel verplicht aan de bel trekken bij pliesie en/of justitie.

widtvoet ® | 28-10-08 | 10:41

Waarom zouden deze terroristen hun eigen woonplaats bombarderen?

-=PyP=- | 28-10-08 | 10:40

Dat laatste zinnetje van het stukje in de Verraderskrant impliceert dat de Toerkse allochjes wel liev zijn. Is dat niet demoniserend en dicriminerend naar de Morcroniërs? Er zijn vast wel stoute Toerkjes en misschien zelfs wel een enkele betrouwbare Mocroniër.... wellicht... ergens? Tijd voor stoedie!

illuvatar | 28-10-08 | 10:40

Er zit toch zeker al veel te veel tijd tussen de laatste bééétje aanslagen..?!
Ik hoor het fluitketeltje al fluiten in het keukentje bij Cohen.
Mint-blaadjes in de glaasjes,schouderklopjes bij de ontvangst en..... lullen maar!
(Geert,are you awake yet...?

R.B.Scott | 28-10-08 | 10:40

Ik stel voor dat we vast een pre-emptive stille tocht organiseren, zodat NL zijn emoties passend een plekje kan geven.

SheriffSharif | 28-10-08 | 10:39

@Patrick Zweedsey > Goed punt.
De vraag is het wat het doel is. Zouden ze dat zelf wel weten ? Wat is het doel van het opblazen van de dam ? Angst zaaien ? Iets anders kan ik niet verzinnen.

PSZ-E | 28-10-08 | 10:39

@Mas Rob | 10:37
Dan maar het varkenspestbeleid erop loslaten, vind je ook niet?

fuckje | 28-10-08 | 10:38

Oh,de twee_punt_nul versie. Ik denk dat we gewoon ff geduld moeten hebben tot er een patch komt.

lichtpunt | 28-10-08 | 10:38

Dom zeg, om dit openbaar te maken. Als het menens is, duiken die radicalen onder.

De onderzoekers hadden in stilte de AIVD moeten inlichten. Alleen deze dienst is in staat om te bepalen of het werkelijk terrorisme-in-de-dop is of stoer gebral tegenover naieve onderzoekers, en daarop stappen te ondernemen.

Gemiste kans.

Mas Rob | 28-10-08 | 10:37

@mezelf,Ellen moet zijn Ella.

snoes | 28-10-08 | 10:37

@deprofeetinjereedt | 10:33
Ik wou het even netjes houden, je weet hoe ik ben ;-)

fuckje | 28-10-08 | 10:35

Sikkeneur |28-10-080| 10:25 Dan hebben Ellen nog.

snoes | 28-10-08 | 10:34

Wat een voorbarige angst allemaal....

Die terreurgroep wacht eerst tot de Noord-Zuidlijn klaar is en slaat dan pas toe.
Dus dat wordt dan Sint-Juttemis...

knerf | 28-10-08 | 10:34

@fuckje | 28-10-08 | 10:26
Volgens mij gaat hij nog dieper ...

deprofeetinjereet | 28-10-08 | 10:33

Wordt tijd dat onze Rut weer een Vogelaartje gaat uithalen in die wijk..

Geiteneuker | 28-10-08 | 10:33

God is die niet dood? Waarvoor strijden voor een dode zaak?

Patrick Zweedsey | 28-10-08 | 10:31

Nou ja zeg doen onze kutmarokkanen wat weer niet goed.

veel vaak en vet | 28-10-08 | 10:30

Ik neem wellicht ten onrecht aan dat deze Finnen een uitkering hebben waarmee ze hun snode plannen kunnen uitvoeren voor het ontwrichten van deze wrede westerse onderdrukkingskoeltoer?

illuvatar | 28-10-08 | 10:29

Dit steeds groter wordende probleem in ONS land...... Is dit probleem nou de schuld van de bontkraagjes met veel te kleine petjes of komt dit nou door de slappe menAliteit van ons bestuur?Ik word alsmaar verdrietiger.. Ik zeg maar nix anders denken ze nog dat ik rascist ben... Ssssst...

Spikkel | 28-10-08 | 10:29

Sheich Fawaz Ineid lacht in zijn vuistje. Het gaat geheel volgens plan. Stapje voor stapje, telkens een klein beetje vooruit.

Schoorsteenveger | 28-10-08 | 10:28

@fuckje | 28-10-08 | 10:26
Inderdaad. Gatverdamme.

Nonnes | 28-10-08 | 10:28

Maar Joris D. zit ze op de huid.

fuckje | 28-10-08 | 10:26

@Nonnes | 28-10-08 | 10:14
Yep. Er zit een ondefinieerbare angst bij de redactie om hierover te publiceren.

deprofeetinjereet | 28-10-08 | 10:26

Vernuftige mensen die onderzoekers, vraag me alleen af waarom dit nu al in de media terecht komt. Het lijkt me praktischer om eerst overleg te hebben met bv de AIVD

Bachtel | 28-10-08 | 10:26

Hebben we niet een rechtstelsel dat uitgaat van onschuldig tot het tegendeel bewezen is of moeten alle 'radicale samenzweerders' preventief een spuitje krijgen?

Wat zal het dan stil worden op GS, niet?

Sikkeneur | 28-10-08 | 10:25

Topje van de ijsberg.

widtvoet ® | 28-10-08 | 10:24

Misschien is het de enige manier om aandacht te krijgen in nederland om te radicaliseren?

Het_leuke_zuiden | 28-10-08 | 10:23

In de VS pakken ze dit soort dingen toch ff anders aan.
als we -gewoon om eens uit te proberen- al die verdachten dezelfde behandeling
geven als de Amerikaantjes aan die gekken die Oboema wilden killen.

De Kuilenburger | 28-10-08 | 10:21

Schiet dan Mohammed, schiet!

Officer Barbrady | 28-10-08 | 10:21

Jammer dat het dossier in de trein blijft liggen, ergens.

fuckje | 28-10-08 | 10:19

Een gewaarshuwd gezonddenkend mens teld voor twee.
We weten dat de natuur op aarde,mensen/dieren/planten/bomen/vruchten
bracht,maar ook ziektes,zoals kanker en andere virussen enzv.
Nu deze figuren vallen onder zieke kankerende virussen,en zullen ook daaraan sterven,met de kans dat zij het zijn,die eeuwig zullen branden.

opiejopie | 28-10-08 | 10:17

identiteit moet anoniem blijven?

de krikkemikker | 28-10-08 | 10:16

Wat leren die jongens toch allemaal voor leuke dingen op koranles.
Ik zeg: platgooien die handel!

grote haas | 28-10-08 | 10:15

Tijd dus voor een fijn theegesprekje met mw Vogelhaar, geen hand geven, haar HOERRR noemen, beetje sissen naar Ella en haar een leuke heaufddoek aanbieden als integratiegescheck. Dat zal ze leren die kwajongens.

illuvatar | 28-10-08 | 10:15

Ratten onder de grond en wolfpacks in de straten.

Blue Leader | 28-10-08 | 10:14

@ deprofeetinjereet | 28-10-08 | 10:09
Zoiets misschien? www.geenstijl.nl/mt/archieven/2007/05/... Het is een tijd geleden om onduidelijke redenen een no-go-area geworden. Tot het niet meer vol te houden is natuurlijk.

Nonnes | 28-10-08 | 10:14

Drie jaar HBO? Bestaan die dan?

grote haas | 28-10-08 | 10:14

LOL@getergde kaasboer, dat kwam ook net in mij op, ik durf het alleen niet te verwoorden uit angst voor de Hirsch-Balin-gestapo

Claude Jacque | 28-10-08 | 10:13

Ach, het is maar een incidentje, tog?

Pieter Bas | 28-10-08 | 10:13

JeGrootmoeder | 28-10-08 | 09:54
Net als met die bankencrisis. Welling wist al lang dat het mis was met Icesave, maar greep niet in.

Schoorsteenveger | 28-10-08 | 10:12

Toch frappant dat deze knappe koppen niet begrijpen dat praten met radicale mozzzlimz neerkomt op het proberen te temmen van een roedel hyena's. Zinloos. Overal schaduwen en meteen oppakken als ze ook maar de fout in dreigen te gaan.

bello | 28-10-08 | 10:12

Geen zorgen, die VMBO-dropouts werken inmiddels bij Spitsnieuws. Foto's van Jennifer Hudson opzoeken, spelling checken enz..

Tsaar Ed | 28-10-08 | 10:11

Wedden dat als het een groep melkwitte rechtse blanke kaalkopjes betrof die wat van plan waren dat hun namen dan wél al op een briefje onder de deur van het pliesie bureau geschoven was!

Achiel | 28-10-08 | 10:10

We weten ook wie Osama is..... dus nix aan handje zijn.... plas,glas,autobom,was

illuvatar | 28-10-08 | 10:10

@Nonnes | 28-10-08 | 10:07
Volgens mij zit hier wel een "leuk" stukje in.

deprofeetinjereet | 28-10-08 | 10:09

We weten wie het zijn,hebben alles onder controle,dus slaapt u maar rustig verder.

snoes | 28-10-08 | 10:08

Autobom op de Dam of het Binnenhof...
Hmmmm, ben ik de enige die hier toch ook wel een lichtpuntje of twee in ziet?

getergde kaasboer | 28-10-08 | 10:08

@deprofeetinjereet | 28-10-08 | 09:53
Niet "leuk'' genoeg voor GS, dat weet je toch wel?

Nonnes | 28-10-08 | 10:07

Die vervaarlijke, alom gevreesde, respectafdwingende, spijkerharde Hofstadgroep heeft Nederland al een jaar lang in zijn huiveringwekkende, angstaanjagende greep gehouden. Hun vergaderingen en het maken van snode plannen werden hier op de stoep, zittend op hun scooters, bij ons voor de deur gehouden. Ik stuurde ze dan altijd weg omdat ze op de grond spuugden.

Lying Dutchman | 28-10-08 | 10:07

de aivd heeft deze figuren heus al wel op de korrel. Maar dat komt pas naar buiten als het politiek gewin oplevert, of als het te laat is.

Berenlucht | 28-10-08 | 10:07

Zo lang ze in de randstad aanslagen plegen gaan ze hun gang maar. Daar wordt het probleem ook veroorzaakt, Amsterdam voorop. Dus, blaas gerust een zooitje rooie blanken op, Rex zal ze niet missen.

RexMundi | 28-10-08 | 10:06

Godsdienstwaanzinnigen die een religieuze dictatuur willen vestigen ZIJN 'rechtse ketters'. Nauw verwant aan hun broeders die de wapens ter hand wensen te nemen om hen spuitjes in de reedt te kunnen geven, knuppels in de nek te leggen of spijkers tussen de ogen te rammen.

JeMoeder!!! | 28-10-08 | 10:06

Ja maar, ja maar, ja maar ...
Als ze weten wie het zijn ... dan ...

EnriqueDesnudo | 28-10-08 | 10:06

Bier-Sexueel | 28-10-08 | 10:01
Juist, dat vroeg ik me dus ook al af.

Gustav | 28-10-08 | 10:03

Ik stel voor Ella Vogelaar dit dossier te geven.

T@ Riest | 28-10-08 | 10:03

Radicale Salafi-moslims? En da's nog nieuws tegenwoordig? Gewoon preventief opblazen, zand erover en verder met de orde van de dag.

Mongoose | 28-10-08 | 10:03

Is het niet een taak van de AIVD om dit soort clubjes op te sporen e.d.? Ik zie niet helemaal in waarom een universiteit een rol speelt in deze zaak.

Bier-Sexueel | 28-10-08 | 10:01

@ zak_arme_turf | 09:56
Ja, opmerkelijk feit. Terwijl deze praktijken allang bekend zijn: er zijn nou al zoveel undercover journalisten die hier uitgebreid over hebben geschreven, maar toch wordt dit weer gepresenteerd als 'Nieuws'.
Nou goed; ze laten de zaken dus doorsudderen tot aan het volgende onderzoek. S

Shalome | 28-10-08 | 10:00

Het goede nieuws is dat sociologen eindelijk snappen dat er zoiets is als radicale islam, een absolute revolutie in de sociale wetenschappen.

Multikuli | 28-10-08 | 10:00

koekje bij?

r04dki11 | 28-10-08 | 10:00


Iemand een kopje thee??

MarK321B | 28-10-08 | 09:59

-weggejorist-

Nee dus! | 28-10-08 | 09:58

Ik ruik liters thee.

oakie | 28-10-08 | 09:58

Een betere oplossing lijkt mij deze Onderdanen van de Koning van Marokko in een Islamitisch land laten heropvoeden. Schijnt dat diezelfde koning van Marokko daar zeer geschikte kampen voor heeft.

Vogelbeest | 28-10-08 | 09:57

Ach, weer zo'n groepje dat drie jaar gaat vergaderen over het opblazen van het Binnenhof en/of Schiphol totdat ze verkering krijgen.
*Life of Brian weer eens gaat kijken*

Telegraafhoerrr | 28-10-08 | 09:57

Surprise. De aanhangers van de maanziekte onderscheiden zich al 14 eeuwen door zulke gewelddadige excessen.
Maar in Nederland zijn ze ervan overtuigd dat ze er de oplossing voor hebben. *heh*

Shalome | 28-10-08 | 09:57

Je kunt tegenwoordig toch al veroordeeld worden voor het beramen van een aanslag al dan niet met terroristisch oogmerk? Nog ff lekker doorgaan met anoniem bewijzen verzamelen dus.

Berenlucht | 28-10-08 | 09:57

Als je de kalme manier ziet waarop het leven geleid wordt in Bos en Lommer of Slotervaart, weet je dat we in Nederland zuivere moslimenclaves hebben die totaal los staan van de Nederlandse samenleving. Dan weet je ook dat dit soort fanaten er bij horen.

waskuip-admiraal | 28-10-08 | 09:56

Heb je weleens... Doe je niks aan...

vlammetjuh | 28-10-08 | 09:56

Shalome | 28-10-08 | 09:50
Sterker nog, die sociologen hebben ze 'ontdekt'. Of liever, die meldden dat zelf tegen de heren sociologen, waarna deze via gesprekken 'doordrongen'.
Man, Quantum of Solace is er helemaal NIKS bij.

zak_arme_turf | 28-10-08 | 09:56

de vraag was inderdaad al, of we te maken hebben met een tijdelijke stilte voor de storm.

Beau ter Ham | 28-10-08 | 09:55

-weggejorist-

Nee dus! | 28-10-08 | 09:55

Dat kan niet waar zijn, zulke lieve jongens.
*kuch* Islam is vrede! *proest*

De Sjaaq | 28-10-08 | 09:54

020 Gaza preventief ruimen dus

Tobi | 28-10-08 | 09:54

Gemeentewoordvoerder na de volgende aanslag:
"Helaas, we hebben het niet weten te voorkomen, MAAR we kunnen wel PRECIES VERKLAREN hoe het zo ver heeft kunnen komen! Da's toch ook knap, vindt u niet?"

JeGrootmoeder | 28-10-08 | 09:54

Ik ben benieuwd welke smaak thee genuttigd gaat worden.

Metaalenzo | 28-10-08 | 09:53

@ oakie
Onthoofdstadgroep.

Shalome | 28-10-08 | 09:52

incidenten, alleen maar incidenten.

mick jagger | 28-10-08 | 09:51

Hofstadgroep of Hoofdstadgroep ?

oakie | 28-10-08 | 09:50

Niets aan de hand: ze gaan er sociologen op zetten die met ze gaan praten. Opgelost!

Shalome | 28-10-08 | 09:50

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen