Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wakker Dier stigmatiseert bontkraagjes

jummy.pngBeste mensen van het Meldpunt Discriminatie. Met verbijstering hebben wij kennis genomen van een nieuwe radiospot die hedenochtend op de radiozender 3FM te beluisteren was. Een man met een overduidelijk allochtoons accent spreekt de luisteraar op niet mis te verstane wijze toe: "Iek ben tegen blank! Blanke kalfsvlees. Want die kalfjes zijn ziek gemaakt met bloedarmoede. Iek zeg jou, blanke kalfsvlees is ziek! Euuwman je weet tog!" Een hele bevolkingsgroep, die van de nieuwe Nederlanders om precies te zijn, wordt in deze uiting weggezet als een raar pratend schreeuwvolkje dat sympathiseert met dierenterrorisme en kindermisbruik. Daar komt ook nog eens bij dat de spot feitelijk onjuist is. Het productschap Vee en Vlees (PVV) zegt het zelf: "Deze kalveren hebben zeker geen bloedarmoede. Ze krijgen apart voer waardoor het ijzergehalte gecontroleerd wordt, maar dit gehalte blijft altijd boven de bloedarmoede grens." En trouwens, waar hebben we het over? Want blank kalfsvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten. Het meeste vlees gaat richting buitenland, en daar kunnen ze die spotjes van de Sjoerd van de Wouw-brigade niet eens verstaan. Dus Meldpunt Discriminatie, doe er wat aan. Deze spot is naast stigmatiserend en nodeloos kwetsend ook doelloos en, zoals wel vaker bij Wakker Dier, overbodig.

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

apfelstrudel | 06-10-08 | 18:13

@ truusch | 05-10-08 | 19:38
Hier veur jou vier Christenkinderen, maar zonder Christenkerk want dat mag niet in Turkije.
christenfamiliecentrum.messageboard.be...
Heb zelf op Roomsch Katholieke scheaulen gezeten en ben gedoopt.
De symboliek, de rituelen en Gregorische gezangen vind ik wel mooi.
Verders heb ik niks met geleauf (heb ik gelukkig van mijn vader geërfd) en toch dank ik "God" op mijn bleaute knieën dat ik niet in een muzelmanomgeving ben opgegroeid.
-
Euverigensch:
Een varkenschkarbonaadje (ingewreven met Fransche mosterd) is anders niet te versmaden (wel zonder vetrand brr.).
Babi pangang.
Ardenner ham.
Worst.
enzeauveurt enzeauveurt...
Schaap bah.

wachtmeester de bruy | 06-10-08 | 07:13

@ apfelstrudel.
Het buitenlanderprobleem?Sure
Hoe denk je dat eigenlijk op te lossen?Door te schreeuwen dat Nederland blank hoort te zijn.Daar kom je ver mee!

Die samenleving waarjij naar mijn mening over fantaseert die gaat er niet komen.

Weg gaan ze niet,minder worden het alleen als men stopt met kinderen krijgen.
Wil je mij soms ook chemisch laten castreren?

Ik woon nu enige tijd in het oosten(een ware openbaring) en ga over een tijdje weer terug naar de Randstad.Maarik heb daar nooit problemen gehad met mensen die het islamitische geloof aanhangen .Misschien komt het doordat ik er weinig contact mee had of nauwelijks mee in aanraking kwam maar ik ben er bijna van overtuigd dat moslims in Nederland geen problemen veroorzaken en dat het geloof er los van staat.Volgens mij is het meer de cultuur.

fietsen gejat,ouderlijk huis leeggehaald en vernield,nageroepen,mobiele telefoon gejat ellende na het stappen,freaky taxichauffeurs.Sorry dat ik het zeg maar in dit geval waar het Marokkanen,niet verschillende soorten moslims.

Noot;Ik heb niks tegen welke bevolkingsgroep dan ook,wel tegen racisten binnen elke bevolkingsgroep.Ik vind het alleen erg jammer dat ik merk extra alert of voorzichtig te zijn als er iemand in mijn buurt is met een bepaald uiterlijk(dus ook weleens turken spanjaarden of autochtonen met een wat donkerder uiterlijk).Ik schaam me ervoor.
Aangezien ik vast niet de enige ben die dit heeft,zegt dit aardig veel over de sfeer in bepaalde steden en we zullen toch echt met zijn allen verder moeten.

Moeten ja,want een alternatief is er niet.

truusch | 05-10-08 | 23:33

-weggejorist-

apfelstrudel | 05-10-08 | 20:18

apfelstrudel;die appels doen je volgens mij geen goed.Voortaan niet meer dan 2 stuks fruit op een dag eten.

"Ik heb de buik vol van het buitenlands gespuis wat denkt hier te moeten zijn en ons voor hun laat werken".

Bedankt voor het sponseren van de IBgroep ,ik waardeer het ten zeerste.
Ben jij eigenlijk ooit gesponserd door de IBgroep?
Ik ben trouwens bruin, he vervelend vind je niet?
Zwart met wit wordt nou eenmaal bruin.Eigenlijk heel simpel mijn kinderen misschien weer zwart ,geel of gebroken wit,leuk toch al die kleurtjes.Probeer je niet te veel te ergeren dat is slecht voor je gezondheid.
Valt het jou ook op dat er veel allochtonen in verzorgingtehuizen werken?
Daarom is het voor jou van groot belang om er vooral niet terecht te komen.Dus houd het hart gezond en erger je niet teveel!

@Wachtmeester de Bruy
Blijft bij varkensvlees is goor op parmaham (met meloen)na en er zijn vast nog wel wat meer uitzonderingen.

Op christenscheaulen leer je overigens niet altijd even handige dingen,net als in christenkerken,en christenopvoedingen.Ik kan het weten.

Christenkinderen bestaan niet, wel kinderen met een christelijke opvoeding.

truusch | 05-10-08 | 19:38

ëeeuieuuwwww, iek zzzeg jouou besnijdenis van kleine babies, en kinderen is zzziekkkk, mannn..... meld diet bij jouw moskee, of synagoge....

sa4 | 05-10-08 | 17:38

Al die fanatieke dieren/milieu-activisten moeten ze keihard aanpakken, en sukkels die op de dieren-partij stemmen moeten ze heropvoeden.

Dutch_Holland | 05-10-08 | 14:25

-weggejorist-

apfelstrudel | 05-10-08 | 13:31

-weggejorist-

apfelstrudel | 05-10-08 | 13:23

@ truusch | 04-10-08 | 12:37
-Een varken schijnt onrein te zijn,dus probeer extra te scrubben na het eten van de parmaham voor de rest is varkensvlees goor en slecht voor de huid.-
-
Dusch Truusch, toch geen grapjes...
Verwijst Truusch nogmaalsch naar spreekbeurt van Christenkind Roeline:
www.spreekbeurten.info/Varkens.html
-
mmmmm
recept varkenschvleesch met meloen kende ik nog niet.
Maar nu even onder onsch Truusch wat betreft meloen.
Er komt een man bij het octrooibureau met een enorme meloen onder zijn arm.
De ambtenaar vraagt verveeld wat hij komt doen.
De man kijkt schichtig om zich heen en zegt dat de meloen na jaren oculeren en enten smaakt naar kudt en dat hij hier een patent veur wil aanvragen.
De ambtenaar plots geïnteresseerd vraagt of hij even mag proeven.
Gaat uw gang zegt de man en overhandigt de enorme meloen aan de ambtenaar die hem gretig aanneemt en gulzig een hap uit de meloen bijt.
Getverderrie roept de ambtenaar met een vies gezicht, het smaakt naar stront.
Man: een beetje draaien.

wachtmeester de bruy | 05-10-08 | 05:50


truusch
Dit noemt men wrijven in een vlek.

bijtieakumaai | 04-10-08 | 17:32

excuses,ik was lichtelijk aangeschoten en snap nog niet helemaal waarom ik achter mijn computer ben gekropen.

* schaamt zich kapot*

@ wachtmeester de bruy; fijn dat je mijn reactie zo ontzettend serieus neemt en volgens mij is varkensvlees ook volgens het Joodse geloof onrein.Dus de geenstijl moslimobsessie modus mag je weer uit doen hoor.En als je een beetje kan lezen staat er dat varkensvlees onrein schijnt te zijn ,niet dat het onrein is,meloen!'

" Het varken is een edel dier, dat weten zelfsch kinderen op scheaul.
De Christenscheaul hè,"

grapjasch... je maakt toch wel een grapje he?

truusch | 04-10-08 | 12:37

@Kyokushinkai : Jammer dat jij direct teruggrijpt naar vergelijkingen met Nazi’s, is wel erg typisch dat de Folkerts van deze wereld altijd overtuigd zijn van het eigen gelijk, direct moord en brand schreeuwen en middels extreme uitingen en fysieke bedreigingen proberen de wereld naar hun hand te zetten. Wat ik aangaf is dat het evolutionair nu eenmaal zo is dat de mens (en daar vallen ook kinderen onder) superieur is aan de andere soorten op deze aarde en dat wij (de mens) het vlees eten van deze andere soorten eten. Natuurlijk heeft deze club het recht op haar mening, wat mij echter bijzonder stoort is dat wakker dier ideologische ‘terrorisme’ bedrijft met Staatssteun (subsidies), jijzelf bewijst dit ook nog eens door een totale niet relevante vergelijking met Nazi’s te maken.

Rebellis | 04-10-08 | 11:10

@alle milieu terroristen
Ik begrijp wel alle walging wat betreft de behandeling (mishandeling) van dieren wanneer ze naar het slachthuis gaan, maar wat jullie niet begrijpen (of niet willen begrijpen) is het feit dat wanneer heel Nederland massaal stopt met vleesch eten, de koe of varken straks een beschermd dier wordt in Nederland.
Zodra iedereen aan de soja gaat zal geen enkele boer meer een varken of koe op zijn of haar land laten lopen, dat kost alleen maar geld!
Koeien worden dan hobbydieren en melk kost straks 10 euro per liter.
Nog los van het feit dat de export van NL melk stilvalt en Bos weer extra belastingen gaat verzinnen om deze financiële strop (hij moet Fortis nog afbetalen) te compenseren.
Logische reactie: de kiloprijs van Soja stijgt 400%.
Ik heb geen tuin dus kan ik geen bloembollen kweken, gelukkig ligt er een vijver bij mij in de buurt, dat word "Holland Duck" voor de rest van het jaar....

necrosis | 04-10-08 | 10:23

@ truusch | 04-10-08 | 03:17
Varkenschvleesch onrein ?
Er woont zeker een muzelman naast je die je dit heeft proberen wijs te maken vanuit zijn achterlijke abjecte geleauf.
Volgensch muzelman ies Truusch eauk onrein.
Het varken is een edel dier, dat weten zelfsch kinderen op scheaul.
De Christenscheaul hè, niet die waar alleen de koran alsch "lesboek" op tafel ligt.
www.spreekbeurten.info/Varkens.html

wachtmeester de bruy | 04-10-08 | 09:30

truusch
Te veel drank hoop ik.

bijtieakumaai | 04-10-08 | 09:21

Ik ben blij dat ik semi vegetarisch ben dus eigenlijk gewoon een vleeseetster die vanaf vrijdag 12 uur tot zondag 24 uur vlees eet en de rest van de week visch of vleesvervangers.Aangezien ik biologisch vlees (van de slager) te duur vind en hetgeen er bij de Albert Heijn ligt smerig is eet ik liever een stukje niet biologisch vlees minder.

Daarnaast zijn de meeste vleessoorten niet lekker
Kip(alleen filet)
koe zonder vet of bot erin en zeker geen draadjeskoe.
Babykoeien ook wel in de vorm van kalfsoefsters vind ik wel lekker zo lang ik niet vlak voor het consumeren geconfronteerd word met het feit dat het levende schattige kalfjes waren boehoeh.

Geit schaap kameel paard no thanks.
Een varken schijnt onrein te zijn,dus probeer extra te scrubben na het eten van de parmaham voor de rest is varkensvlees goor en slecht voor de huid.
Ik hoop dat ik zo mijn steentje bijdraag aan weet ik veel wat euhm oh wel en zoniet jammerrr dan
shit 3.13 nou dat zuigt

truusch | 04-10-08 | 03:17

Als iemand een Belg, Chinees of Surinamer nadoet dan moet ik altijd lachen.
Op een of andere manier heb ik dat niet bij Marokkaans, hoe goed of slecht ook...
?

keestelpro | 04-10-08 | 01:39

Dikke drol op de imperialisten-met-vette-beurzen!
Het is tijd om te kraken; vele huizen in mijn buurt staan al máááááááá'nden te koop; wordt leuk!

Boris Poepnagel | 04-10-08 | 00:28

Activisten zoals van Wakker Dier horen stuk voor stuk achter de tralies. Laten we stoppen met dit soort terroristen de hand boven het hoofd te houden en ze nu eindelijk een halt toeroepen. Wakker Dier is voor de Partij voor de Dieren wat de WA was voor de NSDAP. En die vergelijking gaat ook inhoudelijk op.

Eikenhout | 04-10-08 | 00:18

"Ze krijgen apart voer waardoor het ijzergehalte gecontroleerd wordt".
Ik heb het gezien, het is echt bewust ijzergebrek creëren en opsluiten in kleine boxjes waardoor de arme kalfjes nooit echt kúnnen en hebben leren lopen.
Ze worden de vrachtwagen (slachtwagen!) ingeschopt en getrokken.
Ik vreet vlees, maar nooit kalfsvlees. De macht van de markt!

JumboXL | 03-10-08 | 23:55

Bijna vier oktober. Dierendag. Wakkere Dierendag eauk. Repsekt voor Dierendag. En als al die Wakkere mensen die eauk vinden dat je Dierendag op een Wakkere Dierendagmanier moet vieren even meedoen morgen wordt er een mooi signaal gegeven. Kennen we mekaar weer eauk. Dus net als bij het oprichtingsfeestje: allemaal de hele Dierendag Wakker op vier voeten! (Kijk uit voor de stoepranden.)

widtvoet ® | 03-10-08 | 23:38

vroeg me al af, waar gaat dit over.
echt dom. zal wel weer een idee zijn van duiventak

goofnerd | 03-10-08 | 23:03

@Big Bear Hunk 16:11 [Ik zeg je: als we stoppen met vlees eten komen ze er achter dat planten toch een pijnreactie vertonen en dat die arme bijna-beestjes onder vreselijke omstandigheden in hete kassen moeten leven]

De zwitsers weten dit al lang
www.ekah.admin.ch/uploads/media/e-Bros...

Lijkt me tijd voor een Stichting Wakkere Plant ?!

visionary | 03-10-08 | 22:52

Mie..... iep.... Mie.... iep!

Chipdude | 03-10-08 | 22:47

@Rebellis | 03-10-08 | 20:25> Wij zijn ook sterker dan kinderen. Ook maar kinderen doodmartelen dan? Wil dieren niet met kinderen vergelijken, maar jouw bewering dat we alles wat zwakker is maar mogen laten pijn lijden naar eigen goeddunken best wel een onsnugger nazi-idee. Verder heeft Wakker Dier nog nooit iemand kwaad gedaan, waarom zijn het dan terroristen? Omdat ze gebruik maken van hun democratisch recht een mening te verkondigen waar jij het niet mee eens bent? Klinkt ook al nazi-achtig.

Kyokushinkai | 03-10-08 | 22:24

Ik wens dat hele fijne GS-team smakelijk eten met veel blank kalfsvlees en als toetje een langdurige darmziekte.

cookie | 03-10-08 | 21:58

@Roer 21:19
Blank Vlees, valt waarschijnlijk in dezelfde categorie als Blanke vla en Negerzoenen ?? Lijkt me duidelijk een gevalletje discriminatie.

visionary | 03-10-08 | 21:56

Tisssss toch triest om kinderen voor jou doel in te zetten.
Schaam je juf en wakker dier. En blank kalfsvlees is heerlijk !

wocky | 03-10-08 | 21:53

-weggejorist-

klimaathoax | 03-10-08 | 21:42

Hoezo is blank slecht?

Ook discriminatie: doen alsof blank (vlees) slecht is. Stigmatiserend.

Roer | 03-10-08 | 21:19

Niks gehoord... waar luisteren jullie toch naar? (niks zeggen)

iCQ | 03-10-08 | 20:59

@Kyokushinkai: alleen dat Rules is al sneu, vertel jij die dierenvriendjes van wakker dier eens dat ze op moeten stoppen met die kansloze spotjes op de radio. Ik word nl. een beetje ziek van die Folkerts die mij denken te moeten vertellen wat ik wel en niet moet doen. Wakker dier is wat mij betreft een stel terroristen met een voorliefde voor dieren. Als de dieren wat sterker waren geweest dan waren zij nu de baas helaas voor de Tofoe vreters ligt het anders en heeft het lot beslist, leg je daar maar gewoon bij neer of maak er een einde aan en laat MIJ met RUST !

Rebellis | 03-10-08 | 20:25

Ik ben 32 jaar vegetarier. De spot van Wakker Dier vind ik kut. De meeste spots van Wakker Dier vind ik kut. Ik ben eigenlijk ook geen dierenliefhebber. Het maakt mij niet uit of er een koe, een varken, een geit, een paard, een egel, een hond, een kat, een gorilla of een dolfijn wordt geslacht en opgegeten. Economisch gezien vind ik het gewoon niet slim. Ik vind het zelf niet nodig, maar verder mag iedereen z'n gang gaan. Wat ik wel belachelijk vind is dat ik als belastingbetaler meedok voor 'Kip het meest veelzijdige stukje vlees' gewoon omdat het een irritante kutreclame is en dat ik aan geen enkele reclame wil meebetalen zonder dat ik daar zelf voor kies.

Dommedaris | 03-10-08 | 19:09

Wakker Dier rules, slaat nergens op om deze mensen 'dierenterroristen' te noemen. Duizenden biggetjes in een koude vrachtwagen proppen zonder ook maar een centimeter bewegingsruimte en ze onder erbarmelijke omstandigheden door heel Europa te rijden, dat zou je veel eerder terrorisme kunnen noemen. Wakker Dier probeert wat te doen aan leed in dit land, zouden meer mensen moeten doen.

Kyokushinkai | 03-10-08 | 19:07

-weggejorist-

Frontaal Naakt | 03-10-08 | 18:58

Gebruikersnaam | 03-10-08 | 16:38
Menu wakker dier
Carpaccio van blankekalfshaas met knoflookkruidendressing en pijnboompitjes
Bij de biefstuk een saus van gecarameliseerde sjalotjes, kastanjechampignons in jus d veau met een beetje franse cognac.
Lekker ijsje na met veel slagroom en natuurlijk al dat lekker vlees wegspoelen met flink wat rode wijn. Eet smakelijk

Friend of the family | 03-10-08 | 18:21

erg effectief. we staan nu allemaal achter wakker dier.. en allochtonen vinden we nu nog leuker!

echt_links | 03-10-08 | 18:02

Stelletje linkse dierenactivisten-apen.

Vandaag stonden ze in de Kalverstraat ook alweer te protesteren tegen bont, stelletje onverzorgde viezeriken. Geweldig dat mensen met een bontkraag dan voor ze gaan en met hun bontkraag gaan schudden. Dit allemaal onder toezicht van 4 agenten op de mountainbike, die het protest ook zeer belachelijk vonden (ja heb het aan ze gevraagd).

Archaisch | 03-10-08 | 18:00

one-san | 03-10-08 | 17:42
als een haas naar het toilet dan.....

koffiemuts | 03-10-08 | 17:55

Hebben we het nu over linkse groene allochtonen. Hallallahallahallahahahaha.

Koudguipje | 03-10-08 | 17:50

Persoonlijk denk ik dat ze met die spot willen benadrukken dat het allen schapenneukerds zijn.

cognitieve dissonant | 03-10-08 | 17:46

ik voel een fittie opkomen

one-san | 03-10-08 | 17:42

PVV. Toeval?

Prof. Cor Rupt | 03-10-08 | 17:33

aardappelninja | 03-10-08 | 17:23
Ja, of ons Rita die Ella slacht. Maar dan wel harlam... halma... hellforce... shit, ik ga eten. Doei.

Jaap de Paap | 03-10-08 | 17:25

Den_Uitvreeter | 03-10-08 | 17:11
Precies. Dus dan huur je een mocro om mij te vertellen dat blanke kalveren haram zijn. Logisch. Ik vraag me af wie ze gaan inhuren om de mocros te vertellen dat halal slachten niet gewaardeerd wordt door wakker dier. Misschien zoekt Bassie nog een schnabbel.

aardappelninja | 03-10-08 | 17:23

Rammstein | 03-10-08 | 16:58
You're right; laten we dat maar niet doen, haha.

Jaap de Paap | 03-10-08 | 17:23

Den_Uitvreeter | 03-10-08 | 17:11
Ik vind de reclame grote bullshit, en ik ben twintig jaar vegetariër. Aan je nick te zien, is het al een tijdje veranderd :) Waarom ben je vega-af geworden trouwens?

Jaap de Paap | 03-10-08 | 17:22

Slechte imitatie, domme reclame, overbodige boodschap.

Framoes | 03-10-08 | 17:19

@Den_Uitvreeter:

Halal is tegenwoordig een heel rekbaar begrip.
De in Nederland geslachte blanke kalveren mogen allemaal als halal verkocht worden.

Koekiemonster | 03-10-08 | 17:15

*maakt nog maar wat over aan wakker dier*

knutsel | 03-10-08 | 17:14

@aardappelninja maar die middelen die "ze" gebruiken om dat beest vol te pompen, die kunnen toch ook halal zijn ?

Westwoud | 03-10-08 | 17:11

Ik vind de reclame erg grappig, maar ben dan ook 8 jaar vegetarier geweest. Blank vlees is niet halal, dus dat mag een medelander met een bepaald geloof dan ook niet eten.
@aardappelninja Halal slachten word door wakkerdier gezien als het nodeloos martelend (af)slachten van dieren.

Den_Uitvreeter | 03-10-08 | 17:11

Bizar om hier een mocro voor te nemen met dat halal geslacht van hun. Of vindt wakker dier dat wel ok?

aardappelninja | 03-10-08 | 17:06

Rammstein | 03-10-08 | 17:03
Ja, die van mij volgt net zo lang, tot hij iemand een stuk uit de broek gebeten heeft.

koffiemuts | 03-10-08 | 17:06

Rammstein | 03-10-08 | 17:03

uhm uhm uhm lastig heur. Succes met het voeren van de knijnen!

LJBrinkhorst | 03-10-08 | 17:06

@LBJ 16:58 Hè, wéér fout. Zonde.

@koffiemuts 16:58 Honden zijn me te volgzaam.

Rammstein | 03-10-08 | 17:03

umfufu1 | 03-10-08 | 16:41
Inderdaad, kalfsvlees in supermarkten (net zoals al het andere vlees in supermarkten) is een karikatuur van echt vlees zodat tokkies het kuddevolk het kan herkennen. Echt vlees koop je bij n slager.

baca | 03-10-08 | 17:00

Rifapen, dat is een beschermde diersoort hier in 0031: die leven in kolonies bijmekaar met een leider, treden altijd groepsgewijs op, alleen als ze teveel in contact komen met mensen proberen ze die na te doen met hun *kuch* spraak.

JanRap | 03-10-08 | 16:59

@ Rammstein.
Ook honden lusten er anders pap van! Mijn Zuid West Chinese Windhond zet 's avonds voor de t.v. mijn bril op, hij ziet niet meer zo scherp in de verte.

koffiemuts | 03-10-08 | 16:58

@Jaap de Paap 16:52 Ja, nieuw onderwerp: hoe klinkt de marokaan. Please.

Rammstein | 03-10-08 | 16:58

Rammstein | 03-10-08 | 16:51

Nein. Ich denke das sie mehr 'into' John Cougar Concentrationcamp sind!

LJBrinkhorst | 03-10-08 | 16:58

Blank kalfsvlees in lekker, Who cares over een paar van die kalveren.

Isser | 03-10-08 | 16:57

basset hound | 03-10-08 | 16:48
Als dat 'm inderdaad is, klopt het dat het een proser is: Marokkanen klinken heel anders. Slecht gedaan.

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:52

@LJB 16:45 Houd ik van chinese muziek denk je ?

Groen vlees, da's pas slecht (vrij naar Chris Rock)

Rammstein | 03-10-08 | 16:51

mm, ik luister sowieso niet naar een jong geitenboertje dat mij verteld welk vlees beter is.

Westwoud | 03-10-08 | 16:51

Is dit in de trend van; iedereen pikt alles maar van die rifapen dus wie kunnen we nou beter laten vertellen hoe de wereld in elkaar zit dan hunzelf?? Aan de andere kant ook wel triest dat er (hoogstwaarschijnlijk) gewoon een autochtoon dat spotje heeft ingesproken terwijl de werkloosheid onder de rifaapjes juist zo hoog is

spurno | 03-10-08 | 16:49

@basset hound

+1000 voor een kudtserie met jonge tale.. chicks

Westwoud | 03-10-08 | 16:49

Maar ze heeft wel gelijk

Westwoud | 03-10-08 | 16:48

Ik herken dat stemmetje. Mijn dochter kijkt naar het Huis Anubis, voor degene zonder kids van 6-10 jaar dat is een debiele serie van Studio100 die weer bekend is van K3 en Kabouter Plop. Dat stemmetje is van die inteelt mocro die in die serie speelt als Appie (leuke naam voor een mocro, doet me denken aan Appie Heijn). Wat een prutser is dat mannetje.

basset hound | 03-10-08 | 16:48

Westwoud | 03-10-08 | 16:41
Dat promoot Ella Vogelaar. De minister van kansenwijken die met haar hoofd nog in de sixties loopt.

T@ Riest | 03-10-08 | 16:47

Rammstein | 03-10-08 | 16:44
Hij wilde de katten uitroeien, maar daar waren de Joden toen zeer uitdrukkelijk op tegen. Toen is ie maar bij hen begonnen en helaas nooit meer de kans gekregen aan de katten te beginnen... Wie weet hoe de wereld er dan uit had gezien, zonder katten. Vraag aan Widtvoet...

Pilsvogel | 03-10-08 | 16:46

@umfufu1

Als " wij Nederlanders" rood vlees eissen, dan mag er nog wel wat gebeuren. Dat gezeik begint allemaal bij progamma's zoals Herrie in whatever.
De gemiddelde nederlander bakt vis in hetzelfde vet als de bitterballen, en gaat nu opeens massaal zeiken over het eten dat gepresenteerd wordt in restaurants en in supermarkten.
Rot op en Vreet !
En rood vlees is gewoon te krijgen! Jij betaald, dus jij bepaald.

Westwoud | 03-10-08 | 16:46

Bigi Bana Boy | 03-10-08 | 16:25
Tikkie offtopic, maar voor jouw info: 's zomers blijf ik thuis en 's winters ga ik naar Zuid Afrika, daar kun je pas lekker vlees eten, en niet te zuinig ook.
www.spur.co.za/Site_Content.aspx?cid=6...

JanRap | 03-10-08 | 16:46

Rammstein | 03-10-08 | 16:33

Tip: de hele dag Chinese muziek draaien, dan hebbie ze er zo onder.

LJBrinkhorst | 03-10-08 | 16:45

@Pilsvogel 16:41 Weetje: Adolf H. te D. hield óók niet van katten.

Rammstein | 03-10-08 | 16:44

Waarom denkt iedereen toch dat het bij de tijd is, als er een marokaan iets inspreekt met een veulste overdreven accent ?

Westwoud | 03-10-08 | 16:41

Agent327 | 03-10-08 | 16:38
Laat jij die stinkbollen nat naar binnen? Eerste wachten tot het stopt met regenen, droog laten waaien en dan kijken we case by case wat we doen

Pilsvogel | 03-10-08 | 16:41

Voor het eerst heeft dat linkse volk eens gelijk. Kalfsvlees is gewoon zo rood als de brandweer. Loop eens een goede slager binnen ipv je vlees bij Arie de Knaller te kopen. En niet lullen met ander voer etc. Die beesten worden gewoon geprepareerd om blank vlees (kom er maar in Weisses Fleisch) af te leveren. Special van de AH deze week over biologisch voer had ook een mooie kooktip - kalfsvlees met vlees op de foto die zo van een kistkalf af kwam zo wit was het. Wij Nederlanders eisen goed vlees ipv witte bagger

umfufu1 | 03-10-08 | 16:41

@Agent327 16:36

Je kreeg vijf kilo tofu en een vuilniszak linksgedraaide zemels bij zo'n lidmaatschap dus toen was ook voor ons het rekensommetje snel gemaakt.

*laptop mee naar boven neemt omdat meneer me net van zijn bank af heeft gestuurd*

widtvoet ® | 03-10-08 | 16:40

Ik begin zo langzamerhand de neiging te ontwikkelen om in de supermarkt type 3 eieren (legbatterij) en kistkalfvlees te kopen, puur om dit soort hysterisch klotevolk dwars te zitten. Ik vind het prima dat je protesteert, maar dan wel op basis van normale argumenten, niet dit soort seniele, stigmatiserende, u-bent-dom-wij-weten-wat-goed-voor-u-is spotjes.
Activisten van wakker dier (en ander ongewassen dom links klotevolk): Zoek een echte baan en ga wat nuttigs doen óf leer normaal communiceren. (maak je school nou eindelijk eens af, met andere woorden)

Homer J. Simpson | 03-10-08 | 16:40

Zwart kalfsvlees lijkt me ook niet echt gezond hoor.

Bier-Sexueel | 03-10-08 | 16:39

.. wakker dier, overgedoogde en overgesubsidieerde beterweters op links. Het wordt tijd dat politieke pressieclubjes hun status van "In Orde" verliezen. Dat zijn ze niet en dat verdienen ze niet.

Jan Passant | 03-10-08 | 16:39

@SJEAN | 03-10-08 | 16:38
Noemen we tegenwoordig benoemen.

Agent327 | 03-10-08 | 16:39

Biff Eagleburger | 03-10-08 | 16:36
True, wat je Ramm aanraadt. Maar sinds ik dat één keer heb gedaan, willen de cats me de sleutel van de balkondeur niet meer geven.

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:38

Morgen is het weer dierendag. Tijd om een lekker 3 ons stuk koglebiefstuk te halen bij de slager om de hoek. I love animals.

Gebruikersnaam | 03-10-08 | 16:38

Het productschap Vee en Vlees liegt.
<hr><br>
Akties van Wakker Dier zijn VRIJWEL ALTIJD succesvol. Je lult weer eens uit je nek, Mutsaerts.

Yoman | 03-10-08 | 16:38

wat is er mis met stigmatiseren;-))

SJEAN | 03-10-08 | 16:38

@Biff Eagleburger | 03-10-08 | 16:36
Een uurtje in de regen op balkon is meer dan genoeg.

Agent327 | 03-10-08 | 16:38

@widtvoet ® | 03-10-08 | 16:34
Ik dacht dat zullen ze wel niet redden, die 50.000 leden. Kheb me bij de PvdDook vergist. Er lopen er inderdaad nog steeds meer buiten de hekken dan er binnen.

Agent327 | 03-10-08 | 16:36

Rammstein | 03-10-08 | 16:33
Daar denken ze zelf heel anders over, na een nachtje op het balkon.

Biff Eagleburger | 03-10-08 | 16:36

Agent327 | 03-10-08 | 16:34
We bedoelen hetzelfde; jij zei het wat directer :)
Heb hier ook twee katten als baas trouwens; ze tolereren me ternauwernood.

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:35

@Agent327 16:32 Daarom heb ik Animal Planet en NGC al verstopt, dan zijn ze niet bij de tv weg te slaan. Oftewel, de kat kijkt geen tv, tv wordt voor de kat gemaakt.

Rammstein | 03-10-08 | 16:35

@Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:33
Eerder een dramatische school.

Agent327 | 03-10-08 | 16:34

@Agent327 16:32

Breek me de bek er niet over open. Kzit al sinds de aankondiging van dat PIEP 's avonds met m'n reedt op de vloer omdat meneer de tv. te hoog vond staan.

widtvoet ® | 03-10-08 | 16:34

WillemdeZwijger | 03-10-08 | 16:32
School voor klein drama?

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:33

@Biff E-Burger & @widtvoet 16:27 / 16:31

Jullie vergeten een ding: jullie hebben geen kat(ten), een kat heeft jullie als personeel. Zodra je dat in gaat zien, komt het goed.

Rammstein | 03-10-08 | 16:33

@widtvoet ® | 03-10-08 | 16:31
En binnenkort eigen tv zender. PIEP. Dus tv kijken kun je ook wel vergeten.

Agent327 | 03-10-08 | 16:32

* Z'n stem doet me aan school denken*

Vraag:
Op wat voor soort school zit ik:

A - Atheneum
B- Gymnasium
C- Middelbaar beroepsonderwijs

WillemdeZwijger | 03-10-08 | 16:32

@Biff Eagleburger 16:25

Weet waar je aan begint met zo'n kursus voor je spinnende viervoeter! Wakker Dier zet ze tegen je op! Die van ons heeft nu de slaapkamer geklaimd (wij slapen al vier maanden in de logeer), bepaalt wanneer wij mogen eten, gebruikt de volle kapstokken als krabpaal en laat mij op een emmer in de tuin schijten omdat anders "zijn" badkamer zo raar gaat ruiken...

widtvoet ® | 03-10-08 | 16:31

Hier een video waarin je kunt zien hoe het werkelijk met de levensomstandigheden van deze "blanke" kalveren gesteld is: www.ophetland.tv/11751812 en hier een verdere uitleg door een Kalfsvlees Bobo: www.ophetland.tv/11751813

NieuwsGrazer | 03-10-08 | 16:30

LOL@LJBrinkhorst | 03-10-08 | 16:24

sjaakdeslinksesul | 03-10-08 | 16:29

Nederland begint me zo ontzettend de strót uit te komen.

Rammstein | 03-10-08 | 16:28

LOL @LJBrinkhorst | 03-10-08 | 16:24
Dit blijf ik de hele avond natuurlijk voor me zien hè... en bedankt :)

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:27

Wakker dier, stuk voor stuk Volkert v/d Gtjes, ga allemaal eens deaud !

ik kom van rechts | 03-10-08 | 16:27

Geeft stichting Wakker Dier ook cursussen voor katten die de hele godganse dag op de bank liggen te maffen?

Biff Eagleburger | 03-10-08 | 16:25

JanRap | 03-10-08 | 16:21
Maar zelf wel ieder zomer in Turkije een eikenhouten koppie halen zeker ?

Bigi Bana Boy | 03-10-08 | 16:25

Voor Goudse kazen heb je stremsel nodig! Kunstmatig stremsel is niet bruikbaar voor ons nationale exportproduct. Daarvoor hou je kalveren op een melkdieet en krijg je blank vlees als nevenproduct.
*** excuus aan veggies maakt***

Een mild klimaat is voor de varkenshouderij en voor de kalvermesterij gunstig, dan hoef je minder te verwarmen en minder te koelen. Nederland heeft zo'n klimaat.

"WakkerDier" slaap rustig verder.
PS batterijkippen krijgen de minste medicatie en leven langer.

MadDieu | 03-10-08 | 16:25

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:19

Echt waar? ;-) Ik dacht dat hij des avonds gecrossdressed als Marlene Diettrich de slums van de Obersalzberg onveilig maakte.

LJBrinkhorst | 03-10-08 | 16:24

M'n kop eraf als ze bij die Albert Heijn in Amsterdam niet openlijk blank kalfsvlees aangeboden hebben.

Schoorsteenveger | 03-10-08 | 16:23

weer een uitstekende spot tegen dierensmishandeling, bijna net zo goed als "kip, het meest mishandelde stukje vlees" en "een kip heeft nog nooit zoveel ruimte gehad als bij jou in de pan". ik eet veel en met plezier vlees, zeer goed dat ik weet welke prijs anderen daarvoor betalen.

k. hanke | 03-10-08 | 16:23

En ik ben tegen donker mocrovlees.

JanRap | 03-10-08 | 16:21

LJBrinkhorst | 03-10-08 | 16:17
Niet die caberetier dus, maar hondi

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:19

LJBrinkhorst | 03-10-08 | 16:17
Maar die heette wel Blondi :)

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:18

Het ergste is: Het is nog gesponsord met belastinggeld.

Captain Diehard | 03-10-08 | 16:17

Wakker Dier staat in een rechte lijn met die grote Duitse cabaretier, die immers ook zo goed was voor zijn herderschhund.

LJBrinkhorst | 03-10-08 | 16:17

Ik protesteer toch ook niet tegen de behandeling van lichtbruin geitenvlees door bontkraagjes.Jeweettog...

T@ Riest | 03-10-08 | 16:16

Bigi Bana Boy | 03-10-08 | 16:09

EVen los van het doel van de campagne, het zou natuurlijk niets uit moeten maken of het Bram van der Vlugt is of een anonieme marokkaan die de boel uitspreekt. Het is een campagne van wakker dier, dus moet je het niet serieus nemen. Klaar.

Maaier | 03-10-08 | 16:15

De gemiddelde kriminele overlastmarok (in Rotterdam heeft 50% van alle jonge Marokkaanse mannen een strafblad, de rest is nog nooit gepakt of behoort tot die uiterst kleine groep fatsoenlijke Marokkaanse medeburgers) houdt overigens best van blank vlees. Als hij er maar naar mag sissen, in mag knijpen en purren, ze achter 't raam kan zetten, ze dope voor 'm smokkelen en hij er niet mee hoeft te trouwen.

widtvoet ® | 03-10-08 | 16:14

-weggejorist-

veelpleger | 03-10-08 | 16:14

Nederland islamiseert me hula; de echte fanatici zijn dit soort figuren. En waar houdt het op? Geen vlees eten, niet vliegen, niet autorijden, `sfeerlicht' van de spaarlamp. Ik zeg je: als we stoppen met vlees eten komen ze er achter dat planten toch een pijnreactie vertonen en dat die arme bijna-beestjes onder vreselijke omstandigheden in hete kassen moeten leven. Let op mijn woorden: dit stopt nooit!

Big Bear Hunk | 03-10-08 | 16:11

flappies | 03-10-08 | 16:09
Stopten met roken? Of werkelijk stopten met roken? U begrijpt me.

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:11

Met zo'n kudt fin als boodschappert wil wakker dier pas echt serieus worden genomen? Ik hoop dat ze daar allemaal bloedarmoede krijgen. Armoede is het al, zo te zien (en te horen).

Dr.Zeldenrust | 03-10-08 | 16:11

Kunnen ze wakker dier niet laten inslapen?

rokertje | 03-10-08 | 16:10

/OT
Naast 'vandaag' staat bij mij een heel irritant blokje in het cement. Als ik F5 is ie even weg maar als de tegels er dan weer naast staan is ie er weer.
Beste Geenstijl, moet ik mij zorgen maken?

CoJoNes | 03-10-08 | 16:10

ik heb vroegerh in een slagerij gewerkt,
viel me op dat alle klanten die kalfslever aten
stopten met roken.

flappies | 03-10-08 | 16:09

Het is inderdaad een vreemde reklame en volgens mij schiet hij op deze manier helemaal zijn doel voorbij. Wie hier iets wijzer van denkt te worden is mij niet duidelijk.

Bigi Bana Boy | 03-10-08 | 16:09

Hoorde het net weer op de radio.
Eindigt met:
Je w w tog
Hoe passend.

Agent327 | 03-10-08 | 16:08

Wakker Dier wil hiermee graag laten zien dat zij op hetzelfde intelligentieniveau zit als onze geliefde medelanders.

Aussie | 03-10-08 | 16:08

-weggejorist-

R.B.Scott | 03-10-08 | 16:06

Ze zeggen dus eigenlijk: 'We willen bloed zien'. Hoe duidelijk kun je het hebben?

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:06

Laatste krachten op vrijdag:
Ik... wil... een...

... tietentopic... aargh

Pilsvogel | 03-10-08 | 16:06

Je mag ook niets meer tegenwoordig

ECS | 03-10-08 | 16:05

Op de GS redactie lijden ze momenteel aan geestelijke armoede w.b. aardige onderwerpen, dit spotje was al dagen, zo niet weken te horen op de radio, ja, je weet wel, dat oude medium...

60CX | 03-10-08 | 16:03

Productschap Vee en Vlees? Die Geert.

Don Philippo | 03-10-08 | 16:02

MaupCaransa | 03-10-08 | 16:00
Hè jakkie, nou: maar gauw weer een nieuwe spitsvondigheid bedenken dan... deel je het wel met ons? Ik leer graag van je.

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:02

Als ik later groot ben ga ik ook mooie teksten voor Wakker dier schrijven, lijkt me tof...
Zoals:
Wakker Dier heeft iets meer dan driehonderd snackmerken onderzocht. Eén op de drie snacks bleek paardenvlees te bevatten. Wil jij weten of je een snack zonder paardenvlees eet? Kijk dan hieronder. Check altijd de ingrediëntenlijst op de verpakking en vraag in je cafetaria welke merken er in de vitrine liggen.

Ow, dit hebben ze al gescreven, onder het motto: check je snack

www.wakkerdier.nl/paardencampagne/chec...

MaupCaransa | 03-10-08 | 16:00

En dan vind mijn meisje het gek dat ik altijd eerst de gordijnen dicht doe voordat ik een mug doodmep
*schichtig om zich heen speurt naar afluisterende wakkere beestjes*

Jaap de Paap | 03-10-08 | 16:00

Fleauxe | 03-10-08 | 15:45
Heaumeau!

Einde van de Domheid | 03-10-08 | 16:00

waar komt het bont van de bontkraagjes vandaan? Doe eens gauw onderzoeken, wakker dier etc.!

deprofeetinjereet | 03-10-08 | 16:00

Pilsvogel vonden ze ook geen leuke grap... Een dier belachelijk maken vonden ze dat

Pilsvogel | 03-10-08 | 15:59

De reclames van voedingscentrum zijn ook heel erg.

Einde van de Domheid | 03-10-08 | 15:59

Agent327 | 03-10-08 | 15:56
Oh, toen was ik er zeker even niet.

cockroach | 03-10-08 | 15:58

Maar de echte vraag natuurlijk is: worden deze kalfjes wel halal geslacht?

widtvoet ® | 03-10-08 | 15:58

Pilsvogel | 03-10-08 | 15:55
... bij mij thuis mogen alleen honden naar binnen zei ik een keer, want honden en katten gaan niet samen. Meteen bedreigd door die Wakker Dier fanatici!!!

Pilsvogel | 03-10-08 | 15:57

Ik heb liever een blanke zwaan, zwarte zwanen vind ik klootzakken!

Fleauxe | 03-10-08 | 15:57

@cockroach | 03-10-08 | 15:50
Die discussie is een paar topics terug al geweest.

Agent327 | 03-10-08 | 15:56

widtvoet ® | 03-10-08 | 15:52
lol, ja lijkt erop, zelfde genre ook..

cockroach | 03-10-08 | 15:56

Die spot is in Nederland ook niet te verstaan hoor.

Mokum Kosher | 03-10-08 | 15:55

Maar owee als je onderscheid maakt tussen verschillende diersoorten, dan vinden ze je meteen een racist daar bij wakker dier!!!!!

Pilsvogel | 03-10-08 | 15:55

Ik ben benieuwd hoeveel multiculturele politiek correcte ejaculaties er ter redactie van Wakker Dier aan dit spotje vooraf zijn gegaan.

Fleauxe | 03-10-08 | 15:53

Ook bloedarmoede zit tussen de oren...

Pilsvogel | 03-10-08 | 15:52

MaupCaransa | 03-10-08 | 15:50
Hee Maup! Hoi.

Jaap de Paap | 03-10-08 | 15:51

Erg geestig spotje ;)

MaupCaransa | 03-10-08 | 15:50

Vanochtend? Op Q-Music hoor je dit spotje al een week ofzo.....

Jullie worden toch niet net als Sp!tsnieuws he, met posten van oude dingen...

D3fix | 03-10-08 | 15:50

Wat doet in Jezusnaam Sarah Palin zo groot op GS ... Das zeker geen stijl! Lekkere geile kop dat wel, maar die wil je toch niet in t witte huis zien straks, damn, hooguit op redtube, de hoeah.

cockroach | 03-10-08 | 15:50

Ik zal morgen wel weer wat gewone scharrelkippen hier een kopje kleiner maken.
Die krijgen gezond vreten.

in de regenjas | 03-10-08 | 15:49

Wat een vreselijk slechte imitatie trouwens, in die audio.

Jaap de Paap | 03-10-08 | 15:49

Bontkraagjes en dierenterroristen hebben wel meer gemeenschappelijk, maar om ze nu "iek ben tegen blank!" in een mikrofoon te laten tetteren? Rare jongens die zgn. dierenvrienden...

widtvoet ® | 03-10-08 | 15:46

Ik ben tegen getint. Getinte kalveren. Want die getinte kalveren zijn ziek gemaakt met soebsidie. Iek zeg jou, getint kalfsvlees is ziek! Euuw je weet tog!

osp | 03-10-08 | 15:46

Ik betaal, dus ik bepaal, weg met die bontkragenspot

kneuterzak | 03-10-08 | 15:45

Als een Macrobaan ergens tégen is, nou you bet your sweet ass dat ik dan VOOR ben!

Fleauxe | 03-10-08 | 15:45

hoorde eerder deze week zo'n spotje maar dan met kip. Echt waar, om je dood te schamen... en waarschijnlijk is het niet eens een Marokkaan maar een NLse acteur. TE erg, gewoon. Wakker Dier, ga 's allemaal even deaud.

Lebowski Achiever | 03-10-08 | 15:45

Lekker voor zomaar tussendoor of bij een *plop*

Biff Eagleburger | 03-10-08 | 15:44

Snel gedaan Mutsaerts :)

Jaap de Paap | 03-10-08 | 15:44

*blaat*

_ILT_ | 03-10-08 | 15:44

Stigmatiserend en nodeloos kwetsend. Het is vreselijk tegenwoordig, wie maakt er zich nog druk om?

Einde van de Domheid | 03-10-08 | 15:43

dierentorrisme ???

osp | 03-10-08 | 15:43

Klafjes?

Jaap de Paap | 03-10-08 | 15:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl