Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Verdonk in zee met Pastors

Spannend he Rita!Goed nieuws voor rechts dragend Nederland. Minister Verdonk heeft er zin an en mevrouw heeft daarom deze week gezellig een vorkje geprikt met Marco Pastors. Ook is Rita van plan om Joost Eerdmans over te halen zich aan te sluiten bij de VVD, evenals Geert Wilders. Verdonk hoopt daarmee niet alleen de rechterflank van de VVD te versterken, maar tevens Wouter Bos de windvaan uit de zeilen te nemen. Blijkbaar is Rita een vaste bezoeker van GeenStijl, want diverse reaguurders zinspeelden al veel eerder op een dergelijk pact. Wij citeren: "Wat zou dat mooi zijn, Verdonk als Premier, Wilders, Pastors, Eerdmans, misschien Eurlings, allen in één partij... Ayaan erbij om af en toe wat olie op het vuur te gooien. Wedden dat ze zeer veel stemmen wegslepen. CyberKookie 30-03-06 @ 11:14" Of deze: “Als deze man (Pastors) nu eens met Eerdmans en Verdonk een partij opricht dan hebben ze in no time 149 zetels. derks 10-11-05 @ 23:32” Uw gebeden worden gehoord, at your service...

Reaguursels

Inloggen

swift1.6 25-06-06 @ 01:02

Ik weet dat de swift 1.6 een van de meest onderschatte hotties is, maar je maakt jezelf nu wel erg klein. Grow up, kleuterT!

bottehond | 25-06-06 | 02:28

Max@Laadvermogen 24-06-06 @ 00:20

heel simpel, Befel ist Befel en Ich habe es nicht gewust da ich falsch informiert wahr

swift1.6 | 25-06-06 | 01:02

kruT 24-06-06 @ 16:34

Grote woorden maken geen enkele indruk op mij als ze hol klinken. Volgende keer beter. I know you can do better than this.

bottehond | 25-06-06 | 00:22

Het geheel lijkt me een goede zaak, alle triestige rechtse figuurtjes bij elkaar en elke volwassen partij weet waar hij geen zaken mee moet doen

bubka | 24-06-06 | 18:56

@bottehond
Verdonk een goede vrouw? Je bent echt niet goed bij je hoofd.

Bovendien is het ALTIJD de schuld van een ander. Heeft ze het er niet zelf naar gemaakt? Oh wat was Verdonk toch zielig.

Hoepel toch op met te sympathiseren voor een vrouw die zelf over lijken gaat.

kruT | 24-06-06 | 16:34

PVDA is in de afgelopen 2 mnd met 17 zetels in de peiilingen gezakt.
Het electoraat zwalkt en wacht op de opvolger van dhr. dr. prof. WSP Fortuyn, genaamd drs. MG Pastors....

inctrl | 24-06-06 | 10:04

monfer 24-06-06 @ 01:13

Helaas, mollemas... t'is kiezen of kabelen... as you well know.

bottehond | 24-06-06 | 02:16

Max@Laadvermogen @00.20

Jij vraagt je dus af hoe iemand als Verdonk zich in WOll zou hebben opgesteld tegen (!) de Jodenvervolging?
Ik zou het niet weten.
Ik zou het ook van mezelf niet weten.
Heb jij jezelf die vraag al eens gesteld?En, wat was de uitkomst?

Ik denk dat ik de uitkomst wel ken: jij bent zonder enige twijfel een van die talloze Naoorlogse Verzetshelden.

Heel fijn voor je dat je aan jouw Rita-haat een gevoel van morele superioriteit kunt ontlenen.Maar pas op: ik ben geen Rita-fan - maar mensen als jij dwingen mij in haar armen!

monfer | 24-06-06 | 01:13

v Maerlant 23-06-06 @ 21:09

Hehehe... hyperbool. Gelukkig ben ik van de afdeling liberté, egalité, fraternité.....

bottehond | 24-06-06 | 00:26

Max@Laadvermogen 24-06-06 @ 00:20

De enige die gek is in zijn hoofd en zijn maximaal laadvermogen reeds lang bereikt heeft bent U. Verdonk zou voor VRIJHEID zijn. Dat denk ik er van.

bottehond | 24-06-06 | 00:24

Wat ik me afvraag: hoe zou iemand als Rita zich ten tijde WOII hebben opgesteld tegen de Jodenvervolging? Het is maar een hypothetische vraag. Dat spreekt. Maar toch. Wie nu achter Rita aan marcheert, zou zich die vraag ook eens moeten stellen. Duidelijkheid is vaak schijn en niet meer dan een doodlopende weg.

Max@Laadvermogen | 24-06-06 | 00:20

botte:
"Verdonk was echter té aangeslagen omdat ze haar gelijk aan dovemansoren niet overgebracht kreeg op de kwijlende hyena's in de 2e kamer."

Rita is gewoon hartstikke gek in haar hoofd. Jammer maar helaas. Dus heeft ze geen gelijk, heeft ze dat ook nooit gehad, en is ook nog eens hartstikke doof. En dat is dan minister. Duuuu...

Max@Laadvermogen | 24-06-06 | 00:06

@ duitse helm

Nou, je kan me best rechts noemen, maar ik vind pastors zwaar klote. Weet je wat het is? Elke jan Lul kan scherp op de actualiteit reageren. Fundamenten neerleggen voor een serieuze zaak is toch wat anders. Pastors is TE lokaal en TE beperkt in zijn ervaring om landelijk met schrander beleid te komen. De man wordt eenvoudigweg nooit groter. dat hij de held is voor een aantal in Rotterdam, dat snap ik. En wellicht terecht ook. Maar dat kan nooit één op één met landelijk. Dus... sorry... geen Pastors voor mij.
Eerdmans heeft te lang bij die LPF-losers rondgezwalkt. Die neem ik niet serieus. Verandering van bril zal ook niet snel helpen.

@ sWift

Volgens mij ben je het aantal incidenten aan het tellen die negatief uitpakten omdat Verdonk bewust tegengewerkt werd. Als minitser doet ze het uitstekend en ze voldoet volledig aan het profiel van een gezagsdrager. Dit dus in tegenstelling tot Donner, die liever rapt dan prioriteiten stelt.

inquisitra | 23-06-06 | 23:11

Wat heeft het dan voor zin die man af te branden, tenzij je links bent en dus huiverig voor goed functionerende politici met een visie op rechts?

Duitse helm 23-06-06 @ 22:39

U denkt dat dit allemaal over en met fair- play gaat? Nee, toch?

bottehond | 23-06-06 | 22:52

Verder zou een persoon als verdonk qua handelswijze en competentie beter passen bij donner dan bij wilders, eerdmans en pastors


Verdonk maakte de ene fout op de andere.
Er was adequaat gehandeld bij de schipholbrand (er was duidelijk niet adequaat gehandeld),
de slachtoffers zouden niet worden uitgezet als ze hier geen goede psychische hulp hadden gehad of als ze nog nodig waren voor het onderzoek (ze zijn wel al uitgezet zonder goede psychische hulp terwijl ze nog niet gehoord waren voor het onderzoek),
bij de gesprekken tussen assielzoekers en en mensen van het thuisland is een nederlander/toezichthouder aanwezig (deze was er duidelijk niet),
voor Ayaan was er absoluut geen ruimte en regels zijn regels (al voordat de moties ingediend waren zou verdonk verder gaan zoeken naar eventuele opties om Ayaan nederlandse te laten blijven en anders zo snel mogelijk te maken) en zo zijn er meer zaken waarover ze verkeerd geïnformeerd was.
Homo's kunnen in Iran gewoon veilig leven (als ze niet laten merken dat ze homo zijn. Dit beweert ze nadat er net een paar homo's waren opgehangen in zo'n onderontwikkelt land omdat ze homo waren),
onvoldoende opgeleid personeel op een boot voor assielzoekers is onzin, net zoals de verhalen dat het er een wanboel is (wat dus wel zo bleek te zijn).
Het enige wat rita kan roepen is verkeerd geïnformeerd, regels zijn regels (lekker makkelijk) en ik wil niet aftreden maar optreden. Heel mooi, maar treed dan ook op.
En als er dan commentaar op komt, dan komt ze aanzetten met het verhaal dat er een hetze tegen haar gaande is en dat hogevorst ook niet op iedere patiënt waarbij iets fout gaat persoonlijk wordt aangesproken. Dat het verschil is dat de patiënten de zorg zijn van de ziekenhuizen en assiezoekers onder de zorg van de Nederlandse staat valt, vergeet ze ff.

Donner geeft geen krimp als blijkt dat TBSers makkelijk kunnen weglopen. De enige maatregel die hij neemt is meteen ook de makkelijkste, nl. de verloven stopzetten. Als blijkt dat Cees B onschuldig heeft gezeten en het verhoor van dat jongetje (sorry, ik ben ff de naam kwijt. Ik dacht maikel, maar weet het niet zeker) helemaal fout is gegaan, doet donner er vervolgens niets aan. Ik weet, het is niet gebeurd tijdens zijn kabinetsperiode, maar een beter onderzoek instellen had ie op z'n minst kunnen doen.
Als AIVDers hun floppys en USBsticks laten slingeren, dan zal daar over gesproken worden met de desbetreffende persoon en in het ergste geval werd er iemand overgeplaatst. Rechters met pedoplaatjes op de PC worden er op aangesproken en krijgen een voorwaardelijke taakstraf. Donner vindt het allemaal wel goed. Ok, er word wel eens iets van gezegd, maar echt actie ondernemen is er niet bij.
Maar, dan wil Leers een proef met gelegaliseerde wietproef, en ineens dreigt donner af te treden. Het is duidelijk dat donner wietteelt een grotere bedreiging van dit land vindt dan de bevengenoemde dingen.

Mijn conclusie hiervan is dat zowel verdonk als donner oncompetent zijn om een positie in de regering te vervullen.


Van Pastors, eerdmans en wilders heb ik dit soort fouten nog niet gehoord (al zullen ook zijn best fouten gemaakt hebben).
Wel valt me op dat pastors niet onder de druk van de gemeenteraad bezweek toen het om moslims ging en dat wilders ondanks de bedreigingen wel gewoon z'n werk deed en niet loopt te klagen. Hij vindt het vervelend, maar weet dat het gewoon de gevolgen zijn van zijn eigen uitspraken.
Ook beantwoorden ze allemaal de vragen terwijl verdonk een beetje om de brei heen draait en tig keren hetzelfde zegt.

swift1.6 | 23-06-06 | 22:39

Heb vele vrienden in Rotterdam en allen zeggen dat Marco Pastors vier geweldige jaren heeft neergezet. Als dit inderdaad een feit zou zijn (de PvdA heeft veel beleid van LR overeind gehouden), zou het dan niet zo kunnen zijn dat Pastors gewoon goed is. Wat heeft het dan voor zin die man af te branden, tenzij je links bent en dus huiverig voor goed functionerende politici met een visie op rechts?

Duitse helm | 23-06-06 | 22:39

bottehond 23-06-06 @ 20:37

Zelden zo'n doorleefde getuigenis gelezen. Deze Heer wil ik dienen. Voortaan is Zijn Woord mijn Wet! Prachtig, bottehond.

v Maerlant | 23-06-06 | 21:09

@Bottehond

Daar teken ik voor. Goed geschreven.

inquisitra | 23-06-06 | 21:05

inquisitra 23-06-06 @ 19:21

Don't worry... GW zal zeker niet willen opgaan in de VVD en m.i. geldt dat ook voor Pastors. Bovendien vermoed ik dat het ook voor Verdonk geldt. Ik zou me niet al te druk maken. De VVD is een sociaal- liberale partij, die regelmatig roeptoeters een wortel voorhoudt en hen dan inderdaad inkapselt en opvreet. Afwijken is leuk voor de bühne, maar mag vooral de door het partijestablishment geslagen piketpaaltjes niet te buiten gaan. Ik schat in dat Verdonk bezig is te bezien op welke wijze zij de VVD alsnog kan ontmaskeren. Die blijft niet binnen de VVD als ze elders beter emplooi kan vinden. Daarbij merk ik op dat haar optreden in de nacht van de botte en feitelijk imaginaire messen goud had kunnen opleveren. Verdonk was echter té aangeslagen omdat ze haar gelijk aan dovemansoren niet overgebracht kreeg op de kwijlende hyena's in de 2e kamer. Verdonk is een goede vrouw. Ze was echter niet opgewassen tegen de aanhoudende hetze tegen haar. Een teken van integriteit, dat zeker. Die hetze heeft een veel diepere betekenis dan zij zelf vermoedt. Die hetze wordt gevoerd uit behoudzucht en overlevingsdrang. Verdonk is/was gevaarlijk voor de heersende politiek correcte elite. Ze had moeten beseffen dat ze een strijd op leven en dood aanging. Ze heeft de implicaties van haar poging om 0031 te redden onderschat. Van een spin- doctor mag je verwachten dat hij zijn hijgende en zwetende kampioen tussen de vechtrondes oppept en aanwijzingen geeft. Hij krijgt de sufmakende beuken niet en wordt geacht het grote plaatje te zien en zijn pupil als het ware langs valkuilen en wakken heen te navigeren. Kay van der Linde heeft zichzelf overschat en zijn tegenstanders onderschat. Wie de oorlog aan de politiek correcte elite verklaart kan rekenen op een bittere strijd, waarin geen middel geschuwd wordt. Terug naar de nacht van de botte messen: wie die nacht keek naar de staatTV zal het kunnen beamen. Tout 070 sloop dreigend en bloeddorstig om Verdonk heen. Maar niemand, ik herhaal NIEMAND durfde de trekker over te halen. Het beeld van boslim die in overdrachtelijke zin zijn voorhoofd bijna tegen de vleugellamme en dodelijk vermoeide Verdonk aanduwde in teken van dominantie staat me op het netvlies gegrift. Verdonk had daar en toen de multikulturele waanzin en het politiek correctisme, die mentale sluipmoordenaar die 0031 fataal dreigt te worden, in 1 klap naar de geschiedenisboekjes kunnen verwijzen. Ze had haar tegenstanders brutaal moeten trotseren. In plaats daarvan stelde ze zich tevreden met een tijdelijke wapenstilstand. daarmee heeft ze ook de strijd om de VVD verloren. De vrouw met de rechte rug heeft zichzelf de rug gebroken. Tegelijkertijd zou het mij niet verbazen als zij haar levenskracht weer hervindt. Zij ziet de noodzaak voor de oorlog tegen de polikorsekte als vitaal voor de toekomst van Nederland. Om die reden meen ik dat weldenkend Nederland mag hopen dat dit stemmenkanon met de rechte rug en een harde levensles achter de rug, verwerkt en gebruikt om sterker te worden, terug zal keren. Sterker dan voorheen. Polikorsekte: U kunt Uw testament gaan schrijven. Het bloed kruipt altijd waar het niet gaan kan.

bottehond | 23-06-06 | 20:37

swift1.6 23-06-06 @ 17:24

Toe maar... U gaat onverstoorbaar verder... wel.... begint U dan bij Uw laatste zin van deze post?

bottehond | 23-06-06 | 20:15

Wat Verdonk nu doet is niet zo'n goed plan als het lijkt. Wroeten in de voormalige rangen van ruziemakers zou Verdonk zowiezo niet moeten doen. Bovendien gaat de VVD ons toch niet wijsmaken dat de zogenaamde rechterkant van Nederland beter af is in het zompende liberale moeras?
Eten met Pastors en Eerdmans doe je niet voor je lol of omdat je vindt dat ze zo goed zijn. Doel is om de enige mogelijk krachtige exponent aan de rechterkant te isoleren: De partij van de Vrijheid. De tactiek is om Geert te vereenzamen, maar om hem niet zo'n onbehaaglijk gevoel te geven, gaat Verdonk (met Zalm aan de Joystick) ook met hem eten. Terug naar de VVD komt Geert op eigen beweging echt niet.
Bovendien is het allemaal een beetje ongeloofwaardig van de VVD. Hebben ze net de links liberale studentenneuqert Rutte gekozen tot oppertrekpop van Wiegel en Van aartsen, gaan ze op ronseltocht aan de rechterkant.
Dat kan maar een ding betekenen: de nogal grote schare opzeggingen bij de VVD en om het zetelverlies door superportret Rutte te compenseren.
Het erge is dat Verdonk zich nu gewoon laat sturen door de rest van het VVD partijkader. En madam gaat nog ook.Het zou een verschrikkelijke stunt zijn als Rita overstapt naar de PvdV. Een andere politieke toekomst zie ik niet voor Rita. De VVD smoort haar met eebn kussen en ze mag nu de kutklus aan de rechterkant opknappen waar andere VVDérs te laf voor zijn.

Eerdmans en pastors.. ga maar lekker. Geniet van de inkapseling.
Maar Geert....

DOE HET NIET!!!!

inquisitra | 23-06-06 | 19:21

Mooi drie vliegen binnen een klap van tafel, de partij houdt het na 1 jaar vol want de interne machtstrijd zal denk ik direct na oprichting uitbarsten. En uit eindelijk krijg je LPF tafarelen.

Maar is altijd wel leuk politieke leedvermaak.

Hill | 23-06-06 | 19:16

naam:

PIMPLISTICH VERBOND.......

laardepul | 23-06-06 | 18:30

@bottehond 23-06-06 @ 17:08

Zeg maar wat je toegelicht wil hebben.
De post geeft als het ware weer dat verdonk icm het oprichten van een nieuwe partij eigenlijk geen kans van slagen heeft, zeker niet als ze lijsttrekster wordt.
Verder zou een persoon als verdonk qua handelswijze en competentie beter passen bij donner dan bij wilders, eerdmans en pastors

swift1.6 | 23-06-06 | 17:24

Verdonk is niet zo populair omdat ze zich handhaaft in de kamer en het kabinet maar omdat ze zich handhaaft op basis van eerder afgesproken gedragregels en wetten die door een laffe kamer niet worden aangepast via een wetsvoorstel.

Het selectief gedogen van misstanden en politionele onverschilligheid irriteerd de burger mateloos en wat de kamer of het kabinet van de persoon Verdonk vinden is absoluut onbelangrijk voor iedere weldenkende kiezer.

Mensen met alleen politieke vrienden zijn vaak de grootste politieke klootzakken en bevinden zich vooral ter linkerzijde van het politiek spectrum. Hoe meer er tegen Balkenende en Verdonk geageerd wordt door het links journalistiek geteisem, hoe sterker raakt de kiezer er van overtuigt dat juist zij de juiste weg bewandelen.

Zonder homo Bos en de massale steun van de publieke omroepen, de NOS en de journalisten zou de PvdA nog slechts een schim zijn van de partij ten tijde van Paars II. Het is dus niet de ideologie die de PvdA aantrekkelijk maakt maar de leugens van de massieve op Goebbelse wijze gevoerde propaganda.

Hans Anders | 23-06-06 | 17:23

Dit is goed nieuws voor Balkenende en Bos.
Hoe meer Verdonk zich met extreem rechts in laat, hoe meer kiezers afhaken.

petomal | 23-06-06 | 17:18

swift1.6 23-06-06 @ 16:57

Je post hang aan elkaar van veronderstellingen die in feite geen verband met elkaar hebben, suggestief zijn of anderszins uit de koker van een vuilnisman met Korsakov lijken te komen. Kun je ook eens iets toelichten of uitdiepen. De diepgang van je overpeinzingen is gelijk aan die van de Waddenzee bij laag water. Praat jij als het ware in je zelf als je post of zo?

bottehond | 23-06-06 | 17:08

@ Hannalore

Interessante post.
Inderdaad is een hippieachtig begrip van tolerantie (zoals Marcuse die vertrad, hij gaf in de late zestiger jaren notabene les in Kalifornië…) uiteindelijk een lege tolerantie. Die kan variëren van het doodknuffelen tot het doodzwijgen van de ander. En in de regel gebeurt het tegelijkertijd: “ik hou islamistjes, ze moeten helemaal zelf weten wat ze doen, zolang ze maar geen lieve geitjes slachten, burka’s dragen, moskeeën bouwen…” ; is dit niet in feite dezelfde “tolerantie” als: “ik hou ontzettend veel van Hannelore, maar ze moet dan wel haar mond houden, me niet vervelen als ik TV kijk, me niet bestoken met problemen, bij haar vreselijke vrienden op bezoek gaan en niet andersom…” Het toverwoord: “ik wil eigenlijk met RUST gelaten worden” , op mijn eigen zachte kussentje liggen en niets anders.
De gangbare definitie van tolerantie/ (naasten)liefde: “Ik heb mijn naaste lief, zolang die naaste deaud is”.

To the point. Mijn probleem is: je stelt hier twee soorten van tolerantie tegenover elkaar, de “ oorspronkelijke vorm van tolerantie, het gedogen van meningen die men afkeurt” en de “geperverteerde” versie.
Ik vraag me af: lopen deze twee vormen van tolerantie uiteindelijk niet op hetzelfde uit, namelijk onverschilligheid?
Het “gedogen van meningen die men afkeurt” loopt uit op onverschilligheid (“Ik vind vrouwenbesnijdenissen niks, maar laat die fanatiekelingen maar hun gang gaan, het is tenslotte een rechtsstaat…”), de hippie-multikulti attitude is eerder/ook een selectieve onverschilligheid ( – klop klop. “Ja hallo ik ben je hippie buurvrouw. Ik vind jullie cultuur ge-wel-dig maar willen jullie wel een beetje zachtjes doen met die besnijdenis?”)

niettemin | 23-06-06 | 17:08

verdonk een nieuwe partij oprichten? Dat gaat leuk worden. Maar misschien kan ze dan beter met Dommert een nieuwe party beginnen. Die is op politieke terrein gelijk aan haar, nl ongeschikt.
De een kan niet verder denken dan Befel ist Befel (zeer gevaarlijk voor machthebbers) en vervolgens keer op keer de kamer verkeerd voorlichten en haar departement niet op orde krijgen en de ander kan ook z'n departement niet op orde krijgen en vindt het gevaarlijker voor het land als er iemand een beetje creatief tuiniert op zolder dan dat onschuldige de gevangenis ingaan, TBSers gewoon kunnen doen wat ze willen, rechters grote kindervrienden zijn en computers, floppys, USB sticks etc met geheime info op straat en in het criminele cerquit belanden.

Hoe dan ook, Verdonk zal nooi lijsttrekker worden om de simpele reden dat de partij waar ze dan bij is nooit serieus genomen zal worden, want haar verhaal zal toch wel weer verkeerd voorgelicht zijn.

swift1.6 | 23-06-06 | 16:57

@kruT

Ik heb genoeg twijfels over Verdonk, vooral nadat ze in de zaak Hirsi Ali Magan (etc.) eens te meer bewezen heeft niet over voldoende politiek talent te beschikken. Maar de ideeën erachter, wat vaak onder de noemer “nieuw rechts” wordt verzameld, daarvoor kun je wel vechten. (Dit is de reden waarom ik in een van mijn laatste zinnen van mijn vorige post de naam Verdonk tussen aanhalingstekens heb gezet).
Ik vind Verdonk geen kanon, evenmin als alle andere nieuw rechten. Maar het is roeien met de riemen die je hebt – en een blik werpend op de riemen van Rutte (en zijn grote broer) zou dit nog wel eens tot aardige resultaten kunnen leiden; er is hier ruimte voor optimisme…

niettemin | 23-06-06 | 16:10

@van Maerlant

Een goede reis en een even zo goed weekend. En mijn dank voor de link.

Hannalore | 23-06-06 | 16:08

Hannalore 23-06-06 @ 16:00

Een mooie post - maar minder had ik niet verwacht. Helaas moet ik de trein op. Wil je toch nog graag deze meegeven, Hannalore:

www.signandsight.com

Denk dat jij aan die site wel plezier kunt beleven.

PS Tolerance for the tolerant.

van Maerlant | 23-06-06 | 16:05

Paul Cliteur, ooit door mij als 'beroepsbabbelaar' omschreven, schreef een treffend stuk schrijven in het boek 'de lege tolerantie', waarin een bonte verzameling essays over de 'toestand in Nederland' wordt aangeboden. Laat ik mijn oordeel over Paul Cliteur maar een beetje bijstellen.

Volgens Paul Cliteur is de oorspronkelijke vorm van tolerantie, het gedogen van meningen die men afkeurt, geperverteerd door de 'Frankfurter Schule' in het algemeen en door Herbert Marcuse in het bijzonder. Deze laatstgenoemde filosoof was van mening dat wanneer 'vrijheid' en 'geluk' op het spel staan, bepaalde dingen niet gezegd kunnen worden. En ziehier, de bron van het hedendaagse politiek-correcte denken.

Maar wanneer staan 'vrijheid' en 'geluk' op het spel.? Het ministerie van justitie pleit voor het onder de aandacht brengen van de slavernij, een mooi en nobel streven. Maar dat neemt niet weg dat dezelfde slavernij een inspiratiebron vormt voor ideeën en gedragingen die een kritische aandacht verdienen. In de jaren negentig timmerde een zekere Mohammad Karim aan de weg, deze man met een Surinaamse achtergrond vond zijn 'guru' in de persoon van Louis Farrakhan, die op zijn beurt dacht dat Hitler een groot man was, en antisemitische taal niet schuwde. Ook omschreef Mohammad Karim, in de Nieuwe Revu, zijn bijstandsuitkering als een 'vergoeding' voor het slavernijverleden.

Het probleem van de geperverteerde vorm van tolerantie wordt nu wel duidelijk, want stel, dat de ideeën van Louis Farrakhan en zijn discipel Mohammad Karim als een emancipatiore weg naar 'vrijheid' en 'geluk' worden gezien, en de strijd tegen racisme ook nog eens wordt verdraaid in het voordeel van de hierboven genoemde heerschappen, dan wordt het absoluut onmogelijk om de ideeën die zij spuien op welke manier dan ook te bekritiseren. Wie dat taboe toch doorbreekt, zal voor racist gehouden worden.

En ik zeg het wel eens vaker, wanneer de discussie zich beperkt tot 'allochtonen' en 'de islam' en tolerantie en verdraagzaamheid buiten beschouwing blijven, dan zullen oplossingen uitblijven. Laat de politici dat eens goed in de oren knopen.

Hannalore | 23-06-06 | 16:00

@niettemin

Jij hangt ook nog steeds Rechtdoorzee Rechte Rug Rita aan?

kruT | 23-06-06 | 15:47

@aan alle gasten die van een Nieuw-Rechtse Partij dromen:

Verdonk kan beter bij de VVD blijven.
Niet alleen heeft de VVD een goede infrastructuur - machtige posities in heel het land – maar belangrijker is het volgende: geloven jullie nu werkelijk in de illusie van een nieuwrechtse partij? Zo’n partij zal, helaas maar waar, voornamelijk drijven op de stemmen van “kiezers” die je niet anders kunt typeren dan als het schuim der mensheid – rancuneuze kleinburgertjes die van de ene op de andere dag beslissen dat ze “moe” zijn van democratische voorbeelden als Ayaan en Wilders, waardoor deze opeens niets anders zijn dan resp. een “roetmop” en een limbo met een balkellendig kapsel… Een nieuwrechts partijtje zal zeker kunnen komen bovendrijven op dit schuim – om er vervolgens in te verzuipen. Dit soort kiezers verdient niets anders dan gepaaid te worden, en wel door de VVD – en alleen een sterke VVD kan Wouter het Bos insturen, daar waar hij thuishoort.
Verdonk heeft als onmisbare schaduw-lijsttrekker van de VVD een goede positie om de hervormingen die Nederland nodig heeft door te voeren in een volgend CDA-VVD kabinet. Ik bedoel: haar directe tegenstander is niemand meer dan Mark Rutte – ik kan hier alleen maar fuckjes woorden herhalen: “slap is zijn pik”. Tenslotte gaat het hier om een eerlijke taakverdeling: Rutte mag als een (ik herhaal) slap aftreksel van Zalm mooi voor de economische cijfertjes gaan zorgen, zodat de rechtse zijde van de VVD zich ongestoord met de echte problemen kan bezighouden.
Dus: alleen binnen de VVD kan “Verdonk” een langdurig initiatief ontwikkelen. Als iemand de VVD uiteindelijk dient te verlaten is het Rutte. Kan die mooi met D22 (going down…) fuseren.

niettemin | 23-06-06 | 15:37

Lijkt me een goed plan als Verdonk, Wilders, Pastors, Van Eerd, Sorensen en misschien nog wat meer bondgenoten samengaan. Blijven er tenminste nog voldoende over als er iemand wordt afgeknald.

Sinterklahaas | 23-06-06 | 15:30

@nldennl
Aan je taalgebruik te zien heb je niet meer dan VMBO. I rest my case.

kruT | 23-06-06 | 15:23

Zeurders 23-06-06 @ 14:48

Met uitzondering van de eerste twee regels ben ik het met je post eens. Links de problemen onderkennen? De meeste individuen misschien wel, de officiële leiding niet. En dus kunnen van daar geen oplossingen komen. Verder zàl de welvaart afnemen, maak je daar maar geen illusies meer over. Het zal de ellende alleen nog maar groter maken.

van Maerlant | 23-06-06 | 14:57

Dom bestuur ten koste van iedereen, met als rechtvaardiging het 'moslimprobleem' wordt het volgende probleem. Als we daarvoor maar ook lang genoeg de andere kant uitkijken, hebben we 2 problemen. Zijn we lekker mee. Weg met links, met die Verdonkgroep, en weg met dat walgelijke napraatnikstemeldenlinks. Please Verdonk, ga weg uit de VVD. Kan ik daar tenminste met fatsoen op stemmen.

LibertasSimplex | 23-06-06 | 14:48

De problemen met allochtonen worden momenteel door zowel links als rechts onderkend, het verschil zit met name in de oplossingen daar voor.
Verdonk/Pastors/Wilders beloven simpele heldere oplossingen, hard aanpakken en uitzetten. Niet erg realistisch om te denken dat een probleem dat in 30 jaar tijd is ontstaan binnen één regeerperiode wordt opgelost..
Mensen er uit gooien klinkt stoer, maar de praktijk is dat personen die uitgezet dreigen te worden in de illegaliteit verdwijnen, en juist in de armen van extremistische/terroristische organisaties gedreven worden omdat er weinig opties voor ze over blijven.
Niet dat er geen stevig beleid gevoerd moet worden, maar als je gelooft in deze bangmakerts dan steek je feitelijk je kop in het zand voor veel belangrijkere problemen die momenteel spelen, en die de randvoorwaarden bepalen om uberhaupt ergens te komen. Hoe moeten wij bijvoorbeeld met ons steeds slechter wordende onderwijs in de toekomst een concurrerende kenniseconomie blijven? Als onze welvaart afneemt zal het echt niet gezelliger worden in dit land.

Zeurders | 23-06-06 | 14:48

ffberg 23-06-06 @ 14:29

Recht voor de raap de nagel op de kop. Goed gesproken.

'Of denk je nou echt dat de PvdA zo graag met moslims knuffelt. Je moet eens wat beter luisteren naar wat PvdA-ers zeggen als de microfoon uit staat.'

Verduidelijk eens? Geef me eens wat leuk speelgoed om het weekend in te stappen!

van Maerlant | 23-06-06 | 14:39

Xtra 23-06-06 @ 13:39
'Wie stemmen wil winnen, gebruik de allochtoon als zondebok."

Als je met zijn allen de andere kant opkijkt, zoals jarenlang gedaan is door het gehele politiek-correcte spectrum, schrik je je dood als je je hoofd weer terug draait, dan zie je de snelgroeiende stinkende etterende wond die is onstaan door jarenlang het probleem te negeren.

Er is een groeiende groep die de westerse cultuur verwerpt, omdat ze een godsdienst aanhangen die onverenigbaar is met het vrije denken.
De enige manier om daar mee om te gaan is de problematiek te erkennen.
De linkse mafia is degene die de allochtoon gebruikt voor eigen gewin en machtswellust, het is tenslotte een grote kiezersgroep. Of denk je nou echt dat de PvdA zo graag met moslims knuffelt. Je moet eens wat beter luisteren naar wat PvdA-ers zeggen als de microfoon uit staat.

ffberg | 23-06-06 | 14:29

Het zal mij benieuwen of de krachten gebundeld kunnen worden tegen de policormaffia. Het zou een goede ontwikkeling zijn. Niet dat ik op een eventuele rechtse alliantie zou stemmen, maar het zou goed zijn als Femke en Woutert eens een keer van angst de poep langs hun benen laten lopen. Maar hoe denken Rita, Pastors, Wilders en noem ze maar op, op korte termijn de pedopartij de nek om te draaien?

Barbapoeppa | 23-06-06 | 14:09

crixus 23-06-06 @ 13:35
Een partij zonder programma is inhoudsloos, de argumentatie dat een programma geen zin heeft is een teken van luiheid, de enige manier om geen compromissen te hoeven sluiten is alleenheerschappij in de kamer verkrijgen door een absolute meerderheid, dat bereik je niet door weer een nieuw splintertje op te richten, al is het nog zo'n humoristisch initiatief.

Waarom zou je een partij oprichten als het inhoudelijk niets toevoegt aan het bestaande palet. Probeer liever op jouw manier het democratisch gehalte van de PvdV van binnen uit te optimaliseren, doe je tenminste iets nuttigs.

ffberg | 23-06-06 | 13:49

crixus 23-06-06 @ 13:35

Heb ik iets gemist of heb je al een politiek adres? DD is toch in hoofdzaak nog slechts een digitale postbus? Saaie politici zonder uitgesproken persoonlijke drive zijn er al veel te veel in NL en kadaver politici die slechts anoniem de partijrangen opvullen ook.

Mag ik je voorstellen aan de familie Yesorno 1 t/m 150, de hersenloze door internetpolls aangestuurde handopsteek of rood/oranje/groenlampje stemmachines?

Door mij maar de flamboyante politicus die door zijn of haar gedrag politiek tot een aantrekkelijk kijkspel maakt waardoor de burger interesse in het politieke spel krijgt en behoudt.

Hans Anders | 23-06-06 | 13:48

Xtra 23-06-06 @ 13:39

Zelfs als karikatuur overtuigt dit niet. Het grootste probleem waar deze samenleving op afstevent is de gedwongen cohabitatie (of de onmogelijkheid ervan) met een schrikwekkend groeiende moslimpopulatie - en dat is iets heel anders dan 'de allochtoon'. Vele allochtonen (niet-moslims) onderschrijven deze vaststelling. En ja, het vraagt best wel wat moed om vanuit deze constatering verder te denken. Dat heb je goed bekeken.

van Maerlant | 23-06-06 | 13:44

@crixus
Ik ben ook voor meer zeggenschap van de kiezer.
Maar wie is DE kiezer. Heet hij Jan?
Bij complexe zaken zijn er altijd mensen voor of tegen of hebben geen mening.
Bijv. 75% voor 25% tegen en geen mening Wouter Bos.

De 5e economie van de wereld, de staat Californie, zat niet zo lang geleden behoorlijk in de financiele problemen. O.a. door hun Proposition 13 en de reacties van veel directe stemmers. Als iets geld moest kosten dan stemden ze het weg.
En wat was de reactie toen het financieel mis ging? Ze kozen een sterke man.
Inhoud was niet meer belangrijk.

Directe democratie is een mooie gedachte, Maar waar is dan de toekomstvisie die er nodig is om een land op langere termijn aan te sturen.

En, ja ik weet dat die er nu ook niet is.

minik | 23-06-06 | 13:44

Verdonk in zee met Pastors? Verdonk schuin door zee met Pastors zou men bedoelen. Best een zielige vertoning. En nog denken dat de armen op hun zullen gaan stemmen alleen maar omdat ze de allochtonen als zondebok gebruiken, om later in Amerika te gaan werken, sorry denken, sorry zakken vullen, a la Ayaan dochter van ditjes en datjes uit de clan van Ali.

Wie stemmen wil winnen, gebruik de allochtoon als zondebok. D66 heeft de winstgevende allochtoon ook al ontdekt.
Euro? Is de schuld van de allochtoon.
Zorg? Is de schuld van de allochtoon.
Voedselbanken? Is de schuld van de allochtoon.
Belastingen? Is de schuld van de allochtoon.
Hoge huren? Is de schuld van de allochtoon.
Dure huizen? Is de schuld van de allochtoon.

Dapper hoor.

Xtra | 23-06-06 | 13:39

@ffberg 23-06-06 @ 13:30:
Nee, dat is dus de verkeerde weg. DD heeft geen mening. Pastors heeft te veel mening. Niet per definitie de verkeerde mening, maar het feit dat hij een mening heeft is al verkeerd. Laat de burger maar de mening hebben, en laat dan de politici die mening maar uitvoeren. Baantjesjagers en fortuinzoekers zijn bij DD aan het verkeerde adres.

crixus | 23-06-06 | 13:35

erratum: weggecompromissed...

crixus | 23-06-06 | 13:31

Mischien moet DD ook maar aansluiting gaan zoeken bij Pastors, waarschijnlijk hebben ze daar nog wel wat Joao Videlaatjes nodig om die eindeloze lijst kamerleden in te vullen, die achter Verdonk en Pastors in de polonaise mogen aansluiten.
Wie kan het no-nonsense electoraat nou beter vertegenwoordigen dan die twee supersterren.

ffberg | 23-06-06 | 13:30

@bottehond 23-06-06 @ 13:08:
Nou... je zou eigenlijk kamerleden moeten hebben die gewoon doen wat de kiezer zegt. Het is nu een beetje de omgekeerde wereld. Een politicus roept iets en hoopt dat hij daarmee voldoende populair wordt om voor 4 jaar een baantje te krijgen. Maar je zou natuurlijk willen dat je in de kamer een figuur hebt zitten die gewoon stemt wat jij zou willen dat 'ie stemt en zaken op de politieke agenda zet waarvan jij vindt dat ze op agenda moeten.
En het zou mooi zijn als dat 150 kamerleden zou kunnen. Dus eigenlijk deugt de huidige staatsinrichting niet. Want waar kies je voor? Voor een persoon of een programma? Ben je het 100% met die persoon eens? Natuurlijk niet. Iedereen roept ook wel eens iets doms. Een programma dan maar? Ach ja... heeft ook niet al te veel zin, want dat wordt weggecomprissed...
Schiet niet echt op. Weinig "demos" in de "cratie". Dat kan directer.
Schaamteloos linkje dan maar? www.directedemocratie.eu

crixus | 23-06-06 | 13:29

Wie gaat het nieuwe landsbestuur vormen. Ajax samen met Feijenoord, of toch met PSV. Om andere redenen dan de rechtse horde ben ik voor Een nationaal team. Ik noem dat dan geen oranje omdat oranje mij persoonlijk niet zoveel zegt. Het mag een rood-wit-blauwe regering heten. Ik zie daarin geen rol voor Rita weggelegd. Intelligentie dient vergezeld te gaan van wijsheid tact en diplomatie.

gevallenverstand | 23-06-06 | 13:22

bottehond 23-06-06 @ 13:08

Ja, ik krijg het benauwd. Stel dat die grote wuppoes
op zijn

{00EF2092-6AC5-47c0- | 23-06-06 | 13:22

Hans Anders 23-06-06 @ 13:12

'Een slanke strakke overheid '

Helemaal akkoord, maar niet halsoverkop.

'die volledig door op persoonlijke titel gekozen politici bestuurd wordt. Geen politieke partijen '

academisch want niet realiseerbaar - maar je zet er inderdaad achter 'zou m'n ideaal zijn', dus geen kritiek van mijnentwege

'hoezo 0031 is running out of time'

Zie m'n post 09:33

van Maerlant | 23-06-06 | 13:19

@Hans Anders
Met het dumpen van 1e kamer en andere tussenlagen heb je een punt maar....
Ambtenaren zijn nu al bijna niet in de hand te houden door ministers en informatie van ambtenaren naar politiek is bewezen beroerd.
Kweek je zo niet een nieuwe politieke laag die zich nergens aan hoeft te houden?

minik | 23-06-06 | 13:19

Crixus, Rita is niet meer te stoppen, ze heeft macht geroken en is beneveld. De VVD verdonken is het enige wat de partijtop nog in verwarring kan brengen, met voorkeurstemmen kan ze dan alsnog premier worden. Ze vergeet dat ze dan voorbijgaat aan de conservatieven, de liberalen en de middenstanders. Het einde van de partij komt daarmee in zicht (of het begin van de scheuring die net zo mooi weer was gedicht). Het is een attack op de lijn Rutte/Verwaayen en dus op de partijtop, Daar Groenlinks (net als LPF overigens) regeringsunfahig word door haar pedofiel bestuursverleden word Wouter gedwongen met de Gristendemocraten om tafel te gaan zitten. (en met DD natuurlijk.)

gevallenverstand | 23-06-06 | 13:17

van Maerlant 23-06-06 @ 13:05

Een slanke strakke overheid die volledig door op persoonlijke titel gekozen politici bestuurd wordt. Geen politieke partijen maar ca. 200 politici die zich door hun kiezers laten informeren, dat zou mijn ideaal zijn.

Na de TKV 2007 zullen er nog minstens 200 miljoen komen voordat de zon het leven op aarde onmogelijk maakt, dus hoezo 0031 is running out of time?

Hans Anders | 23-06-06 | 13:12

crixus 23-06-06 @ 12:06

Vertel.........

bottehond | 23-06-06 | 13:08

G@mbit 23-06-06 @ 11:55
{00EF2092-6AC5-47c0- 23-06-06 @ 12:02
Golradir 23-06-06 @ 12:18

Krijgen we het benauwd, heren? Jullie beurt is voorbij.

bottehond | 23-06-06 | 13:06

Hans Anders 23-06-06 @ 12:57

Ik dacht toch dat jij realistischer was. 'Weg met ons' is verfoeilijk, maar 'weg met de politieke instituties' (kort door de bocht) is ook het antwoord niet.

Nee, dan crixus 12:06. Hebben we het nog niet begrepen? (NOG NIET??) Goed hoor, laat dan de PVDA de plannen voor zijn heilstaat maar ontvouwen. Dan zullen de neuzen voor de dààropvolgende verkiezingen wel in de juiste richting staan. Gesteld dat er dan nog iets te redden valt, natuurlijk. 0031 is zoetjesaan 'running out of time'.

van Maerlant | 23-06-06 | 13:05

Het is tijd voor nieuwe politiek en het opschonen van politieke verhoudingen. Dus weg met de gemeenteraad, kom maar op met een gekozen burgermeester die een groep vertrouwelingen om zich heen verzameld en de gemeente als een privé onderneming bestuurd, dus geen gemeentelijke politici meer en iedere 2 jaar burgermeestersverkiezingen.

Weg met de provinciale staten en de gedeputeerden, weg met de eerste kamer, twee zinloze bestuurslagen uit de tijd van de trekschuit en de postkoets.

Weg met de ministerraad, weg met de ministeriele chinese muren, de samenleving is teveel geintegreerd om scheidsmuren te maken, gewoon hoofdambtenaren aanstellen met verstand van zaken die zich bij gelegenheid minister mogen noemen.

De Tweede kamer is het belangrijkste politieke instituut en mag bindend beslissen over elke zaak, dus van het kippenhok bij mij in de achtertuin tot het blijven in de EU of NAVO. Mag ook taken delegeren naar hoofdambtenaren maar kan ook de bouwvergunning voor mijn kippenhok weer intrekken als daar een meerderheid voor is. De hoofdambtenaren voeren het TK besluit gewoon uit anders niet hersenloos TK loyaal dus weg.

De MP is alleen maar het hoofd van alle ambtenaren en is volledig dictatoriaal autonoom gedurende zijn ambtperiode.

Hans Anders | 23-06-06 | 12:57

@swift 12.41
idd,daar heb je gelijk in,vroeger hebben we zelf de buitenlanders hierheen gehaald en daar is toch goed voor gezorgt lijkt me,en die groep is nou net niet de groep die overlast veroorzaakt,maar juist de groep die uit zichzelf komen emigreren.
het verschil is dat de eerste groep alles over hadden voor een betere toekomst,terwijl de 'nieuwe'groepen alleen maar een betere toekomst willen,zonder al teveel op te moeten geven of teveel moeite te moeten doen.

nldennl | 23-06-06 | 12:51

@klaphek 12.28
zeker dat hekje met een klap op je kop gekregen.
als jij een dozijn polen voor 3 euries per uur je huis laat opknappen,dan help je mee om de economie van Nederland te verklooien.
en sinds wanneer betalen 'het gewone ordinaire volk' sociale premies en belastingen,en hoeven de 'rijkere'Nederlanders niks te betalen?sterker nog,hoemeer je verdient,hoemeer je betaald!

nldennl | 23-06-06 | 12:44

nldennl 23-06-06 @ 12:37

mag ik je eraan herinneren dat dat vroeger wel het geval was, gezien we toen zelf naar de buitenlanders zijn gegaan om te halen. En dan moet je je als gastheer ook goed opstellen.
Momenteel is het idd zo dat het een beetje te dol wordt met aanpassen aan de nieuwkomers. Nu komen ZIJ naar ONS.

swift1.6 | 23-06-06 | 12:41

@g@mbit 11.55
dus je hebt liever niet dat wij Nederlanders vrij zijn in ons eigen land?
en hoe kom je erbij dat alle allochtoontjes in kampen moeten of worden gestopt??waar heb je dat met je ouderwetse gedachtes gelezen??
als de allochtoontjes(zoals elke keer weer wordt aangegeven!)zich beter aanpassen aan een 'westerse'cultuur is er niks aan de hand.
integratie betekent NIET dat je je als Nederlander in je eigen Nederland moet aanpassen aan buitenlanders.al denken een hoop linkse rukkers ,zoals jij ,dat wel.

nldennl | 23-06-06 | 12:37

Regs Mndi 23-06-06 @ 11:25

Waarom de media zich vooral op de plannen met de buitelanders richt?
Heel simpel. Roepen dat buitenlanders het land uit moeten is zo'n beetje het enige wat deze 3 rechtse kopstukken doen.
Rita, Pastors en Wilders. Dan is Wilders de enige die nog een beetje weet waar ie het over heeft en de enige die de gevolgen van z'n daden/uitspraken accepteerd.

swift1.6 | 23-06-06 | 12:35

Uitzetten van asielzoekers is leuk tot het je eigen huishoudster betreft of dat dozijn Polen dat net je huis voor 3 euroos per uur aan het verbouwen is. Het is juist de VVD die het meest behoefte heeft aan moderne slavernij. Sociale premies en belasting betalen is toch iets voor het ordinaire volk.

klaphek | 23-06-06 | 12:28

@PietdePaljas 23-06-06 @ 11:48
"De meest rechtse VVD-er A.H. Ali het land uitschoppen! Slimme VVD-er die Verdonk!"

Die move om Ayaan Hirsi Ali eruit te werken was een meesterlijke zet van Verdonk om zelf het gezicht van de rechterkant van de VVD te worden. Voor de verkiezingscampagne is begonnen, is Ayaan uit beeld verdwenen, dat paspoort mag ze hebben.

Wilders is uit de partij, Ayaan is weg.
Als Verdonk nu wegloopt bij de VVD is die partij meteen zijn hele rechtse gezicht kwijt.
De VVD wordt het nieuwe D66 met Edwin Rutten (joepiedepoepie rakkers, lusten jullie ook een broodje aap!!!??) als lijsttrekker. Die flapdrol dacht toch niet dat IJzeren Rita achter ome willem aan gaat lopen.......(Teun, Toon of August)

Als Rita uit de partij stapt kan ze een regeringscrisis veroorzaken en campagne gaan voeren tegen het regeringsbeleid, kan ze heerlijk zonder blad voor de mond lekker rechts-doorzee zijn, en alsnog gaan voor het premierschap, net als de Hemelse Kale indertijd "Let op mijn woorden, IK word de nieuwe minister president van dit land....... He, Witteman ga koken!!".
Pim zou de eerste homo premier worden, Rita de eerste vrouwelijke premier, Verdonk heeft als groot voordeel dat ze inmiddels heeft bewezen dat ze regeringsverantwoordelijkheid aankan.
Een prima campagneleider heeft ze al.
Redt ze het, zonder kogel door haar kop, dan mag Rutte gewoon weer staatssecretaris worden in het eerste kabinet Verdonk.

ffberg | 23-06-06 | 12:23

Links of rechts, op een paar na misschien, zijn het allemaal zakkenvullers en leugenaars. Het voetvolk angst aanjagen met een paar asielzoekers en ondertussen maximaal graaien. De taktiek mag ondertussen duidelijk zijn.

klaphek | 23-06-06 | 12:20

Hartverwarmend al dat nationaal socialistische gepeupel.

Golradir | 23-06-06 | 12:18

Mensen als Verdonk en Wilders heeft helemaal geen plannen. Verdonk is een lege huls die geen flauw idee heeft wat ze wil bereiken, behalve meer macht voor zichzelf. Wilders luistert wat het volk roept, en combineert dat vervolgens tot een populistische brei. Ik schat in dat bij eventuele 'samenwerking' tussen deze Pim-wannabees een LPF-achtige ruziepartij zal ontstaan, als ze al de verkiezingen winnen dan zullen herverkiezingen niet lang op zich laten wachten.

Zeurders | 23-06-06 | 12:15

Wilders, Pastors en Eerdmans vrezen niet alle 3 onder de vlag van de PvdV in de kamer komen en willen fuseren met de VVD (alweer ze door Mark Rutte zullen worden weggesaneerd of monddood gemaakt).
Jongens, tot over 5 jaar hè. Dan zijn er weer verkiezingen. Het kan ook anders natuurlijk...

crixus | 23-06-06 | 12:06

Regs Mndi 23-06-06 @ 11:25
Nou, afgaande op de vragen die Wilders bijvoorbeeld stelt in de 2e kamer, de epistels en prentjes op zijn website etc. dan kunnen we inderdaad stellen dat Wilders politieke agenda vooral éénzijdig is gericht op allochtonen en belastingverlaging. Verder gaat het nergens over...

MAXIMO | 23-06-06 | 12:06

Er is al een bestelling gedaan voor wuppies met bruine hempjes en zwarte stropdasjes.

{00EF2092-6AC5-47c0- | 23-06-06 | 12:02

Beetje jammer. We zullen dan binnekort wel allemaal onze linkerhand moeten laten amputeren. Rechts zullen we zijn.

Nou, ik niet. Als dit zootje schooiers aan de macht komt zal het wel zo worden dat binnen no time alle allochtonen in kampen zitten en " wij" Nederlanders "vrij" zijn. Ik ga dus nu voor een linkse coalitie, en niet voor Rita met haar (extreem) rechtse populistische Pim uitspraken.

G@mbit | 23-06-06 | 11:55

Regs Mndi 23-06-06

Nuff said. Prima betoog... geen speld tussen te krijgen. Wel even doorbijten. Als je wenst dat je visie gedeeld gaat worden zul je vaker moeten reaguren. Zelfs GS is te vluchtig om te hopen dat je mening anders blijft hangen. Just my twocents... uiteraard.

bottehond | 23-06-06 | 11:49

En nu heb ik weekend! Späterrrrrrrrrrr

PietdePaljas | 23-06-06 | 11:49

@ Regs Mndi 23-06-06 @ 11:25

"Blijkbaar kiezen linkse media er voor om de berichtgeving rondom een rechtse politicus vooral toe te spitsen op immigratie en buitenlanders."
Ze (Wilders etc.) HOEVEN er niet te gaan zitten, hoor. Lariekoek.
-
Dat gevalletje met verbod op stemrecht; het heeft geen nut om de stemvoorkeuren van journalisten aan te halen bij je argumentatie van 11:07, want mensen stemmen nu eenmaal (links, rechts, etc.). Ze zijn vaak genoeg professional genoeg om neutraal te blijven (de meeste dan; Zelfs ik van M. van Dam een zelfingenomen eikel).
-
Op één of andere manier lijkt het beeld te ontstaan, dat alles wat iets met links te maken heeft (presentatoren, kranten, tv-programma's)samenspant om rechts onderuit te halen. Is wel erg ver gezocht, laat rechts eerst naar haar eigen fouten kijken:
- Rechts heeft zich zelf in de vingers gesneden met het gehele circus rondom Verdonk- Rutte.
- De meest rechtse VVD-er A.H. Ali het land uitschoppen! Slimme VVD-er die Verdonk!
- LPF (toch ook flink rechts) heeft zich in het verleden bewezen als lachertje in de politieke arena (ze waren vooral binnen de partij aan het ruzieën)

PietdePaljas | 23-06-06 | 11:48

@Regs Mndi
NRC politiek links georienteerd? Heb je te veel Fanta gedronken ofzo? Ik lees NRC dagelijks en heb niet de indruk gekregen dat ik de roeptoeter van de SP onder ogen had. NRC is een liberale krant, internationaal georienteerd en objectiever (voor zo ver dat mogelijk is) dan de meeste andere media.

Tiepe | 23-06-06 | 11:45

de reden dat de media links overkomt, is omdat we momenteel een rechts geöriënteerde regering hebben. En zoals iedereen weet, is het de taak van de media om de politiek scherp te houden en te controleren.
En tja, dat rechts nou eenmaal fout na fout heeft gemaakt de laatste jaren, daar kan links niets aan doen.
En wat maakt het stemgedrag van journalisten uit? Helemaal niets. Dan kun je iedereen wel een stemverbod opleggen, want iedereen probeert voorbeelden aan te halen om "zijn" partij te promoten.

Maar om ff terug te komen op verdonk, nadat ze de verkiezing heeft verloren, is er ineens WEL een mogelijkheid voor haar om Ayaan Nederlandse te laten blijven. Tot zover de rechte rug en het recht door zee.

swift1.6 | 23-06-06 | 11:37

"Gaat alles alleen over allochtonen"?
Lees dit nwe plan eens wat ons aller Pastors in samenwerking met onze maroc brothers in elkaar heeft gezet:

www.startfoundation.nl/bestanden_start...

inctrl | 23-06-06 | 11:34

@Tanguy Veys 23-06-06 @ 11:20: Verdonk ontkende een aantal maanden geleden ook geruchten dat ze zich zou kandideren als lijsttrekker van de VVD.

sammy de moraalridde | 23-06-06 | 11:26

@PietdePaljas 23-06-06 @ 11:12
Verbod op stemrecht? Waar haal je dat opeens vandaan? Helemaal niet terzijde, zo voer je geen discussie.
De centrale kwestie was: Waarom hoor ik in de 'mainstream' media niets over de economische plannen van bijvoorbeeld Wilders.
Ik toon dit aan door middel van twee punten: 1. De media mogen gelukkig nog steeds zelf beslissen welke onderwerpen ze in het nieuws brengen. 2. De Staatsomroep (met name VARA/NOS) en de dagbladen uit het PCM conglomeraat (Volkskrant, NRC) zijn politiek links georienteerd.
Blijkbaar kiezen linkse media er voor om de berichtgeving rondom een rechtse politicus vooral toe te spitsen op immigratie en buitenlanders.

Regs Mndi | 23-06-06 | 11:25

<a href=http://www.nrc.nl/anp/binnenland/article357104.ece>Verdonk ontkent geruchten over vertrek uit VVD</a>

Tanguy Veys | 23-06-06 | 11:20

@ Regs Mndi 23-06-06 @ 11:07

Verbod op stemrecht van journalisten? Maar dat terzijde. Als al die programma's, volgens jou, zo links-gekleurd zijn, waarom zij er dan zoveel rechtse politici te gast?
Quote:"Dan blijkt dat drie keer zoveel VVD-politici in NOVA te gast zijn geweest als politici ter linkerzijde." Mooi toch voor ze; krijgen ze de nodige air-time . Ik snap je punt niet.

PietdePaljas | 23-06-06 | 11:12

PietdePaljas 23-06-06 @ 10:56

Wat gezegd wordt, wordt niet noodzakelijkerwijs gepubliceerd.

Met name NOVA is politiek links gekleurd. Hetzelfde geldt voor de NOS (Hans Laroes is PvdA stemmer). De Volkskrant is uitgesproken links. Objectieve berichtgeving is niet hun doel. Hun doel is overtuigen. Jou hebben ze in ieder geval overtuigd.

Paul Witteman: Het is ook een kwestie van beeldvorming. Wij hebben het aantal studiogasten eens geturfd. Dan blijkt dat drie keer zoveel VVD-politici in NOVA te gast zijn geweest als politici ter linkerzijde. Niettemin bestaat het beeld dat NOVA zo'n ontzettend linkse rubriek zou zijn.
Dat is ook niet zo verwonderlijk, met presentatoren die overwegend links stemmen. In een eerder interview zeiden Clairy Polak en Paul Witteman dat ze PvdA hadden gestemd, Jeroen Pauw op de SP. Ferry Mingelen wilde het niet zeggen. Paul Witteman: Maar ben ik daarmee een linkse presentator?
In elk geval geen rechtse.

Regs Mndi | 23-06-06 | 11:07

Ik bedoel uiteraard @ Regs Mndi 23-06-06 @ 10:49

PietdePaljas | 23-06-06 | 10:59

@ PietdePaljas 23-06-06 @ 10:46
Wat niet gezegd is, wordt niet gepubliceerd (anders heb je eenrectificatie aan je broek). Je wilt toch niet gaan beweren dat de redacteuren (tegen de zin van die arme Wilders in) enkel en alleen zijn immigratiestandpunten publiceerd? Kom toch op man, kijk eens Zembla, Nova, Buitenhof, etc.
Hij gebruikt toch ook de media om zijn standpunt t.a.v. buitenlanders te onderstrepen.
"Wie bepaalt wat er in "de media" komt? Redacteuren of politici? Volgens mij nog steeds redacteuren."- Ja, in een perfecte wereld wel; in het huidige NL is dit gewoon kruisbestuiving..

PietdePaljas | 23-06-06 | 10:56

@krutt 10.33
Nederland om zeep helpen?? hoe dan volgens jou.door de regels te handhaven bij asielzoekers? door harder op te treden dan dat linkse homogedoe?nee je hebt gelijk hoor meissie,we moeten allemaal wat softer worden,een goed voorbeeld is de zo fantastische integratie van onze medenederlanders,die hakbarren passen zich niet aan ,sterker nog ze eisen zelfs dat wij Nederlanders ons gaan aanpassen aan hun.!het is toch f#cking ongeloofelijk dat ik me als Nederlandse NIET-moslim me moet gaan verdiepen in dat klote geloof omdat ik anders niet snap wat ze bedoelen overal mee en zodat ik niet per ongeluk iets verkeerds zegt of tekent!! waardoor die moslims weer een reden hebben om agressief te worden.IN MIJN EIGEN LAND!!!laat die moslims zich maar verdiepen in het 'westerse'leven en aan ons aanpassen,laten we eerlijk zijn ,er zijn genoeg moslimlanden in de wereld dus waarom naar Nederland komen als je het hier zo haat en niet aan wilt passen?!?

nldennl | 23-06-06 | 10:56

@ Pharos 23-06-06 @ 10:50

Op hoofdlijnen (misschien verwar je hoofdlijnen met platitudes):

Onze economie raakt steeds verder achterop bij die van de Verenigde Staten en Aziatische landen. En het linkse alternatief bestaat alleen in een ‘rechtvaardiger’ verdeling van de steeds kleiner wordende koek.
De belangrijkste oorzaak van de stagnatie en achteruitgang van de economie is gelegen in het feit dat de productieve sectoren in de economie te lijden hebben onder de hoge overheidsuitgaven, belastingen en regulering. Meer dan de helft van de opbrengst van economische activiteiten verdwijnt in de zakken van de minister van Financiën. De belastingdruk is dus erg hoog, en een scala aan gedetailleerde regels maakt ondernemen hier veel duurder dan elders.

Willen we weer economisch elan terugkrijgen, dan moet de overheid snel kleiner worden. En tegelijk de ruimte en vrijheid van de burger en ondernemer navenant groter. Als de overheid zich vooral op haar kerntaken richt – zoals defensie, wetgeving en veiligheid – creëert zij de voorwaarden die mensen aanmoedigen om welvaart te scheppen en hun leefomstandigheden te verbeteren.

De GroepWilders / Partij voor de Vrijheid wil zich daarom inzetten voor een verlaging van de belastingen, het terugdringen van overheidsbemoeienis, en het schrappen van heel veel overbodige regelgeving. De arbeidsmarkt moet veel flexibeler worden, en het is geen enkel probleem als minimaal de helft van de beleidsambtenaren verdwijnt.

De financiering van deze belastingverlaging is goed mogelijk door stevig te schrappen in onzinnige beleidsmaatregelen, subsidies, het aantal beleidsambtenaren alsmede door de afdrachten aan de Europese Unie bijna geheel te schrappen.

Regs Mndi | 23-06-06 | 10:55

Ach, Indo Rita wil zo graag Hollander worden. Net als Indo Wilders en Soma Magan Ali. Van de allochtonen moeten de allochtonen het hebben. Verder hoor je deze allochtonen nooit over de paddestoelen voedselbanken, nooit over de zorg, nooit over het onderwijs etc. Ze laten me denken aan de langspeelplaten van vroeger die wel urenlang hetzelfde geluid bleven herhalen totdat iemand de naald optilde. Gek werd je ervan.

Xtra | 23-06-06 | 10:52

@Regs Mndi, 10.49:
De 'economische plannen' van Geert Wilders? Meer dan wat platitudes heeft de man op dat vlak niet, dus hoe kun je dan zijn 'plannen' coveren?

Pharos | 23-06-06 | 10:50

PietdePaljas 23-06-06 @ 10:46
Wie bepaalt wat er in "de media" komt? Redacteuren of politici? Volgens mij nog steeds redacteuren. Je kunt het een Geert Wilders niet verwijten dat zijn economische plannen niet door een journalist gecovered worden. Blijkbaar vinden journalisten zijn immigratie-standpunt een interessanter onderwerp.

Regs Mndi | 23-06-06 | 10:49

@cecotto 10.14
ben bang dat je gelijk kan hebben.
@verwend pokkejong 10.19
idd,je hebt helemaal gelijk,als die lui een eigen partij gaan vormen hoeven ze de reguliere partijen niet meer lastig te vallen met hun'frustraties' want als je eenmaal de grootste partij bent zal het andersom zijn en vallen de reguliere partijen hen lastig.

nldennl | 23-06-06 | 10:47

@ Regs Mndi 23-06-06 @ 10:37

Oke, oke, hij heeft een leuke site met een (belachelijk) "PLAN VOOR EEN NIEUWE GOUDEN EEUW" (Grapjas). Toch probeert dhr. Wilders en consorten alleen maar in het nieuws te komen met het immigratievraagstuk. Ik zeg ook ploegen in de MEDIA. Je moet begrijpen dat de meeste stemgerechtigen hun mening baseren op datgene wat ze horen. Kennis van partijprogramma's is er (vaak) niet.

PietdePaljas | 23-06-06 | 10:46

Regs Mndi 23-06-06 @ 10:37

heb ik net ff gedaan

citaat van zijn website:
"Met een bewonderenswaardige voortvarendheid wil Geert Wilders de ondernemersgeest van onze Gouden Eeuw herinvoeren."

En dan zegt hij dat de Islam nog in de middeleeuwen leeft....... jahjah.....

whatdafok! | 23-06-06 | 10:45

@Pharos 23-06-06 @ 10:22
Daar ga ik ook helemaal niet aan voorbij.. Echter denk ik dat een oplossing voor dergelijke problemen (WW, AOW etc) niet zijn op te lossen middels een "slappe lullen" mentaliteit zoals dat bij de meeste linkse partijen altijd wordt getracht..
Ik geef alleen een reactie op het feit dat wanneer Verdonk en Pastors eventueel een partij zouden oprichten, de PVDA als eerste zetelverlies zal leiden. Al is het maar dat PVDA stemmers doorgaans een laag opleidingsniveau hebben en vaak zwalken tussen links en rechts. Het is maar net welk poppetje iets roept wat ze aanstaat en hatsikidee we stemmen rechtsom of linksom...

de melkboer | 23-06-06 | 10:42

Alles voor de stemmen, niets voor het volk...

da wizard | 23-06-06 | 10:41

Pharos 23-06-06 @ 10:36

INderdaad, we zitten al met een vertrek overschot! En de mensen die vertrekken hebben allemaal een (willekeurige) opleiding genoten waarmee ze nu een ander land gaan helpen. Wat er nu gebeurd is dat mensen met een vak-, MBO-, HBO- of universitaire opleiding vertrekken en het deel minimaal opgeleide mensen wordt op die manier steeds groter.. Dat is niet zo best voor de toekoomst van een land dat zijn welvaart heeft gebaseerd op (vak)kennis...
Dus, zorg ervoor dat mensen hier weer blijven en hun opleiding aanwenden tot de versterking van de NL economie!

ECHOO! | 23-06-06 | 10:41

@ Pharos 23-06-06 @ 10:36
Als je Nederland kapot wil maken moet je hordes analfabeten importeren.

Regs Mndi | 23-06-06 | 10:39

@ PietdePaljas 23-06-06 @ 10:28
- Je hoeft niet in de media te gaan ploegen. Je kunt ook gewoon op bv. de website van Geert Wilders kijken voor zijn ideeen over de andere onderwerpen. Staat er gewoon op.

Regs Mndi | 23-06-06 | 10:37

Muren optrekken rond Nederland, niemand erin maar juist meer eruit en dan tegelijkertijd zoiets als de AOW betaalbaar willen houden terwijl er binnen de landsgrenzen minder gefokt wordt en de vergrijzing toeneemt.
Uh-uh.
Als je Nederland economisch kapot wilt maken, dan moet je inderdaad niemand meer binnenlaten.

Pharos | 23-06-06 | 10:36

Wel weer tekenend dat er nog steeds zo veel Verdonk aanhangers zijn. Laag opgeleide mannen waren het, ja toch?

Ze moet eerst Nederland om zeep helpen voordat die blinde sukkels gaan inzien wat voor mens het (niet) is.

kruT | 23-06-06 | 10:33

@pharos en pietdepaljas:
ben blij te ontdekken dat het niet alleen mij opviel dat er bij sommige partijen/personen een heel smal onderwerpenspectrum aanwezig is dat er helaas wel als zoete koek in gaat.
In de politiek kun je het niet iedereen naar de zin maken (helaas) en dus zal er altijd ongenoegen zijn. Daar komt ook nog eens bij dat onderwerpen als intergratie beter verkopen in de media dan bv de aow (mensen zien iedere dag finnen lopen op straat, maar de aow staat voor de meesten ver van het bedje).
Ben errug benieuwd wat de "nieuwe partijen" hierover te melden hebben...

ECHOO! | 23-06-06 | 10:32

@chinasci 09.37
'moord en doodslag in den haag'
misschien wel een keertje goed.effe de boel wakker maken daar,net als na de moord op Pim,toen is ook Den haag geschrokken en hebben ze er wel wat van geleerd,alleen jammer dat Pim daarvoor moest sterven.
@pharos 09.44
volgens mij vergis jij je in het aantal mensen die dus wel voor rechts zouden kiezen(ook pvda/cda mensen)en daarbij komt dat Rutte natuurlijk wel wat stemmen kan pikken van links,waardoor vvd redelijk groot kan blijven naast de evt.nieuwe (rechtse)partij,voeg ze samen en huub huub huub barbara truc,een grote partij gevormd door twee.

nldennl | 23-06-06 | 10:32

@whatdafok! 23-06-06 @ 10:29

Nee, vind ik wel.

Aussie | 23-06-06 | 10:31

Aussie 23-06-06 @ 10:20

"Overigens een kenmerk van het oude links, die waren ook altijd zo goed in anderen een stempel op te drukken."
Wat oud links deed dat is nieuw recht nu aan het doen...... geen sterk argument vind je zelf ook niet?

whatdafok! | 23-06-06 | 10:29

@ Pharos 23-06-06 @ 10:22
Mee eens, voor deze mensen spelen blijkbaar alleen de immigratie een rol. Ik heb het al eens gezegd. Wat zijn Pastors, Wilders, etc. van plan met de andere onderwerpen. Je moet echt gaan ploegen in de media van afgelopen tijd om daar enigzins een beeld van te kunnen krijgen.....

PietdePaljas | 23-06-06 | 10:28

@Aussie 23-06-06 @ 10:21. Dat klopt, maar de politica die zich er op voor laat staan dat zij recht door zee is, is juist de grootste windvaan van allemaal. Wat ik grappig vind, is dat hele volksstammen hier afgeven op Bos omdat die een windvaan zou zijn en dan tegelijkertijd zo positief zijn over Verdonk. Dat is behoorlijk inconsequent.

sammy de moraalridde | 23-06-06 | 10:27

juist ja, rita for mp... en daarna iedereen die niet op haar partij gestemd heeft paspoort afpakken en het land uit zeker?!? Of verplicht blonderen met lelijk staaldraadbrilletje?
Neuh, dat trekt me niet zo...

ECHOO! | 23-06-06 | 10:26

@De melkboer, 10.18:
Ik denk dat jij nog niet helemaal door hebt waar de komende verkiezingen over zullen gaan... Vergeet immigratie enzo maar, dat komt vér na AOW, WAO, WW, hogere ziektekosten, armoede, voedselbanken, bezuinigingen ja/nee. Er is de afgelopen 3.5 jaar door dit kabinet veel bezuinigd en dat terwijl de levenskosten van mensen alleen maar omhoog gegaan zijn. Dáár gaan deze verkiezingen over en op al die onderwerpen hebben Verdonk, Pastors c.s. geen antwoorden behalve "ja, maar die Marokkanen..."

Pharos | 23-06-06 | 10:22

@sammy de moraalridde 23-06-06 @ 10:17

Tja windvaan windvaan, dat is Bos natuurlijk ook. En een hele reeks andere politici.

Aussie | 23-06-06 | 10:21

@zum kotsen 08.54
Rita is hier niet mee gekomen,maar de media,volgens haar woorden blijft ze gewoon bij de VVD
@fuckje 08.59
dat zou kunnen,ze wil toch ook wel laten zien dat de VVD mede dankzij haar beter in de peilingen staat en dat respect krijgt ze nu niet van de VVD want ze denken dat Rutte de man is.misschien door een eigen partij te beginnen kan ze laten zien hoeveel stemmen de VVD kwijt raakt ,wat weer hard aankomt bij Rutte.
@maximus 09.17
het is niet zo dat als je de grootste partij bent/wordt dat je dan overal wat over mag zeggen,de 'onderwerpen' worden verdeeld over alle partijen waarbij natuurlijk de grootste partij het meeste krijgt maar de 'onderwerpen' waar de ene partij niet zo best in is gaat dan naar een andere partij.
een groepje zoals de dierenpartij,mogen zij meedoen aan de verkiezingen van jou?ze hebben toch niks te brengen behalve opkomen voor de dieren?

nldennl | 23-06-06 | 10:21

@Pharos 10:13:

Nou nou nou Pharosje toch! Je bent toch wel beetje stigmatiserend bezig hoor door iedereen met een sympathie voor Verdonk een kaalkopje te noemen. Overigens een kenmerk van het oude links, die waren ook altijd zo goed in anderen een stempel op te drukken. Enfin, jij denkt dus dat een centrum-links kabinet Nederland geen windeieren zal leggen. Vertel mij eens hoe een centrum-links kabinet Nederland weer een land maakt waar we trots op kunnen zijn?

Aussie | 23-06-06 | 10:20

Het is een ramkoers. Het is Rita aan de macht or bust.

gevallenverstand | 23-06-06 | 10:19

Mooie actie, kunnen alle übermongolen in een eigen partij zitten. En hoeven ze niet de reguliere partijen meer lastig te vallen met hun frustraties, omdat hun Finse buurman een grotere auto rijdt dan zijzelf.

verwend pokkejong | 23-06-06 | 10:19

Dat zou inderdaad een droomkabinet zijn. Maar zou het uitkomen? Ben bang van niet, maargoed een Nederlander kan altijd blijven hopen.

Wederom een hele strakke zet van Mevrouw Verdonk in ieder geval. WE LOVE YOU RITA!!!!

MiRRoRMaN | 23-06-06 | 10:18

Redelijk gefrustreerde reacties hier van alle "linksradicale geitenwollensokken dit land kan zoveel beter menschjes" hier.
Accepteer het nou maar gewoon, als Pastors en Verdonk eventueel een partij zouden oprichten dan denk ik dat de Pvda als eerste mag vrezen voor dik zetelverlies .... Het Pim effect ligt nog vers in mijn geheugen..

de melkboer | 23-06-06 | 10:18

@Aussie 23-06-06 @ 10:11: waar die op stemmen weet ik niet. Zelf moet ik er ook nog even goed over nadenken. Maar iemand die op Verdonk stemt, geeft in elk geval wel blijk van weinig realiteitsbesef (tenzij je natuurlijk op een windvaan wil stemmen die nauwelijks iets voor elkaar krijgt).

sammy de moraalridde | 23-06-06 | 10:17

Nadat Rutte de kar mag gaan trekken bij de VVD, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te gaan trekken. Naar mijn mening maakt Verdonk deze stap om toch (teleurgestelde?) rechtsdenkenden over te halen om VVD te stemmen.
Al met al een slimme truc van de gehele VVD; laat Rutte maar proberen 'linksere' stemmers aan zich te binden. De 2e man (vrouw) Verdonk zal volgense 'rechtse' uitgangspunten proberen stemmers te trekken.
"Niet rechts, niet links, maar recht-door-zee blijft voor mij een holle kreet!Wat nu uiteindelijk de koers van de VVD zal zijn, is en blijft een raadsel.

PietdePaljas | 23-06-06 | 10:16

Rechtse honden.....

Jack Daniels | 23-06-06 | 10:15

@nldennl,

Nee, dat laten de oude partijbonzen niet gebeuren, die willen de marionet Rutte kunnen blijven besturen. Als Rita te populair blijft trappen ze haar gewoon weg (let op Zalm en Wiegel......)

cecotto | 23-06-06 | 10:14

@Hakbarr
Dat zal voor een héél klein gedeelte van de rechts-georienteerden binnen de PvdA opgaan aangezien de verschillen verder gaan dan een Wassenaar's accent.
Het liberale gedachtengoed werd door die 3 (Verdonk, Wilders en Ayaan) juist teniet gedaan. Dit heeft zodoende allerlei liberalen naar andere partijen gelokt, waaronder de PvdA en D66.
Spreek voor mijzelf maar als de VVD zich eerder zonder die 3 en de daarbij behorende retoriek had geprofileerd had ik zelfs, natuurlijk in een vlaag van verstandsverbijstering, zeer waarschijnlijk op ze gestemd.

MAXIMO | 23-06-06 | 10:13

@Aussie, 10.01:
For the record: ik maak mij er niet 'druk' om, ik 'verkneukel' mij. Want al die kaalkopjes hier die nu 100% uit hun reet gaan op Rita beseffen heel duidelijk niet dat veel stemmen voor Rita een centrum-links kabinet garandeert.
Noem het Schadenfreude, heheheh

Pharos | 23-06-06 | 10:13

Marco Pastors is een van de weinigen die echt iets zinnigs te melden heeft, zijn optredens bij Buitenhof waren ronduit prima. Wilders daarintegen, ondanks een erg goed interview laatst op BBC world, kan zich maar niet ontdoen van een ultra-rechts en xenofoob luchtje. Bovendien is Wilders net zo'n hypocriete lul als alle andere haagse pluche bewoners. Da's jammer want links verzuipt zichzelf nog steeds in achterhaalde politieke correctheid, iets waar de nederlandse bevolking allang een broertje dood aan heeft.

Lekker Belangrijk© | 23-06-06 | 10:12

@sammy de moraalridde 23-06-06 @ 10:08

Nou omdat je het in je vorige post al over "idioten" had. En jij bent natuurlijk geen idioot, toch? Dus ik ben benieuwd waar niet-idioten dan op stemmen.

Aussie | 23-06-06 | 10:11

Haha, Verdonk sluit een pact met de pedopartij LPF!!!! Afgang bitch!

gevallenverstand | 23-06-06 | 10:11

@Aussie: met m'n verstand, niet met m'n onderbuik. En in ieder geval dus niet op Rita. Maar vanwaar die interesse in mijn stemgedrag?

sammy de moraalridde | 23-06-06 | 10:08

@cecotto 08.53
Verdonk moet wel bij de vvd blijven en rutte moet maar een stapje terug doen,je kan ook op Rita stemmen nu ze bij de VVD blijft hoor,als een ieder op haar stemt i.p.v. Rutte,zal die rutte een stapje terug moeten doen voor Rita.

nldennl | 23-06-06 | 10:07

Voor Cybercookie (vermoeiend tiep) is het een wensclub. Lang voor hem was ik op GS in de veronderstelling dat Wiegel Pastors zou vragen ('Is een fatsoenlijk mens') en in de slipstream die dat waterhoofd met die sportwagen er wel weer bij zou nemen. Alsmede die bril van die pedopartij. ('Wat nou zwaarste straffen van EU, NOG zwaarder!') Die.
De Volkspartij voor Vrijheid en Schizofrenie is wat dat aangaat weer op oude sterkte. De scheuring is voltooid.

gevallenverstand | 23-06-06 | 10:06

@sammy de moraalridde 23-06-06 @ 10:03

En jij stemt?

Aussie | 23-06-06 | 10:06

Zolang Verdonk en Pastors alleen maar kunnen praten over allochtonen en veiligheid en daaraan gerelateerde zaken trekken ze de verkeerde stemmers.

pooface | 23-06-06 | 10:06

@Pharos 23-06-06 @ 10:01

Jawel hoor, dat begrijp ik heel goed. Maar waarom zou je je daar zo druk om maken? Is toch leuk een beetje actie in de politieke arena in deze lauwe zomermaanden?

Aussie | 23-06-06 | 10:04

@Pharos: zeer juist gezegd. Het is mij ook een compleet raadsel waar Rita haar rechtlijnige imago en haar populariteit, ook op GS, aan te danken heeft. Blijkbaar hoef je in dit land alleen maar te roepen dat je doet wat je zegt. Dat is dan voldoende om een grote groep idioten achter je te krijgen. Dat je je vervolgens gedraagt als een windvaan, maakt dan niet meer uit.

sammy de moraalridde | 23-06-06 | 10:03

Jammer voor Hypocrita dat Janmaat al een poosje mol is.

kneuterzak | 23-06-06 | 10:02

Ik stem alleen op haar als ze binnen de VVD blijft.

..zapper | 23-06-06 | 10:02

@Aussie, 10.00:
Ik denk dat je niet helemaal doorhebt waaróm dit gelekt wordt naar De Telegraaf door Pastors c.s...

Pharos | 23-06-06 | 10:01

Ik denk dat die machtsgeile gozer Verdonk met elk exrtreem rechts wil praten nu ze gewipt is door een asielzoeker.

klaphek | 23-06-06 | 10:01

Natuurlijk weet Rita dat ze met hen alleen moet beginnen, LOS van de vvd, werkelijk iedereen stemt dan op haar.
En dat ze niet die eikels van de VVD moet gaan helpen !
Daar is ze namelijk te intelligent voor..
En Pastors, Eerdmans en Wilders zijn natuurlijk ook niet zo stom een beetje bij de oplichters van de vevede te gaan zitten niksnutten.

schnitzel | 23-06-06 | 10:00

Nu Pim nog even opgraven en ze hebben ook een Grote Leider...

Confucius | 23-06-06 | 10:00

@Pharos 23-06-06 @ 09:55

Zeau, je bent er nogal van onder de indruk man.. Raak je altijd zo snel opgefokt van dit soort berichtjes?

Aussie | 23-06-06 | 10:00

Hopelijk houd HypocRita woord, Ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe.
Het begin van het einde is nabij, hahahaha

kneuterzak | 23-06-06 | 09:59

Dat wordt een fijn politiek clubje. Wellicht de weduwe Florrie Rost van Tonningen als minister voor integratie en vreemdelingenbeleid? Die fascistische heks zou niet misstaan tussen die andere griezels.

Beaubeau | 23-06-06 | 09:59

@MAXIMO 23-06-06 @ 09:57
'
Dan begrijp ik je niet... VVD is juist niet interessant voor rechts-georienteerde pvda-stemmers omdat ze de VVD vinden stinken naar koude kak en wassenaar.

Hakbarrr | 23-06-06 | 09:58

@Hakbarr
Nee, dat bedoel ik juist niet...

MAXIMO | 23-06-06 | 09:57

@MAXIMO 23-06-06 @ 09:55

Je bedoelt ipv VVD de nieuw rechts georienteerde partij??

Hakbarrr | 23-06-06 | 09:56

@Hakbarrr
Na een mogelijk vertrek van Verdonk zal de VVD inderdaad weer aanlokkelijk zijn voor de rechts-georienteerde PvdA-stemmer. Wilders ligt er per slot van rekening al uit en Ayaan ook...

MAXIMO | 23-06-06 | 09:55

@Witteman, 9.50:
Aan de waarheid hebben de Geenstijl-lezertjes over het algemeen een broertje dood als het over Rita gaat en dús meldt Geenstijl die waarheden ook niet. Kun je nl lezertjes mee tegen de haren instrijken en da's minder "KASSA!" voor GS, hé...
@ all:
Iemand zei hier dat een eigen partij van Rita tot angstzweet bij de linkse partijen zou leiden. Integendeel! De VVD en het CDA, díe zullen pas verzuipen in angstzweet... Gisteravond tijdens het bewindspersonenoverleg van de VVD had Zalm al iets vernomen over Verdonk's lunch met Pastors en hij heeft het direct ter discussie gesteld. Zo bang, zó bang, die VVD... HIHIHIIHIHIHIHIHIHIHIHIIIHIHIHIHI

Pharos | 23-06-06 | 09:55

@Witteman 23-06-06 @ 09:50

Bos is inmiddels vaste gast bij jou hè Paultje?

Aussie | 23-06-06 | 09:53

Verdonk, Wilders, Pastors, allemaal Pim-wannabees, ik ben benieuwd of ze er onderling uitkomen wie de baas van het stel moet worden.

Zeurders | 23-06-06 | 09:52

@Pharos 23-06-06 @ 09:44

Wat een domme opmerking. Natuurlijk zal de VVD en CDA verliezen. Maar bij de PvdA heb je ook veel rechts georienteerde stemmers. Maar niet op de VVD stammen omdat ze het een ballenpartij vinden. Kortom er ligt genoeg potentieel op rechts.

Hakbarrr | 23-06-06 | 09:52

Tweede LPF misschien wel,misschien niet.Maar op wie moet je dan stemmen ?Vvd,pvda,cda,D666,groenlinks het is allemaal niks.Regenten en baantjesjagers,kijk op straat maar om je heen wat ze bereikt hebben.

Yammie | 23-06-06 | 09:51

Hmmmfff (onzedelijke zelfbetasting ter controle) .... ja hoor, verrek, verkeerde kant ! Voortaan draag ik hem rechts hoor !

DannyV | 23-06-06 | 09:50

"Ik had geen ruimte voor een andere beslissing t.o.v. Ayaan."

"Nee, ik zal mij niet kandidaat stellen voor het lijsttrekkerschap."

"Uit de VVD stappen is absoluut geen optie, ook niet als Rutte lijssttrekker wordt."

En dan Bos een windvaan noemen...

Witteman | 23-06-06 | 09:50

MMMM, In het krantenartikel staat dat ze ook een gesprek heeft gehad met Femke Halsema ..... Ik weet dat Femke en Joost Eerdmans een iets meer dan normale interesse hebben voor elkaar en elkaars ideeen, maar wat dit nu weer betekent.

Oeps, wordt hier nu iets gelekt?

Roberto Fransisco | 23-06-06 | 09:50

@Aussie:
Mijn laatste comment niet gelezen?
Rita met een eigen partij is juist een garantie op een centrum-links kabinet, let maar op... Ik denk dat de PvdA zelfs bereid zal zijn de voorbehouden tegen een samenwerking met de SP terzijde te leggen om deze kans met beide handen aan te grijpen.

Pharos | 23-06-06 | 09:49

@Gabr 23-06-06 @ 09:41 Maar geenstijl is tenslotte ook ongeloofwaardig.

schuldige_omstander | 23-06-06 | 09:48

Moet Verdonk vooral doen. De VVD zal vast en zeker winnen maar Nederland zal het verliezen in de wereld. Dus, begin maar een muur om Nederland heen te bouwen zou ik zeggen. Niemand erin of eruit. Ook geen import of export meer. We hebben de rest van de wereld niet nodig en kunnen het alleen wel aan!
Ons met ONS in de gloria.

Xtra | 23-06-06 | 09:48

Zou een slimme zet van d'r zijn, denk dat 't zweet nu al bij links in de bilnaad staat :-)

Aussie | 23-06-06 | 09:47

Vergeet ook Sorensen en eventueel Nawijn niet. Ik denk goed genoeg voor een 40 zeteltjes.

schuldige_omstander | 23-06-06 | 09:46

JA JA JA RITA DOEN!!!!
Ik kan niet wáchten tot ze idd een rechtse partij opricht en daar veel zetels mee scoort - da's dé garantie op een centrum-links kabinet, geleid door Bos, want ze zuigt zetels weg bij VVD en CDA en verdeelt daarmee dan het rechtse kamp tot een paar brokken. Heerrrrrrlijk, prima plan!
STEM JE OP RITA, DAN KRIJG JE BOS! GO GO GO!!!

Pharos | 23-06-06 | 09:44

Dat Rita een draaikont is, wisten we al. Maar als Wilders weer terugkeert naar de VVD maakt ie zich helemaal ongeloofwaardig. Kan dat zooitje niet z'n eigen kansloze partij oprichten?

sammy de moraalridde | 23-06-06 | 09:43

Ben een beetje Rita-moe... nu al

Boer K | 23-06-06 | 09:41

Verdonk maakt zich compleet ongeloofwaardig als ze zich bij die mafkees van een Pastors aansluit.

Gabr | 23-06-06 | 09:41

Rita moet lekker met Geert en Pastoors en nieuwe club opzetten. Niet alleen erg van deze tijd, maar ook wel zo verstandig. Geert kan natuurlijk niet WEER komen aanzetten bij de VVD, en zal dat ook wel niet willen. Nog afgezien van dat Markje gaat steigeren i.d.d. Go Rita.

Fumando | 23-06-06 | 09:38

Het zou haar inderdaad beter staan als ze samen met die andere clowns gaat samenwerken, de VVD wordt zodoende na het vertrek van Wilders, Ayaan en nu misschien Verdonk ook verder opgeschoond en ontdaan van niet liberale aso's.
Aan de andere kant zou dat verdere afbreuk van haar geloofwaardigheid, die al nulpunt heeft bereikt, betekenen....
Moeilijke keuze voor HypocRita..

MAXIMO | 23-06-06 | 09:37

Die partij wordt helemaal niets. Het draagvlak voor zo'n partij zou er wel in de maatschappij zijn maar niet bij de media die in een houdgreep zijn genomen door ijzeren oudlinkse gedachtenwaakhonden die alles in het werk zullen stellen om dit te doen mislukken. Ik ben tegen de algemeen aangenomen linkse hegemonie, maar een partij met Wilders, Eerdmans, Pastors en Verdonk is mij toch ook te veel van het goede. Het zal moord en doodslag worden in Den Haag en dat sijpelt dan weer door naar de straat waar ik het graag rustig heb.

chinaski | 23-06-06 | 09:37

Wat ze nu nog nodig hebben is een allochtoon met een goddelijk Argentijns uiterlijk, intelligent, gevoel voor humor (?!) en een frisse adem.

Roberto Fransisco | 23-06-06 | 09:37

kansloos...... dat wordt weer zo'n bekvechtend clubje van 14 randebielen in een krijtstreeppak, en het verstand van een 8 jarige, ga eens dood rare Prem Voortuin adepten.

QB (ja die.....) | 23-06-06 | 09:37

10 stemmen krijgen ze als ze een nieuwe partij vormen .. niet meer .. sorry !

Draaitafel Demagoog | 23-06-06 | 09:36

Joost en Geert naar de VVD? Dat mag toch helemaal niet van Mark??
Hopelijk hebben voornoemde heren genoeg invloed om Rita's horizon wat te verruimen. Niet zozeer de immigratie, maar het explosieve geboortencijfer onder moslims is Nederlands probleem nummer één.

van Maerlant | 23-06-06 | 09:33

@Maximus,

Als dat zou kunnen ;-) Zou wel een mijlpaal zijn! Moet je kijken hoeveel geld er overblijft als je deze groep niet meer hoeft te subsidieren. Dat zou pas een bezuiniging zijn. Want het rendement van de allochtoon is economische gezien zwaar negatief. Ofwel er moeten bakken met geld bij, die weg worden geroofd bij de zorg en de ouderen die wel altijd hebben bijgedragen.

cecotto | 23-06-06 | 09:29

Gaan ze dan ook optreden als Komisch Trio: Pastors, Eerdmans en Verdonk, voor alle feesten én partijen...

francoise smokeglass | 23-06-06 | 09:24

Hoe harder Ria ontkent, hoe eerder ze weg is bij de VVD.
Recht-door-zee-RITA met een dubbele AGENDA! Das pas nieuws.

Max@Laadvermogen | 23-06-06 | 09:24

Ja, de VVD zou een betere partij zijn zonder saxofoonspelers en bos-klonen die de boel steeds de linkse struiken insturen.

Jan Passant | 23-06-06 | 09:21

Beste Lachende Scheerkwast,stel je krijgt gelijk en de drie musketiers gaan samen dan zouden de meeste er op stemmen alleen voor het feit dat zij zeer pittig gaan optreden tegen alles wat maar allochtoon .Maar wat gaan zij ons nog meer brengen denk je werkelijk dat als je alle buitenlanders vandaag nog richting huis stuurt hier dan meteen een paradijs is.Die mensen roepen wat wij willen horen en doen wat hun het meeste profijt brengt een echte politicus maakt het land beter en sterker en niet over de rug van de minderen....

Maximus | 23-06-06 | 09:17

Als ze nu ook nog Agnes Kant en Loesewies weten los te weken, dan... dan... heb je pas een kudtpartij...

watkijkikoptv | 23-06-06 | 09:15

De heilige drie-eenheid: Verdonk, Wilders en Pastors!

WinX | 23-06-06 | 09:13

Met het huidige sentiment in Nederland, wordt dat binnen no-time de grootste partij.

Neehè | 23-06-06 | 09:13

het is een noodgreep, maar wij moeten alle zeilen bijzetten om ziek nederland uit de wurggreep van links te verlossen

mallebabbe | 23-06-06 | 09:12

@cecotto 08:53
Je hebt wel gelijk.... ik ben zeker niet uitgesproken rechts, maar de reden dat Rita OF geliefd OF gehaat was bij het volk ligt aan het feit dat mensen wisten waar zij voor stond. Dat gekronkel even daargelaten uiteraard... :-p Als je al die namen bij elkaar zet en ze brengen het een beetje subtiel en smeuïg, dan kunnen ze wel wat stemmen tegemoet zien. Het wordt i.i.g. een partij met een duidelijke mening!

Dokter Clavan | 23-06-06 | 09:10

Ben bang dat dit alles "wishfull thinking" is en misschien ook wel blijft... Hoewel ik graag zou zien dat verdonk, pastors, eerdmans en mijn favoriet wilders zich samen zouden doen... Hopen Maar..

Lachende Scheerkwast | 23-06-06 | 09:10

Dan moeten we nog een mooie partij-naam bedenken...

PNVD?
Pastors eN Verdonk Democraten
ofzeau

broomstick | 23-06-06 | 09:06

"Hallo jongens, daar ben ik weer!" "Hoi Geert welkom terug!" (yeah whatever)

Opa Bangepoep | 23-06-06 | 09:06

Wilders bij de VVD? Wie had dat ooit gedacht!

Opa Bangepoep | 23-06-06 | 09:05

misschien Eurlings??????????????????????

monte cassino | 23-06-06 | 09:05

Inderdaad, deze backstabbing is al lang voorspeld.
En tuurlijk. Rita zou dit nóóit doen, zei ze.
Niet links, niet rechts, maar right up your ass.

bwahaha | 23-06-06 | 09:02

Alsof de VVD daar op zit te wachten..

dmenace | 23-06-06 | 09:02

Pim had het zo gewild...

KaiserSoza | 23-06-06 | 09:01

Verdonk in zee?
Lijkt me een goed plan!

Traag | 23-06-06 | 09:01

Fleisch op de monosyllabische tour?

Der Lehrer | 23-06-06 | 09:00

Het scenario ligt heel eenvoudig. Binnen enkele maanden, zo na het zomerreces ( niet te vroeg pieken, Rita!) zorgt Rita voor een keiharde aanvaring met de Tweede Kamer. Er wordt een motie tegen haar beleid ingediend die kamerbreed wordt gesteund, ook door haar eigen VVD. Rita treedt af, en met recht(s)e rug gaat ze een verbinding aan met voornoemde mannen. Zo houdt ze haar belofte, en heeft ze een nieuwe uitdaging met nieuwe kansen die onder Rutte ( slap is zijn pik) nooit mogelijk zouden worden. Read my lips! :-)

fuckje | 23-06-06 | 08:59

Dillemma ik ben rechtshandig maar linksdragend welke partij moet ik nu op stemmen?

harry de leipe | 23-06-06 | 08:59

Rita, als je toch meeleest, laat die Partij van de VolksVerraad voor wat het is en ga met dit groepje verder, mag je van mij MP worden.
Doe maar.

Stijllist | 23-06-06 | 08:57

Ik gok dat deze topic over de 1.000 reacties heen zal gaan.

DenkZelfstandig | 23-06-06 | 08:55

Jemig dom wijf, wat wil je nou? De VVD bleek bij de lijsttrekkersverkiezing al zwaar verdeeld te zijn tussen liberaal-economisch (Rutte) en conservatief-rechts (Verdonk). Juist nu alle interne verschillen weer onder het tapijt geschoven zijn, komt Verdonk hiermee...

Nog even doorgaan en de partijscheuring is een feit.

zum kotzen | 23-06-06 | 08:54

Verdonk z.s.m. uit de VVD pas dan kun je op mijn stem rekenen. Anders moet ik blanco stemmen, want er is niets te kiezen in dit land. Dus snel met Pastors en Eerdmans c.s. om te tafel. Go rechts go!

cecotto | 23-06-06 | 08:53

@ Rooter
Ja, het is nou eenmaal een beginselvast vrouwtje...

tichtus | 23-06-06 | 08:52

@ HongkongTfoeï 23-06-06 @ 08:49

Duidelijk geval van de kiezer nun naar de mond praten...

PietdePaljas | 23-06-06 | 08:50

Hahaha, die mensen hebben geen enkele reden om bij die regentenclub VVD aan te sluiten.

DenkZelfstandig | 23-06-06 | 08:50

btw. verdonk heeft na die nederlaag dat rechtdoorzee ook maar laten varen en is duidelijk rechts af geslagen

HongkongTfoeï | 23-06-06 | 08:49

de kogel zal wederom van links komen, mark my words

yumpie | 23-06-06 | 08:48

ik zie wilders niet zo snel terug komen bij de vvd alleen :p en eerdmans, die mensen moeten niet bij de vvd maar idd gewoon een eigen partij oprichten. dan wordt het lekker chemisch castreren geblazen. olee

HongkongTfoeï | 23-06-06 | 08:48

Prognose: Rita houdt zich nog even afzijdig maar wanneer die nieuwe partij er staat stapt ze onherroepelijk over.

Rooter | 23-06-06 | 08:46

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen