Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Moord op Kerwin Duinmeijer WEL racistisch

hallokerwin.jpgWoensdag is het precies 25 jaar geleden dat Kerwin Duinmeijer op laffe wijze werd neergestoken. En dat jubileum moet natuurlijk uitgebreid worden gevierd door de politiek correcten in dit land. Want door de dood van de 15-jarige Antilliaan danken heel wat organisaties in ons land hun bestaansrecht. Groot was dan ook de schok toen begin mei van dit jaar bekend werd dat de dood van Kerwin helemaal geen racistisch motief had. Het had volgens de prikker net zo goed een blanke kunnen zijn. Dag subsidies. Mes steek pijn! Maar goed, nu 3 maanden later, is de linkse propagandamachine bijgekomen van de schok en gaat het liegen en bedriegen gewoon door om zodoende de subsidie voor 2009 veilig te stellen. Of u zich woensdag om 18.00 uur allemaal even wilt melden op de Dam voor de 25ste Kerwin herdenking. Nederland bekent kleur, de Fabel van de illegaal en de AFA zorgen voor de rooibos, Job Cohen schenkt de kopjes in. Want laat een ding duidelijk zijn: "op 20 augustus 2008 is het 25 jaar geleden dat Amsterdam opschrok van de moord op Kerwin. Op 20 augustus 1983 kwam hij om het leven. Omdat, zo bleek, hij anders was. Omdat hij zwart was..."

Reaguursels

Inloggen

@ campion | 20-08-08 | 06:55 "Het radikaal-soefisme?!?"

Jep. Naast de lieve vormen van soefisme (mystieke islamitische stromingen, terug te vinden in vrijwel alle richtingen en scholen binnen de islam), zien we in het Westen een specifieke vorm waarin islamisme (politieke islamitische ideologie: kan niet gelijkgesteld worden aan de non-politieke alledaagse islam) en soefisme worden gecombineerd. Dit levert een fanate individuele en kleine-groepsmatige politiek-spirituele praxis op onder leiding van rondreizende spirituele leraren. Hoofdzakelijk ontwortelde jongens van de 2e en 3e generatie met een moslimachtergrond voelen zich aangetrokken. Jongens als Mohammed B. en Samir A.

Volgens Clingendael-onderzoek zijn deze jongens niet of nauwelijks uit op het vestigen van een islamitische heilstaat, maar vooral op zoek naar een stevige en onderscheidende identiteit. Deze vinden ze dus in een strakomlijnde, sectarische en bloedfanatieke spirituele praxis en islamistische ideologie.

Erlkönig | 21-08-08 | 00:28

@ Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 22:28
da’s inderdaad correct bigi,
was ook meer een reaguuring op je reaguuring waarin je op een andere reaguurder reaguurde die zelf weer op andere reaguurders reaguurden.
En trouwens, wat betreft je reaguursel waar ik dus op reaguurde valt nog een hoop op aan te vullen. Maar dat hier gaat hier nou even te ver.

said_fred | 20-08-08 | 23:40

volgens mij ging destijds (ik was 11) ook om de taxichauffeur die een hevig bloedende surinamer niet in zijn auto wilde, omdat zijn auto dan vies zou worden..... ik denk dat de gemiddelde nederlander Kerwin wel even naar het ziekenhuis zou hebben gebr8. Maargoed. Gemiddeld is normaal.

dyzc | 20-08-08 | 17:31

Geenstijl gelooft moordenaars op hun blauwe ogen als ze zeggen dat ze het zo echt niet bedoelt hebben, wat zullen we nu krijgen? Ah ik begrijp het al, Geenstijl ziet weer letterlijk rood voor de ogen, socialistische complotten, de linkse kerk!
Toch vreemd dat die 'toevallige passant met mes' na zijn gevangenisstraf nog even wat avonturen heeft beleefd bij CD en CP86. Maar hij zal de waarheid nu wel spreken zeker, want van je straatje schoonvegen heeft nog nooit iemand gehoord.

nasty6817 | 20-08-08 | 17:19

@ campion | 20-08-08 | 07:06
Het verhaal klinkt als een machtig mooi interessant gebeuren, dat multiculturele experiment, maar als je er als gewone sterveling tussen woont vergaat het plezier je al snel. Volgens mij heeft hij een cursus maatschappijfilosofie gevolgd, al de mistige termen komen me zooo bekend voor.

ZSU-23-4 | 20-08-08 | 09:35

@ Erlkönig | 20-08-08 | 01:21
Beste Thomas (?), ik begrijp uitstekend wat je schrijft, ondanks het wat mistige maatschappijfilosofische jargon.

Wat jij als een onvermijdelijk vervolg op de Franse revolutie beschrijft, zie ik slechts als een maatschappelijke keuze. We kunnen tot op de dag van vandaag nog kiezen voor een Nederlandse samenleving en we kunnen nog steeds kiezen ons niet te laten overspoelen met migranten. Misschien kunnen we wel kiezen juist vanwege de Franse revolutie natuurlijk.
Ik ben het wel geheel eens met je stelling dat naar de emancipatie van migranten moet worden gestreefd. Echter, daar zijn dus een aantal maren aan verbonden. Ten eerste is immigratie te reguleren en dus ook niet een verplicht vervolg op voorgaande ontwikkelingen. Ten tweede hebben migranten nu juist een negatief effect gehad op de emancipatie van onze maatschappij als geheel , om de doodeenvoudige reden dat zij vaak een zeer conservatieve cultuur meenemen en daar vaak ook nog eens extra aan vasthouden. Dat laatste is een bekend sociaal verschijnsel, binnen een vreemde cultuur pobeer je niet zelden de oude oorspronkelijke cultuur te hervinden. Dat hervinden gaat niet zelden terug tot op de meest rudimentaire vorm van, zoals je kunt waarnemen dat bijv. sommige moslims terugvallen op de radicale islam in tegenstelling tot hun land genoten in bijv. Turkije, die voor een belangrijk deel de islam op de door u gezochte geemancipeerde wijze beleiden.
Ik durf gerust te stellen dat immigratie contraproductief is geweest ten aanzien van de Nederlandse bevolking.
Ik neem de organisaties achter het Kerwin circus dan ook kwalijk dat zij de tragische dood van Kerwin gebruikten, naast de verwijzingen naar WOII, om kritische tegengeluiden te smoren.
.
Waar u en weer mistige term als melt down gebruikt, zou ik liever spreken van grootschalige ontworteling, destabilisatie en vervreemding binnen ons volk door de veel te grote hoeveelheid culturen, die natuurlijk allemaal weer een bestaansrecht moeten krijgen, anders is het "racistisch". Een werkelijke nucleaire melt down is overigens niet de meest plezierige gebeurtenis die je je kunt voorstellen, kan nogal wat onleefbaarheid teweeg brengen, zelfs op lange termijn...
.
Ik begrijp het streven wel naar een tollerante maatschappij, vrij van racisme, maar de politieke agenda van organisaties achter de Kerwin herdenking bevalt me allerminst. Vanwege die ideologische agenda vermoed je al vrij snel (naast een oprechte betrokkenheid) ook een uitbuiting van de moord. Nou, als we daarbij meenemen dat het aantal racistische moorden door autochtonen erg laag is, ook vergeleken met wat allochtonen uitvreten ten aanzien van autochtonen, kun je de herdenking eigenlijk wel een lachtertje noemen.
Ik zeg hiermee niet dat dit uw woorden waren, maar zo zie ik het nu eenmaal.
Ik vermoed overigens dat u de lezers hier een tikje onderschat. Ze begrijpen meer dan u denkt. Ik begrijp ook best de ingewikkelde dynamiek achter de gebeurtenissen... maar dat weerhoudt niet op eenvoudige wijze stelling te nemen tegen de maatschappelijke gebeurtenissen van het moment.

ZSU-23-4 | 20-08-08 | 09:26

Ineens weet je het. Thomas vd Dunk heeft geenstijl ontdekt. En zijn leren broek knelt.

campion | 20-08-08 | 07:06

Het radikaal-soefisme?!?

campion | 20-08-08 | 06:55

@ ZSU-23-4 | 19-08-08 | 21:07

Ik vergun mij toch een klein weerwoord.

U wijst - terecht, ook al gaat het door mij beproefde reflexieve niveau U zoals uit Uw reactie blijkt helaas net iets boven de GeenStijlpet - op een paar interessante aporieën en paradoxen in het multiculturele denken.

Het multiculturele denken is een denken dat niet beschouwd mag worden als een toevallig en bijkans willekeurig consumptief of juist strategisch gekozen denkmodel, maar als een incontingente, noodzakelijke gestalte van het westerse Verlichtingsdiscours. Een simpel Leibniziaans bewijs is gelegen in het blote historische feit van het verschijnen van het multiculturele denken en het multiculturele ethos, pathos en logos in het eurokaukasische vertoog an sich.

Minder simpel is de diepere, interessantere verklaring van de historische gang van de emancipatoire dialectiek dat noodzakelijk moest volgen op de Tweede Wereldoorlog en het daardoor immens getriggerde mensenrechtendiscours (nogmaals, vooral een voortvloeisel uit de Verlichting en de Franse Revolutie) en de imperiaalpolitieke dekolonisering. Hierna moést de juridische dekolonisering in het Westen zèlf wel plaatsgrijpen en tot gelijkberechtiging en sociale emancipatie komen van vrouwen, homo's en migranten.

What's next? Tijdens en na de politieke, de juridische en de (deels nog voortgaande) sociale dekolonisering is door de globalisering van markten, mensen, media en meningen, de innerlijke en de culturele dekolonisering gestagneerd. De fase van de multiculturele samenleving - gevoed door een metafysisch gedragen postkoloniaal en gaandeweg steeds virtueler keer op keer herbeleefd trauma bij zowel de 'zwarte slachtoffers' als de 'witte daders' - onttrok deze paradoxaal aan het oog en versluierde het voortgezette dekoloniseringsproces in een ambivalent (want zwart-wit binair en ideologisch sanitair) vertoog waar U terecht op wijst.

In het huidige tijdsgewricht: post-Koude-Oorlog, post-9/11, post-Nieuwe-Politiek, post-links-rechts-schema, staan we op de brokstukken van het multiculturalisme en de multiculti samenleving en belanden we meer en meer in een interculturele samenleving waarin de identiteiten steeds meer relativering, differentiatie en recombinatie vinden. Er vindt een gigantische melt-down plaats van identiteiten in relationaliteiten. Vergelijk dit metaforisch met het natuurkundig verschil tussen deeltjes (identiteiten) en golven (relationele bewegingen). De fall-out hiervan - om in nucleaire termen te blijven - is te herkennen in de brede casuïstistiek van allerlei bloederige, schokkende en vervreemdende incidenten c.q. mini-clashes (eigenlijk eerder: vergroting van de micro-opposities) tegen de achtergrond van de tevens uitdijende grote macro-oppositie. De media - ook GeenStijl - smullen hiervan vanwege de sensationele urgentie- en attentiewaarde hiervan en (re)produceren deze dagelijks gretig in-your-face verbeeld en verwoord.

Als noodzakelijke dialectische tegenbeweging zien we het neo-nationalisme, de retro-religiositeit en de groei van nieuw zelfbewustzijn c.q. de nieuwe identiteitsvorming in contradefinitie van moslims en allochtonen onder de mainstream van met name low- en middle-class autochtone Nederlanders. Maar ook zien we uiteraard een zelfde intensiverende tegenbeweging aan "The Dark Side": de opkomst en groei van het islamisme onder moslims en met name het radicaal-soefisme onder tweede-en-derde-generatie moslimjongeren: dit is een dito moment in deze dialectische beweging van heridentificatie/heruitvinding van het kleine (het ik) en het grote Zelf (een wij). Soit.

Het was mijn oprechte bedoeling niet om de verguisde herdenking van de moord op Kerwin te ondersteunen of te onderbouwen, of het linkse of het multiculturalistische project te legitimeren, maar slechts enkele bespiegelingen ter ruimer begrip pogen te bieden. Noem het liefkozend wat gefilosofeer van de koude grond. Ook al besef ik ten volle dat het forum van GeenStijl bij uitstek wel de laatste plaats is om deze te beproeven - mischien juist daarom, vanuit een zeker intellectueel masochisme.

Ik betreur het wel enigszins dat U een aantal van mijn punten erg plat opvat en pseudo-streetwise tracht te debunken, want mijn analyse betrof dus zoals gezegd een ander, higher plane of thought. Overigens, op Uw streetwise observaties valt zeer veel op af te dingen. Maar daar is het mij nu te laat voor geworden.

Droom en leef zacht.

Erlkönig | 20-08-08 | 01:21


Erlköning is het prototype van wat mijn oude uitgever een "jetzt spreche Ich mal einmal' noemde.

campion | 19-08-08 | 22:23

@ Erlkönig | 19-08-08 | 17:39
De achtergrond, heel leuk verwoord.
Niettemin, een paar klein puntjes van kritiek.
Het door u beschreven onvermijdelijke interculturele gedoe heeft thans meer problemen opgeleverd dan opgelost. Dat krijg je als je een praktisch toe te passen ontwerp verschuilt onder een dikke laag intellectuele, bovenzinnelijke bla. Ook sprookjes kunnen intelligent bedacht zijn, maar helaas niet perse een recept voor succes geven.
Ik begrijp de drang tot herdenken, maar dat is niet wat hier gaande is, er is een algemeen circus rondom de dood van ruziezoekertje Kerwin ontstaan en het is natuurlijk heel leuk voor de linkschmensch dat zij een soort kerkelijk icoon gevonden hebben in hem, een heilig boontje was het niet. Daarom vraag ik mij toch af waarom allerlei gesubsidieerde snuiters wel weglopen met vechterbaasje Kerwin, maar vast en zeker de mond stijf dichthouden over de contra emancipatiore werking van de multiculti in praktijk.
Uw linkse praatje is dus leuk, maar de resultaten deugen niet. Binnen een bedrijf was u al afgeserveerd, maar u kunt of bent vast wel aan het werk binnen de partij kaders van de PvdA (ofzo), of, met veel subsidie toe, een of ander quasi wetenschappelijk burootje starten, als u dat al niet gedaan had.
En de gesubsidieerde allochtonenmaffia wekt de indruk alleen maar te herdenken omdat een getint persoon is gedood door een wit persoon. Ik durf er mijn prachtige derdehandsauto om te verwedden dat links Nederland de mond wel had gehouden als het slachtoffer wit was en de getinte dader een hekel aan blanken had. Volgens de een ben je dan politiek correct, volgens mij slechts een leugenaar of wel vreselijk naief.
U schaart het gebeuren onder "drang tot emanciperen van", ik vind het dus maar schijnheilig en hypocriet.
Linkse propagandistische crap, samengevat.
Streven naar emancipatie in Nederland door maar zoveel mogelijk exotische culturen het land in te lokken? Laat me niet lachen... Emancipatie is nog nooit zo ver geweest sinds de massale instroom van allerlei (nota bene uw idealen vijandige) vreemdelingen. En bewust gebruik ik hier het woord vreemdeling, want onze humanistische opvattingen zijn hen vreemd en blijven hen vreemd.
En met ingewikkelde termen smijten is nog geen bewijs van intelligentie, het negatief resultaat van deze vermeende intelligentie is en wordt dagelijks gepresenteerd aan de Nederlandse bevolking. Uw zogenaamd onvermijdelijke multiculturalisering is daarnaast ook helemaal niet het onvermijdelijke, maar slechts de hersenschim geweest van een stel socialistische dwaallichten.
U bent, tot slot, als multiculturalist inmiddels mikpunt van spot en het zal alleen maar erger worden en tegenstanders van het multiculturele concept zullen aan terrein gaan winnen.
Samengevat: Voor mij blijft het nogal onfris het lijk van een tiener al 25 jaar lang als wrikijzer te gebruiken, alleen maar omdat ie zwart was en de dader blank en alleen maar omdat drammerige linksen zonodig een tastbare totem-huilpaal moeten hebben in hun strijd voor meer multiculturaliteit. En bij kritiek op de multiculturele samenleving dan naar deze totem te kunnen verwijzen om critici gelijk te kunnen schalen met de daders (die nu achteraf helemaal niet zo extreem racistisch blijkt en bovendien Joods was) of in de kwade reuk te stellen van een of andere weerzinwekkende moord, een moord met een lijk gekaapt door de Rozemollertje van dit land. Maar goed, tijd om de doden de doden te laten...
.
Zow en nu ga ik eens iets gezelligers doen, ver verwijderd van het socialistische multiculturele onvermogen (ruimschoots zichbaar in alle grote steden inmiddels), want ik krijg (gelukkig) geen subsidie voor deze crap en evenzo gelukkig bestaat er meer tussen hemel en aarde dan dode negers, blanke daders en subsidiehuilerts. Het ga je goed, maar neem zonder meer aan dat u met uw opvattingen vast wel een prachtig door de overheid betaald baantje kunt bemachtigen, vooral als u zoveel moois met nog zoveel meer mooiere woorden te voorschijn kunt toveren.
En vergeet vooral niet binnen de gecreeerde eftelingwereld van het multiculturele "onvermijdelijke" ideaal te blijven, want daarbuiten valt een en ander nogal tegen. En wat dat tegenvallende dan mag zijn, kunt u best proeven bij een van de vroegtijdige schoolverlaters hanggroepen, bijvoorbeeld. ;)

ZSU-23-4 | 19-08-08 | 21:07

Erlkönig | 19-08-08 | 17:58
Ach meneer de Erlebnis koning, uw gechiffrede gezucht naar rechtvaardigheid doormiddel van een twijfelachtig idool vind ik nogal... nou ja, eenzijdig en suggestief kleinerend naar de vermeende "boze blank man", in uw kringen waarschijnlijk algemeen aanvaard als aanstichter van alle kwaad op deze wereld.
Bovendien wekt de eenzijdige gesubsidieerde huilerij ieder jaar bij het Kerwin D. monument de indruk dat er blijkbaar maar 1 soort racisme bestaat en wel tegen zwarten, door blanken. Wat u trancedentaal noemt, vind ik slechts naief, al begrijp ik wel de weerzin tegen racisme in het algemeen.
En doe iets aan dat "DDR nepduits", het wekt de indruk dat u, bovenzinnelijk bezien, nogal gechifferd bent.

ZSU-23-4 | 19-08-08 | 19:59

@ campion | 19-08-08 | 17:49

Ja, U heeft volstrekt gelijk: ik zal mijn typografisch leven beteren. En ik neem terug dat ik U rüksichtlos "oeverloos" noemde: inmiddels zie ik in dat ik soms zelf ook enigszins lang van stof kan zijn. Mijn toerekenbare excuses, edoch mijn eigen Wannsinn steckt af en toe ook zomaar midden in een zin den Kopf auf...

Erlkönig | 19-08-08 | 18:20

@ ZSU-23-4 | 19-08-08 | 10:43

Vooraleer Uw reactie te reagieren, wil ik nog iets sagen over Uw citatie van de oeverloze Herr Champignon.

Nog einmals, de (vermeend) racistische moord auf Kerwin is een "chiffre": een uitdrukking of symbool van het transcendente (hier: de zucht naar rechtvaardigheid, geweldloosheid en gelijkwaardigheid van alle rassen). en dit chiffre is nodig zolang het nodig is. Ja, dat is tautologisch, maar zo blijkt dat nu einmal te werken: gelijkoorspronkelijk en niet gevolgoorzakelijk. Het is dus niet alleen een middel dat ge- of afhankelijk van het perspectief misbruikt wordt, het is meer dan dat: de gebeurtenissen van de moord en de herdenking ervan vormen samen de uitdrukking zélf van het transcendente emancipatieproject.

Uw poging tot herdefiniëring van de voorgevallen feiten en omstandigheden van het historische geval (de toedracht van de moord waaronder de vermeende eigen schuld van Kerwin), zijn in dit licht weinig tot niet van belang. Als U bovenstaande analyse tenminste begrijpt.

Erlkönig | 19-08-08 | 17:58

Echt heel vevelend lezen dat ironische nepduits. Doe es normaal schrijven

campion | 19-08-08 | 17:49

@ ZSU-23-4 | 19-08-08 | 10:30

Politieke hysterie lijkt me een exaggerante beschrijving: een ingetogen herdenking met wat optredens. Geen schuimbekkende roodgewaasde lynch mob die de eerste de beste kaalgekopte passant op de Dam wil vierendelen en kannibaliseren (zoals de protorechtse oranjegezinde mob in de Haagstad drie eeuwen wél had gedaan met de gebroeders De Witt). Dat is dat.

Ander punkt. U maakt een probleem van deze herdenking, niet moi. Dabei, ik heb slechts eenmaal - ik kon er niet onderuit omdat het slachtoffer een 18-jarige neef van een ouwe vrind betrof - heb ik mitgelopen in een stille mars ter herdenking. Mijn conclusie is dat een stille mars allesbehalve stil is. Herdenkungen zijn dus ook niet aan mij besteed, maar ik begrijp de raison d'être ervan und zal er ook niet voor weglopen als het echt niet anders kan.

Ander punkt. De bescherming van etnische en culturele diversiteit is inderdaad veelal een belangrijk thema geweest van "links". Dit komt door de historische strijd tegen het toenmalige rechts-conservatieve establishment ter emancipatie van arbeiters, vrouwen, homo's en andere verworpenen der aarde waaronder ook de migranten die vaak unter een koloniaal-racistisch juk kwamen of anderzins ongelijkberechtigd en gemarginaliseerd waren. dit is een logisch voortvloeisel uit het emancipatoire Verlichtingsdenken van het Westen met een universeel dialectisch centrifugale dynamiek gericht op de proliferatie van gelijkheid, vrijheid en bruderschap. Anders gezegd: wie Jan met de pet freimacht, soll dat ook moeten doen met Hassan met de fez. Het eerbied en respect voor de etnische en culturele differentie leidde tot het nastreven van integratie met behoud van de eigen identiteit en integriteit oftewel waarde en waarheid. Inbreuk hierop kon systemisch niet anders dan gezien worden als intolerantie, racisme en discriminatie en leidde tot een reinheitspolitiek jegens de critici middels cordon sanitaire undsoweiter. Inmiddels belanden we sedert het begin van deze eeuw en eigenlijk al underground in de jaren '90 meer en meer in een manifester wordende interculturele samenleving die de uitgesleten multiculturele predecessor opvolgt. Ebenwohl, Uw redenering dat racisme als breekijzer wordt gebraucht om multiculturalisme erdoorheen zu drammen is tragisch grof door de bocht. Zoals ik heb trachten te betogen, is multiculturalisme een noodwendige en onvermijdelijke historische fase (geweest) in de westerse cultuur en staan wij nu op de brokstukken van de multiculturele samenlebung waarbij reeds wederom notwendig een nieuwe gestalte van de westerse idee aandient. In de glocale turbulentie davon leven wij. Aan ons is de keuze te blijven vechten tegen inmiddels de spookgestalte van de multiculturele samenleving (hier en daar nog een uitloper c.q. stuiptrekking), oder ons intelligibel te beraden op onze coördinaten in het grootse historische proces. De geschiedenis is dus nog niet klaar, in weerwil wat neo-cons roepen sedert de val de Muur en de instorting van het Oostblok! Dat bewijst ook het religieuze réveil sinds eind jaren '80/begin jaren '90 (met vroege edoch zeer belangrijke zijstart: de Iraanse Revolutie van '79) in alle grote wereldreligies. De terugkeer van God, noemde Gilles Keppel het. Nogmaals de geschiedenis en de dialectisch-emancipatoire impuls in het Verlichtingsdenken ist nog immer nicht ausgewerkt.

Ander punkt. Ik ben niet op de hoogte van de processtukken, maar een aanklager kan zeer selectief bepalen wat wel en wat niet hij toelaat tot zijn bewijsvoering, afhankelijk van allerlei juridische maar ook buitenjuridische (politieke en anderzins strategische) redenen. Vonnissen zijn inderdaad niet heilig. Man soll immer kritisch bleiben: de rechter is ook maar een mens. Maar uiteindelijk soll man dat wel moeten accepteren for the time being, om het rechtsstatelijke spel niet disproportioneel zu frustrieren.

Letzte punkt. Zoals boven gezegd, heb ik ook geen behoefte aan een lijk zum vereren. Aber ik begrijp dat men dat doet; het is zeer menslich en psychologisch gesund om te herdenken. Alsook bekrachtigd, verbindt en viert het in sociale zin het besef van de historische gang en positie, de betekenis van waarheid en waarde van idealen en uitgangspunkten, het kanalisiert het het al dan niet reëele trauma dat men plaatsvervangend voelt en tenslotte, overeenkomstig de theologische Parousieverzögerung (het verwachte wordt aantrekkelijker naarmate het langer uitblijft), biedt het transcendent-psychologisch oder in zeker religieuze zin (non-theïstisch dan wel) vanwege de herbeleving van het slachtoffer aangedane onrecht zoals dat wordt beschouwd, en de daarmee gepaard gaande incompletie/onafheid het aangename gevoel van het eens verschijnen van een rechtvaardige wereld zonder racisme en andere ellende. Een diep utopische, eschatologische, ja, mythische dimensie zit aldus ook in dit soort herdenkingen (zowel van links als rechts, übrigens).

Allerletzte punkt. Zolang men herdenkingen nodig heeft, zal er worden herdacht. Dat ist nu einmal so. Zie boven voor een analysevoorstel tot enig nader begrip van dit fenomeen.


Erlkönig | 19-08-08 | 17:39

Hoezeer U dat ook wilt ontkrachten en schaamteloos cynisch meedoet aan blaming the victim.
@ Erlkönig | 18-08-08 | 20:07
Blaming the victim?? Whahaha, je bent me de grappenmaker wel...
Nee, Kerwin het onschuldige lievertje deed natuurlijk helemaal niks en met zijn vieren tegen twee is natuurlijk heel eerlijk, zolang het maar gaat om 4 linksgoedgekeurden tegen 2 rechtsgeorienteerden natuurlijk.
Aangezien jouw slachtoffertje ruzie zocht en kreeg is ie ook dader en mede debet aan zijn eigen dood, waarmee ik de moord allerminst goedkeur.
Jullie linkschmenschen zijn zo erg als gelovigen, enige nuance en twijfel aan het bestaan van jullie afgoden is verloren moeite.
Wel wrang dat juist degenen die ongeveer zo extreem zijn als dat fascistische tuig wat ze zeggen te bestrijden nu ieder jaar staat te jammeren boven het graf van een jongen die daar misschien helemaal niet om gevraagd heeft.

ZSU-23-4 | 19-08-08 | 10:43

@ Erlkönig | 18-08-08 | 20:07
Ik ben niet roomblank en zou nog niet dood willen worden gebruikt voor politieke hysterie, zoals links Nederland Kerwin Duijnmeier aan het gebruiken is.
En waarom zou ik me tot uw nivo moeten verlagen door suffe demonstraties te organiseren tegen een bepaald ras?
Links nederland heeft het begrip racisme gewoon gekaapt om de multiculti er maar door te drammen.
Als het motief onomstotelijk racistisch was geweest had de aanklager dat onomstotelijk aan moeten tonen en dat heeft hij niet gedaan. Maar goed, een ander kenmerk van links in dit land is dat zij denken boven de rechtelijke macht te staan, dus ik verwacht niet dat u enig vonnis in uw nadeel zult accepteren.
Mijn laatste vraag aan u, kunt u niet eens een ander lijk zoeken voor uw onbevredigbare drang tot antiracisme verering.
En zoals Campion ook al zei, laat de dader zijn straf gehad hebben en hem na 25 jaar eindelijk eens rusten, net als het slachtoffer, in plaats van ieder jaar alles weer uit te moeten melken.

ZSU-23-4 | 19-08-08 | 10:30

Een voorbeeld van slim propagandavoeren vindt men uit de hand van Gerrit de Wit, op de site van de Fabel van de Illegaal, gelinkt door Kafka c.s. www.gebladerte.nl/11436f93.htm

Mijn antwoord aan Gerrit:

Las net je artikel inz. Kerwin/ Nico. Ik ga niet op al je punten en omissies in die het gecontinueerde uitkauwen in organisatieverband van deze tragische gebeurtenis 25 jaar later nog moet rechtvaardigen, want ik kan wel aan de gang blijven, maar ik val wel over je (moedwillige) selectieve gebruik van de uitspraak van rechter Leeser-Gassan, voor welk citaat ik verantwoordelijk ben. Zij zei in het artikel uit 1998 idd dat ze ' zichzelf onsterfelijk belachelijk gemaakt had' maar dat overdrachtelijk, in de ogen van anderen, zo was duidelijk uit de context, door achter haar vonnis en mening ' geen racistische moord' te blijven staan, ook nadat Nico zich na vrijlating manifesteerde aan extreemrechtse zijde. En dat staat ze heden ten dage nog steeds. Zoals jij het weergeeft lijkt het alsof ze haar mening herzien heeft. Zo nog wat van dit soort truukjes.
Jammer hoor. Van de Fabel had ik beter verwacht. En ik hoor ook tot diegenen die het hogelijk verbaast dat jullie meedoen met deze herdenking. Nico heeft sinds 1983 vooral zijn eigen leven zuur gemaakt, dat kan je van Rene Danen, die nog dagelijks mensen bedreigt en tracht te intimideren, niet zeggen.

campion | 19-08-08 | 07:39

@Pasquale Paoli | 18-08-08 | 23:49 Bedankt... Tja, het blijft taaie materie. Mijn vriend heeft deze slag nooit gemaakt, maar geeft ook eerlijk toe dat hij dat eigenlijk gewoon niet wil, omdat hij geen zin heeft om zich verder in iemand als N.B. te verdiepen. Wat ik me ook wel kan voorstellen...

campion | 19-08-08 | 07:15

Als je tegenwoordig hallo tegen iemand zegt in de mindere wijken van rotterdam wordt je al neergestoken, deze neger is zoo 1983.....
Toen maakte het nog verschil, nu is het meer een hobbie voor die mensen , laten we is nederlanders prikken, ze draaien het gewoon om!

Arnevld | 19-08-08 | 02:32

@campion | 18-08-08 | 21:57
Een heel helder, duidelijk verhaal.De nuances die je aanbrengt heb ik nooit eerder ingezien.Vooral "Het is niet aan de organisatie om een destijds zestienjarige dader levenslang te geven, daar komt het in feite op neer" en je conclusie "Maar nostalgie is een slechte ondergrond en reden voor klakkeloos herdenken en nooit meer kunnen nuanceren. Zeker als dat ook nog uitbuiten is" zet me echt aan het denken.
Ik denk dat ik me aansluit bij je conclusie: fini, na 25 jaar.

Pasquale Paoli | 18-08-08 | 23:49

said_fred | 18-08-08 | 22:17
Dude met alle respekt maar "En tjsa, als je deze socialisten krampachtig tot extreem conservatief wilt bombarderen maar zelf geen enkel idee hebt waarom dan wel, dan komt dat toch een beetje erg triest en onnozel over" snap ik niet.
Ik geloof niet dat ik iets dergelijks gezegd heb ?

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 22:28

@ Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 23:45
Bigi, Het schijnt dat ie ook één van zijn ballen kwijt was.
nl.youtube.com/watch?v=OmjYfY0wWg0
Zijn linker nog wel, go figure niewaar.
De geschiedenisboeken moeten herschreven worden naar aanleiding van deze vondst !
.
En tjsa, als je deze socialisten krampachtig tot extreem conservatief wilt bombarderen maar zelf geen enkel idee hebt waarom dan wel, dan komt dat toch een beetje erg triest en onnozel over.
.
En wat betreft “martelaar” Kerwin, had en heb ik ook de indruk dat ie gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was.
En misschien in tegenstelling tot jou ben ik het circus rondom de herdenking van van Gogh in Amsterdam nog niet vergeten.
Cohen en de Amsterdamse Pvda logen, manipuleerden en konkelden er lustig op los.
Een misselijkmakende vertoning.

said_fred | 18-08-08 | 22:17

Kort geformuleerd, ter nagedachte: Ik denk niet dat het een racistisch motief was, omdat er helemaal geen motief was. Fini, na 25 jaar.

campion | 18-08-08 | 22:05

@Pasquale Paoli | 18-08-08 | 18:44

Ja, ik had het wel gelezen, bedankt nog... en sorry dan als ik overtrokken reageerde, maar ja, ik ben een stuk meer gewend dat het cynisch gezegd wordt dan oprecht gemeend...:) er daarna niet meer op gereageerd omdat ik, eh, dus ook een stuk minder raad weet met complimenten of iets wat daar op lijkt dan met afgezeken worden, grin. En bovendien ging het dus niet om mij, verder.

Waarom heeft Nico zich nooit publiek verexcuseerd en gedistancieerd van extreem rechts? De vraag is dan, wanneer precies had hij dat moeten doen, met welk doel, wanneer was het niet opgevat als hypocriete uiting van eigenbelang? In de tijd dat hij er in strafhandhavingsopzicht iets aan had kunnen hebben zeker, en daarna? Belangrijker dan een publieke afstand en distantie lijkt me de reële afstand, die dus sinds een jaar of vijftien gewoon een feit is. Het gevolg van het hele gebeuren is een moeizaam en tamelijk eenzaam leven sowieso.
Maar bij elke jaarlijkse herdenking van Kerwin, wordt in feite ook Nico in zijn publieke rol weer opnieuw belicht, inclusief de zelfde (aangescherpte) toedracht, zelfde (betwijfelde) uitspraken, enz. Op een gegeven moment zou je kunnen zeggen, genoeg is genoeg. Het is niet aan de organisatie om een destijds zestienjarige dader levenslang te geven, daar komt het in feite op neer. Dat vond ik vijftien jaar geleden al. Waarom heeft Nico de dingen niet handiger aangepakt? Is dat dan het verwijt? Wat hij in elk geval nooit gedaan heeft, is de moord afschuiven, verzachtende omstandigheden aangevoerd (zoals zijn meer dan merkwaardige jeugd en gezinssituatie) zich van verantwoordelijkheid ervoor ontdaan. Dat deden soms anderen om hem heen, maar hijzelf niet. Ook nu niet. Nico stond trouwens bepaald niet te popelen om mee te werken aan dit profiel, maar was daar tot op het laatste moment in enorme tweespalt over. Hij moest echt overgehaald worden. Niet in de laatste plaats omdat dat voor niet zijn eigen, maar de familie van Kerwin 'ook weer alles zou oprakelen'.

Wat ik denk? Ik denk dat Nico de jongen/dader van destijds zelf niet echt meer kan terughalen in zijn beleving. Ik ben geen psycholoog, maar als leek zal ik dat dan maar beschrijven als een jongen die zichzelf heruitvond, liever zelfs als racist dan als hetgene waarmee hij b.v. door zijn vader bekeken werd. Dit hangt allemaal wel degelijk samen met de familiegeschiedenis.

Beide kanten van de affaire trouwens beschreven de gebeurtenissen die avond in de Damstraat, hoe ze zich voelden, vermoedelijk ook Kerwin 'alsof het een film was ofzo'. Ik denk dat we allemaal dat gevoel wel kennen van toen we zelf 16 waren. Niets leek echt. Tot het bloedserieus werd.
Letterlijk.

Dit hangt ook samen met superjan's opmerking dat het een gestoorde tijd was.
Ja, dat was het inderdaad. Maar we waren wel de laatste generatie van echte vrijheid, een die nu niet meer voor te stellen was. De jeugd wordt nu gezien als of een doelgroep voor iets of een probleem. Ik benijd ze niet.

Soms heb ik het idee dat deze zaak de gemoederen blijft bezighouden omdat het voor veel een markeringspunt van hun jeugd was. Bijna iedereen heeft herinneringen eraan en het nummer van Frank Boeyen enz. Maar nostalgie is een slechte ondergrond en reden voor klakkeloos herdenken en nooit meer kunnen nuanceren. Zeker als dat ook nog uitbuiten is.

campion | 18-08-08 | 21:57

@pascuale> echt geweldige band, vooral live. ietsjes beter dan Crass met hun mooie logo.

superjan | 18-08-08 | 21:05

Ach over een paar jaar is deze moord een van de eerste verzetsdaden tegen de onderdrukking door linkschmensch. De moordenaars zitten dan net als Duyvendak en andere criminelen in de raad van bestuur van een of andere multinational, de tweede kamer, of zijn directeur van een of andere stichting.

Weisse rose | 18-08-08 | 20:54

superjan | 18-08-08 | 20:02
Bedoel je onlangs?Leeft die ouwe Charlie Harper nog steeds?
Ik heb de Subs wel heel vaak gezien, de laatste keer op het Hollidays In The Sun festival in Morcambe, volgens mij in 2001.
Maar wat een band!Al die meebrullers als 'New york State police' 'Rat Race' 'organised Crime'....

Pasquale Paoli | 18-08-08 | 20:24

@ ZSU-23-4 | 18-08-08 | 13:08

Neen, neen, NEIN! Het gaat om wat er feitelijk IS gebeurd, niet om wat er HAD kunnen gebeuren, Herr ZSU-23-4. En alle informatie - zie bijvoorbeeld de GEDOCUMENTEERDE EN VERIFIEERBARE reacties van Niveau? en Pasquale Paoli - wijzen onomstotelijk op een racistisch motief. Hoezeer U dat ook wilt ontkrachten en schaamteloos cynisch meedoet aan blaming the victim.

Als U zo graag, wil: organiseert Ú dan voor de gevallen waarin er sprake is van een roomblank slachtoffer en een zwarte dader voor die zo node door U gemiste verevening van herdenkingen. Basta.

Und dabei, de verontwaardiging ist eo ipso slectief: wederom uiteráárd, het gaat hier om een gekwalificeerde herdenking van een dito gekwalificeerde moord.

Daar is niets racistisch aan. Alleen in de grauwe massa tussen Uw roomblanke oortjes.

Erlkönig | 18-08-08 | 20:07

@campion, jolly Jumper, pasquale e.d> 't was wel een volstrekt debiele tijd he?
Waren jullie allemaal bij het UK SUBS optreden in het Paard?

superjan | 18-08-08 | 20:02

@Campion:
Bedankt voor de heldere uitleg. En bedankt voor het nuanceren. Het wordt moeilijk voor mij om hier een oordeel over te vellen, laat staan er een duidelijke mening over te hebben. De rechter zal het niet makkelijk gehad hebben.

Zwavelzuur | 18-08-08 | 19:48

@campion | 18-08-08 | 16:29
Had je mijn post van 12:57 gelezen?Ik deed een poging tot excuus, want hoewel je mijn "icoon uit de jaren '80" opmerking geloof ik als een rotopmerking beschouwde was ie echt niet zo bedoeld.Jij ,Diana Ozon, Rooie Pietje, Koos, Siep dat waren toch de figuren waar je een beetje tegen op keek.

Het is natuurlijk arrogant van me om te doen alsof ik de feiten beter ken dan jij ,na al je research en bovendien zat je ook dichter bij het vuur dan ik in die tijd, en je hebt me nu dan ook ernstig aan het denken gezet.
Ik heb het portret nog een keer bekeken, en er vielen me een paar dingen op die me de eerste keer niet waren opgevallen.
Hij beschrijft op een gegeven moment dat hij net zo goed punker had kunnen worden, hoe het van muziek in iets politieks veranderde, en dat herinner ik me precies zo.Skinheads waren ineens rechts ,punks links en op feesten en concerten stonden we ineens tegenover elkaar.
iets soortgelijks is trouwens ook gebeurd op de voetbaltribunes.

Wat ik alleen niet begrijp; Als het echt niet om racisme ging, waarom heeft Nico dan nooit in het openbaar duidelijk afstand genomen van extreem rechts ,zijn excuses aangeboden, iets?Dikke Dennis is op die manier ook ineens salonfåhig geworden.

Ik ben trouwens heel benieuwd wat jij zelf echt denkt; is hij er ingeluisd, speelde racisme geen rol?

Pasquale Paoli | 18-08-08 | 18:44

Wat betreft wat als het een blanke geweest was: Nou, dat voorbeeld is er, namelijk Michael Poyé, door skinhead Franky Kattenburg doodgestoken op station Hilversum. Daar was niet eens een ruzie, dat was puur omdat hij eruit zag als een alto. Michael Poyé is opgenomen in de namenlijst 'zinloos geweld'.

campion | 18-08-08 | 16:41

Zwavelzuur | 18-08-08 | 16:24 Nico heeft natuurlijk sindsdien een niet meer echt normaal leven geleid, heh. Bovendien is hij nu ziek, en niet zo'n beetje ook, hij heeft nl longembolie.

campion | 18-08-08 | 16:35

Zwavelzuur | 18-08-08 | 15:24 De verhalen van Nico en Eric (pleegbroer) zijn hierover eigenlijk gelijk. Het ging werkelijk helemaal nergens over. Dirk en Nico waren beide doorgehaald en dronken. Dirk was al vervelend doen in de snackbar tegen de (allochtone) eigenaar en Nico probeerde hem mee te krijgen. Het is een klein snackbarretje, zo'n kioskachtig geval, waar zes mensen nauwelijks inpasten. Nico ging na nog een halfslachtige suspoging als waar hij al mee bezig was (Dirkie kom nou maar, zeg maar) met zijn patatje naar half naar buiten en posteerde zich half in de deuropening met zijn rug naar binnen. Toen de vier weer buitenkwamen zou een van de anderen uit het groepje van Kerwin hem een schoudertje in het voorbijgaan hebben gegeven, waarop hij diegene een duw gaf, en Dirk er weer achteraan kwam zieken, met o.a. racistische praat. Snackbareigenaar wilde alleen het hele zooitje naar buiten hebben. Aldus geschiedde en eenmaal op straat liep een en ander binnen een minuut uit de hand, waarbij Nico dacht dat een van het groepje, niet Kerwin, een mes in zijn zak had, of een dergelijke beweging maakte. Nico rende naar het café ernaast, waar anderen zaten die ze kende. Die lieten zich niet bewegen om erbij te komen, maar een gaf Nico zijn mes, zo van 'zwaai daar maar wat mee'. Toen Nico terugkwam was Dirk volgens hem omsingeld door de anderen, waar hij zich tussenwurmde. Toen stond hij tegenover Kerwin die nou net die avond blijkbaar even geen zin had om iets te laten gaan, wat meestal wel het geval was. Kerwin was even groot, of groter, dan Nico. Wel was hij breder. Bovendien bokste hij, en hij tilde zijn vuisten op, zei iets als kom maar op dan. Waarop Nico uithaalde met het mes. Kerwin riep tegen zijn vrienden dat Nico hem probeerde te steken of gestoken had. Daarop renden Kerwin en zijn vrienden weg in de richting van de Dam en Nico en Dirk schuifelden in alle rust de andere kant op. Pas na het weekeind, toen in de maandagkrant een artikeltje stond over dodelijke steekpartij in de Damstraat, daders 'punkers' volgens de snackbareigenaar, realiseerde Nico dat dit wel eens om hem kon gaan. Hij was verbijsterd dat diegene die hij gestoken had dood bleek en meldde zich.

campion | 18-08-08 | 16:29

@pasquale> het gaat supergoed! Thanks for asking.

superjan | 18-08-08 | 16:26

Was het niet een typisch gevalletje (om maar eens een jaren 2000 term er tegenaan te gooien) zinloos geweld? Was Nico B. toerekeningsvatbaar? Niet alleen die avond, maar überhaupt? In de uitzending van Profiel kwam hij mij wat onevenwichtig over. Zou hij dat destijds ook al niet zijn geweest?

Niet dat dat wat mijn betreft een verzachtende omstandigheid is, maar we hebben het hier wel over DE meest symbolische racistische moord van na de oorlog. Wat moet je dan als het geen raszuiver racisme is geweest? B. komt op mij eerder over als een soort verwarde voetbal-hooligan. En over dat laatste gesproken, is de moord op Ajax-supporter Carlo Picornie dan niet de ultieme uiting van haat jegens een (willekeurige, zelfgekozen) andere groep mensen?

Zwavelzuur | 18-08-08 | 16:24

scene, leuk, Dennis op tv, altijd lachen? Die schreef anders Nico in de bak dat hij ervoor gezorgd had dat deze door Ian Stuart bij een Skrewdriver concert geerd was en op de hoes van Hail the New Dawn zou komen.

campion | 18-08-08 | 15:55

@niveau? | 18-08-08 | @10:35; Pasquale Paoli | 18-08-08 | 12:57

Even een kleine correctie, want daar zat ik bij: In het voorlezen van die brief (of eigenlijk mijn confrontatie van Nico met die brief) liet Nico het eerste deel over de rechtbank niet 'wijselijk weg', maar in het profiel (keuze van de maker) zie je hem het stukje opsomming lezen over iedereen waar hij een hekel aan had, als rechtsgeaarde racist, blabla, inclusief het 'joden' wat er boven de regel aan toegevoegd was. Dit was de opmaat voor het deel over hoe bizar het is, dat iemand van wie de hele familie van vaderszijde in de oorlog tijdens de grote jodenbuurtrazzia van 12 augustus 1943 (...) is gedeporteerd en 2 weken later vergast in Auschwitz (is dat allemaal waar, ja, dat is onomstotelijk waar) zoiets zou schrijven. De brieven kwamen dus aan bod in een andere context. Helemaal eens was ik het daarmee niet, want ik wist dat de brieven een punt van discussie erna zouden worden precies als wij nu doen.
Op de brieven stonden trouwens hakenkruizen getekend, waarvan Nico pertinent en consequent volhoudt die niet erop gezet te hebben, en zich nooit en te nimmer van nazisymboliek bediend heeft en zei: 'Je weet toch hoe ze aan die brieven gekomen zijn?' Inderdaad zijn deze bij een ontruiming van een skinheadkamer (kuch) buit gemaakt door antifacisten. Zijn bewering dat er hakenkruizen bijgetekend zijn om de portee te versterken vind ik niet onaannemelijk, de situatie daarvan kennende. Maar dit terzijde.
Punt is je moet je kunnen verplaatsen in iemand (van zestien) die in de bak zit. Je hebt dan de steun (materieel en anderszins) van buiten nodig die je kan krijgen. Dus schrijf je aan je maatjes wat die blijkbaar willen lezen, om te krijgen wat je nodig hebt, en om stoer te doen, zoals die van je verwachten: Kortom je maakt je waar als wat je weet vanaf nu toch te zullen zijn. Je schrijft niet, ik ben in de war, bang, weet niet waarom ik gedaan heb wat ik deed, ik ben bang om gek te zijn, weet niet meer of helemaal niet wie ik ben, toch? Want dan heb je dus niets en niemand meer.
Maar dat is wel het totaalplaatje van het dossier, en daar baseerde de rechter zich ook op.

Ook als hij zich zo manifesteerde, destijds, in die brief, wat is het nut en de maatschappelijke spiegel in het racisme en anti-racismewezen van vandaag de dag? M.i. ALS je dit specifieke geval nog herdenkt, zou dat op een manier moeten zijn die het totaalplaatje inzichtelijk maakt: Dan zou je er nog zoden mee aan de dijk kunnen zetten. Dus niet simpelweg een dergelijke dader zoveel mogelijk blijven wegzetten puur als een nazistisch monster, dat weer zijn eigen kracht en dynamiek is, maar (agressief) racisme of wat daar voor door moet gaan eigenlijk in zijn core is: Zielige onbalans. De kerwin-kermis, om het zo maar oneerbiedig te noemen, heeft ter eigen eer en glorie Nico's twijfelachtige status als oer-nazi alleen maar bevestigd, hem letterlijk groter gemaakt dan hij was, en dat heeft geen enkel doel gediend in de racisme bestrijding.

Als je vindt dat dat portret onvolledig was, dat was het ook. Ik zou het graag anders zien. Een werkelijke documentaire, met wat was dit nou. Ik heb ook aan het comité gezegd, dat als men aan de realisatie daarvan wat budget zou willen besteden, ik daar graag mijn bijdrage aan zou willen leveren, e.v. belangeloos. Daar heb ik niets meer op gehoord. Natuurlijk niet. Want wat dat betreft is het gewoon waar zoals in deze topic door Fleisch gesteld: Dat dient de continuering van de uitbuiting van deze gebeurtenis niet.

A propos, zullen we het ook even hebben dan AAN WIE deze brief gericht was? En wat de correspondentie nog meer behelsde
Dat was toch zeker aan Dikke Dennis, die een stuk ouder is dan Nico (en beter had kunnen weten, nietwaar?), maar wordt die nog iets nagedragen over zijn verleden? Welnee, het is de getattoeerde knuffelbeer van de een geheel nieuw muziek

campion | 18-08-08 | 15:52

@superjan | 18-08-08 | 14:38
jezus ,wat een verhaal!Maar nu gaat het goed met je?
Heftige muziek ,joy Division, maar zooo mooi.
Er zijn weinig mensen van mijn generatie die "Disorder" kunnen horen zonder hele speciale , of heftige herinneringen.

Heb je de fim van Corbijn gezien?Die was bijna zo mooi als de muziek zelf, maar zo treurig....

Pasquale Paoli | 18-08-08 | 15:27

@Campion
Ik begrijp uit het recente TV interview dat de directe aanleiding voor de fatale steekpartij een ruzie was tussen een vriend van B. en iemand anders in die Snackbar. Als ik het me goed herinner vertelde B. dat hij het op wilde nemen voor die maat van hem. Is bekend waar die ruzie dan over ging? Of hoe het allemaal begonnen is? Wellicht schijnt dat een meer helder licht op de zaak, of kunne we daar wat van leren.

Verder bedankt voor het ophelderen van zaken die iedereen 25 jaar na dato (begrijpelijk) nog steeds bezig houdt.

Zwavelzuur | 18-08-08 | 15:24

@pasquale> gewoon net zo lang gehongerd, gerookt en verdrietig geweest tot ik (net op tijd) in het ziekhuis belande.

superjan | 18-08-08 | 14:38

@superjan | 18-08-08 | 14:31
Vertel?

Pasquale Paoli | 18-08-08 | 14:37

@pasquale> Joy Division heeft me letterlijk bijna het leven gekost.

superjan | 18-08-08 | 14:31

Nog meer voer voor emigratie.

ReligionSucks | 18-08-08 | 13:39

s-nietes !

hoeruhjongh | 18-08-08 | 13:36

@ Pasquale Paoli | 18-08-08 | 13:17
Toeval?
Kan zijn. Zou er zo'n theater gemaakt zijn als een van de blanke jongens doodgestoken was? De zaak is jarenlang zo eenzijdig belicht geweest...
Bovendien, 1 moord maakt nog geen racisme, statistisch gezien onbeduidend zelfs.
En een kans van 1 op 4 op de hoofdprijs is aanzienlijk.
Rijst ook nog de vraag hoeveel vergelijkbare situaties zich hebben voorgedaan, waarbij niet de zwarte, maar de blanke in het gezelschap de klappen kreeg.
En dan nog wat, zou de moordenaar inderdaad overtuigd racist zijn geweest, dan was hij trots op zijn daad geweest en had hij ook niet ontkend uit racistische motieven te hebben gehandeld. Veel ideologisch gestuurde criminelen zijn juist trots op hun "daden van verzet", kijk maar naar de Duijvendakjes e.d.
Die hele standvastige aanname van racisme komt zo wel heel erg onder druk te staan, niet?

ZSU-23-4 | 18-08-08 | 13:35

@ZSU-23-4 | 18-08-08 | 13:08
Het WAREN blanken die op de bewuste avond "ruzie zochten" met de skinheads.
De vrienden met wie Kerwin die avond op stap was waren namelijk blank.
Kerwin was de enige zwarte in dat groepje ,en laat hij nou net de enige zijn geweest die gestoken werd.
Toeval?

Pasquale Paoli | 18-08-08 | 13:17

Is René Roemersma een terrorist?
Is Henneke Hagen van de Vpro een terrorist?
Heeft Mirjam de Rijk kinderen met Wijnand Duyvendak?

eus | 18-08-08 | 13:16

Rammstein | 17-08-08 | 22:15
Als jij nog nooit van Skrewdriver gehoord hebt dan ben je of wel te jong ofwel je zat niet in de punk/ska scene.
Skrewdriver was, en is, een legendarische ultra rechtse skinband, Google ze maar eens een keer.
Ik deel je liefde voor Joy Division en De kennedys trouwens.Ben het echter niet met je eens dat muziek geen invloed op je leven kan hebben.Ik heb- in tegenstelling tot jou- me wel degelijk laten beiinvloeden door diezelfde Kennedys.

Die opmerking dat ik een liefhebber zou zijn van nazi bands is zo vreselijk flauw dat ik er maar verder niet op in ga.

Pasquale Paoli | 18-08-08 | 13:13

@ Erlkönig | 18-08-08 | 11:45
Daar gaat het hier nou net wel om. Het had net zo goed een blanke kunnen zijn die op het verkeerde tijdsstip ruzie zocht met de heren skinheads... dat is precies de kern van de zaak en de bijl aan de wortel van de herdenkingsmaffia.
Bovendien, de selectieve verontwaardiging, alleen bij een zwart slachtoffer en een blanke dader, is doodgewoon racistisch.

ZSU-23-4 | 18-08-08 | 13:08

@niveau? | 18-08-08 | 10:35
Een deel van die brief leest Bodemeijer ook voor in de docu van de IKON.Maar hij laat wijselijk het eerste deel weg ("Bij de rechtbank heb ik dus alles op een vechtpartij geschoven en ik heb gezegd dat het niets met racisme te maken had, en dat geloofden ze dus")

campion | 17-08-08 | 22:40
Mocht je dit nog lezen:
De opmerking "icoon uit de jaren '80" is minder spottend bedoeld dan je denkt, en was zeker niet beledigend bedoeld ,mijn excuus als dat zo is aangekomen.
En je moet mij zeker niet scharen bij de dogmatici uit de kraakkantine, ik kon en kan nog altijd prima mijn eigen mening vormen.En ik rook ook al 7 jaar niet meer :-)
Met de opmerking dat Kedichem "voor mijn tijd was " bedoelde ik dat ik in die tijd een punkertje van 15 was en nog niet volop aan acties meedeed.
Bij de punk en ska scene was ik echter kind aan huis en dat café aan het Waterlooplein stond bekend als een plek waar je als punk beter niet naar binnen kon gaan vanwege de skinheads die er rondhingen.

Pasquale Paoli | 18-08-08 | 12:57

Ik vind die herdenking zwaar achterhaald en zelfs storend tov de echte problemen tegenwoordig. Excuus voor een linksfeestje vol met zelfbevestigende speeches zonder dat het ook maar een nuttig doel dient...
maar om te zeggen dat zijn hekel aan negers een toevallige bijkomstigheid was:'), gaat er bij mij niet in. Dat de heer Bodemeijer nu met een slap verhaal komt over zijn echte motieven is gewoon een poging om zijn imago te redden. Alles wijst erop dat het een racist is of op zijn minst was.

kleurling | 18-08-08 | 12:42

@LJBrinkhorst | 18-08-08 | 11:34

Het repertoir van Frank Boeijen is voor neerlandici een onuitputtelijke goudmijn van tijdloze mondegreens. Zie zum Beispiel maar eens www.onzetaal.nl/ot/mondegreens/index.p...

Erlkönig | 18-08-08 | 12:02

@ZSU-23-4 | 18-08-08 | 11:29

Nein, uiteraard kunnen leden van elk 'ras' ermordert worden, edoch het gaat er nu juist om dat in dit geval het om de 'zwarte' slachtoffervariant gaat. Dat laat onverlet de mogelijkheid van de 'witte' slachtoffervariant, maar daar gáát het in dit geval gewoon nou net niet om. Uw categoriefout is gestoeld op Uw ressentimentele projectie, hetgeen Uw gevoel voor (kleuter)logica verduistert (of juist verkleutert?). Gewoon (tauto)logisch...

Erlkönig | 18-08-08 | 11:45

De taxichauffeur hep Kerwin vermaurd!
*Frank Boeyen modus aan*
'Wjie willl dur bloett op de ajgterbaaank'
*Frank Boeyen modus uit*

LJBrinkhorst | 18-08-08 | 11:34

@ Erlkönig | 18-08-08 | 11:06
Dus als iemand alleen maar blanken wenst te vermoorden en geen zwarten is dat niet racistisch? Ben je vanmorgen wel wakker geworden?

ZSU-23-4 | 18-08-08 | 11:29

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 11:09

Het omgekeerde is eerder het geval, dunkt me in alle bescheitenheit. Juíst minstens 40 tot 50 jaar later kan men veel feitelijker c.q. opener en realiter spreken over de ware Big Boys, de wereldgalerij der grote en veelal ook sehr perverse geesten (selbst playboy Ghandi, jah). En können wir door de mythische sacrosancte voorhangen prikken en poeren. Pas sedert de jaren '80 und '90 sehen wir een factische normalisatie in de geschiedschreibung rond deze personae. Er is ook gewoon heel veel aan authentieke bronnen, getuigenissen, media, archieven undsoweiter.


Erlkönig | 18-08-08 | 11:23

bottehond | 18-08-08 | 11:03
True, maar dat geldt vor alle iconen. Denk aan de relikwieën van katholieke heiligen, het verworden van Che tot posterboy, Mandela, Hitler, Ghandi, Kennedy enz enz.
Hoe langer geleden, hoe meer mythevorming er plaatsvindt en hoe meer onjuistheden er over de persoon in kwestie de ronde doen. Kijk naar Hitler, daar valt al jaren geen normale feitelijke discussie meer over te voeren.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 11:09

@ZSU-23-4 | 18-08-08 | 10:00

HAHAHA! Heb in tijden niet zo schmecklich gelachen! *gniffel*
Aber natúúrlijk en eo ipso hadden Uw "overtuigde socialistische racisten" zich er niet zo druk over gemaakt als Kerwin blank was geweest. Anders was het immers nicht racistisch geweest. Verder heeft U kein Kontrolgruppe voor de blanke variant van dit racistisch incident, dus ook das kunt U niet hardmachen. Uw bewijsführung is er een van het ongerijmde ras.
Abermals und a fortiori: HAHAHA!!!

Erlkönig | 18-08-08 | 11:06

De "anti racisten" zijn gelijk Johanna de Waanzinnige. Ze zeulen die jongen, als ware hij Filips de Schone na al die jaren nog steeds door de straten.

bottehond | 18-08-08 | 11:03

@niveau? | 18-08-08 | 10:35

DREIWERF HULDE! Deze kan GS schaamroodgekaakt in haar zak (of zekere lichaamsopening) stecken!

Erlkönig | 18-08-08 | 10:43

@seven | 18-08-08 | 03:41

U heeft gelijk, althans ten dele, en eigenlijk slechts maar weinig, zelfs meer ongelijk dan gelijk.
Het gaat eerder om gargantueske caseload dan om rechterlijke durf, mijn beste Siebchen. En ik wilde juist betogen dat mediation geen modieus voorbijgaand verschijnsel is, edoch een nieuwe manifestatie - volgens sommigen zelfs metastase - van het recht: mediatisering, oftewel zelfwetgeving door mondige, zelfbewuste, assertieve justitiabelen (burgers dus) met processuele massage door een of meerdere mediators. Zij het in huwelijkse, arbeidse, civielrechtelijke of sociale (denk aan het inmiddels ten onzent vrijwel alom gevestigde fenomeen 'Buurtbemiddeling') conflicten.
Uw laatste opmerking klopt zekers, zij het dan dat voor 'slechte' gelezen moet worden: 'onzekere'. Kan een schikking meer of minder een Win-Win-Endlösung opleveren, het uit handen geven aan de eerste de beste rechter blijft kafkaësk tricky én veel tijdrovender en kostbaarder dan mediatie, ondanks een zekere mate van wettelijke en jurisprudentiële voorspelbaarheid c.q. rechtsstatelijke hoop op een passende justitiële tangverlossing of sectio caesarea juridica.

Erlkönig | 18-08-08 | 10:41

GS, duik nou eens wat dieper. In de tijd dat de dader, Nico Bodemeijer, vastzat zouden brieven van hem aan een bevriende skinhead zijn uitgelekt naar de Nieuwe Revu. Hij zou toen hebben geschreven: "Bij de rechtbank heb ik dus alles op een vechtpartij geschoven en ik heb gezegd dat het niets met racisme te maken had, en dat geloofden ze dus (haha). Ze moesten eens weten. Ik heb nog steeds een hekel aan twee dingen: discriminatie en niet-Nederlanders, dus zwarten, bruinen, joden, gelen enzovoort (haha)." In een interview met Nieuwe Revu eind 1984 zou hij verder gezegd hebben dat buitenlanders niet vergast hoefden te worden, maar er wel allemaal uit moesten. In de jaren erna (tot zeker halverwege de jaren 90) zou hij zich steeds in extreem-rechtse kringen hebben bewogen en ook nog steeds een opgewonden standje zijn geweest, die er bijvoorbeeld niet voor terugdeinsde om iemand wiens smoel 'm niet aanstond met een mes te prikken.

Moet toch interessant zijn voor GS zijn om te achterhalen wat er nu waar is van wat er zoal over Bodemeijer wordt beweerd. En vooral: wat Bodemeijer zelf beweert. GS kon ook zo goed graven in het verleden van Duyvendak, dus waarom niet ook in het verleden van Bodemeijer? Misschien mogen we in een volgend haastig geschreven stukje een link krijgen naar gescande artikeltjes uit de Nieuwe Revu van midden jaren tachtig?

niveau? | 18-08-08 | 10:35

Goedzo GS,
Klakkeloos de eenzijdige uitspraak van een moordenaar voor waar aannemen. Dat heb ik jullie wel eens anders zien doen. Alleen was het slachtoffer toen niet zwart.

drivebyposter | 18-08-08 | 10:18

De herdenking van de moord op Kerwin is er eigenlijk eentje van overtuigde socialistische racisten, want als Kerwin blank was geweest hadden ze zich er niet zo druk over gemaakt. Zo zie je maar, rood fascisme doet absoluut niet onder voor het extreem rechts dat ze zogenaamd zeggen te bestrijden.

ZSU-23-4 | 18-08-08 | 10:00

Wat vreemd dat de 'ultra-linkse' Natasja Gerzon ongeveer 15 jaar geleden in het 'ultra-linkse' Vrij Nederland al schreef dat aan de dood van Duinmeijer geen racistisch motief ten grondslag lag.

Der Icebear | 18-08-08 | 09:59

"Denk goed na aan welke kant je staat". Mhoehaha!

knutsel | 18-08-08 | 09:43

Wat een onfris stukje, meneer Fleish. Over de rug van de vermoorde Kerwin Duinmeijer je gelijk proberen te halen is knap zielig.

Troelstra2.0 | 18-08-08 | 09:40

Is er nog nieuws ???

Berno | 18-08-08 | 09:37

Mooi toch, dat in Nederland een racistische moord na 25 jaar nog altijd nieuws is? Er zijn landen waar iets dergelijks niet eens het lokale suffertje haalt.

makkie | 18-08-08 | 09:29

united.provinces | 18-08-08 | 09:08
De vraag is eerder hoe jij het voor elkaar krijgt op na een eerdere permaban als Dr.Doom en na een tweede permaban als Strontland je nu alweer onder een nieuwe nick weet te manifesteren om iedereen te vervelen.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 09:20

Grote Haas,
--
Kijk nou uit we hebben hier Bigi Bana rondlopen, en een paar van socialistische PC vriendjes. Kijk moslims mag je de huid vol schelden vooral als ze roepen "de democratie af te willen schaffen". Maar Bigi , als die het roept dan is hij een volwaardige gesprekspartner die met respect bejegend dient te worden.
--
* Hey redactie, hoe de neuq heeft Bigi (en zijn "vrinden") het voor elkaar gekregen iedereen in een PC keurslijf te dwingen, wie van de Joristen heeft Bigi lopen blowen?

united.provinces | 18-08-08 | 09:08

Een kaalkopje die wordt aangevallen door wat gangsta's en na een paar klappen prik doet. Lijkt me eerder zelfverdediging.

bijtertje1001 | 18-08-08 | 09:03

Als een negert iets overkomt is het toch ALTIJD een racistische daad; volgens de negerts zelf? Elke negert is lief, sociaal, vriendelijk, beschaafd en loopt over van de goede bedoelingen. Het begrip RESPECT dragen zij hoog in het vaandel.

grote haas | 18-08-08 | 08:59

Erwin Duinmeijer is de reincarnatie van Steve Biko, dus dat mag je best herdenken.

JanRap | 18-08-08 | 08:37

seven | 18-08-08 | 03:53
Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt, is een prachtige strofe toch?

Lord Ollie | 18-08-08 | 04:16

Lord Ollie | 18-08-08 | 03:43
"Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt"

seven | 18-08-08 | 03:53

Cum tacent, clamant .

DANNY3960 | 18-08-08 | 03:48

F. boeyen is wel oprecht, ook al is hij niet te verstaan, hij is een van nederlands beste dchters. Zeg me dat het niet zo is....

Lord Ollie | 18-08-08 | 03:43

Erlkönig | 18-08-08 | 03:30
Mediation is te vaak van een laag niveau *(NMI certificering stelt niet veel voor). In mijn ogen kan het ook slechts bestaan daar waar de rechter geen besluit durft te nemen of inconsequent is in zijn of haar uitspraken. (Rechtsonzekerheid) Door die onzekerheid durft de rechter kennelijk geen verantwoordelijkheid te nemen door gewoon dat te doen wat de wet voorschrijft en verwijst naar een mediator want dat is nu in de mode. Of partijen kiezen erzelf voor omdat de rechtsgang alles behalve voorspelbaar is. En daarvoor is de rechtelijke macht zelf oorzaak van. Het zou gewoon in bv een civiele zaak mogelijk moeten zijn zonder al te veel kennis snel in te kunnen schatten wat de uitkomst van een zitting gaat zijn.
Maar vaak is de gedachte beter een redelijke schikking dan een slechte uitspraak..

seven | 18-08-08 | 03:41

Erlkönig gaat zu Bette.

"Mit Weinen steh ich auf, mit Weinen leg ich mich zu Bette…ach! Wenn ich doch, mein Jeu, heute noch bei dir im Himmel wär! ..."

Grüss-Gott

Erlkönig | 18-08-08 | 03:34

seven | 18-08-08 | 03:22

Ja, de anomie c.q. de vraag naar geschilbeslechting is dus zooo groot dat zelfs de officiële klusjesman van de rechtsstaat handen tekort komt. Hence de mediatisering van het recht en de maatschappij (mediation, arbitrage, bindend advies, ADSR). Aangezien de mediation in de gevallen waar U op doelt niet vrijblijvend is en U een overeenkomst sluit geld deze als rechtens voor U en Uw conflictpartij. U bent ook dan dus de pisang (of niet).

Erlkönig | 18-08-08 | 03:30

De rechtelijke macht moet recht spreken voornamelijk op basis van de wet en in geval van civiel recht de afspraken die mensen onderling hebben gemaakt.. Niet zoals nu zo vaak de hete aardappel voor zich uit duwen door advies te vragen van allerlei instanties om een papieren molen in werking te houden. Tussendoor ook nog hulpverlener proberen te spelen waarvoor ze niet zijn opgeleid. In het recht draait het alleen nog maar om productie zo lijkt het..
(Productie is hier natuurlijk extra werk voor collega's in aanverwante sectoren)
,,cynisme modus uit..

seven | 18-08-08 | 03:29

koerbagh ® | 18-08-08 | 03:23
Boeie...;)

seven | 18-08-08 | 03:24

@seven | 18-08-08 | 03:19:
Grutjes... je weet zeker dat dat de juiste vertaling is en geen dialect voor iets heel anders? Schokkend... Is die Boeie al eens ontboden op een politiebureau voor tekst en uitleg?

koerbagh ® | 18-08-08 | 03:23

Erlkönig | 18-08-08 | 03:18
Maar wat als de rechter je naar een mediator stuurt? Eentje die daarvoor gewoon in dienst was van de rechtelijke macht (advies)

seven | 18-08-08 | 03:22

koerbagh ® | 18-08-08 | 03:16
"Denk niet wit, denk niet zwart maar in de kleur van je hart"
(Ergo, verkapte propaganda voor de rode partijen )

seven | 18-08-08 | 03:19

acceleratie...

Erlkönig | 18-08-08 | 03:19

@AntiSoof | 18-08-08 | 03:13 :
Nou snap ik in elk geval van wie je dat zweverige hebt. Je pa was dus precies zo.
(Puntje voor Darwin turft.)

koerbagh ® | 18-08-08 | 03:19

t Is best wel mooi, ik versta t redelijk. eerst vond ik t een slijmliedje, maar nu, hmmm, t is ook wel mooi, als t oprecht is.

AntiSoof | 18-08-08 | 03:18

@seven | 18-08-08 | 02:57

Tja, volgens de klassieke Montequiviaanse opvatting heeft U volstrekt gelijk en is de verwatering van de trias politica een regelrechte gotspe.

Echter, ik ben van mening dat het tij niet meer te keren is. Waarom? Vanwege de viscositeit van de wetgevende macht in de accerelatiesamenleving waarin we leven, waarin de anomie zo manifest is geworden, dat de wetgever die gewoon op geen enkele wijze meer kan bijbenen. De rechter - ook niet de vlotste, maar in kortgeding toch altijd vele malen vlotter dan de formele wetgever - kan gemakkelijk in deze hiaten duiken en deze opvullen.

Daarnaast poogt men door deregulering en mediatisering (allerlei soorten mediation en mediators in en buiten rechte) de anomische kloof het hoofd te bieden.

We hebben dus eigenlijk een prachtige literair-klassieke staatsvorm met een redelijke machtenscheiding, edoch deze kan de digitale, economische en sociale tanden des tijds in dalende lijn niet meer aan. Sommigen hebben de staat reeds als slechts nog virtueel existent gevonnist.

(Hoewel U als U "Ja" zegt tegen Uw partner voor het bruidsaltaar van de burgerlijke ambtenaar U nog immer "Ja" zegt tegen de staat, terwijl U denkt dat tegen Uw aanstaande ex-echtgenoot te melden...)

Erlkönig | 18-08-08 | 03:18

Erlkönig | 18-08-08 | 03:01
Ze zeggen nu van niet, maar ja 25 jaar is een leuk getal om nog even de oude waarheid in het zadel te houden? www.nu.nl/news.jsp?n=1557592&c=10&...

seven | 18-08-08 | 03:17

En is de tekst van dat lied van Frank Boeie al eens vanuit het Nijmeegs naar het Nederlands vertaald? Ik versta er geen zak van.

koerbagh ® | 18-08-08 | 03:16

Veel mensen kunnen niet genieten.

AntiSoof | 18-08-08 | 03:16

Mij pa zei altijd, je hebt het nog nooit zo goed gehad. Maw geniet ervan, Koerbagh.

AntiSoof | 18-08-08 | 03:13

Ondertussen kijk ik live naar beelden uit Peking (iets wat mijn grootvader zich nog amper kon voorstellen en gefascineerd zou zijn) en het interesseert me allemaal geen zak. Ze doen nu iets met 400 meter hardlopen.

koerbagh ® | 18-08-08 | 03:10

@seven weer mee eens.

AntiSoof | 18-08-08 | 03:08

Maar de rivier (t leven dat uit ontelbare delen bestaat) stroomt door. Liever meestromen met haar dan ertegen in gaan. Alles gaat zoals t gaat.

*gaat slapen*

AntiSoof | 18-08-08 | 03:06

AntiSoof | 18-08-08 | 02:58
Juist daarom een edit knop, kan je toch snel posten en nog een aantal minuten je foutjes herstellen.. (met daarbij het verbod om je bericht wezenlijk van inhoud te veranderen..)

seven | 18-08-08 | 03:03

Meanwhile: was de moord op Kerwin Duinmeijer nou WEL/NIET racistisch?

Erlkönig | 18-08-08 | 03:01

@seven | 18-08-08 | 02:40

K.I.S.S., "In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister, Und das Gesetz nur kann uns Freiheit geben", Ockham's Razor: jajajah!

Und jetzt:
"Sei ruhig, bleibe ruhig, mein Kind; In dürren Blättern säuselt der Wind."

Erlkönig | 18-08-08 | 03:01

@Erlkönig | 18-08-08 | 02:52:
BINGO! Dat is meteen het grootste probleem. De staat heeft zich (met welk recht?) het recht toegeëigend om zich op allerlei terreinen te bemoeien met wetgeving waar geen hond om gevraagd heeft. Daar zit 'm nu juist de kneep en niet de oplossing. Wat de staat (en diens ambtenaren) willen is door meer recht het recht te versimpelen en ze maken het daardoor juist nodeloos gecompliceerd.
U is ambtenaar begrijp ik?

koerbagh ® | 18-08-08 | 03:00

Nu is de Wet toch De Rechters?

AntiSoof | 18-08-08 | 03:00

2:50 4de woord..

seven | 18-08-08 | 02:59

Als je zonder zpelvauten wilt typen ben je niet meer spontaan, dus spelvauten zijn minder belangrijk dan de snelle geest.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:58

Erlkönig | 18-08-08 | 02:52
Wetgeving hoort niet bij de rechtsprekende macht. Dat ze die macht zichzelf hebben toegeëigend dient de echte wetgevende macht zo spoedig als mogelijk te herstellen. Rechters zijn namelijk niet gekozen en juristen zijn als de tijd zover is dat ze rechter kunnen worden vaak geheel losgezongen van de werkelijke maatschappij en haar opvattingen.

seven | 18-08-08 | 02:57

o stel, ik zag t geeneens

AntiSoof | 18-08-08 | 02:53

welke t?

AntiSoof | 18-08-08 | 02:53

Ik pleit hierbij voor een edit knop...

seven | 18-08-08 | 02:52

koerbagh ® | 18-08-08 | 02:37

Ahahah! Hoe later op de avond, hoe schoner het volk en de visies!

We zitten nu dus in Uw passief-agressieve periode. Bon.

Where do I begin? De ruimte, de tijd en de gelegenheid schieten hier te kort of passen niet c.q. ricocheteren hun doel voorbij om uitvoerig en genuanceerd te antwoorden. Daarom doe ik gaarne een oproepje tot wat eigen onderzoek: U hoeft slechts te kijken naar de grote ontwikkelingen en bewegingen in het recht, als spiegel c.q. sedimentatie van de politiek.
Merk op de de vermaatschappelijking van het recht (een van de grote mijlpalen: Lindenbaum-Cohen), de voortschrijdende verweving van straf-, civiel- en bestuursrecht en in ruimer kader publiek en privaatrecht plus ook nog eens internationaal recht, de verschuiving op alle fronten van schuld- naar risicoaansprakelijkheid, de enorm gegroeide rol van de rechter als verkapte wetgever, de explosieve groei in kortgedingzaken, de deregulering en deprivatisering met vervolgens instelling van allerlei toezichtsautoriteiten naar Amerikaans model. Enzoverder enzovoorts. You do the math.

Erlkönig | 18-08-08 | 02:52

@seven | 18-08-08 | 02:50
hear, hear.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:52

-t

seven | 18-08-08 | 02:52

Volkstuintjes zijn een uitvloeistel van wat er in feite mis is met de woningbouw in dit land..

seven | 18-08-08 | 02:50

@seven | 18-08-08 | 02:46
Ik moest daar ook aan denken toen ik het teruglas, politici zijn vaak meesters... in het gebruik van wollige taal. LOL

AntiSoof | 18-08-08 | 02:47

AntiSoof | 18-08-08 | 02:45
Zelfs in de herhaling voud grr..

seven | 18-08-08 | 02:47

AntiSoof | 18-08-08 | 02:44
Mooie tegel voor op elk ministerie of gemeentehuis..

seven | 18-08-08 | 02:46

En t is duidt

AntiSoof | 18-08-08 | 02:45

Wollig taalgebruik laat de leerling zien, de meester is simpel.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:44

betekent... duid .. op een

seven | 18-08-08 | 02:42

@Erlkönig
Een grote staat schept alleen extra bureaucratie die wellicht te doorgronden is voor mensen die dagelijks Goethe lezen, maar voor 90% van de bevolking alleen maar onnodige ballast betekend.... Soms duid ook wollig taalgebruik aan een gebrek aan efficiëntie..

seven | 18-08-08 | 02:40

@Erlkönig | 18-08-08 | 02:36:
Dank je feestelijk. Ik heb jaren in Rotterdam met veel frisse tegenzin gewerkt en ik hoef er niet terug om te kijken naar de niet-bestaande zogenaamde multi-culti moestuinen.

koerbagh ® | 18-08-08 | 02:40

@Erlkönig | 18-08-08 | 02:32 :
Nou nee... het is een analyse van uw commentaar. Een hoop losse beweringen zonder enig zinnig argument. Er wordt helemaal niks onderuit geschoffeld door het simpele feit dat er ten eerste geen onkruid is, en ten tweede dat u helegaar geen schoffel in handen heeft, maar citeert uit een handboek over "hoe onkruid te bestrijden". En daar is nog nooit niet-bestaand onkruid door vernietigd.

koerbagh ® | 18-08-08 | 02:37

@koerbagh ® | 18-08-08 | 02:28

Kijk anders maar es ff op de daken van alle tramhokjes op de Coolsingel.

En verder in alle wijken moes, moes en moes: overal tuin je erin...

Ga maar es in de deelgemeentes Feijenoord of Charlois op safari. Veelal groen verscholen in bonkige woonblokken.

Erlkönig | 18-08-08 | 02:36

Zou er geen één turkse neger zijn? dat lijkt me raar.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:35

Uiterst irritant dat toen het nieuwe nederlanders betrof er opeens smulbossen voor hen kwamen. Alsof de gewone nederlanders géén walnoten, bessen, appels, peren of truffels zouden lusten.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:34

@AntiSoof | 18-08-08 | 02:30:
Turken zijn geen negers. Negers zijn wel soms turken, maar da's een ander verhaal.

koerbagh ® | 18-08-08 | 02:32

@koerbagh ® | 18-08-08 | 02:26

Een begrijpelijke drogreactie als iemands langgekoesterde borrelpolitieke ideaal simpel onderuit wordt geschoffeld (om maar in de moestermen te blijven). Na de ontkenning, volgen snel nog de woede, de teleurstelling, het verdriet en de verwerking. Geeft Uzelve dus tijd. Hoop gloort en doet leven.

Erlkönig | 18-08-08 | 02:32

Nog een paar tekorten van Bos op de begroting en hij ziet kans om de oogst van de moestuin onder te brengen onder het fiscale regime..

seven | 18-08-08 | 02:31

Smulbossen... die ken ik wel... nl.wikipedia.org/wiki/Smulbos
Maar dat was meer een con-job om subsidie op te strijken.

koerbagh ® | 18-08-08 | 02:31

Er waren wel veel oudere turken, die weten wat tuinbouw is. En de vrouwen werken heel hard mee.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:30

@koerbagh ® | 18-08-08 | 02:23
das weer grappig. Ik had toevallig wel negers als tuui=buren, 2 maanden lang, toen waren ze weer weg. Kleppen kunnen die gasten, ze lullen maar door tegen elkaar in een rare taal.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:28

@Erlkönig | 18-08-08 | 02:26 :
Ik heb nog nooit een moestuin op de Blaak gezien.

koerbagh ® | 18-08-08 | 02:28

@koerbagh ® | 18-08-08 | 02:23

Ga eens in Rotterdam kijken: multiculti moestijnen all over the place.

Erlkönig | 18-08-08 | 02:26

@seven | 18-08-08 | 02:21
Ik ben het met je eens. Met de hedendaagse technologie is een hele andere vorm van democratie mogelijk. Laat bv iedere direct betrokkene maar altijd stemmen, met als extra dat 1 stem tegen voldoende is om een wet te blokkeren. Dat is de macht aan het volk. dan heb je bijna geen ambtenaren en politicie meer nodig.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:26

@Erlkönig | 18-08-08 | 02:22 :
Ik zie een redenering zonder argumenten en zonder feiten, slechts veronderstelling gestapeld op veronderstelling en inhoudsloze terminologieën.
Beetje jammer. Best wel. Eigenlijk.

koerbagh ® | 18-08-08 | 02:26

voetstootS...

Erlkönig | 18-08-08 | 02:25

Maar goed... Ik ken niet zoveel negers met een moestuin. Geen één eigenlijk.
Zijn er negers met een moestuin? Zo nee: waarom niet?
Racisme in de moestuinen-sector?

koerbagh ® | 18-08-08 | 02:23

Het zijn brede schouders die de weelde van de macht kunnen dragen.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:22

@koerbagh ® | 18-08-08 | 01:54

U blijkt een warm voorstander van de 19e eeuwse Dickensiaanse nachtwakersstaat. Die zou in deze tijd met de ongekend ge- en misbruikrijke technologieën, complexe markten, massieve concernbelangen en duizelingwekkend diverse en dynamische urbane samenlevingen in no-time worden weggevaagd. De moderne staat zal vooral open normen moeten voortbrengen die performatief-randvoorwaardelijk worden bewaakt en pragmatisch worden beslist op basis van een humaan rechtsstatelijk framework c.q. universele open grondrechten-normen (zowel in klassieke en sociale zin als in derde en vierde generatie rechten).

Uw Watership-Down-model kan dientengevolge alleen maar één richting op gaan: down - going down... door het putje, linea erecta naar de mestvaalt van de politieke geschiedenis...

---

@united.provinces | 18-08-08 | 01:49

Even ultrakort door de bocht, want ga zo te bedde: elke politieke opvatting gaat uit van het bonum commune, zowel de linkse als de rechtse varianten. Dat zult U voetstoot met mij eens zij. Net als dat het bonum commune - de pursuit of happiness zo U wilt - vormgeving vergt. Vormgeving veronderstelt maakbaarheid. Maakbaarheid veronderstelt een totalitaire intuïtie. Elke politieke opvatting bevat deze totalitaire intuïtie - edoch, deze hoeft niet te worden gematerialiseerd en geconsumeerd in links- of rechts-fascistische zin. Feit blijft dat die totalitaire flow wel in de kiem immer aanwezig is...
Vergelijk de ontmaskerende analyse van Marcuse van de kapitalistische mens als krypto-fascistisch. Idem: de rechtse mens is im Grunde krypto-links.

Dat is gewoon (tauto)logisch, zou Cruyff zeggen.

Erlkönig | 18-08-08 | 02:22

Misschien is het zwitserse model wel een idee, laat veel meer beslissingen over aan de bevolking zelf. Dan kan je toe met minder ambtenaren en doe je het toch beter.. (In zwitserland moeten mensen zelfs lokaal stemmen over de bouwvergunningen die de afgelopen 3 maanden zijn binnengekomen..)

seven | 18-08-08 | 02:21

@koerbagh ® | 18-08-08 | 02:14
Komisch en waar...

AntiSoof | 18-08-08 | 02:17

@CoJoNes | 18-08-08 | 02:11
Het bestuur deed de aanschaf van goedkope plantjes, mest, aarde. Zij deden de onderhandelingen met de gemeente, hielden de kas bij etc. t Is echt wel goed dat ze er zijn hoor. Maar t zij ook zeikerds 'We hoorden klachten over jouw onkruid', bv.

@seven, das ook waar! Daar dacht ik even niet aan.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:15

@CoJoNes | 18-08-08 | 02:11 :
Omdat de sloot van de buurmannen verstopt is en je boerenkoolplanten onder water staan en verrotten waar je bij staat zodat je niks te vreten hebt komende winter? Dat lijkt mij een reden om daar even met de buurmannen over te praten. Dat heet dan al snel "bestuur".

koerbagh ® | 18-08-08 | 02:14

AntiSoof | 18-08-08 | 02:06
Met mopperen beïnvloed je wel de meningsvorming van anderen die daardoor heel misschien de volgende keer ergens anders een kruisje gaan zetten of ergens anders een knopje indrukken. Als je meedoet vergaar je welliswaar macht, maar macht corrumpeert altijd. Want die ruinvereniging heeft voor bestuurers een riante declaratievergoeding en andere softe voordelen waardoor de nadelen die je daarvoor ervoer niet zo erg meer vind..

seven | 18-08-08 | 02:11

@AntiSoof | 18-08-08 | 02:06
Je zou ook kunnen zeggen: " Ik heb een moestuin van 20m2, waar heb ik in godsnaam een bestuur voor nodig?"

CoJoNes | 18-08-08 | 02:11

@CoJoNes, nu je het zo zegt, dat dus was idd teveel.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:09

er aan deel te nemen

AntiSoof | 18-08-08 | 02:06

@CoJoNes | 18-08-08 | 02:01
Als je iets wilt veranderen dien je er deel te nemen. Is dat zo een slechte conclusie? Want mopperen op het bestuur van de tuinvereniging heeft alleen maar zin op de jaarvergadering. Wil je iets daadwerkelijk veranderen dan kun je met stemming iets bereiken, of zelf in het bestuur gaan zitten, als dat mogelijk is.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:06

@-edit | 18-08-08 | 01:46 :
Luister lieverd: jij doet een stellige bewering die je niet hard kan maken. Kun je die wel dan vraag ik me af hoe je aan die gegevens komt. Jij beweert dat jij (met een bepaalde mate van zekerheid - gebaseerd op niks, blijkt nu) zeker weet dat de achterban van de NVU in weerwil van haar Leider niet op de SP stemt en zichzelf als "rechts" ziet. Daaruit kan ik dan slechts concluderen dat jij de achterban van de NVU kent en het stemgedrag van die lui met zekerheid weet. Ik ken de achterban niet en ik kan er niks anders over zeggen dan dat uit publicaties blijkt dat de Leider van de NVU op de SP zou stemmen. Gekoppeld aan het feit dat binnen een collectivistische beweging onder 1 Leider, zoals de NVU, de wil en mening van de Leider telt durf ik de logische conclusie aan dat Kusters maatgevend is voor de mening van zijn achterban. Maar jij weet het dus beter. Dat mag, maar dan mag ik godverdomme wel kritisch zijn over de reden waarom je het beter weet en je bronnen daarvoor (die je dus blijkbaar helemaal niet hebt) aan de kaak stellen. Zeg dan gewoon: Ik weet het niet en ik lul ook uit m'n nek cq. onderbuik, maar ik vermoed dat...
Dan zijn we er. Je weet het niet, je lult maar wat omdat je je ongemakkelijk voelt bij het idee dat kaalkopjes socialisten zijn en op de SP stemmen. Zeg dat dan gewoon! (godverdomme).

koerbagh ® | 18-08-08 | 02:04

--edit
"... Da's wat ik bedoel. Collectivisme hoort bij de mensch. De vraag is slechts: in welke mate is het acceptabel?.."
--
Het houd op als blauw pakken mij een glock in de nek zetten voor "misdrijven" en mij vertellen hoeveel chocola ik per jaar mag eten. (Groen Links voorstel).
Of snap jij het verschil niet tussen een dwangmatig huwelijk (geweld of de dreiging met geweld) of een huwelijk uit vrije wil? En waarom worden beide huwelijksvormen door U aan elkaat gelijkgeschakeld. Zou je daar nou eens antwoord op willen geven ipv oeverloos doorleuteren.

united.provinces | 18-08-08 | 02:03

@AntiSoof | 18-08-08 | 02:00
Die 'dus' snijdt nergens hout.

CoJoNes | 18-08-08 | 02:01

Politiek is net zo iets als het bestuur van een club, vind ik. Wat mij, wat het bestuur betreft, telkens opvalt is dat zij het a. nooit goed doen en b. gewantrouwd worden, en c dat zij een beetje arrogant worden. (en ik zat in meerdere besturen) Dus mopperen op de politiek heeft weinig zin, er aan deelnemen is een betere optie.

AntiSoof | 18-08-08 | 02:00

@-edit | 18-08-08 | 01:56
Realiseer je eens goed dat er dus in dit land maar 5 miljoen mensen zijn die waarde aan de economie toevoegen. Die andere 11 miljoen kosten alleen maar geld.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:58

= out, want mot morgen toch echt weer centen verdienen. Night all!

-edit | 18-08-08 | 01:58

@Bigi:".. Ik kan er naast zitten maar mij dunkt toch dat er nogal een kaalslag onder de blue collar workers heeft plaatsgevonden in de VS.."
--
Kan je nou slecht begrijpend lezen of is die betonnen plaat voor je hoofd wel heel erg dik. Der er toch overduidelijk en FEITELIJK berkent dat het in de eerste plaats de overheid is die de bedrijven wegpest en niet zozeer de lage loon landen.
--
Anders gingen bedrijven wel in Taithi zitten als geld een rol speelde... niet dus. En een ambtenaar kan dat natuurlijk niet weten, maar de meeste fabricage vind plaats m.b.v .. machines.. dus de arbeidskosten is maar een FRACTIE van de totale operationele kosten. Behalve als je in Nedeland woont waar een verpakker ook 5000 euro netto per maand wil ontvangen en op zijn 52e met pensioen wil.
--
Oh en Bigi, als het hier zaun veschrikkelijk paradijs is wellicht kan je mij vertellen waarom vele mensen in Canada en in "de grote SATAN" USA een landingsplaatsje maken

united.provinces | 18-08-08 | 01:58

Dus bijna 1,4 miljoen mensen onder de 65 die elke maand een uitkering ontvangen. Dit zijn nog de cijfers exclusief mensen die thuiszitten met wachtgeld, zoals gebruikelijk in vele overheidsinstellingen..
Boven de 65jaar 2,7 miljoen mensen
Totaal 4,1 miljoen uitkeringstrekkers en daarboven waarschijnlijk nog meer dan een miljoen ambtenaren om het te begeleiden..
met een totaal aantal aan volledige banen 6,75 miljoen *inclusief het ambtenarenleger wat ook betaald moet worden.. en de gedachte dat deze mensen ook nog vroeg of laat zelf kinderen moeten onderhouden geeft al aan hoe onbetaalbaar het socialistische ideaal is geworden..

seven | 18-08-08 | 01:57

@CoJoNes | 18-08-08 | 01:52
Correct. Want van Jan Modaal zijn er de meesten. Plukken van rijk of arm is gerommel in de marge. Zie daar het succes van de middelmaat in de politiek.

-edit | 18-08-08 | 01:56

Zal ik dan toch maar verder gaan met het masseren van mn vriendin?

DANNY3960 | 18-08-08 | 01:56

@Erlkönig | 18-08-08 | 01:44 :
Politiek is een noodzakelijk kwaad dat je tot een absoluut minimum moet beperken. Bewaking van het straf- en civiele recht, orde en veiligheid en veel verder moet het niet gaan. Er zijn nog wel wat leuke dingen te bedenken die als collectief goedkoper en beter te regelen zijn, zoals infrastructuur, energie en waterbeheer, maar dat kan ook best buiten de kaders van een "staat". Ik ben wel voor een (vrijwillig) waterschapsmodel. In NL hebben we waterschappen voor 1 taak: afwatering en waterbeheer. Kun je voor veel dingen doen. Heb je belangen op een bepaald gebied: meldt je aan (vrijwillig) en beslis mee over de aanleg en onderhoud. Doe je dat niet: betaal gewoon wat het kost om de dienst af te nemen. Heb je geen ingewikkelde overheid met diverse lagen, structuren en miljoenen ambtenaren voor nodig. Lijkt mij hoor...

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:54

(Excuus voor de versnippering)
Het zijn uiteindelijk nooit de sterkste schouders die lasten moeten dragen: Het is Jan Modaal, met een tophypotheek en een Opel Astra die werkt bij een commercieel bedrijf, die de lasten moet dragen. Precies de man die door iedereen zo graag wordt beschimpt, de man die niet anders kan dan bij IKEA een bank kopen. DAt zijn de fokking helden in dit land en ze worden keer op keer op keer op keer genaaid.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:52

@united.provinces | 18-08-08 | 01:43
Yup. En desondanks is er de drang om zich te verenigen. Da's wat ik bedoel. Collectivisme hoort bij de mensch. De vraag is slechts: in welke mate is het acceptabel?

-edit | 18-08-08 | 01:52

Centrale bank = slecht

united.provinces | 18-08-08 | 01:52

Ik kan er naast zitten maar mij dunkt toch dat er nogal een kaalslag onder de blue collar workers heeft plaatsgevonden in de VS (zegt de rustbelt iemand iets ?) en dat de oorzaak daar van in het verdwijnen van arbeid naar lage lonen landen is. En dat zoiets nogal ontwrichtend voor een samenleving is lijkt mij ook evident. Met alle respekt voor de ondernemerts onder ons is het toch zo dat nu eenmaal een zeer groot deel van een willekeurige bevolking aangewezen is op relatief simpele arbeid. Mij lijkt het verdwijnen van hun toekomstperspekieven door het ontbreken van arbeid desastreus voor de sociale cohesie in grote delen van een land. En ergens kun je de oorzaken van die subprime crisis daar ook vinden,

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:51

-edit | 18-08-08 | 01:49
".. Exacto. Misschien wil het volk wel gewoon middelmaat. Zou kunnen. Lijkt niet onwaarschijnlijk..."
--
dat verklaard ook de onnoemelijke populariteit van Geen Stijl en de verpaupering van de "oude media".
--
Goed gezien edit!!

united.provinces | 18-08-08 | 01:51

@CoJoNes | 18-08-08 | 01:45
Exacto. Misschien wil het volk wel gewoon middelmaat. Zou kunnen. Lijkt niet onwaarschijnlijk.

-edit | 18-08-08 | 01:49

@Erlkönig | 18-08-08 | 01:44:"... Dit is toch wel degelijk zeer goed verdedigbaar. Een links grondprincipe is het idee van de maakbaarheid van de samenleving..."
--
Tja na 30 jaar linkse NOS hersenspoeling kan ik ook niet veel anders verwachten. Maar "rechtse" ideoogien gaan uit van "natural law" en "enumerated rights" en dat staat haaks op het maakbaarheidsidee.

"Een maakbare samenleving is een totalitaire samenleving" www.meervrijheid.nl

united.provinces | 18-08-08 | 01:49

Het is triest maar waar: In Nederland verdienen 5 miljoen mensen het voor de hele bevolking.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:48

@united.provinces | 18-08-08 | 01:45
Integendeel.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:47

Bijstand 301,7k * k is x 1000.
WW 217,3k
AOW 2 686,8k (deze zal nog flink groeien in de toekomst.......)
WAO844,7k

seven | 18-08-08 | 01:47

@koerbagh ® | 18-08-08 | 01:36
Als je de onderbouwing niet wilt zien... Tsja...
Als jij je gelijk wilt halen met de stelling dat ik merkwaardige vrienden heb, terwijl je geen flauw idee hebt wie mijn vrienden zijn, dan weet ik verder genoeg. Laat die godwinnetjes achterwege, want dat is het grootste zwaktebod in een discussie, waarde Koer.

-edit | 18-08-08 | 01:46

Cojones:".. De VS heeft geen Centrale Bank en is in wezen oneindig veel collectivistischer dan welk land ook in de EU..."
^^ sarcasme?

united.provinces | 18-08-08 | 01:45

@-edit | 18-08-08 | 01:40
Waarom bestaat er geen libertarische regering, waar dan ook? Omdat democratie het recht van de middelmaat is.
Socialisme is het grote kwaad in de wereld, het lokt inertie, inperking van vrijheden van het individu, repressie en geweld uit en is daarmee een misdaad tegen de menselijkheid.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:45

@united.provinces
Nou, als Wilders 50% van de ambtenaren wil liquideren door ze tegen de muur te zetten zou ik er nog steeds geen enkel probleem mee hebben. Sterker nog, waar kan ik me aanmelden voor het vuurpeleton?

dlseth | 18-08-08 | 01:44

Met het schaamrood op de kaken het strijdperkk verlaat.

RIP @ Familie.

DANNY3960 | 18-08-08 | 01:44

united.provinces | 18-08-08 | 01:35

".., want dan zou de politiek per definitie links zijn. .."

---

Dit is toch wel degelijk zeer goed verdedigbaar. Een links grondprincipe is het idee van de maakbaarheid van de samenleving. Dit uitgangspunt is de essentie van de politiek: zowel van rechts als links dus.
Ergo 1: de politiek is er per definitie links.
Ergo 2: rechts is dus ook links.
Ergo 3: er bestaat in essentie geen rechts of links.

Erlkönig | 18-08-08 | 01:44

@Cojones en seven,
Ik wist dat die ging komen hehehe :-)
Wat de WAO betreft ken ik de cijfers niet uit mijn hoofd, ik weet het eenvoudigweg niet. Ik refereerde alleen maar aan het aantal geregistreerde werkelozen. Wél begrijp ik uit de kringen der WAO'ers dat er eev heel ander klimaar heerst dan enkele jaren geleden. Volkomen terecht overigens, al wil ik wel de kanttekening maken dat de WAO in de jaren 70 & 90 door zowel werkgevers als de vakbonden gezien werd als elegante en een relatief zachte manier om van je overtollige personeel af te komen. Maw, het werd de werknemers ook wel heel makkelijk gemaakt om in de WAO te verdwijnen.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:44

Edit:".. Zelfs libertarische stromingen hebben hun socialistische oplossingen.."
--
Dat is echt kolder, zelfs de kleine "l" libertariers staan niet afwijzend tegenover secession.

united.provinces | 18-08-08 | 01:43

@united.provinces | 18-08-08 | 01:41
Dat zeg ik. Lees eens wat beter.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:42

@DANNY3960 | 18-08-08 | 01:40
Bullcrap, ik heb er ook 5 achter de kiezen.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:41

@Bigi ".. Allemaal waar maar waarom gebeurt precies hetzelfde in de VS dan ? .."
--
Als je nou eens wat anders zou lezen dan de VolksKran,t dan was je al eerder opgevallen dat de VS allesbehalve kapitalistsich is. www.breakthematrix.com.
--
@Cojones:"... De VS heeft geen Centrale Bank en is.."
--
Grapje? Als libertarier zou je toch de Mises podcast van Rothbard moeten bekijken. M3 wordt al jaren niet gepubliceerd. En met de bailouts van de hypotheekverstrekkers heeft de Fed feitelijk de banken "gesocialiseerd". Kapitalisme bestaat al een paar jaar niet in de VS.

united.provinces | 18-08-08 | 01:41

@united.provinces | 18-08-08 | 01:35
Noem eens 1 politieke stroming die wereldwijd vertegenwoordigd is die geen enkele vorm van collectivisme kent? Zelfs libertarische stromingen hebben hun socialistische oplossingen.

-edit | 18-08-08 | 01:40

@CoJoNes | 18-08-08 | 01:38 :
Daar zijn ook minstens 10 ambtenaren per arbeidsongeschikte mee bezig. Dat is de werkelijke chronische ziekte.

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:40

gaat me iets te ver, Mojitos zijn té halcoholico.

DANNY3960 | 18-08-08 | 01:40

@Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:38
De Fed is net zo federaal als Federal Express, inderdaad.
De problemen die dat nu oplevert zijn evident.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:40

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:36
300k werkelozen dat is exclusief de bijna 1 miljoen WAO-ers en de honderduizenden Vutters (betaald met belastinggeld)

seven | 18-08-08 | 01:39

@Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:36
En hoe zit het met al die arbeidsongeschikten?
Valt ook wel mee?

CoJoNes | 18-08-08 | 01:38

CoJoNes | 18-08-08 | 01:35
Toch wel, nml de Fed.
Probleem met die instelling is dat hij bestuurd wordt door ik meen, maar hou mij ten goede, een vijftal grote commercieële banken, hetgeen mij voorkomt als kleuters het beheer over de koektrommel geven.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:38

@-edit | 18-08-08 | 01:32 :
Hèhè... Dan zijn we er toch? Dus het is gewoon een loze kreet van je die je niet kunt onderbouwen en niet kunt staven met feiten. Een idée-fixe (en dan bedoel ik niet het hondje van Obelix).

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:36

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:34
Het valt overigens met de werkloosheid op dit moment wel mee in NL. Zo rond de 300.000 geloof ik. Dat is in de jaren Van Agt/Wiegel wel anders geweest.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:36

Het is 25 jaar geleden dat iemand uit de minderheidsgroep 'vieskijkers' werd vermoord door een laffe niet vieskijker. Er zijn tegenwoordig iets meer vieskijkers maar de groep is nog steeds in de minderheid en dat is voor sommigen aanleiding om heel heftig te blijven demonstreren voor het recht op vieskijken.

bloedjelink | 18-08-08 | 01:36

--edit-edit | 18-08-08 | 01:30 ".., want dan zou de politiek per definitie links zijn. .."
--
Wat is dit voor leuterpraat, "de mens is van nature socialistsich" dus vrijheid bestaat niet? Maar weer gedwongen huwelijken maar invoeren dan.

united.provinces | 18-08-08 | 01:35

@Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:33
De VS heeft geen Centrale Bank en is in wezen oneindig veel collectivistischer dan welk land ook in de EU. Vandaar de enorme uitgaven aan defensie.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:35

@CoJoNes | 18-08-08 | 01:28 :
Vergeet die minstens 20 ambtenaren van CWI, Arbeidsbureaus, Gemeentelijke sociale diensten en medewerkers van reïntegratie-bureaus en dergelijke van de hele werkloosheidsindustrie (die draaien op belastinggeld) niet. Die paar werklozen zijn het probleem niet eens, maar er zijn voor elke werkloze minstens 20 duur betaalde ambtenaren "aan het werk". Werkloosheid oplossen? Ha! Dat willen die ambtenaren niet eens man! Dan zijn zij hun baantje kwijt.

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:34

(Dat het ongelooflijk DOM is om in Nederland een Q7 te rijden is een ander verhaal)

CoJoNes | 18-08-08 | 01:33

Erger nog, er zijn genoeg sterke die zich ontmoedigd door het feit dat werken zo zwaar belast wordt maar plaatsnemen in de wagen en zich ook laten voortrekken waardoor het voor de overige werkenden nog zwaarder wordt zodat daar weer mensen afhanken en kiezen voor een plek op de wao / wia, ww, bijstand, enz.. wagen. De vicieuze cirkel lijkt me duidelijk..

seven | 18-08-08 | 01:33

CoJoNes | 18-08-08 | 01:22
Allemaal waar maar waarom gebeurt precies hetzelfde in de VS dan ? ook daar verdwijnen blue collar banen op grote schaal. Mij dunkt dat een aantal zaken die jij hier terecht noemt in de VS bepaald niet spelen. Ik geloof in een geleid kapitalisme zodat je het beste uit het kapitalisme kunt halen en de excessen van dat systeem buiten de deur kan houden.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:33

Het Nationaal Socialisme wordt extreem rechts genoemd, omdat het lieden als Halsema, Bos en Duyvendak niet zo goed uitkomt om met de billen bloot te moeten. De partij die qua ideologie het dichtst in de buurt komt van NSDAP is de SP van Agnes Kant. Geen familie van, da's duidelijk.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:32

@koerbagh ® | 18-08-08 | 01:24
Ik zei: ik zou er niet verbaast van staan. Hoezo merkwaardige vrienden? Laten we de discussie wel zuiver houden, wil je?

-edit | 18-08-08 | 01:32

Een ambtenaar die conservatief is bestaat gewoon niet, en ik lees hier toch echt geen "Edmund Burke" in de schrijfsels van de conservatieven hier.

united.provinces | 18-08-08 | 01:31

@koerbagh ® | 18-08-08 | 01:22
Ach... In een eerdere link van het door jou aangevoerde documentatiecentrum werd de NVU als extreem rechts bestempeld. Maar ik ben het met je eens: het zegt hij ook niet zoveel. Buiten dat al: elke politieke stroming heeft in meer of mindere mate een vorm van collectivisme (of noem het socialisme) in zich. Is ook logisch, aangezien de mensch een kudde-dier is. Daar kan geen politicus onderuit, blijkt. Maar dat gaat eigenlijk buiten deze discussie, want dan zou de politiek per definitie links zijn.

-edit | 18-08-08 | 01:30

@seven, inderdaad, eigenlijk is het dus ' de sterksten dragen alle lasten'

united.provinces | 18-08-08 | 01:29

@seven | 18-08-08 | 01:26
Precies. De BPM op een Q7 houdt 2 bijstandstrekkers een jaar van de straat. En dan zeggen dat het asociaal is om in een Q7 te rijden.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:28

CoJoNes | 18-08-08 | 01:22
Sterkste schouders zwaarste lasten zou duiden op een flat rate tax. Wanwege de progressie in de heffing wordt het exponentieel zwaarder naarmate je meer werkt..

seven | 18-08-08 | 01:26

@Bigi:"... Nee, ik maak mij zorgen over het verdwijnen van relatief eenvoudig werk naar China e.d, het export.. bla bla bla... ntieel gevaarlijke regimes..."
--
Dat er uberhaupt Nederlanders naar New Zeeland, Australie, en Amerika vertrekken komt voornamlijk door de Sherrif van Nottingham Wouter Boslim. Dus de oplossing van het probleem is dus niet MEER socialisme maar MINDER

united.provinces | 18-08-08 | 01:24

@-edit | 18-08-08 | 01:13:
Ik ken die achterban verder niet, ik weet niet wat ze stemmen. Jij wel blijkbaar. Merkwaardige vrienden hou je er op na.

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:24

@Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:14
Waarom is dat eenvoudige werk naar China gegaan? Omdat wij hier in een socialistische speeltuin een onbetaalbare sociale heilstaat in de poten willen houden. Waar de middelmaat loont, is excelleren verspilde energie. Je kunt van mensen veel verwachten maar niet dat ze willen en wetens energie gaan verspillen om meer belasting te kunnen betalen.
Het feit dat de werkloosheid hier zo hoog is, dat de WAO tjokvol zit en dat mensen die de kans krijgen gillend het land uitvluchten, is allemaal de schuld van een idioot communistisch nivellerings idee, waarbij 'de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen'. Gevolg is dat die sterke schouders constant aan het dragen zijn en de zwakke schouders permanent liggen te chillen in een hangmat in plaats van een sportschool sterke schouders te kweken.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:22

"En dat is wat ik ook al eerder zei: de kaalkopjes zien zichzelf als rechts. "

@-edit | 18-08-08 | 01:10:
Die stelling kun je niet hard maken als de Leider van die club zich politiek het meest verwant voelt met de SP. Of je moet de SP ook een rechtse club noemen. Vind ik prima, want van het hele "links-rechts geleuter" snap ik geen reedt. Het zijn allemaal socialisten. En of de huidige socialist zich er niet herkent: dat zal me ook aan m'n ballen jeuken, interesseert allemaal niks. Het feit ligt er gewoon: Hitler was een socialist en de NVU-Leider stemt SP.
En dat de linkschmensch AH en de NVU extreem-rechts noemen om een waan van vijandbeeld in stand te houden is me verder worst. Het feit is: ze hebben veel meer overeenkomsten dan verschillen en het zijn allemaal collectivistische proleten die een bepaalde vorm van socialisme promoten. Maar goed, bij de Nazi's was er onderling heibel tussen SS en SA, bij de communisten trammelant tussen bolsjewieken en mensjewieken en ze moorden onderling dat het een lieve lust was. Ze (nazi's en commi's) vonden elkaar ook de grootste vijand, maar in wezen streven ze hetzelfde na. Ik moet van beiden, juist daarom, niet zoveel hebben.

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:22

Cojones:"... Wilders is geen liberaal, au contraire. .."
--
Woot , niet zo kort door de bocht, hij wil terstond 50% van de ambtenaren populatie liquideren (onstlaan ). Nou kan je wel zeggen dat Wilders geen libertarier is maar een socialist? No way!!

united.provinces | 18-08-08 | 01:20

Dat links-rechts geneuzel ijkt op dat gedoe van 'Omdat hij zwart was'. Wat je gelooft is wat je ziet.

Roer | 18-08-08 | 01:17

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:12 :".. Wat wil je nu eigenlijk betogen?.."
--
Sarcasme Koebarg, (sjees dat lag er anders wel DIk bovenop) Duivendak is JUIST WEL maatgevend voor GL.
--
@CoJoNes | 18-08-08 | 01:13
".. Safe your breath. BBB is een sociaal democraat, dat is een eufemisme voor een socialist, maar dan dus inherent gevaarlijker..."
--
Check en double check. Dan heb ik dat dus meteen goed gezien. Hij praat wel beleefd, maar wat heb je daaraan als je in de Goelag zit omdat je niet de intellectuele standaard van HBO kiesgerechtigde heb gehaald. (Bigis argument om de democratie maar af te schaffen wegens het NEE referendum van de Ieren).

united.provinces | 18-08-08 | 01:17

Wiezo? OK, ik zal maar toegeven dat ik links lul en rechts mijn zakken vul... Nah, und so was?

Alle geenstijl op een stokje: we zien dat de kern van de kwestie: was de moord op Kerwin wel of niet racistisch? bestaat uit het onderscheid tussen de (ad fundum oncontroleerbare) subjectieve kijk van diens moordenaar, de subjectieve kijk van de reaguurder en de (interpersoonlijke) objectieve feitelijke en symbolische betekenisverlening door enerzijds de 'linkse kerk' en anderzijds 'de rechtse moskee'. En de daaropvolgende gekozen line of thought c.q. stellingname. We hebben dus een viervoudige antwoord-en-waarheidsmatrix van dubbelsubjectief/objectief, feitelijk/symbolisch, links/rechts. Vanuit ieders immer subjectief-objectief gemixte standpunt in deze matrix is elk standpunt verdedigbaar en waar.
Ergo: deze kwestie is onoplosbaar.

Erlkönig | 18-08-08 | 01:17

@Roer | 18-08-08 | 01:13
Wilders is geen liberaal, au contraire. In die zin is Wilders een collectivist van het troebelste water.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:16

f=v

CoJoNes | 18-08-08 | 01:14

CoJoNes | 18-08-08 | 01:01
Nee, ik maak mij zorgen over het verdwijnen van relatief eenvoudig werk naar China e.d, het exporteren van kennis en kapitaal naar die contreien en het daardoor in het zadel helpen van ondemocratische en potentieel gevaarlijke regimes. Het is mij te laat voor een uitgebreide discussie over economie maar ik verwijs naar de kaalslag onder de beroepsbevolking in de VS.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:14

@-edit | 18-08-08 | 01:13
@ self: kromme zin, maar vermoedelijk begrijpbaar :-)

-edit | 18-08-08 | 01:14

united.provinces | 18-08-08 | 01:11 doe nog maar even doorposten, nu het nog kan. ik neem alvast afscheid van je.. doei.

van dal | 18-08-08 | 01:14

Is Wilders ook links of socialist? Hij is een dwingende leider..

Wat een non-discussie over links en rechts.

Roer | 18-08-08 | 01:13

@koerbagh ® | 18-08-08 | 01:06
Hoe vaak komt het niet voor dat de voorman niet het boegbeeld vormt van de achterban? Het zou niet haaks op elkaar moeten staan, maar ik sta er niet verbaast van staan dat de meerderheid van de NVU aanhang niet op de SP zou stemmen. Jij?

-edit | 18-08-08 | 01:13

@united.provinces | 18-08-08 | 01:05
Safe your breath. BBB is een sociaal democraat, dat is een eufemisme voor een socialist, maar dan dus inherent gevaarlijker.
BBB vindt dat zijn moraal en ethiek verheven is boven die van anderen en daarmee dat hij die moraal mag, nee moet, opleggen aan anderen.
Normale mensen vinden dat best eng, Bigi en de meerderheid van Nederland vinden dat het toppunt van democratie.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:13

@utined.procinves | 18-08-08 | 01:08 :
Wat heeft dat er nou mee te maken? Wijnand is (via zijn vrouw en partijvoorzitter) ook een leider van de GL beweging en dus ook maatgevend als leider van een collectivistische beweging. Die club is tot op het bot geïnfecteerd met (voormalig) terroristische idioten. Wat wil je nu eigenlijk betogen?

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:12

@CoJoNes | 18-08-08 | 01:01
--
Heh gadver, ambtenaar. Tja dont bite the hand that feeds you. Geen wonder dat Bigi een (nog) grotere overheid wil (conservatisme?, check wiki Bigi) een grotere overheid = een grotere tiet om aan te zuigen.

united.provinces | 18-08-08 | 01:11

Sikkeneur | 18-08-08 | 01:03
De staat zelf gaat ook ten onder aan het melagomane idee alles aan te kunnen..
PS een liberale staat geeft ook hulp aan diegene die het echtniet zonder hulp kunnen redden www.youtube.com/watch?v=5OJxW1FCq6c

seven | 18-08-08 | 01:11

@koerbagh ® | 18-08-08 | 01:03
Ik ben niet zo van de hokjesgeesten. En al helemaal niet van links-rechts. Waar je dat vandaan haalt is mij dan weer een raadsel. Hitler noemde zichzelf een nationaal socialist. Da's iets waar de huidige socialist zich niet in herkend. En dat is wat ik ook al eerder zei: de kaalkopjes zien zichzelf als rechts. Degenen die daar ietwat links vanafstaan zien AH als links en de linschsmensch ziet het als (ultra)rechts. I don't fucking care as well. Ik vind AH gewoon vaudt, met een hoofdletter F. De links-rechts discussie aangaande dit topic vind ik persoonlijk idioot.

-edit | 18-08-08 | 01:10

united.provinces | 18-08-08 | 00:56

Nope, geen vooroordeel mijn beste, maar omdat Bigi bewezen heeft eigenlijk onder alle persoonlijke aanvallen meestal vriendelijk te blijven en op een deugdzame wijze te blijven reageren. Verder staat Bigi bekend als iemand met een opmerkelijk inlevingsgevoel voor lieden waar hij het volstrekt niet mee eens is, of die ronduit beledigend zijn. Het heeft dan ook geen zin om de confrontatie te blijven zoeken, want dat is in Bigi's geval helemaal niet nodig.

Verder spelen vriendschappen op dit forum geen rol, maar tussen de regels door leer je de eigenaardigheden van vaste reageerders toch wel een beetje kennen.

hoteldebotel | 18-08-08 | 01:10

@Koebarg,

Duivendak is anders HELEMAAL niet maatgevend voor GL.
--
riight

united.provinces | 18-08-08 | 01:08

@-edit | 18-08-08 | 01:02 :
Nee, want je praat wartaal. Je kunt niet én beweren dat NVU een nationaal-socialistische club is én dat de Leider daarvan NIET de maat der dingen is, alleen om je eigen gelijk te willen behouden. Het staat haaks op elkaar.

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:06

Bigi:".. VVD zeker niet nee, maar voornamelijk omdat ik het liberalisme en die vrije markt fetish niet zie zitten..."
--
Leuk verwoord. socialist dus.
--
Bigi:"... omdat ik over die zaken nogal conservatief protectionistisch en misschien zelfs nationalistisch denk..."
--
Een nationalist die soeverein Nederland wil opheffen ten behoeve voor de EU? Of een "conservatief" die het algemeen kiesrecht wil afschaffen en alleen HBOers en daarboven stemrecht wil geven.? (aka zowat elke Uni in Nederland is een GL bastion)
--
Blijft lachen met Bigi.
1.Liegen = socialist
2.Kontedraaien=socialist.
3.Mensen tot slaaf van de staat maken = socialist.

united.provinces | 18-08-08 | 01:05

@-edit | 18-08-08 | 00:58 :
Na und? Ik heb al eerder uitgelegd dat ik niet weet wat links en rechts is. Ik weet wel wat socialisme is en dat zowel AH daar mee dweepte als Kusters daarmee nu dweept. Maar als jij socialisten rechts wilt noemen: ik vind het allemaal prima. "Links" en "rechts" zijn termen waar ik niks mee kan. Jij wel blijkbaar. Het toont alleen maar jouw beperkte hokjesgeest aan. Prima, neemt niet weg dat ik duidelijk heb betoogd dat Hitler een socialist was en dat jouw stelling dat kaalkopjes AH rechts noemen gewoon geen stand kan houden. Hoe anderen het vervolgens kwalificeren als "links" of "rechts"... I don't fucking care.

koerbagh ® | 18-08-08 | 01:03

CoJoNes | 18-08-08 | 00:58

Je gaat aan je eigen megalomanie ten onder met het "alleen wel te kunnen".
Hoef ik verder niet uit te leggen.

Sikkeneur | 18-08-08 | 01:03

@koerbagh ® | 18-08-08 | 00:59
Allemaal eensch. Behalve dat Kusters dé maat der dingen is. En zelfs binnen zijn klote-club. Ik begrijp wat je wilt zeggen, maar heb niet de indruk dat je wilt begrijpen wat ik wil zeggen. Snapst?

-edit | 18-08-08 | 01:02

@Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 00:58
Dat jij het liberalisme niet zitten, komt vooral omdat je ambtenaar bent. Face it.

CoJoNes | 18-08-08 | 01:01

united.provinces | 18-08-08 | 00:56
Nogmaals ik denk dat ik je voorbarig voor een ander aangezien heb, waar voor excuses. Persoon in kwestie is overigens een noitoire imbeciel vandaar mijn agressie.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 01:01

Van binnen zijn we allemaal blank.

Dr R. Clavan | 18-08-08 | 01:00

@Erlkönig | 18-08-08 | 00:57
--
Je bent een slimme vent Erlkoning, ik denk dat je de "pun" dondersgoed hebt begrepen.

united.provinces | 18-08-08 | 01:00

@-edit | 18-08-08 | 00:54:
Fascisme en Nationaal-Socialisme zijn collectivistische bewegingen met als belangrijk kenmerk: samen onder 1 leider. Mee eens? Als je het daar niet mee eens kan zijn dan vraag ik me af wat voor fokking weirde definitie jij dan hanteert.
Kusters is Leider van die club. Mee eens? Dus hij is de maat der dingen in die club. Q.E.D., zo simpel is het. Kun je hoog springen, laag springen en hard schreeuwen als een kind op de grond rollend dat je het er toch niet mee eens bent: Dat zijn de feiten. Kusters is de maat der dingen in die klote-club.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:59

@Sikkeneur | 18-08-08 | 00:52
Godzijdank beschouw ik mijn denkbeelden, tolerantie en objectivisme mijlenver verheven boven jouw kinderlijke manier van beschouwen en invoelen. Jij kiest ervoor om je repressieve ideologie (pleonasme alert) van je af te blijven schreeuwen, terwijl een boekenman zo dicht op de bron zit om de fout in z'n denken te kunnen onderkennen.
Je bent een collectivistische maakbaarheidsidealist (bis). Levensgevaarlijk voor mensen die het wel alleen kunnen.

CoJoNes | 18-08-08 | 00:58

united.provinces | 18-08-08 | 00:52
VVD zeker niet nee, maar voornamelijk omdat ik het liberalisme en die vrije markt fetish niet zie zitten. En dat niet omdat ik een links model aanhang maar omdat ik over die zaken nogal conservatief protectionistisch en misschien zelfs nationalistisch denk. Maar dit terzijde, als je de waarheid wilt horen heb ik helemaal niet zoveel meer met welke Nederlandsche politieke partij dan ook en laat ik mij, noodgedwongen omdat ik het ook niet meer weet, vaak maar adviseren door de Stemwijzers in dit land, als ik al ga stemmen.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 00:58

Omdat je niet alle vakjes mag aanvinken in het stemhokje kun je ook D66 stemmen, komt op hetzelfde neer.

Fleauxe | 18-08-08 | 00:58

Zoeken is ook een vak, blijkt maar weer.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:51
opc.ub.rug.nl/DB=5/SET=1/TTL=1/SHW?FRS...
Ik zie toch echt het woord "recht extremisme" voorkomen in jouw link.

-edit | 18-08-08 | 00:58

@Koebarg,

Absoluut, VVD is gewoon niets vreselijk links, maar een PvdA-er zou nog liever dood in een gehaktmachine worden aangetroffen dan er ooit een stem op uitbrengen. Maar laat ik het gewoon scherper stellen. VVD ten tijde van Bolkenstein?

united.provinces | 18-08-08 | 00:58

Speciaal voor Botte; *KLIK-KLIKKERDEKLIK-KLIK*

*KLIK*

Sikkeneur | 18-08-08 | 00:57

@united.provinces | 18-08-08 | 00:54

RozeMutsert? Ken ik niet. Van voor mijn tijd - of je eigen alter ego?

Erlkönig | 18-08-08 | 00:57

@HoteldeBotel,
Misschien lees jij verkeert, maar het is toch duidelijk Bigi dat het gesperk mijn persoontje opzoekt. Ik wil het wel laten rusten, maar hij schijnt met onbeantwoorde issues te zitte. Hij zal als veteraan reaguurder hier en daar wat "vrinden" hebben, wellicht is dat de reden van uw vooroordeel?

united.provinces | 18-08-08 | 00:56

@united.provinces | 18-08-08 | 00:52 :
De VVD ? De socialistische partij voor parelkettingen, broekrokken, spencers terlenka broeken.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:54

@koerbagh ® | 18-08-08 | 00:49
Aha. Op die moped. Nu ja. Laten we het eensch zijn dat Kusters de voorman is van dat obscure clubje. Laten we dan ook eens vaststellen dat hij heeft gezegd op de SP te stemmen. Maar dat er enig erkend documentatitecentrum is die stelt dat hij de maat der dingen is als het gaat om het gedachtengoed vertegenwoordigd van (ultra)linksch Nederland is, heb je niet beargumenteerd kunnen aantonen.

-edit | 18-08-08 | 00:54

Erlkönig | 18-08-08 | 00:51
--
RozeMussert? Hey is that you?

united.provinces | 18-08-08 | 00:54

united.provinces | 18-08-08 | 00:39

Zeg wil je eens ophouden met het voortdurend op de man spelen in de persoon van Bigi? Zijn reaguursels snijden 9 van de 10 keer hout en dat lijkt mij bij jouw nou niet bepaald het geval.

hoteldebotel | 18-08-08 | 00:53

Bigi Bana:"... Waar jij vandaan haalt dat ik iets met de PvdA heb is mij een raadsel..."
--
Jij stemt VVD? no fucking way Bigi.
Geloof ik voor geen meter

united.provinces | 18-08-08 | 00:52

CoJoNes | 18-08-08 | 00:42

Blablabla, het verhevenheids en ad hominem niveautje komt weer om de hoek kijken.
Hou daar nu eens mee op knul, mijn sympathie win je er niet mee, eerder een aversie door het simplisme waarmee je telkens een discussie dood slaat.

Jolly Jumper | 18-08-08 | 00:41

Doe ook es je muil houden als je niet weet waar je over praat. De genoemde namen waren communistisch, vandaar mijn opmerking over de SP.
Maar de namen van rechtse dictaturen kan je vast zelf opzoeken, voornamelijk van zuid-amerikaanse origine.

Sikkeneur | 18-08-08 | 00:52

@vander F | 18-08-08 | 00:49: LOL

Fleauxe | 18-08-08 | 00:52

@inquisitra | 17-08-08 | 18:17
Zolang we bidden bestaat god. Zolang we rechts blijven praten, bestaat rechts. Zolang we dom lullen (c.q. geenstijl...), bestaat dom gelul. Zolang we discrimineren, bestaat discriminatie.

Er zijn wel degelijk diverse macro- en microsuccessen met allerlei INTEGRALE emancipatieprojecten met allo vrouwen. Maar jij luistert toch slechts met een reeds poepverstopt rechteroor. Ik ga dus geen paarlen voor de inquisitiezwijnen werpen...

Erlkönig | 18-08-08 | 00:51

@CoJoNes 00:46 Ik ook van jou
@Fleauxe en ook van jou
Jetzt wird geschlafen *aus*

Rammstein | 18-08-08 | 00:51

@-edit | 18-08-08 | 00:47 :
Duh... Het is een documentatiecentrum. Daar moet je naar toe, documenten opvragen en bestuderen. Gewoon ouderwets academisch handwerk.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:49

@Jolly Jumper | 18-08-08 | 00:47
Jou ontgaat weinig, zie ik.

CoJoNes | 18-08-08 | 00:48

united.provinces | 18-08-08 | 00:39
Waar jij vandaan haalt dat ik iets met de PvdA heb is mij een raadsel.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 00:47

@koerbagh ® | 18-08-08 | 00:41
Heb het even op die site gekeken, maar geen woord over de NVU en Kusters. Wederom: niet goed genoeg

-edit | 18-08-08 | 00:47

@ CoJoNes Over een trein?

Jolly Jumper | 18-08-08 | 00:47

@Rammstein | 18-08-08 | 00:44
Toch hou ik zielsveel van je, Rammie.

CoJoNes | 18-08-08 | 00:46

@Rammstein | 18-08-08 | 00:42: De buurtvaders van nu zijn de dealers van vroeger. Ik wil niet nationalistisch overkomen- zeker niet in dit topic- maar Amerikanen hebben op sommige zaken nu eenmaal een wat minder gecompliceerde kijk. Vaak is dat het beste.

Fleauxe | 18-08-08 | 00:46

Oh, OT, transsiberian is een ontzettende baggerfilm.

CoJoNes | 18-08-08 | 00:45

@CoJoNes 00:42 Dat gun je niemand ! Du, du ...... Mann.

Rammstein | 18-08-08 | 00:44

Bigi de PvdA'er...

*proest*

vander F | 18-08-08 | 00:44

ROFL@Flooksepookse 0040
Dat dan weer wel.

CoJoNes | 18-08-08 | 00:44

Kusters, die had toch als stemhadvies "kies SP"
--
LOL
hoezo "extreem rechts" is eigenlijk gewoon hardstikke links.
--
Smerig tuig, tegen de muur met die kloodtzakken

united.provinces | 18-08-08 | 00:43

LOL@Sikkeneur
Jij weet niks, vriend. Jij voelt dingen nou eenmaal zo. Het standaard argument van de in zelfhaat zwelgende linksmens. Lieden als jij zijn 365/365 ongesteld.

CoJoNes | 18-08-08 | 00:42

@Fleauxe 00:33 Ze hangen nooit alleen. Buurtvaders waren er toen al, gewoon omdat die Leute in de avond rondje lopen, en als je dan hangjongere was, was je zo weg, en naar huis.
En een amerikaan heeft me ooit gezegd, geen redneck, maar iedereen met de gave van zicht, is racist.

Rammstein | 18-08-08 | 00:42

@ Sikkeneur | 18-08-08 | 00:36 U kunt niet ouder zijn dan twaalf! Een leider principe is rechts?! En de SP is daar de uitzondering op? Het lijstje is hier al voorbijgekomen maar: Pol Pot, Staling, Ho Chi Ming, Kim Yung Il, Fidel Castro, Chroetsov, Lenin. Kent u die?

Jolly Jumper | 18-08-08 | 00:41

united.provinces | 18-08-08 | 00:39 Hee, hou es op met je vervelende gezeik.

campion | 18-08-08 | 00:41

@-edit | 18-08-08 | 00:34:
Jawel hoor. Het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen beschouwt Kusters als voorman van de NVU, dus als maat der dingen voor wat betreft de mening in die club.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:41

@CoJoNes | 18-08-08 | 00:39
Hopelijk rijdt ie dan weer niet op tijd.

-edit | 18-08-08 | 00:41

Ja laten we het over de NS hebben!

Fleauxe | 18-08-08 | 00:40

@van dal | 18-08-08 | 00:38
Eens.

CoJoNes | 18-08-08 | 00:40

CoJoNes | 18-08-08 | 00:39

Hoe laat gaat morgen de eerste trein?

Sikkeneur | 18-08-08 | 00:40

@Sikkeneur | 18-08-08 | 00:38
Geloof me Sik, de dag dat jij het beter blijkt weten dan ik, spring ik voor een trein.

CoJoNes | 18-08-08 | 00:39

Oh, crossposting,... en lag, we zullen zien Bigi, je hebt nogal een zeer slechte zelfbeheersing. En van Dal is blijkbaar ook een van je vriedjes --check--. Ik heb nogal een hekel aan PvdA-ers die elk links onderwerp -- zeker als ras een issue is-- wegrelativeren of de zaken omdraaien. Dan heb je bij mij echt een kwaaie Bigi.

united.provinces | 18-08-08 | 00:39

CoJoNes | 18-08-08 | 00:30

Heb eens niet zo'n grote muil, jantje weet het beter!

Sikkeneur | 18-08-08 | 00:38

Bofbips | 18-08-08 | 00:36 cojones 00.30 lezen, de laatste regel is ook voor jou.

van dal | 18-08-08 | 00:38

@ CoJoNes | 18-08-08 | 00:30
Volgens mij waren de meeste hier het er wel over eens dat Hitler een socialist was en dus links, en inderdaad zo u zegt.

Jolly Jumper | 18-08-08 | 00:37

@Rammstein | 18-08-08 | 00:31
Et tu, Rammstein. Dictators zijn per definitie links, individuele vrijheid is een vrij eenvoudig ijkpunt voor de eenvoudigen van geest in de links/rechts discussie.

CoJoNes | 18-08-08 | 00:37

Wie de fuk is kerwin?
Wat een onzin om de dood van een neger te gaan herdenken, liever dat mensen massaal Pim F. herdenken ipv een crimineeltje.

Bofbips | 18-08-08 | 00:36

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:22

Er zijn overeenkomsten ja, maar meer vanuit een maatschappelijke middenklasse.
Tegelijkertijd onderscheid het zich van het traditionele socialisme, door het nationalistische karakter en het één leider-principe met een politieke dictatuur, wat je weer meer ziet bij rechts georiënteerde partijen.

Hoewel die bal ook opgaat voor bijv. de SP, in die zin staat het fascisme niet expliciet voor links, noch voor rechts.

Sikkeneur | 18-08-08 | 00:36

united.provinces | 18-08-08 | 00:33 hey, de man biedt je net zijn excuses aan, wat wil je nog meer?

van dal | 18-08-08 | 00:34

@koerbagh ® | 18-08-08 | 00:29
Muhaha...

Het leven is inderdaad kudt. Maar leg nog eens uit waarom Constant Kusters de maat der dingen is als het gaat om Neonazi linksch-rechts. Er is, naar ik geloof, geen enkel objectief instituut die hem als erkend maatgever beschouwd, is het niet? Lijkt mij een afdoende argument. Nu jij weer.

-edit | 18-08-08 | 00:34

Bigi is ook zaun dictator, gebruikt racsime als een "shame tool" zodra je zijn lievelingspartij aanvalt. Werkte vroeger heel goed.

united.provinces | 18-08-08 | 00:33

@Rammstein | 18-08-08 | 00:30: Dan doen we een stevige borrel, ook goed.
-
Zou een hangmocro dat nou ook hebben, dat hij zeg maar bang wordt als hij een groepje blanke mannen in Gaastra jassen en geruite broeken ziet staan?

Fleauxe | 18-08-08 | 00:33

@Rammstein | 18-08-08 | 00:27 :
Ja. Net als Stalin en Mao, Franco en Benito, Pol Pot en Kim Il Sung, Paus Ratzinger en Jan Peter Eendeblank.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:32

@CoJoNes 00:30 Ik zei toch dictator ..........

Rammstein | 18-08-08 | 00:31

united.provinces | 18-08-08 | 00:25
We zullen zien. Ik ben moe en wellicht zie ik je voor de verkeerde aan.
Mocht dat zo zijn dan excuses. Genoemde gast irriteerde mij mateloos, wellicht zie ik spoken.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 00:31

Dit ws een vreselijk incident maar veel links menschn hebben hierdoor hun hypotheek of grachtenpandje van kunnen afbetalen !!
.
Het opkomen voor mensen die zielig " moeten " zijn is gewoon een baan hier in Nederland !!
.

Ervarings_deskundige | 18-08-08 | 00:31

@Fleauxe 00:26 Voor jou zou ik zelfs bereid zijn gezellig te doen. Ik lust alleen geen koffie en thee is ook maar thee. Maar cheers anyway.
@BBB Verwarrend hè ?

Rammstein | 18-08-08 | 00:30

Ja hoor, krijgen we dat simplistisch gezeik weer van een stel kudtsocialisten die er niet aan willen hoe verdorven en intens ziek hun ideologie is, door Hitler als rechts weg te zetten. Hitler was een corporatistische, nivellerende, overheidsregulatie afdwingende, vrijheid onderdrukkende en collectivistische dictator. Lul dat maar eens rechts.

Stelletje ongelooflijk simpele zielen. Als je dan dom bent, heb dan het fatsoen je muil te houden. Fuckfarts.

CoJoNes | 18-08-08 | 00:30

Trusten allemaal...

Jolly Jumper | 18-08-08 | 00:30

@-edit | 18-08-08 | 00:26:
Sorry, je zult er echt mee moeten doen. Bij gebrek aan tegenargumenten houdt je stelling dus geen stand. Het wringt bij je, dat snap ik. Het leven is ook kudt.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:29

We zijn het er toch wel over eens dat Ati een dictator was hè ? Anders wordt het helemaal een bende.

Rammstein | 18-08-08 | 00:27

@campion | 18-08-08 | 00:24:
Slaap lekker. 't Was leuk om je weer uitgebreid te lezen hier.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:27

@Rammstein | 18-08-08 | 00:19: De verhoudingen zijn inderdaad bepalend. Mijn ex was Turks, dat zijn inderdaad mensen die aangenamer in de omgang zijn. En wat is er toch mis met gezelligheid? *schenkt een bakkie in* He, gezellig!

Fleauxe | 18-08-08 | 00:26

@Jolly Jumper 00:23 Das war einmahl, maar ik het er echt leuk gehad. Als dank heb ik nu braziliaanse buren ! Die zijn echt leuk.

Rammstein | 18-08-08 | 00:26

@koerbagh ® | 18-08-08 | 00:24
Spitsvondig. Glimlach op mijn mond. Maar niet goed genoeg.

-edit | 18-08-08 | 00:26

Bigi,

Je hebt wel een hondsgrote waffel, maar ik blijf toch even netjes vragen waar ik hier een racistische opmerking heb gemaakt? En deze keer wel een normale quote ipv persoonlijke aanvallen en zwartmakerij (geen pun).
--
Redactie, check, Bigi has lost it big-time. Ik woon in de States?
--
PS. Aluhoedjes te koop voor 5 euris bigi.

united.provinces | 18-08-08 | 00:25

@-edit | 18-08-08 | 00:21:
Dat moet jou toch aanspreken. In het collectivisme is de Leider de maat der dingen en Kusters is de Leider van die club. De maat der dingen dus.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:24

@koerbagh 00:15 Rammstein moet het gelukkig niet alleen hebben van hun podium act, hoewel horen en zien je vergaat, frisst dich auf mit Haut und Haar, maar het gaat mij vooral om de muziek en de neuk teksten maken het voor mij alleen maar neuker.

Leuker uiteraard maar anders moet ik het weer gaan herstellen.

Rammstein | 18-08-08 | 00:24

Nou dit topic is wel op, geloof ik. Trusten!

campion | 18-08-08 | 00:24

@ Poelenburg?! Zaandam is al erg genoeg maar Poelenburg? Dan ben je er nog goed vanaf gekomen!

Jolly Jumper | 18-08-08 | 00:23

@Einde van de Domheid:
GroBen Quatsch!
Ronald Snijders (sehr Arischen naam übrigens) is wohl degelijk componist, behalve fluitist. Und ein Dunkelmans.
Und zoals we allemaal diep in ons Herzschen eigenlijk best wel weten (mit Dank am Fraülein Máxima): Dié Holländer existiert nicht...

Erlkönig | 18-08-08 | 00:23

@Sikkeneur | 18-08-08 | 00:18 :
En waarom zou het fascisme dan niet ook socialistisch genoemd kunnen worden? Het is wat mij betreft intrinsiek hetzelfde: staatsgeleide collectivistische onzin. De overeenkomsten zijn groter dan de verschillen.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:22

united.provinces | 18-08-08 | 00:15
Jij bent die zelfde psychopaat die eerst als Dr.Doom en later met een andere nick, die ik gelukkig al weer vergeten ben, de boel hier voortdurend liep te verzieken. Je hebt al twee keer een permaban aan je reedt (..) gekregen en probeert het iedere keer na een paar weken weer onder een andere nick. Op een of andere manier lukt het je steeds weer om tijdelijk langs Joris te komen en val je een paar dagen iedereen lastig met je negerprobleem tot je de volgende ban te pakken hebt. Joris mag dan wel slapen, maar ik nog niet vriend. Hoe voelt dat nou, to be outwitted by a nigger ? Want meneer woonde toch in de States ?

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 00:22

lol@koerbagh ® | 18-08-08 | 00:19
Onverbeterlijk...

VanFrikschoten | 18-08-08 | 00:21

@koerbagh ® | 18-08-08 | 00:19
Wat begrijp je niet aan "de maat der dingen" ?

-edit | 18-08-08 | 00:21

Gedver, Kusters. Zal de SP blij mee zijn. Dan toch nog liever linkschmenschen..

Jolly Jumper | 18-08-08 | 00:20

demonisering begint te werken hier, nee Bigi ik heb gewoon een hekel aan linksen en al helemaal aan linksen die bij het minst of geringste (zoals dit artiekel) van alles gaan verdraaien om hun favoriete geloof te redden.
--
Waar loop ik hier racistisch te zijn? En effe iets duidelijker dan vage vermoedens AuB.

united.provinces | 18-08-08 | 00:19

@-edit | 18-08-08 | 00:14 :
Kusters is een kaalkopje in jouw definitie, toch?
Hij is fan van AH, toch?
Hij zou SP stemmen omdat hij zich daar politiek het meest mee verwant voelt, toch?
Nou ja, ik zou dan menen dat hij AH dus ook niet onmiddellijk rechts zou noemen. Het is een tegenvoorbeeld voor jouw claim dat kaalkopjes AH rechts zouden noemen. En logica dicteert nu eenmaal dat 1 tegenvoorbeeld voldoende is om een stelling te verwerpen.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:19

@Fleauxe 00:13 Ik heb jaren terug in Poelenburg gewoond en ik kan je vertellen dat ik me daar veilig voelde als ik allochs tegen kwam en onveilig als ik van die hollandsche hangjongeren tegen kwam. Helemaal persoonlijk hoor, maar dat was echt een 80/20 overheersing en het ging, ik herhaal GING er altijd goed. Veel mengeling evengoed, en overname van elkaars dingen ging echt tof. Ik heb zelfs nederlandse les gegeven, er kan een duits woord doorgeglipt zijn. Ik had geen geitewollen sokken en geen idealen maar het was gewoon ontzettend lachwekkend en, the word I hate: gezellig.
Moet ik vermelden dat het om turken ging, dat scheelt bij mij enorm, en geen tropische eilandbewoners en een verdwaalde finner.
Jammergenoeg ben ik ondertussen wijzer.

Rammstein | 18-08-08 | 00:19

@Fleauxe | 18-08-08 | 00:13
Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat de laatste tijd het juist wél mogelijk is om hardop te roepen dat je je onveilig voelt tussen een groep allochtonen. Zonder daarbij direct als racist te worden bestempeld. In tegenstelling tot een jaar of 5 geleden. Want toen was dat absoluut not done.

-edit | 18-08-08 | 00:19

koerbagh ® | 17-08-08 | 23:57

Er zijn anderen die het Nationaal-Socialisme van Hitler toch echt tot het fascisme rekenen o.a. Prof. Ernst Nolte.

Sikkeneur | 18-08-08 | 00:18

united.provinces | 18-08-08 | 00:15 van mij mag je ook weg.

van dal | 18-08-08 | 00:16

Bigi Bana:"... dwangmatige psychopatische negerhaat, Dr Doom..."
--
Hey redactie check even deze poging tot demonisering.
--
Aan alle medescribenten, check , waar maak ik racistische opmerkingen over onze PvdA negert?
-- check check check... gek ik kan niets vinden. Dat racisme argument werkt niet meer zo lekker om iemand de mond te snoeren. Dat is de mentaliteitsomslag Bigi Bana.

united.provinces | 18-08-08 | 00:15

@Rammstein | 18-08-08 | 00:06 :
Ik zou het ook niet weten. Het gaat meer over neuken dan over politiek. Dat lijkt me sowieso een verstandige levenshouding. En Laibach is best heel leuk hoor, vooral live. Het is ook meer een multimediale podium-act dan een rockband, imo.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:15

@koerbagh ® | 18-08-08 | 00:12
Ja. Laten we Constant Kusters als de maat der dingen nemen. Goed idee. Not.

-edit | 18-08-08 | 00:14

@Rammstein | 18-08-08 | 00:13: Mooi he! Ik kijk nu ook...

Fleauxe | 18-08-08 | 00:14

Probleem met racisme is toch ook wel dat je in deze dagen niet eens meer harop mag zeggen dat je soms racistische dingen denkt of voelt. Hoe vaak overkomt het niet iemand dat hij zich onveilig voelt in het bijzijn van groepen allochtonen? Dat hoeft echt niet te betekenen dat je rijp bent voor het Vlaams Belang, maar er openlijk over spreken doet eigenlijk niemand meer. Op die manier komen we er nooit uit denk ik.

Fleauxe | 18-08-08 | 00:13

@Fleauxe CNN presenteert de verkiezingen als ware het een docu soap trailer.

Rammstein | 18-08-08 | 00:13

@-edit | 18-08-08 | 00:10:
Nee hoor, Contant Kusters van de NVU zou nu op de SP te stemmen.
Of is dat ook opeens een rechtse partij geworden?
nederkrant.wordpress.com/2007/08/29/ne...

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:12

We bellen Char en we laten het aan Ati vragen. Misschien kan het team van Southpark er iets mee.

Rammstein | 18-08-08 | 00:11

@VanFrikschoten | 18-08-08 | 00:08
Ik had het niet specifiek over jou. Daarbij twijfel ik niet.

-edit | 18-08-08 | 00:11

@campion | 18-08-08 | 00:03:
Tsja, dat mag je vinden maar dat maakt de discussie altijd wel erg verwarrend. Het komt er dus op neer dat iedereen een beetje z'n eigen definitie mag invullen om zodoende aan z'n eigen gelijk te kunnen vasthouden. Van mij mag het, maar ook jij niet ontkennen dat het politieke programma van de NSDAP voor wat betreft maatschappij en economie bij rechtstreeks uit de boekjes van Marx en Engels is te herleiden, en dan vermengd met een raar soort rassen-ideologie en nationalisme.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:10

@campion | 18-08-08 | 00:03
In de ogen van de kaalkopjes is AH rechts. In de ogen van hen die ietwat links van de kaalkopjes staan is AH links. In de ogen van de linkschmens is AH extreem rechts. Kortom: niemand hier heeft het gelijk aan zijn zijde. Zo'n zinloze discussie.

-edit | 18-08-08 | 00:10

united.provinces | 18-08-08 | 00:04
Zeg hoeveel permabans heb jij nodig voor je eindelijk een keer je stomme racistische smoel houdt ? Want je kunt wel proberen ieder keer weer met een nieuwe nick hier te verschijnen maar je bent niet in staat om ook maar drie postings te doen voor je voor de zoveelste keer weer vervalt in je dwangmatige psychopatische negerhaat, Dr Doom.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 00:10

Het knaapje schijnt zelfs niet eens Kerwin Duinmeijer te hebben geheten. Hoop geconfabuleer rond deze moord.

De Geus | 18-08-08 | 00:09

@-edit | 18-08-08 | 00:04
Dan blijf je toch lekker twijfelen..? Ik dacht dat ik me genuanceerd genoeg opstelde maar het is natuurlijk de vraag of dat de nuance is die je wil horen...

VanFrikschoten | 18-08-08 | 00:08

Zoals RATM openden op Pinkpop ....... bruut.

Rammstein | 18-08-08 | 00:08

@campion |

Hitler was geen nationalist, hij vond Nederlanders en Denen Arischer dan Duitsers, niet echt een Duitse nationalist dus.

united.provinces | 18-08-08 | 00:07

@campion | 18-08-08 | 00:03 ".. Ik vind alle nationalisme rechts. J.."
--
MMmmm, dus dat gezeik over eigen cultooer is alleen rechts als blanken dat doen? ,mmm

united.provinces | 18-08-08 | 00:06

@koerbagh 00:03 Noem mij één politiek geladen nummer van Rammstein. Het enige wat ze bezingen aan de DDR is "Los" over hoe ze begonnen zijn. En "Amerika" is meer ironisch als politiek.
Laibach is K3 voor mij. Totaal kut en leuk op feestjes als mensen niet willen weggaan.

Rammstein | 18-08-08 | 00:06

@campion | 18-08-08 | 00:01
Die inbraak is niet in de doofpot geraakt. Andere zaken omtrent deze meneer wel zoals in hoeverre hij betrokken was bij andere vormen van geweld uitlokken.
Ja, ja, Godwin. Leuk. Zie mijn @23:48 voor de relevantie in dezen. Onder het mom van "Nie wieder" is er hier ten lande o.a. sfeer van cultureel Marxisme ontstaan die tot op de dag van vandaag de ogen dichtplakt van met name linksmensen. En dat is precies waar dit topic over gaat...

VanFrikschoten | 18-08-08 | 00:06

@united.provinces | 17-08-08 | 23:59 :
Wat is daar exact "rechts" aan? Waarom is dat "rechts"? Wat maakt het dan "rechts"? Wat is "rechts" dan precies? (Of "links", for that matter?) www.libertarian.nl/NL/archives/000109....

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:05

van dal,
--
Kudt, negert, Nederlans,... reedt, Negert (2x) Ja die vind ik leuk
--
@Bigi Bana
Zo ik mot weer 6000 euris ophoesten voor een inburgeringscursus.

PS, hoe staat het in be peilingen met je favoriete partij?

united.provinces | 18-08-08 | 00:04

@VanFrikschoten | 17-08-08 | 23:59
Ik bedoelde eigenlijk té ver. Tegenwoordig is het een modeverschijnsel om elke nuance te laten varen. En of je dan begrijpt waar het over gaat betwijfel ik.

-edit | 18-08-08 | 00:04

@ koerbagh ® | 17-08-08 | 23:51
U heeft gelijk maar het wordt wel een heel lange lijst en ik ken overigens niemand met die nick. Volgens mij hebben heel veel bands in de jaren zeventig en tachtig gedweept met communisme.. Ik zelf heb hier wel wat cd's staan. Dat ik ze luister wil niet zeggen overigens dat ik daar achter sta. Dat ik wel er naar luister maakt mij geen linksche fascist. Dat ik het Parool lees ook niet.

Jolly Jumper | 18-08-08 | 00:04

koerbagh ® | 17-08-08 | 23:57 Ik vind alle nationalisme rechts. Ja, inclusief de ETA en consorten, voor het geval je daar mee aan had willen komen.

campion | 18-08-08 | 00:03

@Rammstein | 17-08-08 | 23:53 :
Nee... Ik zie het als gebruik makend van historische iconografie en het staat los van de muziek. RATM en Rammstein (en Laibach) kunnen uitstekend naast elkaar wat dat betreft. Maar als je het ene veroordeelt als "niet kunnen" (want: "besmette" iconografie) dan zou dat ook voor de dwepers met communistische iconografie moeten gelden. Maar dat ben ik dan blijkbaar een hele rare in.

koerbagh ® | 18-08-08 | 00:03

@ Flapdrol

Laat Kevin nu net MET een groepje blanken zijn geweest

Hij vierde de verjaardag van zijn blanke vrienden met zijn blanke (stief) broer

De Famillie Duinmeijer was dus een gemengd gezin en voor Kevin en zijn broers ouder en zusters bestond er geen onderscheid tussen blank zwart geel groen of wat dan ook.

Nee ik ben niet aan de fammillie gelinkt
ik ben 32 dus heb het niet bewust meegemaakt

Is allemaal openbare informatie die je heel makkelijk kan achterhalen.

Racistische moord of gewoon een stoere probleem jongere daar laat ik me niet over uit en als mensen de behoefte hebben hem te herdenken op de dam (de plaats waar hij ook overleden dan wel buiten kennis geraakt is) dan is het hun goed recht.

ifeelfine | 18-08-08 | 00:02

united.provinces | 17-08-08 | 23:58
Maar goed ik begrijp dat je weer op proefverlof bent, jochie ?

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 00:02

united.provinces | 17-08-08 | 23:58 hint: als je iemand op taalgebruik aanspreekt.. zorg er dan voor dat er geen vauten in je comments zijn geslopen.

van dal | 18-08-08 | 00:01

united.provinces | 17-08-08 | 23:45
Ik ben niet zo goed in Nedelands.

Bigi Bana Boy | 18-08-08 | 00:01

VanFrikschoten | 17-08-08 | 23:51 Ik begrijp prima wat hij bedoelt, maar het is gewoon niet waar. Want over Wijnand Duyvenkak zeurt iedereen nu al jaren in volledige vrijheid en openheid, wat is er gedoofpot dan? Werden de Siebelts en de Joost de Haas'en en de Niemollers de mond gesnoerd dan? Ik heb mettertijd tot vervelens toe over Duyvendak horen blaten, als men daar geen kennis van nam of alles er weer helemaal nieuw voor is betekent nog niet dat het gedoofpot is.

Inz. Hitler: Een woord: Godwin. Punt.

campion | 18-08-08 | 00:01

@-edit | 17-08-08 | 23:52
Soms moet je inderdaad ver zoeken om het heden te verstaan...

VanFrikschoten | 17-08-08 | 23:59

@mark twain | 17-08-08 | 23:39
Nou nou nou dat zijn toch behoorlijk diskwalificerende zoniet discriminerende opmerkingen aan het adres van een oude man en en passant ook nog eens richting de visvrouwen. " De zijkende zeurpiet" (meestal in de bijstand en bij het riagg lopend) neem je trouwens ook behoorlijk op de korrel.
Op zich wel fascinerend "de zijkende zeurpiet". Ik bedoel wat is nu precies een zijkende zeurpiet? Is het een piet (zwarte piet?) die plast, een wildplasser? Of is het een zeur die Piet heet een last van zijn prostaat heeft. Anyway in alle gevallen val je hier een minder bedeelde doelgroep aan en dat is stout van je ... foei!

Jokkebrok | 17-08-08 | 23:59

@united.provinces | 17-08-08 | 23:52
Eensch. Ik vind ook dat je een werkgever niet kunt verplichten een hoofdoek aan te nemen. Evenzo als je een werkgever niet kunt verplichten een sexy zomerjurk aan te nemen. En dus zijn de keuzes die je voorstelt aan de hoofddoekmevrouw zeer reëel.

-edit | 17-08-08 | 23:59

Liebe, liebe Heimatgenossen:

Denke toch niet LINKS, denke toch niet RECHTS, aber in de kleur von deinen HERZ!

Erlkönig | 17-08-08 | 23:59

Bigi Bana:"... Ik denk ik wel weer dat ik weet ..."
--
Sorry is dat een Nedelanse zin?
--
Bigi Bana:".... Hoe dom denk ik dat ik ben paardelul ?..."
--
Moet ik nu de vergelijking trekken tussen een paard een zijn schedelinhoud?

united.provinces | 17-08-08 | 23:58

@campion | 17-08-08 | 23:54: "En inderdaad het onderscheid maken tussen vrouw in zomerjurkje en vrouw met hoofddoek is seksisme, want een uiting van een seksistisch geloof." Dat schreef je en naar aanleiding daarvan vroeg ik me af wat ik aan je schreef. Maar het is geen halszaak hoor, laat anders maar waaien. Onderwerpen genoeg vanavond.

Fleauxe | 17-08-08 | 23:58

@campion | 17-08-08 | 23:40:
Hitler was een socialist. Wat sommigen dus "links" plegen te noemen. Ik heb geen idee wat 'rechts' en 'links' precies is, maar ik heb wel een vrij helder idee wat socialistisch is en Hitler was het. Een merkwaardig soort, want een nationaal-socialist en "echte" socialisten vinden zichzelf internationaal, maar ja... het uit te voeren politieke programma van de NSDAP voor Duitsland was toch heus socialistisch te noemen. jonjayray.tripod.com/hitler.html

koerbagh ® | 17-08-08 | 23:57

@Fleauxe | 17-08-08 | 23:52
Zijn we het daarover eensch

-edit | 17-08-08 | 23:56

Ach, had Nico Kerwin niet neergestoken, dan hadden Kerwin of zijn matties Nico wel doodgestoken. Ook toen al kwamen ze in groepjes. Alleen toen vochten blanken nog terug en hadden we nog negerzoenen.

Flap Drol | 17-08-08 | 23:56

campion:".. In de vorm van bedrijfssubsidies.."
--
Beste leugenaar en kontedraaier, de "center" subsidie bestaat op een korting op de belastingpenningen, dus het bedrijf mag meer van zijn EIGEN ZUURVERDIENDE centen houden. Is dat subsidie of is dat "de staat jat mijn geld minder". Of is het zo dat in de verrotte geest van de linksmensch de staat 100% van mijn inkomen bezit en ik blij mag zijn dat ze maar 50% pikken?
--
Riiight

united.provinces | 17-08-08 | 23:55

united.provinces | 17-08-08 | 23:45
Ik denk ik wel weer dat ik weet wie zich hier weer onder een nieuwe nick manifesteert. Hoe dom denk ik dat ik ben paardelul ?

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 23:54

Fleauxe | 17-08-08 | 23:45 Sorry, je bent effe niet te volgen. Ik zeg toch niet dat het niet discriminerend is, ik zeg dat het niet racistisch is om naar een vrouw in een zomerjurkje te spugen.

campion | 17-08-08 | 23:54

@ campion | 17-08-08 | 23:40
Over Duyvenkwak misschien een tegenstrijdigheid maar A. Hitler was een socialist!
Links en rechts is sowieso een lastige discussie maar "links" roept altijd graag dat Hitler rechts was maar het simpele feit dat socialisten, nationaal socialisten en communisten graag met elkaar op de vuist gingen maakt dat nog niet waar.

Jolly Jumper | 17-08-08 | 23:54

Even für die terminologischen Sauberheit von diesen Diskussion:

Discriminatie = de nadelige behandeling van personen of groepen op grond van criteria die er voor de handelingssituatie niet toe doen.

Art. 1 Grondwet:
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Artikel 14 - Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens:
Het genot van de rechten en vrijheden die in dit Verdrag zijn vermeld, moet worden verzekerd zonder enig onderscheid op welke grond ook, zoals geslacht, ras, kleur, taal, godsdienst, politieke of andere mening, nationale of maatschappelijke afkomst, het behoren tot een nationale minderheid, vermogen, geboorte of andere status.

Erlkönig | 17-08-08 | 23:53

'Racisme in Nederland bestaat inderdaad. Ga maar eens als blanke Nederlandse vrouw in een zomerjurkje door Amsterdam-West, omgeving Mercatorplein, lopen. Dan weet je plotseling heel goed wat racisme is'
@koerbagh ® | 17-08-08 | 22:57

www.youtube.com/watch?v=-xiDFtil6nY&am...
'Ook tijd dat niet alle vechtpartijen als ordinaire ruzies worden afgedaan.. Er wordt gewoon keihard dominantie getoont.Nog een paar decennia en we zijn er zeker aan gewend..'onderworpen?.Je ziet het nu al bij de scholieren.. Als ene Achmed weer eens luidruchtig is en semi-kwaad met dingen zit te smijten (=humor) kunnen veel blanke kinders weinig anders meer dan schaapachtig meelachen.
Maarja,het is eigenlijk al te laat.De 'rotjongens' kunnen niet meer terug en weten inmiddels ook hoe ver ze kunnen gaan zonder celstraf te krijgen.

de grote Anti | 17-08-08 | 23:53

@koerbagh 23:51 Yes! Rage Against The Machine ! Hammerlaut ! Maar dat maakt me nog geen communist is het wel ?

Rammstein | 17-08-08 | 23:53

--edit,

Goed gezegd, en we kunnen op dezelfde manier ook niet de werkgever dwingen een hoofddoek aan te nemen (zijn bedrijf=priveeigendom) enzo ook kunnen we de werkgever ook niet dwingen een deel van de taxpoet af te staan als oetkering aan de kopfoddenbrigade.
--
Blijft voor de mevrouw in kwestie een paar simpele keuzes over
1. Ze heeft genoeg geld en draagt wat ze wil
2. ze wordt onderhouden door haar man
3. Ze gaat lekker terug naar zanbakkie

united.provinces | 17-08-08 | 23:52

@-edit | 17-08-08 | 23:49: Een ieder moet naar lieve lust kunnen kiezen uit zijn gardarobe. Daar hoor je mij niet over, het maakt ook niet waarom iemand iets draagt.

Fleauxe | 17-08-08 | 23:52

@VanFrikschoten | 17-08-08 | 23:48
Is wat ver gezocht in deze context. Er zijn ook niet-linkschmensen die het gelijkheidsbeginsel niet in verband (kunnen) brengen met het marxisme. Oftewel: nuance.

-edit | 17-08-08 | 23:52

@Jolly Jumper | 17-08-08 | 22:46 :
Zullen we het gedweep van Rage Against the Machine met het communisme (een ideologie met toch aanmerkelijk meer dodelijke slachtoffers) op diverse hoezen en hun website ook maar even behandelen dan? www.ratm.com/

koerbagh ® | 17-08-08 | 23:51

@campion | 17-08-08 | 23:43
Bv. Waarom je niet begrijpt wat Brouhaha wellicht bedoeld met de zin:"De poppenkast rond Duyvenkwak bewijst nog maar es dat geweld van links wordt weggedoofpot" en waarom jij vind dat A.H. niet links was...

VanFrikschoten | 17-08-08 | 23:51

united.provinces | 17-08-08 | 23:45 Sinds wanneer hebben rechtse organisaties de afgelopen jaren miljoenen taxpoet gehad? Sinds mensheugenis, beste vriend. In de vorm van bedrijfssubsidies, in de vorm van partijvergoedingen en aan wetenschappelijke buro's van partijen, productburo's en -schappen, (al of niet regionale )promotiekanalen, landsschaps- en grondbeheer, de bijdrage aan de werkgeversorganisaties, de lobbykanalen voor de veiligheidsindustrie en onderzoek, en aan de koepelstichtingen van grote bedrijven in het kader van ontwikkelingshulp en ga zo maar door.

campion | 17-08-08 | 23:51

@Rammstein | 17-08-08 | 23:47: Staat er ook!

Fleauxe | 17-08-08 | 23:50

@Fleauxe | 17-08-08 | 23:45
Ben nou toch benieuwd. Wat maakt het in een vrije wereld uit of iemand uit seksuele of uit religieuze motieven een bepaald kledingstuk al of niet draagt? Boeit mij niets, eerlijk gezged. Ondanks dat ik het één liever zie dan het ander. Maar dat is persoonlijk.

-edit | 17-08-08 | 23:49

@-edit | 17-08-08 | 23:42
De linkse Gutmensch-attitude heeft daar wel degelijk zijn oorsprong. Het gelijkstellen van alles en iedereen is een Marxistisch ideaal en is door het socialisme als cultureel erfgoed ophanden meegedragen uit de oorlog. Zulks tegen wil en dank.

VanFrikschoten | 17-08-08 | 23:48

BBB 23:46 oh sorry, ik dacht dat er @ Rammstein stond.

Rammstein | 17-08-08 | 23:47

Ik heb gehoord dat bottehond ondergedoken is nu er enkele AIVD rapporten boven zijn komen drijven.

united.provinces | 17-08-08 | 23:46

.. deze jongeman is blijkbaar niet voor niets gestorven. Hij schonk Weldenkend Nederland een plekje op de Morele Hoogvlakte. Ieder jaar is hij het decor om in gedeeld slachtofferschap de policor waldhoorn te bespelen.

Woensdag? Lijkt me gezellig.

Jan Passant | 17-08-08 | 23:46

Rammstein | 17-08-08 | 23:40
Ik niet wist. Xcusi, wilde alleen maar even Fleauxe een beetje jennen.

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 23:46

Flap Drol | 17-08-08 | 23:35 QUE?

campion | 17-08-08 | 23:45

@Bigi Bana
".. Dezelfde gedachte bekroop mij ook net na het lezen van de reaguursels hier. Kerwin is postuum afgrijselijk misbruikt door jan en alleman..."
--
Ney Negert, niet liegen eh? Das zijn die "oude" PvdA relflexen die boven komen drijven. Sinds wanneer hebben rechtse organisaties de afgelopen 25 jaar miljoenen aan gejatte taxpoet gehad? Nou? Juist 0 kommo 0. En GS mag best die parasieten eens beschijnen met wat feitelijkheden. Das wel weer ouderwets links om de zaken eens om te draaien en alhier GS te beschuldigen van lijkenpikken.
--
Kijk wij snappen hier allemaal best dat negerts zich massaal hebben verhoert aan de multicul me bijbehorend vergoedingen. We pikken die onzin niet langer.

united.provinces | 17-08-08 | 23:45

Brouhaha | 17-08-08 | 23:36
Hitler hield ook van dieren en was vegetariër.
Alsjeblieft ga naar bed man.

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 23:45

@campion | 17-08-08 | 23:33: Ik ben het met je eens dat racisme niet minder erg of erger is dan seksisme. Maar waar ik je niet ik kan volgen is je stelling dat het onderscheid maken tussen een vrouw in een zomerjurkje en een moslima (vrouw met hoofddoek) een seksistisch karakter draagt. Is het niet zo dat in de eerste plaats een zomerjurkje door een ieder gedragen kan worden en daarbij geen uiting is van enige levensovertuiging van welke aard dan ook? In mijn optiek dankt het zomerjurkje de naam aan de dunne stof waaruit ze gesneden is. Daar nog aan toevoegend dat het zomerjurkje over het algemeen niet zo verhullend is. Nu kan ik eenzelfde opsomming geven van de hoofddoek maar het gegeven dat ik met de eerste omschrijving niet voldoe aan de omschrijving van een hoofddoek bewijst toch al dat enig onderscheid wat gemaakt wordt niet per se van discriminatoire aard hoeft te zijn.

Fleauxe | 17-08-08 | 23:45

@ campion | 17-08-08 | 23:26
Dat is uiteraard niet persoonlijk bedoeld, ik weet helemaal niets van jou persoonlijk.
Maar wat jij discriminatie noemt is voor een groot deel aan het gedrag van de groep zelf te danken.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 23:44

Vertel wát?

campion | 17-08-08 | 23:43

Hoe zit het dan met racistisch geweld tegen autochtonen? Of is het dan niet zo erg? Ik durf haast te stellen dat er evenveel racistisch geweld is tegen blanken als tegen kleurlingen. Dat zou niet minder dan logisch zijn. Er komen immers evenveel meldingen van racisme/discriminatie uit autochtone hoek, als uit allochtone hoek.

Nietvoordekat | 17-08-08 | 23:42

@Brouhaha | 17-08-08 | 23:36
Kan het niet nalaten te reaguren, ondanks dat ik geen linkschmensch ben. Want al zijn de deskundigen het niet eensch of AH linksch of rechtsch was: het is een godwinnetje, jouw reaguursel. Zoveel is wel zeker. Richt je liever tot het onderwerp in plaats van discutabele zaken uit de geschiedenis gelijk te trekken met de moord op Duinmeijer. Slaat werkelijk nergens op.

-edit | 17-08-08 | 23:42

@campion | 17-08-08 | 23:40
vertel!

VanFrikschoten | 17-08-08 | 23:42

@Brouhaha | 17-08-08 | 23:36
En het meest kwalijke is dat men sinds de tweede wereldoorlog geen fatsoenlijke dialoog meer met ze kan hebben zonder van van alles beticht te worden terwijl de Nazi's toch echt ontzettend links waren...

VanFrikschoten | 17-08-08 | 23:41

@BBB 23:38 Ik weet dat je moeite hebt een vrouw van een man te onderscheiden maar nu ga je wel erg ver.

Rammstein | 17-08-08 | 23:40

Brouhaha | 17-08-08 | 23:36 Wat een ongelofelijke verzameling warrig gezwets bij elkaar. 'De poppenkast rond Duyvenkwak bewijst nog maar es dat geweld van links wordt weggedoofpot' alleen al, hoe kun je jezelf zo ontzettend tegenspreken in een zin alleen al. Om van 'de linkse dictator A. Hitler nog maar te zwijgen. Wat een dwaallicht ben je toch

campion | 17-08-08 | 23:40

@ Koerbagh 23:25

Klopt. Je bent een oud - en tevens viswijf. Zijkende zeurpiet.

mark twain | 17-08-08 | 23:39

Rammstein | 17-08-08 | 23:34
Kijk eens aan, de leernichten hebben elkaar gevonden hoor.

* traantje wegpinkt bij het zien van zo'n prille romance *

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 23:38

@Brouhaha 23:36 Hitler links ? Come again ? What colour is the sky in your world ?

Rammstein | 17-08-08 | 23:38

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 23:26 Hear hear

campion | 17-08-08 | 23:37

Die Kerwin Duinmeijer is de martelaar van de Linkse Kerk. Wat de Linkse Kerk voor 't gemak altijd weer vergeet, is dat er in '40-'45 zes miljoen Joden zijn vergast in opdracht van een linkse dictator, de grote leider A. Hitler van de National Socialistische Deutsche Arbeiters Partei, de NSDAP.
.
Ok, die ene negert Kerwin is dan misschien wel uit racistische motieven door kaalkopjes vermoord, maar voordat extreem rechts in de buurt komt van de massamoorden die door links zijn gepleegd, is er voor de Lonsdale-brigade nog wat werk te doen. En dan hebben we het nog niet gehad Stalin, Mao Zhedong en Pol Pot! Ok, deze laatsten waren geen uitgesproken racisten, maar wel massamoordenaars.
.
Maar kudo's voor de Linkse Kerk, die er met haar propaganda-machine toch maar mooi in is geslaagd om racistische moorden tot een soort van ultra-rechts monopolie te maken. Want deze Kerwin Duinmeijer-herdenking is niet meer dan een onderdeel van het propagandaplan van links om alles wat slecht is tot een exclusief rechts fenomeen te bestempelen.
.
De poppenkast rond Duijvenkwak bewijst dit nog maar eens extra: geweld van links wordt weggedoofpot, maar geweld van rechts (hoe miniem ook) wordt tot het einde der tijden opgerakeld en veroordeeld. Slim, of beter: doortrapt. Maar ik trap er niet in. De grootste massamoordenaars, al dan niet racistisch, kwamen tot nu toe van links!

Brouhaha | 17-08-08 | 23:36

Ja moord is moord no matter what the motives are... hier nog een moord: nl.youtube.com/watch?v=2rgSH0h45Eo&...

In mijn ogen nog verwerpelijker maar hier krijg je maar weinig mensen voor op de been op weg naar de dam.

Jokkebrok | 17-08-08 | 23:36

@Superjan
Frenk? Blijf jij eens op het ska-forum.

Flap Drol | 17-08-08 | 23:35

@Fleauxe 23:32 Daar slaap ik altijd zo lekker op.

Rammstein | 17-08-08 | 23:34

Laten we om te beginnen es heel snel ophouden met het gekakel in sleetse termen als allochtoon en autochtoon.

"Wie hier is, is van hier"
- Alain Badiou

"Heel de wereld is mijn vaderland"
- Desiderius Erasmus

En laat iemand de half uitgevoerde lobotomie op CoJones es afmaken.

Erlkönig | 17-08-08 | 23:34

@ Rammstein ik geloof je zo ook. Mag aannemen dat je weet waarover je praat. En over die skins, die zag (en zie) je bij ska en reggae concerten ook. Dat is helemaal vreemd maar waar.

Jolly Jumper | 17-08-08 | 23:33

Flikker toch op met dit ranzige stukje. Walgelijk. Linksom of rechtsom. Kan me geen bal schelen. Die moord was vaudt. Klaar. Hou teen sop met het ingewikkelder maken van dingen als ze zijn, stelletje eikels.

-edit | 17-08-08 | 23:33

koerbagh ® | 17-08-08 | 23:25 Niet wat ik schrijf overtrekken. Kijk 'alleen maar seksistisch' is voor jouw rekening. En inderdaad het onderscheid maken tussen vrouw in zomerjurkje en vrouw met hoofddoek is seksisme, want een uiting van een seksistisch geloof. Want als ik een hoofddoek omdoe, en een lange wijde broek onder mijn zomerjurkje, wordt er ook niet achter me aan gespuugd.
Waarom zou seksisme minder erg zijn dan racisme? Maar het percentage spugerts is al erg klein hoor, en 'hoer' erbij sissen is helemaal te verwaarlozen, kan ik je vertellen. Er is geen enkele reden om niet in een zomerjurkje over de Mercatorstraat te lopen als de zon schijnt als je daar zin in hebt. Vrouwen in zomerjurkjes worden er door de bank genomen net zo welwillend bekeken als waar dan ook, mits de benen in orde zijn enzo. En wat ik zeg, waarom zou die enkele frustraat mij weerhouden? Ze hebben toch niks over mij te zeggen? Laat ze de kelere krijgen, denk ik dan. Jammer dat je niet kunt rukken omdat je geen voorhuid heb, maar reageer dat niet op mij af, zeg ik dan. En ik leef nog, zoals je ziet.

campion | 17-08-08 | 23:33

@ bakoenin | 17-08-08 | 19:57
Ha , die “bakoenin”. Je grote voorbeeld is al veelzeggend in dit opzicht en met “Pino, en Fidela, en al die melagomane dictatortjes “ veel verder dan een paar onderknuppels van bananenrepublieken in zuid/midden amerika komt ge dus ook nu weer niet.
En dan ook nog; “Rechts heeft zulke schone handen”, wat je ook daaronder moge verstaan.
.
Nou wil het geval dat er tot vandaag de dag er luitjes rondlopen met legerkistjes en een logo gebruiken dat stom toevallig veel lijkt op een logo dat ook al een tijd eerder werd gebruikt, getuige;
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons...
nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:SA-Lo...
.
nl.wikipedia.org/wiki/Anarchisme
nl.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung

said_fred | 17-08-08 | 23:32

@Cookiemonster 23:24 Thats the biggest crap I éver heard.

Rammstein | 17-08-08 | 23:30

@Jolly Jumper 23:21 Bekijk die cover eens. Wat is daar nou in hemelsnaam fout aan. Riefenstahl was uiteraard bedoeld om te shockeren en de media te treiteren (Peter Pan Speedrock, nog bedankt trouwens) maar is feitelijk "slechts" een propaganda film voor de OS van toen, ja ovv Onkel Ati, maar toen zat heel de band nog in hun Vati's klabanus vaten.
Ik ben opgevoed in de duitse traditie van: geef de gek gelijk.

Rammstein | 17-08-08 | 23:29

De familie van Gabriëlle Cervat zal verheugd zijn te weten dat, hoewel burgemeester Cohen niet bij de begrafenis kon zijn, hij over 25 jaar wel mee zal doen aan de herdenking van Gabriëlle zodat het geweld tegen de politie niet vergeten zal worden.
Ook de familie van Pim Fortuyn is blij dat burgemeester Cohen over 19 jaar mee zal lopen in de herdenkingstocht om zo aanslagen van extreem-links op politici in herinnering te brengen.

spanarchist | 17-08-08 | 23:28

@Romanov | 17-08-08 | 23:25: Nee, ik probeerde een verschil te duiden. Dat jij vervolgens aan komt zetten met een verweer waarin je stelt dat wat ik zeg in een juridische context onjuist is maakt mijn argument niet minder sterk. Neemt niet weg dat een goed advies altijd welkom is, maar dan wel goed advies als het niet te veel gevraagd is.

Fleauxe | 17-08-08 | 23:28

Boer Harm uut Twente | 17-08-08 | 23:12
Dezelfde gedachte bekroop mij ook net na het lezen van de reaguursels hier. Kerwin is postuum afgrijselijk misbruikt door jan en alleman. Eerst jarenlang door het linkse "goeie" volksdeel, nu draait ook rechts zich er ook niet meer voor om klaarblijkelijk gezien dit tamelijk ranzige stukje van Fleisch. Want ook hier heiligt het politieke doel de middelen. Om Job en de linkse "goeien" aan te vallen kun je blijkbaar ook helemaal uitgaan van wat Nico B. verklaard heeft en dat als waarheid aannemen. Persoonlijk moet ik van beide partijen, links én rechts, dermate kotsen dat ik er niet tegen aan kan vreten. Maar zo gaat het altijd met iconen, naar mate de tijd verstrijkt komt de iconische figuur steeds verder weg te staan van de werkelijke mens die het ooit was. En ik denk daar er heel wat mensen liggen te rollen in hun graven.

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 23:26

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 23:22 Ja, waarom is dat aan mij gericht? Over frustraten gesproken, zeg. Maar dat wist ik al van jou.

campion | 17-08-08 | 23:26

@campion | 17-08-08 | 23:16 :
Nee, ik ben geen meisje en zomerjurkjes staan me niet. Dat jij negatieve uitingen als spugen voor je op de stoep, gesis van "hoer" alleen maar seksistisch vind is je goed recht, toch wel vreemd dat ze dat uit hun kop laten bij hun al dan niet behoofddoekte "zusters". Daar zit verder natuurlijk geen enkele kwalijke racistische gedachte bij. Hoe kan ik dat bedenken?! Foei toch, stoute koerbagh. Schaam je diep, voor je slavernijverleden en je racisme.
www.meervrijheid.nl/?pagina=1433

koerbagh ® | 17-08-08 | 23:25

Fleauxe | 17-08-08 | 23:17

Je moet helemaal niets, maar los daarvan zou ik het waarderen als je jezelf verdiept in datgene wat je wil stellen, voordat je het stelt. En niet zozeer voor mij, als wel voor jezelf. Je creëert namelijk een mandje van flinterdun riet waar je bij de lichtste schommeling al doorheen valt. Be advised.

Romanov | 17-08-08 | 23:25

@Rammstein | 17-08-08 | 23:19: Chears mate!

Fleauxe | 17-08-08 | 23:24

Rammstein kopieerde de stijl van Laibach

Koekiemonster | 17-08-08 | 23:24

@ campion | 17-08-08 | 23:16
Weet je wat pas een goede invloed op je leven heeft??
Lekker in het winkelcentrum hangen met je maten, niet je school afmaken, stelen, blanke meiden als hoer gebruiken op ze neerkijken en dan een gesluierde reine trouwen, je verbeelden dat je toch beter bent als zijnde moslim en daar dan allemaal de Nederlanders de schuld van geven.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 23:22

@ Rammstein : Critici betichtten Rammstein van neonazistische sympathieën, onder meer door de originele cover van het album Herzeleid, die in het begin niet werd gebruikt maar later toch verscheen. Verder draagt men Rammsteins eigen Duitse stijl aan alsook het integreren van beelden van Leni Riefenstahl's propagandafilm Olympia in de videoclip van Stripped.
Gewoon van Wikipedia. En ik heb die skinheads lang, lang geleden in een docu gezien maar ik weet het echt zeker. Ik zeg dus niet DAT het zo is, het gaat rond zeg maar. Paste in de topic zeg maar.
LOL @ laatste zin!

Jolly Jumper | 17-08-08 | 23:21

*high fives Fleauxe* 23:17 Búrn !

Rammstein | 17-08-08 | 23:19

@Romanov | 17-08-08 | 23:15: Wat moet ik 'm vertellen?

Fleauxe | 17-08-08 | 23:17

koerbagh ® | 17-08-08 | 22:57 Nou, dat deed en doe ik wel eens, jij? Ik kan je vertellen, daar krijg je geen racistische reacties op, daar krijg je hoogstens seksistische reacties op. En zoveel erger dan elders zijn ze nou ook niet. Er lachen nog altijd meer mensen naar je dan er achter je kwatten, en die dat doen zijn de gebruikelijke frustraten. Maar er overkomt je niks onoverkomenlijks hoor, en het heeft verder geen invloed op je leven, je inkomen, dat soort dingen.

campion | 17-08-08 | 23:16

@ CoJoNes | 17-08-08 | 22:48
Ach sommigen bedoelen het best goed.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 23:16

Fleauxe | 17-08-08 | 23:08

Ga de wet leren.

Romanov | 17-08-08 | 23:15

koerbagh ® | 17-08-08 | 23:06

Racisme is dan ook niet voorbehouden aan blanken. Afrikanen kunnen discrimineren op basis van uiterlijke verschillen die de gemiddelde blanke nieteens detecteert. Ik ben het daarin ook met je eens. Desalniettemin vind ik het jammer. Mijn persoon neigt ernaar om uit te gaan van het goede in den mensch. Nochtans blijkt dat goede ver te zoeken en valt hypocrisie mij derhalve in casu ten deel. Edoch, wanneer ik hypocriet moet zijn om een positieve geest te hebben, dan ben ik graag hypocriet.

Romanov | 17-08-08 | 23:14

@Jolly Jumper 22:46 With all due respect, als je niet eens weet hoe de hoes van eerste cd eruit ziet, maar ze wel een nazi stempel toedicht van "horen zeggen"'.
Rammstein is de eerste duitse boy band, ze zingen over liefde in alle vormen en varianten en door niet te reageren op nazi beschuldigingen door de media, het stempel dan toch maar gebrandmerkt kregen.
Ik volg ze al vele jaren en heb er nog nooit neo's rond zien hangen.
Why am I talking to a horse ?

Rammstein | 17-08-08 | 23:12

Die knul doet niets anders dan zich al 25 jaar in zijn graf omdraaien.
Werkelijk schaamteloos hoe zijn dood misbruikt wordt om een politieke agenda te dienen.

Boer Harm uut Twente | 17-08-08 | 23:12

En vergeet niet: Duinmeyer was een echt mensenmens.

Steerpike | 17-08-08 | 23:08

@Romanov | 17-08-08 | 23:05: Als je het in dergelijke termen wenst dan formuleren we het zo; " Feesten waarvan men bij voorbaat in redelijkheid en billijkheid kan weten welk karakter het draagt en voor welke doelgroep deze bestemt is." Sorry voor mijn vage formulering, ik wist niet dat ik tegen een autist sprak.

Fleauxe | 17-08-08 | 23:08

Tja, jammer hoor zo'n moord, maar hoeveel slachtoffers hebben de zwarten in onze samenleving al niet gemaakt onder de Nederlanders? Al die miljoenen die zijn verdreven uit hun wijken en huizen, de ondernemers die dagelijks met gevaar voor eigen leven hun zaak runnen, onze dochters die dagelijks als prooi worden gejaagd en verkracht, het aan de bedelstaf brengen en verloederen van onze ooit mooie Nederlandse steden, de overlast, rotzooi en minderwaardigheid die onze samenleving iedere dag miljoenen kost, etc...

Tja, een dood negertje is erg natuurlijk, maar afgezet tegen de ellende die negers, moslims en ander onwelkom tuig de laatste 25 jaar hebben veroorzaakt, is de heisa er om heen op zijn zachts gezegd 1 grote zwendel en oplichterij van, hoe zij het ook anders, de linkse neo-nsb!

hoteldebotel | 17-08-08 | 23:07

Woonde Kerwin trouwens ook niet in een soort van Achterhuis? en had hij niet een favoriete beuk?

Steerpike | 17-08-08 | 23:06

@Romanov | 17-08-08 | 22:59:
Ongetwijfeld; het enige dat ik even wil aangeven is dat racisme geen exclusief blanke aangelegenheid is waar andere "goede" blanken op moeten wijzen uit zelfhaat en valse solidariteit met "zwarte" slachtoffers om zichzelf moreel superieur te wanen. Onder Noord-Afrikanen en negers is racisme net zo gebruikelijk, weinig verhuld en zelfs volledig geaccepteerd. Want tja, die blanken doen het ook en zijn er vast mee begonnen, dus het is volkomen in de haak. Dat is kleuterlogica.

koerbagh ® | 17-08-08 | 23:06

Fleauxe | 17-08-08 | 23:02

Besloten feest? Ga even snel de juridische definitie van een besloten feest opzoeken, wil je? lutser..

Romanov | 17-08-08 | 23:05

Willianus Wortelus | 17-08-08 | 23:01

Nouja, ze willen me dus niet op mijn blauwe ogen geloven, dus creëren ze die maar.

Romanov | 17-08-08 | 23:03

**Off Topic** Leuk, Iran heeft een "nep"- satteliet gelanceerd, ben benieuwd wanneer de eerste nep kern-raket wordt gelanceerd.

Steerpike | 17-08-08 | 23:03

@Romanov | 17-08-08 | 22:59: Het verschil zit 'm in de openbare ruimte v.s. een besloten feest. Maar laat je daar vooral niet door hinderen.

Fleauxe | 17-08-08 | 23:02

Romanov | 17-08-08 | 22:59 Gewoon blijven volhouden dat je de Dark Raver bent.

Willianus Wortelus | 17-08-08 | 23:01

koerbagh ® | 17-08-08 | 22:57

Als je als zwarte naar een gabberfeestje in Rotterdam gaat merk je er daarintegen helemaal niets van.

Romanov | 17-08-08 | 22:59

@campion | 17-08-08 | 22:51 :
Racisme in Nederland bestaat inderdaad. Ga maar eens als blanke Nederlandse vrouw in een zomerjurkje door Amsterdam-West, omgeving Mercatorplein, lopen. Dan weet je plotseling heel goed wat racisme is.

koerbagh ® | 17-08-08 | 22:57

@Murdockyoufool | 17-08-08 | 22:53: Ja, even leek Zomergasten deze keer wat te worden, maar vanavond is het weer de Grachtengordel in full swing.

Steerpike | 17-08-08 | 22:56

In Engeland komen ze langszaam om in de Duinmeijers, en dat is toch haast allemaal inter-racistisch zinvol gweld.

Steerpike | 17-08-08 | 22:54

'Want je leefde je leven als een kaarsje in de wind...' Donder toch op. The African Roots Movement, AFA, Fabel dinges, stelletje tegenpartijleden. Zoals CJN zegt, puur racisme in Nederland is zo zeldzaam als een werkelijk boeiende uitzending van Zomergasten.

Murdockyoufool | 17-08-08 | 22:53

CoJoNes | 17-08-08 | 22:00 Dat racisme in Nederland wel degelijk bestaat, en virulent is, bewijzen dagelijks commenters als c10 | 17-08-08 | 19:55. Want die denken echt zo. Dat zijn de types die als ze een zwarte of een arabier tegenkomen kruiperig vriendelijk doen en ondertussen hun achterlijke denkbeelden door hun hoofd hebben malen. Het zijn niet de Nico B's van deze wereld die het racisme vertegenwoordigen waar mensen last van hebben. Dat betekent niet dat het racisme niet bestaat. Integendeel.

campion | 17-08-08 | 22:51

moord op een tiener door een tiener

Koekiemonster | 17-08-08 | 22:50

@ZSU-23-4 | 17-08-08 | 22:43
Het exloiteren van een moord op een tiener voor geldelijk gewin , is oneindig veel verwerpelijker dan welk racisme dan ook.

CoJoNes | 17-08-08 | 22:48

@ Rammstein | 17-08-08 | 22:32
Ik doel op het frequente bezoek van concerten, in het begin, door nazi skins.
Net als taalgenoot Böse Onkels (schrijf ik dat goed). Beiden hadden ook nazi hoesen op eerste cd's / lp's meen ik zo te weten. U zal dit beter weten neem ik aan. Overigens wel een goede band hoor, rammstein.

Jolly Jumper | 17-08-08 | 22:46

*Transsiberian kijken gaat*

CoJoNes | 17-08-08 | 22:44

@ Murdockyoufool | 17-08-08 | 22:41
Ow, dacht het is een bounty geweest?
Maar dan is die moord een stuk minder erg!

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 22:43

@ZSU-23-4 | 17-08-08 | 22:34
Dit weten niet veel mensen, maar Kerwin was eigenlijk zo wit als Ronald Koeman, de linkse kliek heeft 'm echter als een Al Jolson binnengeroeid en onder een stolp geplaatst.

Murdockyoufool | 17-08-08 | 22:41

@CoJoNes 22:38 Ik liet me ook verleiden tot een comment maar idd wat voorspelbaar allemaal.
Wat zou het leuker zijn om zo iemand gewoon volledig te negeren. Iemand die trollend binnenkomt en dan gewoon weer verdampt.

Rammstein | 17-08-08 | 22:41

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:42 Zoals ik probeerde aan te geven, was het dus geen documentaire. In die zin ben ik het met je eens dat er geen ´bewijs´ geleverd werd in het profiel zelf, en dat vind ik ook jammer, het is dan ook niet ´mijn documentaire´, ook niet mijn interview, ik werd door de makers van het profiel gevraagd om de beweringen van de geinterviewde, Nico dus, te toetsen aan het verhaal van betrokkenen, dossiers, mediaweergave, enzovoorts. Dat heb ik dus gedaan, en daar baseer ik mijn mening op, niet op de bewering alleen dus. Dat op zijn latere activiteiten bvb niet echt werd ingegaan, vond ik jammer omdat ik wist dat dat veel 'ja maar' commentaar zou opleveren, maar dat was dus aan de makers. Je ironische commentaar op mijn persoon laat ik maar voor wat het is, ik dank de grachtenkrant weer es en ik wens jullie interessante gespreksonderwerpen aan de toog, of, ahem, buiten rokend.
Alleen nog dit, als Kedichem voor jouw tijd was, dan kun je ook alleen maar van horen zeggen hebben of het café van Nico's moeder een hangout van nazi's was. Dat weet ik wel zo zeker van niet. Ik verwijs voor de geschiedenis van het café en Nico's vader naar de documentaire Ons Waterlooplein van Sander Burgers.

campion | 17-08-08 | 22:40

@Rammstein | 17-08-08 | 22:35
Het wachten is op de volkomen onverwachte neger of mocro trol die olie op het vuur komt gooien.

CoJoNes | 17-08-08 | 22:38

@Murdockyoufool | 17-08-08 | 22:34
Tsss, dat is ook toevallig, ongeveer net zo groot dus.

CoJoNes | 17-08-08 | 22:37

@CoJoNes 22:32 Dat lijkt de hele dag al de bedoeling.

Rammstein | 17-08-08 | 22:35

@ Murdockyoufool | 17-08-08 | 22:30
Beter nog, pak hem af, maak er een 'rechtse' mascotte van en geef hem vriendelijk glimlachend terug. Alstublieft! Strikje erom?

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 22:34

@CoJoNes | 17-08-08 | 22:32
Of zo groot als het aantal ingesnoerde geloofsgenotes dat wordt nagesist.

Murdockyoufool | 17-08-08 | 22:34

Het is gewoon een zeiktopic met uitgekauwde zeikcomments en doodgetrapte stokpaardjes. Racisme in Nederland is zo groot als het aantal marokkanen dat door marokkanen wordt beroofd.

CoJoNes | 17-08-08 | 22:32

@Jolly Jumper 22.20 Vraagt U vaker naar de bekende weg ? Dan is het volgend topic iets voor U.

Rammstein | 17-08-08 | 22:32

@ Romanov | 17-08-08 | 22:25
Wat jij wil, maar het staat er toch echt, complete stat. met echte cijfertjes...
Zow dus wie kan nu nog keihard staven dat een groep van 4 ruziezoekende blanken niet in de prijzen gevallen zou zijn? Want aangezien je het nu over het staven van beweringen hebt, zullen de subsidiegraaiers moeten bewijzen dat zij geld ontvangen voor,... (weet ik veel wat voor antigehuil) en dat deze subsidie terecht is verstrekt en niet andersom.
Maja, succes alvast, jongens en meisjes van het anti-leven. ;)

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 22:31

Ach, links zocht een Steve Biko voor de Lage Landen. Kerwin diende zich aan en voila. Pakt u haar racism-beat-it-mascotte alsublieft niet af.

Murdockyoufool | 17-08-08 | 22:30

@feuerfrei
TBS-lover?
MWOEHA!

commentaarderer | 17-08-08 | 22:30

ja!
we gaan het woord van een ex-tbser tegenwoordig serieuzer nemen dan wat ook!

goed zo GeenStijl!
TBS rouleren tenslotte, en iedereen weet dat ze eigenlijk gewoon onbegrepen zijn

commentaarderer | 17-08-08 | 22:28

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 22:13

Kan best zo zijn, maar er vlieg een theepot om mars. Die theepot vertelde me dus dat je lult.

Romanov | 17-08-08 | 22:25

Tuurlijk heeft ie dat gezegd... staat stoer..

Koekiemonster | 17-08-08 | 22:25

@Jolly Jumper 22:20 Ik heb tevens nooit de behoefte gehad om op een groep mensen een straaljager te laten neerstorten.

Rammstein | 17-08-08 | 22:24

@feuerfrei | 17-08-08 | 22:21
"blijkt daar ook weer niks van waar te zijn"
... omdat de moordenaar dat na vrijlating voor de televee zelluf gezegd heeft!

Dikr | 17-08-08 | 22:23

Diep tragisch voor links.
Kon men zich de laatste 25 jaar in ieder geval beroepen op tenminste 1 door rechts gepleegde "rascistische " moord, blijkt daar ook weer niks van waar te zijn.
Het is gewoon een kwestie van alle beroepswerkelozen aan de gang te trappen, en alle criminele allochtonen uit te zetten, en links heeft helemaal geen kiezers meer.
Op naar de 0 zetels.

feuerfrei | 17-08-08 | 22:21

@ Rammstein | 17-08-08 | 22:15
U kent ook het verleden van uw nick?

Jolly Jumper | 17-08-08 | 22:20

vanFrikschoten | 17-08-08 | 22:04
Zie Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:42

CoffeePatch | 17-08-08 | 22:20

-weggejorist-

Marco1245 | 17-08-08 | 22:17

herstel, noemt.

Rammstein | 17-08-08 | 22:15

@Pasquale 22:07 Ik luister veel naar Joy Division. Ik pleeg geen zelfmoord. Ik luister naar Dead Kennedies. Ik heb nog nooit brand gesticht. Ik luister naar Slipknot. Heb nog nooit iemand vermoord. Ik luister naar Rammstein. Ik eet echter geen mensen op, usw usw.
Muziek heeft er KUT mee te maken.
En jij nomet bandjes waar ík nog nooit van gehoord heb.
U wellicht zelf nazi muziek liefhebbert ?

Rammstein | 17-08-08 | 22:15

Het is voor velen misschien erg moeilijk te vatten, maar er bestaan in Nederland ook gewoon ongelooflijk irritante negers. En dan heb ik het dus over rasoverschrijdend irritante negers.

CoJoNes | 17-08-08 | 22:15

CoJoNes | 17-08-08 | 22:13 = Desperate Houseman?

Captain Orange | 17-08-08 | 22:14

Moordenaar zegt 'geen racistisch motief' en GS neemt dat voetstoots aan omdat ze een lichtelijke hekel heeft aan de combinatie minderheden en subsidies en zo'n politiek incorrecte debunk zo lekker in hun straatje past?
Kan best dat het geen racistisch motief was maar misschien heeft slachtoffer's komaf wel degelijk een rol gespeeld ... Je weet het niet. Ik geloof een mafkees die een kroeg in rent om een mes te halen NIET zomaar op zijn woord. En wat zou jij achteraf na vrijkomen zeggen? "Ja, omdat het een Antilliaan was. Bij een blanke had ik dat nooit gedaan." ? Right.
Meneer heeft voor de televee vanzelfsprekend aan damage control gedaan, wat de daadwerkelijke combinatie van redenen om te gaan steken nou ook was.
Of we vanwege die steekpartij subsidie regelingen en stille tochten nodig hebben is een andere vraag maar volgens mij kan het geen kwaad om te blijven waken voor geweldadige kaalkoppen hier. In Oost Europa is het ook al goed mis de laatste tijd.

Dikr | 17-08-08 | 22:13

Zijn huidskleur stond er gewoon los van...

Koekiemonster | 17-08-08 | 22:13

@VanFrikschoten | 17-08-08 | 22:04
Kijk, zo'n Natasha Gerson, die zouden we hier nou eens in de panelen moeten hebben.
;)

CoJoNes | 17-08-08 | 22:13

@ Romanov | 17-08-08 | 22:01
Nee, ik geloof wel dat het juist is wat ik zei, maar jij moest nodig bevestiging hebben, dus lijkt het me beter dat jij dan gaat bellen.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 22:13

@Rammstein | 17-08-08 | 22:04
Herlezen.
Ruzie ontstond ongetwijfeld niet letterlijk door racisme ,maar het uit de hand laten lopen van die ruzie en de dodelijke afloop heeft naar mijn overtuiging- wel degelijk te maken met "omdat hij zwart was".

Skinheads houden er in de regel niet van om op hun plaats gezet te worden door negers, en ik denk dat dat Kerwin noodlottig geworden is.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 22:11

Romanov | 17-08-08 | 22:01
www.google.nl/search?hl=nl&client=...
Lees maar het tweede artikel, "moord en doodslag 1992-2001".
Er staat op pagina 25 dat de grootste kans om in de prijzen te vallen wordt verkregen door ruzie te maken en niet door zwart te zijn.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 22:11

@Pasquale Paoli | 17-08-08 | 22:08
Da's zowel schrijnend als tekenend.

CoJoNes | 17-08-08 | 22:10

@CoJoNes | 17-08-08 | 22:06
Dat beschouw ik als een groot compliment.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 22:08

@Rammstein | 17-08-08 | 21:59
Dat die jongen zo gek als een deur is geloof ik best.
Dat hij zijn pubertijd heeft doorgebracht luisterend naar nazi bandjes als skrewdriver en Rune (waar zijn nazi vriendje Franky Kattenburg in speelde) zal niet veel geholpen hebben.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 22:07

Cojones en mnGrootmoeder
Hear hear!

Captain Orange | 17-08-08 | 22:06

*diskwalificeert Pasquale Paoli wegens ongezond aantal debiliserende comments*

CoJoNes | 17-08-08 | 22:06

@bottehond | 17-08-08 | 21:58
Ik heb geeneens naar je link gekeken.
Als ik antiantifa.net zie staan ben ik al klaar.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 22:05

@Pasquale 22:02 Lees je laatste zin nou eens een paar keer.

Rammstein | 17-08-08 | 22:04

@ campion Als ik straalbezopen en een snuit vol speed iets extreems doms gedaan had, daarvoor vastzat, en ik kreeg een vermelding op een Crassalbum ofzo. Zo heb ik het geprobeerd te zien, alleen niemand die d'r aan wil.
campion | 17-08-08 | 20:16 | Wel heel erg trouwens, Crass. Het tempo van reggae maar helaas niet de melody!

Jolly Jumper | 17-08-08 | 22:04

@CoffeePatch | 17-08-08 | 21:34
Goeie link. Het betoog van Natasha Gerson staat als een huis. Als "researcher Profiel Nico Bodemeijer" lijkt zij me ook één van de weinigen die in deze zaak een inschatting kan maken. Dat de subsidiesponzen het daar niet mee eens zijn is natuurlijk te verwachten van full-time boe-roepers...

VanFrikschoten | 17-08-08 | 22:04

ik ben voor Bigi Bana Boy. Fleauxe: je lult.
Ondertussen wordt het verdriet weer opgerakeld bij de familie van Kerwin, wiens lijk door de politiek correcten steeds weer door de straten wordt gedragen om hun eigen wereldvisie kracht bij te zetten.
Bovendien ben ik bang dat de manifestatie weer uitloopt op het demoniseren en bedreigen van politieke tegenstanders zoals Wilders en dat tegen 7 uur 's avonds het lichaam van Kerwin alweer spreekwoordelijk in de hoek is geflikkerd. bah!

JeGrootmoeder | 17-08-08 | 22:03

@campion | 17-08-08 | 21:47
Ik neem zonder meer van je aan dat de hele loopbaan van Bodemeijer na de moord op Kerwin is verlopen hoe jij het beschrijft, ik heel alleen de "journalistiek" die Fleischbaum hier bedrijft.
Een stelling als "Groot was dan ook de schok toen begin mei van dit jaar bekend werd dat de dood van Kerwin helemaal geen racistisch motief had." is nu eenmaal alleen op Bodemeijers eigen woorden gebaseerd.

Het feit dat ik hem niet geloof heeft misschien te maken met zijn associatie met skins en nazi bands van voor de moord op Kerwin.

dat de ruzie die tussen Bodemeijer en Kerwin ontstond niks met racisme van doen had wil ik aannemen, maar ik ben er van overtuigd dat de dodelijke afloop wel degelijk aan Kerwin's huidskleur te wijten was.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 22:02

excuses voor de typos in mijn 2200

CoJoNes | 17-08-08 | 22:02

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:57

En dat heb jij dus gedaan?

Romanov | 17-08-08 | 22:01

De grootste frustratie van de linksche brigadie is dat racisme in Nederland HE_LE_MAAL NIET bestaat. Het is een dusdanig marginaal verschijnsel, dat verkrachtingen en zelfs exhibitionistische berovingen in 0031 een groter probleem zijn.

Fleisch letg de vinger op de zere plek, zij het in gebrekkig Nederlands. De hele racisme-lobby in Nederland wordt gekenmerikt door een pervers racisme. Ironisch in zekere zin, ware het niet dat het hele vaderlandse subsidiecircuit wordt gekenmerkt door fascistoide propaganda en Goebelliaanse leugens. Laat GS en de Telegraaf nu eindelijk hun pijlen op richten in plaats van marokko.nl of een te hard rijdende amulance. Samen met het koningshuis zijn zij namelijk de kankergezwellen in onze samenleving. Aangezien GS 100% dochter is van TMg, zal hier echter geen kwaad woord worden over gesproken over de Oranje usurpateurs (© bottehond)

CoJoNes | 17-08-08 | 22:00

Je kunt blaten wat je wilt over de 'linkse kerk' en Kerwin Duinmeijer, feit is dat er op geen enkele manier electoraal gewin behaald wordt op links door zijn dood en de herdenking daarvan nu vele jaren later: er zijn geen verkiezingen. Noem het een linkse hobby. Ten tweede, als rechts er zo op gebrand zou zijn om het fatsoen dat ze zeggen te vertegenwoordigen ook daadwerkelijk uit te dragen, zouden ze er beter aan doen hun grove muilen te houden en zich in ieder geval niet *ertegen* uit te spreken. Want over iemands dood een politiek punt proberen te scoren is ziek, maar om te lachen over iemands dood terwijl je probeert een politiek punt te scoren is vele malen zieker.

Niet voor Jan | 17-08-08 | 22:00

bottehond | 17-08-08 | 21:56

En waar kwam dat gevoel van de jaren 70 en 80 uit voort Botmans?

Romanov | 17-08-08 | 21:59

@Pasquale 21:53 Maar jij ziet toch ook dat Bode dinges zo gek is als een deur ?

Rammstein | 17-08-08 | 21:59

@ Romanov

Will do.

bottehond | 17-08-08 | 21:58

@ Pasquale

Het is een FOTO, godbetert. Liegen fotos nu ook al. Deze foto is dus onbetrouwbaar? Is dát wat je beweert? Dan ga ik lekker koffie drinken.

bottehond | 17-08-08 | 21:58

Romanov | 17-08-08 | 21:52
Absoluut. Bel maar met de recherche, moordzaken en vraag waaraan de meeste moorden zijn gerelateerd. Je gaat ongeveer het antwoord krijgen 'om de poet of de k*t'. En een aanzienlijk deel heeft te maken met banden die het slachtoffer aanging en het je begeven in bepaalde kringen of bepaald gedrag vertonen, zoals ruzie zoeken, drugs dealen, andermans vrouw n*uken.
Ach, je weet wel.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:57

@ Pasquale Paoli

In de jaren 70 en 80? Dude... dat woekert tot op de dag van vandaag voort. Een beetje meer verantwoordelijkheidsgevoel betonen voor die destijds ontketende hetze en haar verwoestende uitwerking op het maatschappelijk klimaat zou niet misstaan hoor.

bottehond | 17-08-08 | 21:56

@bottehond | 17-08-08 | 21:50
Ah, de anti-antifa.net.
Ja ,dat is een betrouwbare bron.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:55

bottehond | 17-08-08 | 21:50

Botmans..! Lang geleden. Interessante schrijfsels op hvv! Keep up the good work.

Romanov | 17-08-08 | 21:54

@Rammstein | 17-08-08 | 21:37
Dat er in de jaren zeventig en tachtig nogal hysterisch de racisme- en fascismekaart werd getrokken zal ik niet ontkennen.
Maar dat neemt niet weg dat Bodemeijer ten tijde van de moord op Kerwin al een neo nazi skin was , en dat dus niet daarna werd -zoals de IKON docu suggereert.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:53

Verheugend om te zien dat de zwartreauden van weleer kennelijk ook bezig zijn eindelijk eensch open en Vrije discussie te voeren, zonder dat ieder woord gewogen moet worden uit angst buiten de groepsmores te denken. Hulde aan @ campion (bijvoorbeeld).

bottehond | 17-08-08 | 21:52

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:47

Jij doet toch een stelling?!

Romanov | 17-08-08 | 21:52

IFUA
Ik blind achter wie aanlopen????? Hoe kom je daar bij man. Je probeert hier de grote wijsheid uit te hangen maar JIJ zit stampvol vooroordelen.
En je opmerkingen over cultuur..... ach als jij bij cultuur het eerst denkt aan frietkramen, voel ik me toch echt genoodzaakt af te haken.

o vos omnes | 17-08-08 | 21:48

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:37 Kedichem was voor jouw tijd, en voor Nico's tijd? Als je bedoelt, voor Nico's tijd bij de CD, ja, allicht. Vandaar: Post-Kedichem. Als Wil Schuurman en Nico elkaar in 1 ding vonden, dan was het in hun geborneerdheid ten opzichte van antifa. Raar? Wil was er maar wat blij mee dat Nico bereid was 'dat hele maffe zootje' voor haar van de trap te slaan mocht dat nodig zijn. Maar Nico zou Nico weer zijn als hij ze allemaal al te serieus nam, en niet zou klagen dat zij dan weer niet eens een pilsje en een broodje kroket ervoor kregen van het partijbestuur voor het buiten in de kou staan, dus dat had ie ook wel weer snel gezien. Lees het mooie verslag van Peter Rensen er maar es op na, in plaats van zoveel aan de toog te hangen van de plaatselijke kraakkroeg.
Inz Franky, ik heb hier ook een mooi stuk liggen uit de Revu daags na de moord waar Franky totaal afstand van Nico neemt, en als een soort hypocriete redskin loopt te prediken. Op de foto om hem heen enkele jonge koppies waarvan jij de ouwe variant aan je toog kunt vinden, maar die maar liever wijselijk hun mond houden. Om even terug te verwijzen naar ola. superjan: Het was nogal een apolitiek soepje eigenlijk, ten tijde van de moord. Die werd onmiddellijk door de politiek aangegrepen om twee kampen te scheppen, die er voorheen gewoon niet waren.

campion | 17-08-08 | 21:47

@ Romanov | 17-08-08 | 21:45
Pff, bron? vraagt ie. Ga even lekker zelf zoeken, luiaard.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:47

Opening
Zang: Shannon Zaalman (neef van Kerwin)

NEEF? SHANNON? volgens mij is ze neef een NICHT!!!!!!!!!

zwamstra | 17-08-08 | 21:46

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:38

bron?

Romanov | 17-08-08 | 21:45

@campion | 17-08-08 | 21:37
Dat neem ik dan zonder meer van je aan.Ik heb het van kleintje muurkrant:
"Dit betekende de opsplitsing van de centrumpartij in de CentrumDemokraten (CD) en CP'86, waarbij Van der Plas zich bij CP'86 voegde. Later bedacht hij zich en werd lijsttrekker van de CD in zijn woonplaats Purmerend"

Bron:http://www.stelling.nl/kleintje/289/VDPLAS.htm

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:44

Het zal ongetwijfeld al wel tussen de 391 comments hierboven staan maar Fleisch, voor huilend uit luid, dit kan toch godverdomme echt niet:
"Want door de dood van de 15-jarige Antilliaan danken heel wat organisaties in ons land hun bestaansrecht."

Zelfs wijlen Henk van der Meijden zou deze taalkundige violering niet kunnen hebbebn plegen.

CoJoNes | 17-08-08 | 21:44

scusi: besteedt en Groen Reaude Khmer

bottehond | 17-08-08 | 21:42

@campion | 17-08-08 | 21:34
Je mag een icoon van de jaren 80 zijn ,op het gebied van anti fascisme in Amsterdam hoef je me niets wijs te maken.
Dat het café van zijn moeder was weet ik, dat verklaart ook waarom Nico en zijn nazi skin vriendjes er welkom waren.Weinig andere cafés in Amsterdam zouden in die tijd luidkeels gezongen liedjes van Skrewdriver tolereren.
Zijn ouders waren trouwens ook eigenaar van de marktkramen verhuurbedrijf van het Waterlooplein waar Nico ook voor werkte.

Het spijt me Campion ,ik lees je boeken met veel plezier, maar je documetaire vond ik helemaal niks.En de bewering dat de moord niet racistisch getint was blijft louter en alleen gebaseerd op zijn eigen verklaring.
Jij gelooft hem ,ik geloof hem niet.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:42

Heel goed dat GS hier aandacht aan besteed. Tijd dat de Gorne Reaude Khmer ontmanteld wordt. De ethische terreur die deze relatief kleine groep uitoefent op de samenleving heeft wel genoeg schade toegebracht aan de samenleving, lijkt me.

bottehond | 17-08-08 | 21:41

mooi_nie | 17-08-08 | 21:31
Dat is dan jouw interpretatie, niet de mijne.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:39

@ Romanov | 17-08-08 | 21:32
Ow en ik insinueer niks.
Het is een statistisch gegeven dat een heel groot deel van de moorden te maken heeft met het risicogedrag van het slachtoffer, hetzij ruzie zoeken, hetzij drug verhandelen,...

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:38

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:31 Nou ik heb net de ledenlijst van de CP86 er effe bij gepakt en ik kan Richard van der Plas er toch echt niet op vinden. Het is wel een gare klootzak, natuurlijk, maar feiten zijn feiten en die moet je op een rijtje hebben dus voor je anderen gaat bekritiseren, lieffie.

campion | 17-08-08 | 21:37

@Pasquale Paoli 21:26 Dat je de feiten op kan dreunen, dat zie ik. Dat kun je doen tot je een ons weegt, maar feit blijft, dat men er mee aan de haal is gegaan met lied & herdenking en er een politiek correct circus omheen gedraaid heeft.
Oh, en je mag er van uit gaan dat ik niet alles wat ik lees voor zoete koek aanneem. Ook hier niet. En dat zou jij misschien ook niet moeten doen.
Als je de feiten zo goed weet, moet je ook nog een steekpartij in Zaanstad voor je kunnen halen, één jaar eerder, ook een dode. Alleen toen was de kleurschakering niet interessant.

Rammstein | 17-08-08 | 21:37

@campion | 17-08-08 | 21:20
Dat verhaal over post- kedichem en wat jij nou wel of niet met Bodemeijer besproken hebt ken ik alleen vanachter de Toog in onze hoofdstedelijke kraakkantine.Kedichem was voor mijn tijd.En ook voor nico's tijd trouwens.

Maar dat Nico al ten tijde van de moord op Kerwin een skinhead van de foute soort was ,dat weet iedereen die in die tijd meeliep.
Zijn vriendschap met van der Plas mag kortstondig geweest zijn, maar hij ging voor zijn gevangenscha al amicaal om met Franky Kattenburg- de neo nazi skin die in 1986 Michael Poyé vermoordde.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:37

@ Romanov | 17-08-08 | 21:32
Eigen schuld nee? Nee, het is niet zwart wit, wanneer leer je toch een af niet volgens de tekst van Frankie Boeien te leven. Je weet wel, denk niet wit, denk niet zwart enz... Vier donkere jongens zoeken ruzie met twee blanken. Eentje wordt doodgestoken. Hij had nog geleefd als ie normaal had gedaan.
Er zijn in dit verhaal niet alleen goeden tegen alleen slechten.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:36

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:26
Een van de kritiekpunten op de documentaire is dat alleen Nico aan het woord gelaten wordt, en dat wij hem 'dus' op zijn woord geloofd hebben in alles. Dat is pertinent niet het geval. In de overweging om hem überhaupt te vragen zijn verhaal te laten doen, hebben wij feiten en omstandigheden nog eens onder de loep genomen en later de gesprekken zoveel mogelijk geverifieerd: dossiers opnieuw lezen, omstandigheden beschouwd, opnieuw met allerlei betrokkenen praten. De Stichting wéét ook dat we dit laatste gedaan hebben. Daarom komt hun persbericht met kritiek in de buurt van moedwillig afkraken.
Aldus Natasha Gerson www.ravagedigitaal.org/index.htm?2008/... helemaal onderaan.

CoffeePatch | 17-08-08 | 21:34

Waar praten we over:
Slachtoffer: Kerwin en zijn vriendje waren kleine kinderen. Ze wilden stoer een patatje halen in de nacht en klommen het raam uit, de muur over, naar de damstraat.
Dader: De dader leek wat ouder, maar was in feite ook nog een kind. Na de moord op Kerwin, en na het uitzitten van de straf heeft hij, als volwassene, nog wat andere mensen vermoord of gestoken. Kleur maakte hem daarbij niets uit. Hij gooide ooit per ongeluk vanaf zijn balkon een wielklem naar een parkeerwacht. Dat hij dat ging doen kon de rechter in de eerste zaak nog niet weten.

leesbaar ow | 17-08-08 | 21:34

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:26 Dank voor uw recensie. 'Niet meer dan een vraaggesprek'. Kijk. Het was een portret van iemand, in een serie die profiel heet die dat dus is, vraaggesprekken met allerhande mensen. Dat betekent niet dat datgene wat iemand zegt voor zoete koek geslikt wordt voor het uitgezonden wordt, dat wat hij beweert, ook buiten het gemonteerde, niet gecheckt wordt, want dat wordt het wel degelijk.
Als je kritiek levert op de onvolledigheid van iets, moet je zelf natuurlijk niet alle feiten maar door elkaar husselen tot een homogene zelfingenomen aannamebrij.
Dat café aan het Waterlooplein waar je het over hebt, is het café van Nico's moeder, daar is hij opgegroeid, zeker geen skinheadcafé, het bedrijf waar hij kramen opzette (trouwens tot voor kort) is het bedrijf van zijn vader, en dat deed hij niet in gezelschap van kaalkopjes doch voor uw informatie met 80% Marokkanen, en nogmaals Richard van der Plas is nooit gemeenteraadslid voor CP86 geweest, doch voor de CD. Ach, details, details, he.

campion | 17-08-08 | 21:34

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:27

Fijn dat je even insinueert dat het allemaal zijn eigen schuld had kunnen zijn. Had je ook zo gereageerd als Ali toevallig Klaas had doodgestoken?

Romanov | 17-08-08 | 21:32

@campion | 17-08-08 | 21:24
was dat

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:31

@ZSU-23-4

Nee ik was er niet bij... maar automatische de stellingname dat deze jongen zwart en dus crimineel was vind ik stuitend.

mooi_nie | 17-08-08 | 21:31

inderdaad, ik vergis me, terwijl ik notabene bij de picket line was in purmerend om zijn beediging te verstoren.
Hoewel hij eerst bij CP '86 zat zat was hij voor de CD gemeenteraadslid in Purmerend.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:31

@ mooi_nie | 17-08-08 | 21:21
Ow, nou was je erbij toen het gebeurde? Wie weet heeft de heilige Kerwin wel aandeel in de vechtpartij en was hij niet het weerloze zielige slachtoffers waar extreem links zo bij wegsmelt. Problemen zoeken vaak problemen, hoeft niet, vaak wel.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:27

De Droit | 17-08-08 | 21:21

Nederland is wel degelijk rechtser aan het worden. We hebben enkel nog te maken met een achterhaald sociaal stelsel wat ervoor zorgt dat we extreem veel belasting betalen. Wanneer de PvDA buiten de regering valt en de liberale (volgens mij bedoel jij dat met rechts) lente aanbreekt zal eenieder krijgen wat hij of zij verdient.

Romanov | 17-08-08 | 21:26

Zoals Hanneke Groenteman zou zeggen; Ik vraag mij af of het belangrijk is te vermelden dat het slachtoffer van antilliaanse afkomst was.

Kingeef1975 | 17-08-08 | 21:26

@Rammstein | 17-08-08 | 21:16
Dat was nauwelijks een documentaire te noemen.
Meer dan een vraaggesprek met Bodemeijer, die wat door documenten zat te bladeren, was het niet.De documentaire werd voorafgegaan door een nieuwslawine; de moord op Kerwin zou niet met een racistisch motief zijn gepleegd.

Erg geloofwaardig was het allemaal niet. Bodemeijer had notabene een mes opgehaald bij een café voordat hij Kerwin vermoordde.
Nico Bodemeijer was toen al een bekende neo nazi ,hij werkte op het Waterlooplein waar hij met zijn kaalkop vriendjes de stands opzette.Er was ook een café op het Waterlooplein waar Nico en zijn skin vriendjes regelmatig te vinden waren, vaak vergezeld door Richard van der Plas ,een notoire neo nazi die later gemeenteraadslid voor de CP 86 zou worden in Purmerend.

En louter op de bewering van deze moordenaar schrijft Fleischbaum nu "dit jaar bekend werd dat de dood van Kerwin helemaal geen racistisch motief had"

Een stukje onderzoeksjournalistiek waar ze zelfs bij De Telegraaf geen brood van zouden lusten.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:26

@Rammstein | 17-08-08 | 21:22

Fair ! fair !

Houdoe en bedankt ole ole en zo ???

:-D

De Droit | 17-08-08 | 21:24

Je haalt trouwens CP86 en de CD door elkaar.

campion | 17-08-08 | 21:24

@De Droit 21:21 Ja, nou weten we het wel, je bent geëmigreerd. Fantastisch, hulde !

Rammstein | 17-08-08 | 21:22

Captain Orange | 17-08-08 | 21:17

Tjoeke tjoeke stoombood vollie! In takkie takkie geen uitkering. Ondergetekende opteert voor een verblijf in een land waarin in bakra's werken voor mijn doekoez. weettog? no spang.. jij werken, ik uitkering trekken. Spelen is moeilijke ding voor in die sgool. Weettog brada?

Romanov | 17-08-08 | 21:22

He kom op! Die Kerwin kon er ook niets aan doen dat hij een hufter tegen het lijf liep. Ik lees hier in de posts iets over Kerwin Dealer. Kom op zeg, dan spoor je toch ook niet. Natuurlijk ging het niet om Kerwin. Het had ook een andere neger kunnen zijn. Zullen we het dan daar op houden?

Mokum Kosher | 17-08-08 | 21:22

@Romanov | 17-08-08 | 21:17

Rechtser ? Als dat zo was woonde ik nu nog in Nederland.....

De Droit | 17-08-08 | 21:21

@ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:12 ... een jongen die zelf ook niet vies was van een 'akkevietje'.

Kijk op zich kon ik nog redelijk meegaan in je gedachte wereldje tot die laatste zin daar laat je je dan toch nog ff kennen.

mooi_nie | 17-08-08 | 21:21

@ Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:15
Nou, op zijn minst is er een flinke deuk gekomen in de bewering dat de moord racistisch was. Sommige mensen hebben gewoon frustraties en degene die dan op de verkeerde tijd en de verkeerde plek is, is dan de klos.
Wie weet had de moordenaar net zo makkelijk een roomblanke Amsterdammer neergestoken, een kraker bijvoorbeeld.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:20

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:08 Het wordt wel in cirkeltjes ronddraaien zo. Ga effe bij jezelf te rade. Je doet, zestien jaar oud en half van de wereld, iets doms en walgelijks. Het hele land kotst je totaal uit. Als je op je twintigste vrijkomt en je krijgt een huis toegewezen staat men te demonstreren dat ze jou niet in de straat willen hebben. Maar er is 1 groepje mensen voor wie je juist een held bent, iemand met wie ze graag gezien worden. Makkelijk wegblijven, denk je? Zo lang heeft die vriendschap niet geduurd, nog geen jaar. Nico's tijdelijke associatie, na vrijlating met de CD, en als lid van de post-Kedichem 'ordedienst' daarvan was m.i. vooral ingegeven door de pest aan antifascistisch links dan door racisme, niet echt verwonderlijk. Toen ik toch ook al weer tien jaar geleden, voor het eerst bij Nico B aanbelde met de mededeling dat ik op voorspraak van 'gezamenlijke oude vrienden' kwam, beet hij me toe: 'Ik heb geen oude vrienden. Geen enkele'. Dat heb ik sindsdien nooit bijgesteld gezien.

campion | 17-08-08 | 21:20

@ Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:15

HALLO !

Het GAAT niet om de dader. Het gaat om het slachtoffer. Het slachtoffer was ZWART EN DUS was het een racistische moord. PUNT AMEN OVER UIT.

JIJ wijst nu naar de dader, maar dader was toen -en is nu- irrelevant in de links-intellectuele zelfbevrediging.

De Droit | 17-08-08 | 21:19

En Willem Holleeder is niet crimineel, beweert Willem Holleeder.

Dr. Mabuse | 17-08-08 | 21:18

Romanov | 17-08-08 | 21:11
Nou da's dan jouw mening en die respecteer ik....
Maar mag ik dan vragen wanneer je met je stoomboot terug gaat naar takkie-takkieland om daar je paradijs verder op te bouwen?
En ga trouwens eens wat aan je spelling doen, zo kom je nooit uit die supermarkt.. zakkenvuller.. vakkenvuller...

Captain Orange | 17-08-08 | 21:17

De Droit | 17-08-08 | 21:06

Dus jij stelt dat Nederland in de laatste jaren niet rechtser is geworden?

Romanov | 17-08-08 | 21:17

Enige maanden geleden heeft GS aandacht besteed aan deze moord, ook naar aanleiding van een documantaire met interview met de dader.
Ik raad enkele mensen hier dringend aan dit nog eens te lezen/kijken.

Rammstein | 17-08-08 | 21:16

Is er nou nog geen nieuw topic? Dit hebben we nu wel gehad, er moet toch meer gebeurd zijn in de wereld? Redactie, take action!

Hyperkritisch | 17-08-08 | 21:16

@ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:12
Jij beseft wel dat al je beschuldigingen gebaseerd zijn op de woorden van een veroordeelde moordenaar, die een extreem reschtse skinhead was die omging met neo nazis als Richard van der Plas?
Deze idioot beweert nu na 25 jaar ""Dat hij zwart was speelde geen rol. Het had net zo goed iemand anders kunnen zijn." en jij gelooft dat?

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:15

G-unite | 17-08-08 | 21:09
Hello, is it me you're looking for? I can see it in your eyes I can see it in your smile You're all I've ever wanted, ...
Geintje....

Elisabeth2 | 17-08-08 | 21:15

@ IFUA | 17-08-08 | 21:03
Is natuurlijk ook heel erg wat deze Kerwin is overkomen, maar daar vallen de meesten hier ook helemaal niet over. Het gaat erom dat de moord niet zo zwartwit racistisch is als onze Linkse Goebels lookalikes wel willen doen geloven en de moord blijkbaar moet worden misbruikt voor het doordrukken van een eigen linkse politieke agenda.
Verder nogal treurig voor de anti's, 25 jaar lang moeten vegeteren op hetzelfde dode lichaam van een jongen die zelf ook niet vies was van een 'akkevietje'.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:12

IFUA is niet meer!
Boehoe! Snik! Huilie huilie > Babymoord!
Next!

Hobbykip | 17-08-08 | 21:12

Kerwin was mijn benedenbuurjongen. Ik ben blij dat de herdenking nog steeds zoveel belangstelling trekt.
Over de mate van racisme van de moord, van iedere moord, is veel te zeggen en veel te vragen. Duidelijk is dit: De moordenaar en het slachtoffer kenden elkaar uit ondermeer het Vondelpark. De moordenaar was lid van een rechts clubje, en hij was en is gek en hij was in ieder geval racist. Ik ging er toen vanuit dat racisme het hoofdmotief was. Nu denk ik dat gekte en racisme beiden een rol speelden.
Hoe dan ook, het is goed om er nog eens bij stil te staan.
Als u 's-avonds in een snackbar een kind tegenkomt, geef hem dan patat, geen klap.
Als een bloedend kind aan u vraagt: breng me naar het ziekenhuis. Breng hem dan.

leesbaar ow | 17-08-08 | 21:11

@mooi_nie | 17-08-08 | 21:04
Jij hebt helemaal gelijk.De rioolsluizen zijn voor dit topic (bewust?) open gezet.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:11

Centuri0n | 17-08-08 | 21:00

Ja, wij tyfus-buitenlanders haten alles wat wit is. Onze witte werkgevers, de witte mensen die belastingen innen over onze centen, en de witte mensen die in de supermarkt ons verschaffen. We haten ze allemaal! Allemaal. En niet alleen hun! Ook de witte wolken! De witten wolken blokkeren namelijk de zon waar jullie witte mensen langzaam zwart van worden. Wij haten ook de witte strepen die midden op de weg staan, in takkie takkie land doen wij niet aan witte strepen op de weg. Zwart is wat de klok slaat. De weg is zwart, de strepen zijn zwart. Geen regels, geen orde. Tjoeke tjoeke stoombood, al wat wit is moet dood.

Zo, hier..

Romanov | 17-08-08 | 21:11

Erlkonig. Dank voor je lijstje. Mijn vraag naar een paar bekende zwarte Nederlanders was om het punt te ondersteunen dat de Nederlander niet effectief racist is maar vooral de witte Nederlander de voorkeur geeft. De bekendste Nederlanders zien er vrij arisch uit. Vragen naar 5 bekende zwarte Nederlanders is vooral een aanduiding die deze hierarchie aantoont. (Overigens Ronald snijders is natuurijk meer een improviserend jazzmuzikant en bandleider dan componist) verder veronderstel ik dat hij het niet breed heeft.

Einde van de Domheid | 17-08-08 | 21:10

U rang?

G-unite | 17-08-08 | 21:09

@Peter Rottevanger | 17-08-08 | 21:08

Amen !

De Droit | 17-08-08 | 21:09

Het feit dat Nico Bodemeijer ten tijde van de moord skinhead was doet de geloofwaardigheid van zijn bewaring dat de moord niet racistisch getint was behoorlijk geweld aan.

Dat hij later goede vriendjes zou worden met neonazi Richard van der Plas ,en lid zou worden van CP 86 maakt zijn bewering er ook al niet erg geloofwaardig op.

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:08

Geschiedvervalsing is al heel lang een veel bedreven linkse hobby. Dus in die zin is dit niks bijzonders. Als links de geschiedenis aan je vertelt, weet je daarna hoe het niet gebeurt is.

Peter Rottevanger | 17-08-08 | 21:08

@leesbaar ow | 17-08-08 | 21:02 Bedankt voor je bijdrage!

campion | 17-08-08 | 21:07

@Romanov | 17-08-08 | 20:53

BULLSHIT

Er werd 25 jaar geleden ook over gedaan alsof ALLE BLANKE NEDERLANDERS TEGEN ALLE ALLOCHTONEN WAREN.

Arme Kerwin, maar hij is politiek uitgebuit TOT OP DE DAG VAN VANDAAG.

In goed Antilliaans: fock jou conjo !

Ik ben om deze flauwekul geemigreerd !!!

De Droit | 17-08-08 | 21:06

Karadzic zal ook beweren dat het geen etnische zuivering was.
IFUA | 17-08-08 | 19:18
* zucht, gaan we nog maar een keertje*
Dat komt, slimmerik, omdat Karadzic er baat bij heeft eigen betrokkenheid bij de moord te verdoezelen en de moordenaar van Kerwin Duinmeijer er al voor bestraft is.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:06

IFUA | 17-08-08 | 21:01
Even voor de goede orde. Ik heb tweemaal bij jou op het NSB knopje gedrukt. Dat heb ik nog nooit bij iemand gedaan, zelfs eenmaal niet.

Elisabeth2 | 17-08-08 | 21:05

Ach gut och gut...
laten we de moord op een 15 jarige jongen gebruiken om weer eens lekker te kankeren op alles wat links is. Want natuurlijk het is hoe dan ook de schuld van links.
past ook lekker in het simplistische wereldbeeldje van veel van de stakkers hier.

mooi_nie | 17-08-08 | 21:04

Kerwin was mijn benedenbuurjongen. Ik ben blij dat de herdenking nog steeds zoveel belangstelling trekt.
Over de mate van racisme van de moord, van iedere moord, is veel te zeggen en veel te vragen. Duidelijk is dit: De moordenaar en het slachtoffer kenden elkaar uit ondermeer het Vondelpark. De moordenaar was lid van een rechts clubje, en hij was en is gek en hij was in ieder geval racist. Ik ging er toen vanuit dat racisme het hoofdmotief was. Nu denk ik dat gekte en racisme beiden een rol speelden.
Hoe dan ook, het is goed om er nog eens bij stil te staan.
Als u 's-avonds in een snackbar een kind tegenkomt, geef hem dan patat, geen klap.
Als een bloedend kind aan u vraagt: breng me naar het ziekenhuis. Breng hem dan.

leesbaar ow | 17-08-08 | 21:02

GELUKKIG WONEN ER OOK NOG NORMALE MENSEN IN NEDERLAND.

THX Leesbaar ow.

Helemaal mee eens.

IFUA | 17-08-08 | 21:03

@ deagnost | 17-08-08 | 18:31
Dat komt, slimmerik, omdat Joran er baat bij heeft eigen betrokkenheid bij de moord te verdoezelen en de moordenaar van Kerwin Duinmeijer er al voor bestraft is.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 21:03

-weggejorist-

IFUA | 17-08-08 | 21:02

Kerwin was mijn benedenbuurjongen. Ik ben blij dat de herdenking nog steeds zoveel belangstelling trekt.
Over de mate van racisme van de moord, van iedere moord, is veel te zeggen en veel te vragen. Duidelijk is dit: De moordenaar en het slachtoffer kenden elkaar uit ondermeer het Vondelpark. De moordenaar was lid van een rechts clubje, en hij was en is gek en hij was in ieder geval racist. Ik ging er toen vanuit dat racisme het hoofdmotief was. Nu denk ik dat gekte en racisme beiden een rol speelden.
Hoe dan ook, het is goed om er nog eens bij stil te staan.
Als u 's-avonds in een snackbar een kind tegenkomt, geef hem dan patat, geen klap.
Als een bloedend kind aan u vraagt: breng me naar het ziekenhuis. Breng hem dan.

leesbaar ow | 17-08-08 | 21:02

-weggejorist-

IFUA | 17-08-08 | 21:01

Het lijkt mij een goed idee als GS het riool niet blijvend open laat staan en eens serieus werk maakt van het wegjorissen van ongeletterde randdebielen.

nattebever | 17-08-08 | 21:00

Een zeldzaam dom stukje Fleischbaum.
"Groot was dan ook de schok toen begin mei van dit jaar bekend werd dat de dood van Kerwin helemaal geen racistisch motief had"

Dus omdat de dader-Nico Bodedemeijer-zegt dat de dood geen racistisch motief had dan is dat zo?
Ben jij altijd zo goed gelovig ,of alleen als het je goed uitkomt?

Pasquale Paoli | 17-08-08 | 21:00

De enigen die discrimineren, zijn die t*fus buitenlanders...

Centuri0n | 17-08-08 | 21:00

-weggejorist en opgerot-

IFUA | 17-08-08 | 20:59

Zeau terug van vakantie. Nog wat gebeurd??
Een negert vermoord ?? Djees!
Ohw! 25 jaar geleden .......... toen was ik 2 ..... dus.....
Next!

Hobbykip | 17-08-08 | 20:58

campion | 17-08-08 | 20:39

Nee alleen die moord , niet al het doen en laten van de moordenaar.

IFUA | 17-08-08 | 20:40

Wat snap je niet schatje.

:)

IFUA | 17-08-08 | 20:57

c10,

Ik ben geen neger, maar u heeft een hekel aan negers.

Zeg dan gelijk dat je een achterlijke racist ben.

Dan snap ik je onzin een stuk beter en weet ik dat er verder weinig zinnig uit je zal komen zoals bij de meeste Wilders aanhangers.

:)

IFUA | 17-08-08 | 20:56

@campion> die zag ik niet aankomen... :-) mevrouw?

superjan | 17-08-08 | 20:55

IFUA | 17-08-08 | 20:46 Ik ben geen knul, ik ben een wijf, en Mevrouw voor jou.

campion | 17-08-08 | 20:54

o vos omnes | 17-08-08 | 20:50

Ik over de VVDers Verdonk en Wilders medeverantwoordelijk voor de Puinhopen van Paars.

En waar jij nu blind achter aan loopt omdat je voor hun woorden val, nou hun daden zagen we bij de VVD, daar heeft Pim nog een boek overgeschreven de PUINHOPEN VAN PAARS

Dus mijn vraag aan U; Hoe dom kan je zijn?????

IFUA | 17-08-08 | 20:53

-weggejorist en opgerot-

c10 | 17-08-08 | 20:53

Geenstijl is aan het afglijden. Toch jammer.. Een antilliaans kind wat 25 jaar geleden is doodgestoken heeft niets te maken met de hedendaagse problematiek. Elke poging om die gebeurtenis in deze tijdsgeest te plaatsen is dan ook bij voorbaat abject & infaam. Geenstijl verlaagt zich exact tot het niveau van de partijen waartegen ze in dit artikel afgeven. Proviciat Geenstijl. Doe maar nog meer Telegraaf worden.. Doe maar nog meer advertentie-inkomsten genereren! Met een audisleutel in den hand doet niveau er niet meer toe he?

Romanov | 17-08-08 | 20:53

o vos omnes

Er zijn maar weinig landen ter wereld die het beter doen dan Nederland.

En dat jij baalt dat Kebab tenten beter lopen dan Snackbarren en dat je daardoor vind dat je Cultuur verdwijnt boeit mij niet zo.

Cultuur verandert constant.

IFUA | 17-08-08 | 20:51

IFUA, Nee kerel, ik had het over jou!

o vos omnes | 17-08-08 | 20:50

Ja Nominister kom AUB terug en zeg nog eens wat gestoord.

Als je je eigen familie uitmoordt ben je geen maatschappelijk probleem. Als je anderen wat aandoet wel. Helaas pindakaas keihard de waarheid.

NoMinister | 17-08-08 | 20:17

PS ik dacht dat er geen weekend verlof meer was voor TBSers.

IFUA | 17-08-08 | 20:48

o vos omnes | 17-08-08 | 20:45

Zo te horen is het inderdaad te moeilijk voor de Geert volgelingen.

:)

IFUA | 17-08-08 | 20:47

-weggejorist-

IFUA | 17-08-08 | 20:46

NoMinister,kom alsjeblieft terug..

henk jan S | 17-08-08 | 20:45

IFUA
De rest was te moeilijk zeker?

o vos omnes | 17-08-08 | 20:45

VVD daar zaten Verdonk en Wilders toch ook bij.

Ja die zijn Medeverantwoordelijk voor de Puinhopen van paars.

Allemaal Ouwe Haagse Politiek.

En welke vrijheid word ingeperkt dan bedoel Wilders is nog niet aan de macht.

Want als je dan kritiek geef word je opgepakt wegens demoniseren.

Als je een boek schrijf word die verboden (zie boek Kader Abdullah)

En maak je een kunstwerk dan word je opgepakt (zie Jonas Staal)

De enige die mijn vrijheid bedreigt is Geert Wilders en zijn club.

Gelukkig komt die nooit aan de Macht.

IFUA | 17-08-08 | 20:45

IFUA | 17-08-08 | 20:40 Kun je misschien wat minder slordig formuleren? U zegt? Nogmaals, graag, in hele zinnen als het kan

campion | 17-08-08 | 20:44

-weggejorist-

c10 | 17-08-08 | 20:43

Mwhoehaha !

Geweldig stuk !

De Droit | 17-08-08 | 20:42

o vos omnes | 17-08-08 | 20:37

blijkbaar boeit iemand politiek kleur en afkomst wel.

Want ik ben al uitgemaakt voor linkse.... en voor allochtoon.

Maar ja bij gebrek aan inhoud kunnen de domme sukkels alleen op de persoon spelen.

Ach who cares.

IFUA | 17-08-08 | 20:42

campion | 17-08-08 | 20:39

Nee alleen die moord , niet al het doen en laten van de moordenaar.

IFUA | 17-08-08 | 20:40

c10 Ove dom lullen gesproken

Als je je eigen familie uitmoordt ben je geen maatschappelijk probleem. Als je anderen wat aandoet wel. Helaas pindakaas keihard de waarheid.

NoMinister | 17-08-08 | 20:17

Dussssss, antiliaantje 'zwart als roet' (want blanke antilianen is wat anders, die deugen ook niet, maar zijn zo moeilijk te herkennen), voor mij ben je een 'allochtoon'. Niks mis mee, alleen heb ik dan een wat ander verwachtingspatroon (..).

NoMinister | 17-08-08 | 20:13

IFUA | 17-08-08 | 20:39

DL3B | 17-08-08 | 20:34 Nee, maar wel om kanttekeningen te onderbouwen bij het jarenlang neerzetten van Nico Bodemeijer als iemand met een neo-nazistische overtuiging.

campion | 17-08-08 | 20:39

IFUA
Dat je vvd stemt interesseert hier waarschijnlijk niemand. Of is dat het doekje voor het bloeden dat aan 30 jaar oude idealen vastklampende zichzelf het morele gelijk toekennende en zichzelf daarom het geweten van de samenleving voelende linkse cultuur- en landverraders tegenwoordig gebruiken om hun eindeloos slappe gezwets goed te praten?
Zo ongeveer als de rechts denkende Nederlander tot op heden steeds vooral bij alles en nog wat moet vermelden dat hij geen rascist is?
De vvd is het ergste van allemaal. Van de pvda, psp, ppr en cpn kon je niets anders verwachten dan datgene wat ze gedaan hebben, namelijk ons land uitleveren, zoals dat op de tweede internationale (waar deze partijen allen geesteskinderen van zijn) al is afgesproken. De vvd had echter op de bres moeten staan voor ons, onze vrijheid en onze cultuur, maar heeft dat nagelaten. Heeft toegestaan dat het geschiedenisonderwijs is afgeschaft, dat de turkse en marokkaanse horden hier ongehinderd (nee, zelfs door hen gesteund) hun gang konden gaan, dat criminelen en gelukszoekers vanuit de gehele wereld ons land hebben overstroomd en de autochtone bevolking hebben verweesd van hun eigen erfgoed.

o vos omnes | 17-08-08 | 20:37

c10 klopt me Moeder komt uit engeland.

Ben dus Allochtoon.

PS vind jij net als Nominister zwarte antilianen allochtonen en blanke antilianen autochtonen.

IFUA | 17-08-08 | 20:36

Ik vind de zwitsalkopjesoogst in dit topic geen aanwinsten, moet me van het hart.

campion | 17-08-08 | 20:35

@IFUA | 17-08-08 | 20:30
Ha leuk, een vers nieuw links cultuurrelativistje! Die heb ik hier al een tijdje niet voorbij zien komen. Heren en dames der Vrijzinnigen, en garde zou ik zeggen!

Aussie | 17-08-08 | 20:35

De dader heeft een Joodse vader, is dat de rede dat dat bepaalde mensen de moord als niet racistisch bestempelen?

DL3B | 17-08-08 | 20:34

@IFUA | 17-08-08 | 20:27
Zo te zien ben jij zelf een allochtoon,dat verklaart de wartaal die je uitkraamt.

c10 | 17-08-08 | 20:33

Dus BULLSHIT

IFUA | 17-08-08 | 20:32

Dus de moord op Kevin Duinmeijer is een groot maatschappelijk probleem.

Als Kevin een blanke was hadden we er niks van gehoord.

IFUA | 17-08-08 | 20:32

Jolly Jumper | 17-08-08 | 20:27 Zeg ik dat het iedereen had kunnen overkomen? Als slachtoffer of als dader? Waar haal je dat dan uit?

campion | 17-08-08 | 20:31

De maatschappelijke onrust is juist erg groot als een iemand zijn hele familie uitmoord.

Grotere maatschappelijke onrust dan criminelen die elkaar liqideren.

Maar ja daar denken sommige gestoorde Wilders aanhangers anders over.

Als je je eigen familie uitmoordt ben je geen maatschappelijk probleem. Als je anderen wat aandoet wel. Helaas pindakaas keihard de waarheid.

NoMinister | 17-08-08 | 20:17

IFUA | 17-08-08 | 20:30

@IFUA
Kom nog maar een keer terug als je de baard in de keel krijgt knul..
Wat NoMinister bedoelt,neem ik aan,is dat willekeurige slachtoffers op straat een groter maatschappelijk probleem vormen dan een psychopaat die zijn eigen familie vermoord.'Heel triest natuurlijk,maar het is dan tenminste geen willekeur.

de grote Anti | 17-08-08 | 20:30

Aah Nominister zijn Busje is gekomen, terug naar de TBS kliniek. (zeker zijn familie uit gemoord en dat probeert hij hier goed te praten)

Als je je eigen familie uitmoordt ben je geen maatschappelijk probleem. Als je anderen wat aandoet wel. Helaas pindakaas keihard de waarheid.

NoMinister | 17-08-08 | 20:17

IFUA | 17-08-08 | 20:28

Oeps. Mijn bericht was gericht aan Nomister.

Byrd | 17-08-08 | 20:27

Fleauxe | 17-08-08 | 20:12 Laat je de comments van campion zien aan jouw politievriend. Klopt namelijk EXACT met het verhaal dat ik ken. Gewoon een puur racistische moord van een ras-racist. Kan campion wel zeggen dat het iedereen kan overkomen maar dat is mij dan weer wat te ruimdenkend!

Jolly Jumper | 17-08-08 | 20:27

c10 | 17-08-08 | 20:23
Als mijn feiten niet kloppen waarom weerleg je ze dan niet.

Ik denk niet dat het nu heeft om in jou boerengehucht te kijken.

IFUA | 17-08-08 | 20:27

Laterrrrr

NoMinister | 17-08-08 | 20:26

@Jolly Jumper | 17-08-08 | 20:15
@ superjan | 17-08-08 | 19:55 | Hulde, zo was het en ik kan het weten!

Welbeschouwd zijn jullie het in elk geval daarin met Wijnand D. eens dat de tachtiger jaren het waard zijn om nog eens helemaal te herbelichten, omdat er nog heel wat uit op te steken valt.

campion | 17-08-08 | 20:26

IFUA
De laatste 30 jaar alleen de Volkskrant en Vrij Nederland gelezen zeker? En 's avonds het 8 uur journaal natuurlijk.
Vooral blijven doen, want zelfs die worden langzaam maar zeker wakker.
Vooralsnog niet naar Opsporing Verzocht kijken, want de schok kan wel eens te hard aankomen.

o vos omnes | 17-08-08 | 20:26

De Bijbel is een sprookjes boek

Als je je eigen familie uitmoordt ben je geen maatschappelijk probleem. Als je anderen wat aandoet wel. Helaas pindakaas keihard de waarheid.

NoMinister | 17-08-08 | 20:17

BUSJE KOMT ZO BUSJE KOMT ZO.

PS ik stem VVD geen NVU zoals u.

IFUA | 17-08-08 | 20:26

Voor de moord op Kevin bestaat geen redelijk motief en is dus zinloos. Discriminatie op basis van ras geeft het individu geen kans en is daarom verwerpelijk. Je hoeft geen Einstein te zijn om dat te begrijpen. Als Bodemeyer redeneert als jij dan was het zeker een racistische moord.

Byrd | 17-08-08 | 20:26

IFUA | 17-08-08 | 20:20

Dat zijn heel velen ook met je eens. Alleen is het dubbele winst als je ook de oordenaar pakt. Effe doordenken linkspieper. Is moeilijk, maar gewoon blijven doen.

En maatschappelijk nut is geen drijfveer in het strafrecht. Dat is de bijbel. Vandaar.

Jammer dat we typjes als jij niet uit het vliegtuig mogen gooien, een voorheen goed Argentijnse gewoonte. Dat linkse betweterige gelul irriteert me toch mateloos.

NoMinister | 17-08-08 | 20:24

IFUA | 17-08-08 | 20:17
Ik heb een beetje moeite met die "feiten" van jou.
Je probeert recht te praten wat krom is,leg die waterpijp neer en ga eens op straat kijken wat er loos is.

c10 | 17-08-08 | 20:23

Of ben je zo uiterst rechts dat iedereen links van je staat.

Als je je eigen familie uitmoordt ben je geen maatschappelijk probleem. Als je anderen wat aandoet wel. Helaas pindakaas keihard de waarheid.

NoMinister | 17-08-08 | 20:17

Moet haast wel als ik dit lees.

IFUA | 17-08-08 | 20:23

@mezelf 17-08-08 | 20:16; Correctie, beide zijden, stomme spelvout.

campion | 17-08-08 | 20:23

Links??

Sinds wanneer is de VVD links.

IFUA | 17-08-08 | 20:23

NoMinister hou oud ben je en heb je ooit een opleiding gedaan.
Heb je ouders
En waar is het mis gegaan.

Als je je eigen familie uitmoordt ben je geen maatschappelijk probleem. Als je anderen wat aandoet wel. Helaas pindakaas keihard de waarheid.

NoMinister | 17-08-08 | 20:17

IFUA | 17-08-08 | 20:22

IFUA | 17-08-08 | 20:16

Linkse typjes als u gaan altijd de berg af en net als de hamsters van Andre van Duin: ze komen altijd in een vakje terecht dat ze zelf hebben bedacht, zoals bijv. 'racist'. Kunnen ze weer gaan slapen. Trusten.

NoMinister | 17-08-08 | 20:21


HOE MAAK JE JEZELF EXTREEM BELACHELIJK.

Als je je eigen familie uitmoordt ben je geen maatschappelijk probleem. Als je anderen wat aandoet wel. Helaas pindakaas keihard de waarheid.

NoMinister | 17-08-08 | 20:17

HAHAHHAHAHAHAHA

Als het de waarheid is waarom worden mensen die hun gezin of familie vermoorden toch opgepakt en gevangen gezet als het volgens jou geen maatschappelijk probleem is.

Ik vind een drugsdealer de een andere crimineel opruimt geen maatschappelijk probleem.

Ruimt lekker op.

IFUA | 17-08-08 | 20:20

Erlkönig | 17-08-08 | 20:01 Wat mij nou interesseert, is wie dat lijstje samengesteld heeft. Waarom zou je een lijst van zwarten aanleggen die wat dan ook doen? Ik hou niet van huidskleurlijstjes, en ik vermoed het gros van diegenen die eropstaan ook niet. Waar komt het vandaan?

campion | 17-08-08 | 20:20

Als je je eigen familie vermoord ben je geen probleem.

Ja zulke mensen moet je gewoon vrijlaten niks ergs aan als je je vrouw en kinderen afslacht omdat ze bijvoorbeeld wil scheiden.

Hoe laat komt het Busje jou weer naar je inrichting brengen.

IFUA | 17-08-08 | 20:18

K. Daver | 17-08-08 | 20:16

Geen idee. Bij iemand met hersenen? Een mens zeg maar? Een blinde imbeciel zal er geen last van hebben denk ik.

NoMinister | 17-08-08 | 20:18

c10 Feiten knul, daarom weerleg jij ze niet en kom je niet verder dan wat onzinnig gelul geeft verder niet, verwacht geen slimme mensen met inhoud hier.

IFUA | 17-08-08 | 20:17

IFUA | 17-08-08 | 20:11

Je hebt de maatschappelijke relevantie van de ene soort moord of de anderen geloof ik niet helemaal door. Als je je eigen familie uitmoordt ben je geen maatschappelijk probleem. Als je anderen wat aandoet wel. Helaas pindakaas keihard de waarheid.

NoMinister | 17-08-08 | 20:17

@c10 | 17-08-08 | 19:55 / @SnollydayInn | 17-08-08 | 19:55 Onvoorstelbaar, hoe dom kun je zijn. Een 15-jarige (15!!!) die niks ooit misdaan had, zeker niets om zijn dood op een plein te rechtvaardigen, had wel eens misschien een crimineel kunnen worden, en daarom heeft hij dat met terugwerkende kracht, ook al is hij al 25 jaar dood, en daarom is daar niks aan verloren? Types als jullie bewijzen maar weer eens dat een goede, sterke, en integere anti-racismebeweging, die niet op politieke signatuur maar op humanitair principe moet zijn gebaseerd, noodzakelijk is, en hoe jammer het dus is dat die er niet is, maar subsidiezuigers met tunnelvisie die op de automatische piloot maar blijven doorpropaganderen en lijkenpikken. Wat de enige reden is dat ik me hier mee bezighoud.
Bert M. | 17-08-08 | 19:48 merci, ik ben verder linkser dan Duyvendak hoor, maar ik heb gewoon een hekel aan vooringenomen geblaat aan alle kanten.

superjan | 17-08-08 | 19:55 Aha, Eindhoven, en die Dikke enzo dus, denk ik zo. ! :) Wel fijn om de naam via een omweg nog eens bevestigd te krijgen.

Ja, precies, zoals je het aan bw. uitlegt, is de context die ik steeds in deze tracht te geven, maar iedereen vergeten lijkt te zijn. Zowel Nico als ik zijn producten van 'dat rare soepje'. Tot de moord op Kerwin kende iedereen iedereen gewoon, was het allemaal muziek en keettrappen en was politiek eigenlijk ook maar een spelletje van symbolen. Toen werd het ineens serieus. De waterscheiding tussen links en rechts kwam daarna pas, en wel opgeklopt door alle werkelijke politieke spelers daarboven, die gewoon aasden op de jeugd en weldra aan beide zeiden vergiftigden, zo zie ik het. Een te interessante ontwikkeling om onbeschouwd te laten, maar waarom altijd weer op dezelfde manier. In Engeland had men er wel raad mee geweten.
Wat B&H betreft, dat is natuurlijk wel het product van Nicky Crane en Ian Dinges geweest (en NC bleek later homo en een totale leugen geleefd te hebben) die trouwens aan Nico stokerige, slijmerige brieven schreven, meldend dat ze hem vermeld hadden als held op de hoes van Skrewdriver, blabla. Ach, dattie dr vatbaar voor was kan ik me best voorstellen als ik dat, zeg maar, vertaal naar mijn kant van de sloot :) Als ik straalbezopen en een snuit vol speed iets extreems doms gedaan had, daarvoor vastzat, en ik kreeg een vermelding op een Crassalbum ofzo. Zo heb ik het geprobeerd te zien, alleen niemand die d'r aan wil.

campion | 17-08-08 | 20:16

"Niks mis mee, alleen heb ik dan een wat ander verwachtingspatroon (..)."

Goh, waar heb ik dat eerder gezien, dat met die verwachtingspatronen?

K. Daver | 17-08-08 | 20:16

Dus een zwarte antiliaans is een Allochtoon en een Blanke Antiliaan is een autochtoon.

Dan bent u niks anders dan een RACIST en dan is het logisch dat je voor je vriendje op komt.

IFUA | 17-08-08 | 20:16

@ superjan | 17-08-08 | 19:55 | Hulde, zo was het en ik kan het weten!

Jolly Jumper | 17-08-08 | 20:15

@IFUA | 17-08-08 | 20:11
Ik vrees dat jij een beetje teveel naar de campingzender kijkt.

c10 | 17-08-08 | 20:14

IFUA | 17-08-08 | 20:09

Ja hoor, ga maar slim doen. Een Antiliaan is bij mij wel een allochtoon. Bij het CBS registreren ze ook geen polygamie. Maar ik steek mijn kop niet in het zand.

Dussssss, antiliaantje 'zwart als roet' (want blanke antilianen is wat anders, die deugen ook niet, maar zijn zo moeilijk te herkennen), voor mij ben je een 'allochtoon'. Niks mis mee, alleen heb ik dan een wat ander verwachtingspatroon (..).

NoMinister | 17-08-08 | 20:13

@IFUA | 17-08-08 | 20:08: Zie je nou wel...
@NoMinister | 17-08-08 | 20:08: En met recht :-)
@Elisabeth2 | 17-08-08 | 20:09: Ik heb een kennis bij de politie Amsterdam, die is daar wat duidelijker over. Maar inderdaad, feiten mogen we omtrent dat onderwerp niet weten. De waarheid doet nogal eens pijn bij links.

Fleauxe | 17-08-08 | 20:12

De meeste moorden in nederland komen van autochtonen en daarbij zijn de slachtoffers meestal oo autochtoon en in 60 procent van de gevallen een kennis familie lid of kind.

Hoeveel autochtonen hebben de afgelopen jaar hun gezin niet uit gemoord of schoonfamilie

IFUA | 17-08-08 | 20:11

Fleischbaum, jammer dat je weer terug bent, ophitser...

klauwkikker | 17-08-08 | 20:10

Grappig dat als men over ALLOCHTONEN praat dat men dan NIET BLANKE bedoelt worden.

Toch raar

Een Antiliaan is geen Allochtoon.

IFUA | 17-08-08 | 20:09

Fleauxe | 17-08-08 | 20:06
Je wéét het niet. Het CBS houdt daar geen statistieken over bij.

Elisabeth2 | 17-08-08 | 20:09

NoMinister | 17-08-08 | 20:04

Erg inhoudelijk

Zeg dan niks.

:)

IFUA | 17-08-08 | 20:08

Fleauxe | 17-08-08 | 20:06

Laat ik het zo zeggen: ik wed niet tegen je!

NoMinister | 17-08-08 | 20:08

Ik durf te wedden dat als je de balans van de afgelopen 5 jaar opmaakt je zult zien dat allochtonen veel meer slachtoffers hebben gemaakt dan autochtonen.

Fleauxe | 17-08-08 | 20:06

Ja Holleeder huurde altijd Serviers in .

Allochtonen dus.

IFUA | 17-08-08 | 20:08

o vos omnes | 17-08-08 | 20:01

De meeste allochtonen zijn ook Blank

En als een Neger een blanke dood schiet vanwege een drugsdeal dan heeft dat weinig met racisme te maken.

IFUA | 17-08-08 | 20:07

@bakoenin | 17-08-08 | 20:03
Dus je hebt aardig wat punkers inelkaar gemept>

c10 | 17-08-08 | 20:06

Ik durf te wedden dat als je de balans van de afgelopen 5 jaar opmaakt je zult zien dat allochtonen veel meer slachtoffers hebben gemaakt dan autochtonen.

Fleauxe | 17-08-08 | 20:06

@ Erlkönig

Ga jij even lekker met je linkse vriendjes fietsen. Die zijn immer zo integer dat ze brandende lappen bij onschuldige burgers naar binnen duwen door de brievenbus.
Zeker ook Groen Slinkmenschen stemmert en vriendje van Wijnzak Duidenduivel???

Walt Disney | 17-08-08 | 20:06

@bakoenin> precies. 1982. overgangsfase was 1979-1981

superjan | 17-08-08 | 20:06

o vos omnes | 17-08-08 | 20:01

De Marion en Romy herdenking, georganiseerd door Jacques Wallage.

De Loverboy-dag, georganiseerd door Wouter Bos, zelf ook een lieverdje van 1.70 meter.

En nog vele linkse muticulti initiatieven. Fijn, dat ze er zijn.

NoMinister | 17-08-08 | 20:05

@snollydayinn> hey koest jij. noob.

superjan | 17-08-08 | 20:04

IFUA | 17-08-08 | 20:00

Je zoekt het zelf maar op, want ik heb geen zin je te helpen. Maar je lult uit je nek. Staat elders in de comments.

NoMinister | 17-08-08 | 20:04

superjan | 17-08-08 | 19:55
Nonsens, in 82 was er al duidelijke een onderscheid tussen Punks en Skins, Punks anti etatisten en anarchisten, en skins militairistisch en rascistisch.
Menig kloppartijtje gehad in die jaren.

bakoenin | 17-08-08 | 20:03

SnollydayInn | 17-08-08 | 20:01
Doe niet zo raar.

Elisabeth2 | 17-08-08 | 20:03

Elisabeth2 | 17-08-08 | 19:59

Het Wijnand--topic is elders hoor!

NoMinister | 17-08-08 | 20:02

@Einde van de Domheid:
een kleine selectie uit vele honderden namen:

Anton de Kom (zwarte schrijver)
Edgar Caïro (zwarte schrijver)
Cynthia McLeod (zwarte schrijfster)
Ellen Ombre (zwarte schrijfster)
Bea Vianen (zwarte schrijfster)
Carry-Ann Tjong-Ayong (zwarte schrijfster)
Frank Martinus Arion (zwarte schrijver)
Clark Accord (zwarte schrijver)
Astrid Roemer (zwarte schrijver)
Ronald Snijders (zwarte componist)
Cola Debrot (zwarte dichter)
Pim de la Parra (filmmaker)
Laetitia Griffith (zwarte politica)
John Leerdam(zwarte politicus)
Guilly Koster (zwarte programmamaker)
Stephan Sanders (zwart opiniemaker en columnist)
Marilyn Simons (zwarte columniste)
Michael Lints (captain of industry)
Patrick Krolis (zwarte fotograaf)
Diana Dubois (zwarte uitgever)

Erlkönig | 17-08-08 | 20:01

-weggejorist-

SnollydayInn | 17-08-08 | 20:01

campion | 17-08-08 | 18:26

lees het net. tnx. doet me goed.

NoMinister | 17-08-08 | 20:01

Hoeveel blanken zijn er sindsdien door allochtonen om het leven gebracht?
Enkele honderden schat ik. Wie hoor je daar ooit over?
Dat maakt het natuurlijk niet minder erg, maar het tendentieuze van links is wel ten hemel schreiend.

o vos omnes | 17-08-08 | 20:01

@NoMinister | 17-08-08 | 19:45: Inderdaad, laat ze maar lekker ' ravotten' .

Fleauxe | 17-08-08 | 20:00

Eurotokkie | 17-08-08 | 19:27

Dat heb ik meer met GS waar een moordenaar die zijn moord afzwaakt gelooft word.

Als Kevin een Neo Nazi was net als de dader dan had hij nog geleeft

Dat noem ik een racistische moord.

IFUA | 17-08-08 | 20:00

Tot ongeveer het einde van de zestiger jaren werden diepgestoorde mensen, of gewoon maar gevaarlijke psychopaten, onvrijwillig opgenomen in psychiatrische ziekenhuizen. Daar hadden ze het vaak goed, een gestructureerd leven met verzorging en regelmaat. Daarna is er een stroming ontstaan dat die mensen moesten deelnemen aan het gewonen leven buiten de inrichting. Pure bezuiniging. Dat kunnen die mensen niet aan.

Elisabeth2 | 17-08-08 | 19:59

Zie topic op SN, alwaar een messentrekker nog maar eens z'n ding doet, nieuwsgierig op welke pagina we dit morgen terugvinden.

Kijk ook even op: DANNY3960 | 17-08-08 | 19:32

DANNY3960 | 17-08-08 | 19:58

inquisitra | 17-08-08 | 17:37
Tsja, en Pino, en Fidela, en al die melagomane dictatortjes door de geschiedenis heen niet :-)
Rechts heeft zulke schone handen .

bakoenin | 17-08-08 | 19:57

c10 | 17-08-08 | 19:55

Flauw hoor. Straks pleit je nog voor zelfverdediging. Maar dat is dan de eerste keer dat ik dat hoor.

NoMinister | 17-08-08 | 19:56

@campion> nee ik ken hem uit de punk(muziek)scene van een sympathieke stad in Brabant.
@bwahaha> skinheads waren in de tijd van Madness helemaal niet zo racistisch. Anti racistisch zelfs. T was een raar soepie begin jaren 80. En de scene veranderde verraderlijk langzaam. Racisitsche bands als skrewdriver en last resort kwamen op.

Een Blood and Honour skin van nu is niet te vergelijken met een skinhead van 25 jaar geleden.

superjan | 17-08-08 | 19:55

-weggejorist-

SnollydayInn | 17-08-08 | 19:55

Die jongen had zowiezo weer in het criminele circuit terecht gekomen,dus niks aan verloren lijkt mij.
Blij dat de nederlander tegenwoordig wel wat beters te doen heeft dan crimineeltjes te herdenken.

c10 | 17-08-08 | 19:55

Kerwin is wel het symbool geworden van misplaatste zorg. Dat dan weer wel.

NoMinister | 17-08-08 | 19:54

"Omdat, zo bleek, hij anders was. Omdat hij zwart was..."

Nou, zo bleek was ie niet.

Neon | 17-08-08 | 19:52

bwahaha | 17-08-08 | 19:34

Zo heb ik wat denkbeelden bij moslims. Maar ja, gelijk oversteken dan he.

NoMinister | 17-08-08 | 19:48

@campion:
R.E.S.P.E.C.T!
Niet alleen getuig jij van feitenkennis, je weet ze ook in de juiste context te plaatsen en te relativeren.
Hulde.
't Blijft een vreselijke moord, maar alle 'deskundigen' hier doen alleen maar aan vooroordelen en eigen conclusies en 'links' maakt daar dankbaar gebruik van, dat stuitert mij nogal tegen de borst...

Bert M. | 17-08-08 | 19:48

zum kotzen | 17-08-08 | 19:40

klopt , en toen kwam het idee van de regering om vooral niet in te grijpen
als omstander maar eerst de Politie te bellen of hard schreeuwen
naar de daders van heeee ! niet doen hoor , als eenmaal de Politie is geariveerd hoef je alleen
nog maar 45 minuten te luisteren naar de noodkreten van het slachtoffer maar dan
wel in bijzijn van de Politie en dat geeft wel een veilig gevoel.

Eurotokkie | 17-08-08 | 19:47

Byrd | 17-08-08 | 19:34

Zinloos geweld is een debiele term. Discriminatie is een misbruikte term waar opeens een waarde-oordeel aanhangt. Wie verzint deze psycho-termen die rationeel niets of iets heel anders betekenen?

NoMinister | 17-08-08 | 19:47

LibertasSimplex | 17-08-08 | 19:43 Tuurlijk, het stond in de krant, dus was het waar. Ook al was het in de Telegraaf en uit een anonieme bron, en blaatte iedereen ook Nico's eigen vrienden dat na. Alleen in dat artikel stond dat een rechercheur zei dat hij dat verklaard tijdens het verhoor, raar dan dat het in het hele politiedossier niet te vinden is. Maar als jij het zegt houwen we het toch zo. Zo was het hoor, welterusten.

campion | 17-08-08 | 19:47

Fleauxe | 17-08-08 | 19:29

Alleen kooigevechten mogen. Mits de kooi nimmer wordt verlaten.

NoMinister | 17-08-08 | 19:45

IFUA | 17-08-08 | 19:25

Je weet niet hoe waar dat wel eens kon zijn.

NoMinister | 17-08-08 | 19:44

superjan | 17-08-08 | 19:22 Met W.? Geen idee, niet kunnen vinden. Zijn naam weet ik van Nico. Wie ben jij in godsnaam, ik heb het idee dat ik je wellicht ken. Ooit in de Wielingen gewoond ofzo?

campion | 17-08-08 | 19:44

campion | 17-08-08 | 19:40
Want zo was het hoor. Je maakt mij niks wijs.

LibertasSimplex | 17-08-08 | 19:44

campion | 17-08-08 | 19:40
Van horen zeggen. Tussen de skinheads. Bovendien stond die uitspraak van hij keek in de krant toen. Als dat is wat je in twijfel trekt.
Lijkt het je niet waarschijnlijk dan? Dat het in die vlaag van gestoorde ellende heeft bijgedragen? Dat ie zwart was.

LibertasSimplex | 17-08-08 | 19:43

bwahaha | 17-08-08 | 19:18

U gelooft Wijnandje toch ook als hij zegt dat hij geen Rara-lid is/is geweest?

Geloof is een groot ding. Je mag dan dingen vinden uit geloofsovertuiging. Als het in strijd is met de wet moet je dat bewijzen. Les 1 uit het grote terroristenboek denk ik.

En ga verder maar lekker.... ach whatever.

NoMinister | 17-08-08 | 19:42

Tis toch meestal links vanwaar het (goedgepraatte) geweld komt...

Frotklob | 17-08-08 | 19:42

LibertasSimplex | 17-08-08 | 19:36 Zo en waar heeft u het waarheidsgehalte van die uitspraak op gebaseerd? Van horen zeggen? Door de organisaties?

campion | 17-08-08 | 19:40

@DiscoVolante | 17-08-08 | 19:08

Hoho, Rene Steegmans werd door 1 mocro en 1 tokkie kapodt geslagen met een bromfietshelm, als ik het me herinner.

zum kotzen | 17-08-08 | 19:40

bwahaha | 17-08-08 | 19:34 ZIJ heeft dat wel degelijk gezegd. Niet alleen dat het niet bewezen kon worden, maar dat zij geloofde dat Nico dringend hulp nodig had, en als hij uit overtuiging en racistische motieven gehandeld had, had hij nooit tbs gekregen. Als Nico trouwens zelf psychologisch onderzoek geweigerd had bij het PBC, bvb, had hij waarschijnlijk een half jaar gevangenis gekregen, meer niet. Want: Minderjarig, geen voorbedachte rade, dood circumstantieel, dus geweldpleging met dodelijke afloop, ofzo. Iets waarvan hij zelf zei: Beetje te weinig voor een mensenleven,toch?

campion | 17-08-08 | 19:38

:@bwahaha | 17-08-08 | 19:34: Dat laatste klopt maar het zegt niets over het motief van de verdachte, hoogstens over aannemelijkheid daarvan.
@Eurotokkie 19:35: Dan mogen ze ook niet meer bowlen.

Fleauxe | 17-08-08 | 19:37

Kerwin's voorkomen heeft vast niet geholpen bij het stukje incidentmanagement wat de diep gestoorde Nico B later uitlegde als hij keek vuil naar me.

LibertasSimplex | 17-08-08 | 19:36

Fleauxe | 17-08-08 | 19:29

Het verbieden is natuurlijk onzin , met een bowlingbal kun je ook letsel toebrengen.

Eurotokkie | 17-08-08 | 19:35

Mes steek fijn, weer 1 minder

kutjemuf | 17-08-08 | 19:35

Goedzo Vleesboom, trappen waar er maar te trappen valt, de zelfverklaarde helden van het na-oorlogse verzet (a.k.a. de weldenkende linksmenschen) rotten vanzelf wel op hier.
.
nu wel even doorpakken en alle pijlen richten op de terroriste Krista van Velzen (keyword = 'de blauwe aanslag')

QB (ja die.....) | 17-08-08 | 19:35

da wizard | 17-08-08 | 19:25 Ook weer zo'n voorbeeld van de ton aan bullshit die deze zaak omgeeft. Sinds mensheugenis is er de afspraak tussen hulpdiensten en taxicentrales dat taxi's geen gewonden dienen te gaan vervoeren, ook al lijkt de ambulance te lang op zich te laten wachten, of dringen mensen daar op aan, om de simpele reden dat zij niets aan boord hebben om het slachtoffer te stabiliseren, beademen enz. dus de rit vaker schade veroorzaakt dan de wachttijd anders, en bovendien de ambulance kan overleggen inz. welk ziekenhuis alles in gereedheid kan brengen voor ontvangst, dus waar iemand het beste heen kan, etc. Een taxi heeft bovendien geen zwaailicht, sirene en voorrang. Wat de taxichauffeur verweten kan worden is dat hij Kerwin weer uit de taxi gestuurd heeft en niet in zijn taxi heeft laten liggen tot de ambulance kwam, maar op straat. tegen die tijd was er wel al politie bij, wiens handelen ook merkwaardig is, want die hebben de anderen meegenomen naar de Warmoesstraat om te kijken of ze de dader nog ergens zagen. Wel moet hier bij aangetekend worden dat de wond eerst helemaal niet zo ernstig leek, niemand ter plaatse had het idee dat het dodelijk zou aflopen. Hij maakte zelf de tuinbroek los die hij aanhad en deed zijn tshirt naar boven om naar de wond te kijken: een nauwelijks zichtbaar gat en weinig bloed. Later bleek hij een interne bloeding te hebben, die versneld kan geweest zijn doordat ze hard van Damstraat naar Dam gerend zijn.

campion | 17-08-08 | 19:34

@Fleauxe: De rechter heeft het niet gezegd. Hij achtte het alleen niet bewezen...
Voor mij is een skinhead een beetje per definitie een racist.

bwahaha | 17-08-08 | 19:34

De rechtbank heeft niet bewezen geacht dat er een racistisch motief aan de moord ten grondslag lag. Aan de andere kant is het doosteken van een zwarte door een kaalkop moeilijk los te zien van racisme. In ieder geval is het zinloos geweld. Dat moet je niet te snel in de kontekst van racisme willen zetten.

Byrd | 17-08-08 | 19:34

Waarschijnlijk ligt het aan mij, maar zoals ik hierboven lees is het dus beter dat we de moord op Kerwin laten rusten. Voor zover ik me herinner was het één van de eerste straatmoorden die nogal wat teweegbracht onder de bevolking. In dat opzicht hebben jullie gelijk, tegenwoordig staan messentrekkers ergens op pagina 7.

DANNY3960 | 17-08-08 | 19:32

@Elisabeth2 | 17-08-08 | 19:23: Je hebt gelijk, dat geef ik toe, maar omwille van de veiligheid van anderen zou ik het de kansenjongeren toch liever verbieden om aan vechtsport te doen.

Fleauxe | 17-08-08 | 19:29

IFUA | 17-08-08 | 19:23

Hoe kun je de rechtsgang in Nederland nog serieus nemen, er
overlijden mensen in de Cel en niemand weet ergens van.

Eurotokkie | 17-08-08 | 19:27

Grijs-T-Shirt | 17-08-08 | 19:14 Voordat alle idioten en hyena's weer iemand die nergens wat mee te maken heeft digitaal gaan stalken, dit is hem dus niet.

campion | 17-08-08 | 19:27

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 18:03

Je bedoelt de casus Wijnand?!

Geintje

NoMinister | 17-08-08 | 19:26

-weggejorist-

IFUA | 17-08-08 | 19:25

In de commotie na het incident kreeg ook een Amsterdamse taxichauffeur veel kritiek, omdat die geweigerd had Duinmeijer in zijn wagen vanaf de Dam naar het ziekenhuis te brengen.
---
Minstens zo erg overigens...

da wizard | 17-08-08 | 19:25

Heel slim stuk op de vierkante centimeter.
Strijd tegen racisme heeft geen gemaakte slachtoffers nodig.
Er zijn voldoende echte.
Fleischbaum laat zijn scherpe verstand zien
en doet een paar oogkleppen op.

VictorF | 17-08-08 | 19:25

@IFUA | 17-08-08 | 19:23: Naar ik heb begrepen heeft de rechter ook als zodanig gevonnist. Wat betreft het joodse gejammer ben ik het trouwens met je eens.

Fleauxe | 17-08-08 | 19:25

Theo van Gogh zijn moordernaar was ook geen actie van Uit het Moslims Fundamentalisme

Vraag maar aan Mohammed B

En Pim Fortyn is oo niet vermoord door een activist maar was een persoonlij afrekening.

IFUA | 17-08-08 | 19:25

Fleauxe | 17-08-08 | 19:14
Wat superjan zegt, heeft hij toch wel gelijk in. Als je aso jongeren goed kan begeleiden in een sport waarin ze hun agressie kunnen uiten op een goede manier en je ze een gevoel geeft van bij een club (familie) te horen zullen ze daar vaak trots op zijn. Maar ja, uitschot zal er altijd blijven.

Elisabeth2 | 17-08-08 | 19:23

Fleauxe Ik geloof een rechter eerder dan de Dader zelf die op alle mogelijke manieren zijn daden zal afzwakken of ontkennen.

IFUA | 17-08-08 | 19:23

@campion> hoe is het met hem?

superjan | 17-08-08 | 19:22

nominister dat heb ik nou met de HOLOCAUST en het eeuwige JOODSE Slachtoffer Gejammer.

Maar ja zal dan wel weer een Antisemiet zijn.

Feit voor mij is dat dit een racistische moord was.

IFUA | 17-08-08 | 19:21

hondow | 17-08-08 | 18:58

Hij had ook dood kunnen blijven toch?

amiga | 17-08-08 | 19:21

Ach, as het een roomblank jochie was, dan zou niemand het überhaupt nog herrineren... maar omdat het een Anti was, is het opeens racisme...

Graftak | 17-08-08 | 19:20

@bwahaha | 17-08-08 | 19:18: Als de rechter het zegt dan is het zo, welkom in de rechtstaat Nederland.

Fleauxe | 17-08-08 | 19:20

bwahahah Inderdaad Geenstijl word steeds rechters.

IFUA | 17-08-08 | 19:19

superjan | 17-08-08 | 18:54 Jep, klopt, wist niet dattie uit Brabant was, dacht Rotterdam.

campion | 17-08-08 | 19:19

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 17:54

Ok dan. Begrijp dat het dan erg lijkt op 'neo-nazi' pakt 'zwarte'. Maar het was een joodse jongen, dus neo-nazi... Maar als hij racistisch was in de zin dat hij perse een gekleurd iemand wilde aanvallen uit overtuiging, dan is dat heel triest.

Toch wordt ik moe van dat hele Kerwin-gedoe. In de huidige maatschappij vind ik het zelfs richting gotspe gaan. Alsof iemand zich nog echt druk maakt om huidskleur. Alleen als groepen zodanig niet deugen dat het lijfsbehoud een rol gaat spelen, dan ben je gestoord als je je ogen niet gebruikt. En dan is het laatste dat ik wil horen dat ik voor racist wordt uitgemaakt. Hoe terecht ook. Maar dat soort racisme is goed. Zo Kerwin-demo is gewoon veel te simpel.

Maar ik vergeet je te bedanken voor de info. Is wel relevant natuurlijk.

NoMinister | 17-08-08 | 19:19

Geenstijl, de krant van schuimbekkend Nederland! Mafkezen.

Blarald | 17-08-08 | 19:19

Raar dat en moordenaar zo makkelijk gelooft word.

Karadzic zal ook beweren dat het geen etnische zuivering was.

IFUA | 17-08-08 | 19:18

Ach flikker toch op GeenStijl. Een skinhead steekt een negertje dood en roept daarna dat hij helemaal geen racist is, en jullie geloven dat gelijk. Bah.

bwahaha | 17-08-08 | 19:18

Hoezo

Volgens wie was het geen racistische moord dan.

Zeker de Dader zelf.

IFUA | 17-08-08 | 19:17

Dommelsch | 17-08-08 | 19:04
Je hebt volkomen gelijk, dit is echt weer met twee maten meten, typisch links dus.

Lord Ollie | 17-08-08 | 19:15

@superjan | 17-08-08 | 19:11: Ik ga met je mee in de heilzame werking van sport, maar ik geloof niet dat het de probleemjongeren helpt. Die zien geweld als communicatiemiddel en inzet van onderhandelen. Die moet je daarin niet begeleiden.

Fleauxe | 17-08-08 | 19:14

-weggejorist-

Grijs-T-Shirt | 17-08-08 | 19:14

kwam dit artikel tegen over de kwestie, van de hand van een van de medewerkers van de documentaire. Interessant ook om het commentaar te lezen van Rene Danen (IS) die er keer op keer in slaagt voor dit soort gelegenheden PvdA-kopstukken te strikken (dit keer Cohen):
www.ravagedigitaal.org/2008/kerwin/art...

vikkie | 17-08-08 | 19:12

@Eurotokkie | 17-08-08 | 19:10: Ik lees die zin maar even als in ' een volk dat agressie schuwt'. Als men daar misbruik van maakt en de samenleving wenst te ontwrichten dan maar de kogel voor dat soort mensen.

Fleauxe | 17-08-08 | 19:12

Lord Ollie | 17-08-08 | 18:59
Dan kan doodslag door schuld ten laste worden gelegd..

hondow | 17-08-08 | 19:11

@fleauxe> veel van die trainers kunnen die jongens juist op het goede pad houden. Vechtsporters zijn niet vaak geweldgebruikers. Dat is een misverstand.
www.bosenlommer.amsterdam.nl/actueel/b...

superjan | 17-08-08 | 19:11

Opa-Buiswater | 17-08-08 | 19:04 Sarcastisch doen is te makkkelijk, opa. Zullen we het es over die andere gevallen hebben?

campion | 17-08-08 | 19:10

@DiscoVolante | 17-08-08 | 19:08: Hear Hear! Probeer maar eens een mars te organiseren om de slachtoffers van allochtoon geweld te herdenken. Denk je dat je een vergunning krijgt?

Fleauxe | 17-08-08 | 19:10

Fleauxe | 17-08-08 | 19:05

ik denk eerder dat ze door hebben dat Nederland een land is vol watjes , en
dat komt zowel door links als rechts.

Eurotokkie | 17-08-08 | 19:10

Ik vind dat kerwinmonument in het Vondelpark een lelijk en misplaatst ding, het had geen zwarte vrouw moeten zijn die een misbaksel baart maar een blanke; nl. de moeder van die skinhead. of zie ik dat verkeerd?

bubbeltjeswijn | 17-08-08 | 19:10

Gezellig potje boe roepen....

Ten_Kings | 17-08-08 | 19:09

Misschien moeten we eens gaan herdenken wat voor een vreselijke ellende 3 decennia multiculturalisme onder de hollandse bevolking heeft aangericht en waarvoor Lubbers, Kok ed zich nog een dag zullen moeten gaan verantwoorden.

Ik noem:
* Anja Joos, doodgeschopt door een groep Mokro's

* Rene Stegemans in Sittard, die door een mokro afgeslacht werd

* Albert de Heer, bakker te Rotterdam, doodgeslagen door Dominicanen

pure racistische moorden, waarbij de slachtoffers in kwestie als minderwaardig genetisch materiaal afgeslacht werden.

DiscoVolante | 17-08-08 | 19:08

De rechter geloofde destijds niet dat racisme het motief was aldus het artikel van nu.nl en toch al die subsidie?

tada | 17-08-08 | 19:08

Dommelsch | 17-08-08 | 19:04

DAT IS IDD DUBBEL , WAAROM TOEN NIET EN NU WEL ..

Eurotokkie | 17-08-08 | 19:07

Er zullen meer mishandelingen volgen, de linkse nazi' s (wat een pleonasme is) geven kansenjongeren sportscholen met geweldadige sporten en een trainer erbij als beloning. Daar krijgen ze vechttechnieken aangeleerd die ze vervolgens op straat kunnen gebruiken om vrouwen, kinderen, gehandicapten en bejaarden te overvallen en te doden. Omdat ze dat leuk vinden en soms voor het geld. Het is dieptriest dat er iemand gedood is 25 jaar geleden, maar als ik kijk naar de geweldsdelicten van nu dan maakt dat multi-culti randje rondom deze ' herdenking' mij kotsmisselijk.

Fleauxe | 17-08-08 | 19:05

En Bodemijre was een keurig nette jongeman met een leuke baan, een mooi pak en een prachtig kapsel en kerwin keek vuil naar hem en bedreigde hem en toen liep hij zomaar zijn mes in....... en pas twee weken later besefte hij dat kerwin zwart was. Overigens nét als die twee anderen die meneer Bodemijer het ziekenhuis ingestoken heeft de jaren daarop! Als je toch zo veel plezier beleeft in "links-bashen", kom dan óf met wat nieuws, óf ga verder met Duyvenkak, maar laat , ook vanwege de nabestaanden, deze zaak rusten Weesie! Je lijkt potdomme de Telegraaf wel! Zakje......!!!

Opa-Buiswater | 17-08-08 | 19:04

@ ik 18:51
Aan de andere kant was hij nu waarschijnlijk voor de 67e keer veroordeeld dus.... Zo erg is het ook niet.

SnollydayInn | 17-08-08 | 19:04

Linkse moraal. Wat mij betreft heeft deze man ook een wel topic verdiend: Michael van der Vlis. Voorzitter Rover en ex-pvda wethouder. Streeft naar gelijke behandeling en tolerantie en is vanuit die spirit oprichter van www.tegenhaatzaaien.nl/
Had geen moeite met het uit de laan sturen van Rikus Stiphorst vanwege een 'haatzaaiende' column. In april echter niks van deze moraalridder gehoord toen dezelfde Stiphorst een column schreef met de pakkende titel: Schiet Geert Wilders dood! frontpage.fok.nl/column/7429

Dommelsch | 17-08-08 | 19:04

Molly-Bolly | 17-08-08 | 18:48

jij weet het , ghe

Eurotokkie | 17-08-08 | 19:03

Toenmalig kaalkopje probeert zijn moord goed te praten.
Uiteraard is dit een hele betrouwbare bron...

da wizard | 17-08-08 | 19:01

hondow | 17-08-08 | 18:58
De gevangenis zit vol met racistische moordenaars en verkrachters, de daders gekleurd en de slachtoffers blank. Dit voorbeeld van amiga is maar een van velen.

Voltaire | 17-08-08 | 19:01

Zou me niet verbazen als van de week wordt opgehelderd dat Wijnand Duyvendak de opdracht heeft gegeven voor de moord.

sjim panzee | 17-08-08 | 19:01

hondow | 17-08-08 | 18:58
En als die man nu was overleden aan de gevolgen van deze mishandeling?

Lord Ollie | 17-08-08 | 18:59

@vander F | 17-08-08 | 18:54: Merci!

Fleauxe | 17-08-08 | 18:59

amiga | 17-08-08 | 18:51..
Een mishandeling is toch niet met een moord te vergelijken?

hondow | 17-08-08 | 18:58

Links en rechts altijd blij zo met Cohen erbij.
""dit is gewoon belachelijk dat de AFA, de Fabel van de illegaal en Africa Roots Movement samen werken met een organistatie die de vuile racist job cohen uit nodigen om te komen spreken op de kerwin herdenking...........
... GEEF COHEN DE STRATEN TERUG, STEEN VOOR STEEN!"
.
Uit het comment op indymedia www.indymedia.nl/nl/2008/08/54024.shtm...

CoffeePatch | 17-08-08 | 18:55

@Fleauxe | 17-08-08 | 18:32 ,
scherp!

vander F | 17-08-08 | 18:54

W

superjan | 17-08-08 | 18:54

superjan | 17-08-08 | 18:34 Jongen uit Brabant? Als je dat weet, weet je vast wel de eerste letter van zijn naam...

campion | 17-08-08 | 18:52

@amiga
De verdachten zijn drie Marokkaanse jongens en een opvallend lange blonde jongen.

Haha. Toevallig.

De Eeuwige Pessimist | 17-08-08 | 18:52

@ Einde van de Domheid | 17-08-08 | 18:31
Welk punt wil je nu eingelijk maken? En wat versta je onder zwart eigenlijk? Jij bent zeker wit? Niet in de zon gelegen deze mooie vakantie maar zeker wezen vakken vullen in de Appie?

KarlMarx | 17-08-08 | 18:51

Hoe dan ook, zinloos wat het wel. Racistisch was het niet maar het zal je kind maar zijn..

SnollydayInn | 17-08-08 | 18:51

Die Nico was gewoon een vieze racist die bewust de antilliaan doodstak. Dat de dode jongen al 25 jaar herdacht wordt vind ik nonsens, er worden wekelijks mensen vermoordt en die herdenken we ook niet. En wat de moordenaar nu met deze uitspraak denkt te bereiken begrijp ik niet, maar ik hecht weinig waarde aan de woorden van een killer. Dat linksmenschen deze moord misbruiken is niets nieuws, ze grijpen elke mogenlijkheid aan om het volk te indoctrineren.

Lord Ollie | 17-08-08 | 18:49

@campion> t is zo lang geleden. Zou kunnen.

superjan | 17-08-08 | 18:49

Gaan de linkse terroristen binnenkort ook protesteren tegen het geweld tegen de blanke bevolking?

Fleauxe | 17-08-08 | 18:48

Links houdt helemaal niet van negers. Negers zijn gewoon nuttige pionnen voor ze, in hun strijd tegen de blanken, Das Kapital.

Molly-Bolly | 17-08-08 | 18:48

@K. Daver | 17-08-08 | 18:44
Dat zou quite silly zijn. Van de andere kant, links doet het ook.

De Eeuwige Pessimist | 17-08-08 | 18:47

superjan | 17-08-08 | 18:05
Goh, ik ben echt benieuwd waar je die kennis vandaan hebt? Want bij mijn weten is het mes nooit gevonden, want gedumpt v.a. de OZ, geeft het p.o. van Kerwin geen meslengte van de wond aan, alleen dat het de buikwand had geperforeerd en hij een interne bloeding had gehad. Ben je niet confuus bij het mes van Frankie K. inz. Michael Poyé, want daar was dat wel het geval, herinner ik me nog van de zitting destijds, omdat daar discussie met de OVJ was over de lengte van het mes en de lengte van de wond, tot duidelijk was dat het een extensiemes van ingeklapt 9 en uitgeschoven 27 cm was.

campion | 17-08-08 | 18:46

Misschien moet een aantal reaguurders een demonstratie voor niet racistische moorden organiseren.

K. Daver | 17-08-08 | 18:44

Als Fleischbaum dit niet aangehaald had, wie had er dan nog van geweten? Toen was het nog schokkend nieuws. Nu schijnt het bij het normale leven te horen dat er in een weekend weer iemand halfdood of dood geschopt of gestoken is.

Elisabeth2 | 17-08-08 | 18:44

Waar was links Nederland op 1 februari j.l. toen het 5 jaar geleden was dat het Kaapverdiaanse jongetje Seder Soares werd doodgeschoten?
Was de stilte oorverdovend omdat de dader toevallig een Antilliaan was?
Protest was echter juist hier op z'n plaats geweest omdat deze Gerald H., bijgenaamd Japatin, de 'koning der lullen', deze daad verrichtte puur en alleen omdat zijn mannelijke eer en trots was aangetast.
Kennelijk is mannelijke eer en trots van blanken slecht en van minderheden "cultuur".

BASinnic | 17-08-08 | 18:43

-weggejorist-

StrumaHond | 17-08-08 | 18:43

@Boellie | 17-08-08 | 18:34 :
Heet die dan ook Kerwin?

Bert M. | 17-08-08 | 18:43

Maar goed, of de moord al dan wel of niet racistisch gemotiveerd was, Job en zijn boeven doen straks toch wel weer hun kunstje op De Dam ondanks de teleurstellende opkomst die dan hun deel blijkt.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-08-08 | 18:40

@ Erlk 18:10

U is toch niet...?

mark twain | 17-08-08 | 18:39

@ Fleisch c.s. Ik heb het hier al eens eerder geschreven maar Nico Bodemeijer was/is de grootste racist die er in Nederland rondloopt. Die sloeg iedereen met een kleurtje met een ploertendoder in het gezicht omdat het een buitenlander was. Omdat die mongeaul nu beweerd dat hij het niet daarom heeft gedaan, god mag weten waarom, betekent niet dat het dan ook zo is.Of gaan we nu elke crimineel hier op z'n woord geloven?

Jolly Jumper | 17-08-08 | 18:38

Het linksche tuig doet niet anders hopen dan dat er weer snel een "racistische" moord plaatsvindt, of het dan al dan niet racistisch is interesseert ze niet, ze maken het gewoonweg een racistische moord... lekker rellen en maar zaniken om soepsidie.
Kwestie van je bestaansrecht af proberen te dwingen.
Walgelijke stille kaarsen tochten, louter uit politiek motief!
En ff voor alle duidelijkheid, ik ben ook tegen die kaalkopjes maar wel graag met zn allen face to face en niet dat vieze vuile emotionele groepshysterische geleuter graag.

Captain Orange | 17-08-08 | 18:38

@CYFAWS | 17-08-08 | 17:36

Klopt. Was ie wel. En nu ontkent het mannetje en dan moeten we die moordenaar per direct geloven. Het was niet racistisch, zei hij. En het was ook helemaal niet de bedoeling.

Sorry, maar de man is een veroordeelde crimineel, een kaalkopje, heeft tattoos die zijn achtergrond benadrukken, maar we geloven hem per direct als ie zegt dat het echt niet racistisch was.

*zucht*

En verder ga ik mee met Boellie. "Hallo Kerwin" bij de foto van een vermoorde 15-jarige jongen is redelijk ongepast. Laag niveau, niet GeenStijl niveau, wel geen stijl. Bah.

Adriaantjeeeeeuh | 17-08-08 | 18:37

superjan | 17-08-08 | 18:34

OK (da's nieuw voor me).

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-08-08 | 18:37

Ik vind elke kudtsmoes om een moord te kunnen verklaren walgelijk. Maakt een racistisch motief een moord erger dan een ander motief? En wat was ook weer precies de reden voor de moord op circa 150 blanke boeren in Zuid-Afrika? Of is dat 'iets anders'?
Trouwens, ik rechtvaardig niet, ik relativeer. Voor men in tranen uitbarst..

De Eeuwige Pessimist | 17-08-08 | 18:35

@ deagnost
Ga lekker bij Linksmenschen vrienden zeuren looser.

Walt Disney | 17-08-08 | 18:34

@ Erlbettler | 17-08-08 | 18:26
Neehee, die zijn echt zwart... ga je lekker serieus doen?
@ Einde van de Domheid | 17-08-08 | 18:31
Ach man houdt op! Hier doe ik niet aan mee... ik kan er zo 25 noemen.

alpha_mannetje | 17-08-08 | 18:34

Fleeschboom.. ook zo fraai die " Hallo Kerwin" tekst bij de foto van de vermoorde jongen.Wedden dat je dat "Hallo Kerwin" had weggelaten als de foto van jouw zoon hierboven aan deze pagina stond?

Boellie | 17-08-08 | 18:34

@JJJJ> overigens (en dat is het enige dat ik wel zeker weet) Nico had dat mes niet bij zich, dat was een jongen uit brabant.

superjan | 17-08-08 | 18:34

ikhebgelijk | 17-08-08 | 18:31

Rambo had een survival knife, dus geen automatic switchblade.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-08-08 | 18:33

frau_olga | 17-08-08 | 18:23 Ja, en dit is dus pertinent onwaar Waarom moeten mensen in deze dus pertinent altijd de zaak compliceren met hun boude beweringen die nergens op slaan? Kerwin woonde in een pleeggezin om de school waar hij opzat in NL af te kunnen maken, en zijn moeder terugkeerde naar de Antillen. Kerwin's pleeggezin was het gezin van zijn beste schoolvriend Erik.
Kerwin was een doodgewone vijftienjarige, geen extreme braverik maar ook zeker niet onhandelbaar. Tragisch detail is dat hij en Erik die nacht uit het raam geklommen waren om stiekem uit te gaan. Daarom durfde zijn vrienden direkt na de steekpartij voordat ze snapten hoe ernstig het was niet direkt naar huis te bellen, bang voor 'dat komt ervan'. Maar welke vijftienjarige heeft nooit zoiets gedaan? Dat maakt je nog geen probleemjongere.

campion | 17-08-08 | 18:32

@JJJJ> Ik weet het niet zeker. Ik denk dat Campion erg in de richting komt.

superjan | 17-08-08 | 18:32

Saillant detail is toch wel dat wanneer een moslimse jongen radicaliseert links niet genoeg kan benadrukken dat er ook aandacht moet zijn voor de achtergronden van zo'n jongen. Wat heeft hem tot het terrorisme gedreven? En meer van die ongein. Maar wanneer het een individu met nazistische of racistische denkbeelden betreft is het snel gedaan met de aandacht. Zo iemand stinkt, is dom en verdient slechts een sociaal isolement. Vreemd is dat.

Fleauxe | 17-08-08 | 18:32

Het bewijs dat de dood van een neger door links subsidiesponsen politiek ingezet wordt, is dat ze nooit maar dan ook nooit een steekpartij onderzoeken en breed uitmeten als er een blanke omvergestoken is door wat hangantillianen. Blijkbaar kan daar NOOIT een rascistisch motief achter zitten volgens die figuren. Want was dat wel het geval, dan kun je op je klompen aanvoelen dat het subject "zielige gediscrimeerde kleurling" allang niet meer zoveel geld zal ophalen. Op die manier bedrijft links al jarenlang een beleid voor internalisering van blanke boetedoening. Alles wordt erbij gehaald, tot en met de slavernij van eeuwen terug. Het is te zielig voor woorden. Daarom moet die stekker uit al die clubs. Ze dienen er niemand mee, behalve hun portemonnee.

inquisitra | 17-08-08 | 18:32

Wat grappig dat de ultra rechtse kaalkopjes redactie van geenstijl nu ineens wel een moordenaar geloofd. terwijl ze Joran van der Sloot niet geloofden. [geenstijl redactie modus]De jongen was maar een zwarte die kunnen we wel missen.[/geenstijl redactie modus]

deagnost | 17-08-08 | 18:31

Is John Rambo geen goed mens dan

ikhebgelijk | 17-08-08 | 18:31

Dat over 25 jaar alle blanken in Zuid-Afrika vermoord zijn boeit niemand, de gevangenissen hier zitten vol met plegers van anti-blank geweld en er lopen nog veel meer racistische, criminele negers gewoon vrij rond, dus inderdaad, laten we dat zielige jochie nog maar eens herdenken.

Voltaire | 17-08-08 | 18:31

Erlkönig | 17-08-08 | 18:26
Bekende zwarte Nederlanders, geen dode Nederlanders.
5 is nog te doen, maar een zwarte schrijver, componist, dichter, filmmaker, politicus, programmamaker, opiniemaker, columnist, captain of industry, bekende fotograaf, uitgever.... ga maar door.......

Einde van de Domheid | 17-08-08 | 18:31

TPB-tje | 17-08-08 | 18:24
Oeef, een vleesch etende bacterie.. kreeg even een visoen van een woest om zich heen vretende bacterie in de anoes van A.Verlinde.

T@ Riest | 17-08-08 | 18:30

superjan | 17-08-08 | 18:15

Nico Bodemeijer deugt niet. Een ieder met zo'n mes op zak (klaar voor gebruik) diskwalificeert zichzelf als goed mens.

Maar de vraag blijft; Was de moord op Kerwin Duinmeijer een racistische aanslag of gewoon gevolg op een ordinaire straatruzie?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-08-08 | 18:29

Tjee na 25 jaar is de wereld geen haar beter.

De StoorZenDer | 17-08-08 | 18:29

denk niet zwart denk niet wit... lalalala.........

ikhebgelijk | 17-08-08 | 18:28

@papegaaienflats | 17-08-08 | 18:06 ,

De kans dat K.Duinmeijer die N.Bodemeijer neergestoken zou hebben vanwege een rascistisch motief acht ik zeer onwaarschijnlijk.Nee.. echt.

Boellie | 17-08-08 | 18:28

In de hele discussie links-rechts ontgaat mij de link met nazi's en holocausten volkomen.
Iemand die me dat in Jip en Janneketaal kan uitleggen?
-
Feit: er is 25 jaar geleden iemand neergestoken en daar wordt door subsidieslurpende kluppies dankbaar en zonder schaamte misbruik van gemaakt.
Er wordt elke week wel ergens iemand neergestoken, wanneer zijn al die andere herdenkingen dan?
Nog een feitje: waar 'rechts' demonstreert is 'links' degene die voor rotzooi en geweld zorgt... Andersom zie je dat zelden of nooit...

Bert M. | 17-08-08 | 18:28

en hop nieuw topic

ikhebgelijk | 17-08-08 | 18:28

Niemand hoort vermoord te worden, welke kleur dan ook.
(behalve die kutturken in de binnenstad)

Bakfietsknuffelaar | 17-08-08 | 18:27

dood peerd hier... Ivo kijkert Fleischbaum aan de google gisteravond

ikhebgelijk | 17-08-08 | 18:27

@ Erlkönig
Iemand met een DUITSE nick probeert ons aan het verstand te brengen dat kaalkoppies en nazi's niet deugen?
Get a life of ga punniken lutser

Walt Disney | 17-08-08 | 18:27

Waar zijn de standbeelden van alle blanken die door de zwarten zijn neergestoken?

dellastrada | 17-08-08 | 18:27

ga toch fietsen superjan

ikhebgelijk | 17-08-08 | 18:26

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 17:54

Wat jammer is dat men maar doorgaat en doorgaat met de zaak zwartwitter te maken dan hoe het eigenlijk is.
Belachelijk persbericht ook van de organisatie. 'Dan was hij nu waarschijnlijk vader van tieners geweest', wat een gejank, die bovendien nogal uitnodigd tot cynisme a la: Bij hoeveel vrouwen, had hij die dan opgevoed, etc. Sorry hoor.
En dan de simpele leugens. Agit prop. zie www.kerwin.nl. Daar heeft men inmiddels de bewering dat Nico B. verklaard zou hebben 'die neger/nikker keek vies naar me' geschrapt, omdat de enige bron daarvoor een anonieme Warmoesstr rechercheur in een Telegraaf artikel (daar gaan we trouwens weer) daags na de moord bleek, maar daar zijn dan weer andere beweringen aan toegevoegd, die ook gewoon niet kloppen. 'Kerwin liep met een vriend over straat, toen hij lastiggevallen werd door een groep skinheads'. Hij zou een snackbar in gevlucht zijn.
Nee, gewoon niet. Maakt het het minder erg om zich nou gewoon es aan de feiten te houden? Kerwin liep met vier anderen een snackbar binnen waar één skinhead, namelijk Nico, en 1 punkachtig junkje, namelijk Dirk S., kort daarop dood aan een overdosis, zaten, beiden na twee dagen doorhalen nogal van de wereld. Nog altijd moet blijkbaar het beeld van een weerloze jongen, nagenoeg alleen, ten overstaan van een roedel naziskins koste wat het kost prevaleren. Ik snap niet waarom.
Nico is geen schatje, idd. Het is nog altijd een moeilijke knakker wie sommige normale sociale codes totaal vreemd zijn en die zijn eigen glazen keer op keer ingooit door een totaal gebrek aan diplomatie, maar dus ook hypocrisie. Ik heb hem zichzelf nooit goed horen praten voor de moord. Wel vind ik dat hij er langzamerhand eens recht op heeft, om, als het gebeuren maar blijft en blijft figureren als 'symbool', en hij dus ook, dat de nuances mogen worden aangebracht. Hij heeft zijn leven sindsdien in een merkwaardige zeepbel van pariaschap doorgebracht. Maar ik ken hem goed genoeg om te kunnen zeggen dat het zeer zeker géén psychopaat is. Geloof het of niet, het is zelfs geen bijster agressief persoon.
Wat in het Profiel in mei m.i. niet duidelijk genoeg naar voren werd gebracht, was dat het 'rondhangen' van Nico in extreemrechtse kringen vooral tijdens en enige tijd ná zijn jeugdtbs/detentie was, in de jaren 1990-1993, daarna ook niet meer echt. En waarom? Steeds weer probeer ik mensen duidelijk te maken dat als iemand zo rond de twintig door iedereen totaal wordt uitgekotst, maar voor een klein groepje een held is, het tamelijk moeilijk daarbij wegblijven is. Dat zou men zelf wel kunnen
Maar dat had in de documentaire in mei m.i. duidelijker belicht moeten worden.

Hoe incompleet het portret in mei ook, iedereen die enige nuance probeert aan te brengen wordt uitgescholden en is subject aan intimidatiepogingen door René Danen en co, die zichzelf als maatstaf voor alles beschouwt, en dús is elke belichting van de toedracht rond Nico B. het werk van racisten met een alterieur motief. Ondergetekende was volgens Danen een paladijn van Wilders. Dúh!

campion | 17-08-08 | 18:26

@ Analpha-manneke:

Donald Jones
Ruud Gullit
Frank Rijkaard
Sylvana Simons
Humberto Tan
Kerwin Duinmeijer

Erlkönig | 17-08-08 | 18:26

GS hoe dan ook dood peerd

ikhebgelijk | 17-08-08 | 18:26

@van Zeikhoven> die nico had het niet zo op negerts. take it from me.

superjan | 17-08-08 | 18:25

Ventje zal vast een naar mannetje zijn, en als je skinhead bent lijkt het me toch wel aannemelijk dat het een racist is, maar de moord is gewoon een uit de hand gelopen ruzie. Zielig dat links het van een uit de hand gelopen ruzie moet hebben.

Multikuli | 17-08-08 | 18:24

hoe heerlijk, de server van marrokko.nl is overbelast ( heeft betrekking op vorige topic), die gasten hebbe nu weer een forumpje geopent: homo's verspreiden ziektes zoals vleesetende bacterie..... Ik vind dat we hierdoor een subsidiegroepje moeten oprichten voor gekwetste homo's enzo.....(niet)

TPB-tje | 17-08-08 | 18:24

Einde van de Domheid | 17-08-08 | 18:06

We hebben er al 13, zo hard kan het gaan

dorpsidioot | 17-08-08 | 18:24

hahaha |OL|O Fleischbaum kijkt Ivo Niehe

ikhebgelijk | 17-08-08 | 18:23

@Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 18:15: Als jij die waarheid kent deel deze dan of hou je grote mond. Als de dader stelt dat hij niet heeft gestoken met als motief de huidskleur van het slachtoffer dan is dat de waarheid. Ook al is dat voor jou misschien een beetje moeilijk te accepteren.

Fleauxe | 17-08-08 | 18:23

Nee die Kerwin was een lieverdje..... Not
Zat niet voor niets in een pleeggezin aangezien hij thuis niet handteerbaar was.

frau_olga | 17-08-08 | 18:23

@ Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 18:15
Even bij de les blijven en je inlezen voordat je reaguurt. De rechter heeft een racistisch motief niet bewezen verklaard... Daartegen is niemand in hoger beroep gegaan...

F. von Zeikhoven | 17-08-08 | 18:23

Toch snap ik niet dat de Televaag dit onderwerp uit de schappen haalt. Die 25 jaar geleden valt toch buiten hun doelgroep? Of heb ik iets verkeerd begrepen de laatste dagen?

cbrdrivert | 17-08-08 | 18:22

Koud flesje Alfa | 17-08-08 | 18:18


Valt wel mee, ik was al een paar jaar vader.

DANNY3960 | 17-08-08 | 18:21

Frappant dat een totaal zinloze dood aanleiding is voor de kaalkopjes van 2008 om lekker 'links' te bashen.

Gelukkig hebben ze nu een praatpaal, vroeger moesten ze nog met bomberjacks en zo de straat op om 'hun punt' te maken.

Moedig Fleischbaum , met zo'n nick.

K. Daver | 17-08-08 | 18:21

Vergeten jullie allemaal de zwarte weduwe.
Tssss ....

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 18:21

@ inquisitra | 17-08-08 | 18:17
Dit is gewoon een "wij van wc eend adviseren wc eend" verhaal.
Je hebt natuurlijk gelijk, zelfs een groot deel van de milieuvervuiling komt door de gesubsidieerde milieumaffia. Dat weet jij, dat weet ik, maar dat snappen zij niet...

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 18:20

Lees net het NU verhaaltje. Is Duinmeijer dan eigenlijk niet het eerste, bekend geworden zinloos geweld-slachtoffer? Of is het een ordinaire knokpartij-rel geweest....

F. von Zeikhoven | 17-08-08 | 18:20

Pffff, 25 jaar..... ik word oud.

DANNY3960 | 17-08-08 | 18:19

@ dorpsidioot | 17-08-08 | 18:17
Sjaak Swart
Zwarte Piet
Jules Deelder
Bruintje de Beer

alpha_mannetje | 17-08-08 | 18:18

Einde van de Domheid | 17-08-08 | 18:06 Noem eens 5 bekende zwarte Nederlanders
De pakjes Piet, de reserve Piet, de pepernoten Piet, de dakPiet en de hoofd Piet.

T@ Riest | 17-08-08 | 18:18

Damn, toen was ik al dertien, ik word oud...

Koud flesje Alfa | 17-08-08 | 18:18

Die mensen zijn zo vies en vuil, altijd komen voor 'het goede doel' . Maar daar moet altijd wel een groepje spandoeken of foldertjes van je eigen clubje voor worden meegebracht. Want rouwen moet wel zichtbaar blijven natuurlijk, stel je voor dat de buurvrouw voorbij loopt endenkt dat je daar niet zomaar stond om uit je neus te vreten. Het liefst zouden ze hem opgraven en hem eens hard in zijn reedt neuken, dat is niet overtrokken want ze pissen nu al op zijn graf.

Fleauxe | 17-08-08 | 18:18

lol @ dorpsidioot

superjan | 17-08-08 | 18:17

Einde van de Domheid | 17-08-08 | 18:06

Erik de Zwart, de Zwarte Panter. Inge de Bruin, Steve Brown. 4 meer weet ik er niet

dorpsidioot | 17-08-08 | 18:17

Erlkönig | 17-08-08 | 18:10

Ik weet heel goed waarover ik praat of kom ik soms aan je broodwinning? Er zijn op macro-niveau 0 resultaten behaald met allerlei emancipatieprojecten voor islamtische vrouwen. Drfiftig blijven jullie verwijzen naar resultaatjes op micro-niveau zoals aparte zwemtijden voor vrouwen in Burkini's. Laat me niet lachen. Je bent net een religieus die zegt dat god bestaat. Ook tegen jou zeg ik: laat maar zien dan! Tot zover schieten veel projecten op dat vlak hun doel voorbij. En irobisch genoeg zeer waarschijnlijk omdat de visie op die problematiek te gesegmenteerd bekeken wordt. En zo wordt voor elk zogenaamd net niet behaald resultaat opnieuw subsidie losgeluld.
Kom jij maar van je luie donder af en ga eens protesteren bij die moskee. Kneus.

inquisitra | 17-08-08 | 18:17

@ Erlkönig | 17-08-08 | 18:10
Volgens mij heeft u ongelijk.
Al die actiecommitees en andere overbetaalde subsidiemeuk dient geen enkel ander doel dan linkse werkschuwen toch van een levensinvulling te voorzien.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 18:15

van de kraats | 17-08-08 | 18:10
Da's interessant! Wat was die opmerking dan? (serieuze vraag)...

F. von Zeikhoven | 17-08-08 | 18:15

Kerwin is helaas verworden tot martelaar van het hele scala van "de goeien" en dat irriteert terecht, en mij net zo goed. Blijft staan dat Fleisch hier de plank nogal mis slaat en het ook anders had kunnen brengen. Ik vind dit nogal een ranzig topic eerlijk gezegd en de crux zit 'm erin dat de verklaring van B. als de waarheid wordt aangenomen enkel en alleen om Cohen, Nederland bekent kleur, de Fabel van de illegaal en de AFA aan te kunnen pakken. Van mij mag je ze aanpakken wat je wil maar gebruik dan goeie argumenten en verdraai de waarheid rond deze moord niet.

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 18:15

@sjaak> Als je toen in de wat wildere anarchistische "scene" zat kennen we elkaar wel.

@JJJJ> precies zoeen, maar dan van griezelige blufafmeting.

superjan | 17-08-08 | 18:15

Ik zou de dadert laten speechen! Desnoods via vidiwall (bestaat dat nog?)

F. von Zeikhoven | 17-08-08 | 18:13

Toch leuk die Groen linkse kerk, alle overheidskanalen nemen die hypocrieten serieus, maar hier op internet worden ze gewoon midden in het gezicht uitgelachen.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 18:13

Ik ben rechts, dus als ik + €100.000 euro uit een subsidiepot kan graaien sta ik voor even heel snel links. Alleen als je daar een moord op een kind voor gebruikt ben je werkelijk geen cent waard.

cbrdrivert | 17-08-08 | 18:13

Erlkönig | 17-08-08 | 18:10
Je praat als een linkse troel met een subsidieinfuus in de tiet.

de Bree | 17-08-08 | 18:12

Mijn eerdere reactie was slightly off topic en steunde ws de verkeerde partij dus laat maar, iets te haastig gereaguurd.

cugel | 17-08-08 | 18:12

071 | 17-08-08 | 17:49
Gaat het hier toevallig over dezelfde Linkse Kerk die al talloze mensen met een andere mening heeft weten te kruisigen en vermoorden, alleen omdat ze anders waren? Ik moet altijd even lachten om die drammerige Groenlinks gestoorde poppenkast, ware het niet dat ze eigenlijk best triest zijn.
En nu blijkt hun Jesus ook al niet eens 'gekruizigd' omwille van zijn ras, maar slechts vanwege een bendeoorlog. Ofzo.

ZSU-23-4 | 17-08-08 | 18:11

Hmmm theo van gohg had hier ooit een vrij harde opmerking over ,De man had gelijk al had hij in mijn ogen het wel wat minder grof mogen brengen.
maar effin hij had wel gelijk in het standpunt dat politici die over de rug van slachtoffers van dit soort zaken politiek gewin willen halen beter hun moralistische mond kunnen houden .Dit lijkt namelijk inderdaad meer op marketting als op oprechte verontwaardiging.

van de kraats | 17-08-08 | 18:10

@Milosz
ja, en het woord van een rechter is op GS heilig... toch?

Kerby | 17-08-08 | 18:10

@inquisitra:

U weet van toeten noch blazen. Een boel 'linkse' klups zijn vol continu bezig met de thema's die U balkt. Met name door middel van high-intensive empowerment van vrouwen middels langdurige en veelzijdige projecten en trajecten, Gij cynische en onwetende sukkel. Ook zijn er diverse andere aanpakken in den lande. Laat Uw schandbevlekte toetsenbord es los en gaat heen en informeert U!

Erlkönig | 17-08-08 | 18:10

superjan | 17-08-08 | 17:46
Ik heb het idee dat ik je ergens van moet kennen...
Maar wat die andere opa dus zegt, het slachtoffer werd niet toevallig gekozen. Hij was de zwartste van de vier die ruzie maakten.

sjaakdeslinksesul | 17-08-08 | 18:09

nee je kunt beter neergestoken worden om je centen of je mobieltje.

-Andy Pipkin- | 17-08-08 | 18:09

pridsdivd | 17-08-08 | 18:03
Zo zo..3 keer een enge ziekte als bijvoeglijk naamwoord.

T@ Riest | 17-08-08 | 18:07

Boellie | 17-08-08 | 18:05
Zou dat andersom niet hetzelfde gelden?

papegaaienflats | 17-08-08 | 18:06

Werkelijk waar, je pikt ze er zo uit. Geenstijl hecht meer waarde aan het woord van een nazi moordenaar dan "links", dus zie je meteen een horde lutsers erachter aan lopen.
Wat het ook mocht zijn, tegen zinloos geweld kun je niet genoeg demonstreren dus haal die komkommers even uit jullie reedt en doe iets.

Lebowski Achiever | 17-08-08 | 18:06

Noem eens 5 bekende zwarte Nederlanders.

Einde van de Domheid | 17-08-08 | 18:06

Lijkenpikkers zijn het. Egoistische lijkenpikkers.

de Bree | 17-08-08 | 18:06

@Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 18:03: Inderdaad, maar daar heeft links scheyt aan. Die staan daar ook niet om een dode neger te herdenken, die staan daar om de gehele wereld weer eens kennis te laten nemen van hoe ' goed' ze wel niet zijn.

Fleauxe | 17-08-08 | 18:06

Het was overigens geen keukenmesje. Zo'n onhandig switchblademonster met een lemmet van 30 cm. Gruwelijk ding.

superjan | 17-08-08 | 18:05

Wat een gelul dit eigenlijk: Mensen steken elkaar niet neer omdat ze elkaar leuk vinden, met mijn fantastische detectiveinstinct leid ik dus maar even af, dat meneer Skinhead meneer Duinmeijer niet aardig vond. Of dat nou is omdat hij hem niet goed kon zien in het donker of omdat z'n naam begon met de K van Kaasstolp, dat doet er dan toch geen reet toe?
Zou het dan niet erg zijn als hij neergestoken was omdat hij van figuurzagen hield? Typisch IndyMedia weer, dat ze niet verder kunnen kijken dan de RGBwaarde van je huidskleur.

alpha_mannetje | 17-08-08 | 18:05

Ik heb de cijfers niet voorhanden, maar durf desondanks met stelligheid te beweren, dat een on-gepigmenteerd iemand eerder een ge-pigmenteerde neersteekt vanuit rascistisch motief, als andersom.

Boellie | 17-08-08 | 18:05

Het is een trieste zaak, zo'n jonge man maar om daar profijt van te trekken is heel verwerpelijk. De rooibos zal een wrange bijsmaak hebben.

T@ Riest | 17-08-08 | 18:05

Of het slachtoffer nu zwart, bruin, wit, of geel is. Een laffe daad als deze is afschuwelijk en absoluut harstikke fout.

Renos2 | 17-08-08 | 18:03

Milosz | 17-08-08 | 17:56
Het zal strikt juridisch gezien ook wel lastig zijn geweest om zoiets te bewijzen, maar eea doet niet af aan het feit dat Niceau wél degelijk een foute meneer was.
Dat iemand in foute clubjes aktief is en er enge denkbeelden op na houdt wil nog niet zeggen dat je daarmee ook een houdbaar bewijs voor de rechtbank hebt.

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 18:03

Ik geloof geen reet van dat 'niet rascistisch'. Maar weer een puik staaltje pestpokkepleuris 'nieuws'.

pridsdivd | 17-08-08 | 18:03

ach ja links hé... wat doe je eraan?

superrmooi | 17-08-08 | 18:02

Hebben die linkse types dan helemaal geen fatsoen!?

Fleauxe | 17-08-08 | 18:02

als Cohen erbij betrokken is weet je zeker dat het stinkt aan alle kanten..

Martinello | 17-08-08 | 18:02

lol @ blawawa.

*die opmerking gaan we vaker horen*

@unbeliever100> zoiets.

superjan | 17-08-08 | 18:01

De Anne Franks en de holocausten vliegen je zelfs in dit draadje alweer om de oren. Zucht...

de Bree | 17-08-08 | 17:59

Dat het zolang heeft geduurd voordat dit bekend werd gemaakt... een oud Nederlands gezegde luidt: De een zijn dood, de ander zijn brood! Dus ook wat subsidies aangaan, men melkt doden...

Hyppo Kriet | 17-08-08 | 17:58

Achja, Cohen, toen ik dat las stopte ik spontaan met alles lezen.
Lutser 1st class.

lol @ blawablawa | 17-08-08 | 17:56

DeRick | 17-08-08 | 17:58

Het was dus gewoon een bende-oorlogje.

unbeliever100 | 17-08-08 | 17:57

Ach, 25 jaar geleden was dit nog bijzonder, tegenwoordig worden er elk weekend mensen doodgestoken, alleen zijn ze nu vaak in beide kampen gekleurd....

Frotklob | 17-08-08 | 17:57

Het echt slechte nieuws is natuurlijk dat we onmiddelijk weer worden geconfronteerd met Frank Boeie. Daar moet eens wat aan worden gedaan!

Verder mag ik hopen dan anti-rascisme niet als een links item gezien wordt.

Cookie v. eigen deeg | 17-08-08 | 17:57

Tsja, racistisch geweld komt helaas wel voor, en moet hard worden bestreden. Jammer dat de moord op Kerwin indertijd politiek is gekaapt door dezelfde lieden die nu nog steeds met de oogkleppen op beweren dat racisme iets is van blanken.

de Conciërge | 17-08-08 | 17:56

@ Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 17:51

Maar de rechter had er destijds geen bewijs voor dat er een racistisch motief was.

Milosz | 17-08-08 | 17:56

Leuk hoor, dat internet. Maar hier wil ik natuurlijk niet teveel voor betalen.

blawablawa | 17-08-08 | 17:56

Straatschoffies gaan straatgevechten aan. En dan wint er meestal eentje.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-08-08 | 17:55

NoMinister | 17-08-08 | 17:52
Maakt uw rechtsradicale mening niet sterker iig.

papegaaienflats | 17-08-08 | 17:55

NoMinister | 17-08-08 | 17:49
Kerwin is gekaapt door de korrekten in NL. Prima, ben ik met je eens.
Nico B. hing bewezen in naziskinheadclubjes rond. Dat is een bekend feit en dat hoef je niet direkt uit de mond van de man in kwestie te vernemen.

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 17:54

Ja, en de holocaust heeft ook nooit plaatsgevonden! Ook pure links-zionistische überquatsch! Eh, toch? Of toch niet...

Aan Kerwin kunnen we het niet meer vragen...

Erlkönig | 17-08-08 | 17:53

Papagaaienpipo, lees mijn vorige reaguursel maar en bestel wat brains. En mijn man ier van discussieren is prima voor linkse mongolen.

NoMinister | 17-08-08 | 17:52

Ja, opdoeken dat anti-racisme, want we zijn geen racisten. Alleen maar pro-wit.

Einde van de Domheid | 17-08-08 | 17:52

Oh alsjeblieft zeg GS. Jullie gaan wel erg ver in het links bashen he ?
Los van het feit dat ik een linkse kraker negert GL'er ben, is dit echt gelul.
Ik begrijp de irritatie over de beroeps anti-racisten maar iedereen die zich een beetje in Nico B. heeft verdiept weet dat de man wel degelijk een racistisch kaalkopje was. Bewijzen en verklaringen genoeg. Fleisch, met alle respekt, met nu lul je. Duinmeijer interesseert mij geen reedt meer na al die jaren, Cohen nog minder, maar dit is echt onzin. Duyvendak geloof je niet terecht niet, een kale Tokkie moordernaar wel. Tsssssssss .......

Bigi Bana Boy | 17-08-08 | 17:51

Als Bodemeijer het zegt moet het wel waar zijn, bovendien zijn de meeste skinheads lieve jongens.

En het bewijs dat hij alleen maar vriendjes wilde zijn met Kerwin en de ruzie alleen maar wilde sussen, maar dat zijn geduld nou eenmaal niet oneindig was:

'Bodemeijer: "Dat weet ik niet meer precies. Duinmeijer was met vier vrienden, die ons uitdaagden. De vriend met wie ik was reageerde daarop, ik probeerde het te sussen."

Toen dat niet lukte liep Bodemeijer een naburig café binnen en leende een mes van een daar aanwezige vriend. '

Hmm.. Next

stomas | 17-08-08 | 17:50

ach het verhaal en de naam van dat jeaudse meisje uit 020 @WW2 wordt al meer dan 60 jaar uitgebuit, misbruikt en verdraaid door links om rechts in de hoek te zetten, 25 jaar misbruik van de dood van een negerjongetje is daar niets bij.

Subsidies moeten sowieso stoppen voor welke belangenclub dan ook, als je belang groot genoeg is en mensen het belangrijk genoeg vinden geven ze je er wel geld voor.
Maar ja socialistisch als ze zijn geloven ze niet in de gelijkheid van de mens dus houden ze hun handje op bij de overheid om de belangen te 'verdedigen' van mensen die ze eigenlijk minderwaardig vinden.

071 | 17-08-08 | 17:49

Dat gelul van 'dan geloven we nu zeker de moordenaar' is ten hemel schreiend dom.

1. Iemands motivatie kun je alleen van hemzelf vernemen: dus 25 jaar geloofde men hem blijkbaar ook;

2. of men geloofde hem niet en bedacht op- (s)linkse wijze: blank vermoord zwart = racisme.

Het is een van beide en beide logenstraffen de debiele opmerking zoals genoemd volledig.

Schaam u als u zo dom bent!!!!!

NoMinister | 17-08-08 | 17:49

NoMinister | 17-08-08 | 17:42
Pracht manier van discuzeuren heeft u.
Zodra er in een topic links staat, gaat uw hartje bloeien niet waar?
Inderdaad ik ben geen GW of TON-ner als mij dat dom maakt in uw ogen zit ik daar niet zo heel erg mee.
/NoMinister-mode aan
Dan ben je wel heel erg dom
/NoMinister-mode uit.

papegaaienflats | 17-08-08 | 17:48

Is tie zwart dan?

grote haas | 17-08-08 | 17:48

De ene z'n dood is de ander z'n linkse brood.

Gebakken Ei | 17-08-08 | 17:47

Die linkse clubjes hebben hun eigen inkomen veiliggesteld door een complete subsidie-industrie te ontwikkelen door met name zittende naieve dwazen van uiteraard linkse partijen te overtuigen dat ze nodig zijn. Waarom zetten deze drollen zich niet in voor vrouwenemancipatie bij de wat minder ontwikkelde handophouders. Waarom zetten zij zich niet actief in voor homo-emancipatie bij dezelfde groep? Waarom storten zij zich niet op de agressie jegens vrouwen en homo's en andersdenkenden bij weer diezelfde minderontwikkelden? Het antwoord is simpel. Hoe abstracter je iets neer kan zetten, des te makkelijker is het. Roep rascisme en discriminatie en de hele linkse maffiablaat als een stel schapen elkaar na, terwijl echte problemen die om echte oplossingen vragen genegeerd worden. Want... tja... als je een concreet probleem op kan lossen, dan maak je jezelf overbodig en hebben als die linkse opvreters bij diezelfde organisatie niks meer te eten en moeten ze echt werk gaan doen. Maar ja... ze hebben altijd nog die andere industrie van handophouders: milieu-activisten.

inquisitra | 17-08-08 | 17:47

Omdat, zo bleek, hij anders was. Omdat hij zwart was..."

Is 'bleek' in deze zin toevallig gekozen of is het een goed doordachte woordspeling?

P!37 | 17-08-08 | 17:47

Opa Superjan was toen reeds behoorlijk actief. En ik kan jullie vertellen dat het wel degelijk een racistische moord was. Met een kanttekening. De dader was een van de gekste skinheads van die tijd. Echt een psychopaat. Maar volgens mij was het wel een echte confrontatie van twee groepen. Dus niet een groep skins die een zielig klein negertje gingen afmaken. Een fittie tussen twee groepen die ruzie met elkaar zochten.
De ouders van Kerwin waren overigens blank vandaar dat er zo'n enorme heisa van is gemaakt. Cynisch? misschien. Wel de waarheid.

superjan | 17-08-08 | 17:46

zullen we dan ook maar een herdenking bijeen houden, elke keer als een blanke man wordt overvallen, of z'n winkel leeggerooft wordt, of meisjes die in de prostitutie gedwobgen worden, of een leraar wordt neergestoken? Tis maar een voorbeeldtje.......

TPB-tje | 17-08-08 | 17:46

fleisch moet je niet met pritt op lowlands zitten?

BjdeB | 17-08-08 | 17:46


Nico Bodemeijer kwam echt wel van rechts

Cor Sleutel | 17-08-08 | 17:45

STOP de rode leugen !
Hier in Zeeland kun je geen 10 km rijden zonder het spandoek "stop de groene leugen" te zien, zeer effectief.

de Bree | 17-08-08 | 17:44

en.kindernothilfe.org/multimedia/kmdb/...
Als zijn overgrootopa niet naar Suriname was geemigreerd, ( een beetje overdrijven doen we allemaal ), dan had hem een schitterende carierre in Afrika gewacht, sneu!

gentle giant | 17-08-08 | 17:44

Ja, zo was de moord op Theo van Gogh ook HELEMAAAAAAAL niet gericht tegen ongelovige honden die onwelgevallige dingen zeggen.

cugel | 17-08-08 | 17:43

papegaaienflats | 17-08-08 | 17:32

Ben je zo dom of lijkt dat alleen maar zo?

NoMinister | 17-08-08 | 17:42

De Nickname bestaat | 17-08-08 | 17:36
Klopt maar je punt willen maken over de rug van zo'n voormalige kansenjongere vind ik wat macaber.

papegaaienflats | 17-08-08 | 17:42

Zwart... ik vind het meer chocolade bruin.

R.C. Williams | 17-08-08 | 17:41

Allemaal propaganda. Links schreeut net zo hard totdat je niets anders meer hoort.

Azijnbode
Trouw
NRC
Ned 1
Ned 2
Ned 3

En de overige media zijn ook al niet echt rechts. De Telegraaf, Elsevier en GS wellicht uitgezonderd. Wellicht, maar bij geen van drieen heb ik het gevoel dat ze echt een rechts fundament hebben. Zoals de conservatieven in de VS.

En de links meuk begrijpt, zoals historisch altijd, de propaganda-kaart perfect te weten te bespelen. Kerwin is dood en nu moeten we decennia hysterisch gillen hoe erg racisme (van blank tegen zwart bedoelt links dan, Mugabe hoor je ze niet over) terwijl de loverboys onze meisjes protitueren.

Dank u wel links. Dat God mag bestaan en u voor eeuwig in de hel mag branden. Het is u van harte gegund. Toedeledoki.

NoMinister | 17-08-08 | 17:39

-weggejorist-

cabman | 17-08-08 | 17:39

Huh, was ie zwart?

sjaakdeslinksesul | 17-08-08 | 17:39

Koeien met baarden uit de sloot vissen dus

zoutwatercavia | 17-08-08 | 17:39

Het gaat erom dat we er zo doodziek van worden, al die linkse subsidiegroepen. Get a real job!!

TPB-tje | 17-08-08 | 17:39

Opdat we nooit vergeten!

Multikuli | 17-08-08 | 17:38

En natuurlijk geloven we NU wél het woord van een tot jeugdtbs veroordeelde kaalkop! Tuurlijk! next

Miss H.Z. Smith | 17-08-08 | 17:37

Dat die linkse partijen de moord op deze jongen nog steeds gebruiken voor eigen politiek gewin is ronduit walgelijk!

Jopie Peerhoofd | 17-08-08 | 17:37

Ja. Allemaal de schuld van die Nederlanders en de slavernij waar alle kleurlingen in NL nog steeds last van hebben en Wilders en disriminasie en achterstand en onderdrukking. Gaap. Weer een incident gekaapt door de antidiscriminatiemaffia.

Hommel | 17-08-08 | 17:37

Links gaat letterlijk over lijken. Laat dat duidelijk zijn. Stelletje linkse politieke necrofielen.

inquisitra | 17-08-08 | 17:37

dan gelooft GS toch gewoon de moordenaar?
verbaast me niks.

Kerby | 17-08-08 | 17:37

beste nummer van frank b.
en nog te verstaan ook.

jankerd | 17-08-08 | 17:36

@papegaaienflats | 17-08-08 | 17:32

Fleisch kan er toch niets aan doen?

De Nickname bestaat | 17-08-08 | 17:36

Was die moordenaar niet een of ander extreemrechts kaalkopje van (hoe ironisch) Israëlische komaf?

CYFAWS | 17-08-08 | 17:36

@ pAPegaaienkots
Dat is zo, maar niet de strekking van het verhaal....

pwman | 17-08-08 | 17:35

Zwart of blank ,links of rechts, racistisch of niet.
Het blijft tragisch , iets wat je geen mensch gunt Fleisch!

papegaaienflats | 17-08-08 | 17:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl