Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ali. Trek eens aan me vinger

barbeknoeienEn we hebben weer eens heibel in de krijgsmacht. Naast coke trafficen vanaf de Antillen en elkaar stukscheuren op marinebootjes blijken onze mannen van stavast er nog een nare gewoonte op na te houden. Allochtone soldaatjes pesten. Beetje 'pwned' op het voorhoofd van je Turkie slapie kalken en dan feauteaux maken. Sliep uit, Mohammed. Foei, ouwe poep, laat die verse bollen eens met rust! Volgens de onderzoeker is de discriminasie in het leger 'vreselijk zorgwekkend'. Staatssecretaris Zijne Hooggeplaatste Excellentie Van der Knaap weet weer eens van niets. Overigens komen pesterijen al sinds de Oude Romeinen in het leger voor. Maar dan heet het gewoon drillen.

Reaguursels

Inloggen

@ veest van pim 20-06-06 @ 15:08
Je link (foto?) klopt niet helemaal met het commentaar dat je geeft.
De site waar je naar verwijst is je evenwel op het lijf geschreven.
De informatie over de vermoorde soldaat Raviv van Rensen klopt niet.
Over whishful thinking gesproken!
Voor de feiten:
www.groene.nl/1996/27/rz_dutch.html
www.vredesnaam.com/de%20aanloop.html
Blijkbaar (zeker weten) heb je nog nooit een kazerne (misschien van Het Leger Des Heils ?) van binnen gezien en weet je niet hoe ze daar met elkaar omgaan.
In Nederland:
Als je uit de Achterhoek, Brabant, Limburg, Groningen, Amsterdam whatever komt word je meestal door je accent afgezeikt door de anderen.
Met name Amsterdammers hebben/hadden het idee dat zij de vertegenwoordigers waren van de standaardnorm.
Sommigen kunnen zich blijkbaar niet meer handhaven als ze zich niet meer in hun beschermende groep bevinden en gooien het dan maar op discriminatie.
Ik ben met jongens van Surinaamse en Indische afkomst in militaire dienst geweest en van discriminatie is nooit sprake geweest; ze hoorden er gewoon bij (en andersom ook natuurlijk).
Nooit problemen mee gehad.
Maar met de volgelingen van de profeet schijnt het anders te liggen.
Ik denk RESPECT............... en lange teentjes......
Het zal wel weer aan ons liggen........
Dag en nacht sluipt over de topics van Geenstijl de veest van pim, loerend om bij de eerste de beste gelegenheid Zijn Gelijk als een dampende links gedraaide biologisch afbreekbare politiek correcte multiculti hoop stront te deponeren.

wachtmeester de bruy | 21-06-06 | 06:07

@Pannie: wishful thinking. Dat leren ze daar namelijk juist af.

veest van pim | 20-06-06 | 15:09

us.geocities.com/naffernl/naffer001.ht...

Als ambassadeur voor Belgistan op GS wil ik benadrukken dat de jantjes op de foto Belgische paracommandosoldaten zijn, geen Nederlanders. Samen met de stafchef Communicatie en het Informatiebureau van de Belgische Krijgsmacht betreur ik dat door het ongeoorloofd gebruik van de afdeling de auteurs- en portretrechten van de betrokken worden geschonden, en dat de Nederlandse krijgsmacht er imagoschade door kan leiden, terwijl zij bij hun inzet in verschillende conflictgebieden, waar zij op verzoek van de plaatselijke autoriteiten diverse opbouwende taken vervullen, juist op de goodwill en de steun van de Nederlandse bevolking zouden moeten kunnen rekenen.

Hoogachtend
Veest Van Pim, generaal b.d.

veest van pim | 20-06-06 | 15:08

Nasi goreng als maatstaf voor vertrouwen...... Eens kijken wat Wouter bestelt bij de locale chinees.

Duitse helm | 20-06-06 | 08:55

We hebben nu een heel ander soort leger dan het statische Nederlandse leger dat gericht was op de communistische dreiging uit het oosten.
Nederland heeft sinds het wegvallen van Het Ijzeren Gordijn gekozen voor een leger dat overal ter wereld kan worden ingezet voornamelijk voor vredestaken.
De Nederlandse politiek heeft besloten dat Nederlandse militairen worden uitgezonden naar Afghanistan om mee te helpen dit land te stabiliseren.
Daar we te maken gaan krijgen met de extreem islamitische fundamentalistische Taliban, zou ik in gevechtssituaties die zeker zullen komen, niet helemaal zeker weten waar de loyaliteit van mijn islamitische "medesoldaat" met zijn dubbele nationaliteit zal liggen.
Bij mij de ongelovige, of bij zijn moslimbroeders?
Ik persoonlijk zou ze het voordeel van de twijfel niet geven.
En lieden die geen Nasi Goreng lusten vertrouw ik al helemaal niet.

wachtmeester de bruy | 20-06-06 | 02:58

@ inquistra 19-06-06 @ 22:35
Bin Laden heeft in het verleden de in Europa wonende moslims opgeroepen om dienst te nemen in het leger, zodat ze praktijkervaring zouden opdoen voor de toekomstige jihad.
Met name noemde hij het Nederlandse leger.

wachtmeester de bruy | 20-06-06 | 01:48

Maximo 22.14 Elke gefrustreerde extremist is een gevaar, overal in de samenleving. Kijk maar in de spiegel, dan zie je ereen. Jouw benepen en krampachtige soort is het grootste gevaar voor Nederland.

Deense Postbode | 20-06-06 | 01:18

Maar is het dan een EUROPEES leger of ...? Wie dienen ze? Onder welk gezag staan ze dan?

Der Lehrer | 19-06-06 | 23:39

Lieve medereagluurders, weten jullie wat een belangrijk argument is om Turkije bij de EU te halen,..... ze hebben genoeg soldaten om een europees leger op te kunnen zetten. Echt waar!

Duitse helm | 19-06-06 | 23:16

In Nederland zijn de echte extreme ulta rechtse kaalkopjes op twee handen te tellen, en die figuren gaan zeker niet het leger in, want daar zijn ze te dom, te eigenwijs en te ongediciplineerd voor.

Pannie | 19-06-06 | 23:03

@Maximo

Ik ben niet dol op kaalopjes, maar ik schat toch wel in dat kaalkopjes bij een invasie van Nederland minder makkelijk zullen deserteren.
Er zijn juist ook boze tongen die beweren dat we onze eigen islamitische militie opleiden. En mocht hier ooit de vlam in de pan slaan, dan weet iedereen gelijk waar het gevaar vandaan gekomen is.

Het gaat erom dat je binnen het elger betrouwbaar voor elkaar bent. En blijkbaar wordt dat niet zo geduid. Alleen maar vooroordelen? Ik betwijfel dat.

Alleen nog volle Nederlanders (1 paspoort) in het leger en niet meer werven alsog ze spannende trucjes gaat doen in die kutspotjes. Ze werven alleen de mongeaulen nog omdat er niets meer gevoeld wordt bij het idee je land te mogen dienen.
Ook moeten ze het leger geen bedrijf meer noemen. Sufkutterig en domweg een leugen. Ze willen alleen een toegankelijker imago. jaja. Ik wil het eerste leger nog wel eens meemaken die een factuurtje stuurt voor het verdedigen van het land.

inquisitra | 19-06-06 | 22:35

@Der Lehrer
De selectieprocedure moet m.i. gewoon goed genoeg zijn om dergelijke gevallen te voorkomen zodat zodoende enkel militairen in het leger zitten die onze staat en zijn bewoners, zij het tegen vergoeding, vrijwillig willen dienen en op vredesmissies hun taak uitoefenen.
En met de selectie-procedure bedoel ik dan ook de training en drill waar ze worden geconditioneerd.
Zo kan het kaf v/h koren worden gescheiden en de 'echte' militairen van welke oorsprong dan ook op oorlogspad of vredesmissie worden gestuurd.
En dan nog is het geen garantie voor heldhaftig optreden (zie Srebrenica) en zul je alsnog te maken krijgen met allerlei misdragingen etc. met zulke jonge jongens.
Een stille extreem-rechtse kaalkop op vredesmissie kan voor degene die hij moet beschermen net zo'n groot gevaar zijn als een geinfiltreerde extreme reli-fundamentalist op oorlogspad voor zijn makkers, en daarom moet de selectie dus zo goed zijn zodat deze levensvisies binnen de krijgsmacht zoveel mogelijk kunnen worden geweerd.
Maar als de hogere kringen binnen de krijgsmacht zo denken over 'allochtonen', gaat het nog lang duren voordat men de hand in eigen boezem steekt en inziet dat bepaalde "autochtone" levenvisies ook niet fris zijn en ook een gevaar kunnen zijn voor Nederland.
Zoals Kaan al zei kan een gefrusteerde rechts-extremist in het leger zodoende net zo een groot gevaar vormen voor deze samenleving.

MAXIMO | 19-06-06 | 22:14

2 à 3 weken? Zeg maar 4 dagen.... hehehe

Der Lehrer | 19-06-06 | 19:50

Ik vind die muliticulti voor het leger levensgevaarlijk. Aan de loyalityeit van dubbele paspoorten Ali's moet je toch ernstig twijfelen. Bovendien vraag ik me af of ze wel in ons leger zitten vanwege de stoerheid van het overheidspadvindersorgaan of vanwege hun lidmaatschap van de koningin Beatrix fanclub.
Afgezien van het feit dat ons leger in een groter conflict na twee weken uitgevochten is omdat de soldaten eenvoudigweg op zijn bij een dergelijk efficiente omvang van ons leger, hadden we het misschien 3 weken uit kunnen houden als de allochtone garde niet was overgelopen of gedeserteerd. Heeft er misschien ook mee te maken omdat we het een BBRRRROEPSleger. Lekker sssnel bling bling verdienen, maar je gastheren verdedigen ho maar.
Lekker verhaal weer als ik het zo teruglees, maar het kotm erop neer:
IK VERTROUW ZE VOOR GEEN METER.

inquisitra | 19-06-06 | 19:40

Het is jammer dat ik 10 jaar geleden wegens een acute rug-aandoening afscheid moest nemen van mijn functie bij de KL anders was ik inmiddels zeker opgeklommen naar de rang van Majoor of misschien wel Overste en dan hadden die opstandige pleuris-finnen het toch echt wel moeilijker gehad dan een beetje last van onderlinge pesterijen..
(let wel.. alleen de opstandige onaangepaste finnen zouden de lul zijn bij mij.. zo ben ik dan ook wel weer.. ;)

Stifflers' Mom | 19-06-06 | 19:35

Moeten er ook Finnen naar Afghanistan of worden ze daarvan gevrijwaard uit misplaatst respect voor hun gleuf ?

Rubberen regenburka | 19-06-06 | 19:23

Uit een onderzoek van Brandpunt begin jaren 80 bleek al dat ruim 80 % van de Nederlandse bevolking niets moest hebben van de z.g. multiculturele samenleving.Desondanks heeft de politiek(die toch volksvertegenwoordigers heten te zijn)zich hier nooit iets van aangetrokken.De cijfers uit dit onderzoek over het leger(evenals die uit het onlangs gepubliceerde onderzoek over "racisme")verbazen mij dan ook totaal niet.En al diegenen die denken dat je een volk iets kunt opleggen wat het niet wil vergissen zich en trekken aan een dood paard.

de honden blaffen... | 19-06-06 | 18:34

Goed ik ben dan ook geen standaart type soldaat.

Maar andersom is de dreiging ook wel aanwezig.
Autochtonen buitenlanderhaters vormen ook een bedrieging voor de binnenlandse veiligheid.
Stel zo'n kaaskopje is bevoegd te oordelen over allochtonen. Hij zal ze zo "zwart" mogelijk proberen te maken en ze proberen te benadelen waar mogelijk. Dit is zeer verontrustend en nog meer alermerend dan een potentiële oorlog wat niet zal komen. Ze zouden zo neutraal mogelijk moeten opstellen.

Kaan78 | 19-06-06 | 18:08

Kaan78 19-06-06 @ 17:48
Die laatste zinnen doen mij wel deugd.
-
Desondanks is het een feit dat een soldaat (zou ook voor mij gelden, al heb ik uiteraard andere heilige huisjes dan jij) niet mag kijken of hij het zelf wel een goed idee vindt of niet, maar gewoon moet doen wat hem opgedragen wordt. Zonder op de kwestie Cyprus inhoudelijk in te willen gaan (daar gaat deze discussie niet om en het is te complex), vind ik toch dat een soldaat die in een willekeurig Europees leger dienst doet, binnen het kader van de EU en de Navo onvoorwaardelijk moet doen wat nodig is.
-
Je hebt inderdaad gelijk als je zegt dat er niet zoiets is als "De Turk". Daar was ik gemakshalve maar even overheen gestapt, maar inderdaad zijn de verschillen daar nog groter dan hier, terwijl een Limburger en een Fries ook al hun eigen ideeën over Nederland hebben.

Der Lehrer | 19-06-06 | 18:03

@Der Lehrer 19-06-06 @ 17:41

Er is niet zo iets als "de Turk".
Vandaar al er verschillende stromen zullen zijn die ook met elkaar kunnen conflict kunnen komen.

Kaan78 | 19-06-06 | 17:50

Ik zou wel tegen Turkije vechten, als ik Turkije als Agressor zou zien.
Qwestie Cyprus hebben de Turken in mijn ogen gelijk. Ik zou nooit een land aanvallen met in mijn achterhoofd het idee dat ik verkeerd bezig ben. Verdedigen zou ik wel doen. Stel Turkije komt Nederland ownen. Dan zou ik wel sterven voor een vrij Nederland. Dus niet onder Turks bewind.

Kaan78 | 19-06-06 | 17:48

Oke Kaan, bedankt voor je antwoord. Dit onderstreept dus exact wat ik bedoel te zeggen.
Allereerst ben ik het met Maximo en jou eens dat we hopen dat het niet gebeurt en als het toch gebeurt, dat het via de NaVo met een sisser afloopt, MAARRRR:
-
jouw punt a: ze deserteren. Dit schiet niet op. Dan kun je ze beter vanaf het begin af aan al helemaal niet erbij hebben. Want is dit de enig denkbare situatie waarin dit de reactie zal zijn?
jouw punt b: is in conflict met punt a, c en d. Ik begrijp dat je feitelijk zeggen wil dat je wel namens Nederland tegen, bijv. Korea zou vechten (als jij een soldaat was), maar, en dat begrijp ik goed hoor, niet tegen Turkije/je vaderland (?).
jouw punt c: precies. Daar was ik al bang voor. Natuurlijk is het hun goed recht, maar dat is dus de reden waarom ik zeer sceptisch ben tegen een multicultureel leger.
jouw punt d: toelichting overbodig denk ik.

Der Lehrer | 19-06-06 | 17:41

@Der Lehrer 19-06-06 @ 16:56

Het zelfde als 32 jaar geleden?
Helemaal niets?

Daarnaast denk ik dat Turken
a) Bezwaar aan tekenen en tegen de oorlog zijn en uit de militaire dienst stappen.
b) Turken zijn over het algemeen loyaal aan het land waar ze voor werken en zijn opgegroeid.
( Ik voel me niet zo verbonden meer aan Nederland, dankzij de rot-op politiek, maar dat terzijde/ Dat betekent weer niet dat ik de boel hier ga saboteren)
c) De nationalistische Turken proberen aan te sluiten aan de front van Turkije
d) Er is nog een voorbeeld uit de geschiedenis (1915)waarbij 2 Ottomanen in Australië probeerden naar de Dardenellen te komen om te vechten voor hun vaderland. Dit werd tegengewerkt door de Aussies. Waarop de 2 Ottomanen besloten een doorgang naar de haven van de goederentrein met soldaten te belemmeren. Zij hebben met zijn tweeën er voor gezorgd dat Australiërs twee weken vertraging opliepen met het uitvoeren van de logistieke issues. Dit is pas als alle andere 3 punten niet gelden denk ik.

Kaan78 | 19-06-06 | 17:31

Postbode, ik denk dat dit weer een typisch geval is waarin de potentiele dienstweigeraars nog maar eensch de defensiedeskunige willen zijn.

Jan Passant | 19-06-06 | 17:25

@Der Lehrer
Ik denk dat de NATO dan dat wel op diplomatiek niveau in de kiem smoort :)
Vergeef me, een uitgebreid antwoord krijg je nog indien niemand mijn standpunt in mijn afwezigheid heeft verwoord.
Moet namelijk de boel afsluiten en ervandoor, werkdag is hier voorbij, laters.

MAXIMO | 19-06-06 | 17:23

"die met hun bloed ook volk en vaderland willen verdedigen. "
Daar gaat het helaas niet meer om in het leger; ze leren alleen Vredesmissies te omarmen en de Boodschap van de Democratie te verspreiden. *kuch*

Deense Postbode | 19-06-06 | 17:18

Dat vind jij jah, Überknös Maximo 14.27 Het is maar hoe je het leest. Hahaha. Eigen schuld dikke bult, het is gedaan flapdrol met je knuffelmantra. Koop is een leuke nieuwe plaat, deze weten we nou wel.
Elke bol wordt ontgroend, maar de zielige allochtoon gaat weer janken.
Stelletje mietjes.

Deense Postbode | 19-06-06 | 17:16

Overigens valt dat pesten bij de KL meestal wel mee als je je ermee bemoeit. Dit zal ook wel eens een zaak kunnen zijn van een te gering incasseringvermogen bij de doelgroep.
De KL is nu eenmaal niet de zwarte school waar zij alleen kennis maakten met kousevoetend correcte Nederlanders.

Jan Passant | 19-06-06 | 17:02

Maximo, nee dat klopt.
Je hebt gelijk wat de inlichtingendiensten betreft, maar toch is dat wel misgegaan vorig jaar. Ik doel op de Hofstad-groep, maar dat snap je ook wel.
-
Ik begrijp ook dat ook jij een gedegen onderzoek naar personen voorstaat, maar... wat te doen in de volgende, puur hypothetische, situatie:

Stel (begrijp me goed dat ik volledig speculatief en illustratief het volgende schrijf) dat Turkije het morgen helemaal gehad heeft met Cyprus en er een paar vliegtuigen heenstuurt. De EU moet dan als een blok achter Cyprus staan en strijden tegen Turkije (uitgaande van het ergste). Het Nederlandse leger stuurt ook enkele bataljons. Er zitten Turken in ons leger. Wat nu?

Der Lehrer | 19-06-06 | 16:56

@Der Lehrer
Begrijp je wel, en ga een heel eind zoniet helemaal met je mee, het is natuurlijk verstandig om iedereen gedegen te screenen, alleen mag zoiets geen voorwaarde zijn om per definitie 'anderen' uit te sluiten die met hun bloed ook volk en vaderland willen verdedigen.
BTW bij inlichtingendiensten worden juist allerhande types geselecteerd om wat voor organisatie dan ook te infiltreren.
@CumGranoSalis
Duidelijk, ben het helemaal met je eens; cijfers opsommen kan iedereen maar daaruit conclusies trekken is toch enkel voor een select gezelschap voorbehouden.
Het is alleen jammer dat wij nooit zullen weten hoe zij tot die conclusies zijn gekomen.
En wat ik eigenlijk erger vind is dat dit we de laatste tijd worden overspoeld met dit soort onderzoekjes.

MAXIMO | 19-06-06 | 16:26

Afgezien van de resultaten van het "onderzoek" ben ik wel verbaasd dat er überhaupt allochtonen in het leger zitten. Tijdens mijn diensttijd in 93-94 ben ik, uitgezonderd de mensen van Indonesische afkomst en een enkele Surinamer, geen Turken, Marokkanen oid tegen gekomen.

Die gebruikten denk ik de optie van het dubbele paspoort = niet dienen in NL (maar in "hun" land ook niet).

SDI | 19-06-06 | 15:25

MAXIMO 19-06-06 @ 15:10

Ik twijfel daar aan om heel eerlijk te zijn, ten eerste wil ik heel graag het onderzoek zelf wel eens zien, (Ik heb zelf aan de KMA gestudeerd, en was niet erg onder de indruk van het Academische niveau aldaar) want ik wil graag weten of er dingen zoals cultuur etc etc in verweven zijn.
Ten tweede word er binnen defensie idd wat ruimer omgegaan met 'Racisme' een Indo is gewoon een blauwe en een neger een binnenbrandje dat is al tijden zo en zal nog wel even zo blijven. Maar dit alles gebeurd over het algemeen op een niet serieuze, grappige manier en word ook door de ontvangende partij als zodanig ervaren.(er zijn altijd uitzonderingen uiteraard)
En ik kan mij niet voorstellen dat met het huidige positieve discriminatie beleid ( als je een zwangere homosexuele zwarte vrouw bent heb je de job) iemand niet bevorderd word omdat hij/zij niet blank is.

CumGranoSalis | 19-06-06 | 15:17

MAXIMO 19-06-06 @ 14:54
Het is geen gewoon bedrijf of een normale overheidsbaan. Vaderlandslievendheid moet ook meespelen, aangezien dat een kenmerk, nee een vereiste van het leger is. Net als dat ook de AIVD (hernoem die club alsjeblieft weer BVD) op andere gronden moet kunnen selecteren.
Het heeft dus niet direct met 'kleur' te maken, maar wel met opvattingen en eventuele complicaties die afkomst met zich mee zou kunnen brengen. Ik hoop dat je me op zijn minst kunt bijvallen wat de laatste zin betreft; dus dat je een verschil ziet tussen huidskleur en opvattingen/afkomst, omgeacht of je het ermee eens bent.
-
Ik vond het dus ook niet verstandig van Klinsi om Podolski en Klose op te stellen tegen hun Vaderland...

Der Lehrer | 19-06-06 | 15:15

@CumGranoSalis
Maar dat zou ook kunnen komen door het geinstitutionaliseerde racisme binnen de krijgsmacht, als we dit artikel mogen geloven.

MAXIMO | 19-06-06 | 15:10

MAXIMO 19-06-06 @ 14:54

Want dat gebeurd nu nog niet??
In de hogere rangen (Officieren) ligt het aantal blanken nu eenmaal veel hoger dan het aantal gekleurde medemensen. Dus daarom zijn er ook weinig Hogere officieren (Kolonel en daarboven) van een andere etnische komaf.
Heeft niets met Racisme te maken, Is gewoon statistiek.

CumGranoSalis | 19-06-06 | 15:05

pfff .. hoort toch gewoon bij de nederlandse cultuur ? alles wat afwijkend is afzeiken en voor lul zetten ? en neem van mij aan dat ik bij iedereen wel wat afwijkends kan vinden .. gnagnagna

Draaitafel Demagoog | 19-06-06 | 15:00

@CumGranoSalis
Niet voortrekken, gewoon kijken naar kwaliteiten en als er eentje de kwaliteit bezit in ieder geval niet wegzetten omdat hij een ander kleur of geloofsovertuiging heeft.

MAXIMO | 19-06-06 | 14:54

Deense Postbode 19-06-06 @ 14:23

Je kan met die landveradende alles en iedereen is gelijk vijfde colonne, dus de NSB/PvdA hordes, nu eenmaal niet inhoudelijk discuseren om tot een consencus standpunt te komen. Zelfs een probleemverkenning leidt bij dit type van geestelijk onvolwaardigen tot beschuldigingen van rascisme,

Ójé, weer een 'rechts' stigma op een linkse kerkganger geplakt.

Hans Anders | 19-06-06 | 14:51

Als Minister Kamp negatief t.o.v. een multiculturele samenleving stond, lijkt me het ind. verstandig dat hij zijn functie neerlegt. Vooralsnog heb ik uit zijn mond nog niets vernomen. Het lijkt me onverstandig aan het hoofd te staan van een samenleving waarvoor je tegen bent.

Kaan78 | 19-06-06 | 14:45

MAXIMO 19-06-06 @ 14:31

Dus puur voor het feit dat er meer Nederlanders met een andere Etnische komaf een hogere rang moeten hebben, moeten deze maar voorgetrokken worden door de overheid ongeacht kwalificatie's etc etc.
Mag ik jou wijzen op het aantal Blauwe/Negers in hogere rangen binnen Defensie.

CumGranoSalis | 19-06-06 | 14:37

Kaan78 19-06-06 @ 14:28

Dus volgens jou betoog moet Minister Kamp en zijn gevolg bij defensie worden opgespoord en ontslagen??

CumGranoSalis | 19-06-06 | 14:33

@Kaan78
Je hebt helemaal gelijk. De overheid moet er maar voor gaan zorgen dat er meer Nederlandse Surinamers, Antillianen, Turken, Marokkanen etc. naar de hoogste rangen doorstromen. Het wachten is op de eerste generaal...

MAXIMO | 19-06-06 | 14:31


. Bijna 75% van de lagere rangen staat negatief tegenover de multiculturele samenleving. Bij de hoogst geplaatste militairen is dat ruim 50%.


Kijk dat 75% van het kanonnenvlees kaalkopjes zijn, daar kan ik nog mee leven. Maar dat de Overheid als werkgever zelf ook discriminatoir opstelt heb ik wat meer moeite mee. Die mensen moeten worden opgespoord en ontslagen worden. Dit geeft een zeer slecht beeld af voor de neutraliteit van de overheid.

Kaan78 | 19-06-06 | 14:28

@Deense Postbode
Negatieve houding van die racisten. Kneus.

MAXIMO | 19-06-06 | 14:27

Maximo, allochtonen worden gepest/uitgesloten omdat zij een negatieve houding hebben. Jij en het landverradersgilde noemen dat graag racisme ja.
Wij moeten dus wangedrag tolereren, anders heten wij racisten.Hahahaha.
De belangrijkste zin uit het artikel sla jij voor het gemak maar even over:
>Discriminatie en pesterijen zijn het gevolg van de negatieve houding.<

Deense Postbode | 19-06-06 | 14:23

-weggejorist-

Roku | 19-06-06 | 13:56

Maximo, dat KAN een verklaring zijn, maar dat hoeft allerminst. Is het gedrag van een ADO-supporter tegenover een Ajax-supporter ook gebaseerd op angst? Het is in zekere zin wel een zelfde manier van omgaan met elkaar...

Der Lehrer | 19-06-06 | 13:56

Der Lehrer 19-06-06 @ 13:39
Natuurlijk onderscheid maken is geen teken van angst, hooguit etno-centrisme. Maar je uitten in racistische denkbeelden of kledij heeft vaak toch echt wel te maken met het gevoel dat bepaalde raciale groepen zich bedreigd voelen in hun bestaan.

MAXIMO | 19-06-06 | 13:52

Rechts heeft Turken hier naar Nederland gehaald. Links heeft hiervoor geprotesteerd.
Eenmaal in Nederland heeft Links een stok voor de slavenarbeid van Rechts gestoken.
En nu geeft Rechts de schuld aan Links omdat Links ze gehaald heeft??? Ehummm volgen jullie het nog.

Maar goed, het lijkt me dat Nederland aan het eind is van gezamenlijk leven.
Binnenkort kunnen we beter een autonome gebied voor de allochtonen creeren, anders is het eind zoek na zulke onrechtvaardigheid en rassenhaat.

Kaan78 | 19-06-06 | 13:50

he, gelukkig
het heeft ruim 60 jaar geduurd, maar dan is er nu eindelijk weer een strijdmacht vergelijkbaar met die "mooie SS" jongens van ome Adolf!!

INDERDAAD EEN VAN DE TROTSTE MOMENTEN VOOR ELKE LEGERLEIDING!!

010-MBA | 19-06-06 | 13:48

MAXIMO 19-06-06 @ 12:46 Racisme is geen teken van angst.
-
idd, shareholder. Het leger heeft niet voor niets een aparte status, eigen politie en een eigen rechtbank. Juist deze zaken zijn essentieel voor een leger. De huidige castratie die reeds jaren aan de gang is, wordt nog eens de ondergang. Soldaten die zelf moeten mogen denken, verlaging van de eisen om maar meer en gevarieerder publiek te krijgen, niet meer mogen schieten etc.
-
Die flauwekul verzwakt inderdaad ook de politie en haar gezag. Waarom denk je dat niemand meer respect heeft voor de politie?

Der Lehrer | 19-06-06 | 13:39

Een leger is géén burgerij en ook géén democratie. Een leger is rechts en hard en proud.

Shareholder | 19-06-06 | 13:30

@ piet0r 19-06-06 @ 11:56
-
Waarom afschaffen? Een leger kan noodzakelijk zijn, het moet alleen niet verworden tot een gereedschap om de carrieres en ego's van politici, en wanen van intellectuelen en andere activisten te bevorderen.
Wat dat betreft zijn we nog helemaal ondergedompeld in de wereld die Kipling zo treffend omschreef, The White Mens Burden. Al is de motivatie voor dit gedrag aangepast aan de 21e eeuw.
Met één oog op het Midden Oosten heb ik zo m'n twijfels of moslims wel tot een Westers leger toegelaten moeten worden. Mischien zijn dat onderbuik gevoelens, al zou ik het zelf eerder omschrijven als instinct. En zo heb ik ook m'n twijfels over moslims als politie.
Was er laatst niet wat nieuws uit het land waar de multiKul nog volop leeft, Groot Brittanië, over de problemen met allochtone agenten?
Terecht of niet, het vertrouwen is toch behoorlijk geschaad, en daarom ben ik ook in het geheel niet verrast, of verontrust, over dit nieuwsbericht en denk ik bij mezelf; sign of the times.

Godslasteraar | 19-06-06 | 13:13

Racisme is een teken van angst. Onze soldaten zijn dus mietjes, en daar winnen we de oorlog niet mee...

MAXIMO | 19-06-06 | 12:46

Helemaal eens met Bijtertje.

Stijllist | 19-06-06 | 12:45

@ piet0r 11:56
Er zijn wel meer figuren die het leger graag opschepen met onmogelijke lieden, (te) goedkope spullen en onmogelijke opdrachten. Om daarna om opheffing of ander stompzinnig ingrijpen te blaten wanneer het resultaat niet 100% van hun wenschpatroon haalt.

Jan Passant | 19-06-06 | 12:11

@piet0r 19-06-06 @ 11:56
Niet alleen binnen het leger doen dit soort excessen zich voor waar het mannelijk volk zich groeppeerd, kijk bijvoorbeeld naar voetbalsupporters, heel herkenbaar.
Afschaffen van het leger is te kort door de bocht en derhalve geen optie omdat we ze nodig hebben. Zo zit de wereld in elkaar.

schaamstreek | 19-06-06 | 12:11

@Muxje 19-06-06 @ 11:29
Wilders was ook VVD'er.
Dat Verdonk voor haar verkiezing over lijken ging doet je ook weinig? Dat ze verloren heeft van Taida :) en nog aangeklaagd ook, omdat ze onwettig heeft gehandeld. Maar wel een goede minister verder. Zelden een minister gezien die zoveel fouten maakt, maar gewoon blijft zitten en nergens verantwoording voor durft te nemen, Echt een mens met ruggengraat...

kruT | 19-06-06 | 12:05

piet0r, juist die dingen horen bij een leger. Blinde pacifisten snappen dat niet. Maar dat is niet erg hoor, zolang anderen het maar begrijpen. Jij ziet het licht ooit nog wel eens. Een citaat: elke generatie maakt een oorlog mee.

Der Lehrer | 19-06-06 | 12:00

@Godslasteraar 19-06-06 @ 11:35
dat zeggen ze zelf ja. In realiteit gaat het om geweld, stoerheid, mannelijkheid, discipline, ondergechiktheid, etc.
Dus dit bericht past daar prima in. Ik denk niet dat dit excessen zijn, het is de essentie van het leger juist. Afschaffen die hap.

piet0r | 19-06-06 | 11:56

Een hele geruststelling dat de allochtonen in ieder geval nauwelijks voet aan de grond krijgen bij onze krijgsmacht. Ze hebben zonder dat al een bek die groot genoeg is.

DeKeet | 19-06-06 | 11:53

is dit schokkend nieuws... toch al gewoon bekend.

donderwolk2 | 19-06-06 | 11:51

CumGranoSalis, dan hebben we ook nog onze muzieksmaak gemeen. Onder Joy Division verstaan we dus hetzelfde, al was het niet slechts aan de Russen voorbehouden. Hun tegenstander had exact hetzelfde, ook in de kampen.

Der Lehrer | 19-06-06 | 11:47

Nederland dient, indien het zich voordoet, verdedigt te worden door Nederlanders. En niet door falafels met een loyaliteitsprobleem.

sluipschutter | 19-06-06 | 11:43

@Jan Passant 11:37
Zeer juist opgemerkt!

Romanus | 19-06-06 | 11:42

Vanuit een diepgevoelde politieke correctheid mag bijna iedereen die zegt te willen soldaat worden. Alle niet-militairen zijn allang blij dat die koekenbakkers van de straat zijn.
Maar de militairen zèlf moeten samen met het zooitje bijeengeraapt tegenwoordig ook ándere dingen doen dan de gewapende tak van Artsen zonder Grenzen uithangen.
Niet gek dat zij zelf dan maar onbetrouwbare figuren proberen te lozen. Het is HUN nek die wordt uitgestoken, niet die van de Weldenkende Menschen achter de zijlijn.

Jan Passant | 19-06-06 | 11:37

In het leger draait alles om loyaliteit, kameraadschap, en das nu juist de hamvraag, is het niet?

Godslasteraar | 19-06-06 | 11:35

Tja dat heb je onder wel meer bevolkingsgroepen he. Waarom zou defensie een uitzondering zijn? Overigens, als er vorige week een bericht was dat er hakbars bij defensie gaan om alvast te oefenen voor wat genocide op niet-moslims, dan vind ik die negatieve houding niet zo vreemd.

geytennöker | 19-06-06 | 11:33

@KruT, tja daar ben ik nou eenmaal rechts voor. Ik ben overigens niet blind voor de fouten van rechts, maar ik blijf erbij dat het falen van de multiculturele samenleving voornamelijk bij links gezocht moet worden. Ik vind Verdonk een vrij goede minister, een zeer matige politica, maar het enige dat ik haar op het gebied van de multiculturaliteit kwalijk kan nemen is haar drang om ook oudkomers koste wat kost een inburgeringstoets door de strot te proppen. Voor de rest heeft ze er niet zo veel mee van doen, ook niet waar het gaat om het opzetten van bevolkingsgroepen tegen elkaar. Wat dat betreft is Wilders een veel enger geval. Bovendien is het nare onderbuikgebeuren eerder een reactie op het falen van de multiculturele samenleving dan een oorzaak ervan.

Muxje | 19-06-06 | 11:29

Als ik in Polen zou wonen en ik zou in het Poolse leger worden toegelaten, dan zou ik mijn Nederlandse paspoort verliezen, omdat ik in vreemde krijgsdienst zou zijn getreden. Hoe zou dat gaan met die lui hier die een dubbele of driedubbele (ja, die bestaan ook) nationaliteit hebben? Immers, de Marokkaanse nationaliteit schijn je niet kwijt te kunnen raken, bij voorbeeld.

Romanus | 19-06-06 | 11:29

Wat heeft een legert aan minderheden wanneer een overtalsituatie de kans op winnen verhoogt.

FABrakadabra | 19-06-06 | 11:25

@Muxje 19-06-06 @ 11:06
Wel jammer dat je "de links kerk" overal maar de schuld van moet geven. Verdonk doet alles goed, maakt nooit fouten, krijgt nooit moties tegen zich, kortom een wereldpoliticus *uche kuch*

kruT | 19-06-06 | 11:21

Der Lehrer 11:04
Ik denk dat die conclusie juist is.

Romanus | 19-06-06 | 11:17

Der Lehrer 19-06-06 @ 11:04

Buiten dat Joy Division tijdens mijn jeugd 1 van mijn favo bands was,
waren het ook eenheden in het Soviet leger die bestonden uit vrouwen die maar 1 enkel doel hadden: Joy brengen aan de Front linie soldaten (officieren eerst uiteraard... hehehehe)

CumGranoSalis | 19-06-06 | 11:17

@OngeFundi
Plebs komt van het Romeinse plebejes, oid. Gelezen in een boek over Caesar.

Ik had het over Istanbul, niet Turkije.

Je hebt het over grote gemeenschappen? Ik zal er een paar noemen die in Istanbul heel veel voorkomen, Armeniërs, Joden (in de geschiedenis werden de Joden alleen nog door het Osmaanse Rijk getolereerd en hadden zij burgerrechten) en niet te vergeten Koerden. Misschien zou je zelf eens de tijd moeten nemen de cijfers onder de loep te nemen eer je eigen overschatte lafbek te openen.

Dat alles is in een korter tijdsbestek naar Istanbul getrokken dan de allo´s in NL.

Verder wordt de seculariteit van de staat gegarandeerd door het leger. De kans is groter dat NL een christenstaat wordt dan dat Turkije een moslimstaat wordt.

Je laatste opmerking over staatstelevisie. In Nederland is het verplicht dat het staatshoofd een bepaald geloof aanhangt. Is dat wat je bedoelt met religieuze primaten of bedoelde je wat anders?

kruT | 19-06-06 | 11:13

"Soldaten" die vanwege hun bedenkelijke geloof nog niet weten welke partij hun loyaliteit gaat ontvangen in oorden als Uruzgan - die kunnen nooit voldoende gepest worden.

Jan Passant | 19-06-06 | 11:12

@Deense Postbode: Amen. Als het volk daarnaast nou ook eens publiekelijk uitkomt voor wat ze denkt en zo af en toe eens het recht in eigen hand neemt tegen de Finnen dan komen we nog eens ergens.

MiRRoRMaN | 19-06-06 | 11:09

Als hier de Jihad uitbreekt, en die komt, moet het leger ons beschermen. Dan passen overlopers en spionnen niet in het leger. Dus het leger alsjeblieft zuiver hgouden. Het is straks onze enige houvast.

bijtertje | 19-06-06 | 11:08

@KruT, met de multikul bedoel ik de glorieuze samenleving zoals die de Grote Roergangers Bos en Cohen voorstaat, en hun kansloze pogingen om dat tot stand te katen komen. En dus *niet* multiculturaliteit an sich, dus het gewoon samenleven van allerlei nationaliteiten. Dat kan inderdaad prima... als we de nieuwkomers net zo behandelen als de autochtonen. Dezelfde kansen, en de gelegenheid om de eigen cultuur te bewaren, maar dan ook aan dezelfde eisen en normen voldoen als de rest. Dat laatste wordt echter nogal eens vergeten, en dat is wat ik met multikul bedoelde. Zeg maar het knuffelen, eeuwige theedrinken, en vergoeilijken.

Muxje | 19-06-06 | 11:06

CumGranoSalis & Weisse(.) Rose, helemaal eensch... al weet ik niet of jij onder "Joy Division" hetzelfde verstaat als ik.
-
Romanus 19-06-06 @ 10:55
Ja, hierin kan ik met u meegaan. We voorstaan dus beide niet het huidige(!) beleid?

Der Lehrer | 19-06-06 | 11:04

je wordt in het leger getraind om niet-nederlanders te vermoorden. Als ze alleen maar gepest worden valt dat dus reuze mee

jan-lul-de-behanger | 19-06-06 | 11:02

@KruT
-
Ga es deaud met dat simpele zieltje van je. Het lult over plebs, maar weet vermoedelijk niet eens waar die vafkorting vandaan komt. In Istanbul leven 140 etniciteiten vredig samen? Hoort ik daar een lama schijten?
-
1.) In geheel Turkije en ook Istanbul neemt de Islamitische repressie toe en vredig samenleven is daarmee tevens samen te vatten als "wie z'n kop houdt en respect heeft voor Allah wordt met rust gelaten". Turkije staat inmiddels op een mooie 35e plek van landen waar christen vervolging op grote schaal voorkomt. Met moslims is enigszins (als inferieur) samen te leven zolang ze de baas zijn, als ze dat niet zijn dan moeten ze jihad tegen je vechten.
-
2.) Istanbul is niet overspoeld door grote massa's van etnische minderheden die zijn onderverdeel in een paar relatief grote subgemeenschappen. Als er in Nederland net zoveel Marokkanen woonden als Canadezen of evenveel Antillianen als Japaners. dan was het hier ook wel wat anders. Helaas heb jij te weinig inzicht in statistische variabelen om tot een gedegen analyse te komen. Beter is het dan je overschatte smoeltje te verzegelen.
-
3.) De Turkse staatstelevisie heeft net Winnie de Pooh van het scherm gehaald ondat die vriendjes is met een varkentje. Kom volgende keer met het voorbeeld van een normaal land alsjeblieft, niet zo'n vuilnishoop van reigieuze primaten.

OngeFundi | 19-06-06 | 10:56

Der Lehrer 10:45
Ik kan daar best een eindje in meegaan, hoor. Ik weet alleen niet hoe jij "front" definieert, maar er waren in WO2 meer dan genoeg (Duitse) vrouwen die ook hier in Nederland bij de SS, Luftwaffe enz. werkten (vooral omgeving Rotterdam) en zeer actief waren in de Atlantikwall organisatie. Maar inderdaad, het "buitenwerk" werd in eerste instantie door mannen gedaan.

Romanus | 19-06-06 | 10:55

@CumGranoSalis 19-06-06 @ 10:50
Hear hear
Vrouwen aan boord van schepen leidt ook alleen maar tot ellende. Niet alleen mannen maken zich daar schuldig an wangedrag ook vrouwen kunnen er van.
Ze willen het zelfde zijn maar zijn dat niet. Linkse priet praat.

Weisse rose | 19-06-06 | 10:53

Der Lehrer 19-06-06 @ 10:45

Levensgevaarlijk inderdaad om vrouwen aan de frontlinie te hebben in een gevechts functie (tenzij het een all-female unit is) ten eerste is er inderdaad het emotionele (de meeste vrouwen reageren nu eenmaal niet rationeel op sommige situatie's) en fysieke aspect. (uitzonderingen daargelaten)
Buiten dat, brengt het onder de mannen frictie teweeg (mannen denken nu eenmaal met hun lul) en kunnen mannen domme beslissingen nemen als er een vrouw in gevaar komt (ook weer oer-instinct)
Dus vrouwen lekker GNK en andere ondersteunende laten bekleden.
En anders kunnen we altijd nog een Joy-Division ala soviet Unie in het leven roepen als ze echt hun land willen dienen.

CumGranoSalis | 19-06-06 | 10:50

PmThRt 19-06-06 @ 10:47
Dat is met voetbal. Voor wie ben je als het er echt om gaat (doelende op het hoofdonderwerp van deze discussie)?

Der Lehrer | 19-06-06 | 10:48

Roberto Fransisco 19-06-06 @ 10:02

triest neerlands gelul weer hoor... turken zijn niet voor nederland als turkije speelt... ooh wat errugggg... zijn helemaal de weg kwijt met het allo-bashen hier zeg... wat maakt het nou uit voor wie de medelanders zijn... moeten ze echt 100% nederlander zijn, met ALLES... sodemieter toch op man, imbeciel... ik ben zelf voor ARGENTINA altijd... sowieso ben ik voor ieder niet-europees land als ze tegen de euris moeten... go GHANA... ben ik nu ook een verrader...??? tijdens het wk in '94 in de VS was ook IEDERE italiaan voor italie en niet voor de VS en met de ieren net zo.... daar lullen ze er niet over.... hier is alles weer doorgeslagen... idioten...

PmThRt | 19-06-06 | 10:47

@kruT 19-06-06 @ 10:39
Kindertjes van 9 neuken moet toch kunnen volgens de islam. De profeet deed het ook. Het is dus maar weer een bewijs van de multiculturele samenleving die nederland niet is.
Ayaan wegpesten vond ik ook belachelijk. Allochtonen tolereren autochtonen toch ook niet. 40% van de mrocjes verwerpt de westerse samenleving.

Weisse rose | 19-06-06 | 10:47

@Weisse rose 19-06-06 @ 10:41
Helemaal mee eens...

Lachende Scheerkwast | 19-06-06 | 10:45

Romanus, ze hadden andere taken. Vochten niet aan het front.
Bovendien hangt het van de situatie af, oorlog of vrede.
In echte Oorlogstijd (wanneer het hier zou zijn en niet een of andere vredesmissie) is een dode vrouw erger dan een dode man. Dus zet je ze niet voorop in de strijd. Bovendien is een portie testosteron wel handig en dan heb ik het niet eens over andere fysieke verschillen.

Der Lehrer | 19-06-06 | 10:45

@krut
Ik ben het met je eens! Er stemmen teveel plebs. Laten we dus inzetten op een opleidings gericht kiesrecht voor de volgende verkiezingen. Alles wat VMBO heeft of minder mag niet meer stemmen. Strak plan. Dan sluit je de plebs in ieder geval uit.
Zo kunnen we Boslim in ieder geval buiten de kamer houden.

Weisse rose | 19-06-06 | 10:41

@kruT 19-06-06 @ 10:35
Je kletst uit je nek... Je weet dat wat je beweert NIET waar is...
Lulkous.

Lachende Scheerkwast | 19-06-06 | 10:40

@Weisse rose 19-06-06 @ 10:33

Ik ben blij voor je dat je een pedeaupartij verwelkomt. Moet kunnen, toch, kindertjes neuken. Vooral wel pedo's tolereren en allochtonen niet. Vooral zo doorgaan. Ayaantjes wegpesten en pedo's verwelkomen. Echt goed bezig man, Nederland.

kruT | 19-06-06 | 10:39

@Muxje 19-06-06 @ 10:12 en andere sociaal-idioten die multiculturaliteit kul vinden

In Istanbul leven 140 verschillende etniciteiten, tig religies etc vredig en gezellig met elkaar samen. Zo zijn er een hele hoop steden in de wereld waar dit prbleemloos kan. Het KAN dus wel. Het is de onkunde en knulligheid van het Nederlands bestuur die fout op fout, Verdonk op Verdonk maakt. Uiteraard als gevolg van het stemgedrag van het plebs.

Zo wordt Nederland vanzelf een bananenrepubliek. Zwaai zwaai.

kruT | 19-06-06 | 10:35

Flink spek eten in dat leger! Niks multikul-voer. Spek, rats, kuch en bonen!
Dus... Ik krijg ineens zin om Full Metal Jacket weer eens te bekijken.
"God loves the Marines, he gets a hard-on from us"...

crixus | 19-06-06 | 10:35

Ik ben zelf bij de Marine geweest en heb de eerste allochtonen zien komen. deze kregen toen gelijk al een aantal strepen op de mouw, strepen waar anderen (autochtonen) minstens 4 tot 7 jaar over moesten doen... Positieve discriminatie heette dat toen.... en toen al was er weerstand onder het autochtone voetvolk tegen deze ongelijkheid... Dat doodknuffelen van die allochtonen wreekt zich nu... Ik ben van mening dat als "Ali" of "Achmed" zonodig bij de krijgsmacht willen er dezelfde regels gelden als voor alle anderen... dezelfde school moeten hebben gehad (en niet minder of geen zoals de meeste van die allochtonen) en dezelfde fysieke eisen.. en al helemaal geen gezeik over die kopdoek... een helm kun je hebben of een baret... Dan heb je dit gesodemieter ook niet,...

Lachende Scheerkwast | 19-06-06 | 10:35

@kruT 19-06-06 @ 10:28
Liever een land waarin dat kan dan een land waar in je kop eraf gaat als je het goede geloof niet meer aanhangt.
Ik ben trots op een land dat blijkbaar zoveel vrijheid en zekerheid aan zijn burgers kan bieden dat ze voor een dergelijk verwerpelijk iets naar buiten durven te komen. In tegenstelling tot veel andere landen waar je als vrouw niet eens auto mag rijden.

Weisse rose | 19-06-06 | 10:33

@Tonnie 19-06-06 @ 09:10

Dat is nog altijd minder erg dan een pedeau-partij te hebben, opgericht door echt Nederlanders. Ben je daar nou trots op, als Nederlander zijnde?

kruT | 19-06-06 | 10:28

heaumeau's

Heau_Meau | 19-06-06 | 10:23

@muxje
Je weet toch dat een van de eerste woorden die allochtonen leren discriminasie is. En dat wordt weer bevestigd door politiek correcte subsidie ponzen. Het zijn discriminerende kut kaaskoppen die autochtonen.

Weisse rose | 19-06-06 | 10:18

@der lehrer
Dat weet jij, dat weet ik, maar begint het bij den haag nou ook te dagen.

kibbesoeb | 19-06-06 | 10:17

Pannie 19-06-06 @ 10:13
Ik ben gewoon eerlijk:
ARGENTINA ARGENTINA ARGENTINA!

Roberto Fransisco | 19-06-06 | 10:15

Der Lehrer 9:58
Und all diese deutsche Frauen die sich vor 70 Jahren bei der Kriegsindustrie gemeldet und gearbeitet haben, ebenso wie bei der Luftwaffe, der Kriegsmarine usw.? Haettten sie nicht teilnehmen sollen? Ist ihre Teilnahme nicht bewertet worden? Sind Frauen verschont von der Aufgabe auch ihr Vaterland zu verteidigen?
M.a.w. ik ben het niet met je eens.

Romanus | 19-06-06 | 10:14

kibbesoep, en dat is dus exact het probleem voor een LEGER.

Der Lehrer | 19-06-06 | 10:14

Roberto Fransisco 19-06-06 @ 10:02
Stond in het AD ook zo'n artikel precies hetzelfde, maar toen de verslaggever vroeg voor welke club ze waren, Galatsaray ofzo werd de verslaggever aangekeken alsof hij niet helemaal wijs was, ze waren uiteraard voor Feyenoord en hadden al 15 jaar een vip kaart kijk zo kan het ook ;)

Pannie | 19-06-06 | 10:13

Afspiegeling van de samenleving, dat leger, toch?

kibbesoeb | 19-06-06 | 10:13

Wat is nu eigenlijk het probleem. Je hoort niemand over de nederlandse (blanke) kinderen die op warte scholen gepest en geterroriseerd worden.

Weisse rose | 19-06-06 | 10:12

Het berichtje gaat nauwelijks op de details van het onderzoek in, en daar ben ik toch wel benieuwd naar. Pesterijen komen inderdaad al eeuwen voor in het leger, en iemand met zijn uiterlijk pesten is ook heel gewoon. Een lange vent wordt "slungel", die met het rode haar "vuurtoren", en de Surinamer wordt: "soewwwartkop". Discriminatie? Welnee... het is discriminatie als de allochtonen er stelselmatig zouden worden uitgepikt, maar misschien is het wel gewoon overgevoeligheid. Het artikel vermeldt niet hoe de onderzoekers dat bekeken hebben.

Wat betreft de discriminatie werkt het hetzelfde: ja, als je gewoon die lui zelf gaat vragen krijg je echt geen goed beeld. Promoties zijn net als bij sollicitaties in de burgermaatschappij; als een blanke gepasseerd wordt denkt hij dat ' ie niet goed genoeg is, als een immigrant gepasseerd wordt kan hij wel eens de neiging hebben om te denken dat het wel weer aan zijn huidskleur zal liggen.

En wat die negativiteit over de multikul; daar maak ik me al helemaal geen zorgen over. Ik ken eigenlijk bijna niemand meer die daar nog positief over is, iedereen kankert er op... maar diezelfde kankeraars gaan verder wel gewoon om met hun allochtone kennissen en buren.

Muxje | 19-06-06 | 10:12

CumGranoSalis
Ik denk dat dat ook juist is, maar dat komt op zeer veel andere plekken dan de krijgsmacht ook voor. Alleen de krijgsmacht is een sterk hierachische organisatie, zoals het hoort, die volk en vaderland moet kunnen en willen verdedigen. Dat is immers de bestaansreden. Zoals nu alles gaat in dit land koersen we stapje voor stapje af op heel veel narigheid.
Concordia res parvae crescunt.

Romanus | 19-06-06 | 10:06

Maar eigenlijk was het vreemdelingenlegioen ook multicultureel, nietwaar? Al hoorde je daar niemand klagen over de behandeling en die was toch niet helemaal wat de soldaten van Oranje gewend zijn.

Der Lehrer | 19-06-06 | 10:06

CumGranoSalis 19-06-06 @ 10:01
Daar slaat dat "undsoweiter" op... hehe.

Der Lehrer | 19-06-06 | 10:04

Als iemand gesubsidieerd voor mij wil sneuvelen zodat ik me goed kan voelen over al het goede dat Nederland doet voor de rest van de wereld, dan mag ie verwachten dat het niet altijd even lief er aan toegaat. Omdat iedereen met hersenen uit een beroepsleger is wegbezuinigd krijg je vrij snel dit soort gepest, dus als je daar niet op zit te wachten, dan zoek je fijn een andere baan. Ik kan niet wachten tot de jonge jongens mortieren gaan koppen in Uruzgan en dan heel Nederland hypocriet gaat zitten doen en 7 jaar later zitten we met een Uruzgan trauma alla Sebrenica. Laten we dan wel een multi-culti troetelleger hebben zodat we zeker weten dat het niet daaraan lag. on topic: van pesten word je mentaal sterk of zwaar getraumatiseerd en in het leger heb je allebei nodig om te overleven, dus ze doen maar.

Lardman | 19-06-06 | 10:03

En waaruit bestaat deze discriminatie precies? Dat krijgen we zeker niet te horen. Men verwacht gewoon dat wij blanke racisten ons zo schamen dat we in een hoekje gaan zitten en onze bekken dichthouden tegenover Mo en Co. Mooi niet dus. Ga zo door en racist wordt nog een geuzennaam in dit land.

Shani | 19-06-06 | 10:02

En wat te denken van het feit dat je gezeur om eten krijgt en andere flauwekul? Een soldaat hoort gewoon alles te kunnen vreten en doen wat er gezegd wordt en/of nodig is.

Der Lehrer | 19-06-06 | 10:02

Trouwens ook leuk:
Vrijdagavond werd in het NOS journaal een stukje getoond over hoe van oorsprong Turkse mensen naar het Nederlands elftal keken. Uiteraard waren ze allemaal voor Holland ...... een kleine jongen werd ook gevraagd naar zijn mening; "Tuurlijk ik ben geboren in Nederland dus ben ik voor Nederland, waar anders voor? Maar als mijn eigen land mee zou doen zou ik voor mijn eigen land zijn".

Jammer voor de NOS-redactie maar het item met de moralistische boodschap was dus mislukt.

Roberto Fransisco | 19-06-06 | 10:02

@De Vrolijke Kaafir
Wij hebben een leger nodig omdat dat ten eerste hartstikke gaaf is PUNT Ten tweede zal de tijd niet ver weg zijn dat we het ook echt nodig zullen hebben, wat zeg ik, Job Cohen had eigenlijk allang de hulp van het leger moeten inroepen om de dramatische situaties in zijn stad eens op orde te maken, te beginnen bij het mercatorplein en dan door naar het echte oerwoud. Maar Job zet eerst nog even een kopje th#*%$@

Tonnie | 19-06-06 | 10:01

Der Lehrer 19-06-06 @ 09:58

HaHaHaHaHa...

Correct en tevens juist, de GNK moet ook gevuld worden.

CumGranoSalis | 19-06-06 | 10:01

"Waar hebben wij uberhaupt een leger voor nodig, eigenlijk?"

Laat de anderen maar onze grenzen verdedigen, lekker egoistisch nederlands denken weer...

Zonder Europees en Amerikaanse legers bestonden beide continenten niet. Denk je nou echt dat landen als Rusland vredelievend zijn just because...? Zonder angst voor het westen waren we allang gannexeerd.

Mensen lopen immers als schaapjes achter de centen aan.. :)

Makkelijk | 19-06-06 | 10:00

De Vrolijke Kaafir© 19-06-06 @ 09:54

- wereldwijd een bijdrage leveren aan vrede, veiligheid en stabiliteit;
- het verdedigen van het Nederlandse grondgebied en dat van de NAVO- bondgenoten
- ondersteuning van civiele autoriteiten bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulp, zowel internationaal als nationaal.

CumGranoSalis | 19-06-06 | 09:59

Een vriend van me van Surinaams Hindoestaanse afkomst werd tijdens zijn diensttijd zo ontzettend moe van het zalvende gelul van legerleiding en anti-discriminatie trutten. Tot voor z'n diensttijd had hij zich zelden tot nooit gediscrimineerd gevoeld. Hij waande zich gewoon Nederlander totdat hij opeens in dienst werd bestempeld als Medelander en zo nodig beschermd moest worden tegen 'ongewenst gedrag' van 'echte' Nederlanders.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 19-06-06 | 09:59

Romanus, Sie haben Recht. Sie vergessen nur noch eine Sache. Auch Frauen gehören nicht in der Armee (außer als Krankenschwester usw.).

Der Lehrer | 19-06-06 | 09:58

Zolang muzelmensen zich eerst muzelmens voelen, dan fin en dan pas Nederlander, heeft iedere rechtgeaarde militaire opleider het gevoel een plaatsvervangde opleiding aan al-quaida volgelingen aan te bieden.

De multi-muzelmense samenleving is niet alleen de generaals maar ook het bedrijfsleven door politici opgedrongen. Mogelijk dat ondernemers de eerste muzelmensen uit de finnenlanden gehaald hebben, maar de politici hebben de gezinshereniging en -vorming toegestaan en bevorderd.

Ook de houding van muzelmensen t.o. van vrouwen en kinderen, waarbij vooral de dom napratende rechtvaardiging opvallend is, maakt van muzelmensen collega's die je liever kwijt dan rijk bent. De parallel met de verdedigers van het linkse gedachtegoed dringt zich hierbij sterk op, immers ook daar bestaat 99% van hun argumenten uit "nou daarom" redenaties.

Als je dan ook nog merkt dat ze vooral militair zijn omdat ze willen ego-trippen i.p.v. onderling sterk solidair zijn, dan weet je dat je niet op ze kan vertrouwen, immers niet alle muzelmensen zijn terrorristen maar alle terrorristen zijn wel muzelmensen dus is de kans dat je door een muzelmenscollega in je rug geschoten wordt bij een actie in finlandia enorm groot.

Als militair moet je dit soort collega's niet maar vooral het links politiek geteisem dwingt je deze collega's op, dus pest je ze waar je kan, soms enigzins verfijnd door ze te dwingen gemeenschappelijk te douchen en openlijk te discuteren over hun geslachtsorgaan, soms grof door niet toe te staan dat zij niet met de pot mee-eten.

Hans Anders | 19-06-06 | 09:57

Waar hebben wij uberhaupt een leger voor nodig, eigenlijk?

De Vrolijke Kaafir© | 19-06-06 | 09:54

Priceless.
met zijn allen naar Uroeszzgan - 88 miljoen
155 boby-bags - 22.500
880 playboys, filmpies en internet downloads 646.255,85
door je schuttersputjescollega worden uitgescholden voor negert.... priceless

Juan Zaque | 19-06-06 | 09:51

>Discriminatie en pesterijen zijn het gevolg van de negatieve houding.<
Waarmee wij op voorhand even de slinkse commies de pas afsnijden, want hier staat dus: hunnie zijn begonnen met hun negatieve houding.
Eigen schuld dikke bult. Wie de bal kaatst kan hem tergugverwachten.

Deense Postbode | 19-06-06 | 09:51

Ik zou wel eens willen weten of de defensie cultuur ook is opgenomen in dit onderzoek, en hoe dit is opgenomen. Ik heb het bijvoorbeeld over ontgroeningen, KPL 1/Sgt 1 testen, motivatie pesterijtjes, maar ook zeer zeker het feit dat de gemiddelde militair wat simpeler en lomper reageert op bepaalde zaken. ( bijv een Cadet/Adelborst die de betreffende militair lastig valt met een of andere duffe enquete of racisme) In mijn ogen heeft dit meer met cultuur/achtergrond en omgeving te maken dan dat het puur racisme is.

CumGranoSalis | 19-06-06 | 09:51

Het volk heeft door dat de multicul niet werkt, de krijgsmacht, en nou den Haag nog.

Deense Postbode | 19-06-06 | 09:42

Tja, je mag verwachten, dat er bij onze strijdkrachten de minste landverraders zitten en deze uitkomst dus een goede afspiegeling is van wat het Nederlandse volk voelt en denkt. Mohammedanen horen gewoon niet in het Nederlandse leger of enig ander westers leger. Immers, zij maken deel uit van het leger van Allah en daarom moet hun loyaliteit aan ons betwijfeld worden. Door de politieke correctheid ofwel islamisering hebben hoe langer hoe minder mensen nog vertrouwen in de politiek, rechtspraak, de politie, het vrije woord en straks ook niet meer in de mannen en vrouwen die ons moeten beschermen en verdedigen. Hoe erg kan het nog worden? Kan een mohammedaan een Nederlandse patriot worden, zeker als er tegen een of meerdere moslim landen opgetreden moet worden?!
Een leger hoort nationalistisch en patriottisch te zijn. Dat is door alle eeuwen heen zo geweest. Maar de PvdA en de politiek correcte meute denkt dat wel even te kunnen veranderen. Over democratie gesproken.
Zie voor de aardigheid ook het volgende in de Sueddeutsche Zeitung van vanmorgen over o.a. de voetbalhysterie:

Was halten sie von der Patriotismus-Debatte?

62 % Ich finde es toll, dass sich viele Menschen patriotisch zeigen.

15 % Man sollte es nicht übertreiben.

24 % Ich finde die Hysterie absolut überzogen.

Abgegebene Stimmen: 1106

Romanus | 19-06-06 | 09:42

Naar verhouding lopen er veel Finnen bij defensie die niet vooruit te branden zijn.
Of discrimineer ik nu?....

paranoia of nie | 19-06-06 | 09:42

Dat moet je anders zien, dat is leuk, het is humor! :)

MiRRoRMaN | 19-06-06 | 09:39

me = mee @me

..zapper | 19-06-06 | 09:36

Pfffff, dus als het een Ali is dan mag je ze ineens niet meer met slaappillen drogeren, een viertonner richting bos rijden en daar z'n kamer herinrichten om hem op bed achter te laten op 100 kilometer afstand van de kazerne?
Die kut ali's zijn gewoon te kneus om me te kutten, bahbah.

..zapper | 19-06-06 | 09:35

Dan zit je daar intern, en dan merk je opeens dat je je scootervriendjes en wijkvrienden er niet bij kan halen.

Traag | 19-06-06 | 09:34

Burpman 19-06-06 @ 09:31
ONS land? Had je gedacht!

Roberto Fransisco | 19-06-06 | 09:33

Het is ONS land.

Burpman | 19-06-06 | 09:31

... is het niet een beetje in de Aard van het leger: Buitenlandse soldaten wantrouwen en naar het leven staan?

Comrade Enver Hoxha | 19-06-06 | 09:29

Goh, als er een artikel gepubliceerd wordt waarin staat dat 40% van de allochtonen negatief tegenover de samenleving staat, dan schreeuwt iedereen moord en brand en nu moeten die Finnen niet zo lullig doen en gewoon hun bek dicht houden. Er wordt toch heel duidelijk gezegd dat het grootste gedeelte van onze krijgsmacht negatief tegenover de multiculturele samenleving staat. En dat is wel de samenleving waar we in moeten leven...

large4e4 | 19-06-06 | 09:26

Hij blijft leuk: jaren geleden las ik ergens de legendarische tekst:
Alle blanken zijn racisten.

Roberto Fransisco | 19-06-06 | 09:25

Zijn er verkiezingen op komst? Krijgen we nu elke weer een nieuw onderzoek dat aantoont dat autochtonen door en door racistisch zijn? De lefties moeten vooral uitkijken niet te vroeg te pieken.

Baron von Proxy | 19-06-06 | 09:20

Het commentaar onder het artikel (site van ad) is overigens wel tenenkrommend zielig doen. Schei uit zeg, als je niet hard genoeg ben, ga dan niet in het leger. En ergens ben ik wel blij dat het leger het niet zo heeft op de multi-culti. Mocht het misgaan, dan heeft tenminste iemand nog het lef om orde op zaken te stellen !

Hellsmurfje | 19-06-06 | 09:18

Ik heb wel eens in de helm van een Friese medesoldaat gescheten. Dát was pas discriminasi!

Klukkluk | 19-06-06 | 09:18

Goed nieuws om de week mee te beginnen

Ceephax | 19-06-06 | 09:12

kunnen we niet net als vroegah gewoon een bataljonnetje finnen samenstellen? lekker in de voorhoede.. hoe heet dat nederlandse woord nog maar weer? oh ja kannonevlees!

ed.. | 19-06-06 | 09:12

opdoeken die defensie, kost toch alleen maar geld en levert alleen maar problemen.

Little Rammy | 19-06-06 | 09:12

ey kom op beetje onderling dollen moet toch kunne?

kut-kotert | 19-06-06 | 09:11

Waarom zou je de vijand in je eigen leger tolereren? Daarbij bleken enkelen ook nog eens een te grote admiratie voor de pedo-propheet te hebben.

Tonnie | 19-06-06 | 09:10

Wat een gejank ook altijd, gaat dan ook niet in het leger, als je niet van een geintje houdt. Gekke Finnen altijd..

Bozepanda | 19-06-06 | 09:10

Vroeger werden de buitenlanders gewoon als gladiatoren gebruikt...

Burgemeester Kiesman | 19-06-06 | 09:07

Bij de KM is iig de ongeschreven regel in geval van oorlog: Finnen overboord.

Alfa75 | 19-06-06 | 09:06

Overal wordt meer gediscrimineerd, maar niet alle blanken denken zo, je kunt ons niet over 1 kam scheren, hehehe.

Onno Thuis | 19-06-06 | 09:03

En daar moet je de oorlog mee winnen. ze slopen liever elkaar.

Hank66 | 19-06-06 | 09:02

In allochtone zin kan ik me wel tig andere zaken voorstellen die zorgwekkend zijn ......

DannyV | 19-06-06 | 09:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland