Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Geert wil Bea op het matje

erewoord, je weet togGeert is weer eens boos. Sterker nog: meneer heeft zich “paars“ geërgerd aan het optreden van koningin Beatrix die vorige week bij een bezoek aan een moskee in Den Haag geen handen schudden met moslimmannen, uit respect voor hun geloof. Dat vervolgens Jan Peter Balkenende gisteren ook nog eens het optreden van ons vorstin uitgebreid begon te prijzen is Geert helemaal in het verkeerde keelgat geschoten. De koningin en premier Balkenende doen de Nederlandse normen en waarden in de uitverkoop.” En dus heeft Wilders er maar weer een paar Kamervragen tegenaan gegooid. Iets met dhimmitude-gedrag, wat zoveel betekent als: geef es een poot...

Reaguursels

Inloggen

@ deense postbode 08:18
Vraag me af waarom deze iraanse moslims in Nederland zijn.
Je gaat als moslim toch niet vluchten uit een fundamentalistisch islamitisch land.
Een katholiek in Ulster vlucht toch ook niet naar de protestanten bij wijze van spreken.

wachtmeester de bruy | 09-06-06 | 05:09

Is er iemand lid van een nudistenvereniging die 50 jaar bestaat?
Kunnen julie Bee dan niet officieel uitnodigen voor de viering van het jubileum............

wachtmeester de bruy | 09-06-06 | 04:51

Bea is een dhimmihoeah! De thermometer in de aars van de samenleving, GS, bewijst het.... Botte zegt: Bea voor een GS Volks Tribunal!
(het GVT is geboren)

bottehond | 08-06-06 | 23:55

Wilders is OK
Dat is duidelijk
Echt waar !!

magic mike | 08-06-06 | 23:22

de heren van de moskee hebben smetvreesssss..

Lesbeau's4ever | 08-06-06 | 23:08

De voorgaande 434 reacties kunnen in één muisklik worden samengevat:
www.republikeinen.nl

drs Marcel van Dam j | 08-06-06 | 21:56

Bea gaf geen pootje omdat ze bang is voor de rel die eruit voortkomt als die geweigerd zou worden en niet om respect voor het geloof.

Z.K.H.Prins Carnaval | 08-06-06 | 10:22

Dat ze geen hand geven heeft te maken met het beeld wat ze van vrouwen hebben... middeleeuws dus...

Simon Says | 08-06-06 | 09:38

.
*peinst wanneer ik ook weer voor het laatst gehoord heb van een koningin die de benen nam voor de vijand en het volk aan z'n lot overliet*

filter 08-06-06 @ 08:46

Filter, ze is bang. Net als de politieke elite. En zoals wij. Het verschil?
Zij hebben buitenlandse residenties, wij niet.

van Maerlant | 08-06-06 | 09:27

@ De Intrigant 8:15

'Dan praat je over "regeren is vooruit zien" en gooi je mijn inziens niet
de monarchie in de strijd.'

Akkoord: in het hele debat omtrent relatie tot islam is Bea meer een speelbal of nevenproduct van de politieke lijn dan iets anders. Vanuit dat perspectief is wat gebeurd is dan weer een bevestiging van het afglijden naar bedenkelijke tijden. Je zou ook kunnen zeggen dat ze een historische afspraak gemist heeft met de Nederlander: moet zij niet het vaderlandslievende voorbeeld geven?

Belangrijker is, gesteld dat je de voorgaande premisses accepteert, dat 'regeren is vooruitzien'. Laat ons daarom concluderen dat er niet geregeerd wordt. Een collectieve 'après nous le déluge' lijkt de politieke kaste in haar greep te houden. Als het een troost kan zijn: van hetzelfde laken een pak in België, in Italië, in Spanje, in Engeland...

Witruimtes: enter, enter en nog eens enter... en dan bang afwachten! ;)

\ot Hoe maak jij die witruimtes want dat leest toch wel prettiger? Met p tagjes? /ot

De Intrigant 08-06-06 @ 08:15

van Maerlant | 08-06-06 | 09:25

AMSTERDAM, Netherlands, June 7 (UPI) -- A government report says radical Muslims are gaining increasing influence over moderates in the Netherlands.
.
The report, presented to the Dutch Parliament Wednesday, said ultra-orthodox Salafism is making its presence felt in an increasing number of mosques, Expatica and ANP reported.
.
Adherents often shun western society and criticize efforts by other Muslims to integrate into Dutch society. The movement has been linked to the
Wahhabism of Saudi Arabia.
.
Followers of radical Islam have successfully used the internet and lectures to win over more followers and gain control of moderate mosques, Interior Minister Johan Remkes said. Both he and Justice Minister Piet Hein Donner said the ideological influences were a cause for concern.
.
Copyright 2006 by United Press International

-----------

Ook ik heb met plaatsvervangende schaamte zitten kijken naar de koningin op kousenvoetjes die geen hand gaf [maar wèl er *bijna* een kreeg van een naïve Mohammedaan. 'Gelukkig' sloeg de imam de hand van de naïveling weg.]
.

Als de gemiddelde Nederlander de koningin op visite krijgt gaat hij toch ook niet door met aan z'n reet krabben en boeren laten, omdat dat zijn cultuur is?
.
Slechte beurt, Bea.
U laat het eigen volk in de stront zinken en kiest voor de vijand.
.
*peinst wanneer ik ook weer voor het laatst gehoord heb van een koningin die de benen nam voor de vijand en het volk aan z'n lot overliet*

filter | 08-06-06 | 08:46

Wachtmeester 6.09, maar dat zijn geen echte moslims hoor!
Koshyonkai heeft twee leuke allochtoonse vrinden en daarom zijn ze opeens allemaal liev, snap dat dan.
Elk volk heeft zijn eigenaardigheden en over de leuke dingen kan men vrijelijk spreken, en dan is er geen vuiltje aan de lucht. Maar owee als je over haar nare trekjes begint, dan ben je opeens een racist.
Ik heb Iraanse vrienden. Aan hun kan ik zien hoe die mohammedanen geringeloord worden door het 'geloof' en onder druk staan van de familie. In het dagelijks leven heeft zij zich via een opleiding aan de uni weten op te werken tot een goede positie, loopt ongedoekt erbij in spijkerbroek, net als iedereen. Als ze bij familie op bezoek gaat echter, knoopt ze gauw een doekie om haar hoofd, in de auto zodat niemand het ziet.
In spagaat dus, gevangen in de betovering van Mo (PZMH) en de familielieden die als gevolg van dat totalitaire regime de handlangers zijn van die oorlogszuchtige uh barmhartige psychodelische Riagg-figuur.
Zij moet dit doen, anders zal ze voor afvallige versleten gaan worden, en zijn de rapen gaar. Je weet wel, dan gaat het strotje door.
Dat is wat Hirsi Magan bedoelde met de vrouw bevrijden uit haar onderdrukte positie. Dat is waar Theo voor gestorven is. En wat doet onze eigen Koningin hiermee? Die gaat daar eens even lekker overheen scheiten. Dezelfd koers die hel politiek 0031 vaart: het pamperen van de islam-sekte.

Deense Postbode | 08-06-06 | 08:18

@v Maerlant 07-06-06 @ 21:45
Sorry, kon niet vroeger.
Ik zag in een eerde posting dat je de trein moest halen dus zal wel het bekende verhaal zijn geweest.
---------------------------------------
'Misschien ben ik te pessimistisch., misschien ook niet. Heb jij veel zin om de gok te wagen? '
Euh... nee.
'Het gaat over iets onomkeerbaars…'
Over het demografische gedeelte was ik het al eens.
Ik zeg net dat het beter is om niet te gokken en als de situatie mocht zijn zoals jij het schets zal ik het zeker niet bagatelliseren.
Ik zie wel dat de boel dusdanig geëscaleerd is, en mensen van beide kampen elkaar zo opnaaien, dat je haast op een explosie kan gaan zitten wachten.
Ik haalde eerder al de meelopers cq schreeuwers aan en zie in deze generatie nog niet echt een probleem. Maar als die generatie hun kinderen gaan opvoeden met haat, ik ga er nog steeds vanuit dat dit een beetje jou strekking is, heb je echt de poppen aan het dansen.
Dan praat je over "regeren is vooruit zien" en gooi je mijn inziens niet
de monarchie in de strijd. Ik vind dat je dan krachten aan een instituut toekent die niet eens in staat is om zo`n groot probleem met een bezoekje aan een moskee te beslechten.
Als je dan gaat, ga dan om een daad te stellen.
En daarom vind ik dat de (binnen)hofnar in deze gelijk heeft.
\ot Hoe maak jij die witruimtes want dat leest toch wel prettiger? Met p tagjes? /ot

De Intrigant | 08-06-06 | 08:15

Ik vind dat als Bea naar Limburg komt zij Limburgs moet spreken en als ze naar Friesland komt Fries moet spreken, etc.. Dat ze zich maar aanpast !!

Eddie Vedder | 08-06-06 | 08:10

Wat heeft de Koningin van een land waar Staat en Kerk gescheiden zijn (mwoehaha) in Godesnaam in een moskee te zoeken?!
Wat is dat weer voor dhimmie, slijm-en buig-signaal?
Dat handenschudakkefietje is om ons le laten discussiëren over een non-issue. Het volk tuint er weer in.
*zoekt naar oranje burka, het is nou toch geen karneval*)

Deense Postbode | 08-06-06 | 07:52

Iemand als kyokushinkai moet bij deze genomineerd worden voor de gouden halve maan met kromzwaarden.
Dat hij opkomt voor Achmed modaal is prijzenswaardig.
Ik geloof in je nobele motieven Samoerai Sushi en ik hoop dat je uiteindelijk gelijk krijgt, maar ik vrees dat je naief bent.
Ik ben ook niet bang voor Achmed modaal, maar wat als de moslimgemeenschap in Nederland de meerderheid heeft?
Ik ben net als reaguurders als van Maerlant, Bottehond en anderen zeer bezorgd over de vrijheden die we hier nog hebben en die nu al steeds meer worden beperkt en onder druk staan door toedoen van de islam.
Cabaretiers en publicisten die zich niet meer vrij voelen om zich te uiten over de onaangename kanten van de haaks op onze samenleving staande islam.
Wat als straks de zogenaamde gematigde moslims worden gemaand (en bedreigd) door fundamentalistische moslims om mee te doen met het uiteindelijke doel: de wereldheerschappij.
Dit staat tenslotte in de koran.
Ik vrees hetzelfde scenario wat in nazi -Duitsland ook gebeurd is.
Een bevolking die zich op laat hitsen door iemand met een ideologie dat ze superieur zijn en uiteindelijk wordt een heel continent gegijzeld door deze fascisten.
Degenen die tegen zijn worden gevangen gezet en de meesten worden vermoord.
En ook toen waren er mensen, met name de Joden, die ondanks onheilspellende voortekenen, geloofden dat het zo'n vaart niet zou lopen.
De afloop is bekend.
Gisteren nog een uitzending op de Duitse tv gezien over de Turkse moslimfundamentalistische organisatie Mili Gorus (een wolf in schaapskleren) met als propagandazender het Turkse kanaal TV 5, waar elke dag in heel Europa de Turken wordt verteld hoe superieur ze zijn aan de ongelovige westerse honden en dat de vlag met de halve maan straks over heel Europa wappert en dan ......... de wereld.
Wereldwijd zijn ze zich aan het roeren en het lijkt erop dat het geregisseerd wordt.
Mocht de islam de wereldheerschappij krijgen, dan hoop ik dat er een komeet in de vorm van een kolossaal varken op ramkoers ligt.


wachtmeester de bruy | 08-06-06 | 06:09

@libertas simplex 23:45
Natuurlijk is de Koningin daar in een vertegenwoordigende functie.
Het was geen bezoek op persoonlijke titel voor zover mij bekend.
Het hoofd van de constitutionele monarchie komt binnen wandelen en in die hoedanigheid vertegenwoordigt ze haar *kuch* onderdanen. Symboliseert zij de eenheid van het Nederlandse volk. Nou mooi niet.....
De rubberen hand biedt helaas geen soelaas.
Maar het komt allemaal goed als Lex op de troon klimt. Dan drinken de jongens een biertje... oh jee.... dat mag ook al niet.

Jane Doe | 08-06-06 | 01:32

@M : ja ach, HIJ wou geen hand geven, ZIJ komt met een mooi compromis. Moet ie die hand wel geven natuurlijk, aan dat ding.
Ik ga eruit. Mzzl

LibertasSimplex | 08-06-06 | 01:21

@LibertasSimplex
Zolang Rita hem maar wast en hij haar mag begroeten met de rubberen fist versie, zonder aan te raken natuurlijk, is er niks aan de hand, lijkt mij...

MAXIMO | 08-06-06 | 01:01

Alhoewel, daar wordt zo'n baardmans misschien geil van, en dat is nou net de belangrijkste reden dat ze geen hand willen geven.

LibertasSimplex | 08-06-06 | 00:56

@Maximo: had ik ook opgevangen idd. Vrij klein nonprobleempje dus, mbt HM. Over die rubberhand: die kan ook in allerlei meer of minder strijdbare uitvoeringen worden meegenomen. Bijv 1 met zo'n ranzig naar binnenstaande middelvinger. Vind ik wel iets voor Verdonk. :)

LibertasSimplex | 08-06-06 | 00:49

onee er geeft iemand een ander weer eens geen hand. Nederland opgelet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NOU EN.

Knoekie | 08-06-06 | 00:43

Romanov 07-06-06 @ 13:32

>Ik heb geen enkel probleem met katholicisme, protestantisme, hindoeïsme, >boeddhisme
>Met de islam ligt het anders.

Apart, op bepaalde vlakken hebben deze religies toch dezelfde pretenties, denk aan het buitensluiten van ongelovigen, het bizarre kastensysteem naar analogie van de wil van god. Het ascetische ideaal van het boeddhisme etc.

>Wij laten als Europa zien dat wij staan voor de vrijheid van meningsuiting

Er is helemaal geen vrijheid van meningsuiting in Nederland, heeft u weleens de betreffende wetsartikelen en haar uitzonderingen gelezen? Wat doet bv. een artikel als het verbod op de smalijke godslastering in onze strafwet?

>Voorbeeldje: conflict Iran? (Wat voor taal sloeg Amerika uit voordat Europa, >en later Rusland en China, een gematigderen toon verkozen boven >kortzichtige en agressieve taal?

U lijkt werkelijk geen idee te hebben hoe gevaarlijk deze zieke dictator in Iran is, en hoe men zo iemand moet benaderen. Hoe kunt u dit positief noemen?

HerNihilist | 08-06-06 | 00:42

Ik zou alles willen schudden daar in die moskee, behalve de hand van die Geytenneuqerts!

Westlander | 08-06-06 | 00:34

@LibertasSimplex
LOL! Maar de stemming was sowieso al goed, zover ik uit die scoop van de Volkskrant kon opmaken, die Imam zei vooraf iets in de trant van dat als Bea hem een hand zou geven dat ie hem niet zou hebben geweigerd om haar niet in verlegenheid te brengen, maar aangezien ze zelf mee met het ideetje kwam was er dus geen reden voor een 'spannend' moment.

MAXIMO | 08-06-06 | 00:24

@ gv: Misschien is het het vrouwvriendelijkst, het meest uit de tent lokkend, en wel lollig, als vrouwelijke gezagsdragers voortaan zo'n rubberen uitsteekhand meenemen naar zo'n moskee. Om van tevoren al van het gezeik af te zijn. Kan ook geweldig mee geslapt worden, net naargelang de stemming van het moment.

LibertasSimplex | 08-06-06 | 00:15

@Bottehond
Vargas is een vriendje die op afstand de zaak beoordeelt, hij had geen weet van Verdonk voor de nacht van Rita, en nu een kennis is gekwetst is ie zelfs zo lief Anna Frank erbij te halen om zijn vriendin te helpen.
Waar was hij bij al die andere keren dat Verdonk zo negatief in de media kwam?
En dan enkel omdat Ali een HOAX bleek te zijn hoog van een Catalaanse toren blazen?!
Ben geen fan van Rita, maar die Vargas moet zich eens met zijn eigen corrupte Peru bemoeien die nu dankzij allemaal dollars en agitprop op herhaling met een charlatan zit opgescheept.
Hij woont niet voor niets in Spanje!

MAXIMO | 08-06-06 | 00:10

Geenstijl refereerde de vorige keer aan Beatrijs Ritsema. Zij mailde over het specifiek issue vrouw-moslim hetvolgende: 'Vrouwen moeten het maar een beetje laten afhangen van de algemene indruk van de moslim die ze tegenover zich vinden. Algemene stelregel: hoe orthodoxer iemand eruit ziet (lange wollen kaftan, baard, speciaal hoofddeksel, ontwijkende blik), hoe terughoudender met hand uitsteken. Hoe westerser het uiterlijk, hoe eerder er handen zullen worden geschud.'

gevallenverstand | 08-06-06 | 00:03

@ JD: al is het natuurlijk ontiegenlijk onbeschoft van zo'n imam om de koningin tot weetikveel onwaardig schepsel te bombarderen, omdat meneer dat ook zo nodig met vrouwen pleegt te doen. Wat dat betreft: heb je gelijk in.

LibertasSimplex | 07-06-06 | 23:47

@ Jane Doe: Is zijn probleem, en niet dat van HM. En wat betreft vertegenwoordiging: onzin. Ze is natuurlijk geen volksvertegenwoordiger. Daar hebben we politici voor.
Het gaat hier om een hand geven, niet om toegang tot iets of zo.

LibertasSimplex | 07-06-06 | 23:45

MAXIMO 07-06-06 @ 22:37

Als jij een mailtje van Vargas Llosa, een gekend denker, kunt laten zien waarin hij toegeeft zich vergist te hebben na consult bij jou.... dan ben ik het met je eens....

bottehond | 07-06-06 | 23:38

-weggejorist-

Violator[xL] | 07-06-06 | 23:34

@Libertas Simplex 22:58
Dat de imam tegen het probleem aanloopt is ZIJN probleem. Niet het onze. Hij kiest voor een geloof waarin gelijkwaardigheid tussen man en vrouw een issue is. En zelfs gelijkwaardigheid tussen gelovige en niet-gelovige (lees islam) niet bestaat.
Wat HM als privepersoon wenst te begrijpen of te dulden is niet relevant. Ze staat daar in haar staatsrechtelijke functie ons allen te vertegenwoordigen. En ze speelt het spel der ontkenning en kop in het zand steken mee.
Ze had de hand moeten uitsteken en daarmee duidelijk moeten maken: dit is hoe wij het hier doen. Of je nu man, vrouw, rood, bruin of geel bent. In Allah gelooft of in God, of je atheist bent... ik geef je een hand in vrijheid, gelijkwaardigheid en respect. En als die geste niet wordt beantwoord dan staat de Koningin daar nog steeds waardig.... in tegenstelling tot de Imam. Die staat letterlijk met lege handen.

Jane Doe | 07-06-06 | 23:14

@Jane: Een imam loopt steeds tegen hetzelfde probleem aan, als ie vrouwelijke gezagsdragers moet ontvangen. Dat is zn eigen schuld. HM kan dat vlgns mij ook gewoon begrepen hebben, en geen zin hebben in gezeik. Dat Verdonk boos werd vanwege geen hand, vond ik terecht. Maar dat HM hem alleen laat in zn pose, vind ik niet zo gek.

LibertasSimplex | 07-06-06 | 22:58

@libertas simplex 22:21
Het elkaar begroeten of met elkaar kennismaken door elkaar een hand te geven is geen wettelijk voorschrift. Maar de hand te weigeren omdat je op religieuze gronden niet in de gelijkheid van man en vrouw gelooft, is in mijn ogen een afwijzing van een fundamenteel beginsel van onze rechtsstaat.
De Koningin heeft de easy way out genomen. Niet uit respect voor de islam.. en zeker al niet uit respect voor de mening van het Nederlands volk. Ze wil geen ophef maar veroorzaakt die juist wel door zich op de vlakte te houden.
HM probeert de kool en de geit te sparen.
Wilders, opportunist pur sang, springt boven op deze affaire. Maar mijns inziens in dit geval niet geheel onterecht.

@starf*cker
Je dweept wat met de integratie in de States. Valt reuze tegen. Laat je niet misleiden door een gezellige Memorial Day bijeenkomst. De rijen sluiten zich soms voor een dag of wat. Maar daarna is het weer die gedwongen melting pot die enorm stinkt. Living apart together heeft in de USA een heel bijzondere betekenis. Dat heeft niets maar dan ook niets met integratie te maken.

Jane Doe | 07-06-06 | 22:50

Ik kan echt niet wachten tot Maxima in leuk jurkje een moskee betreedt. Echt, kan er nu al van dromen....

Duitse helm | 07-06-06 | 22:48

@bottehond
Ayaan is gewoon gevallen in haar eigen zwaard net zoals Rita bijna.
Wie een kuil graaft voor een ander etc.

MAXIMO | 07-06-06 | 22:37

@22:13 Kkai : Dat is helaas onzinnig, wat je zegt. Het punt is, dat de koningin vlgns Geert die imam zn hand moet schudden. En dat staat nergens, en volgt nergens uit. Verder is het ook niet tegen de wet, om vrouwen geen hand te geven.

LibertasSimplex | 07-06-06 | 22:21

Nederland is het meest tolerante land van de wereld. Te tolerant.........

Varreke 07-06-06 @ 21:59

Maak daar maar "was" van... of heb je de krant niet gezien dit weekend? Mario vargas Llosa had het er over dat hij geaschokt is dat het 0031 dat hij kende... tolerant en een voorbeeld voor de wereld door een aantal oorzaken verworden is tot een land van lafaards en kleine geesten... tsja... ik zei het al vaker... iedere ketting, hoe sterk ook is uiteindelijk zo sterk als haar zwakste schakel... tolerantie e.d. zijn wellicht toch "luxegoederen"... en zeker eigenschappen die buitengewoon kwetsbaar zijn gebeleken... ik geef eerlijk toe dat ook ik niet gedacht had dat het zo ver zou komen als de voorbije 5 jaar... wie daar niet teleurgesteld over is moet maar eens gaan zoeken waar zijn integriteit gebeleven is....

bottehond | 07-06-06 | 22:16

Asskimo>niet het verplicht schudden van handen is de wet, maar het discrimineren van vrouwen door alleen hun geen hand te willen schudden is tegen de wet. Eerst goed lezen wat er staat, dan pas schreeuwen k?

Kyokushinkai | 07-06-06 | 22:13

Varreke 07-06-06 @ 21:34

maximo is geen moslim, volgens mij... hij lijkt af en toe wel on a mission from God, denk ik wel eens... max... ben jij een engel of zo? of heb je gewoon een gleufhoedje en een zonnebril :-P

bottehond | 07-06-06 | 22:11

@Varreke @ 21:34
Jij verdenkt mij van Spoofing; dat ik in feitte een moslim ben die zich niet als zodanig profileert.
Volgens mij is dat verboden van Allah maar als je dat wil denken, jij je zin.
We leven in een vrij land niet waar?

MAXIMO | 07-06-06 | 22:00

knuffelpoes 07-06-06 @ 21:43

Daar zeg je iets heel wezenlijks... Tenzij je met ALLE moslims gesproken hebt... Tuurlijk zitten er 'goeien' bij. Maar het merendeel moslims heult maar al te graag met de extremisten.

Wanneer het merendeel van de moslims het westen hadden omarmd, was het huidige probleem er nooit geweest. Nederland is het meest tolerante land van de wereld. Te tolerant.........

Varreke | 07-06-06 | 21:59

knuffelpoes 07-06-06 @ 21:42

Dat zijn in ieder geval drie typeringen... Pas je niet in het straatje van de (salon) socialist, dan ben je meteen een kaalkopje.

Varreke | 07-06-06 | 21:53

@ De Intrigant 07-06-06 @ 17:42’

Sorry, kon niet vroeger.

‘@van Maerlant 07-06-06 @ 15:09
Ik tracht te begrijpen wat de precieze strekking jouw betoog is.
Ik denk dat je zegt, met aanhaling van de demografische gegevens, dat imans oproepen tot veel * fap fap fap* om een groot
leger van extremisten te kweken.
Een kind wordt onschuldig geboren en gemaakt tot wat het is.
Als ik ernaast zit krijg ik dat wel te horen uiteraard ;)’

Je zit er behoorlijk op, al is m’n verhaal onvolledig. Een belangrijke factor bv. die ook meegenomen moet worden is de tribale cultuur, die - al dan niet in wisselwerking met de islam – machojongetjes kweekt. Die merken dan subiet de discrepantie tussen hun kleine prinsjesstatus en hun schoolachterstand. Islamitische scholen werken contraproductief. Eigenlijk is de ‘tolerantiecultuur’ hierin zo hypocriet als de pest. Enerzijds voor gelijke rechten pleiten, anderzijds institutionaliseren dat ze ze niet krijgen.

‘Grote gezinnen waren vroeger heel normaal in Nederland. Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen waarom Nederlanders nog gemiddeld 2 kinderen afscheiden. Dat de balans uiteindelijk door gaat slaan in het voordeel van de moslims ben ik ook wel van overtuigd. Maar om per defenitie een doemscenario voor ogen te nemen. Dat heb ik nog niet maar het zou kunnen uiteraard.
Voorlopig ga ik er nog vanuit dat veel moslims dingen roepen om andere te tergen. Als ze bij hun eigen groep als afvalliggen bestempeld worden hebben ze helemaal niets meer om op terug te vallen. Wij moeten ze tenslotte niet, althans die tendens bemerk ik steeds meer, dus ze zullen wel moeten meeblaten.
De Intrigant 07-06-06 @ 17:42’

Dat laatste betwist ik niet, en het is geen goed nieuws. Wat je zegt over de balans en wat erop volgt? Voor mij is het over en sluiten als het zover komt. Misschien ben ik te pessimistisch., misschien ook niet. Heb jij veel zin om de gok te wagen? Het gaat over iets onomkeerbaars…

v Maerlant | 07-06-06 | 21:45

Verder raadt ik Varreke aan eens wat meer Popper te lezen. Ook al kom jij die bewuste Moslim niet tegen, dan kun je nooit zeker weten dat ie niet bestaat. tenzij je met alle moslims gesproken hebt natuurlijk.

knuffelpoes | 07-06-06 | 21:43

Interessant wereldbeeld Varreke: jehebt serieuzen, moslims en socialisten.

knuffelpoes | 07-06-06 | 21:42

MAXIMO 07-06-06 @ 21:20

Ik zou best voor je meningen voelen, wanneer er maar ook 1 moslim is, die net als jij denkt.....

.......... maar dan vanuit een omgedraaide moslim visie.

En die kom ik niet tegen...... nergens niet, ook niet op bijvoorbeeld marokko.nl........... Dus daarom ben jij niet serieus. Je bent OF een moslim, OF je bent een (salon) socialist.

Varreke | 07-06-06 | 21:34

Meadowmeal 07-06-06 @ 17:09
gaatnat 07-06-06 @ 17:11

Nou... dat was dus weer paarlen voor de zwijnen... hallucineren jullie of zo?

bottehond | 07-06-06 | 21:20

Ter aanvulling van vorige comment..
Hiermee bedoel ik dus niet dat ik het goed vind dat ie bedreigingen ontvangt, laat dat duidelijk zijn..
Voordat simpele ziel Wilders hier een bedreiging in ziet en zich haast om aangifte te doen..

MAXIMO | 07-06-06 | 21:20

@independ
LOL! Inderdaad, maar ik mag toch voor hem hopen dat ie minstens één bedreiging heeft ontvangen. Al heeft ie hem zelf moeten versturen...

MAXIMO | 07-06-06 | 21:14

Ja ja ja. Respect naar de deze cultuur.
Elders noemen ze dit toegeven aan achterlijkheid

darius | 07-06-06 | 21:11

MAXIMO 07-06-06 @ 20:43 De cartoons plaatsen op zijn site was voor hem een tevergeefse hoop. Hij hoopte hiermee dat hij de moslims in NL de straat op zou kunnen krijgen om te laten zien hoe gevaarlijk de Islam wel niet is, zoals in andere delen van de wereld. De moslims zijn daar gelukkig niet ingetrapt wat weer in zijn nadeel is uitgevallen. Mediageil.

independ | 07-06-06 | 21:08

@gaatnat
Inderdaad, je hebt het recht om te beledigen.
Zolang het maar niet één van hun is.
"Ga eens deaud" metaforen zijn ook helemaal uit den boze bij die types, maar "ik lust hoofddoekjes rauw"-uitspraken van zo iemand moeten gewoon licht worden opgevat. Over "dikke huid" gesproken...

MAXIMO | 07-06-06 | 21:02

Ja dat zeg ik net, eskimo

LibertasSimplex | 07-06-06 | 20:58

Kyokushinkai 07-06-06 @ 19:33
"Dus zal men zich daar, zeker als er een staatshoofd langs komt, aan de Nederlandse wet dienen te houden."

Wat een onzin, sinds wanneer valt het schudden van elkaars handen in de Nederlandse wet? Het past misschien in de westerse maatstafen, maar daar blijft het dan bij. Daarnaast is het zeker geen plicht. Dus houd je onzin maar lekker voor jezelf.

Asskimo81 | 07-06-06 | 20:56

@MAXIMO 07-06-06 @ 20:43
LOL! Leuk dat je de cartoons erbij haalt! Weet je nog waarom die krullenbol dat op zijn site had gezet? Juist.. om duidelijk te maken dat beledigen mag in NL. Behalve dus als je moslim bent naar nu blijkt... (los van het feit dat niet handen schudden niks te maken heeft met beledigen, maar zo ziet meneer het nu dus wel).

gaatnat | 07-06-06 | 20:48

@Captain Diehard
Jij ziet ze echt vliegen! Dit is geen zaak van leven of dood, al lijken gekken zoals Leon de Winter, GW en jij dat wel te vinden.
Dit is een zaak van wederzijds respect en onze Koningin Beatrix weet hoe daar mee om te gaan.
Het is toch mooi dat ze een Nederlandse vrouw zonder hoofddoek, en dan nog wel van het kaliber van de Koningin, in hun Moskee ontvangen en daarvoor buigen?
Overigens, in welke situatie zou een moslim mij in real-time, weetjewel, moeten vragen om dood te gaan? Dat heb ik nou nooit meegemaakt.
Kijk, hier op GS worden onder de reaguurders de 'ga eens deaud' metaforen ook vaak uitgewisseld en ook ik krijg hem weleens voor mijn kiezen, leg ik de pakken erbij neer? Nee..
Waarom zou ik dan op het door jouw genoemde hypothetische idiote voorstel moeten ingaan?
M.a.w.; waar heb je het over?
-
@Independ.
Inderdaad, net zoals toen ie de gewraakte Mohammed-cartoons plaatste op zijn site (welke serieuze politicus op deze aardbol doet dat nou?) om zodoende platvoers internationale bedreigingen te ontvangen, de krantenkoppen te sieren en de beveiliging van 2007 t/m 2011 binnen te halen.
Zelfs Al-Jazeera gebruikt ie om zijn doel (minstens één zetel) te behalen.

MAXIMO | 07-06-06 | 20:43

Hij misbruikt de koningin, omdat ze niet mag zeggen van: 'achterlijke Limbo, ik spuug op uw kapsel. Ptuu.' Dat wetende, dat zijn kapsel geen gevaar loopt, maakt het voor mij dan he, misbruik.

LibertasSimplex | 07-06-06 | 20:42

LibertasSimplex 07-06-06 @ 20:22 Even een aanpassing: Wilders gebruikt de koningin om wat media aandacht. Er gebeurt te weinig in NL dus elke strohalm wordt aangegrepen om zo veel mogelijk aandacht te kunnen genieten. Verkiezingen naderen.

independ | 07-06-06 | 20:28

Als 2 mensen (of 1 staatsrechtelijk figuur en een publieke functionaris pff) elkaar begroeten, bepalen ze zelf wat zij onderling opvatten als begroeting. Er staat nergens in de wet dat je elkaar een handje moet geven. En het is onzin dat er een dwingende omgengsvorm bestaat, als het om een imam en een koningin gaat. Wilders misbruikt de koningin.

LibertasSimplex | 07-06-06 | 20:22

@Independent Goeie analyse. Goed, misschien deugt het allemaal niet. Ok. Maar ik walg van die vlaai die ook hier weer elektoraal van profiteert zonder dat hij ok maar enig samenhangend beleid presenteert. Het is politiek pamflettisme. Het is het gelijk van de Oranje-camping.

@Captain Hij staat nergens voor. Alleen voor walgelijk opportunisme.

Starf*cker | 07-06-06 | 20:07

Maximo, volledig mee eens met jou laatste opmerking. Geert heeft liever dat er nu iets verschrikkelijks gebeurt, zodat hij achterover hoeft te leunen en stemmen kan incasseren. Bij gebrek hieraan moet hij nu zelf reactie's uitlokken om nog een aantal zetels binnen te kunnen slepen. Ik durf te wedden dat binnenkort de bedreigingen en Ayaan's vertrek een hot issue worden voor hem om maar een beetje aandacht te kunnen trekken. Als hij uit de kamer moet moet hij nl zelf zijn beveiliging betalen.

independ | 07-06-06 | 20:00

MAXIMO 07-06-06 @ 19:50>
Lul niet Minimo. Hij verdient juist respect voor zijn actie. Hij staat ergens voor.
Denk dat zijn splinterpartijtje de enige is die dit durft aan te pakken.
Als een moslim vraagt om dood te gaan omdat jij in zijn ogen een ongelovige bent. Doe je dat dan eauk?
Juist Balkie en zijn bende pakken dit aan om in de media te komen. GW schopt hier juist tegen aan.

Captain Diehard | 07-06-06 | 19:59

Wat fijn is om te weten is dat GW dit al aanpakt om in de media te komen.
Hij heeft dus geen andere agenda-punten, zeurt zomaar en hoopt zich zo nog een beetje naar de Islamofobe verweesden toe te kunnen profileren om zeteltjes te pakken.

MAXIMO | 07-06-06 | 19:50

Ah, hier zit die 10% dus..
Dag kale mannen *zwaait (met rechts)*

grmbl | 07-06-06 | 19:50

@ Askima 18:37> 'Allah's' huis staat in dit geval wel op Nederlands grondgebied. Dus zal men zich daar, zeker als er een staatshoofd langs komt, aan de Nederlandse wet dienen te houden. Eeuwenoude gebruiken die tegen de wet zijn hebben, zoals het uitsluiten van vrouwen in het maatschappelijke leven, hebben wij hier ook lang geleden opgegeven.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 19:33

Onno Thuis> hetgeen jou tot een kutracist maakt, waarmee de enige die zich voor lul zet jijzelf bent. Want je doet precies hetzelfde als waar je Wilders van denkt te beschuldigen.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 19:29

@Rodka> als ik met mijn humor jou kan verhinderen jezelf voort te planten dan doe ik dat met grote liefde.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 19:24

@StillyWilly> nee, het weigeren van algemeen geaccepteerde beleeftijdheidsnormen aan mensen puur en alleen vanwege hun geslacht, dat is in strijd met de grondwet en met de wet. De imam weigert vrouwen deel te laten nemen aan gezamenlijke maatschappelijke omgangsvormen. En dat is discriminatie. Beleefdheidsvormen gaan dus niet boven de grondwet. Het weigeren van beleefdheidsvormen aan mensen van het andere geslacht is tegen de grondwet. Dat is wat ik vaststel.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 19:22

@rodka 07-06-06 @ 18:42
Precies! En daar zijn de Duitsers niet trots op kan ik je vertellen!

gaatnat | 07-06-06 | 18:49

@ Kyokushinkai 07-06-06 @ 16:56
Geaccepteerde beleefdheidsvormen gaan dus boven de grondwet?
Volgens mij slaat dat discriminatiepunt helemaal nergens op.

Zolang we elkaar gewoon de hand kunnen schudden als niet moslims is er naar mijn idee niets aan de hand. Pas al ik wordt aangevallen door moslims omdat ik een willekeurige vrouw een hand geef heb ik te maken met fundamentalisme en dhimminisering.

StilleWilly | 07-06-06 | 18:49

@rodka
Tsss, al zing ik het Wilhelmus, ik ben geen Duitser ;)

MAXIMO | 07-06-06 | 18:46

@rodka
Nou ik zie mij als niet-moslim echt niet zomaar vechten met een moslim.
Tenzij ie met een kromzwaard de nek van mij of één van mijn familieleden probeert te raken.
Maar dat doe ik dan niet omdat ie een moslim is maar omdat ie een gevaar is net zoals dat bijv. ook een psycho, een dronkaard, een kaalkoppie of een peroxide Johnny zou kunnen zijn.

MAXIMO 07-06-06 @ 18:26

Nee dat dachten de duitsers in 1925 ook van de Joden...

rodka | 07-06-06 | 18:42

Sjee wat een boel onzinnigheid lees ik hier weer. Mensen, al zou Mohammed 'de profeet' op bezoek komen. De overtuigde moslima geeft dan ook geen hand aan de profeet. Het is nu eenmaal een leefwijze, en dan maakt het geen zak uit in welk land je woonachtig bent. Beatrix en alle andere Nederlanders (ja ja, Wilders ook) zijn gewoon welkom in Allah''s huis. De omgang zal vriendelijk zijn; er zal alleen geen lichamelijk contact (al is het maar het schudden van handen) plaatsvinden tussen mannen en vrouwen, mits deze gehuwd of familie van elkaar zijn.

Asskimo81 | 07-06-06 | 18:37

@Barbapoeppa 18:28
Elk nadeel hep ze voordeel: Leve de Republiek!!!

Jane Doe | 07-06-06 | 18:34

Het werkelijke gevaar dat onze samenleving bedreigd is niet de islam, maar onze innerlijke zwakte. Daarmee wil ik zeggen dat onze maatschappij ziek is. Als wij een gezonde samenleving waren zou dit incident rond de Majesteit waarschijnlijk alleen in de privé en de story gestaan hebben omdat deze bladen nu eenmaal geilen op het koningshuis. Nu worden er kamervragen over gesteld. Wat de islam doet is die innerlijke zwakte van ons blootleggen. Net zoals het bestaan van een pedopartij dat doet. En nu ligt de koningin dus onder vuur. Wat ik daar precies van moet denken weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat de positie van de koningin die door velen, al dan niet terecht, gezien worden als een nationaal bindmiddel, nu serieus ter discussie gesteld wordt.

Barbapoeppa | 07-06-06 | 18:28

groot Respect voor Geert, wat zn punt is helemaal correct! mijn stem heb je bij de verkiesingen !!!!!!!!!

gekko 666 | 07-06-06 | 18:26

@rodka
Nou ik zie mij als niet-moslim echt niet zomaar vechten met een moslim.
Tenzij ie met een kromzwaard de nek van mij of één van mijn familieleden probeert te raken.
Maar dat doe ik dan niet omdat ie een moslim is maar omdat ie een gevaar is net zoals dat bijv. ook een psycho, een dronkaard, een kaalkoppie of een peroxide Johnny zou kunnen zijn.

MAXIMO | 07-06-06 | 18:26

@Onno Thuis 18:08
Blijft u voortaan lekker thuis en weg bij deze discussies. Je scheldpartijen doen je betoog geen goed.

Jane Doe | 07-06-06 | 18:23

Onno Thuis 07-06-06 @ 18:08: Waar is Joris als je hem nodig hebt ¿

Salvatore Riina | 07-06-06 | 18:14

Geert heeft helemaal gelijk, gaat bea naar afrika moet ze ook naakt rondlopen want dat zijn daar de gebruiken. Maw lazer toch op, als je moslims wilt afzeiken noem ze dan gewoon allahjoden zoals ik en ga niet zelf joodse spelletjes zitten verzinnen om "de moslims te zieken". Je zet jezelf alleen maar voor lul, als bea moet kiezen kan ze beter geen hand geven dan helemaal niet gaan, en wie zijn jullie om een gelovige moslim anders te behandelen dan vieze kutjoden of stront christenen. Geert je bent en blijft een vieze nepjood.

Onno Thuis | 07-06-06 | 18:08

@Yammie
Wie is wij en zij?

MAXIMO 07-06-06 @ 18:06

De moslimmerts en de niet-mosslimmerts

rodka | 07-06-06 | 18:07

TM 07-06-06 @ 17:02

Nee dat denk ik niet. Punt is dat je nu eenmaal maatregelen moet nemen om verdere escalatie te voorkomen. Van duidelijkheid naar een ieder toe kan niemand slechter worden, ook de meest achterlijke moslims niet. En als ze zich daar niet aan kunnen conformeren gaan ze maar ergens wonen waar ze aan hun vorm van islamisme kunnen laveren. Daar is niets discriminerends aan lijkt me.

Anti-links | 07-06-06 | 18:07

@Yammie
Wie is wij en zij?

MAXIMO | 07-06-06 | 18:06

Het enige dat Beatrix en Balkenende hiermee bereiken is dat de kloof tussen wij en zij steeds groter wordt.Het wachten is op de onvermijdelijke burgeroorlog,is het niet over 10 jaar dan wel over 20 jaar.

Yammie | 07-06-06 | 18:00

@Rodki> Deze topic gaat helemaal niet over Marokkanen, wat bazel je nu? Pilletje vergeten in te nemen?

Kyokushinkai 07-06-06 @ 17:20

Marokkanen staat gelijk aan moslims, dat was een soort van pre-flamebait..

En over dat pil gedeelte van jou, spijbel gewoon wat minder bij die snelcursus humor van jou, want je zogenaamde 'grappige opmerkingen' hebben een spontaan zaaddodende werking

rodka | 07-06-06 | 18:00

Over joden hoor je nooit niks als ze weigeren een hand te schudden (en van mij mogen ze) maar van moslims daarentegen.... en dát is pas tegen de wet! discriminatie. MAW. Wilders discrimineert!! (Goh! Hmpf! enzeau)

gaatnat | 07-06-06 | 17:57

Dit topic is een herhaling van "Toe Bea, geef eens een poot" van enige tijd geleden.
Ik herhaal dan ook nog maar even mijn comment bij dat topic.
-
Elkaar in gelijkwaardigheid (man/vrouw/mens) een hand geven kan nooit een belediging zijn. Wie dat zo opvat moet nog maar eens bij zijn of haar barmhartige God te rade gaan.
Het handen schudden is een universele manier van elkaar begroeten of met elkaar kennis maken. Niet de enige manier maar wel de meest voorkomende. In NL een geaccepteerde omgangsvorm.
De Koningin staat niet als privepersoon in de moskee. Ze vertegenwoordigt het volk als hoofd van de constitutionele monarchie. Ze begroet als bezoeker haar gastheer en met de handreiking geeft ze een teken van goede wil af. Ik kom in vriendschap en met respect. Dat heeft niets met religie te maken. Wie haar hand weigert geeft aan geen respect voor de sociale omgangsvorm te hebben en zet zich daarmee buiten de groep. Dat mag, die vrijheid gunnen we een ieder in NL. Maar dan niet zeuren dat je niet geaccepteerd wordt, of niet kunt integreren.
De Koningin in haar staatsrechtelijk optreden had zich aan de sociale omgangsvorm moeten houden en niet aan de religieuze. We hebben geen staatsgodsdienst.
Faux pas van HM. Dat Wilders erop inhaakt kan ik begrijpen. Om meerdere redenen.

Jane Doe | 07-06-06 | 17:53

@Laardepul> keppeltje opzetten is niet in strijd met de wet en grondwet. Discriminatie van vrouwen wel.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 17:52

@van Maerlant 07-06-06 @ 15:09
Ik tracht te begrijpen wat de precieze strekking jouw betoog is.
Ik denk dat je zegt, met aanhaling van de demografische gegevens, dat imans oproepen tot veel * fap fap fap* om een groot
leger van extremisten te kweken.
Een kind wordt onschuldig geboren en gemaakt tot wat het is.
Als ik ernaast zit krijg ik dat wel te horen uiteraard ;)
Grote gezinnen waren vroeger heel normaal in Nederland. Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen waarom Nederlanders nog gemiddeld 2 kinderen afscheiden. Dat de balans uiteindelijk door gaat slaan in het voordeel van de moslims ben ik ook wel van overtuigd. Maar om per defenitie een doemscenario voor ogen te nemen. Dat heb ik nog niet maar het zou kunnen uiteraard.
Voorlopig ga ik er nog vanuit dat veel moslims dingen roepen om andere te tergen. Als ze bij hun eigen groep als afvalliggen bestempeld worden hebben ze helemaal niets meer om op terug te vallen. Wij moeten ze tenslotte niet, althans die tendens bemerk ik steeds meer, dus ze zullen wel moeten meeblaten.

De Intrigant | 07-06-06 | 17:42

@Meadowmeal> dan had die Imam beter gewoon een hand kunnen geven. Discriminatie van vrouwen komt op mij, iemand die best genuanceerd over moslims denkt dacht ik zo, nogal fundi over.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 17:42

@Kyo,
leuk dat je Suriname noemt, want de moskee waar het hier om gaat is geen Turkse, geen Vinse, maar een overwegend Surinaamse moskee. Deze Surinaamse moslims zijn het kotsbeu om door de fundi's voor ongelovigen te worden versleten en door Verdonk & co stelselmatig te worden genegeerd (die praat alleen met orthodoxen). Op die manier krijgen de fundi's onevenredig veel invloed. Goeie actie dus van Hare Majesteit om er eens op bezoek te gaan. Om nog maar eens te linken:
www.trouw.nl/deverdieping/religie_filo... />;Verdonk+bedondert+ons’+++

Meadowmeal | 07-06-06 | 17:35

Bea heeft de boot naar een veilig buitenland al klaar liggen. Net als oma.

BroodenSpelen | 07-06-06 | 17:31

Ik was een tijdje geleden op een Joodse begrafenis in Nederland, iedereen moest een keppeltje op...
Het is niet in mij opgekomen om te zeggen: val maar dood, we zijn godverdomme in Nederland, doe dat maar in je eigen land.....

Ik had er gewoon geen probleem mee...!

laardepul | 07-06-06 | 17:30

@Rodki> Deze topic gaat helemaal niet over Marokkanen, wat bazel je nu? Pilletje vergeten in te nemen?

Kyokushinkai | 07-06-06 | 17:20

@Botte 17:03> Punt voor jou (Escargot! ;)

Verder overtuig je niet met je bewering dat 'de Islam' fundamentalistsich is. Je geeft geen enkel argument daarvoor, behalve een link naar een site waarop mensen uit frustatie tegen fundamentalisme hun geloof afvallig zijn geworden. Zo kan ik ook een heleboel christenen noemen die hetzelfde om dezelfde reden hebben gedaan, maar dat maakt het christendom nog niet een fundamentalistische religie. En heel veel christenen handelen niet letterlijk volgens de bijbel, maar zijn wel nog steeds christen. Jouw stellingname neigt naar fundamentalisme: iedereen die het niet het moslimfundamentalisme aanhangt is voor jou kennelijk geen moslim, maar een afvallige. Jouw vergelijking van 'de Islam' met het nazisme slaat nergens op. Heb jij weleens van gematigde nazi's gehoord? Nazi's die fel tegen Hitler zijn en tegen elke vorm van geweld zijn? Want een meerderheid van de moslims zijn tegen Osama Bin Laden en tegen geweld. Ik heb van jou dus nog geen enkel steekhoudend argument gehoord dat 'de Islam' een fundamentalistisch geloof is. Ik geef je nogmaals het voorbeeld uit Suriname, waar 'de Islam' vredig naast 'het Christendom' en 'Het Hindoeisme' leeft. Of zijn Surinaamse moslims soms ook allemaal afvalligen?

Kyokushinkai | 07-06-06 | 17:19

bottehond 07-06-06 @ 17:01
Lol, dus alle "gematigde" moslims zijn huichelaars en willen eigenlijk geen
Islamiet zijn?

gaatnat | 07-06-06 | 17:11

Ah, dus bottehond gelooft het omdat het in de koran staat en wat in de koran staat is waar. Dat vinden de fundi's ook. En die vinden iederen die dat niet vindt een ongelovige. En daar is bottehond het dus mee eens. Ik niet.

Meadowmeal | 07-06-06 | 17:09

Ja hur, het gaat over finnen en de eerste naam die ik zie is Kyokushinkai...

Ik discussieer lekker niet met jou, maar voor flamebait ben ik altijd wel te porren, bij deze dus:

-alle finnen zijn lelijk
-ze heten ali
-ze willen geen hand geven (flikkerts)
-ze ruiken altijd naar een slachtfabriek
-ze zijn lelijk

Fijne discussie verder

rodka | 07-06-06 | 17:07

@bottehond, elke godsdienst ooit is fundamentalistisch, de mensen doen water bij de wijn, hindoe's, christenen en ook moslims, uitzonderingen in elke categorie daargelaten

bubka | 07-06-06 | 17:06

Kyokushinkai 07-06-06 @ 16:59

In tegenstelling tot jou denk ik soms even wat langer na voor ik antwoord geef... ADHD-er!

bottehond | 07-06-06 | 17:03

@Anti-links 07-06-06 @ 13:48 : Sorry, maar dat is net zo discriminerend. Of moeten die lui niet gewoon ook de grondwet en de wet gehoorzamen?

TM | 07-06-06 | 17:02

Kyokushinkai 07-06-06 @ 16:26

Ik beweer niet dat moslims allemaal fundamentalisten zijn... hoe kom je daar bij... maar de islam is de facto fundamentalistisch... dat er vele moslims zijn die niet conform de islam handelen is een heel ander verhaal, waar trouwens ook boeken over volgeschreven zijn.... Hell... niet ieder lid van de nsdap heeft joden vergast, he...... maar zo'n fascistische mensvijandige dwaalleer als de islam aanhangen of zeggen dat je die aanhangt (en dat is denk ik vaak zo) is net zo fout als er actief aan deelnemen... maar je weet tog... de islam verlaten is ondenkbaar voor die mensen en staat gelijk aan (sociale) zelfmoord.... dan liever een beetje huchelen, nietwaar? Doen veel gristenen ook....... dus hobbelen ze braaf mee...

bottehond | 07-06-06 | 17:01

@Botte> Jij bent degene die eromheen draait en ipv argumenten met getier op de persoon komt. En die link waar je heel zelfingenomen steeds maar weer naar verwijst, hetgeen je daarmee wilt zeggen is een twintigtal posts hierboven al weerlegd en heb je nooit op gereageerd. Beter dat je eerst eens gaat lezen voordat je mensen gaat uitschelden.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:59

@bottehond,
Die site heb ik gelezen, niet veel nieuws, heb meerdere van dat soort intens trieste verhalen(niet sarcastisch bedoeld) gelezen. Is dit godsdienst? volgens de machthebbers daar wel, volgens mij is het meer een methode om aan de macht te blijven. Diezelfde machthebbers doen nl zelf alles wat allah verboden heeft. Het is aan henzelf om aan die hypocriete achterlijkheid een einde te maken. Wij kunnen alleen helpen waar we kunnen en niet zoals de laatste 200 jaar tegenwerken waar we kunnen...
Toch ben jij ook wat afgedwaald van je eigen cultuur, je zegt dat de bron van al die pure fundo's de koran is, okee, dan heb ik nieuws voor je, de koran is slechts een voortzetting van de bijbel. Je word erin doodgegooit met verwijzingen naar en citaten uit. Christenen ook maar in de ban?

bubka | 07-06-06 | 16:56

@Stille Willy> Als man een ander man een zoen geven is geen algemeen geaccepteerde beleefdheidsvorm in het openbare maatschappelijke leven. Iemand een hand geven daarentegen wel.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:56

Hoe je hier ook over denkt, ik moet zeggen dat er weer een tof stukje over is geschreven door Leon...

www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/webl...

Kijk maar wat jij hiervan vindt.

exhxv666 | 07-06-06 | 16:56

knuffelpoes 07-06-06 @ 16:53

Je draait er om heen... op de persoon? Kun je daar niet tegen? Bon.. ik zal even lief zijn dan... heb je die link al geklikt?

bottehond | 07-06-06 | 16:55

Starf*cker 07-06-06 @ 16:43

Eyzz, r*ckert! Goddomme.. komt er nou nog zo'n vileine column of not? On topic: neuh... geen intellectuele diepspittert, maar BJ Spruyt, Dalrymple, Ellian to name a few... ik steun Wilders echter wel, omdat hij de enige is die in ieder geval zijn bek opendoet over de islam... die ik wel degelijk gevaarlijk vind, grotendeels door onszelf... een nare paradox... doordat we met handen en voeten geklonken zijn aan zo'n beetje de beste uitgangspunten voor een maatschappij ever missen we daardoor ook de vaardigheid om een knieval voor de islam te voorkomen... just my twocents, hoor... ik moet trouwens uit de peiling in de GPD opmaken dat verder vrijwel het gehele politieke establishment bij de 20 % hoort :-)))))))

bottehond | 07-06-06 | 16:54

@bottehond
We gaan op de persoon spelen? Een paar post verder zul je het dan wel weer over je teef en je puppies hebben. Ik heb op geen enkele manier de intentie een botte hond te inspireren of uit te dagen.

knuffelpoes | 07-06-06 | 16:53

@Botte, voor je zelfingenomen mensen naar die site van je stuurt, heb je mijn post over die site wel gelezen? (16:26).

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:52

@ Kyokushinkai 07-06-06 @ 16:39
Kom op, als ik een man geen zoen (als groet) geef puur en alleen omdat hij een piemel heeft is dat net zo'n harde discriminatie.
Klaag me maar aan..

StilleWilly | 07-06-06 | 16:50

Laten we allemaal zo fobisch worden als in de VS.
Dan kunnen we straks ook moslims levenslang tot 85 jaar gevangenisstraf geven omdat ze aan het paintballen zijn in de bossen. (2004 Virginia)

gaatnat | 07-06-06 | 16:49

@Starfucker> je hebt me niet goed gelezen vrees ik. Ik had het niet over neonazi's verbieden, maar discriminatie verbieden. Dat is namelijk veboden en ook nog eens in strijd met de grondwet. Ik zie niet in waarom een Imam wel zou mogen discrimineren, maar neonazi's niet.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:49

bubka 07-06-06 @ 16:45

Zie post aan knuffelkat

bottehond | 07-06-06 | 16:48

@Botte> en jij komt met geen enkel argument, alleen maar met tirades op de persoon en je gaat mensen die het niet met je eens zijn voor 'domoor' uitmaken. Daar ben jij dan weer expert in.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:47

knuffelpoes 07-06-06 @ 16:37

Begripsverwarring komt ook veel voor... ik baseer mijn statement op wat ik gelezen heb op heel veel sites, congressen die ik bezocht, boeken die ik gelezen heb en films die ik gezien heb... van beide "kampen"... wat ik schrijf over "echte en niet echte moslims" komt niet uit mijn koker en ook niet uit de koker van z.g. radicale moslims, maar rechstreeks uit de koran... lees die site nou maar waar ik naar linkte... en daarna mag je er commentaar op geven in plaats van zoals gewoonlijk direct met je "kaalkop-meter" rond te zwaaien... is het nou echt zo moeilijk om te beseffen dat er ook weldenkende mensen zijn die de islam een groot gevaar vinden voor het westen? Lees dan iets van Afsin Ellian, maar die zal het ook wel allemaal niet weten, neem ik aan...

bottehond | 07-06-06 | 16:47

@Kyo Waarom zou je onze Neo-Nazi's moeten verbieden? Laat maar demonstreren. Maak ze vooral zichtbaar. Dat werkt beter dan een underground-group. Ik behoor godzijdank nergens bij en ben altijd tegen onze blanke arrogantie geweest.

Starf*cker | 07-06-06 | 16:46

@bottehond,
Je draaft weer door, volgens jou zijn dus alleen de fundo's echte moslims en zijn de anderen allemaal afvalligen, toch? Dat zullen diezelfde fundo's zeker denken, net als in elk ander geloof. Ook in het Christendom zul je een SGPert een Roomskatholiek nooit een gelovige horen noemen, sterker nog, dat zijn voor hen ook afvalligen. Eensgelijks is er in de moslimwereld ook aan de hand, buiten de grote stromingen heb je fanatieke en minder fanatieken en die laatsten zijn toch echt in de meerderheid..

bubka | 07-06-06 | 16:45

@Starfucker> met het eerste eens, maar dat is precies van GS, waar je altijd graag hebt bijgehoord, nu ook altijd doet. Met het laatste ben ik het niet eens, als we imams toestaan om de discrimineren, dan kan je het onze Vlaai maar ook onze neonazi's ook niet verbieden.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:44

@Bottehond Je gaat Geert toch niet beschuldigen van intelectuele diepgang?;)

Starf*cker | 07-06-06 | 16:43

maar de meerderheid denkt gewoon democratiesch.

knuffelpoes 07-06-06 @ 16:08

DENKT gewoon democratisch? Wat is dat nou weer... democratisch denken... de meeste gedachten gelden of zo? Je bent een onverbeterlijke domoor.... ik heb je werkelijk nog nooit op één originele of inspirerende dan wel uitdagende post kunnen betrappen... wel heb ik je diverse politici horen beschuldigen van populisme... dáár ben je dan wel weer expert in.....

bottehond | 07-06-06 | 16:42

@Kyo Eens. Maar waar het mij om gaat is om duidelijk te maken dat ze daar in ieder geval niet aan de verkrampte behoefte lijden om ieder geloof of ras gelijk te schakelen met het superieure blanke ras. Voor de rest: die ghetto's hebben wij ook. Helsinki-west en die buurten in pakweg Venlo waar nu Oranje als alibi wordt gebruikt om met malle petjes op rond te lopen. En dan die Oranje-camping in het Schwarzwal;d. Grrrr. Dan nog liever Greensboro North Carolina. Of een Memorial Day op Dupont Circle in Washington.

Starf*cker | 07-06-06 | 16:39

@Stille Willy> het weigeren van gangbare beleefdheidsnormen aan mensen puur en alleen omdat ze tieten en een flamoes hebben riekt mi toch erg naar discriminatie. Dat is in strijd met art. 1 van de Grondwet en het WvS. Een staatshoofd zou pal achter de grondwet en de Nederlandse wet moeten staan.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:39

@bottehond
Wil ook wel genuanceerde uitspraken doen hoor. Ik vind het wat vreemd dat je je bij je oordeel wie wel een geen echte moslim is zo laat leiden door het oordeel dat moslimfundi's daarover hebben.

knuffelpoes | 07-06-06 | 16:37

Kyokushinkai 07-06-06 @ 16:26

Je reactie komt mij niet geloofwaardig voor... ik maak er uit op dat jij de islam beter kunt beoordelen dan moslims die hun geloof verlaten hebben... tsja... als je dat met openstaan bedoelt... je wekt de indruk dat je gewoon coute que coute vast wenst te houden aan jouw visie... die is dan gebaseerd op wat en paar zich moslims noemende mensen zeggen... je kunt toch niet serieus menen dat mijn indruk klopt... of wel? If so... dan heeft ieder debat over deze kwestie met jou, tot mijn spijt, dat wel, geen enkele zin....

bottehond | 07-06-06 | 16:36

@Kyo Ik wil alleen aan tonen dat de tokkie van de Nederlandse politiek weer ongelovelijk selectief aan het ophitsen is. De joden zijn in dit geval geen haar beter en daar hoor ik onze Vlaai niet over. Bovendien is hier sprake van een eeuwenoud gebruik en zou ik daar voral geen ideologisch label aan hangen.

Starf*cker | 07-06-06 | 16:36

@Starfucker> nee in de VS is het lekker geregeld. Met kansloze gettho's en no go area's. Met criminaliteitscijfers die de pan uit rijzen. Met een christenfundamentalistische regering die alleen bereid is zich in te zetten voor veel te rijke olieboeren

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:35

knuffelpoes 07-06-06 @ 16:23

Toe maar... net zo erg als... mag ik dan uw penning zien waaruit blijkt dat u inquisiteur van de multikulsekte bent? Anders beantwoord ik geen vragen van vrouwen.... en een hand geef ik u al helemaal niet... ik ben namelijk van mening dat vrouwen verleidelijke slangen zijn, die alleen door aanraking al met hun gheyle bedoelingen een man van het rechte pas afbrengen... ik zou zeggen: mens, ga tog koken!

bottehond | 07-06-06 | 16:33

@Starfucker> misschien zou je de mooie beschouwingen in dit topic eens niet los moeten laten dan had je wellicht je mening eens kunnen onderbouwen. Maar je hebt gelijk dat als Joden de hand van Bea zouden weigeren GS daar naar alle waarschijnlijkheid geen melding van gemaakt zou hebben. 'Ies nie goed voor de hiets'.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:32

De 'koningin' zou nu eigenlijk door het volk afgezet moeten worden, nog nooit zo'n schaamteloze wanvertoning meegemaakt van een 'vorstin'. Ze accepteert kennelik dat vrouwen ondergeschikt en zelfs onrein zijn (dat zijn ze natuurlijk ook, maar dat is weer wat anders ;), en buigt als een knipmes voor een of andere geitenneukende voorganger. Naar de guillotine met dat hele verdomde oranje-huis! LANDVERRADERS

Horizontal Jack | 07-06-06 | 16:32

De 'koningin' zou nu eigenlijk door het volk afgezet moeten worden, nog nooit zo'n schaamteloze wanvertoning meegemaakt van een 'vorstin'. Ze accepteert kennelik dat vrouwen ondergeschikt en zelfs onrein zijn (dat zijn ze natuurlijk ook, maar dat is weer wat anders ;), en buigt als een knipmes voor een of andere geitenneukende voorganger. Naar de guillotine met dat hele verdomde oranje-huis! LANDVERRADERS

Horizontal Jack | 07-06-06 | 16:32

StilleWilly 07-06-06 @ 16:29

Die hand is een symbool... daar gaat het volgens mij om... in het licht van de "80 % " , zeg maar... de hand op zich is niet interessant, dacht ik...

bottehond | 07-06-06 | 16:31

@ bottehond 07-06-06 @ 15:55
Och het ging mij alleen om de genuanceerdheid van hun programma's. Niet dat ik denk dat de gem. moslim zo genuanceerd is, dat is tenslotte bij de EO ook niet zo...

Wel ben ik minder bang voor het hellend vlak van kieokusjinkai. Het niet schudden van een hand maakt nog geen fundamentalisme of discriminatie. (Tenslotte zoen ik niet de mannen als groet maar wel de vrouwen)

StilleWilly | 07-06-06 | 16:29

@kruisridder Ik vind het vooral ongezelliger geworden door dat eindeloze gezever van populisten als Wilders. Die naaien het volk op met hun onzin. Ik ben de afgelopen weken onder meer in de States geweest en ik raad iedere azijnpisser eens aan om te bestuderen hoe daar de bevolkingegroepen samen maar toch ook weer apart naast elkaar leven. Hier willen we van iedere neger met zijn gewoontes het liefst een Fries of Limburger maken. Overigens is de fout hier vooral in de jaren '60 en '70 door het linkse welzijnswerk gemaaakt. Het gevolg is dat een zultkop als Wilders nu echt denkt dat een Marokkaan de normen en waarden van een Limburger moet overnemen.

Starf*cker | 07-06-06 | 16:29

@kruisridder,
Valt hard mee, kijk maar naar Abu Jaha, dacht ook even te scoren als allochtoon en als moslim, werd niks...
'k heb het idee dat we elkaar gek aan het maken zijn met allerhande doemverhalen, okee, een imam geeft een vreemde vrouw geen hand, gek he, doen ze al duizend jaar niet, maar hoort dat niet bij vrijheid van geloof?
En waarom wordt daar nu, juist in deze tijd een punt van gemaakt?

bubka | 07-06-06 | 16:27

@Botte> De mensen op die site waarnaar jij linkt geven geven fundamentalistische acties, als het moorden van Sikhs, als voorbeeld. Ze doen me het meest denken aan mensen als bijv. Sinead O'Conner, die uit frustatie afkomstig van een religieusfundamentalistische opvoeding zich afzetten tegen het geloof. Net zo min als de uitspraken van Senead O'Conner bewijzen dat alle christenen fundamentalisten zijn bewijzen de uitspraken van deze mensen geenszins dat alle moslims fundamentalisten zijn. Kijk jij eens naar bijv. Suriname, waar moslims al decennialang vreedzaam tussen christenen, hindoes en atheisten inwonen. Dat gegeven bewijst overigens evenmin dat er onder moslims geen fundamentalisten zouden bestaan.

De mensen die ik ken en waar jij op doelt zijn gewoon mensen die zichzelf als moslim zien. Dat zij door een groepje fundamentalistjes als afvalligen gezien zouden worden doet hun geen aars. In hun ogen zijn die fundi's geen echte moslims omdat zij oproepen tot haat en discriminatie.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:26

Linkse geitebreiers panieken over het broeikaseffect, rechtse geitebreiers panieken over de islamheerschappij. Sommige mensen hebben het blijkbaar nodig om zich ergens over op te winden...
Ik schenk nog maar eens een kopje thee in.

Meadowmeal | 07-06-06 | 16:23

@bottehond
jij bent net zo erg als die moslimfund's als jij bepaalt wie wel en wie niet moslim is.

knuffelpoes | 07-06-06 | 16:23

Ach,los van alle min of meer mooie beschouwingen hier. Die vlaai is uit op goedkope publiciteit over de rug van Bea en de moslims. Een inkoppertje. Respecteer de islam, wat maakt het schudden der hand nou uit. Overigens is het, om maar een andere knuppel te werpen, bij de joden niet veel anders. Orthodoxe joden zouden ook de hand van Bea weigeren. Ophef om niks.

Starf*cker | 07-06-06 | 16:23

Ik zie de bevolkings samenstelling heel erg snel veranderen in dit land En ik heb daar gewoon mijn twijfels over.Nederland vind ik de laatste jaren nou niet echt gezelliger geworden........ Laters

kruisridder | 07-06-06 | 16:16

Geert moet niet zo zeiken. De koningin maakt zelf wel uit wie ze een hand geeft. Weten wij veel waar die met zn hand heeft gezeten.

LibertasSimplex | 07-06-06 | 16:15

Kyokushinkai 07-06-06 @ 16:07

www.faithfreedom.org/testimonials.htm

Deze site is gemaakt door moslims die de islam de rug toegekeerd hebben. Ik denk dat het van beschaving getuigt om deze ervaringsdeskundigen aan te horen voordat je de paar moslims die jij kent (en taquia bestaat echt) tot maatstaf te verheffen, terwijl zij hoogstwaarschijnlijk strikt genomen zich moslim noemen maar het niet zijn... met noemt dat "afedwaalde broeders" of zoiets... maar lees deze site eens, je staat tenslotte open, beweer je... als je dingen van mij niet aanneem, wellicht dan wel van de mensen die de islam van binnen en van buiten kennen... Fair of niet fair?

bottehond | 07-06-06 | 16:14

@Van Maerlant> daar kom je weer met een niet onderbouwde boude bewering. Ik kan ook wel even uit de losse pols gaan beweren dat het overgrote deel van de Nederlandsers uit racisten bestaat. Dus bron graag? Cijfers? En goeie reis ;)

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:14

Kyokushinkai 07-06-06 @ 16:00

Jouw voorstelling alsof het over een kleine minderheid van fundi's gaat is misleidend. Maar dat zullen de meesten nu toch echt wel doorhebben.

Anyway, ik moet eruit: mijn trein wacht niet. Ik dank iedereen van goeie wil en in het bijzonder wie m'n 'linkje' willen lezen heeft. *out*

van Maerlant | 07-06-06 | 16:09

@kruisridder
Raadsleden uit immigrantengroepen zijn nog steeds zwaar ondervertegenwoordigd in verhouding met de migrantenbevolking. Moslims die in de politiek participeren doen dat vooral (bijna uitsluitend) bij bestaande democratiesche partijen als VVD, PVDA en GroenLinks, en hebben over het algemeen ook hele westerse opvattingen over democratie. Uitzonderingen genoeg natuurlijk, maar de meerderheid denkt gewoon democratiesch. Spanningen in de maatschappij zijn mij ook bekend, maar zojuist had je het over zeggenschap en dat is iets heel anders.

knuffelpoes | 07-06-06 | 16:08

@Botte> Ik mis weer eens elk argument in je betoog tegen mij op de persoon. Is het nou echt zo ongeloofwaardig om te stellen dat niet alle moslims fundamentalisten zijn? Dat wordt in elk geval ontkracht door elke moslim die geen fundamentalist is. En ik ken inderdaad een aantal moslims persoonlijk, onder meer via mijn werk. Dat zijn geen fundamentalisten (doen geen vlieg kwaad) en hopen juist op ene keihade aanpak van hen, omdat zij erop worden aankeken en zelfs aangesproken. Netzoals zij worden aangesproken op het gedrag van tuig op straat waar zij nix en nada mee te maken hebben. Sterker nog, sommigen worden door dat tuig ook zelf lastig gevallen.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:07

mijn beroepshouding is respect voor alles en iedereen te hebben ook al hebben ze dat niet voor jou,... maar eerst wil je imam hand geven en keert ie je onbeschaamd de rug toe,... en dan denk je : "dan niet." Is de imam bijna beledigd dat je hem niet aankijkt. Ik ervaar dit alsof er met me gespeeld wordt. Ik heb in ieder geval een mening uit persoonlijke ervaringen en niet wat ik lees in de media.

pronto | 07-06-06 | 16:02

@knuffelpoes
Naarmate een bevolkingsgroep in aantal toeneemt zal dat ook gevolgen hebben bij verkiezingen en het aantal openbare bestuurders wat zitting heeft.je ziet bv in grote steden een toename van allochtone raadsleden wat natuurlijk effect heeft bij stemming over bepaalde onderwerpen.Geen probleem hoor maar een redelijke mix is op zijn plaats denk ik(In bevolkingsamenstelling bedoel ik)Ik heb geen cijfers bij de hand maar dat er spanningen in onze maatschappij zijn hoef ik toch niet uit te leggen
@Meadowmeal
Inderdaad,maar er zijn er ook genoeg mee gestopt

kruisridder | 07-06-06 | 16:01

Wow.. en die kwalificatie zomaar tussen neus en lippen door? Wilders een opportunist?

bottehond 07-06-06 @ 14:42

Op jou advies heb ik net zijn website doorgespit, en zijn programma nog eens gelezen, en ik geef toe dat zij hij voor zijn zaak staat, wat niet wil zeggen dat hij geen opportunist is. Ik vind zijn programma nogal eenzijdig, en gestoeld op een basisgedachte, maar dat doet er niet toe.

Mijn verwijzing van opportunist was dan ook meer bedoeld als een brevet van onvermogen voor de rest van de politiek, die zich schuil houden in hun ivoren torentjes.

Short | 07-06-06 | 16:00

@Van Maerlant> ik vind het niet vreemd dat allochtonen in Nederland zich soms krampachtiger vasthouden aan traditionele waarden dan in het land van herkomst. Dat gebeurde ook met grote aantallen Nederlanders die zich in bijv. Australië vestigden, die liepen nog net niet op klompen. Dat soort gedrag gaat wel weer over, mits deze mensen hun eigen plek krijgen in de samenleving en zich daar welkom voelen. En je fundamentalistjes die dat proberen te verhinderen isoleert en aanpakt.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 16:00

het onderscheid niet kunnen maken tussen fundamentalisten (deelverzameling) en moslims (geheel).

koinzijnhyundaipony

Tsjonge jonge... jij roept ook maar wat he... vertel... waar heb jij al die kennis over de islam opgedaan. Dit bedenk je gewon zelf, right? Ik heb waardering voor je inzet om (teveel) generalisatie aan de orde te stellen, maar je wilt nu veeeeel hoger springen dan dat je polsstok toestaat... houd je liever bij waar je wel een zeker punt hebt... nu word je ongeloofwaardig....

bottehond | 07-06-06 | 15:58

@Kyokushinkai 07-06-06 @ 15:32

hmmmm generalisatie he,.... kan me nog herinneren vorig jaar,.. toen kwam de moskee niet eens in,... moest moeite doen om de overledene weer terug te krijgen voor vervoer naar schiphol. Nederland heeft ook wetten op lijkbezorging wat die moskee + imam onzin vond.

Een andere islamitische uitvaart kwam die overledene de moskee ook niet in en zijn moeder moest buiten in de rouwauto blijven wachten tot na gebed. Ook toen was pronto niet welkom aldaar.

Hoe moet ik nu als Nederlander weten,..... wanneer iets wel en niet mag. Wat je wel en niet mag doen? Krijg je afwachtende houding van. Maar was wel voor het eerst na 5 moslimuitvaarten dat ik een hand kreeg.

Ik denk dat enerzijds Bea wil laten zien respect te hebben voor islam en anderzijds menig imam ook begint in te binden. Tja en om dat op zo'n moment te moeten gaan leren heeft niets met generalisatie te maken.

pronto | 07-06-06 | 15:58

Kyokushinkai 07-06-06 @ 15:47

Da's wel een heel beperkte reactie, en - zo lijkt het me toch - enkel bedoeld om de schuld weer maar eens in de schoenen van een ander te schuiven. Eer is zeker één van de elementen die had kunnen toegevoegd worden in m'n opsomming op het eind van m'n post aan de Intrigant 15:09, revanchisme trouwens ook, maar het is de combinatie van al die elementen die de cocktail zo gevaarlijk maakt.

van Maerlant | 07-06-06 | 15:55

StilleWilly 07-06-06 @ 15:41

Taquia shit, deels gemaakt door surimoslims, ketters, in de ogen van de moslimbonzen van elders. Verder kan ik ook naar de EO of Kruispunt kijken, ook allemaal heel genuanceerd. Helaas kijken veel moslims niet naar het NMO (mag niet menier, ies haram) en wel naar TNT en M2... en vaak nog veel erger... dusssssssssssss
Let's face it... het gaat niet om (de) moslims.. die kun je hooguit onwetendheid verwijten... hell... kijk eens op de forums voor (jonge) moslims... die stumperd weten zelf niet veel van hun eigen gekloof.. de radicalisering van jonge moslims en het kitiek hebben op de wijze waarop ouderen met de islam omgaan is terecht... die ouwetjes wisten /weten meestal al helemaaaaal niet wat de islam allemaal predikt... mar goed: die jonkies radicaliseren pas nadát de zelf de koran gaan lezen... dat geeft dus te denken.... het gaat dus om de haatsekte islam en niet op voorhand om de onwetenden (zo worden ze trouwens door de wel goed ingelichte moslims genoemd)...

bottehond | 07-06-06 | 15:55

Overigens erg grappig in dat stuk op vrij nederland waar de Imam uitspreekt: En "waarin onderscheidt Samira of Fatima zich van Marie?"

Samir A.? ;p

Achtertuyn | 07-06-06 | 15:54

@Kyokushinkai 07-06-06 @ 15:48
Ik lees het na. Dan heb je recht van spreken moet ik zeggen. Neemt niet weg dat ik het buitenproportioneel vind om in dit geval over grondwetschending te spreken.

knuffelpoes | 07-06-06 | 15:54

@Koekje:

1. Eens. Zullen alle gematigde moslims en alle allochtonen mee eens zijn. Want deze fundamentalisten geven hun een slechte naam omdat onder meer rechtse rukkertjes op GS het onderscheid niet kunnen maken tussen fundamentalisten (deelverzameling) en moslims (geheel).
2.Ook eens, mits het ook met de Geert Wilderjes, GS-ertjes, salonracistjes en neonazitjes gebeurt.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:53

@kruisridder
Volgens mij wordt er nog genoeg kritisch over de Islam geschreven. Met het afzeiken van de Islam is het wel wat rustiger geworden. Op zich zou ikdat niet erg vinden, ware het niet dat dat het gevolg is van bedreigingen. Daar heb je inderdaad een punt. Maar veel verder kom je ook niet, want a. is het niet zo dat het steeds erger wordt en b. andere vrijheden dan de vrijheid van meningsuiting heb je nog niet genoemd en c. Je hebt nog geen punt weten te noemen waar moslims steeds meer zeggenschap krijgen. Jouw post waar ik naar refereerde was misschien wat overtrokken?

knuffelpoes | 07-06-06 | 15:51

Het zullen nog interessante verkiezingen gaan worden later dit jaar, als D66 de stekker eruit trekt.
Agendapunt-1 is: Koningshuis onmiddelijk opheffen.

Mazzeltov | 07-06-06 | 15:49

@kruisridder 15:45,
dan heb je zeker oogkleppen op, want Leon de Winter en Sylvain Ephimenco zijn echt niet de enigen.

Meadowmeal | 07-06-06 | 15:49

@Knuffelpoes> Ja, dat doe ik ook. Lees mijn posts maar eens in de Marrokanenbashtopics verderop in GS. Ik haat discriminatie en generalisatie van hele bevolkinsgroepen. Dus ook als het door radicale Imams gebeurt.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:48

@Van Maerlant> ik denk dat eer meer speelt. Doordat onder meer door Wilders en GeenStijl steeds meer het signaal aan moslims wordt gegeven dat ze in Nederland niets te zoeken hebben en hier niet welkom, ondanks dat de meesten in Nederland zijn geboren en opgegroeid, zij steeds meer richting de open armen van fundamentalisjes worden gedreven, waar zij wél welkom zijn.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:47

Voorbeeld,Er is geen collumnist die het in zijn hoofd haalt om nog ktitisch over de Islam te schrijven,om maar eens een voorbeeld te noemen.Vrijheid van meneingsuiting zit in onze genen.Veel moslims denken daar toch net wat anders over.En heus niet alleen de aanhangers van de radicale Islam.In onze vaderlandse geschiedenis zie je de invloed van de kerk meer afnemen naarmate men zich ontwikkelde.Ik vind dat geloof niet alleen een leidraad in je leven kan zijn

kruisridder | 07-06-06 | 15:45

Ik ben anaalim.

Bij wijze van respect geef ik je geen hand, maar neuk ik je vrouw in de kont. En owee als je weigert. Dan gaat je kop eraf.

Wederom heeft ome Geert gelijk.

Varreke | 07-06-06 | 15:44

@Kyokushinkai 07-06-06 @ 15:41
Ik wil geen art. 1 van de grondwet afschaffen en stem dus ook geen Wilders. Verder sluit ik mij aan bij StilleWilly.
Maak je je ook zo druk over artikel 1 als marokanen worden gediscrimineerd?

knuffelpoes | 07-06-06 | 15:44

@Starfucker> een staatshoofd hoort geen plaatselijke gebruiken te respecteren als deze in strijd zijn met de wet. Of ga jij bij een bezoek aan een groep plaatselijke neonazi's ook direct met je rechterhand omhoog?

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:43

Nog een kleine tip: Kijk eens naar de programma's van NMO op zaterdagochtend, staatstelevisie voor islamieten. Erg genuanceerd en actueele onderwerpen.

StilleWilly | 07-06-06 | 15:41

@Knuffelpoes> Sexuele voorkeuren in de privésfeer hebben weinig te maken met het het maatschappelijke leven in het openbaar. Als jij artikel 1 van de Grondwet wilt schrappen, prima dat moet jij weten. Maar dan ook niet zeiken graag als jij vanwege je tieten geen kans maakt op een baan, niet aan het politieke debat mag deelnemen en gedoemd bent om hele dagen thuis achter het aanrecht door te brengen met zes koters aan je rok. Oke?

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:41

Goeie link van Maerlant 07-06-06 @ 15:36
Vooral ook dat geen enkele politicus of instantie wilde reageren 10 jaar geleden.........

knuffelpoes | 07-06-06 | 15:40

@ Kyokushinkai ( zeg verzin eens een simpele naam )
Geen dank. Ik zag dat je eerder zei dat slechts een klein deel fundamentalistisch is. Dan ben je het ongetwijfeld met me eens dat het
A. Haalbaar is om dit kleine groepje met een welgemikte schop onder de hol het land uit te zetten
B. Wenselijk is om deze mongeaulen niet alle toekomstige samir Atjes, mohammed Btjes, en fundamentalistische C tm Zjes te laten hersenspoelen?

Koekje-dr-bij? | 07-06-06 | 15:36

Kyokushinkai 07-06-06 @ 15:18

Ik observeer, en ik stel vast.

Wat de imams betreft: ja, ik ben er zeker van dat dat voor de grote meerderheid haatbaarden zijn. Wat de moslims betreft zeker niet. Ik weiger te geloven dat er op een willekeurige plaats meer 'slechte' mensen geboren worden dan 'goede' in vergelijking met een andere willekeurige plaats. Ik stel wel tot m'n grote spijt vast dat er zoiets als een aanzuigend effect bestaat. De radicalere elementen manen aan tot orthodoxer interpretatie, een beetje in het klein de zweepslag zoals die in het groot door de salafisten wordt toegepast.

Mede daardoor is er polarisatie. Geloof me: ik voel mee met de moslim die het liefst seculier door het leven zou gaan, aldanniet met de islam als culturele component. Met de fatsoenlijke moslim die zo door het leven gaat heb ik geen probleem. Maar je kunt niet om de vaststelling heen dat hij meer en meer gesommeerd wordt om in de pas van de politieke islam te lopen. En die wordt dan weer steeds radicaler. Zo krijg je kampen. Dat kan ik ook niet helpen. Netzomin als ik het kan helpen dat die fatsoenlijke moslim tussen wal en schip valt: die is zondermeer te beklagen.

Polarisatie wordt vaak geduid als het resultaat van 9/11. Maar als je even mijn stelling wil aannemen dat de conservatieve interpretatie in de landen van herkomst al veel langer bezig is, dan begrijp je ook dat daar het zaad ligt voor de polarisatie. De imams zijn dan de verstuivers. Bron voor die al langer bezig zijnde conservatiever interpretatie is o.a. Samuel Huntington's Clash of Civilisations.

Ik ben niet goed in linkjes, maar als je 'integreren is verboden' wil intikken in Google, dan krijg je op je eerste pga al een link naar een reportage uit Vrij Nederland, toch een onverdachte bron. Als je dat leest, en in aanmerking neemt dat dat een verslag is uit 1996, dan zal je m'n punt in verband met polarisatie-al-voor-9/11 allicht eens willen overdenken. Ik kan het niet helpen maar ik zie een 'wave' ...

van Maerlant | 07-06-06 | 15:36

Koekje-dr-bij? 07-06-06 @ 15:27
Gevalletje grondwet fundamentalisme.

StilleWilly | 07-06-06 | 15:34

De wet van Pavlov. Die lamzak hoort moslims. En 'waf,waf'. Stuitend. Weerzin wekkend. De koningin heeft slechts de plaatselijke gebruiken gerespecteerd en heel subtiel, volein bijna, onze houwdegen Verdonk op haar nummer gezet. Laten we nou eens ophouden om als uebermenschen onze superioriteit op te leggen aan andersdenkenden. De Verdonk-attitude zal ik maar zeggen. Als ik naar Rotterdam ga, dan haal ik ook mijn Ajax-vaantje uit mijn Corsa.

Starf*cker | 07-06-06 | 15:33

Oh Ies Dieskriminatie.. hahaha
je maakt toch zeker ook onderscheid of je je door een man of vrouw laat pijpen?

knuffelpoes | 07-06-06 | 15:33

@Pronto> je bent het slachtoffer geworden van je eigen generalisaties. Niet elke moslim en niet elke Imam is namelijk een fundamentalist. De meesten niet trouwens. Vandaar dat jij gewoon de hand bent geschudt.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:32

@Knuffelpoes> inderdaad het verbod op discriminatie en gebod op gelijke behandeling(dank Koekje).

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:31

Ik snap niets meer van islamieten in imam. Had vorige week een islamitische uitvaart en dacht net als bea,... ik geef imam geen hand. Hou mij lekker afzijdig, imam zoekt het maar uit. Geen zin in gezeik. Wat gebeurde er? Imam gaf mij een hand. Ik mocht zelfs helpen overledene in te kisten........

*schudt hoofd en denkt ik weet het ook niet meer dan.*

pronto | 07-06-06 | 15:30

@Kruisridder> alle moslims soms? Voor zo'n baude bewering zie ik graag een bron inderdaad. Ik denk dat wat jij doelt op fundamentalisten. En niet alle moslims zijn gelukkig fundamentalist. Hirsi Ali werd overigens niet het land uitgepest vanwege haar denkbeelden, maar door Verdonk (rechts dus) haar nationaliteit afgenomen omdat ze had gelogen tijdens haar asielprocedure.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:28

@ Knuffelpoes
Artikeltje numero 1 van onze bescheiden grondwet. Als hij vrouwen geen hand geeft maar mannen wel dan is daar een term voor...
discrimintatie
psssst........ DAT IS VERBODEN!!

Koekje-dr-bij? | 07-06-06 | 15:27

@Kyokushinkai 07-06-06 @ 15:14

Noem mij even het grondwetsartikelen dat opdraagt om jegens vrouwen de gebruikelijke beleefdheidsvormen in acht te nemen

knuffelpoes | 07-06-06 | 15:24

@Independend> In de grondwet en ook in de wet staat dat vrouwen en mannen gelijkwaardig zijn. Door specifiek vrouwen slechts op basis van hun geslacht gangbare beleefdheidsnormen te weigeren wordt er in strijd met de grondwet en de wet gehandeld.
@Botte 15:18> een extreme vergelijking om aan te geven dat als de wet en grondwet wordt overtreden het niet gebruikelijk is, en zeker niet voor een staatshoofd je daaraan aan te passen. Wees gerust, de meeste moslims zijn niet fundamentalistisch en geven gewoon handjes. En de meeste Nederlanders zijn ook geen rechtsextremisten.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:24

Leuk achtergrond-stukje over de "kleur" van deze moskee:
[url]http://www.trouw.nl/deverdieping/religie_filosofie/article43710.ece/&rsquo<br />;Verdonk+bedondert+ons&rsquo;+++[/url]

Meadowmeal | 07-06-06 | 15:23

@Kruisridder 07-06-06 @ 15:18
Voorbeelden graag?

knuffelpoes | 07-06-06 | 15:23

Achterlijk van de Konigin om zich aan zulk achterlijk gedrag te onderwerpen.

aivd | 07-06-06 | 15:22

@Botte> Sensei ni rei! Dat risico wordt groter door figuren als Wilders en weblogs als GS.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:20

@Van Maerlant> jij ziet alle Imans als 'de Iman' alle Islamieten als 'de Islam" en ziet moslims en niet-moslims als 'kampen'. Ik denk dat je daar de fout ingaat. Zie ook mijn post van 14:51

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:18

Jongens dit is nog maar het begin van alle ellende die ons te wachten staat.Moslims krijgen steeds meer zeggenschap en zullen een groot aantal vrijheden waar wij voor gevochten hebben het liefst afserveren.En het gekke is dat het langzaam maar zeker meer en meer getollereerd wordt.Wie nu nog over Theo van Gogh begint wordt afgedaan als een zeikerd.Hisrhi A wordt het land uit gejaagd om maar een recent voorbeeld te noemen,en ga maar door.De Islamisering van onze maatschappij is in volle (omgeremde)gang

kruisridder | 07-06-06 | 15:18

Jij gaat je ook niet aanpassen door de Hiltergroet te maken als je op bezoek bent bij een cult Neonazi's.

Kyokushinkai 07-06-06 @ 15:14

Aiaiaiai... onbedoeld (hehe) wél een goede vergelijking met de islam... dát dan weer wel !

bottehond | 07-06-06 | 15:18

Suspension Goose 07-06-06 @ 12:06

"geert is zeker nog nooit in het buitenland op vakantie gegaan"

Mongeaul! Noem jij den haag het buitenland? Gvd lekker is dat, zullen we dan maar meteen heel zuid-en noord holland afstaan? Nog even en dan lopen we stenen te gooien naar Islamelische Tanks die onze huizen komen egaliseren...

Koekje-dr-bij? | 07-06-06 | 15:16

@Wittemans> Eens met wat je over Wilders zegt overigens. Die moet trouwens een wel heel erg vreemd beeld van de samenleving hebben door elke ochtend naar zijn kapsel in de spiegel te kijken en te denken dat hij er koel uitziet, hehe

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:16

@Witte> omdat binnen elke kerk, moskee of synagoge nog altijd de Nederlandse wet van toepassing is. En vrouwen de in Nederland gangbare beleefdheidsnorm weigeren gaat in tegen wettelijke en grondwettelijk bepalingen. Dat heeft niets met moslimpje pesten te maken. Jij gaat je ook niet aanpassen door de Hiltergroet te maken als je op bezoek bent bij een cult Neonazi's.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 15:14

De Intrigant 07-06-06 @ 14:43

Kijk, het is een mengeling van de twee.

Aan de ene kant heb je het gegeven - in mijn ogen toch - dat de radicale (conservatieve) interpretatie van de islam veld wint. Dat zie je in het Midden Oosten, maar niet alleen daar. Midden Oosten: daar is het islamisme een antwoord op het ineengestuikte marxisme eerst, later het eveneens gefnuikte nationalisme à la Nasser. Maar ook in Turkije groeien de scherpslijpers, en in Indonesië, in Tsjetsjenië... Als een radicale of conservatieve interpretatie veld wint over de verschillende culturen kun je - steeds volgens mij - spreken over een conservatief pan-islamisme.

Daarnaast zijn er de naakte demografische gegevens, zoals ik ze al opsomde in de post die jij aanhaalt. Reserve is, zoals door Ziurdt beargumenteerd, dat ik een lineaire extrapolatie maak: ik ga ervan uit dat de fertiliteit ongewijzigd blijft. Ziurdt kijkt naar de invloed van de samenleving, en gaat ervan uit dat die vruchtbaarheid zal afnemen. Ik kijk naar de speeches van de imam ('goeie moslims hebben minstens 5 kinderen') en naar de voortschrijdende radicalere interpretatie van de islam, gecombineerd met de groeiende antagonie tussen beide 'kampen', en vrees dat ze niet zal afnemen.

Wat die radicalisering betreft: als je merkt dat moslims hier zich strenger in de leer gedragen dan in Marokko zelf, dan moet je toch 's in je haren krabben. Meer en meer - lijkt mij - is de islam een speerpunt geworden in de confrontatie tussen 'the West & the rest', om het maar gemakkelijk te stellen. Er zijn nog meer redenen om de radicalisering of conservatiever interpretatie van de islam te verklaren (groepsgevoel, peer pressure, identificatiehang, de ummah,...) maar: mijn werk....

van Maerlant | 07-06-06 | 15:09

@ Kyokukkiemonster: je past je aan waar je te gast ben, wij binnen de moskee & zij buiten de moskee als die in NL staat. Wat is daar nou het probleem mee? Dit is ook echt een zielig staaltje moslimpje pesten voor de buhne van die geblondeerde pluchegeile aandachttrekkert.

Witteman | 07-06-06 | 15:09

duwt ie zelfs de meest gematigde Islamiet rechtstreeks naar de openstaande armen van de Fundamentalistjes en krijgen we hier in Nederland een heel naar sfeertje.

Kyokushinkai 07-06-06 @ 14:54

Senpai: Rei!

Eerst even een flauwe... dat risico was toch heel klein volgens jou :-)
Twee: dat nare sfeertje is er al.

bottehond | 07-06-06 | 15:06

Kyokushinkai 07-06-06 @ 14:34 Hoezo is een handje niet schudden van een vrouw een grondwettelijk onrecht? Mijn mening is dat dit wel respectloos is maar zeker niet beledigend bedoeld. De koningin heeft geen zin om in zo een zelfde discussie te belanden als toen met Rita, zij heeft tenminste wel haar huiswerk gedaan.

independ | 07-06-06 | 15:06

@ Boze Buur: Dat klopt, dat we met Japanners zo omgaan en ons graag aanpassen. Maar er is wel een groot verschil: die Jappen wonen hier niet. Ik kan me ook goed vinden in de theorie van de "flexibeler" cultuur (onze) die zich aanpast aan dogmatischer culturen, maar dat kan nooit zo zijn voor types die hier willen wonen. Dan passen ze zich aan ons aan, en niet omgekeerd. Nederland: Love it or leave it!

Brouhaha | 07-06-06 | 15:00

@Witteman> het dragen van een keppeltje, dat gaat niet in tegen waarden die in de grondwet zijn vastgelegd. Evenmin als het buigen naar Japanners zoals iemand eerder stelde. Als staatshoofd heb je de primaire taak om waarden uit de grondwet overeind te houden.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 14:58

Hyperscheinheilig geleuter: als Wilders naar de synagoge gaat doet hij ook een keppeltje op. Da's precies hetzelfde als je schoenen uittrekken en geen hand geven. Kudtrazist.

Witteman | 07-06-06 | 14:55

@Botte 14:42 Dan is het gedaan met enkele Nederlandse waarden die nu nog (niet voor niets) in de grondwet vastliggen en duwt ie zelfs de meest gematigde Islamiet rechtstreeks naar de openstaande armen van de Fundamentalistjes en krijgen we hier in Nederland een heel naar sfeertje.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 14:54

Geert Wilders heeft gelijk. Ik had ook kamervragen gesteld over haar knuffelgedrag met Ali B.

MiRRoRMaN | 07-06-06 | 14:52

@Van Maerlant> ik denk dat als je over het christendom leest dat je daar ook niet echt vrolijk van wordt. Maar eens, er zijn lijers die er een wel hele nare interpretatie van de Islam op na houden. En inderdaad, dat aantal groeit (het christenfundamentalisme onder aanvoering van Boesj groeit mondiaal echter ook). Maar er zijn ook heel veel Islamieten die de Koran niet zo letterlijk nemen en gewoon en, net zoals veel christenen, niks te maken willen hebben met fundi's. Door je af te zetten tegen alle Islamieten en de Islam als geheel druk je deze mensen steeds meer naar de hoek van fundamentalistjes, die deze mensen wél met open armen zullen ontvangen.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 14:51

@van Maerlant 07-06-06 @ 14:05
Baseer je op demografische gegevens dat Nederland cq Europa aan het radicaliseren is of heb je het puur over de islam?

De Intrigant | 07-06-06 | 14:43

Geweldig vond ik het van Beatrix. Vergelijk het met Verdonk! Zij begon meteen "Wil je geen handje geven? Wil je dat niet? Ben je soms niet ingeburgerd? Wil je soms weer terug naar Saoudi-Zandbak?" - maar niet Beatrix. Zij weet dat je ingeburgerd kan zijn zonder dingen te doen die je gewoon niet WIL doen van je geloof. Goed optreden van haar.

Dada_ | 07-06-06 | 14:43

Toch jammer dat een opportunist de mening van de Nederlanders moet verwoorden.

Short 07-06-06 @ 14:35

Wow.. en die kwalificatie zomaar tussen neus en lippen door? Wilders een opportunist? De keuzes die de man heeft gemaakt weerspreken dat ten stelligste. Lees zijn programma nog eens en wat interviews over zijn vastberadenheid.... Ik zou zeggen... rethink that.... en vraag je eens eerlijk af hoe je tot deze kwalificatie gekomen bent... stel je voor: hij zou een uistekende pers krijgen... en niet maandenlang geridiculiseerd zijn door jack slijkerman... wat dan?

bottehond | 07-06-06 | 14:42

Nederlandse kernwaarden staan tot Rifberber en co (was da?) als ET staat tot een telefoon hij praat ertegen maar komt er niet doorheen.
Het gaat om regels en wetten, abstracter dan dat wordt het niet!
Wat zijn Nederlandse kernwaarden eigenlijk, dat je op de NVD kan stemmen? En voor jetsers blijft niemand thuis, vooral als je ze thuis nooit ziet!
Viva la republica.

Jacques Bralsma | 07-06-06 | 14:38

@maerlant
Deal! Tot de volgende keer!

Ziurdt | 07-06-06 | 14:37

Ziurdt 07-06-06 @ 14:29

Euh... maken we dan nu even pas op de plaats? Ik zit mijn werk hier weg te wuiven als een vervelende bijkomstigheid! We hebben nu wel -dankzij de vaderlijk vermanende Botte - een mooie uitgangspositie om volgende keer op verder te borduren. Deal?

Kyokushinkai 07-06-06 @ 14:29

Het zal je allicht verbazen, maar tot voor enkele jaren nam ik het steevast op voor de allochtoon. Ik voel me dus niet aangesproken door je suggestie van intolerantie. Het is pas sinds dat ik over de islam beginnen lezen ben, dat ik me zorgen ben beginnen maken. Zeker als je kinderen hebt denk je 2x na. Eigen volk eerst mag dan een bedenkelijke slogan zijn, weg met ons doet het bij mij zeker niet.

van Maerlant | 07-06-06 | 14:35

Toch jammer dat een opportunist de mening van de Nederlanders moet verwoorden.

Beatrix is koningin van alle Nederlanders; ook immigranten, en zij mogen zich best wel aan de Nederlandse etiquette aanpassen, zeker tegenover onze Koningin.

De Koningin aan de andere kant mag wel een paar links uber politiek correcte adviseurs ontslaan, en er een paar aannemen die wat dichter bij het volk staan.

Short | 07-06-06 | 14:35

@Independend> Akkoord iedereen mag zijn principes hebben. Maar geen principes die in strijd zijn met de grondwet. Dat mogen gristenfundi's niet (waarom is de SGP nog altijd niet veboden?) maar moslims ook niet. Verder met je eens dat hier elke gelegenheid wordt aangegrepen om allochtonen te bashen. Daar wordt de sfeer in Nederland er idd niet beter op.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 14:34

Maar ik moet nu ECHT aan de slag, want anders heb ik niks te vreten binnenkort. Hoe het toch nog een belangwekkende discussie werd! Oudemediabobo's en andere huilebalken, leest u mee? Kunt u nog wat van leren!
Allemaal de groeten.

Ziurdt | 07-06-06 | 14:33

@van Maerlant 07-06-06 @ 14:21
Alweer raak inderdaad. Maar tegelijkertijd zal de vers ingevlogen rifberber of god weet wat voor nieuwkomer niet zo abstract denken zoals jij dat doet. Je maakt zo'n keuze niet bewust en rationeel: je kijkt naar hoe de mensen zich gedragen, en als je je daarmee enigszins kan verenigen, dan doe je dat ook, en zo sijpelen langzaam de kernwaarden binnen. Wat dat betreft is Rit's promovideo wel goed: als de schaapherder uit de rif die blote jetsers of zoenende handtassen ziet bedenkt ie zich wel 2 x voor ie hierheen komt, waarmee de ernstigste gevallen er zeker uit gefilterd zijn.
Maar al met al moet je denk ik die kernwaarden niet zo abstract zien - of je moet een Frans model bepleiten, waarin de staat (republiek!) en de grondwet veel centraler staan. In het huidige Nederlandse systeem past zo'n rationalisatie echter volstrekt niet; de nieuwkomer moet zich dus bottom-up de Nederlandse kernwaarden eigen maken (integrasie, noemen we dat), en ik ben met je eens dat dat zeker met die grote aantallen bijzonder moeilijk, zo niet onmogelijk is (waarvan akte).

Ziurdt | 07-06-06 | 14:29

@Van Maerlant> Uitgaan van worse case-scenario's, daarmee moet je erg uitkijken voor het 'selfforfilling prophecy' principe en ook dat je niet verkokerd gaat denken en alles plaatst in het worse case scenario waar jij op bent gefixeerd. Maar ben het eens met je wat dit betreft: voor intolerante religies moet je altijd uitkijken. Maar voor intolerante mensen in het algemeen moet je nou eenmaal altijd uitkijken.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 14:29

ik geloof 300 per uur ofzo.

Ziurdt 07-06-06 @ 14:22

KIjk... dát zijn snelheden waarbij ik een klein beetje adrenaline begin te voelen...!

bottehond | 07-06-06 | 14:26

Onder cultuur versta ik de identiteit van een volk. De gewoonten, de omgangsvormen, de ongeschreven regels van een een volk zoals het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkelt. Wanneer je daar plotsklaps een andere cultuur doorheenmengt die veel dominanter is dan de eigen cultuur en daar ook sterk vanaf wijkt, zal deze als bedreigend worden ervaren en wellicht ook een bedreiging zijn. Dat wil niet zeggen dat deze andere cultuur daardoor een slechte cultuur is, maar wellicht ongewenst.

Achtertuyn | 07-06-06 | 14:26

@Ziurdt 14:14> goeie! en 14:19 ook. Realistisch denken met je hersens in plaats van je bange poepert achternarennen, dát zouden meer mensen moeten doen.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 14:25

Maar ze kijken wel link uit na Van Gogh.

Ziurdt 07-06-06 @ 14:00

Nuf said en hulde dat jullie beiden de strijdbijl begraven hebben... hete koppen van mannen die hetzelfde willen, behouden en/of verdedigen... niets mis mee overigens... op elkaar inhakken en zo hard en gemeen mogelijk... niet om te winnen, maar om het te doen... dat is nóg een aspect dat overpeinzenswaardig is, of niet soms... allemaal verplicht naar Fight Club met Brad Pitt kijken deze week!

bottehond | 07-06-06 | 14:24

Ziurdt 07-06-06 @ 14:19

Ik geef toe dat die mogelijkheid in mijn posts zo goed als niet belicht wordt. Maar dat komt omdat ik uitga van het voorzichtigheidsprincipe. Ik stel de vraag 'wat kan er met onze maatschappij gebeuren' en ga daarbij uit van een worstcasescenario. Er zijn heel wat elementen om dat te rechtvaardigen. En het is gemakkelijker achteraf de teugels te laten vieren dan om je koers bij te stellen.

van Maerlant | 07-06-06 | 14:24

@independ
Ha! Demoniseren. Die had ik lang niet gehoord! Wist je dat "wij Europeanen" al sinds de Middeleeuwen moslims demoniseren? Zij zijn immers afvalligen, of gewoon heidenen, die er barbaarse praktijken op na houden. Iesj traditie. Moeilijk los te laten, sorry.
Over het aantal posts: bij de grrristenen ging het harder, ik geloof 300 per uur ofzo.

Ziurdt | 07-06-06 | 14:22

Ziurdt 07-06-06 @ 14:14

Ik merk aan reacties van allochtonen dat zij het daar vaak minder moeilijk mee hebben als autochtonen! Het gaat niet om wel/niet André Hazes, 'toen was geluk nog heel gewoon' of frikadellen met krieken (België), het gaat om een beperkte maar sterke sokkel van kernwaarden waar iedereen zich achter te scharen heeft - in woord en daad. Voor je aan het relativeren slaat: bedenk ook eens dat hier een instrument voor emancipatie in verscholen zit. Wie zich achter die sokkel schaart, schaart zich achter de grondwet, en wel in eerste instantie. Het kan helpen om 'noodgedwongen' de koran deels te verlaten. Die stelt immers dat de aardse wetten op zijn lezing gebaseerd dienen te zijn...

van Maerlant | 07-06-06 | 14:21

Binnen 2 uur 200 posts, dit is de score als het topic betreft moslim. Op welk punt heeft Geert dan gelijk ik kan er geen bedenken. Het lukt hem aardig om tweestrijd te creeren. Als een persoon nooit een hand heeft gegeven aan een vrouw vind ik persoonlijk het niet beledigend bedoelt dat hij dit uit principe niet doet. Iedereen heeft zijn eigen principes. En wat is het makkelijk iedereen die niet jullie mening respecteren gelijk te sommeren om op te rotten, gastland was enkel voor gastarbeiders, als je hier woont en je hebt de Nederlandse nationaliteit is gastland niet meer van toepassing eerder woonplaats. Veel plezier met het demoniseren van moslims.

independ | 07-06-06 | 14:19

@van Maerlant 07-06-06 @ 14:10
Ja, je hebt gelijk daarin. Het worden er steeds meer. Waar ik echter op hoop, is dat o.a. door de strengere wetten voor gezinshereniging en toenemende verwestering - niet: inburgering - over de drie generaties allo's, de tradities uit eigen land langzaam maar zeker verwateren. Die mocro's die daar staan te blowen op de hoek, nemen die nog 27 kinderen? Dat kan ik nauwelijks geloven.

Ziurdt | 07-06-06 | 14:19

- door de dicatuur van het politiek-correcte denken is een nefast tolerantiebeleid ontstaan dat elke vorm van 'dominante cultuur' - denken onmogelijk maakt: zo verliezen onze tradities veld - van Maerlant 07-06-06 @ 14:05
Je andere punten snijden wat mij betreft hout, maar deze zeker niet: 'dominante culttur'-denken is niet erg wenselijk. Dat wil niet zeggen dat we allemaal de multikul moeten omhelzen - absoluut niet!! - maar het lost eenvoudig niets op en maakt de problemen uitsluitend erger. Zodra een groep, ook al is het dan de autochtone, dominante, tamelijk willekeurig - we spreken over cultuur: niemand weet wat dat precies is! - zijn wil gaat opleggen aan een andere groep, ook al izjn het dan nieuwkomers, zal die andere groep in verzet komen, júíst dan. Het is beter om de dominante cultuur (om het dan maar zo te noemen) aantrekkelijk te maken, begerenswaardig; het moet een eer zijn om je Nederlander te mogen noemen (of Belg, wat dat aangaat). Maar zolang de JPB's, de Verdonks en de Wildersen met hun kleinzielig en kleingeestig gejeremiëer dit land besturen (c.q. controleren), zolang koekhappen, plompzakken en klompendansen onze tradities zijn, zolang Frans Bauer en André Hazes nationale helden zijn en er iets als Talpa bestaat en niemand meer weet wie bijvoorbeeld Multatuli of voor mijn part Michiel de Ruyter is, is het simpelweg onmogelijk om te verlangen dat een buitenlander zich aanpast. We zijn een stelletje boeren in dit land! Waarom ziet niemand dat? Waarom gaat dáár de discussie niet over?

Ziurdt | 07-06-06 | 14:14

Altijdkaas 07-06-06 @ 13:47

Jaha, diepgang is eng. Voor leeghoofdig onzinnig gemekker hebben we gelukkig jou altijd nog hè?

rokort | 07-06-06 | 14:13

@Komt dat schoooooot 07-06-06 @ 14:05

By the way, wat voor onderbuikgevoelens probeer jij te kweken door homo als scheldwoord te gebruiken? Zo tolerant ben je zelf dus ook niet. Doe iedereen hier een lol en houd verder je mond.

Achtertuyn | 07-06-06 | 14:12

Pfff, het gaat over moslims en de comments rijzen de pan weer uit.
Dat er een aantal moslims zijn die weigeren een vrouw de hand te schudden is jammer, dat het niet mag vanwege het geloof is pure onzin. Deze lui halen cultuur en geloof door elkaar en bezorgen moslims een achtergestelde imago.
Voor de rest denk ik dat die Wilders vroeger erg vaak is gepest door buitenlandse jongetjes. Enige waar ik het met die Wilders over eens ben is dat een pedo partij verboden moet worden...

TS | 07-06-06 | 14:12

Ziurdt 07-06-06 @ 14:00

Dat er morgen een staatsgreep komt, dat geloof ik ook niet. Maar de tijd tikt wel weg. Zoals ik in een andere post zei: Mechelen heeft een prachtig stadspark, dat wel niet meer voor autochtonen toegankelijk is. Je ziet dezelfde tendens van opeising van de publieke ruimte ook in de kleinere steden. Combineer dat met het explosieve geboortecijfer en ik vraag me af: waar eindigt dat? Het samenleven lukt nu al niet. Binnen 10 jaar zijn ze weer met minstens 2x zoveel - en dan zal het beter gaan? Sta me toe sceptisch te zijn.

van Maerlant | 07-06-06 | 14:10

@Komt dat schoooooot 07-06-06 @ 14:05

En jij krijgt ook geen hand van mij.

Achtertuyn | 07-06-06 | 14:09

Ik vind deze zo goed dat ik hem nogmaals neerzet:
"Daar komt nog eens bij dat het weigeren van een hand, zoals dat minister Verdonk een paar maal is overkomen, een dubbele afwijzing is: Niet alleen wordt de vrouw door dit signaal als minderwaardig beschouwd, maar tevens wordt de Nederlandse maatschappij volwaardig afgewezen. De minister komt tijdens de uitreiking van het inburgeringsdiploma niet zomaar voor de gezelligheid langs, maar is daar als vertegenwoordiger van de regering en dus van het Nederlandse volk. Als de uitgestoken hand van de minister wordt geweigerd, wordt daarmee de handreiking van het Nederlandse volk geweigerd. Een dergelijke weigering kan slechts uitwijzing uit Nederland tot gevolg hebben. Het feit dat de politiek hier niets tegen durft te ondernemen, geeft aan dat men in dergelijke kwesties VOLSTREKT INCOMPETENT is."
AMEN!

poktor | 07-06-06 | 14:08

De qween heeft wel begrepen dat domme acties alla Verdonk je in een raar daglicht stellen.
Nu moet qwean het verslechtende imago van haar familie nog zien te verbeteren (o.a. Margerita en de olijke pretprinsjes.)
Verdonk kan qweenie nog eens het goede voorbeeld geven door een partijconflikkie met Rutte te beginnen ofzo....

Viva el republica.

Jacques Bralsma | 07-06-06 | 14:06

Geertje, geertje. Ik dacht het kan niet lager, maar toch weet je de onder, onderbuik gevoelens van de mens aan te spreken. Boos omdat Bea respect heeft voor een ander geloof... tsts. Wat is nu het probleem Geert, en over welke normen en waarden heb je het nu? Doe we die in de uitverkoop omdat Bea het wel op kan brengen zich in iemand anders te verplaatsten. En als iemand nu vanuit zijn overtuiging vrouwen geen hand geeft, so what? Het is niet dat de imam Bea sloeg, het huis niet uitliet of niet vond dat ze mocht gaan studeren hoor. Waar hebben we het in godsnaam over? Je weet dat orthodoxe joden dit ook doen er er vast nog een hoop andere culturen zijn die dergelijke rituelen kennen? Moeten die ook maar allemaal oprotten? En als die rechtse rukker op deze kudtsite die het met hem eens zijn, wat een sneu figuren zeg. Rechtlijnig, dwars en intolerant. Heaumeux

Komt dat schoooooot | 07-06-06 | 14:05

Romanov 07-06-06 @ 13:32

Een hele boterham! Ik probeer het wat korter te maken, want blijkbaar worden er mensen lastig van meer dan enkele regeltjes tekst.

Waar baseer ik me op dat Europa aan het islamiseren is?

Zonder volledigheid na te streven:

- de autochtone bevolking stabiliseert of gaat erop achteruit, de islamitische groeit snel; voor elk autochtoon kind, 4 of 5 autochtone.

- de autochtone bevolking (gemiddeld) is oud, de andere jong

- tegenover immigratie van kansarmen staat emigratie van welgestelde autochtonen - dat versnelt nog het proces

- door de dicatuur van het politiek-correcte denken is een nefast tolerantiebeleid ontstaan dat elke vorm van 'dominante cultuur' - denken onmogelijk maakt: zo verliezen onze tradities veld

- Naar Nederland toe: in 2020 - uiterlijk - worden er meer allochtone dan autochtone kinderen geboren.

Dan mag je toch van een tendens spreken in die richting?

Misschien ben ik te pessimistisch. Maar ik vind niet dat wij als Europa een sterk signaal afgeven. De heisa en verdeelde reacties omtrent de cartoons hebben dat voor mij mooi aangetoond.

Het is niet omdat je tegen de islamisering van Europa bent, dat je voor Amerika bent. Ik zat in zak en as toen Bush herkozen werd, en vind dat wij grotendeels de rekening betalen voor zijn onzinnige MO-politiek. Ik leef mee met de 'gewone Irakees' die zijn land in een bijna burgeroorlog gestort ziet. Maar ik voel me daar als Europeaan niet verantwoordelijk voor. Ja, geschiedkundig heeft Europa boter op zijn hoofd. Maar dat hebben andere continenten en landen ook. Als we al die rekeningen moeten gaan vereffenen, komen we er nooit uit. Ik ben niet te beroerd om solidariteit te betonen met minder goed bedeelde wereldburgers. Maar zoals het nu gaat, zullen wij het in Europa niet kunnen houden, valt onze welvaart weg, is de solidariteit ook weg: lost dus niks op. Ik pleit voor een coherent immigratiebeleid op EU-niveau - maar daar zitten ze allemaal op hun gat. En dan kom je weer bij m'n pessimisme uit...

van Maerlant | 07-06-06 | 14:05

Geert heeft gelijk. Die moslimhonden willen terug naar de middeleeuwen? Goed, dan doen wij dat ook: OP JULLIE KNIËEN, MOSLIMHONDEN, KNIELEN ZULLEN JULLIE VOOR ONZE KONINGIN!
Zo. Koekje van eigen deeg.

poktor | 07-06-06 | 14:02

@van Maerlant 07-06-06 @ 13:48
Ik betwijfel of GS in dit straatje nu werkelijk zoden aan de dijk zet. 850k unieke IP's per maand is natuurlijk heel wat, maar daarvan reaguurt maar een fractie, en dan nog zijn de meningen verdeeld; intussen kijkt de rest van het land hoofdschuddend toe, terwijl ze mekaar vertellen hoe tendentieus en xenofoob het hier wel niet toegaat (wat grotendeels onzin is, laten we wel wezen). Elkaar een hat onder de riem steken is natuurlijk mooi en goed, maar het is eveneens mooi en goed als iemand daar op beschaafde toon (sorry van daarnet!) kritische kanttekeningen bij plaatst: er kan een discussie ontstaan waarin iedereen zijn standpunten een beetje bij moet schaven, etc. Wederijdse bevestiging zonder kritiek te accepteren riekt naar fundamentalisme!
Daarom wil ik een heel groot vraagteken zetten bij het gevaar dat de radicaliserende islam nu werkelijk vormt voor de maatschappij. Wat gaan ze doen? Bommen leggen? En waar verstoppen ze zich daarna? Of zullen ze een revolutie in gang zetten? Denk je dat al die bankzittende schommels van vrouwen (die toch de helft van pakweg 1 miljoen moslims vormen) daartoe uberhaupt in staat zijn? En de generatie gastarbeiders die al bejaard is? Ik niet. Dan blijft er nog maar een handjevol potentieel gevaarlijke mogelijke extremisten in de dop over, die zich lang niet allemaal gek laten maken - waar hebben we het dan over? Tuurlijk, het is lullig om dat in je eigen land te zien gebeuren, dat er van die fundi's opstaan die van a tot z jouw identiteit en bestaansrecht ontkennen, maar wat zou het? Poep in gedachten op hun hoofd en laat ze in hun sop gaar koken zeg ik, want ze kunnen je niks maken - behalve een martelaar. Maar ze kijken wel link uit na Van Gogh.

Ziurdt | 07-06-06 | 14:00

Geert heeft uiteraard gelijk!
Majesteit heeft vanwege onschendbaarheid echter geen keuze.
Daarom is het bijzonder goed dat Geert er een issue van maakt.

Go Geert!

superjan | 07-06-06 | 14:00

Stel:
u bent in ca 1580 koning van een Europese koninkrijk....
de Europese koninkrijken verdelen het continent America in grondgebieden.... voor elke koninkrijk een stuk
u stuurt kolonisten naar uw continentsdeel....
om de economie te bevorderen .... introduceert u daar een munteenheid.. als ruilmiddel..... want er is helemaal geen munteenheid aldaar...
later komen er Engels-taligen op dat stuk continent.... en ze nemen de taal wel over en... de politieke arena... doch het door u ge-introduceerde munteenheid blijft nog immer van u....
..... nu, anno, 2006.... bent u ca...580 jaar oud (fictief)..... ofwel uw nageslacht.... is nu eigenaar wat u als voorvader ooit .... uw-eigen heeft gemaakt.....

Conclusie: Bea is nog immer eigenaar van de US-$-dollar... en speelt voor het Nederlandse volk de vermoorde onschuld....

De gelukkige | 07-06-06 | 13:59

Dit roept dan weer de vraag op of Alex stiekum ook is besneden?

Lekker Belangrijk© | 07-06-06 | 13:55
-weggejorist-
frank4444 | 07-06-06 | 13:54

Er zijn partijen in de 2de kamer die geen vrouwen toelaten...

da wizard | 07-06-06 | 13:53

@Ziurdt> hehe ik vrees dat het niet de eerste keer is dat JP met bezwete handjes en grote ogen beziet wat Bea nu weer aan het doen is. In dit geval echter zal ie het geen probleem vinden. Onder CDA-ers zit ook zat volk dat graag grondwettelijke waarden ten behoeve van hun religie opzij zet.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 13:51

Hoi Geert !

F5-knop al versleten ?

Der Dicke | 07-06-06 | 13:49

@ TM 07-06-06 @ 13:45

Nee natuurlijk niet. Maar mensen die vinden dat je vrouwen geen handen mag geven vanwege achterhaalde religieuze overtuigingen moet je niet eens toelaten.

En eigenlijk is het niet zo verkeerd om dergelijke uitingen omwille van religie bij wet te verbieden. Het is een niet eens verkapte vorm van discriminatie.

Anti-links | 07-06-06 | 13:48

Ziurdt 07-06-06 @ 13:46
de koningin heeft enkel recht van advies en recht van informatie. Verder mag JPB daarmee doen wat hij zelf wil.

WillemBevert | 07-06-06 | 13:48

Ziurdt 07-06-06 @ 13:40

OK, strijdbijl begraven. Ik neem je vraag nu ook ernstig en zal er ernstig op antwoorden.

Zoveel kan ik niet doen Ziurdt: dat is te gevaarlijk. Ik heb kinderen. Geenstijl is voor mij twee keer een geschenk: m'n angst en frustratie kan er een keer uit, en zo doe ik tenminste al iets voor mezelf. Maar bovendien deel ik jouw mening dat dat niet meetelt niet. Als het waar is van die 850.000 unieke ip's elke maand, dan denk ik dat je hier wel iets kunt doen. Al is het maar mekaar een hart onder de riem steken. Sta me toch ook toe erop te wijzen dat mensen als Botte, Filter, Deense Postbode, Controle, Broolio,... uitstekend geïnformeerd zijn. Weerstanden tegen hun denkbeelden zijn vaak te herleiden tot onvoldoende kennis over de islam. Ik geef grif toe niet goed te zijn in linkjes leggen, maar als het je interesseert wil ik er bij gelegenheid eentje doorspelen naar een cursusje islam. Kort, tothepoint en verhelderend.

Tenslotte hoeven een vinger aan de maatschappelijke pols en daadwerkelijke invloed niet (per se) hand in hand te gaan. Het eerste heb ik wel, het tweede niet.

van Maerlant | 07-06-06 | 13:48

Van Maerlant, Ziurdt en Romanus:

www.imagine-msn.com/messenger/default2...

Downloaden en lekker mekaar lastigvallen, verder lekker doen oprotten met die kitch filosoveerderij

Altijdkaas | 07-06-06 | 13:47

Verder los dat Wilders op dit punt gelijk heeft, hij moet zelf niet gaan zeiken over het in de uitverkoop doen van Nederlandse waarden aangezien hij enkele van deze waarden zelf uit de grondwet wil schrappen.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 13:47

Bea mag toch zelf weten wie ze de hand schud...

da wizard | 07-06-06 | 13:46

@Kyokushinkai 07-06-06 @ 13:43
Hee mister miyagi! Ik denk dat jij hier de wortel van het monarchistische probleem bij de kladden hebt: het is niet JPB die bepaalt wat de koningin doet, het is de koningin die bepaalt wat JPB uit te leggen heeft.

Ziurdt | 07-06-06 | 13:46

@Anti-links 07-06-06 @ 13:29 : Wil jij handjes schudden bij wet gaan verplichten?

Just asking.

TM | 07-06-06 | 13:45

Back on topic.

Die Wilders krijgt wel een hoop praatjes voordat zijn partij ook nog maar 1 stem heeft gekregen he?

TM | 07-06-06 | 13:44

@Romanus 07-06-06 @ 13:38
Jammerlijk mis, helaas. Het gaat mij erom, dat Maerlant daar suggereert, dat er nog véél meer radicalisering gaande is in Nederlandse (Europese) moslimgemeenschappen, maar dat niet met zoveel woorden zegt. Maar het is juist andersom: de voorbeelden die hij noemt zijn twee uitwassen, niet twee onderdelen van een groter geheel. Maar laat maar, het is mierenneuken; laat ik dit zeggen, ik zit ook niet te wachten op de sharia, maar ik vind dat Wilders en zijn aanhangers de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.

Ziurdt | 07-06-06 | 13:43

Ben het voor de verandering eens een keer eens met Wilders. De koningin, maar ook JP Ellende hadden hier als zijnde symbool van Nederland het signaal moeten afgeven dat religieuze waarden nooit boven grondwettelijke waarden, in dit geval gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen en de anti-discriminatiebepaling (tegen vrouwen in dit geval), mogen gaan. Dat heeft niets met anti-moslim symboliek te maken, al staan mensen als Wilders en ook sites als GS inderdaad altijd te springen negatief nieuws over moslims heel hard naar voren te schuiven terwijl gristelijkfundamentalistisch wandaden (zoals het uitmoorden van onschuldige burgers in Irak, het zonder proces vasthouden en martelen van mensen in Guatanomo Bay, CIA vluchten in Ned. etc.) altijd erg onderbelicht blijven , maar wel met pro-rechtstaat- en gelijkwaardige samenlevingsymboliek. De bedoeling was goed, respect tonen voor andere religies, maar dat mag nooit ten koste gaan van grondwettelijke waarden. En daar vergissen JP en zijn gristelijke kliek zich wel vaker in.

Kyokushinkai | 07-06-06 | 13:43

De Musselmannen horen eigenlijk de voeten van onze Konigin te kussen.

aivd | 07-06-06 | 13:42

@Anti-Links 13:29
Bedankt voor de waardevolle en zeer terechte bijdrage!

Romanus | 07-06-06 | 13:41

Wilders had beter de Hamvraag kunnen stellen: Is het waar dat Trix geen ene reight in die moskee te maken had, stelletje ranzige typhoidt-eyquolzz?

Deense Postbode | 07-06-06 | 13:40

van Maerlant 07-06-06 @ 13:29
Laat ons de strijdbijl begraven, want bottehond maakt zich zorgen. Mijn poging tot een constructieve bijdrage:
Goed, okee, dat is jouw punt, en ongetwijfeld is er een hoop van waar. Ook die 20 jaar zou wel eens goed kunnen kloppen. Mijn protest richt zich echter vooral op sommige aspecten van jouw formulering, die (zoals ik in mijn vorige post trachtte aan te tonen) soms uit de bocht vliegt, en iets anders overbrengt dan je misschien wel bedoeld had.
Bovendien wil ik je in alle ernst vragen om iets te dóen, als de situatie werkelijk zo alarmerend is als jij volhoudt. Je hebt salonsocialisten, maar een salonverlosser bestaat niet. Uiteraard weet ik niet wat je in het dagelijks leven doet, maar ik ben bang - en geloof me, ik bedoel het niet verkeerd - dat je buiten GS niet in de positie bent (of denkt te zijn) om een vinger aan de maatschappelijke pols te houden.

Ziurdt | 07-06-06 | 13:40

ik ga mijn mond houden.

neuzel | 07-06-06 | 13:39

@Gemeen Mosje 07-06-06 @ 13:36
"Als er een Fin is die eens een keer niet steeltof vervelend doet, dan moet die GEPREZEN worden."
Noem er eens eentje die word doodgeknuffeld??

gaatnat | 07-06-06 | 13:38

Majesteit,

Uw onnozele initiatief, de handen in de zakken te houden is een uitnodiging
voor uw onderdanen om de Republiek maar 'ns zeer rap uit te gaan roepen.

chameau | 07-06-06 | 13:37

Hier in Nederland is nog steeds de 'mening' dat Finnen en andere Hakbars OVERDREVEN gerespecteerd,geknuffeld 'moeten' worden.
Als er een Fin is die eens een keer niet steeltof vervelend doet, dan moet die GEPREZEN worden.
Belachelijk. Ophouden met die onzin. En als de moslimmannen dat niet willen (handen schudden met vrouwen), dan moeten ze gewoon OPROTTEN.

Gemeen Mosje | 07-06-06 | 13:36

@coal
Ik zou t anders niet weten waarom ze geen handen willen schudden.
Waar die handen van die man(-nen) geweest zijn kan je trouwens ook alleen maar raden...

WahWow | 07-06-06 | 13:35

ik moest overigens gewoon zeggen 2 keer, want dat was het. in plaats van 1, of 2 keer (waarmee ik wilde aangeven dat ik het even niet meer wist vanwege de zenuwen). twijfel in je antwoord geeft onzekerheid aan en dat levert wantrouwen/ongeloof op.

neuzel | 07-06-06 | 13:33

Romanov 07-06-06 @ 12:47

Hehheh, jij reageert tenminste inhoudelijk, en niet op de man. Als het nu om dat ene malle gebruikje zou gaan, dan zou je me ook niet naar m'n pen zien grijpen - je moest eens weten wat een werk hier ligt... Maar ik zie het breder, Romanov, en daarmee wil ik niet zeggen dat ik 'de man met de brede horizon ben', maar dat ik tracht het te kaderen in wat er in gans Europa bezig is.

Europa islamiseert. Dat is geen mening. Dat is een feit. En voor autochtonen is dat reden om de ogen uit hun kop te janken. Door de aan dat geloof inherente vijandschap jegens al dat anders is valt met de beoefenaars eenvoudigweg niet in vreedzame coëxistentie samen te leven. Geloof me vrij: ik zou ook willen dat het anders was. Ik heb geen enkel probleem met katholicisme, protestantisme, hindoeïsme, boeddhisme - ook al ben ik niet gelovig. Ik ben namelijk ook pluralist, en een echte pluralist rijdt niet alleen voor eigen rekening. Met de islam ligt het anders. Het is geen religie maar een ideologie, ze wordt groter en ze wordt strenger. Da's een tendens van de laatste 25 jaar, en die tendens meen ik door zulke feiten bevestigd te zien. En het maakt me bang, ik geef dat toe. Om met L. Trotsky te spreken: "you may not be interested in war, but war is interested in you..."
---------------------------------------------------------------------------------------

Waar baseer je op de Europa aan het Islamiseren is? Wie bestuurt Europa en haar lidstaten? Hoeveel Islamitische partijen zijn er? Hoeveel procent van de Europse bevolking gelooft in de Islam? Hoeveel procent daarvan gelooft in een radicale vorm van de Islam? Hoeveel procent daarvan zou uiteindelijk een gevaar vormen voor ons? En hoeveel procent daarvan zou uiteindelijk daadwerkelijk een aanslag plegen? Ik durf te wedden dat de kans dat jij en ik door de bliksem getroffen worden groter is.

Het signaal wat wij als Europa uit een stralen zijn is in mijn optiek juist heel erg positief en sterk.
Wij laten als Europa zien dat wij staan voor de vrijheid van meningsuiting, dat deze vrijheid voor iedereen geldt. Dus niet alleen voor mensen die ageren tegen de Islam. Dit in tegenstelling tot onze patriottische bondgenoot.. Inderdaad, Amerika.
Wij laten als Europa zien dat wij absoluut niet gediend zijn van geweldadige conflicten in welke vorm dan ook. Terroristische aanslagen, oorlogen enz. Maar wel open staan voor alle mensen die hier met een rede komen en zich in willen zetten voor de maatschappij.

Nou lijk ik af te dwalen.. Maar het punt wat ik wil maken is dat Europa absoluut niet aan het Islamiseren is. Europa is een voorbeeld voor de wereld. Wij zijn het toonbeeld van evenwicht. Wij zijn geen voorstander van gewapende conflicten.. Wij scheren mensen niet zomaar over een kam. We oordelen niet zomaar over mensen op basis van geloof of afkomst.
Al deze dingen in tegenstelling tot het land wat de meeste radicalisering, ook de radicalisering waar wij het over hebben, veroorzaakt heeft en in stand houdt.. Inderdaad Amerika.. En hoe langer wij het toonbeeld van evenwicht, acceptatie en nuance zijn, hoe meer de rest van de wereld zich hier bij neer zal leggen of moeten leggen. (Voorbeeldje: conflict Iran? Wat voor taal sloeg Amerika uit voordat Europa, en later Rusland en China, een gematigderen toon verkozen boven kortzichtige en agressieve taal? Wat zijn de meest recente berichten?) We moeten niet bang zijn.. We zijn juist heel progressief bezig.. Laten we die progressie niet weggooien.
Maar

Romanov | 07-06-06 | 13:32

Het allochtonenknuffelen is nu tot grote hoogte doorgedrongen. Hiermee wordt weer even duidelijk gemaakt dat het gepeupel in dit land zijn smoel dan wel mag opentrekken wanneer met het oneens is met dit beleid, maar het heeft totaal geen zin, het ongewenste wordt toch wel door je strot geduwd.
-
Wilders heeft in mijn ogen gelijk dat de Nederlandse cultuur (of wat daar nog van over is inmiddels) ook door Bea en Jan-Peter verkwanseld is.
-
En waarom eigenlijk? Om onze reputatie als tolerant multicultilandje naar het buitenland weer te repareren? En dat terwijl het land van binnenuit aan het wegrotten is door de gevolgen die de multiculti gedachte met zich meebrengen.
-
Oh, en nog even off-topic. Omdat schijnbaar de COMPLETE Nederlandse pers ervoor koos(?) om het bericht te negeren: Vorige week heeft Balkendende nog even laten zien wat Uw mening voor hem betekend: euobserver.com/...

Achtertuyn | 07-06-06 | 13:31

ook vieze troep. je kunt toch pas oordelen als je kennis hebt?

neuzel | 07-06-06 | 13:31

Ziurdt 07-06-06 @ 13:26

Ik stel voor dat we het er een keer vis a vis over hebben want dit leidt nergens toe en beschadigt sneller dan weer op te bouwen is... just my two cents, natuurlijk....

bottehond | 07-06-06 | 13:30

Ziurdt 07-06-06 @ 13:26

Je hebt me niet goed begrepen - of ik heb me niet goed uitgedrukt.

De bedoeling van die post was het volgende aan te tonen.

- Nu spreken we over de radicalisering van de Arabische gebedshuizen.

- Enkele weken terug konden we lezen over radicaliseing van 'Ottomaanse' gebedshuizen.

- Dat zijn twee van elkaar verschillende werelden.

- Toch radicaliseren ze onafhankelijk van elkaar.

- Dat wijst op de radicaler wordende islam wereldwijd.

(extraatje)

- Dat is al minstens 20 jaar bezig.

van Maerlant | 07-06-06 | 13:29

Daar komt nog eens bij dat het weigeren van een hand, zoals dat minister Verdonk een paar maal is overkomen, een dubbele afwijzing is: Niet alleen wordt de vrouw door dit signaal als minderwaardig beschouwd, maar tevens wordt de Nederlandse maatschappij volwaardig afgewezen. De minister komt tijdens de uitreiking van het inburgeringsdiploma niet zomaar voor de gezelligheid langs, maar is daar als vertegenwoordiger van de regering en dus van het Nederlandse volk. Als de uitgestoken hand van de minister wordt geweigerd, wordt daarmee de handreiking van het Nederlandse volk geweigerd. Een dergelijke weigering kan slechts uitwijzing uit Nederland tot gevolg hebben. Het feit dat de politiek hier niets tegen durft te ondernemen, geeft aan dat men in dergelijke kwesties volstrekt incompetent is.

Uit: meerlandvoorjegeld.web-log.nl

Anti-links | 07-06-06 | 13:29

gaatnat 07-06-06 @ 13:24

Als jij wil dat ik jou lees, moet jij mij ook lezen: zo gaat dat. Ik heb hierboven een voorbeeld aangehaald dat illustreert dat de radicalisering - of de scheiding der geesten - zich doorzette làng voor er van polarisatie sprake was. Eerst dus dat argument pareren; dan praten we verder.

van Maerlant | 07-06-06 | 13:26

bottehond 07-06-06 @ 13:16
Ik zal even een post citeren:
"

Romanov 07-06-06 @ 12:15

Ik heb eerder de indruk dat jij van een olifant een mug maakt. Ook zakelijk bekeken heb je toch heus wel zorgwekkende tendenzen. Neem nu het item in NN hiernaast, over de radicalisering van moskeeën. De salafisten zijn aanhangers van het wahabisme, dat vooral vanuit Saoedi-Arabië geproclameerd wordt. Dat item in NN slaat dus terug op Arabische moskeeën.

Maar ook de Turkse gebedshuizen radicaliseren: zie naar de vervanging van de top van Milli Gorus. Het illustreert de verdergaande radicalisering van de islam. Dat heeft met stigmatiseren niets te maken. Die radicale imams die hier het leven komen verpesten komen vanuit landen zoals Saoedi-Arabië. Saoedi wil overigens zeggen 'streng'. Ze komen hier dus vanuit het 'thuisland' de strenge interpretatie prediken. Hebben wij soms Saoedi-Arabië gestigmatiseerd?

Door te problemen kleiner voor te stellen los je ze echt niet op.

van Maerlant 07-06-06 @ 12:29"
.
Zeker, er zitten waardevolle stukken in deze post. Ik val Maerlant dan in principe ook niet persoonlijk aan (hoewel hij in zijn verdediging wel degelijk daarop aanstuurt), maar wat me niet bevalt is een zinnetje als "Het illustreert de verdergaande radicalisering van de islam. Dat heeft met stigmatiseren niets te maken". Want het blijft volkomen onduidelijk hoe ver die "verdergaande radicalisering" zich dan wel over de moslimbevolking uitgespreid heeft; door er vervolgens echter dat zinnetje over stigmatiseren achteraan te gooien, wordt de aandacht handig afgeleid van een dergelijke vraag. De lezer erkent al snel: ja, inderdaad, Maerlant stigmatiseert niet, want Milli Gorus (enz.). Maar at doet hij dus wél: hij roept tussen neus en lippen door het beeld op van een zwarte deken van islamisme die dit land overspoelt en waarvan genoemde groeperingen slechts voorbeelden van zijn. Dat noem ik retoriek, want dat is het ook, en dáár ageer ik tegen.

Ziurdt | 07-06-06 | 13:26

ja 1, of 2 keer zei ik toen. hij lachen. dom antwoord ook van mij.

neuzel | 07-06-06 | 13:24

@bottehond 07-06-06 @ 13:19
jij ruikt alleen maar stront. ;-)
van Maerlant 07-06-06 @ 13:21
De oplossing moeten we idd zoeken in Trotsky... heb je nog een quote van hem dat gaat over handjes schudden?

gaatnat | 07-06-06 | 13:24
-weggejorist-
frank4444 | 07-06-06 | 13:23

ik heb bier eigenlijk nooit lekker gevonden. vieze troep man. heb je dat spul wel eens LANGS je tong laten glijden? ik wel, 1 x en daarna nooit meer gedaan. altijd erOVERheen. proef jke minder. die neusoperatie dan. staafje met coke in mijn neus. vroeg die arts: "en heb je wel eens coke gesnoven?"

neuzel | 07-06-06 | 13:22

Ziurdt 07-06-06 @ 13:17

Wat is dat flauw. Wat val je laag om je puntje te maken. Zit hier constant iedereen te quoten? Wat ik zeg is verifieerbaar; betrap me gerust op een leugen. Je bent een kind dat z'n gelijk wil halen. Typisch om die eigenschap dan en passant de andere partij toe te dichten.

van Maerlant | 07-06-06 | 13:21

Wilders heeft hier het volste gelijk.
Beatrix speld zich hier een brevet van onvermogen op.

iL Plagiatore | 07-06-06 | 13:21

gaatnat 07-06-06 @ 12:55

Jij liegt..... ik ruik het.

bottehond | 07-06-06 | 13:19

Volgens mij word het eens tijd dat de autochtonen in Nederland op inburgeringscursus gaan! Dat er in dit land zo zielig gedaan kan worden over handjes schudden??? HANDJES SCHUDDEN? Mensen pak een biertje en ga neucken!

gaatnat | 07-06-06 | 13:18

hehehe

neuzel | 07-06-06 | 13:17

Ziurdt 07-06-06 @ 13:11

Slordig: gezet te worden - daarvoor ipv daardoor

van Maerlant | 07-06-06 | 13:17

wanneer is wikipedia af?

neuzel | 07-06-06 | 13:16

Ziurdt 07-06-06 @ 13:11

"die zo'n onverzoenlijke ik-heb-gelijk-en-zij-zijn-sllemáál-zwijnen-houding."

Voor een neerlandicus lees je bijzinder slecht. Nooit heb ik dat gelezen of opgemaakt uit v Maerlants posts.... jammer dat je zo ver terugvalt ineens...

bottehond | 07-06-06 | 13:16

Autochtone Nederlanders krijgen te weinig kindjes en keren zich af van de Oranjes. Bij de moslims zijn voor de BV Oranje nog flink wat zieltjes te winnen zodat het voortbestaan van het systeem weer gegarandeerd is. Trix geeft geen shit om wat Wilders vindt. Het resultaat telt!

seymour hersh | 07-06-06 | 13:16

Ziurdt 07-06-06 @ 13:11

Ik ben helemaal niet onverzoenlijk. Als iemand een punt maakt, beaam ik dat. Links en rechts kan je daar hier illustraties van vinden. Ik wil tot een synthese komen, en ben nooit te beroerd om te leren. Ik heb je al prachtige stukjes weten schrijven, maar over dit onderwerp ben je gewoon slecht geïnformeerd. En dan stoort het ja, om in het hoekje te zetten door iemand die denkt het morele gelijk aan zijn kant te hebben en daardoor niet door overdreven grote feitendrang gekarakteriseerd wordt. Ik ben best bereid om te nuanceren als daar reden voor is, maar niet voor je mooie ogen.

van Maerlant | 07-06-06 | 13:15

Dat JP kennelijk een slecht ontwikkelde politieke neus heeft is dus wederom gebleken. Door Hare Majesteit (in JP's club per definitie onfeilbaar) in dit geval een goed voorbeeld te noemen en de burgers op te roepen om (nog en hoeveel meer?) begrip voor de islam te hebben, blijkt overduidelijk het gebrek aan inlevingsvermogen t.a.v. de Nederlandse burger of het negeren van die burger en blijft men politiek correct doormodderen. Als burger van een land mag je verwachten dat je leiders jou en je land beschermen tegen ongewenste invloeden en reële politieke gevaren. In plaats daarvan wordt er in politiek correct NL van de burger verwacht dat hij zijn land en conventies verloochent t.o.v. van vreemdelingen. Links en politiek correct NL zijn de veroorzakers van de alsmaar oplopende spanningen en weigeren te beseffen, dat die spanningen zich op termijn zullen moeten ontladen. Theedrinken zal dat niet (meer) kunnen voorkomen. Hoe meer thee, hoe groter de problemen.

Romanus | 07-06-06 | 13:14

@van Maerlant

Hear Hear

Gleufkleuter | 07-06-06 | 13:14

commentaarderer 07-06-06 @ 13:03

Bizarre twisted logica, wat mij betreft... wel leuk om te zien hoe sommigen zich als een slangenmens tussen de klippen van hun eigen dilemma's doorwringen... en het wordt almaar moeilijker, is het niet ?... you are running out of escapes... maar help yourself... neem vooral de tijd... *proest*

bottehond | 07-06-06 | 13:13

Geert Wilders heeft weer een aanknopingspunt gevonden om Kamervragen te stellen. Die knakkert doet echt alles om als anti-moslim in het nieuws te komen. Wanneer je zijn uitlatingen op zijn site leest heeft werkelijkwaar 90 % te maken met integratie, islam, etc.
-
Beste kerel,
probeer toch niet de hele tijd de meute op te hitsen met eenzijdig geblaat. Kom eens met (HAALBARE!) voorstellen. Zorg tevens eens dat je partijtje een compleet partijprogramma krijgt. NL is heeft meer problemen dan alleen de buitenlanders!

PietdePaljas | 07-06-06 | 13:13

@van Maerlant 07-06-06 @ 13:03
En ik vergat nog dit: niet JIJ zaait de frustratie, haat en afkeer, maar mensen die dingen roepen zoals jij, die zo'n onverzoenlijke ik-heb-gelijk-en-zij-zijn-sllemáál-zwijnen-houding. Maar mijn dank is verpletterend: je hebt zelf met je uitspraak ("De frustratie, haat, afkeer komen van lieden zoals ik maar je valt me niet persoonlijk aan hoor.") treffend gedemonstreerd hoezeer jij je wel niet vereenzelvigt met je boodschap. Ik zeg: get a life, geniet van je vrijheid nu het nog kan!

Ziurdt | 07-06-06 | 13:11

Ziurdt 07-06-06 @ 13:08

Do as you please - no harm done. Maar de demagoog ben jij. Ik staaf wat ik zeg, en sleur er niets bij de haren bij om m'n betoog sterker te worden. Maar ach... Godwin strikes again!

van Maerlant | 07-06-06 | 13:11

Als je naar een synagoge gaat doe je een keppeltje op. Niks mis mee. Net zoals je niet schreeuwt in een kerk of moskee, en je in een moskee geen schoenen aan hebt. Da's een kwestie van respect, en daar heb ik geen moeite mee. Het niet geven van een hand aan een vrouw is van een andere orde: de achtergrond is namelijk dat vrouwen onrein zouden zijn, of dat zo'n imam in een verleiding kan komen of wahtever... (zo goed ken ik de Islam niet) in ieder geval is het neerbuigend naar vrouwen toe. En dát is is strijd met de gelijkwaardigheid van man en vrouw, die we in 0031 hoog in het vaandel hebben en moeten houden. Dus ja, Wilders heeft in dit geval absoluut een punt.

ZoekDeNuance | 07-06-06 | 13:10

Golradir 07-06-06 @ 12:51

Een vernietigend argument is moeilijk aan te vechten, domoor... ben jij RK? nou dan... NEXT!

bottehond | 07-06-06 | 13:10

die hele godwin award. snapte ik werkelijk waar helemaal niets van. misschien ook wel omdat ik me niet echt erin verdiepte. alleen de naam vond ik leuk. een mooie naam vond ik het.

neuzel | 07-06-06 | 13:09

Romanov 07-06-06 @ 12:47

De verwachting van terreurdeskundigen is dat een aanslag in 0031 gepleegd zal worden door moslims uit andere landen, men denkt aan UK of Duistland... maar nogmaals: je ziet het allemaal veel te veel binnen het kader van ogenschijnlijk op zichzelf staande incidenten... enne... zou Theo van Gogh ook vinden dat de molsimterreur in 0031 wel meevalt? Je verhaal rammelt...

bottehond | 07-06-06 | 13:08

@van Maerlant 07-06-06 @ 13:03
Goed kerel, zand erover. Als jij met goedkope retoriek je eigen gelijk op allerlei manieren wenst te bestendigen ("Wat ik zoal doe voor de goede zaak jongen, zal ik je vertellen als je je huiswerk beter hebt gemaakt. Tot dan ben je alleen maar vreselijk hautain om mij ter verantwoording te roepen terwijl je zelf amper weet waarover je praat": mooie manier om te verbloemen dat je me eigenlijk niets meer te bieden hebt, want hoe ga jij conroleren of ik mijn huiswerk heb gemaakt?) dan wens ik je veel geluk met dat gelijk, en dan kom ik je over tien jaar misschien nog eens tegen in een strafkamp voor ongelovigen. Ik kijk er naar uit, want dan zal ik nederig het hoofd buigen en zeggen "sorry maerlant, je had gelijk; ik ben ziende blind geweest". Tot die tijd haal ik mijn schouders op en zie ik je aan voor Filip Dewinter himself, ook al zo'n heerlijk stuk demagoog met z'n blotebillengezicht.

Ziurdt | 07-06-06 | 13:08

Beatrix is sex-loos.

aivd | 07-06-06 | 13:08

ik vind het mooi om te zien hoeveel kennis jullie hebben. kennis van allerlei feitjes. wat moet je ermee.

neuzel | 07-06-06 | 13:06

@van Maerlant 07-06-06 @ 12:58
Je slaat de spijker op z'n kop met Trotsky!
En met polarisatie bereik je dat doel. En nu ga ik geloof ik een award verdienen: kijk maar naar Hitler!

gaatnat | 07-06-06 | 13:06

Ik ben toch al vrij regelmatig in moslimlanden geweest en nog nooit is daar mijn hand geweigerd door een vrouw.
Het overgrote deel van de moslims in binnen- en buitenland vindt handen geven tussen man en vrouw geen enkel probleem.
Het zijn juist de fundi's die er moeite mee hebben. Trix buigt dus voor de fundi's !

Daarnaast treedt Trix daar helemaal niet op in de hoedanigheid van 'vrouw', maar in de hoedanigheid van 'staatshoofd'. Neutraal dus.

paardenvijg | 07-06-06 | 13:05

Had bea geen burka kunnen dragen ofzo? Respectloos!

Leandroz | 07-06-06 | 13:05

Aan die mensen die menen dat GW een punt heeft:
het al of niet een hand schudden heeft niks met ongelijkheid te maken.
ongelijkheid van man en vrouw is ook in de nederlandse cultuur geaccepteerd.

Meneer de witte dos mist dus op 2 essentiele punten de kern van wat er nu eigenlijk gebeurd is.

een roeper zonder toeter, een kip zonder kop. en zo kunnen we nog even doorgaan.

Next!

commentaarderer | 07-06-06 | 13:03

Ik denk dat het tijd is aangebroken voor de koningin en haar familie op op te zouten en te gaan werken voor hun geld. Tijd voor een republiek.

St. Varken | 07-06-06 | 13:03

Geert is right!

bannibal | 07-06-06 | 13:03

@WinX 07-06-06 @ 12:57
Nee hoor, de autochtonen wonen links van mij en daar hangt (nog) geen een vlaggetje.

gaatnat | 07-06-06 | 13:02

Waarom is er behalve ik niemand die i.v.m. de opstelling der moslims het woord "kinderachtig" in de mond (subs. pen) neemt? Een zooitje recalcitrante vlegeltjes, die willen dat je je in hun boomhut gedraagd zoals zij? En de Majesteit (ik zou bijna republikein-af worden!) die als een glimlachende moeder eens komt kijken hoe dat er nou vanbinnen eigenlijk uitziet, zegt "mooi jongens, koekje erbij?" en vervolgens weer weggaat om zich met serieuze zaken bezig te houden?
Waarom laten jullie je zo opnaaien door een groepje rrrakkerrrs? Als ze het te bont maken (terrorisme) hebben ZIJ een probleem en niet wij... tenzij wij het te druk hebben met huilen achter de vitrage omdat het de koningin behaagt heeft de moskeebarden geen handje te geven.

Ziurdt | 07-06-06 | 13:00

@Ziurdt: eens. Ik twijfelde alleen over de indruk die dit op het "kind" heeft gemaakt.

Muxje | 07-06-06 | 12:59

Romanov 07-06-06 @ 12:47

Hehheh, jij reageert tenminste inhoudelijk, en niet op de man. Als het nu om dat ene malle gebruikje zou gaan, dan zou je me ook niet naar m'n pen zien grijpen - je moest eens weten wat een werk hier ligt... Maar ik zie het breder, Romanov, en daarmee wil ik niet zeggen dat ik 'de man met de brede horizon ben', maar dat ik tracht het te kaderen in wat er in gans Europa bezig is.

Europa islamiseert. Dat is geen mening. Dat is een feit. En voor autochtonen is dat reden om de ogen uit hun kop te janken. Door de aan dat geloof inherente vijandschap jegens al dat anders is valt met de beoefenaars eenvoudigweg niet in vreedzame coëxistentie samen te leven. Geloof me vrij: ik zou ook willen dat het anders was. Ik heb geen enkel probleem met katholicisme, protestantisme, hindoeïsme, boeddhisme - ook al ben ik niet gelovig. Ik ben namelijk ook pluralist, en een echte pluralist rijdt niet alleen voor eigen rekening. Met de islam ligt het anders. Het is geen religie maar een ideologie, ze wordt groter en ze wordt strenger. Da's een tendens van de laatste 25 jaar, en die tendens meen ik door zulke feiten bevestigd te zien. En het maakt me bang, ik geef dat toe. Om met L. Trotsky te spreken: "you may not be interested in war, but war is interested in you..."

van Maerlant | 07-06-06 | 12:58

Waar het hier nu echt om gaat is natuurlijk dat die moslims onderscheid maken tussen mannen en vrouwen. Als Alex daar had gestaan had die baardaap vast wel een hand gegeven. Maar bij Bea kan meneer baardaap zijn hormonen niet in bedwang houden wanneer een stukje bloot aangeraakt wordt. Erg pervers allemaal, maar toch de werkelijkheid van dit gebeuren. Juist daarom heeft Wilzart gelijk.

lik me bruine anjer | 07-06-06 | 12:58

@ gaatnat 12.55
Dat zijn die 20% autochtonen die die vlaggetjes ophangen.

WinX | 07-06-06 | 12:57

en mijn pornolichaam valt ook wel mee. buikje moet er nog af.

neuzel | 07-06-06 | 12:57

@Boze buur 12:33, er zijn wel verschillen. Een Japanner zal niet *weigeren* je een hand te geven; uit ervaring weet ik dat ze een uitgestoken hand zullen aannemen, zei het wat onwennig misschien. Zelfs als volgens de Japanse gewoonte jij eerst had moeten buigen (omdat hij hoger in de pikorde zit). Bij diplomatieke ontmoetingen zullen daar wel protocollen voor bestaan.

Ook is het, in tegenstelling tot moslims, niet zo dat ze de een wel een hand geven en de ander niet, omdat ze tot de verkeerde groep behoren.

Muxje | 07-06-06 | 12:56
-weggejorist-
frank4444 | 07-06-06 | 12:55

sowhee, weer lekker bezig hier?
mijn oprechte excuses aan alle vrouwen die ik heb beledigd. wat een domme actie was dat zeg. heb je he, met autisten, die zijn sociaal compleet gestoord. wat laag en volstrekt ongepast was dat. en sorry voor alles wat ik verder in jullie ogen nog verkeerd heb gedaan. sorrysorrysorry. ik buig voor jullie. kunnen we nu weer normaal doen?

neuzel | 07-06-06 | 12:55

Bij mij in de straat is 80% islamitisch (grotendeels marokaans) en nog nooit gezeik mee gehad. Tot nu, want nu hebben ze het gore lef om de HELE straat vol te hangen met oranje vlaggetjes en onze 3-kleur. Nog iets meer inburgeren en ze gaan bierzuipen en lopen rellen hier na een wedstrijd. Zoals ik dat al menigmaal in Rotterdam heb meegemaakt met autochtonen.
Dus ik zeg; stoppen met inburgeren!

gaatnat | 07-06-06 | 12:55

@Lucifer: precies !!!

DannyV | 07-06-06 | 12:55

@ Gleufkleuter 12.48
Hear, hear!!

WinX | 07-06-06 | 12:53

Ach volgens mij is trix die een hekel heeft aan handjes geven aan volksgepeupel en was dit dus een goede reden om het niet te hoeven doen he. Blijven wuiven meid.

wereldVreeeeed | 07-06-06 | 12:53

@van Maerlant 07-06-06 @ 12:46
De mens lijdt altijd nog het meest door het lijden dat hij vreest. Pas op! Achter elke boom staat een gradicaliseerde moslim!
Ik val je helemaal niet persoonlijk aan Maerlant, maar misschien vereenzelvig je jezelf dusdanig met je boodschap dat elk tegengeluid je als een aanval op jouw persoon overkomt.
Als de dreiging dan werkelijk zo urgent is als jij doet voorkomen: vertel eens, wat doe JIJ ertegen? Is het niet je burgerplicht om iets te doen? Preken voor eigen parochie (reaguren op GS dus) telt niet mee.

Ziurdt | 07-06-06 | 12:53

Hij gaat dan zeker ook nooit in het buitenland op vakantie

Suspension Goose 07-06-06 @ 12:06

Ja, het lijkt wel alsof we permanent in het buitenland zijn....

Ik dacht toch dat Beanix een moskee in Nederland bezocht?

luisindepels | 07-06-06 | 12:53

Zou Geert ook zo boos zijn geworden als Bea uit respect een Orthodox joodse rabijn de hand niet zou hebben geschud? Denk het niet... Makkelijjk scoren dus weer van die witte teringmongeaul met zijn 17e eeuwse Mozart kapsel!

Sparvar Bettertimes | 07-06-06 | 12:52

@Boze Buur 07-06-06 @ 12:33
Japanners zijn juist zeer beleefd en zullen een uitgestoken hand nimmer weigeren hetgeen juist de hoge beschaving van de Japanners weergeeft. Immers when in Rome do as the Romans. Etiquette zijn er juist om de onderlinge omgang te vereenvoudigen. Op het moment dat er elders andere etiquettes gelden dien je uit beleefdheid je deze eigen te maken en te gebruiken. Dus als Bea ergens in het Midden Oosten is dient ze zich aan te passen aan de daar heersende gebruiken. Als het midden oosten hier is dienen zij zich aan ons aan te passen. Simpel, makkelijk en zo werkt het al jaren. Deze aktie getuigt dus van verkrampte politieke correctheid en bereikt juist het tegenovergestelde.

Lucifer | 07-06-06 | 12:52

van Maerlant heeft zn VWO afgemaakt? Rechts en geletterd, oei

Altijdkaas | 07-06-06 | 12:51

Geert heeft gelijk. Als wij, als Westerlingen, ons in Binnen-Bongobongoland of Klein-Kamelie niet aanpassen aan de locale mores, worden we gestenigd. In Nederland moeten buitenlanders zich dus maar aan ons aanpassen, en dan mogen ze nog blij zijn dat wij niet stenigen. Van het schudden van een hand krijg je geen enge ziektes, dus er is geen objectieve reden om het niet te doen. Aanpassen of opkrassen, dus!

Brouhaha | 07-06-06 | 12:51

Bea heeft er alle respect voor dat die baardapen haar een minderwaardige onreine hoer vinden en haar om die reden geen hand willen geven. En dat achterlijke middeleeuwse gedrag wordt door JP als voorbeeld voor tolerantie genoemd.

verbatim | 07-06-06 | 12:50

Groot gelijk Geert. Het is telkens een klein stapje terug, en voor
je het weet zit je onder de Sharia. Grappig dat links nog altijd zijn
nek tot kramp naar rechts verdraaid om van die kant het gevaar te zien
(hardnekkig overblijfsel uit de 2e wereldoorlog) maar nog steeds niet
door heeft waar de ellende werkelijk vandaag komt ....

DannyV | 07-06-06 | 12:49

Ik vind dat Wilders hier een punt heeft. Dat gebraak over Respect voor HUN Islam en de hele bladiebla. De hebben gvd niet eens een het fatsoen in hun donder om respect te tonen voor de Koningin in wiens land zij (al dan niet bij haar gratie) als verblijven en zich prinsheerlijk wentelen in luilekkerland. en Bea accepteert dat klaarblijkelijk

Gleufkleuter | 07-06-06 | 12:48

Volgende keer doet Beatrix een Oranje burka aan.

aivd | 07-06-06 | 12:48

frank4444 07-06-06 @ 12:42

domme vraag.

ECHOO! | 07-06-06 | 12:47

@ van Maerlant 07-06-06 @ 12:29

Klopt. Maar al helemaal niet door ze groter te maken dan ze zijn. Er is een radicale groep moslims op de wereld. Dat is correct.
Echter, zijn ze hier in Nederland..? Of zijn er mensen gebaat bij het feit dat wij denken dat ze hier in Nederland zijn? Als Samir A. de grootste terrorist van NL is, die terrorist waar wij zo voor moeten uitkijken, dan valt het volgens mij met al die dreiging ook wel mee.
Daar komt bij, als wij de beginselen van hun geloof, waar zij toch echt vrij in zijn in ons mooie land, gaan verwerpen door ze iets futiels als het schudden van een hand op te dringen.. Denk je dat het dan allemaal goed gaat komen? We hebben hier in Nederland nou eenmaal de vrijheid om te geloven en te zeggen wat je wil. En dit hoort daar nou eenmaal bij.
Of is vrijheid van meningsuiting en geloof alleenmaar dat wij voor hun kwetsende cartoons mogen publiceren?

Romanov | 07-06-06 | 12:47

@Muxje 07-06-06 @ 12:44
Goed stuk Muxje! Dat van die steek onder water was idd niet helemaal geoorloofd, maar ja in het vuur van de discussie... hoewel ik nog steeds wel vind dat Bea's actie lijkt op een volwassene die zich buigt naar een kind, en in kindertaal met dat kind spreekt. Minzaam, zeg maar; dat spreekt ook uit jouw eerste alinea. Eens?

Ziurdt | 07-06-06 | 12:47

Eens te meer het bewijs dat er nog steeds in sprookjes geloofd wordt.
We pleuren de koningin een moskee binnen en die laten we het goede voorbeeld geven zodat het volgzame voetvolk er wat van kan leren.
Het sprookje schijnt alleen in Den Haag (bij de meerderheid) te leven.
Het voetvolk weet wel beter.
Het koningshuis heeft alleen een sprookjesgehalte waar sommigen graag voor schijnen te betalen.
Ik zie het waterhoofd, jullie aanstaande koning, nu niet voorop in de strijd gaan op zijn paard in bijv Afghanistan.
Dat is wat namelijk onder een echte koning verstaan wordt (werd).
Niet vluchten in oorlogstijd maar voorop in de strijd.
Stemmen we straks maar even af op radio Oranje als de islamitische revolutie aanvangt? 1-0 voor Wilders

De Intrigant | 07-06-06 | 12:47

Ziurdt 07-06-06 @ 12:38
Nee,`t moet wel leuk blijven;)
Pas als ik me ergens druk over maak komen de pen en papier weer tevoorschijn.
Dit boeit me totaal niet.Fuck handjes schudden!Zouden ze btw wel in zijn voor een "boks" met Bea?
Geert moet zn prioriteiten maar eens gaan verleggen.
Er zit zoveel potentieel rechts in Nederland op het gebied van stemmen,en dan nog staat Geert in de peilingen op een schamele 1 a 2 zetels in de kamer.Geeft toch te denken.
Ik mag mezelf ook wel bij de naar rechts neigende kiezert scharen maar ik peins er niet over om op Geert W te stemmen.
Wat boeit het me nou of er hoofddoekjes gedragen worden?Standpunt 1 van onze Geert.Er zijn veel grote problemen om aangepakt te worden.

ps.
Ik weiger ook om Bea de hand te schudden.

Boze Buur | 07-06-06 | 12:46

Ziurdt 07-06-06 @ 12:36

Wat begin jij persoonlijk te worden zeg. Zit je wat om argumenten verlegen? Die je hier gebruikt stellen in ieder geval niet veel voor. TIEN JAAR GELEDEN AL kregen moslims die hier mee wilden doen een bolwassing van de imams: integreren was verboden. Er was toen nog geen sprake van polarisatie. Dat argument van 'ze radicaliseren omdat we ze stigmatiseren' is dus dikke kudt.

Wahabisme een lachtertje? De grootste moskee van België, die in het Jubelpark, wordt beheerd door Wahabisten. Achter die jongens zit geld zat. Ze steunen volop allerlei linke organisaties en dekmantelverenigingen; maar slaap jij maar lekker door hoor.

De moslim - hij kan het zelf ook niet helpen - maakt deel uit van de ummah. Er is vanuit die veel collectiever ingerichte gemeenschap voortdurend druk om toch maar zuiver in de leer te zijn. Als je niet zo onwillig was zou je die tendens beamen. Je kunt er toch niet naast kijken! Nee, jij veegt het liever onder de mat. Het handschudden benader je als een feit op zich - je minimaliseert, zoals met alles in dit verband. Het is geen feit op zich: het is het zoveelste geval van toegeven aan een steeds vranker wordende religie waarvan de consequenties voor de maatschappij blijkbaar nog niet tot jou zijn doorgedrongen. Dat het de koningin is die zo door de knieën gaat maakt het gelet op haar symboolfuntie extra pijnlijk. Wat ga je straks zeggen? 't Is maar een shariaatje? Ze radicaliseren snel, en ze groeien snel in aantal. Dat is een probleem. Jouw ad hominem reactie? Kill the messenger!

van Maerlant | 07-06-06 | 12:46

@ bottehond 07-06-06 @ 12:44

... dus?

PietdePaljas | 07-06-06 | 12:45

Ach, iemand zal zich moeten aanpassen bij zo'n ontmoeting: de moslims of de anderen. En het is eigenlijk al jaren zo dat bij zulke conflicterende mores de meest restrictieve regel wint, en dat de vrijere mens zich schikt uit beleefdheid, wat meestal ook inhoudt dat de atheist of verlichte gelovige zich aanpast aan de meer orthodoxe religies. Dat heet diplomatie, en is ook logisch: als iemand je geen hand geeft vanwege zijn geloof maar je verder vriendelijk groet, dan kan het je wellicht niet zo veel schelen. Dat is te prefereren boven een fundamentalist die schuimbekkend over de grond rolt omdat hij tegen zijn geloof heeft moeten handelen. Uiteraard is het ook aan de nieuwkomers hier de taak om zich bewust te zijn van zaken die in onze cultuur niet kunnen. Slissen en spugen naar vrouwen is er zo eentje.

Je kan je wel afvragen of je ueberhaupt bij dit soort middeleeuwers op bezoek moet gaan. Aan de ene kant deugt er veel van hun geloof niet, aan de andere kant hebben we er wel erg veel van. We zullen er dus linksom of rechtsom mee moeten leren leven, en vanuit dat oogpunt berijp ik best dat Bea bij ze gaat theedrinken. Maar gelukkig hebben we ook nog mensen als Wilders om ons er op te blijven wijzen dat niet alles koek en ei is. Zo werkt het in een vrije democratie; iets dat onze kersverse medelanders ook eens moeten beseffen. We hebben het echt niet alleen op hen voorzien; *iedereen* krijgt het hier wel eens voor de kiezen.

Ik ben het overigens niet met Ziurd (12:18) eens dat dit een steek onder water is richting de moslims. Als ik aan hun kant zou staan zou ik eerder denken: "zo, dat gaat goed, ze passen zich al lekker aan!".

Muxje | 07-06-06 | 12:44

PietdePaljas 07-06-06 @ 12:25

Dit is een zeer relevante link van je!

De oranjes vonden het in het verleden wél nodig om het voor katholieken heiligste de heiligen in de liturgie, de communie, met voeten te treden....

bottehond | 07-06-06 | 12:44

Normaal heb ik geen hoge pet op van Geert... (of vooruit, hoge pruik)
Maar ik moet nu toch zeggen dat dit absurd is. In Nederland is het de gewoonte handen te schudden, en het staatshoofd van Nederland doet dit dan niet... Ik zeg: Geert, verzin nog meer van dat soort vragen, misschien kan je Rita nog overtuigen om samen een partij met tomaten op te gaan richten

Sjtylie Wylie | 07-06-06 | 12:43
-weggejorist-
frank4444 | 07-06-06 | 12:42

Normaal gesproken kan ik uitmaken wat de regels zijn wanneer iemand mij bezoekt. BEHALVE wanneer Beatrix langs komt.
In dit geval is het dus Beatrix, nee Balkenende in naam van Beatrix, die bepaalt hoe er begroet gaat worden. Dit is een geregisseerde wiedergutmachung naar de moslimgemeenschap, na het handjesschud incident met Rita Verdonk.
Nadat Rita handig achter Rutte gemanouvreerd is wordt ze nu geschoffeerd door Balkenende.

Haar statement voor Nederlandse omgangsvormen wordt uit hoofde van de koningin nu door het kabinet teniet gedaan, als een imam de konigin geen handjes hoeft te schudden, had hij dus volgens Balkenende groot gelijk dat hij het handje van Verdonk ook weigerde.
Het wordt tijd dat Balkenende duidelijk maakt dat hij met Bos een nieuw kabinet wil vormen.

ffberg | 07-06-06 | 12:40

Boze Buur 07-06-06 @ 12:33

grappig is dat he? Ik raad dan ook aan dat iedereen in nederland de boeken van Geert Hofstede of Fons Trompenaars eens doorleest. Dan wordt een heleboel duidelijk en leer je anderen te begrijpen in plaats van er bang voor te worden.
Maar ja, het zal voor de meesten hier wel te veel gevraagd zijn om zich te verdiepen in de materie. Dan moet je namelijk misschien je mening wel aanpassen...

ECHOO! | 07-06-06 | 12:40

@Boze Buur 07-06-06 @ 12:33
Kom BoBu, zit er niet een goeie rhijm in? Ik zou zeggen dat zo'n actie je sterk doet groeien als artiest.

Ziurdt | 07-06-06 | 12:38

Ziurdt 07-06-06 @ 12:28

Moewhahaha... u bent weer scherp op het botte af :-)))

bottehond | 07-06-06 | 12:38

@van Maerlant 07-06-06 @ 12:29
Ja, en dan? Met al die radicale en strenge imams hier zal binnen de kortste keren het hele land opgeblazen worden? Kom nou toch man. "Radicaliserende islam"... wat gaan ze doen dan?
En om het even over de andere kant van de zaak te hebben, denk je niet, Maerlant,dat die mensen behalve een evil imam, ook nog zélf iets moeten voelen om te radicaliseren? Een soort frustratie, afkeer, haat (in die ontstaansvolgorde)? En zo ja, waar denk je dat die vandaan zou kunnen komen? Misschien van lieden zoals jij die bij elk godvergeten wissewasje (HANDEN geven... schiet mij maar lek) roepen dat alle moslims evil zijn, dat we kapot gaan, dat het nooit meer goed komt?
Denk toch eens na man, maak je niet dik en laat ze lekker in hun sop gaar koken! Wahabisme... het is echt een lachertje hoor (zit ook al in de naam).

Ziurdt | 07-06-06 | 12:36

Geert heeft hier een punt. Heb me vooral doodgeergerd aan die vent die een moskeebezoeker bij het afscheid belette om Bea wel een hand te geven. En de interviewtjes van het journaal waren ook hilarisch: "Als Nederlanders zich aan ons aanpassen, passen wij ons aan hen aan." (of woorden van gelijke strekking).

LJBrinkhorst | 07-06-06 | 12:36

Ik ben het dit keer voledig eens met Geert

laffer | 07-06-06 | 12:35

Goed gedaan hoor Trix, wat is de volgende stap?
Islamistische feestdagen of de koran als verplichte lesstof?

phttp://www.zippyvideos.com/7308650045287096/levenslang/

ikwordnietgoed | 07-06-06 | 12:34

Go Geert! Hij heeft groot gelijk!

Henk Blaas | 07-06-06 | 12:33

Ik zou ook de *fap*hand van zo'n dhommie niet willen schudden...
Die andere is de peophand... is eauk nix

Sjakie Snel | 07-06-06 | 12:31

bea heeft smetvrees makkelijk zat en niet het probleem verschuiven, domme kaaskoppen

hans39 | 07-06-06 | 12:31

@mezelf 12:28
geen handje durven geven = geen handje willen geven
Net als jij vroeger Lehrer, toen je een klein Lehrertje was: toen waren er toch ook wel van die hele grote vieze tantes die je geen handje wilde geven?
Inderdaad, het zijn net kinderen. Behandel ze dan ook zo: minzaam, maar ook weer niet té neerbuigend. Anders gaan ze schreeuwen en rellen en schoppen en slaan.

Ziurdt | 07-06-06 | 12:30

Romanov 07-06-06 @ 12:15

Ik heb eerder de indruk dat jij van een olifant een mug maakt. Ook zakelijk bekeken heb je toch heus wel zorgwekkende tendenzen. Neem nu het item in NN hiernaast, over de radicalisering van moskeeën. De salafisten zijn aanhangers van het wahabisme, dat vooral vanuit Saoedi-Arabië geproclameerd wordt. Dat item in NN slaat dus terug op Arabische moskeeën.

Maar ook de Turkse gebedshuizen radicaliseren: zie naar de vervanging van de top van Milli Gorus. Het illustreert de verdergaande radicalisering van de islam. Dat heeft met stigmatiseren niets te maken. Die radicale imams die hier het leven komen verpesten komen vanuit landen zoals Saoedi-Arabië. Saoedi wil overigens zeggen 'streng'. Ze komen hier dus vanuit het 'thuisland' de strenge interpretatie prediken. Hebben wij soms Saoedi-Arabië gestigmatiseerd?

Door te problemen kleiner voor te stellen los je ze echt niet op.

van Maerlant | 07-06-06 | 12:29

@Der Lehrer
Da's goed vriend, als jij nog maar eens lekker in je broek schijt voor een stelletje baarden in jurken die twee koppen kleiner zijn dan jij en die de koningin geen handje durven te geven.

Ziurdt | 07-06-06 | 12:28

@ bottehond 07-06-06 @ 12:23
"BTW: angst is gezond... zorgt voor zelfbehoud... never forget it..."
Moeten we bang zijn voor de islam of voor polarisering??
Flikker alsjeblieft een heeel eind op met dit kul argument

StilleWilly | 07-06-06 | 12:27

Romanov 07-06-06 @ 12:15

Je verwacht toch niet van mij dat ik die open deur met open ogen in ga trappen, is het wel

bottehond | 07-06-06 | 12:27

Wilders is een zeikwijf 1e klas. Een beetje janken (net zoals velen hier trouwens) over het wel of geen handjes schudden.
Ik was gisteren op proefles bij een karateschool, en toen ik de leraar een hand wilde geven gaf hij geen hand terug, maar maakte hij een buiging naar me. Nou, ik boos naar die leraar geroepen dat we hier niet in Japan leven, en ben daarna met schoen op de mat gaan staan... Stel je voor zeg, dat die Jappen ons land gaan overnemen....

scc | 07-06-06 | 12:27

Als Hervormde Kerkgezinde is Beatrix nog nooit op bezoek geweest in de Nederlandse Katholieke kerken, dus is deze overdreven conformering aan de moslims weer van het verkeerde "correcte"gedrag, net als na de moord op Theo ! Ben geen fan van Wilders, maar als hij het fijnzinniger had gezegd dan maakt hij voor mij een goed punt, zeker ten aanzien van het entamerende gehinnik van die Balk. Wat een flater is die man !
Het is een verkeerd signaal, wekt hier veel argwaan wat het doel aangaat. Dit zal eerder verwijdering/agressie opwekken bij het volk dan cohesie.

jagua | 07-06-06 | 12:27

PFFF, geertjegeertjegeertje... Een beetje gebrip voor de koningin he... Ze moet het hele jaar lang poten geven aan jan en alleman (vooral koninginnedag is zwaar). Iedereen probeert haar in de hand te knijpen. Ik kan me goed voorstellen dat ze nu haar kans schoon zag om eens ergens heen te gaan waar ze zich niet de hele tijd hoefde te laten betasten.
En daarbij: ze heeft het goed aangepakt door vooraf te melden dat ze geen handen ging schudden. Ze is heel wat slinkser dan rita, want die stond toch met de mond vol tanden.
En over die kousen, nou ja, mijn ouders hebben ook tapijt en daar moet ik ook mn schoenen uit als ik binnenkom, dus om je daar nou druk om te maken..

ECHOO! | 07-06-06 | 12:27

Ziurdt, waar kom jij vandaan? Anders gaat lekker zandbakken ja?

Der Lehrer | 07-06-06 | 12:26

Ach, de moeder van mevrouw werd vóór den vorige oorlog ook nog eens al hitlergroetend achter de coulissen getrokken.
Op de Olympische spelen te Berlijn, als ik mij niet ernstig vergis...

Jan Passant | 07-06-06 | 12:26

In hun moskee gelden hun omgangsvormen.
Als Bea die kerels nu terug uitnodigt op het Noordeinde en ze geven dan nog steeds geen hand, dan zijn ze fout. Maar volgens mij heeft ze hen niet gevraagd voor een wederbezoek. Dat zegt al genoeg.

drieluik | 07-06-06 | 12:26

Oja, had ik het ook al over de nieuwe opmaak gehad?

Der Lehrer | 07-06-06 | 12:25

@WinX

Dus door geen handjes te schudden is de kans op een burgeroorlog groter.. mmmkaj... Zolang hun religie 'regels' niet in strijd zijn met de wet. vin ik het best.. En een beetje rekening houden met elkaar kan geen kwaad... En voorkomt een burgeroorlog..

coal | 07-06-06 | 12:25

@bottehond 07-06-06 @ 12:19
Als ik weer even in mag haken: het grootste probleem van 0031 ligt niet bij de mensen die hier zijn komen wonen, het ligt bij de regering die nog altijd klakkeloos de kliek van Bush achternaloopt door zich te mengen in nu weer de Afghanistan-oorlog. Dáár komen de fukking terroristen vandaan, dáár wonen de mensen die dankzij de militaire interventies geen droog brood te vreten hebben en alleen nog kunnen leven van hun geloof! Als Geertemans daar nou eens kamervragen over zou gaan stellen zouden we een stuk verder komen dan met dat eeuwige navelstaren, van "ja en ze geven geen hand"... Als dit land zich bovendien eens zou bezinnen op een breuk met ome Bush. zou het allemaal wel meevallen lijkt me, met die radicalisering hier te lande, want denk je niet dat al die haakneuzen en woestijnvoeten zich niet een beetje verbonden voelen met die andere haakneuzen en woestijnvoeten in het Midden-Oosten?

Ziurdt | 07-06-06 | 12:25

Welwel, sinds de Televaag hier de boel in handen heeft, daalt het niveau. Leer eens spellen, stelletje paupers! Pritt, heel erg leuk dat je zelf woordjes verzint - daar heb ik het dan ook niet over (dat is wel geen-stijlvol), maar er komen steeds meer taalfouten en dat in zulke korte stukjes! Sterker nog, je bron maakt de fout NIET.

Der Lehrer | 07-06-06 | 12:24

DAT is degene die van ons rauw vlees maakt, door om niks te roepen dat de westerse beschaving in het nauw gedrukt wordt. TIjgers ruike angst, net als wolven, en hun verre nazaten, de honden, is het niet, bottehond?

Ziurdt 07-06-06 @ 12:18

De ge-evolueerde versie van de hond ruikt nog veel meer, LOEG-ert... die ruikt ook kotsluiting in mensen... zelfcensuur... zelfverloochening... opportunisme... over die angst... vraag het Mario Vargas Llosa maar... als je hem kent weet je dat die van onverdacht allooi is, zeker voor intellectuelen...
BTW: angst is gezond... zorgt voor zelfbehoud... never forget it...

bottehond | 07-06-06 | 12:23

@ Salvatore Riina 07-06-06 @ 12:20

Dacht dat niemand het zou doen....

AArghh | 07-06-06 | 12:23

respect voor onze krullebol... hij brengt het een beetje fout, maar wel terecht

Behangdelul | 07-06-06 | 12:20

Zolang trix andere mensen dan islamieten wel een hand geeft moet wilders zijn bek houden over dhimmitude gedrag.

StilleWilly | 07-06-06 | 12:20

Wilders 4 president!!! Misschien dat er dan eindelijk iets TEN GOEDE gaat veranderen hier. Schandalig van onze koningin dat ze zich aanpast aan mensen die zich aan ons zouden moeten aanpassen. Die moslims lachen zich krom om deze stomminteit en zijn nu gesterkt in hun overtuiging dat zij het hier voor het zeggen hebben. Hoe langer er gewacht wordt met iets te doen, hoe groter de kans op een burgeroorlog.

WinX | 07-06-06 | 12:20

AArghh 07-06-06 @ 12:16:

Is dit voldoende voor je :

Een Dhimmi, of Zimmi (Arabische????), zoals die in klassieke Islamitische wettelijke en politieke literatuur wordt bepaald, is een persoon die in een Moslimstaat leeft die een lid van een officieel getolereerde niet Islamitische godsdienst is. De termijn betekent letterlijk persoon van dhimma, het veiligheidsverdrag dat met de Moslimstaat wordt ondertekend. In zowel wettelijke theorie als praktijk, hebben dhimmis minder wettelijke rechten en verplichtingen dan Moslims.

Salvatore Riina | 07-06-06 | 12:20

@Hakbarrr , DeRepubliekNL, De Fruitmand:
Van commentaren als 'hij heeft ergens gelijk' en 'hij heeft een punt' wordt ik zeau zwanger.. Komop zeg, reageer dan niet. Ja, de NVD heeft ook ergens een punt. Als ze een vierjarige kleuter zien rondhuppelen hebben ze een punt, midden in hun campingbroek. Als je geen mening hebt, zeg dan niets.

e.claudius | 07-06-06 | 12:20

Aangezien de islamieten vinden dat hun Koranregeltjes boven onze normen en waarden (horen te) staan, heeft Geert met Dhimmitude wel een punt .

AArghh | 07-06-06 | 12:19

Hellsmurfje 07-06-06 @ 12:04

en van de grootste uitdagingen van de weldenkende mens op dit moment is om zich te bevrijden van zelfcensuur... De stellingen die we voorheen met gemak overeind konden houden worden aan alle kanten overlopen... Ons systeem van normen, waarden, bejegening etc, bestond bij de gratie van het feit dat grosso modo vrijwel iedereen zich er aan en er van hield... we zijn duidelijk niet berekend op een invasie van binnenuit...één van de uitdagingen is dus ook om Wilders'program, zijn interviews en zijn daden eerlijk te beoordelen... dat kan zeer verrassend zijn, trust me... en weesr eerlijk... wat zie jíj als het meest urgente probleem in 0031? .. Laat dát dan maar zien in 2007, zou ik zeggen...

bottehond | 07-06-06 | 12:19

@Romanov
Gelukkig nog iemand met wat gezond verstand :)

ProfessioneelPrutser | 07-06-06 | 12:19

@bottehond 12:10
Wie is de tijger dan oom botte? Als de autochtonen zich op gaan stellen als slachtoffers van de allo's door over elk wissewasje te gaan zeiken (reken maar dat Bea die knakkers WEL op de knieën had kunnen dwingen, in tegentelling tot bijv. Rita V.), dan krijg je zeker gelijk ja. Ik zeg: daar staan we toch godverdomme boven man, dat hele gezeik en gemier van handjes geven. Bea is verstandig: zij komt als gezagdraagster bij die mensen op bezoek, en door zich aan te passen toont ze hen dat zíj wél zo beleefd is om zich aan te passen. Het is een soort steek onder water lijkt mij, zo van, IK pas me voor deze keer aan jullie aan, passen JULLIE je nou eens aan mijn land aan. Alsof je en kind toespreekt. En Wilders met zijn gejank en gemekker, DAT is degene die van ons rauw vlees maakt, door om niks te roepen dat de westerse beschaving in het nauw gedrukt wordt. TIjgers ruike angst, net als wolven, en hun verre nazaten, de honden, is het niet, bottehond?

Ziurdt | 07-06-06 | 12:18

wie schud er wel graag handjes met een man in een jurk?

Juan Zaque | 07-06-06 | 12:17

Laat Wilders maar lekker paars aanlopen, totdat ie barst. Bea weet gelukkig wel wat respect en begrip voor anderen is, daar kunnen de meesten nog een voorbeeld aan nemen. Wilders is het boegbeeld van intolerantie en gebrek aan respect voor anders denkenden.

Mengeldwerg | 07-06-06 | 12:17

@wahwow

Sinds wanneer is handje schudden een geloof?? En bovendien je weet nooit waar die handjes van bea geweest zijn...

coal | 07-06-06 | 12:16

Jullie paupers zullen wel geen Engels kunnen. Bij deze een kans om te beginnen:

(en.wikipedia.org/wiki/Dhimmitude):
A Dhimmi, or Zimmi (Arabic &#1584;&#1605;&#1617;&#1610;), as defined in classical Islamic legal and political literature, is a person living in a Muslim state who is a member of an officially tolerated non-Islamic religion. The term literally means person of the dhimma, the security treaty signed with the Muslim state. In both legal theory and practice, dhimmis have fewer legal rights and obligations than Muslims.

AArghh | 07-06-06 | 12:16

@bottehond

Maatschappelijke context? Het feit dat we allemaal bang zijn voor de Islam? Radicalisering stimuleren middels stigmatisering? Muggen tot olifanten verheffen? Die maatschappelijke context?

Romanov | 07-06-06 | 12:15

@coal 07-06-06 @ 12:08</P>
<P> of sterfmix....

Sjakie Snel | 07-06-06 | 12:15

Respect? Als wij in zo'n Moslimland zijn moeten de vrouwen, volgens HUN geloof, opeens een hoofddoek om en als zij hier zijn hoeven ze, volgens HUN geloof, vrouwen geen hand te geven?
Respect komt in mijn ogen nog steeds van twee kanten!

@ Artwido, 12:08 :
Touché, mee eens.

WahWow | 07-06-06 | 12:14

Goedzo Geert.

henkstubbe | 07-06-06 | 12:13

Heerlijk om al die onderbuikgevoelens te lezen.. Bang zijn we allemaal! Als de dood! Ze schudden ons geen handjes.. Misschien gooien ze morgen wel een vliegtuig op de dam!

Romanov | 07-06-06 | 12:13

Waarom deed niemand moeilijk over het feit dat wijlen Prins Claus ooit met een keppeltje op een Synagoge bezocht in Nederland??

ProfessioneelPrutser | 07-06-06 | 12:12

Romanov 07-06-06 @ 12:10

Geheel niet the point... beetje abtsracter leren denken... het feit op zich stelt weinig voor, maar in het licht van de maatschappelijke context van vandaag zeer zeker wél... Hoeveel was het ook weer, 10, 25, 50 en 80 %???

bottehond | 07-06-06 | 12:12

@prestodegekste 07-06-06 @ 12:08
Mag ik er even op wijzen dat deze vertoning niet in het openbaar plaatsvond maar in een gebedshuis?

Ziurdt | 07-06-06 | 12:12

Wilders maakt weer eens van een hand een olifant.

Tiepe | 07-06-06 | 12:12

Wilders heeft gelijk... Remember de dag dat Theo geslacht werd? ..... Stukje op Nieuw Nieuws gezien over radicaliserende moslims?.... Kijk dan vooral ook nog eens wat Vargas Llosa gezegd heeft over tijgers en rauw vlees.... Guess who's the tiger and guess who's the raw meat... Bea de dhimmihoer!... Nuf said...

bottehond | 07-06-06 | 12:10

@bwahaha & suspension goose
Inderdaad heren, dit muisje krijgt nog wel een staartje! Tante Bea kan vast wel ergens materiaal krijgen van Wilders in de seksclub ofzo, en dat dan heel discreet ergens op een goed zichtbare plaats 'verstoppen', op een RVD-computer met Limewire bijvoorbeeld.

Ziurdt | 07-06-06 | 12:10

Jij VINDT artwido.. Helemaal correct. Zij vinden van niet. Lig jij er vannacht wakker van dat die mensen geen handjes schudden met vrouwen?

Romanov | 07-06-06 | 12:10

en een cursus blindtypen voor mezelf zou ook mogen...

prestodegekste | 07-06-06 | 12:09

@Suspension Goose
Hehe, eindelijk iemand met een beetje gezond verstand die zich niet inlaat met het alom populistische Pim Fortuyn gewouwel...

ProfessioneelPrutser | 07-06-06 | 12:09

@Asskimo81
Respect? ik vind het meer denigrerend naar vrouwen toe.

Artwido | 07-06-06 | 12:08

beetje respect voor elkaar kan nooit kwaad... ik hou persoonlijk meer van sterrenmix thee

coal | 07-06-06 | 12:08

Als Bea bij christenfundi's op bezoek gaat zal ze ook altijd in een rok verschijnen en niet in een broek, omdat die fundi's dat zo graag willen. Op zich is dat handenschudgezeik hetzelfde, alleen gaat het nu om mannen met baarden in jurken ipv mannen met sandalen en voorlifde voor kleine kindjes.
De oploosing is gewoon een totaal verbod op religieuze uitingen ( en dus ook gebruiken) in het openbaar!! Dus dag rokken, jurken, kruizen, hoofddoeken, keppels en andere onzin...

prestodegekste | 07-06-06 | 12:08

@hellsmurfje, bedoel je aanpassen aan de gangstarap en breezer cultuur?

Treger | 07-06-06 | 12:08

@Asskimo81 07-06-06 @ 12:00 - En als die mensen in jouw huis logeren? Wat dan? Of een kamer huren? Betekent nog steeds niet dat ze alles mogen doen en laten. Ik weet zeker dat als jij lucht krijgt dat er op het balkon meer wiet staat dan je legaal mag telen oid je daar niet heel blij van zal worden.

ViagraFalls | 07-06-06 | 12:08

Sja.. Eh, we kunnen die mensen moeilijk dwingen Bea een hand te geven toch? Is een vereiste voor koninklijk bezoek dat er handjes geschud worden? Wordt er in Japan ook handjes geschud? Daar doen ze toch zo een mooi buiginkje..? Is dat een probleem?

Jankbekkies.. Als die mensen geen handen willen schudden moeten zij dat toch weten?! Wat heeft het in godsnaam integratie te maken..

Romanov | 07-06-06 | 12:08

yup, hij heeft gelijk. achterlijke vertoning was het. handen schudden hoeft overigens ook niet. bij de koningin moeten ze knielen en indien zij haar hand reikt de ring kussen...

zakje pinda´s | 07-06-06 | 12:07

@Salvatore Riina 07-06-06 @ 12:04
Ja, dat denk ik ook! Zonder Geert was vast in 1983 de sharia al ingevoerd! Geert moet koning worden! En president! en God! en Allah!

Ziurdt | 07-06-06 | 12:06

Geert mag eens hoffelijk zijn bek houden. Anders gaat hij uitvinden hoeveel macht Bea welzeker nog heeft.

bwahaha | 07-06-06 | 12:06

Geert miet gewoon zijn mond houden. De koningin is onschendbaar. En andere culturen hebben en moeten we me omgaan. Salam! Hij gaat dan zeker ook nooit in het buitenland op vakantie

Suspension Goose | 07-06-06 | 12:06

@Hellsmurfje
Exact!

DeRepubliekNL | 07-06-06 | 12:06

Tot mijn grote ergenis, heeft Geert wel heel ten degen een punt. Wie zich niet wil aanpassen aan de nederlandse samenleving, rot maar mooi een eind op. En voor alle rooibos thee fans, nee niet alle buitenlanders hoeven eruit, dat zeg ik niet ! Maar je kan wel aanpassen en de nederlandse samenleving !!!!!

Hellsmurfje | 07-06-06 | 12:04

@neuzel 07-06-06 @ 12:03</P>
<P> zo nu nog een opslag van 30%...

Sjakie Snel | 07-06-06 | 12:04

Geert heeft gelijk !

Als we zo doorgaan is Nederland over een paar jaar een kalifaat.

Salvatore Riina | 07-06-06 | 12:04

Nah, wat is er nou tegen om die mensen in hun eigen godshuis een beetje tegemoet te komen. Als de koningin niets meer is dan een symbool mag ze ook namens mij op symbolische wijze die mensen tegemoet treden. Misschien helpt het, hand of geen hand.

Ziurdt | 07-06-06 | 12:04

laten we hierover ophouden. onze lieve koningin heeft het heel goed gedaan.

neuzel | 07-06-06 | 12:03

@Asskimo
Waar maar ik vind dat algemene omgangsvormen tussen mensen boven hun religie staat... gewoon westers met elkaar omgaan dus en zeker als je hier een gast bent

DeRepubliekNL | 07-06-06 | 12:03

Je moet respekt hebben voor mensen die uit geloofsovertuiging op de bank blijven zitten en niet hun handen uit de mouwen van hun jurk steken. De financiering stoppen is zo politiek incorrect!!

Sjakie Snel | 07-06-06 | 12:03

Gelijk heeft ie .

biertje? | 07-06-06 | 12:03

Hij heeft wel gelijk!!!

~Johan | 07-06-06 | 12:03

Liep ie Paars aan?
Dan moet Bea nog een paar rondtochten maken langs de Islamitische gebedshuizen. Misschien ontbrand ie nog eens uit frustatie.

MAXIMO | 07-06-06 | 12:02

geert plofkop heeft wel gelijk nu, zeikerige imams moeten eens een keertje wat minder strak de voorbeelden van pedo-mohammed nadoen.

Bozepanda | 07-06-06 | 12:02

Noemen we dat niet beledeging van het koningshuis.
En kunnen de moslams nu eens ophouden over dat eeuwige handje-geef-gezanik...

Burgemeester Kiesman | 07-06-06 | 12:01

Geert heeft eens gelijk!
Want wat Bea doet is toegeven aan negatief gedrag.
Het is net als het opvoeden van je kids of je hond, als je gaat toegeven en niet consequent bljft dan word er over je heen gelopen.

Artwido | 07-06-06 | 12:01

Groot gelijk !

bramdaman18 | 07-06-06 | 12:01

Ik geef die gasten ook nooit een hand, ja soms mijn linker.
Beetje tussen de regels lezen mensen, Bea rules!

Traag | 07-06-06 | 12:01

Respect is toch een zaak voor beide partijen? Dit heeft niets met het Nederlanderschap en haar normen en waarden te maken. Als ik op bezoek ben bij mensen waarbij de regel geldt om de schoenen uit te doen, doe ik dat ook. Ik vind niet dat Beatrix hier verkeerd gehandeld heeft.

Asskimo81 | 07-06-06 | 12:00

Wilders, I'm with you!

Vladimir | 07-06-06 | 12:00

Mwah waar doet nonkel Geert nou helemaal zo moeilijk over... ik zou zo'n baardaap in soepjurk eerlijk gezegd helemaal geen hand WILLEN schudden... als vrouw dan... al was het maar omdat je weet dat je dochters elke dag weer door zijn zonen wordt nagesist en uitgemaakt voor hoer...

Ziurdt | 07-06-06 | 11:59

was is het volgende? bea in burka de dirham-nota voorlezen op prinsjesdag?

SloopKogel (wie zijn | 07-06-06 | 11:59

wat een schaamteloze vertoning was dat op tv. bea in haar pantykousjes op de voorste rij... en als toegift nog een uitspraak van eoa iman die vond dat bea het goede voorbeeld gaf voor alle nederlanders....

mallebabbe | 07-06-06 | 11:59

Als de ARP nog zou bestaan wist ik wel wat ik stemmen ging.

Treger | 07-06-06 | 11:59

Burqa Bea.... Dat ze gauw ook in Delft in de kelder wordt bijgelegd

Lachende Scheerkwast | 07-06-06 | 11:56

Ik snap de afweging van Beatriks, maar Geert W. heeft ergens wel gelijk.

De Fruitmand | 07-06-06 | 11:56

Gebeurt nie vaak maar die witte heeft hier een punt!

DeRepubliekNL | 07-06-06 | 11:55

Respect voor Geert, wat zn punt is helemaal correct!

Hakbarrr | 07-06-06 | 11:54

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland