Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Verdonk blijft de grote favoriet

verdoenk ga je pakkuHet akkefietje met Ayaan Hirsi Ali mag dan nogal wat ophef hebben veroorzaakt, Rita Verdonk is onder de VVD-ers nog steeds de favoriet om lijsttrekker te worden. Volgens de nieuwste enquête van opiniehoaxer Maurice de Hond heeft ze 52 procent van de VVD-kiezers van 2003 achter zich. Haar belangrijkste tegenkandidaat Mark Rutte blijft steken op 37 procent. De ongeveer 40.000 VVD-leden hebben nog tot donderdag om hun stem uit te brengen. De week daarop weten we wie bij de volgende Kamerverkiezingen de kar gaat trekken bij de liberalen. Toch nog maar een uitzendinkje Zembla er tegenaan gooien. UPDATE: Code ROOD: CDA, VVD en D66 staan voor het eerst sinds februari 2004 op meer zetels dan de linkse combinatie van PvdA, SP en GroenLinks.

Reaguursels

Inloggen

verdonk, jammer van ayaan, maar ik kus uw voeten

nu ayaan weg moet vanwege zo'n klein leugentje, moet het een koud kunstje zijn alle finnen ons land uit te werken.. Mooi! dikke knuffels!

slacht alle moslim, waar je ze maar vind heb ik trouwens uit de handleiding van diezelfde moslims... voordat je denkt dat IK mensen wil gaan slachten. Welnee! ik ben geen moslim!

Broolio | 23-05-06 | 12:43

Als die lelijke on-onthoofde rimpelzombie het hoofd word van de VVD, dan zoek een andere rechtste partij...

Die kop van Rita Pulpers is niet om aan te zien, en je trekt er niet bepaald veel stemmen mee als je haar kop op die posters ziet... Bah...

pheox | 23-05-06 | 11:18

Broolio 23-05-06 @ 07:07

Jij verwoordt mijn angst voor een Europa wijde vuurstorm die alle herkenbare allochtonen, hun vrienden en hun gebouwen zal treffen. Net zoals de intelligentia bij de Oktoberrevolutie in 1919 zal het politiek correcte geteisem en de *kwaliteits*bladen in die volkswoede meegenomen worden omdat die verantwoordelijk gehouden zullen worden voor het ontstaan van het probleem.

Hans Anders | 23-05-06 | 08:16

d66? whahahahahhahahahaha
@hans anders: 'Waarom zij zo populair is mag dan onduidelijk zijn'
ehm, omdat ze de enige levende politicus is die de mosliminvasie kan stoppen?

slacht alle moslims, waar je ze maar vind, want dat is het lot van de moslims.

Broolio | 23-05-06 | 07:07

Links overspeelt ,Heeeeeeeeeerlijk overigens heeft Verdonk mijn steun ook niet,Weten mensen wel dat ze hardstikke buigzaam is gebleken,daarbij zal ze je zonder blikken of blozen zeggen dat tOEriCI2 bij EU hoort!!

JanvanScorel | 22-05-06 | 22:35

jagua 22-05-06 @ 14:31

Van het weinige wat we van de uiterst populaire Verdonk te weten komen is dat zij door "vriend" en vijand gevreesd wordt. Waarom zij zo populair is mag dan onduidelijk zijn, een feit is wel dat het grote kiezerspubliek al jaren zit te wachten op een politicus die probeert een einde te maken aan de verstikkende politieke correctheid waarachter kwaadwillende allochtonen bescherming vinden tegen ongenuanceerd reagerende kwade burgers. Verdonk heeft belooft de gewone burger een stem te geven die gehoord wordt en waarop gereageerd zal worden.

Wellicht vindt je het verwerpelijk maar voor veel Nederlanders is Nederland nr. 1, echter voor veel allochtonen van de eerste, tweede en derde generatie is Nederland het kaffirland dat zakaat betaald en dat zullen steeds minder Nederlanders willen blijven aanvaarden.

Verdonk kan er mogelijk voor zorgen dat de politiek correcte terreur eindelijk begraven wordt, waardoor de grote tegenstellingen eindelijk eens een bespreekbare plaats in de samenleving krijgen en de angel uit de onderlinge vijandschap gehaald kan worden, zonder dat er weer slachtofferhulp aan de schuldigen wordt verleend.

Hans Anders | 22-05-06 | 20:27

Wat is die Mark R een ongelofelijke slappe zak. Hij had die Rita alle hoeken van veld moeten laten zien… en dat noemt zich zelf een straatvechter? Lulletje rozenwater, dat is het!
En nu maar hopen dat Rita wint want dan blijft er weinig over van die VVD en dat is mooi. Want je kunt die de liberalen er goed bij hebben hoor … maar niet te veel. Leven Femke H. integer en een lekker wijf. Zie www.withoutmusic.nl voor meer over Rita en Femke.

En Femke heeft geen haar in de oksels dus daar wil ik niets over horen

KBeeeeeeeeee | 22-05-06 | 15:02

De VVD heeft al lang besloten dat ze Rutte willen dus Rita kan helemaal niet winnen.

Onno Thuis | 22-05-06 | 14:58

Volgens mij wint de genuanceerde Rutte het van de wild om zich heen slaande Verdonk.
Ze kan dan wel beweren dat ze Thorbecke naast zich op het nachtkastje heeft liggen; volgens mij heeft ze er nog nooit een blik in geslagen.
Rutte is ook niet zo denderend maar in ieder geval meer bruggenbouwend.
Maar ach.. hoe zit het nu? De fractie kiest toch altijd de voorzitter?
Dus de lijsttrekker hoeft per definitie nog niet de fractievoorzitter te worden.
Tenslotte; het maakt niet uit; de VVD komt toch in de oppositie!

waarnemer | 22-05-06 | 14:51

Hans Anders, zoals hier eerder, JOUW bril en niet die van Rita mankeert wat.
Beetje makkelijk om haar incompetentie te badineren en het zg. linkse journaille de schuld te geven. Hoe blind kan je zijn en aan de oren ook een mankement ? In alle objectiviteit: wat vppr hoofdtoon (inhoud dan) heb jij nu precies van haar gehoord ? Wat zijn de uitvoeringsresultaten van haar beleid precies ? Ze heeft tot nu toe haar hacje steeds kunnen redden met de steun van het CDA, anders had ze allang moeten opstappen.
Verdonk heeft veel kretelogie, maar echte daden kan zelfs de Telgraaf niet noemen. Als representatie voor een clevere politicus, vind ik haar de grootste blunder van de afgelopen 5 jaar. Heb nog nooit een goed onderbouwd item van haar gehoord, ook niet als tegenpartij van Rutten. Loos en alarmeren voor de politiek, zou ik zeggen.

jagua | 22-05-06 | 14:31

jagua 22-05-06 @ 12:55

De hoofdtoon van Verdonk is helder echter zij wordt als een volleerde diva achtervolgt door het links journalistek geteisem, zodat zelfs de temperatuur van haar WC bril nog een nieuwswaardig negatief item wordt.

Opperhoofd Laroes zij ooit eens dat de opkomst van Fortuijn hem en zijn collega's absoluut verrastte en dat dat nooit meer zal gebeuren. En zie, in hun haast om een in de echte wereld volstrekt kansloze lul met vingers in bescherming te nemen, buitelt het links journalistiej geteisem over elkaar heen om maar een microcopisch negatief item over Verdonk te vinden.

Ik hoop dat Verdonk na de TK 2007 verkiezingen een eind kan maken aan die linkse idioterie die niets met journalistiek te maken heeft maar alles met baantjes angst voor hun linkse en enige rechtse ledepoppen in de TK.

Hans Anders | 22-05-06 | 13:23

Cor123, hahaha... je meent het ? Je vergat nog wat mensen uit Café de Wereld erbij te voegen.

Tray Hornay: je bent al geheel geindoctrineerd door die ene krant. Lees ook eens een andere, voor goede meningvorming.
Verdonk is een grote draaikont: s'morgens zegt dit en s'middags is het al anders. Niet een keer.... nee zo gaat ze elke bijeenkomst tenonder aan eigen tweespalt, omdat ze geen enkel item op gefundeerde manier weet te brengen. Vergeet je Rita als adoratie-object maar ! Wordt niks met haar, geen leiderscapaciteit en voortdurend in de war.

jagua | 22-05-06 | 12:55

Het is wel wennen weer iemand in de politieke arena te hebben die niet omver valt als zo ongeveer de hele TK er over heen valt. Respectabel!

DenkZelfstandig | 22-05-06 | 11:22

Goedemorgen!
Zag van het weekend Balkenende op televisie over de zaak HA-Verdonk. Wat een afgang was dat zeg.... De man is volledig minister president onbekwaam. Hij laat zijn oren hangen naar het gejoel van de kamerleden ipv de juiste morele of juridische beslissing te nemen. Toen ik zondag bij een strandtent de Telegraaf las bemerkte ik de steun voor Verdonk van de Telegraaf. En de Telgraaf ruikt als geen ander de mening van het volk. Beter in ieder geval dan Maurice de Hond, met zijn achterlijke enquestes met bevooroordeelde vragen (die door alle media maar al te graag worden gebruikt). Wat ik hoopte is waar: Verdonk staat er sterk voor!

Tray Hornay | 22-05-06 | 10:30

hmm , net nu ik eindelijk een keuze heb gemaakt,namelijk Mark,begin ik toch weer te twijfelen want m'n gevoel zegt Rita en m'n verstand zegt Mark.
rara wie wordt het?

nldennl | 22-05-06 | 10:17

@Hans Anders 22-05-06 @ 00:10
Je kwam wat laat, wellicht dat er vandaag wel inhoudelijk gereageerd wordt.
Verdonk zal niet lijden onder haar isolement, hoe harder de flexibele, schipperende meute op haar inhakt, hoe beter zij gaat doen in de peilingen.

@cor123 22-05-06 @ 08:50
Wat vooral opvalt is dat Stinkschimmel zichzelf graag hoort praten en in elke post 3 keer zijn eigen naam noemt.
De eerste keer dat ik badend in het zweet, schreeuwend wakker word en aan die Piemelkaas denk zal de laatste keer zijn dat ik paddo's gekauwd heb.

ffberg | 22-05-06 | 09:42

@Hans Anders 22-05-06 @ 09:23

Wow..
_O_

cor123 | 22-05-06 | 09:39

Smegma 22-05-06 @ 00:12

Met mijn echte kwaliteitsproducten wordt de wereld doorzichtiger en daardoor kunnen enquettes beter gelezen worden door hen die begrijpend objectief kunnen, willen en mogen lezen.

De geluiden op de werkvloer worden met mijn echte kwaliteitsproducten beter gehoord dan door mensen die uitsluitend linkse internet bronnen als *kwaliteitsbron* willen en mogen aanvaarden.

Even voor de goede orde iets is van goede kwaliteit als de concurentie of het product copieert of het product probeert kapot te maken met leugens en halve waarheden in een semi intellectueel kader.

Mijn uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding zorgt ervoor dat velen die leugenachtige linkse bril of hoorapparaat gaan afzetten en tot hun verbazing moeten vaststellen dat zij jarenlang in een door links gemanipuleerde droomwereld geleefd hebben.

Ik geloof dat uw politieke opstelling parasitaire verkokering heet en die is meer op de wetenschap van de linkse wanhoop gebaseerd dan op de werkelijkheid.

Intellectueel is een ieder die minimaal een VMBO stage achter de rug heeft en weet dat zijn parasitair inkomen door linksig gezwets in stand gehouden wordt. Intellectutueel zijn heeft dus alles met linkse kokerkijkerij te maken en niet met verstand, dat gaat zelfs absoluut niet samen, ook al zijn sommige intellectuelen als clown wel verbonden aan een WO of HBO.

Hans Anders | 22-05-06 | 09:23

Wat met name aan het licht komt is het onvermogen tot analyse van 99% van de media, waarin de vvd zware klappen en Rutte aan het roer werd voorspeld.

Der Icebear | 22-05-06 | 09:17

"Leg een notebook naast je bed en schrijf op wat je gedroomd hebt als je wakker wordt. 99% kans dat de droom herleid kan worden tot de Stelling van Smegma.

Smegma 21-05-06 @ 23:16"

I have a dream !

Nederland herrijst :

Een kabinet : Scheffer MP (als 1 der weinige realistische en redelijke PvdA' ers) , Verdonk Vicemp, Eertmans, Pastors, Sorensen en Afsian Elian. A.s. nacht hoop ik de postenverdeling te vernemen.

cor123 | 22-05-06 | 08:50

@schaamstreek> dan heb je slappe tieten!

superjan | 22-05-06 | 07:36

Enfin, de tepel lokt nu toch echt ook. Alhoewel niet lekkend momenteel, toch een houvast voor 75% van de tijd.
Welterusten.

Smegma | 22-05-06 | 00:15

@Hans Anders 22-05-06 @ 00:10
Je brillen mogen dan goedkoop zijn, Hans, ze werken niet echt goed.

Smegma | 22-05-06 | 00:12

In de TK uitzending zagen we de echte Verdonk, in het NOS Jhournaal zien we slechts haar door links getekende karikatuur. De echte Verdonk zag in de TK dat daar 149 hufters zaten die geen oog hadden voor de precedentwerking omdat zij zo gewend zijn met belastinggeld te smijten.

Ook zag zij 149 dwazen die meenden dat zij Volkvertegenwoordiger zijn, echter wellicht slechts vijf kamerleden, behalve dan de lijsttrekkers, hebben op persoonlijke titel voldoende voorkeursstemmen gehaald.

Verdonk is niet mijn droomkandidaat maar zij is door haar rechtlijnigheid wel het enige anker van houvast in de NL politiek voor wellicht 75% van de kiezers. Iedereen in de politiek herkent dat, en alleen al daarom spant de linkse rattenbende al jaren samen om Verdonk als leugenachtig af te schilderen en nu heeft ook rechts zich bij links aangesloten omdat Verdonk ook die partijen zal kanabaliseren als zij lijsttrekker wordt.

Valse raadslieden zoals de kamervoorzitter en vele VVD bobo's zullen Verdonk niet overleven, ook niet als er zich weer een door het links journalistiek geteisem opgestookte gek opduikt.

Hans Anders | 22-05-06 | 00:10

@schaamstreek 21-05-06 @ 23:49
Proost. Een slabbetje vinden we morgen wel weer, op deze site.
Truste.

Smegma | 21-05-06 | 23:54

@Smegma 21-05-06 @ 23:50
Truste *neemt tepel in de mond en doezelt weg*

schaamstreek | 21-05-06 | 23:52

@schaamstreek 21-05-06 @ 23:49
Insgelijks. De ene flame is de andere niet. Mijn inspiratie is ook op.
Alhoewel de gedachte erotisch is, maar de smaak niet overtuigt.

Smegma | 21-05-06 | 23:50

Maar als het zo stilletjes blijft ga ik er ook maar aan "hangen." Heb weinig inspiratie vanavond.

schaamstreek | 21-05-06 | 23:49

@Smegma 21-05-06 @ 23:46
*LOL*

schaamstreek | 21-05-06 | 23:47

@schaamstreek 21-05-06 @ 23:44
;-)
Moedermelk: de pokon voor elke volwassen reaguurder.

Smegma | 21-05-06 | 23:46

@Smegma 21-05-06 @ 23:41
Berust in het feit dat je iemand heel gelukkig hebt gemaakt, misschien mag hij na de warme melk met anijs nog even tikken.

schaamstreek | 21-05-06 | 23:44

@schaamstreek 21-05-06 @ 23:40
He, dat is weer jammer.
Was net zo goed op dreef met uit mijn nek penissen.

Smegma | 21-05-06 | 23:41

@Mexicano ligt al lekker te soezelen met z'n tutteltje in na lieve toespelingen te hebben geconstateerd van @Smegma.

schaamstreek | 21-05-06 | 23:40

Mexicanooooo.... echo...... mexicanoooo..... echo..... waar ben je.........?

Smegma | 21-05-06 | 23:34

Ach ja scherven brengen geluk zullen we dan maar, volledig verdoofd door zoveel onnozelheid, mompelen.

WillemIII | 21-05-06 | 23:33

@schaamstreek 21-05-06 @ 23:22
Zelfrelativering leidt tot minderwaardigheidscomplex. Smegma relativeert niet. Smegma heeft altijd gelijk. Smegma is derhalve het Archetype van Redelijkheid.
* schopt de zoveelste scherf uit de gebroken spiegel waarin 50 Smegmaatjes grijnzend terugzwaaien *

Smegma | 21-05-06 | 23:25

@Smegma 21-05-06 @ 23:16
"Smegma is het Archetype van Redelijkheid."
----
Ik neem aan dat dit geheel is overgoten met een Stijlloos-sausje?

schaamstreek | 21-05-06 | 23:22

Wat Smegma zegt, ingekaasd als hij is.

Shareholder | 21-05-06 | 23:20

Trouwens, "het feit om jou stroop om de mond te smeren" vind ik wel heel Freudiaans.........

Smegma | 21-05-06 | 23:17

@Mexicano 21-05-06 @ 23:13
Ja, maar een psycho-analytische sessie met elk van deze reaguurders zou aan het licht brengen dat Smegma objectief is en altijd gelijk heeft.
Smegma is het Archetype van Redelijkheid.
Leg een notebook naast je bed en schrijf op wat je gedroomd hebt als je wakker wordt. 99% kans dat de droom herleid kan worden tot de Stelling van Smegma.

Smegma | 21-05-06 | 23:16

En trouwens Smegma, de eerlijkheid gebiedt mij toch te vertellen dat ik het vaak met je stellingen eens ben. Dit antwoord is niet geboren uit het feit om jou stroop om de mond te smeren maar puur uit objectiviteit.

Mexicano | 21-05-06 | 23:13

Smegma 21-05-06 @ 23:07
Goed gezien. :-)

Mexicano | 21-05-06 | 23:09

@gevallenverstand 21-05-06 @ 23:06
Je zit de boel toch niet te verdonkeremanen?

schaamstreek | 21-05-06 | 23:08

@Mexicano 21-05-06 @ 23:05
en niet 1, maar 2 keer:
ovr (Mexicano 21-05-06 @ 23:02).
Dus zullen we hier nu mee ophouden?

Smegma | 21-05-06 | 23:07

Mexicano 21-05-06 @ 23:02
Ik wil ook niet te verdonkerig overkomen, maar werkwoorden zijn zonder hoofdletter.

gevallenverstand | 21-05-06 | 23:06

@Mexicano,
je bent net een mens :-)

fuckje | 21-05-06 | 23:06

Smegma 21-05-06 @ 23:00
fuckje 21-05-06 @ 23:00
Haha jullie zijn nog wakker. Ondanks het feit dat ik altijd mijn tekst doorlees alvorens hem te posten, schiet er toch een foutje in.

Mexicano | 21-05-06 | 23:05

@gevallenverstand 21-05-06 @ 22:59
Ik zal het punt maar voor Mexicano maken: Smegma is blijkbaar nog niet incheburcherdt.

Smegma | 21-05-06 | 23:02

Smegma 21-05-06 @ 22:58
Sorry die had ik ovr het hoofd gezien, mea culpa.
gevallenverstand 21-05-06 @ 22:59
Is niet mijn bedoeling, ben niet zo Verdonkerig.

Mexicano | 21-05-06 | 23:02

@fuckje 21-05-06 @ 23:00
Da's olie op het vuur gooien, rekeltje!

schaamstreek | 21-05-06 | 23:01

@Mexicano 21-05-06 @ 22:56
btw: extrta?
Zoek me wezenloos in het groen boekje, maar blijkbaar is zelfs Paardebloem het met me eens.......

Smegma | 21-05-06 | 23:00

@Mexicano,
extrta?
Sorry, maar ik kon het niet laten.

fuckje | 21-05-06 | 23:00

Mexicano 21-05-06 @ 22:56
Zit niet zo te verdonken.

gevallenverstand | 21-05-06 | 22:59

@Mexicano 21-05-06 @ 22:56
Sorry Mexicano, dat jouw inhoudsvolle puntje aan me voorbijgaat, maar zie
ffberg 21-05-06 @ 17:33
Geeft niet hoor.

Smegma | 21-05-06 | 22:58

Smegma 21-05-06 @ 22:47
Je hebt het dus duidelijk niet begrepen. Je benadrukt een item met de kapitale opmerking TEN ALLEN TIJDE. Hiermee wil je je eigen gelijk nog eens extrta accentueren. Maar het is taalkundig TE ALLEN TIJDE, waamee ik wil benadrukken dat jij de LUTSER bent.

Mexicano | 21-05-06 | 22:56


"En fff offtopic: Kraftwerk - Computerworld (1981) op. Wat blijft dit toch een masterpiece. Bredase DJ eat your heart out."
Comrade Enver Hoxha 21-05-06 @ 17:04

Goed nummer. Nu weet ik ook waar Coldplay de inspiratie vandaan gehaald heeft voor Let's Talk; echt precies hetzelfde deuntje!

bestestuurman | 21-05-06 | 22:55

@schaamstreek,
de hele dag al!

fuckje | 21-05-06 | 22:55

Hier is het ook gezellig.

schaamstreek | 21-05-06 | 22:52

@Mexicano 21-05-06 @ 22:33
Ik zie dat je nog niet geweest bent, maar om op dezelfde familiaire toon verder te gaan:
Zie een eerdere post van ffberg. De spelfout was al opgemerkt.
Nog een verdere toevoeging aan de discussie, lutser?

Smegma | 21-05-06 | 22:47

That's my girl.

Salvatore Riina | 21-05-06 | 22:44

Smegma 21-05-06 @ 17:27
Ik zie dat je weer terug bent. Kortom je hebt je huiswerk gemaakt. Geef ik je nog even een extra huiswerkopdrachtje uit je eigen opmerking van 17:27 die in kapitale letters staat. Welke grove fouten staan daar in?

Mexicano | 21-05-06 | 22:33

Vroeger was politiek nog makkelijk.. :(

Makkelijk | 21-05-06 | 22:13

-weggejorist-

schele henk | 21-05-06 | 22:12

@bottehond 21-05-06 @ 21:55
Lekker. Doe maar.
Maar uh..., waar is de vijand?
Zitten ze allemaal Boer zoekt Inseminatie te kijken?

Smegma | 21-05-06 | 21:57

Smegma 21-05-06 @ 21:49

Hey piemelmans... beetje uitgerust? .. we gaan er weer vól tegenaan! Pint?

bottehond | 21-05-06 | 21:55

@bottehond 21-05-06 @ 21:42
LOL

Smegma | 21-05-06 | 21:49

gevallenverstand 21-05-06 @ 21:35

Ik word commandant van de Waffen GS.... de schutkleuren zijn een probleem.. bedoel je dat?

bottehond | 21-05-06 | 21:42

Maar genoeg over mij, vertel eens wat over die leuke discussie vannacht over Duitse soldaten...

gevallenverstand | 21-05-06 | 21:35

bottehond 21-05-06 @ 21:26
Ik ben meer een type klokkenluider. Jij holt stoned achter de karavaan en weet eigenlijk niet waar het om gaat.

gevallenverstand | 21-05-06 | 21:33

fuckje 21-05-06 @ 21:22
Njet, ik doelde op een zekere triade die hier dag en nacht een quasi wetenschappelijk en religieus stemmingkje creeert dat feitelijk onversneden racisme is.

gevallenverstand | 21-05-06 | 21:27

@gevallen verstand 21:19
Ook goed.Geen racisme meer.Ik bel morgen wel ff met de redactie van het groene boekje om het woord "racisme om te zetten in theemutse oid.
Nou ga ik weer shockerend genieten van een "broodje heet" van de Surinamer,tenzij jij hier ook racisme in ziet.Want ik wil niet dat racisme mijn eetlust zou bederven.

trekuenetieg | 21-05-06 | 21:26

gevallenverstand 21-05-06 @ 20:56

Man man... wat héb je het er toch moeilijk mee dat er mensen zijn met een gelijk IQ als jezelve je links en rechts plagend toeterend passeren.. en tegen wiens argumantatie je kennelijk weinig anders in te brengen hebt dan dit groteske gejammer ... Sore looser ben je eigenlijk. Maar: bygones....
Nog even jennen:
quote van ontvallenverstand:
"Integratie gaat niet in een keer goed, zeker niet als daar 'politieke correctheid' bij in het vaarwater heeft gezeten"
unquote.
Je zit op een hellend vlak, beste kerel, jij TEGEN politiek correct gedoe?
Stand gevallene vs zijn eigen hang-ups: 2 down, 3 to go
*trekt een onnozele grijns*

bottehond | 21-05-06 | 21:26

Fuckje, Volgsystemen worden in Duitsland op TBS criminelen toegepast, met minder geld meer resultaat, in Nijmegen is een volgsysteem voor criminele junks succesvol. Er is iemand nodig die de boel volgt en rapporteert. (Niet voor de gemiddelde 0031er, maar voor hen die het ernaar gemaakt hebben.)

gevallenverstand | 21-05-06 | 21:24

@gevallenverstand,
beweer ik dat dan? En waarom al die hoofdletters?

fuckje | 21-05-06 | 21:22

fuckje 21-05-06 @ 21:18
Alles om ze in het gareel te krijgen, uitzetten als juridisch mogelijk, prima! Maar GEEN rascisme!

gevallenverstand | 21-05-06 | 21:19

Het wordt wel verwarrend voor de kiezertjes met IQ<50. Straks heb je de "oude" LPF, met Matt Herben aan de knuppel. En je hebt de "nieuwe" LPF (aka VVD), met Rita Verdonk op het zadel.

SpankyHenkie | 21-05-06 | 21:18

@gevallenverstand,
met jouw laatste bericht ben ik het eens, logisch. Maar die relatief grote groep raddraaierts help je niet met wijkagenten, dat heeft het verleden wel gelerd, het is een opvoedingskwestie, en aangezien die ouders daar geen moer aan doen is een internaatsituatie met harde hand de enige oplossing. Jammer dat je die uitzending niet hebt gezien.

fuckje | 21-05-06 | 21:18

trekuenetieg 21-05-06 @ 21:07
Ik heb ook een hekel aan criminelen en leuteraars. Ik geniet echter dagelijks meer van het leven, echt shockerend veel, de lus is dus geen optie.

gevallenverstand | 21-05-06 | 21:18

fuckje 21-05-06 @ 21:09
Bikkelharde aanpak is (waar nodig) prima. Maar een onwelkom aan de hele bevolkingsgroep is niet proportioneel.

gevallenverstand | 21-05-06 | 21:13

fuckje 21-05-06 @ 21:06
op de website van Directe Democratie meld Smartist dat er in haar woonplaats 040 goede resultaten mee worden behaald.

gevallenverstand | 21-05-06 | 21:11

@gevallenverstand,
je praat zo soft, alsof een paar blikken wijkagenten iets kunnen uitrichten. Heb je vanmiddag Hans Nieuwkerken op tv gezien? (ned1,16.05u) De millhill school. Bikkelhard, en dus noodzakelijk.

fuckje | 21-05-06 | 21:09

@gevallenverstand
Eigenlijk heb ik een bloedhekel aan CRIMINELE allochtonen en moeten die inderdaad het land uitgetrapt worden.Eigenlijk moeten we al die CRIMINELE allochtonen verzuipen om jou probleem met global warming te verminderen.Eigenlijk zouden al die linkse leuteraars zelfmoord moeten plegen in het belang van de natuur.Je weet toch wel wie de grootste verziekers van deze aarde zijn?Linkse leuteraars hebben er veel problemen mee,dus... spring in de lus.

trekuenetieg | 21-05-06 | 21:07

@gevallenverstand,
alleen zo jammer dat zo velen die boodschap, die wet, niet kunnen lezen.

fuckje | 21-05-06 | 21:06

De VVD heeft zich sufbezuinigd aan wijkagenten, aan allerlei programma's in buurten en wijken die paal aan perk stelden aan ongewenst gedrag. Nou zou de VVD in enen de partij zijn die resultaat zou boeken omdat Rita het vermogen heeft zichzelf in de pers te werken? Daar zijn capaciteiten voor nodig. Daar is een toekomstvisie voor nodig. De krampachtigen, de neo-ayatollahs van de angst en onderdrukking willen niet aan een globale stad, die hebben liever hun kaalkopje, want die weet meer van nationalisme als een Universiteitsstudent. Toch? Pim? groups.msn.com/FortuyngedachtengoedLPF...

gevallenverstand | 21-05-06 | 21:05

Haha, Rutte wou Rita naaien, maar vervolgens antwoordde Rita: ''Neuqen doe je zeau''

Hugo Van Den Loonsch | 21-05-06 | 21:02

Dat Zembla opzetje, om over de rug van Hirsi Ali, Verdonk een loer te draaien gaat dus mooi niet door. Ayaan krijgt haar paspoort en Verdonk stijgt in de peilingen. Wat is het leven mooi. Vooral die zure reacties van de nichtenbekjes hier doet mij zeer vrolijk stemmen.

TegenStroom | 21-05-06 | 20:59

@Shareholder 21-05-06 @ 20:48
Met een glaasje bloedrode tranen van onze medereaguurders indien Regel is Regel ook hun veilige bestaantje binnendringt.....
He! Jij werkt al 2 maanden met een verlopen paspoort! Dag salaris........ dag rijbewijs, want die is nu ook ongeldig (want dat was hij ook toen je paspoort niet geldig was).... etc.

Smegma | 21-05-06 | 20:59

Zolang het debat word gedomineerd door veelpostende reaguurders die zeggen dat de sharia onafwendbaar is, en potdichte grenzen willen komt er geen werkelijke oplossing. Integratie gaat niet in een keer goed, zeker niet als daar 'politieke correctheid' bij in het vaarwater heeft gezeten. (Mind you, het was de communiste Ada Wildekamp die voor het eerst de knuppel in het hoenderhok gooide met steun zoeken voor de berichtgeving dat er asielzoekerts waren die met medeneming van staatshuisinrichting en achterlaten van een hoge telefoonrekening verdwenen waren.) Dat wil dus niet zeggen dat de mensen die eigenlijk een hekel hebben aan buitenlanders, aan hen die ze 'kansloze(n) broedmachines, of leutig 'cultuurverrijkers' (in combinatie met vechtpartij) noemen gelijkj hebben. DE BOODSCHAP IS DUIDELIJK, IEDEREEN DIENT ZICH AAN DE WET TE HOUDEN, EN DE WET MAG NIET VERANDERD IN EEN SHARIA. Is dat nou belangrijker als global warming, kinderen van 11 jaar die en masse aan de alcohol zijn (witte) wiet die 30 keer zo sterk is als hasj, mensen die oorlogsmisdadigers asiel geven?

gevallenverstand | 21-05-06 | 20:56

@gevallen, élke partij wil die tokkies mits ze maar genoeg in aantal zijn.
Verder is belegen smegma voor op toast.

Shareholder | 21-05-06 | 20:48

@ Dominator . link lol

bd | 21-05-06 | 20:46

@ mentaal verzuim het egte debat beging pas als elke partij z'n eigen lijsttrekkert hebt. Femke en Bos zullen er wel aan moeten geloven, willen ze hun riant aantal zetels behouden, peilingingerwijs

bd | 21-05-06 | 20:42

Wie niet MET bottehond, of van Maerlant is is tegen hun, niet alleen dat; een dhummi en een fascist. Ga met ze in debat, zeg bijvoorbeeld dat je liever een hoogopgeleide professionele Marokkaan ziet dan een tokkie en je hebt je al bewezen als padbereider voor de sharia. De VVD wil die tokkies niet botte, richt zelf een tokkiepartij op!

gevallenverstand | 21-05-06 | 20:40

Ook al wordt Rutte de lijstaanvoerder, wordt Rita bij de volgende verkiezingen door de voorkeurstemmen de overduidelijke nr.1 van de VVD. En dan wil ik nooit meer die tronie van dat juffertje uit verweggistan zien.
Waarom ging het debat eigenlijk niet over de alsmaar voortdurende bedreigingen en uit welke hoek ? Dàt zou een goed debat geworden zijn. Maar dat durfde Femke c.s. niet aan, en Bos al helemaal niet.

Mentaal verzuim | 21-05-06 | 20:34

Word toch wel zo moe van die hele affaire, die bitch(HHA) heeft gewoon gelogen dus optyften met die lelijke heks, en nou niet allemaal op verdonk der kloten gaan springen.

offtopic mode on;

www.youtube.com/watch?v=x-wHzfLtfok

ontopic back on

Dominator | 21-05-06 | 20:34

Nieuw kabinet Verdonk: Jan Klaassen, Ernie, Bert, Grover, Boskabouter, Piggy, Kermit, Mario, Luigi en natuurlijk de 3 Teletubbies.

bd | 21-05-06 | 20:30

Verdonk is het symbool voor mensen die links zijn begonnen, rechts zijn geworden en zowel hun linkse baan als hun nieuw gevonden bazigheid willen behouden. Niet Botte?

gevallenverstand | 21-05-06 | 20:27

mijn stem heeft ze al,rita ! ik sta achter je ! hou vol !

prins74 | 21-05-06 | 20:25

Nota bene: bij doorlezen van de link de spruitjeslucht negeren :-)

bottehond | 21-05-06 | 20:23

@ Trademark

Ze is iets te oud om nog op te vallen. Ze kwam in ieder geval overtuigd en overtuigend over en had een leuk verhaal. Laat ze zich maar bewijzen als partijleider of nummer 2 op de kieslijst de komende vier jaar..

Prins | 21-05-06 | 20:12

crixus 21-05-06 @ 19:52

We zullen zien. Ik geef haar het voordeel van de twijfel. Het verbaast mij overigens niet dat je Vonhoff hoog hebt zitten.... Integere, verstandige man. Waar kennen we dat van *proest*... maar goed... Wellicht kan Verdonk er voor zorgen dat de VVD de eerste letter van haar afkorting waar gaat maken. De "verlichte" rechtserts hebben hun beste tijd gehad als dominante stroming binnen de VVD; prima als mede-richtinggevend, maar niet meer dan een interessante kantteking in de marge van de politieke geschiedenis.
De jonkies hebben daar ook zo hun gedachten over:
www.cdja.nl/?artikel=474

bottehond | 21-05-06 | 20:08

@fuckje 21-05-06 @ 19:58:
Mislukt schrijver Hein Wybrand vind ik van een andere orde dan onze voormalige CdK van Groningen. Een type als Henk Vonhoff zou een streng en rechtvaardig beleid met veel stijl en humor kunnen verdedigen.
Bij ADvL heb ik daar m'n twijfels over.

crixus | 21-05-06 | 20:07

guido uit utrecht... hebben we al een bellert?

superjan | 21-05-06 | 20:02

@fuckje
Lijkt me een fantastisch idee, een exd'66ert met als vice-lijsttrekker een ex PSPert, leve de VVD!

bubka | 21-05-06 | 20:02

@crixus,
bij een 2e Henk Vonhoff moet ik plotseling aan Arthur Dokters van Leeuwen denken, raar?

fuckje | 21-05-06 | 19:58

Ik heb net buitenhoftv.nl gekeken en Pessers gezien? Wat zat ze te draaien met 'r hoofd. Was ze dronken?

dedalus | 21-05-06 | 19:57

@crixus 21-05-06 @ 19:52
Met een beetje geluk houdt de VVD in haar huidige samenstelling op te bestaan: Verdonk wordt boodschappenlijstjestrekkert, en de gehele VVD-top en -medewerkers richten een andere partij op.
Of worden lid van een bestaande partij.
Bos for President!

Smegma | 21-05-06 | 19:55

@bottehond 21-05-06 @ 19:42:
Ik ben het inhoudelijk met je eens (@17:04) maar ik betwijfel of Rita daarvoor kan zorgen. Wat ik voornamelijk van haar hoor zijn teksten van Kay van der Linde en qua beleid gewoon een uitvoering van de vreemdelingenwet van Cohen. Mooi allemaal, maar als politica heb ik haar niet al te hoog.
Ze zal als mens ook best aardig zijn, daar twijfel ik niet aan, maar ik denk niet dat ze de juiste mens op de juiste post is als lijsttrekkert of zelfs maar premier. Mark Rutte of Jelleke Veenendaal ook niet, dat moet ik er ook onmiddellijk bijzeggen. Wie dan wel? Tsja... Iemand die niet uit Haegsche/Wassenaerse circuit komt, wars is van parelkettingen, golf-blazers en streepjesoverhemden met witte boorden, nog nooit in de kantine van een hockey- of tennisclub is geweest en geen idee heeft wat Rotary is.
Maar vind je een 2e Henk Vonhoff?

crixus | 21-05-06 | 19:52

@bottehond
Niet voor het eerst zit je er naast, ik kan nog Blair nog Bos uitstaan. Alleen, in tegenstelling tot sommige viervoetigen ben ik niet blind, Bos komt gelikter over dan Balkie. Zegt niks over inhoud, nee, maar dat is een ander verhaal...

bubka | 21-05-06 | 19:48

Prins,
verliefd worden is iets anders dan politiek bedrijven.. Daarnaast was mijn moeder ook heel erg symphatiek, maar ze zou een waardeloze MP geweest zijn!

Trademark | 21-05-06 | 19:45

Zal ik eerst zorgen dat je het één en ander op orde hebt Islamietje, werk ed bijvoorbeeld. Anders kom je er niet in.
Wat dat aangaat is Verdonk wel redelijk gemakkelijk.
En als immigrant niet te gek doen, anders sta je weer thuis.

..Whatever | 21-05-06 | 19:45

Bos zou het internationaal beter doen dan Balkenende, hij heeft wat weg van Blair...

bubka 21-05-06 @ 19:29

Liefkozende woorden van een fan voor de grote kleine leiderT.... schattig.

bottehond | 21-05-06 | 19:43

Prins 21-05-06 @ 19:27
bottehond 21-05-06 @ 17:04 ?

bottehond | 21-05-06 | 19:42

@Amsterdammer, als Feyenoorder beroerd zat om in te typen, maar dat terzijde, man en paard graag! Wie o wie loopt weg met balkie? Bush en de zijnen uiteraard omdat wij die bananenrepubliek zijn die elke foute oorlog steunt die hij begint, maar verder?

bubka | 21-05-06 | 19:39

islamietje 21-05-06 @ 18:39, en wel naar het vrije Amerika (...)

Whoehahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Succes!

..Whatever | 21-05-06 | 19:37

@ bubka
Buitenlandse leiders ( niet alleen Bush en consorten) lopen weg met Balkenende, en de politieke stroming die hij aanhangt.

Amsterdammer | 21-05-06 | 19:34

@fuckje
Omdat hij het schijnbaar goed doet in Maastricht wil niet zeggen dat het een goede M.P. zou zijn, het C.D.A verloor ook daar de laatste verkiezingen als ik me niet vergis...
Of je hem mag of niet, Bos zou het internationaal beter doen dan Balkenende, hij heeft wat weg van Blair...

bubka | 21-05-06 | 19:29

Debat of geen Debat. Verdonk aan de Macht!
Het enige wat dit debat aan heeft gericht is de vastbeslotenheid, en hardheid waar Verdonk stemmen mee won. Dat komt ook gewoon omdat er grote druk om haar staat en gedwongen wordt de questie Hirshi Ali te heroverwegen.

Verdonk For President.

Fr1k4nd3L.web-log.nl | 21-05-06 | 19:29

Ze was vandaag in Zoetermeer op een ledenbijeenkomst. Kan niet anders zeggen dan dat ze erg sympathiek is...

Prins | 21-05-06 | 19:27

@bottehond 21-05-06 @ 17:04

_O_

cor123 | 21-05-06 | 19:19

@bubka,
dat heb je mij nergens horen zeggen ( zien typen) . Ik had in zijn plaats liever Gert Leers gezien.

fuckje | 21-05-06 | 19:19

Gekke Gerritje 21-05-06 @ 18:56
1. Associaties zijn voor jouw rekening.
2. GS doet zich voor als een hobbyclub wat het naar mijn idee al lang niet meer is. Zie de Huisregels van GS. Ik citeer:"GeenStijl is vooralsnog een hobby. We maken het ter onzer en uwer vermaak (in die volgorde). Niets meer, niets minder. We hebben niet altijd even veel tijd voor diepgaande discussies hoe graag we dit ook willen. Niet boos worden dus!"
Nee hoor, ik wordt niet boos. Commercie is niet erg. Maar weten met wie je van doen hebt is wel zo duidelijk, dunkt mij.
-edit www.geenstijl.nl/mt/archieven/012828.h... -

Max@Laadvermogen | 21-05-06 | 19:16

@fuckje
Vond jij Balkenende dan zo'n succes?

bubka | 21-05-06 | 19:15

Valt er geen gastenboek te spammen?
Wat een gelul weer; dat stemmen is toch pas volgend jaar.

Deense Postbode | 21-05-06 | 19:14

Wouter Bos heeft al meerdere malen proberen uit te stralen dat hij premier-waardig is. Ook heeft hij laten doorschemeren die baan te willen. Ik weet niet of hij al officieel gezegd heeft voor het premierschap te gaan, maar hij gaat die positie echt niet aan Paul Scheffer afstaan.
Maar je kunt blijven hopen. :)

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 19:13

@bubka,
de PvdA zal de grootste wel worden, helaas, en dan hoop ik dat die partij zo verstandig zal zijn om Paul Scheffer als MP aan te wijzen.

fuckje | 21-05-06 | 19:09

@Max@Laadvermogen 21-05-06 @ 18:40
Sterk hoor. Een verwijzing naar Adolf Hitler.
Is er ook al iets mis met alles wat commercieel is?

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 18:56

@brrkah Nee, ook niet echt, de man lijkt mij onoprecht, maar als ik moest kiezen dan toch Bos, wees nou wel, met Rita neemt toch niemand ons meer serieus!
@Islamietje, als de VVD onder Rutte de grootste wordt zing ik het rechtse liedje wel uit, echter als Verdonk M.P. wordt ben ik ook vertrokken...

bubka | 21-05-06 | 18:56

... en sinds wanneer moet een product goed zijn, om een hoop klanten te krijgen?(Telegraff, Makkluknalds...)

Comrade Enver Hoxha | 21-05-06 | 18:52

taai tuniek 2 gesponsord door guinness

islamietje | 21-05-06 | 18:48

@islamietje,
ik hoop dan op een groepsreis die het Guinis ( hoe schrijf je dat?) Book of records zal halen.

fuckje | 21-05-06 | 18:46

@fuimdrop een ding dat emigranten altijd missen is drop;-)

islamietje | 21-05-06 | 18:46

@islamietje

Moeten we dat erg vinden of zo?

duimdrop | 21-05-06 | 18:42

bubka 21-05-06 @ 18:33
Ik niet...
Tegenvraag:
Wie ziet Wouter Bos echt als minister-president?
*kastdeuren gaan piepend open, lijken tuimelen eruit*

brrkah | 21-05-06 | 18:40

AANGEBODEN: Rita Verdonk, Mijn Eerste Verkiezingskamp. De eerste druk was binnen enkele seconden uitverkocht an commenten van GS! Schrijft nu alleen in voor de Tweede Druk! Reserveringen: redactie GS (JAAAA, GS is ook commercieel, want kennelijk eigendom van een heuse BV, eeeeh, sorry, ik bedoel: De Telegraaf!)

Max@Laadvermogen | 21-05-06 | 18:40

@ffberg 21-05-06 @ 18:24
* plop *
Kijk uit hoor, ik hou een schuin oog op je tijdens mijn huiswerk. Geen GS zonder Smegma!
* plop *

Smegma | 21-05-06 | 18:39

voor alle duidelijkheid: maurice de hondt zit er altijd 25-30 % naast met zijn "voorspellingen" die hij stoicijns peilingen blijft noemen. maurice de hondt heeft een hoog yomanda-gehalte
als de vvd de gottste partij zou worden gaat ondergetekende echt emigreren en wel naar het vrije amerika

islamietje | 21-05-06 | 18:39

Ordinella Weeldrich 21-05-06 @ 18:25
Tegen rode honden ben ik in het grijze verleden inge-ent. Dat is namelijk een héél enge ziekte. Ik vertoon tegenwoordig wél steeds meer allergieverschijnselen tegen rode hanen en groene fronten.

brrkah | 21-05-06 | 18:37

Ik kan me goed voorstellen dat mensen ervoor kiezen om te emigreren.

Rest In Privacy | 21-05-06 | 18:34

Vertel me nu eens, wie ziet Rita echt als minister-president?

bubka | 21-05-06 | 18:33

Gaat het hier nog ergens over of niet

bubka | 21-05-06 | 18:30

brrkah 21-05-06 @ 18:17

Heb je de rooie hond ziekte?

Ordinella Weeldrich | 21-05-06 | 18:25

amen

duimdrop | 21-05-06 | 18:25

@bottehond 21-05-06 @ 18:21:
Op zich wel, maar vermakelijk is het allemaal niet echt. Zelfs Wim Heitinga heeft meer niveau en die zit al ver beneden het nulpunt.

crixus | 21-05-06 | 18:25

Smegma is weg, hij hoeft zich niet bezwaard te voelen.
Al kan hij zich er waarschijnlijk geen voorstelling van maken, GS zal ook bestaan zonder hem.

ffberg | 21-05-06 | 18:24

Veel meer dan onzinnige flames, persoonlijke beledigingen en dom geblaat komt er niet uit.

crixus 21-05-06 @ 18:05

Dát spreekt dan wel weer in zijn voordeel...

bottehond | 21-05-06 | 18:21

@willem111
U was toch de anti-christ?

controle | 21-05-06 | 18:21

Het topic is gebaseerd op - jawel hoor - een peiling van Maurice de Hond, de mannetjesmaken en (zo lijkt het toch) politieke spil van 070 tegenwoordig.
Laten we hem lijsttrekker van alle partijen maken, zijn we meteen van dat oeverloze peilingen-gezeik af. Ik lijdt intussen aan de Hond-moeheid.

brrkah | 21-05-06 | 18:17

... Hahahahahaha.... dit is niet meer om door te komen! tijd voor een Chineesje!!! of is die ook al het land uit gejaagd door Kutstinktnaarboerekool Verdonk?

Comrade Enver Hoxha | 21-05-06 | 18:15

@ Willem III

en Uw commentaar snijdt wel hout?

smartist | 21-05-06 | 18:14

@WillemIII 21-05-06 @ 18:07:
En wanneer gaat u dat principe op uzelf toepassen?

crixus | 21-05-06 | 18:12

WillemIII 21-05-06 @ 18:07

Zeg, kleine man... if you can't stand the heat... stay OUT of the kitchen...
* strijkt even liefkozend het zwarte domineespak dat hij van wim 3 kreeg *

bottehond | 21-05-06 | 18:12

@ikwordnietgoed 21-05-06 @ 18:01:
Nog een aandachtszoekertje... Spamhoerrrrrr.... ga eens deaud.

crixus | 21-05-06 | 18:11

@crixus 21-05-06 @ 18:05
Ach, gun me mijn polderdiplomatiek.
Maar nu gaat Smegma echt stoppen.
* plop *

Smegma | 21-05-06 | 18:09

go rita , go rita!

guzman | 21-05-06 | 18:08

Hee en kijk daar controle, was dat niet ook zo'n echte jezus vereerder? In ieder geval voelt hij zich geroepen iets te tikken dat eigenlijk net zo goed niet getypt had kunnen zijn.

WillemIII | 21-05-06 | 18:07

@Smegma 21-05-06 @ 17:58:
Hij ergert mij niet zozeer, het is allemaal nietszeggend. Inteelt heeft een nadelig effect op hersencapaciteit en Willempie toont dat perfect aan.
Het verbaast me dat U het ooit met hem eens bent geweest. Ik kan me niet herinneren dat hij ooit een inhoudelijke mededeling heeft gedaan of een standpunt heeft ingenomen. Veel meer dan onzinnige flames, persoonlijke beledigingen en dom geblaat komt er niet uit.

crixus | 21-05-06 | 18:05

@Smegma 17:51
Smegma stinkt.

Chiant | 21-05-06 | 18:00

@willem111 17:57
Laat me weten wanneer je je laat kruisigen.

controle | 21-05-06 | 18:00

Dames en jongens,
Het is weer leuk geweest voor nu, Smegma gaat zijn huiswerk maken.
De plicht roept.

Smegma | 21-05-06 | 18:00

@WillemIII 21-05-06 @ 17:57:
U doet maar wat u niet laten kunt. Ik heb er overigens wel spijt van dat ik U weer tot leven heb gewekt. Verder aanbidt ik niets en niemand, dus de kans dat ik dat bij U ga doen is minimaal.

crixus | 21-05-06 | 18:00

bottehond 21-05-06 @ 17:40

Het zelfde uitzicht wil niet zeggen dat ik ook hetzelfde doe als Endstra.

Ordinella Weeldrich | 21-05-06 | 17:59

@crixus 21-05-06 @ 17:55
Tot voor kort was ik het met Willempie (de zwijgende deaude) eens. Zijn laatste comments zie ik door de vingers.
Overigens loopt hij jou te ergeren, niet mij.
Maar ik weet een deal: ik ga Willie hakken, en jij gaat ffbergje lid maken van Fok. Ok?

Smegma | 21-05-06 | 17:58

Crixus: In mijn vrije tijd pleeg ik overigens ook geregeld over water te lopen. Gaat u mij nu ook aanbidden, of moet ik daar eerst een boekje over schrijven?

WillemIII | 21-05-06 | 17:57

Halleluja crixus

WillemIII | 21-05-06 | 17:56

@King of controversy 21-05-06 @ 14:18
doe eens niet zo gek, propaganda is voor mensen die zélf niet na kunnen denken.

Onderbuik | 21-05-06 | 17:56

@Smegma 21-05-06 @ 17:51:
Er is een ex-koning aanwezig, die uit alle macht aandacht probeert te trekken, maar zijn inmense domheid toont hij zelf al genoeg aan.

crixus | 21-05-06 | 17:55

tijd voor het volgende onderwerp

..loW | 21-05-06 | 17:53

Het hippe woord van dag is trouwens: zelf relativering.
Bottehond is uiteraard vrijgesteld van overpeinzingen over dit woord van de dag; het zou zijn hersenpan maar doen overkoken.

WillemIII | 21-05-06 | 17:53

@ffberg 21-05-06 @ 17:48
Zo is dat. Smegma vertegenwoordigt het moreel geweten van Nederland.
Hahahaha.
Nog meer flamers aanwezig?

Smegma | 21-05-06 | 17:51

Anders kan ik dat applaus bijna niet categoriseren..

WillemIII 21-05-06 @ 17:48

Ik heb een hekel aan Frank Loeyen, maar dat deuntje schiet me te binnen..
"Denk niet wit, denk niet zwart, maar in de ... etc " Ies simpel. Gewoon niet categoriseren. Beledig je eigen intelligentie maar niet :-))))

bottehond | 21-05-06 | 17:51

Smegma 21-05-06 @ 17:45

Volgens mij getuigt dat vooral van ongewassenheid.

ffberg | 21-05-06 | 17:51

Voor uw informatie: iets wat bot is is niet scherp te maken. En dat is nu precies de reden waarom ' blank' Nederland nog het best af zou zijn morgen te emigreren. En zelf Marokko lijkt me dan nog daadkrachtiger dan dit land van dominees als bottehond, ffberg, smegma en crixus

WillemIII | 21-05-06 | 17:50

@Smegma 17.34
Als jij op een dag wakker wordt met een gele ster, aarzel dan alsjeblieft niet om dat in de groep te gooien.
Of bewaar die mededeling voor een druilerige dag.

monfer | 21-05-06 | 17:50

@fuckje
Ik heb wel de indruk dat er een paar zijn die Smegma vertegenwoordigen.

ffberg | 21-05-06 | 17:48

Euhh, is bottehond soms de berner sennen van smegma? Anders kan ik dat applaus bijna niet categoriseren..

WillemIII | 21-05-06 | 17:48

WillemIII 21-05-06 @ 17:45

* Slijpt tanden en nagels nog maar eens scherp *

bottehond | 21-05-06 | 17:47

@bottehond 21-05-06 @ 17:46
* hips * jaaa doe maarr, in mijn voriche zat een ffbergje..... hips... jakkes...

Smegma | 21-05-06 | 17:47

@ ffberg
Volgens mij ook. Hij zat van zijn eigen gedram.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 17:47

Smegma 21-05-06 @ 17:41

Haha.. geinig! Nog een pint, makkerT?

bottehond | 21-05-06 | 17:46

In verkiezingstijd vertegenwoordigen ze opeens iedereen hoor Fuckje

WillemIII | 21-05-06 | 17:46

@ffberg 21-05-06 @ 17:44
Ach, we zijn eigenlijk van hetzelfde laken het pak.
De ene heeft last van smegma, de ander van berg op zijn hoofd.
Alhoewel het eerste van iets meer volwassenheid getuigt......

Smegma | 21-05-06 | 17:45

@Prikkert,
dat is nou politiek! Ooit gemerkt dat volksvertegenwoordigers het volk vertegenwoordigen??

fuckje | 21-05-06 | 17:45

Tja, je moet ook wel ff een berg smegma wegwerken voor je tot de kloppende eikel crixus doordringt...

;-)

WillemIII | 21-05-06 | 17:45

Smegma zit erdoorheen.

ffberg | 21-05-06 | 17:44

Precies crixus, U zij de glorie. Onnozelheid en middelmatigheid zijn u immers niet aan te rekenen.

WillemIII | 21-05-06 | 17:43

@ffberg 21-05-06 @ 17:40
Duistsland?
Waar ligt dat? In het wereldvreemd topografisch herinneringsvermogen van ffberg?

Smegma | 21-05-06 | 17:42

Zo zie je maar: de hele Kamer kan wel huilen dat hun collega Magan weg moet, maar het zijn gelukkig de leden die wel beslissen wat goed voor de partij is

die hofstadtgruppe | 21-05-06 | 17:42

Toch signaleer ik een discrepantie tussen de steun die Verdonk onder het volk heeft en de steun die ze onder haar volksvertegenwoordigers heeft...
.
Hoe ken det nou ?

Prikker | 21-05-06 | 17:41

@WillemIII 21-05-06 @ 17:37:
Onze debiele ex-koning heeft ook weer eens niets anders te melden dan iets doms te blaten?

crixus | 21-05-06 | 17:41

@bottehond 21-05-06 @ 17:38
* snik * sorry oom botte, ik kan er niet meer tegen. Het wordt me allemaal teveel. Proost.
Na ons de zondvloed. Smegma overleeft het wel op de ark, zolang er zoogdieren meegenomen worden.
Hoewel het me nix zou verbazen als onder Verdonk alleen de kakkerlakken overleven.

Smegma | 21-05-06 | 17:41

@Smegma
Ach gut, boos nu?
Ik denk genoeg over de inhoud gezegd te hebben, beter voor jou zou zijn dat ook te concluderen. Al die herhaling is zo saai, en inderdaad erg vermoeiend.

Of rust jij pas als iedereen met je meelult? Dat doet me denken aan Hitler Duistsland.

ffberg | 21-05-06 | 17:40

Ordinella Weeldrich 21-05-06 @ 17:37

Jij hebt toch nog wél uitzicht op een verjaardag of wat, hoop ik?

bottehond | 21-05-06 | 17:40

Smegma 21-05-06 @ 17:35

Kom, piemelkaas, we gaan een pint drinken...... je wordt nu echt moe..
* klopt smegma op de schouder *

bottehond | 21-05-06 | 17:38

bottehond 21-05-06 @ 17:30
Endstra had hetzefde uitzicht als ik.

Ordinella Weeldrich | 21-05-06 | 17:37

hee daar is onze gristenhond crixus ook weer eens. Trappelend van ongeduld om de discussie over weer zo'n dekselse ontmaskeraar van de gekte die religie heet met de deken van onnozelheid te bedekken. Ik zou zeggen, loopt u vooral als een loopse teef achter Cojones en de zijnen aan. En stoort u niet teveel aan de vooruitgang.

WillemIII | 21-05-06 | 17:37

Nou ik denk dat Nederland niet staat of valt met Ayaan Hirsi Ali of is het nu Magan.

Ik heb btw de ZEMBLA aflevering gevonden op een torrentsite. Waarmee dit alles eigenlijk begonnen is: isohunt.com/torrents.php?ihq=ayaan&...

Butna | 21-05-06 | 17:36

@ffberg 21-05-06 @ 17:33
Sorry mierenneuker ffberg, ik dacht dat je over de inhoud ging neuzelen, niet over de vorm (zoals Verdonk doet).
Of is dat te moeilijk?

Smegma | 21-05-06 | 17:35

@crixus 21-05-06 @ 17:33
Maar dat gebeurde en gebeurt niet vanzelf.
En is dus geen reden om jezelf er niet bij te betrekken.
Anders word je op een dag wakker met een gele ster of een GS-embleem op je voordeur.

Smegma | 21-05-06 | 17:34

Smegma 21-05-06 @ 17:27
U bedoelt te allen tijde? Uw vermoeidheid mag hiervoor geen excuus zijn, zeker niet wanneer u hoofdletters gaat gebruiken ;-)

ffberg | 21-05-06 | 17:33

@Smegma 21-05-06 @ 17:27:
Het gaat in 0031 al voor het ontstaan van het land nergens anders over.
Hoeken & Kabeljauwen, Patriotten & Prinsgezinden, Rekkelijken & Preciezen. Het is oude wijn in nieuwe zakken. De rechtlijnigen winnen in 1e instantie en hun standpunten wordt dan langzaam afgekalfd door de flexibelen.
Niets nieuws onder de zon.

crixus | 21-05-06 | 17:33

Ik zie het helemaal voor me. Rita als lijsttrekker van de VVD.
De female Ad Melkert.
Dat wordt lachuh.

BroodenSpelen | 21-05-06 | 17:31

@bottehond 21-05-06 @ 17:26
"te verliezen hebben": Of de rechtstaat waarin we nu leven?

Smegma | 21-05-06 | 17:30

Ordinella Weeldrich 21-05-06 @ 17:29

In 0113 is het lekkah weer... ga zo eens lekker naar het strand met de domste Berner Sennen ooit.....

bottehond | 21-05-06 | 17:30

In IJmuiden waai je de pier af, het regent ook nu.

Ordinella Weeldrich | 21-05-06 | 17:29

crixus 21-05-06 @ 17:26

* bijt smegma in zijn nek, en hárd ook! *
Dat koekje is voor mij... afbluuve!

bottehond | 21-05-06 | 17:28

@crixus 21-05-06 @ 17:23
Het wel of niet interpreteren dan wel rechtlijnig volgen van de regels is het kruispunt waar NL op dit moment op staat.
Smegma wordt er ook moe van, maar een beetje moeheid is van onderliggend belang.
Me dunkt dat we TEN ALLE TIJDEN moeten blijven nadenken over regels, over de rekbaarheid, over de interpretatie etc, anders kunnen we onze eigen vrijheid wel opdoeken.

Smegma | 21-05-06 | 17:27

@Ordinella Weeldrich 17.14
Juist!Maar iemand minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties maken, dát is pas gemeen en vunzig!

monfer | 21-05-06 | 17:27

@Ordinelle Weeldrich,
Slecht weer? Hier in Grunn is het zonnig en droog, we hebben net de jonge eendjes gevoerd in de vijver.
Eerlijk gezegd heb ik lang niet alles gevolgd, maar je hebt wel gelijk met je Pechtold-uitspraak. De ene dag jagen ze elkaar de tent uit, en met de camera voor de neus spelen ze weer mooi weer.

fuckje | 21-05-06 | 17:26

crixus 21-05-06 @ 17:23
De kat van Joris heeft een zwart oortje, voor de rest is ie helemaal wit!
-edit het is een zwarte kat met een wit oor -

Ordinella Weeldrich | 21-05-06 | 17:26

Smegma 21-05-06 @ 17:23

Van dat zelf een beeld vormen getuigt je "analyse"*kuch* niet. Lezen, piemelmans, lezen... wat staat er tussen haakjes? "die de dominantie over de VVD te verliezen hebben"..... zo duidelijk?

bottehond | 21-05-06 | 17:26

@bottehond 21-05-06 @ 17:24:
*Gooit een hondekoekje*
Jaaaa... precies. Dat is tenminste nog om aan te horen.

crixus | 21-05-06 | 17:26

@botte 17:20
Mm. Goed comment. Niet dat ik meteen overtuigd ben. Maar het is waar dat ik rekening moet houden met de zaken die jij noemt.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 17:25

crixus 21-05-06 @ 17:20

Tangerine Dream enzo....

bottehond | 21-05-06 | 17:24

Off-Topic:
Krijgen we nog een Column van Starf*ckert vandaag? Of een gezellig zondagmiddag interview van Lucas?
Ik ben een beetje Rita Verdonk-moe na afgelopen week. Alsof er goedverdoeme geen belangrijkere zaken zijn.

crixus | 21-05-06 | 17:23

@bottehond 21-05-06 @ 17:20
Leuk mechanisme dat je beschrijft, maar smegma kan zijn eigen oordeel vellen dank je wel. En als die anders is dan de jouwe, ben ik niet geindoctrineerd door een clichebeeld.
De mensen die haar professioneel en persoonlijk kennen hebben haar de afgelopen week JUIST de grond ingeboord, inclusief MP en kabinetsleden (dus niet alleen maar de Kamer en de oppositie).
Ugh.

Smegma | 21-05-06 | 17:23

Smegma 21-05-06 @ 17:09

Zeg, piemelmans... we zijn hier onder elkaar hoor... wees eens een grote jongen!

bottehond | 21-05-06 | 17:22

fuckje 21-05-06 @ 17:17

Het heeft met het slechte weer te maken, iedereen zit thuis.

Ordinella Weeldrich | 21-05-06 | 17:21

Barbapoeppa 21-05-06 @ 17:13

Mensen die haar persoonlijk en/of professioneel kennen denken dat wél. Vergeet niet dat verreweg de meesten van ons een clichébeeld van Rita Verdonk hebben waarvan "velen" (of: vele machtigen, die iets te verliezen hebben, zoals hun heilige omroepbestel of de dominantie in de VVD) willen dat we haar zo zien. Onderschat de invloed daarvan niet. Ook op jezelf.

bottehond | 21-05-06 | 17:20

@Comrade Enver Hoxha 21-05-06 @ 17:04:
Toen elektronische muziek nog een kunst was en niet een kwestie van 3 knoppen indrukken en de computer doet de rest....
I hear you, Comrade.

crixus | 21-05-06 | 17:20

Ongelofelijk.. 21-05-06 @ 17:16

Wat heeft Hitler-duitsland hiermee te maken?

Ordinella Weeldrich | 21-05-06 | 17:19

@Shareholder,
er is maar 1 serieuze peiling mogelijk voor Maurice de Hond en soortgenoten, dat is de hele dag GS lezen.

fuckje | 21-05-06 | 17:17

@Dorien Pessers
Wanneer regels op verschillende manieren kunnen worden geinterpreteerd ontstaat onduidelijkheid en stagnatie, wat vervolgens bureaucratie met zich meebrengt. In sommige situaties moet een bepaalde inschatting worden gemaakt en voor deze taak is het juridisch stelsel in het leven geroepen.
Het is niet de taak van politici deze afweging te maken!
Terecht gebruikt Rita de wet op een mechanische manier. Wanneer dit niet goed uitpakt moeten de regels worden veranderd. Ben je het niet eens met de huidige regels moet je op een andere partij stemmen of je eigen partij beginnen.
En misschien stamt dit "regels zijn regels" stelsel dan uit Hitler-duitsland,
ik herken het "interpreteer maar heen en weer" stelsel van het gepreek van verschillende (radicale) Imams.
Ten tweede vind ik dat je beter regels met een morele achtergrond kunt hebben dan dynamische regels die met een individuele moraal kunnen worden verwrongen. Dit gaat in tegen de democratie.
Ik heb gesproken.

Ongelofelijk.. | 21-05-06 | 17:16

@Comrade Enver Hoxha 21-05-06 @ 17:07
Jep.
Tijdens campagnes voor Tweede Kamerverkiezingen komt van besturen door de ministers die meedoen in de campagne vaak niet veel terecht.
Dat zal voor Verdonk niet anders zijn, denk ik. (Als ze de lijsttrekkersverkiezing al gaat winnen.)
.
Ik hou wel van dat soort muziek, maar ik heb eigenlijk nooit veel naar Kraftwerk geluisterd. Misschien maar even wat gaan downloaden. :)

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 17:16

Het doet mij allemaal denken aan de woorden van Alexander Pechthold,Politiek is gemener en vunziger dan de mensen denken!

Ordinella Weeldrich | 21-05-06 | 17:14

@botte 17:04
In grote lijnen kan ik er wel in meegaan, maar ik denk niet dat Verdonk de aangewezen persooni is.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 17:13

@bottehond 21-05-06 @ 17:04
* en tijdens het schrijven van dit stukje trekt de rechtervoorpoot van botte hond spastisch omhoog........ Blaf Verdonk! *

Smegma | 21-05-06 | 17:09

... kunnen we het dan in ieder geval er over eens zijn dat tegelijkertijd dit Moeilijke departement leiden EN ambities hebben een Liberale partij te leiden, nou niet echt een prettig werkbare situatie oplevert, GG?

Comrade Enver Hoxha | 21-05-06 | 17:07

Rita's strategie is slimmer dan menigeen denkt. Ze heeft door haar functie punctueel uit te voeren een rel veroorzaakt waarbij zij in het middelpunt van de belangstelling is komen te staan.
Het resultaat is dat straks Ayaan gewoon netjes nederlandse blijft of wordt, als uitkomst van de procedure die Verdonk heeft ingezet. Dan zal de conclusie moeten zijn: door op een heldere manier regels toe te passen komt men uiteindelijk tot een afgewogen beslissing, die is afgestemd naar de menselijke maat.
Van schade aan Ayaan is geen sprake, die zit al heerlijk te spinnen bij Bush op schoot.

Hoe meer modder er nu gegooid wordt vanaf links, hoe beter dat voor haar capagne is, ik ben benieuwd wie hier uiteindelijk in wiens valletje loopt.

ffberg | 21-05-06 | 17:05

Gisteren in de Telebraaf: een "landelijk zeer bekend VVD-er" stelt dat als de VVD met Verdonk de verkiezingen ingaat: "we allerlei volk aantrekken dat we er niet bij willen hebben, die willen van Nederland een vesting maken." Let me rePhrase that: De grote groep 0031-ers die het meest desastreuze sosjale eksperiment ooit beu zijn en eisen dat er orde op zaken gesteld wordt negeren, marginaliseren en criminaliseren we liever. Well... I've got news for you "zeer bekende VVD-er".... vorgah liet vrijwel iedere denkende 0031-er zich makkelijk verleiden door de mierzoete praatjes van de hogepriesters van de multikulsekte. Een scheutje "xenofoob!" er over heen (wie wil tenslotte aangezien worden voor provinciaaltje) en the job was done. Maar je weet tog: 25 jaar apppen en nathouden hebben de zaak er slchts veel en veel slechter op gemaakt. Time's up! Nederland is wakker aan het worden uit de roze droom. Ook de slimme establishment-critici zoeken aansluiting bij elkaar. En Verdonk gaat die mensen binden. En dát is wat 0031 nodig heeft. Iemand die niet "de boel bij elkaar HOUDT"... maar de boel bij elkaar BRENGT... ik weet zeker dat zij dat kan. In stappen... Grenzen dicht (te beginnen met illegalen, daarna stoppen met importhuwelijken) en daarna acceptatie van de ontstane situatie stimuleren. En wat mij betreft: de segregatie accepteren. Dan toon je je een groter mens dan de lutsers die alsmaar op het "integratie-aambeeld" hameren.... Verdonk staat als een huis... en ze gaat NIET meer weg....

bottehond | 21-05-06 | 17:04

... daar heb je een punt GG. Ik heb me daar ook over verbaasd, over die 2ledige uitleg van de 2 moties. Het leek er op dat nu opeens de 2e kamer in eigen persoon kan beslissen wie WEL en geen Nederlander is. Maar dan blijft het Beroerde bestuur van Verdomd nog gewoon staan hoor1
En fff offtopic: Kraftwerk - Computerworld (1981) op. Wat blijft dit toch een masterpiece. Bredase DJ eat your heart out.

Comrade Enver Hoxha | 21-05-06 | 17:04

@Comrade Enver Hoxha 21-05-06 @ 16:43
.
Het is de taak van de ministers om uit te voeren (de uitvoerende macht). Daarvoor moet de wet worden geinterpreteerd. Of de minister die interpretatie juist doet is aan de rechterlijke macht om te beoordelen, NIET aan de wetgevende macht (het parlement).
.
Ik denk dat we het dus eens zijn dat Rita in het algemeen(!) geen willoos instrument is en dat ze inderdaad de wet interpreteert. Dit is precies wat de rol van een minister moet zijn.
.
Of de timing te maken heeft met de VVD-lijsttrekkersverkiezing zullen we denk ik nooit met zekerheid te weten komen. Ik vind haar handelswijze echter helemaal niet zo raar en ik denk zelf dat ze het niet anders gedaan zou hebben als er geen verkiezing was. Maar ik kan er natuurlijk volledig naast zitten.

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 17:03

De ,,regels zijn regels,, worden wat soepeler met de verkiezingen in aantocht.
Zo gaat dat in de politiek.

Ordinella Weeldrich | 21-05-06 | 17:02

@Gekke Gerritje 21-05-06 @ 16:54
Ben gevoegelijk benieuwd wat Verdonk te horen kreeg van Balkie, Bot en co tijdens het meest recentelijke torentjesbashpartijtje.

Smegma | 21-05-06 | 17:02

@superjan 21-05-06 @ 16:53
Every agreement is meant to disagree.
- Smegma 2006

Smegma | 21-05-06 | 16:55

@jagua 21-05-06 @ 16:39
Als je goed opgelet had, dan had je gezien dat er iets heel raars aan de hand was tijdens het spoeddebat. De verschillende fractievoorzitters waren het er namelijk helemaal niet over eens wat de motie betekende. En dat leverde problemen op.
De motie kon namelijk op 2 manieren worden uitgelegd:
1. [ Rita, onderzoek eens of 'bijzondere omstandigheden' niet anders kan worden geinterpreteerd, want wij denken dat dit ruimer kan worden opgevat en in deze zaak van toepassing kan zijn. ] Dit is wat de indiener, de VVD ermee bedoelde. Dit is ook wat Rita zonder problemen wilden doen.
2. [ Rita, wij bepalen wel hoe je 'bijzondere omstandigheden' moet interpreteren, en dat is anders dan dat jij het deed! Dus ga terug naar je hok (ministerie) en wijzig je constatering. ] Dit is wat vooral Lousewies van der Laan er van maakte, en later ook Wouter Bos. (Twee medeondertekenaars.) Het grote probleem met deze interpretatie is dat als dit is wat de motie zei, de motie tegen de grondwet ingaat. De kamer mag namelijk niet bepalen hoe de wet en het arrest geinterpreteerd moeten worden. Die rol is weggelegd voor de instanties (ministerie) en de rechters.
.
Het probleem was dus dat iedere keer als naar de tweede uitleg werd gerefereerd, Rita zei het niet te kunnen accepteren. Daardoor leek het of zij draaide, terwijl eigenlijk de fractievoorzitters constant draaiden (draaiden tussen uitleg 1 en 2).

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 16:54

@smegma> lets agree to disagree.

superjan | 21-05-06 | 16:53

@superjan 21-05-06 @ 16:51
Onzin.

Smegma | 21-05-06 | 16:53

@maagzuur> Dorien pester Dorrien pesters, dorien pusser...

superjan | 21-05-06 | 16:52

@smegma>deze mevrouw pessers heeft zich vanaf 1990 ongeveer de meest idiote rabiaat linkse mongeaul van de hele "wetenschappelijke" Nederlandse wetenschapswereld getoond. Wat een residu van een gelukkig reeds lang geleden verleden. Al haar stukken die ik op internet kon vinden waren kortweg ridicuul.
Wat zij vanochtend liet zien was een genante en tragische vertoning.

superjan | 21-05-06 | 16:51

@ superjan @ 16:46
Jij hebt geen hoofdpijn, da's wel duidelijk. :-)

Maagzuur | 21-05-06 | 16:50

... begrijp ik uit jullie Zure Commentaren dat Dorien Pessers ook maar eens even de Verdonkbehandeling over zich heen moet krijgen? Weet je: wanneer is GS dan zelf Het Lul?

Comrade Enver Hoxha | 21-05-06 | 16:50

@maagzuur> dorien ssers dorien pissers, urien pissers

superjan | 21-05-06 | 16:46

@Gekke Gerritje 21-05-06 @ 16:42
Dat is niet waar. Verdonk heeft NIET nagedacht over staatsrechtelijke gevolgen.
Ze kwam zo snel met het nieuws omwille van haar eigen agenda. Ook een constatering moet je onderbouwen. En als ze daadwerkelijk aan staatsrechtelijke consequenties had gedacht, dan had ze op zijn minst haar collegae moeten raadplegen etc.
2 dagen is wel erg snel, denk je niet? M.a.w. ze is onzorvuldig, en een ministerpost onwaardig.
Maar dit alles haalt de discussie weg van datgene waarvan smegma denkt dat het over zou moeten gaan: is het huidige beleid danwel regelgeving niet een te hardvochtige, met de neiging om niet naar de context te kijken.
En dan komen we weer bij Pesser.......

Smegma | 21-05-06 | 16:46

Semi-Offtopic: Goh wat heeft Maupie de Hond toch een sneleffect op mensen. Waarom niet zelf een peiling bij NIPO en Intomart (en hoe de kermis ook heet) tot je een gewenst resultaat hebt. En daarmee kan je dan lekker meesturen in de mallemolen.
Entrophy isn't what it used to be ;)

Shareholder | 21-05-06 | 16:46

@Jagua Volledig. Verdonk is de held voor wie houdt van stoere taal en weinig daden.

Starf*cker | 21-05-06 | 16:45

Toch jammer dat niemand Dorien Pessers al mevrouw Pessarium heeft genoemd. Nu moet ik 'm inkoppen, en ik heb al zo'n koppijn.

Maagzuur | 21-05-06 | 16:45

@gekke gerritje> net op tijd ik begon bijna in die praatjes van WIII en Smegma te geloven.

superjan | 21-05-06 | 16:45

@ Gekke Gerritje: Het is van 2en een. OF Rita wil Slechts De Wet uitvoeren (Dat heb ik haar niet laten zeggen) en is derhalve een willoos instrument (wat ze, is mijn stelling, dus NIET is of, in haar positie, zou MOETEN zijn), of Rita heeft wel degelijk de wet op Haar manier geinterpreteerd, wat, geheel toevallig MOEST worden uitgevoerd in de week voor het finale lijstrekkersdebat? I Just don't buy it.

Comrade Enver Hoxha | 21-05-06 | 16:43

jaaah meeerr zetels dan de partij van de finnen, groenlinks en sp bij elkaar =) red NL van het rode gevaar!!:D

Hardcore Puddingfan | 21-05-06 | 16:43

@Smegma 21-05-06 @ 16:37
Klopt. En dit is in zijn algemeenheid ook zo. De constatering is helemaal niet publiek.
Maar in dit geval (het geval van Ayaan) waren er kamervragen over gesteld. En Rita Verdonk beschouwde het feit dat een lid van het parlement misschien een illegaal lid is staatsrechtelijk zo belangrijk dat ze de informatie niet langer dan noodzakelijk voor de kamer wilde achterhouden. Dus heeft ze zo snel als ze kon antwoord gegeven op de kamervragen.

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 16:42

@starf*cker> je gaat je toch niet opwinden over die nederlandse kaaskopproblematiek als je ook met je ballen in het zand kan liggen? Hup naar t strand jij!

superjan | 21-05-06 | 16:42

Op elke wet en regel(geving en jurisprudentie = de wijze waarop bijv. de Hoge Raad in de Regel de zaken berechten) kan men (Rita) uitzonderingen beoordelen en toepassen. Dat was de vraag in de 1 en 2e motie van de Kamer. Omdat Rita met haar gedraai grote onwilligheid tentoonspreidde, kreeg ze alsnog een motie om de oren, die ze MOEST opvolgen, anders was het AFTREDEN. Het was haar starre onwil, om de opdracht in de motie uittevoeren), en gebrek aan kennis wat haar functie precies inhoudt (cipier dacht ze ), haar bijna de kop kostte. MI. heeft ze het zelf aangericht en niemand anders. Noem het maar stoer gedrag ! Tja.....

jagua | 21-05-06 | 16:39

/offtopic, zijn er nog meer mensen die op nieuwnieuws monddood worden gemaakt door Pande? voor hen een biertje in het stamcafe.

..zapper | 21-05-06 | 16:37

@Gekke Gerritje 21-05-06 @ 16:33
En waar is deze constatering voor nodig, al helemaal een publieke?
Je zou toch denken dat als vooraf al ruimte is voor bijvoorbeeld administratieve correctie, dit in alle billijkheid door Verdonk / IND aan betrokken persoon wordt medegedeeld.

Smegma | 21-05-06 | 16:37

stretch 21-05-06 @ 16:24
"Het is gewoon een kwestie van prioriteiten..."
Door wie gesteld? De VVD? Wat voor een partij is dat nu nog? Veel aanhang nu of aanstonds, maar straks geen zeggenschap. Aan de kant dus. En daar brullen of je kop houden. Maakt niet uit. Nederlanders, zeker de 'Nieuwe', zijn niet achterlijk en laten de Rita-VVD vallen. Jammer, maar helaas want het was best een aardige partij.

Max@Laadvermogen | 21-05-06 | 16:36

@Smegma 21-05-06 @ 16:20
.
De regel is dus dat je een constatering in de bus krijgt, waarna je 6 weken hebt om bezwaar te maken, met uiteindelijk een rechter die zich over je zaak zal buigen en een uitspraak zal doen.
Daarna zijn er pas gevolgen (eventueel).
Lijkt me een uitstekende procedure met grote zorgvuldigheid.
'Ruecksichtloos MOETEN volgen met alle ellende van dien' lijkt me dus helemaal niet van toepassing.

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 16:33

@Gekke Gerritje 21-05-06 @ 16:27
Je haalt 2 zaken door elkaar: instroombeleid en uitzetbeleid.
In de Kamer heeft wel degelijk altijd een breed draagvlak bestaan voor het soepel omgaan met uitzetten, zelfs voor het generaal pardon voor die mensen die er al zijn (jazeker, zelfs Fortuyn was hier voor, zie ook het verhaal van Pesser).
Terwille van stemmentrekkerij heeft Verdonk dit echter nooit overwogen (en met haar de VVD, die nu opeens de handen van haar aftrekt).
Beetje sociaal ingesteld persoon trok de handen al jaren terug af van Verdonk.

Smegma | 21-05-06 | 16:31

Guttegut, huisvrouwtje Pessers heeft het over regels volgen en de hele Pavloviaanse goegemeente van GS denkt dat dit het issue is, waar deze (ja wat is het? discussie?) om draait. Regels zijn al jaren regels, waar dan ook ter wereld, en als tutje Pessers roept dat dat te strikt wordt toegepast in Nederland, is dat nog niet perse de waarheid, lieve kijkbuisreaguurdertjes, de enige conclusie die je mag trekken is, dat het Dorientje wel goed zou uitkomen als dat zo zou zijn...
Juist in Nederland worden de regels gerekt en gebogen waar maar mogelijk, gedoogbeleid? Iemand? Dus niet gelijk met de wolven in het bos mee gaan huilen, ook niet als één van de teven loops lijkt.

CoJoNes | 21-05-06 | 16:28

@Stretch
Wonderlijk he, dat de linkse propagandamachine die in dit land al dertig jaar draait op kosten van de belastingbetaler er toch niet voor heeft kunnen zorgen dat dat stemvee, zoals jij het noemt, in de meerderheid van de gevallen op de voorkeuren van diezelfde propagandamachine is gaan stemmen.
Zo gedwee is dat stemvee dus toch niet. Gelukkig.

duimdrop | 21-05-06 | 16:28

@Comrade Enver Hoxha 21-05-06 @ 16:10
Een minister moet in zijn algemeenheid natuurlijk niet alleen maar de wet uitvoeren. Vaak biedt de wet een hoop ruimte en verder kan een minister voorstellen de wet of beleid te veranderen.
Maar dit betekent niet dat ministers tegen de wet moeten handelen.
Wat Rita Verdonk bedoelt als ze zegt 'regels zijn regels' is dat ze probeert om naar de geest van de regels te handelen en niet volledig op emotionele basis. Dit doet ze uit de overtuiging dat als je emotioneel naar een individuele asielzaak kijkt, je altijd mededogen hebt met de aanvrager van het asiel. Maar als je iedere keer de asielzoeker gelijk geeft, dan is dit slecht voor onze samenleving. Om uit dit dilemma te komen zijn de regels opgesteld. Soms zijn dingen niet leuk, maar moeten ze wel gedaan worden. Ze neemt vervolgens wel degelijk zelf beslissingen daar waar de wet haar dat toestaat.

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 16:27

De stelling regels zijn regels is juridisch gezien onzin.

Regel- en wetgeving komt door middel van interpretatie tot stand. Uitvoering van regels moet plaatsvinden in de geest waarin de regels zijn opgesteld. Daarnaast mag de uitvoerder regels streng toepassen of soepel, afhankelijk van de omstandigheden.

Het is onzin om te zeggen dat b.v. Cohen die asielwetgeving heeft bedacht en dat Verdonk slechts uitvoert.

Iemand die zichzelf slechts als uitvoerend instrument van de wetgeving beschouwt dient geen minister te zijn en al helemaal geen lijsttrekker van een partij die staat voor een eigen verantwoordelijkheid om nog maar te zwijgen van premier.

Rita Verdonk is geen leider, geen visionair, maar slechts een figuur die het prima zou kunnen doen in het middle management, als gevangenisdirecteur of van mijn part kampcommandant. In zo'n sfeer zou ze prima functioneren. Gewoon alles uitvoeren wat ze van boven krijgt opgedragen onder het mom 'befehl ist befehl'.

Rabarberke | 21-05-06 | 16:26

Rita gaat winnen omdat politici net zo geylen op stemmen als breezah-sletjes op kudo's. Volgend jaar is iedereen Hirschi Ali en Zembla vergeten en loopt het rechtse stemvee gedwee achter Rita's propagandamachine aan. Dat is een gegeven dat bijna iedere VVD'er botergeyl maakt. Sure, sommige van hen moeten er nog even aan wennen, maar Rita heeft haar eerste gevecht op punten gewonnen en zal nu nog moeilijk te kloppen zijn voor een technocraat als Rutte. Onderbuikgevoelens en emotie bepalen uiteindelijk meer de stemkeuze dan politieke agenda's en programmapunten. En dat is Rita's sterke punt; scoren op onderbuikgevoelens. Rutte is de betere keus voor Nederland, maar Rita is de betere keus voor de VVD. Het is gewoon een kwestie van prioriteiten...

stretch | 21-05-06 | 16:24

@Gekke Gerritje 21-05-06 @ 16:17
Als het waar is wat je zegt, kun je dus concluderen dat er niets klopt van de wetgeving.
Want ik mag toch hopen dat een ieder weldenkend mens inziet dat de regels ruecksichtloos MOETEN volgen met alle ellende van dien geen goede zaak is.

Smegma | 21-05-06 | 16:20

Als je het als rechts minister vier jaar uithoudt op een van links vergeven departement, waar op elke stoel een ambtenaartje zit die je probeert pootje te lichten dan kan je toch moeilijk een politieke brokkenpiloot genoemd worden.
Tja, edje nijpels.......

duimdrop | 21-05-06 | 16:20

Starf*cker en Willem III, helemaal met jullie eens.
NL pretendeert vrijheid van meningsuiting te hebben, maar brengt met een selectief geheugen, de messanger om.
Minister Donner kijkt toe terwijl de corruptie bij politie, aivd en nog meer ambtenaren, welig tiert en blijft bestaan.

jagua | 21-05-06 | 16:18

Waar ik @ 16:11 zeg "kon handhaven" had beter gestaan: "dacht te kunnen handhaven". Eigenlijk is iedereen door de mand gevallen. Ik zou bijna zeggen: Stemt crixus, stemt DD!

Maagzuur | 21-05-06 | 16:17

@bestestuurman 21-05-06 @ 16:05
"Zij zag geen ruimte, de kamer, en allerlei juristen, zagen die wel."
.
Ik heb geprobeerd om zo eerlijk en objectief mogelijk te oordelen wat de wet (en het arrest) nu zei. En ik kom tot de conclusie dat er inderdaad geen ruimte was. (Ik ben geen jurist, maar met gewoon zo precies mogelijk lezen wat er staat en niet bevooroordeeld zijn kom je een heel eind.)
Rita Verdonk heeft dit ook niet zelf bedacht, dat is hoe de juristen van het Ministerie van Justitie (Rita's ministerie) de wet hebben geinterpreteerd. En het is hun taak samen met de rechters. NIET de taak van de Tweede Kamer!
.
Het is erg jammer dat de fractievoorzitters in de kamer zo graag een aanknopingspunt wilden vinden om Ayaan te steunen dat ze de betekenis van 'bijzondere gevallen' in dit geval helemaal verdraaid hebben.
.
Verder onken ik niet dat Rita een soort superambtenaar is (ik beken het ook niet, ik zeg er niets over), maar dit is in ieder geval geen goed voorbeeld om het mee aan te tonen.

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 16:17

Hoe is Rita eigenlijk het land ingekomen ??????

kipkachelfantje | 21-05-06 | 16:16

@Comrade Enver Hoxha 16:10
Hear hear.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 16:13

@bestestuurman 21-05-06 @ 16:08
Het heeft geloof ik niet zoveel zin. Het denkvermogen van ffberg is nogal circelvormig, of meer nog: spiraalvormig, met neerwaartse neiging...

Smegma | 21-05-06 | 16:12

@ bestestuurman @ 16:05
Nee, niet juist. Verdonk heeft niet ontkend dat zij hier discretionaire bevoegdheid bezat, maar ik moet toegeven dat dat wel voor de heel goede verstaander was. Zo kon ieder z'n eigen beeld handhaven: Rita dat van de daadkrachtige, de kamer dat van de verontwaardigde.

Maagzuur | 21-05-06 | 16:11

... Vrinden. Nog maar 1 X uitleggen dan? Komtie: Als het zo zou zijn dat een minister "slechts de wet moet handhaven, en niets meer!", waarom zit ze daar dan? Als we van de baas van een minsterie niets anders verwachten dan dat ie rucksichtloos de regels handhaaft, en voor de rest NAX, waarom dan voor zo'n lastig systeem gekozen? Waarom stellen we dan niet gewoon Stoffelmans, A-politiek gekleurd, aan, die directeur wordt van het Ministerie, 20 jaar lang? Stoffelmans HOEFT dan niks te vinden, slechts uit te voeren!!! hier hebben we niet voor gekozen. We willen een minister die zijn (politiek gekleurde) stempel drukt op het beleid. daar willen we voor kunnen kiezen, en daar willen we een minister op kunnen afrekenen. een minister die zegt dat ZIJ slechts het BELEID uitvoert zegt eigenlijk:"Ik ben overbodig!" Als er nu 1 taak is waarvan ik vind dat een minister deze zal moeten uitvoeren is het nu juist kritisch te zijn op de effectiviteit en uitvoerbaarheid van het beleid, en de menselijke maat in het systeem brengen. vandaar de politieke kleuring van de ministers.
kort en Goed: Rita is een Onbekwaam Minister. Daar verandert een fanclub van tenmiste 20.000 Kutkruideniers geen donder aan.

Comrade Enver Hoxha | 21-05-06 | 16:10

@ffberg 21-05-06 @ 16:01
Een met redenen omkleed verhaal is altijd leuker om te lezen dan een constatering, waaraan geen argumentatie verbonden is.

bestestuurman | 21-05-06 | 16:08

Verdonk blijft de grote favoriet.
Volgens Maurice de Hond in opdracht van Kay van der Linde.

aivd | 21-05-06 | 16:07

@Maagzuur 21-05-06 @ 15:54

Inderdaad is het aan de minister om te bepalen of zij al dan niet gebruik maakt van haar discretionaire bevoegdheid. Echter, het punt was toch juist dat Verdonk ontkende dat zij die bevoedheid in deze zaak had. Zij zag geen ruimte, de kamer, en allerlei juristen, zagen die wel. Ze verschafte geen interpretatie van de situatie, maar verwees slechts naar de regels, waarmee ze zichzelf van de plicht ontsloeg om zelf na te denken. Ik begrijp dan ook niet hoe mensen zo met Verdonk kunnen weglopen. Het is een superambtenaar, die uitvoering van regels boven alles stelt, alsof die regels een van God gegeven allesleidend principipe zijn, in plaats van een leidraad, die open staat voor interpretatie. Zo onbuigzaam is ze trouwens ook niet. Donderdag hoefde Ayaan nergens bang voor te zijn, en de maandag erop is ze haar paspoort kwijt, vervolgens zegt ze nu dat AHA hoe dan ook (opnieuw) Nederlandse wordt. Ijzeren Rita? Rubberen Rita!

bestestuurman | 21-05-06 | 16:05

Wie een kuil graaft voor Verdonk laat heel de linkse kerk in een onpeilbaar diep gat vallen. Ik verheug mij nu al op de coalitie Verdonk-Pastors-Balkenende.
De truc is doorzien.

vinque | 21-05-06 | 16:03

WillemIII
Ik constateer vooralsnog dat je uit je nek lult, op basis van de mij nu beschikbare feiten.

ffberg | 21-05-06 | 16:01

Wat een land. Waar maken we ons druk om? Jawel, allerlei klungels vinden vooral dat Rita Verdonk slecht behandeld is door de VARA. Na und? Een beetje krantenlezer en politiek volger heeft Zembla niet nodig om te weten dat hier, citaat Ed Nijpels, een politieke brokkenpiloot aan het werk is. Een gewillig werktuig in handen van lieden die de VVD dreigen te gijzelen en van een keurige liberale partij een opvangcentrum dreigen te maken van allerlei politiek rapalje. Zeg maar de categorie Pastors. Kiezers die menen dat Rita als een eigentijdse Kenau het moslim-tuig zal verjagen uit iedere steeg in Nederland. Politieke muggen waar je niet bij wilt horen. Ik niet in ieder geval. Mark Rutte is ook door het ijs gegaan. Schande spreken over de anti-Rita-vendetta in de VVD. Ik ken dat wereldje en durf zo maar vanuit het zonnige Spanje de stelling aan dat Rutte zijn mensen wel degelijk heeft aangespoord ten Rita te 'spinnen'. En waar winden wij ons over op? Over Zembla. Schandalig is pas dat de klungels van de AIVD in plaats van jacht te maken op mega-lekken bij politie en justitie nu ook de boodschappers probeert op te knopen. Joost de Haas en Bart Mos hebben een wereldprestatie geleverd door te melden dat Mink K. op bestelling dossiers kon opvragen. Dat is een maatschappelijk belang, beste minister Donner. Maar hier in Nederland lossen we geen problemen op, maar knopen we de boodschappers op. Eigenlijk zijn we een land van lutsers en losers. Allen de groeten uit Spanje.

Starf*cker | 21-05-06 | 15:57

@ bestestuurman @ 15:20
Ik zeg niet dat Verdonk "gelijk had met haar optreden", zoals jij mij abusievelijk aanhaalt. Ik zeg dat haar positie in juridische zin volstrekt helder en houdbaar is. Het al of niet gebruiken van de discretionaire bevoegdheid behoort tot de discretionaire bevoegdheid van de minister, om je maar even flauw terecht te wijzen. Natuurlijk kan het gebruik hiervan onderdeel zijn van het politieke debat, maar dat werd m.i. vervuild door allerlei andere belangen (zie Maagzuur @ 15:31).

Maagzuur | 21-05-06 | 15:54

Dit doet herinneringen aan Nazi Duitsland op borrelen omdat er wel degelijk ruimte is voor andere interpretatie. Sterker nog, sinds nazi duitsland is het - naar ik begreep van de in Buitenhof voortreffelijk acterende Mevrouw Pesser - vrij ongebruikelijk om de letter der wet als een soort machine uit te voeren. Befehl ist befehl is immers enigszins uit de mode. Overigens heeft Hirshi Ali al lang gezegd 'opgelucht te zijn'. En zouden we dat inmiddels niet allemaal zijn, als we het kippenhok Nederland voorgoed achter ons konden laten? Zodat de ffbergjes hun eigen eieren kunnen gaan leggen, opeten, en zelf naar het blijkbaar standaard meegeleverde gekakel mogen luisteren?

WillemIII | 21-05-06 | 15:51

@ffberg 21-05-06 @ 15:46
Selectief herinneringsvermogen van wat hedenochtend nog is gesteld te Buitenhof, doet mij niet zozeer denken aan Nazi Duitsland, alswel aan Post-Nazi Duitsland......... en aan pre-Verdonk Nederland........;-)

Smegma | 21-05-06 | 15:48

dus dit gaat de geschiedenis in als "het akkefietje"

misti | 21-05-06 | 15:47

@bestebuurma.
@gevallenverstand
@Smegma

Verdonk had wat mij betreft best wat langer mogen nadenken over de manier waarop zij de constatering naar buiten bracht, waardoor de consequenties van haar uitspraak wellicht minder groot waren geweest. De constatering op zich is echter een juiste en laat geen ruimte voor interpretaties.
Ayaan heeft gelogen bij de aanvraag van de Nederlandse nationaliteit (de politieagent heeft iemand door rood zien rijden) wat zonder aanvullende informatie betekent dat de Nederlandse nationaliteit nooit is verleend. Ayaan is echter van harte uitgenodigd die aanvullende informatie aan te leveren, zodat in de uiteindelijke afweging alle ruimte is om alle context te interpreteren en mee te wegen.
Ik snap niet waarom dit herinneringen aan Nazi Duitsland moet opleveren.

ffberg | 21-05-06 | 15:46

@ maar voor jou zou het echt zijn, zonder lippen zoveel onzin uitkraaien,

Wie kraait er hier nou eigenlijk onzin uit??

duimdrop | 21-05-06 | 15:45

Rita, ga terug naar het gevangeniswezen. Doe de deur op slot en gooi de sleutel ver naar buiten. Je bent incompetent als leider van wat dan ook, je hersentjes zijn te klein en je empatisch vermogen zero. En al dat gedraai kan je niet langer handhaven, zonder de steun van de coalitiepartijen. Zonder hen was je allang weggeweest.
Ik heb al plaatsvervangende schaamte voor Balkie, maar voor jou zou het echt zijn, zonder lippen zoveel onzin uitkraaien, hoe is het mogelijk dat je ooit minister bent geworden.

jagua | 21-05-06 | 15:41

links, rechts het zal wel, we zijn allemaal Selectief Principieel. Nederland draaikont land.

sebaviaan | 21-05-06 | 15:40

Dus elke dag wat anders verkondigen en er nazi praktijken op na houden loont anno 2006....

kipkachelfantje | 21-05-06 | 15:39

@ gevallenverstand @ 15:22
Correct, maar politiek blijf nu eenmaal politiek. Op het moment dat er allerlei "hogere" belangen spelen (zie ook Maagzuur @ 15:31) krijgt het hele circus z'n eigen dynamiek. Ministers nemen het ff over van hun ambtenaren (uiteindelijk is de minister toch verantwoordelijk), enzovoort...

Maagzuur | 21-05-06 | 15:38

Tja Muxje, de wens is - naar ik hoop - niet altijd de vader van de gedachte..

WillemIII | 21-05-06 | 15:38

"De linkse lente"; die kreet doet me altijd denken aan dat liedje "Springtime for Hitler" uit de film "The Producers"

Muxje | 21-05-06 | 15:37

@ fuckje
Ali in Buitenlandse zaken

King of controversy | 21-05-06 | 15:35

Ja die Pesser legde de vinger wel heel erg ongegeneerd op de zere plek hè..:-)

WillemIII | 21-05-06 | 15:35

Rita als Mp, van Baaalen op defensie, en verder?

fuckje | 21-05-06 | 15:32

Als Rita wint, dan word ik nederlander zodat ik op haar mag stemmen!

mm1 | 21-05-06 | 15:32

@ kingsjors 21-05-06 @ 15:30
De linkse winter bedoel je.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 15:31

@ffberg 21-05-06 @ 15:26
Reageer aub op de posts van gevallenverstand en bestestuurman. Zij trokken de vergelijking iets intelligenter door dan ik.

Smegma | 21-05-06 | 15:31

@ Smegma @ 15:17
Verdonk zat inderdaad ook in een spagaat, zie m'n theorietje in onderstaande link (Maagzuur @ 13-05-06 @ 19:19):
www.geenstijl.nl/mt/archieven/013434.h...
Daardoor werd het ook zo'n lang en nietszeggend debat: het ging over beeldvorming. Het beeld dat jij schetst is juist voor wat de beeldvorming betreft, maar niet juist daar waar het gaat over de zuiver juridische afhandeling.

Maagzuur | 21-05-06 | 15:31

die linkse lente komt er wel , go wouter

kingsjors | 21-05-06 | 15:30

@ King of controversy 21-05-06 @ 15:28
Eerst zien, dan geloven.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 15:30

@ duimdrop
Let op: slinkse aanval.
Rita was voor de Europese grondwet. En aangezien regels regels zijn, wordt dat ding alsnog ingevoerd zodra Ritata premier is.

King of controversy | 21-05-06 | 15:28

@ duimdrop 21-05-06 @ 15:25
Kijk jij snapt het! Toch noch wat verstandige mensen hier, tussen al die pessermisten.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 15:27

@Barbapoeppa 21-05-06 @ 15:21

Vandaar dat een splitsing zou worden toegejuicht. (Zie Fuckje a/h begin) Nmm hebben we met die harrymensachtige aristocratische krijtstrepende zakkenvullers net zo weinig als met de PvdA.

cor123 | 21-05-06 | 15:26

@Smegma
Mijn interpretatie van de woorden van Pessers is inderdaad niet de uwe, dat getuigt dat in uw opvatting van een tunnelvisie. Of had u haar pleidooi onmiddelijk als feitelijkheden willen bestempelen? Dat klinkt eng.

Wat mij betreft is er ruimte voor verschillende interpretaties, dat maakt mij een liberaal. In uw kerk gelden meen ik andere gebruiken?

ffberg | 21-05-06 | 15:26

@Wie is die Henkie Hunk nou helemaal eigenlijk?
Natuurlijk wordt Rita de eerstvolgende 12 jaar ministerpresident. Het zal vermoedelijk echter onvoldoende blijken om de gigantische maatschappelijke degeneratie die we van 1968 tot 2000 hebben meegemaakt te repareren. Iemand die echt veranderingen wil doorvoeren in dit land moet eerst zorgen voor een nieuw kader die het oude vervangen zal zodra de macht voor het grijpen ligt. En dan is het weg met al die linkse rechters, schoolmeesters, journalisten, derde lijns organisaties, subsidiesponsen en hogere politiefunctionarissen die dit land 30 jaar lang hebben geterroriseerd met hun jaren 60/70 ideaaltjes.

duimdrop | 21-05-06 | 15:25

@ Max@Laadvermogen 21-05-06 @ 15:21
Duidelijke taal begrijpen we allemaal [SIRE]
Hoop voor jou dat je onder "allemaal" valt.
En de Hofstad groep met bloemen, ze doen maar. Hun tijd der verantwoording komt nog wel.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 15:24

ffberg 21-05-06 @ 15:13
@Maagzuur 21-05-06 @ 15:06
De koningin rijd door rood, de chauffeur vermoed een aanslag.
Eerst een kamerdebatje dan maar over het door rood rijden?
(Een beetje minister kan dat vooraf regelen. De vergelijking politieagenmt gaat niet op met minister, wel met ambtenaar.) Commissaris Bromsnor constateert dat door rood rijden kan. Iedereen blij.

gevallenverstand | 21-05-06 | 15:22

Deze discussie is best leuk omdat nu niet alleen de tegenstelling links rechts naar voren komt, maar ook die van liberaal conservatief.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 15:21

Euroboerrrt 21-05-06 @ 15:10
Dingen indelen in 'goed' en 'fout' is toch voor kinderen?

Max@Laadvermogen | 21-05-06 | 15:21

Gied opgevoed die hofstad groep[
AMSTERDAM - Een aantal jonge mannen heeft donderdagmiddag
bloemen bezorgd bij de Vara om de omroep te bedanken voor de
uitzending van Zembla vorige week over Hirsi Ali. Op het kaartje
bij de bloemen stond 'groetjes, de 'Hofstadgroep'. Een
woordvoerster van de politie bevestigde vrijdag een bericht
hierover op de website van de Volkskrant.
Volgens de Volkskrant was Jermaine W. (Walters) een van de
mannen die de bloemen aanbood. Een zegsvrouw van de politie
benadrukt dat er geen sprake was van een bedreigende situatie. ,,De
jonge mannen hebben geen strafbaar feit begaan."
Het Openbaar Ministerie klaagde Jermaine W. eerder dit jaar aan
voor het onmogelijk maken van het werk van Hirsi Ali. Hij zou een
moordaanslag op de politica hebben voorbereid. De rechtbank sprak
hem in maart vrij.
De Volkskrant schrijft dat de mannen naast bloemen ook
Marokkaanse koekjes en chocolade en hun naam en telefoonnummer
achter hebben gelaten.
De Vara heeft nog niet op het voorval gereageerd.

Isser | 21-05-06 | 15:20

@Maagzuur 21-05-06 @ 15:06
Die agent heeft niet zoveel discretionaire bevoegdheid als een minister. Dat maakte Pessers in haar zeer sterke optreden op Buitenhof ook duidelijk met haar vergelijking met de cipier en de directeur. De stelling dat Verdonk dus gelijk had met haar optreden, omdat een agent ook zo zou moeten handelen, gaat wat mij betreft niet op, om exact dezelfde reden, die jij aanvoert om duidelijk te maken dat de stelling wel op gaat.

ffberg 21-05-06 @ 14:57
Die vergelijking met Hitler was niet erg netjes, maar ze plaatste dit wel in een context. Ze constateerde een overeenkomst (gebrek aan interpretatie van regeels, geen rekening houden met context, geen discretionaire bevoegdheid) en benoemde die. Niks mis mee. Reageer er maar inhoudelijk op, in plaats van te roepen dat het niet fatsoenlijk is om Hitler bij de discussie te betrekken.

bestestuurman | 21-05-06 | 15:20

Als we het toch over verkeersregels gaan hebben:
Regel 1 Je mag alle regels breken om een mensenleven te redden, danwel een botsing te voorkomen

King of controversy | 21-05-06 | 15:19

Superjan,
Ik wil er alleen mee zeggen dat wanneer Rita in dat programma een beetje mee komt kwebbelen, dan moet je dat dus ook niet serieus nemen! Er wordt namelijk bij voorbaat geen enkele kritische kanttekening geplaatst, laat staan dat er tegenstanders aan het woord komen.. Wil de toekomstige leider van de VVD dan straks in 1 adem genoemd worden met deze over het paard getilde vastgoedmagnaat? (die haar campagne ook nog schijnt te steunen). Ik geloof ook niet dat de bakker of de kruidenier om de hoek zich met deze elite associeert..

Trademark | 21-05-06 | 15:19

@Maagzuur 21-05-06 @ 15:06
Maar als die agent zegt dat bezwaar maken toch nix uithaalt omdat er geen ruimte is om te heroverwegen, terwijl die er wel is, dan gaat de agent zijn/haar boekje te buiten.
Dan heeft dezelfde agent niet goed zijn handleidinkje doorgelezen.
En dan is het terecht dat zijn hoofdcommissaris zijn handen van hem aftrekt.
Nu is het zo dat deze agent in kwestie nogal een hoog profiel heeft die de hoofdcommissaris niet naast zich neer kan leggen, dus volgen er geen disciplinaire maatregelen. Wel zegt dezelfde hoofdcommissaris dat de agent toch maar eens weer naar zijn handleidinkje moet kijken.
U zegt?

Smegma | 21-05-06 | 15:17

Bedankt voor de herinnering: heb nog niet gestemd. Zal dat terstond doen, op Rutte natuurlijk.

een mevrouw | 21-05-06 | 15:17

Heer ffberg is een prachtig voorbeeld. Laten wij allen naar elkaar verwijzen wanneer ons om een mening wordt gevraagd en ons aansluiten bij de middelmatigheid die Nederland heet.

WillemIII | 21-05-06 | 15:17

@Maagzuur 21-05-06 @ 15:06

U verwoordt mijn standpunt meesterlijk, hiervoor dank.

ffberg | 21-05-06 | 15:13

@ Smegma 21-05-06 @ 15:08
Dus je verwijt mij het gebruiken van het "dictionaire de gevallenverstand", hetgeen wat jij dit hele topic al doet. Je lijkt al aardig op een kloon van Wouter Bos.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 15:12

Tja Maagzuur. Bovendien kunnen we zo'n iron lady van de koude grond niet verwijten geen gevoel te hebben. Dat is in dit kikkerlandje immers eerder regel dan uitzondering. Leuke anecdote in dit verband ook van mevrouw Brederode: de VVD met Neeltje Kroes voorop ging al vrij snel weer over tot de orde van de gezellig naborrelende dag nadat Hirshi (de zogenaamd gekoesterde succesvolle immigrant) door de Nederlandse zeis die de koppen onder het maaiveld houdt, was gekortwiekt. Geen haan die daar binnen de VVD naar kraait. Het gaat om wie de meeste kiezers trekt. Als dat lukt door recht door zee te zijn, dan gaan we daar toch lekker met zijn allen voor? De kleine luiden nemen het over in Nederland. En wij staan er bij en kijken er naar. Hoe een land zichzelf uitverkoopt aan de meninglozen.

WillemIII | 21-05-06 | 15:12

@ffberg 21-05-06 @ 15:09
Nogmaals, van mening verschillen ok, maar niet uitgaand van een andere interpretatie van datgene dat heel NL op tv heeft kunnen horen en zien.
Dat getuigt namelijk van een ongeneeslijke tunnelvisie.

Smegma | 21-05-06 | 15:12

@ Max@Laadvermogen 21-05-06 @ 15:06
Ja kan ook een goed idee zijn, dan hebben we na die 4 jaar zeker weten 12 jaar een goed kabinet.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 15:10

@Smegma
Ik wist niet dat wij niet mochten tutoyeren, herhalen is niet nodig. Als er geen argumenten meer zijn kunt u beter zwijgen. De vaste overtuiging dat uw toehoorders niet goed geluisterd hebben, als ze een andere mening zijn toegedaan lijkt ongeneeslijk.
Het doet mij iets teveel denken aan al die politici die vinden dat ze mij alles beter moeten uitleggen omdat ik het blijkbaar niet begrijp.

Wellicht deelt niet idereen uw meneing, oh koninklijke Smegma?

ffberg | 21-05-06 | 15:09

@Euroboerrrt 21-05-06 @ 15:05
Euroboerrrt.en (ov.ww.)
1 oneigenlijk gebruik maken van het "dictionaire de gevallenverstand", zie ook 'trekken, uit zijn verband'
2 het hebben van een onbenullige politieke mening
3 zie ook 'verdonken'

Smegma | 21-05-06 | 15:08

@ Smegma @ 14:44
De positie van Verdonk in de Tweede Kamer was volstrekt helder en houdbaar. Haar positie was die van een agent die contateert dat een automobilist door rood licht is gereden, de bestuurder aanhoudt en meldt dat hier een geldboete op staat. De agent weet ook dat er gevallen zijn waarin een automobilist hiermee weg kan komen, bijvoorbeeld hij is arts en op weg naar een spoedgeval. De Tweede Kamer heeft met veel kabaal deze open deur ingetrapt en zelfs gesuggereerd dat de agent maar bij voorbaat allerlei excuses voor de automobilist had moeten verzinnen. Normaal is echter dat de agent maar eens afwacht wat de bestuurder te melden heeft.

Maagzuur | 21-05-06 | 15:06

Verdonk is een zegen voor de Nederlandse politiek want dankzij haar zal de VVD, hoe groot de winst ook uit de pols mag blijken, niet meer aan het volgende kabinet deelnemen. En dan is het tijd om, wat er nog over is van die 26.000 ingebrugerde nieuwe Nederlanders, een definitieve vergunning tot verblijf, of hoe dat ding ook heten mag, te verlenen. Zo komt dit land verder en niet door lieden die zich schuil houden achter al die rechtse - en dan zeg ik het nog netjes - commenten. Rita, ga er voor, recht de zee in!

Max@Laadvermogen | 21-05-06 | 15:06

wat een vijandigheid opeens, blijkt maar weer; verdonk maakt meer kapot dan mij lief is.

sebaviaan | 21-05-06 | 15:06

@ superjan 21-05-06 @ 14:58
Dankje, was ook zeker niet van plan om me door de eerste de beste "heb ik geen naam voor" te laten wegsturen.

@Smegma 21-05-06 @ 14:58
wouterbos·sen (ov.ww.)
1 iedere dag een andere "waarheid" vertellen
2 kontedraaien

Euroboerrrt | 21-05-06 | 15:05

ffberg 21-05-06 @ 14:57

LOL

cor123 | 21-05-06 | 15:05

Die hele lijsstrekkersverkiezing bij de partij van de klein-burgerlijken van de VVD doet me een beetje denken aan dat gristelijke Boer zoekt vrouw met Rita als een soort wondermiddel tegen de leegte thuis.

WillemIII | 21-05-06 | 15:03

@ Henk Hunk 21-05-06 @ 14:57
Hahaha, mbo oneliners. Ondertussen hoor ik van jou niks meer dan GOM taal. *Gaaaapt nog veel harder*
Aha verklaard een hoop. Een RASLimburger zeker, rechtstreeks uit de mijnen?
Good luck.

Misshcien moeten ze die Pessers maar lijsttrekker maken van de PvdA. Wordt het nog lachen in mei.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 15:01

@ffberg 21-05-06 @ 14:57
Ik ga me niet herhalen.
Maar ik adviseer u beter op te letten de volgende keer dat iemand een verhaal vertelt. Of dit nu een "politiek" tegenstander is of niet, enige oplettendheid en overeenkomstige gevolgtrekking past u.

Smegma | 21-05-06 | 15:00

De 10 geboden van Smegma... Ja daar zit een dan brown roman in.

superjan | 21-05-06 | 15:00

@superjan 21-05-06 @ 14:55
Gaat heen en vermenigvuldigt u. Ziehier het dogma van smegma.
- Gij zult niet de redelijkheid van u afwassen
- Gij zult niet circumciseren indien uw hersencellen zich in uw geslacht bevinden

Smegma | 21-05-06 | 14:58

@euroboertje> je bent van hart welkom hoor jongen. laat die linkse makaken maar krijsen.

superjan | 21-05-06 | 14:58

ver·donk·en (ov.ww.)
1 door toepassing van de letter van de wet, de geest van de wet negeren.
2 stramme onwelwillendheid

gevallenverstand | 21-05-06 | 14:58

Ga maar weer terug naar Fok, euroboertje, daar zitten ze te wachten op je mbo one-liners. Gaaaaaap. Geen argumenten dus. Wel Limburg. Point proven.

Henk Hunk | 21-05-06 | 14:57

@Smegma
Pessers doet scherpe constateringen maar maakt vervolgens vergelijkingen die niet opgaan omdat ze uit ongefundeerd en uit hun context gerukt zijn. Ik geef toe, het klinkt wel lekker als je er gevoelig voor bent.
Ik heb liever iemand die frisse oneliners gebruikt, dan iemand die de rede misbruikt als dekmantel voor een populistische stellingname.
Tot zover Pessers.

Nu weer on topic: Hup Verdonk, laat je niet kisten door dat stel azijnpissers!! Laat ze allemaal maar stikken in hun eigen zure braaksel.
Nederland staat op het punt om je te omarmen, een linkse stormaanval duurt nooit lang en is in het recente verleden zeer contraproductief gebleken, nog een paar poeptaarten in je gezicht en je wordt omhelsd door het Nederlandse electoraat.

ffberg | 21-05-06 | 14:57

@smegma>wat leuk, je bent al met z'n tweetjes.

superjan | 21-05-06 | 14:55

@ Henk Hunk 21-05-06 @ 14:51
Ohw ohw, pas op voor je bloeddruk... Ziekenfonds is al zo duur. Volgens mij leg ik alleen maar vergelijkingen, dus wie begint er nu te "schelden".
Ik vergelijk Pessers met een pessarium en Verdonk met een rechtse zaadcel. Maar dat mag kennelijk niet. Ach jammer, die verdraagzaamheid tegenwoordig. Vraagje kom jij uit Limburg?

Euroboerrrt | 21-05-06 | 14:55

@Henk Hunk 21-05-06 @ 14:51
Ach, hij behoort ook tot het "kleinburgerlijke stemvee dat Verdonk achternaloopt"
- Pesser, 2006

Smegma | 21-05-06 | 14:54

@trademark> Iedereen kent Harry en niemand neemt hem serieus. Soms is het wel prettig om Een PF of GW of RV vrijuit te horen praten zonder trucs of nare streken van een kleerie polka of ferry Mengele.

superjan | 21-05-06 | 14:53

Nog een tipje voor de minder begaafden onder ons zoals Euroboerrrt: als je indruk wil maken kom dan met argumenten, i.p.v. van onbenullig schoolpleingescheld en dat soort trieste ruis, of houd je mondje. Nu maak je indruk als sukkel. Prima als je iemand een oetlul vind, maar leg dan uit waarom, kind.

Henk Hunk | 21-05-06 | 14:51

@ Henk Hunk 21-05-06 @ 14:47
Merk ik enige frustratie bij u opkomen. Sgoedddddd, laat maar komen. Weest niet bevreest voor uw eigen innerlijk, dat zijn ze bij de NCPN ook niet.
Trouwens krengen dient men gekoeld te bewaren en indien dit niet moelijk is, moet men ze spoedig mogelijk de Rendac waarschuwen. Ik heb echter geen last van krengen. Gij daarentegen misschien wel?
Wilt gij graag het nummer van de Rendac ontvangen of overschildert dit, de door u opgedane aquisities van uw gevolgde GOM onderwijs?

Euroboerrrt | 21-05-06 | 14:51

@ de dikke man> tja Geert is niet Hip meer, maart ondanks zijn gesleutel aan de grondwet en dat gedoe met die christelijk joodse traditie, vind ik hem nog steeds een goede vent. 1 stem krijgt ie zowiezo. Die is van SJ.

superjan | 21-05-06 | 14:50

Over het "linkse" karakter van de NPS gesproken... Kijken deze criticasters ooit welles naar Business Class van ene Harry Mens?? Journalistiek talent is in dit programma ver te zoeken! Het is propaganda van de ergste soort en puur gericht op eigenbelang. Alles wat daar voorbijkomt aan kwebbelaars is zo'n beetje tegelijkertijd sponsor van het programma zelf en allemaal vriendjes uit hetzelfde (over het paard getilde) milieu! En uitgerekend in dat programma zien we dus ook ons zo geliefde/verguisde "ijzeren paard" terug.. Dat is Rita ten voeten uit!!

Trademark | 21-05-06 | 14:50

@Superjan. Lol. Als de visie van Verdonk me al niet meer aanstaat, sta ik bij Geert al helemaal niet te trappelen van ongeduld.

de dikke man | 21-05-06 | 14:48

@car123> Die rare brief, ook daar zit voor mij het mysterie.

superjan | 21-05-06 | 14:47

Oh, ik snap em, Euroboerrrt. Als je tegen hypocriete, corrupte politiek bent van de VVD, dan ben je een links kreng. Tja. Het lijkt me meer als je ondanks duidelijke hypocrieite corrupte politiek toch voor de VVD stemt, je een totale randdebiel bent die voor de laatste en komende kabinetten verantwoordelijk is. Door dit soort randdebielen blijft het maar doorgaan, die kutcombinaties van VVD/CDA/PVDA/D66.

Henk Hunk | 21-05-06 | 14:47

@ ffberg 21-05-06 @ 14:38

Eens met je standpunten. Wel ff iets te voortvarend met haar brief, was minder nmm.

cor123 | 21-05-06 | 14:45

@ Henk Hunk 21-05-06 @ 14:43
Pessers: Een soort feministisch links pessarium (dat absoluut niet werkt), dat alle kwaadwillende zaadcellen wil tegenhouden die van rechts komen.
GOM: Geen Onderwijs Mogelijk.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 14:45

@Update zo blijkt maar wie er tijdens het debat echt onderuit zijn gegaan.

..zapper | 21-05-06 | 14:44

@ffberg 21-05-06 @ 14:38
De stelling van Pesser is, en deze stelling had ook de stelling van de 2e Kamer moeten zijn, dat de regels door Verdonk niet geinterpreteerd worden met medeneming van context en omstandigheden, maar ruecksichtloos toegepast of "geconstateerd" worden.
Dit heeft nix met achterkamertjespolitiek te maken, maar met de incorrecte hardheid van Verdonk: die - en daar heeft Pesser dus gelijk in - niet in 1 lijn ligt met het vak en de opleiding van juristen. Regel is regel? Of is regel de regel plus 1. Me dunkt het laatste, anders is niemand meer veilig.

Smegma | 21-05-06 | 14:44

Dames & heren,
Maakt u zich maar géén zorgen over een 'splitsing' van de VVD of zoiets dergelijks. Verdonk wordt dan misschien lijsttrekker, Rutte komt op de 2e plek naast haar, juist om te voorkomen dat die scheiding plaatsvindt. En maak u geen zorgen, daar tuint heel Nederland weer in. Want zo dom zijn de mensen ook wel weer en dat weten de VVD-spindoctors.

Pharos | 21-05-06 | 14:44

@Euroboerrrt: U spreekt in voor mij ongekende grootheden. GOM? Pessers? Ik ga nu even Googlen hoor.

Henk Hunk | 21-05-06 | 14:43

@de dikke man> ik heb een guttfeeling dat we onze nieuwe premier nog niet eens (goed) kennen. Er gaat nog heel wat raszuiver palmbier door de koperen leiding voor we moeten stemmen. Ik blijf nog ff trouw aan Geert W de man die, ondanks zijn teleurstellende laatste proclamatie, volgens mij de meest oprechte en moedige van het hele stel is en blijft.

superjan | 21-05-06 | 14:43

@ superjan 21-05-06 @ 14:37
RASbier? Jaja, Vlaams Belangrijk bier natuurlijk.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 14:41

@Henk Hunk 21-05-06 @ 14:36
Laat de feiten je overtuigingen vooral niet in de weg staan!
(Uileg: Rita Verdonk maakte juist geen uitzondering voor Ayaan.)

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 14:39

@Superjan 14:32. Vergeet het maar.

de dikke man | 21-05-06 | 14:39

@ Henk Hunk 21-05-06 @ 14:36
Jij hebt zeker de GOM gedaan, net als Pessers?

Euroboerrrt | 21-05-06 | 14:38

@Smegma
Zojuist had ik het over de inhoudelijke betekenis van haar constatering.
Ik heb het nog niet gehad over de snelheid en vermeende onzorgvuldigheid met betrekking tot overzien van de consequenties van haar uitspraak. Wellicht had ze voor de goede vrede en voor de partij wat meer achterkamertjespolitiek moeten bedrijven, maar dat is niet haar stijl.
Dat maakt haar uitspraak echter niet minder waar.

ffberg | 21-05-06 | 14:38

Palm bier komt uit Vlaanderen, waar men Puur Rasbier wel op waarde weet te schatten.

superjan | 21-05-06 | 14:37

@ superjan 21-05-06 @ 14:35
Palmbier is vies en komt uit Brabant ofzo en daar zijn nog grote gezinnen. Dat mag niet van Pessers. Dus palm bier is volgens Pessers ook niet om te lachen.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 14:37

Ik vind dat goed, waar Rita en de VVD voor staan: twee imigratiewetten.
De een voor de normale ploertige negerts en profvoetballers.
De ander voor leugenachtige VVD-bobo's, en badmintonners.
In Italie, als je buiten de wet om je vrindjes helpt, noemen ze je dan corrupt, maar daar zou ik me niks van aantrekken, net als de overige VVD-fans hier.

Henk Hunk | 21-05-06 | 14:36

@ Maagzuur
Maar Hitler gooide nooit stoeptegels op auto's (of naar treinen), dus dat mag dan wel weer volgens Pessers :p

King of controversy | 21-05-06 | 14:35

ben ik de enige die moet lachen om die nieuwe pay off van Palm... puur rasbier?

superjan | 21-05-06 | 14:35

@ Maagzuur 21-05-06 @ 14:33
Het Karel Apfel atelier zeker in Zandfort an das Meer.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 14:34

Pessers is nu op weg naar een atelier om te vertellen dat Hitler ook schilderde.

Maagzuur | 21-05-06 | 14:33

@ moslim 21-05-06 @ 14:29
Ik ben het helemaal met je eens. Van mij mag Pessers ook de pot op!

Euroboerrrt | 21-05-06 | 14:32

@moslim 14:29
Ben je aan het solliciteren voor het campagneteam van Rita? Of ben je al lid?

Barbapoeppa | 21-05-06 | 14:32

@moslim> en dat is precies waarom het goed is dat ze de bazin van dit land wordt.

superjan | 21-05-06 | 14:32

Ze mag van mij de pot op.

moslim | 21-05-06 | 14:29

@ffberg 14:22
Zeer juist opgemerkt.

Romanus | 21-05-06 | 14:28

@ffberg 21-05-06 @ 14:22
Dan heb je ook heel goed naar het Kamerdebat gekeken, maar heb je iets anders gezien en gehoord dan ik.
Ook een constatering kun je uit context destilleren, met ruggespraak van het kabinet en met overdenking van de consequenties. Laat staan dat je je constatering wel degelijk baseert op onderzoek naar de ruimte van de wet waarop die constatering gebaseerd.
Dit alles heeft Verdonk nagelaten. Let wel, AHA was lid van de 2e kamer, en zo'n "constatering" heeft dus wel degelijk maatschappelijke consequenties die overzien moeten worden voor de constatering gemaakt wordt door een beleidsuitvoerend minister.
Toetsing hoor je voor elke publieke uitspraak te doen, of dit nu rechtsgeldig een "constatering" is, een beslissing, of een stemmingmakende one-liner.

Smegma | 21-05-06 | 14:27

Yessssssss! Gelukkig maar!
Zeeer goede zaak dat we weer voor de linkse combinatie staan!
Wouter gay.

Wokkel | 21-05-06 | 14:27

Toch wel grappig dat j dan zo weinig over die polls in de media als die linkse geitenbreiers en hun linkse media achterban niet zo´n positief nieuws te verspreiden hebben

JoBo1976 | 21-05-06 | 14:26

@ Lagonda 21-05-06 @ 14:18
Nou dat artikel maakt wel duidelijk dat die Pessers wel een heel erg zielig figuur is, die je beter niet al te serieus kunt nemen. Trenzij je natuurlijk een soort gezwel in je kop hebt, maar ja, die mensen zijn er ook.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 14:23

@Smegma
In het geval waar het hier om gaat nl. de heerlijke Ayaan, is door Verdonk een constatering gedaan, geen oordeel, daar gaat direct de hele vergelijking al mank.
De toetsing en beoordeling komt daarna, onder andere na commentaar in het publieke domein en de kamer, en uiteraard naar aanleiding van commentaar van Ayaan zelf, dan is er ruimte voor de context waar hier op gedoeld werd.

Het wordt mooi als de politieagent al tijdens zijn proces verbaal de slechte jeugd van zijn arrestant in ogenschouw gaat nemen.

ffberg | 21-05-06 | 14:22

Eigenlijk vind het te zot voor woorden dat het 'management' van Nederland zo is ingericht dat ze elkaar dwars moeten zitten. Coalitie versus oppositie. is het niet mogelijk dat er een systeem komt, waarbij iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft, bijv. verhoging van de welvaart voor iedere burger of efficienter overheidsfunctioneren. Deze doelen/behoeftes van het nederlandse volk kunnen zo door Maurice de Hondt-achtige figuren achterhaald worden. Op deze manier staan de neuzen dezelfde kant, ipv op elkaar gericht. Volgens mij is dat vele malen efficienter dan hoe het nu gaat. Zo gaat het bij grote ondernemingen ook. Zonder dat we daar voor hoeven te stemmen weten ze precies, of in ieder geval beter dan de politiek, wat hun doelgroep wil, hun behoeftes zijn. Ik vind het echt te idioot dat we in deze tijd met zoveel communicatievormen eens in de 4 jaar kunnen laten weten wat we willen. Terwijl ze dat elke dag kunnen onderzoeken!!! Daarbij komt dat een hoop stemmers bij het EU grondwet referendum niet eens wisten waar het referendum over ging en vaak ook nog op basis van verkeerde stemden!! Het kabinet doet het niet goed, dus ik ben tegen!?! Mensen die het niet begrijpen moet je ook niet vragen.

Gigantic Titanic | 21-05-06 | 14:22

"Iedereen denkt dat de sociale problematiek iets te maken heeft met de allochtonen in Nederland, terwijl het de enige oorzaak het gebrek aan cohesie binnen het ¨Nederlandse¨ deel van de samenleving is.

houdoe en bedankt! 21-05-06 @ 13:13"

Juist door het ontbreken van de cohesie is de gelegenheid ontstaan van narigheid op vele maatschappelijke vlakken (justitie,onderwijs,huisvesting en werkloosheid) en lieten we vage idealisten de zaak verkwanselen,

Sedert 2000 wordt gepoogd de schade te keren. PF legde de 1e steen voor die cohesie.

cor123 | 21-05-06 | 14:22

-weggejorist-

rood_verzet | 21-05-06 | 14:21

GS-TV bij de publieke omroep zou wel een stijlloze actie zijn.

daskapitalist | 21-05-06 | 14:19

@ Onderbuik 14:12
Doe eens een mailtje sturen naar de redactie. Je hebt dacht ik 25.000 leden/hantekeningen nodig, en dan kun je je eigen zender beginnen, met rechtse propaganda. Daarmee krijg je dan kijkcijfers (mits je goede programma's kunt maken, met veel kijkers) en dan mag je op prime-time. Veel succes.

King of controversy | 21-05-06 | 14:18

@Hans Joachim>von ribbentrop?

superjan | 21-05-06 | 14:18

moeha!

Ion Susai | 21-05-06 | 14:17

Ik heb nog een veel betere baan voor Pessers. Ze mag wel als vogelverschrikker bij mijn maiskuil gaan staan. Kan ze alle kraaien die van rechts komen wegjagen.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 14:16

Dorien Pessers is niet goed snik. Zware klap van de marxistische molen gehad, en kan alleen nog maar denken in termen van grootkapitaal en onderdrukten... een treurig geval.

Lagonda | 21-05-06 | 14:14

Dorien Pressers slaat de spijker op z'n kop. Wat een geldig optreden van haar in Buitenhof. Het lijkt me een voldoende waarschuwing voor iedereen die achter Verdonk aanhuppelt. En de geschiedenis heeft geleerd dat iedereen die met dit soort leiders meeloopt uiteindelijk zelf slachtoffer zal worden. Hirshi Ali heeft dit deze week zelf ondervonden. Rita op nummer 2 zal de partij tot op het bot blijven verdelen, een ramp voor het land.

Hans- Joachim | 21-05-06 | 14:13

@King of controversy 21-05-06 @ 13:53
ok, een echt lid van de Linkse Kerk mag niet eens naar Talpa kíjken, maar dit terzijde.
Binnen de publieke omroep is het ook een kwestie van geld, dat voor een groot deel wordt opgeslokt door: nps, nos, ikon, rvu, e.d. M.i. vooral links-georienteerde programma's. Een betere/eerlijker verdeling van geld zou al veel oplossen. Het opheffen van genoemde omroepen is een drastische maar wel een goede oplossing.
(Ikzelf heb momenteel een kabel-pakket met erg veel zenders, en ook een of twee goede die mij interesseren, dat is ook nog een mogelijkheid.)
ga nu even eurosport kijken.

Onderbuik | 21-05-06 | 14:12

@ffberg 21-05-06 @ 14:05
Ok, je hebt heeel goed geluisterd. Alleen over datgene wat ze gezegd heeft verschillen we van mening.
Op de vraag van Witteman of juristen wel een goede opleiding genieten (in de context van wat de ambtenaren van Verdonk uitspoken, en in de context van haar vergelijking met het gevangeniswezen: cipier-directeur-minister, waarbij de huidige ambtenaren nu te vergelijken zijn met cipiers) antwoordde zij bevestigend, en vertelde zij dat juristen al vroeg in hun opleiding geleerd wordt om naar context en andere rechtsbeginselen te kijken bij toetsing bij het uitvoeren van een regel. Dit om herhaling van het verleden te voorkomen.
Dit impliceert een heel interessante vergelijking, maar deze stelde ze niet.

Smegma | 21-05-06 | 14:12

@Smegma 21-05-06 @ 14:05

LOL!

Jhr. K. Beljou | 21-05-06 | 14:12

Mw. Verdonk heeft in dat grote debat met de Kamer als een David tegen Goliath gestreden. In haar eentje (net eender als Fortuyn) heeft ze het opgenomen tegen de vertegenwoordigers van de politiek correcte dictatuur, dia als hyena's over haar heen vielen. Daar verdient zij alle lof voor, zeker omdat ze tot het allerlaatste moment heeft standgehouden.
Mw. Dorien Pessers schijnt hoogleraar rechtstheorie of zoiets te zijn. Ik had meer het idee dat ze gespecialiseerd was in de rechtsdoctrines van het heksen- en feeksenstelsel in links Nederland.. Ik vind het kenmerkend voor linkse programma's als buitenhof etc. dat er vaak wel een hooggeleerde is die even Verdonk mag komen bashen. Alleen tot op heden heb ik nog niet kunnen ontdekken wat die hooggeleerde status in zo'n geval voor meerwaarde heeft. Trouwens ik heb tegenwoordig nogal grote twijfels bij het hooggeleerd zijn in allerlei vage onderwerpen, omdat veel van dat soort benoemingen politieke aspecten lijken te hebben. Niet verbazingwekkend in een politiek correcte dictatuur.

Romanus | 21-05-06 | 14:08

@Lachende Scheerkwast 21-05-06 @ 14:04
Heb je jezelf in de hersenen gesneden tijdens het scheren? Of heb je altijd zo'n positieve inslag na je lobotomie?

Smegma | 21-05-06 | 14:05

@Smegma
nu begin je gewoon nihilistisch te lullen. heeft ook weinig met ethiek en moraliteit te maken. democratie en staat zijn beiden verwerpelijke entiteiten.

daskapitalist | 21-05-06 | 14:05

@Smegma
Het is niet waar dat iedereen die het niet met jou eens is automatisch niet goed geluisterd heeft.
Pessers heeft zich gekwalificeerd als een volslagen idioot en opportunistische hypocriet als ze eerst bepleit dat ieder geval in zijn context gelezen moet worden, om vervolgens de vergelijking te maken met Hitler zonder enige moeite te doen om daar wat context bij te plaatsen !!!

Dat is mijn punt, inhoudelijk ben ik nog niet eens begonnen haar af te zeiken.

ffberg | 21-05-06 | 14:05

Alle liegende en bedriegende hakbarren, zelfontbranders en en andere scandinaviërs... jullie hebben de langste tijd gehad in Nederland... Het wordt tijd om uit te zien naar een nieuwe hakbar locatie.... Wat dachten jullie van Urzusgan, Afgahnistan???

GELUKKIG MAAR!! GO RITA, mijn stem heb je...

Lachende Scheerkwast | 21-05-06 | 14:04

@daskapitalist 21-05-06 @ 14:00
Kijk, en hier komen wij nou in het plaatje. Wij hebben die mensen in de regering en Kamer gezet.
Tijd voor een linkse lente........... hahahahahaha

Smegma | 21-05-06 | 14:02

@ffberg 21-05-06 @ 13:56
Je hebt niet goed naar haar geluisterd.
Ze maakte een pleidooi voor het goed toetsen van een regel - o.a. aan de context en mensenrechten - alvorens deze ruecksichtloos toe te passen.
Dit wordt elke jurist geleerd, om herhaling van het verleden te voorkomen.
This makes sense to me.
Elke vergelijking die je eruit kunt destilleren is "in the eye of the beholder".
Ipv dat iedereen op de stelling gaat bashen, gaan ze bashen op de evt consequentiele, implicerende vergelijking.
Is een beetje zwak en ongenuanceerd, en doet geen recht aan het verhaal van Pesser.

Smegma | 21-05-06 | 14:00

@Smegma
"Je bedoelt dat abstract redenerend degene die de moraal van de wet vaststeld qua positie te vergelijken is met Hitler?" Nee, de huidige wetgeving komend uit de tweede kamer heeft weinig met ethiek of moraliteit te maken.

daskapitalist | 21-05-06 | 14:00

@Smegma
Het strooien met vergelijkingen met het naziregime bij het bekritiseren van politieke tegenstanders doet zielig overkomen, en raken meestal kant noch wal. Pessers verlaagde zich tot het niveau van Berlusconi die een Europarlementarier vergelijkt met een kampbeul.

Nog eent tip voor Pessers: Hitler legde de rijkssnelwegen aan, wellicht een mooie metafoor om Carla Peijs mee aan te pakken?

ffberg | 21-05-06 | 13:56

@Zeurders 21-05-06 @ 13:54
Waarbij men aan de ene kant beweert dat er teveel regels zijn, en dat erin geschrapt moet worden om meer duidelijkheid en daadkracht te creeeren, maar er aan de andere kant zonder nuancering aan vasthoudt.
Lekker dan.

Smegma | 21-05-06 | 13:56

@cor123: jij bent blijkbaar wel toe aan een lekkere portie conservatieve regelgeving en overheidsbemoeienis? Gelukkig hebben een hoop mensen in de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen al een duidelijk signaal afgegeven dat het zo wel weer mooi is geweest met regeltjes en strenge handhaving.

Zeurders | 21-05-06 | 13:54

@ Onderbuik 13:45
Ik intellectueel? Ik had toch gehoopt dat mijn posts hier een ander beeld hadden geschetst.
Ik haal Talpa erbij, om te laten zien dat er geen alternatief is voor de NPS. De ruimte is er, maar die wordt niet gebruikt. Mijn vermoeden is dat het publieke stelsel heel snel naar de knoppen, zodra er een andere omroep/ kanaal is wat wel fatsoenlijke programma's maakt.

King of controversy | 21-05-06 | 13:53

@superjan 21-05-06 @ 13:44: ik vond het verhaal van Pesser uitermate sterk, redelijk en genuanceerd.
@daskapitalist 21-05-06 @ 13:44:
Je bedoelt dat abstract redenerend degene die de moraal van de wet vaststeld qua positie te vergelijken is met Hitler?
Me dunkt dat de huidige moraal door meer dan 1 persoon is vastgesteld, en dat wij hier ook nog een zegje in hebben.
Hetgeen dus hier het geval is: NL is na 9/11 zo moslimfoob geworden, dat de moraal eentje van uitvoering is geworden, en niet meer van genuanceerd onderzoek naar spanningsvelden, met ruimte voor dialoog en discussie.
Grappig dat de VS AHA met open armen ontvangt met een sneer naar NL, terwijl NL alleen maar de VS-stelling "jullie zijn voor of tegen ons" in de huidige uitvoering van het beleid meeneemt. Go Verdonk, Go (naar de VS, lutser).

Smegma | 21-05-06 | 13:51

@Zeurders
De huidige politieke partijen zijn volgens mij een restant van de verzuiling. Langzaam maar zeker zal de boel wel op de schop gaan. CDA verdwijnt of gaat op in een conservatieve stroming. De PvdA zal uiteenvallen in een migrantenpartij en een sociaal liberale partij. Misschien dat de restanten van D'66 en de echte liberalen in de VVD al achter de schermen bezig zijn zo'n partij voor te bereiden. Wie zal het zeggen.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 13:46

@ sebaviaan 21-05-06 @ 13:43
Tuurlijk.. Let's call it wishfull thinking from your side. Denk nog maar ff door.
Uiteindelijk zullen we het wel zien. en ik geloof niet in al dat doemdenken dat een aantal lutsers hier doet.
Tijd om wat nuttigs te gaan doen op zondag. Denkze!

Euroboerrrt | 21-05-06 | 13:46

@rabarberke> een dictatrice

superjan | 21-05-06 | 13:45

"Dan is de ontploffing van de VVD nabij. We krijgen vervolgens een linkse VVD waarin D66 opgaat, en een rechtse, met Rita, Geert, Pastors, Sörensen en Eertmans.
fuckje 21-05-06 @ 12:22"

Dat roep ik ook steeds. En die laatstecombinatie dan wel de meerderheid.
Zou er eindelijk een echte reden zijn om de vlag buiten te hangen!

cor123 | 21-05-06 | 13:45

@King of controversy 21-05-06 @ 13:41
jij bent blijkbaar ook weer zo iemand die ineens over Talpa begint, laat me raden: je bent links en daardoor intellectueel?
NPS heeft geen bestaansrecht meer, dat is gewoon een feit.

Onderbuik | 21-05-06 | 13:45

@daskapitalist:
Hoewel ik de Dhr. Croughs gelijk moet geven wat Pessers betreft, komt de ideologie van de stichting MeerVrijhheid overeen met die van George Dub´ya, die nu zijn eigen versie van de Berlijnse muur langs de grens met México neer wil zetten.
Vrijheid? Ik dacht het niet.
Bovendien lijkt het me sterk dat de bovenlaag van de Amerikaanse samenleving dan ook al de illegale huishoudsters en landarbeiders die ze zelf in dienst hebben het land uit zal flikkeren.

houdoe en bedankt! | 21-05-06 | 13:45

Dit land is gewoon rijp voor een dictator en Rita Verdonk is er eentje.

Rabarberke | 21-05-06 | 13:44

@smegma> je gaat me toch niet vertellen dat je het verhaal van mevrouw pissers sterk vond he? Ik hou van Ayaan. Ik bewonder haar gratie en verstand en moed. Ik was uitermate link op verdonk. Maar ik kan je vertellen, dat dit soort sujetten mij in de armen van diezelfde verdonk drijven. Gelukkig hebben we Geert nog. Alleen wat is ie stil.

superjan | 21-05-06 | 13:44

@Smegma
maar die mensenrechten waarnaar jij bedoelt, die zijn toch ook op positivistische wijze vastgesteld? zie bijvoorbeeld EVM en UVRM. die lui die daaraan meegewerkt hebben zitten dan toch in het hitlerhokje, of niet?

daskapitalist | 21-05-06 | 13:44

Balkenende 3!

henkstubbe | 21-05-06 | 13:44

Zeurders 21-05-06 @ 13:37
gaat denk ik ook gebeuren. met rita aan het roer spint D66 garen. De echte liberalen vertrekken en de VVD is niets meer dan een lege huls waar af en toe een proefballonetje en een onliner uit komt. Ze resaliseren zich get niet maar met rita staat de VVD aan de vooravond van de ondergang.

sebaviaan | 21-05-06 | 13:43

@ Onderbuik 13:38
Ken je het begrip Wishfull thinking. "Linkse" TV zal echt niet uitsterven, want er is geen alternatief, of je moet ervoor kiezen om Talpa subsidie te gaan geven, vanwege hun hoogwaardige programma's. Wil je die programma's dood hebben, zul je met een alternatief moeten komen, ipv hier te reaguren en het einde der tijden te verkondigen. Er is geen rechts alternatief.

King of controversy | 21-05-06 | 13:41

@dr. Vicious 21-05-06 @ 13:36
Geen probleem, morgen is de herhaling en vanaf vanavond kun je het via internet bekijken.

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 13:40

Allemaal leuk en wel, maar als ze Premier is zet ze dan wel door waar ze NU mee bezig is?

MiRRoRMaN | 21-05-06 | 13:40

He goed nieuws voor op de brakke zondag!

Reez | 21-05-06 | 13:40

@Jan Boel 21-05-06 @ 13:35
Ze zei ongeveer:
- Bij Verdonk vergeleken was Fortuin een gentleman (omdat hij zei dat niemand er meer in zou komen, maar dat de mensen die er toch onterecht waren mochten blijven)
- Juristen leren al vroeg in hun studie dat de wet uitgelegd wordt met een schuin oog op context en op andere rechtsbeginselen, met als eerste de mensenrechten. Dit om toestanden zoals Hitler geinitieerd had (de moraal van de wet komt van Hitler, juristen en ministers voeren alleen de regel uit) te voorkomen. Pesser maakte dus geen vergelijking tussen een Hitlerslaafje en Verdonk, maar de implicatie is duidelijk.

Smegma | 21-05-06 | 13:39

@ Ahasveros 21-05-06 @ 12:55

Vanmorgen Rita bij Harry Mens of dat ook naar buiten zou zijn gebracht als het een PvdA politcus zou overkomen : "We zouden wel naar een nadere journalistiek toemoeten" aldus Rita. Inderdaad.

Die hoernalisten, hoe lang zitten we er nog mee opgescheept ?

cor123 | 21-05-06 | 13:39

@superjan 21-05-06 @ 13:33
slinks complot dat is duidelijk

@Smegma 21-05-06 @ 13:35
wetpositivisme creeert alleen maar willekeur, met ethiek heeft het vrij weinig te maken. oppositie tegen wetpositivisme zou ik dus zeker niet kleinburgerlijk noemen.

daskapitalist | 21-05-06 | 13:39

Goed nieuws voor Bos en de zijnen, Rutte is op werkelijk alle gebied Rita de baas en komt ook dichter bij de Pvda als het gaat om programma. Rita heeft maar een punt en is voor de meeste mensen (gelukkig) veuls te conservatief

bubka | 21-05-06 | 13:39

@superjan 21-05-06 @ 13:33
.
Ze probeerden gewoon de discussie te beinvloeden door selectief experts te kiezen. Dat doen ze toch altijd?
Ze hebben het deze keer wel flink verneukt. Blijkbaar wisten ze bij Buitenhof ook niet hoe gestoord dat mens is.

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 13:38

@superjan 21-05-06 @ 13:33
ik heb het gelukkig niet gezien dat buitenhof. Maar wat je beschrijft is érg typisch voor Buitenhof, het kan hen niet línks genoeg zijn. Tuurlijk wisten ze het, het zijn stuiptrekkingen van het linkse fossiel, jarenlang hebben we die troep moeten bekijken op tv, het einde van die linkse propaganda is in zicht.

Onderbuik | 21-05-06 | 13:38

@Barbapoeppa: veel VVD-stemmers zullen het wel niet meer zo zien zitten als Verdonk aan de macht komt, zijn toch veel ondernemers bij die de oost-europese handjes hard nodig hebben.
Misschien moeten Marc en aanhang samen met de smeulende resten van D66 maar een neo-liberaal partijtje opzetten?

Zeurders | 21-05-06 | 13:37

goedver! mis ik voor het eerst in weken buitenhof, wordt er snoep uitgedeeld :D!

dr. Vicious | 21-05-06 | 13:36

Misschien kan iemand hier de beeldschermkindertjes eens uitleggen wat het verschil is tussen een gevangenis en een land. Ik zal alvast een voorzet geven: In de gevangenis kom je doorgaans pas terecht als je iets fout hebt gedaan.

de dikke man | 21-05-06 | 13:36

@superjan 21-05-06 @ 13:33
Dus de wet uitleggen zoals die bedoeld is, is nu ook al links?
Denk dat ze jou bij het kleinburgerlijk smaldeel rekent........ en terecht.

Smegma | 21-05-06 | 13:35

Mevrouw Pesser in Buitenhof: ''waarschijnlijk zijn al die Rita stemmers zelf klein benepen burgers ooit slachoffer geworden zijn van regels zijn regels.''
Aan het eind stelt zij zelfs dat deze regel nog voortkwam uit 1933 van ene Adolf H. Pesser: ''Pim had het netter opgelost''. Pesser you go girl.
En geef toe, links of rechts zo onbehouwen boertig zoals Ritalin in de omgang handelde, zo wil toch niemand behandeld worden? Of zit ik hier toch in een nest ploertige schreeuwers die niet verder heeft gelezen voorbij een one-liner.

Jan Boel | 21-05-06 | 13:35

@daskapitalist> ik begrijp het niet, ze moeten toch weten bij buitenhof dat die pessers een ultralinks gestoord fossiel is. Waarom haar zonder gesprekspartner uitnodigen?

superjan | 21-05-06 | 13:33

@Euroboerrrt 21-05-06 @ 13:28
ja inderdaad.
Voordeel is wel dat door die nsb-aktie van Zembla, zélfs Kees Driehuis niet meer de zich van geen kwaad bewuste vara-medewerker kan gaan noemen. Van Paul Witteman en wijlen Marcel van Dam wisten we al wat voor politiek-afhankelijke figuren het waren...

Onderbuik | 21-05-06 | 13:32

en aan mevrouw Pessers, "ga toch koken!"

daskapitalist | 21-05-06 | 13:30

Mooi, voortzetting van de huidige coalitie dus. Gaat het toch nog goed komen met dit land.

WeirJack | 21-05-06 | 13:30

nou ja, die pessers heeft er in ieder geval voor gezorgd dat uit de doelgroep A en AB1 weer enkele duizenden kleinburgerlijke stemgerechtigden voor Rita hebben gekozen.

superjan | 21-05-06 | 13:30

Toch heeft het wel wat. De partij die de overheid wil terugdringen wordt straks misschien zelf aangevoerd door een mega ambtenaar. Rita is geen liberaal. Ze is conservatief.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 13:28

@Onderbuik 21-05-06 @ 13:25
Ferry de Pingelaar.
Jammer dat we geen kijk en luister geld meer los betalen, had ik mooi een gedeelte in kunnen houden, anders wordt het toch direct gebruikt als zendtijd betaling van die propaganda praat.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 13:28

@blawablaw
hij is wel goed ja!

daskapitalist | 21-05-06 | 13:27

De cipier wordt ook van onze centen betaald.

de dikke man | 21-05-06 | 13:27

@blawablawa:
Inderdaad meesterlijk geformuleerd.

houdoe en bedankt! | 21-05-06 | 13:26

@Euroboerrrt 21-05-06 @ 13:15
klopt, ehm die baardaap kan ik ff niet plaatsen, is het een man of een vrouw, of bedoel je Ferry Mengele?
Opvallend blijft het wel dat die linkse propaganda (NOS, NPS) gewoon van onze centen betaald word.

Onderbuik | 21-05-06 | 13:25

@sebaviaan: meer Animal plaet kijken, bij de olifanten is de vrouw de lieder. Olifant... porceleinkast... aan wie doet je dit denken?

Zeurders | 21-05-06 | 13:24

Net die hoogleraar op buitenhof: "De VVD is een partij voor rancuneuze kleinburgers". Haha!

blawablawa | 21-05-06 | 13:24

@ sebaviaan

Ga jij je berenvel eens buiten hangen, dan kan het luchten!!

smartist | 21-05-06 | 13:24

@Zeurders 13:18
In mijn voorbeeld wel ja. Maar het is inderdaad gelukkig nog niet zeker dat ze de verkiezingen zou winnen. Ik ben het met je eens dat ze niet zo sterk is als Pim.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 13:21

Snap die haat niet tegen de NPS, ongeveer enige waar normale programma's op komen met inhoud. Wat interesseert mij die eilandgasten etc..

Eau24 | 21-05-06 | 13:21

Gravin v Kippenbouth
vrouwen met haar en rita heeft bossen op haar tanden vind ik inderdaad heel eng.
even serieus. in de natuur, en daar maken wij deel van uit, leiden de mannen en volgen de vrouwtjes. een vrouw op een leidinggevende positie is dan ook volkomen onnatuurlijk. ik denk regelmatig bij het zien en horen van rita en andere politica; achgod meiden ga lekker koken en kindjes maken ipv jezelf belachelijk te maken

sebaviaan | 21-05-06 | 13:20

@barbapoeppa: nu ga je er van uit dat ze ook meteen MP wordt als ze leider van de VVD is. Dat betwijfel ik dan weer, ze mist toch bepaalde Pim-kwaliteiten.

Zeurders | 21-05-06 | 13:18

@ Barbapoeppa 21-05-06 @ 13:15
Nee zo zag Nederland eruit onder de PvdA, dat zijn we nu al flink aan het verbeteren in de goede zin van het woord.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 13:18

@ Barbapoeppa 13:15
Onzin, in het gunstigste geval wordt die Paarse krokodil meteen uitgezet, recht door zee.

King of controversy | 21-05-06 | 13:18

Slaat ook wel ergens op ja om linkse te vergelijken met Stalin en Lenin.. not Vooral de heer Bos, als er een linkerflank van de VVD ooit aan de macht komt kan de PvdA er in op, huichelaar dat ie is. En Famke de groenezoden kut is zogenaamd links wegens dat groen maar verder zo liberaal als Wiegel in een pornofilm. De enige partij die je zou kunnen vergelijken met dat soort idealisme is de SP en dan met het marxisme, de goede kanten ervan en zeer globaal.

Eau24 | 21-05-06 | 13:18

@zeurders> daar trappen zelfs hollanders geen 2x in.

superjan | 21-05-06 | 13:17

Je kunt enorm intelligent zijn. Je kunt een ruimdenkende intellectueel zijn. Je kunt een visie hebben die tot het einde der tijden de mensheid dient. Het betreurenswaardige is, dat het niets voorstelt als je niet een documentje bezit met je foto en de juiste naam erop. Vrijheid bestaat dus alleen bij de gratie van een stukje papier en owee als de lettertjes erop niet kloppen. In- en intriest.

de dikke man | 21-05-06 | 13:17

Het Nederland van Verdonk zal gaan lijken op dat zwembad in de Ohra reclame waar moeder en dochter de paarse krokodil willen gaan ophalen maar deze pas meekrijgen als ze aan alle formaliteiten hebben voldaan.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 13:15

Buitenhof.../Vara../Witteman/Van Dam en die baardaap van het journaal, zien de rode overwinning in mei 2007 nu al ten onder gaan, daarom beginnen ze zo hard te schreeuwen. Des te harder ze schreeuwen des te harder ze ten onder zullen gaan.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 13:15

de macht van de linkse propaganda machine nl. de NPS, die Zembla, Nova, en Nova Zembla financiert begint eindelijk te slinken.
Mocht Medy van der Laan nog leven kan zij zich misschien nuttig maken door eindelijk eens het mes daadwerkelijk te zetten in het toch al fossiele kankergezwel dat dus NPS heet.
Bij voorbaat dank Medy.

Onderbuik | 21-05-06 | 13:15

Verbazing dus. En asielprocedure. :/

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 13:15

@superjan: je kunt ook gewoon een milieuactivistje voor graties doen geloven dat de nieuwe Adolfina er aan komt...

Zeurders | 21-05-06 | 13:14

@ Enemem

En wat stem je anders?? *nieuwsgierig*

kiwisap | 21-05-06 | 13:14

De aanhang van de regeringscoalitie moet vooral doorgaan met hun landgenoten een oor aan te naaien om de nivellering van de samenleving te benadrukken en daardoor hun eigen financiële positie veilig te stellen. Als je jezelf immers alleen maar middels je bezittingen kunt profileren, zijn er maar weinig andere opties.
In het grote boze buitenland zijn er over het algemeen nog maar weinig mensen die het kabinet-Blakenende nog serieus nemen. Als dat al het geval was. En van de mensen die dom genoeg zijn om dit soort machtsgeile figuren aan het roer te zetten heeft men al helemaal een lage dunk.
Iedereen denkt dat de sociale problematiek iets te maken heeft met de allochtonen in Nederland, terwijl het de enige oorzaak het gebrek aan cohesie binnen het ¨Nederlandse¨ deel van de samenleving is.

houdoe en bedankt! | 21-05-06 | 13:13

Buitenhof op Nederland 3.
Wie nog twijfelde aan de kundigheid van Nederlandse hoogleraren, alle twijfel is nu weggenomen.
.
"Veel Nederlanders zijn het eens met Verdonk? Dat zijn de bekrompen kleinburgers waar de VVD nu uit bestaat. -Maar het zijn er heel veel, dat zijn toch niet allemaal VVD'ers? -Ja, daar zijn er heel veel van en die roeren zich nu."
" Geen gekozen burgemeester of president meer, want je ziet wat er van komt. Dan komen mensen als Verdonk aan de macht."
(Geen perfecte citaten, gewoon mijn herinnering. De strekking is juist.)
Er waren er nog veel meer, maar mijn verbasing was te groot om ze allemaal te onthouden.
.
Verder had ze het over uitzetting van Ayaan, terwijl iedereen weet dat het hier om de naturalisatie ging, NIET om de aslieprocedure. Ayaan zou altijd het vreemdelingenpaspoort behouden.
.
Altijd leuk, de expert aan het woord.

Gekke Gerritje | 21-05-06 | 13:13

Dat is goed nieuws zo op de zondag. Als Rita lijsttrekker wordt ga ik op de VVD stemmen komende verkiezingen.

Enenem | 21-05-06 | 13:12

@zeurders> ze komen uit albanie en kosten tussen de 5 en 10 duizend euro.

superjan | 21-05-06 | 13:11

Inderdaad erg dom, want als we het over Marijnissen/Halsema enb Bos hebben begint iedereen ook niet de hele tijd over Stalin en Lenin, terwijl ze er toch aardig op lijken in gedachtegoed...

Euroboerrrt | 21-05-06 | 13:10

Iedere normaal denkende Nederlander die Zondag naar Dorien Pessers bij
Buitenhof heeft gekeken weet nu precies hoe de vork in de steel zit.
Conclusie was: Verdonk is een beest en de VVD deugt nergens voor.
Nieuwa? We wisten het wel, Mssr Dorien heeft het het super verwoord. VETCOOL.

hans39 | 21-05-06 | 13:10

Al dat gepeil, tel die stemmen nu maar eens.
Dat de VVD-leiding de leden nog de kans gaf om hun stem te veranderen afgelopen week, duid er op dat Verdonk inderdaad op voorsprong staat/stond.
Een mooie stukje voortrekkerij door de partijtop om beoogde kroonprins Marc een extra kansje gunnen.
Vervolgens wordt het afwachten of Rita de verkiezingen nog gaat halen met al het gekonkel binnen de eigen partij.

Zeurders | 21-05-06 | 13:09

Wordt tijd dat Rita's borsten afgesneden worden zodat meer uitgewassen niet meer mogelijk zijn.. Zie film

Eau24 | 21-05-06 | 13:09

lol @ de nieuwe pay off van Palm bier...

Palm.. Puur Ras Bier .... UberLOL

superjan | 21-05-06 | 13:09

King of controversy 21-05-06 @ 13:03 Pim had gelijk, daar is geen twijfel over, hij was een politieke messias, hij was een waar gevaar voor de politiekelite, ze hebben nu nog nachtmerries over Pim.

LoL @ Sévèke | 21-05-06 | 13:08

ik heb het niet geweten en bevel is bevel Rita aan de macht.
leuk vooruitzicht alleen het snorretje nog.

knut | 21-05-06 | 13:07

Over Hitler beginnen in deze discussie is zo dom. Alle Rita fans klampen zich daardoor nog harder vast aan haar. En de haters der linkse kerk die nog niet overtuigd zijn worden hiermee over de streep getrokken haar te steunen. Goebbels is zeker twee weken op vakantie of zeau.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 13:06

verkeerde foto
moest deze niet staan bij dat artikel over "kruising tussen bizon en koe" ?

wolliejean | 21-05-06 | 13:06

Ik ben misschien watbevooroordeeld.. Lid van de SP, leraar geschiedenis in spee en geboren/getogen Nijmegenaar, alsof ik een keuze heb;)

Eau24 | 21-05-06 | 13:05

@trekuenetieg 21-05-06 @ 13:03
Het is dat ik geen Herdershond heb, anders konden ze puppies maken, sick puppies.

CoJoNes | 21-05-06 | 13:04

Toegeven aan het Godwin mechanisme is een tactische fout van links. Dat levert alleen maar stemmen op voor Rita.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 13:04

Nu de mantelpakjesteef(buitenhof)toch Hitler erbij sleept,kan dat wijf niet vergast worden.

trekuenetieg | 21-05-06 | 13:03

@ Eau 13:00 & Euroboerrrt 13:00
Wat maar weer eens bewijst dat zowel links als rechts niet de waarheid in pacht hebben, en daarmee achterhaald zijn. Het enige wat goed is voor Nederland is een Paars kabinet. Bleek Pimmetje het toch fout te hebben.

King of controversy | 21-05-06 | 13:03

Zekers.. sjah die bereikbaarheid en wat piepende ondernemertjes die toch al een kut winkel hebben en dankbaar gebruik maken van de situatie.. Waarom zou je Nijmegen ook uit willen richting Arnhem? Maar goed, ander onderwerp heee..

Eau24 | 21-05-06 | 13:03

Hoeveel bossen rozen kan ze zichzelf en haar intelligente, eveneens ubermensch capaciteiten bezittende vriendjes in de reet stoppen. Ze maakt voor het gemak even een vergelijking tussen Verdonk en Hitler.

CoJoNes | 21-05-06 | 13:02

Geniale "klauw" foto is dat toch, moet altijd lachen als ik em zie.

Dr.Bob | 21-05-06 | 13:02

2 de dikke man 21-05-06 @ 12:56: in de bajes krijg je een hele goede helicopterview van de nederlandsesamenleving. Soms moet je eerst dingen zien voordat je gelooft dat het bestaat. En als de gemiddelde minister niet verder komt dan zijn decadentewoonwijk(want daar woont het gros van die hufterts), dan heb je een tunnelvisie van de maatschappij.

LoL @ Sévèke | 21-05-06 | 13:02

ik ga eens een mailtje naar buitenhof schrijven.

AAAAAAAH ZE GAAAT HITLER ERBIJ HALEN. AHHHHAHHAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

superjan | 21-05-06 | 13:02

ze lult zich vast. prachtig.

superjan | 21-05-06 | 13:01

Ja in Nijmegen daar gaat het echt geweldig..... Werkelijk.... Echt waar....

Euroboerrrt | 21-05-06 | 13:00

Wat een pedante typhus hoerrrrr. Who died and made her God? Mijn hemel, wat heeft dit nog met een politiek discussieprogramma te maken?

CoJoNes | 21-05-06 | 13:00

In Nijmegen is het al een goede 5 jaar lente! En och wat gaat 't slecht.. voorbeeldstad, oh nee das Rotterdam natuurlijk waar het zo heerlijk gaat..

Eau24 | 21-05-06 | 13:00

@iedereen> wie is dat teringvarken?

superjan | 21-05-06 | 13:00

lol. verdonk wordt nog eventjes gebashed door een doorgebruinde landverraadster.

daskapitalist | 21-05-06 | 12:59

@mantelpakje> ik ben razend op u, vuile insinuerende propaganda HEKS!!!!!!

superjan | 21-05-06 | 12:59

@superjan,
een buitengewoon intelligente rechtsgeleerde vrouw.

fuckje | 21-05-06 | 12:58

Een paar cijfertjes: PvdA 46 (-1), VVD 36 (+1), CDA 30 (+1), SP 14 (-1).

gek kuikentje | 21-05-06 | 12:58

@mantelpakje @buitenhof> wat een enge heks bent u mevrouw. Een beetje insinueren dat Verdonk een gestoorde leugenaar is. Leuk ook dat witteman u elke keer de bal toespeelt (is het niet zo... vragen)

Nee mevrouw . verdonk is door zembla in een catch 22 situatie gedrongen.
Haar ambtenaren hebben haar verkeerd gebriefed. Wat verdonk deed is verkeerd. Maar ze is er wel kei en keihard ingeluisd.

En wie bent u dan mevrouw?

superjan | 21-05-06 | 12:57

@superjan
Dat Buitenhof wordt iedere week meer een soort speakerscorner voor the politically challenged.

CoJoNes | 21-05-06 | 12:57

@ de dikke man
Dan moet je maar op een ander stemmen

Euroboerrrt | 21-05-06 | 12:57

Goed nieuws dit. Een derde Paars kabinet komt dichterbij.

King of controversy | 21-05-06 | 12:56

Ik zie een trechter voor me. De grote open kant presenteert de Nederlandse grens. Het holle conische gedeelte wordt vormgegeven door het ambtenarenapparaat. Wat er het smalle gedeelte uitkomt mag blijven. Wat Verdonk doet is eigenhandig de trechter omkeren om als de gevangenisdirectrice die zij is, het smalle gedeelte persoonlijk te bewaken. Wat ik wil is een ruimdenkende staatsman/vrouw die de grootte van het grote gedeelte in de gaten houdt, geen cipier die zich persoonlijk met individuele gevallen gaat bemoeien. Gaat zij zich als MP persoonlijk met 16 miljoen gevallen bemoeien? Ik wil geen cipier als leider, ik wil iemand met een abstracte ruime visie.

de dikke man | 21-05-06 | 12:56

Ook al zit ik in het buitenland, als Rita lijsttrekker wordt van de VVD, dan zal ik in mei die 200 kilometer wel afleggen naar de ambassade om op haar te stemmen.

Euroboerrrt | 21-05-06 | 12:55

2 superjan 21-05-06 @ 12:50: Dit is netzoals het moment dat Fortuyn Leefbaar Nederland werd uitgezet, en alle vijanden van Pim gniffelen dat ze hem hadden gewipt, nog geen week later was hun lachen snel vergaan toen Fortuyn een eigen partij begon.(Fortuyn was hun te slim af en had alles zo gepland zoals het toen was gegaan(te geniaal dat kan niemand ontkennen)).
Zo gaat het met rita ook, ze proberen haar in de media te slopen, maar dat werkt op ons burgerts juist averechts.

LoL @ Sévèke | 21-05-06 | 12:55

Zeven 21-05-06 @ 12:39
Lang Leve de Linkse Lente!

... Totdat de doopceel van Duyvendak en (The killing Fields) Rosenmuller worden gelicht.
Uiteraard hoor je Zembla daar niets van zeggen...

Ahasveros | 21-05-06 | 12:55

en cojones, doe eens even lief! nu ik er over nadenk kan ik ook even geen goeie ambtenaar opnoemen.. oja ik ken nog wel een paar juffen die wel leuk zijn? dat zijn toch ook ambtenaren? je bent wel erg neukeratief bezig, overigens. een alles-over-één-kam-scheer-argumentjen. Verder lees ik tussen je moeilijke woorden door dat je het niet eens bent met mijn moddelen-in-de-politiek-tactiek. Jammer, want jan is het wel met me eens.. althans, ja toch jan?!

hé man | 21-05-06 | 12:55

Dat die linkse landverraders hun meerderheid kwijt zijn ondanks dat de(objectieve-))pers toch ongelofelijk hun best doen om Abdullah Bos op de troon te krijgen maakt me heel blij/geil.
Misschien kan Rita Ayaan vragen om minister te worden.

trekuenetieg | 21-05-06 | 12:53

@ Wouter Z
Dat soort droge humor kan ik wel waarderen!

Chiant | 21-05-06 | 12:53

Maar wat heeft Maurice nou gevraagd: "Heeft U / gaat U VVD stemmen en wie wilt U als lijsttrekker" OF "Bent U lid van de VVD, stemt U mee in de lijsttrekkersverkiezing van die partij en zo ja, op wie?"
In tegenstelling tot wat hier door sommigen gedacht wordt is 't géén stijlloze poll of een Volkskrant-internet verkiezing zonder IP registratie...

tichtus | 21-05-06 | 12:52

Weet je zeker dat Lucas dit stukje niet heeft geschreven?

gek kuikentje | 21-05-06 | 12:51

@superjan.. nee. waarom een foto dat ze zichzelf aan het beroeren is? hoef ik niet zo heel nodig te zien. Overigens ken ik iemand die voor het aids fonds met 'r naar afrika is geweest, alwaar ze enorm veel sterallures heeft vertoond. mensen: bridget neemt veel make-up, veel kleren en veel gezeik mee naar derde wereld landen. maar voor de camera wel heel aardig toen tegen de quasidode kinderen. Heel erg, zeg ik. Die mogen ze wel voor die oostblokhondjes smijten. kunnen ze weer even vooruit!

hé man | 21-05-06 | 12:51

@hé man
Wat zeg je nou dan? Dat mensen die al hun levenlang in dienst zijn van de belastingbetaler ook maar enige voeling hebben met de samenleving? Dat deze mensen beslissingsprocessen snel, ordentelijk en kostenefficient kunnen uitvoeren? Dat ze op posities zitten vanwege hun competentie en niet op basis van dienstjaren?
Ambtenaren zijn de 4e macht in Nederland, een kwaadaardig gezwel dat de Nederlandse econoimie remt door regeltjes en kommaneukerij, domheid en afgunst.

CoJoNes | 21-05-06 | 12:51

een rita bash going on.

superjan | 21-05-06 | 12:50

regels van behoorlijk bestuur? wat heeft dat in godsnaam met recht te maken mantelpakjeexcuustrut.

daskapitalist | 21-05-06 | 12:49

Nu 3 kijken!

superjan | 21-05-06 | 12:49

Misschien loopt het toch nog allemaal goed af. - neemt tevreden een hapje van zijn krentebol-

Wouter Z | 21-05-06 | 12:48

sebaviaan 21-05-06 @ 12:42
Zo, jij bent dus bang voor vrouwen.

Gravin v Kippenbouth | 21-05-06 | 12:48

@he man> ik ook. Bridget is overigens best lief, haar meermaals ontmoet hebbende, en ze zorgt voor arme hondjes. Die feauteaux waren niet flatteus.

superjan | 21-05-06 | 12:47

Niet zo hard zijn voor 'ijzeren' Rita. Dat 'harteloze' van haar was gewoon het beleid van Job Cohen dat ze uitvoerde. En zo harteloos kan meneer Rooibosthee toch nooit zijn, want die is een softie, dat staat onomstotelijk vast. Of zou van die karaktermoord - waar GS wel Zembla voor afzeikt, maar angstvallig vermijdt voor hun eigen deur te vegen - ook niets kloppen?

veest van pim | 21-05-06 | 12:46

Hm, dan is het toch wel bijna goed toch? StudentE, dat is wel aardig.Ik heb nooit zo door dat er mensen zijn die geen kloten hebben op GS. Over kloten gesproken: CoJoNes, ik wil wel in dat kabinet van je. Misschien is het dan ook fris om er alleen maar fotomodellen in te zetten? Maakt die debatten niet alleen heel wat toegankelijker voor de debiele nederlander, maar ook heel wat plezieriger om naar te kijken. Touriya Haoud, Fuckje en Katja (bridget niet, die lijkt op een fucking pornoactrice -bron:www.playboy.nl) in het kabinet! Ik stem voor.

hé man | 21-05-06 | 12:44

@superjan 21-05-06 @ 12:39

LOL @ Kleerie polka

Aussie | 21-05-06 | 12:44

@De Chileen,
Waar kunnen we de exacte cijfers van die update zien?

fuckje | 21-05-06 | 12:44

dat is niet code rood maar code blauw

veest van pim | 21-05-06 | 12:43

@bwahaha> sorry jongen t wordt weer niks.
Als ik die brezan van brederode zie, moet ik elke keer aan die bonny st claire van koefnoen denken.

superjan | 21-05-06 | 12:43

@Sévèke

Tegen paranoide waanvoorstellingen bestaan uitstekende medicatie. Gewoon straks even de weekendhuisarts bellen.

El Gouda | 21-05-06 | 12:43

met rita aan het roer zijn ze mijn stem definitief kwijt. De gedachte dat een vrouw de partij gaat leiden alleen al.
de vvd loopt met rita recht door zee op de klippen.

sebaviaan | 21-05-06 | 12:42

Eergisteren las ik nog dat Veronk kelderde en onder Rutte kwam door de AHA/AHM affaire. Hoezo heeft die (de) hond weer een pro-rechtse peiling (zoals altijd) ?

En hoeveel kost dat eigenlijk? Een peiling naar wens inkopen bij de/een hond?

bwahaha | 21-05-06 | 12:42

@LoL> eens kijken of het deze keer ook eindigt in de actie van een "eenling"

superjan | 21-05-06 | 12:41

dit bewijst maar weer eens dat vvd'ers volslagen gestoord zijn en over het algemeen niet niet instaat moeten worden geacht tot het maken van welke verstandige keuze dan ook. het lijkt me verstandig om de complete vvd met de grijpgrage klauwen op de rug gebonden en de bek afgeplakt met ductape af te drijven naar ameland. mogen ze daar fijn winkeliertje gaan spelen.

kolonel klootoog | 21-05-06 | 12:41

"Toch nog maar een uitzendinkje Zembla er tegenaan gooien.".
Zo deed de 5de colonne het bij Fortuyn ook, eerst proberen ze 'politiek-correct' schandaal na schandaal uit de kast te trekken om zo hun opponent te kunnen wippen.
En als dat niet lukt dan gaan ze het anders proberen. Die Rutte hoort bij de 5de colonne; de nieuwe dijkstal.

LoL @ Sévèke | 21-05-06 | 12:40

Als we nou eens een complete Kamer en kabinet zouden samenstellen van niet-ambtenaren. Dus alleen mensen die nog nooit bij de overheid gewerkt hebben. Compleet frisse en competente wind, ik stem voor.

CoJoNes | 21-05-06 | 12:39

Ik zei het toch, de valsheidsindex van Kleerie polka is omgekeerd evenredig met de populariteit van de politicus die tegenover haar zit.

superjan | 21-05-06 | 12:39

Als Rita "Draaikont" Vedonk lijsttrekker wordt van de VVD, zal er een sterke links-rechts verkiezings strijd los barsten, die overduidelijk door links gewonnen zal worden omdat het te veel rommelt op rechts... Bij de VVD zullen er nog enkele harde noten gekraakt gaan worden onderling.
Lang Leve de Linkse Lente!

Zeven | 21-05-06 | 12:39

@he man,
ik weet niet waarom jij je interesseert voor mij, maar je hebt het bijna helemaal mis. Binnenkort heb ik examens, ik ben studentE Nederlands.

fuckje | 21-05-06 | 12:39

of: had ik alsnog mijn intrek kunnen nemen(doh.)

hé man | 21-05-06 | 12:37

@cojones. Inderdaad!

de dikke man | 21-05-06 | 12:37

Als Rita de kar mag gaan trekken bewijst dat maar weer dat beeldvorming doorslaggevend is voor succes. Het maakt helemaal niet uit dat je voor gans de natie in een debat met de kamer compleet op je bek gaat. Want als je de mantra 'regels zijn regels en ik doe wat ik zeg enz. enz. enz.' herhaalt blijf je een topwijf. Conclusie: de VVD krijgt hoogstwaarschijnlijk een van enige creativiteit en improvisatievermogen gespeende ambtenaar als lijsttrekker. Maar goed, het alternatief was een kloon van Wouter Bos. Ook niet alles. Over die Jelleke Venendaal wil ik het niet eens hebben.

Barbapoeppa | 21-05-06 | 12:36

@groezel,
neem je ook een gifbeker mee?

fuckje | 21-05-06 | 12:35

Haha, die foto! Hoeveel bewaking heeft ze inmiddels om 'r heenlopen? Niemand meer natuurlijk! Geen enkele moslim die nu nog beaus is op 'r. Is jammer, want die bom op de VVD was best leuk geweest. waren ook meteen alle rijkelui weggetrokken uit Nederland ('Neuh makkerrrrrt, er zeijn geen belangenbehartigertjens meer veur ons"), en dan kan ik alsnog mijn intrek nemen in Pritts huis op de Gooise prairie. Jahoe!
En fuckje heeft of examens, of een saaie kantoorbaan, of hij is portier van een bejaardencentrum. Heb ik gelijk?

hé man | 21-05-06 | 12:35

Als iemand een 'vriendin' al een mes in de rug steekt, houd ik 'n hart vast als ze minister president wordt van 16 miljoen onbekenden.

CoJoNes | 21-05-06 | 12:34

@groezel: Ik denk dat Rita dat al doet.... en een doosje max havelaar chocolaatjes naar Femke

brrkah | 21-05-06 | 12:34

Sorry maar is dit geloofwaardig;

Er zijn andere bronnen die juist het tegenovergestelde aangeven,

www.volksblog.nl/?p=827

Vrijdag de Telegraaf: Rita Verdonk heeft in de strijd om het VVD-lijsttrekkerschap terrein verloren, bleek vrijdag uit een onderzoek van Interview-NSS in opdracht het het televisieprogramma NOVA. Een maand geleden sprak nog 59 procent van de VVD-stemmers een voorkeur voor haar uit, nu is dat nog 45 procent.

Picasso | 21-05-06 | 12:33

Morgen maar effe broodjes naar de Vara brengen.

groezel | 21-05-06 | 12:32

Dat kan nog lachen worden. Als de hele tweedekamerfractie van de VVD haar inderdaad uitkotst, zoals.beweerd wordt, dan staat ons een paar gezellige maanden te wachten!

Drommelsch | 21-05-06 | 12:31

fuckje 21-05-06 @ 12:22

Ook al lijkt me geen slecht scenario begrijp ik niet dat leden van VVD stemmen op de grootste draaikont van Den Haag. En als je dat niet bij Verdonk ziet (want een best groote ass heeft ze) ben je blind, doof en dom.

mahdi33 | 21-05-06 | 12:31

Trouwens die foto bij dit artikel ..... is dat niet de Finse winnaar van gisteravond?

Roberto Fransisco | 21-05-06 | 12:30

@Chiant,
LOL !!

fuckje | 21-05-06 | 12:30

Kick Ass, hiermee ben ik echt blij.

Bad Hair Year | 21-05-06 | 12:29

Ik wil nu Miroslav Macek als VVD-lijsttrekkert. Dan mag Woutert rechts naast de micropheaun gaan zitten.

Chiant | 21-05-06 | 12:29

@fuckje 21-05-06 @ 12:22,

hopelijk, dan kan NL eens een echt liberale partij krijgen zonder zakkenvullende nepperts als Zijkstal, Waggel, Prutte ed. voor wie zakkenvullen belangrijker is dan de vrijheid van anderen.

Mujahid | 21-05-06 | 12:28

@pink indian
En wat voor knapperd ben je zelf??
Trek jy volle zalen???

Morrizz | 21-05-06 | 12:28

Het wordt weer een heerlijk protest jaar voor fascisten die tegen rechtlijnigheid zijn.

Jan Peter kan zich vast weer opmaken voor nog een periode.

Roberto Fransisco | 21-05-06 | 12:27

So far de "macht van de linkse media"....

brrkah | 21-05-06 | 12:26

verdonk kan zo meespelen bij lordi en dat zonder masker

pink indian | 21-05-06 | 12:24

@mahdi,
doe eens 1 keer minder naar.
ontopic,
Dan is de ontploffing van de VVD nabij. We krijgen vervolgens een linkse VVD waarin D66 opgaat, en een rechtse, met Rita, Geert, Pastors, Sörensen en Eertmans.

fuckje | 21-05-06 | 12:22

mooi, vind ik ook

wN.Dani | 21-05-06 | 12:20

Naar welk debat hebben die mensen in godsnaam naar gekeken.

mahdi33 | 21-05-06 | 12:19

Go Rita Go!!!

Adolf | 21-05-06 | 12:19

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl