Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lange Neus voor Willem

he lange, ken je hem nog?Onze misdaadverslaggever Peter de Vries gaat vanavond Willem Endstra afschminken. Peter toont vanavond het andere gezicht van de omstreden vastgoedbaron. Wat was Endstra's eigen rol in de onderwereldoorlog? Heeft hij -vlak voor zijn val- niet getracht zijn eigen straatje schoon te vegen? Kortom, Peter gaat Endstra opnieuw omleggen, zodat hij snel weer met zijn vriend Willem Holleeder een biertje kan pakken. Vriend? Jawel, want volgens Endstra heeft Holleeder onze misdaadverslaggever volledig in zijn zak. “Holleeder vertelt De Vries precies wat ie moet doen, je zal hem over Holleeder nooit verkeerde dingen horen zeggen. Holleeder noemt Peter ook de Lange. Is dat jullie nooit opgevallen?” aldus Endstra tijdens een van zijn stiekeme ritjes met pliesies op de achterbank. Ja, het is de rechercheurs inderdaad opgevallen dat Peter, die eerder ook al hoofdgast was op de begrafenis van Cor van Hout, weinig kritisch is geweest ten opzichte van de andere Heineken-ontvoerder. Maar een kanttekening willen de pliesies wel maken: “Zo lang is Peter niet.” Hatsaa weer een leugen van Endstra ontkracht.

Reaguursels

Inloggen

Peter kan zich maar beter bezig houden met het oplossen van lustmoorden op lieve meisjes en het aan de kaak stellen van de rijke verzameling blunders en misdragingen van ons justitie-apparaat; daar is 'ie goed in. Bij deze ontmaskering van Endstra viel Peterrrtje wel erg door de mand. Was Endstra de financiele witwasser van de onderwereld, Peterrr is hier wel heel erg de juridische witwasser. Maar hopelijk beseft hij dat het probleem met psychopaten is dat het ene moment ze je beste vriend zijn, en het andere moment je doodsvijand. Daar is Endstra inmiddels achtergekomen!

Brouhaha | 18-05-06 | 01:15

-----------------zou wel eens bij Peter op gesprek willen over de aangiftes die ik tegen Ayana gedaan heb, oa bij het OM in Den Haag---------------dit vindt Peter vast ook tof------------------------------
--10--OPEN BRIEF AAN VERDONK
---------------------------------------------------------------------
BEGIN TOCH VERDONK EEN TOF WIJF TE VINDEN
------------------------------------------------------------------------
Verdonk maakt eerlijk bekend wat een paar gevolgen van de wet zijn voor Ayana, die ons formidabel opgelicht heeft. Daar kan Verdonk niets aan doen. Dat is een automatisch gevolg van de wet. Maar er is nog meer dan de nationaliteit. Verdonk drukt tenminste geen stinkende hoop op onze rechtstaat. Dat heeft Ayana wel gedaan, officieel ons belazerd met een valse naam, geboortedatum en vooral een vals verleden. Ons kiezers zo belazeren en zich als parlementslid laten behandelen zonder dat officieel te zijn, daar staat maximaal levenslange gevangenis straf op. Moet ze toch hier blijven, in de gevangenis dus, tenminste als het OM en de rechtspraak hun werk doen.
------------------------------------------------------------------
Waarom Ayana poeslief niet aanpakken terwijl de gewone burger die klem zit keihard vermorzeld wordt?
-----------------------------------------------------------------
Passen jullie klit maar op. Als jullie nog steeds stinkende corrupte hopen op ons Nederland laten drukken, straffeloos door Ayana en zulks. Straks een nieuwe partij die met 43 zetels het record van de LPF verplettert.
-------------------------------------------------------------------
Vond eerst Verdonk een neppert met een grote mond over een paar duizend nepasielanten, terwijl de deur wijd open gaat voor miljoenen Polen die de gewone werker van hier kapot maken. Logisch dat de Polen hier voor vier Euro per uur willen werken, en nog een miljoen Oekrainers die voor drie Euro willen. Maar hier kan daar niemand met een gezin minimaal van leven. JA, POLEN BELAZERT ONS OOK. Ze hebben meer dan een miljoen Oekrainers binnen gelaten om te gebruiken voor een halve Euro per uur. Die zijn dan langer dan vijf jaar in Polen verpest en mogen dan ook hier werken. Vooral daarvoor laten ze zich vijf jaar in Polen gebruiken. We kunnen beter zoveel Oekrainers als nodig zelf direct een tewerkstellingsvergunning geven en de Polen voorlopig daar laten. Zo dat het hier geen puinhoop wordt.
----------------------------------------------------------------
DUS VERDONK, EERLIJK BLIJVEN. Als ze Verdonk er nu nog uit werken ziet iedereen WAT EEN KOHRBALLEN TENT het is. Daar heeft BIJNA IEDEREEN EEN PESTHEKEL AAN. Als Verdonk daarna voor zichzelf begint, ZEKER DAT VERDONK NIET 23 MAAR 43 ZETELS HAALT.
-----------------------------------------------------------------

whiting5 | 17-05-06 | 17:52

Plooy en Teefen hebben nu allen nog de dubbelgevouwen fiets als bewijs... de rest is door consigliere de Vries en Moschovitz al ontkracht.... nu ja in mijn stamkroeg komt Holleeder (nog) niet dus ***steekt de kop in het zand****

The Evil One | 17-05-06 | 13:55

Ik volg al enige tijd de soap over de amsterdamse onderwereld. In mijn ogen was endstra de witwasser van de onderwereld.Daarvoor rekende hij zeer hoge marges en dat werd hem bij het cashen van de criminelen niet in dank afgenomen.Om iemand als een meneer Holleeder in je bestand te hebben is dat op dat moment mooi meegenomen.Als dan iemand te lastig werd werden siciliaanse methoden toegepast,dat gedeelte werd dan op een mooie manier uitbesteedt.Holleeder heeft netjes gewacht tot er foutjes werden gemaakt door Endstra waardoor hij chantabel werd.Ja,en wat doe je dan,naar de politie en iedereen wijsmaken dat Holleeder iedereen chanteert zodat je eigen niet zuivere zaakjes naar de achtergrond worden verbannen.En daar Holleeder zijn pionnen op de juiste plaatsen heeft lopen,was hij ten aller tijden op de hoogte,met als gevolg dat Endstra nu wat kleiner is gaan wonen tussen 6 plankjes.Nu nog heeft Holleeder zijn pionnen op de juiste plaatsen en loopt naar mijn idee over een x-aantal maanden gewoon weer op vrij rond.

sjoker78 | 17-05-06 | 11:55

sjaakdeslinksesul 17-05-06 @ 09:55
Dat hoop ik van harte. Petor komt er al jaren mee weg. Vriendschappen met misdadigers stonden zelfs niet in de weg aan een eventuele politieke carriere en zelfs niet aan zijn wens om minister van justitie te worden. Ik ben benieuwd over welke info justitie nog meer beschikt. Ik hoop dat het harde informatie is, die ook kan worden gebruikt en niet moet worden witgewassen.

Der Icebear | 17-05-06 | 10:09

PrdV is gisteren plat op zijn bek gegaan, in plaats van het beoogde doel ; Endstra ongeloofwaardig maken is hij er in geslaagd om aan heel Nederland duidelijk te maken dat "de lange" inderdaad in de zak van Holleeder zit.
Blijft buiten kijf dat Endstra geen schone handen heeft maar daar hadden we de uitzending van gisteren niet voor nodig om dat duidelijk te maken.
Holleeder staat er om bekend dat hij de laatste jaren een betere sectie stiekem heeft dan de politie dus het is wel duidelijk waar al die video's en opgenomen gesprekken vandaan komen.

capo | 17-05-06 | 10:03

@Der Icebear 9:40
Justitie beschikt over iets meer prive-informatie van Endstra dan de achterbankgesprekken en de in beslag genomen administratie, dus Moskowicz kan zijn borst natmaken. Misschien dat PRdV en JvdH straks ook wat hebben uit te leggen, al is het maar waarom zij juist in deze zaak wel onwaarheden verkondigen.

sjaakdeslinksesul | 17-05-06 | 09:55

Wie heeft dat gesprek in godsnaam geschreven!?

NickObrien | 17-05-06 | 09:41

Lees vooral nog eens na wat ik eerder schreef naar aanleiding van de kandidatuur van Petor R., te weten dat het interessanter is waar Petor niet op in gaat dan waar hij wel op in gaat.

Der Icebear | 17-05-06 | 09:40

@Jedebielbroertje 1:54
Zo debiel ben je niet broertje. Moskowicz heeft Wim Endstra nl. ooit uitgenodigd op zijn kantoor om over de kwestie met zijn client te praten. Moskowicz verliet de kamer toen Holleeder met een wapen de kamer binnenkwam en Endstra daarna bedreigde. In het verhaal van PRdV zaten een boel onjuistheden en verdraaiingen, die in mijn ogen vooral bedoeld waren om Holleeder iets te ontlasten en Endstra in een slecht daglicht te stellen. Overigens is PRdV erg slecht op de hoogte in deze zaak, zelfs de informatie die wel gewoon openbaar is (de vermeende fraudezaak met Zweedse zakenbanken begin jaren '90) werd verkeerd toegelicht. Bram zal inmiddels ook zitten te zweten, omdat ook zijn rol mogelijk aan bod komt in de zaak tegen Holleeder.

sjaakdeslinksesul | 17-05-06 | 09:25

Ik vond het ook al opvallend, dat Peter R. nooit de echte zware jongens durft aan te pakken. Zijn "onderzoeks" journalistiek gaat altijd over enkelingen, nooit over de echte georganiseerde misdaad, behalve als hij ze kan helpen. Toeval dat de PC van Tonino, die achter Endstra en consorten aanzat, bij hem terecht kwam? Die tapes van de Endstra gesprekken, zullen ook wel door Holleeder bij hem bezorgd zijn. Peter doet er alles aan om de zaak tegen zijn vriend kapot te maken.

BroodenSpelen | 17-05-06 | 08:10

Goede samenvatting broertje. Ik zou graag een soortgelijke uitzending over het reilen en zeillen van Holleeder willen zien, maar dit zal waarschijnlijk nooit gebeuren zolang de neus nog leeft.

vila | 17-05-06 | 05:06

Peter is zo plat als een dubbeltje. dat is me wel duidelijk geworden na deze werkelijk onthutsende uitzending. Ik denk dat Holleeder hem een jaarsalaris heeft betaald om de geloofwaardigheid van Endstra te minimaliseren.

Dit was gewoon de onderwereld op televisie, de real life soap. Holleeder, waarvan bekend is dat hij de camera's heeft geplaatst bij Endstra, heeft de boel netjes overhandigd aan die Lange, want die doet toch wat hij zegt.

Alles om ervoor te zorgen dat Endstra's verklaringen niet worden toegevoegd aan het proces tegen Holleeder. Scheelt nogal een slok op een borrel, daar de rest doodsbang is om tegen de neus te getuigen. Ook opvallend: die brief. Was van een anonieme getuige, waarvan nu iedereen weet dat het de secretaresse van Endstra was.

Mooi toneelstukje Peter, verder niet ter zake doenend hoe jij precies aan het materiaal bent gekomen. Het mooiste was nog de reactie van Moszkovicz: Endstra een slachtoffer of dader? En dan dat prachtige stukje mime. Hij zou zich als voormalig raadsman de ogen uit zijn kop moeten schamen. Maar goed, het was me al duidelijk, maar na vanavond helemaal: Zowel De Vries als Moszkovicz staan op de loonlijst van Holleeder. Dank je Peter, voor deze inkijkoperatie...

Jedebielebroertje | 17-05-06 | 01:54

Heb het gezien en eigenlijk is het verhaal heel makkelijk. Endstra was de bankier van de onderwereld die al hun geld bij hem wit waste via vastgoed. Op een dag voelde Endstra zichzelf ineens stoer en een crimineel en hij besloot een crimineel die bij Endstra zijn 10 miljoen wou op nemen te laten om leggen. Door een amateur wel te verstaan want die crimineel overleefde het en zit nu in een rolstoel. De hele onderwereld kwam daarachter en Holleeder besloot Endstra nu uit te melken, het maakte toch geen zak meer uit. Alle criminelen begonnen Endstra nu te bedreigen om dat akkefietje en uiteindelijk heeft het een bloedspoor achter gelaten bij de CID en het Endstra zelf het leven gekost.

Dat is het zo'n beetje in een notendop. Correct me if I'm wrong. De reden trouwens dat die aanslag mislukt was is omdat Endstra zelf wellicht een junk van de straat heeft geplukt om die crimineel (nu op wieltjes) om te laten leggen, niemand in de "echte" onderwereld wilde zijn vingers daar natuurlijk aan branden.

MiRRoRMaN | 17-05-06 | 01:49

Holleeder schijnt AHA ook onder de plak te hebben.
En die smokkelaar van die dropjesreclame ook.

Jim Beam | 17-05-06 | 01:22

Is er ook ergens een herhaling te vinden , op een site of zo ?

Archief ? Link ? waar, aub ?

Thanks!

Tomahawk33 | 17-05-06 | 00:35

peterje zit er vuistdiep in bij Willem H.
In de montageruimte werd ie nog even stevig anaal genomen door Willem. Djezus. Het toneelstukje met Brammetje was de limit. Hij kon de grijns niet van zijn bek krijgen, dat was te moeilijk, terwijl hij toch cameraevaring heeft.
De voormalig advocaat van Endstra, right

haasje over | 17-05-06 | 00:01

Slimme vent die Holleeder, met zo'n verslaggever als Peter voor je wagen kun je collega-crimineeltjes mooi onder druk zetten zonder dat ze meteen omgelegd worden, handig als je ze later nog nodig hebt.

Zeurders | 16-05-06 | 23:28

schrijft peter ook niet voor dat dagblad dat zich een krant durft te noemen en die jullie ook in hun zak hebben?

Dat wordt morgen dus even melden op kantoor.... Les 1 in hoofdtuk corporate relations'; Naai nooit iemand van hetzelfde bedrijf....

magic marine | 16-05-06 | 23:09

Was echt weer een 'water is nat' documentaire van Peter R. De Vries.

Cherubim | 16-05-06 | 22:45

Wat een misdadiger pleureskop heeft die Holleeder zeg. 20 Ampère d'rdoor.

waazug | 16-05-06 | 22:14

Maar is Geenstijl dan ook van Holleeder? Want je hebt de Chileen en die hoort dan weer bij de Lange enz...

Verwarrend hoor

Der Lehrer | 16-05-06 | 22:12

Lintworm 16-05-06 @ 20:52
Deed ik ,en dan ?
`kZag alleen de "test"post ?

Boze Buur | 16-05-06 | 22:10

Mini-disks, cd-roms, video's, cassettes... wel lekker crossmediaal bezig geweest die Endstra

LHW | 16-05-06 | 22:01

Peter begint zelf steeds meer te lijken op een onderwereldmacho, zo een die je makkelijk aankunt maar waarbij je het toch maar laat omdat je weet dat er wat van die mongole types omheen lopen die voor een broodkruimel door het vuur gaan.

bitkrieg | 16-05-06 | 22:01

Z W I J G ,Ome Janus Rules Woensel West,dan zwijg spoken,geesten,gij dwergen van het Avondland

Ome Janus | 16-05-06 | 21:54

Wat dan wel weer leuk is, is als PRDV (brrrrr) tijdens een live uitzending door een ingehuurde joego aan een acute loodvergfitiging word geholpen.

CumGranoSalis | 16-05-06 | 21:45

En wie is nu het liefje van de lange?

Traag | 16-05-06 | 21:43

Wat? Alweer een artikel dat niet over AHA gaat? Tjonge.

poursuivant | 16-05-06 | 21:35

Wanneer gaan ze Harry Mensch eens nakijken

Onno Thuis | 16-05-06 | 21:35

Kom eens naar Woensel Wild West:There to meet with Macbeth...

Ome Janus | 16-05-06 | 21:23

"Hey Lange, ken je me nog...?!

JudgeJuly | 16-05-06 | 20:55

Is er al een beschikbaar spiegeltje?
@Boze Buur 16-05-06 @ 20:39, doe eens 1 'artikel' terug?

Lintworm | 16-05-06 | 20:52

kutsite 16-05-06 @ 20:24

kudtkind

Boze Buur | 16-05-06 | 20:39

Uhoh, hij heeft wel lef hoor.

TM | 16-05-06 | 20:29

Holleeder noemt mij ook de lange. Dit heeft echter betrekking op mijn geslacht.

Jan Vlag | 16-05-06 | 20:27

@ Brusselmans

Welk deel van de bedoeling begrijp je niet, in godsnaam?

Pec | 16-05-06 | 20:25

-weggejorist-

kutsite | 16-05-06 | 20:24

Misschien kunnen PrdV ook het land uitflikkeren nu we toch bezig zijn. Gaat in 1 moeite door. Grote schoonmaak zou geen kwaad kunnen.

Jan-Istanbul | 16-05-06 | 20:20

@ Pec

Wat bedoel je in godsnaam?

Brusselmans | 16-05-06 | 20:18

Een fazal?? Een vazal bedoelt hij zeker?

GWU | 16-05-06 | 20:17

@ Brusselmans. Zo waar, zo waar. Het bekte zo lekker, dat rijmpje van me. Ik denk. ik schrijf het eens op en voila, trendzetter. Nederland is zo lekker klein, daar heb je snel succes van je activiteiten, je plukt er binnen een paar minuten vruchten van. Heerlijk!

Pec | 16-05-06 | 20:10

Trouwens dat posten op NieuwNieuws is veul geavanceerder dan hier op GS.

vanrechtsheeftvoorra | 16-05-06 | 20:09

Als je het boek over de Heineken ontvoering leest weet je dat Peter R. en Willem&Cor gewoon vrienden waren.

Zeven | 16-05-06 | 20:09

Ben bang voor Peterrrr dat ik vanavond afstem op NL 2. Maar goed, als meneer de Vries werkelijk een handpop is van een crimineel dan was dat wel leuk geweest als hij kamerlid was geworden. Kan er ook nog wel bij.

Barbapoeppa | 16-05-06 | 20:09

Lange Peter en Baas Neus?

zure hond | 16-05-06 | 20:08

De uitzendingen van Peterrdevries zijn meestal een grote commercial voor de onderwereld.

vanrechtsheeftvoorra | 16-05-06 | 20:08

Tsja, die Endstra deugde natuurlijk voor geen ene meter, dat is wel duidelijk. Hij heeft Holleeder voor het eerst ontmoet in het Marriot te 020 waar de heren Heineken-ontvoeders een feessie gaven ten ere van hun vrijlating uit de bajes. WAT HEB JE ALS -kug- ZGN. FATSOENLIJK ONDERNEMER op zo'n partijtje voor de penose te zoeken?? Geen fuck, lijkt mij, maar dat kan aan mij liggen. Enstra isgewoon een hebberige sukkel geweest, die het wel stoer vond om met de penose rond te hangen, die er uiteindelijk behoorlijk in is gegaan. Geen medelijden dus. Holleeder is gewoon een gewetenloze crimineel, die wat mij betreft definitief uit de roulatie mag worden genomen. En Petertje Rrrrr, die is toch al jarenlang de vaste perschef van die -o- zo gezellige gabberts uit 020???

brutus68 | 16-05-06 | 20:08

@pec

Simultaan broekplassen gaat het helemaal worden deze kabinetsperiode.

En ik lieg niet, want dat blijft in een land als Nederland nooit lang verborgen.

Brusselmans | 16-05-06 | 20:07

Bij de Vries hoef je alleen de laatste minuut te kijken. Dan bestaat de kans dat hij iets verteld dat je nog niet weet. Kleine kans weliswaar maar toch.

Karel kwakbol | 16-05-06 | 20:04

En ook Pec heeft het in z'n broek gedaan door het scherpe (bet)oog van Brusselmans

Pec | 16-05-06 | 20:03

Onze peter is een beetje boel pro-holleeder aan het worden, zijn lintje kan hij nu zeker vergeten.

groezel | 16-05-06 | 20:02

Peter uitzetten naar Amerika, en wel nu!

Framoes | 16-05-06 | 20:00

Ik zal het allemaal weer niet zien; ik ga voor het debat.

collapse | 16-05-06 | 20:00

Slijm zoekt de weg van de minste weerstand.

deaardeisplat | 16-05-06 | 20:00

* zoekt een 2e droge onderbroek na Jelleu's bijdrage *

Brusselmans | 16-05-06 | 19:59

Goed voor Endstra dat zijn Nederlanderschap niet meer kan worden ontnomen

topcat | 16-05-06 | 19:58

RESPECT VOOR PETER. Dat hij dit durft!

jelleu | 16-05-06 | 19:57

* zoekt een droge onderbroek na de FiPo van Pec *

Brusselmans | 16-05-06 | 19:57

Die Endstra mag dan zelf ook wel een schurk geweest zijn, toch zie ik die Holleeder het liefst zolang mogelijk achter de tralies verdwijnen!

Mark 9712 | 16-05-06 | 19:57

Cool, een misdaadverslaggever onder commando van een misdadiger, die Holleeder heeft z'n zaakjes goed voor elkaar.

TomTomGo | 16-05-06 | 19:57

En zo zullen er meer volgen, leugens houden tenslotte maar even stand in Nederland, zo ook bewijst het dossier AHM aka AHA

Pec | 16-05-06 | 19:56

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl