achtergrond

Geenstijl

Beste Job

Buigt u even?Welke schrijver, politicus, journalist of filmmaker is de volgende die badend in het bloed en als een beest afgeslacht gaat hemelen? Ebru Umar? Theodoor Holman? Onder uw bezielende leiding zijn de theezakjes in de stad niet aan te slepen en met aartsknuffelaars als de nieuwe wethouders Marijke Vos en Maarten v.d. Poelgeest breker er gouden tijden aan voor wie de stad wil zien met een roze bril. Voor de harde waarheid hoeft u maar naar Ahmed Aboutaleb te kijken, uw wethouder, die dagelijks bewapende heren om zich heen heeft. Een afvallige die nadrukkelijk WEL het dagelijkse terreur van de Finnen veroordeelde en de dames met de hoofddoekjes meedeelde geen uitkering meer te krijgen als onzichtbaar solliciteren tot niets leidde.

Het gaat er mij niet om u aan te spreken op die thee. Zelf heb ik liever cappuccino, maar onder uw bezielende leiding is in Amsterdam HET VRIJE WOORD gekild. Niet bewust, maar door uw eeuwig geneuzel over “de boel bij elkaar houden” en uw weigering om problemen keihard te benoemen. Die waarheid is pikzwart.

Veel journalisten, columnisten, schrijvers en filmmakers DURVEN zich niet meer hard uit te spreken over de dagelijkse terreur van Mos.., pardon, Finse jongeren. Ook bij GS hebben we met dreigementen vanuit Helsinki te maken gehad, zelf ben ik ervaringsdeskundige. Iedereen die in Nederland ook maar het begin van een mening over de Finse Allah en haar achterlijke onderdanen heeft, weet zich meer of minder subtiel bedreigd.

Kritische politici als AHA en Geert Wilders worden zwaarder bewaakt dan de Amerikaanse president, Afshin Elian hetzelfde. Paul Cliteur treedt nauwelijks meer naar buiten met zijn kritiek. Theodoor Holman is steeds voorzichtiger.

Waar het om gaat is dat ik in dit land binnen de grenzen van de wet wil publiceren wat ik wil. Een vrije pers raakt de kern van waar het in Amsterdam om draait. Deze stad heeft zijn vrijheid bevochten tegen Duitsers en Haagse overheersing. Voor het buitenland is Amsterdam het Mekka van vrijheid en tolerantie. Maar nu de Linkse Lente zich langzaam aan het brave volk opdringt, verwacht ik eindelijk van u steun voor ALLE Nederlanders die van het Vrije Woord zijn.

Ik weet dat Ebru Umar niet de gemakkelijkste is. Het is een kilo of 55 dynamiet voor dagelijks gebruik op papier. Ze staat voor een mening. Maar vanwege die mening mag ze nog niet in elkaar geslagen worden, zelfs niet in de Finse enclave De Baarsjes. Dan hoort u op te staan en uw stem te verheffen. Zelfs op zondag tussen de softe knuffelaars Van de Poelgeest en Vos die precies weten dat de Koning van Nepal het volk onderdrukt, maar blind, ik herhaal blind, zijn voor de terreur in hun I Amsterdam.

Nee, meneer Cohen. Ik ben niet van de Wilders-club. Rita Verdonk vind ik een type uit Koefnoen. Doorgaans stem ik links. Dus laat dat etiketje plakken maar weg. Ik wil alleen dat iedere Nederlander zonder bedreigd te worden moet kunnen staan voor zijn of haar mening. That’s all. Ik roep u dus op om de thee vanmiddag maar eens te gaan gebruiken met iedere Amsterdammer die in 2006 met geweld de mond gesnoerd is. Bel eens met Ebru Umar. Maar doe iets. Sta voor het vrije woord, anders kunt u beter meteen opstappen.

Succes!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.