Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hongersnood dreigt in 020

Daar hebben we Pie met de collectebus! Hulpkreet vanuit ontwikkelingsland nummer 1: in Amsterdam heerst nog steeds grote hongersnood. De voedselbanken kunnen de toeloop niet aan en de graanschuren zijn zo goed als leeg. Daarom doen de UNHCR, de VN, UNICEF, OXFAM-NOVIB en Bob Geldof een klemmend beroep aan winkeliers en consumenten. Geef gul! Gooi uw voedselresten (visgraatjes, botjes, korsten brood, vetrandjes) niet weg maar sta het af. En neem voortaan bij het shoppen in de Dirk even zo’n ondervoed kindje uit de Grachtengordel in gedachten. Zo’n straatschoffie met vliegen op zijn ogen, een bolle buik, de ribben zichtbaar. Als u toch braadkuikens koopt, geef hem dan die gratis kilozak friet. Heb meelij met deze armlastige stad. Eeuwige dank ook namens Gerrit Zalm en de linkse coalitie...

Reaguursels

Inloggen

nog even een aanvulling.

vanochtend in de volkskrant ( ja linkse kerk hoor):

20% van mensen met bijstand kunnen niet rondkomen,
dat zijn dus 20.000 mensen die elke maand 55 euro tekort komen.

vaak door een schulden als gevolg van aanschaf van een koelkast
of wasmachine.. en inderdaad veel mensen in derde wereld hebben
dat niet, maar daar kun je je kleren in de rivier gaan wassen, en
je kippen zelf slachten, maar in NL heb je zulke apparaten toch
echt nodig.

hekwerk | 20-04-06 | 11:54

@pancho villa

punt 1: sorry, maar daar klopt helemaal niks van. Een WW uitkering krijg je maximaal 5 jaar. En van de WIA zijn er twee vormen... de IVA voor volledig arbeidsongeschikten ( en hopelijk zijn we het er overeens dat die mensen daar recht op hebben) en de WGA, voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten, die duurt ongeveer twee jaar, tenzij je tegen je pensioen loopt, dan kun je maximaal 5 jaar krijgen. Daarna ga je alsnog de bijstand in. Kortom zowel zieken als werkelozen eindigen na een aantal jaren in de bijstand. www.vsv.nl/2zw/

punt 2: mijn punt was niet dat nederland asociaal is, maar reaguurders hier wel, want die vooral focussen op de minderheid van mensen die misbruik maken van uitkeringen en wijzen dan met het van-jeuale vingertje naar de hele groep.

punt3: een paar duizend die dat niet kunnen? in 2005 waren er 10% huishoudens met een laag inkomen (minder dan 10000 euro per jaar per huishouden!), daarvan geeft 10% aan schulden te moeten maken om rond te kunnen komen, dan heb je het dus over 70.000 huishoudens. Kopen die allemaal zonder nadenken scooters en nike airs?? Verder ben ik heel benieuwd hoe jij aan die paar duizend komt?
www.scp.nl/publicaties/persberichten/9...

punt4: mensen die niet willen werken, toon dat maar eens aan. Ik weet niet of je zelf wel eens werkeloos bent geweest, maar dat is niet leuk. Na een paar maanden thuis wordt je gillend gek en wil je niks liever dan werken. Veel mensen gaan vrijwillegerswerk doen om maar iets om handen te hebben.

punt5: in de derde wereld is pas echte armoede. dat klopt dan weer wel! maar de verlijking slaat als een tang op een varken. dat is hetzelfde als zeggen, je moet niet zeuren als je een keertje in elkaar gemept wordt op straat, want in Iraq is het oorlog, en daar wor je gewoon doodgeschoten op straat... dat is pas hard en zielig!!
punt6: ook goedemorgen :)

hekwerk | 20-04-06 | 10:22

@hekwerk.

punt één: voor wie is de bijstand bedoeld?? Niet voor zielige mensen die niet kunnen werken, daar hebben we o.a. de WIA (voorheen WAO) voor. Niet voor mensen die buiten hun schuld zijn ontslagen (hebben we WW voor).

punt twee: de bijstand in Nederland is al de hoogste van Europa, waarschijnlijk dus ook ter wereld (hoezo zijn wij niet sociaal?)

punt drie: er zijn zat mensen die wel van de bijstand kunnen leven. (echt waar) die paar duizend die dat niet kunnen (nog steeds duidelijk de minderheid) moeten eens nagaan waarom het hen dan niet lukt. Zoals meerdere hier al gezegd hebben, financieel mismanagement is een zeer groot probleem, zeker onder bijstanders. Moeten wij dan die financiele miskleunen gaan belonen terwijl mensen in de bijstand die wel goed hun best doen rond te komen en het ook lukt worden benadeeld (want zij krijgen geen extra steun). Ik vind dat alle voedselbankers maar eens verplicht onder curatele moeten worden gesteld. Willen ze niet, want dan komen heel wat andere duistere zaakjes van hun aan het licht en ze raken hun vrijheid kwijt, maar da´s dan pech. Ik betaal liever wat extra belasting voor die onder-curatele-stelling dan dat ik het aanklooien van die mensen beloon met nog meer bijstand.

Punt vier: de bijstand is er voor een groot deel voor mensen die niet WILLEN werken. Mensen die zich bij voorbaat te zwak, ziek, lui of misselijk voelen terwijl ze best kunnen werken (anders was je wel afgekeurd). Dit terwijl er zat kutwerk te doen is. Daarvoor hebben we nu Polen nodig. En dat je geen kutwerk wilt doen is domme pech, dan had je maar een vak moeten leren, maar vele bijstandstrekkers zaten vroeger op school al niet op te letten en maar wat aan te klooien

Punt vijf: in de derde wereld is pas echte armoede. Moet je die mensen eens gaan uitleggen dat wij honderden euro´s aan nietwerkenden betalen zodat zij ook een gsm´etje, nike air max, marlboro´s, een diepvries, koelkast en TV kunnen betalen, terwijl we de echt hongerigen op deze wereld laten stikken... da´s pas asociaal, decadent en egoistisch

Punt zes: welterusten

Pancho Villa | 20-04-06 | 02:27

Nivelleren.

Spotzilla | 20-04-06 | 02:03

iedereen heeft gelukkig weer goed naar balkje en consorten geluisterd: ziek zijn, werkeloosheid, schulden hebben... het is allemaal eigen verantwoordelijkheid. eigen schuld dikke bult.

er was eens een tijd dat er zoiets als solidariteit bestond. zeg maar dat je begrip hebt dat niet iedereen mee kan komen in de prestatie maatschappij. er zijn altijd types die afhaken om wat voor reden dan ook, en die verdienen het om geholpen en opgevangen te worden.

maar niet door de gemiddelde reaguurder hier. die zien in mensen in de ellende alleen maar profiteurs. loosers kunnen hier rekenen op een trap na en "had je maar beter je best moeten doen heaumeau".

wat is toch de lol van zo naar andere mensen kijken?

hekwerk | 20-04-06 | 01:41

@Kingeef1975 19-04-06 @ 23:20:
Dat heb je mij allemaal niet horen beweren. Maar ik vind dat er wel een beetje te makkelijk over schuldsaneringen wordt gedaan. En er zijn ook talloze schuldsaneringen die niks met "Leen van Frisia" of "Wehkamp-gids" kooplust te maken hebben. Dat mensen die gewoon dom geweest zijn door op veel te grote voet te leven op de blaren moeten zitten vind ik verder ook prima.

crixus | 20-04-06 | 00:27

@ Crixus;

Nou en? Wat is er mis mee om als je eenmaal schulden hebt gemaakt die door het dak naar buiten gaan, daar ook voor te moeten lijden? Of hebben die bedrijven het dan zo makkelijk als een voor een de schuldenaren zeggen; succes ermee je komt er zelf wel uit? Houden we veel bedrijven over. Sorry hier gaat het adagium op; pech moet weg. Had je maar niet moeten lenen, een leermoment. Voortaan beter nadenken bij wat je doet en niet anderen eronder laten lijden omdat jij zo stom bent niet je centen te tellen.

Verschil is met de wettelijke regeling dat schuldeisers er zich aan moeten houden (vonnis). Ik weet niet of dat bij de gemeentelijke kredietbanken ook zo is.

Kingeef1975 | 19-04-06 | 23:20

Ja dan kunnen ze er nog een lening bij nemen voor mobiele telefoon nummers 5

derks | 19-04-06 | 21:34

Verwacht nog wel meer van dit soort berichten. In Rotterdam komen de minima ook niet echt vooruit. PvdA gebruikt dit soort aangedikt nieuws om ons van het liberalisme af te houden.

Duitse helm | 19-04-06 | 21:15

He die neger, die ken ik ergens van

swahalla | 19-04-06 | 20:11

Als je ze lang genoeg uithongert worden ze vanzelf wel assertief.

n00benstein | 19-04-06 | 19:30

Hmm, die advertentie over die braadkuikens. "Lekker mals jong vlees." Is dat voor het pedofiele gedeelte van de carnivoren onder ons?

Usagi | 19-04-06 | 18:31

Se kenne tog gaweaun de fliegende ratte in de soep dauwe ?

Feuer Frei | 19-04-06 | 17:45

Dus amsterdammers verhongeren?
Is dat slecht?

Jim Beam | 19-04-06 | 17:23

@jomjan 19-04-06 @ 16:40:
Dus een dakloze die de straatkrant verkoopt, en met de verdiensten zijn pakje shag KOPEN kan en niet hoeft te jatten, dat mag van jou niet?
Overigens komen daklozen helemaal niet in aanmerking voor de voedselbank, daar moet je namelijk een vast adres voor hebben. Dus sleept er iets met de haren bij wat er geen reet mee te maken heeft. Het enige wat je daarmee bewijst is je eigen onmetelijke domheid en vooroordelen.

crixus | 19-04-06 | 16:58

honger...........
de doorsnee straatnieuwskrantverkoper rookt voor de deur van mijn appie nog steeds lekker een peukie.....

jomjan | 19-04-06 | 16:40

@Kingeef1975 19-04-06 @ 12:59:
Dat is niet helemaal waar. Als je kredietlimiet bij de bank eenmaal is ingetrokken moet je hemel en aarde bewegen om weer een paar euri rood te mogen staan, bij de BKR blijft je naam 5 jaar op de zwarte lijst staan na schuldsanering. De BKR zegt kerihard wel dat ze geen "zwarte lijst" hebben, maar die is er wel degelijk.

Het is echt niet zo dat je na 3 jaar op een houtje bijten (en dat is echt op een houtje bijten hoor, je kan he-le-maal niks: Stappen 1x per maand? forget it! Concertje 2x per jaar? forget it! Bioscoopje op z'n tijd? forget it! Je houdt ook erg veel vrienden over op die manier... not! Zoooo leuk is het allemaal niet) kun je de 5 daaropvolgende jaren echt niet zeggen: en nu weer fijn schulden maken. En dat laat je ook wel uit je hoofd.

@Kingeef1975 19-04-06 @ 15:40:
Dan heb je het over schuldsanering na faillisement, een regeling volgens Wet op schuldsanering. Dan heeft de rechter bepaald dat schuldeisers genoegen moeten nemen met een deel van de vordering. Er bestaat ook nog de minnelijke schuldsanering via de Gemeentelijke Kredietbanken op vrijwillige basis.

crixus | 19-04-06 | 16:39

En hoe gaat het met de rampgebieden nijmegistan en groninggrad?

Jan Passant | 19-04-06 | 16:32

Herman luste er ook brood van.. maar daarna moest ie springe

stoeptroep | 19-04-06 | 16:21

Een Visa Creditcard, een ING kaart sinds kort, een ANWB-creditcard ook van VISA, een postbank kaart met 1500 kredietmogelijkheid , een Primeline kaart sinds de computer op afbetaling en nog wat van dat plastic-geld..... en dat met een Bijstands-uitkering...... Honger Hoezo ?!

Kan ik er wat aan doen?

Herman Brood | 19-04-06 | 16:20

Vijfmaal per dag met je hol omhoog krijg je knap honger van

het witte schaap | 19-04-06 | 15:41

@Noclass

Schuldsanering kan alleen door de rechter toegewezen worden. Uitzitten is dan ook verplicht. Het beschermd de mensen in die zin daar vroeger je failliet werd verklaard. Schuldeisers met een concurrerende vordering kregen dan een bepaald percentage toegwezen van jouw eigendom. Los daarvan had je als gefailleerde de pech dat dit faillissement je de rest van je leven kon achtervolgen, telkens als er geld was, kwamen de schuldeisers het halen (incluis rente). Schuldsanering heeft daar een einde aan gemaakt. Na een paar jaar ben je schuldenvrij en heb je weer de mogelijkheid om schulden te maken. Alleen is meneer de rechter dan een stuk minder coulant een dergelijke uitspraak nog een keer te doen

Kingeef1975 | 19-04-06 | 15:40

Braadkuikens van 1200 gram, vind ik behoorlijk groot. Pousins van 3 ons beginnen er meer op te lijken.

reuzenkind | 19-04-06 | 15:13

Probeer anders eens een baan te vinden ipv het tapijt te likken in de plaatselijke moskee, ook goed voor de honger.

gigigi | 19-04-06 | 14:58

@Gevallenverstand: Als je niet kunt aangeven wat er niet klopt moet je je toetsenbord met rust laten. Beetje als: "Meneer, mijn computer doet het niet" "Wat doet hij niet meer dan?" "Hij doet 't niet." Jeweettoooooch.....

Ned Flanders | 19-04-06 | 14:53

Trouwens, loop maar eens door een gemiddelde achterstandswijk, en verbaas je over de inboorlingen aldaar. Zonder gironummer eronder zien ze er lang niet zo zielig uit..

*Zal toch bij het eerstvolgende bezoek aan de AH kijken of er Euroshopperartikelen en kant-en-klare couscousmaaltijden over datum zijn.

IQnullus | 19-04-06 | 14:51

Voor wie niet te eten heeft
is er de voedelsbank
maar wie niet teveel om eten geeft
blijft dan wel weer lekker slank
schulden, onverantwoord
onverschillig leefgedrag
makkelijk beoordelen
schippers aan de wal, veraf
liberaal zijn is een keuze
socialisme een opgelegde straf
alleen met lijden als stok achter hun deuren
komen we van voedselbanken af
wie wil creperen met een Xbox
honger lijden met mobiel en BMW
is er bosje en de zijnen
linkse lente, holadi-NEEEEEEEEEEE

sp-noway | 19-04-06 | 14:43

Hongersnood? Die truttenstad heeft de grootste hamburgerkot van 0031!

IQnullus | 19-04-06 | 14:41

Als mensen beschermd moeten worden tegen de invloed van de reclame, moeten we ze dan ook niet het stemrecht ontnemen? Als mensen groot genoeg zijn om te stemmen op een partij die veel baat heeft bij het vergroten van de persoonlijke armoe, groot genoeg om zich te groot te voelen om als knecht in een tuin of schoonmaakbedrijf te werken, dan rest uitsluitend voor hen de harde hand van de sanering die de grote roergangers van de socialisten: Stalin, Hitler en Mao dat is deportatie uit het paradijs en hup naar de werkverschaffingsprojecten van de dertiger jaren. Niks buldozers scheppen zal je.

Ksi-Ziks | 19-04-06 | 14:32

Veel mensen met leningen beseffen zich niet dat het geld niet van hun is maar van de BANK.. lage rentes? m'n reet! je betaald uitsluitend rente en lost niks af dus jaren verder heb jenog steeds de oorspronkelijke hoofdschuld.. En aangezien veel mensen niet in de toekomst kunnen kijken.. bijvoorbeeld betreffende persoon wordt voor 100% afgekeurd.. teruggeflikkerd op bijstandsniveau.. en kan z'n lasten niet meer betalen. Conclusie: armoede
Leen van Frisia en al die andere rukkers: ga eens deaud!

don goost | 19-04-06 | 14:31

Onno Thuis 19-04-06 @ 14:00
lol

gevallenverstand | 19-04-06 | 14:03

Ik ga ook altijd naar de voedselbank, gewoon je BMW verderop parkeren en je oude doe het zelf kleren aandoen.

Onno Thuis | 19-04-06 | 14:00

Achja, die rechtse rakkers hebben gewoon met hun tegenwerkingen alles KAPOT! gemaakt.

Ouwe | 19-04-06 | 13:58

@ egwel 19-04-06 @ 13:30
Ik wist niet eens dat je daaruit geflikkerd kon worden joh.Maar dat verklaart veel, nogmaals de mensen die het tot het eind uitzingen (de schuldsanering) heb ik respect voor.Die doen er tenminste iets aan.En andere mensen die je post lezen, minderen of stoppen met roken/drinken & auto wegdoen zijn dingen die veel andere mensen er niet voor over hebben.

NoClass24 | 19-04-06 | 13:57

Ned Flanders 19-04-06 @ 12:59
Als je reaguurt moet je de feiten checken. De jouwe kloppen niet.
Behangdelul 19-04-06 @ 13:40
Fijn dat we jou hebben, we hebben nu een compleet en correct beeld van de problematiek. Laat me je volgende reactie raden; afkickkampen ipv voedselbanken?

gevallenverstand | 19-04-06 | 13:54

Die mensen kiezen er zelf voor om hunass vol te spuiten met drugs en anders shit, ipv er eten voor te kopen! laat ze lekker in het Wouter Bos - Bos gaan banjeren,.....

*Mag ik de menu kaart van de voedselbank?*

Behangdelul | 19-04-06 | 13:40

Ik las net: Voedselbanken gaan verspilling tegen doordat voedsel dat anders zou worden weggegooid nu bij de armen terechtkomt. "als voedselbanken over 5 jaar echt tot het verleden behoren, zouden er andere oplossingen moeten worden bedacht om voedselverspilling tegen te gaan" aldus Kerkinactie en de Arme Kant van Nederland!

rosalie | 19-04-06 | 13:38

NoClass24 19-04-06 @ 13:06
Schuldsanering (uitvinding vermaledijde paarse kabinet) moet je zelf aanvragen en alle schuldeisers moeten accoord gaan (doen ze meestal wel anders krijgen ze niets). Veel voedselbankfiguren zijn echter uit de schuldsanering gedonderd omdat ze zich herhaaldelijk niet aan de voorwaarden houden (solliciteren, geen nieuwe schulden) Er is een grens aan wat de samenleving geacht wordt te doen om het onverantwoord gedrag van anderen op te vangen.

egwel | 19-04-06 | 13:30

ik voorzie een benefietavond met Marco Borsato en Ali B., uiteraard gepresenteerd door Mies Bouwman

prestodegekste | 19-04-06 | 13:23

Gaat met slapen weer over..............

__NN__ | 19-04-06 | 13:16

De groeten uit 020??

cocopuffs | 19-04-06 | 13:11

ik denk dat talpa hier wel een leuk programma omheen weet te bouwen!

Stamp | 19-04-06 | 13:08

@devageman 19-04-06 @ 13:03
Dat is iets wat volgens mij niet meer heel veel gebeurd onder de jongere generatie.Kopen op afbetaling is min of meer normaal geworden.Ben er zelf ook weleens ingetrapt moet ik zeggen :-).

NoClass24 | 19-04-06 | 13:08

@ brutus68 19-04-06 @ 13:05
Dat dacht ik niet.Volgens mij kies je daarvoor , maar ik weet het ook niet zeker.Misschien dat in bepaalde gevallen het wel opgelegd kan worden.

NoClass24 | 19-04-06 | 13:06

Ja, als je vreten gratis weg gaat geven heb je natuurlijk altijd te kort. Gewoon die steuntrekkers aan het werk zetten hebben ze ook geen tijd om te denken aan geld uitgeven.

Zippy | 19-04-06 | 13:06

NoClass 13.03

Hou me ten goede, maar is niet dat een schuldsanering verplicht opgelegd kan worden??

brutus68 | 19-04-06 | 13:05

kopen op afbetaling of lenen om iets te kopen wat je niet echt nodig hebt ( dure gsm, plasma, ipod, xbox , etc) is gewoon dom.
ik doe al heel lang aan sparen voor iets wat ik wil, geeft ook meer plezier als je er even op moet wachten ( Voorpret)

devageman | 19-04-06 | 13:03

@Kingeef1975 19-04-06 @ 12:59
Menen die meewerken aan schuldsanering lijken me wel mensen die er echt alles aan willen doen.Dat je daarna Weer in de schulden komt vind ik echt bizar.

NoClass24 | 19-04-06 | 13:03

@brutus68: Inderdaad.

Ned Flanders | 19-04-06 | 13:02

Pst. De Voedselbanken zijn een samenwerkingverband aangegaan met Wehkamp. Het bestellen van voedselpakketten kan voortaan via internet en de voedselpakketten worden gratis thuisbezorgd. Sponsors van dit project zijn de DSB-bank en Talpa.
Talpa doet onderzoek naar een bijupassend spelletjes-programma met als voorlopige titel "de Doos van Linda".

aivd | 19-04-06 | 13:00

@gevallenverstand: Niet dat je dan ff zegt wat er niet schijnt te kloppen. 20% dat 16% wordt als max. rente op die creditcard is waar.En als ze de rente morgen niet kunnen aapassen, is 't een termijn van een week. Kijk de online uitzending maar eens terug.

Ned Flanders | 19-04-06 | 12:59

@ Noclass;

Schuldsanering betekent dat je na een paar jaar schuldenvrij bent.... kun je gewoon weer schulden maken hoor. Erger nog... dat doen die gasten ook gewoon

Kingeef1975 | 19-04-06 | 12:59

@Amsterdammer;

Heb hetzelfde gezien bij de mediamarkt in 010 en op Hoog Chagerijne. Rijen van mensen voor de kassa's met plasma's en LCD schermen... Hoezo het gaat minder met de economie??? Gasten kunnen gewoon de weelde niet aan.

Kingeef1975 | 19-04-06 | 12:57

@Ned Flanders 12.52

Een organisatie als het BKR zou er veel meer boven op moeten zitten. Ben er wel voor dat een overheid mensen tegen dit soort zaken in bescherming moet nemen. Eigen verantwoordelijkheid op dit gebied is geen optie, omdat de maaschappelijke schade naar verhouding behoorlijkgroot, en dis voor rekening komt voor de belastingbetaler.

brutus68 | 19-04-06 | 12:57

@ de melkboer 19-04-06 @ 12:48
Rofl !!

Wel een beetje kort door de bocht om hier iedereen met schulden als onverantwoordelijke idioot af te schilderen misschien zitten ze wel in de schuldsanering en zijn ze buiten hun schuld om in de problemen te komen.

NoClass24 | 19-04-06 | 12:57

Dus binnenkort op safari in amsterdam?

Reez | 19-04-06 | 12:55

@Brutus;

Mee eens al worden de kleine lettertjes nu wat groter in de reclames. Alleen nog niet duidelijk genoeg... Beter zou het volgende zijn; Beste mensen als u bij mij gaat lenen (en zo dom bent u wel) gaat een bedrag van ? 20.000,- na dertig jaar u in totaal ? 43.000,- kosten... snapt u 'm? U betaalt het dubbele terug...

Herinner mij opeens een spotje van een jaar geleden ofzo. Stel pas gehuwden kreeg een kindje (politiek lekker correct met een donkere vader en een blonde moeder) en Pappa wilde ook nog wat centjes voor de kinderkamer en een oldtimer. Eigenlijk wilde Mamma de kinderkamer en Pappa de oldtimer. Hoe dan ook, na de kinderkamer bleef er ongeveer 8.000 pleuri's over. Nou zei Leen, ik weet nog wel iemand met een oldtimer.

Kwam er een Jaguar E-Type het beeld in rijden (volledig gerestaureerd en wel).

Alsof je die voor 8 ruggen aan kunt schaffen, pure misleiding. Ja daar was die kerel wel in geinteresseerd, mocht er meteen in wegrijden. Pure oplichting

Kingeef1975 | 19-04-06 | 12:53

Pst. De Voedselbank wordt binnenkort overgenomen door de DSB-bank.

aivd | 19-04-06 | 12:53

Ned Flanders 19-04-06 @ 12:45
Dat is niet zo. Informeer jezelf voor je reaguurt.

gevallenverstand | 19-04-06 | 12:53

brutus68 19-04-06 @ 12:48

Kijkt niet eerst naar risico's van mensen hoor als je het door hebt. Dat is de bedoeling, zoveel mogelijk mensen een lening bij hun weg. En dat doen ze door reclame, moet je niet zo mongeaul zijn om op de reclames in te gaan. En ja er zijn van zulke mensen.

stoeptroep | 19-04-06 | 12:53

@brutus68: Inderdaad. Pas kassa gezien? Lage rente alleen onder bepaalde voorwaarden en in principe morgen al kunnen ze de rente aanpassen op elk percentage. Creditcard van Tellsell? Nu doen! Want nu mogen ze nog 20% rente vragen (wordt later max. 16%). Maar problemen bij de wortel aanpakken is schijnbaar voorbehouden aan niet- politici/beleidsmakers......... :-(

Ned Flanders | 19-04-06 | 12:52

Nog niet zo lang geleden ging ik naar de BCC voor een paar lege dvd'tjes in de winkel aldaar moest ik mij een weg banen door Suri's in vodden die LCD tv's van 3000 euro inladen. En daar moet ik medelijden mee hebben. Het zijn net grote kinderen. Ze leven boven hun stand.

Amsterdammer | 19-04-06 | 12:52

@brutus68, je IQ is 68?

PogingX | 19-04-06 | 12:50

''We zouden mensen bij de ingang kunnen vragen of ze een blik extra willen kopen''

ik koop altijd een extra blik bier...

devageman | 19-04-06 | 12:48

@Ned Flanders 12.45

ik bedoel maar, losers dus. Maar zoals ik al memoreerde, dit bedrijven moeten ook eens aangepakt worden. Er lopen nu eenmaal teveel mongeaulen in dit land rond, die niet aan dit soort verleidingen kunnen weerstaan, met alle gevolgen vandien. Neem nu bv. Frisia, ies geen graties geld, maar in weze een sneaky vorm van oplichting....

brutus68 | 19-04-06 | 12:48

@Ned Flanders
hmm, vooral domme mensen... Maar er is hoop - Léén -van Frisia- lost het allemaal op voor je! ;-)

de melkboer | 19-04-06 | 12:48

Leen kunnen we nog wat lenen?

Bent u dom genoeg om alles wat u heeft in onderpand te geven onder het mom van een lage rente?

Jaaaaaaaaaaa!!!

Prima dan mag u lenen wat u wilt.

Ben het niet vaak eens met het CDA maar.... waarom gaan al die kaffers niet sparen?

Kingeef1975 | 19-04-06 | 12:47

90% van de mensen die naar de voedselbanken gaan moeten dat doen, omdat ze schulden hebben bij de f*cking Wehkamp of een van die woekeraars als Bekam ofzo. Of een creditcard hebben van de Tellsell. Domme mensen en gewetenloze bedrijven... dodelijk.

Ned Flanders | 19-04-06 | 12:45

Gefeliciteerd geenstijl, weer een pagina plat :) De link naar het parool is een beetje deaud.

Hellsmurfje | 19-04-06 | 12:45

Armoede is, met stip, terug op de politieke agenda. Het debat gaat over voedselbanken en achterstanden. Prominente opiniemakers geven de komende weken hun visie. Aflevering 2: de nieuwe hoogleraar demografie Jan Latten voorspelt dat de armen relatief vaak allochtoon zullen zijn.
Met de tram komt demograaf Jan Latten bijna elke ochtend door de Schilderswijk, een Haagse buurt met veel allochtone winkeltjes. ?Deprimerend?, vindt hij het daar. ?Ik zou er zelf niet willen wonen, daar ben ik eerlijk in.?

Gewoon door uit het tramraam te kijken, ziet hij bevestigd wat hij als onderzoeker bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in statistieken ook ziet.

stoeptroep | 19-04-06 | 12:44

Ze hebben het denk ik alleen over de hongersnood in Amsterdam omdat volgens Job Cohen Nederland alleen uit Amsterdam bestaat en omdat daar natuurlijk geen blanken meer zitten. Negers tellen alleen, als die honger hebben moet er wat gebeuren, vooral negers in Amsterdam.

MiRRoRMaN | 19-04-06 | 12:43

Lullig om te zeggen maar als dat volk eens van hun luie reet af zou komen en voor de verandring niet de dagelijkse (teleurstellende) tocht naar de pin automaat/CWI kantoor/Theehuis zou maken maar naar een WERKGEVER, zou er in dit land toch wat minder armoede zijn dan nu het geval is. Gewoon wat harder werken dan normaal en wat minder janken dan normaal.

Nee het ies hier niet ein groot paradijsch met allemaal graties geld. Gewoon hard werken en inburgeren stelletje kaffers. Zolang jatten het eerste werkwoord is wat die kaffers foutloos kunnen vervoegen is er nog heel veel werk aan de winkel die gasten uit de criminaliteit en CWI te houden.

Kingeef1975 | 19-04-06 | 12:43

Nu (juni 2005) wordt aan meer dan 1400 gezinnen in en rond Rotterdam en nog eens ruim 2500 gezinnen elders in het land wekelijks ondersteuning gegeven door middel van groenten en brood ter waarde van 4000 x ? 20,- x 50(weken) = ? 4.000.000,- op jaarbasis.

OMG?!

stoeptroep | 19-04-06 | 12:42

Kun je bij de voedselbank ook pinnen?

frog off | 19-04-06 | 12:39

Deze mensen heten gewoon losers. Hard maar waar.

Echt He! | 19-04-06 | 12:38

Ze kunnen beter bedel-tochtjes organiseren naar Laren, Blaricum, Huizen, Naarden, Bloemendaal, kortom alle bolwerken van Quote500 lezers......

Herman Brood | 19-04-06 | 12:37

RedHunter 19-04-06 @ 12:34
Die voorzieningen zijn ontoegankelijk, anders werden ze wel gebruikt.

gevallenverstand | 19-04-06 | 12:37

Pst. De Voedselbanken worden vnl. gerund door mensen uit de Gristelijke hoek of uit de hoek van de SP. Net als bij het Leger des Heils en bij de Hari Krishna is het verstrekken van voedsel slechts een dekmantel voor het winnen van zieltjes/leden/stemmen.

aivd | 19-04-06 | 12:37

Bloembollen anyone ?

Buk-is | 19-04-06 | 12:35

Links Nederland loopt zich weer traditioneel op te fokken en elkaar na te kletsen. Er is helemaal geen nood. Er liggen massa's geld en voorzieningen klaar die niet worden gebruikt. Op iedere uitkeringsgerechtigde is een meelevende ambtenaar beschikbaar die alleen uit eigen belang voor zijn of haar baantje meeleeft en subsidies verdeelt. En nog is er over.
Het toppunt was wel bij mijn eigen AH dit weekend. Stond er de traditionele bosnegert voor de deur met z'n daklozenkrantje (meneer komt wel elke dag per trein aan vanuit Amsterdam waar hij dakloos schijnt te zijn). Nu aangevuld met van die wereldvreemde GroenLinkserts die een boodschappenlijstje aan het winkelende publiek overhandigde. Voorgedrukt hadden ze al wat je moest kopen en na de kassa aan hun kon overhandigen voor de stumpers. Geen Nasi-mix maar wel Bami-mix. Discussie was hopeloos met die types.
Er zijn nu geen vluchtelingen meer te vertroetelen. Nu hebben ze de minderbedeelde ontdekt.

RedHunter | 19-04-06 | 12:34

Tsja, de meeste figuren die afhankelijk zijn van zo'n voedselbank hebben dat ovet het algemeen aan zichzelf te wijten. De andere kant van de medaille is, dat een hoop mensen de verleidingen zoals die dief van een Scheringa (Frisia) niet kunnen weerstaan. Als dat dat misgaat, wordt je tot op je blote reet utgekleed, met als gevolg een tripje aan de voedselbank. Figuen als Scheringa mogen van mij ook wel eens aangepakt worden.

brutus68 | 19-04-06 | 12:30

Lekker, even je dagelijkse six pack halen, ( doe er maar twee ) wilt u een straatkrant? wilt u een extra blikje bier kopen?, dan nog een Oost Europese pseudo accordeonist en parkeren is duurder dan je six pack.

gentle giant | 19-04-06 | 12:25

Ik ga eens bij de AFM vragen of de Voedselbank zich wel een BANK mag noemen, dat is alleen maat toegestaan aan instelling met een vergunning van de AFM hiervoor...

Wat een zielig stelletje huilbakken. Volgens mij heb je in NL gewoon recht op een uitkerting, en als je dan je autotje van de hand doet, je gsm-abo opzegt, niet elke vakantie naar Marokko gaat, dan kan je gewoon eten halen.

Hakbarrr | 19-04-06 | 12:25

Nu hopen dat er tyfus uitbreekt!

DopeFish | 19-04-06 | 12:24

loop eens door adam en probeer de mensen om je heen eens te verstaan!!! dat lukt niet want er worden alle talen gesproken behalve Nederlands.
Dus zo raar is het niet dat er zoveel lui zijn die geen baan en dus geen geld voor eten hebben.
LINKS BEDANKT HE

nldennl | 19-04-06 | 12:22

Eigenlijk zum kotzen zelfs

Chiant | 19-04-06 | 12:20

volk kan niet met geld omgaan.... hebben daaarom ook allemaal minstens een rijtje staatsloten, lottoloten en fucking oxfam-novib-caroline-is-een-gangstahslet-postcodeloten, om voor eeuwig van hun geldprobleempjes af te zijn (dat naast de wehkamp-comfort-card-primeline-en-dirk-fucking-scheringa-leninkjes natuurlijk)

Pancho Villa | 19-04-06 | 12:19

@Stijlvol stijlloos 19-04-06 @ 12:15

Voedselbanken voor zwervers en hoeren? Of mongeaulen die analfabeet zijn?

Ik denk leer nederlands . En hang zwervers en hoeren op !

No problems anymore.

stoeptroep | 19-04-06 | 12:19

Smakeloze pica trouwens. D'r gaan vandaag weer eens honderden Afrikaanse kinderen dood aan ondervoeding, oorlog, AIDS. Nou ga ik echt niet de schuld van die ellende bij 'het rijke westen' neerleggen, maar om die ellende dan heel 'grappig' te gebruiken bij een topic als dit: misselijkmakend.

zum kotzen | 19-04-06 | 12:17

Die voedselbanken zijn klinkklare onzin. Die lui die niks te vreten hebben ( de meeste ) gewoon recht op een uitkering maar ontvangen die niet omdat ze die aanmeldingsformulieren niet kunnen invullen. Dit omdat geen NL kunnen en gewoon dom zijn. Oplossing: Leer ze nederlands, schop ze NL uit of maak die hoerenformulieren makkelijker.

Stijlvol stijlloos | 19-04-06 | 12:15

mijn hart breekt als ik de verhalen hoor,
stervend van de honger,
kreperend van de pijn,
niets te eten voor weken,,
en al zeker 3 weken geen nieuwe GSM, sportschoenen, scooter, of anderzinds eerte levensbehoefte,

frozenhenk | 19-04-06 | 12:13

Bij een bank doe je toch sparen? Hier geven ze het weg, ik snap het niet

Komt dat schoooooot | 19-04-06 | 12:13

Zag laatst een vrouw jammeren dat ze haar kinderen alleen maar kon voeden met de voedselbank. Had een pakje Marlboro in haar borstzak zitten. Het gaat hier 70% om mensen met schulden die geen schuldsanering willen. (Want dan moet je je bootje/stacaravan/BMW ook opbiechten)

Branie | 19-04-06 | 12:13

@misti

Ja, en je moet natuurlijk ook in die Prada kleren blijven passen he dus dat scheelt weer een bezoek aan de sportschool a 50 euro per maand

FNV-lidaf | 19-04-06 | 12:12

Ze moeten niet zo zeueren. Er ligt genoeg gratis voedsel in de prullebakken in het centrum van de stad.

aivd | 19-04-06 | 12:11

@FNV-lidaf
en terecht want eten, daar doe je maar 1 dag mee en maakt nog dik ook

misti | 19-04-06 | 12:11


@Courage, dat komt omdat de derde wereld hier naar toekomt. Al die kansarmen die ook nog eens willen vreten, ja dat is duur.

Multikuli | 19-04-06 | 12:10

Lege batterijen, statiegeldflessen, alle afval richting 020. Scheveningers hebben hun rotzooi jarenlang over de duinen gegooid en daar is toch een aardige stad uit ontstaan.

Frank Scenario | 19-04-06 | 12:10

OLO @ Oxfam Novib

Als pie dat leest, berg je dan maar..

Brusselmans | 19-04-06 | 12:09

Maar als die winkeliers gratis voedsel weggeven dan blijven er toch geen klanten over?
En dan gaat die winkel dicht natuurlijk, en dan kun je in heeeeeel 020 geen voedsel meer kopen, dat is pas erg...

Eauverigens, als die bijstandsvreters doodhongeren levert dat de stad wel weer veel kudo's op, wordt het parkeren van mijn X5 (met doorgeboord roetfilter) wel weer goedkoper!

rechtselente | 19-04-06 | 12:09

Welke politieke partij was er de afgelopen 20 jaren ook al weer altijd aanwezig in het stadsbestuur van 020? Jaja de VVD.

aivd | 19-04-06 | 12:08

Belachelijk. Nederland is een van de rijkste landen ter wereld en toch is er behoefte aan voedselbanken.... doet dus meer denken aan een derde-wereld land.

Courage1 | 19-04-06 | 12:08

retecool.nl is niet grappig

gouden eikel | 19-04-06 | 12:06

Wat een overdrevenn verhaal over voedseltekort.
Die vliegen in de ogen zijn toch ook voedzaam?

frog off | 19-04-06 | 12:06

Maar Prada heeft wel zijn meeste klanten in de Bijlmer, heb ik uit eerdere berichten op deze site mogen vernemen.
Zit wat in..... bij de voedselbank uitsparen wat je weer aan Prada kan uitgeven.

FNV-lidaf | 19-04-06 | 12:04

Probleem is een beetje dat er geen controle is bij de voedselbanken.. er zijn veel mensen die makkelijk zelf hun eten kunnen kopen, maar evengoed naar de banken gaan, omdat het graties is.
Daarom lijkt de nood hoger dan dat hij is...
Misschien moeten we dit via de sociale dienst regelen? zodat mensen die het echt nodig hebben ook alleen maar terecht kunnen..
soort voedselbonnen... oh oh.. waar hebben we dat eerder gehoord...

Biebel | 19-04-06 | 12:03

retecool.nl?

TheoJansen | 19-04-06 | 12:03

Ik hoor net dat ze de Wehkampschulden van de bijstandstrekkers kunnen aflossen met de hogere parkeeropbrengst en OZB. Lang zal het echter niet duren, want als 020 dezelfde kant op gaat als 024, dan blijft er uiteindelijk geen ondernemer of huiseigenaar meer over om leeg te zuigen.
Laten we Pinokkio Prins ook weer eens langs die voedselbanken sturen, dan houden ze ook weer 20 Euri's per week extra over om naar binnen te kauwen in plaats van te zuigen.

Chiant | 19-04-06 | 12:03

Honger, wat is honger? Een mens kan weken zonder eten, zie de hongerstakers. Water is veeeel belangrijker, en daarvan is er genoeg in A'dam.

Komt dat schoooooot | 19-04-06 | 12:03

"met vliegen op zijn ogen, een bolle buik, de ribben zichtbaar"
Dat klinkt als zou 't meer gebaat zijn bij een ontwormingskuurtje.

Conan de Rabarber | 19-04-06 | 12:02

Komt door de grote aantallen hakbarren, 020 gaat ten onder!

stoeptroep | 19-04-06 | 11:59

020, slecht voetbal en geen eten, k*t zeg

watkijkikoptv | 19-04-06 | 11:58

Honger, das pas erg!

Traag | 19-04-06 | 11:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen