Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Balk 1 gevallen door LPF-doodsbedreiging

Ik stemde altijd LPF, al 15 jaarDe kogel kwam van rechts. Volgens keiharde geruchten heeft voormalig LPF-fractievoorzitter Gerard van As een collega-LPF-er met een gun bedreigd. Geen waterpistool, maar gewoon ongezien een vette pippa tegen het hoofd van Harry Wijnschenk, de hoofdredacteur van de BrommerWeek. Dat zegt Maxime Verhagen in het LPF-clubblad. En als Maxime het zegt is het waar. Volgens Verhagen is deze bedreiging in de geest van Volkert de enige echte reden dat het kabinet Balkenende I gevallen is: "Op 16 oktober 2002 kwam Harry Wijnschenk met twee bodyguards een vergadering binnen en vertelde dat hij door een collega LPF-ert bedreigd was." Vervolgens dacht Maxime: als het zo moet hoeft het van mij niet meer. Dus nooit meer zeggen dat de politiek te ver van de samenleving af staat! De LPF brengt de straat naar het Binnenhof.

Reaguursels

Inloggen

Zoals altijd weer (negatieve) aandacht vragen, daar staat Van As voor bekend. Dat hij iemand binnen zijn clubje heeft bedreigt met een (op vakantie uit Amerika meegenomen) namaak pistool is wel héél erg zielig! Wat te denken van zijn verhaal over de periode dat hij onderdeel van het Amerikaanse leger in Vietnam geweest is, waarmee hij z'n "inside" mee vermoeit als 't hem uitkomt? Van dit "wapenfeit" maakt hij in zijn CV geen vermelding!
Overigens, is er in Nederland niet een wet dat je het Nederlanderschap verliest als je in buitenlandse krijgsdienst bent geweest??

pluizebolletje | 13-04-06 | 23:50

Dat doet me er aan denken: was dat niet de grootste steen des aanstoots van de paars-Haagsche regentencultuur: dat oeverloze gepraat? Nou hebben jullie je zin: die hakbarrs maken er niet veel woorden aan vuil. Allah akbarretje hier, Insjallaatje daar, mes in je pens, klaar. Dus nu moeten we maar zien wat we het liefste hebben: de oren van onze kop geluld of de kop van onze romp gesneden.

veest van pim | 13-04-06 | 13:23

@JSK: ik deel die 'mond dicht' conclusie ook niet. Ik ben wel voor eerst opzoeken en nadenken, en dàn kwekken, en ook luisteren naar wat de moslims er zelf over zeggen. ALLE moslims, niet alleen maar de gekken. Maar dat vertikken veel Binnenhofbewoners, om electorale redenen. En dat geeft de resultaten waar we het al over gehad hebben. Ik denk echt dat dat de gist van het WRR-rapport was. Daar 'Kop dicht over de islam' van maken is te simpel. Dus laten we juist elkaar de oren van het hoofd lullen. Daar kunnen de meeste moslims echt wel tegen - als er iéts is waar je in Nederland tegen moet kunnen, is het praten wel. :)

veest van pim | 13-04-06 | 13:21

@veest:
"ik denk dat de bottom line van het WRR rapport is: praat MET de meteorietenlovers, in plaats van OVER hen."
.
Dan heb ik het rapport te oppervlakkig gelezen. Ik kreeg het idee dat overheid zich maar moest distantieren van uitspraken over "de islam". Whatever the case may be, toch vind ik de argumentatie rammelen: er wordt wat gerept over progressieve ontwikkelingen in de islam, terwijl de thuislanden van onze moslims regelrecht de andere kant opgaan.
.
"Ik had sociologie en sociaal-economische wetenschappen gevonden, maar 'Marxistische economie' keur ik graag goed. Al was het maar om Fortuyns verleden als Marxist."
.
Ja Universiteit van Groningen, jaren '80: dan ken je wel.
.
"Maar het zou een stuk beter gaan als de maghrebijnen - want ik denk dat het niet echt een kwestie van religie is, die band met het moederland - zich net zoals de Nederlanders zouden gaan gedragen, die overal waar ze vijf minuten zijn, al de indruk kunnen wekken dat ze de plaats in kwestie nog zelf uit de klei hebben gestampt"
.
Mwah ik denk niet dat cultuur en religie gescheiden eenheden zijn. De Nederlandse zuinigheid (snel afkalvend maar toch) komt voort uit het calvinisme, hoewel velen hier zich niet calvinistisch zouden noemen. Hetzelfde met de cultuur van de in Nederland aanwezige Marokkanen. Het machogedrag bijvoorbeeld: dat is iets van de Mediterrane wereld, maar ook de Koran stelt veelvuldig de man boven de vrouw. Het kan zo zijn dat tijdens het ontstaan van de islam de aanwezige "vrouwonvriendelijke" elementen van de samenleving geintegreerd werden in de religie, maar de causaliteit doet er niet zo toe. Feit is dat er in de islamitische gemeenschappen van Nederland grote problemen bestaan met betrekking tot vrouwenrechten, en dat heeft een cultuur-religieuse oorzaak. En daarom moet de islamdiscussie ook in het domein van de landelijke politiek blijven. Religie is geen privezaak. Kortom, ik deel de WRR-conclusie (Den Haag: mond dicht over islamieten) niet.

JSK | 13-04-06 | 12:17

Je kan moslims wel nadragen dat zich op het moederland blijven richten, maar da's best menselijk. Wij Vlamingen kicken ook als we in het buitenland een Vlaamse krant, weekblad of televisiezender onder ogen krijgen. We zoeken elkaar zelfs op (nou ja we, ik niet want ik hààt het buitenland - allemaal vreemdelingen daar). Maar het zou een stuk beter gaan als de maghrebijnen - want ik denk dat het niet echt een kwestie van religie is, die band met het moederland - zich net zoals de Nederlanders zouden gaan gedragen, die overal waar ze vijf minuten zijn, al de indruk kunnen wekken dat ze de plaats in kwestie nog zelf uit de klei hebben gestampt. Soms is dat ergerlijk, maar in dit geval kunnen de maghreb-allochtonen er wat van leren.

veest van pim | 13-04-06 | 12:03

ik denk dat de bottom line van het WRR rapport is: praat MET de meteorietenlovers, in plaats van OVER hen.

veest van pim | 13-04-06 | 11:56

@JSK: ik had in het rapport nochtans wel aanbevelingen gezien om te praten. Met de niet-radicale moslims in Nederland - die zijn er, de WRR baseert er niet haar hele rapport op, ze signaleert gewoon dat ze er zijn. Dat praten met die gematigden is hard nodig, want zoals het nu gaat, roepen VVD'ers hetzelfde als haatbaarden: dat de 'zuivere islam' per definitie gewelddadig, ondemocratisch en bloeddorstig is. Daar sta je dan als gesubsidieerde islam-welzijnswerker die elke dag het vuur uit z'n muilen loopt om te voorkomen dat jonge Maghrebijnen er Mohammed B-ideeën op na gaan houden. Vechten tegen de bierkaai, als de Nederlandse regeringspartijen de haatbaarden napraten. De moslims worden zo juist vatbaarder voor extremisten, en dat was geloof ik niet het gewenste resultaat van de oefening.

Ik had sociologie en sociaal-economische wetenschappen gevonden, maar 'Marxistische economie' keur ik graag goed. Al was het maar om Fortuyns verleden als Marxist. Gefeliciteerd (geen prijzengeld: slechts eer).

veest van pim | 13-04-06 | 11:55

@veest van pim:
"in Turkije en Marokko is die conservatieve islam niet zo populair"
.
Nou, niet zo populair als in SA of Iran - toegegeven - maar wel sterker vertegenwoordigd dan zeg 20 jaar geleden. Gezien het electorale succes van een religieuze partij in Turkije (AKP) en de radicalisering op het platteland daar kan je niet beweren dat dit land richting secularisering gaat. Omdat onze moslims zich eerder richten op het moederland (ook qua religie denk ik), is het niet echt terzake doende of er verlichte varianten van de islam in Egypte of Oost-Azie opkomen. Maar het WRR rapport baseert haar conclusies voor Nederland op dat soort verlichte stromingen, en dat stoort mij.
.
"Dan liever de suggesties van het WRR-rapport, of zoals de laatste woorden van Theo Van Gogh luiden: 'We kunnen toch praten?' "
.
De WRR zegt overduidelijk dat de politiek niet moet praten, ze raden aan dat Den Haag (over de islam) de mond houdt. Dat kan nooit goed zijn.
.
"Is er trouwens iemand die nog weet waarin Wilhelmus Simon Petrus Fortuyn ook weer doctor was?"
.
Marxistische economie, was het niet?

JSK | 13-04-06 | 11:25

Jaja Maxime Verhagen gooit het nu over die boeg ? Lezers toch, alweer een duidelijke poging tot aandachttrekkerij om toch vooral te zorgen dat rechts gristelijk volgend jaar het pluche behoud. Ik was erbij en ik keek ernaar ? Ware dit waar geweest had de LPF al lang een probleem gehad en was het al lang en breed uitgemeten geweest in de media. De CDA/VVD/D66 coalitie ruikt onraad en gaat nu defensief mediabeleid voeren, that's it meer niet hoor.

Yeeaah Right, No Way | 13-04-06 | 11:04

Die van As woond die niet in Assen.De burge-meesteres in Assen heet van As Kleiweg.

monaco | 13-04-06 | 10:14

offtopic: die beurs van het NIDEK (Nederlands Instituut voor Demonisering en Kapotschrijverij) mag nu wel komen. :) einde off topic

veest van pim | 13-04-06 | 01:57

@Conan: geeeeeeuwwww....
@Linkselente: het moest snel gaan he, Pimmetje wou minister president worden. Moest van z'n immense ego. Hij had geluk dat een boel dingen fout liepen en paars op z'n tandvlees zat, maar echt bijster veel heb ik ook in Fortuyn zelf niet gezien. Het eerste wat ik van 'm hoorde, was dat hij het halve land bij elkaar krijste omdat hij anti-homo-sentimenten onder de Maghrebijnse allochtonen en in de islam had ontdekt. Nou. Wat een vondst. Wat een landsbelang. "U bent een christenhond, ik ben een vies varken, en dat moet ik allemaal maar horen!" En dat terwijl hij zelf de mond vol had over (en naar later is gebleken ook met) 'kutmarokkanen, en naar argumenten als 'Ga toch koken' moest grijpen om zijn debatpartners af te serveren. Fortuyn vertikte het om zelfs maar de hand te schudden van Rosenmuller toen die ijskoud zijn manier van debatteren ontleedde, en hij was niet eens imam. Toen hij nog gewoon leefde en dus net zoals iedereen de status van sterveling had, was hij al bij de PVDA met zijn ideeën gaan leuren, en beunde hij bij als Elseviercolumnist. Dat ging nooit lang goed, want de consensus was: "Waar Pim is, komt ruzie". Idem bij Leefbaar Nederland. Er is geen enkele aanwijzing om te geloven dat dat in het Torentje anders zou zijn gegaan. Een LPF-kabinet met Fortuyn zou net zo hard op z'n bek zijn gegaan als zonder 'm. En om het nou op zijn medewerkers te draaien... Die heeft HIJ toch maar mooi geselecteerd, zoals je zegt. Van z'n eigen ideeën val ik ook niet omver. Heb zo'n boekie van 'm gezien, van voor zijn politieke ambities. "De vierde revolutie!" (Echt zo, inclusief uitroepteken). Een hoop gejomanda over de informatiesamenleving, globalisering en digitalisering en de invloed die dat zou hebben op de samenleving. Waarschijnlijk van tien specialisten bij elkaar gekalkte harde informatie, die voortdurend werd vermengd met onbewezen veronderstellingen en doodgewone, onwetenschappelijke meningen. Dan weet je 't wel. Is er trouwens iemand die nog weet waarin Wilhelmus Simon Petrus Fortuyn ook weer doctor was? "Don't Google the question!!!"

veest van pim | 13-04-06 | 01:46

Snap niet waarom hier zo geheimzinnig over gedaan moest worden. wat valkt hier te beschermen.En natuurlijk zoals te verwachten viel wemelde 't van de opportunisten. Helaas geen Fortuyn om ze bijtijds te ontmaskeren.

PATOU | 13-04-06 | 01:31

Waarom wordt altijd weer de Islam erbij gesleept. Het is gewoon bizar als binnen een partij dat ons land moet besturen iemand bedreigd wordt met een gun . klaar
En je kan veel over Fortuijn zeggen maar echt bijster slimme mensen heeft ie niet bij elkaar gezocht. En die lijst stond al vast toen hij helaas werd vermoord.

Bottomline: Ik had gewoon graag Fortuijn zelf aan het werk gezien. Dan hadden we nooit over Gerard van As gehoord . . .

linkselente | 13-04-06 | 00:30

De Islam is een door een pragmatische handelaar/ woestijnrover hoofdman uit Mekka begin zevende eeuw (!) ontwikkeld als beheerssysteem voor wat zich al snel ontwikkelde tot een snelgroeiend oorlogszuchtig rijk; zolang aan zijn levensbeschrijving een letterlijk voorbeeld nemen het uitgangspunt is.. Sprookjes over de Islamitische verdraagzaamheid worden schraal in de geschiedenis en vinden hun wortels alleen in de pragmatiek van de veroveraar en direct financieel gewin (onder meer in de vorm van hoge extra belasting voor andere gelovigen van het boek)..

Conan | 12-04-06 | 23:46

@Ksi-Ziks: je begon sterk, maar dan met de 'linkse kerk' moeten afsluiten? Sneu. Maar goed. Van de 'geletterde' paus hebben we de laatste jaren veel gemerkt, he? Ik vergeleek hem trouwens niet met een imam - dat heeft weinig zin, want het zijn appels en peren en bovendien is het nogal duidelijk dat de 'geletterde paus' van de laatste tien jaar niet veel van die encyclieken zelf heeft geschreven. Wat ik bedoel, en wat iedereen met een beetje goeie wil en verstand er ook in kan lezen, is dat een fatwah voor de islam dezelfde status heeft als een encycliek voor de katholieke kerk. Religieuze uitvaardiging, het 'KB' van de religie, waar overigens ook andere dingen mee worden verspreid dan terdoodveroordelingen. Maar zo weinig als jij van de islam afweet - net het pijnpuntje dat de WRR aandrukt - zal dit ook wel aan je voorbij gaan. Je bewijst het gelijk van de WRR, en voor de rest is je 'riposte' erg armoedig.
@JSK: in Turkije en Marokko is die conservatieve islam niet zo populair. Het gekke is, dat het juist 'onze', nou ja, jullie moslims zijn die terug naar dat conservatisme grijpen. Dat heeft een boel oorzaken, die bij henzelf, de situatie waarin ze zitten, én de manier waarop de rest van het land tegen hen aankijkt en met hen omgaat te maken. Ik kan je verzekeren dat het gebalk van Wilders en het gescheld van Hirsi Ali die mensen niet zal aanzetten om die conservatieve islam los te laten. En aan hun reactie op het WRR-rapport te zien, willen Wilders en Ali dat ook helemaal niet. Voor hen is een moslim per definitie een probleem, het liefst nog een hakbarr. Een electoraal instrument voor hun eigen gebruik. Daarmee zitten ze op de lijn van de ronselbaarden, die volhouden dat een goeie moslim een extremist met een (kort) lontje moet zijn. Dan liever de suggesties van het WRR-rapport, of zoals de laatste woorden van Theo Van Gogh luiden: 'We kunnen toch praten?' Praten: woord en wederwoord, op een niveau dat het schelden en de bangmakerij overstijgt, zonder onzin als 'ik lust ze rauw' en zonder pamfletten die de anderen als barbaren afschilderen.

veest van pim | 12-04-06 | 22:09

Ach, dat WRR-rapport... ze hebben wel een punt - de islam is niet overal hetzelfde - maar ze zijn beyond the point. Onze islamieten komen uit regio's waar de conservatieve islam momenteel een opleving heeft (Marokko, Turkije)... dat de islam van Bangladesh of Egypte relatief vredig is doet niet echt terzake.

JSK | 12-04-06 | 20:30

Stijlvol van van As. Op z`n site zelf een familiewapen in elkaar geknutseld via een genealogie-site...... Lijkt wel wat op Berlusconi.

Flathead 12-04-06 @ 13:14

Het toeeigenen van een familirwapen was ook iets dat Pim Fortuyn heeft gedaan. Het familiewapen waarmee hij pronkte is van een familie Fortuijn waar hij geen afstammeling van was.............................

HenkV | 12-04-06 | 20:27

Ik heb eerlijk gezegd een onbestemd gevoel dat elke keer wanneer de LPF zo in het nieuws komt, die gekooide veganist weer zo'n flauwe glimlach op de lippen krijgt en weer een streepje op zijn kalender zet.

Anticollectief | 12-04-06 | 19:33

As van de maatschappij, geboefte, rapalje, pistolenzwendelaar, pitbal, aardworm, gajes, proleet, LPF-er, slecht geheugen, bijna net zo fout als Geert Wilders, schurkendom ik wil mijn belastinggeld terug!

uithetoosten | 12-04-06 | 17:15

@Ksi-Ziks 12-04-06 @ 16:19

Geef eens 'een ander' de schuld joh.

Golradir | 12-04-06 | 16:32

-weggejorist-

loppa | 12-04-06 | 16:20

veest van pim 12-04-06 @ 15:13

Een encycliek vergelijken met een fathwa is wel erg droevig evenals de Paus met een vaak intellectueel opzicht ongeletterde iman. Jij rijdt zeker graag in een Lada, want het is ook een auto.

Kromme vergelijkingen maken t.g.v. de islam duidt op in bescherming neming van een religie die niet door ons in bescherming genomen wil worden, dat is hetzelfde als wat de WRR doet: lief erover praten in omfloerste inhoudsloze zinnen, iets dat perfect past bij het vooral anderen de schuld geven syndroom, zoals dat wordt gepredikt in de linkse kerk.

Ksi-Ziks | 12-04-06 | 16:19

Tijd voor een bestuurskundige belang analyse uit de dikke duim;
1-Maxime Verhagen
2-Gerard van As
3-Harry Wijnschenk
4-toemalige coalitie
5-huidige coalitie

Ad1: Maxime wil minister worden, dat is de kern de onthulling is de verpakking die slechts tot doel heeft opvallend te zijn
ad2: zie geen belang, slecht lijdend voorwerp
ad3: als ik een belang zie dan is het richting Eerdmans evt samen met Pastors die uit de slachttofferpositie garen willen spinnen
ad4: is dood maar de strijd over welke groep(eringen) aan rechterzijde positie nemen is heftiger dan ooit met Verdonk op rechts.
ad5: de lente is aangebroken need I say more, poging tot focusverschuiving en aandacht voor de rechterflank is hier duidelijk het resultaat van.

Dat ik ook maar raad dat weet ik, zie dit als een voorzet, welke belangen zitten hier achter want het is op zijn minst opmerkelijk. Maxime een beetje inschattend doet ie nooit iets zonder doel. Wat is het doel met welk belang?

spooky | 12-04-06 | 16:05

"LPF-ert"? Spreekt Maxime ook al Geenstijliaans?

En ik heb al langer een persoonlijke vete met die van Ashole - die liet het ook nooit toe om mijn lokale pingpongkluppie een eigen zaal te laten bouwen. Altijd al gedacht dat hij de Don Corleone van de lokale politiek was.

De Zwits | 12-04-06 | 15:57

Gerard van As met een pistool? Was het niet gewoon Winnie de Jong met een komkommer?

griekse | 12-04-06 | 15:45

Als je goedverdoeme de Elsevier bestempeld als extreem links dan zul je het Financiele Dagblad wel een extreem links terroristisch vlugschrift vinden. En in dat geval heet je gewoon Michiel Smit.

prrrrrozac | 12-04-06 | 15:43

Gezien het aantal *kuch* randverschijnselen bij die vastgoedorganisatie die zichzelf rijk wilde rekenen met zetels over de rug van dooie Pimmetje ben ik maar wat blij dat de media daar aandacht aan heeft besteed. Snel slopen die partij.

blikjegrolsch | 12-04-06 | 15:42

@razi aquab
tja, als er geen inhoud is om over te schrijven dan zoekt men wat anders. En extreem linkse media? wat voor krant lees jij? de pravda of zeau?

prrrrrozac | 12-04-06 | 15:29

Ik heb van As altijd een crimineel type gevonden, verbaasd mij dus niets!

doskabouter | 12-04-06 | 15:29

De (extreem-linkse) media heeft ook goed meegeholpen om de LPF kapot te maken ,door heel veel aandacht te geven aan allerlei randverschijnselen en onderlinge meningsverschillen.En nooit inhoudelijk op dingen in te gaan,zo werd er altijd gesproken over in wat voor auto's de kamerleden/ministers reden,over sexuele voorkeuren.
Opvallend dat je bijna nooit zoiets hoort over dat soort dingen bij pvda/groenlinks/d66 enz.
Bij Geert Wilders en Hirshi Ali gebeurt hetzelfde,het gaat altijd over kapsels/auto,s/jeugdtrauma's,onder het motto het maakt niet wat je schrijft als het maar negatief is.

razi aquab | 12-04-06 | 15:26

Joost Pek. Ik ben geen native speaker, zo zie je maar weer.

veest van pim | 12-04-06 | 15:14

@Kzi-Ziks: je praat bagger: aangelengde peop. De fatwah-schrijvers schrijven net fatwahs omdat ze dan gedekt zijn door de godsdienst. 't Is alsof een paus een encycliek zou schrijven die luidt: 'Homo's zijn vies en moeten, indien niet dood, dan toch geweerd worden. In het hiernamaals rekent Jantje Pek wel met ze af'. Dan gaan veel mensen die encycliek in een schuif steken bij de rest, maar er gaan er maar héél weinig de schrijver(s) openlijk afvallen. Dasj logisj. De WRR heeft de vinger op de wonde gelegd: onwetendheid alom, dus de angst regeert. Het heeft daar aan toegevoegd dat niet elke moslim een hakbarr is - iets wat je met een eenvoudig bezoek aan je nachtwinkel gewoon zelf kunt vaststellen. En het stelt dat een partij die de meerderheid haalt bij democratische verkiezingen, die een kandidaat-premier naar voren schuift die geweld afzweert en die zegt niet meer uit te zijn op het van de kaart vegen van een buurland, gewoon een gesprekspartner voor andere democratische landen hoort te zijn. Het stelt, kortom: moslims zijn ook mensen. De reacties daarop zeggen vooral veel over diegenen die reageren.

veest van pim | 12-04-06 | 15:13

Die van de LPF hebben tenminste een pistool zoals elke
zichzelf respecterende geytenneuker. Had Theo er maar
een gehad, had ie terug kunnen schieten ....

DannyV | 12-04-06 | 15:09

van As; de boeventronie in optima forma.

Bouwfraudeur | 12-04-06 | 15:09

Wijnschenk: Motormuis met prettig ogend horloge: lid parlementaire enquêtecommissie Srebrenica!
Het wordt steeds ranziger..........

Bouwfraudeur | 12-04-06 | 15:08

van As..?? Mocht als wethouder ook al uit Alphen a/d Rijn vertrekken na wat dubieuze grondhandel waar later zijn bungalow(tje) op werd gebouwd.. jaja.. de streken zijn er nog, alleen het haar is wat minder geworden:-))

<Talpa: Nederland is groot geworden door baggerwerken.!>

Biels | 12-04-06 | 15:06

Wat een heerlijke comments: 'Boehoe, die arme kleine LPF, moet dat nou echt gezegd?' Loquendi libertatem custodiamus! Het is wachten tot iemand roept dat Maxime Verhagen 'geen bestaansrecht meer heeft' omdat hij dit naar buiten brengt.

veest van pim | 12-04-06 | 15:02

Het WRR rapport heeft geen enkel recent objectief rapport bestudeert, immers nagenoeg alle aangehaalde rapporten zijn oud en grotendeels geschreven door politiek correcte onderzoekers die niet los konden komen van hun politieke raamwerk.

Kortom, een waardeloze studie waarvoor de WRR zich zou moeten schamen, immers het verre verleden zegt niets over de toekomst, behalve de studie naar de ontstaangeschiedenis van de islam en haar gedrag in de eerste eeuwen van haar bestaan.

Juist naar die grandeur van de islam van toen, die vooral gebaseerd was op het integreren van de wetenschappelijke en filosofische verworvenheden van de Christelijke, Griekse en Indische wijsgeren en wetenschappers, die in een afgeperste umna in Damascus geformeerd was, daar heeft de huidige islamiet de mond vol van.

De gehele koran hangt van plakken en knippen aan elkaar. Als de bij de Christenen in Damascus in de leer gewezen Zaïd niet de boekhouder van Mohammed was geweest maar een lokale slaaf, dan had nooit iemand meer wat van allah en zijn zandnegers vernomen, ondanks de delirische aanvallen die Mohammed sinds zijn geboorte heeft gehad.

Er mag dan, volgens deze waardeloze studie, weinig aanhang zijn voor het islamitisch terrorrisme, maar er is geen enkele islamitische groepering die de daders en de fathwa schrijvers op een dodenlijst plaatst, in tegendeel, zij worden overal in de islamitische wereld als martelaren en rechtschapenen geëerd.

Ksi-Ziks | 12-04-06 | 15:02

@Reez
"... zonder dat ik weet hoe ik denk." Freudiaanse tiepfout?

U schrijft: "Het zal me niks verbazen als ze (de) VVD straks ook zo ten onder willen brengen, al is het daar gelukkig veel beter geregeld." Met ze bedoeld u meer dan een persoon. Maar u definieert niet welke personen of groep u daarmee specifiek in gedachten heeft. Wat u wel duidelijk maakt is dat er sprake is van een zekere intentie de VVD ten onder te brengen. Dat klinkt als een leuk voorbeeld van een samenzweringstheorietje... Zo niet: verklaar u nader.

Tiepe | 12-04-06 | 14:45

CV:

1996 tot heden - Directeur Van As Vastgoed...

In vastgoedkringen is het toch trendy om met pipa's te dreigen ?

rechts-door-zee | 12-04-06 | 14:45

@Reez 12-04-06 @ 14.33
Inderdaad constant in de media: kamer onjuist geinformeerd maar wel blijven zitten, persoonlijke aanvallen onderling en iedereen hier maar roepen dat het de schuld allemaal was van paars (er aan voorbijgaand dat de VVD zelf in paars regeringsverantwoordelijkheid droeg). En met betrekking tot het financiele beleid Zalm verantwoordelijk was die nu met een stalen gezicht durft te beweren dat het financiele beleid van paars niet deugde. Kortom de constante factor in alle puin is maar 1 partij: de VVD.

prrrrrozac | 12-04-06 | 14:43

en ik maar denken dat de LPF daarvoor al jaren dood was.

er kan er maar één de Volkert van der Graaff zijn.

stijlert | 12-04-06 | 14:37

herstel, u weet hoe ik denk.

Reez | 12-04-06 | 14:37

@Tiepe 12-04-06 @ 14:23
Waarschijnlijk bent u beetje niet goed bij uw hoofd door mij vanalles en nog wat uit te maken zonder dat ik weet hoe ik denk.

Reez | 12-04-06 | 14:36

Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Ik bedoel, wie wil dit nu niet doen bij Famke Halsema en Jan Maorijnissen?

Vieze_Freddy | 12-04-06 | 14:35

Gerard van As, de Bernardeau Provenzaneau van de polder, de capeau di tutti capi van de LPF. Die vent is toch gewaun cult!?

FonyTonie | 12-04-06 | 14:34

@ prrrrrozac 12-04-06 @ 14:21
halloooooooooo, dat kon hij toch ook niet weten?
Je moest eens weten wat voor terroristen er bij groenlinks zitten, alsof zij daar ook veel aan kunnen doen. Hij had niet de tijd om die imbicielen te screenen.
Van der graaf heeft er mede een zooitje van gemaakt omdat hij hun 'leider' (om het maar even zo te zeggen) heeft afgeknald, zoals mariska al zei.
VVD zal groot worden. Let maar op, constant in de media, heerlijk
Alleen het demoniseren is helaas ook al begonnen. Links vreest voor de plaats van Bos

Reez | 12-04-06 | 14:33

Als Fortuyn zelf de leiding had kunnen nemen over die 2e kamerfractie, dan had ie iemand als Van As er hoogstpersoonlijk zelf uitgefilkkerd. Naar mijn mening had Fortuyn maar weinig klasse. Maar hij had wel stijl...

TM | 12-04-06 | 14:32

@Lukic
Of wil je neuQen?

Mariska vd P. | 12-04-06 | 14:32

Eh... Lukic bedoel ik... damn... koffie!

watkijkikoptv | 12-04-06 | 14:31

@Lukic
is Fok! down of zeau?
ga es deaud!

prrrrrozac | 12-04-06 | 14:30

@ Luckis 14:28

Ga eens deaud

watkijkikoptv | 12-04-06 | 14:30

@Lukic 12-04-06 @ 14:28
HAHAHAHA Ga es deaud lutser.

Mariska vd P. | 12-04-06 | 14:29

Waarom spreken veel posters op Geenstijl en Geenstijl zelf van die rare taal. Voorbeeld:
Dood = deaud (vaak gebruikt in de loze zinsnede "ga toch deaud")
Homo = heaumau
Porno = porneau
Geil = Geyl
Neuken = neuqen

Ik vind het belachelijk:
1. Het kost je vaak meer letters om te typen
2. Het staat erg kinderachtig

Lukic | 12-04-06 | 14:28

Tiepe is Conspericy Theorie type?

Mariska vd P. | 12-04-06 | 14:26

is er ook wat gebeurd, of issie alleen bedreigd....

stijlloze-alwin | 12-04-06 | 14:24

@Reez
Het is duidelijk: u bent weer eens zo'n complotdenker die met 'ze' waarschijnlijk een ondefinieerbaar clubje hoogstwaarschijnlijk door links aangestuurde intriganten bedoeld. Wel, mijn lieve Reez; uw linkse intriganten bestaan helaas niet. Behalve in uw door de geest van Pim vergiftigde hoofd.

Tiepe | 12-04-06 | 14:23

prrrrrozac 12-04-06 @ 13:41

Als Fortuijn was blijven leven hadden wij waarschijnlijk een CDA-PvdA kabinet gehad omdat er geen enkele partij genegen zou zijn geweest om met elk individueel LPF kamerlid te gaan onderhandelen over zijn of haar standpunt in een issue.

Als Fortuijn met zijn LPF 76 zetels zou hebben gehaald, wat zeer wel mogelijk was geweest, dan waren wij als NL inderdaad de rissé van de EU geweest.

De enige die verantwoordelijk is geweest voor het LPF debakel is Matt Herben, die heeft een fractiedicipline geforceerd voordat de kamerleden aan elkaar gewend waren en voordat er een algemeen aanvaard nieuw LPF partijprogramma was.

Heinsbroek had het juist gezien, de nieuwe tijd moest maar wennen aan volksvertegenwoordigers die elk op individuele titel in de kamer zaten.

De conservatieve leden van het JPB I kabinet konden daarmee echter niet leven en dreven door kuiperijen de LPF kamerleden in verschillende ideologische kampen waardoor de chaos bij de LPF alleen maar versterkt werd.

NL was gewoon nog niet toe aan de LPF en het zal wel altijd een grote vraag blijven hoe die Herben werkelijk aan het hoofd van de LPF fractie kwam.

Ksi-Ziks | 12-04-06 | 14:22

Het favariete liedje van Pimmetje: "Stranger in the nicht".

LuftBalloon | 12-04-06 | 14:22

@Reez 12-04-06 @ 14:12
Halloooooooo.... Fortuyn zelf en niemand anders heeft deze mensen op zijn lijst gezet als kandidaat kamerlid. Vander Graaf heeft dat tuig niet van de straat geraapt maar Fortuyn. En wat de VVD ten onder brengen betreft: Daar heeft de VVD niemand voor nodig, daar zijn ze zelf prima toe in staat en al druk mee bezig.

prrrrrozac | 12-04-06 | 14:21

Ziet U nu wel, gisteren meldde ik dit ook al: Pim was tuig, LPF is tuig, tuig zoekt tuig. Hoe duidelijk wilt u het hebben; kan het nu eindelijk eens ophouden met die kleffe 'Pim'verering.

een mevrouw | 12-04-06 | 14:20

@prrrrrozac 12-04-06 @ 13:41

Generaal? Messias was het toch?

LuftBalloon | 12-04-06 | 14:19

@prrrrrozac 12-04-06 @ 13:41
Toch niet.
Haal de generaal weg en het leger valt uit elkaar maw het wordt een ongeorganiseerd pleuriszooitje.

Mariska vd P. | 12-04-06 | 14:16

@prrrrrozac 12-04-06 @ 13:41
Dat weet je niet en kan je niet met overtuiging zeggen. Naar mijn mening had het een stuk minder zooitje ongeregeld geweest. Dit was helemaal de bedoeling van Volkert van der GRAAF.
Het zal me niks verbazen als ze VVD straks ook zo ten onder willen brengen, al is het daar gelukkig veel beter geregeld.

Reez | 12-04-06 | 14:12

Zullen we is heel stigmatiserend ongenuanceerd en discriminerend gaan doen?
"Stamt uit een joodse familie. Zijn vader vluchtte in de oorlog naar Antwerpen, zijn grootouders kwamen om in Sobibor."

www.parlement.com/9291000/modulesf/g0z...

PiefPaf | 12-04-06 | 14:05

Waar zijn de aangiften?
.
Zo zie je maar weer, jullie halen ze uit de goot maar vergeten om de goot uit die lowlifes te halen.
.
Alhoewel die limburger M.H. vertrouw ik ook niet helemaal. Kwam er iemand wellicht te dicht bij de waarheid? Iets over het liquideren van jullie pimmetje misschien? Ik wil natuurlijk niet stoken maar doe het toch...
.
Doei Tobberts

LuftBalloon | 12-04-06 | 13:59

@ rosalie - Waarom zou Verhagen erover liegen? En waarom ontkent Wijnschenk dan nu zo stellig? Wat is er zo vreemd aan het idee dat er mollen in de LPF geopereerd hebben? Ik ben niet op enige hoogte. Ik laat me alleen niet meteen ophitsen.

Branie | 12-04-06 | 13:54

Nog iets meer dan een jaar en we zijn er vanaf, samen met D66.. ook al zo'n overbodige partij.... ruimt al met al lekker op.

Karel Kruizenruiker | 12-04-06 | 13:50

Bezwaar als ik Na Wijn, Wijn Schenk?

Flathead | 12-04-06 | 13:43

@Reez 12-04-06 @ 13:07

De dood van Fortuyn heeft daar geen moer mee te maken. Fortuyn zelf heeft dit zooitje criminelen hoogstpersoonlijk bijelkaar geraapt van de straat en ze op zijn lijst gezet. Als Fortuyn was blijven leven was het nog steeds een zooitje criminelen geweest maar dan onder aanvoering van Fortuyn.

prrrrrozac | 12-04-06 | 13:41

Pechtold toch gelijk? Wedden dat balkie ook best wel eens gedrigd heeft? Cheney had het ook, er speelt meer dan iedereen denkt....

LifeCatcher | 12-04-06 | 13:38

@Branie 13:27 uur

U bent Kamerlid en als zodanig goed op de hoogte?

rosalie | 12-04-06 | 13:36

Vuil en vunzig...

vlietinho | 12-04-06 | 13:36

Goddank zijn we na de volgende verkiezingen de lpf kwijt, altijd kommentaar,losse flodders.........

Lassie | 12-04-06 | 13:36

blijf echt, blijf weg van de LPF

Dj. Ango | 12-04-06 | 13:29

De lpf is niet links, niet rechts, maar dwars door je kop.

bookie | 12-04-06 | 13:28

Uit welke duim komt dit verhaal, de linker of de rechter?

Achtertuyn | 12-04-06 | 13:27

"De LPF is een zootje. Schande!"
En verder komt de gemiddelde reaguurder dan weer niet.
Ik poneer het volgende:
3 Mollen: Wijnschenk - Heinsbroek - Hoogendijk.
Het trio dat de LPF bewust van binnenuit heeft opgeblazen.
't verhaal is niet waar, en tóen door WIjnschenk gelogen.
Verhagen vertelt de waarheid. Van As ook. Wijnschenk niet. Nu niet, en toen al helemaal niet.

Branie | 12-04-06 | 13:27

Gaarne enig respekt voor dierenvriend PP.

KaiserSoza | 12-04-06 | 13:27

dat doet ie anders nooit!!

pjottr | 12-04-06 | 13:26

Ja, leuk.
Maar wat moet die foto van die dikke ouwe pooier er bij.
Pief paf pautje heeft er toch niets mee te maken, of gaat het soms over een beerput

Haarlemse sloerie | 12-04-06 | 13:24

Alle namen zijn ivm privacy gefigneerd.

John McClane | 12-04-06 | 13:22

KAMERVRAGEN!!!

Harige Bangmaker | 12-04-06 | 13:21

Misschien had 'ie eerste een lijntje met Pim gedaan?

Komt dat schoooooot | 12-04-06 | 13:20

Gerard Van As? De grootdomainbezitter in porn? Met een gun? Moehaha. Dat zou Pim zeker zo gewild hebben. Hier weet Peter R natuurlijk meer van..

Shareholder | 12-04-06 | 13:17

LPF: Luger, PPK, Ferlach

Komt dat schoooooot | 12-04-06 | 13:16

geloof er niks van. een maand voor de val had ik mijn abonnement op de kabel opgezegd, omdat het alleen maar over de lpf ging. twee weken voor de val had ik mijn lidmaatschap van de vvd opgezegd. er moest gewoon een einde komen aan dat kabinet. het was een rotzooitje.

ganzo | 12-04-06 | 13:14

Stijlvol van van As. Op z`n site zelf een familiewapen in elkaar geknutseld via een genealogie-site...... Lijkt wel wat op Berlusconi.

Flathead | 12-04-06 | 13:14

@Dömper 12-04-06 @ 13:10
mee eens...

Jack Daniels | 12-04-06 | 13:13

Wat zijn die decembermoorden dan ineens lief. Wie moest er daardoor ook weer weg?

Worm van der Waarden | 12-04-06 | 13:12

Was van As ook niet diegene die e.o.a. journalist neermepte voor het oog van de camera? Maar die Wijnschenk was ook een eng mannetje, die acht ik zomaar in staat iets verzonnen te hebben met het idee dat hij er zelf beter van werd. Alhoewel geen CDA fan denk ik dat Verhagen de enige oprechte is in dit geheel.

Carpa | 12-04-06 | 13:10

wie, Danny Blind?

style.councillor | 12-04-06 | 13:10

Vastgoed mafia de gekste, misschien kan Holleerder het tij keren voor deze partij? Of harry "godfather" mensch.

Onno Thuis | 12-04-06 | 13:09

Reez dat is natuurlijk science fiction want dat was hem nooit gelukt

Mellorenz | 12-04-06 | 13:08

Ach LPF had leuk geweest als Pim Fortuyn niet was neergeschoten en meer de tijd had om een degelijke partij neer te zetten, het is daardoor gewoon een zooitje geworden.

Reez | 12-04-06 | 13:07

Dreigen is voor mietjes.

Bende | 12-04-06 | 13:07

wat er al gevallen is doet er niet toe het gaat erom wat er nog moet vallen

Mellorenz | 12-04-06 | 13:06

Vermoedelijk mis geschoten.

Jerolimo | 12-04-06 | 13:05

Hoe lang gaan de 1-april grappen aanhouden?
Uberhaupt al... Dat Balkenende's regering zou vallen vanwege 'echte' redenen... Wat een grap!

bwahaha | 12-04-06 | 13:05

Dat zijn er dan een hoop, Reez.

Harige Bangmaker | 12-04-06 | 13:05

Ik heb altijd begrepen dat de LPF een soort van kleuterklas was met van die mannetjes die staan te wijzen van 'Het is zijn schuld'

Burgemeester Kiesman | 12-04-06 | 13:04

Ik ben tegen de uitwassen van de LPF

Reez | 12-04-06 | 13:04

@#cojones: keurig en integer, dat zijn ze toch allemaal bij de lpf?

pieterjan | 12-04-06 | 13:03

Gerard van As? Neeee, da's toch en keurige integere man?

CoJoNes | 12-04-06 | 13:01

Kijk, da's nou interessant nieuws! Holleeder had zich ook beschikbaar gesteld voor de Tweede Kamer zeker?

TM | 12-04-06 | 13:01

The good, the bad and the LPF

Fioravanti | 12-04-06 | 13:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland