Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Politie Almere mept kansenjongeren

dechef.jpgPrachtige beelden ploften zojuist op onze mat. Vetkewle eerstehands footage van een arrestatie die gierend uit de klauwen loopt. Tijdens een skate-event in Almere raakt de politie verzeild in een overmacht van capuchonklootzakjes en rugzakjeugd. We verklappen het maar alvast: Er ontbreekt een subtiel maar ogenschijnlijk cruciaal stukje in de film. Namelijk dé reden waardoor de vlam ineens in de overspannen ID-controle slaat. Maar daarna gaan dan ook alle remmen los. Volledig outnumbered staan bibberende eenstrepers ineens oog in oog met rauwe straatvechters. Als de eenheid op de grond ook nog eens in begint te slaan op de liggende arrestant dreigt zelfs de enige dappere vrouwelijke(!) agente overmeesterd te worden. Geloof het of niet. Uiteindelijk schreeuwt Commissarris Bullebak met de knuppel in de hand de menigte uit elkaar waarna de situatie langzaam onder controle komt. Wij danken de uploader voor de beelden en vinden de filmer een mietje vanwege het eerdergenoemde knipwerk. Uiteraard zit onze secretaresse klaar om de beelden af te staan aan het trainingsinstituut van de Police Academy. Kan zo mee in de proeve van bekwaamheid. FILMPJE.

Reaguursels

Inloggen

zure regen gaat het helaam worden... mind my words

erem | 21-05-08 | 12:16

@souty
Preach brother preach!

RemiX | 21-05-08 | 09:46

Het verlpicht tonen van je legitimatie is een nsb praktijk, ieder vrij mens heeft de plicht zich te verzetten tegen deze praktijken.
De genen die hier roepen dat het de wet is en je je daar aan moet houden, daar zeg ik alleenmaar tegen, in 1941 was het wet om de joden op te pakken , deze wet werd ook uitgevoerd door nederlandse politie mensen.
Wet is wet hahahaha... wat een trouwe sukkels.

souty | 21-05-08 | 08:31

Moraal van dit verhaal: blijf met je poten van een politiewagen af en bemoei je met je eigen zaken en vooral niet met een arrestatie. Dan gebeurt jou ook niks en heb je ook geen reden om boehoe te doen!

Mr. Wiseguy | 20-05-08 | 23:25

Moet ik nu nog bewondering gaan krijgen ook voor dat geteisem dat graag in de rug trapt en kanker dit en kanker dat loopt te roepen?

Mr. Wiseguy | 20-05-08 | 23:21

Ze hebben de aandachtsspanne van een fruitvlieg. Snel weer op andere onzin met onzin reaguren. Ik lach me rot om het niveau.

RemiX | 20-05-08 | 22:32

Aan de mensen die dit kansarme jeugd noemen. Ik durf mijn hand er voor in het vuur te steken dat deze gasten het beter voor elkaar hebben dan jullie toetsenbordnerds.

Er zitten genoeg mensen met een goede baan tussen
Er zitten mensen tussen met een studie die je niet eens uit kan spreken
Er zitten mensen tussen met een eigen onderneming
Er zitten studenten tussen

Wat nou capuchonjeugd. Oordelen op kleding????? Wie is er nu dom.

De meeste mensen van hier zitten niet 24/7 achter hun pc'tje, maar hebben een zeer sociaal leven.

Het feit dat er al meteen word geoordeeld na het zien van 1 filmpje zegt al genoeg. Deze oordelers zijn dom, en niet meer dan dat.

vario007 | 20-05-08 | 22:08

@KevinBeun,

Volg nu eens de link naar het tweede artikel van Omroep Flevoland, wellicht dat die je meer inzicht geeft in het ontstaan van een mijns inziens volledig onnodige escalatie van onze lieve blauwpetten.

Och wat hebben zij het zo zwaar, och och och.. laten we dan maar onze frustratie er uit meppen op een geboeide on de grond liggende arrestant. Want tsja, ons leven als agent is natuurlijk heel erg zwaar.
En die frustraties moet je toch kwijt...

Wallez | 20-05-08 | 21:54

Ik voel me echt dubbel bij deze beelden, zoals bij zoveel in Nederland. Aan de ene kant vind men de politie triest en alleen maar bonnenschrijvers, maar hier is het bewijs dat ze wel degelijk wat doen aan het tuig. maar nu komt het mooie, ze mogen bijna niks want dan kunnen de "kans(loze)jongeren" een aanklacht indienen omdat ze opeens wel de wel weten naar het bureau. er moet eens een wetwijziging worden en dezelfde politiewet geven zoals in the USA of als Duitsland waar de politie wel gerespecteerd word, omdat je daar weet dat je geen geintjes kan flikken. gewoon de politie hier bevoegdheid geven om te mogen rammen als het nodig en en zonodig schieten. Dit straattuig moet met harde hand worden aangepakt en dan kan alleen door de politie een vrijbrief te geven om eens lekker er op los te gaan, dan leren ze het wel.
En trouwens: dat tuig dat de politiedienders schopt krijgt natuurlijk niks te horen, owja we leven in (ver)Nederland.

KevinBeun | 20-05-08 | 21:50

Blijft akelig stil ineens hier Remix, snap jij het?

Of zijn de sensatiebeluste huphtertjes van hier niet geïnteresseerd in de waarheid?

Wie o wie had dat toch verwacht? Op naar het volgende topic om de mensen weer volledig foutief te benoemen als Marokkaan, kansenjongeren, capuchonklootzak, Finnen of rugzakjes..

Wallez | 20-05-08 | 21:41

Hoor en wederhoor. Je weet zellef.

RemiX | 20-05-08 | 21:30

En de andere kant van het verhaal:
www.omroepflevoland.nl/2771fa14-556d-4...

Omroep Flevoland neemt de tijd om de andere kant van het verhaal aan te horen. Vreemd genoeg zie ik hier geen Marokaan, het zijn zowaar hollandsche jongens. Spijtig, die drinken geen echte thee, de moeite van het bezoeken blijkbaar niet waard.

Ik ga weer gauw terug naar mijn kleurplaten en wasco krijtjes, want als rugzakdragend capuchonklootzakje ben ik heel druk met mijn VMBO examen tekenen.

Stelletje prutsers!

Wallez | 20-05-08 | 20:42

@JR
Edje hier had de wedstrijd eigenlijk gewonnen. En ja , ze hadden niks kwaads in de zin , we waren al de hele dag , vanaf een uur aan het skaten in het centrum van almere. Als iemand kwaad in de zin had , was het al veel eerder gebeurd. Alle andere footage gooi ik online zodra de advocaten van de opgepakte heren het goed vinden. Dan kan iedereen voor zichzelf bepalen hoe en wat.
Of lees de comments erop na. Tussen alle onzin staat het hele verhaal.
Afz: 31 jarig blank werkend huisbezittend kinderen makend tuig. Met skates.

RemiX | 20-05-08 | 16:24

@jh-himself
die eerste die op de glond lag kwam omdat ie geen id bijhad... geen kwaad in zich dus
die andere 2 hadden misschien wel wat kwaad in zich maar niet zomaar... aangezien de eerste gewoon voor niets word geslagen enja dan vraag je om reacties
en daardoor waren dus die andere 2 gearresteerd
en dan nog iets het filmpje is lang niet vanaf het begin en het is gewoon kut dat geenstijl het meteen van youtube ript zonder ook maar iets te weten
of zit ik nu verkeerd?

jevadert | 20-05-08 | 15:36

@ eddieus00

je bedoelt dat het allemaal aardige liefe jongens en meisjes zijn die absoluut geen kwaad in zin hebben. Die 3 die werden afgevoerd waren volkomen onschuldig en hadden zeker geen kwaad in de zin. De agent die ter controle naar ziekenhuis moest, die heeft zeker zn hoofd gestoten tegen een vuist die zijn richting uitstak. Ja eddie die agressief uitziende menigte jongeren wou alleen maar zn verhaal halen door gebruik te maken van groftaalgebruik, intimidatie en geweld. Dus dit is eigelijk wat de reaguurders zagen: Een groepje jongeren die op een goede manier naar een oplossing aan het zoeken waren. badankt Ed ik begreep het al niet zo goed

JR-Himself | 20-05-08 | 13:25

deze reactie is bedoeld voor iedereen die commentaar heeft maar er niet bij waren. ik was er namelijk zelf wel bij en deed ook mee aan de wedstrijd.
dat skaters gelijk gezien worden als capuchonjeugd en uitschot is teneerste al belachelijk en dat mensen denken dat het alleen maar vmbo jeugd is slaat ook al nergens op. dan nog even terug gaan naar de dag zelf.er is de hele dag niets aan de hand geweest en alle toeschouwers die er waren niet alleen de skaters maar ook de mensen die lekker een terrasje aan het pakken waren waren erg aan het genieten. toen wij op onze finale lokatie kwamen is er op een gegeven moment even politie geweest omdat er wat omstanders waren die op het verkeerspleintje stonden. die jongens zijn daarna ook gewoon ergens anders gaan staan. de politie had verder ook helemaal geen op of aanmerkingen. zo'n 20 min later komt erop een weer politie en een van de jongens van de organisatie werd meegenomen voor een id controle. deze had hij niet bij zich en daar krijg je normaal een boete voor. de jongens die daar allemaal op af gingen wilden gewoon praten met de politie maar de politie was al heel erg panikerig en begint uit het niets een aantal omstanders te slaan. we hadden het ook op een normale manier kunnen oplossen zo als wij altijd doen. het is gewoon erg spijtig dat de politie daar niet beter op word getraint en dat moet de straten veilig stellen. nou dat komt in nederland allang nooit meer goed. als laatste is het gewoon spijtig dat er zoveel mensen zijn die altijd gelijk hun mond moeten open trekken terwijl ze geen idee hebben van wat er echt is gebeurd heeel erg jammer.

eddieus00 | 20-05-08 | 12:42

Het is nog altijd de taak van de pliesie om deescalerend op te treden, maar als ik het filmpje nog eens bekijk zie ik het tegenovergestelde.
Met name ''agent'' blonde stekelkop, meneer komt eerst met een hoop poeha en handenwapperend uit de auto, dan (helaas knip) is het weer die blonde die vechtend over de grond rolt, vervolgens vind meneer het nodig om iemand die vastgehouden wordt door twee man nog eens op zijn hoofd te meppen (buitenproportioneel geweld) nergens voor nodig en werkt alleen maar escalerend, zoals te zien.
Niet dat ik het gedrag van die skaters wil goedkeuren maar begrijp het wel. Zelf heb ik iets te vaak dit soort situaties gezien waar in feite niets aan de hand was totdat de pliesie met een hoop poeha aankomt stormen waarna de vlam in de pan slaat.
Wat mij betreft mogen ze die blonde stekelkop sjef schoonmaak cellenblokken maken.
En comm. bullebak, die heeft het begrepen zo dwing je als agent repsect af en niet door er als een dolle er in te gaan.

Amen | 20-05-08 | 12:35

+ 1 voor Commissarris Bullebak

ketelkruipkoning | 20-05-08 | 12:21

+ voor de politie moet dat tuig gelijk afschieten hebben wij er geen last meer van.

Kelsam | 20-05-08 | 11:03

Kloodtzakjes die van hun ouders altijd hun zin hebben gekregen, en nu totaal ongeschikt zijn om in een samenleving te functioneren. Minderwaardige mannetjes die vanchteren schoppen en dan (heel trots) hard weglopen.
Ik wordt hier niet blij van...

Karel Martel | 20-05-08 | 10:44

Lauwepimpshit | 20-05-08 | 09:57
www.politie.nl/flevoland/nieuws/190520...
jan.sk | 19-05-08 | 20:55
"wij hadden een grote skate wedstrijd in Almere georganiseerd. jammer genoeg kwam de politie op het einde er zich mee bemoeien "

kais | 20-05-08 | 02:18

"Ik was aanwezig, ben een werkende nederlander en speciaal naar almere gegaan voor deze skate wedstrijd, net zoals het merendeel van de aanwezigen die uit heel nederland of zelfs belgie zijn gekomen"
RemiX | 20-05-08 | 01:01
"Hij moest even de auto in , hij had geen geldig id bij zich , een domme mongool maakt die deur open en vanaf toen gingen de heren en dame van de politie geweld gebruiken."
-
3 als je naar het filmpje kijkt zie je duidelijk dat de persoon nog steeds wel verzet pleegt en dat het agenten onmogenlijk word gemaakt door omstanders om de arrestant af te voeren. Waardoor de situatie nog langer duurt, niet gaan zitten zeiken op de politie maar kijken naar wat er uit de groep gebeurt waarop de politie handelt.

repulse | 20-05-08 | 10:08

repulse
slachtofferrol? Ik ben niet opgepakt , of geslagen. Ergo , geen slachtoffer.
En je reed op een zundapp?
Dat zegt genoeg.

RemiX | 20-05-08 | 09:59

1. Je moet het niet echt zien als een echte officiele wedstrijd maar meer als een grote sessie. Als jij 11 tegen 11 gaat voetballen op het pleintje vraag je ook geen vergunning aan of wel?

2. Er is helemaal niks vernield en het hinder/gevaar is door politie op gewezen, hierna was dit niet meer.

3. Diegene die was aangehouden verzetten zich niet en had 2 agente op z'n rug liggen. Toen deze toch nog klappe in zjn gezicht kreeg werd de menigte agressiever, gek he?

Dus praat niet over feiten als je alleen dat filmje gezien hebt.

Lauwepimpshit | 20-05-08 | 09:57

RemiX | 20-05-08 | 09:13
Ik zou nog iets meer in je slachtofferrol kruipen, mischien dat de geitenwollensokken je dan nog zieliger gaan vinden.
Feit- wedstrijd georganiseerd zonder een officiele organisatie, beveiliging, hulpdiensten.
Feit- spullen worden vernield, hinder/gevaar voor andere weggebruikers.
Feit- 1 persoon word in politie auto geplaatst door politie agenten en door een ander word de deur opengedaan.
Feit- verzet bij staandehouding, schoppen en slaan door omstanders van politieagenten.
Feit politie heeft het geweldsmonopolie, op geen enkel moment is er onrechtmatig of onevenredig gebrui van gemaakt.
Zoals al eerder gezegd ik ben ook jong geweest, heb best een paar keer klappen gehad van politie, op het moment dat ik zelf de regels van de samenleving niet naleefde.
Mijn zundapp reed ook 120 km per uur en een keer reed een motoragent zichzelf klem in een klein steegje toen hij mij achtevolgde, de eerst volgende keer dat hij me zag werd ik dus ook netjes van me brommertje afgetrapt. Dat hoort er gewoon bij, duidelijk gevalletje oorzaak gevolg.

repulse | 20-05-08 | 09:33

Het is duidelijk waartoe de overlegcultuur heeft geleid in NL.
Ik zeg: 1 keer in de lucht, daarna op de benen richten en afdrukken.

Karel Martel | 20-05-08 | 09:32

Oh ja , en dat er geknipt is oin dat filmpje: alleen de gedeeltes waarop alleen de grond zichtbaar was is eruit geknipt.

RemiX | 20-05-08 | 09:30

+1 voor jou
goed bewaren

RemiX | 20-05-08 | 09:27

@ReMix

Geef mij eens een kudo dan :P

Recreatiedictator | 20-05-08 | 09:21

@ al deze betweters hier boven:
Hij was officieel niet eens aangehouden. En al die stereotiepjes die jullie loslaten getuigt ook niet van veel inzicht en fantasie. Hoeveel reacties van skaters heb je hier nu al gezien. Pik jij er een uit die van een "bontkraag/capuchon jeugd" is krijg je van mij een koekje.

Uiteraard kan je verwachten dat coppers wat doen als ze in het nauw gedreven worden , maar realiseer wel dat ZIJ de genen waren die begonnen met geweld gebruiken. En al dat gejank over een gast , die niet eens uit NL komt , die een "love tap' op een 1 streper's kont geeft , kom nou zeg. Daar geeft een voebalscheids nog geen eens een vrije trap voor.
Vanochtend komen ze als het goed is vrij , vanavond heeft hun advocaaat een stuk of 5 filmpjes in in hi-res , dan zullen we eens zien wat de rechter hier allemaal van vindt.

En de volgende die weer met zo'n kortzichtig argument komt , kan beter terug naar fok.

RemiX | 20-05-08 | 09:13

@kais | 20-05-08 | 02:18
De oorzaak is (zoals je zelf al zegt) diegene die zich niet aan de wet houdt, diegene die dus geen ID bij zich had. We schijnen hier in Nederland het ENIGE land in de wereld te zijn waar je als burger elke wet ter discussie te moeten stellen. Wat mensen als jij (en vele met jou) schijnbaar niet begrijpen is dat een agent de wet moet naleven en in dienst van de burger werkt. Dit vraagt respect, iets wat ze bij onze Oosterburen bijvoorbeeld WEL voor de politie hebben. Tevens heb jij als burger een bevel van een agent na te leven. Ben je het er niet mee eens kun je altijd protest aantekenen, maar dan ga je geen geweld gebruiken.
Wellicht moet je even verder kijken dan je neus lang is. Er zijn tijdens dit evenement diverse klachten binnen gekomen over vernielingen, intimidatie etc., kan me goed voorstellen dat de politie daar een keer genoeg van had..

RedFrits | 20-05-08 | 08:44

Heerlijk! Dit filmpje geeft mij het gevoel dat de politie er is om het veiliger te maken op straat. Ik vind dat ze het heel netjes aanpakken, misschien dat er iets te snel agressief gereageerd wordt, maar je weet niet wat er op dat moment door de jongere gedaan/gezegd werd. Niettemin doet 't me goed eens te zien dat de politie wel degelijk met harde hand durft op te treden tegen dit soort (irritante, rotzooi-makende, lastigvallende, stelende, graffiti-spuitende, in-metro-blowende) jongelui!

+1 voor die aggro-cop :)
-1 nowie

Deadpixel | 20-05-08 | 08:37

Bah, kan ik de hele lap nog eens typen :(

Enfin, komtie:

Zie boven: Die hebben we al, ze heten pliessie!

Die persoon werd helemaal niet normaal behandeld, hij werd aangehouden wegens het niet op zak hebben van ID. En los van al dan niet geneeslijk ziektes, toegepaste anarchie is precies van NL zo af en toe nodig heeft.
De capuchonnetjes hadden w.m.b. deze geuniformeerde 1-celligen eventjes lafjes de oortjes mogen wassen. Wedje leggen dat betrokkenen zich wel 2 x achter de pas gewassen oortje hadden gekrabt alvorens weer over te gaan tot een aanhouding wegens een futiliteit?

Redelijkheid en Billijkheid; al tijden ver te zoeken bij Blauwpet & Co en blijft helaas zoek door wet-is-wet kwijlers die zelfdenkend vermogen toebedelen aan wetgevers en zodat ze zelf niet te moe worden van overmatige hersenactiviteit.

Recreatiedictator | 20-05-08 | 08:32

@Geertjeg | 19-05-08 | 19:09
Lutser, leer eerst eens begrijpelijk Nederlands schrijven. Als een politie ambtenaar jou een bevel geeft heb je dat op te volgen. Je bent klaarblijkelijk nog nooit buiten Nederland geweest. In het buitenland geef je niet zo snel een agent een schop. Een maat van mij heeft in de USA 7 dagen vast gezeten omdat hij tijdens een vechtpartij tijdens het aanhalen om te slaan per ongeluk een agente (die van achteren net aan kwam lopen) in het gezicht raakte.
Dit soort jeugd hier op dit filmpje heeft zich totaal geen benul van de vrijheden die ze hier genieten. Dit is absoluut geen buitensporig geweld wat mij betreft.
Recreatiedictator | 20-05-08 | 07:53
Lutser, als je moet je in Nederland (oh, ja... DE REST VAN DE WERELD) kunnen legitimeren. Heb je geen ID bij je, dan ga je mee naar het bureau tot er 1 wordt gebracht. Je mist in dit filmpje helaas wat er aan vooraf ging. Wellicht hebben de heren tegen lopen sputteren, grote mond, irritatie bij de politie, etc.. Dit was dus niet gebeurd als ze hun ID bij zich hadden. Hoe de omstanders er mee om gaan is ronduit belachelijk. Ik neem aan dat die trappende fin ook nog wordt opgepakt??

RedFrits | 20-05-08 | 08:28

"Want dan krijg je van die vechtmachines die al helemaal niet vatbaar zijn voor wat dan ook en loopt iedereen weer dikke boehoe te doen over intimidatie." <<---- Hebben we al, heet pliessie!

De arrestant werd helemaal niet normaal behandeld; hij werd aangehouden wegens het niet bij zich hebben van ID!!

Even los van al dan niet geneeslijke ziektes, toegepaste anarchie is in NL inmiddels wel degelijk op z'n plaats. En nogmaals, de capuchonnetjes hadden wmb de die geuniformeerde SA aftreksels eens lafjes de oortje moeten wassen. Wedje leggen dat de betreffenden zich de volgende keer wel 3 x achter de onlangs gewassen oortjes hadden gekrabt alvorens tot aanhouding over te gaan wegens een futiliteit?

Redelijkheid & Billikheid: het is al tijden zoek, en blijft kwijt door niet nadenkende wet-is-wet kwijlers.

Recreatiedictator | 20-05-08 | 08:23

Recreatiedictator | 20-05-08 | 07:53
Als er noodzaak is heeft de politie het recht om te vragen naar een ID. Er is namelijk een identificatie plicht in NL. Als de politie het nodig vind jou in de auto te zetten gehoorzaam je toch? Ze kunnen er naast zitten, maar dat is geen reden om opstandig te worden. Dat werkt alleen maar tegen je.
Als omstanders dan de 'arrestant' gaan 'bevrijden' vind ik het optreden van de politie volkomen terecht. Hoe kun je nu verontwaardigd zijn als je dit zelf hebt geinitieerd? Dat riekt naar arrogante zelfoverschatting.

HJdeT | 20-05-08 | 08:16

Buiten dat walg ik van die mannetjes die te pas en te onpas met ongeneeslijke ziektes lopen rond te strooien. Dus probeer bij mij geen sympathie te kweken aan te praten voor dat zogenaamde 'arme, onschuldige' reltuig.

Mr. Wiseguy | 20-05-08 | 08:08

@Souty

Nergens bestaat de politie uit allween maar lieden die met het grootste gemak een kickboxer aan zouden kunnen. Dat zou je ook niet mogen willen. Want dan krijg je van die vechtmachines die al helemaal niet vatbaar zijn voor wat dan ook en loopt iedereen weer dikke boehoe te doen over intimidatie.

Mr. Wiseguy | 20-05-08 | 08:06

Die persoon werd normaal behandeld maar het veranderde toen die klojo's zich er zo nodig mee moesten bemoeien.

Als een samenleving zou moeten bestaan uit types die vinden dat zij de wet wel uitmaken, ook al hebben ze ongelijk, berg je dan maar. Ik hou niet van anarchie.

Mr. Wiseguy | 20-05-08 | 08:03

@Mr.Wiseguy

Got one, thx.

Als de samenleving die jij graag ziet, ongelimiteerde politiemacht inhoudt, sta ik daar, als uberverstandige, graag buiten!

De oorzaak van het geweld is het nodeloze optreden tegen een persoon die niet kan voldoen aan de legitimatieplicht. Let wel: Dit is het niet op zak hebben van enige geldige vorm van legitimatie, geen verkrachter, geen dief, geen drugsdealer, geen opruiende kraker, geen vandalist.

Als agent ben je blijkbaar gevrijwaard van het hebben van enig denkvermogen en daar doe ik een dikke pjoek op.

Recreatiedictator | 20-05-08 | 07:53

Dit is toch geen gevecht, ze ziet bij de politie alleen maar watjes op de film.
Opperwatje moet het van zijn geschreeuw hebben, want dat heeft hij zo op cursus geleerd, elke goed getrainde kickbokser mept makkelijk alle tien de agentjes om.

souty | 20-05-08 | 07:46

@Recreatiedictator

Get a live! Als het de samenleving is die jij graag ziet dan zal een verstandig mens daar graag buiten staan.

Mr. Wiseguy | 20-05-08 | 07:41

@Kays

De oorzaak van het geweld is de omstander die de arrestant probeerde te bereiken. Zonder dat was er in het uiterste geval hooguit een onterechte arrestatie geweest. Maar je kan niet van de poolitie verwachten dat zij zeggen 'ja hoor, daar zit ie, haal 'm maar uit de auto'.
Nadeel van de hedendaagse jeugd is dat zij persé haar zin wil doordrijven en dan dikke boehoe gaan lopen doen als daar tegen opgetreden wordt en dan de rollen omdraaien en de politie de schuld ervan gaat geven. En dat het niet allemaal van die lieve zachtaardige types waren blijkt ook wel uit het in de rug schoppen en het kk dit en kk dat. Aso's!!

Mr. Wiseguy | 20-05-08 | 07:39

Zo jammer die jeugd van tegenwoordig!

Hebben ze eens de kans door pure overmacht een stelletje geuniformeerde VMBO-ers met Calimero-syndromen aan een paar weekjes betaald verlof te helpen, laten ze hem schieten!

Ons 'uitvoerend' aparaat vind ik helaas de laatste jaren zo ontzettend arrogant en ver van de samenleving staan dat een ouderwets pakje slaag toch zeker enige verbetering in attitude teweeg had gebracht.

@ Kats: Ik had 100% achter je gestaan.

Recreatiedictator | 20-05-08 | 07:01

ongelooflijk alle kortzichtige reacties die puur gebaseerd zijn op vooroordelen, deze mensen hebben hun woordje al klaar voordat ze maar 1 seconde van het filmpje gezien hebben.
Ik was aanwezig, ben een werkende nederlander en speciaal naar almere gegaan voor deze skate wedstrijd, net zoals het merendeel van de aanwezigen die uit heel nederland of zelfs belgie zijn gekomen.
Het was een zeer geslaagde skate wedstrijd en de sfeer was zeer goed, voorbijgangers waren ook positief en vonden het interresant om naar te kijken. De wedstrijd was zo goed als afgelopen, en iedereen was klaar om de plek te verlaten.
Toen de politie het nodig vond een mede skater te arresteren wegens geen id bij zich hebben, Dit heeft totaal geen zin.. Nouja je hebt kunnen zien waartoe het heeft kunnen lijden... Fout van de politie zo te hebben gehandeld, dit heeft alleen maar gelijdt tot geweld, Fout van een van de omstanders de gearresteerde proberen te bevrijden... Gevolg: politie gaat geweld gebruiken waardoor iedereen alleen maar boos word op dit onnodige optreden van de politie, en de rest volgt... Dus wie is hier nou de oorzaker! Wat de politie ook had kunnen doen is op een op normale manier in gesprek gaan met degene die verantwoordelijk waren voor de wedstijd, dan was er niks aan de hand geweest.

De mensen hier zien 1 jongen met een capuchon en weten gelijk alles over alle mensen die er waren, hun achtergrond, huidskleur, hoe ze eruit zien, wat voor opleiding ze doen, wat ze denken, wat ze doen, waarom ze dat doen...
jullie weten niks!

kais | 20-05-08 | 02:18

Vroeger flikte je dat dus echt niet hè. Dat liet je wel uit je hoofd omdat je wist dat je (terecht) een knal voor je harses van oom agent kon krijgen. Of die gigantische motoragent op zijn BMW mét Heinrich Gläser kuip, die altijd sprak met zijn tanden op elkaar... brrr... die kwam naast je rijden en trapte je gewoon van je brommert af als je niet héél snel stopte... echt waar... Dus deze kleaudtzakjes mogen van mij gepeppersprayed, getaserd, gemept en geboeid afgevoerd worden. Dat laat je als politie dan toch niet zover komen? Vroegâh, toen had je pas smerissen. De eerste klap is altijd een daalder waard. Als die ouders van nu hun koters al niet kunnen handhaven, dan moet de overheid het maar doen. Slaan tot het kraakt. Als die koters van mij erbij geweest waren, dan had ik eigenhandig hun poten gebroken... en dat weten ze ook.

Gomer Pyle | 20-05-08 | 01:07

Hij moest even de auto in , hij had geen geldig id bij zich , een domme mongool maakt die deur open en vanaf toen gingen de heren en dame van de politie geweld gebruiken. Er is toen over en weer getrokken en geduwd , de enigen die echt klappen uitdeelden waren de politieagenten. Waarom denk je dat er maar 3 mensen zijn opgepakt , tegen het eind aan wemelde het van de smeris. Als er echt nog meer daders waren dan hadden ze die makkelijk ook in de kraag kunnen vatten. De media blaast dit gigantisch op , het is echt een storm in een glas water. Er werd trouwens ook nog geskate.

RemiX | 20-05-08 | 01:01

Wallez | 19-05-08 | 23:49
Kom op jankerd, nou niet gaan piepen. Er is op 1:37 niets aan de hand. Hij krijgt een paar klappen omdat ie nog wat tegenstribbelt. Als de politite jou aan houd, dan wordt er van je verwacht dat je netjes mee gaat. Doe je dat niet, dan mag de politie geweld gebruiken.
Er melden zich hier ontzettend veel 'ooggetuigen' maar nog niemand die mij kan vertellen waarom die gast nu precies is opgepakt.

HJdeT | 20-05-08 | 00:46

@ mezelf: -in -gewoon & tijd om te gaan slapen

liggend_streepje | 20-05-08 | 00:18

Evengoed sneu zijn alle reaguurders die zo afreageren op het skate-event, de subcultuur en bijbehorende muziek/kleden/slang. Laat die gasten lekker... ieder z'n recht zolang ze maar de rechtstaat respecteren. Dat de politie in eerste instantie (normaal gesproken) de-escalerend optreedt is niets meer dan normaal. Maar van mij persoonlijk mag in dit soort situaties ook hard opgetreden worden. Je hebt je niet te bemoeien met politiezaken of arrestaties. In deze situatie was op een gegeven moment gewoon gewoon ronduit bedreigend = de lange lat!

liggend_streepje | 20-05-08 | 00:16

Dat moet je hier eens proberen.
Wat een lachwekkende vertoning. Wapen trekken, 1 voor 1 inrekenen. Jesus wat een slappe zooi.
Respect voor de agenten trouwens, je zal het maar moeten doen tussen alle regels en gedragcodes. Linkschmenschen en ander vredesstichters, bedankt.

Masturwasbeer | 20-05-08 | 00:05

Er is in geknipt maar wat ik zie (en vooral hoor) is een aantal dombo's dat denkt bijdehand te kunnen doen door te proberen een kameraad te bervijden dan wel zich te bemoeien met een aanhouding en dan beginnen te huilen als er klappies vallen.

Het soort dat zich hier roert is van het niveau 'zo vaak en zo hard mogelijk het woord kanker roepen dan maak ik indruk'. Nou dat doet dombo dus mooi niet. Komt eerder nogal pathetisch over.

Wat we hier dus zien is dus de generatie 'krijgt in alles zijn zin' en heeft thuis waarschijnlijk nooit 'nee' te horen gekregen,want heeft pappie en mammie die dolgraag maatje zijn met zoonlief. En nu dus subiet in een cultuurshock belanden omdat daar allemaal gemene politiemeneren staan die 'nee' zeggen. Sterker nog, die beginnen te duwen en te slaan omdat je niet wil luisteren.

Voor al die jankers die het vreemd vinden dat je klappies krijgt als je je ergens mee bemoeit waar je je niet mee moet bemoeien bestaat er een mooi Engels spreekwoord dat luidt 'If you can't stand the heat, stay out of the kitchen'.

En die 'stoere' mannetjes met jeugdpuistjes én met een taalgebrek, die er alleen maar met 'kanker zus en zo' uit kunnen smijten: je bent niet stoer. Sterker nog: je bent heel zielug.

Mr. Wiseguy | 19-05-08 | 23:59

-weggejorist-

RemiX | 19-05-08 | 23:56

Best vermoeiend, discusiëren met mongooltjes die hun oordeel al klaar hebben vanachter hun veilge beeldbuis.

Wanneer je er bij bent geweest weet je wel beter. Kijk goed rond de 1:37, lijkt mij excessief geweld. Maar ja, ik ben een capuchonklootzakje, een Marrokaan en een rugzakje, dus hoe kan ik nou vertellen wat er echt gebeurt is. Ik had pepperspray in mijn ogen moeten hebben, dan had ik wellicht wel geluisterd naar autoriteitsgeile machtmisbruikers, die een onschuldige en absoluut geen kwaadwillende jongen vol met een knuppel in het gezicht bewerken terwijl hij machteloos en geboeit op de grond ligt. Nee heren, dat is heel normaal om te doen wanneer je in paniek bent. Dan pak je een knuppel en dan ga je rammen op iemand die toch al helemaal niets kan doen omdat die geboeit op de grond ligt met een varken op zijn nek.

Zucht.

Wallez | 19-05-08 | 23:49

Wat een stelletje kudtmongeaulen zijn het ook! Een ouderwets pak slaag over de knie laat die stoere pubers wel een lager toontje zingen. Wat mij betreft +1 voor de pliesie, ze hadden die sukkels gewoon moeten meppen.

Zeker_Niet_Links | 19-05-08 | 23:47

cut the crap, pull the trigger

de ondervoorzitter | 19-05-08 | 22:55

Goed, hieruit blijkt weer duidelijk dat de politie geen reed meer voorstelt. Ze zullen nu wel weer een de-briefing beleggen om de zaak te bespreken, het Bedrijfshulpteam zal erbij komen omdat het zo spannend was, dat Tieffusjong Nowie en die andere heaumeau's zullen een klacht indienen die gegrond verklaart wordt, de Korpschef biedt zijn excuses aan, de agenten krijgen een extra cursus omdat ze zo'n beetje alles fout deden, de enigste die durfde wordt geschorst en krijgt een cursus "hoe praat ik met de burger", en al die 8-telijke commissarissen vragen zich maar af waarom een normale gezonde man/vrouw niet meer bij de politie gaat en huurt nog maar een kudde dwergvrouwen en dwergmannen met 1 streep in, regelt weer een paar hoog-opgeleiden politiek correcte losers die na jaren studie projectjes gaan bedenken die uiteindelijk nergens over gaan, alleen maar geld kosten en de situatie verergeren.

En wij ons maar afvragen waarom het zo'n zooitje op straat is. Je had hier makkelijk met 6 man een charge kunnen houden en die hondekoppen weg kunnen slaan. Er waren zeker 3 situatie's waarin je pepperspray kon en mocht gebruiken. Bedankt voor het niets doen, ik heb weer volop vertrouwen.

IndeSaharah | 19-05-08 | 22:51

-weggejorist-

DENKEENSNA | 19-05-08 | 22:48

hulde aan de pliesie

topcat | 19-05-08 | 22:34

josjoshua11 | 19-05-08 | 22:27
Vertel dat dan eens

HJdeT | 19-05-08 | 22:33

@ jan.sk | 19-05-08 | 22:13
zie je eigen comment : jan.sk | 19-05-08 | 20:55
"... en liep de arrestatie van de jongen die duidelijk door de politie wordt mishandeld uit de hand"
Dat suggereert toch dat je vind dat de politie daar onjuist handeld. Op de film is te zien dat de jongen zich verzet. Hij probeert uit de greep van de politie te komen. Dat is te zien op de film. Dus is het m.i. gepast geweld bij arrestatie.
Je hebt nog steeds niet vermeld waarom die jongen is aangehouden. Verklaart die reden soms nog meer het geweld van de politie?

HJdeT | 19-05-08 | 22:31

jullie weten niet eens precies wat er is gebeurt!

josjoshua11 | 19-05-08 | 22:27

ik wil natuurlijk niet het gedrag van een aantal personen goedspreken, maar ik wil wel de andere kant van het verhaal belichten.

jan.sk | 19-05-08 | 22:19

@Lauwepimpshit
maakt niet uit (K)

@HJdeT
"Ja hij wordt geslagen, maar dat is niet omdat hij zich heeft overgegeven"
en wie zegt dat die dat niet deed

@Van8er_t_behang
niet als hij op de grond ligt en niks meer doet.

"Je jokt als een moslim! Elke HBO-er kent de verleden tijd van 'gelden'."
dat is natuurlijk wel het belangrijkst van deze discussie

jan.sk | 19-05-08 | 22:13

jan.sk | 19-05-08 | 21:45
Ook al belagen een klein aantal de, de vlam kan wel in de pan slaan. Er zijn meer omstanders dan agenten op de film.
Als je iemand aanhoud is het de bedoeling dat ie mee gaat naar het bureau. Het heeft geen zin om boven op die kerel te blijven zitten tot ie uit zichzelf mee gaat. Die kerel moet gewoon luisteren. Als hij blijft vechten mag de politite geweld gebruiken. Ik zie de politie dus niets onrechtmatigs doen. Ja hij wordt geslagen, maar dat is niet omdat hij zich heeft overgegeven, maar omdat ie zich nog steeds verzet. Zijn fout, niet die van de politie.
Wat was nu precies de reden dat er geweld werd gebruikt? Waarom werd die jongen naar de grond gewerkt? Ik vind het gedrag gewoon arrogant en respectloos.

HJdeT | 19-05-08 | 22:02

oke ik heb het verkeerd gelezen.. sorry (K)

Lauwepimpshit | 19-05-08 | 21:56

@ jan.sk

omdat 95% op geenstijl iets zegt is het zo? rotte domme mongool dat je bent

Lauwepimpshit | 19-05-08 | 21:53

dus jullie vinden het allemaal normaal dat als iemand gecontroleerd op de grond ligt doordat 2 agenten op hem liggen nog wat klappen na te geven.
Het zou zomaar kunnen dat hierdoor de boel escaleert maar volgens jullie had die nog een paar keer moeten slaan?
Stelletje domme mongolen hier.. kortzichtigheid ten top

Lauwepimpshit | 19-05-08 | 21:51

@Jan.sk 20:55
Je jokt als een moslim! Elke HBO-er kent de verleden tijd van 'gelden'.
Hoe haal je het trouwens in je lege kop om ervan uit te gaan dat deze agent geen reden had om dat misbaksel te meppen?

Van8er_t_behang | 19-05-08 | 21:47

Wat er ook gezegd wordt, in deze "zaak" heeft de politie gewoon gelijk, dat blijkt uit 95% van de reacties.. die andere 5% zou zich waarschijnlijk zo gedragen als die groep "skaters".

en deze reacties zijn natuurlijk doorslaggevend

jan.sk | 19-05-08 | 21:45

er stonden dus echt geen 20, 30 man de politie te intimideren dit was maar een kleine groep, de meeste zijn dus niet in de buurt gekomen,
en zie jij de politie dan geslagen worden door deze 20 a 30 man,
dit waren er hoogstens 2 a 4 die er zich mee bemoeide
de arrestatie zelf had niet veel te maken met de skate wedstrijd,en wij waren ons dan ook net aan het verplaatsen naar de prijs uitreiking

ik leg ook dan niet de schuld bij de politie ik zeg alleen dat hun ook verantwoordelijk zijn voor het uit de hand lopen (let hier op het woord: ook). en het verzetten van arrestatie is natuurlijk nooit een goed idee, daar ben ik het mee eens. maar goed om nou iemand die al op de grond ligt en niets kan doen nog eens 5 keer met een knuppel in zijn gezicht te slaan dat vind ik dus niet kunnen, al helemaal niet door een politie agent.

maar wat ik me wel heel erg aan trek zijn de domme reacties van de mensen hier.

jan.sk | 19-05-08 | 21:45

Wat er ook gezegd wordt, in deze "zaak" heeft de politie gewoon gelijk, dat blijkt uit 95% van de reacties.. die andere 5% zou zich waarschijnlijk zo gedragen als die groep "skaters".

VanTrekkenWorrieDoof | 19-05-08 | 21:29

@Jan.sk 20:55

Goh.. georganiseerde skatewedstrijd? En daar was ook toestemming voor gegeven? Blijkbaar niet anders zou de politie niet optreden, of misschien wel, maar werd er rotzooi getrapt? Nog een goede reden om op te treden als politie zijnde.
Een mening vormen mag altijd, ook als je niet weet hoe het in elkaar zit. Das een deel van onze vrijheid.. heeft dus weinig met volwassenheid te maken, meer met het niet kennen van de feiten.
En ja die ene agent was overstuur...... guttegut!!
Raar he? Misschien mocht hij s' ochtends al niet neuken van z'n vrouw o.i.d. en tjah als er dan ook nog 20 á 30 man je staan te intimideren, vind ik het absoluut BEHEERST. Menig agent hier in Zoetermeer (en omstreken) had er allang op losgeslagen gok ik. Zou jij ook doen als 20 man je probeert te slaan en schoppen, of niet soms?
Beetje onvolwassen wel om de schuld bij de politie te leggen ;)

VanTrekkenWorrieDoof | 19-05-08 | 21:27

jan.sk | 19-05-08 | 20:55
Op het filmpje zie ik alerlei jongeren die de politie verhinderen een onwillige arrestant aan te houden. De politie heeft in NL een geweldsmonopolie. Als de arrestant zich verzet mag de politie daar tegen optreden volgens mij. Waarom bemoeien omstanders zich toch met deze politie? De situatie is erg bedreigend als je in de minderheid bent en van alle kanten wordt aangevallen door jongeren die menen geweld te mogen gebruiken.
Ik ben niet echt overtuigd van de omstanders onschuld door je getuigenverklaring.

HJdeT | 19-05-08 | 21:19

jan.sk | 19-05-08 | 20:55
Wat was dan precies de aanleding dat die jongen werd aangehouden? Waarom gebruikte de politie daar geweld bij? De politie mept mensen echt niet zomaar een auto in.

HJdeT | 19-05-08 | 21:09

@jan.sk | 19-05-08 | 20:55
Ik pleit voor een ESP systeem op mini agentjes.

paintitred | 19-05-08 | 21:05

Keurig! Ik vind dat de politie wel eens vaker de wapenstok ter hand mag nemen. Uitbreiden die bevoegdheden tot gebruik van den Waepenstock!
Kan het tuig nog wat fatsoen worden bijgeleerd (kankerhomo roepen tegen een agent=meteen meppen, vind ik)

JeGrootmoeder | 19-05-08 | 20:59

ik was hier dus aanwezig, en getuige,
Nederlands 22 jaar, nu op de hbo. dit gelde voor veel mensen die daar aanwezig waren.

geen kansenjongeren dus! hoe geenstijl dit formuleert

wij hadden een grote skate wedstrijd in Almere georganiseerd. jammer genoeg kwam de politie op het einde er zich mee bemoeien en liep de arrestatie van de jongen die duidelijk door de politie wordt mishandeld uit de hand

sorry hoor, een mening vormen zonder dat je weet wat er gebeurde. is niet erg volwassen.

ik zal niet ontkennen dat het uit de hand gelopen is maar dat kwam niet alleen door de mensen die aanwezig waren, maar ook door het super slechte optreden van de politie, kijk maar eens goed naar een van die agenten die was helemaal overstuur, dat hoort toch niet als politie agent

jan.sk | 19-05-08 | 20:55

Tja... lang leve de Randstad, bakermat van de Nederlandse Samenleving (kuch kuch)

Timmie1983 | 19-05-08 | 20:40

Geertjeg | 19-05-08 | 19:09
De politie gebruikt gepast geweld bij een arrestatie, dat is volgens mij gewoon toegestaan. Men moet niet zo fel op dit soort dingen reageren. Altijd met een grote mond voor aanstaan zeker van je zelf zijn. Zelfoverschating heet dat.
Die paar klappen stellen echt niets voor. In menig dictatuur wordt je gewoon meegenomen en in de cel volledig kapotgemaakt.We hebben in NL echt niets te klagen. De politie mag hier in NL wat mij betreft wel wat harder optreden tegen etterbakken.
Learning by trial and error is nog steeds een effectieve leermethode.

HJdeT | 19-05-08 | 20:40

quote: Wederom een standaard kudde meelopers, foprappers, pseudohelden, tmf-kijkers in H&M-kostuum, die niets beters presteren dan een beetje boeroepen en zich laten afschrikken door de lokale Rosco P. Coltrane. Lachwekkend.

Egokiller | 19-05-08 | 19:39
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
je kent ons niet.... en dan zulke uitspraken... haha ik lach me rot hoe dom mensen zoals jij kunnen zijn!

Keistad Connection | 19-05-08 | 20:28

he, lekker, ff de bek open trekken. Het kan niet anders tegen zulk respectloos vullis.

Loeki SE | 19-05-08 | 20:25

Ruil de Laser voor de Taser!

Ch. Loorkop | 19-05-08 | 20:21

Ik vraag mezelf af waarom heb je als politieagent pepperspray of een pistool, schiet dat tuig in hun poten.
En maar schelden met kanker dit en kanker dat misschien moet een van die mongooltjes het maar eens krijgen.
En dat gelul dat ze buiten hun boekje gaan, iedereen loopt altijd te zeiken de politie doet niks en dan doen ze een keer wat (naar mijn oordeel niet hard genoeg) gaan ze weer buiten hun boekje

sturmgeist | 19-05-08 | 20:03

Wederom een standaard kudde meelopers, foprappers, pseudohelden, tmf-kijkers in H&M-kostuum, die niets beters presteren dan een beetje boeroepen en zich laten afschrikken door de lokale Rosco P. Coltrane. Lachwekkend.

Egokiller | 19-05-08 | 19:39

Niks vragen stellen, meteen rammen, teringjeugd! Opvoeden zul je ze, en nog iets. Waar zijn hier de ouders??? Ik denk dat het gros nog gewoon op de middelbare school zit?

Stevie_Ray_Vaughn | 19-05-08 | 19:35

De beste man op de foto is een agent die mij vroeger uit de penarie heeft geholpen toen ik zelf zo nu en dan in contact kwam met justitie. Ik heb hem uit het oog verloren, dacht dat hij niet meer in Almere zat gezien hij niet uit de regio komt. Top kerel! Hulde.

prodigy | 19-05-08 | 19:34

Ik begin ook te twijfelen. Een paar kleine agentjes die overal worden uitgelachen. Moeten hun frustratie's die ze krijgen in kanaaleiland of zo ook een keer lozen. Het liefst op een groep die niet echt iets terug doet.

paintitred | 19-05-08 | 19:32

Dan toch maar weer liever op zoek naar die autochtone wildplasser. Hier valt policor te scoren.

linkslaf | 19-05-08 | 19:24

Hulde @ Commissaris Bullebak
De krawats er over! Dit is pas RESEPCT afdwingen...

VanFrikschoten | 19-05-08 | 19:20

Nooit buiten op straat lopen, bang voor wat er komen kan. De wereld beoordelen vanachter een computerscherm. Arbeidsongeschikt door pleinvrees. Een grotere islamofoob zijn dan Wilders. Excessief politiegeweld een warm hart toe dragen.

Ik vroeg mij ooit af, waarom ben ik niet geregistreerd bij geen stijl?
Ik heb het antwoord dankzij alle kortzichtige uitspattingen van onwetendheid gevonden.

Wallez | 19-05-08 | 19:19

kudtskaters.. waarom gebruikten die agentjes niet gewoon hun dienstwagen?

badjas | 19-05-08 | 19:16

Echt he...
Mensen mensen!
Die politie's gaan zo dik buite hun boekje dat het zelfs op t nieuws en shit komt!
Dit is niet zomaar dit is gewoon om duidelijk te maken dat ook hun fout zijn en niet alleen wij als rollers!
Jullie moete nog maar eens goed kijke na wat die popo's doen!

Geertjeg | 19-05-08 | 19:09

Op de een of andere manier denkt dat tuig dat alles zo'n beetje onderhandelbaar is.
Toch jammer voor ze, volgende keer wat eerder en (veel) harder slaan heren en dame pliesie, mijn zegen heb je.

hoff | 19-05-08 | 19:09

Ongeacht aangeboren of culturele herkomst: Een blik ME'ers opentrekken en er volledig op los rossen tot ze met de staart tussen de benen huilend naar moeders rennen. Rubberen kogels mag ook wat mij betreft.
Men moet gewoon respect hebben voor de politie. Dat dwing je af door daadkrachtig optreden. De jeugd zou er niets eens aan moeten durven denken om de politie uit te dagen.

HJdeT | 19-05-08 | 19:03

RemiX | 19-05-08 | 18:40

Hoe komen die 10 mocro's aan die skates

discosmurf | 19-05-08 | 19:01

Zonder kansenjongeren geen filmpjes.

wisselend | 19-05-08 | 19:00

Tjonge tjonge zeg, kudos voor de dames en heren agenten. Wat een bende intimiderende jonge gasten. Dan moet je als politie in minority gewoon wat harder optreden. En dan het toejuichen van de in de boeien geslagen prutsers, triest... heel triest

Cyrus da Virus | 19-05-08 | 18:54

@Amen
klopt.

jopi | 19-05-08 | 18:47

Voor iedereen hierboven die in de ''Marokkanen'' stuip schiet, kijk dan! of zet die zonnebril eens af.Denk na, als dit de bekende allochtone kansenboys waren geweest was er niet 1 agent in de wijde omtrek te zien geweest. Je weet tog...

Amen | 19-05-08 | 18:44

Ik zal straks eens alle andere filmpjes posten.

RemiX | 19-05-08 | 18:41

Wat jammeren jullie toch over marrokanen? Er zijn in heel NL misschien 10 Mokro's die skaten , van de 3000 inliners die de straten skaten. Kijk eens goed dan , jullie lijken wel scheidsrechters , nog net even wat blinder alleen!
Als er iemand echt kwaad had gewild was het toch veel erger uit de hand gelopen , of vergis ik me nou. Wat is er nou helemaal gebeurd. Schijt kakkerlakken.

RemiX | 19-05-08 | 18:40

"driss abib heeft gelijk!"

zoalshetis | 19-05-08 | 18:40

respect voor de pliesie

markske__ | 19-05-08 | 18:38

Zo ziet zero tolerance in praktijk eruit... velen wensen het ... weinigen willen het echt zien gebeuren. Ik durf te voorspellen dat de inzet van een aantal correctionele eenheden in de randstad in no time het finnen en antillianen probleem van de politieke agenda haalt. Het probleem is echter de politiek zelf .... de politiek houdt zelf effectief optreden van de politie tegen. Sterker nog zij worden aangespoord om heldhaftig het huis van een cartoonist binnen te stormen en deze ongenadig te intimideren.
Op deze manier wordt het probleem pervers in stand gehouden.

Het is al jaren bekend dat het bieden van structuur , duidelijkheid omtrent wat wel en niet geoorloofd is in NL , werkt .

Jokkebrok | 19-05-08 | 18:38

gewoon eerst die Fin met zijn gejatte camera neerknuppelen

discosmurf | 19-05-08 | 18:37

En als je er verder niks van af weet wat er gebeurd is moet je gewoon je bek houden.

Lauwepimpshit | 19-05-08 | 18:32

Waarschuwingschot, daarna gericht. De camera's lopen dus bewijst genoeg voor de linkse politici dat er volgens de richtlijnen is gewerkt. Als er een arrestatie wordt verricht en je valt de politie lastig ben je gewoon medeplichtig.

TraGS | 19-05-08 | 18:31

@ ikweetbeter.nl

Je weet het toch zo goed? Er is namelijk een verschil tussen skate en skateboarden..

Lauwepimpshit | 19-05-08 | 18:26

boyd! | 19-05-08 | 16:32

Volgende keer niet meer waarschuwen, meteen slaan met
de gummiknuppel en daarna pas vragen wat er aan de hand
is.

discosmurf | 19-05-08 | 18:24

Och och och hebben ze weer niks gedaan die Finnen.
Het zijn toch zulke lieve jongens.
Jammer dat de politie zo zacht optrad, volgende keer
meteen slaan met die gummiknuppel.
Volgende keer wil ik meer aktie zien.

Meneer agent, waarom krijg ik een proces verbaal , omdat ik
een Fin ben.
Nee jongeman, daar krijg je zo dadelijk nog eens apart
een proces verbaal voor.

discosmurf | 19-05-08 | 18:21

boyd!
Het spijt je joch maar je loopt nogal weg met jezelf. Goh.... wat ben je goed zeg met je opleiding en je werk (wat overigens het grootste deel van de autochtone bevolking ook gewoon doet, maar die gaan daar niet zo prat op). En alsof het skaterwereldje alleen maar pies en vree is. Flikker toch op man. Ik heb genoeg rottigheid gezien van die skaters (er is zelfs een auto van mij beschadigd omdat een skater het zo nodig vond om er met zijn plankie over heen te rijden !) Zelden heb ik hier in dit forum zo'n met zichzelf ingenomen klojo meegemaakt. Waarschijnlijk zit je jezelf op je eigen teksten nog af te sjorren ook.

ikweethetbeter.nl | 19-05-08 | 18:21

Ik vind het nogal dom om uit een filmpje conclusie te trekken over de hele voorval. Wij( skaters) zouden 15 jarige,agressieve, rugzakdragende pubers zijn. Zoals jullie al eerder al hebben kunnen lezen, zij wij vaak mensen met die hoger opgeleid zijn en ouder dan twintig jaar zijn. We hangen niet( op zich niet eens verkeerd, als je geen last veroorzaakt..), wij zijn niet op ruzie uit... we skaten gewoon in onze vrije tijd. Echter ik heb zo'n idee dat er hier op GS een beeld gecreëerd wordt dat wij respect loze tuig zijn. Misschien is het een idee om zelf naar een skatewedstrijd te komen en te zien hoe gezellig het is, in plaats van domme opmerkingen te maken die niet op feiten zijn gebaseerd, zoals "schiet dat tuig gelijk neer.... die buitenlanders weer" en andere zeer domme opmerkingen.

PS: ik ben het helemaal zat van de opmerking:"Kijk hoe klote het met Nederland!" Als je het hier zo slecht vindt, ga dan niet achter een pc zitten janken, maar doe er wat aan!

Met vriendelijke groeten,

een capuchon-klootzaak

Keistad Connection | 19-05-08 | 18:14

jevadert | 19-05-08 | 17:55
Lees nog even het stukkie door, kijk dan nog eens naar de beelden, het stukje dat die gozer uit de politieauto word gelaten is er uit geknipt. Ik ben ook jong geweest, heb ook rottigheid uitgehaald en vaak zat een paar tikken met de lange lat gehad, als je bijdehand ben hoort dat er gewoon bij en moet je ook niet gaan jammeren.
www.politie.nl/flevoland/nieuws/190520...

repulse | 19-05-08 | 18:12

@repulse
wat ik had mee gekregen was er helemaal geen eerste waarschuwing over het skate, maar over het op de rotonde zitten

toen de jonsens van de rotonde afgingen reed de politie weg
waarna ze 15 mintuten later weer terug kwamen

en de agenten werden geschopt en geslagen nadat hun de arrestanten onnodig sloegen

jevadert | 19-05-08 | 17:55

boyd! | 19-05-08 | 16:32
Je was er niet bij? dus jij heb net zoveel gezien als ieder ander hier en dat is een stelletje rad draaiers die zonder evenenmenten vergunning, zonder veiligheidsmaatregelen op de openbare weg wedstrijdjes aan het houden waren. Dan worden ze 1 keer gewaarschuwd, de 2de keer word er om een legitimatie bewijs gevraagd, wat je gewoon verplicht bent om te vertonen( de heren politieagenten zullen dan allang een hoop opmerkingen tegen zich hebben gehad) ! word er gearesteerd en een ander helpt hem vluchten(wel eens gehoord van een vluchtmisdrijf?).
Dan gaat een grote groep zich met de arrestatie bemoeien, agenten worden geschopt en geslagen en dan wil je nog gaan zitten eikelen dat de beste skaters wat doen met hun leven?
lol

repulse | 19-05-08 | 17:51

Ik vond die film met Dirty Harry toch beter

mick jagger | 19-05-08 | 17:28

Het al oude adagium:
Wie niet luisteren wil, die moet maar voelen!
+1

Weeraanmelden | 19-05-08 | 17:19

@zwavelzuur
inderdaad 2 tegen 1 is gemeen...
check daaarom fftjes het filmpje en dan zie je 2 coppers op 1 gast zitten,gemeen dus

ohja en te simpel voor woorden om post van mensen hier aan te passen!

jevadert | 19-05-08 | 17:18

Een corrigerend tikje is wel op zijn plaats, pepersaus in hun cappuciongezichtjes zou ook niet misstaan.
Nou heren jullie weten waar jullie morgen met de ME moeten binnen vallen en even flink hier en daar corrigerende tikjes moeten uitdelen.

FapMaster | 19-05-08 | 17:17

Dat tuig moeten ze eens harder aanpakken.

Decno | 19-05-08 | 17:13

Iedereen zanikt over 'de reden' en 'de aanleiding tot'. We kunnen daar kort over zijn: twee tegen een is gemeen, leerden ze mij altijd. Laat staan 50 agressieve jongens tegen een stuk of vier pliessies. Als je vind dat je onterecht wordt gearresteerd kun je daar gewoon een rechtszaak van maken. NIET het recht in eigen hand nemen. Er IS geen reden om te doen wat die gasten op het filmpje hebben gedaan. Punt uit.

Zwavelzuur | 19-05-08 | 17:12

-edit: tut tut newbie beetje dimmen -

Freedom_of_Feet | 19-05-08 | 17:02

-edit: hallo nieuwkomer! -

Saartje123 | 19-05-08 | 16:56

@zwavelzuur, val er eens in ;)

Lauwepimpshit | 19-05-08 | 16:40

Kolere wat een bende zeg! Het was zo vreselijk erg: het leek Ypenburg op oudejaarsnacht wel.

P.S. Ik kan me vergissen, maar hebben agenten geen 9mm halfautomatisch voor dit soort gevallen?

P.S.2 Is al bekend of een van die kansloze ordinairtjes (en dan bedoel ik niet de pliessie) is overleden na deze 'War On Police'?

Zwavelzuur | 19-05-08 | 16:35

@repulse
ook jij kunt niet lezen, dit is weken van tevoren aangekondigd alleen ik was er zelf niet bij;)

boyd! | 19-05-08 | 16:32

ik wel, ikweethetbeter
iets doen met je leven betekent maak er van wat je ervan maken kunt. ik volg een opleiding, ik werk, en daarnaast skate ik voor mijn plezier. en nog steeds trek ik de conclusie dat je niet kunt lezen. eerst goed lezen en dan pas een geschikte reactie plaatsen;)

boyd! | 19-05-08 | 16:28

boyd! | 19-05-08 | 15:27
Weken van te voren geregeld? dus jullie hadden ook een vergunning en een organisatie? ambulance geregeld? veiligheids personeel? Je weet wel al die dingen die ieder ander nodig heeft als hij een wedstrijd wil organiseren op de openbare weg?

repulse | 19-05-08 | 16:27

Zucht tegen zoveel stupiditeit en kortzichtigheid kan ik niet op.

navigator33 | 19-05-08 | 16:21

vario007 | 19-05-08 | 15:42, zomaar even wat bijdragen uit je eigen werk:
"Niemand had kwaad in zijn zit"
"Die varkentjes waren gewoon in hun broek aan het schijten"
"Wie is er hier nu kansloos??????"
.
Ik vindt jou goed.
LOL

Dirrek | 19-05-08 | 16:20

Boyd!
Tjonge tjonge..... "de skate wereld doet wat met haar leven" Doen andere groepen dat niet ? Ik zelf doe aan volleybal maar als dat het enige is waarmee ik mijn leven invulling geef dan zou t slecht met mij gesteld zijn. Vecht tegen onrecht of geweld, ga collecteren, help oudjes oversteken, doe vrijwilligerwerk in een verzorgingstehuis. Dan doe je wat met je leven. Maar door je alleen in de skate wereld te begeven doe je niet veel met je leven. Integendeel..... het lijkt mij zelfs een uitermate egoistische instelling !

ikweethetbeter.nl | 19-05-08 | 16:16

De meeste zijn 25+ telt dat ook nog als jong tuig?

navigator33 | 19-05-08 | 16:13

Ze moesten die gastjes eens het respect voor anderen,dus ook de politie,er eens goed inrammen. Dat jonge tuig van tegenwoordig gaat nog voor grote problemen zorgen hier in de NL. Begint al op school,geen respect meer voor het onderwijzend personeel,pa en ma zijn niet meer de baas thuis,op straat een grote bek en in een grote groep zijn het helemaal geen lievertjes.
Ze hadden een paar ME-busjes moeten oproepen en rammen maar! Politie is te soft tegenwoordig,zo krijg je nooit respect!

Brakovich | 19-05-08 | 16:12

dan ga je lekker naar voetbalwedstrijden in plaats van hier liggen zeiken, en nee geen vliegende skateboards want die waren er niet.

boyd! | 19-05-08 | 16:06

@RAI`

hahahahaha heb je uberhaubt wel het filmpje gekeken voor je die comment poste?

jevadert | 19-05-08 | 16:05

Slechts 1 vrouwelijke agent ??? Een echte vent wordt geen agent !
Had er trouwens meer van verwacht. Ik mis vliegende skateboards. Of toch tenminste een frisdrank/bierdouche.
Voetbalsupporters zijn veel leuker :(

RAI` | 19-05-08 | 16:01

En weer begint U over Marokkanen? Waarom toch? Zou U misschien het filmpje nogmaals willen bekijken? U zult zien dat er misschien 1 donkerder (want het zijn lang niet allemaal Marokkanen) persoon op de 10 Nederlanders tussen loopt!
Waarom ik mijn inkomen vermeld is simpelweg om aan te tonen dat wij niet een groep kansloze hangjongeren zijn maar hardwerkende jongeren en volwassenen met verantwoordelijke banen.
Helaas is de algemene indruk op dit forum van het tegenovergestelde.

Nogmaals het zal mij geen fuck interesseren wat andere verdienen, doen, voor een afkomst hebben. Samen hebben we hopen lol en doen we tenminste iets met ons leven.
Had zal niet de eerste keer zijn dat de politie bevooroordeeld een situatie instapt.
Ik was er zelf niet bij maar dit filmpje zet mij wel aan het denken.

navigator33 | 19-05-08 | 16:01

ikweethetbeter
niet het hele stadion, ik woon in tilburg. generaliseren is wat dat betreft een hobby van u. het gaat er niet om wat je verdient of met wie je omgaat. jullie zien 1 filmpje en trekken gelijk een conclusie over dat ene filmpje. en dan opeens komen we bij de PVV en Trots op nederland, capuchondragend 15 jarige jeugd. het gaat in dit filmpje om volwassen mensen die opstoot maken aan de wijze waarop de politie handelt.

boyd! | 19-05-08 | 15:55

hahahaha tering belachelijk dit allemaal. En Marokko heeft natuurlijk de enige hooligans in de voetbal wereld.. Is verder ook nog nooit voorgekomen dat er geweld wordt gebruikt bij voetbal..

Lauwepimpshit | 19-05-08 | 15:53

-edit: zeurpiet -

ikweethetbeter.nl | 19-05-08 | 15:50

a-thee-ist, nee ongefundeerd lopen discrimineren en bevooroordelen is een teken van intelligentie?

Er wordt door bepaalde leden van dit forum een flinke bak stront over ons uitgegoten puur en alleen gebaseerd op basis van een filmpje en wij mogen dan geen weerwoord geven?

navigator33 | 19-05-08 | 15:49

navigator heeft gelijk, ik ben zelf jong en skate, maar ik skate net zo goed met gasten uit heel nederland die 5-10 jaar ouder zijn dan ik. het is een kleine sport en toch kan iedereen het met elkaar vinden. neem daar voorbeeld aan want zoals jij dingen nu beschrijft komt dat inderdaad overeen met een soos-trekkert die niets beters te doen heeft dat leven van een uitkering en mensen afzeiken

boyd! | 19-05-08 | 15:49

Hoezo intimiderende jongeren!

a-thee-ist | 19-05-08 | 15:46

Fuck dat allemaal.

Deze gasten waren gewoon bezig met een skate wedstrijd.

Mensen oordelen hier wel erg snel door iedereen rugzakje e.d. te noemen. Als je er zelf niet bij was moet je ook niet oordelen. Die varkentjes waren gewoon in hun broek aan het schijten en begonnen daarom snel te matten. Niemand had kwaad in zijn zit. Iedereen wilde gewoon skaten.

En Dirrek, je hebt een klein pikkie... anders zou je nooit in een HUMMER hebben gereden. Houd jij dus helemaal je mond. Wie is er hier nu kansloos??????

vario007 | 19-05-08 | 15:42

-weggejorist-

The Concierge | 19-05-08 | 15:41

ikweethetbeter,

Uw nickname zegt al genoeg. In Uw reactie vind ik dan ook geen enkel teken van enige intelligentie terug.
U wordt al twee keer gecorrigeerd dat het hier met name om autochtone Nederlanders gaat. Gewoon blank met achtername als Jansen en Smit.
Ik zelf was er deze keer helaas niet bij en toch word ik, en met mij alle andere "skaters", door U en andere op dit medium omschreven als "capuchons en rugzakjes" en dat terwijl ik bovenmodaal verdien. Moet U mij dat toch eens uitleggen?
Ondanks de contradicties blijft U doorhammeren op de Marokkanen. Wie zegt dat het Marokkanen zijn? Misschien waren er wel Turken bij? Of Syriers? Of misschien wel Joodse palestijnen! Heeft U daar al eens over nagedacht?
Mijn mening over o.a. de PVV en Trots op Nederland word daardoor alleen maar versterkt dat deze partijen enkel en alleen door een hoop poeha te scheppen in de media, hersenloze WW trekkers zoals U tot hun kieskring mogen rekenen (staat U mij toe ook even de generaliseren).

Mag ik U er misschien op wijzen dat ik nog nooit een hechtere band tussen jong en oud heb gezien als in de skate wereld (zij het inline, skateboard, bmx of wat dan ook?) Mensen uit alle lagen van de samenleving komen bij elkaar puur en alleen uit liefde voor de sport. Het zal ons dan ook volledig koud laten of die mensen geen geld verdienen, miljonair zijn, Arische afkomst hebben (zoals U het graag zou zien) of vluchteling zijn uit Irak.
Deze samenhorigheid kan ik helaas niet toedichten aan andere takken van sport zoals Voetbal.
Als skater kan ik 5000km reizen, mijn skates aantrekken en binnen 10 minuten hordes nieuwe vrienden maken.
Zou U, en andere met dezelfde bekrompte gedachtegang, hier niet eens een voorbeeld aan kunnen nemen?

navigator33 | 19-05-08 | 15:37

-edit: krijg de tering!-

DENKEENSNA | 19-05-08 | 15:30

Latinaf*cker | 19-05-08 | 11:11
Mee eens. Doe ook even een werkbezoek aan Spanje afleggen a.u.b en dan niet alleen vanwege het mooie weer, maar met name om dat daar de straat politie uitgerust is met knuppels vanaf de heup totaan de enkels.Bovendien dragen deze politie agenten ook nog een soort van Commando uniform. Dan HOEF je niet eens meer te waarschuwen....

El Cacho | 19-05-08 | 15:29

@ikweethetbeter
dus je sugereert nu dat ik een marokaan ben? en je bent een bewoner van een van de grote steden, dat is fijn voor je maar daar gaat het bij een skatewedstrijd niet om. dit is weken van tevoren gepland op een zondag, winkels dicht niemand heeft er last van. net als jij ben ik een nederlander, in nederland geboren, nederlandse ouders.dus doe eerst beter je research voordat je stoer achter je toetsenbord gaat liggen zeiken

boyd! | 19-05-08 | 15:27

waar slaat dit commentaar op???? jullie weten niet eens wat er is gebeurd, euhhhhhhhh vooroordelen??? skaters--->kansarme jongeren, capuchonklootzakjes en rugzakjeugd?? flikker toch een eind op man. haha ik moet lachen om de domheid hier!

-edit: hallo capuchon newbie! -

DENKEENSNA | 19-05-08 | 15:18

Boyd !
Ik ben zeker niet rascistisch. Als bewoner van een van de grote steden zie ik bij voortduring (bijna dagelijks !!) de overlast die vooral Marokkaanse jongeren veroorzaken. Leg daarnaast het zwalkende beleid van deze regering en de linkse oppositie en je wordt vanzelf richting PVV of Trots op Nederland gedreven. Een paar jaar geleden zou ik nooit gedacht hebben dat ik uiterst rechts zou stemmen. Jullie zijn toch zelf hier gekomen om een beter leven te krijgen ? Verpest het dan niet voor de anderen. Wij Nederlanders zijn altijd gastvrij geweest naar mensen die zich hier wilden vestigen. De meeste van hen pasten zich aan (bijv. mensen uit Indonesie en zeker ook wel uit Turkije). Maar Marokkanen doen alles om deze samenleving te ontwrichten. Als je het hier niet naar je zin hebt, heb je altijd de mogelijkheid om terug te keren naar je roots. Bouw Marokko op maar breek Nederland niet af !! En als je hier wil blijven help dan mee om dit land op te bouwen, steek je handen uit je mouwen maar hef ze niet op tegen gezagsdragers zoals de politie.

ikweethetbeter.nl | 19-05-08 | 15:14

Ik heb wel en geen respect voor die agenten. Wel omdat ze de situatie toch redelijk controleren. Maar niet omdat ze natuurlijk niet echt de macht hebben daar. Als er een belangrijker iemand was gearresteerd zou die makkelijk zijn te ontzetten.

Kortom: de politie in NL moet het altijd hebben van feitelijke medewerking van de verdachte en zijn milieu. Een AT-arrestatie daargelaten.

Politiemensen moeten echter fier en zonder bedreiging hun werk kunnen doen en als ze ook maar worden belaagd meteen met een wapen mogen dreigen dat het wint ook indien er echt 'oorlog' komt. En gebruiken. Schieten in benen, pepperspray, shockapp. moet toegepast worden. Als burger is het daar toch feitelijk een no go area en ik denk niet dat die agenten mij het gevoel geven dat ze dat veranderen op deze manier.

Wellicht OT: jaren terug schoot een agent een man van grote afstand door het hoofd omdat de man met zijn auto bij een politiecontrole wegvluchtte. Volgens mij kreeg de agent nog straf ook, want natuurlijk disproportioneel. Maar natuurlijk is dat voor mij niet! Als iedereen amar weg mag scheuren bij controles wordt het per saldo een vrijwillige controle. Als je wegscheurt vermoeden wij wellicht een Fritzl o.i.d. en gaan we schieten. Dat was dus precies zoals ik het wil maar dat mag nu niet en gebeurt dus niet. Geen respect dus wat dat betreft.

NoMinister | 19-05-08 | 15:08

Lijkt me heerlijk om een paar dozijn van die capuchons en rugzakjes uit de gril van m'n Hummer te moeten peuteren. Met een biertje erbij.

Dirrek | 19-05-08 | 15:08

Hehehe... Politie hier in Almere (en de rest van Flevoland) trekt wat sneller de wapenstok en dienstwapen dan politie in de rest van 't land. Ik ben er wel een voorstander van ... ^_^

Seth | 19-05-08 | 15:03

Tijd voor tazers.

cultheld | 19-05-08 | 15:00

@ikweethetbeter.nl
je kan niet lezen of normaal naar het filmpje kijken? het merendeel is blank, we zijn geen tuig, allemaal volwassen, als jij dan ook jezelf gedraagt als een beschaafde jongeman hoef je niet van dit soort reacties te krijgen. dat deze website zulke racistisch aangelegde mensen aantrekt.

boyd! | 19-05-08 | 14:57

@ DutchLion | 19-05-08 | 13:31

Jij bent echt de goeiste

doskabouter | 19-05-08 | 14:53

Een stem op de christelijke en oppositiepartijen is een stem VOOR dit soort Marokkaanse rioolratjes (die tonen namelijk alleen maar begrip voor dit soort tuig) en TEGEN de autochtone bevolking (die willen graag dat deze ratjes worden aangepakt). In het belang van je kinderen en van Nederland stem dus voortaan PVV of Trots op Nederland. Bestrijdt de ratten. Leve Nederland !

ikweethetbeter.nl | 19-05-08 | 14:44

Ik was erbij , er waren merendeels oudere jongeren , van tussen de 20 en 30 jaar , het merendeel is BLANK , en WERKT , en we hadden gewoon een leuke dag met z'n allen.
Is het echt nodig om iemand met de wapenstok te meppen omdat hij geen (gestapo) ID kaart op zak heeft? Ik heb zelf ook nog erg veel footage van die dag en het mislukte optreden van de hermandad , en dat zal ik even mooi inelkaar draaien , zonder iets weg te laten. Dit is de Youtube generatie , wen er maar aan. Youtube! YOUTUBE!!YOUTUBE!!YOUTUBE!!YOUTUBE!!

En inderdaad , leef eens wat , ga buiten spelen!

RemiX | 19-05-08 | 14:41

ik was niet bij de wedstrijd, maar heb alles wel terug gelezen en gezien, en toch vind ik het knap dat de meeste mensen op GS uit 1 filmpje een conclusie kunnen halen: kutjeugd, capuchonjeugd, vmbo-ers,noem maar op. degene die geen leven hebben en de hele dag achter de pc praatjes hebben zijn kansloze menzen, ga vrienden kweken, zoek een sport/hobby ipv mensen vernederen en afblaffen achter de pc

boyd! | 19-05-08 | 14:36

Wat is er mis met véruit het grootste deel van jullie? Hoe kunnen jullie zo oppervlakkig oordelen terwijl jullie er niet eens bij waren? Als je niet weet, hou dan alsjeblieft je bek dicht. Niemand staat te wachten op jullie stokende meninkjes.

Daboljoe | 19-05-08 | 14:27

Prachtig.... zo zou het moeten zijn.

KevLar | 19-05-08 | 14:16

Amen | 19-05-08 | 13:46
"ze kwamen er daarna achter dat het niet slim was" wegens oa terroristische dreiging bijvoorbeeld. amen

paintitred | 19-05-08 | 14:03

paintitred | 19-05-08 | 13:42
Onzin, die id plicht is er oa. gekomen vanwege terroristische dreiging bla bla bla.

Amen | 19-05-08 | 13:46

NL is hard op weg een pliesie staat te worden gvd..
Zie ook volgende topic.

Amen | 19-05-08 | 13:44

@Amen | 19-05-08 | 13:35
Id plicht kwam na dat ze de grensen open gooide en er daarna achterkwamen dat het helemaal niet slim was (goed bestuur). Dus hebben ze de grens maar naar de euh.... werkvloer verplaatst, met als gevolg dat politie voor douane moet gaan spelen.

paintitred | 19-05-08 | 13:42

Gewoon één reltrapper in de benen schieten en al die andere meelopers hoor je niet meer.

Bijstandtrekker | 19-05-08 | 13:41

Tsss... Waardeloos optreden van de pliesie, geen gezag meteen agressief erin en dan raar opkijken dat 100 (zelfs tellen kunnen die VMBO wouten niet) man over de zeik gaat.
En waarom? Die typhus id plicht.
*Walgt*

Amen | 19-05-08 | 13:35

GerardJoling | 19-05-08 | 13:09
Geen lintje maar wel begrip van oom agent toen ik de dag erop telefonisch verzocht werd om op het bureau te komen,( want ik ben die bewuste dag natuurlijk niet gaan zitten wachten op die ruim 10 politieauto's die op waren komen draven nadat de wildpoepert die al huilende en onder de blauwe plekken gebeld had) en een kop koffie, en een hoop symphatie van mijn clubleden.
Hahaha, 10 wagens waren er uitgerukt om de vreselijke von sokkenstopfen
te arresteren, terwijl ik allang over alle bergen was.
What a joke!

von sokkenstopfen | 19-05-08 | 13:33

Goed zo, alleen in het vervolg, op het moment dat een agent word aangevallen direct gericht schieten graag. Dan zijn de straten binnen no time weer veilig en kunnen normale mensen ook weer gewoon veilig over straat.

repulse | 19-05-08 | 13:32

Die gast op 1.05 kan ook niet schoppen, ik had die plietsie vol raak een doodschop gegeven op zijn nekkie

DutchLion | 19-05-08 | 13:31

spooky | 19-05-08 | 13:03
Met aangifte doen wordt toch niks gedaan , dus is het beter om
bepaalde hufters zelf een lesje te leren, en in mijn geval heeft dat
dan ook succes gehad en heeft dat niks met stoer doenerij te maken
want ik ben alles behalve een vechtersbaas, maar soms ontkom je
er gewoon niet aan, en dat is het niet raadzaam om met mij de kachel aan te maken, want ik ben een typ die geen shit van een ander pikt.

von sokkenstopfen | 19-05-08 | 13:26

altijd weer verbazingwekkend de reacties te lezen wat er wel of niet gebeurd is of zou zijn en hoe het de politie het aan had moeten pakken. Een land krijgt de politie waar het recht op heeft. Dus als het allemaal heftiger moet zal je je stemgedrag daaraan moeten aanpassen. Zitten we alleen nog met een linkse rechterlijke macht die bv discussieert hoe je ongestraft de politie uit mag schelden. Aan de andere kant.... waarom maak ik me druk.
"don't try to change the ignorant

Koenie666 | 19-05-08 | 13:16

Respect dwing je niet af, maar die verdien je.
En zo verdien je die, meneer Bullebak!

Alleen inderdaad onbegrijpelijk dat de agenten in kwestie hier waarschijnlijk een berisping voor zullen krijgen, en alle betrokken burgers een escuus krijgen. Schijt land.

frickY | 19-05-08 | 13:14

@vON sokkenstopfen
goed gedaan
heb je inmiddels je lintje ontvangen?

GerardJoling | 19-05-08 | 13:09

Gewoon het sigaalfluitje weer invoeren, spaard de stembanden.

paintitred | 19-05-08 | 13:07

nee,verkoopalleenijs | 19-05-08 | 12:10: Kom eens met wat voorbeelden dan, lieverd.

Noordelijke Rukkert | 19-05-08 | 13:07

@von sokkenstopfen
LEZEN! Nee ik kies geen partij voor die jongeren. Ik ben het trouwens ook niet met jou eens dat je zo stoer praat over geweld. Gewoon aangiften doen van geweldpleging middels een stuk hout tegen mijn hoofd zou mijn aanpak zijn. Waar zijn we met elkaar mee bezig dat we zo opgefokt doen? Niet dat ik een watje ben, als het moet sla ik heus wel terug maar 9 van de 10 keer is slaan simpelweg niet nodig.

spooky | 19-05-08 | 13:03

Ach een paar meppen had toch niet uitgemaakt, t ligt toch 50 meter van het Flevoziekenhuis af

Gerrit1214 | 19-05-08 | 12:49

spooky | 19-05-08 | 12:34
Ik ben zo dapper dat ik een aantal jaren geleden een eikel met een stuk hout in elkaar gemept heb die mij een stuk hout voor m'n kop gooide toen ik wat zei van dat hij z'n hond op ons clubterrein liet schijten en dat verdomde om op te ruimen, dus zijn het niet altijd toetsenbordwatjes die hier komen.
En het mooiste is dat ik nog vrijgesproken ben ook en geen boete heb gehad. Je weet wel, zelfverdediging en zo.
Verder heb ik die eikel dan ook nooit meer op ons clubterrein gezien
dus heeft mijn aanpak wel gewerkt.
Bovendien ga je mij toch niet vertellen dat jij partij kiest voor
dat tuig in het filmpje, of wel soms?

von sokkenstopfen | 19-05-08 | 12:48

neerknuppelen die kansenjongeren

Duderoo | 19-05-08 | 12:43

Als ik uit Almere zou komen en een zoon zou hebben die ik zo op www tegen agenten tekeer zie gaan dan was hij beter af in een politiecel. Ik zou hem zeker heel duidelijk maken dat ik m'n ogen uit mijn kop schaam dat dat stuk verdriet mijn zoon is. Aan zijn oren mee naar bureau en zijn excuses aanbieden en alle kauwgom en grasprietjes voor het bureau laten verwijderen.

spooky | 19-05-08 | 12:41

ID controle staat ook gelijk aan ausweis bitte.
Maar de echte rede zijn natuurlijk opgeschoten rot jongens die bedreigingen uiten en dat mag niet.
Dus in deze politie +1...

da wizard | 19-05-08 | 12:40

Hiet is overduidelijk weer eens tijd voor een lekker wereldoorlogje.
Die kinderen kunnen momenteel nergens heen met hun overdaad aan testosteron.

Klikspaan | 19-05-08 | 12:36

@von sokkenstopfen
WoW wat ben jij dapper achter je toetsenbord.

spooky | 19-05-08 | 12:34

@ Dresse | 19-05-08 | 11:15
Ja hoor, het wachten was natuurlijk weer op iemand die WOII erbij moet halen. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Toendertijd werden onschuldige weerloze mensen willekeurig opgepakt. Hier in Almere ging het om tuig dat verre van onschuldig en weerloos is en er gewoon om vroeg om een hengst voor hun harses te krijgen.
Beetje zielig om meteen WOII erbij te halen als overheidsdiensten een keer wat harder ingrijpen en mensen het daarmee eens zijn.

Remington.223 | 19-05-08 | 12:34

Ik zou 2x zeggen van aan de kant, de 3e keer zou ik niks zeggen
en gewoon iedereen neerknuppelen die niet deed wat ik zeg.
Verder zijn die gummiknuppels veel te braaf want dat moet gewoon
een volle staaf ijzer zijn van 2,5cm dik zodat je in 1 klap iemand z'n
schedel er mee kunt splijten.
Echt, als ik een van die wouten was sloeg ik minimaal 20 man met een schedelbasisfractuur het ziekenhuis in, en elke resterende hufter die dan nog wat zou zeggen kreeg van mij een kogel door z'n sodemieter heen. Afknallen dat tuig!

von sokkenstopfen | 19-05-08 | 12:29

harder, vaker meppen die gastjes.
beelden gebruiken voor latere arrestaties!
HULDE !!

zero1990 | 19-05-08 | 12:26

de toon maakt de muziek , ik luister het filmpje met samba pa ti op de achtergrond en het is gelijk gezellig op het pleintje met de fascistische politie

shit toch me mening erin verwerkt

inzaghii | 19-05-08 | 12:26

@Brusselmans: " Kan zo mee in de proeve van bekwaamheid." Ik ben veel in Almere en ik kan je zeggen dat depolitie daar niet onbekwaam is. Als er iets gebeurd tijdens het uitgaan zijn ze er ALIJD op tijd bij en nooit onvriendelijk. Altijd maar huilen met stukjes bagger dat er niet genoeg gehandhaafd wordt, en dan doen ze het en dan weer huilen. Kneus!

Fleauxe | 19-05-08 | 12:25

Wat een KUTkinderen weer! Is er geen manier om die KUTkinderen gelijktijdig allemaal even onder stroom te zetten?

wokkiewok | 19-05-08 | 12:24

Het ziet er nog erg "lente-achtig"uit. Hoe oud zijn deze beelden ? Trouwens, was het vakantie op het VMBO?

Onderduiker | 19-05-08 | 12:21

Overigens ben ik voor de herinvoering van de hellebaard
johnnie_1983 | 19-05-08 | 11:47

Wat is er mis met de vlammenwerper? Rond deze tijd van het jaar is het weer meestal geschikt voor een barbecue.

Bijstandskoning | 19-05-08 | 12:19

@bosuitje
Ga gauw opbokken met: "Dat we snel jouw soort kwijtraken voor de aso-jeugd er nog meer misbruik van kan maken." Wat is mijn soort dan? Ik pis op mensen die mij in een soort categoriseren en dan mijn soort willen kwijtraken en al helemaal als ze dat zo ontzettend vaag doen.

spooky | 19-05-08 | 12:19

Heel fijn dat er zoiets als een camera bestaat.
-10 voor de kansenjeugd uit Almere.

Kittekatje | 19-05-08 | 12:12

spooky | 19-05-08 | 12:08
Soortgelijk argument wat jij nu uitdraagt zorgt er juist voor dat respect ver te zoeken is.
Dat we snel jouw soort kwijtraken voor de aso-jeugd er nog meer misbruik van kan maken.

bosuitje | 19-05-08 | 12:12

hahah .. sommige mensen hier volges mij echt nog nooit buiten gespeeld.. noordelijke rukkert.. waarschijnlijke wonend in het vriendelijke Almere ofzo... kneusje

nee,verkoopalleenijs | 19-05-08 | 12:10

Eigenlijk moet GS een film waarin zo geknipt is niet laten zien. Geen zicht op aanleiding is voor mij geen oordeel. Maar op basis van wat ik nu zie had ik een van de twee dingen gedaan.
-weglopen want ik houd niet van rellen
-in discussie gaan tegen de jongeren om relaxed te doen en afstand te houden. Die agenten zijn gewoon maar mensen waarmee ik straks gezellig in Nijmegen de vierdaagse loop, gewoon ook vaders en moeders die hun boterham verdienen. Zou zeker niet met jongeren meerellen, heb nu eenmaal de zwakte dat ik altijd voor de underdog ben.

Voor de jongeren; stel dat de politie over de schreef ging, ga dan na een kalmeringsperiode voor beide kanten even naar het bureau en ga erover praten. Voor de bovenstaande GS schreeuwlelijken, beste stuurlui staan aan wal. Het is maar goed dat jullie geen agent zijn, dat vraagt toch iets meer zelfbeheersing.

spooky | 19-05-08 | 12:08

@doskabouter: ja hoor, dat kan heel gemakkelijk. Doe als ik: hang je koters met hun oren aan de waslijn. Wel zo fris.

Truttebol | 19-05-08 | 12:07

-weggejorist-

KaKeL Kees | 19-05-08 | 11:54

Haal de Kamervragen maar were tevoorschijn want er zijn wat arme rifaapjes geramd.
De politie wordt hier overduidelijk in het nauw gedreven dus rammen is het devies.

Murdockyoufool | 19-05-08 | 11:54

Overigens ben ik voor de herinvoering van de hellebaard

johnnie_1983 | 19-05-08 | 11:47

Ik had als korpschef deze agenten zeker op het matje geroepen. Of ze misschien iets harder kunnen slaan.

johnnie_1983 | 19-05-08 | 11:45

Nou, echt spannend was het nou ook weer niet. Volgende keer met schieten erbij.

DeRuk2008 | 19-05-08 | 11:43

Geenstijl: op oneven dagen voor zero tolerance, op even dagen voor vrijheid.

pek en veren | 19-05-08 | 11:41

Ik vond dat ze het proffessioneel aanpakten, met geweld los je niks op.

Ze waren duidelijk in de minderheid dus konde ze de K roepende sukkels niet aanpakken.

kachelfant | 19-05-08 | 11:41

Met de Nederlandse literatuur zit het ook wel goed in de toekomst. Er staat namelijk een groot aantal poëten bij.

El Aurens | 19-05-08 | 11:39

Ik vind het optreden van de pliesie ronduit zwak. Los van wat de aanleiding is en of er terecht of onterecht 'gehandeld' werd, het lijkt werkelijk nergens op zoals de menigte getracht wordt op afstand te houden. En met de rug en de kont omhoog naar de menigte maar druk met die gasten op de grond... Man man, 1 doortastende kansenDresse en weg is je dienstwapen.

Adalgar | 19-05-08 | 11:36

Mag ik schreeuwapen tegenwoordig geen schreeuwapen meer noemen?

Jacobus Matamoros | 19-05-08 | 11:36

Dat geklooi met die boeien ook altijd. Kost 2 man politie en een heleboel kostbare minuten. Dat moet beter kunnen.

doskabouter | 19-05-08 | 11:34

Gewoon meppen en afvoeren.
Tijd dat ze een klappen krijgen.
Gezeik over een filmpje.

jankerd | 19-05-08 | 11:32

Gelijk hebben die smerissen.Rammen met die hap.Staan wel een beetje lullig zo'n gummi te grote van een volwassen satestok.waar zijn die lange latten gebleven.En alleen hier in dit kutland kan je de politie uitschelden voor kk dit en kk dat,in de States slaan ze je tot pulp.Moeten ze hier ook doen.

ViciousDick | 19-05-08 | 11:32

Drie aanhoudingen na overlast Diagonaal
Almere centrum, 19-05-2008 • Politie Flevoland heeft zondagavond rond 18.00 uur drie verdachten aangehouden voor onder andere openlijke geweldpleging na een vechtpartij op het Diagonaal. De vechtpartij ontstond nadat agenten opnieuw ter plaatse kwamen voor een overlastmelding en een 23-jarige man uit Almere hadden aangehouden omdat hij geen legitimatie kon tonen. Eén van de omstanders bemoeide zich ermee, trok de deur van de politieauto open waarna de verdachte uit wilde stappen. Toen een van de agenten dit wilde voorkomen sloeg de sfeer om en onstond een worsteling met de verdachte en enkele omstanders. De groep omstanders zwelde aan tot circa 100 mensen die zich zeer agressief opstelden. Nadat er meerdere politie-eenheden ter assistentie kwamen en er met de korte wapenstok was opgetreden keerde de rust weer. Er raakte één agent en een omstander gewond.

Via het cameratoezicht in Almere centrum kreeg de meldkamer van Politie Flevoland meerdere overlastmelding binnen. Skaters zouden enkele vernielingen hebben gepleegd en zorgden voor een gevaarlijke situatie door over de reling van een trap te skaten terwijl aan de andere kant auto’s reden.
Nadat agenten voor de tweede keer ter plaatse kwamen voor overlastmeldingen hielden ze een 23-jarige man uit Almere staande. Omdat hij zijn legitimatiebewijs niet kon tonen moest de man mee naar het bureau. Nadat hij in de politieauto was gezet, opende iemand uit de menigte de deur en wilde de verdachte uit de auto stappen. De Almeerder werd daarbij tegengehouden door een agent. Hij verzette zich hevig en ook de groep van ongeveer 100 man keerde zich tegen de politieagenten. Vanuit de menigte werd met meerdere voorwerpen naar de politiemensen gegooid en werd een agent geschopt toen hij met een verdachte op de grond lag. Te hulp geschoten politiemensen uit Almere, Lelystad en Zeewolde traden op met de korte wapenstok en arresteerden nog twee verdachten. Eén omstander raakte vermoedelijk gewond door een tik van de wapenstok.

De politie heeft drie verdachten, waaronder de 23-jarige Almeerder, een 24-jarige man uit Tilburg en een 24-jarige man uit Almere, aangehouden voor openlijke geweldpleging, wederspannigheid, mishandeling van een agent, belediging en het niet voldoen aan bevelen die politieagenten hebben gegeven. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau in Almere en na verhoor ingesloten.

Een agent raakte gewond aan zijn hoofd en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De recherche van de politie in Almere stelt een onderzoek in en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De beelden van cameratoezicht zijn veiliggesteld en zullen worden gebruikt in het rechercheonderzoek. Op de beelden is onder andere te zien hoe een van de politiemensen een klap in zijn gezicht krijgt en hoe een omstander vanuit de menigte een agent in z’n rug schopt.

sander1981 | 19-05-08 | 11:31

Sorry verkeerde topic

ADO-Le-Cent | 19-05-08 | 11:31

Goedzo, aanpakken die gasten.

Keer op keer blijkt de 'thee methode' niet te werken. Dan maar in een taal die ze wel begrijpen, gewoon meppen, oppakken en werkstraf geven in de moskee zodat de familie ziet wat zoon/neef/buurjongen lief uitvoert op straat.

Let wel: Dit betekent niet dat ik voor het blind meppen van klootzakjes/verdachten ben, maar als blijkt dat de beschaafde manier niet werkt, dan maar anders.

Kijk maar eens hoeveel mensen in Italie bijdehand durven te doen tegen de Carabinieri. Toeval?

Lange Neus | 19-05-08 | 11:30

Geacht deleted pseudoniem;
Naar aanleiding van uw klachten, laten wij u weten dat we niets zullen doen met uw recente bezoekjes bij die wat discutabele websites zoals daar zijn (www.deleted.porn) en (www.deleted.teen) Ook de wachtwoorden en de tancodes aangetroffen op uw D partitie zullen wij niet gebruiken.
Vertrouwend u bij deze voldoende te informeren…
CC;
Documents and settings\Local settings\Application\Data\Identities\Microsoft\Outlook Express.\ Adresboek.DBX

ADO-Le-Cent | 19-05-08 | 11:29

Ik dacht al: waar is de zesling vandaag weer heen... Almere dus.

Truttebol | 19-05-08 | 11:27

@Dresse
Een master en een lerarendiploma? Jij?
Dit land is verder afgegleden dan ik dacht...

Topperke | 19-05-08 | 11:23

[X] Geschikt
[ ] Ongeschikt

Flora Bora | 19-05-08 | 11:22

boring... weer lauwe actie allemaal... next!

gimiller | 19-05-08 | 11:21

@Dresse | 19-05-08 | 11:15

Sorry, maar die groep komt toch aardig bedreigend over. Had best wat meer geslagen mogen worden. Waar bleef de pepperspray?!

__dictatuur | 19-05-08 | 11:20

Ik hoop voor de agenten dat de arrestatie gerechtigd was en niet een Gregorius Nekschot arrestatie behield.
Dat er vervolgens een paar jongeren wat schreeuwen en in de buurt proberen te komen. Ach, dat is louter ter vermaak en lering van deze kennelijk onervaren agenten. Als dit daadwerkelijk om een ID controle ging, dan hebben deze jongens ongetwijfeld geprobeerd om een boete te voorkomen, dan moet je ze meenemen en niet op de grond leggen en wachten tot het gaat regenen en de capuchons eindelijk hun werk kunnen doen...

Hooijstra | 19-05-08 | 11:20

Iedereen die in de zomer een capuchon draagt is m.i. direct verdacht. Oppakken en folteren.

Korreltje Zout | 19-05-08 | 11:20

Stumpers die plisie. Bange smurfjes. Veel burgertrutjes hier die zo graag amerikaanse plisie willen (getaserd worden om niks). Zelf nooit jong geweest zeker. Als de aanleiding van dit opstootje voorkomt uit de ID-plicht, kun je wel concluderen hoe triest het is in NL. Een plisiemacht op de been krijgen voor ID en rotjochies die autos in A'dam in de brand steken laten lopen. Jammer dat die kansenjeugd niet op de vuist ging, ze bleven braaf staan schelden. Dat heb ik vroeger wel eens anders gezien.

Kuttje | 19-05-08 | 11:20

"De burgers lijken zich op dit moment
niet goed te realiseren wat de schadelijke
kanten zijn van de afbraak van hun privacy.
Dat is op termijn misschien nog gevaarlijker
dan het terrorisme zelf. De beperking van de
privacy die wij onder invloed van terroristische
aanslagen zo welwillend toestaan,
zou wel eens definitief kunnen zijn. Invoering
van een identificatieplicht kan de
samenleving blijvend beschadigen, want het
gevoel van veiligheid kan er juist door
worden verminderd. Iedere keer als iemand
een pasje moet tonen, wordt die persoon
immers herinnerd aan de gevaren om hem
heen. De vijandigheid tussen verschillende
bevolkingsgroepen kan versterkt worden,
want het is niet moeilijk te voorspellen dat
mensen met een exotisch uiterlijk vaker
worden aangehouden dan autochtone
bewoners."

prot0 | 19-05-08 | 11:19

+100 voor de politie.

Ze hadden hem dood moeten slaan, even als voorbeeld.

Hardere aanpak, toe maar, het werkt (Y)

Smokum | 19-05-08 | 11:19

-weggejorist-

Jacobus Matamoros | 19-05-08 | 11:19

Waarom krijgen wij nooit eens onze eigen Bloody Sunday?
Daar kan Kane dan weer een U2-achtig liedje over schrijven.

Korreltje Zout | 19-05-08 | 11:18

Die andere 10 agenten hadden natuurlijk een cartoon-klusje vandaar dat ze onderbezet waren.
Geruststellend ook altijd weer om te zien dat vooral het meer intelligente deel van de bevolking bij dat soort opstootjes betrokken is.

bidlip | 19-05-08 | 11:17

mitico!

ganzo | 19-05-08 | 11:16

Ik neem aan dat de agenten intussen al door -links- op non-actief zijn gesteld.

whatisup? | 19-05-08 | 11:16

kansenjongeren? rauwe Straatvechters? levenslang opsluiten?
Als men vriendin me niet gesmeekt had om thuis te blijven had ik er verdorie tussen gestaan... en ik heb 2 diploma's waaronder een master en lerarendiploma... En zo zijn er veel in onze skate community.. Niet echt het profiel van een kansenjongere eh...
De flikken moeten gewoon eens dringend op cursus hoe ze met groepen moeten omgaan. Ze zien een grote groep, ze krijgen schrik en beginnen willekeurig in het rond te slaan. Uiteraard dat een groep die enkeling die op de grond ligt omdat hij zijn paspoort toevallig is vergeten wil verdedigen...
En aan de reacties te zien is dat precies een eigenschap van nederland... Jullie kennen het niet, jullie hebben schrik dus moeten ze maar allemaal neergeslagen worden en sterven. :-)
Doet mij denken aan iets uit de geschiedenis... weet niet juist wat... iets met een kruis en haken...

Dresse | 19-05-08 | 11:15

nou nou nou.... zo erg was dat toch niet?

kleine woordspeling op paspoort in het duits

anyway

kusje!!!

El Donkey | 19-05-08 | 11:15

@kees met een C
Ik vond hem niet zo indrukwekkend. Denk meer zijn koffieadem deed ieder terugdeinsen.

Frank Culemborg | 19-05-08 | 11:15

Nederland is inmiddels een volwaardige politiestaat geworden.
Dat krijg je nu eenmaal met de normen en waarden van onze gristenhond balkenende.
-
Een paar straatjongeren raken in conflict met laag opgeleid klootjesvolk dat zich politieambtenaar mag noemen.
Naar mijn mening gebeurd er op deze beelden vrij weinig, maar ik zie mogelijkheden:
We zouden deze geanimeerde reljongeren kunnen voorzien van handgranaten en een puntensysteem.
Waar het de bedoeling is dat zij deze inzetten tegen politie (1 punt), justitie(3 punten) en CDA politici (5 punten).
Straatjongeren inzetten om gristenhonden op te blazen als reactie op de arrestatie van onze vrije vriend Gregorius Nekschot, een stijlloze actie ?
Ik dacht het wel !

staatscensuur isduur | 19-05-08 | 11:14

Doen die mensen dus ook wat anders dan staken.

@ poker 10:28
Volkomen gelijk. Het probleem met die MAVO'ers is dat ze doorslaan als ze teveel 'macht' krijgen.

Porrello | 19-05-08 | 11:14

Dat GS op de hand is van die lieden is zeer bedenkelijk want als dezelfde lieden van GS iets te hard lang een flitspaal rijden (en daarmee mensen in gevaar brengen) schreeuwen onze populistjes moord en brand.
Dubbele moraal dus. Hoe kunnen onze GS redactuurtjes trouwens weten wat er in het weggeknipte gedeelte stond?

blijebusrijder | 19-05-08 | 11:12

Te weinig feiten.... no comment

Tonline | 19-05-08 | 11:12

Beetje teleurgesteld eigenlijk, ik dacht dat er eens even stevig gemat zou worden. Valt me nog mee dat die agenten die meute niet platgeknuppeld hadden. Ik had die anti-autoritaire boeren van katoen gegeven.

Bijstandskoning | 19-05-08 | 11:12

Fucking resident evil... wat een treurige zombies zeg. Knieschijven zijn er toch om kapot geschoten te worden?

Niet meer 10x waarschuwen, maar 1x. Dan jij niet luisteren? Gevolgen voor eigen risico.

Latinaf*cker | 19-05-08 | 11:11

Kregen ze die handboeien niet vast of niet meer los? Wat een geklungel van die pliesies. Volk geld afpersen door in de bosjes wat lafjes nummerplaatjes te scannen gaat ze beter af. Ze zijn trouwens echt bang om geweld te gebruiken, al is hun eigen hachje in het geding. Geen wonder dat de menigte maar weinig ontzag toont. Je ken ze gewaun uitschelde, vlak voor de snufferd de middelvinger geven, met dat rubberen stokje slaan ze je toch niet voor de bek, want veels te schijterig is dat feminieme zootje in de loop der jaren geworden door alle groepshuilsessies met thema's als 'traumaverwerking na staandehouding onverlichte fietser'.

Adalgar | 19-05-08 | 11:10

Goed voorbeeld van de 'jeugd' van tegenwoordig en de onmacht van de politie.
Dat laatste met name aangezien de politie door wettelijke regels en bescherming van geweldpleegers vrijwel tot niets meer in staat is.
Wellicht dat er een onderzoek komt met als conclussie dat de arrestanten zijn 'mishandeld'.
Gevolg; arrestanten vrij en de 2 politie functionarissen geschorst.
Zo gaat dat tegenwoordig en uiteindelijk trekt de jeugd aan het langste eind.

El Gerente | 19-05-08 | 11:09

-weggejorist-

El Donkey | 19-05-08 | 11:09

De mietjes, neermeppen moeten ze! Waarschuwingsschoten tussen de ogen! Afvoeren naar werkkampen! Levenslang opsluiten!

*he lekker, nu snel weer sloven voor de baas, voordat hij me ziet*

vast goed | 19-05-08 | 11:08

En dat zouden ze vaken moeten doen! Met de harde lat die grote muilen dicht slaan...

StijlvolRechts | 19-05-08 | 11:07

@sjaakdeslinksesul | 19-05-08 | 11:03
En met de rollator naar het werk?

Agent327 | 19-05-08 | 11:06

tjonge.
leuk feestje daar..

teringtubbie | 19-05-08 | 11:05

Zo "outnumbered" waren ze niet, Maar aangezien de boekjes het gebruik van de 9mm dan WEL toestaat, waarom gebruiken ze die dan niet? Knuppels zijn voor knuppels.

DatDus | 19-05-08 | 11:04

En Vanderf zit hier een kamer verderop, die is nog een paar jaartjes ouder.

sjaakdeslinksesul | 19-05-08 | 11:04

Noordelijke Rukkert | 19-05-08 | 10:59
1913.

sjaakdeslinksesul | 19-05-08 | 11:03

Waar zijn de tasers? Probeer dit eens bij de politie van bv. Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland. De politie is haar overhand op de bevolking totaal kwijt, alleen de goedgedragende burger die eens op de stoep fietst of fout parkeert is de Sjaak. Maar dit soort tuig komt er weer eens mee weg.
Apart land hebben we toch.

desmodus | 19-05-08 | 11:02

Tietus Tietenbek | 19-05-08 | 10:56
Jij dacht dat het live beelden waren?

Pilsvogel | 19-05-08 | 11:01

@ boyd!
doe jij het ons maar eens vertellen in leesbaar nederlands dan

ibifa ho | 19-05-08 | 11:01

nee,verkoopalleenijs | 19-05-08 | 10:52: Nee dat klopt, want geen van de reaguurders is geboren rond 1910 en heeft derhalve ook geen razzia's meegemaakt. Lutser.

Noordelijke Rukkert | 19-05-08 | 10:59

jullie mensen weten niet eens wat er aan de hand is?

boyd! | 19-05-08 | 10:59

Dit was geen vechtpartij maar een stel kansloze mietjes aan beide kanten.
De enige met een beetje verstand en natuurlijk overwicht was die commisaris bromsnor die iedereen achteruit dreef.

kees met een C | 19-05-08 | 10:58

+1 Voor Pliesie +10 voor Bullebak
Volgende x er veel langer op meppen met de gummiknuppel...

Blake Bier | 19-05-08 | 10:57

Wel handig dat die eikeltjes tegenwoordig zichzelf lekker herkenbaar op de film zetten, en dat dan ook nog uploaden. Effe knippen en plakken en het kan zo naar "Opsporing Verzocht".

Dagbobert | 19-05-08 | 10:57

Hulde, niet lullen maar doen !! hoort de kansloze reljeugd niet in de klas te zitten ?

Tietus Tietenbek | 19-05-08 | 10:56

Lekker rellen met de politie: een stuk veiliger dan vechten met andere straatbendes en je komt toch aan je adrenalinestoot.

Telegraafhoerrr | 19-05-08 | 10:55

Met de wapenstok op 't hoofd mikken, dat gebruiken die gastjes toch nauwelijks.

Lobo | 19-05-08 | 10:55

goddome ook weer eens niet te geloven.. de jeugd.. en daarmee bedoel ik allochtone en autotone jeugd, hebben echt helemaal geen respect meer... toen wij jong waren, haalden we ook wel eens een geintje uit.. maar toch hadden wij wel respect voor de politie... maarja.. dat zal dan wel weer aan mij liggen.... gelijk met de knuppel erop slaan, en als dat niet helpt.. een waarschuwingsschotje geven... misschien word het dan rustiger. Uitroeien die hap

Snowdog | 19-05-08 | 10:54

@Tuvai 10:52
Aan de andere kant, in de VS hebben ze geen ID-plicht....

Quadrifoglio | 19-05-08 | 10:54

Op zo'n momenten vind ik het wél jammer dat we geen Amerika zijn hier. Amerika is kut, maar dat je daar dergelijke acties nooit zult tegenkomen moet je ze nageven, daar hebben de agenten wél nog iets te zeggen en had je in een dergelijk scenario al lang een kogel door je been of een flinke stroomstoot op je borstkas gehad.

Tuvai | 19-05-08 | 10:52

laat ik eens serieus reaguuren.... Volges mij heeft het gros mensen hier nog geen pliessierazzia mee gemaakt want daar lijkt het op... nix geen meer bevoegdheden in de zin van tasers en zooi aan een stel vmbo kneuzen... geloof me , want dat zijn het!!

nee,verkoopalleenijs | 19-05-08 | 10:52

@ Tomatenketchup
Eerst kudo's uitdelen en dan vragen wat de aanleiding was. Is dat niet vrij cruciaal om te weten voordat je met kudo's gaat strooien?

Pilsvogel | 19-05-08 | 10:51

Het beste argument voor abortus zie je gewoon in de Dumpert.

Zeddegeizot | 19-05-08 | 10:51

Als de Nederlandse agenten net zou vaak hun knuppel zouden gebruiken als ik de mijne, dan hadden we nog maar weinig probleemjeugd.
+1 voor niet lullen, maar cellen vullen.

Brakke Obama | 19-05-08 | 10:50

Gebral Brusselmans. Aangedikt commentaar over een stel halflaffe jonge honden die in roedel 'wel iets' durven tegen die stoute boze agenten. (Die ook enkel hun shittie job moeten doen.)

Er waren sowieso twee (!), niet een, vrouwelijke agenten overigens.

Heb je eigenlijk wel zelf gekeken?

IzNoGood | 19-05-08 | 10:50

@Hans Anders | 19-05-08 | 10:48
Waarom gifvrij?

tisallemaalwatzeg | 19-05-08 | 10:50

-weggejorist-

Hesselbollah | 19-05-08 | 10:50

In iedere Nederlandse politiewagen zou een gebruiksklare professionele versie van een hogedruk waterpistool moeten liggen die na een waarschuwing alle raddraaiers markeert met een moeilijk verwijderbare gifvrije watergedragen verf.

Hans Anders | 19-05-08 | 10:48

we moeten gewoon een soort uberknokploeg opzetten, ninjamutsen op en er gewoon achter dit soort 15 jarig tuig aan gaan.... was daar ook niet een film van? oud-leden of oud-commando's ofzo, die vinden dat vast leuk. Kunnen we ook gelijk al die smerige peedeaus eens flink aanpakken.

tisallemaalwatzeg | 19-05-08 | 10:48

Kuddo's voor de agent met de knuppel. Jammer dat het capuchon tuig niet wat klappen te verwerken kreeg, dat zal ze een keer goed doen.
Wat was nou de aanleiding van dit allemaal?

Tomatenketchup | 19-05-08 | 10:47

Wat is het nut dat men dit heeft gefilmd? Ze habben zelf niet eens door hoe stom ze zijn. Ze maken zich alleen maar belachelijk. Hulde voor de polite. Sla ze maar de tifus dat tuig!!

BiBroZaLo | 19-05-08 | 10:47

Ze moeten die wapenstokken langer maken, en voorzien van stalen noppen aan het uiteinde.

Generaal P. | 19-05-08 | 10:46

Hulde voor de plisie deze keer. Jammer dat er niet meer van dat capuchontuig is gearresteerd.

Rabarberke | 19-05-08 | 10:44

@fuckje 10:39
"Wilt u ook een langere stok? Wij verlengen uw stok totdat u zich weer man voelt."

Doe-eens-rustig | 19-05-08 | 10:44

Haha.. die Michiel Romijn agent is grappig.

madakantognie?! | 19-05-08 | 10:44

Is dit vanwege Ajax?

Teen | 19-05-08 | 10:44

Was dat Prem die daar lag ?

Bertus Bolknak | 19-05-08 | 10:43

Is het echt nodig om in een zin van 5 woorden 3 keer kanker te roepen, dat ze er zelf aan mogen sterven.

*Steunt het tazer-initiatief*

Snijbonenmolen | 19-05-08 | 10:42

goh, de politie is 'ns goed bezig in plaats van parkeerbonnen uit te schrijven "achteruit!!"... Wie is die loser die geknipt heeft?

increment | 19-05-08 | 10:41

ALs je de politie meer rechten geeft, zullen deze rechten ook worden gebruikt tegen onschuldige. Dan was Gregorius misschien niet eerst netjes meegenomen naar bureau, maar eerst neergeknuppeld. Immers vergeet niet, in de ogen van politici, OM en politie is Gregorius net zo verderfelijk als zo'n groepje capuchonjeugd. Beide zijn onderdeel van de teloorgang in hun ogen.

Het_leuke_zuiden | 19-05-08 | 10:40

Paralyzers nog niet gemeen goed onder de blauwe bevolking?

natjeeneendroogie | 19-05-08 | 10:40

aanpakken die kansloze jeugd

Tilburger | 19-05-08 | 10:40

Hulde!!

Gelijk neerknuppelen dat tuig, Bah

+1 politie

SmaakMaker | 19-05-08 | 10:39

Een lange lat is moeilijker te hanteren dan een knuppel. Wat wel hndiger is is de wapenstok die ze in de USA gebruiken, een tonfa gebaseerde wapenstok. Multi inzetbaar. Kort lang, goed ter verdediging ook.

Agent327 | 19-05-08 | 10:39

* krijgt net door dat Tietus Tietenbek 1 miljoen spammailtjes naar de pliesie in Almere heeft gestuurd *

fuckje | 19-05-08 | 10:39

Ik hou mijn hart vast voor de dag dat mensen worden getaserd nav boete op de zorgpremie. En die dag komt er.

Frank Culemborg | 19-05-08 | 10:38

Uit dit filmpje kan ik geen conclusies trekken in tegenstelling tot het gros van de briljante reaguurders hier.

Pilsvogel | 19-05-08 | 10:38

.. er moet duidelijk meer en met langere wapenstokken worden geslagen. Jarenlange scheefgroei vraagt stevig snoeiwerk.

Jan Passant | 19-05-08 | 10:36

-weggejorist-

Meurtz | 19-05-08 | 10:35

@Hellsmurfje
Ik snap er ook geen ene reet van, maar dat weerhoudt me niet om iets of iemand hiervan de schuld te geven: weer Ernst Hirsch Ballin!

sjaakdeslinksesul | 19-05-08 | 10:35

Gelukkig kunnen er wel 10 (!) man samen 1 cartoonist oppakken.
Wanneer worden er nou eens de juiste prioriteiten gesteld?

uninvited guest | 19-05-08 | 10:35

dat kan de volgende keer beter:
-herrieschopper arresteren, dus boeien om, en ergens aan VAST maken.
.
dan hoef je er niet op te blijven zitten, en heb je de handen vrij om een volgende raddraaier aan te pakken.

Onderbuik | 19-05-08 | 10:35

Een eeuwigheid bezig zijn om 1 etter te boeien?
Dat kan toch wel wat efficienter mag ik hopen
Verder werd er niet genoeg gemept met de stok -1

Tobi | 19-05-08 | 10:33

bril is op james, de nederlandsche meelopertjes hebben zich te prima geintegreerd in de dominante rifcultuur.

Jan Passant | 19-05-08 | 10:33

Wat Tietus Tietenbek zegt.

Doe-eens-rustig | 19-05-08 | 10:33

gelukkig, de relschoppertjes zijn blank, anders waren er weer heel wat autoos afgebrand en moest politiek correct nederland de onderbuikreacties weer corrigeren....

Fimbulvetr | 19-05-08 | 10:33

Politie moet dan gewoon 1 waarschuwing schot af mogen lossen en daarna gericht! op de benen ze werden gewoon bedreigt en zelf geschopt dus JP laat ze schieten

kikidee | 19-05-08 | 10:32

Geen idee wat er nu werkelijk aan de hand is. Als die gast zich niet zo extreem had verzet tijdens zijn arrestatie was het volgens mij nooit zo hard aangepakt...

Hellsmurfje | 19-05-08 | 10:32

Tijd voor een Nederlandse Dirty Harry! Taser, pepperspray en anders pistool trekken en anders preventief er een paar in de benen schieten. Kijken of ze nog zo stoer zijn dan.

ExtremeExtremist | 19-05-08 | 10:31

Van mij had de politie toch best de wapenstok wat meer mogen laten gelden.

T2000 | 19-05-08 | 10:31

@ Jan Passant | 19-05-08 | 10:28
Zet je bril eens op! Zjin in meerderheid gewoon Nederlandse jochies. Maar da's beetje lastig reageren voor onderbuikjes.

JamesHuntLive | 19-05-08 | 10:30

@Remington.223 | 19-05-08 | 10:21
Inderdaad lange lat en ze leren hoe ze er mee om moeten gaan iedereen die een grote bek geeft gelijk vol er boven op.

Barkruk | 19-05-08 | 10:30

Het kan altijd nog erger.

www.youtube.com/watch?v=ux_0Ob8FWfY&am...

Dat is het probleem met die eenstreepers die van de mavo afkomen. Die moet je niet teveel macht geven. Gaan ze rare dingen van doen.

poker | 19-05-08 | 10:28

jammer. escalatie is nodig om deze jongens op het rechte pad te krijgen. geef geen kwartje meer voor nederland met deze generatie.

Octavianus | 19-05-08 | 10:28

Ze zouden die gasten voor hun bijdehante flikker moeten taseren. Sneue wannabe gangsta's..

Aussie | 19-05-08 | 10:28

-weggejorist-

Jan Passant | 19-05-08 | 10:28

Beschamend om te zien dat de politie zo goed als geen gezag heeft.
Op het moment dat die relschoppers het niet meer in hun hoofd halen om oom agent rechtstreeks in zijn tronie voor kk dit en kk dat uit te maken, dan praten we verder.

Boellie | 19-05-08 | 10:27

Welk geweld?

Multikuli | 19-05-08 | 10:27

In Amerika weten ze wel raad met dat tuig.
Gelukkig, in 2010 mogen we weer stemmen.

Calastir | 19-05-08 | 10:26

Als het respect voor oom agent verdwijnt, houden we niets meer over.
Politie accepteert ook veeeel te veel. Schiet eens in de lucht, gebruik je pepperspray, weet ik veel, maar laat je niet piepelen door een stelletje pubers!

JamesHuntLive | 19-05-08 | 10:26

Wat een tuig daar in Almere. Tonen geen greintje respect. Eens met vorige reaguurders over langere latten, sneller gebruik traangas en introdutie tasers. Respect my authority!!!!!

WaitingLine | 19-05-08 | 10:25

+100 voor Commissarris Bullebak met de knuppel

Agent327 | 19-05-08 | 10:25

tijd voor kamervragen. die arme jongens hebben toch niks gedaan?

superjan | 19-05-08 | 10:24

Was het voorstel van Wilders om in dit soort situaties met scherp te mogen schieten nou zo idioot?

Superior Bastard | 19-05-08 | 10:23

Goed optreden. Had m.i. nog wat harder gemogen

Agent327 | 19-05-08 | 10:22

Capuchondragende arm-gepigmenteerde kansenjongeren in Almere

Boellie | 19-05-08 | 10:22

Laat me raden: Aantal arrestaties onder de overige relschoppers? Nul natuurlijk. En dat kleine homofiele knuppeltje slaat al helemaal nergens op. Het wordt tijd dat agenten standaard weer worden uitgerust met de lange lat, en belangrijker, deze ook mogen en durven te gebruiken tegen tuig. Misschien, heel misschien, dat zulk soort onderkruipsels dan een klein beetje respect ontwikkelen voor de slappe arm der wet.

Remington.223 | 19-05-08 | 10:21

Inderdaad je wapen trekken en iedereen onder schot houden, goed idee bovenste_plank. Wel heerlijk dat die agent met die knuppel even die boel in zijn eentje regelt! +1 voor hem

Tommygunner | 19-05-08 | 10:20

Wanneer gaan ze nou in Godsnaam de air Taser invoeren in nederland??
Ik zeg het je 2 a 3 stroomstoten en politie heeft weer eens repect in dit land.
Hoezo kunnen die kut jongeren zo omgaan met de politie??
In elk ander land ( VS, antillen, turkije, marokko, suriname, Spanje, enz....) wordt je KEIHARD ge0wn3d door de politie als je dit soort grappen maakt.

Bruno Wanton | 19-05-08 | 10:20

Dit kan alleen maar in de polder.

Jean | 19-05-08 | 10:19

Keurige relschoppers, keurige politie, ik zie het probleem niet. BTW who the hell is Nowie?

Dr. Mabuse | 19-05-08 | 10:19

Freefightende juut op de grond +1

GraafBracula | 19-05-08 | 10:18

de plisie kijkt zeker ook dumpert? en neemt het goede voorbeeld uit finland meteen over? HULDE!

BYO | 19-05-08 | 10:18

Wapen trekken.. iedereen op de grond, 1 voor 1 inrekenen en afvoeren.. bespottelijk dat je je zo laat intimideren..

bovenste_plank | 19-05-08 | 10:17

Tuigh van de richel hoor je met de harde hand te aan te pakken.
Only in Nederland is trouwens niet helemaal waar bedenk ik me nu.
*wordt ontzettend rood*

RepubliekBanana | 19-05-08 | 10:15

Only in... Nederland

RepubliekBanana | 19-05-08 | 10:14

Vaker doen... Eerst meppen dan vragen.

Bluto Blutarsky | 19-05-08 | 10:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl