Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wie arresteerde Gregorius?

harharhar.gifHoe is het mogelijk dat je in Nederland kan worden opgepakt vanwege het gebruik van een potlood om een gedachte op papier te zetten. Ofwel Wie gaf het bevel? Welnu, het hoofd van de Nederlandse gedachtenpolitie heet mr. Paul Velleman, Officier van Justitie te Amsterdam. Dat leggen we graag even uit. Volgens een persbericht van het OM werd het bewuste onderzoek gedaan door het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie(LECD), een onderdeeltje van het Openbaar Ministerie. Dit orgaan beslist over subsidies aan anti-discriminatiebureaus en stuurt ze vervolgens aan. Maar ze doen ook diepgravend onderzoek voor het OM als het gaat om discriminatiezaken. Aan het hoofd van dit bureau staat ene mr. Paul Velleman. Niet geheel toevallig is dit precies dezelfde Officier van Justitie Paul Velleman (links op de foto) die de dienstopdracht gaf om Gregorius N. te laten arresteren, zo vernamen we. Maar om Gregorius te laten oppakken moest OvJ Velleman wel wat bewijs hebben. Dus gaf OvJ Velleman opdracht aan Velleman van het LECD om 'onderzoek' te doen naar de cartoons. Na ruim 3 jaar 'onderzoek' concludeerde Velleman dat arrestatie opeens gerechtvaardigd was. Dus stuurde Velleman een rapport aan Velleman. Laatstgenoemde las dit 'onderzoek' en concludeerde dat Velleman gelijk had. Gregorius Nekschot moest worden opgesloten en vastgezet. We hebben het trouwens over dezelfde Velleman die uit zichzelf, dus zonder aangifte, onderzoek doet naar 'mogelijke strafbare uitingen' in Fitna. Tevens onderzoekt hij al jaren of Geert Wilders zich schuldig maakt aan discriminatie en/of racisme. Eerder besliste dezelfde Officier van Justitie trouwens dat de beruchte El Tawheed Moskee niet vervolgd mocht worden vanwege uitspraken en boeken waarin werd opgeroepen om homoseksuelen om te brengen en vrouwen te onderdrukken. Diezelfde Velleman besliste verder dat Gretta Duisenberg geen straf moest krijgen vanwege vermeende antisemitische opmerkingen. En het is diezelfde Paul Velleman die een paar jaar geleden door notabene een Pvda-politicus werd beschuldigd van 'aantasting van de rechtsstaat' vanwege eigengereid optreden. Om nog volkomen onbekende reden gaf een jaren oud en stilgelegd onderzoek naar Gregorius N. nu opeens aanleiding tot een arrestatie en een huiszoeking...

Reaguursels

Inloggen

Onvoorstelbaar vind ik de hele gang van zaken rondom Gerardus Nekschot, een cartoonist met grote talenten en veel mooie humor! Nou had ik toch al geen hoge pet meer op hoor van het O.M. sinds de affaire met de geesteszieke pedofiel Joost Tonino, die er dank zij zijn baas (Hoofdofficier De Wit ) ook wel "commisaris bijvangst" genoemd gewoon mee weg kwam! Hoe is het eigenlijk met onze Joost? Vast wel wegegezet in een prima baantje ergens. ... En zo zijn er nog vele tientallen voorbeelden die je niet voor mogelijk houdt in een ooit fijn land als het onze. Maar het wordt nog veel erger denk ik. De inquisitie is terug!

Osama lacht zich de kreukels daar in de grotten! Die hebben we in dit godvergeten land echt niet meer nodig. De kwaardaardige baarden hebben alle steun van hogerhand om steeds meer de macht over te nemen. En over Paul Velleman wil ik het al helemaal niet hebben! Ik lees al veel te veel over hem.
Ik kan nog lang doorgaan met schrijven, maar moet continue kotsen als ik aan het uitschot denk wat hier in Nederland tegenwoordig de dienst uitmaakt. Hopen dat snel de dijken doorbreken, of de 3e wereldoorlog, is echt beter voor ons. We staan continue voor gek in de gehele wereld
door dit soort "intelligentsia"

Misschien staan er nog wat mensen op die ook onze klassenjustitie niet meer kunnen verdragen. Hen adviseer ik dan gewoon een pseudoniem aan te nemen, want dan zijn onze "intelligente speurders" van het OM weer vele jaren aan het zoeken, voor ze met een overmacht aan agenten je uit je woning sleuren. Een paar weken geleden durfden onze dappere dienders ergens niet naar binnen te gaan terwijl een mens wordt doodgemarteld! Maar een striptekenenaar kunnen ze wel aan met een man of 10 ongetwijfeld zwaar bewapende krachtpatsers!!!

Gregorius: Sterkte, en laat je niet intimideren door het uitschot! 90% van de Nederlanders staat achter je. Ongetwijfeld wordt geprobeerd je te veroordelen zodat je in de gevangenis wordt afgemaakt door een halve gare berber. Het is tenslotte met wat moeite ook gelukt om Theo van Gogh uit de weg te laten ruimen. Ik ga weer snel verder met bidden nu!

hans6100 | 17-05-08 | 20:36

Goed stukje!

+1 voor de vrijheid van meningsuiting en het noemen van man en paard

Porrello | 17-05-08 | 18:55

Velleman de nieuwe Seyss-Inquart (waar het slecht mee afgelopen is).....

@penootje | 17-05-08 | 18:24

Paul hoe-hard-kannie-rennen-dan.
Bidt maar en zorg maar dat GN NIETS overkomt, dat hem geen haartje gekrenkt raakt.
Diezelfde diezelfde diezelfde, zeau zeau, een lastig parket.
Waarheen nog te rennen ?

hallevvezool | 17-05-08 | 16:07

Omdat ik weet dat niet iedereen geneigd is om op een linkje te klikken:
hierbij de verklaring van het OM:

"Aangehouden persoon blijkt Nekschot te zijn
16 mei 2008
De afgelopen dinsdag aangehouden persoon is volgens het Openbaar Ministerie (OM) de cartoonist die zich ‘Gregorius Nekschot’ noemt. Dit blijkt na onderzoek van het in beslag genomen materiaal.

Naar aanleiding van kritiek dat de politie een inval met tien personen had gedaan in de woning van Gregorius Nekschot meldt het OM het volgende. Het materiaal werd afgelopen dinsdag in beslag genomen na een doorzoeking die onder leiding stond van de rechter-commissaris (rc). Naast de rc waren ook een officier van justitie, twee medewerkers van het OM en zes agenten in burger aanwezig voor de doorzoeking, wat een relatief klein aantal is. De persoon in de woning heeft de deur vrijwillig geopend.

De doorzoeking was het gevolg van een onderzoek naar de identiteit van ‘Nekschot’. Er bleek maandelijks door één persoon een bepaald bedrag te worden overgemaakt als kosten voor de website www.gregoriusnekschot.nl. De naam op de afschriften leidde naar een woning in Amsterdam. De bewoner van deze woning werd niet uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau. Het was namelijk onduidelijk of de persoon op dit adres ‘Nekschot’ was waartegen aangifte werd gedaan. Hierop besloot de officier van justitie om de woning te doorzoeken met als doel materiaal te verzamelen over de identiteit van ‘Nekschot’ en om verder bewijsmateriaal te zoeken. Uit bestudering van het in beslaggenomen materiaal werd duidelijk dat de man in de woning ‘Gregorius Nekschot’ was. Nekschot is aangehouden en vervoerd naar het bureau voor verhoor. De man heeft op het bureau geen verklaring afgelegd en deed een beroep op zijn zwijgrecht. Hij bracht 30 uur op het politiebureau door. Volgens de wet zijn drie dagen en vijftien uur toegestaan. Het in beslaggenomen materiaal zal dit weekend worden teruggegeven.

Nekschot wordt ervan verdacht dat hij zich zodanig beledigend heeft uitgelaten over een groep mensen vanwege hun ras of godsdienst dat van discriminatie sprake is. In de bewuste cartoons dicht hij een groep mensen negatieve eigenschappen toe vanwege hun ras of godsdienst. Daarnaast is het OM van oordeel dat zijn cartoons mogelijk aanzetten tot haat tegen die groepen. Bij de beoordeling van de cartoons is overigens nadrukkelijk gekeken of de cartoons binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van artistieke expressie passen. Een groot deel van de tientallen beoordeelde cartoons vallen volgens het OM binnen die grenzen. Van acht cartoons is het OM echter van mening dat de grenzen zijn overschreden. Ze zijn daarmee strafbaar volgens artikelen 137c (discriminatie) en mogelijk 137d (aanzetten tot haat of geweld) van het Wetboek van Strafrecht. De cartoons zijn inmiddels van het internet verwijderd.

Het onderzoek loopt nog. Na afronding van het onderzoek zal een beslissing worden genomen over de afdoening van de zaak." Bron: www.om.nl/parket/arrondissementsparket...

Het duurde dus 3 jaar voordat men zo slim was om die betaalgegevens voor GN's website te gaan achterhalen.

Eerder bericht is ook interessant: www.om.nl/parket/arrondissementsparket...

RoyalFlusher | 17-05-08 | 13:03

Waarschijnlijk was het iemand van de nsdap of was het nou sdap o nee het is de iemand van de PVDA (voor de Oorlog SDAP of te wel NSDAP soms). Razzia's gaan houden onder kunstenaars.

rechts_helder | 17-05-08 | 11:33

Free Nekschot

Meister Jäger | 17-05-08 | 10:20

tis vast een gevalletje overijverigheid om een wit voetje te halen......

Cousin Avi | 17-05-08 | 00:34

Zou het anders wat zijn om dat soort lui geweaun deaudt te scheite?

Dikke Mik | 16-05-08 | 22:41

waarom, moet ik bij dit soort verhalen aan de gestapo denken???

Sodommer | 16-05-08 | 22:17

Ja zo een onderkruipsel daar kan je alles van verwachten.. veel bruinwerken en je wordt dan OvJ .
Hugo Chavez zoekt nog een leider voor zijn geheime marteldienst wellicht wat voor deze manipulator. Ik begrijp niet dat deze kwal zoveel macht kan hebben.. hebben wij geen 2e Kamer die dit ondersoort kan stoppen opsluiten of in de bijstand stoppen.

papadoc | 16-05-08 | 22:16

@ joris 19:15, 19:16, 19:20 *selfedit linkspam*

ik doe het deze keer wel zelf hoor, hulpklaas. Kan je ook weekend houden of beter nog: ff nalezen wat de relevantie van de links was.

vraagstaart | 16-05-08 | 22:14

Bedreigen, email boms alles

F072A-Alkmaar | 16-05-08 | 22:07

'Men kan gelovigen die onze vrijheid van denken bedreigen, niet hard genoeg beledigen, moslim, christen, of wie ook. Daarbij dien ik wel aan te tekenen dat de aanval louter en alleen omdat iemand moslim is nooit bij mij vandaan zal komen, want ik beschouw volgers van Allah die zich als tolerante democraten gedragen niet als tegenstander' - Theo van Gogh

hoelahoep | 16-05-08 | 21:12

Klasterboesterbeer,

Laat je niet ringeloren door bottehond, die probeert uit alle macht te voorkomen dat de linkse schuldigen aan dit drama voor het volksgericht moeten verantwoorden, een volkstribunaal wat zeer zeker zal komen.

bottehond:" ik heb bovengemiddeld inzichtlijk vermogen in de linkse mensch ".
Stinkt toch echt naar het elitairisme wat we zo gewend zijn bij de linkse allesweters.

Strontland | 16-05-08 | 21:11

Zeer geachte heer Van de Ven,

Het is maar goed dat onze correspondentie stopt, want u valt wel erg in herhaling. Over de kwestie dat een vrouw die oorlogsbuit is geen kant meer uit kan, blijft u vreemde en verwarrende mededelingen doen. Ik ga er maar van uit dat het niet uw bedoeling is de wat labielere geesten onder uw aanhang op te hitsen, maar echt vertrouwen doe ik het niet.

hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2008/05/a...

hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2008/05/a...

Cogito | 16-05-08 | 20:54

Het OM heeft de laatste tijd zo ontzettend veel voor paal gestaan door verloren zaken dat ze blijkbaar nu hiermee proberen te scoren.

HET ZAL NIET LUKKEN !!!!!

zaanzicht | 16-05-08 | 20:45

@botte

Nonsens??? Beetje jammer dat je mijn betoog zo af doet... Ook voor jou geld, het zou helpen als je mensen uit de extreem-linkse hoek kunt noemen die een duidelijk kritische visie etaleren op fenomenen als immigratie en islamisatie. Die uitdaging staat wat mij betreft nog hoor. Btw, wel graag mensen waarvan iemand ooit gehoord heeft en die enige invloed hebben in die wereld.

Verder mag ik aannemen dat je niet serieus bedoelt dat er binnen extreem-linkse kringen veel ontzag is voor democratie en vrijheid van meningsuiting? Socialisten/communisten en democratische normen en waarden gaan gewoon NIET samen, kzou niet weten hoe je mij van het tegendeel wilt overtuigen.

Met een ding ben ik het met je eens, wat meer eensgezindheid kan geen kwaad. Kennelijk zijn wij het niet altijd eens, maar volgens mij staan we in grote lijnen wel aan dezelfde kant. Als 'autonomen' en ander krakerstuig zich daarbij willen aansluiten, prima! Net zo goed als ik niet begrijp dat sommige 'vrijzinnigen' Hirshi Ali verketteren, zou ik ook niet weten waarom je steun uit die hoek zou moeten weigeren.

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 20:42

@spooky | 16-05-08 | 16:26,
en waar stonden wij?
Op plekken waar het vrije woord in het gedrang kwam,
ongeacht rare SIOE clubjes.

Mocht Ballin morgen het socialisme verbieden ga ik ook op de barricaden hoor.

vander F | 16-05-08 | 20:37

Nou, iedere kunstenaar, politicus of homoactivist, schrijvers, ik noem maar wat , Descartes ooit, die z'n vege lijf probeert te redden,
kom NIET naar Nederland, das war einmal.

Nog niet eens zo lang geleden zelfs.
Maar het is kapodt, dood en verraden.

vander F | 16-05-08 | 20:31

En... GeenStijl... waar zijn die cartoons immidels gebleven?

Jorizz | 16-05-08 | 20:31

-weggejorist-

Rest In Privacy | 16-05-08 | 20:19

Het roer moet in NL drastisch om. Dit is de waanzin ten top.... totale uitlevering aan Saudi Arabia en Iran..... de volgende verkiezingen moeten keihard afrekenenen met de gekte die dit land in z'n greep heeft. Het gezonde verstand heerst niet meer maar politieke dogmatiek.

Dit moet stoppen! Discriminatie...... wat een vondst... het lijkt heel wat maar het begrip is zo vatbaar voor politiek misbruik dat het op zichzelf een misdadig begrip is geworden..... Trouwens de politie je beste vriend ? als zij je dreigen uit te leveren aan een groep die je doden mag ?!

Wat is hier aan de hand ?!!

Jokkebrok | 16-05-08 | 20:15

De tandarts, "geef wat je over hebt aan de armen "
--
Dat jij je laat ringeloren door 60 jaar linkse poep-propaganda moet je helemaal zelf weten. Links van Marx tot Castro doet niets aan "geven" (wat een mate van vrijwilligheid inhoud), maar aan NEMEN (blauwe enveloppen brigade), en dat laatste doet men wel onder bedreiging van een pistool (blauwe petten brigade)

Strontland | 16-05-08 | 20:10

@ Paul Velleman
-
Je zit fout man, goed fout;
onvergetelijk fout, onvergeeflijk fout, genadeloos fout.

Bertus Betonsloper | 16-05-08 | 20:01

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 18:28

Inderdaad, het nationaal socialisme is een vorm van socialisme of misschien zelfs communisme. De staat onderdrukt het individu en iedereen kreeg een VW. Hitler was niet rechts maar links, in tegenstelling tot wat men vaak beweert. In mijn ogen is communisme zoals het bedoeld is, niet slecht: Geef wat je over hebt aan de armen. Maar de uitvoering laat nog wel eens te wensen over (stalin, hitler, mao, ...).

de tandarts | 16-05-08 | 19:52

aanvulling op de tandarts:

Kurt Vestergaard zou volgens mij in Nederland ook op last van dhr. Velleman gearresteerd kunnen worden, of zie ik dit verkeerd?

de tandarts | 16-05-08 | 19:47

Dhr. Velleman heeft een manier van werken die ik niet begrijp. Kennelijk probeert hij de islam zo groot mogelijk te maken en is hij voor een overname van Nederland door de islam. Dhr. Velleman lijkt het niet zo nauw te nemen met homorechten als ik dit bericht moet geloven. En ik geloof dit bericht want dergelijke optredens van justitie zijn ook gerapporteerd in andere media.

Zijn handelen is erg merkwaardig en geloof me, ik druk me nu heel heel diplomatiek uit.

Vrijheid van meningsuiting lijkt dhr Velleman niet erg belangrijk te vinden. Weet je, meneer Velleman, ik zal eens uit de kast komen: Ik ben een Christen, ja een Christelijke tandarts! Daarmee zeg ik gelijk dat Mohammed in mijn ogen geen profeet kan zijn. Ben ik nu strafbaar?

de tandarts | 16-05-08 | 19:44

Wat is dat voor een vuile politiek correcte mafkees, die Velleman. Wat een corrupt zooitje is het toch in de politiek, en Hirsch Ballin voorop. Die vent zit in de regering omdat ie zo strak kan liegen. Viespeuk. Hoe is het mogelijk dat er nog mensen linksch stemmen? We leven in een bananenrepubliek waarin het huidige kabinet zijn schijnheilige en achterbakse kunstjes telkens weer vertoont.
Iemand de schijnheilige foto's gezien van Balkenende en Verhagen in Suriname? Zo sneu.

El Gordo | 16-05-08 | 19:34

Landgenoten, de dictatuur is een feit. Ieder is moreel verplicht tot sabotage en verzet todat de religieuze bezetter overwonnen is. Ook dient men onderdak en hulp te verlenen aan zij die op de vlucht zijn voor de religieuze agressor.

oplichter | 16-05-08 | 19:27

Oppakken die Vullesman en het land uitzetten !!

thispissesmeoff | 16-05-08 | 19:23

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 18:28

Nonsens. Er ontwikkelt zich één en ander onder de LinkscMenschen. Het lijkt wel of de meute dat niet WIL zien. Hoe dan ook: álle Vrijzinnigen (incl de goeie reli's) moeten nu schouder aan schouder staan. Zonder aanziens des persoons of politieke kleur.

bottehond | 16-05-08 | 19:19

Wat is Amerika toch een fascistisch land he? Wat is hun eerste artikel ook al weer?? Oh ja
--
--
"freedom of speech".

Strontland | 16-05-08 | 18:54

Sorry spooky

Maar in mijn optiek is links compleet kritiekloos als het gaat om de islamisatie. Ik heb uit de hoek nooit anders gehoord dan 'sympathieverklaringen' en verhalen over hoe zielig asielzoekerts zijn. Het zou helpen als je je betoog kon onderbouwen met voorbeelden van mensen uit de extreem-linkse hoek die kritisch staan t.o. bepaalde ontwikkelingen. Ik ken ze niet, volgens mij zijn ze er ook niet. En meulenbelt is niet de enige SP'er, maar zoals je ongetwijfeld weet heeft de SP als geheel nogal een dubieuze (understatement) reputatie als het gaat om vrijheid van meningsuiting. Met name als het gaat om zaken als partijkritische geluiden of de houding t.o.v. allochtonen en islamisatie. Waar je vandaan haalt dat linkserts gesteld zijn op (democratische) vrijheden is mij een raadsel, noem mij een links/socialistisch/communistisch regime waar dergelijke waarden hoog in het vaandel stonden/staan! Socialisme (van stalin tot hitler) gaat vrijwel altijd gepaard met onderdrukking en inperking van vrijheden. U gelooft in fabeltjes, in droombeelden geschetst door idealistische politici. Diezelfde politici zullen de eerste zijn om alle vrijheden overboord te gooien zodra ze de kans krijgen. Uiteindelijk is het heel simpel: Alle dogmatische ideologien verdragen kritiek slecht. Iemand die te vast geroest zit in een ideologie, zal geen afstand kunnen nemen van denkbeelden en zal deze met alle middelen verdedigen. We hebben het wereldwijd al 1000 keer gezien en zullen het weer zien als clubs als de SP te veel macht krijgen.

Wantrouw deze clubs met alles wat je hebt! Ik zal een democratischere inslag en kritische houding op bepaalde zaken binnen dergelijke clubs toejuichen. En als er een duidelijke anti-islamitische beweging optstaat binnen extreem-links zal ik zij-aan-zij met ze demonstreren. Maar tot die tijd, moet je mensen die met volle overtuiging strijden voor waanbeelden wantrouwen als de duivel!

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 18:28

Er zijn (veel) meer cartoons verboden. Denk maar aan de Duitse strips uit de jaren 30 en 40, om het bekendste voorbeeld maar te noemen.

mario frieswijk | 16-05-08 | 18:06

Niet voor Jan | 16-05-08 | 16:14

Als je me persoonlijk zou kennen zou je ontdekken dat we het over heel veel dingen eensch zijn.

bottehond | 16-05-08 | 18:04

@LoopseTeef
Als je eens eens ff meehelpt. Wordt altijd zo ziek van aan de kant staande sturlui die het beter weten. Help mee of houd je kritiek lekker voor je!!

spooky | 16-05-08 | 17:48

Over misbruik van bevoegdheden gesproken.

De eerstvolgende die bij mij begint met "maar in de bijbel/koran/torah staat dat..." gaat me toch een partij geëxcommuniceerd worden!

sjonnie | 16-05-08 | 17:32

@ Koerbagh: dat huis aan de Transvaalkade bedoel je?

Bisschop Gijsen | 16-05-08 | 17:31

Ze hebben hem schijnbaar op heterdaad betrapt..... hij had een potlood in zijn hand en voor hem lag een vel papier met een man met een baard er al op getekend.

OneandOnly | 16-05-08 | 17:10

Het probleem met nederlanders is dat ondanks hun grote tokkie-smoelen ze straks weer op Balkenende stemmen omdat die ze hypotheekrenteaftrek belooft. Vrijheid van meningsuiting zegt de inhalige, boerse, gierige Hollander namelijk helemaal niks. Holland is uitlaatsplitter onder je Opel Astra 1981, een grote bek, drie hersencellen en hardt werrekuh want daar is nog noit iemant slegter van geworduh en vlaggetjes zwaaien als de feodale dictatorfamilie in een middeleeuwse koets voorbij komt rijden.

oplichter | 16-05-08 | 16:55

spooky | 16-05-08 | 16:46

Als je nou eens 80 exemplaren vast meeneemt en elke kilometer een cartoon ophangt??????

LoopseTeef | 16-05-08 | 16:51

+1 voor onderzoeksjournalistiek. Hulde.

Korreltje Zout | 16-05-08 | 16:46

@CoJoNes
Ik ga deze nacht en morgen 80km wandelen. Kom dus thuis zaterdag avond. Zondag ga ik plakken maak een fot en plemp die op GS. Hoop dat meedere mensen een aantal gregorius nekschot foto's maken vanuit heel NL en dit online zetten. Prima ID!!

spooky | 16-05-08 | 16:46

Ironisch genoeg draagt dit optreden van het OM bij aan een verdere polarisatie in NL. Dat is er positief aan te noemen, want aan al dat slappe theegezeik heeft niemand wat.
Ik ben een groot voorstander van die polarisatie. Nederland is wel uitgepolderd (dat was altijd al een bak gezeik van heb ik jou daar) en moet keuzes maken. Voor of tegen censuur. Voor of tegen scheiding kerk/staat, voor of tegen immigratie, voor of tegen islamisering, voor of tegen moslims, voor of tegen remigratie van laatstgenoemden, etc.
Al het gesodemieter van de afgelopen decennia vloeit voort uit een laffe politiek waarin net gedaan werd of wij zaten te wachten op de instroom van een stel kansloze sukkels die hier de boel komen verkloten en godbeterehet ook nog begrip willen hebben voor hun obscurantistische kletspraat.
Raus! Sofort!

nattebever | 16-05-08 | 16:46

Paul Velleman, was dat niet de billenmaat van Joost Tonino?

LJBrinkhorst | 16-05-08 | 16:44

Jeremia 15:56: Was even weg, excuus voor late reactie. Hij gaat ermee wegkomen omdat hij ten alle tijden zal ontkennen dat dit een poging was om Gregorius te intimideren. En Hirsch Ballin? Die doet gewoon wat hem opgedragen wordt zo zegt hij, en wat verwacht je anders van een man die als jongentje het commando "kom jij pappa maar eens lekker pijpen" met niets anders dan "graag o lieve vader" mócht beantwoorden. Sommige mensen denken dat zaken hen overkomen, ik denk dat we invloed hebben op onze omgeving. Dus stemt geen oude kliek partijen meer lieve lezers, desnoods SP als je lekker links wil zijn, maar geen klassiek gelul meer. Zullen we dat afspreken?

Fleauxe | 16-05-08 | 16:43

Zeurders | 16-05-08 | 16:34
De vraag is of het middel in dit geval erger dan de kwaal is.
Denk het niet.
Integendeel.

nattebever | 16-05-08 | 16:36

Trouwens Paul, als je dit leest. zag een poll op elsevier. 98 procent wijst je aanhoudingsbefehl af. Zou je beter zelf niet aftreden? Ik bedoel, die cartoons zijn grof Paul, dat ziet iedereen. Maar een striptekenaar de cel ingooien voor een grove cartoon, dat is een westerse democratie onwaardige barbaarse daad. Beyond everything else. Het probleem is Paul, wij, de vrijzinnigen, komen hier niet zo maar overheen. We zijn in shock. We kijken in onze paspoorten om te checken of we echt wel in Nederland zijn. Snap je dat? Wij ontvangen gevluchte kunstenaars, maar we jagen ze niet weg. Vrijheid van meningsuiting. Ik ben zelf katholiek, maar ik zou het niet pikken als Theo Maassen wordt vastgezet om zijn Jezus schending. Ik zou me kapot schamen. Snap je dat Paul? In een vrije samenleving kun je tegen gedachetn aanlopen die je verwerpelijk vindt. Dat is onvermijdelijk. Jij bent simpelweg niet in de positie om naar plaatjes te kijken en te zeggen: die mag wel en die mag niet. Dat is onacceptabel. Paul: ik zou lekker gaan emigreren naar een land waar ze jou begrijpen.

bijtertje1001 | 16-05-08 | 16:36

@nattebever | 16-05-08 | 16:27
Nekschoten (ook geestelijke) zijn natuurlijk ook maar een extreme vorm van censuur, lekkere voorvechter van het vrije woord ben jij. Het middel moet niet erger dan de kwaal zijn he.

Zeurders | 16-05-08 | 16:34

@Delano,
Ik had begrepen dat Cohen met name reageerde op de toename van gewelds en discriminatie incidenten richting heaumeaux veelal gepleegd door allochtone jeugd. Dus dit keer gaat het niet over het door Cohen in bescherming nemen van allochtonen maar over het tegengaan van intolereantie jegens andergeaarsde medemensen. Niet alles wat Cohen doet of zegt is per definitie het werk van de policor duivel.

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 16:29

@spooky | 16-05-08 | 16:28
Attaboy!

CoJoNes | 16-05-08 | 16:29

@CoJoNes
Vandaag is naast mijn deur een wildplakplaats geopend, doet Pritt pakken en printen.

spooky | 16-05-08 | 16:28

't Wordt tijd voor wat echte nekschoten. Geestelijk bedoeld natuurlijk. Het liefst enigszins at random - een Wouter Bos, een Ballin, een Balkenende, een Cohen, een Rouvoet. Zou 't land flink van opknappen. Er staat in dit willekeurige rijtje geen naam waarbij ik na nekschot (geestelijk hè) zou denken, hè, da's nou jammer. Nee, ik zou denken: Goddank, eindelijk zijn we van die achterlijke klootzak af.

Hoe staat het er eigenlijk met het ontslagrecht voor? Is dat al hervormd of moeten we daar nog even op wachten?

nattebever | 16-05-08 | 16:27

Ik heb nog geen nieuws gehoord over de moord op de heer Nekschot en ga er voor het gemak van uit dat die nog moet plaatsvinden.
1 ding is wel zeker: als Volkert van der Graaf straks wordt losgelaten zal het OM een duizendvoudige inspanning leveren om diens privacy en identiteit te bewaken, om te voorkomen dat meneer nog wraakzuchtige menschen gaat ontmoeten.

Jan Passant | 16-05-08 | 16:27

@vander F
Ik vermoed dat wij het oneens zijn over socialisme maar ik heb je een keer gezien en sta van harte naast je schouder!

spooky | 16-05-08 | 16:26

@spooky | 16-05-08 | 16:17,
juist!
Dit vereist schouder-aan-schouder werk.

vander F | 16-05-08 | 16:22

" De 60 jarige mevrouw Gretta Duisenberg is vanmiddag van haar bed gelicht, omdat ze onder de nick * MAXIMO* andere reaguurders tot op het bot heeft beledigd op GeenStijl. Ze beroept zich op haar zwijgrecht, maar kan haar mond niet houden".
Einde van dit bericht.

fuckje | 16-05-08 | 16:21

Wel heerlijk om een gemeenschappelijke vijand te hebben. onbetaalbaar dat Hox Velleman's naam boven tafel heeft gekregen. Bashen tot ie Vel over Been is. Zo veel verbale nekschoten dat ie zijn eigen naam niet meer durft te gebruiken. Onder eigen naam kan ie zie en zo geen pizza meer bestellen. zie @bethundred, 16.59.

bijtertje1001 | 16-05-08 | 16:20

@Jeremia | 16-05-08 | 15:43
Je schaak-analogie is een zeer interessante. Helaas toont de geschiedenis van het spel aan dat maar al te vaak het poker-aspect (de arrogant glimlachende grootmeester) de doorslag gaf. De lijkt ook nu te gebeuren. Ik hoor Nekschot net zeggen dat ie 'in principe' doorgaat met z'n cartoons, dus niet dat ie volmondig en zonder enig voorbehoud doorgaat. De intimidatie van de grootmeester werkt dus al uitstekend.

Hetze Haatstra | 16-05-08 | 16:20

@bottehond
Ik haak even aan bij je zijdelingse opmerking mdat ik het een verdomd goed idee vind.

Ik zou iedereen op willen roepen om de cartoons van Gregorius Nekschot uit te printen, en overal op te hangen waar ze gezien kunnen worden. Ouderwets plakettieren. Kan ook in het donker, kan ook op het prikbord van de supermarkt.

CoJoNes | 16-05-08 | 16:20

@Klaboesterbeer
De linkse beweging is groter dan Meulenbelt gelukkig! Zij zij wars van elke vorm van discriminatie en en fascisme, net als ik trouwens. Ik deel heel veel met hen zelfs met de AFA. Ik heb zelfs vrienden onder hen. Waar het om gaat is de gedachtenpolitie en het aanmeten van superioriteit op basis van een sprookjesboek, die vrijheden zijn heilig onder links. Zonder hen is het voor de 1000 ste keer weer wij tegen AFA en ik moet zeggen dat voelt vreemd als je linea recta tov vrienden staat. Laat die links recht ruzie in de ijskast, het is Donner Ballin en het OM Amesterdam die je moet hebben. Naderhand drinken we een pilsje en gaan we lekker lullen over links en rechts goed?

bottehond | 16-05-08 | 15:52
Dank! Het eigen belang tegen de gedachtenpolitie en tegen het opium van het volk lijkt me evident, het is zeer spijtig dat veel van mijn linksen onbekenden, kenissen en een paar vrienden dit niet willen zien. Persoonlijke vrijheid is een hoog goed, ook voor links NL. (je weet inmiddels hoe schijthekel ik heb aan onverdraagzame lui als ex SIOE maar soms moet men de handen in een slaan)

spooky | 16-05-08 | 16:17

De paralellen met de zaak Germaine zijn ook frappant.....

fuckje | 16-05-08 | 16:15

@fuckje | 16-05-08 | 16:04
Hij probeert niet eens een goede smoes te bedenken.
*valt van stoel*

blinde kip | 16-05-08 | 16:14

bottehond | 16-05-08 | 15:45
.
Ik denk dat we het voor de eerste keer met elkaar eens zijn. Vreemde gewaarwording.

Niet voor Jan | 16-05-08 | 16:14

@ fuckje | 16-05-08 | 16:04
Grappenmakers...

ZSU-23-4 | 16-05-08 | 16:14

fuckje | 16-05-08 | 16:04
Justitie heeft dus 3 jaar gejaagd op een cartoonist.

Miretra | 16-05-08 | 16:14

Hoe heet deze nieuwe Freisler ook nog al weer?
Oh ja PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN
www.youtube.com/watch?v=aNi5256dhvM
PAUL VELLEMAN in actie

vander F | 16-05-08 | 16:11

bottehond | 16-05-08 | 15:45
Net een leuke mail van de VVD ontvangen, met die stilte zal het van hun zijde wel meevallen. Het gaat dus om de PvdA, of ze weer gaan draaikonten (zie 'geschokte' reactie van Bos over de arrestatie, die tegelijkertijd ook 'geschokt' is over discriminatie) en of GL zich sterk durft te maken. Maar EHB moet weg, dit kan niet in een democratische rechtsstaat.

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 16:07

in=is.
@mezelf@16:04

fuckje | 16-05-08 | 16:04

De kudtsmoes van het jaar in nu ook bekend.
Waarom heeft het drie jaar geduurd, voordat Nekschot werd opgepakt?
Omdat hij anoniem is/was. Pseudoniem heeft. Onvindbaar dus.
Werkelijk!
Bron: Hirsch Ballin. Radio 1.

fuckje | 16-05-08 | 16:04

@bottehond | 16-05-08 | 15:45

je gelijk lijkt te groeien. Ik had dergelijke toestanden nog niet verwacht, had niet verwacht dat ze ut lef hadden. Dat het onvermijdelijk is, daar ben ik van overtuigd, dat ut nu al gebeurt, en zo openlijk, is een heeeeel slecht voorteken. Nederland glijd veel sneller weg dan ik had verwacht. Ik maak me ook steeds meer zorgen over de grotere bevoegdheid om e-mail e.d. te onderscheppen. Een overheid die hiertoe in staat is, is niet te vertrouwen met privacy gevoelige gegevens. Een sterk protest zou niet misstaan, maar helaas is de stilte overdonderend.

spooky | 16-05-08 | 15:46

De SP komt op voor 'het vrije woord'. HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAA
Gelooft u het zelf? De volgers van Mao voor vrijheid en democratie? Anja meulenbelt tegen censuur??? Steun voor het vrije woord uit deze hoek moet met heeeeel veel argwaan tegemoet getreden worden. Dergelijke partijen zijn de eerste om elk kritisch geluid met geweld en intimidatie te smoren.

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 16:00

Nou de pizza's zijn onderweg hoor, eet smakelijk.

bethundered | 16-05-08 | 15:59

Fleauxe | 16-05-08 | 15:47
Als een Officier van Justitie wegkomt met het misbruik maken van zijn bevoegdheden om een politieke tegenstander de duimschroeven aan te draainen dan is dat het einde van de rechtstaat. Dat heeft enorme gevolgen! Je moet de touwtjes dan ook echt zo stevig in handen hebben dat je een eventuele volksopstand kunt voorkomen of als het werkelijk losgaat kunt neerslaan. En wie weet is dat wel zo! Dan is, om in de schaakbeeldspraak te blijven, de actie die nu ondernomen is de winnende zet. Maar ik ben daar nog niet honderd procent zeker van. Dat Hirsch Ballin de actie prijst vind ik eigenlijk wel goed. Hij doet geen moeite om de schijn op te houden. Er is dus geen excuus voor de kamerleden om deze man op zijn post te laten zitten.

Jeremia | 16-05-08 | 15:56

Willem van Oranje in een rede voor de Staten-Generaal op 31 december 1564: “Ik kan het niet accepteren dat vorsten regeren over het geweten en geloof van hun onderdanen.”

Anno 2008 is het niet de Spaanse Inquisitie die over het geweten van de Nederlandse onderdanen wil regeren, maar ons bloedeigen Openbaar Ministerie.

onder den dom | 16-05-08 | 15:54

spooky | 16-05-08 | 15:46

Het beste idee van de dag. De autonomen hebben de capaciteit en verbetenheid om axies te organiseren en er wordt binnen die kringen steeds vaker gediscussieerd over de juistheid van de oude positionering. Overigens is e.e.a. ook in hun eigen belang, want ook de autonomen et al. zijn er aan voor de moeite als we deze kliek in 070 hun gang laten gaan. Hulde, spookster!

bottehond | 16-05-08 | 15:52

@delano | 16-05-08 | 15:47
Ben ook bang van niet. Balk wil nu eindelijk eens de rit uit te zitten.

Agent327 | 16-05-08 | 15:49

Fleauxe | 16-05-08 | 15:26
als de pvda hier zn tanden niet laat zien tegenover die christelijke gestapo dan word het tijd dat die partij implodeert,( schijnt al vergaderd te worden over een afsplitsing) de pvda hield tot nog toe het cda altijd in toom maar nu de pvda zwak staat in de peilingen grijpen de jakhalzen hun kans en gaan ze er met de democratie tussen hun valse tanden op de loop.

ethan_joy | 16-05-08 | 15:49

Agent327 | 16-05-08 | 15:37

Ben je gek.... In Nederland vallen geen koppen, politiek gezien dan. Al wordt zo'n minister op heterdaad betrapt bij een inbraak dan komt hij er nog mee weg. Hooguit wat ambtenaartjes moeten dan weg.
De pluchegeilheid in dit land is hoog.

delano | 16-05-08 | 15:47

@Jeremia: Het is nog zo onduidelijk niet? Dat de insteek waarschijnlijk het ontnemen van zijn anonimiteit is moge redelijk duidelijk lijken. Maar WIE zit daar achter? Waarom nu? Vragen vragen en nog eens vragen. Maar ik hoop dat we hier wel bovenop blijven zitten. Opdat het OM en Kabinet zich getergd zien door een grote plaag digitale muggen.

Fleauxe | 16-05-08 | 15:47

Ik denk dat het allerbest is om de recente steun uit SP hoek te gebruiken
www.sp.nl/nieuwsberichten/5587/080516-...
Vooral dit stuk over denken is strafbaar!
www.sp.nl/nieuws/spanning/0501terroris...

Een een keer hand in hand met de jonge socialisten de straat op. Hand in hand met de AFA voor mijn part. Laat verdeel en heers niet meer gelden en schop regentesk NL eens goed voor hun ballen. Tot nu toe is elke demo een wig tussen SiOE achtigen en de AFA. Tijd voor eens klip en klaar; opium van het volk en genoeg is genoeg!!!

spooky | 16-05-08 | 15:46

Hirsch Ballin vallen? Deze kliek gaat ons nog verbijsteren. Gregorius is niet het einde van het verhaal, maar het begin. Ik heb het zo vaak en zo lang voorspeld dat dit zou gaan gebeuren. Tsjek de lauwe reacties van de meeste politieke partijen. Dat had jij, denk ik, 5 jaar geleden niet eensch geloofd. Deze lui zijn op een missie, dude. Een missie waar ze heilig in geloven en die ze coute que coute willen volbrengen. En mensen met een missie zijn per definitie gevaarlijk. Onderschat ze niet. Onze Vrijzinnigheid gaat naar de haaien.

Overigens: tsjek deze lijst. Wie kende JPB in 1985? JIj? Ik niet.

exchanges.state.gov/education/ivp/alum...

bottehond | 16-05-08 | 15:45

Off Topic, maar toch maar even vermeld gelet op de flinkse houding van Job Cohen die hij aankondigde aangaande de aanpak van discriminatie (krijg het woord niet meer uit mijn toetsenbord zonder te kotsen):
Na kritiek op Cohen en het reilen en zeilen in Amsterdam van de columniste Ebru Umar voegde hij haar toe dat ze :dan maar moest verhuizen als het haar niet beviel in deze stad.

Gek dat die lul dat nooit zegt tegen al die allochtoontjes die zo veel te klagen hebben over Amsterdam, discriminatie... etc

*pakt weer even een kotszakje*

delano | 16-05-08 | 15:43

Fleauxe | 16-05-08 | 15:32
Je zou hier natuurlijk gelijk in kunnen hebben. Maar volgens mij is deze zaak te vergelijken met een schaker die een zeer riskante zet doet. Hij denkt in zijn zelfverzekerdheid dat hij alles goed heeft doorgerekend. Maar is dat ook werkelijk zo? Is deze variant werkelijk onweerlegbaar of moet deze 'grootmeester' het hebben van zijn houding door arrogant achterover te gaan leunen en minzaam te grimlachen? Als dat laatste het geval is dan kon dat wel eens verstrekkende negatieve gevolgen hebben voor ALLE verantwoordelijken in deze zaak.

Jeremia | 16-05-08 | 15:43

<p>Ik denk dat de cartonist nozzman de volgende is in de reeks</p>
<p>Zie zijn cartoon van 15 mei www.nozzman.nl/</p>
<p>Welke ik persoonlijk wel kan waarderen en uitermate komisch vind.</P>
<p>Houdt deze laatste opmerking in dat ook ik van mijn bed gelicht wordt door het OM. Graag, wat dan wordt ik onrechtmatig opgepakt van wege het uitten van mijn mening. Pak ik lekker de centjes die ik claim en ga ik elders wonen.</p>

Prof. Drs. Klavan | 16-05-08 | 15:42

Ik heb plotseling vreselijk veel zin om het Binnenhof te bestormen en geen steen op de andere te laten.. maar ik ben een beetje bang dat dit strafbaar zal zijn..

Kan natuurlijk zijn dat ik politie en leger aan mijn kant zal krijgen. Grote kans dat ook daar een hoop onvrede smeult over de gang van zaken.

Slampamper | 16-05-08 | 15:41

wordt zo langzamerhand wel tijd voor een doodseskader. In Argentinie deden ze het zo gek nog niet. er lopen nu veel te veel gekken rond.

zombie | 16-05-08 | 15:41

amazing... alsof ik wakker ben geworden in een slechte film. Uit het DePers stukje komt inderdaad een beeld naar voren van een minister die het allemaal wel mooi vind... Bij voorbaat schuldig, alsof vrijheid van pers/meningsuiting en rechtsbeginselen als 'pas schuldig na veroordeling' niets meer waard zijn. Elementaire grondrechten worden terzijde geschoven als waardeloze papiertjes.

Deze minister MOET vallen. Als Hirsch Ballin overeind blijft en de kamer geen gehakt van hem maakt moeten we het democratische nederland definitief als verloren beschouwen.

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 15:39

@CoJoNes: Weet je wat, ik doe het gewoon! Ik upload 't wel in de Dumpert, kan 't wel zijn dat ik even om hulp vraag hoe dat precies moet. *gaat snel USBkabeltje halen voor printer*

Fleauxe | 16-05-08 | 15:39

@goodie2shoes: Thnx

Fleauxe | 16-05-08 | 15:37

@Fleauxe | 16-05-08 | 15:34
Heb je een glasverzekering?

CoJoNes | 16-05-08 | 15:37

Heb het gevoel dat Hirsch Ballin hoopt dat het OM e.e.a. ook echt hard kan maken en zijn billen erg dicht geknepen houdt want als het blijkt dat ze (opnieuw) geen poot hebben om op te staan gaat zijn kop rollen, politiek gezien dan.

Agent327 | 16-05-08 | 15:37

@Bottehond: Right you are, ik heb nog wel een mooi raam midden in het centrum van Arnhem, zal ik daar een paar Gregoriusjes ophangen?

Fleauxe | 16-05-08 | 15:34

@Jeremia: Oh jawel, bij God dat ze dat wel weten...

Fleauxe | 16-05-08 | 15:32

Fleauxe | 16-05-08 | 15:16

Je doet toch al iets door je woede hier te ventileren? Verders kan ik je wel 100 dingen noemen die je kunt doen, zoals mails naar TK leden sturen. Je kunt ook contact zoeken met Autonomen en een actie met ze plannen. Je kunt de cartoons uitprinten en overal opplakken. Zo maar even uit de losse pols.

bottehond | 16-05-08 | 15:32

Het winnen van een rechtszaak kan nooit de insteek geweest zijn van deze actie.
sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 15:25
Klinkt logisch. Volgens mij beseffen ze niet dat ze echt een zeer gevaarlijk spelletje aan het spelen zijn.

Jeremia | 16-05-08 | 15:31

Waarom worden zulke imcompetente zakken stront toch altijd weer opgevangen door de overheid in een of andere totaal overbodige commissie?

FapLord | 16-05-08 | 15:31

@sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 15:25
Dank je. Ik sta ondertussen de babykamer te schilderen en er zit al gele verf op m'n toetsenbord. Inderdaad dus, voor een huiszoeking is minimaal een straf van 4 jaar nodig.

CoJoNes | 16-05-08 | 15:30

@sjaakdelinksesul: Ik heb ook zo'n bang vermoeden wat de insteek van deze actie is geweest. Maar is het gek als ik een beetje onpasselijk word als ik daar aan denk?

Fleauxe | 16-05-08 | 15:28

@ethan_joy: "De minister wees er bovendien op dat Nederland volgens internationale verdragen verplicht is om het opzettelijk beledigen van bevolkingsgroepen en het aanzetten tot haat strafbaar te stellen, en de daders te vervolgen." Kijk Ballin vindt het allemaal vet kewl wat Gregorius maakt, maar ja, die kudtEU hé !?

Fleauxe | 16-05-08 | 15:26

Fleauxe | 16-05-08 | 15:16
Wat cojones net zegt @15:03 (snapte hem eerst niet): de strafmaat is te laag om een huiszoeking met in beslagname van bewijsmateriaal te rechtvaardigen. De bewijslast (voor zover deze cartoons niet al eerder gepubliceerd zijn en de huiszoeking alleen daarom al geen wettelijke basis heeft) is dus ongeldig verkregen. De OvJ weet dit natuurlijk ook. Het winnen van een rechtszaak kan nooit de insteek geweest zijn van deze actie.

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 15:25

@Fleauxe | 16-05-08 | 15:17

ik geloof je! Kan alleen nauwelijks geloven dat dit allemaal echt gebeurt. Het lijkt wel of we opeens veel sneller afglijden dan ik had ingeschat, en die inschatting was al niet al te optimistisch...

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 15:24

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 15:21

Er zijn waarschijnlijk meerdere versies in omloop. De mijn heb ik van mijn grootvader die het toeschreef aan Koos Speenhoff.

LJBrinkhorst | 16-05-08 | 15:23

LJBrinkhorst | 16-05-08 | 14:44
Dacht dat het was: "met de krant in zijn hand"
Stond het partijblad "Volk en Vaderland" te verkopen.

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 15:21

Als VP wist Bos zich weer aardig eruit te draaikonten om een echt antwoord te geven. Gelukkig is er een ruime kamer meerderheid omenteel tot ze teruggefloten worden) die zich over deze hele zaak opwind

Agent327 | 16-05-08 | 15:20

Miretra | 16-05-08 | 15:06

Ik bied het je, ik ben er onderhand al heel veel tegenkomen. Meestal ietwat bleue meisjes die zich graag laten leiden door een dominante man of cultuur. Dat zorgt er in ieder geval voor dat je zelf geen keuzes meer hoeft te maken of moet knokken voor je zelstandigheid.
Wat dat betreft is de emancipatie in Nederland klaarblijkelijk volledig mislukt. Tis natuurlijk ook een hele dubbele boodschap die de overheid sinds de jaren 60 heeft verteld. Aan de ene kant moet je je als vrouw volledig ontplooien en zelfstandig zijn. Tegelijkertijd moeten we respect hebben voor een cultuur waarin de vrouw ten principale een minderwaardige rol speelt.

LJBrinkhorst | 16-05-08 | 15:18

@Miretra: Zeker wel, het spreekwoord bij ons thuis was vroeger altijd "als ze zich bekeren worden ze roomser dan de Paus" en dat klopt zo blijkt maar weer.
@Klaboesterbeer: Eerlijk waar, check de livestream anders ff

Fleauxe | 16-05-08 | 15:17

@Bottehond: Jij verdiept je er veel meer en beter in dan ik dus dat neem ik zo van je aan. Ik zweer je dat ik hem net in het staatsjournaal het woord waardering heb horebn uitspreken. Verder kwam hij ook nog met iets als 'we hebben de strafbaarheid hiervan met elkaar afgesproken'. (niet letterlijk). Elke keer heb ik de neiging om te denken dat we niet te snel conclusies moeten trekken, maar ik weet gewoon ook niet meer hoe ik deze overheidactie zou moeten noemen. Censuur toch zeker wel. Ik zit me hier echt in bijzonder grote mate over op te winden, maar wat kan ik doen?

Fleauxe | 16-05-08 | 15:16

@Fleauxe | 16-05-08 | 15:03

Dat kan niet waar zijn! Heeft ie dat echt gezegd?!?!?! Dit kan toch niet allemaal echt gebeuren??? Ik woon toch GVD niet in n-korea, china of oezbekistan ofzo iets?

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 15:15

H.B. ook met zijn voortijdig uitgelekte nota, die over godsdienstkwetsing ging. Hier wordt een heel vuil spel gespeeld door het CDA, maar de onderste steen zal nooit naar boven komen.
En idd; remember 31 November! Geert loog niet.

fuckje | 16-05-08 | 15:12

PS:Waarom is de website van gregorius nekschot steeds slechter bereikbaar?
alleen de frontpage is voor mij nog bereikbaar, bij elke andere volgende pagina krijg ik een foutmelding...
Of wordt hij offline gehaald?

DeArmeStudent | 16-05-08 | 15:10

Nou duidelijk dus wie hier de grote aanstichter danwel beschermheer is geweest, Ernst "gekwest" Hirsch Ballin.

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 15:08

dit vraagt om keiharde protest acties.

Jara | 16-05-08 | 15:08

Fleauxe | 16-05-08 | 15:03

Wist jij dat die Hirsch Ballin binnen het CDA steevast ingezet wordt voor het vuile sloopwerk? Remember 31 november!

Als hij dat daadwerkelijk gezegd heeft kan de @ Redactie de boel beter snel verkopen voor GS en tal van andere sites gesloten worden.

IK zei het gisteren al: we leven in een dictatuur.

bottehond | 16-05-08 | 15:08

Fleauxe | 16-05-08 | 15:01
Autochtone bekeerlingen als Allalallalah van der Ven zijn de grootste gekken die hier rondlopen.

Miretra | 16-05-08 | 15:06

Volgens Hitsch Ballin verdient dit optreden 'WAARDERING'! (Bron NOS Journaal) Kleadtzak dat ie is.

Fleauxe | 16-05-08 | 15:03

@fuckje | 16-05-08 | 14:46
LOL, dan is de huiszoeking dus onwettig. Vrijspraak voor Nekschot.

CoJoNes | 16-05-08 | 15:03

OM: kans op 2 jaar celstraf, 8 van de 9 in beslag genomen cartoons zetten aan tot haat.
Zojuist op radio 1.

fuckje | 16-05-08 | 14:46

*speechless* ... had gedacht dat de verantwoordelijken voor deze gestapo inval ter verantwoording zouden zijn geroepen om dit alles zo snel mogelijk te vergeten... Maar ze zetten door!!! Kennelijk ben ik nog steeds te naief over de staat van dit land.

Dit kan toch niet waar zijn??? Hoe kan het toch zijn dat ik vanochtend in een totalitaire politiestaat wakker ben geworden???

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 15:01

Onderwerp: dringend verzoek
Van: Baarsjes.Amsterdam.NL
Datum: Fri, 10 februari, 2006 4:19 pm
Aan: d...@activedomain.nl
CC: i...@activedomain.nl; gregor...@gregoriusnekschot.nl

Geachte,

Uit onderzoek blijkt dat uw bedrijf activedomain.nl de website
www.gregoriusnekschot.nl host. De genoemde website bevat naar onze mening een aantal discriminerende, beledigende en tot haat aanzettende afbeeldingen die mogelijk strafbaar zijn volgens art. 137 lid c t/m e Wetboek van Strafrecht. Wij verzoeken u voor maandag 13 februari 2006 12:00 uur de afbeeldingen waarvan de url's hieronder zijn bijgevoegd, te verwijderen danwel te blokkeren. Een kopie van dit bericht gaat ook naar het e-mail adres
gregor...@gregoriusnekschot.nl
Namens het Meldpunt Moslimdiscriminatie,
Dhr. V. te A.
Backoffice medewerker Meldpunt Moslimdiscriminatie
Nou je hebt je zin gekregen vuile geytenminner, en Van Der Ven natuurlijk. Die bekeerde mongeaul.

Fleauxe | 16-05-08 | 15:01

MySQL error!

Error establishing a database connection!

1. Are you sure you have typed the correct user/password?
2. Are you sure that you have typed the correct hostname?
3. Are you sure that the database server is running?

"ppsstt gewoon de database in beslag nemen en offline halen, dan lijkt het gewoon een technische fout"

Na China bepaalt NL nu ook wat goed is voor haar burgers.. ARGGGGGG

Jan Middelmaat | 16-05-08 | 15:01

De NSB is weer helemaal terug. Wordt het niet eens tijd voor een opstand in deze bananenmonarchie? Hoe ver moet het gaan? Na de bevrijding van de moslim-fascisten leren onze overgebleven kinderen dat deze generatie het 'gewoon heeft laten gebeuren'. Mensen werden gevangen gezet en op transport. Maar we dachten dat ze gewoon tijdelijk naar een detentie-zomerkamp gingen. We wisten het niet. Echt niet.

oplichter | 16-05-08 | 14:56

bottehond | 16-05-08 | 14:05
Spijker op z'n kop voor wat betreft het klimaat dat geschapen is. Ik denk echter tegelijk dat dat klimaat - zelfs voor de scheppers ervan - niet zou moeten behelzen dat een cartoonist van zijn bed wordt gelicht als iemand die vuurwapengevaarlijk is en een bomgordel om heeft bovendien. Daarvoor lijken me de aanjagers van dat klimaat nu net een slag te keurig en dus liggen ze nu massaal in een stuip. Hoe is, kortom, het feitelijke initiatief tot stand gekomen om Nekschot - en daarmee iedereen die met harde satire de islam te lijf wil - op deze wijze te intimideren? Zeker is dat die persoon in een vorig leven lid moet zijn geweest van de Gestapo.

Hetze Haatstra | 16-05-08 | 14:55

Favoriete citaat van Herr Vellemann:

"Ich liebe – Ich liebe doch alle – alle Menschen – Na ich liebe doch – Ich setzte mich doch dafür ein!" [Erich Mielke, 13-11-1989]

Waarschijnlijk is dit citaat op een keurig Delftsch Blauw tegeltje gedrukt en onder alle leden van onze Regeering en hun onderknuppels verspreid teneinde boven de echtelijke sponde gehangen te worden. Opdat wij niet vergeten!

Reinaert | 16-05-08 | 14:55

@fuckje 14:46 : Zo ver zal het toch niet komen?

Fleauxe | 16-05-08 | 14:51

Natuurlijk mag Velleman blijven zitten, Joost Tonino die vuistdiep in de kinderpron zat bleef tocg ook?

Fapfap | 16-05-08 | 14:51

kwoot

Paul Velleman, hoofd van het LECD: ''Het is razend belangrijk'' voor de maatschappelijke verhoudingen in ons land dat mensen het OM vertrouwen

ontkwoot

bottehond | 16-05-08 | 14:51

@Fleauxe 14:43: Ze staan je niet netjes te woord, weten niet wie Gregorius is maar hebben toch besloten "geen commentaar" te roepen. Vreemd, héél erg vreemd.

Fleauxe | 16-05-08 | 14:50

bottehond | 16-05-08 | 14:38
Het is dat men nooit direct geconfronteerd is met het inleveren van vrijheden (afgezien van de bizarre koppeling van multiculturalisme/discriminatie met uit godsdienst voortvloeiende problemen, dat kan links best scheiden indien men dat wenst), net zo goed als dat men lange tijd niet fysiek geconfronteerd werd met de integratieproblemen. Het blijft dan steken in een academisch verhaal, waarin je je goede wil kunt tonen. Op het moment dat duidelijk wordt dat het oprekken van de grenzen ook ten koste gaat van de eigen stokpaardjes, neemt het enthousiasme vanzelf af. Soorah Hera was een voorbeeld, dit is er weer een en hoe vaker dit gebeurt hoe beter.
En ja femke zwijgt, terwijl ze linkse en rechts wordt ingehaald. GL weet zich geen raad, omdat men als ooficieel standpunt heeft dat vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid elkaar niet bijten.

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 14:48

@bottehond | 16-05-08 | 14:45:

Ja, leuk, Peterrrrrrr de Vries. Ik kan niet wachten!

* Grijst valsch *

Reinaert | 16-05-08 | 14:48

OM: kans op 2 jaar celstraf, 8 van de 9 in beslag genomen cartoons zetten aan tot haat.
Zojuist op radio 1.

fuckje | 16-05-08 | 14:46

pauwenwitteman.vara.nl/uitzending.php?...

Ach Heere, de islamofiele genocide- ontkenningsfaciliteerder... euh... ik bedoel: de ambassadeur van turkije.... ik bedoel: de volksmenner voor de intellectueel gaat vanavond een nummertje maken.

bottehond | 16-05-08 | 14:45

Liedje voor Paulus Velleman:

Op de hoek van de straat
Staat een NSB’er
Het is geen man, ‘t is geen vrouw
Maar een farizeeër
Met zijn hoed in zijn hand
Staat hij daar te venten
Hij verkoopt zijn “Vaderland”
Voor vijf losse centen

LJBrinkhorst | 16-05-08 | 14:44

HEBBES! HEBBES HEBBES
Dhr. Enver Varisli
Backoffice medewerker Meldpunt Moslimdiscriminatie
Mercatorplein 49
1057 CA Amsterdam
tel: 020-5891970
e-mail: m...@baarsjes.amsterdam.nl

Fleauxe | 16-05-08 | 14:43

McShamus | 16-05-08 | 14:36

GdDamn. Hebben ze die platgelegd? Dan gaan we daar iets aan doen, lijkt me. Het Vrije Weaurd verdraagt geen muilkorf. Dat is één:

www.comicbase.nl/img/gregorius-profeet...

bottehond | 16-05-08 | 14:41

@Reinaert | 16-05-08 | 14:32:
Heilige boekjes... van onzichtbare tovervriendjes. Die hebben een streepje voor in dit land. Dat staat verder nergens expliciet, maar met allerlei sneaky wetjes en regeltjes hebben ze toch een uitzonderingspositie.

koerbagh ® | 16-05-08 | 14:39

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 14:29

Zo ken ik je weer!
Mij spookt steeds vaker de titel van een briljant artikel van Lee Harris in Opinio door het hoofd:

* tot de dag dat wij moeten kiezen *

Ik heb steeds gezegd dat Nederland radicaal moet kiezen voor onze Vrijzinnigheid. De elite raakt dus nu verstrikt in haar zelfgecreeerde paradoxen. En eenieder dient die ethische paradoxen zelf uit te vechten. Tot op heden ben ik bepaald niet onder de indruk van de reacties van het gros der politieke partijen en ook niet van de MSM. Allemaal veel te halfslachtig. De "Affaire Nekschot" toont aan dat zo'n houding niet langer vol te houden is en gevaarlijke consequenties heeft.
Overigens: de vraag was al eerder gesteld: waar blijft "femke" nu?

bottehond | 16-05-08 | 14:38

Velleman een Nekschot
Hirsch Ballin een Nekschot
laten we ze een originele cartoon kado doen...

ranqneuzeKleinburger | 16-05-08 | 14:35

@Miratra 14:30: Idd, teringhonden zijn het. Met mijn excuus aan de hondamitische gemeenschap, ik wou u niet kwetsen. *koekje geeft*

Fleauxe | 16-05-08 | 14:35

@sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 14:29:

Heerts verbaast niet. Wat verbazingwekkend is da's het feit dat Heerts met de PvdA van doen heeft. Gezien zijn carrière in blauw uniform met nestel.

Reinaert | 16-05-08 | 14:34

Wordt tijd om die Velleman is heel rap naar Somalie te sturen met een bord: I like banana's in my ass.

Specht. | 16-05-08 | 14:33

@koerbagh ® | 16-05-08 | 14:28:

Als dat in alle vergelijkbare gevallen zo is dan is onze overheid [lees: politie en justitie] dus wel ziende blind en horende doof. Aan één oog en één oor.

Het multiculturele linkeroog respectievelijk linkeroor dusch. Repsect!

Reinaert | 16-05-08 | 14:32

Fleauxe | 16-05-08 | 14:28
Alleen PVV en SP zijn ferm, de rest begint met "natuurlijk is vrijheid van meningsuiting een groot goed en/maar/want/mits/tenzij"

Miretra | 16-05-08 | 14:30

bottehond | 16-05-08 | 14:14
En dat geldt dus ook voor de opstelling van de SP en D'66 in deze, en zelfs die van de PvdA (Heerts) die mij blij verrast heeft. Het zijn dit soort incidenten die links opeens duidelijk maakt welke nare consequenties de oproepen tot 'wederzijds respect' en 'zorgvuldig gebruik maken van het recht op vrije meningsuiting' heeft, als het tot overheidsbeleid wordt gemaakt.

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 14:29

@ 14:25:
*vrij toegankelijk* dus.

@Reinaert | 16-05-08 | 14:20:
Zegt niks, geldt voor een kroeg of concertzaal ook. Wat je daar verkondigt is ook een uiting in het openbaar.

koerbagh ® | 16-05-08 | 14:28

Waar zijn de ferme uitspraken van ons aller politici eigenlijk?

Fleauxe | 16-05-08 | 14:28

Vroeg me eigenlijk af..
.
Zijn die politici die discrimineerden en haatzaaiden tegen Fortuyn met de dood tot gevolg hebbende al eens opgepakt? Of loopt ook dat onderzoek nog steeds?

Slampamper | 16-05-08 | 14:27

@Sikkeneur | 16-05-08 | 14:18:
Ok, openbaar gebouw in strikte wettelijk zin is een kerk niet. Maar uitingen gedaan in ruimten die vrij toegelijk zijn, zijn uitingen in het openbaar. Niet lang geleden wilde van der Vlies concerten van Madonna verbieden en dat waren concerten in ruimten toegankelijk voor publiek, en een concert is een uiting in het openbaar. Een kerk(moskee)dienst is dat ook.

koerbagh ® | 16-05-08 | 14:25

@sef9836 | 16-05-08 | 14:21:

Lam voorbeeld. Majesteitsschennis. Andere tak van sport.

Reinaert | 16-05-08 | 14:24

Kunnen we niet zoals ouds met zn allen demonstreren in denhaag, gewoon te voet. spandoeken met alle prenten, schilderijen, en andere provocerende kunst er op. want wij staan voor vijheid van menings uiting.

Jara | 16-05-08 | 14:24

bottehond | 16-05-08 | 14:20

Misschien moet je wat beter lezen, dude!

Sikkeneur | 16-05-08 | 14:23

Reinaert 14 04
Ónlangs is er ook een onderzoek ingesteld naar de cartoon van de Krakers beweging in amsterdam met de koningin aan de strop. Zeker ook een kunstuiting

sef9836 | 16-05-08 | 14:21

henkdekanarie | 16-05-08 | 14:07
Hoi Henk/Achmed!
Mag ik een spotprent van jou en je grappige cultuur maken?

Slampamper | 16-05-08 | 14:20

Sikkeneur | 16-05-08 | 14:18

Ik maak uit de draad op dat je sense of urgency zelfs nu nog niet voldoende geprikkeld is. Hoe is dat, als je verstand in de permafrost zit?

bottehond | 16-05-08 | 14:20

@koerbagh ® | 16-05-08 | 14:16:

Volgens mij zijn de meeste haatpaleizen geoormerkt als zijnde clubgebouwen, en daarmee niet noodzakelijkerwijs openbaar dus. Hoe dat juridisch precies in elkaar steekt weet ik niet maar volgens mij heeft het clubbestuur te allen tijde het recht om wie dan ook de toegang te ontzeggen.

Dus zó openbaar is het ook allemaal weer niet. Even afgezien van het feit dat je je er ook niet echt welkom voelt. En dat laatste zeg ik uit ervaring.

Reinaert | 16-05-08 | 14:20

koerbagh ® | 16-05-08 | 14:10

Een gebedshuis is geen openbaar gebouw bij mijn weten, wel vrij toegankelijk voor wie wil binnentreden.

www.openmonumentendag.nl/paginas/46/ty...

Sikkeneur | 16-05-08 | 14:18

Patrick Bateman | 16-05-08 | 14:06

Wat een slappe reactie. Bizar. Maar goed: ook de NvJ en vrijwel al haar leden hebben de hetze op kritici van de multikul en meer specifiek van de islam mede georganiseerd.

bottehond | 16-05-08 | 14:16

@DeRuk2008
Als ik jouw woorden lees kan ik inderdaad ook niet anders roepen dan leve het vrije woord. Wat is het toch een kostbaar goed.

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 14:16

@Reinaert | 16-05-08 | 14:12:
Ja en nee. Je bent namelijk als niet-lid wel welkom hoor. Je kan gewoon naar binnen (schoenen uit, dat wel!). Het is geen besloten clubgebouw. Overigens is Paradiso ook een clubhuis en moet je lidmaatschap betalen voor je binnen mag en toch is het een openbare ruimte.

koerbagh ® | 16-05-08 | 14:16

PAUL VELLEMAN
PAUL VELLEMAN
Wat heb je naziprak-tijk-en
Hoe weet ik dat, hoe weet ik dat?
Ik heb ze zèèèlf ge-zien

Murdockyoufool | 16-05-08 | 14:16

@Bottehond: Ik denk wel dat het handig is om Velleman als kop van Jut te laten fungeren. Hij doet nu iets waar heel policor Nederland naar zit uit te kijken. Als hij niet en public wordt afgeslacht dan zou dat nog wel eens een hoopgevend teken voor ze kunnen zijn. Dus ik zit bijna hogere machten aan te roepen om Rutger C. er maar eens op af te sturen. Maar ik vrees dat Weessie zoveel ballen nu ook weer niet heeft.

Fleauxe | 16-05-08 | 14:15

henkdekanarie | 16-05-08 | 13:58
Hoi Henk! Zit je lekker in je kooitje?

Slampamper | 16-05-08 | 14:15

@Botte,
Hear hear, goed verwoord met de kanttekening dat ik doorgaans niet zo veel op heb met de meningen van het gemeene volk. Kijk om je heen in een willekeurige supermarkt en probeer je een beeld te vormen over de intellectuele capaciteiten van je gemiddelde medelander. Enige elite vorming kan dan ook geen kwaad. Maar voor de rest kudo's, vooral over de rol van D66.

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 14:15

Waarom wordt hij niet ontslagen? Wat is die Velleman voor minkukel?

DeRuk2008 | 16-05-08 | 14:15

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 14:11

Wat kan mij Geert Wilders schelen? Bovendien begrijp je mijn post heeeeel duidelijk niet. Of speelt je geweten je parten? Anyway: ik ga echt niet lopen bakkeleien over je post. Volkomen niet interessant en van geen enkel belang. Dat onderlinge gekissebis tussen Vrijdenkers zie ik al weer terugkomen in de draad. En dat is op een moment als dit het domste dat je kunt doen. Ergo: houd eens op.

bottehond | 16-05-08 | 14:14

FUCK VELLEMAN, dat hij maar keihard door Mohammed de Homofiel in zijn reet genomen mag worden. Leve het vrije woord!

DeRuk2008 | 16-05-08 | 14:14

@delano | 16-05-08 | 14:03:
Klopt precies. De uitspraak van Balkenende zou overigens eigenlijk aanleiding moeten zijn voor alle atheisten om onmiddellijk naar het CWI te gaan om een arbeidsongeschiktheidsuitkering aan te vragen.

koerbagh ® | 16-05-08 | 14:13

@koerbagh ® | 16-05-08 | 14:10:

Een béétje haatpaleis wordt bestuurd door een vereniging en is daarmee natuurlijk gewoon een verenigingsgebouw. Geen toegang voor niet-leden.

Reinaert | 16-05-08 | 14:12

bottehond | 16-05-08 | 14:05
Een weg die Wilders toevallig ook bewandeld? Of ben je dat akkefietje met die kunstenaar Jonas Staal in Rotterdam vergeten?

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 14:11

@bottehond | 16-05-08 | 14:05:

Dat riep ik ook al @13:39. Je moet dit soort luyden echter niet vergelijken met SA-leden. Dat was nog de makkelijke soort, het echte omhooggevallen plebs. Dit is gestudeerd plebs, beter te vergelijken met de politieke SS.

Tjibbe Joustra en vrind Velleman als minister respectievelijk staatssecretatis van het nieuw te vormen ministerie van Staatsveiligheid. Lijkt me een natte droom. Nat als in angstzweet.

Reinaert | 16-05-08 | 14:11

@Sikkeneur | 16-05-08 | 14:04:
Een kerk is een openbaar gebouw. Als een gebouw is opengesteld voor publiek dan is dat wettelijk een openbare ruimte en elke uiting daar is een uiting in het openbaar. Maar dat schijnt dan niet te gelden voor gebedshuizen waar haat en geweld wordt gepreekt. En dat vind ik dan wel weer gek. Maar jij dus niet. Waarvan akte.

koerbagh ® | 16-05-08 | 14:10

@bottehond | 16-05-08 | 14:05
Inderdaad, 'k heb Justitie, en Hirsi Ballin in het bijzonder succes gewenst, met haar voorzichtige, eerste schreden op het pad dat dictatuur heet.

Murdockyoufool | 16-05-08 | 14:09

Waar blijft dat diepteinterview tussen Rutger en Paul?

Fleauxe | 16-05-08 | 14:08

respecteer onze cultuur anders maken we jullie kapot schtink kaaskoppeng
groetjes, achmed

henkdekanarie | 16-05-08 | 14:07

Zelfs de Nederlandsche Vereeniging van Journalisten windt zich op:
,,Dat je als cartoonist of journalist wordt aangeklaagd kan gebeuren, maar de excessieve methode waarmee dat gebeurt gaat mij te ver. Het OM vond het blijkbaar nodig ook de computer van de cartoonist in beslag te nemen. Het signaal dat het OM hiermee geeft is dat je als cartoonist of journalist een nachtje in de cel kan doorbrengen als al je iets in de pen hebt. Dat vind ik zorgelijk en dat zal ik ook bij het OM overbrengen.’’
http://www.ad.nl/binnenland/2296007/NvJ_uit_zorg_bij_OM.html

Patrick Bateman | 16-05-08 | 14:06

Iedereen eist nu de kop van die Vellemann. Echter: deze man is wél een representant van een intellectuele en politieke elite in de Nederlandsche samenleving.
De multikulpromoters, inclusief hoernalje hebben het klimaat geschapen waarbinnen dit überhaupt mogelijk was.
Partijen als de SP en D66 schreeuwen nu moord en brand en stellen zich op als hoeders van het Vrije Weaurd, maar het zijn ook politici geweest (en nog steeds) die de multikultroep door de strot van de Burger geduwd hebben, met alle gevolgen van dien.
Terwijl de Burger echt niet zat te wachten op de import van allerlei landsaardondermijnende volksstammen.
Maar de politieke elite wilde niet luisteren. Dergelijk provinciaal bekrompen onderbuikgedoe was voor proleten.
En de intellectuelen hebben net zo hard meegedaan. Kritische geluiden werden genegeerd, voor zover een wetenschapper of opiniemaker überhaupt kritische kanttekeningen plaatste.
Sinds de gristenhundenUnion en het CDA beleid maken voor dit land nemen de gristenhunden waar ze maar kunnen wraak op de Vrijgevochten Burger. De PvdA bracht het derde dodelijke ingrediënt in deze regering, de jacht op "islamofobie".

Je krijgt de indruk dat de staats reflexen ingegeven door 30 jaar politiek correcte waanzin "out of control" geraakt zijn. Een monster dat onze Vrijheden verslindt en onze Vrijzinnigheid als vijand ziet.
Velleman is in dit door velen geschapen (en tot op de dag van vandaag in stand gehouden) klimaat de hondsbrutale SA- officier, die een eigentijdse Reichskristallnacht georganiseerd heeft.
Maar Velleman loopt over een weg die door velen voorbereid is.

bottehond | 16-05-08 | 14:05

@sef9836: Inderdaad, het moet maar een afgelopen zijn! *op tafel slaat en aan HollandiaBier lurkt*

Fleauxe | 16-05-08 | 14:05

Niet alleen de christenhonden, maar voornamelijk linkse aanwas bij justitie. Alleen maar vanuit het schoonheidsideaal 'het multiculturele paradijs' alle tegengeluiden in de kiem smoren. Ja, dit is heel erg DDR / USSR, nee dit is absoluut geen vrijheid/democratie. De kanker aan dit kabinet!

Eagle_Eye | 16-05-08 | 14:04

@sef9836 | 16-05-08 | 14:02:

Je verwart bedreigingen met kunstuitingen. Wilders ontving namelijk bepaald geen kunstuitingen heb ik me laten vertellen. Dat maakt nogal wat uit dusch.

Reinaert | 16-05-08 | 14:04

koerbagh ® | 16-05-08 | 13:51

Het kernwoord is "in het openbaar"!

Al Fawaz moest zich ook voor de rechter verantwoorden voor zijn openbare woorden.
Dat de rechter deze vervolgens afdeed als vrijheid van meningsuiting, zou dus ook zomaar Gregorius ten deel kunnen vallen en heeft een overijverige meneer Velleman zijn hand overspeelt.

Vooruitlopen op deze zaak met allerlei invullingen, toespellingen en 'gezellige' verwensingen levert weliswaar veel tegeltjes op, we leven nog steeds in een rechtsstaat al is het misschien de jouwe niet.

Een prettige dag verder. *KLIK*

Sikkeneur | 16-05-08 | 14:04

@delano: Dat zou nog best eens kunnen, weer anderen zijn gewoon voor moslims om tegen 'het enge rechts' te kunnen zijn. Die heb je ook nog. Die mensen zijn zo links van binnen dat ze de donkere kanten van de islam confabuleren met het idee dat die donkere kanten slechts bestaan bij de gratie van rechtsmensen die erop wijzen. Dom, maar ze bestaan wel. En nog enger, ze denken dat als de rechtsmens stopt met bestaan dat dan ook alle problemen weg zijn. Sikkie en Paul Velleman zijn van die laatsgenoemde groep, dus pas op. Misschien heeft Sik je IP al aan een of andere zoeloeneger-instantie gegeven die momenteel druk doende is te bedenken waarom ze dit maal gekwetst zouden moeten zijn.

Fleauxe | 16-05-08 | 14:04

koerbagh ® | 16-05-08 | 13:51

Dus mag Balkende ongestraft zeggen dat "je zonder geloof niet kunt functioneren" daarmee alle ongelovigen wegzettend als geestelijk invalide.

Zeg ik dat alle islamieten, en voor mij part ook alle gereformeerden eigenlijk verstandelijk gehandicapten zijn, die, door hun geloof, nog in het stenen tijdperk leven, beledig ik volgens Balkenende en Velleman bevolkingsgroepen.

delano | 16-05-08 | 14:03

Het moet maar eens afgelopen zijn dat iedereen aales maar in de ruimte kan tetteren als het om moslims of donker gekleurden gaat. Uiteidelijk zal de rechter, zoals we dat hier hebben afgesproken, een oordeel moeten geven en dan zullen we zien of het OM nat gaat. Wilders is op mie manier ook vaker naar de rechter gestapt en heeft zijn gelijk gehaald als het om dicriminatie van hem gaat.

sef9836 | 16-05-08 | 14:02

@big bana boy : "Het echte gevaar zit hem trouwens niet bij fundi's maar bij diegenen die ze de ruimte geven en niet durven aan te pakken."

Spijker. Kop.

Wordt het overigens niet eens de hoogste tijd onderhand om de Hirsh Ballin te demoniseren? Zeg maar de stekker eruit trekken?

Opa Bangepoep | 16-05-08 | 14:01

rascisten! w0llah jullie moeten samen met alle homo's met jullie geziecht eerst van flat worden gegooid! rascisten!

henkdekanarie | 16-05-08 | 13:58

Ik weet waar zijn huis woont!

Dr R. Clavan | 16-05-08 | 13:57

@VonHierBisGinder,
Zei ik niet expliciet een pleurishekel te hebben aan kortzichtige extremisten van welke aard dan ook te hebben ? Daar vallen haatbaarden ook onder.
Het echte gevaar zit hem trouwens niet bij fundi's maar bij diegenen die ze de ruimte geven en niet durven aan te pakken. Ze vormen alleen een bedreiging voor onze vrijheid van meningsuiting omdat ze van osn de kans krijgen om dat te doen.

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 13:57

Fleauxe | 16-05-08 | 13:45

Dat mededogen, die eindeloze barmhartigheid tegenover alles wat de islam vertegenwoordigt, die mensen zoals Sikkeneur en anderen demonstreren wordt meestal ingegeven door schuldgevoelens.
Schuldgevoelens over hun eigen welstand, hun salaris etc.
Komt nog bij dat van de ouderen onder hen, vandaar dat ze er steeds de 2e WO bij halen, er nog steeds schuldgevoelens zijn over het geringe verzet in Nederland in de 2e WO en het lijdzaam toezien bij het wegvoeren van de joden.

delano | 16-05-08 | 13:56

Zo Velleman, je anonimiteit ben je nu wel kwijt.

nick.name | 16-05-08 | 13:55

Ow het is Velleman, sorry. het is zo'n nietszeggend mannetje dat z'n naam niet echt wil beklijven. Zijn daden daarentegen...

Fleauxe | 16-05-08 | 13:53

@Sikkeneur | 16-05-08 | 13:44:
Het verschil is: Heilige boekjes en haatzaaien en tot discriminatie en geweld oproepen op basis van daarvan staat boven de wet. Ja, dat verschil was me allang duidelijk. Blijkbaar is een mening over een religie per definitie beledigend maar een mening vanuit een religie per definitie niet. Dat vind ik een belediging voor Art. 1, 7, 8 en 9 van onze grondwet, maar so be it.

koerbagh ® | 16-05-08 | 13:51

Murdockyoufool | 16-05-08 | 13:44
Alles behalve een nekschot.
Blijft genoeg over om dergelijke ondernuppels (thx @Reintje) terug te pakken.
We moeten gristendemocraten en hun linkse hulpjes een koekje van eigen deeg geven, zit niets anders op. Hun veilige laffe spruitjesleven is voorbij.
Ze zijn te ver gegaan.

Miretra | 16-05-08 | 13:49

-r

Fleauxe | 16-05-08 | 13:47

@delano: Volgens sikkeneur is die tegenstelling meer dan terrecht en mag je daar niet over 'huilen'. Zeg maar netjes salaam aleikum tegen Hadji Sikkeneur.

Fleauxe | 16-05-08 | 13:45

koerbagh ® | 16-05-08 | 13:37

En daarmee het verschil aangevend mbt 137d, maar dat had je zelf al begrepen, toch?

Sikkeneur | 16-05-08 | 13:44

Krijgt PAUL VELLEMAN nu een nekschot of niet?

Murdockyoufool | 16-05-08 | 13:44

bidlip | 16-05-08 | 13:29
.
Ik heb exact dezelfde gevoelens.. Ik zou kraaien van plezier als er eindelijk iemand opstond die in 1 machtige beweging het hele leugenachtige, machtswellustige, verzuilde en regenteske zootje voorgoed van het politieke toneel zou doen laten verdwijnen. Eindelijk vrijuit ademhalen!
.
En nee, Rita Verdonk is niet deze persoon. En Wilders ook niet. Dat zijn en blijven gefrustreerde VVD'ers.

Slampamper | 16-05-08 | 13:44

Sikkeneur | 16-05-08 | 13:36

Ik lul niet slap maar geef de feiten weer.
Een tijdje terug was er van overheidswege een mededeling dat er voorgedrukte formulieren te verkrijgen waren op politieburo's zodat het makkelijker werd om aangifte te doen van discriminatie.
Die formulieren waren bedoeld voor onze allochtone medelander en dan met name de medelander die Allah aanhangt.

Dat wordt pas lachen als daar een rasechte( pardon, mag dat woord nog wel van onze Gedachtenpolitie?) Amsterdammer aan zo'n burosmeris om een formulier gaat vragen omdat hij aangifte wil doen tegen de één of andere kwetterende en haatzaaiende baardmans....

delano | 16-05-08 | 13:43

@ Bigi Bana B 13:24

Als je haatzaaien als lijn neemt, wie bepaald dan wie haat mag voelen en hoeveel? Waar loopt die lijn dan van je? Nee Bananendrager Je snapt m niet. Het gaat om het vrije uitdrukken van woord en geschrift. Kritisch aan de kaak stellen van maatschappelijke vragen. Daar loopt geen lijn. Haatzaaien daarentegen doen enkele haatimams tijdens hun preken 'ganz legal'. Da's oproepen tot haat, en word helaas schijnheilig misbruikt voor de vrijheid van meningsuiting en godsdienst waar eeuwenlang voor is gestreden.

VonHierbisGinder | 16-05-08 | 13:42

rechtzaak moet zijn ongelijk aan maar 'groter dan' en 'kleiner dan' tekens pikt de editor niet. policor editor zeg maar.

NoMinister | 16-05-08 | 13:41

Olieprijs, VN, EU, buigen voor muzelmannen.

Miretra | 16-05-08 | 13:40

@sikkeneur: Hahaha, met je bek vol tanden noemen wij dat.... SUKKEL

Fleauxe | 16-05-08 | 13:40

Kleine lieden als een Velleman zouden het vroegâh niet veel verder hebben gebracht dan "Volk en Vaderland"-verkoper. Nou ja, vooruit, misschien onder het motto "flinke jongens melden zich" nog naar het Oostfront maar daar houdt het dan ook wel mee op.

Jammer genoeg leven we in een tijd waarin "onze" overheid met een genadeloze precisie alle zwakke broeders carrière laat maken en de competente lieden weg laat rennen richting bedrijfsleven en omstreken.

Velleman is geen probleem op zich, Velleman is een schoolvoorbeeld van hetgeen er gebeurt met dit land. Geen incident dus, het is structureel. De perfecte onderknuppel voor de eeuwige Regent, dát is Velleman. En velen met hem. Kleine lieden die een klein beetje macht krijgen toegeworpen door hun Broodheren. In ruil voor grenzenloze loyaliteit en hondse onderdanigheid.

* "Flinke jongens melden zich ---- Linke blijven thuis!" *

Reinaert | 16-05-08 | 13:39

Sikkeneur | 16-05-08 | 13:32

Sikkie. je zeikt en komt nooit met argumenten. Je debiteert uit de handelingen die binnen de rechtstaat legitiem zijn. Interessant! Maar een rechtssysteem is maar een systeem en heeft geen intrinsieke waarde. Het is erg irritant om steeds dat one-track-mind van jou te moeten lezen, want je bent nog zo arrogant te denken dat je intelligent bent ook. En mensen aan te spreken die met je willen communiceren (<> rechtzaak starten of aangifte doen en valt daarom waarschijnlijk buiten je referentiekader). Lutser.

NoMinister | 16-05-08 | 13:39

Fleauxe | 16-05-08 | 13:36

Ach gosh...... nou moet ie huilen.

T'is nie eerlijk, zij zijn groot en ik is klein...

Huilebalk!

Sikkeneur | 16-05-08 | 13:38

@koerbagh 13:37: hear hear

Fleauxe | 16-05-08 | 13:38

‘Velleman ging buiten zijn boekje’, Paul Kuiper, De Volkskrant, 5-1-’03 (Velleman kwam snel in actie nadat op 2 oktober jl. aangifte tegen Gretta was gedaan. De daarop volgende 23 december maakte hij zijn beslissing al openbaar. In andere gevallen gaat Velleman heel wat minder voortvarend te werk. Dat bleek nadat de Nederlands/Israëlische professor Martin van Creveld op 15 april jl. voor de EO-radio tot massamoord opriep. Verschillende aangiften aan het adres van van Creveld kwamen toen bij Velleman terecht, aangezien het behandelen van discriminatiezaken tot zijn taak behoort. In dit verband is tot op de dag van vandaag niets van hem vernomen. Hetzelfde geldt voor de aangifte van twee activisten van het ‘Platform Stop de oorlog tegen de Palstijnen’ volgend op een bedreiging door volgelingen van rabbijn Evers in dezelfde periode.)

taxidermist | 16-05-08 | 13:38

@Sikkeneur | 16-05-08 | 13:24:
Ja, dat staat me vrij. Ik zal het niet doen, want ik ben radicaal voor vrije meningsuiting dus van mij mogen de baardapen het allemaal zeggen. Maar stel ik doe het wel. Dan ik krijg te horen dat de aangifte niet in behandeling wordt genomen want: een godshuis valt dan opeens niet onder openbare ruimte, een godsdienst vrijheid heeft, en voorlezen uit een boek niet verboden is.

koerbagh ® | 16-05-08 | 13:37

@Sikkeneur: Ik doel niet op mijn door god gegeven recht een politiebureau binnen te wandelen uitgekotste moederkoek die je bent. Ik heb het over de waarschijnlijkheid waarmee je aangifte tot een veroordeling zal leiden. Dáár heb ik het over. En ík bepaal, net zoals Greorius ook 'zélf bepaald, waarmee ik kom aanzetten en waarmee niet. Knoop het goed in je oren wandelende schaampruik van Gretta die je bent. Ga anderen lekker vertellen wat ze wel en niet mogen schrijven, pedante kneus.

Fleauxe | 16-05-08 | 13:36

Mooi werk jongens, dit spreurwerkje: wanneer de carriere van Velleman nu niet adequaat aan stukken is/wordt getrokken weet ik het ook niet meer. Of weet ik juist meer dan voldoende, t'is maar net hoe je het bekijkt.

Reykjavik | 16-05-08 | 13:36

delano | 16-05-08 | 13:32

Lul toch niet zo slap, eikel!

Sikkeneur | 16-05-08 | 13:36

Laten we vooral niet vergeten wie de aangifte heeft gedaan op basis waarvan uiteindelijk tot deze actie is overgegaan: die bekeerde baardmans die bekend om zijn doodswens richting Wilders, die bekeerde baardmans die de Hofstadgroep van de benodigde fatwahs voorzag, die bekeerde baardmans die er liever niet aan herinnerd wil worden hoe haatzaaiend hij vroeger was, die bekeerde baardmans die onlangs met Hans Jansen een briefwisseling heeft gehad die onder 'Bombrieven' is gepubliceerd, die bekeerde baardmans die vervolgens te laf was om bij Peacock & Whiteman met Jansen in debat te gaan.

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 13:36

Fleauxe | 16-05-08 | 13:27

Ach laat, die onnozelaar maar.
Die denkt dat al die voorgedrukte formulieren die op politieburo's in stapels op de balie liggen, bedoeld zijn voor autochtone Nederlanders om hun klachten over discriminatie door moslims te deponeren.

delano | 16-05-08 | 13:32

Fleauxe | 16-05-08 | 13:27

Leg eens uit Fleauxe?

Mag jij een pliessiegebouw niet binnen?
Gelden voor jou andere rechten?

Prima als je op mij wilt reaguren, maar kom niet met onzin aan.

Sikkeneur | 16-05-08 | 13:32

Elian heeft een mooie conclusie in petto;
.
"Nekschot heeft dus het recht om een bevolkingsgroep te kwetsen, anders leven we niet meer in een democratische samenleving.

Wat moet Cohen nu doen? Is dit zijn harde aanpak van discriminatie? Nee, dit kan niet waar zijn! Job moet vandaag nog naar Nekschot om uit te vinden wat er precies is gebeurd, en als de berichten juist zijn, gaat hij als een rechtsstatelijke man alle betrokkenen schorsen.

Nekschot moet een schadevergoeding krijgen voor het disproportionele optreden van de Amsterdamse politie. Treedt Cohen niet op, dan moet hij politiek verantwoordelijk worden gehouden voor deze onrechtsstatelijke handelingen.

En het parlement moet snel debatteren over de toekomst van de antidiscriminatie-afdeling van politie en Justitie."

Slampamper | 16-05-08 | 13:31

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 12:39
Ik denk dat het een en ander er ook mee te maken heeft dat 'de moderne mens' zichzelf niet meer vertegenwoordigd ziet in de politiek.
Ik ben voor een basisbeurs voor iedereen, voor een generaal pardon, tegen kernernergie, voor een liberaal drugs- en prostitutie-beleid, voor een versoepeling van het ontslagrecht, voor een gehele doorvoering van de scheiding tussen kerk en staat. Ik sta 2 keer per dag in de file, ben wired, reis de hele wereld over, hou van seks, drugs en rock n roll. Ben ik nou links of rechts? Als ik naar de politiek kijk zie ik geen enkele partij of persoon waar ik me in herken. Ook niet een beetje. Ze willen me allemaal weer in het oudbollige liberale/socialistische of gristelijke hokje. Waar blijven de hedonisten? De vrijdenkers? De verlichten? De modernen? Ik zie ze niet. Ik dacht er even 1 te zien maar gelukkig werd die snel ontmaskerd als een gevaarlijke, fascistische homo.
Ik denk steeds, die links gristelijke coalitie, die Balkenende, die Hirsch Ballin, die Vogelaar... Eigenlijk passen ze perfect bij dit kleinburgerlijke land. Iets beters kunnen we ons niet wensen.

bidlip | 16-05-08 | 13:29

@Sikkeneur: En misschien denk ik het wel om de volgende reden; "Eerder besliste dezelfde Officier van Justitie trouwens dat de beruchte El Tawheed Moskee niet vervolgd mocht worden vanwege uitspraken en boeken waarin werd opgeroepen om homoseksuelen om te brengen en vrouwen te onderdrukken." Het staat gewoon voor je neus, maar scheyt aan de feiten zullen we maar zeggen.

Fleauxe | 16-05-08 | 13:29

Ik vraag me af of Gregorius een killdozer gaat bouwen a la Marvin Heemeyer wanneer zijn identiteit wordt vrijgegeven. Misschien dat hij dan meteen een bezoekje brengt aan het LECD bolwerk.

Ik denk dat ik Lange Frans maar eens ga benaderen. Misschien dat hij er wat mee kan met zn programma kamervragen.

JosefMengelemoes | 16-05-08 | 13:28

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 13:24
Ja, kom op nou zeg... Je hebt het over "een algemeen gevoel" ....
Wat is dat nou voor quatsch? Is dat jouw gevoel? Of leeft dat bij meer personen?
En zo ja, wat schieten we daar nou mee op? Vage,algemene gevoelens....
Daar win je geen rechtzaak mee!

delano | 16-05-08 | 13:28

MAXIMO | 16-05-08 | 12:58

Gregorius is historicus en weet behoorlijk goed waar hij het over heeft.
Zijn provocaties dragen in elk geval oneindig veel meer realiteit dan uw eigen blaartrekkende plempsels.

Conan | 16-05-08 | 13:27

"Als jij je geroepen voelt een aanklacht in te dienen tegen gebedshuizen mbt wat daar wordt verkondigt, staat het je vrij de lokale politiepost binnen te lopen." Waarom denk ik toch dat alleen wereldvreemde mongaulen zoiets neerplemepen?

Fleauxe | 16-05-08 | 13:27

delano | 16-05-08 | 13:12

Daar ben ik dan ook blij om, want jouw humor is om te huilen....

koerbagh ® | 16-05-08 | 13:12

Mijn beste, ik heb geen idee wat je nu wil aantonen...

Ik geef hierboven al aan de 'visie' en overijverige acties van dhr Velleman door de rechter te laten toetsen.
Indien 137d daartoe leidt, so be it.

Als jij je geroepen voelt een aanklacht in te dienen tegen gebedshuizen mbt wat daar wordt verkondigt, staat het je vrij de lokale politiepost binnen te lopen.

Sikkeneur | 16-05-08 | 13:24

Hij (Gregorius) kwam vast uit een goed cartoonest....

delano | 16-05-08 | 13:24

@Delano,
Nou ja, het is ook moeilijk om een grens te trekken wat wel en wat niet kan. Ik ben dan ook blij dat ik geen rechter ben in dit soort zaken. Ik ben met je eens dat het een taak van een columnist, cartoonst, cabaretier is om zaken aan te pakken en uiteraard enorm uit te vergroten en het is ook niet dat waar ik problemen mee heb. Van mij mogen negerts dikke lippen hebben, joden haakneuzen en moslima's een baard. Het is meer een algemeen gevoel dat het die Gregorius niet alleen om misstanden gaat maar dat er meer achter zit.
Tussen het verkondigen van het vrije woord en tussen haatzaaien zit een flinterdun lijntje en ik heb mijn twijfels over hem, anders dan over Theo en Hans. En van extremisten in welke vorm ze dan ook voor mij verschijnen moet ik zoals gezegd weinig hebben.

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 13:24

Slampamper | 16-05-08 | 13:19

Laten ze dan ook willekeurig mensen oppakken. Wel zo consequent.

NoMinister | 16-05-08 | 13:24

Slampamper | 16-05-08 | 13:19

Misschien moeten er nog meer cartoonisten worden opgepakt en wil Cohen in Amsterdam vast beginnen.
Of er wordt vast begonnen met het oppakken van al die GS-ers die in Amsterdam wonen.....

delano | 16-05-08 | 13:22

Gregorius reageert in Het Parool:
''Nu hebben we je!' zeiden ze toen ze hier dinsdagochtend binnenvielen. Terwijl ik me nooit aan justitie heb willen onttrekken.''
http://www.parool.nl/nieuws/2008/MEI/16/ams1.html

Patrick Bateman | 16-05-08 | 13:22

@MAXIMO | 16-05-08 | 12:44
Ja... alleen is nog geen enkele haaitzaaiende imam 's ochtends vroeg van zijn bed gelicht, om vervolgens anderhalve dag in een politiecel door te brengen.

Murdockyoufool | 16-05-08 | 13:22

-weggejorist-

Bloodzone | 16-05-08 | 13:20

Toevallig???
...................................................................................................

Amsterdam pakt discriminatie harder aan
14-05 19:36 | Reacties: 1 | Younes el Abdouni
Amsterdam zet de komende jaren extra in op de strijd tegen discriminatie.

Burgemeester Job Cohen en wethouder Freek Ossel (diversiteit) hebben daarom woensdag een plan van aanpak gepresenteerd, liet de gemeente weten.

Slampamper | 16-05-08 | 13:19

vander F | 16-05-08 | 13:14
wazzugguh?
--
Of topic: voor de geïnteresseerden, olieprijs special, RTL 7, nu.

Miretra | 16-05-08 | 13:19

+d

Fleauxe | 16-05-08 | 13:17

Raar, het OM Amsterdam wou me geen intern emailadres van Paultje geven. ap-adam@openbaarminsterie.nl hier lukt het ook op. Misschien handig als er een standaarmodel zou komen om te sturen.

Fleauxe | 16-05-08 | 13:16

Slampamper | 16-05-08 | 13:05
Mijn comment van 13:10 is ook voor jou.

Jeremia | 16-05-08 | 13:15

PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN PAUL VELLEMAN

vander F | 16-05-08 | 13:14

-weggejorist-

Bloodzone | 16-05-08 | 13:14

Jeremia | 16-05-08 | 13:10
Ik las namelijk toevallig deze week ergens in het nieuws dat Cohen aankondigde dat hij erg hard tegen discriminatie op zou gaan treden.

Slampamper | 16-05-08 | 13:14

Eens kijken.

Waar valt het OM onder?
Onder het ministerie van justitie.

Zit er hoog op justitie iemand met een moslim agenda die er belang bij heeft dat de anonimiteit van nekshot opgeheven wordt?

Ik meen een staatssecretaris maar ik kom niet op de naam.

solidstate | 16-05-08 | 13:14

@Sikkeneur | 16-05-08 | 12:56:
137d? Verder kom je niet? Hahahahahaha.
"Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht of hun hetero- of homoseksuele gerichtheid, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie."

En hoe kan een tekeningetje dat allemaal bewerkstelligen? Ik ken wel een heleboel zogenaamde godshuizen waar dat elke week (vandaag toevallig, zo dadelijk ongeveer) gebeurt.

koerbagh ® | 16-05-08 | 13:12

Sikkeneur | 16-05-08 | 13:02

Klinkt als het verkrampte gehinnik van iemand die niet lachen kan.
Maar ja, ik heb jou ook nooit op enige vorm van humor kunnen betrappen....

delano | 16-05-08 | 13:12

CoJoNes | 16-05-08 | 12:46
Wanneer de officier van justitie kennis heeft gekregen van een strafbaar feit met welks vervolging hij is belast, stelt hij het nodige opsporingsonderzoek in en vordert, zo daartoe termen zijn, dat tot het instellen van een gerechterlijk vooronderzoek wordt overgegaan
(artikel 194 Wetboek van Strafvordering).
Indien de officier van justitie overeenkomstig de bepaling van artikel 149 ten aanzien van een strafbaar feit een gerechtelijk vooronderzoek nodig acht, vordert hij dat door de rechter-commissaris onverwijld daartoe zal worden overgegaan.
(artikel 181 lid 1 Wetboek van Strafvordering)
.
Het initiatief ligt (zuiver formeel gezien natuurlijk - Cohen kan er weldegelijk achter zitten) bij de Officier van Justitie. Als hij echter een huiszoeking wil laten plegen dan dient hij de rechter-commissaris vorderen een gerechtelijk vooronderzoek in te stellen. Dan heeft hij deze bevoegdheid wel. Die rechter-commissaris kan op de rem trappen en het was dus mogelijk geweest dat hij/zij deze overijverige multiculambtenaar een halt had toegeroepen. Is niet gebeurt. Het wordt pas écht lachen als er geen rechter-commissaris aan te pas is gekomen.

Jeremia | 16-05-08 | 13:10

@MAXIMO | 16-05-08 | 12:46:
Moet me trouwens wel van het hart dat Moslims ontzettend veel aanleiding geven tot het maken van geslaagde spotprenten. Als je die lieden krampachtig bezig ziet met hun dagelijkse flauwekul borrelt de creativiteit vanzelf omhoog.

Slampamper | 16-05-08 | 13:10

Dit kabinet moet werkelijk zo snel mogelijk naar huis. Er is zo'n schrijnend tekort aan karakter en leiding dat allerlei wazige figuren er hun persoonlijke agenda door kunnen drukken. Met twee petten op iemand laten arresteren ipv dagvaarden wegens cartoons en geen minister die dit direct een halt toeroept, geen premier die ingrijpt in deze opportunistische gestapo-methode van een omhooggevallen lulletje rozewater?... Mijn god, waar hebben we deze mensen aan verdiend? Deze hedendaagse Jan Salies, deze schandvlekken cq pisvlekken, die overigens hopelijk door de geschiedenis voor altijd als zodanig (Pisvlek) geboekstaafd zullen worden.

Adalgar | 16-05-08 | 13:10

hij hoort met grof geweld bevrijdt te worden
ff die belastinginners in de oren schreeuwen dat wij hardwerkende nederlanders niet gedient zijn van die soort vrijheidberovende acties
geen geld voor politie totdat ze zich met serieuze zaken bezig houdt
wat is het toch een waardeloze maatschappij geworden

pacha | 16-05-08 | 13:10

Ik sluit mij van harte aan bij de allereerste reaguurder van dit topic: chapeau voor het uitzoeken en analyseren van de lijntjes in dit verhaal! Ik ben zeer benieuwd of de Staatstelevisie dit weg gaat houden uit NOVA, journaal of Netwerk. Ik vrees van wel.

Realo | 16-05-08 | 13:10

Hoor k nieuwe verkiezingen? laat deze KKregering maar vallen...

AuchtungPanzer | 16-05-08 | 13:09

Wedden dat die Velleman een grrrristenhond is ?!

Vogelbekstier | 16-05-08 | 13:09

Sinds vandaag ben ik een fan geworden van Gregorius Nekschot (hoewel ik meestal van wat subtielere humor houd) en ik wens hem alle goeds, en bij wijze van uitzondering hoop ik dat hij een flinke schadeclaim gaat indienen én gaat krijgen als dit absurdistische proces door hem zal worden gewonnen. Ik ga uit van het laatste.
Velleman wens ik daarentegen het ernstigste wat een mens maar mag overkomen, en dat in tienvoud.

peeppeep | 16-05-08 | 13:08

Klaboesterbeer
Leve de revolutie!

hopelijk laat het niet lang meer op zich wachten

schone dame | 16-05-08 | 13:08

"Allemaal zeer eenzijdig en altijd anti-moslim of anti-allochtoon waarbij ie niet schuwt om deze mensen consequent als een soort barbaren of Neanderthalers af te schilderen."
@MAXIMO | 16-05-08 | 12:46:

Overigens word ik, net als andere ongelovigen, door de koran consequent als minderwaardig en barbaars afgeschilderd, mag ik ter dood worden gebracht, ben ik niets meer dan een varken of een hond, mag ik verkocht als slaaf.
En nu?

koerbagh ® | 16-05-08 | 13:07

Wanner werd voor het laatst een cartoonist gearresteerd?

Ik geloof meer dan 40 jaar terug toen tekenaar Willem in het anarchistisch tijdschrift God, Nederland en Oranje koningin Juliana als hoer van 3 miljoen uitbeeldde. Volgens mij werd hij niet eens gearresteerd maar kreeg hij een dagvaarding.
En ooit werden de pornoprenten van Aadje Veldhoen in beslag genomen ergens in 1965 toen hij ze per bakfiets vervoerde van A naar B.
Maar een politieke prent?

delano | 16-05-08 | 13:06

De Azijnbode neemt stelling:
http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/563/Optreden_tegen_cartoonist_gaat_te_ver
Bravo!

Patrick Bateman | 16-05-08 | 13:06

Jeremia | 16-05-08 | 12:54 .
Vergis je niet. Ik weet bijna wel zeker dat die gladde Cohen er ook mee te maken heeft. Zou me zelfs niet verwonderen als hij hoogstpersoonlijk de arrestatie van Nekschot bevolen heeft.

Slampamper | 16-05-08 | 13:05

@MAXIMO | 16-05-08 | 12:46:
Uit recensies:
"Misselijke grappen is één van titels, wat al genoeg zegt over het boek. Net zoals Lachen is Halal, daar kan ik het niet anders dan mee eens zijn. Als ik naar de cartoons kijk, moet ik veelal automatisch lachen. Als ik de verscheidenheid van cartoons zie, de onderwerpen en bijvoorbeeld welke politieke partijen of geloven worden aangepakt in de cartoons, vind ik het goed. Nekschot pakt namelijk ook echt elke groep in samenleving aan. Zelfs Jezus of de profeet Mohammed laat hij niet ongemoeid. Al zul je de laatstgenoemde niet direct in de bundel tegenkomen. Deze kun je namelijk uitprinten en inplakken vanaf zijn website." (FOK)

"Vrijheid van meningsuiting, daar gaan de webcartoons van Gregorius Nekschot nadrukkelijk over. Of je diens cartoons smaakvol vindt of niet, ze lijken in ieder geval uitdrukking te geven aan 's mans woede over de gruwelijke uitwassen van de islam en de vergoeilijking die de (linkse) politiek daartegenover stelt. Maar ook het katholicisme en de politiek in het algemeen moeten het bij Nekschot ontgelden. In zijn oordelen is hij grof en genadeloos. In een interview op Frontaal Naakt zegt Nekschot: 'Er zijn nadrukkelijke taboes in Nederland, onderwerpen waarover je niet mag praten en als je dat wel doet is dat vloeken in de kerk. Dan krijg je onmiddellijk de hele goegemeente over je heen. Dat betekende voor mij dat ik mijn heil op internet heb moeten zoeken want voor mij was geen enkel platform.' " (Jeroen Mirck)

"De bundel bevat onder meer een tekening van een boer die een geit neukt, met de begeleidende tekst 'Even het CDA nodeloos kwetsen'. Die nodeloosheid is, naast de Peter Vos-achtige arceringen waarvan Nekschot zich bedient, de opvallendste eigenschap van dit boekje. Van de 149 grove beledigingen zijn er 54 (-dus 2/3e NIET!, koerbagh-) gericht tegen moslims, de AEL en Hamas, en een paar tegen christenen, joden, vrouwen en negers." (Azijnbode)

En nu?

koerbagh ® | 16-05-08 | 13:04

delano | 16-05-08 | 13:00

Hahahaha...... zo beter?

Sikkeneur | 16-05-08 | 13:02

MAXIMO | 16-05-08 | 12:53
Mag ik van jou een spotprent maken?

Slampamper | 16-05-08 | 13:02

/OT
Elsevier is er kapot van.

CoJoNes | 16-05-08 | 13:02

CoJoNes | 16-05-08 | 12:51

Is ook vreemd en dat ze het dan ook nog doen bij lieden die verdacht worden van kiddypron op de pc......

Sikkeneur | 16-05-08 | 13:01

RTL Z nu.

Miretra | 16-05-08 | 13:00

Sikkeneur | 16-05-08 | 12:40

Zelfs wat humorontgaat jou, sukkel!

delano | 16-05-08 | 13:00

-weggejorist-

Bloodzone | 16-05-08 | 12:59

MAXIMO | 16-05-08 | 12:44
Het gaat niet om de persoon of zijn uitspraken (als Fawaz gedaagd zou worden voor zijn uitspraken over homo's zou ik hier ook tegen ageren) maar om de overtrokken aard van de aanpak door het OM (stuur een dagvaarding, de cartoon was bekend), de risico's die hieraan verbonden zijn voor de persoon in kwestie en het signaal dat wordt afgegeven met deze actie. Er bestaat niet zoiets als een selectieve interpretatie van de vrijheid van meningsuiting.

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 12:58

Ignatius J Reilly | 16-05-08 | 12:52
Mag. Alleen ben van mening dat ie christenen niet zo vaak behandelt als de door mij genoemde voorbeelden en als ie dat al doet dan heeft dat ook vaak te maken met het zijdelings bashen van de door mij genoemde groepen vanwege een knieval of whatever van de christenen.
En dan die zogenaamde historica, Traudl, uit Zuid-Afrika die haar apartheidsdoctrine op zijn site etaleert; walgelijk.

MAXIMO | 16-05-08 | 12:58

Flodder | 16-05-08 | 12:54
We leven in een theocratie, kan er niks anders van maken.
Telkens als ik denk 'ach laat ze maar' flikken ze weer zoiets.

Miretra | 16-05-08 | 12:57

Er zal wel een voorbeeld worden gesteld. Hoewel dreigen in NL strafrechtelijk nooit ergens toe leidt als het wordt gedaan bij gewone mensen zoals ik, is dreigen veel effectiever dan wat ook. De echte incidenten zijn op een hand te tellen, maar daar is terreur ook op gebaseerd...

NoMinister | 16-05-08 | 12:55

Voor de dames en heren plucheplakkers (=politici) die meelezen dit:
Als jullie nog enigszins geloofwaardig willen overkomen dan is het noodzakelijk om deze regering flink aan te pakken en de minister van justitie naar huis te sturen als hij dit niet goed kan uitleggen. Hij is hier politiek verantwoordelijk voor. Maar misschien is het wel beter dat dit hele kabinet de keien op geschopt wordt. Voor de opportunisten binnen de PvdA hoeft dat helemaal niet zo bezwaarlijk te zijn. Uiteindelijk kan het namelijk zelfs verkiezingswinst opleveren voor de sociaal democraten.

Jeremia | 16-05-08 | 12:54

Als de dictatuur een feit is, is de revolutie een plicht.
Deze zin in mijn hoofd klinkt alsmaar luider.
Heb het helemaal gehad met die fascistenstreken.

Flodder | 16-05-08 | 12:54

@ me

aan de plannen van zijn chanteurs.

solidstate | 16-05-08 | 12:53

@Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 12:48
Inderdaad, een OvJ kan dit niet beslissen. Dient altijd een verzoek ingediend te worden bij een rechtercomissaris). De OvJ moet dan wel met goede argumenten komen. Of, natuurlijk, van hogerhand bevel gegeven.

Agent327 | 16-05-08 | 12:53

vraagstaart | 16-05-08 | 12:51
Gregorius Nekschot en een ieder die hem voelt wel ja..

MAXIMO | 16-05-08 | 12:53

@Maximo
Doet ie ook met blanke christenen, man heeft gewoon een hekel aan alle religie en links en rechts en midden en w.s. ook aan ons. Mag tog?

Ignatius J Reilly | 16-05-08 | 12:52

Heeft die velleman niet met de mohammedjes van de el thaweed gespeeld en wordt hij er nu mee gechanteerd?

Tonnio werd opeens ook ontmaskerd als kindervriend.
Hij wou zeker niet meer mee werken aan de plannen zijn chanteurs.

solidstate | 16-05-08 | 12:52

Die Velleman zal wel een socialist zijn.
Dat soort houdt er immers van om Gestapo methoden te gebruiken teneinde de vrijheid van mening voor andersdenkenden de kop in te drukken.

Sidi Tammentis | 16-05-08 | 12:52

*sniklachend over de grond rolt* Mooi werk, Hoxha. 't Gaat echt de goede kant op in Nederland.

@MAXIMO | 16-05-08 | 12:46 Maar het ZIJN toch ook barbaren? www.spitsnieuws.nl/archives/video/2008...

vraagstaart | 16-05-08 | 12:51

Agent327 | 16-05-08 | 12:41
Wat is een Maximo?
CoJoNes | 16-05-08 | 12:46
Burgemeesters gaan niet over huiszoekingen, wel eventueel een Rechter-Commissaris.

Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 12:48

Hoorde op radio 1 dat er nu diverse partijen in de tweede kamer boos zijn over deze aanhouding. Als het goed is krijgt dit muisje nog wel een staartje, misschien zelfs een behoorlijk lange.
We zullen zien.

Agent327 | 16-05-08 | 12:47

blinde kip | 16-05-08 | 12:38
Hoef ik toch niet te bewijzen?
Check zijn cartoons maar eens op zijn website.
Allemaal zeer eenzijdig en altijd anti-moslim of anti-allochtoon waarbij ie niet schuwt om deze mensen consequent als een soort barbaren of Neanderthalers af te schilderen.

MAXIMO | 16-05-08 | 12:46

@Jeremia | 16-05-08 | 12:44
Volgens mij kan een OvJ geen opdracht geven tot huiszoeking, dat zou de wereld op z'n kop zijn. Job Cohen heeft hiervan geweten, net als Welten. Kan niet anders.

CoJoNes | 16-05-08 | 12:46

CoJoNes | 16-05-08 | 12:38
De officier van justitie (Velleman) heeft als je het mij vraagt opdracht gegeven tot die huiszoeking. Dat ligt binnen zijn bevoegdheden. De vraag is eigenlijk waarom juist nu Nekschot aangepakt wordt terwijl de zaak al drie jaar geleden heeft plaatsgevonden.

Jeremia | 16-05-08 | 12:44

verfsmijter | 16-05-08 | 12:36
Huh? Waar heb jij het over?
Gaat het nog wel een beetje?
Zeurders | 16-05-08 | 12:36
Heb je tot op zekere hoogte gelijk in maar feit is wel dat ook die lafbek zich aan de wet moet houden.
Murdockyoufool | 16-05-08 | 12:36
Ook een imam is aan de wet gebonden.
sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 12:36
Nee. Appa heeft denk ik net als jij en ik al nagedacht over zijn uitspraken.
Denk dat ie hier zijn verantwoording wel neemt en dit graag voor de rechter zal willen toelichten mocht ie worden vervolgd, dit itt die ordinaire lafbek.

MAXIMO | 16-05-08 | 12:44

Welkom in politiestaat Nederland, waar uw boodschappen ook geen geheim meer zijn. De politie kijkt gewoon.

mennie | 16-05-08 | 12:43

blinde kip | 16-05-08 | 12:38
MAXIMO onderbouwt nooit wat, hij rent hier al jaren rond als kip zonder kop. Gewoon om glimlachen als die malloot bezig is, meer niet.

Miretra | 16-05-08 | 12:43

Arresteren was trouwens wel zwaar overdreven. Ze hadden ook even langs kunnen gaan en zeggen vriend waar ben je mee bezig. Dat heeft het OM met opzet gedaan dat kan niet anders. Ik vraag me wel af wat het OM gemotiveerd heeft om er zeaun sensatie van te maken.

zooishettoch | 16-05-08 | 12:42

Miretra | 16-05-08 | 12:39

We moeten het aan jou overlaten, dan?

Sikkeneur | 16-05-08 | 12:42

Klikspaan | 16-05-08 | 12:20
Tekenen is haram, net als muziek en lachen. Regels kun je uiteraar, ook als extremistische moslim, gewoon naar je hand zetten.
Gisteren reed er een hoofddoekje voor me, ik was in staat om mijn raampje open te draaien en te vragen of haar mannelijke begeleider soms uit de auto was gevallen, of ze wel wist dat ze een zonde beging. Maar regels volg je natuurlijk alleen als ze:
1. Jou niet slecht uitkomen.
2. Anderen er mee kan provoceren.

Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 12:42

Sikkeneur | 16-05-08 | 12:36

Heb jij nog wel hersens?

Discriminatie = onderscheid maken. Daarvoor heb je hersens nodig en in de wetenschap is onderscheidend vermogen essentieel. Het hele verstand is op verschillen gebaseerd. Het hele leven.

AMr goed, zeur maar verder in je PvdA-tunnel. Sjongejonge wat een sukkel ben je. Of is dat ook discriminerend (ga svp geen verhaal hpuden over waarover onze overheid/wetgever vindt dat je wel en waarover je niet mag nadenken/oordelen, I know, en wordt al moe van je sjabloonantwoord als ik eraan denk).

NoMinister | 16-05-08 | 12:42

@Sikkeneur | 16-05-08 | 12:36:
En wat is aanzetten tot discriminatie? En in welk wetsartikel wordt het precies als misdrijf gezien? (Ben wel benieuwd, dan heb ik met heel veel personen en instanties nog een appeltje te schillen namelijk.)

koerbagh ® | 16-05-08 | 12:41

* Snapt nog steeds niet dat er mensen zijn die reagure op maximo*
Dit is alleen maar een troller met aandachtsproblemen.

Agent327 | 16-05-08 | 12:41

delano | 16-05-08 | 12:29

Stel je niet zo aan, hysterische muts!

Sikkeneur | 16-05-08 | 12:40

@koerbagh ® | 16-05-08 | 12:37
Was ik helemaal vergeten, de mens is maakbaar, je moet ze alleen af en toe een beetje onderdrukken of hersenspoelen en je hebt een perfecte wereld.

Zeurders | 16-05-08 | 12:39

@bidlip | 16-05-08 | 12:25

socialisme laat zich redelijk met religie vergelijken. Star gedachtegoed, onbewijsbare stellingen: Net zo goed als dat het bestaan van een god onwaarschijnlijk is, heeft het socialisme de beloofde zegeningen nooit bereikt. Dersondanks blijven mensen erin geloven... Het kan geen toeval zijn dat Hirsch Ballin recentelijk het artikel op godslastering wilde verbreden met 'levensovertuigingen'. Het promoveren van het socialisme tot een 'beschermd gedachtegoed' in hetzelfde kader als dat religie beschermd wordt was een fraaie knieval om de pvda te overtuigen van het nut van een dergelijk artikel. Het was ook een teken aan de wand dat het huidige politieke stelsel wankelt en met kunstgrepen verdedigd moet worden tegen het steeds kritischer wordende (internet) gepeupel.

Nogmaals, het systeem wankelt, het volk begint zich te roeren. De drie 'gevestigde' partijen kunnen samen zelfs geen kamermeerderheid meer halen. Het establisment houd zich steeds krampachtiger vast aan hun heerschappij en hebben daar steeds grovere middelen voor nodig. Deze week is een cartoonist gevangen gezet. Voor het eerst sinds WOII dat iemand wordt vastgezet wegens culturele uitingen. Dit zal vast niet de laatste misstap zijn, en de reacties worden alleen maar feller. We zijn er nog lang niet!

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 12:39

Sikkeneur | 16-05-08 | 12:36
Juist ja, de bedoeling.
Dat maken socialistische rechters vervolgens voor ons uit.
Wat ben je toch een minderwaardige drol.

Miretra | 16-05-08 | 12:39

Hoorde ik net op BNR

Wie heeft eigenlijk toestemming gegeven voor de huiszoeking bij Gregorius Nekschot?
Lijkt me een zeer relevante vraag. Een rechter? De korpsbeheerder (ic. Job Cohen), lijkt me toch ook dat e.e.a. besproken moey zijn binnen de driehoek in zo'n delicate kwestie.
GS, zoek dat uit!

CoJoNes | 16-05-08 | 12:38

@MAXIMO | 16-05-08 | 12:31
Kom maar met bewijs dat Nekschot een rascist is. Plemp plaatjes en licht toe!

blinde kip | 16-05-08 | 12:38

@Zeurders | 16-05-08 | 12:36:
Dat vindt een communist/nazi (twee kanten van dezelfde medaille) helemaal niet hoor. Gleichschaltung der Gedanken is het motto.

koerbagh ® | 16-05-08 | 12:37

koerbagh ® | 16-05-08 | 12:16

Een tekening an sich discrimineert niet, wel kan een tekenaar met zijn tekening de bedoeling hebben aan te zetten tot discriminatie, zoals een redenaar of schrijver met het woord.

Discrimineren, dan wel aanzetten tot discriminatie gaat m.i. een stap verder dan vrijheid van meningsuiting en aan de rechter om te beoordelen.

Sikkeneur | 16-05-08 | 12:36

@MAXIMO | 16-05-08 | 12:31
Maar een imam mag uiteraard de nodige haat zaaien, hè, minimo.

Murdockyoufool | 16-05-08 | 12:36

MAXIMO | 16-05-08 | 12:31
En als ze Appa straks ook oppakken voor pak hem beet antisemitische uitingen? Sta je dan ook te juichen? Doe niet zo kortzichtig.

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 12:36

@MAXIMO | 16-05-08 | 12:31

De term "ras" is slechts voor het Oude Volk van toepassing.
Niet op jullie soort.

verfsmijter | 16-05-08 | 12:36

@MAXIMO | 16-05-08 | 12:31
Och erm, nog een gekwetste erbij. Je mag de cartoons walgelijk vinden, maar Gedachtenpolitie is is nog veel walgelijker.

Zeurders | 16-05-08 | 12:36

de bier | 16-05-08 | 12:34
Dat is ie niet waard.
Laat hem maar lekker in een cel brommen.
Het liefst met Mo B. ofzo..

MAXIMO | 16-05-08 | 12:35

delano | 16-05-08 | 12:29

Laten we eerlijk zijn: je moet er rekening mee houden dat je bekend bent bij de AIVD. En er zijn genoeg linkse types die dat prima zouden vinden en zeer maatschappelijk verantwoord. Maak je geen illusies.

Willekeur? Ken er nog een: uit milieuoverwegingen worden grote mensen zwaarder belast. Een grote auto en dito huis koop je immers alleen omdat je een patser bent en aangezien je het kan betalen ben je nog fout ook: niemand komt eerlijk aan geld, toch? Eerlijk gezegd fantaseer ik ook wel eens van een megaproces tegen alle PvdA=ers wegens landverraad of zo. Paar jaartjes brommen voor dat tuig zou voor mijn gevoelsleven zeer goed zijn. Dus ik maak me geen illusies. De wereld is hard en ik strijd ervoor dat de goeden winnen. No less, no more.

NoMinister | 16-05-08 | 12:34

MAXIMO

Moet jij hem niet opwachten, of is z'n echte naam nog niet naar jullie fascisten gelekt?

de bier | 16-05-08 | 12:34

Als Gregorius Nekschot nu een film had gemaakt... oh wacht...

blinde kip | 16-05-08 | 12:33

Goed dat ze die laffe racist hebben opgepakt.
+1 voor het OM.

MAXIMO | 16-05-08 | 12:31

Jullie hebben het voor elkaar, ik kom ook weer eens kijken ( *zwaait naar qb* )

goed stuk, trouwens. Laat ons hopen dat dit walgelijk machtsmisbruik aan de kaak gesteld wordt en sancties volgen.

goodie2shoes | 16-05-08 | 12:31

fascisten aan de macht

jantje smut | 16-05-08 | 12:30

Best wel donker, dat vrouwtje rechts op de foto.

Service | 16-05-08 | 12:29

Sikkeneur | 16-05-08 | 12:13

Nee, klojo. Er wordt hier helemaal niet georganiseerd. Je speculeert er weer eens op los.
Arrestaties worden voorlopig door die fascistoide overheid gedaan.

Een cartoonist? Mijn god.... Wat krijgen we straks? Razzia's onder de GS'ers?

delano | 16-05-08 | 12:29

Velleman! Vijand van het vrije woord! Zegt het voort, zegt het voort!

de Conciërge | 16-05-08 | 12:29

Hee, ik ben weggejorist om 9:53.
De volgende keer, eg waagh, zal ik nog meer mijn best doen om genuanceerd uit de hoek te komen en NAW-gegevens achterwege te laten.
Mevrouw Beverin vond het ook al een minder goed idee om zo'n groot licht als Velleman nog wat extra te belichten.
En nu moet ik naar de Kamer. Dahag!

nattebever | 16-05-08 | 12:27

Hellsmurfje | 16-05-08 | 12:24

Maar dat wisten we al. Het is alsof een neonazi in mijn oor fluistert dat de gaskamers wel hebben bestaan. Yeah, we knew that already. Maar goed, de hangjeugd als Hitlerjugend. Ik haat het gelul over WO2 in vergelijkingen (mijn excuses als u zich stoort) maar de paralel dringt zich serieus aan me op.

NoMinister | 16-05-08 | 12:27

bidlip | 16-05-08 | 12:02
Duister.
Past goed bij m'n stemming.
--
bidlip | 16-05-08 | 12:11
idd, fuck gelijkheid.
Gelijkheid is hèt instrument van onderdrukking.
--
Hellsmurfje | 16-05-08 | 12:24
De SStaat brandmerkt tegenstanders, het legertje geïmporteerde bijstandsparasieten maakt het werk af.

Miretra | 16-05-08 | 12:27

Hellsmurfje | 16-05-08 | 12:24

Ach joh, was alleen maar een grapje van de recherche (gestapo)...

de bier | 16-05-08 | 12:26

@ Klikspaan | 16-05-08 | 12:20
Nee, dat is nu juist het probleem, moslims mogen geen afbeeldingen van door Allah geschapen wezens maken. Die zieligurts zijn beperkt tot schreeuwen, moorden en verbranden als protestmethoden.

ZSU-23-4 | 16-05-08 | 12:26

@jeroener | 16-05-08 | 12:21
Sterker nog: GEEF VELLEMAN EEN NEKSCHOT!
Velleman, jij ongehoorde klootzak, licht me van mijn bed, alsjeblieft.

Murdockyoufool | 16-05-08 | 12:26

bidlip | 16-05-08 | 12:11 sterke analyse (gemeend)

trivius | 16-05-08 | 12:25

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 12:14
Fijn stukje. Inderdaad zijn de zo snel weer verdwijnende vrijheden in Nederland progressieve vrijheden. Linkse vrijheden.
Dat de linksmensen op het pluche zitten en tot het establishment behoren zou niet direct hoeven te betekenen dat ze zich die vrijheden laten ontglippen. De reden daarvoor is dat links zichzelf ideologisch heeft vastgezet. Niet alleen denken ze na Fortuyn onterecht (want snappen deden ze hem niet) dat het volk rijp is voor de nieuwe jaren 50. Ook schieten ze zichzelf in de voe
Het socialisme is de politieke fase tussen gelovig en seculier. ipv de hemel hebben zij de heilstaat. Maar zoals iedere religie is ook het socialisme star en loopt het een hopeloze halve eeuw achter. Daarom is een fascist voor links nog steeds iemand met dr Martins en een kale kop. Een moslimterrorist heeft eigenlijk een beetje gelijk want die worden onderdrukt door Amerika en wie honger heeft mag een brood stelen. Ze zijn volledig de kluts kwijt.

bidlip | 16-05-08 | 12:25

@Jeroener, tuurlijk, alleen heb je wel kans dat hij dan Joris van zijn bed gaat lichten om jouw persoonsgegevens te achterhalen.. maar ja zo werkt dat in een dictatuur.. jeweettog?

Claude Jacque | 16-05-08 | 12:25

Brakke Obama | 16-05-08 | 12:19

Sorry, maar nu zelfs Sacha er niet meer echt lekker uitziet, kijk er daar niet meer naar. En luisteren was al matig zeg maar.

NoMinister | 16-05-08 | 12:24

www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artn...
Volgens dit stukje is het na 1945 een uniekum dat dit gebeurd. Overigens schijnt de politie al vrolijk tegen neqschot gezegd te hebben dat hij zijn anonimiteit nu wel kwijt is. Oftewel ze plaatsen hem op het schavot, zodat onze biculturele medelanders hem het leven onmogelijk kunnen maken.

Hellsmurfje | 16-05-08 | 12:24

Mag ik Dhr. Velleman een Neqschot toewensen?

jeroener | 16-05-08 | 12:21

Dat ie de zwarte feeks heeft geholpen wil nog niet zeggen dat ze het daar bij het Nederland Palestina Komitee mee een zijn.
npk.2see.nl/soemoed/20/154

de bier | 16-05-08 | 12:21

Moslims kunnen toch gewoon wat "terugtekenen"? Of mag dat ook al niet van Allah?

Klikspaan | 16-05-08 | 12:20

@redactie GS
+1 voor oppakken handschoen.

ranqneuzeKleinburger | 16-05-08 | 12:20

De kamervragen over nekschot hebben nu zelfs het NOS journaal gehaald.

Brakke Obama | 16-05-08 | 12:19

Tuthola radio 1 had het zojuist over Gregorius Nekslag.

fuckje | 16-05-08 | 12:18

Mocht het ooit goed uit de klauwen lopen, vertrouw ik erop dat Joris mijn inloggevens vernietigd.
Het OM heeft wel mooi gewacht tot na 4 mei he?
home.zonnet.nl/hagespraak/images/Geen_...

blinde kip | 16-05-08 | 12:17

@Sikkeneur | 16-05-08 | 12:13:
Leg mij eens uit, jij als boekenman verkoopt vast ook boekjes met cartoons, oude strips enzo.... of in elk geval ken je ze wel, hoe kan een tekening (of de tekenaar) in vredesnaam discrimineren?

koerbagh ® | 16-05-08 | 12:16

Een knieval voor het grefo-denken, waarin geen plaats is voor grappen.
Jazeker kwets Gregorius mensen, maar alleen mensen die zich láten kwetsen, mensen die zichzelf en hun ideologien veel te serieus nemen.
Christenen, moslims en Joden met enig relativeringsvermogen (ze bestaan echt!) zouden zo volwassen moeten zijn om de soms bijzonder grove tekeningen van de heer Nekschot met een korreltje zout te nemen.

Zeurders | 16-05-08 | 12:16

Ik begrijp dat politie en het OM gewoon even helpen de loop te richten die ook Theo van Gogh omgelegd heeft. "Het aanleggen van het wapen werd natuurlijk ernstig bemoeilijkt door de annonimiteit van de heer 'Nekschot' en met zo'n naam en politieke voorkeur vraag je er natuurlijk wel gewoon om", aldus het Openbaar Ministerie. "We hopen met deze overheidssteun moslims te helpen bij morele en praktische beleving en navolging van hun geloofsovertuiging".

ZSU-23-4 | 16-05-08 | 12:15

Ik neem trouwens aan dat mr. Paul Velleman zo meteen ook wat reaguurders laat oppakken en per trein van Joost Raveau laat deporteren.
Of zou hij meer voor de Argentijnse methode zijn en reaguurders in open zee laten flikkeren...
we zullen zien...

Hangplek | 16-05-08 | 12:14

bidlip | 16-05-08 | 12:11

Mooi gezegd. Lekkerrr.

NoMinister | 16-05-08 | 12:14

Ik wens iemand een "Rost van Tonningen-behandeling" toe:
"broekje omlaag - touwtje erom - meerdere rondjes door de bajes"

IndeSaharah | 16-05-08 | 12:14

@schone dame | 16-05-08 | 11:52

Zie het eens in een breder perspectief:

In de jaren 60 kwam 'de jeugd in opstand'. De maatschappij was preuts, religieus verdeelt en autoritair. De 'revolutie' was redelijk succesvol en generaties daarna maken gebruik van de verkregen vrijheden. De jeugd lijkt enige generaties gelukkig en tevree.

De verworvenheden uit de jaren 60 zijn inmiddels gemeengoed geworden. De 'revolutionairen' zitten al jaren stevig in het pluche. Vastgeroest in een gedachtegoed wat te makkelijk algemeen is geaccepteerd. Niet meer in staat los te komen van het dogmatisch denken wat in die tijd geboren is. De revolutie is geslaagd en de revolutionairen zitten op de troon en zijn het nieuwe establisment geworden. Ik las laatst op GS dat Vrij Nederland vroeger een blad was waar het establisment wakker van lag. In mijn optiek (volgende generatie) is VN HET blad waarin het establisment zijn correcte gedachtegoed kan uitten.

Het huidige establisment (onderwijs, cultuur, politiek) is totaal vastgeroest in hun denkpatronen. Een nieuwe revolutie is noodzakelijk en ik sluit dat ook bepaald niet uit. De geschiedenis herhaalt zichzelf vaak en verloopt vaak in golfbewegingen. Tussen de golfbewegingen zitten perioden van relatieve rust. Hoe dieper het establisment wegzakt in haar gedachtegoed, des te groter wordt het verzet.

Het internet (sites als GS) getuigd volgens mij van het groeiende verzet. Het establisment verzet zich hier met hand en tand tegen. Men vervloekt het internet en 'het vrije woord' net zo hard als de burgervaders van de jaren 60 hun eigen revolutionaire ideeen vervloekten. Ik merk het ook in mijn omgeving, the times they are changing! (again) en als het establisment dat niet beter gaat aanvoelen, ben ik bang dat we roerige tijden gaan beleven.

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 12:14

delano | 16-05-08 | 11:39

Lees de comments nog eens terug en een lynchmob is zo geformeerd, hoor!

vapor trail | 16-05-08 | 11:41

Klopt, je geeft alleen je mening, die als aanklacht dient tegen de overijverige acties van een meneer Velleman.

Dhr. Nekschot is nu een GS 'held'.
Zie verder Bigi's comment mbt wat is het verschil tussen een tekening en het woord?
Dus ja, als in de visie van meneer Velleman als OvJ er sprake is van discriminatie, ik het binnen onze rechtsstaat aan de rechter overlaat om daar een uitspraak over te doen.

Sikkeneur | 16-05-08 | 12:13

hoog gehouden te worden => consequenties te hebben

NoMinister | 16-05-08 | 12:13

@Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 11:53
Voor zover ik me herinner, illustreert Gregorius de typische misstanden van in dit geval de (religieuze) groeperingen (op elkaar) in Nederland en dan met name de moslimgemeenschap. En zeggen dat die bestaan, mag.
Bovendien, ik kan me niet herinneren dat hij er expliciet ALLE moslims heeft aangeduid als pedofielen, moordenaars en ander tuig. Hij voegt ook voor alle duidelijk een titel met naam en toenaam bij. Een aanklacht van belediging naar 1 persoon zou dus eerder logisch zijn. Maar daar heb je geen 10 man sterke politiemacht voor nodig. Waar wel over te twisten valt, is natuurlijk de smaak zoals zijn overgedetailleerde tekeningen van geslachtsdelen. Misschien zit dat Velleman en anderen dwars. Hij tekent teveel piemols!

blinde kip | 16-05-08 | 12:12

Geenstijl +1

Zou een -1 willen uitdelen aan de 'onafhankelijke Nederlandse rechtspraak', maar die is sinds jaar en dag al onvindbaar.

Daran | 16-05-08 | 12:12

Wat een gore nazi dhimmi is die Velleman!

Varreke | 16-05-08 | 12:12

Hassan-I-Sabah | 16-05-08 | 12:05
Dat is wel een hele socialistische opvatting van het vrijheid van meningsuiting. Sterken en zwakken zijn geen gevolg van een politiek beleid maar een directe uitingsvorm van het milieu. Er zullen altijd sterken en zwakken zijn en in een goeie verhouding helpen de sterken de zwakken en vertellen zwakken niet wat er mis is met de verhoudingen. Er is namelijk niks mis met de verhoudingen. Als de zwakken de sterken gaan bepalen krijg je Nederlandse toestanden. Nederlanders zouden nog in staat zijn bij de olympische spelen allemaal zo hard te lopen als de langzaamste in het team.

bidlip | 16-05-08 | 12:11

Hassan-I-Sabah | 16-05-08 | 12:05

Volgens mij zijn we het eens over het grote goed dat vrijheid van meningsuiting heet.

Dat betekent dat een gast mij best mag vertellen dat hij me in mijn kont wil neuken, maar dat hem dan beleefd verwijder uit wat van mij is en hem ook niet meer wil spreken. Alsmede zorg zal dragen dat zijn gedrag (hoewel slechts een mededeling), dat mijns inziens niet door de beugel kan, bij de mij bekenden bekend is/wordt. Hetgeen voor hem verwijdering uit mijn milieu betekent. Da's wel een normale consequentie van vrijheid van meningsuiting: consequenties. Die zijn er niet en dus kan een uittrekkingsgerechtigde die een woning kraakt 'Verdonk moordenaar' roepen en zonder enig probleem verder leven. Dat verziekt de boel. Foute manieren dienen los van de waarheid, als hygiene van de omgang, hoog gehouden te worden. Maar dus niet door de overheid maar zeker niet gefnuikt te worden door diezelde overheid.

NoMinister | 16-05-08 | 12:11

Betere reclame kan de beste heer Nekschot niet krijgen, zijn cartoons worden nu landelijk bekend... Mission accomplished!

Watcher | 16-05-08 | 12:09

@NoMinister | 16-05-08 | 12:05

U verwoord mijn gedachten.

verfsmijter | 16-05-08 | 12:09

http://www.gregoriusnekschot.nl/images/kleurplaat_hoer.gif

Zillion | 16-05-08 | 12:09

Sikkeneur | 16-05-08 | 11:29 (en ook een beetje Bigi)
Ja ik vind nekschot vooral erg rommelig tekenen (ben meer van de klare lijn) en zijn grappen zijn mij te puberaal. Maar er zit hier iets veel onsmakelijks achter, waar je nu aan voorbijgaat. Er is wel degelijk overleg geweest tussen Velleman, het OM in Amsterdam en de procureur-generaals (hoogste adviesorgaan van het OM) over deze zaak. Dat Hirsch Ballin er niets van afwist gaat er bij mij niet in.
Dit is niet alleen een overijverige en politiek-correcte OvJ die door de bocht gaat, maar een signaal dat men wenst af te geven dat "vrijheid van meningsuiting niet het recht tot kwetsen inhoudt". Een signaal als genoegdoening naar de 'gekwetste' groepen en waarschuwing aan het adres van de 'kwetsers', wat om twee redenen vreemd aandoet.
Ten eerste worden meerdere kunstenaars momenteel bedreigd om soortgelijke (maar artistiek betere) uitingen, en dan moet je wel heel voorzichtig zijn om iemands zomaar anonimiteit op te heffen. Ten tweede
is het in de afgelopen weken op de normale democratische manier (wet op godslastering) en legale (aanklachten tegen Wilders) manier is het niet gelukt om die vrijheid in te perken, dus gaat men over tot intimidatiepraktijken.
Zeer kwalijke zaak waar je niet te lichtvaardig over moet denken. En wat terstall al zei, straks zijn ook anderen aan de beur. Salah Edin bv als hij weer iets over terrorisme rapt, of Iman Fawaz als hij weer iets over homo's roept dat hij niet kan staven met de Koran. Hirsch Ballin of Velleman moet niet gaan beslissen waar de grenzen van meningsuiting liggen, dat mag een ieder voor zichzelf bepalen en alleen de rechter bepaalt wie daarin te ver gaat.

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 12:09

Mr. Paul Velleman is Nederlands Officier van Justitie in Amsterdam en tevens lid van de overheidsinstantie Landelijk Expertise Centrum Discriminatie (LECD).
.
Velleman is als Officier van Justitie betrokken bij verschillende zaken, die het landelijk nieuw halen. Onder andere bij de zaak Gretta Duisenberg, waar hij oordeelde dat er geen aanleiding was tot vervolging over te gaan, omdat Duisenberg niet had "aangezet tot discriminatie of haat". Echter noemde hij de uitspraak echter wel krenkend en kwetsend voor joden.. Ook was Velleman degene die adviseerde om het bestuur van de El Tawheed moskee in Amsterdam niet strafrechtelijk te vervolgen voor het verspreiden van islam-boeken die zouden oproepen tot mishandeling en discriminatie van homoseksuelen en vrouwen. Verder speelde hij een prominente rol bij de arrestatie van Gregorius Nekschot. Hierin had een dubbelrol. Hij onderzoekte de zaak als lid van het LECD en tevens gaf hij de opdracht tot arrestatie als Officier van Justitie.

Rest In Privacy | 16-05-08 | 12:07

@ NoMinister | 16-05-08 | 11:51

Wat moet ik nou opmaken van deze ontboezemingen?
Dat vrijheid van meningsuiting alleen geldt vanaf een bepaald salarisniveau ofzo?
Of, zoals Rita en Geert zich dat hadden voorgesteld, alleen maar voor politici?

Het treurige is, dat dat allemaalbijna gelukt was, maar dan alleen maar bijna gelukkig.

Even voor de duidelijkheid, vrijheid van meningsuiting gaat over het recht van de zwakken om de sterken te vertellen wat er mis is met de verhoudingen, zeker als de sterken dan ook nog eens de staatsmacht in handen hebben.

Hassan-I-Sabah | 16-05-08 | 12:05

schone dame | 16-05-08 | 11:52

Ik weet niet wat te zeggen: maar ik ben zelf ook altijd stomverbaasd dat er zoveel desinteresse is.

Maar mijn eigen PvdA-ouders zijn erger dan vroeger de strengste kerk heb ik de indruk. NOOIT mag er iets negaties over wat dan ook dat heilig is voor de PvdA worden bekritiseerd (buitenlanders, ontwikkelingshulp, de overheid an sich als 'te groot', openbaar vervoer (maken ze NOOIT gebruik van, maar zeg er niets over!). 'Linkse kerk' is dus volledig passend als begrip.

Per saldo krijg je bij jonge mensen die zijn geindoctrineerd (en niet een beetje, mind you!) dus ook effecten zoals vroeger: net doen alsof je vroom bent en ondertussen keihard anti-policor zijn, maar eigenlijk niog veel erger: onverschillig (ze voelen aan dat ze worden voorgelogen van werkelijk alle kanten en dus geloof je gewoon niks meer). Want een gezond mens is volgens mij niet policor maar een gelukkig mens (opportunistisch, dat wel) veinst het minstens dat te zijn, als je aanvoelt dat iedereen dat wil horen. Leeft wel zo prettig.

Maar de dag dat er problemen komen zijn deze mensen natuurlijk verrast en gaan ze zich dan pas druk maken over iets en dan kan het hard gaan. Die linkse propaganda is dus heel gevaarlijk in mijn ogen. Maar het is niet anders de laatste decennia en zal nog wel even duren. De meeste kinderen kan ik het niet verwijten, want aan een kind van 12 vraag je in 1990 in de CCCP ook niet of hij al overtuigd is van het failliet van socialisme. Dat kind is zijn hele leven voorgelogen en daar kom je niet 1-2-3 vanaf.

NoMinister | 16-05-08 | 12:05

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 11:53

Het is nou eenmaal zo dat cartonisten overdrijven. Dat deed Frits Behrendt in het Parool ook vroeger. Die beeldde steevast Israeli's als onschuldig kijkende jongetjes af en Palestijnen als grimmig kijkende , met lange neuzen behepte, aggresievelingen.
Werd nooit aangeklaagd.
Je moet eens een keer ophouden met dat gemeier over de de 2e WO en der Sturmer. Goedkope retoriek waar ze b.v. bij de PVDA ook goed in zijn als ze geen argumenten hebben in het debat met hun tegenstanders.

delano | 16-05-08 | 12:04

Staat die Velleman niet gewoon op de loonlijst van Bin Laden?

Tabula Rasa | 16-05-08 | 12:04

Er bestaan trouwens cartoonisten die het zelfs op internet moeilijk wordt gemaakt om te publiceren. Zoals Antoine Bernhart. Speciaal voor Velleman:
www.antoine-b.com/peint_top.htm

bidlip | 16-05-08 | 12:02

@schone dame | 16-05-08 | 11:52
Dezlfde indoctrinatie, die met veel succes is toegepast in de mislam,
wordt hier in ons landje sluipend gecopieerd door onze 'regering'
aanpassen is het decreet, want anders............

verfsmijter | 16-05-08 | 12:02

Geenstijl heeft al weken weinig te melden, maar dit stukje van Hoxha bevestigt in een klap weer dat GS ook kan bijten. Hulde!

Arrabinekoeterine | 16-05-08 | 11:59


In het boek 'Biederman und die Brandstifter' van linksman Max Frish is een burgerman zo schijterig om onder ogen te zien dat hij 2 pyromanen in huis heeft dat hij ze uiteindelijk zelf de lucifers geeft om het aan te steken.
Velleman is als Biederman, hij geeft de brandstichters nog liever zijn eigen huis dan dat hij onder ogen zou moeten zien dat er gevaar dreigt.

bidlip | 16-05-08 | 11:58

Niets aan de hand mensen.. gewoon doorlopen!

Claude Jacque | 16-05-08 | 11:58

Ik denk dat we ons willen verlagen tot N-korea of Cuba om meer feeling met hun te krijgen. We doen altijd uit de hoogte denk ik...
De junta is mischien ook wel een goed voorbeeld als we geen cencuur gebruiken hoe komen we anders binnen bij die superlanden. Ik begin langzamerhand zwaar over NL heen te kotsen.

Henk1941 | 16-05-08 | 11:56

@N=1
Omdat we een scheiding van staat en recht hebben.
Vrij elementaire kennis van de staatsinrichting lijkt mij.

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 11:55

Het is zover, ze zijn na 60 jaar opnieuw binnengevallen.

Goldstein | 16-05-08 | 11:54

schone dame | 16-05-08 | 11:52
Kwestie van opvoeding?

Slampamper | 16-05-08 | 11:54

@delano
Hmmm, ik vind zoals gezegd de vergelijking in dit specifieke geval wel degelijk relevant. Het soort uitingen dat hij af en toe maakt vertonen een vrijwel gelijk beeld met het soort haatzaaierij jegens Joden. Fuck die Godwin stelling wat mij betreft in dit geval want de overeenkomst is mij net even te sterk.

Mijn probleem met Gregorius is niet dat hij keihard inhakt op mensen en bewegingen die dat verdienen, maar dat hij complete groepen mensen op een weinig subtiele manier over één kam scheert en de meest extreme kwaliteiten toedicht. Noem dan Godwin maar eens een zwak argument. Ik heb dat inderdaad wel eens eerder gezien ja. De tyfus voor alle extremisten wat mij betreft en daar vallen kaalkopjes ook altijd nog onder.

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 11:53

Hoeveel heeft dat drie jaar lopende 'onderzoek' dat Velleman door Velleman liet doen de belastingbetaler gekost?

jospeh6085 | 16-05-08 | 11:52

nederland derde wereld land 2008
1. grote bazen van grote bedrijven gaan nederland verlaten, want zij mogen niet zoveel verdienen aldus woutertje bos(afgunst).
2. vrouwen weer achter het aanrecht anders hoeren!( ze zijn ook al niet gesluierd)
3. abortus gaat weer naar de achterkamertjes.
4. homoos op de brandstapel.
5. inentingen verdwijnen toename bof/rode hond etc.
6. premies ziektekosten worden niet betaald ( allochtonen)
alles gaat hier zo langzamerhand naar de klooten!
wanneer wordt hier ingegrepen waar zijn de helden die ons land alsjeblieft willen bevrijden, misschien kunnen we de canadesen bellen
nu ben ik zelf al 50,dus ik zit mijn tijd wel uit, maar waar zijn de jongeren gebleven die hier tegen gekant zijn, zelf heb ik 3 jonge volwassen kinderen maar die zijn er totaal niet mee bezig, ook al zijn ze goed opgeleid hoe komt dit?? in de jaren 60 gingen toch ook jongeren actie voeren e.d. waarom kan het hun nu niks schelen terwijl het over hun toekomst gaat

schone dame | 16-05-08 | 11:52

Vellemans is dus een corrupt manneke die on the payroll is bij het politburo van de PvdA?

Lahav 433 | 16-05-08 | 11:51

Hassan-I-Sabah | 16-05-08 | 10:58

Ik wordt altijd ondergekotst met dit soort linkse redenaties. Jullie () hebben tijd zat om de boel met halve waarheden en suggesties te bevuilen. En zolang de boel ondergekotst wordt ziet niemand de ramp, alleen de kots. En daarvan geven 'jullie' dan een Rita, een Geert een whatever 'jullie' voor de voeten loopt de schuld van.

Vrijheid van meningsuitting is een mooi iets en belangrijk. Van mij mag iemand zelfs iemand anders doodwensen, ook persoonlijk als het publieke figuren betreft. MAAR: dan moet de sociale uitsluiting die zulk gedrag tot gevolg heeft wel tot gevolg hebben dat iemand een kant op gaat: weg of er de consequenties van ondervindt. Echter: uitkeringen, zielig doen en overal begrip krijgen en geen fuck hoeven te doen en de boel verzieken mag allemaal en dus heeft dit gedrag geen gevolgen. Dat is de fout. Losers hebben in NL te veel rechten. Vrijheid van meninsguiting is een groot goed, maar als de menselijke norm daarna niet meer functioneert vanwege overheidspamperen, dan gaat zij ter ziele. Hetgeen ook zal gebeuren, praktisch. Maar dat zal altijd worden ontkent, want is de bijl aan de wortel van de moderne vrije samenleving zoals we die n u kennen.

Zolang links tuig in vrijwilligersgroepjes, bolwerken van subsidie en alles wat buitenslands, moslim, vrouw en volgens links zielig is, nooit wordt afgerekend, wordt het nooit wat. Ergo: er is nog een lange weg te gaan of we zitten in een doodlopend straatje en het wordt erg onaangenaam de komende decennia. Ik denk het laatste.

NoMinister | 16-05-08 | 11:51

Krijg niets meer uit m'n bek dan Schande, Schande.

verfsmijter | 16-05-08 | 11:51

@nattebever | 16-05-08 | 11:42
www.gregoriusnekschot.nl/blog/
Deze doet het gewoon nog. Beetje traag, maar nog wel up and running.
Denk dat de publiciteit ervoor zorgt dat er veel kijkers zijn.

Agent327 | 16-05-08 | 11:48

@Schoorsteenveger | 16-05-08 | 09:40
Natuurlijk wens ik die Velleman geen nekschot toe want zelfs een fascist mag je dat niet wensen, toch, maar ik gun hem zijn Nekschot. Gregorius dus. Had iemand daarover een ander idee, dan? Ik zou niet durven, neeuuhhh.... Echt niet, heus niet!
.

Brouhaha | 16-05-08 | 11:48

Iets zegt me dat ook Sinterklaas dit jaar eindelijk opgepakt zal gaan worden. Het onderzoek naar deze slavendrijver loopt eveneens al jaren.

Slampamper | 16-05-08 | 11:46

Paul Velleman en Hirsch Ballin zijn gore klootzakken en ik zou er niet van wakker liggen als iemand schrijft dat hij gehoord heeft dat iemand anders geschreven heeft dat ze die twee tegen de muur moeten zetten.

fratseman | 16-05-08 | 11:45

delano | 16-05-08 | 11:39
Sikkeneur is een Gutmensch, linkse scheefdenker tot in het bot.
Nix mee te beginnen.

Miretra | 16-05-08 | 11:44

Waarom staat dit niet op alle voorpagina's van alle kranten?
Waarom geen spoeddebatten in de kamer?
Waarom is het kabinet niet al gevallen?

Waarom lijkt dit ongemerkt voorbij te gaan? Er wordt gezaagd aan de fundamenten van onze democratie door dit kabinet. En we staan erbij en we kijken ernaar.

Dit kabinet moet hierom NU opstappen.

N=1 | 16-05-08 | 11:43

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 11:39

Mee eens, het levert echter wel veel tegeltjes op en dat vinden ze bij GS weer prettig.

Sikkeneur | 16-05-08 | 11:43

Geloof dat de site van Nekschot al dead is.

nattebever | 16-05-08 | 11:42

Is Dick Bruna al opgepakt? Die smeerlap durft Gristelijke mensen als konijnen af te beelden.

Slampamper | 16-05-08 | 11:42

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 11:39

"Der Sturmer?"

Wordt het niet tijd dat jij ook eens van je 2e WO-obsessie wordt verlost?

delano | 16-05-08 | 11:42

Had die Velleman geen dagvaarding uit kunnen brengen. Had de man wellicht gesierd. Of was het bewijs vluchtgevaarlijk?
Vanuit de positie van Velleman is enige doel het publiek maken van de identiteit van Neqschot.
Of handelde man op instructie van hoger gezag, befehl ist befehl, of nog hoger uit een religieuze overtuiging.
Als de staande magistratuur -de autoriteiten- angst hebben voor het vrije potlood, dan is er hier iets goed mis!

P. de Tarabuso | 16-05-08 | 11:41

@ Sikkeneur | 16-05-08 | 11:29

Wij geven alleen onze mening hier, wij klagen geen mensen aan!
Persoonlijk vind ik het te gek dat hij beslist dat hier sprake is van discriminatie.
Jij bent van mening dat de rechter dan maar uitspraak moet doen, volgens mij moet dit nooit zover het systeem ingaan. Ik ben klaar met een overheid die denkt allerhande beslissingen te moeten nemen over hoe ik mijn leven wil leiden.
Jij denkt er blijkbaar anders over.

vapor trail | 16-05-08 | 11:41

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 11:39
De motieven gaan jou niks aan, ezel.

Miretra | 16-05-08 | 11:40

Kamervragen van de PVV, VVD en D66:
http://www.ad.nl/binnenland/2295457/Kamer_wil_uitleg_arrestatie_cartoonist.html
Is Femke op vakantie?

Patrick Bateman | 16-05-08 | 11:39

Sikkeneur | 16-05-08 | 11:29

Je lult weer eens uit je nek.
"Die toetsenbordhelden" geven geen opdracht om mensen te arresteren vanwege een meningsuiting d.m.v een cartoon. Die Gestapo-officier Velleman doet dat wel. Het idee erachter is dat de multicuturele samenleving en de daarbij passende politiek-correcte opvattingen er bij de onwilligen onder ons ingeramd zal worden.
Geheel in de DDR-stijl.

delano | 16-05-08 | 11:39

Laat het aantal schandalen maar oplopen, de wal zal het schip wel keren...

PTX | 16-05-08 | 11:39

@zooishettoch
Exact, zo is het. Het is een moeilijk te trekken grens tussen vrijheid van meningsuiting en evident racisme, dat besef ik maar al te goed. Toch moet er in de genoemde gevallen van Gretta, EL Tawheed, Fitna en dus ook met Gregorius naar gekeken worden. Omdat ik dit geval Godwin wél degelijk relevant vind stel ik dat ik in ieder geval geen behoefte heb aan het soort haatzaaiende propaganda die in Der Sturmer niet misstaan zou hebben. En Gregorius verdenk ik er van lang niet zulke nobele motieven te hebben als hem hier op GS wel worden toegedicht.

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 11:39

Lange Neus | 16-05-08 | 11:35
Iets met Anne Frank lijkt me wel wat.

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 11:38

@ bidlip | 16-05-08 | 11:35

Nou nee,

Dat hebben we te danken aan de vreedelingenwet 200 bedacht door J. Cohen en uitgevoerd door R Verdonk.

Niet de feiten verdraaien!

Hassan-I-Sabah | 16-05-08 | 11:37

Dat er in NL mensen moeten onderduiken hebben we Uberhaubt te danken aan de Rosemollers en Vellemannen. De NSB was er niets bij.

bidlip | 16-05-08 | 11:35

@redactie> Durven jullie een speciale feauteauf*ck vrijdag aan met "maak een beledigende cartoon"?

Uiteraard niet alleen de islam pakken, maar je mag overal tegenaan schoppen. Lijkt me zeer interessant.

Lange Neus | 16-05-08 | 11:35

ff in de sfeer van Gregorius Nekschot:
Velleman.........
Met zo'n naam zou ik me laten besnijden.
.
De naam Tonino kwam bij mij ook meteen op ?
juridischdagblad.nl/content/view/1533/...

Rest In Privacy | 16-05-08 | 11:35

@nattebever | 16-05-08 | 11:02
En als voor iedere bedreiging die Nekschot ontvangt, Velleman er ook eentje krijgt?

blinde kip | 16-05-08 | 11:34

Dhimmies willen veiligheid, de rust van een graf, de eentonigheid van een refokerk, grint in je tuintje, elke dag het stoepje schoonspuiten, op zondag met een gek knalgeel hoedje op naar de kerk.
Die rust kunnen ze dus vergeten.

Miretra | 16-05-08 | 11:34

@artbrut | 16-05-08 | 11:29
Inderdaad, snel kopen nu het nog kan, sponsor Gregorius! En natuurlijk alvast een veilig plekje achter de boekenkast inrichten voor als de vaderlandse Gestapo straks langskomt.

Zeurders | 16-05-08 | 11:34

Het word tijd dat het Verzet weer in actie komt om een paar landverraders te liquideren.

Death Wish | 16-05-08 | 11:32

In principe is het wel goed vind ik. Hij moet alleen wel consequent zijn en alle andere haatzaaiers ook laten arresteren. Te beginnen met die Imam in Den Haag.

zooishettoch | 16-05-08 | 11:31

Inderdaad, Dip Trix, we zijn vanmorgen in de DDR wakker geworden

JP Balkenbrij | 16-05-08 | 11:31

'Nekschot schiet door' is in de bestelling! Kopen die handel!

artbrut | 16-05-08 | 11:29

Verbazingwekkend toch weer die vele comments van anonieme toetsenbordhelden welke m.i. niet veel anders zijn dan de overijverige werkzaamheden van ene meneer Velleman.

Dat deze man een 'visie' heeft die niet past in het Koninkrijk der Lage Landen, zal ook een rechter hem wel duidelijk maken mocht het tot een rechtzaak komen.

Aan de hypocriete verontwaardiging van de PVV heb ik overigens maling.

Sikkeneur | 16-05-08 | 11:29

Ik kan me niet voorstellen dat deze NSB clown van een Velleman dit soort dingen kan/mag doen zonder uitdrukkelijke toestemming van het aller hoogste niveau. Zou je ook opgepakt worden als je een smakeloze cartoon tekent over de Paus, Bush jr. of Geert Wilders? Denk het niet. Dan valt het plotseling wél onder de vrijheid van meningsuiting.

Benieuwd wat het Linkse Establishment volgende week weer gaat verbieden. Misschien een film, of boek of toneelstuk? Of een website wellicht.........:(

Avant | 16-05-08 | 11:29

OK... helder.
Nekschot 4 president, Vellemans een enkeltje Oostenrijk

Latinaf*cker | 16-05-08 | 11:25

Hij heeft dus 3 jaar nodig gehad om zichzelf te overtuigen?
Nekschot is nu vogelvrij en wat betreft Velleman; glas, plas en alles.... juist ja. Wel fijn om te zien dat een hoop reaguurders blijven hopen op rechtvaardigheid etc, de wereld is nog niet verloren.

Roeieber | 16-05-08 | 11:24

@ Mark d'Aviano | 16-05-08 | 11:02

Soit

Desondanks wil ik toch graag benadrukken dat vooral vervolgd wordt wie de regenten bedreigd/beledigd. Het landelijke discriminatiecentrum heeft onlangs nog toestemming gegeven om posters te jagen waar ene mw Nassau in voorkomt. (Niet dat ik eerder van haar heb gehoord, maar ik heb me laten vertellen dat ze 6 miljoen per jaar krijgt uit de belastingspot voor wonen in een woning boven de huursubsidiegrens).

Asje ahmed de vakkenvuller uitmaakt voor iets dat je niet van je moeder hebt gehoord, kenne de pliesies er hooguit om lachen normaalgesproken. Maar iemand met macht en geld, ho nou!

Desondanks: Nekschot moet echt niet vervolgd worden en de hele toestand is belachelijk, immers trapt hij eveneens en zonder discriminazi naar iedereen (ook de regenten). Mss een wraakactie voor een ANDERE karrikatuur?

Hassan-I-Sabah | 16-05-08 | 11:23

De arrestatie volgt uit een onderzoek naar het werk van 'Nekschot', nadat in 2005 aangifte tegen hem was gedaan. De aangifte komt voort uit een klacht van imam Abdul Jabbar van de Ven bij het Meldpunt Discriminatie Internet. Deze klacht is doorgeleid naar het OM, aldus de woordvoerder.

Claude Jacque | 16-05-08 | 11:21

De actie van Velleman is slechts een symptoom van een veel dieper probleem. Onze wetten deugen niet, want die vormen de basis van de vervolging van mensen die hun mening vrij uiten. En de volksvertegenwoordigers deugen niet, want die maken de wetten. En wie kiezen de volksvertegenwoordigers?

Mark d'Aviano | 16-05-08 | 11:21

Hoxha, alsjeblieft ... moet ik nu echt gaan uitleggen dat juist het OM geen aangifte nodig heeft om tot een strafvervolging over te gaan ?

Bigi Bana Boy | 16-05-08 | 11:21

@Mulimans | 16-05-08 | 11:11: Inderdaad. Ik wil reacties van die man horen. Ik wil dat die man door heeft dat het menens is. Ik wil dat die man het heel erg benauwd gaat krijgen.

Rutger! EROP AF!

artbrut | 16-05-08 | 11:18

@Wickie de Viking | 16-05-08 | 11:09

Kheb net beide boeken van Nekschot besteld bij zijn uitgever. Lijkt me een goede zaak als die opeens heeeel erg goed verkocht worden.

Verder heb ik hirsch ballin via www.justitie.nl/organisatie/minister_h... gespamd. Zou graag alle kamerleden willen spammen maar ben nog op zoek naar een mailinglist, hou me nog steeds aanbevolen!

Is niet veel, maar als we ut allemaal doen, maken we tenminste een beetje herrie. Of had u nog andere ideeen (de barricades zie ik vandaag niet zitten, ut is kutweer...)

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 11:18

Beste remedie: P. Velleman van zijn bed lichten door een arrestatieteam, drie dagen stevig verhoren en daarna vervolgen wegens machtsmisbruik.

Ad337 | 16-05-08 | 11:17

ach... die man doet toch ook gewoon maar zijn werk....

*proest*

om in de vmbo stemming te blijven. GS +1 je weet tog...

overVecht | 16-05-08 | 11:17

@CoJoNes | 16-05-08 | 11:11:
I know... and have known for a while.
Maar dit is wel het zoveelste bewijs en dit zijn geen grappen meer. Dit is gewoon misselijk.

koerbagh ® | 16-05-08 | 11:14

Nekschot voor Velleman. En de politiek, stel DDR-praktijkminnende stakkers

Dip Trix | 16-05-08 | 11:12

Misschien eens tijd voor een goed gesprek tussen die Velleman en onze Rutger.

Mulimans | 16-05-08 | 11:11

Waar blijven die kamervragen?

Mr. Krinkle | 16-05-08 | 11:11

@koerbagh ® | 16-05-08 | 11:02
Dat heeft alles te maken met ' (being) more equal than others', je weet toch?

CoJoNes | 16-05-08 | 11:11

Onze rechtstaat is een lachertje, lachertje, lachertje hihahoe

majorkingkong | 16-05-08 | 11:10

@Hassan-I-Sabah | 16-05-08 | 10:58
Lutser, het zijn CARTOONS, maar het doel van die dingen ontgaat jou volledig.

Hellsmurfje | 16-05-08 | 11:10

Sjonge jonge jullie snappen het ook niet hé: Als je een normale hardwerkende burger bent, dus geen Moslim, Bijstandstrekker, Crimineel, Milieuactivist, Kraker een combinatie van die 5 of iets anders wat 'zielig' is MOET JE IN NEDERLAND GEWOON JE BEK HOUDEN! want anders is het zielig voor de 'zielige mensen'.

Aronnowietsch | 16-05-08 | 11:10

En gaan we er ook wat aan dóen, naast al dat geklaag? Of kankeren we nog een paar sjaggerijnige comments bij elkaar om daarna met een roseetje op de bank toch maar weer een dvd-tje te gaan kijken vanavond? Ik ga alvast maar naar de videotheek anders zijn de nieuwste releases allemaal al weer weg...

Wickie de Viking | 16-05-08 | 11:09

chameau | 16-05-08 | 09:25 Tijd voor een Feauteauf*ck!

mijn idee, ik barst van inspiratie, GS ? tis vrijdag, geef het startsein maar.

trivius | 16-05-08 | 11:08

Hei Pauw & Witteman,
ik heb een scoop, swa. Je weet tog?

Boris Poepnagel | 16-05-08 | 11:08

Aktivist | 16-05-08 | 10:16
.
D66 heeft geklaagd. Mag die nu uit jouw lijstje ?

Niet voor Jan | 16-05-08 | 11:05

Met verdriet en afgrijzen vanochtend dit nieuws. Mijn landje waar ik vroeger mocht wonen, glijdt weer een stukje dieper weg in het moeras van multicul. Zonder ruggegraat ten onder. Ik weet zeker dat mijn voorvaderen woedend uit hun graf zouden kruipen als ze enigszins zouden weten hoe onze eigen identiteit tegenwoordig wordt verloochend door het politiek correcte estasblishment. Nederlanders worden langzaam door de vellemannetjes van deze tijd vermaakt tot indianen in hun eigen reservaat. Neen, voorwaar.... niets zal mijn hart kunnen breken, en zeker niet zo'n klein vellemannetje niet. Ik sterf liever voor het feit dat mijn vriend (Gregorus N.) zijn mening mag uiten.

VonHierbisGinder | 16-05-08 | 11:05

Alle overheden weg bezuinigen. Stelletje incompetente idioten! Nekschot, nekschot!!!

Ignatius J Reilly | 16-05-08 | 11:04

@Hassan-I-Sabah | 16-05-08 | 10:58
Leugenaar.
DHC had in een diss geschreven dat ze de nek van Hirsi Ali wilden breken en dat een liquidatie van en een bomaanslag op het VVD-Tweede-Kamerlid in voorbereiding was. Daar zijn ze voor veroordeeld.

Mark d'Aviano | 16-05-08 | 11:02

Ik hoop maar dat GS zich niet verlaagt tot het niveau waarop doodsbedreigingen richting Velleman worden geuit. Die zou ik gelijk wegjorissen, niet zozeer om principiële redenen maar omdat je anders als blog gedonder krijgt.
Je kunt zo'n Velleman ook niet zomaar ongegrond een wildplasserT noemen, alleen maar omdat-ie 's nachts z'n bed bevuilt.
't Eén staat los van het ander en we moeten dit genuanceerd beoordelen, want daar heeft deze maatschappij behoefte aan.

nattebever | 16-05-08 | 11:02

@leeuwenramp | 16-05-08 | 10:50:
Het hele parket in Amsterdam zit vol rare snuiters... Koos Plooy, Joost Tonino, Fred Teeven, Hetty Hoekstra...
Overigens mag naast een imam ook een officier van justitie wel gewoon discrimineren. Dat is in het geheel geen probleem.
www.om.nl/parket/arrondissementsparket...

koerbagh ® | 16-05-08 | 11:02

Vroeger had je nog twee ambtenaren nodig om elkaar aan het werk te houden, nu lukt het al met een enkele.....

Wouterr | 16-05-08 | 11:01

bijtertje1001 | 16-05-08 | 10:55
Geen aanslagen maar wraak en intimidatie. De gebruikelijke methodes van linkse activisten. Geen dag zonder daden.

Miretra | 16-05-08 | 11:01

CoJoNes | 16-05-08 | 10:38
Uit pure woede.
Over discriminatie en bedreigingen gesproken. Kijk eens hoe die Allahneuker Fawaz zijn eigen bruinhemden het vuile werk laat doen. Hij kreeg het niet voor mekaar om Marcouch als afvallige en hypocriet te benoemen zonder de verdenking op zich te laden dat hij hem tot schietschijf wilde maken. Dus laat hij het door Abdelhakim even doen. De boodschap is dezelfde en glashelder: Marcouch moet overhoop geschoten worden.
"Weet u wie de laatste tijd niet goed slaapt?" zo begint het verhaal.
www.abdelhakim.nl/wordpress/?p=164

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 11:01

@Behangdelul | 16-05-08 | 10:56
En gelijk heb je, zou gewoon GS ( en heul 0031 ) even laten voor wat het is. Het is koekie nog niet helegaar duidelijk of u nu wel of niet de beloofde photoshop onder ogen heeft gekregen inmiddels dus voor de zekerheid:
img521.imageshack.us/my.php?image=020g...

Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 11:01

@WaarDeWindWaait | 16-05-08 | 10:18
Amen!!

increment | 16-05-08 | 11:01

"villenman die velleman" hoorde hij roepen...
(de aanhalingstekens zullen een steeds belangrijkere rol krijgen)

Brakke Obama | 16-05-08 | 11:00

Fucking tievus nazi!!!!

Aanpakken die klootzak en hard ook. Vieze vuile NSB-er andere termen zijn er niet voor!`

Kniftig | 16-05-08 | 10:59

Nou ja, eh? wats nioe?

Nekschot is de eerste niet, DHC weerd geaaresteerd en veroordeelt voor 'bedreigen' omdat die Hirsi Ali een 'house nigga' had genoemd. Taalloze types zijn vervolgd omdat ze per potlood (of email) de premier, en diverse andere volgevreten types die het volk vooral bij het uitgeven van hun geld vertegenwordigen naar de hel hebben gewenst, somige kunstenaars zelfs omdat ze een paar valse graflichtjes voor Foute Geert op straat hadden neergezet in Rotjeknor.

Niet te vergeten, de 'Amsterdamse spandoekenoorlog' en postertje Reisburaeu Rita, dat wel degelijk voor invallen heeft gezorgd.

Het verschil? Nekschot trapt naar beneden, ipv naar boven en dan gaan jullie steigeren?

Hassan-I-Sabah | 16-05-08 | 10:58

PVV, RITA VERDONK en VVD, NU meteen vragen bij de regering!!
Te gek om een tekenaar in te rekenen!

linda4960 | 16-05-08 | 10:58

@Jannes Kopkaas | 16-05-08 | 10:53
Dit heeft niks meer met links te maken...
Dit is Zeeuwsch-Veluwsche-Gristen-Rancune die neigt naar Facisme.

Dr Nobel Preiz | 16-05-08 | 10:58

@koekje, behnagdelul gaat nu ff naar het zwembad, ik lees het later wel... hoop dat ondertussen deze stassipraktijken vandaag aan de kaak worden gesteld...

Behangdelul | 16-05-08 | 10:56

btw, begin me nu voor het eerst echt zorgen te maken over de verdergaande en recentelijk verruimde bevoegdheden van de overheid om ALLE e-mail verkeer e.d. te controleren. Tot nu toe ging ik er in mijn naiviteit van uit dat dit ten doel had terorristische aanslagen te voorkomen. Nu blijkt dat officieren van justitie er een nogal persoonlijke en politiek gekleurde agenda op na houden, ben ik hier niet meer zo zeker van. Vrouwe justitia heeft haar blinddoek afgeworpen.

Voor het eerst acht ik het bepaald niet meer uitgesloten dat mensen op grond van bijvoorbeeld reacties op GS e.d. juridisch aangepakt gaan worden... dhr. Velleman heeft de volgende stap gezet in de richting van een dictatoriale politiestaat.

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 10:55

Wat een stom gezeur over die Velleman. Die doet gewoon zijn werk. Het probleem is de wet, en dus de wetgever, en het overgrote deel van het volk, dat die wetgever steeds kiest.

Mark d'Aviano | 16-05-08 | 10:55

Mark my words: Glas, plas, etc.
Ondertussen gaat de strop met de dag strakker om de neq van het "vrije" 0031.
@hoeperdepoep | 10:43: Vervang rechtsdenkend door weldenkend, dat dekt beter de lading. En dat er vraagtekens geplaatst worden door de belastingslaaf is niet zo erg in bestuurlijk 0031; men luistert toch niet.

HoerenSloep | 16-05-08 | 10:55

@Miretra
Geweld is nog niet gerechtvardigd. Eerst kijken of de tweede kamer de orde weet te herstellen.
Doen ze dat niet, dan heb je mijn morele steun als je aan aanslagen denkt.

bijtertje1001 | 16-05-08 | 10:55

Goed zo GS, stel die zooi aan de kaak! En snel nieuwe verkiezingen aub, ik word hier zo gefrustereerd van door de onmacht...

Verder hoop ik dat je buren je met de nek aankijken Velleman, klootzak. Het is dat ik iemand niet zomaar iemand als landverrader ga aanmerken, maar soms.

ConfuZor | 16-05-08 | 10:54

@bijtertje1001 | 16-05-08 | 10:47:

Het is dat dat niet mag op GeenStijl (en Joris: geen zorgen, ik zal dat ook niet doen), maar anders.... Ooooohhh.. En dat in Combinatie met Tor.... Ooooooohhh.

*fapfapfapfapfapfap*

Balsaq | 16-05-08 | 10:53

ROFLOL @ Aktivist | 16-05-08 | 10:16

Sjakie Snel | 16-05-08 | 10:53

het valt niemand op dat de linksen op fronten waar het toedoet, zwaar aan de winnende hand zijn, wen er maar vast aan, nederland is niet meer.

Jannes Kopkaas | 16-05-08 | 10:53

@hippocrates.

Je hebt gelijk. Hirsch moet aftreden. In ieder geval moet om zijn aftreden worden gevraagd door Rutte, Pechtold en femke.

bijtertje1001 | 16-05-08 | 10:52

CoJoNes | 16-05-08 | 10:45
Nee ik onderga het anders. Ik moet plotseling heel veel doen, een overdaad aan ideeën en prioriteiten. Het voelt wel lekker moet ik bekennen, geweld is eindelijk gerechtvaardigd. Stiekem gehoopt op deze misstap.

Miretra | 16-05-08 | 10:50

Mag een bekschot wel?

Brakke Obama | 16-05-08 | 10:48

@Miretra | 16-05-08 | 10:41:
Jij hebt nog geslapen? Mmmm.... knap.

koerbagh ® | 16-05-08 | 10:47

Kan iemand het prive adres van onze Paul in de comments zetten? Hij heeft enorme zin in pizza.....
Hij lust er wel 100.

bijtertje1001 | 16-05-08 | 10:47

Wie kan mij helpen aan een maillist met email adressen van ALLE tweede kamer leden? Lijkt me een goed plan om ze zo veel mogelijk hierover te spammen.

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 10:46

@Koekje, Alanya

Maar geen shop gezien :(

Behangdelul | 16-05-08 | 10:46

Een multicultuur een multicultuur mijn rechtstaat voor een multicultuur.

@Markje1, neu, Britse blogger heeft asiel moeten aanvragen in de VS, hij had haat geconstateerd en werd dus aangeklaagd voor haat verspreiden.

Multikuli | 16-05-08 | 10:46

Behangdelul | 16-05-08 | 10:44
U bent nu in Turkije? Koekie is net een dag terug.
Waar zit u als ik zo vrij mag zijn? En was u een beetje tevreden met uw shop?

Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 10:45

@Miretra | 16-05-08 | 10:41
Ja, je wordt toch een beetje nerveus als een auto voor je deur stopt. Het iets te hard dichtslaan van de portieren geeft bijna aanleiding om de gordijnen dicht te trekken en achter de bank te gaan liggen.
Ik begrijp wat je bedoelt.

CoJoNes | 16-05-08 | 10:45

@koekje, goedemorgen..

ja, maar ik heb toch niks gemist vanaf mijn vakantieadres in Turkije.... waar ik misshcien maar moet blijven gezien deze praktijken?

Behangdelul | 16-05-08 | 10:44

Uit het persbericht:
Daarnaast zijn de cartoons naar oordeel van het OM mogelijk haatdragend.

Ik dacht dat alleen haatZAAIEN strafbaar was...
Of wordt hier het wetboek weer wat opgerekt voor 'de goede zaak'?

Patrick Bateman | 16-05-08 | 10:44

En we hebben een reactiehttp://www.telegraaf.nl/binnenland/4005729/_Wilders_boos_over_arrestatie__.html?p=5,2

doskabouter | 16-05-08 | 10:44

De linkse sociale beweging in Nederland begint steeds meer op de voormalige Nationaal Socialistische Beweging te lijken. Destijds waren de Joden de klos, nu de rechtsdenkende mens. Waarom deze angst van Links hiervoor? Het zijn over het algemeen hard werkende,belastingbetalende zich aan de Wet houdende doodnormale mensen. Dat ze zich wel eens afvragen waar hun zuurverdiende belastinggeld aan wordt besteed,en daar, zo nu en dan, vraagtekens bijzetten lijkt me legitiem.

hoeperdepoep | 16-05-08 | 10:43

Als hij deze fascistische Officier van Justitie niet op straat schopt, moet Hirsch Ballin zelf maar aftreden.

Hippocrates | 16-05-08 | 10:43

Velleman je bent een laffe hond en ik hoop dat je eeuwig zult branden voor je daden!! ik hoop dat je verder o.a. de tyfus, cholera en de builenpest krijgt voor het zover is. judas!!!!

vroeger werden dat soort mensen minimaal gekielhaald!!

+10 voor geenstijl en voor iedereen die een kamerlid heeft geschreven

El Donkey | 16-05-08 | 10:42

Behangdelul | 16-05-08 | 10:36
Gegroet, nog photoshops bekeken de laatste tijd?

Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 10:42

Wakker worden in een dictatuur, ies wel even wennen.

Miretra | 16-05-08 | 10:41

@Schoorsteenveger | 16-05-08 | 10:36
Da's een zeer fraaie phuck voor de vroege ochtend.

CoJoNes | 16-05-08 | 10:38

dit is natuurlijk alleen mogelijk in nederland

Markje1 | 16-05-08 | 10:38

Paul Velleman is gewoon een idioot die vroeger door de stoere jongens in elkaar geslagen werd. Die probeert hij nu terug te pakken.

T2000 | 16-05-08 | 10:37

Hoe gaat het eigenlijk met Tonino?

Jeremia | 16-05-08 | 10:36

Goed werk Hoxho, knoop die paardelul maar op die denkt te weten wat goed is voor de Nederlandse demoncratie. Volgens mij vergeten al die klootzakken wat democratie is en ze buigen allemaal voor moslims, negers,linksmensen etc die dikke boehoe doen!

Schaf de negerzoen af!; prima
gele,rode en groene zwarte pieten?: prima
iemand tongkanker en een pijnlijke dood wensen; prima
etc etc
Maar ohwee als je een tekening maakt waarin je een grap maakt over minderheden, dan hang je in Nederland!

Geert,Rita, i dont give a fuck; kamervragen NU!

Behangdelul | 16-05-08 | 10:36

www.youtube.com/watch?v=7pbJHcnE1tk
Interview op deense tv met Nekschot, want laten we hem ook niet vergeten. De interviews zijn in het engels gelukkig. Nekschot sterkte. Je hebt bescherming nodig! Velleman: kotz 2x, vanwege je dubbele pet.

Wingwoman | 16-05-08 | 10:35

Zoals het vaker gaat met dit soort onderzoeken of rechtszaken zal Gregorius niet worden vervolgd of aangeklaagd (gelukkig maar). Alleen dat bericht zal niet van Velletjesman komen maar ergens links onderin in de krant op 16.
Velletjesman: JIJ BENT EEN VIEZE VUILE NSB'ER!!!!!!

Jolientientje | 16-05-08 | 10:34

@hekkesluiter | 16-05-08 | 10:26:

Vergeet daarbij niet dat men in de opgeleide lagen van de samenleving op het moment masaal vertrekt (100-150k per jaar), mede daardoor.

Ik vind dit een bijzonder schandelijke vertonen van de Nederlandse "recht"staat.

Balsaq | 16-05-08 | 10:33

Een gedachte:
Als het zo is dat het verbod op discriminatie in de weg staat bij de vrijheid van meningsuiting, dan zit er volgens Wilders niks anders op dan het verbod af te schaffen.
Mocht je nou van de Gristelijke kant zijn (het is immers een typisch Gristelijk onderwerp en niet een Slinks onderwerp zoals sommige hier suggereren), dan wil je graag dat je vrij bent in het beoefenen van je godsdienst en tegelijk wil je voorkomen dat zo'n eeuwen oud instituut bedreigd kan worden door progressie naar betere inzichten. Dus niet discrimineren, maar wel vrijheid van Godsdienst. Ook al zo'n lekkere tang om in te zitten, maar zij beschermen dit met man en macht.
De Slinkse mensen komen niet veel verder en willen vooral de huidige spagaat in stand houden.
.
Kan het alternatief niet gewoon zijn om discriminatie toe te staan (iedereen maakt zich er dagelijks schuldig aan), maar dat de staat geen mensen mag uitluiten op basis van religie, afkomst, enz.
Zo is het niet langer nodig om een spagaat te maken. Mensen mogen beledigen en de staat moet zich hier vooral niet schuldig aan maken. De staat is er immers voor iedereen. Althans bij een normaal kabinet, nu is de staat er voor Slinkse en Gristelijke mensen.

Hooijstra | 16-05-08 | 10:32

Ergo: Velleman staat op de payroll van El Tawheed. Doe daar nou 'es onderzoek naar, Velleman!

De Ware Vrijheid | 16-05-08 | 10:32

Pieter Bas | 16-05-08 | 10:23
Koekie is weer eens in Turkije geweest, (99,8% islamitisch) en heeft welgeteld 6 hoofddoekjes en 1 jurk gezien. Moslims daar roken als ketters, drinken wodka-mix ( bier is voor mietjes ) en zijn dol op russische meisjes. Nederland is in hun ogen maar een achterlijk gebied. Turkije is al sinds 1920 modern en seculier, terwijl Nederland barst van de radicalen en zelfs vrouwen in hoofddoek naar school laat gaan. Geruchten gaan dat het turkse OM dáár bezig is om de AK-partij ( Islamitische equivalent van SGP ) op te heffen. En wij maar lachen om die gekke turken...

Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 10:32

Als ik Velleman onverhoopt tegenkom, zal ik een citizen's arrest uitvoeren. Ik zal hem voorzichtig met z'n gezicht op het trottoir drukken met m'n maatje 42 in de nek, totdat de politie deze opruier en haatzaaier komt afvoeren. Ik hoop dat dhr Velleman niet teveel zal tegensputteren, want het laatste dat ik wil is deze hoeder van de moraal voor de rest van z'n leven beschadigen.
Wat is geoorloofd vraag je je dan af. Zou je Velleman's knieschijven mogen verbrijzelen zodat je rustig je auto kunt halen om hem in de kofferbak naar het politiebureau te brengen?
En dan nog, allebei de knieschijven, of is 1 voldoende?
Vanaf welke wervel treedt verlamming van de benen op? Is dat omkeerbaar?
Het zal een gok blijken, maar weet dat ik heb gehandeld vanuit een diepgeworteld respect voor de Nederlandse rechtsstaat en waar gehakt wordt, vallen nu eenmaal spaanders.

CoJoNes | 16-05-08 | 10:32

@ Hoxha
Een PvdA politicus erbij halen is best, maar deze Peter Edel [PvdA werkgroep buitenland, afd. 020] is er nietmaar eentje.
Edel beklaagt zich in de zaak tegen Gretta D. over Velleman omdat deze Gretta Duisenberg wegens anti-semitische uitspraken ['6 miljoen handtekeningen' quote] wilde laten vervolgen; volgens Peter Edel immers een 'onschuldige opmerking' en volledig uit zijn verband getrokken.
Inymedia schrijvert Peter Edel lijkt een rabiate anti-zionist te zijn [Israel zou het 'Vierde Rijk' zijn] dus zit meer op Gretta's golflengte.
Hoe eigengereid Paul Velleman dan ook moge zijn, hij probeerde tenminste ook Gretta Duisenberg aan te pakken, zij het dat dat niet tot enige vervolging leidde.
Velleman lijkt dus meer een ongeleid projectiel binnen het OM die allerlei onderzoeken en zaakjes start maar waar geen spaan van heel blijft.
Beetje typisch OM gedrag dus

Tobi | 16-05-08 | 10:31

De nieuwe Doekle Terpstra

T2000 | 16-05-08 | 10:31

Onderduiker | 16-05-08 | 10:02
balkenende zal niet reageren over lopende onderzoeken of zaken die onder de rechter zijn.

ganzo | 16-05-08 | 10:30

Aktivist | 16-05-08 | 10:16

Je hebt in principe gelijk maar, mag ik je er wel even op wijzen dat het niet altijd met stemmen te maken heeft als een partij in het kabinet komt. SP had meer recht op regeren als CU.

doskabouter | 16-05-08 | 10:28

Uiteindelijk regelen zo'n 25 linkse mensen op bepaalde posities allerlei zaken ongevraagd voor zo'n 150 opruiende moslim immigranten, waardoor het leven van 16 miljoen Nederlandse burgers ondraaglijk wordt en de toekomst van zo'n 900.000 allochtonen indirect onmogelijk.

hekkesluiter | 16-05-08 | 10:26

hij is zelf racist, kiest voor links en haat rechts...
Dus pak hem maar op.

brabantboer | 16-05-08 | 10:25

Het is zuiver intimidatie. Nederland is nu echt een politiestaat geworden.

JP Balkenbrij | 16-05-08 | 10:25

Dhimmi.

RobbieG | 16-05-08 | 10:24

ik wilde eigenlijk iets melden mbt kinderen en school..

Claude Jacque | 16-05-08 | 10:24

Orwell, Kafka, en dan nu ook Nekschot?
Normen en waarden? Nee! Grefo-inquisitie linksmenssausje.

De Pruis | 16-05-08 | 10:23

Soms denk ik dat het niet gekker kan worden, daar in Nederland. Maar dan blijk idat ik toch weer weer ongelijk heb, het kan nog erger. Haatzaaiende Imams kunnen hun gif gewoon over hun geitjes (Hé, bij Christenen hebben we het over schaapjes, dus geitjes moet ook kunnen om de kudde aan te geven) uitspugen zonder daarbij een strobreed in de weg te worden gelegd. Want het is koeltoer. Maar wee o wee als een Nederlandse cartoonist wat kritish wordt, dan wordt ie gewoon van zijn bed gelicht. Eén ding is wel duidelijk, die Islam wordt jullie wel door de strot geduwd, of je wilt of niet, net als de EU grondwet.

Het wordt tijd dat jullie de regering naar huis sturen en het roer omgooien, gaat niet goed daar in Nederland. Bananenmonarchie.

Pieter Bas | 16-05-08 | 10:23

Dit gaan we nog heel vaak meemaken. Binnen het OM en eigenlijk binnen alle staatsinstellingen komen steeds meer moslims te werken. Dit is op zich geen probleem, behalve dat ze waar het op islamkritiek aankomt zich ineens verenigen. Nu is deze meneer V. geen moslim, maar reken maar dat op dat anti-discriminatieburo een baardje zit te typen. Van Gogh had gelijk over de vijfde colonne. Wacht en zie, dimmi's worden we zonder dat we het doorhebben.

Goldameir | 16-05-08 | 10:23

Stuur Rutger eens langs bij die Velleman?

Waarom wordt een Imam niet gepakt en Cartoonist wel?
Het probleem met die Imams is natuurlijk dat ze achteraf altijd kunnen ontkennen dat ze het gezegd hebben of in ieder geval dat het niet zo bedoeld is of het is verkeerd vertaald en zo... Bij een tekening gaat dat niet zo makkelijk.

wel knap dat hij het onderzoek nog 3 jaar heeft weten te rekken...

Sjakie Snel | 16-05-08 | 10:22

Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 10:14

Hmm misschien is GeenStijl wel een links complot van het OM, om ons straks na jaren van "reageer"-bewijsmateriaal verzamelen allemaal te kunnen opsluiten!

Zillion | 16-05-08 | 10:19

Aktivist | 16-05-08 | 10:16
Hearhear!

Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 10:19

Ach, Paul is een linkse idealist met bevoegdheden die niet kan aanzien dat blogs de moreel supieuren der politie correcte elite met een ferme worp op de rug leggen.
Hij doet nog iets terug. Maar deze actie is zijn ondergang.
Treiteren, traineren, intimideren. Dat is wat hem rest.

Binnen een jaar is hij weg.

bijtertje1001 | 16-05-08 | 10:18

Ik neem aan dat Mr. Velleman naast cartoon sites, ook sites als Indymedia, en Maroc.nl even doorlicht op discriminerende, beledigende en rascistische afbeeldingen en texten? Mooi! ,ik wacht met spanning af dat er een paar honderd finnen en krakers van hun bedje gelicht worden. Of..., zou er toch wellicht, heel stiekem een beetje gediscrimineerd worden bij het LECD ? Weet iemand een instantie waar ik dit kan melden?

WaarDeWindWaait | 16-05-08 | 10:18

Hoera voor Vellemans ontbureaucratiseren.
Door deze werkwijze te volgen kunnen alle benodigde handtekeningen in 1 keer gezet worden en wordt er eindelijk eens voortvarend gewerkt.

Lifecanbesimple | 16-05-08 | 10:18

Dit is serieus niet goed,
jammer dat het vandaag van dat kutweer is anders hadden we lekker een kleurtje kunnen pakken op de barricades.

f@pzwans | 16-05-08 | 10:18

Juist, lekker kankeren over censuur in de baas z'n tijd.
En volgende keer gewoon weer CDA/PvdA/D66/CU stemmen.

Aktivist | 16-05-08 | 10:16

Rost van Tonning leeft.... Heet alleen Velleman.

Biels | 16-05-08 | 10:16

-weggejorist-

ExtremeExtremist | 16-05-08 | 10:15

fuckje | 16-05-08 | 10:06
.
Nee, dat zal 'm wel niet zijn, maar een engerd is 't wel.
.
nattebever | 16-05-08 | 09:53
.
Verlaag je niet tot zijn niveau. Ik weet dat je boos bent, en naar mijn mening terecht, maar geef ajb. geen aanleiding.

Niet voor Jan | 16-05-08 | 10:15

Dit kan nooit lang goed gaan...
Creaguurder | 16-05-08 | 09:59
Dat klopt wel. Maar wie uiteindelijk als winnaar uit de strijd komt is nog onzeker. De verliezer staat als je het aan mij vraag al vast: de democratie. Het is eigenlijk niet belangrijk wie of wat er met de macht vandoor gaat. Een linkse, rechtse, bureaucratische of een reli dictatuur zijn allen zeer verwerpelijk. In de (niet al te verre????) toekomst zullen ook hier mensen verdwijnen, er zal gemarteld worden en er zullen weblogs, boeken en tijdschriften verboden worden.

Jeremia | 16-05-08 | 10:14

Zillion | 16-05-08 | 10:12
GS heeft mijn IP-adres en naam.
*gaat vast koffie zetten voor Arrestatie Eenheid.*

Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 10:14

@Granaatwerper

Juiste analyse.

Dankzij dhr Velleman ligt de identiteit van Gregorius nu op straat en kunnen de extreem-linkse & extreme islamofielen de jacht op hem openen......

Ariebombarie | 16-05-08 | 10:14

Het OM moet in andere gevallen ook eens zo doortastend zijn.

de kaleman | 16-05-08 | 10:13

De kogel komt van links.. zo blijkt maar weer..

Claude Jacque | 16-05-08 | 10:13

Nooit zo gelet op die tekeningetjes van Gregorius N. Zal dat nu eens vaker doen. Is dat nu de bedoeling van Velleman of............?

wILL | 16-05-08 | 10:13

En zo wordt onze vrijheid van meningsuiting steeds verder ingedamd door dit soort fascisten. Als je niet (wil) begrijpen dat een cartoon niets maar dan ook niets te maken heeft met discriminatie of racisme dan hoor je niet thuis in een vrij land. Lijkt me toch een soort van afwijking aan het reële denkvermogen.

Misschien moeten we maar eens toegeven dat we niet zo'n vrij land (meer) zijn zoals we de rest van de wereld willen laten geloven. De politiek heeft het daar continu over maar het is niet zo.

doskabouter | 16-05-08 | 10:13

Paul Velleman, bij deze voorgedragen als voorzitter
van de nieuwe Sharia bloedraad ???

DannyV | 16-05-08 | 10:12

Door al deze opmerkingen lopen jullie grote kans GEARRESTEERD te worden, ok!

Zillion | 16-05-08 | 10:12

GS +1.
Paul Velleman werd vroeger gepest op school!
Sterker nog, hij wordt nog steeds gepest vandaag de dag en wil zich daarom laten gelden....Ü.B.E.R.K.N.E.U.S!!!
Oke genoeg,
Deze man is eng, hij is deaudeng....
GS help ons tegen deze NeoNSB-er...
(hij heeft trouwens Marten Luther King posters op zijn slaapkamer zie ik), ja hij is echt eng.....

Hangplek | 16-05-08 | 10:12

Paul Velleman is van nu af aan het synoniem voor landverrader,
daar kan geen NSB meer tegenop:

'Wat ben je toch een Velleman'

*huh* ?

DannyV | 16-05-08 | 10:11

Velleman is van de reli-politie. Je mag alles zeggen als je een religie hebt. Socialisme, islam, gristendom, allemaal reliegies. Gregorius maakt grapjes zonder religie en dat begrijpt Velleman niet. Velleman heeft zijn bewustwording in de jaren tagtig gehad en is dus per definitie verkloot door het gelijkheidsdenken en de toenmalige antidiscriminatie hype. Het aparte van die hype is dat alleen blanken kunnen discrimineren. Bij anderen heet dat kultuur, gewoonte of traditie.

Goldameir | 16-05-08 | 10:11

Als dit geen consequenties heeft, dan zijn de rapen gaar.

artbrut | 16-05-08 | 10:10

Speciaal via de anti ip-BAN proxies even mijn onsteltenis laten blijken.
Ons grootste goed wordt vertrapt, vrijheid wordt door de plee gespoeld en met voeten getreden alles ter ere van de grootste geweldscultus ter wereld.

Vol ongeloof lees en hoor ik deze gebeurtenis aan, dit is één van de meest enge passages in onze nederlandse historie volgens mijn weten (althans op de moorden op Fortuyn en Van Gogh na dan)

Hoe is dit mogelijk?
Waarom laten we dit toe?
Waarom heeft die Paul Velleman die macht?
Hoe kan dit? Maar vooral waarom?
Is dit om iedere andersdenkende die het niet eens is met de multikuldoctrine het zwijgen op te leggen?
Is het om iedere boef te beschermen die de idiote subsidiecultuur voor alleen allochtonen in stand wil houden?
Waarom mogen weldenkdende Nederlanders zich niet uitten?
Waarom mogen er geen wantoestanden aangaande de mislukte multikul aangekaart worden?
Wie zich openlijk keert tegen de mislukte miljardenkostende integratie-waanzin wordt opgepakt?
Het aankaarten van pedofielie, inteelt, eerwraak, discriminatie en andere mensonterende praktijken in moslimkringen mag dus ook niet?

Gregorius Nekschot is een kunstenaar, een groot kunstenaar in mijn ogen, en één die op een doordringende edoch humoristische wijze misstanden en absurditeiten laat zien aan iedereen.

En dat allemaal gebeurd terwijl:
Moslims vrolijk verder prediken dat iedere andersdenkende dood moeten, homo's dood moeten, ongelovige vrouwen verkracht moeten worden en dood moeten. En totale bevolkingsgroepen uitgeroeid dienen te worden.
En verder dat veel moslimjongeren die iedereen die blank is, op straat uitschelden , bedreigen, bestelen , molesteren en doodsteken vanwege hun afkomst en blanke huidskleur.
Al dat gebeurd dagelijks en openlijk ,... en dan denkt de dicriminatie-idioot PAUL VELLEMAN wel even degene die juist die mistanden wil verduidelijken naar de mensen toe het zwijgen op te leggen. BAH!

Ik denk dat we de limit nu wel bereikt hebben...... Dit kon wel eens zeer averechts gaan werken voor de hele multikul instanties en idioten die hun eigen miljarden-subsidie industrie in stand houden door geld van werkende burgers af te pakken.
Al die extreem linkse indoctrinatie-mensen die zoveel van dat subsidiegeld in eigen zak zien vloeien, die moeten nu toch hun einde tegemoet zien gaan.

Ze spartelen, ze leggen de weldenkende mensen met grote druk, het zwijgen op onder het mom van racist, populist of discrimnator. Dit kan nooit lang goed gaan...

- Ik hoop dat het vuur van waarheid en fatsoen nu voldoende aangewakkerd is, en dat iedereen die de vrijheid aanhangt, zich in zal zetten dit vuur zijn vernietigende werk te laten doen om de extreem linkse onreine facisten te stoppen onze vrijheid te vernietigen.

Nederland heeft nog maar een piepklein beetje toekomst over door het jarenlange extreem linkse krappe denken, nu zie je vervolgingen van andersdenkenden, dat moet de druppel zijn , dat kan niet anders.

Denk aan onze kinderen mensen, en denk aan de velen die doodgegaan zijn om ons vrijheid te kunnen bieden. Vrijheid die vernietigd word door Kabinet BAlkenende, Moslims, Coa, LECD, Velleman, en andere linkse facisten.

Creaguurder | 16-05-08 | 10:09

granaatwerper | 16-05-08 | 10:02

Daarom zeggen 'we' ook dat bij de moord op Fortuyn de kogel van links kwam.

Dat slaat dus niet op Volkert van der Graaf alleen, maar vooral op de facilitering en demonisering van links en door links. De KGB en Gestapo waren kleine jongens vergeleken met de massale samenspanning van linkse media (PCM, PO) en linkse policor politici, OM, rechters en politie.

Op de keper beschouwd leven we in een heel eng land dat de rechtstaat als schaamlap voor hun policor zuiveringen inzet. Maar ja, de schijn en de werkelijkheid, je kunt er boeken mee volschrijven.

NoMinister | 16-05-08 | 10:09

En trouwens, is die Pica van Velleman niet een mooie gelegenheid om de Vrijdag Feauteaufuck weer 'ns voor 'n keertje van de plank te trekken, redactie?

F. von Zeikhoven | 16-05-08 | 10:09

CoJoNes | 16-05-08 | 10:00
Goed dat je het zegt, was ik ff vergeten dacht 2 eeuwen terug in de tijd te zijn gezien deze gebeurtenissen

CoffeePatch | 16-05-08 | 10:08

Ik zie een cartoon voor me waarin Paul Venneman afgebeeld als de ezel God, wordt genomen door de geit Allah en al klaarkomend uitroept dat hij de Islam door de strot van alle Nederlanders zal duwen.

..zapper | 16-05-08 | 10:07

Paul Velleman, of zijn cloon, stuurt dus de zelfislamitisering van 0031 aan
Hartstikke fijn om de weten

Tobi | 16-05-08 | 10:06

Velleman heeft gereageerd op het Wilders-bericht op SpitsNieuws, en hij heet Phoenix1977.

fuckje | 16-05-08 | 10:06

Humorloos gewetensvraagje: Wie is nu de engste: "Herr Flick" (Velleman) of... ?

"

colonnecinco | 16-05-08 | 10:06

Velleman is van het type dat zichzelf met een mooi strak zwart uniform, met vele ´onderscheidingen´ en een grote pet en dito paradedolk in massale bijeenkomsten ´het volk´ ziet toespreken over een giga PA installatie. Het liefst s´nachts voor added impact van de lichtshow.

bello | 16-05-08 | 10:05

Hee laat mij erbuiten ja

doskabouter | 16-05-08 | 10:05

Velleman pak je koffers maar, hi ha ho.

Schreeuwbuis | 16-05-08 | 10:05

Als Nekschot naar aanleiding van deze actie een nekschot krijgt, dan zou het me niet verbazen als Velleman een nekschot krijgt. Dit is niet bedoeld als een bedreiging, maar meer als een waarschuwing.

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 10:04

@ Rabarberke | 16-05-08 | 09:12
Het gevaar komt in dit geval van de extreemlinkse gekken die het liefst alle geld van het bruto nationaal product in antidiscriminatie zouden steken.
Doorgeschoten antidiscriminatie is totale waanzin.

Eikenhout | 16-05-08 | 10:04

Willem van Ockham | 16-05-08 | 09:56
Waarom?
Toch zeker niet omdat ik die Velleman typeer als de idioot die hij is? Dat hij genetische defecten heeft kan men mij moeilijk verwijten.
Ik dreig niet, maar noem dingen die in de praktijk van alledag voorkomen, maar wil natuurlijk niemand op gedachten brengen.

nattebever | 16-05-08 | 10:03

*herinnert zich een zekere GS periode waarbij mest e.d. in voortuin besteld werd bij een DDOS-kabouter*

Rutger naar Velleman! Confrontasie! En haal de Zwarte Kip es van stok!

Arie de huisnegert | 16-05-08 | 10:03

Onder Seyss-Inquart zou Velleman het zondermeer minstens tot Sturmbahnfuhrer geschopt hebben, met waarschijnlijk een aanbeveling voor een administratieve staffunctie bij Eichmann. Zou, want Seys-Inquart zou onze vrind de links-radicale 'Reichs'ambtenaar zeer waarschijnlijk met een andere aanbeveling aan Eichmann getipt hebben. Iemand al iets over Kamervragen tegen deze Amsterdamse Honnecker gehoord? Toemaarrrrrr....

F. von Zeikhoven | 16-05-08 | 10:03

Mooi, dan ga ik vanaf nu Paul Velleman als synoniem voor Klootzak gebruiken. En als iedereen dat doet staat het over een paar jaar in de Dikke van Dale. Gore rotschoft, flikker op naar Cuba of Burma lul!
*even een (beschaafd, dat weer wel) mailtje sturen naar velleman*

sjaakdeslinksesul | 16-05-08 | 10:03

paul velleman dus. Wat hij heeft gedaan komt er op neer dat een volkomen kansloze zaak gemaakt wordt (nekschot kan niet worden vervolgd) waarbij echter de identiteit van nekschot bekend is geworden binnen politie en justitie kringen. Zoals algemeen bekend verondersteld mag worden, informatie die bij politie en justitie is, ligt 20 minuten later op straat. Tenslotte, er zitten genoeg rotte appels bij de overheid om daarvoor wel te zorgen. Dankzij Velleman kan iedere jeugdterrorist die dat wil nu bij nekschot op bezoek komen. Hij heeft dus gewoon gefaciliteerd dat criminelen nekschot kunnen komen intimideren. Kudos voor GS dat de naam van de misdadiger nu genoemd is. Helaas ontbreken naam, adres en telefoonnummer van velleman prive...

granaatwerper | 16-05-08 | 10:02

Velleman doet alleen maar wat er van bovenaf is gedicteerd. Reken er maar op dat Balkje een rol speelt in dit verhaal. Geert: Kamervragen ! Maar eigenlijk is het antwoord van Balkje al bekend, die "spreekt toch niet de waarheid".

Onderduiker | 16-05-08 | 10:02

Het LECD is zo'n typische erfenis uit de terreurperiode van de Linkse Kerk. Opruimen die achterlijke club. Steek die inspanning maar in serieuze problemen.

Eikenhout | 16-05-08 | 10:02

Die Paul Velleman krijgt vast dikke steekpenningen vanuit de El Tawheed moskee en nog een aantal andere haat predikende instellingen.

Beëlzebul | 16-05-08 | 10:01

@Hooijstra | 16-05-08 | 09:53:
Behalve dan als het in een heilig boekje staat. Dan mag je gewoon zeggen dat homo's van het dak geflikkerd moeten worden, hoor. Dan wordt je keurig vrijgesproken.

koerbagh ® | 16-05-08 | 10:00

@CoffeePatch | 16-05-08 | 09:58
LOL @ 'krant lezen'. Het is 2008.

CoJoNes | 16-05-08 | 10:00

@Brakke Obama 09:57 wel jammer dat ze Ben Cremeer en Sierra Leone niet een raincheck geven en ff vol in het onderwerp gaan.

Rammstein | 16-05-08 | 10:00

hahahaha vind de opmerking van Natte bever wel helemaal top grinnn

ijzerehand | 16-05-08 | 10:00

Speciaal via de anti ip-BAN proxies even mijn onsteltenis laten blijken.
Ons grootste goed wordt vertrapt, vrijheid wordt door de plee gespoeld en met voeten getreden alles ter ere van de grootste geweldscultus ter wereld.

Vol ongeloof lees en hoor ik deze gebeurtenis aan, dit is één van de meest enge passages in onze nederlandse historie volgens mijn weten (althans op de moorden op Fortuyn en Van Gogh na dan)

Hoe is dit mogelijk?
Waarom laten we dit toe?
Waarom heeft die Paul Velleman die macht?
Hoe kan dit? Maar vooral waarom?
Is dit om iedere andersdenkende die het niet eens is met de multikuldoctrine het zwijgen op te leggen?
Is het om iedere boef te beschermen die de idiote subsidiecultuur voor alleen allochtonen in stand wil houden?
Waarom mogen weldenkdende Nederlanders zich niet uitten?
Waarom mogen er geen wantoestanden aangaande de mislukte multikul aangekaart worden?
Wie zich openlijk keert tegen de mislukte miljardenkostende integratie-waanzin wordt opgepakt?
Het aankaarten van pedofielie, inteelt, eerwraak, discriminatie en andere mensonterende praktijken in moslimkringen mag dus ook niet?

Gregorius Nekschot is een kunstenaar, een groot kunstenaar in mijn ogen, en één die op een doordringende edoch humoristische wijze misstanden en absurditeiten laat zien aan iedereen.

En dat allemaal gebeurd terwijl:
Moslims vrolijk verder prediken dat iedere andersdenkende dood moeten, homo's dood moeten, ongelovige vrouwen verkracht moeten worden en dood moeten. En totale bevolkingsgroepen uitgeroeid dienen te worden.
En verder dat veel moslimjongeren die iedereen die blank is, op straat uitschelden , bedreigen, bestelen , molesteren en doodsteken vanwege hun afkomst en blanke huidskleur.
Al dat gebeurd dagelijks en openlijk ,... en dan denkt de dicriminatie-idioot PAUL VELLEMAN wel even degene die juist die mistanden wil verduidelijken naar de mensen toe het zwijgen op te leggen. BAH!

Ik denk dat we de limit nu wel bereikt hebben...... Dit kon wel eens zeer averechts gaan werken voor de hele multikul instanties en idioten die hun eigen miljarden-subsidie industrie in stand houden door geld van werkende burgers af te pakken.
Al die extreem linkse indoctrinatie-mensen die zoveel van dat subsidiegeld in eigen zak zien vloeien, die moeten nu toch hun einde tegemoet zien gaan.

Ze spartelen, ze leggen de weldenkende mensen met grote druk, het zwijgen op onder het mom van racist, populist of discrimnator. Dit kan nooit lang goed gaan...

Creaguurder | 16-05-08 | 09:59

Mijnheer Velleman is een excuus-hollander. Zo`n zelfbevlekker dmv zelfkastijding. Iemand die `s nachts zwetend wakker schrikt van dromen over slavernij, zionisme en geert wilders en snel naar de nachtshop rent om de balie-turk een tientje in zijn handen te duwen.
De pijn van succesvol zijn, het defecte overactieve morele gevoel wat de overhand krijgt boven het vermogen tot relativering en objectiviteit.
Beetje het type dat in hongerstaking gaat, en "kumbayaa" gaat zingen voor een supermarkt die nog negerzoenen verkoopt.
Moet ik verder gaan?

Koekje-dr-bij? | 16-05-08 | 09:59

Zie je maar weer hoe gevaarlijk het is om te twijfelen aan de multiculturele samenleving

Multikuli | 16-05-08 | 09:59

Idd Rutger naar Velleman aka de nieuwe Jolo of Joost Ravo!!

Tommygunner | 16-05-08 | 09:58

Het lijkt erop dat er nog iemand wat bonuspunten tegoed had van Velleman.

kneuterzak | 16-05-08 | 09:57

Gezellig! | 16-05-08 | 09:55
Ben blij dat je nu nog in staat bent om dat te beoordelen.

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 09:57

Hoe lang zal het nog duren eer GS uit de lucht zal zijn?
Toch goed dat "Peacock and Whiteman" af en toe nog heldere denkers aan tafel toelaten. Hoe lang dat ook nog mag duren.

Brakke Obama | 16-05-08 | 09:57

nattebever@9;53
U heeft een punt, hij is buitengewoon lelijk.

andere hans | 16-05-08 | 09:57

@nattebever | 16-05-08 | 09:53
Je reserve pyjama ligt al klaar ?

Willem van Ockham | 16-05-08 | 09:56

Ondertussen in Turkije:
Queen Elizabeth loopt een cursus bij de Turkse First Lady hoe zich te gedragen als Turkije tot de EU is toegetreden.
www.ad.nl/multimedia/archive/00155/G_L...

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 09:56

Nekschot (nooit van gehooerd voor deze rel van de dag) is niet opgepakt vanwege de inhoud van zijn tekeningen... maar vanwege zijn belabberde illustratieve vaardigheden. Wat een kuttekeningen... en nog niet eens grappig ook.

Gezellig! | 16-05-08 | 09:55

Slinks Nederland strikes again

OpenDeur | 16-05-08 | 09:55

Lijkt mij een verschrikkelijk eng links bureautje dat LECD. Vooral van die stigmatiserende posters aan de muur. Verder nog een Token in dienst om het geheel maatschappelijk aanvaardbaar te maken. Euuww enge club.

Kingeef1975 | 16-05-08 | 09:54

@CoJoNes | 16-05-08 | 09:49

ik schrok me een rolberoerte toen ik dit vannochtend op de radio hoorde. We zijn kennelijk al verder weggezakt dan zelfs ik (als trouw Wilders-stemmer) had gedacht. Hier valt al het andere binnenlandse nieuws van de afgelopen maanden bij in het niet:

De eerste keer sinds de tweede wereldoorlog (zover ik weet) dat er iemand vanwege een culturele uiting of mening in het gevang beland.

Veelzeggend dat de oude-media dit alles kennelijk nauwelijks nieuwswaardig vinden...

Klaboesterbeer | 16-05-08 | 09:54

Klasse werk Prof. Hoxha. Gisteravond vond ik het vooral nog een samenvatting van wat op het oude medium tv werd uitgezonden. Dit is echter lekker veel achtergrond informatie.
Overigens kan ik me wel voorstellen dat het OM hier moet optreden. Niet dat ik denk dat iemand arresteren en verhoren veel zin heeft, maar conform de huidige regelgeving mag je nu eenmaal niet discrimineren. Kunnen we het heerlijk mee oneens zijn, maar dan moeten we maar niet zo gristelijk stemmen in Nederland.

Hooijstra | 16-05-08 | 09:53

-weggejorist-

nattebever | 16-05-08 | 09:53

Ik ben niet gauw kwaad maar vind dit g*dverde g*dverde
g*dver een grof schandaal. War begint ik een tyfus hekel
te krijgen aan deze 'regering' !!!!

DannyV | 16-05-08 | 09:53

@TV Dominee | 16-05-08 | 09:49:
Met een huis van 8 ton in A'dam-centrum heb je er toch wel iets van begrepen, lijkt me.

koerbagh ® | 16-05-08 | 09:53

Velleman lijkt wel wat op Goebbels.

whatisup? | 16-05-08 | 09:52

Heer Velleman zal voor zijn bewezen diensten aan de Islam straks een standbeeld krijgen op het Profeet Mohammed (zgan)-plein te Beirutdam (nu nog bekend onder de kafir-naam de Dam in Amsterdam).

Sinar | 16-05-08 | 09:52

Ja graag Rutger asap naar Mordor toe !!!
Laat hem Gandalf en Aragorn meeneemen, en vergeet Dave niet !

nl.youtube.com/watch?v=BMjESInEp6M

leeuwenramp | 16-05-08 | 09:51

Dissidenten worden opgepakt, media censuur is er al. Democratie is overleden.
Ik ben naar het buitenland ... vraag wel asiel aan in China

Oerkoendoe | 16-05-08 | 09:51

Goed speurwerk mannen! Zo ken ik jullie weer.

Moenen | 16-05-08 | 09:51

De fascisten rukken op.

andere hans | 16-05-08 | 09:50

@koerbagh ® | 16-05-08 | 09:47:
Omdat ze niks van economie snapt? Wel jammer eigenlijk.

TV Dominee | 16-05-08 | 09:49

Hup Rutger, op naar Velleman.

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 09:49

Een kranten rondje;
Trouw vind het niet de moeite waard en besteed meer aandacht aan het overlijden van van Doorn. Oh ironie!

De Telegraaf heeft haar conclusie paraat en zet Nekschot weg als een racisitsiche cartoonist.

De Volkskrant heeft het standaard ANP bericht overgenomen.

Het AD vindt het ook niet bealngrijk genoeg om te vermelden.

Trek uw conclusies. De congsi wordt pijnlijk duidelijk.

CoJoNes | 16-05-08 | 09:49

Zoals ik al zei.. "het maakt niet uit wat je kiest"
Er zit gewoon een hele rotte laag onder Den Haag en daar doe je niets aan en wie dat wel probeerd krijgt met Brussel te maken.

Schijnbaar waren er na Fitna niet genoeg rellen en bedreigingen om het volk angst aan te jagen. Deze cartooons zullen zeker opnieuw aanleiding zijn voor een gesponsorde vlagverbranding, bedreiging, etc.

NeuqenDoeJeZeau | 16-05-08 | 09:49

@CoJoNes | 16-05-08 | 09:40:
Yup... de enige liberaal van de kamer moet het doen. (Waarom zit ze eigenlijk bij die socialistische milieu-club....? ).

koerbagh ® | 16-05-08 | 09:47

Ach, deed de NOS maar dergelijke onderzoeksjournalistiek. Maar die hebben daar teveel ethisch besef voor.

dr Rechts | 16-05-08 | 09:47

No-Life | 16-05-08 | 09:43
Kom kom, zo ver is het nog niet. Het kwaad slaat altijd toe als het donker is. Het begint nu al een beetje te schemeren maar de straatverlichting hoeft nog niet aan. Het lijkt mij echter niet verstandig om een Officier van Jusitie te bedreigen.

Jeremia | 16-05-08 | 09:47

wens.... toe

Dr Nobel Preiz | 16-05-08 | 09:47

Dikr | 16-05-08 | 09:42
Ik had ook al van die plotseling associaties met het Derde Rijk. Als je die kop van die man ziet en je kent zijn staat van dienst, ja, dan moet je vrezen dat hij het soort persoon is dat in om het even welke dictatuur zijn slag zal slaan en alle frustraties die hij in zijn zielige jeugd heeft opgedaan op de meest weerzinwekkende wijze zal botvieren.
Het beangstigende is dat dit soort griezels kennelijk macht op kunnen bouwen en snappen hoe ze kunnen heulen met de duivel.

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 09:47

Mijn bloed gaat koken als ik dat allemaal lees. Dit land gaat naar de godverdomme met zulke stinkende NSB'ers. Velleman is een stinkende rat, een kruiper voor de Islamofascisten, een walgelijke hypocriet. Laat heel Nederland over deze schoft heenvallen. Dit is echt voedsel voor revolutie.

chinaski | 16-05-08 | 09:47

Bedankt maar weer. Mijn vertrouwen in het functioneren van het Nederlandse Openbaar Ministerie is weer eens reuze versterkt. Wat een daadkracht wordt er getoond om deze bedreiging van de Nederlandse samenleving een halt toe te roepen. Ik slaap weer een stuk geruster.

Achterdocht | 16-05-08 | 09:47

Gregorius moet vrij!! Pek en veren voor Velleman!! Wat 'n idioot is dat zeg!

increment | 16-05-08 | 09:46

Is het ook verboden iemand een "Gregorius Nekschot" toe te wensen?

How then also, Paul Velleman ik wens u hierbij uit de bodem van mijn hart een "gregorius NEQSCHOT"

Dr Nobel Preiz | 16-05-08 | 09:46

het politburo heeft het vonnis uitgesproken, en velleman mag het gaan uitvoeren, in ruil voor een latere politieke beloning in de vorm van een mooi baantje.

De Briemusketier | 16-05-08 | 09:46

Van dit onderwerp wil ik spontaan verschrikkelijk dronken worden vandaag

Agent327 | 16-05-08 | 09:46

Gelukkig kan de website van Gregorius Nekschot altijd nog in de VS gehost worden.

Rabarberke | 16-05-08 | 09:46

Krijg spontaan hoofdpijn van dit soort types

mokka-ananas | 16-05-08 | 09:44

Ben benieuwd hoeveel reaguurdertjes na aanleiding van dit topik uit hun bedjes zullen worden gelicht...

No-Life | 16-05-08 | 09:43

fuckje | 16-05-08 | 09:37
Roerend met je eens. Laat kereltje Pechtold nu maar eens zien dat zijn testikels zijn ingedaald. Die gggrrristenhonden zijn een héél smerig spel aan het spelen.

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 09:43

Even proberen ... " Obersturmbahnführer Velleman"
Klinkt als een klok, dunkt me.

Dikr | 16-05-08 | 09:42

@QB (ja die.....) | 16-05-08 | 09:35
Ik dacht precies hetzelfde, die 2 zouden hun eigen staatje op moeten richten (ergens op de bodem van de noordzee) en daar met hun rare en onwenselijke gedachtengoed aan de gang gaan.

'TrauMa | 16-05-08 | 09:41

Brouhaha | 16-05-08 | 09:35
Goed idee, Brouhaha, om de term op deze wijze nieuwe betekenis te geven. Iemand een nekschot wensen is taboe, maar iemand een Nekschot wensen betekent ondubbelzinnig: het iemand toewensen om in een cartoon van Gregorius Nekschot te kakken te worden gezet.

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 09:40

@fuckje | 16-05-08 | 09:37
De VVD? Whoehahaha, die moraalridders gaan echt hun eigen glazen niet ingooien met zulke slechte peilingen. Over een jaar willen ze toch echt met het CDA en de PvdA in een colaitie.
Pechtold? Nooit. Gregorius was nogal kwetsend voor moslims en het kereltje laat z'n liberale inborst subiet varen als de islam in het spel is.
Femke is onze enige hoop.

CoJoNes | 16-05-08 | 09:40

Is deze Velleman misschien een goede vriend van Rutger van Santen? Wat een koninkrijk is dit aan het worden.Een DDR mentaliteit in dit moeraslandje. Ik eis verkiezingen! Nu!

T@ Riest | 16-05-08 | 09:40

* hoort laarzen marcheren in de straat en staat op om te kijken wie er op de deur bonkt... *

Brouhaha | 16-05-08 | 09:40

@hoepla
Volgens mij in "Sas van Gent" ofzo.
Ergens bij delft ofzo

stijnos | 16-05-08 | 09:39

Dit land kan zoveel beter [W.Bos] een heilstaat waar de bevolking door kerk, gedachtepolitie en overheidsgesubsidieerde denktankjes en NGO-s (!!!!) in het gareel wordt gehouden. Ik zie rode banieren, ik ruik gepoetste laarzen, ik hoor geëngageerde speeches en een juichend volk...

Fimbulvetr | 16-05-08 | 09:38

Geert, voel de hete adem van Velleman *proest*

Hobbykip | 16-05-08 | 09:37

Waar woont Paul Velleman eigenlijk?

hoepla | 16-05-08 | 09:37

Met Kamervragen van Wilders schieten we geen snars op.
Beter zou zijn een spoeddebat, over de vrijheid van meningsuiting, aangevraagd door VVD, GL, en D66.

fuckje | 16-05-08 | 09:37

Ik zeg: SPOEDDEBAT!!!
Die zijn voor minder uit de kast getrokken!

Tommygunner | 16-05-08 | 09:37

ik vind het allemaal trekjes krijgen van een nederlandse Inquisitie geleid door valse gristenhonden. vergeet niet dat nederland tachtig jaar onheil heeft gekend door dit genootschap.

ganzo | 16-05-08 | 09:36

Ik hoop dat hij juridisch aangepakt gaat worden voor het beschadigen van onze democratie / rechtstaat.

terrorwally | 16-05-08 | 09:35

En zo direct wordt de identiteit van Nekschot per ongeluk gelekt. De NL regering verzint wel een argument waarom hij geen bescherming krijgt en de radicale moslims doen de rest .... na Fortuyn, Van Gogh en Ayaan, weer en criticus van de multikul opgeruimd. Balkenende kan trots zijn.

James Lastig | 16-05-08 | 09:35

Het is een inkoppertje, en ik riskeer arrestatie door een team van minstens 50 tot de tanden bewapende leernichten, maar ik gun die Velleman zijn Nekschot van harte!

Brouhaha | 16-05-08 | 09:35

mogelijk kan Velleman samen met domme Doekle wat sociaals gaan doen, twee handen - een buik.

QB (ja die.....) | 16-05-08 | 09:35

Deze Velleman dient terstond op nonactief te worden gesteld, alsmede vervolgt voor machtsmisbruik, etc., etc. De staak is te mild voor deze man.

En omdat ie zo toepasselijk is, gewoon nog een keertje:

"Of all tyrannies, a tyranny sincerely exercised for the good of its victims may be the most oppressive. It would be better to live under robber barons than under omnipotent moral busybodies. The robber baron's cruelty may sometimes sleep, his cupidity may at some point be satiated; but those who torment us for our own good will torment us without end for they do so with the approval of their own conscience."

C. S. Lewis

Conan | 16-05-08 | 09:35

Velleman is de voorbode van wat we nog gaan meemaken in dit door de policorrmaffia geregeerde land. Oproepen tot de dood mag, zolang je je maar verschuilt achter een religie. Het belachelijk maken van deze haatzaaiers mag niet.

Erger nog: de hermandad intimideerd de tekenaar: je anonimiteit is nu wel zo goed als verdwenen. Oftewel: we weten wie je bent, "ze" weten wie je bent. Achterom kijken heeft geen zin, je wordt toch wel gepakt.

Dit is volkomen onaanvaardbaar.

Ik herken mijn Nederland niet meer, herken het Nederland van mijn voorvaderen niet meer. Dit soort berichten kwam tot een paar jaar geleden exclusief uit de zandlanden en ik verbaasde me erover dat dat gebeurde. "Hier zal dat niet plaatsvinden" was mijn - achteraf - naieve gedachte.

Nederland zakt meer en meer af naar een zeer bedenkelijk niveau. Nederland verwordt tot een moeras waaruit geen ontsnappen meer mogelijk is. Een realiteit een democratisch, westers, liberaal land onwaardig.

Onze regering laat dit gebeuren, moedigt dit omfloerst aan. We moeten ons doodschamen voor onze "leiders".

stuyterkuycken | 16-05-08 | 09:34

De nieuwe fascisten noemen zich anti-rascisten!

Xyen | 16-05-08 | 09:34

De man lijkt me eenzelfde karakterstructuur te hebben als Goebbels. De verongelijktheid straalt van zijn smoel af. Heeft duidelijk zijn reeds bruine en onwelriekende vuist in de aars van Hirsch Ballin.

Schoorsteenveger | 16-05-08 | 09:34

Arme Velleman... heeft iemand een Melkertbaantje bij de VN voor hem?

Tommygunner | 16-05-08 | 09:33

Het gaat goed met het discrimineren van de eigen bevolking. V.d Ven zit hier achter een tot moslim bekeerde. Verder zijn we zelf schuld: we verdedigen onze eigen cultuur niet en laten ons als makke schapen overrulen. Dus ga door met het afzeiken van ONZE cultuur!

Dr Lambiek | 16-05-08 | 09:33

Werkelijk iedere dag maakt Nederland zich weer onsterfelijk belachelijk. Ergens is dat best knap maar welk normaaldenkend mens wil nog in zo'n links dictatuurkalifaat wonen. Hou gewoon op met belasting betalen en vertrek naar betere oorden. Waarom zou je nog in NL blijven?

James Lastig | 16-05-08 | 09:33

Dat je zo een kutbaan accepteert zegt al genoeg. Het verraad is georganiseerd en nu de logische gevolgen zich manifesteren zien we een probleem. Geen idee wat we tegen de verkeerde weg die we zijn ingeslagen moeten doen. Maar willen we a.u.b. straks niet huillie huillie doen als een 'sterke man' op staat, zijnde de wal die het schip keert? Het moet zo zijn lijkt wel. De sneeuwbal halverwege de helling tot stoppen brengen lijkt mij niet reeel.

NoMinister | 16-05-08 | 09:32

Vooral die moskee die dan wordt vrijgesproken uit angst voor de vredige barmhartige gevolgen. Een lollig plaatje maken = verboten, mits je een moslim bent, want dat mag wel. Moslims mogen van de Islam dreigen en moorden, dus mag het van de staat ook. Die houden niet zo van vredige en barmhartigen die klagen dat zij geen Nederlanders meer mogen slopen.

DatDus | 16-05-08 | 09:31

Overbetaalde ambtenaren en instanties die niets toevoegen.

a-thee-ist | 16-05-08 | 09:30

* Vraagt zich af of Joris / GS beschikt over rode "server-self-destruct-button" indien sprake van inval Justitie...

Stolichnaya™ | 16-05-08 | 09:30

GS: Top onderzoek!

Ik stem voor een mr. Paul Velleman feauteauf*ck!
Heb zo'n ongelovelijke teringhekel aan die minderhedenknuffelaars!

Japie de Boeselaere | 16-05-08 | 09:29

@de honden blaffen... | 16-05-08 | 09:26:
Geen. Hij laat ze vrijspreken. Want haat is geen haat als je een heilig boekje gelooft en citeert. En dan geldt het wetboek niet, maar de heilige tekst.
(Dat staat verder nergens hoor, maar dat heet "respect" (ofzo) ).

koerbagh ® | 16-05-08 | 09:29

@Starf*cker die is nog aan het puzzelen hoe ze het belang van het millieu meeneemt in haar vraagstelling.

..zapper | 16-05-08 | 09:29

@Bijstandskoning | 16-05-08 | 09:26
Je moet die Palestijnensjaal niet zo strak om je nek knopen, ga je rare dingen van zeggen.

Aussie | 16-05-08 | 09:29

@Bijstandskoning | 16-05-08 | 09:26
Doe ons één voorbeeld van iemand die daarvoor door 10 agenten van z'n bed is gelicht en anderhalve dag is vastgezet. Eentje maar.

CoJoNes | 16-05-08 | 09:28

Nederland is terminaal ziek
Bereid de uitvaart maar voor.

James Lastig | 16-05-08 | 09:27

internet huiszoeking bij die kneus van velleman ???

Bill Bixby | 16-05-08 | 09:27

Ik zie net dat Wilders vragen heeft gesteld. Voor het eerst ben ik het met Kuifje eens. Waar blijft Femke?

Starf*cker | 16-05-08 | 09:27

Met de aanhouding van Neqschot is de links-religieuze FASCISTISCHE dictatuur Nederland is een feit....

Brouhaha | 16-05-08 | 09:27

Het OM discrimineert zelf als een plantagehouder. Probeer als man maar eens aangifte te doen van stalking. De Pliesies willen wel helpen, maar het volgens het OM worden mannen niet gestalkt. Ik heb het een paar keer geprobeert, maar geen sjoege, die luitjes.
Kun je aangifte doen tegen het OM?

FriescheHengst | 16-05-08 | 09:27

'Hoe is het mogelijk dat je in Nederland kan worden opgepakt vanwege het gebruik van een potlood om een gedachte op papier te zetten.'

Tja, wie met het potlood Israëlische wantoestanden uitbeeldt, heeft binnen 5s dhr. Naftaniël van het CIDI aan de telefoon. En de volgende dag een clusterbom van het IDF in de achtertuin (blindgangers zijn een toegift voor de spelende buurtkinderen.)

Bijstandskoning | 16-05-08 | 09:26

By the way, hoeveel imams heeft deze fatsoensrakker al laten arresteren wegens haatzaaien?

de honden blaffen... | 16-05-08 | 09:26

LOL@url topic btw.

Reuzelbek | 16-05-08 | 09:26

Tijd voor een Feauteauf*ck!

chameau | 16-05-08 | 09:25

Paul Velleman is nog erger dan Adolf Hitler...

Onderbuik | 16-05-08 | 09:24

Als het er om gaat ongelovigen te straffen of aan te pakken zitten moslims en gereformeerden op één lijn.
Je houdt dit niet voor mogelijk in dit land maar we zijn hard op weg om de DDR van West-Europa te worden.
Om met Tony Spoprano te spreken: "Hey ,Velleman, go and fuck yourself!"

delano | 16-05-08 | 09:24

@CoJoNes | 16-05-08 | 09:20:
Mene Mene Tekel Ufarsin...
(Zo soms staat er in dat kolere-boekje van die gristenen ook nog wel eens iets toepasselijks)

koerbagh ® | 16-05-08 | 09:23

@B.Okito | 16-05-08 | 09:21
Geen idee, het OM op eigen iniatief hoop ik.

Hellsmurfje | 16-05-08 | 09:23

Goed werk GS.
Het lijkt mij tijd voor een diepgravend onderzoek naar mr. Paul Velleman.
Vrijheid van meningsuiting is bij religieuze politieke partijen, per definitie, niet in goede handen.

spelen | 16-05-08 | 09:22

*doet mee met Willem van O*
Paul Velleman is een dhimmi. Paul Velleman is een fascist. Paul Velleman is een hele enge gevaarlijke meneer.

Boze Buur | 16-05-08 | 09:22

Meneer Velleman: alle negerts hebben een klein piemoltje
*pakt tandenborstel en staat bij de voordeur te wachten op transploft*

Klukkluk | 16-05-08 | 09:22

<a href="http://smg.photobucket.com/albums/v736/Kalehein/?action=view&current=gregnek51.gif" target="_blank"><img src="http://img.photobucket.com/albums/v736/Kalehein/gregnek51.gif" border="0" alt="Photobucket"></a>
Vond deze wel leuk. . .

Vidi Veni Verdommi | 16-05-08 | 09:21

Verstrengelde belangen en machtsmisbruik. Wie arresteert nu Velleman?

B.Okito | 16-05-08 | 09:21

Zo Paultje, hoe ga je je hier nu uitlullen?
Is er al een plekje gereserveerd bij Pauw & Witteman?

Hodja | 16-05-08 | 09:20

Hij zal nu wel salarisverhoging krijgen van zijn baas, paul velleman.

Van mij mag hij een paar jaar gratis onderdak krijgen. In de cel dus...

Quacka | 16-05-08 | 09:20

Paul Velleman is de Anton Mussert van deze eeuw.

Reuzelbek | 16-05-08 | 09:20

Weer zo een mongool die onze democratie en rechtspraak verpest, vind ik.
En dan let ik nog op mijn woorden, om vervologing te voorkomen

frickY | 16-05-08 | 09:20

Een letterlijk teken aan de wand op de foto: I have a dream.
Velleman is een teringhufter en zal niet worden vergeten.
One day...

CoJoNes | 16-05-08 | 09:20

en dan Mireille van Eer... what's in a name?....

van dal | 16-05-08 | 09:20

Met andere woorden: Velleman is een kutlul (m/v - z/w - ho/bi/he) en moet opzouten.

Klukkluk | 16-05-08 | 09:20

-weggejorist-

Willem van Ockham | 16-05-08 | 09:19

Wellicht moeten ze de naam van het OM maar eens veranderen in Sicherheits Polizei. Om het beestje maar een naam te geven.

.308 | 16-05-08 | 09:19

Met de komst van de islam word het weer snel minder met de vrijheid van meningsuitting.
.
Dacht men dat de religie voorgoed uit de publieke ruimte was verdreven, komt er nu een religie (islam ) voor terug die nog vele malen fanatieker en geweldadiger is dan wat we gehad hebben.
.
Zelfs zo gewelddadig dat je de mensen op één hand kan tellen die de moed hebben om op de vele misstanden in deze religie kritiek te uitten.
.
Vooral ter linkerzijde , waar men altijd volop kritiek had op de christenen, blijft het ten aanzien van de vele misstanden in de islam oorverdovend stil.
.
Kennelijk is het in linkse kringen taboe om kritisch te zijn over de islam en organiseert men zelfs in die kringen een heksenjacht op mensen die wel kritiek hebben op de vele misstanden en achterlijkheden in de islam.

Bijstandtrekker | 16-05-08 | 09:18

-weggejorist-

Mazzeltov | 16-05-08 | 09:18

-weggejorist-

- teruggejorist - | 16-05-08 | 09:18

Conclusie: Velleman zou prima gefunctioneerd hebben in de nsb, stazi, gestapo, rode khmer en meer van dat soort fijne diensten...

Hellsmurfje | 16-05-08 | 09:18

doorzoeken.... er is vast nog meer shit waar een luchtje aan zit

Tonline | 16-05-08 | 09:17

Jim Garrisson: "If Democracy, looks like this, behave itself like this and operate like this, at least called it what it is: Fascism!"

Comrade | 16-05-08 | 09:17

@Rabarberke | 16-05-08 | 09:12:
Vooralsnog hebben ze gemeenschappelijke belangen tegen de seculiere staat. Theocratie is theocratie, en welke god precies gelijk heeft dat zoeken ze dan later wel uit. Net zo als in bijvoorbeeld Belfast, Beiroet en Bagdad.

koerbagh ® | 16-05-08 | 09:17

Netjes Hoxha, pak 'em aan!

Aussie | 16-05-08 | 09:17

-weggejorist-

..zapper | 16-05-08 | 09:16

Rabarberke | 16-05-08 | 09:12
gemeentes? parochies zul je bedoelen...

van dal | 16-05-08 | 09:16

heel de regering is corrupt

Polderboy | 16-05-08 | 09:15

Velleman is fout!

braadlap | 16-05-08 | 09:15

Ja dat zijn die door geschoten fanatici! U weet wel van die mensen waar je in de kroeg geen gesprek mee kan krijgen omdat ze op een hystherische manier hun linksche mening aan je willen opdringen.

überbrain | 16-05-08 | 09:14

mooi dat dat nog kan in ons land Velleman stuurt rapport aan Velleman... lijkt wel een of ander corrupt zaakje..

vinny-diablo | 16-05-08 | 09:14

"With the first link, the chain is forged. The first speech censored, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."
~Jean Luc Picard in 'The Drumhead'.

"Een volk dat voor Korannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht."

Calastir | 16-05-08 | 09:13

Het OM is de nieuwe dictator van Nederland, da's toch duidelijk. Het OM wordt ook steeds minder door rechters gecontroleerd omdat rechters ook vaak door OM-mensen worden vervangen.

prohibitandis | 16-05-08 | 09:13

Het is nu wachten tot het OM de echte naam van Gegorius Nekschot 'lekt'. Fijne rechtstaat, dat Nederland..

e.claudius | 16-05-08 | 09:12

Zo zie je maar, het gevaar komt niet van de moslims, maar van de gereformeerden. De eerste stap naar de hereniging van kerk en staat is weer gezet. Het duurt niet lang of provincies worden weer bisdommen en gemeentes worden bestierd door gereformeerde ouderlingen.

Je zou er bijna moslim van worden.

Rabarberke | 16-05-08 | 09:12

-weggejorist-

Brakke Obama | 16-05-08 | 09:12

Papierprikken ook overigens.

..zapper | 16-05-08 | 09:11

Greta Duisenberg is toch die hoer van Hamas, wie neemt die nu serieus... Dhr Velleman heeft gewoon politieke aspiraties.

Gifkikker | 16-05-08 | 09:11

-weggejorist-

..zapper | 16-05-08 | 09:11

N.S.B.er

KarelKopKaas | 16-05-08 | 09:10

Best wel intimiderend, nu je naam zo bekend is geworden, meneer Paul Velleman.

hoepla | 16-05-08 | 09:10

Ben net wakker en mijn ogen zijn nog niet goed open, dus ik kan nog niet goed discrimineren.

Brakke Obama | 16-05-08 | 09:09

Thee moet je ook drinken en niet snuiven..

Maraka | 16-05-08 | 09:09

Velleman is stout!

fromwalking | 16-05-08 | 09:09

kortom, velleman is een hufter pur sang.. ik vraag me af of hij thuis ook zo is, in dat geval heb ik oprecht medelijden, met zijn vrouw, zijn kinderen en eigenlijk ook met hemzelf. je zal toch zo maar in elkaar zitten....

van dal | 16-05-08 | 09:08

hoezo bananenrepubliek?

ProW | 16-05-08 | 09:07

Kopje thee erbij??

Dayak | 16-05-08 | 09:07

+1 voor onderzoeksjournalistiek. Hulde.

Iko Nal | 16-05-08 | 09:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen