Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pootje geven niet meer nodig

Tot ziens, u bent de zwakte schakel...En we hebben een uitspraak. Gelukkig maar, nu weet tenminste iedereen waar hij of zij aan toe is. Ofwel: vergeet wat je ouders je vroeger hebben geleerd, het mag namelijk van de rechter. Zo blijkt een school voor beroepsonderwijs ten onrechte een islamitische leerlinge te hebben geweigerd omdat ze mannen geen hand wil geven. Dat heeft de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) zojuist in al haar wijsheid besloten. De vrouw zei bij haar aanmelding dat haar geloof handenschudden met mannen niet toestaat. Voor de school was dat reden haar niet toe te laten tot een opleiding voor onderwijsassistent omdat een hand geven soms noodzakelijk is voor het onderwijs. Maar volgens het CGB maakt de school zich daarmee schuldig aan discriminatie! Rezzpect, je weet tog! Er zijn namelijk genoeg andere manieren om mannen te begroeten…

Reaguursels

Inloggen

De linkse toekomst van Nederland

Gerhard | 29-03-06 | 13:33

damn, ik zou er echt rita verdonk door gaan stemmen, ik vind dit, werkelijk onvoorstelbaar dat wij niet meer baas in eigen land zijn, dat "schaap"zoals hij al mooi zegt zichzelf wél MOEST aanpassen, maar wij zijn zogenaamd socialer, slimmer en passen ons dus aan, net zolang totdat ze werkelijk de baas in dit land zijn.
Sharia hier ingevoerd...? over mijn lijk.

the_w | 29-03-06 | 13:01

De geytenneuqers!!

SCraphy | 28-03-06 | 17:02

jullie willen het allemaaL NIET ZIEN en wat heeft onze rakker van een Nostrodamis voorspeld, wie zouden het grootste probleem opleveren? nou ik wacht op antwoord..

SCraphy | 28-03-06 | 17:01

Ze volgt de richtlijnen van een bepaalde stroming binnen de islam,dus staat los van islam op zich.
Zeg maar een soort van gereformeerde vorm.
Mij intresseert het geen ene reet of ze nu wel of geen handjes wil schudden,het is haar duidelijk te doen om te provocerren,ze weet dondersgoed dat dit in het nieuws komt en dat er aandacht aan gegeven wordt.
Nou leuk kind je hebt je aandacht en nu je opleiding volgen en verder je bek dich .

andre wouterlood | 28-03-06 | 15:53

Als dit soort mensen zich niet wil aanpassen aan de nederlandse gewoontes, moeten ze maar naar hun land van herkomst gaan. Ik heb er genoeg van om me maar aan hun aan te passen. We zitten toch in ons eigen land? met onze eigen gebruiken? laten ze zich daar maar aan aanpassen en anders oprotten, zeg! Elkaar een hand geven is een teken van respect voor elkaar, Zegt dit niet heel veel over het islamitische geloof?? Ze hebben in hun eigen land zoveel respect voor anderen, dat ze die maar gewoon onthoofden als ze niet hetzelfde geloof hebben! Inderdaar; weg met artikel 1, het wordt tijd dat we weer eens naar onze eigen mensen gaan kijken! zo langzamerhand worden die gediscrimineerd!

swilleke_b | 28-03-06 | 11:31

Artikel 1 weg en wel per direct, reeds!!!!!!!!!

capo | 28-03-06 | 10:04

dit is echt van de zotte... die moslims komen hier en dienen zich ook aan ONZE waarden en normen te houden. als wij in marokko komen gedragen wij ons toch ook netjes?

kelsmans | 28-03-06 | 10:02

geef deze islam gasten maar gelijk... klasse hoor. Over een paar jaar vermoorden we hier ook mensen die zich bijv. laten bekeren tot het Christendom. Deze mensen zijn gek in hun hoofd!

reade romke | 28-03-06 | 09:47

iilumiare18 27-03-06 @ 16:46

Wees zo vriendelijk om mij te informeren waar het niet dragen van kopvodden en het niet geven van een hand door vrouwen in de koran verboden is.

Zolang er een hadith, sunnah, sharia en 4 wetscholen zijn die zich beslissingen aanmeten en gedragsveranderingen willen bewerkstelligen, zolang is de muzelmens volgens de koran in de klauwen van duivels, immers mohammed heeft de derde kalief, ca. 28 jaar na zijn dood, namens hem laten verklaren dat hij de laatste profeet zou zijn en de koran het laatste boek van zijn god.

De opmerking dat de koran slechts in het arabisch gelezen mocht worden werd pas na de grote schoonmaak van ca. 977 n C. toegevoegd en daarvoor werd dan het Syrische dialect gebruikt dat immers veel woorden uit het Grieks in zijn dialect had. Het polderarabisch van Mekka was niet geschikt om mensen te overtuigen, immers in de arabische wereld van de middeleeuwen werden de boeren van Mekka zandnegers genoemd.

Iedere islamitische geestelijke die de koran interpreteert en die interpretatie uitdraagt is een ongelovige volgens de koran want hij gedraagd zich als een profeet en dat is een doodzonde. Een ieder die meent een religieus boekwerk over de koran te schrijven is volgens de koran een ongelovige en ook dat is een doodzonde.

Het bestraffen van religieuse dwalingen, gebaseerd op een eigen of andermans interpretatie is volgens de koran uitsluitend en alleen voorbehouden aan god. Een ieder die een mens op religieuse gronden dood is volgens de koran een moordenaar en zal als zodanig naar de hel gaan.

Een ieder die de koran anders interpreteerd is volgens diezelfde koran dus een zelfmoordenaar en die gaan allemaal naar de hel.

Conclusie in het paradijs van de muzelmensen is het verdacht stil en de beloofde 72 maagden per door momper in het paradijs toegelaten islamiet zullen nagenoeg allen werkloos zijn, immers 99,999999 % van de muzelmensen gaat direct door naar hun muzelmensenhel omdat zij zich de koran hebben laten uitleggen door ongelovige imans ook toen zij op de jaren van onderscheid waren gekomen hebben zij dat volgehouden en dat is een doodzonde.

Ksi-Ziks | 28-03-06 | 09:38

"Het zou die kutonderwijzers eens sieren om dat gajes wat doorgaans op die scholen onder de invloed van pillen elkaar de hersenen in slaat eens wat normen bij te brengen."
Je moest eens weten Rabarberke, hoe vaak die 'kutonderwijzers' afgerost worden door leerlingen en hun loyale familie, als ze maar even proberen hen wat normen bij te brengen. De directeur laat zijn leerkrachten ook nog eens stikken, want denkt slechts aan zijn goede naam, en wat meer is zijn zak met geld. Een leerling minder betekent namelijk een zak met geld minder.
Heb je eigenlijk wel kinderen dat je zo ongenuanceerd over 'kutonderwijzers' praat? En moet de school hen opvoeden, of is er ook nog een taak voor de ouders weggelegd, wat denk je?
Ik maak uit je reacties hier overigens op dat je EQ ver achter is gebleven bij je IQ. Wat komt er en peop uit je pen zeg. Die moslima kan bij mij ook een baan vergeten. Jij predikt onbeschoftheid, het weg-met-ons-principe ten voeten uit.
Hahaha 't idee, op solliciatiebezoek en dan geen hand geven, en dan later gaat zij jankend weer naar de KGB dat ze die baan niet heeft gehad, om die af te dwingen met gedram van "ik ben weer zo zielig, ik ben gediskrimineerd!" Omgekeerde wereld principe is dit!
En dan de rest van haar leven van een oetkering leven, want een werkgever heeft toch het recht zijn eigen profiel neer te zetten van een kandidaat. Nog wel althans, en dat moet vooral zo blijven. Deze KGB-praktijken zetten die formule zwaar op de helling.
Wie zegt hier trouwens dat zijn in hun thuislanden niet kunnen studeren? (Preacher)
Moet je eens naar Saudie Arabië kijken bv. lopen ze er als een zwart spook bij, maar wel op de uni bv. Misschien kan ons moslima'tje daar gaan studeren dan en werken.

Deense Postbode | 28-03-06 | 08:41

Dan hoef je dat kadaver dus ook niet te antwoorden als mannelijk onderwijzer, laat ze lekker de tyfus krijgen die holbewoners.
Geef ze een stuk steen en een beitel en trap ze de mergelgrotten in zou ik zeggen.

..Whatever | 28-03-06 | 06:18

thuis met pa en ma, broers en zussen, opa's en oma's, ooms en tantes,neven en nichten, samen met de hand uit een en dezelfde schaal eten, waarop schaap of geyt, dat is gehaald bij de halal "schlager" die er ongetwijfeld met zijn poephand aan heeft gezeten.
mij hoef je geen hand te geven.
zeker niet als je getooid bent met een kwezeldoek of nog "ingeburgerder", gemaskerd of verpakt in een 50kg aardappelzak.
geef nog liever joop braakhekke een hand.
vraag me wel af hoe jullie je voortplanten en tis nog bij de geyten af ook ?
via kunstmatige islamisatie ?

wachtmeester de bruy | 28-03-06 | 05:33

Eens kijken hoe het werkt in ons poppenhuis. Ik heb een klacht ingediend bij de CGB wegens discriminatie door de CGB:

"Ik acht mij gediscrimineerd door de CGB omdat zij kennelijk toelaat en bevordert dat mannen gediscrimineerd worden t.o.v. vrouwen bij het geven van handen door vrouwen.
Door het toestaan van discriminatie op grond van geslacht voel ik mij als man aangetast in mijn integriteit. Ik vind ik dat ik het recht heb om als gelijkwaardig aan een vrouw behandeld te worden."

Enzoist | 28-03-06 | 03:37

GOEDVERDEGOEDVERDEGOEDVERDEGOEDVERDEGOEDVERDEGOEDVER!!!!!!!!!
Zijn ze nou helemaal van de pot gepleurd????
Dit is dan officieel het begin van het einde. Daaaag, Nederland! Het was gezellig tot aan de jaren '90, daarna begon de Grote Afbraak die nu nog steeds gaande is en nog wel een tiental jaren zal duren voordat men wakker schrikt.
Pleuriszooi.

poktor | 28-03-06 | 00:57

@gevallenverstand 28-03-06 @ 00:27
Heel diep gevallen dus.....
Sterkte amice !

preacher | 28-03-06 | 00:53

egwel 27-03-06 @ 23:57
Ik vind het erger als een leerkracht rookt.

gevallenverstand | 28-03-06 | 00:36

preacher 28-03-06 @ 00:21
Ben je trots op ons systeem? Wil je liever het systeem uit die landen toepassen? Wil je dat we het systeem uit die landen op mensen uit die landen toepassen? Geld dat ook voor het Indiaase systeem? Het is niet alleen des Moslims, ook Hindoes houden er niet van. Maakt ze dat onprofessioneel of vijandig?

gevallenverstand | 28-03-06 | 00:27

@gevallenverstand 27-03-06 @ 23:20
Ze gebruikt ons systeem om haar recht te halen, iets wat ze in Iran, Syrie etc. niet gedaan zou hebben of de mogelijkheid voor zou hebben gehad.
Daarom zie ik dit als een verwestering van deze Moslima en een knieval ja...
In hoeverre is je verstand eigenlijk gevallen ?

preacher | 28-03-06 | 00:21

gevallenverstand 27-03-06 @ 23:54
De leerkracht geeft zijn/haar normen weer mee aan je kind of je dat leuk vindt of niet. Als geen hand voor jou goed genoeg is, best. Ik verlang net iets meer voor mijn kinderen.

egwel | 27-03-06 | 23:57

egwel 27-03-06 @ 23:40
Tijdens een 10 minutengesprek ben ik vooral geinteresseerd of king goed les krijgt en voldoende empathie. Ik hoef geen handje.

gevallenverstand | 27-03-06 | 23:54

L1 27-03-06 @ 23:40
nee nee nee, het is niet allemaal hetzelfde, hand/hoofddoekje whatever, boerka/schelden no way! Als je je bedreigd voelt bel je de politie.

gevallenverstand | 27-03-06 | 23:52

Ik ben het met je eens dat het geen handengeven op zich misschien niet zo erg is, maar het is een onderdeel van een heel systeem van uitingen van minachting dat zo bedreigend is. Van het hoofddoekje tot het uitschelden van autochtone vrouwen voor hoer tot een 42 meter lange raket in de Baarsjes. Het gaat met kleine stapjes steeds verder, en dat vind ik bedreigend...

L1 | 27-03-06 | 23:40

gevallenverstand 27-03-06 @ 23:35
Ik geef in een apotheek ook geen hand, maar tijdens een 10 minuten gesprek op school ligt dat toch weer anders. Nogmaals iedereen mag doen wat hij of zij wilt maar aanvaard dan ook de consequenties.

egwel | 27-03-06 | 23:40

Er zijn hier dat soort meisjes in de apotheek, en ik heb er geen moeite mee. Iemand die zich sterkt religieus profileert zal zeker niet overal worden aangenomen, maar als dat handje het enige is.... Ik vind handen geven een vrij mannelijk iets eigenlijk.

gevallenverstand | 27-03-06 | 23:35

gevallenverstand 27-03-06 @ 23:24
Ach het is geen halszaak maar zoals ik eerder al zei, je mag best eigenwijs zijn op dit punt maar zeur dan ook niet als je er last mee krijgt.

egwel | 27-03-06 | 23:27

Het zal nooit van harte gaan. Meestal word het dan zo'n slap handje in de trend van 'eigenlijk heb ik het liever niet' laat zo'n kind toch leren en werken. Het heeft een te hoog gehalte van 'ik ben de baas, nu naar mij luisteren'.

gevallenverstand | 27-03-06 | 23:24

gevallenverstand 27-03-06 @ 23:08
Klopt maar een indier in NL zal zich toch meestal aanpassen aan de NL norm.

egwel | 27-03-06 | 23:21

Een meisje wil geen hand geven, wel meedoen en leren, en dit word gezien als een knieval voor den Moslim? Dat lijkt een beetje op de predikant uut Kampen hier.

gevallenverstand | 27-03-06 | 23:20

Ik hoop dat die muts ooit reincarneerd als teckel,
SNIIIIIFFFFFFFFF, hallo mop!

gentle giant | 27-03-06 | 23:19

Rabarberke 27-03-06 @ 23:05
Iemand onderwijs ontzeggen omdat het geen nut zou hebben gebeurt dagelijks bijv. bij gebrek aan IQ (moet jou bekend voorkomen).
Nuanceren is overigens iets waar ik jou echt nog nooit op heb betrapt, gemiddeld genomen heb je de nuancering van Atilla de Hun gecombineerd met de fijngevoeligheid van Joseph Goebels.
Ik verwijs naar mijn post van 22:35 en wens je veel succes in het overwinnen van je frustraties.

egwel | 27-03-06 | 23:16

CGB (Comissie Gekleurde Behandeling)

Lai | 27-03-06 | 23:09

Jongens, een alternatieve groet kan best, een boerka niet. Niet zo moeilijk doen. Het is trouwens in India ook not done om een vrouw een hand te geven. Daar zitten de fijnste wiskundige geesten IT te doen en het NL grootkapitaal holt erachteraan!

gevallenverstand | 27-03-06 | 23:08

Er is geen casus lulhannes, leer eerst gewoon tweede persoon enkelvoud met een t op het eind te schrijven alvorens deftig te gaan lullen.

Rabarberke | 27-03-06 | 23:07

@egwel

Ik kan blijven nuanceren, het heeft geen zin. Je zou nog geen water zien als je er in zou verzuipen.

Het geen hand geven heeft ongetwijfeld invloed op iemands kansen op de arbeidsmarkt, maar het is niet aan de school om iemand op grond van zo'n afweging het recht op onderwijs te onthouden.

Ik zou zeggen, onderneem maar een end weg, maar neem nou niet teveel hooi op je vork door discussies aan te gaan die je alleen maar op het niveau van een bouwvakker kunt voeren.

Rabarberke | 27-03-06 | 23:05

Leuk deze discussie. Jammer dat ze daar bij de cgb nooit
iets van horen. Even een mailtje naar info@cgb.nl?

L1 | 27-03-06 | 23:05

@egwel

En je kunt niet een discussie op argumenten winnnen als je haar met een ezel voert.
Jij bent zelf een argument in casu.

egwel | 27-03-06 | 22:58

Rabarberke 27-03-06 @ 22:47
Helaas voor jou ben ik een domme ondernemer. Opvallend trouwens hoe vaak jij denkt te weten wat of hoe iemand is, en hoe vaak je de plank volkomen mis slaat, zelfoverschatting wellicht ? Als jij werkelijk geloofd dat het niet handen geven geen invloed heeft op de perspectieven op werk voor de dame in kwestie dan ben je toch echt veel dommer dan ik tot nog toe dacht, welterusten rabarberke.

egwel | 27-03-06 | 22:54

Misschien kunnen de bruidjes van Allaah (moge zijn avondeten hem goed smaken) een compromis sluiten : gewoon zo'n stokje met een handje eraan (je weet wel zo'n soort rugkrabbertje) en daarmee handje schudden. Er staat nergens in de Koraan dat dat niet mag.
Zo krijgen de aanhangers van de Islaam steeds meer in de melk te brokkelen, het is inmiddels 100/0 geworden. Ik vrees voor de toekomst zeker nu WB en de zijnen aan de macht komen. Volgend jaar gaan de poorten waarschijnlijk weer open voor nog meer analfabete woestijnmaagden.

Rubberen regenburka | 27-03-06 | 22:53

@egwel

En je kunt niet een discussie op argumenten winnnen als je haar met een ezel voert.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:48

@egwel

Je gaat geheel voorbij aan de taak van een school, je vergelijkt een leerling-school relatie met een arbeidsrelatie, je kletst van alles aan elkaar, je gaat voorbij aan de rol van de CBG en je kakelt dat iemand zijn geloof op zij moet zetten om haar recht op onderwijs te kunnen genieten. Omdat een stel onderwijzers van mening is dat ze op grond daarvan niet geschikt zou zijn voor de arbeidsmarkt. Jij zou een goed onderwijzer op die school zijn, gelukkig ben je maar een domme vertegenwoordiger.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:47

geen dank.
maar voor de mensen die gs-lezen vond ik de boodschap duidelijker wanneer ik zeg dat het gewoon verboden is.

neuzel | 27-03-06 | 22:38

Rabarberke 27-03-06 @ 22:23
Jammer dat je het weer nodig lijkt te vinden om denigrerend te worden zodra je de discussie niet op argumenten kunt winnen.
Heb jij inzage in de stukken gehad ? zo nee hoe kun jij dan beoordelen of er een daad van belediging heeft plaatsgevonden ?
Het stelt me iedere keer weer teleur dat je aanvankelijk met argumenten lijkt te komen maar je uiteindelijk toch tot een laag bij de gronds viswijf ontpopt, het zal wel een kwestie zijn van niet los kunnen komen van je verleden.

egwel | 27-03-06 | 22:35

@preacher tschüss! Cu next time

vraagstaart | 27-03-06 | 22:34

@vraagstaart 27-03-06 @ 21:19
"gaat de *norm* van Nederlandse omgangsvormen op de helling, ten faveure van het multiculturele "ieder heerft recht op zijn/haar eigen ongangsvormen""
-
Yep ! Onvermijdelijk op weg naar een wereldcultuur......
Ciao !

preacher | 27-03-06 | 22:34

niet klacht, maar aangifte dus.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:33

@neuzel

Nee, beledigen is niet verboden. Beledigen is strafbaar gesteld, maar wordt pas na klacht vervolgd. Dus als iemand aangifte doet, dan kan justitie besluiten tot vervolgen.

Als beledigen verboden zou zijn, zou iedereen hier flink rood staan.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:32

neuzel bedankt :)

Rabarberke | 27-03-06 | 22:31

beledigen is verboden.

neuzel | 27-03-06 | 22:29

@egwel

De scholen in Nederland hebben tot taak te onderwijzen. Daar worden ze voor betaald. Bij het geven van onderwijs mag geen onderscheid gemaakt worden naar levensovertuiging. Als een schoolbestuur van mening is dat een homofiel geen kans heeft op een arbeidsplaats omdat hij er als een ontzettende nicht bijloopt, en hem op grond van dat feit afwijst, dan discrimineert zij. Als een school op grond van iemands levensovertuiging van mening is dat de persoon niet geschikt is voor de latere arbeidsmarkt, dan kruipt zij uit haar functie van onderwijsinstantie en speelt zij werkgever. Werkgevers zijn wijs genoeg om zelf mensen aan te nemen, daar hebben ze zo'n afgezogen lul van een hoodonderwijzer niet voor nodig.

Alleen als een leerling niet capabel is om een opleiding te volgen op grond van haar intellectuele of andere vaardigheden, dan pas kan een school gemotiveerd weigeren.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:29

@Rabarberke nog gefeliciteerd dan.

neuzel | 27-03-06 | 22:27

@Rabarberke 27-03-06 @ 22:18
Het was leuk om weer eens samen met je op de bres te staan. En misschien heb je helaas gelijk. Ik hou ook m'n hart vast als ik denk aan al die kindertjes op de Ritalin en in creches, voornamelijk omdat onze maatschappij het twee-verdienen aanspoort en misschien zelfs noodzakelijk maakt... En wat voor een mensen dat gaan worden...
Fijne avond nog !
-
@All
Ciao !

preacher | 27-03-06 | 22:27

@preacher 22:16 Nee hoor, of die mevrouw nou wel of geen handen geeft zal me op zich een zorg zijn. En dat de rol van de onderwijzer als ondersteuner van opvoeding sinds de jaren '70 wel zo ongeveer is uitgespeeld: het gebrek aan respect dat ze mogen genieten is daar wel een graadmeter van. Waar het mij om gaat, heb ik om 21:19 gepost: multicultureel of assimilatie als spoor? En of het dan over de Islam gaat of over, bijvoorbeeld, de maori-gewoonte om neuzen tegen elkaar te wrijven als begroeting is me om het even.

vraagstaart | 27-03-06 | 22:26

preacher 27-03-06 @ 22:06
Sorrie preacher maar als jij echt nog geloofd dat deze organisaties bestaan om het algemeen belang te dienen dan ben ik niet in staat om jou alles uit te leggen wat er nog uitgelegd moet worden.

egwel | 27-03-06 | 22:24

@pannie
Jij moet niet nadenken, jij moet Talpa kijken, dat is al vermoeiend genoeg. Ik ben 26.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:23

@egwel

Tsjonge ik heb nog nooit zo'n redneck relaas gehoord als dat van jou.l Ten eerste is het niet geven van de hand niet beledigend, ten tweede mag je in Nederland beledigen (art. 7) en dat meisje HEEFT HELEMAAL NIET BELEDIGD. Ze zei dat ze volgens haar geloof mannen geen hand mocht geven en op grond daarvan is haar het volgen van een opleiding op die school geweigerd. Er heeft geen daad van belediging plaats gevonden, niemand heeft geklaagd dat ie zich beledigd voelde, maar het schoolbestuur vond het onacceptabel dat iemand die zulke denkbeelden er op nahield dat onderwijs zou volgen.

Maar ja ga aan een vertegenwoordiger die Schopenhauer met twee p's schrijft enige nuance uitleggen.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:23

Rabarberke 27-03-06 @ 22:18

De rest van de wereld snuift lijm.
Ik dacht dat jij 23 was??

Pannie | 27-03-06 | 22:22

Rabarberke 27-03-06 @ 22:15
Wel als op basis van die normen bij voorbaat duidelijk is dat er geen kans op een baan bestaat na die opleiding. Je zult het toch met me eens zijn dat er al genoeg geld wordt verspild in dit land ?

egwel | 27-03-06 | 22:21

Rabarberke 27-03-06 @ 21:48

Portugal een ongelofelijk saai land en toch winnen wij het nog. Kijk bijvoorbeeld eens hoe ze daar de zwervers op straat behandelen en vergelijk dat eens met de bakken geld en liefde die de gemiddelde straatkrantverkopert hier binnenhaalt.

Pannie | 27-03-06 | 22:20

Rabarberke 27-03-06 @ 22:08
Het niet geven van een hand ter begroeting is even beledigend (zij het niet strafbaar) als het betasten van iemand van het andere geslacht. Zoals ik eerder al stelde, wanneer je in een land bent heb je in principe de cultuur van dat land te respecteren. In Marokko schud ik geen vrouwenhanden, in Thailand schud ik helemaal geen handen, in Nederland doe ik dat wel. Het grappige aan deze discussie is dat mijn buitenlandse zakenrelaties hier slechts met verbazing naar kunnen kijken (de moslims incluis)
Om het nog maar eens heel duidelijk te stellen, geen handen geven mag maar ZEIK dan ook niet als anderen dat niet leuk vinden.
Doe je dat wel dan ben jij de onverdraagzame niet de andere.

egwel | 27-03-06 | 22:18

@preacher

Volgens mij stort de westerse maatschappij eerder in dan de islam. De generatie kinderen die in het westen opgroeien zijn straks allemaal dement op hun 25 vanwege al die pillen.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:18

@vraagstaart 27-03-06 @ 22:07
Maar vraagstaart, iemand geen hand willen geven..... Is dat nou een norm of waarde die je niet zelf op je kinderen zou kunnen overbrengen, als je op prijs stelt dat ze handen geven...?
Het lijkt alsof een hoop mensen dit zien als een gat in de dijk en zich geroepen voelen om Hans Brinker te spelen...
En waarom ? omdat iedereen bang is om overspoelt te raken door de Islam...
Ik vertrouw in het vermogen van mensen om dingen die ze tegenhouden in dit leven van zich af te werpen... Ik zie de laatste stuiptrekkingen van de Islam...
Het zal snel voorbij zijn.

preacher | 27-03-06 | 22:16

@egwel

Het ging hier niet om een arbeidsrelatie mijn waarde, het ging hier om een leerlinge die ergens naar school wilde.

Ik kan me in een arbeidsrelatie wel voorstellen dat je iemand niet aanneemt omdat hij je geen hand wil geven.

Maar iemand als leerling 't onderwijs weigeren op grond van het feit dat zij een religie heeft met normen die niet met de jouwe overeenstemmen is ronduit belachelijk.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:15

@egwel

De gang naar de rechter vereist in dit geval een procureur, die betaald moet worden. Een dergelijke zaak wordt niet door een rechtsbijstandsverzekering gedekt. Bovendien zou het de zaak onnodig polariseren omdat een uitspraak van de rechter bindend is. 'n Hoger beroep zou nog meer kosten met zich meebrengen en uiteindelijk zou het een Hoge Raad/EVRM zaak worden. Dat kind heeft geen 20 ruggen op zak en geen drie jaar de tijd.

Dus gaat ze naar de CBG voor een niet bindend oordeel. Subsidies worden nou eenmaal gegeven door de overheid die wij naar het door jou zo mooi gevonden westerse model kiezen, waarom zou je dan van die instanties die subsidie krijgen geen gebruik maken?

Rabarberke | 27-03-06 | 22:13

Rabarberke 27-03-06 @ 22:04
Leuk dat je het te berde brengt,ik zou geen enkele westerse sollicitant aan nemen die weigert mij een hand te geven, waarom zou dat voor deze dame anders moeten zijn ? Gelijk tog ?

egwel | 27-03-06 | 22:08

@egwel

Jij bent echt naief he. Het betasten van vrouwen in hun kruis is stafbaar, geldt als ongewenste intimiteit danwel zedendelict. Je zou uiteindelijk achter de tralies belanden. Bovendien is het volslagen ridicule opmerking omdat geen enkele religie dat ter begroeting voorschrijft.

Met het niet geven van een hand doe je niemand iets kwaads. Ik geef ook zelden mannen een hand. Ik weet hoe hygienisch jullie doorgaans zijn.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:08

@ Rabarberke 27-03-06 @ 21:52 Over dat opdringen: dat weet ik nog niet zo. Ook zaken nalaten c.q. niet doen is onderdeel van gedrag, nadrukkelijk *geen* hand geven is m.i. wezenlijk niet anders dan bijvoorbeeld een vrouw in Thailand per sé een hand willen geven terwijl een wai daar de norm is. 's Lands wijs, 's lands eer. Of: when in Rome, act like the Romans. etcetera. Zo vreemd vind ik het dus niet dat iemand die nota bene een opvoedkundige invloed op kinderen geeft, die norm volgt.

Dat het Nederlands onderwijs op vele vlakken faalt: zeker. Gegeven de beperkte middelen die ter beschikking staan, niet zo vreemd ook. Normen overbrengen op kinderen, een opvoedings-ondersteunende component, is met de klassengrootte van nu praktisch onbegonnen werk; het overbrengen van de inhoudelijke leestof is al hoog gegrepen. Daarom extra jammer dat deviante omgangsvormen nu ook al tot norm worden verheven.

vraagstaart | 27-03-06 | 22:07

@egwel 27-03-06 @ 22:00
Sorry, maar die organisatie krijgt juist subsidie om dit soort zaken af te handelen... Ook voor Nederlandse vrouwen, die ook nog steeds onderbetaald worden en gediscrimineerd op hun sexe...

preacher | 27-03-06 | 22:06

@Rabarbeke als de keuze van deze vrouw eigenlijk de opgelegde norm is van de man dan heeft ze feitelijk niet het recht om te zijn wie zij wil, maar de plicht om te zijn hoe de man haar gedrag graag ziet. de man berokkent in deze schade aan de vrouw. ze zegt dan uit vrije wil te kiezen, maar vrijheid is dan ineens erg relatief.

neuzel | 27-03-06 | 22:05

Rabarberke 27-03-06 @ 22:01
Als je echt denk dat het om je recht gaat durf je het aan om naar een rechter te stappen. Er is geen moed voor nodig om een bevooroordeelde subsidiespons in te schakelen.

egwel | 27-03-06 | 22:05

@egwel

www.lbr.nl/?node=4398

Ik zou eens wat minder mediteren en meer lezen :)

Rabarberke | 27-03-06 | 22:04

Rabarberke 27-03-06 @ 21:52
Kletspraat ! Wanneer mijn religie zou voorschrijven dat ik dames ter begroeting in hun kruis tast zou ik volgens jouw redenatie kunnen stellen dat ik niets opdring doch slechts mijn eigen richtlijnen volg.

egwel | 27-03-06 | 22:03

@egwel

Wederom lariekoek. Als een werkgever onredelijke eisen stelt, dan is het je goed recht als werknemer om je recht te halen.

Zo is het ook het goed recht van dat meisje om haar gelijk te halen.

Als iemand mij onrecht aan doet dan zal ie er van lusten. Als iemand jou onrecht aandoet dan slik je het.

De mantra van vanavond: There's a difference between kneeling down and bending over.

Rabarberke | 27-03-06 | 22:01

preacher 27-03-06 @ 21:49
Zeuren is: via een subsidiespons je gelijk af willen dwingen. Als je er echt een principekwestie van zou willen maken ga je direct naar de rechter, het probleem is dat je dan ook zou kunnen verliezen.

egwel | 27-03-06 | 22:00

@egwel 27-03-06 @ 21:5
Waar lees jij dat zij respect eist voor haar gewoontes ? Ze wil gewoon geen volwassen mannen de hand schudden, klaar...
No biggie, bij mij iig...
Ik knik wel vriendelijk naar haar, mocht ik haar tegenkomen...

preacher | 27-03-06 | 21:59

@egwel

Onzin, als je ergens heel erg in gelooft en je komt daardoor in de problemen, is het je goed recht om daartegen in het geweer te komen.

Ik snap wel dat je daar als boeddhist anders over denkt - daarom heeft de Dalai Lama tibet nog steeds niet terug.

Rabarberke | 27-03-06 | 21:58

Rabarberke 27-03-06 @ 21:45
Om even een misverstand uit de wereld te helpen, ik kom uit het katholieke zuiden. Wat mij vooral bijbleef van meneer pastoor was de stelling dat veel niet mocht maar dat god nog veel meer vergaf, kortom een Maarten het Hart syndroom, daar zul je mij niet op betrappen. Dit is geen kwestie van plichten maar een kwestie van hypocrisie, respect eisen voor je gewoontes (hoe primitief dan ook) maar geen respect hebben voor andermans normen.
Wanneer een opdrachtgever eisen stelt die voor mij onacceptabel zijn zal ik de opdracht weigeren, maar ik zal niet bij een instantie gaan lopen zeiken over de eventueel onredelijke eisen. Gewoon een kwestie van volwassenheid en trots.

egwel | 27-03-06 | 21:56

In een rechtstaat heb je nu eenmaal het recht om te zijn wie je wilt, tenzij je anderen daarmee schade berokkent.

Nou, die emotionele schade van de mannen die wel hun handen hebben gewassen, maar toch geen hand krijgen, zal wel meevallen toch?

Mogen ze in Rotterdam trouwens alweer een andere taal op straat lullen?

Rabarberke | 27-03-06 | 21:54

@vraagstaart

Feit is dat zij anderen niets opdringt maar anderen haar. Zij volgt de richtlijnen van de islam, maar dringt anderen die richtlijnen niet op. De school daarentegen wil haar verplichten van haar eigen normen af te stappen en de 'westerse normen' aan te nemen.

Het onderwijs heeft enorm gefaald als het om normen overbrengen op kinderen gaat. Het is dan nogal kras dat de onderwijzers bij gebrek aan succes bij kinderen die normen maar aan elkaar gaan opdringen. Stelletje kabouters met baarden dat het zijn.

Rabarberke | 27-03-06 | 21:52

egwel 27-03-06 @ 21:40
Op wat voor een manier zeurt ze dan ? Ze komt op voor haar recht, zo zie ik dat.....
Omdat ik Nederlander ben heb ik nooit hoeven te vechten voor het recht om iemands hand niet te hoeven schudden. Zij wil dat helemaal niet en wil toch die opleiding doen. Daar heeft ze voor gevochten schijnbaar en met succes..
Opzich al een kniebuiging naar het Westen, want in de meeste Islamitische landen had zede kans niet gekregen en was het waarschijnlijk niet in haar hoofd opgekomen om zoiets te doen...

preacher | 27-03-06 | 21:49

@egwel

nee heee, die vrouw stelt geen normen, die anderen stellen haar de normen. Zij zegt niet dat anderen mannen geen hand moeten geven. Zij geeft mannen geen hand. En anderen zeggen dat zij mannen wel een hand moet geven omdat dat een norm zou zijn.

Het zou die kutonderwijzers eens sieren om dat gajes wat doorgaans op die scholen onder de invloed van pillen elkaar de hersenen in slaat eens wat normen bij te brengen.

En pannie, de stelling dat er geen ander land is waar men zo fatsoenlijk met elkaar om gaat dan Nederland, is te falsificeren met 1 tegenvoorbeeld, 3 er dn 2 te veel. Portugal b.v.

Rabarberke | 27-03-06 | 21:48

@egwel 21:40 .... en vanuit het standpunt dat de islam boven elke wet staat, heeft ze gelijk in haar redenering. Waarmee we precies het pijnpunt hebben: hoe tolerant kun je zijn naar de gewoontes van een groep, die dat op religieuze basis niet kàn zijn naar jou en jouw gewoontes?

vraagstaart | 27-03-06 | 21:48

@egwel

Een burger heeft rechten en een burger heeft plichten. Zo lang ze zich aan haar plichten houdt, heeft zij recht op haar rechten. En het geven van handen hoort nu eenmaal niet tot de plicht van een burger in dit land. You can take the boy out of de zwartekousendorp, but you can't take the zwartekousendorp out of the boy.

Rabarberke | 27-03-06 | 21:45

preacher 27-03-06 @ 21:36
Best maar dan moet je niet zeuren, en dat doet deze dame dus wel. Ziehier de inconsequestie, zelf normen stellen, maar niet andermans normen respecteren.

egwel | 27-03-06 | 21:40

@Vossie 27-03-06 @ 21:33
Sohela is een slimme vrouw die de Sharia heeft gebruikt in haar voordeel om van een ongetwijfeld verschrikkelijke man af te komen...
Zo lees ik dat...
Jammer voor die kids, dat wel...!

preacher | 27-03-06 | 21:39

Rabarberke 27-03-06 @ 21:25
Om je vraag te beantwoorden, jawel.
Zowel Nietsche als Schoppenhauer zijn overigen veel dank verschuldigt aan Budha die de eerste was die het principe van lijden door verlangen duidelijk stelde. Als Budhist heb ik er ook geen moeite mee dat iemand vanuit zijn of haar religie afwijkende normen heeft. Mijn punt is, ga dan ook niet zeuren als je daar problemen door krijgt, ik zie dat als een gebrek aan overtuiging, en een zwakte.

egwel | 27-03-06 | 21:38

@egwel 27-03-06 @ 21:29
En wat is er verkeerd aan als dit jurispredentie zou worden ?
Niemand zou verplicht moeten worden om een andermans hand te schudden. Dat dient een vrije keuze te blijven...
Ik schud ook niet zomaar iedereens hand. Bij mij blijft dat speciaal...
En als anderen dat vreemd vinden, of ik loop daardoor een deal mis...
Jammer dan...

preacher | 27-03-06 | 21:36

Prachtig geloof dat Islam geloof. Hebben jullie gelezen wat erop Fok.Frontpage staat? Nee? Zal ik even voor jullie kopiepasten:

Islamitische leiders in India hebben een gelovig paar geboden van elkaar te scheiden, omdat de echtgenoot hardop in zijn dromen heeft gepraat. Sohela Ansari vertelde haar vrienden dat haar man Aftab drie keer het woord 'talaq', ofwel 'scheiding', in zijn slaap had gezegd.
Toen islamitische leiders van dit verhaal hoorden, beschouwden ze de gepruttelde woorden als een legitieme scheiding volgens islamitische wetgeving. Deze wet zegt dat als een man drie keer 'talaq' zegt, hij gescheiden is van zijn vrouw.
Om die reden moeten Sohela en Aftab, die al elf jaar getrouwd zijn en drie kinderen hebben, elkaar vaarwel zeggen. Als ze opnieuw willen trouwen moeten ze daar honderd dagen mee wachten. Bovendien moet Sohela eerst met een andere man slapen die op zijn beurt weer van haar dient te scheiden.

Vossie | 27-03-06 | 21:33

preacher 27-03-06 @ 21:18
De vraag is of het een futiliteit is. Het getuigd van een enorme arrogantie om de gewoontes van een land niet te respecteren maar tegelijkertijd wel de rechten op te eisen. Nu weet ik ook wel dat de meeste vooruitgang tot stand is gekomen door mensen die tegen het getij in gingen, maar ik schat deze dame niet zo hoog in. Ik zie eerder iemand die vanuit een zeer achterhaald wereldbeeld meent de norm der dingen te moeten bepalen. Dit zou op zich geen probleem zijn wanneer zo iets door de CGB met een glimlach zou zijn afgedaan, helaas is bestaat deze subsidiespons uit wezens die de verlichting niet helemaal meegekregen hebben, laat staan Nietsche. Het is dan ook het oordeel van het CGB dat mij stoort en niet de rare eis van deze moslimdame, zij zal in de vergetelheid verdwijnen, het oordeel van het CGB wordt jurisprudentie, en dat is jammer.

egwel | 27-03-06 | 21:29

@egwel

Dat anderen hier of ergens niet van gediend zijn doet geheel niet ter zake. Die vrouw doet iets en d'r staat een rij tokkies langs de kant hun afkeuring te geven en over normen en waarden te miepen.

Rabarberke | 27-03-06 | 21:28

Geen land ier wereld waar de mensen zo 'fatsoenlijk' met elkaar omgaan als in Nederland, of noem er maar eens drie dan, kan ik weer eens lachen...

Pannie | 27-03-06 | 21:27

Volgens mij zit er bij Rabarberke een scheet dwars en perst ze die er van boven uit.

Deense Postbode | 27-03-06 | 21:26

@egwel

Heb je wel iets van die twee gelezen? In ASZ maakt Nietzsche korte metten met moraal en alle zeikerds die over fatsoensnormen reppen en Schopenhauer wordt vooral een pessimist gevonden door diegenen die zijn werk niet gelezen hebben. Schopenhauer stelt dat het najagen van geluk een illusie is die gedoemd is tot ongeluk te leiden en dat de mens gelukkig wordt als hij dat najagen achterwege laat. Wat daar pessimistisch aan is zie ik niet. Zijn opmerking dat het leven op aarde een tranendal is, is gewoon feitelijk waar. Er is ergens wel oorlog en ellende en mooie momenten zijn vaak korte onderbrekingen van ongeluk of verveling.

Jouw normen en waarden verdienen net zoveel respect van een moslim als dat jij respect hebt voor zijn normen en waarden. En andersom, en omgekeerd.

Ik heb schijt aan jouw normen en waarden en ik heb lak aan wat er in de koran staat. Maar ik gun je het van harte om te leven zoals je denkt dat je moet leven en zo gun ik het die moslim ook van harte.

Respecteren doe je niet om respect terug te krijgen. Respecteren doe je omdat je zelf een beter mens wordt. Dat over en weer gezeik over respect vindt vaak, om maar met Zarathustra te spreken, tussen een minderwaardig soort mensen plaats.

Rabarberke | 27-03-06 | 21:25

@Rabarberke 27-03-06 @ 21:16
Geen speld tussen te krijgen wat mij betreft, maar als je mensen geketend ziet door middeleeuwse boeien, brandt natuurlijk het verlangen om ze daar van te bevrijden. Vooral als ze met hun middeleeuwse normen en waarden midden in je huiskamer staan.. Maar dat kan vriendelijker en met meer respect en begrip naar elkaar toe, zeker te weten...

preacher | 27-03-06 | 21:24

@Rabarberke 21:08 Wat ik bedoel is: het soort gedrag dat buiten het 2-sigma interval van "de norm" zit, kom je in iedere samenleving tegen. Ook in de onze, ook in om het even welke cultuur. Ergerlijk, maar nooit anders geweest. Daar gaat het m.i. ook niet om in deze discussie, als we niet willen verzanden in een "en wie denk jij wel dat je bent om te kunnen zeggen dat..." - uitwisseling van standpunten. De kern van het item is denk ik: gaat de *norm* van Nederlandse omgangsvormen op de helling, ten faveure van het multiculturele "ieder heerft recht op zijn/haar eigen ongangsvormen", of moet er een assimilatie-proces ten minste deels worden gevolgd: "zo doen we dat hier, en daarbinnen heeft een ieder recht op zijn eigenheid mits passend binnen de Nederlandse kaders". De uitspraak van de commissie lijkt het eerste spoor te volgen, waar ik me kan voorstellen dat er een grote groep reaguurders hier op al of niet beschaafde wijze kenbaar maakt meer voor het tweede spoor te voelen. En dat die "norm" in Nederland vervaagd is: akkoord, maar wel een andere discussie lijkt me.

vraagstaart | 27-03-06 | 21:19

Ik vind niet dat een vrouw verplicht kan worden om mannen een hand te geven. Of ze daar nou religieuze redenen voor heeft, of omdat haar hoofd er gewoon niet naar staat, het is haar keuze, haar hand, haar leven.

Is best Rabarbeke, maar zeik dan ook niet als anderen daar niet van gedient zijn.

egwel | 27-03-06 | 21:19

I'm an Australian and I don't intend to adjust myself to your Dutch customs. I have my own set of values, based on a superior culture: The Aussie Way of Life.

Vossie | 27-03-06 | 21:19

@egwel 27-03-06 @ 21:11
Hoe belangrijk is het nou om een hand te geven ? Waarom je zo druk maken om futiliteiten ?
Pak het probleem aan bij de wortel en dat zijn de Imam's en intepretatie van de Koran in de moskee... En op sateliet-zenders waar we wat minder invloed op uit kunnen oefenen natuurlijk...

preacher | 27-03-06 | 21:18

@preacher

Ik vind niet dat een vrouw verplicht kan worden om mannen een hand te geven. Of ze daar nou religieuze redenen voor heeft, of omdat haar hoofd er gewoon niet naar staat, het is haar keuze, haar hand, haar leven.

Men is hier in NL gewoon bang de laatste restjes eigenheid te verliezen en gaat dan lopen janken om dit soort futiliteiten. De hele Nederlandse cultuur, voorzover daar al sprake van was, is al verkwanseld aan allerlei amerikaanse shit. Nu d'r wat Islamitische bergmoraal op de mens afkomt, begint ie te piepen en zoekt naarstig naar zijn normen en waarden die hij zelf al jaren kwijt is.

Wij Nederlanders gaan met de grootste hufterigheid met elkaar om, maar zodra er een moslim voorbijwandelt schieten we met zijn allen in de fatsoensmodus, zowel tokkie als edelman, en kijken hoofdschuddend de primitieve moslim na, ach en wee wat een onaangepast mens.

Rabarberke | 27-03-06 | 21:16

Rabarberke 27-03-06 @ 20:58
Leuk, iemand verdedigen die Mohammed als uitgangspunt neemt en Kant achterhaald vinden. Van Nietsche blijf ik Also sprach Sarathustra toch het mooiste vinden en van Schoppenhauer zijn pessimisme. Hoeveel kritiek ik ook mag hebben op de niet altijd even eerlijke moraal van het westen, in vergelijking met de drogredenen der islam is de gemiddelde tokkie een filosoof. Wanneer je hier komt wonen omdat we het gemiddeld genomen toch net iets beter voor elkaar hebben dan, laten we zeggen Marokko, dan zou het je sieren om enig respect te hebben voor de algemene omgangsnormen.

egwel | 27-03-06 | 21:11

@vraagstaart
Nee ik hoef niet beter, die vingers is goed genoeg. Ik benoem niet tot norm, het is, evenals die andere voorbeelden, schering en inslag. En in een land waar zulke gedragsvormen schering en inslag zijn, moet men niet in alle schijnheiligheid tegen anderen aanzeiken over het niet geven van handen. Het moet niet mooier worden.

Rabarberke | 27-03-06 | 21:08

Eigenlijk wordt hier met zoveel woorden gezegd: "apartheid is eigenlijk helemaal nog niet zoo verkeerd" opgedrongen waanzin wordt weer eens getolereerd.

vinque | 27-03-06 | 21:07

Hahaha, Rabarberke, gogogo, kill them all, hahaha...
Maar je hebt gelijk meid...! Euhm, woman....;-)
Ik hoop dat je mijn ideeen wel ziet zitten...? Of zijn die ook te rabiaat in jouw ogen...?

preacher | 27-03-06 | 21:06

@Rabarberke
Kennelijk is in jouw ogen de moraal van anderen altijd een dubbele moraal. Neem jij jezelf trouwens wel serieus?

Romanus | 27-03-06 | 21:06

Westerse normen en waarden! Ha! Een stel bij elkaar gezogen schijnheilige christelijke shitnormen 'for keeping up appearances' en ondertussen oplichterij, gesjacher, achterklap, overspel, respectloosheid, jaloezie, zelfverrijking en ga zo maar door.

Steek, zou ik zeggen, en masse al die normen en het oeveloze gejank er over eens een keer diep in je h*l.

Rabarberke | 27-03-06 | 21:05

Zolang je de excessen (vingers opsteken e.d.) tot norm benoemt en daarop je betoog baseert praat je peop Rabarber. Je kan beter.

vraagstaart | 27-03-06 | 21:03

@romanus

Welke fatsoensnormen man? Waar staan ze geschreven? In een blog waar iedereen over jonge vrouwen praat in termen van breezah sletjes, gaan we anderen normgebrek verwijten? Neem je je zelf serieus?

@egwel

Nu je toch met filosofen smijt, ga lekker Nietzsche's Genealogie der Moral lezen. En Schopenhauer is met 1 p en die had helemaal niets op met de westerse moraal, eerder met de oosterse. Descartes en Kant zijn achterhaald

Onze moraal is vooral een dubbele moraal. Eentje van anderen vertellen wat ze moeten en ondertussen zelf naast de pot pissen. Dat doen we al eeuwen. En jullie hier ook.

Rabarberke | 27-03-06 | 20:58

Rabarberke 27-03-06 @ 20:48
Tuurlijk meiske, niks westerse normen en waarden laat ze maar lullen, Descartes, Kant Schoppenhauer. Gewoon de Profeet volgen dat werkt!

egwel | 27-03-06 | 20:52

@Rabarberke
Wie is hier wat aan het opdringen?! Waarom zijn mensen die het niet met jou eens zijn meteen randdebielen? En waarom geef je onmiddellijk allerlei kwalificaties aan onderwijzers etc.? Dat jij fatsoensnormen kennelijk niet belangrijk vindt, verbaast mij niet gezien dit intellectuele excrement.

Romanus | 27-03-06 | 20:52

@cdb2

Al word je afgeschoten omdat je geen hand geeft, het is jouw vrije keus. En niet iets wta je opgelegd krijgt door een schoolbestuur of een paar fatsoenstokkies hier op Geenstijl.

Rabarberke | 27-03-06 | 20:51

En dat gezeik dat buitelanders zich hier moeten aanpassen aan de geldende normen en waarden moet ook maar eens afgelopen zijn. Welke normen en waarden? Elkaar op 't werk belachelijk maken, de gereformeerde kutstreken, de patjepeers uit de bouw die iedereen tillen, de graaierij door het bedrijfsleven, de plukkerij van de burger door de overheid, de hufterigheid waarmee nederlanders elkaar op straat geen blik waardig keuren, de middelvingers die in het verkeer alle kanten op steken, de zelfingenomen kutouders met hun verwende en ongemanierde kutkinderen?

Welke normen en waarden?

Rabarberke | 27-03-06 | 20:48

Geen hand geven, dat moet je met een sollicitatiegesprek eens flikken.
Word je vast meteen aangenomen op je goeie manieren.

cdb2 | 27-03-06 | 20:48

@romanus

In het algemeen dan he, niet dat jij dat doet. Ok een beetje dan.

Rabarberke | 27-03-06 | 20:45

@romanus

Wie vertelt hier nou wie wat ie zou moeten? Iedereen valt over die vrouw heen omdat ze mannen geen hand wil geven. Legt die vrouw iemand iets op? Nee, ze kiest uit vrije wil om iets wel of niet te doen.

Het zij juist al die zeikerds die lopen te blaten dat die vrouw respect moet hebben en dat respect moet uiten door iemand een hand te geven.

Oja? Says who? Een paar randdebielen die vinden dat HUN normen ook voor anderen gelden?

Ik zou die gemiddelde neuspeuterende, zakkrabbende en kontjeukende onderwijzers van zijn leven nooit geen hand geven, maar als jij je daartoe geroepen vindt, ga lekker je zalige rotgang.

Maar dring je kutnormen andere mensen niet op alsjeblieft dankjewel.

Rabarberke | 27-03-06 | 20:44

Rabarberke 27-03-06 @ 20:37
Nice but no cigar. aldus Goucho Marks

egwel | 27-03-06 | 20:39

@egwel

Ja joh dat zal allemaal wel, maar die vrouw weet gewoon dat 50% van de Nederlandse mannen na toiletbezoek zijn handen niet wast. Dus die kiest eieren voor haar geld. Flikker op met je rukhand denkt ze, ik knik wel.

En dat zouden meer vrouwen moeten doen.

Rabarberke | 27-03-06 | 20:37

@Rabarberke
Ik hou niet van die ego'tjes die zichzelf de maatstaf van alles vinden en dus denken dat wat zij denken ook door anderen gedacht moet worden.

Romanus | 27-03-06 | 20:36

Die moslims kúnnen zich best aanpassen, maar het punt is dat ze het gewoon vertikken. Volgens de Islamitische cultuur zouden vrouwen mannen geen hand mogen geven, en normaal gesproken is dat geen probleem omdat de vrouwen toch alleen maar het huishouden mogen doen, en binnen in huis moeten blijven van hun echtgenoten of vaders, maar als er dan eentje is die wél buiten de deur komt en aan haar toekomst wil gaan werken maar ze laat dat schieten door niet een klein beetje van die Islam af te wijken en die man gewoon een hand te geven, getuigt dat er toch ook al wel van hoe de instelling van de gemiddelde moslim is. Ze hebben het altijd zo slecht, en ze worden gediscrimineerd, zeggen ze... en dan zijn er nog van die hotemetoten in Den Haag die ze serieus nemen en die de situatie van de moslims in Nederland willen verbeteren :S Hoe stom kan je zijn... ze kunnen echt wel werken hoor, maar ze zijn liever lui dan moe. 'Ik ga studeren! O, moet ik dan die man een hand geven? laat dan maar hoor, dan vraag ik wel een uitkering aan!'. Mr. Wilders heeft absoluut gelijk dat artikel 1 veranderd moet worden, en als er dan toch grote veranderingen worden doorgevoerd in de belangrijke boekjes, verander de Koran dan ook meteen!

muisje01 | 27-03-06 | 20:32

Rabarberke 27-03-06 @ 20:19
Meiske toch !
Heb je de posts niet gelozen ? Het gaat hier om een antwoord aan Draaitafel.

egwel | 27-03-06 | 20:28

Rabarberke 27-03-06 @ 20:18
Je weet wel beter rabarberke, fatsoensnormen zijn nu eenmaal belangrijk in elke cultuur. Zo zoen ik de vrouw van mijn Marokaanse klanten niet, geef mijn Thaise vriend geen bemoedigend klopje op zijn hoofd en maak ik een buiginkje voor mijn Japanse zakenrelatie. Zij respecteren mij, ik respecteer hun. Deze dame lijkt zichzelf wel erg belangrijk te vinden, mag best maar zeur dan niet als anderen daar niet van gedient zijn.

egwel | 27-03-06 | 20:26

@egwel
Je hoeft niet te vertellen dat je uit een zwartekousen komt egwel, dat druipt er van af.

Rabarberke | 27-03-06 | 20:19

hehehehe ik niet weten wat fascisisme is .. ik kom uit een zwarte kousen dorp .. het opleggen van denkbeelden was daar aan de orde van de dag .. neem van mij aan dat ik weet waarover ik praat ! hahaha zet je zelf nog effe te kakken .. daar kan een herhalen van jij psychologisch zelfprofiel niet tegenop ! hahahaha .. schelwoorden schieten me te kort ! hahaha ..

Draaitafel Demagoog 27-03-06 @ 18:17

Sorry DD we wisten niet dat je er zo slecht aan toe was. Iemnand met een gereformeerde opvoeding vergeven we alles !
P.S. Al eens therapie overwogen ?

egwel | 27-03-06 | 20:18

@el-diablo, romanus etc. tc.

"yadayadyada... bladbladla.. blaf blaf blaf"

Allemaal lariekoek jongens, aan wie je een hand geeft, bepaal je nog altijd zelf. En niet een school waar je werkt. Zo bepaalt je werkgever ook niet met wie je zoent, met wie je knuffelt of met wie je neukt.

Het lijkt wel alsof 't geven van een hand een soort morele plicht is die opgelegd wordt door de knurften die meestal zelf de middelvinger opsteken.

Lazer eens een eind op zou ik zeggen.

Rabarberke | 27-03-06 | 20:18

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) mag bij zichzelf wel eens te raden gaan wat ze nog voorstellen. Dit zielig clubje heeft met deze uitspraak hun enigste peiler onderuit gemaaid. Ze verdedigen namelijk iemand die mannen discrimineert! Jawel vrouwen kunnen een hand van haar krijgen maar mannen niet. De CGB mag van mij gewoon KAK heten; Kommisie Allochtonen Knuffelaars. Want als er allochtonen verdedigd moeten worden staan ze direct op de wal moord en brand te schreeuwen maar autochtonen die mag je gewoon lekker discrimineren!

Mijn complimenten CGB, u krijgt van mij de Darwin Award

eL-diABLo | 27-03-06 | 19:44

Een van de meest walgelijke dingen is nog, dat wij met zijn allen nog een hoop geld moeten betalen om onszelf als Nederlanders te laten verraden, discrimineren en schofferen, want dat is wat hier in feite gebeurt en dit soort brutale, meedogenloze moslimwezens zal het worst wezen wat wij ervan vinden. Hun haan zal koning kraaien. Nederland zal en moet geislamiseerd worden. Sommige warhoofden denken dat wij nog steeds begrip of respect moeten opbrengen voor die zogenaamde godsdienst en of cultuur. En dat wil ik ook best, zolang ze maar in hun eigen tijd en land blijven.

Romanus | 27-03-06 | 19:37

Eigenaardig dat deze dame geen handen wil schudden eigenlijk. Dat hele ritueel van handen schudden is namelijk in Perzie begonnen. Dus nou volgen we eindelijk eens een keer hun voorbeeld, is het weer niet goed.

Maar vooruit dan maar, voor me knielen mag eauk hoor.

TM | 27-03-06 | 19:11

Leuk zo'n linkse relnicht :)

CyberKookie | 27-03-06 | 18:56

Wanneer iemand (mee)werkt en belasting betaald en hij of zij wil geen hand geven, maar op een andere manier groet dan lijkt me dat geen enkel probleem. Als mensen bijvoorbeeld zouden stinken, dan vind ik dat wel erg, ook als ze daarbij vriendelijk groeten, of nog erger, daarbij een hand geven.

gevallenverstand | 27-03-06 | 18:56

Wat is je punt nou DD, behalve dat je laatste post boekdelen spreekt mbt jouw immense frustratie die je op je mensbeeld projecteert? Ik tel er namelijk tientallen, da's best veel voor een postje van 6 regels. Hadden ze daar geen goeje lagere scholen in dat Buys kousendorp van je? Waar je leerde dat een zin een begin had met een hoofdletter, en een eind met één punt?

Deense Postbode | 27-03-06 | 18:27

Die Despotische Demagoog leeft in de ideeën en niet in de praktijk. Gaat wel over als zijn kindertjes in de burka naar school mogen en op hun verjaardag een bomgordeltje vragen.
Knuffelpoes, wil je svp niet zo vloeken? "Notoire haters van de uitwassen van de Islam vindne alles goed wat de VS van NA goed vinden"
Meneer Struik is de grootste boef van deze aardkleaut en ik ben zwaar tegen de uitwassen van de islam. Ik ben tegen alle uitwassen die elkaar het leven zuur maken. Daarom ben ik voor wasmiddelen met een neutrale PH-waarde.

Deense Postbode | 27-03-06 | 18:21

@ fuckje .. hilter kon het idd ook niet in zijn eentje af ! hahahahaha

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 18:18

@de melkboer .. hehehehe ik niet weten wat fascisisme is .. ik kom uit een zwarte kousen dorp .. het opleggen van denkbeelden was daar aan de orde van de dag .. neem van mij aan dat ik weet waarover ik praat ! hahaha zet je zelf nog effe te kakken .. daar kan een herhalen van jij psychologisch zelfprofiel niet tegenop ! hahahaha .. schelwoorden schieten me te kort ! hahaha ..

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 18:17

@Pickupmans,
we leven in een vrij land, daarom mag jij hier lullen wat je wilt. Van jezelf heb je je gelijk gekregen, ga nu maar jezelf daarin verlustigen.

fuckje | 27-03-06 | 18:14

@melkboer & fuckje .. jullie dogmatisch instelling verschilt idd niet veel van die van extremistische gelovigen .. anyway ik heb gezegd wat ik heb willen zeggen .. en wat of wie hardleers is zal zich van zelf wel bewijzen .. iig het was me weer een waar genoegen ..

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 18:11

@draaitafel
Jongen je hebt echt een probleem. Ga in godsnaam nou geen facist roepen want je weet echt niet waar je het over hebt. Mijn posts spreken boekdelen?
Voor iemand met een gigantisch minderwaardigheidscomplex met dwangmatige neiging tot verdraaien van woorden en opvattingen ja... dan wel ja.. Je leest en verdraait de woorden zoals jij ze wil horen.... Schizofrene leerpoot! Nou hup hup, trakteer jezelf vanavond ff op die knakworst want zo te horen loopt het water al uit je mond -herstel- reet.
Bij deze ben ik tevens uitgesproken met je aangezien een normale discussie met jou doorslaat naar WOII en allerlei domme uitspraken die vervolgens weer overgaan naar je sexuele frustraties met unox worsten.. Daaaag draaitafel..

de melkboer | 27-03-06 | 18:01

@fuckje
onverbeterlijk EN hardleers inderdaad...

de melkboer | 27-03-06 | 17:53

@melkboer .. het staat er toch echt ! zal je nog wel effe quoten "eigelijk een diepgewortelde afkeer tegen het westen hebben " en hier bedoel je niet alleen de extremisten maar ook de normale moslims mee .. en dat is bepalen voor andere mensen hoe ze denken .. of je het wil of niet .. het staat er duidelijk .. dus probeer aub niet die door jou met stront besmeurde unox worst aan mij op te dringen .. je bent gewoon een fascist ... je posts spreken boekdelen ..

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 17:50

@de melkboer,
er zijn wat onverbeterlijken op GS, en de ouwe pick-up is er eentje van.
De anderen ken je al wel.

fuckje | 27-03-06 | 17:49

@kruisridder
hij begon ;-)

de melkboer | 27-03-06 | 17:46

jongens jullie dwalen af..... vraag elkaars telefoon nummer effe voor een leuke date

kruisridder | 27-03-06 | 17:44

@Draaitafel..
Ik bepalen voor anderen mensen ???? Volgens mij heb je niet alleen een gigantisch minderwaardigheidscomplex met dwangmatige neiging tot verdraaien van woorden en opvattingen, maar ben je ook nog een sexueel gefrustreerde leernicht die op veel te late leeftijd in zn aars is genakt. En dat je daarom overal unox worsten die naar mosterd ruiken ziet vliegen hoef je niet op mij af te reageren. Mijn advies is ; laat je vanavond weer eens flink vernederen en aan stukken trekken door een hele horde kontprakkers want je bent er echt aan toe.. stumper!

de melkboer | 27-03-06 | 17:40

Dag Neder(ig)land ! Voor de hoeveelste is deze opmerking eigenlijk geplaatst op GS ?

ja,diedus! | 27-03-06 | 17:32

Effe iets heel anders. In Afganistan wordt je ter dood veroordeeld als je je bekeert tot het Christendom. Heel gek, maar daar hoor dik de notoire haters van de uitwassen van de Islam noit over, ook niet hier. Dat kan twee redenen hebben:
A. De Verenigde Staten van Noord Amerika steunen de regering van Afhganistan. Notoire haters van de uitwassen van de Islam vindne alles goed wat de VS van NA goed vinden.
B. Het is niet zo erg, een afgaanse Christen blijft een afgaan en dus moslim.
C. A+B

Wie het goede antwoord raadt wint iets.

knuffelpoes | 27-03-06 | 17:32

@de melkboer ... en of ik die wo2 er weer bij haal .. wat zit je nou weer allemaal voor andere mensen te bepalen ? hitler had ook een vreemde kijk op alle joden .. jij zit er niet ver van af .. ik hoop niet dat je er naar handelt .. want daar zit natuurlijk het echt GROTE GEVAAR .. en wartaal ? je bedoeld dat je weer eens niet kan inleven .. haal die unox worst uit je aars .. het ruikt hier naar mosterd ! eetsmakelijk !

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 17:32

Commisie gelijke behandeling.... weer zo,n overbodig subsidieclubje,Maar ik had geen andere uitspraak verwacht

kruisridder | 27-03-06 | 17:31

@Lekker Belangrijk .. ik ben zeker voor de scheiding van kerk en staat .. speciale scholen hoeven niet van mij .. als je een bepaalde godsdienst in je pakket wil dan neem je het als keuzevak ofzow .. ook het dragen van hoofddoekjes door rechters en advocaten vind ik niet goed .. daar dient elke openlijke vorm van geloofsovertuiging gemeden te worden ... vraag is gewoon wat voorkomt je met het verbieden van hoofddoekjes op scholen ? welke zoden zet dat aan de dijk ? ik denk niets ! geheel gesluiert vind ik dan weer andere zaak .. mensen in hun ogen kunnen aankijken vind ik essentieel .. en wat dat discrimineren van die moslima betreft .. dat is opzich waar .. in zoverre dat het alleen niet met uiterlijk of cultuur te maken heeft .. het is geen hypocriete vorm van discriminatie .. zoals bij werkzoekende plaatst vind .. het niet schudden van handen geld namelijk niet alleen voor de blanke man maar ook voor de islamitische man .. als ze thuis wel al haar mannelijke gasten een hand geeft dan mag ze geweigerd worden wat mij betreft .. maar dan zouden ze dat wel eerst moeten bewijzen ..

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 17:22

@Draaitafel
Vrind, je begint echt wartaal uit te slaan en ga in godsnaam geen WoII kreten scanderen want die raken kant nog wal.
Mijn inziens snap jij niet dat rücksichtlose geloofsfanaten die handen weigeren etc.. etc.. en eigelijk een diepgewortelde afkeer tegen het westen hebben hier verwachten dat wij hun gebruiken maar als heel normaal en vanzelfsprekend moeten vinden. Vooral niks maar dan ook niks kritisch commentaar erop geven wat dan ben je natuurlijk een vuile racistische xenofoob met nazi-achtige trekjes mmmjaaa.. Vraag diezelfde die dat roept eens wat ie van het jodendom vindt...?

de melkboer | 27-03-06 | 17:21

Deze Moslimmadam mag/wil uit geloofsovertuiging niet door "vreemde" mannen aangeraakt worden.

EHBOers kijk even uit bij het reanimeren
Je zal niet de eerste zijn die een knal voor zijn kop krijgt van manlief tijdens je reddingspoging, zodat je blij bent dat de ambulance er bijna is, om jou te verbinden

splinters | 27-03-06 | 17:15

@ Draaitafel Demagoog 27-03-06 @ 17:11

"zeker als aljazera zelfmoord commando's laat zien die eerst 10 minuten naar allah bidden .. dan ben je stigmatiserend bezig"

Kijk, en daar zit hem nu de grote fout, dat is niet stigmatiserend, dat is REALITEIT.

CyberKookie | 27-03-06 | 17:13

@Lekker belangrijk,
je hebt gelijk! En als Bos aan de macht komt wordt het alleen maar nog erger.

fuckje | 27-03-06 | 17:13

@deense werkloze peukenraper

Wie heeft jou overigens toestemming gegeven om tegen mij te praten?
Vastgeroeste 55+ klaverjasser!

iilumiare18 | 27-03-06 | 17:12

@kannietbaal .. dat valt te bezien .. ik ben ook fel tegen een moslims die de realiteit achter de cartoons niet onder ogen willen zien .. zeker als aljazera zelfmoord commando's laat zien die eerst 10 minuten naar allah bidden .. dan ben je stigmatiserend bezig op een manier die alleen de kloof groter maakt en de vooroordelen over de islaam in zijn geheel alleen maar bevestigen .. maar dit gaat gewoon nergens over .. de nederlandse cultuur is echt baanbrekend geweest in de wereld .. en dat gaat me veel meer aan het hart dan een handje ja of te nee .. dit land is de voorbode geweest van vrijmeningsuiting en respect hebben voor elkaars mening .. zonder elkaar de hersens in te slaan en dat moet zo blijven .. dus ja ik ben zeker ook voor het behoud van de nederlandse cultuur .. maar dan wel op vlak van grensverleggend bezig zijn ... en dat meot zeker zo blijven !

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 17:11

@Lekker Belangrijk© 27-03-06 @ 17:09

hulde!

kannietbaal | 27-03-06 | 17:11

@ Draaitafel Demagoog 27-03-06 @ 16:57

En we hebben weer een geïndoctrineerde 'Nazi-bestempelaar' !!

CyberKookie | 27-03-06 | 17:10

@DD
Voor het overige, uit je reactie concludeer ik dat je (gemakshalve?) aan iets wezenlijks voorbijgaat en dat is scheiding van kerk en staat.
Dit is het leidende principe geweest bij de beslissing van de Franse regering om het dragen van hoofddoekjes te verbieden in openbare scholen. Hetzelfde geldt voor dit geval, het weigeren om mannen een hand te geven is het introduceren van religieuze aspecten in het openbare leven. In feite is het dus die moslima die discrimineert en wij domme kaaskoppen trappen er elke weer in.
De scheiding van kerk en staat is 1 van de grondpeilers van onze staatsvorm, daar hebben ook moslims zich ook (nog) bij neer te leggen.

Lekker Belangrijk© | 27-03-06 | 17:09

Deense Postbode 27-03-06 @ 17:00

Ah... jij wilde die kant op?
Whatever you want, jij vers onluikende schooltuinnicht!
Postbode zal waarlijk je beroep zijn EN blijven, Weblogprofessor op klompen.

iilumiare18 | 27-03-06 | 17:08

Deense Postbode 27-03-06 @ 16:57

Ik maak nooit geen grappen.
Grappen maken is voor clowns.
Stel jij hiermee dat dit een log voor clowns is?
Zo ja,dan zie ik alleen treurnis alom.
Humor kan op vele manieren voorbijkomen maar wat ik hier zie is hier niet aan gerelateerd.
ja, aan domheid.

iilumiare18 | 27-03-06 | 17:04

Witte schaap, maar wel eerst bruine bonen eten he, voor wat aardige geluids- en andere bij-effecten.

Deense Postbode | 27-03-06 | 17:02

@neuzel Vind ik ook hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik vind ook dat wanneer je zo ver gaat in je Moslim zijn je ook voor jezelf de conclusie moet trekken NIET in de westerse wereld te passen.

puddingbrood | 27-03-06 | 17:01

Illumiare, hoe voelt dat nou met een IQ lager dan dat van een ezel?

Deense Postbode | 27-03-06 | 17:00

Gaan we straks allemaal 5 maal per dag met het hol omhoog?

het witte schaap | 27-03-06 | 17:00

kannietbaal 27-03-06 @ 16:55

Herstel jezelf:
jij bent bang om als schaapje geofferd te worden.
Das wat anders.

iilumiare18 | 27-03-06 | 16:57

@de melkboer .. je weet niet waar je het over hebt ! in nederland is het slaan van vrouwen door blanke mannen al sinds mensen heugenis een taboe .. in 1 van 10 gezinnen is het geregeld raak .. en jammer voor jou zijn dat echt niet alleen buitenlanders .. om over eerwraak maar te zwijgen .. dat is iets wat voorkomt in dit land .. genoeg mannen die hun vrouw vermoordt hebben omdat ze hun eer hadden aangetast .. voor de rest slaan je conclusies en verbanden weer als een tang op een varken ... geen hand geven vergelijken met stenigen van een ongehoorzame vrouw, handje afhakken en Bloedwraak .. en dan zeg jij dat ik gevaarlijk ben ? enige gevoel wat ik hierbij krijg is .. bevel is bevel ! en je weet waar dat van daan komt mag ik hopen ...

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 16:57

Nou Illumiare, jij krijgt het moeilijk op één april, dat wordt namelijk de dag van de Vrolijkheid en het grappen maken.
Onze Hollandse cultuur in het algemeen en GS in het bijzonder blinken hier eigenlijk het hele jaar in uit zelfs.
Geldt de sharia hier trouwens? Dat kan ik me even niet herinneren.

Deense Postbode | 27-03-06 | 16:57

@DD

Ik vind gewoon dat de Nederlandse cultuur niet ondergesneeuwd moet worden door invloeden van buiten zoals de Islam. Als we dat doen staan we straks met zn allen schaapjes te slachten tijdens het offerfeest.

kannietbaal | 27-03-06 | 16:55

En maar klagen dat ze geen stage kan volgen, tja.

lijn5 | 27-03-06 | 16:55

ROFLOL @DD

Lekker Belangrijk© | 27-03-06 | 16:54

@Draaitafel
Correct

het witte schaap | 27-03-06 | 16:54

@het witte schaap .. je hoeft daar geen 50 voor te zijn .. je haalt namelijk 2 spreekwoorden door elkaar .. het is abraham zien of weten waar abraham de mosterd vandaan haalt .. voor de rest bedankt voor de uitleg !

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 16:49

Lijkt me wel een toepasselijk alternatief Ksi-iks, het elkaar begroeten met een vuistslag. Hahaha, veel leuker nog dan de hoek met de elleboog.

Deense Postbode | 27-03-06 | 16:49

Ksi-Ziks 27-03-06 @ 16:41
Nimmer zou mijn vrouw jou de hand mogen schudden, jij doemdominee met minderwaardigheidscomplex.
Ben jij de wetten der Islam genoeg machtig om een zulks oordeel te vellen?
Ga je ww formulieren invullen en je hemacake opeten.

iilumiare18 | 27-03-06 | 16:46

@kannietbaal .. ik spreek uit eigen ervaring suffert .. genoeg landen met een islamitische inslag die mij niet vragen om zich op een dergelijk niveau aan te passen .. kan me zelfs nog een marokaan in marokko herinneren die met een schaar achter me aanliep omdat ik lang haar had .. en mooi dat ie het niet deed .. hij spotte op die manier zelfs met zijn eigen achtergrond/cultuur .. humour die wat mij betreft baanbrekend is .. enige zelfrelativering van de nederlanders is het gniffelen tijdens een unox reclame .. ga toch weg met je almere haven mentaliteit ! of ga KaiserSoza een hand geven .. kunnen jullei samen de nederlands wijheid op tegels en informatie van de onderkant van een mok bespreken ..

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 16:45

@Draaitafel
Ik refereer aan de uitspraak dat wij net komen kijken
Als je weet waar Abraham de mostert haalt ben je 50+

het witte schaap | 27-03-06 | 16:45

Doe er wat negerdrollen door Preacher, dat witte schuim is een weldaad voor je huid! ;-)

Deense Postbode | 27-03-06 | 16:41

Het geven van een hand als begroeting is een onderdeel van de Nederlandse begroetingscultuur, het weigeren van een uitgestoken hand is een belediging en deze belediging zou onmiddellijk gevolgd moeten worden met een voor man/vrouw gelijk harde vuistslag, die ook een onderdeel is van de Nederlandse cultuur om beledigingen te verzachten voor de beledigde partij.

Het dagelijks dragen van kopvodden of een burka is natuurlijk het volgende item dat deze geestelijk gestoorde vrouw gaat verbinden aan haar religie.

In de koran is uitsluitend sprake van haarbedekking bij het gebed en het aanraken van vreemdelingen. Hand op hand contact speelt daarbij geen rol zolang het maar bij begroeten blijft. Haar gedrag wijst dus op een domme slaafsheid en slavernij in welke vorm dan ook is in NL toch verboden?

Vroeger (en ook nu nog in het diplomatiek circuit) gaven de dames een man alleen gehandschoend een hand, deze commissie bestaat dan ook uit vooringenomen subsidiezuigers zonder enig practisch en historisch perspectief, want zij had deze vrouw het dragen van een rechter handschoen of het dragen van een gezichtsbeschermer als alternatief kunnen opleggen.

Ksi-Ziks | 27-03-06 | 16:41

Preacher, zet je roze bril nou es af. Het is duidelijk dat die islam op de snijtafel moet, maar hierbij mag je dat handenschudden niet betrekken. Dat druist tegen onze normen en waarden in, en tegen de doelstelling van het KGB (GELIJKE behandeling)
Het weigeren van een hand valt aan te merken als belediging, en is iets heel anders dan dat mensen rare middeleeuwse denkbeelden er op nahouden. Dat is algemeen, een handenweigermoment is gewoon direct zwaar onbeschoft in de persoonlijke sfeer.
Verder roept dit polarisatie op in de samenleving. Meer mensen gaan dit nu doen cq nalaten. Ook wij hoeven immers nu ook omgekeerd de moslims geen hand meer te geven. Velen zulen op deze wijze gaan protesteren, omdat het oordeeel van die commissie compleet geschift is.
Dat jij werkelijk denkt dat de moslims niets liever willen dan meedoen met ons is zwaar naïef! Een groot deel is onwelwillend, om het even eufemistich neer te zetten. Na 35 jaar dit schamele resultaat spreekt boekdelen.

Deense Postbode | 27-03-06 | 16:40

@puddingbrood@16:16. naar buiten toe is het allemaal koek en ei. de vuile was wordt niet buiten gehangen. op zich is dat een mooi uitgangspunt, maar dan moet er intern wel wat vooruitgang worden geboekt. ik vind dit passen in een maatschappij van misschien 50 jaar geleden.

neuzel | 27-03-06 | 16:39

Stap maar eens naar de politie met de mededeling: "Ik ben uitgescholden voor kut kaaskop".
Reactie agent: Hahahahahahahahahahahahaha
Marrokaan stapt naar de politie met de mededeling: "Ik ben uitgescholden voor kut marrokaan".
Reactie agent: Proces verbaal wie was het, aangifte doen, O.M. erbij pers erbij schandaal alom. Zie Rob Oudkerk

Weisse rose | 27-03-06 | 16:39

@Draaitafel D..
Helaas behoor jij tot de inmiddels steeds groter wordende groep gehersenspoelde "ja, nee en amen" randmongeaulen van Nederland.
Mijn inziens ben jij nog gevaarlijker dan iets wat geen hand geeft ivm geleauf. Jij vind het stenigen van een ongehoorzame vrouw zeker ook prima?
Nee, dat vast weer niet... Een handje afhakken als je wat gejat hebt... nee zeker ook niet... Bloedwraak....? Nee ook niet....? Is toch ook iets compleets debiels wat we hier niet tolereren. We laten ons hier systematisch bedotten en gekmaken dat we alles maar politiek correct moeten accepteren.... Jij bent in ieder geval al lekker op weg -
NEGERZOEN iemand...??

de melkboer | 27-03-06 | 16:38

Jullie nietswetende kunstmusketiers met cirrose!
Blijf maar volhouden dat je niet bang bent voor de Islam.
Eerdaags kunnen jullie pantoffels uitkloppen bij de moskee om de hoek!

iilumiare18 | 27-03-06 | 16:38

@het witte schaap .. ??? communiceren is niet jou sterkste punt ? ik weet niet wat voor verband je wil aantonen .. laat staan dat ik enigesinds de link met volwassen zie .. voor de rest is me hier niks vreemds .. paradigma's ten over !

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 16:37

www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/03/ra...

Lossen we het zo toch op!

Niet dat deze handweigerende moslima speelgoed is maar ja je moet ruim denken om met goede oplossingen te komen!

Daarentegen zal dit weinig goed doen in de toch al gespannen relatie tussen het joodse volk en de islamieten.

Skippyaanjelippie | 27-03-06 | 16:35

@DD,

ga maar eens naar een willekeurig islam staatje en vraag of ze zich willen aanpassen aan jou.

succes!

kannietbaal | 27-03-06 | 16:33

achterlijke cultuur

nu | 27-03-06 | 16:32

@Draaitafel
Als je dat niet weet ben je zelf ook niet erg volwassen

het witte schaap | 27-03-06 | 16:30

*veegt nadrukkelijk met linkerhand kont af, schiet door het papier en geeft Draaitafel Demagoogle een stevige linker hand*

KaiserSoza | 27-03-06 | 16:30

@mercy 27-03-06 @ 16:16
Alles valt te leren...;-)
-
@collapse 27-03-06 @ 16:19
We zullen idd. wel zien, maar het ligt ook aan wat voor 'n stappen de overheid
gaat ondernemen...
Dit soort schermutselingen in de marge gaan onze staatsveiligheid op den duur ondermijnen...
De bron moet hard worden aangepakt en de aantrekkingskracht van het strenge fundamentalisme ondermijnt...
-
Zo, en dan ga ik nu m'n strontbadje eens nemen op aanraden van de Deense postbode... Lees jullie later !
Ciao !

preacher | 27-03-06 | 16:27

@witte schaap .. wat bedoel je daarmee ?

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 16:26

Ik ben net even op site van de stichting gelijke behandeling geweest.... het stikt ervan de boomknuffelaars en rooibostheedrinkers... dus deze uitspraak verbaasd met niet eens, wat me wel verbaasde, was de hoeveelheid nevenfunctie's de alle voorzitters, ondervoorzitters en commissie leden hadden te vervullen.... mijn vraag is eigenlijk simpel... MOET ER NIET GEWERKT WORDEN?

Karel Kruizenruiker | 27-03-06 | 16:26

@melkboer .. "Gaat eens lekker verkassen naar Iran ofzeau...." ga er lekker zelf heen .. vind het niet aannemen op een school omdat iemand, iemand anders geen hand wil geven eerder iets voor iran dan voor nederland .. oftewel jij moet je ook laten nakijken .. netzoals als de rest hiero !

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 16:21

-off topic- hoewel?
De nationale Stichting ter bevordering van de Vrolijkheid heeft 1 april a.s. uitgeroepen tot Dag van de Vrolijkheid. ( bron: telegraaf)
Is hier iets over bekend? Is dit ook bindend? Moeten Moslimwijfjes ook meedoen? Graag info, want ik word een beetje moedeloos.

fuckje | 27-03-06 | 16:21

jouwdachte is natuurlijk jouw gedachte.

collapse | 27-03-06 | 16:20

*bladert druk door de Koran* Is je hand ophouden eigenlijk wel sharia-verantwoord?

FonyTonie | 27-03-06 | 16:19

@preacher 27-03-06 @ 16:09
Ik stel voor om hier over 30 jaar op terug te komen.
Het zou iig mooi zijn als jouwdachte de juiste zou blijken te zijn, maar ik vrees met grote vreze

collapse | 27-03-06 | 16:19

puddingbrood 27-03-06 @ 16:16
hypocriet noem ik haar... niet meer en niet minder!

Droger010 | 27-03-06 | 16:17

@preacher 16:12, ze kunnen niet intepreteren, denk ik :P

Rest In Privacy | 27-03-06 | 16:16

@kannietbaal .. flikker toch op .. genoeg landen waar de cultuur anders is maar waar niet zo zwart/wit wordt gekeken als het om aanpassen gaat .. ga jezelf nakijken gast !

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 16:16

@Draaitafel Demagoog 27-03-06 @ 16:03, grappig die twee puntjes steeds. Je moet er maar opkomen.

Lekker Belangrijk© | 27-03-06 | 16:16

preacher 27-03-06 @ 16:09
eerst zien... dan geloven!

Droger010 | 27-03-06 | 16:16

@neuzel Als je op maroc.nl even rondneusd zul je zien dat het meisje in kwestie uit eigen vrije wil zo handeld. Ze zegt dat haar ouders niet echt streng gelovig zijn en de kids nooit gepushed hebben tot geloven of moskee bezoek. Aan de ene kant heb ik wel bewondering dat ze zo consequent is, aan de andere kant zou het wel fijn voor haarzelf en haar omgeving zijn als ze iets relaxter met haar geloof om zou gaan.

puddingbrood | 27-03-06 | 16:16

Voor mij is de hele Islaam intolerant, om een tekeningetje kan al niet meer gelachen worden... Om een tekening stond de hele wereld op zijn kop en moest er naar de pijpen van de islaam gedanst worden... ik dans liever op iets anders :P

Rest In Privacy | 27-03-06 | 16:14

@de melkboer 27-03-06 @ 16:04

Over mn lijk dat hier de sharia ingevoerd wordt.

bethundered | 27-03-06 | 16:14

@mercy 27-03-06 @ 16:06
Daarom zeg ik ook, de Koran naar deze tijd intepreteren, zoals veel Christenen dat doen met de Bijbel....
*Zucht.*

preacher | 27-03-06 | 16:12

@collapse 27-03-06 @ 16:04
Naar mijn mening zou zoiets juist heel snel kunnen gaan, omdat heel veel Islamieten ook snakken naar de Westerse vrijheid... Het zijn alleen de streng opgelegde wetten vanuit de moskee, en van daaruit uit hun samenleving die ze tegnhoudt.
En het mes snijdt dan aan twee kanten... Degenen die het daar niet mee eens zijn, zullen vertrekken...
Dus dan zijn we dus van die 'streng-gelovigen' af...

preacher | 27-03-06 | 16:09

@Draaitafel
Ik weet toevallig waar Abraham de mostert haalt

het witte schaap | 27-03-06 | 16:07

@draaitafel demagoog
Gaat eens lekker verkassen naar Iran ofzeau....

de melkboer | 27-03-06 | 16:07

@DD

Je vergeet dat we hier in nederland zijn en dat andere culturen onze gebruiken dienen te respecteren, ze zijn toch niet onredelijk dacht ik zo.....

kannietbaal | 27-03-06 | 16:07

@preacher 15:59, je kan over christenen zeggen wat je wilt maar er is wel een tolerantie naar niet gelovigen. En volgens de Islamieten zijn 'alle' niet-gelovigen, honden die je om moet brengen.
Hoeveel christenen lopen de boel op te blazen in o.a. de metro?

Rest In Privacy | 27-03-06 | 16:06

[Beetje off-topic] Op het Staatsnieuws: Allochtone vrouwen krijgen steeds minder kinderen, en steeds later, volgens het CBS. 't Zou goedverdoeme ook tijd worden.

Overigens: Geen pootje geven = opzouten. Om een oud-Engelsch spreekwoord aan te halen: "When in Rome, do as Romans do".

crixus | 27-03-06 | 16:05

wanneer gaat die diepe diepe beerput eens open van die collectieve onderdrukking van de vrouw uit naam van het geloof. zolang de man met de wapperende handjes maar weet dat zijn wil = wet duurt zolang de vrouw het toelaat, uit medelijden met die tere egootjes. het ging toch over handjes hier?

neuzel | 27-03-06 | 16:05

@bethunderd @16:00
Is een kwestie van tijd... Als over een kleine decennia de sharia hier eindelijk is ingevoerd liggen de banen voor het oprapen..
Ik ga me er ook maar eens in verdiepen
*bloedhoest# kuch $ rochel !proest#%*

de melkboer | 27-03-06 | 16:04

@preacher
ok eens, ik vrees alleen dat wij dat niet meer gaan meemaken. Zo´n verlichtingsproces duurt lang en zou in het geval van de islam wel eens extra stroef kunnen verlopen.
Nou ja, misschien hebben mijn achter/achter/achterkleinkinderen er wat aan.

collapse | 27-03-06 | 16:04

Het past geheel in de Weg-met-ons-Strategie. Waar ben je nog als je een belangrijke fatsoensnorm overboord kwakt.
De cohesie mist hier in toenemende mate, da's wel duidelijk. Overal praatjes van inburgeren dit en integreren zo, en degene die er iets aan moeten doen, want gesubsidieerd door de normen -en waarden predikende Roverheid, maken een waanzinnige tegenbeweging.
*Mongolië lijkt me leuk, qua naam hoef ik dan alvast niet te wennen*

Deense Postbode | 27-03-06 | 16:03

tering .. blijkbaar is die iq van 107 niet op jullie van toepassing .. hoe moeilijk kan je doen over het niet geven van een hand ? damn .. typisch nederlands .. laat die moslima lekker gewoon haar ding doen .. als het dat niet handschuddend avrechts werkt in de praktijk .. of te wel na haar opleiding .. dan zal ze zelf moeten beslissen hoe daarop te anticiperen .. maar dit is zooooo typisch nederlands .. NEE WIJ WETEN HOE HET MOET EN JE DOET HET ONZE MANIER OF NIET ... KANKER toch op .. een hoop kunstacademien en conservatoria die niets anders doen .. het grote verschil is wel dat er flink gediscrimeerd wordt op de arbeidsmarkt en blijkbaar ook op scholen .. grappig dat een moslima zich daar tegen verzet .. alle nederlanders van boven de 30 beginnen er geeneens aan .. en neem maar van mij aan dat leeftijdsdiscrimantie vaaaaak voorkomt .. maar wat weten jullie daarvan .. jullie komen net kijken ( fuckje = 18,5) laat staan dat je besef hebt van hoe de wereld nou echt in elkaar zit .. sorry gs .. maar jullie beginnen nu echt de telegraaf lezers naar je toe te trekken .. en daarmee iets van enige niveau al op voorhand kansloos maakt ..

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 16:03

@preacher,
tegen die tijd zijn we 30 jaar verder.
Stop die onzin NU!

fuckje | 27-03-06 | 16:02

Mijn geloof zegt die anders dekende niet accepteren:p
Sta ik nu ook in me recht??? of is dan disrimanasie..... ????

rita voor president. !!!

Sinnert | 27-03-06 | 16:02

Wat zijn de kanzen op de arbeidsmarkt voor deze leerlinge. Haar opleiding is weggegooid geld.

bethundered | 27-03-06 | 16:00

Ben benieuwd als zo'n sekreet tot der strot toe aan de modder vastzit of ze dan nog steeds zo piept als een kerel een pootje uitsteekt om te helpen...

de melkboer | 27-03-06 | 16:00

Hoe zit het nu met het recht van mijn kinderen om t.z.t. normale westerse omgangsvormen te leren op school ? Of is dat recht soms onderschikt aan de rechten van deze islamtroela ?

egwel | 27-03-06 | 16:00

keaup dan handschoenen of zoek een nieuw boek!

BastaardSuiker | 27-03-06 | 15:59

@collapse 27-03-06 @ 15:56
Daarom zeg ik ook, pak de bron aan....!
Alleen nog maar Imam's die hier zijn opgeleid en respect hebben voor de Westers cultuur en dat respect overbrengen op hun 'schaapjes'....
En de Koran net zo vrij intepreteren naar deze tijd toe, als de meeste Christenen met de bijbel doen...

preacher | 27-03-06 | 15:59

collapse 27-03-06 @ 15:56
we mogen best zaken overnemen, maar vooruitgang en ´bevrijding´ zijn dan wat mij betreft belangrijke kernwoorden.

collapse | 27-03-06 | 15:58

@mercy
Je hebt gelijk ze kunnen helemaal nada niks

het witte schaap | 27-03-06 | 15:56

@preacher
we moeten zeker geen oertijd-zaken gaan toleren, vanwege het feit dat die zaken gebeuren uit de naam van een of ander sprookje(religie).

collapse | 27-03-06 | 15:56

@Deense Postbode 27-03-06 @ 15:53
Het schijnt goed voor de huid te zijn... Of was dat modder...?
Hummm...

preacher | 27-03-06 | 15:55

geen hand, maar wel een duwtje over de grensch?

kannietbaal | 27-03-06 | 15:55

@collapse 27-03-06 @ 15:43
*Drukt collapse stevig de rechterhand.*;-)

preacher | 27-03-06 | 15:54

Preacher, zak jij eens even lekker in de stront, en diep vooral.

Deense Postbode | 27-03-06 | 15:53

en met de andere hand wijzend naar de koran. allahs wil = mijn wil. ik ben allah.

neuzel | 27-03-06 | 15:53

Geen hand......? Dan ook geen thuisland!! Tssjüüsch und auf wieder niemahls zehen !

de melkboer | 27-03-06 | 15:52

@ het witte schaap 15:49, we zijn niet voor niets zo intelligent ;)

Rest In Privacy | 27-03-06 | 15:52

@ fuckje 27-03-06 @ 15:31

Dit is dan wel weer een zeer positief teken....

Jelmert | 27-03-06 | 15:52

@witteschaap
jeweetoch: de linkse factie hiero...

ed.. | 27-03-06 | 15:51

Nee knielen is weer te denigererend; een zacht kneepje in haar borstje (naar keuze links of rechts. Niet allebei, da's haram!) zou bv. wel weer heel goed kunnen.

Deense Postbode | 27-03-06 | 15:51

haar geloof staat haar man ook toe dat hij haar zijn handje op haar hoofd geeft als ze zijn wil niet volgt.

neuzel | 27-03-06 | 15:51

Hoe zegt u?? KGB???

Jelmert | 27-03-06 | 15:50

Heb zelf jaren in moslim landen gewerkt en heb mezelf altijd aan moeten passen in het land waar ik was
Andersom hoeft dat schijnbaar niet

het witte schaap | 27-03-06 | 15:49

is er al een fatwa uitgsproken tegen de CBG? Nee? Bij deze dan:" Fatwa"!!

fuckje | 27-03-06 | 15:49

Het niet handen schudden tussen de volwassen sexes in de Islamitische cultuur,
is waaarschijnlijk ontstaan om de zedelijkheid te waarborgen. Net zoals vroeger in Europa de vrouwen zelfs hun enkels moesten bedekken.
Dat de Islam niet mee gaat met de tijd weten we nu onderhand wel. Maar waarom een simpele gelovige afstraffen omdat ze haar geloof belijdt op de manier zoals haar Imam haar dat voorspiegelt ?
Tot de tijd dat Imams beseffen dat de Koran niet zo letterlijk moet worden genomen en naar deze tijd geintepreteerd dient te worden, vind ik dat we dit soort , haast prehistorische, gewoontes toch moeten accepteren.
Pak liever de bron aan van deze overbodig geworden traditie's. Namelijk de Imams en wat er wordt gepredikt in de moskee...

preacher | 27-03-06 | 15:49

Hier zakt zelf bij mij (toch wel een zelfverklaarde links georiënteerde muts) mijn geitenwollensok vanaf!

Skippyaanjelippie | 27-03-06 | 15:48

Het links 'reetvegen' is trouwens een gebruik wat we direct over zouden kunnen nemen. Prima idee van de moslims, maar ja daar hoor je ze dan weer niet over.

collapse | 27-03-06 | 15:48

@collapse 27-03-06 @ 15:43, en maar klagen dat ze zo moeilijk aan een stage plaats kunnen komen.

Lekker Belangrijk© | 27-03-06 | 15:47

@CyberKookie 15:44, ik denk dat het allemaal wel meevalt. En wordt het Islamitisch dan zij het zo. Ik lig er niet langer wakker van... de tijd gaat toch zoals het moet gaan. Niet dat ik me soms niet erger hoor, maar wat wel eens helpt is dan gewoon lekker Hollands op de fiets te stappen en een stukje te gaan fietsen ;)

Rest In Privacy | 27-03-06 | 15:47

Dus knielen mag wel? Hmm...

3*links=rechts | 27-03-06 | 15:46

@mercy
het toetsenbord is het smerigst van alles, zo blijkt uit onderzoek. (Single User PC's uitgezonderd)

collapse | 27-03-06 | 15:45

@ Hakbarrr 27-03-06 @ 15:15

Grote bek op het internet, maar ondertussen....

Uit dit nieuwsbericht kunnen we alvast opmaken hoe het land zich verder gaat ontwikkelen. Bereid u voor op een Islamitisch Nederland vrienden !

(tenzij we er natuurlijk wat tegen doen...)

CyberKookie | 27-03-06 | 15:44

@droger
dat zijn we toch wel gewend? drank., drugs en natuurlijk de ram-mijn-madam

ed.. | 27-03-06 | 15:44

@preacher
Geen hand willen geven ligt in onze cultuur (ja , niet te geloven, we hebben er zelf ook één) dicht tegen beledeging aan. Als je mij geen hand wil geven, dan houdt het gesprek meteen op. Ik zie zo'n persoon dan niet meer als gesprekspartner of wat dan ook.

collapse | 27-03-06 | 15:43

preacher 27-03-06 @ 15:38
het gaat toch om het principe... tis toch hypocriet...! WEL de sharia naleven maar NIET thuisblijven(zoals dat ook in de koran staat, de vrouw mag toch niet werken maar moet voor het gezin zorgen?) en WEL emanciperen... soort van oos-indisch-ik-doe-waar-ik-zin-in-heb-en-als-het-mij-uitkomt-leef-ik-naar-de-sharia... toch?

Droger010 | 27-03-06 | 15:43

@preacher 15:38, zit wel wat in ja, ik moet toch niet aandenken iemand (uit fatsoen ) een hand te geven die net de wc bezocht heeft.

Rest In Privacy | 27-03-06 | 15:41

Willen niet Nederlands praten, Willen niet de hoofddoek af doen.

Willen dit niet willen dat niet.

Handafhakken dat moet er gebeuren als je geen handen wilt schudden.

Maar echt die moslims moeten niet gaan zeiken je leeft immers in NEDERLAND niet in MAROKIJE waar je andere leef regels hebt. NEDERLAND dan gedraag je je als een NEDERLANDER.

Hill | 27-03-06 | 15:40

Lekker lerares in Afghanistan laten worden.....

KABAAL | 27-03-06 | 15:39

Is het wel goed geschreven eigenlijk? Moet het niet zijn KGB? K van Kommissie.
Om de kans op baan te vergroten kan zij wellicht haar behaarde reight tonen als begroeting?
(Ja, je wilt toch een beetje construcief meedenken he.)

Deense Postbode | 27-03-06 | 15:39

Ik snap dat hele probleem met dat handenschudden niet...
Ik steek zelf liever ook gewoon mijn hand op en zeg dan hoipipeloi, ofzeau....;-)

preacher | 27-03-06 | 15:38

Yeah right. En dan heeft ze later een lerarenbespreking en dan kan ze de papa geen hand schudden. Nou dat komt lekker over! Commisie gelijke behandeling die toestaat dat ze wel een vrouw de hand mag schudden en niet een man. Dan kies je of voor het geloof of het beroep wat je later wil uitoefenen. Dat heet prioriteiten stellen. Nog 2,5 jaar en dan ben ik fijn weg uit Nederland. Echt zum kotsen

Harley Quinn | 27-03-06 | 15:37

Zippy 27-03-06 @ 14:54

Niets aan toe te voegen..
Het raakt kant nog wel dat je iedereen gelijk moet behandelen maar de een wel een hand wil geven en de ander niet.

zeauuu Stijlloos | 27-03-06 | 15:37

sjaakdeslinksesul 27-03-06 @ 15:33

niet te vergeten: tevens lid van de PVDAllochtonen

Droger010 | 27-03-06 | 15:36

Zippy 27-03-06 @ 14:54

zeauuu Stijlloos | 27-03-06 | 15:35

@fuckje 15:31, LOL, ;)

Rest In Privacy | 27-03-06 | 15:34

preacher 27-03-06 @ 15:28

Ik snap ut :-P... en je hebt ook goort gelijk, dit toont haar hypocratie wederom aan.

Droger010 | 27-03-06 | 15:33

Ze mag alleen mannen die 12 jaar ouder zijn geen hand geven, de rest mag dus wel... hoe oud is deze dame? ;)

Rest In Privacy | 27-03-06 | 15:33

Wat hadden jullie dan verwacht? Commissieleden van het CGB met enkele nevenfuncties, o.a. Brons, RIAGG in Zwolle; v.d. Burg, STIBOB; Terlouw, Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken en Stichting voor Vluchteling-Studenten; Ghidei, Stichting Mondiale Samenwerking en AfroNeth; Zwamborn, ex-directeur LBR; v.d. Bosch, Pieter Baan Centrum; v.d Brink, Emancipatieraad; Fernandes Mendes, Wiardi Beckman Stichting; van Geel, VluchtelingenWerk Nederland enz. enz. Heel subsidieslurpend links Nederland zit in die club.

sjaakdeslinksesul | 27-03-06 | 15:33

@Zeurders 27-03-06 @ 15:27
Right on, bro.....;-)

preacher | 27-03-06 | 15:31

Het goede nieuws van vandaag is dat volgens het CBS Marokkaanse en Turkse vrouwen steeds minder kindeen krijgen.

fuckje | 27-03-06 | 15:31

@het witte schaap
Het tegendeel zou zijn: ïk dacht dat we de domste waren"
Maar dat is totaal niet interessant: het gaat erom dat we slimste zijn.

collapse | 27-03-06 | 15:30

Hand alleen bedoeld om geld mee te vangen - bij voorkeur van sociale dienst of UWV.

Burgemeester Kiesman | 27-03-06 | 15:28

@Droger010 27-03-06 @ 15:22
Nou, nou Droger.......
Ik moet de eerste "stink' moslima nog tegen komen...
Mijn bedoeling was meer om aan te tonen dat het handenschudden hier, een overgenomen cultuurverschijnsel is. Zonder de Yemeni traditie hadden we elkaar waarschijnlijk anders begroet...
Hoe, dat laat ik aan je fantasie over...;-)

preacher | 27-03-06 | 15:28

Ik dacht dat wij de slimste van Europa waren
Maar het tegendeel is waar

het witte schaap | 27-03-06 | 15:28

Alvast succes met het vinden van een stageplaats...

DJW | 27-03-06 | 15:27

@preacher: prachtig speurwerk, dus we zijn eigenlijk betere islamieten dan de moslims zelf met ons handenschudden?

Zeurders | 27-03-06 | 15:27

OMG, ze doen het weer:
altijd zelfvernietigend bezig die moezelmannen: blazen ze zichzelf niet op, dan zijn ze wel tegen een door henzelf geintroduceerde handshake.

collapse | 27-03-06 | 15:25

In princiepe is iedereen vrij in Nederland, maar om nou iemand te ontslaan omdat die persoon geen hand geeft, en zich beroept op zijn/haar godsdienst, geeft alleen maar aan dat die persoon uiterst ongefundeerd, stijlloos en onnodig kwetsend bezig is. Achteraf de afwijzing aanvechten, op grond hiervan, getuigt natuurlijk helemaal van een met kamelehaar gewapend betonnen bord voor je snuit.

KaiserSoza | 27-03-06 | 15:24

Onbegrijpelijk!

DrBoob | 27-03-06 | 15:23

Customs
There are various customs surrounding handshakes, both generically and specific to certain cultures:

Generally it is considered inappropriate to reject a handshake, and in most social circles it is expected that the one with higher social status will initiate it.

en nog eentje voor je stink moslima's!!!

Droger010 | 27-03-06 | 15:22

@fuckje
Haar snor loopt door tot haar aars. Nu vat ik 'm.

pooface | 27-03-06 | 15:22

Het leukste is die marokse schoffies denken werkelijk dat dit volk zich zal laten ringeloren door een paar van die inteeltkoppen van een rare sekte.
Hahahaha. Twee keer eerder zijn de hostiele mohammedanen met succes Europa uitgekegeld. Zelfs een ezel snapt dat je geen twee keer dezelfde fout moet maken. Bij deze is dus bewezen dat de gemiddelde sjaria-geyliche moslim een beduidend lager IQ heeft dan de ezel.
Ja de ezels van imam, sjariajie, sjariaja.

Deense Postbode | 27-03-06 | 15:22

Geen kans op een baan dus, maar wel de opleiding volgen?

0900 | 27-03-06 | 15:21

Bwahahahaha....
(Quote)
"The handshake is originally a Yemeni pre-islamic tradition, which spread with the expansion of the Islamic empire.
en.wikipedia.org/wiki/Handshake
-
"Its purpose is to demonstrate good will, and possibly originated as a gesture showing that the hand holds no weapon. "

preacher | 27-03-06 | 15:21

ik voel me als man behoorlijk gediscrimineerd hier.

0900 | 27-03-06 | 15:20

derks 27-03-06 @ 15:18
ik heb zeker niet WB gestemd...

Droger010 | 27-03-06 | 15:20

Lekker belangrijk, zo'n handje geven. Moet ze toch zelf weten, als ze maar niet denkt dat ze daardoor een positieve indruk achter laat bij een sollicitatiegesprek.

Zeurders | 27-03-06 | 15:20

Ik zou willen dat haar geloof haar zou verbieden om hier te wonen en haar giftige sprookjes te verspreiden.. inshallah

inshallah | 27-03-06 | 15:20

@pooface,
een snor, en dan GEEN behaarde reet? Kan jij je dat voorstellen?

fuckje | 27-03-06 | 15:20

Wat zeiekn jullie nou, jullie stemmen toch allemaal of Wouter B. of nog extremer links???

derks | 27-03-06 | 15:18

ik ben met fuckje; geen hand? een doodschop in haar aars!

ed.. | 27-03-06 | 15:17

Het is werkelijk een grof schandaal dat iemand die zo nadrukkelijk onze wereld, ons leven, onze gebruiken en al onze normen en waarden ontkent in het gelijk wordtstelt. Daarmee houden culturele uitverkoop en verraad aan het Nederlandse volk, waarmee zij de fascisten van de 21 eeuw zijn.

Ga je schamen en zoek intussen echt werk, zodat wij deze subsidiespons op kunnen doeken.!!

derks | 27-03-06 | 15:16

En nog iets... sharia of geen sharia... een nederlander uit welke laag van onze samenleving zal geen probleem zien in het handen schudden van moslima's... andersom wel... WIE WERKT WIE NOU TEGEN GVD!!!

Droger010 | 27-03-06 | 15:15

@Hakbarrr
2 margeritas en een dóner met xtra saus graag.
Ach laat trouwens ook maar: het spul is eigenlijk toch niet te vreten.

collapse | 27-03-06 | 15:15

fuckje 27-03-06 @ 15:10
"in haar behaarde reet"??? Dacht dat dat alleen bij mannen voorkwam... Vertel!

pooface | 27-03-06 | 15:15


Waarschijnlijk gaan jouw handjes als eerste door de hakselaar als die sjaria erdoor komt hakbar. En wie moet er dan nog werken om jouw oetkering te verdienen als alles hier zo'n beetje tot tot haram verklaard wordt?
Heb je je VMBO-diploma nog kunnen halen, of loop je nu al 24/7 te intimideren en te roven ?

Deense Postbode | 27-03-06 | 15:15

@Droger010 27-03-06 @ 15:13

Graag!!! Maar ik neem graag wel een paar honderd ongelovige mee, met een bommetje!!!

72 maagden, here I come...

Hakbarrr | 27-03-06 | 15:15

Hakbarrr 27-03-06 @ 15:10
ga eens deaud

Droger010 | 27-03-06 | 15:13

De commisie wil dat wij nog verder buigen voor het paard van troje. Als we dan eenmaal gehurkt zitten en vol ontzag buigen voor onze nieuwe meesters kunnen zij ons met het zwaard onthoofden.

Plosklaps | 27-03-06 | 15:13

Mijn geloof houdt in dat ik werknemers die vanwege hun geloof te beroerd zijn (want dat is het) om een hand te geven, zonder opgaaf van reden mag ontslaan.
Als ik de denkwijze van het CGB (niet te verwarren met het CBG) zou volgen, is met het bovenstaande niks. In werkelijkheid is het natuurlijk een idiote gedachte.

collapse | 27-03-06 | 15:13

Misschien is het handig om het verplichte onderwijs voor deze mensen af te schaffen. Lekker achter het aanrecht blijven, je laten slaan door je geliefde vent, en nooit meer vreemde handen te hoefen schudden van al die vieze Niet-islamieten.

blamage | 27-03-06 | 15:11

Doe maar huilen allemaal, stomme kaaskoppen, die Sharia komt er wel!!! Dit is al een goede stap in de richting!!!!

Allah Hakbarrrr

Hakbarrr | 27-03-06 | 15:10

@poldertank.
Je hebt 100% gelijk :)

Hellsmurfje | 27-03-06 | 15:10

Hoe gaat die verrukkelijk politiek incorrecte mantra ook alweer?
"Een volk dat voor tirannen zwicht...... dan dooft het licht."
27-03 2006 Nederland gepromoveerd tot Barbarenstaat: Op deze datum zijn de fatsoens-en omgangsvormen op de schroothoop gegooid en hoeft men de moslims dus ook geen handen meer te geven.
Leuker kunnen we het niet maken, wel duideljker.
En straks mag die haatdragende moslima lekker doorstomen naar een HBO-diploma, en dus wel voor de klas. Nog steeds voor afschaffing van het bijzonder onderwijs jongens?

Deense Postbode | 27-03-06 | 15:10

Zeiksnor 27-03-06 @ 15:03
Ze probeerde na wat blijkt op een verkeerde manier de wetten te relatieveren naar onze huidige maatschappij en omgangsnormen. Ik vind dat ze dit dus totaal verkeerd hebben ingeschat. Een hand hoort erbij, net als de sharia's bij onze medelanders horen!

Droger010 | 27-03-06 | 15:09

Ik dacht dat buitenlanders moesten integreren? Hier in Nederland geven we normaliter een hand, dus dan moet zij dat toch ook gewoon doen? Als je naar een moskee, gaat moet je je toch houden aan allerlei fatsoensnormen? Of mag ik dan ook gewoon op m'n polderlaarzen, in m'n korte broek en t-shirt naar binnen? Anyway, op deze manier heeft dat inburgeren dus ook helemaal geen zin!

Poldertank | 27-03-06 | 15:08

@ Peter400 (15:05)
Tja... dat hoopt een weldenkend mens dan maar... maar het zal wel weer niet:
"Doordat een oordeel van de CGB ?juridisch niet bindend? is, kan de CGB een partij die zich schuldig heeft gemaakt aan ongelijke behandeling niet dwingen om haar oordeel op te volgen. In de praktijk wordt het oordeel van de CGB echter geaccepteerd en nageleefd, zij het soms na enige druk vanuit de CGB.

Mocht het oordeel onverhoopt niet worden opgevolgd, dan kunt u altijd nog een rechtzaak aanspannen en hierbij het oordeel van de CGB gebruiken. Een rechter is verplicht om het oordeel van de CGB mee te laten wegen in het vonnis, als dezelfde situatie wordt voorgelegd."

Zeiksnor | 27-03-06 | 15:08

D'r snor mag ook blijven zitten?

Klukkluk | 27-03-06 | 15:07

@fuckje .. fuckje impliceert wel softe geknuffel .. of wordt jij ook regelmatig uit elkaar getrokken of heb je wel een liefdevolle vriend ? dacht toch het laatste ..

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 15:06

"Niet valt in te zien waarom een dergelijke handelwijze in strijd met de geldende fatsoensnormen zou zijn."

Nou bijvoorbeeld omdat we in nederland wonen, het erg ongebruikelijk is en over het algemeen als ronduit als onbeschoft wordt ervaren.

Hellsmurfje | 27-03-06 | 15:06

Helemaal terecht, zeker in deze tijden van vogelgriep is de ellebooggroet veel gezonder!
http://www.telegraaf.nl/binnenland/33989711/Ellebooggroet_tegen_vogelgriep.html

Zeurders | 27-03-06 | 15:06

@Zeiksnor,
Ik heb Geert al een mail gestuurd. Femke ook, maar die kreeg ik weer terug.

fuckje | 27-03-06 | 15:06

Deze commissie stelt moslims bijna altijd in het gelijk. De uitspraak van de cgb is niet bindend. Hopelijk houdt de school voet bij stuk en legt zij deze uitspraak naast zich neer.

peter400 | 27-03-06 | 15:05

@Breinstein:

Daar toost ik op

Loek Wubbels | 27-03-06 | 15:03

Citaat uit de uitspraak:
"Niet valt in te zien waarom fatsoenlijke omgangsvormen impliceren dat personen elkaar de hand schudden. De informant - mevrouw A - heeft ter zitting aangegeven dat zij personen van het andere geslacht begroet door een vriendelijke hoofdknik en desgewenst uitleg geeft over haar handelen. Niet valt in te zien waarom een dergelijke handelwijze in strijd met de geldende fatsoensnormen zou zijn. Zulks klemt temeer nu fatsoensnormen in de loop der jaren aan verandering onderhevig zijn en ook verschillen per leeftijdsgroep en cultuurgroep."

Dit is een onzinnig argument.
Dat betekent dat ik vanuit een Zuideuropese inborst dus altijd mensen zou mogen zoenen, dat ik -als ik persé mannen zou willen zoenen -wat binnen veel culturen volkomen gebruikelijk is- men mij daar niet op aan mag spreken (of althans niet weigeren op een opleiding tot een functie die algemene vorming en begeleiding van kinderen voorstaat.
Deze uitspraak is op alle punten verkeerd, en suggerteert eens temeer dat artikel 1 van de grondwet inderdaad onzinnig is en geschrapt moet worden (en NIET vervangen door andere onzin zoals mijnheer Wilders suggereert). Gewoon weg ermee, zodat we weer gewoon rechtsvinding kunnen doen op formele gronden in plaats van half emotionele, verkeerd uitgelegde en misbruikte.

Zeiksnor | 27-03-06 | 15:03

IK geef (puur en alleen omdat het moet van mijn geloof uiteraard) altijd een zachte aai over het kruis van een mij nog onbekende vrouw. Op deze manier eer ik mijn Heer en verzamel teglijkertijd al wat info aangaande de vorm van de venusheuvel. (Ieder nadeel heb z'n voordeel)
Handen geven doe iik niet, maar dat hoeft dan ook niet meer.

collapse | 27-03-06 | 15:03

@/()1l) 27-03-06 @ 15:00
Ik begrijp je niet...
Ligt dat mij, of ben je nog niet helemaal over de schok heen van laatst ? ;-)

preacher | 27-03-06 | 15:03

hehehehe leuk bedacht boys "Er zijn namelijk genoeg andere manieren om mannen te begroeten?" hihihihihi ..

Draaitafel Demagoog | 27-03-06 | 15:02

Leve het nederlands rechtsysteem als voorbeeld voor den buitenlanden

Danny van den Beers | 27-03-06 | 15:02

een hand van een man mag niet, je elke dag inelkaar laten slaan door je eigen man is daarentegen wel weer toegestaan.. rare meisjes die moslima's

ed.. | 27-03-06 | 15:01

Met Wouter als MP wordt dit nog veel erger. Tijd voor een gewelddadige revolutie tegen dit softe geknuffel!

fuckje | 27-03-06 | 15:00

Anders gaan we toch gewoon met zijn allen hem aantikken / boks / xboks / onderboks / bovenboks. Als de koningin het kan, kunnen wij het ook.

Full-on jonge onze Bea!

/()1l) | 27-03-06 | 15:00

U bent gezakt voor uw integratie examen, tot ziens!

Achtertuyn | 27-03-06 | 15:00

Lang leve de multi-culti heilstaat! *dompelt z'n koekje eens lekker diep in de rooibosthee*

Aussie | 27-03-06 | 14:58

Kunnen we die linkse subsidiesponzen van de Commissie Gelijke Behandeling niet met een kopstoot begroeten?

Breinstein | 27-03-06 | 14:58

Ik geef ook geen handen, voor mijn geloof mag ik vrouwen uitsluitend swaffelen.

KaiserSoza | 27-03-06 | 14:58

Commisie Gelijke Behandeling predikt Ongelijke Behandeling; briljant!

collapse | 27-03-06 | 14:58

*maakt een welbekend handgebaar met één vinger en gooit ijsklontjes* Zo kan het dus ook...

Droger010 | 27-03-06 | 14:57

Dus volgens sommigen moeten mensen met smetvrees ook maar overal geweigerd worden...?
-
Nee, dank je Big Willem...;-)

preacher | 27-03-06 | 14:57

ze kan beter bij de marine gaan begroeten ze haar wel anders.

ben toch niet gek? | 27-03-06 | 14:57

Grappig dat die Moslims de hele wereld bij elkaar kunnen verzinnen over wat wel en niet mag en de Nederlandse linkse bolwerken blijven erin trappen

Mellorenz | 27-03-06 | 14:56

When does the hurting stop :-S wat een gezeik misschien goed idee moslims zeiken niet meer over christenen en vise versa hoop elende weg of beter nog een verbod op alle godsdiensten zou erg relax wezen nooit geen oorlog en gezeik meer

Sleepyherbs | 27-03-06 | 14:56

CGB <> rechter

Jelmer | 27-03-06 | 14:56

@doorduiker, Ach, Kriebelt wel lekker op de zak...

T.E.Meijer | 27-03-06 | 14:55

De school nam een zeer wijs besluit haar te weigeren. De commisie gelijke behandeling nam een totaal ridicuul besluit dat tot discriminatie te verheffen. Misschien moeten ze eens leren, wat voor een cultuur we in nederland hebben. Als je, je daaraan niet wenst te conformeren, rot dan alstublieft een eind op naar één of ander land waar je niet meer bent dan een neuq-slaaf van de man.

Hellsmurfje | 27-03-06 | 14:54

Commissie Gelijke Behandeling?
Ik moet een man een hand geven dus een ander ook! Dit is dus helemaal geen gelijke behandeling, maar je reinste discriminatie!

Zippy | 27-03-06 | 14:54

"Er zijn namelijk genoeg andere manieren om mannen te begroeten?"

Hoi, neuqen?

Big Willem | 27-03-06 | 14:53

zo kom je in iedergeval niet in 'hand-gemeen' met dat vrouwtje

"Ganja-Man" | 27-03-06 | 14:53

Ik weet nog een manier ... ik weet nog een manier.
Alhoewel, zo'n snor, eeeh laat maar.

doorduiker | 27-03-06 | 14:53

Je bent er snel bij fuckje....;-)
-
In verband met de kippenkuch gingen we elkaar toch al begroeten met de elleboog, dus ik zie het probleem ook niet...

preacher | 27-03-06 | 14:53

rita for president

mooi_weer | 27-03-06 | 14:53

Daaag Nederland!

Achtertuyn | 27-03-06 | 14:52

Ik ga ze meteen ff bellen.

collapse | 27-03-06 | 14:52

CGB moet z'n naam maar wijzigen in COB.

Dömper | 27-03-06 | 14:52

Alsof iemand dat soort vrouwen een hand _wil_ geven...

trwm | 27-03-06 | 14:51

Begrijp ik nou goed dat de commisie "GELIJKE behandeling" iemand die juist in een ONGELIJKE behandeling gelooft gelijk geeft.

collapse | 27-03-06 | 14:51

Alweer een instantie waarvan onmiddellijk de subsidie moet worden stopgezet!

fuckje | 27-03-06 | 14:50

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino