Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Schip ahoy, Piraatjes

noem mij maar AnjaHet topje van de ijsberg? Het neusje van de zalm! Niet alleen de Jantjes op cokeschuit Tjerk Hiddes gaan wat creatief om met de militaire oefeningen. Ook op de Hr Ms Amsterdam doen ze dapper mee. Om helemaal voorbereid te zijn, hebben opvarenden van het bevoorradingsschip de Zaanse verhoormethoden uit de Iraakse gevangenis Abu Ghraib nagespeeld. U zegt: beerput. Wij zeggen: goed gedaan, inleven in je rol. Dan zijn onze jongens tenminste voorbereid wanneer ze in handen vallen van Al-Qaeda. Even uitkleden, komkommer in de reet, beetje stroom op de testikels, zak over je kop en poseren maar. Spelend leren, heet dat. Alles beter dan onvoorbereid richting Uruzgan af te reizen. Wat ies overigens het probleem? Het is De Marine, niet de redactie van NRC.next! Desondanks proberen landwachters nu Onze Jongens verder in het nauw te brengen. Sterker nog: er is een heus meldpunt in het leven geroepen en middels advertenties in de landelijke dagbladen worden klokkenluiders opgeroepen onze Jantjes te verklikken. Dat kan overigens hierrrr. En nou niet dat onderzoek gaan frustreren, want staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap, hecht er groot belang aan dat iedereen die met ongewenst gedrag te maken heeft gehad dit meldt...

Reaguursels

Inloggen

@Reinaert

ok, dacht dat je met veel woorden iets duidelijk wilde maken.

"Een organisatie als defensie dient een zodanig zelfreinigend vermogen te bezitten dat dit soort excessen domweg niet voor kunnen komen en als ze dan al voorkomen ook direct keihard bestraft worden."

Dit is een zaak voor de militaire rechtbank toch?

Misschien is zo'n meldpunt een tool om feiten te verzamelen. Ik ben heel benieuwd wat het gevolg/resultaat is van zo'n meldpunt en wat er mee gedaan wordt.

Djiesus | 13-04-06 | 04:38

een vrouw en een kip, zijn de pest op een schip! (oud gezegde)

butthead | 12-04-06 | 21:11

@Djiesus:
Je neemt me te serieus. Mijn reactie was meer cynisch bedoeld en al helemaal niet bedoeld als zijnde een constructieve bijdrage.
.
Maarrrrrrrrrrrrrrr............
.
We zijn het er toch wel over eens dat 'meldpunten' eigenlijk niet nodig behoren te zijn hoop ik?
En al helemaal niet in een organisatie waar discipline en plichtsbesef c.q. plichtsbetrachting hoog in het vaandel staan.
Een organisatie als defensie dient een zodanig zelfreinigend vermogen te bezitten dat dit soort excessen domweg niet voor kunnen komen en als ze dan al voorkomen ook direct keihard bestraft worden.
Vooral het laatste is IMHO essentieel, hoe kunnen wij als burgerij anders op deze organisatie vertrouwen in tijd van nood, nietwaar?
Maar kennelijk is men toch niet in staat om dit voldoende op te pikken, de dames en heren binnen defensie lijken - uitzonderingen daargelaten - maar weinig op te hebben met wat er in de samenleving speelt.

Reinaert | 12-04-06 | 16:32

@reinaert
1. publiciteit; is op de politieke agenda idd. = actie (soms is dat nodig)
2. doofpotten; wtf bedoel je met functioneren niet meer? godzijdank toch?
3. jan-en-alleman; wat zou jou selectie procedure dan zijn?
4. normen en waarden; huidige info vloedgolf hoor je idd meer. 5 jaar geleden wist ik niet wat "Bukkake" was :D normen en waarden vervagen niet, die veranderen. Groepen hebben normen en waarden en 'het leger' heeft juist normen en waarden
5. excessen niet rapporteren: EN DAAROM IS ZO'N MELDPUNT DUS EEN GOED IDEE!

Djiesus | 12-04-06 | 16:08

@goose
dus? ik snap je conclusie niet helemaal..
ik denk dat zo'n anoniem meldpunt een goed idee is en zeker niet tot een geitenwollensokken 'leger' leidt.

Djiesus | 12-04-06 | 15:46

Feitelijk is een dergelijk 'meldpunt' natuurlijk klinkklare onzin.
Alsof de leiding bij zowel Land-, Lucht- en Zeemacht alsook Marechaussee niet al jaren weet dat er 'wel eens iets gebeurt'.
Alleen functioneren de doofpotten kennelijk niet meer zo als vroeger, of is de capaciteit inmiddels te klein geworden.
Naar mijn bescheiden mening zijn er meerdere redenen aan te wijzen voor het wangedrag waar we momenteel zo veel over horen:
1. Kennelijk zoeken slachtoffers eerder de publiciteit dan voorheen
2. De doofpotten functioneren ook al niet meer zoals vanouds
3. Defensie neemt jan-en-alleman ook maar in dienst, personen van aantoonbaar laag allooi incluis
4. Normen en waarden vervagen ook binnen de defensie-gelederen
5. Binnen de defensieorganisatie lopen te veel mensen rond die in het belang van hun carrière / loopbaan liever hun bek dicht houden dan dat ze excessen rapporteren
Daar komt nog bij dat de media ook hun steentje bijdragen aan het opblazen en uitvergroten van de bestaande problematiek, dat doet natuurlijk ook geen goed (maar is wel degelijk de schuld van defensie zelf).
Al met al vind ik defensie zo ondertussen maar een trieste club geworden, en dat vind ik al heel lang. Bovendien weet ik ook dat er binnen de defensie-organisatie ook mensen zijn die zich aan het bovenstaande ergeren, alleen zie of hoor je daar niets van. Waarschijnlijk toch bang dat de carrière schade zal oplopen.

Reinaert | 12-04-06 | 15:40

Ik vertrouw die uniformdragers zowiezo niet ,terecht blijkt nu maar weer .Doet me denken aan 'In the Navy In the Navy ' van die zingende homoband Village People.

razi aquab | 12-04-06 | 15:38

@Djiesus
Aanranding en verkrachting zijn zeker geen fratsen.
Ik heb zeven jaar in die wereld gezeten, en wil niet bagataliseren, maar heb deze dingen vaak zat meegemaakt; Dronken matroosjes die met een collega/officier in bed duiken en vervolgens spijt krijgen (of het raakt bekend en opeens is het aanranding enz). Denk dat ik in 7 jaar tijd 4 van dat soort dingen heb meegemaakt en geen enkele keer is het tot een rechtszaak gekomen...(hiermee zeg ik overigens niet dat er op de hiddes niks is gebeurd..)

g00s3 | 12-04-06 | 12:47

Vatsige overbetaalde drinkende snuivende smokkelende hoerenbezoekende drugsdealende misschieters. Dat is ouwe marine koek. Maar als we 'rape' en 'gangrape' kunnen toevoegen, dan is dat opzich nieuw(s). Geeft wel te denken.. wat kan daar nou nog over heen? Gaan we richting gevalletje mensenhandel, of toch eerst nog de ontdekking van een xtc-lab achter de machinekamer?

Shareholder | 12-04-06 | 12:36

@djiesus
Wel gehoord dat een officier een dame ge-raped heefrt op dat schip.. dat is idd wel ernstig.. drugstesten is een goed idee.. coke blijft een hele tijd zichtbaar.. zoals jij het stelt '''militairen moeten op elkaar kunnen vertrouwen'' klopt ja en daarbij hoort wederzijds respect.. en dat ontbreekt daar enorm

don goost | 12-04-06 | 12:06

@g00s3
Op de cokeschuit Tjerk Hiddes zou t gaan om aanranding, verkrachting, drugsgebruik, drank en machtsmisbruik. Militairen die hun leven toe moeten vertrouwen aan elkaar, als ze op missie zijn, aan drugsgebruikers, noem ik geen fratsen.. toneelstukjes daarentegen wel.
Waarom niet als de US Navy, drugstesten op bepaalde momenten?
BTW Aanranding en verkrachting ook fratsen?

Djiesus | 12-04-06 | 11:55

Een oud gezegde luidt : Een vrouw en een kip zijn de pest op een schip.. Zal wel waar zijn dan toch? Erg raar dat men zich erover verbaasd dat jonge mannen en vrouwen een paar maanden bij elkaar zetten, tot porn kan leiden.. tsja erg weird! Snap er niks van :) Het is toch geen nieuws dat de grootste spuit en slikfeestjes bij defensie worden gehouden..

don goost | 12-04-06 | 11:44

Aldus Wim van Nijssel:
.
Die jongens zaten elkaar te kneukeren, heette dat. Dat wil dus zeggen; dan vetten ze hun handen in met een soort scheepsvet en dan ging de kneuker, dat was dus de vuist, en je had de hoender, die bedacht dus voor de kneuker degene die die uit moest zoeken. Dus de hoender bepaalde waar die kneuker, in welk anushol die zou gaan. Dat ging vaak ver hoor [schouder]. En daar kregen die jongens een enorm orgasme van. Terwijl het geen homo's waren ofzo, dat was gewoon bij gebrek aan beter.

etc.

Dirrek | 12-04-06 | 11:42

@Djiesus

Met een schip vol geitenwollensokken win je de oorlog niet, juist die mannen/vrouwen die dicht bij hun primaire instincten zitten wil je hebben en ja daar horen ook zulke fratsen bij :D

g00s3 | 12-04-06 | 11:34

Denk dat een anonieme meldpunt juist heel goed is om de ernst van de zaak te kunnen achterhalen. Geloof meteen dat iedereen elkaar de hand boven het hoofd houdt, helemaal als je met loyaliteit te maken hebt.
Dit is nou het beginresultaat van het toelaten van vrouwen in 'het leger'. Nu aanpakken geeft een handvat voor in de toekomst.
Wat betreft een toneelstukje opvoeren, kan ik de grap nog wel van inzien, denk met plezier terug aan de weeksluitingen op de basis school. Tijden veranderen..

Djiesus | 12-04-06 | 11:07

@g00s
mooi man, tradities

zuurkool | 12-04-06 | 10:49

*Stap in de wereld die Marine heet*

schaamstreek | 12-04-06 | 10:32

Doe mij ook zo'n grijs geverfd plezierjacht

Der Icebear | 12-04-06 | 10:18

Nog een andere dubieuze traditie van weleer; elk schip wat een aantal maanden als stationschip in de caribbean verbleef ontving van haar voorganger een houten dildo. Elk schip bracht deze bij een "ingehuurde BreezAh" in en kerfde dan af tot hoever men met deze houten willy was gekomen bij de breezAh in kwestie (meestal afkomstig uit Z-Amerika :).. je wil niet weten hoever sommigen kwamen.... :P

g00s3 | 12-04-06 | 10:15


Wat voor idiote kleinburgerlijk gedachte is het van normen en waarden minnend Nederland om te denken dat wanneer je een grote groep samen zet, dat het exces niet in omvang zou toenemen? Achterlijke katholieke benadering. Gepijpt worden voor een pakje shag op internaten gebeurd heus niet alleen bij de zedendeliquentjesopvanghuisjes. Gooi een meute matrozen bij elkaar in de leeftijd dat je pik op springen staat en ? hoe gek ? er komen toestanden van. Ben benieuwd wanneer er een Tweede Kamer kliklijn komt. Want wanneer iets geen nieuwswaarde heeft, betekent niet dat niet meer dan de helft buiten de deur neuqt. Aandacht verleggen zodat de bal niet naar jou gespeelt wordt. De duivel die de bijbel citeert. *Wil een poll starten met de vraag wie er met zijn christelijk/katholieke/gereformeerde kop straks als eerste voor de NOS-camera staat te springen: ?Ikke, ikke, ikke?* Hoor ik daar kamervragen! Ingelast debat? Lutsers...

Worm van der Waarden | 12-04-06 | 10:15

Meldpunt ongewenst gedrag? Vroeger heette dat nog NSB....

Flathead | 12-04-06 | 10:14

Zorrug dat je er bij komt bij de marine bij de marine enz

het witte schaap | 12-04-06 | 10:07

@Dömper 12-04-06 @ 09:31

Wie is Kor? En waarom zou ik een relatie met hem willen?

watkijkikoptv | 12-04-06 | 10:06

Ik word helemaal warm van binnen. De gedachte dat al die keyle defensiemedewerkerts in de tweede kamer mee zitten te gluren. Hey luie kakkerlak, komderisin. Komt eens een verklaring afleggen, stinkkop.

doktersnuggles | 12-04-06 | 10:05

Abu-graib Idols:P

iliminati | 12-04-06 | 10:04

Van der Knaap <----- Hier zou Reve wel trek in hebben. Die hield wel van knaapjes

Thalassa | 12-04-06 | 10:03

LOL @ de chileen en alle reaguursels.
Af en toe zit er zo'n topic tussen waarbij je bij alle re's weer de koffie over je keybord verdeeldt.

linksisooknietalles | 12-04-06 | 10:02

GE-FUCK-ING-WEL-DIG!
De eerste vragenlijst in mijn leven waarbij ik op iedere vraag 'Geen antwoord' kon antwoorden whahahahahaaaaaha.

..zapper | 12-04-06 | 09:50

Allemaal even melden. Van Fleur het spoofkonijn heb ik volgende handige site doorgekregen. anonymouse.org
Maak allemaal melding van geyle blonde marinemutsen die je op straat lastig vallen. Ies leuk.

Professor Plons | 12-04-06 | 09:49

Hé Van Der Knaap.

Erik O. heeft met ongewenst gedrag te maken gehad ... !

Aboriginal | 12-04-06 | 09:47

In mijn tijd op die schuit hadden we al "Matras 1e klas"-gleuven, pr0n bij de koffie en bier bij de lunch... en dat was twee jaar geleden.

*vond het altijd al verdacht dat de negert van de wasserij tegelijk met mij ging douchen.....*

g00s3 | 12-04-06 | 09:42

"Mijn peloton bestaat voor het grootste deel uit jongens van een jaar of negentien die net van de basisopleiding soldaat komen en nauwelijks weten hoe ze hun mitrailleur moeten vasthouden. Op een enkeling na is niemand ooit op uitzending geweest"

Als ze maar weten hoe ze op een hakbar moeten richten en de trekker over halen.

stoeptroep | 12-04-06 | 09:39

Klikken is zoooo 2006

Komt dat schoooooot | 12-04-06 | 09:37

Lol, je kan ook invullen dat je als 11 jarige man gepest bent door je klasgenoten. Ik ben benieuwd hoe zich dat uit in het aanbevelingsrapport dat hieruit voortkomt.

DiagnosisTyphus | 12-04-06 | 09:37

Zojuist even een serieueze melding achtergelaten. Heb nu een aantal malen in mijn peopertje laten kijken in de kombuis en wil dit zeer nuttige orgaan sparen voor uitscheurpraktijken aan wal.

doktersnuggles | 12-04-06 | 09:37

IP log of niet maar het zou wel lollig zijn als alle reaguurders even een klacht neerleggen via de site. Dan hebben ze tenminste wat te doen.
.
Ook leuk is als deze site straks bekend raakt in Uruzgan. 1200 meldingen van gefrustreerde Boerkha's en de hele zwik militairen staat weer hier voor de rechtbank.
.
Sorry Mr. Bush, we kinda ran out of soldiers!

Professor Plons | 12-04-06 | 09:36

Waar is Defensie toch mee bezig?
Gaan ze er een sociale werkplaats van maken???
De wereld die Marine heet.....(is nie de wereld van politieke lapzwansen)

Cain | 12-04-06 | 09:35

@watkijkikoptv 12-04-06 @ 09:27
Er wordt binnenkort contact met je opgenomen door de stichting Korrelatie (AIVD dekmantel).

Dömper | 12-04-06 | 09:31

waar een golf is, is water

il professore | 12-04-06 | 09:28

moest vanmorgen drie keer voor een rood stoplicht wachten ,dat was ook redelijk ongewenst. Mag ik nu gaan klikken??

prestodegekste | 12-04-06 | 09:28

@Dömper 12-04-06 @ 09:21

Hehe, dat viel mij ook op, nu hebben ze echter een lege melding van mijn ip-adres, ga ik nu deaud?

watkijkikoptv | 12-04-06 | 09:27

Foto's?

jazzcat | 12-04-06 | 09:27

"Foei jongens, aanranden is fout! Vanaf heden geen pr0n meer aan boord!"

Gott-dank levert dat uiteraard geen seksuele frustraties op.

watkijkikoptv | 12-04-06 | 09:25

Hm, ik als manager heb elk uur met ongewenst gedrag te maken van wezentjes om me heen. Melden die handel.

HyBriD VorTeX | 12-04-06 | 09:23

It's all rum, sodomy and the lash.

sjaakdeslinksesul | 12-04-06 | 09:22

jazekers, zeehonden...

zwabbah | 12-04-06 | 09:21

LOL@vragenlijst van het meldpunt: je kan overal "Geen antwoord" aanvinken. Lekkere melding heb je dan.

Dömper | 12-04-06 | 09:21

Hebben ze ook honden op die schepen...

da wizard | 12-04-06 | 09:20

En worden de klokkenluiders dan ook zelf aan hun klokkenspel opgehangen, zoals ze bij de politie doen?

et voilà | 12-04-06 | 09:19

Ik zei het toch; allemaal fetisj liefhebbers daar bij de marine.

Ouwe | 12-04-06 | 09:17

Ik zie hier een programma idee voor Talpa.

Boom Blaffer | 12-04-06 | 09:16

"staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap, hecht er groot belang aan dat iedereen die met ongewenst gedrag te maken heeft gehad dit meldt..." vertel eens iets nieuws!

Wortelbier | 12-04-06 | 09:15

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen