Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bos is een lafaard!

BosnegerWouter de PvdA kabouter Bos discrimineert, polariseert en steekt graag een dolk in uw rug. Wouter Bos is bovendien hypocriet en mag graag met modder gooien. Wouter Bos maakt graag gebruik van onderbuikgevoelens en doet aan stemmingmakerij. Tot zover niets nieuws voor de gemiddelde GeenStijl-bezoeker. Maarrrr... Het is ook Wouter Bos die er hoogstpersoonlijk voor heeft gezorgd dat allochtonen sinds vorige week als tweederangs burgers over straat moeten. Wouter Bos zet namelijk graag mensen vanwege hun huidskleur in een hoekje. Kortom, niet wij, maar Wouter is ongefundeerd, tendentieus en buitengewoon kwetsend bezig... Column hebben Woutert?

Reaguursels

Inloggen

Even een feitje, dit is wat Bos heeft gezegd:

'Het probleem is nu hooguit dat onze winst zo groot is, dat veel mensen - onder wie allochtonen - een raadszetel hebben gekregen terwijl we nu niet weten of ze net zo gekwalificeerd zijn als mensen hoger op de lijst. We willen het gewicht van voorkeurstemmen vergroten. Dat vereist dat partijen hun kandidaten nog beter screenen. We krijgen vast ongelukken met nieuwe allochtone raadsleden, maar die hebben we ook met autochtonen gehad.'

Discriminatie??

hekwerk | 21-03-06 | 10:30

Ik denk dat de VN ook de democratische instrumenten in NL maar eens tegen het licht moet houden en de media in NL maar eens moet wegen op hun onafhankelijkheid van linkse partijpolitiek. Je hoeft niet naar Minsk om te zien wat voor verwoestende invloed een jarenlange eenzijdige linkse propaganda op het stemgedrag van de doorgaans alleen naar zichzelf kijkende niet Christelijke medemens heeft.

Liever onafhankelijke media die voor hun bestaan moeten knokken dan het linkse schorem dat zich wentelt in clientalisme om maar eens een voor NL nieuw buzzwoord te gebruiken.

Ksi-Ziks | 21-03-06 | 09:21

Kabouter Bos doet toch altijd al zijn geraaskal weer rechtpraten? Daar is die Sekte van hem goed in.
"..... deelname van allochtonen in gemeenteraden te zien als doorbraak."
Ja, hij bedoelde eigenlijk 'afbraaak' en verandert dan gauw twee lettertjes, het bewijs dat Bos de politiek, en dus het welzijn van ons volk, ziet als scrabble-spelletje, waarmee je lekker je zakken kan vullen. Dat dan weer wel natuurlijk.

Deense Postbode | 21-03-06 | 08:50

Wat boeit het mij wat het hoofd propaganda van de PvdA, de heer Remco Dolkstoot, allemaal raaskalt. Beelden van de put en het kalf schieten door mijn hoofd. Ze schijten nu bagger bij de PvdA aangezien de vanaf volgend jaar toegezegde baantjes voor hen zelf en voor hun vriendjes in gevaar dreigen te komen. Dikke middelvinger voor dit stelletje postjesjagers...

brrkah | 21-03-06 | 07:20

Als je positief discrimineert ben je uiteindelijk ook gewoon racistisch bezig.

Pannie | 20-03-06 | 21:58

Haha, wat een Eiqol is t ook die bos... eerst mensen lokken en dan een dolk in de rug... Gaat dit een Nederlandse Dolkstoot Legende worden?

Hugo Van Den Loonsch | 20-03-06 | 21:32

God bewaar ons dat die lul premier gaat worden.

Yousoef | 20-03-06 | 20:01

Remco, dat was allemaal al duidelijk. Maar dat de uitvoering van het sociale beleid erg slecht en enorm onbehouwen gaat dat moeten jullie zeker weten!!! (ook in het Parool va ZA JL artikel 'bij de Voedselbank voel je de echte honger') absoluut eens lezen. (zeker Aboutaleb!) Dat is wel landelijk beleid maar word door PvdA wethouders in Amsterdam uitgevoerd. Dan kan Asscher wel stoer roepen dat de voedselbanken weg moeten, maar de weg naar bijzondere bijstand is gewoon een bureaucratisch woud waar niet doorheen te komen is. Verder vinden veel reageerders hier dat er teveel mensen een uitkering hebben, maar volgens mij is dat net als met de wet van Cohen destijds. (De grenzen waren al potdicht, maar Fortuyn kwam alsnog op.)

gevallenverstand | 20-03-06 | 19:38

Het Parool heeft Bos genaaid: www.wouterbos.nl/renderer.do/menuId/23...

20 maart 2006

Mijn interview met Het Parool van 17 maart werd op de voorpagina aangekondigd met een boodschap die helemaal haaks stond op de boodschap van het interview zelf. Het Hoofd Voorlichting van de PvdA heeft er Het Parool een brief over geschreven.
Nieuws maken

Het komt vaak voor dat een krant een interview op de voorpagina aankondigt waarbij die aankondiging net iets smeuïger is dan het stuk zelf. Zo prikkel je de lezer. Maar om de lezer compleet op het verkeerde been te zetten zoals Het Parool afgelopen vrijdag deed, dat is niet prikkelen maar misleiden.

Wouter Bos zei afgelopen vrijdag in een interview met Bas Soetenhorst de grotere deelname van allochtonen in gemeenteraden te zien als doorbraak. Bos: ?We hebben jarenlang gevraagd om actieve deelname van allochtonen aan verkiezingen. Als het dan gebeurt wordt het meteen geproblematiseerd. Daar baal ik van.?

Dan is het natuurlijk wel heel erg zuur als op de voorpagina staat dat Wouter Bos ongelukken voorziet met allochtone gemeenteraadsleden. De kop was zelfs: ?PvdA met kleurtje is risico?. De boodschap op de voorpagina stond daarmee haaks op de boodschap van het interview zelf.

?Maar Wouter Bos heeft toch gezegd dat hij ongelukken met allochtonen voorziet?? is ongetwijfeld het verweer. Dat klopt alleen als je wat Bos heeft gezegd in stukjes knipt.

De PvdA heeft het goed gedaan bij de gemeenteraadsverkiezingen. Zeker ook bij allochtonen. De PvdA maakt in haar beleid geen onderscheid tussen verschillende groepen in de samenleving, en dat spreekt blijkbaar aan. Daar is de PvdA blij mee, maar tegelijkertijd willen we niet naïef zijn en de ogen sluiten voor mogelijke nadelen van de onverwacht grote winst. Wouter Bos noemt het feit dat onervaren raadsleden mogelijk een veeleisende achterban op hun nek krijgen een risico. Maar dat benoemen is blijkbaar veel riskanter. Want dan moet en zal dat op een negatieve manier voor allochtonen worden uitgelegd.

Door uit een prima en afgewogen interview stukjes te knippen en op de voorpagina bij elkaar te plakken is een nieuwe waarheid ontstaan. En die waarheid wordt vervolgens gemakzuchtig door andere media overgenomen. Daardoor zijn lezers op het verkeerde been gezet. Ook zijn allochtone PvdA raadsleden in diskrediet gebracht door als risico factor genoemd te worden. Dit verdienen zij niet.

Remco Dolstra
Hoofd voorlichting PvdA

neeneenee | 20-03-06 | 19:21

Bos is een blinde bokkelul! Die partij heet al zolang ik mij kan herinneren de Partij van de Allochtonen. Maar ja, dat krijg je als je je hautain per definitie niet onder het plebs wenst op te houden, laat staan een louterend bezoekje aan Geen Stijl brengt, de perfecte politieke barometer!
(krijg ik nou kuddeaus?)

Deense Postbode | 20-03-06 | 18:38

Hier vlakbij, op loopafstand, staat Het Achterhuis, waar Anne Frank zestig jaar geleden, ondergedoken in erbarmelijke omstandigheden, in haar dagboek schreef en ik citeer (uit haar dagboek): "Ik hoop maar een ding: dat deze haat van voorbijgaande aard zal zijn. Dat de Nederlanders toch zullen laten zien wie zij zijn. Dat zij nu niet en nooit niet wankelen in hun rechtsgevoel. Want dit is onrechtvaardig. Ik zie dat mensen bang zijn en ondergedoken zitten en ik hoop dat dit nooit meer gebeurd." Vanochtend heeft Wouter Bos dan eindelijk zijn masker afgeworpen. Nu is duidelijk wat hij wil. Wouter Bos wil een land waar mensen met een bepaald geloof, een zekere cultuur, een andere achtergrond gediscrimineerd mogen worden.
-
Was getekend Thom 'Anne' De Graaf

Rest In Privacy | 20-03-06 | 17:49

Nou ja, cijfers liegen niet. En die cijfers zeggen toch echt dat er, in verhouding, wel erg veel ouderen zijn die strax met pensioen gaan.

Dan gaan we weer buitenlanders halen, begint het hele liedje weer van voren af aan.

kruT | 20-03-06 | 16:57

@kruT: Het probleem lost zich inderdaad vanzelf op. Ook heb ik het vermoeden dat het geroep van "Europa vergrijst en straks hebben we geen jonge mensen meer die voor ons pensioen werken" een nieuwe wortel voor de neus van het gepeupel is. Dit om te bereiken dat de mensen vooral maar doorwerken tot ze erbij neervallen.
Ik had het over het de arbeidsmarkt opjagen van moeders met kleine kinderen. Dát is pas asociaal, vooral als je de kinderopvang onbetaalbaar maakt. Heeft één politieke partij hier ooit structureel iets aan gedaan? Nee dus. Ook de PvdA heeft dit issue schandelijk verwaarloosd.

brrkah | 20-03-06 | 15:52

hoe mooi is dit nieuws
en die bos lacht zich natuurlijk kapot
haha

Bep Handicap | 20-03-06 | 15:49

@brrkah 15:34
De kinderen worden niet te weinig geboren. Er zijn nu gewoon teveel ouderen. Maar dat probleem lost zichzelf op uiteindelijk, net als het integratieprobleem over een jaar of 15 a 20 alleen nog in geschiedenisboeken voorkomt.

kruT | 20-03-06 | 15:39

Als tig mensen ageren op mijn stukje wordt het natuurlijk lastig je daartegen te verdedigen. En aangezien ik behalve reaguur, ook reacties van anderen lees schiet dat verdedigen er inderdaad bij in.

Verder is dit toch het stijlloze forum? Ik ben niet verdwaald toch? Waar de fok hebben we het dan over.

kruT | 20-03-06 | 15:36

pietje precies 20-03-06 @ 12:28
onze moeders, oma's enz. hadden geen keus. Neuqen betekende toen trouwen en kinderen krijgen. De pil bestond nog niet en andere voorbehoedsmiddelen waren duur, onbetrouwbaar en/of niet te verkrijgen.
Voor de rest heb je gelijk: Je hoeft tegenwoordig niet zwanger te worden (godzijdank niet). Maar ik hoor uit allerlei (politieke) hoeken roepen dat er te weinig kinderen geboren worden om onze luiers te vervangen en ons te voeren als we oud zijn. En om onze pensioenen op te hoesten. Zowel veelmannen als vrouwen hebben dr geen zin meer an, aan het gezinnetje stichten. Hoe zou dat toch komen???

brrkah | 20-03-06 | 15:34

Het lijkt erop dat nagenoeg niemand op dit forum de angst die de moorden van Fortuijn en Van Gogh bij rechtse politici veroorzaakt hebben serieus neemt. Het links journalistiek geteisem nagelt immers iedereen genadeloos aan de schandpaal die durft te komen aan de allochtonen- en uitkeringsproblematiek, die werkelijk alle spuigaten uitloopt maar zoveel als mogelijk onder de pet gehouden wordt. Het links journalistiek geteisem heeft nu ook een lobby voor een linkse baas bij het CBS, zodat de werkelijkheid nog verder gemaskeerd kan worden. Ook de directie van het CPB is ondertussen in de picture van het links journalistiek geteisem gekomen, alsof het CPB verantwoordelijk is voor de dagelijkse werkelijkheid in NL. Het CPB had het immers zonder hun toestemming gewaagd om voor de verkiezingen met goede rapportcijfers over de NL economie te komen en dus werd het CPB door het links journalistiek geteisem ongenadig gedemoniseerd. Het is dan gewoon weer wachten op die gek die zich door links persoonlijk aangesproken voelt.

De werkelijkheid verbergen onder de gore rode hoed dat schijnt het enige bestaansrecht te zijn geworden van het links journalistiek geteisem. Ik heb er voor de verkiezingstijd al voor gepleit dat Medy van der Laan gewoon doorpakt en de NOS journaaldiensten (als het best betalend eindstation en daardoor dus ook belangrijkste spil in dit criminele web van linkse zakkenvullers) keihard afrekent op het niet objectief zijn en dus overeenkomstig de Mediawet per omgaand de financieringskraan dichtdraait waardoor vele linkse landverraders brodeloos gemaakt zullen worden.

De oproep van widtvoet 20-03-06 @ 12:54

"Allochtoon Nederland, Verenigt U en wordt lid van de PvdA!" lijkt op de zeer geslaagde coup van de mosselkwekers binnen de waddenvereniging, echter zoals het een goede antidemocratische terreurbeweging betaamt, paste een kleine groep bestuursleden en een corrupte magistraat de statuten aan, waardoor deze coup krachteloos werd.

Het links journalistiek geteisem liet na deze antidemocratische actie te veroordelen maar roemde wel het effect als een zegen voor het voortbestaan van de waddenvereniging. Ik verwacht dat hetzelfde zal gebeuren als allochtonen massaal lid worden van de PvdA en alle lieden op de kieslijst, behalve kontol Bos, een leeghoofd die je geen moment zonder een zaakwaarnemer/curator met de media kan laten praten, aan de kant schuift en vervangt door lieden die de A van de PvdA zoveel inhoud geven.

Ksi-Ziks | 20-03-06 | 15:33

kruT 20-03-06 @ 11:59
Je Nederlands is goed hoor. Het sluitstuk is dat je je niet meer geroepen voelt om je te verdedigen wanneer mensen je daar een verwijt over maken.

Der Icebear | 20-03-06 | 15:14

Met een jaar of 20 staan er niet gekwalificeerde blanken onderaan de lijst.

..Whatever | 20-03-06 | 15:10

rus = rug natuurlijk :)

CyberKookie | 20-03-06 | 15:04

@ gevallenverstand 20-03-06 @ 14:11:

Hoe komt u daarbij ?
Dat is juist dat wat nu al jaren gaande is, dus niet vanuit de rechtse hoek zullen we maar zeggen. Dat soort gedrag is juist iets waar we vanaf moeten. Ik gaf juist aan dat men moet accepteren dat er nu 4 jaar nog linkser beleid aan zit te komen, laat ze maar op hun bek gaan. Nogmaals: het is alleen zo jammer dat het over de rus van het volk gaat.

Dus niet meer zeggen dat ik vindt dat mensen van links monddood gemaakt moeten worden, juist niet in mijn opinie !

Laat ze maar met goede argumenten komen, ik weerleg ze stuk voor stuk.

CyberKookie | 20-03-06 | 15:04

van voor naar achter, van link naar rechts

Onno Thuis | 20-03-06 | 14:40

Abouthaleb for premier! Die heeft zijn bek niet vol met politieke onzin. Maar zulke politici hebben wij niet op regeringsniveau sinds de deaud van Pimmetje.

Bos had zich beter moeten uitdrukken als hij zijn allochtone PvdA stemmers liefheeft. Overigens kan ik er geen kwaad in zien dat de onverwacht verkozenen wat opleiding krijgen om hun werk goed te doen. Je moet toch eerst afwachten hoe de verkiezing uitvalt voordat je nieuwe bestuurders hebt?

Verder laat ik iedereen hier weer debatteren over links/rechts, allochtonen, werkelozen, uitkeringtrekkers en bestuurlijke vernieuwing. PvdA gaat regeren in klimaat van economische voorspoed. Daar is geen kunst aan. Bos is gelukkig geen Den Uyl, de PvdA is niet meer zo socialistisch als 30 jaar geleden. Blijft verre van perfect maar mi. beter dan die nep-gristenen die liegen als geloof hebben of die dieven van VVD die alleen de begroting rond kunnen krijgen in hun termijn en school/zorg/werk laten verkankeren zodat een linkse regering dit weer voor hun kiezen krijgt.

nakman | 20-03-06 | 14:33

Ik denk dat er in de politiek geen duidelijk links of rechts is, dat links als het aan de leiding is op de rug van rechts kriebelt en andersom.
Met dit beleidsstelsel zal er nooit iets veranderen. Na een paar jaar rechts wordt de linkse bevolking wakker en slaapt de rechtse bevolking in tijdens de stemming. En visa-versa.
Hierdoor worden de mijlpalen van het vorige beleid weer ongedaan gemaakt en er door de gekozen partij een eigen plasje op gedaan.
Hoe kan je nou verwachten van een linkse kamermeerderheid dat ze de plannen voor bv. belastingverhoging (die dan door het vorige rechtse kabinet vorm gegeven zijn) doorzet en uitvoert.

desmodus | 20-03-06 | 14:33

Doet mij zo aan de SA van Hitler denken.... Fijn dat jullie mij aan die overwinning hebben geholpen maar regeren, dat is te moeilijk voor jullie. Laat dat maar aan mij over. Fijn om zo je eigen achterban te bedanken

Kingeef1975 | 20-03-06 | 14:28

CyberKookie 20-03-06 @ 13:56
Dus demonen moeten dood (of zwijgen) en de heiligen aan de macht? Of mag niemand gedemoniseerd worden? Pim niet, Wouter niet, de Moslim niet? Ik neem aan, dat jij dan gaat praten over wat je op de agenda wilt hebben en niet waar je al dertig jaar kokhalzend over verbolgen bent? Word het toch een prima week!

gevallenverstand | 20-03-06 | 14:11

@ desmodus 20-03-06 @ 13:53:

Dat wordt vakkundig in stand gehouden natuurlijk ,-)
Beste voorbeeld blijft de moord op Fortuyn. De man kreeg te veel 'macht', leek te veel zaken te gaan veranderen waardoor grote (persoonlijke-)financiële belangen in de problemen konden komen.

Denk alleen al aan de plannen voor een kleinere 2e kamer, afschaffing van de eerste kamer, afschaffing van nevenfuncties voor kamerleden enz enz...

Het hele systeem van demoniseren tot hij erbij neervalt werkte prima.

CyberKookie | 20-03-06 | 13:56

@ CyberKookie
Jij slaat de spijker op zijn kop daar. Alleen lijkt dat in het huidige beleidsstelsel onhaalbaar.

desmodus | 20-03-06 | 13:53

@ Krut:

Het gaat mij niet om links of rechts. Rechts heeft in die zin nog nooit wat kunnen laten zien dus hoe moet dat vergeleken worden ? Waar het om gaat is dat de hele maatschappij (niet alleen politiek) een verandering moet ondergaan in het denken en doen.

Dit is een lang proces dat el zeker tien jaar gaande is.

CyberKookie | 20-03-06 | 13:49

@CyberKookie
Ik hoef niet op zoek. Ik ben namelijk niet op zoek. Maar goed, wat heeft rechts gedaan dan wat in jouw ogen goed is voor de maatschappij, of zo je wilt, voor jou? Als je zo kunt afgeven op links zul je ook wel goed kunnen promoten voor rechts.

kruT | 20-03-06 | 13:40

Socialisten zijn nu eenmaal tweederangs burgers.
So what's new?

Bunt | 20-03-06 | 13:35

@ kruT 20-03-06 @ 12:02:

De lijst is zo lang, ga zelf eens opzoek zou ik zeggen. Als ik alle mistanden van de afgelopen 30 jaar op een rijtje zet moet ik kokhalzen om de vele miljarden die onnodig zijn verspild.

Los daarvan gaat het mij voornamelijk om de idealogie die erachter steekt. Het gevaar van bepaalde aspecten die erin geslopen zijn in de afgelopen 3 decenia is iets dat sommige mensen wel onder ogen zien, en sommige nog niet.

CyberKookie | 20-03-06 | 13:33

"betekend" moet natuurlijk "betekent" zijn

Dömper | 20-03-06 | 13:24

@Spock 20-03-06 @ 13:16
"Dat hele systeem van voorkeursstemmen en lijstduwers gooit dit compleet overhoop en tast de democratie in Nederland flink aan"
Dit lijkt mij nou een voorbeeld van echte democratie.

Dat een persoon bovenaan de lijst staat betekend binnen een gemeente niet altijd dat dit de meest capabele persoon is. Daarnaast kan een persoon die lager op de lijst staat, inhoudelijk meer met je voorkeuren overeenkomen dan een persoon die hoger geplaatst is.

Dömper | 20-03-06 | 13:23

misschien handy om aan te geven waar het stuk naar verwijst.
misschien handy als de lezer zelf een oordeel kan vormen.
of gaat dat te ver? ;-)

M4 | 20-03-06 | 13:16

@ Dömper 20-03-06 @ 13:10
De plaatsing van de kandidaten op de lijst dient oorspronkelijk maar een doel; zorgen dat de zetels gevuld kunnen worden indien men bij de verkiezingen een bepaald aantal zetels binnensleept. Al naar gelang het aantal zetels worden er meer kandidaten in de raad gezet of in het college van B&W. Echter, het systeem van voorkeursstemmen haalt dit systeem compleet overhoop waardoor de mogelijkheid ontstaat dat laaggeplaatsen ook in de raad kunnen komen zonder daarvoor de noodzakelijke steun van hoger geplaatsten te ontvangen.
De plaatsing van deze kandidaten dient ervoor dat men bij een bepaald aantal zetels de kandidaat capabel genoeg wordt geacht om in de raad plaats te nemen. Indien je lager staat behoef je meer hulp van anderen en is het niet verstandig als je in de hypothetische situatie in je eentje de kar gaat trekken. Dat hele systeem van voorkeursstemmen en lijstduwers gooit dit compleet overhoop en tast de democratie in Nederland flink aan. Het vertrouwen van de burger in het bestuur neemt namelijk af indien de kwaliteit van ditzelfde bestuur slechter is.

Spock | 20-03-06 | 13:16

FNV-lidaf 20-03-06 @ 13:09
Get a life, zo gaat dat toch overal. Briljante bestuurders worden soms gedist omdat anderen wat meer 'das gewissene etwas' hebben. Als asielpolitiek en veiligheid een issue zijn gaat toch ook iedereen ermee aan de haal.... Nee, iedereen die iets vind lid worden van een partij.... Widtvoet chapeau!

gevallenverstand | 20-03-06 | 13:13

Owjah en hou es om met die nerd-achtige wannabe intelligente "ik-weet-het-lekker-toch-beter" manier van schrijven man. Allemaal puistige kudtkneuzen die teveel programmeer-talen in hun kop hebben en zogenaamd intelligent kunnen lullen en schelden. Grote bekken maar kleine pikkies...

*Dus schrijf niet dit soort leeghoofdige comments zoals ik hierboven maar ga voor de inhoud! :D Zoals elke politicus zal roepen...*

KoningBrood | 20-03-06 | 13:11

@egwel 12:58
Niks vijandigs aan. Louter het goede recht van eenieder die in de waarde van zijn of haar stem gelooft. Maar zouden bijvoorbeeld aansporingen van imams op (zeer korte) termijn leiden tot zeg voor Rotterdam een extra 10.000 Moslimleden kan men zelf *kuch* de vinger aan de pols houden en verregaand de koers van de lokale afdeling bepalen.

Kan me niet voorstellen dat die PvdA die net nog op grote schaal moskeeen en etnische verenigingen afstruinde op jacht naar stemmen, positieve stemadviezen en volmachten enig probleem zou hebben met werkelijke participatie van al die Medelanders wier stem onlangs nog wel goed genoeg was...

widtvoet | 20-03-06 | 13:10

@Spock 20-03-06 @ 13:00
Wat ben je toch weer heerlijk belerend bezig.
Maar leg eens uit, als het niet verstandig is om op laaggeplaatsten te stemmen, wat is dan het nut van hun aanwezigheid op de lijst?

Dömper | 20-03-06 | 13:10

@Spock

En toch gaat het samenstellen van zo een lijst op een vreemde manier. Vaak kijkt het bestuur niet in de eerste plaats naar capaciteiten maar naar uitstraling in de media... uitstraling naar electoraal aantrekkelijke doelgroepen. Vaak heeft zo een plaats dus weing met iets als "capaciteit" te maken, maar meer met de juiste poppetjes waarmee goed gescoord kan worden.

In de deelraden schijnt het ook voor te komen dat om de lijst maar vol te krijgen een of ander kantoorhuppelkutje er op wordt geplaatst... die dan ... jawel... ook nog gekozen wordt door een bepaalde allochtone achterban.
Dus Bos en diverse afdelingsbesturen moeten maar even goed kijken hoe ze de lijsten in elkaar flikkeren

FNV-lidaf | 20-03-06 | 13:09

@widtvoet>briljante post.

superjan | 20-03-06 | 13:08

Wel grappig trouwens. Iedereen maar beweren dat Bos stiekum homo is... blijkt ie xenofoob te zijn.
Was er vorig jaar ook niet iets met die schoolkeuze van hem
(voor kindje 1).... uitspraak over liever een witte school ofzo..??

Warrior4freedom | 20-03-06 | 13:06

Het valt me tegen hoe weinig kritisch geen-stijl lezers zijn geworden zeg, allemaal blaten ze de schrijvers van stukjes na als een stel domme schapen... tis weer tijd voor een echt stijlloze actie waarbij het schapenpubliek goed in de luren word gelegd door de makers (de mooiste grap was toen de reactie de lezers wijs maakte dat ze stopten omdat ze bang waren voor bedreigingen :D)

KoningBrood | 20-03-06 | 13:03

Ik vind het erg jammer dat het interview met Wouter Bos uit zijn verband getrokken wordt. Hij heeft slechts willen aangeven dat het hem verontrustte dat er een grote hoeveelheid mensen is die lager op de lijst staan, wat impliceert dat zij kwalitatief niet even sterk zijn, maar toch met voorkeursstemmen in de raad komen. Een mening die ik sterk deel. Het komt de kwaliteit van de politieke besluitvormingsprocessen allerminst ten goede indien mensen die erg laag op de lijst staan slechts worden gekozen vanwege hun afkomst. Men moet kijken of iemand in staat is kwalitatief zijn of haar steentje bij te dragen aan het besturen van een bepaalde gemeente. Dit heeft niets met dolksteek in de rug te maken, maar met een pragmatische opvatting die m.i. door meer mensen gedeeld zouden moeten worden.
Daarnaast is de inhoud van de discussie op dit forum redelijk te noemen. Ik moedig iedereen wederom aan goede en inhoudelijke reacties te plaatsen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de hogere kaders van de samenleving maximaal participeren in discussies zoals deze. Op deze wijze verwacht ik ook een betere afspiegeling in de diversiteit van de argumenten te krijgen.

Spock | 20-03-06 | 13:00

Liever Bush, dan Bos.

Warrior4freedom | 20-03-06 | 12:59

widtvoet 20-03-06 @ 12:54
lol. Een stap verder en je hebt de GS internetdemocratie. Komt het toch nog goed allemaal. (Want onze enige zorg is of we egwel goed vertegenwoordigd worden.)

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:58

widtvoet 20-03-06 @ 12:54
Vijandelijke overname van de PvdA ?

egwel | 20-03-06 | 12:58

@desmodus
Bedankt voor de fijne dag verwensing. Ik wens jou hetzelfde.

Kun je cijfers laten zien van je bewering dat rechts hoger is opgeleid dan links.
Om met jouw woorden te spreken: "Iets zeggen is makkelijk, iets onderbouwen is moeilijker."

kruT | 20-03-06 | 12:56

De Partij voor de Vrijheid!

poktor | 20-03-06 | 12:55

"Allochtoon Nederland, Verenigt U!"

Waarde Medelanders ook wezen stemmen de zevende? Ook PvdA? Opdat die Partij uw belangen zou behartigen?

Vergeet 't maar! Als extragratis stemvee praat men u voor de verkiezingen naar de mond en worden u gouden bergen beloofd. Om vervolgens direct na diezelfde verkiezingen de rozerooie Partijreet af te vegen met de (licht)getinte, bruine, zwarte maar met name Moslim-PvdAstemmert.
U heeft zich laten gebruiken!

Maar uw stem is nog niet geheel verloren. U heeft de waarde van uw stem uiteindelijk nog altijd zelf in de hand. Laat u niet afzeiken door de Wouters van de PvdA, leg u niet neer bij "en nog bedankt voor uw stem he, nou weer vier jaar uw bek houden"...

Wordt massaal lid van die PvdA! Neemt het heft in eigen hand.
Praat mee over de koers van uw Partij. Beslis mee. Stem mee. Komt allen naar de ledenvergaderingen van uw lokale, regionale en landelijke PvdA. Installeer mensen op sleutelposities die wél uw taal spreken, die wél oprecht voor uw belangen zullen strijden in de politieke arena.
Imams van 0031, roept uw gelovigen op massaal lid te worden van de PvdA en zorg dat uw stem werkelijk gehoord wordt. Een vrome moslim is een Boslim.

De PvdA kan werkelijk uw partij worden. Voorwaarde is dat u lid wordt van die PvdA, uw PvdA. Maakt (desnoods bij volmachten) gebruik van uw stemrecht binnen die Partij en vorm deze (om) naar uw evenbeeld.

U heeft niet uw allochtone stem "misbruikt" om de PvdA aan 'n verkiezingszegen te helpen, ú bent als allochtone Medelander misbruikt door de PvdA enkelt en alleen voor uw stem.
Doorzie dit en zet het recht!

"Allochtoon Nederland, Verenigt U en wordt lid van de PvdA!"

widtvoet | 20-03-06 | 12:54

@KruT
Nog eenmaal dan. Als jij een intelligente discussie wilt houden moet je niet telkens loze kreten in deze fora gooien en zodra er een tegenargument gegeven wordt snel weer over gaan op een ander onderwerp.
Iets zeggen is makkelijk, iets onderbouwen is moeilijker. Maar zo te lezen wist je dat al.
En laat nou dat 'recht' een hoger opleidingsniveau heeft dan 'links'. Dus ik voel me vereerd met je opmerking.
.gon gad enijf nee nE

desmodus | 20-03-06 | 12:53

pietje precies 20-03-06 @ 12:38
Ieder voor zich toch? En wie iets van een ander aan wil trekken doet dat. Waar zijn de fondsen van de (nieuwe) rijken dan? Dit land heeft traditioneel nou eenmaal iets sociaals. Dat kan veranderen, maar zeg dan wel direct wat je wilt! Ieder voor zich is prima. Maar een vrouw met kind laten stoppen met eten en op straat zetten omdat ze vrijwilligerswerk doet is van de pot gerukt. En dat gebeurt. OOK in Amsterdam.

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:50

@ krut 12.30

Gelet op het niveau van sommige universiteiten zou dat geen slecht idee zijn. De cruciale denkfout die je maakt is dat een universiteit alleen op basis van subsidies zou kunnen overleven. Als een samenleving waarde hecht aan goed onderwijs staan er bedrijven, instellingen, particulieren zat in de rij om een universiteit te stichten. Die dragen dan VRIJWILLIG geld af om deze universiteit te stichten. Da's een groot verschil met belasting betalen...
Maar ik wens iedereen een prettige voortzetting van de discussie... Ik ga wat 'slijk der aarde' verdienen!!!

pietje precies | 20-03-06 | 12:47

@desmodus
Ten eerste noem ik mensen met linkse ideeën geen rooien, maar citeerde ik slechts een andere reaguurder.

En als deze discussie jouw intelligentie te boven gaat, kun je ook gewoon een ander topic pakken om jouw wel erg *kuch* waardevolle *kuch* tijd aan te besteden.

Een andere optie is om mijn reacties gewoon "links" te laten liggen. Maar dat zal voor jouw rechtse verstand wellicht iets teveel gevraagd zijn.

Helaas voor jou geen antwoord op je vraag maar wel een repliek op jouw reactie.

kruT | 20-03-06 | 12:45

Maar terug on topic, Paul Scheffer zei tegen Wouter, nu komt de uitdaging om de krachtige lijn vast te houden aangaande politiek, versus spreekbuis alleen voor allochtonen te zijn. Dus eigenlijk is er niets aan de hand... (Partij vd Allochtonen lijkt hij zelfs te hebben verzonnen, as in: We moeten NIET de PvdAll worden...)

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:43


Wat zou de agenda zijn van die Sluwe Bos? Hij weet gewoon dat hoon zijn deel is na zo'n opmerking. Waarom heeft ie em dan gemaakt?

Waarschijnlijk om later als het grotesk misgaat te kunnen zeggen... Maar, ik had gewaarschuwd en niemand heeft die waarschuwing opgepakt.

Briljant, waarschuwen voor iets dat je zelf hebt uitgelokt.

Ben in ieder geval razend benieuwd naar de laatste peilingen.

superjan | 20-03-06 | 12:41

2 weken na de verkiezingen en zijn ware aard komt al naar boven...

kruisridder | 20-03-06 | 12:39

@KruT
Waarom ga je met je linkse, of zoals jij noemt 'rooie' ideeen niet fijn bij de PVDA posten ofzo. IPV de werkende mens van zijn tijd te ontdoen om reactie op je opmerkingen te geven.
Ik denk dat je op een willekeurig krakers-forum, of boomknuffelaars-nieuwsgroepje meer gelijkgestemden zal vinden.

desmodus | 20-03-06 | 12:39

@ Gevallenverstand.

We gaan een beetje off topic als ik hier een ideaal libertarisch wereldbeeld zouden gaan schetsen.
Maar er zijn zat samenlevingen zat waar ze geen enkele sociale voorziening hebben en waar ziekte en armoede geen doodgaan betekent. Er zijn ook zat samenlevingen zonder democratie... Ik bedoel ik ben democraat in hart en nieren, maar ik zou naief zijn om te veronderstellen dat de mensheid niet zonder democratie of verzorgingsstaat kan.
Er is ook zoiets als liefdadigheid, opvang in gezin/familie/clan/geloofsgenootschap etc.

pietje precies | 20-03-06 | 12:38

Liesbeth den Uyl boog niet voor de koningin van Engeland. Toen ze de tweede keer kwam zei Elizabeth II; 'O, it's you again'. Adel doet daar niet zo moeilijk over....

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:38

@Cojones 12:32

Ja dat kon je over die Soya niet zeggen... :oP

CumGranoSalis | 20-03-06 | 12:36

@gevallenverstand 20-03-06 @ 12:32
Uiteraard.
"Wat doet een dame als u, op een vergadering als deze?"

CoJoNes | 20-03-06 | 12:34

@CyberKookie 20-03-06 @ 11:28

Oja? En wie heeft ze binnen gehaald??

Badboy.es | 20-03-06 | 12:33

CoJoNes 20-03-06 @ 12:29
Na de klassieke openingszin dan natuurlijk....

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:32

@CumGranoSalis 20-03-06 @ 12:31
zijn we het in ieder geval eens :-)

CoJoNes | 20-03-06 | 12:32

ow cojones had hetzelfde al nedergeplemd......

CumGranoSalis | 20-03-06 | 12:31

pietje precies 20-03-06 @ 12:22
Pietje, dan moet je ook even flink zijn; als je libertarier bent dan ZIJN er geen sociale voorzieningen. Armen en zieken gaan dan dood (temzij er mensen zijn die dit niet laten gebeuren, maar niet vanuit de overheid) en dat is precies wat de bedoeling is.

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:31

@pietje precies
Misschien zou je dan ook beter alle universiteiten en hogescholen kunnen sluiten, die draaien immers ook op subsidies. En investeren in Defensie, ja met Nederland winnen we de oorlog wel, als we maar genoeg geld in Defensie steken met dat handjevol mietjes.

kruT | 20-03-06 | 12:30

@Krut

Die japanner woon ten eerste niet in NL en ten tweede weet ik wel heel zeker dat die jap in internationaal verband zich gewoon aanpast en handen schud.
Die Imam woont in Nederland en weigert een vrouw een hand te geven.
Iemand met een lul had hij wel gewoon een klauw gegeven.
Dit heeft niets met opblazen te maken, maar gewoon met fatsoensnorm.

CumGranoSalis | 20-03-06 | 12:29

@gevallenverstand 20-03-06 @ 12:28
Dat is waar, ikzelf pak de meeste vrouwen die ik ontmoet dan ook meestal vol op de bek.

CoJoNes | 20-03-06 | 12:29

@ brrkah

Je kroost is je eigen verantwoordelijkheid. Heb ik die vrouwen gevraagd zwanger te worden? Kinderen hebben is prima, maar waarom moet dat in financiele zin 'beloond' worden door de overheid? Werden jouw oma, of je overgrootouders ook gesubsidieerd om kinderen te krijgen? Hadden die gehoord van kinderbijslag, oudersschapsverlof etc. etc. En toch leefde die in een functionerende maatschappij.

pietje precies | 20-03-06 | 12:28

CoJoNes 20-03-06 @ 12:24
Persoonlijk vind ik het altijd heel erg mannelijk overkomen als een vrouw een hand geeft. Vind het altijd een beetje raar.....

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:28

pietje precies 20-03-06 @ 12:17
In jouw optiek kunnen uitkeringen dan ook wel helemaal worden afgeschaft.
Kind? Werken! Universiteit? Bollen! Stem Pietje precies, dan weet je wat je hebt!

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:25

@kruT 20-03-06 @ 12:20
Maar denk jij, dat die Japanner Verdonk geen hand had gegeven? Kom nou. Ook al is het in Japan niet gebruikelijk, respect voor de gastheer(vrouw) en diens gebruiken, is een internationale vorm van beleefdheid en beschaving. Bovendien, geeft de Imam geen hand omdat Verdonk een vrouw is, als ze een man was geweest had ze wel een hand gekregen. (Kom maar door, Verdonk is toch een man..).
Als de japanner niet zou buigen voor vrouwen, zou je vergelijking trouwens pas hout snijden.

CoJoNes | 20-03-06 | 12:24

@pietje: I agree!! Maar dan wil ik ook geen gezeur meer horen over dat Nederland vergrijst, er te weinig (blanke) kinderen worden geboren, als je alle (bijstands-)moeders zomaar de arbeidsmarkt opjaagt. Werken en jonge kinderen hebben is een een zware belasting....

brrkah | 20-03-06 | 12:23

@ Krut

Het CDA is zeker mijn partij niet zeg.... Ik stem uit armoede VVD omdat deze partij nog het dichtst bij een libertarische partij staat. Beetje 'de minst slechte' zeg maar..... Ik ben wars van belasting betalen, en als ik het al wil betalen dan alleen voor een nachtwakers staat (alleen defensie en openbare veilgheid wat mij betreft) de rest mag aan de markt worden overgelaten!

pietje precies | 20-03-06 | 12:22

kruT 20-03-06 @ 12:20
Verdonk heeft zich daar enorm belachelijk meegemaakt. Die man groette haar vriendelijk en zij maakte er een tribunevertoning van.

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:22

FNV-lidaf 20-03-06 @ 12:10
Nee hoor hij gaat ons uitleggen dat we het verkeerd begrepen hebben, hij verkeerd geciteerd is etc. etc.
Wij zijn ook zo dom he.

egwel | 20-03-06 | 12:21

pietje precies 20-03-06 @ 12:17
Daar hoeft een uitkering niet voor gestop te worden.

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:21

@CoJoNes
Ik bedoel meer te zeggen, als Verdonk in die specifieke situatie tegenover een Japanner stond, die weigerde haar een hand te geven, Verdonk op een hele andere manier met die weigering was omgegaan dan ze nu heeft gedaan met de imam. Alsof het de belachelijkste zaak van de wereld is dat je iemand niet op de Nederlandse manier wil begroeten.

kruT | 20-03-06 | 12:20

@ gevallenverstand 12.13

Deze dame heeft zich dus niet aan de regels gehouden (geen opgave nevenwerkzaamheden) en wordt dus gekort of de uitkering wordt gestopt.
Wat klopt daar niet aan? Kan ze zich nu nog meer focussen op het zoeken naar betaalde arbeid. Volgens mij zoeken vele schoonmaakbedrijven nog mensen om bijvoorbeeld op diezelfde school schoon te maken i.p.v. te helpen met creatief kleien!

pietje precies | 20-03-06 | 12:17

@pietje
Het is natuurlijk erg makkelijk om de goede ontwikkelingen toe te dichten aan een partij die jouw zegen heeft (CDA) en de slechte ontwikkelingen aan alle rooien.

Die wet zorgt er natuurlijk zelf niet voor dat het beter gaat. Dat doen toch echt degenen die die wet moeten uitvoeren. Blijkbaar voeren ze het goed uit. In andere plaatsen zal het vast niet zo goed gaan als in A'dam, maar daar kan ik geen uitspraken over doen, aangezien op dat gebied mij de kennis ontbreekt.

kruT | 20-03-06 | 12:15

Binnen een politieke partij is democratie op 2 niveaus. De leden van de partij bepalen die kieslijst en de burger kiest op basis daarvan. Voor een uitzonderlijk geval kan de burger met voorkeursstemmen de volgorde van de lijst beinvloeden. Maar nu als gevolg van maatschappelijke polarisatie er stelselmatig op basis van afkomst gekozen word is dit niet meer haalbaar. Kiezen op basis van afkomst is discriminatie en versterkt polarisatie en dus verwijten zijn direct terug te spelen op de raadsleden van allochtoonse kiezers en hun kiezers. Daarnaast gaat het voorbij aan wat veel mensen vergeten in dit land, een politieke partij is een vereniging met leden. De democratisch gemaakte keuze van de partij is natuurlijk ondergeschikt aan de stem van het volk maar toch is er een enorme spanning en het is goed dat de voorzitter van de vereniging ook kijkt naar wat de leden vinden.

spooky | 20-03-06 | 12:15

@CoJoNes: Tsssss.... kiddiepr0n.... ziek hoor.

yamahaha | 20-03-06 | 12:14

@nokid 20-03-06 @ 12:00
Ach ja, na 40 jaar te hebben opgebouwd. Daar was ie. Ik heb één woord voor al die oudjes: Omslagstelsel.
Geniet ervan, zolang het nog kan.

CoJoNes | 20-03-06 | 12:14

pietje precies 20-03-06 @ 12:08
Vandaar dat een (witte) moeder die vrijwilligerswerk op school doet haar uitkering word gestopt omdat ze dit niet gemeld heeft. (Terecht een probleem van de manier waarop PvdA mensen dit beleid uitvoeren.)

gevallenverstand | 20-03-06 | 12:13

nokid 20-03-06 @ 12:00
Vertel dan eens wat die rechtse partijen zoveel fouter zouden hebben gedaan ten aanzien van de ouderen ?
Of is schelden het enige dat je kunt ?

egwel | 20-03-06 | 12:11

In navolging van de heer Pastors zal ook de heer Bos zijn excuses aanbieden......

FNV-lidaf | 20-03-06 | 12:10

Ik schijt op politiek.

yamahaha | 20-03-06 | 12:10

@Kingeef1975 20-03-06 10:58

"Die foto!!! ZIe mij eens lachen met deze kaffer en leuk doen...(heb ik m'n portemonnee nog wel?)"

Laat de heer John Leerdam (rechts van Wouter Bos, steevast strategisch gezet achter de heer Bos op de PvdA campagne poster) jou opmerking maar niet gelezen hebben.... dat is een zeer verbeten boze dominee van de multi culturele kerk en hij zal je achtervolgen tot in de hel..... Oeeeehhh!!!

FNV-lidaf | 20-03-06 | 12:09

@ Krut 11.55

Ik denk meer dat dat komt omdat door de nieuw ingevoerde WWB (ingevoerd door het kabinet Balkenende dus) de gemeenten zelf verantwoordelijk zijn voor hun uitkeringsbudget. Ze krijgen nu een bepaald budget en als dat niet toereikend is moeten ze de rest uit eigen zak bijbetalen. Kijk, als je bij die rooien aan hun centjes komt dan kan er ineens wel gecontroleerd worden. Uit de ruif graaien van een ander (lees andermans geld weggeven) is altijd makkelijker natuurlijk... Wat niet wegneemt dat ook dit geld niet van hun is, maar nu merkten ze dat ze hun eigen nietszeggende gemeentelijke plannetjes niet konden uitvoeren omdat die ook geld kosten
Geld dat ergens anders vandaan gehaald moest worden (de bijstandspot dus)!

pietje precies | 20-03-06 | 12:08

@Nokid: Klopt, Het CDA en VVD staan ook voor niks. Hooguit voor het Grote Graaien en Geldverdienen. In het geval van het CDA met een nep-gristelijk sausje. Wat mij razend maakt in het geval van de PvdA is, dat deze partij zegt sociaal te zijn en onrecht te bestrijden cq het morele gelijk aan hun kant te hebben. Een pertinente leugen, vandaar mijn eerdere uitspraak. Mijn persoonlijke uitverkiezing van de PvdA als grootste principeloze windvanen en zieltjesverkopers is gebaseerd op teleurstelling. En inderdaad: Je kunt beter SP stemmen als je nog enigzins gelooft in social doelstellingen en een beter Nederland

brrkah | 20-03-06 | 12:08

's Lands wijs, 's lands eer. Een verschrikkelijk politiek incorrecte zegswijze, waarvan over 10 jaar niemand de betekenis nog zal kennen.

CoJoNes | 20-03-06 | 12:07

@kruT 20-03-06 @ 12:04
Ja, wel dus. In Nederland een hand, in Japan een buiging.

CoJoNes | 20-03-06 | 12:05

Fatwa voor Bos?? of soms een Fatima??

endeldarm | 20-03-06 | 12:05

@krut
Over handen geven gesproken. Geef jij een Japanse zakenpartner / minister / belangrijk andere iemand, een hand? Nee? Waarom niet?

I rest my case.

kruT | 20-03-06 | 12:04

Der Icebear 20-03-06 @ 11:51
Op punten 1 & 2 werd idd een schoorvoetend begin gemaakt. Ik ben van mening dat een kabinet dat de wind mee heeft niet moet schoorvoeten maar doorpakken, men was m.i. te bang voor de pers.
Wat punt 3 betreft ben ik bang dat ik dat vandaag niet meer af krijg (ik heb nog een afspraak om 4 uur) maar vooruit alvast een paar punten.
idd afschaffen 1ste kamer, maar ook de provincie besturen (want ondemocratisch en 19e eeuws instituut) En nu we toch met overbodige bestuurslagen bezig zijn, de walgelijke deelraden hadden er nooit meer mogen zijn. Afschaffen UWV en sociale dienst, Allemaal onder te brengen bij de belastingen.
Afschaffen bijzonder onderwijs, met name dit neem ik paars kwalijk, heb je eindelijk een kabinet zonden christenen laat je deze kans liggen.
Kortom tamelijk veel zaken die een daadwerkelijke stroomlijning zouden zijn van ons bestel, maar inplaats daarvan hebben we in die jaren zitten neuzelen over de fopspeen van de gekozen burgemeester.
Bij al die kritiek blijf ik het overigens met je eens dat we wel ergere kabinetten hebben gehad.

egwel | 20-03-06 | 12:04

@gevallenverstand
Wat is het verschil? Verborgen werk is de positieve benadering van verborgen werkloosheid. Als ik bijv. in Groningen zie hoe groot het ambtenarenapparaat is, lopen de rillingen me over de rug.
7 jaar geleden heb ik eens gesproken, met de man die de rijbewijzen en paspoorten in de gemeente uitgaf. Verdiende toen 85.000 gulden(!) per jaar. Maar ja, was al sinds z'n 17e in dienst van de overheid. Tuurlijk is het een makkelijk voorbeeld, maar het geeft te denken.

CoJoNes | 20-03-06 | 12:02

@Cyberkookie
Ik kan ook wel een paar argumenten neerkwakken om vervolgens mede te delen dat ik zo nog wel even door kan gaan, maar dat toch nalaat.

M.a.w. ik zie graag je argumenten tegemoet.

kruT | 20-03-06 | 12:02

Kijk, de allochtonen hadden zelf ook wel door kunnen hebben -vóór de verkiezingen- wat voor ruggengraatloze kwal woutert is. Toch hebben ze massaal op 'm gestemd.
Wie z'n billen brandt...

Nappert | 20-03-06 | 12:01

@kruT: Ach een voetbaltrainert die geciteerd wordt. Dus als je geen voetbalmongeaul bent, ben je voor jou geen "waardige" gesprekspartner.
Ga es met Fatima Elatik "babbelen". Die is in jouw ogen vast wel een waardige gesprekspartner. Vergeet vooral niet Geen Hand Te Geven...

brrkah | 20-03-06 | 12:00

Mensen, pak elkaar niet op taalgebruik maar op inhoud.

CyberKookie | 20-03-06 | 12:00

-weggejorist-

nokid | 20-03-06 | 12:00

Tja ik zei al... Bos heeft te vroeg gepiekt.

De man is helemaal niet links. Dat is de grap. t is een resultaatvoetballert.

superjan | 20-03-06 | 11:59

CyberKookie 20-03-06 @ 11:57
Ga eens door....

gevallenverstand | 20-03-06 | 11:59

@Der Icebear
Zo ben je het met elkaar eens en zo niet. Ik had het niet over voetbal of voetballerts... Mij wordt verweten dat ik de Nederlandse taal niet machtig ben, terwijl ik m.i. in keurig Nederlands mijn verhaal doe. En dat door iemand die zelf de ballen verstand heeft...

kruT | 20-03-06 | 11:59

CoJoNes 20-03-06 @ 11:53
Verborgen werk is toch het taboe?

gevallenverstand | 20-03-06 | 11:58

@ kruT 20-03-06 @ 11:55

Gaat goed ja...

- bijna een monument voor verzetshelden verdwenen
- sterke groei 'Ghetto-gebied'
- een islamitisch teken in het overheidslogo van een deelraad
- een PVDA politica die groepsverkrachting liever in de doofpot ziet

Kan wederom nog wel even doorgaan.

CyberKookie | 20-03-06 | 11:57

Wat een analyses!! Gefeliciteerd allemaal!! Eerst een sfeer scheppen waardoor zelfs goed geintegreerd hoogopgeleid de biezen willen pakken. Vervolgens gaan een aantal van die mensen de politiek in. (Geen eigen partij, gewoon een witmenspartij.) Daar word dan op gestemd! Op iedere lijst staan mensen die zeker niet gekozen worden. Soms is dat zelfs de bedoeling (lijstduwers) Maar dit resultaat, waar beleidsmatig prima op word gereageerd, word dan gebruikt als een nieuwrechts argument. (De juiste titel had kunnen zijn. Rechts gebruikt uitspraak 'politiek correcten' voor eigen doeleinden.) Knap * verlangt terug naar nieuws over de teruggekomen Sugar Lee*

gevallenverstand | 20-03-06 | 11:56

George W. Bos

Lucasje dus | 20-03-06 | 11:56

@pietje precies
Exuses aanvaard.

In Amsterdan doen ze het goed he? Komt omdat die stad al jaren links georienteerd is :)

kruT | 20-03-06 | 11:55

@pietje precies 20-03-06 @ 11:48
Waarbij je je afvraagt hoe ze nu aan geld komen. Overigens ben ik het met je eens dat het volkomen waanzin is, banen te creeeren, als er gewone banen zijn. Broekzak vestzak is een principe dat bij links hoog in het vaandel staat.
Verborgen werkloosheid is in Nederland nog een van de laatste taboes.

CoJoNes | 20-03-06 | 11:53

@Turk 20-03-06 @ 11:48
In sommige kringen is kennis van voetbal en voetballerts niet iets om je op te laten voorstaan.

Der Icebear | 20-03-06 | 11:53

@egwel
1.meende mij - kennelijk ten onrechte - te herinneren dat zaken als ongelimiteerde wao door paars zijn aangepakt. Zo ook de gratis studiefinanciering en ww-uitkeringen bij verwijtbaarheid.
2. ik dacht ook dat de strengere beoordeling van asielzoekerts was ingezet onder paars. Het was niet visonair in de zin dat je een metro aanlegt voor dat je een nieuwe wijk bouwt, maar er was een reële reactie op een door paars onderkend probleem.
3. Wat is een modern bestuur van het land? Koningin, 1e kamer en Provinciale Staten afschaffen? Gekozen rechters, OvJ en burgemeester?

Der Icebear | 20-03-06 | 11:51

@brrkah
Als ik de Nederlandse taal niet machtig zou zijn geweest, was ik niet aan het reaguren hier, maar goed, die beoordelingsfout komt door je eigen onkunde. Dat je algemene ontwikkeling ook nogal te wensen overlaat blijkt uit je eerste 2 opmerkingen. Als je niet eens weet wie Louis van Gaal is en wat een van zijn beroemdste uitspraken is, ben je een gesprekspartner niet waardig.

kruT | 20-03-06 | 11:48

@ krut

Ik speelde op de man/vrouw en dat was stijlloos.... excuses hierbij....

Inhoudelijk.
Ben blij dat je toegeeft dat die Melkertbanen gewoon nepbanen zijn geweest.
Met je laatste constatering ben ik het eens, met dien verstande dat ze wat mij betreft niet thuis zouden liggen met een uitkering zolang er nog overvloedig werk is waarvoor deze mensen kunnen worden ingezet. Echt werk dus, geen geuniformeerd semi-ambtanarenschap.
Zolang een uitkeringsgerectigde weigert in een kas mee te helpen, of met het helpen van de oogst bijvoorbeeld, zou ik ze geen uitkering geven.
De Amsterdamse sociale dienst is laatst met een soortgelijk offensief begonnen. Deze mensen werden achter hun broek gezeten om werk te aanvaarden. Simpel werk. Inpakken, schoonmaken, whatever.
Een kwart van de aangespoorden heeft toen bedankt voor zijn uitkering. 25%!!!!I rest my case!

pietje precies | 20-03-06 | 11:48

@kruT 20-03-06 @ 11:42
Maw, het zijn de exterieur verzorgers voor de onerklasse, van mijn belastinggeld. Geef mij ook zo'n tuinman.

CoJoNes | 20-03-06 | 11:47

@ kruT 20-03-06 @ 11:42

De melkertbanen goed zodat ze niet meer thuis zitten ?
Het is slechts het verplaatsen van het probleem + de werkplekken opzadelen met personen die rondlopen zonder ervaring of enig nut.

Voor dat probleem zijn veel betere oplossingen mogelijk. De Melkertbaan was één van de 'domme' oplossingen van Paars.

CyberKookie | 20-03-06 | 11:46

ik voorzie "fouten"

DopeFish | 20-03-06 | 11:45

Ik moet zeggen dat als ik bovenstaande reacties lees, er hier toch inhoudelijk een stuk beter geargumenteerd en gediscusseerd wordt als op www.sargasso.nl

Roberto Fransisco | 20-03-06 | 11:44

@ Onbevlekt blazoen 20-03-06 @ 11:39

Merci voor het verhelderende antwoord ! ,-)
Dit komt wel overeen met wat ik in gedachten had inderdaad. Niet zozeer een direct opgelegde 'dwang' om zaken te weren, eerder een beroep doen op de geïndoctrineerde correctheid.

CyberKookie | 20-03-06 | 11:44

@pietje precies
Op je opmerking over mijn vermeende loserheid en armlastigheid ga ik niet in, want doet niet ter zake, plus je weet dat niet, plus het is niet waar. GVD ga ik er toch op in, misschien toch maar D66 stemmen.

Door die melkertbanen zijn er wel mensen aan het werk geholpen, toegegeven ze zijn overbodig, maar ze zitten iig niet thuis jouw en mijn belastingcenten op te vreten, maar doen dat tegenwoordig op straat en doen er iig iets voor al is het niet veel.

kruT | 20-03-06 | 11:42

egwel 20-03-06 @ 10:38: Zo is het maar net. Woutertje is bang dat er volgend jaar geen blanke meer op hem stemt. Eigen schuld dikke bult. De PvdA staat qua machthebbers voor een schare doctorandussen en ambtenaren. Geen arbeider of Ali te bekennen in de hoogste regionen. Het gaat alleen om macht. Als er daarvoor gepolariseerd en gediscrimineerd moet worden, vooruit dan maar. Het gaat alleen om machtsbehoud of -uitbreiding. Ik durf te stellen dat de PvdA de meest principeloze volksverlakkende partij van Nederland is.
@kruT Leg eens uit: (c) L. van G???? Is dat a) een ingelikte verwensing, b) breezaHs of ben je c) gewoon de nederlandse taal niet machtig? In het laatste geval begrijp ik je grote sympathie voor de partij van woutertje...

brrkah | 20-03-06 | 11:42

Bos maakt zich ongerust over de kwaliteit van de met voorkeurstemmen gekozen raadsleden. Sinds Fortuyn is het heel normaal om te zeggen dat het allochtonen zijn als dat in grote meerderheid zo is. Wat is het probleem hier?

0900 | 20-03-06 | 11:39

@ Cybercookie
Daar noem je inderdaad de instituten die in de jaren zeventig zijn blijven hangen. Vara, Volkskrant en Nova zijn niet meer zo verblind als in de tijd van De Rode Haan (toen Theo Joekes na een uur te zijn weggehoond misselijk naar huis ging), maar de linkse reflex is nog duidelijk aanwezig. Met slecht nieuws over minderheden, uitkeringsontvangers (ik heb een hekel aan het slappe woord uitkeringsgerechtigden) en ontwikkelingshulp raak je een open zenuw; dan wordt er al gauw de andere kant opgekeken, of wordt de discussie in de kiem gesmoord met opmerkingen als 'ja maar de Nederlanders in Canada bleven ook Nederlands spreken'. Van het NRC of Trouw kun je echter niet beweren dat ze pleitbezorgers zijn gebleven van het Linkse Morele Gelijk.

Onbevlekt blazoen | 20-03-06 | 11:39

Voor de goede orde: pas sinds de jaren '70 is het hard bergafwaards gegaan. Toen de vrijgevochten hippies in besturen kwamen en hun droomwereld mochten projecteren op de gehele maatschappij.

CyberKookie | 20-03-06 | 11:34

Nu kunnen we klagen over de, volgens een bepaalde Italiaanse minister, aanhanger van naziwetten Wouter B. Over een tijdje klinkt weer het aloude strijdlied "Nederland ontwaakt. Marcel Pastors, minderwaardig/untermensch van geboorte, en tevens de nieuwe Hitler, is opgestaan. Pas op voor de herhaling van 1940-1945." Heb ik Anne Frank al genoemd?

Roberto Fransisco | 20-03-06 | 11:32

Der Icebear 20-03-06 @ 11:24
Paar heeft 3 dingen nagelaten:
1. het sociaale stelsel reorganiseren op een moment van economische voorspoed zodat het later moest gebeuren tijdens een crisis wat altijd meer pijn doet.
2. de immigratie beter reguleren.
3. het landbestuur moderniseren.
Verder is het natuurlijk zo dat elke regering na 8 jaar is uitgeregeerd en plaats moet maken voor nieuw bloed. Maar inderdaad het is nogal overdreven om te doen alsof paars het ergste was dat ons sinds WW2 overkomen is.

egwel | 20-03-06 | 11:32

@ Mr.D. 20-03-06 @ 10:46

Een schelew negah met dikkaw lipah, ergus uit Amsterdam

Herman Brood | 20-03-06 | 11:30

@KruT: In Amsterdam hebben er 119.651 mensen op de PVDA gestemd, Dit zal dan ongeveer uitkomen op 50.000 allochtonen. Dit zal in de andere grote steden iets minder geweest zijn, aangezien daar minder mensen wonen. Een hele globale telling zal dan dus uitkomen op jouw berekende aantal.
'Men' spreek over het algemeen in de politiek over de 4 grote steden, want hier wordt het beleid grotendeels bepaald. Over het aantal zetels dat de PVDA in Uchelen heeft kan weinig mensen boeien lijkt mij.

desmodus | 20-03-06 | 11:30

@ Der Icebear

bijvoorbeeld immigratie ging naar mijn idee (en een aardig deel van NL) niet helemaal toppie. er werd kinderbijslag uitgekeerd aan gasten die hier in hun uppie kwamen en 8 kinderen in een warm afrikaans land hadden zitten. om maar een voorbeeld te noemen. daarom ging het niet zo goed met paars.

(dan heb ik het nog niet over srebreniza)

mooi_weer | 20-03-06 | 11:29

@ Der Icebear 20-03-06 @ 11:24:

30 jaar geleden:
- geen problemen met marokaanse jongeren
- veel betere sociale voorzieningen
- geen voedselbanken
- geen ghetto's
- geen verkrachtingen/overvallen onder 65+-ers
- voldoende woningen/werk

Dat is in 30 jaar tijd compleet afgebroken, paars is daar grootaandeelhouder in geweest (12 jaar ?).

CyberKookie | 20-03-06 | 11:28

In het Moskou achter de duine heeft men al jaren last van ervaren mafketels.
Een paar onervaren brokkenpiloten zal daar niet opvallen

ANTOON | 20-03-06 | 11:27

@Der Icebear
Heb je ooit iemand horen klagen tijdens het opeten van de laatste voorraden?

joelende boer | 20-03-06 | 11:27

@ krut

Dat komt omdat je een armoedige loser bent en die hebben het nu eenmaal altijd goed onder een rooie regering. Die zijn immers gefocust op uitkeringen verhogen, lasten verzwaren voor het bedrijfsleven, veel regeltjes en wetten en besluiten maken (ARBO wetgeving, milieuwetgeving,) die door evenzoveel ambtenaren moeten worden gecontroleerd, om over subsidie aan dubieuze clubjes nog maar te zwijgen. Iedereen een uniform van de gemeente aan en maar controleren of een reclamebord wel ver genoeg van de stoep afstaat om de notoire wetsovertredende middenstander een boete aan te kunnen smeren...... Onbevlekt blazoen gaf net een goed voorbeeld over Melkertbanen. Vroeger ruimde de mensen zelf de troep voor hun huis op, nu verwachten de mensen dat een ambtenaar van een of ander overbodig stadsdeel dat komt doen!

pietje precies | 20-03-06 | 11:26

@kruT
In de grote steden, lezen valt niet mee. Waarmee weer een vooroordeel op subtiele wijze wordt bevestigd. Ik zou gewoon m'n mond houden kruT, je doet 'jouw' bevolkingsgroep meer kwaad, dan goed.

CoJoNes | 20-03-06 | 11:26

Is het overigens al iemand opgevallen dat we na de verkiezingen opeens niets meer horen over de voedselbanken ?
Zou het probleem zijn opgelost nu de PvdA gewonnen heeft ?

egwel | 20-03-06 | 11:26

Nou hij graaft gelukkig stevig door aan zijn graf... vooral zo doorgaan wouter!
Nederland heeft nog een groot gat nodig voor waterberging.

Brederodekater | 20-03-06 | 11:25

@ Onbevlekt blazoen 20-03-06 @ 11:18

En de opgelegde censuur vanuit de overheid richting de bond van journalisten en andere media ? Ik ken een gevalletje waarbij de NOS (NOVA in dit geval), 2vandaag en enkele andere landelijke media, aan één bepaald Item niet wilde beginnen in het weekend (na druk overleg). Op de maandag erna verscheen het echter wel in alle kranten en online media (het geval zelf doet er even niet toe, maar had met de radicale Islam te maken). Hoe kijk jij er als journalist tegen aan dat er toch een beperking wordt opgelegd blijkbaar om het beeld enigzins te 'kleuren' ?

CyberKookie | 20-03-06 | 11:25

Kan iemand mij nog eens uitleggen waarom Paars zo slecht was? Ik vond die Fortuin best grappig, maar Paars was echt zo slecht niet.

Der Icebear | 20-03-06 | 11:24

@Onbevlekt blazoen 20-03-06 @ 11:18
Wat te denken van de jonge fossielen Dijksma en Noorman ?
Kijk eens rond op een PvdA congres, ik ben bang dat je hoop op het in hun holen houden van idealistisch links, ijdel zal blijken. Temeer omdat Paul Scheffer en trawanten binnen de eigen partij nogal verguisd worden.

CoJoNes | 20-03-06 | 11:24

Gaan we dadelijke een pvda-moslim het blowen op straat zien verdedigen?
Waar ik me nog het meest over verkneukel is dat de Pvda bij monde van
Bos nog steeds zijn bek niet heeft opengedaan als het gaat om concrete
ideeen voor de komende verkiezingen. Dat komt omdat ze weten dat ze
dezelfde boodschap zullen moeten verkondingen als Balkenende: Korten
en bezuinigen. Alleen hopen ze dat het minder opvalt als Wouter het zegt.

joelende boer | 20-03-06 | 11:24

De helft van de PvdA stemmers waren allochtoon? Even rekenen. Hoeveel allochtonen van niet-Westerse afkomst zijn er in NL? Niet meer dan 700.000. Hoeveel daarvan is stemgerechtigd? Zeg dat 70% stemgerechtigd is (wat erg veel is). De helft (tussen de 40 en de 50%) heeft gestemd. Komen we uit op zo een 250.000 stemmen. Ja dat is echt de helft van alle stemmen op de PvdA. Zijn jullie zo dom of....... (c) L. van G.

kruT | 20-03-06 | 11:23

ik denk dat Wouter Bos de laatste autochtone partijleider was... en ik vind dat niet eens erg: laat maar zien wat de pvda inhoudt.

Onderbuik | 20-03-06 | 11:19

@ pietje precies
Vroeger was je als niet-linkse journalist een witte raaf, om niet te zeggen een outcast, maar die tijd is wel voorbij. De morele dominantie van links is bij ons niet meer vanzelfsprekend. Helaas merk je nu wel dat de winst van PvdA en SP ze nieuw zelfvertrouwen heeft gegeven; de Clairy Polaks van onze wereld krabbelen weer op. Vergeet overigens niet dat de PvdA vergeleken met het tijdperk Pronk/Wallage sterk naar rechts is geschoven. Blind idealisme komt er steeds minder voor. Al is het te hopen dat Bos fossielen als voornoemde Pronk en Wallage in hun holen kan houden.

Onbevlekt blazoen | 20-03-06 | 11:18

Ik heb 4 jaar geleden zelfs een voorkeursstem op Laetitia Griffith uitgebracht.

CoJoNes | 20-03-06 | 11:17

dat kan nog wel eens een heet jaartje worden in Den Haag tot aan de landelijke verkiezingen. Snel mijn abonnement op Elsevier verlengen...:D

prestodegekste | 20-03-06 | 11:16

Ja de uitslag kan vervelend worden voor de landelijke stemronde te vroeg gepiekt! is mijn mening> maar we zullen het zien het ligt er ook aan wat erin de periode van nu naar de verkiezingen gebeurd.

The Thomaster | 20-03-06 | 11:16

@Boze Buur, exarchos, CyberKookie ,de melkboer, etc, etc.

Waar gaan jullie op stemmen? Een van de regeringspartijen misschien? Ze zijn gvd al 3 jaar aan het puinruimen (de zogenaamde puinhopen van Paars, terwijl ik het onder Paars een stuk beter had dan nu) en nog gaat het kudt en naar de verdoemenis met dit land. Onverdraagzaamheid, wijzende vingertjes (kijk ook eens naar jezelf) etc. troef op straat.

Wie was het ook weer die het geval met de kudtmarokkanen als eerste ter sprake bracht? Niet Pim, maar Rob. I rest my case.

kruT | 20-03-06 | 11:16

Wouter Bos heeft deze mensen zelf op de lijsten laten plaatsen om allochtone 'zieltjes' te winnen. Nu is de bom in zijn gezicht ontploft.
Het is toch te gek voor woorden dat men hier nooit wat over leest en hoort.
Als de autochtone bevolking op rechts of alleen autochtone mensen stemt spreekt iedereen er schande van. Maar als de allochtone bevolking op alleen maar allochtone mensen op een kieslijst kiest (en waarschijnlijk niet eens bekend is met de standpunten van deze mensen) is er geen probleem.
Nederland wordt steeds banger om als 'discriminerend' benoemd te worden. Wat is er mis met 'de juiste man op de juiste plaats' ongeacht zijn/haar kleurtje of afkomst.
Blijkbaar is dit een stelling uit de verleden tijd, en niet meer haalbaar in de moderne wereld.

desmodus | 20-03-06 | 11:15

@pietje precies @11:10
"serieuze" ....? met andere woorden ''fundamentele'' .. hou mn hart al vast!

de melkboer | 20-03-06 | 11:14

Het wachten is natuurlijk op een serieuze moslimpartij. Die zal al die stemmen wegsnoepen die nu door het allochtone stemvee op gezag van menig Imam aan de PvdA zijn gegeven.

pietje precies | 20-03-06 | 11:10

Wat Paul Scheffer gisteren zei in Buitenhof, geeft de kern van het probleem aan. Ik als autochtone Nederlander heb er het volste vertrouwen in dat Griffith, Hirsi Ali of zelfs Aboutaleb, mijn belangen ook prima behartigen. Veel allochtonen hebben het idee dat hun belangen slechts behartigd kunnen worden door allochtone raadsleden. Wie zou ze die indruk toch gegeven hebben?
Als de PvdA allochtone raadsleden op de kieslijst zet, die op basis van dit soort polariserende en discriminerende argumenten door de allochtone kiezer gekozen worden, geeft dat de zwakte en zelfs dubbele moraal van de PvdA aan. Hun eigen allochtonen hebben er zelfs weinig vertrouwen in, dat de autochtone PvdA raadsleden, allochtone belangen kunnen behartigen. Ik zit hier iig van te smullen. Een deconfiture van het politiek correct denken, fase 2. Keep it up, jongens.

CoJoNes | 20-03-06 | 11:10

ALtijd al geweten dat Wouter B. een enorme dickhead is

HadeM | 20-03-06 | 11:09

@CyberKookie , pvda. moeilijk te zegen waar die nou echt voorstaan , maar het blijkt dat wouter toch niet zo blij is met zoveel gekleurde aandacht als hij bij eerste aanvang dacht. de pvda in het jaar 2021 ik denk dat die roos er uit gaat voor een leuk maantje met een ster of iets in die trend.

de rotte appel | 20-03-06 | 11:06

Vergeet dat fijne begrotingstekort niet wat we te danken hebben aan al die rooie regeringen. We betalen allemaal ieder jaar 1000den euro's rente waar we niets voor terug zien.

Vogelbeest | 20-03-06 | 11:06

Nu al ruzie binnen de PvdA, dat gaat wel heel erg snel....

Ik verheug me op een kabinet PvdA en SP. Ben benieuwd of ze na twee of drie uur samen regeren elkaar al dood slaan...

Nederland kan zoveel beter....

Hakbarrr | 20-03-06 | 11:06

@ onbevlekt blazoen.

Blij een journalist te lezen die enige zelfreflectie heeft. Je geeft een goed voorbeeld. Alleen wat die journalist dus niet schrijft (dat ze zelf de straat vervuilen en niet opruimen terwijl ze daar wel de tijd voor hebben) zien de mensen wel. Die zijn niet achterlijk. Vandaar dat door een steeds groter wordende groep vraagtekens bij de onafhankelijkheid van de media wordt gezet.

pietje precies | 20-03-06 | 11:05

@kruT
korte teentjes...? Of ben je zo teleurgesteld in je leider dat je er slecht mee om kan gaan... Gut gut... droog je traantjes en ga vooral Pvda stemmen!!

de melkboer | 20-03-06 | 11:04

@ kruT 20-03-06 @ 10:56

Wij accepteren dit, en zelfs een eventuele overwinning in 2007 zullen wij slikken. Het beleid dat Wouter Bos de komende jaren voor ons gereed heeft zal in 4 jaar tijd echter zo veel slopen, dat een Bos als premier voor ons tenminste een zekerheid is dat het nog maar maxiamaal 4 jaar zal duren voordat wij kunnen gaan 'puinruimen'.

Dit is wat het Nederlandse volk wenst (naast de 50% allochtone stemmers dus ook 50% autochtone stemmers), kijk wat wij gaan krijgen en oordeel dan nog eens.

CyberKookie | 20-03-06 | 11:04

@krut
moet je over 4 jaar eens kijken als de pvda er in de grote steden een zooi van heeft gemaakt.......... dan spreek ik je wel weer;)

exarchos | 20-03-06 | 11:02

@kruT
Zenuwachtig lachje ?

Boze Buur | 20-03-06 | 10:59

@ de rotte appel 20-03-06 @ 10:55

Door de opbouw van de bevolking hebben wij over een kleine 15 jaar te maken hebben met een situatie waarbij in de 30 grote steden de helft van de bevolking van allochtone afkomst is.

Zou de PVDA dan echt voor die groep mensen bestaan, dan moeten wij dus rekening gaan houden met zeer veel stemmers de komende jaren voor deze partij.

CyberKookie | 20-03-06 | 10:59

@ krut

gefeliciteerd meid. Ik weet zeker dat een rode roos mooi bij je burka afsteekt!! Veel plezier in de gemeenteraad van nergenshuizen overigens!!

pietje precies | 20-03-06 | 10:59

@ pietje precies.
Mooi gezegd. Zelf journalist zijnde weet ik ongeveer hoe dat werkt. Toen die Melkertbanen wegvielen was er woede in een volkswijk: nu werd de troep van de straten niet meer opgeruimd! Dat de bewoners van die wijk zelf de troep maken en dat tachtig procent er geen baan heeft (dus tijd zat om zelf eens met een vuilniszak door de wijk te lopen), dat meldde de collega er niet bij. Nee; het was een schande dat het kabinet het zover had laten komen.
Toedekken en de andere kant opkijken, dat hebben veel journalisten en PvdA'ers gemeen.

Onbevlekt blazoen | 20-03-06 | 10:58

@kruT , het feit blijft dat woutert toch niet zo blij is met de uitslag als eerst , dit heeft een rede

de rotte appel | 20-03-06 | 10:58

Die foto!!! ZIe mij eens lachen met deze kaffer en leuk doen...(heb ik m'n portemonnee nog wel?)

Kingeef1975 | 20-03-06 | 10:58

Al die rechts stemmende reaguurders hier: Jullie lopen wel weer leuk uit jullie nek te lullen, maar de PvdA heeft nog steeds de raadsverkiezingen gewonnen. En dat telt. Dat geneuzel in dit soort forums van jullie doet daar niets aan af en zal er ook niets aan af doen. Moeahahahaha.

kruT | 20-03-06 | 10:56

Dom van Bos.

blt | 20-03-06 | 10:55

ben benieuwd of hij die rovers partij van hem nu nog wel in de hand kan houden en dit niet leid tot de eerste grote allochtonen partij van Nederland , zal toch moeilijk worden om al die voorkeurs stemmen weg te werken

de rotte appel | 20-03-06 | 10:55

@egwel:
zo is het, goed gezegd !

Der Dicke | 20-03-06 | 10:55

toch grappig dat jullie van geenstijl met geen woord reppen over het vullen van de zakken nu de Telegraaf een 40% belang heeft genomen !

dommo | 20-03-06 | 10:54

roflol @ foto titel

mallebabbe | 20-03-06 | 10:53

wie is wouter bos?

zwubu | 20-03-06 | 10:52

pietje precies 20-03-06 @ 10:47
Ouderwetse dictators begonnen vroeger ook met het in handen krijgen van de media om zo de berichtgeving te kunnen controleren. Onze media proberen het omgekeerde, ze proberen via hun berichtgeving het land te regeren.

egwel | 20-03-06 | 10:51

hehe, altijd lekker: een koekje van eigen deeg.

Dalí | 20-03-06 | 10:51

@ egwel 20-03-06 @ 10:38

Echtwel ! :D
Ik roep al jaren dat die man levensgevaarlijk is...

CyberKookie | 20-03-06 | 10:51

@ poktor 10.41
Journalisten behoren tot een kaste, een soort 'ongenaakbaren'. Dat 90 procent of meer links is zal een bindend element zijn.
Vroeger had je verslaggevers. Die melden dat er een huis was afgebrand en dat er drie doden waren gevallen. Nu heb je journalisten. Die melden dat er drie doden zijn gevallen omdat door het asociale huurbeleid van minister Dekker er jarenlang niets is gedaan door wooncorporaties om de kwaliteit van gaskachels te laten controleren door de brandweer.

pietje precies | 20-03-06 | 10:47

Grappige foto, wie is die negroide medemens (komt me bekend voor)?

Mr.D. | 20-03-06 | 10:46

ah heerlijk krijgt die gladjanus wat hij verdient , Hopelijk draaid dit ze de nek om voor de landelijke verkiezingen *plop*

de rotte appel | 20-03-06 | 10:45

Gelukkig, ik verwacht nu dus ook een gestage neergaande trend in de polls!

KaiserSoza | 20-03-06 | 10:44

@pietje precies:
Precies! (LOL)
De oorzaak van het expliciet vermijden van die vraag, ligt in het feit dat het gros van de journalistiek OOK links is. Ook het NOB/de NOS is ERG links, iets wat ze bovendien desgevraagd openlijk toegeven. Er wordt derhalve "gekleurde" berichtgeving gepubliceerd, waarbij tevens de vraagstelling aan de geïnterviewden navenant selectief is.

poktor | 20-03-06 | 10:41

@Bloq
Kan je ook al niet wachten.... ik heb dr zin an... At your service - Wouter Bos!

de melkboer | 20-03-06 | 10:40

Zie je zoals ik net al zei achternamen die beginnen met een B zijn nooit grappig, sorry boze buur

Mellorenz | 20-03-06 | 10:40

@de melkboer: beloofd idd wat voor de 2e kamerverkiezingen.... de nieuwe LPF is opgestaan!!

Bloq | 20-03-06 | 10:38

Elk tweederangs volk vedient zijn tweederangs leiders.

Montgomery Burns | 20-03-06 | 10:38

Tja het is natuurlijk wel leuk als allochtonen op je stemmen, maar verder is het niet de bedoeling dat ze ze zich met het bestuur gaan bemoeien. Leuk ! jaren lang slaagde deze partij er in om de spreekbuis van de arbeiders te zijn zonder dat er ook maar een arbeider in de partij iets in te brengen had. Nu proberen ze dezelfde truk met allochtonen gaat het bij de eerste poging al mis.

egwel | 20-03-06 | 10:38

Moeha! Daar staat Woutertje dan met zijn Partij van de Allochtonen! Kan ie fijn op visite bij Job Cohen! Kopje thee, Wouter?

poktor | 20-03-06 | 10:36

Dat beloofd wat voor de 2e kamerverkiezingen.... Vooral door blijven praten Wouter, vooral door blijven praten...!!!

de melkboer | 20-03-06 | 10:36

ach, het valt te waarderen dat hij er rond voor uitkomt. Een "echte" politicus had dit nooit zo gezegd. Wel gedacht, maar niet gezegd. Je kunt je afvragen wat beter is.

T | 20-03-06 | 10:36

Wouter Bos is een links georienteerde homo, en wil graag dat wij ook vinden "links als het kan, rechts als het moet". Ook hebben minderheden zonder uitzondering altijd voorrang. Niemand die mij gelooft, maar met meer Wouter Bossen in Nederland, stevenen we in onverminderde vaart af op een burgeroorlog...

Mijnbescheidenmening | 20-03-06 | 10:35

"Hij vraagt zich af of ze net zo gekwalificeerd zijn als mensen hoger op de lijst. Sommigen stonden immers onderaan de kieslijst."

Vooral mooi dat die stomkop aangeeft dat ze minder gekwalificeerde op de lijst hebben staan. Het gaat toch om kwaliteit?!? Of zal het toch gaan om de huidskleur, zodat de PvdA ook de stem van de negert, molsims of shinees kan afpakken van de wel gekwalificeerde personen.

Bloq | 20-03-06 | 10:33

En dan die toevoeging dat ze ook cursussen en workshops kunnen volgen om ze op het gewenste PvdA peil te brengen........ triest.
Je hebt dus mensen in huis gehaald die geen ervaring hebben in de politiek of met vergaderen, compromissen sluiten, onderhandelen, debateren, noem maar op.
Waarom zet je ze dan op de lijst? Die vraag stelt het journaille niet. Omdat er dan ongetwijfeld uit moet komen "omdat ze zwart/allochtoon/moslim etc. zijn". Kortom, geselecteerd op huidskleur. In mijn tijd werd dat discriminatie genoemd!!

pietje precies | 20-03-06 | 10:33

Nederland ontwaakt!

Op een dag wordt je wakker en dan zie je Le Pen, Haider en Wouter Bos aan de macht.

*gniffelt sardonisch*

Brusselmans | 20-03-06 | 10:32

Ik zei het al dat Wouter te vroeg heeft gepiekt .Nu gaat langzamerhand de pvda-beerput open.
Hopelijk is dit het begin.

Boze Buur | 20-03-06 | 10:28

hoxha je haalt me de woorden uit de mond

speurneus | 20-03-06 | 10:28

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl