Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Balkenende -4

Links reli-tuig (klik voor vergroting)De onderbuik van Nederland mocht gisteren vertellen hoe zij over dit kabinet denkt: Blijkt het merendeel van de ruim 40.000 stemmers (onduidelijk is hoeveel kiesgerechtigden dit betreft) Balkenende IV te belonen met het rapportcijfer 1. Vooral Wouter Bos en Ella Vogelaar moeten het ontgelden. Waarom, is ons in zijn geheel niet duidelijk. Duidelijk is wel dat de Televaag een campagne is begonnen de hele club naar huis te sturen. Ampel beraad heeft ons doen besluiten deze vorm van actiejournalistiek NIET te steunen. Lang leve Balkenende 4, het levert ons immers dagelijks minimaal 3 topics op...

Reaguursels

Inloggen

De feiten lieger er niet om, dat dit kabinet het zoooooooooooooooo slecht doet. Elk cijfer boven de 1 is te veel.

In plaats samen te werken en werken zij elkaar tegen. Dit kabinet is is stijlloos, geen uitstraling, voert stuisvogel politiek, zorgt voor verdeeldheid, zorgt dat het volk nog moeilijk heeft met alle hoge lasten. In plaats van zoet is het steeds zuurder geworden. En wat doet het Nederlandse volk: NIETS, volkomen niets. Men laat zich gewoon naaien.

Men, dus het volk, wij dus, doen maar weinig om collectief in opstand te komen tegen deze corrupte bende, die alleen zichzelf verrijkt. Er zijn zoveel wat wij gezamelijk zouden kunnen doen: demostreren, een week de auto laten staan, geen producten kopen die direct effect heeft op de staatskas. Laat het kabinet nog harder voelen wat wij denken, maarrrrrrrrrrrrrrrr, dat is een droom, want! Wij denken alleen aan ons zelf. Toch?????

Die heren in Den Haag zich maar rotlachen om ons, dat zij ons anno 2008 nog steeds kunnen leegplukken en wanbeleid voeren en het land, ons dus nog meer met verstikte regeltjes opspelden. Het wordt tijd dat het kabinet ruimte moet gaan maken voor echte mannen en vrouwen met duidelijk visie en daadkracht.

Scorpio_Dragon | 01-05-08 | 08:00

In ieder gaval Vogelaar weg laten vliegen aub.
Dit is de eerste minister die ik meemaak die plat praat en dat kan naar mijn idee niet voor iemand met een voorbeeldfunctie.
Om over die media-optredens nog maar te zwijgen...

jvw | 29-04-08 | 18:29

Remy Martin 29-04-08 @ 13:40
Zoals je kan zien heb ik de cijfers van groenlinks gebruikt, dit zijn cijfers die normaal gesproken idd de aantallen alochtonen verminderd weergeven, het doet niet veel af aan het punt wat ik maak tot de vermindering van integratie.

repulse | 29-04-08 | 14:33

@repulse 29-04-08 @ 12:58

Dit zijn de Cijfer die de Gemeente op haar site vrij geeft

Minderheden en integratie
Op deze pagina's vindt u informatie over de allochtone inwoners van Arnhem. Bijna 20% van de Arnhemmers is van niet-westerse afkomst, dit komt neer op 28.921 personen. De grootste groep allochtonen in Arnhem is van Turkse afkomst met 7418 personen, gevolgd door Surinamers (3069 personen) en Marokkanen (2538 personen).

Na de vier grote steden in Nederland, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag is Arnhem in Nederland de zesde stad als het gaat om het percentage inwoners met een allochtone afkomst. De vier grote steden en Almere gaan Arnhem voor.

Dus je kletst. Ik woon in het spijkerkwartier tussen de allochtonen en heb nog geen vervelende ervaring gehad in de jaren dat ik er woon.

Remy Martin | 29-04-08 | 13:40


www.groenlinksarnhem.nl/index.php?id=5...
"In Arnhem wonen 4.500 Turken en 1.500 Koerden, naar Nederlandse verhoudingen niet veel"
"Szegin (19), de Turkse uitbater van koffiehuis Kervansaray in het Spijkerkwartier, heeft de Nederlandse kabel laten afsluiten, zegt hij. Zijn klanten willen over hun koffie, hun baklava en hun rummycub-stenen toch alleen maar naar de Turkse satellietkanalen kijken. Zij spreken Turks, eten Turks en denken Turks"
Mooie voorbeelden dat zelfs met een lager % mensen met een islamitische achtergrond en een nog te bouwen extra moskee van millis gorus nu al de integratie omgezet word in segregatie.

repulse | 29-04-08 | 12:58

repulse 29-04-08 @ 12:27

Ik woon in DE multi culti wijk van Arnhem.

Remy Martin | 29-04-08 | 12:35

Remy Martin 29-04-08 @ 12:07
jij woont blijkbaar niet in steden zoals denhaag, amsterdam, rotterdam, utrecht, gouda, enz enz.

repulse | 29-04-08 | 12:27

repulse 29-04-08 @ 12:00

woon jij in Uruzgan of Bagdad?

Remy Martin | 29-04-08 | 12:07

Remy Martin 29-04-08 @ 10:59
Wat dat betreft haal je een duidelijk oorzaak-gevolg verhaal door de war. 20 jaar geleden was er geen discussie over het hoofddoekje, omdat er van uit de moskeeen minder druk kon worden uitgeoefend. De integratie word tegengewerkt van uit de moskee, de segregatie word juist gepromoot.
Ik zal je de keerzijde van het hoofddoekje uit leggen. kleine ali vraagt aan papa "papa waarom moeten mama en zus fatima een hoofdoekje dragen?" papa antwoord netjes"dat is een teken dat het eerbiedwaardige vrouwen zijn, zij zijn zedig gekleed" net antwoord toch? alleen jammer dat kleine ali hier uit geleerd heeft dat vrouwen die geen hoofdoek dragen, die niet volgens de islamitische traditie gekleed zijn onzedig zijn, juist een hoer.
Op deze manier word, gewild of ongewild is niet boeiend, al direct een systeem van ongelijkheid en discriminatie aan kleine kinderen geleerd, dan hebben we het nog geens eens over de overduidelijke vormen zoals holocaust ontkenning, het feit dat "zwarte"scholen zelfs al niet meer over de boerderij spreken omdat de kinderen niet meer te houden zijn bij het woord varken.
Zoals ik al zij de enclaves waarin de islamitische normen en waarden heersen worden steeds groter, de sociale druk van uit de moskeeen word steeds groter, ook toevallig dat de meeste van deze enclaves onder de vogelaarwijken vallen. Kijk maar eens naar de "buurtvaders" van marcouch deze functioneert als niets meer of minder als een religieuse politie
Het beleid van pappen en nathouden hebben we al 30 jaar gehad. Wilders heeft niet een draagvlak voor islamkritiek gecreerd, uit de groep van 6 honderduizend mensen die islamcritisch zijn is wilders te voorschijn gekomen om de zorgen van deze mensen te bespreken.

repulse | 29-04-08 | 12:00

Wat een onnozel filmpje op GeenStijl.nl allemaal niet voor gevolgen kan hebben. Er is geen verband tussen beiden, maar fijn dat ze deze week extra geld voor de aanpak van de wijken heeft gekregen.

Ik las overigens ergens de omschrijving "brutaal, respectloos en vaak negatief" over Castricum, de GeenStijl-interviewer van Vogelaar. Persoonlijk heb ik die Rutger Castricum ook al een keer mogen ontmoeten (nieuwjaarsreceptie Perspectief) en deze kwalificatie komt aardig in de buurt van mijn ervaringen. Je zult er echter rekening mee moeten houden dat dit soort 'journalisten' overal kan opduiken. En de impact van hun respectloos handelen in deze tijd van nieuwe media kan -zoals ik eerder aangaf - groot zijn.

weblogs.refdag.nl/index.php/content/vi...

Sneer | 29-04-08 | 11:15

repulse 29-04-08 @ 10:20

Dit geld ook voor Christenen. Zei bedekten en bedekken de vrouwen ook omdat ze te verleidelijk zijn voor de man en dat zou dan leiden tot buitenechtelijke of voorechtelijke seks. Niet voor niks werden vrouwen die veel van zich lieten zien hoer genoemd door vrome kerkgangers! Ik zie bij mij in de buurt zo vaak moslim meisjes zonder hoofddoek welke net zo westers gekleed zijn als de autochtone jeugd. Jou voorbeelden interesseren me niet, ik kan er genoeg voorbeelden tegenover zetten. Zie Oostenrijk gisteren, of de veelvoorkomende Incest in christelijk en niet christelijk Nederland. Ik zal niet ontkennen dat vrouwen onderdrukt worden binnen de islamitische gemeenschap, ja meer dan in de westerse wereld worden daar vrouwen onderdrukt! Maar besef wel dat dit niet door generalisaties en botte bijl werk kan worden opgelost. De reden waarom een hoofddoek verplicht is maakt wat mij betreft niet uit. Of de paus het verplicht om andere reden dan de Imam is niet van belang. Verder is het verbieden van een hoofddoek net zo onderdrukkend als het verplichten. Ook de Moslima zal geleidelijk emanciperen, voorbeelden genoeg in de westerse wereld. Mijn mening is dat je ze juist terug werpt in hun oude gewoontes door zo als Wilders op te treden. Ze zullen zeggen “ik bepaal zelf wel of ik een hoofddoek draag of niet”. Voorbeeld te over hiervan. Meisjes die ineens op school hoofddoeken gaan dragen uit protest ed. Waarom ik het kapitalisme er bij haal is dat hier ook extremen in zitten die mensen onderdrukken.

Remy Martin | 29-04-08 | 10:59

Remy Martin 29-04-08 @ 09:02
De oorsprong van het dragen van een hoofdoek is niet het teken van zedigheid wat zo vaak word vermeld door islamieten en apologisten zoals jij zonder kennis van zaken. Zij komt voort uit de gedachte dat het verboden is voor een vrouw om een moslimman te verleiden tegen de islam te zondigen. Met andere woorden het is niet de man die schuldig is dat hij opgewonden raakt maar de vrouw haar schuld dat zij hem heeft opgewonden. Dit word ook regelmatig door mensen met een islamitische achtergrond aangehaald, dat het de vrouw haar schuld is als zij onzedig was gekleed en daardoor verkracht. Kijk en lees maar eens over deze dame www.liberales.be/cgi-bin/show.pl?inter...
Kijk met name ook hoe haar ouders van uit de islamitische traditie's reageerden op het gene wat er met haar gebeurde.
Dat is een compleet andere gedachte gang als die achter het hoofdoekje van de katholieke kerk zat.
Westerse meisjes worden door hun ouders opgevoed,(waneer deze ouders daadwerkelijk tijd hebben voor hun kinderen) om zelfstandig beslissingen te maken een eigen persoon met een eigen mening te zijn, de islam bestrijd alles wat een eigen mening is wat een eigen mening zou kunnen worden. Geen enkele moslim in nederland is gebaat bij de segregatie politiek van de moskeeen, elke moskee predikt het aan hangen van de leefregels van de islam, die leefregels werken integeratie tegen verslechten de positie van vrouwen, homo's, anders gelovigen binnen de maatschapij dus dat dient in mijn ogen met alle middelen voorradig bestreden te worden.
Waarom je het kapitalisme, in deze discussie probeert te betrekken is mij geheel onduidelijk.

repulse | 29-04-08 | 10:20

repulse 28-04-08 @ 21:14

bla bla bla cliché de bla bla. Wilders en ook jij maken geen onderscheid tussen Islam en Islamisme. Je zult zien, de meeste moslims in Nederland zijn GEEN Islamist. Wilders is bewust bezig ook niet radicale Moslims en Moslimaas te provoceren. Een als je maar lang genoeg roept en generaliseert bereik je het doel wel, nl. het verder radicaliseren van de moslimgemeenschap. Daarmee zeg ik niet dat er geen probleem is en dat het probleem niet benoemd moet worden! Maar een partij die telkens weer in superlatieven spreekt, wordt ongeloofwaardig. In het katholieke Limburg liepen er 20 jaar terug ook nog aardig wat vrouwen met hoofddoekjes rond. Ik vind een hoofddoek totaal niet te vergelijken met een burka. Vrijheid is het verbieden van hoofddoekjes, het verbieden van de Koran, Schieten op Marokkaanse relschoppers bij voetbal wedstrijden (daar kwam geertje op). Tot slot, hoe vrij zijn de westerse meisjes die dag in dag uit gebombardeerd worden met MTV beelden, cosmetica reclames, borst vergrotingen etc.. door de grote corporaties. Deze corporaties zijn de voorgangers van de superreligie Kapitalisme en lobbyen voor een steeds verder terugtredende overheid. Die zal vroeg of laat leiden tot het grootste gevaar ooit! Corporate fascism ook wel corporatisme genoemd! De Libertijnse filosofie is in grote mate de vertolker van deze gedachte. Wij westerlingen denken dat we vrij zijn van doctrine en radicalisme, maar daar zouden we ons nog wel eens flink in kunnen vergissen.

Remy Martin | 29-04-08 | 09:02

repulse 28-4-08 @21:14 Beter laat dan nooit... prima post hoor Hulde!

bytheway | 29-04-08 | 00:37

Hé repulse, vandaag al iemand overtuigd met je inhoudelijke debat of rennen ze allemaal weg? Nou?

bbbachstra | 28-04-08 | 22:57

Sikkeneur 28-04-08 @ 20:52
Eerst zullen problemen moeten worden besproken voordat je ze kan oplossen, zolang een groot aantal dingen door 1 groep onbespreekbaar word geacht zal die problematiek niet worden opgelost.
Mijn stellingen worden door de meeste als extreem rechts neergezet, maar zij komen voort uit humanistische gedachtes, je zal mij nooit over de moslim an sich als slecht mens horen, ik heb het over de islam. Voor mij is de islam een systeem wat ongelijkheid predikt, tegen over vrouwen, anders gelovigen, anders sexueel geaarden. Ook binnen die moslim groep van 1 miljoen zullen vele moslims zijn zullen er vele moslims zijn die er op dezelfde manier over denken. Deze mensen staan onder zware sociale druk van uit de moskeeen en familie, om vogens de leefregels te leven. Mooi voorbeeld is het hoofdoekje waar ik al zo vaak tegen aan aan het schoppen ben, maar ook vrouwen die niet op straat mogen zonder toesteming van hun man. Wat ik zie gebeuren binnen de nederlandse maatschapij is dat de tegenstellingen steeds groter worden, de enclaves waar politie en justitie niet of nauwelijks enige vorm van invloed hebben, de moskeeen creeren hun eigen staatjes en roepen dan dat hun nodig zijn om welzijnswerkers toegang te verschaffen tot die huisgezinnen. De macht van de moskee moet ingeperkt worden, de sociale controle dient te zijn dat ook die moslima gewoon wanneer zij het wil naar buiten kan, dat zij op dans les kan of fiets les of nederlandse les zodat zij haar kinderen in het nederlands kan opvoeden zodat deze kinderen niet gelijk met een taalachterstand op school komen. Maar zoals de politiek en journalistiek nu werken komen deze echte problemen niet naar boven, cijfers worden gemanipuleerd onder het motto wat je niet ziet is er niet, journalisten durven geen kritische vragen meer aan politici te stellen omdat ze dan verder nooit meer een scoop krijgen, het is een wisselwerking die niemand wil, maar die helaas wel zo werkt. Alleen als er eerlijk en open over gesproken kan worden kunnen problemen onderkend en opgelost worden.

repulse | 28-04-08 | 21:14

repulse 28-04-08 @ 20:25

En dan Repulse? Dan heb je die informatie, veranderd daardoor dan je mening over moslims? Lost jouw gestilde zucht naar informatie de problemen op?

Sikkeneur | 28-04-08 | 20:52

-weggejorist-

theo4116 | 28-04-08 | 20:34

WaarDeWindWaait 28-04-08 @ 20:22

"Ik geef het op" "Ik ben leeg" "ik heb er de kracht niet meer voor". om tegen deze bullshit in te gaan. Je hebt een rechtse bril en ik een linkse. We zien niet het zelfde. Ik pak een biertje en ga iets nuttigs doen

Remy Martin | 28-04-08 | 20:32

Remy Martin 28-04-08 @ 20:02
Wat er gebeurt en belicht word in andere landen of wat er hier en nu in nederland gebeurt. Ik vraag om onpartijdige belichting van de nederlandse samenleving, ik vraag om eerlijke verslaggeving over de islam in nederland, ik vraag om informatie over achtergronden, wil jij niet weten hoeveel % van de vogelaarwijken door mensen met een andere cultuur worden bevolkt? Waarom deze mensen dus iedere keer weer in kansarme positie zitten? Of wil jij liever ouderwets de nederlander van discriminatie beschuldigen, zonder te kijken naar wat er nog meer zou kunnen spelen? 1 radicale imam aan het licht word gebracht, de beste man is gewoon eerlijk over waar hij in gelooft en waar hij voor staat. Jij denkt omdat er maar 1 word uitgelicht dat hij het puntje van de ijsberg is, ik weet dat hij dat niet is, maar juist omdat de po geen daadwerkelijk diepte onderzoek doet met een psycholoog erbij om te bekijken hoe de systemen binnen de islam werken en waar de leefregels binnen de islam afwijkende referentiekaders ten opzichte van de westersecultuur opbouwt, kan jij lekker achterover leunen e de problemen voor je uit schuiven tot jouw en mijn kindereren de wrange vruchten van jouw onwetendheid mogen plukken.

repulse | 28-04-08 | 20:25

@ Remy Martin

Harry Mens zit niet bij de PO, wordt niet uit gemeenshappelijke gelden betaalt, en pretendeert ook niet onafhankelijk te zijn. Van mij mogen er best linkse opinie tegenhangers van Harry zijn maar dan duidelijk onder een VARA label en niet onder NOS/NPS label, een soort "Sonja vanuit de Rooie Haan". Als rechtse journalist is het vrijwel onmogelijk om daar een baan te krijgen, gezien de leiding ook in handen van PVDA aanhang is.

Ook als b.v. Wilders in het nieuws is (niet mijn partij) worden b.v. dom uitziende aanhang getoond en geintervieuwd, terwijl bij de PVDA (n.b. een arbeiders partij) alleen maar intellectuelen getoond worden Inderdaad wordt de SP net zo hard aangepakt als de VVD alleen als er met de PVDA iets mis is blijft het opvallend stil. Om dit soort praktijken mogen ze van mij de NOS/NPS zo opheffen.

WaarDeWindWaait | 28-04-08 | 20:22

@repulse 18.25 Dat ik niet zwaar aan het onderwerp til klopt dat schrijf ik ook al om 13.51. Dat ik wegloop klopt ook niet want ik ben er nog. Er is maar 1 weg en dat is botte hond. En dan die jij-bak. Volgens mij is het een wij-bak want we doen het beide.

Maar laten we eens naar de punten kijken waar ik niks mee kan. Het begint over PVV en TON en mensen die overlopen. Verwijt is dat mensen onvoldoende kennis hebben. Tja.

Dan of het van belang is dat de PVV in de regering komt en de conclusie is van niet. Tja. Als je geen invloed wilt kom je niet ver lijkt me.

Doen 10 of 20 zetels er toe? Volgt een compliment naar de NL burger. Volgens mij doet de hoeveelheid zetels er wel toe maar bh vindt van niet. En dat compliment. Tja.

Dan PVV en hype. Volgt een oud verhaal dat de ander wel beter weet. Niet echt een argument. Volgt nog iets onnavolgbaars over een doodscultus. Soort stokpaardje van bh geloof ik.

Dan volgt het ook door jou aangehaalde stuk met ic Pin erin. Ik weet idd niet wat dat is. Maar vervolgens gaat het over rechte ruggen van burgers die NOOIT opzij gaan. Ik wil ook wel toegegeven dat je tegen zulk proza moeilijk iets in kunt brengen. Maar dat is omdat ik het onnavolgbaar vind. Nogmaals daar kan ik echt geen chocola van maken. Het is preken voor eigen parochie en ik begrijp wel dat er mensen zijn die het met botte hond eens zijn die het helemaal kunnen volgen maar ik snap er echt helemaal niets van. Mijn wereldbeeld gaat er tenminste niet van glijden en de vraag is nog maar of de rest van Nederland het wel ziet. Maar dat ligt dan natuurlijk aan ons.

We wachten wel even de komende verkiezingen af. Kijken wat het brengt.

bbbachstra | 28-04-08 | 20:22

Ik vind dat de PO ook weinig de goede en leuke kanten van Nederland belicht, maar dat zal wel geen nieuws zijn.....

Sikkeneur | 28-04-08 | 20:15

repulse 28-04-08 @ 19:49

Ga jij je hele bewering ophangen aan het punt of de PO de slechte kanten van de Islam belicht. Ik kan de filmbeelden in Nova voor de geest halen waarin men laat zien hoe de Taliban, vrouwen executeert en Boeddhabeelden opblaast. Hoe een radicale imam aan het licht wordt gebracht. maar het wordt me duidelijk! De NOS is niet islamofoob genoeg volgens jou. Oké dat is duidelijk.

Remy Martin | 28-04-08 | 20:02

Welke 800 idioten hebben dit kabinet een 10 gegeven?!!?

Koning_poephoofd | 28-04-08 | 19:53

Remy Martin 28-04-08 @ 19:20
Heeft de nos of nps wel eens een item gemaakt over de slechte kanten van islam? of over de oververtegenwoordiging van mensen met een islamitische achtergrond in de gevangenissen? Ik heb pas geleden in een zelfde soort item als dit de cijfers van het cbs dat er maar 8% islamieten in nederland in 2050 heel simpel van tafel kunnen vegen, heeft een gerespecteerde nieuwsorganisatie al eens naar die cijfers of welke willekeurige cijfers dan ook die ongunstig zouden kunnen zijn voor de multiculturele samenleving? Zelfs de grootste voorstander van de multiculti rotzooi zal moeten toegeven dat er ergens minder goeie kanten aan zitten worden die ooit belicht? Nee wat wel belicht wordt is dat wilders het debat schuwt, waar hij dat duidelijk niet doet, alleen zijn tegenstanders wensen netzoals bbbachstra niet inhoudelijk op zijn stellingen in te gaan, maar verzanden in te roepen dat mag en kan je zo niet zeggen. Heb je gehoord van die poltieagent die total los is geslagen en waar tegen buurtbewoners maar werd gezegd dat ze hun niet konden beschermen? heb je gehoord hoe marcouch zijn buurtvaders gebruikt als een islamitische politie? hoe marcouch zijn strategien als 2 druppels water overeenkomen met mensen als tariq ramadam? ik kan nog duizenden nieuwsitems opnoemen alle nieuwswaardig en geen van alle in het nieuws geweest.

repulse | 28-04-08 | 19:49

Bij zulke schoolcijfers zou men een gesprek krijgen en als het niet beter wordt van school geplaats worden, (althans in mijn tijd)

Fockel und Suckel | 28-04-08 | 19:31

repulse 28-04-08 @ 18:59

Hoe bepaal je de objectiviteit van onderwerpkeuze? Ze behandelen net zo zeer de onrust in de SP als het gezeik binnen de VVD. Sorry ik vind dit niet sterk wat je zegt. Rechts is gewoon niet bereid om zich in de PO te mengen. Unilever is veel interessanter! Ook tijdens Balkenende 1, 2 en 3 is er weinig veranderd. Jort Kelder is de enige Sociaal liberale kakkert die zich geeft aan de publieke, hij krijgt nota bene de kans om Vogelaar af te zeiken. Ach, laat rechts maar eens bewijzen dat ze het beter kunnen ipv van te zeiken op linkse journalistiek. Offer maar eens een keer dat gehoereer voor het grootkapitaal op en ga voor de idealen.

Remy Martin | 28-04-08 | 19:20

Remy Martin 28-04-08 @ 18:34
Vara, ncrv avro ed zijn niet objectief in hun verslaggevingen, nos en nps zijn niet objectief in hun keuzes van onderwerpen, wel in de verslaggevingen wanneer zij een onderwerp hebben gekozen. Als journalist zijnde is het prettiger om onderwerpen te kiezen en te belichten die jouw persoonlijke visie onderstrepen, dit is ook direct mede de oorzaak dat er nauwelijks journalisten binnen de po werkzaam zijn die een andere mening aanhangen, als ik iedere dag nieuws zou moeten verslaan op een manier die niet mijn manier is, als ik onderwerpen zou moeten laten lopen omdat de programmaleiding het "niet nieuwswaardig" vind zou ik bijzonder snel een andere werkgever vinden of mijn schouders ophalen en gewoon werken, me geld innen en verder niet nadenken.

repulse | 28-04-08 | 18:59

repulse 28-04-08 @ 18:14

Wat klets je nou. De NOS en NPS zijn objectief. Niet de VARA, NCRV, AVRO etc. Van NOVA mag je dit verwachten, ik vind dat ook wel zo, dat ze objectief zijn. Maar Pauw en Witteman, 2 vandaag, Netwerk ed. verwacht ik dat niet. Maar geef jij nu eens een verklaring dat er amper een rechtse journalist te vinden is bij de PO, in het bijzonder bij de NOS. Ik heb mijn verklaring al gegeven, maar hier reageer je niet op.

Remy Martin | 28-04-08 | 18:34

Vogelaar mag absolut niet weg ze is de wandelende grafzerk van de pvda ze moet zeker tot de verkiezingen blijven op naar de ondergang van dit klote kabinet

p-aard | 28-04-08 | 18:30

bbbachstra 28-04-08 @ 18:13
Hier ik zal je helpen: Nog nooit (behalve ic Pin) heeft het establishment zich met een dergelijk schaamteloos fanatisme ingezet om een (volkomen terechte en inhoudelijk nooit inhoudelijk weerlegde) maatschappelijke beweging gekeerd
Alleen dit zinnetje al zou genoeg ruimte moeten bieden voor een tegengeluid. nm: je kan beginnen over dat het establishment gewoon heel gedreven de hype over de islam heeft weerlegd, dat de maatschappelijke beweging die botte ziet inhoudelijk weerlegd is, dat de moslims in nederland zichzelf van hun beste kant hebben laten zien en der halve de grond onder gw zijn voeten tot drijfzand hebben vervormd.
Maar zoals ik al zij je heb niet de kennis van het onderwerp nog de mogenlijkheden om een inhoudelijk debat te voeren dus verzand je liever in jij bakken, om dan snel weg te rennen op het moment dat je er op word aangesproken.

repulse | 28-04-08 | 18:25

Remy Martin 28-04-08 @ 17:51
De po pretendeert onafhankelijk onpartijdig en objectief te zijn, zij word ook betaalt van uit belastinggeld om onafhankelijk onpartijdig en objectief te zijn, mensen zijn er jaren van uit gegegaan dat de informatie van de po inc. nos en nps onafhankelijk onpartijdig en objectief was. Nu geef jij zelf ook aan dat zij dit niet is, dat jouw en mijn geld niet word geinvesteerd in onpartijdige berichtgeving over de staat der nederlanden en de gehele wereld, maar word geinvesteerd in een grote groep mensen die wel partijdig is. Dit vind ik bijzonder laakbaar dit is een aanval op een democratie als de pers op een dusdanige manier word beinvloed door politiek dat die objectieve berichtgeving in het geding is.
Best als omroepornganisaties een bepaalde partij willen vertegenwoordigen maar dan dienen zij uit het omroep bestel te stappen.

repulse | 28-04-08 | 18:14

@repulse. Ik hoor inderdaad niet. Maar dat komt omdat jullie niets zeggen. We draaien in een cirkel rond. En jullie vinden dat dat aan mij ligt. Dat mag hoor. Plezier dermee.

bbbachstra | 28-04-08 | 18:13

-weggejorist-

theo4116 | 28-04-08 | 18:00

repulse 28-04-08 @ 17:40

Dat zeg ik niet… Ik zeg dat de PO links is, niet dat ze een propagandastuk van de PvdA is. Maar je kunt mensen die bij de PO werken niet hun politieke voorkeur afnemen. De zorg is ook voornamelijk links, puur omdat die verpleging niet alleen voor de poen gaat maar ook voor het ideaal. Weet je waneer ze in de zorg gaan blairen dat ze net zoveel willen als in het bedrijfsleven is GS te klein. “niet van onze premies en belastingcenten. Ik zeg toch ook niet dat SBS een propaganda machine is voor Geert Wilders, TON of de VVD? Dan moeten die geldwolven ook maar voor minder bij de staatsomroep gaan werken. Tot slot, we hebben een verzuilde PO, dus ook rechts heeft een platvorm (oorspronkelijk was de AVRO VVD).

Remy Martin | 28-04-08 | 17:51

Remy Martin 28-04-08 @ 17:29
Mooi dus in essentie ben je het er mee eens dat de po links is en eigenlijk het propaganda stuk van de regering en met name pvda. Vind je dit zelf ook niet behoorlijk laakbaar? Een organisatie betaalt door het volk die de informatie voorziening al jaren als haar monopolie mag beschouwen. Maar de reactie dient te komen van mensen die een bedrijf runnen? die idd geld proberen te verdienen zodat zij hun belasting kunnen betalen( wat dan indirect weer naar de oa de po gaat?)
Sorry maar de po pretendeert al jaren dat zij onafhankelijk en onpartijdig is, nu langzamerhand het voor steeds meer mensen(ook u) duidelijk word dat zij dit niet is zal zij gewoon netjes op de blaren moeten gaan zitten terwijl zij behoorlijk afgefakkeld word.

repulse | 28-04-08 | 17:40

WaarDeWindWaait 28-04-08 @ 17:22

Heb je al een Harrie Mens gekeken? Hoe lullen die over de PvdA? De volkskrant mag schrijven wat die wil en zorg maar dat er meer rechts in de PO komt door voor het verhaal te gaan ipv de knikkers

Remy Martin | 28-04-08 | 17:31

repulse 28-04-08 @ 17:15

Dat heb ik niet gezegd. Ik word alleen misselijk van die gasten die de media verwijten links te zijn omdat rechts zelf faalt hier iets aan te doen. Hoe denk je dat het komt dat de PO links is? Omdat recht voor de POEN gaat, niet voor het verhaal of het ideaal. Daarom zij de commerciële omroepen ook niet in staat een goede concurrent te worden als het gaat om nieuws voorziening en opinievorming. Rechts vult zijn zakken liever met, Idols, I wanna be a popstar, de gouden kooi, een rare reporter die parkeerplaatsen bezoek om te kijken naar mensen die elkaar aftrekken, of een talkshow van Harrie Mens waar je voor moet betalen om je verhaal te doen. Dat is de armoede van het vrijenmarktdenken. Zelf die salonsocialisten zoals Barend en van Dorp en Jack Spijkerman konden het niet oplossen voor de commerciële omroepen.

Remy Martin | 28-04-08 | 17:29

@ Remy Martin

Er staat niet begonnen maar schuldig aan. De PO steunt overduidelijk alles wat PVDA is en zeikt stelselmatig andere partijen af op een manier waar Rutger zich nog voor zou schamen. Soms heel geniepig met slechte opnames en montage's maar soms heel openlijk. Dat doet de Volkskrant ook, maar die hoef je niet te kopen net als de Telegraaf. DE PO daarintegen betaalt iedereen verplicht aan mee, en het bevalt mij in het minst om mee te betalen aan een propaganda zender van welke partij dan ook.

WaarDeWindWaait | 28-04-08 | 17:22

bbbachstra 28-04-08 @ 17:11
Uit het stuk van botte kan ik al zo 4/5 punten halen waarop inhoudelijk(als je een andere mening ben toegedaan) op te schieten valt, blijkbaar zie je die punten niet of zie je niet hoe je een dergelijke discussie zou kunnen winnen, dus je verzand in roepen dat hij niets zegt, maar het is u die niet hoort.

repulse | 28-04-08 | 17:17

*Burp*

G-unite | 28-04-08 | 17:17

Remy Martin 28-04-08 @ 17:04
Kijk dat is al wat meer reactie, blijft nog steeds jammer dat je de echte kern van het betoog omzeild, namenlijk dat de publieke omroepen door jouw en mij worden betaald en doelbewust als een propaganda machine werken voor die zelfde overheid, die jij wenst te beschermen op basis van dezelfde informatie die jij van die po krijgt....

repulse | 28-04-08 | 17:15

@repulse 28-04-08 16:58. Ik wil het er verder wel bij laten hoor maar ik lees alleen maar dat het zo is en dat iedereen die dat niet ziet een sukkel is omdat hij het niet ziet. Nou ja, het zij zo. Veel geluk ermee dan maar.

bbbachstra | 28-04-08 | 17:11

repulse 28-04-08 @ 16:55

Het is gewoon lulkoek! beetje op het nivo van "Nee hullie zijn veul fouter dan wij. Nee, niet zij zijn begonnen maar de volkskrant en de PO". Wat een gelul. Tot slot is de Telegraaf begonnen met NSB krantjes te drukken en bekende Nederlanders te stalken of leugens over hen te schrijven. PUNT

Remy Martin | 28-04-08 | 17:04

@Zeddegeizot 28-04-08 16:42. Tja ook weer alleen maar moreel superioriteits geschrijf. Nu van jou. Beetje pot verwijt de ketel. 'Acquired taste' is wel een mooie overigens. Maar ook erg hol hoor.

bbbachstra | 28-04-08 | 17:02

bbbachstra 28-04-08 @ 16:54
Ik heb de reacties van je gelezen en wat dat betreft kan je het hierbovenstaande van mijn hand ook op je zelf betrekken.

repulse | 28-04-08 | 16:58

Remy Martin 28-04-08 @ 16:46
De mening die klootveger 28-04-08 @ 15:18 neerplempt is een duidelijke stelling die inhoudelijk te onderbouwen is, dat je zijn mening niet begrijpt, hoeft niet te betekenen dat hij degene is die dom is. Het maar domweg afdoen van iemand anders zijn mening als zijnde niet ter zake doende, niet meer waard als een BURB, is een duidelijke strijdwijze die al veels te lang de kans heeft gehad nederland te over heersen. Ga in op de stelling of negeer hem maar dit is totale waiste of space.

repulse | 28-04-08 | 16:55

@Repulse 16.41 Wat is dan de stelling van bottehond om 11.56? Ik kan daar echt geen stelling uit halen hoor. En dat schrijf ik ook als je terugleest tussen nu en 11.56. Bijvoorbeeld om 13.51

bbbachstra | 28-04-08 | 16:54

repulse 28-04-08 @ 16:41

Ik pas me aan. Sommige mensen lullen zo dom dat in niets anders kan doen dan "BURP" zeggen. Bij jou heb dat gelukkig niet.

Remy Martin | 28-04-08 | 16:46

-weggejorist-

Zeddegeizot | 28-04-08 | 16:42

bbbachstra 28-04-08 @ 16:30 reageer dan eens op zijn stelling van
bottehond 28-04-08 @ 11:56
-
Remy Martin 28-04-08 @ 16:30Ik zie dat je je inhoudelijke discussie verder zet op een niveau wat beter bij je past "BURP!!!!" , "Lege huls!" Geeft niet we zijn niet anders gewend van dit kabinet of de voorstanders ervan.

repulse | 28-04-08 | 16:41

klootveger 28-04-08 @ 15:22

Lege huls!

Remy Martin | 28-04-08 | 16:30

@bottehond. Ik zie weer weinig analyse en veel moreel superioriteits geschrijf over hoe jij het allemaal snapt en iemand met een ander mening niet. En als ik me probeer te verdiepen in je argumenten kom ik ook tegen dat je een ban hebt gehad op GS. En wat gerommel in de marge in Brussel. Stoer allemaal maar geen reden om hoog van de toren te blazen en al helemaal geen analyse. Morele Kanjers doen zoiets niet, alleen Onderbuikige Domoren. ( ik doe ook eens wat hoofdletters waar het niet hoort)

bbbachstra | 28-04-08 | 16:30

theo4116 28-04-08 @ 15:50

En ook geen gevoel voor humor, dus. Met theo's als jij verlang ik altijd naar de echte Theo.

bottehond | 28-04-08 | 16:00

-weggejorist-

theo4116 | 28-04-08 | 15:50

theo4116 28-04-08 @ 15:04

Erg goed geinformeerd ben je ook niet. Dat krijg je er van als je er voor kiest met onnozele vooroordelen en sjabloontjes te "denken". Hier een aardig voorbeeld:

www.opinieleiders.nl/techlog/pivot/ent...

bottehond | 28-04-08 | 15:40

donjon 28-04-08 @ 15:12

Kewle pica's.En tsjek: islamwatchers zijn niet alleen morele kanjers vanwege hun lef om tegen de stroom in te roeien, het grootste deel van hen is uitstekend geinformeerd, itt de domgehouden meute, die inderdaad vaak een ontstellend gebrek aan informatie blijkt te hebben. Dat de politiek correcte kerk islamwatchers als onderbuikige domoren kon neerzetten is inmiddels welvoorbij. Ik zie ook steeds meer weldenkenden over de brug komen. Als ze het ethisch met zichzelf uitgeknokt hebben lukt het ze vaak wel om te luisteren naar Rede.

bottehond | 28-04-08 | 15:32

Misschien heeft Ajax die stropdassen nog wel.... met die '1' erop... dan kunnen ze die lenen.

OneandOnly | 28-04-08 | 15:27

2% Geeft een 10.... dat is pas erg!

OneandOnly | 28-04-08 | 15:25

@Remy Martin

De waarheid is hard, bovendien hebben links-georienteerde altijd problemen met andere meningen en feiten. Zit in hun zure aard.

klootveger | 28-04-08 | 15:22

-weggejorist-

Remy Martin | 28-04-08 | 15:20

@Remy Martin @Theo4116

De omgekeerder wereld, de "Televaag een campagne begonnen".

De Publieke Omroep en de Volkskrant misbruiken hun positie veel vaker en extremer om 'hun' politiek politiek te ventileren.

Die Volkskrant is nog niet zo'n probleem, want ieder mens dat zelf nadenkt laat dat vod liggen. De PO daarentegen is er voor en door de samenleving...
Kom niet zeiken met een offensief van de Telegraaf, want dat staat niet in verhouding tot bovengenoemde partijen die alleen om die redenen bestaan.

klootveger | 28-04-08 | 15:18

@bottehond 28-04-08 @ 11:56

Helemaal mee eens !!!!!
Was het eerst voor PVV aanhangers lastig om er voor uit te komen dat je dat was, nu is die schaamte voor velen voorbij (om met Smeulenbelt te spreken).
Wat eerst een onderbuikgevoel was weet menig PVV-er nu met duidelijke en inhoudelijke argumenten en vooral concrete feiten te verwoorden.
Ik heb zelf gemerkt dat islampropagandisten gaan inbinden als je ze confronteert met informatie die voor hen nieuw (...?) is.
Hun mening is vaak gestoeld op afwezigheid van cruciale informatie

img241.imageshack.us/img241/8448/intro...

img505.imageshack.us/img505/5788/logod...

Rest In Privacy | 28-04-08 | 15:12

theo4116 28-04-08 @ 15:04

precies

Remy Martin | 28-04-08 | 15:07

-weggejorist-

theo4116 | 28-04-08 | 15:04

padjakker deluxe 28-04-08 @ 14:50

Ik ben gewoon een Jan Modaal. Ik vind alleen dat we niet zo moeten zeiken! Altijd dat geklaag van die reaguurders die denken dat TON of de PVV de oplossing brengt. Altijd zeiken op de azijnbode met zelf zuurder zijn dan zwavelzuur.. bah!

Remy Martin | 28-04-08 | 14:59

Remy Martin 28-04-08 @ 14:50
Ik weet zeker dat tegen de tijd dat het mijn beurt is dat ik met pensioen mag ik er zelf voor mag zorgen ook al betaal ik mijn hele leven er al voor.
Maar als je niet wil zien dat het een beetje raar is, dat een land wat behoort tot de top 3 van economien in europa, maar een 15de plek heeft op het gebied van koopkracht in europa, vind ik het ook goed.

repulse | 28-04-08 | 14:56

@Remy Martin 28-04-08 @ 14:09
Wat een ontzettend non-argument zeg... Lijstjes met monetaire cijfers erbij halen om de situatie van de mensen die al het geld hebben opgebracht te verantwoorden, bahbah. In de 17e eeuw was NL een van de grootste naties ter wereld, kwam zeker ook door het kabinet destijds, en niet doordat enorme groepen (in binnen en buitenland) werden uitgebuit.

Ik ben intussen heel erg benieuwd uit welk oogpunt jij het kabinetsbeleid zo graag wil verdedigen. Zeg eens zelf, ben jij toevallig een van die mensen die zichzelf 30% heeft toegeeigend of zelf ook uit de staatsruif vreet.

padjakker deluxe | 28-04-08 | 14:50

repulse 28-04-08 @ 14:36

Nou en. Belgen hebben weer gezeik met het pensioen.

Remy Martin | 28-04-08 | 14:50

Remy Martin 28-04-08 @ 14:23
Er is nog nooit zo'n hoge arbeidsparticipatie geweest als nu, de uitkeringen zijn momenteel nauwelijks een daadwerkelijke belasting. (+dit is geld wat gewoon binnen de ned. economie rondzingt). Ned. verdient haar geld met import-export goederen of kennis, als je teveel van dat verdiende geld weggeeft, betekend dat die goederen die in nederland blijven duurder worden. Ten opzicht van het buitenland.

repulse | 28-04-08 | 14:30

Waar het kabinet wel schuld aan heeft, is een lastenverzwaring die ervoor zorgt dat ik met mijn net-iets-meer-dan-modale inkomen, wonend in een heel bescheiden appartementje van minder dan 2 ton, zó weinig overhoud dat ik niet eens 1x per jaar een dure vakantie kan betalen, in een auto van €1500 rondrijdt, en na aftrek van al mijn vaste lasten en belastingen ongeveer even veel besteedbaar inkomen heb als een bijstandstrekker.
padjakker deluxe 28-04-08 @ 12:37

Ach God wat zielig. Anders ga je maar naar Amerika, daar betalen ze de helft minder belasting dan hier. Maar daar word je direct de cel in gedonderd met die drugs van jou! En na three strikes: levenslang de bak in!

Bijstandskoning | 28-04-08 | 14:29

repulse 28-04-08 @ 14:21

Sorry, maar het zijn niet mijn cijfers! Wanneer je Duitser of Belg was geweest, had je net zoveel of misschien wel meer geklaagd.

Remy Martin | 28-04-08 | 14:24

@repulse

uitkeringen moet je variabel maken, situatie afhankelijk. Iemand die niet wil moet je korten, iemand die niet kan niet. Een bijstand moeder die 20 uur p/w werkt moet beloond worden dat ze en werkt en voor de kinderen zorgt zonder de kinderen 5 dagen per week naar het Kinderdagverblijf te sturen.

Remy Martin | 28-04-08 | 14:23

Remy Martin 28-04-08 @ 14:09
Ja we staan in de top van de economische groei, toch gaat ieder jaar de koopkracht van de gemiddelde nederlander achteruit.
Toch word het onderwijs slechter, toch worden bejaarden steeds slechter behandeld, toch word jeugdcriminaliteit een steeds groter probleem, toch groeien de voedselbanken, toch gaan er steeds hoog opgeleide mensen weg.

repulse | 28-04-08 | 14:21

@repulse 28-04-08 @ 14:15,
kom kom, dit kabinet is bijvoorbeeld heel goed in dingen verbieden,
ze kunnen wel iets hoor.

Daar blijft het dan wel bij, maar toch.

vander F | 28-04-08 | 14:19

WaarDeWindWaait 28-04-08 @ 14:07
Menselijk gezien was het generaal pardon nodig, iets waar pim fortuyn al voor pleite maar dan wel de grenzen dicht.
De vogelaarwijken moeten ook aangepakt worden maar niet zoals ze nu doen de symptomen bestrijden maar de kwaal, De islam, moskeeen zijn in elk van die wijken zwaar oververtegenwoordigd dus zal je moeten kijken waarom het op die manier werkt.
Milieu experimenten vind ik ook een goeie zaak alleen je moet de juiste balance betrachten te hebben tussen koste batenplaatje(ook weer naar het buitenland toe)
Wat mij betreft is die 4 dus ook nog veels te hoog, ik kan in geen een van de kabinetten balkenende iets positiefs voor de toekomst terug vinden, niets waar de maatschapij nederland op de langere termijn daadwerkelijk mee geholpen is, het is allemaal pappen en nathouden.

repulse | 28-04-08 | 14:15

@ repulse

De belastingen moeten niet omhoog vanwege gemaakte afspraken, maar om nieuwe hobby's te bekostigen, Een generaal pardon wat miljarden duurde wordt dan geraamd, Vogelaar wijken, milieu experimenten. Zalm hield nog de hand op de knip Bos zet hem vol open.

Het zou nog niet zo erg zijn als er nog iets goeds uit die hobby's zou komen.
helaas de koopkracht daalt, ook voor de minima, de voedselbanken groeien.
In moeilijke wijken vliegen de auto's in brand, en heerst de wetteloosheid de tegenstelling tussen allochtonen en autochtonen groeit met de dag. Zelfs de pro PVDA bonden worden steeds ontevredener. Kortom het wordt steeds duurder en niemand krijgt er wat voor terug, die 4 is volkomen terrecht!

WaarDeWindWaait | 28-04-08 | 14:07

Remy Martin 28-04-08 @ 13:17
"Ik denk dat wanneer Wilders zijn beleid uitvoert het economisch nog minder gaat."

Argumenten?

"Oké hij laat de ontwikkelingslanden creperen door de ontwikkelingsgelden drastisch terug te schroeven"

Creperen? Ooit ontwikkelingswerk voor Buitenlandse Zaken gedaan? Ik wel. Was erg goed voor mijn bankrekening en prettig dat ik eens business class kon vliegen, dat nou weer wel.

"Maar internationaal wordt Nederland het buitenbeentje waardoor de handel onder druk komt te staan"

Nu zijn we juist het buitenbeentje, we betalen immers meer dan de andere landen.

Pietje Pukje | 28-04-08 | 14:07

@padjakker deluxe 28-04-08 12:37 Jij zit inderdaad in de hoek waar de klappen vallen. Geen fijne positie. Maar wij Nederlanders willen graag de boel gelijk houden. Iedereen moet het goed hebben. Een oplossing zou zijn om uitkeringen naar beneden te doen. Goede prikkel om meer te werken en uit een uitkering te geraken. Maar daar wil/durft niemand aan in Nederland. Juist de lage inkomens hebben het soms best zwaar. Zeker als je alleen bent. En de armoedeval bestaat nog steeds. Maar ik wilde met mijn comment ook gewoon even aangeven dat we wel veel klagen maar dat voor velen het nog niet zo slecht gaat in NL.

bbbachstra | 28-04-08 | 14:06

padjakker deluxe 28-04-08 @ 13:59
Yep mooi voorbeeld daarvan is de nederlandse vloot, die is er niet meer. Alle schepen vaaren onder buitenlandse vlaggen om dat belastingdruk/regeldruk veels te hoog is ten opzichte van andere landen. Je kan wel voorop willen lopen maar als je te ver voorop loopt zullen bedrijven zichzelf onttrekken aan de nederlandse maatschapij, waardoor de lasten door een steeds kleinere groep moet worden gedragen.

repulse | 28-04-08 | 14:04

@Remy Martin 28-04-08 @ 13:34
Koopkracht, belastingdruk voor bedrijven, afkalving van het opleidingsniveau, een steeds grotere groep emigranten (ook terugkerende hoog-opgeleide allochtonen), een steeds hogere collectieve private schuld, enzoverder. Hogere belastingdruk is niet alleen voor particulieren ongunstig.

padjakker deluxe | 28-04-08 | 13:59

Ik wist niet dat de televaag ook waarheden verkondigde.

Of zullen ze het 3.5 punten opgehoogt hebben?

Ceaseppe | 28-04-08 | 13:57

@bottehond 28-04-08 12:54 Ik denk niet dat alle PVV stemmers ook islamwatchers zijn. PVV stemmers zijn ontevreden mensen. Veel ervan komen ook van de SP en ze stappen dus ook net zo makkelijk weer over naar Verdonk. Ik hoor, lees en zie wel eens wat van islamwatchers maar ik vind het niet zo belangrijk dat ik me daar verder in wil verdiepen. Ook al omdat ik geen invloed op mijn leven ervaar van de islam. Of dat ik bang ben dat die invloed binnenkort zal komen. Dit heeft o.a. te maken met mijn woonplaats maar ook omdat ik de dreiging van de islam niet zo zie. Er is nog geen enkel islamitisch machtsblok of wet, regel of weet ik veel . Hoogstens worden ze af en toe teveel gedoogd. Daarnaast denk ik dat de PVV ook geen invloed zal krijgen. Daarvoor is de kamerfractie te zwak en Wilders te wild. Zo'n filmpje maakt hem niet geloofwaardiger. Ze staan vooral alleen daar.
Kortom: het blijft in Nederland nog wel even zo gaan als nu. Inclusief Bos, JP en Vogelaar en inclusief PVV protest stemmers en Verdonk kabinet haters. Beide komen overigens uit een VVD die recent vele jaren verantwoordelijk was voor het beleid in Nederland en toen ook mijn stem heeft gehad.

bbbachstra | 28-04-08 | 13:51

Kijk bv ook naar het % werkelozen/uitkeringstrekkers het is nog nooit zo laag geweest toch moeten de belastingen omhoog, dit is alleen maar om te voldoen aan de verplichtingen die voorgaande kabinetten zijn aangegaan.

repulse | 28-04-08 | 13:50

Remy Martin 28-04-08 @ 13:34
Er word te veel geld uit de nederlandse economie gehaald. Hierdoor moeten mensen harder werken, meer uren werken dan in omringende landen. Als je bv in maastricht woont is het al rendabel om naar frankrijk te rijden met je auto omdaar je maandboodschappen te doen. Als je naar de huizen prijzen kijkt met de grens van duitsland zie je ook al duidelijk het verschil in prijs kwaliteit verhouding.
De nederlandse regering wil al jaren een voortrekkers rol vervullen, hierdoor betalen mensen een veels te hoge belasting waar door zij gedwongen zijn meer uren te werken. Als de ons omringende landen worden gehouden aan hun verplichtingen(o,7% regeling den uyl/zelfde netto afdracht aan brussel per hoofd van de bevolking) zal dit een positief effect geven op de nederlandse economie

repulse | 28-04-08 | 13:46

natuurlijk wil destructief rechts t kabinet naar huis
ze voorzien een overwinning van rita en wilders

een land onbestuurbaar maken door de burgers die een minderheid vertegenwoordigen op te roepen nergens meer aan mee te doen is wat mij betreft net zo onverantwoordelijk als wat rechts de linksmensen verwijt

actie-voeren is ok hoor
maar daar hoor je rechts niet meer over zodra ze aan de macht zijn

en dat vind ik nou hypocriet

commentaarderer | 28-04-08 | 13:44

repulse 28-04-08 @ 13:29

Wat bedoel je met druk die op de economie wordt gelegd?

Remy Martin | 28-04-08 | 13:34

Zeg Fleisch, dat was niet echt een Audi R6 he ?

Bigi Bana Boy | 28-04-08 | 13:32


*blaast heel snel het kaarsje van rintelman uit*

repulse | 28-04-08 | 13:32

*brandt stiekum een kaarsje voor Paars 3 en terugkeer losbandige moraal v/d jaren 90*

rintelman | 28-04-08 | 13:31

Remy Martin 28-04-08 @ 13:17
Er is te weinig geld om het onderwijssysteem voldoende te steunen, klassen zijn veels te groot leraren overwerkt, incapabel, De zorg faalt met name op gebieden van ouderen en geestelijk gehandicapten de mensen die in de betreffende zorgafdelingen werken zijn over het algemeen mensen met een groot hart maar veels te laag opgeleid om hun zorgtaken te volbrengen.
Ouders hebben allang niet meer het recht om te kiezen of de man of de vrouw werkt maar hebben de finaciele plicht om te werken, kinderen van amper 3 maanden oud worden naar creches gebracht en in leven gehouden door meisjes van nog geen 20 jaar oud waarom zou het toch zo slecht gaan met jongeren?
Zo kan ik nog een aardig tijdje doorborduren waar dat geld beter voor kan worden gebruikt.
Alles hangt samen met de druk die er op de economie word gelegd, zolang die druk in nederland hoger ligt als in duitsland en belgie zullen veel mensen en bedrijven uitwijken naar die landen waardoor de belastingdruk alleen nog maar hoger word. Het is een grote neerwaartse spiraal, die zeker door de kabinetten balkenende niet tegen wooord gegaan.

repulse | 28-04-08 | 13:29

ja hoor... Als je de oproep leest, dan kan je alleen maar een negatief beeld krijgen. Ik ben het een keer met GS eens, dat de telegraaf de aanval heeft geopend op het kabinet. Zo zie je maar weer, de telegraaf is geen blad die aan neutrale verslaggeving doet. Maar de andere kranten ook nauwelijks.

topcat | 28-04-08 | 13:26

@Martje1 28-04-08 @ 13:18
Ik stem altijd met links op een rechtse kandidaat. Daar is niets mis mee ...

J.B. van Heutsz | 28-04-08 | 13:21

En toch gaan we straks weer met zijn allen links stemmen

Martje1 | 28-04-08 | 13:18

repulse 28-04-08 @ 13:10

Ik denk dat wanneer Wilders zijn beleid uitvoert het economisch nog minder gaat. Oké hij laat de ontwikkelingslanden creperen door de ontwikkelingsgelden drastisch terug te schroeven. Ook zal hij minder bijdragen aan europa. Maar internationaal wordt Nederland het buitenbeentje waardoor de handel onder druk komt te staan.

Remy Martin | 28-04-08 | 13:17

@Remy Martin 28-04-08 @ 12:44
Feit: 2 jaar terug hield ik 200 tot 300 euro meer over per maand dan nu, en dat wordt veroorzaakt door hogere OZB, hogere bijtelling, hogere energieprijzen, hogere zorgverzekering, 2 jaar van loonmatiging, en straks hogere BTW. Laat ik alle andere belastingmaatregelen die mij niet persoonlijk treffen achterwege, maar ik denk dat gezinnen met kinderen de bui al zien hangen... Dit alles in tijden van hoogconjunctuur, en alles besloten door kabinetten Balkenende, die eigenlijk allemaal even kudt waren.

Even helemaal los van mijn politieke voorkeur die links noch rechts is (ie: ik heb net zo weinig op met de PvdA of de SP als met de PVV of TON), kan ik gewoon echt niet anders concluderen dan dat de afgelopen kabinetten mijn portemonnee leegvreten en het bijna aantrekkelijker maken om de bijstand in te gaan

padjakker deluxe | 28-04-08 | 13:14

Remy Martin 28-04-08 @ 13:07
Dat zijn dingen die geen of nauwelijks meer invloed hebben op het hier en nu, de zaken die ik opnoemde hebben wel degenlijk invloed op het hier en nu

repulse | 28-04-08 | 13:10

Maaier 28-04-08 @ 13:05
Als ik precies al mijn geld uit geef om vlees te kopen, maar niet mijn gasrekening betaal, doe ik het dan goed?

repulse | 28-04-08 | 13:09

repulse 28-04-08 @ 12:58

Natuurlijk! Zullen we het ook weer over de VOC, de slavenhandel en uitbuiting van onze voormalige koloniën hebben..

Remy Martin | 28-04-08 | 13:07

Waarom krijgt Bos overigens de schuld van zo'n rapportcijfer? Volgens mij doet ie z';n werk goed: hij geeft niet teveel geld uit.

Maaier | 28-04-08 | 13:05

Remy Martin 28-04-08 @ 12:44
Door met name den uyl lubbers en zalm zitten wij in deze positie, den uyl is verantwoordelijk voor de afspraak dat alle landen 0,7% van het bnp aan ontwikkelings hulp moeten geven, nederland zit op de 0,96 de ons omringende landen halen de 0.4 nog geeneens dit trekt een onevenredige wissel op onze economie.
Lubbers is verantwoordelijk voor de hoge netto afdracht naar brussel, wat was om het eu voorzitterschap te laten rouleren(dat hij er zelf ook later mooie baantjes door kreeg was alleen maar mooi meegenomen voor hem.)
Zalm is verantwoordlijk voor de te lage inwissel koers van de gulden naar euro, waardoor in de jaren van de koppeling gulden-euro geld goedkoper was waar lieden als scheringa goed geld hebben verdiend, dat geld wat toen bij enkele is blijven hangen is nu de afgelopen jaren door de burger terug betaalt.(waar werkt zalm nu ook al weer?)
Door bovenstaande oorzaken is de nederlandse maatschapij afhankelijk geworden van economische groei om te kunnen voortbestaan, al jaren word er geld uit gegeven wat de economie niet heeft vandaar dat een "rijk"land als nederland ook nog steeds een torenhoge staatsschuld heeft en belgie schulden vrij...

repulse | 28-04-08 | 12:58

bbbachstra 28-04-08 @ 12:51

Je haalt islamwatchers (PVV stemmers) en verdonkoverstappers door elkaar. De vraag is: waarom? Mijn analyses kun je op hetvrijevolk lezen. Het zou je sieren als je je op de hoogte stelt van hetgeen islamwatchers denken, publiceren en zeggen, zonder je overduidelijke weerstand. Ook daarbij is de vraag: waarom?

Mijn analyse inzake de PVV staat in mijn post.

bottehond | 28-04-08 | 12:54

@Bottehond. 12.21 Wat is er inhoudelijk aan je analyse? En wat is je conclusie? Eigenlijk zeg je alleen maar dat de ander je niet begrijpt. Verder gaat het over een hype, de Burger (waarom met hoofdletter?) en 'wat Vrijeidsdrift met Menschen doet'. Het zal aan mij liggen maar ik kan daar geen chocola van maken. Het is prima dat je de islam niet ziet zitten en het is ook prima dat er een partij is die daar een stem aan geeft. Een kleine partij nog en door de komst van Verdonk alweer kleiner wordende partij ook. Wellicht dat het daarom ook een hype wordt genoemd. Dat mensen weer overstappen naar Verdonk is denk ik vooral omdat het angstige stemmers zijn. Angst voor van alles. Want de Burger waar jij over schrijft is vooral ontevreden. (zie ook uitslag Telegraaf onderzoek kabinet) Het gaat ze niet om islam maar ze zijn bang dat het allemaal minder wordt. Of dat ik zo is, is nog maar de vraag. En dat is zeker geen compliment aan 'de Nederlandsche Burger.' (vanwaar je voorkeur voor deze rare schrijfwijze)
Ik wil dus best wel inhoudelijk op een analyse van je ingaan maar dan is het wel handig dat er ook een analyse is. Ik sluit niet uit dat je die ooit wel hebt gegeven maar ik lees niet alles hier.

bbbachstra | 28-04-08 | 12:51

bukkem11 28-04-08 @ 10:01
Graaicultuur is wat alle Teleraaf lezers willen. Alle CEO's van Nederland zijn wakkere lezers!
Zorg is veel beter dan 25 jaar geleden. Tandarts idem dito.
Geen sociale contorle komt door individualisme staat gelijk aan partijprogramma van de VVD, de krant van de VVD is de Teleraaf.
Beetje in de war, bukkem?

Flippo | 28-04-08 | 12:49

Gemiddeld toch een 3,3!

Miep-Miep | 28-04-08 | 12:45

padjakker deluxe 28-04-08 @ 12:37

Dat is vooral de schuld van Zalm en die zak van het CDA de Geus. We moesten zgn. op 0 blijven staan de komende jaren. Dat is altijd het zelfde verhaal van rechts, ondertussen maken ze geen punt van de topinkomens die jaarlijks zichzelf tientallen procenten erbij geven. Ik ben ervoor om te dreigen dit land kapot te staken als die kleptomanen aan de top zelf ook niet matigen.

Remy Martin | 28-04-08 | 12:44

@padjakker deluxe 28-04-08 @ 12:37,
welkom bij de club.

vander F | 28-04-08 | 12:39

Wat loopt die Remy Martin nou te wauwelen,
Grristendom vergelijken met de Islam?

Ronduit gevaarlijk en onzinnig.

vander F | 28-04-08 | 12:38

@bbbachstra 28-04-08 @ 12:11
Ja en nee. Het is de schuld van de decadente manier van leven die een hoop Nederlanders er op na houden, en die gestimuleerd wordt door het 'keeping up with the Joneses' gevoel dat is ontstaan in tijden dat veel Nederlanders heel veel te besteden hadden omdat ze gigantisch van de overwaarde van hun huizen geprofiteerd hebben (de babyboomers). Dat uitgavenpatroon is nooit meer verdwenen en is niet in de eerste instantie de schuld van het kabinet nee. Waar het kabinet wel schuld aan heeft, is een lastenverzwaring die ervoor zorgt dat ik met mijn net-iets-meer-dan-modale inkomen, wonend in een heel bescheiden appartementje van minder dan 2 ton, zó weinig overhoud dat ik niet eens 1x per jaar een dure vakantie kan betalen, in een auto van €1500 rondrijdt, en na aftrek van al mijn vaste lasten en belastingen ongeveer even veel besteedbaar inkomen heb als een bijstandstrekker. Dat ik wél verantwoordt met mijn geld om kan gaan is de enige reden dat ik nog niet failliet ben of enorme schulden heb, maar daarvoor moet ik wel een hoop leuke dingen laten.

padjakker deluxe | 28-04-08 | 12:37

bottehond 28-04-08 @ 12:21

"gezien de nog altijd voortwoekerende angst om de islam te zien voor wat ze is" redelijk suggestief en betweterig toch! Daar zijn de deskundigen het nog niet over eens. DE ISLAM hahaha, HET christendom DE JODEN, jij weet ook dat dit bullshit is! Enne de PVV is een hype, wedden! We praten over een paar jaar verder botte! Eigenlijk is alles wat je daar schrijft gewoon een mening van een burgertje die net zoals ik denkt dat hij het beter weet!

Remy Martin | 28-04-08 | 12:30

We hebben het dan wel over een enquête uit De Telegraaf. Die krant voert haar gebruikelijke hetze tegen rationeel centrumlinks. Trouw of NRC zouden tot andere conclusies komen. Balkenende blijft gewoon tot 2011 zitten. En daarna scoren PvdA en CDA weer dik :)

Bijstandskoning | 28-04-08 | 12:29

Remy Martin 28-04-08 @ 12:10
Het is eerder jij die trapt in de leugens van de multiculteralisten, aangevoerd door linkse politieke partijen jaren lang gesteund door poltiekcorecte journalistiek. Probeer eens daadwerkelijk zelf dingen uit tezoeken rond de islam, kijk eens daadwerkelijk naar wat islam predikt, welke leefregels er zijn binnen de islam, kijk dan hoe die leefregels als referentiekaders naar jongeren word overgedragen. Kijk hoe jongeren met referentie kaders geinspireerd door islam zichzelf verhouden op scholen, uitgaansgebieden, tegen over politieagenten en de wet. Kijk hoe over vertegenwoordigd mensen met islamitische referentiekaders zijn in de nederlandse gevangenisen. Kijk hoe, niet alleen in nederland, maar over al in de westerse wereld de tegenstellingen alleen maar groter worden.

repulse | 28-04-08 | 12:29

Kijk, meneer Flesboom, dat vind ik nou aardig. Ja, heel aardig......

Sikkeneur | 28-04-08 | 12:23

bbbachstra 28-04-08 @ 12:11

Sla die zinsnede maar over dan en probeer mijn analyse maar eens INHOUDELIJK te weerleggen. Zie je, ik ben niet bang om mijn kop boven het maaiveld te steken en te stellen dat ik overtuigd ben van de juistheid van mijn analyse. Ik heb heel goed nagedacht over mijn analyse en ze gestaafd en bekritiseerd tot en met. Daar gaat een proces van 15 jaar aan vooraf, benieuwd of jij ook een doorwrochte mening kunt geven. Struikelen over mijn toonzetting is een zwaktebod. En een zwaktebod komt altijd in plaats van goede argumentatie, die in jouw post dan ook ontbreekt. Wil je een herkansing?

bottehond | 28-04-08 | 12:21

@padjakker deluxe 28-04-08 11:37 We staan er slechter voor dan 20 jaar geleden. Dat is toch niet echt de schuld van dit kabinet??
@bottehond 28-04-08 11.56. Grappig hoe jij weer denkt dat iemand die anders denkt dan jij eigenlijk wel weet dat hij ongelijk heeft. Alleen de logica van bottehond is immers de echte. En wel heel lollig dat je denkt dat die ander dan door frustratie is gedreven. En jij raakt niet gefrusteerd door de Islam in NL??

bbbachstra | 28-04-08 | 12:11

repulse 28-04-08 @ 12:08

Jij trapt ook als in de demagogie van Bottehond..

Remy Martin | 28-04-08 | 12:10

bottehond 28-04-08 @ 11:56
*staande ovatie*

repulse | 28-04-08 | 12:08

Remy Martin 28-04-08 @ 11:30

Als het zo doorgaat met de wanprestaties van dit kabinet - en laten we dat hopen, dan behoort dit zeker tot de mogelijkheden.

poker | 28-04-08 | 11:59

Jan Lul 28-04-08 @ 11:35

Laten we dat eens nader beschouwen.

* De PVV stond zo hoog voordat TON ingevuld kon worden. Mijns inziens betekent dat de kiezers die sindsdien naar Verdonk gegaan zijn ten eerste niet weten dat la Verdonque helemaal geen islamcriticus is en ten tweede kennelijk niet voldoende kennis hebben om hun steun aan de PVV te handhaven.
* Voor islamwatchers is van geen enkel belang of de PVV in de regering komt of niet. Sterker: gezien de nog altijd voortwoekerende angst om de islam te zien voor wat ze is bij alle andere partijen vraag ik me af wat de PVV in een regering zou moeten doen.
* Derhalve doet 20 of 10 zetels er helemaal niets toe. Dat een zo sterk islamkritisch geluid in de TK gehoord wordt is uniek voor heel Europa en een reusachtig compliment aan de Nederlandsche Burger.
* Je noemt de PVV een hype.Daarmee toon je aan niets te begrijpen van de materie.Je wilt kennelijk dat het een hype is. Ik denk dat je diep in je hart wel beter weet. De PVV bestaat omdat de doodscultus in Nederland geimporteerd is en gezien de aard en doelen van de islam zal de PVV dus blijven.
* Tenslotte: de massale anti- PVV- en islamkritiekpropaganda vanuit de MSM en 070 dient beslist betrokken te worden in een beoordeling van de status van de PVV. Nog nooit (behalve ic Pin) heeft het establishment zich met een dergelijk schaamteloos fanatisme ingezet om een (volkomen terechte en inhoudelijk nooit inhoudelijk weerlegde) maatschappelijke beweging gekeerd. Dat zou te denken moeten geven. Als zo'n beweging desondanks zo veel steun krijgt van Burgers die wél onder ogen durven zien dat er een heel groot probleem is met de islam vind ik dat een prestatie van jewelste. Anderzijds zouden lui als jij zich wel eens af mogen vragen hoe het mogelijk is dat de PVV steunende Burger zich dermate vasthoudend en met rechte rug opstelt tegen de hetze die tegen islamkritiek gevoerd wordt. Ik geef je het antwoord. Deze luiden weten waar ze het over hebben, kennen en doorzien hun opponenten (islamisten en islamapologeten) en ondergaan wat Vrijheidsdrift met Menschen doet. Die gaan NOOIT opzij.
* Denk er eensch serieus over na. Ik krijg niet de indruk dat je door meer dan frustratie gedreven wordt. Dus: denk er eens serieus over na. Tenzij je dat gevaarlijk vindt? Je wereldbeeld zou eens gaan glijden.

bottehond | 28-04-08 | 11:56

@remy> ik zet al mijn kaarten op de VVD.

superjan | 28-04-08 | 11:51

ja het zijn allebei kudt bladen die op zoek zijn naar sensatie en leven bij de gratie van volksoproer

n00benstein | 28-04-08 | 11:50

Laatst had de televaag van die dagelijkse fiscus en file acties.
Ik vind dat het tijd wordt dat ze nu dagelijks op de voorpagina het kabinet een bash geven, dan maak je ze op het binnenhof helemaal gek.

LoL @ Sévèke | 28-04-08 | 11:50

@Remy> tuurlijk de televaag is superbiased. Maar t is dan ook 1 tegen de rest. (met elsevier)

superjan | 28-04-08 | 11:49

Pff Rita of Wilders? triest, kom op zeg , we moeten de komende jaren veel in blinde geleidehonden gaan investeren.

n00benstein | 28-04-08 | 11:48

Lebowski Achiever 28-04-08 @ 09:20

Wij hebben dit kabinet niet gekozen, wij hebben immers maar 1 stem.

Als de combinatie CDA-PvdA-CU een keuze combinatie was geweest in het stemhokje dan verwacht ik dat het niet meer dan 50 zetels had gekregen.

Als de beoogde ministersploeg tevoren bekend geweest was dan verwacht ik dat de totaalstand zelfs onder de 40 zetels was geweest.

Prof. Dr. F.A. Hayek | 28-04-08 | 11:48

Jan Lul 28-04-08 @ 11:43

Yep

Remy Martin | 28-04-08 | 11:46

superjan 28-04-08 @ 11:39

Dat ben ik best met je eens. Maar als ik dat zeg, bestempelen ze mij als ALU hoedje! BTW, ik stem geen PvdA, maar ik vind dit onderzoek (TeleNSBgraaf) net zo misleidend als de NOVA pols!

Remy Martin | 28-04-08 | 11:46

Dat met TON nog erger al die vast goed bazen die het beleid willen bepalen omdat ze Rita gesponserd hebben
Dat word een groot LPF drama

Jan Lul | 28-04-08 | 11:43

he jammerrrr... heb de poll gemist. een GS-repoll?

Nibdib Niddib | 28-04-08 | 11:42

@remy martin>Gokje... ben jij een Haagse of Hilversumse bons, een hoge ome?

Joh uiteraard gaat indoctrinatie iets subtieler. Uiteraard zijn er nog polls. Alleen ze krijgen geen podium meer. En de uitkomsten worden, laten we zeggen getweaked.
En verder is er de altijd aanwezige bias. Als het slecht nieuws is zwijgen, als het goed nieuws is brullen. Bij een liberaal zakelijker kabinet is de bias, precies omgekeerd.

Neem de opmars van Verdonk.(hoeft voor mij niet trouwens) Had je je moeten voorstellen dat de PVDA net als verdonk ipv op 18 zetels ineens op 30 zetels mocht rekenen. Het gejubel zou niet van de lucht zijn. Bij NOVA, goedemoggel Nederland, waar het mutsje het vorige week nog had over "het geval wilders". Op Radio 1 uiteraard, enz enz...

De enige echte kritikasters van de PVDA zijn renegade PVDA ers zelf. (nederland is mediatechnisch een groot burgemeesters referendum :-) en je weet het.)

Nee beste baas... De PVDA, gecorrumpeerd, doelloos en radeloos. zit met nare tentakeltjes in het weefsel van Nederland. En het wordt een hele operatie om die er weer uit te krijgen.

superjan | 28-04-08 | 11:39

Als ze gaat regeren wel.

Maar ja iedereen die regeert levert zijn zetels in.

Maar dat heeft meer met het nederlandse volk te maken.

Jan Lul | 28-04-08 | 11:38

@bbbachstra 28-04-08 @ 10:58
Pak ook even de grafiekjes met de collectieve private schulden van huishoudens erbij kerel, dan weet je waar al dat geld vandaan komt. Geld of geen geld, Nederland is inmiddels al vrij ver op weg naar het USA-scenario, ongeacht het banksaldo kan er natuurlijk niet op decadentie bespaard worden. Wordt overigens ook door de regering gestimuleerd, dit leengedrag, door lager looneisen te bedingen, hogere belastingen te heffen, de koopkracht de nek om te draaien, maar aan de andere kant wel op te roepen de economie aan de praat te houden en dus vooral niet te minderen met consumeren.

Dus nee, Nederlanders hebben het niet heel erg slecht, maar ze staan er wel een heel stuk slechter voor dan een pakweg 20 jaar geleden.

padjakker deluxe | 28-04-08 | 11:37

Jan Lul 28-04-08 @ 11:35

Zo zal het ook met Rita gaan.

Remy Martin | 28-04-08 | 11:35

@Remy Dat Wilders een half jaar terug op 25 zetels stond in de peiling en dat hij na alle media aandacht nu nog maar op 10 staat.

Hype Wilder is idd over

Jan Lul | 28-04-08 | 11:35

Gekke Wilders word weggevaagd door Verdonk.
Das wel duidelijk

Rita 4 President

Jan Lul | 28-04-08 | 11:33

bottehond 28-04-08 @ 11:29

Wat wil je me laten toelichten?

Remy Martin | 28-04-08 | 11:32

poker 28-04-08 @ 11:21

Nog even en jullie voorspellen dat Wilders en Verdonk samen een Kamermeerderheid hebben.

Remy Martin | 28-04-08 | 11:30

Remy Martin 28-04-08 @ 10:44

Nou, trolletje, geef dan maar antwoord. Oneliners plempen kan iedereen. Ik vraag je naar een toelichting, of kun je ook al niet lezen?

bottehond | 28-04-08 | 11:29

Remy Martin 28-04-08 @ 11:04

Een dag voor de laatste verkiezingen stond Wilders bij de publiek omroep nog op 2 zetels. Ik zou de tussentijdse verkiezingen van de linkse omroep dus maar met een korreltje (lees: een hand vol) zout nemen.
Of - dat kan ook - tel er een zetel of 7 bij. Dus dan zou Wilders nu rond de 16 zetels hebben.
En onthou je hebt, LEUGENS, GROTE LEUGENS, STATISTIEKEN.... en tot slot de LINKSE OMROEP.

poker | 28-04-08 | 11:21

Heel mooi, opzouten met die randdebielen in Den Haag.

monaco | 28-04-08 | 11:21

Heb ook ff mijn onderbuik laten spreken bij telegraf.
Mijn reactie werd niet geplaatst.
Huisregels.....
.
Kijken of hij hier blijft staan:
In een land waar de belastingdruk zo ongeveer het hoogst is van de wereld spelen ze het klaar om de burger nog verder uit te melken.
(hier wordt het voorbeeld buitenland ff niet gebruikt zoals ze wel bijvoorbeeld doen bij het verbod op paddo's)
Waar blijft het protest.
Dit wil niemand.....
We zijn belasting-slaven en hebben totaal geen invloed op de bestedingen, want de vertegenwoordigers van ons blijken dat niet echt te zijn, gezien de dichtgetimmerde regeeraccoorden.
"Democratie" geldt hier voor één dag in de vier jaar.
Daarna moet je je mond houden.

Rest In Privacy | 28-04-08 | 11:14

Pietje Pukje 28-04-08 @ 11:09

ach, we zien wel. Wilders is een tijdelijk fenomeen.

Remy Martin | 28-04-08 | 11:11

Remy Martin 28-04-08 @ 11:04
Als je kan rekenen worden het er dus 15....

Pietje Pukje | 28-04-08 | 11:09

Pietje Pukje 28-04-08 @ 11:00

Wilders blijft gelijk volgens nova 9 zetels!

Remy Martin | 28-04-08 | 11:04

Remy Martin 28-04-08 @ 10:34
Erg betrouwbaar dat Nova. Voorspelde voor Wilders 3 zetels......

Pietje Pukje | 28-04-08 | 11:00

Och wat gaat het slecht in Nederland. Alles holt achteruit en we hebben bijna niets meer uit te geven of te eten. Alleen als we deze poll nu hadden gedaan was de respons nog geen kwart geweest want heel Nederland is op vakantie. Top drukte op Schiphol en allemaal naar het buitenland. En we waren ook al op wintersport geweest natuurlijk. En de trent voor de zomer? Verre exotische vakanties! Tjonge wat gaat het slecht in Nederland. En maar klagen. Het gaat zo slecht in Nederland dat we waarschijnlijk in het najaar ook nog even in het buitenland in de zon moeten bijkomen van de ellende. Allemaal de schuld van dat rot kabinet.

bbbachstra | 28-04-08 | 10:58

@ Einde van de Domheid 28-04-08 @ 10:31

ROFLOL!

Je zou een dagelijkse column op de televee moeten hebben. Kan ik je ten minste uitzetten.

(ghe, ik zei 'uitzetten')

kolonel klootoog | 28-04-08 | 10:54

hoe meer wij ageren,hoe langer zij blijven regeren.
het is bot hoe weinig tot niets zij zich van de burgers aantrekken.
straks beloven ze weer van alles,en dan stemmen
de grootste kankeraars weer op- sp gr l pvda d66.

opiejopie | 28-04-08 | 10:51

jammer dat de foto bij dit topic, balkenzijnelende 1, 2 of 3 is. Met Rutte en count dracula van defensie op de 2de rij.

Mrpurple | 28-04-08 | 10:49

Het enige waar dit kabinet goed in is, is het weghalen van geld bij de burgers.
Daar zijn ze zelfs superieur in. Naast het graaien is betutteling ook een speerpunt van dit kabinet, met dank aan CU.

Zelfs de kabinetten Kok hadden meer backbone, wanneer is deze ellende afgelopen...?

klootveger | 28-04-08 | 10:46

Jan Peter Balkenende dit is een motie van wantrouwen!

ganzo | 28-04-08 | 10:45

Jan Peter Balkenende, dit is een motie van van wantrouwen!

ganzo | 28-04-08 | 10:44

bottehond 28-04-08 @ 10:36

Zo ken ik Botte weer, wanneer hij niet meer weet gaat het baasje schelden. Goedzo jochie!

Remy Martin | 28-04-08 | 10:44

Mijn hemel, ben ik het integratiebeleid nog vergeten....

padjakker deluxe | 28-04-08 | 10:43

@Einde van de Domheid 28-04-08 @ 10:31
Ok en nu even wachten tot die paddo's uitgewerkt zijn zodat je het contact met de realiteit weer terugvindt, dan even kijken naar alle grote dossiers waar dit kabinet hoog van te toren over heeft geblazen, hoeveel er van waargemaakt is, hoeveel van de beloftes naar 'het volk' zijn nagekomen . Ik noem ontslagrecht, grotenstedenbeleid, onderwijs, zorg, verhouding met de vakbonden, de leraren, de OV-chipkaart, de files, het rekeningrijden, de 'opbouwmissie in Afghanistan' en het zoet dat ons op zeker moment is beloofd. Voeg daar nog even aan toe de verschillende flaters, fradeurs en per ongeluk aan de oppervlakte gekomen politieke schandaaltjes, en doe dan nog eens zeggen dat het kabinet het 'goed doet'.

Flikker toch op met je 'het is zo lekker stabiel dus het is goed', door het stemgedrag van dwazen als jij zitten we nu met dit kudtkabinet opgescheept. Niet dat er veel alternatieven zijn, maar eenieder die CDA of PvdA stemt, stemt met zijn ogen dicht, 'omdat dat tenminste stabiele partijen zijn'. Het is bijna grappig om zo terug te lezen. Pvda en stabiel...'

padjakker deluxe | 28-04-08 | 10:42

@Einde van de Domheid 28-04-08 @ 10:31

U heeft precies NUL inhoudelijke argumenten gegeven waarom dit kabinet het prima doet. Met het denkvermogen van de gemiddelde gggristenhond waar ik u ook onder reken (het zit zooo lekker dat pluche, hè?) komt dit land geen steek verder.
Aangezien u uw redenering ophangt aan het feit dat er iets negatiefs over de 'rest' valt op te merken beschouw ik als een zwaktebod.

Een beetje los in de ruimte lopen fluimen dat het goed gaat met dit land door dit kabinet is ongeveer hetzelfde als een inwoner zijn van Buchenwald gedurende WOII. 'Ich habe es nicht ge...' klinkt het dan.

U zal na deze periode eens verplicht rondgeleid moeten worden in de getto's die ontstaan zijn doordat er niet met harde hand is opgetreden tegen de straatterroristen.

Dirk Tang | 28-04-08 | 10:42

Tip voor dit kabinet: voer een enquete belasting in. Bestaat nog niet en er zullen vast minder deelnemers zijn. Een win win actie dus.

T@ Riest | 28-04-08 | 10:39

Die blaffer verhaart ook erg. Dat heeft een andere blaffer duur moeten bekopen.

ADO-Le-Cent | 28-04-08 | 10:37

@Einde van de Domheid

Stabiliteit?? Je zegt toch echt "stabiliteit"... als het iets niet is is het wel stabiel momenteel..

bovenste_plank | 28-04-08 | 10:37

De uitslag van de poll is om 10.00 uur al van de frontpage van de Televaag af. Beetje vreemd.

doskabouter | 28-04-08 | 10:37

Remy Martin 28-04-08 @ 10:34

establishment-hoerrrrrrrrrrrrrrr. Wie bedoel je met "jullie"? Over vooroordelen gesproken. Je bent in niets verheven boven de rest van het GS- plebs, linksige onderbuikerT.

bottehond | 28-04-08 | 10:36

Wanneer heeft blaffer door hoe je moet posten?

sjaakdeslinksesul | 28-04-08 | 10:35

superjan 28-04-08 @ 10:21

Nova is nog steeds bezig met de Pols hoor. Afgelopen week nog gezien dat wanneer er nu verkiezingen zouden zijn deze regering iets van 67 zetels zou krijgen. Zo stil is het niet. Jullie zijn alleen selectief blind!

Remy Martin | 28-04-08 | 10:34

Bazooka Joe 28-04-08 @ 09:50

Nope. De Balk gaat weg. Het CDA draait nog sneller dan een willekeurige windvaan kan. Tsjek bv. wat Verhagen een paar jaar terug zei over jeweetwel en wat hij nu beweert. Is maar een voorbeeldje. Als het er op aan komt haalt het CDA Verdonk rechts in om haar machtspositie te handhaven. Ook het herkerstenen van de samenleving zal rap voorbij zijn als de relifascisten van de CU van het pluche aflazeren. Ik voorzie een kabinet CDA, VVD, TON en de kereltjes. Anderzijds zou het goed zijn als de SP meedeed. Goeie solide partij mits ze hun luchtfietsen in de berging laten staan.

bottehond | 28-04-08 | 10:34

Wanneer komt de film, Balkenende en z'n 15 rovers?

blaffer | 28-04-08 | 10:33

Waar komt toch dat wijdverbreid misverstand vandaan dat de telegraaf een krant is.

azijnseikerT | 28-04-08 | 10:32

-weggejorist-

blaffer | 28-04-08 | 10:32

-weggejorist-

blaffer | 28-04-08 | 10:32

-weggejorist-

blaffer | 28-04-08 | 10:32

Hoezo deze actiejournalistiek niet steunen? Dacht dat GS er al lang mee bezig was...

JamesHuntLive | 28-04-08 | 10:31

Dit kabinet doet het prima. (Ja zelfs Vogelaar is gisteren door de meest ervaren wijkverbeteraar geprezen bij Buitenhof.) De Telegraaf mag dan wel een pleidooi houden voor VVD maar dat doen ze niet op basis van politieke motivatie. Het is nog steeds een rommeltje op rechts -Deze VVD 'Lazraks', weglopers, losers, agendaverlaters of laten we zeggen POLITIEKE MUTANTEN maken er nog steeds een puinhoop van en roeptoeteren maar dingen, maakt niet uit wat, als het maar in de krant komt. U stemt wel, want iemand die veel in de krant komt heeft iets te zeggen. (Zeker als die persoon alleen staat!)
Maar goed, VVD heeft nog niet echt een plan maar wil wel de macht vast terug. Nou, dat gaat niet.
Eigelijk heeft nederland een droomkabinet. Een breed centrum met allerlei types(die weliswaar af en toe een punt hebben) in de oppositie. Precies zoals dat functioneel is.
Geen gezwalk van links naar rechts en terug, maar een centrumregering, gecorrigeerd dor haar flanken. Er is geen reden waarom ze het geen 3 periodes vol zouden houden. Balkenende mag dan wel eens gewisseld worden (Wijffels noemde hem 'goed voor de tijd zijnde, maar geen visionair' maar dat zien we dan wel. Liever die stabiliteit dan die politieke mutanten met hun irrelevante flutstandpunten.

Einde van de Domheid | 28-04-08 | 10:31

Was de Telegraaf-enquete niet gewoon tot hoe ver de lezer van de krant van wakker Nederland kan tellen?

sjaakdeslinksesul | 28-04-08 | 10:30

Na een spoedoverleg heeft het kabinet vandaag het vertrouwen in de bevolking opgezegd.
'Paerlen voor de zwijnen', zo verwoordt een woordvoerder van het kabinet de situatie. 'Na het outsourcing debacle en nu uit onderzoek na onderzoek blijkt dat de bevolking niet achter besluiten van het kabinet staat, begint bij de volksvertegenwoordiging duidelijk te worden dat onze kiezers niet in staat zijn een correcte mening te vormen. Eerlijk gezegd valt met een dergelijke bevolking niet te werken en wij hopen dat de bevolking op korte termijn in staat is haar mening te herzien'.

Wouter Bos en diverse andere ministers hebben al aangegeven zich aan de zijde van het kabinet te scharen. 'Volksvertegenwoordiging werkt alleen als vertegenwoordiger en vertegenwoordigde binnen een breed scala aan standpunten overeenstemming hebben en dat is bij deze bevolking niet het geval. Het volk heeft geen flauw benul van wat er onder politici leeft, aldus een verbolgen Balkenende, die dreigt de handdoek in de ring te gooien. Het gehele kabinet bestaande uit de fracties van CDA, PvdA en Christenunie, zal vanmiddag een motie van wantrouwen tegen de bevolking indienen. Als deze motie een meerderheid haalt en de bevolking haar mening niet herziet zullen 'drastische maatregelen' genomen worden, zo voorspellen bronnen rond het Binnenhof.

ADO-Le-Cent | 28-04-08 | 10:29

fuckje 28-04-08 @ 10:13 Andere cijfers dan '1' indrukken is niet moeilijker, hoor. Bovendien zou je bij een normaalverdeling in de onvoldoendes eerder een piek bij 3 verwachten.

snokkertje | 28-04-08 | 10:29

Vanmorgen van 7 tot 10 radio 1 geluisterd. Het onderwerp werd zo goed als genegeerd. Wel werd een half uur gezemeld over het computersysteem van de apothekers. Zou het dan toch zo zijn dat de linkse vleugel van ons publieke mediastelsel, kost wat het kost, geluiden over het onwaarachtige wangedrag van dit kabinet uit de ether bant.

Anth.9403 | 28-04-08 | 10:28

@hyppo kriet> De televaag heeft zich niet heldhaftig opgesteld in de oorlog, net als het koningshuis, de regering, de schalkhaar politie, de ambtenaren, 96% van de burgers.

lammy | 28-04-08 | 10:26

@superjan 28-04-08 @ 10:21
Zou de aanpak van Goebels nog steeds gedoceerd worden op de Scholen voor Journalistiek? Het was toen ook een tijdje een doorslaand succes voor de linkse dictatuur in Duitsland.

J.B. van Heutsz | 28-04-08 | 10:24

En dat waren dan nog mensen die kunnen lezen of nog de moeite nemen het nieuws te volgen.
Hele volksstammen die alleen op hun bankafschrift maar 1 regel kunnen lezen en belangrijk vinden;
Datum 25
Storting sociale dienst.

ADO-Le-Cent | 28-04-08 | 10:24

Vanmorgen van 7 tot 10 radio 1 geluisterd. Het onderwerp werd zo goed als genegeerd. Wel werd een half uur gezemeld over apothekers. Zou het dan toch zo zijn dat de linkse vleugel van ons publieke mediastelsel, kost wat het kost, geluiden over het onwaarachtige wangedrag van dit kabinet uit de ether bant.

Anth.9403 | 28-04-08 | 10:24

Vanmorgen van 7 tot 10 radio 1 geluisterd. Het onderwerp werd zo goed als genegeerd. Wel werd een half uur gezemeld over apothekers. Zou het dan toch zo zijn dat de linkse vleugel van ons publieke mediastelsel, kost wat het kost, geluiden over het onwaarachtige wangedrag van dit kabinet uit de ether bant.

Anth.9403 | 28-04-08 | 10:24

ik neem aan dat niemand geert de schuld al heeft gegegeven, zal ik het maar weer doen

neemjemoederindemali | 28-04-08 | 10:22

Het dient geen enkel belang dit kabinet naar huis te sturen... De Telegraaf had in de vorige eeuw ook een dubieuze reputatie, en binnenkort is het weer mei. Het is mij te toevallig allemaal... En ik zit zonder aluhoedje voor het moment! Wat trouwens wel helpt, is een vork.

Hyppo Kriet | 28-04-08 | 10:21

Beetje hetzelfde als 14 jarige pubers vragen wat ze van een vmbo leraren vinden.

Draaitafel Demagoog | 28-04-08 | 10:21

@dommelsch> kun je je nog herinneren, de vorige kabinetsperiode... iedere week was er wel een poll of 3 op Radio TV staatsomroep om ons er van te doordringen dat men het met het kabinetsbeleid niet eens was. Angstig stil is het nu. Er worden slechts PVDA ers en ambtenaren uitgenodigd om een en ander toe te dekken of recht te lullen. De P.O. is niet links, maar een corrupt verlengstuk van de PVDA. Dat hebben de socialisten goed afgekeken, van hun nationaal socialistische broeders.

superjan | 28-04-08 | 10:21

@Remy Martin 28-04-08 @ 10:14
O.K., het zijn televaaglezerts. Denk je dat ze wel een voldoende bij de overige kranten (behelave het Nederlands Dagblad) hadden gekregen? Oh ja, de televaag was fout in de oorlog, maar dat was Prins Bernhard waarschijnlijk ook.

J.B. van Heutsz | 28-04-08 | 10:16

wat een opmerkelijke uitslag, had ik echt niet verwacht!

Kerby | 28-04-08 | 10:14

Dommelsch 28-04-08 @ 10:11

In WOII heeft deze krant ook Nazi Propaganda gedrukt. Verder hebben ze een roddelbijlage dus ik weet niet of ze betrouwbaar zijn.

Remy Martin | 28-04-08 | 10:14

Hier volgt een mededeling van de overheid. Bij een enquete gehouden onder het Nederlandse volk heeft maarliefst achthonderdeneenentwintig respondenten het kabinet met het rapportcijfer tien beloond! Het is voor ons een bevestiging dat we met de genomen en te nemen maatregelen op de goede weg zitten, we zullen de te nemen maatregelen dan ook versneld door gaan voeren.

..zapper | 28-04-08 | 10:13

@Harko 28-04-08 @ 10:09
Hij is leuk! Alleen jammer dat het een verwijzing is naar de officiele pagina. Een website met meer "realiteitszin" was nog leuker geweest. In ieder geval is de domeinnaam vastgelegd. Nu nog zorgen voor prima content. Wie doet mee?

J.B. van Heutsz | 28-04-08 | 10:13

Dit zegt niet veel, het is zo gemakkelijk om op een vrije zondag even een "1"
op internet in te drukken.

fuckje | 28-04-08 | 10:13

Ontevreden over Wouter Bos? Eigenlijk bevreemdt mij dit, aangezien hij precies zo heeft gehandeld zoals iedereen had verwacht. Onbetrouwbaar als een politicus hoort te zijn en met z'n *kuch* charismatische graflach iedereen doodleuk vertellen dat ze voortaan meer moeten betalen en er minder voor terugkrijgen. Makkelijk praten over matiging als jij met je collega's de hoogte van je eigen loonsverhoging kunt bepalen.

- teruggejorist - | 28-04-08 | 10:12

GS ondersteunt de aktie van de Televaag niet ? Onbegrijpelijk... Was toch niet zo'n goed idee om met Spits! samen te gaan.. Duidelijk teveel invloed van de oude journalistiek...

KlopKlop | 28-04-08 | 10:12

Telegraaf of niet, 40k respondenten blijft representatief. Zeker als het gaat om een volksvertegenwoordiging. Als 85% (!) je een onvoldoende geeft mag je je als kabinet wel achter de oren krabben.

Dommelsch | 28-04-08 | 10:11

-weggejorist-

Harko | 28-04-08 | 10:09

Laten we even terugzoeken hoeveel topics per dag over het aankomende/vorige kabinet gingen in de tijd van verkiezingen en kabinetsformatie... Volgens mij gaat GeenStijl een vruchtbare periode tegemoet als er weer gestemd mag worden.

ReneD | 28-04-08 | 10:09

De enige die hier beter van wordt is D'66 met die schijnheil van Pechtold. Die mag dan het stokje overnemen van de Gruwelijke Gristenunie. En dan weer doorgaan met vriendjes burgemeester maken of CvdK of een baantje bij de EU/VN. Het gepeupel blijft ondanks de zogenaamde slechte cijfers, toch wel stemmen op de gevestigde orde, die goed voor zichzelf kunnen zorgen.

Boven het Maaiveld | 28-04-08 | 10:08

Televaag. Laat maar.

niet voor de hond | 28-04-08 | 10:08

Jaag het valderakkers de mijnen in!!!! laat het geteisem turf gaan steken!!

joop3689 | 28-04-08 | 10:07

Dus 15% geeft een voldoende. Mooi toch!

24 | 28-04-08 | 10:06

@ The Concierge 28-04-08 @ 10:03

Wie weet is, het beter als jij eens een opfris koersoes Nederlands gaat doen !!1!!elf!!!

kolonel klootoog | 28-04-08 | 10:05

@ Boze Buur 28-04-08 @ 09:56
Nee, die is ere-abonnee

Klukkluk | 28-04-08 | 10:03

-weggejorist-

The Concierge | 28-04-08 | 10:03

Maak ze kapodt!!

Dirk Tang | 28-04-08 | 10:02

Flippo 28-04-08 @ 09:57
We hebben het nog nooit zo goed gehad.. Wie is we? Jij en je familie?
Het onderwijs deugt niet, de zorg is een schande, individualisme is het toverwoord, geen sociale controle, graaicultuur tot en met.
Al deze zaken worden alleen maar erger in de toekomst.

bukkem11 | 28-04-08 | 10:01

Natuurlijk is de Telegraafstemmer niet representatief voor de bevolking in zijn oordeel. Maar het geeft toch wel iets weer van de gevoelens over deze regering die bij veel mensen leven. Het zijn stuk voor stuk aardige gereformeerde knapen die met trots de jongelingsvereniging van hun kerkgenootschap hebben voorgezeten en wellicht daarna praese van de studentenvereniging SSRR geweest zijn.
Lieve jongens die ik graag ens door de Volksschrijver Gerard Reve had beschreven zien worden hoe hij ze nam in hun schone gereformeerde jongelingen witte onderbroekenadchterportaal, enz.
Maar ze stralen helaas buiten het volksdeel waaraan ze ontsproten zijn niets meer uit dat enigszins het woord "gezagsdrager"kan ondersteunen.
Hadden ze maar een wat langere termijnvisie dan de "televisie". Al namen ze de "jongste dag", het Armaggeddon, als uitgangspunt van hun beleid, alles
liever dan deze watersoep zonder zout en peper.

punter | 28-04-08 | 10:01

Maar jullie /zijn/ toch ook helemaal niet de onderbuikspreekbuis van achterdochtig Nederland ? Dat blijkt helemaal nergens uit ! Nog een ONTLUISTEREND topic iemand ?

Niet voor Jan | 28-04-08 | 10:00

Flippo 28-04-08 @ 09:57 En dat is zeker het resultaat van 2 jaar nietsdoen door Balkenende 4? haha.

snokkertje | 28-04-08 | 09:59

Bijstandtrekker 28-04-08 @ 09:56

Stop eens met de VMBO woordgrapjes!

Remy Martin | 28-04-08 | 09:57

We hebben het nog nooit zo goed gehad. Het aantal werkelozen is nog nooit zo laag geweest. Het aantal werkende vrouwen is het hoogste ooit. En iedereen kan zoveel auto's kopen dat we af en toe een beetje drukte hebben. Waar zeikt de Teleraaf lezer toch over? Muil houden en anders naar Zuid-Frankrijk of Spanje oprotten!

Flippo | 28-04-08 | 09:57

.. zapper 28-04-08 @ 09:53
Ik hoorde dat Arma een ban heeft bij de Telegraaf. Zou dat kunnen?

Boze Buur | 28-04-08 | 09:56

Wouter Boslim en Ella Burka brengen het land naar de afgrond!!!!!!

Bijstandtrekker | 28-04-08 | 09:56

lol@Grijskijkert 28-04-08 @ 09:51 "Hopman JP en de Welpjes"

snokkertje | 28-04-08 | 09:56

kolonel klootoog 28-04-08 @ 09:51

Ja die ja, die nog meer geld over de balk heeft gesmeten in de jaren na Den Uyl dan Den Uyl zelf. Toe gegeven door de dikkop van Baalen himself!

Remy Martin | 28-04-08 | 09:55

Ik moet opeens denken aan de Telegraaf in de Tweede Wereldoorlog. Met sommige vrienden heb je geen vijanden meer nodig...

Je-Zus Redde | 28-04-08 | 09:54

Contra 28-04-08 @ 09:47

Misschien is het je ontgaan, maar in Nederland stem je niet op een kabinet, maar op een vertegenwoordiger van een politieke partij. Uitslag laatste verkiezingen: verliezers: GroenLinks, CDA, PvdA, VVD, D66. Winnaars: SP, ChristenUnie, PVV.

Dus hoezo: Nederland heeft voor dit kabinet gekozen? Er zitten godbetere 2 verliezers in de regering! Doe nog maar een keer je maatschappijleer over.

snokkertje | 28-04-08 | 09:54

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik de comments bij de telegraaf een lagere IQ vindt hebben dan de comments van Armageddon, maar ook zappert heeft één gestemd. Ach, Balkenende vindt één vast een mooie positie, kan ie het voor zichzelf en de vrouw weer mooi verantwoorden.

..zapper | 28-04-08 | 09:53

van een 1 tot een 4.................. en dan heeft Geenstijl de poll zelfs niet van een bindend stem advies voorzien.

wILL | 28-04-08 | 09:53

Ik snap niet dat jullie deze fascistenkrant maatgevend en betrouwbaar vinden?

Remy Martin | 28-04-08 | 09:52

@ Remy Martin 28-04-08 @ 09:48

De VVD? Je bedoelt die kliek boze middenstanders die gedurende de afgelopen jaren er mogelijk nog een grotere teringzooi van gemaakt hebben dan de PvdA?

kolonel klootoog | 28-04-08 | 09:51

Elk land kiest (en krijgt dus) de regering die het verdient dus 4x een rariteitenkabinet olv van hopman JP & overige welpjes.... we hebben er gewoon recht op.

Trouwens, 4 jaar Rita en Geert (never happens).... kweet zeker dat dat ook een hoop topics gaat opleveren. Wij Nederlanders zeiken nou eenmaal graag... toch ?

Grijskijkert | 28-04-08 | 09:51

Contra 28-04-08 @ 09:47
Heb je wel eens ontgroenings rituélen gezien van studenten?
Jij gelooft echt dat stemmen in NL zonder geknoei verloopt?
dies gek!

LifeCatcher | 28-04-08 | 09:50

Mocht het zinkende kabinet Balk IV eindelijk onder de golven verdwijnen, zitten we nog altijd met het CDA als grootste partij opgescheept. Na ellenlange formatiebesprekingen wordt er dan weer een of andere knullige regering aan ons voorgeschoteld. En wie is dan weer PM? Juist ja.
Balkenende V komt eraan.

Bazooka Joe | 28-04-08 | 09:50

Geenstijl houd uw rug recht!

De God van Empel | 28-04-08 | 09:49

Contra 28-04-08 @ 09:47

zoet/zuur was het vorige kabinet.. Met de VVD weet je wel!

Remy Martin | 28-04-08 | 09:48

Mmmm. Dit kabinet is democratische gekozen door het volk dus niet zeiken.
.
Klein min puntje zou kunnen zijn de valse beloften zoals zoet/zuur, prachtwijken, belastingverhoging, koopkracht behoud enz. dat weer wel.

Contra | 28-04-08 | 09:47

Politiek en persoonlijk worden alleen gescheiden door oogkleppen ;)

LifeCatcher | 28-04-08 | 09:47

85% zegt: onvoldoende! (5 of minder). Dus wát nou 'zesjescultuur'.

snokkertje | 28-04-08 | 09:46

@LifeCatcher 28-04-08 @ 09:44
Nee, hoor. Geen kort geheugen. Politiek verantwoordelijk ja, persoonlijk, lijkt mij niet.

Agent327 | 28-04-08 | 09:46

De Telegraaf? Was deze flut krant (gelezen door gepeupel) niet fout in WOII. De telegraaf is nog steeds een potentieel fascistenbolwerk!

Remy Martin | 28-04-08 | 09:46

Agent327 28-04-08 @ 09:41
Weet je niet meer waar ze verantwoordelijk voor was?
Kort geheugen....

LifeCatcher | 28-04-08 | 09:44

De Woutertjes zullen wel weer de populisten (dat gepeupel die niet weet wat goed voor ze is) de schuld geven.

Kets22 | 28-04-08 | 09:43

LifeCatcher 28-04-08 @ 09:39.
.
hahahahahaha, prachtig commentaar, zeau kansloos zie je zelden tegenwoordig.
.
btw vervang dat 'burgers' maar door ongewenste gelukszoekerTs.

QB (ja die.....) | 28-04-08 | 09:43

Terechte keus om niet achter de Telegraaf aan te sukkelen. Reacties op een vraag wat voor cijfer je een kabinet geeft zijn vaak alleen van mensen die iets te klagen hebben. Wat voor kabinet het ook is. Dus onvoldoendes en super lage cijfers zijn logisch. Er is altijd wel wat te zeuren. Voorlopig is de parlementaire steun voor dit kabinet nog behoorlijk ruim dus ze blijven nog wel even. Wat wij er ook van vinden. Daarnaast ben ik er niet van overtuigd dat het beter zal gaan met Nederland als er verkiezingen komen. Helemaal niet zelfs.

bbbachstra | 28-04-08 | 09:42

Ik kom maar niet door dat bericht van Schoorsteenveger heen. Ik heb halverwege elke keer m'n ogen vol tranen staan.

OoO | 28-04-08 | 09:42

@redactie : krijgen jullie daar geen problemen mee? De Televaag betaalt toch jullie salaris? Boefjes!

zeiksmurf | 28-04-08 | 09:42

JA! Vooral doorgaan! Zorg ervoor dat deze partijen bij de volgende verkiezingen écht geen stemmen meer krijgen, ga zo door!

Granaatappel | 28-04-08 | 09:42

bukkem11 28-04-08 @ 09:17
Of je maakt een grap, of je ziet niet dat het land na de klote is gegaan vanwege het socialisme of je weet niet wat libertarisch is....?

Het_leuke_zuiden | 28-04-08 | 09:41

Je-Zus Redde 28-04-08 @ 09:39: heb je het niet in de gaten???? vvd, pvda, cda, d66, het is allemaal een pot nat, en het is allemaal kudt!!

LoL @ Sévèke | 28-04-08 | 09:41

Klukkluk 28-04-08 @ 09:35
Is toch écht cynisch bedoeld.

Schoorsteenveger | 28-04-08 | 09:41

@LifeCatcher 28-04-08 @ 09:39
Heeft Verdonk die cellen aangestoken?

Agent327 | 28-04-08 | 09:41

Rita *verbrande "burgers"* Verdonk moet je toch ook niet aan denken.

LifeCatcher | 28-04-08 | 09:39

Toch geen vehicel van de Telegraaf dus, dat geenstijl. Of doen we gewoon niet mee met kabinetje pesten omdat er ook lekker rechtse CDA-ers inzitten? Laten we de afgelopen dagen even kort samenvatten:
- Rutger is inderdaad een laffe eikel zonder humor
- geenstijl wordt zo langzamerhand zo niet een vehicel van de telegraaf dan wel een soort VVD-website waarbij alles wat PvdA lijkt te zijn het schuim in de mondhoekjes doet verschijnen.
- Dat is natuurlijk best Jammer

Je-Zus Redde | 28-04-08 | 09:39

LoL @ Sévèke 28-04-08 @ 09:36 het huidige kabinet doet eigenlijk niks fout, want wie niks doet maakt geen fouten.

van dal | 28-04-08 | 09:38

Ik vind dat we Ella voortaan met rust moeten laten.

In Balk IV is nog genoeg ondermaats spul te bashen. Ik denk aan een:

Bert Koenders, minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Eruit met die Flippo. Beetje ons zuur verdiende geld in bodemloze putten smijten, wat denkt hij wel niet?
Jacqueline „Jullie hebben zoveel kritiek – doe het dan zelf!” Cramer, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Eruit met die trog.
Nebahat Albayrak, staatssecretaris van Justitie. Eruit met die mol.
Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken. Zo incompetent als een zak aardappelen. Die eens wat voor de nederlandse industrie of ga piepers jassen.
En zo zitten er nog een handjevol. Geef mij maar gewoon de oude politiek. Alle besluitvorming terug naar de achterkamertjes.

Willianus Wortelus | 28-04-08 | 09:37

Dat Balkenellende 4 weet donders goed dat ze uitgerangeert zijn waarom denk je dat ze alles van elkaar pikken op dit moment in het kabinet en elkaars kont likken dat hele zooitje gaat eronderuit bij een nieuwe verkiezing en zoals mijn nickname zegt kan me dat niet snel genoeg gebeuren

rita for president | 28-04-08 | 09:36

kolonel klootoog 28-04-08 @ 09:33: ik ben ook wel benieuwd. Maar ze kunnen het in ieder geval nooit slechter doen dan het tot nu toe gegaan is met balkie.

LoL @ Sévèke | 28-04-08 | 09:36

@Schoorsteenveger 28-04-08 @ 09:34
Mogen wij éééven overgeven?

Klukkluk | 28-04-08 | 09:35

Gerrigje 28-04-08 @ 09:31 heb jij gisteren een beetje gejokt? je moest toch onze uitkeringen bijelkaar verdienen? vandaag werken toch?

van dal | 28-04-08 | 09:34

Ik ben oprecht blij dat de redactie van GeenStijl zijn journalistieke plicht eindelijk serieus neemt en na ampel beraad heeft besloten om het ungenuanceerd bashen van hardwerkende politici achterwege te laten. Het is een kwestie van fatsoen, van normen en waarden. De bereidheid niet opnieuw te willen kwetsen getuigt van een diep respect voor de politica als medemens die het al moeilijk genoeg heeft haar mannetje te staan in een zich verhardende samenleving die het moddergooien tot dagelijkse tak van sport heeft gepromoveerd.
Het moest maar eens afgelopen zijn. Hoeveel bloed en hoeveel tranen heeft het de vrije westerse wereld gekost om een vorm van journalistiek te bevechten en te verdedigen die in staat is zichzelf dag in dag uit te zuiveren en te ontdoen van welke vorm van grofheid, onbeleefdheid, onbeschoftheid en onwellevendheid dan ook.
Spiegel je an ikonen van hoffelijkheid als Hanneke Groenteman die zich nog nooit hebben verlaagd tot platvloersheden of scheldkannonnades om hun gram te uiten, schoolvoorbeelden van ingetogenheid en vakbekwaam manouevreren, ook als hen gevraagd wordt zich te verantwoorden voor hun woorden en hun daden.
Laaf je aan de verfijnde woordkeus, de neutrale toon en de immer aanwezige zelfkritiek en bereidheid tot zelfanalyse, en je zult zien dat je de status van ware journalist zult bereiken en toe zult mogen treden tot het gilde der waarachtige woordsmeden zonder welke het nederlandse volk reddeloos verloren gaat.

Schoorsteenveger | 28-04-08 | 09:34

Krijgen we nu Blank (op) 1?

Brakke Obama | 28-04-08 | 09:33

@ LoL @ Sévèke 28-04-08 @ 09:28

Zo dat we nog harder kunnen lachen terwijl het land hard naar de tering gaat? Lijkt me een prima plan. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe lang Verdonk en Wilders nodig hebben om het helemaal naar de kanker te helpen. Ik gok een week of drie.

kolonel klootoog | 28-04-08 | 09:33

Die foto....
echt tenenkrommend wat een zooitje bureaucraten bij elkaar...
Stel je voor dat NL een ruimteschip zou zijn met deze types in de controlroom
... nooit zoveel kleurloze ongetalenteerde armoede bij elkaar gezien.
En dat pretendeert dan ook nog eens sociale en gristelijke 'idealen' te hebben...
Dan snap je ook die domme verbied-wetjes meteen.
Tot meer zullen ze niet in staat zijn
slappe hap.

bidlip | 28-04-08 | 09:31

Ik zeg: verkiezingen nu, Met TON als 2e partij wordt sbs6 de nieuwe staatsomroep!

Brakke Obama | 28-04-08 | 09:31

Rita is in "beweging" leven Rita Verdonk. Wordt tijd voor grote veranderingen in Nedreland en daar doet dit kabinet niets aan! Ja de BTW verhogen, stelletje zakkenvullers.

Gerrigje | 28-04-08 | 09:31

@remmington
ik verlang terug naar de realiteitszin van den Uyl

HitchHiker | 28-04-08 | 09:31

Ik vind dit geen stijl. Een gevallen kabinet levert minstens 200 topics per dag op. Natrappen, natrappen en nog eens natrappen! Wat doen de eruitgelazerde Animal Farm bobo's. Teren ze nog ruim op de zak van de Trotse Vrijheidslievenden of zijn ze geëmigreerd. En waar naartoe dan en kan Rutger ze daar dan weer voor vette Wim neerzetten. En overigens heb ik geleerd dat als je iets heel graag wil dat 't dan ook gebeurd. Heb nu vier knopen in mijn hoeheetut en spuug op alles wat groen is. Kost een hoop spuug per dag maar het helpt altijd. Nog een paar nachtjes slapen. Bevrijdingsdag is nabij. Zowaar, zowaar!

hoezoo | 28-04-08 | 09:30

En dan zou je dneken dat in een normale democratie of een normaal Nederland het kabinet hier iets mee zou kunnen en/ of aan gaan doen... verwacht dat deze keer maar niet....

Behangdelul | 28-04-08 | 09:29

@ oerlikon 28-04-08 @ 09:26

En wat zijn dan de overeenkomsten tussen een blauwtje lopen en een zeer geslaagde 1 april grap? Je kletst uit je nek nuffe dwaas.

kolonel klootoog | 28-04-08 | 09:29

Ongelooflijk, wat prachtig dit!!

Het wordt tijd dat Verdonk en Wilders aan de touwtjes gaan trekken.

LoL @ Sévèke | 28-04-08 | 09:28

Balkenende en zijn griffo roversbende weten toch veel beter wat goed voor ons is. Onder het mom van het milieu zuigen ze nog meer geld uit het volk om dit vervolgens uit te geven aan ontwikkelingshulp en kansloze projecten in eigen land. Deze kruising van socialisten en griffo´s is de grootste politieke ramp die ons sinds den Uyl is overkomen.
JP IV GO HOME!!!

Remington.223 | 28-04-08 | 09:27

Tijd voor Wilders I

Dommelsch | 28-04-08 | 09:26

@redactie,

Denk toch eens aan het aantal topics met de PVV en TON in het kabinet.
*voorziet gouden bergen

azijnseikerT | 28-04-08 | 09:25

Het is ook hun bedoeling NL kapot te maken!
Ze willen naar de EU.
U bent indewegliggend en dus aan u de keuze.
Ok ze branden je hoofd zo lang tot je die hartsteek gewoon gaat wensen.

LifeCatcher | 28-04-08 | 09:24

@OoO 28-04-08 @ 09:18
Dat was Leen van Frisia. De Grote Leen resideert in Scheveningen

Klukkluk | 28-04-08 | 09:23

Nou redactie, iets positiever kan wel. Het rapportcijfer is wel iets hoger, een 3 maar liefst (gemiddeld). Nah toch maar de 1, ik ben benieuwd wat voor rare sprongen ze nou weer gaan maken.

Fapdrab | 28-04-08 | 09:22

zeg maar

Landwind-Rijder | 28-04-08 | 09:20

Not so well done GS, gewoon steunen die axie. Weg met dit hopeloos slechte kabinet, zelfs Paars was nog beter dan dit Grijs IV

Landwind-Rijder | 28-04-08 | 09:20

NL'ers zijn zo oerdom. Ze stemmen maar wat in het rond, om dan vervolgens lekker de godganse dag te kunnen kannkeren.
Volgens mij hebben ze zelf dit klotekabinet hier neergezet, dus hoe voelen die blaren nu??

Lebowski Achiever | 28-04-08 | 09:20

-weggejorist-

KaKeL Kees | 28-04-08 | 09:20

Weg met dit waardeloze kabinet!

ExtremeExtremist | 28-04-08 | 09:20

Ah, Lee Towers heeft ook gereageerd in de Televaag:

.
Democratie een 0Visie een 0Daadkracht een 0Corrupt een 10Incompetent een 10Een bananen republiek waardig gefeliciteerd NEDERLAND!!
leen, Capelle a/d IJssel | 08:07 | 27.04.08

OoO | 28-04-08 | 09:18

Dat heb je met dit neoliberalistische beleid.
Allemaal machtswellustelingen die geen ruggegraat hebben en door nepotisme aan de macht gekomen zijn.
Eindelijk heeft Nederland in de gaten dat PVDA, CDA, CU, VVD en D66 ons decennia lang heeft gepiepeld en het land verkocht heeft aan het kapitalisme.
Alleen Jan Marijnissen kan ons nog redden..

bukkem11 | 28-04-08 | 09:17

@ oerlikon 28-04-08 @ 09:10

Blauwtje gelopen. Heel politiek Nederland in rep en roer omdat GS en de reaguurders dreigden zich er mee te gaan bemoeien.

kolonel klootoog | 28-04-08 | 09:17

Klik voor vergroting??

Waarom?

Teen | 28-04-08 | 09:17

@redactie
Niet zeuren, een gevallen kabinet levert minimaal 10 mogelijke topics per dag op.

Hellsmurfje | 28-04-08 | 09:14

Ik heb op de basisschool bij begrijpend lezen geleerd dat het merendeel toch echt meer dan 50% is van het geheel... Sensatiejournalistiek a la Televaag?

Seal | 28-04-08 | 09:13

Nee dat moet je anders zien: het krijgt van 85% van de stemmers een onvoldoende. Dan klinkt het minder erg. Het cijfer '6' staat voor 'iek niet weet' of niet weten wie Balkenende is. Mensen zie 7 en 8 als cijfers geven zijn ontevreden mensen met een VVD-achtergrond; de 413 stemmers die een 9 hebben toebedeeld zijn krentenkakkers en de 800 stemmers met een 10 waren familieleden en leden van het koninklijk huis. Uiteraard is deze score naar boven afgerond, zoals we van het kabinet gewend zijn.

OoO | 28-04-08 | 09:12

Het is ook een draak van een kabinet

Dommelsch | 28-04-08 | 09:11

Het is mij wél duidelijk. Het "sociale gezicht" bestaat uit een hoop geld weggeven wat er niet is en dat vervolgens binnenhalen met belasintmaatregelen, waardoor als eindresultaat alleen tokkies er op vooruitgaan.

Vogelbeest | 28-04-08 | 09:11

Enne geenstijl? De actie NIET steunen? Bang om een blauwtje te lopen net als toen met "het kabinet wegstemmen" via D66?
-edit: Jij komt hier ook al een hele week zeker?-

oerlikon | 28-04-08 | 09:10

*zucht*

Het is, uiteindelijk, allemaal de schuld van de Telegraaf.

kolonel klootoog | 28-04-08 | 09:09

Dan hebben ze waarschijnlijk nog het gematigde deel van de kiezers te pakken gehad. Te wapen!

Klukkluk | 28-04-08 | 09:09

Het zijn telegraaf lezers, niet al te serieus nemen dus.

Jan Vlag | 28-04-08 | 09:09

Grrrrrristenen in de regering, dat krijg je he? Zeker als het de grootste partij van het land wordt.

Reltiet | 28-04-08 | 09:08

Ach, nu kan kleine Jan-Peter vannacht weer niet slapen...

Snijbonenmolen | 28-04-08 | 09:08

En gelijk hebben ze...

n00benstein | 28-04-08 | 09:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl