Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Partij van de graaiheid

Geld is goooooeeeeed!Over geld gesproken. De oudere-ouderen van het CDA zijn boos. PvdA noemt CDA en VVD-kamerleden zakkenvullers en dat is tendentieus. Kamerleden en dan vooral CDA en VVD-kamerleden zitten juist in de kamer omdat het werk zo leuk is en omdat ze het goed voor hebben met dit land. Echt niet voor die 6.735 euri per maand, exclusief onkostenvergoeding, auto, beveiliging en appartement van de zaak en gratis banaan bij de lunch. Van zo’n bedrag kan een fatsoenlijk burgermens nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen. (Wat, u ook niet? Ja zeg, er zijn toch altijd nog voedselbanken?) En omdat het rode gevaar stiekem rapporten heeft laten lekken naar Het nieuws, gaan de Christendemocraten nu koppig in een hoekje zitten. Lekker weigeren te praten, dat is pas echte christendemocratie. Het is trouwens ook een beetje uw schuld: altijd maar dat gezeur over zakkenvullerij. Geld moet rollen! Om met de woorden van de integere en ab-so-luut niet-geldgerichte VVD’er Hofstra te spreken: Dat geeft geen pas! Instant update: Meer! Hebben! Graaien! (pdf)

Reaguursels

Inloggen

gevallenverstand 15-03-06 @ 17:46

Had ik daar bij Google wat moeten zien? De Derde kamer die 2,6 milj. Euro uitgeeft aan een onzin seminar misschien en die een kritiesch lid er uit knikkert omdat zij het had gedurft daar door de LPF kamervragen over te stellen en dat Dhr. Samson (PvdA) haar verweet niet solidair te zijn?

Alles wat socialistisch is of was wordt binnen de korts mogelijke tijd door en door rot. Ik ken geen enkel sociaal project wat niet binnen een korte periode, dankzij inbreng van een linkse parasiet verword tot een subsidievragende maar niet meer functionerende entiteit.

Als u aan mij vraagt een definitie te geven van een parasiet dan herken ik die vraagstijl van de vergaderingen van de PvdA, immers parasieten herkennen hun parasitair gedrag niet, het is immers een onderdeel geworden van hun levensstijl en behoort dan ook tot de verworven rechten van de parasiet.

Het is daarom ook zeer moeilijk om het links journalistiek geteisem te laten inzien dat zij de democratie om zeep proberen te helpen door zo massaal achter een hersen- en initiatiefloze ledepop als kontol Bos te gaan staan en zo massaal een zeer actief JPB II kabinet af te kraken.

Ksi-Ziks | 16-03-06 | 13:29

100.000,== EURO voor afscheidsfeestje van burgermeester en kneus Pop.
Dat moet ie niet willen, maar ja...

ranonkel | 16-03-06 | 08:46

Ik wil ook een gratis banaan bij m'n lunch.
Gelukkig kan ik voor 3 euro op een dag wel een paar heel erg lekkere bolletjes met beleg halen (de bakker zit hier tegenover)

Dezenaamhier | 15-03-06 | 22:43

Zoals Vander F en Lipsum al zeiden, een manager is veel gelul en weinig inhoud. Zelfs mensen voor mensen in de top van het bedrijfsleven geld dit ook in veel gevallen. Dat komt omdat die managers via een flinke dosis vriendjespolitiek naar boven zijn geklommen, zonder daadwerkelijk competent te zijn.

Ik wordt ondertussen ook kotsmisselijk van het management cultuurtje wat hier heerst in Nederland. Ik denk dat dit één van oorzaken is waarom de Nederlandse economie blijft aanmodderen. Iedereen wil tegenwoordig manager worden, maar kennis ho maar!

baviaan | 15-03-06 | 22:42

Ach. Als de PvdA, de SP en GroenLinks in 2007 een coalitie hebben gevormd en Woutertje MP is, zal de loonsverhoging van 2% plotseling niet voldoende blijken.
.

Reken maar op een procent of 8.
.

Per slot van rekening moeten Wouter Boslim, Jan Marokkijnissen en Femke Islama hard werken om onze moslims zò tevreden te houden dat ze bovengenoemde politici de keel niet doorsnijden.

.

[Nederlands volk?? Wèlk Nederlands volk?]

filter | 15-03-06 | 21:50

@Dance-Energy 15-03-06 @ 18:45,
sla je altijd van dit soort flauwekul uit?
eenzaam?

vander F | 15-03-06 | 19:23

Gaat goed zo !
Nu alleen jij nog wat vrolijker Ksi-Ziks. Ik heb hoge verwachtingen van Mark Rutte. De VVD komt daarmee ook gelijk van dat idiote stigma af; notabe is het de enige Volkspartij !

duive030 | 15-03-06 | 18:54

Wat een gekanqer hier. Politici en ambtenaren verdienen geen fuck. Misschien wel vergeleken met jullie zwerverds. Een ambtenaar verdient nog geen stuiver vergeleken met iemand uit het bedrijfsleven die over evenveel geld gaat. Al ga je over miljarden je rijdt nog steeds in een Opeltje rond. Het feit dat deze mensen een dienstauto hebben is omdat ze in tegenstelling tot mensen die 38 uur werken, zelfs tijdens de autorit nog wat stukken willen door lezen. Die mensen janken niet over hun werkweek van 38 uur. Ze krijgen betaald voor 40 uur maar werken in wezen 60 a 70. Behalve die knoesten van de PvdA die zitten meer int buitenland dan in de Kamer.
Willen ze de politiek professioneel houden dan mogen ze een flink stuk meer gaan verdienen. Beter bezuinigen op de geprivatiseerde bedrijven die allen nog in handen zijn van de verschilllende overheden. Net als die lamlul van Essent met een bedrijfje met een omzetje van 3 miljard.

Dance-Energy | 15-03-06 | 18:45

Best knap dat die kamerleden voor dat geld hun bed uit komen.

ikkezeidegek | 15-03-06 | 18:11

bastyboy 15-03-06 @ 14:17
Er is niets mis met oude economie. Klopt, behalve dan dat die in staat van ontbinding verkeert.

gevallenverstand | 15-03-06 | 17:51

Ksi-Ziks Kijk hier eens; www.google.nl/search?hl=nl&q=comit... Roel Pieper Anthonie Burgmans bij de eerste 4 resultaten. Ik begrijp je makke, maar denk dat je te gefocussed bent op wat niet deugt. Wijze mensen (zoals Johan Cruyff) zien in ieder nadeel een voordeel. Verder ben je de wet van de jungle aan het herintroduceren. Dat is geen bijdrage, maar een afbraak. Dat is een beetje het nivo van. 'Als Rotterdam opnieuw word platgebombardeerd kan de stadsplanologie veel mooier.' Ik blijf verder onverstoorbaar van overtuiging dat als je je bedrijf beeindigt, (het blijven toch je mensen die jouw winst hebben opgebouwd) dat het raar is dat je de rijkdom die jouw ten deel is gevallen (want dat is het) dat je daar een opvolger voor zoekt. Dat doe je niet en dat ligt aan de parasieten van links. Maar wat is nou een parasiet? Dat is een entiteit die zich voed op een lichaam, en er niet om maalt dat dat lichaam afsterft. En dat lijkt een beetje op..........

gevallenverstand | 15-03-06 | 17:46

mangers?
managers uiteraard, wel een aardig woord, mangers...

vander F | 15-03-06 | 17:33

Vandaag weer eens met de mangers rond de tafel gezten, heerlijk.
3 uur lullen en daar ook nog voor betaald krijgen!
misschien moet ik ook maar eens een dergelijke functie ambieren,
meer geld voor minder werk en minder verantwoordelijkheden,
krankzinnig geweaun..

vander F | 15-03-06 | 17:31

@Muxje 15-03-06 @ 13:53: Dat is een scherpe analyse, mijn complimenten!
Ik ben het niet geweest en heb ook geen enkele ambitie om het te worden... Ben dagelijks omringt door een dozijn managers die vooral druk zijn met lullen en, jawel........

Lipsum | 15-03-06 | 16:37

@Ksi-Ziks..
Gelijk heb je (en dat is helaas buitengewoon spijtig)

duive030 | 15-03-06 | 16:19

gevallenverstand 15-03-06 @ 13:55

Ik had er ook voor kunnen kiezen om, net als de meesten van mijn broers en zusters, mijn erfdeel te verzilveren en het in staatsobiligaties om te zetten. Ik heb echter gemeend dat geld moet bewegen en dus heb ik er risicovol mee gewerkt, anderen werk gegeven, veel belasting gegenereerd en betaald.

Wat mij vooral aan links zo irriteerd is dat zij graag, vaak uitsluitend tegen betaling, in comite's van aanbeveling gaan zitten, maar vooral zelf geen poot uitsteken. Bij parasitaire organisaties zie je ze dus vooral in de top maar ik heb nog nooit zo'n parasiet, zonder dat daar een camera bij was, zelf met een collectebus gezien of als vrijwillige mantelzorger of buddy bij een hen daarvoor onbekende hulpvrager. Maar wanneer zie je die parasieten wel? Als er een TV of radioploeg van één van hun kritiekloze linkse vrienden voorbij komt, immers dan wordt de kritiek van de echte vrijwilligers, b.v. dat de opnames uitsluitend en alleen bedoeld zijn om propaganda voor de linkse kerk te maken, moeiteloos en zonder schaamtegevoel weggeknipt.

In de loop van de jaren heb ik gemerkt dat de omvang van het parasitaire circuit enorme vormen heeft aangenomen en dat vooral bedrijven zoals het mijne deze a-sociale ongijn financierden en in stand hielden. Ooit heb ik dus besloten om de werkgelegenheid in onze NL bedrijven zo veel als mogelijk af te bouwen en/of te verplaatsen, zodat er hooguit nog verkoops- en distributieorganisaties overblijven. Telkens als ik de kans krijg roep ik ook mijn zakenvrinden op om mij daarin te volgen. Het zal niet helpen maar ik hoop daarmee te bereiken dat ooit de wal het parasitaire schip zal keren.

Ksi-Ziks | 15-03-06 | 15:38

'k vind 3 tot 4 keer modaal helemaal geen gek salaris voor die jongens. Anders krijg je daar toch alleen maar meer zakkenvullers. Bovendien trek je ook met 30% meer de echt grote jongens niet uit het bedrijfsleven weg, nog afgezien van de vraag of je dat uberhaupt al zou moeten willen. Je moet ook een beetje lol in politiek hebben en dan is van 7-10k per maand prima rond te komen.

pinokkio | 15-03-06 | 15:36

Ze verdienen inderdaad veel te veel.....
Gelukkig wordt Rijkman Groenink met zijn 4,2 miljoen euro, en al die andere Nijenrode wannabe's wel normaal betaald. Een voetballertje met een jaarsalaris van 4 miljoen is heeeeeel normaal, een achterovergevallen breazah idol met tonnen voor een eerste contract moet kunnen. Ik kan niet oordelen of het kamerlidmaatschap normaal, te veel of te weinig wordt beloond, maar ik denk dat er andere inkomensgroepen zijn die zich veel harder moeten schamen voor hun inkomen...

slaghout | 15-03-06 | 15:35

De reden dat ik respect heb voor Jan Maorijnissen is dat hij een deel afstaat aan de partijkas.
Dat zouden meer mensen moeten doen.

Framoes | 15-03-06 | 15:25

Ik vind dat ministers en de ministerpresident echt wel meer mogen verdienen. Als minister ben je tegenwoordig een permanent doelwit voor spot en haat acties.
Voor 10k bruto zou ik bijvoorbeeld het baantje van Balkenende of Verdonk niet willen hebbem.
De kamerleden moeten niet zeuren. Die verdienen genoeg en hebben veel minder te lijden onder negatieve imagorisico's vergeleken met ministers.

hAl | 15-03-06 | 14:50

De SP en PVDA kunnen toch gewoon hun deel afstaan aan de rest?

12me | 15-03-06 | 14:41

@gevallenverstand. Er is niets mis met de oude economie. Levert nog heel veel geld op. Zie ook nrc van gisteravond.

bastyboy | 15-03-06 | 14:17

auw !

Draaitafel Demagoog | 15-03-06 | 14:15

en ik maar een beetje op een houtje bijten:(

wat een verdeling hier in dit *ahum* ge-wel-dig-e land!

KwalSter | 15-03-06 | 14:03

KSI ZIKS Misschien ben je wel het schoolvoorbeeld van de het koloniale oude geld, erven, bedrijven opkopen bij bewindvoerders, gesubsidieerde arbeiders, outsourcen.... het lijkt me allemaal oude economie, niet meer in staat om in te springen op nieuwe frisse winden. Misschien ben je wel bood omdat 'alles vorbei' is.

gevallenverstand | 15-03-06 | 13:55

@Lipsumk, het is wel duidelijk dat je zelf nooit manager bent geweest. Overigens ben ik het deels wel met je eens, en denk ik niet dat we met een hogere vergoeding betere politici krijgen.

Muxje | 15-03-06 | 13:53

KSI-ZIKS Je kunt er ook voor kiezen om niets te zeggen. Je bent een rijke eenzame man die de wind eeeenorm heeft meegehad (een gouden wieg), denkt niet mee, niets constructiefs. Als je niet oppast stik je nog in je zinloze boosheid. Er was hier een discussie gaande met inhoud! Je bent gewoon een nepondernemer. Ik geloof niets van je familieverhaal, je bedrijvenstring en je Rotaryverhaal!

gevallenverstand | 15-03-06 | 13:51

Als je nu hun salarissen omhoog gooit blijven de mensen die er nu zitten nog langer zitten dan gepland.
Of denk je dat ze weggeconcurreerd worden door goedkope Polen?

Zeurders | 15-03-06 | 13:51

@Ksi-ziks: het is echter niet zo dat de riante vergoeding hun drijfveer is. Linksigen interesseren zich niet zo voor geld; het gaat hen om invloed, belangrijk zijn, en waardering van de samenleving ontvangen (al dan niet verdiend).

Daar hoort uiteraard ook een positie met een adequaat inkomen bij, op gemeenschapskosten. Want zie, je, veel linksige politici hebben namelijk een gruwelijke hekel aan werken, *echt* werken, en hun geld te moeten *verdienen* in plaats van het van anderen te stelen, te bedelen, of te krijgen. Geld verdienen, bah, dat is zo iets laag-bij-de-gronds, daar staan zij ver boven. Uiteraard heb ik het dan over de echte linksen, niet over de salonsocialisten die politiek zien als een leuke hobby naast alle commissariaatjes die ze hebben.

Muxje | 15-03-06 | 13:47

@duive030 13:24
Vertel ons meer over jouw "geinfiltreerde Den Haag Vandaag" verhalen! Ok, ik ben ook iemand die pleit voor meer transparantie i.t.t. het achterkamertjes-politiek maar jij doet me de indruk wekken goed op de hoogte te zijn van het Haagse gebeuren.

schaamstreek | 15-03-06 | 13:36

@da wizard..
nee... de S(interklaas) P(artij) gaat daar goed mee om !

duive030 | 15-03-06 | 13:36

@ Manna:

de eeuwige discussie: wil je managers of goedbedoelende amateurs?
(goh, zou ik het eens zijn met de stelling :) )

Pietje wordt slecht betaald en ontpopt zich als een goedbedoelende amateur.
Pietje krijgt opslag en is ineens een manager?!

Manager: iemand die zelf geen donder verstand heeft van zaken maar anderen intussen wel vertelt hoe het werk moet worden gedaan..... Zakkenvullers dus!

Lipsum | 15-03-06 | 13:27

De PvdAchterlijken probeert dit specifieke gegeven vooral klein te maken door appels en peren als gelijkwaardig fruit te verklaren.

Zelfs de meest idiote linkse bestuurder past na zijn kamerlidmaatschap, ministerschap, burgermeesterschap, wethouderschap of commissaris vdK schap nog tegen een riante vergoeding bij een subsidiespons of semi-overheidslichaam. Ergens op GS heb ik hierover ooit een link gevonden.

Daarin was voor 84% van het bovengenoemde, vaak goed opgeleide, soms wel cum laude geslaagde) incapable linkse schorem vindt een uitstekend betaalde plek bij een subsidiespons of semi-overheidslichaam (excl. onderwijsinstituten) beschikbaar tegenover slechts 22% van de als rechts ingeschaalden. Slechts 3% van het linkse geteisem vindt een plek als (hoog)leraar tegen 27% van de rechtse politici.

Het linkse schorem propageert dus niet alleen het parasitaire gedrag van hun zombie kiezers, zij zullen na hun armoedig bestaan als goedbetaalde incapabele politicus zich ook de rest van hun leven zich vooral bezig houden met het verwerven van een zo hoog mogelijk parasitair inkomen.

Zoals al vaker betoogd: De PvdA is uitsluitend en alleen bedoeld om via leugen, misleiding en bedrog zoveel als mogelijk van haar politici aan een flinke opstap naar een goed betaalde parasitaire baan te helpen. Haar doorgaans ook reeds parasitaire zombie kiezers doen daar van harte aan mee.

Ksi-Ziks | 15-03-06 | 13:26

Vertrouw nooit een VVd-er met je geld...

da wizard | 15-03-06 | 13:24

@gevallenverstand..
Nou en ? Ik vind alleen dat het "magische" en ongrijpbare karakter er wel af kan. Ook tav baby's, zieken, NAVO en bejaarden kunnen oplossingen bedacht worden. Er kan veel en veel meer prestatiegericht gewerkt worden daar, zelfs op internationaal vlak. Als je ziet wat voor achtergrond doorgaans de partijwoordvoerders voor bepaalde onderwerpen hebben, dan kan je alleen maar de schouders ophalen. Weinig professioneel allemaal daar. Die professionaliteit zou je kunnen vergroten door het voor professionals aantrekkelijker te maken. Nu zijn het vrijwel allemaal goedbedoelende amateurs en is het uitvoerende kader (Sec Gen etc ) veel slagvaardiger dan dat hele stelletje daar. Ook de hele vergadercultuur zakt je broek van af. Door het amateurisme wil iedereen zichzelf graag horen en wordt er spreektijd voor de gekste dingen aangevraagd (en vaak herhaald). Een goede vergadering duurt max 2 uur. Dat gedoe daar 's nachts gaat voor 80% vaak nergens meer over. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Zij maken het vaak ingewikkeld en dat krijg je als amateurs hun status moeten oppoetsen.

duive030 | 15-03-06 | 13:24

Ze mogen van mij best een goed salaris hebben. Ze regeren het land natuurlijk, maar ze moeten niet gaan zeiken dat ze met de nieuwe zorgverzekering financiele compensatie moeten hebben. Die hebben ze gvd zelf in het leven geroepen. Gebruik dat geld maar voor de mensen die het echt nodig hebben!

Superappie | 15-03-06 | 13:18

Ze zijn alleen maar mediageyl
Elke avond in een nietszeggend lulprogramma op tv

het witte schaap | 15-03-06 | 13:08

Ik ben er voor om kamerleden geen salaris te geven. Dan blijven de echte armoedzaaiers tenminste weg.

bastyboy | 15-03-06 | 13:00

duive030 15-03-06 @ 12:52
In een bedrijf zitten geen bejaarden, zieken, baby's. (Om maar eens wat te noemen.) Geen VN, Navo en ontwikkelingshulp, samenwerking met internationale partijen. Ach, teveel om op te noemen.

gevallenverstand | 15-03-06 | 12:59

sp-noway 15-03-06 @ 12:49
De veronderstelling dat rechts meer geld zou verdienen voor de maatschappij kan best wel eens aan zijn einde zijn. Allereerst hebben bedrijven die alleen op winst geschoeid zijn een gemiddelde levensduur van 12 jaar. Verder word er bij rechts een sport van gemaakt zoveel mogelijk belasting creatief te spenderen, kapitaalvlucht, outsourcing, etc. Een bestuurder die niet rechts is zou financieel best succesvoller kunnen zijn. De markt is ook veranderd, we willen geen kinderarbeid, oorlogsdiamanten, snoep waar onze kinderen hyper van worden etc.

gevallenverstand | 15-03-06 | 12:57

Wat ik me afvraag.. gaan ze dan ook harder werken voor ? 600, meer, ik zag een opmerking van Superjan "if you pay peanuts"..... apen zijn het al en ik vrees beste Jan, hoeveel geld je ze ook laat verdienen... ze zullen er echt niet harder, slimmer, minder burocratischer door gaan werken.

Karel Kruizenruiker | 15-03-06 | 12:57

@gevallenverstand... Opmerking Ischa is 100% OK. Ons stelsel zit alleen nog te veel in elkaar dat wij slechts kunnen kiezen uit wat zich aanbiedt en dat is niet altijd even fraai en daar heb je dus gelijk. Verder... wat is nu in godsnaam het cruciale verschil tussen een grote onederneming en het besturen van ons land ? Niet zo heel veel lijkt mij. Het gaat erom wat er binnenkomt en wat eruit gaat en hoe wij met dat verschil (moet natuurlijk wel een positief verschil zijn) omgaan. Veel meer is het allemaal eigenlijk niet.
Voor makkers die niet willen of kunnen bijdragen aan dat verschil moet een passende oplossing bedacht worden.
C'est tout !

duive030 | 15-03-06 | 12:52

Links wil liever bestuurders in dit land die vooral idealistisch zijn, in plaats van vooral bekwaam. Als een bekwame, ietwat minder idealist het dubbele in het bedrijfsleven kan verdienen, dan zal hij daar ook gaan werken. Wat blijft er over voor de besturing van dit land? inderdaad, idealistische, maar vaak minder bekwame bestuurders... SP(lees LINKS)? no way!

sp-noway | 15-03-06 | 12:49

Als het gaat over loonsverhogingen van niet-politici of 'bestuurders' dan praten we vrijwel altijd over tienden van procenten, gaat het wel over genoemde groepen dan hebben we het meestal over tientallen procenten.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-03-06 | 12:48

Als we het aantal kamerleden halveren kan het salaris omhoog

het witte schaap | 15-03-06 | 12:44

@Zi: maar hij koopt geen klasse A meel, hij gaat liever van de extra inkomsten op vakantie.

Zeurders | 15-03-06 | 12:39

duive030 15-03-06 @ 11:56

wat loop jij nou te raaskalken? we betalen er toch voor? en het is toch geen liefdadigheidswerk? DUS verwachten we wat van hun.. je draait het allemaal een beetje om.

monstrera!!! | 15-03-06 | 12:39

duive030 15-03-06 @ 12:24
Ischa Meijer opperde het al. Laat ik het zo zeggen. Laten we betalen wat er nodig is om de beste mensen te hebben. Op dit moment is dat niet zo de de bevolking is terecht WOEdend op de 30%. Dit gezegd hebbend. Een maatschappij is geen bedrijf. Er dient politieke en diplomatiek bestuurskunde te zijn voor politiek bestuur, en zakelijke procesmatige bestuurskunde voor het bedrijfsleven. Veel overlap dat wel, maar een maatschappij is een vast complex gegeven. Een bedrijf kun je snoeien, shapen en veranderen. Het is een miniscuul onnderdeeltje van wat de maatschappij als geheel is.

gevallenverstand | 15-03-06 | 12:36

@Zeurders
In eerste instantie niet. Maar als we maar genoeg brood bij hem kopen kan hij A-klasse meel betalen en zijn z'n broden lekkerder.

ZI | 15-03-06 | 12:36

@duive030 15-03-06 @ 12:24
Wat moet de goede bestuurders aantrekkelijk gemaakt worden? Geen van de huidige stapt op omdat hij niet rond kan komen. Argumentatie gaat alleen op als aangetoond wordt dat met 600 euri erbij we betere, meer gemotiveerde en prestatiegerichtere politici krijgen. Wat gelijk ook een motie van wantrouwen zou zijn voor de huidige kamerbezetting.

Weest gegroet | 15-03-06 | 12:35

Hé Fleischbaum: hoe zit dat met die verkiezingslijst van GS voor de verkiezingen van 2007? Ik moet mijn reet ook maar eens in zo'n kek blauw stoeltje hebben.
Ik heb er al eens eentje geprobeerd bij een rondleiding. Ze zitten goed. Die leuningen maken het lastig neuqen, maar daar is met wat kussens wel een oplossing voor te bedenken.
Een beetje dom ouwehoeren en daar 7000 euri p.m. voor krijgen? Da's niet gek. Dat domme ouwehoeren kan ik wel, dat bewijs ik hier elke dag weer.

crixus | 15-03-06 | 12:35

@zinloosgekweld

Aardig goed samengevat.

Maar alles zal anders worden als straks alle arbeid naar China verkast en hier helemaal niks meer gemaakt wordt.

Rabarberke | 15-03-06 | 12:34

iets doen uit POLITIEKE OVERTUIGING bestaat dus echt niet meer!
Het is ALEEN VOOR GELD, graaien, liegen, meer graaien, geld geven aan niet werkenden om zodoende nog meer in eigen zak te steken en te blijven zitten !
Volk en belastingbetalers voorliegen, nog meer graaien, zogenaamd politiek bedrijven door allerlei belangrijke zaken niet te bespreken maar wel ruzie maken met elkaar en over andere onbenullige dingen..
.

Die hele politiek mag doodvallen en ziektes krijgen, miljonair rosemuller voorop!
Vieze vuile Hypocriete gore lijers! Allemaal!

zinloosgekweld | 15-03-06 | 12:31

Die 7 mille, is bruto of netto?

John McClane | 15-03-06 | 12:30

Tamelijk naief om te denken dat je door meer geld te geven een beter bestuur krijgt.
Zou het brood bij de bakker beter of gezonder worden als hij het twee keer zo duur maakte?

Zeurders | 15-03-06 | 12:30

Rabarberke 15-03-06 @ 12:20
Sommige visies zijn gericht op langere termijn. Daarmee is ook iedere dode visie te verkopen. (Brinkhorst; martwerking energie moet /werkt niet/ nog verder opdelen/ EU energiefusies/) Prestatieloonsverhoging? Volgens mij werkt dat niet zo. Loon is om te presteren. Als niet dan exit. Als ambtenaren slecht gecontroleerd worden faalt de 2e kamer. En Ja, Heijnsbroek was de grootste politiek joke. Ouwe hits bundelen en verkopen via K-Tel dat is idd geen basis voor een politiek. Foutje Fortuyn! Brinkhorst's visie is die van het kabinet, het werkt niet en het enige tegengeluid -ook op GS- is NOG meer en volledige marktwerking. Hou het conflict in ere, zet de strijd er nog jaren over door en we kunnen de tent sluiten.

gevallenverstand | 15-03-06 | 12:29

@gevallenverstand....
Jouw redenatie klopt niet, zeker niet op langere termijn. Wil je goed bestuurd worden, stem dan op goede bestuurders en maak het hen aantrekkelijk door een fatsoenlijk salaris. Houdt op met het een erebaantje te laten zijn; het werk is veel en veel te belangrijk en kost ons te veel geld als er maar aangerotzooid wordt zoals nu! Je zult dan alleen wel moeten beginnen met goede arbeidsvoorwaarden.

duive030 | 15-03-06 | 12:24

@gevallenverstand

Felix Rottenberg? Ik vind het een aardige man hoor, maar valt die niet halverwege een kamerdebat in slaap?

Rabarberke | 15-03-06 | 12:22

@gevallenverstand

Politici zouden budgetverantwoordelijk moeten zijn en eerst maar eens wat presteren voordat ze zeiken over loonsverhoging. En ambtenaren ook. Ze krijgen wel budget, smijten het over de balk, flansen een jaarrekening in elkaar waarmee je als bedrijfsmanager meteen bij Cees van der Hoeven in een cel zou belanden en gaan over tot de orde van de dag. Al jaren. En het stemvee graast vrolijk verder.

En we hebben gezien hoe bedrijfsmanagers zich redden in de politiek :)

Captains of industry *kuch* Harry Wijnschenk en Herman Heijnsbroek om maar een succesvol tweetal te noemen.

Kijk, dat je als politicus geen ruk hoeft te kunnen om hogerop te komen is genoegzaam bekend, zolang je maar niet zo autistisch bent als een stoeptegel. De enige rasautist die het overleeft in de politiek is Laurens Jan Brinkhorst, maar gelukkig worden we van hem verlost doordat de rest van zijn partijgenoten het veld ruimt.

Rabarberke | 15-03-06 | 12:20

Zeurders 15-03-06 @ 12:15
Dat geldt voor iedereen, ook in het bedrijfsleven. Voor een deel werkt dat ook, waar het niet werkt moeten open procedures geforceerd worden.

gevallenverstand | 15-03-06 | 12:18

Kamerleden zijn geen managers, maar vertegenwoordigers van het volk, weinig reden om die te vergelijken met top bedrijfsleven. Ministers zijn uitvoerders van het beleid, daar vind ik de vergelijking met professionals/mamnagers/directeurachtigen met bijbehorend salaris niet onterecht. Maar helaas vinden politici het vaak belangrijker er iemand neer te zetten die een leuk vriendje is, dan iemand met de juiste competenties. Geldt trouwens ook in het bedrijfsleven, maar het verschil is dat het hier om belastingcenten gaat en niet over geld van investeerders die hopen er beter van te worden...

Zeurders | 15-03-06 | 12:15

Rabarberke 15-03-06 @ 12:08
Er is in het politieke scala best plaats voor een nieuwe partij links van het midden met iemand als Rottenberg aan het roer. Voorts kan er nog gekozen worden voor een werkelijk nieuwe politiek, en dat zijn nog bredere coalities als paars. Het alternatief is zwalken tussen nazi's en sinterklazen.

gevallenverstand | 15-03-06 | 12:13

NOYB 15-03-06 @ 12:04
Je hebt een punt daar, maar nog geen bewijs dat een hoger loon de publieke zaak beter zou dienen noch bewijs dat bedrijfsmanagers (maar dat is ook niet je punt hier) het ook zouden redden in de politiek.

gevallenverstand | 15-03-06 | 12:10

@Qstel

Hoezo liever pvda? Heb je anarchie al geprobeerd dan en beviel het niet?

Het is m.i. het enige alternatief dat burgers hebben bij een bepaalde ontevredenheid over een politiek systeem. Het gaat niet om het beleid van een regering en de partijen die daar deel aan nemen, maar om de politieke structuur waarbinnen een overheid haar werk doet of niet doet.

De burger is weliswaar beschermd door de Grondwet als het gaat om zijn grondrechten, maar hij is op geen enkele manier beschermd tegen zakkenvullerij, plukkerij, ambtelijke willekeur en corruptie.

Het huidige politieke systeem deugt niet en anarchie is de enige oplossingsrichting om dat te herstellen, aangezien de normale wegen geen soelaas bieden.

Hadden we bijna een gekozen burgemeester, komt daar kerkuil extraordinaire en nerd-bejaarde Ed van Thijn om daar een stokje voor te steken. Waarom? Om de vrinden die op de wachtlijst stonden om geparachuteerd te worden als burgemeester een hart onder de riem te steken. Proleet! Je moet de democratie dienen, niet je vrienden. En als je de democratie gebruikt om je zakken te vullen, om je vrinden in het zadel te helpen, de burger te plukken en vervolgens met diens geld te smijten, dan is het enige wat je als overheid verdient een pak slaag met de stinkend natte takken van de anarchistische doornenstruyck.

Rabarberke | 15-03-06 | 12:08

Ze zouden er ook 1300 euro op achteruit zijn gegaan door het nieuwe ziektekostenstelsel. 1300 euro?! Kregen ze voorheen geld toe of zo?

en nu ff serieus | 15-03-06 | 12:07

Even een snel rekensommetje:
Stel een 20% loonsverhoging op die 6.735 die ons allervrind Lucas hierboven stelt. Dan komt dat totaal op 8.082 euro, in totaal een kostenpost van (hou je vast): een dikke 2 ton. Op een gemiddeld ministerie worden bij berekeningen bedragen 'afgerond' op 100en miljoenen euro's. Kunnen we het nu weer over nuttige dingen gaan hebben? Gun die gasten hun centjes. Accepteer gewoon dat de een wat meer verdient dan de ander.

ZI | 15-03-06 | 12:07

op zo'm moment denk je... Wat zou alexander Pechtold hiervan vinden?

Kom er maar in excellentie!

superjan | 15-03-06 | 12:06

Prietpraat van kapitalisten. Blijft het feit dat de Chinese economie is opgebouwd onder communistisch bewind.

MasterAB | 15-03-06 | 12:04

@ gevallenverstand - in de VS kiezen veel rijken voor de politiek omdat ze al rijk zijn en het salaris niet nodig hebben. Sterker nog, meestal gaan ze de politiek in om regels op te stellen die het makkelijker maken om nog rijker te worden. Kijk maar naar de Cheney - Halliburton relatie. Of nog sterker, in Italie, waar Berlusconi rustig wetten aanpast aan zijn persoonlijke wensen inclusief immuniteit voor hemzelf.

NOYB | 15-03-06 | 12:04

@ baviaan: dat zou juist een extra reden zijn om ze meer te betalen. Als het nu een kwestie van vriendjespolitiek is, komen er blijkbaar mensen binnen die niet in staat zijn ergens anders meer te verdienen. Als je de salarisgrens omhoog haalt, is de kans op competente vriendjes dus groter.

sammy de moraalridde | 15-03-06 | 12:02

Hij of zij die de helft van zijn/haar salaris wil inleveren voor de goede saeck, is of niet goed wijs dan wel heeft een dubbele agenda in termen van uitgesteld inkomen tengevlgen van Haags pluche.

Idealisme is net zo ongeloofwaardig als beroepsethiek bij notrarissen, apothekers cum suis.

style.councillor | 15-03-06 | 12:02

MasterAB 15-03-06 @ 11:56
Roberto is de naam. In de USSR namen de leiders ook genoegen met een habbekrats.

Nu de realiteit. Chinese leiders kijken zeer huiverig naar het liberaliseringsproces in hun eigen land en proberen nu nog middels kattesprongen de macht in handen te houden. Google en Yahoo zijn er mooie voorbeelden van, maar in de praktijk betekent dit dat globalisering en kapitalisme over 20 jaar alle macht in handen heeft aldaar.

Roberto Fransisco | 15-03-06 | 12:02

@Donderman: Belasting naar beneden dus

bastyboy | 15-03-06 | 12:01

@duive030
Geen lutsers, gewoon een beetje jaloers. Er wordt voor het gemak even vergeten dat die Tweede Kamerleden vaak 'ietsjes' meer uren draaien dan de gemiddelde loonslaaf. Dat mag wat mij betreft ook beloond worden. Daarnaast hebben we het over 150 man, en niet over miljoenen.

ZI | 15-03-06 | 12:01

@bastyboy 15-03-06 @ 11:57
Opdraaien voor een tekort gaat iets makkelijker als je iets te besteden hebt lijkt mij.

Donderman | 15-03-06 | 12:00

zakkenvullers? ze bedoelen toch wel dat he-le kleine zakje aan de rechtervoorkant van je spijkerbroek? want de fooien waar onze volksvertegenwoordigers mee worden afgescheept zijn natuurlijk peanuts.. vooral de minister-president verdient veeels te weinig (JP is natuurlijk de uitzondering op de regel). wil een goed bestuur, zul je ook goed moeten betalen..

ed.. | 15-03-06 | 11:59

duive030 15-03-06 @ 11:56
Kwaliteit van bestuur heeft niets met betaling maar met bestuurskwaliteit te maken. Managers uit het bedrijfsleven zijn niet opgeleid voor bestuur en diplomatie. Dat is een ander vak. In andere landen word diplomatie zelfs onderwezen, weinig managers daar.
In US kiezen veel rijken uit betrokkenheid voor een baan in het bestuur. Als je het voor de poen doet dan is de insteek verkeerd! (of voor de macht)

gevallenverstand | 15-03-06 | 11:59

@ duive030 - dank je wel, ik was iets soortgelijks aan het typen.

NOYB | 15-03-06 | 11:58

@MasterAB: Weleens in China geweest? Grotere inkomensverschillen dan in NL

bastyboy | 15-03-06 | 11:58

Ik zou de PVD(a) de hemel inprijzen voor het massaal opvangen van protest allochtonen, bange uitkeringstrekkers en familileden van woutertje.

Eens kijken hoeveel kiezerts zich volgend jaar nog willen associeren met de nieuwe aanwas c.q. de kennelijke doelstellingen van deze voormalige Arbeiderspartij.

style.councillor | 15-03-06 | 11:57

Ik wil minister van posten op Geen Stijl worden ik ben tevreden met 60.000 euro.
En vraag geen prestatieloon , maar ik presteer natuurlijk ook niks.

harry de leipe | 15-03-06 | 11:57

@Donderman: Uiteindelijk moet jij toch opdraaien voor het tekort, of er nou wel of niet een europa is.

bastyboy | 15-03-06 | 11:57

@Robert
De expert Robert, china is communistisch de politci aldaar verdienen evenveel als een schoonmaker. Voor de rest je muil houden aub.

MasterAB | 15-03-06 | 11:56

Raar toch... iedereen heeft zijn mond vol over de kwaliteit van onze volksvertegenwoordigers, maar er voor willen betalen ho maar !
Als je vindt dat het een erebaantje is, prima. Moet je ook niet zeuren over fouten die er gemaakt worden en over schnabbels die men er bij doet.
GS bezoekers kijken niet veel verder dan nun eigen salarisstrook dus.
Als Balkenende 22% verdient van het salaris van een voorzitter van een energie mij. dan kan dat dus niet. Dan krijg je geen goede bestuurders, want die zoeken hun heil elders. Het kromme zal alleen altijd blijven dat wij die "zakkenvullers" zelf gekozen hebben ! Wat een lutsers toch hier.

duive030 | 15-03-06 | 11:56

@QStel: je hebt op zich wel gelijk en het is op zich natuurlijk treurig dat het nodig is, maar het gaat er in mijn geval vooral om dat het aantrekken van nieuwe capabele mensen wat makkelijker wordt. Als je de kwaliteiten bezit om een goede manager te worden is het natuurlijk toch verleidelijk om voor het bedrijfsleven te kiezen waar je potentieel meer gaat verdienen. Natuurlijk worden de kwaliteiten van de mensen die daar zitten er niet beter of slechter om door ze meer geld te geven. Ik vind het alleen een beetje kortzichtig om meteen te gaan rellen over een loonsverhoging van een paar honderd euro x 150 kamerleden.

B*U*S*H | 15-03-06 | 11:54

Ach, het is algemeen bekend dat Balkenende een groot bewonderaar is van Hendrikus Colijn. Met de welbekende uitspraak; wie niet werkt, zal niet eten.
Tja, vasthouden aan het begrotingstekort van maximaal 3% terwijl Europa ons lachend voorbijfietst. Uiteindelijk gaat dit kabinet ook overstag. Nou ja.... ze hebben zichzelf eigenlijk al 4 jaar op de strafbank gezet.
Kommaar kommaar komaar........

Donderman | 15-03-06 | 11:54

@Rababerke

En daar hebben we de afgelopen 4 jaar geen last van gehad (aantal ambtenaren neemt nog steeds toe, JSF, salarisverhogingen voor Tweede Kamer etc.). Slechter dan nu kan het gewoon niet worden. Het enige alternatief is inderdaad de totale anarchie en dan ga ik toch liever voor de PvdA.

QStel | 15-03-06 | 11:54

@Rabarberke
Tja, Nederlandse democratie, he?! Mijn stem is ook evenveel waard als die van een ex-woestijn of junglebewoner, die niet of nauwelijks (Nederlands) kan lezen en schrijven.

Romanus | 15-03-06 | 11:52

MasterAB 15-03-06 @ 11:44
Ga jij lekker Goodbye Lenin kijken ofzeau

style.councillor | 15-03-06 | 11:52

MasterAB 15-03-06 @ 11:44
Jammer dat ik het bedrijfsleven in oost europa goed ken en China ook. En je lult uit je nek.

Roberto Fransisco | 15-03-06 | 11:51

@stijlvol stijlloos

Hoe kom je erbij dat je betere mensen zou aantrekken als je ze meer betaald? Het is een kwestie van vriendjes politiek of je in de kamer/kabinet komt, dat zal echt niet veranderen wanneer je ze meer betaald.

baviaan | 15-03-06 | 11:51

Feit is dat het volk er gemeentewise weer flink in is gestonken. In plaats van de totale anarchie heeft de kudde ziek stemvee weer braaf Partij van de Arbeid gestemd. Alsof er godverdomme nog arbeiders bestaan in Nederland.

Nu kunnen we weer vier jaar lang budgetoverschrijdingen, mislukte projecten, zakkenvullerij, corruptie, vriendjespolitiek en allerlei melanges ervan tegemoet zien.

Rabarberke | 15-03-06 | 11:48

Volgens mij zijn veel mensen hier jaloers op het salaris van tweede kamerleden. Van mij mogen ze zelfs meer gaan verdienen, je moet toch goede mensen aantrekken ( en of dat nu is ??) In verhouding met het buitenland verdienen ze trouwens een schijntje, dus zeur niet !

Stijlvol stijlloos | 15-03-06 | 11:48

@manna

Mannagers uit het bedrijfsleven zijn over het algemeen net zo incompetent als kamerleden/ministers. Wat wil je ook als je tegenwoordig met een hbo opleiding 'management' (kots) al manager wordt, zonder enige vorm van relevante ervaring.

baviaan | 15-03-06 | 11:46

@B*U*S*H
Je naam zegt al genoeg. Maar dat is hem nou juist. In de oost blok landen zitten juist managers die idealen hebben en dus niet alleen maar aan geld denken. Die politci daar verdienen geen reet maar doen het drie keer beter dan hier. In communistisch China hetzelfde geval.

MasterAB | 15-03-06 | 11:44

gevallenverstand 15-03-06 @ 11:40
Rechts heeft nu alleen nog in de Tweede Kamer een meerderheid, lokaal is na vorige week een stuk linkser.

Roberto Fransisco | 15-03-06 | 11:44

Volgens mij heeft beloning helemaal geen hol te maken met competentie: Cees van der Hoeven was ook niet echt een goede manager en zo kan ik er ook nog wel een paar bedenken.
Verder is een salaris van 7000+ euro zelfs voor een beetje manager al een heel fiks salaris dus daar moeten ze dus niet over gaan miepen. En dan hebben we het nog maar niet over verschillende bijklus-opbrengsten en de contacten die je als Kamerlid legt die je later weer kan gaan verzilveren.

QStel | 15-03-06 | 11:42

De grap is , de loonsverhoging die ze voor ogen hebben gaat strax voor een groot deel naar de tegen partijen zoals pvda sp etc.
als die nieuwe kamer leden zouden dan een beter loon krijgen
maar als alles bij het oude blijft heeft de toekomstige en waarschijnlijk linkse regering zijn eigen loonsverhoginen door de neus geboord.
toch een kleine overwinning van rechts . this en blijft natuurlijk stammen oorlog maar dan op papier.

White-rabbit | 15-03-06 | 11:42

werkelijk geenstijl dit!!!
Zie je eauk waar al die ex-corpsballen terechtkomen.....

brrkah | 15-03-06 | 11:42

JP tegen Zalm ' Hou jij ze arm dan hou ik ze dom' .

Bastard BloGGer | 15-03-06 | 11:40

Roberto Fransisco 15-03-06 @ 11:38
We zijn in handen van de rechtse kliek en die verrijkt zich statistisch. OK links is naar en eng, maar wat hebben we nu?

gevallenverstand | 15-03-06 | 11:40

Even terzijde: Prof. Dr C. Teulings zit ook in de commissie en hij wordt zometeen directeur van CPB. Lekker advies geven over je eigen salaris. Dat heb je als voormalige communist goed voor elkaar.

bastyboy | 15-03-06 | 11:40

Kamerlid is, net als prins carnaval , Miss Nederland en Beschermheer der Pluimveehouders, een erebaan. Ze zouden er geld op moeten toeleggen om in het pluche te mogen zitten en met die scepter te zwaaien.

drieluik | 15-03-06 | 11:39

Eigenlijk wel een strakke actie om alle salarisstijgingen nu te blokkeren. Daarmee treft het CDA vooral de linkse kliek die zich zit te verrijken met allerlei onbeduidende gemeentebaantjes.

Roberto Fransisco | 15-03-06 | 11:38

tsk tsk, je oogst wat je zaait, als je voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten (The Dutch Dream) met goedkope en incompetente managers aan de top van je land, moet je ook niet gaan sputteren als dan opeens blijkt dat het eigenlijk veel beter gaat in Polen, of de Oekraine, of Zambia, of...

B*U*S*H | 15-03-06 | 11:38

Zo'n half jaartje geleden stond hofstra nog met z'n dikke kop in de rubriek 'mijn goeie geld' van de Elsevier. Zo'n rubriekje waarin van die bijna-rijken die net hun eerste miljoentje hebben verdiend gaan lopen blaten over hun mooie auto en tweede huis. Ging Hofstra ff vertellen dat de tweede kamer maar een erebaantje is, en dat ie er in z'n salaris meer dan de helft op achteruit was gegaan. Was lekker uit die kamer gebleven dan, lamme vetzak!

prestodegekste | 15-03-06 | 11:36

De rechtse partijen doen er ook echt wel alles aan om de PvdA de volgende verkiezingen te laten winnen! Zit hier een grote samenzwering achter?

QStel | 15-03-06 | 11:35

o.t. vandaag verdubbeling aantal immigratie aanvragen. vanaf morgen begint de inburgeringstoets. gek he?

superjan | 15-03-06 | 11:35

Hadden ze maar in de top van Essent moeten zitten.
Daar krijg je tenminste een goeie Bonus.
En bonussen in de kamer zit er met dit beleid niet in.
(ondank de florerende economie)
Dus toch maar een staatslot mannen!

Urftr@v@ganza | 15-03-06 | 11:33

Strikt genomen zijn CDA en VVD zakkenlegers. Het geld dat gebruikt zou moeten worden om de economie te verstevigen stoppen ze in een versneld terugdringen van overheidstekort. Daarnaast geven ze ongelooflijk veel uit, terwijl de burger veel meer betaald. (Niet alleen meer betaald, maar ook meer voorschiet) Verder neemt repressie to (EU 50 voor telaat terug bij je geparkeerde eauteau) Bedrijven en individuen vallen financieel om, zo erg dat incassoburo's -die al voetbalteams sponsoren- zich zorgen maken. Dat heeft direct met dit beleid te maken. Zaken en werkgelegenheid sijpelen het land uit, maar het is waar, als je dan met je partijgenoten aan het lunchen bent met 3 borden, dan merk je daar niets van. Bovendien krijg je 30% Xtra gratis geld.

gevallenverstand | 15-03-06 | 11:32

Niet meer dan logisch... Die kamerleden zitten opeens ook met uit de pan stijgende kosten voor hun ziektenkostenverzekering en dat moet natuurlijk gecompenseerd worden hè...

QStel | 15-03-06 | 11:30

Ook nog een constructieve bijdrage? Ja hoor!
Verdeel 150 x 4 x 12 x huidige beloning volgens de uitslag van de VOLGENDE verkiezingen (dat zijn pas woorkeursstemmen).

godsammekrake | 15-03-06 | 11:29

Bij deze wil ik even dit kabinet met name de VVD bedanken voor het naar de klote helpen van dit Asociale land. Chapeauuuuu. EN dan willen zu ook nog opeens het sociale liberale gezicht gaan uithangen met Rutte. Kotsmisselijk word je daar van. KOTS !

MasterAB | 15-03-06 | 11:27

Links is tegen omdat voor hen het schip na een kamerlidmaatschap toch wel binnenvaart met gemeentelijke baantjes, hoge plekken in het ambtenarenapparaat, vreten uit de ruif bij de publieke omroep etc. etc.

En daarom adviseren wij van wc-eend....... WC EEND

godsammekrake | 15-03-06 | 11:25

de eeuwige discussie: wil je managers of goedbedoelende amateurs?
(goh, zou ik het eens zijn met de stelling :) )

manna | 15-03-06 | 11:25

Bedenk vooral waar een hoop inleggeld van de staatsloterij naar toe gaat eer je weer een lot koopt.

Rabarberke | 15-03-06 | 11:24

CDA en VVD zouden zakkenvullers moeten zijn. Ze zitten echter in een identiteitscrisis, want door pure en rauwe macht. (Hoogervorst zei het letterlijk.) zijn ze een beetje het overzicht op zakkenvullen kwijtgeraakt. Het is tobben en het blijft lonely at the top.

gevallenverstand | 15-03-06 | 11:24

Geef ze gewoon elk jaar een staatslot

pieterjan | 15-03-06 | 11:23

prestatieloon is misschien een idee??
10% van de campagnepunten waargemaakt? 10% loon
kijken of ze willen doen wat ze beloven!

chevy | 15-03-06 | 11:23

Een idee wellicht... we the people geven kamerleden een basissalaris van 70.000 e
de kiezer mag eens in de 4 jaar bepalen wat een kamerlid er aan prestatieloon bijkrijgt.

superjan | 15-03-06 | 11:22

En dat is gvd ONS geld!!!! begin zo,n pestpokke terincg hekel aan dit land te krijgen.. werk me de pestpokke en hou geen cent over....

monstrera!!! | 15-03-06 | 11:20

if you pay peanuts...

superjan | 15-03-06 | 11:20

Oplossing: mensen die in hun eentje 10 zetels aan stemmen bij elkaar krijgen, ook tien stemmen geven in de kamer. Scheelt weer 9 zakkenvullers.

BillyStardust | 15-03-06 | 11:18

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl