Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Aan hen die vielen...

Gevalletje schuldgevoel over dat ophangen?Nog even en WO II heeft nooit plaatsgevonden. Zo moet in Amsterdam een verzetsmonument wijken voor de bouw van de Westermoskee. Het monument, een wit kruis met opschrift "Aan hen die vielen" ies weg. Het gedenkteken stond op een plek waar onze oosterburen zo vriendelijk waren twee opstandelingen te fusilleren. Maar omdat je niet eeuwig kunt herdenken, is besloten het kruis te ruimen. Steeds meer mensen in stadsdeel De Baarsjes begonnen zich namelijk te storen aan dit stukje folklore. En het probleem (video) met die paar oud-verzetsstrijders lost zich binnenkort vanzelf op. Ofwel kruis is weg en blijft weg. Inplaats daarvan zal op de gewraakte plek over een aantal jaar een monument verschijnen waar niemand aanstoot aan neemt. Iets met cartoons ofzo…

Reaguursels

Inloggen

Monument De Baarsjes terug op plek
10-3-2006 Het oorlogsmonument 'Aan hen die vielen' komt weer terug op de oude plek aan de Baarsjesweg. Dat heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel De Baarsjes besloten na een spoedoverleg.
Donderdag bleek dat het monument verplaatst wordt omdat bezoekers van drie moskeeën en een synagoge zich ergeren aan de kruisvorm. Dit leidde echter tot veel afkeurende reacties van o. a. het historisch instituut NIOD en CIDI.
Het monument is nu opgeslagen in een zeecontainer en komt in 2008 terug na de verbouwing van het plein aan de Baarsjesweg. Een nieuw vijfde monument krijgt een andere plek.

Wolk | 10-03-06 | 16:39

@TenderMaster 08-03-06 @ 13:28

Je haalt de woorden uit mijn mond :)

Vrij-H@rd | 09-03-06 | 10:20

GVD jullie blijven met je tyfuspoten van ons verleden af !!, stelletje rukkers

deFiscus | 09-03-06 | 02:37

@CoJoNes 07-03-06 @ 21:13
Bij een kennis van mij hangt op het toilet ook zo'n tegeltje met een passende tekst:
"Wie niet als vriend hier binnen huppelt, wordt er meteen weer uitgeknuppeld."
Zou een goede oplossing zijn voor vele hakbars.

Romulus | 08-03-06 | 22:33

@Dominator

Dankjewel, ik zat even te wachten met reageren. Ik was te voorbarig over het verplaatsen van dat kruis maar ik vind zo'n beetje alle reacties in dit topic ongelooflijk intolerant en beangstigend. Als we hiermee doorgaan krijgen we inderdaad oorlog maar dan vraag ik me af wie er nou uitendelijk begonnen is.

Als we allemaal zo denken zijn we imo net zo fascistisch bezig als de mensen die we van fascisme beschuldigen.

Succes!

meesterlijk | 08-03-06 | 17:52

TenderMaster heb zo erg gelijk , die hoeft daar niks over uit te leggen verder...
en die aantallen zijn toch ontelbaar, denk maar aan de ca. 89000 illegale moslims die ons land binnen worden geleid om de Jihaad te plannen..

zinloosgekweld | 08-03-06 | 16:54

@ TenderMaster 08-03-06 @ 13:28

Wat is jouw definitie van een groep, noem eens een aantal ?

Dominator | 08-03-06 | 15:46

Heel vreemd. Heel jammer. Heel beschamend idd. We gaan het Romeinse rijk achterna, opsplitsing, vervreemding, corruptie, ondergang. Het begin van een nieuw tijdperk breekt aan.
Wellicht chargeer ik wat, maar toch.

HyBriD VorTeX | 08-03-06 | 15:10

Helaas heb ik ook ervaring zoals tendermaster,nederland is helaas al failliet, ook al denken sommigen, dat het nog niet zo is. Schandalig en om je ogen uit je kop te schamen, voor deze samenleving! het is namelijk OF islam OF DEMOCRATIE!

sterretje | 08-03-06 | 14:07

@ Dominator:

Ik werk er met een (een Moslim), en ik ken er verder nog genoeg. Maar echt 100% vertrouwen? Nee. Er zijn er inderdaad die "goed" zijn. Maar het feit dat er een groep tussen zit die ons Westerlingen het liefst dood zou willen zien, en dan merkend dat de "goede" groep daar gewoon niets aan doet of niets over zegt omdat wij eigenlijk toch maar ongelovige honden zijn, doet mij een gepaste afstand nemen en met een zeer grote waakzaamheid kijken naar de ontwikkelingen in den lande en met name mijn (directe) omgeving. En net als een heleboel van onze mede -reaguurders ben ik van mening dat de gang van zaken zoals 'ie nu gaat stopgezet moet worden, omdat dit land anders volledig naar de klote gaat.. en geloof me, ik ben tolerant genoeg.. Maar dit kan zo niet langer... en dan druk me HEEL ERG BESCHAAFD uit, want het liefst zou ik het een stukje ongenuanceerder brengen.

TenderMaster | 08-03-06 | 13:28

@Morrizz 08-03-06 @ 12:04

1 jood, lijkt me grappig. In dat artikal staat dat idd. Maar in andere artikels en uitzending word gesproken over de islamitische gemeenschap en de joodse gemeenschap. Die bestaat niet uit 1 persoon volgens mij. Maar goed, het gaat ook niet om alle moslims en alle joden maar om een handjevol bewoners uit die buurt daar.
-
Wat mij het meeste stoort is het feit dat nu ineens alle allochtonen het gedaan hebben. Allochtonen zijn niet allemaal islamieten. Islamieten zijn niet altijd alleen Marrokanen. Een paar moslims die scheef denken is niet de hele moslimwereld.
-
Veel mensen hebben wel een troetel allochtoon in zijn kennisenkring. Zo van klootzakken die bv"Marrokanen, Turken, Surinamers"maar mijn buurman Faizoel of Stanley dat is zo'n peer, die is niet zoals de rest.
-
Wat ben ik toch blij dat er ook normale mensen zijn op GS. Jammer dat we in de minderheid zijn en er heel veel mensen zijn met haat in zich, ze beginnen steeds meer te lijken op de mensen de ze zelf haten.

Dominator | 08-03-06 | 12:39

Stukje moslim propaganda van de site
www.elqalem.nl..
Iedere natie die wil overleven als zij wordt onderdrukt moet normen en waarden hebben die haar sterk onderscheiden van de onderdrukker en moet haar individuen zodanig opvoeden, dat zij ten eerste die normen en waarden kennen en ten tweede dat zij deze waarderen ongeacht hoe anderen daarover denken. Als dit ontbreekt, loopt deze natie het gevaar dat ze wordt overrompeld door de ideeën van de onderdrukker en dat ze bezwijkt aan zijn druk en uiteindelijk ten onder gaat en een vergeten natie wordt die nog maar alleen in de geschiedenisboeken te vinden is. Aangezien de moslimnatie tegenwoordig van alle kanten wordt bestookt en door iedereen wordt aangevallen, zelfs door dié naties die in de laatste veertien eeuwen nooit hun hoofd hebben opgeheven, is het nodig dat wij wakker worden en onze houding tegenover onze natie, onze cultuur en onze beschaving veranderen. Ook onze kijk op de onderdrukker en de wijze waarop wij met hem communiceren moeten wij veranderen, willen wij respect afdwingen en willen wij dat ons geloof gestalte krijgt in een wereld die zijn grenzen niet meer kent.

Weisse rose | 08-03-06 | 12:36

@Dominator
Over de rol van Joden in dit schandelijk verhaal moet je toch even het artikel lezen waarnaar gelinkt wordt.
Het blijkt dan om 1 Jood te gaan die in een of ander comite zat.
Je moet de aandacht niet afleiden van diegene die hier werkelijk achter zitten.

Morrizz | 08-03-06 | 12:04

Verbied ajax!
Ik stoor mij als christen(als het me uitkomt) vreselijk aan al die david sterren!

DopeFish | 08-03-06 | 11:46

@dominator
Hoeveel Joden wonen er nu eigenlijk? Je weet net zo goed als ik dat die erbij gehaald zijn om een minder eenzijdig beeld te geven. Verder hoort 95% van Nederland niets van dit bericht zodat de pvda illusie blijft bestaan.

controle | 08-03-06 | 11:30

Er wordt nu inderdaad te veel gekeken naar de moslim kant. Maar van hun kan je het verwachten, ze zijn nou eenmaal niet zo verdraagzaam.
Daarin tegen de Joden, grote schande. Mensen die hun leven gaven voor hun.

kw_nl | 08-03-06 | 10:52

@Ultraextremist! 07-03-06 @ 17:59 PRECIES :)

@MR. X 07-03-06 @ 18:16 en MR. X 07-03-06 @ 18:29 en Multikuli 07-03-06 @ 18:30 Wat een flapdrol ben jij zeg. Je lult jezelf tegen.
En als je geen WO2 veteraan bent wat ben je dan wel ??? Heb je in Bosnie gezeten, en daar meegeholpen aan de deportatie >?<

@rosalie 07-03-06 @ 20:04
Jij bent meesterlijk in het wijzen naar mensen dat ze domme comments plaatsen, lees je eigen post nog maar eens na.
Vooral de post waarin MAXIMO je antowrrd op je vraag geeft. BTW NL is van ons allemaal dus ook de allochtonen en autochtonen (met ouders uit het buitenland)
of hoe je 40 %(als het niet meer is) van de hedendaagse jeugd ook wilt noemen.
Volgens mij woont de helft van de haatzaaiers die hier posten in een dorp met 2 stoplichten en een rotonde. Snappen jullie nou niet dat het nooit meer word zoals "vroeger".
PS: Ikvind nog steeds dat het monument moet blijven staan btw.

@CoJoNes 07-03-06 @ 20:04

Broer van Rosalie ??

@Chiant 07-03-06 @ 20:40

PRECIES.

@brutus68 07-03-06 @ 20:46

Een wijze grootvader had je.Gecondoleerd btw.

Het waren de (Moslims) en Joden die het monument uit de weg willen maar je hoort 80% uiteraard weer alleen maar de moslims vervloeken.
Typerend!!! Maar goed ik denk dat de uitslag van de poll genoeg zegt;

acheron051972.freepolls.com/cgi-bin/po...

Dominator | 08-03-06 | 10:38

Schande. Mosknee.

SplitFaction | 08-03-06 | 10:37

Dr. Kets.
De Joodse inbreng bestond uit de mening van 1 sukkel.
"Een Joodse participant in het 4/5 meicomité sloot zich bij het pleidooi voor een geheel nieuw ontwerp aan."

Nauwelijks representatief zou ik zo zeggen.

Waar politiek correct Amsterdam aan voorbij gaat is het volgende: "Een kruis" is provocerend, minaretten niet.
Maar het volk heeft gekozen, Cohen (zijn indrukwekkende achternaam niet waardig) en de zijnen drinken er nog maar een kopje thee op.

Morrizz | 08-03-06 | 10:24

Nu beschouw ik mezelf als een zeer ruimdenkend mens... en kan ik veel begrijpen, maar dit is je reinste godsdienstwaanzin!
De mensen die daar vermoord zijn waren nu eenmaal Christenen.. Zij zijn in die hoedanigheid gestorven om de mensen die er nu wonen daar de kans toe te geven.. beetje ondankbaar zeker van de Joodse inbreng!!!
Ik probeer uit wellevendheid jegens mijn gelovige medemens niet al te vaak te vloeken maar dit is een Allah/Jahwe-verdomme!!!! waard...

Dr.Kets | 08-03-06 | 09:52

Ik ben van mening dat het kruis terug moet komen, maar dat mensen weer gelijk hakbar dit en dat lopen te ouwehoeren snap ik niet. Gaan jullie ook altijd tegendemonstreren als er weer een portie kan.. r nazi's loopt te demonstreren ??? Hoe veel skinheads spreek jij aan op het feit dat het de holocaust afrgrijselijk was en niet vergeten mag worden???

PS: Met de geen stijl reportage van HOUSEWITSCH was het allemaal lachuh, nee toen hoorde je niet zoveel mensen commenten van he doe normaal man toon een beetje respect. Focking apen, ik zeg het je sommige mensen op dit weblog zijn geen fucking haar beter dan sommige extremistische moslims of skinheads. Schorriemorrie ik zeg het je.

Dominator | 08-03-06 | 09:24

Ja dat ktijg je ervan,nog enkele jaren en de 4en 5 mei herdenking wordt ook afgeschaft.Let op mijn woorden! Het is een SCHANDE dat het allemaal zonder slag of stoot doorgang vindt.Je geeft ze een vinger en ze nemen je hele arm.

kruisridder | 08-03-06 | 09:19

Zo doet Cohen c.s. iedere keer een stapje achter uit. En hij maar denken dat hij de boel bij elkaar houdt, de appeaser.
Is het nou iemand die uit politiek opportunisme handelt? In dat geval zijn er wel een paar namen uit de Nederlandse geschiedenis die ook dachten dat dat mogelijk was en daar is het heel slecht mee afgelopen.
Of is het een appeaser? Dan is dit de opmaak naar nog meer en grotere ellende.

Morrizz | 08-03-06 | 08:47

platbranden dat moslim huis!

benj | 08-03-06 | 08:26

ONBEGRIJPELIJK, ziet Nederland dan echt niet in dat we zo naar de klote gaan. Kan maar niet begrijpen dat mensen niet inzien dat links stemmen dit alleen maar bevorderd? Ik durf te wedde dat als je op straat naar meningen gaat vragen over wel of geen kruis de meeste vinden dat er gewoon een kruis moet komen.
Kan er dan echt niks aan gedaan worden?

kw_nl | 08-03-06 | 08:08

LET OP !!! ZO BEGINT HET, MET EEN EENVOUDIGE POLL:
De Islamitische wetgevingen (de sjaria-a) moet speciaal voor en enkel voor de Islamitische inwoners van Nederland ingevoerd worden:
UITSLAG VAN DE POLL:
Options Percentage Votes
Niet mee eens
52,6% 110
Mee eens
37,3% 78
Geen mening
10,0% 21
Aantal stemmen: 209

BRON:http://www.elqalem.nl/elqalem/aspx/home.aspx?group_id=1

Vrij-H@rd | 08-03-06 | 07:49

bouw ook meteen een moskee op de dam op de plaats van het nationaal monument en verpulver dit monument om er minaretten van te maken.

wachtmeester de bruy | 08-03-06 | 06:04

Hmmmz.... dat kruis ken toch gewoon een meter vanaf de pui, entree, voordeur, of hoe het ook moge heten van die mosgay geplaatst worden?

En dan nog een extra bordje erbij / eronder met bezint eer ge hier naar binnen gaat ofsow....

Tembellis | 08-03-06 | 03:28

Het wordt steeds zieker, gestoorder en leiper in Nederland. Naja die turken en marokkanen van die mosgay zullen er wel om moeten lachen die hebben immers allemaal een hekel aan Joden....

MiRRoRMaN | 07-03-06 | 23:49

Gewoon zonder twijfel dat monument weer terugzetten. Niks mis mee. Dat er zowiezo al over gesproken (vergaderd??) moet worden zeg, belachelijk!!!

PalmTree_1234_ | 07-03-06 | 23:39

Belachelijk!
We moeten nu dus 60 jaar later opnieuw wijken voor een vreemde macht.
Want het wordt steeds duidelijker dat de islam grote gelijkenissen vertoont met het fascisme.

actionhenk | 07-03-06 | 22:49

Met de linkse Lente van de nieuwe NSB zal vast niet veel beter gaan.
Wat een kut stadje is ADAm GEWORDEN!!!

vinque | 07-03-06 | 22:05

Controle, Dank voor je link.
Ik kijk hem morgen even, als je het niet erg vindt.
Op het moment ben ik een beetje misselijk van moslims.
.

Toch bedankt hoor. :)

filter | 07-03-06 | 21:55

@filter
ik heb me de laatste tijd op dit froum bewogen www.ummah.com/forum/index.php Helaas zijn veel vooroordelen waar alhoewel dit kwalitatief 1000x beter is als bijv marokko.nl

controle | 07-03-06 | 21:51

Ik ben het een beetje zat dat links zich verkoopt aan Islam.
.

Ga bij SPs Anja Meulenbelt klagen over 'makkelijk'. Kan je gelijk wat graties Islam-lessen voor beginners nemen.
SP: Mohammedjeeeee
.

anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2005/12/27...

filter | 07-03-06 | 21:44

@spooky
daar zeek je beswel ff veel over links he

The Beasjt is er wee | 07-03-06 | 21:42

Maar enfin, dat monument op het Weteringplantsoen is nu ook wel overbodig geworden nu men zwicht voor tirannen.

The Beasjt is er wee | 07-03-06 | 21:41

@fuckje

Zijn sterfdag kun je wel vieren: 8 juni 632......wanneer hij precies geboren is weet niemand...ergens in 571.

rosalie | 07-03-06 | 21:38

Ik ben het gezeik over links in deze een beetje zat, dat is zo makkelijk. Dit schandaal heeft te maken met de pvda die te lang op amsterdams pluche zit. Net als Rotterdam tot 4 jaar terug. De linkse politiek heeft veel met herdenking van de gevolgen van fascisme en de linkse politici die dit plan toegestaan hebben moeten zich diep schamen dat hun linkse idealen verkwanselen.

spooky | 07-03-06 | 21:38

Zeau.
Ik hoop dat we allemaal PvdA, SP of GroenLinks hebben gestemd?
Ja?
.

Dan kan het monument of de Dam en de Waalsdorpervlakte ook wel weg.
.

Inshalla.

filter | 07-03-06 | 21:32

@fuckje
De verjaardag van Mohammed wordt niet meer gevierd, toen bleek dat er geen bier, wijn en salami was wilde niemand meer komen.

CoJoNes | 07-03-06 | 21:31

op fok werd deze poll geband, iemand een idee waarom?
[url]http://acheron051972.freepolls.com/cgi-bin/polls/005/poll_center.htm[/url]

nietus | 07-03-06 | 21:30

Op welke dag viert Mohammed ( hij rust in vrede) zijn verjaardag?

fuckje | 07-03-06 | 21:28

@The Beasjt 21:21

En net nu alle brievenbussen oranje worden in Nederland?

rosalie | 07-03-06 | 21:26

@Salvatore

Je ontneemt me de hoop dus wel.....but, whatever, I am a believer....en geloof in hoop...lijkt me wel zo zinvol, toch wel...

rosalie | 07-03-06 | 21:24

@rosalie
laten we voorzichtig eerst de oranjekleur uit het straatbeeld laten verdwijnen op 30 april.

The Beasjt is er wee | 07-03-06 | 21:21

Ik heb namelijk niet het idee dat wij het tij nog gaan keren ,of snap je niet wat ik bedoel (ik ben wel een Nederlander) hahaha

Salvatore Riina | 07-03-06 | 21:19

En dat komt allemaal door die smerige, laffe, linkse arabierenreten likkers!
Maar Woutertje komt hoe dan ook aan het regeren...... en dan zullen we over 4 jaar wel weer eens zien!

janluluitdebiertent | 07-03-06 | 21:16

@Salvatore Riina 07-03-06 @ 21:11

De hoop...bedoel je? ontneem me die niet..

rosalie | 07-03-06 | 21:16

@fuckje
Het is bijna een tegeltje voor op het toilet van je oma; Kun je intolerantie tolereren? Of beter; Mag je intolerantie tolereren? Ik vind dus van niet. Intolerantie is de bijl aan de wortel van het gezond verstand. Intolerantie tolereren is het voorportaal van vrouwenbesnijdenissen in het basispakket van de zorgverzekering opnemen.
De droom van M.L.King is niet kapotgemaakt door verrechtsing, hij heeft nooit een kans gekregen van links. (Rechts)gelijkheid is de primaire voorwaarde voor echte vrijheid en rechtsgelijkheid bereik je dus niet door positieve discriminatie of vergoeilijking.

CoJoNes | 07-03-06 | 21:13

Straks wordt het vlaggen op koninginnedag ook nog verboden......wegens provocatie van het nederlands zijn, of zoiets...

Nah ja vergezocht, maar toch.....

rosalie | 07-03-06 | 21:13

rosalie 07-03-06 @ 21:05

Ik wil de moed niet opgeven of om je die te ontnemen maar ik vrees ...

Salvatore Riina | 07-03-06 | 21:11

@CoJoNes

Juist, dat die moskee in zijn hoedanigheid gebouwd mocht worden op die plek was al het begin van het einde....nu de ondermijning verder gaat van onze vrijheden en symbolen, worden we pas wakker....ik hoop dat het nog op tijd zal zijn om een halt toe te roepen aan de komende achteruitgang van onze samenlevingsnormen, voordat die (....) islam verder oprukt in Nederland.

rosalie | 07-03-06 | 21:05

@CoJoNes 20.53u,
precies! Ik moet trouwens steeds denken aan de uitspraak van M.L.King, enkele decennia geleden, mooie zwart-wit beelden, letterlijk en figuurlijk.
Hij had een droom....... die kwam aardig uit...... totdat.... Jawel! Hoe kan je tolerant blijven tegen immiganten die niet tolerant zijn tegenover ons?

fuckje | 07-03-06 | 21:02

Ach ja, zo gaat het in dit land... herdenken mag niet meer dat moet maar multicultureel. Een verzetsmonument moet maar wijken. Triest, wij zijn te decadent om er ook nog maar iets aan te doen. Wij verdienen eigenlijk ook geen vrijheid daar wij haar niet wensen te beschermen.

Aan hen die vielen... excuses dat wij zo lomp en onbeschoft zijn om jullie niet in ere te houden.

Kingeef1975 | 07-03-06 | 21:02

Hahaha NEDERLANDS...

Salvatore Riina | 07-03-06 | 20:57

CoJoNes 07-03-06 @ 20:53

Simpel , dat heet gewoon in normaal NEDRELANDS .... BANG ! voor een confrontatie

Salvatore Riina | 07-03-06 | 20:56

brutus68 07-03-06 @ 20:46

Bij mij en vele anderen is het niet anders.

Salvatore Riina | 07-03-06 | 20:54

@Chiant
De secularisatie in Nederland is een lang proces geweest, waar emancipatie van het individu uiteindelijk de resultante van is geweest. Het aanstootgevende van de Moskee in West ligt wat mij betreft meer in het feit, dat het een gigantisch symbool is van achteruitgang. Los van de ideologie die Islam heet. Verworven vrijheden worden verkwanseld, om een bevolkingsgroep met ronduit prehistorische doctrines het naar de zin te maken. Hoe kunnen de neo-feministen als Halsema met droge ogen coulant zijn voor een religie die vrouwen onderdrukt en vrijheden ondermijnt.

CoJoNes | 07-03-06 | 20:53

Het is ook geen verwijt ,Ik vindt alleen dat het er op begint te lijken dat ik hier verhuisd lijkt te zijn terwijl ik niet ben weggegaan ?

Salvatore Riina | 07-03-06 | 20:52

En ps is er niet een actie op poten te zetten ... Red het monument d'r verzetsstrijders.. te nederlanden waar dan ook !!!!

Wat ze moeten daar gewoon met hun poten afblijven !!!!

Sinnert | 07-03-06 | 20:51

stelletje landverraders.

Nev | 07-03-06 | 20:51

Belachelijk en minderwaardig voor de mensen die sneuvelde voor onze vrijheden.. En nu komen een paar inboorlingen de dienst uitmaken dat het niet kan... Tyft toch een eind op... !!!!

Respect those who give there lives for you're FREEDOM !!!

Sinnert | 07-03-06 | 20:49

Het is simpel. Ik word geacht andermans religie te respecteren, zo ben ik opgevoed. Mijn grootvader, vorig jaar overleden, 98 jaar oud, heeft het behoorlijk voor z'n kiezen gehad in 40-45. Die ouwe was niet de meest makkelijke man, maar heeft wel z'n nek uitgestoken in die periode, ondanks het feit dat de man in die tijd een jong gezin had. Hij had ook niks kunnen doen, maar toch. Ondanks dat mijn grootvader in de laatste jaren van z'n leven geen flikker begreep van de multi-culi samenleving (en hij is tot op het laatse moment zeer helder gebleven), was z'n boodschap duidelijk: heb altijd respect voor anders-denkenden, al begrijp je het niet, of heb je er niks mee of whatever. Dat respect heb ik, al dan niet met tegenzin. Ik verwacht dat ook van die anders-denkenden....,

brutus68 | 07-03-06 | 20:46

@Salvatore Riina
Oke, ik snap je nu. Zij zijn meer dan hun geloof dat zeker en anders hoor je mij niet zeggen. Ik zeg alleen dat bewijs voor mij niet hoeft, hun geloof, hun ritueel waarmee ze iets herdenken is al meer dan voldoende reden. Maximo stelde de legitimiteitsvraag naar aanleiding van het bewijs van de feiten rondom het monument, niet ik. Ik stelde dat als de oudstrijders iets geloven en met een bloemtje dat jaarlijks op een plek willen herdenken dan mag dat, dan behoef ik geen bewijs te zien.

spooky | 07-03-06 | 20:42

Moskeeën zijn niet aanstootgevend. Het beeld dat zij oproepen bij de bevolking maakt het echter aanstootgevend en dat heeft alles te maken met de mate van integratie op andere vlakken dan alleen het godsdienstige vlak van de bezoekers van moskeeën. Natuurlijk wordt dit beeld niet bepaald door ALLE bezoekers van moskeeën (dit behoort men er in politiek correct Nederland immer bij te vermelden op straffe van verguizing), maar de realiteit wijst uit dat het grootste deel van de Moskeebezoekers verre van geïntegreerd is in onze samenleving.
-
Vergelijk dat nu eens met de Hindoestaanse Tempels en Joodse Synagoges, waar we er ook bijzonder veel van hebben; zoek de verschillen.

Chiant | 07-03-06 | 20:40

Dat monument staat er al 60 jaar en wij NEDERLANDERS hebben deze oorlog meegemaakt (ik niet) maar wel die man die daar ieder jaar de slachtoffers met vele mensen herdenkt,Wat wil je nog meer weten ?

Salvatore Riina | 07-03-06 | 20:38

AAARRGGGHH!!! Dit is godverdomme echt niet normaal zeg. Altijd maar dat toegeven aan die geytenneuqers! Maar als de echte Nederlander dan eens klaagt over onze islamitische medelander, ben je gelijk een racist. Tis echt van de zotten! Durf nou gvd eens NEE te zeggen tegen die abdullah's en zeggendat ze gewoon pech hebben en dat ze toch maar gewoon de andere kant op moeten kijken als ze er last van hebben.

jos_jalla | 07-03-06 | 20:35

spooky 07-03-06 @ 20:28

Zeker zijn die oudstrijders meer dan hun geloof, dit is hier allemaal gebeurt Dit heet NEDERLAND en hun willen alleen een moskee bouwen.. ?onderzoek en pvda zegt ook genoeg niet waar ....

Salvatore Riina | 07-03-06 | 20:35

@Salvatore Riina 20.29

Hoe bedoel je?? Ik geloof wat ik stel gewoon logisch is..., en niet meer dan normaal. En ik ben absoluut geen rechtse hardliner...

brutus68 | 07-03-06 | 20:34

Salvatore Riina

Doe eens uitleggen, waar waarom afblijven en wie ben je dat dat voor mij bepaalt.

spooky | 07-03-06 | 20:34

spooky 07-03-06 @ 20:28

Afblijven !!!!

Salvatore Riina | 07-03-06 | 20:31

Verkiezingsstuntje van Woutertje Boslim.

diepnek | 07-03-06 | 20:31

brutus68 07-03-06 @ 20:14

Ik dacht dat ik de enige was die er zo over dacht ik had het gisteren gezien op die fijne multiculturele SBS6.

Salvatore Riina | 07-03-06 | 20:29

@MAXIMO
Dat men de aanleiding niet zeker weet, waarbij bedoelt wordt dat de moord van twee mensen niet helemaal zeker de aanleiding is, daarvan ben ik van op de hoogte. Althans het onderzoek dat daar door de pvda commissie naar gedaan is. Maar is dat het belangrijkste, de plek, het monument heeft een betekenis doordat het jaren lang gebruikt is voor herdenking aan WOII, die plekken zijn nogal zeldzaam in nieuw west. Dat ritueel jaar na jaar geeft de betekenis. Nu ik er zo over denk is herdenken door ritueelen van iets wat je niet zeker weet, net geloven, niet? En als je het dan een geloof noemt is het geloof van die oud strijders dan minder van het geloof in Allah? Los van de positieve betekenis die oud strijders e.d. er aan toe eigenen is er ook nog een negatieve betekenis. Het is niet zomaar iets, anders zouden moslims geen aanstoot nemen aan het monument.

spooky | 07-03-06 | 20:28

Om in de redenering van MAXIMO mee te gaan:
De moskee op de tempelberg is aanstootgevend voor de bewoners van Jeruzalem nu, en dient maar te worden afgebroken. Het maakt niet uit of het een heilige moslim-plek herdenkt.
Afbreken en een nieuwe joodse tempel bouwen.

crixus | 07-03-06 | 20:26

CoJoNes 07-03-06 @ 20:23

Heel goed dat zijn ze , Alleen de rest van Nederland wil dit nog niet zien.

Salvatore Riina | 07-03-06 | 20:26

@rosalie
Het ligt niet aan jou en het ligt niet aan de topics, Chiant heeft hierboven een aantal goede punten.
Een multiculturele samenleving mist cohesie als er geen Leitkultur is. Multiculti is hartstikke leuk, als iedereen eerst Nederlander is. Politieke correctheid is in Nederland tot de allergrootste deugd verheven, met als gevolg dat iedereen met meel in de mond praat. Het is ondertussen belangrijker de minderheid te behagen, dan naar de meerderheid te luisteren. Nederland is een polderdemocratie, waar degenen met de grootste bek en de langste tenen het impliciet voor het zeggen hebben.
Ik beschouw mezelf als een intelligente realist, maar juist ik wordt voor populist uitgemaakt. De wereld op z'n kop.
De grootste populisten van Nederland heten Wouter Bos, Femke Halsema en Jan Marijnissen. Laat je niks wijs maken.

CoJoNes | 07-03-06 | 20:23

Multikuli 07-03-06 @ 19:17

Je hebt het helemaal door in deze multiculturele mislukking !

Salvatore Riina | 07-03-06 | 20:20

natuurlijk weg met ons

LEONDUPONT | 07-03-06 | 20:16

Waar het hier omgaat dat hier een monument verwijderd wordt waar je met je tengels af moet blijven. Dat wij zo met z'n allen lekker hier op GS al dan niet stompzinnig kunnen zitten blaten hebben we mede aan deze helden te danken, en dat verdient onnoemelijk veel respect. Buurtbewoners die zich eraan storen..., flikkert tog op!! Tough luck zou ik zo zeggen. Opdat we nooit moge vergeten, en dat is zo vreselijk waar.. Juist dit soort monumenten zorgt er voor dat WO 2 nog tastbaar aanwezig is, en dat is helaas, zeker heden ten dage, helaas nog hard nodig...

brutus68 | 07-03-06 | 20:14

Onze bestuurders begrijpen in dit land kennelijk niet dat men de autochtone bevolking steeds meer tegen zichzelf en de allochtonen in het harnas jaagt met dit soort "weg-met-ons-besluiten".
En dan huilen deze bestuurders, inclusief hun journalistieke vazallen, mee met de wolven dat de autochtonen in Nederland verrechtsen, het aantal kaalkopjes toeneemt en de polarisatie groter is dan ooit! Dit is echter een zeer logische en begrijpelijke reactie van de bevolking om met een ruk naar rechts aan het stuur deze waanzin te stoppen. De PvdA hanteert nu zelfs nagenoeg een kopie van het programma van Fortuyn en zijn leefbaren, dat spreekt toch voor zich!
De multiculturele samenleving in ons land heeft zijn maximum bereikt. Nóg meer multiculturisme kan alleen nog maar met geweld worden afgedwongen (daarvan hebben we een fraai voorproefje in Frankrijk afgelopen najaar mogen zien) en dat zal leiden tot een vreselijke golf van geweld.
Struisvogels zijn het.

Chiant | 07-03-06 | 20:11

@CoJoNes

zou het nou aan mij liggen of aan de topics dat ik me zo opwind vandaag?

Ik haaaaat dat anti-nederlandse gel*l ineens zo......

rosalie | 07-03-06 | 20:09

Want velen wandelen - ik heb het u dikwijls van hen gezegd, maar nu zeg ik het ook wenende - als vijanden van het kruis van Christus.
(De apostel Paulus in Filippenzen 3: 18 NBG 1951 Bijbelvertaling)

Barbapoeppa | 07-03-06 | 20:07

@meesterlijk
Gedogen, gedogen en nog eens gedogen.
Door mensen zoals jij gaat dit land naar de tyfus.

zeauuu Stijlloos | 07-03-06 | 20:07

@MAXIMO
De spiekert op z'n hoof. je zegt het zelf al:
"Alhoewel, ik, als ik zo'n kruis voor mijn deur zou zien herrijzen ook de nodige bezwaren zou maken."
Het kruis stond er al, daarna kwam die moskee. Subtiel verschil.

CoJoNes | 07-03-06 | 20:04

Krijg je met die groene stadsdeelfacisten.

Yousoef | 07-03-06 | 20:04

@MAXIMO

eet smakelijk...
Of Abraham en Mozes voorkomen in de koran is niet het onderwerp, het gaat om de symboliek van het kruis (Jezus dus). En dat is voor de christenen heilig dus of de islam of het joodse geloof daar nou last van heeft is niet belangrijk en niet terzake doende. Daar gaat het om! BTW dit is Nederland, weet je.

rosalie | 07-03-06 | 20:04

@meesterlijk

Jij bent meesterlijk in st*mme reacties geven.(sorry, toch wel) Dat slaat dus nergens op wat jij zegt...nou ja lees je eigen comment nog maar es na....tis te gek voor woorden eigenlijk.

rosalie | 07-03-06 | 19:58

@Rosalie.
Dus ook Abraham en Mozes komen niet in de Koran voor?
@Cojones
Wij doen daar natuurlijk niet zo moeilijk over.
Alhoewel, ik, als ik zo'n kruis voor mijn deur zou zien herrijzen ook de nodige bezwaren zou maken.
@Spooky.
Dat is ook zo, het is ook pijnlijk voor diegene die vanwege oorlogstrauma's om emotionele redenen daar herdenken. Maar als ik mij niet vergis is dat r maar één. En ik ben echt niet van mening dat democratie de dictatuur v/d minderheid is. Dus zo legitiem is dat kruis ook niet als herdenkingsteken aangezien men er niet eens de echte aanleiding van de bouw van kan vinden.
Overigens, ik ga nu eten. Tot later.

MAXIMO | 07-03-06 | 19:57

Kratje bier voor degene die in Teheran roept dat die zich stoort aan een moskee, die laat slopen en er een kerk gaat bouwen... vooruit: 2 kratjes bier. Heaumeaux!

Redwatch | 07-03-06 | 19:56

@rosalie
denk je om je interpunctie, lieverd?

CoJoNes | 07-03-06 | 19:56

@meesterlijk
Jij snapt er dus geen flicquer van. Alleen als betrokkenen zelf aanbieden, uit respect of wat dan ook, een ander niet religieus getint monument te plaatsen, zou dat kunnen. Nu wordt op volstrekt illegitieme (?) gronden gevraagd een ander monument te plaatsen. Dat is simpelweg niet aan mensen die hier na 1945 zijn komen wonen. Dat is niet aan mij en dat is zelfs niet aan jou. Het gaat om een fundamenteel principe (zoals zoveel principes fundamenteel zijn). het is verdomme een monument, geen bloembak.

CoJoNes | 07-03-06 | 19:54

@spooky 19:46

Beter had je de symboliek niet weer kunnen geven en dus De reden om van dat monument (symboliek) af te blijven en zeker niet te verwijderen omwille van moslim/joods-geloofmensen.

rosalie | 07-03-06 | 19:50

nou zakt m'n broek echt af. Wiens land is dit eigenlijk?

zeiksmurf | 07-03-06 | 19:50

Als het monument vervangen wordt door een ander monument dat hetzelfde herdenkt zou ik er niet zo'n vreselijk groot probleem van maken.

Niet dat het monument weg moet maar ik vind wel dat er een klein beetje overtrokken wordt gereageerd op een klein monument dat verplaatst of eventueel vervangen wordt.....

Wat ik veel erger vind is dat jongeren uit mijn woonplaats het monument dat wij hebben gewoon kapot maken.

Als het om allochtonen gaat is Nederland letterlijk en figuurlijk te klein maar over de monumenten die jaarlijks kapot worden gemaakt hoor ik echt helemaal niemand zeuren.

meesterlijk | 07-03-06 | 19:46

@MAXIMO
Klopt is een martelwerktuig waar wij onze messias aan opgehangen hebben en via hem zijn wij vrij van zonde. Jezus die gstorven is voor onze zonden? Does it ring a bell? MAW symboliek is vrijheid niet martelwerktuig. Daarom is de symboliek van kruis ook niet zomaar. Die oorlogsslachtoffers zijn overleden voor mijn vrijheid.

spooky | 07-03-06 | 19:46

Zelfs het woord connotatie in de mond nemen is aan de hypocriete kant.
Eerbied voor elkanders gevoelswaarde is wat de Islam predikt is het niet.

trespasser | 07-03-06 | 19:43

@MAXIMO
Een krachtig herdenkingsteken is een authentiek teken niet weggehaald of gedeporeerd naar een school onder het mom van adoptie. Een krachtig teken is een teken dat past bij de tradities van 65 jaar geleden en dat is een kruis zoals bijna alle monumenten gristelijke kruisen zijn. Jou bewering "een krachtig herdenkingsteken kan komen waar de daar wonende bewoners zich meer in kunnen vinden aangezien dit monument hen nu niet aanspreekt" is helaas pindakaas een utopie want je tracht twee complete tegenstellingen te verenigen. Beeld was eerder en is een monument dus aanpassen maar.

spooky | 07-03-06 | 19:37

@MAXIMO
Sorry, maar zo makkelijk kom je er niet mee weg. Het symbool symboliseert het lijden van Jezus en van symboliek is de Islam niet vies, dacht ik.
De ster is het symbool van Heineken en een halve maan staat achterop menige Toyota. Een pentagram is het symbool van Satanisten. Maw, zo lust ik er nog wel een paar.

CoJoNes | 07-03-06 | 19:36

@MAXIMO

Jezus is niet hun profeet maar een zoon van God van de christenen, snap je?

rosalie | 07-03-06 | 19:32

@Cojones en rosalie
Het is het martelwerktuig waamee een van hun profeten is gedood.
Het had net zo goed een guillotine kunnen zijn als Jezus daarmee was gedood.

MAXIMO | 07-03-06 | 19:30

@CoJoNes

Meer dan! :) En laat nou MAXIMO het maar es uitleggen!

rosalie | 07-03-06 | 19:28

Smerige landverraders, ik hoop dat ze allemaal een langzame en pijnlijke deaud sterven.

Colossi | 07-03-06 | 19:26

@rosalie
Heb ik zo m'n Wiegel fout weer gecorrigeerd ? ;)

CoJoNes | 07-03-06 | 19:20

@MAXIMO
-
" M.a.w. het kruis kwam in die plannen, waarschijnlijk, recht voor die moskee en, tsja, dan kan ik me voorstellen dat ze gaan klagen."
-
Oh ja? Leg eens uit dan.

CoJoNes | 07-03-06 | 19:19

@MAXIMO

M.a.w. het kruis kwam in die plannen, waarschijnlijk, recht voor die moskee en, tsja, dan kan ik me voorstellen dat ze gaan klagen.

Ben jij wel wijs?????

rosalie | 07-03-06 | 19:19

@ MAXIMO
gewoon een beetje respect voor onze bestaande herdenkplaatsen van de allochtone medemens...

Genverbrander | 07-03-06 | 19:19

hier word ik nou egt pissig van

argh | 07-03-06 | 19:19

Wat moet er gebeuren om het ty te keren?
In den Haag zitten alleen maar volgevreten strondzakken

het witte schaap | 07-03-06 | 19:18


Moslims zijn de nazi's en links de NSB.

Multikuli | 07-03-06 | 19:17

Er komt ipv dit monument een ander monument aangezien men toch(vanwege nieuwe woningen, winkels en moskee) moet verbouwen en er gelijk een krachtig herdenkingsteken kan komen waar de daar wonende bewoners zich meer in kunnen vinden aangezien dit monument hen nu niet aanspreekt. Zover ik uit de berichtgeving kan opmaken is het geklaag gekomen vanuit één moskee nadat het kruis zou worden verhuisd. M.a.w. het kruis kwam in die plannen, waarschijnlijk, recht voor die moskee en, tsja, dan kan ik me voorstellen dat ze gaan klagen. Nu is het monument ondergebracht op het plein bij die de Visser basisschool en kan iedereen die er behoefte aan heeft het nog zien. En, er komt nog een extra prachtig monument bij, dus ruimte zat voor de WOII herdenkers.
Mensen, wat willen we nog meer?

MAXIMO | 07-03-06 | 19:17

De dwaasheid gekroond! riep mijn moeder altijd als ze niets meer wist te zeggen op iets absurds.....

Zou die moskee er lang staan als het monument niet terugkomt in dezelfde hoedanigheid? Ik mag toch hopen dat er de nodige verstandige amsterdammmers en/of politici zijn die hier tegen in opstand komen!

rosalie | 07-03-06 | 19:12

Ja ons land wordt beter en beter he wouter B.

derks | 07-03-06 | 19:11

@schapie schapie
ga nog effe door

het witte schaap | 07-03-06 | 19:10

@schaap
Dat is al een aantal jaren geleden in gang gezet,oa door Den Uil in den beginne ,later door Kok en nu wil Wouter Boslim de final knock out uitdelen .

Boze Buur | 07-03-06 | 19:06

-weggejorist-

schapie_schapie | 07-03-06 | 19:05

Terwijl Nederland zich vergaapt aan voetbal en verkiezings uitslagen
wordt ons land weggeven

het witte schaap | 07-03-06 | 19:04

Lees voor uitleg deze site, Ariel heeft het een en ander denk ik prima verwoord:
mega.egotripper.nl/index1.html en zoals ze zelf schrijft het comite 4-5 mei was voor tijdelijke verwijdering (opzich nog schandalig maar daar kan ik bij verbouwing wel inkomen)http://www.4en5mei.nl/portal/verplaatsing.monument

spooky | 07-03-06 | 19:03

@Pandora
Leefbaar is zoooo 2002

CoJoNes | 07-03-06 | 19:03

Sorry, Manna

Salvatore Riina | 07-03-06 | 18:57

@Salvatore Riina
je bedoelt allah, toch?

manna | 07-03-06 | 18:55

Dit kan toch GODVERDOMME NIET !

Salvatore Riina | 07-03-06 | 18:53

@CoJoNes 07-03-06 @ 18:43:
Het icoontje van die website lijkt wel verdacht veel op dat runeteken van de kaalkopjes op z'n kant...

crixus | 07-03-06 | 18:49

Nog 4 jaar de Bakkertjes natuurlijk..

Pandora | 07-03-06 | 18:48

[url]http://www.amsterdam.pvda.nl/afdeling_nieuwsbericht/2956/debaarsjes[/url]

Tja.....

Dj_Tuning | 07-03-06 | 18:48

@Pandora
Wat heb je gestemd, als ik vragen mag?

CoJoNes | 07-03-06 | 18:47

@ 3bier1melk: nou nee, niet echt, maar gebeurt dat ooit wel dan?

Pandora | 07-03-06 | 18:45

Nederigland

het witte schaap | 07-03-06 | 18:44

@3bier1melk

en waar we liter liter kunnen bestellen (en laten afleveren?)

manna | 07-03-06 | 18:43

@ 3bier1melk :

stuur eens een mailtje naar : j.cohen@amsterdam.nl

De big boss himself..

Dj_Tuning | 07-03-06 | 18:41

Kan er trouwens niemand een link vinden waar we ons ongenogen kunnen droppen?

3bier1melk | 07-03-06 | 18:39

Volgende keer neemt helemaal niemand meer onderduikers in huis en zijn er helemaal geen soortgelijke kruisjes meer nodig.

The Beasjt is er wee | 07-03-06 | 18:37

Multikuli 07-03-06 @ 18:30

Hahahhahaha.... Ik ben geen u hoor, ben pas 26..... dus niet een 2e wereldoorlog veteraan. Het gaat om het feit dat wij alles toelaten wat het islamitisch geloof betreft. Maar er komt geen grijntje tolerantie of medeleven van de anderen kant. Dat een oorlogs monument daar onder moet lijden vind ik heel erg. Die mensen herdenken daar elk jaar weer hun familieleden, vrienden, kennisen en gesneuvelde soldaten. Soldaten die het mogelijk hebben gemaakt dat we nu hebben wat we hebben en zijn wie we zijn. Daar zou menig moslim diep respect voor moeten hebben. Maar in plaats daarvan, gaan ze voetballen met kranzen en monumenten slopen of zeuren dat ze verwijdert moeten worden. Heel erg laag!

MR. X | 07-03-06 | 18:37

Niet om te stoken, maar laat een paar honderd liter varkens bloed stromen over de grond waar de moskee terecht moet komen, zijn ze genezen en hoeven ze de moskee niet meer. Nu kan het nog, als dat ding er eenmaal staat ben je te laat.

3bier1melk | 07-03-06 | 18:34

@Pandora, ik neem aan dat jouw als omwonende netjes is gevraagd wat jij er van vind?

3bier1melk | 07-03-06 | 18:31

Er zou op die plek weldegelljk een fussilade hebben plaatsgevonden.

gevallenverstand | 07-03-06 | 18:30


U bent veteraan van wat Mr X?

Multikuli | 07-03-06 | 18:30

Nog even en ze gaan ook mensen met een kruisje om hun nek lynchen. Joden vonden dat kruisje ook niets? Het is wel een monument voor mensen die streden tegen een bezetter, die hun volksgenoten per trein naar het oosten afvoerden. En in tegenstelling tot de NS, waren de Duitsers bijzonder punktlich. Ondankbaar gewoon. Nou, vooruit, geen herdenking dan meer van de vernietigingskampen, is kwetsend, ook voor moslims die het nog steeds ontkennen. Dat momument van Jan Wolkers kan dan toch ook wel weg? Zonde van al dat glas, recyclen die handel. Maar als je dat roept, dan ben je antisemitisch.
En dan die moslims die er zo op tegen zijn.... Triest.... HEEL TRIEST. Maar nog triester zijn die smerige overlopers van een nederlanders die dit allemaal maar toestaan. Maak de samenleving leefbaarder, begin met het neerhalen van een moskee! Als we dan een neutraal standbeeld willen, doe dan een wc pot van 3 meter, dat zegt genoeg lijkt mij. Of gooi er een enorme roze driehoek neer.... effe jennen!!!!

Klaas Vaak | 07-03-06 | 18:29

Wulfpack 07-03-06 @ 18:24

Onze oorspronkelijke cultuur is gebaseert op het christelijke geloof.
Wil je je oude land terug en een stop zetten op al die veranderingen in je stad, stem dan op een christelijke partij. Klinkt dat echt zo raar voor je?
Tijdens de landelijke verkiezingen natuurlijk niet voor de christenunie of SGP gaan. Maar goed.

MR. X | 07-03-06 | 18:29

@Weisse rose
Als je het goed beschouwt, hebben moslims helemaal geen eigen partij nodig in Nederland. Hun belangen worden meer dan uitstekend behartigd door het links-intellectuele establishment. Waarom zou je olie op het vuur gooien, als het ook op de golven kan?

CoJoNes | 07-03-06 | 18:29

Inderdaad te erg voor woorden.
We kunnen later zeggen: "we weten wanneer en waar het begonnen is".

rkh | 07-03-06 | 18:28

reuzenkind 07-03-06 @ 18:22
Ik respecteer de generatie van verzetstrijders en van hen die het land na de oorlog weer hebben opgebouwd. Wat mij betreft komt dat monument op die plek terug.

gevallenverstand | 07-03-06 | 18:28

@Tobus 07-03-06 @ 17:25
Het is geen krish maar een kirpan. Nogal wat Sikhs heden ten dage dragen ze als symbool om hun nek. Ze zijn niet bedoeld om nekken door te snijden maar om de vrijheid van eenieder hun geloof te kiezen en uit in vrijheid te oefenen te verdedigen.
Een van de Sikh goeroes is zelfs gestorven voor de vrijheid van godsdienst voor de hindoes in India ten tijde van de moslim bezetting.
Maar ook binnen deze groepering zie je in de verschillende landen Canada is daar een goed voorbeeld van een star vasthouden aan hun geloof. Betreffende Sikh is waarschijnlijk afgedwaald van de ware leer. waarin staat dat Sikhs zich niet moeten blindstaren op rituelen en symbolen.
Nu on topic belachelijk. Wanneer moet het monument op de Dam verdwijnen, moet ik mijn baard laten staan, me laten besnijden. Ik heb genoeg van de islamisering van de nederlandse samenleving.
De partij van de allochtoon moddert door en trekt het land verder in de stront. Het is wachten op een hete zomer. want een groene lente belooft een hete zomer.

Weisse rose | 07-03-06 | 18:25

Het 4 en 5 mei comite is een redelijke club. Er zou ook gezegd kunnen worden dat Islamieten onmogelijk aanstoot kunnen nemen aan het symbool van een kruis omdat zij zowel Jezus (Isa) als Maria (Maryam) erkennen en dat de drijfveren van dit besluit dus niet legitiem zijn.

gevallenverstand | 07-03-06 | 18:25

zelfcensuur kost ons de kop ! er wordt niet gezegd wat er werkelijk gebeurt om het allemaal maar rustig te houden, in principe werkt deze methode de segregatie ook alleen maar in de hand.

Onderhuids gaan we elkaar langzaamaan steeds meer haten , en al die opgelegde goedbedoelde subsidievretende clubjes / cursusjes / therapietjes helpen geen ene moer.

Je kan niet iemand helpen die niet geholpen wilt worden etc etc

Maar het verandert ons in plaats van dat het anderen verandert
We staan op et punt om steeds meer vrijheden te gaan verliezen , maar dat ze dit doen is wel schandalig !

Als ze zo'n monument nog 20 laten staan en ze halen het dan weg is er niets aan de hand , want er is niemand meer die leeft die er zo'n nauwe band mee heeft.

blup © | 07-03-06 | 18:25

Multikuli 07-03-06 @ 18:22

?????

MR. X | 07-03-06 | 18:25

Hoewel, Booming Baarsjes.... Klinkt steeds aantrekkelijker.

CoJoNes | 07-03-06 | 18:25

christelijk symbool wordt vervangen door 5000x groter Islamtisch symbool, is dat niet tegen de christelijke normen en waarden in, waar is het CDA nu?

Bozepanda | 07-03-06 | 18:24

@MR. X
Spoor jij niet? CU of SGP! Kan je beter helemaal niet stemmen.

Wulfpack | 07-03-06 | 18:24

@fuckje
Het meerendeel van de bevolking van de Baarsjes is al compleet murw geluld door Cohen en van Waveren. Ze hebben daar zelfs de pay-off Booming Baarsjes bedacht. Need I say more.

CoJoNes | 07-03-06 | 18:23


Nou sta jij even voor lul met je veteraan MR.X, bedankt natuurlijk, maar het was voor niks.

Multikuli | 07-03-06 | 18:22

@gevallenverstand

Waarom moeten wij een universeler monument maken, terwijl hun een minaret van 40+ meter neerzetten? Dan weet ik wel een leuke compromis, wij geen monument zij geen minaret.

reuzenkind | 07-03-06 | 18:22

Eigenlijk kan ik die lui niet uitstaan, maar misschien eens onder de aandacht laten brengen door SBS camping-tv?

Dj_Tuning | 07-03-06 | 18:21

Christenunie en SGP stemmen............

MR. X | 07-03-06 | 18:20

@ fuckje
Kan in elk geval even lekker rechts gaan stemmen nu..

Pandora | 07-03-06 | 18:19

Een moskee voor onze kut allochtoontjes, kruizen weg voor onze allochtoontjes. Wij zijn ons land aan het verliezen en we staan erbij en kijken ernaar. Ik wil een kerk die grooter is dan die mosgay. Dit doet me echt super veel pijn, zeker omdat ik zelf veteraan ben.

MR. X | 07-03-06 | 18:16

Had je suggesties?

Pandora | 07-03-06 | 18:16

Er zijn Joodse en Islamitische groepen die liever een universeler oorlogsmonument zagen. Oud verzetsstrijders zeggen: 'Dit is ons monument en dat moet zo blijven'.

gevallenverstand | 07-03-06 | 18:16

Beetje late reactie want mensen winden zich hier nu al 2 dagen over op. Geeft niet liever nu dan nooit. Heb inmiddels comments achtergelaten op logs van de pvda amsterdam en de Joris aldaar is me tot nu gunstig gezind. Meerdere logs directer betrokken zijn er al mee bezig. De vorige keer dat ik bereidt was heel ver te gaan over een issue in Amsterdam was het beeld voor van Gogh, nu weer een beeld. Nog veel serieuzer dan een beeld van van Gogh. WE gaan GVD toch niet onze oorlogshelden in de aanbieding doen. Die moskee mag komen, vind hem qua ontwerp zelfs erg mooi maar een kruis van een meter of 2 naast een minaret van 45m is dat teveel. Zijn de tenen zooooo lang??

spooky | 07-03-06 | 18:15

@Pandora,
kan jij ( en ik meen dat serieus!) daar iets tegen doen met andere buurtgenoten?

fuckje | 07-03-06 | 18:14

voel me zo machteloos...

manna | 07-03-06 | 18:13

@ Pandora
COMPLEET met je eens.

zeauuu Stijlloos | 07-03-06 | 18:12

Die Hollandsche Schouwburg in Amsterdam doen ze ook nog amper wat mee. Kan ook wel weg, het is tenslotte kostbare bouwgrond zo vlak bij het centrum.

The Beasjt is er wee | 07-03-06 | 18:12

Gehoord op radio 1: in moskeeen is voorlichting gegeven aan moslims hoe te stemmen en benadrukt om te gaan stemmen, zonder dat een stemadvies werd gegeven. Via de achterdeur kwam dan echter een vertegenwoordiger van de PvdA folders uitdelen volgende de journalist.

Baron von Proxy | 07-03-06 | 18:12

Simon, bedénk iets!!!

Jaap Kooijman | 07-03-06 | 18:10

Tis verdomme wel brutaal. Ik woon daar om de hoek en dat kruisje steekt hooguit een half metertje boven het maaiveld uit. Ze bouwen daar een moskee met een minaret van 42 METER(!!) hoog. Daar werd geen enkele concessie aan gedaan. En dan moet dat kruisje weg.
Hoe gefrustreerd kan een religie zijn?

Pandora | 07-03-06 | 18:09

-weggejorist-

zeauuu Stijlloos | 07-03-06 | 18:07

@Ultraextremist!:
Dat IK tegen een christelijk kruis aanpis dat moet ik zelf weten. Dat anderen dat doen neem ik niet. En zeker niet als het één plaats moet maken voor iets ergers. Zie mijn post van 18:01

Wulfpack | 07-03-06 | 18:07

@ zinloosgekweld,

Juist de bemoeienissen van die etnische minderheden is toch het centrale punt van deze discussie...

Zo kun je er wel 100-en voorbeelden bij halen..

Dj_Tuning | 07-03-06 | 18:05

@Ultraextremist!

Het heeft wat mij betreft geen fuck te maken met dat het christelijk is. Ik vind gewoon zwaar respectloos tegenover hen die gevallen zijn in WO2 en de verzetsstrijders om hun gedenkteken plaats te laten maken voor een nieuwe moskee. Bij veel bejaarden zit nog veel oud zeer van WO2 en om zo makkelijk dat aan de kant te schuifen is gewoon diep triest.

Aussie | 07-03-06 | 18:05

@CoJoNes

Met de tekst: schoenen uit ! (?)

blup © | 07-03-06 | 18:03

Advertenties
Gezocht: Een nieuwe hangplek.
(0655536788 vragen naar Jezus)

trespasser | 07-03-06 | 18:03

Mooi he!
.
En niemand die aanstoot neemt aan het in aanbouwzijnde 300-kilometer Hoge Kutmoslimtoren-minaretgeval met haatzaaiend geluid.
.
Nee een kruisie, Help! , weg ermee! het betekend toch niks!
En waarschijnlijk stond het kruis ook in de weg voor de kransvoetballende jeugd aldaar?.
.
DIt gaat zooo fout aflopen allemaal...

zinloosgekweld | 07-03-06 | 18:02

@blup
Een waxinelicht met een doorsnee van 2 meter, uitgevoerd in wit marmer.

CoJoNes | 07-03-06 | 18:02

Het is toch logisch dat die hakbars en joden dat kruis niet tolereren. Het is immers een teken van vrijheid. En dat is nu precies wat ze ons willen ontnemen.

Wulfpack | 07-03-06 | 18:01

Wat is eigenlijk een neutraal monument tegen een achtergrond van een ronde koepel en 2 hoge torentjes met architectuur welke je in het Midden Oosten regelmatig tegenkomt....

Ik vind die torens ook te hoog , maar daarom worden ze niet neergehaald

blup © | 07-03-06 | 17:59

Als we Pieter Vleeming nu eens op de zaak zetten.... Die zet zn tanden er wel in.....

Persberichtje hier, aanklacht daar... ik zie er wel brood in..

Dj_Tuning | 07-03-06 | 17:59

stelletje hypocrieten hiero! het was een oer-cristelijk jezus kruis, iets waar GS normaal gesproken tegenaan pist. Nu mot t weg vanwege een moskee, en jullie veranderen opeens in een kudde losgebarsten pallestijnen tijdens een hezbollah-begravenis..! flikker toch op

Ultraextremist! | 07-03-06 | 17:59

zie mezelf niet als extremist, maar als ik lees dat het eeuwenoude kruis moet wijken omdat de godvergeten moslims zonder enkel respect voor andere godsdiensten of gebruiken deze mening zijn toegedaan, wordt ik dit wel. dit is echt de emmer die de emmer doet overlopen. laat ze direct alle kerken ook maar verdwijnen door 'neutrale'gemeenschapshuizen. sodeju!

manna | 07-03-06 | 17:56

Anja Meulenbelt en Fatima Ejaculatec zingen in koor: een nieuwe mijlpaal in de emancipatie van de moslims in nederland, tjalalalalaaaaa

Baron von Proxy | 07-03-06 | 17:55

De weg-met-ons-cultuur is een oud-Hollandsche traditie, waaraan andere culturen resspektvoll en gaarne medewerking verlenen.
Wat weer een multiculturele opstekert is bij dit gluiperige daadje van de Grote stad.

Jan Passant | 07-03-06 | 17:55

De afkomst van Job zit toch alleen in dat vettige keppeltje, dat ie trouwens nooit draagt als hij met Marokkaanse probleemjeugd thee drinkt.

CoJoNes | 07-03-06 | 17:54

@CoJoNes 07-03-06 @ 17:41:
En waar ze natuurlijk RJF-zeepjes uit '40-'45 verkopen. Dat vinden ze in De Baarsjes natuurlijk ook lachen. Constant Kusters heeft vast nog wel een aantal dozen van die "Reines Jüdisches Fett" -zeepjes. 100% kosher en halal. Dat mag natuurlijk wel bij zo' moskee.
Maar een gedenkkruis, neeeeee.... Ies diskrimnazi....

crixus | 07-03-06 | 17:54

Weer een mooi stukje verloochening van z'n afkomst door Job Cohen, totaal respectloos dit. Alles ten goede van de multiculti heilstaat, gadverdamme!

Aussie | 07-03-06 | 17:51

Dit is natuurlijk wel weer prachtig voer voor de amerikanen als tegen argument voor alle joe-es of ee bashers.. eerst breez@h killers en dan dit.....

Dj_Tuning | 07-03-06 | 17:51

Misschien een betonnen Edammer kaasje met als opschrift:
Voor hen die wij overvielen.

trespasser | 07-03-06 | 17:50

Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen... Dan dooft het licht...
*klik*

The Beasjt is er wee | 07-03-06 | 17:48

@brusselmans
We moeten ons de ogen uit onze kop schamen voor die duizenden ami's die hier voor ons gestorven zijn.

controle | 07-03-06 | 17:48

Typisch nederland !! En dan de berichtgeving rondom het verdwijnen van het monument , wat een bliksemafleider zeg dat CIOD verhaal , er wordt daar verdomme de zoveelste moslimtempel gebouwd ! ze hadden best 20 jaar kunnen wachten, wat heb ik het te doen met de oudjes in Nederland, volgens mij is dit niet waar ze altijd zo hard voor hebben gewerkt en gevochten.
Een klap in het gezicht dus....

Deze topic in contrast met onderstaand stukje van nu.nl is helemaal mooi.

ZEIST - De voetbalbond KNVB tolereert geen oranje supportershelmen tijdens de drie komende oefeninterlands van het Nederlands elftal. De bond vind het hooffdeksel te veel gelijkenis tonen met de zogeheten Duitse 'Stahlhelm'. "In onze ogen is deze helm kwetsend en provocerend en wordt een onnodige link gelegd met de oorlog", aldus een woordvoerder dinsdag.

Stadionstewards krijgen bij de komende duels tegen Mexico, Kameroen en Australië opdracht de helmen in beslag te nemen. Dat gebeurde overigens al bij de vriendschappelijke interland afgelopen woensdag tegen Ecuador. "De bond heeft huisregels en op basis van die regels kunnen wij dit doen. Supporters krijgen de helm na afloop van de wedstrijd weer terug."

blup © | 07-03-06 | 17:47

@Baron
Volgens mij waren het toch vooral de Canadezen, en die zijn weer Halal na het Kris Pousaka arrest.

CoJoNes | 07-03-06 | 17:45

@ Fuckje : Een fatwa, dat was ik idd vergeten, dat kan natuurlijk niet ontbreken om een standpunt duidelijk te maken...

Dj_Tuning | 07-03-06 | 17:44

Voorspelling:

Binnen nu en 10 jaar zal er vanuit islamitische hoek sterk op worden aangedrongen om de geschiedenis van de bevrijding in 1945 te herschrijven omdat de nadrukkelijke rol van de VS daarin pijnlijk is en als beledigend wordt ervaren door onze islamitische medelanders. Zij wensen niet in een land te leven dat door de VS is bevrijd. Daarentegen moet de rol van oa. marokkaanse militaire helden sterker worden benadrukt.

Baron von Proxy | 07-03-06 | 17:44

Colleville sur Mer that is..

Brusselmans | 07-03-06 | 17:44

@ controle

Zeker de moeite waard, vergeet Colleville-St. Laurent niet.

Brusselmans | 07-03-06 | 17:42

@Dj_tuning,
De tijd van handtekeningen en overleg lijkt me zo langzamerhand wel voorbij. Ons land wordt in de uitverkoop gegooid door die rooie kl**tzakken, met Cohen, Halsema en Cohen voorop. Hierbij spreek ik een Fatwa uit tegen het Amsterdamse gemeentebestuur en alle overbodige stadsdeelraden.
"Fatwa hakbarrr!!!!!"

fuckje | 07-03-06 | 17:42

@ controle : Dat zijn moderne westerse middelen die bij de "andere kant" nog niet zo hoog in het vaandel staan....

Daarom gewoon eens helemaal anders.. Retro en geheel zonder stijl langs de deuren gaan...

Of misschien nog beter, Ik denk dat ik metteen vertrek naar het locale stembureau, om daar alvast te beginnen...

mensen het beste!

Dj_Tuning | 07-03-06 | 17:42

CoJoNes 07-03-06 @ 17:34 LOL
wist alleen niet dat er nog katholieken in 0031 woonde, ik zie die bloemenperken wel in de meer zuidelijke europeese landen en helemaal veel hier in het oosten (hoeveelheid heeft hier ook te maken met rijgedrag)

Luckyluuk | 07-03-06 | 17:41

@crixus
waar tevens halal ende koshere wiedergutmachungs clubsandwiches worden geserveerd? Ik ben voor.

CoJoNes | 07-03-06 | 17:41

schande!

sjaak lombok | 07-03-06 | 17:40


Staat het verzet even voor lul met hun verzet. Ik zou me als nederlandse held toch even achter de oren krabben, waar heb ik voor gevochten... Ergens een plek om ze een hart onder de riem te steken?

Multikuli | 07-03-06 | 17:40

Ik voel een steek in m'n onderbuik.

technofreak | 07-03-06 | 17:40

In plaats van het monumentje komt een theehuisje?

crixus | 07-03-06 | 17:39

@dj_tuning
Kan je zoiets tegenwoordig niet online maken?

controle | 07-03-06 | 17:39

Wordt eens tijd om ouderwets handtekeningen te gaan verzamelen...

Als en paar hakbars en penisverminkers zo'n besluit kunnen forceren, dan moeten "wij" dat toch ook wel weer kunnen met een vrachtwagen vol handtekeningen...

De boodschap moet gewoon sterk genoeg zijn, evenals de sterke thee die onze theedrinkende vrienden al jaren aan onze "overheid en burgervader" voor schotelen.. Die is gewoon veel lekkerder, en tja.. dan moeten ze toch wel naar je luisteren??

Dj_Tuning | 07-03-06 | 17:39

Kunnen we dan trouwens meteen wat neutraler gedenksteentjes plaatsen voor al die verongelukte plattelandsjeugd. Ik wordt knettergek van al die waxinelichtjes als ik door de provincie rijd.

CoJoNes | 07-03-06 | 17:34

Vanuit Geenstijl zijn er bezwaren tegen de halve maan, vanwege de terroristische connotatie.

Mr.D. | 07-03-06 | 17:34

Wellicht dat onze islamitische en joodse vrinden minder aanstoot nemen aan een moderne versie van de Stenen Man.

Zelden een Nederlands oorlogsmonument gezien dat een diepere indruk maakt. Vooral de gebalde vuisten zijn erg treffend.
www.dodenakkers.nl/images/oorlog/stene...

Ontelbaar maal beter dan die nietszeggende paal op de Dam.

Brusselmans | 07-03-06 | 17:32

@MAXIMO 07-03-06 @ 17:29
Maar voor hoelang nog?

Dömper | 07-03-06 | 17:32

@Lucas
Je hoeft ook niet weg, als je je maar aanpast.

CoJoNes | 07-03-06 | 17:31

Debiel of doelbewust, fussileren of fouilleren, monument of moskee... Niets is meer wat het lijkt en lijken zijn niets meer.

BastaardSuiker | 07-03-06 | 17:31

@maximo
"jullie" dank dat je je kenbaar maakt.
wasalam (wanneer beginnen hier trouwens de koranlezingen?)

controle | 07-03-06 | 17:30

die monumenten staan er om onze geschiedenis te herdenken, dat dat nooit meer mag gebeuren... het weghalen ervan staat gelijk aan het weghalen van een stuk geschiedenis. Schande!

Dat het een christelijke connotatie heeft is niet zo gek in een land dat van oudsher christelijk is. Wordt binnenkort de 'plus' vervangen door de halve maan? Waarom moet elk symbool hier in NL toch wijkenvoor die islamitische symbolen? Optiefen met die hap, als je een moskee wilt, bouw je die maar ergens anders. Het liefst in iran, irak of afghanistan waar men wat blijer is met dergelijke gebouwen. Ik zeg: varkens stallen op die plek!

The Hedge | 07-03-06 | 17:29

Mensen, Christenen, Whatever, Rustig!
Jullie kunnen de nationale 2e-wereldoorlog zonden nog steeds met kruis herdenken, jullie moeten alleen wel naar het plein bij basisschool de Visser gaan, daar staat dit herdenkingsteken nu.

MAXIMO | 07-03-06 | 17:29

Enne over vijftig jaar staat een rood halfmaantje om diegene die de moskee opbliesen te gedenken!

Matamores de Derde | 07-03-06 | 17:28

CoJoNes stoort zich al tijden aan mij maar ik ga ook niet weg.
Koekje, Co?

Lucasdelinkselul | 07-03-06 | 17:28

Teletekst blz. 107 kan je lezen dat Christenen kunnen worden uitgezet. De omgekeerde wereld. Ik heb Geert al gemaild.

fuckje | 07-03-06 | 17:28

Zijn ze GVD helemaal gek geworden! Onze Opa's hebben zijn onder dat Juk gebukt gegaan, hebben voor onze vrijheid gevochten. 2 NEDERLANDERS hebben het grootste offer voor onze vrijheid gebracht! En de moskee vind het monument niet passend?! Flikker een end op! ONS MONUMENT! AFBLIJVEN met de vieze grijpgrage tengeltjes!

Woede was een emotie die ik tot vandaag niet kende aangaande zgn politiek correcte zaken! Sinds dit bericht is daar verandering in gekomen.

magic marine | 07-03-06 | 17:27

Ik wist niet dat er zoveel joden in de Baarsjes woonden. Dit is dan toch nieuws voor me. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat er met veel nadruk wordt bezegd dat ook de JOODSE omwonenden aanstoot nemen aan het monument om de Islamietische hetze te ontkrachten in de media.

Maar goed, wie ben ik (ik ben Knip)
Ik heb wel een suggestie voor een nieuw monument (stond volgens mij nog niet in NL).
Een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de islamitische SS
www.geocities.com/mediacontrole/handsc...
dan mag Taida voor de gelegenheid terugkomen om het te onthullen.

Knip | 07-03-06 | 17:27

@ mezelf CoJoNes 07-03-06 @ 17:23
Ik neem dat bij deze terug, had het linkje niet gelezen. Een neutraler monument, iets met een geitje? Het einde is nakende, zeg ik u.

CoJoNes | 07-03-06 | 17:25

Op één dag: in Canada mag een Sikh student een krish (rituele dolk voor nekkensnijden) te allen tijde bij zich houden, ook op de universiteit. Een krish is namelijk geen wapen, maar een uiting van godsdienst, zoals de rechtbank heeft bepaald. En nu dus dit hier. De nieuwe volksaanwas kan zo'n kruisje niet aanzien, een kruisje dat hier gezien de geschiedenis gewoon hoort. In plaats daarvan komt er een joekel van een gebouw met een halve maan op het topje.

Als ik uit het midden-oosten kwam zou ik me zo onderhand doodlachen...

Tobus | 07-03-06 | 17:25

Gestorven voor de vrijheid van anderen.
Gestorrven zodat eenieder hier in vrijheid kan leven.
De lieden die dit weg menen te halen vinden dat ze de vrijheid hebben om dat te doen.
Ze snappen niets van vrijheid en al helemaal niets van fantsoen.

Lucifer | 07-03-06 | 17:25

Is trouwens natuurlijk de vraag of de moslims of de joden dit erdoor hebben weten te drukken.

controle | 07-03-06 | 17:24

Ik kan me niet voorstellen, dat als het om een verzorgingstehuis was gegaan voor onze 'opbouwgeneratie', hier zo moeilijk over gedaan zou worden. Ik kan ook niet geloven, dat IK dat zeg, maar ik doe het toch.

CoJoNes | 07-03-06 | 17:23

Ik woon zelf niet in 0031, maar met een beetje professioneel ouwehoeren moet die beslissing toch wel weer rechtgezet kunnen worden in 020!?

Luckyluuk | 07-03-06 | 17:23

Moslims en Joden zijn het eens, het moet niet veel gekker worden.

controle | 07-03-06 | 17:23

gvd door die mense konden die hakbars hier wonen

zo iets flik je tog niet

uuuu | 07-03-06 | 17:21

Het kruis is weg omdat joden en moslims zich eraan storen.
.
Sodemieter dan op naar Israel en Marokko. Daar komen wij toch #$%$ ook niet klagen dat we het niet eens zijn met bepaalde symbolen.
.
En het ergste is nog dat gewone Nederlandse bestuurders met deze onzin meedoen. Dit land is collectief debiel geworden. Het wordt tijd voor honger en oorlog. Misschien beseffen we dan weer wat er echt belangrijk is.
.
In 1940 - 1945 zijn miljoenen gesneuveld en vermoord en nu moegen we hen niet meer herdenken omdat er enkele randdebielen zich aan de vorm storen. Soms schaam ik me ervoor Nederlander te zijn.

Professor Plons | 07-03-06 | 17:21

"Toen een tijdelijke verhuizing van het monument aan de orde kwam in het 4/5 mei-comité De Baarsjes bleek vanuit de Pakistaanse moskee er bezwaar te zijn tegen het kruis, vanwege de christelijke connotatie. Een opvatting die vanuit de Marokkaanse en Turkse moskee werd gedeeld."
Wat een tolerant geloof toch...

Dömper | 07-03-06 | 17:20

hakbar aan de macht!

lamstraal | 07-03-06 | 17:19

Leuk onderwerpje voor de AT5 multicul soap: "Waarom moet ons stadsdeel opgezadeld worden met kruizen of andere christelijke uitingen ? Die komen toch veel beter tot hun recht in het Amsterdamse Bos. Wel ver verwijderd van onze kebab-grasvelden natuurlijk."

ventus_aqualis | 07-03-06 | 17:19

Het is toch g*dverd*mme godsgeklaagd. Omdat een paar Marokjes en Pakistani zich aan het kruis storen moet er maar een ander, universeel, monument komen. Nee, lekker met z'n allen voor de "Linkse Lente"gaan stemmen vandaag, dan krijgen we nog veel meer van dit soort praktijken. Sodemieter op!!!!

Da was ik nie | 07-03-06 | 17:19

Dat wordt straks nog wat als het monument op de dam plaats moet maken voor de grote stadsmoskee.

chinaski | 07-03-06 | 17:19

apocalypse now ....

Nog maar een paar jaar en dan heb ik het eindelijk voor het zeggen hier in huis...

Mijn vriendin zal dan volgens de shahira minder zijn dan mijn hond, en ik mag weer met een hoofddeksel naar mn werk (wel even aantonen dat ik in Mekker ben geweest)

De Joden krijgen hun synagoge hier en daar, en wij kunnen weer met een gerust hart thee drinken......

Dj_Tuning | 07-03-06 | 17:19

Hakim keek , en zag dat `t goed was !

Boze Buur | 07-03-06 | 17:17

schande! woorden schieten te kort

Koning Willem IV | 07-03-06 | 17:16

Vervangend monument: oranje duits helmpje?

Dömper | 07-03-06 | 17:13

Dus ook de kruizen van Katholieke kerken afhalen?
Dan ook maar de fik steken in minaretten.

Mazzeltov | 07-03-06 | 17:11

Ik zag het gisteren al op tv, en ook nu erger ik me er weer mateloos aan... Kan iemand me uitleggen WAAROM dit GVD niet gewoon teruggeplaatst kan worden?!? Dit gaat echt HELEMAAL NERGENS over!! Omdat er een paar van die Hakbars en Sterrendragers een wit kruis niet leuk vinden om naar te kijken?!? Het hoort gloeiendegloeiende bij onze geschiedenis! Ze willen onze toekomst naar de klote helpen, en nu ook nog ons verleden?!? ROT TOCH OP!!!

TenderMaster | 07-03-06 | 17:10

Ziek, respectloos en de reden is belachelijk...

Genverbrander | 07-03-06 | 17:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl