Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Commissie Gelijke Behandeling stapt in mode

 Daar is mijn Vaderland, Limburgs dierbaar oord!Dames opgelet. Een alleraardigst bericht over de Commissie Gelijke Behandeling. Dit compleet wereldvreemde clubje heeft namelijk weer een uitspraak gedaan die P&O technisch interessant kan zijn. Klacht: stagiaire met hoofddoek die geweigerd word door optiekketen. Ja ze zitten tegenwoordig niet alleen meer achter de kassa. Enfin, meisje weet prima de weg naar Commissie Gelijke Behandeling die op hoge poten uitleg komt halen. De optiekketen beroept zich op het huishoudelijk reglement dat hoofddoekjes op de werkvloer niet toestaat. De keten heeft, volgens eigen zeggen, een modebewuste uitstraling en daarin passen geen naveltruitjes, petjes, doekjes, piercings en tatoeages. Lijkt ons redelijk, maar wij hebben dan ook geen zitting in de Commissie Gelijke Behandeling. Die hebben namelijk een ander smaakgevoel. “Hoofddoeken zijn namelijk best modieus. En als de klanten zich niet kunnen identificeren met een verkoopster met een hoofddoek, dan is dat pech voor de winkel.” Inderdaad, dikke vette pech en door de knieën maar weer, want de desbetreffende winkel werkt al aan een 'aanpassing van het aannamebeleid'...

Reaguursels

Inloggen

Hou nu eens een keer op over die hoofddoekjes. In Turkije is de zaak nu helder; openbare gebouwen, wo scholen, uni, overheidsgebouwen e.d GEEN hoofddoek, Op straat geen probleem om wel een hoofddoek te dragen daar heeft niemand last van. In een winkel mag de klant een hoofddoek om. Het personeel niet tenzij het een speciale winkel is. Gewoon zoals het hoort.... niet meer over zeuren. Klaar

Ismir B. | 15-04-08 | 17:58

Ik stop nooit voor hoofddoekdrager-sters,ook niet op een zebra,dus provoseerders,u zijt gewaarschuwd.
Ik kan mij ook niet voorstellen waar je als moslim nu zo trots op ben,moord dreigen,roven,onderdrukken,dierenmishandeling,onbeschoft,schreeuwerig,
stiekum,gluiperig,glad,lui,kontenruikerig,haatzaaiend,lelijk,enzv,.
Ik wil ook de positieve punten noemen,uhhhhhh uhhhhhhh,enzv.

opiejopie | 15-04-08 | 12:21

Ik ben volledig voor vrijheid aan te trekken wat je wilt. Hoofddoek of Burka is wat mij betreft prima.

Echter hoort daarbij volgens mij ook de volledige vrijheid personen voor functies te mogen weigeren op grond van kledingstijlen of uitingen die niet corresponderen met wat het bedrijf wil uitstralen

Later
B

bonkill | 15-04-08 | 11:15

Enkele weken geleden was er in het door de familie van der Valk beheerde Theaterhotel De Oranjerie (voorheen de stadsschouwburg) in Roermond een discussieavond georganiseerd met als thema de islam en andere geloven.
Bij binnenkomst moesten niet alleen allochtone maar ook autochtone vrouwen van gejurkte gevlasbaarde mannetjes van een jaar of twintig achteraan in de zaal gaan zitten.
Dit speelde zich dus af in een theater in Nederland en niet in een moskeet.
Ondanks ingezonden brieven van verontwaardigde lezers die net zoals ik deze abjecte vorm van discriminatie in de courant hebben moeten lezen is er tot nu toe geen enkele reactie vernomen van:
de Commissie Gelijke Behandeling.
-
Commissie ter bevordering van de islamisering van Nederland, ou een betere benaming zijn.

wachtmeester de bruy | 15-04-08 | 06:18

Ik snap het niet, dan verzin je toch een excuus? Dan zeg je toch gewoon dat er nog een andere kandidaat is? Na alle eerdere gevallen die het nieuws haalden zou ik verwachten dat de Nederlander wel wat slimmer geworden is in zijn aanamebeleid. Dom dom dom.

DeRuk2008 | 15-04-08 | 04:40

in de meeste winkels in Turkije worden geeneens dames met een hoofddoek aangenomen. Nog geen Star Bucks of Gloria Jeans of wat dan ook gezien met een gesjaalde dame.
Hier kom je niet eens een universiteit in met een hoofddoek. Al die meiden dragen een pruik OVER de doek :) goeie regel, misschien een idee voor de brillenboer

soob | 14-04-08 | 20:26

Dan gaan we gewoon naar een opticien met modern personeel uit de 21ste eeuw

Schaar | 14-04-08 | 19:22

Greisaart 14-04-08 @ 18:38

Uit het draadje kun je opmaken dat ik me helemaal niet aangesproken hoef te voelen. Ik heb namelijk helemaal niets met Wilders. Dat is het zoveelste vooringenomen standpunt van je. Ga iemand anders niet aanvallen op hetgeen je zelf doet. Het maakt je ongeloofwaardig en niet serieus te nemen.

azijnseikerT | 14-04-08 | 19:05

@koerbagh:
Dat staat volgens mij ook in de 'P.S.' onder mijn eerste reactie, dus daar geef ik je helemaal gelijk in.

@azijnseikerT:
Ja, ik denk wel degelijk heel genuanceerd. Ik wist dus ook al van tevoren dat die generaliserende opmerking vast wel een reactie zou uitlokken van iemand die zich aangesproken zou voelen. Maar ja, dat wist Wilders ook toen hij Fitna publiceerde, dus waarom zou ik al mijn woorden op een goudschaaltje afwegen?

Greisaart | 14-04-08 | 18:38

Gelukkig bepaalt (nog) niemand waar ik mijn bril moet kopen.
Sorry optiekert.

Peter_S | 14-04-08 | 18:24

laat zo een opticien dat ff lekker zelf weten hoe ze hun personeel erbij willen hebben lopen trouwens als het mijn bedrijf was had ik gewoon opgenomen in het regelement dat er geen enkele uiting van religeuze rotzooi mag worden
gedragen om niemand voor het hoofd te stoten haha lekker makkelijk ies mijn bedrijf ies mijn wet

jahallo | 14-04-08 | 18:21

Greisaart 14-04-08 @ 17:27
Wettelijke bescherming, grondwettelijke vrijheden, principiele keuzes, allemaal erg hoogstaand, maar een winkelier maakt een inschatting van zijn winstkansen en bepaalt hierop de kledingseisen van zijn personeel. Zijn nering, dus zijn geld, dus zijn kledingseisen. Moet hij dan uit eigen portemonnee zijn klanten gaan heropvoeden? Daar hebben we geloof ik een vijftal politieke partijen, een publieke TV-zender, postbus-51 reclames, 95% van de journalisten en een boel gesubsiseerde organisaties voor.

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 18:17

@Greisaart 14-04-08 @ 17:27:
Allemaal niet ter zake doend. Als de werkgever kledingvoorschriften heeft heb je je daar als werknemer aan te houden of opzouten. Het gaat er die brillenboer namelijk helemaal niet om of mevrouw in een sprookjesfiguur gelooft, maar om een uniforme uitstraling van zijn winkel. Als hij vindt (en het is godverdomme ZIJN winkel) dat een kopvod daar niet in past dan heeft hij gelijk. Heeft een commissie gelijke behandeling zich helemaal niet tegenaan te bemoeien.

koerbagh ® | 14-04-08 | 17:37

@Sjaakdelinkseluk:
Precies! Het cultiveren van een religieuze handicap of een non-comformistische levenshouding moet inderdaad niet verheven worden tot een criterium om in aanmerking te komen voor speciale privileges, zoals 'positieve discriminatie', want het hebben van bepaalde privileges plaatst mensen per definitie buiten de groep die die privileges niet heeft. Een beetje moslim zou dus eigenlijk keihard 'Discriminatie!' moeten gaan schreeuwen zodra die hoofddoekje niet meer af en toe verboden zouden worden. Een zichzelf respecterende moslim wil tenslotte ook niet gedegradeerd worden tot een zielige 'knuffelmoslim' waar iedereen maar een beetje begrip voor moet hebben, omdat die arme moslims zo zielig zijn.
Maar om precies dezelfde reden ben ik ook tegen een algeheel verbod op hoofddoekjes, want mensen die niet geholpen willen worden door een winkelmeisje met een hoofddoekje zijn natuurlijk ook bekrompen zeikerds die absoluut geen recht hebben op wettelijke bescherming van hun bedenkelijke denkbeelden. Af en toe een winkelmeisje met een hoofddoekje moeten zien is namelijk ook helemaal niet zielig, hè?

Greisaart | 14-04-08 | 17:27

Greisaart 14-04-08 @ 16:38

" Ik snap al die onderbuikgevoelens wel, want de gemiddelde Wilders-stemmer denkt nou eenmaal niet zo genuanceerd,"
Is het misschien zo dat JIJ juist niet zo genuanceerd bent en JIJ onderbuik gevoelens hebt?

azijnseikerT | 14-04-08 | 17:13

@Greisaart 14-04-08 @ 16:38
Iedereen mag er wat mij betreft bij lopen zoals hij of zij wil, een enkele uitzondering (naturisten) daargelaten. Ook daarin ben ik dus niet eens principieel. Maar ik vind wel dat als jij een afwijkende (kleding-)keuze verkiest, je niet moet afdwingen dat andere mensen dat normaal vinden. Zeker als aan die (kleding-)keuze een negatieve connotatie kleeft. Dan is dat jouw keuze, dan moet je daar ook zelf offers voor brengen, die niet afwentelen op de rest. Offers brengen wij allemaal, iedere dag weer, jouw geloof maakt je niet speciaal. Baseer daar dan ook geen extra rechten op!

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 16:52

Je kan ook ergens ANDERS een bril kopen!

corvanderlaak | 14-04-08 | 16:50

P.S.
Daarmee wil ik overigens niet wil zeggen dat ik er een voorstander voor ben om het dragen van hoofddoekjes in alle situaties toe te staan, want als mensen zich ergens niet aan de heersende bedrijfscultuur aan wensen te passen, dan moeten ze daar volgens mij ook maar gewoon niet zo graag willen werken.

Greisaart | 14-04-08 | 16:41

So what's new? Christenen worden vaak ook eruit gepleurd, omdat ze op zondag niet mee willen naar bedrijfsfeesten: gewoon je past niet in het team, kan toch (en je motivatie en nog wat blahblah zuigt ook). Ik vind als je een balk team hebt dat een kleurling er dan, ongeacht de kwaliteiten, er ook niet altijd in past.

Inferi0r | 14-04-08 | 16:38

Wat een hoop gezeur weer over die hoofddoekjes.
Ik snap al die onderbuikgevoelens wel, want de gemiddelde Wilders-stemmer denkt nou eenmaal niet zo genuanceerd, maar het verbieden van hoofddoekjes in het openbaar is volkomen overbodig. Die paar vrouwen die graag een hoofddoekje willen dragen als ze hier tussen de 'gewone' Nederlanders werken zijn namelijk niet zo radicaal. Als ze dat wel zouden zijn, dan zouden die vrouwen namelijk gewoon thuis zitten, waar ze die hoofddoekjes meestal juist afdoen.
Mensen die gewoon deel uitmaken van een maatschappij waarin ze zich door de meeste mensen wel geaccepteerd voelen zullen sowieso al niet zo gauw radicale of gevaarlijke ideeën ontwikkelen, want als ze die neiging al hebben, dan wordt die in ieder geval nog een beetje onderdrukt doordat ze af en toe een 'reality check' krijgen. Meestal zijn het juist de mensen die zich niet geaccepteerd en buitengesloten voelen, die zichzelf dan in hun isolement een beetje verliezen in het ontwikkelen van allerlei radicale theoriën en hatelijke gevoelens ten opzichte van de grote boze buitenwereld.
Het verbieden van hoofddoekjes slaat nergens op, want wat willen we daar dan mee bereiken? Dat al die radicale moslims er net zo westers en onopvallend uit gaan zien als die vliegruigkaperss van '9/11' of zo? Doe mij een lol en laat die meisjes lekker een hoofddoek dragen; dan is het in ieder geval duidelijk dat we daar alvast niet zo bang voor hoeven te zijn.
Noem mij maar een slapende Nederlander die blind is voor die tsunami aan islamisering die hier straks over ons heen komt denderen, maar daar ben ik niet zo bang voor. Het wordt pas echt griezelig als we hier een islamitische premier krijgen en als onze vice-premier een conservatieve moslim is die graag vast wil houden aan een letterlijke interpretatie van de Koran, maar zover is het nog lang niet, want gelukkig zijn staat en religie hier nog steeds *kuch* strikt gescheiden...

Greisaart | 14-04-08 | 16:38

Goed... dus... als ik van mijn religie met kruisloze broek moet lopen zodat de adem van mijn god mijn ballen kan bereiken, dan moet ook elke werkgever mij aannemen? Ies mijn religie m'neer, ies koeltoer. Jij moet respect hebben, anders stap ik naar de commissie voor afdwingen van respect.

Mevrouw mag daar toch gewoon werken als ze geschikt is bevonden? De werkgever eist alleen dat een uniforme uitstraling door kledingvoorschriften. Dat is het recht van een werkgever. Je ziet bij een willekeurige luchtvaartmaatschappij ook verrassend weinig stewardessen in boerka's. Pleur op met die commissie. De werkgever mag eisen dat er geen religieuze tekens worden gedragen door het personeel. Als ze naar huis gaat doet ze dat kopvod maar weer op, maar in de winkel: af met dat ding. Daar heeft de commissie zich niet mee te bemoeien. Dat muzelvrouwtje kan zich conformeren of opzouten.

koerbagh ® | 14-04-08 | 16:11

Ik weet alleen zeker dat ik geen bril koop bij een bedrijf dat zwicht voor zoiets belachelijks...

klubuusterbearke | 14-04-08 | 16:00

De Geilige Maagd 14-04-08 @ 14:58

En de grap is dat dat niet kan. Geloof heeft de intrinsieke eigenschap dat het niet alleen tot het prive domein gehouden kan worden.

azijnseikerT | 14-04-08 | 16:00

Uhh 14-04-08 @ 13:13
En die laatste groep heeft tenminste nog de PVV en TON die hun mening verkondigt. De eerste groep moet het doen met kk'en op internet. Gun ons een lolletje, we hebben het al zwaar zat in dit land.

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 15:39

Laatst wilde ik als kelner in een restaurant gaan werken. Maar ik werd niet aangenomen. Waarom niet? Omdat ik hoorbaar last heb van winderigheid...
*knerpende scheet laat en brief aan de Commissie Gelijke Behandeling schrijft*

Jaap Knasterhuis | 14-04-08 | 15:15

@Uhh 12:27
Daar was ik weer. Ook jij voert inmiddels discussie zie ik. En gelukkig maar, want een ander geluid hier is best leuk. Alleen kun je niet verwachten dat iedereen het met je eens is. Als ik mijn standpunt over hoofddoeken op maroc.nl ga verkondigen, zal ik ook weinig bijval krijgen.
Overigens ben ik het wel eens met je stelling dat de seculiere staat in NL vooral geldt voor moslims. Wat mij betreft verandert dat morgen nog. Weg met christelijk en islamitisch onderwijs, weg met de bemoeienis van de ChristenUnie. Religie moet een privezaak zijn en dat geldt ook voor christenen.

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 14:58

Die mensen willen niet luisteren maar begrijpen nog steeds niet dat wij ondernemers het nog steeds voor het zeggen hebben. Ik laat me echt niet deze onzin multiculti's aansmeren. En je gaat zeker niet openlijk zeggen dat geen hoofddoekje in je bedrijf wil hebben; gewoon iemand anders aangenomen meer meer specifieke ervaring. Punt uit.

Renos2 | 14-04-08 | 14:40

IK persoonlijk wordt het liefst geholpen door een lekker ding, waarmee je een beetje kan flirten, en dat weten bedrijven donders goed wanneer ze mij met mijn grote geldbuidel hun winkel zien binnenkomen.
Vandaar dat in een Porsche-showroom GEEN lelijke huisvrouwtjes van 85 kg werken, maar sexy longlegged cockteasers.
Die horrelvoetige boerinnekoppige turfstekervrouwtjes daarntegen kunnen nog prima emplooi vinden bij de HEMA of de Zeeman.
Dikbillige Antilliaanse passen prima in het profiel van de plaatselijke McDonalds drive-in.
En hoofddoekjes kunnen altijd terecht in het belwinkel annex islamitische slager-groenteboer winkel concept van hun neefje Achmed en oom Ali.

Bisschop Gijsen | 14-04-08 | 14:37

Gek he dat mensen met een achternaam uit bepaalde landen niet aangenomen worden.

Renos2 | 14-04-08 | 14:35

von sokkenstopfen 14-04-08 @ 14:18
keihard mee eens.

mijker | 14-04-08 | 14:29

Het is toch gewoon belachelijk dat je zelf niet mag uitmaken welk imago je zaak wil laten uitstralen? Als ik een zaak heb, dan wil ik geen religie uitstralen, en als ik dan een kopvod wil weigeren dan moet dat gewoon kunnen,want IK bepaal nog wel welk imago mijn zaak uit moet dragen en
niet de stinkislam! Ik heb het recht om mij te vrijwaren van elk geloof,
en is er geen wet die mij kan dwingen om zulk personeel in dienst te
nemen! Ik ben ongelovig, en daar heeft de regering ook maar rekening mee te houden, want ook ik heb rechten, dus ook het recht om geloofssymbolen
uit mijn zaak te houden!

von sokkenstopfen | 14-04-08 | 14:18

@Sydough 14-04-08 @ 13:54
Fijn om het weigeren van een drager van een religieus symbool als 'misstand' te kwalificeren, is het niet? Mag een ondernemer ten minste zelf bepalen of hij waarde hecht aan de inbreng van sprookjesgelovers?
Dat is zo prachtig in dit land, er is vrijheid van godsdienst maar vrijheid van a-religieusheid ontbreekt. De ongelovigen dienen het geloof van anderen te waarderen en zelfs aan te moedigen. Als het de islam betreft, komt het xenofobie-element nog 'ns om de hoek kijken. Niet toestaan van hoofddoeken duidt op racisme! Right.
Heel smerig om de xenofobie-kaart te spelen, een stempel waar elke Nederlander voor vreest. Nu is religie niet hetzelfde als ras, dat schijnen de polikorleden te vergeten.

Murdockyoufool | 14-04-08 | 14:16

Mogen ze lekker zelf weten wat voor kledingvoorschriften ze hebben Sydough, doodziek wordt je van dat compulsieve grensoverschreidende gedrag van moslims enerzijds en de instemmende reactie van subsidiesponzen zoals het CGB anderzijds, bemoei je toch met je eigen zaken en laat ondernemers met rust. Hun bedrijf hun regels.

Multikuli | 14-04-08 | 14:14

Ik snap dat de opticienketen wil dat de medewerkers in de winkel een frisse en professionele uitstraling hebben, prima.
Maar een hoofddoekje hoeft bovenstaande toch niet in de weg te staan. Natuurlijk zijn er hoofddoekjes die in de middeleeuwen nog ouderwets waren, maar in 2008 zijn er weldegelijk modieuze exemplaren waar een medewerkster prima mee voor de dag kan komen.
Gelukkig zijn er in Nederland instanties als de CGB waar je dit soort misstanden op de werkvloer kunt aankaarten.

Sydough | 14-04-08 | 13:54

@Uhh 14-04-08 @ 13:13
En daarmee probeer je mij weg te zetten als dom terwijl ik je netjes van repliek dien. Het ontbreekt je echter aan kennis en, vooral, argumenten. Leuk geprobeerd, mentale dwerg. Nu weer naar school.

Murdockyoufool | 14-04-08 | 13:40

@Uhh 14-04-08 @ 12:41
Erg makkelijk om kritiek weg te wuiven als domheid én xenofobie. Je antwoord past perfect in de vaste denkpatronen van de leden van de polikorsekte. Het dragen van djellabah, haakmuts, hoofddoek, niqab, whatever, in NEDERLAND houdt wel degelijk verband met het aanhangen van de islam. Nu vind ik dat er voor deze religieuze symbolen in overheidsgebouwen en in het onderwijs absoluut geen plaats hoort te zijn. Verder mag elke ondernemer zelf zijn kledingbeleid bepalen. Het is van de zotte dat een kneuzencommissie deze vrijheid ten gunste van een sprookje over het hoofd ziet.

Murdockyoufool | 14-04-08 | 13:35

Commissie gelijke behandeling:

-Waarom wordt iemand van 150 kg niet aangenomen bij een dietistenpraktijk?
-Waarom wordt iemand met tatoeages niet aangenomen in een luxe broodjeszaak?
-Waarom wordt iemand met acné niet aangenomen bij de schoonheidsspecialiste?
-Waarom wordt Jan Janssen niet aangenomen bij de Turkse slagerij?

En GVD waarom mag een opticien geen pinguin weigeren?

ajaan dun uurste | 14-04-08 | 13:29

Uhh 14-04-08 @ 12:41
"Er is wel een causaal verband tussen domheid en xenofobie."
Dat valt te betwisten. Er zijn genoeg voorbeelden in de geschiedenis, waaruit blijkt dat te weinig xenofobie (ik ga er even van uit dat we min of meer hetzelfde verstaan onder xenofobie, hetgeen ook nog valt te bezien) achteraf gezien behoorlijk dom was, en ook zijn er voorbeelden waarbij zelfs een extra scheutje xenofobie op zijn plaats zou zijn geweest. Menig volk sloeg met recht op de vlucht voor Djengis Khan.

Schoorsteenveger | 14-04-08 | 13:16

Als ik een bril koop, wil ik goed advies. Desnoods van een besnorde pinguïn.

Jean | 14-04-08 | 13:13

@Uhh 13:01

Nederland weet wat haar (eventueel) te wachten staat en wordt daar iedere dag (meer) in bevestigd. Islamisten moet heel snel en heel definitief duidelijk gemaakt worden waar de grenzen liggen. Deze CGB treedt die grenzen mi. met voeten. Het kan behoorlijk spoken hier als 't moet en wie zit daar nou op te wachten...


PS. Blijft uw spinsels hier posten aub. Onderbouwd of niet. Wanneer stemmen zwijgen spreken de... *klokt uit*

widtvoet... | 14-04-08 | 13:13

@azijnseikerT 14-04-08 @ 13:02

:) Ok nog even een snelle reactie. Xenofobisch zei ik in een reactie tegen iemand waarin ik aangaf dat deze altijd samengaat met domheid. Ik geloof niet dat een weldenkend mens echt afschuw of angst kan hebben voor een groep mensen op basis van een religie of afkomst of geaardheid. Val soms in de verdediging ja. Sorry daarvoor. Maar ik wil het niet over triviale dingen hebben terwijl de grote problemen die ik dus ook constateer over het hoofd worden gezien. Daarbij zijn de mensen die moslims of de islam bekritiseren ook in groepen onder te brengen. Je hebt mensen die zaken willen veranderen omdat ze oprecht geloven dat het beter kan en je hebt gewoon mensen die in de jaren '80 op surinamers lagen te zeiken en de komende jaren over moslims om vervolgens de oost-europeanen er verbaal van langs te geven. Die laatste kunnen me wat.

Uhh | 14-04-08 | 13:13

@Uhh 14-04-08 @ 13:01

Nou, dan nemen we Turkije maar eens, een van de meest "seculiere" staten
met de islam als hoofd-religie

Bron: bbc.co.uk

Turkey headscarf reform
The ban has excluded many women from higher education

Turkey's parliament is meeting to vote on a controversial government proposal, to allow women to wear the Islamic headscarf in universities.

Critics of the governing AK party see it as an attempt to re-introduce religion into public life, and transform the modern and democratic face of Turkey.

Such fears among secularists are intensified by the fact that the current government is run by religious conservatives, who once espoused political Islam.

The government itself argues this is a human rights issue, pure and simple, allowing equal access for all to a higher education.

Sarah Rainsford reports from Istanbul.

'Islamisation-by-stealth'

This latest move by the judiciary had been predicted. But the ultimate spark for the closure case was the AKP's attempt to lift a ban on the Islamic headscarf in universities.

"The headscarf is a product of religious fanaticism," chief prosecutor Abdurrahman Yalcinkaya declared in his petition to the court, outlining the "Islamisation-by-stealth" accusation often levelled at the AKP.

"The real aim of the party is not to remove obstacles to education, but to bring religion into education and into public institutions - and eventually overturn the secular state," the petition reads.

Tsja, wat een ophef over een stukje textiel toch....

Lekker Belangrijk© | 14-04-08 | 13:12

Dommelsch 14-04-08 @ 12:57
wtf......

DenLangel*l | 14-04-08 | 13:11

En nu ga ik jullie gezelligerds alleen laten want ik moet ook verder werken en helaas krijg ik voor het ontvangen van beledigingen op geenstijl niet betaald :)

Fijne dag nog.. en adios!

Uhh | 14-04-08 | 13:04

Uhh 14-04-08 @ 12:58

Niet tegenover mij. Maar noem ons dan ook niet onder 1 noemer: xenofobisch, als we misstanden constateren waarmee (zelfs) jij het eens bent. Zo valt anders geen discussie te voeren. Zo hoeven "wij" ons niet te verdedigen en hoef jij dat ook niet. Misschien staan we dichter bij elkaar dan we denken.

azijnseikerT | 14-04-08 | 13:02

@widtvoet... 14-04-08 @ 12:57

Ja dit is Nederland maar iedereen heeft het hier over Iran- Saoedie Arabie - Afghanistan.. Dat ligt hier 1000-en kilometers vandaan maar dat schijnt een normale manier van discussieren hier te zijn. Kan er ook niets aan doen. Schijnbaar vergeten mensen dat de moslim niet een vaststaande entiteit is en dat deze door culturele achtergrond en context een andere vorm aanneemt. Net als de Katholiek in Limburg niet dezelfde Katholiek is als in Singapore.

Uhh | 14-04-08 | 13:01

@azijnseikerT 14-04-08 @ 12:51

Ik ben een 20 something kippetje. Verre van u. Binnen de Islam? Ik ben niet theologisch onderbouwd daarvoor. Ik weet wel dat er binnen de Arabische wereld een aantal dingen grof verkeerd zitten met vrouwenemancipatie. Maar ik denk dat de discussie daarover in de Arabische wereld ook heel ver en hevig is door de komst van al die satelietzenders.

ps. Ik stem geen pvda noch groenlinks noch sp...(ik moet mezelf een beetje verdedigen hier nietwaar )

Uhh | 14-04-08 | 12:58

@Uhh 12:49

Gelukkig is "de" wet geen statische entiteit of een vaststaand verdichtsel van (gestolde) normen, regels en sankties.


(Leuk trouwens die weetjes over de arabische wereld. Dit land heet Nederland.)

widtvoet... | 14-04-08 | 12:57

spaarvarkentjes verboden
"beledigende"museumkunst verboden
homoseksualiteit verboden
moskeeën in elke middelgrote stad
hoofddoekjes en burka's normaal in nederlands straatbeeld
dhimmie gedrag en apeasement van de politiek correcte politiek
de boodschapper i.p.v. de boodschap wordt gedemoniseerd
scheve geboortecurven
en nog is er niets aan de hand in Nederland?
Wacht tot aan de volgende verkiezingen en wake up and smell the coffee...

Bisschop Gijsen | 14-04-08 | 12:57

@Uhh 14-04-08 @ 12:24
Ik ben diverse keren in het midden-oosten geweest, waaronder Sudan, Jordanië, Libanon en Egypte.
M.u.v. delen van Libanon wordt het straatbeeld en ALLE aspecten van het openbare leven volkomen beheerst door de mores van de islam.
Er tiert een welige zwarte markt (vooral alcohol en valuta) corruptie. en mensenrechten zijn alleen verzekert als je relaties hebt binnen het overheids-apparaat als je al niet vermoord bent door islamitische bendes. Openlijk de heaumeau uithangen, hoereren, bijbeltjes verkopen of andere zaken die botsen met de wijsheid van mo is er LEVENSGEVAARLIJK !
Dat is de werkelijkheid van landen waar de islam de boventoon voert en niet een shotje van wat 'moderne' moslims op El-Jazeera etc.

En dat is m.i. terecht een tendens die we in de EU niet willen. En het gedonder begint al met de introductie van het dragen van hoofddoekjes op basis-scholen (de ZICHTBARE scheiding van niet-moslims en WEL moslims), let wel het gaat dus om het zichtbaar maken van de NIET-moslims, een aspect wat wij 20 jaar geleden helemaal niet kenden in Nederland.
Mannen mogen moslimas niet aanraken (filmpje Rutger en de meiden van Halal "He je *WEET TOCH* dat je me niet aan mag raken,zegt er een.)
Hoezo *behoor* ik dat te weten???? Hoezo dien ik me te onderwerpen aan jouw islamtische mores???
De geleidelijke invoering van islamitische mores in het publieke domein.
Dat is waar het steeds omgaat.
En per geval kun je het dan steeds proberen te bagatelliseren maar dit laat onverlet dat dit een gevaarlijke tendens is.

Lekker Belangrijk© | 14-04-08 | 12:53

@Uhh 14-04-08 @ 12:41 "Er is geen causaal verband tussen djellaba en Islam" - op zich juist, maar zijn er dan significante aantallen niet-mosilims die in jellaba rond lopen? Of, om on topic te blijven: die naar de CGB lopen omdat ze tijdens hun werk geen hoofddoek mogen dragen?

vraagstaart | 14-04-08 | 12:53

@widtvoet... 14-04-08 @ 12:46

Dat lijkt me wel ja.

Uhh | 14-04-08 | 12:51

Uhh 14-04-08 @ 12:44

Wat vindt u van de man-vrouw verhouding binnen de Islam?

azijnseikerT | 14-04-08 | 12:51

@widtvoet... 14-04-08 @ 12:36

Ik vind dat ieder bedrijf zijn eigen richtlijnen mag hebben voor hun werknemer zolang deze richtlijnen niet de wet overschrijden. Want kinders we kunnen zoveel niet leuk vinden en zoveel wel leuk vinden. Uiteindelijk is de wet het enige uitgangspunt. En we moeten blij zijn dat deze niet selectief is. Overigens zijn er ook veel plekken in de Arabische wereld waar je met een hoofddoek niet mag werken. Ik weet dat je in Tunesie niet voor de overheid mag werken met hoofddoek en zo zijn er tal van voorbeelden. Niet dat ik daar een voorstander van ben maar goed. Dit om even aan te tonen dat deze discussie ook in de Arabische wereld leeft.

Uhh | 14-04-08 | 12:49

@Uhh 12:44

Maakt niet uit joh. Je kunt niet alles weten. Maar dat deze moorddadige relidioot met zijn kleding zijn moslim-zijn wilde onderstrepen en uitdragen is u verder wel helder?

widtvoet... | 14-04-08 | 12:46

@widtvoet... 14-04-08 @ 12:32

M.Bouyeri had geen Djellaba aan maar zo'n Afghanistan ding. Ik weet niet eens hoe dat heet. Het is een driekwart jurk ding met een korte broek eronder die tot de enkels gaat.

Uhh | 14-04-08 | 12:44

iedereen in nederland is gelijk, behalve moslims, die moeten altijd net iets gelijker zijn, bah, spuug
het is tijd dat het dragen van hoofddoekjes bij wet verboden wordt, zoals in turkije, dan is de CGB niet meer nodig

Dhr. de Wit | 14-04-08 | 12:41

@Murdockyoufool 14-04-08 @ 12:29

Het feit dat jij mannen tegen komt met een Djellaba die naar de moskee gaan en je daar aanstoot aan neemt is niet mijn probleem. Dat jij Sesamstraat verbanden ziet is ook niet mijn probleem. Ik zie ook mannen in spijkerbroek naar de moskee gaan .. wat zegt dat over Westerse kledingdracht die de moskee betreed? Als je een fundamentalistische Saoudier tegenkomt die naar de moskee gaat dan kan ik verzekeren dat deze GEEN DJELLABA draagt. Een oudere man op het platteland in Marokko waar geen moskee te bekennen is draagt er wel een. Er is geen causaal verband tussen djellaba en Islam. Er is wel een causaal verband tussen domheid en xenofobie.

Uhh | 14-04-08 | 12:41

Op de volgende website zijn goede tips te vinden:

www.tophoofddoeken.nl/

Waarschijnlijk heeft de informatie op deze website gediend als leidraad voor de beslissing van de CGB !

paardenvijg | 14-04-08 | 12:37

@Uhh 12:30

Xkuus. Zoveel haar op de tanden laat zich veelal onbewust toeschrijven. Ten onrechte in deze dus.

Maar vindt u nou dat religieuze bendeleden een uitzonderingspositie voor wat betreft hun klubkleding moeten kunnen opeisen via de CGB?

widtvoet... | 14-04-08 | 12:36

Alle hoofddoekjes verbieden, maar ook alle petjes en piercings. Al is zo'n hoofddoekje wel handig om de verkoopster en de toiletjuffrouw uit elkaar te houden.

Brakke Obama | 14-04-08 | 12:35

Valt niet te winnen, valt niet te voeren Uhh begrijpt simpelweg niet waar het om gaat, zorgelijk.

Multikuli | 14-04-08 | 12:33

Lijkt me een goed idee het aannamebeleid aan te passen. Gewoon geen stagiaires meer aannemen.

Granaatappel | 14-04-08 | 12:33

@Uhh 12:21

Mohammed Bouyeri was natuurlijk ook op weg naar een bruiloft. Naar zijn eigen met 72 maagden...

widtvoet... | 14-04-08 | 12:32

@widtvoet... 14-04-08 @ 12:27

Z'n?? Ik ben een gezonde jonge vrouw.. dank je. En zonder hoofddoek voordat je daar je rasta rostelli geest op los gaat laten.

Uhh | 14-04-08 | 12:30

@Uhh 14-04-08 @ 12:21
Je lult zo ongelooflijk uit je nek. Wil je dat ik zo meteen even wat moslims in djellabah film? Ze zijn ook in het bezit van een grote baard en lopen toevallig op vrijdag richting moskee, maar van enige relatie met de islam is natuurlijk geen sprake...? Met het woord kaftan, doelde ik op de 'klederdracht' van half gesluierde dames die ik tegen kom. Nu kun je 'r gelijk in hebben dat deze kledij niet als kaftan te boek staat, niettemin doet het niets af aan mijn stelling: de woestijnkledij heeft z'n functie in Nederland verloren en wordt alleen gedragen om aan te duiden dat men recht in de leer is. Welke idioot draagt nu een middeleeuws geval als hij ook een -warmere- jeans kan dragen?

Murdockyoufool | 14-04-08 | 12:29

@De Geilige Maagd 14-04-08 @ 12:19

Ik wist niet dat je hier discussies kon winnen. En ik kom hier overigens ook niet om discussies te voeren. Ik kom vooral om even te kijken hoe eensgezind iedereen het hier is over zaken waar ze zelf de ballen verstand van hebben maar toch het lef hebben hier hoog van de toren over te blazen. Met zulk zelfvertrouwen heb je inderdaad geen hersenen nodig.

Uhh | 14-04-08 | 12:27

@Lekker Belangrijk© 12:17

Helder maar kwas even benieuwd waar @Uhh met z'n oneigenlijke sturing heen wilde. Een diskussie van de stam naar de loot (laten) verleggen doet vaak een mooi inkijkje gunnen in de wereld van de bewuste participant.

widtvoet... | 14-04-08 | 12:27

@Lekker belangrijk
Ha ha, helemaal vrijwillig gekozen. Hier ga ik niet eens op in.
En ik ben weg nu.

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 12:24

@Lekker Belangrijk© 14-04-08 @ 12:20

Woon jij in Iran of in Afghanistan? Nee je woont in Nederland. Komen de meeste vrouwen die moslim zijn en in Nederland wonen uit Iran en Afghanistan? Nee. En iets zegt me dat je het ook geen ene ruk interesseert hoe het met die vrouwen gaat dus bespaar me je quasi emotionele betoog.

Uhh | 14-04-08 | 12:24

@Murdockyoufool 14-04-08 @ 12:11

Een Djellaba heeft niets te maken met de Islam. In Marokko dansen homo's met Djellaba's aan in Marakkech. Een Djellaba is culturele kledingdracht. Dat is een jurk met een muts. Dat is het. En wordt alleen in Marokko gedragen door alle mannen. Of ze nu religieus zijn of niet. Kaftan is een jurk voor vrouwen. static.englisheccentrics.com/images/wi...
En die wordt op feesten gedragen dus als jij die ziet dan ben je op een Marokkaanse bruiloft en iets zegt me dat je daar nooit komt.

Uhh | 14-04-08 | 12:21

@De Geilige Maagd 14-04-08 @ 12:08
Ja hoor, de hoofddoek is gewoon een non-issue, is helemaal vrijwillig gekozen, zeker in landen zoals Iran, Afganistan, Noord-Pakistan, en alle staten op het Arabisch schiereiland. Elke vrouw, geen enkele uitgezonderd draagt daar gewoon vrijwillig een hoofddoekje, gewoon omdat het mooi is en omdat het kan.

Lekker Belangrijk© | 14-04-08 | 12:20

@Uhh
Nou dan is het dus makkelijk. Dan hoeven we daar voortaan ook geen problemen meer over te hebben. Een hoofddoek hoeft niet perse, dus mag een winkelier zijn personeel vragen dit "modieuze" hoofddeksel achterwege te laten.
Ben nu weg. Veel plezier met deze discussie verder. Je wint 'm alleen niet want je argumenten kloppen niet.

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 12:19

Uhh, jouw vrijheid eindigt waar die van een ander begint, snap dat nou eens.

Multikuli | 14-04-08 | 12:17

Gewoon een kwestie van wachten tot de verkoopster zonder hoofddoek tijd voor je heeft. Of een andere winkel opzoeken.
En begrijp me niet verkeerd; ik wil zo'n islamitisch übermensch er gewoon niet toe dwingen om een ongelovige hond te moeten helpen. Weg met ons!

Rarend | 14-04-08 | 12:17

@widtvoet... 14-04-08 @ 12:10
Djellaba wordt in heel Noord Afrika gedragen, zelfde kledingstuk, de naam veschilt alleen per land, bijv in Egypte heet het een kaftan.
Uhh lult uit z'n nek.

Lekker Belangrijk© | 14-04-08 | 12:17

@De Geilige Maagd 14-04-08 @ 12:08

Ja het kan en mag zonder. Om precies te zijn op de Arabische televisie zie je halfnaakte vrouwen die zitten naast hoofddoekdragende vrouwen en niemand heeft het erover omdat het een non-issue is. Vrouwen die er daar geen dragen voelen zich ook niet minder of slechter omdat er geen big deal van gemaakt en ze houden zich bezig met andere zaken. In Nederland is de hoofddoek nieuw en dat in combinatie met alle integratie problemen en je krijgt een selectieve discussie over triviale dingen met als resultaat dat niemand er wat mee opschiet.

Uhh | 14-04-08 | 12:15

@Uhh 14-04-08 @ 12:06
Je lult zwaar uit je nek, en je vermijd de kern van de zaak door er stevast niet inhoudelijk op in te gaan of telkens een zijweg in te slaan.
M.a.w. kloontje van MAXIMO.

Lekker Belangrijk© | 14-04-08 | 12:12

@Uhh 14-04-08 @ 12:04
Hé, mentaal onderdeurtje, je mist het punt van deze discussie. Een djellabah, en andere woestijnkleding, wordt wel degelijk hier gedragen. Ik weet niet waar je resideert, maar in de stad waar ik woon, lopen hordes met baarden, witte woestijnkleding, kaftans en een gehaakt mutsje. Nu is dit gedrag niet alleen vanuit klimatologisch oogpunt een giller -heerlijk, bij vijf graden boven nul in je witte woestijngewaad. Het is voornamelijk een manier om te laten zien dat je hier woont, maar absoluut niets te maken wilt hebben met de Nederlandse samenleving en haar gebruiken. Verder geldt dat het een methode is om te tonen dat men tot de islam (lees: ik ben verheven) behoort.

Murdockyoufool | 14-04-08 | 12:11

HOEREN!

Patrick Zweedsey | 14-04-08 | 12:10

@Uhh 12:04

"Een Djelleba wordt alleen in Marokko gedragen..." Tuurlijk joh. En de marokkaanse medemens die zich in zulke lappen hult en er fier in groepsverband oa. mee door Rotterdam-Noord paradeert ook naast gebedsvrijdag is een luchtspiegeling?

widtvoet... | 14-04-08 | 12:10

@Uhh
Op de link die je doorstuurt staan vrouwen met en vrouwen zonder hoofddoek. Het kan/mag dus blijkbaar ook zonder?

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 12:08

@Lekker Belangrijk© 14-04-08 @ 12:0

Frankrijk heeft tenminste gevochten voor die seculiere staat ergens in de 18e eeuw. Nederland wilt die seculiere staat alleen als het om moslims gaat. Dat is niet principieel maar dat is selectief.

Uhh | 14-04-08 | 12:06

@widtvoet... 14-04-08 @ 11:49

Dom dom dom. Een Djelleba wordt alleen in Marokko gedragen en is gewoon een plaatselijke kledingdracht. Mensen weten van gekheid niet meer wat ze moeten zeggen als het over die enge moslims gaat.

Uhh | 14-04-08 | 12:04

@Schoorsteenveger 11:57

Worden bevoorraad door Hogere Hand NV. heb ik me laten vertellen. Goed te doen daar doorgaans. leuk ook dat die fooien gelijk weer op de tafel vallen als je zo'n heiland wat in de jat douwt. Trendy op en top.

widtvoet... | 14-04-08 | 12:02

@Uhh 14-04-08 @ 11:30
Jah en Frankrijk heeft de hoofddoek verbannen uit openbare functies en scholen omdat het de giftige hoofdluis "luza toxicana" zou kunnen verspreiden.

Lekker Belangrijk© | 14-04-08 | 12:01

@De Geilige Maagd 14-04-08 @ 11:47

Tuurlijk is het straatbeeld anders. En in Parijs en Milaan dragen ze geen hoofddoeken op de catwalk. Maar ik heb het dan ook over kleding... schoenen en make up. En daarin zijn Noord-Europese vrouwen nu eenmaal wat natuurlijker en gemakkelijker in. Is toch niet erg.

Ik heb het over dit soort vrouwen : images.google.com/imgres?imgurl=http:/...

Maar wij in Nederland hebben het liever over burqa dragende vrouwen terwijl die in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika al helemaal in mindere mate aanwezig zijn. Non-Issues dus.

Uhh | 14-04-08 | 12:00

@Jehova de bosneger 14-04-08 @ 10:15

Top. Ik wil voortaan naar het werk met een peniskoker. Dit moet van mijn nieuwe geloof, het is het symbool van vrije keuze, liefde en vruchtbaarheid. Wees niet bang, mijn piemel zelf zal niet te zien zijn en ik kan er prima mee functioneren. De peniskoker is een eeuwenoud gebruik en is heilig.

Stir Glenfarclas II | 14-04-08 | 11:59

They Are Among US

Lebowski Achiever | 14-04-08 | 11:59

widtvoet... 14-04-08 @ 11:54
Ja, ik heb er nooit een bakker of visboer langs zien komen. Ze schijnen op de een of andere wonderbaarlijke wijze de voorraad aan te vullen. Wat ik wel eng vind is die gaten in handen en voeten en die lange spijkers, maar dat zal wel de nieuwste mode zijn qua piercing, ik volg dat niet zo.

Schoorsteenveger | 14-04-08 | 11:57

Tevens kan ik stellen dat ik winkels waar veel hoofddoeken actief zijn voorbij ga. Dan maar kilometers om, maar geen koplaken at my service. Niets tegen het mens in het vod, heur, ik wens gewoonweg niet te worden geconfronteerd met andermans sprookje.

Murdockyoufool | 14-04-08 | 11:56

@Schoorsteenveger 11:52

Schitterend eetkafé idd. En alles onbeperkt heh... zelfs de vis.

widtvoet... | 14-04-08 | 11:54

Nou ben ik( gelukkig) geen fashion-guru, maar onder modieus kan je ook 'straatbeeldbepalend' verstaan. En wat dat betreft heeft de linkse kerk haar eigen gelijk ingekocht....

Kan soms heel charmant staan hoor, zo'n doekje, daar niet van, alleen het gedachtegoed wat erachter zit is downright evil.. maar als je dat zegt wordt je als fascist in een hoek getrapt. De echte fascisten zitten echter in een gesubsidieerd hok very near you zich helemaal de pleuris te grijnzen......

bello | 14-04-08 | 11:54

Bij de Baja's (oud vriendinnetje werkt er) nog nooit iemand met een kopvod rond zien lopen. CGB doe es induiken!

widtvoet... | 14-04-08 | 11:52

Zwarte hoeden, zwarte jassen en pijpenkrullen, dat wordt het helemaal deze zomer op het strand, zo heeft ene Harry mij laten weten. De CGB mag dan alles van mode weten, ik vond dat ik ook naar een ander geluid moest luisteren dat minstens zoveel gewicht in de graal legt.
En, ben je ook al in dat trendy eetcafé geweest? Daar lopen ze met een houten kruisover hun schouder te bedienen, en een doornenkroon op hun hoofd. Lekker brood hebben ze daar trouwens, en een prima rood wijntje.

Schoorsteenveger | 14-04-08 | 11:52

De hoofddoek lijkt een belangrijk onderdeel van het islamistisch uniform. Zichtbaarheid van Allahs soldaten. Niqaab, djellaba, burqa... het kwaadaardig provocerend karakter van de religieuze bendekleding (klubkleding klinkt aardiger) wordt zelden overschat...

"Wij zijn anders. Wij zijn beter. Wij zijn moslim."

widtvoet... | 14-04-08 | 11:49

@Robert Irving III 14-04-08 @ 11:46

Nee denk het niet. Ik weet wel dat ze in Iran ombouw operaties volledig vergoeden.

Uhh | 14-04-08 | 11:48

@Uhh
Nou, er is misschien geen westerse mode pur sang. Maar ik ben in het midden Oosten geweest en de mode is daar wel degelijk zeer verschillend met die in Europa. Dat ik dit ook nog moet uitleggen! Ook niet lullig bedoeld...

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 11:47

Moet een islamitische travestiet ook een hoofddoekje vraag ik mij nu af.

Robert Irving III | 14-04-08 | 11:46

Ahem... volgens mij mogen ondernemers hun eigen kledingbeleid bepalen. Als een ondernemer bepaalt dat een hoofddoek -zoals een crucifix om de nek, een knottebol, een enkeljurk, een pijpenkrul, een wollige baard- niet bij zijn uitstraling past, dan heeft de overheid dat maar te accepteren! Zijn ze godverdomme helemaal van de pot gepleurd.

Murdockyoufool | 14-04-08 | 11:46

Enne, gaat de CGB in het kader van de gelijke behandeling ook een tokkie, een Wilders-stemmer en een neo-nazi aannemen? Nee? Opdoeken dan die teringbende.

Zwartbroek | 14-04-08 | 11:45

@Uhh
Maar weet de CGB dan meer over mode dan jij en ik? Zijn hoofddoeken de hit in Milaan, Londen en Parijs? Wel bijzonder dat hoofddoeken al zo ontzettend lang in de mode zijn he? Meestal is het zo met modetrends, dat ze komen en gaan. Maar de hoofddoek, dat is een blijvertje. Geweldig!
Laat ik het zo stellen (is mijn persoonlijke opvatting over mode): ik vind vele moslima's vanaf hun schouders naar beneden behoorlijk modebewust. De outfits veranderen continu en gaan dus met de mode mee. Maar het hoofddeksel beschouw ik niet als zodanig. Het is en blijft al eeuwenlang een hoofddoek. Kun je natuurlijk met me oneens zijn. Maar als hoofddoeken modieus zijn, dan zijn keppeltjes, sari's, donkerrode monniksgewaden, tulbanden en bananenrokjes en peniskokers dat ook. Maar blijkbaar weet de CGB veel meer over mode en moet ik m'n mond houden.

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 11:45

Van mijn geloof moet een vrouw een drol op haar hoofd dragen en de man twee(verschil moet er zijn).
p.s. ik word niet boos op andersdenkenden.

T@ Riest | 14-04-08 | 11:45

@Uhh 14-04-08 @ 11:33, zullen ze ook niet meer doen, volgende sollicitatiebrief met een islamitisch klinkende naam gaat gewoon meteen door naar de prullenmand. Walgelijk clubje die CGB hoe onverantwoordelijk kan je zijn?

Multikuli | 14-04-08 | 11:42

@sjaakdeslinksesul 14-04-08 @ 11:41

Alles voor Sjaakie!!

Uhh | 14-04-08 | 11:42

@De Geilige Maagd 14-04-08 @ 11:31

Niet lullig bedoelt maar de Noord-Europese mode verschilt van de Zuid-Europese en ga zo maar door. Vrouwen rond de Middelandse zee houden van overdreven vrouwelijk gekleed te gaan. Dit geldt ook voor vrouwen in het Midden-Oosten. En mode beinvloed elkaar. Dus er is geen Westerse mode. Nou ja de Jeans is misschien puur westers.

Uhh | 14-04-08 | 11:41

Ik had ook niet anders verwacht, een politiek-correcte drammer moet gewoon zijn reactie geven, hoe niet ter zake doende zijn argumenten wel niet zijn.

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 11:41

@sjaakdeslinksesul 14-04-08 @ 11:28

Waarom zou ik dat moeten weerleggen. Mensen gaan gewoon gekleed over straat. Zeker mijn schuld dat jij met je naakte ass niet achter de kassa mag gaan zitten. Ik zie oudere Nederlandse vrouwtjes nog steeds met de kou en in de regen met een hoofddoekje. Die ga ik toch ook niet verbieden dit niet te doen.

Domme reactie van mij .. voor jou. Gratis en voor niets. :)

Uhh | 14-04-08 | 11:38

@De Geilige Maagd 14-04-08 @ 11:27

“Hoofddoeken zijn namelijk best modieus." Dat was wat de Commissie Gelijke Behandeling hierover zei. Die opticien gasten hadden het gewoon niet moeten gooien op 'modebewust'.

Uhh | 14-04-08 | 11:33

En als wij mannen nou eens tegemoet komen aan de vrouw en ook een hoofddoekje of zelfs een boerka gaan dragen, dat is politiek volstrekt correct en maakt voor eens en altijd een einde aan de zaak 'hoofddoek'.

LordBathory | 14-04-08 | 11:33

Uhh 14-04-08 @ 11:30
Laat maar zitten die reactie, want in elke zin debiteer je een domheid. Zal op mijn reactie niet anders wezen.

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 11:32

Je moet voor de grap eens een keer een moskee binnenlopen als onreine vieze nederlander met je schoenen aan en je hawaï-shirt gezellig open.
Mocht je er dan met geweld uitgezet worden, staat de filmploeg klaar en kan je hen aanklagen wegens fysiek geweld tegen je gebruikt.
PROVOCEREN kun je leren!

Bisschop Gijsen | 14-04-08 | 11:31

@Uhh
O ja, je vergeet trouwens dat die modieuze Fatima's wel allemaal westers modieus gekleed zijn. Het zijn geen "modieuze" Arabische gewaden die ze dragen. Ze willen dus graag westers hip zijn. Misschien, misschien, zouden ze die hoofddoek ook liever niet dragen? Ooit in je opgekomen? Dat het een door mannen verzonnen ding is?

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 11:31

Als ik bij de ABN solliciteer en ik weiger m'n zaterdagse tuinkloffie in te wisselen voor een maatpak, hoef ik ook niet raar op te kijken. Gelijke behandeling betekent verder ook niet dat niet naar de instelling van een persoon mag worden gekenen. Kom je daar binnen met een air van 'ik wens me niet aan de redelijke bedrijfsregels te conformeren' (waar het hier dus op neerkomt), dan hoort u nog van ons. Niets staat je in de weg een eigen brilzaak te beginnen waar badmutsen de boventoon voeren.

DiagnosisTyphus | 14-04-08 | 11:31

@Lekker Belangrijk© 14-04-08 @ 11:18

Nederland is nooit seculier geweest dus hoe kan Nederland het dan begrijpen? Seculier betekent dat er in een land geen sprake is van religieuze inbreng. Dat is in Nederland niet het geval en dat komt niet doordat er een moslima met hoofddoek gaat solliciteren.

Uhh | 14-04-08 | 11:30

Uhh 14-04-08 @ 11:23
Ja man, je hebt helemaal gelijk. Ik woon zelf in het dorp r'dam-zuid, en zie dagelijks modieus geklede pinquins rondlopen.
Weerleg jij dan maar eens waarom een naturist niet naakt achter de kassa zou mogen staan.

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 11:28

@Uhh
Nou ik woon in Amsterdam en vind dat sommige hoofddoeken behoorlijk "vloeken" bij de rest van de outfit. Maar inderdaad, die meisjes zien er vaak leuk uit. Maar wat is dat voor argument?

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 11:27

Is deze pinguin niet toevallig familie van die mejuffrouw die twee jaar geleden 'n huis onder de rook van Schiphol kocht en nu vindt dat dat hele vliegveld maar weg moet omdat ze zich in haar woongenot voelt aangetast door al dat lawaai?

widtvoet... | 14-04-08 | 11:25

@Bijstandtrekker 14-04-08 @ 11:23

Ga jij eens werken.

Uhh | 14-04-08 | 11:24

@man on the edge 14-04-08 @ 10:55
Werk jij in een moskee dan?

Oh en iedereen heeft een fijn weekend gehad zie ik. Lekker de week beginnend met een hoop ongenuanceerde mierenneukende crap.
Overigens vraag ik me echt af in welke dorpen jullie gasten wonen.. Als ik in Amsterdam of in welke stad dan ook rondloop lopen de Fatima's (die met en die zonder hoofddoek) er gemiddeld moderner bij dan de Petra's. Alle frustraties hierover dus richten op de make over van de Petra's.

Uhh | 14-04-08 | 11:23

Het zoveelste voorbeeld van islamisering van de Nederlandse samenleving.

Bijstandtrekker | 14-04-08 | 11:23

www.cgb.nl/contact.php

goedendag,

vanuit mijn levensovertuiging vind ik het belangrijk om contact te hebben met de natuur.
Daarom ben ik overtuigd naturist, voor werkgevers schijnt dit een probleem te zijn.
ik hoorde dat u mij kunt helpen aan een baan bij de brillenboer, dit lijkt mij erg interessant, tevens bied mijn levensovertuiging mogelijkheden om de brillen tentoon te stellen.

met vriendelijke groeten,
bertus

zorg(elijke)staat | 14-04-08 | 11:20

@Eriksen 14-04-08 @ 11:06
Met een piercing kun je ook prima brillen verkopen. Het bedrijf profileert zich met een goed gedefinieerd imago. Daar is energie en geld in gestoken. Met piercing of hoofddoekje kun je dat imago kennelijk niet uitstralen.
De vraag is alleen of je als brillenverkoper wel een imago mag creeren waar hoofddoekjes niet in thuis horen.

makkie | 14-04-08 | 11:20

De vraag is niet of de sharia wordt ingevoerd, maar wannneer....

CultuurBarbaar | 14-04-08 | 11:19

De moslim uithangen doe je maar lekker thuis en in of op weg naar de moskee.
Voor de rest opgepleurd met het importeren van religieuze symbolen.
Wat dat betreft heet Frankrijk het begrip "seculier" beter begrepen.

Lekker Belangrijk© | 14-04-08 | 11:18

makkie 14-04-08 @ 10:59

Maar als die dames op hun werk dat niet mogen dragen, dan doen ze dat ook niet. Ik moet me ook aanpassen aan het bedrijfsbeleid, net als iedereen.
Doe ik dat niet, dan is er geen plek meer bij mijn werkgever voor mij en kiezen ze iemand die zich wel aanpast aan het beleid.

Reness II | 14-04-08 | 11:16

@schoorsteenveger
Het stomme is dat die commissie op deze manier meewerkt aan de discriminatie die ze zo graag willen voorkomen. Een beetje slimme ondernemer gaat de hele discussie over de hoofddoek immers uit de weg (om problemen met de CGB te voorkomen), maar kiest gewoon stilletjes een Nederlandse sollicitant.

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 11:13

commissie voor ongelijke behandeling. De weldenkende menschen zijn in hun spagaat zo volkomen doorgedraaid, dat ze hun emancipatiedrift van dertig jaar terug weer helpen terugdraaien.

Jan Passant | 14-04-08 | 11:11

@sjaakdeslinksesul 11:06

Spong schijnt in dubio te staan.

widtvoet... | 14-04-08 | 11:10

alpha_mannetje 14-04-08 @ 10:23
Exact. Dat veel moslima's menen dat ze overal met een hoofddoek moeten kunneopdraven, dat weten we inmiddels. Dat ze daarbij verkondigen dit volledig uit eigen vrije wil te doen, dat weten we inmiddels ook. Dat ze claimen dat die hoofddoek een louter religieuze betekenis heeft is ook al bekend. Niks nieuws onder de zon, de zoveelste confrontatie in ons multikul-landje.
Maar dat de Commissie Gelijke Behandeling inmiddels meent te moeten bepalen wat modieus is en wat niet is nieuw, en wat mij betreft bijzonder zorgwekkend. Wat hier uiterst pijnlijk naar voren komt, is dat de Commissie bereid is zich als een Big Brother overal tegenaan te bemoeien, als die hoofddoek maar op blijft. Waar haalt die Commissie het gore lef vandaan enkel al te wîllen bepalen wat modieus is en wat niet? Gaan we een richting op waarin straks enge commissies bij voorbaat gaan bepalen dat baarden het helemaal gaan worden deze zomer? En dat bijvoorbeeld de weigering om handen te geven de nieuwe trend wordt in de zakenwereld? Dat rooibosthee het populairste drankje wordt in discotheken, en dat de nieuwe collectie van Edgar Vos nu op alle jasjes bontkraagjes laat zien?

Schoorsteenveger | 14-04-08 | 11:09

Als ik eigenaar zou zijn van een brillenwinkel zou ik ook graag zien dat mijn personeel er een beetje behoorlijk bij liep. En dat is dus niet met zo'n lap over je hoofd.

Robert Irving III | 14-04-08 | 11:08

En dat hele mosselgezeik begint pas net. Anderhalve generatie nog. Wordt 't pas écht gezellig...

*demografische stats oosterburen nog es bekijkt en ziet dat er naar verwachting in 2050 alleen al meer Turken dan Duitsers in Duitsland zullen huizen*

widtvoet... | 14-04-08 | 11:08

op spitsnieuws stond iets over een tuinman in een rokje, dacht moest mogen volgens de reaguurders (en terecht)
dan kan dit ook prima, zolang het geen boerka is maar een simpel hoofddoekje kan ze prima brillen verkopen.

Eriksen | 14-04-08 | 11:06

Een naturist wil vanuit zijn levensovertuiging graag naakt werken. Hij mag dan eisen van zijn werkgever dat deze de 'vooroordelen' van de klant terzijde schuift. Zo ongeveer redeneert het CGB,waarbij dan wel even aangetekend mag worden dat naturisten gelijk hebben dat onze schaamte oorzaak is van de belemmeringen die zij ondervinden, terwijl een moslima zich moet beroepen op een honderden jaren oud stoffig boek. Ik zou zeggen naturisten van NL, stap naar de CGB, misschien zien ze dan in hoe achterlijk hun standpunten zijn.

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 11:06

Kijk dat de winkel al dan niet hoofddoeken gelijk behandeld is 1 ding, maar klanten doen dat zeker niet en lopen weg hoor.

De StoorZenDer | 14-04-08 | 11:05

Net zo makkelijk als leden van een bepaalde bevolkingsgroep weigeren behandeld te worden door vrouwen, weiger ik behandeld te worden door "hoofddoekjes". Die beschouw ik namelijk als zeer bedreigend. Pas je aan, of ROT OP !

Anjin Mohammed | 14-04-08 | 11:05

EvaK 14-04-08 @ 10:57

Jij slaat de plank helemaal mis!

Het gaat er niet om dat wij gedwongen worden een hoofddoek te dragen, maar het gaat er juist om dat het wordt afgedwongen er een te dragen. En dus wordt opgedrongen aan mensen (lees ondernemers) die dat niet willen wegens het bedrijfsbeleid of persoonlijke redenen.
Daar gaat dit hele verhaal dus over.

Eerst lezen, dan begrijpen, dan nadenken en dan pas antwoorden!
Vervolgens teruglezen en als laatste op het knopje post drukken......... Lutser!

Reness II | 14-04-08 | 11:05

@MAXIMO 14-04-08 @ 10:23
Voor de fashionist(a) met een hang naar totalitairisme is er naast islamitische kleding nog wel meer moois te koop:
www.discovervancouver.com/forum/Nazis-...

Zware Guy | 14-04-08 | 11:04

geen naveltruitjes, petjes, doekjes, piercings en tatoeages.

Geen tatoeages?
Dat is iemand beoordelen op zijn huidskleur, dat is verboden!!

Gamzagamza | 14-04-08 | 11:03

sjaakdeslinksesul 14-04-08 @ 10:52
kijk eens aan, ik loop dus al jaren lang voor op de mode....

QB (ja die.....) | 14-04-08 | 11:03

Wat is het volgende, om het uur met de reet omhoog bidden? Mijn vrouwtje heeft een eigen bedrijf maar heeft al van begin af aan gezegd dat geen hoofddoek als personeel in komt. Ze heeft het wel gezien bij d'r vorige werkgever dat dit soort mensen steeds meer eisen. Het begon met een hoofddoek daarna was het halal eten. En op het laast kwam de familie verhaal halen over kledingvoorschriften die volgens hun niet door de beugel konden. Over 10 jaar bepalen zij hier wat wel en niet mag.

Steen Geil | 14-04-08 | 11:03

Ik word zo moe van dat moslimgedoe. Ga toch lekker in een geitenland wonen als je een middeleeuws geloof aanhangt, maar laat ons lekker met rust.

Remington.223 | 14-04-08 | 11:03

@Maximo
Piercings, naveltruitjes, hotpants, paarse hanenkammen en reetveters zijn ook allemaal in de mode (dus modieus) geweest. Wat is je punt?

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 11:00

fuckje 14-04-08 @ 10:20

Precies, doodzwijgen en afbouwen die CGB.
Ze hebben geen werkelijke bevoegdheden dus waarom zou je naar luisteren ?

Bigi Bana Boy | 14-04-08 | 11:00

schijten in het openbaar kan ook modieus zijn.....

DenLangel*l | 14-04-08 | 11:00

@Reness II 14-04-08 @ 10:56
"Hier dragen we geen hoofddoeken dus pas je daar dan op aan!"
Nou, dat is nou ook weer overdreven. Beetje jaren-vijftig huisvrouw draagt wel degelijk een hoofddoekje, anders verwaait het permanent.

makkie | 14-04-08 | 10:59

Reness Wij Nederlanders worden toch niet verplicht een hoofddoek te dragen.

Dus was lul je dom.

EvaK | 14-04-08 | 10:57

Is benieuwd naar het aantal boerka's bij de commissie zelf.

Lafayette | 14-04-08 | 10:57

Ik ben geen jurist, maar een bedrijf mag toch kledingvoorschriften opstellen? Stewardessen bij de KLM dragen toch ook geen hoofddoek? Of komt daar door deze uitspraak binnenkort verandering in? Wat voor voorbeeld wordt hier weer gesteld.... uniek echt.
Volgens mij heeft Verdonk overigens al eens voorgesteld om deze commissie op te heffen omdat ze in gevallen waar gelovigen bij betrokken zijn, altijd voor de gelovigen kiezen, zelfs als dat ten koste gaat van de gelijkheid van man en vrouw.

De Geilige Maagd | 14-04-08 | 10:57

Kom je dalijk voor een bril bij een optiekboer staat je daar een legertje karnavalsfiguren op te wachten. Tulbandje hier, pijpenkrullen vanonder 'n grote zwarte hoed daar, djellaba achter de kassa, hanenkam naast de deur... maar wel allemaal met dat uniforme stel sokken aan (behalve de nudist in 't magazijn)...

widtvoet... | 14-04-08 | 10:57

Begrijpend lezen is niet het sterkste punt van Geenstijl.
De optiekketen denkt er over na om het beleid te wijzigen. Dat staat er. Dus niet zoals Geenstijl zegt dat ze het beleid al aan het wijzigen zijn

Milosz | 14-04-08 | 10:57

Mode staat toch al op gespannen voet met gelijke behandeling. Er zijn winkels die alleen maar spullen voor heren of alleen voor vrouwen verkopen. Schande!

makkie | 14-04-08 | 10:57

Worden Klanten met een Hoofddoek geweigerd dan.

EvaK | 14-04-08 | 10:56

Het is toch te belachelijk voor woorden dat wij onze eigen cultuur en omgangsvormen moeten aanpassen aan een andere cultuur!

Zij kiezen ervoor hier te wonen en (soms) te werken, dan lijkt het me niet meer dan logisch dat je je aanpast aan de gebruiken in het land waar je verblijft.

Als je je geloof zo heilig wil uitdragen, ga dan naar een plek waar dat normaal is, en probeer het niet een ander op te dringen. Hier dragen we geen hoofddoeken dus pas je daar dan op aan!

Reness II | 14-04-08 | 10:56

Dan mag ik van de Commissie Gelijke Behandeling zeker ook m'n schoenen aanhouden als ik in m'n korte broek een moskee inloop?

man on the edge | 14-04-08 | 10:55

Renos2 14-04-08 @ 10:39

Ze gaan hem pas dragen als ze al zijn aangenomen. Ze hebben schijt aan alles, remember that. Hun religie is van belang. En dat ze bijvoorbeeld thuis geen klappen krijgen omdat ze zich als een 'hoerrr' gedragen. Wellicht. Er zijn vast uitzonderingen.

En die religie zegt dat wij honden zijn en dood moeten of ondergeschikt gemaakt als halve slaven. En u denkt dat ze ons dan niet kunnen naaien met al onze werknemerprotectiewetten? Links is een groot blok aan het been en dit is de schimmel op dat blok. Niet meer dan dat.

NoMinister | 14-04-08 | 10:54

Ga vandaag bij de CGB eisen dat ik voor mijn nutteloze ideeen net zo veel subsidie mag ontvangen als dat zij dat doen.

Iko Nal | 14-04-08 | 10:53

Huppekee, weer een knieval. En zo gaat het gestaag door.

Zo jammer! | 14-04-08 | 10:53

Een lul uit je broek wordt het helemaal in 2008.

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 10:52

MAXIMO 14-04-08 @ 10:35

Ja, je hebt helemaal gelijk.

Een boerka kan ook modieus zijn.

Een mes ook.

Een pistool ook.

Zelfs politieuniformen, die worden dan ook ge-update now and than.

Dus......

NoMinister | 14-04-08 | 10:50

@MAXIMO 14-04-08 @ 10:33

HHAHAHA ha hhaha.... typisch Maximo, weer lekker selectief met een bullshit reden reageren.... u moest eens weten...

Behangdelul | 14-04-08 | 10:49

sjaakdeslinksesul 14-04-08 @ 10:39

Links policor tuig wordt ook eigenlijk nimmer beticht van gezond verstand. Hoe terecht dat is bewijzen ze keer op keer. Blijkbaar is waanzin en domheid een prima stemmentrekker. Maar een democratie kan ook kapot hoor, een maatschappij ook. En als er niet wat zinnige mensen zitting gaan nemen in voor de maatschappij van belang zijnde organen, gaan we gewoon kapot en denken we dat dat normaal is. * heeft zorgen om de ('knetter')gekken die NL besturen en regels bepalen en handhaven *

NoMinister | 14-04-08 | 10:47

Warhoofd 14-04-08 @ 10:22 Die linkse wereldvreemden vinden dat dat inderdaad
"gewoon moet kunnen." Echter denk ik niet dat jij je vriendin dan ooit nog terugziet..
Het is het zoveelste voorval waardoor de Nederlander weer door de knietjes gaat voor de Islam.. Na de studie ben ik lekker weg uit dit land.

50Caliber | 14-04-08 | 10:44

@Renos2 14-04-08 @ 10:39
Precies. Het lijkt me duidelijk dat deze mevrouw niet zo goed meer in het team past.
Probleem opgelost.

CoJoNes | 14-04-08 | 10:41

in zo'n functie moet je representatief overkomen naar mijn mening..... ik laat me liever ook niet helpen door een of andere tokkiegriet of peroxidemutsje....

DenLangel*l | 14-04-08 | 10:41

Als werkgever op je het tijdens een sollicitatie gewoon gooien op dat de keuze gevallen is op een andere kandidaat. Dus niet openlijk voor uitkomen maar gewoon niet aannemen.

Renos2 | 14-04-08 | 10:39

NoMinister 14-04-08 @ 10:33
Juist religie ja. En probeer die policor mongolen van het CGB maar eens duidelijk te maken dat zij hiermee de ongelijkheid in ons land in stand houden. Een winkeleigenaar of seculier orgaan mag kledingseisen stellen aan zijn personeel, tenzij het om religieuze uitingen gaat, dan gelden opeens andere normen. Een religieuze stichting daarentegen mag wel kledingseisen stellen aan haar personeel. Dat noemt het CGB rechtsgelijkheid.

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 10:39

De Commissie Gelijke Behandeling heeft geen enkele jurisdictie.
Niemand hoeft zich dus iets aan te trekken van hun onzinnige uitspraken.
Dus optiekketen, dikke middelvinger voor dit debiele linkse dhimmi-clubje.

aquarius | 14-04-08 | 10:39

drs. G. Flater 14-04-08 @ 10:34

Junior discrimineert op uiterlijk... Zozo. Artikel 1 van de grondwet is niet op junior van toepassing?

NoMinister | 14-04-08 | 10:37

Geen boerin zou solliciteren in een brillenwinkel in een boerenkiel en op klompen, kwestie van gezond boerenverstand gebruiken.
Het zijn altijd die zeikerige Moslims die de boel willen verzieken.

fuckje | 14-04-08 | 10:37

heel de islam het land uitsodemieteren, compleet met burka's en hoofddoekies. Af laten zinken in de noordzee mag ook.

Gatsie | 14-04-08 | 10:37

Mooi, nu kan ik dus mijn werkgever aangeven bij de commissie gelijke behandeling omdat ik verplicht in lelijke zwart-oranje kleding moet lopen ipv een voetbalshirt, trainingsbroek en witte sneakers. Nederland gaat nog héél leuk worden op deze manier.

Alfred E. Neuman | 14-04-08 | 10:37

fuckje 14-04-08 @ 10:29
Geef enkel aan dat zo'n hoofddoek ook modieus kan zijn.
Meer niet.

MAXIMO | 14-04-08 | 10:35

@NoMinister 10:28
Uhhh . . . Maar wel met een zonnebril op, heur ! !
Want als twee van die geleuvige koeijjuh-oogguh muh aankeikkuh
krijgt junior niks meer mekaar . . .

drs. G. Flater | 14-04-08 | 10:34

De Commissie *kuch* Gelijke Behandeling heeft gelukkig geen reedt te vertellen. En zolang ze bepaalde mensen met bepaalde achtergronden altijd onvoorwaardelijk in het gelijk stellen zal geen hond ze serieus nemen.

Hertogin v. Pauperen | 14-04-08 | 10:34

Behangdelul 14-04-08 @ 10:26
"Het zou mij zo mooi lijken om een undercover actie te zien van een tokkie die zich meld voor werk bij zo'n commissie"
Waar wacht je dan nog op? Pak je camera en solliciteer.

MAXIMO | 14-04-08 | 10:33

sjaakdeslinksesul 14-04-08 @ 10:27

In dit geval lijkt het functioneren bij de betreffende werkgever ondergeschikt te zijn aan de voorkeuren van de betreffende mevrouw. Waarom doet ze de hoofddoek niet af als het alleen om de mode gaat? Religie? Dus ik zit toch tegen die boerka-koeien en hoofddoekjes aan te kijken omdat hun religie belangrijker is dan mijn winkelplezier?

Ik voel links NL al ontploffen: natuurlijk, wie ik wel denk dat ik ben.

Krijg maar de hik: ze waren hier te gast en als hun religie inderdaad zover gaat dat dit van belang is ben ik simpelweg een groot tegenstander van die religie. Soit.

NoMinister | 14-04-08 | 10:33

@das boot, zou me niks verbazen als de CGB zijn eigen zaken creeert, dus dat ze actief mensen rondsturen om herrie te schoppen.

Multikuli | 14-04-08 | 10:32

DANNY3960 14-04-08 @ 10:29

Het is nog vroeg,........ stRaks,dus.

DANNY3960 | 14-04-08 | 10:32

@Warhoofd
Ze vinden hetwaarschijnlijk geen probleem, echter zal ze daar wel zeer waarschijnlijk ritueel geslacht worden, dus niet aan te raden.

- opgejorrist - | 14-04-08 | 10:30

Welja,ik heb net een lange witte jurk besteld en dito puntmuts met 2 gaten voor de ogen,moet je eens opletten wat er gebeurt wanneer ik staks door de Kalverstraat loop.

DANNY3960 | 14-04-08 | 10:29

Maar goed, als het zo moet denk ik dat moslima's het nog moeilijker krijgen om een stage te vinden ...

J.B. van Heutsz | 14-04-08 | 10:29

@Maximo,
Het maakt een groot verschil uit of je volgens Elsevier gekleed gaat naar een party of een feest, dan dat je in een winkel werkt. In een winkel zijn voorschriften, op Prinsjesdag of bij het Boekenbal niet. Leuk toch ?

fuckje | 14-04-08 | 10:29

drs. G. Flater 14-04-08 @ 10:26

En zonder bril. Klantvriendelijk. 'Functioneerde' ze in de relaxbranche?

NoMinister | 14-04-08 | 10:28

Waarom gaat ze daar dan werken als ze weet dat het problemen geeft ?

das boot | 14-04-08 | 10:28

Trots Op Nederland!

***Schaamt zich kapot***

Just my opinion | 14-04-08 | 10:27

Deze moslima eist geen gelijke behandeling zij eist een uitzonderingspositie.

widtvoet... | 14-04-08 | 10:27

NoMinister 14-04-08 @ 10:25
Dat is al flink aantal keer gebeurd hoor. Overigens ben ik bang voor de winkelier dat hij in dit geval niet erg sterk staat.

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 10:27

@MAXIMO 14-04-08 @ 10:23

Gaat eens deaud... hoe lang heb je daar over gedaan?
Wat celebs doen doet er in deze niet toe lijkt mij, het gaat er om hoe iemand er bij loopt op de werkplek....

Het zou mij zo mooi lijken om een undercover actie te zien van een tokkie die zich meld voor werk bij zo'n commissie..

Behangdelul | 14-04-08 | 10:26

Een hoofddoek is discriminerend voor mannen. De gehoofddoekte gaat er immers vanuit dat de man zijn hormonen niet in bedwang kan houden als hij haar zonder hoofddoek zou aanschouwen. Alsof iedere vent een Neanderthaler is die primitief zijn hormonen botviert op iedere vrouw zonder doekje. Ik vind dat een zware belediging voor mij als man. Laten ze zich dáár eens over buigen.

Rest In Privacy | 14-04-08 | 10:26

CGB is een clubje zelfingenomen D66-ers.

J.B. van Heutsz | 14-04-08 | 10:26

Hoofddoeken zijn niet alleen modieus, maar ook nog eens reuze praktisch:
alles wat na een goeie pijpbeurt gemorst wordt, veeg je zó weer af . . .
Lekker hygiënisch ! !

drs. G. Flater | 14-04-08 | 10:26

@fuckje, dat vraag ik me nou af he, waarom luisteren bedrijven naar die lui, gaan ze tegen je lobbyen als je twijfelt aan hun multiculturele wijsheid?

Multikuli | 14-04-08 | 10:26

Concentratiekampoen heetten eerst nog heropvoedingskampen, zodat sociaal ongewenste elementen nationaal-socialistische modelburgers werden. Het CGB bij monde van ex-voorzitter Castermans wil het hele land opvoeden tot politiek-correcte modelburgers. Winkel tussentijds failliet? Ach, kwestie van tijd.

sjaakdeslinksesul | 14-04-08 | 10:25

fuckje 14-04-08 @ 10:20

Maar rechters nemen uitspraken wel 1-op-1 over tenzij het tot rampen leidt zoals soms het geval was. Moet nog zien dat een rechter hier tegen in gaat.

NoMinister | 14-04-08 | 10:25

Gelukkig zijn de uitspraken van de CGB niet bindend.

Meanno | 14-04-08 | 10:23

Dat de grootste loosers van onze maatschappij en hun afstammelingen hier toch toch altijd de grootste bek en de meeste rechten blijken te hebben. Pisnijdig word je ervan. Een goed arbeidsrelatie en prettig functioneren is niet relevant en 'probleem' werkgever. Wat een socialistische anti-kapitalistische kut-uitspraak. En 'kut' is hier zeer welbewust gekozen. Gcd, wat een land.

NoMinister | 14-04-08 | 10:23

Heerlijk!
Een commissie die ons voorschrijft wat modieus is en wat niet, dat hadden we vroeger in Oost Duitsland ook. Ik begon het al te missen, al die keuzes s'ochtends.. verstikkend.
Moet ik vast een djelabba kopen, kommissar?

alpha_mannetje | 14-04-08 | 10:23

Ja hoor, het is weer maandagochtend! Hoog tijd om maar weer eens massaal door de knieen te gaan. Goedzo Nederland! Heel politiek correct!
@de commissie gelijke behandeling: U vindt het toch geen probleem als mijn vriendin de komende zomer in Islamitistan topless op het strand gaat liggen?

Warhoofd | 14-04-08 | 10:22

Mensen die in religieuze bendekleding wensen rond te paraderen zetten zichzélf (deels) buiten de samenleving. Eisen privileges waarop zij geen aaspraak hebben rusten. Menen dat zij recht hebben op 'n speciale behandeling tov. niet-religieuze bendeleden die met klubkleuren, sjawltjes, doeken, jurken en wat al niet meer het (neutraal) publieke frustreren met hun hang zich duidelijk te onderscheiden.

Voor een werkomgeving geldt dit mi. faktor 10. Een "gelijke behandeling" eisen door het vermeende recht jezelf buiten de norm te stellen en een uitzonderingspositie te klaimen. Krankzin. Zo min mogelijk religieuze bendekleding graag!

widtvoet... | 14-04-08 | 10:21

Hebben die lutsers er weleens voer nagedacht dat ze alles behalve gelijke behandeling naleven, omdat iemand met een pet op deze wel af moet zetten op het werk ? Nee ? Danku, val dan maar dood.

Vage_eddie | 14-04-08 | 10:21

@ jehova de bosneger 14-04-08 @ 10:15
.
en de integraalhelmen?

Spamkip | 14-04-08 | 10:20

Die Commissie heeft slechts adviezen te geven, die hoeft men niet op te volgen, dus waar hebben we het eigenlijk over?
Bah, subsidievreterts!

fuckje | 14-04-08 | 10:20

Die lui vinden alles anti-nl even fris en spannend. Wat gebeurt er eigenlijk als je de comissie speciale behandeling negeert?

Multikuli | 14-04-08 | 10:19

De milieudefensie van integratie.... hebben deze mensen nou echt niks beters te doen? Eigenlijk best nieuwsgierig hoe de mensen van Commissie gelijke behandeling er bij lopen... die zouden ook nooit tatttoeBob met een petje op aannnemen lijkt mij toch?

Behangdelul | 14-04-08 | 10:19

Kan die commissie niet naar het Middenoosten verhuizen en daar lekker hun werk doen?

Andersom dag | 14-04-08 | 10:16

@jehova de bosneger, ja hoor, over een paar maanden is het 30 graden buiten, en jij gaat een bivakmuts aandoen. Moet je doen.

DatDus | 14-04-08 | 10:16

Ik start een bond voor bivakmutsers.

een bivakmuts bij het pinnen.
een bivakmuts in een supermarkt
een bivakmuts bij de metro
een bivakmuts voor s'nachts in het park
een bivakmuts in het vliegtuig.
een bivakmuts in een darkroom, zo gezellig

Muts ies leuk !

jehova de bosneger | 14-04-08 | 10:15

Dikke vette pech voor die dame met een kopvod, gewoon brillen gaan verkopen in Iran anders?

ExtremeExtremist | 14-04-08 | 10:14

Met een hoodfdoek kun je prima brillen poetsen....

f@pzwans | 14-04-08 | 10:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino