Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Balkenende IV wil tieten zien

lelijkejopen.jpgTijd voor een staatsgreep, kapot met dit kabinet. Deze opmerking zal het aantal geblindeerde Volvo’s wel doen verdubbelen voor onze deur, maar we nemen er geen woord van terug. Nu is het god-ver-domme genoeg geweest met de ziekmakende betutteling van CDA, PvdA en CU. Financieel uitwringen is nog tot daar aan toe, de boel bedonderen zijn we van politici ook wel gewend. Maar dat meekijken achter de voordeur gaat ons bruggen te ver. Sterf ChristenUnie sterf! Eerst meer kinderen eisen. En vervolgens aan het volk willen voorschrijven dat pasgeboren babys minimaal een half jaar aan de borst MOETEN hangen. Mogen wij dat misschien lekker zelf beslissen. Zou een volwassen milf dit zelf niet kunnen inschatten? Nou nee, het HELE kabinet staat achter het voorstel van de CU om de kleine langer aan de borst te laten lurken. Is namelijk veel gezonder. Sodemieter toch op. De Nutricia’s van deze wereld leveren prima droogvoer. En niet onbelangrijk: van borstvoeding krijg je lelijke jopen en massa's gekke koeien op straat...

Reaguursels

Inloggen

@DTD

"ik begrijp het niet, dus god bestaat".
Daar is inderdaad nix tegen in te brengen, mijn ogen zijn geopend, dank u.

Rattevanger | 12-04-08 | 18:45

"lelijke jopen"
Briljant, Pulitzer prijs.

Rattevanger | 12-04-08 | 18:25

Geen gek voorstel..
al die kinderen met astma en allergie tegenwoordig, omdat vrouwen niet de moeite willen nemen hun kind te voorzien van 400 antistoffen meer dan een makkelijk opwarmbaar flesje kunstvoeding.
"anders heeft papa niks te doen"

Onzin ! Over discipline gesproken.
Hup heel nederland aan de borst. Laat de kinderen maar weer lekkere dikke boerenkonen krijgen !

nOOz | 12-04-08 | 17:55

Beste Loromits,
Ik heb ook best vertrouwen/geloof in de wetenschap, maar niet alles kan aangetoond worden dmv de wetenschap en het bestaat wel. De wetenschap kan bijvoorbeeld niet verklaren waar nu bijvoorbeeld je geweten vandaan komt, het besef van goed en kwaad. Je zegt ook dat we dezelfde normen/waarden hebben, maar ik denk dat dat niet zo is. Waarom denken we anders zo verschillend? Waarom denk ik dan bijvoorbeeld dat abortus, euthanasie wel slecht is en jij bijvoorbeeld niet?
Verder is het zo dat God in iedereen een Godsbesef heeft geschapen. Je bent niet bang voor God, je gelooft niet in God zeg je. Maar toch moeten er voor jou toch ook een heleboel dingen onverklaarbaar zijn? Die dus niet aan te tonen zijn middels de wetenschap en dat er dus een hogere macht moet zijn=God?

DTD | 12-04-08 | 12:33

En anders huren we gewoon deze mevrouw in voor de CU.
Die heeft genoeg voor de hekle 2e kamer
www.youporn.com/watch/90031

Jaapioooo | 12-04-08 | 00:08

Wat zouden 'ons kabinet' en 'onze tweede kamer' te verbergen hebben?
Dit lijkt heel sterk op het gedrag van een kleuter die iets gedaan heeft wat niet mag en vervolgens heel lief gaat zitten spelen om de aandacht van pa & ma af te leiden van de catastrofe elders in huis...

@Dat doe je toch niet 11-04-08 @ 21:21
Geen rood fietsje gehad of geen borstvoeding? Dit kabinet doet HELEMAAL niets nuttigs en grossiert in onbenullige zaken die geregeld 'moeten' worden om vooral maar daadkrachtig over te komen.
Daadkrachtig? Je opoe op een fiets is pas daadkrachtig.
Kabinet kan de geschiedenis in als 'Onbenulligheid Eerst'

paost712 | 11-04-08 | 23:37

Goed dat onze regering hiermee bemoeit !
Dus 1-maal aan de kinderen, geen carriere meer voor moeders, niet meer met de auto naar het werk, minder files, beter voor de economie !!

Ben alleen bang dat de vergrijzing nog verder toe zal nemen ... ;-)

Badmeester | 11-04-08 | 21:34

Het WHO adviseert vrouwen om 2 JAAR borstvoeding te geven.
Het gaat dan om vrouwen in ontwikkelingslanden.. Verschrikkelijk!
Dan kan het kind zo'n beetje staande drinken..

cpcpb | 11-04-08 | 21:27

Dat ons volk eens wat meer aan reproduktie gaat doen lijkt me op zich geen slecht plan. Voordat we de Neanderthaler gaan volgen. Er staan genoeg andere aapsoorten te popelen onze plek in te nemen. De moderne decadente homofiele kinderloze yup is onze ondergang.

oplichter | 11-04-08 | 21:27

Wat zijn dat nou weer voor rare reacties! Betutteling? Sterf CU sterf?! WTF?!! Denk nou eens na! Kinderen worden en zijn gezonder wanneer het kind borstvoeding gehad heeft... Verschillende onderzoeken tonen dat aan!
-
Daarnaast kan de overheid niet je thuis komen opzoeken om te controleren of de borstvoeding wel goed verloopt.
-
Met andere woorden: Leve de ChristenUnie, Leve de PVDA en Leve de CDA. Als je deze partijen niet bevalt dan ga je meer emigreren!

Dat doe je toch niet | 11-04-08 | 21:21

Eerst moeten alle vrouwen ook werken (kan niet anders,met je vinex-koophuis,belegginshypotheek).Je kind dan 9x per/dag achter de kassa van AH aan de borst leggen,wordt het ook niet helemaal. Wat willen "ze "nou?
Hier twee gezonde,grote kinderen,dankzij Nutricia!! (want borstvoeding ging niet door medische oorzaak) En hangtieten doe je zelf!!! Sporten,daar blijven ze strak van!!
*kijkt naar zijn eigen bierbuik*

koekje erbij? | 11-04-08 | 19:18

Ik ga alleen nog stemmen als er hooivorken, fakkels en brandende pek bij komen kijken.

Tobus | 11-04-08 | 18:21

Kan nou echt niet even een strijder voor een nobel doel de moeite nemen om dat hele haagse zooitje op te blazen?

captainobvious | 11-04-08 | 17:22

En wat dan te doen met vrouwen die wegens medische redenen geen borstvoeding mogen/kunnen geven? Denk daar eens over na!!

studentje07 | 11-04-08 | 16:15

@DTD 11-04-08 @ 14:45
Alsjeblieft neem mijn aanval niet te persoonlijk op. Ik heb niks tegen je als gelovig mens. Jij persoonlijk zal mij ook niks door de strot willen rammen. Daar wil ik dan wel weer in geloven .  Dat noemen ze nuchter denken.

Toch zeg je “Evangeliseren mag, moet zelfs, maar uiteindelijk is het jouw verantwoording wat je ermee doet...”. Ik krijg daar toch een beetje een raar gevoel bij. Het lijkt alsof je me toch een soort van schuldgevoel wilt aanpraten. Doe ik iets verkeerds dan?

Ik heb de bijbel gelezen. Een goed geannoteerde versie, dat wel. Maar welke waarheden bedoel je eigenlijk als je zegt dat ik de bijbel eens moet lezen? Het bestaansrecht van jou waarheden zit opgesloten in het feit dat jij in ze gelooft. Een ander bestaansrecht voor jouw waarheid is er niet. Je gelooft er in, meer niet. Dat mag, maar mijn waarheden worden bepaald door dat wat aangetoond kan worden. Je zou het ook wetenschap kunnen noemen. Daar komt geen geloof aan te pas. En weet je wat het mooie daarvan is? Ik ben niet bang voor “de openbaringen”. Er is geen kwade of goede god voor mij. Ik ken geen angst voor zonden. Maar zonder godsbesef kom ik toch tot dezelfde basale waarden over goed en kwaad als jij. Gek hé.

Loromits | 11-04-08 | 15:23

Tav Koerbagh. Dat is goed. Tegen abortus en euthanasie: gebod 6: Gij zult niet doden en let daarbij ook op de gehele uitleg daarvan: dus niet moorden, doodslaan, doodwensen, ZELF levensbeeindigen etc. Het leven EN sterven is in handen van God. Ik begrijp dat je het voorbeeld noemt van dat destijds alle eerstgeborenen werden gedood. Maar je moet daarbij ook letten op de context. Waarom gebeurde dit? Niet zomaar. Dit gebeurde door een -ongelovige- Egyptische koning. Hij liet alle jongetjes doden anders zou dat -lees christelijke,- volk te groot worden.
Verder klopt het dat de sabbat op zaterdag is. En de zondag is de opstandingsdag van Jezus. Hoe dan ook: een rustdag is nodig, net als dat God ook een rustdag heeft genomen.
Verder voor Loromits: jij ook bedankt voor je reactie. En geloof me: ik wil echt niks door je strot rammen. En geloof me ook als ik zeg dat ik niet 'tegen je ben', zoals je dat schrijft, omdat je niet gelooft. Echt, dat je niet gelooft is jammer, maar dat wil niet zeggen dat ik/wij een hekel aan je hebben. Ik heb genoeg familieleden en vrienden die niet geloven en we kunnen goed met elkaar opschieten en we proberen niets door elkaars strot te duwen.
Echt, zolang men ons met rust laat, laten we jullie ook met rust. Evangeliseren mag, moet zelfs, maar uiteindelijk is het jouw verantwoording wat je ermee doet...
Je zou de Bijbel eens moeten lezen, dan zul je zien dat het geen sprookjes boek is, maar dat je je zult verbazen over de waarheden die erin staan. Dat al vele profetieen vervuld zijn en vervuld zullen worden... Echt.

DTD | 11-04-08 | 14:45

@DTD 11-04-08 @ 13:18
Leuk dat je reageert. Dat stel ik op prijs. Wat ik minder leuk vind is dat de titels die ik je aanraadde jou al meer dan genoeg zeggen. Heb je ze gelezen? Of ga je af op wat je in jou kringen ingefluisterd wordt? Je houding is rigide. Je verlangt begrip en respect voor jou geloof anderzijds wijs je afwijkende meningen af. Erger nog, je weigert je hierin te verdiepen. Dat is treurig, maar zeloten eigen.
Voor de goede orde, ik wil jou op geen enkele wijze je recht om je mening te spuien ontzeggen. Wat ik jouw christelijke politiek wel wil ontzeggen is het recht om mij volstrekt ridicule en achterhaalde ideeën door de strot te rammen. Geloof wat je wil maar wel achter je eigen voordeur.
Jij zegt: “Verder geloof ik er niet veel van dat jij voortdurend wordt 'lastig gevallen' door christenen. Ik weet zeker dat je er geen last van hebt en het wordt mijns inziens, juist eens tijd dat de christenen eens wat van zich laten horen.”
Hoezo geloof jij niet dat ik en vele andere met mij worden lastiggevallen door gelovigen? Ik wordt voordurend door zeloten lastig gevallen. Ik hoef je toch niet te wijzen op de huidige onevenredige invloed van religie op ons eens zo nuchtere landje. Wij ongelovigen moeten zo langzamerhand op eieren lopen. Er is altijd wel een gelovige die gekwetst of gegriefd wordt door ratio.
Het wordt dat de christenen eens wat van zich laten horen? Please….. De wereld zucht al 2000 jaar onder het feit dat jullie iets van je willen laten horen. Is het dan nooit genoeg? Begrijp me niet verkeerd, van mij mag je vinden wat je wil. Maar ik hoef er toch niet aan mee te doen? En daar is het probleem met gelovigen, want als je niet me ze bent ben je tegen ze. Of in ieder geval ben je verwerpelijk en minderwaardig. Maar blijf jij maar lekker geloven in dat grappige boekje over naastenliefde.
Je hebt het over zaken die volgens de bijbel niet geoorloofd zijn. Euthanasie, abortus, op zondag werken. Sta je er wel eens bij stil dat het jou bijbel is. Dat misschien niet iedereen het in zich heeft om te geloven in een samengeflanste bloemlezing van sprookjesverhalen. Jullie zeloten zijn ook nog allemaal pragmatici. Zo’n sprookjesboek leg je immers uit zoals het jullie schikt. ik word er misselijk van.
Valt het je op dat ik het niet expliciet over christenen heb. Ik meld het maar even voordat je gaat denken dat mijn afkeuring alleen maar uitgaat naar jou specifieke vriendengroepje.
Prettig weekend.

Loromits | 11-04-08 | 14:08

vrouwen horen niet te werken dat is het motto van dit kabinet - val deaaaaaaaud

ganzo | 11-04-08 | 13:29

@DTD 11-04-08 @ 13:18:
Gewoon even voor de lol...
Doe mij even de bijbelverzen waar euthanasie en abortus en werken op zondag worden verboden? Ik ken ze niet namelijk. Die god van jou houdt er in je sprookjes zelf wel een aardige killing-spree op na (persoonlijk, zonder de genocides al meer dan 2.000.000 slachtoffers dwindlinginunbelief.blogspot.com/2006/... ) maar een verbod op vrijwillige levensbeëindiging en abortus kan ik nergens lezen. Integendeel, het is de grootste babymoordenaar aller tijden door alle eerst-geboren van Egypte om te leggen. Oh, en de sabat is de zaterdag.

koerbagh ® | 11-04-08 | 13:27

@alle mensen: van borstvoeding krijgt een vrouw geen theezakjes, daar is geen enkel bewijs voor. Als je vrouw theezakjes heeft en je hebt daar moeite mee dan koop je maar implant kipfilets voor haar.

Je hoeft je volk niet te verplichten om hun babys natuurlijk te voeden okay, maar het is gewoon DOM om dat niet te doen, eten uit de industrie word je tokkie gomorra van.

Orang Oetlul | 11-04-08 | 13:22

Bedankt, Loromits, voor de tips. Ik zal je tips echter niet ter harte nemen, temeer omdat de titels die je noemde mij al meer dan genoeg zegt... Sorry.
Bovendien weet ik ook wel dat ik op GS beland bent. Maar dat maakt toch niet uit. Iedereen mag hier z'n mening spuien, dus ik ook, lijkt me. Verder geloof ik er niet veel van dat jij voortdurend wordt 'lastig gevallen' door christenen. Ik weet zeker dat je er geen last van hebt en het wordt mijns inziens, juist eens tijd dat de christenen eens wat van zich laten horen. Altijd worden deze mensen aan de kant geschoven en waarom? Juist zij moeten alles maar accepteren wat volgens de Bijbel niet geoorloofd is: euthanasie, abortus, op zondag werken, etc etc... Denk daar maar eens aan. De meerderheid van ons volk is altijd nog niet christelijk, dus.
Dan nog een boodschap voor 'Murdockyoufool' en 'panadol': Ook jij bent al iemand die niet gewoon een discussie aan kan gaan, maar alleen maar kan roepen dat we moeten sterven. Triest voor je. Bovendien was dit geen 'les vanuit een sprookjesboek', maar gewoon een mening van mij, netzoals jullie blijkbaar een mening hebben.

DTD | 11-04-08 | 13:18

Zou er nou niemand vanmorgen tijdens het ministersberaad iets gezegd ( of desnoods gemurmeld!) hebben dat er misschien wel urgentere zaken op te lossen zijn dan dit 'borstvoedingsprobleem'?
Zouden ze allemaal begripvol hebben zitten knikken toen Abje met spetters rond de mond stond te verkondigen dat borstvoeding absoluut moet en dan het liefst tot je 49e, oh nee, 6 maanden....

Laura Ingalls | 11-04-08 | 13:02

Orang Oetlul 11-04-08 @ 09:10
De Oerang Oetang (tijpt ik het zo goed?) heeft ook van die uitgrekte
afgeleberde theezakjes.
Mooi he!?

Minister KLink van "verbieden en gebieden". Het vrouwtje thuis heeft theezakjes? Dus iedereen moet theezakjes? Job zeg er wat van, thee drinken is van jou en niemand anders!

wILL | 11-04-08 | 12:51

*gooit e naar boven*

vmbo-plutser | 11-04-08 | 12:47

Wat mij verbaasd, is dat Nutricia & Co zich niet beklagen en hun lobby activeren. Wat nou 6 maanden borstvoeding? Zonder borstvoeding verdienen zij toch veel meer? Who cares of borstvoeding gezonder is? Maar laat de staat ophouden met betuttelen.

PisFinger | 11-04-08 | 12:46

*mompelt iets over rauw eten en ene Hugo met een toepasselijke achternaam*

Ook met allergieën en zo, ook van die ongefundeerde fabeltjes over het immuniteitssysteem van de mens, zou je trouwens als je zo'n rauw eten-mens bent ook borstvoeding mogen geven? (volgens mij mocht dat jochie in die uitzending gen melk nl.).

vmbo-plutser | 11-04-08 | 12:46

Als je een vrouw in een post-natale depressei wilt krijgen dan moet je haar dwingen om borstvoeding te geven tegen haar wil in. Ik heb het zelf meegemaakt dat het gewoon niet lukte en de baby alleen maar huilde van de honger en een vriendin die in slaap viel tijdens het voeden door oververmoeidheid. Tegen de adviesen van consultatieburo in overgestapt op flesvoeding en weg waren de problemen. Ik begrijp werkelijk niet wat die idioten bezielt om dit te willen verplichten.

doskabouter | 11-04-08 | 12:44

@Laura Ingalls 11-04-08 @ 12:16

Chagrijnig? Ik word hier echt gewoon kwaad over. We moeten geloven dat dit over gezondheid, levenskansen of eventuele andere fysieke voordelen van borstvoeding gaat? . Dit voorstel is afkomstig van de CU. Hallo! Vrouwen moeten voor de kinderen zorgen en de zondagsrust moet landelijk weer ingevoerd worden. Laten we elkaar niet in de maling nemen. Dit voorstel heeft niets, maar dan ook helemaal niets te maken met de gezondheid van zuigelingen. De verworvenheden waarop onze samenleving eens zo trots was worden door de volgelingen van ons vermaarde sprookjesfiguur in rap tempo afgebroken. Want laten we eerlijk zijn, een vrouw moet gewoon lekker thuis in de vinexwijk 4 kinderen opvoeden en vooral geen aanspraak maken op een zelfstandig leven. Het gezin is immers de hoeksteen van de samenleving. Eigen baan? Sorry, u moet borstvoeding geven. Ik word er erg treurig van.

Loromits | 11-04-08 | 12:43

Ik ben TROTS op Nederland!!!

Wikimedia | 11-04-08 | 12:42

van Rouvoet moeten er mee kinderen gemaakt worden, van Klink moeten ze vervolgens langer aan de borst en van Hirsch Ballin mogen ze 's avonds pas naar buiten als ze 12 jaar of ouder zijn. Hebben ze een chronische taalachterstand en het accent met de harde "G" dan moeten we vooral niks zeggen waar ze wel eens boos over zouden kunnen worden, met als gevolg dat wij eigenlijk niks meer kunnen zeggen. Zijn het jongetjes dan mogen ze van Bakellende met een jaar of 19 wel naar Afghanistan, waarschijnlijk om de pijpleidingen van zijn broer te bewaken. Ik word wel eens beetje jammer van dit soort mensen. Vanochtend zie ik Doekle op de televisie stelling nemen tegen Verdonk en Wilders omdat we er met populistische one-liners niet komen, volgens Doekle en zijn benoemen-en-bouwen-club. Want, aldus Doekle, volgens WIlders "staat de Taliban al aan de grens van Belgie". Over populistische one-liners gesproken. Nou ja, wat zo'n tieten onderwerp allemaal los maakt ;-)

MaxL | 11-04-08 | 12:36

Kan wel beter zijn voor de meeste kinderen maar niet iedereen kan er tegen, dat geldt zowel voor moeder als voor kind. En dan nog moet je lekker zelf weten of je het wel of niet wilt. Voor de zoveelste keer, ga GVD het land besturen in plaats van dit soort bullshit te bedenken! Lijkt mij zo dat er genoeg te doen is.

Zwaffelaar | 11-04-08 | 12:35

@ loromits: ik meen het eigenlijk nog serieus ook, want werken en borstvoeding geven is een belachelijke combinatie.
zie je al die oververmoeide jonge moeders al in de damestoilet of een achteraf-kamertje als koeien aan het kolfapparaat hangen om maar aan die norm te voldoen? hoe langer ik er over nadenk, hoe chagrijniger ik van dit hele plan word.
ben benieuwd naar de reacties van de vrouwen (voorzover ze dat zijn, dan) in dit kabinet....

Laura Ingalls | 11-04-08 | 12:16

@Laura Ingalls 11-04-08 @ 12:05

Borstvoedingstoeslag! Briljant idee. Kan je dat gewoon online aanvragen? En waar moet ik het dan ophalen? En inderdaad, dit borstvoedingsverhaals maakt dat ik me weer een beetje "Frits van Egters" voel. De betutteling van de vijftiger jaren is terug.

Loromits | 11-04-08 | 12:12

@klootveger: laat dat kabinet maar lekker collectief het veld ruimen, kan rutger dat niet even live voorstellen daar? en vraag meteen of ze dat nog even voor het weekend willen doen, want dan hebben we zondag ook weer gewoon koopzondag! vind ik zo gezellig!!

Laura Ingalls | 11-04-08 | 12:11

Produceren vrouwen met grote jopen meer melk? Krijgen die dan belastingkorting? Ies discriminatie!

* gaat naar relatieplanet om te zoeken naar een cup-F *

klootveger | 11-04-08 | 12:09

@Laura Ingalls

Het enige dat hier zuigt IS het kabinet!

Als het kabinet gaat over het gebruik van tieten, kunnen we beter collectief zelfmoord plegen, want dit gaat nergens over. Ik stel voor de het kabinet het goede voorbeeld geeft t.a.v. van collectieve zelfmoord.

klootveger | 11-04-08 | 12:06

In 2011 moet 40% van de moeders hun baby tot 6 maanden borstvoeding geven, dat is de doelstelling van Klink.
Dus dat wordt Borstvoedingstoeslag, aan te vragen bij de Belastingdienst, gaat helemaal goed komen!

Laura Ingalls | 11-04-08 | 12:05

@überbrain | 11-04-08 | 11:41
Dat borstvoeding beter is is ook geen discussie. Alternatieve melk is niet levensgevaarlijk, sterker nog het is een goed, niet beter, maar goed alternatief. WTF is het probleem? Welnu, laat mensen zelf uit maken hoe en wat ze hun kind geven.

Lafayette | 11-04-08 | 12:04

@Dissonante: Dit gaat eigenlijk ook om de echte dingen; dit is blijkbaar het niveau van het kabinet. Hier houdt men zich mee bezig... en dat is soooo 1957!!
En van zuigen word je rustig, klopt, wij allemaal eigenlijk!

Laura Ingalls | 11-04-08 | 12:02

Speerpunten Balkellende IV:

hogere lasten > flikker 1/3 van alle ambtenaren op straat
FITNA is slecht > Balkende is slecht voor NL
stop de sexualisering > verbeter de wereld en stop met fietsenhoksex door wethouders
hogere VERKEERSboetes > doe wat aan echte criminaliteit
benoemen en bouwen > het is nog nooit zo slecht gesteld met ONZE vrijheid

Het meest waardeloze kabinet in jaren, alleen in graaien blinken ze uit.

klootveger | 11-04-08 | 12:00

-weggejorist-

Dissonante | 11-04-08 | 11:52

@widtvoet... 11-04-08 @ 11:35

Ik dank u widtvoet. Gelijk ff proberen. Copy pasten vanuit dreamweaver werkt niet.

@Laura Ingalls 11-04-08 @ 11:37

I know, een beetje opmaak toch wel? Ik doe niet aan smilies en hyves maar ik wel graag dat m'n reaguursels een beetje leesbaar zijn.

Loromits | 11-04-08 | 11:49

Wat is dit toch GVD een ziek klein klein kleutertjes kabinet, de files worden met de dag langer, de woonlasten met de dag hoger, de boetes met de dag duurder en de criminaliteit van bontkraagjes met de dag erger!

Kabinet GA GVD OEWERKEN! Stelletje kudt ambtenaren.

Dankzij de CU heb ik mijn kerkbijdgrage voorgoed stopgezet.
Waarom gaf ik iets aan de kerk? Ik vind die gebouwen wel mooi.

CU sterf! Dankzij jullie heeft mijn vriendin straks theezakjes i.p.v. borsten!

klootveger | 11-04-08 | 11:48

Balkenende wil borstvoeding? Balkenende krijgt borstvoeding. LATEN WE OP 31 NOVEMBER ALLEMAAL AAN BORSTVOEDING DOEN.

dr Rechts | 11-04-08 | 11:47

Laat ie zich gaan fappen op een pak halfvol

MoslimMolen | 11-04-08 | 11:46

En als borstvoeding om wat dan reden dan ook niet zo'n praktische of verantwoordde manier van voeden is, of gewoon te kort schiet, ben je dan strafbaar of zo?? Tweede Kamer: ga eens wat zinvols doen!

toyotus | 11-04-08 | 11:45

@Laura Ingalls 11-04-08 @ 11:31

Je slaat de spijker op de kop. Helaas. En weet je wat ik nog het ergste vind? Ik hoor zo weinig tegengeluiden. De maatschappij heeft blijkbaar de zware wissel die religie op onze samenleving trekt geaccepteerd. Dat is meer dan zorgelijk. Wij, de rationelen, die geen sprookjesboek nodig hebben om tot naastenliefde en mededogen te komen sneeuwen onder. En inderdaad zelfs de partijen die die vroeger zo seculier als de pest waren (PVDA dus) buigen nu voor de christenterreur zodat hun plekje op het pluche is veiliggesteld. Ik word er misselijk van.

Emigreren? Mijn vrouw en ik hebben het er vaak over. Beiden reizen we veel. Veel gezien. Maar om toch maar even in het religieuze te blijven, wij zien NL nog steeds als het aardse paradijs. :-) En we zullen blijven vechten tegen de invloed van de reli fundis in dit land.

Loromits | 11-04-08 | 11:45

Ik zie al helemaal de nieuwe campagne voor me:
Got Milk?

summerice | 11-04-08 | 11:44

@kapotte_stofzuiger 11:41

Een uitgeklede BMAV versie. Draait als een tierelier.

widtvoet... | 11-04-08 | 11:43

Loromits
Wat widtvoet zegt.
Je kunt ook eerst iets in Word schrijven en vervolgens koppiepeesten.

Vigil | 11-04-08 | 11:42

@widtvoet...
Welke versie gebruik jij? GTools 1.3 werkt niet goed met Firefox.

kapotte_stofzuiger | 11-04-08 | 11:41

loromits, het gaat hier PUUR om de inhoud van je reaguursels, en niet om de opmaak... voor smilies en emoticons kun je beter gaan hyven of msnnen *proest*

Laura Ingalls | 11-04-08 | 11:37

@Loromits 11:33

Eerst GTools installeren. Wijst 't zich van zelf.

widtvoet... | 11-04-08 | 11:35

OT: kan iemand mij misschien vertellen hoe ik reaguursels er een beetje normaal kan laten uit zien. ik bedoel dus met een beetje opmaak erin.

Loromits | 11-04-08 | 11:33

Wanneer kunnen mannen melk gaan geven? Zou aardig schelen bij de boodschappen.

Bijstandskoning | 11-04-08 | 11:32

@Loromits 11-04-08 @ 11:24 Mee eens, alleen is het probleem dat die kleine minderheid op dit moment wel in het kabinet zit, en dus de dienst uitmaakt, en 'zelfs' de pvda er mak als lammeren achteraan loopt. Die partij laat zich dus ook behoorlijk kennen als moraalridders. Als je dat sociale laagje er af haalt, blijft er een eng rigide betwetersclubje over.
Toch maar emigreren, dan? (probleempje: waar naar toe dan...)

Laura Ingalls | 11-04-08 | 11:31

Nou niet zo dramatisch doen. Borstvoeding is gezond. Tests bewijzen het. Dus de regering raadt moeders aan om dat te doen. Ik ken regimes die ergere dingen op hun geweten hebben.

zooishettoch | 11-04-08 | 11:30

<p>@DTD 11-04-08 @ 10:42<br /><br />Ook ik ben voor borstvoeding. Spreekt voor zich. Waar ik niet voor ben is een samenleving die zich continu moet richten naar de grillen van een kleine minderheid. De gelovigen. Voortdurend word ik lastig gevallen door mensen zoals jij die altijd denken het gelijk aan hun kant te hebben. Die nooit te beroerd zijn om het opgeheven vinger aan ons te vertellen hoe wij rekening dienen te houden met hun bekrompen en achterhaalde ideeën. Die nooit te beroerd zijn om ons ongelovigen(lees "de verlichten") mede te delen dat ons leven toch eigenlijk geen inhoud kent. Ik wijs alleen maar op premier die meent vanuit Catshuis zulke zaken te kunnen ventileren tijdens wat waarschijnlijk één van jou favoriete programma's is, "The hour of Power".</p><p>Jij hebt het over inlezen. Ten eerste, word wakker. Je bent op GS, niet op de site van de raad van kerken. Ten tweede, misschien moet je eens de moeite nemen om reaguursels wat beter te bestuderen voordat je het over kafferen(waar komt dat woord ook al weer vandaan?) gaat hebben. En tot slot heb ik wat suggesties voor je zodat jij je misschien wat beter kan inlezen en wat beter begrijpt waarom de gristelijke politiek van jou zo verwerpelijk is. Komt ie dan hé;</p><ol><li>Atheologie, De hoofdzonden van jodendom, christendom en islam. Michel Onfray. ISBN 90-5330-458-4</li><li>Van god los, De gevaren van religie en de toekomst van rede. Sam Harris. ISBN 978 90 295 6437 3. Arbeiderspers</li><li>God is NIET groot. Een duivels boek over religie. Christopher Hitchens. ISBN 978 90 290 8040 8 Meulenhoff. *aanrader* </li><li>God als misvatting. Richard Dawkins. ISBN 978 90 468 0147 5. *aanrader met stip*</li></ol>Ik hoor wel van je wanneer je bent "ingelezen". Prettig weekend.

Loromits | 11-04-08 | 11:24

@Sonny Aruba 11-04-08 @ 11:15:

Dank je wel!

Bert M. | 11-04-08 | 11:18

Laat Spee het maar niet horen...

Bernhard Bang | 11-04-08 | 11:18

Klink wil ook onderzoek naar de beruchte vettax, een belasting op vet voedsel.

Daar zit een dikke adder onder het gras, dat gaat Jan met de korte achternaam
(gewoon LUL) centjes kosten. Gewoon stelen en jatten niets anders.

Midden sixties kwamen die zwartrokken ff informeren als moeders de vrouw al twee jaar niet meer bezwangerd was, die gouwe ouwe tijden gaan herleven met die gristenbende in Den Haag.

Werner Beinhart | 11-04-08 | 11:16

@ Bert M.

Da's nou een gezonde houding :) (En alvast gefeliciteerd)

Sonny Aruba | 11-04-08 | 11:15

Nestlé maakt hele goede babymelkpoeder tegenwoordig. En mits met schoon water aangemaakt prima als borstmelk vervanging.

-- weggejorist -- | 11-04-08 | 11:14

Ik word niet goed van de bemoeizucht van dit kabinet, het wordt #$%@! steeds gekker. Nu gaat Klink zich ook al met mijn borsten bemoeien... daar heb ik al een man voor, hoor!!
Borstvoeding is kwalitatief goed voor de baby, no doubt, maar vraag effe niet wat het de moeder kost, maandenlang continu beschikbaar moeten zijn. Terwijl flesvoeding een prima alternatief is!
Misschien moet er maar eens een weekje een baby bij Klink aan de tiet, dan piept hij wel anders!!
Laat de politiek zich alsjeblieft eens met ECHTE problemen bezighouden. Dit lossen we zelf wel op!

Laura Ingalls | 11-04-08 | 11:13

Dat brein van die gasten is zo verziekt door het overmatig bezig zijn met het geloof dat ze aan een ernstige vorm van tunnelviesie lijden.

* tot god bid om verlossing van dit kabinet *

doskabouter | 11-04-08 | 11:13

Yes, revolutie.
Ga es deaud kabinet van van Christentuig.
En bemoei je niet met de mensen in het land...

da wizard | 11-04-08 | 11:11

Als je dan op de site van het gristelijke CDA wil kijken over standpunten, krijg je een foutmelding. Niets zinnings te melden die gristenhonden...

Koops | 11-04-08 | 11:09

Het moet nu eens afgelopen zijn met dit gezeik!
Zo lang de volksgezondheid niet in gevaar wordt gebracht mogen mensen dit zelf bepalen. Als flesjesmelk ongezond is moet het direct verboden worden. Maar dat is gelukkig niet zo. Er lopen inmiddels ontelbare vrouwen die geen borstvoeding kunnen geven en zo ongeveer een complex krijgen of ze wel een goede moeder zijn. Flesjesmelk is een prima alternatief. Het allerbelangrijkste verschil zit hem in de eerste 10 dagen a 2 weken. Die eerste melk is het allerallerbest.
Ik schijt zo enorm op dit Christen-Socialisten tuig.

Lafayette | 11-04-08 | 11:06

Je wordt toch helemaal gek van die gristenhonden. Helemaal eens met de zin 'Sterf ChristenUnie sterf!!' Waar bemoeien die zwarte kousen zich mee?

Koops | 11-04-08 | 11:03

Buitengewone borstvoeding, legendarische leeservaringen, vergeten huurhuizen... Het zal mij allemaal een zorg zijn.

Toine Rorije | 11-04-08 | 11:02

Scheiding van staat en religie, graag.

Oftewel sterf sterf sterf, bemoeizuchtige christenhond

panadol | 11-04-08 | 11:02

Eindelijk een artikel waar ik voor 150% achter kan staan.
Binnenkort word ik zelf papa, borstvoeding is de bedoeling, maar zeker NIET ten koste van alles!
Als het niet gaat, gaat het gewoon niet. Punt.
Drama's genoeg van gezien in mijn buurt.
Dit kabinet kan barsten met z'n betuttelende gezanik.

Bert M. | 11-04-08 | 11:02

@DTD 11-04-08 @ 10:42
De ellende met religieuzen is, als ze aan de macht zijn, dat ze anderen HUN levensvisie willen opdringen.

Xou zeggen: Begraaf je met je metgezellen in een dorpje, dan plaatst Ome Ahasveros er een groot hek omheen om de 'Boze Satanistische Buitenwereld eruit te houden, en dan kunnen jullie he-le-maal jezelf zijn en blijven.

Meaui en neaubel toch?
*aureooltje beauven heaufd verschijnt*

Ahasveros | 11-04-08 | 10:58

Droogtepelige moederkloeken moeten inderdaad het gevang ingeslingerd worden!

beroepskleier | 11-04-08 | 10:54

Ik hing op jonge leeftijd ook aan de tett'n. Niks van gekregen, gezonde jongen.
Wel dit: Je moet NIEMAND iets verplichten. En er moeten grenzen worden getrokken. Je kan ook te ver gaan.

Stevie_Ray_Vaughn | 11-04-08 | 10:52

@DTD 11-04-08 @ 10:42
Ik vervloek iedereen die mij vanuit zijn sprookjesboek de les leest. Jij gristenhyena.

Murdockyoufool | 11-04-08 | 10:48

@holyman 11-04-08 @ 10:37
Jij bent helemaal gek. Een bonus voor borstvoeding, de BoBo... waarom geen drie-kinderenpolitiek, subsidie voor de man en vrouw die oraal achterwege laten en zich slechts op het zwanger maken concentreren, een tegemoetkoming voor ouders die hun wortelbrei zelf pureren of een financiële oppepper voor broccolikopers?

Murdockyoufool | 11-04-08 | 10:46

Sneu hoor, zoals sommigen weer reageren. Het lijkt wel of men hier niks anders kan blaten als: gristenhonden en sterf. Ik heb dergelijke walgelijke uitdrukkigen al meer hier gezien. Denk ff na voordat je wat schrijft zeg. Je hoeft elkaar toch niet te beledigen, laat staan dood te wensen??????
Ik ben het ermee eens dat moeders zelf moeten weten of ze borstvoeding geven of niet. Het is raar dat hier in de politiek over gesproken wordt. Maar als we het ergens niet mee eens zijn hoeven we niet gelijk te kafferen....!!!!!!
En by the way: ik ben VOOR een CHRISTELIJKE (dus geen Gristelijke) politiek!! En dat is GEEN politiek die beweert dat een vrouw van smorgens tot savonds laat aan het aanrecht moet staan, zoals hier beweert wordt. Nomaals: lees je eerst even goed in zeg, voordat er van alles gespuid wordt...!!!

DTD | 11-04-08 | 10:42

De gedachte dat "natuurlijk" gelijk staat aan "gezonder" is wat te simpel hoor. En daarbij: bij borstvoeding moet je je kind bijvoeren met vitaminen????? Het was toch zo goed.

theking | 11-04-08 | 10:40

Waarom denken vrouwen dat ze die dingen anders hebben gekregen trouwens? Opdat hun bh niet afzakt ofzo?

widtvoet... | 11-04-08 | 10:39

Moeten is een groot woordt maar geef in elk geval een bonus aan die moeders die een half jaar of langer borstvoeding geven. Dan weet de vader ook waarom die elke keer de mond vol heeft als ie aan de tieten zit te sabbelen.

holyman | 11-04-08 | 10:37

Een wolkje moedermelk a day in je koffie keeps the docter away.

Waar is die zwangere stagiaire?

G-unite | 11-04-08 | 10:37

-weggejorist-

sting9991 | 11-04-08 | 10:24

@Teen

Nog een reden om nooit in een commune te gaan wonen...

gijszepa@work | 11-04-08 | 10:22

En dan nog 'ns wat, die Gezondheidscultus is uiteindelijk de doodsteek voor deze planeet. De mensch, altijd maar slimmer en sterker... zodat die bol lijdt aan overbevolking. Wacht totdat de Chinezen en Indiërs zo welvarend zijn dat ze lid kunnen worden van de GC.

Murdockyoufool | 11-04-08 | 10:17

@ Hellsmurfje 11-04-08 @ 10:09

Hoezo? Moet je dan stoppen?

Nonnes | 11-04-08 | 10:13

Voor ik het vergeet, sterf eens heel snel met die vet tax...

Hellsmurfje | 11-04-08 | 10:11

*dat* VMBO :-)

puntkomma?! | 11-04-08 | 10:11

Hallo kabinet en regering, zijn jullie d'r nog!!!???
Ga eens:
- meer huizen bouwen voor het lagere en middensegment, voor de starters dus!
- files oplossen en BPM afschaffen
- brandstofkosten verlagen en ga de vervuilers/veelgebruikers laten betalen
- beter scholing organiseren voor de kinders van ons landje, die VMBO brengt ons naar de verdoemenis over 5-10 jaar.
- jeugdinternaten inrichten voor al die onhandelbare koters en zorg dat ze op het rechte pad komen, leid ze op tot noeste werkers!
- strenger straffen, er staan veel cellen zinloos leeg! (dan komen die huurwoningen weer vrij voor anderen)
- doe eens wat aan exorbitante topinkomens/bonussen. Ik ben geen communist, maar oprotpremies van 700.000 euro zijn toch van de zotte?
- investeer dat geld dan in het lerarentekort en het lerarenbasissalaris, zonder lararen geen onderwijs meer.... je ziet het met de minuut aftakelen!
- meer CO2 reduceren, of beter nog, zonne- en windenergie opkrikken
- weg uit Afghanistan, die volkeren lopen de hele dag maar te protesteren tegen van alles en nogwat. Als ze al die zinloze tijd hadden geinvesteerd in het opbouwen van hun eigen economie hadden wij daar niet heen hoeven gaan. Kortom, zoek het uit daar!
- ....
Nou, dit lijkt mij voorlopig wel genoeg voor de komende 2,8 jaar. Als jullie nou eens 80% van het bovenstaande doorvoeren in die tijd wordt het misschien nog wat met dit land. Zo niet, worden jullie keihard weggestemd strakkies!
Succes JP!

puntkomma?! | 11-04-08 | 10:10

Vraag me af of ze wel eens van borstontsteking hebben gehoord in den haag.

Hellsmurfje | 11-04-08 | 10:09

@ gijszepa@work 11-04-08 @ 10:00
Wat is daar nou ziek aan, man? Bij ons in de commune was dit heel normaal.

Teen | 11-04-08 | 10:09

Toen voormalig Minister Els Borst dit voorstelde , was hoongelach haar deel.

fuckje | 11-04-08 | 10:07

Borsten kun je beter gebruiken om de schrijver tussen...
Ach laat maar....

Lt. Postmortem | 11-04-08 | 10:05

@BigFoot

Volgens mij moeten ouders lekker zelf weten wat ze doen. Die borstvoeding maffia moet gewoon eens ophouden. Promoten ala... maar het stigmatiseren van ouders die hun kinderen geen borstvoeding geven is te gek voor woorden. Heb 2 super gezonde kinderen en zie om me heen ook regelmatig asmatische kinderen die wel borstvoeding hebben gehad.

gijszepa@work | 11-04-08 | 10:03

@Orang Oetlul 11-04-08 @ 09:48

En dat neemt nog steeds niet weg dat het kabinet niet gaat bepalen of mijn vrouw en ik wel of niet borstvoeding willen geven aan ons kindje en hoe lang. Laat dit kabinet eens leuk gaan doen waar ze voor zijn aangenmomen: regeren en de problemen ion Nederland oplossen. Daar is dit er momenteel ab-so-luut geen van!

Adriaantjeeeeeuh | 11-04-08 | 10:02

Na 3 kinderen waarvan 1 6 weken (toen ontsteking), 1 negen maanden en 1 3 maanden (toen geen toevoer meer) borstvoeding te hebben gegeven, vind ik het mooi zat. Elke vrouw bepaalt dat lekker zelf. Er zijn zat argumenten om borstvoeding te geven maar ook zat om het niet te doen. Veel vrouwen krijgen last van ontstekingen of teruglopende toevoer en die worden helemaal gek gemaakt door de consultatiebureaus. Ze zouden namelijk slechte moeders zijn als ze niet doorzetten... Bezopen natuurlijk. In de flesvoeding zitten precies dezelfde stoffen en zelfs meer vitamines dan in borstvoeding. Borstkinderen moeten altijd extra vitamine K krijgen toegediend bijvoorbeeld. Ik heb nog steeds maatje 34 en een prima stevige D-cup. kwestie van zelfdicipline denk ik en een beetje geluk. Maar waar het om gaat is dat ik verdomme weer vanochtend een gebod in de krant moet tegen komen! Weer een extra regel van dit K-kabinet. Waarvan de meeste deelnemers overigens hun kids zo'n 30 jaar geleden kregen toen het helemaal in was om flesvoeding te geven..... Waarom mogen volwassen Nederlanders tegenwoordig niet meer voor zichzelf denken??

lourilex | 11-04-08 | 10:02

Betekent dit dat er op elke etage een kolfkamer komt? Daar ben ik pas echt allergies voor. De zure lucht die daar vanaf komt.

Teen | 11-04-08 | 10:02

Het begint een beetje een sport te worden om de burger zaken op te leggen. Doe dit niet, doe dat niet en doe dit vooral wel. Volgens mij is dat een ernstige schending van de vrijheid van de mens. Dat dit van de CU komt geeft dus te kennen dat het 'Christelijke' karakter van mensen een dwingende en verplichtende is. Heel erg katholiek en erg niet geloof, aangezien er in de bijbel toch duidelijk staat dat de mens vrije wil heeft gekregen. Ze snappen hun eigen geloof niet die nepgelovers!!!

Eagle_Eye | 11-04-08 | 10:02

En weer zet dit kabinet (CDA fluistert het in, CU srpeekt het luidop uit en de PvdA steunt het) een belangrijk onderwerp op de politieke . Mag iedereen in Nederland feliciteren met deze slagvaardige en vernieuwende regering.

60CX | 11-04-08 | 10:00

@Teen...

Dat is ziek... ik zie mijn zoon van 5 al aan de tiet van mijn vrouw hangen... hij zit verdorie al bijna aan het bier...

gijszepa@work | 11-04-08 | 10:00

Als je dit wilt als overheid, dan begrijp ik absoluut niet dat wij in dit land zonder discussies door diezelfde overheid de meer dan verwerpelijke Codex Alimentarius gaan invoeren. Nauwelijks iemand kent het bestaan ervan, maar de invoering staat al vast. De enige overeenkomst is dat beiden onze vrijheid aantasten. Hoe lang willen we ons nog door deze doorgedraaide overheid laten betuttelen?

hoeder | 11-04-08 | 10:00

@Sonny Aruba 11-04-08 @ 09:46
Ik heb het niet over een enkel geval maar over uitgebreide studies... natuurlijk zijn er voor gevallen waar borstvoeding niet lukt (gelukkig) prima alternatieven, die kinderen zouden een paar eeuwen terug dood zijn gegaan. Overigens heb ik wel lang borstvoeding gehad, maar ben ik toch allergisch voor van alles en nog wat.

BigFoot | 11-04-08 | 09:59

Ook al betreft dit slechts een voorstel, het is niettemin een krankzinnige gedachte van Lebensbornproporties. Het feit dat MEN er al aan denkt, is gewoonweg eng.
'k Zei het van meet af aan: gristenhondenunie in de regering betekent ellende. Zes zetels heeft die strontvlieg, waarmee ze ongeveer 350.000 mensen vertegenwoordigt, en zie eens wat een stempel ze op dit land drukt. Weg met die relifreaks, weg, god-, god-, god-, godverdomme.

Murdockyoufool | 11-04-08 | 09:58

@Teen
"allergieën"
Tot mijn 12e borstvoeding, ook nog eens goed voor mijn IQ.

kapotte_stofzuiger | 11-04-08 | 09:57

't Moet niet gekker worden met die haagse tietenkijkers.

De Limburgse | 11-04-08 | 09:57

Een kabinet van lik m'n vestje.
Neuzelen over goudvissenkommen, cabriohelmen, vergeten spitsstroken etc.
.
En nu weer bemoeizuchtig met baby's en moedermelk.
.
Doe iets echt belangrijks, zat items voor op de aganda.
.
Logisch dat Rita er met jullie aanhang van door gaat. Wakker worden !!

penpal | 11-04-08 | 09:57

laat die christentaliban de hand eerst maar eens in eigen boezem steken, en zorgen dat HUN kinderen ordentelijk inge-ent worden.en dat HUN kinderen medische zorg krijgen wanneer dat nodig is (ook bloedtransfusie), en maar niet te spreken over de overtallige christelijke foksels die met hun christelijke zieltje onder de arm comazuipend en cokesnuivend toevlucht zoeken in drankketen en de talrijke kroegen om dat hun ouderlijk huis te klein is.
laat ze eerst maar eens hun eigen ziekelijke christelijke probleempjes oplossen, voor ze naar de rest van nederland wijzen.

trivius | 11-04-08 | 09:56

Kolven verbieden; dat soort fap-gedrag ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar levert ook hangtieten op.

kapotte_stofzuiger | 11-04-08 | 09:56

Ik heb tot mijn vijfde borstvoeding gekregen en ik heb totaal geen last van allergie's.

Teen | 11-04-08 | 09:56

www.ouders.nl/lborstv.htm

*gaat zich even heerlijk inlezen mbt. bv zo op deze zonnige morgen*

widtvoet... | 11-04-08 | 09:55

nutricia is echt geen waardig alternatief voor borstvoeding. ook lees ik nergens iets over 'verplicht' of 'verbod' alleen maar een voornemen om meer moeders te laten borstvoeden, ik kan het daar alleen maar mee eens zijn, ik snap de rel ff niet zo.

Robert Irving III | 11-04-08 | 09:55

@Fleischbaum
Alleen in de Televaag lees ik MOET, ergens anders staat "zou willen".
Zoiets kan je niet afdwingen, dus ik snap niet waarom er zo achterlijk op wordt gereageerd.
Had mevr. Fleischbaum hoofdpijn?

kw_nl | 11-04-08 | 09:51

Kunnen de moeders van Rouvoet en Balkenende geen postnatale abortus laten uitvoeren?

James Lastig | 11-04-08 | 09:49

@Offset: Dat is nou typisch een jankreactie van een dwars kind. Borstvoeding is beter en gezonder dan whatever welk produkt uit de industrie. Als je dat niet snapt ben je dom en omdat er nu eenmaal veel domme mensen zijn in NL krijg je een dergelijke advies gratis.

Mooi toch?

Orang Oetlul | 11-04-08 | 09:48

PreventiefRuimen 11-04-08 @ 09:38
mededeling van de meisjes hier: "ze moesten jou preventief ruimen" einde citaat....

van dal | 11-04-08 | 09:48

@Bigfoot (en andere voorstanders van borstvoeding): Even een serieuze noot... Sure, het is ook beter voor een kind. Maar ja, het moet wel LUKKEN. Mijn vrouw heeft verwoede pogingen gedaan om mijn dochter borstvoeding te geven, maar a) het lukte niet, ook niet met kolven, om er melk uit te krijgen (waarschijnlijk door een soort halve uitputting na een bevalling van 18 uur met veel bloedverlies) en b) mijn dochter weigerde of kon den tepel niet vinden en/of vasthouden. Wat c) veel frustratie bij moeder en dochter opleverde, en door de stress helemaal niks gebeurde. Tot het verlossende woord van de verloskundige kwam: kap er maar gewoon mee, hier wordt niemand blijer van. En om nou te zeggen dat mijn dochter een kwakkeltje is? Nou neuh. Ze is lang voor haar leeftijd, lult de oren van je kop en is zelden tot nooit ziek. Punt. En dus moet het kabinet kappen met dat betuttelen...

Sonny Aruba | 11-04-08 | 09:46

Gelukkig houdt deze regering zich met de echt belangrijke zaken bezig.

James Lastig | 11-04-08 | 09:46

Bijstandskoning 11-04-08 @ 09:42 niks is gratis, als je de moeder slecht voedt krijg je slechte kwaliteit moedermelk.

van dal | 11-04-08 | 09:44

Dood aan Nutricia, de levensmiddelenindustrie heeft de afgelopen decennia niets dan kunstmatige rotzooi geleverd. Moedermelk is bovendien gratis, ook niet onbelangrijk.

Bijstandskoning | 11-04-08 | 09:42

van dal 11-04-08 @ 09:41 wat is nou weer begrop? begrip moet het zijn...

van dal | 11-04-08 | 09:42

het begrop 'melkertbaan' krijgt zo een heel nieuwe wending.

van dal | 11-04-08 | 09:41

Het gaat er niet om wat "beter" of "natuurlijker" is.
Het gaat er om dat je zelf wel uit maakt hoe, waar, wanneer, en op welke mannier je je eigen kind voeding geeft.
Daar heeft helemaal NIEMAND iets mee te maken.

Offset | 11-04-08 | 09:40

Dat ministerie van Rouvout is echt bijna een soort melkert-ministerie te noemen. Mijn hemel, wat heeft dit land een hoop dingen nodig anders dan een bemoeial van een minister die overgefixeerd is op baby's.

padjakker deluxe | 11-04-08 | 09:39

Het is natuurlijk wel gezonder. Maar het opleggen is heel ongezond en belachelijk. Stelletje paternalistische betweters met religieuze backing. Verontrustend. Trouwens ook hoe met kinderen nowadays wordt omgegaan, maar dat terzijde. Da's voor de pensioenen en VUT van oudjes, dus 'sociaal'. En anders niet policor. Dus houden we borstvoeding over als niet-besmet onderwerp.

Dus inderdaad zoals hier reeds door anderen opgemerkt: ga eens echte problemen oplossen, stelletje verwaande Christen-socio-klootzakken
!

NoMinister | 11-04-08 | 09:39

tits united, voor moedermelk zonder winstoogmerk...

van dal | 11-04-08 | 09:39

@ Orang Oetlul 11-04-08 @ 09:28

Laat het advies en de voorlichting daar waar het hoort, bij de verloskundige bijvoorbeeld. Daar krijg je 20 folders mee en word je bijna gedwongen naar informatieavonden over bv te gaan. Denkt het kabinet meer succes te boeken?

Nonnes | 11-04-08 | 09:38

borstvoeding is inderdaad veel beter en lekkerder, daar hebben ze gelijk in,
het is maar een advies
wind je niet zo op man
neem een pilletje

rioolguurder | 11-04-08 | 09:38

*** this just in ***

Klink: mensen moeten neuken zonder condoom. Tegen vergrijzing enzo! Bovendien zoals God het bedoeld heeft. Dus, binnenkort verplicht. Daarnaast dient ieder gezin minstens 3 kinderen te hebben. Voorstel CU: Moeders de vrouw dient tot kinderen 10 zijn achter aanrecht te staan. Verplicht.

PreventiefRuimen | 11-04-08 | 09:38

Gewoon afvragen, hoe het oorspronkelijk in de natuur was. Borstvoeding is normaal, alleen is er bij de mergelteven van tegenwoordig niets te lurken.

Brakke Obama | 11-04-08 | 09:37

hm... tis toch echt wetenschappelijk aangetoond dat borstvoeding erg veel voordelen heeft voor het kind en dat het baby-oplosvoer daar nog lang niet aan kan tippen (ookal willen de paarse broeken dat wel doen geloven)

BigFoot | 11-04-08 | 09:36

Ik word al jaren gek van de borstvoedingsmaffia!! De professionele zorgverleners moeten mij zelfs verplicht wijzen op de "voordelen", want dat moet van de WHO. Jammer alleen dat de WHO zich eigenlijk richt op het grootste deel van de wereld waar geen goed water is (de drager van vele ziekten). Zowel de flesvoeding als het water in ons fijne landje zijn echter 100% betrouwbaar, dus waarom lopen we achter een club aan die zich richt op de derde wereld. En daarbij: voor ieder onderzoek is een tegenonderzoek, blijf toch zelf nadenken!

theking | 11-04-08 | 09:35

Tja ..... het klootjesvolk wilde zonodig de ggristenen van CU en CDA in het kabinet. Dan moet je nu niet gaan zeiken dat je de verkeerde keuze gemaakt hebt.

Wanneer zien jullie nou eens in dat het CDA helemaal niks is? Het CDA heeft zelf geen standpunten. Het CDA is een politieke hoer die het met iedereen doet zolang zij maar bovenop mogen zitten.

James Lastig | 11-04-08 | 09:32

infaam en abject

poldergeiz | 11-04-08 | 09:30

Fleischbaum heeft vaak gelijk. Nu zit hij er helemaal naast. Mijn kinderen 3 en 5 zijn werkelijk bij elkaar 2 weken ziek geweest (op een totaal van afgerond 9 jaar) en hebben beiden 8 maanden volledig borstvoeding gekregen. En die borsten van moeders zien er piekfijn uit! Een beetje populistisch dus en .... slechte boodschap.

Teep | 11-04-08 | 09:29

Vleesboom zit er alweer naast met zijn oordeel. Dr. Rechts adviseert alsnog toediening van borstvoeding.

dr Rechts | 11-04-08 | 09:29

Wat een gezeik dat het betutteling of bemoeizucht betreft, in een land vol tokkie gomorra's is een dergelijk advies prima op z'n plek!

Orang Oetlul | 11-04-08 | 09:28

@ OudeLul 11-04-08 @ 09:27

Bent u de Don Corleone van de BVmaffia?

Nonnes | 11-04-08 | 09:28

Leve de Borstenunie! Dr. Rechts wil er persoonlijk op toezien dat de borstvoeding plaatsvindt en de kwaliteit van de melk ter plekke controleren.

dr Rechts | 11-04-08 | 09:28

ze hebben wel gelijk; borstvoeding is beter, maar van mij mogen ouders zelf beslissen of ze hun kind meteen al na de geboorte willen mishandelen.

OudeLul | 11-04-08 | 09:27

Ik hang zelf ook nog graag aan de tiet..

vangodlos | 11-04-08 | 09:25

Borstvoeding is prima. Mijn eigen koters hebben ook veel langer dan 6 maanden aan de moederuier gehangen. En inderdaad geen allergie te bekennen. Maar eh ... er zijn ook vrouwen die er géén zin in hebben net zo lang door te zetten tot het bloed uit je tepels druipt. Tenminste, denk ik zo. Niet iedereen is zo vastbesloten als ik was. En hoewel ik helemaal pro titty-feeding ben kan ik me ook verplaatsen in diegenen die dat niet zijn. Dat het kabinet zich hier mee wil bemoeien is toch logisch? Die Gristenen zijn zo puriteins opgevoed dat de arme mannen alleen een naakte tiet kunnen zien als een vrouw in het openbaar borstvoeding geeft. Logisch dus. Gewoon medelijden mee hebben *grijns*

Scruff | 11-04-08 | 09:23

Dadelijk komen er zadels voor vrouwen waarbij de benen aan 1 kant komen, lekker fietsen is dat :S Christen fundamentalisten/ fascisten !!! Het zoveelste voorbeeld van de idealogie die wordt aangehangen door Deh Haag, een modern land? godisvoordomme, idealogie van 2000 jaar geleden.

Waarom wordt er niet gekozen om een kritische bevolking op te leiden, een op het individu gericht denkraam.

Sterf CU sterf !!! +1

Mrpurple | 11-04-08 | 09:22

Kan je straks op de hoek van de zeedijk je babymelkpoeder scoren...

gijszepa@work | 11-04-08 | 09:22

Bwaa wat een betutteling. Het is een goed advies maar willen zij zich daar gewoon niet mee bemoeien...
Behalve dan misschien om het misverstand uit de wereld te helpen dat je van borstvoeding theezakjes krijgt. Als je die al krijgt, krijg je ze van de zwangerschap. *kijkt tevreden naar beneden*

Nonnes | 11-04-08 | 09:22

ze kunnen aan mijn l@l lurken dat hele liegende laffe kabinet...

eric@fuall | 11-04-08 | 09:22

Neem aan dat Fleisch liever midden in de nacht een flesje gaat opwarmen? tssss...

.308 | 11-04-08 | 09:18

ze kunnen beter eerst dat zinkende schip (lees nederland) proberen te redden,hoe durven ze zich hiermee te bemoeien!
weg met grijs 1

geakje | 11-04-08 | 09:17

Ik vind het voorstel zo gek nog niet. Het aantal kinderen met allergieën neemt de laatste jaren schrikbarend toe. Een van de oorzaken daarvan is dat er minder borstvoeding wordt gegeven.
En dan heb ik het niet over allergieën voor bepaalde ideeën of politieke stromingen.

niet voor de hond | 11-04-08 | 09:16

De borstvoeding maffia is dus al tot het kabinet doorgedrongen. Het wordt inderdaad tijd dat dit kabinet opstapt. Stuur Balkenende maar in zijn onderbroek naar Pakistan, daar weten ze wel raad met hem, en weet je wat, stuur Wouter maar mee.

Pieter Bas | 11-04-08 | 09:15

Uhm Nutricia bestaat al lang niet meer en borstvoeding is inderdaad een goed begin. Prima advies dus.

Orang Oetlul | 11-04-08 | 09:14

Nou nou Fleisch, ook goeiemorgen, wat dacht je, ik zal ze hier eens wakker schudden voor de koffie?

Karel Kruizenruiker | 11-04-08 | 09:12

Ik bied alvast € 20,00 voor de linkertiet van Fuckje.

BTW goed plan, maar waarom denken ze daar in dat fucking Den Haag dat zíj zich overal mee moeten/kunnen bemoeien.

linksisooknietalles | 11-04-08 | 09:12

Gestoord. Helemaal gestoord. Mijn vrouw had na 19 uur ellende en een uiteindelijke keizersnee ff geen trek meer in borstvoeding.
Laat vrouwen het lekker zelf uitmaken.
@AccuUltra
Bemoei je met je eigen zaken. Mijn vrouw heeft maatje 34/36 na 2 kinderen... en dat zonder borstvoeding... Discipline is het toverwoord...

gijszepa@work | 11-04-08 | 09:12

Als je de Televaag al gaat geloven wordt het de hoogste tijd voor de VrijMiBo.

chop46 | 11-04-08 | 09:11

Toch gaat er niks boven borstvoeding ...

Het is precies op temperatuur
Aantrekkelijke verpakking
En de poes kan er niet bij.

James Lastig | 11-04-08 | 09:10

Onze politiek neem ik al jaren niet serieus meer.
Stemmen heeft ook weinig zin als er niets om uit te kiezen is.
Kan geenstijl niet een politieke partij oprichten?? De stijlloos roze partij tegen betutteling en windvaan politiek.

Be?lzebul | 11-04-08 | 09:10

*pland staatsgreep*

Dunnus | 11-04-08 | 09:09

De volgende stap is dat de Moedertiet volgens Europese aanbestedingsregels moeten worden verdeeld, zonder winstoogmerk.

fuckje | 11-04-08 | 09:09

Ontwaakt verschrompelden der aarde! Het is de hoogste tijd voor een nationaal tietenondersteuningsplan. Een Dubbel Deltaplan....

F. von Zeikhoven | 11-04-08 | 09:07

Bitty, i want bitty

The Nameless | 11-04-08 | 09:07

Hebben ze dan werkelijk helemaal geen onderwerpen meer waarover ze zich druk kunnen maken?????

Kecil | 11-04-08 | 09:07

What's next?
.
Geen bier meer uit de fles drinken (ziet er niet uit), verplicht met mes en vork eten, handjes boven het dekbed 's nachts (op straffe van een proces verbaal), verbod op orale seks en waag het niet om je eten te prakken, zo heeft God het niet bedoeld..

st_joris | 11-04-08 | 09:06

minder kans op ziektes...
Stop eens iets meer in het BASIS pakket van de zorg
Daar zit gvd niets meer in.
Dood aan grijs 1 .

Weeraanmelden | 11-04-08 | 09:05

*edit* doei

Evilonyourass | 11-04-08 | 09:04

Gooo Nutricia, leven de volle JOPEEE

dragontje | 11-04-08 | 09:04

En het is ook zeker gezonder! Heel goed voorstel! Het is ook beter voor de vrouw.. De overtollige vetjes zijn er met het geven van borstvoeding snel weer af!!!!

AccuUltra | 11-04-08 | 09:03

Ik wil alleen MOOIE tieten zien en geen uitgezogen theezakken.

..zapper | 11-04-08 | 09:02

Ga GODVERREDOMME eens echte problemen oplossen.

f@pzwans | 11-04-08 | 09:02

Ik OOK!

AccuUltra | 11-04-08 | 09:02

ik wil ook tieten zien

rooie-sien | 11-04-08 | 09:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino