Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Doekle Terpstra komt naar je toe deze zomer

Hallo, met Doekle, tuut tuut tuut...Daar is-ie weer, dominee Doekle Terpstra, vandaag in Trouw. De linkse handpop van Jan-Peter Balkenende gaat onverstoorbaar door met zijn anti-Wilders project Benoemen & Bouwen. Dominee Terpstra gaat heel populistisch het land in om de 600.000 Wilders-stemmers eens flink de waarheid te zeggen. Ook alle kransenvoetballers, tasjesdieven, scooterrijders en Neder-hakbars krijgen bezoek van Doekle, want we gaan eindelijk met elkaar praten. Ja, eindelijk. Want meneer blijft geloven in de multiculturele samenleving. Ja, toch Doekle? "Er is geen alternatief. Want ik ga niet emigreren.” Nee, natuurlijk gaat Doekle niet emigreren. Die woont prima in zijn 100% blanke prachtwijk, met witte school, een SRV-man die de flessen melk nog op de stoep zet en waar de touwtjes uit de brievenbussen hangen. Daarom, speciaal voor Doekle, dit artikel over de multiculturele samenleving van Nahed Selim. Over benoemen gesproken...

Reaguursels

Inloggen

Doekle-Terpstra-moe

Femke_Halsema | 08-04-08 | 00:56

Goedver .... ik stond er mooi nog niet tussen. Dat is balen want dat betekent dat Doekele mijn comment nog niet gelezen heeft.
--
Dus Doekele:
wat whatisup? 07-04-08 @ 17:45 zegt.

cbrdrivert | 07-04-08 | 22:17

Doekle, je bent een strontmongool. Zo, dat is eruit.

whatisup? | 07-04-08 | 17:45

Politiek = cijfers en statistieken.. Het heeft niets menselijks en de afstand van poliliek en burgers is van aarde tot mars. Tijd dat men eens serieus de moeite neemt eens midden in de maatschappij te staan. Zolang men persoonlijk niets merkt wat hun stoort zoals velen onder ons zal de politiek er geen snars van begrijpen. Dus Doekle Terpstra, blijf daar maar heerlijk op je gat zitten en blijf maar het gevoel hebben dat als je de Nederlandse grens oversteekt JIJ het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Wij hebben elke dag vakantie.

lamoor | 07-04-08 | 17:06

Hoe denk doeki dat het nederland zal vergaan, als er een moslim meerderheid in de kamer zit,hopelijk is hij de 1e bij wie zijn kop wordt
afgehakt,door dat vreedzame lieve zacht aardige mooie volk.
En dat stomme linksevolk doe mee met doekie,zij zijn de volgende.

opiejopie | 07-04-08 | 16:52

Hoe gaat Doekle al die voorgenomen aktiviteiten financieren bij de weg? Volledig vanuit de grote Soepsidieketel waarschijnlijk.

widtvoet... | 07-04-08 | 11:01

zal onze regering al het ongenoegen lezen, nee ik denk het niet google politiekepartijen en stuur dez een mail doe ik bijna iedere week

medeleeuw | 06-04-08 | 10:28

Hoe kan het dat iemand als Terpstra een baan heeft? Zo iemand neem je toch niet aan? Dan ben je toch niet wijs?

DeRuk2008 | 06-04-08 | 08:28

Geweldig goed artikel van Nahed Selim! Hoe zou het met Nederland gaan als mensen met hersens de macht hadden? Dat is zo moeilijk voor te stellen.

DeRuk2008 | 06-04-08 | 08:25

@Starf*cker 06-04-08 @ 00:16
Wilders is onvergelijkbaar met Verdonk.

tipo | 06-04-08 | 00:29

@Faaz71 05-04-08 @ 23:46
Als Wilders macht wilde dan pakt hij het wel heel slecht aan. Wilders zal altijd bij de machteloze oppositie behoren. Je beoordeelt hem en degenen die op hem stemmen volgens je eigengecre-eerde karikatuur. En die karikatuur ga je dan bestrijden. Doekle maakt diezelfde fout. Over 5 jaar woont Wilders gewoon in Isreal. Tot die tijd daagt hij de zittende elite uit om een principieel standpunt in te nemen.

Rita wil wel macht en heeft een tokkie-aanhang, dat daar geen misverstand over bestaat.

tipo | 06-04-08 | 00:25

@Faaz71

Te veel gedronken ofzo vanavond?
Wat een kronkels zitten er in jouw hoofd.
Mensen als jij zijn een gevaar voor de vrijheid.

barones | 06-04-08 | 00:21

@Faaz Respect. Je verwoordt exact waar het inderdaad jeukt. Wilders exploiteert en mobiliseert angst en breng een Tokkie-leger in stelling dat uiteindelijk een groter gevaar voor de samenleving is dan dat wat ze denken te berstrijden. Bij Verdonk hetzelfde verhaal. Wat nou Trots op Nederland. Kom nou. Hier wordt een partij neergezet waar Verdonk met Tokkies als vehikel puur clientelisme gaat uitoefenen. Wie betaald bepaald bij tante Rita.

Starf*cker | 06-04-08 | 00:16

Leuk gevonden. Was Geert een cabaretier was ik helemaal met je meegegaan. Maar Wilders is geen komiek, althans niet bewust. Geert is politicus. Geert zoekt macht. Alleen al daarom moet je juist heel goed in de gaten houden wat hij uitkraamt en waar hij voor staat.

Dat groeiende legioen tokkies dat achter hem aan hobbelt is weldegelijk van mening dat je Moslims harder moet straffen dan autochtonen, juicht het van harte toe als er op de Dam een miljoen Korans in vlammen opgaan, ziet het liefst elke Minaret morgen nog in een lichtmast voor de plaatslijke voetbalclub veranderen en begrijpt niets van het verschil tussen religieus en politiek geinspireerd terrorisme. Kortom, een steeds grotere meute bange hazen is weldegelijk van harte bereidt de vrijheid de nek om te draaien om hun angsten te beteugelen. En Geert is hun guru.

Toch maar een beetje serieus nemen dus, zou ik zeggen. Ik bedoel, niet elk plekje op je huid dat jeukt is kanker maar je kunt het toch maar beter in de gaten houden...

Faaz71 | 05-04-08 | 23:46

@Faaz71 05-04-08 @ 22:25
Wilders gebruikte zijn recht van expressie, om te laten zien dat de Koran geweld genereert. Gezien zijn beveiligingssituatie is de film dan ook een totaal overbodig statement. Dat weet Wilders zelf ook wel. Waar de film voor alles zijn nut bewijst, is de reacties op zijn brave boodschap: zogenaamde 'religieuse gekwetstheid' die de 57 islamitische landen wel erg goed uitkwam, toen ze een resolutie bij de Verenigde Naties aannamen, waarin onrespectabele opmerkingen over de islam verboden kunnen worden in landen.

Er is een heel ander spelletje gaande dan een pingpong-wedstrijd tussen Wilders en doekle, rabbae of Youp. Er is een belangenstrijd gaande tussen onze vrijzinnige vrijheid van mening/expressie en onze handelsbelangen in de Islamitische landen. Dat heeft Wilders blootgelegd. Dat is zijn verdienste.

Voor de rest moet je niks wat Wilders zegt letterlijk nemen, want het is een provocateur waarvan je enkel de reacties moet beoordelen. Wilders als persoon is irrelevant. Wilders boodschap en oplossingen zijn irrelevant. Wilders performance is essentieel en de reacties daarop zouden een schok van verontwaardiging te weeg moeten brengen bij iedereen die het UVRM, emancipatie, vrijzinnigheid en moderniteit lief is.

tipo | 05-04-08 | 23:15

Doekle is een linkse relrat die ook lekker zijn zakken vult. Komt doeklet mij nog es een demonstratie

Zuster01 | 05-04-08 | 22:54

@ bottehond,

Ik begrijp best dat je alles wat niet op jouw ademtocht meedrijft als hijgerig beschouwd maar dat zal me, als gezegd, een zorg zijn. Duidelijk is dat Wilders loog en zich niet versprak. Ook duidelijk is dat dat niet de bewuste notulen betrof. Wie daarontrent loog, blijft onduidelijk al zou ik mijn geld eerder op HB dan op Geert-boy zetten. Het verhaal van het kabinet rammelt echt aan alle kanten.

Wat betreft zijn algemene verwijt aan het kabinet dat het juist zij waren die de boel in aanloop buten proporties geblazen hebben, daar ga ik in mee. Geert is maar klein dus waarom hem in godsnaam zo groot maken? Maar zijn verwijt dat er geen reden was om doemscenarios waar het de inhoud van de film betrof te hanteren, slaan natuurlijk nergens op.

Prestaties uit het verleden mogen dan geen garanties geven voor de toekomst, aanwijzingen zijn het natuurlijk wel. En daar Geert iedereen ontrent de inhoud en opzet lange tijd in het ongewisse hield, moest men wel afgaan op het recente verleden van de PVV-leider, zijn gedane uitspraken en de ingenomen standpunten. En die logen er niet om. Er was dus alle aanleiding om uit te gaan van een duister script.

Wilders bepleitte ooit een verbod op de toen nog in oprichting zijnde Nederlandse tak van het AEl zonder dat die beweging ook nog maar een stanpunt had ingenomen of een protest danwel vergadering had georganiseerd. Hij deed dat op basis van de gedragingen en uitspraken van het Belgische AEL en zijn voorman Abou Jahjah. Uitspraken en gedragingen die trouwens volstrekt binnen de wet waren gebleven.

Wat ik er mee wil zeggen is dat als het Geert uitkomt hij allersinds bereidt is anderen af te rekenen op hun verleden, ook wanneer het gedragingen in de toekomst betreft. Dezelfde redeneertrant die hij nu het kabinet verwijt, hanteerde hij immers om het verbod op het AEL te bepleiten.

Btw, ben heel benieuwd hoe Wilders Fitna afzet tegen deze eerder naar aanleiding van de aankondiging van de oprichting van een Nederlandse tak van het AEL gedane uitspraak: "Een keuze voor de AEL [..] is een keuze voor het verharden van de verhouding tussen moslims en niet-moslims in dit land. Dat draagt niet bij aan de integratie."

Verharding tussen Moslim en Niet-Moslims is slecht voor de integratie? En dit uit zij mond? Op zijn minst opmerkelijk.

In diezelfde periode schreef hij ism Hirshi Ali het artikel 'Tijd voor een Liberale Jihad'. Daarin stelde hij: "Tot behoud van een tolerant en liberaal Nederland moeten ook elementaire rechten en wetten opzij worden gezet bij de aanpak van de mensen die ze misbruiken en vervolgens willen verwijderen als fundament van onze maatschappij.".

Vraag me af of hij nou ook van mening is dat Balkenende zijn toevlucht had mogen nemen tot de opschorting van Wilders' vrijheid zijn mening te uiten als de premier van mening was geweest, wat hij waarschijnlijk is, dat Wilders nou precies tot die mensen behoort die de hier gegarandeerde rechten misbruikt om ze omzeep te helpen. Principieel zou Wilders daar iig niets op tegen gehad kunnen hebben. Het enige verschil van mening had kunnen ontstaan over de vraag of Wilders een dergelijke verwijt gemaakt kan worden.

Kortom, Geert mag blij zijn dat het huidige kabinet zijn ideeen er niet op nahoudt. Was dat het geval, had Fitna waarschijnlijk nooit het daglicht gezien.

Het tekent nog maar eens tot wat voor willekeur en welke rechteloosheid de ideeen van onze blonde top der kruinen kunnen leiden.

Faaz71 | 05-04-08 | 22:25

Moet ik die man nu weer gaan uitschelden!? Ik heb er geen zin meer in.
oké heel even dan.
Doekle is een.... euh ik weet het gewoon niet.
Wacht even... valt hij niet onder de doodstraf?... hij toch wel zeker!?
Als hij er niet onder valt dan hoeft het van mij niet meer. Dan kun je het net zo goed gewoon weer afschaffen.
Heb je het in de gaten dat de politici ook dat vieze woord gaan gebruiken: benoemen. Bah wat een vies woord.
Weet je wat we moeten gaan benoemen? Dat deze man gewoon ontzettend fout is heel erg fout! Ik zou het bv niet erg vinden als er iemand in Nederland zou zijn die iemand kent die hem de kanker zou toewensen. Ben ik zo goed genoeg in gedekt. En Rutte mag die ook.. duo doodstraf.

barones | 05-04-08 | 22:22

Starf*cker 05-04-08 @ 19:26

SP: intensieve menshouderij
Iraq ingerommeld

Wilders: de enige islamwatcher.

bottehond | 05-04-08 | 20:42

Faaz71 05-04-08 @ 20:19

Leukschrijfsel, hulde. Je hijgerige oordeel over Wilders haalt echter alle charme weer weg. Jammer.

bottehond | 05-04-08 | 20:40

@ Bottehond,

mijn opmerking over vooroordelen en aannames betrof je eerste reactie, niet je volledige politieke stellingname. Maar blijkbaar raakte ik een gevoelige snaar dat je je geroepen voelde om je zo uitgebreid te verdedigen.

Wat je verder van Pechtold vindt zal me een zorg zijn. Ben sowieso niet zo geboeid door jouw mening. Ik had met het plaatsen van de quote geen enkele andere intenties dan aan te tonen dat de boute uitspraken van Wilders in deze met een flinke korrel zout genomen moeten worden. Geenzins om het kabinet of wie dan ook te verdedigen. Ik neig er in deze zaak naar eerder Wilders te geloven dan het kabinet.


Sterker, deze leugen van Wilders maakt het verhaal van het kabinet enkel zwakker. Want zelfs in haast onvoorstelbare geval dat Hirsch Ballin de premier niet geinformeerd had over de inhoud van het gesprek met Wilders, dan nog houdt de verklaring van Balkenende zoals hij die in maart deed geen stand. Hij verklaarde dat het kabinet geen informatie had over Fitna. Maar ze hadden op zijn minst deze informatie uit de Telegraaf moeten hebben. En het is volkomen onwaarschijnlijk dat dit artikel uit de grootste krant van Nederland over een onderwerp dat, om verder volstrekt onbegrijpelijke reden, al maanden het nieuws bepaalde, JP's ambtenaren ontgaan is.


Kortom, voor afdrogen verwijs ik je naar de keuken. Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn. Ik ben niet zo nat achter mijn oren als de meeste hier...

Faaz71 | 05-04-08 | 20:19

Starletf*cker 05-04-08 @ 19:19
.
Ik post veel minder, ook veel minder lang en hoor dus niet in dat rijtje thuis. Je staat weer eens tegen het verkeerde been te pissen.

v Maerlant | 05-04-08 | 20:05

Nee, verdomme,
du moment ik, of Botte bv, die M-vrage op tafel gooi wordt ik in het PVV kamp geschoven.
Starf*cker bedient zich daar nu ook van, daar bouw je geen f*ck mee starf.

vander F | 05-04-08 | 20:00

@Starf*cker 05-04-08 @ 19:19
Aboutaleb, "Niet de islam is het probleem, maar er zijn wel veel moslims met problemen”, als leider van de PvdA? Nee.

tipo | 05-04-08 | 19:46

@Starf*cker 05-04-08 @ 19:19

Door al dat fucken van jou heeft de syfilis aardig vat gekregen op je dinosaurussenbreintje.Aboutaleb de nieuwe Barrack Obama?? whoehaha.Wel grappig bedoeld hoop ik.

maagwand | 05-04-08 | 19:29

@Boote Nu gaat het leuk worden. Op welke dossiers steun jij de SP? Wat Pechtold betreft zijn we het snel eens. Maar ik denk dat Faaz bedoeld dat jij het wel verdacht vaak opneemt voor Wilders.;)

Starf*cker | 05-04-08 | 19:26

Faaz71 05-04-08 @ 18:29

Je leest niet goed wat ik schrijf. Ik neem het vaak genoeg op voor anderen dan Wilders. Pechtold is een opportunistische weggooier, een verkwanselaar van de Vrijzinnigheid van D66, dus die krijgt van onder uit de zak, zo vaak mogelijk. Ook deel ik de mening van de SP op sommige dossiers, zoals ik de VVD ook een beter lot gun dan de armetierige 13 zetels in de peiling. Daarnaast kan ik me vinden in sommige punten van de christenhundenunion en ook van de mannenbroeders van de SGP. Ik vind zelfs dat kaakklem soms een punt heeft, dus je slaat de plank finaal mis.
Je eerste post was jatwerk van Jeauleau, je tweede is het verweer van een Biedermann pur sang. Zo: afgedroogd of wat?

bottehond | 05-04-08 | 19:22

@Vraagstaart Juist en 75% dus niet.
@Van Maerlandt Sorry dat ik je niet genoemd hebt.

@Tipo Je raakt de kern. Zowel binnen PvdA als VVD worden ook kritische analyses gemaakt over de Islam en haar volgelingen. Alleen heeft Bos niet de power om de flower-power-types te overtuigen. Dus is het tijd voor een Nederlandse Obama: Aboutaleb!

Starf*cker | 05-04-08 | 19:19

Maurice de Haramhond: TON 22, PVV 18. www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland...

De Tokkies planten zich wel heel snel voort - al 25% van de bevolking is een racistische NSB-debiel, blijkbaar.

vraagstaart | 05-04-08 | 19:13

@Faaz71 05-04-08 @ 18:29
Heb je het debat wel gevolgd? De vraag was of Wilders het kabinet had ingelicht over de inhoud, of dat het kabinet de inhoud van de film had ingewonnen via de AIVD. Dat het kabinet 3 weken na de aankondiging van de film op de hoogte was van de (mogelijke) inhoud staat vast. Hoe zij aan die informatie zijn gekomen staat niet vast, want daar is geen enkel feitelijk bewijs voor. De notitie en het gespreksverslag bewijzen niets, want nergens staat daarin de informatie over de inhoud van de Film van Wilders zelf afkomstig was.

Maar goed. zwelg maar lekker in je eigen gelijk en verdiep je vooral niet in de details.

tipo | 05-04-08 | 19:12

Zonder de Koerbaghs, CoJoNes en Fuckjes van deze wereld was GeenStijl allang als een pudding ineengezakt. Want voor de Starletf*ckers van deze wereld hoef je hier niet te komen, daar zijn de meeste sites al van vergeven.

v Maerlant | 05-04-08 | 19:00

@tipo 05-04-08 @ 18:52,
zoiets ja.
Maar niet alleen Bos hoor.

vander F | 05-04-08 | 18:58

@Starf*cker 05-04-08 @ 18:28
Wat Bos daar zegt, is overigens letterlijk wat Pim Fortuyn zei.

tipo | 05-04-08 | 18:57

@Starf*cker 05-04-08 @ 18:28
Probleem is dat Wouter Bos geen politiek leider is. Hij is er van bewust wat er aan de hand is. In een oprisping meldt hij dat in het buitenland, maar hij handelt er niet naar. Hij voert niet eens het PvdA-verkiezingsprogramma uit, wat gaat over emancipatie, non-discriminatie voor iedereen en het ontkomen aan de groepsdruk der islamieten.

Dat Wouter Bos zijn toespraak in het Nederlands/Turks/Marokkaans en Arabisch gaat houden voor de Moskee in Slotervaart. Dat Wouter Bos de eigen moslimachterban eens door Provo's, vrouwen- en homo-emancipators de les laat lezen. Dat Wouter Bos eens opstaat als zelfdenkend leider, in plaats van ge-intimideerde anngsthaas van islamitische dictators en meer van dat gespuis. Dat Wouter Bos in het openbaar Balkenende, Cohen of Vogelaar tot de orde roept aangaande de Islam, zodra daar aanleiding toe is (en die is er). Dan pas is hij geloofwaardig.

tipo | 05-04-08 | 18:52

@Starf*cker 05-04-08 @ 18:28 Of ik kan niet lezen, of jij past de realiteit aan aan je eigen beelden. Je eigen gelijk bevredigen, noem jij dat.

Tot twee keer toe zie ik toch echt staan bij de door jou geciteerde post van fuckje (17:15 en 17:19): "Daarom, zoveel mogelijk hun zwakke punten blijven benoemen!" waar jij citeert "Blijven afzeiken is beter!".

Gegeven de strekking van jouw post vind ik dat toch wel, laat ik het beleefd houden, bedenkelijk.

vraagstaart | 05-04-08 | 18:50

wereldzenders 05-04-08 @ 13:00
Serieus? Ik vind de meeste Friezen maar een stel onnozele boeren. Hebben altijd een grote bek over 'de buitenlanders,' maar ze kunnen zelf amper Nederlands spreken.

Doekle Terpstra is dan wel weer een verademing, een echte verlichte Fries. Wel jammer van dat boerenaccent, paardengebit en pleebril, maar je kunt niet alles hebben

Bijstandskoning | 05-04-08 | 18:47

@ bottehond,


Al die aannames en vooroordelen laat ik voor jou rekening. Feit is simpel, Wilders sprak niet de waarheid. Had het hier Pechtold betroffen had jij argumenten als 'het was een verspreking in een woedeaanval' als eerste, terecht, richting prullebak verwezen.

Het was trouwens niet de eerste keer dat Wilders beweerde nooit met iemand over de inhoud en opzet van Fitna gesproken te hebben. Dat deed hij in de week na het uitkomen ter onderbouwing van zijn eis tot excuses van de premier, al eerder. Nu begrijp ik best dat Geert een altijd boze man is, maar als excuus houdt dat tioch echt geen stand.

Faaz71 | 05-04-08 | 18:29

Heerlijk die bejegening van hen die zo tamboereren op de intolerante Koran en hun aanhangers. Types als CoJoNes en Koerbagh hebben een beetje de strijdmethode Ad Melkert overgenomen. Je mag alles vinden van de wereldproblemen als het maar onze mening is. Zo niet, en dan volgt er een stortvloed van verbale onzin. Een beetje retoriek geinspireerd door de moslim-cultuur. En dan het verlengstuk van de penis van de heren, het alter ego Fuckje. "Anders sluipen ze ongezien het volgend kabinet in, figuren als Terpstra en Cohen. Blijven afzeiken is beter!' Nou, laat mij dat eens lekker met Wilders en het rapalje van Verdonk doen.
@Tipo Het zal je door CoJoNes en anderen van de Gedachten-Politie niet in dank worden afgenomen, maar Bos heeft dit al vaker gezegd. Bos heeft ook verstandige dingen gezegd over confrontaties met andere religies ten einde een oplossing te berwerkstelligen. Alleen is het shoppen van lichtgewichten altijd op suspecte sites waar ook alleen het eigen gelijk bevredigd wordt.

Starf*cker | 05-04-08 | 18:28

@ Faaz

Je hebt gisteren dus naar jeauleau gekeken. DE leugen regeerde weer big time bij de VARA. Dat wil zeggen: als je de waarheid verdraaïen of feiten pimpen ook een leugen vindt. Tsjek:

* Jeauleau suggereerde dat Wilders uit was op rellen en dat hem dat niet gelukt was. Wilders heeft echter steeds gezegd dat het hem er om ging om te tonen dat de bevelen uit de koran nog steeds springlevend zijn en daadwerkelijk uitgevoerd worden. Dat Wilders moslims wilde provoceren, zoals Jeauleau suggereert is een flagrante leugen.

* Jeauleau toonde dat Wilders in zijn woedende uitval richting het kabinet zei dat hij nooit iets over de inhoud van Fitna gezegd had, ook niet tegen journalisten. dat bleek inderdaad niet te kloppen. Echter: de Teletokkie die Jeauleau aanhaalde dateerde van 2 maanden geleden, dus lang nadat Wilders volgens het kabinet gezegd had dat hij de koran in de hans zou steken of verscheuren. Ook hier weer bedenkelijk wat deinternetarcheoloog deed. Hij probeerde aan te tonen dat Wilders waarschijnlijk liegt over "dat vod" omdat hij ook "loog" dat hij ook niets aan journalisten gemeld had.

Voor iemand die pretendeert leugens te ontmaskeren vind ik dat een waardeloze manier van omgaan met feiten. Ik noem dat manipuleren. En dat is wat Jeauleau doet: manipuleren. En daar ga jij dus in mee. Laakbaar en ondermaats.

bottehond | 05-04-08 | 18:02

@vander F 05-04-08 @ 17:32
Ja , het M-woord ontbreekt. En de open brief aan de SGP (een mislukt stukje Wilders Bashing vanuit het kabinet naar de kamerleden toe) bewijst ook de domheid van Wouter Bos, naast het besef dat hij wel degelijk heeft.

Als hij zo een speech houdt met een mening die door zeker 80% van de Nederlanders wordt onderschreven, waarom spreekt hij die dan alleen in het buitenland uit en vertaalt hij die visie niet in alledaagse binnenlandse politiek? Wat houdt hem tegen? Ik begrijp daar helemaal niks van.

tipo | 05-04-08 | 17:55

Of Hirsch Ballin loog zullen we waarschijnlijk nooit weten maar dat Geert niet de waarheid sprak is zeker. Hier vind je de beelden inclusief de link naar het Telegraaf artikel dat Geert blijkbaar ontschoten was...

nl.youtube.com/watch?v=dUh82dE0sxQ

Faaz71 | 05-04-08 | 17:35

@tipo 05-04-08 @ 17:07,
dat besef is er niet alleen bij Bos,
en het is mij een raadsel waarom ze het M-woord niet durven uit te spreken,
of benoemen, zoals Doekle zou zeggen.

De zittende macht benoemt geen reedt, en dat is rampzalig.

vander F | 05-04-08 | 17:32

* spookpost? *

fuckje | 05-04-08 | 17:20

@huppeltrutje
Juist niet! Anders sluipen ze ongezien het volgend kabinet in, figuren als Terpstra en Cohen. Blijven afzeiken is beter!

fuckje | 05-04-08 | 17:19

@huppeltrutje
Juist niet! Als we dat gaan doen, sluipen Terpstra en Cohen later ongezien en tendentieus een nieuw kabinet in! Daarom, zoveel mogelijk hun zwakke punten blijven benoemen!

fuckje | 05-04-08 | 17:15

Kunnen we doekle niet dood zwijgen.Ik word wat onpasselijk van die vent steeds.

huppeltrutje | 05-04-08 | 17:09

@Baarstje 05-04-08 @ 14:42
Luistert eens naar uw leider als hij in het buitenland zijn eigen mening ventileert, in plaats van het regeringsstandpunt van zijn enge religieuze mannenbroeders, zonder enige kennis van de islam:
.
Ik citeer uit de speech 'MODERNISING SOCIAL DEMOCRACY: BACK TO THE FUTURE' van Wouter Bos, dd 4 april 2008.

'But globalisation has its victims too, and not only in the short term. (...) Take
homosexuals and women, who thought they had achieved equal rights but now have to
defend their rights and freedoms all over again, with the arrival of new communities with different values. (...) All this change affects social democrats more profoundly than any other political grouping. And it affects the traditional constituents that remain so important to us because they are the ones who feel threatened, who may become uncertain, cynical, populist or worse. (...) We must go back to the future and rediscover our roots. We will only be successful modernisers if people understand where we come from. We cannot afford to gain new supporters by losing our traditional support base in the process.'
.
Het besef is er wel bij Wouter Bos, maar hij durft het alleen in het buitenland te zeggen en niet naar binnenlandse politiek te vertalen. Als hij dat niet snel doet, dan maakt hij een grote vergissing, want onze vrijzinnigheid en moderniteit staat op het spel in dit kabinet, in de EU en in de VN, 'as we speak'.

tipo | 05-04-08 | 17:07

Hmmm... De NCRV staat achter Doekle, net als BNR kopstuk Bas van Werven. Hans Laroes heeft gelijk: de NOS is niet links, maar fanatiek spreekbuis en uitventer van het (in het geval van de islam) levensgevaarlijke politiek correctisme. Dat geldt dus ook voor BNR en de NCRV. Voor de TROS ook, trouwens, als ik zaterdagochtend naar de radio luister.

Men lijkt collectief op hol geslagen. Wilders als conveniante kop van Jut. Het gaat Wilders niet om de integratie, onnozelaars. Het gaat hem ook niet om allochtonen. Dat zijn handige maar laakbare pogingen om het debat te gijzelen. Het gaat Wilders om één thema: de (zelf)islamisering. Wie anders beweert drogredeneert. Ik ben bang dat dat uit een gebrek aan kennis en analytisch vermogen is.

Ik kan nauwelijks uitdrukken hoe blij ik ben dat niet islamitische allochtonen zich beginnen te verzetten. Zij worden door de Doekles en de Bas van Wervens op één hoop geveegd met islamisten, die wel degelijk voor ons allen een gevaarlijk gezelschap vormen. Lang leve de weldenkende nieuwe Nederlanders!

allochtonen.web-log.nl/allochtonen/200...

bottehond | 05-04-08 | 17:01

Doekle kent de islam als zijn eigen dochter. Roken, blowen, drinken, neuqen? Nee, dat doet ze niet! Het lieve meisje met de vlechtjes en een appel voor de juf...

widtvoet... | 05-04-08 | 16:59

Geert is een ringende telefoon zonder hoorn voor Doekle.

widtvoet... | 05-04-08 | 16:52

Met het binnenhalen van de islam hebben we het Paard van Troye te pakken.

fuckje | 05-04-08 | 16:47

Zou Salah Edin dat boek van Terpstra niet op rijm kunnen zetten bij de weg?

widtvoet... | 05-04-08 | 16:44

Met het binnenhalen van de islam hebben we de zilvervloot te pakken! Nu alleen nog even in 't ruim kijken.

widtvoet... | 05-04-08 | 16:40

-weggejorist-

br00djeaap | 05-04-08 | 16:38

CoJoNes 05-04-08 @ 15:30
Mooi gezegd. heel vervelend die zelfingenomen blaaskaak. Krijgt kloppende slapen bij de naam Wilders en verandert dan in een grammofoonplaat die bljft hangen.

chinaski | 05-04-08 | 16:35

(Eentje met 'n baard.)

"Vandaag gaan we dit kringgesprek benutten om 't over tandenborstels te hebben. Jullie weten wat dat zijn?"
-Zeker juf. Handige hulpstukken voor het schoonhouden van ons gebit.
"Heel goed. En een gaaf stel tanden is heel belangrijk. Kun je ze wellicht beschrijven?"
-M'n tanden?
"Tandenborstels."
-Absoluut. Flexibele staafjes met 'n pluim harde draadjes op 't end. Borsteltjes als het ware. En die bevochtig je dan, eventueel voorzien van een speciaal soort pasta en schrobben maar.
"Prima Doekle. Jij hebt zelf zeker ook 'n hele mooie tandenborstel?"
-Nog nooit een gezien juf.
"Nog nooit een gezien?"
-Nee, wij verkopen ze alleen.

widtvoet... | 05-04-08 | 16:28

The world according to Doekle:http://www.youtube.com/watch?v=D85yrIgA4Nk&feature=related

*boom*

vraagstaart | 05-04-08 | 16:19

De islamisering is allang binnengeslopen maar de meeste mensen maken zich er niet druk om, zolang er geen geweld wordt gebruik,t en zeggen:

"Ach, wat maakt het uit?"

www.hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2008/...

Cogito | 05-04-08 | 16:18

Doekoe.. doekel.. doeklul.. of hoe je ook heet, je arrogantie is bijna pijnlijk te noemen. Hoe durf je de arme mensen te bekritiseren die dagelijks ontzettend veel last hebben van de islamisering van Nederland. Hoe durf je! Hoe durf je je bek open te trekken vanuit je rustige blanke wijk alwaar je elke maand opnieuw zonder noemenswaardige inspanningen en risico's jouwerzijds je een grote berg Euro's in de schoot krijgt geworpen. Elke maand opnieuw. Arrogante zak!

rokershoest | 05-04-08 | 16:10

"Dag. U lijkt mij een Wildersstemmer am I right? Welnu wij zijn hier om u te bekeren. Mossels ruiken ongekookt veel beter. Moet je gewoon niet willen. Gesis, onwelriekendheid en beelden van tussen de schelp. Plant toch liever een vredesboom en wacht op haar vruchten."

widtvoet... | 05-04-08 | 16:10

Hooguit twee takken per boek. Maar die zijn 't bubbel en wars waard ook dan.

widtvoet... | 05-04-08 | 16:05

"Peren kunnen idd. aanstoot geven met hun uitdagende rondingen. Neem anders even kontakt met mijn buurman op, ik kijk er zelf op zondag ook nooit naar."

widtvoet... | 05-04-08 | 16:02

"Nee in deze boomhut geen weekdieren graag. Trekt te veel vreemde vogels aan. Maar probeer het eens bij de mosseleik." -Doekle Terpstra

widtvoet... | 05-04-08 | 16:00

@antje2 05-04-08 @ 15:51,
dat is een andere discussie, immigratie, heeft niet perse iets te maken met Islam.

vander F | 05-04-08 | 15:58

Eindeloos bomen over zieke takken... Knot gewoon!

widtvoet... | 05-04-08 | 15:53

Voor mij persoonlijk vind ik het een GEWELIG groot compliment waard dat Wilders met fitna opnieuw erin is geslaagd, om de angsten, die er absoluut in de samenleving zijn,om die wederom in het centrum van de macht onder de aandacht te brengen en zodoende de autochtonen en de moslims steeds weer te dwingen erover na te denken. ER ZAL ECHT duidelijkheid moeten komen over WIE en over HOEVEEL mensen uit den vreemde hier toegelaten kunnen worden want ... TE VEEL VREEMDELINGEN IN ONZE WIJKEN MET TOTAAL ANDERE OPVATTINGEN en LEEFWIJZE KAN ook psychologisch gezien NOOIT GOED GAAN. JE ONTHEEMD VOELEN IN EIGEN WIJK, LAND MAG EEN OVERHEID DE BEVOLKING NOOIT AANDOEN.

antje2 | 05-04-08 | 15:51

Toch boeiend zo'n natuurreservaat.......

Sikkeneur | 05-04-08 | 15:51

*Toch wel leuk zo'n boom.... Zal ik volgende keer dan toch maar GroenLinks stemmen? Op voorwaarde dat ze Wijnand Duyvendak uit de club flikkeren, uiteraard...*

koerbagh ® | 05-04-08 | 15:50

In een smulbos horen ook helemaal geen bomen.

widtvoet... | 05-04-08 | 15:48

We hadden er ook een schutting van kunnen maken ja.

widtvoet... | 05-04-08 | 15:45

* gooit koffiekoek naar boom iets verderop *

fuckje | 05-04-08 | 15:44

"Kroon of kettingzaag?"
-Doe mij dat doekje maar.

widtvoet... | 05-04-08 | 15:43

*gaat in een boom iets verderop zitten*

vander F | 05-04-08 | 15:43

* maakt plaatsje vrij voor pOrnO en wijst op het linksdragend gepeupel beneden *

fuckje | 05-04-08 | 15:41

Baarstje 05-04-08 @ 15:12
Moslimvertegenwoordigers met mediatraining misschien, maar die zijn net zo erg als hardcore-christenen. Ik heb het gewoon niet zo op reli-freaks, vertegenwoordigers van welk heilig boek dan ook. Mijn bloeddruk stijgt te veel voor de zaterdag, dus ik ga ook maar hoog in die denkbeeldige boom zitten...

p0rn0 | 05-04-08 | 15:38

Maar goed, bierdrinkende Turken zijn nou net het type Moslim waar ik niet zoveel moeite mee heb.

Toch zie je ook hier langzamerhand meer hoofddoekjes, weinig, maar het neemt gestaag toe.
Dat zint me dan weer niet.

vander F | 05-04-08 | 15:38

Of zoals Jonas in het zwarte gat tegen zijn broer zei: neuq jij die ster pak ik je wijf.

widtvoet... | 05-04-08 | 15:36

@CoJoNes,
Gelukkig heeft hij meer verstand van gestolen vrachtwagens:-)

fuckje | 05-04-08 | 15:35

@Baarstje 05-04-08 @ ,
iets met kleine vanderF die speelt met buurtkinderen.

vander F | 05-04-08 | 15:34

@fuckje @koerbagh
Jullie vragen het onmogelijke. Sterrekijker vragen om inhoudelijk te reageren is hetzelfde als van der Hoeven vragen om beleggingsadvies: Het eindresultaat is armoede.
Ben al lang geleden gestopt met reageren op de perverse drogredeneringen van de man. Soms komt domheid zo vreselijk lomp, dat je aan jezelf begint te twijfelen of je misschien een hersenbloeding aan het krijgen bent.

Al kom je met foto's, video's, officiële documenten of schriftelijke verklaringen onder ede, SF en lieden als Baarstje weten altijd een volkomen non-argument te verzinnen om de feiten als complot of baarlijke nonsens weg te zetten. De socialist bestaat bij gratie van het alu-hoedje. Starf*cker bestaat bij gratie van een volledig gebrek aan zelfkritiek en intellect.

CoJoNes | 05-04-08 | 15:30

* heet padjakker deluxe van harte welkom, en biedt een versche tak aan, met goed uitzicht *

fuckje | 05-04-08 | 15:29

Baarstje 05-04-08 @ 15:12
Dan spreekt Doekle er wel erg veel!!

miko | 05-04-08 | 15:28

Ja dat is toch een eigenschap van onze linkse vrienden zoals Paul Rosenmoller ex voorzitter groen-links. Hij woonde in hartje Rotterdam maar ging daar maar weg toen die opgroeiende kinderen kreeg, raar he is ti maar gaan wonen in een hutje op de hei, daar heb i niet zo'n last van die stadse problemen........

BEERTENDER | 05-04-08 | 15:25

@wereldzenders 05-04-08 @ 14:37
Zal wel medelijden zijn dan, van fuckje. Het niveau van de RUG holt net als de rest van Nederland ook hard achteruit zo te zien, toen ik nog op de middelbare school zat werden proefwerkjes met taalverkrachting zoals in jouw creaties niet eens nagekeken. En dan heb ik het nog niet eens over die uitroepteken-fetisj van je of dat ontzettend dom overkomende ge-hahahahahah de hele tijd.
*vergezelt fuckje en koerbagh hoog in de boom met koffie en koekjes*

padjakker deluxe | 05-04-08 | 15:23

@cousin 15:21

Doekle is de nieuwe Marcel van Dam.

widtvoet... | 05-04-08 | 15:23

@Baarstje 15:12

Doekle zal sowieso meer gesproken hebben dan "alle reaguurders op dit draadje". Ouwehoeren is smans stiel. Luisteren daarentegen...

widtvoet... | 05-04-08 | 15:21

@widtvoet... 05-04-08 @ 14:52
Zelfs een fiets heeft hij niet nodig waar hij nu woont.... het duurt langer om zijn fiets uit de garage te halen dan voor hem in Leerdam naar de binnenstad te lopen......

cousin | 05-04-08 | 15:21

vander F 05-04-08 @ 15:15

Mmm in wat voor een context moet ik de aanwezigheid van deze jonge moslim kindjes in je huis zien?

Baarstje | 05-04-08 | 15:20

vander F 05-04-08 @ 15:15

Kijk uit dan maar uit dat je niet kwetst. Je weet maar nooit.

dawg | 05-04-08 | 15:19

Terpstra weet donders goed waarom hij in Leerdam is gaan wonen..... je hebt daar namelijk geen last van allochtonen, ik doe mijn boodschappen bij voorkeur daar i.p.v. waar ik nu woon en dit enkel en alleen omdat je daar nog rustig over straat kan lopen en als geboren Leerdammer weet ik dat er daar geen achterstandswijken zijn. Daarbij komt dat hij vlak aan het water (de Linge) woont en allochtonen moeten sowieso al niks hebben van water dus bij hem in de straat zie je er geeneen. Ja Terpstra weet het allemaal leuk te vertellen.. hij wandelt vanuit zijn huis binnen 5 minuten de binnenstad van Leerdam in en zijn de achterstandswijken in de grote steden voor hem de ver van zijn bed show.

cousin | 05-04-08 | 15:18

BEERTENDER 05-04-08 @ 15:10

omschreef churchill ook niet mussolini als “Het Romeinse genie, de grootste wetgever van deze tijd”.

Baarstje | 05-04-08 | 15:17

@Baarstje 05-04-08 @ 15:12,
bij mij in huis zitten beneden nu 4 Moslims naar Scream 2 te kijken, ongelogen.
Jonkies weliswaar, maar toch.

vander F | 05-04-08 | 15:15

p0rn0 05-04-08 @ 14:38

Ik snap je redenering niet. Moet bijvoorbeeld het regime in een gevangenis door ex-gedetineerde bepaald worden? Doeke is een man met bestuurlijke ervaring en weet hoe hij zaken moet aanpakken. En weet je, Doeke heeft zeker meer moslims gesproken dan alle reaguurders op dit draadje.

Baarstje | 05-04-08 | 15:12

Volgens mij wordt Doekle een beetje zenuwachtig van onze Geert en zijn stemmers. Ja Doekle de waarheid is hard he jongetje, en dan nu ook nog Rita erbij....... Socialism is a philosophy of fauilure,the creed of ignorance and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.

Winston Churchill.

BEERTENDER | 05-04-08 | 15:10

Waar Doekle voor lijkt te pleiten met zijn extraparlementaire zwartmaakbeweging is het groenschilderen van dorre bladeren terwijl de wortels in rap tempo aan 't wegrotten zijn. De man verwart de bomen- met de poppendokter.

widtvoet... | 05-04-08 | 15:08

Flodder 05-04-08 @ 14:51

Correctie. Ben het dus eigenlijk helemaal niet met vraagstaart 05-04-08 @ 14:27 eens, want Wilders neemt de sterkte van die sentimenten niet weg dmv een juiste duiding van de problematiek icm met redelijke oplossingen, hij versterkt ze juist dmv overdreven angst/haatpropaganda icm onuitvoerbare 'oplossingen'.
.
*neemt pauze* Zon is inmiddels gaan schijnen.

Flodder | 05-04-08 | 15:03

Baarstje 05-04-08 @ 11:36

Wilders is misschien bot en direct, ook in fouten maken, maar dat liever dan de hypocriete, huichelachtige manieren van Balkenende cs. Dat zijn mensen die op een slinkse manier hun politiek bedrijven en hun eigen christelijke kringetje staat daarbij centraal. Heel naar voor niet-gelovigen om dat te moeten aanzien. Maar helaas, niet-gelovigen vormen een kleine minderheid...

p0rn0 | 05-04-08 | 15:02

@vander F 05-04-08 @ 14:55
Klopt daarom moet je dit ook in internationaal verband zien. Zoals als pechtold het zegt: denk internationaal. De islamisten denken ook internationaal. Dit gaat Geert niet lukken trouwens. Het is nog niemand gelukt. In Turkije wordt de islam ook in toom gehouden door middel van geweld. Als het leger niet langer in handen is van de seculiere minderheid is het enige normale islamitische land op deze planeet ook finito.

Pittybrad | 05-04-08 | 15:01

* blijft met koerbagh in boom zitten en kijken naar het gewauwel *

fuckje | 05-04-08 | 15:00

Uit Terpstra komt weer veel bagger. En dan later zeiken dat er zoveel bagger over hem heen komt. Aktie = Reactie

Renos2 | 05-04-08 | 14:59

Hoog tijd dat er eens "iets van rechts komt"; zakkenvullers uit de multikul-industrie krijgen wayyyy to much airtime van de dito multikul-omroepen.

Ik wil verdomme m'n land terug!

MoslimMolen | 05-04-08 | 14:58

Maar deze regering helpt vrijwel elke actie van liberale Moslims om zeep en gaat regelmatig een dialoog aan met de fundamentalisten.
Nogal contraproductief, mild uitgedrukt.

vander F | 05-04-08 | 14:57

@Starf*cker 05-04-08 @ 14:48
Een burgeroorlog.

Pittybrad | 05-04-08 | 14:55

*schudt aan boom*

miko | 05-04-08 | 14:55

@Pittybrad 05-04-08 @ 14:42,
je mag dan, heeel breed gezien gelijk hebben.
Maar de Islam reformeren lukt niet echt door een paar Islamisten dat kleine landje aan de Noordzee uit te gooien.

vander F | 05-04-08 | 14:55

Hoog boven de weemoed
Zit de koning in zijn nest
En zolang die ene boom blijft groeien
Vindt Doekle alles best

Arrogante hufter met z'n verhalen over "iedereen op de fiets" vanuit z'n dienstwagen.

widtvoet... | 05-04-08 | 14:52

Starf*cker 05-04-08 @ 13:06
Bent u er nog steeds van overtuigd dat we op deze punten tot oplossingen gaan komen zoals u ze voorstaat binnen het spectrum van de gevestigde partijen?
Ik geloof er niet in.
NB: U irriteert zich aan Wilders' 'claim op de absolute waarheid'. Uw commentaren lezende denk ik dat u ook graag een dergelijke claim op de absolute waarheid legt.

Dommelsch | 05-04-08 | 14:51

vraagstaart 05-04-08 @ 14:27

Bijna geheel mee eens. Behalve dat die laatste zin in zijn geheel niet opgaat voor Wilders. Het is bij Wilders eerder 'geef ze aan hem en er gebeuren ongelukken'.

Flodder | 05-04-08 | 14:51

Tipo : ja inderdaad bijdehand die typo, waarbij ik twee De Vriezen door elkaar husselde in een eerdere post. Het zij me vergeven : moet tenslotte twee kabinetten onthouden ivm mijn verblijfplaats. Maar zo lang ik bijdehand genoeg ben om zo te kunnen wonen en leven als ik dat wens, valt het verder wel mee met deze tokkie.

snuff | 05-04-08 | 14:50

@widtvoet... 05-04-08 @ 14:46 Ik zag 'm nog net: inderdaad. Daarom verdient-ie meer dan hij hier krijgt - hoe oneens je het ook met hem kunt zijn.

vraagstaart | 05-04-08 | 14:49

@Pitty Hoe zie je dat voor je?

Starf*cker | 05-04-08 | 14:48

Zo lieverds, het was gezellig - maar ik ga mevrouw vraagstaart helpen. Guleh, telor asing, sambal goreng tempeh en nog zo'n 10 andere gerechten voor de selamatan straks afmaken. want Doekle komt langs. Fijn weekend! *out*

vraagstaart | 05-04-08 | 14:47

@Starf*cker 05-04-08 @ 14:45
Ja.

Pittybrad | 05-04-08 | 14:46

@vraagstaart 14:27

Helder. Wilders kanaliseert momenteel stromen waar geen uiterwaard tegenop gewassen lijkt. Hij geeft stem aan een beweging die, wanneer niet in demokratische banen geleid, de potentie heeft onze "vreedzame" samenleving voor lange tijd te ontwrichten. Je moet zo'n Rob de Wijk eens horen bibberen over de skenario's mocht Wilders wat overkomen nu: duizend bar in 't drukvat en dan het ventiel dichtlassen...

widtvoet... | 05-04-08 | 14:46

Flodder 05-04-08 @ 14:37

Dat Wilders "het debat gijzelt" lijkt mij meer een loze bezweringsformule dan een beschrijving van wat er op dit moment gebeurt. Wat is een debat gijzelen en hoe doet Wilders dat dan? Wilders is rocking the boat. Dat is het wat hem kwalijk wordt genomen.

dawg | 05-04-08 | 14:46

@Pittybrad Desnoods met geweld?

Starf*cker | 05-04-08 | 14:45

@Vraagstaart Ik schreef in 2002 hetzelfde over Fortuyn als nu.
@Brulkikker Graag gedaan!

Starf*cker | 05-04-08 | 14:43

tipo 05-04-08 @ 14:16

Wat een gekronkelde redenering. Waar dacht je dat al uitbreiding van de AIVD en allerlei campagnes van overheidswege tegen terrorisme van de laatste tijd vandaan komen? Het is alleen anders dan die van Wilders en idd doeltreffender.

Baarstje | 05-04-08 | 14:42

Niet Geert maar de islam polariseert. Het is niet aan Geert om de dialoog aan te gaan, het is aan de moslims om met elkaar de dialoog aan te gaan. Het is heel simpel, of de islam reformeert of niet. In het laatste geval moet de islam in zijn geheel geweerd worden uit Europa met alle mogelijke middelen.

Pittybrad | 05-04-08 | 14:42

Hulde @ pOrnO @14:38

fuckje | 05-04-08 | 14:40

@Starf*cker 05-04-08 @ 14:29

@Bello Omdat Geert altijd gokt op de elektoralke steun van een procent of 25.

Dus daaruit concludeert u dat 75% van de Nederlanders denkt dat het allemaal wel snor zit met de islam ? ( individuelen ( zoals door u beschreven als moslims laat ik buiten beschouwing)

bello | 05-04-08 | 14:40

@ starf*cker,
Jij MOET wel op de loonlijst staan van Wilders. Een grotere stemmenwerver zou hij zich onmogelijk kunnen wensen.
Zelf was en ben ik niet van plan op Wilders te stemmen, maar ik moet je zeggen: types als jij en sommige anderen (zoals meer dan 100 van die types in de 2e kamer) maken het me verdomd moeilijk.
Dus als je even door wilt gaan met je ad hominems, je jijbakken, je nietszeggende betogen en je overige drogredeneringen, zou je me een stuk helpen bij mijn toekomstige keuze.
Telkens als ik weer betwijfel of Wilders wel een functie vervult en zijn aanwezigheid in de politiek op zijn minst noodzakelijk is (los van zijn oplossingen), hoef ik alleen maar even jouw stukkies te lezen en ik kan weer even vooruit.
Ga zo voorts.

brulkikker | 05-04-08 | 14:39

Zoals velen hiervoor ook al opmerkten, heeft die man geen enkel recht van spreken. Hij kent de problematiek alleen vanuit de krant en van de televisie. Overdag in de auto met chauffeur naar zijn werk bij de HBO-raad (Doet ie er ook nog fulltime bij... Even checken hoe hij zijn arbeidsuren vult misschien???). En 's avonds naar zijn 100% blanke buurt artikeltjes in elkaar flansen over de bron van het kwaad, Wilders en kornuiten. Hij solliciteert duidelijk naar een functie in het volgende kabinet Balkenende. Hij past precies tussen die andere autoritaire grefokoppen Balkenende, Donner en Hirsh-Ballin. Bah! Wat een nare mensen zijn dat! Hij zou verplicht een jaar aan het August Ali B plein moeten wonen en zijn kinderen op een gemengde school moeten zetten. Kom dan over een jaar nog maar eens terug met je bullshitverhalen.

p0rn0 | 05-04-08 | 14:38

@Starf*cker 05-04-08 @ 14:31 ?????Wilders wordt in dezelfde hoek geduwd als De Winter c.s. in Vlaanderen - en dan als politiek establishment maar roepen dat hij polariseert. Leuk dat je Fortuyn nu noemt als iemand die de dialoog aanging; hij werd toen hij nog leefde net zo als Wilders beschuldigd van polariseren. Door Melkert, Rosenmuller en die andere ras-democraten. Marcel gotspe van Dam voorop. Maar ja, als-ie dood is mag hij als voorbeeld dienen. Kom op zeg.

vraagstaart | 05-04-08 | 14:38

vander F 05-04-08 @ 14:30
Er vanuit gaande dan dat er een ziekte is en niet sprake van fantoompijnen....

Sikkeneur | 05-04-08 | 14:38

dawg 05-04-08 @ 14:31

Al eerder gezegd. 'Wilders gijzelt de problematiek op een desastreuze manier. Al is het natuurlijk de incompetentie en onwil van de andere partijen die zo'n gijzeling mogelijk maken.'

Flodder | 05-04-08 | 14:37

@Starf*cker 05-04-08 @ 14:32

fuckje heeft een oogje op mij:)
maar ik hoef haar niet! eerst wilde ze met mij naar de ikea, daarna kreeg ik een thirt van haar. geen van beide heeft ze waar gemaakt.
Ik schaam mij dat fuckje in groningen woont! mijn studie stad verdomme.
dus bij deze fuckje je was gister niet in de drie gezusters en daarmee maak ik het via deze weg UIT!!!!

wereldzenders | 05-04-08 | 14:37

@Starf*cker 05-04-08 @ 14:29,
hoef je niet gelijk iedereen die Islamisering een bedreiging vindt weg te zetten als PVV stemmer.
Geert staat helaas in het middelpunt van deze discussie, het is niet anders.
Bij andere politici hoor je soms heel in de verte dat ze best weten dat er binnen de Islamitische gemeenschappen een duistere Islamisering plaatsvindt,
maar blijkbaar durven ze het niet werkelijk te 'benoemen'.

Tot die tijd zal het dus rond Wilders blijven hangen, en dat is verdomde jammer.

vander F | 05-04-08 | 14:37

vander F 05-04-08 @ 14:25

Ja, die zijn er altijd in zekere mate aanwezig. Echter Wilders versterkt die gevoelens op een walgelijke manier met zijn doorgeslagen angst/haatpropaganda. Hij maakt het liberale/seculiere/gematigde moslims, die de sleutel zijn voor een vreedzame coëxistentie, het zo goed als onmogelijk om zich te empoweren of zelfs maar hun leven in rust te kunnen leven. Wilders stuurt aan op maar één oplossing en dat is een samenleving zonder moslims. Zo'n extreem streven kan leiden tot erg nare gevolgen. De toekomst zal uitwijzen hoe erg die gaan worden en hoe ver mensen bereid zijn te gaan voor 'de goede zaak'.

Flodder | 05-04-08 | 14:35

@wereldzenders 05-04-08 @ 14:25

Nou ja, het feit dat je toevallig hier geboren bent verplicht je natuurlijk tot niets. Maar goed, iedereen is hier welkom volgens goed Nederlandse traditie, zolang men zich gewoon gedraagt, aan de wet houdt en niet bezig is met de hele zooi te ondermijnen met een middeleeuwse doctrine die niets anders in gedachten heeft dan totale dominatie van andersdenkenden en daarbij geweld niet uit de weg gaat, maar zelfs verheerlijkt.

Ik waardeer je posts wereldzenders, begrijp me niet verkeerd, maar het is wel menens.

bello | 05-04-08 | 14:34

@Star,
Vanuit die boom heb je een helder zicht op alles om je heen.
Maar blijf jij maar laag bij de grond;-)

fuckje | 05-04-08 | 14:34

@Fuckje Zal gezellig zijn in die boom. Is het niet de Klaagmuur?

Starf*cker | 05-04-08 | 14:32

wo ist der bahnhof 05-04-08 @ 14:29
leest u ergens dat ik het tegen u persoon zijn heb???

wereldzenders | 05-04-08 | 14:32

@Vraagstaart Wilders polariseert alleen. Zaken bespreekbaar maken: prima. Maar dan in dialoog. Zoals Pim F. dat deed. Geert hoort alleen zichzelf.

Starf*cker | 05-04-08 | 14:31

* gaat met koerbagh in boom zitten omdat star het vertikt inhoudelijk te reaguren *

fuckje | 05-04-08 | 14:31

Flodder 05-04-08 @ 14:20

Geert Wilders bestaat omdat die andere kamerleden dat debat niet aandurven of willen.

dawg | 05-04-08 | 14:31

@wereldzenders 05-04-08 @ 14:25 Van iemand die er geboren is maar die Nederland al lang geleden ontvlucht is (globalisering, idd): in je post van 13:55 gaf je aan, dat je in Casblanca minder uitingen van de Islam zoals burqa's zag dan in Nederland. Vind jij dan ook dat het leuke van Nederland verdient om behouden te bliiven? Maw: heeft Rita Verdonk dan wat jou betreft wel een goed punt te pakken (los wat je van haar persoon vindt)?

vraagstaart | 05-04-08 | 14:31

Wilders is een symptoom,
en het heeft geen zin symptomen te bestrijden als je de 'ziekte' wilt aanpakken.

Dat is als pijnstillers geven aan iemand met een blindedarmontsteking.

vander F | 05-04-08 | 14:30

@wereldzenders 05-04-08 @ 14:25
punt 1)Hoezo dan, kijk naar Roel PieperT.
punt 2)Uit welk comment van mij maak jij op dat het mij hier niet bevalt? Juist, uit geen enkele, integenstelling tot jouw comments die je hier plempt.

wo ist der bahnhof | 05-04-08 | 14:29

@Bello Omdat Geert altijd gokt op de elektoralke steun van een procent of 25.
@Flodder Dat is precies mijn punt. Daarom kunnen Fuckje en Koerbagh ook de boom in want inhoudelijk ingaan zonder je instemming staat bij deze twee komieken gelijk aan notoire domheid. Ik discusseer liever met lieden die minder dogmatisch zijn.
@vanderF Maar 25% heb ik net uitgelegd en om 14.19 was ik het met je eens.

Starf*cker | 05-04-08 | 14:29

@Flodder 05-04-08 @ 14:20 ... en daar ben ik het dus, zoals ik ook aan Starf*cker trachtte duidelijk te maken, totaal mee oneens. Het is niet Wilders die gevaarlijke sentimenten aanwakkert - het zijn de mensen die deze sentimenten hebben die dankzij Wilders een stem in de 2e kamer hebben.

En dan zie ik liever een geblondeerde meneer die dingen roept en een film maakt, dan dat de mensen die nu op hem stemmen -en daarmee hun probleem bespreekbaar krijgen, hoe je ook over dat probleem mag denken- een buitenparlementaire beweging starten.

Zoals, bijvoorbeeld, de NSB. En als, wat god/Allah verhoede, Wilders de mond gesnoerd wordt omdat hij "sentimenten aanwakkert", gaat men in Nederland wel die kant op.

Zoals Fortuyn al zei: "geef ze aan mij, dan gebeuren er geen ongelukken."

vraagstaart | 05-04-08 | 14:27

@Flodder 05-04-08 @ 14:20,
hij is meer de personificatie van bepaalde altijd aanwezige sentimenten.

vander F | 05-04-08 | 14:25

@wo ist der bahnhof 05-04-08 @ 13:58
Ik ben hier geboren ? dat verplicht mij om hier te blijven!!!!
En vind het tot nu toe een leuk land! mijn vrienden, collga's bevinden zich hier.daarom blijf ik hier! beter kan ik u de vraag stellen! als het u niet bevalt waarom rot u dan niet op? ga naar een ander land en laat ons met rust!!!

wereldzenders | 05-04-08 | 14:25

@tipo
De gewone burger zijn diegenen die, en dat zal wel een utopie zijn, een samenleving wil zonder al die excessen. Dit impliceert of het nu een Terpstra of Wilders is, een grote groep mensen is dat gezeik over en weer zat. Een groep die zeker de krant leest en niet pretenteert tot die eindeloze groep quasi intellectuelen te behoren.

Anth.9403 | 05-04-08 | 14:24

Guttegut, starf*cker heeft weer eens zin om alles en iederereen voor Wilders fan uit te maken?

vander F | 05-04-08 | 14:24

@Starf*cker 05-04-08 @ 14:03

Dankzij Geert realiseert minimaal 75% van de Nederlanders zich dat moslims zo gek nog niet zijn.

En waar baseert u deze cijfers op? Onderbuikgevoelens of feiten?

bello | 05-04-08 | 14:23

tipo 05-04-08 @ 14:11

Het is erg dat hij het werkelijk nodige debat met dito oplossingen gigantisch in de weg zit en angst en haat zaait tegen een minderheidsgroep in Nederland. Wilders wakkert gevaarlijke sentimenten aan.

Flodder | 05-04-08 | 14:20

Blijft overeind dat Wilders een vlieggewicht is en de huidige regering nog niet een heipaal de grond in krijgt van iets wat lijkt op een brug.

vander F | 05-04-08 | 14:19

@Starf*cker,
Zoals gebruikelijk ga je niet inhoudelijk op andermans posts in.
Dat is dan ook de reden dat ik jou voortaan maar laat zwammen.
Reageer eens inhoudelijk op koerbagh, of inhoudelijk op Pritt Stift?

fuckje | 05-04-08 | 14:18

@Baarstje 05-04-08 @ 14:08
Waar komt jouw obsessie voor personen uit bestuurslagen vandaan? Dat er weinig personen in de besturslagen hun eigen zelfislamisering zien, is nog niet het bewijs dat die zelfislamisering geheel onschadelijk en afwezig is. Het gebrek aan besef in bestuurslagen dat Islam niet een relegie is als elke andere religie, is juist de kern van het probleem, terwijl jij er de onbestaanbaarheid van het probleem van maakt.

tipo | 05-04-08 | 14:16

@Koerbagh Jouw reportoire is mij bekend. Dus ook deze riedeltjes. Ook deze toon. Een beetje de communistische agitator. Wie niet voor mij is, is tegen mij. Je had vast niet verwacht dat ik op deze diaree-stroom zou reageren?

Starf*cker | 05-04-08 | 14:15

@wereldzenders 05-04-08 @ 14:11
Speciaal voor jouw deze tip:http://www.nha.nl/index.asp?page=/talen/cursusinfo/cursusinfo_founl.asp&cm_mmc_o=VV2CjC7BBTkwCjCdBAfkBBl%20W1CjCgAylAl%20EwpwykzEpl

wo ist der bahnhof | 05-04-08 | 14:15

Doekle wordt de volgende premier.

Stir Glenfarclas II | 05-04-08 | 14:14

Sommige mensen zijken in hun broek van het feit dat de wereld aan het globelisren is! en dit kikkerlandje denkt echt dat ze iets voorstelt zonder de rest? hahhahahhahAls alle alochtonen(ook half bloedjes) morgen gaan staken , en geert aan de macht komt. en de rest van de wereld zijn reet met de zo genaamde vertrouwen op die blauwe ogen veegt, dan pas zullen wilders zijn reetlikkers en rita haar shit inzien dat ze in de maling zijn genomen!!!

wereldzenders | 05-04-08 | 14:11

@Anth.9403 05-04-08 @ 14:02
Hoe meer Wilders schreeuwt, hoe meer Nahed Selim's er in de krant komen. De gewone burger (wat is dit?) kan dan die krant kopen en lezen en nadenken. Erg hoor.

tipo | 05-04-08 | 14:11

@Starf*cker 05-04-08 @ 13:47:
Je bent een lul. Een aanmatigende sukkel die helemaal niet nadenkt maar a priori zijn meninkje klaar heeft zonder te weten waar 'ie het over heeft en ook geen moeite doet zich ook maar 1 seconde ergens in te verdiepen, als het niet over schaatsen of wielrennen gaat.
En wat betreft selectief shoppen: ik shop tenminste. Ik lees, luister en kijk nog eens een beetje om me heen. Jij hebt nog nooit voor jezelf nagedacht. Mensen als jij (en dan gebruik ik het woord "mensen" in de breedst mogelijke betekenis) zijn een groter gevaar voor de samenleving dan alle Wildersen, Verdonken, Ayaans, El Moumni's en Ahmad Salam's bij elkaar. En dan nog wat: Toon mij 1 commentaar van mij, waar dan ook, waarin ik die geblondeerde idioot uit Venlo een held noem en ik neem alles terug.

koerbagh ® | 05-04-08 | 14:10

@Starf*cker 05-04-08 @ 14:02
Uit mijn comment blijkt toch niet, dat dat niet mag? Het was alleen een advies, omdat ik een beetje uit het verhaal van wereldzenders lees dat hij er niet echt blij mee is in dit blanda(blanke)land geboren te zijn. Dus.

wo ist der bahnhof | 05-04-08 | 14:09

koerbagh ® 05-04-08 @ 13:32
> Allemaal socialisten, dus volkomen onverdacht

Goh, Wat een armoede. Dit laat wel zien dat de groep personen waaruit je kunt putten zo beperkt is dat je na die marginale figuren die je iedere keer noemt nu terecht komt bij een groepje (na jouw zeggen) socialisten…

Baarstje | 05-04-08 | 14:08

@Bijstand Dat is te veel eer. Dankzij Geert realiseert minimaal 75% van de Nederlanders zich dat moslims zo gek nog niet zijn.

Starf*cker | 05-04-08 | 14:03

Begrijpt die man niet, hoe meer hij schreeuwt, hoe meer hij polariseert.
Gun de gewone burger even adempauze en stop, en dat geldt niet alleen voor jou, a.u.b met dat gemekker. Een ieder heeft toch al zijn stelling ingenomen.

Anth.9403 | 05-04-08 | 14:02

@Wo Gelukkig mogen we in Nederland onze mening geven.

Starf*cker | 05-04-08 | 14:02

Hoe dan ook , dankzij Geert Wilders staat het onderwerp van de islamisering van Nederland (zoals beschreven door Nahed Selim) op de agenda en worden steeds meer mensen zich bewust van dit proces.
Dat is de verdienste van Geert Wilders.

Bijstandtrekker | 05-04-08 | 14:01

@wereldzenders 05-04-08 @ 13:55 Gecondoleerd met je opa. Maar zeg jij nou feitelijk hetzelfde als Bijstandtrekker? Is de Islamisering in Nederland idd verder dan in Marokko?

vraagstaart | 05-04-08 | 13:59

@wereldzenders 05-04-08 @ 13:55
Niemand verplicht je toch om in dit blanda land te blijven. Tschüß.

wo ist der bahnhof | 05-04-08 | 13:58

@wereldzenders LOL. Hier maak je je hier niet populair mee. Ik zie de aderen van een zuurpruim als Koerbagh al zwellen. De toetsen zullen kogels worden, maar je hebt wel gelijk.

Starf*cker | 05-04-08 | 13:57

@Bijstand Weet ik. Maar hij zet zich voor het kiezersvolk neer als optimistisch baken en bruggenbouwer tegenover het cynisme van Clinton en Bush. Die perceptie zal ook in Nederland de overhand gaan krijgen. Zo gaat het altijd in de delta aan de Noordzee. Ik durf wel een weddenschap aan dat we binnen 10 jaar een moslim-premier hebben.

Starf*cker | 05-04-08 | 13:56

@Bijstandtrekker 05-04-08 @ 13:44
ga es werken drop lul!! en verzin es een betere nickname! feit is dat ik een maand geldden in marokko was.
( helaas opa overleden) en wat ik in casablanka zag was nie wat ik hier zie.
gastvrijheid en geen enkele burga gezien. en hoeren in overvloed. en vooral lieve mensen! kan ik van deze blanda land waarin ik toevallig geboren ben niet zeggen. vooral hier op dit forum tref ik alleen maar zuurpruimen. en in 1 veeg word ik vergeleken met die andere idioot in Iran.
please een beetje na denken graag!

wereldzenders | 05-04-08 | 13:55

@Starf*cker 05-04-08 @ 13:50
.
Obama is niet bepaald een goed voorbeeld; die heeft zich 20 jaar lang in racistische kringen bewogen waarvan hij zelfs nu geen afstand van wil nemen.

Bijstandtrekker | 05-04-08 | 13:53

@Fabian Prima. Zag ik deze week in Netwerk zeer bekwaam Wilders afschminken. En zo zijn er meer. Wellicht Ebru Umar als staatssecretaris van cultuur;). Ik denk dat Wilders en Verdonk hun moments of fame hebben gehad en dat nu de politieke klepel de andere kant opslaat.

Starf*cker | 05-04-08 | 13:52

superjan 05-04-08 @ 13:35

Ja, maar dat kun je verklaren door de vertrouwelijkheid van het gesprek. Vanwege die vertrouwelijkheid mocht Balkenende niet zeggen dat hij van de inhoud afwist. Die vertrouwelijkheid werd pas in het debat opgeheven.
Dommelsch 05-04-08 @ 13:40

Niet geïntimideerd. Maar misschien durfde Wilders niet meer de gok te nemen om de schuld te krijgen in de publieke opinie wanneer er Nederlanders naar aanleiding van zijn film werden vermoordt en de oliekraan werd dichtgedraaid. Begrijp me goed, ik vind het heel goed dat Wilders stijlbreuk heeft gepleegd en niet enkel zo hard mogelijk heeft geprovoceerd om een zo groot mogelijke teringzooi te veroorzaken. Dat spreekt voor hem. Dat achterlijke hardliners het wegzetten als dhimmi-gedrag ipv gezond verstand zegt meer over hen.

Flodder | 05-04-08 | 13:51

@Superjan Inhoudelijk wel, maar ik hoor wel steeds meer geluiden dat Aboutaleb de bruggenbouwer moet worden. Als het tenminste van Koerbagh mag;). Je ziet in Amerika dat Obama een reactie is op het cynisme en de leugens van Bush. Op de angstzaaierij. Zo gaat er hier in Nederland ook een momentum komen voor de door mij zeer gewaardeerde Ahmed Aboutaleb. Wanneer gaan we nou biertje doen?

Starf*cker | 05-04-08 | 13:50

Starf*cker 05-04-08 @ 13:41
Wat dacht je van Afshin Ellian als minister van intergratie.
Hij is een goed voorbeeld van benoemen, bouwen en inzien, kan Doekele iets van leren.

Fabian | 05-04-08 | 13:50

Wescobar 05-04-08 @ 10:38
Een van de vorige reaguurders vroeg al om degelijke onderzoeken die je statistiekcijfers onderbouwen. Dat zal ik nu dus niet ook al doen. Maar het is ook helemaal niet relevant. Je hoeft niet in de gazastrook te wonen om er last van te hebben. Veel forenzen worden op weg naar hun werk in de grote stad beroofd en of bedreigd door die bontkraagjes op die kutscooters. Alleen al die boze gezichten met die opgeschoren nekken met zwart kroeshaar erboven op doen je de andere kant opkijken, bang om ze 'te beledigen'.
Zo en dan nu een kopje koffie. In de achtertuin zit een merel. Ik kan hem horen...

Tiscali | 05-04-08 | 13:49

@ wereldzenders @ 13:25
En waarom dan wel? Omdat ik om het mailadres vraag van mijn grote vriend Doekle?

Robin Hood | 05-04-08 | 13:47

Waarom betaal ik voor die krant als alles, behalve de advertenties, ook online staat? Maar wel mooi stuk voor bij de koffie....

Noscum | 05-04-08 | 13:47

@Koerbagh Ha.Ha. Jouw held Geert heeft het generaliseren uitgevonden. Bij jou staat het denken stil en hangen jouw comments aan elkaar van bij elkaar geharkte citaten. Je wordt een beetje Ouwe (K) Hoerbagh;). Brendel, Scheffer en van Veen zijn geen idioten allesbehalve, maar jij shopt daar altijd selectief. Dat maakt zo'n clowneske indruk. Een beetje de dorpsomroeper van Lutjebroek. "Hoort zegt het Voort".

Starf*cker | 05-04-08 | 13:47

Een heel goed stuk van Nahed Selim ,waarin duidelijk wordt omschreven wat islamisering is en hoever deze al in Nederland is gevorderd!

Bijstandtrekker | 05-04-08 | 13:44

Baarstje 05-04-08 @ 12:31

Ik woon er toevallig, maar dat doet er niet toe. Je moet het probleem van de islamisering van Nedeland niet proberen te versmallen tot kansenwijken en hun rancuneuze "tokkie" inwoners, dan zullen types als jij steeds meer tokkies tegenkomen met steeds radicalere en driestere woordvoederders.

dawg | 05-04-08 | 13:43

@starf*cker> eerder marcouch dan abou thaleb.

superjan | 05-04-08 | 13:42

@Fabian Wat jij zegt hoor ik links ook. Terecht maken mensen zich zorgen over extremisme dat in naam van de Islam wordt gepleegd. Moslimextremisme is een groot gevaar voor onze samenleving. Alleen zijn 80% van de Nederlanders het beu om iedere keer weer die angstapostel uit Venlo cabaretesk bezig te zien. Ik denk dat Ahmed Aboutaleb als reactie hierop over 3 jaar de Nederlandse Obama zal zijn en gematigde moslims en Nederlanders zal binden in een strijd tegen radicale elementen in Bijbel en Koran.

Starf*cker | 05-04-08 | 13:41

@Flodder
Dat geloof ik totaal niet. Wilders is nou niet het type dat zich laat intimideren. Daarnaast heeft ook het kabinet een dergelijk onderzoek stellig afgewezen. Dat moment met Halsema was zwak, maar niet gezien het feit dat op dat moment (rond 11 uur) hij al vanaf 16:00 's middags door de hele kamer werd aangevallen. Dan was ik er misschien ook wel klaar mee geweest.

Wat Hirsch Ballin betreft. deze heeft in 1994 al laten zien goed te kunnen liegen:
mens-en-samenleving.infonu.nl/politiek...

Dommelsch | 05-04-08 | 13:40

@Starf*cker 05-04-08 @ 13:11:
Louter waarneming? Man, je herkent de stront in je eigen ogen nog niet eens. En maar bijven roepen "Je moet niet iedereen over 1 kam scheren en hele bevolkingsgroepen wegzetten en beledigen". Hou daar godverdomme dan zelf ook mee op! Lul de behanger. Geen morele superioriteit? Je bent nog erger dan een Staphorster dominee.

koerbagh ® | 05-04-08 | 13:38

Flodder 05-04-08 @ 13:32
Ik bedoel niet letterlijk zoals besproken.

Fabian | 05-04-08 | 13:38

Starf*cker 05-04-08 @ 12:43 en Muxje 05-04-08 @ 12:47

Punt is niet het kind en inhoud van zijn ischlamsprookje. Punt is lerares die geen nuances/verbeteringen durft aan te geven bij een ischlamspreekbeurt van een 11-jarige, terwijl ze het wel wil.

BIblebelt, China, blabla. Ook cut ja. Betekent niet dat je onder het mom van "kiek es wa doar gebuer" de boel moet negeren. Steek dan je geenstijlkop maar in 't zand.

Bewijst maar weer; op ischlam in NL heerst taboe.

cuttecop | 05-04-08 | 13:37

Flodder 05-04-08 @ 13:32
Deze film is zeker iets bijgeschaafd, maar we kennen Wilders ook als iemand die nooit van tevoren tot in detail iets over zijn film zou gaan zeggen.
Ik zou zeggen dat het stuk in een geheel eigen (van de maker) stijl is opgemaakt en zoals letterlijk besproken.

Fabian | 05-04-08 | 13:37

@flodder> feit blijft dat balkenende bewezen gelogen heeft. either way. Of hij wist van de inhoud van de film of hij wist NIET van de inhoud van de film. Hij beweert allebei.

superjan | 05-04-08 | 13:35

Kom maar langs Doekle... maar dat moet je er niet van opkijken als je een boksbeugel tegen je neus krijgt aangedrukt

KarelKopKaas | 05-04-08 | 13:32

@Baarstje 05-04-08 @ 13:21:
En welke namen zijn dat dan? Ik ben gewend voor mezelf te spreken.
Maar als je inhoudelijk meningen wilt kun je je eens gaan verdiepen in wat Carel Brendel te zeggen heeft. home.hetnet.nl/%7Ec.brendel/
Of Paul Scheffer. www.nrc.nl/W2/Lab/Multicultureel/schef... Of Alex van Veen. www.ravagedigitaal.org/index.htm?2008/...
Allemaal socialisten, dus volkomen onverdacht en door jou en anderen van jouw soort niet zo makkelijk weg te zetten als tokkie, pauper en nazi. Maar dat zullen in jouw terminologie dan wel weer cryptofascisten zijn, want de wereld moet wel gemakkelijk in "wij (goed!) " en "zij (fout!)" te verdelen blijven.

koerbagh ® | 05-04-08 | 13:32

@padjakker deluxe 05-04-08 @ 13:30 *klapklapklap*

vraagstaart | 05-04-08 | 13:32

Over het liegen denk ik het volgende.
Wilders heeft vanwege de opgevoerde druk 'zijn verantwoordelijkheid' genomen en de film minder provocatief gemaakt. Omdat dit hem toch wel dwars zit, verzint hij een plannetje om voordeel te halen uit zijn gekuisde filmversie. Wilders kon de regering flink voor schut zetten doordat zij veronderstelde dat er heftige beelden in de film zouden zitten met garantie op rellen, waardoor Balki al voor vertoning in scherpe bewoording afstand van Fitna zou doen. Wilders kon hem nu, na de vertoning van de minder provocerende film, op die woorden wegzetten als Dhimmi, een angsthaas. Een valletje opgezet door Wilders waar hij uiteindelijk zelf in trapte.
.
Wilders zakte bij mij door de mand toen hij het voorstel van Halsema naar de prullenbak verwees terwijl dat voorstel juist meer de waarheid aan het licht kon brengen.
.
Moet wel zeggen dat het niet onbegrijpelijk is dat er veel mensen zijn die denken dat het kabinet ook heeft gelogen. Die Ballin weigerde immers meerdere malen om gewoon antwoord te geven op de simpele vraag van Marijnissen of de gewonnen informatie uit Wilders mond kwam tijdens het overleg met Wilders.

Flodder | 05-04-08 | 13:32

@wereldzenders 05-04-08 @ 13:08
Nederland is allang geen prachtland meer, nederland is een land waar de middelmaat regeert, en het bij iedereen die boven die middelmaat uitsteekt weggeroofde geld wordt geinvesteerd in idealistische geldverslindende projecten. Waar de regering het belangrijker vind om de politieke status-quo te bewaren dan daadkracht te tonen, de handschoen op te pakken en een eenduidig geluid te laten horen wat er in dit land wel en niet gewensd is. Het land waarin loze termen als 'benoemen en bouwen', 'kenniseconomie', 'normen en waarden' en andere dooddoeners moeten verhullen dat er totaal geen inhoud schuilgaat achter al die goede voornemens. Het land dat bereid is al zijn idealen te verkopen voor olie, economische belangen, de lieve vrede, de zogenaamde 'tolerante multiculturele samenleving' en het veiligstellen van eigen politieke ambities. Het land waar de politici zo ontzettend bang zijn ontmaskerd te worden dat ze iedere collega-politicus die de pijnpunten aanhaalt -hoe schreeuwerig ook- proberen te stoppen door hem te marginaliseren en demoniseren.

Ondertussen gaat het totaal de verkeerde kant op met het onderwijs, de medische zorg, de ordehandhaving, de bejaardenzorg, de sociale samenhang, de integratie van verschillende culturen, de infrastructuur, de koopkracht, en de totale prive schulden van Nederlanders, en al die andere thema's waar 'de politiek' jarenlang zulke grote woorden over heeft gehad. Nederland staat niet stil, Nederland holt hard achteruit, en in plaats van er iets aan te doen geven we liever miljarden uit aan oorlogen, symboolpolitiek, het verven van een paar huizen in achterstandswijken, het in stand houden van een sociale onderklasse die op geen enkele manier bijdraagt aan de samenleving -ten bate van het eigen electoraat-, andere geldverslindende links-idealistische mulitikul projecten, en ridicule dogma's als 'positieve discriminatie' ter bevordering van een 'afspiegeling van de samenleving'.

Je moet wel een enorm bord voor je kop hebben als je meent dat de politiek het beste met de mensen voor heeft...

padjakker deluxe | 05-04-08 | 13:30

@Starf*cker 05-04-08 @ 13:20 Van mij geen kwaad woord over Fortuyn. En over zijn groter zijn dan Wilders. Maar zo lang er in een kabinet mensen zitten die het vervangen van de Grondwet door de sharia niet uitsluiten (Donner) en, hoe staatrechtelijk correct ook, dat luidop durven uitspreken is er electoraat voor Wilders. Met "opzoeken" bedoel ik ook: neem zijn standpunten inhoudelijk en speel niet op de man.

Verder ben ik het overigens niet zo eens met jou Gleichschaltung (we zijn nou toch lekker bezig) van TON en NSB. Met name het anti-parlementaire karakter van de laatste beweging verhindert een 1 op 1 vergelijking "nationalisme = NSB" die jij toch wel erg makkelijk maakt. Maar dat terzijde. Overigens (/OT): is Doekle niet de nieuwe Anton Mussert, die buiten het parlement een beweging tracht te mobiliseren?

vraagstaart | 05-04-08 | 13:29

@precious> iedereen moet doen wat hij wil, alleen heeft hij een goedbetaalde baan bij de HBO raad die wij als belastingbetaler betalen (is toch zo?).
En je hobbies moet je in je eigen tijd doen en zelf bekostigen. Dat doet Harry de Winter tenminste nog wel.

superjan | 05-04-08 | 13:29

star> het blijft een universele waarheid, dat degene die als eerste WWII erbij haalt de discussie verloren heeft.

Ik schrik niet van Rita, t was de John Lantink versie van een willekeurige republikeins ballonnencongres. Helemaal uit de koker van Kay. Tragisch. Dat zulks aanslaat tekent de armoede van de rest, niet haar kracht.

superjan | 05-04-08 | 13:26

@Robin Hood 05-04-08 @ 13:21
zo? he in marooko hebben ze een naam voor zulke mensen als jij.
ik weet het niet helemaal maar mijn moeder heeft me het ooit verteld.
he zijn van die beesjes die je nooit ziet behalve als je een steen optilt.
dan pas komen ze naar boven.

wereldzenders | 05-04-08 | 13:25

ten = toen

precious | 05-04-08 | 13:25

Jaren terug ben ik een keer met mijn toenmalige vriend en de dochters van Doekle naar Walibi Flevo(ten heette het nog zo) geweest. Leuke meiden hoor! Toen was Doekle nog niet zoveel in het nieuws als nu, en ook niet zo negatief. Laat die man toch doen wat hij denkt dat nodig is...

precious | 05-04-08 | 13:24

koerbagh ® 05-04-08 @ 13:09

Kom jij eens dan met wat tegenvoorbeelden van personen die voor je zaak pleiten (behalve die twee drie namen die je hier altijd laat vallen).

Baarstje | 05-04-08 | 13:21

@ Starf*cker @ 12:55
Als je mij een anonieme lafbek noemt spoor je echt niet. Mijn mailadres (incl. naam) is bekend bij de redactie en de helft van alle reaguurders alhier. Sukkel.

Robin Hood | 05-04-08 | 13:21

@Tipo Ik denk dat op die conclusies van jouw meer Nederlanders zich willen mengen in het moslim-debat. Ben het in grote lijnen met je eens. Lees op de PvdA Amsterdam site Eddy Terstall. De discussies met Willem. Het mag tegenwoordig.
@Wereldzenders Eens.
@Vraagstaart Opzoeken? Wilders wil geen inhoudelijk debat. Die wil hapklare brokken produceren. Ach 20% voor, is ook 80% tegen. Fortuyn ging de discussie wel aan. Dat maakte hem tot oneindig groter dan Wilders.

Starf*cker | 05-04-08 | 13:20

-1 voor doekie tepelstra

Dikke Mik | 05-04-08 | 13:19

@wereldzenders 05-04-08 @ 13:15
Ik zie ook mooie idealen en slechte ideologie-en. Slechte ideologie-en die door hele goede mensen gesteund worden, omdat dat nu eenmaal moet. Daar gaat het mis. Mensen houden op met denken.

tipo | 05-04-08 | 13:19

@Starf*cker 05-04-08 @ 13:12
gaan ik daar binnenkort bidden voor uw gezondheid en wijsheid voor de rest van mensheid:)

wereldzenders | 05-04-08 | 13:18

Doekle heeft gewoon geen flauw benul waar hij het over heeft, en het is wel de bedoeling dat je de materie enigszins beheerst voor je je grote muil opentrekt, anders komt het zo zielig over....

Maar goed, het is wel duidelijk dat de heer Terpstra vrolijk meedobbert op de multikul kurk, daarbij aardig zijn zakken vult en daarbij hoort natuurlijk het glashard ontkennen en downplayen van de immense problemen die deze grand folie met zich meebrengt. Anders komt de hypotheek in gevaar, he Doekle?

bello | 05-04-08 | 13:17

Zeer goed stuk van Nahed Selim.
Ook haar verwijzing naar haar vorige artikel maakt veel duidelijk.
www.trouw.nl/deverdieping/letter-geest...

Uit dit artikel blijkt mijns inziens dat het voor de in Nederland ( en Europa ) levende moslims eigenlijk niet mogelijk is te integreren in ons land zonder een bijzonder grote knieval te doen naar de intrepetatie van hun Koran.
Zij zijn gehouden aan de leer.
Passen zij zich aan in het voordeel van de Westerse samenleving dan wacht hen ( of hun nog in het buitenland levende familie ) een vonnis alszijnde afvallige met scherpe sancties.
Passen zij zich niet aan in de leer ( zoals frequent gebeurt ) dan kunnen zij nooit de Westerse normen en waarden erkennen.
Een Salomons-oordeel, dat waarschijnlijk slechts door zeer weinig moslims geveld kan worden want het grijpt diep in in hun levenssfeer.
Van Nederland en de Nederlandse bevolking kan niet verwacht worden dat zij dit proces sturen en af kunnen dwingen ; dit is aan de moslims zelf.
Blijft de vraag of wij in Nederland enige vorm van islamisering toe willen staan of niet.
Is in mijn ogen niet wenselijk want onverenigbaar met het Westerse gedachtengoed en de cultuur.

bennietboosmaar verd | 05-04-08 | 13:17

Starf*cker 05-04-08 @ 13:10
Met ach en wee roepen zoals Doekele komen we er ook niet, dat is duidelijk.
Mensen willen zien en door iemand uitgesproken horen dat de Nederlandse normen lijnrecht tegenover die van bv Iran staan. Dat Moslims allle vrijheid hebben hier, maar dat ze de beperkingen waar ze mee te maken hebben ivm hun geloof hier zeker niet de norm is en niet aan ons op hoeven te leggen.

Fabian | 05-04-08 | 13:17

@Koerbagh Ik heb niet het woord NSB-ers gebruikt. Ik zag deze week op de dgitale-tv zwartwitbeelden van een NSB-Landdag in 1935 in Lunteren. Tja was wel erg Trots op Nederland. Door angst gedreven Nederlanders op een kluitje en een leider met nationalistische inslag. Een historisch veranrwoorde vergelijking dus.

Starf*cker | 05-04-08 | 13:15

@Starf*cker 05-04-08 @ 13:09 Je vergeet de grote groep "weet niet" en "geen mening". Juich niet te snel. En verder,hoewel we met Blondie afdrijven van Doekle, zou ik "die gek" toch niet als zodanig willen zien. Reacties als die van Tariq Ramadan (www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/...) waarin hij stelt dat Fitna 1000 mijl binnen de grenzen van de Sharia blijft, spreken mij meer aan. Ik zou liever zien dat men Wilders opzocht dan in het verdomhoekje plaatst. Dat is al met Fortuyn gebeurt - en in plaats van de maximaal 17% die hij haalde, zitten Wilders en Verdonk al boven de 20%. Dit is geen percentage meer dat je kunt isoleren, negeren of belachelijk maken.

vraagstaart | 05-04-08 | 13:15

@Starf*cker 05-04-08 @ 13:11
uw persoonlijke leven is een van 16 miljoen!ik zelf loop op straat en zie mensen geen moslims en of joden. ik zie lieve mensen en slechte mensen.
slechte mensen die iets fout doen straffen( geen doodstraf) goede mensen begroeten. zo simpel werkt het hier!

wereldzenders | 05-04-08 | 13:15

@Starf*cker 05-04-08 @ 13:06
Volgens mij zijn we het volledig eens. De Wilders-act is nu een beetje uitgewerkt. Ik hoopte dat hij klasse had om geheel tegen de verwachting in klasse te tonen met zijn film. Zoals Ayaan dat wel kon en Nahed Selim doet.

Verdonk's beweging is helemaal het verkeerde antwoord. Dat is nog een graadje inhoudslozer dan Wilders. En dat Verdonk de Zwarte Parel heeft verraden is een doodzonde.

tipo | 05-04-08 | 13:14

Zou Balkenende & Co. ook het lef hebben dit stuk van Nahed Selim te lezen en nu EINDELIJK eens te gaan handelen? Om eindelijk de koppen eens uit het zand te halen en in te zien wat er in de maatschappij gaande is?
Er staat een goede reactie onder het artikel: Wilders lijkt de enige in politiek Den Haag te zijn die ziet wat er gebeurt, maar hij is een slechte politicus die het niet goed kan verwoorden.

Adriaantjeeeeeuh | 05-04-08 | 13:14

@Wereldzender Bij mij in Heerenveen is nog geen moskee;)

Starf*cker | 05-04-08 | 13:12

@Koerbagh Ik heb mijn vooroordelen deze week bevestigd zien worden. Dat is geen morele superioriteit maar louter waarneming.

Starf*cker | 05-04-08 | 13:11

@vraagstaart 05-04-08 @ 13:08
harlingen vriend:) en in leeuwarden:)

wereldzenders | 05-04-08 | 13:10

@Fabian De rest zwijgt al lang niet meer. De rest wordt alleen overschreeuwd. Dat is jammer.

Starf*cker | 05-04-08 | 13:10

Nee, de morele superioriteit van de starf*ckers en Baarstjes lossen de problemen wel op. Gewoon door de medeburger waar je het niet mee eens bent pauper, tokkie, nazi en NSB-er noemen. Lekker makkelijk.

koerbagh ® | 05-04-08 | 13:09

actie = reactie. Zo simpel is het. De standpunten van Wilders/Verdonk zijn ontstaan door het gebrek aan daadkracht vanuit de regering. Het is niet voor niets dat slechts 42% Ballin/Balkenende onvoorwaardelijk gelooft ? Oftewel 58% gelooft hen niet of weet het niet. Ipv een keer de hand in eigen boezem te steken, wordt er weer een marionet (Terpstra) opgetrommeld om maar weer eens te vertellen hoe slecht Wilders/Verdonk wel niet zijn. Ik wou dat er nieuwe verkiezingen waren.

Boven het Maaiveld | 05-04-08 | 13:09

@Vraagstaat Tweederde gelooft dus het kabinet. Dat wegwerpgebaar ontmaskerde die gek definitief.

Starf*cker | 05-04-08 | 13:09

@wereldzenders 05-04-08 @ 13:00 een Fryske Marokkaan - is er dan helemaal niets meer heilig in dit land? ;-))

vraagstaart | 05-04-08 | 13:08

@Baarstje 05-04-08 @ 12:54
Ik ben het 100% met u eens.
ze beweren dat we een klote land leven.
ONWAAR dit is een pracht land en laten we dat samen zo houden.
de gevestigde politiek is slimmer en heeft het beste voor ons allen.
ok ze maken foutjes maar ik denk dat de grootste fout van nederland, het stemmen op wilders en of rita zal zijn.! IK haat ook kut marocs die op straat hangen en ik haat ook terrorisme . ( ben oprecht moslim en maroc) maar om wat wilders en rite doen is bull shit!

wereldzenders | 05-04-08 | 13:08

Starf*cker 05-04-08 @ 12:54
Het is inderdaad jammer dat we van deze mensen afhankelijk zijn, als het gaat om het benoemen van problemen. Dat doen ze zeker niet altijd even slim. Maar problemen zijn er wel, dus ze hebben een punt.
Zolang de rest blijft ontkennen dat ze er zijn, en weer anderen meteen voor racist of Tokkie uitgemaakt zodra ze er iets over zeggen, zal je nooit een stap verder komen en ziet een deel van de bevolking Geert en Rita als enige uitweg.

Fabian | 05-04-08 | 13:08

@Baarstje 05-04-08 @ 12:54 Over het "waarom" van de opstelling van Wilders.
Vandaag, in een interview in De Standaard onder de titel " Een op de drie Nederlanders gelooft Wilders" , stelt partijonderzoeker Gerrit Voerman van de RUG onder meer:" Wilders isoleert zichzelf in een hoekje. Maar daar gedijt hij uitstekend. Voor de gevestigde partijen is het ook uiterst moeilijk om tegen hem op te boksen."

Zijn wegwerpgebaar ten aanzien van het voorstel voor bijkomend onafhankeijk onderzoek kun je ook in dat licht zien: hoe meer mensen uit het regeringskamp op hem inbeuken met "als jij gelijk hebt, laat het dan onderzoeken" en hoe langer ze dat doen - des te groter zijn populariteit bij een steeds groter deel van de kiezers.

vraagstaart | 05-04-08 | 13:07

@Tipo Toch wordt de discussie gevoerd. En terecht. Maar mij irriteert dat Wilders voortdurend een claim op de absolute waarheid legt. Ik merk dat er ook gedebatteerd mag worden over de Koran en radicaliserende onderdanen, zelfs ter linkerzijde. Alleen trekken veel critici zich terug uit het debat omdat ze a) niet op 1 hoop gegooid willen worden met de PVV en b) meteen bij iedere nuance allerlei strontkarren over zich heen krijgen. Dat is jammer. Ik merk het hier ook. Ik deel veel kritiek op de Koran, maar weiger alle moslims als potentieele terroristen te zien. Kutmarokkaantjes moet je gewoon via het strafrecht aanpakken en de Koran valt onder de godsdienstvrijheid. Maar laten we dan ook consequent zijn. Iran is pispaal maar Amerika en haar vriendjes hier sluiten de ogen voor de grote sponsor Saoedie Arabie. Inderdaad een door olie vertroebelt debat. En wat Verdonk betreft: dat is "men vraagt en wij draaien". Ruggegraatloze politiek.

Starf*cker | 05-04-08 | 13:06

@Schoorsteenveger 05-04-08 @ 12:58
Het enige goede van de PVV is dat ze het aan de orde stellen. Niemand doet er iets constructiefs mee. Ook wilders zelf niet. De islamisering van de overheid houdt pas op, als het erkent wordt als probleem en zichtbaar gemaakt wordt. Zelfs dat gebeurt niet in andere politieke pertijen.

tipo | 05-04-08 | 13:06

snuff 05-04-08 @ 12:49

Als eerste proficiat! Je bent te goed geïntegreerd en je nederlands verleerd. Draaikont is geen gore leugenaar per definitie.
Wat ik zeg: Geef bijvoorbeeld de pc’s vrij van Wilders en de pc waarop de film gemaakt is. Dat zou al bewijs genoeg kunnen geven of Wilders de waarheid spreekt of niet. Maar nee hoor dat gebeurt niet.
Sorry hoor, het is heel naïef om te geloven dat Wilders de waarheid spreekt!

Baarstje | 05-04-08 | 13:04

@Starf*cker 05-04-08 @ 12:54
islamisering is geen generalisatie van iets anders, iets dat op zichzelf staat. Probeer nu eens ff Wilders en Verdonk (geen idee wat die er weer mee te maken heeft) te vergeten, net als het policor multicul wegrelativeren-, en moraliseren, lees het stuk van Nahed Salim, en doe dan eens poging tot inhoudelijk reageren op het probleem, in plaats van te blijven hangen in ongenoegen over de vorm waarin Wilders over de Islam praat. Mijn eigen standpunt in deze is eigenlijk al volledig verwoord door het stuk van mevrouw Sallm, dus daar heb ik zelf niets aan toe te voegen.

padjakker deluxe | 05-04-08 | 13:02

@Bijstandskoning 05-04-08 @ 12:51
fryslan boppe !!! ik wel maroc maar kyn wol frysk praten:)
ik dan nie een oprochte fryck maar wol een die alle spreekt:)( op spelling na dan)

wereldzenders | 05-04-08 | 13:00

Uitstekend artikel van Nahed Selim. De islamisering van Nederland en Europa is in volle gang. Dit kan alleen gestopt worden, om het met de woorden van arabist Hans Jansen te zeggen "alleen als onze (politieke) elite het niet wil zal het niet gebeuren"
Maar wat zien we constant?
Uitgerekend onze (politieke) elite lijkt ziende blind te zijn. Het zijn de Doekle Terpsta's, Job Cohennen JPB's, Harry de Winters en Ella Vogelaars etc. die volop meewerken aan de islamisering van Nederland.
Ze nemen constant de verkeerde beslissingen, staan niet op de barricaden voor de vrijheid van meningsuiting, spelen de klokkenluiders voor de jihaddisten, staan niet handen schudden en de boerkini toe, praten constant met de verkeerde (moslim) belangengroepen etc etc.
Als er iets beslist moet worden over niet-moslims gaan ze toch ook niet eerst met de pastoor de paus en de dominee praten?
Ze hebben inderdaad zelf niet eens meer door dat ze knettergek zijn geworden. Door toedoen van onze elite krijgen we steeds meer elementen in onze samenleving waar niemand op zit te wachten. Door dat constante overleg met al die moslim belangengroepen, krijgen deze steeds meer invloed op de politieke besluitvorming. Een kwalijke zaak; we hebben hier de scheiding van kerk en staat. Het lijkt er dus op dat er steeds minder beslissingen worden genomen waar de moslims het niet mee eens zijn. Een gevaarlijke ontwikkeling; als je ze één vinger geeft, nemen ze je hele hand.
Het meest kwalijke is dat zij denken dat het allemaal wel meevalt en de islam in Nederland in een verlichtende fase zit, terwijl het omgekeerde proces aan de gang is als dat zij denken. Een groot misverstand onder vooral links denkend Nederland. Ze wauwelen wel constant over harde maatregelen tegen de radicale islam en dat ze "HUN" dan tegen komen, maar handelen er vervolgens nooit naar. Ik mag toch aannemen dat er infiltranten in de Nederlandse moskees zitten? Waarom is er nog nooit één gesloten? Hoeveel haatzaai imams zijn er uitgezet de laatste jaren? Zelfs bij de wortels van de ellende falen onze linkse en zichzelf moreel vindende politici hopeloos.
Zelfislamisering heet dat.

rapunzelklokje | 05-04-08 | 13:00

@Snurff Bijdehand. Klaas de Vries is senator voor de PvdA. Jij bedoelt de huidige staatssecretaris van defensie.
@Baarstje LOL Goed gesproken. Dit raakt de kern.

Starf*cker | 05-04-08 | 12:59

@Starf*cker 05-04-08 @ 12:49
Alle Eddy Terstall's samen bieden nog te weinig tegengewicht aan de islamisering van de universele verklaring van de rechten van de mens die zich in de EU-commissie en de VN voltrekt. Maar er is inderdaad hoop: de vriendin van de moordenaar van Fortuin pleit nu ook voor secularisme. Maar Thieme staat daarin alleen. Zelfs de d66 vult haar eigen taak niet in, hoewel Boris het heel voorzichtig en stilletjes probeert.

Het is gewoon niet genoeg!

tipo | 05-04-08 | 12:58

Starf*cker 05-04-08 @ 12:49
Het in zijn algemeenheid ter discussie stellen van de islam in onze cultuur vereist naar mijn idee impliciet het ter discussie stellen van de opstelling van de PVV, maar valt daar niet mee samen.
Omgekeerd valt het ter discussie stellen van het gedrag van de PVV als politieke partij niet samen met het ter discussie stellen van de rol van de islam in onze samenleving.

De PVV misdraagt zich inmiddels, en het optrede van Wilders wordt clownesk, grotest en bijna meelijwekkend. Afserveren, in het belang van de discussie.

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 12:58

@Robin Hood Fijne anonieme lafbek. Wat is jouw e-mail-adres? Lijkt me leuk weekendvermaak.

Starf*cker | 05-04-08 | 12:55


The eimer 05-04-08 @ 12:33

Als Wilders maar 0,0001 procent de kans had om zijn gelijk te bewijzen wat heel simpel zou zijn als hij de waarheid sprak zou hij dat doen. Wat ik al eerder schreef Wilders wordt 24 uur per dag omringd door mensen. Als hij dat zou willen ligt binnen een dag de waarheid op tafel . Helaas wil hij het gevoel van onbehagen laten heersen dat we in een bananenrepubliek leven. Dit laatste vind ik zo kwalijk dat wat mij betreft mogen ze zijn NL-schap afnemen en hem naar Zimbabwe deporteren waar hij in het vervolg met soortgenoten zijn type politiek mag bedrijven.

Baarstje | 05-04-08 | 12:54

@Fabian Ik ben ben geen 'jullie'. Het gaat mij om het eindeloze generaliseren. Natuurlijk moet je extreme uitwassen aanpakken, maar laat die miljoenen anderen met hun geloof gelukkig zijn. Sorry, maar de entourage van Verdonk en de debattechnieken van Wilders zijn toch gericht op het mobiliseren van Tokkies voor de bevrediging van hun ego. Over 4 jaar zal deze Sinterklaas-politiek gemarginaliseerd zijn.

Starf*cker | 05-04-08 | 12:54

Als ik deze man zie, vraag ik me ineens niet meer af waarom het HBO met zulke problemen zit..

Wat een zak hooi

MPdeH | 05-04-08 | 12:53

Doekle, de nuchtere boer uut Witmarsum, gaat Wilders KAPODT maken. Hup Doekleuh, boertje POWERRRR!

Bijstandskoning | 05-04-08 | 12:51

@Baarstje 12:20 . Deze Tokkie ( in het buitenland wonend ) wil je graag op het volgende wijzen tav de "leugens van GW".
Klaas de Vries was de spindoctor van JP tijdens de verkiezingsdebatten. Van hem komt dan ook de uitlating van JP indertijd tegen Bos : "U bent een draaikont". In gewoon Nederlands : "u bent een gore leugenaar". Als GW dit zegt valt de goegemeente over hem heen wegens taalverruwing etc.
Klaas de V werd even later door zijn boezemvriendje JP naar Den Haag gehaald als staatssecretaris van defensie, hetgeen op grote tegenstand van de PvdA stuitte.
GW noemde JP een beroepslafaard . Klaas de V is uiteraard nog immer de grote adviseur van JP en bovendien altijd binnen handbereik. K de V voelde zich als voormalig beroepsofficier(!)derhalve persoonlijk aangesproken door GW, want JP handelde immers volgens de door K de V's uitgedokterde strategie. Daarom is het absoluut niet ondenkbaar dat de op de valreep geproduceerde "bewijsbrief" alsnog later als alibi voor de getoonde lafheid van het kabinet uit de hoge hoed van Hirsch Ballin werd getoverd. Hirsch Ballin heeft na het debâcle van de IRT affaire een nieuwe kans gekregen en is vastbesloten deze periode van vier jaar vol te maken.

snuff | 05-04-08 | 12:49

@Schoorsteenveger Misschien moet je wel helemaal niet in de tegenaanval. Laat Wilders maar lullen. Eurlings had groot gelijk: relativeer die huisvlijt maar. Een biertje drinken heeft een hogere relevantie.
@Wereldzender Het gaat ook niet om oplossingen. Het is behagen van Tokkies en Simpele Zielen. De NSB uit de jaren '30 was ook zo'n beweging van simpele burgermannen en -vrouwen met angst voor van alles en nog wat en een panische behoefte het nationalisme als reddingsboei te zien. Die waren ook Trots Op Nederland.
@Tipo We komen dichter bijelkaar. Maar het is wat je wilt lezen. Ook binnen PvdA en VVD worden deze discussies gevoerd. Ik wijs weer op Marcouche en Aboutaleb. De columns van Eddy Terstall.

Starf*cker | 05-04-08 | 12:49

tipo 12:42:
Kwestie van geduld hebben en het kijken en dreutelen is dan over.
Dat zal me een klap worden. Gelukkig worden bij die machtswisseling straks hoofdambtenaren ook ontslagen, dus sabboteren van regeringsbesluiten is dan uitgesloten.

The eimer | 05-04-08 | 12:49

@pvv's
klote he dat de fitna niet het effect heeft gehad waaom jullie wel op hoopten.
hahhahahha ok 50 ex nederlanders in indonesie die garret weldon niet lief vonden. maar voor de rest nog steeds geen aanleiding om ons gematigde moslims op de trein te zetten!
nederland is een cool land! en jammer van rita en wilders!

wereldzenders | 05-04-08 | 12:49

@cuttecop 12:39: Kinderen mogen elkaar toch wel sprookjes vertellen? Het zou erger zijn als jouw tegenvoorbeeld voor zou komen, en een kind dat iets over het christendom vertelt wordt afgekapt omdat hij de moslims niet zou mogen schofferen

Muxje | 05-04-08 | 12:47

Als de bijbel ook uit een aaneengeregen reeks van opdrachten zou bestaan, zou je wel anders piepen.

knutsel | 05-04-08 | 12:46

@Schoorsteenveger 05-04-08 @ 12:42
In hoeverre beperkt Bush jou vrijheid in Nederland? Slecht voorbeeld.
In Nederland is de invloed van het christendom op het alledaagse leven poeslief vergeleken met de invloed van de Islam op het alledaagse leven.

tipo | 05-04-08 | 12:45

Schoorsteenveger 05-04-08 @ 12:42

Lol, ik lijk wel een echo. Hou es op.

Flodder | 05-04-08 | 12:45

Heeft iemand een werkend mailadres van onze Doekoeloe?

Robin Hood | 05-04-08 | 12:45

Starf*cker 05-04-08 @ 12:34
Hoeveel mensen zijn omgebracht of moeten vrezen voor hun leven omdat ze kritisch over de bijbel waren?
Het gaat juist om die laatste 20%
Heb zelf een tijd lang met een moslima samengewoond, weet waar ik over praat en dat ze gelijk heeft, en nu wordt iemand die dit beaamd door mensen als jou voor Tokkie uitgemaakt?
Dat noem ik geen benoemen & bouwen waar jullie voor staan, maar populistisch demoniseren en je kop in het zand steken.

Fabian | 05-04-08 | 12:45

In mijn wijk zijn ook te weinig allochtonen om nou echt van een probleem te spreken....

overVecht | 05-04-08 | 12:45

@Starf*cker 12:34
Nee. Vraag maar eens aan Hans Jansen hoe dat zit. Maar veel belangrijker nog (en dan kom je dichter bij het punt van Selim), je kan zeer zeker niet zomaar het woord "moslim" in haar column vervangen door het woord "christen". Deze twee groepen gaan op een heel andere wijze met hun verschillende geloven om.

Muxje | 05-04-08 | 12:44

tipo 05-04-08 @ 12:38

Noem het maar machteloos. Het machtigste leger ter wereld wordt toevallig wel aangevoerd door een christenfundamentalist.

Flodder | 05-04-08 | 12:44

@Cuttekop Joh, hoor eens wat ze op de Biblebelt over katholieken of joden zeggen. Of de scheldpartijen over en weer.

Starf*cker | 05-04-08 | 12:43

Starf*cker 05-04-08 @ 12:42
Grotendeels mee eens, maar de tegenaanval is niet veel beter.

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 12:43

rita haar aangangers willen de doodstraf weer invoeren.
geert wil een muur om nederland hebben.
pfff denk even na zeg!!oplosingen hebben ze niet!!!alleen maar klagen! en klagen! en wijzen!en die trut wil nog via het internet het 'volk' de politiek bepalen.??? hallooooooooo bedoelt u dat de ontevreden toekies uw politieke programma mogen gaan bepalen???

wereldzenders | 05-04-08 | 12:43

docker 05-04-08 @ 12:31

> onze charismatische leiders hebben tot nu toe altijd altijd beweerd, dat ze niets van de film afwisten
Laat dan een geluidsfragement of verklaring zien? Het is toch op zijn minst voor iedereen duidelijk dat het om de islam ging of niet? Dus die verklaring wat jij zegt is er sowieso niet.

> Donner.
Dat is een heel ander geval. Dat was gewoon een simpele spreekfout of een spelfout die hij eruit heeft gehaald. Mierenneukerij dus.

Baarstje | 05-04-08 | 12:43

@Starf*cker 05-04-08 @ 12:38
Wilders is niet relevant. Dat bedoelde ik. Al zijn oplossingen lopen dood. Maar hij cre-eert wel een situatie die schreeuwt om kritisch-realistische oplossingen voor alledaagse islamisering van het denken in de bestuurslagen. En er is niemand in de Nederlandse politiek die kritisch-realistisch naar de zelfislamisering van de overheid kijkt en dat vertaalt in de noodzaak voor rabiaat secularisme..

tipo | 05-04-08 | 12:42

tipo 05-04-08 @ 12:38
Het christendom is op de donder niiet machteloos. Het heeft geleerd andere machtsmiddelen te gebruiken dan voorheen, waarvan sommige uiters bedenkelijk. Op welke macht is de regering Bush gebouwd, om maar eens een voorbeeld te geven? Waar haalt die eikel zijn stemmen vandaan en waarop beroept hij zich steeds, ook als hij die duizenden gesneuvelde soldaten moet rechtvaardigen?

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 12:42

@Schoorsteenveger Wilders exploiteert zijn angsten als een geboren poseur. Het zijn nu de moslims. Als hij zijn dogma's had kunnen loslaten op Friezen had hij het ook gedaan. Voor mij is hij deze week grotesk ontmaskerd. Als een zielige leugenaar, klaar voor de dwangbuis.

Starf*cker | 05-04-08 | 12:42

tipo 05-04-08 @ 12:32

Het werkt ook andersom. Christenen worden hier niet ter verantwoording geroepen omdat ander christenen in Amerika vanwege hun geloofsovertuiging abortusklinieken in de hens zetten en zelfs mensen vanuit die overtuiging dood maken. Moslims worden in Nederland wel voortdurend ter verantwoording geroepen op elk wangedrag in het buitenland door moslims. Wilders en consorten zien in elke koe een stier.

Flodder | 05-04-08 | 12:41

toch prachtig, dat Doekle binnen het kader van zijn drukke werkzaamheden binnen de hbo raad blijkbaar de mogelijkheden vind om een eigenpijperige kruistocht in den lande te gaan voeren. Zou hij soms een auto met chauffeur hebben? zo'n kanjer zou het verdienen.

superjan | 05-04-08 | 12:41

Dit stuk van Nahed Selim raakt helemaal de kern van waar het om gaat.Deze week werden we zelfs op school verrast met een spreekbeurt over de islam van een jongetje uit groep 7.Uiteraard schoffeerde hij de andere leerlingen die geen moslims zijn door te zeggen dat Jezus wel een profeet was maar Mohammed was groter.Gezien het grote aantal moslim kinderen kreeg hij veel bijval en een hoge waardering van de islam klasgenoten.Hoe zou het zijn gegaan als een joods/Christelijk/hindoe kind zijn waarheid daar in de klas zou leggen.Helaas heeft de lerares niet in durven grijpen.
Aisha, Breda, (05-04-2008, 09:49 uur)

Nahed: geef je ook workshops voor docenten die zich de les laten lezen door kinderen van 11 jaar?

cuttecop | 05-04-08 | 12:39

tipo 05-04-08 @ 12:33
Die vraag is wel relevant. De Doekles van nu spelen het op Wilders, zoals ze het speelden op Fortuyn en op Hirsi Ali. De inhoud is ver te zoeken. Er wordt wederzijds op angst gespeeld.

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 12:38

@Flodder 05-04-08 @ 12:20
Daar zit hem het gevaar, want het christendom is een machteloze, geweldloze, religie, terwijl de Islam een machtige en geweldadige religie + ideologie is. Onvergelijkbaar met elkaar. De Islam is het Paard van Troje als je de ideologie en de invloed van de machtige olielanden er niet uit schudt, voordat je het gaat vergelijken met andere religies.

tipo | 05-04-08 | 12:38

@Tipo Die vraag is zeer relevant als je als politicus een en ander maal jezelf benoemd tot eenmotorige steekmug tegen de Koran. Als je zelfs met de rug naar de parlementaire democratie gaat staan om je privee oorlog te voeren. Als je de rest van de politiek minacht.

Starf*cker | 05-04-08 | 12:38

@ we zullen het zien en als ik jou was zou ik maar alvast pampers kopen voor mezelf. Het kon je nog wel eens dun door de broek lopen tegen die tijd.

Djezz | 05-04-08 | 12:36

tipo 05-04-08 @ 12:32
Ja, maar ook de SGP kan het zich niet permitteren om kritiek te hebben op de islam die tegelijkertijd als kritiek op het eigen geloof zou gelden.

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 12:36

Welkom in Doeklestan.

jospeh6085 | 05-04-08 | 12:35

In 80% van de column van mevrouw Nahed Selim kun je koran door bijbel vervangen.

Starf*cker | 05-04-08 | 12:34

Baarsje 12:17:
Dat verslag was slechts een opname van die ministers zelf en werd 3 weken later geproduceerd met notaben een foute verslagdatum.
Geen handtekening ter bevestiging was van Wilders te vinden.
Als Wilders zegt: bekijk het allemaal maar, betekend dat hij pure minachting voor die leugenaars had. Iedere aanvulling van ambtenaren om dat toe dekken zou de waarheid niet doen vergroten.
Samen met 60 % van de NLers kon hij dat niet treffender zeggen.
Lees Efimico eens in Trouw over dit onderwerp.
Maar voor mij mag je rustig de dhimmi uit blijven hangen, ook al gelooft helemaal niemand meer die tillers.

The eimer | 05-04-08 | 12:33

@Starf*cker 05-04-08 @ 12:31
Die vraag is niet relevant.

tipo | 05-04-08 | 12:33

koerbagh ® 05-04-08 @ 12:28

Ben niet wezenlijk anders gaan denken. Alleen jij plaatste mij in een bepaald hokje omdat ik zo tekeer ga tegen Wilders.

Flodder | 05-04-08 | 12:33

@Schoorsteenveger 05-04-08 @ 12:16
De SGP zegt gewoon: Leve het christelijke geloof en niks dan het christelijke geloof. Dat is veel eerlijker en uiteindelijk ook minder geweldadig. Ook zij worden nogal eens gekwetst in hun starre geloofsopvatting, maar dan wordt er niet gelijk de EU, de VN en het buitenland bij betrokken. Bij kritiek op de Islam staan er gelijk 57 Islamitische dictators met Al Quaida in hun nek VN-resoluties aan te nemen, om die gevaarlijke vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen.
@Baarstje 05-04-08 @ 12:20
Dan vergeet je voor het gemak dat er kunstenaars, cabaretiers en politici met de dood bedreigt worden in Nederland. Dan vergeet je voor het gemak dat de rechter in Nederland lagere straffen oplegt aan een doodsbedreiger die dat vanuit een 'gekwetst' geloof (de Islam) doet.

tipo | 05-04-08 | 12:32

Baarstje 05-04-08 @ 12:20 onze charismatische leiders hebben tot nu toe altijd altijd beweerd, dat ze niets van de film afwisten , Knoeien in notullen hebben ze wel meer gedaan {donner} En joustra heeft het in het verleden ook niet zo nou genomen.

docker | 05-04-08 | 12:31

@ Heibeltje 05-04-08 @ 11:35

Inderdaad. Je bent pas een waar mens als je gestudeerd hebt en in de Randstad woont. Niet dus, arrogante knuppel

Pimpbot | 05-04-08 | 12:31

dawg 05-04-08 @ 12:10

Loop eens zo een achterbuurt in. Naast de kansloze allochtonen kom je minstens net zoveel kansloos paupertuig tegen.

Baarstje | 05-04-08 | 12:31

Prachtig allemaal.Maar blijft de meest relevante vraag, is een volkomen gestoorde Wilders de oplosing van alle problemen? Ik ben blij dat het vaste peloton van moslim-schutters weer een heldin op het zadel kan hijsen. Ik vind zo langzamerhand de ver-tokkie-sering van de Nederlandse samenleving een groter probleem. Mevrouw Verdonk die de Landdag van de NSB copieeert compleet met aanhang met lullig nationalistische attitude al of niet in drank of drugs gesmoord en een soort opiniepeiling-democratie wil introduceren. Of Wilders die democratie ziet als een vehikel voor zijn krankzinnige statements. Nee, ik ben niet van de Linkse Kerk maar moslims hebben meer zelfbeheersing en respect dan het naoorlogse verzet van goede vaderlanders die gedreven door primaire angst hun dagen slijten met het bijelkaar harken van alles wat maar gebruikt kan worden om hun morele superioriteit te benadrukken. Voor wie moslims zondebokken zijn.

Starf*cker | 05-04-08 | 12:31

@ redactie en overige reaguurderts:

Mischien wel leuk om es een lijstje te maken waar al die voorvechters van de maakbare multi-cultisamenleving nou ongeveer wonen en wat voor scholen hun 'kids' bezoeken...
Denk dat heel 0031 zich de pestpleuris schrikt!

Nahed Salim, een Ware Heldin, slaat de spijker op de kop!

Ik denk dat de Islamitische Reformatie met het bestaan van Muslims Against Sharia langzaam maar zeker in opkomst is.
Helaas zal ook deze interne strijd met enorm veel bloedvergieten gepaard gaan.

Immers, ook in moslimkringen hebben ze te maken met 'Preciezen en Rekkelijken'...

Uiteraard zal de MAS in 0031 door de Islamisten en hun Sociaal Calvinistische Collaborateurs, worden weggezet als 'populistisch islamofobisch, extreem rechts clubje'.

Kan je op wachten...

Ahasveros | 05-04-08 | 12:28

*Van zijn stoeltje dondert*
Flodder's oogjes zijn geopend! Hoera. Da's al winst.

koerbagh ® | 05-04-08 | 12:28

Flodder 05-04-08 @ 12:20
Exact. "Zonder geloof kun je niet functioneren" wordt, als het aan Balkenende en zijn companen ligt, op termijn bijgesteld tot "Zonder geloof in de Here Jezus Christus kun je niet functioneren." De christenaap zal uit de christenmouw komen gekropen, en alle fundamentele waarden zullen worden geclaimd en gekaapt als christelijke waarden. Althans, als die gggrrristenhonden niet buiten de waard rekenen en de islam de winkel heeft overgenomen.

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 12:25

Djezz 05-04-08 @ 12:12

Dat zullen we inderdaad nog eens zien. De percentages die nu tegenstemmen zijn er altijd geweest en daarbij komt dat helaas de VVD door partijen zoals TON en Wilders wordt verzwakt. Bereid je daarom maar voor op nog eens een links kabinet bij de volgende verkiezingen.

Baarstje | 05-04-08 | 12:23

Bigi Bana Boy 05-04-08 @ 12:04
"We moeten het hebben van kritische realistische denkers of die nu rechts of links zijn, en niet van xenofobe populisten of naieve multiculti's. Ik noem als voorbeeld wijlen Pim"

Check dit vanaf 2.30 en let op de laffe reactie van Broos Snetz, tekenend voor de houding van Terpstra en consorten.

nl.youtube.com/watch?v=YQMOxMtakgY

de honden blaffen... | 05-04-08 | 12:22

@Bernhard Bang 05-04-08 @ 11:42
Jezus, bizar filmpje. Als er Palestijnse kinderen stenen gooien wordt er op ze geschoten en dit wordt gewoon getolereerd?. Dit is gewoon semi-officieel beleid want er wordt helemaal niet tegen opgetreden. Getver. Hoe kweek je terroristen? Je link licht een tipje van de sluier, wat mij betreft.
Allemaal door die zieke claim dat je recht op een bepaald grondgebied zou hebben op religieuze gronden. Religie for the loss, Jodendom en Islam voorop. Het christendom is een onschuldig geëmancipeerd lammetje wat dat betreft.

Dikr | 05-04-08 | 12:21

tipo 05-04-08 @ 12:09
Wat Schoorsteenveger al zei:
Die gristenen hebben echt wel door wat er aan de hand is. Ze denken alleen lekker mee te liften op de nieuwe opleving van religie in Nederland.
*Zoekt op web de cartoon van een boze hakbar die om Respect schreeuwt met in een gristen in zijn kielzog*

Flodder | 05-04-08 | 12:20

@ Schoorsteenveger 05-04-08 @ 12:16

Heb je al eens het commentaar van de broer van deze paus gelezen?
Dei liet geen spaan heel van zijn eigen broer. De duitse media wisten niet hoe snel ze dit bericht moesten verwijderen.

Djezz | 05-04-08 | 12:20

tipo 05-04-08 @ 12:09

Ik weet niet waar jij woont of leeft maar ik woon in een land die op allerlei gebieden waaronder vrijheid tot de top van deze wereld hoort en dat ondanks mensen zoals Wilders en Rita.

Baarstje | 05-04-08 | 12:20

@ azijnseikerT 05-04-08 @ 11:25
Nahed Salim is geen hij maar een zij. Topvrouw, staat hoog aangeschreven.

Gravin v Kippenbouth | 05-04-08 | 12:17

The eimer 05-04-08 @ 12:00

Dus jij gelooft dat wilders de waarheid gesproken heeft. Het is toch als klaarlichte dag dat hij gelogen heeft. In oktober of november was hij zeker van plan een extreme film uit te brengen en als hij een gesprek heeft met ministers dan is het wel heel logisch dat dit ook ter sprake komt of niet? Waarom zou hij anders het gesprek aangegaan zijn? Om te zeggen: Jongens ik zit hier om de film maar ik zeg er niets over? En verder is het zo dat als hij aangifte zou doen van valsheid in geschriften is het heel eenvoudig om te achterhalen of hij de waarheid spreekt of niet. Je hebt de filmmaker, de bewaking van Wilders, partijgenoten Wilders, De pc waarop de film gemaakt is, enzovoort enzovoort. Geloof mij maar: Als Wilders de waarheid sprak dan had hij allang aangifte gedaan! Dat hij dat niet doet een soort sfeer laat ontstaan alsof we in een bananenrepubliek wonen is zeer ernstig! Vooral omdat er zoveel tuig is die dit niet inzien.

Baarstje | 05-04-08 | 12:17

tipo 05-04-08 @ 12:09
Het zit volgens mij veel dieper. Balkenende moet rekening houden met zijn gelovige achterban. Die gggrristenhonden hangen in een spagaat, en hun ballen raken voor de eerste keer in de geschiedenis de grond. Als ze de islam werkelijk ter discussie gaan stellen, dan stellen ze het geloof als zodanig ter discussie en morrelen ze aan hun eigen machtspositie. Ze leven in de ijdele hoop, hier en daar reeds met de moed der wanhoop, dat ze op termijn het pleit nog in hun voordeel kunnen beslechten en uiteindelijk als winnaars uit de strijd zullen komen. De strategie is: 1) leve het geloof, en 2) leve het christelijk geloof. Die nieuwe paus redeneert precies zo.

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 12:16

Artikel van Nahed Selim beschrijft duidelijk hoe het proces van islamisering als een sluimoordenaar te werk gaat. Daarom vond ik het ook goed dat bijvoorbeeld het zwembad in Zwolle die boerkini verbood, ondanks kritiek van de gemeenteraad. Het kan mij persoonlijk niet boeien dat iemand voor joker wil lopen in zo'n ding, maar de situatie dat wij ons in alles maar aan moeten passen aan de anderen moet maar 'ns afgelopen zijn.

De meeste NL politicie snappen er ook niks van; toen in Turkije het leger zijn spierballen liet zien schreeuwden ze moord en brand. Terwijl daar juist het leger de scheiding tussen staat en kerk (zoals in hun grondwet ligt) moet waarborgen en verdedigen.

Haegar | 05-04-08 | 12:15

Flodder 05-04-08 @ 11:59 U gaat voorbij aan het fijt dat de huidige partijen meegewerkt hebben aan het ontstaan ,van de komst van tot nu toe 1 miljoen moslims veelal plattelands bevolking.,Hoe kan je de tuin herstellen als door gezinshereniging generaal pardon s de tuin niet meer te herstellen is Als er dan een politicus is die zegt genoeg is genoeg ,dan is er paniek in de tent.

docker | 05-04-08 | 12:14

„Ik ben liever een geitenharensok dan een bange grijze muis.”
Terpstra is beide.

Don Knieschot | 05-04-08 | 12:13

@ Baarstje 05-04-08 @ 12:02
Zullen we eens afwachten wat de verkiezingen brengen?
Zul je gelijk zien hoe dat "dommie tokkie tuig" afrekend met dit kabinet.

Djezz | 05-04-08 | 12:12

@ Bigi Bana Boy 05-04-08 @ 12:04
Is het nou puur mijn perceptie als buitenstaander of is het gepeupel de laatste jaren in hoeveelheid toegenomen? Die indruk krijg ik iig wel maar kan ook zijn omdat ik mijn info bijna alleen via internet en PO krijg en lijkt het erger dan dat het in werkelijkheid is.

spanarchist | 05-04-08 | 12:11

Baarstje 05-04-08 @ 12:02

Welk tokkie-tuig bedoel je, elitaire klootzak?

dawg | 05-04-08 | 12:10

@Baarstje 05-04-08 @ 12:02
Het tokkietuig kan zo reageren, omdat de bestuurlijke elite visieloos onder het maaiveld blijft zitten en er op geen enkele wijze bovenuit steekt. Rita en Wilders zijn dat tokkie tuig in de Kamer, maar prof. Balkenende cs hebben geen flauw idee wat er aan de hand is en jagen zo het electorale succes van die 2 alleen maar aan.

tipo | 05-04-08 | 12:09

Baarstje 05-04-08 @ 12:02
Dat is precies het argument. Tokkie-tuig is er altijd geweest en zal er verlopig wel blijven vrees ik. Wat Doekle Terpstra voorstaat is het achtervolgen van Tokkie-tuig en het Tokkie-tuig gaan vertellen dat het niet bang hoeft te zijn, niet bang moet zijn en niet bang mag zijn van die moslims. Geen argumenten behalve dat Wilders niet deugt, een populist en een racist is en dat mutatis mutandis Tokkie ook niet deugt tenzij hij zich bekeert tot het Doekle-denken.

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 12:09

@wereldzenders,
En nu is het genoeg! Ga maar eens in een ander deel van de wereld zenden!

fuckje | 05-04-08 | 12:09

Boven het Maaiveld 05-04-08 @ 12:02
Ijdele hoop, overschat het volk niet en denk niet dat GS representatief is voor de NL´se bevolking. Als er eenmaal verkiezingen zijn zal het CDA toch weer 30+ zetels halen. Terpstra is een zichzelf chronisch overschattende, naieve opportunistische policore nitwit, dus met die kwalificaties zou hij het zelfs nog tot MP kunnen schoppen.

spanarchist | 05-04-08 | 12:07

oplichter 05-04-08 @ 12:01
Overdrijf eens niet zo, dramaqueen.

Bigi Bana Boy | 05-04-08 | 12:05

or zulke mensen als Doekle Terpstra ben ik trots op Nederland!!
en niet door Blonde poedel, en vooral niet door Heks Rita.
( van mij mocht ze haar nek breken bij haar val)
isch mijn mening!

wereldzenders | 05-04-08 | 12:04

spanarchist 05-04-08 @ 12:00
Precies. We moeten het hebben van kritische realistische denkers of die nu rechts of links zijn, en niet van xenofobe populisten of naieve multiculti's. Ik noem als voorbeeld wijlen Pim en Paul Scheffer. 'Dáár kun je wat mee, niet met mensen die aansturen op een keiharde konfrontatie óf die van geen kritiek op de multiculti samenleving willen horen. Maar ja, het gepeupel he ? Die wil eenvoudige kreten. Dat was vroeger zo en dat is nog altijd zo.

Bigi Bana Boy | 05-04-08 | 12:04

Waarom begint iedereen zich toch zo af te zetten tegen het CDA met hun politiek-correcte poppetjes. Het CDA heeft zijn langste tijd gehad. Mensen prikken eindelijk door die leugen-ballon heen. Beter laat dan nooit.

Boven het Maaiveld | 05-04-08 | 12:02

Schoorsteenveger 05-04-08 @ 11:45

Weet je waarom benoemen in dit land zo moeilijk is? Omdat er helaas nog zoveel tokkie-tuig woont die zaken niet kunnen relativeren. Kijk maar eens naar het laatste incident van Wilders. Dat hij ons parlementair systeem afdoet als zijnde een soort bewind in een bananenrepubliek en de respons vanuit bepaalde groepen vanuit samenleving laat zien dat we helaas niet volwassen genoeg zijn om bepaalde zaken eenvoudig publiekelijk te kunnen behandelen.

Baarstje | 05-04-08 | 12:02

Dit soort links elitair tuig als Doekle verkoopt onze hele cultuur, het land met iedereen erin voor zijn eigen kortstondig succesjes. Dit hele verdomde kloteland is een bananenrepubliek geworden. En binnenkort een islamitische geitenneukersrepubliek. Tijd het zinkend schip te verlaten.

oplichter | 05-04-08 | 12:01

Sjaakie Boter 05-04-08 @ 11:54
Volgens mijn TomTom is er geen Krabbekutteveen in West-Europa.

Bigi Bana Boy | 05-04-08 | 12:01

@ Bigi Bana Boy 05-04-08 @ 11:39
Ik wil ze beiden het liefst zo ver mogelijk van me vandaan hebben.
Doekle is een politieke opportunist die zich over de rug van Wilders in de kijker speelt om zich aldus als de linkse policore bruggenbouwer te presenteren, maar in elk programma waar hij verschijnt geeft hij blijk van een schrijnend gebrek aan intelligentie, verder dan wat dooddoeners komt hij niet. Wat dat betreft is hij vergelijkbaar met Verdonk.
Dat hij er ook nog zakcentje mee verdiend door een leuk boekje te schrijven is meegenomen, maar erger is dat hij dus blijkbaar zendtijd krijgt op de PO. Geen omroep was echter bereid Fitna uit te zenden, dus dat benoemen mag blijkbaar maar van één kant komen.

spanarchist | 05-04-08 | 12:00

Ga vooral zo door heer Terpstra des te meer stemmen krijgt Geert Wilders, en vergeet ook niet even naar de peilingen te kijken van o.a. Een vandaag.
Op de vraag wie er liegt de heer Wilders of Balkenende en zijn laffe kliek

60% geloofd Wilders
30% geloofd Balkenende en zijn laffe kliek
10% heeft geen mening
Dat zegt toch wel genoeg hoe de Nederlanders over deze regering denkt die door te liegen en bedriegen in stand wordt gehouden

medeleeuw | 05-04-08 | 12:00

Ballin bakt het nog gekker.
Die laat via zijn vrouw weten dat ome Geert alle Nederlanders voor janjoker heeft gezet door te verklaren dat dit kabinet liegt terwijl 60 % van de NL overtuigd is dat ze geregeerd worden door vleesgeworden Pinoccio,s.
t Wordt echt volslagen bizar hoe dit ongewenste kabinet en zijn leden de Nederlanders onbeschaamd blijven schofferen.

The eimer | 05-04-08 | 12:00

Schoorsteenveger 05-04-08 @ 11:45

Je hebt wel gelijk, hoor. Maar Wilders ligt het werkelijk nodige debat toch behoorlijk in de weg. Door zijn extreme standpunten en uitspraken voelen de andere politici zich genoodzaakt om afstand van hem te nemen ipv dat ze bezig zijn met de problematiek die echt speelt door de islamisering in Nederland.

Wilders maait niet het gras voor de voeten weg, hij komt met een shovel en ploegt de hele tuin om. De andere moeten eerst de tuin zien te herstellen en gaan zelfs gras zaaien, laat staan dat ze aan maaien toekomen.

Wilders gijzelt de problematiek op een desastreuze manier. Al is het natuurlijk de incompetentie en onwil van de andere partijen die zo'n gijzeling mogelijk maken.

Flodder | 05-04-08 | 11:59

@Baarstje 05-04-08 @ 11:36
Bolkestein, Guy Verhofstad en Pim Fortuyn zijn toch echt een niveautje hoger, dan de bestuurlijke elite waar jij het over hebt. Zij staan in hun schrijfsels lijnrecht tegenover Doekle Terpstra.

tipo | 05-04-08 | 11:59

Schoorsteenveger 05-04-08 @ 11:45
Helemaal eens. Het debat is in handen van types die eenvoudige oplossingen propageren, terwijl een normaal denkend mens weet dat die er niet zijn. Schreeuwers als Wilders en Rita aan de ene kant en naieve multiculti roeptoeters als Doekle aan de andere kant verstikken het debat en mobiliseren het volk aan beide zijden op een verkeerde manier. Ik denk nog vaak met smart terug aan Pim die het kritische rechtse geluid wel op een verstandige en intelligente manier liet horen. Pim vertrouwde ik, Geert en in mindere mate Rita niet. Ze zijn xenofober dan Pim en bovendien eenvoudigweg minder intelligent. Ik houd mijn hart vast.

Bigi Bana Boy | 05-04-08 | 11:58

@ Sjaakie Boter 05-04-08 @ 11:54
Dat waren twee zinnen met een nogal strijdige strekking...

Bernhard Bang | 05-04-08 | 11:56

azijnseikerT 05-04-08 @ 11:25
Hoezo slecht stuk?
Dat jij nou pretendeert de wijsheid in pacht te hebben, wil nog niet zeggen dat het overgrote deel van de auto- en allochtone tokkies het begrijpen.
80% van onze bevolking heeft een iq dat niet groter is dan hun schoenmaat, dus enige voorlichting is best gewenst.
En het beste bewijs om even aan te duiden dat ik nu eens gelijk hebt en jij jezelf niet als norm kan stellen, is feit dat we nu zoveel onbenullen in dit kabinet hebben zitten, gekozen door die 80% onbenullen.
Als je wat ten goede wil veranderen dan zal je, je dus op die tokkies moeten richten en daar wat verstand in moeten zien te gieten en niet afgeven op de schrijfster van het artikel.
Het is al heel wat dat er een kritisch geluid uit de moslimwereld zelf komt en dat moet je koesteren en niet afkraken.
Wat dat betreft heb je natuurlijk wel je naam mee.

ADO-Le-Cent | 05-04-08 | 11:55

Doekle Godverdomme Terpstra moet lekker in Krabbekutteveen blijven zitten en zijn bek houden. Nitwit. Laat hem die praatjes in Slotervaart of Kralingen gaan houden.

Sjaakie Boter | 05-04-08 | 11:54

Baarstje 05-04-08 @ 11:36

En daarmee geef je precies waar het probleem zit. Nederland wordt bestuurd door een elite die zich volkomen vervreemd heeft van de achterban waaruit ze is voortgekomen. Die er andere doelstellingen en belangen op na houdt. Logisch dat fendamentele aanvallen op dat regentendom alleen van buitenstaanders kunnen komen.

dawg | 05-04-08 | 11:52

Wescobar 05-04-08 @ 10:38
Als je zo'n bewering doet, kom dan ook met bronnen. Het is bullshit wat je zegt totdat tegendeel is bewezen.
Alleen voor mij al zijn 9 blanke nodig in een witte-wijk ter compensatie

Het_leuke_zuiden | 05-04-08 | 11:51

Wilders zou overigens dat stukje van Nahed Selim eens goed moeten lezen en dan zijn aanpak moeten wijzigen.

Pieter Bas | 05-04-08 | 11:51

@Schoorsteenveger 05-04-08 @ 11:45
Een dialoog op niveau kan alleen als je hetzelfde onder islamisering verstaat. Doekle heeft het over angst voor 'andere mensen'. Wilders heeft het over terreur. Beiden hebben het niet over islamisering van alledaagse dingen, met steun van de overheid. Daar moet het over gaan.

tipo | 05-04-08 | 11:49

Doekele wordt links en rechts voorbijgesuisd door ome Geert en tante Rita, maar door het bord voor zijn kop heeft hij dat nog niet door.
Ook heeft hij niet in de gaten dat de hele multiculbende al bij het grote vuil staat.
Net als bij die politieonderhandelingen zal hij straks wel juichend verklaren dat hij alle problemen persoonblijk heeft opgelost en iedereen uitermate tevreden mag zijn.
Hij zal dat ook blijven roepen als de eerste allochtone veelplegers en criminelen uit dit land worden gezet.

The eimer | 05-04-08 | 11:49

tipo 05-04-08 @ 11:45

Ja, daar wordt een mens niet vrolijk van op zo'n druilerige dag.

Flodder | 05-04-08 | 11:48

Flodder 05-04-08 @ 11:42
Juist, en vooral punt twee moet bloedserieus worden genomen. De problematiek valt of staat niet met wat Wilders is. doet of zegt.

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 11:46

Doekeltje zou het geen twee seconden uithouden in de bajes.. wordt het niet eens tijd dat deze mensen wat praktijkervaring gaan opdoen.

de grote Anti | 05-04-08 | 11:46

@Flodder 05-04-08 @ 11:42
Met punt 2 heb je gelijk, maar de tweede kamer en het kabinet hebben ook niet het niveau om de islamisering naar een alledaags niveau te vertalen en er iets aan te doen. Integendeel: de islamisering van de alledaagse dingen wordt juist gestimuleerd en secularisme wordt bestreden door de meeste politieke partijen.

tipo | 05-04-08 | 11:45

knutsel 05-04-08 @ 11:27
Afshin Ellian, om er maar eens een te noemen.
Er is godverdomme te weinig debat op niveau. Als het zo is dat het vrije westen zich enkel te weer kan stellen tegen islamisering van democratische stelsels door prutsproducten als die van Wilders, dan is het treurig gesteld met het vrije westen.
Het drama van vandaag is dat Wilders wel degelijk raakt aan kernproblemen, maar dat niemand in staat lijkt die problemen los te koppelen van rechts populisme. Figuren als Doekle Terpstra blokkeren het debat, meer dan Wilders dat doet. De problematiek mag wat mij betreft uit handen van Wilders worden gegrist, maar dan wel op argument, niet op demoniseren van de persoon. Fortuyn had ook verdomd goed door hoe het werkt als je doorduwt en de discussie niet uit de weg wilt gaan, en ook toen had niemand het lef de handschoen werkelijk op te nemen.
Als ik Doekle Terpstra hoor zeggen dat 'Bouwen en benoemen' neer zou komen op -slechts- het wegnemen van angst, dan heb ik toch stellig de indruk dat meneer niet wil argumenteren. Hij heeft als benoemd en, en iedereen die kritisch is t.o.v. de islam is angstig, een Wilders-aanghanger, deugt niet en moet op het rechte pad gebracht worden. Dit is een angstaanjagend bekrompen anti-intellectualistische opstelling.

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 11:45

Flodder 05-04-08 @ 11:42

Artikel van Nahed Selim, uiteraard.

Flodder | 05-04-08 | 11:44

Behaard smaalkopje 05-04-08 @ 11:39
Ik zei het toch enkele topics geleden ?
Kijk naar de VS en zie hoe daar enorme spanningen bestaan tussen de verschillende ethnische groepen (ik noem bijvoorbeeld tussen joden en zwarten). Het geeft alleen maar aan dat racisme en discrimintaie bepaald geen exclusief blanke aangelegenheid is. Probeer het maar eens met een orthodox Joods meisje aan te leggen en kijk hoe welkom je bent als niet-jood, Of als Hindostaan met een Creool. Of met een Barnevelder.

Bigi Bana Boy | 05-04-08 | 11:43

hoofd=grote

Northwood | 05-04-08 | 11:43

Indrukwekkend artikel. Twee dingen worden hartstikke duidelijk.
1. De islamisering, zoals beschreven in het artikel, is een grote bedreiging voor de vrijheid, nog wel het meest voor de vrijheid van seculiere moslims.
2. Wilders is veel te simpel van geest om ook maar in de buurt te komen van het juist duiden van de werkelijke problemen en aandragen van breedgedragen oplossingen.

Flodder | 05-04-08 | 11:42

Effe oppassen bij wie je dan in het kamp komt: nl.youtube.com/watch?v=Jw_Px5cJIyI De meeste van deze monsters zijn rechtse Amerikaanse Joden die zich in hun eigen leefruimte onmogelijk gemaakt hebben en dan op cursus Hebreeuws gaan om zich vervolgens met het wereldconflict te gaan bemoeien. Lopen in Israel opzichtig met wapens over straat, vergiftigen hun nakomelingen met een achterlijk soort van religiositeit (sorry voor het pleonasme), en gijzelen volkomen gewetenloos hun land en de wereld.

Bernhard Bang | 05-04-08 | 11:42

Kunnen ze terpstra niet verplichten om zich te begeven in de warzone van amsterdam of elke andere verziekte hoofdstad met sociale woningen? Misschien dat hij dan gaat leren wat de problemen zijn.

Northwood | 05-04-08 | 11:41

@azijnseikerT 05-04-08 @ 11:25
De vegristenisering en islamisering gaan hand in hand, maar de islmisering wordt bevoordeeld. Bas Van der Vlies heeft gelijk, als hij zegt dat de Islam meer beschermd wordt tegen kritiek dan het Christendom. De Verenigde Naties hebben vorige week een resolutie aangenomen waarbij geloofskritiek verboden wordt, zodra die kritiek tot geweld leidt. De SGP heeft geen terroristische tak en wordt door deze resolutie gediscrimineerd t.o.v. de Islam, welke wel een geweldadige achterban hebben. DAT is de Islamisering ten koste van de Universele verklaring van de rechten van de mens, welke door Doekle ontkent wordt.
.

tipo | 05-04-08 | 11:40

Uit het artikel "Surinamers zijn 'voortrekken' Marokkanen beu" op www.nrc.nl/binnenland/article1038761.e...

"oud-wethouder Belliot, zelf van Surinaamse afkomst ..... verheft haar stem. Uiteindelijk krijg je altijd de etnische kaart, roept ze. „Obama verwacht toch ook dat ze in het zuiden op hem stemmen.”

Asscher: „Ik vind het niet vreemd dat mensen stemmen op iemand die op ze lijkt. Maar het is denigrerend om te zeggen dat dat vanwege de kleur is.” Belliot: „That’s life.”

Het sentiment is niet alleen binnen de PvdA aanwezig. Voormalig VVD-fractievoorzitter John Goring begon er ook over, twee weken geleden in een column op de website allochtonen-weblog. Veel Surinamers en Antillianen hebben volgens hem het gevoel dat ze er niet toe doen. „Het gifschip Probo Koala zaaide dood en verderf in Ivoorkust en het stadsbestuur waste zijn handen in onschuld. Veel zwarte allochtonen zijn er van overtuigd dat dit anders was gelopen indien het rampschip de haven van het Marokkaanse Tanger had aangedaan. De toenmalige wethouder Aboutaleb had zich zeker sterk gemaakt voor een financiële tegemoetkoming aan Marokko. Iets wat niet weggelegd was voor die negertjes in Afrika.”

En dat Aboutaleb staatssecretaris is geworden, schreef Goring, is NIET dankzij „allochtonenprogressie”. Voor Surinamers en Antillianen is zijn promotie een „CAPITULATIE VAN DE SCHIJTERIGE AUTOCHTONEN VOOR DE MET MESSEN ZWAAIENDE EN BOMMENLEGGENDE ISLAMIETEN”."

Behaard smaalkopje | 05-04-08 | 11:39

Zal allemaal best maar ik heb liever met Doekle van doen dan met die doodstraf liefhebberts van Rita. En dan maar roepen hoe barbaars Iran is.
Ik ga denk ik beleggen in hoogwerkers wanneer TON aan de de macht komt.

Bigi Bana Boy | 05-04-08 | 11:39

-weggejorist-

tasmaniandevil | 05-04-08 | 11:39

Ik bedoel dus o.a. tegen de voor zichzelf ongetwijfeld prettig gestoorde idioten als de Terpstraatjes.

Ron de Weijze | 05-04-08 | 11:38

geweldig stukje jongens... ik woon paar huizen bij doekle vandaan... en inderdaad hij is een ongelooooflijk hypocriete eikel.

als er een paar "allochtone jongeren" in onze straat rondhangen, is hij de eerste die belt om er politie op af te sturen.

hijs laf, dom blind en nog veel meer... hij vind allochtonen niet erg... maar hij moet ze niet in zijn straat

hrothgar | 05-04-08 | 11:38

-weggejorist-

Renos2 | 05-04-08 | 11:36

-weggejorist-

Ron de Weijze | 05-04-08 | 11:36

Als iemand ala Doekle wat roept heb ik zeker meer de neiging dat te geloven dan jokkebrokken zoals Wilders.

Mensen zoals Doekle besturen dit land met succes zodat we in een samenleving kunnen leven die qua vrijheid, economie, techniek tot de top van deze wereld behoort. Best een prestatie mogen we zeggen!

Ik ken eerlijk gezegd niemand die in de tegen-Doekle kamp zit met enig gewicht. Iemand die bijvoorbeeld in dit land een bestuurlijke functie gekleed en zijn strepen verdiend heeft . Dat zegt al genoeg.

Baarstje | 05-04-08 | 11:36

Apart dat Nederlanders die in 'prachtwijken' wonen vrijwel geen Wilders stemmen, het zijn vooral de figuren van ver buiten de randstad die in een gat zijn blijven wonen omdat ze te dom zijn om in de randstad te studeren of carrière te maken.

Heibeltje | 05-04-08 | 11:35

Wie benoemt hier eigenlijk: volgens mij Wilders.
Misselijk wordt ik van mensen zoals Doekle, grote bek maar woont wel in een keurige witte wijk. Gevaarlijke man voor Nederland.

Renos2 | 05-04-08 | 11:33

Wat heerlijk dat we TROUW nog hebben als enige krant waar je op kunt verTROUWen. Waarom? Omdat Trouw een platform is voor commentaren en columns van mensen met totaal tegengestelde meningen vooral ook over de islam en alles wat daarmee samenhangt. Het zijn momenteel vooral de "gesettelde autochtonen" die het, nog meer dan veel moslims zelf, opnemen voor alles wat Mohammed aanbidt. En dat is niet toevallig. ALs we inderdaad in een overgangstijd leven van cultuurshocken dan komt hun veilige consumptie- en familieleventje in gevaar. Let wel: dit zijn dan dezelfde ouwe lullen die in de 70-er jaren van de vorige eeuw de grote establishmentomverwerpers waren. Ik mag toch lijden dat de middleoftheroad politici en de gevestigde "rijken" in gaan zien dat er onafwendbaar een hervorming van ons politieke en culturele systeem op stapel staat die ook ten koste van hun gemoedsrust zal gaan. Dus Doekle: doek je schatten maar vast op en wordt weer eens een echte CHristen. In vrede met gematigde moslims zoeken naar een manier om Trots op Nederland te zijn.

punter | 05-04-08 | 11:33

We mogen niet twijfelen aan waar hij geen verstand van heeft, walgelijk mannetje.

Multikuli | 05-04-08 | 11:32

@ Dikr 05-04-08 @ 11:01
Nee, ik weet het ook niet (zeker), maar sinds ik die gristelijke kringspierknijpers uit Amerika leuke Oostblok jongens en meisjes heb zien opleiden in het stencillen en spandoekschilderen, ben ik toch ook anders naar die Oranje revolutie enzo gaan kijken. Bij Moslims against Sharia valt mij op dat er een stevige Israelische betonplaat onder is gelegd. Nou ben ik persoonlijk uitgesproken pro-Israel, maar er zijn daar ook een contingent klootzakken aan de slag op de Westoever die we zonder de steun van de radikale Islam nooit meer van hun plaats krijgen... dus ja, ingewikkeld hè?

Bernhard Bang | 05-04-08 | 11:31

Wie stopt het kwaad genaamd Doekle?

Sneer | 05-04-08 | 11:31

@Schoorsteenvegert. Doe es iemand anders noemen dan, die het aan wil pakken.

knutsel | 05-04-08 | 11:27

PS Doekle is zo`n volleyballer, die gaat janken wanneer hij verliest.

azijnseikerT | 05-04-08 | 11:26

Waar ik inmiddels bijzonder treurig van word, is dat de kwestie 'islam' direct gekoopeld zou zijn aan de persoon Wilders. Als je de islam ter discussie wilt stellen, als je wilt nadenken over wat de islam voor onze samenleving betekent, dan ben je kennelijk meteen een Wilders-aanhanger als je je eerste kritische nootje kraakt.
Dat is een opstelling die minstens zo polariserend is als de strategie van Wilders, en minstens zo populistisch.

Schoorsteenveger | 05-04-08 | 11:25

Slecht stuk van Nahed Selim, denkt hij nu werkelijk dat we niet weten wat er met de islamisering van Nederland wordt bedoeld? We zien het toch gebeuren.
Daarbij moet ik ook aantekenen dat we ook wel weer wat meer aandacht mogen schenken aan de gristenisering van de maatschappij. Nu we een gristelijk overhand in de regering hebben, wordt vanuit die hoek ook steeds meer ruimte ingenomen (o.a. koopzondag)
De strijd tegen de islamisering moet tevens een strijd zijn tegen de vergristening van de samenleving, maar ook hier zeg ik niets nieuws.

azijnseikerT | 05-04-08 | 11:25

Dit heerschap heeft geen alu-hoedje op,maar een 10cm. dikke loden-helm!

dodgepowert | 05-04-08 | 11:25

Kan die niet ook zo'n drankje krijgen? Eesrt half leeg drinken ff wachten en dan de rest mooi leegdrinken. Probleem Doekle opgelost enfin, de rest van dat tuig ook maar een bekertje geven.

Voskos | 05-04-08 | 11:24

Goed artikel. Blijft een feit dat 'islamisering' een begrip is, dat door de gebruiker naar believen kan worden gehanteerd, omdat er toch geen sluitende definitie van te geven is, laat staan er een soort schaal voor te ontwikkelen is. Ook is het moeilijk protesteren tegen keuzes, onderbouwd door democratische volumes en vrijheid van meningsuiting door imams. Sommigen hier willen artikel 1 van de grondwet schrappen. Ik zeg: het zal zich nog eens tegen je keren; zolang die grondwet goed vast zit, zijn de rest incidenten, waar we met gewoon politie-optreden en gewone wetgeving en gewone jurisprudentie wel uitkomen. De rest is angstzaaierij, die ik niet serieus kan nemen, al was het alleen maar omdat ze zo sterk doet denken aan de bangmakerij voor communisten van dertig jaar geleden.

Niet voor Jan | 05-04-08 | 11:21

Doekle was ooit fel tegenstander tegen de graaimentaliteit in het bedrijfsleven en de semi-publieke sector. Onlangs verklaarde hij toen een journalist uitleg vroeg over de enorme salarisstijgingen van HBO-bestuurders "Zo is nu eenmaal het systeem". Naast voorzitter van de HBO-raad is Terpstra lid van de raad van toezicht van de Publieke Omroep. Food For Thought!

Rikmeleet | 05-04-08 | 11:20

@Wescobar 05-04-08 @ 10:38: En dat zijn danook de mensen die dat graag zo willen houden. Zij hebben al gezien in andere wijken wat daar is gebeurt!!

Kill Le Boek | 05-04-08 | 11:20

Mooie kroonluchter, dat dan wwer wel.

Dr. Mabuse | 05-04-08 | 11:20

En dan nu de Doekle-Facts: .... eh.....

kwetal | 05-04-08 | 11:20

Dat ie lekker wegblijft met z'n linkse gezwets

pat-freak | 05-04-08 | 11:20

He Hakbars, nu weten jullie waar Doekle woont. Hij heeft iets over jullie gezegd!

BarneyBoner | 05-04-08 | 11:19

Waarom staat Rinooy Kan er niet bij in de poll?

Keileweg-ethicus | 05-04-08 | 11:17

prachtig die Domme Doekle, de man met een kubieke meter beton voor z'n hoofd (atlanti kwaliteit uiteraard)

QB (ja die.....) | 05-04-08 | 11:14

Kennelijk een slap, part-time baantje; Veurzittert HBO-Raad.
Doekle heeft teveel vrije tijd, en dan kan je rare dingen gaan doen.

fuckje | 05-04-08 | 11:13

Wat een knijtergoed artikelt.

Toiletboy | 05-04-08 | 11:13

Ongezien de pestpleuris voor doekele... beetje in zijn veilige wijkje liggen blaten. Eerst een jaar in kanaleneiland wonen ( Wilders heeft dit al gedaan) en dan je vuige muil opentrekken doekie!

Bommenleggert | 05-04-08 | 11:11

Vooral zo doargoan. Hoe meer stemmen voor Wilders

Wine& | 05-04-08 | 11:11

Weer zo'n trekpop die zichzelf aanprijst als toekomstige MP. Net als Job.

*southpark mode ON*

Let's get out and vote!
Let's make our voices heard.
We've been given the right to choose,
between a douche and a turd.
It’s democracy in action!
Put your freedom to the test.
A big fat turd or a stupid douche,
which do you like best?

*southpark mode OFF*

Aktivist | 05-04-08 | 11:10

vervelende man

Ei_van_der_Linde | 05-04-08 | 11:10

De tijd waarin we leven heeft vergelijken met die van de periode vlak voor de eerste wereldoorlog. De wereld gaat opgeschud worden en de islam zal in dit proces een zeer belangrijke rol gaan vervullen.

Jeremia | 05-04-08 | 11:09

@ spekpater 05-04-08 @ 10:58 Ja, daar heb je gelijk in, maar dat heet gewoon maatschappelijke achterstand. Die heb je altijd in samenlevingen en die moet ook bestreden worden. De vraag is alleen hoe je dat wil doen; volgens mij niet door mensen alleen maar te schofferen en de oorlog te verklaren. De eerste gunstige mutatie zou wel eens kunnen zijn dat men op zoek gaat naar waarden die men deelt en niet alleen kijkt naar wat men niet van elkaar begrijpt. Dat heeft niets met links denken of islamisering te maken; ik ben helemaal niets links of pro islam. Allemaal hokjes: think out of the box, my friend!

Paulusdebosbouter | 05-04-08 | 11:05

zelfislamisering, mooie term

zuurkool | 05-04-08 | 11:05

@mezlef "en in stand wordt gehouden" moest het zijn. *nog koffie pakt*

Dikr | 05-04-08 | 11:03

@Bernhard Bang 05-04-08 @ 10:53
Je hoort mij niet zeggen dat deze beweging 100% tot stand is gekomen en in stand is gekomen door moslims. Hoe zou ik dat in godsnaam kunnen bewijzen?
Net zo min als jij kunt aantonen dat dit een 100% Amerikaanse overheids scam is.
Ga jij er soms van uit dat geen enkele moslim ooit met een positieve bijdrage in dit probleem kan komen? Dat is vrij kortzichtig.
Zoals ik al schreef is het niet meer dan logisch dat er in deze tijden zulke initiatieven ontstaan; vrije moslims kunnen ook denken, en als ze hun Koran naast hun werkelijkheid leggen stuitten ze onherroepelijk op discrepanties. Daarom is het helemaal niet vreemd om te denken dat dit soort initiatieven ontstaan in deze tijd, ongeacht de eventuele steun die ze krijgen van westerse overheden.

Dikr | 05-04-08 | 11:01

Bernhard Bang 05-04-08 @ 10:54

Niet overdrijven. Pr0n steun ik natuurlijk nog hartstochtelijker.

G-unite | 05-04-08 | 10:59

@Paulus
moeilijke woorden
ik benader het meer vanuit een evolutionair perspectief: hoe meer gunstige mutaties hoe meer kans op verbetering echter, als het negatieve mutaties zijn dan ontstaat er een degeneratie van de samenleving.
In die zin zou je het links-denken en islamisering kunnen beschouwen als een soort van neef-nicht huwelijk: beiden denken hezond te zijn totdat ze hun nakomelingen aanschouwen.
Het lijkt me dat dit niets te maken heeft met bottehondreflexen of landverraden; kijk maar eens naar de overeenkomsten tussen de de spreekkamer van een kinderarts in een grote stad en de oude binnenstad van diezelfde stad............

spekpater | 05-04-08 | 10:58

@Bernhard Bang 05-04-08 @ 10:42
Je hebt gelijk. Zag ik te laat. Maar om mezelf nou 2x te gaan lopen corrigeren...

Eigen Mening | 05-04-08 | 10:58

kudo+1 voor Nahed Selim

Aussie | 05-04-08 | 10:57

@ Paulusdebosbouter 05-04-08 @ 10:54
Nou, in spreekwoorden ben je al even goed als in Latijn...

Bernhard Bang | 05-04-08 | 10:55

@ Bernhard Bang 05-04-08 @ 10:52 Nee, meer een olifant in de porceleinkast van onze complexe samenleving.

Paulusdebosbouter | 05-04-08 | 10:54

@ G-unite 05-04-08 @ 10:53
Ja, 't is net porno, niet?

Bernhard Bang | 05-04-08 | 10:54

Indien morgen de koeien gaan vliegen gaat Doekle zich druk maken over sloten of hekken rond de weilanden...

kwark001 | 05-04-08 | 10:53

@ Dikr 05-04-08 @ 10:52
Dus jij gelooft ook dat Rita het van donaties doet?

Bernhard Bang | 05-04-08 | 10:53

@Paulusdebosbouter 05-04-08 @ 10:49
Bottehond=stier?

Bernhard Bang | 05-04-08 | 10:52

@Bernhard Bang 05-04-08 @ 10:47
Hoezo? Persoonlijk lijkt het me voor veel moslims die in het westen leven een logische stap. De letterlijke koran teksten slaan in sommige gevallen nergens meer op in hun situatie. Dan steekt er toch vroeg of laat een beweging op die recht probeert te trekken wat zo overduidelijk krom is?
Als jij gelijk hebt zou hun donation page ook een hoax zijn; staan aardig wat moslim namen tussen; www.reformislam.org/support/

Dikr | 05-04-08 | 10:52

Hulde voor Nahed Salim.

Citypaul | 05-04-08 | 10:50

Nu weten wij waar Doekle zijn straat woont.

fuckje | 05-04-08 | 10:50

@spekpater 05-04-08 @ 10:44 Vooruit dan: er is geen alternatief voor de dialoog, omdat elke regering gebonden is aan de grondrechten die mensen nu eenmaal hebben, christen of moslim. Polarisering leidt nooit tot oplossingen,maar slechts tot isolatie en marginalisatie heeft alleen het effect dat mensen zich terugtrekken en verder radicaliseren.

Nu jij weer met de bottehond reflex: ik ben een dhimmi en een landverrader en dan zijn we weer klaar.

Paulusdebosbouter | 05-04-08 | 10:49

Lekker stukkie, Pritt.
Doekle Terpstra is de kampbewaarder van de multiculturele samenleving.

CoJoNes | 05-04-08 | 10:48

@Nahed Selim
Het is lang geleden om een column te lezen waar ik mij goed in kan vinden. Bij deze bedankt :)

Het_leuke_zuiden | 05-04-08 | 10:47

@ Dikr 05-04-08 @ 10:43
Volgens mij is het een front van de CIA.

Bernhard Bang | 05-04-08 | 10:47

Ouwehoeren over het boek ’Benoemen en Bouwen’ dat komende week verschijnt?? Hebben we niets geleerd van Fitna? Doe eens even een weekje wachten!

HuubF | 05-04-08 | 10:47

goed stuk van nehad

sjors_dobbeljoe | 05-04-08 | 10:47

Doekle moet gewoon als het glad is heel hard rijden op een provinciale weg met veel bochten en bomen. Maar dan ook heel hard.

Boze Buur | 05-04-08 | 10:47

@Paulus:
U is net als het kabinet balkellende: u reageert op de vorm en niet op de inhoud.

spekpater | 05-04-08 | 10:44

je kan zeggen wat je wil maar hij heeft wel een coole naam! Doekle!

Ali Fal Salarm | 05-04-08 | 10:44

Wow!... respect for die Muslims against Sharia; muslimsagainstsharia.blogspot.com/
-
"Muslims Against Sharia Offer $10,000 Reward for Information Leading to the Arrest and Conviction of anyone who threatens any person associated with production or distribution if "Fitna"."
-
Dit mag absoluut ook wel wat exposure krijgen in Nederland.

Dikr | 05-04-08 | 10:43

@ Eigen Mening 05-04-08 @ 10:41
ies vrou

Bernhard Bang | 05-04-08 | 10:42

Laten wij allen opgaan naar Doekle en hem duidelijk maken dat wij helemaal klaar zijn met de christianisering van Nederland!

Bernhard Bang | 05-04-08 | 10:42

@ mezelf
Ik bedoel natuurlijk Nahed Selim.

Eigen Mening | 05-04-08 | 10:41

Je moet die linkse keffertjes wel iets meegeven: Zij verneuken NL hardgrondig met die utopie van een multiculti samenleving en bijhorende vloedgolf van immigranten, en toch weten ze het zo te brengen dat de schuld ligt bij rechts. "Nee het ligt niet aan die 1 miljoen onintegreerbare immigranten, maar aan het harde geluid (kritiek dus) op rechts". Doekle, collega Kay VdL kan hier nog een puntje aan zuigen.

Zeddegeizot | 05-04-08 | 10:40

He spekpater; als je zo graag wil doen alsof je je VMBO wel hebt afgemaakt, moet je wel het Latijn correct gebruiken. Quod licet Iovi, non licet bovi!

Paulusdebosbouter | 05-04-08 | 10:40

Het is overduidelijk: het CDA wil Doekle als de volgende Minister-President.

dagrunge | 05-04-08 | 10:39

Die man moet een film gaan maken...

Eigen Mening | 05-04-08 | 10:38

9 van de 10 Wilders stemmers woont ook een Witte wijk.. dit is aangetoond en wel. Degene die het hardst over allochtonen klagen hebben er vaak helemaal niks mee te maken in hun dagelijks leven. Dus ik weet niet wat GS nu bedoeld met die laatste zinnnen.

Wescobar | 05-04-08 | 10:38

Nahed Salim's analyse maakt wat mij betreft verdere discussies over Fitna onnodig.
Qoud Errat Demonstrandum.
Nu hopen dat doekle cs. beseffen dat de geschiedenisboeken van 2050 hen zullen beschrijven als de grootste oorzaak van de Eerste Vaderlandse Burgeroorlog die duurde van 2011-2015................

spekpater | 05-04-08 | 10:38

Daar is hij weer ...... KLOJO

Trefford | 05-04-08 | 10:38

Deokle; de man die de fouten van dit kabinet nog groter maken kan!

J.B. van Heutsz | 05-04-08 | 10:37

Types als Doekle hebben ervoor gezorgd dat ik allang geëmigreerd ben.

Pieter Bas | 05-04-08 | 10:37

Doekle, jij WEET niet hoe lallochtonen er uit zien. Als je een paar jaar in Rotterdam gaat wonen geef ik je wel een paar minuten van mijn tijd. Nu verdoe je echter de tijd van vele mensen die wel met het tuig van de samenleving te maken hebben, dag in dag uit.

Frotklob | 05-04-08 | 10:34

wat een lul

the0roger | 05-04-08 | 10:34

Nahed Salim for president ! Schitterend artikel. Dit is pas benoemen.

lustgeenthee | 05-04-08 | 10:33

Iemand moet die zombies toch tegenhouden?

HuubF | 05-04-08 | 10:33

Er is geen alternatief, wen er maar aan. De grondwet geldt ook voor minderheden.

Tol Hansse | 05-04-08 | 10:32

Beetje met argumenten en logica een fout mannetje verbaal in de pan hakken, ja, zo kan ik het ook. Dat is geenstijl!

HenkY | 05-04-08 | 10:30

Kunnen zijn bijeenkomsten niet gecombineerd worden met die van Wilders?

Bernhard Bang | 05-04-08 | 10:20

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl