Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fatwa tegen Nova

Is krulerrbol ies brandbaarrrrr!De omstreden Haagse As-Soennah moskee gaat onze vrienden van Nova voor de rechtert slepen. Aanleiding is de uitzending van afgelopen vrijdag waarin onder meer de vrienden van de islam Hirshi Ali en Paul Scheffer aanwezig waren. De gewraakte uitzending sloot af met een hilarische cartoonstrip van de onlangs onderscheiden Joep Bertrams. Alleen had Nova dat beter niet kunnen doen, want nu is het Hakbar! De Haagse haatzaai-kazerne beschuldigt Clairy Polak en haar club van tendentieuze, ongefundeerde en buitengewoon kwetsende berichtgeving. Nova moet HAKBARrrr, de moskee maakt immers haar eigen nieuwsreportages wel. Binnenkort op Nederland 3...

Reaguursels

Inloggen

@ Veest
Zeg, vat vol zuur van me, waarom weer zoveel woorden gebruiken om niks te zeggen?
'cartoons' waar Goebbels zich gelijk bij zou gaan afrukken?
Zeg nu maar gewoon dat je vrijheid van meningsuiting eng vind. Enne...'gelukkig is GS Nederland niet'?
-
Ik op mijn beurt mag bidden dat Veest van Pimmers Nederland niet worden. De lafheid, betweterigheid en vingerwijsverslaving is al erg genoeg, lijkt me zo.

WillemIII | 15-02-06 | 20:09

veest van pim 15-02-06 @ 11:49

Ede bestaat zeker ook niet.

klurksma | 15-02-06 | 18:25

Om de discussie even helder te houden, Fawaz van de As Soennah moskee is al eerder op de huid gezeten door de TV.
Nova stuurde iemand op pad toen eerder genoemde donderdjin zijn haatpreken hield en nam de volgende uitspraak op "STEUN DE MOSLIMSTRIJDERS IN DE FILIPPIJNEN".
Dit terwijl er geen pinoy bezig was moslims uit te roeien, de hakbars voelden zich verdreven door die vuile katholieken die men in het zuiden van de filippijnen nu eenmaal ziet als een stuk stront in hun schone hakbargebied.
Ik heb in het verleden regelmatig gepost op DENHAAG.ORG en gisteravond de moslims gevraagd hoe dat nou zit met die jihadoproep, zal wel lang op antwoord moeten wachten.
Uiteraard zijn onze vrome fundi-moslims er als de kippen bij om Mo te helpen bij het veroordelen van een paar simpele cartoons.

ANTOON | 15-02-06 | 17:23

@veest van pim
moslims hebben alle gelegenheid gehad om te demonstreren TEGEN geweld, alleen ze DOEN het vrijwel niet. Als zélfs moslimbevriende programma's als NOS Journaal, Nova geen beelden hebben van demonstraties kun je er gerust van uitgaan dat die er NIET ZIJN.

Onderbuik | 15-02-06 | 12:35

Als Multi-Culti wat waard was hadden ze het al lang gestolen ^ ^

DopeFish | 15-02-06 | 12:26

@Onderbuik: ik heb vooral gesnapt dat sommige mensen niet WILLEN dat de moslims zich laten horen bij zo'n gelegenheden. Ze hebben zich na 9/11 namelijk wél laten horen om die aanslag af te keuren, en massaal ook nog. Maar wat kreeg je op fox of cnn? Beelden van joelende bruine mensen waarvan je maar moest aannemen dat het 'vreugdetaferelen na 9/11' waren. Dat alleen al het tijdsverschil met de opgegeven lokatie langs geen kanten klopte met de hoeveelheid daglicht die op die beelden te zien was, daar stond niemand bij stil. Ondertussen stonden in Manhattan zelf vijf mensen te dansen en feestfoto's te nemen op het dak van een verhuiswagen waarin plannen van luchthavens en 'box cutters' staken. Dat heb JIJ niet gehoord he? Nochtans is het waar. Daar zal je even aan moeten wennen, Onderbuik, dat niet alles wat jij meent te weten, ook de absolute waarheid is. Hard oefenen maar. Begin eens met te googlen op 'Urban moving systems 9/11'.
Veel succes.

veest van pim | 15-02-06 | 11:49

@toatec
je probeert van onderwerp te veranderen, net als je moslim vriendjes dat in de cartoonkwestie dat doen als de grond hen te heet onder de voeten wordt. Blijbkaar zijn MOSLIMS nog niet in staat om naar zichzelf te kijken, ze hebben ook een grote inhaalslag te maken, dat is dan ook wel weer waar.

Onderbuik | 15-02-06 | 10:23

PISRAEL IS WEER AAN HET MOORDEN EN KAMPJES AAN HET MAKEN

NRC vandaag
Onderzoek: annexatie door Israël

Jordaanvallei voor Palestijnen ?op slot?

Door onze correspondent

JERUZALEM, 14 FEBR. PIsraël heeft de Jordaanvallei de facto geannexeerd. Dat blijkt uit onderzoek van de PIsraëlische mensenrechtenorganisatie B?tselem en het dagblad Ha?aretz en is bevestigd door een legerwoordvoerder.

Met een reeks ingrijpende maatregelen heeft het leger twee miljoen Palestijnen de toegang tot de Jordaanvallei, het gebied rond de Dode Zee en de oostelijke heuvels van de bezette Westelijke Jordaanoever, ontzegd. Er zijn nieuwe militaire controleposten in de vallei opgericht, de doorgaande snelweg Route 90 is voor Palestijnen afgesloten en er is een inreisverbod ingesteld voor Palestijnen die niet in Jericho wonen of in een van de dorpen in het gebied.

Volgens B?tselem, dat spreekt van een ?feitelijke annexatie van bezet gebied?, worden veel Palestijnen die in de vallei werken of landbouwgrond bezitten door de maatregelen in hun dagelijks bestaan getroffen. Ook familiebezoek is onmogelijk, doordat uitsluitend Palestijnen worden toegelaten die in een van de dorpen wonen en over geldige papieren beschikken.

Het PIsraëlische leger verklaarde dat het om een ?reeks veiligheidsmaatregelen? gaat. Deze werden genomen nadat de regering onder internationale druk had besloten de geplande aanleg van een afscheidingsbarrière in de Jordaanvallei op te schorten. De maatregelen komen in de plaats van de afscheidingsbarrière.

toatec | 15-02-06 | 10:04

@veest van pim
je hebt er niet veel van gesnapt: het terechte punt van de tekenaar Bertrams is natuurlijk dat je vrijwel geen enkele MOSLIM hoorde toen er duizenden DODEN vielen bij 9/11, bomaanslagen in Madrid, Londen, etc. (ook bij de moord op van Gogh overigens hoorde je vrijwel geen MOSLIM). En wél hoor je een groot aantal MOSLIMS als er TEKENINGEN worden gemaakt.

Onderbuik | 15-02-06 | 09:44

@veest van pim
Meesterlijk geschreven en helemaal mee eens. Hulde!

MAXIMO | 15-02-06 | 09:34

@veest van pim
moet jij de misdaden van de islam niet gaan goedpraten?

Brullio | 15-02-06 | 09:11

@Creap Nee ik ging dat moslim kamp binnen en toen ze wisten dat ik joods was, was dat hele anale van het menu geschrapt. Je schijnt er toch behoorlijk veel van af te vinden. Heb je nog steeds nachtmerries? Is dat de rede dat je in de uitkering zit! Mischien kan je de volgende keer eens met een originele belediging bij mijn adres aankomen. Slaap lekker, en snaveltjes toe!

SHALOM ISRAEL!!!!!!!!!

YEHUDA33 | 15-02-06 | 06:30

@TM: Kom je wel eens de deur uit?

MiRRoRMaN | 15-02-06 | 01:11

Ik wacht nog op de website die de ballen heeft om de 12 cartoons als e-card aan te bieden :-)

Neon | 15-02-06 | 00:23

Aan de comments hier te zien zou je tegenwoordig bij elke cartoon een didaktisch paneel met uitleg moeten leveren. Goddank is GS Nederland niet.
Ik heb vast al wel eens ergens uitgelegd waarom juist islam-imams in geseculariseerde landen graag van zo'n mugje een olifant maken: het geeft ze status. En die hebben ze nodig, want de islam kent geen kerkelijke hiërarchie of nomenclatuur die hen zekerheid of inkomen biedt. Een imam is zo groot als zijn schare volgelingen. In dat opzicht is hij het perfecte spiegelbeeld van een Marco Pastors of Geert Wildersfiguur. De imam claimt immers ook te zeggen 'wat de profeet denkt' of 'wat de moslimgemeenschap denkt'. Ik hoef hoop ik ook niet uit te leggen dat zeuren over moslims tegenwoordig makkelijker is dan een uitkering aanvragen - en je wordt er in sommige koeienstallen nog steeds dapper om gevonden. Daarom wordt het vooral gedaan door cartoonisten die er om de andere dag wel wat moeten uitpoepen, en gepubliceerd door kranten, die iéts moeten verzinnen om een rendabele oplage te halen nu geen hond nog voor ze naar de kiosk loopt.
En de cartoon zelf: heel simpel: de bakstenen vertegenwoordigen telkens een 'misdaad' die Bertrams blijkbaar aan de hele moslimgemeenschap wil toeschrijven - wat een origineel idee heeft die man! zeker een kunstenaar - , terwijl ze telkens in een andere context gepleegd zijn door een andere groep, en er na al die bakstenen ook overal moslims op straat zijn gekomen om er tegen te protesteren. Imams hebben hun afkeer uitgesproken, leiders hebben hetzelfde gedaan... Iesj niet boeiend blijkbaar voor onze dappere cartoonisten en opiniemakers, dus dat wordt lekker genegeerd en in de plaats daarvan komen 'cartoons' waar Goebbels zich gelijk bij zou gaan afrukken. Ik vind dat iedereen maar moet tekenen waar hij of zij zin in heeft, maar als je blijk geeft van zo'n bekrompen en valse geest als Bertrams in die cartoon doet, moet je niet schijnheilig verbaasd gaan zitten zijn dat iemand die je keihard probeert te beledigen, ook beledigd reageert. Balkenende heeft Beatrix indertijd voor véél en veel minder in bescherming genomen.

veest van pim | 15-02-06 | 00:22

vanavond bij nova was er die jeroen PAUW wat een arrogant mens is dat toch, een normaal gesprek op gelijkwaardig nivea voeren kan hij niet...

Onderbuik | 15-02-06 | 00:07

@YEHUDA33
Hoi Mr.Dildo! Leuk dat je toch weer lekker hapt. Nee, jouw geneuzel wordt dit keer niet weggejorist, ik heb gehoord dat ze jou stoffelijk omhulsel gaan wegjorissen. Zogezegd afvoeren naar een kamp van de muslims, aangezien jij daar een grote fan van bent, zeker nadat ze jou na mijn tip 1000x anaal genomen hebben. Kan je nog een beetje lekker zitten? Ps. Hoe gaat het met je grote vriend Sharon de Crimineel? Is 'ie nou eindelijk voorgoed kapot of niet? Als 'ie echt definitief kapot is, bel ik wel de destructor voor afvoer van het kadaver. Slaap lekker jochie, mede namens truus. Ze zegt dat dippies zoals jij iedere een schone box aan moeten trekken, niet vergeten he?

Creap | 14-02-06 | 23:27

Is er eigenlijk al iemand die eindelijk weet waarom we zoveel moeite en geld moeten uitgeven om die moslims in dit land te houden ?
Het is nou niet zo dat Nederland er ook maar enig voordeel van heeft.
-
Ik hoor iedere keer op de radio dat Multikul iets "waard" zou zijn maar heb tot de dag van vandaag niemand gevonden die mij kan zeggen wat het waard is en waarom.
-
DenHaag kan het blijkbaar net zo goed uitleggen als die Europese Grondwet, namelijk helemaal niet.
Volgens mij staan ze daar in Denhaag maar weer iets te roepen met als enige reden dat het politiek correct is om het te roepen.

Moi | 14-02-06 | 23:06

Als de derde wereldoorlog niet uitbreekt wanneer mensen op straat de keel wordt doorgezaagd in Amsterdam, dan zal het ook nog wel even duren voordat een tekeningetje een rimpeling in het water van de toiletten te Brussel zal weten te veroorzaken.

WillemIII | 14-02-06 | 22:50

Haha ik vond die Polak en Pauw al voor de fatwa als een konijn in de koplampen de huiskamer in kijken. Moet je nagaan hoe ze er vanavond uit zien.

WillemIII | 14-02-06 | 22:39

@Creap : Hey kippeneuqertje, ik was je bijna vergeten. Dit bericht zal wel weer worden "wegejorist".............!

YEHUDA33 | 14-02-06 | 22:17

Over een paar jaar moeten we allemaal weer verpicht het leger in. De 3e wereld oorlog staat om de hoek te kijken!

YEHUDA33 | 14-02-06 | 22:13

@joelende boer, Heel goed opgemerkt!
.
[Joep Bertrams heeft mij nog lesgegeven toen hij nog docent handvaardigheid was op m'n school. Toen was het al zo'n leftie. :)]
.
Over de Islam en Nederland's manier van reageren op dit rigide en leugenachtig geloof, herhaal ik:
.
Op het Weteringplantsoen in Amsterdam, tijdens de oorlog een fusilladeplaats, is een monument opgericht dat gesierd wordt met dichtregels van Van Randwijk:
.
Een volk dat voor tirannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.
.
:(

.
In Italië, waar men blijkbaar nìèt zo laf is, heeft minister Calderoli [wèl een eng-rechtse minister] T-shirts laten maken met de cartoon Mohammed er op.
Hij is van plan ze te gaan dragen als ze klaar zijn.

van:

www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/...

"This is only the tip of the iceberg of the religious war Islamist extremists have declared on us," Calderoli told reporters earlier this month.

.

25 Februari op de Dam in Amsterdam...............!

filter | 14-02-06 | 21:49

Kapotschieten

magic mike | 14-02-06 | 20:52

@joelende boer:
daar sluit ik me helemaal bij aan. mohammed (wie? wie zeg je???) zou eerder z'n naakte reet laten zien dan dat hij er zich over zal opwinden!

Prego | 14-02-06 | 20:21

@YEHUDA33
Hey gosertje, leuk dat ik je hier weer tref! Nog slechte dromen gehad over mij?

Creap | 14-02-06 | 19:16

-WegeYehudaad-

YEHUDA33 | 14-02-06 | 18:37

Als iemand waarachtig geloofd in een god, en iemand
zegt tegen hem dat die god gelijk een varken is, zal de ware
gelovige hooguit een minzaam lachje vertonen. Immers: wat
kan een sterveling uitrichten tegen zijn innerlijke overtuiging?

Nee de poppen gaan pas dansen als je de god beledigt van
iemand die eigenlijk zelf ook zijn twijfels heeft maar het uit
angst voor zijn medegelovigen verbergt.

Hoe harder ze gillen hoe harder ze zelf twijfelen...

joelende boer | 14-02-06 | 18:29

Geeveedee! Het zijn natuurlijk weer die anaalneuqende muslimmannen van een of ander shitmoskeetje c.q. schuithuis. Dat ze die leipoos met aangeboren homofiele neigingen hier nog tolereren, ik snap er geen reet van.

Creap | 14-02-06 | 18:28

@MiRRoRMaN 14-02-06 @ 16:49 : Sorry, is domweg niet waar. Ben alleen nu even te lui om de stats op te zoeken. Eerst maar eens naar den Chinees!

Alhoewel ik bijna nog even zou blijven loeren nu onze gematigde en uberredelijke Postbode is langsgekomen...

TM | 14-02-06 | 18:16

Emilioot 16.51 De aanspreektitel 'hoer' kan je ook verwachten in een spijkerbroek. Al dan niet in combinatie met een graag uitgedeelde enge ziekte, en fluim voor voeten.
Alleen met T-doek op knar krijg je resjpekt.
Als ze de rechtszaak verliezen, kunnen ze altijd nog zeggen dat ons recht toch niet hun system is en overstappen op plan B.
Ach wat, daar hebben ze die uitspraak helemaal niet voor nodig.
Wij zijn ongelovige k#nkerhonden/-hoeren en moeten gewoon deaud.
Lang leve het Kalifaat!

Deense Postbode | 14-02-06 | 18:04

Tsja, nu keert het zich tegen de naieve ideologische knuffelaars. Is te verwachten.

Die animatie was trouwens ijzersterk!

cor123 | 14-02-06 | 17:55

Geniale animatie, en ook nog eens waar. Geen wonder dat hij onderscheiden is. Deze man zou een standbeeld moeten krijgen vanwege het met humor brengen van een duidelijk probleem: gebrek aan zelfdenkers binnen de Islam.

Framoes | 14-02-06 | 17:15

Eindelijk iets grappigs op Nova, ik wist niet dat ze daar gevoel voor humor hadden, maar even over die haatzaai kazerne, ik heb vorige week een item gezien over die Haagse iman, wat een demagoog is dat zeg, daarbij vergeleken is Marcel van Dam een onschuldig koorknaapje.

Karel Kruizenruiker | 14-02-06 | 16:56

Mooi dat ze het via de rechter spelen.
Maar hopelijk verliezen ze het want sinds wanneer gaat het moskee bestuur bepalen wat er op de Nederlandse TV komt?

Tremor | 14-02-06 | 16:55

@2QT2BSTR8 14-02-06 @ 14:58

Vergeet ook niet dat er veel moslims zijn die mijn vrouw een hoer vinden als ze in een rokje rondloopt....
.
Wat een respect he...

Emilioot | 14-02-06 | 16:51

@TM: Trek er eens een statistiekje op na zou ik zeggen, laatst nog eentje gelezen dat in veel Nederlandse steden de allo's een ruime meerderheid zijn.

Dus om nou van een minderheid te praten....

MiRRoRMaN | 14-02-06 | 16:49

Iemand die een beetje met zijn tijd meegaat, spaart geen postzegels meer maar Fatwa's; deze gaan het helemaal worden in 2006!
Ik heb dan ook een gat in de markt ontdekt en heb een ruilbeurs geopend:
www.Mo-Bay.fatwa.trade.com
Of: www.mo-B.com

Deense Postbode | 14-02-06 | 16:25

@Bert Graat 14-02-06 @ 13:14 (Wat zit iedereen nou moeilijk te doen over het feit dat ze naar de rechter stappen? Wij keuren geweld af en zien liever een gang naar de rechter. Nah, nu doen ze dat en is het nog niet goed. Laat die gasten svp. Tuurlijk staan ze daar voor schut, maar dat is toch leuk?)

Iedereen doet moeilijk omdat boze moslims die naar de rechter stappen nog steeds boze moslims zijn. En boze moslims werken nu al jaren aan hun imago van lange tenen, korte lontjes, weinig gevoel voor humor en het verheerlijken en vergoelijken van geweld in naam van de profeet danwel god.

Klaverjas | 14-02-06 | 16:22

".. Het gaat om een film die in Iran is gemaakt en in het Turks is nagesynchroniseerd. De film heet 'Zahra's ogen'. Het verhaal gaat over een Palestijns meisje dat door een Israëlische militair wordt ontvoerd en verminkt, want haar ogen worden getransplanteerd om een blind joods jongetje weer te laten zien.." Realiteit is echter; Palestijnse vrouw krijgt toestemming om zich te laten opereren in Israelisch ziekenhuis en wanneer zij uiteindelijk verschijnt wordt bij de poort ontdekt dat zij een gordel met explosieven draagt.

Lekker Belangrijk© | 14-02-06 | 16:19

Laten we gewoon eigen rechter gaan spelen, doen zij immers ook, en om dan maar meteen in hun eigen woorden te spreken. Oog om Oog, Tand om Tand. Allah is groot, allah is dood.

Yeeaah Right, No Way | 14-02-06 | 16:13

geniale cartoon strip, precies de kern waar het om draait

great dictator | 14-02-06 | 15:59

ben benieuwd of de rechter ballen heeft, ben bang van niet,
@der icebear,
ik vond exota wel lekker, je kon er ook goed "spoetnik" van maken (beetje koffiemelk en suiker erdoor, schuimde heel erg). Maar ja we weten allemaal hoe het met Exota afgelopen is, het linkse fossiel heeft het merk de grond in geboord, net als dat hij de moslims beschermde tegen elke vorm van kritiek. Zo heb je toch nog een link... :-)

Onderbuik | 14-02-06 | 15:46

wanneer is er zo'n anti demonstratie?

ChristenUnie | 14-02-06 | 15:40

@MiRRoRMaN 14-02-06 @ 15:17 : Je bedoelt toch zeker niet dat je denkt dat er een islamitische meerderheid in Nederland bestaat he?Want dan zou je een tikkie peop praten...


Wat kost dat nou trouwens, zo'n fatwa?
En zijn ze er ook in een vierdeurs-uitvoering?

TM | 14-02-06 | 15:30

Allochteen 14-02-06 @ 12:45
.
Jij bedoelt de Sharia ;-)

GodfriedV.Bouillon | 14-02-06 | 15:24

Ach jee, Arie van de Echte ist wieder zuruck. En het was net zo lekker rustig.

@Harige Bangmaker 14-02-06 @ 13:19 : Het moet toch niet gekker worden...

TM | 14-02-06 | 15:23

ScHurKz0R 14-02-06 @ 15:06

(S)links?
Haha!
Wat knap.
Zelf bedacht?

Zie trouwens niet in wat er mis mee is om dit middels het gerechtelijk apparaat te beslechten. Liever dat, dan stenen gooiende relschopperts.

Harige Bangmaker | 14-02-06 | 15:19

@Romanus: Je kunt minderheden geen minderheden meer noemen als ze met een MEERDERHEID zijn. Zoals in Nederland dus.

MiRRoRMaN | 14-02-06 | 15:17

-edit spamhoerr--

Samsonite | 14-02-06 | 15:16

2QT2BSTR8 14:58
Heel goed stukje! Zo kunnen we nog wel even verder gaan, zeker als we in b.v. Indonesie of Pakistan zien, dat er speciale rechtbanken voor moslims en niet-moslims zijn of speciale pasjes voor christenen waarmee zij alcohol kunnen verkrijgen of juist geen recht hebben om te stemmen, enz. enz. enz.
En vrijwel overal waar moslim minderheden zijn, is trammelant. Of het nou Thailand, de Filippijnen, Zweden of Sudan is, maakt niet uit.

Romanus | 14-02-06 | 15:13

Het lijkt me een prima idee als ze gewoon eens stoppen met zeiken. In de jaren 80 hoorde je die moslims nooit. Toen was het ook maar 1 turkie per schoolklas.

Tegenwoordig is het 1 blanke nederlander per klasje.

MiRRoRMaN | 14-02-06 | 15:11

wat zullen de (s)linkse rechters oordelen.. ben benieuwd..

ScHurKz0R | 14-02-06 | 15:06

?Dhimmitude?, in: Trouw, 27 november 2004, p. 33 (Letter en Geest).

De eis van respect klinkt ongehoord redelijk, maar de gevolgen van met geweld afgedwongen respect breiden zich als een olievlek uit. Wanneer niet-moslims zoals bisschoppen, burgemeesters, ministers, leden van het koninklijk huis, steeds maar weer hun respect voor de islam naar buiten brengen, zal een moslimse twijfelaar (en daar zijn er natuurlijk tienduizenden van) al snel denken dat waneer zelfs zulke vooraanstaande personages geheel vrijwillig en tegen hun eigen belangen in, respect en nog eens respect gaan lopen tonen, dat de islam dan inderdaad wel iets heel bijzonders zal wezen, waar hij maar beter geen afstand van kan nemen ? hoewel hij/zij wel degelijk overwogen heeft dat te doen.
Het respect voor de islam heeft in allerlei landen tot wonderlijke maatregelen geleid, die met een expliciet beroep op het respect voor de islam gerechtvaardigd worden. Verkoop van wijn in een gewone supermarkt kan niet, want de islam verbiedt wijn. Reclame voor hypotheken en andere leningen die rente veronderstellen, terwijl de islam de rente verbiedt, kan dat wel worden getolereerd? Op straat eten tijdens de vastenmaand Ramadan? Kunnen restaurants wel open blijven tijdens Ramadan? Pils op een terrasje aan een plein waar ook een moskee staat? Getuigt het wel van respect voor de islam om een moslim door een niet-moslimse rechter te laten veroordelen? Of een vrouwelijke niet-moslimse ?bewindspersoon? over hem te laten wikken en beschikken?
De godslasteringskwestie is hier een gevaarlijke fuik.

Zo maar een stukje ....

2QT2BSTR8 | 14-02-06 | 14:58

@Hans van Diemen,
Denk dat Fleisch met succes bezig was het mongeaulenfilter te fine-tunen.
Lees de comments er maar op na en zie hoeveel mensen denken dat het om die Cartoon van Bertrams gaat die niet op Allah is gebaseerd.

MAXIMO | 14-02-06 | 14:56

@Spooky: Ja ja ik weet wel dat het een demonstratie voor vrije meningsuiting is maar aangezien die vrijheid op dit moment niet of nauwelijks wordt bedreigd door welke maffe intolerante club dan ook behalve grote aantallen islamieten komt het helaas neer op een antimoslimdemonstratie. Of zie jij ze al meelopen want jaja vrijheid van meiningsuiting vinden ook moslims wel heel belangrijk?
@Romanus, check, ja de 25ste dus inderdaad.
Hoor trouwens niet veel mensen van hier daar heengaan, toch allemaal salonkankeraars?

Tsabaothiemynoia | 14-02-06 | 14:54

Leuk filmpje. Da's dus humor.

diepnek | 14-02-06 | 14:38

@Tsabaothiemynoia
Alleen wordt jou mening daarin niet door iedereen gedeeld. Respect hoor, voor jou mening maar ik denk dat een demonstratie voor vrijheid veel meer inpact heeft dan een demonstratie tegen moslims. Ik hoop dat iedereen voor de vrijheid wil gaan staan en zich niet laat verdelen door wel of niet anti-islam. Laat de strategie van verdeel en heers nu eens niet werken.

spooky | 14-02-06 | 14:35

On topic, als ik zo vrij mag zijn: Aardige cartoon van Joep Bertrams. Maar als ik de laatste dagen goed oplette, maakt de moslim zich inderdaad niet druk om het leed van al- dan niet moslims. Ies allemahl insjalala.
.
Engelsen geven welverdiende klappen en 1 overtollige schop: in het westen etaleren de weldenkende menschen hun heilige Menschlievendheid(vzmh).
Moslims hoor je nauwelijks. Die bewaren de episode slechts in de argumentengrabbelton.
Komt later wel weer van pas om de weldenkerts met hun eigen stomheid te slaan.

Jan Passant | 14-02-06 | 14:32

@Tsabao 14:25
Eens! Maar check de datum.

Romanus | 14-02-06 | 14:32

Ik tjolk in het bordeel.....
Heel in het begin heette dat toch Sjolk??

@Bimsb

Barricade, Jumbo Jet, dokter Bibber.
Een drankzuchtige oom van mij heeft mijn Dr Bibber kapot tegen de muur geslagen.

vinque | 14-02-06 | 14:28

@Romanus: Nee hoor, Helaas is op dit moment in de tijd VOOR vrijheid van meningsuiting synoniem aan TEGEN moslimwaanzin.

Tsabaothiemynoia | 14-02-06 | 14:25

@Der Icebear
Je vergeet Tjolk...
@fuckje 14-02-06 @ 13:56
Er wordt daar niet zoveel geouwehoert. Veel zijn lucas zat na die knip en plak topics over die geestelijk labiele vrouw uit Almelo lijkt het wel..

de bier | 14-02-06 | 14:25

HALMA!!!
Wie kent dat niet, of niet meer?

van Bimsbergen | 14-02-06 | 14:24

@Der Icebear

Ha ha misschien de teloorgang ervan!!

Als dat zou kunnen!

vinque | 14-02-06 | 14:23

@Tsabao 14:01
Je maakte denk ik een fout. Het moet zijn: Zaterdag 25 FEBRUARI demonstratie VOOR vrijheid van meningsuiting op de Dam om 13.00 uur.

Romanus | 14-02-06 | 14:19

@vinque
Ja, het was een prachtig drankje als je het net had ingeschonken, maar daarna net een doodgeslagen biertje. Beetje in de tijd van shandy/rivella/dr.pepper. Kan je de vergane glorie van oud-hollandse frisdranken misschien even verbindend maken in het kader van onze hetze tegen moslims?

Der Icebear | 14-02-06 | 14:14

@Vinque 13.58 Marcel en Bas!

sjaakdeslinksesul | 14-02-06 | 14:13

Geen zin om alle voorgaande commentaren te lezen maar toch even ter info.
In het artikel staat dat er een probleem is om de cartoons uit denemarken die getoond zijn in netwerk. Het gaat dus niet om de cartoon van Bertrams.
Weet niet of de aanklacht in deze context nou minder triest is of juist niet.......

Hans van Diemen | 14-02-06 | 14:05

@van binsbergen
Geitje-prik ?

Montgomery Burns | 14-02-06 | 14:05

Ach straks wordt ook NOVA bedreigd, net als de Volkskrant. Zal wel weer zo'n hype worden waarbij elke linksert gaat roepen dat ie is bedreigd.

Hoewel Femke haar voorzorgsmaatregelen al heeft genomen. Op de website van GL staat direct onder het kopje "Vrijheid als ideaal" , "Islam in Europe".

Karel kwakbol | 14-02-06 | 14:02

Na jarenlang de hand boven het hoofd te zijn gehouden, en zo in hun menig gesterkt dat die slappe westerlingen bijna alles pikken van een menigte godsdienstwaanzinnigen lijkt het punt bereikt dat van extreemlinks tot extreemrechts met iedereen die daar tussenin zit het punt is bereikt van tot hier en geen stap verder. In heel Europa tekent zich dezelfde tendens af dat iedereen het spuugzat is te worden geterroriseerd door humorloze fanatieke intolerante middeleeuwers die dat nog niet helemaal door lijken te hebben en doorgaan de zaak op de spits te drijven. Zaterdag de 23ste om 13.00 uur op de dam wordt de eerste antidemonstratie gehouden en daarmee het officiele begin van actief verzet een feit. Ik hoop het niet maar denk dat daarmee ook de burgeroorlog begonnen is.

Tsabaothiemynoia | 14-02-06 | 14:01

@van Bimsbergen
Naar mijn weten wordt er nooit over moslims gesproken laat staan in politieke zin. Waar je heerlijk op jezelf bent thuis gebleven. Veel plezier met punniken.
www.rtl.nl/huistuinkeuken/eigenhuisent...

spooky | 14-02-06 | 13:59

Bestaat Punica nog???????/
Vroeger had je een drankje dat heette : SNOR dat was echt wreed kicke lekker.
Er werd reclame voor gemaakt en verteld dat je er een snmor van kreeg.
Weet iemand dat nog????
Binnen drie seconden was de fucking prik eraf!!

vinque | 14-02-06 | 13:58

@Deense Postbode 13:20
Als de rechter net zo stevig is als opa Kip t.a.v. de voorwaarden voor de carnavalsoptocht, dan kunnen we nog heel vreemde dingen meemaken.

Romanus | 14-02-06 | 13:58

De rechter heeft al gemeend te moeten uitspreken dat als een imam een homo minder dan een varken of een homo noemt, dat dat mag, vanuit (sic) de vrijheid van godsdienst. In dezelfde zaak werden anti-islam uitlatingen van wijlen Fortuijn goedgekeurd. Dus: mosselmannen die aanstaat nemen aan dit soort cartoons: met gestrekte pas het land uit, wegwezen, en snel, ga maar zielig doen in een Arbabisch en/of Islamitisch land, die zijn er genoeg

dedalus | 14-02-06 | 13:57

@van Binsbergen,
op het volgende topic kan je ouwehoeren op de Lucas-oud-nieuw-show over verdronken schoenen.

fuckje | 14-02-06 | 13:56

@fuckje
Ik neem niet alles serieus maar ik word er een beetje moe van.
Daarom moeten we maar iets gezelligs gaan doen; ik zei al punniken maar er vast wel iets anders oerhollandsch te bedenken... ganzenborden of ehhh, varkentje-prik.
Iemand iets anders?

van Bimsbergen | 14-02-06 | 13:55

ieder zwijn zijn eigen woestijn

dereiger | 14-02-06 | 13:54

Een Fatwa is dat een cookie van muzelmensdeeg?

Ksi-Ziks | 14-02-06 | 13:52

Belachelijk! Ik denk dat men gewoon een aanleiding zoekt om te protesteren. Ik word er dood en doodmoe van. Bha!

Beepbeep | 14-02-06 | 13:51

@Boze Buur,
ik lees net dat hij de " gifkikker" werd genoemd.
@van B,
neem toch niet alles zo serieus....:-)

fuckje | 14-02-06 | 13:51

mr x heeft betere ideeën?

Prego | 14-02-06 | 13:50

Wat die rechter gaat besluiten hangt van zijn geloof af.

tekenfout | 14-02-06 | 13:49

@Fcukje
JA, de rechter! Helpt dat?
Denk je werkelijk dat er te praten valt met extremisten? Beetje naief van je.
Baas in eigen huis, dat is waar we naar toe gaan!

van Bimsbergen | 14-02-06 | 13:47

@Fuckje
Aah die kleine kale dus.

Boze Buur | 14-02-06 | 13:47

@ van Bimsbergen : Welkom in de Punica Oase!

poppermotje | 14-02-06 | 13:42

Jahoor nog meer herrie om helemaal niets. Ik had de Nova uitzending gemist, maar dankzij nieuw gehuilebalk werd mijn aandacht toch nog gevestigd op het uiterst vermakelijke filmpie. Kan ik die hele Nova uitzending nog ergens krijgen, ben er opeen wel in geinteresseerd!

Klaboesterbeer | 14-02-06 | 13:42

@van Bimsbergen,
als het je niet zint stap dan naar de rechtert!!

fuckje | 14-02-06 | 13:40

Hoop dat de hele (slepende!) rechtszaak uit den treure behandeld gaat worden hier op GS of waar dan ook.
GTST komt me zo langzamerhand wel de strot uit.
Als het goed is worden stuk voor stuk alle fijne axies uit naam van het vredelievende geloof uitgeplozen en even fijn op de kaart gezet uh rectificatie: op de prent hehe.
Als de rechter capituleert, (moest van Donner) pak dan je koffers maar.

Deense Postbode | 14-02-06 | 13:40

Ik ben het gezeik zat over die moslims.
Kunnen we het over iets ander hebben misschien? Punniken of zo, doen ze in Denemarken ook.
Laten we idioten doodzwijgen en iedereen eruit donderen die niet overweg kan met onze grondwet en recht op vrije meningsuiting.
Welterusten!

van Bimsbergen | 14-02-06 | 13:37

@ Roberto Fransisco 12:44: De bedrijfskroket was vandaag een portie hutspot met een kuiltje jus en een speklapje, aangereikt door het kantine hoofddoekje.

poppermotje | 14-02-06 | 13:37

Dan kom je erachter dat Allah een verzonnen god is. De truth zit er hier naast.

Allah is iets wat volgens de moslims niet te omschrijven is. Wat het mogelijkerwijs is gaat elk voorstellingsvermogen te boven. Daarmee is elke discussie hierover zinloos. Maar zij die de koran als den enige waarheid propageren hoppen hier voor het gemak eventjes overheen.

tekenfout | 14-02-06 | 13:35

Als iedere lokale moskee hier nu aangifte van gaat doen wordt dit een mooi karwei voor de rijdende rechter :)

Huh..? | 14-02-06 | 13:34

@ Onderbuik: NOVA hoeft zich nergens uit te redden. Ze hebben immers geen probleem.

mijn opa | 14-02-06 | 13:34

Voor alls geitenneuqers in Nederland: DOE ES LACHEN.... IES GEZOND...

Of misschien is een keer een onderzoek hoeveel lachgenen die burka´s hebben....

Hakbarrr | 14-02-06 | 13:32

@harige bangmaker
ja ik ben benieuwd hoe de Marcel van Dam kloon: Paul Witteman zich hier uit gaat redden, hij zat niet bij de gewraakte aflevering, maar ik erger me al jaren aan zijn beperkte linkse waarneming van de realiteit, misschien moet hij het Marcel van Dam vragen als die tenminste nuchter is.

Onderbuik | 14-02-06 | 13:31

Ayaan heeft in de betreffende uitzending met vuur en vlam de vrijheid van meningsuiting verdedigd en daarbij aangegeven dat indien iemand zich gekrenkt/beledigd voelt en meent dat er een grens is overschreden, deze persoon dat via de rechter moet spelen. Dat gebeurt nu, dus volgens mij gaat alles naar wens. Gij zult de Koninklijke Weg bewandelen.

poppermotje | 14-02-06 | 13:31

-weggejorist-

DblDtch | 14-02-06 | 13:31

The Truth 14-02-06 @ 13:25
je neemt alles letterlijk over van iemand anders zonder erbij na te denken dus dat wat je tegen mij zegt over het niet moeilijk zijn van het zelf denken neem ik maar niet serieus. wat betreft het eerste over de oom van de profeet betekent dat deze een straf zou krijgen als hij dood zou zijn, dus hij kreeg geen straf voor zijn uitspreek tijdens zijn leven. en 2de moet je maar ff lezen waar je dat vandaan hebt, staan goeie antwoorden bij, en de volgende keer zelf denken he;)

Achie Van de Egge | 14-02-06 | 13:31

@Boze Buur,
Alexander Pola, die zat vroeger bij Farce Majeur, bekend van "Kiele kiele Koeweit".

fuckje | 14-02-06 | 13:30

Bwahaha zou het nooit eens zijn met het instellen van een dergelijke rechtsvordering tegen nova. Ik vraag mij af welke confrère de vertegenwoordiging van As-Soennah op zich zal nemen. Hoop dat KG in Amsterdam aanhangig wordt gemaakt en f. pres. mr. O. de C. met onbeweeglijk gelaat recht doet.

Der Icebear | 14-02-06 | 13:29

Fuckje ,
Hans Polak ?

Boze Buur | 14-02-06 | 13:26

@ ZI man je moet geen rechter zijn om te weten dat die cartoon geen enkele wet overtreedt. Benieuwd naar de reactie van de rechter? Ja ik ook, of ie zijn lach zal kunnen inhouden.
Wel goed dat ze nr de rechter gaan maar waar ze daarnaast toe oproepen weet jij toch ook niet.

Belgiaan | 14-02-06 | 13:25

@Achie Van de Egge
Zelf denken is niet zo moeilijk toch?
Nog eentje:
"Toen Hafsa Mohammed betrapte terwijl hij, in haar bed, de liefde bedreef met zijn concubine Maria, probeerde Mohammed de boze Hafsa een plezier te doen door haar te beloven weg te blijven bij Maria. Op dit punt komt Allah tussenbeide ten gunste van Mohammed:
"O Profeet waarom denk jij dat wat God wettig voor jou heeft gemaakt, verboden is? Jij probeert jouw echtge-notes een plezier te doen. Maar Allah is vaak verge-vend, zeer genadig." Surah 66:1 ( Soerat at-tahriem:1). "

The Truth | 14-02-06 | 13:25

@Morc Dat was perron nul in Rotterdam.

puddingbrood | 14-02-06 | 13:24

Weer een hoop praatjes en weinig nuttige ideeën. Zal geenstijl wel weer wezen.

MR. X | 14-02-06 | 13:24

Hoe noem je een vertegenwoordiger van de PROFEET.

Een PROFETEUR.

tekenfout | 14-02-06 | 13:24

Geweldig filmpje, en het lullige voor As-Zoennuh is, dat het PUUR de waarheid is.
1-0 voor Nova.

MDE | 14-02-06 | 13:24

tip voor die moslims: je kan met een afstandsbediening ook zappen!

reade romke | 14-02-06 | 13:24

Onderbuik 14-02-06 @ 13:23

Geweaun. Met wat rooibos, toch?

Harige Bangmaker | 14-02-06 | 13:23

het linkse nova (VARA! + NPS) heeft deze diaree over zichzelf afgeroepen, hadden ze maar beter moeten luisteren naar wat er WERKELIJK in het land gebeurde, i.p.v. te luisteren naar hun linkse fossiele achterban. Eigen schuld dikke bult, ben benieuwd hoe ze zich hier uit gaan redden.

Onderbuik | 14-02-06 | 13:23

@Colossi 14-02-06 @ 13:08
Doel heiligt de middelen volgens jou? Net zo als radicale moslims denk ik dan. Doel radicalisering van de verhouding tussen het westen en de islam. Middel misbruik van cartoons. Juist door het zootje van doel en middel maken krijgen we een radicalisering die niks meer met cartoon te maken heeft. Jou doel, hekel aan nova hebben, heeft nu niks met de aanklacht te maken. Gooi het dan ook niet door elkaar.

spooky | 14-02-06 | 13:22

Ach, het houdt ze van de straat he.
Hahaha wat zullen ze nat gaan die sukkols.
Weer die prachtige animatie bevestigd.
Moeten ze wel een rechter nemen die een beetje zijn lachen kan inhouden.

Deense Postbode | 14-02-06 | 13:20

@Pannie,
haar vader was ook al zo'n moslim-ophitsert, zit in de familie.

fuckje | 14-02-06 | 13:20

@pooface 14-02-06 @ 13:10
Het gaat mij niet zo zeer om de uiteindelijke uitspraak, daar heb ik een redelijk vertrouwen in. Het gaat me meer om de procesgang en het hele circus er omheen, en de reacties op de uiteindelijke rechtspraak, en wie in dit geval "advocaat van de duivel" gaat spelen natuurlijk :)

Huh..? | 14-02-06 | 13:20

The Truth 14-02-06 @ 13:13
en daar wil je mee zeggen dat het voor mohammed(vzmh) goed uitkwam en dat ter plaatse heeft verzonnen?

Achie Van de Egge | 14-02-06 | 13:18

Je moet ook niet iemand met de naam 'Polak' voor zo'n programma nemen, daar kwets je de Islamieten mee.

Pannie | 14-02-06 | 13:17

dit was ongeveer het hoogtepunt van het programma. De discussie was een zooitje, waarin Jeroen Pauw en Clatie Polak er niet eens tussen kwamen, Hirsi Ali zat weer te kakelen als een kip zonder kop, evenals een moslimdeskundieg aan tafel. Ik geloof dat Paul Scheffer als enige wat nuttige inbreng had, samen met een vrouwelijke turkse wethouder (?) die er zat. Volgende keer alleen goede debaters NOVA ,en die schreeuwerds lekker thuis laten zitten.

prestodegekste | 14-02-06 | 13:17

Hebben die luitjes dan een Ned.3 schotel op hun minaret?

fuckje | 14-02-06 | 13:16

Niks mis mee.
Heeft Clairie Polak al bewaking?

Pannie | 14-02-06 | 13:15

Wat zit iedereen nou moeilijk te doen over het feit dat ze naar de rechter stappen? Wij keuren geweld af en zien liever een gang naar de rechter. Nah, nu doen ze dat en is het nog niet goed. Laat die gasten svp. Tuurlijk staan ze daar voor schut, maar dat is toch leuk?

Bert Graat | 14-02-06 | 13:14

Dus je mag inmiddels niet meer als mening hebben dat die moslims overdrijven wat betreft deze cartoons. Dag vrijheid van meningsuiting!

username | 14-02-06 | 13:13

@Achie Van de Egge
Toen Abu Lahab Mohammed bekritiseerde en tegen hem zei: Val dood, Mohammed! Heb jij ons daarvoor hier uitgenodigd?? toen stuurde Allah onmiddellijk Surah 111 naar beneden om zowel Abu Lahab als zijn vrouw te veroordelen.

"Laat de handen van de Vader van Flane (Abu Lahab) afvallen. Hij zal weldra branden in een hels vuur. Zijn vrouw zal het brandhout dragen.

The Truth | 14-02-06 | 13:13

Sinds wanneer kijken moslims naar de nederlandse tv?

tonydomtana | 14-02-06 | 13:12

@Colossi 14-02-06 @ 13:08
dan ga je toch lekker SBS shownieuws kijken.

pooface | 14-02-06 | 13:12

Dit is toch wat we willen? Moslims die ons 'systeem' gebruiken? Die moskeeen vinden die cartoons kwetsend en stappen naar de rechter. Wat hadden ze moeten doen? Imams oproepen tot het stenigen van Jeroen Pauw of Clairy Polak? Zo is onze rechtsstaat toch bedoeld? Als je denkt dat er ergens wetten overtreden word kun je dat laten toetsen. Exact onze westerse cultuur, dus terug in je hok en lekker afwachten. Ik ben benieuwd wat de rechter er van zegt. Eerlijk gezegd had ik ook liever gehad dat Bouyeri Van Gogh voor de rechter had gesleept in plaats van afgeslacht.

ZI | 14-02-06 | 13:12

(Warning: LPF Reactie)
Laat ze nu maar lekker doodvallen. Op het moment dat we maar iets doen wat eventueel moslim's zou kunnen kwetsen, zijn ze al boos.
En reageren ze met ; JULLIE MOETEN DEAUD!
En dat is niet kwetsend, nee hoor.
(vooral omdat ze personen gaan noemen)

Weeraanmelden | 14-02-06 | 13:11

spooky 14-02-06 @ 13:10
yehuda betekent jood, dus misschien wel begrijpelijk waarom hij nazi's erbij moet halen....

Achie Van de Egge | 14-02-06 | 13:11

Geestig, eindelijk hebben de roden nu ook door dat het moslimfundamentalisme totaal niet "links" gezelli is.

Bomenknuffelaars aller landen wordt wakker... t is de SA in diguise!

Arme Klerie Polka, jarenlang tegen beter weten in slijmen met haar grootste vijanden en dan alsnog aan de persoonsbewaking. Tssss.

superjan | 14-02-06 | 13:11

@Huh..? 14-02-06 @ 12:58
Als je daaraan twijfelt heb je iets gemist de afgelopen weken.

pooface | 14-02-06 | 13:10

@YEHUDA33 14-02-06 @ 13:03
Wat ben jij een stoere jongen zeg dat je dat durft te zeggen. Mogen moslims niet naar de rechter stappen van jou, is dat nazi achtig naar de rechter gaan?

spooky | 14-02-06 | 13:10

ErachterKijkerd @ 13:00
De bedoeling van een meerkeuze raadsel is dat je er ook een stelling bijzet die NIET klopt. Zo is ie niet leuk.

Warrior4freedom | 14-02-06 | 13:10

Het lijkt wel of het Grote Offensief van de islam tegen Europa echt begonnen is. Niet zo gek, als je ook hoort, dat de moslimbelt olv Iran en Syrie al een hele tijd bezig zijn hun onderdanen op te zetten tegen het Westen, misschien vanwege de nucleaire aspiraties van Iran en de mogelijke gevolgen daarvan binnen afzienbare tijd?

Romanus | 14-02-06 | 13:09

Samen met het NOS journaal gooit NOVA meest tendentieuze, subversieve en links gemanipuleerde rotzooi de ether in. Mooi dat die linkse k*thoeren eens stank voor dank krijgen.

Colossi | 14-02-06 | 13:08

Maak boomerang kaarten van die cartoons, p/a As-Soennah moskee

mikeymike_nl | 14-02-06 | 13:08

Voor een keer hebben de As-Soennah boys groot gelijk. De schalkse doch politiek correcte humor van Joep Bertrans is gewoon zwaar Kudt.

sjaakdeslinksesul | 14-02-06 | 13:08

Trouwens wel een prachtige illustratie van hoe bekrompen moslims zijn.

Eagle_Eye | 14-02-06 | 13:08

He getsie heeft NOVA zomaar stigmatiserende cartoons vertoond? Tsssss, waar is het respect gebleven?

blikjegrolsch | 14-02-06 | 13:07

In duitsland is nu weer een of andere tekenaar met de dood bedreigd omdat hij iraanse voetballers tekende...
Gaat lekker zo...

ThE_ED | 14-02-06 | 13:07

@The Truth: Fatwa!!!! :)

TheGreatProfet | 14-02-06 | 13:07

Die moslims zijn helemaal niet kwaad op de cartoon van Bertrams; het gaat over de negatieve toon door de uitzending en de overbekende cartoons die bij Nova werden getoond. Jullie moeten eens wat vaker staatsjournaal lezen dan hier f5-en dan wist je dit gisteren vanaf het 16.00 journaal al.

spooky | 14-02-06 | 13:06

The Truth 14-02-06 @ 13:04
weet nie hoe jij aan je informatie komt, maar dat je de koran niet hebt gelezen is duidelijk...

Achie Van de Egge | 14-02-06 | 13:06

Wat een leuk filmpje.

Lucifer | 14-02-06 | 13:05

Het is tijd dat de mensen zich de moeite nemen om de islam te leren kennen. Niet aannemen wat de pr-mensen van de islam ons willen doen geloven. Maar lees zelf een de koran. Dan kom je erachter dat allah een verzonnen god is. Mohammed heeft zijn eigen religie gecreert. Het valt op door de koran te lezen dat Allah bereidt is om te voldoen aan Mohammed?s seksuele wensen, om de mening van Mohammed te steunen, om de acties van Mohammed te bevestigen, en om aan Mohammed?s kant te staan wanneer hij in problemen zit. Het is niet Mohammed die de wil van allah doet, maar allah die de wil van Mohammed doet. Alles wijst erop dat de koran een grote egotrip is van ene Mohammed.

The Truth | 14-02-06 | 13:04

-weggejorist-

YEHUDA33 | 14-02-06 | 13:03

Ik ben blij dat ze een rechtszaak aanspannen. Anders had ik desbetreffende cartoon nooit gezien. Ik vind hem leuk!!!

Bert Graat | 14-02-06 | 13:02

Jullie kijken eroverheen. Het heeft een dubbele betekenis.
Het is Mohammed met een Pim-coupe .

Boze Buur | 14-02-06 | 13:02

Ik vind die cartoons echt helemaal niets. Als ik de cartoons van de profeet Mohammed als voorbeeld mag nemen; Ik veeg er mijn reet mee af

Rielozz | 14-02-06 | 13:02

een rechter wordt toch niet erkend door de islam aangezien alleen allah de wet bepaald?

zakje pinda´s | 14-02-06 | 13:02

naja nie zeiken.. hier moet je tegen kunnen!!

Achie Van de Egge | 14-02-06 | 13:02

Wanneer gaan die mongeaulen nu eindelijk eens begrijpen dat wij persvrijheid hebben.

kruisridder | 14-02-06 | 13:01

"De Islam is een achterlijke godsdienst; Alle radicale moslims moeten het land uit gezet worden; De Profeet Mohammed is een Pedofiel"....
Doe mij ook zo'n fatwa, wel met mayo en ketchup graag.

ErachterKijkerd | 14-02-06 | 13:00

Bertrams strooit op geniale wijze een kilootje zout in de wond en daarom kan ik het me best voorstellen dat sommigen zich aangesproken voelen. Naar de rechter stappen bewijst het gelijk van Bertrams.

pooface | 14-02-06 | 12:58

Welkom in de nieuwe moslim staat " Nederland ".

YEHUDA33 | 14-02-06 | 12:58

Dit is echt de eerste keer dat ik een cartoon van deze linkse georienteerde rakker leuk vind.

10SC-star | 14-02-06 | 12:58

Ben eigenlijk wel benieuwd naar de rechtszaak en de uitkomst daarvan.
Nu maar hopen dat betreffende rechter stevig in z'n schoenen staat.

Huh..? | 14-02-06 | 12:58

Eigenlijk zegt die cartoon meer dan de hele uitzending van NOVA bij elkaar.
Schitterend gemaakt en bijzonder waar.

gekke gerrit | 14-02-06 | 12:57

Het is pitoresk om te zien dat zelfs de progressieve knipmessen van Nova niet aan de gedachtenpolitie van Allah's lakeien ontkomen.

Ik ben benieuwd hoeveel stenen des aanstoots de lange tenen van de As-Soennah moskee weten te bereiken de komende maanden.

Brusselmans | 14-02-06 | 12:57

Prachtige cartoon! Is geen MoHAMmed, dus niet zeuren!

KockKnocker | 14-02-06 | 12:56

is er al een nederlandse enquete? anders is er nog altijd de deense: www.petitiononline.com/mod_perl/signed... ook corriveeën als Marcel van Dam, Femke Halsema hebben al getekend...

Onderbuik | 14-02-06 | 12:56

Overigens is de aanleiding om naar de rechter te stappen, voor zover ik kan opmaken, niet Bertam's cartoon maar het onnodig herhalen van de spotprenten.

MAXIMO | 14-02-06 | 12:53

Wanneer dringt het nou eens tot die botte Hollandse harses van iedereen door dat die lui hier NIET thuishoren! Ze haten ons, het zijn oproerkraaiers en ze deugen nergens voor. Weg ermee, terug naar die zandbak!
Bah!

poktor | 14-02-06 | 12:52

@lof der
die afgebeelde persoon kan iedereen zijn, maar het lijkt me duidelijk dat het om die schreeuwerds uit het midden oosten gaat en niemand anders. Dus niet de Moslim in het algemeen en ook niet Mohamed

rattekop | 14-02-06 | 12:51

wanneer pleuren die gasten eens op naar hun eigen land,kunnen ze kankeren en klagen zoveel ze willen.
maar doe dat hier niet .
een mens word er toch onderhand scheitziek van die kudmoslies.

roelofw | 14-02-06 | 12:51

Goh ... en Nova nog wel.Onze immer correcte staatstelevisie

kruisridder | 14-02-06 | 12:50

vooral dat verkleinen van de hersenen is uitermate doeltreffend en zeker niet ongefundeerd

rattekop | 14-02-06 | 12:49

eeeeh.... één is èèn !

Lof der Zotheid | 14-02-06 | 12:48

Netjes, via de rechter hoor je dit ook te spelen..

MAXIMO | 14-02-06 | 12:48

Het is mij alleen onduidelijk of de afgebeelde persoon ook daadwerkelijk dé profeet is. Want zolang dat niet het geval is, is er toch nix aan de hand... Als het één Mohammed is, mag het. Als het dé Mohammed is, mag 't niet. Moeilijker dan dat moeten ze het niet maken...

Lof der Zotheid | 14-02-06 | 12:47

Drie keer raden waar die bakstenen nu weer voor hergebruikt worden...

Crow | 14-02-06 | 12:46

Heeft Bertrams iets leuks gemaakt??
Niet te geloven.

Jerolimo | 14-02-06 | 12:46

hahaha inderdaad.. treffende cartoon...

verlang wel terug naar die tijd dat die mariniers de dam schoon veegden...
kunnen we het adres van die moskee niet even doorgeven aan die club?

Morc (gegarandeert n | 14-02-06 | 12:46

Nog ff en je moet er een fatwa (or whaterver) er op na slaan wat je volgens de geytenneuqerts nog mag zeggen. Dit is niet haram weet je

Allochteen | 14-02-06 | 12:45

Was ook een rake cartoon. Dacht toen al dat er wel weer gezeur over zou komen..

de bier | 14-02-06 | 12:44

poppermotje 14-02-06 @ 12:41
Vlak na de lunch? Heb je nu al de bedrijfskroket achter de kiezen?

Roberto Fransisco | 14-02-06 | 12:44

O, we mogen er dus niet over praten. Mooi is dat!

tiswat | 14-02-06 | 12:42

Nova is niet gewoon rechts, het is extreem rechts...

Onderbuik | 14-02-06 | 12:42

Hè wat een commotie toch allemaal weer. En dat zo vlak na de lunch.

poppermotje | 14-02-06 | 12:41

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl