Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fitna, the day after

kabul100.jpgYes! We staan nog op de kaart. Dankzij onze regering zat de schrik er al maanden goed in. Maar er blijkt niets, maar dan echt helemaal niets, te zijn gebeurd vannacht. Het was eigenlijk nog nooit zo stil. Oké, in Staphorst werd er ingebroken in een schuurtje, terwijl in Dokkum een bushokje werd beschadigd door een dronken bromfietser, maar daarmee houdt het volgens het Nationaal Crisiscentrum eigenlijk wel op. Pakken we de buitenlandse kranten er even bij dan zien we ook dat er eigenlijk redelijk lauw wordt gereageerd op de film die het leven had moeten gaan kosten aan tientallen Nederlanders in den vreemde. Maar goed, het krantenoverzicht: in The Malaysia Sun slechts een zakelijk verslag, net als het Kazachstaanse nieuwsmedium Kazinform waagt de krant zich niet aan analyses. De Britse Times verwacht ongeregeldheden tijdens het vrijdagmiddag gebed, evenals The Daily Telegraph. Het links populistische El Pais omschrijft Wilders als een extreemrechtse politicus, terwijl The Washington Post erop wijst dat Nederland net als veel andere landen worstelt met de nationale identiteit na decennia van immigratie op grote schaal. De redactie van de Jakarta Post had gisteravond feestje, waardoor Fitna helemaal over het hoofd werd gezien en in het Botswana verscheen, als gevolg van een technische storing, geen krant. Tot zover een update omtrent Fitna. Mocht u nog aangifte willen doen: dat was nog nooit zo gemakkelijk...

Reaguursels

Inloggen

Even weer een voorbeeldje vanuit de praktijk dan maar:
-
MegaJobs wilde weten hoe tolerant werkgevers en werknemers zijn t.o.v. UITERLIJKE KENMERKEN, van burka’s tot zichtbaar ondergoed. Nederlanders blijken redelijk tolerant t.o.v. het uiterlijk van hun collega –zeker als die geen representatieve functie vervult- en leggen ruwweg de grens bij “geheel naakt” of “geheel bedekt”, al zijn vrouwen strenger dan mannen. Zo vindt 30% der mannen een (allesbedekkende) burka toelaatbaar, tegen maar 8% der vrouwen. Die zijn toleranter t.o.v. een hoofddoekje (73%, tegen 51%), keppeltje (61% tegen 45%) en het aloude kruisje (81% tegen 75%).
www.mediaonderzoek.nl/182/nederlander-...
-
Als ik dus eerder sprak over uiterlijke kenmerken dan bedoel ik dat bij Moslims de uiterlijke kenmerken zijn:
- hijaab (vrouwen)
- burqa (vrouwen)
- djellaba (mannen)
- baard (mannen)
-
Voor Joden zou een uiterlijke kenmerk kunnen zijn:
- keppeltje
- lange baard
- zwarte kleding
-
Voor Christenen:
- lange kousen
- hoedje
- hiep hiep hoera slippers
- ketting met kruis
-
etc. etc. etc.
-
Door deze kenmerken onderscheiden zij zich van andere mensen, door deze kenmerken geven zij aan bij een bepaald geloof te horen.
-
Een menselijk ras bestaat uit een groep mensen die op basis van uiterlijke etnische en/of genetische kenmerken kunnen worden onderscheiden van een andere groep mensen.
(WIKIPEDIA)
-
Het concept etniciteit wortelt in de idee dat de leden van bepaalde bevolkingsgroepen zich identificeren met gezamenlijke factoren, zoals nationaliteit, stamverwantschap, religie, taal, cultuur of geschiedenis.
(WIKIPEDIA)
-
RACISME kan verschillende effecten hebben. Door racisme leren mensen een andere groep, bijvoorbeeld zogenaamde migranten, zien als "anders en minderwaardig" t.o.v. de zogenaamde eigen groep. Racisme kan ook bepaalde maatregelen motiveren zoals het opdelen van een samenlevingen in blanke en zwarte gebieden, het maken van wetten waardoor bepaalde mensen minder rechten hebben dan andere (zoals vroeger de JODEN en zigeuners in Nazi-Duitsland op basis van de Neurenberger wetten). Doordat een bepaalde groep als "slecht" beschouwd wordt, krijgen alle leden van die groep te maken met negatieve discriminatie (achterstelling) op gebieden zoals werk, huisvesting en onderwijs.
(WIKIPEDIA)
-
Zijn Joden dan een ras? Zijn Moslims een ras?
-
De groepen waartegen racisme gericht is, worden vaak beschuldigd de oorzaak te zijn voor de problemen die een bepaald land of streek teisteren, zoals werkloosheid, overbevolking en inflatie.
(WIKIPEDIA)
-
"Veel fundamentele problemen in Nederland, zoals infrastructuur, files, huisvestingsproblemen en de verzorgingsstaat, kun je rechtstreeks
toeschrijven aan migranten."
Geert Wilders in interview met DPA, 3 januari 2008
-
Is Wilders in mijn ogen een racist? JA! Motivatie hierboven te lezen.

Jena | 30-03-08 | 14:27

Ik ben een gelukkig atheist.
Maar stel dat de PAUS of een BOEDHA,de zelfde uitspraken zou doen
als de moslimleiders in de film deden,dan had ik de reactie van de eu
wel eens willen zien.
DE REATIES VAN DE ILAMIETEN WEET IK AL,DE HELE MOSLIM WERELD GING TEKEER ALS EEN STELLETJE OPGEHITSTE DWAZEN.

opiejopie | 29-03-08 | 21:36

GAAAAPPPPPP.....
Het is steeds hetzelfde liedje... nl land van vrije menings uiting ..... ahum.
We moeten immigranten accepteren in onze maatschappij...
ga zo maar door...

Maar nu vraag ik me toch af... Dat vertaalde deel uit de koran....
Valt dat niet onder het kopje discreminatie en bedreiging?
uhhhhmmmm volgens mij wel...
En is bedreiging verboden volgens de wet.....
Uhhhhhmmm dacht t wel...

Maar ja als de koran verboden wordt kunnen ze natuurlijk nog altijd terreur saaien omdat bepaalde personen filmpje uitbrengen...
dus als koran geen excuus is komt er wel een ander excuus..

En dan nog een ding:
Neger zoenen mogen niet meer (vind ik erg lekker en klinkt niet negatief... maar ja valt onder discreminatie)

Waarom zie ik in de supermarkt nog altijd dan wel dat pak blanke vla sta???

Het punt wat ik hiermee wil zeggen is dat nl zover is dat er sprake is van dat dicreminatie alleen discreminatie is als politiek den haag bang is dat er problemen van komen..

En dat is nou precies wat er ook speelt met dit filmpje van geert...
Dus politiek als jullie willen dat autochtonen en allochtonen vredig samen leren leven stop dan eerst is met dat overdreven positieve discreminatie beleid!!!!

Ten tweede luister is naar de mensen in in het land ipv met elkaar thee en koffie gesprekjes te voeren.
En durf is een keer voor de mensen op te komen.

blondje88 | 29-03-08 | 20:14

Film is offline gehaald i.v.m. bedreiging van de medewerkers. Er staat nu een statement.

maxzz | 28-03-08 | 21:46

luisterteens 18:14:
Rare opvatttingen houd je er op na.
In het gunstige geval krijg je hier een separate moslimmaatschappij.
In het ongunstige geval krijg je een separate moslimmaatschappij die meer en meer radicaliseert.
Het voorbeeld daarvan zie je in Duitsland, waar voordien aangenomen werd dat er maar 10 % moslims radicaal dachten. Bij een hernieuwd recent onderzoek van het Duitse Ministerie van Binnenlandse zaken bleek dat 40 % te zijn. Bij meer als de helft van de allochtone moslimjongeren vond godsdienstig gerelateerd geweld toelaatbaar.
Die cijfers zullen beslist hier niet anders zijn.
Jezelf in slaap wiegen betekent niet dat anderen dat ook doen.

The eimer | 28-03-08 | 19:21

Jena 28-03-08 @ 15:19

Moslims hebben de uiterlijke etnische kenmerken en kan dus wel degelijk als ras worden aangeduid.
*
Dit is werkelijke bespottelijk. Religie heeft geen huidskleur, er zijn witte, zwarte, bruine en gele moslims. Je begint je af te vragen waarom links, met MINIMO voorop zo te koop durven te lopen met hun weerzinwekkende domheid en stuitende onwetendheid. Deze discussievervuiling is al zo'n 15 jaar aan de gang. Al deze tijd slagen de linkse kerkgangers erin om iedere discussie omlaag te trekken tot het niveau (hun eigen niveau) van racisme. Hierbij niet gehinderd door enige kennis van zaken maar gedreven door onzinnige ideologieën die maar 1 zaak dienen namelijk zelfverheerlijking, met andere woorden:"de feiten doen er niet toe maar met het hebben van deze mening deug ik". Volgens de kerk ben ik een goed mens.
*
Religie is niets anders dan gedachtengoed of het hebben van een mening over god. En meningen en/of gedachtengoed mogen aan kritiek onderworpen worden. Links doet niets anders maar het liefst zou men iemand met een 'foute' mening aangeven bij een daarvoor aangewezen autoriteit. De juridisering van de discussie.
*
Maar tegen domheid en ideologie is nu eenmaal geen kruid gewassen. De MINIMOS en Jena's behoren tot de groep der gelovigen. Gelovigen niet in de zin van kerkelijk maar in de zin van het hebben van een bepaalde onwrikbare karaktertrek in de persoonlijkheid die hen alles doet aangrijpen om hun gelijk aan te tonen. Bijvoorbeeld een gelover in Nostradamus die in zijn geschriften het getal 1363 tegen komt zal hierin het bewijs zien dat wanneer je de getallen door elkaar heen hutselt en voor de 3 een 1 leest en nog een paar bizarre handelingen toepast, dat Nostradamus de aanslag in New York tot op de dag precies voorspelt heeft. Een staaltle links redeneren. Discussiëren met zulke bedplassers heeft geen enkele zin. Je kunt ze hooguit voor lul zetten en belachelijk maken. Maar dan zit je weer met die door domheid gegenereerde betonnen plaat.
*
Tijd voor bier.

van Kloten | 28-03-08 | 18:32

-weggejorist-

luisterteens! | 28-03-08 | 18:28

-weggejorist-

karel Vermeer9986 | 28-03-08 | 18:17

-weggejorist-

karel Vermeer9986 | 28-03-08 | 18:07

Waarom denk je dat ik het doomsdayknopje gebruikte?

*Huivert gezellig potje mee*

G-unite | 28-03-08 | 17:47

@bottehond 28-03-08 @ 13:02
Daarom moeten we ook van de invloed van gristenen af. U zag anderhalf jaar geleden nog een bondgenoten in CU en CDA, meen ik me te herinneren, is uw mening over deze relihyena's inmiddels bijgesteld?

Murdockyoufool 28-03-08 @ 13:11

Sinds de 26000 tronie- Putsch van la Huizinga is de gristenhundenUnion definitief gekaapt door linksige relifascisten. Voorheen was de factie "van Dijke" nog zeer invloedrijk.
Vwb het CDA: sinds die teveel macht hebben verbraken ze het maatschappelijk contract en voeren nu hun op revanche gebaseerde hetze tegen seculieren op een wanstaltige wijze. En het was niet gek dat ik hen tot dan toe in het kamp der weldenkenden schaarde:

www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artike...

bottehond | 28-03-08 | 17:45

@MAXIMO 28-03-08 @ 17:40
Had ik natuurlijk kunnen verwachten. Kun je me dan vertellen hoe anders? Denk 't niet he?

stekelige | 28-03-08 | 17:44

LOL @ G-unite 28-03-08 @ 17:29:
So much power in one hand....
En toch word ik daar minder bang van dan van phhs.

koerbagh ® | 28-03-08 | 17:43

stekelige 28-03-08 @ 17:38
Het is anders.

MAXIMO | 28-03-08 | 17:40

@MAXIMO 28-03-08 @ 17:32
Zeg me dat 't anders is.

stekelige | 28-03-08 | 17:38

Kristus!
Volgens mij bestaan de reaguurders uit 2 typen.
1. zij die tijdens hun werk reaguren op kosten van de baas; zij zijn nu richting huis.
2. zij die niet werken, maar thuis reaguren om maar naar buiten toe niet gezien te worden en suggereren dat ze werken; zij wagen zich nu weer buiten.

Wat een afgang.

stekelige | 28-03-08 | 17:37

CoJoNes 28-03-08 @ 17:10
Ja, daarom schrijf je ook "als je een hotel hebt".
Crap.
Sikkeneur 28-03-08 @ 17:12
Smakelijk eten.
delano 28-03-08 @ 17:08
In Amerika hebben ze het dan ook niet over rassen maar over etnische groepen.
De Latino's, de Aziaten, de Kaukasians, de Afro-Americans etc.
stekelige 28-03-08 @ 17:17
Op zoveel onzin kan ik niet serieus reaguren.
Ik sla dat over.

MAXIMO | 28-03-08 | 17:32

@G-unite 28-03-08 @ 17:29

??

stekelige | 28-03-08 | 17:31

Bijzonder leuk speelgoed dat nieuwe knopje.
144 phhs comments in 1 keer foetsie.

Waren geloof ik 4 verschillende reacties.

G-unite | 28-03-08 | 17:29

@MAXIMO 28-03-08 @ 17:07
Is iedere allochtoon dan als Nederlander uit z'n heimat vertrokken? Waren 't niet eerst asielzoekers of gastarbeiders? Hebben ze niet uit zieligheidsgronden de Boel belazerd met kinderbijslag voor niet bestaande kinderen en later toen ze gezinshereniging eisten hun hele analfabetische dorp als gezin dit land binnengevoerd?
Zijn het niet de socialisten die zich op de borst rammen voor het feit, dat zij tot Nederlander moesten worden genaturaliseerd?
Waarom? Om materialistische motieven van de allochtoon en elctorale motieven van de socio's.
Als je dan Nederlander bent omdat je dat zo goed uitkwam, gedraag je dan naar de mores van dat land dat je de mogelijkheden biedt tot een beter leven en educatie.
Maar schijt er niet op, wil je?
En ja, Cojones heeft gelijk in wat hij stelt in 17:05.
En jij, Maximo, schaam jij je en kruip terug in je Rif-hol als 't je niet aanstaat.

stekelige | 28-03-08 | 17:17

Sikkeneur 28-03-08 @ 17:07

OK, ik had moeten schrijven: "Marokkaanse criminelen". Wordt de strekking dan beter?

Maar ik ga je dan binnenkort platwalsen met suggestieve krantenkoppen, NOS-berichten of anderszins waarin de kop "Nederlanders", "Ajaxsupporters", "mannen" in combinatie met een negatief bericht te vinden is.

delano | 28-03-08 | 17:15

@scf7457 28-03-08 @ 17:11
kijk eens op rapidshare

CoJoNes | 28-03-08 | 17:13

MAXIMO 28-03-08 @ 17:07
Het is vrijdagmiddag, CJN verveelt zich de tiefus en loopt jou nu een beetje te stangen.
Ik ga eten.......!

Sikkeneur | 28-03-08 | 17:12

koerbagh ® 28-03-08 @ 17:07
Geloof me, gereformeerden zijn veeeeel erger, maar afgeven op refo's is politiek correct dus laat ik het achterwege.

Miretra | 28-03-08 | 17:11

-weggejorist-

scf7457 | 28-03-08 | 17:11

@MAXIMO 28-03-08 @ 17:07
It's all in the eye of the beholder!
Ik zie mezelf in deze analogie ook als bewoner van dat hotel.
Het Hotel is Nederland, snap je? Hij was ook best moeilijk, geef ik toe.
*proest*

CoJoNes | 28-03-08 | 17:10

MAXIMO 28-03-08 @ 17:00

Wat???? Dus iedereen die jouw opvatting over ras(sen) niet deelt is verkeerd geinformeerd of racist?

Kom op zeg, ik dacht dat het toch wel algemeen geaccepteeerd was om over rassen te praten, al praat ik zelden in dergelijke bewoordingen. Daar hoeft niets denigrerends in te zitten.Dat het door Hitler een andere lading heeft gekregen, doet niets af aan het feit dat door bepaalde kenmerken mensen verschillen van elkaar.
Ik vind dat er veel te verkrampt wordt gepraat over verschillen tussen mensen. Tegenwoordig heet een blanke in Amerika al een Caucasian.
Mijn God, toen ik dat voor het eerst las, wist ik niet eens waar men het over had.

delano | 28-03-08 | 17:08

@MAXIMO 28-03-08 @ 16:59:
Alle immigranten? Ik vind autochtone gereformeerden overigens ook ballast.
Is dat ook een ras? Wel veel inteelt. 't Is bijna een aparte diersoort aan 't worden. Overigens heb ik geen behoefte aan jouw vriendenkringen. Ik heb genoeg aan die ene vriendenkring van mij.

koerbagh ® | 28-03-08 | 17:07

delano 28-03-08 @ 17:00
"Nederlanders gaan steeds.... etc. etc.", vind ik toch wat anders klinken dan "Als ik zeg dat ik dat Marokkanen, geheel indachtig de Koran, zorgvuldig hun slachtoffers uitkiezen en alleen zwakke, autochtone mensen beroven".
Je veralgemenisering krijgt hiermee toch een speculatieve bijsmaak, vind je niet?

Sikkeneur | 28-03-08 | 17:07

CoJoNes 28-03-08 @ 17:05
Wat jij daar zegt is pas crap. Nederlandse Moslims die evenveel rechten hebben als jij vergelijken met hotelbewoners.
Hoe durf je?

MAXIMO | 28-03-08 | 17:07

waar kan ik dat tyfus filmpje bekijken? bij mij stopt hij al na 20 seconden? kan ik hem downloaden?

scf7457 | 28-03-08 | 17:06

Wat een crap MAXIMO, als je een hotel hebt wil je ook dat je gasten zo nu en dan de kamerhuur betalen en jouw eigendommen respecteren.

CoJoNes | 28-03-08 | 17:05

@Schoorsteenveger 28-03-08 @ 16:58
Verrassend. De islam is daar eigenlijk pas sinds 1920 een beetje op gang gekomen.

CoJoNes | 28-03-08 | 17:03

Sikkeneur 28-03-08 @ 16:54

Veralgemeniseren wordt dagelijks gedaan. Ook b.v. door het NOS-journaal dat opent met "Nederlanders gaan steeds .... etc,etc,

Ik zie mijn speculatie niet. Hooguit veralgemenisering. But a nod is as good as a wink to a blind horse.

delano | 28-03-08 | 17:00

delano 28-03-08 @ 16:51
Niet per definitie, diegene kan ook gewoon verkeerd geinformeerd zijn.

MAXIMO | 28-03-08 | 17:00

CoJoNes 28-03-08 @ 16:57 Het is gezien!

Miretra | 28-03-08 | 16:59

Wat een gelul over racisme en het vermeende superioriteitsrecht daarop van moslims. Een vreemd ras, met de nodige bastaards, als je de arabieren, indo's en aziaten, tot 1 en hetzelde moslimras zou bestempelen.
Is 't niet meer een kwestie van een zwak minderwaardigheidscomplex dat zich uit door dwanguitoefening, domhouden, cultuurvernietiging, chantage en terreur? Dat vormt naar mijn oordeel meer het 'ras' waar moslims zich zo graag achter verschuilen.
De geitenwollensokkers tuinen er met de beide benen tot aan hun geslachtsdeel in, dat is 't meest tragisch.

stekelige | 28-03-08 | 16:59

koerbagh ® 28-03-08 @ 16:46
Niet lullen koetje. Iemand die alle immigranten als ballast ziet is gewoon een racist en wordt zodoende door mij en vele anderen dan ook zo aangeduid.
En ik denk dat dat ook bij jou het geval zou zijn indien ik de eer zou hebben jou een dagje kennis te laten maken met mijn diverse vriendenkringen.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:59

Interessant gegeven in deze discussie is het onderzoek dat vandaag in NieuwNieuws werd aangehaald, waaruit blijkt dat in Libanon rassenkenmerken en geloofsovertuiging hoog correleren. De Kruisvaarders hebben daar uiteraard DNA-sporen achtergelaten, maar die worden nagenoeg alleen teruggevonden bij Libanese christenen en niet bij Libanese moslims. Omgekeerd dragen Libanese moslims DMA-sporen van arabieren in zich die niet of nauwelijks worden teruggevonden bij Libanese christenen:

"We.... suggest that the Islamic expansion from the Arabian Peninsula beginning in the seventh century CE introduced lineages typical of this area into those who subsequently became Lebanese Muslims, whereas the Crusader activity in the 11th-13th centuries CE introduced western European lineages into Lebanese Christians."

Nou, dan ben je sneller een racist dan je erg in hebt.

www.nieuwnieuws.nl/archives/tech/2008/...

Schoorsteenveger | 28-03-08 | 16:58

@Miretra 1654
Pak een willekeurig politiek topic en ctrl-f op cojo. Ik vind 'stront' nog teveel eer.

CoJoNes | 28-03-08 | 16:57

koerbagh ® 28-03-08 @ 16:47

Goed dat ik het weet. Mocht ik onverhoopt in de toekomst beroofd worden door een fin, dan weet ik dat ik mijn eigen aangifte kan doen wegens discriminatie c.q. racisme.
Had ik daar maar niet moeten lopen......

delano | 28-03-08 | 16:55

MAXIMO 28-03-08 @ 16:51
Omdat je irl zo'n schattig mens bent!
---
Topic:
Blijft staan dat Jan Peter Balkenende groepen tegen elkaar uitspeelt en daarbij handig misbruik maakt van een filmpje waarvan er al duizenden zijn gemaakt.
Kennelijk heeft niemand in de gaten wat voor stront dit land regeert.

Miretra | 28-03-08 | 16:54

delano 28-03-08 @ 16:46
U speculeert er aardig op los, wat een andere dimensie zou krijgen door te schrijven dat een groep straathuftertjes van Marokkaanse afkomst vaak betrokken zijn bij berovingen van oude van dagen.

Sikkeneur | 28-03-08 | 16:54

@stekelige 28-03-08 @ 16:45
Om over genitale mutilatie nog maar te zwijgen.

CoJoNes | 28-03-08 | 16:52

MAXIMO 28-03-08 @ 16:41

Dus iemand die wel gelooft dat er meerdere rassen zijn is in jouw ogen een racist?

delano | 28-03-08 | 16:51

Miretra 28-03-08 @ 16:46
Duifje? Hoezo? Omdat ik met mensen praat?

MAXIMO | 28-03-08 | 16:51

Murdockyoufool 28-03-08 @ 16:35
Onzin! Ken veel 'halfbloedjes' die zijn voortgekomen uit gemengde huwelijken tussen Turken/Marokkanen en Nederlanders, echt niet meer op 2 handen te tellen.
Tuurlijk zijn er moslims die daar op tegen zijn maar dat is ook zo onder autochtonen die liever niet zien dat hun dochter of zoon met een 'buitenlander' gaat.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:49

@delano 28-03-08 @ 16:46:
Ja, volgens Baarstje ben JIJ dan de racist. Niet die zielige allochtoon.

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:47

@MAXIMO 28-03-08 @ 16:41:
Maar je hebt dus blijkbaar ook een idee van wat die rassentheorie van een ander dan is... Sowieso heel knap, want ik heb Geert er eigenlijk nooit over gehoord, maar het omvat dus in elk geval "moslims" als raciale groep, volgens jou.

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:46

MAXIMO 28-03-08 @ 16:45 Duifje!

Miretra | 28-03-08 | 16:46

Baarstje 28-03-08 @ 16:26

Wat bedoel je nou eigenlijk?
Als ik zeg dat ik dat Marokkanen, geheel indachtig de Koran, zorgvuldig hun slachtoffers uitkiezen en alleen zwakke, autochtone mensen beroven, ben ik dan een racist?
Welnee, het zijn die Marokkanen die zorgvuldig hun slachtoffers uitkiezen bij hun berovingen en overvallen en DUS racistisch handelen.
Ze zouden dat niet zijn als ze ook de Marokkaanse slager op de hoek zouden beroven en de oude Marokkaan die net zijn AOW heeft gehaald.Maar dat gebeurt niet.
I

delano | 28-03-08 | 16:46

@Murdockyoufool 28-03-08 @ 16:37
Kinderen geforceerd in een keurslijf persen, moet strafbaar worden gesteld. Dat geldt ook voor kinderdoop en meetorsen naar gebedshuizen van welke sekte dan ook. Ieder geloof is sektarisch als je er niet zelf voor kiest en je de leeftijd des onderscheids nog niet hebt.
Wat een volwassene doet, is een vrije keuze. Je mag zo gek doen als je zelf wilt, mits je een ander niet tot last bent. Laat staan dat je in je idoterie terreur uitoefent.

stekelige | 28-03-08 | 16:45

CoJoNes 28-03-08 @ 16:37
Aanspreken mag, tuurlijk, niks op tegen, heb zelf ook leuke discussies met moslim over hun geloof en de manier hoe ik in het leven sta maar dat soort discussies worden nooit op een beledigende wijze gevoerd.
En met een angst- en haatzaaiend monoloog luistert het lijdend voorwerp toch niet.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:45

@MAXIMO 28-03-08 @ 16:35:
Dus volgens jou verdient moslim-terrorisme gewoon een betere PR?
*proest*

Nou, bel Saatchi & Saatchi maar, die kunnen alles aan de man brengen.
www.saatchi.nl/

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:44

delano 28-03-08 @ 16:36
Ik ontken niet dat er maar 1 ras bestaat.
En ik ontken ook niet dat er racisten bestaan die wel in rassentheorietjes geloven. Dit soort lieden en alles wat daarnaar stinkt noem ik racisten.
Is het nu eindelijk duidelijk? Of moet ik het op AVI 1 niveau uitleggen?

MAXIMO | 28-03-08 | 16:41

Zijn er al rellen vanwege de opmerking van Van Geel (CDA) dat Geert een bladzijde uit de koran had moeten scheuren?

Miretra | 28-03-08 | 16:40

@stekelige 28-03-08 @ 16:33
En daarmee zijn het eigenlijk slachtoffers, die moslims, en dienen we ze zoveel mogelijk tegemoet te komen, opdat we hun collectieve psychose in stand kunnen houden?

Murdockyoufool | 28-03-08 | 16:37

@Maximo
Een volwassene mag je aanspreken op z'n keuzes. Dat doe ik bij jou, dat doe jij bij mij maar waarom mag dat niet bij de moslim?

@stekelige 28-03-08 @ 16:33
Wil je me nu vertellen dat religie verwerpelijk is dan? Laat onze socialistenvrienden het maar niet horen. Nare racist.

CoJoNes | 28-03-08 | 16:37

MAXIMO 28-03-08 @ 16:23

Maar wacht even... Je beweerde toch dat er maar een ras was of heb ik dat verkeerd begrepen

Wacht even hier is je posting:

"Toevallig ben ik het type dat ervan uitgaat dat er maar 1 ras bestaat.
En ondanks dat ontken ik het feit dat racisme, vooral binnen jouw cluppie, niet bestaat ook niet."

MAXIMO 28-03-08 @ 15:38

Nou, het staat er toch! Het zijn je eigen woorden.
Dus hoe kan iemand nou racist zijn als er volgens jou maar 1 ras is?

Lachen, Maximo!!!!

delano | 28-03-08 | 16:36

@MAXIMO 28-03-08 @ 16:32
Juist de keuzevrijheid binnen de islam laat te wensen over. Wilders wijst er nog maar 'ns op door aan te halen dat respect voor de islam wordt vereist terwijl de islam andersom geen respect toont. Nederlandse huwelijkspartner? Nope.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 16:35

koerbagh ® 28-03-08 @ 16:24
Alleen omdat ze betere PR hebben wil nog niet zeggen dat je ze vrij kan pleiten van terrorisme en onderdrukking die gerechtvaardigd wordt middels de geloofsboekjes en scrolls die ze lezen.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:35

@Jena 28-03-08 @ 16:28
Jij hebt geen meningen, jena, jij wilt anderen jouw gelijk opleggen met dwang.

CoJoNes | 28-03-08 | 16:34

CoJoNes 28-03-08 @ 16:26
Ze proberen het zo te draaien dat anti-socialisme eigenlijk racisme is.

Miretra | 28-03-08 | 16:34

@CoJoNes 28-03-08 @ 16:24
Een gemene en inerte vraag aan een moslim. Kom je me vertellen dat ie een keuze heeft? Of is de praktijk dat als ie niet 'vrijwillig' kiest dat''t 'm letterlijk door de strot wordt gedouwd. Kijk naar dat drie-en-een-half jarig meisje in Wilders documentaire; zag je de vertwijfeling in de ogen van dat kind?

stekelige | 28-03-08 | 16:33

CoJoNes 28-03-08 @ 16:24
Ja en nee.
Kinderen die met de paplepel religieus worden opgevoed weten bijv. niet beter.
Volwassenen is een ander verhaal.
Ligt er dan natuurlijk nog wel aan, indien ze van kleins af aan zo zijn opgevoed, of ze de mogelijkheid hebben gehad om andere zienswijzes tot zich te nemen.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:32

@Jena 28-03-08 @ 16:25:
Palestijnen? Wie bedoel je daar mee? Dat zootje ongeregeld van voormalige Egyptische en Jordaanse nationaliteit die zelfs Egypte en Jordanië niet willen hebben en dus maar bedacht heeft dat ze een eigen volk zijn?

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:32

CoJoNes 28-03-08 @ 16:24
Een waar woord, CoJoNes.
Een mens heeft het recht, wellicht de plicht om zijn meningen te herzien, zijn keuzes te veranderen, zijn oordelen bij te stellen. Godsdienst is een keuze, maar het probleem is natuurlijk dat de volksmenners, de priesters, pausen, imams en ayatollahs van deze wereld, het anders doen voorkomen en angst, schuldgevoel en haat zaaien om te voorkomen dat de keuze wordt gemaakt ten nadele van het eigen gedachtengoed en de machtsstructuur die hierop is gebaseerd.
Iemand aanspreken op zijn keuze kan mijns inziens nooit als racistische daad worden gekwalificeerd.

Schoorsteenveger | 28-03-08 | 16:31

Inderdaad, CoJoNes, alleen jouw waarheid is DE waarheid toch? Vandaar dat je de meningen van anderen afzeikt, nietwaar?

Jena | 28-03-08 | 16:28

@Baarstje 28-03-08 @ 16:21:
En waar projecteer ik dat op de Antilliaanse gemeenschap? Ik vraag me slechts af: waarom is er überhaupt een Antilliaanse gemeenschap die zichzelf zo noemt en zichzelf wil onderscheiden van de gehele gemeenschap.
Maar goed, als ik die vraag stel, dan ben ik de racist. Dat is dan duidelijk hoor.... Volkomen helder, zij het op een volkomen irrationele en onbegrijpelijke wijze.

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:28

@Miretra 1623
Snap het nou toch eens. De socialist heeft gewoon altijd gelijk en als je dat niet gelooft dan ben je een egoïst. Waarom zouden de verhevenen hun standpunten moeten onderbouwen. Socialisten zien zichzelf als übermenschen en zijn nog erger dan moslims.

CoJoNes | 28-03-08 | 16:26

delano 28-03-08 @ 16:24

Ook. Maar dat maakt jou niet minder racist.

Baarstje | 28-03-08 | 16:26

delano 28-03-08 @ 16:03
U laat zich door geen enkele Overheid voorschrijven wat u onder racisme wilt verstaan. Dat zal een Overheid ook niet doen, maar het WvS geeft wel die grenzen aan.
Overigens ben ik van mening dat je racisme en xenofobie best onder vrijheid van meningsuiting mag plaatsen, omdat het opvattingen zijn of een ideologie die als zodanig niet strafbaar is.
Het op grond van die opvattingen of ideologie personen te discrimineren, door ze gelijke rechten te willen ontzeggen, vind ik dan weer wel strafbaar.
Zeg maar het verschil tussen woord en daad...

Sikkeneur | 28-03-08 | 16:26

Vertel dat de Palestijnen maar, Koerbagh...

Jena | 28-03-08 | 16:25

Baarstje 28-03-08 @ 16:21

Als die Antilliaan alleen maar blanken uitkiest voor zijn berovingen is hij zelf een racist, snappie?

delano | 28-03-08 | 16:24

@Jena 28-03-08 @ 16:16:
Ja, kun je doen... Die boeken zijn minstens zo verachtelijk en staat minstens evenveel nonsens in. Maar we hebben het nu even over de koran, die voor 90% plagiaat van het OT en NT is. Het punt is wel dat er de afgelopen jaren opvallend weinig christelijk en joods zelfmoordterrorisme is geweest op basis van die sprookjes. www.rop.postmodernclog.com/

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:24

@MAXIMO
Ben je het met me eens dat religie een keuze is?

CoJoNes | 28-03-08 | 16:24

Jena 28-03-08 @ 16:21 Lol, had ik al verwacht. :-))

Miretra | 28-03-08 | 16:23

@MAXIMO 28-03-08 @ 16:19
Godverdomme, jij grossiert echt in stereotypen.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 16:23

delano 28-03-08 @ 16:21
Lul toch niet zo dom man.
Heb al hierboven duidelijk gemaakt dat je zelf geen aanhanger van een rassentheorie hoeft te zijn om iemand die dat wel doet voor racist uit te maken.
Leer Nederlands! Leer BEGRIJPEND LEZEN!

MAXIMO | 28-03-08 | 16:23

MAXIMO 28-03-08 @ 16:13

Het valt mij op dat zo gauw jij het moeilijk krijgt, je wegloopt uit de discussie.
Ik heb je al eerder gewezen op je absurde redeneertrant en duidelijk gemaakt dat, als er volgens jou maar één ras is, niemand dus racist kan zijn.
Je lult je zelf voortdurend vast met je drogredeneringen en als je daarop gewezen wordt, loop je weg of begint "demagogie"of "racist" te roepen.

Je opvattingen zijn zo abject, dat het alleen maar lachwekkender wordt naarmate je je nog krampachtiger blijft vasthouden aan je achterlijke postings.

1 ras, dus ben ik mijn eigen racist, volgens jou, nietwaar?

delano | 28-03-08 | 16:21

koerbagh ® 28-03-08 @ 16:16

Inderdaad Als een Antilliaan jou berooft en je projecteert zijn gedrag op de Antilliaanse gemeenschap dan ben je een racist los van de motieven van de Antilliaan.

Baarstje | 28-03-08 | 16:21

Nee, Miretra, ga zelf op zoek, hoef ik niet voor je te doen tenslotte. ;-)

Jena | 28-03-08 | 16:21

@MAXIMO 28-03-08 @ 16:11
HOKJE!
Man, ik ben zelfs nu nog niet eens van plan PVV te stemmen. Ik verdedig slechts de man die open zenuwen raakt en vervolgens door de hele goegemeente -van kabinet en collegapolitici tot media en belangenorganisaties- tot op z'n enkels wordt afgefikt.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 16:20

Met migranten bedoelt Wilders natuurlijk alle immigranten behalve zijn vrouw en foute vader.
Vandaar ook dat ie zijn haar blondeert, hij schaamt zich voor zijn roots en wil het liefst zo blank mogelijk overkomen.
MAXIMO 28-03-08 @ 16:18
-
Om dan vervolgens zijn keppeltje op te gaan zetten en te gaan klagen bij de klaagmuur.
img144.imageshack.us/img144/711/wilder...

Jena | 28-03-08 | 16:20

CoJoNes 28-03-08 @ 16:13
Mwoahhh, hij bekende in het verleden SP-er te zijn.
Wat dat betreft is het een logische stap van de aan lager wal geraakte socialist.
Mussolini, Fortuyn en Ayaan gingen hem al voor.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:19

Jena 28-03-08 @ 16:16 Kom maar op met die passages.

Miretra | 28-03-08 | 16:19

Schoorsteenveger 28-03-08 @ 16:12
Met migranten bedoelt Wilders natuurlijk alle immigranten behalve zijn vrouw en foute vader.
Vandaar ook dat ie zijn haar blondeert, hij schaamt zich voor zijn roots en wil het liefst zo blank mogelijk overkomen.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:18

Ja, en wat moet ik daar mee, koerbagh? Je kan hier alle passages neerzetten uit de Koran, ik kan weer passages neerzetten uit de Bijbel en de Thora om aan te tonen dat in de laatste twee boeken zo'n beetje hetzelfde staat beschreven maar wat schieten we daar mee op?

Jena | 28-03-08 | 16:16

@Baarstje 28-03-08 @ 16:11:
Joh....? Dus eh, als ik het goed begrijp: als een Antilliaan mij berooft OMDAT ik een blanke ben, dan ben ik de racist? Ik moet hem eigenlijk dankbaar zijn?

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:16

koerbagh ® 28-03-08 @ 16:06
Natuurlijk niet, aangezien je je inmiddels tot je middel in Wilders aarsch bevind is jouw visie enigszins vertroebelt.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:13

@Jena 28-03-08 @ 16:05:
Hele, heeeeeele kleine selectie uit dat sprookjesboek:

4:74 Let those fight in the way of Allah who sell the life of this world for the other. Whoso fighteth in the way of Allah, be he slain or be he victorious, on him We shall bestow a vast reward.

8:7 And when Allah promised you one of the two bands (of the enemy) that it should be yours, and ye longed that other than the armed one might be yours. And Allah willed that He should cause the Truth to triumph by His words, and cut the root of the disbelievers;

8:17 Ye (Muslims) slew them not, but Allah slew them. And thou (Muhammad) threwest not when thou didst throw, but Allah threw, that He might test the believers by a fair test from Him. Lo! Allah is Hearer, Knower.

9:5 Then, when the sacred months have passed, slay the idolaters wherever ye find them, and take them (captive), and besiege them, and prepare for them each ambush. But if they repent and establish worship and pay the poor-due, then leave their way free. Lo! Allah is Forgiving, Merciful.

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:13

@MAXIMO 1611
Ik schat Murdock in als te veel libertariër om op Wilders te willen stemmen. Wilders is een conservatieve collectivist en allesbehalve liberaal.

CoJoNes | 28-03-08 | 16:13

Jena 28-03-08 @ 16:10 Op mijn tijd.
Misschien komt er nog een sporttopic, kunnen we gezellig klessen over de polletieke implicaties van speerwerpen.

Miretra | 28-03-08 | 16:13

MAXIMO 28-03-08 @ 16:07
Migranten, is dat een ras?

Schoorsteenveger | 28-03-08 | 16:12

Murdockyoufool 28-03-08 @ 16:07
Tuurlijk, zoals je het zelf zegt, vanuit het niets (!) is elke winst winst, al is het 1 zetel.
En niet liegen. Jij zou sowieso Wilders stemmen.
Ligt ook in de lijn van al jouw comments.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:11

koerbagh ® 28-03-08 @ 15:16

Dan moet je ook iets tegen antilianen en turken hebben. Die vertonen min of meer dezelfde kenmerken. Racisme verandert met de jaren en uit zich in de vorm van systematisch discrimineren en dat is wat jij doet!

Baarstje | 28-03-08 | 16:11

MENSENRECHTEN, Miretra, als je toch graag andere bevolkingen wil veroordelen en over China begint... MENSENRECHTENSCHENDING in China, ga daar eens iets over lezen.

Jena | 28-03-08 | 16:10

Het pijnlijkst aan deze kwestie is dat we in Nederland anno 2008 kennelijk massaal en zelfs op het hoogste niveau overwogen om deze film te verbieden. Nota bene zonder hem gezien te hebben.
Hoe komt het dat onze liberale, tolerante moraal t.a.v vrije meningsuiting zo is verwrongen dat we zelfs censuur-vooraf bepleiten?
Dat feit op zich laat al zien hoezeer de Nederlandse samenleving en politiek kopschuw en angstig zijn geworden t.a.v. religieuze orthodoxie en fanatisme.

Bijstandtrekker | 28-03-08 | 16:10

MAXIMO 28-03-08 @ 16:03

"Racist", "demagogie" die woorden liggen jou wel in de mond bestorven zo gauw je geen weerwoord hebt.

delano | 28-03-08 | 16:09

Precies MAXIMO, maar blijkbaar willen de mensen hier dat niet inzien... tis hier een beetje vechten tegen de bierkaai. ;-)

Jena | 28-03-08 | 16:09

De kern van deze hele discussie is de volgende:

Religie is een keuze.

Niemand wordt religieus geboren, je kiest voor een religie. Als je kiest voor een religie waarbinnen zich elementen bevinden die geweld verheerlijken, homosexuelen als minderwaardig zien, vrouwen tweederangsmensen vinden en individuele vrijheid willen inperken, dan kies je daar dus voor.

Ben je het met bepaalde elementen niet eens, dan splits je je af van de hoofdstroom. Als we de moslims die de afgelopen dagen op TVhebben gezien mogen geloven, wordt die nieuwe stroming een doorslaand succes in Nederland.

Ik wacht af.

CoJoNes | 28-03-08 | 16:08

Jena 28-03-08 @ 16:06
Waarom zou ik opeens een mening over sport moeten hebben?
Niet rabarberen graag....

Miretra | 28-03-08 | 16:08

Jena 28-03-08 @ 16:02
Klopt, heb je gelijk in. Hij richt zich voornamelijk tot moslims en niet-westerse allochtonen zoals Ellian en Eshan Jami :)
Maar met uitspraken zoals "Veel fundamentele problemen in Nederland, zoals infrastructuur, files, huisvestingsproblemen en de verzorgingsstaat, kun je rechtstreeks toeschrijven aan migranten" heeft ie het wel degelijk over alle mensen die zijn geimmigreerd. Die tyfusracist.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:07

phhs je bent niet lekker kruip, terug in je hol vuilak, er zijn geen rellen onstaan ondanks de aanzet van Bakellende, de opruier! We mogen ons diep schamen zo'n president te hebben!

sterretje | 28-03-08 | 16:07

@MAXIMO 28-03-08 @ 15:57
Kom op, 'maar' negen zetels? Uit het niets. Wilders was al afgeschreven! Kan me herinneren dat Martin Bril in DWDD zei: van die man horen we niets meer. Hij baseerde zich op een bescheiden opkomst tijdens een bijeenkomst in Venlo. Maar negen zetels....
Werkelijk, ik ben in staat om vanwege mensen als Maximo, Jena, PP-dinges en Bijstandslutser op Wilders te stemmen...

@koerbagh ® 28-03-08 @ 15:57
Opvallend in het kader van de noodzakelijke tweedeling is de diepe minachting voor blanke paupers, een groep die overduidelijk tot de minder-bedeelden behoort.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 16:07

Bijstandtrekker 28-03-08 @ 16:04
Die gemolesteerde bejaarden stemmen helaas nog steeds CDA, erg dom van ze.

Miretra | 28-03-08 | 16:07

Wilders zal misschien graag een babi-pangang lusten, Miretra? En misschien geen shoarma?
Over China gesproken... hoe zat dat nou ook alweer met Olympische Spelen en mensenrechten enzo? Hm... dat kan jij mij vast vertellen.

Jena | 28-03-08 | 16:06

*nog een extra "dat" @koerbagh @ 16:03 omhoog werpt*

@MAXIMO 28-03-08 @ 16:03:
Tja... Blijkbaar weet jij heel goed wat een ras is, welke onderscheiden er dan zijn dat je Wilders beschuldigt een onderscheid naar ras te maken. Ik zou het niet eens durven.

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:06

Gelukkig is er nu een duidelijk moment gekomen dat iemand het zand uit onze ogen wast dat decennialang door de linkse kerk in onze ogen is gestrooid. Kwetsend is niet de heer Wilders maar wat in de koran staat: de gematigde moslims in dit land zouden zich voor hun heilig boek moeten schamen.
Door de heer Wilders allemaal uit de context gerukt?
Laat we in Nederland maar eens een inhoudelijk debat over de koran gaan voeren en ophouden met het demoniseren van Geert Wilders als haatzaaier.
Ik ben blij dat we in een democratie leven waarin gepolariseerd mag worden. De lieve vrede zal op langere termijn toch geen stand houden.

Bijstandtrekker | 28-03-08 | 16:06

Sinds gisteren nadat plotseling het nieuws kwam over de film fitna heb ik eerst de film in het engels bekeken omdat de nederlandstalige film niet bereikbaar was, overbezet waarschijnlijk. Vanmiddag heb ik pas de nederlandstalige fitna gezien uiteraard alleen vanwege het feit dat je dan alles beter kan begrijpen in je eigen taal.

En ik heb goed alle nieuwsuitzendingen gevolgd over fitna. Dat begon gisteren met Nova.

Mijn mening is dat Jan Peter Balkenende en de leden van het kabinet het goed gedaan hebben.
Normaal ben ik geen liefhebber om Balkenende te horen en te zien, maar nu was het goed dat het zo gedaan is.

Ik ben blij dat het 1 dag na het uitkomen van de korte film fitna gewoon rustig is in ons land.
Dit komt denk ik dan ook omdat Geert Wilders oude beelden heeft gebruikt voor zijn film en verkeerde personen naar voren heeft gehaald. Zo heeft Geert Wilders, Mo. B verwisseld met relrapper Salah Edin.
En heeft hij onder andere de cartoon van een deense cartonist gebruikt waarvoor hij geen toestemming heeft gehad.
Ik ben blij dat het een zwaar teleurstellende korte film is geworden.

Ik had verwacht dat Geert Wilders zelf ook in beeld zou komen en zijn mening zou geven, maar zelfs dat zit niet in de film.

Ypsie | 28-03-08 | 16:05

Waar in de Koran staat dat mensen een schoolbus moeten opblazen met kinderen erin, Koerbagh? Juist ja...

Jena | 28-03-08 | 16:05

Jena 28-03-08 @ 16:02
Een land mag, moet zelfs alle immigranten weren die hier niet functioneren.
Ik heb Geert nooit over Chinezen gehoord, die redden zich hier uitstekend.

Miretra | 28-03-08 | 16:04

Minister Vogelaar heeft de Nederlandse moslims geprezen, na Fitna.
Ze zou 100 dagen extra kunnen inlassen om de beroofde (voormalige) winkeliers in Amsterdam-West te bezoeken.
Ze zou kunnen informeren welke impact de gewapende roofovervallen hebben gehad op hun leven.
Ze zou ook op bezoek kunnen gaan bij de bejaarde vrouwen die hun handtas moesten afgeven, goed- of kwaadschiks.
De minister zou kunnen vragen hoe het nu met de oudere dames gaat. Gemolesteerde homo's kan zij ook bezoeken.

Bijstandtrekker | 28-03-08 | 16:04

Sikkeneur 28-03-08 @ 15:54

Nee, dat wordt van bovenaf opgelegd. Dus het begrip nationaliteit wordt er door een politiek-correcte overheid aan vast gekoppeld.
Ik laat mij niet, door geen enkele overheid voorschrijven, wat ik onder racisme moet verstaan.
Negers discrimineren omdat ze zwart zijn vind ik racisme, Duitsers discrimineren omdat ze Duits zijn, vind ik niet racistisch, maar wel discriminerend.
Zo kan je nog eindeloos doorgaan om er uiteindelijk achter te komen dat de grenzen nogal vaag zijn om iets of iemand racistisch te noemen.

delano | 28-03-08 | 16:03

"ik beoordeel mensen op basis van hun gedragingen/uitingen en niet op basis van hun afkomst/religie"
@Jena 28-03-08 @ 15:55:

Jaaaa jaaaa.... Dus als iemand Allah u akhbar schreeuwt en een bus schoolkinderen opblaast dan is dat slechts een uiting en een gedrag en heeft het niets met afkomst en religie te maken.
Vind je het heel erg als ik denk dat niet helemaal klopt?

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:03

koerbagh ® 28-03-08 @ 16:00
Onzin, om mensen die rassentheorietjes aanhangen racisten te noemen hoef je diezelfde rassentheorietjes niet te ondersteunen.
Wederom een prachtig staaltje demagogie van jouw hand.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:03

Wilders richt zich enkel op Moslims
Jena 28-03-08 @ 15:55
Is zijn goed recht, dat van die niet-westerse allochtonen is gelul van je.
Miretra 28-03-08 @ 15:58
-
“Ik ontzeg niemand een gezinsleven. Ook NIET-WESTERSE ALLOCHTONEN niet. Ze mogen trouwen, ze mogen samenwonen. Alleen niet in Nederland.”
Uitspraak Geert Wilders.
-
Wat zei je ook alweer, Miretra? Misschien moet je jezelf even beter laten informeren.

Jena | 28-03-08 | 16:02

Jena 28-03-08 @ 15:55
Dus Wilders heeft het niet tegen die bekeerde hollandse melkmuilen die zo nodig plotseling in een boerka en boerkini kruipen omdat Allah dat van hen vraagt?
Wat een onzin. Een moslim is iemand die de islam aanhangt.

Schoorsteenveger | 28-03-08 | 16:02

Bijstandtrekker 28-03-08 @ 16:00 Je vergeet alweer de christendemocraten.

Miretra | 28-03-08 | 16:02

De Vogelaars en Chohens zijn de bruin hemden van deze tijd ; deze bruin hemden buigen al voor hun nieuwe islamitische meesters.

Bijstandtrekker | 28-03-08 | 16:00

Murdockyoufool 28-03-08 @ 15:52
Onzin, heb nooit gezegd dat joden een ras zijn.
Zoiets zal ik ook nooit zeggen omdat het niet zo is.
Koerbagh is diegene die dat gelooft.

MAXIMO | 28-03-08 | 16:00

@MAXIMO 28-03-08 @ 15:52:
Ik heb geen rassentheorie. Ik noem ook niemand een racist. Jij wel. Om iemand een racist te kunnen noemen moet je namelijk een rassentheorie hebben.

koerbagh ® | 28-03-08 | 16:00

Wilders richt zich enkel op Moslims
Jena 28-03-08 @ 15:55
Is zijn goed recht, dat van die niet-westerse allochtonen is gelul van je.

Miretra | 28-03-08 | 15:58

Murdockyoufool 28-03-08 @ 15:50
Ohhh shit, je bent er echt een.
Zo eentje die gelooft dat Wilders daadwerkelijk een megawinst gaat pakken bij de volgende verkiezingen.
Net zo een *kuch* grote winst al de vorige verkiezingen zeker?
Alsjeblieft, maak jezelf niks wijs en laat je niet gek maken door de typische PVV-zendelingendrang.
Hij heeft bij de laatste verkiezingen maar 9 zetels weten te winnen ondanks al die media-aandacht enzo..
En nu staat Wilders op verlies in alle peilingen van vorige week.

MAXIMO | 28-03-08 | 15:57

delano 28-03-08 @ 15:39 en paardenvijg 28-03-08 @ 15:51
Niet Wilders, maar Cohen moet vervolgd worden. Zolang Cohen daar zit moet (pak 'm beet) Venlo maar hoofdstad worden. Ik schaam mij echt voor deze nepjood, hij zou burgemeester van een verenigd Jeruzalem moeten worden.

Brakke Obama | 28-03-08 | 15:57

@Murdockyoufool 28-03-08 @ 15:50:
Maximo vindt Wilders-stemmers paupers, tokkies en racisten.
In alle bonte varianten.
*proest*
Ik doe het niet, maar ik zou er bijna PVV van gaan stemmen.

Wat het punt is van Maximo en Jena: het zijn polder-Marxisten met een diep-gewortelde wij-zij mentaliteit. Dat zijn twee voorbeelden van mensen die niet anders kunnen denken dan in hokjes, dialectiek en tweedelingen. En dan ook er meteen een etiketje "goed" of "fout" op plakken. En "zij" zitten natuurlijk altijd en per definitie in het hokje met het etiket goed.
lagonda.blogspot.com/2006/06/poldermar...
www.meervrijheid.nl/?pagina=1433

koerbagh ® | 28-03-08 | 15:57

Op basis van de betekenis van racisme en ras vind ik inderdaad Wilders een racist. Ik denk niet in termen van rassen, d.w.z. ik beoordeel mensen op basis van hun gedragingen/uitingen en niet op basis van hun afkomst/religie. Als een Moslim iets flikt dan is het net zo'n grote sukkel als die Nederlander die iets flikt. Dat bedoel ik met "niet in rassen denken". Ik sluit mensen niet uit van onze maatschappij puur omdat zij een Islamitische achtergrond hebben, ik veroordeel ze niet puur omdat zij uit een ander land komen. Ik veroordeel iemand pas als iemand iets geflikt heeft, wie het dan ook moge zijn: Nederlanders, Turken, Chinezen, of wie dan ook. Wilders richt zich enkel op Moslims (of niet-westerse allochtonen).

Jena | 28-03-08 | 15:55

ViagraFalls 28-03-08 @ 15:38
Je kan een semantische discussie voeren of het woord racisme überhaupt bestaat en vervolgens termen als etniciteit of xenofobie als vervanger gaan gebruiken.
Punt is dat 'we' een vrij algemeen aanvaard begrip hebben bij racisme als zijnde een specifieke bevolkingsgroep negatief te belichten binnen onze samenleving op basis van een huidskleur, godsdienst, culturele achtergrond of nationaliteit.

Sikkeneur | 28-03-08 | 15:54

-weggejorist-

karel Vermeer9986 | 28-03-08 | 15:54

Ik zie Job Cohen op tv en herken mezelf absoluut niet in hem.

delano | 28-03-08 | 15:53

koerbagh ® 28-03-08 @ 15:49
Het heeft in ieder geval niet van jouw rassentheorietjes afgeholpen.
Dus bedankt, ondanks jouw ervaringen, dit advies laat ik aan mij voorbijgaan.

MAXIMO | 28-03-08 | 15:52

@koerbagh ® 28-03-08 @ 15:49
Wacht maar totdat Max over keppeltjes begint. Keppeltjes behoren namelijk tot een apart ras. Vindt Max.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 15:52

In Slotervaart zijn nog geen auto's in de fik gestoken.

Hulde aan de bontkraagjes aldaar en dus volgens het gedachtengoed van de PVDA mag dat wel ruimhartig beloond worden met flink wat extra subsidie of wat snoepreisjes naar Marokko.

delano | 28-03-08 | 15:51

Job Cohen spreekt moskeegangers toe

Vrijdag, 28 Maart 2008 - Burgemeester Job Cohen heeft vrijdag de bezoekers van de Al Kabir moskee in Oost over de film Fitna van Geert Wilders toegesproken. Hij deed dat op uitnodiging van het moskeebestuur.
"Ik zie hoe u hard werkt, hoe u uw leven heeft in Amsterdam en in Nederland", aldus Cohen na het vrijdaggebed tegen de gelovigen.
Hij zei zich te kunnen indenken dat de moslims zich absoluut niet herkennen in de gruwelijke beelden in de film. "Ik kan me voorstellen dat u dan gekwetst bent. "

www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=34...

paardenvijg | 28-03-08 | 15:51

@MAXIMO 28-03-08 @ 15:44
Achterstandsbuurten en houtje bijten zijn niet aan mij besteed.
Valt op dat jij degene bent die mensen in hokjes plaatst. PVV-stemmers zijn zonder uitzondering paupers. Oef, dat wordt schrikken in 2010.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 15:50

Jan Peter Balkenende verdient de hoofdprijs haatzaaien.

Miretra | 28-03-08 | 15:49

@MAXIMO 28-03-08 @ 15:38:
Er is maar 1 ras en dan beschuldig je iemand van racisme... Jaaaaa jaaaa...
Ik zou toch maar eens teruggaan naar die kliniek om je behandeling af te maken. Met flink veel elektroshocks, dat schijnt goed te helpen bij schizoïde paranoia.

koerbagh ® | 28-03-08 | 15:49

Volgens Maximo ben ik, met een variant op mijn broeder's hoeder, nu mijn eigen racist en heb ik dus eigenlijk een hekel aan mezelf.
Waarvan akte.

delano | 28-03-08 | 15:48

@Jena 28-03-08 @ 15:42 - Je denkt niet in termen als rassen, maar (jij vindt) Wilders een racist? Da's een korte samenvatting, toch?
.
Zie ViagraFalls 28-03-08 @ 15:03. Wilders ageert tegen een gedachtengoed dat uitgedragen wordt door een substantieel deel van de aanhangers van de Islam. Hij generaliseert daarin, maar dat is exact dezelfde retoriek als die gebruikt wordt door de imams in zijn film (en veel imams die niet per se in zijn film, maar wel in andere films zitten).
.
Wilders vindt je wel fout, maar je corrigeert alleen Wilders, en niet die imams.

ViagraFalls | 28-03-08 | 15:48

@ MAXIMO 28-03-08 @ 15:38
Ik ben het type dat er van uit gaat dat er maar één type bestaat. Kan dat ook?

Bernhard Bang | 28-03-08 | 15:47

Als je het mag zeggen over neoconservatieven, mag je het zeggen over moslims. Kunnen we alsjeblieft van die regel uitgaan?

reagurotron | 28-03-08 | 15:47

Bijstandtrekker 28-03-08 @ 14:58 Ik zag je reactie over het hoofd.
Vergis je niet, het CDA heeft een supertalent ontwikkeld in het buiten schot blijven, profiteren en waar nodig aanwakkeren van onrust. Valt het je niet op dat zelfs na de uiterst milde film van Wilders Jantje Petertje blijft hameren op het zogenaamde beledigende karakter? Een van Geel die teleurgesteld is dat er geen blad uit de koran wordt gescheurd? Jan Peter hoopt alle ellende die op ons afkomt naar links en rechts te kunnen afschuiven en zo aan de macht te blijven.

Miretra | 28-03-08 | 15:45

Murdockyoufool 28-03-08 @ 15:41
Wist niet dat die gasten op Indymedia ook als kapitalisten door het leven gingen maar een gezonde haat hebben jegens racisten.
Toffe lui en bots dus. Beter dan die verweesde paupers die nog in een achterstandsbuurtje op een houtje zitten te bijten en al hun leed en fileleed toeschrijven aan immigranten.

MAXIMO | 28-03-08 | 15:44

Als ik zo naar de regering en de linkse pers luister worden moslims bedolven onder de complimenten.
Maar nergens is inhoudelijk op Fitna gereageerd.
Waar ik benieuwd naar ben is wat moslims nu zelf vinden van al die haat teksten in de koran.
Of ze die letterlijk nemen of symbolisch.
Maar die vraag heb ik nog niet gehoord.

Bijstandtrekker | 28-03-08 | 15:43

MAXIMO 28-03-08 @ 15:33

Nee, dat is hun geuzennaam.

MAXIMO 28-03-08 @ 15:38

Maar hoe kan je nou racist zijn als er maar één ras bestaat in jouw ogen? Je kan toch niet tegen je eigen ras zijn.
Tenzij je natuurlijk schizofreen bent en iets tegen je andere helft hebt.

delano | 28-03-08 | 15:42

Viagrafalls: ik denk niet in termen van rassen, ik heb het opgezocht omdat hier over rassen gesproken wordt. Ik zie mensen als mensen, ongeacht afkomst/geloof/uiterlijk of wat al niet meer zei. DAT is mijn antwoord.
Jullie kunnen er op hameren van "is dat dan ook een ras?" maar ik ben daar niet de persoon naar om te zeggen om over te oordelen simpelweg omdat ik niet in termen denk als "ras". Maar... als ik de beschrijving lees van wat ras inhoudt dan zou je bepaalde groepen dus inderdaad in kunnen delen als ras.

Jena | 28-03-08 | 15:42

Fulgurator 28-03-08 @ 15:30
Sterker nog, hij gebruikt het woord terrorisme in 1 van die scenes waarop teksten uit de koran worden vertaald.
Staat ook niet in de Koran.
Behalve dat Wilders steelt, discrimineert, angst en haat zaait, liegt ie ook nog eens in zijn broddelwerkje.
Daar hebben we die andere liegende demagoog van een Hans JanSSen die als arabist de boel oplicht niet over gehoord.

MAXIMO | 28-03-08 | 15:42

@MAXIMO 28-03-08 @ 15:33
Jij toont de reflex van een palestijnenshawl, wat dat betreft vraag ik me af of je een Indy-bot bent.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 15:41

Brakke Obama 28-03-08 @ 15:32

Heb ik hem vanochtend ook horen zeggen in het Journaal en toen ging er bij mij een oranje lampje knipperen. Was nog niet helemaal wakker, pas later drongen zijn woorden goed door. Hij legt zich in feite al neer bij de islamisering van Nederland zoals het een goed dhimmi betaamt.
Maar hij is lid van de PVDA en de top daarvan is tot alles bereid om zich te verzekeren van hun toekomstige stemmers: de allochtonen.
Dat is hun doelgroep, niet die achterlijke autochtonen die allemaal al zijn weggelopen bij de PVDA.

delano | 28-03-08 | 15:39

@Jena 28-03-08 @ 15:33 - Geef zelf anders eens antwoord. Denk zelf eens na. Is in jouw ogen iemand die een religie aanhangt lid van een ras, ja of nee?
.
Indien ja, wat is dan jouw mening over Moslims die zich superieur achten boven christenen en joden? Zijn dat racisten, ja of nee?
.
Indien je antwoord nee was, kan Wilders ook geen racist zijn.

ViagraFalls | 28-03-08 | 15:38

koerbagh ® 28-03-08 @ 15:27
Toevallig ben ik het type dat ervan uitgaat dat er maar 1 ras bestaat.
En ondanks dat ontken ik het feit dat racisme, vooral binnen jouw cluppie, niet bestaat ook niet.

MAXIMO | 28-03-08 | 15:38

Fulgurator 28-03-08 @ 15:30

In de koran staan tegenstrijdige verzen. Daarom wordt er abrogatie (naskh) op toegepast, wat wil zeggen dat bij tegenstrijdigheid de latere teksten de eerdere opheffen. En laten de latere teksten nu net de meest gewelddadige zijn. En als jij iemand die zich binnen de grenzen van de wet houdt vergelijkt met imams die oproepen tot moord weet ik al uit welke hoek de wind waait. Fap dus rustig verder op www.koranonline.nl, 't is beter dan weer eens eentje met haat en zaad bevruchten.

van Maerlant | 28-03-08 | 15:37

"Ik vind dat iedereen zich fantastisch houdt", aldus ter Horst over de houding van de nederlandse moslimgemeenschap inzake 'Fitna'.
Dus, als de boel niet gierend uit de hand loopt is dat 'fantastisch'? Normaal, zou ik zeggen en het begin wellicht van een dialoog. Even afwachten maar.

Schoorsteenveger | 28-03-08 | 15:36

delano 28-03-08 @ 15:24
Zou kunnen, ze vinden zichzelf toch allemaal "superjoden".
Murdockyoufool 28-03-08 @ 15:26
Als ik jou lees dan valt mij op dat jij doorgaans dezelfde redeneringen hanteert die voormalig LPF-ers, nu PVV-ers ook hanteren.
Wat dat betreft vraag ik mij werkelijk af of je niet een te strakafgestelde en verweesde reply-bot bent ;)

MAXIMO | 28-03-08 | 15:33

@Viagrafalls: voor het antwoord sluit ik me aan bij MAXIMO. Ik denk dat hij wel begrijpt waar ik naar toe wilde met mijn punt. ;-)

Jena | 28-03-08 | 15:33

MAXIMO 28-03-08 @ 15:18

"Hullie", "jullie", "gullie"

Merkwaardig dat Wilders vaak het verwijt krijgt te praten in termen van "wij"en "zij".
Ben je de weg nou kwijt Maximo?

Zijn/Is GS-ers ook een etnische groep? En kunnen die dan een eigen staat krijgen in de toekomst?

delano | 28-03-08 | 15:32

Zijn er al kamervragen gesteld over de schokkende en aanstootgevende uitspraken van Cohen? Hij zegt dat we de islamisering van NL niet moeten aanpakken, maar de uitwassen daarvan.. Ten eerste erkent hij hiermee de islamisering van NL, en ten tweede vindt hij dit ook nog eens OK.
zie hier het interview van de NOS:
player.nos.nl/index.php/media/play/tcm...

Brakke Obama | 28-03-08 | 15:32

@MAXIMO 28-03-08 @ 15:28 - Volgens mij geeft Wilders duidelijk aan dat hij aanstoot neemt aan bepaalde gedachten die in de Koran staan, en de uitvoering die eraan gegeven wordt. En het besluit van de film, in mijn ogen, geeft aan dat elke moslim die afstand neemt van de gewraakte passages, van harte welkom is.

ViagraFalls | 28-03-08 | 15:32

ik heb de film gezien, en er staan een paar verwijzingen in naar de koran, maar alleen wat Geertje kan gebruiken. Voorbeeld:

Soera 8 De Oorlogsbuit (Al-An'faal)
vers 60: (gebruikt door Wilders)
"En maakt aan de grens alle mogelijke strijdkrachten en vastgehouden paarden voor hen gereed, waarmede gij de vijand van Allah en uw vijand en anderen buiten hen, die gij niet kent, doch die Allah kent, moogt afschrikken. En wat gij ook voor de zaak van Allah besteedt, het zal u ten volle worden terugbetaald en u zal geen onrecht worden aangedaan."*

vers 61: (Niet gebruikt door Wilders)
"En als zij tot vrede neigen, neigt u er dan ook toe en legt uw vertrouwen in Allah. Voorzeker Hij is Alhorend, Alwetend."*

Geert Wilders is dus vooral Oost-Indisch doof. Hij copy-paste een paar gewelddadige verzen uit de koran in zijn film, maar niet de verzen die de boel weer nuanceren. Dit is geen documentaire, dit is verdraaiing van de werkelijkheid. Tuurlijk zijn er moslims die zichzelf opblazen voor hun geloof, tuurlijk zijn er moslims die ongelovigen het liefst een kopje kleiner willen maken. Maar die zijn het slachtoffer van precies zulke propaganda, precies dezelfde verzen zonder de andere verzen. Geert is dus geen haar beter dan die haatzaaiende extremistische imams die oproepen om de ongelovigen te doden.

*Bron: www.koranonline.nl

Fulgurator | 28-03-08 | 15:30

Thanks sikkeneur, ik was m vergeten.

Jena | 28-03-08 | 15:29

ViagraFalls 28-03-08 @ 15:03
Duidelijk betoog van je maar de suggestie die Wilders wekt, ook met zijn film, is dat het om de hele groep gaat.
Dan kan ie nu wel een beetje nuanceren enzo, de suggestie is al gewekt.
Het kwaad is al geschied.

MAXIMO | 28-03-08 | 15:28

@Jena 28-03-08 @ 15:19 - Een blanke/aziatische moslim voldoet niet aan de uiterlijke etnische kenmerken die jij zojuist probeert toe te schrijven aan de moslims. Een Hirschi Ali daarentegen voldoet daaraan wel, maar is geen moslim.
.
Maar soit, STEL dat we religie als een ras gaan zien (iets waar ik overigens niet in meega, omdat religie een keus is waar je makkelijker vanaf komt dan van bijvoorbeeld een huidskleur), dan zijn "de moslims" toch ook racisten? Juist zij preken in de moskeeen dat de Moslim superieur is aan de jood, de christen, of de ongelovige.
.
Zijn alle moslims die zich daar niet vanaf keren dan ook automatisch racisten?

ViagraFalls | 28-03-08 | 15:28

@Miretra 28-03-08 @ 15:23:
Dan zijn racisten dus ook ras. En dan is Maximo ook een racist als hij zegt dat alle racisten uitgeroeid moeten worden. Ik zou tegen hem willen zeggen: verbeter de wereld begin bij jezelf.

koerbagh ® | 28-03-08 | 15:27

Jena 28-03-08 @ 15:24 Klopt, zie Miretra 28-03-08 @ 15:23 ;)

Miretra | 28-03-08 | 15:26

@MAXIMO 28-03-08 @ 15:18
*Erg luid lacht* Proost, neem jij er nog eentje.

Dat 'jullie' is ook zo prachtig. Ik ben een individu. Loop niemand achterna, kijk om me heen, vorm m'n mening. Soms komt die mening overeen met die van anderen, nu ja, nog geen reden om me onder een clubvlag te scharen.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 15:26

@ koerbagh ® 28-03-08 @ 14:56
Ja, begrijp ik. Troost (hoewel een schrale): vroeger was het erger.

Bernhard Bang | 28-03-08 | 15:25

@Mirertra, lees mijn opmerkingen terug en puzzel even, dan kom je vanzelf uit bij het antwoord op je vraag. ;-)
@MAXIMO, in principe zou een buitenstaander wel kunnen zeggen of een groep een etnische groep is op basis van de kenmerken, denk ik. Maar die zin moet ik nog even uitpuzzelen. ;p

Jena | 28-03-08 | 15:24

MAXIMO 28-03-08 @ 15:21

Dus Ajax-supporters zijn een etnische groep?

delano | 28-03-08 | 15:24

"Moslims hebben de uiterlijke etnische kenmerken"
@Jena 28-03-08 @ 15:19:

HUH???
Een Indonesische moslim heeft dezelfde uiterlijke kenmerken als een moslim uit de Sudan? En dezelfde kenmerken als een Turk? Onderscheidende kenmerken van niet-moslims? En dan noem je Wilders een racist?!
*Proest*

koerbagh ® | 28-03-08 | 15:23

Uiterlijke kenmerken: bivakmutsen
etniciteit: internationaal
gemeenschappelijk gedachtengoed: Karl Marx
Internationale socialisten zijn dus een ras.

Miretra | 28-03-08 | 15:23

Marrokaan op m'n werk, is nog niet zo lang in Nederland.
Na kennismaken vraag ik hem:
"En... hoe vind je Nederland?"
Zijn antwoord:
"Veel teveel zwarten hier !!!"
Kijk.... dat is racisme.

Hakkepof | 28-03-08 | 15:23

ena 28-03-08 @ 15:13

Kortom men is er nog niet uit, alleen het politiek-correcte Engelse establishment heeft er maar weer eens een draai aangegeven door gemakshalve maar de nationaliteit erin te betrekken.

Dus omdat een overheid het zegt en het bij de wet heeft laten vastleggen, is het meteen maar zo, niet waar Jenaplannetje?

Nou, om dan maar in jouw straatje te blijven: zo begon de Duitse overheid ook met het vastleggen van een aantal begrippen in de jaren dertig.
Trek ik ook eens de kaart 2e WO, daar houd je toch zo van?

delano | 28-03-08 | 15:22

Jena 28-03-08 @ 15:15
Sterker nog, elke groep die zichzelf ziet als etnische groep zal ook zo betiteld moeten worden.
Het is niet aan de buitenstaander om te zeggen of een groep wel of geen etnische groep is.

MAXIMO | 28-03-08 | 15:21

-weggejorist-

phhs | 28-03-08 | 15:20

Jena 28-03-08 @ 15:19
Dus internationale socialisten zijn een ras?

Miretra | 28-03-08 | 15:20

Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 15:07
Klopt. Ik vind Wilders geen nazi of KKK-er.
Ik vind Wilders een racist.

MAXIMO | 28-03-08 | 15:19

Islam is een religie (etnisch), niet-westerse allochtonen zijn mensen die een bepaalde cultuur (etnisch) delen of een bepaalde religie (etnisch) aanhangen. Het menselijk RAS bestaat uit een groep mensen die op basis van uiterlijke etnische en/of genetische kenmerken kunnen worden onderscheiden van een andere groep mensen. Moslims hebben de uiterlijke etnische kenmerken en kan dus wel degelijk als ras worden aangeduid.

Jena | 28-03-08 | 15:19

@Murdock
"Houd eens op met die flauwekul, dit is geen manier om een discussie te voeren. Moslims zijn geen ras, maar jij noemt Wilders een racist. Nu doet Wilders in het door jou geposte interview positieve uitspraken over moslims, waar jij niets mee kan, en dan kom je met zo'n opmerking terug. Groot kind ben je."

Nee, zoals zo vaak vergis je je.
Ik spiegel enkel die selectieve manier van redeneren die jullie bezigen en blijkbaar komt dat aan.

MAXIMO | 28-03-08 | 15:18

Jena 28-03-08 @ 15:15
Alleen racisten maken zich daar druk over. Wat is je punt?

Miretra | 28-03-08 | 15:17

@Baarstje 28-03-08 @ 15:01:
Nee hoor ik heb niks tegen buitenlanders. Als ze in het buitenland wonen en een ander paspoort hebben. Wonen ze hier, hebben ze een Nederlands paspoort, zijn ze hier geboren, zijn ze hier naar school geweest, strijken ze Nederlandse voorzieningen en gelden op, en ze noemen ZICHZELF dán nog steeds Marokkaan, klitten bij elkaar als gereformeerden en bepaalde criminele individuen uit hun eigen groep zijn ethnisch selectief in het uitkiezen van slachtoffers voor hun misdrijven en ze willen zich niet eens in deze bodem laten begraven als ze dood zijn, dan heb ik daar wel een probleempje mee.
Maar ben IK dan de racist...? Mwoah.

koerbagh ® | 28-03-08 | 15:16

Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 15:07

Die linkerbal ben je dan kwijt want hij vindt Wilders een racist is wat zo ongeveer hetzelfde is.

Wil je dat ik die linkerbal eraf hak of zal ik een van de muzelmannen met z'n kromzwaard sturen?

delano | 28-03-08 | 15:15

Deze heeft zojuist de aankoop van twee halve litertjes bij Dirk van de Broek in de Bilderdijkstraat overleefd maar het mooiste van mijn avontuur is wel de kassa die vanaf heden niet meer terugspreekt.

Mout van Amstel | 28-03-08 | 15:15

En als laatste:
Een menselijk RAS bestaat uit een groep mensen die op basis van uiterlijke ETNISCHE en/of genetische kenmerken kunnen worden onderscheiden van een andere groep mensen. De moderne wetenschappelijke opvatting stelt echter dat de verschillen tussen deze zogenaamde rassen kleiner zijn dan de verschillen binnen deze groepen.

Jena | 28-03-08 | 15:15

Meneer Geert is als iemand die waarschuwt voor de gevaren van mozzarella omdat er ergens een partijtje met dioxine is opgedoken en dan zegt 'laat ze die lekker in Italië zelf opeten'.
Heb gisteren de Koran effe digitaal-diagonaal gelezen maar de haatverzen alleen vullen echt geen Donald Duck. Doe effe doorpakken Geert en nagel het gristendom in één moeite aan het kruis, maar kom dan met een betere fimmel aub.

Prze***walski | 28-03-08 | 15:15

Volgens de Conventies van de Verenigde Naties betekent raciale discrimatie " elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of ETNISCHE oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten, en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven".[1]

De laatste definitie maakt dus geen onderscheid tussen discriminatie op grond van ras of etniciteit. Het onderscheid tussen beide begrippen blijkt ook voor anthropologen een onderwerp van debat. Ook de Britse wet verstaat bijvoorbeeld onder raciale groep " elke groep mensen gedefinieerd op grond van ras, huidskleur of nationaliteit (inclusief burgerschap), of etnische of nationale afkomst"
-
Een etniciteit is een sociaal-culturele identiteit, die een bepaalde groep mensen of een aantal bevolkingsgroepen verbindt.

Het concept etniciteit wortelt in de idee dat de leden van bepaalde bevolkingsgroepen zich identificeren met gezamenlijke factoren, zoals nationaliteit, stamverwantschap, RELIGIE, taal, CULTUUR of geschiedenis. Het gemeenschappelijke "erfgoed" vormt de etniciteit. Het woord komt van Grieks ethnikos "behorende tot een ethnos (volk)".

Jena | 28-03-08 | 15:13

@Jena 28-03-08 @ 15:08 - Je mist de essentie. Racisme: Leden van een bepaald RAS voelen zich superior t.o.v. leden van een ander RAS.
.
"Niet westerse allochtonen" is geen ras. Moslims zijn geen ras. Immigranten zijn geen ras. (Hint: Chinese moslims zijn ook immigranten, moslim, en niet-westerse allochtonen, en toch nog steeds geen ras).

ViagraFalls | 28-03-08 | 15:13

Jena 28-03-08 @ 15:08

Ja en waar heeft hij het over een ras?

Is dat woordenboek afkomstig uit de linkse kerk?

delano | 28-03-08 | 15:12

MAXIMO 28-03-08 @ 14:58

Ja vervelend hè, dat je nu een koekje van eigen deeg krijgt.
Ook zo'n kenmerk van de linkse kerk: snel negatieve kwalificaties uitdelen aan anderen, maar o wee als er zelf een kwalificatie geïncasseerd moet worden.

Dus nogmaals: ik vind jou een McCarthnyiaanse inquisiteur met links-fascistoïde trekjes

delano | 28-03-08 | 15:10

De term racisme wordt in meerdere betekenissen gebruikt. IN DE MEEST ALGEMENE ZIN BETEKENT RACISME DAT LEDEN VAN EEN BEPAALD RAS ZICH INHERENT SUPERIEUR ACHTEN AAN LEDEN VAN EEN ANDER RAS.
-
“Waarom durven wij niet te zeggen dat moslims zich aan ons moeten aanpassen, omdat onze normen en waarden nu eenmaal van een hoger, beter, prettiger en humaner beschavingsniveau zijn? Niks integratie, assimilatie! En laat daarna de hoofddoekjes maar wapperen op het Malieveld. Ik lust ze rauw.”
Geert Wilders, Volkskrant, 1 februari 2004
-
"Onze cultuur een betere is dan die van veel IMMIGRANTEN".
Geert Wilders, HP/De Tijd, 12 december 2007
-
“Ik ontzeg niemand een gezinsleven. Ook NIET-WESTERSE ALLOCHTONEN niet. Ze mogen trouwen, ze mogen samenwonen. Alleen niet in Nederland.”

Jena | 28-03-08 | 15:08

Jena, ik wor zo moe van jou
Pas nog in het geboorteland van je man geweest?
En probeer je nu jezelf wijs te maken dat alle moslims oké zijn?

Ga effe lekker naar het geboorteland van je man.
Zonder oogkleppen, probeer je eens voor te stellen om daar te gaan wonen.

Hakkepof | 28-03-08 | 15:08

ViagraFalls 28-03-08 @ 14:45
Wil je niet alles meteen zo seriues nemen ? Godzijdank valt er nog altijd genoeg te lachen op GS anders was ik al lang weg geweest. Ik wed op mijn linkerbal dat Maximo niet vindt dat Wilders een nazi of KK'er is.

Bigi Bana Boy | 28-03-08 | 15:07

Murdockyoufool 28-03-08 @ 15:01
Nee.
Maar net zoals jij en anderen wacht ik op het moment dat Wilders daadwerkelijk het debat aangaat.

MAXIMO | 28-03-08 | 15:03

Baarstje 28-03-08 @ 15:01
Trottel!

Miretra | 28-03-08 | 15:03

@Maximo & Jena - Zijn "de moslims" een ras? Waar Wilders (en velen van ons) tegen ageren is een gedachtengoed. Geen ras. Ik heb nul problemen met een hardwerkende geintegreerde moslim. Absoluut NUL problemen.
.
Waar mensen aanstoot aan nemen zijn de uitvreters die de verzorgingsstaat misbruiken om niet te hoeven werken, terwijl ze op hetzelfde moment hun uiterste best doen om diezelfde verzorgingsstaat op alle mogelijke manieren te ondermijnen. Er wordt ze een hand van tolerantie geboden, en ze eisen gelijk de hele arm, en oh, deze dient ook nog even halal te zijn.
.
Het is die mentaliteit van eisen die mij tegenstaat. Er wordt op alle mogelijke manieren gerefereerd aan "wederzijds respect", terwijl het leeuwendeel toch echt eenrichtingsverkeer lijkt te zijn.

ViagraFalls | 28-03-08 | 15:03

MAXIMO 28-03-08 @ 14:23
@ Koerbagh

En het is wel heel slap van Kurbaugh om zich te beroepen op rassen bestaan niet want daar gaat het niet om. Als je puur op basis van Marokkaan zijn een groep veracht dan noem ik dat racistisch. Als kurbaugh daar moeite mee heeft dan mag hij het wat mij betreft "ausländerfeindlichkeit" noemen.

Baarstje | 28-03-08 | 15:01

@MAXIMO 28-03-08 @ 14:55
'We'? Ben jij moslim?

Murdockyoufool | 28-03-08 | 15:01

@MAXIMO 28-03-08 @ 14:49
Houd eens op met die flauwekul, dit is geen manier om een discussie te voeren. Moslims zijn geen ras, maar jij noemt Wilders een racist. Nu doet Wilders in het door jou geposte interview positieve uitspraken over moslims, waar jij niets mee kan, en dan kom je met zo'n opmerking terug. Groot kind ben je.

@MAXIMO 28-03-08 @ 14:49
Christenen voelen zich gesterkt door de claims die moslims, met succes, op de samenleving leggen. Het verbieden van achterlijkheden wordt telkenmale met een beroep op de Vrijheid van Godsdienst van tafel geveegd, me dunkt dat er misbruik van de wet wordt gemaakt. Verder spreek ik over gemeenschappen die -a la Staphorst- worden gecontroleerd door religieuzen. Nu is Staphorst een uitzondering, een uitheems gebeuren, terwijl de wijken waar de zelfopgelegde lijn van de maandemon wordt uitgevoerd, toenemen. Een kleine stap naar de sharia op deelniveau.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 14:59

delano 28-03-08 @ 14:52
Mij beschuldigen van McCarthyisme en Wilders angstzaaierij met de mantel der liefde bedekken...
Knettergek!

MAXIMO | 28-03-08 | 14:58

"Ik wil discrimineren."
Geert Wilders, radiointerview, NIO

Jena | 28-03-08 | 14:58

@Miretra 28-03-08 @ 14:50
.
Ik maak me om allebei druk , maar nog het drukst om de islam.
JP verdwijnt bij de volgende verkiezingen , de islam niet , die wordt alleen
maar sterker in Europa ten koste van veel vrijheden.
Islam en verdraagzaamheid gaan helaas niet samen; dat is de praktijk.

Bijstandtrekker | 28-03-08 | 14:58

@Bernhard Bang 28-03-08 @ 14:25:
Ze maken mij angstig over de samenleving, over het onderwijs, over de politiek. Hersenlozen als phhs zijn naar school geweest en hebben wel stemrecht. Dat stemt mij droef en angstig. Ja, dat mag rustig van me aannemen.
Maar zo Bang als jij word ik natuurlijk nooit.

koerbagh ® | 28-03-08 | 14:56

En ik heb niet zo een zin om me daar in te schrijven.
MAXIMO 28-03-08 @ 14:53
*proest*

Miretra | 28-03-08 | 14:55

@ Jena 28-03-08 @ 14:53
Het eerste voorbeeld van racisme moet ik nog lezen. Weet je wel zeker dat je bedoelt wat je bedoelt?

Bernhard Bang | 28-03-08 | 14:55

Murdockyoufool 28-03-08 @ 14:48
De thee staat al koud. En we wachten nog steeds...

MAXIMO | 28-03-08 | 14:55

Sikkeneur 28-03-08 @ 14:47
We kunnen helaas het hele artikel niet lezen.
En ik heb niet zo een zin om me daar in te schrijven.
Zou je enigszins een beknopte samenvatting kunnen geven?

MAXIMO | 28-03-08 | 14:53

Viagrafalls, Wilders geen racist?

"Ik wil een nieuw artikel 1, waarin de Leitkultur van het Westen wordt verwoord. Er mogen van mij in Nederland best joodse en christelijke scholen bestaan, maar geen islamitische scholen."
Geert Wilders, Volkskrant 7 oktober 2006
“Ik ontzeg niemand een gezinsleven. Ook niet-westerse allochtonen niet. Ze mogen trouwen, ze mogen samenwonen. Alleen niet in Nederland.”
Geert Wilders, Volkskrant 7 oktober 2006
''We willen genoeg. De grenzen dicht, geen islamieten meer Nederland in, veel moslims Nederland uit, denaturalisatie van islamitische criminelen.''
Dagblad De Pers, februari 2007
"Ik vind wel dat er minder moslims moeten zijn in Nederland.
Ik vind de ideologie van de islam abject, fascistisch en fout."
Geert Wilders, Het Nieuwsblad (Vlaams), 9 februari 2008
Autochtonen planten zich minder snel voort dan allochtonen. Nu zitten allochtonen, overwegend moslims, voornamelijk in de grote steden. Over twintig jaar zitten ze overal, van Apeldoorn tot Emmen en van Weert tot Middelburg".
Geert Wilders, interview in De Pers, 27 november 2007
Wil je nog meer voorbeelden?

Jena | 28-03-08 | 14:53

MAXIMO 28-03-08 @ 14:23

Goed. Ik vind jou een beetje een MCCarthnyiaanse (McCartney: senator in de jaren vijftig in de VS die achter iedere boom een communist vermoedde) inquisiteur met links-fascistoide trekjes.

delano | 28-03-08 | 14:52

ViagraFalls 28-03-08 @ 14:45
Racist Wilders ziet zelf ook wel in dat zijn ondergang kan worden uitgesteld als ie nu gaat nuanceren.
Dat maakt hem niet minder racistisch.

MAXIMO | 28-03-08 | 14:51

Bijstandtrekker 28-03-08 @ 14:48
Ik zou me niet druk maken om die koran, eerder over de club van Balkenende.

Miretra | 28-03-08 | 14:50

Murdockyoufool 28-03-08 @ 14:39
Gelukkig, je nuanceert en zwakt de boel wat af.
Die zogenaamde vrijheden die volgens jou sluimerend afkalven staan niet onder druk van moslims, eerder onder druk van christenen.
Zoals ik je al eerder zei, dat krijg je in onze democratie met al die christenen die stemmen.
En aangezien er ook meer christenen in Nederland bijkomen...
Murdockyoufool 28-03-08 @ 14:40
Moslims waren toch geen ras volgens jullie? Nu opeens wel?
Die selectieve criteria toch; een echte moddafocka..

MAXIMO | 28-03-08 | 14:49

Zijn er meer mensen die zo'n achterlijke SPAM hebben gekregen van MEETINGSELECT? Ik haat ze. Bommetjes op info@meetingselect.com

Bernhard Bang | 28-03-08 | 14:48

Wat zijn de regering en de linkse pers toch bezorgd om de gevoelens van moslims.
Kennelijk tellen de gevoelens van niet -moslims niet mee.
Ik ben ook gekwetst door de vele haat teksten in de koran en de vele islamitische haat filmpjes op internet waarin het westen (de westerse levenswijze) wordt verketterd.

Bijstandtrekker | 28-03-08 | 14:48

@MAXIMO 28-03-08 @ 14:29
En dan popelt Wilders ook nog 'ns om het land in te gaan en te debatteren met moslims....

Murdockyoufool | 28-03-08 | 14:48

phhs 28-03-08 @ 13:50

Ben jij nou echt van God los?

Die christelijke voorman heeft niet anders gedaan dat vooraf paniekzaaien over een film die hij niet eens gezien had en waarvan hij de inhoud niet kende maar veronderstelde.

Wat Wilders heeft gedaan (althans wat ik ervan gezien hebt) verschilt niet veel van wat de Amerikaanse of Nederlandse regering ons(het Nederlandse volk) voorspiegelde in het verleden over de Russen die een gevaar zouden vormen voor onze westerse democratie.
En die regeringen hadden niet eens zo veel aanleiding om de Russen als het gevaar te zien, maar hebben wel het Nederlandse volk stelselmatig gebrainwashed met hun propaganda.
Die Russen kwamen niet en ook de Chinezen niet.
Wat er wel kwam is een vijfde colonne aan islamieten, waarvan een groot deel misschien wel goedwillend is, maar zich ook niet erg aanpast aan de heersende cultuur. En voor problemen zorgt.
Zoals Sjaakdeslinskelul al in zijn posting van 13.37u meldde heeft dat absoluut toch een kloof geleid in culturele,godsdienstige en levensbeschouwlijke zin. Een kloof die door een bestuurlijke elite en haar vaak well-to-do aanhang niet wordt ingezien omdat men het niet WIL inzien.
Schuldgevoelens over haar eigen welstand en oude schuldgevoelens over de weinig heldhaftige rol van Nederland in de 2e WO spelen hierbij een grote rol.
Vandaar dat de linkse kerk en haar aanhang bij iedere discussie ook de 2e WO-kaart trekt. Men komt in die kringen maar niet los van het oorlogstrauma en ziet in een ieder die de barmhartige houding van die multicul-elite t.a.v. het islam-proletariaat niet deelt, een racist of fascist.
Daarmee wordt iedere discussie gesmoord want zo gauw iemand het waagt om een kritische noot te kraken over de zgn. multiculturele samenleving wordt de lade 2e WO weer opgetrokken.
Links, maar ook CDA, VVD, CU en D'66 is geobsedeerd door de 2e WO. Het is alsof men gisteren op schoot bij Lou de Jong heeft gezeten om naar de 26-delige serie DE Bezetting te kijken.
Men ziet in die kringen als het ware de zwarthemden weer oprukken maar vergeet dat in de geschiedenis een preciese herhaling van gebeurtenissen van vroeger zich nooit zal voordoen.

Gelet op het feit dat de islam geleid wordt door een, over het algemeen, fanatieke conservatieve elite en de gematigden zich, mogelijk uit angst, niet laten horen, is het wantrouwen van Wilders en anderen gerechtvaardigd.

delano | 28-03-08 | 14:46

@MAXIMO 28-03-08 @ 14:41 - HAHA! Jij doet net alsof Wilders bij de KKK hoort. Wat enorm goed van jou om dat zo te benoemen en te bebouwen. Dat Wilders geen racist is gaat volkomen langs je door geloof ik.

ViagraFalls | 28-03-08 | 14:45

Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 14:34
Puntmutsen schijnen niet helemaal hip meer te zijn maar onder het gevolg van Grand Imperial Wizard Wilders kom je er zeer waarschijnlijk wel mee weg.

MAXIMO | 28-03-08 | 14:41

@MAXIMO 28-03-08 @ 14:29
Blijkbaar is Wilders toch niet zo'n racist, hè? Dit past niet in jouw straatje.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 14:40

@MAXIMO 28-03-08 @ 14:23
Afleidingsmanoeuvre om reaguurder Bigi erbij te halen. Welnu, als Wilders werkelijk heeft gesteld dat fileproblemen terug te voeren zijn op immigranten, dan sta ik daar zeker niet achter. Overigens ben ik het wel meer oneens met z'n uitspraken ('de strijd op straat is gaande' was nogal overtrokken), dus dat mag geen verrassing heten.

Waar ik hem echter goed in kan volgen, is het continue hameren op het gevaar van de islam. Niet zozeer de gewelddadige uitwassen, die hij in Fitna toont, maar de sluimerende afkalving van vrijheden. Zo wordt de grondwet momenteel misbruikt om achterlijkheden door te drukken en zijn bepaalde wijken in de ban van strenge (religieus gebaseerde) controle vanuit de gemeenschap. Die zaken bevallen me niet.
Volgens mij is het nu tijd om daar een heldere lijn in te trekken en vast te stellen wat wel en niet kan in dit land. De Vogelaars en Cohens van deze wereld doen achterlijkheden af met het argument dat het slechts een kleine groep betreft, maar juist daarmee slaan ze de plank mis. Het gaat om het signaal.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 14:39

Had net weinig tijd om te reageren en nu ook weinig tijd maar ik ga toch even in op deze opmerking:
-
Luister eens goed domme HOER; lees eerst eens wat ik post en reageer daar dan eens op in plaats van te polariseren. Dat ik u een hoer noem doe ik niet om te schelden waarmee ik mijn zwakte aan zou tonen, maar meer omdat het lekker oplucht om dom links probleemveroorzakend tuig zoals u een veegje uit de pan te geven...
Behangdelul 28-03-08 @ 12:57
-
Dus ik ben een domme hoer en ook nog eens dom links probleemveroorzakend tuig? En dan kom je ook nog eens met het excuus dat je niet scheld om je zwakte te tonen? Iemand die dergelijke bewoordingen gebruikt om een standpunt te maken is in mijn optiek al sowieso zwak. Ik had je opmerking gemeld maar Joris vind het blijkbaar (nog niet) voldoende om je weg te jorissen. Als dit jouw manier is van discussie houden dan zegt het eigenlijk al voldoende en hoeft het achteraf niet eens weggejorist te worden. Ik heb jou geen enkel smerig naampje toegedicht, ben zelfs netjes op je vragen ingegaan maar omgangsvormen zijn kennelijk nog niet aan jou besteed.

Jena | 28-03-08 | 14:37

@sjaakdeslinksesul
Psst, Eva kelderman = phhs.

Miretra | 28-03-08 | 14:35

@ViagraFalls
Het helpen van 'hulpbehoevenden' gaat uitstekend zonder socialisme.
Ik heb mijn handen vrij om geliefden bij te staan, de troeteldiertjes van multicul- land zullen binnenkort creperen.

Miretra | 28-03-08 | 14:34

EvaKellerman 28-03-08 @ 14:13
Godver, lees jij niets? Die sloveen mag wel een keutel wat poepen, het europese hof heeft hier allang een uitspraak over gedaan die die sloveen ongelijk geeft. Ja, het eerste het beste blatende GS-reaguurdertje weet het dus beter dan Maxime Verhagen, Balkenende en de president van de EU bij elkaar. In een politiek debat is alles geoorloofd volgens het Europese Hof. Pijnlijke constatering.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 14:34

MAXIMO 28-03-08 @ 14:29
Damn, kan ik mijn trommel, PVV vaandel en Geert jugend uniform weer opbergen. En ik had juist zo'n zin in ouderwets marcheren.

Bigi Bana Boy | 28-03-08 | 14:34

ferenc3110 28-03-08 @ 14:26
Jij gaat zeker voor de Kouwes-award.

MAXIMO | 28-03-08 | 14:32

Wilders is een dhimmie!
Wilders is een dhimmie!
Wilders is een dhimmie!
Wilders is een dhimmie!
Wilders is een dhimmie!
Wilders is een dhimmie!
Wilders is een dhimmie!
Wilders is een dhimmie!
www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2008/...

MAXIMO | 28-03-08 | 14:29

@Miretra 28-03-08 @ 14:03 - Probleem is dat socialisme op basis van dwang gaat. Ik heb voldoende inlevingsvermogen om te zien dat sterke schouders zwaardere lasten kunnen (en moeten) dragen. Jammer genoeg draaft socialisme daarin door, en wordt er (te) zwaar misbruik gemaakt van de middelen die bedoeld zijn om de hulpbehoevenden te beschermen.
.
Kan inderdaad nog leuk worden.

ViagraFalls | 28-03-08 | 14:29

De film komt er in het kort samengevat op neer dat moslims iedereen vermoord e.d. die geen moslim is en dat vinden de moslims niet leuk maar als de moslims dus een aanslag plegen dan klopt het ja want ze doden dus de ongelovigen omdat ze geen moslim zijn dus klopt de film helemaal

ferenc3110 | 28-03-08 | 14:26

koerbagh ® 28-03-08 @ 14:05 "... maken mij inderdaad bang."

Eindelijk een broertje (maar ik geloof er niks van, hoor).

Bernhard Bang | 28-03-08 | 14:25

@EvaKellerman 28-03-08 @ 14:13
Ja, en? Wat is je punt?
We weten allang dat de EU wordt gekaapt door een blinde politiek correctheid. In hun drang naar eenheid, gelijkheid en tolerantie hebben bestuurders het vermogen zelf na te denken verloren, zodoende ziet men -zoals Wilders terecht in Fitna meldt- over het hoofd dat veel religieuzen het verkregen respect alleen wensen terug te geven als aan al hun eisen wordt voldaan.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 14:25

*zich weer bij het debat voegt*
Baarstje 28-03-08 @ 13:11
Idd, het is zodoende ook onmogelijk om verstokte racisten als Koerbagh te wijzen op de racistische angstzaaierij van Wilders.
Murdockyoufool 28-03-08 @ 13:00
Ben ik absoluut niet met je eens, je kijkt net als Wilders enkel naar de negatieve kanten, terwijl zij ook gewoon belasting betalen en participeren in deze maatschappij.
Om dan zo'n beetje al het Neerlandse leed op alle immigranten af te schuiven is gewoonweg demagogisch, discriminerend en onrealistisch en dat kan zodoende enkel een aan een racist worden toegeschreven.
Een Bigi bijv., wordt zonder zijn cultuurelativisme, daar dus ook verantwoordelijk voor gehouden door andere lieden die niet aan cultuurelativisme doen.
What's next? Immigranten en dus ook Bigi de schuld geven van het slechte weer in Nederland?

MAXIMO | 28-03-08 | 14:23

EvaKellerman Hoi Gretta!

Miretra | 28-03-08 | 14:16

The European Union and its member states apply the principle of the freedom of speech which is part of our values and traditions. However, it should be exercised in a spirit of respect for religious and other beliefs and convictions," the Slovenian presidency said in a statement.

"Mutual tolerance and respect are universal values we should uphold. We believe that acts, such as the above-mentioned film, serve no other purpose than inflaming hatred."

The U.S. government warned the film could spark protests and riots.

EvaKellerman | 28-03-08 | 14:13

Volkert van der graaf is ook autistisch, net als phhs.
Iemand info over zijn aanstaande proefverlof?

Miretra | 28-03-08 | 14:09

koerbagh ® 28-03-08 @ 14:05
-
Ik had je puntje al te pakken.

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 14:06

@Bertus Betonsloper 28-03-08 @ 13:36:
Hersenloze mensen die niet in discussie gaan, die niet weten waar het over gaat, zowel de standpunten pro- en contra islam, de standpunten pro- en contra Wilders stelselmatig negeren, nergens op ingaan en continu hun eigen inhoudsloze en niet-beargumenteerde commentje herhaaldelijk copy-pasten maken mij inderdaad bang.

koerbagh ® | 28-03-08 | 14:05

phhs 28-03-08 @ 13:50
-
He, je maakt hier reaguurders bang ja. Wil je daar nu onmiddelijk mee stoppen!

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 14:04

ViagraFalls 28-03-08 @ 13:57
De uitkeringsheilstaat stort binnenkort in, kunnen we lachen.
Mijn socialistische bazen snappen maar niet waarom ik alle vrijwillige taken uit mijn klauwen heb laten vallen, de arrogante lutsers.
Zodra de pleuris uitbreekt zullen ze peentjes zweten.

Miretra | 28-03-08 | 14:03

@phhs 28-03-08 @ 13:50 - Puur om jou te pesten zal ik voglende verkiezingen op Geertje stemmen. Maak je niet druk, ik ben al weg uit Nederland. Ik ben er nog zoeen die als het 'm niet bevalt dan ook daadwerkelijk daad bij woord voegt, en elders zijn heil zoekt.
.
Bijkomend voordeel is dat die 26.000 uitvreters niet door mij gefinancierd hoeven te worden; dat mogen jullie lekker zelf doen. Vooral je gal blijven spugen, en steeds meer hoog opgeleide mensen met een goede baan zullen inderdaad verkassen, zodat jij en alle allochtonen het straks pas ECHT gezellig kunnen hebben in jullie eigen landje.
.
Voorlopig heb ik mijn Nederlands paspoort echter nog, en kan dus ook nog steeds stemmen. En dat zal ik ook zeker doen. Links heeft mij lang genoeg geirriteerd, en ik ben kinderachtig genoeg om dan zelf ook even te willen jennen.

ViagraFalls | 28-03-08 | 13:57

@sjaakdeslinksesul 28-03-08 @ 13:50
Copyright Theo Maassen.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 13:54

phhs 28-03-08 @ 13:50 Je maakt me bang.

Miretra | 28-03-08 | 13:53

"En wij danken de Moslimgemeeschap dat zijn zich rustig hebben gehouden..."

Dit is TE ERG. De juf op de basischool laat de kinderen op een filmpje zien hoe vervelend ze kunnen zijn.

Daarna dankt de hele directie de kinderen voor het feit dat ze de school niet in de hens hebben gestoken.

grote haas | 28-03-08 | 13:51

-weggejorist-

phhs | 28-03-08 | 13:50

LOL, ik vind leon de winter normaliter een flapdrol, maar dit is de laatste zin in een column over zijn neef harry:
"als Harry een hondje was geweest, dan had hij dag in dag uit aan zijn piemeltje liggen likken."
www.elsevier.nl/opinie/weblog/asp/artn...

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 13:50

Wat een ophef over een film. Het grootste gedeelte zijn er moslims aan t woord. Wat heeft men voor met ons? Nou ja kijk zelf maar.Dat dit een klein gedeelte van de moslims zijn is wel duidelijk, maar toch.En dan die bakellende met zijn gladde praatjes.Wat een jankert.Misschien niet slim van Wilders,want al het beeldmateriaal is al eens ergens uitgezonden, maar wat dan nog? Het is gewoon een compilatie.En wie zich eraan stoort moet eens in de spiegel kijken.

klaretaalzeewolde | 28-03-08 | 13:49

Ter afsluiting een aanvulling op wat bottehond 28-03-08 @ 13:19 zegt.
Er is een culturele/godsdiensstige/levensbeschouwelijke kloof tussen Islam en de denkbeelden van de rest van NL, dat zal door geen verstandig mens ontkend worden. Hoe eerder er oplossingen komen voor het samenzijn met een minderheid die afwijkende standpunten en gedragingen bezit, hoe minder hard Wilders nodig is. Aangezien onze politici alleen grossieren in teksten als samen doen, respect en de boel bij elkaar houden, en men dus blijft ontkennen dat er een culturele kloof is (ook pphs en evakellerman lopen niet af en toie met hoofddoekje op, drinken eens een wijntje, zijn voor het recht op geloofsafval en vrije partnerkeuze) zal het conflict alleen maar scherper worden.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 13:37

koerbagh ® 28-03-08 @ 13:27
Daar meen je helemaal geen drol van... toch?

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 13:36

@phhs 28-03-08 @ 13:23
Onnozelaar. Hoe kun je zo stellig zijn zonder kennis van zaken en/of ervaringen?

@Behangdelul 28-03-08 @ 13:20
Dat gevaar bestaat; daar is nu zelfs al sprake van. Meebetalen aan publiek onderwijs blijft dus een noodzaak.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 13:35

Samengevat heeft onze politiek correcte, enigszins laffe regering in al haar pogingen om de uitwerkingen van Fitna te compenseren meer paniek gezaaid, internationaal aandacht getrokken, en stemming gemaakt, dan de hele film zelf had kunnen doen. Bravo.

Vage_eddie | 28-03-08 | 13:34

@sjaakdeslinksesul 28-03-08 @ 13:04
Als dat eens zou kunnen, maar met het CDA en de CU in het kabinet zie ik dat niet gebeuren. Overigens ook zonder eerdergenoemden in het kabinet heeft dit weinig kans. Het zou het debat wel zoveel duidelijker maken, en duidelijkheid is zoals ik al eerder aangaf, van wezenlijk belang in dit debat.

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 13:33

@phhs 28-03-08 @ 13:2

is dat iets links debatteren zonder de inhoud ergens goed van te kennen? Je wil de film niet zien maar er wel over praten. Juist ja. Dit geeft al aan hoe serieus jou argumeneten genomen kunnen worden. Next! Het is toch logisch van Wilders het debat aan tegaan na dat de film er is? is wel zo handig zo kan er inhoudelijk gediscuseerd worden. Maar goed zoals ik al zei inhoud is niet iets van de linkse kliek die roepen liever moord en brand alleen en enkel omdat Wilders dat filmpje gemaakt heeft. Kijk eens naar de link in mijn vorige post een filmpje van een onbekende die ook met Harde feiten komt. Maar daar hoor je niemand over want dat is Wilders niet.. sneue linkse paniekzaaiers allemaal.

StijlvolRechts | 28-03-08 | 13:33

@CoJoNes 28-03-08 @ 13:21
Ehm, nee, gewoon meebetalen, jij kiest zelf voor de luxe van privéonderwijs. Zonder deze regeling kunnen we het (semi-) gratis onderwijs net zo goed afschaffen en iedereen z'n eigen boontjes laten doppen. Dat lijkt leuk, maar de daarmee gepaard gaande schaalvergroting leidt uiteindelijk wederom tot katholieke, reformatorische, protestantse, islamistische, antroposofische, whatevva, leerfabrieken. Wordt het probleem van het druppelsgewijs injecteren van religieus gif niet mee opgelost.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 13:31

EvaKellerman 28-03-08 @ 13:17

Komt er nou nog wel eeens iets anders uit die smoelen van jullie dan de 2e WO erbij halen?

Wat is dat toch voor een obsessie....

Wie was ook weer die psychiater die mensen met een oorlogstrauma met LSD wou behandelen? Bastiaanse?

Kan jij ook niet zo'n kuurtje volgen?

delano | 28-03-08 | 13:28

phhs maakt me bang.

koerbagh ® | 28-03-08 | 13:27

Kellerman 28-03-08 @ 13:17
De sociaaldemocraten zitten daar niet in de regering. Maar zeg dan eens, is de reactie van die jordaniers en iraniers niet schromelijk overdreven? Het waren koranteksten en beelden van moslims die zich op die koranteksten baseren. Nergens werd door Wilders gesteld dat alle moslims hun gedrag alleen op die getoonde haatteksten baseren, dat maken Dijsselbloem, Slob en JP er zelf van. Zelfs Cohen zag het scherper dan die drie droplullen en hun collega's in islamitische dictaturen.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 13:25

phhs 28-03-08 @ 13:23
herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio herhalio

Miretra | 28-03-08 | 13:24

@verbaast

Jonge, jij moet nog veel leren zeg. Kun je dan echt niet verder kijken dan je neus lang is? Hij heeft het over de lange termijn. Wij krijgen bijna geen kinderen meer en die jongen als de konijnen , geen geboortebeperking etc.Straks krijgen wij vertelt wat we hier moeten doen, je moet nu al eens gaan kijken naar alle moskeeën die gebouwd worden. Kom,kom zeg

limbo girl | 28-03-08 | 13:23

-weggejorist en opgerot-

phhs | 28-03-08 | 13:23

Indonesie: "misleidend en racistisch".

Simpel en doeltreffend afgedaan.

Als je naar de voorzorgsmaatregelen van Balk kijkt, heeft ie zelf ook wat last van vooroordelen over de gemiddelde moslim. Zelfs Iran reageert nuchter.
Veel landen zullen zich wel afvragen waarom Nederland zich niet duidelijker distantieert van dit soort ideeen. Nederland was zelf zo kritisch toen Haider groot werd in Oostenrijk.

Mocrosoft | 28-03-08 | 13:23

= out ->vergadering

CoJoNes | 28-03-08 | 13:22

@Baarstje 28-03-08 @ 13:11:
Marokkanen zijn een ras? Da's nieuws.

koerbagh ® | 28-03-08 | 13:22

@Murdockyoufool 28-03-08 @ 13:18

Dat is precies wat ik bedoel, alleen zou de staatssubsidie per kind dan wel in mindering moeten worden gebracht op de belasting van diegenen die kiezen voor particulier onderwijs.

CoJoNes | 28-03-08 | 13:21

phhs maakt mij bang.

koerbagh ® | 28-03-08 | 13:20

@Murdockyoufool 28-03-08 @ 13:18

The Dexia higher school of economics? :P

Behangdelul | 28-03-08 | 13:20

EvaKellerman 28-03-08 @ 13:12

Andere politieke partijen zullen de ruimte in het debat die Wilders (namens de islamwatchers, wat is toch die rare fixatie op Wilders, gezien de 56 % die de islam een gevaar vindt?) eigenhandig creeert opvullen. Of de PVV ooit de meerderheid krijgt is van geen enkel belang. De Nederlandsche Burger laat zich niets meer wijsmaken en het gezeur van jouw soort huilioos over de toon van Wilders is een achterhoedegevecht dat niet zal kunnen voorkomen dat de opstelling jegens moslims harder zal worden. Aan hen de keuze. En om hun jeuzes gaat het. Je bent een sta in de weg en heult met een haatsekte met een ijzingwekkende trackrecord. Je zou je ogen uit je kop moeten schamen.

bottehond | 28-03-08 | 13:19

@CoJoNes 28-03-08 @ 13:09
'k Stel voor om ouders de kans te bieden zelf onderwijs in te kopen, maar dan geheel op eigen zak. Straten, buurten, vrienden, kennissen, gelijkgestemden kunnen zich organiseren, een school (bedrijf!) opzetten en zo de kosten drukken. Aan de andere kant wordt de mogelijkheid geboden voor publiek onderwijs. Deze staatsscholen mogen echter geen tweederangs onderwijs voor de armen des volks leveren; het is aan de overheid om kwaliteit te waarborgen en er voldoende in te investeren.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 13:18

@EvaKellerman 28-03-08 @ 13:16
Ik ben bang voor de gevolgen van peakoil. Verder nergens voor.

CoJoNes | 28-03-08 | 13:17

Terwijl Geert Wilders juist rekent op steun vanuit Denemarken, krijgt de blonde politicus voornamelijk hoon over zich heen. In een reactie op Fitna, noemt de sociaaldemocraat Mogens Jensen de film "afgrijselijk" en alleen te vergelijken met nazi-propaganda. Men moet teruggaan naar de nazi-propagandafilm Der ewige Jude om Fitna te kunnen beschrijven. "Het enige wat ontbreekt zijn de ratten als beeld van de moslims."

EvaKellerman | 28-03-08 | 13:17

@Cojones In iedergeval niet gekke Geertje Wilders zoals bij u.

EvaKellerman | 28-03-08 | 13:16

@Lachende Manderijn Snap je het weer niet????

EvaKellerman | 28-03-08 | 13:15

@Bigi Bana Boy

Als ik goed gelovig was had ik wel Wilders gestemd en gedacht als de Koran eenmaal verboden is zijn alle problemen opgelost.

EvaKellerman | 28-03-08 | 13:13

@post hormonaal huil syndroom
Nu verder je smoel houden, K? Het interesseert niemand ene flikker wie jou bang maakt. Zeikwijf.

CoJoNes | 28-03-08 | 13:13

EvaKellerman 28-03-08 @ 13:11
? Leg eens uit?

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 13:13

@phhs Ach de PVV en zijn gelovigen komen toch nooit aan de macht, daar is het nederlandse volk toch even te slim voor.

EvaKellerman | 28-03-08 | 13:12

En in Jena hebben we denk ik een prototype GroenLinks stemstert gevonden,
Ongetwijfeld goed bedoelend, daar twijfel ik geen moment aan, maar ook goedgelovig en cultuurrelativerend.

Bigi Bana Boy | 28-03-08 | 13:11

@koerbagh ® 28-03-08 @ 12:51
@MAXIMO 28-03-08 @ 12:36:

Vind je het gek. Als je racistische opmerkingen in je comments hebt staan dan wordt het lastig om zo een onderscheid in jouw geval te maken. Hoe plaats je anders een volgende opmerking van je?

"Die Marokkaan is allang het land uit. Drie jaar geleden in een kist vertrokken naar een kavel van 2x1 meter in het Rif-gebergte. Marokkanen willen hier namelijk niet begraven worden.
Geen idee waarom eigenlijk, maar goed... het helpt wel tegen bodemvervuiling in Nederland. Dat is dan wel weer liev en sociaal van ze."

Baarstje | 28-03-08 | 13:11

@bottehond 28-03-08 @ 13:02
Daarom moeten we ook van de invloed van gristenen af. U zag anderhalf jaar geleden nog een bondgenoten in CU en CDA, meen ik me te herinneren, is uw mening over deze relihyena's inmiddels bijgesteld?

Murdockyoufool | 28-03-08 | 13:11

Lachende manderijn Gaan we nu op nuancering en politiek correct gedrag lopen janken.
U bent Knettergek

EvaKellerman | 28-03-08 | 13:11

-weggejorist-

phhs | 28-03-08 | 13:11

Behangdelul 28-03-08 @ 12:57
Dit kan je niet maken, iemand een hoer noemen.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 13:09

@Murdockyoufool 28-03-08 @ 13:06
Maar daar komen wel uit, jij en ik. Ben ik niet zo bang voor.

CoJoNes | 28-03-08 | 13:09

@sjaak 1304
Afgeschaft als uniek recht, als het ware.
Ben ik het helemaal mee eens. Het houdt niet alleen de discussies zuiverder maar ook het strafrecht.

CoJoNes | 28-03-08 | 13:08

@CoJoNes 28-03-08 @ 12:59
Gaat het nu weder over de vrijheid van onderwijs? Uw plan met de PGB's is echter niet solide. Ze komt bovendien op het idee van staatsscholen en privéonderwijs voor degenen die het kunnen betalen neer..

Murdockyoufool | 28-03-08 | 13:06

@Doe-eens-rustig 28-03-08 @ 12:51
Punt is dat moslims en evangelische christenen nooit deel hebben uitgemaakt van de verzuiling, maar er nu wel de vruchten van willen plukken. Ten koste van de rest.
Belangrijkste wat mij betreft is dat de vrijheid van godsdienst anders gdefinieerd moet worden. Je mag geloven wat je wilt zonder overheidsinmenging, maar als je op je strepen wilt staan vanwege je geloof krijg je voortaan nul op het rekwest. Een niet-handenschudder is dan geen moslim meer voor de wet, maar gewoon iemand die weigert de andere sexe te begroeten. Een hoofddoek of burkini iwordt een kledingsstuk en geen geloofskenmerk. En de bijbel of koran staat is geen grond voor discriminatie van homo's meer, in mein kampf staan dingen over joden en daar mag je per slot van rekening je antisemtisch gedrag ook niet op baseren van de rechter.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 13:04

www.stand.nl/index.php

www.telegraaf.nl/binnenland/3635988/__...

www.telegraaf.nl/binnenland/36778941/B...

That about sums it up. Ik ben overigens echt geschokt door de zeer eenzijdige berichtgeving en commentaren van de MSM, politici en de EU. Mij lijkt nu de bal eerst en vooral bij de moslims te liggen, maar door de opstelling van Balk, POechtold, Vogelaars, Azijnbode (shame on you, de ware reflex ontmaskert jullie), trouw, NOS, NOVA, RTL etc etc etc hoeven de moslims helemaal niets. Niet eens afstand nemen van de aangehaalde koranverzen. Fitna bewijst: het meest acute probleem is de zelfislamisering.

bottehond | 28-03-08 | 13:02

@Jena 28-03-08 @ 13:00
U ook een fijne dag....

Behangdelul | 28-03-08 | 13:01

@MAXIMO 28-03-08 @ 12:42
Migranten drukken ook zwaar op de verzorgingsstaat en de huisvesting, dat is een feit. We hoeven er ook niet omheen te draaien dat een generaal pardon een aanzuigende werking heeft, zoals partijen hardnekkig ontkenden, zie recentelijk de honderden Chinezen die hopen op een plek in dit, nu overvolle, land. Met ínfrastructuur' en 'files' doelt Wilders dan ook op dit onderdeel, hoewel het nogal potsierlijk klinkt.
Maar goed, nogmaals, wat is er precies racistisch aan deze woorden?

Murdockyoufool | 28-03-08 | 13:00

@behangdelul: ik ga respectvol in op jouw vraag en jij noemt mij een HOER?
Fijne dag nog...

Jena | 28-03-08 | 13:00

Jena, da's toch lekker samen dom blijven in hetzelfde tempo maar in een mieters schoolgebouw?

CoJoNes | 28-03-08 | 12:59

MAXIMO 28-03-08 @ 12:40

Ach, daar hebben we het linkse stokpaardje van "de armoe" als basis voor criminaliteit weer.
Jammer voor jou. Maar dat geld dat die roofovervallen oplevert, wordt gewoon gebruikt om drugs aan te schaffen, uit te gaan, trainingspakken of dure merkkleding te kopen.
Dat geld wordt echt niet aan het arme Marokkaanse moedertje gegeven.
Dat argument van armoe is allang onderuitgehaald.

Nog weer zoiets: "demagogie" gaan roepen naar je tegenstander in het debat als je geen tegenargumenten hebt. Goedkoop Maximo, kom op met die tegenargumenten van soortgelijke strekking!

A propos, dat oude vrouwtje dat haar AOW ging ophalen bij een postkantoortje in de Derkinderenstraat en toen door twee Marokkaanse overvallers met eeen steen op het hoofd werd geslagen en overvallen, werd natuurlijk door die twee bontkraagjes beroofd omdat ze zo'n honger hadden, nietwaar?

delano | 28-03-08 | 12:58

@Jena 28-03-08 @ 12:50

Luister eens goed domme HOER; lees eerst eens wat ik post en reageer daar dan eens op in plaats van te polariseren. Dat ik u een hoer noem doe ik niet om te schelden waarmee ik mijn zwakte aan zou tonen, maar meer omdat het lekker oplucht om dom links probleemveroorzakend tuig zoals u een veegje uit de pan te geven...

Behangdelul | 28-03-08 | 12:57

@Doe-eens-rustig 28-03-08 @ 12:51
Grof geweld natuurlijk!

CoJoNes | 28-03-08 | 12:55

*Wacht op terugtreden uit politiek van Geert W*

Rekeozeb | 28-03-08 | 12:55

@Doe-eens-rustig 28-03-08 @ 12:51

- nieuwe regering
- haatzaaiende imams het land uit
- Probleem/hangjongeren het land uit flikkeren (als ze nl zijn het leger in, als ze een dubbel paspoort hebben terug naar het land van herkomst)
- hogere en hardere straffen
- politie inzetten waar ze voor bedoeld is en niet langs de wegen om te flitsen
- eerste,tweede en derde generatie verplicht een taalcursus laten doen

etcetc....

Behangdelul | 28-03-08 | 12:55

@lachende mandarijn: je komt met de minuut intelligenter en inhoudelijker over, bravo.Jena 28-03-08 @ 12:50
Dank je, dat had ik ff nodig.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 12:54

@MAXIMO 28-03-08 @ 12:36:
Nee, want het boeit me niet wat een allochtoon van Wilders vindt. Wat een moslim er van vindt boeit me dan weer wel. (Moeilijk hè, dat verschil). Mijn shoarmaboer kan het ook geen kudt schelen. Hij is atheist. En Turk.
Dus het kan wel.

koerbagh ® | 28-03-08 | 12:51

@Behangdelul

kijk, nu gaan we ergens naar toe. Laten we het idd over oplossingen hebben. Eén van de oplossingen is toch tijd. Het heeft ook lang geduurt eer het Christendom zich aanpaste aan een meer ondergeschikte rol in de samenleving. Dat proces zal nu opnieuw moeten plaatsvinden met de Islam in Nederland - let wel: ik heb het dus over de problemen in NL, om zoals Jena zegt met ons eigen straatje te beginnen.

Wat we verder nog kunnen doen om deze aanpassing te bespoedigen:
- voorlichting
- duidelijkheid (omtrent regels, ethiek, omgang etc. in NL)

Iemand nog andere suggesties?

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 12:51

@lachende mandarijn: je komt met de minuut intelligenter en inhoudelijker over, bravo.
@behangdelul: laten we eens starten door een ander te respecteren om wie ze zijn. En dan niet roepen: maar wij worden ook niet gerespecteerd in ons eigen land, want zo kom je niet verder... dan blijft het alleen maar voetballen naar elkaar. Iemand zal de eerste stap tenslotte moeten zetten. Een ander opdragen wat zij moeten vinden of denken is ook iets wat fout gaat in dit land. Zie hier alleen al: omdat ik andere dingen aan de kaak stel en niet mee ga met de massa om Moslims te bashen ben ik inmiddels: gehersenspoeld, kortzichtig etc. etc. Iedereen lijkt, vandaag de dag, erop belust te zijn om te trappen onder het mom "vrijheid van mening", we voelen ons allemaal superieur aan de ander (mijn mening is de juiste). En zo kan ik nog wel even doorgaan ware het niet dat ik weer aan de slag moet. Terrorismebestrijding en aanwezigheid in Afghanistan moet tenslotte betaald worden dus ik ga netjes mijn belastingcentjes verdienen. Fijne dag nog...

Jena | 28-03-08 | 12:50

Keek net even in mijn straat en het was best schoon daar...

Holleblock | 28-03-08 | 12:49

@ MAXIMO 28-03-08 @ 12:44
ik waag het erop. eens kijken of ze idd zo aardig enzo is, als je zegt.

baba4oog | 28-03-08 | 12:49

@Behangdelul
pvv.nl/index.php?option=com_deeppocket...
"Ultimately many fundamental problems in the Netherlands are
directly related to migrants, like infrastructure, traffic jams,
housing problems, the welfare state."

MAXIMO | 28-03-08 | 12:47

MAXIMO 28-03-08 @ 12:23

Volgens mij heeft Hitler van de joden een ras gemaakt (de rassenwetten) maar zijn de joden geen ras maar een volk. Hitler was een fascist en ook een racist omdat hij b.v. de negers als minderwaardig zag.
Wat jij van Wilders vindt ,moet je zelf weten maar het is jouw verantwoording. Wilders is echter geen racist,hooguit anti-islamiet. Die goedkope retoriek van jou stop ik in mijn reet. Typisch links gelul.
Als het niet gewonnen kan worden met argumenten wordt de 2e WO ermaar weer bijgehaald. Het stokpaardje van gefrustreerd links om de " boeman" maar weer eens te belasteren.

delano | 28-03-08 | 12:47

Ik mag er vanuit gaan dat we in Afganistan hebben aangegeven die verbrande vlag ( zie pica) van het ontwikkelingsgeld 2008 af te trekken.

Zo niet, bij deze !

Burgerlijke ongehoor | 28-03-08 | 12:46

@MAXIMO 28-03-08 @ 12:42
Geef eens linkje...

Behangdelul | 28-03-08 | 12:44

Lachende mandarijn 28-03-08 @ 12:41
Jena is, zoals ik hier heb kunnen lezen, aardig, ruimdenkend, begripvol, heeft een olifantenhuid en is zeker zeer kritisch.
Weet dus idd goed met wie je een discussie aangaat.

MAXIMO | 28-03-08 | 12:44

@Jena 28-03-08 @ 12:39

Goed laten we eens beginnen met het integratieprobleem, wat is uw oplossing?

Behangdelul | 28-03-08 | 12:43

Murdockyoufool 28-03-08 @ 12:38
Onzin. Zoals ik al zei, hij weet zich op een zodanige manier te uiten dat domme geesten idd geloven(!) dat het geen racist is.
Ondertussen geeft ie alle migranten de schuld van zo'n beetje alle problemen in dit land.
"Veel fundamentele problemen in Nederland, zoals infrastructuur, files, huisvestingsproblemen en de verzorgingsstaat, kun je rechtstreeks
toeschrijven aan migranten."
Geert Wilders in interview met DPA, 3 januari

MAXIMO | 28-03-08 | 12:42

baba4oog 28-03-08 @ 12:39
Tja Jena is kortzichtig, kort lontje, lange tenen en niet zelfkritisch. dus weet welke discussie je aangaat.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 12:41

delano 28-03-08 @ 12:37
Wat een gelul.
Je zou die daden beter kunnen verklaren als je armoede als factor meeweegt.
Dat wat je daar uitkraamt slaat werkelijk als een tang op een varken en is gelijk aan de demagogie van Wilders en consorten.

MAXIMO | 28-03-08 | 12:40

Je mag je mening zeggen inderdaad, doe-eens-rustig. Dat doe ik tenslotte ook, al valt mijn mening niet in de aarde van menige GS poster alhier. In een topic gisteren erkende ik ook net zo goed dat niet alles jofel is onder Moslims, dat ik zelf ook bepaalde dingen afkeur maar daar werd over heen gelezen omdat trappen natuurlijk veel leuker is. Als er racistische opmerkingen voorbij komen laat ik de andere kant zien: de kant van het zwarte Nederland die net zo goed bestaat. Maar de meesten hier willen die kant niet zien. Voor dat wat betreft zelfreflectie. Vingertjes wijzen gebeurt inderdaad constant, altijd naar de andere partij want zij zijn ozo slecht. Ik wijs naar mijn eigen volk, noem het een "spiegel voorhouden". Waarom zou ik een Moslim af gaan zeiken als ik weet dat mijn eigen volk er net zo goed een zooitje van kan maken? WIE BEN IK om dan te oordelen over een andere bevolkingsgroep? Mijn punt is hier steeds: veeg eerst je eigen straatje schoon en ga dan pas eens verwijten maken over een ander. Als het bij jezelf niet goed zit, wie ben je dan om te oordelen over een ander?

Jena | 28-03-08 | 12:39

@ Jena 28-03-08 @ 12:33
kom op, niet zo zuur, ík heb nix lelijks tegen u gezegd. tog ? dus : als u een antwoord op m'n vraag @ 12:31 hebt, dan houd ik me aanbevolen.

baba4oog | 28-03-08 | 12:39

@MAXIMO 28-03-08 @ 12:23
Heb je Wilders ooit horen zeggen dat de haarkleur van Marokkanen hem niet aanstaat? De huid van Noord-Afrikanen? De gewoonten van Turken?
Kortom, gelul. Wilders is net zo racistisch als jij of ik. Het is de man om het geloof te doen.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 12:38

koerbagh ® 28-03-08 @ 12:29
Je mag het inhoudelijk niet met m eens zijn. Zn vasthoudendheid is bewonderenswaardig. Ik heb jullie allebei hoog zitten. Ik weet dat je n bloedhekel aan m hebt. Ik wil je niet voor je kop stoten maar jij weet als geen ander dat het hier om de discussie gaat. Voor en tegen is minder belangrijk. De discussie is belangrijjk. En ik vind dat ie m redelijk voert. Stel je voor dat er hier geen tegengas was. Waar zouden we het dan nog over hebben?

zooishettoch | 28-03-08 | 12:38

delano 28-03-08 @ 12:01
En weer plaats je bepaalde incidenten buiten de context.
Ik kan nu ook voorbeelden gaan noemen van verschillende vechtpartijen of vervelende oude seniele mannetjes die opeens handtastelijk worden vanwege dementie.
Overigens, miisschien keek je vrouw wel heel argwanend naar die man toen ze haar handtasje opeens dichter tegen haar lichaam hield.

delano 28-03-08 @ 12:08
Onzin, er zijn geen zwembaden die alle bontkraagjes weigeren.
Er zijn wel zwembaden die terecht een verbod hebben ingesteld voor een aantal jongeren die zich niet wisten te gedragen.
Dat is heel wat anders.
MAXIMO 28-03-08 @ 12:17

ik schreef niet "alle" makker. Als je citeert, moet je het goed doen. Van die zwembaden was bekend dat het voornamelijk om Marokkanen ging.

Wat betreft mijn vrouw ga je weer eens van een veronderstelling uit die niet klopt. Ze fietste gewoonte toen zo'n baardmans naast haar kwam fietsen en begon te sissen. Niks handtas. Je zeurt over vooroordelen maar je geeft er zelf blijk van herhaaldelijk een vooropgezette mening te hebben.
De overlast van Marokkanen in de buurt van de Damstraat in de jaren negentig (waren dus buiten hun buurt Maximo!) was genoegzaam bekend.

A propos, een paar jaar terug was de dochter van de eigenaar van een sierbestratingsbedrijf in Zwanenburg er getuige van hoe twee Marokkanen (ver uit hun eigen buurt ,Maximo!) haar vader in koelen bloede doodschoten tijdens een overval.
Geheel volgens het gedachtengoed opgebouwd uit sharia en koran dat zegt dat ongelovigen toch maar minderwaardige mensen zijn. Een overval, maar ook nog een racistische want deze overvallen vinden alleen plaats op autochtone ondernemers.

Maximo, Jena, kom maar eens met een soortgelijke crime waarbij autochtone overvallers een allochtone ondernemers afknalde.

Ik wacht met smart op jullie repliek (let wel: ik zei soortgelijk!)

delano | 28-03-08 | 12:37

koerbagh ® 28-03-08 @ 12:29
Ben jij toevallig Hans Jansen?
Die maakt zich ook altijd schuldig aan dergelijke demagogie.
Heb jij overigens een uitgebreid netwerk binnen (ik haat dat woord) "allochtone" kringen waar je aan zou kunnen vragen hoe Wilders door hun gezien wordt?

MAXIMO | 28-03-08 | 12:36

Jena 28-03-08 @ 12:30
Graag gedaan. Ik zou wel willen, maar krijg geen antwoord op vragen, slechts retoriek. (kijk naar jezelf, jullie doen het zelf ook, lijsten met familiedrama's)
Jammer dat je niet meer diepgang aanbrengt in je betogen.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 12:36

@baba4oog
Omdat ze zielig zijn en het ons dun door de broek loopt.

CoJoNes | 28-03-08 | 12:34

@Jena
Net als ieder ander heb ook jij recht op je eigen mening. Ik vraag me wel af waarom de zogenaamde rechtse kant geen kritiek op de Islam mag uiten, zonder dat o.a. jij gelijk naar andere zaken wijzen. Die andere zaken zijn ook bekend bij ons, geloof me. Maar mogen wij daarom geen kritiek op de Islam hebben? Het kenmerk van Nederland was altijd (en ik hoop dat was weer is wordt) tolerantie. Tolerantie is niet alleen dat je dingen mag zeggen, maar ook dat je dingen moet kunnen slikken (denk ineens aan Teen, enfin). Natuurlijk zijn ook bij het Christendom en het Jodendom er uitwassen, maar die leveren op dit moment geen problemen op in Nederland. Dat is allemaal al geschiedenis.

Dit is de voornaamste reden waarom het debat zo stroef loopt. Er wordt over en weer naar elkaar gewezen, maar inhoudelijk komt het totaal niet op gang. Uiteindelijk komt het wel goed, maar laten we de goede afloop zoveel mogelijk bespoedigen.

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 12:33

Omdat alleen de Marokkanen worden geassocieerd met Moslims misschien, baba4oog? De Nederlandse witte-veter dragers moeten toch niet wijzer gemaakt worden dan ze (denken te) zijn?

Jena | 28-03-08 | 12:33

Welja, laten we de conceptie van een megalomane socialist inderdaad maar gaan vieren.

CoJoNes | 28-03-08 | 12:32

zooishettoch 28-03-08 @ 12:24
Ondanks dat ik het dan ook niet voor de lofuitingen doe; bedankt.
Maar ik weet wel dat er genoeg mensen zijn die het wel met mee eensch zijn..
Al zullen ze niet zo snel hier komen..
En al zijn velen bang hier om enige steun uit te spreken, wat ook wel logisch is gezien mijn manier om tegenstellingen te poneren, ik ken mijn back-up.

MAXIMO | 28-03-08 | 12:32

-weggejorist-

Milan1982 | 28-03-08 | 12:31

ben ik de enige, wie het opgevallen is, dat de moslims, die gisteravond in de diverse opinieprogramma's (nova, p&w) aan het woord kwamen, allen van marokkaanse afkomst zijn. kan een ter zake kundige reaguurder aangeven waarom dat is.

baba4oog | 28-03-08 | 12:31

Dank je wel, lachende mandarijn, dat neem ik maar als een compliment... verder nog iets inhoudelijks te melden of gaan we het verder op de persoon spelen? Alles kan wat mij betreft... aan jou de keus.

Jena | 28-03-08 | 12:30

@zooishettoch 28-03-08 @ 12:24:
Zolang maxje kritiek op een religie onder dezelfde noemer als racisme handscharrt is hij krom. En knettergek. Oh, en spreek a.u.b. voor jezelf. Ik krijg altijd een beetje jeuk als mensen namens een hele handschare menen te moeten spreken.

koerbagh ® | 28-03-08 | 12:29

Jena 28-03-08 @ 12:24
Je onsamenhangende betogen zijn geen mening. Ik probeer je betogen te volgen maar verder als tegenvoorbeelden (en nog slechte ook) kom je gewoon niet. Je zou een prima moslima zijn.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 12:29

Van Nu.nl:

TEHERAN - Iran heeft de donderdag verschenen film Fitna van Geert Wilders vrijdag veroordeeld als "gruwelijk" en "godslasterlijk".

De film gaat over de Koran. Dus het boek waar ze zelf in geloven en wat ze zo vurig verdedigen bestempelen ze nu zelf als gruwlijk en godslasterlijk. Het lijkt me dat het nu wel duidelijk is wat voor een stelletje achterlijke imbecielen het zijn.

Barry Balzak | 28-03-08 | 12:29

Shalome, ik denk niets minder over jou... dat ik nog aandacht heb besteed aan zo'n kortzichtig dom wezentje...

Jena | 28-03-08 | 12:28

Lachende mandarijn 28-03-08 @ 12:21
Ik vraag me nu echt af waarom ik überhaupt nog aandacht heb besteed aan die jena-muts. 't Schaap is compleet gehersenspoeld. Ze vergeet voor het gemak hoeveel miljarden er zijn verdwenen in de zakken van aartsluie, frauduleuze en corrupte riffijnen.

Shalome | 28-03-08 | 12:27

zooishettoch 28-03-08 @ 12:24
Hear!! hear!!

verbaast | 28-03-08 | 12:26

Het mag wel eens gezegd worden. Maximo is geweaun een fijn mens. Staat hier al die tijd in zn eentje tegen de bierkaai te vechten. Geen enkele steun krijgt ie, beschimpt wordt ie, uitgelachen, vertrapt, verstoten. Maximootje, ook al zie je het niet altijd, want velen lezen maar reaguren niet. Je heb een groten fanschare. Ga zeau door. U is recht.
zooishettoch 28-03-08 @ 12:24
Inderdaad, Maximo begin ik ook al aardig te waarderen. ;-)

Jena | 28-03-08 | 12:26

Het mag wel eens gezegd worden. Maximo is geweaun een fijn mens. Staat hier al die tijd in zn eentje tegen de bierkaai te vechten. Geen enkele steun krijgt ie, beschimpt wordt ie, uitgelachen, vertrapt, verstoten. Maximootje, ook al zie je het niet altijd, want velen lezen maar reaguren niet. Je heb een groten fanschare. Ga zeau door. U is recht.

zooishettoch | 28-03-08 | 12:24

Ik ben geen Moslima, lachende mandarijn. Dus de rest van je tekst zal ik ook met een korrel zout nemen. Hersenspoelen? Omdat ik een eigen mening heb die niet strookt met die van jou? Hetzelfde kan ik dus ook insinueren van jou. Heeft Wilders je zo gehersenspoeld? Och arme...

Jena | 28-03-08 | 12:24

Doe-eens-rustig 28-03-08 @ 12:22
Jena is het helemaal kwijt.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 12:24

Behangdelul 28-03-08 @ 12:13
Nou moet je niet gaan overdrijven.
delano 28-03-08 @ 12:13
Joden vormen ook geen ras dus is Hitler ook geen racist?
Tjonge jonge, doe eens een tandje hoger inschakelen vriend.
Wilders uit zich misschien nog enigszins op het randje opdat de dommen denken dat ie niet racistisch bezig is maar zijn rethoriek kan ronduit worden opgevat als racistisch, helemaal door degene waar hij over spreekt.
En iemand die zelfs de fileproblematiek durft af te schuiven op immigranten is gewoon een racist. Punt.

MAXIMO | 28-03-08 | 12:23

MAXIMO 28-03-08 @ 12:18
Ik geloof je op je woord.
Waar je ook kijkt, uitwassen. Helaas ben ik druk, maar 'k zou er graag eens met je over van gedachten wisselen.
Moet nu even verstek laten gaan (work to do). Wil jij zo goed zijn af en toe, mijn genuanceerde meningen indachtig, iets te posten dat bijdraagt aan de groei van geluk & welvaart van allen die zich op NL-bodem bevinden?
Dat zou wel heel liev zijn.

nattebever | 28-03-08 | 12:23

@ Jena 28-03-08 @ 12:17
Heeft u wel eens gehoord van de 'trias politica' a.k.a. de scheiding der machten? Zo kan ik ook wel complottheorieën bedenken.

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 12:22

Jena 28-03-08 @ 12:02
Je bent idd gehersenspoeld. Kortzichtig, zelfkritiekloos, vooringenomen. Een uitstekend Moslima. Mohammed B en Volkert G zouden in islamland vrijgesproken zijn en als helden vereert worden. Leg dat maar eens uit Jena.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 12:21

Fleischbaum, "Oké, in Staphorst werd er ingebroken in een schuurtje..."

Dat was lachen. Mijn dag is weer goed. Ga zo door.

Ron de Weijze | 28-03-08 | 12:19

zoals men dat vroeger zei: "een glas, een plas en alles blijft zoals 't was".

Fonald Fuck | 28-03-08 | 12:19

nattebever 28-03-08 @ 12:13
Je moest eens weten wat ik allemaal onder uitwassen schaar.

MAXIMO | 28-03-08 | 12:18

delano 28-03-08 @ 12:01
En weer plaats je bepaalde incidenten buiten de context.
Ik kan nu ook voorbeelden gaan noemen van verschillende vechtpartijen of vervelende oude seniele mannetjes die opeens handtastelijk worden vanwege dementie.
Overigens, miisschien keek je vrouw wel heel argwanend naar die man toen ze haar handtasje opeens dichter tegen haar lichaam hield.
Je weet het niet he..
delano 28-03-08 @ 12:08
Onzin, er zijn geen zwembaden die alle bontkraagjes weigeren.
Er zijn wel zwembaden die terecht een verbod hebben ingesteld voor een aantal jongeren die zich niet wisten te gedragen.
Dat is heel wat anders.

MAXIMO | 28-03-08 | 12:17

En weet jij zeker of Volkert niet nog eens zoiets zou doen, lachende Mandarijn? Ben jij daar 100% van overtuigd? Ik ben er wel van overtuigd dat Mohammed B. zolang moest krijgen omdat er een excuus gevonden moest worden om miljoenen (zoniet miljarden) uit te geven aan terrorisme-bestrijding. Daarom hadden we ook geen geld meer voor ziektekosten, scholing en de ouderen onder ons (die bijna geen verpleging konden krijgen). Dat moest wel verantwoord worden, nietwaar?

Jena | 28-03-08 | 12:17

Normaalgesproken doe ik geen copy paste hele stuken van andere sites maar deze vind ik toch wel erg goed
Holland, how could you let this happen?

An uninvited stranger appears at your door cold and hungry, so you take him in as a guest; how very Christian of you. He eats all your food, dirties your linens, breaks your dishes, and leaves garbage all over the house; you give him some money so he can pay for his own groceries and laundry. He tells you to turn off your television and radio because he finds the music and images offensive, you oblige, and give him some more money to pay for his wife to come join him.

His wife and children arrive, soon his entire extended family is living with you, and the women are pregnant. You mutter to yourselves that this is a bit annoying, but cheerfully tell your neighbors that they are a colorful addition to the household, although to accommodate them you've reluctantly decided to give up eating pork and drinking wine at home, because your visitors say it disgusts them, and given them exclusive use of one of the bathrooms when they complained that they didn't want to share one with your family, since they consider you "unclean"; also the family dog must be banished from the house.

They begin having loud religious meetings in a room you've thoughtfully provided for them. You politely ask them if they can be quieter, and they become enraged at the insult they feel you've dealt them. In return they begin to insult you, calling you and your kind filthy pigs, and denounce your decadent lifestyle. They tell your wife and daughter to cover themselves because they dress like whores; not only do they find this offensive, they further explain that your women therefore deserve to be raped! To this you gently reply that "we do things differently here, you just don't understand".

When your gay or Jewish friends visit, the stranger's children taunt and bully them, so you ask for their indulgence, explaining that their kids don't understand our culture, not surprising since they were sent away to school back in the homeland (or a segregated school here, which you helped them build), and the girls are not even allowed out of the house. After your visitors leave, you have a small talk with your house guests about tolerance of other religions and sexual orientations; but you're still not sure if they understand... the next day you find your car is burned and a message of hate painted on your door. You wonder who would do such a thing; perhaps the neighbor's children?

Other strangers have meanwhile arrived at your neighbors' homes, also seeking shelter. One of your more reactionary townsmen advises against taking them in, citing the increase in robberies and rapes since their arrival, but together you dismiss him as a xenophobic racist. Your guests hold a meeting and call for his execution; the next day he is brutally murdered in the street, a note pinned to his chest by a knife stuck in his heart, warning that any and all of you may be next.

What do you do now? Leave the house to them and move to another town? Apparently so if you're Dutch.

repulse | 28-03-08 | 12:16

MAXIMO 28-03-08 @ 12:11
Niet om het een of ander, en zeker niet om je te kwetsen, maar ik vind jou bij tijd en wijle ook nogal een uitwas.

nattebever | 28-03-08 | 12:13

MAXIMO 28-03-08 @ 12:04

Islamieten vormen geen ras, dus is Wilders geen racist. Onthoud dat nou een met je domme kop!
Het woord "racist" ligt, bij gebrek aan betere argumentatie, jou zo voor in de mond dat je het vooral te onpas gebruikt zoals wel meer volgelingen uit de linkse kerk die geobsedeerd zijn door de woorden fascisme en racisme.

delano | 28-03-08 | 12:13

@MAXIMO 28-03-08 @ 12:11
Gelukkig is dat iets wat denk ik 95% van de reaguurders hier doet.... alleen moet je het wel willen zien...

Behangdelul | 28-03-08 | 12:13

Die voorgedrukte aangifteformulieren zijn wel het toppunt van dhimmitude. Man, normaal gesproken wordt aangifte doen zo lastig mogelijk gemaakt, maar neen, als het om de gevoelens van moslims gaat, springen ze in de houding. Lutsers.

Murdockyoufool | 28-03-08 | 12:11

Behangdelul 28-03-08 @ 12:07
"integendeel ik weer ook wel dat er een hoop goede moslims zijn, ik vind alleen de uitwassen niet zo leuk en daar schop ik tegen...."
Dan is het goed.

MAXIMO | 28-03-08 | 12:11

Het feest begint! Iran spreekt van een 'gruwelijke' film.

Schoorsteenveger | 28-03-08 | 12:10

Jena 28-03-08 @ 11:47
Kijk Jena, de rechters hebben zich in deze zaken heel duidelijk een beeld gevormd van de invloed van deze daden op het democratisch proces. En daarna staat een rechtsgang naar de Hoge Raad open. Lees de artikelen van deze zaken nog maar eens na. Mohammed B zou het weer doen. En erkende de nederlandse rechtbank niet. Niets meer mee te beginnen dus en onbehandelbaar. Deze persoon is een groter gevaar voor de maatschappij als Volkert vd G. Je ziet, op basis van godsdienstige gfronden onttrekt Mohammed B zich geheel aan de rechtsgang in NL. En dat vind jij okej?

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 12:10

@Jena 28-03-08 @ 12:06
Bent u nou echt zo'n domme kudt of niet???
Kunt u lezen?

Mensen die andere mensen dooden uit persoonlijke problemen zijn geesteziek. |Mensen die andere mensen dooden uit geloofsovertuiging zijn gek,krankzinning en triest....

Behangdelul | 28-03-08 | 12:09

A propos Maximo, hoe zou het toch komen dat veel zwembaden die bontkraagjes weigeren omdat ze in grote getalen autochtone meisjes lastigvielen terwijl je toch over het omgekeerde niet hoort, nl. groepen autochtonen die Marokkaanse meisjes lastig vallen?
Zou het toch niet iets te maken kunnen hebben met die verdomde sharia die het mogelijk maakt voor die finnen om autochtone meisjes maar als hoeren te zien dus ze als zodanig ook te behandelen?

delano | 28-03-08 | 12:08

@MAXIMO 28-03-08 @ 12:03
Netjes bijgehouden?? doe niet zo dom lullo, een voorbeeld; Armenie?
Misschien netjes bijgehouden, nu alleen nog erkennen

@MAXIMO 28-03-08 @ 12:04
Kijk en dat is nou jouw probleem;
ben je niet links ben je een racist! Ik vind Wilders ook een flapdrol, maar dat hij af en toe de plank wel raak slaat is niks mis mee toch? Zoals iu misschien nog weet ben ik een VVD'er, dus nog enigzins gematigd en heb ik geen problemen met alle moslims... integendeel ik weer ook wel dat er een hoop goede moslims zijn, ik vind alleen de uitwassen niet zo leuk en daar schop ik tegen....

Behangdelul | 28-03-08 | 12:07

CoJo
Reagan in The Matrix.. Terwijl hij een hapje steak neemt..

verbaast | 28-03-08 | 12:07

Hier regio ZuidWestBrabant-West... de situatie is nog rustig. Nog geen gevechten uitgebroken hier. Preventieve controleposts melden nog geen aanslagen. We blijven alert !

Prikker | 28-03-08 | 12:07

Nee, is coeltoer toch behangdelul? Iets waar jij steeds zo vol van bent? Wat jij andere mensen verwijt?
Neeeeee, nu heet het ineens geestelijk zieke mensen. TOP hoe je het wilt verdraaien.

Jena | 28-03-08 | 12:06

@http://www.nieuwnieuws.nl/archives/buitenland/2008/03/iran_veroordeelt_gruwelijke_fi.html

kijk, de eerste gematigde reactie van de lange tenenbroers zijn al binnen....

@Jena 28-03-08 @ 12:02

Noop dat zijn geestelijk zieke mensen heeft niks met sprookjes en geloof te maken... of je moet alle moslims geestesziek gaan noemen, maar dat gaat mij ook veels te ver....

Behangdelul | 28-03-08 | 12:04

Behangdelul 28-03-08 @ 12:00
Vreemd hoe jij het opneemt voor een racistische fascist die angst onder de dommen wil zaaien.

MAXIMO | 28-03-08 | 12:04

Zit Beatrix al in een jeugdhonk met allochtonen te babbelen? Waar blijft ze toch? Eerst JP regisseren en vervolgens de blanke superioriteits kaart spelen.

Niemand heeft mij trouwens ooit een compliment gemaakt dat ik zo rustig reageer op religieus geweld en intimidatie.

CoJoNes | 28-03-08 | 12:03

Behangdelul 28-03-08 @ 11:58
Onzin, landen als Marokko, Turkije, Egypte, S-A en Indonesie hebben alle doden die door terroristisch Islamisme om het leven zijn gekomen netjes bijgehouden.
Dat de Yanks dat niet in Iraq willen doen heeft allemaal te maken met propaganda.
Stel je voor dat er ondertussen al meer doden zijn gevallen in Iraq onder Bush dan onder Saddam..

MAXIMO | 28-03-08 | 12:03

2005- APRIL: een familiedrama in Hilversum eist vijf levens. In een woning aan de Hilvertsweg worden vijf lichamen aangetroffen op de bovenverdieping. Volgens de politie heeft de man waarschijnlijk zijn vrouw en drie kinderen gedood, waarna hij de hand aan zichzelf heeft geslagen.

- JANUARI: Een 18-jarige vrouw uit Culemborg overlijdt, nadat zij in haar woning wordt neergestoken door haar 21-jarige broer. De politie houdt de man aan. Na verhoor bekent hij zijn daad.

- JANUARI: Door een steekpartij in een woning in Den Haag komt een 55-jarige man uit die plaats om het leven. De vermoedelijke dader is de 30-jarige zoon, hij meldt zich op het politiebureau. De 22-jarige broer van de verdachte raakt zwaargewond, de moeder (48) van het gezin komt er met lichte verwondingen vanaf. De steekpartij volgde op een ruzie tussen de gezinsleden, aldus de politie.

- JANUARI: De politie treft twee kinderen van 3 en 6 jaar dood aan in een woning aan de Kikkersloot in Zoetermeer. De 38-jarige moeder heeft uren eerder zelfmoord gepleegd door zich voor de trein te gooien.

2004DECEMBER: in Ruurlo is in haar ouderlijke woning een 22-jarige vrouw door haar ex-man omgebracht. Ook haar moeder overlijdt later in een ziekenhuis aan haar verwondingen. De 32-jarige ex-man heeft zich kort na het misdrijf bij de politie aangegeven.

- OKTOBER: een 37-jarige moeder en haar drie kinderen van 1, 2 en 12 jaar worden met ernstige steekwonden aangetroffen in en rond een woning aan de Händellaan in Naaldwijk. De moeder overlijdt later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Een vierde kind, een 13-jarig meisje, is ontkomen aan het drama omdat het al naar school was.

- MEI: drie kinderen van 5, 7 en 8 jaar oud worden door hun opa en oma vermoord aangetroffen in een woning in Berghem. De slag- en steekwonden waaraan de jongens zijn overleden, blijken te zijn toegebracht door de 36-jarige moeder. Zij heeft dezelfde dag zelfmoord gepleegd door voor een trein te springen.

- APRIL: Een 36-jarige inwoner van Winschoten zou met een mes zijn 23-jarige ex-vrouw en haar moeder hebben doodgestoken. De vader van zijn ex raakt zwaargewond.

- APRIL: Een 41-jarige vader in Zwolle doodt zijn 14 maanden oude zoontje en pleegt daarna zelfmoord. De politie vindt de lichamen nadat het jongetje niet op het afgesproken tijdstip door zijn vader was afgezet bij de moeder.

2003- DECEMBER: een 30-jarige man steekt in Schiedam zijn 31-jarige vriendin en twee van haar zoontjes dood. De jongetjes zijn 5 en 9 jaar oud. Een derde zoon van elf jaar overleeft het drama.

- OKTOBER: Een 37-jarige oud-marinier schiet in Kerkrade zijn ex-partner, haar ouders en broer dood.

- JUNI: Een 32-jarige vrouw komt om het leven in Eindhoven. Haar 13-jarige dochter raakt gewond, een 10-jarige zoontje blijft ongedeerd. De politie verdenkt de 39-jarige ex-man, die zwaargewond is door een kogel in zijn hoofd.

- APRIL: Een verwarde 64-jarige man uit Nootdorp steekt zijn 49-jarige vrouw dood en daarna zichzelf. De politie was op de hoogte van problemen bij het echtpaar.

- FEBRUARI: Een 27-jarige Amsterdamse wordt gearresteerd op verdenking van het doodsteken van haar dochter, moeder en nichtje. De vrouw belt zelf de politie en bekent.

2002 - JULI: Een 35-jarige vader steekt zijn woning in Roermond in brand. Zes van zijn zeven kinderen komen om het leven. De moeder ontsnapt aan het vuur door uit een raam te springen. De man krijgt vijftien jaar cel en tbs.

Ies auk coeltoer, he Behangdelul?

Jena | 28-03-08 | 12:02

MAXIMO 28-03-08 @ 11:51

Kletskoek. Een tijdje terug werden in de buurt van het Spui mensen mishandeld op klaarlicht dag door een groep Marokkanen.
Die waren dus buiten hun buurt.
Overigens was mijn vrouw niet in een uitgaansbuurt, noch in haar eigen buurt, noch in een finnenbuurt, neutraal terrein dus en is al aardig over de veertig.
De betrokken Marokkaan was een oud,vies baardmannetje van over de zestig. Voldoende, Maximo?

delano | 28-03-08 | 12:01

voorgedrukte aangifteformulieren, met name handig voor analfabeten die vast oververtegenwoordigt zullen zijn in de doelgroep.

megabobb | 28-03-08 | 12:01

Vreemd hoe Maximo,verbaast en Jena toch zo hard aan het gillen zijn als die film geen reet voorstelt,moslims niks fout doen en Wilders toch maar een mongeaul is.... vreemd vreemd...

Behangdelul | 28-03-08 | 12:00

@verbaast 28-03-08 @ 11:53
Mooi, gelijk oprotten dan...

Ik zou je feiten nog eens checken.... probleem met moslimdoden is dat ze nooit erkent worden, maar ja ies coultoer he...

Behangdelul | 28-03-08 | 11:58

Kan ik ook aangifte doen tegen de propagande van o.a. Balkje.....

Daan8059 | 28-03-08 | 11:58

Idd, kunnen we ophouden met dat broddelwerkje een film te noemen?
Alvast bedankt!

MAXIMO | 28-03-08 | 11:58

@phhs 28-03-08 @ 11:46
Poeh, een lang verhaal, maar wat is jouw punt. De PVV gaat stemmen trekken en daar voor ben jij bang? Waarom dan?

Fimbulvetr | 28-03-08 | 11:57

phhs 28-03-08 @ 11:46
Die PVV-ers en de rest van het tuig dat erachteraan hobbelt hebben gewoon een *kuch* beetje last van zendelingendrang.
Zodoende spammen deze extremistische Wildersgelovigen in formatie vele internetsites vol met waanbeelden die nergens op gestoeld zijn.
Geen wonder dat bijna niemand tegenwoordig nog de commentaren leest.

MAXIMO | 28-03-08 | 11:57

Welke film? CoJo..

verbaast | 28-03-08 | 11:57

Op dit stukje dus, behangdelul:
Een moslim moet niet anders bestraft te worden als een christen (en dus ook niet anders omdat in "eigen'' land anders gestraft wordt. Dat heet nu integratie.

Jena | 28-03-08 | 11:56

Behangdelul, ik reageerde op de post van lachende mandarijn. Stel je vraag dus niet aan mij maar aan lachende mandarijn.

Jena | 28-03-08 | 11:55

@verbaast 28-03-08 @ 11:49
De meeste doden zijn gevallen in het oosten, in collectivistische staten. Stalin, Mao, Pol Pot. De islam komt nog maar net kijken, maar ze zijn zeer ambitieus.

The Ramones.

CoJoNes | 28-03-08 | 11:54

verbaast 28-03-08 @ 11:49
Gebrek aan wetenschappelijke technieken. Inhaalslag is snel genoeg gemaakt als die haatbaarden in Iran zometeen nucleaire wapens hebben.

Shalome | 28-03-08 | 11:54

Hahaha 2x

verbaast | 28-03-08 | 11:53

@Jena 28-03-08 @ 11:47

Ligt dat aan de rechtsstaat of aan de integratie..?
Het regent buiten, ook de schuld van Wilders ... zo bedoel je het toch?

Ik denk dat iedereen het hier met mij eens is dat zowel Mo B als Volkert een Neqschot had mogen krijgen, maar daar kun je niks mee zeker? je moet toch een drogreden hebben...

Behangdelul | 28-03-08 | 11:53

Behangdelul
Prachtig land!! Heerlijk eten en mooie natuur!!

CoJo
Ik kan alles lezen over alle oorlogen in de wereld, maar ik denk dat er in het Westen de meeste doden zijn gevallen. Niet in moslim landen.
Maar met mijn VMBO geschiedenis kom ik niet verder dan WO 2 dus ik heb nog wat in te halen.
Ignorance is bliss.. Citaat uit welke film?

verbaast | 28-03-08 | 11:53

Waarschijnlijk jammer voor velen hier dat de straten in veel paupert steden overal ter wereld niet gevuld zijn met werkloos F5'ende moslim kaalkopjes. Zelfs die denken nu na de film, daar kom ik niet voor uit de moskee. Tja dan sta je dan met je kutfilm en je kut pr afdeling (balkenbende)

-Michiel Meer- | 28-03-08 | 11:52

LOL @ CoJoNes @ 11:39
Jaja! Omdat je al onder de plak zit zeker? ;)
delano 28-03-08 @ 11:41
Als je vrouw de moeite van het kijken waard zou zijn dan zou je je niet druk maken om zoiets.
Je zal in dat hypothetische geval immers continu worden uitgedaagd, ook in het zogenaamde autochtone uitgaanscircuit enzo..
"Had ik hetzelfde geflikt in Slotervaart, was ik van mijn fiets gesleurd."
Dat klopt niet vriend, je trekt daar de boel uit het verband, aangezien je in dat voorbeeld jouw eigen wijk had moeten noemen en je weet dat dat soort gasten niet zo snel zoiets zouden zeggen buiten de beschermde omgeving van hun wijk.

MAXIMO | 28-03-08 | 11:51

@phhs 28-03-08 @ 11:46:
Je was al irritant, maar dit herhalen van reeds geplempte commentaren in alle draadjes is gewoon achterlijk. Ga eens deaud.

koerbagh ® | 28-03-08 | 11:50

Behangdelul
Prachtig land!! Heerlijk eten en mooie stranden!!
CoJo
Ik kan alles gaan lezen over elke oorlog in het verleden. Ik ben bang dat de meeste doden zijn gevallen in het Westen. Niet in moslim landen.
Maar mijn VMBO geschiedenis komt niet verder dan de 2de WW, dus ik moet nog wat inhalen. ignorance is bliss.. Welke film was dat?

verbaast | 28-03-08 | 11:49

Ik zie rookwolken opstijgen boven de Europoort, of is dat de dagelijkse portie gifdamp?

Eppo | 28-03-08 | 11:49

- Levenslang voor Mohammed B (brute moord op cineast, filmmaker, schrijver)
- De rechtbank veroordeelde Van der Graaf op 15 april 2003 tot 18 jaar gevangenisstraf (politicus o.a.).
Zelfde straf, lachende mandarijn? Integratie? Yeah right...

Jena | 28-03-08 | 11:47

-weggejorist-

phhs | 28-03-08 | 11:46

@Jena 28-03-08 @ 11:43

En Saddam Hoessien was eigenlijk nog niet zo'n kwade peer? Mohammed neukte kleine jongetjes, maar goed moet kunnen toch?

Behangdelul | 28-03-08 | 11:45

@koerbagh ® 28-03-08 @ 11:25
Heeft geen zin joh, phhs is een onzeker tienermeisje die nog geen eigen mening heeft en daarom kiest voor het veilige midden.

@phhs
Een paar tips voor als je echt serieus genomen wilt worden als je later groot bent:
1) geen reactief taalgebruik: Dus niet "De PVV maakt mij bang" hier mee leg je namelijk de verantwoording buiten jezelf, beter is het om zelf verantwoordelijkheid voor jouw emoties te nemen, dus "Ik word bang als de PVV...."
2) Een eigen mening onderbouw je met argumenten. Die argumenten staaf je met feiten. Filosofen citeren komt alleen erudiet over wanneer je dit in de context van jouw eigen mening plaatst.
3) De gekraste plaat techniek, herhalen van het argument is een sterke debatteer truuk, maar werkt alleen als iemand niet inhoudelijk op het argumetn reageert. In alle andere gevallen komt het als dommig, of star aan stokpaardjes blijven hangen.

Nou sterkte meid, ik hoop dat jouw borstjes mooi rond worden, je een leuk vriend(inne)tje vindt en gelukkig wordt.

kusje

Fimbulvetr | 28-03-08 | 11:43

@Jena 28-03-08 @ 11:30
Een pot nat, is ook gevaarlijk....

@verbaast 28-03-08 @ 11:34
Een pot nat jullie horen mij ook niet anders beweren toch? nee precies....

Iedereen tegen de moslims, je zou het BIJNA zielig vinden..... zou je zelf niet verhuizen, naar indonesie ofzo? daar moet je je wel thuisvoelen...

Behangdelul | 28-03-08 | 11:43

Ach ja, Nederland zoekt het ook graag op: denk aan Sbrenica, Irak, Afghanistan. Zijn al die landen hier naartoe gegaan om ons te vertellen hoe wij zouden moeten leven? Nee, liever gaan Nederlanders daar naar toe om hen te zeggen hoe ze zouden moeten leven, daar scoren we punten mee. Nederland heeft alle wijsheid in pacht. Laten we hier vooral bang zijn voor Moslims, dan kunnen we hen tenminste de schuld geven voor alles wat mis is hier in eigen land (struisvogelpolitiek, ook wel genoemd).

Jena | 28-03-08 | 11:43

friesland heeft nog steeds stroom inderdaad en het bushokje is nog bezitbaar vanuit holwerd (vlakbij dokkum) de groeten

Holwerd | 28-03-08 | 11:42

MAXIMO 28-03-08 @ 11:31

Je ontloopt de discussie weer eens.Ik gaf nog eens duidelijk aan dat het omgekeerde niet mogelijk was maar wijselijk houd je dan je mond.

Het door mij geschetste voorbeeld zegt iets over het onverdraagzame van ons islamitische volkje. Had ik hetzelfde geflikt in Slotervaart, was ik van mijn fiets gesleurd.

Oh ja en mijn vrouw was er niet van gediend. Houd er niet van dat er naar haar gesist wordt door wie dan ook.
Maar daar hield die baardmans met z'n door de sharia ingeprente ideeen natuurlijk geen rekening mee: die vind dat alleen de eigen, gesluierde vrouw respect verdient.

delano | 28-03-08 | 11:41

@MAXIMO 28-03-08 @ 11:37
Gewoon straalnegeren, die kudthoeren.

CoJoNes | 28-03-08 | 11:39

Jena 28-03-08 @ 11:36
Wat bedoel je?

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 11:39

@verbaast 28-03-08 @ 11:34
Moslims tegen negers. Moslims tegen Sikhs. Moslims tegen Christenen. Moslims tegen Joden. Sji'iten tegen Soenieten. Moslims tegen Hindu's.
Lees eens wat meer.

CoJoNes | 28-03-08 | 11:39

CoJoNes 28-03-08 @ 11:32
Dat er overal idioten rondlopen die die geloofsboeken gebruiken om hun dwaze acties te rechtvaardigen.
Toch Jena?
MAXIMO 28-03-08 @ 11:34
Zoiets, maar dan net ff anders... ;-)

Jena | 28-03-08 | 11:39

Tsja, zo een Maximo of een Jena, ik moet d'r nix van en ik kan er niets mee. Het zal wel een zege voor ze zijn dat ons kabinet nu alle ruimte aan de Moskeelijderts biedt om -liefst nog voor vanmiddag- over mijn lot te beslissen.

Mout van Amstel | 28-03-08 | 11:38

CoJoNes 28-03-08 @ 11:36
Wat doen jullie dan?

MAXIMO | 28-03-08 | 11:37

upload die Hans Jansen even naar dumpert aub

ST | 28-03-08 | 11:37

@MAXIMO
Zo sissen we bij ons in de straat ook niet naar meisjes met rokjes.

CoJoNes | 28-03-08 | 11:36

Een moslim moet niet anders bestraft te worden als een christen (en dus ook niet anders omdat in "eigen'' land anders gestraft wordt. Dat heet nu integratie.
Alleen is de praktijk anders...

Jena | 28-03-08 | 11:36

Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 11:31
Nou Bigi, dat zal ik je vertellen. En dit wordt geen filosofische verhandeling a la Botte, Koer of Sven31, maar logische redenering. Dat komt dus omdat een ruine opblazen geen krantekoppen haalt. Want 1) het was al een ruine 2) geen doden. Dus nut nul. Edoch, je zal de gemiddelde haatbaard er geen picknick zien houden. Dunkt mij.

zooishettoch | 28-03-08 | 11:35

CoJoNes 28-03-08 @ 11:33
Is dat zo? Zo groeten wij elkaar in de Randstad anders niet.

MAXIMO | 28-03-08 | 11:35

Behangdelul
En die 90% van de oorlogen, zijn dat moslims tegen moslims? Of moslims tegen het Westen? Oh nee, het is het Westen tegen de moslims!! En heb je eigenlijk enig idee wat er in de bijbel staat? Kijk maar even..
www.youtube.com/watch?v=xWqgD7lGneU

verbaast | 28-03-08 | 11:34

CoJoNes 28-03-08 @ 11:32
Dat er overal idioten rondlopen die die geloofsboeken gebruiken om hun dwaze acties te rechtvaardigen.
Toch Jena?

MAXIMO | 28-03-08 | 11:34

Had disteren wel gedacht Jp gaat zijn excuses aanbieden en daarna alle linkse hielkneuters en daarna Harry de Winter maar nee hoor stug vol blijven houden. Dat zon film niet kan en mag... Tís even wachten maar geloof me voor het einde van deze dag is er wel een Malloot die laat zien waarom Wilders gelijk heeft..

duncen | 28-03-08 | 11:34

@MAXIMO 1131
Ja, en een hitlergroet is uiteindelijk ook een begroeting.

CoJoNes | 28-03-08 | 11:33

Zijn er nu eigenlijk al dodelijke slachtoffers gevallen... voor zover bekend ?
Waarom is de noodtoestand niet uitgeroepen ???

Prikker | 28-03-08 | 11:33

Jena 28-03-08 @ 11:25
Jena, we hebben hier een discussie nav de film van ome Geert, dus de over de positie (gevaren) van moslims. Daar gaat deze topic over. En dan zeg ik: als je iets onacceptabels doet (moslim of christen) dan wordt je aangepakt (en veroodeeld) En dan doet het er niet toe welke achtergrond je hebt. En hoef je dus ook niet "beide kanten van de medaille te bekijken". Recht in dit land staat los van Godsdienst(ige achtergrond) Een moslim moet niet anders bestraft te worden als een christen (en dus ook niet anders omdat in "eigen'' land anders gestraft wordt. Dat heet nu integratie.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 11:32

@Jena 28-03-08 @ 11:30:
De koran is grotendeels plagiaat van OT en NT. Een rechtgeaard atheist is ook tegen die nonsens, maar we hebben het nu even over koran. Jijbakken is leuk, maar zo zinloos.

koerbagh ® | 28-03-08 | 11:32

@Jena 1130
Ja en dus? Ploffende joden? Ploffende grefo's?
Alle ideologie is verwerpelijk en intrinsiek repressief. Wat is nou verdomme je punt?

CoJoNes | 28-03-08 | 11:32

delano 28-03-08 @ 11:26
Dat toesissen kan ze ook gewoon opvatten als een compliment.
Tuurlijk het is niet zo erudiet en eloquent als "wij willen seks met die blonde!" maar toch, jij zou ook blij moeten zijn.

MAXIMO | 28-03-08 | 11:31

Een off topic vraag, maar wel gerelateerd :

Ik heb mij altijd afgevraagd of de fysieke restanten van de kruisvaardersburchten in Islamitische landen niet het doelwit zijn van kritiek of aanslagen. Aangezien subtiliteiten doorgaans niet besteed zijn aan fanatici moeten deze (resten van) kruisvaarderskastelen toch een gematerialiseerde christelijke schoffering van de hoogste orde voor ze zijn.
Weet iemand hoe het zit met veiligheidssituatie rond dit soort monumenten in Turkije, Libanon en Syrië ? Is één van jullie er wel eens geweest ?
Ik zelf ken alleen de burcht in Bodrum, Turkije en daar zag ik weinig speciaals aan wat veiligheidsmaatregelen betreft.

Bigi Bana Boy | 28-03-08 | 11:31

Ok dan, voor 1 keer:
* Balkendende is schijthaas, maar dat wisten wel al.
* echte schijthazen zijn alle Wildersfans, die de broek volpoepen voor een stelletje relifanaten. Een echte vent/stoere meid is niet bang voor een moslim/rifaap/boerkabitch.
Zo, nu terug naar de dagelijkse erotimarathon.

Fonald Fuck | 28-03-08 | 11:30

@behangdelul & Bijstandtrekker: Hetzelfde staat ook in de Thora en de Bijbel...

Jena | 28-03-08 | 11:30

BREAKING NEWS: Commissie onderzoekt diploma's Wilders.

LINKSEluller | 28-03-08 | 11:30

@ 11:25:
Correctie: ... slechts voor heteroseksuele moslim mannen onderling.

koerbagh ® | 28-03-08 | 11:29

Als er al iets kwetst,dan is dat hetgeen er in de koran staat over andersgelovigen en naar ongelovige toe.
Dat zijn dingen waar de schrijver van de koran enkel schuldig aan is,en niet Wilders of iemand anders.
Dat het nu zo open en bloot op tafel komt te liggen,zal men niet als prettig ervaren,men bleef nml steeds volhouden dat de Islam liefde en vrede is.
Gewoon accepteren dat de islam onaangename dingen zegt,en je daar openlijk van afkeren als gelovige.
Helaas zijn moslims zelf slachtoffer van een leer en boek waaraan men niet mag twijfelen.

Bijstandtrekker | 28-03-08 | 11:28

verbaast 28-03-08 @ 11:13
zooishettoch 28-03-08 @ 11:13

Nee joh, het heeft niks met geloof te maken.... islam een wereldprobleem? nee joh ben je gek... islam is vrede... dat toevallig bij 90% van de oorlogen de islam/moslims zijn betrokken is puur toeval!
Dat in de koran staat dat je vrouwen mag slaan, ongelovigen mag doodmaken en homo's moet doden.... ach ja het staat er wel, maar dat moet je met een korreltje zout nemen...

Nothing to see here people, niets aan het handje... Fucking losers...

Behangdelul | 28-03-08 | 11:28

Sorry, ging wat fout bij verzenden. ;-) *dubbel*

Jena | 28-03-08 | 11:27

Wat is de beloning voor het doen van aangifte? Kopje thee?

Ante Cypera | 28-03-08 | 11:27

Dat we onze eigen zaken op orde moeten hebben voordat we naar andere kunnen wijzen ben ik het helemaal mee eens. Dus ik stel voor de grenzen vijf jaar dicht de bezem door Nederland en als we dan inderdaad alles op orde hebben kunnen we weer langzaam voor andere gaan zorgen. Want EN de problemen oplossen en nieuwe problemen binnenlaten is natuurlijk dweilen met de kraan open. Snap je dat?
DAT snap ik absoluut! En daar ben ik het nog mee eens ook. ;-)

Jena | 28-03-08 | 11:27

Dat we onze eigen zaken op orde moeten hebben voordat we naar andere kunnen wijzen ben ik het helemaal mee eens. Dus ik stel voor de grenzen vijf jaar dicht de bezem door Nederland en als we dan inderdaad alles op orde hebben kunnen we weer langzaam voor andere gaan zorgen. Want EN de problemen oplossen en nieuwe problemen binnenlaten is natuurlijk dweilen met de kraan open. Snap je dat?
DAT snap ik absoluut! En daar ben ik het nog mee eens ook. ;-)

Jena | 28-03-08 | 11:26

MAXIMO 28-03-08 @ 11:22

Nou, toevallig werd mijn eigenste vrouw weel op straat toegesist door zo'n baardmans.
Dat had ik eens moeten proberen bij een gesluierde in zo'n shariawijk onder ogen van wat finnen.

delano | 28-03-08 | 11:26

Dat we onze eigen zaken op orde moeten hebben voordat we naar andere kunnen wijzen ben ik het helemaal mee eens. Dus ik stel voor de grenzen vijf jaar dicht de bezem door Nederland en als we dan inderdaad alles op orde hebben kunnen we weer langzaam voor andere gaan zorgen. Want EN de problemen oplossen en nieuwe problemen binnenlaten is natuurlijk dweilen met de kraan open. Snap je dat?
DAT snap ik absoluut! En daar ben ik het nog mee eens ook. ;-)

Jena | 28-03-08 | 11:26

Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 11:18
Ik lees van alles. Ik hou daar ook rekening mee en ten dele is het waar wat je zegt. Maar ik ga ook af op wat ik zelf zie en meemaak. Vorig jaar was ik 2 weken in Indonesië (nee niet Bali, maar in de stinkende hoofdstad) Er was een negatief reisadvies van de Amerikaanse en Britse ministeries van Buitenlandse zaken, vanwege anti-westerse sentimenten. Dat is wat ik lees. Wat ik zie en meemaak is iets heel anders: Iedereen wil met me op de foto; lachende mensen die me aanspreken op straat; mensen die nederlands met me proberen te spreken als ze door hebben waar ik vandaan kom. Geen greintje agressie. Niets. Daarmee wil ik niet zeggen dat er niet ook dubieuze demonstarties en foute aanslagen zijn geweest in Jakarta, maar hee.... door wie laat je het beeld bepalen in een stad met 12.000.000 inwoners? Door de terrorist of door de rest?

Trio_do | 28-03-08 | 11:26

@phhs 28-03-08 @ 11:21:
Je plaat blijft weer eens hangen. Heb je nog iets inhoudelijks? Argumenten bijvoorbeeld? Of blijf je the Golden Rule herhalen? The Golden Rule die de islam niet kent overigens - slechts voor moslims onderling... denk daar eens over na.

koerbagh ® | 28-03-08 | 11:25

Die hebben wij ook.
Kijk, jij bent de eerste die dit durft (?) te zeggen. DAAR ging het mij om. En waarom? Omdat ik alleen maar verwijten zie richting de Moslims, terwijl ik er voldoende ken die hun uiterste best doen om mee te draaien in deze maatschappij. Ik merk hier dagelijks de racisme rondom Moslims, en dat is gewoonweg niet fair. Ik toon aan dat er in eigen land ook veel mis is maar de meesten willen dit (bewust?) niet inzien. Aanspreken op gedrag is helemaal okee, als je tenminste bereid bent om beide kanten van de medaille te belichten en niet eenzijdig. Ik ben een geboren en getogen Nederlandse, ik zie heus wat er gebeurt in de wereld maar ben net zomin blind voor wat er mis is in eigen land. Ik ga geen vingertjes wijzen naar 1 bepaalde gemeenschap, in alle lagen van de bevolking komen extreme gevallen voor. JUIST IK heb zelfkritiek, omdat ik als Nederlandse de Nederlandse dingen aan de kaak stel. Snappie?

Jena | 28-03-08 | 11:25

phhs 28-03-08 @ 11:21
ok dus je bent niet bang voor wat moslims met homo's, vrouwen en anders denkenden doen.
Interessant klein brein heb je.

überbrain | 28-03-08 | 11:24

Trio_do 28-03-08 @ 11:08
De islamisering is wel gaande en heeft m.n. invloed op de vrijheid van huis-tuin-en-keuken moslims in dit land. Daarnaast wordt door onze politici uit onwetendheid en lafheid gemorreld aan allerlei grondrechten, enerzijds vanwege het respectvol met elkaar omgaan, anderzijds met terrorismewetgeving. Eigenlijk precies wat de niet-terroristisch ingestelde strenge islameten graag zien en niemand die hen een strobreed in de weg legt.
Dat de PVV hierin zelf ook geen goed onderscheid aanbrengt vind ik ook, dus voor die e.a. overige vragen moet je niet bij mij zijn.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 11:24

@Jena 28-03-08 @ 11:16

Het gaat om de verhoudingen en aantallen. Het feit dat dat soort gedrag normaal gevonden word bij bepaalde kringen. Nederlanders doen natuurlijk ook foute dingen maar als het alleen dat percentage was viel het allemaal nog wel mee. Het feit dat er een flinke toenamen is in bepaalde delicten zou toch enigsinds wel een belletje moeten laten rinkelen ergens. Maar waarschijnlijk hoor je niets. Dat we onze eigen zaken op orde moeten hebben voordat we naar andere kunnen wijzen ben ik het helemaal mee eens. Dus ik stel voor de grenzen vijf jaar dicht de bezem door Nederland en als we dan inderdaad alles op orde hebben kunnen we weer langzaam voor andere gaan zorgen. Want EN de problemen oplossen en nieuwe problemen binnenlaten is natuurlijk dweilen met de kraan open. Snap je dat? Ik bedoel jij gaat de gang ook niet dweilen als de visite maar binnen blijft komen met hun blubberpoten toch? Dan wacht je toch ook op een rustiger moment of tot dat ze weg zijn.

StijlvolRechts | 28-03-08 | 11:24

phhs 28-03-08 @ 11:21
Het was de eerste keer al een kudtpost en de tweede keer is ie irritant. Doe s deaud.

zooishettoch | 28-03-08 | 11:23

Mezelf 11.16u

"Allemaal volgens de eigen sharia want diezelfde door mij hierboven geschetste zaken gebeuren niet als het om autochtone meisjes, homo's of ondernemers gaat. "

Waar "autochtone" staat in bovenstaande zin had natuurlijk "allochtone" moeten staan

delano | 28-03-08 | 11:23

De film en de lauwe reacties erop geven het belang en de rol van Nederland in de wereld aan. We denken dat we er toe doen, maar we zijn in feite slechts een achtergrond artikel. Maar nu worden we weer bang gemaakt voor die verwachte tekenfilm. Let's face it: Nederland is geen dode zelfmoordterrorist waard. En als die al naar NL zouden komen, dan excuseert Balkie zich nog voor de opgelopen vertraging op Schiphol.

Brakke Obama | 28-03-08 | 11:22

Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 11:08
Met alle respect Bigi maar volgens mij, en dat is een aanname, baseer jij je mening meer op wat je hoort en leest in de media ipv wat je hebt meegemaakt en met je eigen ogen hebt gezien.
Zelluf kom ik ook weleens in Slotervaart en sterker nog, we hebben er met ons bedrijfje nu al een tijdje een 'projectje' lopen, waarbij allerlei mensen waaronder ook veel ongesluierde vrouwen de buurt moeten bezoeken om hun werk te doen.
Nooit zijn ze voor 'hoer' of wat dan ook uitgemaakt en tot op heden hebben ze altijd gewoon hun werk kunnen doen.
Tuurlijk zijn er allerlei redenen om geintimideerd te raken maar dat is in elke achterstandswijk, waar ook ter wereld.

MAXIMO | 28-03-08 | 11:22

@phhs
jaja, die Grieken toch. Met hun democratie.

CoJoNes | 28-03-08 | 11:22

-weggejorist-

phhs | 28-03-08 | 11:21

Filiepijnen hehehe.

Bigi Bana Boy | 28-03-08 | 11:20

Jena 28-03-08 @ 11:10
Jena je bent kortzichtig en blijft volharden in het verdedigen van moslimmisdaden door te verwijzen naar onze eigen tekortkomingen. Die hebben wij ook. Maar als je jou houding accepteert, dan kun je elkaar nooit aanspreken op gedrag: iets wat in de moslim wereld ook nauwelijks gebeurd.
Dat noem ik gebrek aan zelfkritiek en de oorzaak van korte lontjes en lange tenen.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 11:19

BREAKING NEWS: Commissie onderzoekt diploma's Wilders.

LINKSEluller | 28-03-08 | 11:19

ik wordt hier moe van

OogDruppels! | 28-03-08 | 11:18

Lachende mandarijn 28-03-08 @ 11:14
Gelukkig heeft mijn (en jouw) regering dat gedaan Mandarijn. Wilders spreekt namelijk inderdaad niet namens mij. Al pretendeert hij dat wel eindeloos.

Trio_do | 28-03-08 | 11:18

Trio_do 28-03-08 @ 11:08
Of je het apocalyptisch kunt noemen weet in niet maar er is wel degelijk iets aan de hand in de mondiale islamitische wereld de afgelopen 15 jaar. Iets wat duidelijk waarneembaar is en wat ook jou zorgen zou moeten baren. Overal zie je radikalisering en een explosie van geweld waar dat voorheen niet het geval was. Ik noem de overwinning van niet-sekuliere partijen in Turkije, de GIA bloedbaden is Algerije, de vele religie geinspireerde aanslagen in islamitische landen zelf, de overwinning van Hamas over Fatah, de omslag in het doorgaans zo rustige Indonesië, de oproer in de Filiepijnen enz enz. ik kan nog wel een hele pagina volschrijven als je wilt maar ik denk dat ik mijn punt wel duidelijk heb gemaakt. Het is niet zo zeer mijn mening maar een nuchtere vaststelling van feiten. De islamitische wereld is onmiskenbaar in beweging, en wel in een richting die mij niet bevalt.

Bigi Bana Boy | 28-03-08 | 11:18

CoJoNes
Weet je wat? Je hebt gelijk..
Een groepje Marokkanen in Ede is zo levensbedreigend dat ik nu een AK-47 ga kopen.. Dankjewel voor je goede raad.

verbaast | 28-03-08 | 11:17

Wat hebben we weer veel plezier he van geloven in sprookjes. Niks tolerant zijn ten op zichte van gelovigen, opzouten nu eens. Scheelt ons klauwen met geld, tijd en doden. De laffe Christen beschermd de hufterige Moslim. Een pot nat.

Godisvoordedomme | 28-03-08 | 11:17

Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 10:39

Goed stuk. ik erger me ook wel eens aan je maar je slaat de spijker op z'n kop.

Maximo 10.40u

In de wijken waar Finnen de meerderheid hebben en iedere autochtoon het zwaar te verduren heeft.
In wijken waar zwembaden staan waar finnen autochtone meisjes lastigvallen, homo's 's mishandelen en oude vrouwtjes beroven van hun AOW-geld.
Dan heb je nog de wijken waar finnen zich vertonen om overvallen te plegen op autochtone middenstanders.
Allemaal volgens de eigen sharia want diezelfde door mij hierboven geschetste zaken gebeuren niet als het om autochtone meisjes, homo's of ondernemers gaat.
Het gebeurt allemaal onder de vlag van de sharia zoals de arabist Hans Jansen ons laatst nog haarfijn uitlegde op tv en niet zozeer geinspireerd door de koran.

Het omgekeerde (bendes autochtonen die oude Marokkaanse vrouwtjes beroven of overvallen plegen op allochtone ondernemers komt namelijk niet of nauwelijks voor)

Het "eigen volk" eerst vind je juist terug onder de Marokkanen, de solidariteit onder autochtonen is stukken minder.

delano | 28-03-08 | 11:16

@Shalome, knap van jou dat jij spreekt voor een ander... zal ik ook even doen: Shalome, wat jij zegt is dus eigenlijk: alles is de schuld van de Moslim (de Marokkanen in het bijzonder?) en Nederlanders zijn heilig en allemaal lieverdjes. Nederlanders slaan hun kinderen niet (yeah right), Nederlanders slaan hun vrouw niet (yeah right), Nederlanders treiteren anderen niet (yeah right), Nederlanders stelen niet (yeah right), Nederlanders frauderen niet (YEAH RIGHT), Nederlanders plegen geen aanslagen (yeah right, vertel dat Pim Fortuyn ff)
JE BENT BLIND, SHALOME, ik heb medelijden met je...

Jena | 28-03-08 | 11:16

@verbaast 1113
Sorry, wist niet dat je in Afghanistan woonde.

CoJoNes | 28-03-08 | 11:16

Excuus voor de herhaling, maar ben inmiddels letterlijk misselijk van de laffe en uitgebreid voorbereide reactiie van de NL regering. Had een dag gewacht... dan hadden we nog iets van waardigheid overgehouden...

Grasmaaier | 28-03-08 | 11:14

Trio_do 28-03-08 @ 11:08
Nou Trio_do, jou regering heeft bij voorbaat en ook na de film huilebalkenende gezegd: wiij hebben het nieyt gedaan hoor, maar hij (GW). Dus zeg niet dat jij er niets van merkt. Of kijk je alleen in je directe cirkeltje en zal de rest je worst wezen?

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 11:14

Behangdelul 28-03-08 @ 11:09
Kijk, de vergissing die jij dus maakt is de problemen van een achterstandswijk verwarren met een religieus probleem van wereldformaat. Ja die wijken zijn kudt, maar komt dat door de godsdienst of door andere problemen? Wordt de Nederlandse democratie er door bedreigd of de wereld? Laat me niet lachen.

zooishettoch | 28-03-08 | 11:13

Behangdelul 28-03-08 @ 11:10
Nou nou nou wat een extremisme!! Vertel dit verhaal even in Afghanistan over juichende kinderen aan mensen die families kwijt zijn aan echt extremisme! Rot toch op.. Ben lekker bang..

verbaast | 28-03-08 | 11:13

@Jena 28-03-08 @ 11:07
Oh, maar dan is alles goed toch? Zolang blanke slavendrijvers crimineel zijn, moeten we niet zeuren over de islam. Logisch.
*zucht*

CoJoNes | 28-03-08 | 11:13

@Shalome 28-03-08 @ 11:10

Zou een mooi plan zijn, ben alleen een beetje bang dat als je ook maar een van die dingen daar doet ze daar wel optreden zoals het zou moeten.....

Behangdelul | 28-03-08 | 11:13

@verbaast 1108
vandaar de nick. Google eens op 'ede jongeren 9/11'
Westermoskee -> Mili Gorüs ?
Slotervaart rellen?

CoJoNes | 28-03-08 | 11:11

Overal waar moslims voet aan de grond kregen, is een islamitische monocultuur ontstaan... toeval? Ik dacht het niet.

mr_atheist | 28-03-08 | 11:11

@verbaast 28-03-08 @ 11:08
Dan moet je eens wat vaker buitenkomen knul..... Als zelfs de kinderen in de straten van 020 al juichen toen van Gogh werd afgeslacht en je hebt dat niet mee gekregen....

Behangdelul | 28-03-08 | 11:10

Lachende mandarijn 28-03-08 @ 11:05
Wat Jena zegt is: we moeten gewoon naar Marokko gaan en daar ongelooflijk stampei maken. Mensen terorriseren en in elkaar slaan, meiden lastigvallen, Marokkanen beroven, frauderen, buren hun huis uit treiteren, aanslagen plegen; en als de Marokkanen protesteren, zeggen we 'kijk eens naar jezelf, alsof jullie het zo fijn doen''.

Shalome | 28-03-08 | 11:10

Nee, jouw manier van bespreken van problemen is wellicht het vingertje wijzen naar de Moslimgemeenschap. Bespreek je ook de problemen die onder Nederlanders aan de gang zijn, lachende mandarijn? Mijn punt is: oordeel pas over een ander als je de misstanden in eigen land OOK onder ogen ziet. En juist dat gebeurt hier niet, constant maar vingertje wijzen terwijl er voldoende voorbeelden voor handen zijn waar we (de Nederlander) ZELF ook schuldig aan zijn.

Jena | 28-03-08 | 11:10

@Jena
@Maximo

Ik gun jullie een woning in Rotterdam Zuid... oftewel 010Gaza, kunnen jullie lekker daar de zaken gaan bagataliseren...

Behangdelul | 28-03-08 | 11:09

@makkie 28-03-08 @ 10:50
nog ff en het is andersom

CultuurBarbaar | 28-03-08 | 11:09

MAXIMO 28-03-08 @ 11:03
Ik heb resp. de Bijlmer, de Pijp (voor de yuppie invasie) en Geuzenveld achter de kiezen, mij dunkt dat ik niet minder cosmopoliet ben.
Ik doel voor het Amsterdamse expliciet op Overtoomse Veld, de Indische buurt, genoemde Geuzenveld en stukken van Osdorp, Slotervaart en Zuid (Diamantbuurt en stukken van de Rivierenbuurt)

Bigi Bana Boy | 28-03-08 | 11:08

@Hakkepof 28-03-08 @ 11:04, sorry, de voorgedrukte aangifte biljetten zijn op en de dienders zijn druk met flitsen

Fimbulvetr | 28-03-08 | 11:08

CoJoNes 28-03-08 @ 11:02
Westermoskee? Slotervaart? Mishandeling? Juichende moslims? Ik heb geen enkele juichende moslim gezien in Holland. Irak? Zeker! Is aangevallen door de VS. Mishandeling komt ook voor door blanke eikels, niet alleen moslims.
Waarom zo bang zijn voor 1 groepje?

verbaast | 28-03-08 | 11:08

Shalome 28-03-08 @ 11:02
Vanuit moslims is het onverschilligheid, maar vanuit Jena onmacht denk ik.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 11:08

sjaakdeslinksesul 28-03-08 @ 10:53
Het zal allemaal wel Sjaak. Hard aanpakken die lui zou ik zeggen. Daar hebben we een rechtssysteem voor. Mijn punt is dat ik weiger mee te gaan in al dit apocalytische geleuter, terwijl ik hoegenaamd niets merk van die zogenaamde islamisering van de samenleving. Wat voor effect hebben moslims nou op mijn leven? Geen enkel! Daar zorg ik zelf wel voor.
Hoe kom je erbij om overal de regering, de linkse kerk, de hoernalisten de schuld van te geven? Van de week las ik hier dat het de schuld van het KNMI en de pvda was dat er 888 km. file in nederland stond (!). Hoe triest kan je worden? Je gaat toch zelf in die file staan? Misschien zou iedereen zich eens wat meer op z'n eigen leven moet concentreren. Probeer er wat van te maken en geeft niet Allah en z'n ouwe moer de schuld van je eigen onvermogen om het je naar de zin te maken.
Dat is een verwijt dat de pvda te maken is: ze hebben decennialang de bevolking pepamperd en afhankelijk gemaakt van de overheid. Misschien met de beste bedoelingen, maar het trieste resultaat is dagelijks bij GS te lezen: Afhankelijke, onzelfstandige zeurders die de grootst mogelijke moeite hebben hun eigen leven vorm te geven.

Trio_do | 28-03-08 | 11:08

Goh, CoJoNes, kun je nu ook voorbeelden noemen van de andere kant van de medaille? Ik heb er al een paar weggegeven voor je: Pim Fortuyn, voetbalrellen (zo'n beetje elk weekend), witteboordencriminaliteit, juichende Nederlanders om een film van Wilders, homo's beaten, gezin vermoorden. En oh ja, de krant van vandaag:
Volgens omstanders zou er vier tot zes keer zijn geschoten. De vrouw, eveneens uit Deventer afkomstig, is daarna weggereden. De man zou zijn geraakt in zijn nek, lies en een arm. Het slachtoffer werd onder vuur genomen terwijl hij op een kind stond te wachten.
NOTABENE VOOR EEN SCHOOL!!!

Jena | 28-03-08 | 11:07

Al Jazeera noemt de verklaring van Balkenende al 'officiële excuses. Les jeux sont faites.

CoJoNes | 28-03-08 | 11:07

Jena 28-03-08 @ 10:53
Beste Jena, je blijft volharden in je houding van: " en kijk eens wat je zelf gedaan hebt" Dat is niet mijn manier van het bespreken van problemen. En misstanden in nederland: daar hebben we een rechter voor. En gelukkig een die onafhankelijk is van godsdienst.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 11:05

@mezelf
ik bedoelde dus Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 10:39.
Maar goed, alles van deze man zn hand is goud.

zooishettoch | 28-03-08 | 11:04

Kan iemand effe aangifte doen van angstzaaien door JPB en politiek correct links gespuis.

Hakkepof | 28-03-08 | 11:04

Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 10:51
Respect voor die mening Bigi, weet dat je geen PVV-er bent maar mijn vraag was welke wijken dat zijn?
Ken als cosmopoliet namelijk genoeg achterstandswijken en mensen die 'r wonen, ongelovigen van allerlei kleuren, die er geen last van hebben.
Althans, niet op de manier hoe jij het schetst.
Waarmee ik je geen ongelijk wil geven dat er homo's gediscrimineerd worden, mensen hun buurt worden uitgepest, sommige jongeren worden buitengesloten en er weleens het woord 'hoer' valt, gebeurde in mijn tijd ook al op school en toen waren er amper moslims.

MAXIMO | 28-03-08 | 11:03

@verbaast 28-03-08 @ 10:59
Van Gogh, Westermoskee, Slotervaart, marokko.nl, Hirsi Ali, Wilders al 3 jaar beveiligd, handtasjes in elkaar geslagen in 020, kransenvoetbal, juichende moslims na de aanslagen van 9/11.
Moet ik nog even doorgaan?

CoJoNes | 28-03-08 | 11:02

Lachende mandarijn 28-03-08 @ 10:54
Onverschilligheid, eerder: en het mechanisme uit de koran om alles te rechtvaardigen, hoe wreed de barbaarse daden ook zijn. Daarom verandert er in die islamitische landen nooit iets. Ze trekken hun schouders op en zeggen 'ja, maar...' en in die maar ligt de verontschuldiging. Ondertussen slachten moslims elkaar per honderdduizend af, tref je mensonterende situaties in gevangenissen en onder zwerfkinderen, en is het al met al zo'n horrortheater dat ze met miljoenen tegelijk wegrennen of willen wegrennen.
Maar er is geen enkel gevoel van saamhorigheid of eenheid onder moslims; hooguit als er gezamenlijk wat te knokken valt, maar eenheid in vrede bestaat daar niet. Daarom snappen de moslims in Nederland ook niet waarom ook zij zich tegen de bloeddorstige barbaren moeten keren; zij zien het niet als hun pakkie-an en ontkennen daarmee een belangrijke basiswaarde van wat Nederland bij elkaar houdt en waar zij zo riant van hebben kunnen profiteren: de gemeenschapszin. Ze zien het niet, ze begrijpen het niet, ze zullen het nooit begrijpen. Ze denken alleen maar aan zichzelf en zeggen dat het hun zaak niet is. Pas als die mentaliteit vernadert, zullen de zaken verbeteren.

Shalome | 28-03-08 | 11:02

Kortom: Wilders heeft bereikt wat ie wil bereiken... nog meer angst voor de Islam en nog meer tweestrijd hier in Nederland! BRAVO WILDERS, niet huilen straks in je bunker als het uit de klauwen gaat lopen, he?

Jena | 28-03-08 | 10:59

Slechte feitenkennis bij verschillende rearaggers. Waarom durft niemand gewoon te zeggen dat Wilders een zak hooi is? Dat de man nog als lakei gewerkt heeft in het Efteling hotel, waarom hoor ik daar niemand over?

Rekeozeb | 28-03-08 | 10:59

''je opmerkingen gaan richting niveau 0...''
-
Goh, Jena, dat gevoel had ik al veel eerder in draadje...

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 10:59

Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 10:51
Je bent geweaun een legend. Hoe fuckje ooit aan die topreaguurders trofee is gekomen moet haast wel aan sexuele hand en spandiensten hebben gelegen want anders is het niet te verklaren *zingt Bigi bigi bigi can't you see sometimes your words just hypnotize me*

zooishettoch | 28-03-08 | 10:59

limbo girl 28-03-08 @ 10:51
En wat dan nog dat Wilders alles op een rijtje zet? Waar gebeurt dit extremisme in Nederland? Of in Europa? En kom nu niet aan met alleen Madrid. Die lamlul praat over laatste waarschuwing aan het Westen. Welke waarschuwing?

verbaast | 28-03-08 | 10:59

Niet teveel op Shalome letten Jena, haar haat en de daaruitvloeiende betoogjes jegens moslims zijn bijna onovertroffen op GS.
MAXIMO 28-03-08 @ 10:53

Ik krijg het in de gaten inderdaad. ;-)))

Jena | 28-03-08 | 10:57

@Shalome, wat probeer je te bereiken? Ben je uitgeluld nu dat je alles maar gooit op mijn echtgenoot? Oordeel niet over mijn echtgenoot, hij is hier niet om zich te verdedigen. Of kun je het niet aan om eens een ander geluid te horen van een Nederlander? Een Nederlandse die NIET blind is voor hetgeen wat Nederlanders zelf doen! Mijn discussie met jou stopt hierbij, je opmerkingen gaan richting niveau 0...

Jena | 28-03-08 | 10:56

Shalome 28-03-08 @ 10:47
Ga nou geweaun s deaud met je gezwam. Je bent jeauds, je hebt een hekel aan moslims. Klaar. Objectief? Nul.

zooishettoch | 28-03-08 | 10:56

@Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 10:51
Hulde voor uw post... zo denken meer mensen er in Nederland over...

Behangdelul | 28-03-08 | 10:56

gentle giant 28-03-08 @ 10:52
En Leen?

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 10:55

Shalome 28-03-08 @ 10:50
Het is waarschijnlijk onmacht.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 10:54

www.hetvrijevolk.com/?pagina=5315

Rare sprong van meneer Spong. zou hij inmiddels ook lid zijn geworden van het MoslimDemagogischApel van Balkenende

Friend of the family | 28-03-08 | 10:54

amen @BBB

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 10:53

Je moet misstanden benoemen en je er over uitspreken.

@lachende mandarijn: begin dan eens met benoemen en je erover uit te spreken! Maar dan over de extreme gevallen in eigen land. Heb je daar ook een mening over of kan je alleen maar je frustratie uiten over de buitenlandse medemensen?

Jena | 28-03-08 | 10:53

Niet teveel op Shalome letten Jena, haar haat en de daaruitvloeiende betoogjes jegens moslims zijn bijna onovertroffen op GS.

MAXIMO | 28-03-08 | 10:53

Trio_do 28-03-08 @ 10:42
Als een Nederlands-Turks deelraadslid in A'dam een moskee wordt uitgetrapt omdat hij niet rechtzinnig genoeg is, een Alewitisch gemeenteraadslid na 15 jaar uit de PvdA stapt omdat die partij zijn oren te veel naar de orthodoxen laat hangen, subsidie in Delft wordt uitgekeerd voor de bouw van een islamitisch centrum aan twee heren waarvan de een momenteel in Engeland in het gevang zit voor terroristische activiteiten en de ander spoorloos verdwenen is en Nederlands-Marokkaanse moslims in R'dam uit het moskeebestuur worden gekickt door een geldschietende sjeik, nee dan zien al die moslims het zeker ook verkeerd en jij ziet het wel goed.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 10:53

Wilders + 10
Balkenende -10
Hans Jansen + 100
Harry de Winter - 10000

gentle giant | 28-03-08 | 10:52

MAXIMO 28-03-08 @ 10:41
Ik heb zelf jarenlang midden in 020 West gewoond, dat even vooropgesteld. Waar ik op doel is die wijken waar je als homosexuele leraar je mond moet houden op de zwarte school waarop je les geeft, waar WOII niet behandeld kan worden op scholen, waar joden en homo's de buurt uitgetreiterd worden, waar rekkelijke allochtone jongeren door hun preciese leeftijdsgenoten geterroriseerd worden, waar moderne meisjes per definitie voor hoer worden uitgemaakt.

Ik ben niet je standaard rechtse PVV reaguurder Maximo, noch ben ik een rabiate moslime vreter. Ook besef ik wel degelijk dat het vooral om een relatief kleine greoep fanatici gaat. Dat gezegd hebbende drukken ze wel degelijk een veel te grote stempel op Nederland en vormen ze in die zin een bedreiging. Nu al lopen politici, schrijvers, cabaretiers e.d. grote risico's als ze uitingen doen die de heren moslimfanatici niet bevallen. Dat is nooit eerder zo geweest en dat is wat ik bedoel met de opmerking dat de shaira in bepaald opzicht al ingevoerd is.

Bigi Bana Boy | 28-03-08 | 10:51

Tja, toch nog niet zo dom he die Limburgers. Dit kunnen ze perfekt, iemand bij de neus nemen, je hoeft maar te kijken hoe Toon Hermans dit deed.
Al die mensen eromheen nemen zichzelf véél te serieus dat is alles.En dan al dat gezwam erover. Gewoon de feiten benoemen. Het enige dat Geert heeft gedaan is 'mooi' alles op een rijtje gezet. Kunnen alle moslims eens dit 'naslagwerk' bekijken en zich confronteren met het geweld dat bepaalde groeperingen in naam van de Islam uitvoeren. Stel je eens voor dat men kritiek heeft op b.v. uitwassen in naam van het Christendom? Welnu, dan geven wij die mensen gewoon gelijk zonder dat we dit op onzelf betrekken en daar zit volgens mij de clou. De meeste moslims zien zichzelf niet als individu maar als onderdeel van de islam.

limbo girl | 28-03-08 | 10:51

@Shalome 28-03-08 @ 10:39
Het is nog niet zo heel lang geleden (1977) dat christelijke allochtonen (hele families deden mee!) in Nederland terroristische aanslagen planden en uitvoerden. Christelijk terrorisme heeft in NL de afgelopen 60 jaar twee keer zoveel onschuldige slachtoffers geëist als moslimterrorisme.

makkie | 28-03-08 | 10:50

Lachende mandarijn 28-03-08 @ 10:47
Wijzen naar een ander heeft ze van haar echtgenoot geleerd (Jena is getrouwd met een Riffijn).
Jena is gebrainwashed. Opgegeven. Ze moet wel, wil ze in de smaak vallen bij de schoonfamilie.

Shalome | 28-03-08 | 10:50

@phhs 28-03-08 @ 10:44 pffff, elke keer weer dezelfde post, elke weer die suffe citaten uit de 'Wereld van Sofie'. Ga je nog eens iets met inhoud posten of blijft het bij politiek correcte solidariteits krabbels?

Fimbulvetr | 28-03-08 | 10:48

Jena 28-03-08 @ 10:43
Op enige inhoudelijkheid ben jij niet te betrappen, althans ik haal het er niet uit. Jij zult over de 2e wereldoorlog dan ook wel beweren dat "die Joden ook geen lievertjes zijn". Op elke misstand in de maatschappij kun je een tegenvoorbeeld vinden. Ja daar schieten we wat mee op. Je moet misstanden benoemen en je er over uitspreken. En niet zeggen: ja maar hij deed het ook. Dat is kleuterschool gedrag.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 10:47

koerbagh ® 28-03-08 @ 10:43
*hehehe* weet ik wel, o grote Koerbagh, kom nog regelmatig in de sjoel als ik op familiebezoek ben...

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 10:47

Kris 28-03-08 @ 10:44
Tsja, dat gebeurt er als je de duivel uitnodigd om te eten.
Wilders heeft alleen niet door dat hij in zo'n situatie dan wel een langere vork nodig heeft.

MAXIMO | 28-03-08 | 10:47

Jena 28-03-08 @ 10:40
Het is alsof ik hier met je echtgenoot zit te zwammen. Snap je inmiddels al hoe het zit met eerwraak en dat een hele islamitische familie zich daar schuldig aan maakt? Dat die allemaal meewerken om dat ene meisje te vermoorden omdat ze een ommetje met een westerse jongen had gemaakt?

Shalome | 28-03-08 | 10:47

@phhs 28-03-08 @ 10:44:
Ja, dat weten we nu wel. Vind je het nu echt nodig die drol in elk draadje te plempen? Heb je nog een inhoudelijke bijdrage waarom je daar zoveel banger voor bent dan de maansekte die ongelijkheid, dood en haat predikt?

koerbagh ® | 28-03-08 | 10:46

Maximo, Jena en ander ongewassen links krakertuig gaan allemaal uit van wat Wilders had kunnen doen.... trieset genoeg kunnen ze gewoon niet toegeven dat de hele linkse kerk fout zat....

Behangdelul | 28-03-08 | 10:46

Je kunt lullen wat je wil... maar het oosten heeft Wilders zelf op een dodenlijst gezet... moeten ze niet zeiken dat Wilders een keer van zich afbijt...

Kris | 28-03-08 | 10:44

Trio_do 28-03-08 @ 10:29
ROFLOL *Dijenkletst en tranen lacht* Is het mooi weer in Zandvoort? Wanneer mag je weer los denk je? Neem nog wat pillen. Eeuwig zonde dat ze de electro schock behandeling hebben afgeschaft. Sterkte in ieder geval.

zooishettoch | 28-03-08 | 10:44

@Jena 28-03-08 @ 10:42

Ik dank u voor uw gule lach. Als je denkt dat die 2 wel te vergelijken zijn denk ik inderdaad dat we verder uitgepraat zijn.

StijlvolRechts | 28-03-08 | 10:44

-weggejorist-

phhs | 28-03-08 | 10:44

Was dat de beste opmerking die je kon verzinnen, lachende mandarijn? Lekker inhoudelijk ook...

Jena | 28-03-08 | 10:43

Voor ik het vergeet:
Wat Jena zegt.

MAXIMO | 28-03-08 | 10:43

Miljoenen zielige mensen in de hele 'islamitische wereld' worden aan hun lot overgelaten door de lafhartige opstelling van het westen. Begrijp me goed: ik bedoel de lafheid van Balkenende, niet die van Wilders.

Hier is er nog eentje voor Harry de Winter:

“Als de bevolking van Noord-Amerika zich na hun eigen economische depressie net zo naïef had opgesteld jegens de situatie op het Europese continent als wij nu jegens de islamitische wereld, dan waren wij de arme drommels geweest die onder tirannie moesten leven.”

Jammer aan Fitna was dat pseudo-theologische gezeur over Koranverzen. Absoluut irrelevant. Leidt alleen maar af. Maar die ondertitelde haatzaaierij uit de mond van een door en door verrotte elite in de oliestaten, dat zou ons toch eens keer de ogen moeten openen. Hele volken worden kunstmatig eeuwen achterop gehouden. En maak niemand wijs dat die achterstand niet in een half jaar ingelopen zou zijn als wij het lef zouden hebben om die misdaad tegen de mensheid aan te klagen en omver te werpen. Maar ja, ‘t is nu al zo duur aan de pomp, hè?

Conclusie: het is Wilders helemaal niet te doen om de sociale ongelijkheid aan de kaak te stellen, integendeel. Het is en blijft een rechtse klootzak. Maar wel onze klootzaak, die het recht heeft om rechts te zijn. Laten we hopen dat hem geen haar gekrenkt zal worden…

Bernhard Bang | 28-03-08 | 10:43

sjaakdeslinksesul 28-03-08 @ 10:38
Oud Zuid ja. En ik begrijp werkelijk niet waar het steeds over gaat. Het kan natuurlijk zijn dat ik gek ben. Misschien heb ik ook wel interessantere dingen te doen dan me de hele dag op te winden over allerlei mogelijk doemscenario's. Het leven is kort.

Trio_do | 28-03-08 | 10:42

WHAHAHAHAHA, dit is de mooiste opmerking van de dag!!!!!! De problemen in Amerika kun je niet vergelijken met de extremen in de Islam. Duidelijk is dat je nog veel moet leren, StijlvolRechts...

Jena | 28-03-08 | 10:42

Bigi Bana Boy 28-03-08 @ 10:39
In welke wijken is de sharia dan al de facto ingevoerd, Bigi?

MAXIMO | 28-03-08 | 10:41

Jena 28-03-08 @ 10:30
Jena, je vergelijkt appels met peren. Denk na voor je reageert.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 10:41

Ow, kaisersoza, mij is hier ook al het een en ander gezegd, maar daar zag ik je niet op reageren...

Jena | 28-03-08 | 10:41

@Jena 28-03-08 @ 10:30

Ik heb er zoveel mee te maken dat al die bagger hier heen komt met een vanuit de koraan gegeven opdracht. Dat is inderdaad iets waar ik me druk om maakt.

De problemen in Amerika kan je niet vergelijken met de extremen van de ISLAM. En ja als je het echt weten wil. Ik maak me ook druk over trents en dingen die over komen waaien uit Amerika.

Maar om nou appels met peren tegaan vergelijken vind ik wat ver gaan.

StijlvolRechts | 28-03-08 | 10:41

Fitna is wereldnieuws... in Nederland. Dat dan weer wel.

koerbagh ® | 28-03-08 | 10:40

Ik ben niet gebrainwashed Shalome, jij wel door een blond manneke als Wilders! Je hebt je zoveel angst laten inpraten dat je niet eens meer kunt inzien wat er in Nederland zelf mis is.

Jena | 28-03-08 | 10:40

@Trio_do 28-03-08 @ 10:29
Heel dapper, de pijp is een yuppenbuurt. Ga eens op het Mercatorplein met iemand van jouw eigen geslacht zoenen en kijk wat er dan gebeurt....

Fimbulvetr | 28-03-08 | 10:40

ROFLOL @ Trio_do

MAXIMO | 28-03-08 | 10:40

@Jena 28-03-08 @ 10:36

Valt mee, he? Moeilijk ook mensen die niet precies dezelfde mening als de uwe aanhangen niet direkt voor dom uit te maken, wellicht als u iets verder dan uw neus kijkt, dat u zelfs begrip op kan brengen, na een discussie, zonder iemand voor dom te verslijten.

*zou zich bijna gaan verlagen*

KaiserSoza | 28-03-08 | 10:40

@Shalome 28-03-08 @ 10:30
Moord is moord, hier.
In Turkije is moord uit eerwraak wat minder strafbaar.
In Saoudi Arabie is de straf voor moord op een moslimman hoger dan voor moord op een niet-moslim-man, maar die laatste straf is weer hoger dan voor een moord op een moslimvrouw. Dat weer wel.

Mark d'Aviano | 28-03-08 | 10:40

Ik sta met open mond te kijken hoe politiek correct Nederland een monsterverbond lijkt te hebben gesloten om de film Fitna te smoren onder een verstikkende deken van policor kritiek. Werkelijk het hele maatschappelijk middenveld valt en rolt over elkaar heen om vooral maar te laten horen hoe zeer ze afstand nemen van de film, hoe amateuristisch het is, hoe rabiaat Wilders' mening is, uit wat voor Tokkies zijn achterban bestaat enz enz. Alles wordt uit de kast gehaald om de film te downplayen.
Op TV, Radio1 en alle kranten verschijnen de zelfbenoemde vertegenwoordigers van weldenken Nederland om karaktermoord op Wilders te plegen. Ik ben zelf geen uitgesproken Wilders aanhanger maar het is nog erger dan ik ooit had verwacht.

Ik heb de film zelf nog niet gezien en was tegen het uitkomen er van omdat ik mijn twijfels had over de kosten versus de baten. Nog ben ik niet overtuigd van enig ander nut dan aan te tonen wat een duivels pact het policor establishment in Nederland heeft gesloten. Maar goed, de film is er nu en Wilders heeft grotendeels gelijk. Ik heb begrepen dat het vooral bestaat uit fragmenten en Geert heeft 100% gelijk als hij zegt dat wie hier niet tegen kan, niet tegen de waarheid kan.

In NL is in bepaalde wijken de sharia al de facto ingevoerd en er moet paal en perk aan gesteld worden.

Verder vind ik het halucinerend hoe "serieuze" mensen maar blijven mekkeren over het begrip Godslastering. Er is geen God. En dus kun je die ook niet beledigen. Anders kunnen we ook Donald Duck, Cthulhu of Xenu lastering strafbaar gaan stellen. Angstaanjagend dat we geregeerd worden door politici die hun hele levenshouding baseren op fictie.

Bigi Bana Boy | 28-03-08 | 10:39

Jena 28-03-08 @ 10:32
Moord = moord ja. Maar toch is het een verschil als een hele familie de koppen bij mekaar steekt om de moord te beramen: een hele familie van moeders, vaders, broers, ooms, tantes, neven en nichten die allen in koelen bloede een moord plotten en daar maanden mee bezig zijn, en hun eigen minderjairge zonen aansporen om de moord te plegen. Maar jij bent inmiddels al zo ver gebrainwashed door je riffijnse echtgenoot dat je het overzicht kwijt bent.

Shalome | 28-03-08 | 10:39

@Trio_do 28-03-08 @ 10:29
Ach man hou toch op met die ironie. In mijn prachtwijk is bv de hizb ut tahrir actief. Zielige jongens die opeens hun levensdoel gevonden hebben en met baarden en in hoogwater broeken rondlopen en via pamfletten met al qaida-actige teksten angst zaaien onder autochtonen en in hun ogen te gematigde moslims. Ze spreken islamitische meisjes op straat aan die zich te westers kleden en klagen over honden bij oudere mensen die voorbij wandelen. Tien jaar geleden was dat er niet. Maar goed, steek je kop maar in het zand en ga maar lekker terug naar de Jordaan of oud-zuid ofzo en doe maar lollig, jij weet niet waar je over praat.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 10:38

Bijstandtrekker 28-03-08 @ 10:35
Goede PR werkt alleen als het achterliggende product ook goed is.
Rotzooi is namelijk altijd moeilijk aan de man te brengen, alleen paupers zullen ervoor vallen.

MAXIMO | 28-03-08 | 10:38

@Makkie: you made my point *goedzo*

Jena | 28-03-08 | 10:38

@StijlvolRechts 28-03-08 @ 10:26
Wanneer komt dat uit die zandbak allemaal hierheen dan? Het enige dat hier gebeurd is sinds 1945, is de hofstadgroep; een zooitje ongeregeld met een gevaarlijke gek in hun midden. Dat noemen we een incident volgens de aloude regel: 1x =incident, 2x = toeval, 3x = trend.

makkie | 28-03-08 | 10:37

@Bertus: goh, dan ben je meer belezen dan ik voor mogelijk had gehouden. ;-) Was de kaft al te moeilijk voor je dat je de inhoud maar liet voor wat het is? Of gewoon luiheid?

Jena | 28-03-08 | 10:36

* Doet aangifte tegen de mensen die aangifte tegen wilders doen, omdat zij degene zijn die onze vrijheid beperken*

gelukkig-rechts | 28-03-08 | 10:35

Dankzij de paniekzaaierij van de regering rond deze film heeft Wilders gratis PR gehad voor zijn film.

Bijstandtrekker | 28-03-08 | 10:35

Jena 28-03-08 @ 10:32
Ja, van kaft tot kaft. Hoezo?

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 10:34

padjakker deluxe 28-03-08 @ 10:31
Koffie.

MAXIMO | 28-03-08 | 10:34

Niks aan de hand dus.
Kunnen ze weer gaan doen waarvoor we ze ingehuurd hebben. Regeren.

kuttekrap | 28-03-08 | 10:34

Balkie had ook niks kunnen zeggen.
Dan had Wilders de laatste seconden wel uitgezonden waarin ie de koran verscheurd.
En dan zouden alle PVV-ers jaren janken als ie zou worden opgepakt.
Dan heb ik het nog niet over de verdere gevolgen van die uncut-version en de manier hoe Balkie dan zou worden aangepakt door dezelfde azijnpissers omdat ie niks zou hebben gezegd en gedaan.
Het is ook nooit goed..

MAXIMO | 28-03-08 | 10:33

Bertus, wel eens de Thora gelezen, de Bijbel?

Jena | 28-03-08 | 10:32

Jena | 28-03-08 | 10:32

Jena 28-03-08 @ 10:30
-
Waar het om gaat is dat het moslim geweld gepredikt en gelegitimeerd wordt vanuit een 'heilig' boekje, de koran. Dat is het is grote verschil...

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 10:32

Shalomeç niet ik maar jij maakt een misser: MAAKT HET UIT wat de reden is dat iemand zijn vriendin/vrouw/kinderen vermoord? DAT is weer zo'n goedpratertje van menige Nederlander: zij doen het uit naam van de familie om de eer te redden. Nou, die klootzak van een Nederlander die zijn kinderen af heeft geslacht deed het om ZIJN EIGEN EER TE REDDEN, hebben we daar die mensen mee terug? MOORD IS MOORD!

Jena | 28-03-08 | 10:32

@MAXIMO 28-03-08 @ 10:20
Mijn hemel, wat heb jij gebruikt zeg

padjakker deluxe | 28-03-08 | 10:31

Stijlvolrechts, opgehangen zijn ze nog niet, de homo's in Nederland maar ik kan je krantenknipsels laten zien waar homo's flink in elkaar geslagen zijn (tot aan bijna dood toe) door gewoon Nederlanders. Nederlanders blazen zichzelf niet op, zij gaan op "missie in Afghanistan" om zo de reet te likken van Bush. Zij schieten op anderen. Jan de Hoop Scheffer heeft er wel een leuk baantje aan gehouden, DAT dan weer wel. ;-)
En wat heb jij te maken met wat DAAR gebeurt, maak je je ook zo druk om de Ghettowijken in Amerika (waar op elke hoek wapens gekocht kan worden en waar moord dagelijkse gang van zaken is)?

Jena | 28-03-08 | 10:30

Jena 28-03-08 @ 10:22
Alweer een misser. Bij eerwraak werkt de hele familie eraan mee om de 'afvallige' te vermoorden. Pa, ma, broers, neven, ooms worden allemaal ingeschakeld om het meisje te vinden dat hun 'eer' heeft bezoedeld, en ze doen allemaal fanatiek mee aan de klopjacht. Daar zijn ze soms maanden mee bezig. De jongere zonen worden aangemoedigd om de moord te plegen, want met Nederlands strafrecht krijgt hij hooguit 2 jaar in een gevangenis: maar onze gevangenissen beschouwen zij als internaat waar hun zoon een vak kan leren. En zo wordt een jongen van veertien, vijftien door de hele familie bewerkt en jaagt hij uiteindelijk zijn zus een kogel door de kop.

Shalome | 28-03-08 | 10:30

waar is het voorbedrukte aangifteformulier tegen de lafheid van balkenende te verkrijgen?

rioolguurder | 28-03-08 | 10:29

Lieve reaguurders,
Ik zit net als jullie 24 uur per dag achter mijn beeldscherm en lees daar over jullie sympathie voor Wilders. Iemand die ook 24 uur per dag (en op mijn kosten) is afgeschermd van alle realiteit. Ik durf niet meer naar buiten omdat de sharia is ingevoerd en de straten worden geterroriseerd door duizenden vrouwen in Burka's en haatzaaiende bejaarde imams. Ik durf mijn paspoort niet te verlengen - niet dat ik die ooit nodig zal hebben - uit angst aan het loket geholpen te worden door een moslima met hoofddoekje.

Vandaag had ik echter opeens een haast suicidale behoefte om toch eens de straat op te gaan. Jawel, ik ben een wandelingetje over de Albert Cuyp gaan maken. In het hart van de Islamitische hoofdstad van Nederland. Hoe gek kun je zijn?

Omdat jullie ook nooit buiten komen zal ik maar even verslag doen: Wilders heeft gelijk. We staan op de rand van de afgrond. Er waren 2(!) kraampjes waar halal kip werd verkocht. De politie liep er langs en ..... deed niets! Ze keken gewoon de andere kant op. De lafbekken. Ik werd op mijn hielen gereden door een 120 kg. wegende, gehoofddoekte buitenlandse vrouw met kinderwagen. Who the fuck heeft haar zwanger willen maken? Dacht je dat de omstanders iets deden? Nee hoor... doorlopen en alles negeren.

Ik wist niet hoe snel ik weet thuis moest komen. Mij zien ze nooit meer buiten. De islamisering van Nederland is een feit. We worden bestuurd door Islamitische geestelijken. Ze hebben de macht in de politiek, het bedrijfsleven, de sportwereld, het uitgaansleven, de kunst,.... waar niet eigenlijk.

Het roer moet om! Wilders for president!

Trio_do | 28-03-08 | 10:29

ErikZA 28-03-08 @ 10:24

Ik wist niet dat jij in het na-oorlogsverzet zat Vergeet je je geweer niet?

delano | 28-03-08 | 10:28

De torah, bijbel en koran zijn levensbeschouwelijke boeken die eeuwen geleden door een woestijnbewoners zijn bijelkaar geschreven en dienen met dat perspectief gebruikt te worden als inspiratiebron voor een persoonlijke normen en waarden. Moslims nemen het allemaal wat meer letterlijk, maar ze lopen ook 600 jaar op Christen en 6000 jaar op Joden achter.

Het domme geschreeuw van Wilders en politiek correct nederland, in combinatie van het indekken tegen geweld van Grijs IV leidt de aandacht af van waar het debat over zou moeten gaan. Met de immigratie van miljoenen minder ontwikkelde personen uit Noord-Afrika, het midden Oosten, en islamitisch Azie worden ook vaak op de koran gebaseerde ideeen geimporteerd. Geweld tegen homofielen, vrouwen, eerwraak, anitsemitsme, vrouwenbesnijdenis, terreurdaden en een niet seculiere overheid passen niet in een liberale en tolerante samenleving.

Laat mensen in god, allah of de kerstman geloven als ze dat willen, en als we het dan over benoemen en bouwen hebben is dat prima hoor. Maar geen koffiehuisjes en jeugdhonkjes bouwen, maar gewoon inburgeren. Keihard openbaar in debat met haatzaaiers. Keihard politieoptreden bij geweld tegen vrouwen, homofielen en anders denkenden.

Kunnen we het nu weer over autoos, tieten en neuqseks hebben?

Fimbulvetr | 28-03-08 | 10:28

makkie 28-03-08 @ 10:22
Idd, maar da's net zoiets als wat we hier rechts zien met de linkjes van Nieuwnieuws, wil alsnog niks zeggen dus, op TV, CNN's core business, zie je er niks van terug.

MAXIMO | 28-03-08 | 10:28

Beschouwend toch 'n fraai staaltje pro-aktief krisismanagement van Jan-Pieter en de zijnen... NOT!

Tjezus. Nederland zal (weer) eens écht iets aan 't handje hebben. Balkenende stuurt de brandweer erop uit olie te spuiten.

widtvoet... | 28-03-08 | 10:27

*Denkt aan al die mensen die afgelopen zaterdag kleur bekenden* Proest.... stond je dan even voor lul!

Iemand al wat van Doekle vernomen?

Behangdelul | 28-03-08 | 10:27

@Jena 28-03-08 @ 10:22

Onzin. Het komt heus voor maar in veel mindere maten en veel minder extreem. Het het Extreme is nou juist het punt. Wanneer zijn hier Homo's door Nederlanders opgehangen? Wanneer hebben nederlanders zich hier opgeblazen in schoolbusen? Wanneer zijn hier Christenen met Moslims in vuurgevecht? Nergens dus. Maar in die zandbak is dat nog steeds dagelijkse kost en dat komt allemaal hier heen. Denk daar eens aan...

StijlvolRechts | 28-03-08 | 10:26

Bedankt Balkenende dat je ons land voor schut hebt.
De wereld weet nu wel wat voor een schijthuizen we zijn.
Ik schaam me dat ik Nederlander ben.
Vielen, vielen dank.
Ben het niet altijd met Wilders eens maar dat is er tenminste eentje met ballen.

lonesome zorro | 28-03-08 | 10:25

*denkt aan de man die thuis komt van de kroeg en zijn vrouw alle hoeken van het huis laat zien*

CoJoNes | 28-03-08 | 10:24

De daden die jij opnoemt zijn misdaden en je zult nergens een Nederlander vinden die zegt 'ja, maar die steekpartij had hij mooi aan zichzelf te danken'.

DAT zeg ik: het is maar net welk naampje je er aan geeft, jij noemt het misdaden. Ach ja... wat jij wil, Shalome.

Jena | 28-03-08 | 10:24

@ alle gefrustreerde tegenreaguurders

De afgang van Wilders zit jullie duidelijk hoog. Mooi, dat doet me deugt.
Ik kan niet wachten tot de volgende opinie peiling...... bye bye zwaai zwaai Wilders.

Ik ga nu weer lekker verder me te verzetten tegen de gedwonge integratie van mij in de Z-A samenleving.

Groetjes,

ErikZA | 28-03-08 | 10:24

Mag ik menige poster hier erop attenderen dat tot voor kort homo's in Nederland ook niet geaccepteerd waren? Er waren stichtingen, gay-parade's etc. voor nodig om te laten zien dat homo's ook maar mensen waren. En nog zijn ze niet volledig geaccepteerd in Nederland onder de Nederlanders zelf. Haat richting geloven kennen we ook in Nederland onder de Nederlanders zelf (maar wel klagen dat veel Moslims niets moeten hebben van Joden), racisme komt ook voor in Nederland (menige poster op GS zijn hier een duidelijk voorbeeld van), agressie komt hier ook voor in Nederland (denk aan de man die thuis komt van de kroeg en zijn vrouw alle hoeken van het huis laat zien), intolerantie is ook een bekend verschijnsel binnen Nederland (alleen noemen we dat dan vrijheid van meningsuiting, is lekker veilig) en anti-semitisme? Ook dat is de Nederlander niet vreemd (wie verraadde ook alweer Joden?)

M.a.w. alles wat jullie de Moslims verwijten komt hier net zo goed voor, alleen geven we het beestje een andere naam. Zo heet eerwraak onder Nederlanders "gezinsdrama", zo heet racisme "vrijheid van meningsuiting" etc. etc. etc.

Tsja, het zijn maar wat voorbeelden van de andere kant van de medaille.

Jena | 28-03-08 | 10:22

ErikZA 28-03-08 @ 10:07
Niet Wilders had het land in de greep maar de hysterische linkse omroepen en politici die over niets anders konden praten dan de film.Wilders zelf heeft amper iets gezegd over de film.
Anderen bleven maar doorzagen, balkenende die de wereld om hulp vraagt, demonstarties van links en Wilders steeds maar zeggen dat ie er niets over los wil laten en niet over praten.
Verdraai de feiten niet!

überbrain | 28-03-08 | 10:22

@MAXIMO 28-03-08 @ 10:13
Bij de CNN World website is het het tweede item bij "top stories".
edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/03/2...
Toch even het belangrijkste nieuws na de verkiezingen in Zimbabwe.

makkie | 28-03-08 | 10:22

Ik hoor weer een stoma leeglopen.

KaiserSoza | 28-03-08 | 10:21

Onrustige avond gehad met m'n 96 jarige demente schoonmoeder die op tv had gezien dat er mensen op de maan waren geland, maar die hadden we redelijk snel weer rustig na wat plaatjes kijken in de Donald Duck. Een kinderhand is snel gevuld. Over handen gesproken, wel een rare droom gehad: Geert W die zich liet fappen door zijn allochtone vrouw en heel hard 3-2-1 Woei! aan het roepen was. Verder verwacht ik een rustig weekend. Ga zo even m'n dagelijkse pakje Weduwe, een kraslot en een tray Schultenbräu halen. Ze maken mij de pis niet lauw.

Rekeozeb | 28-03-08 | 10:21

MAXIMO 28-03-08 @ 10:20
pfffffffffff...

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 10:21

Een ieder die hier Balkie aanvalt om zijn uitspraken weet waarschijnlijk niet waar die het over heeft aangezien juist deze uitspraken de aanleiding waren dat Wilders niet teveel de wet zou overschrijden.
Maw; Balkie heeft daar zelfs Wilders gered, ondankbare keffers.

MAXIMO | 28-03-08 | 10:20

Jena 28-03-08 @ 10:11
Nu heb je jezelf compleet klem geluld. De daden die jij opnoemt zijn misdaden en je zult nergens een Nederlander vinden die zegt 'ja, maar die steekpartij had hij mooi aan zichzelf te danken'. Dat is namelijk wat islamitische woestijnvolkeren wél doen en daarom zijn de gruwelen van de talloze slachtpartijen aan de orde van de dag, en daarom zal daar nooit enige verandering in komen. Zij hebben geen zelfcorrigerend vermogen en poetsen de goortste beestachtigheden weg, vergoeilijken ze zelfs en zeggen 'is mijn pakkie an niet'.

Shalome | 28-03-08 | 10:19

gentle giant 28-03-08 @ 10:17
views: 345... dat is dan weer heel bemoedigend. Houwe zeau.

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 10:19

br00djeaap 28-03-08 @ 09:44

Het lijkt er eerder op dat het omgekeerde het geval is: al die paniekzaaiers die nu (nog)steeds niet kunnen roepen "Zie wel, dat komt er nou van met die Wilders."

Die econoom, of wat was het voor een lutser, die onlangs op de tv al voorspeld had dat de film miljoenen schade zou berokkenen aan ons land.
Lachen!

Heb jij trouwens altijd zo'n obsesssie voor zaken uit de 2e WO?
Misschien dat een LSD-kuurtje en een stevige therapie onder goede begeleiding je van je trauma af kunnen helpen.

delano | 28-03-08 | 10:18

"goedendag, ik wou aangifte doen van mijn gestolen motor" "Tuurlijk meneer, gaat u daar maar zitten, over een half uurtje komt er iemand bij u" "Een half uur? Maar ik moet gaan werken!" "Sorry meneer, er zijn belangrijkere dingen voor ons.."
-----------
"Iek wil aangeve Fitna!" "Tuurlijk meneer, vult u dit formulier maar gelijk even in"

Maar goed dat de politie geneog tijd heeft om vantevoren formulieren te maken. Er mocht bij deze aangifte maar eens iets fout gaan!

Anvers666 | 28-03-08 | 10:17


Als Atheist ben ik de laatste 24 amper aan bod gekomen.
Ik wil helemaal niet dat religies tot elkaar komen, etc. etc. Het is een groot godsdienstig complot.

Lafayette | 28-03-08 | 10:17

Het argument van de gristenknuffelaars is dat de gristenen de verlichting hebben gehad. Met dat gegeven in het achterhoofd vind ik het nog steeds zeer beangstigend dat ze vanalles willen verbieden en hun boekje als legitimering zien.

De islam kent geen verlichting, doe de wiskunde.

CoJoNes | 28-03-08 | 10:16

Ik heb de film niet gezien, maar als ik het goed heb heeft Wilders de auteursrechten geschonden van de Deense cartoonist. Daarnaast heeft ie volgens GS Salah Edin stijlloos uitgescholden voor Mohammend B.
Twee prima redenen voor aangiftes tegen deze film, niet wegens belediging maar gewoon auteursrecht en portretrecht. Dat wordt dokken!

makkie | 28-03-08 | 10:16

@MAXIMO 28-03-08 @ 10:13

Da's ook toevalig dat je CNN op had staan.
Dit bewijst alleen maar dat de Nederlandse politiek overdreven heeft gereageerd.

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 10:16

ErikZA 28-03-08 @ 09:56
Je kan ook proberen van dat soort collega's af te komen.
Ik heb ze allemaal inmiddels op de werkvloer achtergelaten door gewoon van die werkvloer af te stappen.
Wel op de parterre natuurlijk
Je hebt van die mensen die denken dat je collega's leuk moet vinden.
Werk is om vreten op tafel te krijgen, verder niks, ondanks al dat gezever er omheen.

ADO-Le-Cent | 28-03-08 | 10:16

Al met al toch een alleraardigste en oogopenende exercitie dat hele gebeuren rondom Fitna. Daar zit genoeg stof voor 'n mooie film in...

widtvoet... | 28-03-08 | 10:15

ErikZA 28-03-08 @ 10:07
Wilders heeft verder geen acteurs of decors nodig gehad. Er is rijkelijk veel materiaal voorhanden dat gemaakt is door moslims en waarop we kunnen zien hoe zij de islam wensen te interpreteren. Hun interpretatie is er een van onderdrukking, marteling, misdaden tegen de menselijkheid, wreedheid, bloeddorst, massamoord, beestachtigheid, onthoofdingen, intolerantie, agressie, waanzin, homofobie, antisemitisme, racisme, misogynie. Dat is wat die moslims er zelf van maken en dat is hun levensinstelling. Dat is wat bij mensen afgrijzen wekt en daar heeft Wilders het over: of zag je liever alleen politici die dit onder de mat schoffelen? Gewoon maar doodzwijgen en net doen alsof het niet gebeurt?

Shalome | 28-03-08 | 10:15

@Bertus Betonsloper: en of dat ik dat weet, maak je maar niet ongerust. ;-)

Jena | 28-03-08 | 10:15

@Behangdelul 28-03-08 @ 10:06
Op de tekst van de reactie van Balkenende hebben ze met z'n allen drie maanden zitten zwoegen, zonde om weg te gooien natuurlijk. Ook al is die film net zo onschuldig als De Avonturen van Mickey Mouse. Balkie wilde even z'n tanden laten zien.

Klukkluk | 28-03-08 | 10:15

Jena 28-03-08 @ 10:11
-
''Ik heb geleerd: ken je vijand, maar ken je vrienden nog beter, zij zijn het die je een mes in de rug steken...'''
-
Hahaha... Wijze les, jena. Ben je er al achter wie nu jouw echte vrienden en vijanden zijn?

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 10:15

@thispissesmeoff 28-03-08 @ 10:12

Ga jij eens snel je alu-hoedje opzetten.

KaiserSoza | 28-03-08 | 10:14

fukna

misterplace | 28-03-08 | 10:14

ErikZA 28-03-08 @ 10:07
Je hebt gelijk, ik had gister toevallig de hele avond en nacht CNN aanstaan en niks, noppes, nada, geen gele breaking news balk noch item mbt Wilders en zijn prutswerkje.

MAXIMO | 28-03-08 | 10:13

Jammer dat Wilders in de val is gelopen door aanslagen te gebruiken die allemaal door Westerse geheime diensten zijn geplaagd i.p.v. Moslims.

thispissesmeoff | 28-03-08 | 10:12

ik moet poepen. eindelijk de ontspanning na maanden van stress. Wilders is goed voor de darmflora.

volksmenner | 28-03-08 | 10:11

@ErikZA 28-03-08 @ 10:07

Wie houdt wie in gijzeling?? Wilders zegt dat ie een film gaat maken, meer niet!!!Dat de gehele linkse kerk vervolgens los gaat en over elkaar heen valt met 1000 tegenfilms komt etc wie zijn schuld is het nou?

De enige die hier voor lul staat is de linkse kliek.... lul!

Behangdelul | 28-03-08 | 10:11

Shalome, ga eens in op mijn opmerkingen, deed je gisteren al niet, nu haal je er ook weer allerlei andere zaken bij. NOGMAALS: In elk land is er gezeik, zijn er extreme gevallen, ook in jouw ozo geliefde Nederland onder de Nederlandse Nederlanders. Maar je wil daar blind voor blijven en richt alles op de Moslimgemeenschap. Wie ben jij om te oordelen als je je eigen rommel niet eens erkent? Een Volkert van der G. was een extreem geval, die Rotterdammer die zijn ex stak (tot 70x toe) was een extreem geval (let wel: het meisje heeft het kunnen overleven dankzij de door jou zo gehate buitenlander, de Nederlander die het voorval zag fietste mooi door) en zo zijn er nog heel veel extreme gasten in Nederland. Denk aan al die mannen die hun gezin uit hebben gemoord de afgelopen maanden, laatst nog in Roosendaal. En wat dacht je van Christenen die zich elk jaar in hun handen laten spijkeren? Ook extreem. Maar jij kiest er voor om daar blind voor te blijven. Ik heb geleerd: ken je vijand, maar ken je vrienden nog beter, zij zijn het die je een mes in de rug steken...

Jena | 28-03-08 | 10:11

@ ErikZA 28-03-08 @ 10:07

Niet Wilders moet je hiervoor aankijken, maar de massahysterie die werd aangewakkerd van Overheidswege... Nog voordat de film was uitgezonden 'wist' iedereen waar de film over zou gaan... Dus die mensen (incluis de overheid) hebben de film die aandacht gegeven, die Wilders weellicht zocht!

Hyppo Kriet | 28-03-08 | 10:11

@ErikZA 28-03-08 @ 10:07 - Je vergeet dat Wilders niet degene is geweest die met de film richting de pers is gerend. Wilders had te kennen gegeven (in besloten kring) een film te willen uitbrengen. Vervolgens gaat 1 van die lullos die aanwezig was naar de MSM met dat verhaal.

ViagraFalls | 28-03-08 | 10:10

Uitstekend Uberbrain! Goed gezegd!

BarneyBoner | 28-03-08 | 10:09

-weggejorist-

drijflijk | 28-03-08 | 10:09

@ Behangdelul 28-03-08 @ 10:06
Marokaanse gemeenschap; Jammer dat het zo'n gematigde film is, wij willen een aanleiding (zie beelden gisterenavond...

idd mijn punt dus ook.

Invicta | 28-03-08 | 10:08

@ überbrain
Als jij het ok vind dat Wilders het land maanden in geizeling houdt en dan vervolgens komt met zo'n anti-climax dan is er geen hoop voor je.

Wilders heeft NL de nieuwe Satan gemaakt in de Moslim wereld
en met z'n prutswerk heeft Wilders NL vervolgens belachelijk bij de rest van de wereld.

Echt, deze man heeft de Nederlandse zaak een enorme dienst bewezen met z'n geblaat... NOT

Het is leuk als je als NL politikus CNN haalt met je de aankondiging van je filmpjhe, maar als dat veel te lang achtergehouden filmplje vorvolgens volledig kudt is..... DAN STA JE NIET VOOR LUL VOOR 100.000 MENSEN MAAR MILJOENEN!

EN JIJ OOK domme PVV lul

ErikZA | 28-03-08 | 10:07

Ieder normaal denkend mens: Nou dat viel best mee...

Balkenende en ander links werkschuwtuig: Ho wacht even;dit is een haatfilm people!! let eens even op, doe eens wat

Marokaanse gemeenschap; Jammer dat het zo'n gematigde film is, wij willen een aanleiding (zie beelden gisterenavond...

Behangdelul | 28-03-08 | 10:06

Als zelfs Rob 'haben sie es gewüst' Muntz het een kudtfilm vindt....*proest*

Ad Rectum | 28-03-08 | 10:06

MAXIMO 28-03-08 @ 10:03
Een natte scheet van Bakellende misschien?

Bertus Betonsloper | 28-03-08 | 10:06

@MAXIMO 28-03-08 @ 10:03
Volgens Balkenende kan de ballon nog steeds heel hard knallen hoor. psssssss...

tipo | 28-03-08 | 10:05

Mooi pak had Balkenende gisteren weer aan trouwens. En zijn nagels zagen er ook onberispelijk uit. Die man weet hoe een echte staatsman behoort voor te komen. Jammer alleen dattie wéér z'n bek opentrok...

widtvoet... | 28-03-08 | 10:05

@MAXIMO 28-03-08 @ 10:03

Het zal je stoma zijn.

KaiserSoza | 28-03-08 | 10:05

Jena 28-03-08 @ 09:57
Lul dan ook niet als een kip zonder kop.
Ik las 17 jaar geleden in Time Magazine over een Noorse jongen die door moslims was onthoofd in Kasjmir. Ik was er dagen ziek van. Maar ik heb ook gemerkt dat de islamiitsche woestijnvolkeren veel minder geschokt op zulke onmenselijkheden reageren, ook op Theo bijvoorbeeld, en het wegpoetsen met 'ja goh zeg, nou, maar dan had ie maar niet...' Ik sta versteld van hun onverschilligheid aangaande dergelijke onmenselijke wreedheden. Daarom kunnen die barbaarse wreedheden ook nog steeds plaatsvinden op grote schaal in de islamitische woestijnlanden: they just don't care so much. Als ze het allemaal echt verschrikkelijk hadden gevonden, en onmenselijk, was er allang wat mee gebeurd. Maar landen zijn conform de mentaliteit van de mensen die er wonen. En nu proberen ze ook de brute beestachtige, achterlijke daden en gedachten in Nederland te introduceren. Ze vragen zich natuurlijk af waarom wij ons zo druk maken, want in die hellholes waar zij vandaan komen is geweld, agressie en onmenselijkheid heel normaal. Zij zijn er natuurlijk enorm op vooruitgegaan dat wij hen in Nederland hebben toegelaten, en het komt niet in hun hoofd op om zich af te vragen wat de Nederlanders ervan vinden dat zij er zo op achteruit zijn gegaan.

Shalome | 28-03-08 | 10:05

Nieuwe jaartelling. Vandaag ist officiëel 0 NF.

Willianus Wortelus | 28-03-08 | 10:05

@MAXIMO 28-03-08 @ 10:03

Ik denk dat dat het laatste zuchtje verstand was dat uit je hoofd liep

Behangdelul | 28-03-08 | 10:04

Ik blijf het een grandiose actie vinden van de heer wilders.

Draaitafel Demagoog | 28-03-08 | 10:04

Ik word moe en boos tegelijk als ik de reacties op Fitna van bijna het gehele kabinet hoor. Fitna bevestigd nog eens een keer dat we rekening moeten houden met de Islamisering van Nederland (Europa). Het blijft een eng geloof met vele excessen. Ik kots van die gematigde houding van onze ministers. Pechtold en Wotte voorop. Wat een losers.

Lying Dutchman | 28-03-08 | 10:04

de GROTE LES is;
de buitenlandse pers kan zich gematigd opstellen en genuanceerd berichtgeven, terwijl de Nederlandse media lopen te hyperventileren en olie op het vuur te gooien. niet in het minste NOVA.
Laat huileBalkje daar eens gematigdheid en relativeringsvermogen en FAIRE berichtgeving gaan propageren!
Laat van der Onderbroek preventief de Volkskrant verbieden of het NSB hoernaal op zwart gooien!
Stelletje misselijkmakende farizeeërs.
En dan die Pechtol; huichelachtig tegen het CDA aanschurken in quasi religieuze verontwaardiging.
Het is dat van Mierlo inmiddels zo goed als dement is maar anders zou die hem nog eigenvoetig de partij uittrappen.

ranqneuzeKleinburger | 28-03-08 | 10:04

Hoor ik daar een ballon leeglopen?

MAXIMO | 28-03-08 | 10:03

Het was even spannend of Balkenende (die - als er één verantwoordelijke moest worden aangewezen - de verbrande Nederlandse vlag op zijn geweten heeft) zou aftreden, maar ook dat bleek ijdele hoop.

DiagnosisTyphus | 28-03-08 | 10:02

Ik hoor van die linkse moraalridders roepen dat ze niet gaan kijken uit solidariteit. Dan ben je echt een naieve klungel. Over 100 jaar zijn de moslims hier in de meerderheid. We hebben inmiddels wel kunnen constateren hoe tolerant moslims zijn. Nederland wordt een moslimland als we er nu snel niet iets aan gaan doen.

Stanoniem | 28-03-08 | 10:02

@phhs 28-03-08 @ 09:51

Hoe kan je over iets debateren waar je de inhoud niet van kent? Ohw wacht ja inhoud is niet belangrijk voor links die vinden schreeuwen veel makkelijker..

StijlvolRechts | 28-03-08 | 10:01

@sjaakdeslinksesul 28-03-08 @ 09:57

JP was idd alleen maar bezig met zichzelf, en het kabinet, in te dekken. De slogan van dit kabinet luidt zo ondertussen: "Wij nemen hier afstand van". Neem eens een ker ergens geen afstand van en los het op! Daarvoor zitten jullie daar in Den Haag. Potverdriedubbeltjesnogaantoe!

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 10:01

Gruwelijke beelden, Shalome, zijn overal te vinden, in elk land. Ik laat je een stukje tekst zien:

Een filmpje van een gruwelijke steekpartij speelde een belangrijke rol in de rechtszaak tegen de 35-jarige Rotterdammer... ,die vorig jaar zijn ex-vriendin meer dan zeventig keer stak. Tegen de zin van zijn advocaat werden de door een omstander gemaakte bloedige beelden in de rechtszaal getoond.
(Filmje op verzoek van het slachtoffer verwijderd)
www.heetmail.nl/index.php?option=com_c...

Nogmaals, Shalome, oordeel pas over een andere bevolking als je erkent dat in je eigen bevolking ook veel mis is...

Jena | 28-03-08 | 10:00

phhs 28-03-08 @ 09:51
Het treurige, diep treurige van Nederland is dat we een hypocriet als Wilders kennelijk hard nodig hebben om het debat aan te zwengelen. Want de grootste hypocrieten zijn die slappe lullen, aangevoerd door Balkenende, die bij voortduring het debat uit de weg gaan en maar blijven hangen op 'respect' en 'fatsoen'.
Dat filmpje is zoals te verwachten vlees noch vis en voegt inhoudelijk niets toe aan het debat, maar ik heb nog nooit zo veel moslims zich zien haasten te verklaren dat de islam, zoals afgebeeld in dat filmpje, hún islam niet is. Welnu, zoals o.a. Hans Jansen al opmerkte zijn die beelden niet of nauwelijks te onderscheiden van de ??????? propaganda die al jaren de wereld overgaat en waar nooit of zelden afstand van is genomen. Dat is winst.

Schoorsteenveger | 28-03-08 | 10:00

Heeft Maurice al weer een nieuwe peiling gedaan?
Balkenende helemaal gezakt naar een nieuw dieptepunt en Leen heeft voor het eerst in de geschiedenis geen coalitiepartner nodig?

Modderfokkert | 28-03-08 | 09:59

Ga toch niet op ze stemmen vanwege wat andere standpunten.
sjaakdeslinksesul 28-03-08 @ 09:53

-
Haha, ik ben ook voor sex vóór het huwelijk, dus dat snap ik wel. Ik zag 'm al eerder in actie, tijdens het debat over het generaal pardon, en hij maakte toen al indruk. Moest ik in Nederland wonen, ik denk dat ik misschien wel op hem zou stemmen uit nostalgie, een verlangen naar tijden van degelijkheid en goed fatsoen. Gatsie, ik word oud in een rotvaart.

van Maerlant | 28-03-08 | 09:59

Van Geel is ontmaskert als clericale demagoog.
.
Maarrr: Wilders moet zich voortaan open en eerlijk bij de feiten houden. Elke imam in Nederland kan dit filmpje met gemak weerleggen, want de getoonde terrorisme-soera bestaat niet, steniging staat niet in de Koran en de bebloede kindjes hebben bloed van hun vader op hun hoofd, als onderdeel van een onschuldige religieuze rite, die niks met de Koran te maken heeft. Daardoor slaat hij de plank volledig mis, omdat zijn stelling: 'De Islam is Fascistisch' niet bewezen wordt in dit filmpje. Er zijn filmpjes, getuigenissen en betogen van anderen die dat wel doen.
.
Maar iedere moslim die nu openlijk op TV zegt: "dood geen mens, want gij doodt dan de gehele mensheid.", is er weer een die bij de club mag horen. Nu ja, discrimineren mag hij ook niet meer.

tipo | 28-03-08 | 09:58

@phhs 28-03-08 @ 09:51

Na maanden van lawaaidemos, petities, demonstraties van overelkaar heenbuitelende linksdragende dhimmies, die aan een collectieve vorm van het Stockholm syndroom leiden (dank, überbrain), lag mijn verwachting idd te hoog, jammer, erg jammer.

KaiserSoza | 28-03-08 | 09:58

phhs 28-03-08 @ 09:51
Welke poging tot debat doen het CDA, de CU en de PvdA op dit moment? Hysterisch janken en de riedel kwetsen, respect en boel bij elkaar houden wordt voor de tienduizendste keer afgedraaid. Ik vond zelfs Job Cohen met een betere reactie komen dat de regeringspartijen. Wilders kan nog beter met Osama Bin Laden aan tafel gaan zitten dan met het kabinet.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 09:57

-weggejorist-

phhs | 28-03-08 | 09:57

Ipv dat de moslimgemeenschap nu zegt: "Deze beelden bevatten niet de werkelijke wijze waarop een islamiet door het leven gaat. Dit zijn gewoon radicale islamieten die de Koran meer lezen als een handleiding dan een levenswijze." Wordt er gezegd: "Tja tis toch niet echt schokkend hè, nog een kopje koffie ahmed?"

Flikker toch op man. Hoever kan je jezelf in een slachtofferrol drukken.

Invicta | 28-03-08 | 09:57

@Shalome, doe niet zo triest, ik oordeel toch ook niet over jou of wel? Tuurlijk zijn die onthoofdingen erg, moet ik je ook nog wat filmpjes laten zien? Je probeert voor mij te denken, denkt dat je aan de hand van wat lettertjes mij helemaal kent en oordeelt als kip zonder kop.

Jena | 28-03-08 | 09:57

Valt me op dat de peroxide-lovers het alleen maar over de reakties op de film hebben - en die zijn zo slecht en laf en blablabla - en niet over de *kuch* film zelf. In de psychologie heb je daar een woord voor maar ik kom er even niet op. Zo even aan Koer vragen als ie wakker is. Het rijmt waarschijnlijk op lutsers...

zooishettoch | 28-03-08 | 09:56

Godver, Heb vanmorgen al 3x aan collega's moeten uitleggen dat niet iedereen in NL zo dom is als Wilders. Zou bijna wensen dat die randdebiel wel iets schokkends inelkaar had geknutseld.

ErikZA | 28-03-08 | 09:56

je hoort moslims hier zeggen dat ze afstand nemen van terreurdaden ..... maar afstand nemen van die vreselijke passages in de Koran daar hoor je niemand over en daar ligt het hele probleem en geen een journalist durft iemand erom te vragen .
Dan kunnen mensen zeggen de film valt wel mee ? Nou ik zie afgrijselijke beelden ! Maar in Nederland is men verontwaardigd als een cartoon wel of niet ontploft !
Wilders heeft zijn punt allang gemaakt . Het feit dat niemand gisteren op tv zoiets durft te zeggen zegt genoeg . ik heb alleen maar tegenstanders van de film aan het woord gehoord . de mensen van de straat houden wijselijk hun mond . voor dat je het weet heb je beveiliging nodig .
maar om tegenstanders van een politieke stroming tegemoet te komen liggen er al voorgedrukte aangiftes klaar .
Wat zijn wij diep gezonken .
en het gaat gewoon door , geen handen schudden , aparte zwemuren,aparte ziekenhuizen enz
en maar zeggen dat we allen gelijk zijn maar toch een voorkeurspositie EISEN ! DIT IS JE REINSTE APARTHEID !
Bah !

vicecity | 28-03-08 | 09:55

ErikZA 28-03-08 @ 09:37
Je hebt je rot gelachen?! Dit zegt meer over jou niveau van denken dan over iemand anders. Jij lacht om vrouwen besnijdenis, homo's die vermoord worden en om aanslagen? Dode mensen dus.
Grappig gevoel voor humor heb je. Al zou je die beelden allemaal al kennen zijn ze nog steeds niet om te lachen, de film in z'n totaal ook niet.
Ik denk dat het meer een zenuwachtig lachje van opluchting is dat hij de schertsfiguur mohammed niet een varken heeft laten neuqen.
Want dat vind jou niveau mensen toch erg? Sprookjes die niet serieus worden genomen?!

überbrain | 28-03-08 | 09:54

Jena 28-03-08 @ 09:51
Ben je al zo beïnvloed door de wreedheid van de islamtiische woestijnvolkeren dat je je schouders optrekt bij onthoofdingen, massamoord en martelingen? Je bent je al aardig aan het aanpassen om je thuis te kunnen voelen bij je schoonfamilie.

Shalome | 28-03-08 | 09:54

@br00djeaap 28-03-08 @ 09:44

Uhm bruinhemden zaten klaar voor rellen? Je bedoeld vast de bontkraagjes en petjes. Heb je het nieuws wel gevolgd de laatste tijd? Was niet de hele politiek en links nederland in rep en roer want er zouden wel eens aanslagen gepleegd kunnen worden auto's afgefakkelt en weet wat nog meer? Denk jij dat ze daar de bruinhemden mee bedoelde? tsssk tsssk je snap er ook helemaal niets van he. Het is de linkse meute en het kabinet die teleurgesteld zijn. Want ze kunnen Wilders helemaal niets maken en dat steekt. Al die voorbedrukte aangiftes kunnen zo de prullenbak in. Wilders is toch niet de haatzaaier wat we de mensen probeerde wijs te maken. Wilders komt met feiten. Dingen die we allang wisten maar blijkbaar voor de linkse meute niet ernstig genoeg zijn want het word allemaal weg gebagetaliseerd en het was een kut film. Jammer he. Vreemd dat het overwinnings gevoel van de linkse meute. Erg misplaats ook.

StijlvolRechts | 28-03-08 | 09:54

van Maerlant 28-03-08 @ 09:50
Idd, Van der Vlies is de enige die niet hoeft te scoren en zijn gezond verstand laat spreken, wat de SGP trouwens steeds doet in de kamer rond Wilders. Ga toch niet op ze stemmen vanwege wat andere standpunten.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 09:53

Mensen er is ook nog normaal nieuws. 5 fitna-gerelateerde berichten achter elkaar, is wel een beetje te gek voor zo'n kutfilm die in principe niks nieuws brengt.

bR€eZa@hHh | 28-03-08 | 09:53

-weggejorist-

phhs | 28-03-08 | 09:53

Pauw & Witteman:

Hans Jansen + 3

Woordvoererd aldaar gedegradeerd tot Linkse Kerk
Pechtold gemondsnoerd
Aboutaleb gemangeld

Een Soort Iets | 28-03-08 | 09:53

Een aantal jaren geleden werd een leider in opkomst afgeknald door Volkert. Het slachtoffer waarschuwde voor zijn dood meerdere keren voor de demonisering van zijn persoon door zijn çollega's' in Den Haag.

JP en consorten hebben nog niet genoeg bloed gezien. Wéér vervloeken, demoniseren en verketteren een persoon die zijn ware aard, lees film, nog moet laten zien. Wéér worden anders denkende op het schavot geplaatst. Wéér worden vele miljoenen euro's verkwanseld door de lafheid van onze leider JP.

Wees een man en bied je verontschuldigingen aan JP. Sorry Nederland voor mijn opruiende teksten. Sorry Europa voor gebrek aan leiderschap. Sorry wereld voor mijn demonisering van de persoon Geert Wilders.

Arnie | 28-03-08 | 09:52

"Bij het doen van aangifte hoeven alleen de naam Geert Wilders en de naam van de film nog te worden ingevuld."
Wat een service. Iedereen doet mee, zelfs de hermandad, om het de islamitische medemens zo gemakkelijk mogelijk te maken in deze rechtsstaat.

Zijn we doorgaans niet gewend van de overheid. Enige suggesties:
• bij het doen van aangifte hoeven alleen de naam van de imam en de naam van de moskee nog te worden ingevuld;
• bij het doen van aangifte hoeven alleen de naam van de godsdienst en de naam van het heilige boek nog te worden ingevuld.

Schoorsteenveger | 28-03-08 | 09:52

-weggejorist-

phhs | 28-03-08 | 09:51

Ik vond Hans en Grietje veel spannender...

Jena | 28-03-08 | 09:51

Wat een volwassen en, gelet op de omstandigheden, dappere reactie van van der Vlies. In mijn ogen, los van zijn partij, de Nederlander die het pluche van het parlement het meest waard(ig) is.

van Maerlant | 28-03-08 | 09:50

Linkse wereldverbeteraars (u kent het gespuis wel) en die hele kliek van Balkenende hadden uiteraard gehoopt dat Fitna hen munitie zou bieden voor het verder demoniseren van Wilders. Voor het clubje laffe weekdieren dat nu Nederland bestuurt komt daar nog bij dat zij posthume legitimering nodig hadden voor maandenlang paniek zaaien. Helaasch voor hen, Fitna trekt een lange neus. En in plaats van damage control of een reactie die getuigt van enige realiteitszin blijft men dwangmatig in dezelfde gedragsmodus, alsof men een heel andere film gezien heeft (namelijk een die past in hun straatje). Alleen zo zijn de volledig waanzinnige opmerkingen van Balkenende (onderzoek naar strafrechtelijke vervolging...) te plaatsen, het politieke Wilders-spiel moet kost wat kost uitgespeeld, ondanks dat de realiteit een en ander inmiddels onmogelijk heeft gemaakt. I reject reality en substitute my own, dat is Balkenendes motto.

PreventiefRuimen | 28-03-08 | 09:50

brOOdjeaap 9:44
het duurde ook bijna 'n half voor de cartoonrellen uibraken.
juich nog niet te vroeg

kaiser Wilhelm | 28-03-08 | 09:49

Allusss is rustiggg... JP zal wel trots zijn op zijn kordate optredens binnen dit geheel. Is toch allemaal dankzij hem dat we geen onrust hebben. *kuch*

Leopold | 28-03-08 | 09:49

-weggejorist-

phhs | 28-03-08 | 09:49

@überbrain 28-03-08 @ 09:42

"Een massale vorm van het Stockholm syndroom."

'nuff said.

KaiserSoza | 28-03-08 | 09:48

Holland, het land van natte scheten.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 09:48

Tzou aardig zijn zo'n prefabformuliertje even in te skannen. Ben eigenlijk best benieuwd naar de kreativiteit van de heren en dames in 't blauw-zwart...

*vanmiddag even langs 'n pliesiebureau te Rotterdam gaat*

widtvoet... | 28-03-08 | 09:47

Pauw en Pauw hadden natuurlijk aan Abu Thaleb moeten vragen: roept U bij deze alle moslims in Nederland op om afstand te nemen van alle haatzaaiende passages in de koran?
@ bottehond 28-03-08 @ 09:39

Natuurlijk hadden ze dat moeten vragen, maar...

1. P&W stellen nooit moeilijke vragen aan linksmenschen.
2. Aboutaleb is die mening wel toegedaan, maar zal dat nooit zo pontificaal op TV zeggen, want het blijft wel politiek, en stemmen dienen ten alle tijde gewonnen te worden, zeker voor de PvdA.

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 09:46

Teen 28-03-08 @ 09:45
God, zelfs Teen krijgt niks grappigs uit zn muil vandaag. Het zit heel diep.

zooishettoch | 28-03-08 | 09:46

@ kwarkoo1 28-03-08 @ 09:43

Ken het niet. Bewaar maar goed voor je kleinkinderen.. 'opa heeft voor jullie in de bak gezeten'.. ;)

wopper | 28-03-08 | 09:46

Wat een gefrustreerde anti-Wilderstypetjes weer vandaag.

Teen | 28-03-08 | 09:45

Niks nieuws in de film te zien, ook niks dat we nog niet gehoord hebben, slechts een vooral saaie opsomming van wat we allang wisten, tot dusver is dus vooral slap, slap van Wilders, nog slapper van het kabinet dat helemaal opgaat in hun dhimmi-rol, en vooral het uitblijven van reaktie vanuit de moslim wereld is slap. Bah!

Niks te zien, vooral doorlopen mensen, niks aan de hand! Iets met glas, plas enzo.

KaiserSoza | 28-03-08 | 09:45

Ik zat gister een klein stukje van een programma te kijken gepresenteerd door die vent van de Lama's. Er zaten daar 3 mossels. Eén daarvan, die met zijn mooie (neppe) tasje, kwam niet verder dan: 'Iek kan daar alleen maar om lachen man' waarna hij voor een minuut lang de slappe lach had.
Hij heeft van zich laten horen, dus pas op.

Rest In Privacy | 28-03-08 | 09:45

Nog erger dan die aangifteformulieren is het onderzoek dat het Openbaar Ministerie uitvoert naar Fitna. Er lijkt mij totaal geen redelijke grond voor te zijn. Dit is stalinistische intimidatie. Balkenende is in overtreding volgens artikel 355 van het wetboek van strafrecht (’Misdrijf van minister’).
www.hetvrijevolk.com/?pagina=5593

Mark d'Aviano | 28-03-08 | 09:44

-weggejorist-

br00djeaap | 28-03-08 | 09:44

Grote overeenkomst tussen GS en Wilders is wel dat ze beiden verdomd handig zijn met selectief copypasten. Los van het taalgebruik is er nergens zelfs maar het flauwste vermoeden van originaliteit. Wanneer krijgt hij weer een column hier?

Trio_do | 28-03-08 | 09:44

wopper 28-03-08 @ 09:41

Dat intervieuw heb ik op de harde schijf staan..

kwarkoo1 | 28-03-08 | 09:43

Gisteren NOS journaal interview met het zoveelste moslim orgaan: Wilders gebruikt alleen maar voorbeelden uit het buitenland. In Nederland is nooit iets gebeurt. Dit zegt hij zonder te knipperen met zijn ogen. Nou, denk je dan, de interviewer zal nu wel zeggen: 'En Theo van Gogh dan?'
Neen, hij zegt niets en laat meneer gewoon zijn onzinnige zogenaamd verstandige analyse doen waariin hij het blijkbaar heel normaal vind wat moslims uithalen.
Ik heb het bewust niet over fundi moslims omdat ik ervan uitga dat elke moslim het met het geweld eens is totdat ik een keer een tegen demonstatie tegen het terrorisme en de sharia zie. Van moslims wel te verstaan.

Iedereen vind het meevallen, iedereen had erger gedacht...
Men ziet de meest vreselijke beelden van vrouwen besnijdenissen, onthoofdingen, van Gogh moord, aanslagen, doden en het valt we l mee.
Want wat wij echt erg hadden gevonden is dat de fantasie figuur mohamed op een varken was geplaatst. Dat was pas shocking geweest.

Dit hele angstland is knettergek geworden. Een massale vorm van het Stockholm syndroom.

überbrain | 28-03-08 | 09:42

*Zouden ze vandaag in het MO ook Betamax videobanden gaan verbanden?*

Hooijstra | 28-03-08 | 09:42

@ kwarkoo1 28-03-08 @ 09:36

Dat wordt dan rap bijbouwen!
Pliesiestaat Nederland wil het beste jongetje van de klas worden.
Trouwens, ook Robbie Muntz stapt naar advocaat: In de film is de stem van Muntz te horen onder beelden van Theo van Gogh. Het fragment komt volgens de programmamaker uit een radiointerview dat hij met Van Gogh had. (Televaag)

wopper | 28-03-08 | 09:41

En dat alles nu rustig is, ziet JP natuurlijk als gevolg van zijn kordate optreden. Ontzettende lul, volgende keer een film over de gevaren van dit kabinet van angsthazen voor de democratische rechtsorde.

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 09:40

Kun je ook aangifte doen tegen balkenende.
Die heeft tenslotten die hele crap wereldwijd opgeblazen.
Staat nu gigantisch voor lul, en daar is hij misschien wel het kwaadste over.
JaJa JP het valt niet mee om wereldwijd voor paal te staan om een plak en knip filmpje.
En dat terwijl Wilders van te voren heeft gezegd dat de film niet beledigent zou zijn.
Tja nu zijn ze nog steeds niet van die vervelende Wilders af.
Opzetje mislukt om Wilders nog verder te demoniseren.

Jaapioooo | 28-03-08 | 09:40

Ik vond Deep Throat destijds beter.

Lekker Belangrijk© | 28-03-08 | 09:39

Doe-eens-rustig 28-03-08 @ 09:32

Pauw en Pauw hadden natuurlijk aan Abu Thaleb moeten vragen: roept U bij deze alle moslims in Nederland op om afstand te nemen van alle haatzaaiende passages in de koran? Dat kunnen ze namelijk niet en dát is de bottleneck. Het verweer van alle moslims die ik zag en hoorde was: "niet alle moslims zullen dit soort daden plegen". Daar gaan we maar even van uit, maar het zegt en betekent niets. Maar nu hebben de MSM de kans om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken. Panorama ligt voor op punten. "We islamiseren al", schreef dat blad vorige week:

www.breedveld.org/

bottehond | 28-03-08 | 09:39

Balkenende cs hebben in hun broek gescheten de afgelopen maanden en zich internationaal ingedekt om het gebrek aan leiderschap te camoufleren. Zo reageert onze democratisch gekozen regering dus op een (mogelijke) crisis. Balkenende: bah. En dan nu stoer gaan roepen dat er maar eens een onderzoek moet komen naar de mogelijkheden van rechtsvervolging. Makkelijk om te zeggen nu alles meevalt. Balkenende: je bent een lafaard en vreselijk door de mand gevallen. Een politiek opportunist. Shame on you PJ!

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 09:38

Kan iemand in Almere even zo'n formulier ophalen bij de politie, en uploaden naar Dumpert?

Mark d'Aviano | 28-03-08 | 09:38

Whahaha! Stelletje lutsers! Wat een prut produkt ik heb me rot gelachen. Maar goed de diepgang is natuurlijk wel ongeveer gelijk aan het denkniveau van de Wilders stemmer, dat dan weer wel.
Het is de man met the Dutch politician with the white hair weer gelukt om NL belachelijk te maken.
Wilders is een ruft in een glas water, maar dat roepen sommige van ons natuurlijk al jaren.
Wilders maak jezelf eens deaud ofzo, zodat de wereld kan zien dat je toch iets van schaamte kent

ErikZA | 28-03-08 | 09:37

Rustig aan... kom op rustig aan... geen reacties... nauwelijks reacties... zowel hier al daar... tegenvallende film.. alles was al bekend.... waarom toch zo'n film... puur kwetsend wat Wilders doet... geen toenadering... bange man die Wilders... laffe man die Wilders... waar zijn de oplossingen?.... geen oplossingen... knip en plakwerk... simpel knip en plakwerk... aldus de Linkse Provincialen en Marginalen in de Media

Een Soort Iets | 28-03-08 | 09:37

wopper 28-03-08 @ 09:34

Dat zal volgend jaar vele uurtjes politiecel worden voor velen van ons.

kwarkoo1 | 28-03-08 | 09:36

Hoogtepunt gisteren van Hans Jansen was nog wel de uitleg over zijn functie in het debat. Daar waar Pechtold dacht dat dit misschien dan de woordvoerder van Wilders is. Legt hij even haarfijn uit dat het niet aan hem is om oplossingen te bieden op maatschappelijke problemen, maar dat hij als wetenschapper vooral observeert.
Pechtold concludeert daarna non verbaal dat er dan niet te discussiëren valt.
Bij die observatie van Hans Jansen zit overigens al vanaf minuut één na de film en voor de film een betere analyse dan van de volledige tweede kamer en het kabinet.

Hooijstra | 28-03-08 | 09:36

we hebben hier toch een hele belachelijke situatie;Wilders maakt een Film die gewoon weergeeft wat er gebeurt is in het verleden en er komen dan speciale aangifte formulieren en weet ik veel wat nog meer.De film van Ome Geert is gewoon een weergave van wat er in de Koran staat en wat er gebeurt is;niets meer en niets minder.Als we al aangifte moeten doen,dan moeten we dat tegen de Koran doen en niet tegen de film.wat een belachelijk land is nederland toch geworden en wat een belachelijke Minister President hebben we toch.

salonsocialist | 28-03-08 | 09:35

-weggejorist-

Polemieke Telkamp | 28-03-08 | 09:35

@ kwarkoo1 28-03-08 @ 09:31

Ja. Europese landen stemden tegen. Maar de EU is het er mee eens. Bizar, niet

wopper | 28-03-08 | 09:34

Hee, zuurpruimen. Gefeliciteerd met jullie kudtfilm. Vooral wild trappen en JPB de schuld geven. Begrijp wel dat jullie daardoor net zo triest zijn als hij. Sterkte met het verwerken van de teleurstelling. Ik kijk al uit naar de rest van jullie reakties vandaag. Schrijf het maar lekker van jullie af.

zooishettoch | 28-03-08 | 09:33

Toch wat magertjes om nu te roepen dat de regering zich voor niets heeft ingespannen om onrust te voorkomen met als argument dat er geen onrust is gekomen. Sterk staaltje van stompzinnig redeneren. Ongeveer van hetzelfde wetenschappelijke niveau als meneer Jansen gisteravond hanteerde. Hij kreeg ze links en rechts om de oren.

Trio_do | 28-03-08 | 09:33

Bij P&W zei Abu... "Ik ben helemaal Nederlander". Geweldig; flikker vandaag dan nog dat Marokkaanse paspoort weg. Geen woorden, maar daden!

Boven het Maaiveld | 28-03-08 | 09:32

WEL POTVERDRIE! En als ik aangifte doe van inbraak in mn auto zit ik 4 uur op het kathoar van de plizie. Het moet niet gekker worden. Volgens mij is er meer autoinbraak dan rechtsdraaiende filmterrorisme?? of zie ik dat nou verkeerd. En dan nog eens wat: wist je dat er bij mij in de straat verkeersborden staan (met dank aan diezelfde plizie) met daarop: "Risicogebied - parkeren op eigen riciso".

Schiet mij maar lek. Gewoon een straat in Amsterdam.

Dries | 28-03-08 | 09:32

@bottehond 28-03-08 @ 09:23
Akkoord, zijn optreden voor de NOS was verdedig-het-kabinet-politiek. Ik refereerde dan ook aan P&W van gisterenavond. De angst in NL voor de Islam is - terecht - groot. Deze angst klan alleen door de moslimgemeenschap zelf weggenomen worden.

Wat u onstuimig noemt, noem ik positivisme.

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 09:32

Blijkt Balkenende toch een HUILEBALKenende! Slappe zak

Aldebaraan | 28-03-08 | 09:32

@Zeurders 28-03-08 @ 09:28

Provocatie? Er was niets provocerends aan heel die film. Iets wat Wilders ook altijd gezegd heeft. De linkse meute en de moslims die gingen daar voor het gemak vanuit want heej het maakt niet uit wat Wilders roept. Wij zijn altijd tegen en hij pest ons boehoe.. Niet dus hij confronteerd mensen alleen met de feiten. Jammer he dat het geen provocatie was.

StijlvolRechts | 28-03-08 | 09:32

Toen mijn niet-Moslim ouders rond de jaarwisseling door 50 Marokkanen werden bedreigd kregen ze geen hulp van de politie.

Calastir | 28-03-08 | 09:31

Oja, fantastisch optreden van Hans Jansen gisteren bij
Pauw & Witteman!

CultuurBarbaar | 28-03-08 | 09:31

Voel me Fitna een goede nacht rust.

Lachende mandarijn | 28-03-08 | 09:31

wopper 28-03-08 @ 09:30

En zo worden we langzaam maar zeker monddood gemaakt.

kwarkoo1 | 28-03-08 | 09:31

Is een voorbedrukt aangifte formulier een aanzet tot smaad?

Geert bel us effe een goeie advocaat en doe us gauw aangifte tegen die kudt-pliesie

worm | 28-03-08 | 09:31

Zo kunnen we nu weer over naar orde van de dag....?
ben beetje (anti)wilders moe

benraad | 28-03-08 | 09:30

Jammer Geertje, provocatie mislukt...

Zuurders 28-03-08 @ 09:28

Je snapt het echt niet, is het wel?

bottehond | 28-03-08 | 09:30

Ik leef ook nog.

Nog twee jaar en dan is Balkenende weg.

Teen | 28-03-08 | 09:30

@ botte & all,

GENÈVE - De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft donderdag met ruime meerderheid een resolutie aangenomen die zich uitspreekt tegen de toegenomen schoffering van religies.
Europese landen stemden tegen

www.volkskrant.nl:80/buitenland/articl...

wopper | 28-03-08 | 09:30

In Iran kun je voorgedrukte formulieren krijgen om je buurjongen aan te geven als ie homo blijkt te zijn of voor als je vrouw zonder begeleiding naar buiten is geweest. Je kunt ook kiezen voor de straf: Steniging, ophanging of onthoofding. Handig hoor!

JeGrootmoeder | 28-03-08 | 09:30

Best docu ... goeie feiten. Niet schokkend omdat iedereen al wist zo ongeveer wist wat er in de Koran stond. Dat nu de letterlijke vertaling wordt gegeven heeft dan niet het schokkende effect van de eerste keer.

qike | 28-03-08 | 09:30

Voorgedrukte aangiftes, mag dat wel??
Elke analfabeet, boerenlul of wie dan ook kan nu dus aangifte doen.
Zoiets heet manipulatie dacht ik zo.
Maar ja, zal wel weer aan mij liggen....

CultuurBarbaar | 28-03-08 | 09:29

Radio 1 blijft maar baardmannen in Pakistan, Afghanistan etc. etc. opbellen om hen op ideeën te brengen...

~Johan | 28-03-08 | 09:29

Hele kabinet staat voor paal!!!!

Geert: ik ben het helemaal niet altijd met je eens (vaker niet dan weL0 maar nu heb je een punt!!

Balkie: bedankt dat je ons voor de hele wereld zo voor schut hebt gezet! Wij lijken wel België

worm | 28-03-08 | 09:29

Jammer Geertje, provocatie mislukt...

Zeurders | 28-03-08 | 09:28

@ E8311 28-03-08 @ 09:23

Ga jij maar even lekker met die twee meneren in die witte lassen mee, die hebben een snoepje voor je en daar word je weer helemaal rustig van.

*duwtje geeft*

Dag hoor, dahag.

kolonel klootoog | 28-03-08 | 09:28

bottehond 28-03-08 @ 09:23 Ik durf om duizend gulden te wedden dat Aboutaleb niet openlijk afstand durft te nemen van Moslim Terrorisme. Dat deed ie gister niet, morgen niet en nooit niet. Hij draait om de hete brij heen.

Willianus Wortelus | 28-03-08 | 09:27

@gentle giant 28-03-08 @ 09:24
Fantastisch! Waar is het vervolg?

Hooijstra | 28-03-08 | 09:27

wat een bullshit die fitna formulieren ... aanstellers, ga's deaud ... next!

increment | 28-03-08 | 09:26

* 28-03-08 @ 09:13
Er arriveerde net een Hummer met een aanhanger koffie en een silo likkoekjes. Leen zat achter het stuur. Hij riep 'volhouden, versterking is onderweg'. Sympathiek hè?

Klukkluk | 28-03-08 | 09:25

@ kolonel klootoog 28-03-08 @ 09:20
Ik ga zometeen de metro proberen. Stiekem hoop ik dat er nog wel eentje even gaat schreeuwen. Of dat iedereen zo onder de indruk is dat ik een keer niet wordt geirriteerd door luidruchtige muziek uit mobiele telefoons.

Hooijstra | 28-03-08 | 09:25

-weggejorist-

Polemieke Telkamp | 28-03-08 | 09:24

Want ondanks dat Aboutaleb gisteren gePWND werd door onze arabist zei hij toch enkele zeer verstandige dingen. Is het niet zo dat de Nederlandse bevolking van de moslimgemeenschap wil horen dat zij zich distantieren van extremisme? Dan zijn we al zeker halverwege.

Doe-eens-rustig 28-03-08 @ 09:17

Je bent wat onstuimig, heur. Halverwege? Abu Thaleb beweerde bij het staatsjournaal nogal krasse dingen, die neerkomen op halve waarheden.

Wat Fitna vooral aantoont is dat zelfislamisering anno 2008 een grotere bedreiging is vor Nederland en het Vrije Westen dan de islam tot nu toe is. De Balk (die uit paniek en woede bijna een dictatuur gevestigd had in Nederland als de PvdA hem daarvan niet had weerhouden) en dhimmi Rob van Wijk zijn daarvan goede voorbeelden. Lijst zelf aan te vullen. Dat zal weinig moeite kosten.

bottehond | 28-03-08 | 09:23

@stoutklein_kutkonijn 28-03-08 @ 09:20

Wat jij zegt! Kun je op dat standaard Fitna aangifteform De naam Wilders gewoon vervangen voor Balkenende? Wat een lutser zeg. Zodra ik die kop zie schiet het schaamrood me op de kaken.

Devia Vir | 28-03-08 | 09:23

Nu de film gewoon een nette film is wat Wilders ook altijd gezegd heeft. Is het ineens een laffe man. Had hij in de film zijn reet afgeveegd met de Koran is het een rechts extreemist die mensen aanzet tot haat. En zo hebben we altijd wel wat te zeiken. Het is haast alsof het Kabinet teleurgesteld is dat de film netjes was en de pluris niet uitbrak. Want dan had het kabinet een rede gevonden om van Wilders af te komen. Kom op het ligt er zo dik bovenop! Er zijn zelfs voorbedrukte aangiftes om het de mensen makkelijk te maken om aangifte tegen Wilders te doen. Maar voorbedrukted aangiftes voor mensen die berooft zijn door Marokaans tuig, wat een stuk vaker voorkomt dan een filmpje van Wilders die zijn er dan weer niet. Ik schaam me diep voor dit Kabinet wat een zielige aanfluiting van de democratie..

StijlvolRechts | 28-03-08 | 09:23

Hoe kan de Nederlandse regering, "ons" gereformeerde kabinet, nou afstand nemen van de beelden van Wilders??
In navolging van de gebeurtenissen die Wilders opsomt, en die de regering tijdens eindeloos ouwehoeren alweer lijkt vergeten te zijn, heeft zij, de regering, wel besloten DE GEWAPENDE STRIJD (JIHAD TEGEN HET TERRORISME) aan te gaan met de moslis-extremisten !!! Ná 9-11, ná Madrid, ná Londen. In 010 is NB een aanslag verijdelt, anders was Geert zeker wél de HELD.
DRIE MAAL GVD VOOR JP !!
HOE KAN DIE GEREFORMEERDE MOSSELBANK DAN ZO LULLIG REAGEREN !!
De Nederlandsche soldaten die in Irak en Afganistan zijn, vechten tegen Taliban, Sadam en Al Kajda (nieuwe spelling) etc, Fitna ondersteund juist de causaliteit van die heisa. Prima toch ??
En nog dit --> wat jaren terug heeft de KLIEK VAN BUSH een filmpje in elkaar gedraaid dat meer leugen bevatte dan het lang was, deze ejaculatie van kul made in america was voor onze gestudeerde JP aanleiding om USA te steunen in IRAK, etc, etc.
de hypocrite Nederlandse ZOOI.
ABRAHAM HAD TWEE ZONEN --> MOHAMMED EN JEZUS !!

E8311 | 28-03-08 | 09:23

Een gestandaardiseerd aangifteformulier tegen de film Fitna. Vanwege de verwachte stroom van aangiften.

Ik had het in dit land ook niet anders verwacht. Zelfs voor fietsendiefstal, het bekendste Oudhollandsche gezelschapsspel, bestaat nog geen éénduidig aangifteformulier. Maar voor Fitna lag het al klaar voordat de film uit was. Ik mag toch hopen dat dit formulier er ook in het Arabisch en Turks is.

Chiant | 28-03-08 | 09:22

@redactie

Hoe is het met het bushokje in Dokkum afgelopen?

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 09:21

Afgang Balkenende en de meejankers is thans compleet

JP Balkenbrij | 28-03-08 | 09:21

Wat. Een. Kudtfilm. Zelfs dat flauwige Emmanuelle-waasje, wat normaliter een enorme trigger is, maakte het niet tot het hoogtepunt waar ik stiekem op hoopte.

En in de bus was het ook al rustig.

Geert Wilders kan voor zijn volgende projectje beter Michael Moore in huren.

kolonel klootoog | 28-03-08 | 09:20

Ik wil eigenlijk aangifte doen tegen Balkenende: Hij is eigenlijk degene die de hele boel heeft lopen ophitsen.

stoutklein_kutkonijn | 28-03-08 | 09:20

Alles overwegende kom ik tot de volgende conclusies:

1 De film is feitelijk en helemaal niet schokkend.
2 Moslims die hier aanstoot aannemen, moeten zich werkelijk afvragen waarom ze zich niet duidelijk hebben gedistantieerd van de getoonde gruweldaden.
3 De werkelijk heel grote verliezer in deze media hype is ons aller lulletje rozewater JP. Wat een ontzettend min, slap aftreksel van een staatsman. Wat een lutser. Ik schaam me werkelijk diep mij als Nederlander te moeten laten vertegenwoordigen door zo’n ruggegraatloze, intrieste, bibberende reli-mongool.

logmaarsierlijk | 28-03-08 | 09:19

JPB is een doekel!

sjaakdeslinksesul | 28-03-08 | 09:19

@ Redactie:

Ik heb me sinds het Kim Holland topic van gister niet meer gefapt, tijd voor iets nieuws over BNN presentatrices, afgeschreven playboybunnies of geyle kamerleden?

Rest In Privacy | 28-03-08 | 09:18

Briljante zet van Wilders, die milde Fitna. Hij is natuurlijk ook wel goed maar niet gek. Wie vallen er door de mand? Nationaal weekdier en ere-landverrader Balkenende. Die staat na maandenlang op standje Total Hysteria te hebben gefunctioneerd volledig in zijn hemd. Hij lijkt het zelf niet in de gaten te hebben en distantieert zich nog maar eens van de in Fitna vertoonde feiten. Hij verwerpt daarmee dus als het ware de realiteit. La-la-la-la, ik hoor niks en zie niks, dus is er niks! Als spreekwoordelijke klap gaat ie onderzoeken of het vertonen van Feitelijke Gebeurtenissen strafbaar is en geeft daarmee het begrip surreeel een geheel nieuwe dimensie. Intussen zijn de usual suspects als de opperrat uit het nationale riool 020 bezig met het masseren van de lange teentjes van onze moslimvrienden. Goh wat knap zeg dat jullie zo beheerscht reaguren op het vertonen van de Feiten in Fitna! Nou, dat verdient een extra kopje PikWik. Koekje erbij?

PreventiefRuimen | 28-03-08 | 09:18

Bij de redactie van Liveleak gaat de Veuve Cliquot open

belgianbeauty | 28-03-08 | 09:18

Hebben ze voor kinderporno ook standaardformulieren of is Wilders een uitzondering.

Kardinaal Ton | 28-03-08 | 09:18

De film heeft toch wel wat commotie veroorzaakt, die hopelijk gebrukt zal worden om nu eens echt een goed debat te voeren. En wellicht kunnen we er dan toch nog uitkomen met z'n allen. Want ondanks dat Aboutaleb gisteren gePWND werd door onze arabist zei hij toch enkele zeer verstandige dingen. Is het niet zo dat de Nederlandse bevolking van de moslimgemeenschap wil horen dat zij zich distantieren van extremisme? Dan zijn we al zeker halverwege.

Doe-eens-rustig | 28-03-08 | 09:17

@Willianus Wortelus 28-03-08 @ 09:14
Ik hoorde in de wandelgangen dat Leen ooit als eerste een film heeft gemaakt over geloof, maar dat vooral over geloven in jezelf gaat. Of voor anderen dan weer geloven in Leen.

Hooijstra | 28-03-08 | 09:16

Geert heeft geen acteurs gehuurd, dus het zijn échte beelden.
Ik snap nog steeds niet waarom haatdragende preken van haatzaaiende imans, gefilmd door vermoedelijk ook haatzaaiende islamitische cameramensen niet door een christen of atheist uitgezonden zouden mogen worden, maar wel op hele stapels moslim-sites te zien zijn. Wat zeuren ze dan?

Vogelbeest | 28-03-08 | 09:16

[Aluhoedje on] Fitna is uit en plotseling stijgt het aantal Chinese immigranten.. hmmm.. Wat vinden Chinezen eigenlijk van de islam?[/Aluhoedje]

Devia Vir | 28-03-08 | 09:16

Hebben jullie allemaal al de enquete op www.ad.nl ingevuld en gezegd dat jullie de film ook geweldig vinden? Rechterkolom!

dr.spin007 | 28-03-08 | 09:15

*vult aangifteformulier in* Hoe spel je tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend ook al weer?

zooishettoch | 28-03-08 | 09:15

Heeft Leen al gereageerd?

Willianus Wortelus | 28-03-08 | 09:14

Zonder oorlog, geweld, onderdrukking of andere vorm van angst verspreiding kan er geen fundamentalistische geloof functioneren! Dat geld voor alle soorten geloofsovertuigingen!

Knikoor | 28-03-08 | 09:14

oeps. Ik bedoel natuurlijk 'Hij zei'. Mijn hemel wat een vrijdag faut.

Hooijstra | 28-03-08 | 09:14

Helaas nog geen vermelding van de nieuwe koning van het vrije woord Hans Jansen.
De man werd gisteren voor de welpjes geworpen van D'66 Pechtold, Alibaba aka Aboutaleb en de 40 rovers uit Slotervaart en nog wat politiek correct Nederland.
Volgens mij had Hans Jansen alles wat hij zij net zo goed in het Hebreeuws kunnen zeggen tegen deze mannen, want van echt luisteren kwam het er niet van.

Hooijstra | 28-03-08 | 09:12

We gaan NL toch niet verder verlagen door Wilders aan te geven voor Fitna. We hebben hier vrijheid van meningsuiting, daar zou Nederland eens wat trotser op moeten zijn. In plaats dat premier Lapzwans preekt over naastenliefde, maar ondertussen een van de basale dingen van onze democratie over het hoofd ziet.

Kardinaal Ton | 28-03-08 | 09:12

Desondanks vindt Balk het nog steeds allemaal niet kunnen. Deze man heeft inmiddels onherstelbare imago schade opgelopen, voorzover dat nog kon. Allleen al daarvoor +1 voor Fitna.

drijflijk | 28-03-08 | 09:11

Hier ook nog alles onder controle - OVER - Geen grimmig kijkende moslims met gebalde vuisten te zien - OVER - Verzoek om meer koffie. Ik herhaal: meer koffie - OVER EN UIT

Klukkluk | 28-03-08 | 09:11

Hoor net op het journaal dat de moslimorganisaties van onze Zuiderburen toch heel boos zijn...

Just my opinion | 28-03-08 | 09:10

*Bergt ze bloembollen op*

Barkruk | 28-03-08 | 09:09

we gaan het zien. er staan altijd wel weer een paar haatbaarden op, die een vlaggiesfik competitie uitschrijven. Rageboy zal ook zijn keel weer schraal boeroepen.
En de rest zal zwijgen zoals altijd

strepsol | 28-03-08 | 09:09

Ze zijn nog bezig met de vertaling, die is altijd lastig, want daar moet natuurlijk een beledigende twist in mee worden genomen.

* | 28-03-08 | 09:09

-weggejorist-

eddie no so nice guy | 28-03-08 | 09:09

Wat een stelletjes lafbekken (Balkenende cs). Vlug op tournee gaan omdat schreeuwen: "Wir haben es nicht gewusst". Met dit soort zielpoten moet je dus de oorlog winnen. Balkenende, van mij mag je weer een kleurspoeling nemen!

Boven het Maaiveld | 28-03-08 | 09:08

Maar de aangifte moet wel voor 1 april binnen zijn

Iko Nal | 28-03-08 | 09:08

'De standaard' vanmorgen : Nu blijkt dat de film veel minder aanstootgevend is dan werd gevreesd, kan men zich afvragen of hij Wilders de das niet zal omdoen. Het klopt dat de rechtse politicus al maanden in de internationale belangstelling staat, maar nu in de film de Koran toch niet wordt afgeschilderd als een 'fascistisch boek', rijzen er vragen bij de zelfverklaarde 'moedige Wilders die geen blad voor de mond neemt'.

belgianbeauty | 28-03-08 | 09:08

Dus het spaanse El Pais komt er eindelijk ook achter dat de autochtone nederlanders het zat worden om steeds maar immiganten met een grote bek binnen te laten.
Heeft die film toch nog wat mensen wakker geschud.

Sinar | 28-03-08 | 09:07

En we pakken het dagelijkse leven gewoon weer op.
*heeft nog steeds 'De Film' nog niet gezien*

Rest In Privacy | 28-03-08 | 09:07

Niet te snel oordelen, he? Volgens de Grote Leider is er een CRISIS op komst!

JeGrootmoeder | 28-03-08 | 09:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl