Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

SP liegt folder aan elkaar

kirti_mohan.jpgHartverscheurende materie hoor, de SP-folder die op onze deurmat viel. In de categorie 'bijstandsdrama' maken we kennis met Kirti Mohan, een 24-jarige alleenstaande moeder die ondanks haar nieuwe baan nog net zo arm en vooral ZIELIG is als toen ze een uitkering had. Om dat te bewijzen heeft de SP haar huishoudboekje geopenbaard. Ha lekker, cijfertjes! Hier pagina een en twee, leest u even mee? Kirti verdient maandelijks 1034 euro. Daarvan houdt ze maar 58 euro over, want 1034 euro is zogenaamd te veel om nog huurtoeslag (119 euro) en zorgtoeslag (46 euro) te krijgen. Oh ja? Toch vreemd dat de belastingdienst daar heel anders over denkt. Hoe zit dat nou, 'alleenstaande' moeder Kirti? Heb je soms iets verzwegen voor die sympathieke SP-hoernalist Daniël Peters? Die Peters is sowieso een sukkel, want Kirti's bijbaantje als schoonmaakster zien we ook al niet terug in haar huishoudboekje, evenals een 'extraatje' van 45 euro dat ze maandelijks uit onduidelijke bron opstrijkt. En waarom doet Kirti huilie huilie over een studieschuld, die je met een minimumloon nog helemaal niet terug HOEFT te betalen? En dan zwijgen we nog even over haar internetabonnement van 60 euro (driedubbele glasvezel aan laten leggen?) en de 175 euro die ze moet betalen na iets te enthousiast geshopt te hebben bij Wehkamp.nl. Ja mensen, die Kirti heeft het er maar moeilijk mee. Gelukkig heeft ze de SP om voor haar op te komen.

Reaguursels

Inloggen

Voelt het nu fijn om lekker dom rechts te lullen?
Altijd leuk om op de SP te zeiken, bij gebrek aan eigen inzicht.

Mr. Wrong | 26-03-08 | 23:07

SJIEKE TRUT..... benen wijd

televisionkill | 25-03-08 | 09:36

oh mijn god en dat mens heeft een kind.. damn

op de schandpaal nagelen dat mens

KissTheDevil | 25-03-08 | 02:41

OK, waar te beginnen? 381 euro aan huur... probeer eens ergens een flatje te huren, onder de 300 kan best. 75 euro aan water... wellicht het gat in de badkuip repareren? Wel 60 euro aan internet uit willen geven en 58 aan eten en kleding? Och, het is een keuze zal ik maar zeggen. Studieschuld op de MBO? Dat kan niet van de studiefinanciering zijn, want MBO's hoeven die niet terug te betalen, dacht ik. Lesgeld? Ik weet niet wat een MBO kost, maar een HBO van ca 1500 euro per jaar is ook nog te doen met een bijbaan.
En hoe kan mevrouw een internetaansluiting van 60 euro per maand hebben als ze in de schuldsanering zit? Hoort de schuldsaneerder daar niet iets aan te doen?
Conclusie: Er zijn mensen die het slechter hebben. Wellicht moet deze vrouw eens kritisch naar haar uitgaven kijken. Daar kan ze een hoop profijt van hebben.

knipkip | 24-03-08 | 21:21

@Ohja 24-03-08 @ 17:15
Het kan ook zo nu en dan wel leuk en makkelijk zijn, in ieder geval goed voor mensen om op z'n minst een bepaalde tijd weinig geld te hebben. Had dat idee toen nog niet geheel zo (als student, had daarbij veel minder dan de bedragen hierboven). Maar vind het in ieder geval nu wel steeds nuttiger om een aantal jaar van een (zeer) klein budget te hebben moeten rondkomen. Je moet steeds creatiever met geld omgaan en nog sterker prioriteiten stellen. Of je nu op hetzelfde niveau blijft of steeds meer verdient, het is, een ervaring die nuttig is en, hoe gek het wellicht klinkt, zelfs z'n charme heeft. Ik kan in ieder geval niet zeggen dat ik met minder niet gelukkig was.

Dit is een andere visie dan het Kirti huilie verhaal zoals hierboven en ik deel dan ook de door jou beschreven positieve insteek.

Schout-bij-nacht | 24-03-08 | 21:04

Schout-bij-nacht 24-03-08 @ 11:13 Thanks. Dat artikel doe ik misschien inderdaad nog wel ook. Komt wel goed hoor. Daarom doe k die opleidingen, om te zorgen dat het goed komt. :)
-
jemoeder_ 24-03-08 @ 12:08 Aww. Thanks.
-
Wat ik ook vaak niet snap, van deze mevrouw niet, maar van heel veel mensen niet is waarom je dan aan een kind begint. Ik zou daar pas over na gaan denken ik het financieel, relationeel en in alle andere opzichten goed voor elkaar zou hebben. Verder is SPW een opleiding waarvan vooraf al wel bekend was dat in de meest populaire hoeken (woonbegeleiding en met jongeren werken) niet zoveel werk is. Als je een keuze maakt moet je de rest van je leven daar eigenlijk op in richten. Dat een relatie niet blijkt te werken, dat kan ik me nog voorstellen, zulke dingen zijn ook moeilijk te voorspellen (hoewel dat ook daarin relatief is, van sommige mensen kan je ook wel zien aan komen dat je er beter niks mee begint). Als ik een opleiding zou kiezen waar weinig werk in was, dan zou ik extra moeite doen om toch een soort meerwaarde te ontwikkelen, doe je dat niet dan vind ik t ook wel een klein beetje eigen schuld, of op z'n minst niet zo handig dat je dan geen werk daar in vind. Een vriendin van mij die doet bijvoorbeeld filosofie. Dat doet ze meer uit interesse dan omdat er zoveel werk in is en daarom doet ze ook een cursus tot administratief medewerker, dat vind ik wel slim. Iedereen kan en mag in Nederland lekker vrij kiezen wat hij/zij leuk vind, maar een beetje vooruit kijken en waar nodig indekken is wel slim natuurlijk.
-
Ik geloof overigens dat ik ook niet alle mogelijke voorzieningen gebruik waar ik gebruik van zou kunnen maken. Dit dan meer omdat ik het niet nodig heb en het dus liever laat liggen voor de personen die het wel nodig hebben. Als SP lid zag ik mezelf als een set toekomstige sterke schouders maar ik begrijp de frustratie m.b.t. dit soort (en dan is zij nog niet eens de ergste) mensen maar al te goed. Ik ben zelf ook meerdere malen zeer gedesillusioneerd geraakt door de houding van deze in mijn destijds nog naieve ogen 'hulpbehoevenden'. Nog steeds zie ik mezelf als socialist alleen vertegenwoordigd de SP niet mijn socialisme. Dit word steeds meer een excuus partij en daar pas ik voor. Ik ben er absoluut voor om mensen extra kansen te geven waar nodig, maar een kans hoeft niets te kosten, dat is meer een mentaliteitsding en mentaliteit is niet iets wat je via de overheid kan (of moet willen) opleggen. Op die manier zal ik mijn eigen bijdrage wel leveren aan mijn ideale wereld.
-
Ik heb het in een andere discussie ook wel eens geopperd, maar ik denk dat het grootste probleem is dat mensen hun mogelijkheden niet kennen. Wat dat betreft heeft de VVD absoluut een punt. Wellicht dat daar eens naar gekeken kan worden hoe ze die beter communiceren. Dan doel ik overigens niet alleen op mogelijkheden om aan geld en bonnetjes enzo te komen maar ook op mogelijkheden qua opleidingen. Zo zijn er veel uitzendbureaus die werk-en leer trajecten aanbieden. Ik zou dat (snel) willen weten als werkloos persoon maar je moet het maar net toevallig zien. *Idee heeft voor opzetten werklozen krantje*
-
Persoonlijk geloof ik ook dat de waarde van geld overschat word. Mensen denken zo veel nodig te hebben terwijl dat nogal mee valt in de praktijk. Je hoeft echt niet sober te gaan leven ofzo, dat doe ik ook écht niet. Maar het is ook een beetje een kwestie van hoe rijk je in andere opzichten bent. Of je die glamour-touch ook zelf kan maken of dat je braaf de reclames gelooft als ze vertellen wat je daar allemaal voor nodig hebt en hoeveel dat kost. Als je dat niet in jezelf kunt vinden ben je sowieso lost.
-
Ik ben overigens niet anti-materialistisch hoor, geld is leuk, maar het is en blijft een middel en geen doel op zichzelf. Er is zo veel meer. The best things in life aren't things. Als je reist dan merk je ook dat de overfocus op geld echt een cultureel iets is + dat het cultureel gedeelde verlangen geld maakt tot wat het is. Hier maakt geld je inderdaad vrij In veel landen zijn de waarden heel anders verdeeld en als je daar niets anders als geld te bieden hebt, kom je niet erg ver, dus ben je met geld niet veel vrijer dan zonder geld. Andere waarden bepalen daar welke deuren er voor je open gaan, en welke gesloten blijven. Het materialistische uitgangspunt biedt m.i. wel een grotere objectiviteit wat absoluut een voordeel is, aan de andere kant schiet ook dat systeem op een aantal fronten natuurlijk chronisch tekort, maar dat hou je toch. Ik zie niet in wat je er aan hebt steeds de probleemkanten van een systeem te benadrukken, doe gewoon wat wel kan en geniet van de mooie kanten, in wat voor systeem je ook zit.
-
Dat klinkt misschien ignorant, en dat is het ook, maar ja een mens wil ook gelukkig zijn en geen enkel systeem is uiteindelijk perfect. Wat mijn ideale wereld is is een wereld waarin mensen op een creatieve manier binnen dat systeem hun positieve bijdragen leveren en volgens mij is dát en niet het gezeik en geschop en geklaag de enige manier om écht tot een betere wereld te komen waarin armoede (armoede, zoals hier duidelijk is, is meer een gevoel, dan een situatie, ik kan niet anders verklaren waarom deze mevrouw zich arm voelt, en ik me rijk voel, terwijl ik minder geld heb dan zij). Vanuit die optiek, is de visie dat er een probleem is het probleem, niet het gebrek aan oplossing.

Ohja | 24-03-08 | 17:15

'sparen voor een wasmachine of koelkast'
Hou toch op.. met een minimumloon kan je voor de soort dingen gewoon aankloppen bij de gemeente....

mereggie | 24-03-08 | 16:37

@Terra:
Als je een minimuminkomen en/of uitkering hebt kun je bij veel gemeenten een fiets of computer uitzoeken eens in de twee jaar. Bonnetje inleveren en kassa.

fancypants | 24-03-08 | 16:17

-weggejorist-

appiekorres | 24-03-08 | 16:14

Ik wou dat ik zo'n mooie fiets en nieuwe kleren kon kopen voor 58 euro, hoe zit dat dan precies?

Verder moet ze niet janken, ik verdien minder (student) en heb er maar mee te leven, sterker nog, de afgelopen jaren zijn mijn kosten als student alleen maar gestegen en meer subsidie krijgen? vergeet het maar, ze verwachten dat je ouders dan wel bijdragen aan je kosten, maar dat is in mijn geval ook al niet te doen.

Terra | 24-03-08 | 15:40

@Vage_eddie 24-03-08 @ 13:27
Het is vandaag tweede paasdag.En druk maak ik me allerminst.En dat huishoudboekje narekenen al helemaal niet.

LoudAndProud | 24-03-08 | 15:40

Ik heb voor 24 euro/maand 20mbit doe hier 10 euro van mijn kpn erbij en dan kom ik op 34 euor/maand voor 20mbit/1mbit internet. En ook die schuld+ hoge energie- waterrekeningen is geheel aan haarzelf te danken dus door je eigen fout(en) moet je zielig zijn?

Mijn naam vat alles eigenlijk al samen.

LinksTuigZuigt | 24-03-08 | 15:28

Kinderen zijn duur, maar waar is de vader in dit plaatje? Waar is de alimentatie?

atheist | 24-03-08 | 13:52

Had je iets anders verwacht van een voormalige Communistische Partij, die al bijna zeventig jaar gewend, getraind en geschoold is in het verdraaien van de waarheid, het voorliegen of het gedrukt staat. Die tot voor een jaar of tien, vijftien gesubsidieerd werd door ' Moskou' om hier onrust te stoken zodat de invloed van de CPN groter zou worden?
Nee toch, een jakhals verliest wel zijn vacht maar niet zijn streken. Voor degene die denken dat het spreekwoord opgaat voor een ' vos' de volgende mededeling: een vos wordt geacht slim te zijn. Een jakhals mag je zelf invullen..

Professor Paal | 24-03-08 | 13:48

Met zo'n bekkie kan je nog best 25 Eu per 10 minuten verdienen hoor, wat een arbeidsethos.

Andriesch Knevelmans | 24-03-08 | 13:39

"Huishoudboekje om van te huilen" is wel de goede titel. Degene die dat heeft gemaakt, heeft zijn huiswerk niet gedaan. Er staat namelijk niks over huursubsidie, kwijtschelding gemeentelijke lasten, zorgtoeslag, alleenstaande oudertoeslag, heffingskortingen, tegemoetkoming kinderopvang, langdurigheidstoeslag en een gemeentelijke toeslag voor minima om op vakantie te kunnen of een sportvereniging. Wat hier boven staat, bestaat allemaal en zij kan, als het goed is, alles nog krijgen ook.

Zo berooid komt ze er echt niet vanaf.

Daarbij staat niet vermeld hoeveel ze verbeld per maand en wat ze nog meer uitgeeft aan luxe.

Huishoudboekje is inderdaad om te huilen.

fancypants | 24-03-08 | 13:36

@LoudandProud
Waar jij je druk om kan maken; eerste Paasdag.

Vage_eddie | 24-03-08 | 13:27

@Mutsaerts
Waar jij je druk om kan maken.Op eerste Paasdag een heel SP foldertje narekenen, hoe triest ben je dan?

LoudAndProud | 24-03-08 | 13:11

geweldig!!

Flasheart144 | 24-03-08 | 12:34

@ Ohja 24-03-08 @ 10:09
van jou moeten we er meer hebben...

jemoeder_ | 24-03-08 | 12:08

ow... nog meer:
114 ziektekosten ==> DSW ca 95 euro +19
60 internet ==> 10 euro + 15 tv +35
75 water ==> 20 euro +45
175 schuld ==> geen LCD tv +50
------- +
149
+ kinderbijslag, zorgtoeslag etc. etc.

Goed het is niet ruim maar de realiteit is toch iets verdraaid weergegeven...

jemoeder_ | 24-03-08 | 12:05

381 euro aan huur, 125 euro gas en licht, 21 euro tussenschoolse opvang,
één ticket terug naar smurfenland... onbetaalbaar
Voor al het overige, de bekende reclame

Hooijstra | 24-03-08 | 12:01

75 euro voor water?! komt heel de buurt douchen zeker....

jemoeder_ | 24-03-08 | 12:00

Iemand die 75 euro per maand aan water uitgeeft wordt bij de jonge socialisten direct per nekschot geexecuteerd.

Ervarings_deskundige | 24-03-08 | 11:45

@Biomassa,
Je post @ 00:54 nog eens gelezen. Zoals je in mijn antwoord daarna ziet (en de ook sterk verschillende teneur van onze posts vergelijkend) hebben wij een volstrek verschillende insteek. Van wat ik in onze discussie vannacht meer abstract weergaf zie een zeer treffend voorbeeld terug in de post van Ohja 24-03-08 @ 10:09.

Dit nu precies wat eigen verantwoordelijkheid nemen is. Zelf dingen verzinnen om je eigen problemen op te lossen. Dat is waar bij mij de sympathie naar uitgaat. En dat is volgens mij het gedrag waar een samenleving serieus beter van wordt. In reactie op je beschavingsopmerkingen: creativiteit als bovenstaand van Ohja maakt beschaving. Dat wordt zeker níet gedaan door het gemakkelijke en verwerpelijke handophouden en niet de tering naar de nering willen zetten van Kirti. Iemand van 24 werkt gewoon en lost haar eigen problemen op.

Mbt je beschavingsopmerking: impliciet een ander voor je laten werken via belasting --> uitkering in plaats van zelf je handen uit de mouwen steken toont nu juist een sterk gebrek aan beschaving.

@Ohja 24-03-08 @ 10:09
Prachtig stuk. Oprecht succes gewenst met je financiele situatie.

NB
Voordat je je laat uitschrijven als SP lid wellicht goed je stuk eens ter publicatie aan te bieden in het SP ledenblad.

Schout-bij-nacht | 24-03-08 | 11:13

Waaaargh. Ik laat me NU uitschrijven als SP lid. Dit is al hun zoveelste misstap in korte tijd. Een internetverbinding van 60 euro als je niet eens je eten kunt betalen - doe eens prioriteiten stellen? (Je kunt voor veel minder een -iets tragere- internetverbinding hebben, die van ons kost nog geeneens de helft). Bij Wehkamp sjoppen is pure gemakszucht, je hebt het de volgende dag in huis en mag gespreid betalen - maar je betaald gewoon teveel, ze zijn echt bovengemiddeld duur. En andere schulden naast je studieschuld, voordat ik begin met medelijden hebben, zou ik wel willen weten wat voor schulden dat zijn. Geen werk kunnen vinden als je SPW hebt gedaan dat bestaat niet! Dan ben je kieskeurig, want in de bejaardenzorg zijn er zéker wel mensen nodig (ik weet waar ik over praat, ik heb nml de solliticatie planningen verzorgd binnen een zorginstelling voor bejaarden) en daar zijn mensen met SPW achtergrond welkom hoor.
-
Ik heb ook geen ideale financiële situatie maar ik vind mezelf helemaal niet arm. Ik doe 2 opleidingen waarvan ik er 1 van de studiefinanciering van der andere betaal, krijg wegens gemeentelijk procedureel geneuzel geen uitwonende beurs en ik heb geen fuck aan mn ouders. So what?? Ik heb een cheap assed internet verbinding, stel prioriteiten, heb een pre paid abbonement, koop op Ebay, de beverwijkse bazaar en geen sjit die niet nodig is en weeg dingen tegen elkaar af. Heb ik het slecht? Nee. Helemaal niet. Ik ben alleen niet zo stoopid om 80 euro voor een shirtje te gaan betalen, omdat ie dan de volgende dag op je deurmat ligt terwijl hetzelfde shirtje voor 3 euro op Ebay staat, of om fruit te kopen bij de Albert Heijn terwijl ze in Beverwijk op de markt minder dan de helft vragen (+ blonde meisjes korting :P), ik koop geen dure sieraden maar maak die zelf (en mooie.. :), is voor 10 euro aan spulletjes nu al 3 paar oorbellen, 4 kettingen, 2 armbandjes en een telefoondingie), koop geen boeken, heb biebpas, geen tijdschriften, staat toch gratis op internet, geen kranten spits, metro, de pers, internet of andere kranten gratis lezen in bieb. Nou ik kan nog 100.000 dingen op noemen die ik handiger aan pak dan zij, ga eerst dat maar eens doen voor je begint te janken.
-
Ik vind het echt super naief dat de SP dit soort mensen serieus neemt. Dit is allang niet meer 'mijn' socialisme. Het is natuurlijk ook een kwestie van creativiteit, en ik snap dus echt niet hoe je iets een probleem durft te noemen als je nog niet 10% van je mogelijkheden hebt ingezet om je situatie te verbeteren. Los van dit alles gaat het bij een reïntegratie project om een tijdelijke situatie, die als het gaat zoals het moet gaan, zal leiden tot een vaste baan, elders. Gewoon ff doorzetten dus en zorgen dat je wat beters vind. Het is niet zo dat zij haar hele leven op deze manier moet werken. Een beetje ongeloofwaardig vind ik het ook wel. Zelf heb ik 2 jaar zonder diploma gewerkt, ik was destijds gewoon een puber-die-t-nog-niet-wist en wilde vanalles uit proberen. Ter info, ik was destijds een warrig beetje depri meisje, zonder opleiding, zonder specifieke talenten, zonder echt veel te bieden dus, maar had wel de wil om hard te werken en deed dat ook. Ik kon zo overal aan het werk. Van thuiszorg tot in kledingwinkels tot catering tot serveerster (dat ging niet zo goed... ben n beetje onhandig... ), gastvrouw, evenementen op- en afbouw etc. Dat was echt niet zo moeilijk. Ik snap niet waarom dat sommige anderen maar niet lijkt te lukken. En nee, destijds wist ik me ook niet echt te verkopen. Gewoon komen opdagen, inzet tonen, een nuchtere mentaliteit, en je zwaktes kennen en daarnaar handelen. Je hoeft helemaal geen alleskunnende perfecte werknemer te zijn. Gewoon je best doen! Thats all... echt.

Ohja | 24-03-08 | 10:09

Oud huishoudboekje: Werkelijk huishoudboekje:

381 Huur 381 huur
125 Gas en licht 125 gas en licht
75 Water 25 water
114 ziektenkostenverz 114 ziektenkosteverzekering
10 andere verz 10 andere verzekring
60 internet 25 internet en tv
21 tussenschoolseopvang 21 tussenschoolseopvang
15 buitenschoolse opvang 15 buitenschoolse opvang
175 aflossing schulden 175 aflossing schulden
-----------------------------------------------------------------
976 totaal 891 totaal

983 bijstand 983 bijstand
51 hef. kortingen 51 hef. kortingen
119 huurtoeslag
45 zorgtoeslag
----------------------------------------------------------------
+/+ 58 +/= 307

Conclusie: Als 24 jarige(!) werkloze wordt het je hier iets te makkelijk gemaakt en kun je in ons paradijs prima leven als God ehh sorry als Allah in Frankrijk............

fc vinkenslag | 24-03-08 | 10:02

Glimlach onderdrukkend* Peters zegt dat de hulpdienst van SP Zwolle het vrouwtje bij het handje heeft genomen en haar hulp geeft*uch* welke hulpdienst in Zwolle? Gooesensen de hulpdienstcoördinator is pas geleden door Marjon van Ling (afdelingsdictator) en Vincent Mulder (loopjongen en onderknuppel) en Van Gijlswijk (’ik weet niks van boekhouden maar ben toch penningmeester’) met een standaard overvalstechniek in een gesprek in de stationsrestauratie van Zwolle op non-actief gezet…..

opdondertje | 24-03-08 | 09:24

Biomassa,

Op een bepaald punt heb je gelijk wat mij betreft, mensen moeten in staat gesteld kunnen worden zichzelf te beteren.
Dat neemt niet weg dat het verhaal wat hier door de SP wordt ten toon gesteld klaarblijkelijk vol fouten zit en dus een beeld geeft wat erger is dan de werkelijkheid (voor wat betreft de armoede van de betreffende dame) hierdooor worden mensen (zoals jij) op het verkeerde been gezet en worden er hier in de groep postings geplaatst die oproepen tot meer socialisme, verdeling van geld etcetera.
Laten we reeel blijven. Als ik kijk naar de huidige opbouw van belastingen en afdrachten naar gebruik (wegenbelasting, voorgestelde aanpassingen aan afdrachten wwon-werk verkeer) staat dat haaks op de gedachte die ten grondslag ligt aan het verdelen van rijkdom voor bijvoorbeeld mensen zoals betreffende mevrouw. ZIJ heeft 175 euro schuld per maand t ebetalen. Moeten WIJ daarvoor (extra) opdraaien? ZIJ maakt gebruik van de gezondheidszorg. Daar wordt betaald naar ionkomen en NIET naar gebruik. Zoals je ziet wordt er met verschillende maten gemeten en dan is het te verwachten dat de heilstaat en de verkondigers daarvan een keer de bal gekaatst krijgen. Ik ben van mening (net als vele anderen hier) dat mevrouw gewoon haar best moet doen en moet proberen uit de fininciele ellende te komen. Dat dat inhoud dat ze een paar jaar aan de ondergrens zit, soit. Je hoeft niet te verwachten dat je zonder inspanning alles voorgeschoteld krijgt, dan kunnen we allemaal wel gaan vegeteren. Vooral de 175 euro sanering spreekt boekdelen en mag gewoon niet kunnen voorkomen. als mevrouw haar wasmachine stuk is laat ze hem maar repareren op de sociale werkplaats. Als ze een nieuw kinderbedje nodig heeft gaat ze maar naar marktplaats.nl.
Kom op zeg...

nono_einstein | 24-03-08 | 09:16

volgens mij wordt het tijd voor een nieuwe sperminatie, zodat de allochtone mevrouw zich weer een jaartje of 4 van de arbeidsmarkt kan terugrekken en eindelijk weer aan de slag kan met alle gedwonloade stuf.

Auke | 24-03-08 | 07:26

Zinvanonzin
Je gaat nu wel aan één belangrijk feit voorbij en dat gaat niet over die cijfertjes en of die nu wel of niet kloppen... Het voorbeeld was misschien wat ongelukkig gekozen, maar waar het de boodschapper hier om ging, dat was en is de schrijnende positie van mensen in de bijstand die wel degelijk graag willen werken! Maar voor zover dat niet lukt, met andere verplichtingen daarnaast, dan kan je wel gaan werken maar dan biedt je dat nog steeds geen enkel uitzicht op zelfstandigheid. Op die manier blijf je, hoe je het ook wendt of keert, desondanks telkens weer zuchten onder het Juk dat zichzelf Sociale Dienst noemt..!!

Biomassa | 24-03-08 | 03:15

Zo dat was weer een avond leeswerk na al die comments!! Het is redelijk simpel denk ik: als je ergens voor staat zoals meneer Peters van de SP, moet je ook weten waarom en moet je dus ook, zeker als het over iets eenvoudig concreets gaat als financien, datgene kunnen onderbouwen waar je over schrijft. Het hele artikel waar deze hele discussie om begonnen is, is voor meer dan de helft onjuist. Als je zo'n medium ter beschikking hebt ( de folder e.d.), zoals de heer Peters en zeker gezien zijn positie als VOORZITTERvan de SP-fractie Amsterdam-Noord, dan kan niet anders verwacht worden dat iemand zorgvuldig is in zijn berichtgeving. Dat betekent op zijn minst hoor en werderhoor (bv. bij de Belastingdienst, bv. bij de IBG, bv. bij Randstad Reintegratie). Niets van dat alles! Derhalve ben ik in mijn mening gesterkt dat dit artikel met vooringenomen mening is geschreven en dat slechts de feiten die hieraan bijdragen zijn vermeld! Men zou anders mogen verwachten van iemand die democratisch gekozen is door de burgers van Amsterdam tijdens de gemeenteraadsverkiezingen!

Zinvanonzin | 24-03-08 | 02:15

@ 00:38 Dr Denker
Volgens mij ben jij geen dr. en v.w.b. dat "denken" doe jij jouw naam ook geen eer aan, overschat jij jezelf niet een ietsepietsie?! SP vergelijken met NSDAP getuigt niet van veel "denkwerk"!!

Biomassa | 24-03-08 | 01:51

".. iemand die het minimumloon verdient niets zinnigs voor de maatschappij weet te presteren.."
fratseman 24-03-08 @ 01:12

Precies lezend mijn comment @23.34: "... niet of nauwelijks iets zinnigs voor de maatschappij weten te presteren... kind krijgt ect." Dit slaat op het feit dat ze a) jaren op een uitkering heeft geteerd (dus niet dat ze nu werkt tegen minimum inkomen) en b) aangezien ze nu vrijwel geen belasting betaalt ze per saldo in ieder geval voorlopig vooral op de maatschappij geteerd heeft. (zoals ik zei: -niet of nauwelijks- iets bijdraagt etc.)

Je zegt verder "... dan neem ik aan dat je van jezelf vindt dat je wel een bijdrage levert. ". Inderdaad, jouw aanname. Je zei @00.31 ".. vindt zichzelf nogal een verrijking voor deze aardbol zo te lezen." maar dat las je dus niet in mijn comment. (zou je overigens ook ronduit mogen zeggen..)

Gelieve dergelijke irrelevante persoonlijke flauwekul voortaan weg te laten en in plaats daarvan inhoudelijke reactie/mening. Bijvoorbeeld je laatste zin: "Wat ik niet grappig vind is dat er mensen zijn die hard werken maar niet rond kunnen komen."
Dit is (in Nederland) iha geen inkomstenprobleem maar een uitgaven/prioriteiten probleem. Maw bij uitstek kwestie eigen verantwoordelijkheid.

* = out *

Schout-bij-nacht | 24-03-08 | 01:47

Biomassa 24-03-08 @ 00:54
dank voor je uitgebreide overwegingen. Mijn antwoord begint even bij het eind van je comment (maar zal de rest niet overslaan), waarin je zegt "de reacties van anderen "napapegaait".daar heb ik gewoon een beetje de pest aan."

Napapegaaien? Ik kan je melden dat ik, sinds ik nieuws volg, en dat is sinds de laatste klassen van de lagere school, ik zonder enige twijfel rechts georienteerd ben, zonder dat me dat (bewust) is aangeleerd (integendeel, uitgaande van mijn zonder uitzondering linkse leraren) vanwege mijn mening/gevoel over principes van rechtvaardigheid en hoe een samenleving ingericht zou moeten zijn.

Hier binnen vind ik dat ieder recht heeft op het door hem of haar zelf verworven bruto inkomen. Het is in principe niet aan de overheid dit af te nemen via belastingen. Dit strikt toepassen zou echter leiden tot een onwerkbare samenleving (iets wat er niet is volgens Darwin zoals je zegt) en daarmee kijk ik er genuanceerder tegenaan. En vind ik dat belastingheffing voor algemene doelen als veiligheid (politie, rechters, leger, kortom bescherming rechten van individuen) en onderwijs en nog zo een paar dingen wel wenselijk is.

Mijn punt is dat we in Nederland erg ver doorgeschoten zijn. Belastingdruk is met name voor hogere inkomens veel te hoog en het geld wordt uitgegeven aan doelen waarvan ik vind dat er geen gemeenschapsgeld heen zou mogen. (Lees: niet van voldoende gewicht om iemands eigendomsrechten op zijn zelf verdiende brutoloon aan te tasten).

Natuurlijk is het vele malen beter dat ze zelf werkt ipv via een uitkering anderen voor haar laat werken. Maar dat ze een tijd wel van een uitkering heeft geleefd wekt bij mij geen sympathie op, om het zacht uit te drukken. Wat ik oa. bedoel te zeggen met de Darwin opmerkingen is dat ik minder mogelijkheden zou willen om een uitkering te hebben voor degenen die weldegelijk kunnen werken. Uiteindelijk denk ik dat deze dwang ook zelfs voor degenen die 'de dupe' zouden zijn, weleens heel positief zou kunnen uitwerken.

Schout-bij-nacht | 24-03-08 | 01:26

Schout-bij-nacht als jij stelt dat iemand die het minimumloon verdient niets zinnigs voor de maatschappij weet te presteren dan neem ik aan dat je van jezelf vindt dat je wel een bijdrage levert. Dat vind ik grappig. Wat ik niet grappig vind is dat er mensen zijn die hard werken maar niet rond kunnen komen.

fratseman | 24-03-08 | 01:12

Inderdaad, verhogen minimumloon zou geen oplossing zijn. Werkgevers zoeken vast en zeker een manier om die extra kosten terug te verdienen. Prijs omhoog! Uiteraard moeten met hogere prijzen de uitkeringen weer omhoog om dat te compenseren (SP aanhangers, vatten jullie hem al?). Verdraait, nu is een uitkering wederom beter dan werken voor het minimumloon. Oplossing is eenvoudig: minimumloon omhoog!

*wordt draaierig van de cirkel*

sycorax | 24-03-08 | 01:08

Simpel geredeneerd zou, gezien mijn opmerking van 01:00, gesteld kunnen worden dat het minimumloon dan maar verhoogd zou moeten worden. Dit draagt echter niet bij aan de armoedeval, aangezien stijging van het minimumloon doorwerkt in de prijzen van onze dagelijkse boodschappen.

Dr Denker | 24-03-08 | 01:03

@ sycorax 24-03-08 @ 00:57
Daar heb je een heel goed punt. Door de uitkeringen te verhogen wordt de armoedeval nog groter. Waarom zou je voor het minimumloon gaan werken als je uitkering hoger is?

Dr Denker | 24-03-08 | 01:00

zwolle.sp.nl/pdf/2007%2011%20Begroting...

"Helaas is zij slechts een voorbeeld van de treurige werkelijkheid. Het is van de gekke dat mensen die
dolgraag willen werken eigenlijk gestraft worden. De wethouder spreekt van het aan het werk helpen
van mensen. De SP noemt dit pure armoedeval. En dat mag niet de bedoeling zijn."

Tot zover kan ik het volgen. Als uitkeringen zo hoog zijn dat beginnen met werken niets oplevert is er iets mis.

In de volgende allinea vind ik echter: "Wij vinden dat de hoogte van de uitkeringen omhoog
moet, zodat mensen voldoende geld hebben om te voorzien in de basisbehoeftes en daarnaast kunnen
sparen voor een koelkast of wasmachine, dat mensen voldoende geld hebben om een keer iets leuks te
doen."

Tot zover de geloofwaardigheid van de schrijver. Uitkeringen omhoog zodat je meer krijgt als uitkering dan je verdient met werken? Pleur toch op uit de politiek als je dit soort gedachten hebt.

sycorax | 24-03-08 | 00:57

@fratseman 24-03-08 @ 00:54
Je praat in raadselen. Doe eens uitleggen.

Schout-bij-nacht | 24-03-08 | 00:56

Beste Schout-bij Nacht,
Dat verklaart voor mij in elk geval wel dat jij het nog steeds over een "maatschappij" hebt.. Volgens Darwin zou die namelijk niet eens bestaan!
Over deze mevrouw gesproken kan je ook stellen dat deze mevrouw in elk geval haar best doet om uit die uitkeringssituatie te geraken, los van de rekensommetjes die je daar allemaal bij kan halen, zelfs wanneer ze niet kloppen..! Hoe vaak heb ik hier niet moeten lezen dat uitkeringstrekkers niet deugen, alleen maar hun hand ophouden en het eigenlijk allemaal wel best vinden. Nu is er sprake van iemand die haar best doet om die bijstand vaarwel te zeggen en op eigen kracht met eerlijk werk haar geld probeert te verdienen en dan is het voor het overgrote deel van de reaguurders hier opnieuw ook weer niet goed! Ik ken zelf dit soort alleenstaande vrouwen in de bijstand (vaak ook nog niet volledig geschikt voor de arbeidsmarkt, omdat ze daarnaast ook nog de zorg voor kinderen hebben en dat minstens net zo belangrijk vinden).. En daar komt dan Darwin misschien toch nog ff weer om de hoek kijken, voor vrouwen is de zorg voor kinderen vaak belangrijker dan hun eigen inkomen en dat mag je toch ook best als een verworven recht beschouwen.. Van overheidswege daaraan tornen vind ik ook een gebrek aan beschaving! Dat deze vrouwen van zo'n minimale uitkering afhankelijk zijn, daar ligt de oorzaak vaak ook nog bij de vader, die de verantwoordelijk voor zijn kinderen maar al te vaak niet nakomt, alimentatie niet betaalt omdat ze zelf ook volop in de schulden zitten..
Kortom, laten we in het algemeen de middelen die ons ter beschikking staan gebruiken voor de meest essentiele zaken waarvoor de inhoud van de schatkist bedoeld is! De rijken betalen een beetje van hetgeen ze makkelijk kunnen missen en doe het van overheidswege toekomen aan diegenen die de eindjes niet of nauwelijks meer aan elkaar kunnen knopen.. Daar hoort wat mij betreft deze dame ook bij!
En geloof me maar, het is mogelijk en het kost niet eens zoveel.. Die kosten staan in geen enkele verhouding tot alle miljardenprojecten waar dit kabinet prioriteit aan geeft.. Miljarden uitgaven voor de JSF, miljarden voor de Betuwelijn (met voortdurend steeds weer nieuwe kostenoverschrijdingen vandien), miljarden voor een compleet onzinnige "oorlog" in die zandbak Afghanistan en zo kan ik nog een tijd doorgaan.. Gratis schoolboeken op kosten van ons allemaal voor de kinderen van inkomens tot 3 a 4 keer modaal???
In dat licht gezien zul jij mij moeilijk kwalijk kunnen nemen dat ik deze mevrouw een werkzame toekomst toewens en als het ff kan met echte en daadwerkelijke hulp van de Sociale Dienst en een eerlijk inkomen dat evenredig is met de door haar verrichte inspanningen!
(P.S. Het begrip "werken met behoud van uitkering" lijkt mij toch een eufemisme voor het begrip "werkverschaffing" en uitermate oneerlijk t.a.v. mensen die hetzelfde werk voor een normaal CAO-loon verrichten!)
Ik hoop dat je over dit verhaal serieus wil nadenken en dus voortaan wat minder de reacties van anderen "napapegaait", daar heb ik gewoon een beetje de pest aan.. Maar voor de rest hulde voor de moeite waarbij je, in tegenstelling tot een hoop anderen, wél de discussie aangaat!

Biomassa | 24-03-08 | 00:54

Alle tegenstanders zijn toch fascisten?

fratseman | 24-03-08 | 00:54

".. vindt zichzelf nogal een verrijking voor deze aardbol zo te lezen."
fratseman 24-03-08 @ 00:31

Gaarne aangeven waar je dat leest??

"Is jou bijdrage aan de samenleving je slappe gelul?"
Uiteraard levert jouw twee regelige en niet inhoudelijke comment een veel waardevollere bijdrage aan een discussie.

Schout-bij-nacht | 24-03-08 | 00:52

@ saidfred 24-03-08 @ 00:31
De SP is praktisch een kopie van de ons allen bekende NSDAP.

Dr Denker | 24-03-08 | 00:38

@ du Roi Soleil 23-03-08 @ 23:11
Het onderwerp 'armoedeval' ter sprake brengen over de rug van een onwetende is niet echt sociaal of wel? Bovendien, goochelen met cijfers om de minder oplettende massa te beïnvloeden vind ik echt ongehoord. Helaas behoort het electoraat van de SP tot die massa, waardoor ze met zulke 'zielige verhalen' aardig wat stemmen zullen trekken. Om die reden vind ik het dan ook geheel rechtvaardig om dit soort praktijken aan het daglicht te stellen.

Dr Denker | 24-03-08 | 00:35

Ja godt, een paar dagen geleden was Maorijnissen bij P & W bezig over de Polen die komen en wiens komst toch echt totaal aan banden gelegd moet worden. Sprake was van mogelijke quota's, grenzen die gesloten moesten worden voor onze mede-Europeanen uit het oostblok. Ons land is nu al erg druk en zo, weet je wel.
Kortom, het is dweilen met de kraan open. En we hebben al genoeg te doen met de tienduizenden "gezichten" etc.
.
Het gekke is dat ik mij niet kan herinneren dat ik ditzelfde ook maar eens heb horen beweren over de tienduizenden Noord-Afrikaanse gelukzoekers, de tienduizenden importbruiden/bruidegommen, de halve dorpen en hele families die instromen en al of niet gedwongen/gearrangeerde huwelijken aangaan met neven en nichten met natuurlijk de voorspelbare (inteelt)gevolgen.
Vreemd, zal wel aan mij liggen ?

saidfred | 24-03-08 | 00:31

Schout bij nacht je vindt zichzelf nogal een verrijking voor deze aardbol zo te lezen. Is jou bijdrage aan de samenleving je slappe gelul?

fratseman | 24-03-08 | 00:31

Biomassa 23-03-08 @ 23:44
Tjsa wat jou wordt ingefluistert kan ik niet allemaal verdedigen (hoeft ook niet). Maar uitgaand van mijn comment: Darwin's theorie gaat over alle organismen en is in principe dan ook van toepassing op mensen (ook voor de apen waar jij het over hebt, maar dat is nu even minder relevant).

Niet elk ingrijpen is onwenselijk maar m.i. is op punten Darwin té veel buitenspel is gezet. Dit betekent dat er teveel verantwoordelijkheid naar de samenleving is gegaan en te weinig is overgebleven bij het individu. Wil een samenleving echte vooruitgang boeken dan zullen individuen een stimulans moeten hebben hiervoor te vechten. Dat komt alleen maar ten goede aan een hoog niveau van beschaving.

Jij kunt het natuurlijk zielig vinden voor enkele individuele organismen die daaronder lijden, maar het verbetert m.i. wel het lot van het totaal van de individuen. En hoewel jij de comment versmalt naar mijn persoon gaat het mijn inziens niet over één individu maar over de ontwikkeling van een samenleving als geheel.

Schout-bij-nacht | 24-03-08 | 00:11

Schout-bij-Nacht
Iets in mij fluistert me stiekem in dat jij helemaal aan het darwiaanse principe voldoet.. Je vergelijkt mensen met apen, dat geldt niet voor iedereen maar jij voldoet wel aan alle criteria.. Als jij ervoor wilt pleiten dat wij onze moeizaam verworven beschaving aan de wilgen hangen en terugkeren naar "het recht van de sterkste", dan hoop ik dat jij daar als eerste onder zult lijden... Dan wens ik je toe dat jouw baas je ontslaat, dat je ernstig ziek wordt, dat je bedreigd wordt, beroofd wordt, en wat voor ellende allemaal nog meer! Niet zeuren dan hoor Schout-bij-Nacht, dat zijn immers de wetten van de natuur en die gaan aan elke vorm van beschaving voorbij, net als jouw gedachtengoed!

Biomassa | 23-03-08 | 23:44

Bijstanduitkeringen en minimumlonen zijn helaas een verstoring van Darwiniaanse mechanismen. Met als gevolg dat dergelijke types, die van zichzelf niet of nauwelijks iets zinnigs voor de maatschappij weten te presteren er, hoe wonderlijk ook, als het om voortplanten gaat elke keer opeens weer de eerste bij zijn. Iets zegt me dat zo'n kind een hogere dan gemiddelde kans heeft de criminaliteitsstatistieken te bestormen.
Qua voortplanting dus geen foutje van de natuur maar foutje van de samenleving dat we de Darwiniaanse natuur te veel buitenspel zetten.

Schout-bij-nacht | 23-03-08 | 23:34

Of de SP nou gelijk heeft met deze cijfers of niet...
Als je bijvoorbeeld een Wahjong uitkering hebt en je wilt aan het werk dan is er geen enkele stimulans. Ga je werken dan wordt je 1:1 gekort op je uitkering. Waarom zou een jongere gaan werken dan? Je moet vroeg op, hard werken. Je kan net zo goed je hand ophouden, mag je nog lekker uitslapen ook.
Maar een dergelijke Wahjonger moet vaak van 30 euro per week rondkomen. En dat verbetert niet als je gaat werken want daar wordt het dus niets meer van. Dat zie ik de gemiddelde reaguurder hier nog niet doen gezien de opmerkingen... Alle lof dus voor de mensen die het wel doen, zoals de vrouw in het artikel van de SP.

SuperBart | 23-03-08 | 23:25

Beste Mutsaars, vertel eens, hoeveel strijk jij op met het plaatsen van dit soort van onnozele stukjes, en zou je niet eens een echte baan gaan zoeken ?

bakoenin | 23-03-08 | 23:24

HMMM, weer veel commentaar van lieden wiens leasebedrag voor den oliebol hoger is dan het maand inkomen van deze dame.

bakoenin | 23-03-08 | 23:21

Dit allemaal lezend denk ik..... Holland weet niet wat honger en ellende is.Moet je es lezen wat ze hierboven allemaal neerplempen...
En dit voor een volk dat grotendeels leeft onder zeeniveau?

Boellie | 23-03-08 | 23:16

Heeft nu niemand in de gaten dat e SP hier het onderwerp 'armoedeval' ter sprake wil brengen? Dat het verschil tussen een uitkeringstrekker en een werkende netto heel erg klein is in Nederland? En dat dit eigenlijk helemaal niet zo'n links onderwerp is, want bv de PVDA vind het niets meer terecht dat een uitkeringstrekker net zoveel overhoudt als een laaggeschoolde fulltimewerker.

du Roi Soleil | 23-03-08 | 23:11

@ kees met een C 23-03-08 @ 21:32
Voor een bescheiden inboedelverzekering 360 euro per jaar betalen? Dan heb je óf toch niet zo'n bescheiden inboedel óf je flink laten verneuken:
www.postbank.nl/ing/pp/page/product/de...
En we weten allemaal dat een aansprakelijkheidsverzekering al helemaal niet zo veel kost.
@ iedereen die het zielig vindt
De SP goochelt met cijfers. Bovendien, zoals ik in mijn eerdere post al aangaf, als ze mevrouw niet eens adviseren om al die toeslagen aan te vragen, hoe sociaal is de SP dan wel niet? Lekker makkelijk scoren over de rug van een onwetende.

Dr Denker | 23-03-08 | 22:32

"Ik ben persoonlijk assistent van een werkbegeleider op een sociale werkplaats vanwege reintegratietraject." Als ze dit foutloos uit kan spreken kan ze ook ander werk vinden.

sgandaalich | 23-03-08 | 22:30

Zinvanonzin @ 10 euro per maand voor inboedel en aansprakelijkheidverzekering ?
Ik betaal ongeveer 3 x zoveel voor mijn bescheiden inboedel.

kees met een C | 23-03-08 | 21:32

-weggejorist-

DenLEuther | 23-03-08 | 21:12

beetje zielig om mensen die van een bijstandsuitkering moeten rondkomen zo goedkoop aan te vallen, verplaats je maar eens in haar situatie, letterlijk en figiirlijk, en oordeel over 1 jaar maar eens weer!

kritikaster | 23-03-08 | 21:02

LOL @GodHandKiller 23-03-08 @ 18:21
goed opgeleidt

on topic:
als het kennelijk nog steeds zo is, dat bijstand vangen aantrekkelijker is dan gaan werken, dan is er voor mij maar 1 conclusie: de bijstand moet verder naar beneden.
Ik vind trouwens die eerder uitgerekende maandelijkse inkomsten van € 1344 wel vreselijk hoog.

Auke | 23-03-08 | 20:42

@ fratseman 23-03-08 @ 20:18
Aan de berekeningen van Zinvanonzin te zien kan ze een heel normaal bestaan hebben. Bovendien, als ze kinderbijslag, zorg-, huur- en kindertoeslag vergeet aan te vragen en er niet eens SP-leden op geattendeerd wordt, wie heeft dan het beste met wie voor? Of is het een gevalletje "het doel heiligt alle middelen"?

Dr Denker | 23-03-08 | 20:31

Deze mevouw doet haar best en mag daarom van mij een normaal bestaan hebben. Of moet ze daarvoor ook nog een paar geenstijlers pijpen? Stelletje ranzige sluiptrekkers. Aan die arrogante berichten is te lezen dat jullie niks tekort komen. Nouja misschien inlevingsvermogen.

fratseman | 23-03-08 | 20:18

De autochtone bevolking heeft helemaal geen geldproblemen ofzo?

Als autochtoon begin ik mij toch vragen te stellen waarom ik belasting betaal.
Dan gaat al dat belastingsgeld naar import, komen ze nog niet rond.

Van dit soort van hypocrisie radicaliseer ik onnodig.

BloedendMaandverband | 23-03-08 | 19:52

@Zinvanonzin 23-03-08 @ 17:03: Lovenswaardig staaltje huiswerk, zo op een gure paasdag!

azoturie | 23-03-08 | 19:51

Of roep een verzekering in het leven, "ik ga neuqen daar ik er klaar voor ben, en wil mij graag indekken voor de eventuele schade".
En wanneer je dan dronken neuqt, jammer, niet uitbetalen.

Reverend Ray | 23-03-08 | 19:44

Als ze centen nodig is, gaat ze maar bij de verkeerslichten ramen lappen.
Ik heb niets met dat jonge spul dat denkt volwassen genoeg te zijn om te neuqen, om vervolgens alleen te staan met een koter.
Laat paps en mams maar opdraaien voor haar schade.

Reverend Ray | 23-03-08 | 19:41

Van mij mag die Kirti best een pruillip hebben, dat vind ik helemaal nergens over gaan.. Tenminste, als ik het vergelijk met het publieke gejank van ene Geert Wilders onder aanvoering van GeenStijl en doorgaans hersenloze aanhang. Van zijn beveilingingskosten alleen al kunnen we heel wat "Kirti's" van een riante uitkering voorzien. Dus beste GS'ers, leer van deze situatie en hou allemaal es op met janken en zielig doen over jullie GW.

Biomassa | 23-03-08 | 19:36

-weggejorist en opgerot-

pukkels | 23-03-08 | 19:33

Ze zal d'r loverboy nog wel moeten afbetalen. Wie weet is ie ook nog de vader van het kind.

basset hound | 23-03-08 | 19:27

wat doet ze dan nog de hele dag?? thuis filmpjes downloaden met 15 mb/s met dat internet van dr?? Waarom niet werken ?? en dat bijbeunen van dr, dmv stofzuigen; zeker zwart, waarom maakt ze daar niet haar baan van en doet ze er een paar uurtjes bij?! Allemaal vragen waar geert misschien antwoord op weet?

R0gerthat | 23-03-08 | 19:24

Waarom worden mijn vooroordelen altijd weer bevestigd? Dit is dus DE reden waarom ik niet geloof in dat socialistische zieligheidsgedoe. Ik wed met een ieder alhier dat als er niet zo'n perfect (en perfide!) sociaal systeem was dat madam in casu WEL opeens zou kunnen rekenen. Puur en alleen al omdat heur maag knort.

VonHierbisGinder | 23-03-08 | 19:23


Bobel 23-03-08 @ 17:36
75 euro aan water! TERING
die van mij was afgelopen maand een fokking TIENTJE met zn 2en!!!!!!
------------------------------------------------------------------------
Jammer dat je mijn reaguursel van 16:56 niet hebt gelezen over dat water gedoe.
Nog helderder wordt het als je dit leest Zinvanonzin 23-03-08 @ 17:03
De "grap" van reageren is, dat je andere reageersels LEEST en probeert te begrijpen. Petje af Zinvanonzin !! Ben erg benieuwd OF de SP reageert. Zou me verbazen.

EvertsNL | 23-03-08 | 19:00

Wat een bende ongeregeld.
Quote: "Ze zit niet in de bijstand"
Wat staat er dan bij de inkomsten?
Eu 75 voor water?
Eu 60 voor Internet?

Peter_S | 23-03-08 | 18:52

Ik werk 32 uur per week en doe ook een deeltijdstudie ernaast. Moet ik nu ook dikke boehoe doen omdat ik geld tekort kom om luxe te veroorloven?

Het_leuke_zuiden | 23-03-08 | 18:43

Knappe meid zeg die Kirti. Mag zo bij mij komen wonen. heeft ze in ieder geval geen geldzorgen meer, en weet ze meteen hoe lief wij Nederlanders (ik althans) wel niet zijn.
Laat het maar weten Kirti wanneer je over wilt huizen. Groetjes

natterman | 23-03-08 | 18:41

Helemaal mee eens! Héél toevallig zag ik dit SP artikel in hun vod en toen viel die 60€ voor internet me meteen op evenals de hoge uitgaven voor verzekeringen.

Je baas | 23-03-08 | 18:38

-weggejorist-

Dr Doom | 23-03-08 | 18:37

Bigi Bana Boy 23-03-08 @ 16:45

Kijk ik gok altijd maar wat want dat programma komt toch nooit tot uitwerking en dat ik nu van mao naar een soort van haider switch achhh klein detail....

OF WEET JIJ WAT BETERS QUA STEMMEN :P ?

Rest In Privacy | 23-03-08 | 18:31

GodHandKiller,

Amen!!

Je moet het pensioen van de babyboomers betalen, en de hordes van moslimsprinkhanen.. maar anders is alles ok.
--
Je vrienden? Als je een vriend nodig heb koop je een hond
-- "Carl Icahn"

Dr Doom | 23-03-08 | 18:28

Lieve hemel.... Als ik de reacties zo lees dan is echt defenitief gebeurd met het laatste spatje solidariteit in onze samenleving.
Hoewel daar in mijn geval wel voordelen aanzitten, want ik ben jong, gezond en goed opgeleidt. Het is een fijn gevoel alleen aan familie en vrienden verantwoording schuldig te zijn.
An de rest: krijg allemaal ongezien de tiefus. hah! :)

GodHandKiller | 23-03-08 | 18:21

Iedereen die minder dan 1200 euro verdient moet dood.

fratseman | 23-03-08 | 18:08

Dit artikel bevestigt vooral dat uitkeringen in dit land veel te hoog zijn en dat het aantal subsidies buitensporig is.

Deipnosophist | 23-03-08 | 18:03

Dream on, SP en aanhangsels!

Adonis | 23-03-08 | 17:58

betweter 23-03-08 @ 14:51
"Mappen vol sollicitatiebrieven, maar geen werkgever die haar aanneemt". Dan zal het wel aan haarzelf liggen. Binnen mijn vriendenkring zijn er in de afgelopen jaar 5 mensen van baan verwisseld en hebben geprofiteerd van de krapte op de arbeidsmarkt. Jezelf verkopen noemen we dat. En als je de zieligerd uit gaar hangen (zeker door met je kop in zo'n blaadje te gaan staan) dan denkt zo'n werkgever al gauw: "Die zeikerd hoeven we niet".

De in het artikel genoemde cijfers roepen, zoals hierboven al meermalen geconstateerd, nogal wat vragen op...

Randall Flagg | 23-03-08 | 17:58

mysterieuze 45 euro extra...
Das een hoer duidelijk

Ouweschool | 23-03-08 | 17:39

heeeeeeeel zielig hoor.

skafloc | 23-03-08 | 17:37

Heerlijk die herberekening! :) En nou snel oprotten zielepiet!

iemanddiejenietkent | 23-03-08 | 17:37

75 euro aan water! TERING
die van mij was afgelopen maand een fokking TIENTJE met zn 2en!!!!!!

Bobel | 23-03-08 | 17:36

ze zit in de schuldsanering, het is juist de bedoeling dat ze in 3 jaar tijd zoveel mogelijk afbetaald waarna ze van al haar schulden af is. dus binnen 3 jaar is ze onderandere van haar studieschuld van zeg maar 20.000 euro af en haar miskoop van het huis 50.000 euro schuld af. dat betekend 3 jaar lang alleen primaire levensbehoeften

agrariër | 23-03-08 | 17:34

@Zinvanonzin 23-03-08 @ 17:03

Ofwel: Mevrouw krijgt van alle kanten geld toegestopt en leeft voor zo ongeveer de helft op kosten van de belastingbetaler. Da's natuurlijk mooi en sosijaal enzo, maar als je dan ook nog een partijtje gaat zitten zeuren en zelfs een politieke partij voor je karretje kan spannen om er nog meer uit te slepen is te misselijk voor woorden. Het zou de SP niet misstaan als ze iedereen waarnaar ze dit leugenachtige propagandistische pamflet hebben gestuurd en heel nederig excuus aanbieden. Ut zal er natuurlijk nie van komen...

Ben ook heel benieuwd naar de reactie. Wellicht vind u een methode om deze ergens in gs/nn huize te dumpen. Denk dat veel mensen er benieuwd naar zijn.

Klaboesterbeer | 23-03-08 | 17:32

Ach wat maakt het uit. Wat ik me afvraag .
op hoeveel manieren kun je eieren bereiden..

~Kwijlkomkommer~ | 23-03-08 | 17:23

@Zinvanonzin 23-03-08 @ 17:03
Post van de dag!! Kudo's kudo's

Kom wat mij betreft eens wat vaker langs om een paar dingetjes door te rekeken. Dergelijke onderbouwingen zijn altijd goed voor het vormen van een beeld op basis van objectieve imput.

Cookie v. eigen deeg | 23-03-08 | 17:21

60 euro voor internet? Probeert ze NASA te overtreffen?

Kruisvaardert | 23-03-08 | 17:19

Ik heb in 2007 - met heel hard werken - €289'000 netto verdiend.
Daarnaast heb ik - met dat zelfde harde werken - 30 (!) van dit soort kansloze bijstandshoeren gefinancieerd. God, wat heb ik een medelijden met deze Kirti, die geen paspoort kan kopen om op vakantie naar verweggiestan te kunnen gaan.

LangeBerry | 23-03-08 | 17:17

Wat een rotland he Nederland.
Dat er nog steeds mensen naar te willen om te gaan wonen, ja niet werken he.
Wordt je moe van, lekker een uitkering en dan klagen.

milsomitna | 23-03-08 | 17:17

24 jarige alleenstaande moeder. Sorry, GEEN medelijden mee. Had je toch echt eerst even na moeten denken voor het neuken. Niet daarna bij mij je hand op houden. Ik zou zo zeggen, ga eens bij je familie langs of weet ik veel waar maar niet bij iemand die voor JOU moet gaan werken. NO WAY.

Masturwasbeer | 23-03-08 | 17:14

@von sokkenstopfen
Zo verdien jij je geld ook?

Voltaire | 23-03-08 | 17:10

Dat sallaris kan ze verdriedubbelen als ze 2 uur per week d'r eigen
flink laat uitwonen, dus geen medelijden mee.

von sokkenstopfen | 23-03-08 | 17:06

Zo ik heb maar eens een mailtje gestuurd naar de SP!

Geachte heer Peters,

Met verbazing heb ik uw artikel gelezen. Ik ben werkzaam voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid en binnen deze dienst werkzaam in de schuldhulpverlening. De hele dag ben ik bezig met het beheren van de financiën van klanten, met het maken van budgetplannen en uiteraard met het betalen van schulden. Tijdens mijn werk gaat het ook om mensen zoals mevrouw Mohan die niet in aanmerking komen voor een minnelijk traject, omdat zij gezond van lijf en lede zijn en derhalve zeer goede kans hebben om hun inkomsten te vergroten. Hieronder geef ik u mijn mening over uw artikel, dat ik zeer eenzijdig vind.
Laat ik beginnen met vast te stellen dat mevrouw per maand € 200,00 uitgeeft aan gas, water en licht. Zelfs met een tochtig oud huis zou dit maximaal € 150,00 per maand mogen zijn. Van mensen met een laag inkomen mag verwacht worden dat zij bewuster omgaan met energie, omdat daar vaak veel te besparen is. Mevrouw kan voor de jaarlijkse gemeentelijke belastingen en de aanslag van het SVHW (waterschap) gezien haar inkomen kwijtschelding aanvragen. Daarnaast is het zo dat zij 35 uur per week reïntegreert en haar kindje gedurende deze tijd op de opvang verblijft. Hierdoor verbruikt ze overdag weinig tot geen gas, water of licht.
Ten tweede stel ik vast dat mevrouw € 175,00 per maand uitgeeft aan schulden die na de schuldsanering zijn overgebleven. Gezien de term schuldsanering heeft mevrouw kennelijk het WSNP-traject doorlopen. Dit wettelijke stelsel is er juist op gericht om na een periode van over het algemeen drie jaar een ' schone lei' te hebben. Alleen voor vorderingen van het Centraal Justitieel Incasso Bureau en de Informatie Beheer Groep kan iets anders gelden. Volgens de regels van het IBG hoeft zij momenteel echter niets af te lossen. Lost zij dan € 175,00 af aan verkeersboetes, waarvan het CJIB terecht zegt dat deze 100% betaald moeten worden, omdat ze ' zeer vermijdbaar' zijn?
Ten derde stelt mevrouw dat zij haar gebit liet fatsoeneren en dat zij hieraan 300 euro zelf moet bijdragen. Hiervoor is ook in de Gemeente Amsterdam de bijzondere bijstand uitstekend geschikt. Het beleid van SoZaWe Amsterdam verschilt in deze niet van die van mijn SoZaWe. Haar stellingname is derhalve onjuist of onvolledig.
Ten vierde is ook haar stelling dat de kinderopvang niet meer wordt vergoed onjuist. Gezien haar inkomen wordt bijna alles vergoed en heeft zij slechts een eigen bijdrage van tussen de 40 en 45 euro.
Ten vijfde stelt mevrouw Mohan dat zij nu nog maar 51 euro aan heffingskorting ontvangt. Ja dat klopt, maar zij vergeet te melden dat vanaf 1 januari 2008 de oude heffingskorting is gesplitst in kindertoeslag en heffingskorting. Zij ontvangt gezien haar inkomen ook nog € 82,00 kindertoeslag per maand!
Ten zesde geeft mevrouw € 60,00 per maand uit aan internet. Als zij bij UPC klant zou worden heeft zij voor dit bedrag een vaste lijn, snel internet en kabel-tv met 90 zenders! Internet is namelijk zeker noodzakelijk voor sollicitaties en dergelijke.
Ik heb zelf een berekening gemaakt, zoals deze bij schuldhulpverlening vele malen per dag worden gemaakt. Hierbij is het leefgeld (boodschappen etc) vastgesteld op € 90,00 per week. Dat is geheel volgens de richtlijnen van het NIBUD, de instantie die gaat over alles met betrekking tot financiële huishoudingen. Klanten van schuldhulpverlening krijgen als alleenstaande moeder slechts 75,00 per week.
Medewerkers schuldhulpverlening leren als eerste dat zij alles dienen te onderbouwen met feiten, dat zij deze feiten zelf moeten vergaren en dat zij dus NIET blindelings moeten afgaan op beweringen van klanten.
Conclusie is mijns inziens dat uw artikel aan alle kanten 'rammelt', grotendeels onjuist is en een zeer vertekend beeld geeft van de werkelijke situatie. U zou als voorzitter van fractie Amsterdam-Noord uw huiswerk beter moeten doen. Mevrouw zou kunnen stoppen met haar schoonmaakbijbaan en deze tijd in de eerste week kunnen gebruiken voor een cursus budgetteren. Graag verneem ik uw reactie.

Inkomsten
WWB € 983.00
Zorgtoeslag € 46.00
Huurtoeslag € 119.00
Kindertoeslag € 82.00
Heffingskorting € 51.00
Kinderbijslag € 63.00

Totaal inkomsten € 1,344.00

Uitgaven
Huur € 381.00
Gas en licht € 150.00
Zorgpremie € 114.00
Internet € 60.00
Opvang € 45.00
Leefgeld € 390.00
Aaansprakelijkheids- en inboedelverzekering € 10.00
Aflossen schulden € 175.00

Totaal uitgaven € 1,325.00

Positief verschil inkomsten en uitgaven € 19.00 (sparen!)

Zinvanonzin | 23-03-08 | 17:03

@EvertsNL 23-03-08 @ 16:56
Is inderdaad een juiste oplossing: een verlaging van de balastingen die, met name de lokale, overheden heffen. Dit monopolie (legale diefstal) moet worden aangepakt. Maar de SP is voor een grotere overheid.

Voltaire | 23-03-08 | 17:02

@Draaitafel Demagoog 23-03-08 @ 16:12
Ik ben het met je eens, was meer een geintje.
Maar ik vind het wel belachelijk dat het als excuus wordt gebruikt. Het kan idd zo zijn dat je niet gelijk meer verdient dan wanneer je een uitkering hebt, maar als je je werk goed doet en ergens langer werkt, ga je vanzelf meer verdienen.
Het is voor mij geen geldig excuus om thuis op je luie reet te gaan zitten zeiken over de maatschappij en hoe zielig je bent.
Deze dame wordt volgens ook wel redelijk aan het lijntje gehouden wat werk betreft, en waarom ze onderbetaald wordt is mij ook nogal onduidelijk.

Framoes | 23-03-08 | 16:59

@Nepkarel 23-03-08 @ 16:42
Wat voor baan is dat, waar je 4x modaal verdient, maar niet eens hoeft te kunnen spellen?

een of andere hassan | 23-03-08 | 16:57

Verre van aanhanger van SP of welke linkse drammerclub dan ook, toch even dit. Ik denk dat de SP in haar domheid een paar dingen bij elkaar geharkt heeft, anders zijn Internet kosten van EUR 60 niet te verklaren. WEL te verklaren is dat zgn waterverbruik waarvan inderdaad kosten van waterverbruik ALLEEN een fractie is, maar dan komen er een aantal andere 'heffingen' bij. Denk aan 1] vastrecht 2] waterbelasting 3] verontreinigingsheffing 4] rioolheffing 5] BTW (6%) Al deze zaken hangen mede af van het waterverbruik. De locale overheid plukt ook hier de burger lekker kaal. Wij betalen (twee personen) EUR 88,08 per maand voor dat water gedoe plus de gerelateerde kosten. De waterbedrijven maken veel te veel winst. Men heeft gedreigd daar wat aan te gaan doen, maar DAT zal nog wel jaaaaaaaaren en vele commissies verder duren ! www.depers.nl/economie/101724/Winsten-...

EvertsNL | 23-03-08 | 16:56

Mooie fiets!

Luis | 23-03-08 | 16:54

Om te beginnen wordt die 350 euro zwartwerk als schoonmaakster al niet in het lijstje opgenomen...

dr.spin007 | 23-03-08 | 16:49

@ Voltaire

"loonsverhogingen van tien procent per jaar zijn aan de orde van de dag"

Overdrijven is ook een kunst

betweter | 23-03-08 | 16:49

Nepkarel 23-03-08 @ 16:42
4x modaal? Stumper.

Jan Kloot Balzak | 23-03-08 | 16:49

Geen baan kunnen krijgen is echt de grootste leugen. Overal is een tekort aan personeel, loonsverhogingen van tien procent per jaar zijn aan de orde van de dag en dan zou je geen werk kunnen vinden.
De SP moet zich eens afvragen waarom we niemand anders dan de Polen onze asperges kunnen laten steken.

Voltaire | 23-03-08 | 16:47

60 euri voor Internet? Daar kan alvast ca. 45 van af.
En waar vind ik de huursubsidie en de zorgtoeslag? Allimentatie? Daar zal deze persoon toch recht op hebben neem ik aan.
Een vetpot is het niet, maar ik geloof ook niet dat het de bedoeling van bijstand was om dat een vetpot te laten zijn. Deze mevrouw heeft geen baan, ze is aan het reïntegreren. Die baan komt als het goed is daarna. En daarmee een beter inkomen.

Cookie v. eigen deeg | 23-03-08 | 16:46

nopedope 23-03-08 @ 14:43
Onbewust geef je een mooie kenschets van de SP- danwel PVV stemmer. Geen idee wat ze willen als het maar afzetten tegen het maatschappelijke midden, lees de gevestigde orde is. Dat je van een voormalig Mao'ist naar een überliberaal wil switchen is maar een klein * kuch * detail uiteraard.

Bigi Bana Boy | 23-03-08 | 16:45

Arm zijn is een keuze...

dr.spin007 | 23-03-08 | 16:43

Mevrouw werkt zich een slag in de rondte. Ze werkt 35 uur per week als...

35 uur? Een slag in de rondte? Wat is een 38-urige werkweek dan? en 40 uur? En dan heb ik het niet eens over alle zelfstandigen.

dr.spin007 | 23-03-08 | 16:42

De SP heeft dit al eens eerder geprobeerd met een oud omatje. Die had op haar AOWtje een aflossing van 300 pleuro staan voor een bij de Wehkamp gekocht bank. *Maandelijks 300 euro voor een bank*. Tering. Ik verdien 4 keer modaal en mijn bank*stel* kosste maar 600 pleuro. En dan had mevrouw ook nog heel veel gezondheidskosten wegens astma en longkanker, oh en 75 euro per maand voor sigaretten. Dat budgetje gebruikte Jan Maorijnissen in een begrotingsdebat en toen pleurde hij het ook online op zijn blog. Nou, toen zijn ze maar eens gaan modereren, want al die gemene rijke mensen bleven maar zeuren over het uitgavepatroon van mevrouw.

En toch snap ik het niet. Als er een partij is die propaganda begrijpt, dan is het de SP. Waarom dan die slechte voorbeelden? 80% van hun achterban moet toch echt problemen hebben. Waarom gebruiken ze die dan niet?

Nepkarel | 23-03-08 | 16:42

Voor dat extraatje van 45 euro mag Daniël één keer per maand langskomen.

Bigi Bana Boy | 23-03-08 | 16:41

Het huishoudboekje is inderdaad om te huilen............
.
Niet vanwege de uitkomst, maar vanwege de aperte onzin!!!!!!!!!!
.
Naast ongeloofwaardige bedragen voor water in internet, is er ook nog zo iets als bijdrage kinderopvang en daar zie ik niets van terug.
.
Maar goed, we wisten al dat de SP niet zo betrouwbaar is als het gaat om huilverhalen.

redelijk toch | 23-03-08 | 16:41

@ Mutsaerts

Stop er nou gewoon mee, het zal nooit iets worden, echt niet.

goeroeroe | 23-03-08 | 16:40

Het schuim staat weer opde zelfingenomen stijlloze bekkies. Het begint hier steeds meer een op een reliclub te lijken. Vrolijk pasen.

de nakketikker | 23-03-08 | 16:39

@ ADO-Le-Cent ^^

betweter | 23-03-08 | 16:36

@ een haastige knip en plakfout

betweter | 23-03-08 | 16:36

Gelul, 200e voor gas, licht en water? Wat een lariekoek! Te zot voor woorden... Wat dacht je van: geen make-up, aflossing IB-groep naar draagkracht, minder douchen, trui aan in de winter, huurtoeslag á € 249,- per maand... Ik kan wel even doorgaan.

Count Ochnipov | 23-03-08 | 16:34

betweter 23-03-08 @ 16:19
Die heffingskorting van 51,- komt me wat vreemd voor in de netto berekening.
Hoe komt u daarbij dat deze er nog bij opgeteld moet worden?

ADO-Le-Cent | 23-03-08 | 16:33

@ Dommelsch
Dankuwel

betweter | 23-03-08 | 16:33

SP: logisch dat ze fraudeert
PvdA: iedereen 200 euro extra zodat men 200 euro extra belastingen kan betalen
PVV: in eigen land kan ze voor 25 euro leven als god in frankrijk
CU: had ze maar niet moeten scheiden
VVD: arm zijn is ook een keuze

sjaakdeslinksesul | 23-03-08 | 16:32

@ stoutklein_kutkonijn
Bijna correct, de toeslag tot aan het sociaal minimum vraagt ze aan via het UWV. Echter was haar laatstverdiende loon lager dan het sociaal minimum dan zal ze een toeslag krijgen die haar niet tot aan dit minimum brengt en de rest moeten aanvragen via de gemeentelijke bijstand. Je ziet dat je dit niet zomaar via de website van de belastingdienst aanvraagt. Zoals je zelf ziet heb je wel meer dan een internetlijn en lagere school nodig...

betweter | 23-03-08 | 16:32

GS gaat hier ook in de fout, ze zei immers dat ze nu een schoonmaakbaantje er bij heeft omdat ze met het gegeven budget niet uitkwam. Dus logisch dat de opbrengsten niet in het budget staan.
Overigens kan ze voorzover ik na kan gaan zeker 300 euro besteden op haar maandelijkse uitgaven en wel als volgt:
Ziektekostenverzekering. Kan bij Anderzorg voor 82 per maand. Zij betaalt 114.
Water, is al opgemerkt door Dixit, deugt niet.
Internet en telefoon, ook al opgemerkt, geen 60 maar 30 (Alice).
Electriciteit kan omlaag naar 100 euyro per maand, zo ook de gasrekening als ze de verwarming lager draait.

Meer besparingstips: financiele.onafhankelijkheid.nu/goedko...

onafhankelijkheid.nu | 23-03-08 | 16:32

belachelijk dat ze nu slechter af is omdat ze werkt. ik zeg: uitkeringen naar beneden om dat gat eens wat groter te maken.

je postbode | 23-03-08 | 16:31

Een vrouwelijke allochtoon, een beter slachtoffer van de Boze Blanke Man bestaat natuurlijk niet. Ze is nog net niet lesbisch.

Voltaire | 23-03-08 | 16:30

Moet niet gekker worden! Uitkering is alleen voor als je geen baan kan krijgen! Noodoplossing! Werken troel, en die koter boeit echt niemand, eigen schuld dikke bult!

css.... | 23-03-08 | 16:26

@betweter
U schiet €51 tekort in de huurtoeslag. Totaal: 1600,32

Dommelsch | 23-03-08 | 16:26

HaHaHaHa, p0wned.

Fuck, je kan ook niet eens meer een beetje jokken op internet.

Oyibo | 23-03-08 | 16:25

armoede is een keuze.

the0roger | 23-03-08 | 16:25

@betweter 23-03-08 @ 16:19
sorry hoor, maar mevrouw heeft internet, kan ze zo bij de belastingdienst zo'n berekingstabelletje invoeren, dat lukt zelfs iemand met alleen lagere school...

stoutklein_kutkonijn | 23-03-08 | 16:23

Water kost 1,16 per 1000 liter (bron: Duinwaterleiding ZH), vastrecht 56,48 per jaar (= 4,70 per maand), dus deze jongedame verbruikt ruim 60.000 (!!!) liter per maand. Als dat echt waar is kan dat in combinatie met het ook wat hoge stroomverbruik maar één ding betekenen: ze heeft een wietplantage op zolder. En dat verklaart dan ook gelijk waarom ze mensen van de SP kent...

Mr Dixit | 23-03-08 | 16:22

... en dan nog 60 euri voor een i-net lijntje? Wat een stiereschijt zeg... ik heb zelf een redelijk lijntje bij XS4all (toch 1 vd. duurste) maar betaal 40 euri..

stoutklein_kutkonijn | 23-03-08 | 16:21

@hero_of_heaven 23-03-08 @ 15:57
LOL.
Vroeger werkten ze gewoon voor me, zonder dat je ze hoorde klagen. Nu kan ik de uitkering voor hen bij elkaar werken.

Schout-bij-nacht | 23-03-08 | 16:20

Tjees, SPW-er, in de jeugdzorg zitten ze te springen om personeel, dus banen ZAT!!!!!!! Flexus, Horizon, Philadelphia,de Bruggen al snel zo'n 50 vacatures. Of is dat te min voor Mevrouw?

luckor | 23-03-08 | 16:20

muahaha 75 pleuro aan water per maand. wij betalen een tientje en zijn met zn vieren, met een zwembad in de tuind

zatlel | 23-03-08 | 16:19

Hoewel dit artikel domweg niet overeenkomt met andere raadstukken van de SP blijkt natuurlijk wel één ding. De wet- en regelgeving omtrent subsidies, uitkeringen en toeslagen is (te) moeilijk voor sommigen. Vergeet niet dat 60% van de Nederlanders een ondergemiddelde intelligentie heeft en het juist mensen uit deze groep zijn die onderaan de sociaaleconomische ladder staan.
Ik geloof niet dat de mevrouw uit dit stukje bewust vergeet om kwijtschelding van de afbetaling van haar studieschulden te vragen. Het stoort mij ook dat er informatie mist (zoals kinderbijslag) in de totale berekening van haar inkomstenplaatje. Verder is het in Nederland zo dat je bij een uitkering niet automatisch een aanvulling krijgt tot het sociaal minimum of de toeslagen krijgt waar je recht op hebt. De regelgeving is jaarlijks aan verandering onderhevig en complex.
Een nieuwe berekening met alle toeslagen waar mevrouw recht op heeft volgens de informatie die ik nu heb.
Maar als we alles even op een rij zetten:

Bijstand: 983
Heffingskorting 51
Huur toeslag 119
Zorgtoeslag 46
Kindertoeslag 82
Kinderbijslag 63,40 (aldus stijloze_blater)
Toeslag /aanvulling tot sociaal minimum 204,92

Totaal: 1549,32 netto per maand

Heffingskortingen buiten beschouwing gelaten, als we daar aan beginnen moeten we ook de teruggave inkomstenbelasting voor ziektekosten etc. gaan berekenen. Dit alles bw3hoort niet meer tot regulier inkomen.

betweter | 23-03-08 | 16:19

@G-unite 23-03-08 @ 15:59:
Ja, ik vond het ook al belachelijk hoog. Ik betaal dat zelf bij lange na niet. Zou ze het nodig hebben voor haar webcam-activiteiten? Ik kom nooit op dat soort sites... *schijnheilige smoel opzet* , maar is er iemand die haar herkent?

koerbagh ® | 23-03-08 | 16:18

Geen tegemoetkoming in de kinderopvang? Wat een gelul zeg... ik verdien veeeel meer en krijg desondanks gewoon een tegemoetkoming hoor. Zo word wederom bevestigd dat die zogenaamde socialisten (SP, PvdA) hypocriete leugenaars zijn.
Is die foto niet in Almeloooo gemaakt?
En wie noemt z'n kind in godsnaam... sorry... in allahsnaam.... Atila?

stoutklein_kutkonijn | 23-03-08 | 16:18

Rutger ga eens kijken bij deze lieve mevrouw!

wigoo | 23-03-08 | 16:15

@ kapotte_stofzuiger 23-03-08 @ 14:59
nee,
Dat is al voorbij...
Te laat om een vak te leren

brdstck | 23-03-08 | 16:12

@Framoes 23-03-08 @ 16:03 ... hahahaha dan wordt het hier helemaal een jungle zoals in de states. Nee je moet met het minimum omhoog. Je moet als maatschappij waarde creëren !

Draaitafel Demagoog | 23-03-08 | 16:12

@G-unite 23-03-08 @ 16:02 .. weet je wat het kost om een vrouw leuk te maken ? daarnaast zijn vrouwen vaak niet echt thuis in techniek. Zou je helemaal moeten weten.

Draaitafel Demagoog | 23-03-08 | 16:09

Ze moet haar hand ophouden bij die "echte man" die haar heeft zwanger gemaakt

BASinnic | 23-03-08 | 16:07

Waar kan ik die bijstand uitkering aanvragen? Ik wil ook wel hele dag in mijn nest liggen en 's avonds zwart bijklussen

neemjemoederindemali | 23-03-08 | 16:07

Ze krijgt trouwens nog wel KinderOpvangToeslag (KOT) en KInderToeslag (KIT) met dit loontje.
Armoede in Nederland is geen echte armoede, 5 kids nemen als je geen diploma hebt is gewoon dom.

Framoes | 23-03-08 | 16:07

Atila? Aanvoerder van de woeste horden uit het oosten?

ach en wee | 23-03-08 | 16:06

Ze kan het beste als GGZ-verpleegster gaan solliciteren, want daar is ze volgens mij geknipt voor.

juriste | 23-03-08 | 16:04

Dus ze hield meer over met een uitkering dan met een baan? Daar is maar 1 oplossing voor: uitkeringen omlaag.
De SP liegt natuurlijk niet *ughe*, ze verzwijgen hoogstens het belangrijkste deel van de waarheid (white lies) zoals de €165,- aan toeslagen.

Framoes | 23-03-08 | 16:03

En best een leuke om te zien ook. Ur point?

G-unite | 23-03-08 | 16:02

@G-unite 23-03-08 @ 15:59... tis een vrouw !

Draaitafel Demagoog | 23-03-08 | 16:00

Medelijden met een uitkeringsgerechtigde is totaal onnodig.
Hier in Den Haag zeker, gezien de vrijstelling c.q kwijtschelding van afvalstoffenheffing, hondenbelasting, Delfland etc.
De huur- en zorgtoeslag nivelleert het inkomen van iemand met 130% van het minimumloon ten opzichte van een uitkeringsgerechtigde naar een verschil van 0,00
denhaagtekijk.library-blogs.net/werken...

ADO-Le-Cent | 23-03-08 | 16:00

controle 23-03-08 @ 15:24 .. das ook precies de bedoeling ! je moet gebruik maken van kwantitatieve verhoudingen tussen vraag en aanbod.

Draaitafel Demagoog | 23-03-08 | 15:59

Voor dat inetbedrag per maand kan je bijna Fitna hosten..

G-unite | 23-03-08 | 15:59

-weggejorist-

hero_of_heaven | 23-03-08 | 15:57

@ADHDtje 23-03-08 @ 15:43 & Koerbagh

Maar de site van Koerbagh levert wel een nogal onvolledige business case.
Ik mis bijvoorbeeld de (niet geringe) terugverdieneffecten. Zoals daar zijn uitgespaarde tijd (of geld) wegens niet meer of minder vaak hoeven koken, niet meer / minder vaak hoeven .. etc. En natuurlijk de efficiëncy voordelen. Bijvoorbeelde gedeelde hypotheek- huur of verwarmingslasten. Zeker met een zowel rijke als mooie vrouw ontstaat dan toch wel een geheel andere buca. (Waarmee ik nog even afzie van kwantificatie emotionele effecten met € impact)

Schout-bij-nacht | 23-03-08 | 15:57

Gezien de energienota en het watergebruik: die zit jenever te stoken.

Jan Aaldrik | 23-03-08 | 15:54

"Om haar kans op werk te vergroten liet ze haar gebit fatsoeneren".

Die is nieuw voor mij.

snokkertje | 23-03-08 | 15:54

@wolliejean
Dank. Kindje niet ophalen is immers alimentatie betalen.

kapotte_stofzuiger | 23-03-08 | 15:52

Er wordt gewoon gejankt en niemand die begrijpt er nog wat van. En als een maatschappelijke organisatie als de SP dan nog gaat 'liegen' geloven we helemaal nooit meer enig koopkrachtplaatje. Het is triest, maar de waarheid is gewoon onzichtbaar geworden in onze maatschappij.

NoMinister | 23-03-08 | 15:52

He....... liegen en de eSPee, Barrie van kloot-Hommel kom d'r maar in hoor.

QB (ja die.....) | 23-03-08 | 15:52

@Reverend Ray 23-03-08 @ 15:47
Had je ook eerst af moeten vegen aan haar kussen

Agent327 | 23-03-08 | 15:49

@Reverend Ray 23-03-08 @ 15:47

Koop een Lapdoos, werkt prima in bed.
Nu ga ik echt, doeg.

ADHDtje | 23-03-08 | 15:49

Toen ze nog in de bijstand zat, kon ze fulltime zwartwerken en veel bijverdienen. Die tijd heeft zenu niet meer. Sniksnik.

Graftak | 23-03-08 | 15:48

En daarna word ik vast niet door haar gepijpt!
(Vind ze niet lekker als ik bier heb gedronken) ;-)

ADHDtje | 23-03-08 | 15:48

wat niet te doen is, is gs op een ipod touch. wat een gekudt om onder aan de commenten te komen. en met natte vagina vinger, want nog in me nest, sta je constand weer bovenaan te kudten. een button zou mooi zijn.

Reverend Ray | 23-03-08 | 15:47

Heey jong en lui,
Ik ga er weer eens vandoor, moet uit eten met mijn thuisvrouw!

ADHDtje | 23-03-08 | 15:46

kapotte_stofzuiger 23-03-08 @ 14:37
Scherp gezien ! Alle socialisten hangen aan mekaar van de leugens.
Da's dus opdracht n°2 voor Rutger. Op zoek gaan naar haar man. Waar hangt hij uit ? En hoeveel vangt hij per maand ?
Werk aan de winkel !

wolliejean | 23-03-08 | 15:45

@Schout-bij-nacht 23-03-08 @ 15:35

Geloof me, je betaald er wel voor!
Lees zelf maar koerbagh ® 23-03-08 @ 15:32

ADHDtje | 23-03-08 | 15:43

60 pleuro per maand voor een internetverbindinkje, heeft ze er drie aangesloten? Aangezien je tegenwoordig 20 mbit internet voor 20 euro hebt. Huppa, zo 40 eurie over voor andere dingen. Deze computer staat 24/7 aan omdat ik te lui ben om het uit te zetten (en om pr0n te leechen natuurlijk) en nog zijn de energie kosten lager dan van dat mens. En dan hebben we het niet eens over het water.

Kortom, als ze niet zo achterlijk als het achtereind van een varken zou zijn dan zou ze meer dan genoeg geld over hebben om een leuk leventje te leiden.

ganbareh | 23-03-08 | 15:42

"Na schuldsanering overgebleven schulden, waaronder studieschuld"

Mooi staaltje psychologie. Die laatste toevoeging is natuurlijk bedoeld om alle criticasters die willen roepen "schulden heb je zelf veroorzaakt!" de mond te snoeren. Immers, een studieschuld heb je zo en is maatschappelijk algemeen geaccepteerd. Als je echter kijkt wat zij maandelijks aan de IBgroep zal moeten terugbetalen, dan is dat maar een schijntje. Als zij dus geen gat in haar hand had gehad, dan had ze nu ongeveer 150 Euro per maand meer te besteden.

Chiant | 23-03-08 | 15:39

ik zou der doen.

Reverend Ray | 23-03-08 | 15:39

Laat die SP klootzakken eens een jaartje Uganda doen.

Andersom dag | 23-03-08 | 15:37

Ik ben het eens met de hoofdgedachte dat je minder te besteden hebt dan wanneer je een uitkering hebt. Dus ik vind het niet zo gek. De cijfertjes mogen wel iets preciezer. Geenstijl kan natuurlijk niets anders om alsnog een punt te maken, maar check de rapporten van de afgelopen tijd. Vooral Wajongers kunnen maar beter blijven zitten en later pas de 'overstap' maken.

tre_qe | 23-03-08 | 15:37

@koerbagh ® 23-03-08 @ 15:32
LOL @ link

Hobbykip | 23-03-08 | 15:37

Verschrikkelijk wat een jankverhaal.
Wat heeft dat parasietenwijf een KUTMENTALITEIT.
Dit tuig maakt de samenleving kapot !


Koevoet | 23-03-08 | 15:37

We zullen zien welke duikeling de SP bij de volgende verkiezingen gaat maken.. Decenia langs de lijn roepen dat het allemaal anders moet maar geen regeerverantwoordelijkheid willen dragen is wel heel erg makkelijk

koffiepadje | 23-03-08 | 15:36

"Boekhouden met Jan M., the enron way" nu bij de SP te bestellen.

controle | 23-03-08 | 15:36

Rutger, ga eens een bloemetje bezorgen aan die domme muts !

wolliejean | 23-03-08 | 15:36

@ADHDtje 23-03-08 @ 15:16
Ik hoef er niet voor te betalen en veel belangrijker: ik wil sowiezo niet door dit monster gepijpt worden. Maar je idee heeft ook goede kanten. Ik denk namelijk dat je een talent ontdekt hebt gezien haar ervaring met financieel uitzuigen van de belastingpot.

Daarnaast biedt het beroep hoer in ieder geval ook enorm veel meer aanzien dan met een bijstandsuitkering op de maatschappij teren.

* Zwaait naar bijstandskoning *

Schout-bij-nacht | 23-03-08 | 15:35

@ADHDtje 23-03-08 @ 15:32

Haha hulde, met deze uitleg kan ik leven ;-)

borrelnoot | 23-03-08 | 15:34

stukje van zwolle.sp : "het is van de gekke dat...."
goedzo meneer de sp'er.
Hoe het wel moet:
Het is te gek voor woorden...
Het is van de zotte...

Krulsnor | 23-03-08 | 15:34

Lachen natuurlijk voor al die F5'ende bovenmodaalverdienende IT'ers hier, maar makkelijk heeft ze het heus niet. Als de wasmachine kapot gaat heeft ze wel een probleem.

Respect voor die Kirti dat ze aan het werk gaat in plaats van te blijven parasiteren. Voor dat soort mensen mag van mij het minimumloon wel omhoog!

Lorenz0 | 23-03-08 | 15:34

Bijstandskoning z'n cayenne poetsen?

controle | 23-03-08 | 15:33

@borrelnoot 23-03-08 @ 15:21:
Vriendinnen zijn (in tegenstelling tot wat je denkt) niet gratis.
Lijkt wel zo, soms... Maar de gemiddelde vriendin/vrouw is per wip duurder dan een hoer. Doe je eigen berekening: www.costofsex.com/

koerbagh ® | 23-03-08 | 15:32

Dat heet in het oude jargon van de voormalige USSR, desinformatie.

Zo jammer! | 23-03-08 | 15:32

lekker wijf...

topcat | 23-03-08 | 15:32

@ borrelnoot 23-03-08 @ 15:21

Geachte confrere,
Ik ben gewoon gelukkig getrouwd, niets kansloos aan om na 17 jaar een jonge meid ook gelukkig te maken met wat ik allemaal over heb. Het is imo dus geen sexs, meer ontwikkelingshulp!
Uw persoon is neemt alleen maar geeft niet graag, mijn persoon geeft graag aan hen die noodruftig zijn

ADHDtje | 23-03-08 | 15:32

Voor dat internet zou ik dr tomaatnet aanraden:
GRATIES internet voor alle tomatengooi-leden
tomaatnet.nl/

inVitreau | 23-03-08 | 15:32

@Draaitafel Demagoog 23-03-08 @ 15:27
Ja wat mij betreft ook goed hoor, maar dan zit ze zowat aan anderhalf keer modaal

Klukkluk | 23-03-08 | 15:31

Het is te erg. Als 't er niet is, wordt armoe domweg verzonnen. Komt er op een demonstratie die ooit 10 duizenden mensen trok nog slechts een staanvak van een 1e divisieclub opdagen en men verzint er brutaalweg een vol stadion bij. Leugen na leugen na leugen... Waarom?...

Adalgar | 23-03-08 | 15:30

Hé, erg gek........... jaren geleden toen het over de specialistensalarissen ging zag ik ook zo'n berekening van een specialist. Die hield na aftrek van de kosten ook een minimumloontje over.............. wat maar wil zeggen: met cijfers kun je alles aantonen. Zelfs dat masturbatie onder 14-jarigen schadelijker is voor de economie, dan het voeren van een oorlog in Afghanistan.

LoopseTeef | 23-03-08 | 15:30

Ze is erg schoon op zichzelf! Zoveel water gebruik ik in een jaar.

varkenoord | 23-03-08 | 15:29

Die jas is ook veel te nieuw en maar liefst drie versnellingen en schijfremmen op die fiets? Inruilen voor eentje met terugtraprem. En er zit teveel gel in d'r haar. Kost te duur!

Klukkluk | 23-03-08 | 15:29

Ik heb niet het hele verhaal gelezen, maar volgens mij is dit de situatie:
*alleenstaande ouder van 24 jaar (kind 4 jaar)
*inkomen uit werk €983,- per maand is €12.408.- per jaar.

Heffingskrotingen € 51,- per maand??? Volgens mij heeft zij recht op de volgende heffingskortingen:

Algemene heffingskorting €1990,- per jaar
Arbeidskorting € inkomensafhankelijk
Kinderkorting € 892,- per jaar
Combinatiekorting € 146,- per jaar
Aanvullende combikorting € 608,- per jaar
Alleenstaande Ouderkorting: €1414,- per jaar
Aanvullende alleenstaande ouderenkorting: ongeveer €500,- per jaar

Erg veel belasting zal ze dus niet betalen.

Bovendien heeft zij volgens de belastingdienst recht op €170,- huurtoeslag per maand en €46,- zorgtoeslag per maand.

Volgens de SVB krijgt ze ook nog kinderbijslag: €190,19 per kwartaal = €63,40 per maand.

Kortom: Ga eens op een cursus omgaan met geld, want van deze berekening klopt volgens mij geen hout.

Stijlloze_Blater | 23-03-08 | 15:28

@ muxje
ja daar wordt die bijstand van betaald!

inVitreau | 23-03-08 | 15:28

Klukkluk 23-03-08 @ 15:20 ... Nee das laten zien dat het economisch slecht gaat met je land. Als je het minimumloon verdubbelt komt het zelfrespect van de werkende Nederlander weer terug Als ik ergens binnenkom als freelancer en ik vraag onder de marktprijs nemen ze me ook niet serieus.

Draaitafel Demagoog | 23-03-08 | 15:27

@Agent327
Tijd voor een andere provider.

kapotte_stofzuiger | 23-03-08 | 15:26

Muxje 23-03-08 @ 15:08
In werkelijkheid is de (marginale) lastendruk nog groter. Bijvoorbeeld omdat je ook nog belasting toegevoegde waarde betaalt. Of vliegtoeslag. Of motorrijtuigenbelasting. Of CJIB snelheidsbelasting. etc. Van de verdiende € 1,-, houdt je qua salaris marginaal bijv. slechts € 0,48 over. Van die 48 cent gaat dan nog bijv 8 cent naar de btw. Als je een product koopt waarop accijns wordt geheven kun je nog minder zelf uitgeven. Helaas is Nederland nog linkser ingericht dan het lijkt.

Schout-bij-nacht | 23-03-08 | 15:26

`n girorekening openen voor Kirti lijkt me wel `n goede gedachte zo met de paasdagen..
Zit nm nu dus duidelijk op (veel)water en brood.

kwartjevankok | 23-03-08 | 15:24

@draaitafel
Geloof het of niet, dat schijnt banen te kosten. Dat heb ik tenminste gehoord.

controle | 23-03-08 | 15:24

Ik betaal 59,95 p/m voor
internet
vaste telefoon (ex.gesprekskosten)
kabel abbo +

Agent327 | 23-03-08 | 15:22

Heb nog wel een bijbaantje voor haar. 50 Euro per half uur. Hoeft ze niet meer te klagen.
Halfzwarte klaagmuts.

Boze Buur | 23-03-08 | 15:22

Zeg hoor eens! Er klopt nog meer niet aan die troep! €60 internet? Ik hoop dat televisie daarbij zit, want alsnog betaal ik dan maar de helft! €125 gas en elektriciteit? Heeee! Dat betaal ik OOK! Alleen heb ik 125 vierkante meter te verwarmen en te verlichten. En zij? Twee, drie kamers? Staat haar elektrische apparaten constant aan en staat haar verwarming constant op 23 graden ofzo? Verder €75 aan water? Mét waterbelasting inbegrepen, neem ik dan maar aan? Want ik betaal per maand een kleine €30. Ten slotte heeft ze inderdaad recht op veel meer heffingen en whatnot, ook ZONDER uitkering, zoals GS al heeft toegelicht. Heeft ze verder voor al die schulden van haar al wel eens een bezwaarschrift aangetekend? Zo willen schulden nogal wel eens (deels) worden kwijtgescholden. Oh wacht, ze kan niet met geld omgaan, vandaar dat ze dat weigeren. Verder nog voor €300 haar tanden gebleekt om meer kans te maken op een baan? (Lees artikel!) FLIKKER TOCH OP! Leer een fatsoenlijke sollicitatiebrief te schrijven zeg! Ten slotte nog geen werk gevonden met een sociaal pedagogische opleiding? Waar zoekt ze naar werk, dan?

Belachelijke SP propaganda, dit! Kan me niks schelen of dit echt is of niet, dit is gewoon een voorbeeld van hoe je alles maar fout kan doen, en hoe de SP vervolgens vindt dat de staat je maar een handje moet helpen omdat je een pruillip trekt en er zo zielig uitziet.

Seth | 23-03-08 | 15:22

Als je geen kind kunt onderhouden moet je er ook niet aan beginnen. Het is toch al niet zo dat we mensen te kort komen op deze planeet en in dit land.

harl | 23-03-08 | 15:21

Ze is aan het sparen voor een paspoort. Tja, met al die paspoorten kan dat in de papieren gaan lopen; misschien is een paspoort wel genoeg?. En waar wil ze dan heen? Voor verre reizen heeft ze toch geen geld, of wel?

lijn5 | 23-03-08 | 15:21

@ADHDtje 23-03-08 @ 15:16

Betalen voor sex is wel heel kansloos he, daar ben je je van bewust? Ik word al meerdere keren per week afgezogen, gratis nog wel! Tip: neem gewoon een vriendin. Echt, het werkt!

borrelnoot | 23-03-08 | 15:21

De tijd dat je in dit land je iegen broek moet ophouden zijn langvervlogen. Iedereen HEEFT RECHT op megasnel internet, een jacuzzi op zolder, 2x per week naar de zonnebank, dure kleren, enz.

Dit heeft niets met rechtvaardigheid of sociaalvoelendheid te maken. Ik vindt ook dat je niet iemand moet laten verhongeren in dit welvarende land, maar dit gaat niet meer over overleven, dit gaat over onverdiende luxe en luiheid.

Sir Lance | 23-03-08 | 15:21

Ik betaal 55 euries water per kwartaal en internet kost hier 29,95.

Geen4 | 23-03-08 | 15:20

Met andere woorden: de bijstandsuitkering is veel te hoog.

Klukkluk | 23-03-08 | 15:20

Der is maar 1 oplossing ! Minimumloon verdubbelen.

Draaitafel Demagoog | 23-03-08 | 15:20

trut, bespaar dan op energie en internet!

henkstubbe | 23-03-08 | 15:18

@kapotte_stofzuiger 23-03-08 @ 15:15
Mijn lul is ook links-georienteerd maar ik heb gelukkig niet mijn hersenen op die plek zitten zoals veel vrouwen durven te beweren over mannen.......

Hobbykip | 23-03-08 | 15:17

Als het Kirti niet bevalt, gaat ze toch lekker terug naar Mohannistan?

Knuckle Sandwich | 23-03-08 | 15:17

Met de goedkeurende accountantsverklaring van Jan. M. RA

controle | 23-03-08 | 15:17

Als ze mij eens in de maand een half uurtje lekker zou pijpen dan zou ik daar best elke keer € 50,00 voor over hebben.
Het enige wat ze nog nodig heeft is meer mannen die zo genereus zijn als ik.
Reken maar even mee! Bij een werkweek van 5 dagen zou ze naast haar gewone baan elke dag in een half uur tijd € 50,00 bij kunnen verdienen ZWART. Dus zou ze in vier weken tijd € 1.000,00 ZWART bij kunnen klussen.
Meld u hier aan om het arme kind een beter leven te bieden, zodat we de SP niet nodig zullen hebben.
Wie helpt er mee?

ADHDtje | 23-03-08 | 15:16

@Crak-ho 23-03-08 @ 15:12
Precies ! Maar daar kan je bij die tomaten niet mee aankomen natuurlijk ........

Hobbykip | 23-03-08 | 15:15

@fuckje
En, ze houdt van linksdragende mannen.

kapotte_stofzuiger | 23-03-08 | 15:15

besteedt = besteed

Schout-bij-nacht | 23-03-08 | 15:14


Hoe ingewikkeld is het voor de SP om te snappen dat van een bruto salaris weinig overblijft (absoluut of relatief) simpelweg wegens veel te hoge belastingen en premies die vooral besteedt worden aan foute linkse ideeen zoals bijvoorbeeld véél te hoge uitkeringen. Of anders belachelijk hoge uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking, zodat we als gekke Henkie internationaal worden uitgelachen.

Schout-bij-nacht | 23-03-08 | 15:14

@ Mutsaerts, je bent het kind vergeten in de berekening huurtoeslag.
Mevrouw heeft recht op € 177 per maand !

Dommelsch | 23-03-08 | 15:13

Hoe dan ook, ze heeft een lekker pijpbekkie. Onder de douche afzuigen levert heel wat op..

~Kwijlkomkommer~ | 23-03-08 | 15:13

Uitkering is VEEL te hoog.

Crak-ho | 23-03-08 | 15:12

-weggejorist-

Roy Orbitol | 23-03-08 | 15:11

hmmm, twee personen, anderhalve liter water per dag= 3 liter, keer dertig dagen = 90 liter, 67 cent per liter... zal wel spa blauw in halve liter flesjes zijn.

een of andere hassan | 23-03-08 | 15:09

@Stijlloze_blatert@15:00
Ik denk dat ze in de bijstand ligt. Ken je dat standje?

fuckje | 23-03-08 | 15:08

@betweter 14:51:
Leuk stukje van de SP... ze klagen dat die dame zo zielig is dat ze er op achteruit gaat als ze gaat werken, en twee zinnen verder menen ze dat de uitkeringen verder omhoog moeten.

Volgens mij mogen we wel eens wat doen aan de belasting op arbeid. Even spelen met een bruto-nettocalculator geeft ons het warme gevoel dat iemand die rond het minimumloon verdient maar heel weinig belasting betaalt (6-10% of zo). Maar zelfs rond het minimumloon is de marginale belastingdruk al fucking 47% (d.w.z. dat op elke € die je meer gaat verdienen, je 47 cent inlevert aan belasting). Tel daarbij op dat over dat zogenaamde brutoloon al zo'n 15% aan werkgeverlasten is betaald. Dat motiveert lekker...

Muxje | 23-03-08 | 15:08

Volgens mij heeft ze recht op een kinderbijslag van €190,19 per kwartaal.

Dommelsch | 23-03-08 | 15:07

Hmm, om je kind om de dag friet te voeren vind ik overigens wel erg slecht. Kun je beter brood eten. Sorry hoor, maar dat irriteert me wel.

blawablawa | 23-03-08 | 15:07

75 euro aan water per maand? Als ze de kraan nu eens niet 24/7 laat lopen, kan ze weer voor 50 euro extra shoppen

OpenDeur | 23-03-08 | 15:05

"Met baan armer dan zonder"? Dan kun je dus ook concluderen dat de uitkeringen simpelweg te hoog zijn.. Hebben ze daar geen naam voor?

Brinkster | 23-03-08 | 15:04

@ bolkedebeer 14:59

Ja, dat is onbegrijpelijk. In haar geval zou ik om kosten te besparen een
of twee regentonnen kopen. Maar dat zo soort ideeen hebben dit soort
mensen nooit. Die denken altijd dat de SP voor gratis water kan zorgen.

mark twain | 23-03-08 | 15:04

Volgens het door betweter geciteerde artikel werkt ze bij randstad, dus CAO uitzendkrachten, dus 1499,68 bruto per maand bij 40 uur = 1612,16 bij 43 uur. Bruto-nettoberekening.... alleenstaande moeder: 1298,68 netto, zonder huur- en ziektekosten toeslag (om maar niet te spreken van kinderbijslag).

een of andere hassan | 23-03-08 | 15:04

Kunnen we hier geen kamervragen over laten stellen? Mark? Geert?

wigoo | 23-03-08 | 15:02

SP en liegen. Vertel eens iets nieuws. SP is net als alle andere linksch menschen die hun gelijk willen halen. Mag ten koste gaan van alles. Liegen mag dus ook.

Hairy Harry | 23-03-08 | 15:01

In plaats van huilie huilie te doen zou ze ook dat dure internetabonnement van €60,- p.m. d'r uit kunnen schoppen, lijkt me nou niet direct een eerste levensbehoefte.

En €75,- aan water per maand??? Doe eens normaal.

Ga eerst je levensstijl eens aanpassen in plaats van te lopen janken dat je het zo slecht hebt.

borrelnoot | 23-03-08 | 15:01

125 euro voor gas en licht. Veel. 60 euro voor Internet. Erg veel. Vervolgens schuldsanering doorgevoerd. Heeft een grote schuld gehad. Teveel aan Nikes voor haar zoontje uitgegeven. En natuurlijk Wehkamp en Otto gebruikt. Studieschuld? Kan ik niet plaatsen. Schoonmaakbaantje zal ik nergens in de cijfers terug. Ze heeft gewoon een hele dikke vette computer staan die heel veel data kan verwerken. Heeft fijne dure kleren aan. En dat op kosten van de gemeenschap. Want via schuldsanering. Ja, en dan. Die ziektekosten kan ik ook niet plaatsen. Ze krijgt toch heffingskorting. Vreemde zaak hoor. Van de SP verwacht ik ook niet beter. Maar dit is gewoon erg dom. Zo'n hoernalist dient direct ontslagen te worden. Want niet kritisch. En laat zich waarschijnlijk inpalmen. Wie weet welke diensten hiertegenover staan

droman | 23-03-08 | 15:01

58 euro, 119 euro, 46 euro, 60 euro, 175 euro
Wat een enorme bedragen allemaal! Holy shit! Het duizelt me voor de ogen. Gelukkig is daar geenstijl om deze wantoestanden aan te pakken!

blawablawa | 23-03-08 | 15:00

Opvallend... eerste kolom, tweede alinea eerste regel:
"Kirti zit niet in de bijstand".

En waar bestaat haar inkomen voor 95% uit? Een bijstandsuitkering... LOL

Stijlloze_Blater | 23-03-08 | 15:00

@brdstck
Tijd om een vak te leren ;-)

kapotte_stofzuiger | 23-03-08 | 14:59

€ 75,- water per maand? Hoe krijg je dat in godsnaam voor elkaar?

bolkedebeer | 23-03-08 | 14:59

ik ben ondernemer en verdien 711 euro per maand...
mag ik nu ook zeuren enz?

brdstck | 23-03-08 | 14:59

Creatief rekenen ook door de kinderbijslag maar even te vergeten bij het inkomen op te tellen. Onzinnige neuktoeslag dat het is.

ericr | 23-03-08 | 14:58

@een of andere hassan 23-03-08 @ 14:49

Neenee... u ziet ut verkeerd. De SP is overtuigd voorstander van het verhogen van de uitkeringen, dus ook de bijstand! Werken is tenslotte het instrument van de kapitalistische duivel en die is slechts goed genoeg om uitkeringen op te brengen voor de moreel superieure, maar door de maatschappij uitgebuite mensch: de uitkeringsgerechtigde...

Klaboesterbeer | 23-03-08 | 14:57

75 euro voor water???? Ik verbruik met een gezin 15 euro per maand. Dus dat klopt ook al niet.

-=PyP=- | 23-03-08 | 14:56

60 euro voor internet, dat hoeft helemaal niet van Ome Jan:
www.tomaatnet.nl/

kapotte_stofzuiger | 23-03-08 | 14:56

Lekker kleurtje heeft ze, voor een arme blanke arbeider....
zonnebank-abonnementje?
Supersnel internet?
Waar ligt in godsnaam de armoedegrens in dit land....

Sir Lance | 23-03-08 | 14:55

Tsja, over die kosten voor internet en energie valt wat te zeggen... En dan idd geen zorg- en huurtoeslag... Beetje gaar voorbeeld SP.

Doc Damage | 23-03-08 | 14:55

@rioolguurder 23-03-08 @ 14:51
Ja, koop een webcam. Heeft een ander ook nog wat aan...

VanFrikschoten | 23-03-08 | 14:54

tsja... ut valt ook allemaal niet mee om nog echte zieligerts te vinden tegenwoordig. Wel gemeen van gs hoor, heeft de SP, na lang zoeken, eindelijk een hele echte zieligert gevonden om hun bestaansrecht mee te verantwoorden, en dan blijkt ut allemaal niet te kloppen...

Klaboesterbeer | 23-03-08 | 14:53

Ik moet me soms ziek melden om op mijn kind te passen?

Dit riekt naar fraude....

Ommezwaai | 23-03-08 | 14:53

75 euro water hahahaha dat kan niet! dat kan nooit. Ze zal wel die 75 euro per jaar voor waterschapsbedrijf bedoelen die je in twee delen mag betalen.

Chinuk | 23-03-08 | 14:52

'Maar, omdat ze nu geen uitkering meer krijgt maar een hogere beloning van € 45,00 komt zij infinanciële problemen. Haar uitkering was 938 euro per maand. Daarnaast kreeg zij toeslagen en eenteruggave van de belasting van in totaal € 333,00 euro. Een inkomen van 1271 euro per maand'

Toch al belachelijk dat ze gewoon even 1271 op kon strijken zonder er iets voor te doen. Snoei maar in die uitkeringen of toeslagen dan.

ericr | 23-03-08 | 14:52

waarvoor gaat ze niet gewoon de hoer spelen?

rioolguurder | 23-03-08 | 14:51

OMFG en ze werkt 43 (!) uur in de week. Dat is zowaar een dagtaak. Schandaaaaaaalig zeg...

Maar niets is schandaliger dan de werkende situatie vergelijken met de uitkerings/bijstandssituatie. Alsof die situatie in de bijstand überhaupt ooit beter kan zijn. Ja, alleen als je zo egocentrisch en greedy bent als de gemiddelde socialist.

ILT | 23-03-08 | 14:50

Hoerrrrr

kneuterzak | 23-03-08 | 14:49

Misschien de ramen niet altijd openzetten en de kraan na gebruik weer
dichtdraaien. En in ieder geval in de winter een dikke trui dragen. Zo 150
euri per maand erbij. Computer weg en dat is nog eens 60 euro.

mark twain | 23-03-08 | 14:49

Uit de SP-propaganda: ze had het beter toen ze nog in de bijstand zat.
Volgens mij kan er maar een conclusie zijn: bijstand moet omlaag.

een of andere hassan | 23-03-08 | 14:49

Mooi stuk GS, hulde.

Schele Japie | 23-03-08 | 14:47

Het mooie van al die sloebers in geldnood/schuldsanering is dat ze altijd;

1) Huisdieren hebben;
2) De nieuwste flatscreen hebben;
3) Roken;
4) Zuipen;
5) 2 keer per jaar op vakantie willen/gaan.

En dan maar mekkeren dat je geen geld hebt.

Kingeef1975 | 23-03-08 | 14:47

Misschien moet de SP, Calimero maar als mascotte nemen. Wat een stel jankbekken is dat bij elkaar zeg. Bah.

patat - generatie | 23-03-08 | 14:46

@ Reinaert

Inderdaad. Ik woon hier met 3 man in 1 huis en douchen doen we bijna allemaal 1x per dag en wij betalen 78 euro per 3! maanden...

r8ality | 23-03-08 | 14:46

Die 60 Euri voor een internetabonnement zijn nog wel te billeken. Elke allochtoon heeft tenslotte recht op een 6 gigabit glasvezel verbinding met het thuisland. Goed voor de integraassie.

Molly-Bolly | 23-03-08 | 14:46

@ liberanaal @ 14:44
Hoerrr !! natuurlijk
Wij denken en zeggen dat natuurlijk niet

Tobi | 23-03-08 | 14:45

Voortaan condooms kopen i.p.v. zoveel douchen. Beetje dom ook om geen zorg en huurtoeslag aan te vragen.

Trouwens is er met een beetje zoeken heus wel een baan te vinden waarbij je wel boven het minimum verdient.

ericr | 23-03-08 | 14:45

Idd 60 euri voor internet is wel heel veel. Zal wel het internet van de Gall & Gall zijn.

Kingeef1975 | 23-03-08 | 14:45

Balsemen en opzetten in het SP mausoleum, verdient deze jankerT het zo terug en hebben d'r koters er ook nog wat aan. En Yang Tomaat natuurlijk, die is nooit vies van andermans geld

wopper | 23-03-08 | 14:44

Vijf-en-zeventig Euri per maand aan water! Proost! Vijf-en-zeventig!!

Illegaal badhuis ofzeau?

Reinaert | 23-03-08 | 14:44

Wat vind bijstandskoning hiervan ?

liberanaal | 23-03-08 | 14:44

-weggejorist-

Hercules | 23-03-08 | 14:43

ok ik geef toe ik stemde sp vorige keer maar nu sta ik ff te kijen hoor wat een naaizooi weer mischien PVV volgende keer.....

Rest In Privacy | 23-03-08 | 14:43

Meer geld met baan dan zonder. Geeft misschien aan hoe hoog de uitkeringen wel niet zijn. Bovendien moet je niet op jezelf gaan wonen als je dat niet kan betalen.

Porrello | 23-03-08 | 14:42

Goh verrassend bij mij in de straat heeft de sp ook genoeg aanhang. Zielig zooitje die tomatenpartij

liberanaal | 23-03-08 | 14:41

Wat zijn die energiekosten hoog, heeft ze soms een paar weedplantjes op zolder staan?

Roto | 23-03-08 | 14:41

Wat een staaltje harde journalistiek van de SP. Stel eens een paar kritische vragen, zoals:
Waar is de vader van haar kind? Waarom betaalt die niet mee aan het levensonderhoud? Is het erg om 8 uur extra te moeten werken?
Enfin. Dit sterkt me alleen maar in de gedachte dat die uitkeringen wel wat lager kunnen.

John Dork | 23-03-08 | 14:39

Nou nou...60 euro voor internet maar liefst! Dat moet dan wel minimaal een 100Mbit verbinding zijn! Lijkt me nou niet de eerste prioriteit. Valt me nog mee dat ze niet nog 3 Deense Doggen die 10 kilo per dag vreten heeft. dat is meestal ook nog het geval.

beetjemoe | 23-03-08 | 14:38

Ja. Want het is dus pasen.

MistahMastah | 23-03-08 | 14:38

dood aan de kapitalisten!
wie zaait er nu haat?

Krulsnor | 23-03-08 | 14:38

btw: alleenstaand, maar wel haar trouwring om?

kapotte_stofzuiger | 23-03-08 | 14:37

Lipgloss? Ies duur!

SwiftCrack | 23-03-08 | 14:36

-weggejorist-

kansloosheid | 23-03-08 | 14:36

Alleenstaande moeder van 24, maar wel een "studieschuld"? Valt VMBO tegenwoordig ook al onder "studie"

kapotte_stofzuiger | 23-03-08 | 14:36

Laat Kirti even uit de kleren gaan voor Van Bommel, en haar kostje is gekocht.

fuckje | 23-03-08 | 14:35

€75 voor water? Die heeft vast een zwembad in de tuin, anders kom je echt niet boven de €20 uit. En lokale belastingen e.d. worden voor bijstandstrekkers toch kwijtgescholden.

tocqueville | 23-03-08 | 14:35

Deze SP-traditie is al begonnen bij Jan, die zijn cash verstopte in lege worstenblikken...

gimiller | 23-03-08 | 14:35

Geen wonder dat ze alleen staat als ze zo'n jankhoer is....

VanFrikschoten | 23-03-08 | 14:34

Ha, ha, ha, afzeiken die socialistische zieligheidscultus inderdaad!!

Molly-Bolly | 23-03-08 | 14:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland