Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dijsselbloem : Ayaan terug naar PvdA

dijsselbloem.jpgMorgen in de krant dus nu al op uw scherm: Als het aan Jeroen Dijsselbloem ligt, keert Ayaan Hirsi Ali zo spoedig mogelijk terug binnen de schoot van de Partij van de Arbeid. In dagblad De Pers houdt het Kamerlid een vurig pleidooi voor haar terugkomst: Ayaan moet gewoon in Nederland wonen. Ze moet hier haar uitvalsbasis van maken en dan haar internationale carrière vervolgen. Ik doe een oproep aan haar: Ayaan, kom terug naar Nederland! Hier ben je thuis, je bent Nederlandse, je hoort hier. En even verderop: "Ayaan is een echte PvdA’er. Toen zij ons verliet was dat een zwarte dag. Ze is fel, ze is hard, maar dat hoort bij vrouwenemancipatie. Nu en dan zullen we denken: moet dat nou zo? Maar het effect dat zij heeft is daardoor vele malen groter. Wat mij betreft komt ze terug in Nederland en terug bij de PvdA. Absoluut, absoluut." Stoere taal van Dijsselbloem, die voorheen vooral bekendheid genoot wegens het verbieden van games en geheul met de GristenUnie. Bovendien is de noodkreet niet zonder risico. In het interview doet Dijsselbloem eveneens een boekje open over de achterkamertjespolitiek in Den Haag. Een eerder door hem gesteunde motie van Hirsi Ali koste hem al bijna de kop. Daarom lijkt de Dijsselbloem zijn politieke carrière na deze kabinetsperiode aan de wilgen te hangen. Kan Hirsi Ali zijn stoeltje overnemen. Als de PvdA tenminste nog op voldoende zetels kan rekenen tegen die tijd...

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

Lizzard | 17-03-08 | 08:32

Pfffff.... schiet niet op zo he?
bottehond 17-03-08 @ 00:29 Hoe minder je 't weet, hoe meer stokpaardtermpjes en kwalificatietjes er voorbij komen he? "Je doet erg Gutmenscherig". Ik weet niet wat dat is en hoef het ook niet te weten. Je bent vastgelopen. Resten slechts de jij-bakken en meer vingerwijzen naar iedereen die het verkeerd doet, verkeerd ziet en verkeerd handelt.

koerbagh ® 17-03-08 @ 02:24 inderdaad, ja.

campion | 17-03-08 | 06:49

@campion 16-03-08 @ 22:07:
Wat is er onrealistisch aan het willen bannen van (georganiseerde) religie uit het publieke en politieke leven? Of laat ik het helderder stellen: het bannen van metafysische onzin en heilige schriften als argumenten in het openbaar bestuur?
Ik zie dat eerder als een noodzaak dan als iets onrealistisch. Maar enfin, ik zie de dingen wel vaker anders.

koerbagh ® | 17-03-08 | 02:24

campion 16-03-08 @ 22:07

Als "ex"linkserT kan ik links niets verwijten en dat doe ik ook niet. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Dat begrijp jij, denk ik, heel goed.

bottehond | 17-03-08 | 00:56

@ campion

Je klaagt over een gebrek aan realistische oplossingen van mijn kant. Ik schets slechts de noodzakelijke oplossingen na weging van mijn eigen ethiek. En nu? is 070 nu vluchten per klm van haatimams aan het regelen om wat bottehond zegt? Get real. Vooralsnog ben ik roepende in de woestijn en sta jij aan de kant van de Gutmensch. Aka Herr Biedermann. Dat dan weer wel. Benieuwd of je een tandje bijschakelt. Je doet erg Gutmenscherig. Vrijheid verdraagt soms geen Gutmensch als verdediger. Dan mot er doorgepakt. Vind jij dat de Balk, koeioog pechtold of tRutte dat onverbloemd doen?

bottehond | 17-03-08 | 00:29

campion 16-03-08 @ 22:07

islam betekent itt wat de Gutmensch beweert niet vrede maar onderwerping. De vrouwen waar je het over hebt zijn naast individu eerst en vooral onderworpene. Capisce?

bottehond | 17-03-08 | 00:23

@bottehond 16-03-08 @ 19:34 Lees zelf nog eens! Ik zie die mensen als slachtoffers en hulpbehoevend? Waar maak je dat uit op dan? Ik gaf voorbeelden uit het verleden(ervaringen, niet meningen) waaruit blijkt waarom ik niet geneigd ben om alle moslims te beschouwen als moedwillige, zelfgekozen zelfgekozen aliens te zien die van baby tot bejaarde zich alleen ten doel hadden zich van meet af aan zo ver mogelijk van 'ons' verwijderd te houden en waar mogelijk te kromzwaarden.
Zo moet het ook niet worden, natuurlijk, maar in retrospect niets anders te doen dan 'links' te verwijten dat ze zoiets vanuit hun sulligheid of whatever gefaciliteerd hebben is gewoon simplistisch.

Aanvaarding dat de islam een 'bijzondere' religie (namelijk eigenlijk helemaal geen religie maar een politieke cultus) is en no mincing about that anymore, ben ik geheel met je eens. DAt was al dus al duidelijk dat we het daar over eens zijn.

Maar wat het overige betreft: Je smeert het nogal uit, maar eigenlijk is de portee van je tweede stuk: Nee, jij hebt ook geen realistisch oplossing.
Dank je wel.

Geen 'sou' meer investeren in de '"integratie" (jouw aanhalingstekens) 'industrie' (mijn aanhalingstekens) steken is dan ook weer voorbij de anti-islamstrijd. Ook jij blijkt geen onderscheid te kunnen maken tussen integratieproblematiek en islamiseringsproblematiek waar dat heel erg zou moeten wil je ook maar in de buurt van oplossingen komen.

@ koerbagh: Je hebt geloof ik geheel over het woord 'realistisch' heengelezen bij mijn vraag.

campion | 16-03-08 | 22:07

@campion:
"Blijft mijn vraag: Wat willen jullie nou eigenlijk verder?
Wat is de bedoeling?"

Ik spreek voor mezelf, maar als je mijn grootsheid onderkent en me in meervoud aanspreekt: prima. Het antwoord is simpel. Weg met (georganiseerde) religie. Te beginnen uit het publieke en politieke domein.
Verder: zie bottehond.

koerbagh ® | 16-03-08 | 20:29

campion 16-03-08 @ 19:32

Tis jammer dat de uitwisseling fikse beperkingen kent, maar ik wil je nog wel een aantal overwegingen meegeven:
* Je vraagt naar oplossingen, ik geef je mijn persoonlijke mening. Maar die doet in het geheel niet ter zake. De eerste prioriteit is dat breed erkent wordt dat de islam een heel bijzondere "religie" is. Het is het gebrek aan erkenning van dat feit, door vele vele argumenten onderbouwd, dat het Westen verlamt. Daarom is het van groot belang dat opinieleiders en politieke leiders hierin het voortouw nemen.
* Niet alleen het gelijkheidsdenken (op zich een mooi principe, maar tot dogma verheven levensgevaarlijk) staat ons in de weg, dat geldt zeker ook voor het volgende: als je eenmaal aanvaardt dat er een groot probleem is met de islam en dat dat inherent is aan de islam (zie geschiedenis en volg het nieuws) kom je voor een dilemma. Verbieden is niet conform onze mores, maar in mijn ogen onvermijdelijk, tenzij we onze beschaving niet willen koesteren, natuurlijk. En hoe ga je dat uitvoeren? Islamisten deporteren? Etc etc. Het is de huiver voor deze logische consequenties die menigeen verhinderen de islam te zien voor wat ze is. De cognitieve dissonantie die men vervolgens debiteert is lachwekkend, maar uiterst hardnekkig en zolang bv. intellectuelen en hoernalisten daarmee weg komen schieten we niet op. Ik noem er een paar: het ligt aan wilders; de islam zal zich heus hervormen; over een paar generaties zijn zeie achterlijkheid wel kwijt, net als onze gristenen.... en zo kan ik nog wel even doorgaan
* De "oplossingen" moeten breed gedragen worden, dat lijkt me evident. Daarom acht ik mijn stellige overtuiging qua oplossing van geen belang. Ik kan er wel voor de volle 100 % van overtuigd zijn dat de islam met wortel en tak uitgeroeid moet worden in het Vrije Westen, maar ik weet tegelijkertijd dat we samen over oplossingen na moeten denken. Samen bepalen hoeveel concessies we willen doen aan onze opvattingen etc etc. Maar dat "samen" kan pas als de linksMenschen, de gristenen en de Gutmenschen assorti het probleem onder ogen zien en erkennen.

* gooit bot *

bottehond | 16-03-08 | 20:02

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 19:45

campion 16-03-08 @ 17:24

Lees nog eens. Je ziet die Menschen als slachtoffers en hulpbehoevend. Dat is de kern van het attitudeprobleem. Zo zijn gristenen ook: die hebben "slachtoffers" nodig om hun ideologie in de praktijk te brengen en zo een Gutmensch te zijn. Mijn remedie? De islam met wortel en tal uitroeien. Apostaten mogen blijven en er wordt geen sou meer in de "integratie" industrie gestopt. Je mag me best kwalijk nemen wat ik schrijf: ik wil je misschien iets te graag het laatste onvermijdelijke zetje geven. Als je nu nog boos bent krijg je een bot met een rood strikje, kay?

bottehond | 16-03-08 | 19:34

Lizzard 16-03-08 @ 13:15 Iedereen is verslaafd aan olie om leuke dingen van te doen. Dat is echt niet voorbehouden aan 'linksmensen'. En ik geloof niet dat de van Oord's en de Jan de Nul's die nu lopen zeiken tegen de Wildersfilm because of the economy stupid, tot de linksmensen gerekend kunnen worden. Rechtster kan niet.
De vrije markt zou toch alles regelen?

@ de hele kliek: Horen we nog een realistische oplossing? Of blijft het bij trappen en zaniken over waar het fout ging en wiens schuld dat is?

campion | 16-03-08 | 19:32

de honden blaffen... 16-03-08 @ 18:59 'consorten' is altijd een makkelijk woord. En die mensen die klaagden over de verkleuring van hun wijk, daar zit inderdaad ook een niet onevenredig deel racisten onder, en het klimaat dat geschapen is, in het kielzog van eerst Fortuyn, daarna Verdonk en Wilders, wordt idd door hun en hun 'consorten', bemoeilijkt daadwerkelijke oplossing inderdaad. We hebben het hier over de strijd tegen de islamisering of salafisering, niet over het 'verkleuren' van wijken. Zolang dat als één pot nat gezien wordt (net als omgekeerd de racismekaart spelen als het om anti-islam gaat) komen we er niet uit.

campion | 16-03-08 | 19:28

campion 16-03-08 @ 17:24
Na het lezen van deze epistels denk ik aan de linkse activiste Hedy d,Ancona, die in een gesprek met Nederlandse bewoners van de Rotterdamse wijk Feijenoord (de natuurlijke achterban van de PVDA) hen uitmaakte voor fascisten en racisten omdat zij het waagden te klagen over de verkleuring van hun wijk, en de problemen die daarmee samenhingen.
Daarmee aangevend hoe de volksvertegenwoordigers over het volk dachten.
En die mensen (de d'Ancona,s en consorten) klagen nu over het "klimaat dat geschapen is" door Fortuyn, en recenter door Verdonk en Wilders.
Tsja...

de honden blaffen... | 16-03-08 | 18:59

@bottehond 16-03-08 @ 12:19 Je hebt duidelijk heel erg slecht gelezen wat ik schrijf en je antwoordt volkomen op de automatische piloot en dat neem ik je kwalijk.
@koerbagh ® 16-03-08 @ 12:25 Et tu, Koerbagh, hebt niet de essentie van mijn antwoord willen vatten. En mijn wedervraag: Waar was rechts destijds? is niet beantwoord.

Jullie doen niet meer dan scannen naar kapstokken om je je stokpaardjesjas aan te kunnen ophangen, maar er werkelijk op in gaan doen jullie allebei niet. Sterker nog, je vermijd of verbuigt de centrale punten van mijn betoog.

ik heb nooit 'gedroomd' van een nieuw zuil, zuilen waren de realiteit waarin we opgroeiden, als vervanging voor de klassemaatschappij, die zg niet bestond. Ik heb nooit vanuit 'zieligheidsprincipes' gedacht of dingen gedaan en voor de meeste actieve linksen was dat zeker niet het uitgangspunt, dat is onderdeel van de mythe die rechts erna nodig achtte of vanzelfsprekend zo indeelde.

Maar wat rot het mij? Wat moeten jullie eigenlijk met links? Wat interesseert ht jullie eigenlijk? Geen hol, jullie weten het allemaal zo goed, zoek het maar uit. Herhaal je ideefixes en je geschiedvervalsing tot ze de onbetwistbare waarheid worden, maak vooral dezelfde fouten weer en de fouten die je anderen verwijt, weer overnieuw.

Blijft mijn vraag: Wat willen jullie nou eigenlijk verder?
Wat is de bedoeling?

campion | 16-03-08 | 17:24

LOL @Lizzard 16-03-08 @ 13:17:
Wa' kost da'?

koerbagh ® | 16-03-08 | 13:33

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 13:17

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 13:15

koerbagh ® 16-03-08 @ 12:45

Eensch. Ik vind het een gotspe dat juist linkse partijen islamiseringsontkenners zijn en de mores binnen de islam accepteren. In Nederland, mind you.

bottehond | 16-03-08 | 13:08

@bottehond 16-03-08 @ 12:44:
Van gristenen is die "verbod"-reflex logisch en te verwachten. Van sociaal-democraten nu juist niet.

koerbagh ® | 16-03-08 | 12:47

@bottehond 16-03-08 @ 12:27:
Het probleem is niet het oude denken van de "linksmensch", het probleem is dat ze dat oude denken juist hebben afgeschud in de jaren '80 en '90 ten faveure een zieligheidscultus voor iets dat niet intrinsiek zielig gevonden behoort te worden omdat het op 1 hoop werd gegooid met zielige bootvluchtelingen, met zielige asielzoekers voor geweld en oorlog; en het morele superioriteitsdenken van het gedeelde slachtofferschap (nou ja, je kent het stuk van Bart Croughs daarover). Maar daar ligt een essentiele denkfout. De arbeids-immigranten waren niet zielig. De gezinsherenigers waren niet zielig. Men vond de gristenmensen op de Veluwe in de jaren '60 ook niet zielig. Men vond de katholiek in Limboland toen ook niet zielig. Een echte socialist vond dat toen achterlijken die bogen naar de clerus.
Ze moeten juist weer een beetje terug naar dat oude denken. Het ethische dilemma waar je steeds op hamert (terecht) is eigenlijk een recent dilemma, dat pas is ontstaan nadat ze hun oude socialistische veren met betrekking tot de polarisatie tegen achterlijk geloof hebben afschud. Ik zal er geen socialist van worden, maar als men dat op "links" weer gaat herontdekken dan zijn ze op een betere weg.

koerbagh ® | 16-03-08 | 12:45

@ Rustige

Liberales (Verhofstadt) noemt het willen verbieden van Fitna (zie interview Dijsselbloem) "bijna een dictatuur". Als de gristenhunden hun zin gehad hadden waren we dus een dictatuur geworden. Volgens Verhofstadt dan.

Hij getuigt echter wel van dezelfde denkfout als gristenen en sociaaldemokraten. Hun benadering van de islam zou wél effectief zijn. Zucht: we zijn nog er, heel erg ver van de wake up call. En ondertussen gaan de islamisten verder met hun agenda uitvoeren. Volgens de aivd dan, he.

Overigens beseft vrijwel niemand dat de een betrekkelijk kleine groep islamisten vrijwel de hele moslimpopulatie onder de duim houden. In islamsterdam hebben de kapos van de profeet zelfs een officiele status: straatcoach.

bottehond | 16-03-08 | 12:44

Aanvulling @ 12:25:
Laat Max Pam in Buitenhof nu juist exact datgene benoemen wat ik ook bedoel... Op een andere wijze, maar precies hetzelfde als ik bedoel.

koerbagh ® | 16-03-08 | 12:31

@ campion

voor alle linkse Gutmenschen is er een uitweg uit dit vreselijke ethische dilemma! Als je zo nodig wilt helpen emanciperen en voor de zwakkeren opwilt komen:

women.timesonline.co.uk/tol/life_and_s...

Die behoefte is er zeker bij de linksmens. Zoekt en gij zult vinden. Het oude denken en de oude tijden zijn passé.

www.apostatesofislam.com/
www.dhimmi.com/victimsgallery.htm

Dilemma opgelost. Moslims maken deel uit van deze doctrine. Daarvoor is niemand dan zijzelf verantwoordelijk. Enne: niet overdrijven heur. Moslims hebben het heel goed in de Vrije wereld. Itt Gristenen.

bottehond | 16-03-08 | 12:27

@campion 16-03-08 @ 05:56 (e.v.):
Lang verhaal, in elk geval respect daarvoor en de uitgebreide beantwoording toont in elk geval aan dat je de vraag serieus neemt. En toch vrees ik dat je er een heleboel planken misslaat. Ik herken je verhaal uit de jaren '80/'90, je beschrijving van de situatie toen is niet onwaar, maar het gaat mijns inziens wel volkomen voorbij aan de methode van "links" van toen en de motieven. Het was en is de zieligheid die werd aangemoedigd in politieke, bestuurlijke en maatschappelijke zin. Het was toen (als nu) tegemoet komen aan, in plaats een van schop onder de kont, niet zeuren en aan 't werk. Ja, dat klinkt rabiaat rechts, ik weet het, maar dat wordt ook van mij verwacht, ik heb ook nooit anders te horen gekregen. Voor mij stonden geen welzijnswerkers klaar bij problemen.
De droom van een nieuwe zuil terwijl de pvda (mede) nu juist 10 jaar eerder de zuilen had afgebroken, tot opluchting van velen is natuurlijk juist de verkeerde methode geweest. Bovendien maak ik een beetje bezwaar tegen je beeld dat het gaat om "allochtoon"/buitenlander. Dat is het punt niet, nooit geweest ook. (Ook al blijft het raar dat we langzamerhand vanaf de jaren '60 tot in de jaren '90 zijn veranderd van emigratieland naar immigratieland, zonder slag of stoot, zonder maatschappelijk debat... ja, a posteriori pas.) Het is raar dat "links" dat in jaren '60 en '70 met verve en succes streed tegen het achterlijke gristengeloof dat onze samenleving verzuild en verstikt had een nieuwe zuil omarmde en een nog veel achterlijker geloof met alle egards behandelde. Het blijft toch een beetje als de Inca's die Herman Cortez en zijn legers met open armen ontving.

koerbagh ® | 16-03-08 | 12:25

campion 16-03-08 @ 06:22

Je mist het belangrijkste: de rap groeiende herislamisering van de moslimkudde. Tien jaar geleden zag je vele moslima's zonder hoofddoek, nu steeds minder. Ik blijf er bij dat jij aan wishful thinking doet. De steeds hardere kritiek van islamwatchers is 100 % terecht. Je verwart oorzaak en gevolg. En ik ben er nu bijna van overtuigd dat dat komt omdat je niet begrijpt dat de islam iets anders is dan alles wat we geimporteerd hebben. Weiger je het koloniserende karakter van de islam als kern van de islamfrage te zien, dan mis je het overzicht en bent kennelijk niet in staat om de parameters van het juiste gewicht te voorzien en daar je mening op te baseren. Jij zit nog kneedeep in het oude linkse denken.

tipo 15-03-08 @ 20:23

Wie op dit dossier het woord "racisme" gebruikt laat zich in het defensief drukken. En dat is één van de problemen van de islamwatchers: ze laten zich in het defensief drijven. Jij wist, neem ik aan, al dat de echte kaalhoofdigen op jan tomaat stemmen?

bottehond | 16-03-08 | 12:19

-weggejorist-

Lizzard | 16-03-08 | 11:27

wopper 15-03-08 @ 18:09

Wat dacht je van Christenen die sowieso bang zijn in de hel te belanden als ze niet-Christelijk stemmen. De buitenkant is veel belangrijker dan de binnenkant. Het is net losliggende lading; je weet niet waar die heen schuift en is levensgevaarlijk.

NoMinister | 16-03-08 | 09:25

Ben het volkomen eens met Campion.

De Limburgse | 16-03-08 | 08:46

Nog 1 voorbeeld. steeds wordt er gezegd dat moslims zich wilden blijven afsluiten voor de NL maatschappij, voor contact met NLers. Mijn ervaring was anders. Toen ik als moeder van destijds twee kleine kinderen, weinig of los werkend, in de pijp woonde, en dus dagelijks luchtte op het speelpleintje met de kinderwagen, als bijna enige dagelijkse Nederlandse tussen de allochtone moeders, werd ik niet buitengesloten en werd er niet van mij afgezonderd hoor. Groot was de wil tot contact. Wilde ik ook een koekje, wilde ik ook een gevuld broodje, in gebroken nL werd over de kinderen gepraat conversatie gemaakt. meermalen stapte een man van deze of gene op mij (geverfd haar, spijkerbroek) af om te vragen of ik niet eens bij zijn vrouw op bezoek wilde komen, of ik haar geen nl wilde leren, eventueel tegen een ruildienst of kleine betaling van het een of ander... kortom of ik haar niet wat wegwijs wilde maken in het Nederlandse gebeuren... ze kwamen zo weinig met 'gewone' NL vrouwen (lees: geen tokkies, geen drukdrukdruk carrieredames) in contact, werd dan gezegd... Waren die er op uit om mij te bekeren, in een gordijn te wikkelen? Waren dat die antisemieten, die vijfde colonne, die achterlijken? ik zag voornamelijk schuchterheid maar zeker onhandige welwillendheid. Ik had er niet altijd tijd voor, of zin in, soms vluchtte ik er voor weg, vaker was ik diegene die me afzijdig hield, want bij contact hoorde problemen, moeilijkheden, formulieren, enz enz.
Wie was er toen voor hun? Waren de taalcursussen en de gesubsidieerde theekransjes werkelijk niet aan te slepen? Zo ja, dan wisten zij de weg niet, en ik ook niet. In de krant werd dan gezegd dat ouderparticipatie onder allochtone moeders laag was, dat die zich niet bemoeiden met de school van hun kind. Maar dat werd dan, bvb gemeten aan dehand van lidmaatschap van oudercommissies en medezeggenschapraden. Nou, daar zat dan inderdaad geen hoofddoek in. Maar de zwijgende stoet die wél vrijwillig extra schoonmaakte waar daar geen budget voor was, of die de appeltjes schilden bij het fruituurtje op de speelzaal, of die de lego dettol'de, die werden niet meegerekend... Ah, bah, wat zijn die verraden, en hun kinderen erbij.

campion | 16-03-08 | 06:22

koerbagh ® 16-03-08 @ 00:56 Linkse islamkritiek is er altijd geweest, maar niet volgens de zelfde patronen en met dezelfde uitingsvormen als rechtse, en minder algemeen. Kom nou toch, rechtse 'islamkritiek' is een explosie van islambewustzijn, een inhaalslag die onmiddellijk op links is afgeschoven. Het was niet réchts, nee het was links die 'dertig jaar lang de andere kant op gegekeken had' blabla, waarbij eigenlijk impliciet toegegeven werd dat buitenlandersenzo het terrein van links waren om zich mee bezig te houden. Hetgeen ook lange tijd zo was. Voor rechts en voorheen apolitiek nederland (want een hoop 'islamkritiek' is neo-politiek bewustzijn waar dat voorheen nul was) bestonden er eenvoudigweg geen moslims, althans niet als allesbepalende issue, tot een jaar of tien geleden, at the most, voor de meesten niet tot 2001.
Wie hielden zich bezig met onderdrukte vrouwen, met de hoofddoekenissue, met eerwraak, met jeugd, met antisemitisme, noem maar op? Linkse vrouwen. Ja, en die waren volgens de huidige hyena's te soft en te makkelijk en die knuffelden alles maar dood, maar ten eerste was dat zeker niet altijd het geval maar iig: Rechts middenklasse en provinciaal nl iig had geen benul. Als de economie maar 3% groeide per jaar, en wat die achterlijke paupers dan allemaal uitspookten in die wijkjes zou hun halal worst wezen.
En: Tien, vijftien jaar geleden, was de 'islamisering' als zodanig, de invloed van het salafisme, de re-Arabisering, een veel minder groot probleem dan nu. Marokkaanse hangjeugd was dat wél, in de buurten zelf, wel degelijk, maar daar werd de knoet van de moskee eerder (zeker door burgerlijk rechts) als oplossing dan als oorzaak in gezien.
om een voorbeeld te geven: het was niet links, en zeker niet links-links, die het ouderwetse 'verheffende' sociaal cultureel jeugdwerk, bijvoorbeeld, defacto ophief in 1992, om het onder te brengen onder 'hulpverlening' (alleen probleemgroepen kwamen in aanmerking voor wat dan ook). In weerwil van wat de rechtse mythevorming nu is, dat de laatste generaties allochtone jongeren doodgeknuffeld zijn met honken en multiculti feestelijkheden, is dat destijds, onder het mom van laat Lubbers zijn karwei afmaken, een van de grote verraadpartijen van de pvda, de ultieme knieval aan rechts met opoffering van de eigen achterban, geweest. Want het was niet zo. De kleine luyden in de wijken weten hoe het ging: Wie rottigheid uithaalde, werd beloond, met vaak alleen op papier bestaanden mogelijkheden althans, met survivallen en straathoekketen, wie een huiswerkklas nodig had, of aan theater wilde doen zoals voorheen kon doodvallen. En wie nog lastig deed moest maar naar de imam! En zo ontstond een generatie die slechter Nl sprak dan de voorgaande, die niet elke keer weer bij de les gesleept werd inzake 4 mei en joden en oorlog en zo doen wij dit hier en Mo'tje denk es voor jezelf na en mijnheer fatima wil ook graag met ons naar het zwembad. Alles down the drain, mijnheer. En met het afschrijven van al wat links was, werden ook, juist de linkse (en dus seculiere !) niet-officieel ex-moslims, maar toch grotendeels exmoslims uit bijvoorbeeld de arbeidersverenigingshoek op de schroothoop gegooid, en nooit meer wat gevraagd, ten faveure van die genen die door rechts en christelijk (ja!!) als 'wel representatief' werden gezien, en dat waren de baarden, de jurken, alle teringlijers waar ze zo graag de hand van wilden schudden maar die niemand vertegenwoordigden (nu wel) dan de Saoedi's en hun missies.
Inmiddels bestonden moslims toen voor u, middle of the road, blank, modaalverdienend nederland? En later, onder gezapig paars? Wie wist toen wat fatwa en jihad en fitna en takfya en dhimmi betekenden? kom nou.
Maar inderdaad, links gilde geen moord en brand. Omdat men misschien de fout maakte te denken dat het islamitische volksdeel wel gewoon just another 'zuil' zou worden. Omdat het ook heel lang die kant op ging, sterker nog, dat ik er van overtuigd ben dat een aparte variant van polderislam gekund had, aan het ontstaan was, een absoluut tegengif nu had kunnen zijn, als internationale 'ontwikkelingen' dat niet in de wielen had gereden, én de ronduit hysterische spiraal sindsdien. Ik vind dat 'links' fouten heeft gemaakt, ook in de inschatting van eea, maar ik zie vooralsnog geen enkel positief effect van het gebrul en het gestampvoet van rechts van de laatste zeven acht jaar, van hen die voorheen als Hansje in Bessenland tegen over de problematiek van de oude wijken stonden, of alleen mopperend en onderbuikend in de zijlijn, zonder ook iets constructiefs te offreren. Want de samenleving was immers toch niet maakbaar?
En nog niet. Want wat IS de oplossing nou eigenlijk?
Niet buigen, niet toegeven, niet dhimmificeren, de achterbakse gristenenen ook hun illusie ferm ontnemen dat zij hier te maken hebben met een wapenbroeder in de morele strijd tegen voos en vrij.
Maar was het eerst het euvel makkelijk af te schuiven naar de linkse laffe multikultiokidokishow, nu tekent zich heel wat interesants af, de waterscheiding tussen rechts en rechts. Diegenen die bang zijn het in hun portomonnee te voelen als de moslims in het buitenland boos worden en die daardoor dan ineens vinden dat de hobby wel weer lang genoeg geduurd heeft. Dus flikker nou toch eindelijk eens op met die linksbasherij.
De PvDA ja, de landelijke politiek, in hun neo-liberale koers, heeft de allochten, inclusief de middengeneratie moslims, begin jaren negentig keihard op alle fronten laten vallen, als non-issue,als non-issue. Daarmee is actief links verraden, en moest verder hun bek houden en uiteindelijk alle problemen in hun mik geschoven gekregen als softies, als dweilen, als blinden. Wat niet zo is. Maar wij hebben ons karwei niet af kunnen maken, en waarschijnlijk waren we daar, in het kader van de re-islamisering of salafisering ook niet tegen opgewassen geweest. Maar ik weet waar het wel verschil heeft gemaakt, de bemoeienis, niet het pappen en nathouden en de boel bij elkaar houden, maar actieve inzet tot inzichtelijk maken hoe het wél werkbaar zou zijn, op microniveau. En daarna alle hoon en bagger jarenlang over ons heen gekregen, van diegenen die het wél allemaal zo goed wisten ineens. Nou, waar zijn de resultaten? Wordt er sinds het gebler van Scheffer tot Wilders één vrouw minder geslagen, een jongere minder het baardenkamp binnengesleurd? ik weet wel zeker van niet, sterker nog, dit duwt moslims bij elkaar op schoot. Nooit is islamistische jongeren eendrachtiger verteld, vanuit de moskee én vanuit de NL samenleving, constant, wat een 'goede moslim' eigenlijk is. Dat is iemand namelijk die joden haat met heel zijn hart en als onderdeel van een enorm complot erop uit is om ons te knechten, te onderdrukken en te bezitten. Dat wordt ze constant, niet aflatend ingepeperd. Dan zul je het hebben ook.
Waar is jullie oplossing nou?
Hoe nu verder?
Ik vraag constant wat de remedie zou zijn, maar krijg niets dan meer retoriek, onrealistische wanen en een enkele entlosungsfantasie opgedist.
Ik wil het wel eens horen dan, in plaats van cosntante herhaling van jijbakken aan links en geblaf.

campion | 16-03-08 | 05:56

@campion 15-03-08 @ 23:41:
Ja, ik denk dat je gelijk hebt, maar... waar is het "linkse" anti-islam geluid?
Ik moet ook niks van Wilders hebben (hoewel zijn analyse van de maan-sekte geheel juist is, hij trekt de foute politieke conclusies) maar ik weet niet wie ik in de kamer dan wel moet steunen. Ik ben een ouwe democraat, maar d'66 maakt zich volstrekt belachelijk met z'n anti-Wilders pose. Ja, dat boek- en boerka-verbod is belachelijk, maar zeg dan godverdomme wel dat de islam een "fremdkörper" is (in botte's woorden) en dat de staat zich verre moet houden van dergelijke clubs en zich er totaal niet mee bemoeien, in plaats van die clubjes tegemoet te komen met subsidies én als gesprekspartner. Dat stuit mij namelijk zo tegen de borst. Dat allerlei bestuurders zich in bochten wringen om met islamitische clubs in gesprek te zijn en hun te faciliteren. Alsof de bruggen van de "autochtone" kant niet allang af zijn. Ja, ze hebben vrijheid van godsdienst en van meningsuiting. Ze hebben alle rechten van deze maatschappij, daar moeten ze het godverdomme maar mee doen!
Bevalt het niet? Opzouten. Lijkt mij simpel zat. Wat is toch voor knuffel-zielig-cultus om de baarden altijd maar weer tegemoet te komen?

koerbagh ® | 16-03-08 | 00:56

tipo 15-03-08 @ 21:06 Tja de 'Diplomatiek' heet natuurlijk niet voor niets zo.

campion | 15-03-08 | 23:45

@bottehond 15-03-08 @ 22:35 Vertel me dit eens, botte, hoe het kan dat geen allochtoon, hoe rabiaat anti-islam ook, en,hoewel Buitenveldert toch doorgaans een ezel op een troon zouden zetten als die zich pro-Israel uitspreekt, ook bijzonder weinig Joden, zich achter Wilders (of Verdonk) scharen? Omdat ze allemaal blind zijn voor de gevaren van de jurken en baarden? Omdat ze denken dat moslimknuffelen helpt? Nee, omdat ze nog altijd meer last hebben van de indirecte gevolgen van Wilders en Verdonk (het geschapen klimaat) dan ze last hebben van moslims, bontkraagjes incluis.

campion | 15-03-08 | 23:41

bottehond 15-03-08 @ 22:35 Uhm, wat dat laatste betreft: Insgelijks.

campion | 15-03-08 | 23:36

campion 15-03-08 @ 20:13

linkse kronkellogica. de teletokkie is fel antiwilders. je simplificeert en valt terug in je oude racismereflex. teleurstellend. ik dacht dat je al verder las was van dat soort prefabdenken.

bottehond | 15-03-08 | 22:35

Zo zegt ons kabinet het tegen Yemen:
"According to the Dutch constitution, the government sees no possibility of prohibiting the film before it is released, yet after the film has been broadcast, the government will investigate the possibility that Mr. Wilders has committed criminal offenses and the Public Prosecution Service will take a decision whether or not to prosecute." (Buikema, ambasadeur van Yemen)
www.yobserver.com/reports/10013903.htm...

tipo | 15-03-08 | 21:06

@campion 15-03-08 @ 20:13
Helaas heb je gelijk. Helaas zijn er ook racisten die op de PVV stemmen. Wilders moet zich daar volledig van distansieren, anders is zijn pleidooi voor Nederlandse waarden als emancipatie en vrijzinnigheid geen knip voor zijn neus waard. Hij voorkomt, zonder afstanf van racisten te nemen, dat er een brede stroming komt tegen autoritair religieus geneuzel en schendingen van mensenrechten.

tipo | 15-03-08 | 20:23

Wine& 15-03-08 @ 18:25 TON? Ben je het schandelijke verraad van Verdonk t.a.v. Ayaan vergeten ofzo?

campion | 15-03-08 | 20:16

Het liberale manifest van o.a. Wilders ging vooraf aan zijn (eigen) ex-communicatie uit de VVD. Het manifest van Duyvestijn, Van Amerongen en Terstall, kan (en zal imho) dit ook te weeg brengen. Dat is niet slecht. Er is sowieso vraag naar scheiding tussen de Islamitische partij en de Sociaal-Democratische partij binnen de PvdA en een scheiding tussen de Islamitische partij en Christen-Democratische partij binnen het CDA. Het politieke midden zal in crisissituaties uiteindelijk haar eigen ideologie heel zuiver moeten herwaarderen, om niet electoraal ten onder te gaan, zoals de D66 en LPF is overkomen.

tipo | 15-03-08 | 20:16

@bottehond 15-03-08 @ 17:00. Je raakt één aspect ervan niet aan merk ik. Waarom zijn die Televaag tokkies pro wilders en anti-ayaan?
Ayaan is vrouw en zwart. Zwarte vrouwen horen geen onrust te veroorzaken, zwarte vrouwen horen hun kop te houden en hun lot moedig te dragen. Dat hebben ze al met de salafisten gemeen. De pro-Wilders tokkies zijn geen islamcritici. Ze haten de islam niet om de inhoud ervan en de bedreiging voor onze vrijheden, ze haten 'fremdkörper' an sich, wat ze ook zeggen. Hun prioriteit ligt ook niet bij de islam als politieke ideologie en de problemen ervan; Ze willen 'veiligheid' op straat (waarmee ze bedoelen; onzichtbare buitenlanders). Ze zijn tegen allochtonen. ook in deze kolommen, zelfs in de intelligentere reacties, worden moslims en allochtonen in het algemeen constant door elkaar gehaald.
In de rest van de haat van het Gesundes Volksempfinden gaat het, natie van kruideniers dat we zijn, om de pecunia. Ayaan is duur, Ayaan kost geld.
De haat tegen Ayaan die de bontkraagjes hebben omvat ook meer dan haar kritiek op de islam an sich, men proeft, net als de Televaagreaguurders, dat Ayaan te werk gaat en redeneert als lid van de elite. Ayaan is primair een lid van een vooraanstaande clan, een die geboren is om te heersen (naam zegt het al) en een platform daarvoor geheel vanzelfsprekend vindt, en ook dat wat ze zegt gedaan wordt, dat is haar uitgangspunt. Vanuit het geborneerde dubbeltjesnooitkwartjes bluecollarstandpunt is dat het struikelblok. Daarom werd het ook niks met haar en de gewone pvdastemmerts.
Als er iets is dat al haar haters, los van het islamstandpunt, haten, is het dat ze een typisch rijkeluismeisje is.
Geblondeerde Limburgse Geert is de man van het volk. Daarvan maakt het niet uit wat hij kost. Zijn opa heeft er voor gewerkt in onze kolenmijnen, bij wijze van spreken.

Wat je omzeilt te benoemen is dat hier het pure, onverdunde racisme van de gemiddelde Nederlander spreekt, precies dat racisme dat TON en PVV op de been houdt en dat maakt dat links NL niet in de bestaande structuren van anti-islam te voegen is.

campion | 15-03-08 | 20:13

Okay kameraad Botte, we gunnen ze nog even wat tijd, maar niet te lang.

tipo | 15-03-08 | 19:57

tipo 15-03-08 @ 19:32

Ik zou ook liever hebben dat hij zou zeggen (net als die iranier zei tegen het noss hoernaal) Wilders heeft helemaal gelijk. Maar denk je eens in wat er dan zou gebeuren. En vergeet ook niet dat wij het pijnlijke proces van wakker worden en oplossen van de ethische dilemma's al lang achter ons gelaten hebben, kameraad.

bottehond | 15-03-08 | 19:51

@bottehond 15-03-08 @ 19:09
hoho, ik vind ook dat de Islam rechts-reactionair is, en dus niks te zoeken heeft bij de christen- of sociaal-democratische ideologie-en. Ik juich ook toe dat de PvdA de vrijzinnige seculiere ideologische veren (nu donsveertjes) weer wil laten groeien. Maar ik ben niet degene die de vrijzinnige kip steeds kaal plukt. Dat is de oude garde en de partijtop. Kijk maar naar Timmermans die de weg helemaal kwijt is: www.nederlandineuropa.nl/weblog . En kijk ook naar de reacties op Vriend Terstall: www.amsterdam.pvda.nl/nieuwsbericht/51... . Dat Dijsselbloem Ayaan in ere wil herstellen en als vrijzinnige emancipator in de armen wil sluiten, is lovenswaardig. Maar dat hij Wilders 0,0 credits geeft, voor het op scherp zetten van een intenationale discussie over mensenrechten aangaande de Islam, is veels te kort door de bocht en te makkelijke politiek van beeldvorming i.p.v. de politiek die nu nodig is: Grootsch ende meeslepende Principiele vrijzinnigheid voor iedereen die in NL is. Zo niet? Dan gaat u maar in de OIC-landen wonen.

tipo | 15-03-08 | 19:32

@ tipo

Lees deze kwoot eens uit het interview met Dijsselbloem. Kijken of je dan nog denkt dat de PvdA alleen maar slechte dingen doet. De Balk heeft mazzeldat de PvdA meedoet aan het kabinet, want die autist is in staat om een burgeroorlog te ontketenen. Lees ende huivert:

Wat doet u tegen dat soort optredens van de premier?
‘Die jongens en meisjes van ons zitten in de ministerraad om te duwen en te trekken. * Als zij er niet had gezeten was die film verboden*. Dat is serieus onderzocht. CDAminister van Justitie Hirsch Ballin heeft de PvdA gesteund en gezegd: dat gaan we niet doen. Juist in tijden van crisis moet je het hoofd koel houden en niet over principiële grenzen heen gaan. De overheid snoert mensen in Nederland niet de mond.’

bottehond | 15-03-08 | 19:21

Jeremia 15-03-08 @ 18:01

Wat mij het meeste zorgen baart is dat er binnen het CDA NIETS is aan oppositie tegen de islamappeasende lafarrds Balk, van Geel (kasthomo) en Verhagen (windvaan par excellence). Ik kan me echt niet voorstellen dat er GEEN ENKELE prominente CDA-er is die niet inziet dat de Balk cs de islamisering helpen en dat de partijleiding onverantwoordelijk bezig is op dit punt. Of zouden Nederlandse en Deensche gristendemonkraten écht verschillen als dag en nacht?

bottehond | 15-03-08 | 19:13

Je bent er in getrapt.

tipo 15-03-08 @ 17:53

We zullen zien. Het probleem van veel "rechtse" islamwatchers is dat ze doorlopend hun gelijk inzake de islam aan het "rechts" zijn koppelen. Dat is een vergissing. Het is betrekkelijk toevallig dat "links" in de spagaat is gekomen met de islam. En zeker geen verdienste van "rechts".Uiteindelijk lijkt het me voor de hand liggen dat er steeds meer "linkse" Menschen het evidente probleem met de islam onder ogen zien. Ik zie er in ieder geval steeds meer. Dat verdient aanmoediging en ondersteuning. "Rechts" maakt een kollosale fout als het denkt deze historische uitdaging zonder "links" aan te kunnen. "Links en rechts" zijn tot elkaar veroordeeld en wie dat niet begrijpt of wenst is een sta in de weg om de islamfrage op te lossen. Als Wilders geofferd moet worden ( in overdrachtelijke zin) om de islamisering tegen te houden en onze Vrijheid veilig te stellen, dan heb ik daar geen probleem mee. Komt nog bij dat "rechts" in devorm van Verdonk en de VVD geen islamwatchers zijn, maar precies dezelfde ethische dilemma's ontlopen als de meeste linksmenschen dat doen. En dan heb ik het nog niet eens over het CDA. Inzake Dijsselbloem: wellicht is het je ontgaan hoe hij de oude PvdA mastodonten Wallage, Netelenbos en Ritzen publiekelijk aan de schandpaal genageld heeft, zonder mededogen. Om die reden verdient hij het voordeel van de twijfel. Wie is nu waar in getrapt, tipo? Ik in mijn positieve attitude tegen iedere (kleine) vooruitgang bij de PvdA of jij in je weigering om die kleine stappen te waarderen, omdat de PvdA per definitie onbetrouwbaar en "fout" is (zeker op dit dossier)? Je vergeet dan te gemakkelijk dat ook de PvdA gemaakt wordt door Menschen en dat er nieuwe Menschen aankomen binnen die partij.

bottehond | 15-03-08 | 19:09

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 18:49

@Lizzard 15-03-08 @ 18:21:
Sikkeneurs... Dat zijn de zwevende kiezers die zweven tussen PvdA en CDA, niet beseffend dat er geen enkel verschil is. Oude geesten die denken dat gaat om sociaal-democratie met een klein beetje meer "links" of een klein beetje meer "rechts". Die generatie moet eerst uitsterven en dat gaat helaas nog een hele lange tijd duren. En ik vrees ook dat het dan te laat is.

koerbagh ® | 15-03-08 | 18:41

Wat een onzinnige oproep. Echt weer een Partij voor de Achterlijken uitspraak. Ayaan is geen draaikont, dus als ze terugkeert hup naar PVV of TON

Wine& | 15-03-08 | 18:25

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 18:21

@ Lizzard 15-03-08 @ 17:54

Pak ze! Nee, Barkhunds partij zit stevig in het zadel, zeker nu met Sjekkie de Vries. Wie zijn toch de lui die op dat Christen Demografisch Afval blijven stemmen?

wopper | 15-03-08 | 18:09

De PvdA is in crisis en op zoek naar haar identiteit. Het zou mij niet verbazen als de partij binnen afzienbare tijd scheurt.
Lizzard 15-03-08 @ 17:54
Ik raad iedere CDA stemmer aan in gedachten het optreden van Balkenende en Verhagen de laatste tijd te overdenken om daarna zichzelf in de spiegel recht in de ogen te kijken en hardop te zeggen 'Ik geef mijn stem aan Balkenende'. Als dat nog niet helpt dan verdien je inderdaad niet beter dan de sharia en een levenslang dhimmyschap.

Jeremia | 15-03-08 | 18:01

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 17:54

@bottehond 15-03-08 @ 17:26
Dijsselbloem zegt ook dat Wilders 0,0 aan het islamdebat bijdraagt. Zo bont maakt vrijwel niemand het. De idee-enstrijd tussen sharia en UVRM, tussen de EU en OIC, is voerdorie ge-entameerd door Wilders zelf.
.
Dijsselbloem pijpt Ayaan op, om Wilders te kunnen bashen. Je bent er in getrapt.

tipo | 15-03-08 | 17:53

@ bottehond 15-03-08 @ 17:00/17:26

Bizar hè, Ayaanhatende en wellicht tegelijkertijd GW steunende tokkies. Bah. Ik hoef de comments niet te lezen want ken ze van eerdere artikelen over haar, zelfs op GS/NN.
Stijfselblom wil scoren op Ayaan -want dit mannetje wil naar de top - maar kan de grote stap niet doen, dus moet dit interview met Ayaan hem zijn ontgaan. Wat heb ik een hekel aan jankers die haar terugwillen in de Partij van de Apen (zo genoemd door een reaguurder op het NN topic over Hans Jansens nwe boek), louter en alleen om die klotepartij een nieuwe boost te geven. Vertrouwen heb ik in Carel Brendels, Martien Penningsen en Willem de ZwijgerTs die weten waarover ze schrijven.
Wat gaat het allemaal langzaam, te langzaam

wopper | 15-03-08 | 17:46

www.reason.com/news/show/122457.html

Stel je voor dat Jeroen Dijsselbloem dit interview met Ayaan gelezen heeft en daarna zijn oproep heeft gedaan. Ik bedoel: dit kan hem toch nauwelijks ontgaan zijn. Benieuwd wat de oude mastodonten na lezing vinden van de oproep van Dijsselbloem aan Ayaan. Dat gaat spoken!

bottehond | 15-03-08 | 17:26

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 17:26

www.telegraaf.nl/binnenland/3561625/__...

Lees deze huiveringwekkende reacties eens van de lezers van de TeleTokkie. De haat die er uit spreekt doet me de haren te berge rijzen. En tsjek ook hoe vaak verwezen wordt naar "de onrust" die Ayaan veroorzaakt heeft bij moslims. Kennelijk meent de gemiddelde tokkie dat dat niet aan de islam ligt, maar aan Ayaan. Ik wed anderzijds dat een fiks deel van deze xenofobe vrouwenhaternde tokkies Wilders wél steunen inzake Fitna.Hieruit blijkt dat dit land één zaak vooral van node is en dat is moreel leiderschap. De politicus die in staat is om Nederland te verzamelen onder het banier van de Vrijzinnigheid en de tokkies uit kan leggen hoe de vork in de steel zit met Ayaan, Wilders en de doodscultus kan serieus nadenken over een landslide bij de verkiezingen. Nederland heeft moreel leiderschap nodig. En dan niet op zijn Balkenendes, Halsema of Pechtolds, maar op basis van geinspireerd leiderschap. Ik ben er zeker van dat alleen de keuze voor onze Vrijzinnigheid Nederland nog kan samenbinden. Kijkend naar de voorbije weken en hoe het establishment en de MSM vooral Wilders bashen, maar zich niet realiseren wat de gevolgen zijn van hun infantiele gedrag voor onze Vrijheden, zakt de moed me zo langzamerhand wel in de schoenen. Deze Dijsselbloem heeft iets over zich waardoor ik niet verrast zou zijn als hij in de toekomst de PvdA gaat leiden. Jammer dat hij nog heen en weer blijft hoppen tussen diverse dilemma's en daarin niet ondubbelzinnig kiest voor Nederland en haar Vrijzinnigheid.Zijn probleem is dat hij niet aanvaardt dat de islam écht een zeer uitzonderlijk fenomeen is dat om die reden een andere status/positie/bejegening nodig heeft.

bottehond | 15-03-08 | 17:00

@wereldzenders 15-03-08 @ 11:05
Je bent vandaag opvallend mild, last van opkomende lentekriebels?

Egerius | 15-03-08 | 12:25

Dijsselbloem is niet gek hoor ! Besneden vrouwen zijn ontzettend nauw,dat weet zelfs de eerste de beste Vlaamse taxi-chauffeur !

schuddespeer | 15-03-08 | 12:09

Wat een stuitend gehuil om Ayaan van die Stijfselblom. Ayaan zou gek zijn om terug te keren op een incestueus nest vol elkaar omarmende maden en wormen in de reedt van de pislam.

wopper | 15-03-08 | 11:57

... verstandige linkse koppen die de sociaal democratie, emancipatie en vrijheid een nieuw warm hart willen toedragen ...

@Patrick Zweedsey 15-03-08 @ 11:01
'links' 'emancipatie' en 'vrijheid' in één zin noemen, berust op een Utopie...

Ahasveros | 15-03-08 | 11:48

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 11:33

Pfft 15-03-08 @ 11:30

Hoe kom je daar bij? Ayaan is meer Nederlander dan jij.

bottehond | 15-03-08 | 11:32

Berichtje aan Ayaan: Opgedondert, je bent hier niet welkom. Thuis zul je je hier dus niet voelen. Daag..

Pfft | 15-03-08 | 11:30


Kan Jeroeneke niet gelijk Waris -ze was bijna verkracht- Dirie uitnodigen?
(Ik doen het bijna elke dag, maandag bijna, dinsdag bijna ..)
Tenslotte zijn ze landgenoten.
Draaien, verzwijgen en halve waarheden zijn daar kennelijk heel normaal.

chop46 | 15-03-08 | 11:28

edit mezelf: hier mag ik alles zeggen. ik vind haar een clitorisloze vieze kut( zonder clitoris) wijf dat haar frustratie richt op de rest van de allochtonen.
@Dijsselbloem zo ,is het leuk om in de picture te staan?? ga es met anders weg bij de pvda en lekkel klitten met die de dochten van ali waarvan de zoon van ahmed en de vader van ali. * gaat zijn pvda steun opgeven*

wereldzenders | 15-03-08 | 11:05

Als "Flink Links" echt iets wil voorstellen dan zullen ze zich moeten ontdoen van hun oude kleren (PVDA,D66) en een nieuwe beweging oprichten want hun huidige partijen hebben aan alle geloofwardigheid verloren.

Ik stel daarom voor dat verstandige linkse koppen die de sociaal democratie, emancipatie en vrijheid een nieuw warm hart willen toedragen eens bij elkaar gaan zitten en een nieuwe beweging aankondigen.

Patrick Zweedsey | 15-03-08 | 11:01

kon ze maar haar cliltje maar terug krijgen.
voor de rest vind ik haar een * allochtoon.

wereldzenders | 15-03-08 | 11:00

Je moet toch wat om zo nu en dan in de publiciteit te komen......................

Ismir B. | 15-03-08 | 10:53

Dijsselbloem wil Ayaan terug bij de PvdA: Hij ziet (te laat) in dat hun zelf-islamiseringskoers een doodlopende weg is. De Nederlander heeft niets met de Islam en stelt zich strijdbaar op om onze cultuur te verdedigen tegen de sluipende islamisering zoals die gefaciliteerd wordt door dit kabinet. Onze cultuur gaat boven de economie, wie voor korannen zwicht... liever economisch een dip dan dat de Islamic conference hier het beleid uitstippeld op het gebied van meningsuiting.

Dit blijkt ook zonneklaar uit de peilingen; Geert & Rita groeien terwijl huileBalkie's CDA de grootste klappen krijgt

(Het nieuwste gerucht? Balkenende is gesignaleerd met een baard van 3 dagen, hij zou zijn baar willen laten staan in zijn niet aflatende pogingen het de taliban naar de zin te maken)

fris4ever | 15-03-08 | 10:42

Ach gut, een commissietje voor gezeten en gelijk een eigen mening tut,tut, tut!

Gradus Grafhengst | 15-03-08 | 10:25

Ayaan blijf waar je bent. Kom niet terug naar dit achterlijk bekrompen land dan klein blijft denken en dus klein zal blijven. Hier blijf je een allochtoon tussen de autochtonen. Je blijft een somalier. De autochtonen hebben je alleen nodig om je eigen groep te bashen. Vele zijn jaloers op je successen.Als ze je niet meer nodig hebben krijg je een mes in je rug en kan je oprotten. In de VS ben je geen bounty en daar denkt men groot. Blijf waar je bent.

hirudinea | 15-03-08 | 10:19

@ van Dal
FF checken. Je had nog gereageerd zag ik. Dank je.
Besefte me overigens na een heerlijke nachtrust dat jij dezelfde humor- en zelfspotloze was als bij dat Maassen topic. Dat was dus geen uitzondering blijkbaar. Werk er aan, zou ik zo zeggen.

bakboord | 15-03-08 | 09:56

Gotallejesus wat een gediscuzeur. Ze is weg, wat heeft ze nou feitelijk gedaan dat er zoveel verering haar ten deel valt? Jokken en veel zakgeld vragen!

wraakgodin | 15-03-08 | 09:39

/OT

-
Verbod op godslastering uit de wet schrappen?
-

Ligt het aan mij of snap ik de poll niet helemaal?

Een verbod op godslastering. Snap ik. Je mag Hem niet zwart maken dus. Schijnt in de wet te staan. Vervolgens moet er dus iets uit de wet volgens de poll. Dus het mag dan weer wel, want er staat dan niet meer in de wet dat het niet mag. En dat moet weer geschrapt worden...?

OoO | 15-03-08 | 09:12

Haal Ayaan maar terug en zet ze in de 1ste kamer.
Dit land wordt geregeerd door homo's en semieten ;-)

De Limburgse | 15-03-08 | 08:41

Dijsselbloem wil Ayaan gewoon een keer neuqen.

monaco | 15-03-08 | 08:21

Dijsselbloem is het prototype van een smerige pvda-er. Komt eerst met een onderwijsrapport onder zijn naam met daarin groot tegenstander van de gratis schoolboeken. En toen er gestemd moest worden stemde pvda voor omdat CDA en CU het eisten.
partij van de achterbaksen, bijna net zo rechts als de vvd, bah.
RAF

badermeinhof | 15-03-08 | 08:12

Ayaan.... Niet doen.
We hebben al genoeg uitvreters en mee-eters in dit land.

uncleben | 15-03-08 | 07:05

Ayaan.... Niet doen! They dumped you once! Remember that.

Aldee | 15-03-08 | 06:51

@Lizzard 15-03-08 @ 05:18:
Fine by me. Sweet dreams.

koerbagh ® | 15-03-08 | 05:22

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 05:18

@ 05:08:
tot = to

koerbagh ® | 15-03-08 | 05:09

@Lizzard 15-03-08 @ 04:55:
Kun je niet slapen?
Join the club. You know where tot find me.

koerbagh ® | 15-03-08 | 05:08

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 05:05

kom op met zijn allen fuckin GEENSTIJL!!!
.
JEROEN NEQSCHOT!!!! TERRRRORRRRRRRRRRRRRRRR!!!!

LoL @ Sévèke | 15-03-08 | 05:02

Die vieze Dijsselbloem wilt Ayaan gewoon neuken nadat zijn partij haar gestenigd had!
Dit is hardcore SM van die kanker Dijselfap!
Nekschot voor die kankerlijer!!!

LoL @ Sévèke | 15-03-08 | 04:57

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 04:55

@BloedendMaandverband 15-03-08 @ 04:49:
Doe maar even google op "neurotheology"
Wacht, ik doe het wel voor je:http://www.google.nl/search?hl=nl&q=neurotheology&btnG=Google+zoeken&meta=&aq=f
Have fun.

koerbagh ® | 15-03-08 | 04:52

@koerbagh ® 15-03-08 @ 04:40
Geef dan maar eens een verklaring voor de bijna goddelijke hersens.
Oh juist, op dat vlak staat de wetenschap nergens. Bid je even mee?

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 04:49

@Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 04:14:
Weet je... je denkt dat het anders is dan slechts de neurologische chemie die een invloed heeft op je bewustzijn. En dat snap ik best. Niettemin: meer is het niet. Da's ontnuchterend, ik weet het hoor, ik denk vaak ook dat het meer is, maar dat is nu juist slechts de truc van je brein.
youtube.com/watch?v=nJGESRc3XfY

koerbagh ® | 15-03-08 | 04:40

Maaier 15-03-08 @ 04:10

Ik ga slapen. Als ik een natte droom krijg van Sharon Dijksma dan zal ik morgen meteen naar de neuroloog rennen om me beter te maken.
-
Goede nacht, heren.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 04:39

koerbagh ® 15-03-08 @ 04:03

Het IS meer omdat ik dat zo ervaar. Die ervaring bestaat. Is een werkelijkheid. Als die ervaring hallucinair is, dan blijft het een ervaring en daarmee een werkelijkheid die zich aan mij voordoet. De werkelijkheid heeft een neuro-biologisch niveau en een niveau die zich aan mij voordoet die niet louter neuro-biologisch is, omdat ik het niet louter als neuro-biologisch ervaar.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 04:34

Maaier 15-03-08 @ 03:57

Alle factoren, of alle bij verliefdheid betrokken stoffen? Verliefdheid is behalve een complex aan stoffen die inwerken op het vaatstelsel, de spieren en de zenuwen ook een ervaring. En bij ervaringen horen ook de irrationele aspecten van mij.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 04:26

Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 04:14

Ay, ay, twee maal ik wordt. Ik word moe.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 04:16

koerbagh ® 15-03-08 @ 03:43

Mijn ervaringen zijn niet slechts materiëel. Mijn ervaringen zouden slechts materiëel zijn als ík mijn ervaringen slechts als materiëel zou ervaren. En ik
ervaar mijn ervaringen niet als slechts materiëel. Ook als ik een ervaring zou hebben die hallucinair is, dan is dat wel een ervaring. Als hallucinatie, waar ook bepaalde stoffen in de hersenen bij betrokken zijn, is het dan een ervaring. Wanneer ik verliefd wordt en het gevoel heb de persoon waarop ik verliefd wordt al heel lang te kennen dan is het wel interessant om na te gaan welke stoffen er bij betrokken zijn die het gevoel veroorzaken, maar geeft kennis over de werking van die stoffen mij geen afdoende verklaring voor het waarom van de ervaring. Waarom wordt de tijdsbeleving anders? Die en die stof..... Ja, maar waarom wordt de tijdsbeleving anders? En dan weten biologen vaak niet meer te verzinnen dan dat de partnervorming ten goede komt en bladiebla.... maar dat is natuurlijk geen sluitend bescheid.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 04:14

Maaier 15-03-08 @ 04:04
Frik is de eerlijkste reaguurder die ik ooit heb gezien. Hoewel superjan ook supereerlijk is. Buiten de anal flashlighthandel natuurlijk. Waar men de kluit aardig vaak bedondert als het op dikte aankomt.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 04:14

*Maaier gaat naar schuur. Hoopt niet te dromen over Sharon Dijkma, maar die beelden te bewaren voor moeilijke momenten tijdens de coïtus, met anderen. *

Dadag. Ignatius, weest niet bang: accepteer de volledige evolutie en je kan nog steeds genieten van liefde, kunst en zelfs de transsusbstantietieleer, al moet je die een beetje ketters bijstellen.

Maaier | 15-03-08 | 04:10

koerbagh ® 15-03-08 @ 04:03

Nou, eas? ik heb anders meer dan m'n best moeten doen om haar zwanger te schoppen.

Maaier | 15-03-08 | 04:06

Foutje @ 04:03
niemand is zich *bewust* van de processen die daar een rol in spelen.

koerbagh ® | 15-03-08 | 04:05

bertasSimplex 15-03-08 @ 04:01

Tsja, als VanFrikschoten opeens besluit Winehouse te gaan opzoeken, staan wij allen buitenspel, Vanfrik discrimineert niet, maar is oneerlijk tegenover iedereen.........

Maaier | 15-03-08 | 04:04

@Maaier 15-03-08 @ 03:50:
En gewoon een "easy slut"...

@Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 03:52:
Tsja, dat is het hele verschil. Jij kan niet accepteren dat je bewustzijn de cocktail van chemische stoffen tot iets meer lijkt te maken dan het is. Die persoonlijke ervaring is nu juist wel terug te voeren op een complex van herinnering, voorkeur en neurobiologische chemie. Het is een complex van herkenning uit de vroegste jeugd van een gelukzalige gemoedstoestand bij bepaalde geuren, beelden en geluiden. Die onbewuste herinneringen worden aangesproken bij een overeenkomst die je bewust waarneemt. Het brein is een continu terugkoppelingsmechanisme met een proces waar je je niet van bewust bent. Iedereen vindt zichzelf een expert op het gebied van bewustzijn , maar tegelijkertijd weet niemand van zichzelf hoe dat dan werkt en niemand is zich van de processen die daar een rol in spelen.
www.ted.com/index.php/talks/view/id/10...

koerbagh ® | 15-03-08 | 04:03

DANNY3960 15-03-08 @ 03:59
Van de derde etage. Nou. Laat maar zien. Knap hoor.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 04:02

@Maaier.
Vijftien procent. Daar trap ik dus niet in. Bestrijkt kut, kont en tieten. Jahaa ben me der gek!
Ach was Van Frikschoten maar hier. Die kan dat altijd allemaal beter zeggen.
Soms word je zomaar fan. Omdat iemand zo groot is. Amy Whinehouse. Ook zo'n fannentrekster.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 04:01

Net zoals we niet de beschrijving van verliefdheid door Petrarca gelijk moeten stellen met een fysiologische beschrijing ervan. Oorzak is een, ervaring is iets anders.

Maaier | 15-03-08 | 03:59

LibertasSimplex 15-03-08 @ 03:43

Wat dacht je van een driedubbel-horizontaal-doorgrvoerde koprol?

DANNY3960 | 15-03-08 | 03:59

Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 03:52

Klopt, maar verwar je nu niet "we wete het niet": met "we kunnen het niet weten". Het is zeer wel denkbaar dat over 20 jkr. alle factoren rondom verliefdheid en de interactie bekend zijn. Is dat fijn? Maakt niet uit, want gezonde mensen denken slechts af en toe op zo'n niveau en je bent verliefd als je dat bent, hopelijk met alle prachtige stoffen en gevolgen die ons lichaam te bieden hebben.

Maaier | 15-03-08 | 03:57

koerbagh ® 15-03-08 @ 03:39

Ik ontken niet dat er bepaalde stoffen bij verliefdheid betrokken zijn. Ik reduceer het fenomeen echter niet louter tot die stoffen. Een prachtig gedicht kan bestaan uit een goede ritmiek, metriek, evocatieve woordkeus etc. maar toch zijn al die onderdelen, hoewel wezenlijk voor het gedicht, niet geheel samenvallend met het gedicht. Zo zijn die stofjes die betrokken zijn bij de verliefdheid niet gelijk te stellen met de verliefdheid, omdat de persoonlijke ervaring niet louter biologisch is, ook al is die persoonlijke ervaring tot stand gekomen dankzij een complex aan biologische stoffen.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 03:52

LibertasSimplex 15-03-08 @ 03:49

Zolang ik 15% van jouw omzet krijg, vind ik het een uitstekend businessplan.

Maaier | 15-03-08 | 03:52

koerbagh ® 15-03-08 @ 03:46

Van de andere kant: Met die intelligentie en dat lichaam het zover schoppen, de post-Melkert revolutie overleven, dat zijn wel weer eigenschappen waar Ome Darwin trots op zou zijn. Al is drank en pillen een plausibeler berklaring. Of ze heeft gewoon een "heel goed karakter"

Maaier | 15-03-08 | 03:50

Bah,ik schenk een Maccallan in en blijf de tegeltjes lezen.

Dessalniettemin niettegenstaandedat wens ik allen njog een prettige vooortzetting.

DANNY3960 | 15-03-08 | 03:50

Maaier 15-03-08 @ 03:46
Zeven zou nog door de beugel kunnen. Deed god tenslotte ook. You're something else maaier. Ik ga er eens over denken om mezelf niet te koop, maar te huur te zetten. Soort Ratelband, maar dan zonder bril en zonder scheiding. als daarop niet te neuken valt dan weet ik het ook niet meer. Dank!

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:49

LOL @Maaier 15-03-08 @ 03:43:
En toch schijnt ze volkomen natuurlijk zwanger te zijn geworden... Tsja, dat verplicht bijna tot een metafysisch verklaring. Of gewoon heel veel drank, drugs en pillen. Ik ga toch voor het laatste.

koerbagh ® | 15-03-08 | 03:46

LibertasSimplex 15-03-08 @ 03:43

Handelsgeest is er bij de neger nog steeds niet ingebracht. Wat let je om het aan te bieden, en 8 dagen achter elkaar af te bellen wegens neuken?

Maaier | 15-03-08 | 03:46

koerbagh ® 15-03-08 @ 03:43

Het is maar goed ook dat Ignatius, en wij allen, daar moeite me hebben. Die discrepantie zorgt immers voor de menselijke, ex-evolutionaire, ontwikkeling.

Maaier | 15-03-08 | 03:45

Maaier 15-03-08 @ 03:36
Zo'n cursus wordt niks. Ik weer afbellen met een smoes omdat ik een wijf lig te neuken.
;)

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:43

koerbagh ® 15-03-08 @ 03:39

Het dunkt mij dat alles wat je verliefd kan doen worden op Dijksma evolutionair weinig kans maakt.

Maaier | 15-03-08 | 03:43

@Maaier 15-03-08 @ 03:23:
Onze vriend Ignatius kan niet accepteren dat zijn ervaringen slechts materiëel zijn, omdat ze een materialistische verklaring hebben die elke metafysische verklaring overbodig maakt. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen, maar het blijft irrationeel.

koerbagh ® | 15-03-08 | 03:43

Maaier 15-03-08 @ 03:34

Zelfs als ze het zullen beseffen, zullen ze zich er niet voor inzetten. Zulk een basiswet die alle vormen van geweld en diefstal verbiedt zou de politicus namelijk overbodig maken. Om het pluche veilig te stellen zijn de politici hoe dan ook bezig met herverdeling. Of dit nu het maken van regels is of het uitdelen van cadeautjes aan (potentiele) kiezers. Een niet-statistische politicus in de Eerste-en Tweede Kamer is ondenkbaar. Vandaar dat ik dan ook alle politici in het parlement sociaal-democraten noem.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 03:41

Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 03:36
Met je wikipediagezeik over dawkins. Je lijkt wel een wijf.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:41

Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 03:36
Mijn alcoholpromillage is op een uitstekend niveau. Hoezeau

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:39

@Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 03:20:
Zie @ 03:13
Het doet er niet toe wat de trigger is. De biochemie doet z'n ding. Het voorbeeld @ 02:59 was niet om aan te tonen dat je dan verliefd zou worden op Sharon, want dat zou een kunstmatig aangeleverd gevoel zijn, het was om te laten zien dat de biochemie het gevoel veroorzaakt. Dat neemt niks weg van de schoonheid en grootsheid van het gevoel, het verklaart het slechts in materiële zin.

koerbagh ® | 15-03-08 | 03:39

ibertasSimplex 15-03-08 @ 03:31

Deels mee eens,maar......... heb een vrouwtje die aan m'n eissen voldoet

DANNY3960 | 15-03-08 | 03:39

LibertasSimplex 15-03-08 @ 03:26

O, wat een niveau vannacht!

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 03:36

LibertasSimplex 15-03-08 @ 03:31

GVD, ik kreeg gisteren de indruk dat het makkelijk was. Ik zou zeggen: wanneer organiseer je een cursus?

Maaier | 15-03-08 | 03:36

Maaier 15-03-08 @ 03:23

Dawkins heeft mij niets nieuws te zeggen. Als de menselijke ervaring één en al redelijkheid zou zijn geweest en op alles een logische, fysische of mathematische verklaring dan had ik wellicht nu nog hetzelfde standpunt ingenomen als koerbagh.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 03:34

Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 03:26

Idd: eenhyeel groot deel van het WvS is daarmee samen te vatten. NOu is zo'n generieke wet niet echt handig, en moet je er wat duidelijkere markringen in aanbrengen, maar het idee zouden alle politici zich meer moeten beseffen.

Maaier | 15-03-08 | 03:34

Maaier 15-03-08 @ 03:19
Weet het niet zeker: afbreken tot de grond, opnieuw beginnen en je uitsluitend concentreren op het neuken.
En dat dan een stuk opwerken naar boven.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:31

@van dal
ben op de leeftijd aangeland waar *kuch*Abraham de mosterd vond,aan de andere kant komt het leeftijdsbesef.

Still going:)

DANNY3960 | 15-03-08 | 03:27

-weggejorist-

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:26

Maaier 15-03-08 @ 03:09

De gehele wet van het land zou in één zin samen te vatten zijn.
"Geweld en diefstal zijn verboden." De rest van het wetboek zou de uitleg van die zin zijn. Dat het dreigen met geweld en het lozen van gif in een woonwijk ook een vorm van geweld is bijvoorbeeld. En dat oplichting en het eisen van het betalen van belastingen een vorm van diefstal.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 03:26

@Ignatius van Loyola

Mooi gezegd.

*out*

Rabarberke | 15-03-08 | 03:23

Maaier 15-03-08 @ 03:16

Los daarvan worden oorlogen altijd over macht gevoerd, religie is slechts een handig hulpmiddel om mensen mee te krijgen.

Is ook zo. Dat maakt het nu juist zo verrot.

prikkebeenK | 15-03-08 | 03:23

Elisabeth2 15-03-08 @ 03:17
Doekeledokie. Lekker slapen he.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:23

gnatius van Loyola 15-03-08 @ 03:20

Je weet dat Koerbagh Dawkins onder de Ctrl-V heeft zitte en dat hij jou daarmee nu keihard af kan maken?

Maaier | 15-03-08 | 03:23

van dal 15-03-08 @ 03:19

Mwa, in het kader van fatsoenlijk burgerschap wil ik de vrije markt en alle feestdagen afschaffen om te voorkomen dat er een nieuwsbericht komt over files voor de Ikea.

Maaier | 15-03-08 | 03:21

koerbagh ® 15-03-08 @ 02:59

Nee, dan word ik niet verliefd op Sharon Dijksma. Dan krijg ik verliefde gevoelens terwijl ik Sharon Dijksma zie. Dat ik het project van Dijksma zie, wil nog niet zeggen dat ik hetgeen ik voel op haar zal gaan projecteren. Net zomin als ik verliefd zou worden op de vrouw van de billboard op straat als ik verliefd word op het moment dat ik naar dat billboard kijk. Verliefdheid is niet louter biologisch. Dat je niet op iedere persoon waar je op geilt verliefd wordt brengt voor mij ook 'waarom?' vragen met zich mee die - voor zover ze al opgelost kunnen worden - niet zijn op te lossen door louter rationeel te zijn. Mijn leven is niet alleen maar redelijk.
-
Ik ondersteun de Big Bang-theorie. Ik vind 'intelligent design' een vreselijke draak, een mengeling van twee werelden die gescheiden dienen te blijven. Vanuit fysisch oogpunt hang ik de Big Bang-theorie aan. Vanuit de metafysica geloof ik aan schepping. Dat kan zonder problemen en zonder tegenspraak parallel in mij bestaan. Ik speel ze niet tegen elkaar uit. Gedichten lezen met een wetenschappelijke bril op gaat niet en het wordt niets als men poetisch wetenschap gaat bedrijven.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 03:20

@koerbagh

Hmja maar de wet van behoud van ellende impliceert ook dat er na de himmelhochjauchzende verliefdheid.... enfin vul zelf maar in verder.

Rabarberke | 15-03-08 | 03:20

@koerbagh ® 15-03-08 @ 03:16
En zelfs als dat 100% waar zou zijn, tja het zijn Christelijke politieke partijen he.
En als de meerderheid van de bevolking ze lust moest jij bukken en ontspannen.
Dat noemen ze democratie.
nl.wikipedia.org/wiki/Democratie

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 03:20

@Libertas:

het neger wqrden lukte vandaag niet echt goed. Ik vond dat ik de goede state of mind had, geen neuken echter, Ik vermoed toch een geneteische component.

Maaier | 15-03-08 | 03:19

Maaier 15-03-08 @ 03:16 ja, dat is dan weer wel heel erg fijn van die religie, het genereert al die fijne vrije dagen... wat dat betreft... meteen de islamitische erbij nemen. zij blij, wij vrij...

van dal | 15-03-08 | 03:19

@Lizzard 15-03-08 @ 03:16:
Welteruste Lizzy.

koerbagh ® | 15-03-08 | 03:18

@libertassimplex

haal die banaan uit je hol en ga iemand anders lopen lastig vallen. Ik heb lizzard al helpen onthaten vanavond, het is wel mooi geweest zo.

Rabarberke | 15-03-08 | 03:18

Jij straks ook Van Dal en Libertas ook de doekels.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 03:17

van dal 15-03-08 @ 03:11

GVD, is het al pasen dan?

prikkebeenK 15-03-08 @ 03:12

Vervelend, maar het is niet anders: religie heeft de mensheid heel veel goeds gebracht. Zowel angst voor "het andere" als geloof"dat je iets goed doet"heeft enorm bijgedragen aan het mens-zijn. De ellende is pas begonnen bij de schirftgodsdiensten. Het idee "het staat in boek x, dus yhet i waar" is ellende.

Los daarvan worden oorlogen altijd over macht gevoerd, religie is slechts een handig hulpmiddel om mensen mee te krijgen.

Maaier | 15-03-08 | 03:16

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 03:16

@BloedendMaandverband 15-03-08 @ 03:10:
Het CDA en CU zijn partijen die hun inspiratie uit de bijbel en geloof in god halen. Hun wetten en ge- en verboden zijn rechtstreeks terug te voeren op dat principe. Lees hun verkiezingsprogramma's. Nuff said. Weg ermee.

koerbagh ® | 15-03-08 | 03:16

@Lizzard 15-03-08 @ 03:07
Aaaah, jij mag een oor afbijten van de chocopaashaas. Eet 'm trouwens maar helemaal op, bunny blijft anders tot St. Juttemus staan.

Murdockyoufool | 15-03-08 | 03:16

Lach me rot

DANNY3960 | 15-03-08 | 03:15

sociale evolutie dan ;0

Rabarberke | 15-03-08 | 03:15

Elisabeth2 15-03-08 @ 03:14 kwart over drie... welterusten.

van dal | 15-03-08 | 03:15

@prikkebeenk

Klopt helemaal. Het probleem is dat we nooit zullen weten wat voor shit er was geweest als er geen religie was geweest. Hoewel religie buiten de regio en de geloofsgemeenschap oorlogen teweeg bracht, zorgde ze intern voor een zekere stabiliteit. Het is makkelijk een volk bang te houden met hel en verdoemenis dan het te overtuigen van je gelijk als je een dorp of land moet runnen. Zo gemakkelijk is het allemaal niet.

Bovendien is oorlog een versnelling in evolutie... helaas maar waar.

Rabarberke | 15-03-08 | 03:15

Elisabeth2 15-03-08 @ 03:14
slaapdoekel

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:14

DANNY3960 15-03-08 @ 03:12 vooral taakstelling 3.... daar valt heel wat over te denken.

van dal | 15-03-08 | 03:14

Van Dal, is het echt al drie uur 's nachts. Ik ga slapen.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 03:14

Rabarberke 15-03-08 @ 03:07
Ja da's een moeilijke nou ik hem teruglees. Zo begrijp ik ineens hoe het voor een autist moet zijn. Heb met je te doen. echt. En nou weer met blokken.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:13

@Rabarberke 15-03-08 @ 03:02:
Jawel, maar dat betekent niet dat die biochemie niet de enige en verder alle metafysisch verklaringen uitsluitende verklaring is van het fenomeen van het gevoel. Wat die triggers zijn van het vrijkomen van die stofjes is ook redelijk onderzocht en vallen (voor wat betreft uiterlijk) in 3 categorieën: Modebeelden, moederbeelden en zelfbeelden
Mensen worden verliefd op mode-voorbeelden, op iemand die lijkt op hun liefhebbende moeder of iemand die in het gezicht een grote gelijkenis heeft met zichzelf. Daarnaast spelen geuren, stem en bijvoorbeeld woordgebruik ook een belangrijke rol (dat geeft een sociale status aan, of intelligentie en een overeenkomst in sociale afkomst) waar mensen verliefd op worden, en die ook weer op die 3 groepen zijn terug te voeren. Mode, moeder en zelf.
Enfin, de psycho- en neurologie van verliefdheid is vrij goed gedocumenteerd. Maar het neemt natuurlijk niks weg van het overweldigende gevoel en de schoonheid van de ervaring "an sich". Gelukkig maar, anders zouden we een boel literatuur, kunst, film en muziek niet hebben.

koerbagh ® | 15-03-08 | 03:13

@van dal

Als ie zijn naam maar enigszins eer aan wil doen bezint ie wel, bovendien ga ik zo slapen. Ik moet de bacardi van lizzard weer bij elkaar werken maandag.

Rabarberke | 15-03-08 | 03:12

Rabarberke 15-03-08 @ 01:59 wat heeft religie dan voor goeds gebracht? religie heeft al sinds het begin der tijden oorlogen veroorzaakt.

Dat komt omdat een niet gelovige hun niet wil geloven. He zal voorlopig ook wel zo blijven.

prikkebeenK | 15-03-08 | 03:12

Elisabeth2 15-03-08 @ 03:10 ik heb gevulde eitjes, normaal zijn die duurder maar bij albert heijn met een sticker....

van dal | 15-03-08 | 03:11

@van dal

Nou ik ben benieuwd...

Rabarberke | 15-03-08 | 03:11

van dal 15-03-08 @ 03:03

Je houd t niet voor mogelijk,,,,,die zoekt die vind...... Vvan dal 15-03-08 @ 03:03

DANNY3960 | 15-03-08 | 03:11

Rabarberke 15-03-08 @ 03:09 ik weet het, jij niet, maar als je nou met die goethe aan de gang gaat begin je wel.

van dal | 15-03-08 | 03:10

Rabarberke 15-03-08 @ 03:07
Je bent zelf ontslagen. Door je bewustzijn. Geen schadevergoeding.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:10

Lizzard 15-03-08 @ 03:07
Ik heb hier een zak vol met chocolade paaseitjes. Maar daar kun jij niet bij. Gnenachgs.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 03:10

@koerbagh ® 15-03-08 @ 03:05
"mede met een beroep op de bijbel"
Nu val je dwars door de mand.
Op abortus na niks jongetje. En zelfs een verbod op abortus is niet Christelijk georiënteerd. Dat is ethisch en hoeft niks met religie te maken te hebben.
Atheistisch getraumatiseerd zieltje...

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 03:10

Mijn tegenvaller van de dag: GL die een wetsontwerp indienen over "verbieden geweld bij vernadering levensovertuiging". Doel is prima, echter wéér een verbod erbij, weer een regel erbij, terwijl iedere fatsoenlijke burger weet dat egweld zoeiwzo verboden is.

Maaier | 15-03-08 | 03:09

Rabarberke 15-03-08 @ 03:07 de nachtjorissen doen tegen de ochtend alles even, ze weten dat ze rustig kunnen slapen omdat de baas dat ook doet. als ze maar vroeg opstaan....

van dal | 15-03-08 | 03:09

(wie begon waarmee bovendien?)

Rabarberke | 15-03-08 | 03:09

@van dal

Ik heb een zwak voor Goethe. Dat iemand zijn nick misbruikt om zo'n domme post neer te zetten stoort me.

Rabarberke | 15-03-08 | 03:08

Trouwens, het gaat niet goed met GS. De nachtjorissen zijn allemaal ontslagen.

Rabarberke | 15-03-08 | 03:07

Rabarberke 15-03-08 @ 03:06 niet nog een keer beginnen....

van dal | 15-03-08 | 03:07

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 03:07

@jwvg

Je moet wel erg dichtgetikt zijn om met zo'n nick zo'n stompzinnige post neer te leggen.

Rabarberke | 15-03-08 | 03:06

Rabarberke 15-03-08 @ 03:03 gaat wel over als ze aan haar zondagse servies toe is....

van dal | 15-03-08 | 03:06

@BloedendMaandverband 15-03-08 @ 02:43:
Maak jezelf niet belangrijker dan je bent. Ik heb je al gezegd: je reactie was kul. Die ge- en verboden zijn slechts voorbeelden van wat dit gristenkabinet aan individuele vrijheden inperkt, mede met een beroep op de bijbel, kijk de verkiezingsprogramma's van CDA en CU er maar op na.

koerbagh ® | 15-03-08 | 03:05

Dijsselbloem, zak in je graf, absoluut, absoluut!

J.W. von Goethe | 15-03-08 | 03:04

DANNY3960 15-03-08 @ 03:02
ik zat bij paters op een internaat, de paters bachanalen... wat konden die zuipen zeg!

van dal | 15-03-08 | 03:03

Gaan we chocola eten?

Murdockyoufool | 15-03-08 | 03:03

Hier rust Elisabeth
In haar warme bed.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 03:03

@van dal

PMS in combinatie met alcohol.

Rabarberke | 15-03-08 | 03:03

koerbagh ® 15-03-08 @ 02:51
Ik heb nog enkele jaren (5e en 6e) lagere school bij depaters Capucijnen doorgebracht.

DANNY3960 | 15-03-08 | 03:02

@koerbagh

Je draait oorzaak en gevolg om. Die stofjes komen vrij bij het zien van iemand. Dus de trigger is extern. Die stofjes zijn niet de oorzaak van verliefdheid, de beeltenis van je geliefde is de oorzaak van die stofjes en dat geeft dat gevoel dan weer.

Rabarberke | 15-03-08 | 03:02

VanFrikschoten 15-03-08 @ 02:57
Yum, we gaan grafdichten.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 03:02

Rabarberke 15-03-08 @ 02:59
Zit je bij een sherryclub voor blanke dames.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:02

@Rabarberke 15-03-08 @ 02:55:
Ja, dat nieuwe testament is een volkomen geredigeerd boekwerkje... Ik ken de hele geschiedenis ervan. Het is dan ook moeilijk serieus te nemen.

koerbagh ® | 15-03-08 | 03:02

Lizzard 15-03-08 @ 02:59 ja, maar dat kan altijd nog. doei, de groeten thuis.... met jouw boosheid weet je bouwvakkertje die al slaapt niet wat ie gedaan heeft om jou zó boos te zien. maar kuur het maar lekker uit, gooi nog even je servies door de keuken, dat werkt ook.

van dal | 15-03-08 | 03:01

van dal 15-03-08 @ 02:56
Als ze dat willen, dan moeten ze dat doen he. En dat wordt dus niks. Kleine meiden worden groot, modern en schaffen die "zondagsschool" oh nee opzaterdag nee vrijdag was het nee nou. Af.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 03:01

@libertassimplex

You can take the boy out the bush but you can't take the bush out the boy.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:59

"Als ik verliefd word dan reduceer ik die toestand niet tot het werkzaam zijn van een aantal stoffen in mijn hersenen die alleen maar een biologische functie hebben."
Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 02:45:

Terwijl het dat wel gewoon is. Meer is het niet. Wanneer ik namelijk die cocktail van chemische stoffen in je hersens spuit met een injectienaald en ik laat je gelijktijdig een foto zien van bijvoorbeeld Sharon Dijksma, dan ben jij op dat moment verliefd op Sharon Dijksma, hoe onvoorstelbaar je dat ook vindt. De biochemische verklaring van de ervaring neemt natuurlijk niks weg van de schoonheid van de ervaring zelf (hoe ongeloofwaardig ook, met het voorbeeld van Sharon). Sterker, ik vind de kosmologische verklaring van de Big Bang theorie veel mooier en grootser, veel imposanter dan die van de bijbel als ik naar de sterrenhemel kijk. De persoonlijke ervaring, het gevoel van ontzag wordt voor mij juist versterkt door de wetenschappelijke verklaring.
Als ik zou bedenken: god heeft het gedaan... en ik zou tegelijk denken, god is almachtig en alomvattend en alomtegenwoordig, dan zou ik m'n schouders ophalen en denken: "tsja, da's dan ook geen kunst. Als je alles kan, kan je dat ook wel." Voor mij volslagen onbevredigend als verklaring.

koerbagh ® | 15-03-08 | 02:59

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:59

Dan piept zuks wel uit een andere bak.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:58

Lizzard 15-03-08 @ 02:56 nou zijn er al drie die je niet mag, zou het aan jezelf kunnen liggen?

van dal | 15-03-08 | 02:58

Rabarberke 15-03-08 @ 02:53
Alleen al om dat best wel. Zal ik je eens even vastbinden en in een bad leggen vol water en hongerige paling.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:57

Grafdicht:
"In mijn leven had ik de waarheid in pacht.
Jammer voor de wereld dat ze er anders over dacht..."
plop

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:57

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:56

LibertasSimplex 15-03-08 @ 02:53 ja, vrijheid van religie bestaat dan maar heel kort, want die ouders willen nu eenmaal die geloofsrichting er op school ook ingedramd hebben, en alle groeperingen gaan dan kopjes tellen en beweren allemaal dat juist hún geloofsovertuiging ingevoerd moet worden op zo'n school "want zij zijn de grootste groep" en dan heb je de poppen al aan het dansen.

van dal | 15-03-08 | 02:56

@koerbagh

Je weet wat Paulus er allemaal tussengepropt heeft he? Die Jezus is nogal ge-airbrushed in de bijbel. Vandaar de zenuwen bij die Dode Zeerollen, vandaar het negeren van niet-kanoniek werk etc.

Heeft Jezus het ooit over de duivel gehad? Iemand anders in de bijbel?

Rabarberke | 15-03-08 | 02:55

@Elisabeth2 15-03-08 @ 02:54
Het zijn epistels gemarineerd in wikipedia braaksel.

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 02:55

Iedereen die zegt in het heden te leven is een leugenaar.

Murdockyoufool | 15-03-08 | 02:54

BloedendMaandverband 15-03-08 @ 02:51
Ja vrijdagsavonds kan ik die lange epistels ook niet meer trekken.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 02:54

+n

Rabarberke | 15-03-08 | 02:53

@libertassimplex

Nee dat lijkt me voor jouw doen best wel een verbetering in je bijdragen hier op Geestijl.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:53

van dal 15-03-08 @ 02:46
Even hoor, want ik vind dit. Dan maak je alle scholen openbaar. Onafhankelijk van geloof. Geloof, dat moeten die ouders zelf weten in de vrije tijd en natuurlijk vrije wat ze er voor over hebben.
Kun je veel makkelijker beheersen, zuks. Emn ze mogen het zelf weten, regelen en betalen. Vrijheid van religie.
Maar dat vind ik.
groet

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:53

Nu de kindertjes slapen zijn kan ik het wel zeggen.
Ayaan is niet fapbaar.
Trouwens die koerbagh is echt om te gieren.
Zit hij de hele tijd te zwetsen over Gristenen die zijn vrijheden (dierenpr0n, paddos) inperken, bewijs ik hem dat deze "berovingen van vrijheden" niet Gristelijk georiënteerd zijn, gaat hij Rabarberke lastig vallen met saaie tegels.

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 02:51

@Rabarberke 15-03-08 @ 02:47:
Ja, maar goed... het punt is... diezelfde Jezus beweert in datzelfde boekje ook dingen waar je het als weldenkend mens niet mee eens kán zijn omdat elke redelijke argumentatie ontbreekt. (Dat geldt overigens ook voor die hele heilige geest doctrine in de bijbel zelf, daar is 2000 jaar theologie voor nodig geweest om daar een enigszins consistente theorie voor te ontwikkelen, maar goed, dat terzijde.)

koerbagh ® | 15-03-08 | 02:51

van dal 15-03-08 @ 02:48 want zo gaat dat hier, een afwijkende mening t.o.v. de grootste bek is geen mening, en vooral niet inhoudelijk.
dus.
maar dát zal me aan mijn togus oxyderen.

van dal | 15-03-08 | 02:50

van dal 15-03-08 @ 02:48
Krijgt een dikke vette knipoog, gewoon maar omdat hij aardig is.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 02:50

@Elisabeth

Wijze kat!

Rabarberke | 15-03-08 | 02:50


campion 15-03-08 @ 02:27
De loopse teef praat geen onzin.
Zo heeft men de "progressieve moslim" deelraadslid gemaakt:
www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artike...
,een leerstoel aangeboden aan de kleinzoon van de oprichter van de moslimbroederschap :http://hoeiboei.web-log.nl/hoeiboei/2007/03/tariq_ramadan_w.html, terwijl men toch zou kunnen stellen dat dat niet in het belang is van de arbeider, die men bij de pvda hoog in het vaandel heeft staan.

de honden blaffen... | 15-03-08 | 02:50

U allen een goede nachtrust toegewenzzzzzzzzzzzzzt.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 02:48

En de Paus zou nu eindelijk maar eens lid moeten worden van de Hells Angels.Dijsselbloem is als onkruid. Als je het weg gewerkt hebt moet je niet denken dat het nooit weer terig komt.

nadenkeniseenkunst | 15-03-08 | 02:48

Lizzard 15-03-08 @ 02:45 wát? ik inhoudelijk? dat moet een vergissing zijn geweest... wanneer was dat?

van dal | 15-03-08 | 02:48

Rabarberke 15-03-08 @ 02:38
Gezien je opvattingen. Vind je het heel erg als ik je met de dood bedreig? Of ervaar je dat als beledigend?

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:47

@Rabarberke 15-03-08 @ 02:35:
En zolang die geen CDA, CU, SGP stemmen heb ik met een dergelijke positie geen enkel probleem. Daar kan ik (onder het genot van een borrel) zelfs uren over bomen. Metafysica is best leuk, en een mooi onderwerp van discussie want het is geheel zinloos en toch aangenaam; een beetje zoals het leven zelf. Maar dat is het punt niet. Ik word radicaal atheist als het gaat om de plek van heilige boekjes, goden en reli-wetten in het maatschappelijke leven van een seculiere staat. Daar ligt voor mij, en voor veel anderen, een keiharde grens.

koerbagh ® | 15-03-08 | 02:47

@koerbagh

Als je wat niet kanonieke evangelieen zou lezen zou je uit zulke woorden kunnen afleiden dat de heilige geest niets anders is dan je eigen vervolmaking als mens. En dan is wat Jezus zei een open deur. Het is maar hoe je wat leest met dit soort dingen. 't is net wetenschap :)

Rabarberke | 15-03-08 | 02:47

LibertasSimplex 15-03-08 @ 02:42 nou, alle ouders die willen dat hun kinderen naar hun geloof worden onderwezen... en dan heb je met die getallen wel een probleem. en één school moet een openbare zijn.. blijven er drie over voor onderwijs met een geloofsovertuiging.

van dal | 15-03-08 | 02:46

VanFrikschoten 15-03-08 @ 02:43
Waar wou je het nou eens nooit over hebben? Geeft helemaal niks.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:45

neem me niet kwalijk.... ik lees dit en .... en laat een dikke scheet

DANNY3960 | 15-03-08 | 02:45

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:45

Rabarberke 15-03-08 @ 02:35

Ik niet. Ik ga namelijk uit van de ervaring(dus ook hetgene dat niet met de rede te maken heeft). Als ik een redelijk mens zou zijn, dan zou ik niet geloven. Als ik volledig uit zou gaan van de rede, dan zou de godsidee als onwerkware hypothese verworpen worden. Als ik verliefd word dan reduceer ik die toestand niet tot het werkzaam zijn van een aantal stoffen in mijn hersenen die alleen maar een biologische functie hebben.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 02:45

Lizzard 15-03-08 @ 02:42
Ja, lievverd. Welk vuurwatertje heb jij gedronken?

Elisabeth2 | 15-03-08 | 02:44

Lizzard 15-03-08 @ 02:42 dat jij op internet scheldt... doet 'r niks, heb je dat nou nog niet door? jij windt je op en de rest zal het een biet wezen.

van dal | 15-03-08 | 02:43

Waar je het nooit over hebt, praten anderen het meeste over...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:43

@koerbagh ® 15-03-08 @ 02:37
*proest*
Inderdaad, als je verliest in een discussie moet je de ander doorsteken dat zijn kul irrelevant is. Beetje laf en laag, waarvan akte.

Ik zeg enkel dat die verboden niet per se Christelijk georiënteerd zijn.
En toen was je ongelooflijk stil.

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 02:43

@Rabarberke 15-03-08 @ 02:37:
Ja. Maar dat is nog geen reden om de heilige geest a priori te aanvaarden als zijnde bestaand, wat je volgens de gristelijke doctrine MOET doen anders ben je verdoemd. Jezus zei in de bijbel ergens (ik weet niet precies waar, zal wel Johannes geweest zijn - te lui om te zoeken) dat je "god de vader" mag ontkennen en de "zoon des mensen" ook, en dat dat geen invloed heeft op je zieleheil, maar de heilige geest ontkennen (het moeilijkste concept van alles) is naar de hel gaan. Nu ja, ik denk daar het mijne over. Ik vind het een aardig sprookje hoor, maar dat vind ik van Sneeuwwitje ook. En ik vind ook dat regen dat regen nat is, dus wie ben ik om te oordelen?

koerbagh ® | 15-03-08 | 02:42

van dal 15-03-08 @ 02:39
Ja. Dan snijdt dat grut elkaar de strot door.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:42

Rabarberke 15-03-08 @ 02:38
Een béétje flauwe reactie?

jatochnietdan? | 15-03-08 | 02:42

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:42

Rabarberke 15-03-08 @ 02:38
Gek is dat, dat is ook de lijfspreuk van mijn kat.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 02:41

ik sprak eens een schoolhoofd van een basisschool in alblasserdam, die zei me dat het dorp wat problemen had..
18 geloofsgenootschappen... en maar vier basisscholen in het hele dorp....

van dal | 15-03-08 | 02:39

Feeeed the trollllllssss

Rabarberke | 15-03-08 | 02:38

Een irritatie bestaat slechts bij de gratie van de acceptatie er van...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:38

van dal 15-03-08 @ 02:33
Of een mijn.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 02:38

@BloedendMaandverband 15-03-08 @ 02:26:
Wat denk je nu? Dat jij het centrum van het universum bent? Dat jouw standpuntje zo belangrijk is dat ik me daar druk om maak? En dat als ik even niet reageer op die idiotie dat dat een argument voor jou is om te zeggen: zie je wel dat ik gelijk heb want koerbagh reageert niet? Get real. Je kul is irrelevant, daarom reageer ik niet. Maak jezelf niet belangrijker dan je bent.

koerbagh ® | 15-03-08 | 02:37

@koerbagh

Ik ben geen theoloog, maar zoiets als 'de heilige geest' komt wel erg dichtbij de definitie van deisme.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:37

Lizzard 15-03-08 @ 02:33
Ik was net even een plasje doen, op de WC, don't fret. En moest denken aan hoe ik al die lege WC-papier rolletjes moest wegwerken.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 02:37

LoopseTeef 15-03-08 @ 02:24

Precies! Er zijn immers maar een paar duizend vrijwilligers nodig om honderdduizenden te intimideren en tot misdaden aan te sporen. Als ik linksmensen hoor praten over 'gematigde moslims' dan heb ik het over 'gematigde nazi's'. Dat vinden ze flauw van me, maar het blijkt keer op keer dat zij geen argumenten hebben waarom het niet flauw is om te spreken van 'gematigde moslims' en wél flauw om te spreken van 'gematigde nazi's'. Linksmensen veroorloven zich allerlei generalisaties als het om de misdaden van dé nazi's(soms zelfs 'fascisten' genoemd, als zou Mussolini achter de holocaust zitten en niet Hitler) gaat, maar eisen nuance van je als zegt dat moslims de aanslagen in Madrid en in Londen gepleegd hebben. Dan gaat het ineens om een klein segment extremistische islamisten. Dat het bij de moordpartijen in de concentratiekampen van de nationaal-socialisten ook gaat om een kleine groep, de Totenkopf-SS was immers een kleine minderheid, mag niet benoemd worden.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 02:37

Rabarberke 15-03-08 @ 02:32
En welkom dus, als medemens (hersenloos, non-performing, zwakkeling en profiteur) met uw vrije mening. Of is u beter?

jatochnietdan? | 15-03-08 | 02:36

@koerbagh

Ik denk dat veel katholieken tegenwoordig eerder deisten zijn dan theisten. En veel protestanten ook.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:35

Een vangnet bestaat slechts uit gaten die met touw aaneen geknoopt zijn

Van Frikschoten

LoopseTeef | 15-03-08 | 02:33

jatochnietdan? 15-03-08 @ 02:30 een tunnel die niet af is is een kuil

van dal | 15-03-08 | 02:33

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:33

@Rabarberke 15-03-08 @ 02:19:
Etymologisch: Ja. Maar etymologie zegt niks over de feitelijke betekenis. Dat weet jij ook best. en.wikipedia.org/wiki/Deism
Het meest wezenlijke verschil tussen theïsme en deïsme: Het theïsme staat een persoonlijke god voor (laten we zeggen een man met een baard op een wolkje) die alles regelt, die alles bepaalt en alles ziet en feitelijk een marionettenspeler van mensen is.
Deïsme staat -heel kort door de bocht- een god voor die: a) geheel privé en persoonlijk is en b) een naam is voor een metafysische kracht die de oorsprong van het universum is en een alomvattend bewustzijn is. Dat is een type "godsbeeld" waar vrijmetselaars zich bijvoorbeeld aan moeten verbinden.

koerbagh ® | 15-03-08 | 02:33

@ignatius

Ja het socialisme heeft niet veel goeds voortgebracht. Een vangnet alleen voor hersenlozen, non-performers, zwakkelingen en profiteurs. En die hebben nu ook allemaal internet en een vrije mening :)

Rabarberke | 15-03-08 | 02:32

VanFrikschoten 15-03-08 @ 02:30
vreemdelingen zijn vrienden die je nog niet ontmoet had.

van dal | 15-03-08 | 02:31

mocht er nog iemand behoefte hebben aan voorbeelden hoe een religie tot strijd leidt? lees de reaguur maar even terug.

van dal | 15-03-08 | 02:30

Een tunnel is eigenlijk een soort gat, met nog een gat ergens anders.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:30

VanFrikschoten 15-03-08 @ 02:27
Behalve als je hem aan het graven bent.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 02:30

VanFrikschoten 15-03-08 @ 02:27

Hoeveel tegeltjes heb jij op je plee hangen?

LoopseTeef | 15-03-08 | 02:30

Een vreemdeling heeft zich nog niet voorgesteld...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:30

Lizzard 15-03-08 @ 02:27
Je gaat nog niet naar bed, hè. Je werd net gezellig.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 02:30

wat niet wegneemt dat er iets is dat ooit het leven heeft doen ontstaan, waar je verder niet in moet praktiseren, dat is 'n mission impossible

hetluis | 15-03-08 | 02:29

campion 15-03-08 @ 02:27

Jankerd..... Botte geef campion ff gelijk

LoopseTeef | 15-03-08 | 02:28

Doorgaans heeft elke tunnel twee uitgangen....

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:27

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:27

Murdockyoufool 15-03-08 @ 02:21 Is ook belangrijk hoor

@ Loopse teef: Loops heen

campion | 15-03-08 | 02:27

Rabarberke 15-03-08 @ 02:08

Wat dacht u van Polen. Maar de grootste helpers van het ineenstorten van het communisme waren de communisten zelf. Een socialistische economie staat vroeg of laat garant voor een zwakke economie.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 02:26

Lizzard 15-03-08 @ 02:25 slaap maar lekker onrustig...

van dal | 15-03-08 | 02:26

@koerbagh ® 15-03-08 @ 02:23
Eindelijk ga je plat op de buik en kan je zelfs niets meer terug reaguren omdat ik gewoon gelijk heb. Ben jij een PvdA'er ofzo?

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 02:26

Mocht u nu al ernstig rekening houden met ernstige schade aan Nederland, en Nederlandse belangen succes met je hobbie.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:26

@campion 15-03-08 @ 02:11
Toejuichen!
Zet de beginselen op een rij en Ayaan past het best bij de PvdA. Zoals zij zelf ook dacht. Maar wat weet jij van Dijselbloem en zijn oprechtheid? Ik heb de indruk dat hij zich als een van de weinigen nog herinnert waar de PvdA voor zou moeten staan. Beter ten halve gekeerd... Mijn afkeer van een groot CDA is nog altijd groter.

Nonnes | 15-03-08 | 02:26

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:25

@koerbagh

Je krijgt ook geen fatwa over je heen als je in de trein een paar marokkanen je mening over de islam verteld.... je krijgt dezelfde behandeling als in Harkema als je daar iets over de neus van een Fries zegt.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:25

Lizzard 15-03-08 @ 02:23 knettergek...

van dal | 15-03-08 | 02:24

@RA

Dat klopt wel, maar ik zie het bestrijden van geweld niet als een sociaal op te lossen probleem maar als een opvoedkundige zaak. Met geweld groei je thuis op. Verbaal geweld, fysiek geweld, gebrek aan liefde etc. vertaalt zich later op straat. Ik denk dat primitieve allochtonen wel gewelddadiger zijn maar dat is zeker geen islamitisch kenmerk of zo. Ja het gaat in dat soort landen wat grover aan toe dan hier na de oorlog, maar daarvoor was het hier ook een redelijke bende. Niet iedereen ontwikkelt zich nu eenmaal even snel en zonder allochtonen vinden we wel andere subculturen om te jennen.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:24

Gesloten deuren zijn een vorm van ontkenning...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:24

Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 02:19

Linksmensen maken graag verschil tussen moslim-extremisten en de "gewone huis-tuin -en keukenmoslim. In hun belevingswereld kan het niet zo zijn dat het overgrote deel van de moslims een bedreiging vormen. Men ziet echter niet de voorhoedegevechten van de fundamentalisten die uiteindelijk de massa met zich zal meeslepen.

LoopseTeef | 15-03-08 | 02:24

@Rabarberke 15-03-08 @ 02:14:
Ik zou het klappen ontvangen in Harkema als je zegt dat het domme boeren zijn niet willen vergelijken met een religieuze fatwa. Het is een leuk discussie-trucje maar het slaat natuurlijk nergens op. Ik heb geen enkele reden om iemand uit Harkema te beledigen als ik geen last van ze heb. Dat maakt ze niet minder domme boeren, maar dat mogen ze ook rustig zijn. Vind ik prima. Achterlijke moslims mogen ook achterlijke moslims blijven als ze daar gelukkig mee zijn. Vind ik geen probleem. Mijn probleem begint als de domme boeren of de achterlijke moslims publiek respect gaan eisen voor het feit dat ze dat zijn en met een beroep op hun domheid en achterlijkheid politieke dwang uitoefenen met de dreiging van geweld. Dat is het verschil.

koerbagh ® | 15-03-08 | 02:23

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:23

Lizzard 15-03-08 @ 02:20
jij lijkt me er zoeen die ze eens op een dag aan de balk op zolder hangend vinden, met een briefje ernaast dat ze je op internet beledigd hebben....

van dal | 15-03-08 | 02:23

Lizzard 15-03-08 @ 02:18
Stuk vuil dat je er bent. Besef je wel dat als ik enorm moet schaterlachen, zo met mijn slechte longen, dat ik dan ook bijna in mijn broek plas?

Elisabeth2 | 15-03-08 | 02:22

VanFrikschoten 15-03-08 @ 02:20
ver water kan een brand dichtbij niet blussen

van dal | 15-03-08 | 02:21

@koerbagh ® 15-03-08 @ 02:17
Ho ho, niet alle theïsten, houd de pantheïsten erbuiten.
Godverdomme, ik ben weer dronken zeg.

Murdockyoufool | 15-03-08 | 02:21

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:20

Zelfs een arendsoog kan bijziend zijn en te pletter storten....

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:20

Rabarberke 15-03-08 @ 02:10
Redactie, ze plagen me, het zijn trollen. Huilebalk. En religie heeft geen politieke agenda? Die begint voor het christendom al in het romeinse rijk toen keizer Constantijn het christendom tot staatsgodsdienst verklaarde.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 02:20

@koerbagh

Deistisch? Komt dat van Deus?

Rabarberke | 15-03-08 | 02:19

campion 15-03-08 @ 02:11

Dijsselbloem heeft een macaber geloof voor humor of het is volledig langs hem heen gegaan dat de PVDA zich ontwikkeld heeft tot een vrouwvijandige islamofiele partij die koers zet naar het invoeren van de sjaria. De verwarring bij links is groot. Ik zag vandaag Femke Halsema nog bij Pauw & Witteman. De uitspraken die zij deed(o.a. zeer rechtse), die gaan helemaal tegen de geest van de islam in. En tóch steunt Groen Links de islam en de islamisering. Het zou toch niet zo zijn dat de linksmensen islamieten zien als een kwetsbare groep waardoor zij zich geroepen voelen zich voor de islam in te zetten? Hoe links(of rechts) is u?

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 02:19

@Rabarberke 15-03-08 @ 02:14,

Je maakt jezelf kwetsbaar met zulke argumenten. Als de Autochtone Nederlanders in alle verhoudingen net zoveel geweld gebruiken tegen "allochtonen" als de vogelaarwijkbewoners tegen hen onwelgevalligen gebruiken wordt het snel stil op straat. Doodse stilte.

RA | 15-03-08 | 02:19

Lizzard 15-03-08 @ 02:15
jij maakt niemand af, je schrijft maar een eind heen, het is maar internet....

van dal | 15-03-08 | 02:18

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:18

@Rabarberke 15-03-08 @ 02:02:
Wat mij betreft Babs zul je het met mijn persoonlijke definitie moeten doen. Ik heb geen enkele reden om te geloven dat er zoiets zou moeten bestaan als een god of hogere macht. En zeker niet eentje, die (zoals theisten vinden) 24/7 toezicht houdt, gebeden verhoort, mensen verdoemt tot de hel, spreekt via millennia-oude profeten, engelen en boekjes (wat een idiote omweg voor een almachtige en alwetende), en een god die volgens de doctrines walgelijke immorele proposities doet aan de mensen om ze te dwingen tot gehoorzaamheid en geloof. Het enige wat ik me nog een beetje kan voorstellen is een deïstisch standpunt, een onbekende kracht als kern van het universum. daar spreekt weinig tegen, maar ook niet al te veel vóór. Dus irrelevant in praktische zin.

koerbagh ® | 15-03-08 | 02:17

Lizzard 15-03-08 @ 02:11
Don't worry, Lizzzzzzje. Ik ben tenminste nog normaal. Ga zo nog even de Kliko op z'n kop zetten.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 02:17

Elisabeth2 15-03-08 @ 02:11 ik denk ook dat balkenende met alle winden mee kan waaien, het baantje bevalt hem... dus... maar dat is altijd al een kenmerk van het cda geweest, kijken met wie je een coalitie kunt vormen die de meerderheid heeft, en dan zódanig dat je binnen die coalitie de meeste zetels bezet.

van dal | 15-03-08 | 02:16

Een slaaf praat de taal van zijn meester...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:16

(Behalve de islam dan)

@RA

Uistekend argument hoor, niets meer op te zeggen.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:16

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:15

@van dal

Dat ontken ik niet, maar ik denk dat dat politieke machten zijn die religie misbruiken. Religie zelf heeft geen politieke agenda...

Rabarberke | 15-03-08 | 02:15

@Rabarberke 15-03-08 @ 02:10,

Je bent doorzichtig.

RA | 15-03-08 | 02:15

@koerbagh
Je wordt in Oost Groningen en in Friesland ook wel in elkaar geslagen als je 'n mening hebt. Wat dat betreft integreren een hoop vreemdelingen uitstekend.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:14

Lizzard 15-03-08 @ 02:11 vindt je het heel erg als ik niet meedoe....

van dal | 15-03-08 | 02:14

Rabarberke 15-03-08 @ 02:08
Geloof het of niet maar er bestaan ook goede atheisten. En over gestoorde trol gesproken, zou het zo kunnen zijn dat u, met verve, uit uw nek lult

jatochnietdan? | 15-03-08 | 02:13

and the winners of 2night are:
caterogie tekst: koerbagh
categorie muziek: GG (i.c. NY)

hetluis | 15-03-08 | 02:13

campion 15-03-08 @ 02:12

Vorm zelf eens een mening

LoopseTeef | 15-03-08 | 02:13

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:13

Ik betrap mezelf er nu toch op dat ik graag van de botte zou willen vernemen in deze.

campion | 15-03-08 | 02:12

Jeroen Dijsselbloem. Op vet heersende toon. "Ik ben net zo discreet als een inlegkruisje".

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:11

van dal 15-03-08 @ 02:06
Ik moest van de week wel erg lachen om de drie oude scribenten bij P & W, waarvan er een zei dat Balkje er altijd zou blijven zitten, geeft niet met wat.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 02:11

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:11

Dijsselbloem werpt zich op als seatwarmer voor Ayaan.
Misschien is dit niet het moment om cynisch te zijn en te zeggen dat hij wel heel desperate moet zijn, maar het gewoon toejuichen. Want afgezien van de kern van zijn oprechtheid, waar bij Dijsselbloem zeker aan getwijfeld kan worden, is de rest van wat hij zegt natuurlijk helemaal wáár.

campion | 15-03-08 | 02:11

Rabarberke 15-03-08 @ 02:08 religie heeft eerst in zuid-afrika eeuwen gezorgd voor apartheid, religie is de oorzaak (nog steeds) van de spanningen in voormalig joegoslavië, in noord ierland, in het midden-oosten... tussen china en de tibettanen... meden en perzen, soenieten en sji-ieten....

van dal | 15-03-08 | 02:10

Twee gestoorde trollen vanavond, Lizzard en jatochnietdan....

Jammer van het onderwerp.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:10

Tijdens het verkrijgen van een leven verspeelt men deze menigmaal aan onnozelheden...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:10

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:59:
Daar heb je op zich gelijk in, maar... niemand is een academisch eiland en zit opgesloten in een toren. Nuance is wel leuk en nuttig, maar in praktische zin niet te handhaven als je ziet dat je vrienden fatwa's uitgesproken krijgen, dat je vrienden en jij zelf ook worden bedreigd vanwege niets meer dan een mening. Dan moet je soms een ferm standpunt innemen en een streep in het zand trekken: dit zijn mijn principes, dit is wat ik verdedig en ik heb daar argumenten voor. Dat is wat Hitchens doet, wat Dawkins, Dennett, en Harris doen, wat Ayaan ook doet, wat zeer velen vanuit verschillende disciplines, vanuit verschillende achtergronden doen. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijke en/of professionele motieven om die streep te trekken.
Nuance komt weer als er overeenstemming kan bestaan over de grondbeginselen van een vrije, seculiere, democratische maatschappij en de rol van religie in een maatschappij. Maar daar is de Zeitgeist nu even niet naar. Gaat ook wel weer over.

koerbagh ® | 15-03-08 | 02:10

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:09

@van dal 15-03-08 @ 02:01
Kunst!
De kattelieken hadden leuke sponsorcontractjes klaarliggen voor Michelangelo en zijn vriendjes.

kuttekrap | 15-03-08 | 02:08

Rabarberke 15-03-08 @ 02:02
*Weak atheism/impliciet atheisme: het niet-geloven in een God.*
Gôh, hoe werkt dat? Niet geloven in een niet god , of zo iets?

jatochnietdan? | 15-03-08 | 02:08

@van dal

Religie heeft in Zuid Afrika b.v. gezorgd voor de versnelling van de afschaffing van apartheid. (Bischop Tutu). Het werk van Bisschop Romero in El Salvador... en zo nog talloze voorbeelden.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:08

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:08

Lizzard 15-03-08 @ 02:07 hé, een 'deja vu'..

van dal | 15-03-08 | 02:07

@koerbagh ® 15-03-08 @ 02:02
Die verboden zijn helemaal niet per se Christelijk georiënteerd.
Dit zou van elke andere partij kunnen afkomen.

Het is enkel om dat deze verboden van "Gristenen" afkomen, dat jij ze daarmee associeert. Wat een beetje belachelijk is.

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 02:07

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:07

en balkenende maar doorblaten.... verbiedenderwijs, dat wel.

van dal | 15-03-08 | 02:06

@lizzard

Jij spoort echt niet he. Ik heb ooit eens wat kritisch over joden gezegd, net zoals iedereen hier kritische dingen over uiteenlopende groepen zegt. Ik heb daarin gechargeerd maar uitdrukkelijk afstand genomen van elke vorm van haat jegens wie dan ook. Ik pas er dan ook voor om door een of ander zielig stuk vreten zoals jijde hele avond de huid volgescholden te krijgen. Ben je dan tot niets anders in staat, waardeloos stuk tuig? Get a fucking life!

Rabarberke | 15-03-08 | 02:05

Naast religie treft men een onbewerkte akker....

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:04

Rabarbeke.
Cekers, wat Van Dal zegt, het veroorzaakt oorlogen. Ik moest van de kapelaan ook in het koor en heb die man bijna in het wijwater bakje verdronken.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 02:04

En GeenStijl doet de reclame. Oh nee campaigning. Zuks noemen we anders.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:03

@RA

Ik ben niet gelovig.

Verder is expliciet atheisme niet meer of minder dan een vertaling van wat in het engels strong atheism genoemd wordt. Impliciet atheisme is wat men weak atheism noemt. Ik heb die termen niet bedacht, ik gebruik ze net als ieder ander met minimaal vmbo.

De definities zijn enigszins vereenvoudigd.

Strong atheism/expliciet atheisme: het geloven in een niet-bestaan van een God.

Weak atheism/impliciet atheisme: het niet-geloven in een God.

Rabarberke | 15-03-08 | 02:02

@Elisabeth2 15-03-08 @ 01:53:
Ja. Maar dat zal ze nooit toegeven.

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:54:
Natuurlijk is er een verschil, dat was de vraag niet.

@BloedendMaandverband 15-03-08 @ 01:55:
Gristenen veroorzaken wel degelijk problemen en beperken mij wel degelijk in mijn vrijheden, mede met een beroep op hun godje.
www.depers.nl/binnenland/121432/Tien-v...
(Waarmee ik niet wil beweren dat ik die verboden zou willen overtreden, of dat mijn hobby's zijn; voor je daarover begint. Het gaat om het principe.)

koerbagh ® | 15-03-08 | 02:02

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 02:01

Levensbeschouwelijk bekeken is het maar een saaie bedoening...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 02:01

Rabarberke 15-03-08 @ 01:59 wat heeft religie dan voor goeds gebracht? religie heeft al sinds het begin der tijden oorlogen veroorzaakt.

van dal | 15-03-08 | 02:01

Gatverdamme. De PvdA wil zich ook naar de mode profileren. Schuiven ze die verbietungrauszumradierenichbinlinkseralsadolfzelf naar voren.

LibertasSimplex | 15-03-08 | 02:01

Kijk, dat klinkt natuurlijk leuk, zo een gratuit statement van een PVDAer.
Maar heeft Jeroen al een bed klaar staan voor Ayaan, de dochter van Hirsi, die de zoon is van Magan, de zoon van Isse, de zoon van Guleid, die de zoon was van Ali, die de zoon was van Wai’ays, die de zoon was van Muhammad, van Ali, van Umar, van het geslacht Osman, de zoon van Mahamud. Die van deze clan is. Met als oervader Darod, die achthonderd jaar geleden vanuit Arabië naar Somalië kwam en de grote stam van de Darod stichtte.Die een een Darod is, een Macherten, een Osman Mahamud, en een Magan.
Of is het weer gewoon holle retoriek, zoals de opmerkingen over polarisatie van de heer Bos, die hem toch 2 zeteltjes in de peilingen opleverden?

de honden blaffen... | 15-03-08 | 02:00

Morgen staat de wind vast weer anders en weet Dijsselbloem niet hoe snel hij moet relativeren dan wel moet rectificeren (' verkeerd geciteerd' ).. blijft PvdA.

BroncO | 15-03-08 | 02:00

van dal 15-03-08 @ 01:55
Ja, dat lijkt me ook helemaal lekker om daarop te vallen. Kom je leuk eten bij mij, ja hoor en dan dat bestorven vlees al ruiken.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 01:59

@lizzard

Ga zo door, gaat helemaal goed komen.

@koerbagh

Fair enough maar zijn 'werk' heeft toch iets weg van een kruistocht. Hij zit religie in alle gevallen als het grote kwaad. Enige nuance zou 'm goed doen.
Maakt ie vast ook meer vrienden mee. Nu heeft ie er geloof ik eentje.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:59

RA 15-03-08 @ 01:54
Hit them where it most hurts.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:59

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:45:
Hitch is afgestudeerd filosoof/politicoloog dus zijn werk is net zo goed een bron voor argumenten voor een standpunt. Overigens is Hitchens ook een vaste redacteur/columnist van The Atlantic, The Nation, Free Inquiry en World Affairs en politiek commentator, historicus en schrijver van literaire kritiek.
Een subjectieve beoordeling van de persoon doet niks af an de objectieve argumenten die de man aanvoert.

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:57

Als je met koppel en speer de boot mist vraag je er zelf ook wel om...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 01:56

Rabarberke 15-03-08 @ 01:52
Zozo. jaja *zodra ik iets niet snap*. Natuurlijk uit zijn verband gerukt.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:56

van dal 15-03-08 @ 01:53 in de tijd van de lpf heette dat dan een 'proefballonnetje'...

van dal | 15-03-08 | 01:56

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:56

@koerbagh ® 15-03-08 @ 01:49
Mja, maar Christenen veroorzaken niet de problemen die de islam wel veroorzaakt. Christenen zijn eerder naar mijn mening passief, islam is echt actief, lukt het niet met woorden dan maar met bommen.

Trouwens, als jij mij ooit in een geloofscrisis krijgt, ga ik teksten over 'koerbagh' vandaliseren op wikipedia...

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 01:55

Elisabeth2 15-03-08 @ 01:53 op z'n kookkunst, vooral met vleesgerechten kan ie (moet wel) toveren....

van dal | 15-03-08 | 01:55

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:46,

"Expliciet atheisme" is een term uitgevonden door relifundies zoals jij om maar het idee te kunnen houden dat niet geloven in jouw god óók geloven is. Je bent te obstinaat om te erkennen dat het merendeel van de mensen geen boodschap heeft aan jouw god ( net zoals jij geen boodschap hebt aan hun goden of de afwezigheid daarvan). De discussie raakt een beetje in een impasse, ik stel voor dat jij het bestaan van je god bewijst; overtuig mij.Ik kan bewijzen dat de nagelschaar die op mijn bureau ligt bestaat als tegenprestatie.

RA | 15-03-08 | 01:54

ok , ayaan dus..........
ben blij dat ze weg is en dat is niet de enige van mij lijstje.

jankerd | 15-03-08 | 01:54

Dijsselbloem lijkt niks aan de wilgen te hangen. Zelden een politicus gezien die zo aan naamsbekendheid timmert met politieke statements. Het zou zomaar een toekomstige minister of vicepremier kunnen zijn.

Stir Glenfarclas II | 15-03-08 | 01:54

@koerbagh

Ik open niet de aanval op jou. Jij mengde je in de discussie. En als dit niet inhoudelijk is, dan weet ik het ook niet meer. Overigens kan het best zijn dat je het verschil tussen de bijdragen van Lizzard en die van mij niet kan onderscheiden - had ik je toch weer te hoog ingeschat.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:54

Over de voortgang der dingen kan je lang en breed praten maar je zal toch eens moeten instappen.....

VanFrikschoten | 15-03-08 | 01:53

Rabarberke 15-03-08 @ 01:46
Dan zou nonexplicietatheisme óók een bestaande term zijn? Uit welke menswetenschap haalt u deze deze open deurterm? Laat mij raden: theologie? sociologie? psychologie? Wel met echte argumenten komen s.v.p.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:53

koerbagh ® 15-03-08 @ 01:49
Ik heb niet alles kunnen volgen hier, want was onderhand ook een beetje aan het dweilen en strijken. Maar is Rabarberke echt verliefd op je?

Elisabeth2 | 15-03-08 | 01:53

maar goed, ayaan komt niet terug bij de pvda, dijsselbloem zégt alleen maar dat dat wel een idee zou kunnen zijn, en geert heeft geen film.
alles is stemmingmakerij, 'nieuwe politiek' het gaat om je naam in het nieuws en liefst nog een balkenende die het serieus neemt en gelijk stelling inneemt.

van dal | 15-03-08 | 01:53

@jatochnietdan

Nou ja ik geef niet hoog op over mensen maar om ze nou zodra ik iets niet snap als sick fuck te gaan bestempelen gaat zelfs mij te ver. Vind je het goed als ik je verder negeer? Een stalker is wel genoeg vanavond.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:52

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:52

@jatochnietdan

Als jij nou gewoon reageert op de dingen die ik aan jou richt (of gewoon je bek houdt)...? Koerbagh kan het prima zelf af.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:50

@BloedendMaandverband 15-03-08 @ 01:35:
Sorry, maar met mijn principiele verzet tegen één sprookjesgeloof kan ik anderssoortige sprookjesgeloof niet sparen. Het is hetzelfde laken pak. Sterker nog: de sterke antipathie van veel gristenen tegen de islam toont voor mij des te sterker aan dat geloof en theisme dé bron van het kwaad is. Het hele idee van "mijn god is beter dan die van hun" is al minstens 6 millennia de oorzaak van oorlogen, moord en massaslachtingen. We moeten van dat hele sprookjesgeloof af, om te beginnen uit de publieke ruimte. Wat je verder thuis gelooft en doet, boeit niet.

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:36:
Zoals jij op mij? Ja, dat is dwangmatig en een beetje aanmatigend. Maar ik vind die verliefdheid ook wel weer vleiend. Soms.

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:49

Rabarberke 15-03-08 @ 01:45
*Ondanks het CDA en de CU kun jij nog naar de hoeren en Lizzard kan ongestraft stalken.*
U heeft bij voorbaat al geen hoge dunk van bepaalde medemensen hé? Misschien is een politieke overtuiging, of beter nog een allesverklarend geloof iets voor u.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:48

van dal 15-03-08 @ 01:46

hoe weet u dat?

LoopseTeef | 15-03-08 | 01:48

@lizzard

Om trollen zoals jou een bestaansrecht te geven. Omdat je anders dood zou gaan.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:48

Lizzard 15-03-08 @ 01:45
Dat denk jij. Holle lach, Lizz is al bijna dood.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 01:47

@jatochnietdan

Expliciet atheisme is een bestaande term lul de behanger. Ga eens wat huiswerk doen voordat je je in een discussie mengt.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:46

VanFrikschoten 15-03-08 @ 01:45

dank u

LoopseTeef | 15-03-08 | 01:46

LoopseTeef 15-03-08 @ 01:44 of, mét bronvermelding....
www.auping.nl/nl

van dal | 15-03-08 | 01:46

@LoopseTeef 15-03-08 @ 01:44
Wel te smurfen dan maar....

VanFrikschoten | 15-03-08 | 01:45

@koerbagh

Ja maar noem dan ook academische bronnen en niet journalisten van de vanity fair ;)

Niemand behalve wat introverte en primitieve staten bepalen hun agenda op theistische grondslag. We hebben pech dat we nu een zo'n partij als de CU in de regering hebben, een tamelijk fundamentalistische club. Maar de invloed op de algehele agenda is nihil. Ondanks het CDA en de CU kun jij nog naar de hoeren en Lizzard kan ongestraft stalken.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:45

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:45

Het gaat hier op hoog academisch niveau weer nergens over. Kan ik zonder bronvermelding gerust naar bed gaan

LoopseTeef | 15-03-08 | 01:44

Rabarberke 15-03-08 @ 01:34
*Ik heb het niet van mezelf hoor, dat onderscheid wordt door anderen gemaakt.*
Indien u niet voor uzelf spreekt. Voor wie dan wel? Overigens ook een fijne masturbatie toegewenst.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:44

Lizzard 15-03-08 @ 01:39
Hé, Lizzy, knokken?

Elisabeth2 | 15-03-08 | 01:43

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:43

van dal 15-03-08 @ 01:38
Was even vrije expressie, zo op de vrijdagavond.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 01:42

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:42

koerbagh ® 15-03-08 @ 01:30

Oh, daar ben ik het volkomen mee eens. Mijn opvatting in deze is echter algemene. Elk individu en elke groepering heeft het recht niet om met dwang iets aan anderen op te leggen. Los ervan of dat opgelegde uit een geloof of ideologie is voortgekomen of niet.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 01:41

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:23
Het CDA, de CU, de SGP, diverse amerikaanse politicien presidenten, diverse politici in het midden-oosten, kortom: iedereen die op theistische grond de politieke agenda bepaalt en beheerst. Dat lijkt me meer dan genoeg.

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:24:
Nope, het slechts referentie. Bronvermelding, zo je wilt. Een verdere uitwerking van ideeën die ik kort aanstip aangezien de tegeltjes op GS niet geschikt zijn, en dit niet het medium is voor lange wetenschappelijke verhandelingen. Ik pleur slechts even een standpunt neer en illustreer het met tekst/beeld elders op internet. Een goede academische gewoonte om je bronnen te vermelden. Als je het er niet mee eens bent kun je gewoon een tegeltje schrijven dat er tegein gaat en je eigen bronnen linken. Simpel zat.

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:40

Lizzard 15-03-08 @ 01:39 nou, nou... voor hetzelfde is ze nét in bad geweest..

van dal | 15-03-08 | 01:40

@jatochnietdan

U moet maar lekker met uw pik gaan spelen.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:40

Rabarberke 15-03-08 @ 01:34
Had ik het over mijzelf?

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:39

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:39

Zelfs de roepende in de woestijn strooit zand in jullie ogen! Dwazen!

VanFrikschoten | 15-03-08 | 01:39

Rabarberke 15-03-08 @ 01:36 ik weet het, ben ook al eens aan de beurt geweest.... geeft niks, het is maar internet. niks van aantrekken dus.

van dal | 15-03-08 | 01:39

@jatochnietdan

Neem me niet kwalijk, maar heb ik je ergens uitgescholden of zo? Volgens mij was het tamelijk beleefd wat ik schreef. Vanwaar dat sick fuck? Een zwaktebod?

Rabarberke | 15-03-08 | 01:39

Dijsselbloem. Cocksucker. Peoper in eigen nest. UR mother sucks cocks in hell. Ayaan komt nooit meer terug bij dat enge marge-clubje.

Tinnef | 15-03-08 | 01:39

Rabarberke 15-03-08 @ 01:34
Als u mocht denken dat het over mijn gelijk gaat: Dat zal mij een vette worst wezen.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:38

Elisabeth2 15-03-08 @ 01:37 waarom noem jij ayaan 'banani'? heb je een filmpje gezien wat wij nog niet kennen?

van dal | 15-03-08 | 01:38

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:37

Nou ik ga het nog even voor jullie allemaal doen. On topic zijn. Al die ruziemakende kinderts. Het ging over Dijsselflower met Ayaan bananie. Zo, ga nu maar weer even door.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 01:37

@van dal

Ken je lizzard dan? Op mij maakt het een tamelijk instabiele indruk. Er zit iets stalkerigs aan. Elke keer richt het zich op iemand, een persoon - en opent de aanval. Zelden inhoudelijk.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:36

Rabarberke 15-03-08 @ 01:34
We zullen uw taalgebruik er maar niet naast leggen hé.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:36

VanFrikschoten 15-03-08 @ 01:33
Toch niet de verworpenen der aarde met dat ontwaken en zo.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:35

@koerbagh ® 15-03-08 @ 01:30
Als Christen geef ik je gelijk. Politiekers mogen dit niet doen.
Maar een heel geloof verketteren om enkele rotte appels...
In België bestaat dit fenomeen niet van radicale Christelijke politiekers, neem daar maar even akte van.

Ik ben spijtig genoeg wel een "slecht" Christen.
Zoals mijn reaguursels en nickname bevestigdt.

Trouwens koerbagh, de islam is een veel groter gevaar dan het Christendom.
Neem daar nu eens akte van in je namaak blackberry.

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 01:35

@jatochnietdan

Ik heb het niet van mezelf hoor, dat onderscheid wordt door anderen gemaakt. Is sick fuck niet een beetje onbeleefd als je niet binnen een paar zinnen je gelijk krijgt?

Rabarberke | 15-03-08 | 01:34

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:27:
Ach, jullie allebei even prominent aanwezig. Too close to call.

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:34

Slaven zijn jullie! Slaven van een zoo(i)tje ongeregelde vet gemeste varkens die je de illusie geven dat je links en rechts eens een vervelende boer mag laten maar je duim dik onder de plak houden van hun privileges! Ontwaakt!

VanFrikschoten | 15-03-08 | 01:33

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:33

Rabarberke 15-03-08 @ 01:27
Aha, nu al twee soorten atheisme. Verzin nog een derde én een schisma. Sick fuck.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:33

Elisabeth2 15-03-08 @ 01:32 laat ze maar eens turks worstelen, met slaolie en zo...

van dal | 15-03-08 | 01:33

haha ja en lizzard is lid van de PvdA.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:32

van dal 15-03-08 @ 01:27
Gfrumps, grumps, dat wordt lachen, en als ze er niet meer uitkomen dan doe ik ook nog even mee met mijn wandelstokje.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 01:32

Atheisme is ook metafysisch, expliciet atheisme dan. Impliciet atheisme uit onnozelheid, net als impliciet theisme uit onnozelheid is dat niet.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:31

@ 01:30
*een probleem mee *

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:30

Lizzard 15-03-08 @ 01:29 ga er dan maar mee samenwonen... kunnen jullie thuis bekvechten...

van dal | 15-03-08 | 01:30

@Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 01:25:
En dat vind ik best, interesseert me geen biet wat iemand gelooft. Ik krijg er pas een probleem me als iemand er een politieke agenda op baseert en wetten en regels een ander door strot duwt met een beroep op zijn geloof in een hogere macht. En dat gebeurt helaas in toenemende mate. Door gristenen en muzelmannen. Weg ermee. Hou het thuis achter gesloten deuren en val niemand lastig met je eigen geestelijke slavernij en dwing een ander niet tot het volgen van jouw slavendrijver. That's it.

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:30

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:29

Hypocriete schijtbakken! Noem man en paard maar eens!

VanFrikschoten | 15-03-08 | 01:29

@koerbagh ® 15-03-08 @ 01:22,

Er valt weinig in te brengen tegen je betoog. Tenzij je een gelovige bent waarschijnlijk, logica en ratio is overduidelijk niet aan hen besteed.

RA | 15-03-08 | 01:28

ZIjn we er al uit?

gentle giant | 15-03-08 | 01:28

Lizzard 15-03-08 @ 01:25 ach, wijven..... *schenkt nog eens een drankje in*.. kunnen jullie twee niet eens een keer een modderbak huren, daar in knokken en dat filmen en uploaden naar dumpert?

van dal | 15-03-08 | 01:27

@lizzard

Wie zou hier nou eerder een uitkering hebben domme doos? Iemand die hier alle nachen loopt te zwetsen of ik? Koerbagh? Bottehond? Wat jullie?

Rabarberke | 15-03-08 | 01:27

Moet je wel goed redeneren knul. Geheelonthouders zijn b.v. hoogstens obsessief als alcoholisme een obsessie is.

Rabarberke 15-03-08 @ 01:19:

Het omgekeerde lijkt eerder het geval. Geheelonthouders zijn meer met alcohol bezig dan mensen die het spul gewoon regelmatig consumeren. Maar enfin, blijf lekker nuchter, see if I care.

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:20:
Hier Babs, Hitch met Dennett, Dawkins en Harris. Veel plezier:
video.google.com/videoplay?docid=-8696... (1)
video.google.com/videoplay?docid=-2255... (2)

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:26

Zo Halleluja zeg!!! Wat heb ik gemist hoe kom je van Jeroen Dijselbloem tot een theologische discussie!?!

GeinPonempie | 15-03-08 | 01:26

koerbagh ® 15-03-08 @ 01:11

Metafysica is per definitie niet logisch. Als mijn leven louter logisch zou zijn, dan zou ik ook geen enkele reden hebben om aan God te geloven.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 01:25

@van dal

Zo te horen is het een buikspreekpop.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:25

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:03:

Domweg ontkennen is een optie. Maar die optie gaat over het algemeen slechts op voor hen die nooit in wat dan ook geloofd hebben.

Eenieder die ooit 'iets' geloofd heeft - en dat met een beetje pech nog eens uitgedragen heeft ook - is veroordeeld tot het geloof dat atheïsme heet.

Reinaert | 15-03-08 | 01:25

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:25

Ach, Koerbagh is een van ons. Hij had het over een stofje. Dat is in pharmaciekringen een bekend gegeven.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 01:25

Ja, en dan houden jullie de bek dicht, he? Als ik de frontale aanval open... schijtlaarzen...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 01:25

Rabarberke 15-03-08 @ 01:17
Wilt u wat verder nadenken over het concept niets? U begint te wauwelen blijkt uit uw laatse zin. Ik versta onder niets niet iets. Nogmaals bewijsvoering voor het bestaan van het god ligt bij u.
Ik kan, in deze een god, niet bewijzen dat het er niet is, ómdat het er niet is.
Is dit nou zo moeilijk voor gelovigen of willen ze er niet aan.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:25

@koerbagh

Jij argumenteert door vaak te appeleren aan autoriteiten, ad verecundiam, te pas en te onpas, bijna ad youtubiam.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:24

Rabarberke 15-03-08 @ 01:22 psst, lizzard is een vrouwtjesdiertje...

van dal | 15-03-08 | 01:23

@koerbagh

Welke theist heeft jou ertoe gedwongen om een behoefte te ontwikkelen?

Rabarberke | 15-03-08 | 01:23

@koerbagh

Is Lizzard ook jouw holmaatje dat je zijn ad hominems volledig mist? Voed 't kind dan wat beter op en val mij niet lastig met zijn alcoholproblemen.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:22

"De ontkenning van een god-concept is evenzo zinloos."
@Rabarberke 15-03-08 @ 01:13:

Ik heb er dan ook nooit behoefte aan gehad totdat de theisten hun politieke agenda met beroep op sprookjesboek en sprookjeswezen rechtvaardigden zonder dat zij de noodzaak van dat sprookjesboek en dat sprookjeswezen behoeven te bewijzen. En dat is raar. Als je een agenda hebt en wetten en regels wilt instellen dan heb je daar een goede reden voor en god is dat per definitie niet. Het is een inroepen van een hogere macht die je niet kan bewijzen om jezelf meer autoriteit toe te meten dan je feitelijk hebt. Het is niet alleen raar, dat is verwerpelijk. Als je denkt dat die hogere macht aan jou kant staat en jouw standpunt steunt en die wet en regels ook wil dan heb je de bewijslast van het bestaan van die hogere macht en de bewijslast van de claim dat jij zijn spreekbuis bent. Ik vind dat geen onredelijke eis.

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:22

@jatochnietdan? 15-03-08 @ 01:18,

Da's nou eens een werkelijke fobie. Iedereen gaat dood; hoort bij het leven.

RA | 15-03-08 | 01:22

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:21

Trouwens, kan iemand alvast naar Christopher Hitchens op youtube linken, alvorens Koerbagh dat weer voor de tigste keer doet?

Rabarberke | 15-03-08 | 01:20

@koerbagh

Moet je wel goed redeneren knul. Geheelonthouders zijn b.v. hoogstens obsessief als alcoholisme een obsessie is.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:19

Lizzard 15-03-08 @ 01:10
Rabarberke is god, dat kan niet anders.

de honden blaffen... | 15-03-08 | 01:19

RA 15-03-08 @ 01:17
Doodsangst.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:18

@jatochnietdan

Ik vroeg:

"Wat verstaat de atheist dan onder een God dat hij kan zeggen dat die er niet is? "

Jij antwoordde:

Niets.

Maw als ik maar niets onder iets versta, dan kan ik het zomaar ontkennen? Lekker makkelijk.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:17

@koerbagh ® 15-03-08 @ 01:11,

Niet te fasificeren concepten zoals een god zijn slechts interessant omdat er zovelen zijn die er in geloven. Wat drijft deze mensen om in iets te geloven en er eindeloos aan vast te houden terwijl daarvoor geen enkele aanleiding is?

RA | 15-03-08 | 01:17

@Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 01:07
Waar jij het over hebt is collateral damage...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 01:17

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:17

@Rabarberke 15-03-08 @ 00:50:
Beter dronken van een aantoonbaar stofje (te weten alcohol) dan van een ingebeelde waan. Ben je overigens van de blauwe knoop, Babs? Je klinkt altijd als een radicale geheelonthoudster. Elke keer als je het op argumenten niet kan winnen van iemand dan noem je hem een dronken gek en denk je dat dat genoeg is. Een stompzinnig argumentum ad hominem, meer is het niet.
Overigens, jouw eerdere redenatie even doortrekkend... geheelonthouders zijn ook alcoholici.

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:16

@lizzard

Ik heb het niet zelf verzonnen, maar uit betrouwbare bron.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:15

@Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 01:07
Je lult maar een eind weg. De PvdA bestaat uit lamzakken. Afgestudeerde uitvreters die geen zak uit te staan hebben met het volk behalve als het om verkiezingen gaat en het veilig stellen van hun eigen baantje.
Waarbij ik mijn feestelijke felicitaties wil overbrengen aan de Burgemeester van Naarden. Jong doctorandus geworden, een halve dag in de kamer en hopla op de fluwelen poef van een slaapdorp. En Oh, God wat zijn we sociaal voor Jan met de Pet in ons stapel rijke dorp.... Dit soort lieden kan mij de kont kussen.

VanFrikschoten | 15-03-08 | 01:15

Rabarberke 15-03-08 @ 01:08
Niets is niet te ontkennen of te bevestigen, dat ligt aan de aard van niets.
Niets is misschien niet te bevatten voor het menselijk verstand, en daar beginnen de problemen. Er zijn genoeg zwakzinnigen die het toch proberen en daar begint religie.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:15

wel verrassend toch zo'n handreiking :)

Nibdib Niddib | 15-03-08 | 01:14

@koerbagh

De ontkenning van een god-concept is evenzo zinloos. -onzin is ook onzin.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:13

@koerbagh

Het is vrij fundamenteel. Als iemand iets gelooft is dat zijn zaak. Als iemand gelooft dat dat niet zo is, is dat ook zijn zaak. Zolang partijen hun geloof niet met feiten tot het domein van de rede kunnen verplaatsen blijft het in beide gevallen een geloof. Al die maatschappelijke context doet er niet toe.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:12

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:05:
Occam's razor. Een god-concept verklaart niks, het is een onnodig element en complicatie in elke redenatie. En niemand kan een heldere definitie geven van wat god is zodat het nooit bewezen kan worden dat het niet bestaat. Het is een logisch zinloze exercitie.

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:11

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:10

Sulfuric-Acid 15-03-08 @ 01:08
Sulf van harte een heerlijke slaap toewenst.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 01:09

Wat Fitna is voor de moslims, is "Marco Borsato & Sita - Lopen Op Het Water" voor de Christenen.

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 01:09

@Rabarberke 15-03-08 @ 01:03,

Je had beter niet de kikkerkonig belachelijk gemaakt. Ik kan niet instaan voor de consequenties ook al keur ik geweld af voor de vorm.

/reli mode

RA | 15-03-08 | 01:09

@jatochnietdan

Oh dus hij verstaat er 'niets' onder en ontkent dan het 'niets'?

Rabarberke | 15-03-08 | 01:08

Religie: gepolitiseerde doodsangst.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:08

H2SO4 = out
Letterlijk en figuurlijk,,

Sulfuric-Acid | 15-03-08 | 01:08

M.a.w. Ayaan retour PVDA.. Goed mopgelijk omdat ze haar *kuch* bescherming nu zelf moet betalen en dan weet je wel hoe de Partij van De Allochtonen reageert!!!

Sulfuric-Acid | 15-03-08 | 01:07

@RA

Dat snap ik wel, maar ik snap niet dat er mensen zijn die het nodig vinden om te geloven dat er geen God bestaat om de dingen te verklaren die ze niet snappen.

Het niet geloven in een God is wat anders dan het geloven in het niet-bestaan ervan.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:07

VanFrikschoten 15-03-08 @ 00:51

Ik claim dan ook niet origineel te zijn. De PVDA is pro-jihadistische partij. Als ik een moslim-fundamentalist zou zijn dan zou ik een bijstandsuitkering hebben, 48 kinderen bij mijn 4 vrouwen verwekken, mijn baard laten staan, mijn snor bijknippen en PVDA stemmen. Maar ja, ik ben geen moslim en ik haat het socialisme.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 01:07

Rabarberke 15-03-08 @ 00:55
Niets. Of gaat dat úw verstand te boven? Of is dat het grote enge woord? NIETS.
Kent u de toestand voor uw verwekking of geboorte? Dat is dus NIETS. Zo zal het ook zijn wanneer u dood bent. NIETS. Eng hé.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:07

Maar dit was niet de bedoening! Dijsselbloem, terug in je hok! Ja Majesteit. Rasoetin/Greet Hofmans Paul R. en Geert M. op de achtergrond.

jospeh6085 | 15-03-08 | 01:07

@Rabarberke 15-03-08 @ 00:41:
Het heeft alleen maar een naam omdat er zoiets is als theïsme. Verder is het niks. Het zou niet maatschappelijk relevant zijn als theisme dat ook niet is.
Ik ben bijvoorbeeld altijd atheist geweest, ik heb nooit in een god geloofd, zolang ik me kan herinneren en mijn geheugen is vrij goed, maar ik heb het nooit benoemd, nooit de behoefte gehad om het te benoemen, het was altijd iets heel gewoons, vanzelfsprekend. Het is voor mij pas iets geworden als maatschappelijk te benoemen standpunt toen ik me bewust werd dat het theisme nog steeds een grote (geo-)politieke rol speelt en dat bewustzijn is langzaam gegroeid, eigenlijk sinds de fatwa voor Salman Rushdie. Lange tijd een beetje "ver van m'n bed show"... Nederland was een vrij en seculier land, en zo'n fatwa was toch een beetje een raar soort veroordeling van een primitief volkje dat een raar soort afgoderij had. Nu, dat is inmiddels wel veranderd in de maatschappij en in de wereldpolitiek.
De veronderstelling Babs, dat atheisme óók een religie is gebaseerd op een letterlijke definitie van het woord betekent niks. Stel dat de groep alien-gelovers en complotdenkers zichzelf een naam aanmeten, laten we zeggen "truth-isme", en die groep krijgt een maatschappelijke betekenis en hun politieke agenda wordt in media en openbaar bestuur serieus genomen en ik (die dat bullshit vind) verweer me daartegen en noem me dán "a-truthist", wat ik nu ook ben maar niet verder benoem want het is vanzelfsprekend, dan is dat nu voor mij niet óók een complottheorie.

koerbagh ® | 15-03-08 | 01:07

Lizzard is gewoon bottehond, dat moge duidelijk zijn.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:06

Ow, het geloof wordt er bij gesleurd. Ik geloof dat ik nog maar een biertje uit de koelkast trek.

kuttekrap | 15-03-08 | 01:06

@jatochnietdan

Niet-geloven is prima, want dan aanvaard je alleen dingen die je kan aantonen en dingen die verifieerbaar zijn. Niets mis mee dus.

Maar het bestaan van een God is niet verifieerbaar.
Het niet-bestaan van God is eveneens niet verifieerbaar. Vandaar dat beide tot het domein van het geloof behoren.

Er is een verschil tussen niet geloven en geloven dat er niets is.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:05

in = is

Sulfuric-Acid | 15-03-08 | 01:05

Ik geloof maar in 1 ding en dat in mezelf..!!

Sulfuric-Acid | 15-03-08 | 01:05

@reinaert

Ja maar als ik ontken dat er een kikkerkoning bestaat dan kan ik dat of aantonen of ik heb er een mening over. Er is geen tussenweg. Die mening is per definitie een geloof, omdat er niets is aangetoond.

Ipv te ontkennen dat er een kikkerkoning bestaat kun je ook gewoon je schouders ophalen.

Rabarberke | 15-03-08 | 01:03

Rabarberke 15-03-08 @ 00:53
Hou toch eens op met die onzin dat ongelovigen eigenlijk gelovigen zijn.
Waarheidsvinding in deze ligt bij de religieuzen, niet bij niet-gelovigen.
Gaarne een godsbewijs, indien niet leverbaar bij het vullis met uw godsdienstige overtuigingen. En met mijn verstand is niets mis. Of is men alleen verstandig als men gelooft? Gezond verstand zullen we het mee moeten doen op deze planeet, en daar hoort religie niet bij.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 01:02

@VanFrikschoten 15-03-08 @ 00:54,
At your service...

Sulfuric-Acid | 15-03-08 | 01:00

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 01:00

@Rabarberke 15-03-08 @ 00:53,

Laat het eens tot je doordringen dat er mensen bestaan die geen god nodig hebben om alles wat ze niet snappen te verklaren.

RA | 15-03-08 | 01:00

@gentle giant 15-03-08 @ 00:57
Ghe...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:59

@lizzard

Nee jouw reacties zijn ok. Leg uit wat je bedoelt of lazer op en ga iemand anders lastig vallen.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:59

@Rabarberke 15-03-08 @ 00:55:

Het geloof van de atheïst is gebaseerd op de fictie waarmee de Christen / moslim [enz] leeft.

Atheïsme is een reactie op wat er al was. Zeg maar de gebroeders Grimm ontkennen.

Reinaert | 15-03-08 | 00:58

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:58

het schijnt hem allemaal nogal dwars te zitten

Rabarberke | 15-03-08 | 00:58

@VanFrikschoten 15-03-08 @ 00:54, kip of ei?

gentle giant | 15-03-08 | 00:57

@botte weet jij waar je holmaatje lizzard het over heeft?

Rabarberke | 15-03-08 | 00:56

@lizzard
Ik weet echt niet waar je het over hebt overigens.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:56

VanFrikschoten 15-03-08 @ 00:54
Ja, ikke.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 00:56

@VanFrikschoten 15-03-08 @ 00:54:

Ja. Kan niet anders. Zeker als je globaal gaat kijken. En da's eauk goed zeau.

Reinaert | 15-03-08 | 00:56

Wat verstaat de atheist dan onder een God dat hij kan zeggen dat die er niet is?

Rabarberke | 15-03-08 | 00:55

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:55

Nog meer mensen met stomme vragen en achterlijke ideeën?

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:54

@RA

Het zijn ongelovigen die het nodig hebben om te geloven dat er geen schepper (wat voor duivel?) is omdat dat hun verstand te boven gaat en ze van mening zijn dat alleen wat hun verstand bevatten kan bestaan kan.
Dat is helemaal prima, maar het is een geloof.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:53

@Ignatius van Loyola 15-03-08 @ 00:49
Nou, daar waren wij nooit opgekomen....

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:51

@VanFrikschoten 15-03-08 @ 00:47
Verdient dat goed, tegels leggen?
En is dat wel verdikkeme nog aan toe halal?

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 00:51

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:51

bottehond 14-03-08 @ 23:54
Een geheel vernieuwde en witterwassende PvdA met actieve zuurstof tegen de moeilijkste vlekken? Wie probeer jij te overtuigen? Deze totaal corrupte partij dient te verdwijnen en degenen die daar actief lid van zijn geweest, verdienen onze diepste minachting tot het einde hunner dagen.

jatochnietdan? | 15-03-08 | 00:50

Goed zo! Laat Ayaan weer terugkomen naar nederland. Maar niet naar de pvda. Die hebben tegenwoordig schijt aan vrouwenemancipatie en kussen alleen nog maar arabische kloten.

kuttekrap | 15-03-08 | 00:50

Overigens heb je onder de goddelozen vaak de grootste fundamentalisten zitten, zie lizzard. Verward door haat en overtuigd van het eigen gelijk, chronisch dronken bovendien.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:50

@Rabarberke 15-03-08 @ 00:41,

Het zijn gelovigen die een geloof nodig hebben om een schepper en duivel verantwoordelijk te stellen voor hun eigen falen en incompetenties, atheisten staan daar los van. Gelovigen hebben een sprookje nodig om de misere die hun leven is zin te geven. Atheisten zijn de mensen die gelukkig kunnen leven zonder fabeltjes nodig te hebben om tegenslagen in het leven te kunnen overwinnen.

RA | 15-03-08 | 00:49

Hirsi-Ali is een felle tegenstandster van het vermoorden van afvalligen, het stenigen van overspeligen,, vrouwenbesnijdenis, het vermoorden van satirici en de gehalveerde rechtspositie voor vrouw en past derhalve absoluut niet bij de Partij van de Allahaanbidders.

Ignatius van Loyola | 15-03-08 | 00:49

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:47

@lizzard

Regel jij je uitkering zelf dan?

Rabarberke | 15-03-08 | 00:47

@BloedendMaandverband 15-03-08 @ 00:44
Zie:
@VanFrikschoten 14-03-08 @ 23:54

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:47

@RA

Oeps te snel: theos=god, atheos=goddeloos atheisme=goddeloosheid.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:44

Rabarberke 15-03-08 @ 00:20
Wat betreft de achterkant van het gelijk van Marcel van Dam, voel ik toch meer voor, of liever áán het ongelijk van de voorkant van mevrouw Ado.

ADO-Le-Cent | 15-03-08 | 00:44

Hoe bedoel je we worden genaaid...... Ayaan, fuck off and die..!!
Als je je zelf serieus neemt (en dal zal ongetywijfeld al een hele tijd geleden zijn) dan doe je niks meer in de politiek! En zekers niet voor de Partij Voor De Allochtonen...

Sulfuric-Acid | 15-03-08 | 00:44

@RA

Naja theos=geloof, atheos=ongelovig, atheisme=ongelovigheid. Dat noemen we een negatie. Een ontkenning, een reactie.

Zolang een atheist zijn werkelijkheid niet kan bewijzen hangt hij ook maar een geloof aan.

Want over welke werkelijkheid hebben we het?

Rabarberke | 15-03-08 | 00:44

@VanFrikschoten 15-03-08 @ 00:39
Dat beeld heb ik van jou ja. Weet ook niet waarom.
Ik kom net bij van het lachen, dat je mij hierover nog aanspreekt.

En Elisabeth2, geen schrik, ik bescherm jou wel.

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 00:44

@Rabarberke 15-03-08 @ 00:41:

En zeau is het.

Zoals mijn ouwe altijd al placht te zeggen: "Ik ben atheïst maar ik doe er niks aan!"

Reinaert | 15-03-08 | 00:44

Rabarberke 15-03-08 @ 00:41

Knap staaltje redenaarskunst, maar nog steeds nonsens. Atheisme zonder geloof bestaat niet? Denk daar eens langer over na zeg. Ik zei dus dat het besef van goddeloosheid en dus de naam atheist bestaat omdat gristenen atheisten zien als een groep. De meeste niet gelovigen noemen zich niet atheist, maar zijn het wel. Dus.

bottehond | 15-03-08 | 00:44

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:43

Lizzard is een reincarnatie van een of ander lamzakje wat al eerder is geband. Wrakhout komt altijd boven drijven.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:42

@Rabarberke 15-03-08 @ 00:32,

"Het probleem is dat atheisme voorgekomen is uit een reactie, een ontkenning op het geloof" [sic].

Niet meedoen aan een weinig overtuigend sprookje is een reactie op wat precies? "Geloof"?

RA | 15-03-08 | 00:42

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:41

@bottehond

Atheisme zonder geloof bestaat niet. Het betekent letterlijk 'goddeloosheid'. Dat impliceert een godsbegrip, of niet soms?

En je ziet het ook. Atheisten zijn elke dag bezig tegen geloof aan te schoppen. Zonder geloof zijn ze nergens... het is een anti-religie, maar minstens zo religieus.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:41

@bottehond 15-03-08 @ 00:17:

En dat uit jouw toetsenbord!

Dat wordt duur: printen, groot stuk marmer kopen, flink wat beitelen en dan opstellen ergens nabij het *kuch* parlement.

Ziener!

Reinaert | 15-03-08 | 00:41

Lizzard 15-03-08 @ 00:38
Even bij de les blijven. Het is vrijdagavond, ik weet het, maar toch even, hé.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 00:40

@BloedendMaandverband 15-03-08 @ 00:36
En nou nog eens even wat nu ik je toch aantyp:
Ik zit helemaal niet in een rolstoel met een lepel in de bek te typen maar het was inderdaad een mooi plaatje zoals van der F zei...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:39

Dan regel ik een gastrol in Southpark.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:38

BloedendMaandverband 15-03-08 @ 00:36
Ik hoop met een grote grijns, maar ben erg bang dat het anders zal zijn.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 00:38

Rabarberke 15-03-08 @ 00:32

Atheisme is geen ontkenning van iets. Hoe kom je daar bij? In oorsprong wellicht, maar hey: we zijn een stuk verder dan destijds. Het besef van ontkenning is iets dat bij gelovigen leeft, niet bij atheisten, lijkt me.

bottehond | 15-03-08 | 00:38

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:38

Kan iemand Lizzard even 'n anal probe geven? Hij zit ergens vast.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:37

Zei ik pillen? Ik bedoelde paddo's.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:37

Rare tijden leven we.

Binnen x jaar vertellen wij allemaal onze kleinkinderen over de bokkesprongen van de linkse politici en de problematiek rond migratie, integratie, multicultuur en de islam.

De vraag is, gaan we dit vertellen met een grote grijns of met een hoofddoek op onze kop.

BloedendMaandverband | 15-03-08 | 00:36

Als Ayaan ook sigaretten rookt, is het helemaal een topwijf. En dan mag ze zonder meer terugkomen.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 00:36

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:35

OK, liet me even gaan, Ayaan Hirsi Magan, wat was er mee?

gentle giant | 15-03-08 | 00:34

Lizzard heeft weer een verkeerde pil geslikt en met Schultenbrau gemixt.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:34

@gentle giant 15-03-08 @ 00:32
U glijdt uit over de tegels....

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:33

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:33

@bottehond

Het probleem is dat atheisme voorgekomen is uit een reactie, een ontkenning op het geloof en dat de perceptie van de 'werkelijkheid' nogal aan wijzigingen onderheving is de laatste eeuwen.

@lizzard

Mag je weer eens niet neuken van dat dikke wijf?

Rabarberke | 15-03-08 | 00:32

@VanFrikschoten 15-03-08 @ 00:28, met zonder gulp?

gentle giant | 15-03-08 | 00:32

@VanFrikschoten 15-03-08 @ 00:28, zo'n witte katoene?

gentle giant | 15-03-08 | 00:31

Met een excuus-truus kunnen ze nog harder schreeuwen tegen Wilders. Althans; hopen ze... krakert Dijsselbloem maakt zich kennelijk zorgen over de peilingen.

Onderduiker | 15-03-08 | 00:30

@VanFrikschoten 15-03-08 @ 00:28, in je onderbroek op de bank he?

gentle giant | 15-03-08 | 00:30

@majorkingkong 14-03-08 @ 23:36,

Dat móet sarcasme zijn.

RA | 15-03-08 | 00:29

GS Friday Fight Club: BITCHFIGHT!

bottehond | 15-03-08 | 00:29

"Jeroen Dijsselbloem"
Nee, daar visualiseer ik nette scapino schoentjes bij en op woensdagmiddag met de broek over de verwarming na het slootje springen op de bank met schoolvriendjes in de onderbroek naar de Familie Knots kijken met een bakje chips en limonade.... Wat nou Big Time Hard Core politiek over Ayaan Hirsi Ali.....

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:28

En ik begon hem nog wel zo te mogen na zijn zeer terechte conclusies tav het NL onderwijs...

Daikan | 15-03-08 | 00:27

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:27

Rabarberke 15-03-08 @ 00:20

Nonsens. Religie is per definitie verbonden met god, goden of een andere metafysische notie. Atheïsten dealen met de werkelijkheid. En afgezien van het feit dat zij het summum van het Menschelijk soort vormen beroepen zij zich niet op vage noties over moraal en al zeker niet als die van "hogerhand" wordt opgelegd.

bottehond | 15-03-08 | 00:27

@lizzard

pardon, pisbak?

Rabarberke | 15-03-08 | 00:26

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:23

Atheisme is geen afwezigheid van geloof, het is een negatie ervan.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:21

@bottehond

atheisme is ook een religie.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:20

gentle giant 15-03-08 @ 00:13
Slappe hap, in Turkye doen ze dat zo:http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenland/artikel/asp/artnr/197305/index.html

de honden blaffen... | 15-03-08 | 00:20

Marcel van Dam schijnt ooit wel in een uitzending de achterkant van het gezeik de hele hollandse ceo maffia een lesje te hebben geleerd, behalve natuurlijk Frans Swarttouw, die was 'm een maatje te groot.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:20

gentle giant 15-03-08 @ 00:13

Kalm aan met je loftuitingen, reus. Ze haastte zich te melden dat het ook om dwang om atheist te worden ging. Go figure... Kaakklem is nep op dit dossier. Zelfde laken een pak als de koe-ogige Pechtold.

bottehond | 15-03-08 | 00:19

Reinaert 15-03-08 @ 00:06

Bos laat af en toe welzijn gremlintandjes zien, voske. De man loodst de PvdA wellicht toch wel op de juiste koers. Vergeet niet dat hij een breuk wil voorkomen.Over 10 jaar zijn al die ouwe mastodonten deaud of dement. Zulke dingen hebben tijd nodig. Van Marcel van Dam heeft hij in ieder geval geen last meer. Stel je voor dat Dijselbloem hem om een terugkeer had gevraagd.

bottehond | 15-03-08 | 00:17

Uit Elsevier:

Hahahaha: Als een keutel in de pispot zijn ze nu aan het ronddraaien daar bij de PvdA!

- Wèl handje geven, niet handje geven
- Wèl op de knietjes voor de Islam, niet op de knietjes voor de Islam
- Wèl polariseren in allo-debat, niet polariseren in allo-debat
- Wèl schrappen godslastering, (nu even nog) niet schrappen,
- Wèl ayaan, niet Ayaan
- Wèl M van Dam, niet M. van Dam (zie HP deze wk)

Het is eenieder volkomen duidelijk: de Linkse kerk staat in de fik!!

glazen_afgrond | 15-03-08 | 00:17

@Rabarberke 15-03-08 @ 00:12
Ik ben nog op zoek naar een paar zeldzame comments van Simplex en van dal....

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:16

Salami Sam 15-03-08 @ 00:12

Als je iets te melden hebt gaarne iets minder cryptisch. Te subtiel. Dus... Wat mot je?

bottehond | 15-03-08 | 00:14

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:12

@Zotte Hond: grappig stukje, vooral dat Dijsselbloem met 2 SS en dan de link naar het vakblad... opinio hilarishe en krachtige combinatie... Jij wil meer bereiken op GS ;-), dat heb ik allang door, ben bang dat je er nog niet helemaal bent, dat zegt dan meer over jezelf dan over de andere ehm columnnisten... Ik wacht af.

Sashimi San | 15-03-08 | 00:12

'n Vanity Fair journalist :-/

Rabarberke | 15-03-08 | 00:12

@van frikschoten

Oh dan moet je wel een paar delen dubbel hebben aangezien Koerbagh uit 1 youtube filmpje van Hitchens put.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:12

@Lewis 15-03-08 @ 00:08
Ja, en ik heb ook het hele oeuvre van Koer op de plank staan...

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:10

@lizzard

Het is dat iedereen vanavond "Lizzard, Lizzard!!" riep anders was je niet gekomen.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:10

@Ayaan ga maar terug ze haben es nicht gewurst

paintitred | 15-03-08 | 00:08

lol @ VanFrikschoten
(Of is u echt een devoot volgeling?)

Lewis | 15-03-08 | 00:08

-weggejorist-

Lizzard | 15-03-08 | 00:07

@sashimi san

Ja laat elk lulletje bezemstok gewoon een film gaan maken van ons belastinggeld.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:07

@Botte @00:04:

Het was maar een vraag heur. Je bent voor of tegen, een gulden middenweg zit er nou eenmaal niet meer in. Zeker niet na invoering van de Euro.

Männer braucht das Land. Geen mietjes met papknieën. En zeker geen draaikonten!

Reinaert | 15-03-08 | 00:06

@rabarberke
Ik ben bang
...
dat ze helemaal niet terugkomt
Waarom zou ze? Om aan te zien met wie de PvdA-ers Job Cohesie en Vogelaar nu weer zitten the te drinken. Of moet ze aanzien hoe degene die haar met een (uiteindelijk) mislukte paspoort-truuk nu bezig is geld in te zamelen voor haar trotse beweging.
Jakkes, zal ze denken.

VVD | 15-03-08 | 00:06

Eigenlijk is Hirshi Ali gewoon een mediageile speeldoos, nu uitgekotst in neederland behalve bij even zo media geile politici als Jeroen D. heeft niks te maken met afkomst, Zodra de geile media om haar heen wat is afgezwakt is frau weer in het nieuws, verhuist of doet weer super intelligente uitspraken Misschien een goed idee voor Hirshi om ook een fillem te gaan maken.

Sashimi San | 15-03-08 | 00:06

@bottehond 14-03-08 @ 23:54
Dank je. Ik hoef niet eens een poging te doen het op te schrijven. Ik denk/hoop dat je gelijk hebt.

Nonnes | 15-03-08 | 00:05

Wat Botte zegt (2003 t/m 2008)

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:04

Reinaert 15-03-08 @ 00:03

Je mot mijn columns goed lezen en er over nadenken wat ik er mee zou kunnen beogen. Capisce, vos?

bottehond | 15-03-08 | 00:04

@bottehond 15-03-08 @ 00:01:

Opportunist geworden of zie je de PvdA inmiddels toch weer als levensvatbaar?

Reinaert | 15-03-08 | 00:03

@van dal

Hij lag er onder.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:02

Dit heeft toch ook geen hol meer met chinezen te maken.... zal wel aan mij liggen wellicht...?

VanFrikschoten | 15-03-08 | 00:02

Wat bottehond zegt. (@ 23:54 dan, hè.)

Lewis | 15-03-08 | 00:02

Misschien kan Ayaan nieuwnieuws.nl een beetje opleuken. Het schijnt dat ze wel aardig schrijft.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:02

van dal 14-03-08 @ 23:57

Ik zat er toen niet naast. Jij begrijpt geen ene biet van botte.

bottehond | 15-03-08 | 00:01

@van dal

De hond van de buren doet bio-napalm.

Rabarberke | 15-03-08 | 00:00

Komt Ayaan terug. Bijzondere vrouw, kunnen we hier nog veel aan hebben.

Elisabeth2 | 15-03-08 | 00:00

Elisabeth2 14-03-08 @ 23:58 oh, doe jij dat? in heel noord-holland staat er geeneen hectometerpaaltje meer...

van dal | 14-03-08 | 23:59

@Boomschade 14-03-08 @ 23:42
Als je geld op is moet je wel bij de PvdA zijn.

Lucifer | 14-03-08 | 23:59

bottehond 14-03-08 @ 23:54
Dan zullen ze een Augiasstal uit moeten mesten, en dat vereist een Heracles.

de honden blaffen... | 14-03-08 | 23:58

VanFrikschoten 14-03-08 @ 23:46
Dat zijn gewoon je oren als je wat ouder wordt. Ik heb dat soms ook wel. Opeens met de auto in de berm omdat je denkt een sirene te horen.

Elisabeth2 | 14-03-08 | 23:58

bottehond 14-03-08 @ 23:54 de vraag blijft, zat je er toen naast of nu?

van dal | 14-03-08 | 23:57

Iemand die bij een Conservatieve denktank in de VS werkt, terughalen naar de PVDA ?
Is die even gestoord !

Mazzeltov | 14-03-08 | 23:56

VanFrikschoten 14-03-08 @ 23:54 napalm, dat ruikt naar diesel... vraag maar na in lobith... daar dachten ze dat de oorlog was begonnen, er was slechts een tankschip lek... de olie is nu op eigen gelegenheid op weg naar pernis...

van dal | 14-03-08 | 23:55

Jeroen Dijsselbloem hangt zijn carriere in 070 beslist niet aan de wilgen. Integendeel: hij is reprsentant van de nieuwe PvdA. Het zou tijd worden, dat wel. De genadeloze afrekening met de oude PvdA middels het parlementair onderzoek dat hij leidde naar de verkwanseling van ons onderwijs geeft een uitstekend beeld van waar de man voor staat. Ik gun hem dat hij veel steun krijgt van de vele, vele weldenkende pvda-ers. Te noemen in dit verband: Jacques Monasch, Marcel Duyvestein, Eddy Terstall, Paul Scheffer, Rob Oudkerk. Felix R., Marjet Hamer et al. Ik heb zo'n vermoeden dat wouter bos ook bij die club hoort. Gaarne wijs ik op een aangenaam artikel in Opinio deze week van de hand van pvda senator Marijke Linthorst. Dit zijn hoe dan ook hoopgevende ontwikkelingen. Ik ga nooit meer DijSSelblom schrijven. Tot hij mijn ongelijk aantoont betreffende mijn inschatting:

www.opinio.nu/node/1314

bottehond | 14-03-08 | 23:54

@van dal 14-03-08 @ 23:51
Je moet wel al mijn tegels lezen, hoor... wij zijn namelijk een running gag....

VanFrikschoten | 14-03-08 | 23:54

Ik heb nog véél liever een dozijn op goud beluste negerts bij mij op de stoep staan, in plaats van één zielig kijkende Ayaan met van die uitpuilende, vragende ogen!

Nee Ayaan H., jij krijgt geen geld meer! Nee! Jij moet maar weer gaan werken voor je hobby's, net zoals iedere Nederlander!
Ga maar weer als poetshulp werken.

Schpetzenschnatzer | 14-03-08 | 23:53

VVD 14-03-08 @ 23:45
Idd, als er een god bestaat is het Hendrix.

de honden blaffen... | 14-03-08 | 23:52

Op dea kop, der sjiet nog geine buffel op.

montana_ | 14-03-08 | 23:52

VanFrikschoten 14-03-08 @ 23:46 alarm vanwege hele vieze luchten?

van dal | 14-03-08 | 23:51

Hoor ik daar nu het luchtalarm al?

VanFrikschoten | 14-03-08 | 23:46

Oh mijn god Whitney Houston en Liesbeth Liszt

Rabarberke | 14-03-08 | 23:46

@liesbeth list & ramses shaffy (& de honden blaffen)

het kamerlidje zegt: "Wat mij betreft komt ze terug in Nederland en terug bij de PvdA. Absoluut, absoluut."
Werkelijk belachelijk. Ayaan is (door Gerrit Zam, Nelie Kroes en Jozias van Aartsen) gecerticiceerd als VVD-er. Liberaal en voorvechter van vrijheid, ongeacht religie, geslacht of seksuele gerichtheid.
(@ honden: leuk Hendrix muziekje uit de oude doos, zeg!)
www.vvd-west.nl/archives/120

VVD | 14-03-08 | 23:45

bakboord 14-03-08 @ 23:43 ik hoop het, en dat je verder maar hetzelfde mag krijgen als karel de vijfde.

van dal | 14-03-08 | 23:45

Wat is er mis met napalm...?

VanFrikschoten | 14-03-08 | 23:43

@ van Dal
Nou daar zal ik toch onder lijden zeg.

bakboord | 14-03-08 | 23:43

Voor Jeroen:http://hirsialiayaan.web-log.nl/hirsialiayaan/2005/05/ayaans_keuze_go.html

de honden blaffen... | 14-03-08 | 23:42

Is Ayaan d'r geld op?

Boomschade | 14-03-08 | 23:42

gentle giant 14-03-08 @ 23:39 had nou niet geslikt... had je het nog uit kunnen spugen..

van dal | 14-03-08 | 23:40

bakboord 14-03-08 @ 23:35 ja, en jij hoort er niet bij! nooit.

van dal | 14-03-08 | 23:39

@VanFrikschoten 14-03-08 @ 23:37, *slik*

gentle giant | 14-03-08 | 23:39

@VanFrikschoten 14-03-08 @ 23:37
we hebben definitief de afslag gemist...

VanFrikschoten | 14-03-08 | 23:38

Ohnee dat is Liesbeth List met cliffhanger make up

Rabarberke | 14-03-08 | 23:37

"Gedwongen genitaliën van familieleden afbijten en doorslikken in de Bosnische oorlog?"

VanFrikschoten | 14-03-08 | 23:37

@RA

pvda betekend partij van de arbeid.... graag gedaan...

majorkingkong | 14-03-08 | 23:36

@RA

Prima al die achterlijkheid. Kunnen mensen zoals jij eindelijk excelleren.

Rabarberke | 14-03-08 | 23:36

Snip en Snap, Peppi en Kokki, Rabarberke en van Dal

bakboord | 14-03-08 | 23:35

@van dal 14-03-08 @ 23:32
Het valt dus op...

VanFrikschoten | 14-03-08 | 23:35

Als we het hebben over de "Partij van de Allochtonen" hebben we het over de werkelijke allochtonen: "Medelanders" die weigeren te integreren, medelanders die er op staan hun achtelijke uitheemse cultuur hier ten toon te spreiden op zo'n manier dat ze er zeker van kunnen zijn dat er aanstoot aan genomen moet worden.

AHA is niet een allochtoon in díé zin Dijsselbloem. PvdA: Dit gaat niet lukken. Wen er maar aan dat jullie uitgekotst blijven worden door de Nederlander.

RA | 14-03-08 | 23:34

Ik zou Doekle als bemiddelaar aanstelllen, "please, please"!

gentle giant | 14-03-08 | 23:34

De diebriefing

Rabarberke | 14-03-08 | 23:33

Rabarberke 14-03-08 @ 23:31 je zal als vrouw maar gezegd worden dat je op marc marie huilbrechts lijkt... dan ga je thuis toch even in de spiegel naar je bakkenbaarden kijken....

van dal | 14-03-08 | 23:32

En de zoon van Jean Paul van Damme niet te vergeten.

Rabarberke | 14-03-08 | 23:31

Aan de overkant zit een sterk vermagerde Marijke Howeler.

Rabarberke | 14-03-08 | 23:31

Rabarberke 14-03-08 @ 23:28 qua kapsel kon ze dat altijd al erg goed...

van dal | 14-03-08 | 23:31

@van dal

Nee het is meer visueel, deze dame is wel ok.

Daarnaast zit Femke Halsema een poedel na te doen.

Rabarberke | 14-03-08 | 23:28

Rabarberke 14-03-08 @ 23:20 én? komt die wel verder met haar teksten als "ik, ik, ik .. maar maar maar , ik bedoel ik bedoel maar"? en dat alles op een irritant hoge toon....

van dal | 14-03-08 | 23:25

@Rabarbeke
Een kwinkslag toch niet kunnen weerstaan. :)

Lucifer | 14-03-08 | 23:23

Poll:
[ ] Herfkens
[ ] Hirsi Ali
[x] geen van beiden....

van dal | 14-03-08 | 23:23

@koffiepadje

Dagblad de Pers, een uitstekende ondergrond voor zeolietkorrels.

Rabarberke | 14-03-08 | 23:23

Poll:
[ ] Herfkens
[x] Hirsi Ali

gentle giant | 14-03-08 | 23:22

De PvdA is deze meid niet waardig, En dat zegt al genoeg..

Zo jammer! | 14-03-08 | 23:21

Wordt het niet eens tijd dat de politici zich met regeren van dit land gaan bezighouden voordat heel de bevolking hoopt dat ze het einde van het jaar niet meer halen?

koffiepadje | 14-03-08 | 23:20

Inderdaad, het PvdA is weer flink aan het kontdraaien om zetels veilig te stellen zodat de profesionele nietsnutten ook na de volgende verkiezingen het klootjesvolk een poot uit kunnen draaien.

harl | 14-03-08 | 23:20

De zus van Marc Marie Huybregts bij P&W

Rabarberke | 14-03-08 | 23:20

Doutzen is een lief intelligent meisje. En als Friezin moet het tussen de apen helemaal niet moeilijk toeven zijn.

Rabarberke | 14-03-08 | 23:18

Ik ga Jaws kijken *twijfeld nog over deel 2 of 4 the revange, 3 is afknapper op moment dat haai door ruit zwemt,...te slecht voor woorden,..muziek van John Wiliams maakt nog iets goed * .....snap hier niets meer van.

pronto | 14-03-08 | 23:17

Doutzen ja bijna net zo leuk als jij Rabarbeke [/offtopic]

Lucifer | 14-03-08 | 23:17

ayaan is loyaal aan degene die betaald... dus zal het wel weer geld gaan kosten, gemeenschapsgeld waar de pvda toch al zo gul mee is naar de kansenmensen toe...

van dal | 14-03-08 | 23:16

iets met mosterd en maaltijd...

twinsisterjoyce | 14-03-08 | 23:16

@lucifer

Cheetah met een of andere miep?

Rabarberke | 14-03-08 | 23:15

*Is even afgeleid door wat er op veronica is*

Lucifer | 14-03-08 | 23:13

Rabarberke: Ayaan naar Oost Groningen. Dan smeekt ze weer om Somalie.

Rabarberke | 14-03-08 | 23:13

Eerst het afschaffen van het verbod op godslastering voorkomen en vervolgens Ayaan uitnodigen als Pvda-lid.

Een leuk gebaar naar Eddy Terstall en vrienden maar volstrekt ongeloofwaardig natuurlijk.

Jerolimo | 14-03-08 | 23:11

Hahahaha, dream on Dijsselbloem. Ayaan is inmiddels veertien maten te groot voor het islamofiele kliekje van de PvdA. You snooze, you lose.

Knuckle Sandwich | 14-03-08 | 23:03

Ayaan
Ik mis, ik mis je

O ja
+1 voor Dijsselbloem

Marcel Proust | 14-03-08 | 23:02

-weggejorist-

Lizzard | 14-03-08 | 23:02

Al dat gepolariseer, hou sop!

Rhun | 14-03-08 | 22:59

Jeroen speelt met vuur maar laat 'm lekker zijn vingers branden zèg!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 14-03-08 | 22:57

Wat denkt zo'n Dijsselbloem dan toch... Dat Hirsi Ali een soort stofzuiger is die je maar te pas en te onpas uit de meterkast kunt trekken? Het typeert wel de manier van omgang met mensen van die salonwindvanen...

VanFrikschoten | 14-03-08 | 22:56

Ja moslims bashen is mode, dat trekt kiezers.
Een (hard) kritisch anti moslim geluid van de PvdA om Wilders te overstemmen?
Wat die hufters allemaal niet door hebben, is dat men hier in Nederland niet de moslim als zodanig zat is, maar de overlast van die kansenettertjes.
Dat je gewoon niet meer over straat kan lopen zonder geschoffeerd te worden door het 010-020-030-070 gazatuig, bespuugd en beroofd.
En dat er dan niets aan gedaan wordt, straffen die niet in verhouding staan, subsidiesponzen die hun zakken vullen, maar het wel best vinden.
*Gaat achteruit rijden oefenen*

ADO-Le-Cent | 14-03-08 | 22:54

Dijsselbloem heeft last van een elatik.

CoffeePatch | 14-03-08 | 22:47

Als het mensen als Dijsselbloem menens is moeten zij de PVDA verlaten.

de honden blaffen... | 14-03-08 | 22:45

Stoere taal inderdaad, maar je krijgt er een gevoel van "net niet" bij. Net niet?
Nee, eigenlijk helemaal niet. Redden wat er te redden valt. Eerst Bos nu Dijsselbloem.... who`s next?
NEXT!

azijnseikerT | 14-03-08 | 22:45

@fuckje 22:42
Ahum..'t is nog altijd peop hè!

Aussie | 14-03-08 | 22:44

M'n beste Jeroen, zorg eerst even dat Eshan Jami niet hoeft te vluchten, en laten we dan eens kijken wie terug kan komen.

gentle giant | 14-03-08 | 22:44

Moedige zet, maar ik hou een slag om de arm bij Dijsselbloem (zijn befaamde woorden tegen een burqadraagster: "ik zal Uw recht op vrijheid van godsdienst tot het uiterste verdedigen").

Aussie | 14-03-08 | 22:43

Ayaan? Allure? Succes? Hierweernaartoehalen?
Ben je besodemieterd! Nederland heeft liever losers.
Dat is traditiegetrouw, daar hebben wij diepe sympathie voor
Balkenende is wat dat betreft een topperrrrr

bidlip | 14-03-08 | 22:43

@Doodziek Aapje@22:38
U bedoelt jeroen, als in poep op je schoen?

fuckje | 14-03-08 | 22:42

Landverraders in het nauw maken rare sprongen.

Invictus | 14-03-08 | 22:41

Ach, morgen is er weer een dag,
beetje draaien, u weet wel.

vander F | 14-03-08 | 22:40

-weggejorist-

de grote boze wolf | 14-03-08 | 22:39

Gaat nooit gebeuren, de PvdA is veel te afhankelijk geworden van allochtonen en het circus eromheen. Die gaan ze echt niet voor het arme hoofdje stoten.

Lucifer | 14-03-08 | 22:39

Jeroen... wat een treurige naam eigenlijk

Doodziek Aapje | 14-03-08 | 22:38

zie liever Waaris Dierie terug in NL want het is de laatste tijd erg stil rond Paris en Amy

alc.5% | 14-03-08 | 22:38

Als ze mag terugkomen zegt het meer over de PvdA dan over Ali H. en Dijsselbloem. Ik ken Dijsselbloem persoonlijk voornamelijk van het niet nakomen van afspraken, een echte politicus dus.

Sashimi San | 14-03-08 | 22:37

ik zie dit zwart in...

phaijlock | 14-03-08 | 22:36

Eén der ultieme pogingen om het op hande zijnde zetelverlies een halt toe te roepen.

Rest In Privacy | 14-03-08 | 22:36

Een goed signaal van Dijsselbloem. Stoere taal inderdaad, prima toch? Zelfs bij de PvdA worden ze (langzaam) wakker.

Lewis | 14-03-08 | 22:35

Jeroen Dijsselbloem's dagen bij de PvdAllochtonen lijken geteld ..

Tobi | 14-03-08 | 22:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl