Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Op de man spelen werkt!

obamanosaluting.jpgMiddels deze nieuwe tactiek harkte Hillary afgelopen nacht Texas en Ohio binnen. Gewoon hameren op de onervarenheid van Obama. En moddergooien natuurlijk. Veel modder. "Would you really vote for an individual who will not salute our FLAG?" Ja, zoiets doet het altijd goed in het conservatieve Texas. Kun je wel 12 keer op rij verliezen, maar wanneer je de staten pakt die er toe doen is er weinig aan het handje. Zaterdag staat het dunbevolkte Wyoming op het programma, gevolgd door Mississippi op dinsdag. Clinton zal vermoedelijk pas weer over zeven weken gas geven, wanneer de delegatierijke staat Pennsylvania naar de stembus gaat. Leuke Triviant-weetje: winst in Ohio is belangrijk omdat sinds John F. Kennedy in 1960 geen enkele kandidaat het Witte Huis heeft gehaald zonder winst in Ohio...

Reaguursels

Inloggen

Obama has one little problem in Mississippi! he blackman and comes to the home of KKK! ben bang dat ie t daar niet trekt en die blonde snol de stemmen krijgt
Obama GO FOR IT !!!

Dick-for-brains | 06-03-08 | 12:04

obama is een neagert maar voor deze vent maak ik een uitzondering :WINNEN VAN DIE DOOS

hardcore jumper NOT | 05-03-08 | 20:47

Hey Obama; doe eens winnen!

IJschlander | 05-03-08 | 18:45

Tja... waarom maken we ons druk over wie de verliezer van de komende presidentsverkiezingen wordt?

Vitaly Chernobyl | 05-03-08 | 18:14

bottehond 05-03-08 @ 13:03

Heerlijk! Tijd voor een sigaar! Laterrr.

NoMinister | 05-03-08 | 17:01

PositiefRealisme 05-03-08 @ 13:45

Diffuserend. Zoeken we ff op. Maar om op jouw kritiek in te gaan. Ik zeg juist dat ik het inhoudsloze geblaat rondom Obama tamelijk zat ben. Dat ik eindig met de zinsnede Women on top zou je ook als een slecht grapje van mij op kunnen vatten, niet au serieux.

LJBrinkhorst | 05-03-08 | 16:52

Ron Paul doet ook trouwens ook nog mee! Hij neemt een aardige middenpositie in in het Amerikaanse politieke spectrum, zie www.kieskompas-usa.nl

Wellicht overweegt hij om als independent mee te gaan doen, dan zijn er ineens straks 4 kandidaten (Ralph Nader ook).

Ik kwam trouwens ook het dichtst bij hem uit na het invullen van de stellingen...

Kaiserr | 05-03-08 | 16:31

Obama, wat zei de dokter nou? Niet te zwaar tillen!

popstar | 05-03-08 | 15:41

@makkie 05-03-08 @ 13:12:
"maar half waar. Het is niet evenredig."
Als je het op de letter wilt weten:
Voor de Republikeinen: naast de vaste gedelegeerden voor de afdelingen en van het Huis van Afgevaardigden etc.:
From each state having cast its electoral votes, or a majority thereof, for the Republican nominee for President of the United States in the last preceding election: four and one-half (4 1/2) delegates at large plus a number of the delegates at large equal to sixty percent (60%) of the number of electoral votes of that state; provided, however, that if Puerto Rico shall become a state prior to the next national convention, it shall be presumed that it would have cast its electoral votes, or a majority thereof, for the Republican nominee in the last preceding election. (In the computation of the number of delegates at large, any sum of the four and one half (4 1/2) plus the sixty percent (60%) representing a fraction shall be increased to the next whole number.)
(Rule nr. 13 GOP)
Dat is, in de praktijk, ongeveer evenredig naar inwoneraantal van de staat.
De Democraten hebben weer heel andere regels, met hele ingewikkelde berekeningen voor partijlidmaatschap per staat/afdeling, inwoneraantal, afhankelijk van de opkomst van de voorverkiezingen en ga zo nog maar even door, maar "on the whole" is het wel degelijk evenredig naar inwoneraantal van de staat. www.democrats.org/page/-/pdf/FINAL2008... (PDF)

"Alleen waar als je het niet over de "superdelegates" hebt."
Dat verhaal volgt dus later. Die doen feitelijk niet mee met voorverkiezingen, maar kunnen wél alvast hun voorkeur aangeven.

"Niet waar, dat wisselt per staat. Bovendien zijn er "unpledged delegates". "
Wel waar, dat geldt voor de alle primaries van alle staten van de republikeinse partij. Slechts daar waar (ook) caucussen worden gehouden kunnen gedelegeerden ook voor andere kandidaten worden aangewezen. En er zijn maar enkele (uit m'n hoofd een twaalftal, maar dat kan ook alweer anders zijn inmiddels) staten waar dat zo is. Wat die unpledged delegates (waaronder republikeinse hotemetoten) betreft, dat is verder oninteressant, in principe heeft McCain de nominatie al te pakken en ik wou het niet nodeloos ingewikkeld maken, de spanning zit 'm in het democratische kamp.

"klopt, de republikeinen hebben dat ook, maar dan heten ze "Pledged delegates" "
Nee, dat zijn de "unpledged". The pledged delegates worden nu juist in de voorvierkiezing gekozen. Bij republikeinen zijn het er niet zoveel, en hebben ze geen doorslaggevende stem (en in dit verband doen de Reps er niet meer toe, McCain heeft de facto de nominatie op zak, ze moeten het alleen nog even formeel doen op de conventie.) Overigens heten de "superdelegates" in het handvest van de democraten ook gewoon "unpledged" delegates. Het zijn er bij de Democraten zoveel meer als bij de Reps dat die een relatief zwaardere stem hebben en vandaar "superdelegates" genoemd worden.

Maar goed, ik wou het een beetje simpel houden voor @Doe-eens-rustig @ 09:11 maar jij maakt het liever nodeloos ingewikkeld. Bij deze.

koerbagh ® | 05-03-08 | 15:11

Boeie, volgens mij is iedereen beter af met McCain,
gek genoeg wordt er in Nederland alleen maar geluld over democrats,
stemwijzertjes alleen maar met democrats e.d.

Maar we hebben heus geen linksche pers hoor, echt niet.
Belachelijk.

vander F | 05-03-08 | 14:52

Lebowski Achiever 05-03-08 @ 09:29
Ben je echt zo dom, of lijkt dat maar zo?
Fleisch: Winst in Ohio is belangrijk omdat sinds John F. Kennedy in 1960 geen enkele kandidaat het Witte Huis heeft gehaald zonder winst in Ohio
Glace: De feiten zijn dat Ohio een hele diverse staat is en daarom een goede afspiegeling van de Amerikaanse samenleving geeft. Dat maakt winst in Ohio belangrijk. Dat sinds 1960 geen enkele president het zonder Ohio heeft gehaald is een ander feit, geen reden voor het belangrijk zijn.
Lebowski, je hebt je oorzaak en gevolg door elkaar. Leer redeneren, mafkees.

Nietvoordekat | 05-03-08 | 14:19

@LJBrinkhorst: Nee, mij reactie heeft niets te maken met het wel of niet winnen van mijn kandidaat (overigens er is nog absoluut niets beslist, dat gebeurt eerst deze zomer en dan nog weten we alleen wie de kandidaten voor de Republikeinen en Democraten zijn) Het gaat er meer om dat jij en de andere genoemden blijkbaar niet verder kunnen kijken dan het ras en de sexe van een kandidaat, inhoud werkt al gauw difusserend bij kortzichtigheid.

PositiefRealisme | 05-03-08 | 13:45

uh, dat laatste moet "unpledged delegates" zijn.
Die verkiezingen zijn een makkie!

makkie | 05-03-08 | 13:16

koerbagh ® 05-03-08 @ 09:30
"Nee hoor, het systeem is eigenlijk heel simpel. " - klopt niet, je uitleg is voor de helft fout.
De partijen zijn ingedeeld naar staten. - klopt
De staten met de hoogste bevolkingsdichtheid leveren evenredig de meeste gedelegeerden voor de conventies. - maar half waar. Het is niet evenredig.
Op die conventies wordt feitelijk de kandidaat gekozen. - klopt
Bij de democraten worden gedelegeerden evenredig volgens de vox populi bij de voorverkiezingen verdeeld. - Alleen waar als je het niet over de "superdelegates" hebt.
Bij de Rapublikeinen geldt het principe "Winner takes all". - Niet waar, dat wisselt per staat. Bovendien zijn er "unpledged delegates".
Hadden de Democraten dat systeem ook gehad, dan had Hillary na Super-Tuesday vorige maand de nominatie allang op zak gehad. - hmm, ze zou nog geen absolute meerderheid hebben gehad, maar wel een hele grote voorsprong.
De voorvekiezingen zijn verdeeld tussen de primaries (geheime verkiezingen in het stemhokje, en die kunnen afhankelijk van de staat open zijn voor alle stemgerechtigden of gesloten voor alleen partijleden) en de caucusses (open verkiezingen van de partijafdelingen, vaak gewoon rond de keukentafel van de partijvoorzitter.) - klopt
Bij de democraten is het zo dat naast die ongeveer 2/3e van de gedelegeerden van de afdelingen die bij de voorverkiezingen worden gekozen, er "super-delegates" zijn. Dat zijn de partijbonzen. Wie zijn dat? Nou dat zijn onder andere de Democratische federale volksvertegenwoordigers in het Huis van Afgevaardigden en de Senatoren, de Democratische gouverneurs van de afzonderlijke staten, het partijbestuur en de nog levende ex-presidenten en ex-vice-presidenten (Carter, Mondale, Clinton en Gore dus), en nog wat hotemetoten die hoge posities hebben gehad in de regering. Die lui geven, zoals het nu lijkt, uiteindelijk de doorslag voor de nominatie van presidentskandidaat. Meestal stemmen ze wel mee met de vox populi, maar als het 50-50 is zoals nu zullen ze een strategisch besluit moeten nemen. - klopt, de republikeinen hebben dat ook, maar dan heten ze "Pledged delegates"
zie www.cnn.com/ELECTION/2008

makkie | 05-03-08 | 13:12

Barrack Hoessein Obama is een gevaar voor Israel en daarmee een gevaar voor het hele Vrije Westen. Zijn islamitische roots zijn taboe verklaard in het publieke debat, dus for arguments' sake zal ik het daar niet over hebben. Maar wie Obama's adviseurs en vrinden beschouwt beseft dat Obama uiterst slecht nieuws is.
Anderzijds zou het voor McCain beter zijn als hij Obama als opponent heeft. Die verliest zijn momentum zo langzamerhand en da'sn niet gek. Die draaikont verhult de echte inhoud met leugens en holle frasen, dat kan niet goed blijven gaan.
Iedereen die net als kaakklem (al dan niet seksueel) opgewonden raakt van Obama is een onnozele hals die zich laat betoveren door het "charisma"van deze begrafenisondernemer look-alike en/of loopt mee in de betoverde meute die deze jodenhatende rattenvanger van Hameln achter zich aan heeft hobbelen.

marathonpundit.blogspot.com/2008/02/ob...

bottehond | 05-03-08 | 13:03

Ok nu even historisch besef check:

Denken jullie nou echt dat we in het rijtje presidenten van de VS over een jaar of veertig zeg maar ergens rond nu een VROUW of een ZWARTE als president zullen zien?

Welnee!

John McCain wordt president en niemand anders.

Rabarberke | 05-03-08 | 12:47

Als Hillary president wordt, zullen dan onder het mom van een rookverbod alle sigaren uit het Witte Huis worden verbannen?

Iko Nal | 05-03-08 | 12:46

Ehm: Eagle_Eye: De Klan heeft een anti-Clinton stemadvies afgegeven.

Invictus | 05-03-08 | 12:44

Hillary Klingon zou in office alleen maar de telefoon mogen opnemen van Bill.

Rabarberke | 05-03-08 | 12:44

Het Zuiden des' amerika is zo racistisch als Hitlers eigen spiegelbeeld. Een zwarte president? Dat nooit, dan liever een vrouw.

Eagle_Eye | 05-03-08 | 12:43

americanen zeau ongezond drie blanken hartklachten een neger prostaat probleem

westbest | 05-03-08 | 12:22

Ik denk dat meer Hillary-stemmers op Obama kunnen stemmen dan Obama-stemmers op Hillary. Dit omdat veel Obama-stemmers nieuwe stemmers zijn die hun geloof in de oude politiek verloren hebben. Onder de Hillary-stemmers zijn juist de partij-getrouwen in de meerderheid. Deze zullen dus ook voor Obama stemmen wanneer hij het opneemt tegen McCain. Ook zijn Republikeinen eerder geneigd om op Obama te stemmen dan op Hillary. De Democratische partij zal daarom de meeste stemmen binnenhalen in November wanneer zij Obama als uiteindelijke kandidaat nomineert.

Iko Nal | 05-03-08 | 12:17

@PositiefRealisme

Ahh, dikke boehoe omdat jouw kandidaat niet heeft gewonnen?

LJBrinkhorst | 05-03-08 | 12:05

Gek hé, zie bij alle posts van lieden als NoMinister, Bijstandtrekker en LJBrinkhorst, steeds beelden van kippetjes die zonder kop rondrennen, hoe zou dat toch komen

PositiefRealisme | 05-03-08 | 11:57

Ronald Reagan als republikein had mooie praatjes.
G.W. leest zijn speeches van papier of band.
En staat niet bepaald bekend om zijn hoog IQ.
Het is hier toch alleen de verpakking met strik die het hier goed doet.

LINKSEluller | 05-03-08 | 11:55

Clinton is dus eigenlijk de echte retoriek queen ! hahahaha ...

Draaitafel Demagoog | 05-03-08 | 11:50

Bijstandtrekker 05-03-08 @ 11:28

Zou Hillary het ook hebben gered als ze niet 'de vrouw van' zou zijn geweest? Heb bij beide democratische kandidaten het gevoel dat wat ze willen niet zo relevant is, maar dat wat ze zijn des te meer. Ben voor McCain.

NoMinister | 05-03-08 | 11:34

McCain for president! Dus laat die frigide trut maar winnen.

B. de Bouwer | 05-03-08 | 11:33

De enige reden dat Obama het zover heeft kunnen komen is door de massale steun van de pers die anti-Clinton is.
Nu beginnen mensen gelukkig bij hun zinnen te komen en te beseffen dat een groot land besturen wel wat anders is dan het houden van mooie praatjes.

Bijstandtrekker | 05-03-08 | 11:28

OP het eerste gezicht altijd beter dan de huidige.
Het witte huis 'was just cleaned up'.
Als die G.W. gekozen kan worden voor Nobel Al Gore en
die Balkie en de Hoop Glibber kunnen om dan
zegt het wel wat over onze leiders.

LINKSEluller | 05-03-08 | 11:25

@ DT71 05-03-08 @ 11:15

Tegen die tijd beginnen mijn Amerikaanse gesprekspartners bedenkelijk te kijken: Doen jullie helemáál niet aan eerlijke verkiezingen?

LOL!

* emigraasie naar de US overweegt *

wopper | 05-03-08 | 11:21

Mooi dat Clinton een paar staten heeft gewonnen. Ik werd onderhand een beetje gek van dat inhoudsloze circus rondom Obama. Laat Chain maar vice-president onder Hillary worden. Women on top!

LJBrinkhorst | 05-03-08 | 11:20

Ach.... de enige goede amerikaanse president is nog altijd een dooie.....'t zal mij eens worst wezen wie de nieuwe president wordt, Amerika heeft tóch oorlog nodig om hun werkloosheidcijfers laag te houden en de (wapens etc.)omzet hoog.

PiaH | 05-03-08 | 11:19

Clinton is een blokfluitjuffrouw, en niks anders!

Boris Poepnagel | 05-03-08 | 11:19

Goedverdoemme, ik wil dat Obama wint!

Boris Poepnagel | 05-03-08 | 11:18

De column van Charles Groenhuijsen geeft precies het verschil aan tussen 'democratie' hier en in de VS. Te kiezen in NL: nix. Te kiezen in VS: Alles. Van schoolhoofd tot sheriff tot burgemeester tot president.

www.nu.nl/news/1439945/2030/Amerika_de...

Rest In Privacy | 05-03-08 | 11:15

De Democraten zouden overigens wel een flater van jewelste slaan als het ze nu - gezien de overweldigende aversie tegen Bush en consorten - niet lukt om het Witte Huis te pakken. Wat is George W's approval rating? 20%?
Nu McCain vrijwel definitief de Republikeinse nominatie op zak heeft (en hij zich dus nog veel sterker kan profileren) moeten de ezels voorzichtig zijn om niet hun eigen glazen in te gooien. Al dat moddergegooi van Hillary is nergens goed voor. Dat komt straks wel tegen opa McCain.

De Vrolijke Kaafir© | 05-03-08 | 11:02

Lachende mandarijn 05-03-08 @ 10:47

En vandaar ook dat er weinig ondernemers en ex-hoge bestuurders uit het bedrijfsleven zitten in bijvoorbeeld de 2e Kamer. Bijna allemaal ex-ambtenaren, onderwijs, gemeentepolitiek et cetera. En als ze helemaal stokoud zijn, gaan ze naar de 1e Kamer. Als je die cv's leest ben je gewoon verbaasd dat de dijken nog niet zijn doorgebroken. Ze kunnen echt nagenoeg niks resp. hebben nog nooit wat gepresteerd, al vinden ze allerlei vage baantjes de ze een paar jaar hebben gedaan waarschijnlijk zelf heel relevant. En ga dan maar weer aantonen dat ze dat niet zijn. Zucht. Maar goed, ik sta nu wel als een volwaardige imbeciel een reeds volledig open deur in te trappen. Maar open deuren kun je ook gewoon negeren. Hetgeen dan ook gebeurt. Nogmaals zucht.

NoMinister | 05-03-08 | 10:54

Hij schijnt op Kennedy te lijken. Dus die hand daar maar houden, is beter.

NoMinister | 05-03-08 | 10:48

NoMinister 05-03-08 @ 10:38

Vandaar ook dat vele ex-politici niet snel meer een gewone baan om trots op te zijn vinden. Kost heel wat aan wachtgeld.

Lachende mandarijn | 05-03-08 | 10:47

@Bijstandtrekker 05-03-08 @ 10:34
Er wordt in de VSvanA wel degelijk zeer inhoudelijk gepraat, ook door Obama. Dat dit niet interessant genoeg is om door onze media uitgezonden te worden, is een ander verhaal.

Doe-eens-rustig | 05-03-08 | 10:45

Nee Obama roept geen change, hij roept chain. En Seedorf, Davids cs vallen flauw.

Lachende mandarijn | 05-03-08 | 10:45

Megalomaantje 05-03-08 @ 10:42

Eigenlijk moet Obama maar blij zijn dat ie daar niet heeft gewonnen. Toch?

NoMinister | 05-03-08 | 10:44

Lachende mandarijn 05-03-08 @ 10:29

Yep. Probleem. Het rare fenomeen is dat mensen die goed functioneren eigenlijk geen tijd hebben voor onze politiek. Hahaha, ik zie sikkeneur paars worden bij het lezen van deze opmerking! Maar dat gevoel bekruipt mij al lange tijd. Alleen als ze iets vertegenwoordigen, maar in NL vertegenwoordigen ze 'principes' als gelijkheid en zelfkastijding, heb je wat aan ze, maar met het nuttig zijn voor de maatschappij en haar inwoners zijn ze niet bezig, dat is ook vast te concreet en confronterend. Echt vaak gevoel dat het een bende gemankeerden zijn daar in DH.

Maarruh, stel je voor: je bent socioloog of psycholoog of antropoloog of gewoon helemaal niks waar je met je vak geld en status mee kan verdienen, en je kan een uitkering krijgen en status als je in de politiek gaat. Tsja, wat ga je dan doen?

NoMinister | 05-03-08 | 10:38

Obama hoeft maar het woord "change" te roepen en mensen vallen flauw.
Meer heeft hij niet in huis en meer is kennelijk ook niet nodig om president te worden!!

Bijstandtrekker | 05-03-08 | 10:34

@mandarijn,
het is geen negativiteit van mijn kant maar realisme. Europa kan niks, we zouden gezamelijk moeten optreden. Duitsland krijgt al een schuldgevoel als ze een wapen oppakken, Frankrijk heeft een programma dat tegengesteld is aan dat van GB en over de eerstvolgende oorlog (Balkan) zijn we het al helemaal oneens. We hebben een boeman als de VS NODIG. Is ook beter trouwens, geeft ons de kans andere standaards op te stellen.

Goldameir | 05-03-08 | 10:34

@Zeddegeizot 05-03-08 @ 10:13
.
Maar Wouter Boslim is toch ook een draaikont.
Bij de PvdA is draaien tot een kunst verheven.!!!!

Bijstandtrekker | 05-03-08 | 10:32

Het schijnt dat in de media het taboe is om kritiek te hebben op Obama.

Bijstandtrekker | 05-03-08 | 10:30

NoMinister 05-03-08 @ 10:26

Wat doen we: een eiegn beweging oprichten of onderdak zoeken bij Geert Wilders..................... nee, laat maar. *een gevoel van onmacht dringt binnen*

Lachende mandarijn | 05-03-08 | 10:29

Billary Clit-on wint omdat zij hoger in de bloedlijn staat dan Obambam. Presidenten worden niet gekozen maar geselecteerd. Haar overwinning heb ik twee jaar geleden al aangekondigd. Kinderspel als je de regels kent.

thispissesmeoff | 05-03-08 | 10:29

Lachende mandarijn 05-03-08 @ 10:24

Ik voel een eind met je mee, en sluit me geheel bij je wens aan. Maarrr, als we dat niet blijken te kunnen 'for the time being', verkies ik een soort zelfverkozen afhankelijkheid van de US wellicht boven een stuurloze eigen koers.

Maar eigenlijk ben ik het wel 100% met je eens.

NoMinister | 05-03-08 | 10:26

Lachende mandarijn 05-03-08 @ 10:21

Ik voel een eind met je mee, en sluit me geheel bij je wens aan. Maarrr, als we dat niet blijken te kunnen 'for the time being', verkies ik een soort zelfverkozen afhankelijkheid van de US wellicht boven een stuurloze eigen koers.

Maar eigenlijk ben ik het wel 100% met je eens.

NoMinister | 05-03-08 | 10:26

NoMinister 05-03-08 @ 10:15

Zo moet ie zijn:

Wij moeten in EU verband wat gaan betekenen. Derhalve daar bv troepen naar toe sturen waar wij zelf de voordelen zien (economisch/humanitair) en niet de USA blindelings volgen. De wereldpolitieke EU is er nog niet (dus ben ik met je eens) maar dat moeten we creeren. Het zien van bedreigingen ontslaat ons niet van het nemen van het voortouw om tot verbeteringen te komen. Dat is onze oude houding. Ik wil Obama of Hillary niet meer automatisch volgen.

Lachende mandarijn | 05-03-08 | 10:24

Mijn god, nou moet die arme Bill vannacht weer van bil.

Conan de Rabarber | 05-03-08 | 10:23

Sikkeneur 05-03-08 @ 10:20

Ja hoor, maar ik begrijp dat het schokkend is. De waarheid is hard.

NoMinister | 05-03-08 | 10:21

Lachende mandarijn 05-03-08 @ 10:12
Wij moeten in EU verband wat gaan betekenen. Derhalve daar bv troepen naar toe sturen waar wij zelf de voordelen zien (economisch/humanitair) en niet de USA blindelings volgen. De wereldpolitieke EU is er nog niet (dus ben ik met je eens) maar dat moeten we creeren. Het zien van bedreigingen ontslaat ons niet van het nemen van het voortouw om tot verbeteringen te komen. Dat is onze oude houding. Ik wil Obama of Hillary niet meer automatisch volgen.

Lachende mandarijn | 05-03-08 | 10:21

@NoMinister
Heel even voelde ik een aandrang opkomen om op uw post te reaguren, maar het is zo ziekelijk qua voorstelling van zaken, dat ik mezelf belachelijk maak door het serieus te nemen. Slaapt u wel goed?

Sikkeneur | 05-03-08 | 10:20

@ Fleischbaum

Zijn er ook kandidaten geen president geworden, die wel Ohio hebben gewonnen? Zo ja, wie? Vragen, vragen,vragen.

uwesbeki | 05-03-08 | 10:20

@ CoJoNes 05-03-08 @ 09:54

En dan moet je je voorstellen dat Obama als eerste zwarte met een blanke hond wierp. Ik zal die blik van triomf na zijn perfecte worp nooit vergeten. Nee, daarbij vergeleken is Clinton slechts een amateur die, omdat het hip is, met tegenzin een poedeltje een laf stukje weg gooit. En dan onderhands ook. Bah! Het kutwijf.

kolonel klootoog | 05-03-08 | 10:16

Lachende mandarijn 05-03-08 @ 10:12

Maar wij (EU/NL) kunnen niets betekenen op politiek niveau! Zelfs eigen belang is in NL een vies woord en we denken vanuit procedures en gelijkheid. Daarmee worden we niet serieus genomen, maar wel genomen zoveel als mogelijk. Als je dat het opvullen van het gat wilt noemen dat de VS zal doen ontstaan, begin ik er gevoel bij te krijgen...

NoMinister | 05-03-08 | 10:15

Obama wordt VP! Kijk, Wouter Bos werd met succes weggezet als draaikont en is nu ook het keffertje van JPB.

Zeddegeizot | 05-03-08 | 10:13

Goldameir 05-03-08 @ 10:06
Niet als wij apatisch acherover hangen en de ontwikkelingen angstig volgen. Wij moeten zelf het voortouw nemen. Die hypo-crisis voelen we alleen als we hem willen voelen. Kom op zeg. We zijn niet zo afhankelijk meer van de USA.
Economisch kunnen we het wel aan: alleen nu politiek nog (zie mijn vorig bericht)

Lachende mandarijn | 05-03-08 | 10:12

Wat een gedoe zeg, die jongen had een stijve.

donek | 05-03-08 | 10:09

Lachende mandarijn 05-03-08 @ 10:01

Obama gaat wellicht zorgen dat er net zoveel blanke als zwarte soldaten sneulvelen, want de zwarte man is toch maar oververtegenwoordigd in het US-leger en nog ondervertegenwoordigd op hogere functies ook (roep ik zo maar 'in the blind', zo waarschijnlijk is dat).

Echter, hij zal dan roepen dat er meer zwarten op anderen maatschappelijke functies terecht moeten komen dan in het leger en dat bovendien meer zwarten op hogere functies in het leger terecht moeten komen. Wie is hier nu een racist? IIs overigens gewoon het positieve discriminatie (c.i.t.) dat we in NL al jaren kennen en Guusje Nadorst onlangs heeft geconcretiseerd door te eisen dat 50% van alle nieuwe ambtenaren/stagiaires van allochtone afkomst moeten zijn. Dus piept u niet als u met 'hoerrrr' aangesproken wordt als u een ministerie belt, want quota zijn belangrijker dan onze normen en waarden en zeker belangrijker dan het niet volledig meetbare begrip 'kwaliteit'.

NoMinister | 05-03-08 | 10:09

Obama zal de minderheden in eigen land voorzien van blingbling (spiegeltjes en kralen) en de USA naar de wereldpolitieke Jupiler Leage leiden.
En dat gaan wij allen voelen. Poetin heeft dit door!!! En ik ook!!!

Lachende mandarijn | 05-03-08 | 10:07

@ CoJoNes 05-03-08 @ 09:59
Dat zou het ook moeten zijn. Een systeem waarin elke stem even zwaar telt, is eerlijker. Dat bepaalde landen hun eigen draai geven aan het stemmen heeft niets te maken met democratie an sich.

btw als ik om me heen kijk, zie ik dat het mooi weer buiten is. *gaat naar buiten om een peukie te roken in de zon*

Doe-eens-rustig | 05-03-08 | 10:07

@Lachende Mandarijn: dat is nou precies het probleem, Europa wordt niet sterker. Wij kunnen helemaal niets. Dat is wat ik probeer te illustreren met de hypotheekcrisis, wij zijn afhankelijk van de VS. Als daar een economisch dom persoon aan de macht komt die ook nog eens zijn eigen kleurtje gaat knuffelen staan wij machteloos.
Behalve links dan, die maken tarasighfarma ofzo premier hiero. Moeten we verplicht scholen gaan mengen, universiteiten laten niet meer toe op basis van diploma maar ook op kleur. Er ontstaat zo'n pervers gelijkheidsideaal.

Goldameir | 05-03-08 | 10:06

fuckje 05-03-08 @ 10:01
De belgen waren zelf maandenlang oeverloos aan het zwammen over een eigen regering.

Sikkeneur | 05-03-08 | 10:05

kan Hillary meteen haar nieuwe campagnesong erbij gaan gebruiken. Dat nummer van Elton John... the bitch is back!

kritikaster | 05-03-08 | 10:04

Goldameir 05-03-08 @ 09:46

Ja, mee eens. Heb net ook stukkie gepost om wat discussie te entameren.

NoMinister | 05-03-08 | 10:03

Ik denk dat Obama in staat is troepen naar Irak te sturen om de ze te ondersteunen tegen de aanwezige buitenlandse troepen. Komen de arriverende troepen van Obama op het vliegveld de vertrekkende troepen van Bush tegen. Wordt dringen, wel efficient want: een gevulde retourvlucht.

Lachende mandarijn | 05-03-08 | 10:01

Zouden ze in Belgie of Duitsland ook zo urenlang oeverloos zwammen over die maanden durende verkiezingen als hier in Nederland?

fuckje | 05-03-08 | 10:01

Lachende mandarijn 05-03-08 @ 09:42

Ik denk dat het gewoon een ramp wordt als die Obama president wordt, precies vanwege zijn irrationele gefrustreerde voorkeursgedrag, dat door de politiek correct mensheid op voor mij onbegrijpelijke wijze als heel erg goed wordt gezien. Per saldo ga je mensen vooruit helpen die dat niet verdienen en waar de maatschappij slechter van wordt. Met toenemende agressie, toenemende irrationaliteit, niet-aanspreekbaar zijn op gedrag en slachtoffergedrag alsmede sterk verminderde zelfbeheersing zal dan wellicht rekening dienen te worden gehouden en voor mijn gevoel si dat zekerder dan ik nu durf te beweren. Geef een gepikeerd persoontje uit een minderheidsgroep iets van status en je pakt het niet zo makkelijk meer af, want dan schreeuwen deze kneusjes moord en brand (letterlijk) dat ze gediscrimineerd worden. Terwijl degene die mijns inziens (economisch) het meest worden gediscrimineerd blanke mannen zijn, want hoewel ze voor het overgrote deel van de welvaart zorgen, moeten zij bijna alles afstaan. En zijn dat ook bereid t.b.v. een goed functionerende maatschappij. Maar niet voor linkse (vaak levensgevaarlijke en maatschappij ontwrichtende) hobby's. En dat laatste is al decennia aan de hand, en dus is het niet bepaald op vrijwillige basis dat een groot deel van de inkomsten worden ingeleverd. Probeer eens eenzelfde percentage bij willekeurig welke allochtone bevolkingsgroep te innen (en dus ook niks meer weggeven), en ik ben benieuwd of die zich niet een beetje genomen voelen. Gelijke behandeling toch?

NoMinister | 05-03-08 | 10:00

Walgelijk dat patriotisme van de Amerikanen; vrijwel net zo erg als de islamitische indoctrinatie in een willekeurige zandbakkenstaat.

Tuvai | 05-03-08 | 10:00

@Doe-eens-rustig 05-03-08 @ 09:58
Je doet net of democratie eerlijk zou moeten zijn. Kijk eens om je heen!

CoJoNes | 05-03-08 | 09:59

@koerbagh ® 05-03-08 @ 09:56

Gelukkig maar.
Niet ieder land heeft bekrompen geesten als Frits B., die bang was dat Nederland een modderfiguur zou slaan met Pim Fortuyn als MP of minister.

CoJoNes | 05-03-08 | 09:58

@koerbagh ® 05-03-08 @ 09:30
Dank voor uw uitleg, maar ik blijf het een apart systeem vinden. Het gelijkheidsideaal is hier m.i. in het geding. Immers, de hotemetoten, zoals u ze noemt, hebben de macht om een verkiezing in bepaalde gevallen naar hun hand te zetten.

Doe-eens-rustig | 05-03-08 | 09:58

Toch blijf ik erbij, de Amerikaanse kiezer zal het zijn/haar reet roesten wat een gemiddelde Nederlandse boerenlul vindt van hun verkiezingen. Ze weten niet eens waar Nederland ligt. Misschien na de film van Geert.

koerbagh ® | 05-03-08 | 09:56

Obama for president!

Stuyff | 05-03-08 | 09:56

@kolonel klootoog 05-03-08 @ 09:48
Die worp van 8 hoog met een blinde Golden Retriever kijken wij thuis nog regelmatig terug. Je hebt gelijk, Obama is een geweldenaar. Hij heeft net zo veel voor het hondwerpen betekend als Ibn al Hrasioui heeft voor het caviafrotten.

CoJoNes | 05-03-08 | 09:54

Toch blijf ik erbij, aan een zwarte president is de US of A nog niet toe.
Blanke democraten zullen desnoods op McCain stemmen om te voorkomen dat het machtigste westerse land ter wereld door een kleurling wordt geregeerd.

Sikkeneur | 05-03-08 | 09:52

Ik zie het al voor me: Clarence Seedorf die zijn laatste AC Milan shirt weggeeft aan Obama na hem met een high-five op het podium begroet te hebben. En vervolgens komen Ruud Gullit en Edgar Davids ook een duit in het zakje doen. Dit gaat niet over politiek, dit gaat over roots......

Lachende mandarijn | 05-03-08 | 09:51

Sinds John F. Kennedy hebben ook geen presidenten meer in een cabrio door Dallas gereden, en is er niet één gedurende zijn ambtstermijn overleden....
Oók lekker belangrijk.

JumboXL | 05-03-08 | 09:51

Kan Bush senior niet terugkomen?

fuckje | 05-03-08 | 09:50

Nu ken ik Obama van een aantal Hondwerp meetings en het is een hele geschikte gozer die zelfs onder de grootste druk koel blijft en het overzicht blijft houden. Hij heeft ook veel voor de sport betekent door als eerste met een zeehond te werpen en is iemand die, waar anderen enkel tegenslagen zien, mogelijkheden ziet en ontplooit!

Go Obama! Go!!!!11!!een!!!!elf!!!!!!!!!!

kolonel klootoog | 05-03-08 | 09:48

Geef mij maar McCain.

Hodja | 05-03-08 | 09:47

@bijstandtrekker: intellectuele bagage heeft die kerel wel, net als wouter bos, het maakt hem alleen geen goede president
@nominister: precies, is je ooit opgevallen hoe kritiekloos links omgaat met sommige politici die ze liev vinden. Ooit commentaar op de dictator Chavez gehoord, wel op Putin. Ooit gezeur over Mbeki van Zuid-Afrika of de moorden op 2000 blanke vrouwen en kinderen daar, nee, wel over een zooitje studenten die een video maken.
Ons nieuws is overtuigd van het eigen gelijk en het eigen gelijk wil dat wij op een soort masogistische-calvinistische manier de schuld van alles op ons nemen. Obama moet president worden omdat wij vroeger een zooitje slaven naar de overkant hebben gevaren. De moorden op blanken in Zuidafrika zijn onze schuld omdat wij (andere blanken) ooit apartheid invoerden.
Links komt alleen voor ons op als wij de schuldigen zijn.

Goldameir | 05-03-08 | 09:46

Kijk nou eens goed naar die Obama. Ik moet meteen aan de "kabel" denken in het Nederlands Elftal in de jaren 90. Deze man gaat gekozen worden omdat hij zwart is. En dan gaat hij zich ook zo gedragen: met een kabel met Ophra Winfrie. Lange tenen naar alle niet zwarten en toenadering tot andere zich ondredrukt voelende partijen (islam, azie) Dit gaat een wereldpolitieke aardverschuiving opleveren. Voordeel voor Europa: USA wordt minder voorspelbaar en stabiel en in navolging van een sterke euro krijgen we een sterker Europa.

Lachende mandarijn | 05-03-08 | 09:42

Hillary wil straks gewoon gebaft worden door een knappe jonge student ;-)))

Rare meiden, die amerikanen !

De Limburgse | 05-03-08 | 09:41

Het is niet WANNEER je dat doet
maar, ALS je dat doet.

bebop | 05-03-08 | 09:39

@zooishettoch Oh, daarom zie je natuurlijk ook nooit een neger op een fiets.

Ing Evert | 05-03-08 | 09:39

De foto is duidelijk. Hij kan zn handen niet weghalen want dan valt zn lul op zn enkels. Het blijft een negert. Typisch een wijf om van dat ongemak dan handig gebruik te maken.

zooishettoch | 05-03-08 | 09:34

Obama is zo patriotistisch dat ie een harde piemol van het volkslied krijgt. Dat ie z'n pretbult netjes en discreet verbergt kun je de man niet euvel duiden.

CoJoNes | 05-03-08 | 09:32

Obama is een goede spreker; zoals al die televisie dominees.
Maar voor het presidentschap is toch wel wat meer nodig.
Dan is Clinton een betere kandidaat gezien haar vele jaren ervaring en intellectuele bagage , iets wat Obama mist.

Bijstandtrekker | 05-03-08 | 09:30

@Doe-eens-rustig 05-03-08 @ 09:11:
Nee hoor, het systeem is eigenlijk heel simpel. De partijen zijn ingedeeld naar staten. De staten met de hoogste bevolkingsdichtheid leveren evenredig de meeste gedelegeerden voor de conventies. Op die conventies wordt feitelijk de kandidaat gekozen. Bij de democraten worden gedelegeerden evenredig volgens de vox populi bij de voorverkiezingen verdeeld. Bij de Rapublikeinen geldt het principe "Winner takes all". Hadden de Democraten dat systeem ook gehad, dan had Hillary na Super-Tuesday vorige maand de nominatie allang op zak gehad.
De voorvekiezingen zijn verdeeld tussen de primaries (geheime verkiezingen in het stemhokje, en die kunnen afhankelijk van de staat open zijn voor alle stemgerechtigden of gesloten voor alleen partijleden) en de caucusses (open verkiezingen van de partijafdelingen, vaak gewoon rond de keukentafel van de partijvoorzitter.)
Bij de democraten is het zo dat naast die ongeveer 2/3e van de gedelegeerden van de afdelingen die bij de voorverkiezingen worden gekozen, er "super-delegates" zijn. Dat zijn de partijbonzen. Wie zijn dat? Nou dat zijn onder andere de Democratische federale volksvertegenwoordigers in het Huis van Afgevaardigden en de Senatoren, de Democratische gouverneurs van de afzonderlijke staten, het partijbestuur en de nog levende ex-presidenten en ex-vice-presidenten (Carter, Mondale, Clinton en Gore dus), en nog wat hotemetoten die hoge posities hebben gehad in de regering. Die lui geven, zoals het nu lijkt, uiteindelijk de doorslag voor de nominatie van presidentskandidaat. Meestal stemmen ze wel mee met de vox populi, maar als het 50-50 is zoals nu zullen ze een strategisch besluit moeten nemen.

koerbagh ® | 05-03-08 | 09:30

Sorry hiervoor.

Teen | 05-03-08 | 09:30

Ik mis me slippie

Teen | 05-03-08 | 09:30

"Mississippi.. red neck country."

En een derde van de populatie is afro-amerikaans.

Glace | 05-03-08 | 09:29

Glace 05-03-08 @ 09:18
hey dipshit, je zegt nu precies hetzelfde als Fleisch. Go figure.

Lebowski Achiever | 05-03-08 | 09:29

Mississippi.. red neck country.

G-unite | 05-03-08 | 09:27

Gnagnagna. Obama is wel troetelkindje van links NL. Dus hoe pijnlijker hij verliest, des te leuker dat het is. En als uiteindelijk McCain wint, want goeie vent!, is het feest. Kan links NL in de Azijnbode en bij NOVA en Pauw & Witteman hun gefapsel van de wanden gaan schrapen. LACHEN!

NoMinister | 05-03-08 | 09:24

Obama is wel de enige die er nog een beetje als een mensch uitziet. De rest zijn androïdes volgens mij. Permanent plastic pearly white smiles... Bah.

Rest In Privacy | 05-03-08 | 09:23

Trouwens, Paul maakt officieel geen kans meer nu. -1.

thomas_ak | 05-03-08 | 09:22

Obama lijkt een beetje op een televisie prediker.
Voordeel van Obama is dat hij wordt gesteund door de pers.
En dat zou weleens de doorslag kunnen geven.

Bijstandtrekker | 05-03-08 | 09:19

Beetje spanning in de race geeft me meer bedenktijd over wie ik nou eigenlijk zou willen zien winnen.
.
Al heeft McCain toch nog wel een streepje voor op Meneer en Mevrouw Democraat.

Ari Gold | 05-03-08 | 09:18

Lebowski Achiever 05-03-08 @ 09:09
Nee 'dipshit'. De feiten zijn dat Ohio een hele diverse staat is en daarom een goede afspiegeling van de Amerikaanse samenleving geeft. Dat maakt winst in Ohio belangrijk. Dat sinds 1960 geen enkele president het zonder Ohio heeft gehaald is een ander feit, geen reden voor het belangrijk zijn.

Glace | 05-03-08 | 09:18

Heel goed Viko, waarom niet meteen Tara Sigh Farma, is een zwarte vrouw. Iemand het NOSjournaal gezien, de verslaggever stond bijna huiliehuilie te doen omdat de blanke nog in de race is. Dan was Erik van RTL beter (maar dat is een flikker en flikkers houden van vrouwen).
Typisch NOS; het is de minderheidsrijkste persoon, dus is hij goed. Kijk nu eens naar de programma's, de economie van Amerika beinvloed ons, dus een sterk economisch programma is voor ons belangrijk. WIJ hebben niets aan iemand die DAAR met gelijkheid in inkomen en kleur gaat lopen strooien. De hypotheekcrisis toont aan dat we nog steeds van de VS afhankelijk zijn. En dan dat bizarre plan voor terugtrekking uit Irak (hij is daarin erger dan Clinton). Dan hebben wij een burgeroorlog aan onze zuidelijke grens EN DAT MOET JE NIET WILLEN; je wilt toch ook geen radicale moskee als buren.

Goldameir | 05-03-08 | 09:18

Alles is veel beter dan Bush, behalve McCain waarschijnlijk.

Oerkoendoe | 05-03-08 | 09:17

Texas is nog niet beslist. De 'democratic caucuses' moeten nog worden verdeeld. En in daarin staat Obama voor. Trouwens bij de 'gewone' verkiezing is de achterstand op Clinton niet zo veel.

Keaning_Radboud | 05-03-08 | 09:16

nou om daar op te verliezen zou wel heel lame zijn.
Ik zie toch liever Obama dan de Familie Clinton weer in huize Washington.

neo2k | 05-03-08 | 09:16

TJa, onervarenheid. ALs CLinton wel ervaren i, betekent dat dat ze zich niet aan de constitutie houdt

Maaier | 05-03-08 | 09:12

Van het NOS jourmaal vanmorgen begreep ik dat Obama qua gedelegeerden ruim voor staat, en dat het zelfs nog mogelijk was dat hij vanuit de meeste gedelegeerden zou meenemen.
Het blijft toch een ondoorzichtig systeem dat ze gebruiken.

Doe-eens-rustig | 05-03-08 | 09:11

@Viko@09:07,
Ach, we zijn al de zeventiende provincie van Marokko, wat wil je nog meer!

fuckje | 05-03-08 | 09:10

Wie is die kerel links en waarom houdt hij z'n handen angstvallig voor z'n kruis

Tobi | 05-03-08 | 09:10

Glace 05-03-08 @ 09:07
dat zijn de feiten, dipshit.

Lebowski Achiever | 05-03-08 | 09:09

Obama had gewoon schijt, aan de vlag. En geef m eens ongelijk

BYO | 05-03-08 | 09:09

Obama had gewoon jeuk.

schleborsjki | 05-03-08 | 09:08

Obama staat nog steeds 86 gedelegeerden voor. En dit is natuurlijk extreem nadelig voor democraten in het algemeen.

thomas_ak | 05-03-08 | 09:08

"Winst in Ohio is belangrijk omdat sinds John F. Kennedy in 1960 geen enkele kandidaat het Witte Huis heeft gehaald zonder winst in Ohio..."

En dat maakt het belangrijk omdat...? Blijf bij de feiten Fleisch, je komt een beetje dom over zo.
-edit dit in tegenstelling tot je comment...-

Glace | 05-03-08 | 09:07

Kan Obama niet de premier van Nederland worden?

Viko | 05-03-08 | 09:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland