Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

899 miljoen euro boete voor Microsoft

milosof.jpgEurocommissaris Neelie Kroes heeft Microsoft weer eens een nieuwe boete gegeven. Ditmaal van maar liefst 899 miljoen euro. Neelie heeft onze favoriete softwaregigant de boete gegeven omdat Microsoft hun software zoveel mogelijk op slot zet om te zorgen dat concurrenten vooral geen goed werkende applicaties kunnen maken voor Windows. Want wat concurrenten kunnen, kan Microsoft zelf natuurlijk veel beter. Dus die aankondiging dat ze meer gaan doen met open source is natuurlijk niet toevallig, maar afgedwongen door Europa. Wel een beetje lullig dat Neelie juist vandaag de hoogte van het bedrag bekend maakt. Want uitgerekend vandaag is de dollar nog nooit zo waardeloos ten opzichte van de euro geweest. Maar alles is relatief, Microsoft moet gewoon even 2.651.918 extra kopietjes van Windows Vista Home Premium Edition verkopen. Steunbetuigingen kunt u kwijt in de comments. Zielig!

Reaguursels

Inloggen

Neelie just do something useful and wash you're Windows away from you're computer because i think you're using it right now!

ossiemans20 | 28-02-08 | 21:32

lange leve de vrije markt economie..
neelie 'domme doos' kroes, doe je huiswerk, dit is geen cuba!

Frenky D. | 28-02-08 | 20:17

Neelie wil alleen maar geld verdienen door dit soort achtelijke dingen te doen!
Weg met Neelie misschien moet ze een eigen os gaan schrijven maar dan op een linux of een apple pc ofzo! dan kan ze merken dat windows wat gebruiksvriendelijker is en gericht is op mensen die niet veel ervaring hebben met de pc.

Dus Neelie schuif je pc met windows aan de kant!

ossiemans20 | 28-02-08 | 11:07

Een ding niet vergeten en dat is dat Microsoft concurrenten de markt heeft uitgedrukt door onder ander Media player and Internet Explorer te integreren in hun platform. Je drijft de prijs op van je platform en zegt dat het gratis is. Dus dit is machtsmisbruik. Europa heeft gelijk.
Daarom is dus opensource zo belangrijk en daarom is Microsoft daar zo fel tegen. Als bedrijf kan je veel geld besparen door opensource te gaan gebruiken en voor een overheid zal dit in de honderden miljoenen belasting geld kunnen besparen. Lees het goed dit is jouw belasting geld wat dus niet nodig is.

Don vinnie | 28-02-08 | 09:24

Precies weg met die overbodige rotzooi. Gewoon een kaal OS (kernel, grafische interface) Weg met die browsers en ftp software. Weg met dat telnet,calculator, windows defender, backup software en andere zooi.

Dit zal het IT gebruik onder consumenten flink stimuleren binnen de EU. Die weten immers wel hun eigen software te vinden.

musclehedz | 28-02-08 | 02:48

problem solved

this message was typed on a Mac

;-)))))))

rovertje | 28-02-08 | 01:24

Wat een hypocriet gedoe. Wedden dat de horde van Split-Kroes deze boete heeft uitgetikt op MS Word onder Windows? Sodemieter toch op, afstotelijk machtsbelust takkemens...

Reykjavik | 28-02-08 | 00:44

Ik draai een ronkend Linux-systeem. Ik ben helemaal om. Windows emulatie werkt voldoende voor de echt noodzakelijke dingen.
Afknijpen die Microsuf mafia.

Zaadhaan | 27-02-08 | 23:24

Wat de meeste discuzeurders negeren is dat Microsoft niet alleen een groot marktaandeel heeft op het gebied van Operating Systemen, maar ook voor Office formats (ik bedoel de technische specificaties van het "Microsoft Office Word" document format, etc). Het gevolg hiervan is dat concurrenten (onder andere OpenOffice.org) daardoor geen volwaardige vervanger kunnen maken die degelijk met de Microsoft Office formaten om kan gaan. Tuurlijk, de brillianten kunnen het formaat reverse-engineeren, maar dan nog is het (zo goed als) niet mogelijk een volwaardige vervanger te maken.
Neem nu als voorbeeld OpenOffice.org, en dan zonder te kijken naar hoe het er uit ziet/hoe de gebruikers ervaring is. Kijk nu alleen naar het verschil tussen hoe je het document kunt opmaken/bewerken in het Open Office formaat en hoe je het kunt opmaken in .doc. Er valt meteen op dat als je meer wilt dan een beetje dikgedrukte kopjes, of schuine letters, hetzelfde document er heel anders uitziet in OpenOffice.org dan in Microsoft Word. Dat komt doordat het .doc formaat niet publiekelijk is, en er dus geen "goed alternatief" gemaakt -kan- worden.

Dus, @de mensen die zeggen "dan koop je toch geen Windows", dat is vaak niet echt een optie. Als jij als medewerker je presentatie/verslag/whatever wilt kunnen delen met je collega's zul je Microsoft Word moeten gebruiken. En guess what, er is geen MS Word voor Linux. (Wel eentje voor de Mac btw.) Wat zou een oplossing zijn?
Microsoft geeft de specificatie vrij van haar formaten zoals ze die intern gebruikt. Let wel, de -specificatie-, aan de hand van deze specificatie kunnen concurrerende producten -gemaakt- worden. Dit is hetzelfde als dat er bijvoorbeeld is afgesproken dat bouten/moeren/whatever een diameter moeten hebben van 5mm en linksdraaiend moeten zijn. Je kan aan de hand van die specificatie een bout/moer/whatever maken, maar het verteld je niet -hoe-. Je weet aan de hand van die specificatie niet waar je het van moet maken (ijzer, staal, aluminium of misschien een andere legering), je weet aan de hand van die specificatie niet hoe je het moet produceren (welke machines heb je nodig, hoe stel je die in, etc. etc), het enige wat je weet, is dat als je een bouw/moer/whatever wilt maken die bruikbaar is door de markt, dat die dan linksdraaiend moet zijn, en een diameter van 5mm moet hebben.

Dus voor zij die claimen dat het dom zou zijn als Microsoft deze gegevens vrijgeeft, sorry, maar je hebt geen gelijk. Microsoft zou hierdoor haar borderline-monopoliepositie op Office bestandsformaten kwijtraken waardoor er betere concurrentie kan zijn. Tuurlijk, dit kost Microsoft winst, maar het is noodzakelijk om de huidige borderline-monopoliepositie te verbreken.

Voor de mierenneukers die claimen dat Microsoft geen monopolie heeft citeer ik de Van Dale:
mo·no·po·lie (het; monopoliën, monopolies)
1 uitsluitend recht dat men bezit tot het verhandelen of het verrichten van iets
Go you, je hebt het goed opgezocht, en volgens deze definitie heef Microsoft inderdaad geen monopolie... of toch wel? Eigenlijk wel ja, ze hebben weliswaar niet officieel het alleenrecht, maar in de praktijk wel. Door er voor te zorgen dat de concurrentie geen concurrerende producten kan maken heeft het effectief wel het alleenrecht.

Voor de spelfeuten (sic.) onder ons, Firefox heeft een ingebouwd woordenboek. Je de Nederlandse versie hier downloaden: addons.mozilla.org/nl/firefox/downloa...

alturin | 27-02-08 | 22:02

Tjee wat wordt hier een handvol onzin als feiten gespuid. Denk daar maar over na.

Frankstuursel | 27-02-08 | 21:56

Mooi zo:D. Dat zal ze eens leren!

PimPamPetje | 27-02-08 | 21:27

Fuck op met die klote EU!!!

Henkieeee | 27-02-08 | 20:21

Goed zo Nelie, be hard on Microsoft, dat vindt Bill wel lekker.

dr Rechts | 27-02-08 | 19:35

ja, waar gaat dat geld heel? wie eist dat op?

Jazz87 | 27-02-08 | 19:25

@ Getson 27-02-08 @ 18:28

Tja, het had wat specifieker gekund, met name als ik zelf de discussie zou zijn begonnen. Maar goed, daar kan ik ook niets aan doen.

Wat mijn bezwaar tegen deze actie is, is dat Neelie het opneemt tegen een succesvol bedrijf waar heel veel mensen blij mee zijn.

Als zij nou echt begaan was met de martk, dan zou ze moeten bevorderden dat anderen toetreden. DAT doet ze nou net niet.
Stimuleer toetreders en geef hen een onevenredig voordeel. Dat klinkt misschien wat onwettig (zeker uit de mond van een jurist), maar dat heeft in de praktijk veel succes gehad in het verleden.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 18:53

*aait MS even over zijn bolletje*

porno-utopia.com | 27-02-08 | 18:37

Tyler-Durden 27-02-08 @ 18:08

Zeg dat dan gelijk.
Ik vind het belangrijk dat de europese markt beschermt wordt. Nelie vind dat MS de markt bedreigt. Noem het hoe je het wilt, monopolie of niet. Maar er gaat iets niet goed. Ik ben overigens niet tegen MS. Werk dagelijks met veel plezier met de producten. Maar blijf met je poten af van mijn markt en mijn positie als consument. Als Europa en de NMa aan het leren is om mijn markt en mijn positie te beschermen ten koste van een rijke monopolist dan heb ik daar helemaal geen problemen mee.

@Rabarberke 27-02-08 @ 18:05
Letterlijk is het geen monopolie.
Maar 95% van de markt in handen hebben lijkt er toch wel er veel op. Zifter.

An

Getson | 27-02-08 | 18:28

Het is wel een effectief monopoly. Dat is niet eens bedacht door de EU maar zo beoordeeld door een Amerikaanse rechtbank. Het hoger beroep op deze zaak is geschikt. Microsoft beloofde de API vrij te geven, precies wat EU wil.

Maar neem mijn woord er niet op aan:
en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_antitr...

vreesenbeef | 27-02-08 | 18:26

oeps - even corrigeren:

Ook de Nma en EU zijn lerende en weten dat ze microsoft onmogelijk op basis van de klassieke grondbeginselen van monopolisme {niet} kunnen vervolgen.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 18:10

@ Getson 27-02-08 @ 17:51

Geen sarcasme van me - ik ben serieus.

Zij hebben een sanctie opgelegd gekregen, definitief is die nog echt niet. Nu.nl enzo willen dat wellicht doen geloven, maar zo werkt de eu-regelgeving nou ook weer niet.

Tevens zal microsoft waarschijnlijk nooit officieel in het beklaagdenbankje komen voor monopolisme, simpelweg omdat dit veel te moeilijk is om aan te tonen. In theorie zal ik daardoor in deze discussie altijd mijn gelijk kunnen halen, maar daar gaat het niet om.

Wat mij zo stoort is dat de berichtgeving doet geloven dat het om monopolisme gaat, terwijl de werkelijk juridische achtergrond heel anders is. Er wordt niet 'per ongeluk' verwezen naar een `recent opgesteld voorschrift'. Ook de Nma en EU zijn lerende en weten dat ze microsoft onmogelijk op basis van de klassieke grondbeginselen van monopolisme niet kunnen vervolgen.

Deze boetes zijn vaak ook een wassen neus omdat ze die ook weer kunnen afkopen door investeringen 'van algemeen nut' te doen die bevorderlijk zijn voor de transparantie van de markt.

De grootste straf voor microsoft zal toch echt gevormd worden door de publieke opinie.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 18:08

Microsoft heeft geen monopolie!! Monopolie betekent dat een partij alleen in de markt staat en dat is onzin.

Microsoft zou een monopolie hebben als zijn het enige besturingsysteem voor PC zouden zijn en dat is niet zo.

Rabarberke | 27-02-08 | 18:05

@tyler
Volgens mij doe je het expres of probeer je sarcastisch te zijn... zo niet dan ben je wel heel dom aan het posten. Ik neem even het risico dat ik je sarcasme niet begrijp. En ga dus toch reageren.

Antitrust orders (of mededingingwet of concurentieregels) zijn er om de markt te beschermen tegen a. kartels. b. monopolies.

Microsoft is veroordeeld. Wat denk jij? Voor kartelvorming? Of misbruik van monopolie positie?

Getson | 27-02-08 | 17:51

Hoppa.. in 1 klap is Windows 7 nog €100,- duurder dan de belachelijke prijzen van Vista, en dan vooral Ultimate, nu al..

Duncank | 27-02-08 | 17:46

@ Sirach 27-02-08 @ 17:12

Aha - daar is de man terug waar ik in eerste instantie mee discusseerde.

Tja, ik claim ook helemaal niet meer te weten dan de commissie, ik claim alleen dat microsoft niet voor monopolisme vervolgd kan worden.
Nu wordt het monopolisme aangehaald terwijl microsft daar helemaal niet op aangesproken wordt:

".... failing to comply with a 2004 antitrust order to charge ``reasonable'' fees for patent licenses on operating system software..."

Jullie mogen gerust kritisch zijn over microsoft, maar doe dat dan op basis van feiten.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 17:23

@ DaG 27-02-08 @ 17:05

Kijk eens naar je bericht van:
DaG 27-02-08 @ 16:33

Jij begint met commenten bij een discussie waar je niet bij betrokken was.

Ik denk dat je jezelf moet na laten kijken want er klopt iets niet met je.
Beterschap !

Tyler-Durden | 27-02-08 | 17:17

Tyler-Durden 27-02-08 @ 16:54
Hehe veelzeggend genoeg dat je je eigen betoog kracht moet bijzetten met schelden bij gebrek aan beters. Ik heb weinig zin om op die manier door te gaan maar kan het niet laten nog even op te merken dat het erg grappig was om te lezen dat jij claimt meer economisch en zakelijk vernuft te hebben dan die Europese Commissie die het systeem in leve heeft geroepen. En lees alsjeblieft toch nog even mijn posts terug want volgens mij snap je nog steeds niet wat de hele issue was. Succes.

Sirach | 27-02-08 | 17:12

Dat hele boetebeleid van Neelie Kroes is gewoon weer een moderne vorm van protectionisme. Zegggen ze ook zelf bij de EU: "Toch zorgen de concurrentieregels ervoor dat het Europese bedrijfsleven als geheel beter kan concurreren op de wereldmarkt" (www.eu.nl/nederland/your_opinion/blog/...).

Robje | 27-02-08 | 17:10

Tyler-Durden 27-02-08 @ 16:54

Och kerel, op de eerste plaats haal jij middelbare school voorbeelden aan, ik reageer op je geneuzel. Op de tweede plaats:

Mevrouw Kroes,

In uw jeugd had de VOC ook een monopolie. Waarom heeft u toen niets gedaan ?

kusjes,

Tyler.

Hier bevestig je zelf je middelbare school niveau. Weet de leraar dat je stiekem op Geenstijl.nl zit? Ik heb argumenten genoeg gegeven voor mijn standpunten, lees ze maar na. En nu begeef ik me naar een ander topic. Misschien zijn we het daar wel eens... Mijn niveau is net té hoog om af te sluiten met een waardeoordeel, dus aju

DaG | 27-02-08 | 17:05

Alsof Bill daar wakker van ligt!
Die verdient miljoenen per dag en draait zich lekker nog een keer om in bed.

Maykiie | 27-02-08 | 17:00

@ DaG 27-02-08 @ 16:33

Ach gut - meneer kan het niet meer volgen ?

Als je zo overtuigt bent van je gelijk, dan kun je dat toch aantonen ? Laat dan maar eens zien waarop je je standpunten baseert want je hebt nog niets concreets laten horen.
Als het zo simpel ligt, kom er maar mee voor de dag - ik zal het met interesse lezen en met een open vizier. Ik laat mij graag overtuigen.

Leuk dat je gaat vergelijken op middelbare schoolniveau - als je daar je zelfvertrouwen vandaan moet halen in deze case, dan is het duidelijk dat je de puberteit nog niet bent ontgroeid. Ik dacht het al, en jij bevestigd het nu.

Rabarberke geeft praktijk voorbeelden waar je al niet uit komt.
En ik geef het je nog een op presenteerblaadje aan, dat ook als je het beredeneert, er fouten in je betoog zitten.

Toon het aan of zwijg puistenkopje.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 16:54

Het is geen verplichting om met Vista , XP of whatever te werken als je een nieuw systeem aanschaft.
Vaak wordt het gebruikt "omdat het er toch al op stond" maar dat wil niet zeggen dat je niet de vrije keus hebt om er een ander besturingssysteem op te zetten.
Het lijkt mij dan ook dat Microsoft weer moet bloeden voor de onwetendheid en halsstarrigheid van de consument.

djiezuskrijst | 27-02-08 | 16:54

Heb je terug van 100 miljoen?

Afz.

B. Gates

MacMaaz | 27-02-08 | 16:51

Tyler-Durden 27-02-08 @ 15:40

Om mij niet te verlagen tot jouw niveau vermijd ik hier waardeoordelen tegen jou. Wel wil ik er even op wijzen dat je volgens mij commentaar levert op mijn post, echter iemand anders hiervoor aanspreekt. Borderline-zwakzinnig misschien? Als jij ook maar een greintje zakelijk vernuft zou hebben, dan zou je inzien waarom de EU die boete geeft. Maar waarschijnlijk ben je daar toch niet toe in staat. Ik zal de rondjesdraaiende VMBO'rs wel even langssturen, om je Volkswagen te repareren, mocht je er ooit schade aan krijgen. Want op dat moment zijn jouw vmbo'ers wel nuttig en draaien ze rondjes om jou! Als je het niet erg vindt hang ik even mijn vwo-diploma recht. het is spontaan scheef gaan hangen van je LWOO gelul.

DaG | 27-02-08 | 16:33

@ mezelf

de eerste was = wat
de tweede was = is

Tyler-Durden | 27-02-08 | 16:03

Godzijdank hebben ze in Las Vegas het Paris hotel gebouwd.
Ik wilde altijd al de eifeltoren op, maar ik wilde niet gebruik maken van iets was frans was..........

* VIVA LAS VEGAS *

Tyler-Durden | 27-02-08 | 16:03

@ sirach

Hoe is het bij jou op het werk eigelijk ?

Geef jij wel alle bedrijfsinformatie gewoon aan jan en alleman weg omdat je je daar moreel toe geroepen voelt ? Ook wanneer dat je je baan kan gaan kosten ? Eventuele winstpercentages, analyses ?

Tyler-Durden | 27-02-08 | 16:01

Wat doet Neel aan het oliekartel??

proost

Veldwebel | 27-02-08 | 16:00

@sirach

Dat 'op slot' valt wel mee hoor. Iedereen kan programma's ontwikkelen op Microsoft platform. Microsoft wil gewoon niet alle code prijsgeven die ze in Windows hebben. Verder wil ik dat partijen die over microsoft hun policy klagen ook wel eens zien als van hen gevraagd wordt hun source codes vrij te geven. Dan hoor je ze ook niet meer.

Rabarberke | 27-02-08 | 15:57

Touareg.

Porrello | 27-02-08 | 15:56

@Tyler-Durden 27-02-08 @ 15:40

En daar ga je de mist in.
Touarec rijders moet een kaart krijgen, omdat ze anders niet door het dorp kunnen rijden terwijl cayenne, ehh, Lada Niva rijders dat wel kunnen omdat ze de kaart hebben. Er hoeft niets aangepast te worden, er moet alleen vrijgegeven worden hoe men kan rijden.
Dat is al in 2004 tegen MS gezegd en dat hebben ze al 4 jaar dus niet gedaan.
Hence, de boete.
(en ik heb lekker toch wel gelijk want MS heeft de boete gekregen, lekker puh :) )

Kipz0r | 27-02-08 | 15:54

Leuker kunnen we het niet maken..

JensDensen | 27-02-08 | 15:47

@ Sirach 27-02-08 @ 15:16

Het is mij duidelijk - u bent borderline zwakzinnig.
Alle argumenten en eventuele voorbeelden ten spijt kom je weer terug dat Microsoft niet de concurrentie onevenredig mag benadelen.

Dat doen ze ook niet mammeloe !
Laat het even bezinken en bedenk dan dat het heel normaal is als bedrijf dat je niet je eigen produkten laat gebruiken voor andermans doeleinden die jij niet zelf wilt.

Jij lult over win amp terwijl win amp gebruik wil maken van Windows. Win Amp WIL dat dus. Dat hoeft niet. Ze kunnen ook voor een Mac kiezen.
En als Mac ze niet bevalt dan moeten ze maar wat anders verzinnen. Dat is de verantwoordelijkheid van Win Amp en niet van Microsoft.

Je bent echt van de ratten besnuffeld als je nog steeds zo'n standpunt aanhangt. Je mist enig economisch vernuft, je zakelijk instinct komt niet verder dan dat van een doperwt en de gemiddelde VMBO'er draait rondjes om je als het aankomt op verbanden leggen.

Laatste voorbeeld en daarna stuur ik je weer de ongewisse boze wereld in:
Als je met je Touarec (win amp) wilt rijden door bepaalde delen van graft De Rijp (Microsoft) dan zul je merken dat je auto soms te breed is voor bepaalde straten.
Moet de hele infrastructuur van een dorp veranderd worden, huizen afgebroken worden en mensen verhuizen omdat je in je Touarec anders niet kunt rijden ? Zolang je niet Tyler bent is het antwoord NEE.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 15:40

Ordinaire belastingheffing, laaghangend fruit. 'iedereen' betaalt uiteindelijk die belasting. Lang leve 'marktfalen', met die theorie kunnen ze ook alles maken. Universeel inzetbaar.

JensDensen | 27-02-08 | 15:38

Paar typefoutjes maar de strekking is duidelijk.

Sirach | 27-02-08 | 15:37

Volgens mij vergeet u het onderscheidt te maken tussen het besturingssysteem en de gebruiksprogramma's zelf. Als ik een bedrijf ben dat graag een programma vergelijkbaar als Microsoft Word wil maken, dan ben ik genoodzaakt mij te richten op Windows. Immers, Windows heeft met afstand de meeste computers in bezit en het is dus wel zo handig je niet te richten op de 2% markwaarde van Linux. Maar, Windows maakt het mij als bedrijf onmogelijk om dit programma op de markt te brengen, omdat ze in Windows bewust allerlei obstakels aanbrengen waardoor mijn programma het niet doet op Windows. Is dat eerlijk? Windows is wijdverspreid en goed, gefeliciteerd daardoor. Maar geeft hun niet het recht om met behulp van Windows ook nog eens de markt in gebruiksprogramma's te domineren, niet omdat hun programma's beter zijn maar omdat ze het concurrenten onmogelijk maken.

Sirach | 27-02-08 | 15:36

En daarom gebruikt iedere verstandige man Linux.

Lindeboom | 27-02-08 | 15:33

Rabarberke 27-02-08 @ 15:21
Dat zal best maar ook dat verandert er niets aan dat Windows concurrentie onevenredig benadeelt. Kunnen er nog zoveel alternatieven zijn, als door slimme marketing van hun kant niemand bij die alternatieven terechtkomt en zij Windows op slot blijven gooien dan zijn ze terecht strafbaar. Dus sorry maar dat verandert weinig aan de zaak.

Sirach | 27-02-08 | 15:25

@sirach

Jij bent als consument echt uitgeluld als je niet weet dat er een alternatief voor Microsoft Windows en Powerpoint is.

Rabarberke | 27-02-08 | 15:21

Rabarberke 27-02-08 @ 15:06
Hahaha over die belastingaangiftes, de helft van alle aangiftes moet geloof ik opnieuw gedaan worden. Foutje van de belastingdienst. Ik wil tevens de keus voor een belastingdienst die sneller uitbetaalt in ruil voor 0,4% van het totaalbedrag.
Owh en mijn B&O tv communiceert alleen goed met een bijbehorende B&O telefooncentrale en niet met die van LG...

Porrello | 27-02-08 | 15:20

Tyler-Durden 27-02-08 @ 14:59
Microsoft mag best haar producten verkopen maar niet op een dusdanige manier dat concurrentie onevenredig benadeelt wordt. En nu kan jij er weer allemaal mooie dingen bijhalen als egocentrisme en grootse revoluties door bedrijven, maar dat heeft er geen zier mee te maken. In Europa zijn er regels die valse concurrentie tegengaan. Dat doen we omdat de consument in Europa vooropstaat. En als je je dan niet aan de regels houdt kun je nog zoveel mooie revoluties in gedachten hebben als Microsoft, maar je bent gewoon strafbaar. Dus hou je alsjeblieft gewoon bij het onderwerp zonder er revoluties en egocentrisch gedachtengoed met de haren bij te slepen.

Sirach | 27-02-08 | 15:16

Voor 899 miljoen kan Neelie een fraaie kroes maken. Samen met oom Bram?

Van Druten | 27-02-08 | 15:12

En ik wil andere software om BTW aangiftes te doen. Ik kan de btw aangifte al niet meer via een normaal aangiftebiljet doen, nu moet dat allemaal via een bepaald softwarepakket van de belastingdienst op internet. Ik snap er niets van. Ik wil betere en gebruiksvriendelijkere software!

Rabarberke | 27-02-08 | 15:06

Ik wil een langer droogprogramma in mijn vaatwasmaschine. De vaat komt er niet droog uit. D'r zit een Microchip 16F627 of zo in, iemand een alternatief programmaatje?

Rabarberke | 27-02-08 | 15:04

Sirach 27-02-08 @ 14:52
Ik begrijp je probleem dat het aanbod er niet is, maar dat komt door het goede beleid van Microsoft. Als er genoeg vraag zou zijn naar een aanbieder van een ander OS dan zou die er echt wel komen. Met goede investeringen zou dat OS dan misschien wel standaard geleverd kunnen worden bij bepaalde merken pc´s (zoals dat met Mac nu het geval is).
Zou deze boete nu echt verandering brengen in de 'monopoliepositie' van Micorosoft? Het is hoogstens een beetje lastig voor Microsoft, maar zorgt niet direct voor andere aanbieders.

Porrello | 27-02-08 | 15:03

Neem dan Apple met hun presentatiesoftware die zodra je 't OS update verdwenen is (hoewel betaald) en niet meer terug te vinden is.

Rabarberke | 27-02-08 | 15:01

@ Sirach 27-02-08 @ 14:52

Dat kan wel zijn, maar Microst mag gewoon zijn produkten verkopen. En als zij nou zo ver voor zijn dat ze daardoor zoveel marktaandeel hebben, dan is dat gewoon hun goed recht.

Zonder hulp kun je er wel uitkomen. Je redeneert alleen heel egocentrisch en denkt dat de ander dan maar zich moet aanpassen omdat meneer het niet zint. Je zou ook zelf actie kunnen ondernemen. Het zit JOU toch dwars ?

De grootste revoluties in de wereld zijn niet door regeringen opgestart of door grote bedrijven, maar door initiatiefnemers. En niet door gepeupel dat lijdzaam toekijkt en nog steeds hoopt dat papa of mama komt helpen omdat meneer het niet alleen kan.
Je lijdt aan het calimerocomplex.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 14:59

899 miljoen Dollar, dat is hier ongeveer twee haribo kikkertjes in de voetbalkantine.

gwx-_ | 27-02-08 | 14:55

@sirach

Hun? Je kunt linux met Openoffice nemen, zit ook een tekstverwerken en een presentatieprogramma bij. Graties. Genoeg keus dus. Het probleem is dat je het niet weet. En omdat jij iets niet weet denk jij dat jij geen keuze hebt.

Tiep Linux en/of Openoffice in op Google en je komt zoveel links tegen dat je scheel ziet voordat je ze allemal hebt bezocht.

Rabarberke | 27-02-08 | 14:55

Porrello 27-02-08 @ 14:41
Tenzij je uitgaat van ieders goede wil kan een vrije markt economie alleen maar bestaan onder een controllerende overheid. Als er nog maar één mark brood in de supermarkt ligt voor 5euro koop ik die, net zoals ik ook maar dat Windows koop omdat ik nu eenmaal niet zonder een goed functionerende pc met bijbehorende powerpoint/word etc kan. En ik koop dan Windows omdat ik geen andere keus heb. En dat komt niet omdat Windows nu zo supergoed is, maar omdat ze de markt zo slim in handen hebben. Dus zonder de hulp van een sterker orgaan, kom ik er als consument gewoon niet uit.

Sirach | 27-02-08 | 14:52

Ik wil trouwens een ander wolprogramma op mijn Miele wasautomaat. Wie levert me dat?

Rabarberke | 27-02-08 | 14:51

@adtheist

Ah dat zei je niet. Nou het staat er in. Maar wat zegt dat? Dat het reklamebureau waar Microsoft hun media tour heeft laten maken misschien een illegale kopie van dat pakket gebruikt. Niets meer en niets minder.

Weet je hoeveel illegaal beeldmateriaal bedrijven in hun publicaties gebruiken, soms zelfs tegen beter weten in?

Rabarberke | 27-02-08 | 14:49

hoe zit het met de dominante positie van de pvda in 0031 ?
kunnen we hier geen megaboete aan geven?

Larry B. Max | 27-02-08 | 14:44

Mevrouw Kroes,

In uw jeugd had de VOC ook een monopolie. Waarom heeft u toen niets gedaan ?

kusjes,

Tyler.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 14:43

@ Rabarberke 27-02-08 @ 14:35
Open die geluidsbestandjes eens met notepad......

adtheist | 27-02-08 | 14:42

@Sirach 27-02-08 @ 14:16
Dan komen we bij het beleid. Het is de taak aan een andere software leverancier een OS te ontwikkelen dat zich onderscheidt van Microsoft. Verschillende punten van onderscheiding kunnen zijn; design, prijs, functionaliteit of bijvoorbeeld een open source techniek.
Als ik een pc voor een kleine meerprijs kan aanschaffen met een ander OS met subliem design en open source techniek waardoor ik ook andere programma's goedkoper kan aanschaffen zou ik dit zeker doen.
Ik zal niet ontkennen dat dit lastig is gezien de positie van Microsoft, maar alsnog niet de taak van de overheid.
Zoals Rabarberke 27-02-08 @ 14:21 zegt kan ik nog wel 100en dingen opnoemen waar we dan mits consequent ook op moeten ingrijpen.

Porrello | 27-02-08 | 14:41

Of die wikipedia auteur heeft natuurlijk zijn Windows XP van usenet geplukt. Ook goed mogelijk.

Rabarberke | 27-02-08 | 14:40

-weggejorist-

Moozart | 27-02-08 | 14:39

@ adtheist 27-02-08 @ 14:29

wmpaud1.wav t/m wmpaud9.wav

Tyler-Durden | 27-02-08 | 14:39

@adtheist

Overigens is het onzin dat het onmogelijk is om te concurreren tegen iemand met gratis producten. Er is genoeg gratis spul, maar toch betaal ik liever voor iets omdat ik dan ondersteuning kan eisen. Verder kun je software gratis weggeven maar b.v. met reklame je inkomsten genereren.

Kijk je puur naar kwaliteit en functionaliteit dan kan geen enkel e-mail programma met mutt concurreren. Het probleem is alleen dat je er met de gemiddelde halve hersencel van de computergebruiker niet mee kan werken.

Rabarberke | 27-02-08 | 14:38

Lying Dutchman 27-02-08 @ 14:10

Oei, teer snaartje geraakt merk ik.
travestie, homofiele rimsex hebben niet mijn directe intresses, maar als dit het eerste is wat in je opkomt:
Have fun!

Eigenlijk is u een zielig, dom blatend figuur.
Niet meer het reageren waard.

Pipo_de_C | 27-02-08 | 14:35

@adtheist

Tuurlijk, het reguliere wikipedia geblaat. Ik heb die directory hier ook en ik heb daar precies negen geluidsbstandjes inzitten en verder niks. Ik denk dat die wikipedia auteur zelf een illegale kopie van Sound Forge heeft geinstalleerd...

Rabarberke | 27-02-08 | 14:35

De weg tussen Tyler's huis en Tyler's werk had door Tyler een stuk efficiënter aangelegd kunnen worden dan door Rijkswaterstaat.

Tevens zou ik graag zelf willen bepalen welk nummer ik plaats op mijn nummerbord. TYLER1 vindt ik leuker dan 83-RX-FJ.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 14:34

@ Rabarberke 27-02-08 @ 14:24
Wat je ook vindt van wordperfect en lotus123, het blijft een feit dat het als producent onmogelijk is om te concurreren met gratis producten.

Persoonlijk vind ik dit wel een leuk stukje uit de wikipedia pagina:

"A cracked edition of Sony Sound Forge 4.5 was likely used to make the sound files for the Windows Media Player tour in Windows XP. At the end of all the files in C:\WINDOWS\Help\Tours\WindowsMediaPlayer\Audio\Wav it has "LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"[20]"

adtheist | 27-02-08 | 14:29

@sirach

Niemand verplicht je om een PC te kopen waar Windows op zit. Je kunt een PC kopen en daarnaast een besturingssysteem. Afhankelijk van welke winkel je bezoekt kun je kiezen. Mensen willen Windows omdat er veel mee kan, daarom kopen ze het erbij.

Rabarberke | 27-02-08 | 14:29

Sirach 27-02-08 @ 14:23

Misschien ligt het wel aan de winkel waar je komt ?

Tyler-Durden | 27-02-08 | 14:28

@adtheist

Wordperfect voor DOS was gewoon een complete ramp. Toen kwam Microsoft met het grafisch georienteerde Word uit. Veel gemakkelijker en beter om mee te werken. Zo had je ook Lotus123 als spreadsheet. Complete ramp. Microsoft Excel was een verademing.

Rabarberke | 27-02-08 | 14:24

Rabarberke 27-02-08 @ 14:18
Is dat niet het ultieme voorbeeld van hoe sterk de monopoly positie van Microsoft is? Volgens u werken die systemen perfect, maar toch heb ik er nog nooit van gehoord. Nog wordt mij er ook maar iets over verteld in de winkel, waar ik slechts de keuze kreeg tussen een pc met Windows en een anderhalf keer zo dure Apple. Als het zo goed is, waarom krijg ik die keuze er dan niet ook bij in de winkel?
Ik kan maar twee dingen bedenken, of het is toch niet zo goed, óf/en Windows heeft de markt in zijn greep met contracten waarin bij voorbaat bepaald wordt dat men alleen Windows op zijn pc's installeert.

Sirach | 27-02-08 | 14:23

Ik, als ontwikkelaar van lettertypen voor verkeersborden ben van mening dat de ANWB mij schaadt omdat ik geen mogelijkheid krijg mijn font op die borden te plakken. Verkeersgebruikers zijn nu verplicht dat ene font te lezen! Schande!

Rabarberke | 27-02-08 | 14:21

@ Porrello 27-02-08 @ 14:12

Misbruik van de machtspositie heeft wel geleid tot wat Microsoft nu is. Zo was er ooit Wordperfect wat werd verdrongen door een gratis variant van MS. Hoe kun je als bedrijf concurreren met gratis producten van de concurrent? Er zijn legio voorbeelden en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Mic... .

adtheist | 27-02-08 | 14:21

zou het niet leuk zijn als microsoft nu zou zeggen dat ze stoppen met het leveren van hun software in europa? dan zijn er heel veel mensen de lul, maar als troost is Neelie keihard gepwned.

kudtjepikandijvie | 27-02-08 | 14:21

Waarom heeft de ANWB eigenlijk een monopolie op verkeersborden?

Rabarberke | 27-02-08 | 14:19

@ ratherbedownthepub 27-02-08 @ 14:12

koop een Mac

krem | 27-02-08 | 14:18

@ratherbedownthepub

Dan neem je OpenBSD uit Canada, daar mag je alles mee. En het is gratis ook. Er draaien fantastische paketten op, zoals mutt,, mysql, emacs, tin, links. Daarnaast natuurlijk grafische paketten als gimp, xfig, qcad - openoffice draait er op en in linux emulatie wat je maar wilt. En natuurlijk de pf firewall, de beste ter wereld. Verder is OpenBSD heel veilig. Installatie is ook heel makkelijk, als je maar weet hoe je je schijf zelf partioneren moet.

Rabarberke | 27-02-08 | 14:18

Porrello 27-02-08 @ 14:12
De consument kan in dit geval op zichzelf alleen amper een vuist vormen. Je kunt wel als consument besluiten lekker geen windows te kopen maar wat dan? Je hebt in deze tijd nu eenmaal een pc nodig en op dit moment kom je dan niet onder windows uit. De overheid is juist bij uitstek geschikt om dit op te lossen aangezien zij buiten de methode 'ik koop lekker geen computer meer' ook dwingendere maatregelen kan toepassen.

Sirach | 27-02-08 | 14:16

@ Tyler_Durden
Microsoft remt de ontwikkeling wel, onder andere door hun software pattent. Natuurlijk is het aan de ene kant begrijpelijk dat je je producten wilt beschermen, maar door de aard van software ligt dit gewoon anders. Het is net een taal. En het zou lekker worden als elke keer dat jij een bepaalde zin of theorie gebruikt je iemand geld zou moeten betalen. Remt de ontwikkeling van ideeen behoorlijk.

Daarnaast staat er volgens mij zelfs in verschillende gebruikersovereenkomsten van Microsoft dat je het product niet mag gebruiken voor kritiek op microsoft. Een beetje hetzelfde als een pen waarmee je niet negatief over de fabrikant mag schrijven. Lijkt me een aanrdig voorbeeld van misbruik van je machtspositie.

ratherbedownthepub | 27-02-08 | 14:12

Over het belemmeren van de vrije markteconomie kan ik zeggen dat ik als strategisch marketeer vind dat de consument hierin moet beslissen en niet de overheid. Zoals de comsument alle bedrijven af kan straffen.

Als ik ergens anders een beter OS kan kopen en ik wil dat. Of ik wil een goedkoper OS dan koop ik dat toch? Het is echter nu het geval dat die aanbieders er niet zijn. Dat veel pc's standaard uitgerust zijn met Windows is simpelweg een goed strategisch beleid.

Porrello | 27-02-08 | 14:12

@ Rabarberke 27-02-08 @ 13:29
Zo is het ook wel weer! +1

Postzegel | 27-02-08 | 14:10

@Pipo_de_C 27-02-08 @ 14:03
Oh, ga jij ook nog even interessant lopen doen. Ben je wel wat laat mee. Beetje traag, maar dat klopt ook wel als je alle kenmerken van het downsyndroom opsomt. Ga weer lekker buitenspelen Corky en voeg echt eens wat toe. Moet je wel even wachten tot één van je favoriete onderwerpen aan de orde is, travestie, homofiele rimsex, miniatuurtreinen en snorren...

Lying Dutchman | 27-02-08 | 14:10

ROFLOL @ Rabarberke 27-02-08 @ 14:07

Tyler-Durden | 27-02-08 | 14:09

Lying Dutchman 27-02-08 @ 14:01
Alles leuk en aardig die filosofie maar Microsoft is dondersgoed op de hoogte van de regels in Europa en men belazert de boel dus expres. Daar kan je nog zoveel bedrijfsfilosofie tegenaan gooien, maar het verandert er niks aan dat Microsoft gewoon fout zit.

Sirach | 27-02-08 | 14:08

Ik heb helaas ook maar de keuze uit 1 belastingdienst.

Rabarberke | 27-02-08 | 14:07

Gewoon een mac kopen!

je weet het | 27-02-08 | 14:01

@Sirach 27-02-08 @ 13:52
Monopolistische praktijken, kartels en asymmetrisch verdeelde kennis worden vaak aangehaald als potentiële problemen die in een vrije-markteconomie kunnen bestaan. Het bias van de kennis kan leiden tot wat velen als kwaden van zulke economieën zien, zoals insider handel, prijsafspraken, ongunstige selectie, het morele gevaar van uithollen. Sommigen geloven dat het begrip van een vrije markt inherent onbereikbaar is omdat zij stellen dat de overheden eigendomsrechten creëren en fundamenteel betrokken zijn bij markten door de handhaving van dergelijke rechten. Maar wie gaat dat dan eigenlijk allemaal bepalen. Ik hoop dat Microsoft afziet van betaling. Ik baal er ook van dat ik mijn succesagenda niet kan vullen met de agenda van de Hema. Scheelt €8,50.

Lying Dutchman | 27-02-08 | 14:01

Ach ja, u weet het dus op voorhand al beter dan die dikbetaalde poenverdieners daar. Sorry maar op die manier kun je iedere discussie wel om zeep helpen met je eigen waarheid. Ik wil best geloven dat men niet altijd de zuivere waarheid spreekt, maar ik weet ook dat je voor een boete als deze een goede onderbouwing nodig hebt. En iets zegt me dat die van hun beter is dan die van u.

Sirach | 27-02-08 | 14:00

Ik zou nog wel een aantal dingen willen weten. Is deze boete na meermaals te hebben gewaarschuwd? Waarop is het bedrag gebasseerd? Wat wordt er met het geld gedaan? Wat als ze niet betalen?
Is het niet gewoon een manier op de 'monopoliepostistie' van Microsoft aan te pakken en dat dit dan toevallig iets is waarop ze hen op kunnen pakken?

Porrello | 27-02-08 | 14:00

@sirach

Een persbericht van de europese commissie? Ik ben benieuwd naar het persbericht over die 'assistenten' die rijkelijk beloond zijn met gemeenschapsgeld. Het is al eerder voorgekomen dat die hele europese commissie vanwege corruptie naar huis is gestuurd.

Rabarberke | 27-02-08 | 13:58

MacOS, voorgeinstalleerd: o.a.

- Safari webbroswer. Waar is de lawsuit van Opera?
- Mail programma. Waar is de lawsuit van Eudora?
- Garage band. Waar is de lawsuit van Steinberg?
- iTunes. Waar is de lawsuit van ehh
- Quicktime. Waar is de lawsuit van Real Video?

En waar is de boete van dat ouwe lijk uit Brussel?

Rabarberke | 27-02-08 | 13:56

Rabarberke 27-02-08 @ 13:52
Ik lees toch heel duidelijk in het persbericht dat Microsoft bewust de deur op slot doet dus zo makkelijk is het toch niet.

Sirach | 27-02-08 | 13:56

@ Kipz0r 27-02-08 @ 13:50

Jij bent raar.
Lees eerst maar eens wat Rabarberke hierboven schrijft voordat je Tyler aanschrijft.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 13:53

@mezelf: Fijn lezende zin die eerste..
zo=zou

Kipz0r | 27-02-08 | 13:53

Onze Neelie beboet Microsoft.
En de belastingdienst (draaiende op windows) raakt gelijk 700.000 aangiftes kwijt.
Ziet u de link?

Cazi | 27-02-08 | 13:52

Waarom krijg ik als ik elke keer een nieuwe TV koop altijd dezelfde kutzenders en kutprogramma's en waarom mag ik zelf niet op de TV uitzenden? Wat is dat voor machtsmonopolie van de overheid en de commerciele omroepen?

Waar is mijn frequentie als zeer kleine omroep? Waarom heb ik geen toegang tot al die televisies?

Als zeer kleine softwareontwikkelaar krijg ik van Microsoft Visual Basic .Net Express edition helemaal gratis, inclusief license management en installer en ik kan meteen mijn programmaatje wereldwijd distribueren.

Rabarberke | 27-02-08 | 13:52

Lying Dutchman 27-02-08 @ 13:43
Hoeveel normale computers zijn er die je kunt kopen zonder dat windows erop in voorgeinstalleerd? Twee, drie procent? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat het een hele klus is om er eentje te vinden. Dus hoe moet een concurrent zich er dan tussen wringen?
Onze hele vrije markt economie is erop gebaseerd dat de consument keuze heeft, zodat het producenten onmogelijk gemaakt wordt misbruik van hun positie te maken. Indien een producent dus een monopoly positie bezit en andere producenten het onmogelijk maakt zich hierin te mengen ben je strafbaar. Als je dit toestaat kun je immers het hele vrije markt systeem over boord gooien.

Sirach | 27-02-08 | 13:52

KOmt die 900 miljard euro nog terug naar mij en andere windows kopers?

Crak-ho | 27-02-08 | 13:51

@Tyler-Durden 27-02-08 @ 13:44

Hitler was in 1938 ook geen massamoordenaar, als hij toen gestopt was zo dat ook zo blijven.
Microsoft krijgt nu een boete omdat ze een hele grote kans maken op een monopolie en dat moet worden tegengegaan. Ze gaan wèl technische vooruitgang voor de concurrent tegen, aangezien de concurrent geen kans krijgt om hun product op een basisinstallatie te krijgen bij een nieuwe pc.
Of kan je alle andere besturingssystemen al bij elke pc krijgen?

Kipz0r | 27-02-08 | 13:50

Dus om de marktleider DWANGmaatregelingen op te leggen kan Kroes de markt 'vrijer' maken? Orwelliaanser kunnen we het niet maken!

Pierke Smulders | 27-02-08 | 13:50

ik zeg belasting verlaging...

Kippenvoer | 27-02-08 | 13:48

@ daG

je hoeft geen Windows te gebruiken..

krem | 27-02-08 | 13:48

@kipzor

Lees die licentie van BSD nou maar door dan zie je dat er genoeg ruimte is om die tcp stack te jatten zonder dat je er naar refereert.

Rabarberke | 27-02-08 | 13:48

@ mezelf

zucht........... broodje bassie worst & typen tegelijk..........

kopt = klopt
gedragen = gedragingen
overeenkomst = overeenkomstig

* zet voortaan fles Sjon Walker niet meer op lunchmenu *

Tyler-Durden | 27-02-08 | 13:47

@dag

Ja en? MacOS is ook op elke Mac voorgeinstalleerd. IBM, Dell en HP leveren ook Linux voorgeinstallerd. En je kunt een PC kopen zonder Windows er op.

Volkswagen en Volvo leveren hun auto met embedded software en ik zie geen floppy drive waarin ik een nieuwe knipperlichtmodule kan installeren.

Elke Senseo koffiezetter komt ook met het besturingssysteem pre-installed. En hoewel ik zo een paar verbeteringen zou weten, zie ik niet hoe ik op dat ding moet inloggen om ze door te voeren.

Rabarberke | 27-02-08 | 13:47

Neelie Smit Peper Paarlberg Kroes hoort zelf in de gevangenis te zitten.

Als ik microsoft was zou ik maling hebben aan die boete. Alles draait op Windows binnen de EU en uiteindelijk trekt de EU dan aan het kortste eind.

LoL @ Sévèke | 27-02-08 | 13:44

@ DaG 27-02-08 @ 13:29

Microsoft is GEEN monopolist. Zij voldoen niet aan de vorm van een zuiver monopolie.
Zoek eerst het woord maar eens op in het woordenboek.

Dat ze een groot deel van de markt beheersen kopt wel, maar hun gedragen zijn niet overeenkomst met een monopolist.
In de definitie van monopolist zou Microsoft technische vooruitgang moeten remmen terwijl zij zelf en hun reputatie ervoor zorgen dat er juist méér technische ontwikkeling ontstaat.

Er is nog altijd wel een keuze - niet alleen om geen pc te kopen - en ja, je zult dan soms wat meer moeite moeten doen, maar een monopolie is het absoluut niet.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 13:44

@Sirach 27-02-08 @ 13:33
1. Je kan zeker computers kopen zonder MS Windows.
2. Logisch toch, ze beschermen hun paradepaardje waarmee ze de wereld hebben veroverd. Dag mag toch? Zij hebben hun winsten jarenlang in innovaties gestoken.
3.Uiteraard. Met opzet zelfs. Zie punt 2.
4. Dan zullen deze concurrenten met een produkt op de markt moeten gaan komen dat BETER is dan MS Windows. Moeten ze hetzelfde traject gaan volgen wat MS heeft gedaan. Maar dat kost geld. En veel tijd.

Verder moet je iemand die je een vraag stelt nooit dom noemen, anders heb je natuurlijk niks te zoeken op een forum als GS. Ik beledig jou ook niet. Tenminste nog niet.

Lying Dutchman | 27-02-08 | 13:43

@rabarbeke.
Waarom denk je dat ook opensource een licentie heeft?

Weet je wat, volgende keer jat ik je kerstlichtjes die buiten in je boom hangen, omdat ik ze kan zien en er zo bij kan...

Kipz0r | 27-02-08 | 13:43

@Rabarberke<br> <br>
Prima dat MS dat zo goed voor zichzelf gergeld heeft. Doet er niets aan af dat hun verkeerde gedrag terecht wordt afgestraft.

vreesenbeef | 27-02-08 | 13:41

@Rabarberke 27-02-08 @ 13:36

Omdat Microsoft op bijna elke nieuwe pc is voorgeinstalleerd en mede daardoor op bijna elke pc ter wereld is. Verder zal Winamp het nooit voor elkaar krijgen zijn product voorgeinstalleerd op Windows te krijgen.

DaG | 27-02-08 | 13:41

@vacature

Bwah, ik heb over keuze van pakketten om dingen te doen op Windows NOOIT te klagen gehad. Altijd genoeg keus. Moet je hetzelfde eens proberen op MacOS of Linux. Of IBM OS2/Warp, ook zo veelbelovend.

Rabarberke | 27-02-08 | 13:37

Tyler-Durden 27-02-08 @ 13:33
pff... sorry... beetje verkeerde knip en plak.

Getson | 27-02-08 | 13:36

@dag

Dan maakt Winamp toch alleen maar software voor MacOS?

Waarom moeten ze per se software maken voor Windows?

Oooh omdat Microsoft zo'n grote installed base heeft.... ja en aan wie hebben ze dat te danken? Aan zichzelf toch?

Rabarberke | 27-02-08 | 13:36

@ Getson 27-02-08 @ 13:27
Dat klopt. Maar dat maakt jouw VW deur vergelijking nog wel dom.

Getson | 27-02-08 | 13:35

Tyler-Durden 27-02-08 @ 13:23
Volkswagen is geen monopolist. Je kunt ook een BMW kopen en dan moet je er een BMW deur bij nemen als je de originele stukrijdt. Overigens is de hele situatie anders: er zijn ontelbare bedrijfjes gespecialiseerd in bepaalde soorten software terwijl een deur gewoon een deur is. Bovendien gebruikt Microsoft ook veel patenten van andere bedrijven (lees Apple). Ze hebben bijna niets zelf verzonnen.
Wat de EU hier doet, is gewoon de marktwerking bevorderen, iets wat ze zelfs nog wel meer zouden mogen doen.

Vacature | 27-02-08 | 13:34

Lying Dutchman 27-02-08 @ 13:23
Knul, in die twee posts van mij is het onmogelijk de stelling er niet uit te houden met onderbouwing. Ik zal het nog eens voor je doen.

Stelling: Microsoft heeft een monopoly positie en maakt daar misbruik van.
Onderbouwing:
1. Je kan geen computer kopen zonder dat daar al Windows op zit.
2. Windows werkt mogelijke concurrenten tegen doordat ze in Windows foefjes inbouwen waardoor programma's moeilijker met elkaar communiceren.
3. Windows heeft dus een automatisch voordeel bij het verkopen van hun mediaplayers en rotzooi omdat zij wel precies weten hoe je ze correct programmeert voor Windows.
4. Doordat de concurrentie dus in een veel moeilijkere positie zit, is het voor Windows geen probleem iedere twee jaar nieuwe besturingssystemen te pruduceren die heel toevallig niet compatible zijn met oudere programma's (Word, Powerpoint etc) en je die dus ook opnieuw moet aanschaffen.

Snap je? Zelfs als dit allemaal onzin is, getuigd het nog steeds van enorme domheid van jouw kant dat je dit niet uit mijn twee posts kon halen.

Sirach | 27-02-08 | 13:33

@ Getson 27-02-08 @ 13:27

Microsoft dwingt ook niemand om hun produkten te kopen......................

Tyler-Durden | 27-02-08 | 13:33

@kipzor

Tsja, bsd open source license en dan klagen over dat er gejat wordt???

Rabarberke | 27-02-08 | 13:33

Oh sorry Tyler, die Volvo is natuurlijk een volkswagen haha!

DaG | 27-02-08 | 13:30

Tyler-Durden 27-02-08 @ 13:23

Jij snapt het probleem niet. Vergelijk die Volvo van je eens met Windows. De auto zelf is de basis, net als Windows. Vervolgens wil je mooie nieuwe leren bekleding in je volvo of leuke velgen! De bekleding en de velgen van een bepaald merk zijn hartstikke goed, misschien nog wel beter dan die van Volvo zelf. Kijk nu eens naar Windows. Veel applicaties zijn een stuk beter dan de standaardapplicaties van Microsoft. Vergelijk de Media Player eens met Winamp! Nu maakt Volvo het voor jou onmogelijk om die nieuwe velgen erop te zetten of die leren bekleding, omdat ze de wielen en de stoelen zo maken, dat ze alleen voor Volvo producten geschikt zijn. En vervolgens stel je je eens voor dat bijna alle auto's Volvo's zijn! Lekker oneerlijk dan toch voor die fabrikant van de leren bekleding of de velgen! En precies dat doet Microsoft met zijn Windows!

DaG | 27-02-08 | 13:29

@kanhetnietlaten

Gelul. Ik wil geen Gimp, ik wil Photoshop. Ik wil geen xfig, ik wil Autocad. Ik wil een fatsoenlijk power management systeem voor mijn laptop en ik wil niet dealen met partijen als Redhat en Novell die linux hebben gecommercialiseerd. Ik wil geen slackware die geen fatsoenlijke package manager heeft en niet Ubuntu wat een ramp is. Debian is zielig.

Ik wil geen applicaties moeten compileren tijdens installatie of kernels moeten upgraden/compileren om een nieuw randapparaat aan de praat te krijgen.

Verder wil ik gebruik maken van diensten die mijn bank en boekhoudsoftwareleverancier op internet aanbiedt en dat lukt niet met Linux.

Jij mag van mij linux gebruiken, maar maakt het niet mooier dan dat het is.

Rabarberke | 27-02-08 | 13:29

Boehoe voor MS. Ze gebruiken hun monopolie op de markt voor operating systems en office om andere diensten te verkopen. (Internet Explorer, MSN messenger) Dit is verboden en als je dit toch doet, krijg je een boete.
<br>
Simpel, geen reden tot geschreeuw in de comments over arme microsoft en de grote boze EU.

vreesenbeef | 27-02-08 | 13:28

Tyler-Durden 27-02-08 @ 13:23
Foutje in je redenering: Je mag wel een andere deur in je zelf eigen VW zetten. VW dwingt je tot niets, je kan zo de specificaties krijgen.

Getson | 27-02-08 | 13:27

@tyler-durden, Softwarepatenten bestaan alleen in Amerika. Niet in de EU.

Je had zeker ook nog nooit gehoord dat microsoft wegliep met bsd stacks voor IP? Microsoft jat net zo hard, de laatste tijd door gewoon bedrijven op te kopen die zeiden dat MS iets van ze gestolen had.

Wat microsoft zegt is dat ze open standaarden gebruiken (zoals .doc etc., Adobe heeft als open standaard .pdf bijv.) helaas voor de rest van de wereld kan in eerste instantie alleen microsoft de nieuwste versie aan, totdat een paar slimmerts reverse gaan engineeren en krijgen dan alsnog toegang tot de 'open document' versie van ms.
Geheel terecht dus deze boete, ze zijn al vaak genoeg gewaarschuwd.

Kipz0r | 27-02-08 | 13:27

@Sirach 27-02-08 @ 13:14
Nee, dat vroeg ik je dus, maar helaas kan je je eigen stelling niet onderbouwen.

Lying Dutchman | 27-02-08 | 13:23

@ DaG 27-02-08 @ 13:10

Je produkten beschermen is inderdaad GEEN oneerlijke concurrentie.

Je gaat toch Volkswagen ook niet voor het gerecht dagen omdat zij je dwingen een Volkswagen deur te kopen wanneer je deur stuk gaat ?

Heb je wel eens van patenten gehoord ? Snap je het idee er ook achter ?
Kun je het vervolgens ook toepassen ?

Hoe zou jij het vinden wanneer je iets hebt uitgevonden en je vervolgens wordt gedwongen om het toegankelijk genoeg te maken zodat ik jou kan beconcurreren met je eigen soort produkten.

Het is echt van de zotte !

Tyler-Durden | 27-02-08 | 13:23

Robert Irving III 27-02-08 @ 13:20
Voor de neus wegkapen heet dat!

Pilsvogel | 27-02-08 | 13:22

Commerciele prijszetting die boete. 899. Waarom geen 900? Nelie dacht ook, maar er maar 899 van, goede aanbieding.

Pilsvogel | 27-02-08 | 13:21

Microsoft maakt gewoon misbruik van zijn monopolie positie. Dat is een gevaar voor de vrije markt en dus ook voor ons, de brave consument. Aanpakken die gasten.

Getson | 27-02-08 | 13:20

Waarom niet afgerond naar 900 miljoen ?

Robert Irving III | 27-02-08 | 13:20

Lying Dutchman 27-02-08 @ 13:12
Je lult, je zegt om 13:09, weliswaar met wat taalfouten, dat Microsoft de PC heeft uitgevonden.

Vacature | 27-02-08 | 13:18

€899 miljoen, daar kun je heel wat asielzoekers van inkopen.

Knuckle Sandwich | 27-02-08 | 13:16

ik snap uberhaubt niet dat mensen microsoft nog gebruiken, stelletje misbaksels. Gratis downloaden die Linux en je kunt alles wat je met microsoft ook kan, alleen zit er een andere naam aangeplakt en is het gebruiksvriendelijker.

kanhetnietlaten | 27-02-08 | 13:16

Even een overzichtje:

Visual Basic, C++, C# Express versies allemaal G.R.A.T.I.S zodat elke jan lul de behanger op Microsoft Windows spetterende applicaties kan ontwikkelen.

Microsoft heeft dingen mogelijk gemaakt die niemand anders mogelijk maakte. Hun software is niet altijd vrij van bugs, maar toch altijd een stuk bereikbaarder en betaalbaarder an rotzooi van Novell, SAP, Oracle en ga zo maar door.

Dankzij Microsoft zijn computers en software zo goedkoop geworden. Dankzij de concurrentie van Microsoft is Apple nu betaalbaar, zodat elke redactie-proleet zich nu een ibook kan veroorloven.

En nota bene een boete aan de EU, alsof ze daar niet weten hoe ze gemeenschapsgeld moeten verduisteren.

Microsoft zou gewoon een punt moeten maken en zeggen: Boete? Fuck you, download FreeDOS maar en veel plezier met WP4.1, Lotus123 en Pine.

Rabarberke | 27-02-08 | 13:15

dit is het begin van de onderdrukking van de economische dictatuur!
waar blijft de bidstond?

mar RUK! | 27-02-08 | 13:14

Waarom is de koppeling van de boete aan de USD koers lullig? Hoe meer Microsoft moet betalen in USD, hoe beter het is, imho dan hè.

Biff Eagleburger | 27-02-08 | 13:14

Lying Dutchman 27-02-08 @ 13:09
Begrijp jij überhaupt de hele issue wel?

Sirach | 27-02-08 | 13:14

@'TrauMa 27-02-08 @ 13:11
Ik heb het over het "gebruik van", beter lezen knul.

Lying Dutchman | 27-02-08 | 13:12

@ all

sorry maar volgens mij is er iets misgegaan, ik zie mijn post hier tig-keren terug. Dat is niet mijn bedoeling geweest!

DaG | 27-02-08 | 13:11

@Lying Dutchman 27-02-08 @ 13:09
Dus volgens jou heeft MS de PC uitgevonden? haha

'TrauMa | 27-02-08 | 13:11

Tyler-Durden 27-02-08 @ 12:54

Hmmm, wat was die bassieworst lekker. Heb het met smaak gegeten terwijl ik je comment bekeek. Even voor de duidelijkheid. Microsoft wordt al langer oneerlijke concurrentie verweten. Door producten op zulke wijze af te schermen, dat het voor concurrenten zeer moeilijk wordt om eigen applicaties op jouw besturingssysteem te zetten, verover je op slinkse wijze een monopolipositie. Microsoft kan nu immers zelf de applicaties ontwikkelen en nóg meer verdienen. Dit vind jij dus geen oneerlijke concurrentie? Klakkeloos andermans meningen overnemen vind ik zwak, dus wat ik hier post is mijn eigen mening! Omdat ik ver off-topic ga als ik je ga vragen om enkele dingen op te noemen, die de vs momenteel beter doet dan europa, vermijd ik die vraag liever. Mogelijk kunnen we het hier bij een ander topic over hebben.

Veel plezier met de kleuterjuf

DaG | 27-02-08 | 13:10

@Sirach 27-02-08 @ 13:06

Gebruik je toch gewoon geen computers en ga je zitten wachten totdat iemand iets anders uitvind. Deze zijn nu eenmaal door Microsoft uitgevonden en daar ga je voor betalen. Coca Cola geeft hun recept ook niet vrij. Accepteren of Pepsi drinken!

Lying Dutchman | 27-02-08 | 13:09

Ik krijg een beetje het idee dat Microsoft gewoon een melkkoe is om de Europese begroting rond krijgen, hoeveel stagairs a 16.000 euro per maand zijn dat eigenlijk Neeltje?

alpha_mannetje | 27-02-08 | 13:08

Kapot moeten ze!!

'TrauMa | 27-02-08 | 13:08

@Tyler-Durden 27-02-08 @ 13:01

Denk eens na knul, je kan niet anders dan Windows kopen in de winkel.
Ja Apple maar die krengen zijn anderhalf keer duurder.

Sirach | 27-02-08 | 13:06

Tja ze moeten toch iets in die bodemloze put genaamd EU gooien.
Al die ambtenaren verdienen een slordige 250 euro per dag met wat rondhangen, als het niet meer is. Dat geld moet ergens vandaag komen.

Tremor | 27-02-08 | 13:06

appeltje voor de dorst???

onderkant paal | 27-02-08 | 13:06

Neelie is op zoek naar centjes om al die europese stokpaardjes te kunnen financieren...

synchronicity | 27-02-08 | 13:06

Iedereen aan de linux.

schleborsjki | 27-02-08 | 13:06

En als ze nu gewoon even NIET betalen? Wat dan?

Lying Dutchman | 27-02-08 | 13:05

En voor al die mensen die zeuren dat het puur vrije markt economie is, onzin. Microsoft heeft de markt volledig in zn greep. Probeer maar eens een computer bij de winkel te kopen zonder Windows erop (behalve Mac). Het lukt je gewoon niet, ze flikkeren het er al voor je op zonder je wat te vragen. Gevolg is dat iedere frabrikant die media players etc. wil fabriceren, gedwongen is dit zo te doen dat het ook draait op Windows. En als dat kutmicroft dan zit te knoeien met Windows waardoor alleen zij weten hoe je programma's wel goed met elkaar kunt laten communiceren, dan begint dat wel te stinken. De consument kan vervolgens niet anders dan die rotzooi van Microsoft maar weer aanschaffen.

Sirach | 27-02-08 | 13:05

@Tobi 27-02-08 @ 12:58
JEEEEEEZUSSSS wat ben jij een mongeaul.

Lying Dutchman | 27-02-08 | 13:04

Stelt voor Microsoft niks voor. Het overtreden van de regels heeft al zoveel opgeleverd, dat deze boete daarbij in het niet valt.

Steve0510 | 27-02-08 | 13:02

... jammer, beetje aan de lage kant die boete, had vele malen hoger (factor 2 tot de macht 8) mogen zijn ;)

Edie Hitler | 27-02-08 | 13:01

voor 899 millioen koop ik amerika! nanananana

soulseeker | 27-02-08 | 13:01

@ Sirach 27-02-08 @ 12:58

Koop dan wat anders Einstein !

Ik vind Peugeots lelijke auto's en wat denk je ????? Die koop ik dus niet !!

Tyler-Durden | 27-02-08 | 13:01

Das echt peanuts voor big Bill, krijgen z'n kids alleen geen zakgeld deze week.

De boete wordt wel overgemaakt naar goede doelen neem ik aan ?

Teecay | 27-02-08 | 13:01

-weggejorist-

Teen | 27-02-08 | 13:00

@ DaG 27-02-08 @ 12:54
Jaaaahaaa, nu weten we het wel.

Teen | 27-02-08 | 12:59

@DaG 27-02-08 @ 12:50

Maar leg mij dan eens die vrije markteconomie voorwaarden uit?
Je mag toch gewoon dingen fabriceren die alleen met je voorgaande produkten matchen. Zogenaamde upgrades etc?

Lying Dutchman | 27-02-08 | 12:58

die boete gaat rechtstreeks de coffers van de europese unie in, zodat de ambtenaren weer een leuk feestje kunnen houden. consumenten van microsoft producten zien er nooit wat van terug!

daskapitalist | 27-02-08 | 12:58


Microschoft aanpakken kan nooit kwaad en wordt veel te weinig gedaan
Neelie Kroes roeleert

Tobi | 27-02-08 | 12:58

willie1971 27-02-08 @ 12:36 Beste Willie. Ik neem aan dat 1971 op je geboortedatum slaat. We kunnen dus stellen dat je ongeveer 36 bent. Als dat zo is beste Willie, en je komt qua commenten niet verder dan hiet hier geproduceerde, raad ik je ten stelligste aan niet meer te reageren. Want volgens mij heb je de afgelopen 36 jaar weinig gedaan aan algemene ontwikkeling.

Willianus Wortelus | 27-02-08 | 12:58

Groot gelijk die boete. Dat hele microsoft is een boevebende. Je kan goddomme geen normale pc meer kopen zonder die troep erop. Doen ze lekker slim om iedere 2jaar een nieuwe besturingssysteem bij voorbaat al op alle nieuwe pc's te knallen. Mag je direct je duurbetaalde Microsoft Word van vorig jaar ook in de prullenbak mieteren want uiteraard zijn die twee niet compatible met elkaar. Om er nog maar over te zwijgen dat je niet eens de cd-roms meer meekrijgt dus als t crashed mag je een speciale recovery cd-rom van 80 euro's bestellen. En dan nog verdomme klagen dat men die zooi dan illegaal gaat downloaden. Kutmicrosoft.

Sirach | 27-02-08 | 12:58

@DaG 27-02-08 @ 12:50
Val eens dood met je tigdubbele post

Klukkluk | 27-02-08 | 12:57

Ach ja, en door deze eurosnol blijven de prijzen die ik moet betalen voor software hoog.

.308 | 27-02-08 | 12:55

@willie1971

Ik neem aan dat jij onder 'de normale wereld' de VS verstaat? Ik zou zeggen, pak je koffers en ga erheen! Je kunt er hartstikke goedkoop huizen kopen, zelfs als je totaal geen geld meer hebt. Kun je je hypoteekje niet aflossen? Geen probleem, de economie moet sterk blijven, dus de president geeft je wel even wat extra geld. En als je dan nog niet tevreden bent, dan pak je toch even je 'gun' en begin je om je heen te schieten! Alles kan in de VS! Alleen geen porno kijken in een aantal staten, want dat is een zonde. Wapens kopen niet.

Het is goed dat Microsoft zo wordt aangepakt. Dit is namelijk niet op EU-niveau, maar op globaal niveau. Het betreft de vrije markteconomie voorwaarden, die door Microsoft gedeeltelijk worden geblokkeerd door het voor concurrenten onmogelijk te maken gelijkwaardige prodcuten te maken.

Op naar de VS willie, (en nog even terug naar school)

DaG | 27-02-08 | 12:54

@ DaG 27-02-08 @ 12:46

Wat een gelul in de ruimte man.

Je schrijft alsof het feiten zijn die je verkondigt, terwijl het gewoon onzin is. Je bedenkt het ter plekke om je eigen standpunt mee te steunen. De goede lezer prikt er zo doorheen.

Microsoft blokkeert in dit geval de vrije markt economie helemaal niet en dat wordt hen ook niet eens verweten. Lees het artikel nog maar eens goed en als je het niet snapt vraag je je kleuterjuf nog maar eens.

En je kan wel lekker afgeven op de VS (met onwaarheden, porno kun je echt OVERAL kijken ), maar ze doen daar een aantal zaken wel beter dan hier.
Ook slechter, maar je redeneert wel enorm vanuit een europees vooringenomen beeld. Leer zelf eens na te denken in plaats van klakkeloos andermans meningen over te nemen.

En nou hup, terug naar het overblijflokaal. Je hebt nog 5 minuten pauze om je broodje bassieworst te eten, kleuter.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 12:54

Ik wíl helemaal geen andere applicaties... Vista is God en Bill is zijn profeet!

Fleauxe | 27-02-08 | 12:54

Ach het is inderdaad wel een beetje zielug... Microsoft maakt een redelijk product, de halve wereld koopt het (direct of indirect). Maar omdat ze teveel verkopen krijgen ze een boete, of moeten ze hun product slopen, of de sourcecode vrijgeven...

Kunnen we niet hetzelfde doen met Coca Cola, dwingen dat ze het recept vrijgeven?

Kunnen we niet hetzelfde doen met NASA? Ze hebben een monopoly positie in de ruimte, dwingen om alle technische tekeningen vrij te geven, anders boete?

Yor | 27-02-08 | 12:53

Het is de laatste dagen De Goed Nieuwsshow ten opzichte van Europa. Die Neelie zou eens wat Peper in d'r reet moeten krijgen. Ownee, die was haar ook al zat

Klukkluk | 27-02-08 | 12:52

sudo apt-get install vista

Tol Hansse | 27-02-08 | 12:52

DaG helemaal gelijk!
Microsoft is echt kut net als olie iedereen gebruikt het omdat het zo makkelijk is maar iedereen wilt er vanaf omdat het zo duur is en omdat het kut is.
Ik ga in iedergeval geen windows kopen tis dat ik hem bij deze laptop erbij kreeg (en de laptop ook gewonnen heb)

Haas82 | 27-02-08 | 12:52

Zinloos geweld is toch niet echt welkom in de EU?

Playing the Angel | 27-02-08 | 12:51

-weggejorist-

DaG | 27-02-08 | 12:50

met een inkomst van een paar biljard per jaar stelt dit niks voor

Mat Amadeus | 27-02-08 | 12:50

Belachelijk om een bedrijf te straffen omdat ze betere software verkopen dan de concurent.

Dr. Faustus | 27-02-08 | 12:50

Dat Microsoft een de facto monopolist is zijn we zelf schuld zolang we Windows en Office blijven kopen. Dat een monopolist zich vervolgens van monopolistische praktijken bedient valt hem niet te verwijten. Dat is de aard van het beestje. Je kunt de kat toch ook niet verwijten dat hij arme vogeltjes vangt als hij de kans krijgt. Maar we kunnen natuurlijk wel het aantal katten beperken.

Pigsbutt | 27-02-08 | 12:49

Ik heb ergens nog wel een spaarpotje liggen...

Flurz | 27-02-08 | 12:49

Rekeningnummer maar openen dus.
Help Bill 2 pay the bill.

G-unite | 27-02-08 | 12:48

-weggejorist-

DaG | 27-02-08 | 12:48

-weggejorist-

DaG | 27-02-08 | 12:46

Werkt die hoer op provisiebasis of zeau ?

Jan Gordelroos | 27-02-08 | 12:45

Als ze nou eens stopten met die heksenjacht.. Zodra iemand gewoon een beter en bruikbaarder besturingssysteem dan Windhoos maakt (vooral voor de gemiddelde, niet zo handige gebruiker bedoel ik dan, voordat alle Mac- en Linuxnerds over me heen vallen), krijgt MS vanzelf meer concurrentie en hoeft Neelie geen schijnconcurrentie op te leggen middels kansloze boetes.

Ari Gold | 27-02-08 | 12:41

Daar koop je een hoop Mac's voor.

Dagbobert | 27-02-08 | 12:41

Ik vraag me dan altijd af wat Neelie met al dat geld gaat doen... kunnen ze zeker weer een beetje meer onkostenvergoedingen declareren...

www.geenstijl.nl/mt/archieven/1212501....

Ben van de Kaart | 27-02-08 | 12:40

DOS vind ik nog altijd fijner dan dat über moderne popijopie windows. Heb mijn 3.1 versie net ge-update naar 3.2 ofzeau maar begrijp er geen snars van. De hele tijd zo´n irritant opgevouwen vliegtuigje in beeld etc.

overVecht | 27-02-08 | 12:40

Zonder Peper noer zout.

widtvoet... | 27-02-08 | 12:40

En wie betaalt die boete uiteindelijk? De Windows gebruiker. U. En ik. Dankuwel mevrouw Kroes. Als wij, de consument, niet blij zijn met Bill Gates, dan nodigen wij impliciet een jonge innovatieve hond uit om met een alternatief te komen. Dat heet "vrije markt". Die jonge hond krijgt nu minder kans. Want Bill gaat om. Dus: Wij de lul met duurdere produkten, wij de lul met minder innovatie, Kroes blij want die kan weer wat op d'r CV zetten, EU blij want zij hebben weer wat centjes om de dochters van EU parlementariërs op de loonlijst te zetten.

Zeddegeizot | 27-02-08 | 12:39

En waar is die sanctie op gebaseerd? Gates beschermd gewoon z'n product
tegen ander ongedierte. F*ck open sources, de overheid is ook geen open source!

HaanzonderkoP | 27-02-08 | 12:39

TCR-boys neuqen nu eenmaal lekkerder...

widtvoet... | 27-02-08 | 12:39

Hahahahahahaha, dat zal ze leren. Smerige Microsoft met hun floppydisks. Eat yor heart out, Bill Gates. +1 Kudo. Hahahahaha.

Teen | 27-02-08 | 12:38

Of zoals de landmonopolist tegen de waterheer zei:

"Jaag ta of vis ta?"

widtvoet... | 27-02-08 | 12:38

Pff lekker belachelijk, ze gaan een bedrijf een boete geven dat simpelweg door goed marktinzicht en flinke investeringen groot geworden is. Ik verwacht binnenkort flinke boetes voor Philips, Sony, DAF, Scania, Mercedes e.d

MrBasta | 27-02-08 | 12:38

Zelfs Bill Gates moet dit ondertussen in den portemonee gaan voelen.. Auw!

BYO | 27-02-08 | 12:38

Neelie had dus nog een Apple-tje te schillen met Bill...

Toeterrrvloeistof | 27-02-08 | 12:37

@ Timmay 27-02-08 @ 12:34

We maken allemaal wel eens een vergissing (behalve Tyler), maar jouw comment is wel heel slim zeg.........

Tyler-Durden | 27-02-08 | 12:36

Microsoft moet de EU gewoon weg links laten liggen,van de winst hier moeten ze toch de helft aan de EU belastingdiensten afdragen en de andere helft aan die links socialistische trut Smit Kroes.De wereld doet er goed de EU te laten barsten en gewoon in de normale wereld geld verdienen.Dan komen we er hier achter wat er nog over is van onze innovatie en eigen vermogen iets te ontwikkelen,niks meer dus!!!!!

willie1971 | 27-02-08 | 12:36

Neelie roels!!

denk_om_het_afstapje | 27-02-08 | 12:36

Roverheid in actie.

Lobo | 27-02-08 | 12:35

Belachelijk zeg, ik kan me niet voorstellen dat ze dat zomaar slikken daar bij Bill & co.

PS:
Geen bierreclame --> minder verkopen --> minder accijns........
Dat wordt mooi opgevangen door deze boete.

Tyler-Durden | 27-02-08 | 12:34

*excusement, wrong topic*

Iko Nal | 27-02-08 | 12:34

En sinds wanneer kan de EU een Amerikaans bedrijf dingen afdwingen? Das hetzelfde als dat de preutse yankees alle hoerententen in NL gaan beboeten...

Timmay | 27-02-08 | 12:34

in welke kas beland die 899 miljoen trouwens?

Arieh | 27-02-08 | 12:34

das toch al snel 26 dollar
-edit: koersconversie is niet je sterkste punt heh?-

Iko Nal | 27-02-08 | 12:33

Dat zal ze straffen, die Vista x64 start teringtraag op wat een pokkezooi tegenover mijn gewone XP 64.

ExtremeExtremist | 27-02-08 | 12:33

En waar gaat dat geld heen?

Lying Dutchman | 27-02-08 | 12:33

mircosofties...

Lekker_Boeiend | 27-02-08 | 12:33

Is voor bill gewoon een boete voor fout parkeren

Rowtjuh | 27-02-08 | 12:33

Ik blijf dat raar vinden.

Lying Dutchman | 27-02-08 | 12:32

arme bill gates, wie opent een rekening nummer voor giften ?

en hoe laat begint stille tocht?

neemjemoederindemali | 27-02-08 | 12:32

Ze zouden europarlementariers persoonlijk moeten kunnen vervolgen voor geleden schade. Dan is het zo afgelopen met die onzin.

Opse Hontjus | 27-02-08 | 12:32

r.i.p.

ProW | 27-02-08 | 12:31

beetje onzinnig. maar ja

teh_beast | 27-02-08 | 12:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen