Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fidel Castro afgetreden

cuba is doodAmerika, beman de schepen, bel de paratroepers. Cuba is klaar om *kuch* bevrijd te worden. Onze buikpoeper Fidel Castro is afgetreden, klaar om nu helemaal dood te gaan. Raul wil losgemaakt worden, dus Cuba is in de aanbieding. Het land is voorzien van gratis onderwijs, gratis health care, en vet veel liefhebbers van oude auto's. Economisch gezien beetje verkrot, maar dat krijg je met linkse idealen. Interesse? Update 15.10 uur: Een Cubaanse krant heeft de officiele afscheidsbrief van Castro online gezet.

Reaguursels

Inloggen

NA de dood van Castro zal er wel een tribunaal komen die de handlangers eens flink aan de tand gaat voelen. De Cubaanse vluchtelingen die nu in de VS wonen smeken daarom. Gaat Amerika toch iets goeds doen.

Dr Doom | 20-02-08 | 08:54

Commiehoer:"... oke oke je hebt jezelf bezig gehouden..."
>> Wat is gelogen van die links en historische feitelijkheden over Che (racist) en Castro (massa moordenaar).?
--
Commiehoer:"... maar nu heb ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag; ben je weleens in Cuba geweest?.."
>>> Nee, maar bantwoord is nou mijn vragen die ik trouwens eerder gesteld heb.
1. Ik ben niet in Cuba geweest, maar is het GELOGEN dat Che 800 schrijvers (onschuldige burgers) inclusief een zwangere vrouw heeft vermoord?
2. Ik ben niet in Cuba geweest, maar heeft het UNESCO (1957) gelogen over de welvaart van pre-Castro Cuba.
3. Ik ben niet in Cuba geweest, maar is het GELOGEN dat Castro 2 jochies heeft laten doodschieten omdat ze uit pure armoede een koe jatten.
4. Ik ben niet in Cuba geweest, maar is het GELOGEN dat er al 240.000 Cubanen Cuba hebben ontvlucht in primitieve bootjes.
--
Ik denk niet dat de vele links en feitelijkheden hier weersproken zullen worden. Communisten/Moslims vinden het religie nou eenmaal belangrijker.

Dr Doom | 20-02-08 | 08:43

oke oke je hebt jezelf bezig gehouden. maar nu heb ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag; ben je weleens in Cuba geweest?

Eline | 20-02-08 | 00:54

@allen,

Overigens wil ik opmerken dat ik altijd met links en rapporten kom van de UNESCO en andere fotomateriaal (bootvluchtelingen). Ipv dom geouwehoer en leugens die nooit gestaafd worden door feitelijkheden (omdat deze er gewoonweg niet zijn) waar ik keer op keer op keer naar vraag.
--
1. Laat mij asjeblieft een Amerikaanse bootvluchteling zien die blij is Cuba binnen te komen.
2. Het UNESCO (1957) rapport (niet echt een pro-Amerikaanse organisatie) claimt een hogere welvaart voor Cuba dan de meeste west-europese landen.
3. Che is een bewezen racist
4. Che heeft eigenhandig 800 schrijvers tegen de muur gezet waaronder een zwangere vrouw.
---
www.today.ucla.edu/1997/971010CheShow....

en

ronocracy.blogspot.com/2005/10/commies...

www.independent.org/newsroom/article.a...

www.uncsense.com/root/2005/08/che_guev...

www.frontpagemag.com/Articles/ReadArti...

Dr Doom | 20-02-08 | 00:31

Cuba 1957 (voor Castro)

1.One feature of the Cuban social structure is a large middle class
2.Cuban workers are more unionized (proportional to the population)than U.S. workers
3.the average wage for an 8 hour day in Cuba 1957 is higher than for workers in Belgium, Denmark, France, Germany.
4.Cuban labor receives 66.6 per cent of gross national income. In the U.S. the figure is 68 per cent
5.44 per cent of Cubans were covered by Social legislation, that’s a higher percentage then in the U.S. at the time.
--
En toen kwam Castro.....

Dr Doom | 20-02-08 | 00:23

@Ezeline,".... Ben je ooit in Cuba geweest?...."
>>Kan jij mij youtube filmpjes laten zien van Amerikanen die vluchten naar CUBA? Want ik zit echt te wachten totdat die commies hier mij dat laten zien.
--
@Ezeline:"... En waarom zit je Amerika zo te verdedigen. ..."
>>Hebben commies allemaal poep in hun ogen ofzo. Ik zit toch duidelijk Bush en de neocons (neo-commies) af te zeiken waar de honden geen brood van lusten. Ik verdedig wel het idee achter de Amerikaanse grondwet. Bush en Clinten/Obama vegen daar overigens hun reet me af.
--
@Ezeline:"... Waarom denk je dat Fidel samen met Che een staatgreep heeft gedaan? .."
--
>>Che, www.meervrijheid.nl De grote antiracist Guevara schreef in een van zijn dagboeken: ‘De zwarten, dezelfde prachtige exemplaren van het Afrikaanse ras die hun raszuiverheid hebben behouden dankzij hun geringe enthousiasme voor het nemen van een bad (…) de indolente, dromerige zwarte geeft zijn geld uit aan allerlei frivole zaken of aan een lekker glaasje’.
--
>>
Cuban Eldorado:

“By 1992 two million Cubans had fled Cuba, most against staggering odds and with only the clothes on their back. By most estimates this is a tiny fraction of those who desired to leave. A causeway from Havana to Key West in 1961 with the same free travel as existed in Cuba (indeed, in all civilized countries) in 1958 would have emptied the island in two months. According to Cuban-American scholar Dr Armando Lago, 83,000 Cubans have died at sea while attempting to leave Cuba.
--
CUBA VOOR CAsTRO

In 1958 Cuba had a higher standard of living than any Latin American country and half of Europe. I’ll quote a UNESCO report from 1957: “One feature of the Cuban social structure is a large middle class. Cuban workers are more unionized (proportional to the population)than U.S. workers… the average wage for an 8 hour day in Cuba 1957 is higher than for workers in Belgium, Denmark, France, Germany. Cuban labor receives 66.6 per cent of gross national income. In the U.S. the figure is 68 per cent. 44 per cent of Cubans were covered by Social legislation, that’s a higher percentage then in the U.S. at the time.”

--
En toen kwam Castro de boel eens flink uitwonen. Maargoed zoals we allen weten is de UNESCO een vies imperalistische marionetten organisatie van de Bush regering.
Goed zo ezeline, ga eens lekker het fapsel slikken van je idool Che (racist)

Dr Doom | 20-02-08 | 00:21

Nog 1 ding; de cubanen zelf zitten ook niet te wachten op amerikaanse invloeden. Fidel weg, tuurlijk dat wil iedereen. maar Amerika weer terug? No way.. Denkende aan een Cubaanse vrouw die een week in huis blijft met haar hek dicht wanneer Fidel af treedt. Als de dood voor de rellen die gaan ontstaan TEGEN Amerik............

Eline | 20-02-08 | 00:13

En ik wil hier by the way heus niet mee zeggen dat Fidel geweldig is en dat zijn opvattingen top zijn. maar denk even aan wat hij wel heeft gedaan voordat je zulke onzin gaat lullen.
Uhmmmm Fidel ging regeren en toen voelde de cubanen zich pas vrij. eindelijk die maffia amerikanen opgerot die het hele land aan het bederven en inpikken waren. Alle Cubanen waren arm omdat Amerika zo nodig van Cuba een feest eiland moesten maken en dat allemaal onder toeziend oog van Batista die hier ook zijn centjes aan verdiende.
Oke Cuba is beter af zonder Fidel maar wordt er zeker niet beter op met Amerika

Eline | 20-02-08 | 00:06

@dr Droom: Wat is er mis met jou? Ben je zo vergaan dat je iets hebt tegen de hele werld ofzo.

Laat me je wat vragen. Ben je ooit in Cuba geweest?
En waarom zit je Amerika zo te verdedigen. weet je uberhaupt wel de geschiedenis van het land Cuba of ben je die voor het gemak maar even vergeten. Waarom denk je dat Fidel samen met Che een staatgreep heeft gedaan? Omdat Amerika het hele land aan het verpesten was. Weet je nog wie Batista is?????? En weet je ook hoe Amerika dit deed?
Alsjeblieft zeg, ga eerst uitzoeken waar je over praat voordat je zo wijs gaat doen. en probeer het een beetje netjes te houden want dat schelden en neerhalen is toch niet je enige manier om je uit deze discussie te redden of wel?

Eline | 19-02-08 | 23:59

--
FidelFAPslikker is ook een mooi woord. Niet te geloven, we zien hier een vieze FidelFapslikker gewoon Hitler verdedigen, (waarschijnlijk omdat de treinen op tijd reden ofzoiets ziek) deze mensen zijn gewoon gevaarlijk.
--

Dr Doom | 19-02-08 | 22:57

-weggejorist-

willem1957 | 19-02-08 | 22:31

FidelHOER:"... Misschien bestaat de amerikaanse droom wel uit leugens? Ik ken die droom niet en wil hem niet kennen ook..."
--
Gek, dus je geeft zelf toe dat je niet weet waarover je lult ("ik ken die droom niet") maar ondertussen wel een mening hebben.... hoe noemen we zoiets..... oh ja... DOM!

Dr Doom | 19-02-08 | 22:23

Korrectie, ik hou de mogelijkheid open dat jij in Wageningen of Amsterdam hebt gestudeert. In Amsterdam krijg je al een bul als je intellectueel de lul van Stalin pijpt. Bij Wageningen denk ik aan een mislukt experiment met landbouwgif, dat kan ook heel vervelende breinrot opleveren.

Dr Doom | 19-02-08 | 22:12

FidelHoer:"... Gezien je taalgebruik zal ik waarschijnlijk niet de enige zijn die daar enige twijfel bij heeft..."
--
Sorry maar wij weten allebei dat JIJ nog nooit een universiteit van binnen hebt gezien.

Dr Doom | 19-02-08 | 22:08

FidelHoer: "... Alles wat ik geschreven heb is nog steeds feitelijk ..."
--
1.Je weet volgens mij niet eens wat dat woord "FeitElIJK betekent. Waarom ontwijk je dan die simpele vraag "Hoeveel Amerikanen vluchten naar Cuba" en laat daar nou eens ook een youtube filmpje van zien.
--
2. Getuigt die $200.000 salaris van armoede? (Ja/Nee)

Beantwoord die vragen ipv oeverloos door te lullen en te liegen.

Dr Doom | 19-02-08 | 22:06

Wat wil je eigenlijk? Alles wat ik geschreven heb is nog steeds feitelijk (ja je leest het goed) controleerbaar.Het enige wat jij probeert is, door er steeds andere onderwerpen tussendoor te gooien om toch je gelijk te krijgen.
Jij blabla bla in Zwitserland?
Waarschijnlijk op doorreis naar de Spaanse Costa.
Gezien je taalgebruik zal ik waarschijnlijk niet de enige zijn die daar enige twijfel bij heeft.
Jou kant zich niet beheersbaar houden (vmbo-taal).
En nu zijn we echt klaar.

FidelFabstro | 19-02-08 | 22:02

FidelHoer:

1. wanneer heb jij je VMBO afgemaakt?
2. Als je tegen je ouders zou vertellen dat je wilde studeren, worden dan je tanden uit je bek geslagen.
3. Hoelang ben je al werkeloos?
4. Wat je wat het woord "FEITELIJK" betekent?
5. Haal jij je geschiedkundige kennis uit de Volkskrant?

Dr Doom | 19-02-08 | 21:43

FidelHoer. ".... Hitler liet ook zijn eigen mensen mee profiteren en de economie geweldig groeien om een groot reich te maken.."
--
Whahah, ja dat is zo van "... Hitler heeft ook goede dingen gedaan..". Dat soort stront kan alleen uit een bek van een socialist komen. Tja zullen we en kijken wat een gemiddelde IT-er in "New York" verdient. (feitelijkheden geen mooie verhalen) tinyurl.com/2cs764

200.000 $ for een SAP consultant (ik zit in Zwitserland dus netto hou ik meer over)
--
Niks uitbuiting, gewoon hard werken/studeren ipv een grote SP bek opzetten. Die Amerikanen hebben het zo fucking goed dat vetzucht een groot medisch probleem gaat worden bij mensen. Dus die grote bek over "eten" en "arbeit" dat werkt goed bij je SP/Hitler vriendjes. Maar ik hou het meer bij FEITELIJKHEDEN die CoNTROLEERBAAR (links) zijn ipv utopia sprookjes.

Dr Doom | 19-02-08 | 21:37

Misschien bestaat de amerikaanse droom wel uit leugens? Ik ken die droom niet en wil hem niet kennen ook.
Tuurlijk cubaanse tv is propaganda (trouwens in de vs ook) dus die horen alleen de mooie verhalen van wat de vs te bieden heeft maar niet hoe de werkelijkheid is.

Elitaire blanke?

Misschien moet je eens proberen om op een normale manier een discussie te voeren met iemand.

FidelFabstro | 19-02-08 | 21:22

Nou ben je nog niet zo slim als je doet voorkomen.

Hitler liet ook zijn eigen mensen mee profiteren en de economie geweldig groeien om een groot reich te maken. Dus de mensen hadden werk (amerika ?) ,de mensen hadden eten (amerika? ), deze dingen komen in de vs toch echt nergens terug.
Dat is dus socialisme, volgens mij
Bush probeert met oorlog hetzelfde te bereiken maar uiteindelijk wil hij zijn eigen toekomst veilig stellen en in de boeken komen door zo te handelen.
En als ik gewoon lees wat jij schrijft zou Sjors dus eigenlijk ook een redelijke communist zijn?
ik kan het toch niet met je eens zijn.

FidelFabstro | 19-02-08 | 21:14

FidelHoer:".... En jij hebt het over het "almachtige" amerika waar dit allemaal zo goed geregeld is..?."
--
Aaah de elitaire blanke die nooit zijn dorp heeft verlaten gaat mij vertellen hoe Amerika eruitziet? Misschien kan je mij vertellen waarom deze cubanen hun LEVEN RISKEREN in een binnenband van een auto om de plas over te steken (Youtube) www.youtube.com/watch?v=5bAKARj6BA0

Desondanks. moet hoertje een nieuwe bril kopen maar de afgelopen 90 jaar is Amerika wel flink doorgerot door het socialisme. De originele Amerikaanse idieen (www.capitalism.org) kunnen jouw nooit aanspreken gezien het feit dat Castro en Che iedereen vermoorde die het gewoon niet met hem eens was.
--
En ja als Cuba zaun mooi land is
1. Waarom riskeren Cubanen hun leven om in Amerika te geraken (yourtube) www.youtube.com/watch?v=5bAKARj6BA0
2. Hoeveel Amerikanen vluchten naar Cuba? (lol)

Dr Doom | 19-02-08 | 21:12

Banana-boy:"... Ik ben geen watje maar heb eenvoudig weg geen zin in een conversatie met iemand die standaard zijn postinga begint met een neger gerelateerde belediging.."
--
BOEHOE! Je kan ook een leuke naam verzinnen ipv naar "ethnopimping" stinkende nickname "Big bana boy". Kan jij die tribale shit gewoon in Afrika achterlaten. We zitten hier niet bij de PvdA "multikoelknuffelcursus". Dus als ik daar "Banana"-boy van maak ligt gewoon in lijn van jouw verwachtingen! En dat van die beledigingen is leuk. Maar ik loop hier niemand te dreigen met sexuele aanradingen, met een grote neger-lul.
En sinds wanneer moet ik "normaal" praten met lieden die de massamoordenaar Castro lopen te pijpen. (Ja laat ik de aloude linkse pavlov reflex voor zijn. ik ben geen BUSH sucker..). Nee dank je. een dief is een dief en een communisten zijn zieke perverse klootzakken. Hoeveel miljoenen doden moeten er nog vallen voordat jouw negerhersens dat doorhebben.

Dr Doom | 19-02-08 | 21:04


@Dr.Doom
Volgens mij kijk jij zelf niet eens op je eigen link.
The individual is sovereign?
To live in society man needs rights?
government's job is to protect rights? (in VS)
Government has a monopoly to the use of physical force?
The powers of the state shall never be used to initiate force?
Objective laws?
En jij hebt het over het "almachtige" amerika waar dit allemaal zo goed geregeld is?
Sorry maar ik denk toch dat jij misschien in Cuba naar school had moeten gaan want er klopt geen ene ruk van datgene wat jij zegt.

Ik denk dat ik klaar ben.

FidelFabstro | 19-02-08 | 20:54

Dr Doom 19-02-08 @ 20:38
Jongen, het hele punt met jou is dat je helemaal niet discussieert. Ik weet niet waar je het idee vandaan haalt dat je überhaupt met iemand in gesprek bent ? Je poneert je ideeën en voegt daar gelijk een aantal beledigingen aan toe aan een ieder die het niet met je eens is. Dat voldoet niet aan mijn definities van een gesprek cq discussie. Niet dat dat ik mij nou zo aangesproken voel want de tijd dat ik mij druk maakte om "domme neger" insinuaties ligt reeds ver achter me. Ik heb alleen helemaal geen zin in dit soort flamewars want ik heb wel wat beters te doen. Omdat ik echter de beroerdste niet ben zou ik je willen aanraden eens op een normale manier met mensen te praten. Van mij mag je tegen mij zeggen wat je wilt en mag je het verschrikkelijk met mij oneens zijn. Ik ben geen watje maar heb eenvoudig weg geen zin in een conversatie met iemand die standaard zijn postinga begint met een neger gerelateerde belediging. Als ik nou het idee had dat je als grap bedoelde zou ik er zelf nog een schepje bovenop doen ook, maar dat idee heb ik bij jou niet. Denk er eens over na. Ik kruis met plezier de degens met je maar in een flamewar heb ik geen trek. Bovendien lijkt mij dat ook niet de bedoeling van GS.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 20:52

Fidelhoer: ".. Hitler was een socialist..."
--
Bingo. En Hitler was de baas van de NSDAP = nationaal SOCIALISTISCHE arbeiters partij. Dank u. en Hitler stuurde zijn legers (net als Bush) ook de grens over voor olie en lebensraum. Stalin was precies hetzelfde (Finland, Letland, Litouwen, OostDuitsland, Polen, Hongarije, Bulgarij, Servie, Tjechie, Slowakije, Afgahnistan, ... teveel om op te noemen).
--
Fidelhoerje wordt steeds slimmer.

Dr Doom | 19-02-08 | 20:49

@ Dr Doom
Afghanistan laatste 3 jaar topjaar papaverproductie?
Irak laatst 5 jaar hoeveel olie verdwenen?
Bush socialist?
Hitler was een socialist !!!!!!!!!!!

FidelFabstro | 19-02-08 | 20:44

@Banana boy.
--
Mmmmm, grappig, als negerts de discussie willen beslechten komen ze altijd met die typerende grote "cahonas". Sorry ben geen homo, (... begint nu begrijpt nu waarom hetrosexuele Afrikaanse negerts ook aids hebben...).

Dr Doom | 19-02-08 | 20:38

Dr Doom 19-02-08 @ 20:18
Ik heb nog wel een mooi steekhoudend argument voor je in de aanbieding.
Als je even wilt bukken ?

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 20:33

@Fidelhoer:"... Jammer, een van de laatste grote helden die nog over is..."
--
Doe eens 2 dingen

1. Ga eens op vakantie in Cuba(Havana) en roep luidt op straat "Fidel is een klootzak"
--
2. Ga eens op vakantie in de VS (Washington) en roep "Bush is een klootzak".

--
--
Puntje 1 overleeft je niet. Dus waar blijft die grote bek nou over "vrijheid"?

Dr Doom | 19-02-08 | 20:33

@FidelFapstro,"... Bush geen kapitalist? Geef dan de reden is waarom hij in Irak en Afghanistan zit..."
--
Bingo!. Daarom is Bush geen kapitalist. Socialisten weten als geen ander het bloed zweeet en tranen van anderen te jatten. Eigendomsrechten bestaan niet in socialistische landen, dus ook niet het eigendoms recht over de produkten die je met je eigen handen hebt gemaakt. Daar zorgt de sherrif van Nottingham voor (belastingdienst) die de taxpoet bij elkaar jat voor de "boven ons gestelden" (=parasieten). Bush jat andermans bezit. Dus hij is vooral een dief, een socialist.

1. Een kapitalist KOOPT de olie. Die stuurt er geen legers op af om de boel leeg te jatten.
2. Een kapitalist wil handel. Geen jatwerk, slavernij (socialisme, islamisme, coorperatisme).
3. Sinds wanneer dwing MCDonalds met een pistool een hamburger te kopen? Als de overheid geld wil komt de blauwe petten bigrade eens even de BPM innen.

Dr Doom | 19-02-08 | 20:27

@Banana-Boy,
--
Wat kunnen linkse Negers mij toch altijd mooi de hoek in lullen met steekhoudende argumenten. (waarvan bovenstaande weer een uitstekend voorbeeld is).

Dr Doom | 19-02-08 | 20:18

Jammer, een van de laatste grote helden die nog over is.
Ach , zijn opvolger zal klaar staan maar dat zal wel zo'n pro-vs zijn.

@Dr.Doom
Kapitalisme is HET systeem want daar heeft iedereen een keuze?
Bush geen kapitalist? Geef dan de reden is waarom hij in Irak en Afghanistan zit.
Ook in dit geval goed onthouden wat er op jouw linkje staat.

FidelFabstro | 19-02-08 | 20:18

* Mooned Dr Doom *
De tyfus voor je, idioot.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 20:06

Ah boes=bush, Je kan veel zeggen over Bush , maar hij is zeer zeker geen capitalist. Na 40 jaar socialistische staatstelevisie kan je natuurlijk wel verwachten dat niemand dat gaat snappen. Maar misschien kan Lizzard eens 3 min besteden om zijn hersenspoeling ongedaan te maken.

Kijk naar de intro

www.capitalism.org

Dr Doom | 19-02-08 | 19:49

Shit... dadelijk gaat de sigarenmarkt open voor de USA... komt er een tekort, worden mijn fijne sigaren duurder ;(((

Plonk | 19-02-08 | 19:20

Boes?

Dr Doom | 19-02-08 | 18:44

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 18:29

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 18:18

@Lizzy, sloeg op het gebruik van het woord "idioten". Dat zijn ze niet. Ze zijn in en in slecht, rancuneus, haatdragend.

Dr Doom | 19-02-08 | 18:09

@Lizzard,
--
Leuk naief jongetje ben jij. Zo iemand kan het maar moeilijk bevatten dat er wel degelijk slechte mensen zijn op de wereld die bewust voor communisme kiezen. en dat dieze lieden niet perse altijd maar weer een uitzondering moeten zijn op de grote meute die wel "lief" is maar "een beetje dom".
--
Riiiight!

Dr Doom | 19-02-08 | 18:06

Murdockyoufool:"... Nu ja, het uberkapitalisme van dit moment gaat meer vernietigen dan Castro's socialisme. Let maar op..."
--
Ik snap waarom je die islamitische sprinkhanen ziet vertrekken. Kwestie van concurrentie. Kan je hun deel nemen als je dat komt jatten van die hardwerkende autochto.... (sorry ik bedoel, "kankerkapitalisten"). De enige lieden die wat te vrezenhebben van capitalisme zijn lui uitekringstrekkende of anderzijds prolerenkakkers die te stom/lui/laf zijn om wat van hun leven te maken, maar ondertussen wel 75% van andermans bloed zweet en tranen steelt.

Dr Doom | 19-02-08 | 17:58

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 17:54

koeienvlaai:"... Er zijn ook landen die zich democratisch noemen die mensen rechten schenden..."
--
He he he hier wordt natuurlijk de "grote Satan" bedoelt. Vooralsnog zal ik niet zo snel uit mijn bed gelicht worden door een bezoek van de geheime politie als ik President Bush een lul noem. In Cuba staat zoiets garant voor "loodvergiftiging". Ik zie dat de hersencellen van onze commie-lovers zich toch een vreemde banen wringen.

Dr Doom | 19-02-08 | 17:43

"... Ik heb nooit begrepen waarom de vrije wereld deze man is blijven verheerlijken..."
--
Nederland is vrij? We hebben te maken met eeb Volkskrantlezer zie ik.
Sinds wanneer is de mening van de progressieve zieke machtsgeile "intellectuele" elite in de "sociaal" democratien een maatstaf voor wat het volkt denkt.

Dr Doom | 19-02-08 | 17:40

@Strontcommunist:"... Iedereen schijnt maar te vergeten dat Fidel ook goede dingen heeft gebracht aan het land...."
--
Klopt, vooral voor de politici, die kwamen niets te kort. Een boer die een longtransplantatie wil ondergaan wegens langdurig genieten van de Cubaanse bolknakker,... das een ander verhaal. Trouwens MRI-scan, CT-scan, en moderne geneesmiddelen komen allemaal uit laboratoria van de vieze kapitalisten uit de "grote Satan".

@DommeNegerboyBana: "..... dat vele honderduizenden Zuid- en Middenamerikanen jaarlijks de VS proberen in te komen en dat het het verschijnsel op zich dus geen exclusief Cubaans probleem is...."
--
Koop eens een keer goede hersens, de overeenkomst lijkt me duidelijk. Zowel Cuba (als alle andere LatijnsAmerikaanse landen) lijden aan "gebrek" aan individuele vrijheid. Iets waar Amerika nogal veel van heeft (al wordt dat laatste steeds minder).

Dr Doom | 19-02-08 | 17:36

Iedereen schijnt maar te vergeten dat Fidel ook goede dingen heeft gebracht aan het land. denk aan de beste medische zorg van heel latijns amerika, het laagste analfabetisme percentage van heel latijs amerika, gratis medische zorg en gratis opleidingen. Dat het land de laatste tijd stil staat is hem natuurlijk wel te verwijten, maar zonder hem was heel Cuba nu nog steeds bedolven onder de Amerikaanse maffia.
En die schijnheil Bush moest natuurlijk nog even zeggen hoe blij Amerika is en hoe erg ze hopen dat er nu eindelijk vrijheid komt voor de Cubanen. Hij staat gewoon tr trappelen om de grenzen weer open te gooien en hun grootste concurrent meteen weer in te nemen en te bederven...

Eline | 19-02-08 | 16:16

Er zijn ook landen die zich democratisch noemen die mensen rechten schenden.
En het is dus niet alleen Cuba die zich misdraagt.

boerenvla | 19-02-08 | 14:23

Over dat ontvluchten van Cuba wel even de kanttekening dat vele honderduizenden Zuid- en Middenamerikanen jaarlijks de VS proberen in te komen en dat het het verschijnsel op zich dus geen exclusief Cubaans probleem is. Daarmee praat ik het uitdrukkelijk niet goed maar vind ik wel dat het in het juiste perspektief moet worden gezet.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 12:59

eindelijk nu nog wachten tot zijn tikker er mee stopt.
Deze man is gewoon een terrorist en dicatator.
Ik heb nooit begrepen waarom de vrije wereld deze man is blijven verheerlijken.
Wat is het verschil tussen Castro en zijn bende 40 jaar terug en de Taliban en Al quada nu?
Ik hoop dat de man nog erg afziet tot aan zijn dood

paradocx | 19-02-08 | 12:52

Adios Presidente Castro.

boerenvla | 19-02-08 | 12:17

Nu ja, het uberkapitalisme van dit moment gaat meer vernietigen dan Castro's socialisme. Let maar op.

Murdockyoufool | 19-02-08 | 12:04

de gezondheidszorg is 10 keer beter dan in nederland lol wil wel wat zeggen lijkt mijn hij het toch niet alles verkeerd gedaan

straatkat | 19-02-08 | 11:53

@ OversteKarremans

Maar toen ik het las vond ik het best interessant lijken dat land...

tienusplotseling | 19-02-08 | 11:50

hangborstzwijn 19-02-08 @ 11:29
Ik vond die gele oude NZH bus met als bestemming "Haarlem CS" in Varadero ook hilarisch.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 11:42

@ Bigi Bana Boy 19-02-08 @ 11:04
Meenemen lifters is ten strengste verboden, maar het gebeurt veel. Enkel en alleen omdat de staat niet wil dat haar nietswetende inwoners informatie van buiten krijgen. In de campo is de kans klein dat je problemen krijgt. Een amarillo houdt je dan ook niet aan om te stoppen om lifters mee te nemen in je T-matricula. Hoe zeg je dat, nummerplaat. Om corruptie en vriendjespolitiek tegen te gaan worden de werknemers in tal van functies continu overgeplaatst zodat ze elke dag moeten reizen, verhuizen is niet zo simpel. Omdat de meeste Cubanen van de staat geen auto krijgen moeten ze dus liften. Leuk idee, die vrachtwagen-opleggers die zijn omgebouwd in een soort van bussen. ha!

hangborstzwijn | 19-02-08 | 11:29

Behangdelul 19-02-08 @ 11:13
Als je je ogen wilt sluiten voor de rampzalige staat waarin het land verkeerd wel ja. Moet je eens proberen te eten buiten je all-inclusive hotel .....

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 11:16

Ik kan het land als vakantieland van harte aanbevelen. Ga nog wel nu want nu is het land nog niet verpest door Amerikaanse invloeden, dus geen McDonalds etc....

Behangdelul | 19-02-08 | 11:13

hangborstzwijn 19-02-08 @ 10:31
Ik wist niet dat je geen lifters mocht meenemen. Ik deed niet anders destijds omdat ik het beschamend vond om vrouwen (soms zelfs zwanger) met kinderen langs de uitvalswegen te zien staan die dan allemaal soms is gewone kiepwagens werden geladen. Er waren zelfs speciale verkeersregelaars, de amarillos, die alle overheidsauto's aanhielden om ze t dwingen lifters mee te nemen. Wij redenr odn in een nieuwe Japanse auto met airco en vond dat ik het niet kon maken om geen lifters mee te nemen, Bovendien vond ik het geweldig om met Cubanen te praten over van alles en nog wat. Wél paste ik een soort zelfcensuur toe om niet al te expliciet over bepaalde zaken te praten, wat achteraf gezien best erg is.

sparrow 19-02-08 @ 10:45
Tsss, dat klinkt allemaal niet best. Ik ben er overigens tien jaar geleden geweest en wellicht is het nu anders. Het beleid wordt nml nog wel eens omgegooid waar het de invloeden van toerisme betreft. De regels van wat wél en wat niet mag veranderen daarom nog wel eens. Ik noem bijvoorbeeld de regelgeving rond de peso en de dollar.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 11:04

Lizzard 19-02-08 @ 10:16
Lieve Lizz, die managerskaste is al jaren een nagel aan de doodskist van NL.
Een kaste die zich zelf telkens opnieuw tracht NIET overbodig te maken door iets nieuws te bedenken wat in de praktijk zelden werkt.
De laag erboven slikt het voor zoete koek, want die kijken alleen naar hun eigen portemonnee. De laag eronder, schud zijn hoofd en gaat over tot de orde van de dag of betaald de prijs ter meerdere glorie van de top en aandeelhouders.
Het maakt niet uit of je de commerciële of gesubsidieerde wereld neemt, het is overal het zelfde. Sterker, wat voor ideologisch systeem dan ook.

Sikkeneur | 19-02-08 | 11:00

bovendien door economisch wanbeleid heerts er in cuba ook ondervoeding , maar dan in de vorm dat er te weinig variatie is waardoor groei achterstand ontstaat ..
In cuba ging het goed toen het volledig gesteunt werd door de ussr, het was gewoon KOPPIGHEID van de man met de baard om toch aan een totaal failliet en achterhaald ideaal te blijven hangen . Volgens mij was de USA nooit gecharmeerd van communisme en werd het land altijd al geboycot .. Dat heeft niks met de crisis te maken ..
Bovendien betaald USA keihard gewoon huur voor de quatanamo bay , maar weigert de leider dat geld uit principe te gebruiken .Omdat hij het niet als gehuurd land ziet , maar als ( nog ) bezet gebied .. Verder is alles wat Amerikaans is en geld geinvesteerd heeft in dat land na de revolutie het land uitgeflikkerd .

sparrow | 19-02-08 | 10:56

De Geilige Maagd 19-02-08 @ 10:29
Ik geloof graag dat er onderhuids veel discriminatie is. Dat laat zich door geen enkel regime onderdrukken en is nu eenmaal een vast gegeven bij de mens. Het enige wat ik stel is dat het op staatsniveau niet geaccepteerd wordt.

hangborstzwijn 19-02-08 @ 10:31
Dat is inderdaad de tragiek van dat soort landen als Cuba en de DDR. Uiteindelijk houden ze er net zo'n gruwelijk onderdrukkingsapparaat op na als hun voorgangers. In de DDR was het nog een graadje erger omdat het nu eenmaal Duitsers waren die in alles, en dus ook in het communisme, extreem zijn. Cubanen blijven Caribs en daarom ook heeft het Cubaanse systeem een bedriegelijk vriendelijk gezicht, anders dan de DDR destijds.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 10:55

Afgezien van al die undercovers en armoe en rotzooi en shit meer...... er rijden nog wel verdraaid mooie auto`s en harleys rond. Ies seer moeite waard, senor.

Flathead | 19-02-08 | 10:50

Lizzard 19-02-08 @ 10:31
Honecker was precies zo'n figuur als Castro. Met de beste bedoelingen uit WOII gekomen maar daarna helemaal vastgelopen in zijn eigen waarheden.
Ergens zijn het uitermate tragische figuren. De revolutie eet zijn eigen kinderen op wil het gezegde. En het is zo waar.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 10:50

@bigi bana boy .. ik had een vriendin in Cuba het ergste wat ze zelfs tegen mij durfde te zeggen "es cuba " overigens konden we niet naast elkaar op straat lopen , anders werd ze opgepakt voor prostitutie en als de staat daar niet van mee profiteerd mag dat niet natuurlijk , en ik werd er echt gek van hoevel stille ik PER straat al zie .. naast de mogelijkheid dat iedereen beloond wordt voor verrraad als je hoog in de partij staat heb je het goed wat andere hier , die wel kunnen kijken al vermeld hebben!

Pff ze durven gvd niet eens fidel of castro te zeggen , ze hebben het over de man met de baard .. Als jij als onschendbare toerist gewoon fidel of castro zegt breng je ze in verlegenheid .. en idd ook stille kunnen zich voordoen als toerist

sparrow | 19-02-08 | 10:45

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Jan Marijnissen in de running is om zijn opvolger te worden...

Patrick Bateman | 19-02-08 | 10:45

@Bigi Bana Boy 19-02-08 @ 10:02
Heb zelf ook rondgereisd in Cuba. Als je een auto huurt en lifters oppikt (verboden trouwens) dan vertellen ze in de pricacy die je in een auto nu eenmaal hebt wel over henzelf en hoe ze denken over Cuba. Maar wel nadat jij van alles over jezelf hebt verteld. Velen willen gewoon meer vrijheid, zelf dingen opzetten of gewassen gaan verbouwen. Er is daar ruimte zat! Maar er wordt niets mee gedaan. Ook een manier om, door middel van zelf gecreerde tekorten, de bevolking onder de duim te houden. Op straat trekken de meeste Cubanen geen bek open, te gevaarlijk met die Cubaanse Stasi. Iemand die wel tegen me sprak in Havana werd eventjes later vlak voor mijn neus door de opgetrommelde politie ingerekend en in de Lada gesmeten.

hangborstzwijn | 19-02-08 | 10:31

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 10:31

@Bigi Bana Boy
Er is juist ontzettend veel discriminatie in Cuba, maar ook dat zit veel dieper verstopt. Het "spaanse" deel van de bevolking discrimineert de zwarte bevolking. Men zegt dat ze veel stelen. Ook dit is een soort diepere laag, het ligt er allemaal niet zo dik boven op. Maar dat wat je niet ziet, is er juist wel. Ik denk toch dat jij een beetje te naief bent :-)

De Geilige Maagd | 19-02-08 | 10:29

AnoHuf 19-02-08 @ 10:13
De geschiedenis zal het leren. Maar het lijkt er inderdaad op dat die Cubanen het al die tijd hebben kunnen rooien omdat ze gewoon wilden bewijzen dat de US ze niet kapot zou kunnen krijgen.
Die oude auto's die daar nog rondrijden zijn er het symbool van. Overal ter wereld verdwenen, maar daar rijden ze nog, die bakken die de Amerikanen achterlieten toen ze met fiches in de hand en staart tussen de benen wegvluchtten. Er zijn daar talloze werkplaatsen die gespecialiseerd zijn in het reviseren van die auto's, en er zullen er talloze rondrijden die driekwart of méér uit nieuwe onderdelen bestaan.
www.cafe-cubalibre.nl/Carsalbum/oldcar...

Schoorsteenveger | 19-02-08 | 10:29

De Geilige Maagd 19-02-08 @ 10:24
Ja maar ik noemde zelf toch ook al terechte angst voor onderdrukking als mogelijke reden ? Het enige wat ik stel is dat ze volop kritiek hebben op de gang van zaken in het land maar dat ik, ondanks dat ik er juist erg op gelet heb, niets over Fidel hoorde. Als ik bang zou zijn zou ik niks zeggen ipv positieve dingen. Zoals gezegd heb ik nog altijd geen idee waarom dat zo is. Is het angst, is het jarenlange hersenspoeling door propaganda of hebben ze toch nog een vorm van vertrouwen in de motieven van Fidel ? Ik weet het oprecht niet.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 10:29

Eindelijk. Ik ga alvast rum, cola en limoenen halen voor het fiesta de cuba libre!

Zapata | 19-02-08 | 10:28

Lizzard 19-02-08 @ 10:08
Ik ben er zoals gezegd geweest en heb mijn ogen goed de kost gegeven, bovendien kon ik, zoals gezegd, vrij goed praten met Cubanen. Uiteraard is het een desastreus systeem. Communisme werkt niet en gaat nooit werken. Het land is in een ernstige staat van verval en dat komt door het systeem en niet, zoals het regime beweerd, door de boycot van de VS. Dat gezegd hebbende blijf ik wel geloven dat Fidel destijds met de beste intenties begonnen is en dat er een aantal onmiskenbare verworvenheden zijn. Ik noem het toegankelijke goede onderwijs, de gezondheidszorg, het sterk onderdrukken van rassendiscriminatie enz enz. Al die zaken staan erg onder druk omdat de economie niet draait en nooit zal draaien. Maar toch, de uitgangspunten zijn goed.
Er zal een ander economisch en politiek systeem moeten komen maar dan denk ik meer aan het democratisch/kapitalistisch model dat wij hier in Nederland hebben dan het rauwe kapitalisme, Yankee stijl. Ik hoef denk ik niet uit te leggen waarom niet maar noem toch bijvoobeeld de ellendige staat waarin zich de enorme onderklasse in de VS zich bevindt met alleen al 40 miljoen mensen die niet verzeerd zijn tegen ziektenkosten. Dàt is wat ik bedoel als ik zeg dat ze moeten proberen de zaken die wél goed zijn in Cuba te behouden. Verder vind ik dat de Amerikanen eeen keer op moeten houden met dat gejank over hun afgenomen bezittingen van voor 1950.
Goed, mij dunkt dat ik nu toch wel duidelijk gemaakt heb bepaald neit van communistische huize te zijn. Over de DDR kunnen we het ook nog hebben, alleen waarschuw ik je wel dat ik daar meer dan gemiddeld van op de hoogte ben. Niet zo zeer uit bewondering maar uit verbazing over zo'n absurd land en systeem.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 10:25

@Bigi Bana Boy
Heb ook vele Cubaanse lifters in de auto gehad. En dat ze amper over Castro praten is angst. Zou jij niet bang zijn om je mond open te trekken als je niemand kunt vertrouwen? Je hebt toch gezien hoe arm en onvrij het is? Ik heb overigens wel Cubanen gesproken die uit de school klapten over hun leider. De mensen zijn er echt heel erg klaar mee, behalve een kleine groep hoge ambtenaren of ex-militairen die allerlei privileges hebben. Maar ik hoop toch niet dat je de indruk wilde wekken dat het allemaal wel meevalt in Cuba?

Dat de gezondheidszorg zo goed is, geloof ik meteen. Maar ja, wat heb je eraan als je doodziek bent en er geen enkele manier is om je in het ziekenhuis te krijgen?? Even liftend met je slagaderlijke bloeding naar het ziekenhuis schiet niet op.

De Geilige Maagd | 19-02-08 | 10:24

afgetreden? is-ie niet gewoon deaud ?

autechre | 19-02-08 | 10:24

Gratis onderwijs en gratis gezondheidszorg op Cuba is een vorm van foltering:
een groter deel van de bevolking begrijpt dat ze een links kudt-leven leiden en het duurt nog langer ook....

hekkesluiter | 19-02-08 | 10:17

Hmm, ik betaal wel voor mijn gezondheidszorg, en mijn onderwijs was ook al niet gratis. Toch hou ik netto heel wat meer over dan de gemiddelde Cubaan. Tevens wordt ik niet als eigendom behandelt van mijn regering en hoef ik niet te vrezen voor mijn leven als ik iets verkeers over Balkenende zeg.

De communistische staatsvormen zijn overal ter wereld uitgelopen op een ramp voor de bevolking, terwijl de regeerders leefden als vorsten. Het is te hopen dat de Cubanen snel bevrijdt worden van deze mensontwaardige ideologie uit de vorige eeuw! Cuba libre!

WaarDeWindWaait | 19-02-08 | 10:17

Cuba is inderdaad een geschenk van God; het meest ideale land ter wereld. Een utopie! De hemel op aarde!
.
Vandaar ook dat er zoveel Cubanen hun leven wagen om in de VS te geraken...

ViagraFalls | 19-02-08 | 10:16

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 10:16

Ik geloof dat de economische boycot minstens net zo veel schade heeft aangericht als het communisme, zo niet meer, maar goed. Maar er zijn veel Latijns-Amerikaanse landen die het mét hulp van Amerika nog slechter doen, dus dat zegt uiteindelijk ook niet zo veel.

Iets met Reagan en drup was het.

AnoHuf | 19-02-08 | 10:13

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 10:12

Bigi Bana Boy 19-02-08 @ 10:04
U vergeet Gutmensch...

Sikkeneur | 19-02-08 | 10:10

Lizzard 19-02-08 @ 09:41
Kul, lieve skat. het staat je vrij om de weg van het ondernemerschap te volgen met bijbehorende risico's, dat wel.
Voor niks gaat de zon op en zelfs daar moet je aan gaan twijfelen....., hoewel ik best begrijp dat we niet allemaal directeur kunnen zijn in de BV Nederland.

Sikkeneur | 19-02-08 | 10:09

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 10:08

cuba is een heilstaat!
Hebben ze ook veel last van asielzoekers/gelukszoekers/economische vluchetlingen?

Pigha Lal | 19-02-08 | 10:07

Lizzard 19-02-08 @ 09:55
Die kan er ook nog wel bij. Ik had al "bruinhemd", "facist", "policor dhimmy".
Meer smaken dan een kameleon :-) Maar zeg eens, waarom dicht je mij communist toe ?

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 10:04

sparrow 19-02-08 @ 09:40
Ik praat vrij goed Spaans en het is inderdaad zo dat mensen voorzichtig zijn om op straat vrij uit met je te praten over politiek en andere gevoelige zaken, Het spreekt voor zich dat zoiets een slecht teken is en inderdaad op onderdrukking wijst. Vreemd genoeg heeft bijna niemand openlijk kritiek op Fidel en op een of andere manier heeft de man nog altijd aanzien. Logisch zou je kunnen denken want ze kijken wel uit om de waarheid te zeggen maar zo is het niet. Ik heb veel Cubanen als lifter in de auto gehad omdat ik dat als het minste beschouwde wat ik voor ze terug zou kunnen doen en heb er erg veel gesproken. Ik ben bepaald de naiefste niet en was erg alert uiteraard maar heb vrijwel geen kritiek kunnen horen op Fidel. Ik weet nog steeds niet precies waarom dat zo is. Enerzijds vermoed ik angst en indoctrinatie, anderszijds zou je zelfs dan toch nog verwachten wel iets van verborgen kritiek tussen de regels door zou horen. Maar niets, geen woord.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 10:02

Kunnen de GS serverts dan eindelijk naar Cuba?

Inferi0r | 19-02-08 | 10:00

Rabarberke 19-02-08 @ 09:46
Sterker nog, vanwege het streven om voorop te lopen in de medische wetenschap worden er daar in Cuba maar al te vaak behandelmethodes en medicijnen ontwikkeld voor bijv. huidziektes als ptrioasis versicolor, vitiligio en psioriasis die hier in het Westen (minus Spanje) vanwege politieke en economische redenen worden ontkend, verzwegen en geboycot met als gevolg dat rijke westerlingen maar al te graag meer dan 5K neerleggen om daar een betere behandeling te krijgen.
Dan hebben we het nog niet gehad over oogoperaties, cosmetische chirurgie etc.

MAXIMO | 19-02-08 | 09:57

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 09:55

Ik ben er geweest en vond het vooral spijtig om te zien hoe Fidel helemaal is blijven hangen in zijn revolutie. Op zich is dat wel begrijpelijk want het moeten de gloriedagen van de man zijn geweest maar in een land waar het merendeel van de bevolking ruim na de revolutie is geboren is dat natuurlijk een tragedie. Hoe terecht de opstand destijds ook was en hoe mooi en rechtvaardig de idealen ook waren, het geeft geen pas om avond aan avond op de TV over de revolutie te praten alsof het gisteren gebeurd was. Het ene praatprogramma na het andere, de ene documentaire over Che en de revolutie na de andere. Ik heb zelden zo'n treurige TV gezien als op Cuba. Onder Fidel heeft de tijd stilgestaan en dat is, alle domme toeristen folders van reisbureaux ten spijt, een ramp. Havanna ziet er uit als Beirut vlak na een Israelische aanval. Een prachtstad maar ik heb zelden zo'n verval gezien als in die stad. Het is te hopen dat na Fidel er een tijd aanbreekt zoals in China, dat er hervormingen mogelijk zullen zijn zonder de oude verworvenheden kwijt te raken. En vooral zonder dat die aasgieren uit de VS er weer bovenop springen. Want Cuba is niet het casino van de Yanks en ook niet het bordeel.

Bigi Bana Boy | 19-02-08 | 09:53

Je bent echt knetter gek als je het systeem verdedigt ... eigenlijk als je zo'n achtelijke mening hebt zou je eigenlijk verplicht moeten worden om er te wonen .. ( hehe en neem vooral je dochtertje mee kun j daar onder staats toezicht en met behulp van oudere gefrustreeerd toeristen geld mee verdienen ( max leeftijd 16

sparrow | 19-02-08 | 09:53

@ Rabarberke 19-02-08 @ 09:46

Hoeveel Nederlanders sterven er dan hier aan aandoeningen die verholpen hadden kunnen worden met kleine ingrepen ?

As mijn leven gered kan worden met een operatie van 5k, dan leg ik die echt zelf wel neer hoor. Daarna vecht ik de administratie wel uit...........

Tyler-Durden | 19-02-08 | 09:49

@deropofderonder 19-02-08 @ 09:41
Het lukt je toch niet om het gros van de reaguurders duidelijk te maken dat het op sommige plekken in de wereld NOG slechter is dan hier. Overal zien ze positieve dingen behalve hier.

Nonnes | 19-02-08 | 09:47

undutchy:
FUCK IN Cuba, the women are nice and cheap

Pigha Lal | 19-02-08 | 09:47

Hmja op Cuba krijg je inderdaad gratis gezondheidszorg. Daar hoef je niet dood te gaan omdat je verzekeraar een kleine ingreep niet wil vergoeden.

Rabarberke | 19-02-08 | 09:46

.... don't fuck with Castro and don't fuck with Cuba.... Robert Kennedy tried, and so did the FBI!

undutchable | 19-02-08 | 09:45

@ fuckje 19-02-08 @ 09:17 Volgens mij mis je wat als je denkt dat Cuba leuker is dan NL. Amnesty International zegt het volgende over Cuba: "De vrijheid van meningsuiting, vereniging en beweging werd nog altijd ernstig ingeperkt. Ten minste 69 gewetensgevangenen zaten vast omdat ze er politiek onwelgevallige meningen op na hielden. Politieke dissidenten, onafhankelijke journalisten en mensenrechtenactivisten werden lastiggevallen, geïntimideerd en gedetineerd, sommigen zonder aanklacht of proces. De Cubaanse bevolking ondervond nog altijd de negatieve gevolgen van het Amerikaanse embargo.
"

deropofderonder | 19-02-08 | 09:41

Zolang Nederland haar oude stadsbussen er kan blijven dumpen maakt het mij niets uit.

Teen | 19-02-08 | 09:41

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 09:41

ach als je van geheime politie , geheime security , en partij veraders houd .. naast de officiele geuniformeerde beveiliging .. Als je goed kunt qont likken bij hoge partijfunctionarissen is het misschien wel leuk ..
Moet je ff daar ff aan dissidenten , kind hoeren of andere arme sloebers uit gaan leggen hoe zij zich nou moeten gedragen in zo'n ideaal staat ..
Of heb ik het onechte Cuba gezien en is het echte idealistische cuba in varadero ???Als die toeristen nou eens hun groepje loslaten en echt iets van cuba gaan zien .. dan ben je echt knetter gek als je het systeem daar ideaal noemt .. er zijn niet zoveel landen meer hoor waar zoveel mensen in Angst leven

sparrow | 19-02-08 | 09:40

Historisch gezien klimt Kapitalisme altijd weer uit zijn dipjes, communisme daarentegen pffr hahaha. USA komt er maar in.

Waarom zouden er zoveel Cubanen in Amerika wonen....?

mermanator | 19-02-08 | 09:39

@ Lizzard 19-02-08 @ 09:30

Het communisme heeft toch maar mooi een v/d beste schrijvers over de Goelag voortgebracht.. daar kan de Cubaansche sigaar (van) Mulisch niet aan tippen
www.trouw.nl:80/deverdieping/letter-ge...

wopper | 19-02-08 | 09:38

delen door nul kan-nie

Pigha Lal | 19-02-08 | 09:37

@Pigha Lal: delen door nul is flauwe kul.

bwahaha | 19-02-08 | 09:36

Geef die beste man nu eens een baardentrimmer. Wat een vlasgewas

Pilsvogel | 19-02-08 | 09:35

Lizzard 19-02-08 @ 09:30
Aldus sprak een loonslavin.....

Sikkeneur | 19-02-08 | 09:34

@bwahaha 19-02-08 @ 09:28
"Castro is 1000x de man die Bush ooit was."
moet zijn
Castro WAS OOIT 1000x de man die Bush is. Castro is al (technisch) deaud

Pigha Lal | 19-02-08 | 09:33

Zijn afscheidsspeech zal hij morgen houden. De planning is dat hij diezelfde speech eind 2009 zal afronden

Pilsvogel | 19-02-08 | 09:31

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 09:30

"Economisch gezien beetje verkrot, maar dat krijg je met linkse idealen. Interesse?"........ zei hij terwijl het gansche bancaire systeem in den vereenigde staten ineen aan het storten is en de beurzen wereldwijd omlaag gieren.
Leve het kapitalisme..?? ;-)

Opa-Buiswater | 19-02-08 | 09:29

CoJoNes 19-02-08 @ 09:23
Zon, strand en een drankje is voor menigeen dan ook het summum van hun bestaan...

Sikkeneur | 19-02-08 | 09:28

Castro is 1000x de man die Bush ooit was.

bwahaha | 19-02-08 | 09:28

Zou er nog een afscheidsrede vanaf kunnen, van een uurtje of zeven?

JumboXL | 19-02-08 | 09:28

Het was een geweldige vent, zo vriendelijk, een bijna schattige dictator. Vraag me alleen af of alle politiek gevangenen er tijdens hun martelingen ook zo over dachten.
Als ik dan moet lezen dat een diarree-voor-brein moingeaul liever in Cuba dan in de US zou wonen, gun ik hem een feestelijk welkom met een waterboard in Havana.

CoJoNes | 19-02-08 | 09:23

Mocht altijd graag naar zijn 6 uur durende toespraken luisteren

Oerkoendoe | 19-02-08 | 09:23

fuckje 19-02-08 @ 09:17
Verkeerde studie richting gekozen?

Sikkeneur | 19-02-08 | 09:21

Economisch krot? Aan de foto te zien snapt señor Castro het wel - beetje Alan Greenspan lezen, ouwe vrije marktdenkert! (ook mooi - de 30% kortingssticker van de Borders die er nog op zit).

De Zwits | 19-02-08 | 09:20

Ik wil er met kerst heen, eigenlijk, maar ik zal maar even afwachten wat er nu allemaal gaat gebeuren daar :)

Ari Gold | 19-02-08 | 09:19

Vorig jaar januari wisten jullie zeker dat hij binnen een paar dagen dood zou gaan. Eens kijken of hij er nog een jaar uit kan persen nu jullie schrijven dat hij klaar is om te gaan. Hij zal die etters van GS krijgen.
Het zal mij eens benieuwen hoe het nu verder gaat en vooral hoe blij de Cubanen daarvan worden. Ik denk dat ze voorlopig nog niet vergeten aan wie ze die rampzalige economie te wijten hebben.

Nonnes | 19-02-08 | 09:19

Hij ziet er best wel als een oude vriendelijke man uit, zo een die je op straat aanspreekt en de weg vraagt omdat hij al jaren alzheimer heeft maar het zelf niet doorheeft dan...

djiezuskrijst | 19-02-08 | 09:18

@ Kampshof 19-02-08 @ 09:08
Gezondheidszorg en onderwijs staan hoog op het lijstje van het huidige communistische regime. Dus daar wordt veel van het (weinige) geld aan besteed. Mocht Cuba een democratische omwenteling meemaken dan zal daar ongetwijfeld op worden bezuinigd. Maar als de handelsboycot wordt opgeheven kan Cuba door de stijgende export meer inkomsten genereren. Maar het duurt wel een tijdje om dit alles te stroomlijnen, omdat er moet fors worden geinvesteerd in onder andere infrastructuur en landbouwhervorming.

hangborstzwijn | 19-02-08 | 09:18

Cuba heerscht! En dat land er naast ook!

Armageddon | 19-02-08 | 09:17

Toch lijkt het me gezelliger in Cuba dan in Nederland.

fuckje | 19-02-08 | 09:17

Linkse idealen? Extreem-linkse idealen zal je bedoelen.

MAXIMO | 19-02-08 | 09:14

Hebben ze daar coke ?

Jan Gordelroos | 19-02-08 | 09:14

Die is dus al deaud

joyriders | 19-02-08 | 09:13

Cuba libre!

Pluizig Konijn | 19-02-08 | 09:11

Hopelijk wordt Castro nog berecht voor hij het loodje legt.

Dr. Faustus | 19-02-08 | 09:10

over vier weken naar Cuba op vakantie. Hopelijk ben ik net nog voor de invasie (van Amerikaanse cultuur).

me,myself and IK | 19-02-08 | 09:10

Hij heeft het toch nog een mooi poosje volgehouden die ouwe snoepert...

nez perce | 19-02-08 | 09:10

*mogelijkheden ziet*

Maar eerst even een bakje koffie en een sigaar.

kolonel klootoog | 19-02-08 | 09:10

Zeker in Havanna staan nogal wat karakteristieke gebouwen in de steigers om opgeknapt te worden. Dus er gebeurt wel het een en ander, ondanks de boycot van 50 jaar. Op het platteland is het echter armoe troef en de wegen zijn in een heeeele slechte conditie.
Maar zolang het casino in Hotel Nacional in Havanna -gesloten vlak na de communistische overname- niet in ere wordt hersteld zie je mij niet terug daar!

hangborstzwijn | 19-02-08 | 09:10

Ik denk dat democratie gewoon ten onrechte wordt opgedrongen aan landen die er niet klaar voor zijn. Cuba lijkt mij de komende x aantal jaar beter af met het systeem dat er nu werkt, dan weer zo'n mislukte democratie poging uitgevoerd door Amerika, zoals ze in zoveel landen doen.

Polska | 19-02-08 | 09:09

buikpoeper? lol

eric@fuall | 19-02-08 | 09:08

@naiefje 19-02-08 @ 08:40
Dat van goed onderwijs en goede healt care kan wel kloppen, dat weet ik niet, wat ik wel weet is een dat een land dat een slechte economie heeft geen goede toekomst heeft en dat een slechte economie op den duur de zorg en het onderwijs ook omlaag trekt simpel weg omdat het geldpotje leeg is....

Kampshof | 19-02-08 | 09:08

Gezien de grote Castroclan moet Cuba blijven zoals het is.. wij doen toch ook ons Openluchttheater niet weg..

wopper | 19-02-08 | 09:06

-weggejorist-

Lizzard | 19-02-08 | 09:04

Dat is grijze smurf.

Gelaarsde Kat | 19-02-08 | 09:04

kinderen, ELK systeem is corrupt. Die verkrotting is het gevolg van de Amerikaanse BLOKKADE. Ook jullie huis verkrot wanneer je buren alle in- en uitgangen afgrendelen.

OudeLul | 19-02-08 | 09:04

Hij heeft ze tot nu toe allemaal overleefd, die Fidel. Zal uiteindelijk wel een tweegevecht worden tussen hem en de grote Harry Mulish, die al op jonge leeftijd de werelpolitiek doorgrondde en jaren geleden de hemel al ontdekt heeft.

Schoorsteenveger | 19-02-08 | 09:03

@Captain Orange 19-02-08 @ 09:00
Doe mij er ook maar een. Met ijs natuurlijk

Sunnygirl | 19-02-08 | 09:01

Echt vrijheid is misschien wel goed voor die mensen, maar ik vraag me af of ze er over 10 jaar nog blij mee zijn... als de MacDonalds en Pizza Hutten als paddestoelen uit de grond zijj geschoten... En de bevolking nog geen reet verdiend. Lang leve de USA.

Wim-Lex | 19-02-08 | 09:00

Het Paard heeft de Cubanen wel succesvol door veel economische tegenslag heengeloodst..

Lobo | 19-02-08 | 09:00

HEY COÑO, CUBA LIBRE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Captain Orange | 19-02-08 | 09:00

Cuba is nog altijd te preferen boven het democratische Irak. En nu Fidel ophoudt met zijn 6 uur durende speeches (of gaat ie nu het lezingencircuit in?) wordt het er alleen maar beter op in Cuba.

Gotthard | 19-02-08 | 08:59

communisme in de cairiben, dat ging wel lukken, net als arbeidsethos, op tijd komen en je aan afspraken houden.

yeah, right !

De Briemusketier | 19-02-08 | 08:59

Hebben ze in Cuba allemaal zo'n trainingspak met hun eigen naam? Handig....

OneandOnly | 19-02-08 | 08:59

Met hem sterft ook de handel in jaren 80 trainingspakken

ijsklont | 19-02-08 | 08:57

Een tijdperk loopt op zijn einde....

Sikkeneur | 19-02-08 | 08:56

Heel Fideel!

wopper | 19-02-08 | 08:52

HOAX!

IkVerveelMe | 19-02-08 | 08:48

Cuba is okay!

Erectus Enormus | 19-02-08 | 08:47

ben liever op koeba dan hier waar links er ook een zooitje maakt.

ganzo | 19-02-08 | 08:46

Na zdorovje, Comrad.

Stolichnaya™ | 19-02-08 | 08:45

Leuk voor bij de EU, gratis sigaren...

da wizard | 19-02-08 | 08:45

Er zitten wat krassen op maar hij is nog niet versleten...

dr.spin007 | 19-02-08 | 08:43

Kudt Harry Mulish met zijn kudt verering van communistisch Cuba.

OversteKarremans | 19-02-08 | 08:42

iemand al opgemerkt dat Cubaal jaren vrij hoog scoort in hetjaarlijkse onderwijs onderzoek van de VN. Hoger dan Amerika, en zelfs een top tien positie. En ook in het welzijn (wat de mensen vinden) onderzoek van de VN hoog scoren. Hoger dan Amerika? Misschien vergis ik me. Maar als je dan toch moet kiezen...

naiefje | 19-02-08 | 08:40

Kom maar ik neem het er wel bij... Sigaartje iemand?

De echte mora | 19-02-08 | 08:39

'linkse idealen'
sterf rechtse rukker, sterf xD

Plurity | 19-02-08 | 08:38

Het woord Cuba brengt bij mij altijd een crisis teweeg.

kwarkoo1 | 19-02-08 | 08:37

Lastminute aanbiedingen gezien iemand?

pikkienoga | 19-02-08 | 08:35

Ach nu krijgen we toch zo familielid van hem, waardoor er uiteindelijk niets veranderd.
Niet zo boeiend nieuws dus.

Valentino__ | 19-02-08 | 08:34

doe eens deaud gaan!

White Farmer | 19-02-08 | 08:33

Staat het al niet op Marktplaats?

bello | 19-02-08 | 08:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl