Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Politie gaat nu ECHT staken

lasergunagent.jpgWant ze worden afgescheept met een fooi en dus gaat Schiphol plat! Het is afgelopen met de publieksvriendelijke acties. Willen we naar de Dam? Gaan we naar de Dam! En dan nu de verkeersinformatie: hou rekening met extreem lange files komende weken, want de snelwegen gaan geblokkeerd worden. Oh Wouter Bos, hier volgt een winstwaarschuwing. Graag even begroting naar beneden bijstellen, want bekeurd gaat er niet meer worden. Voor niks niet, de pliesies zijn het nu echt zat. Guusje Nadorst had het over slikken of stikken. Welnu het wordt het laatste. Het door Doekle Terpstra gepresenteerde akkoord, blijkt namelijk helemaal geen akkoord te zijn. Het was al verworpen, voordat de handtekeningen waren gezet. Blij gemaakt met een dooie mus heet dat. Niks geen akkoord, Doekle heeft de zaak weer eens positiever voorgesteld dan ie is. Of zoals een agent op het pliesieforum stelt: STEEK DAT AKKOORD MAAR WAAR HET LICHT NIET SCHIJNT. Zal wel een Wilders-aanhanger zijn...

Reaguursels

Inloggen

Doekie zelf zal wel een flink honorarium hebben overgehouden aan dat schijtcompris... Kan ie niet een dagje niet op tv??? Ik wordt steeds misselijk...

p0rn0 | 15-02-08 | 13:37

He Thorin, ik zie wel wat in target uitkeringen, ik denk dat ik mijn inkomsten wel wat kan opkrikken met het schrijven van bonnen en jij kan me daarbij helpen...................................

van onderen | 15-02-08 | 12:15

ja lekker staken. wordt verdoeme aangehouden, apk verlopen. geen bekeuring, want actie voerder. apk geregeld, volgende dag acceptgiro, automatisch gegenereerd (of niet?). hoe dan ook, betalen kreng... weer 75 ballen naar wouter... grrr

sr69 | 14-02-08 | 22:37

Zo bijzonder is 't nie, da plisiewerk, want die pet, die past ons allemaal.

Ondertussen de stand, 3 loserts: de plisie, Nadorst en Doekieboy.

Adalgar | 14-02-08 | 22:18

Ik heb een hekel gekregen aan de pliesie. Maar nog meer aan Doekle. Laat de pliesie, de trouwe regelvolgers, maar even staken en de peuletiek het leven zuur maken. Is wel leuk. Maar vergis je niet, als ze hun zin krijgen zijn ze zo weer terug in de NSB-modus.

Marcel van Dam | 14-02-08 | 21:02

@Koyt:

Je krijgt een lege regel door twee lege regels te laten - scheelt puntjes zetten.

Vitaly Chernobyl | 14-02-08 | 20:56

@Thorin 14-02-08 @ 19:29:

U probeert ons te vertellen dat dit het dagelijks werk van een politie-agent is? Of van een buschauffeur? (Ben even in verwarring).

Overigens heeft een buschauffeur ook kans op bedreigingen, neanderthalers en zo, geen geweldsmonopolie, wapenstok, pepperspray, wapen of collega die 'm helpt. Sterker nog: ik als gewoon burger loop het risico op bedreigingen, overvallen en neanderthalers, en ik heb ook geen geweldsbevoegdheid.

De overige redenen waarom veel mensen u goed zat zijn kunt u lezen op de bijdragen hiervoor. Fijne stakingsdagen, en hopelijk tot nooit ziens - ik doe nooit aangifte wegens zinloosheid en verwacht u dus alleen met een bonnenboekje in de hand te zien.

Vitaly Chernobyl | 14-02-08 | 20:55

@ Thorin 14-02-08 @ 19:29:

Op basis van wat u daar plempt heeft u recht op loonsverhoging. En een forse ook. MAAR, wat merkt de burger van de agenten? Even mijn eigen ervaringen:

- 6 (!) autoruitspiegels gesloopt en enkele mooie krassen van voor naar achter op mijn auto. Binnen 8 maanden tijd, 6x raak. Je wilt dus aangifte doen: ze hebben geen tijd voor je; doe maar digitaal.
- je doet digitaal aangifte, je krijgt de aangifte terug, omdat hier in staat dat je het jammer vindt dat ome agent niet wat vaker komt kijken.
- je haalt dat eruit en doet NOGMAALS aangifte. je krijgt de aangifte nog een keer terug. om volledig onduidelijke redenen.
- je doet voor de derde keer (inmiddels witheet) aangifte.... en je hoort er nooit meer iets van.
- de drugsdealers die hier door de wijk lopen, hebben de tijd van hun leven! Je belt op naar oom agent, vertelt WAAR ze de drugs neerleggen en WAAR de gestolen goederen worden verborgen (MIJN AUTORADIO onder andere). Nada.
.
Probeer die paar keer dat ik jullie nodig heb OP ZIJN MINST geinteresseerd over te komen! (voor de vorm nog een paar !!!!!!!!!!!)
.
Wanneer zie ik oom agent wel?
- sneaky achter het muurtje, MET ZIJN TWEEEN. Lekker wachten totdat iemand 10 SECONDEN te vroeg oversteekt. bonnetjes schrijven.
- 's ochtends, bij de ingang van de stad. Hardwerkende mensen van de weg halen omdat ze iets te hard rijden. Overigens doen ze dit MET ZEVEN MENSEN.
- In de flitsauto, argeloze automobilisten pakken.... uiteraard NIET voor de school waar bij al 7 kinderen een volkswagen embleem op hun voorhoofd is gestempeld. Nee nee. 100 meter voor het 'einde 50 bord', op een KAASRECHTE weg zonder zijwegen.
.
DAAR zie ik oom agent.
.
Iedereen die ik ken zegt niet: De politie staakt, nu voel ik mij onveilig. De mensen (werkende burgers, overigens) staan van vreugde te dansen dat ze minder kans lopen op onzinboetes.
.
Lees de argumenten op dit forum eens na en bedenk waarom een groot deel van de burgers een graf-tering-tyhpus hekel heeft gekregen aan agenten.
.
Als de politie criminelen opspoort en de burger beveiligt, mag u wat mij betreft 400 euro netto meer per maand verdienen. Zo lang meer blauw op straat voor de hardwerkende mensch betekent: meer onzinboetes.... GEEN CENT ERBIJ!
.
.
Jeetje.... dat lucht op.

koyt | 14-02-08 | 20:47

Goedemiddag agent.. u staat mij te filmen?
- dit is een lasergun
Ach, u bent aan het gamen
- ik controleer snelheden van passerende auto's
Dat is nog eens nuttig werk! Zeg mijn ramen zijn al een maand niet gezeemd, wanneer kom je weer?

Ministry of Madness | 14-02-08 | 20:44

@chris

Je moet zo bijdehand zijn als je na een aanrijding half dood ligt te gaan om te zeggen nee hoor ga maar studeren ofzo simpele volgens mij ben jij een 1 cellige. Meeredeel van de agenten heeft een MBO diploma of hoger of komen direct uit defensie, deze mensen hebben zich altijd ingezet voor de maatschappij.

Maarja als je geen kranten leest weet je dat niet.

heer | 14-02-08 | 20:31

ik had er van het weekend ook weer 1 te pakken. 40 euro geloof ik, voor het niet oprapen van een pakje sigaretten die niet eens van mij was.. vervolgens kreeg ik er nog een boete bij voor het beledigen van een ambtenaar in functie...

die man had al moeite met het opschrijven van mijn naam en adres, ongeletterde freak! niets 200 per maand erbij, 200 euro per maand er af, dan verdienen ze nog meer dan genoeg. ga eens studeren ofso..

*braakt*

chris010 | 14-02-08 | 19:37

nee.. daar win je de burgers wel mee hoor.. lutsers!!

het was toch iets zo van: geen eer, geen ambitie. word landverrader bij de politie!

gevaar? flikker toch op man..

simpele ziel.

chris010 | 14-02-08 | 19:34

@Vitaly Chernobyl 14-02-08 @ 19:15
Je hoort mij ook helemaal niet klagen. Het gaat mij er om dat men wel de feiten kent voordat iedereen maar weer van alles roept over een vak waar ze (kennelijk!) niets vanaf weten.
Ik weet ook dat ik voor mijn bek geslagen kan worden als ik naar die vechtpartij moet. Ik weet ook dat ik met een vieze naald gestoken kan worden als ik dat drugspand inga. Ik weet ook dat er van mij wordt verwachcht dat ik die vent aanhoud die net zijn vriendin heeft doodgeschoten. Ik weet ook dat er van mij verwacht wordt dat ik op mijn vrije zaterdag op moet komen draven om een stel neanderthalers (want dat zijn voetbalhooligans!!) uit elkaar te houden. Ik weet ook dat het kut is om tegen moeders te moeten vertellen dat haar elf jarige zoontje zich net heeft opgehangen!

Daar hoor je me allemaal niet over klagen. Het gaat erom dat mijn allerhoogste baas denkt dat een buschauffeur dat ook allemaal moet en daar hetzelfde mee verdient. Het gaat MIJ erom dat iedereen wel weet waar de discussie over gaat en dan moet je zeker niet met onzin feiten aankomen!!!!!

Thorin | 14-02-08 | 19:29

@ Vitaly Chernobyl 14-02-08 @ 19:03

Medelijden vraag ik van u zeker niet.
Nogmaals: mijn eerste reactie was om te laten zien wat er daadwerkelijk
wat voor een CAO er word geboden.
En kom aub niet praten over dat ik aan het werk moet. Ik zit zelf al jaren in de noodhulp, maar ja, daar gaat deze discussie niet over.

een agent | 14-02-08 | 19:15

Deze reactie is niet OK Thorin 14-02-08 @ 19:07:

U ies agent, begrijp ik? U heeft dan zelf gekozen voor het werk, inclusief ORT. Als het u niet bevalt: er zijn 250.000 vacatures.

Wat is het werk precies meer dan de lasergun en de flitsauto? Met een oplospercentage van 23% (inclusief misdrijven die een a-b-c'tje zijn) is het in elk geval niet de burger beschermen. Ga eerst eens echt uw werk doen en kom dan terug.

Vitaly Chernobyl | 14-02-08 | 19:15

@zum kotzen 14-02-08 @ 16:30

Oh, maar dat is niet zo moeilijk hoor! Ik wil Tobus er best een paar kado doen. Die van die zorgtoeslag mag hij houden. Daar geef ik hem gelijk in. Gedeeltelijk voor de 40 urige werkweek. Het is nog altijd zo dat elke agent er zelf voor mag kiezen of hij 36, 38 of 40 uur wil werken. Het is maar hoeveel je wilt verdienen.

De rest is echt kant en klare onzin!!!
-ORT. Is toch de normaaltse zaak van de wereld. Het is bewezen dat mensen die onregelmatig werken 7 jaar eerder overlijden dan mensen die niet onregelmatig werken.(en onregelmatig dat is niet die vent die op zaterdag of zondag in de supermarkt wertk, maar het echte werk: eerst twee nachten, dan drie late, vervolgens weer een paar vroege en dan weer een late om meteen een vroeg/nacht te draaien!! dus echt 24/7 diensten draaien!!) En dat allemaal voor die 3 1/2 euro bruto per uur extra!!
-Targetuitkeringen??? Wat moet een bedrijf als de politie daar nou mee?
- Huurtoeslag??? wat een fabeltje!!
- Toeslagen op kinderopvang??? waar heeft hij dat vandaan dan? Elke agent moet net zoveel betalen als iedereen voor kinderopvang
- Vervroegd uittreden??? Elke agent moet gewoon tot zijn 62e werken. Er waren vroeger wel regelingen, maar die zijn allang afgeschaft!!!
- Premievrije pensioenopbouw??? ik bedoel.... hoe kom je erbij????

Ik zou wel eens willen weten waar Tobus al die wijsheid vandaan heeft? Kennelijk heeft hij de klok horen luiden........
Zou hij pas geleden een bekeuring in de bus hebben gehad van 20 euro voor 5 km/h te hard en zich weer wat gefrustreerd hebben gevoeld?
En voor al die andere frusties: Politiewerk is echt veel (maar dan ook echt veel veel veel meer!!) dan die vent met die lasergun of die laserauto!!!!

Thorin | 14-02-08 | 19:07

@een agent 14-02-08 @ 13:45 en later:

Op veel meeleij hoeft u hier niet te rekenen. Gaat u eerst uw werk maar eens doen, en dat is ons land veilig maken, niet als geldcollecteurs van Wouter Bos.

Een voorzitter van de pliesievakbond schreef laatst dat u een "discretionaire bevoegheid" hebt om te bepalen of een boete moet worden uitgeschreven. Ies moeilijk woord voor u denk ik, maar betekent dat u niet per se boetes hoeft uit te schrijven.

Vitaly Chernobyl | 14-02-08 | 19:03

@zum kotzen 14-02-08 @ 11:28:

Volgens mij ook. Zou het eigenlijk waard zijn om uit te proberen, niet?

PS: Eerste goede besluit van Guusje.

Vitaly Chernobyl | 14-02-08 | 19:00

Van mij mogen ze gaan staken hoor. Dat deden ze al eerder en ik heb er geen last van gehad. Die politiemeneren en -mevrouwen zie je namelijk alleen als je ze NIET nodig hebt...

Randall Flagg | 14-02-08 | 18:59

Van mij hoeven ze nooit meer accoord te gaan,nemen we toch gewoon recht in eigen hand,doet de Amsterdamse onderwereld ook,werkt prima.

lokeend | 14-02-08 | 17:50

"Graag even begroting naar beneden bijstellen" @Fleisch.
Begrotingsoverschot 0,4% waar een begrotingstekort werd verwacht van 0,4% over 2007.
Het zijn slechts cijfertjes..........!

Sikkeneur | 14-02-08 | 17:24

Mmmm. Pliesies hebben gelijk. Met een kogelvrij vest aan je werk doen voor een loontje onder dat van een buschauffeur moet je niet doen pliesie. Weg met deze minister en de 30% loonsverhoging voor deze graaiers naar de pliesies.

Contra | 14-02-08 | 17:15

@captainobvious 14-02-08 @ 16:46
U betaalt er graag extra belasting veur?

adtheist | 14-02-08 | 16:57

Het grote voordeel van alle suffe kantoorbaantjes waar nu mee vergeleken word, is toch wel dat je niet bij nacht en ontij het risico loopt afgeschoten te worden,lijkt mij.
Gewoon staken, gewoon 200 euro erbij.
Laten we zuinig zijn op die paar dwazen die dat werk nog willen doen.

captainobvious | 14-02-08 | 16:46

Goh, wat vreemd dat niemand van de politie-verdedigers een reactie heeft gegeven @ Tobus 14-02-08 @ 14:13. Misschien omdat de feiten toch te lastig zijn?

zum kotzen | 14-02-08 | 16:30

Van mij mogen ze dit hele jaar staken, heerlijk zo.

Geert W | 14-02-08 | 16:16

Agenten verdienen genoeg. Ophouden met zeuren en gewoon aan het werk!

| 14-02-08 | 16:06

*heeft dus begrip voor stakingen van de pliesies*

Fuzzy-de-Bear | 14-02-08 | 15:43

De baas van de pliesies regelt voor zichzelf 30% erbij..
Haar ambtenaren bijna 11%..
Logisch dat de pliesies die al jaren en jaren lang structureel onderbetaald worden het nu zat zijn.
22 jaar ervaring en 1700 netto inclusief nacht en weekenddiensten.
Dat lijkt me idd een schandalig laag salaris.
Je zal maar met je poten tussen die kansenjongeren staan, ze aanhouden en vervolgens door de rechter keihard worden teruggefloten.

Fuzzy-de-Bear | 14-02-08 | 15:42

De jongens hebben gelijk, de politiek heeft zijn eigen ook rijkelijk weggezet, waarom niet geweaun je werk neerleggen en hetzelfde verlangen. Ik bedoel de politiek is er niet om voor jou iets te regelen, enkel voor hun eigen. Dus wil je wat zul je het zelf moeten afdwingen.

Reverend Ray | 14-02-08 | 15:21

@ yhk 14-02-08 @ 14:53
Die bon krijg je van een Melkertbaan, ook al staat er "Politie" op

Quadrifoglio | 14-02-08 | 15:09

We willen een veilige samenleving. Meer blauw op straat. Dan moet het salaris van dat blauw natuurlijk wel aantrekkelijk zijn. Los van wat er zoal mis is bij het blauw, moet je jezelf eens verplaatsen in het vaak ondankbare en zware werk wat zij verrichten.

grabbelton | 14-02-08 | 15:02

(voor politieburo)

yhk | 14-02-08 | 14:54

na hadden ze gister niet kunne staken , weer een bon gehad voor parkeren zonder te betalen

yhk | 14-02-08 | 14:53

@adtheist 14-02-08 @ 14:42
Ook op de werkvloer? Sorry als ik zeur hoor, maar als ik naar mn eigen mening over de pliesie kijk, en me vervolgens bedenk dat ik in tegenstelling tot wat tegenwoordig normaal lijkt te zijn die mening voor me houd en agenten gewoon netjes te woord sta, kan ik me voorstellen dat de politie dagelijks aardig wat frustratie en debiel gedrag over zich heen krijgt. Om nog te zwijgen over de viezigheid die ze bijvoorbeeld bij een inval in een drugspand aantreffen.
Daar mogen ze van mij persoonlijk wel wat "gevarengeld" voor.

Quadrifoglio | 14-02-08 | 14:50

Quadrifoglio 14-02-08 @ 14:35
Beschoten niet, maar dat is voor de doorsnee agent ook geen dagelijkse kost. Voor de rest heb ik mijn portie geweld en agressie wel meegemaakt.

adtheist | 14-02-08 | 14:42

@adtheist 14-02-08 @ 14:16
Ik weet alleen niet of die mensen ook regelmatig bespuugd, uitgescholden of beschoten worden.
Niet dat ik zo'n fan ben van de mentaliteit waarmee de pliesie tegenwoordig burgers tegemoet treedt, maar dat lijkt vooral te wijten aan beleid.

Quadrifoglio | 14-02-08 | 14:35

@ Da Butcher 14-02-08 @ 12:31

Het is duidelijk dat da butcher er geen ervaring mee heeft wat het politie werk precies inhoud. Mensen uit een auto halen is het werk van bergers/brandweer en niet van politie agenten.. *kuch* Daarnaast moet de politie niet zeuren, het aanbod is prima en 200 euro netto is ireeel.

ussnake | 14-02-08 | 14:29

adtheist 14-02-08 @ 14:16

De agent die ik ken, heeft er nu zo'n 30 dienstjaren opzitten en heeft destijds de politieschool, vergelijkbaar met HBO-niveau van nu, doorlopen. Daarbij houd je geen enkele rekening met de risico's die bij het politievak komen kijken. De politie wordt al jaren onderbetaald.

Flodder | 14-02-08 | 14:22

smerige parasieten zijn het. laat ze eerst maar eens gaan presteren. en dan bedoel ik dus niet de burger pesten maar echte criminelen aanpakken. vooralsnog wordt je in dit land als grote crimineel behandeld na het begaan van kleine verkeersovertredingen, maar als iemand overvallen wordt door een stel scootermongolen met een groot slagersmes hebben ze geen mensen beschikbaar om de aangifte op te nemen.

Demonische Eend | 14-02-08 | 14:19

@ een agent 14-02-08 @ 14:13
De juiste feiten zijn dat jullie voor jullie opleidingsniveau bepaald niet slecht verdienen. Jullie lijken dat alleen niet te willen begrijpen.

adtheist | 14-02-08 | 14:16

@ een agent 14-02-08 @ 13:45

Dussss, over 36 maanden kunnen jullie een geheel nieuw en fris onderhandelingstraject starten, met alleen een kanttekening in déze CAO dat er de volgende keer meer van hetzelfde verwacht wordt?

Om maar even verder te gaan met vergelijkjes met elke andere baan mét beroepsopleidingscriteria:
- geen ORT
- geen zorgtoeslag
- geen zorgtoeslag voor kind van +18
- targetuitkeringen op individueel- en bedrijfsniveau
- geen huurtoeslag
- geen toeslagen op kinderopvang
- 40 urige werkweek ipv 36
- geen vervroegde uittreding
- geen premievrije pensioenopbouw

WEL al het bovenstaande zelf moeten betalen en dus netto, na maandelijkse aftrek vaste lasten, wonen, eten, kleden enz enz enz net zo veel over houden als oom agent.

Tobus | 14-02-08 | 14:13

@ zum kotzen @ 14:08

Het gaat er mij niet om zielig gevonden te worden. Het gaat mij
erom dat de juiste feiten worden weergegeven. Dat wilde ik
duidelijk maken.

een agent | 14-02-08 | 14:13

@adtheist 14-02-2008 @ 14:00

Is inderdaad ook karig.
Alleen: de 5,3% is voor de CAO die jij als voorbeeld gebruikt
voor 21 maanden, die van ons
voor 36, en zo kan nog wel een paar vergelijkingen maken.
Met de huidige inflatie cijfers, nou ja, reken maar uit. Dan zitten we (weer)
op een correctie. 6,8 procent in 3 jaar is triest.
Dat wilde ik even schetsen met mijn stukje knippen en plakken van de
vakbondssite.

een agent | 14-02-08 | 14:11

Ze kunnen beter wel bekeuren bv auto`s met buitenlands nummer bord.
Moeten contant betalen alles in een pot en verdelen over het korps.
Das pas ACTIE

Jaapioooo | 14-02-08 | 14:10

En dat is uiteraard met een erg beroerd basissalaris....

adtheist | 14-02-08 | 14:08

@ adtheist 14-02-08 @ 13:44 en @ 14:00

Laat maar, het is vergeefse moeite. Agenten vinden zichzelf zooooo zielig en tekortgedaan. Dat ram je ze met geen 10 gummiknuppels uit de kop.

zum kotzen | 14-02-08 | 14:07

@een agent 14-02-08 @ 13:45
Vergelijk het nu eens met bijvoorbeeld gehandicaptenzorg.
- max. ORT van 60%
- loonsverhoging van 5.3% over 21 maanden
- eindejaarsuitkering van 4.65% ipv 13e maand
- geen toeslagen voor kinderen

adtheist | 14-02-08 | 14:00

als je van de politie op aan kon, zou ik ze het wel gunnen

hermanus | 14-02-08 | 13:58

Heeft meneer Kesler van de KNVB toch nog gelijk gekregen met zijn 'verwende jongetjes'!

buzz fuzz | 14-02-08 | 13:51

Ik zou de mensen die hier reageren hier even de belangrijkste
punten uit het "eindbod" willen laten zie van mijn werkgever:

Door de Minister is een nieuw voorstel/bod gedaan. Dit betekent dus niet dat de ANPV hiermee akkoord is gegaan. Bij ons geldt wat de leden vinden. Het nieuwe voorstel voor een nieuwe CAO van 36 maanden luidt:
01/02/2008 : 3,5% loonsverhoging, geen bodembedrag
01/07/2008 : eenmalige uitkering van 1200 euro bruto t/m schaal 9
01/01/2009 : 3,3% loonsverhoging, geen bodembedrag
01/07/2009 : eenmalige uitkering van 600 euro bruto t/m schaal 9
Per 1/1/2010 dient er een vernieuwing/herziening te komen van het loongebouw en de FuWa, zowel onderling vergeleken bij de politie, als in relatie tot andere beroepen en functies. Hiervoor is max. 3,25% van de loonruimte beschikbaar.

Verder zijn er nog een aantal bijkomende voorstellen gedaan door de Minister, te weten:

verruiming van de ORT van 22 uur naar 21 uur.
Afbouwen ORT wordt nog nader ingevuld, maar te denken is aan 4 staffels van 80-60-40-20%
Zorgtoeslag over de jaren 2008 en 2009 van 69 euro per studerend kind van 18+
per 01/10/2010 moet er een nieuwe FUWA/Loongebouw zijn.
de 13e maand blijft op 8% en wordt niet volledig

Juist ja. Jullie lezen het goed. Een CAO voor 36 maanden. En wel een verruiming van de ORT van 1 uur ( alwaar andere overheidsinstellingen deze genieten vanaf 18:00 uur).

een agent | 14-02-08 | 13:45

@ Murdockyoufool 14-02-08 @ 13:27
Hoezo onderbetaald dan???
Ik gun echt iedereen een salaris van 80k maar voor een VMBO-functie wordt het erg goed betaald.

adtheist | 14-02-08 | 13:44

@zum kotzen 14-02-08 @ 13:27
Ik hoor je, maar ik blijf op mijn beurt zeggen: de looneis is -gezien decennia van onderbetaling- niet meer dan terecht.
De verwijzing naar het bedrijfsleven is wat mij betreft krankzinnig als het om raamambtenaren gaat. De vergelijking met zelfstandig ondernemers (dat is wat anders dan 'het bedrijfsleven') is ook een nono. Waar ik wel begrip voor heb, is dat agenten ten minste een bedrag willen dat in de beurt komt van administratiekneus nummer zoveel. Dat is nu niet het geval.
Dan nog over het bedrijfsleven: de afdelingschefs, de managers, de adviseurs... ik ben er allemaal niet van onder de indruk.

Murdockyoufool | 14-02-08 | 13:42

*ververst olie om vanavond met 220 over de A2 te kunnen klappen*

Ari Gold | 14-02-08 | 13:38

@ Murdockyoufool 14-02-08 @ 13:15

Wat betreft je laatste opmerking: ook bij de politie lopen genoeg vergaderfuncties rond die 80k of meer per jaar wegkapen. Die lui zoveel mogelijk ontslaan en het salaris verdelen onder de agenten die op straat rondlopen vind ik dan weer prima.

zum kotzen | 14-02-08 | 13:29

@ Murdockyoufool 14-02-08 @ 13:15

Je begrijpt me niet. Ik heb NERGENS gezegd dat ik politieagenten zie als incompetente bonnenschrijvers, dus waar baseer jij dat op? Ja het werk is af en toe zwaar en klote, maar dat is elke baan op een bepaalde manier. Bovendien kun je van tevoren weten dat je dit soort dingen te zien / doen krijgt voordat je agent wordt. Je salaris weet je als het goed is ook van tevoren, trouwens.

Je mist de kern van de discussie volledig. Ik zeg nergens dat ik de politie geen extra geld gun. Ik vind dat Ter Dorst een mooi eindbod gedaan heeft. Ik heb echter een probleem met:
- de buitensporig hoge looneis
- de totale onwil om hierover water bij de wijn te doen
- de manier waarop de politie claimt onrecht te worden aangedaan als hun eisen niet worden ingewilligd
- de vergelijking met 'het bedrijfsleven'

Ik heb dit inmiddels meermalen duidelijk gemaakt en ga het niet nog een keer doen. Bodde 14-02-08 @ 13:14 says it all. Een mooi loonbod, en dan hebben we het nog niet gehad over een 36-urige werkweek (i.p.v. 40), een eindejaarsuitkering, vervroegde uittreding, en een goudgerande ontslagbescherming.

zum kotzen | 14-02-08 | 13:27

Toevoeging @ zum kotzen 14-02-08 @ 12:37
De politie krijgt al een flink aantal jaren onderbetaald, vandaar de huidige looneis. Nogmaal, eerst vond ik het ook aanstellerij, totdat ik hoorde hoeveel ze gemiddeld verdienen. Schandalig.

Een roeping is het vak van agent zeker, maar dat betekent niet dat het voor een appel en een ei dient te worden uitgevoerd. Als iedereen zo redeneert, houden we geen wetshandhaver meer over.

Murdockyoufool | 14-02-08 | 13:27

Ik denk dat ik onderhand maar een leuke bank ga uitzoeken... naast een politiebureau ofzo..

Emalio | 14-02-08 | 13:23

Hoorde vandaag nog 5 flitsers op de snelweg, dat zijn zeker van die landverraders die hun stakende maten verneuken ?

Mazzeltov | 14-02-08 | 13:21

Ja doekeltje met zijn Sjembek ... zag het helemaal zitten ( zijn eigen eindejaars bonus dan) ..... Werd zijn anti-verwilderings aktie een FLOP nu zijn semi-onderhandelingen weer ......
En VWB "Bodde" kun je even aangeven wat die "Gunstige arbeidsvoorwaarden" zijn .... daar ben ik wel heeeeeeeeel benieuwd naar.

Kwatz | 14-02-08 | 13:19

@zum kotzen 14-02-08 @ 12:22
@zum kotzen 14-02-08 @ 12:37
Jij zet agenten stanedaard weg als incompetente bonnenschrijvers. Stel, al zien ze 'slechts' twee keer in hun leven een lichaam bungelen of een kind op een bumper kleven, dan nog is dit vele malen zwaarder dan, goeiesmorges, een kantoorbaan of job als ambtenaar. Geldt ook voor managers, nou, nou, je moet mensen ontslaan, nee werkelijk een vergelijking met de rechercheur die van een zesjarige hoort hoe ze twee jaar lang elke dag werd verkracht.

In de zorg wordt wel degelijk over het salaris geklaagd, daar ken ik de sector goed genoeg voor. Bovendien bivakkeren er voldoende vergadertijgers en andere opvreters die heel goede salarissen wegslepen. Zie je bij de politie toch minder.

Murdockyoufool | 14-02-08 | 13:15

Rare jongens die wouten. Het voorstel ziet er gewoon erg goed uit.... Vergeet niet dat ze allerlei andere gunstige arbeidsvoorwaarden hebben die je in het bedrijfsleven niet hebt.

Bodde | 14-02-08 | 13:14

Comments gelezen. Heleboel snappen er dus echt geen flikker van.
Politie krijgt gewoon overal schuld van. Fout dus:
- Hangjongeren vrij gesproken in Kanaleneiland: beslissing van een geitenwollen sok rechter die in zijn eigen wereld leeft
- Zigeuners uitgekocht door gmeente: beslissing van incompetente gemeentebestuurders die niet durven op te treden.
- Jeughonk voor vandalen in amsterdam: beslissing van een stel PVDA lui die zich alla Sjakie (uit Flodder) proberen de wereld te verbeteren en niet willen snappen dat ze in de zijk worden genomen.

Geen wonder dat de politie meer geld wil. Als je telkens iets wil aanpakken en je word onder uitgezaagd door bestuurders/rechters en overheid dan word je daar dodziek van en wil je compensatie.

jan2806 | 14-02-08 | 13:11

Ik ben toch wel een beetje verbaasd over die vermeende naiviteit van onze verwende kereltjes alias de pliesie. Hoezo de politie nodig? Geef mij de bevoegdheden die jullie hebben en er is geen crimineel meer die bij mij in de buurt komt! Ha! Wat dacht je van de zorg? De pliesie klaagt maar dat ze bij nacht en ontij klaar moeten staan? Ik werk gvd bij een verzekeraar en deze verwacht dat ook van mij, dusss, hoe bedoel je ik leef onder een steen en werk bij de pliesie.

Wal ge lijk wat jullie nu doen. Kzal je vertellen wat IK ga doen. NIETS! He le maal niets. Ik stop niet meer voor jullie, ik luister niet meer naar jullie, ik vind dat jullie net zo goed thuis kunnen blijven met die ongebruikte bevoegdheden van jullie. Lekker dehanden in elkaar slaan, en de burgers, die gvd jullie salaris betalen, laten piepen als ze in nood zitten. Jullie maken misbruik van het systeem, en je vindt jezelf PLIESIEAGENT. Jullie horen helemaal NIETS meer te krijgen. Alle verwende kereltjes hun pistooltje afpakken (dan geen grote bek meer natuurlijk) en de hardwerkende burger dezelfde bevoegdheden geven. Nah, geen pliesie meer nodig heur... Ook geen in de brand gestoken autootjes in de amsterdam meer, gatverdamme wat een hypocriet volk

Hempieman | 14-02-08 | 13:10

Ze hebbeb helemaal gelijk.... tis toch te triest voor woorden dat een agent met 31 jaar ervaring voor een hongerloontje van 1700 euri werkt.

sjanita | 14-02-08 | 13:04

''knikt met hoofd bij lezen comments'' zum kotzen ''.....

beurtschipper | 14-02-08 | 12:59

adtheist 14-02-08 @ 12:42

Andersom ook vriend. Daarmee dreigen is gevaarlijk, dat begrijpt iedereen. Alleen de politie kan blijkbaar files veroorzaken, zonder gevaar te lopen! Hoe dat komt? Omdat automobilisten 'slecht' zijn en files de straf gods of gewoon hemelse e/o atheistische rechtvaardigheid. Kortom: fuck de maatschappij politiek correct en je komt ermee weg. Maar dat wisten we eigenlijk allang. Is al decennia zo...

NoMinister | 14-02-08 | 12:52

3,5% is nóg niet genoeg??

Als je solliciteert bij de politie dan weet je toch wat voor salaris je krijgt? Waarom is 7% in twee jaar tijd dan in godsnaam "onacceptabel".

Graaien gebeurt niet alleen aan de top of in het bedrijfsleven, de politie doet het ook. Wat mij betreft gaat Binnenlandse Zaken ook staken .... in het uitbetalen van politie-salarissen!

atheist | 14-02-08 | 12:52

Aktivist 14-02-08 @ 12:42

Doekle gelooft blijkbaar niet dat (zijn) God zijn goede werken zelf wel kan beoordelen. Net als wij trouwens dat niet zouden kunnen, aardse stakkers die we zijn. Klop maar raak Doekle, je blijft een rare vogel met hele rare ideeen en zelfbeeld.

NoMinister | 14-02-08 | 12:50

@ zum kotzen 14-02-08 @ 12:37
Als staken betekent dat je je patiënten moet laten wegteren is het niet zo aantrekkelijk meer. Daarom wordt er in de zorg niet gestaakt. Het verantwoordelijkheidsgevoel van de mensen die werken in de zorg is groter dan dat van hun werkgevers. De werkgevers kan het weinig schelen of de zorg nu wel of niet wordt geleverd.

adtheist | 14-02-08 | 12:42

En doekle zichzelf maar op de kippenborst kloppen gisteren.

Aktivist | 14-02-08 | 12:42

Kun je ongestraft op de snelweg jakkeren, blokkeren agenten de rijbanen zodat je in de file staat. Waar gaat het heen in deze wereld.

Wel een vraagje; als de politie naar de Dam gaat, wie gaat dan ME spelen om de nodige klappen uit de delen?

Haaimans | 14-02-08 | 12:42

Hij wilde zo graag agent worden. Stoer met een pistool en handboeien over straat. De habbekrats nam hij voor lief

DonJoe | 14-02-08 | 12:41

De oplossing van de problemen (de beloning van het werk is er daar een van) die spelen in bijna al onze maatschappelijke instellingen zal niet komen van de ambtelijke bureautijgers die hun bestaansrecht ontlenen aan het uitdokteren van telkens weer een nieuw plan van aanpak, het verzinnen van altijd weer kekke nieuwe methodieken en het produceren van steeds grotere bergen notulen, rapportages en beleidsstukken. Onze maatschappelijke instellingen zijn dankzij hen inmiddels al totaal de grond in gemanaged en gereorganiseerd. Haal daar maar eens flink wat salaris weg en geef dat aan de mensen die het werk ook echt uitvoeren.

Lobo | 14-02-08 | 12:41

Van stakende politie wordt de gewone Nederlander alleen maar beter.

Hammar | 14-02-08 | 12:40

@ Da Butcher 14-02-08 @ 12:31

Nee, ik voel die 'roeping' duidelijk niet. Maar, ik herhaal mezelf, waarom moet dat werk, als het als nobele 'roeping' wordt beschouwd, dan opeens zoveel extra worden beloond? Waarom de halsstarrige weigering om gewoon in onderhandeling te gaan? Ter Dorst heeft al veel water bij de wijn gedaan, waarom de politie niet?

Waarom hoor ik dit gezeik, dit verongelijkte janktoontje nooit van verpleegkundigen? Waarvan het werk bestaat uit onregelmatige diensten, geweld en intimidatie door patiënten, kinderen onder je handen kapot zien gaan aan kanker, zorg verlenen aan een tiener die bij een verkeersongeluk half opengereten op de IC ligt?

Face it: de politie heeft GEEN baan die zo buitensporig veel zwaarder is dan andere banen, en het is dus belachelijk om de politie ineens 15% loonsverhoging te geven.

zum kotzen | 14-02-08 | 12:37

@ zum kotzen 14-02-08 @ 12:22

Zie jij jezelf dan al iemand achter/boven/op/onder het stuur vandaan halen als hij/zij verongelukt? Zie jij jezelf al een dood kind van een paar maanden oud uit het water vissen? Zie jij jezelf al staan tegenover een groep rel supporters staan, terwijl de persoon naast je plat op de grond gaat met een baksteen op zijn hoofd? Iemand vertellen dat 1 van zijn naaste verwanten is overleden? Een kinderverkrachter oppakken?....

Nee zeker. De politie doet dat wel. Denk eens na.. hou zou NL er uit zien zonder politie? Juist.

Da Butcher | 14-02-08 | 12:31

Gelijk hebben ze. Het kabinetsbeleid zorgt ervoor dat de pliesie gehaat wordt en het salaris valt in het niet tegenover zo'n kudtbaan.

* | 14-02-08 | 12:28

"En hiervoor een vergoeding van 1500 bruto per maand krijgen?"

daarmee bedoel ik dus die begeleiders en niet de autisten, he...

zum kotzen | 14-02-08 | 12:23

@ Murdockyoufool 14-02-08 @ 12:15

Gaap. Alsof elke kantoorbaan een nietszeggende kudtbaan zonder verantwoordelijkheid inhoudt. Alsof elke agent de hele dag moordzuchtige roofovervallers achtervolgt, rellende voetbalsupporters tegemoet treedt en platgereden pubers van het trottoir peutert. How pathetic, die schets van jou.

Ga je het politie huilverhaal ook even uitleggen aan de begeleiders van een woongroep voor autistische jongeren, een gevaarlijke baan aangezien sommige autisten je zonder pardon en volstrekt onverwacht een klap voor je kanis kunnen geven? En hiervoor een vergoeding van 1500 bruto per maand krijgen?

zum kotzen | 14-02-08 | 12:22

Tja dat het Doekledoekie niet ging lukke wist ik direct al want die zuigt al jaren !

Maareh gaan die coppers dan ook harder werke voor dat geld ?

Berno | 14-02-08 | 12:21

@zum kotzen 14-02-08 @ 12:07
Dude, één of andere vergader-, management-, gebakken-lucht-verkoop-, lean-manufacturing-, kerncompetentiepushend kutbaantje in het bedrijfsleven valt niet te vergelijken met kinderverkrachters confronteren, tussen de stenen en flessen door oprukken naar een woedende menigte, lijken in een trapgat aan een touw zien bungelen en bont en blauw geslagen vrouwen trachten te ontzetten.
Are. We . Clear?

Murdockyoufool | 14-02-08 | 12:15

Nou, dan moeten we het leger maar in gaan zetten. Dat zijn tenminste nog wel echte kerels die niet te beroerd zijn om hun handen uit de mouwen te steken, en van staken hebben ze ook nog nooit gehoord.

mr. Rugje | 14-02-08 | 12:08

@ Da Butcher 14-02-08 @ 11:58

Ja jemig man, dat geldt toch voor iedereen in Nederland? Mag iedereen dan 200 netto per maand extra eisen? De inflatie komend jaar is voorspeld op 2,5%. Ter Dorst biedt 3,5% loonsverhoging + eenmalige uitkering, dus gaat de politie er netto op vooruit. Wat heb je dan nog te zeiken?

Ik denk weer aan dat jankverhaal van een agent die het vreselijk vond om te zien dat sommige collegae het zó slecht hadden, dat ze hun eigen brood moeten smeren voor op het werk. Ik heb het al eerder gezegd: ik mag niet klagen over mijn inkomen, maar smeer ook mijn eigen brood voor de lunch. De politie heeft volgens mij keihard een reality check nodig.

zum kotzen | 14-02-08 | 12:07

@ lobo
tuurlijk heeft de poltie het recht om te staken, net als bij een particulier bedrijf
de ontslagbescherming die jij en je vriendjes hebben is totaal volslagen idioot en belachelijk, wie niet functioneerd word bij een commercieel bedrijf er gewoon uitgedonderd, wie niet productief is word er gewoon uitgedonderd, wie te vaak ziek is word er gewoon uitgedonderd
bij ieder commercieel bedrijf zoals taxis beveiligers en vrachtwagenchaufeurs zitten alleen in een auto ( dat heet productief inzetten van personeel) bij de politie moet er zo nodig twee man in een autotje zitten waarvan een slechts de functie heeft van een bijtijdersstoelverwarmer met een kostprijs van 40000 euri per jaar

tokkie | 14-02-08 | 12:06

Waar kan ik tekenen voor die 6,8%?

Lijkt mij een mooi begin. Wie het kleine niet eert is een lozert.

WillemWordtWakker | 14-02-08 | 12:04

@niet voor de hond 14-02-08 @ 12:02
zijn vakbonden niet links dan? Dat verklaart die draaikonterij toch volledig.

need i say more | 14-02-08 | 12:04

@zum kotzen@11:56,
Met hun vooropleiding hebben de pliesiemensen geen andere kansen op de arbeidsmarkt, is logisch toch?

fuckje | 14-02-08 | 12:03

Is niet Doekle z'n schuld, maar de schuld van die vakbondleiders. Die hadden direct moeten zeggen: dit is onaanvaardbaar, of ze hadden er vol voor moeten gaan.
Nu stemmen ze eerst -onder voorbehoud- in met een akkoord, om een dag later via de pers te laten weten dat ze sceptisch zijn.
Had dat eerder bedacht.

niet voor de hond | 14-02-08 | 12:02

Hoewel in den beginne sceptisch, heb ik inmiddels veel begrip gekregen voor de acties van de politie. Schrok me kapot toen ik hoorde dat een ervaren rechercheur met pakweg vijtienhonderd pegels netto naar huis gaat. Al zou het achttienhonderd euro worden, dan nog staat dat bedrag in geen verhouding tot de aard en zwaarte van de werkzaamheden.
Go, pliesie, leg het land plat.

Murdockyoufool | 14-02-08 | 11:59

@ zum kotzen 14092098 @ 11:56

Omdat een mens ook moet kunnen leven? Dak boven zijn hoofd? Eten? Bed? Er gaat wel eens iets kapot? Terwijl alles duurder wordt?

Da Butcher | 14-02-08 | 11:58

@ Flodder 14-02-08 @ 11:38

Nee eerlijk, de prioritering bij de politie is me om het even, of ze nu flitsen of hangmarokkanen uit elkaar jagen. Wat mij bijzonder steekt, is de buitensporige looneis van de politie, en de manier waarop ze totaal compromisloos vasthouden aan die eis. Er kan niet over onderhandeld worden, nee, het moet en zal 200 euro netto per maand extra worden.
En ik ga ook over mijn nek van de manier waarop de politie doet alsof hun groot onrecht wordt aangedaan als ze die 200 euro extra niet krijgen. De vergelijking met ‘het bedrijfsleven’, flikker op, in ‘het bedrijfsleven’ zijn ook verantwoordelijke zware banen en wordt vaak 40 uur per week gewerkt. Daarnaast, als je in ‘het bedrijfsleven’ zoveel meer verdient voor zo’n veel lichtere baan, wat let je om in het bedrijfsleven te solliciteren? Oh, je ‘roeping’ om agent te zijn, je verantwoordelijkheidsgevoel? Als dat je reden is om agent te worden / zijn, waarom zit je dan zo te drammen over geld?

zum kotzen | 14-02-08 | 11:56

@Lobo 14-02-08 @ 11:48
Uiteraard heeft de politie het recht om te staken. Naar mijn mening zijn de eisen van de politie gewoon onredelijk. Je laatste opmerking onderschrijft het onredelijke. Als agenten elders zoveel meer zouden kunnen verdienen zouden ze toch niet bij de politie blijven????

adtheist | 14-02-08 | 11:56

Ik vind dat de blauwen goed betaald krijgen als je ziet wat ze werkelijk doen.

FreakMachine | 14-02-08 | 11:56

daar gaan we weer, en ik durf te wedden dat geen hond ze zal missen.

DeDerdeKamer | 14-02-08 | 11:53

Ik sta volkomen achter deze actie! Die mensen werken in een sector waar ze vaker met geweld en andere gevaren worden gefronteerd dan de gemiddelde burger, en krijgen dan ook nog zo beroerd betaald. En worden ze ook nog eens bedonderd tijdens de onderhandelingen. Ben zowiezo geen fan van vakbonden, stakingen en andere acties (denk maar aan de schade die het aanricht aan de economie), maar dit is een ander verhaal. Sta er nog gek van te kijken dat ze alles zolang hebben gepikt.

Da Butcher | 14-02-08 | 11:53

oftewel dat bepaalt de politiek en niet de agent... of leraar...

siske de rat | 14-02-08 | 11:51

politie,leraar het zijn toch van die banen die geen hond meer wil hebben, zeker niet voor een laag salaris.
-politie, heel de dag achter het bureau
-politie, alleen maar verkeers boetes uitschrijven
-leraar, veel vakantie
etc etc...
maar om echt iets te veranderen kunnuh we blijven zeiken op die mensen of ze weer stimuleren/motiveren voor hun werk, en mensen te zoeken die in de toekeomst hun werk over willen nemen!

over HOE,WAAR en WANNEER die mensen worden ingezet is een andere discussie......

siske de rat | 14-02-08 | 11:49

@adtheist:
Een goede agent heeft heel wat capaciteiten nodig die je niet uit de schoolboeken op het VMBO leert. Dat de uitvoerenden in de zorg nog slechter betaald worden dan een pliesieagent, houdt niet in dat agenten geen stakingsrecht hebben als ieder ander. Oh, en als alle agenten je advies ter harte nemen en morgen een andere baan zoeken, wat dan?

Lobo | 14-02-08 | 11:48

Ha ha ha! Ze blijven maar gillen die agenten.. Wat een rare mensen zijn dat toch...

petshopboy_mike | 14-02-08 | 11:48

hoe kan je keihard staken als je al niet weet wat keihard werken is?

Rooie Sien | 14-02-08 | 11:46

@ Lobo 14-02-08 @ 11:34

Cursus begrijpend lezen iets voor jou? Ik zeg juist dat verpleging en onderwijs meer verdient. De politie moet niet doen alsof zij als enigen in Nederland zwaar worden onderbetaald. Een gemiddelde agent verdient 30k per jaar, dat is modaal. Weet je wat 'modaal' betekent? Het is de waarde die het meest voorkomt in een populatie (kleuterschool statistiek). Oftewel, de meeste werkenden in Nederland krijgen 30k per jaar. Waarom is dat voor agenten dan veeeeeel te weinig?

Nogmaals ik vind het prima als ze meer gaan verdienen, maar ze hebben nu een mooi bod liggen. 7% erbij in 2 jaar, dat is van 30k naar 32k. Niets mis mee toch?

zum kotzen | 14-02-08 | 11:46

@ Lobo 14-02-08 @ 11:34

Ga dan hamburgers bakken, als het je zo om de centen is te doen :).

Seriously man, er zijn genoeg banen die niet uit kantoordwalen bestaan en eveneens meer verdienen in de "echte wereld". Waarom? Omdat je er een vakopleiding voor nodig hebt. Hoorde vanmorgen dat er meer dan 6000 openstaande vacatures zijn in de metaalindustrie, met name goed opgeleide lassers zijn er nauwelijks te vinden. Lees: laag opgeleid maar goed verder gekomen met doorstuderen. Dat dat bij de politie niet kán is niet het probleem van de maatschappij, maar van de eigen carrierekeus.

Tobus | 14-02-08 | 11:46

@ Lobo 14-02-08 @ 11:34
De politie verwacht een modaal inkomen voor een VMBO functie.
Vergeleken met de zorg krijgt de politie buitengewoon goed betaald. Ze moeten niet zeuren of een andere baan zoeken.

adtheist | 14-02-08 | 11:44

Dit soort mensen moet je gewoon de cel in gooien, die dreigen schiphol dicht te gooien.

Als je als politie agent je eigen belang zo ver wilt doordringen dat het duizenden anderen schaadt ben je wat mij betreft een agent van 0,0.

Niet dat het ooit mogelijk is, maar het idee in je hoofd is zo verschikkelijk ziek als politie agent. Een agent is er voor anderen mensen en eigen belang komt op een latere plaats.

stevy | 14-02-08 | 11:43

@ fuckje 14-02-08 @ 11:37
Keep on dreaming.
Nog voordat JPB roept "spring!" hangen Rouwstoet en Woutertje Windvaan al in de lucht.
Maar dat neemt niet weg dat ik dezelfde hoop als jij koester.

Mikey70 | 14-02-08 | 11:42

Anarchie.
Totale, nietsontziende, allesomvattende, hemelsbrede, slachtofferseisende, ooglichtwegnemende, nietmeerterugdraaibare, eeuwigdurende, terugnaardemiddeleeuwende, absolute...
Anarchie.
Het is zover.

manulounge | 14-02-08 | 11:41

@ Fuckje
Ben ik het volledig mee eens. Maar ik ben bang dat ze de lijm van Verdonk gejat hebben. Maar wil toch nog steeds eens met Doekle babbelen, lijkt me reuze gezellig. En zeg nou zelf, iedereeeeen mag met hem babbelen, waarom ik dan niet?

Robin Hood | 14-02-08 | 11:40

zum kotzen 14-02-08 @ 11:25

Als samenleving wil je dat de zorg, onderwijs en veiligheid goed geregeld zijn. Dat zijn de belangrijke pijlers waar een samenleving op steunt. Als je daar constant op bezuinigd dan is op een gegeven moment de maat vol. Die 200Euri eis is te hoog maar dit aanbod is echt niets. Volgens mij speelt bij jou je aversie tegen de verkeerde prioriteit in politietaken die vanuit Den Haag worden opgelegd een beetje teveel parten in deze kwestie.

Flodder | 14-02-08 | 11:38

@Robin Hood@11:02,
Ook daar was Doekle niet sterk.
- Het maakt me niet meer uit op welk item dit Kabinet valt, of door de corporaties, Deep Throat, of de pliesie, als er maar snel nieuwe verkiezingen komen!

fuckje | 14-02-08 | 11:37

wanneer een politieagent vind dat hij veel te weinig verdient staat het hem vrij om te vertrekken
het overgrote deel van de agenten zal in het particuliere bedrijfsleven never een salaris van ruim 40000 euri bruto vangen, maar is hooguit 30000 euri bruto
dit is wat de overheid biedt, wie het niet bevalt sodemietert maar op.
een agent die vandaag zn ontslag indient, kan nu zn unform inleveren en per direct verdwijnen zonder opzegtermijn
het overgrote deel van de agenten is al jaren in dienst en krijgen dus genoeg
ook al nemen er vandaag 10000 agenten ontslag, dan nog zijn mensen zo makkkelijk te vervangen

tokkie | 14-02-08 | 11:35

nou.... nog steeds gok ik het er maar niet op, we hebben hier een motoragentje... die haalt het quotum van het hele korps omhoog.... als die iets ziet wat niet mag heb je een bon te pakken, no matter what.

van dal | 14-02-08 | 11:34

Guusje, hou je poot stijf en reik ze niet de hand, ook niet om hem alleen te schudden...

Doe-eens-rustig | 14-02-08 | 11:34

@zum kotzen:
Je verdient bij een gemiddeld hamburgerrestaurant meer dan een pliesieagent, dus hou een sop over hebzucht. Daarnaast houdt je gedrein over opleidingsniveau misschien stand wanneer je 't hebt over kantoorbaantjes, maar het gaat hier om de echte wereld, onze maatschappij. Daarin spelen bij het beroep horende zaken zoals maatschappelijke verantwoordelijkheid en risico voor eigen veiligheid een grote rol en dat zou je terug moeten zien in de lonen. Geef jij maar lekker af op de mensen die het echte werk verzetten op maatschappelijk gebied, maar als iedereen diezelfde instelling als jij had, zouden er geen agenten, leraren of verzorgers meer overblijven in ons landje.

Lobo | 14-02-08 | 11:34

Git-H 14-02-08 @ 11:31

Iedereen loopt lachend weg, behalve criminelen. En dat laatste woord is aan inflatie onderhevig want veroordeelden die volgens het volk (zo is het toch echt, zonder zweem van demagogie) niet echt ethisch of moreel schuldig zijn, zijn veroordeeld op basis van wetten die niet als rechtvaardig worden gezien. Het wordt dan een zootje, maar dat is niet waar. Het IS een zootje.

NoMinister | 14-02-08 | 11:34

@ Flodder 14-02-08 @ 11:19

Wat Zum Kotzen zei om 11:25.

Verder: onderbetaald tegen welke maatstaf? Tegen die van een particuliere rentacop, of tegen onze ooster- en zuiderburen?

Het enige wat ik namelijk hoor uit die politiemondjes, is dat het leven zoveel duurder is geworden. No shit sherlock? Maar dat is wel voor iedereen he! Tel bij je 1500 netto in de maand ook even je zorgtoeslag, je huurtoeslag, je premievrije pensioenopbouw en allerhande toeslagen die je krijgt omdat je in een wat lagere schaal zit, hetgeen logisch is met niets meer dan je middelbareschool diploma. Tel die bedragen even op bij je nettoloon, en je komt prima in de buurt van wat een modaalverdiener verdient, maar die moet nog wel even alles betalen zónder genoemde toeslagen.

Al die toeslagen komen overigens ook uit eenieders zak. Eén groot geld-schuif-feest is het bij onze overheid. Dát is overigens de reden dat Guusje Nadorst geen cent meer over heeft voor deze jankers: het overheidsapparaat is dermate groot dat eenieder wel betaald moet worden natuurlijk. Grote verliezer gaat straks dus wederom Jan Modaal worden, die mag het uiteindelijk akkoord (komt er echt wel) ophoesten. Heeft Jan Modaal daarna weer een fijne wets- en ordehandhavende politiemacht? Nee dus, net als nu niet.

Tobus | 14-02-08 | 11:32

De politiek heeft deze ellende zelf veroorzaakt. De kwaliteit bij de politie holt achteruit omdat de politiek zo graag een multi-culti politiekorps wil hebben. Daardoor krijgen allochtonen en ook vrouwen voorraang bij sollicitaties. Of ze ook wat kunnen maakt verder niet uit.
Misschien is het ook een idee om de bevoegdheden van de politie eens wat te vergroten want als de politie ingrijpt worden ze zelf vervolgt en lopen de boosdoeners lachend de deur uit. In zo'n krom land leven wij hier.

Git-H | 14-02-08 | 11:31

@redactie:

De mevrouw van het politieforum heeft het over een "ACCOORD". Deze uitspraak kan dus wegens vormfouten niet verder in behandeling worden genomen.

Iko Nal | 14-02-08 | 11:31

DualDenz 14-02-08 @ 11:26

Moet jij eens opletten hoe weinig er dan opeens gestaakt wordt...

NoMinister | 14-02-08 | 11:30

Prima harde acties. Geef ze ergens wel gelijk. Schiphol dichtgooien kan lachen worden. Gaat de Marechaussee dan vanaf Schiphol de Politie wegrammen?

GSven | 14-02-08 | 11:30

toedeledokie doekle...

Sjakie Snel | 14-02-08 | 11:30

Koekje-dr-bij? 14-02-08 @ 11:27

Soms toch wel. Maar het gaat er steeds om wat voor mensen het zijn.

NoMinister | 14-02-08 | 11:30

Ik ben netzoals lange Hans, klaar voor de coup dit is niet wat wij willen!!!!

LoL @ Sévèke | 14-02-08 | 11:29

Een stakende agent is toch niet in functie, en mag je dus straffeloos uitmaken voor domme, luie en inhalige uitvreter?

zum kotzen | 14-02-08 | 11:28

Zijn soms net mensen hé? Pliesies.

Koekje-dr-bij? | 14-02-08 | 11:27

prima dat die jongens nu keihard gaan staken, maar als er ook maar eentje het in zijn hoofd haalt om de weg te blokkeren als ik naar huis wil, gaat ie mijn tennisracket in zijn reet krijgen, met het handvat als laatst.

DualDenz | 14-02-08 | 11:26

Ik zeg: voor wat hoort wat. Dus ja tegen loonsverhoging, maar dan graag dat gevalletje mishandeling van mijn moeder van alweer 8 weken geleden eens in behandeling nemen. * snuift de frisse wind van anarchie *

Tobus | 14-02-08 | 11:26

Verf de straat roze en haal de banieren uit het vet!

Lobo | 14-02-08 | 11:25

@ Flodder 14-02-08 @ 11:19

Ruk op, er zijn tig bedrijfstakken die jarenlang 'onderbetaald' zijn. Verpleging? Onderwijs? Verdienen die veel ofzo? Nou ze verdienen m.i. meer dan ze krijgen. Ik gun die agenten best hun loonsverhoging maar ze hebben nu een riant bod liggen (is echt wel meer dan alleen inflatiecorrectie hoor). Daarnaast, het is al eerder gezegd, voor een baan bij de politie is geen academische opleiding nodig. Het is een MBO-baan en de salariëring is zodanig.

Het gaat tenslotte om belastinggeld, want daarmee wordt het politieloon betaald. En ik verdom het om mee te dokken aan een 15% loonsverhoging die nergens op gebaseerd is dan alleen op de jankerigheid en hebzucht van de politie-lutsers. Ja ik ben hier echt verdomde kwaad over.

zum kotzen | 14-02-08 | 11:25

Flodder 14-02-08 @ 11:19

Kijk, bij de overheid staan de prijzen vast, maar de mensen niet. Dus zitten er nu vaak kneuzen. Dat is heel jammer en frustrerend voor de 'goeden' die uit roeping politieman (mv) zijn geworden. Maar bestaand volk zomaar extra geven is PvdA-gelul over gelijke beloning et cetera. Ze moeten maatchappelijk relevante taken uitoefenen en de orde en wet handhaven want anders ben ik ze liever kwijt dan rijk. De crimineel mag alles en zij dienen de rechtsstaat vaak door gewone nette, belastingbetalende mensen te onderdrukken t.b.v. criminelen. En als ze dan wat nuttigs gaan doen, dan moet je goede mensen selceteren en DIE heel goed betalen. Wat een gedoe zeg om een paar bonnenschrivende inbrekersbodygards en politiek correcte slippendragers van de slechten onder ons.

NoMinister | 14-02-08 | 11:24

-weggejorist-

Bloodzone | 14-02-08 | 11:24

Vind het wel een beetje een dilemma. De druk die je met een staking uitoefent is bij een commercieel bedrijf veel groter. De politiek lacht zich dood om dit soort acties.

Nee het zou eens echt mis moeten gaan met harde acties ...

Verder geen oordeel of ze genoeg verdienen, dit weet ik niet.

flame_me | 14-02-08 | 11:23

Hopelijk blijven die verwende kereltjes staken tot in eeuwigheid der dagen.
Go Guusje!

Dr. Faustus | 14-02-08 | 11:23

JIIIHHAAAA,
lekker de hele dag door rood fietsen

f@pzwans | 14-02-08 | 11:23

En als je argument is dat je achterloopt bij 'het bedrijfsleven', luie kudt agent, even wat tips:

- ga dan ook maar 40 uur werken i.p.v. 36, is in het bedrijfsleven heel normaal
- ga solliciteren voor een baan in 'het bedrijfsleven' als het daar zoveel beter is

zum kotzen | 14-02-08 | 11:21

Owjee probleempje voor Doekele als ie straks door die kansenwijk moet gaan wandelen en geen pliesiebescherming heeft. Zal dat hele verhaal dus wel niet doorgaan voor die schijtluis.

need i say more | 14-02-08 | 11:20

-weggejorist-

Bloodzone | 14-02-08 | 11:20

O ja en wegen platleggen is asociaal, dat is iets anders dan publieksonvriendelijk. Ga maar mensen pesten die het niet moeilijk hebben. Identiteitscontrole in Amsterdam-West, Slotervaart et cetera, da's pas lachen en zal snel het potentiele cellentekort aanduiden alsmede het schribarend tekort aan rechters et cetera. Tonen jullie ook eens wat nuttigs aan behalve '3 km te hard'.

NoMinister | 14-02-08 | 11:19

zum kotzen 14-02-08 @ 11:14

Ze worden al jarenlang onderbetaald en dat moeten ze nu genoegen nemen met een procentuele stijging die al die jaren van loonbevriezing icm inflatie niet eens compenseert en een eenmalige fooi voor een vakantie?

Flodder | 14-02-08 | 11:19

benoemen en bouwen net zo'n succes als deze onderhandelingen?

the0roger | 14-02-08 | 11:19

Ik ben het met de pliesies eens maar vind wel dat ik eigen rechter mag spelen als ze echt het werk neerleggen. Mij dunkt dat men niet kan verwachten dat de burger als een sitting duck moet blijven wachten tot het criminele volksdeel langskomt. Geweldsmonopolie voor de pliese kan ik billijken zolang ze werken en niet staken lijkt mij.

Bigi Bana Boy | 14-02-08 | 11:18

Doekle toch... luisteren ze niet naar je...?

NoMinister | 14-02-08 | 11:17

okee, pliesie dood gemaakt met een blije mus? Gas er op dus,
onnodig linksrijden, bumperkleven,
via de stoep inhalen doen we ook nog even
bellen achter het stuur? schat, waar waren we vannacht ook al weer gebleven?
123 kilometer per uur is nu wat minder duur,
het kost je hooguit 0,00023 liter extra diesel of benzine,
plus wat extra slijtage aan de bobine
door de woonwijk met 180, dat is pas prachtig!
realiseert u wel even, dat er dan wat kindertjes aan de bumper kleven?
Al met al denk ik dat er zonder politie niet veel veranderen zal.
*ganzeveer in penhouder steekt*

JosVerbeek | 14-02-08 | 11:16

Ze mogen er wat mij betreft veel meer bij krijgen maar dan wel onder de voorwaarde dat ze de getongpiercede horken, geen nederlands sprekende allochtonen en boerse vmbo'erts er uit kieperen en echte mannen van staal en met natuurlijk gezag aannemen.

Sinar | 14-02-08 | 11:16

Hoezo begroting naar beneden bijstellen? Over maximaal vier maanden is er wel een akkoord, en beloven al die ijverige dienders hun vangstquotum voor 2008 alsnog binnen te halen. Dus dat wordt bekeuren voor ontbrekende zijreflectie bij fietsers, niet-witgeverfde achterspatborden (30 cm is nog altijd verplicht), dat afgevallen reflectortje in je trapper en natuurlijk die vijf kilometer te hard, omdat je gas geeft om nog net door een oranje stoplicht te kunnen. Ze knijpen de burger net zo lang uit, totdat de wil tot leven helemaal verdwenen is. En dan klaagt Balk weer over de verdwenen VOC-mentaliteit, terwijl een beetje Michiel de Ruyter tegenwoordig volgas, op rode diesel, in een ongekeurde Merc over de vluchtstrook langs de file zou planken...

cybersnitch | 14-02-08 | 11:15

Ik vind dat de pliesie best goed betaald mag zijn, als ze eens echt boeven gingen vangen. Misschien kan dat betaald worden van het geld voor een tweede jeugdhonk in Amsterdam?

De datum is: | 14-02-08 | 11:14

Wel GOEDVERDOEMME verwende tyfuslijers dat het zijn!!! Ter Dorst, direct elk aanbod intrekken!!! 3,5% en 3,3%, en dan ook nog eenmalige bonussen, en dan NEE roepen? Optyfen, klote agenten! Godsamme, die 200 netto per maand erbij betekent voor veel agenten 15% loonsverhoging, hoe zout wil je ze vreten, wie kan die lutsers even aan het verstand peuteren dat het realiteitsgehalte van zo'n eis nogal ver te zoeken is???

Laatst zo'n agent in de krant: 'je pikt ze er zo uit, de agenten die het moeilijk hebben: nemen hun eigen gesmeerde brood mee naar het werk.' zum kotzen heeft een prima baan met dito salaris en smeert ook zijn eigen brood.

*seroxat zoekt*

zum kotzen | 14-02-08 | 11:14

Tjonge, de politie gaat staken. Zou het dan geen totale anarchie worden hier?

IWAB | 14-02-08 | 11:13

Hoezo een belachelijke fooi? ... 7% erbij en € 1800 in 2 jaar tijd... voor die paar bonnen die ze uitschrijven, lijkt me dat het vorstelijk beloond wordt

Karel Kruizenruiker | 14-02-08 | 11:12

@ onderkant paal

Natuurlijk wel met 156 km/u verder gereden eh? ;)

Akain | 14-02-08 | 11:12

Waarom zal je genoegen nemen met zo'n bod, als je baas er 30% erbij heeft gekregen??

maartsen | 14-02-08 | 11:11

MarinusWA 14-02-08 @ 11:07
Je kan je natuurlijk ook gewoon aan de snelheid houden. Maniak.

Niet Steil | 14-02-08 | 11:10

Dat ze maar eens gaan werken, die krabberts!

topleuning | 14-02-08 | 11:10

okee, ze gaan nu dus burgers pesten, omdat burgers belonen niet werkt. Okee, maar de eerste mafkees die de snelweg blokkeert, daar rij ik omheen, doorheen, of overheen.

DatDus | 14-02-08 | 11:09

Zwaar terecht. Die Terpstra was ook tenenkrommend bij P&W. Lullen over een akkoord terwijl ze met een belachelijke fooi komen aanzetten en het een eindbod noemen. Gewoon een tijdje geen enkele boete uitschrijven, zal je zien dat het niet echt een eindbod is.

Flodder | 14-02-08 | 11:09

Winstpunt is in elk geval dat die Doekle Terpstra nu definitief als nitwit door de mand is gevallen. Jammer Doekle, het MP'schap zit er niet in. Probeer het over twintig jaar nog eens.

Carpa | 14-02-08 | 11:08

Ik werd vorige week aangehouden met de mededeling dat ik 56 km per uur te hard reed waar ik 100 mocht.
Kut dacht ik, daar gaat mn rijbewijs. De agent liep naar zijn auto en bleef daar een paar minuten met zn collega inzitten.
Toen hij terug kwam vroeg hij mij of ik op de hoogt was van het feit dat ze in staking zijn. Ik zei ja wel wat van gehoord in de media.
Aub meneer hier is uw rijbewijs terug, fijne dag nog.
Fijne dag heb ik gehad, dat kan ik je vertellen.

onderkant paal | 14-02-08 | 11:08

Dat niet bekeurd worden valt ook wel mee. Ik had er half januari ook weer een te pakken. €18 maar liefst voor 5 km te hard. o_O

Waneer komt de overheid er voor uit dat snelheidsboetes gewoon een verkapte vorm van belasting zijn?

MarinusWA | 14-02-08 | 11:07

Is er eigenlijk iets wat Doekle wél goed kan?

Sinar | 14-02-08 | 11:07

Kan de plisie misschien die zigeuners eens aanpakken ipv te staken??!!! is toch gvd niet normaal hier in dit tyfus land. Als je je als een losgelslagen bokito gedraagt krijg je een nieuw buurthuis ipv een pak op je sodemieter. En als je regelmatig op rooftocht gaat, wordt je uitgekocht voor 1.9 MILJOEN !!!!!!!!! www.telegraaf.nl/binnenland/3290942/_Z...

BYO | 14-02-08 | 11:05

Ook uit het forum: "PAY PEANUTS......... GET MONKEYS......" Dus de eerst volgende vmbo flitser die je bekeurt, gewoon confronteren met uitspraken op hun eigen forum.

Hellsmurfje | 14-02-08 | 11:05

MWOOPP MWOPP GAS EROP

Barkruk | 14-02-08 | 11:04

Ze moeten niet zeiken: geen studie = modaal salaris. Ze verdienen helemaal niet slecht voor de hele dag een beetje op bureau mensen afzeiken (ze hebben nooit ergens tijd voor).

ConfuZor | 14-02-08 | 11:02

Ik had graag ook met Terpstra kunnen babbelen, maar ik belde te laat naar EénVandaag...

Robin Hood | 14-02-08 | 11:02

Pliesie is niet blij :(

jaapaapeend | 14-02-08 | 11:01

Nou ja zeg en doekledoekie was zooooo trots.

Andersom dag | 14-02-08 | 11:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen