Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fitna the movie

fitna.jpgFilmmaker Geert Wilders doet een grote knieval. Hij gaat moslims aanspreken in hun eigen taal, te beginnen met de titel van zijn film die dus 'Fitna' (فتنة) gaat heten. Dat zegt ons geen zak, maar het schijnt 'het kwaad' of beproeving te betekenen. Of zoals Wilders zegt: "Ik wilde per se een term die in de Koran voorkomt." Nou ja, dan halen we Wikipedia er maar bij: fitna:periode van chaos, evenzo de tijd van de apocalyps. De film gaat dus eigenlijk Apocalypse Now heten. Toegegeven, briljant gekozen van Wilders. Hij gaat in de GPD-bladen nog even verder over de reden van de 15-minuten durende 'film' :"De islam is de meest recente beproeving voor de westerse democratieën, na die van het nazisme en het communisme''. Dat wordt dus wel opschalen naar terreurcode rood, even niet met het vliegtuig en niet met de bus. En waarschuw familieleden in het Midden-Oosten alvast. Waarom? De film gaat eindigen met een prent van de profeet Mohammed. Met die prent gaat iets gebeuren, maar Wilders wil nog niet zeggen wat...

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

Lizzard | 10-02-08 | 23:39

-weggejorist-

Brusselmanneke | 10-02-08 | 22:46

Gaaaaaaaaap..................

Waar gáát dit in Godsnaam over? Het is één groot Pavlov-experiment. Die Blonde God uit Venlo roept 'Islam', en daar gáán we weer!
Hij ziet in de Islam het 'kwaad'. Ook niks nieuws. Dat zagen ze rond Venlo duizend jaar geleden ook al.

Je-Moeder! | 10-02-08 | 22:21

-weggejorist-

Lizzard | 10-02-08 | 15:42

-weggejorist-

phhs | 10-02-08 | 15:10

@antifascist 10-02-08 @ 12:45:
Ten eerste: het zijn niet mijn politieke vrinden. Ten tweede: wat is links en rechts? Zoals al eerder aangetoond stel jij net zo extreem en fascistisch op als datgene wat je wilt bestrijden. het scheidslijntje tussen NVU/stormfront en AFA is flinterdun. Links en rechts zijn onzinnige denkkaders en achterhaalde flauwekul. www.libertarian.nl/NL/archives/000109.... .
Ten derde: Oud "links" heeft geen antwoorden op de islamitische infiltratie in de maatschappij anders dan kretologie van theedrinken, benoemen en bouwen, en een "intergratie" politiek van Vogelaar die precies het tegenoverstelde bewerkstelligt van integratie en precies dat doet wat de Islam ook wil: segregatie en apartheid. Aparte moslimwijken met veel overheidsubsidie, de moskee als centraal aanspreekpunt, buurtvaders die als religieuze politie de sharia handhaven. Vroeger stond de "A" van PvdA niet alleen voor Arbeid maar ook voor "Atheisme". Nu wordt het meest abjecte en fundamentalistische theïsme ter wereld omarmt en doodgeknuffeld.
En ja, dus gaat Wilders, en dat snappen de kiezers best, de wortels van dat knuffelbeleid te lijf, het ongeneerd geld uitdelen uit de staatsruif. En daarbij inderdaad NIET-racistisch, NIET-discrimenerend. Maatregelen waar ook jouw zielige werkloze in de volkswijken van profiteren (hoeveel zijn dat er trouwens) en waarvan jij denkt dat die allemaal op Geert stemmen (onzin) ook zulle treffen. En misschien is dat helemaal niet zo'n slechte zaak: misschien gaan die dan ook eens wat doen.

En verder vertoon je de den kwaal van den socialistischen meedemensch. Deezen figuur denkt bij voorbaat dat hij de eenige mensch is die het snapt; de eenige die slim is, de eenige die kan nadenken en hij de eenige mensch is die het domme gepeupel moet beschermen. En bovendien maak je een karikatuur van de Wilders-stemmer. Wat weet jij van de demografie van de Wilder-stemmer? Je gaat er zomaar een beetje vanuit dat het allemaal Tokkies zijn die dom zijn en niet nadenken en niet weten wat Wilders voorstelt en wat dat voor henzelf inhoudt. We leven niet meer in de tijden van Marx. De burgers die kiezen zijn allemaal naar school geweest hebben allemaal leren lezen. Als jij nu beweert dat dat dan allemaal "dummen Kerle" zijn, dan is dat niet alleen een grenzeloze zelfoverschatting (de enige die consequent enorm dom blaat in dit draadje ben jij namelijk) en een gigantische minachting voor de bevolking van dit land. Wat je dan feitelijk zegt is dat ondanks 60 jaar socialistische staatsbemoeienis met scholing en opleiding en de vele triljoenen die de overheid in 60 jaar tijd in onderwijs heeft gestoken dat geen enkel effect heeft gehad en het gepeupel dom is. En dat jij het als dictatoriale Gutmensch het allemaal wel goed voor hun zal regelen. (Mao, Stalin, Kim Jong Il en Pol Pot dachten ook zo.)

Je socialistische retoriek is uitgewerkt. Waar jij gewoon even heel goed over moet nadenken is het punt wat aan de orde is: Hoe verhouden zich de kernwaarden van de Islam met de kernwaarden van de verlichte westerse democratie. Daarbij moet je goed bedenken dat Islam niet slechts een metafysisch sprookje is waar je in geloven kan en eens in de week in een gebouwtje wat sprookjes aanhoort in een gebouwtje. Het is een (geo)politiek fascistisch programma met een complete dictatoriale staatskunde en een intolerant haatzaaiend en oorlogszuchtig wetboek. Wat je ook moet begrijpen is dat geen enkele religie een democratie is. Er wordt niet bij meerderheid besloten dat ze treinen en metro's gaan opblazen, het is de fundamentalistische minderheid die de koers bepaalt (met geweld, intimidatie en doodsbedreigingen - en daarom hoor je de "gematigde" moslims nooit, die staan óók onder die dreiging -zie Eshan Jami, die prompt ook niet meer welkom is bij "links"-). Nogmaals: waar ligt jouw prioriteit?
video.google.com/videoplay?docid=63796...

En dan moet je gaan nadenken waar je dit land voor wilt staan. De vrije maatschappij van vrij burgers met vrije informatie en vrije mening en een democratisch bestuur of het tegenovergestelde. (Maar het is mij allang duidelijk wat jij wilt.) Jij wilt een politicus de mond snoeren omdat je het niet met hem eens bent en roept mar stompzinnig dat hij gevaarlijk en een demagoog is. En je haalt er 19e eeuwse marxiaanse retoriek bij dat je opkomt voor de onderklasse. Het is zooo zielig.
Wil je Wilders bestrijden? Prima, maar doe het inhoudelijk. Zeg maar waar zijn analyse van de Islam mank gaat, zeg mar waarom het verbieden van boeken idioot is, zeg maar warom jij vindt dat zijn economische politiek niet zou werken. Gewoon zakelijk, inhoudelijk, feitelijk, evidence-based. Dan moet je namelijk ook heel goed gaan nadenken (en dat heb je volgens mij nog nooit gedaan) wat de rol van de staat in een 21e eeuwse maatschappij is en moet zijn. Ik geef je dat de verzorgingsstaat zijn nut heeft gehad, maar de tijden zijn wezenlijk veranderd. De economie is niet meer gebaseerd op Marxiaanse modelletjes en die modelltjes zijn al helemaal niet (zoals modellen dat nooit zijn) op te leggen aan de werkelijkheid.

En kijk eens in de spiegel. Probeer eens alleen voor jezelf te spreken in plaats van het allemaal zo goed te weten voor een ander en namens een partij of een stroming te spreken. Dat collectivistische geleuter is passé.

koerbagh ® | 10-02-08 | 13:42

-weggejorist-

Lizzard | 10-02-08 | 12:59

Koerbagh:

Waarom verstoppen je politieke vrinden van uiterst rechts toch altijd hun reactionaire economische programmapunten achter hun islamofobie ? De werkloze huurder van een uitgewoond jaren 60-flatje in een grauwe buurt in Venlo (Arnhem, Zwolle, Rotterdam, Tilburg; hij redt het net dankzij de huurtoeslag) krijgt van zijn held Wilders nooit te horen dat die hem zijn huurtoeslag, kinderbijslag en uitkering af wil pakken, en ook nog zijn ontslagbescherming mocht hij ooit nog weer een baantje vinden. Hij krijgt alleen te horen dat de Marokkanen de schuld van zijn ellende zijn en dat er met scherp op die gasten geschoten moet worden. En daar trapt hij dus in. Het zal wel nieuwe politiek wezen, dit soort verlakkerij, in contrast met oude politiek, maar weet je wat eerlijke politiek is (oud of nieuw maakt me niet uit) ? Dat politici hun kiezers vertellen waar ze voor staan. Laat Wilders eens het lef hebben om zijn stemvee te vertellen dat hij hun ook hun armzalige huurwoninkjes af wil pakken. De ouwe Marx (inderdaad, hij) had het mechanisme van de populistische bedriegers al goed door, toen hij antisemitisme omschreef als "Sozialismus der dummen Kerle", socialisme van de domoren. Bij volle verstand zouden ze snappen dat socialistische politiek hun belang dient, maar uit bekrompenheid lopen ze achter een demagoog aan die ze hun frustraties laat afreageren op een zondebok. Of het nu de joden zijn die de zondebok mogen spelen of de moslims of de roodharigen, dat maakt niets uit. Het is steeds dezelfde mentaliteit waardoor de mensen bij de neus worden genomen, de fascistische mentaliteit.

antifascist | 10-02-08 | 12:45

@Rabarberke 10-02-08 @ 00:32:
Nee hoor, ik zat een antifascist af te zeiken... Dat kun je toch moeilijk bezwaarlijk vinden... Ik heb Crazy fuck alleen even geholpen, daar zat geen afzeiken bij.
Anyway.... Was het gezellig/leuk? Naar welke film ben je geweest? Aanrader?

koerbagh ® | 10-02-08 | 00:39

Man, koerbagh zit je weer een rechtenstudent af te zeiken, wees blij dat ik vanavond gewoon naar de film was.

Rabarberke | 10-02-08 | 00:32

koerbagh ® 09-02-08 @ 21:47

Duidelijk. Geen prettig idee inderdaad.

Crazy fuck | 09-02-08 | 21:56

@Crazy fuck 09-02-08 @ 21:43:
Ja, het mag helaas... Het is wettelijk vastgelegd en dat is ondervangen door het regeltje "behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen" in de grondwet.

koerbagh ® | 09-02-08 | 21:47

v Maerlant 09-02-08 @ 21:29

Verblind door de term 'fysieke integriteit' heb ik inderdaad de context niet zo goed begrepen. Wederom bedankt voor de uitleg! Door gebrek aan tijd en door gebrek aan ervaring waag ik me nog niet teveel aan statements en stel ik dus vooral vragen. Let dus maar niet teveel op mijn geneuzel..

koerbagh ® 09-02-08 @ 21:23

Bloedprikken is inderdaad dubieus. Ik geloof dat je de keuze hebt tussen blazen en bloedprikken. Maar wat als je buiten bewustzijn bent om wat voor reden dan ook? Volgens mij prikken ze dan.

Crazy fuck | 09-02-08 | 21:43

Crazy fuck 09-02-08 @ 21:05

Tja, als je op het verkeerde been start komt het natuurlijk nooit goed. Je lijkt me geschikt genoeg om nog even voor je te recapituleren. De boerka heeft er niets mee te maken - dat is je verkeerde been. Het gaat om grondwettelijk gewaarborgde rechten en het feit dat zelfs die niet absoluut zijn. Ze kunnen namelijk met elkaar botsen en dan moet de rechter een afweging maken. Hier ging het om het recht op vrijheid van meningsuiting (en dus de vrije verspreiding van de koran) en het recht op fysieke integriteit (dat bedreigd wordt door diezelfde koran). Het zou van de zotte zijn om in een dergelijk conflict het recht op vrije meningsuiting te laten prevaleren, ergo: dàg koran.

v Maerlant | 09-02-08 | 21:29

@Crazy fuck 09-02-08 @ 21:05:
Dat valt er zeker niet onder. Wat er eigenlijk wel onder valt: bloedprikken door de pliesie bij veronderstelde dronkenschap, maar ja... da's dan zo'n wettelijke beperking. Helaas.

koerbagh ® | 09-02-08 | 21:23

En antifascist vind sommige immigranten middeleeuwers,
het zal je maar gezegd worden.

vander F | 09-02-08 | 21:08

koerbagh ® 09-02-08 @ 19:38

Dank. Ben notabene bijna afgestudeerd als rechtenstudent (ook al is dat niet altijd te zien aan mijn manier van schrijven)...:-) Vanuit die achtergrond vroeg ik er eigenlijk ook over door. Als ik het goed heb ging het hier om een verbod op de boerka en de vrijheid van meningsuiting. Ik vraag me af of een verbod op de boerka wel valt onder de term 'fysieke integriteit' of in dit kader onder artikel 11 GW.

Maar goed, ieder z'n meug en ik heb weer iets om te bestuderen.

Crazy fuck | 09-02-08 | 21:05

@antifascist 09-02-08 @ 18:40
Zoals Winston Churchill al lang geleden zei: "De nieuwe fascisten zullen zich anti-fascisten noemen." Je hebt er bar weinig van begrepen m'n beste, helaas..

Aussie | 09-02-08 | 19:56

antifascist 09-02-08 @ 18:40
Alle respect voor de gedrevenheid van de studentes. Blijft staan dat er een link is tussen de gedragspatronen die jij ook ziet, en de islam als systeem van waarden zoals die nu wordt beleefd. Die link is er wel degelijk. Vanwege de positie van de vrouw in de Koran is er geen mogelijkheid om vrouwonvriendelijke praktijken in islamitische landen aan te pakken. Datzelfde geldt voor problemen met democratisering, geloofsafvalligheid en vrijheid van meningsuiting. Ik raad je ook aan eens te vragen wat studenten geloven en waarom. Ik wist het ook niet, en ik ben geschrokken van de dogmatiek. En dan kies ik ervoor om juist niet te zeggen: 'ja, dat is net als bij de christenen'. Want ik weet dat het christendom heel anders in elkaar zit.
Angst (of desnoods inzicht) dat het blootleggen van die islam-link kan leiden tot geweld, die angst smoort de hele discussie. En het is juist zo belangrijk om die discussie op gang te houden, zonder in populistische one-liners te vervallen zoals ik die hier soms lees van beide kanten, maar ook van jou: 'Wilders beschouwt alle moslims als schurken' en 'potentiele terroristen', ik weet niet waar je die vandaan haalt. Natuurlijk wordt Wilders geen president, maar dankzij deze 'gevaarlijke' man die jij het zwijgen wilt opleggen, worden eindelijk initiatieven ontwikkeld. Henk Kamp, Aboutaleb, nu ook Marcouch. Dingen waar moslims uiteindelijk ook van profiteren. Een gezonde inmenging in Nederland. De mogelijkheid dat hun kinderen op Nederlandse scholen zullen komen waar gewoon gepraat wordt over vrouwenrechten, vrijheid, alles waar links ooit ook voor heeft gestaan. Remember the good old days?
Jouw idee over 'sociologische problemen' is populair maar laat een belangrijke factor onbesproken. De islam-factor. Informeer gewoon eens naar de huwelijksplannen van je studentes; alle ambitie is vaak totaal voor niets door de verstikkende invloed van mannen. En dat is islam, een mannengodsdienst, islam betekent letterlijk onderwerping. De cultuur waarin de Koran de enige waarheid is, heeft men aanvankelijk gewoon mede-geimporteerd, en daarom kan men verkrampt reageren op klokkenluiders zoals Ayaan en op simpele Nederlandse grapjes. Wat ons dus te doen staat is nog meer klokken luiden en nog meer grapjes maken in plaats van sorry zeggen. Totdat zij, of hun kinderen, dat zullen gaan waarderen. Voor de rest verwijs ik naar 16:31. Er is veel over te zeggen, maar moslims willen het niet graag horen. Vaak groeien ze ook op in een cultuur van verzwijgen. Dat zwijgen past niet in de Nederlandse cultuur bij mijn weten, daar moeten moslims nog even aan wennen. En daar ligt een taak voor ons. Ik geef Nederlands en Engels.

spaghettimonster | 09-02-08 | 19:52

@miles2008 09-02-08 @ 18:39:
Het merkenrecht gaat niet op voor titels van kunstzinnige uitingen. Je kan deponeren wat je wilt, doet er geen fuck toe. Als jij wilt kun je morgen een filmpje maken met de titel Shell Sucks. Of een boek publiceren met de titel Microsoft.
Geen probleem.

koerbagh ® | 09-02-08 | 19:49

"grof op de man spelen is een beproefde fascistische methode."

Klopt. En dan kom je onder 24/7 bewaking of wordt je neergekald.

dawg | 09-02-08 | 19:38

@Crazy fuck 09-02-08 @ 18:47 & @ 19:17:
Grondwet artikel 11. nl.wikisource.org/wiki/Nederlandse_gro...

@antifascist 09-02-08 @ 18:57:
"Aan alle napraters van Wilders"
Ik denk niet je mij hier mee bedoelt, maar ik reageer toch maar. Indien je mij wel bedoelt: waar praat ik Wilders na? Ik verdedig alleen maar 's mans recht van spreken en politiek bedrijven zoals hij dat wil, daar waar jij hem het liefst dood wilt, of althans monddood.

"Het grof op de man spelen, zoals velen dat op deze site gewend zijn, zeker in dit soort emotionele discussies, is ook niet vreemd aan het fascistische ziektebeeld."
Een beetje zoals jij Geert Wilders aanvalt dus... Nog steeds niet in de spiegel gekeken. Of heb je in je kraakpand geen spiegel?
En ja, dat sociaal-economische verhaaltje van een communist over de sociaal-economische politiek van Wilders, dat valt natuurlijk heel slecht bij mensen die ruim uit de staatsruif vreten. Ik vind 50 procent minder ambtenaren, vlaktax, afschaffen minimumloon, versoepeling van het ontslagrecht, afschaffen van het algemeen bindend verklaren van CAO's, beperking kinderbijslag helemaal niet zo gek. Nog vrij mild, eigenlijk.

koerbagh ® | 09-02-08 | 19:38

Crazy fuck 09-02-08 @ 19:17

You're fair - and welcome; graag gedaan.

-
Lizzard 09-02-08 @ 19:21

Zingt uit volle borst voor Lizz, helaas niet om aan te horen:

'The harder they come, the harder they fall, one and all.'

v Maerlant | 09-02-08 | 19:25

-weggejorist-

Lizzard | 09-02-08 | 19:21

er is geen enkele vorm van niveaubewaking.
antifascist 09-02-08 @ 18:57
Humor! Een antifascist die roept om censuur. Hopelijk kom je nog eens terug. Doe de groeten aan Adir wil je?

Jeremia | 09-02-08 | 19:18

v Maerlant 09-02-08 @ 19:02

'In het Nederlands' is veel beter. Het recht op 'fysieke integriteit' is naar mijn weten niet verankerd in de Nederlandse grondwet. Qua strekking waarschijnlijk wel en anders staat dit wel in het EVRM. In eerste instantie las ik vooral zaken over abortus. Hierdoor werd ik benieuwd en besloot het maar gewoon te vragen. Ik geef toe dat ik niet echt hard verder heb gezocht. Dank!

Crazy fuck | 09-02-08 | 19:17

antifascist 09-02-08 @ 18:57

Ja, het verschil is frappant: hier mag jij lekker vrij posten, op indymedia wordt wat niet welgevallig is weggejorist. Jouw idee van kwaliteitsbewaking?

v Maerlant | 09-02-08 | 19:05

Hoed af en diepe buiging voor Koerbagh.
.
miko 09-02-08 @ 16:32

Met iets te verbieden houdt iets daarom niet op te bestaan, beste. Verbod en sanctie gaan samen, en dan nog help je het niet de wereld uit, dat is een utopisch streven, maar verbod en sanctie dienen wel het resultaat: beteugeling. Merk trouwens op dat je in je eigen comment het bezwaar beperkt tot de technische haalbaarheid.
.
Crazy fuck 09-02-08 @ 18:47
'Volgens mij komt deze term in Nederland niet voor'
.
Is 'in het Nederlands' ook goed? Heb allicht nog korter gezocht dan jij (ben je wel flink geweest?) en kwam op 56000 en nog wat hits; snel eentje aangeklikt want niet veel tijd nu:

'8. Een maatschappij die economisch en politiek op de 'eigen verantwoordelijkheid' van het individu stoelt, moet bescherming bieden voor wat het individu als economisch en sociaal wezen kenmerkt: enerzijds materieel beziten anderzijds persoonlijke integriteit. Daarom vinden we in onze grondwet teksten die eigendom, fysieke integriteit, en privacy beschermen.'
.
Uit onderstaande speech (pdf) van Patrick Dewael, Belgisch minister van binnenlandse zaken, uit 2006.
-
www.contact.rrn.fgov.be/fr/event2006/d...

v Maerlant | 09-02-08 | 19:02

-weggejorist-

Lizzard | 09-02-08 | 18:59

Zoals ik al zei, Jeremia: grof op de man spelen is een beproefde fascistische methode. Dat is wel een groot nadeel van zo'n site als deze: er is geen enkele vorm van niveaubewaking. Het lijkt wel of Wilders hem zelf heeft bedacht. Zou zo maar kunnen.

Wat mijn bijdragen betreft: Ik vind het voor vandaag wel weer genoeg. Ik ga een lekkere borrel drinken, en dan niet van die ranzigheid die jij me toewenst.

antifascist | 09-02-08 | 18:57

antifascist 09-02-08 @ 18:40
Je hebt je in het zweet gewerkt om mijn comment van 18:08 te bevestigen. De vraag is alleen of je de allergoedkoopste jenever drinkt (zie nattebever 18:21) of aan de rosé zit. Misschien dat we hier een poll over kunnen houden op GS. Maar wees vooral welkom en ga door met je jaren 80 retoriek. Mijn zegen heb je.

Jeremia | 09-02-08 | 18:52

v Maerlant 09-02-08 @ 13:37
"Hier botst de vrijheid van meningsuiting met het recht op fysieke integriteit, en dan lijkt het me logisch dat het tweede zwaarder doorweegt."

Ik heb kort op google gekeken maar wat bedoelt u precies met 'fysieke integriteit'? Kunt u dat misschien uitleggen? Is het een soort vrijheid van beweging? Volgens mij komt deze term in Nederland niet voor. Ben erg benieuwd.

*nog een keer gaat zoeken*

Crazy fuck | 09-02-08 | 18:47

-weggejorist-

Lizzard | 09-02-08 | 18:45

Aan alle napraters van Wilders:

Kunnen jullie eens stoppen met het belazeren van al die mensen die in de val van deze praatjesverkoper zijn getrapt en hun stem aan hem hebben verkwanseld ? Op de site www.tegenhaatzaaien.nl, die ik jullie van harte aanbeveel, staat een verstandig artikel van Paul Benschop over de sociaal-economische maatregelen die Wilders voor zijn stemmers in petto heeft. Lees dat eens goed. Hier een stukje daaruit:

"Dramatische man
Een jaar geleden publiceerde de Belgische advocaat en kaderlid van de communistische PvdA Norbert van Overloop het boek Wiens Belang?, een onderzoek naar de sociaal-economische standpunten van Dewinter en consorten. 'Ik denk dat de sociaal-economische standpunten van het Vlaams Belang lange tijd zijn onderschat. Iedereen weet wat het Vlaams Belang zegt en schrijft over vreemdelingen en migranten, maar slechts weinigen weten iets over het sociale programma van het Vlaams Belang.' Sinds de publicatie van het boek heeft Van Overloop talloze lezingen in vakbondshuizen gegeven over de gevolgen van de sociaal-economische agenda van het Vlaams Belang voor werkende mensen.

Het is opmerkelijk dat heel links aandacht heeft voor de racistische kant van de PVV, maar bijna niemand naar haar sociaal-economische ideeën kijkt. In zijn 'Onafhankelijkheidsverklaring' schiet Wilders met scherp op mensen op de werkvloer: 50 procent minder ambtenaren, vlaktax, afschaffen minimumloon, versoepeling van het ontslagrecht, afschaffen van het algemeen bindend verklaren van CAO's, beperking kinderbijslag. 'Dit is een dramatische man', aldus FNV-kaderlid en vakbondsactivist Niek Stam. 'Hij heeft niks op met gewone mensen. Ik denk dat veel mensen niet op Wilders zouden stemmen als zij dit soort dingen zouden weten. Ik betwijfel of mensen het hoofddoekje of de dubbele nationaliteit echt zo belangrijk vinden dat zij hiervoor hun sociale bescherming op willen geven. Links loopt veel te veel mee met zijn agenda en de vakbeweging is juist veel te veel naar binnen gekeerd. Zij zouden juist meer voorlichting moeten geven over de net genoemde punten.'

Niet voor niks profileert Wilders zich op hoofddoekjes en paspoorten en niet op zijn sociaal-economisch beleid. Wilders en de PVV snappen zelf donders goed dat deze plannen rampzalig zijn voor een groot gedeelte van de eigen achterban. Juist daarom profileert de PVV zich, net als de LPF of het Vlaams Belang, als een protestpartij. Een partij van buiten de Haagse kaasstolp, die het voor de man in de straat opneemt tegen de elite in dit land. Van Overloop van de Belgische PvdA: 'Iemand vertelde mij ooit: "Ik stem voor het Vlaams Belang om tegen de andere partijen te stemmen." Veel mensen zijn boos, ontevreden met het huidige beleid. Feit is dat het beleid waar het Vlaams Belang voor staat het leven van de gewone man zeer hard zal raken. Als het Vlaams Belang aan de macht komt, zullen ze ontzaglijk veel schade aanrichten. De wederopbouw zal heel erg moeilijk worden. Ik wil niet dat de strijd van onze ouders en voorouders voor niks is geweest.'

Niet meehobbelen
Grote delen van de Nederlandse bevolking geven hun stem voor een partijprogramma dat ze in serieuze problemen kan brengen. Als de PVV de helft van de ambtenaren wil ontslaan, heeft zij het niet alleen over de ondergewaardeerde gemeentelijke baliemedewerkers, maar ook over leraren en ziekenhuispersoneel. Door de rijken evenveel inkomstenbelasting te laten betalen als de allerarmsten zal de overheid jaarlijks vele miljarden mislopen. Vele miljarden die niet langer ingezet kunnen worden om sociale zekerheid en leefbaarheid in de wijken te garanderen. En hoeveel laaggeschoolde arbeiders zullen in de problemen komen met hun hypotheek wanneer het ontslagrecht wordt versoepeld? Zeker als dat gebeurt in combinatie met het afschaffen van het minimumloon."

Ik heb daar niets aan toe te voegen.

Nog een woordje speciaal voor mijn collega Spaghettimonster. Ik weet niet in wat voor vakdiscipline jij opereert, maar in mijn technische en informaticadomeinen heb ik geen tijd voor discussies met studenten over theologische zaken. Ik constateer bij studenten uit Marokko en Turkije in bijna alle gevallen een grote gedrevenheid om te leren en te slagen. Hun collegialiteit naar medestudenten is daarbij lofwaardig. Het is een plezier om deze mensen in stages en afstudeerprojecten te begeleiden. Hun beheersing van de Nederlandse taal (spelling !) is meestal beter dan die van de Nederlanders (die er maar een potje van maken, de gevolgen van de Nederlandse onderwijschaos zie ik dagelijks voor me). Heel grappig zijn de momenten waarop Turken de Nederlanders uitleggen hoe je de werkwoordvormen moet spellen. Van fanatisme en geen kritiek kunnen hebben merk ik niets. De meisjes van Turkse en Marokkaanse herkomst zijn nog beter (gemotiveerder) dan de jongens.

Theologie heeft niets met de integratieproblematiek te maken. Daarom alleen al is exegese over wat er wel of niet in de Koran staat zinloos. Nog wel degelijk voorkomende gedragspatronen van allochtonen die niet in onze cultuur thuishoren (die zie ik uiteraard wel degelijk) hebben niets met de Islam te maken, maar alles met de abrupte overgang van een traditionele cultuur naar een moderne westerse. Als middeleeuwse Europese christenen met de teletijdmachine waren komen overvliegen naar de 21e eeuw was dat ook met spanningen gepaard gegaan. De problematiek is eerder sociologisch dan theologisch. Al het gezeur van Wilders en zijn bewonderaars over "dat gevaarlijke boek" de Koran leidt er alleen maar toe dat de oplossing van de problematiek over een langere tijd wordt uitgesmeerd.

Overigens: Het grof op de man spelen, zoals velen dat op deze site gewend zijn, zeker in dit soort emotionele discussies, is ook niet vreemd aan het fascistische ziektebeeld.

antifascist | 09-02-08 | 18:40

Als "Fitna" echt de naam van zijn film wordt dan bewijst het maar weer eens met wat voor een amateuristische sukkel we hier eigenlijk te maken hebben. De merknaam Fitna is namelijk gewoon nog door Allah en de hele wereld te deponeren onder andere bij het Benelux Merkenbureau. Iets voor Geenstijl ? klasse 9,38,41 zijn nog vrij...

miles2008 | 09-02-08 | 18:39

Jeremia 09-02-08 @ 18:08
En shag rookt en de allergoedkoopste jenever daarbij. Ergens tussen de mottenballen ligt nog een meurende bivakmuts.
Gatverdamme!

nattebever | 09-02-08 | 18:21

Leuk! Een film... FILMPJE !!!
Helaas heeft iedereen zijn mening reeds gevormd geloof ik...

Robert Irving III | 09-02-08 | 18:16

nattebever 09-02-08 @ 17:39

Old afa's never die...
They just smell that way.

dawg | 09-02-08 | 18:15

Anitfascist is een PvdA/PPR/PSP/CPN reliek uit de jaren 80.

Jeremia | 09-02-08 | 18:08

Waar is de fascist eigenlijk gebleven? Op een koopje nog de laatste vleesrestjes kopen bij de halal-slager? Een mens vraagt het zich af.
't Zal ook niet makkelijk zijn je iedere keer een weg te banen door de rotzooi in het krakerTspand.
"Hee, die poster van Che, die hangt scheef! Laten we een vergadering beleggen, lijkt het net of we wat doen!"

nattebever | 09-02-08 | 17:52

Mark d'Aviano 09-02-08 @ 17:40
En de fascist gelooft nog in het 'I believe it is peace in our time.'
Hoef je trouwens niet eens fascist voor te zijn. Onnozel is genoeg.

nattebever | 09-02-08 | 17:49

fascist 09-02-08 @ 17:11
Churchill voorspelde al dat lieden als jij zich antifascist zouden gaan noemen

Mark d'Aviano | 09-02-08 | 17:40

Weet iemand of er ergens een dierentuin is waar je nog levende exemplaren van 'de antifascist' kunt bekijken of zijn ze allemaal al gemummificeerd en in Naturalis ondergebracht?
Dat zou nou zonde zijn van Naturalis.

nattebever | 09-02-08 | 17:39

En wie het niet leuk vind kan oprotten,kijken of het in het moederland zo gezellig is.

tevreden roker | 09-02-08 | 17:37

@Sikkeneur 09-02-08 @ 17:33,
is maar een sprekend voorbeeldje.

vander F | 09-02-08 | 17:37

Wat een mongoolen met hun kritiek.Wilders komt tenminste voor mijn belangen op.
Eentje die geen peop in de broek heeft.Wilders is DE toekomst van Nederland.Of je het nu leuk vind of niet.

tevreden roker | 09-02-08 | 17:36

vander F 09-02-08 @ 17:19
Jij goochelt ook maar wat met oorzaak en gevolg, maar je hebt gelijk dat Wilders niet verantwoordelijk is voor Madrid, noch de islam.

Sikkeneur | 09-02-08 | 17:33

antifascist 09-02-08 @ 17:11
'Het OM staat onder druk om aangifte te doen tegen Wilders' - wanneer die druk komt van halvegaren zoals jij, dan hoeft Wilders zich nergens zorgen over te maken.
Eigenlijk is het jammer dat jij niet met de dood bedreigd wordt en permanent bewaking nodig zou hebben. Dat zou je wel anders janken, dan nu en als een bang links varken uit het jaar nul aangifte te gaan doen tegen iemand die zegt dat hij de islam zwaar imbeciel vindt, vrijheidsbeperkend, achterlijk en de verdedigers ervan knettergek.
Werkelijk, malle Eppie, het OM zal die zaak niet eens in overweging nemen omdat die totaal kansloos is.
Voor 't geval je 't mocht zijn vergeten: 't waren moslims die het WTC binnenvlogen, die bommen legden in Londen en Madrid, 't was een moslim die Van Gogh de hals afsneed, 't zijn de moslims die in NL voor de meeste criminaliteit zorgen (zijn natuurlijk geen echte moslims *proest*) en 't zijn bedreigingen vanuit moslimhoek die ervoor dat mensen als Ayaan en Wilders niet zonder beveiliging over straat kunnen.

En daar heb jij wat over te zeiken? Jij verwart message met messenger en je doet dat op oliedomme en laffe wijze. Ja, je hebt ook mensen die fout zijn na de oorlog. Jij bent er daar één van.
Ga toch lekker met je linkse vriendjes een debatingclubje opzetten waarin je wel iets zinnigs leert zeggen over de voorstellen van Wilders. Waarom denk je dat links zwijgt?
Omdat ze niks te zeggen hebben, omdat ze ergens wel weten dat Wilders gelijk heeft, maar ze het zelf nooit zo zouden durven brengen omdat een groter worden deel van de ruifvretende Nederlanders van islamitische huize is.
Get the picture.
Dadelijk even naar 't Jeugdjournaal kijken, lijkt me wel wat voor jou.

nattebever | 09-02-08 | 17:33

antifascist 09-02-08 @ 16:54

We zijn collega's in het onderwijs. Ik zie waar je op doelt, maar er is iets mis met 1- afgedwongen stilte in discussies (niet over praten jongens!) en 2- het politiek-correcte deken van islam=vrede en 'geven & nemen net als met de evangelische kerk'.
In beide gevallen blijven veel moslims nogal eens in de waan dat hun geloof uiteindelijk zal overheersen. Veel moslims vinden het echt vanzelfsprekend dat Europa stukje bij beetje islamitischer wordt. Ik kies er altijd voor om met alle respect voor het individu hen rechtstreeks vragen te stellen. En hen zonodig rechtstreeks te zeggen dat bepaalde passages in de Koran volledig onzinnig zijn. Ik kies er als leraar voor om moslims te leren hoe ze met kritiek kunnen omgaan. Want dat leren ze van huis uit niet, en dan zie je frustratie opkomen. Wat Wilders gaat doen is simpelweg feiten laten zien. Wat ik zei, ze kunnen dat leren, en ik vind dat ze het moeten leren, zeker in Europa. Ik ben ook best bereid van hen iets te leren, maar als het op hun geloof aankomt heb ik nog geen zinnige gedachte gevonden in dogmatiek.
Ik had laatst een moslimstudent die zei: 'het probleem met atheisten zoals u, is dat ze niet kunnen denken!'. Student tegen zijn leraar. Vriendelijke aardige jongen, zou ook heel rustig in jouw klas passen. Maar verschil is dat ik wel hoor hoe hij echt over mij (en ook over jou) denkt. Juist omdat ik het aankaart en hem een en ander over mijn God (= spaghettimonster) had uitgelegd. Dat hij dan gefrustreerd raakt, daar moet hij van leren. Dit is mijn ideale insteek, en dat kan in het hoger onderwijs. Niets weggeven van waar je echt voor staat. Maar goed, toegegeven, dat betekent ook dat ik lesgeven aan Marokkaanse tieners dus niet echt zie zitten.

spaghettimonster | 09-02-08 | 17:28

Ten overvloede wellicht: @ 17:23 was reactie op onze ("anti-")fascist @ 17:11

koerbagh ® | 09-02-08 | 17:24

antifascist 09-02-08 @ 17:11

Anti, ik vroeg slechts of je een holmaatje van Volkert van de Graaf was. Zo'n vraag kun je ook met een simpel ja of nee beantwoorden zonder een lading stront over me uit te storten... Voor mij is de vraag in ieder geval meer dan voeldoende beantwoord. Dank je.

Bertus Betonsloper | 09-02-08 | 17:24

antifascist 09-02-08 @ 17:11
Je bent het type de pot verwijt de ketel.
Enige citaten:
"buiten de wet stellen, hem een spreekverbod opleggen wegens belediging "

"Even terecht is een spreekverbod voor Wilders, en een verbod op die maffe partij van hem"

"alle onzin die hij uit zijn onderbuik oprispt"

Je bent een antidemocraat in hart en nieren, een dictatortje, opzouten.

de honden blaffen... | 09-02-08 | 17:23

"hem een spreekverbod opleggen wegens belediging en vrijheidsbeneming"
Dus eh... je wilt hem de vrijheid van meningsuiting ontzeggen omdat hij het islamofascisme wil verbieden? Kom op zeg! Waar liggen jouw prioriteiten?
video.google.com/videoplay?docid=63796...
(Luister heel goed naar deze man. Voormalig socialist, dus "onverdacht".)

"Het wetboek van strafrecht bevat tal van instrumenten waarmee dat kan."
Slechts 2. Artikel 137 en 147. En volgens die artikelen kun je ook de Islam verbieden. Dubbelsnijdend zwaard.

"Je mag in dit land ook niet beweren dat al die verhalen over massamoorden in concentratiekampen joodse verzinsels zijn (de "Auschwitzlüge"), want de website waarop je dat beweert wordt uit de lucht gehaald en je wordt voor de rechter gesleept. Zeer terecht, vind ik."
Waarom zeer terecht? Alweer, zie Hitchens.

"Dat is niet in strijd met de vrijheid van meningsuiting, want geen enkele vrijheid kan zover gaan dat de vrijheid van anderen (van moslims bijv. om hun godsdienst te beoefenen) erdoor wordt belemmerd."
Wat is er zo speciaal aan godsdienst dat die beschermd moet worden in de wet? Vrijheid van meningsuiting en vergadering is genoeg. En ja, in een democratie mag je ook een afwijkende mening laten horen. Zelfs eentje die zegt dat vrijheden zouden moeten worden ingeperkt.

"We weten inmiddels dat het Openbaar Ministerie onder druk staat van een aanzwellende groep mensen (onder wie ik) die aangifte tegen Wilders hebben gedaan."
Ah dus jij bent die lul van de NOVA college tour. Het gaat niet lukken. Spijt me voor je. Als je een volksopstand wilt moet je er mee doorgaan.

Je praat over Geert als een demagoog... Jij bent nog erger dan Geert zelf.
Pot verwijt ketel enzo... Wanneer heb jij voor het laatst in de spiegel gekeken?

koerbagh ® | 09-02-08 | 17:23

Weer zo'n angstige antifascist.
oorzaak en gevolg niet op een rijtje hebben,
Wilders als oorzaak van het wereldwijde geweldadige Islamisme.
Wilders oorzaak bomaanslagen Madrid.
Kortom, je hoeft alleen maar Wilders de mond snoeren en de wereldvrede daalt uit de hemelen neder.

Get real.

vander F | 09-02-08 | 17:19

Wilders is de King.

tevreden roker | 09-02-08 | 17:18

@Jeremia 09-02-08 @ 11:29 bitter in de mond maakt het hart gezond.

poppermotje | 09-02-08 | 17:15

Bertus Betonsloper:

Heb ik niet duidelijk gezegd dat ik geweld tegen Wilders afwijs ? Met "het zwijgen opleggen" bedoel ik: buiten de wet stellen, hem een spreekverbod opleggen wegens belediging en vrijheidsbeneming. Het wetboek van strafrecht bevat tal van instrumenten waarmee dat kan. Je mag in dit land ook niet beweren dat al die verhalen over massamoorden in concentratiekampen joodse verzinsels zijn (de "Auschwitzlüge"), want de website waarop je dat beweert wordt uit de lucht gehaald en je wordt voor de rechter gesleept. Zeer terecht, vind ik. Even terecht is een spreekverbod voor Wilders, en een verbod op die maffe partij van hem (zonder leden). Dat is niet in strijd met de vrijheid van meningsuiting, want geen enkele vrijheid kan zover gaan dat de vrijheid van anderen (van moslims bijv. om hun godsdienst te beoefenen) erdoor wordt belemmerd. We weten inmiddels dat het Openbaar Ministerie onder druk staat van een aanzwellende groep mensen (onder wie ik) die aangifte tegen Wilders hebben gedaan. Het OM zou eens wat minder laf moeten zijn en daden moeten stellen, in dit geval: het starten van de procedure (snelrecht svp) om Wilders te stoppen. In dit land van brave burgers durft haast niemand deze demagoog nog tegen te spreken; en de media fungeren continu als megafoon om alle onzin die hij uit zijn onderbuik oprispt duizendvoudig te versterken. Ook links in het parlement laat zich door hem afbluffen (rechts praat hem opportunistisch naar de mond om hem stemmen af te pikken). Doorbreek die collectieve verlamming, grijp in voor het te laat is !

antifascist | 09-02-08 | 17:11

@Flodder 09-02-08 @ 16:56:
Linkje 1.: Ja en? Daar staat toch heus niet dat hij van heel Nederland één groot Guantanamo Bay aan de Noordzee wil maken zoals jij @ 14:53 beweert.
Linkje 2.: Voorstel tot de mogelijkheid op met scherp schieten bij ernstige rellen. Tsja, nou? Is dat een politiestaat? Lijkt me niet. Ik ben er niet a priori vóór, maar het is geen voorstel tot politiestaat zoals je @ 14:53 beweert.
Linkje 3.: Ja en? Wat bewijst dat? Jij vindt vlagvertoon gevaarlijk en fascistisch?
Sorry, ik kan er geen enkel bewijs in vinden voor je beweringen @ 14:53. Wel dat je een heleboel oude socialistische vooroordelen en onderbuikgevoelens hebt.

Enfin het maakt hem allemaal geen fascist. Het fascisme is de islam. Als je je islamofiele bril nou eens een keertje afzet kun je dat misschien ook zien.

koerbagh ® | 09-02-08 | 17:07

@antifascist 09-02-08 @ 16:54
"De film van Wilders zal werken als de lont in het kruitvat."

Lijkt me dat we dan zo snel mogelijk het kruit (de ploflims) moeten verwijderen.

Mark d'Aviano | 09-02-08 | 17:00

@de honden blaffen... 09-02-08 @ 16:29:
En ... de antifascist kiest zich een zondebok uit, vrijwel altijd op etnische gronden, op wie hij dan al zijn agressie projecteert.
(naar zijn eigen definitie van de fascist...)
Ach ja... Gutmenschen en het grote morele gelijk... reaguurder antifascist is perfect getypeerd door Bart Croughs: www.meervrijheid.nl/?pagina=1433

koerbagh ® | 09-02-08 | 16:56

koerbagh ® 09-02-08 @ 16:23

Koerbagh, ik heb je hoog zitten maar als jij beweert dat Wilders geen vrijheidsbeperkende en discriminerende maatregelen voorstaat, slaat je hypocrisie tov je wijsheid toch negatief uit op de weegschaal. Nog niet zo lang geleden opperde Wilders nog om moslims van de grondwet uit te sluiten. Hij wil preventieve detentie zoals in zijn geliefde israel. Hij wil bij een strafbaar feit niet alleen de dader straffen maar de gehele familie uitzetten. Hij wil boeken verbieden. Politie mag van hem met scherp schieten op rellende demonstranten. Hij wil berufsverboten voor mensen met een dubbele nationaliteit ook al kunnen zij daar niets aan doen. And so on.
Ga nu echt verder van de zon genieten. Nog een paar linkjes die ik in vluchtigheid kon vinden waar zulke nare voorstellen in te vinden zijn.

www.nieuwnieuws.nl/archives/opinie/200...
www.nieuwnieuws.nl/archives/opinie/200...
www.nieuwnieuws.nl/archives/opinie/200...

Flodder | 09-02-08 | 16:56

spaghettimonster:

Geen angst, rationaliteit. Waar het raakvlak tussen groepen onder spanning staat, is het verstandig die spanning niet nodeloos op te voeren. Het is allang overtuigend bewezen dat moslims en niet-moslims in een van nature gematigd klimaat als dat van Nederland prima met elkaar kunnen samenleven. Zelf werk ik in het hoger onderwijs, en ik ken vrijwel geen groep studenten meer die niet gemengd is. Men accepteert en respecteert elkaar en werkt constructief samen. Ik merk echter ook dat de agitatie van Wilders een zekere verkilling in de verhoudingen brengt. Zo kan het ook op wereldschaal gaan. Lok geen haat- en geweldreacties uit als dat nergens voor nodig is. De film van Wilders zal werken als de lont in het kruitvat. Het is niet uit angst dat ik daartegen waarschuw, maar uit inzicht in de werking van escalatieprocessen. Het is mijns inziens uitermate kortzichtig om het escalatiegevaar dat Wilders oproept te negeren, of af te doen als angst. Het kan mensenlevens kosten, heel erg veel mensenlevens.

antifascist | 09-02-08 | 16:54

antifascist 09-02-08 @ 16:3
'De hoofdschuldige is Wilders. Leg deze gevaarlijke idioot het zwijgen op.'
-
Holmaatje van Volkert van der Graaf?

Bertus Betonsloper | 09-02-08 | 16:53

"Wilders is een fascist omdat hij de massa probeert wijs te maken dat de problemen allemaal terug te voeren zijn op de aanwezigheid van een etnisch-raciaal-religieus [dat valt grotendeels samen] afgebakende minderheid"
"DE" problemen? Sommige problemen. En dat lijkt me geen onjuiste analyse. Met Hongaarse vluchtelingen in 1956, Chineze immigranten na 1950 en Vietnamese bootvluchtelingen uit de jaren '70 en '80 hebben we nooit die ellende gehad.

"Het kan zomaar gebeuren dat het drama van 11 september 2001 zich in 2008 herhaalt in een volle kuip of een volle arena met 50.000 onschuldigen."
En dat is dan Wilders schuld of die van de salafistische islamistische gekken. Je draait oorzaak en gevolg om. Het was Theo van Gogh's eigen schuld zeker ook? Mohammed Bouyeri in een onschuldig lammetje van god... Tuurlijk joh!
video.google.com/videoplay?docid=86624...

"als de rechtmatige winnaar Gore in het Witte Huis had gezeten zouden die vrijwel zeker niet zijn gebeurd."
Waar baseer je dat nou weer op? De 19 kapers waren al jaaaaren eerder gerecruteerd, waren al ver voor Bush president werd in training. Gelul.
video.google.com/videoplay?docid=15622...

Die laatste alinea is dhimmitude in optima forma. Beter kan ik het niet verwoorden. Je bent gewoon bang voor de islam. Jij bent de islamofoob. Of wil je suggeren dat één van jouw *kuch* geweldloze krakersvrindjes van Antifa Geert gaat omleggen? En dat dan moskeeën in de fik gaan? Nee hoor, dan krijgt Volkert hooguit een vrindje in de gevangenis.

koerbagh ® | 09-02-08 | 16:52

antifascist 09-02-08 @ 16:36
OK, dus je argumenten worden je ingefluisterd door angst. Angst is een slechte raadgever. Ik ga gewoon naar die Arena hoor. Ik raad je aan hetzelfde te doen. Of spreek anders met de Polen, iets oudere Polen, over de opstand van 1944.

spaghettimonster | 09-02-08 | 16:45

Koerbagh:

Als je niks wilt zien zul je ook niks zien. Wilders is een fascist omdat hij de massa probeert wijs te maken dat de problemen allemaal terug te voeren zijn op de aanwezigheid van een etnisch-raciaal-religieus [dat valt grotendeels samen] afgebakende minderheid. Het enige wat hij daarmee bereikt is dat de spanningen oplopen, de kansen op excessen dan ook, en dat uiteindelijk het land in een spiraal van geweld en tegengeweld terechtkomt. Let op: Als dat gebeurt, is Wilders met zijn propaganda de hoofdschuldige. Het kan zomaar gebeuren dat het drama van 11 september 2001 zich in 2008 herhaalt in een volle kuip of een volle arena met 50.000 onschuldigen. We zullen dan weten aan wie we de rekening moeten presenteren: eerst en vooral aan volksopruier en neo-cineast Wilders. De Amerikaanse ramppresident Bush had ook een wezenlijk aandeel in de aanslagen op de twintowers; als de rechtmatige winnaar Gore in het Witte Huis had gezeten zouden die vrijwel zeker niet zijn gebeurd. De fascist Wilders trekt ons allemaal mee in zijn verblinde fanatisme. Ook kan het zo maar gebeuren dat ergens in de zone tussen Goes en Delfzijl bij iemand (moslim of niet-moslim) de stoppen doorslaan, en dan iemand anders (moslim of niet-moslim) met een mes wordt neergelegd. Vervolgens vliegen overal in Nederland moskeeën in de fik, en hebben we een etnische oorlog in de polder. De hoofdschuldige is Wilders. Leg deze gevaarlijke idioot het zwijgen op.

antifascist | 09-02-08 | 16:36

v Maerlant 09-02-08 @ 13:37
Verbieden van de koran nog voor de bommen vallen?? Alsof dat boek dan niet te downloaden is of op de zwarte markt. Verbieden is mijn inziens zinloos.
koerbagh ® 09-02-08 @ 14:12
Mooiste post in dit topic, HULDE!!

miko | 09-02-08 | 16:32

antifascist 09-02-08 @ 16:03
"de islamiet is de schurk die we volgens hem moeten bestrijden."

Wilders heeft het nadrukkelijk over de islam, en niet over de islamiet. Volgelingen van de islam hebben altijd een persoonlijke keuze hoe ze hun manier van geloven vormgeven. Ze kunnen er ook voor kiezen om expliciet afstand te nemen van bepaalde passages. Misschien doen ze dat al maar komen ze daar niet voor uit. Omdat het openlijk nog niet gebeurt, is het nodig om hen te laten zien wat die passages waarin zij ook geloven met mensen kunnen doen. Een moslim is zeker geen schurk, maar een individu die in bepaalde tradities is opgegroeid.

"hij beweert ook dat de Koran van iedere moslim een potentiële terrorist maakt."

Ik heb het hem nooit horen beweren. Maar stel... OK, dan zouden liefhebbers van Nietzsche ook potentiele nazi's zijn. Maar liefhebbers van Nietzsche hebben juist heel goed op zulke kritiek gereageerd, door uitvoerig uit te leggen dat Nietzsche een waarde heeft die voorbij Hitler gaat.
Met dank aan felle critici zijn zij juist uitgenodigd om hun voorliefde voor Nietzsche toe te lichten. Idealiter zou zo'n film dat dan ook kunnen doen bij moslims. Vooralsnog lijkt het erop dat veel moslims slecht met fundamentele kritiek om kunnen gaan. De Koran zelf zegt daar ook niets zinnigs over, maar moslims kunnen dat zeker leren en moeten dat volgens mij ook leren, zeker in Europa. Omdat verder veel niet-moslims niet beter weten of de Koran is uit is op wereldvrede, kan een beetje duidelijkheid geen kwaad.

spaghettimonster | 09-02-08 | 16:31

antifascist 09-02-08 @ 16:03
En dan nu de definitie van de antifascist: ziet overal fascisten.

de honden blaffen... | 09-02-08 | 16:29

Ah, de krakers hebben het verwijderd... Te rechts bevonden... Het heeft er toch heeeel lang gestaan. Enfin, de googlecache biedt uitkomst.
64.233.183.104/search?q=cache:Bv07cR4Z...

koerbagh ® | 09-02-08 | 16:27

@Flodder 09-02-08 @ 16:16:
Jij doet de bewering, zonder argumenten, zonder bewijzen. Ik vraag er naar en je geeft niet thuis. En dan moet iemand je mening serieus nemen? Dat verwacht je serieus? Je bent niet goed bij je hoofd. 't Is wel zonnig vandaag, maar het is erg vroeg in het jaar voor zonnesteek. Dus ik hou het voorlopig maar op oliedom of knettergek. Of een combinatie van die beiden.

koerbagh ® | 09-02-08 | 16:23

@antifascist 09-02-08 @ 15:35
he pendeu je zit op de verkeerde website:
dit is de goeie: www.indymedia.nl/

Auke | 09-02-08 | 16:22

@antifascist 09-02-08 @ 16:03:
"Een fascist is obsessief bekommerd om het behoud van de eigen gemeenschap en de waarden daarvan"
Niet-fascisten ook. Of vind jij dat wij onze vrijheden, verlichte westerse waarden zomaar moeten inleveren aan een geïmporteerde religieuze doodscultus en maansekte? Jouw krakersvrindjes denken overigens niet allemaal zo...
www.ravagedigitaal.org/2004+15/nederla...

"Een fascist kiest zich een zondebok uit, vrijwel altijd op etnische gronden, op wie hij dan al zijn agressie projecteert."
Een anti-fascist ook. Jij op Geert Wilders. Overigens wist ik niet dat de islam als religie aan een etniciteit is gebonden. Weer wat geleerd... *proest*

"Een fascist streeft naar "zuiverheid" van het eigen ras, het eigen volk, de eigen groep, en zal nooit toelaten dat mensen van andere identiteit of herkomst worden opgenomen en verwelkomd"
Waar staat dat? Waar heeft Geert dat ooit gezegd? Bewijzen graag.

"Wilders wil geen integratie met of van de moslims"
Eh er zijn moslims die zelf óók niet willen. (Maar wel het handje bij de staat ophouden)

"De Koran zou de argumenten aandragen waarmee het iedere moslim is toegestaan terreur te plegen of zich aan andere wandaden te bezondigen"
Dat doet het ook: www.ex-moslims.nl/ , www.skepticsannotatedbible.com/quran/i... , www.skepticsannotatedbible.com/quran/i... ,
www.skepticsannotatedbible.com/quran/c... ,

"Een fascist grijpt naar ondemocratische middelen om zijn wil door te drukken; Wilders wil Nederland in een strafkamp à la Guantanamo veranderen"
Alweer Guantanamo... Zijn jij en Flodder op de zelfde Antifa-Nieuwsbrief geabonneerd ofzo? Waar halen jullie die nonsens toch vandaan? Welke ondemocratische middelen dan? Wil hij het kabinet omver werpen, het parlement? Ik heb het niet gehoord.

"Een fascist staat sociaal-economisch altijd aan de kant van de onderdrukkers. Bekijk Wilders' programma eens op zijn sociaal-economische punten, dan zul je zien dat die stuk voor stuk uitermate asociaal zijn"
Ik juich belastingverlaging voor iedereen wel toe en ik vind dat ook niet asociaal. Wie zijn de onderdrukkers overigens? Wat is dat voor 19e eeuwse
marxistische kul-retoriek?

Kortom: Je praat net als Flodder POEP. Met kapitalen.

koerbagh ® | 09-02-08 | 16:20

koerbagh ® 09-02-08 @ 16:06

Lul toch niet. Lees zijn columns op NN maar eens terug. Heb wel wat beters te doen op deze zonnige dag dan dat allemaal weer te moeten linken omdat jij ervoor kiest om selectief blind te zijn.

Flodder | 09-02-08 | 16:16

@Flodder 09-02-08 @ 14:53:
"Al scoort Wilders wel een paar meer punten dan jij beweert."
De uitdaging: Wijs ze maar aan. En bewijs het alstublieft met de programmapunten van de PVV en/of feitelijke, letterlijke citaten met bronvermelding van Geert.
www.pvv.nl/index.php?option=com_conten...

"Het gaat mij om de achterlijke, discriminerende, onderdrukkende, politiegeweld legitimerende, vrijheidsinperkende maatregelen die Wilders wil treffen om zo zijn gewenste politiestaat met almachtige overheid te verwezenlijken. Een quantanamo bay aan de Noordzee."
Goed, en waar vind ik dat allemaal in het programma en de visie van de PVV?
Ik kan het niet ontdekken. Ik concludeer dat je je niet hebt ingelezen, niet weet waar je het over hebt, zomaar wat roept van een linksdraaiende onderbuik.

koerbagh ® | 09-02-08 | 16:06

Nog even op Koerbagh:

Wilders is een perfecte fascist. Kijk maar:

- Een fascist is obsessief bekommerd om het behoud van de eigen gemeenschap en de waarden daarvan; Wilders ook, hij wil onze westerse beschaving (in zijn versie dan) redden van de "islamitische tsunami", en houdt ons het beeld van onze totale ondergang voor als dat niet lukt. Typisch fascistisch dwangdenken.

- Een fascist kiest zich een zondebok uit, vrijwel altijd op etnische gronden, op wie hij dan al zijn agressie projecteert; Wilders ook, de islamiet is de schurk die we volgens hem moeten bestrijden.

- Een fascist streeft naar "zuiverheid" van het eigen ras, het eigen volk, de eigen groep, en zal nooit toelaten dat mensen van andere identiteit of herkomst worden opgenomen en verwelkomd; Wilders wil geen integratie met of van de moslims, maar het vertrek van hen allen, en stookt de volksmassa op om dat te bevorderen. (NB: Wilders zegt weliswaar dat er ook moslims zijn die zich niet aan terreur en andere misdrijven schuldig maken, maar hij beweert ook dat de Koran van iedere moslim een potentiële terrorist maakt. De Koran zou de argumenten aandragen waarmee het iedere moslim is toegestaan terreur te plegen of zich aan andere wandaden te bezondigen. Op die manier overleeft geen enkele moslim in een niet-moslimstaat als Nederland de ballotage, en dat is ook precies de bedoeling van de islamofoben. Vergelijk de manier waarop de antisemieten over joden spraken: een jood deugt niet, of hij deugt potentieel niet, dus je kunt nooit een jood vertrouwen.)

- Een fascist grijpt naar ondemocratische middelen om zijn wil door te drukken; Wilders wil Nederland in een strafkamp à la Guantanamo veranderen, en wil de grondwettelijke vrijheden van godsdienst en meningsuiting uitschakelen (zie het verbod op de Koran dat hij heeft geëist).

- Een fascist staat sociaal-economisch altijd aan de kant van de onderdrukkers. Bekijk Wilders' programma eens op zijn sociaal-economische punten, dan zul je zien dat die stuk voor stuk uitermate asociaal zijn. Je snapt niet dat uitgerekend de bewoners van achterstandswijken (in Venlo en elders) achter deze rattenvanger van Hamelen aanlopen, want hij naait ze waar ze bij staan. (Vgl. de financiers van Fortuyn indertijd: die kwamen opvallend vaak uit de onroerendgoedmaffia, zoals bijv. een huisjesmelker als Ed Maas; de Rotterdamse dombo's die op die club stemden, gaven hun stem aan de vent die tevens hun huisbaas was en die hun woningen voor veel huurgeld liet verkrotten.)

antifascist | 09-02-08 | 16:03

@ antifascist 09-02-08 @ 15:35

Doe eens het comment lezen van @ koerbagh ® 09-02-08 @ 14:12

wopper | 09-02-08 | 16:02

antifascist 09-02-08 @ 15:35
Zoals in het citaat van Hans Jansen wordt aangegeven, is er wel degelijk iets mis. We kunnen dit aankaarten in Nederland, dus we moeten dit aankaarten. Zo werkt het soms. En als het er echt op aankomt, dan komt er echt wel steun van Europese landen hoor.
Ik weet niet wat er met die prent van de profeet gaat gebeuren, maar vooralsnog krijg ik de indruk dat Wilders met zijn film gewoon feiten laat zien. De reactie van moslims op zulke feiten is dan vermoedelijk 'ja die hoofdafhakkers die interpreteren de Koran verkeerd' en dat is alles.
Zo niet, als ze dus zeg maar allerlei frustraties gaan botvieren, en dat is mogelijk, dan ligt er een taak voor heel Europa om moslims uit te leggen hoe ze met kritiek om moeten gaan. Doe je dat nu, dan kun je geweld in de toekomst voorkomen. Dat is de kern van het idee dat Europa wakker moet worden. Het is hetzelfde als bij jouw bezoek aan de tandarts; het zou pijnlijk kunnen gaan worden, maar ga je nu niet dan wordt het later nog pijnlijker.

spaghettimonster | 09-02-08 | 15:49

@antifascist 09-02-08 @ 15:35
Bestrijdt eerst domheid. Bij jezelf. En ga dan pas over de rest van de wereld nadenken, okay?

tipo | 09-02-08 | 15:49

de honden blaffen... 09-02-08 @ 15:31
Zou goed kunnen dat Arabist Jansen dus meehelpt met de film.

spaghettimonster | 09-02-08 | 15:37

Het wordt nu echt tijd dat Wilders wordt afgestopt. Ik denk dat dat ook zal gebeuren, alleen niet op de manier die we moeten willen. Een gewelddadige methode, zoals een fatwa, zal ik nooit bepleiten of goedkeuren, integendeel, want dan verlagen de bestrijders van het fascisme (Wilders is een fascist) zich tot hetzelfde niveau als hun tegenstanders. Maar ik vrees wel dat het tot geweld zal komen, en dat zich dat ook tegen Wilders zelf zal richten. Wilders en zijn meelopers moeten dan geen moord en brand gaan schreeuwen, ze hebben het zelf uitgelokt. En wij belastingbetalers moeten niet gaan opdraaien voor zijn beveiliging. Extreemrechts moet zijn eigen beveiliging maar bekostigen, Dewinter in Vlaanderen, Le Pen in Frankrijk etc. doen dat ook. Typisch Nederlands: fascistische haatzaaierij met staatssubsidie.

antifascist | 09-02-08 | 15:35

@nattebever:

helemaal mee eens, ik begrijp je standpunt over geesteszieken = kinderlogica.. het is echter onnodig om benzine op de fakkel te gooien. niemand niet, je maakt de kloof nog groter en groter = ook kinderlogica..

unknownError | 09-02-08 | 15:32

Fitna. Een mooie titel, daar is over nagedacht.
" Fitna betekent volgens de antieke Arabische woordenboeken oorspronkelijk het in het vuur verhitten van goud en zilver om het zodoende op echtheid te toetsen. Vandaar dat de Koran (51:14) sarcastisch de ongelovigen die in de vuursoep van de hel gepijnigd worden, toeroept dat zij hun fitna nu eindelijk eens kunnen proeven. De tweede betekenis van fitna klinkt daar tegelijkertijd al doorheen want ‘godsdienstige dissidentie’, ‘burgeroorlog’, ‘twist’, ‘schisma’, en ‘opstandigheid tegen het wettig gezag van de islam’ zijn de verder afgeleide betekenissen. De grondbetekenis blijft ‘beproeving’, vandaar dat ook vrouwen een fitna kunnen worden genoemd, een test van de vrome vastbeslotenheid van de kuise gelovige. Ook de ‘tekenen van de Laatste Dag’ worden fitan (het meervoud van fitna) genoemd. Door de rampen en de gruwelijkheden die het Laatste Uur inluiden, worden de gelovigen immers beproefd.

De reeks burgeroorlogen die de moslims gevoerd hebben over de vraag ‘Wie moet er Kalief worden’ na de moord in 656 op Kalief Uthman wordt traditioneel aangeduid als ‘de Fitna’. Eigenlijk wordt fitna gebruikt voor alle perioden van politieke chaos en onzekerheid. Op die manier is het woord onherroepelijk in de sfeer van de politiek en machtsuitoefening getrokken. Een van de ergste vormen van fitna is polytheïsme, te geloven dat er meer Goden zijn dan alleen de God die hemel en aarde geschapen heeft. Keer op keer keert de Koran zich tegen het geloof in het bestaan van meer dan een God. Voor de ware gelovigen zijn meergodendom en atheïsme een acuut gevaar. Gevaren moeten bestreden worden. Fitna, leert de Koran in vers 2:191, is erger dan moord. Met andere woorden, zoals moord met weerwraak bestraft wordt, zo moet ook fitna met weerwraak bestraft worden, oftewel ter bestrijding van fitna is moord toegestaan. Dit wordt vaak vergeleken met Deuteronomium 7:2, waar ook betoogd wordt dat oorlog weliswaar niet goed is, maar dat de heidenen nu eenmaal gedood zullen moeten worden. In de traditionele Korancommentaren wordt bij 2:191 steeds aangetekend dat fitna hier “heidendom” betekent.

Voor de heidenen is dat natuurlijk geen goed nieuws, maar ook voor moslims ziet het er onheilspellend uit. Steeds worden zij door fitna bedreigd, in politieke, sociale, religieuze en zelfs in seksuele zin. Tegen die bedreigingen mogen alle middelen worden ingezet, want wie fitna medepleegt, of hij nu moslim is of niet, is erger dan een moordenaar. Fitna is dan wel een door God opgelegde beproeving waarbij zij die verloren zullen gegaan gescheiden worden van hen die behouden zullen blijven, maar eigenlijk is fitna een heel algemeen woord geworden voor ‘het kwaad’. Uit de benaming en zelfs uit de etymologie van die benaming blijkt wel al dat de moslims het er over eens zijn dat het God zelf is die dit kwaad heeft geschapen, en wel ter beproeving van zijn gelovigen. Die goddelijke oorsprong en dat nobele doel maken het kwaad begrijpelijk en geven het zin."
Arabist Jansen
De film is een test, en de reacties op de film zijn de uitkomst van de test.

de honden blaffen... | 09-02-08 | 15:31

@Flodder 09-02-08 @ 14:53
Wilders is ook geen leider. Daar heb je gelijk in. Wilders is het kanariepietje in de mijn. Het gaat er niet om hoe die piept, maar dat ie piept en wat ie piept. Zodra die niet meer piept is iedereen de klos.

tipo | 09-02-08 | 15:24

hattorihanzo 09-02-08 @ 15:05

Als ze ons varkens vinden omdat we geen moslim zijn, dan zal het ze allemaal worst zijn en zullen ze vol agressie profiteren en de boel verneuken met een heel goed gevoel. Hun eigen god is daar dan juist de promotor van en voor en in hun ogen dus van iets dat wel deugt (namelijk ons, die niet deugen, verneuken). Wij-zij ten voeten uit, maar dan vanuit de andere kant dan van waaruit die altijd wordt bestreden door de linkse kerk (die haar haat jegens velen in onze maatschappij beantwoordt ziet alsmede egoisme en eigenwijsheid en gebrek aan rationalisme ziet worden beantwoord met veel begrip en dat heerlijk vindt). De tegenactie moet dan ook niet vanuit de kant van de fanatieke moslim worden verwacht want het lijkt een gesloten systeem danwel een systeem die alle kritiek verzwelgt/negeert zonder er iets mee te doen. En die met alle genoemde zaken geen enkele moeite heeft en dus ook geen enkele drang om naar onze maatstaven positief te veranderen heeft. Helaas pindakaas, en dus... tsja, en dus...

NoMinister | 09-02-08 | 15:24

Waarom mag je geen plaatje van Mohammed vertonen, maar je kind wel Mohammed noemen? Stel dat ik mijn zoon Jezus Christus noem, denk je dat dat gewaardeerd wordt? Al die idiote tegenstelling en verzinsels. Beledig je God als je je vrouw respecteert? Als ze zo gelovig zijn, wat vindt hun God (want het is duidelijk iemand anders dan waar wij in geloven) er van dat ze de hele dag thuis zitten een uitkering te trekken, te profiteren van onze maatschappij en minderheden ZELF discrimineren? Hun kinderen hier in Nederland politieagenten uitschelden? En ik kan nog tientallen voorbeelden noemen. Het is ook belachelijk dat zij ONZE maatschappij aan al die onzin moeten aanpassen. Probeer maar eens kerk in Irak neer te zetten of nog beter een Synagoge.

hattorihanzo | 09-02-08 | 15:05

Fitna! Zo heet mijn goudvis ook!

spaghettimonster | 09-02-08 | 15:04

*Ah, weer één die aan zijn genezingsproces van de 'linksmenschkrankheit' is begonnen. Beterschap.*

Bertus Betonsloper | 09-02-08 | 15:04

koerbagh ® 09-02-08 @ 14:12

Het gaat mij om de achterlijke, discriminerende, onderdrukkende, politiegeweld legitimerende, vrijheidsinperkende maatregelen die Wilders wil treffen om zo zijn gewenste politiestaat met almachtige overheid te verwezenlijken. Een quantanamo bay aan de Noordzee. Ondanks dat ik aardig wat tijd heb vertoefd op GS blijf ik natuurlijk een links kloodtzakje die nog wel eens te snel het woord fascisme in de mond neemt. Al scoort Wilders wel een paar meer punten dan jij beweert.

Flodder | 09-02-08 | 14:53

Dus het is Snuffius. Errooso!

Hammar | 09-02-08 | 14:34

Hammar 09-02-08 @ 14:21

Bedankt voor het onderricht, maar dat had ik natuurlijk al gehad- tig jaartjes gelee.... Moet nu aan het werk helaas om mijn spreekwoordelijke gastvrijheid gestand te doen : puke - met een lange golf bestaande uit een groengeel mengsel van een slijmerige substantie.

snuff | 09-02-08 | 14:28

Koerbach heeft wat mij betreft op overtuigende wijze aangetoond dat islamisten alle diagnostische kenmerken van het fascisme bezitten.

Korreltje Zout | 09-02-08 | 14:22

· Fitna is volgens het geloof erger dan moord. Daarom mag fitna ook met moord bestreden worden.
* pakt zijn koffers en vertrekt meteen stilletjes naar het buitenland *

Antydote | 09-02-08 | 14:21

@ snuff
Sorry, ik vergeet te vertalen. Tantum religio potuit suadere malorum betekent tot zoveel kwaad wist religie te overreden.

Hammar | 09-02-08 | 14:21

@ snuff 13:52

Beschaafde lieden vinden dat al lang natuurlijk en niet slechts over de islam wordt zo gedacht. Eventjes nog, de dubbele l in relligio is hier geen tijpo, Snuff. Zo'n tweeduizend jaar geleden schreef Lucretius een werk over de waanideeën van religie en de misdaden die in naam van de godsdienst worden begaan, er is weinig veranderd sindsdien, en zijn werk staat bekend als De Rerum Natura, over de natuur der dingen. In het begin van dit boek vertelt hij hoe Agamemnon zijn dochter Iphigenia offert omdat Artemis de winden naar Troje blokkeert. Iphigenia dacht dat ze moest opdraven om met Achilles te huwen. En Lucretius beëindigt deze episode met: tantum relligio potuit suadere malorum. De traditie geeft hier zowel religio, met een l, als relligio met twee. Er zit veel waanzin in godsdienst en weinig godsdienst in waanzin. Eigenlijk toont het mohammedaanse gesodemieter glashard aan dat Europa haar klassieken moet ophalen. Vivat Latinitas! Vivant litterae.

Hammar | 09-02-08 | 14:20

@Flodder 09-02-08 @ 13:55:
Wie of wat is fascistisch? Wat is er fascistisch aan z'n ideeën? Hij is een gekozen volksvertegenwoordiger en wil bepaalde religieuze uitingen en boeken verbieden. Ik vind dát ook idioot, maar dat mag hij vinden, zeggen en in het parlement bepleiten. Wat is daar is vredesnaam fascistisch aan?
Datgene wat hij wenst te bestrijden is fascisme. De islam is het ultieme fascisme met een metafysisch sausje. Als de koran en hadith leest, gewoon leest wat er staat en wat de moslim moet doen van god om bij de groep te horen dan heb je het over fascisme.
Zullen we de checklist er even bij pakken?

1. Het fascisme is de tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen. Islam: check.
2. Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen. Islam: check.
3. Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, in zoverre dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde. Islam: check.
4. Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven.
Islam: check.
5. Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur. Islam: check.
6. Het fascisme streeft naar de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties. Islam: check.
7. Het fascisme is extreem nationalistisch. Islam: check.
8. Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven te midden van andere staten. Islam: gaat zelfs een stapje verder... streven naar wereldoverheersing
9. Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse.
Islam: check.
10. Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen. Islam: check.
nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme

Op hoeveel punten scoort Geert? Hooguit op de eerste, een beetje.

koerbagh ® | 09-02-08 | 14:12

-weggejorist-

AEON! | 09-02-08 | 14:09

Nou KlunsJohannus, ik verwachtte halvelings een antwoord (het moet natuurlijk niet) maar nu moet ik toch echt de deur uit wil ik al m'n boodschappen nog scoren. Wie weet tot later. *out*

v Maerlant | 09-02-08 | 14:07

Net zoiets als de Hiswa of de Visma? Soort beurs in Ahoy of RAI? Ik denk zelf iets met fitnesstoestellen; probeer hem op de Fitna, de nieuwe Ab-noxious!

Hetze Haatstra | 09-02-08 | 14:06

En in het laatste shot zien we het hoofd van mohammed geanimeerd zeggen "Geert, ik ben je Vah-der"

EdHockery | 09-02-08 | 14:06

@ Bertus Betonsloper 14:00

LOL, :-), juist. Heel mooi.

Hammar | 09-02-08 | 14:02

Hammar 09-02-08 @ 13:37
*hehehe.... fitna man, focking peroxide fitna, coño... tsss, je weet tog...*

Bertus Betonsloper | 09-02-08 | 14:00

@ Dr. Mabuse 13:52

U illustreert op magnifieke wijze wat ik omslachtig tracht te verwoorden.

Hammar | 09-02-08 | 13:56

tipo 09-02-08 @ 13:40

Jij schat Wilders hoger in dan ik. Ik kijk naar zijn voorstellen en modus operandi en hou mijn hart vast. De motieven van Wilders doen mij erg duister aan. Probeer Wilders werkelijk te beoordelen op wat hij doet en zegt te willen bereiken ook al is het verleidelijk om hem meer krediet te geven of zijn fascistische ideeen af te zwakken omdat hij de enige is die de problematiek op waarde lijkt te schatten. De wens wordt dan de vader van de gedachte. En je loopt zo achter de verkeerde leider aan.

Flodder | 09-02-08 | 13:55

In Timboektoe liggen honderdduizenden in het Arabische schrift geschreven manuscripten, in het Arabisch en Afrikaanse talen, wetenschappelijke werken van zo'n duizend jaar lang. Ze zijn beeldschoon, bevatten een schat aan kennis en wetenswaardigheden en men tracht ze te redden van de ondergang. Het Arabisch kan echter niet cursief worden gelezen zoals het latijn wel. Ook als de manuscripten in druk worden uitgegeven zal de inhoud nog steeds woord voor woord toegankelijk moeten worden gemaakt puur vanwege de aard van het Arabische schrift zelf. En zo'n cultuur zou een kans hebben de wereld te overheersen? Zonder de purgatio van de cultuur van Europa heeft het Arabisch geen schijn van kans op culturele dominantie. Bijgevolge heeft over een jaar het woord fitna een heel andere betekenis dan nu in Wikipedia staat, want Europa heeft het in de mond genomen en Europa zal het grondig naar eigen inzicht en smaak transformeren, met welke transformatie hier op GeenStijl al een sterk begin is gemaakt. Mooi.

Hammar | 09-02-08 | 13:55

"Rel(l)igio islamica cancer mundi est."

Hammar 09-02-08 @ 13:37

Sic est !

snuff | 09-02-08 | 13:52

Fitna hier, fitna daar, fitna is uw hulp in huis.

Dr. Mabuse | 09-02-08 | 13:52

KlunsJohannus 09-02-08 @ 13:42

Doe me een lol en lees dit eens. Is van lang voor er van Wilders sprake was, en ook van lang voor 9/11 - die datum wordt ook nogal eens gebruikt om te poneren dat er door de daaruit voortspruitende polarisatie gematigden extremer worden. Lees dan ook eens wat hoofdstukken uit 'the clash of civilisations' van Huntington, 't is een turf, maar je kan makkelijk cherrypicking doen aan de hand van de zeer uitgebreide inhoudstafel. Het fenomeen van verharding van standpunten is terug te voeren tot ongeveer het omverwerpen van de sjah in Iran - we schrijven 1979. Het is zowat 'de derde golf' binnen de islamitische wereld in het MO (en sommige stukken daarbuiten), na het nationalisme à la Nasser en het mislukte communistische experiment (het wegvallen van de Sovjet-invloedssfeer). In dit bestek is de invloed van Wilders, zoals een reaguurder het hier onlangs nog omschreef, als het pissen van een manneke in de zee.

www.vn.nl/Maatschappij/Integratie/Arti...

v Maerlant | 09-02-08 | 13:48

nattebever 09-02-08 @ 13:29

Ik zeg zeker niet dat het probleem bij Wilders ligt. De basis van het probleem ligt bij baardige haatzaaiers. Ik zeg wel dat hij het probleem alleen maar groter maakt met zijn gedrag. Hij zorgt er met zijn dogmatische benadering namelijk voor dat steeds meer normale (moslim)mensen zich in de loopgraven verschansen omdat ze zich aangevallen voelen. Als jij staat te klappen voor een politicus die problemen alleen maar verergert, vraag ik me af wat je bij die man te zoeken hebt. Volgens mij zijn politici ervoor om problemen op te lossen. De enige oplossing die in Wilders' extreme ideologie besloten ligt, is een moslimzuivering in dit land. De endlösing, zullen we maar zeggen. Dit is geen goedkope verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog, maar feitelijk de enige mogelijke oplossing die kan volgen uit de ideologie van Wilders.

Wat wij nodig hebben is een politiek leider die de baardige haatzaaiers aanpakt en tegelijkertijd de redelijke, gematigde bewoners van deze polder samenbrengt. Wilders bereikt, hoe ironisch, precies het tegenovergestelde. Er komen meer extremisten bij en de normale bevolkingsgroepen wordenuit elkaar gedreven.

Daar ben ik het niet mee eens. Als dat volgens jou Doekle-taal is, dan ben ik het dus eens met Doekle. Waar kan ik die handtekening zetten?

KlunsJohannus | 09-02-08 | 13:42

@Flodder 09-02-08 @ 13:22
De oplossing is er, zodra moslims het probleem van een ideologische en imperialistische Islam in het westen erkennen. Het religieuze is allemaal prima, maar Europa moet geen totalitair gedachtengoed binnen haar grenzen wensen. Wilder kaart enkel het probleem aan en praat niet enkel voor de eigen buhne in de film (hoop ik). Ik hoop dat er ook moslims naar kijken en dat ze begrijpen dat de Islam een kwalijke beproeving voor Westerse open democratie-en is en dat vele Europeanen dat zo ervaren.

tipo | 09-02-08 | 13:40

Dat hij, Wilders, de Koran wil verbieden is natuurlijk over the top en alleen maar retoriek, waar gemakkelijk door heen te kijken is.
nattebever 09-02-08 @ 13:18
-
Dat weet ik nog zo niet. Ik snap best dat 'het Vrije Woord' heilig voor je is, voor mij ook, ben een hartstochtelijk lezer (geweest). Mààr: ook grondrechten zijn niet absoluut. Hier botst de vrijheid van meningsuiting met het recht op fysieke integriteit, en dan lijkt het me logisch dat het tweede zwaarder doorweegt. Ik weet: de maatschappelijke constellatie is er nog niet naar om een boek te verbieden. Stel je bij wijze van gedachtenoefening een vuile bom op Den Haag voor, of op Brussel, of Keulen of Parijs: dàn wel? Dan pas wel? Tja, da' s het verhaal van het kruispunt waar eerst doden moeten vallen voor er rode lichten komen.

v Maerlant | 09-02-08 | 13:37

Het is hier wel goed geinig eigenlijk. Mohammed krijgt Europa over zich heen, in plaats van Europa Mohammed, zoals Mohammed dacht. En alle Arabische woorden die Europa in de mond neemt veranderen van betekenis zoals Europa dat wil en het is nooit vleiiend voor Mohammed. Het woord dhimmie is in korte tijd beladen met een minachting, niet te filmen. Jihad wekt zo'n hoon, Mohammed krijgt er een klein plassertje van. Irhaabiyy? dat betekent terrorist, ha, je kunt al het Arabische opschrift downloaden ana lastu irhaabiyy, ik ben geen terrorist, oftewel het Arabisch wordt de taal van scheiterds. De naam Mohammed zelf is een dievennaam geworden. Dat was het altijd al, maar pas goed toen de diefachtigheid van de Mohammeds dagelijks werd ondervonden. En nu Fitna. De latijnse term purgatio zou als vertaling kunnen dienen, maar er is natuurlijk niemand die dat zal doen. Fitna zal in de mond van Europa een betekenis gaan krijgen waar Mohammed van zal gaan braken. En dat is een goede zaak. Relligio islamica cancer mundi est.

Hammar | 09-02-08 | 13:37

nattebever 09-02-08 @ 13:29

Hij maakt niet alleen filmpjes, hij maakt ook hele enge voorstellen. Buitenproportioneel politiegeweld, preventieve detentie, aparte wetgeving voor moslims, berufsverboten, etc.

Flodder | 09-02-08 | 13:33

KlunsJohannus 09-02-08 @ 13:25
Ik kies uiteraard zelf. Ben niet voor geweld, zal daartoe ook niet zelf initiatief nemen, maar als iemand me slaat, ga ik niet wachten tot ik op de grond lig.
Ik neem de islam zeer serieus en help islamieten herinneren aan hun geloof en waartoe dat in extremis leidt. Daar kunnen veel (veel te veel) plaatjes en linkjes bij.
Wilders is dan ook geen blaasbalg, maar meer een illustrator.
Jij doet of het probleem bij Wilders ligt. Dat is nu juist het onnozele. Hij benoemt alleen maar dingen, maakt godbeterehet gewoon een filmpje! Doekle-gelul, kortom.

nattebever | 09-02-08 | 13:29

tipo 09-02-08 @ 13:18

Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk zal ik als een gek gaan tieren en terug slaan. Maar of het land daar mee gediend is. Hirsi Ali kan het trouwens beter dan Wilders.

Flodder | 09-02-08 | 13:26

fuckje 09-02-08 @ 13:19
Meen toch BN te lezen. Plaats anders even link, want ik zie verder op die site niets wat ik niet al las.

nattebever | 09-02-08 | 13:26

Laat Wildo trouwens de tyfus krijgen met z'n kutfilm. Beetje mensen maanden in spanning houden en dan naar alle waarschijnlijkheid met een gedrocht op de proppen komen. 't Lijkt Peter R. wel. Geert had z'n overwiinning trouwens begin dit jaar al te pakken met de panische reacties van Zwalkenende en co. In the pocket en die film vertoon je maar op partijtjes en verjaardagen.

Murdockyoufool | 09-02-08 | 13:26

nattebever 09-02-08 @ 13:13

Hoezo niet jouw keuze? Wentel je jouw beslissing nu af op anderen? Dat is niet hoe het hoort in een democratie. Vuur met vuur bestrijden kan op bepaalde momenten (noodgevallen) een goede keuze zijn. Maar Wilders is als een blaasbalg bij een open haard. In plaats van de hete kolen eruit te halen en af te blussen, pookt hij de gloeiende kooltjes langzamerhand op tot een hels brandend vuur. Het feit dat een groep baardige haatzaaiers infantiel gedrag vertoont, wil niet zeggen dat jij dan maar hetzelfde moet gaan doen. Blijf vooral zelf nadenken. Dat is de basis van de democratie.

KlunsJohannus | 09-02-08 | 13:25

citaatje van Waterlog / de Grote Koran show: waterlog.wordpress.com/2008/01/19/de-k... :

"Natuurlijk moeten politici protesteren als ideologieën de vergaderzaal worden binnengetroond. Dus laat ze dan ook daartegen protesteren, en verder aan die ideologieën geen woorden vuilmaken. Clitorissen van vrouwen afsnijden kan ik ook zo wel veroordelen, daar heb ik geen kritiek op de heilige boeken voor nodig."

Bernhard Bang | 09-02-08 | 13:24

tipo 09-02-08 @ 13:12

Ben het met je eens dat het zeker tijd werd dat de gevaarlijke kanten van de islam eens goed, fel en langdurig werden belicht. De andere kant opkijken en zoete broodjes bakken helpt geen zier. Maar nu is het tijd voor de volgende stap. Je kunt niet de boel blijven verhitten zonder dat er een kookpunt wordt bereikt. Het is tijd voor oplossingen. Bij Wilders krijg het idee dat hij maar een oplossing voor ogen heeft. Een oplossing die mij totaal niet aanstaat zoals ik al eerder stelde. Ik onderschrijf dus ook de post van KlunsJohannus 09-02-08 @ 13:12-en niet alleen omdat ik daarin een kuddo krijg- al zie ik mij nog niet zo snel SP stemmen. Er is meer dan alleen de problematiek met de islam in Nederland. Al is het wel het belangrijkste punt.

Flodder | 09-02-08 | 13:22

Baco en chips binnen handbereik gesellie voor de tv aanschuiven dus, ik las iets over een burgeroorlog, ik voorzie idd een wij tegen zij situatie als die film van Geert een beetje doorpakt over de koran, de profeet en al dat andere gezever over de islam. Stel het loopt uit de hand.... ik zie dan alleen maar voordelen, mijn put opties worden veel waard, en er zal door de moslims serieus over remigratie worden nagedacht, een win win situatie dus.

Karel Kruizenruiker | 09-02-08 | 13:21

Fitna minutes of fame, kom maar op
*razend benieuwd duimen draait*

Ari Gold | 09-02-08 | 13:20

Overigens ben ik van mening dat politici hun tijd aan andere zaken moeten besteden dan het produceren van meningen over deze of gene ideologie. Wilders mag naar de kerk of naar het carnaval, maar buiten het speelkwartier moet hij zich met andere zaken bezighouden. Als het 'm rood voor de ogen wordt moet-ie naar een kliniek, daar kun je je tegenwoordig prima voor laten behandelen.

Bernhard Bang | 09-02-08 | 13:20

@nattebever,
Nee schat! Ga ff naar de PVV-site, daar staat een link naar die Belgische krant.

fuckje | 09-02-08 | 13:19

@Flodder 09-02-08 @ 13:04
Ik ben benieuwd of jij ook altijd een gematigde en redelijke toon zal aanslaan als je 24/7 wordt bewaakt tegen de Islam.

tipo | 09-02-08 | 13:18

KlunsJohannus 09-02-08 @ 13:12
Dat gaat niemand doen, omdat Wilders gewoon een punt heeft. Hij schreeuwt daarbij wat (om het wat beter over het voetlicht te brengen), maar niemand durft in alle ernst te beweren dat de islam een zegen voor dit land is.
Is het natuurlijk ook niet.
Ik hoor hem weinig rare of onjuiste dingen zeggen. Neem bv dat slappe gezanik over die boerka. 80% van NL wil die kopvodden niet zien en waar komt Balkenende mee? Hij gaat z'n vrouw zo'n ding aantrekken.
Kijk, dat schiet op.
Dat hij, Wilders, de Koran wil verbieden is natuurlijk over the top en alleen maar retoriek, waar gemakkelijk door heen te kijken is.

nattebever | 09-02-08 | 13:18

Flodder 09-02-08 @ 13:09
Vuur met vuur bestrijden, mijn waarde. Niet mijn keuze, maar wel de keuze die mij opgedrongen wordt door die vredelievende goddesdienst die door de wereld schuifelt onder de naam 'islam'.
*Bloederige rafelranden - je kent het boek vast wel*

nattebever | 09-02-08 | 13:13

Inderdaad is de islam een recente beproeving voor de westerse democratieën, maar dat rijtje... nazisme, communisme... wanneer zijn de westerse democratieën dan volgens Wilders begonnen met westerse democratie te zijn... pas in de twintigste eeuw of zo? Dus ik zou het christendom niet uitvlakken, qua bedreiging voor de democratie. En ga eens op een zaterdag naar de PC Hooftstraat, kan je zien dat het liberalisme ook niet helemaal vrijuit gaat (pun intended).

Bernhard Bang | 09-02-08 | 13:13

Flodder 09-02-08 @ 13:04

Wederom +1 kudo voor Flodder. En waar blijft de politicus die de door extremisten gekaapte discussie terugbrengt bij de normale, vredelievende, goedwillende, nadenkende medelanders? Misschien ga ik toch maar op die worstendraaier uit Oss stemmen bij de volgende verkiezingen. De enige politicus op dit moment met voldoende power, charisma en rede om het gekapseisde schip weer vlot te trekken. Mij valt het stuitende gebrek aan lef en weerbaarheid op het Binnenhof op, alshet gaat om Wilders. Wie gaat die man nu eens op een adequate manier van repliek dienen? Wie oh wie?

KlunsJohannus | 09-02-08 | 13:12

@Flodder 09-02-08 @ 13:04
Wilders gaat in plaats van een dialoog met gematigde moslims, de polemiek met de islam als ideologische en imperialistische stroming aan. Dat werd eens tijd. Ik zie niet in wat daar verkeerd aan kan zijn. Dat het voor iedereen een beproeving is, wil nog niet zeggen dat iedereen er slechter uit zal komen. Integendeel.

tipo | 09-02-08 | 13:12

@BassieNietAdriaan 09-02-08 @ 12:59
Koffie Koffie Tijd! De metamorfose met Leko. Die tulband kan dus echt niet meer, da's zo fivehundred na sjesus, afwikkelen dat ding. Oewie, dat haar. Wassen met Vidal, opscheren van achteren en stijl föhnen van voren. Die baard pakken we ook meteen mee. Hoppekee, glad dat mooie gezichtje van je. Niet helemaal, een mannelijke look is in, we laten een stukje haar staan. Nu je kleding, modepolitie, help! Zeau, Hugo Bosspak aan, accenten op de heupen, zwarte rijlaarzen erbij. Final touch, opvallende bovenarmband. Klaar. Nou, kindje... en?

Murdockyoufool | 09-02-08 | 13:10

nattebever 09-02-08 @ 13:07

Mensen die niet een burgeroorlog als oplossing zien zijn dhimmi. Vuile fundamentalist.

Flodder | 09-02-08 | 13:09

KlunsJohannus 09-02-08 @ 13:01
Dat Wilders zo schreeuwt heeft wel een reden. Het politieke establishment doet namelijk net of er niets aan de hand is en negeert het volk volkomen.
Langzaamaan begint het door te dringen dat we met de islam een kankergezwel ons land in gehaald hebben.
Dat moet behandeld worden. Remigratie-advies. Terug naar het Huis van de Islam. Wat doen die lui hier eigenlijk, in deze door Allah vergeten contreien behalve het innen van uitkeringen en het misbruik maken van rechten?
O ja, respect eisen.
Oprotten met die rotzooi, da's het beste voor iedereen.
Jouw poldergeouwehoer was in de vorige eeuw al achterhaald man. Waarschijnlijk vind je jezelf nog genuanceerd ook.
*Jezus, wat een dhimmi*

nattebever | 09-02-08 | 13:07

@nattebever,
Het Belgische Nieuwsblad, veel uitgebreider en persoonlijker.

fuckje | 09-02-08 | 13:04

tipo 09-02-08 @ 12:54

Ben blij dat hij die uitspraak heeft gedaan. Maar Wilders spreekt ook over boekverboden en een uitsluiting van de grondwet voor moslims. De problematiek wordt geheel gekaapt door extremisten van de ene en de andere kant. Het noodzakelijke gematigde, redelijke geluid verstomt door het geschreeuw van fundamentalisten.

Flodder | 09-02-08 | 13:04

Fitna = Fitness??? Islam ies sport

Laatste prentje Mo gaat over in Joran

halve_haan | 09-02-08 | 13:02

fuckje 09-02-08 @ 12:59
Las dat al, in de Limburger of zo, hierboven ergens gelinkt (tekst is, vzv ik kan zien, gelijkluidend).
En interview moet zonder 'u'.

nattebever | 09-02-08 | 13:02

@ Flodder 09-02-08 @ 12:41

Ik ben het helemaal met je eens. Wilders is zo dogmatisch als de pest. Voor hem bestaan alleen goed en slecht (vaker slecht dan goed overigens). Hiermee dwingt hij alle vredelievende inwoners van dit land in feite om hetzelfde als hij te doen: voor of tegen Wilders zijn. En inderdaad, welke gematigde, normale moslim kiest de kant van Wilders, de man die alles wat moslim is beschimpt en veroordeelt. Het enige dat Wilders doet is het geforceerd uit elkaar jagen van gematigde bevolkingsgroepen. De radicalen worden van hem alleen maar nóg radicaler.

Nu de pragmatische gewetensvraag: WAT SCHIETEN WIJ ALS MAATSCHAPPIJ HIERMEE OP? We staan nu voor de keus: willen we een burgeroorlog, of willen we tot een oplossing komen met alle vredelievende, gematigde mensen in dit land? In het eerste geval: stem vooral op Wilders. In het tweede geval hebben we juist een politiek leider nodig die de goedwillende kampen kan verbinden, in plaats van ze uit elkaar te drijven.

Extremen moeten worden aangepakt. Maar de manier waarop Wilders deze boodschap uitdraagt werkt averechts. De manier waarop de PvdA dat doet overigens ook, maar die discussie hoort even bij een ander topic, over links softiebeleid.

KlunsJohannus | 09-02-08 | 13:01

Murdockyoufool 09-02-08 @ 12:21

Ik dacht precies hetzelfde, Mohammed die langzaam een Hitlersnor krijgt ;)

BassieNietAdriaan | 09-02-08 | 12:59

@nattebever,
Ga eens naar de PVV-site, staat een heel goed intervieuw met een Belgische krant.

fuckje | 09-02-08 | 12:59

Flodder 09-02-08 @ 12:57
Op naar Poitiers!

nattebever | 09-02-08 | 12:57

Joepie eindelijk WO 3!!

Ouweschool | 09-02-08 | 12:57

tipo 09-02-08 @ 12:54
Daarbij is nog te bedenken dat je niemand iets kunt afnemen wat in the first place niet eens bestaat.
En hallo, 't is maar een fillumpie! Dat die zo'n heisa veroorzaakt zegt al genoeg over het wel of niet aanwezig zijn van een probleem. Eerste punt is daarmee al gescoord.

nattebever | 09-02-08 | 12:57

nattebever 09-02-08 @ 12:53

Zullen we de sporen maar vast in het vet zetten?

Flodder | 09-02-08 | 12:57

Flodder 09-02-08 @ 12:41
Ieder moslim criminaliseren? Moslims hun god afnemen? Wilders zegt toch zelf dat moslims in NL zich gematigder opstellen dan Balkenende? Wilders valt toch duidelijk het ideologische en imperialistische van de Islam aan, en ontzegt niemand het spirituele cq heilige aan deze wereldgodsdienst?

Dat niemand dat ziet (of wil zien) is het bewijs dat Nederland niet meer weet waarom Nederland ooit is opgericht. Alsof niemand het erg vind dat vrijzinnigheid wordt opgelost in 'het grote geheel' van een rethorische Islam en een anti-democratische EU.

tipo | 09-02-08 | 12:54

Flodder 09-02-08 @ 12:41
"Wilders stuurt aan op maar een oplossing en dat is een samenleving zonder moslims."

Voorwaar, een loffelijk streven. Mijn steun heeft-ie.

nattebever | 09-02-08 | 12:53

unknownError 09-02-08 @ 12:47
Als ik roep dat de islam een ernstige geestesziekte is en een moslim gaat dan een auto affakkelen, wie fakkelt dan die auto af?
Wilders hoeft zich nergens voor verantwoordelijk te voelen. Dat doet Cohen wel en moet je zien waar het hem gebracht heeft. Hij wordt intussen door elke niet-moslim uitgekotst. Trouwens ook door de moslims. Tegen onnozelheid is geen kruid gewassen.

nattebever | 09-02-08 | 12:52

Korreltje Zout 09-02-08 @ 12:34
Waarmee ze opnieuw aan een kansloos avontuur zouden beginnen. Relletje hier, opstootje daar. Meer niet. Speldenprikjes.
Waarop keihard gereageerd zou moeten worden. Paarden, traangas, varkens, politie, leger, alles inzetten!

nattebever | 09-02-08 | 12:49

Het zal allahmaal wel !
.
Mijn advies van de dag is om al je kostbaarheden te voorzien van een laagje (paar micron) varkensvet, binnenkort verkrijgbaar in handige spuitbussen.

QB (ja die.....) | 09-02-08 | 12:48

@Flodder 09-02-08 @ 12:41

Juist, ik vraag me dan ook af of onze vriend Wilders zich dan ook verantwoordelijk voelt voor de kwalijke gevolgen die het met zich mee zou kunnen brengen.
In dit geval is "je verantwoordelijk voelen" overigens een loze kreet en een loos gevoel waar wij dan ook niet veel aan hebben...

unknownError | 09-02-08 | 12:47

v Maerlant 09-02-08 @ 12:28
Lijkt mij een doodnormale uitspraak. Dat er nog over geprocedeerd moet worden is in feite al absurd.
Geloof dat je in NL ook alles kunt zeggen wat je wilt (doodsbedreigingen, smaad e.d. daargelaten, en dan nog alleen als het een bepaald persoon betreft). WFH kreeg in de vijftiger (!) jaren Justitie nog achter zich aan omdat hij de katholieken zou hebben beledigd. Was toen al een lachertje.
Geloof niet dat je het Vrije Weaurd (copyright botte) kunt indammen. Je kunt podia en fora sluiten ja, maar ik ben niet iemand die z'n bek gaat houden. Jij ook niet, al ben je misschien iets minder grof in de mond dan ondergetekende.

nattebever | 09-02-08 | 12:46

Ok, Wilders toont aan dat de islam een verderfelijke ideologie is. Een recept voor intolerantie, onderdrukking en geweld. Wat dan? Een verbod? Contraproduktief, mensen kun je niet van het ene op het andere moment hun god afnemen. Door iedere moslim te criminaliseren staan zij met de rug tegen de muur. Gedwongen een kant te kiezen- wit of zwart- grijs bestaat niet meer. Waarom streeft Wilders niet naar een verlichting? Al die liberale moslims zouden eigenlijk de kant moeten kiezen van Wilders en onderstrepen dat de islam ook een gevaarlijk karakter heeft waar zij afstand van doen. De geweldadige passages als dode letteren beschouwen. Alleen zij kunnen geen kant op door de radicale opstelling van Wilders. Ze worden in de verdediging gedrongen, immers er is wel erg veel lef voor nodig om Wilders te steunen als moslim. Iemand steunen die jouw god vervloekt en je profeet in brand gaat steken?verscheuren?afbeeldt als Hitler of de duivel? Waarom maakt Wilders het liberale moslims, die de sleutel zijn voor een vreedzame coëxistentie, het zo goed als onmogelijk om zich te empoweren. Wilders stuurt aan op maar een oplossing en dat is een samenleving zonder moslims. Zo'n extreem streven kan leiden tot erg nare gevolgen. De toekomst zal uitwijzen hoe erg die gaan worden en hoe ver mensen bereid zijn te gaan voor 'de goede zaak'.

Flodder | 09-02-08 | 12:41

Ben dan toch wel weer benieuwd naar DE oplossing die DE film gaat brengen. Iets in de geest van verlosser Bush, die heeft ons toch maar mooi behoed voor het meest verschrikkelijke wapentuig dat de mensheid ooit gekend heeft door Irak volledig naar God te bombarderen. Laten we dat vooral niet vergeten! We kunnen over een paar weekjes rustig slapen, de oplossing is nabij, Wilders waakt over ons allen!

Rekeozeb | 09-02-08 | 12:37

Toch hoop ik stiekum dat Fitna niet de aanleiding is voor WO3. Ik zie die islamzeloten er namelijk voor aan dat ze een holy war gaan voeren.

Korreltje Zout | 09-02-08 | 12:34

Peter R de Friez kan inpakken met zijn schamele 7 miljoen kijkcijferts. De film van ome Geert gaat alle records breken.

Korreltje Zout | 09-02-08 | 12:31

nattebever 09-02-08 @ 12:02

In België oordeelden ze gisteren nog dat dat zo is, zal in Nederland wel niet anders zijn:
-
'Het hof van beroep heeft geoordeeld dat ook het hebben van een extreme en radicale overtuiging tot de democratische grondrechten van een burger behoort en dat alleen daden bestraft kunnen worden.'
-
www.demorgen.be/dm/nl/995/Edito/articl...
-
Maar voor islamkritische statements worden dan weer aparte beteugelingswetten en dito waakhondencentra in het leven geroepen. Europa, het jaar 2008.

v Maerlant | 09-02-08 | 12:28

Denk dat het voor adverteerders (van bier, BMW's, crackhoeren e.d.) interessant is om reclameblokken voor, tijdens en na de film te kopen.

nattebever | 09-02-08 | 12:23

Misschien veegt hij zijn gebleekte sterretje wel af met de spotprent..

el_andaluz | 09-02-08 | 12:22

Mohammed verandert langzaam in Adolf H. Zoiets?

Murdockyoufool | 09-02-08 | 12:21

@vinque 09-02-08 @ 12:14
Blijf realistisch, het stinkt enorm.

Nonnes | 09-02-08 | 12:19

vinque 09-02-08 @ 12:14
Smells like... victory.
Gehgehgeh.

nattebever | 09-02-08 | 12:17

marlondiablo 09-02-08 @ 11:28

Waar heb je het in godsnaam over, lees het draadje even door en doe er een dosis humor bij.

bottehond 09-02-08 @ 11:39

Zekers en Wilders is zich daar ongetwijfeld van bewust. Zijn steeds extremere voorstellen zullen uiteindelijk leiden tot een politieke deaud. Maar welke aanwijzingen heb jij dat de "leider" uit linkse hoek zal komen? (historisch gezien dan)

azijnseikerT | 09-02-08 | 12:16

I love the smell of burning beards in the morning.

vinque | 09-02-08 | 12:14

Ik sta al te popelen, ben benieuwd.

Ik wil ook wel graag die beruchte aflevering van P&W zien, al kan ik het beter overslaan aan de reacties te horen. Maar natuurlijk doet precies die aflevering het als enige op de site niet!

Voor alle haters, Wilders zegt trouwens ook eindelijk eens iets goeds over moslims. In het artikel zegt hij: "Gelukkig reageren Nederlandse moslims tot nog toe gematigd. Zij zijn volwassener dan moefti Balkenende. "

Fulgrim | 09-02-08 | 12:09

Nog een leuk citaatje uit het BD:
Over de waarschuwingen van het kabinet voor mogelijke onlusten, zegt Wilders: "Het is een smerig politiek spel van 'moefti' Balkenende en zijn dhimmi's (niet moslims die zich tegenover moslims onderdanig gedragen, red.) om mij zo onder druk te zetten. Ze weten van toeten noch blazen." Wilders hoopt dat 'Fitna' in maart op televisie zal worden vertoond.

kneuterzak | 09-02-08 | 12:06

@bottehond@11:39,
Dan denk ik aan een Paul Scheffer, voorlopig mijn keus.

fuckje | 09-02-08 | 12:03

Het recht om zaad te haaien zou in de Grondwet verankerd moeten worden.

nattebever | 09-02-08 | 12:02

snuff 09-02-08 @ 11:54
''t Zal zo zijn dat arme mensen eerder tot geloof neigen (hebben ze tenminste iets). In 't geval van de islam komt daar nog bij dat je je leven niet zeker bent als je met die onzin stopt. Wat voor redenen hebben in NL woonachtige moslims nog om te geloven? Omdat ze arm zijn? Dat zijn ze niet, zeker niet vergeleken met hun in homiehomieland wonende (geest-)verwanten.
't Is er gewoonweg van jongs af aan ingepompt en 't is de taak van het onderwijs om die onzin er weer uit te pompen. Daar ligt voor iedereen een taak - vrijwillige brandweer etc.

nattebever | 09-02-08 | 12:00

snuff 09-02-08 @ 11:54
.
faudt. het is een feit. onweerlegbaar.

lulletjerozewater | 09-02-08 | 11:58

@nattebever: Eigenlijk is er geen verschil, en ik wil best wel 'begrip' opbrengen voor afwijkende levensopvattingen! Maar als die mensen rechten aan hun fabeltjesboek willen ontlenen laat ze dan zelf met 'iets' wetenschappelijks aankomen wat die stelling ondersteunt! Kunnen ze dat niet, jammer dan!
@lulletjerozewater: Ja die tieren ook, nu blij?

Fleauxe | 09-02-08 | 11:57

tipo 09-02-08 @ 11:55

Inderdaad tenenkrommend, dat taalgebruik. Een synthese tussen het compromisloze inzicht van Terstall en het diplomatisch woordgebruik van Scheffer had iets kunnen opleveren - 20 jaar terug. Nu een hopeloos gepasseerd station.

v Maerlant | 09-02-08 | 11:57

@bottehond 09-02-08 @ 11:39
Je bedoelt Eddy Terstall, zodra zijn woordblindheid genezen is?

tipo | 09-02-08 | 11:55

¡Coño!
Wat een spanning om de Fitna.

DANNY3960 | 09-02-08 | 11:55

lulletjerozewater 09-02-08 @ 11:47

Waar geestelijke armoede overheerst, tiert een ideologie welig. Rust geen copyright op, want het behoort tot een standaardcliché en zoals alle clichés benadert dit de waarheid wel, zij het op een fantasieloze manier.

snuff | 09-02-08 | 11:54

Ing Evert 09-02-08 @ 11:49
Er schijnt zoiets te bestaan als 'vergelijkende godsdienstwetenschap'. Dat 'vak' houdt zich bezig met het bestuderen en vergelijken van verschillende sprookjes. Dat kun je min of meer systematisch doen. 't Lijkt mij een waste of time en een juistere term zou dan ook zijn 'vergelijkende sprookjeskunde'. Misschien wel een aardig item voor Klokhuis.

nattebever | 09-02-08 | 11:54

Nonnes 09-02-08 @ 11:50

Ik begrijp dat en het siert je, maar het zal niet baten. 'Demografie' is het sleutelwoord. 'Hoe meer moslims, hoe minder problemen', dat geloof je vast zelf ook niet. Tegen de macht van het getal is geen polderen bestand.

v Maerlant | 09-02-08 | 11:54

Ieslam - een patriarchale op de pik gerichte zaadlozende cultus vol bloed en zwerende aerschfistels geboren uit een dubieus analfabeet bedoeïnenclubje dat rovend en moordend de wereld introk en thans probeert wereldwijd het ene overgebleven gotje uit de honderden kapotgeslagen beeldjes van makkah door de strot van weldenkenden te persen... Hilarisch en droevig tegelijk.
Te wapen tegen dit gezwel! De Matamores en St. Michaëls, de Holger Danskes en Karel 'de Hamer' Martellen komen eraan!

wopper | 09-02-08 | 11:53

FitNa, sportschool?

dr Rechts | 09-02-08 | 11:50

@bottehond 09-02-08 @ 11:39
Daar hoop ik op. Voor een iets andere toon.

Nonnes | 09-02-08 | 11:50

@nattebever Wat is godsdienstwetenschap? Misbruik jij het woord wetenschap niet te veel?

Ing Evert | 09-02-08 | 11:49

Ik ruik een gouden kalf.....

Bunker-Buster | 09-02-08 | 11:47

@Fleauxe 09-02-08 @ 11:41
.
correctie; daar rust copyright op "Waar armoede is tiert de islam welig!", het moet zijn: "waar armoede is tiert rechts-extremistme welig".

lulletjerozewater | 09-02-08 | 11:47

Weet iemand of de film nog de moeite waard is als je het boek al gelezen hebt?

Vaffanculo | 09-02-08 | 11:46

Fleauxe 09-02-08 @ 11:41
't Is dan ook de laatste uitvlucht voor loserTs. Ze hebben niks, kunnen niks, weten niks, willen niks, maar geloven in sprookjes en tja, dat kan ieder kind. En als je dat dan met meerdere mensen doet word je niet opgeborgen in een gesticht, maar dan heet zoiets 'religie' en krijg je er zelfs nog soepsidie bij.
Beginnen met afschaffen van bijzonder onderwijs. Staat is seculier, moet het onderwijs ook zijn. Op z'n best op vrijdagnamiddag nog een uurtje vergelijkende sprookjeswetenschap, herstel: godsdienstwetenschap, waarin al die sprookjes worden verteld en op één lijn worden gesteld met Hans en Grietje, Doornroosje etc. Wetenschappelijk ook nog geheel verantwoord, want enig verschil is er niet.

nattebever | 09-02-08 | 11:46

lulletjerozewater 09-02-08 @ 11:38

Als je het intellectueel niveau ontberen moet om een inhoudelijk debatje aan te gaan kun je beter je gepeperde maar onzigge opmerkingen voor je houden. Lees dit maar en mijn advies: zwijg beschaamd over zaken die je niet begrijpt.

www.danielpipes.org/article/3075

www.site.kifkif.be/forum/archive/index...

bottehond | 09-02-08 | 11:45

Een film van 15 minuten. Vindt ik wel een beetje zwak. Daarmee overstijg je het gemiddelde Youtube lawinepijlfilmpje niet eens. Als je een statement wilt maken, zoiets als Gore met z'n klimaatfilm, dan haal je toch iets meer uit de kast, dan een filmpje van een kwartier. En daar ook nog eens een half jaar over doen ? Een pornootje mag een kwartier duren. Dat is voldoende om opgewonden te raken en m'n mannenyoghurt het luchtruim in te schieten. Lullig dat net de kat voorbijliep en vijf minuten later m'n vrouw thuiskwam. Wat is er met die kat ? Jeeesus Dirrek ! Vuile smeerlap ! Maar ik dwaal af.
Een docu over de belastingdienst kan ook goed in een kwartier tijd.
Maar als je de Koran onderuit wilt schoffelen, heb je volgens mij toch langer dan een kwartier nodig.
Het gaat dus niks meer worden dan een eenvoudige provocatie vrees ik.

Dirrek | 09-02-08 | 11:45

@Kaan78: De Islam verkoopt uitermate slecht als product op zich, zou je moeten weten, foei jij slechte moslim geen zewab voor jou! De islam bestaat uit de koran en uit de hadith, dat is bijna algemeen bekend zo onderhand. Maar dat al die mooie verhaaltjes uit de hadith maar op één boek gebaseerd zijn (Sirat Rasul Allah-Ibn Ishaq) dat weten al weer veel minder mensen! Het is een beetje een simpel geloof, en dat sluit dan weer prima aan bij de volgelingen ervan! Dat de islam redelijk populair in Nederland is dankt ze vooral aan het verheven gevoel dat ze de onderklasse geeft! Waar armoede is tiert de islam welig!

Fleauxe | 09-02-08 | 11:41

bottehond 09-02-08 @ 11:36

Thx, maar zoals ik verleden week al zei: één zwaluw maakt de lente niet. Het is de hele week hommeles geweest in De Standaard, maar gisteren lijkt toch een belangrijke slag te zijn toegebracht door Mia Doornaert aan die pipo van het CIE (Gent). Wordt vervolgd, de massa is om, de elite gijzelt nog zichzelf.

v Maerlant | 09-02-08 | 11:39

overVecht 09-02-08 @ 11:33

Waarom begin jij over Wilders en dan nog wel als leider? Vreemd. Denk je dat hij als leider wordt gezien door islam- watchers? Dan vergis je je deerlijk. Hij is de voorhoede, de stormram, maar een leider? Dat lijkt me niet. Die komt er nog wel en ik sluit niet uit dat hij/zij uit de linksige hoek gaat komen. Iemand die islamkritiek en polderen kan combineren. Die heeft de toekomst.

bottehond | 09-02-08 | 11:39

@Kaan78 09-02-08 @ 11:36
val deaudt mongeaul. Doe maar lekke boehoe op fora waar je soortgenoten zitten.

overVecht | 09-02-08 | 11:39

bottehond 09-02-08 @ 11:30
.
fuck nee! je meent het. nou da's apart, leef ik al die tijd in een illusie? "islam is een achterlijk geloof" is géén islamofobie. nou dank je wel botte. wat een eye-opener

lulletjerozewater | 09-02-08 | 11:38

dat ze wilders en de profeet in een kamertje zetten ,kunnen ze het lekker zelf uitvechten

marlondiablo | 09-02-08 | 11:37

Ik heb nog een gezin die aandacht wil van papa.
Ik kom wel weer terug als jullie bekoeld zijn van de reacties van deze vreselijke moslim:)
Tot die tijd, vermaak jullie met mijn eerdere posts.
De groeten.

Kaan78 | 09-02-08 | 11:36

@snuff 09-02-08 @ 11:32
jadas waar. nie meer zeiken om kleine foutjestaal alsjeblieft.... dank u...

overVecht | 09-02-08 | 11:36

@ v Maerlant

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Ons klokkengeluid is consistent, coherent en onderbouwd geweest. Ik ben erg verheugd dat de Rede weer gerevitaliseerd wordt in Vlaanderland. Zolang VB dit thema kon claimen was er sprake van een dubbel taboe. Daar gaat nu wellicht eindelijk een eind aan komen. Gefeliciteerd, schrijverT.

bottehond | 09-02-08 | 11:36

me zus heeft ooit verraden aan mij dat sinterklaas niet bestaat , sindsdien trap ik niet meer in mannen met baarden .

r00nus | 09-02-08 | 11:35

bottehond 09-02-08 @ 11:30

Oeps, je was natuurlijk al op de hoogte. Vergeet 11:32 en kudo's, een worst en een lange veldwandeling.

v Maerlant | 09-02-08 | 11:34

LOL@azijnseikerT 09-02-08 @ 11:27

@bottehond 09-02-08 @ 11:27
Een goede leider moet minstens uitstraling, charisma en overtuigingskracht hebben. Wilders heeft geen van allen. Daarnaast ben ik het weer wel eens met hoe hij bepaalde zaken aan het licht brengt. Toch zal hij nooit mijn stem krijgen......

overVecht | 09-02-08 | 11:33

Kaan78 09-02-08 @ 11:30

Die heethoofdigheid is gekomen met de import van de doodscultus. Overigens: jouw dierbaar turqye gaat vallen, dude. Kijken of je dan nog zo enthousiast bent, als je atatürk bij het grof vuils staat en de haatbaarden van erdohan de dienst uitmaken. Ik zou me gelukkig prijzen in Nederland te wonen, als ik jou was.

bottehond | 09-02-08 | 11:33

En dan heb je nog mensen als Kaan.

nattebever | 09-02-08 | 11:32

overVecht 09-02-08 @ 11:29

Hij gaat niet over de zeik, hij IS de zeik. En je weet wat we daarmee doen in een cultuur die sinds lang de gemakken van een doorspoeltoilet kent.

snuff | 09-02-08 | 11:32

bottehond 09-02-08 @ 11:27

Hoi Botte. Soortgelijke 'breakthrough', hoe bescheiden ook, in Vlaanderland, verleden weekend, in De Standaard, zie mijn post hierboven 10:07 en het linkje als het je belieft.

v Maerlant | 09-02-08 | 11:32

@ Kaan78,

Ik heb eergisteren nog een aantal filmpjes gezien over meisjes die zich bekeerden tot je geloof en werd daar niet vrolijk van, ook niet van de reacties van hun ouders: berusting, stille gelatenheid en angst.
Het omgekeerde, moslims die christen worden, komt met name in Afrika heel veel voor, ze kunnen echter niet echt uit de kast komen vanwege 'eens een moslim altijd een moslim'.
De helft van wat er in jullie boekje staat - en wat nog steeds wordt gepraktiseerd want mo's woord is wet - moet eruit, een nieuwe koran zogezegd.
Denk je dat dat er ooit nog eens van komt?

.

@ Jeremia 09-02-08 @ 11:09

Natuurlijk wil ik Kaan78 de mond niet snoeren, hij mag van mij zo veel komen preken en zieltjes proberen te winnen als hij wil.
Veel succes zal hij niet hebben op GS.. ;)

wopper | 09-02-08 | 11:32

Er zijn landen waar men gebouwen in de fik steekt vanwege cartoons die men niet eens gezien heeft, en waar zelfs mensen in de nasleep van die onzin worden afgeslacht.
Er zijn landen waar journalisten die iets van internet plukken over een bepaalde persoon de doodstraf opgelegd krijgen.
Er zijn landen waar vrouwen gestenigd worden als ze zich niet aan de huisregels houden.
Er is een wereldgemeenschap waar in 900 jaar evenveel boeken worden vertaald als per jaar in Spanje. Die gemeenschap telt meer dan 1 mld mensen. Ontwikkeling is nihil.
Er zijn mensen die zich opblazen tussen onschuldige mensen en daarmee in het paradijs denken te komen (New York, Londen, Madrid bijvoorbeeld).

Ja, ik hoor jullie al denken, moeten we het iedere keer over het boeddhisme hebben?

De islam is een door en door zieke leer. Fijn dat mensen er in geloven, maar a.u.b. in eigen land. In het Huis van de Islam, zeg maar. Het Westen is niet een plaats waar deze mensen horen. Ben dus groot voorstander van remigratie-programma en het continu bashen van dit soort gelovigen, zodat ze beginnen te begrijpen dat hun aanwezigheid hier niet op prijs wordt gesteld. Schaf morgen alle uitkeringen en subsidies af, laat geen uitkering de grens meer over gaan en binnen een paar jaar is de instroom gestopt en de uitstroom begonnen.

nattebever | 09-02-08 | 11:32

@overVecht 09-02-08 @ 11:24
Sorry, Joran reaguurde onder mijn naam. Je kan die jongen ook geen moment alleen laten...

Vaffanculo | 09-02-08 | 11:31

Ik probeer alleen op normale reakties te reaguren. Waarom zijn zulke heethoofden? Komt dat van de christen-joodse traditie? Waarom weer steeds op de man spelen? Wat vinden jullie er zelf van om niet meer over inhoud te hebben, niet over onderwerpen te discussieren wat je de moeite wel waard vind, maar als kinderen van een basisschool de ander te (kuch*) pesten. Ik heb uiteraard daar wel een mening over... maar dan zou ik me net zo voelen als diegene die ik hierboven bekritiseer.

Nog even op kwestie van tijd en de reaktie van Ahosnogwat.
Ahos vind met zijn reactie dat 1) Islam bestreden moet worden
2) Gevaar voor westerse samenleving.

1) Ik heb reactie gegeven dat Islam niet valt te bestrijden. Islam is zo'n goed product dat het zichzelf wel verkoopt.
2) Daar heb ik niet gereageerd. Ik ben geen zielendokter. Hulp voor angsthazen kan geleverd worden door instellingen als de RIAGG.

Kaan78 | 09-02-08 | 11:30

lulletjerozewater 09-02-08 @ 11:27

Ahh! Een echte europeesche cultuurrelativist. "Europa zou zichzelf nog opheffen uit respect voor haar eigen principes", zeiden Geert van Istendael en Bruna Branard in een puik artikel in Opinio over de kopvoddencontroverse. Listen up, onnozelaar. Islamofobie bestaat niet.

bottehond | 09-02-08 | 11:30

Kaan78 09-02-08 @ 11:17
In eerste instantie was ik niet zo'n voorstander van de film. Maar nu vind ik dat hij echt gedraaid moet worden! Wilders is inderdaad een geschenk van allah gezien vanuit het perspectief van de moslims. Het is een oorlogsgodsdienst die op zijn best is als de strijd losbarst. Maar weet je waarom ik het toch niet erg vind wat er gebeurt? De islam, hoe verdorven en inmoreel ook, haalt net als iedere vorm van het kwaad niet alleen het slechtste maar ook het beste uit de mens. De mens die het kwaad koestert in zijn of haar hart zal verliefd worden op de islam. Allen die de vrijheid lief hebben zullen ervan walgen.

Jeremia | 09-02-08 | 11:29

@snuff 09-02-08 @ 11:27
dus? Als Kaan maar over de zeik gaat vin ik het niet erg.

overVecht | 09-02-08 | 11:29

Ik wil een film over Scientology! Met Tom Cruise en zijn bi-atch in de hoofdrollen uiteraard. En dan ook iets met explosies en achtervolgingen.

cave_canem | 09-02-08 | 11:28

@Kaan
Het is maar goed dat moslims zo goed kunnen liegen,anders zou ik je geloven ook nog.
Btw ga ergens anders mensen overtuigen van je maangodje.

roood | 09-02-08 | 11:28

@azijnseiker ,wie niet durft te discuseren weet dat ie ongelijk heeft ,de onderliggende waarheid doet vaak pijn

marlondiablo | 09-02-08 | 11:28

gatesofvienna.blogspot.com/2008/02/now...

De islamwatchers rukken almaar verder op, sterker: het worden er almaar meer. Het ultra politiek deensch hoernalje is al om, de rest van Europa gaat volgen. Over 5 jaar weet iedereen dat Geert Wilders gelijk heeft. Inhoudelijk én qua strategie.

bottehond | 09-02-08 | 11:27

aan de nicks te zien die voorbij stromen begint het hier weer een Gaza-strook te worden. De één is antisemiet, de ander islamofoob, gristenfoobjes. Lekker emmeren op aangeven van zo'n onbenul van een gw. non-issue geertje

lulletjerozewater | 09-02-08 | 11:27

overVecht 09-02-08 @ 11:24

Ik ga ook nooit in discussie met ze.

azijnseikerT | 09-02-08 | 11:27

overVecht 09-02-08 @ 11:25
Dat is dus een pleonasme.

snuff | 09-02-08 | 11:27

@marlondiablo Makkelijk gezegd dat iedereen het recht heeft om te leven zoals hij graag wil. Ik hoop niet dat je naast een stelletje aso's woont.

En welke dingen legt de heer Wilders jou of mij in de mond? Ik zou het niet weten. Wilders is geen profeet Mo, die talloze volgers kent die hem zonder zelf te denken volgen. De invloed van Wilders in de wereld lijkt mij kleiner dan die van Mo. Dus waar schaam je je nou voor?

Ing Evert | 09-02-08 | 11:25

@snuff 09-02-08 @ 11:23
kortom, Kaan = kudt moslim

overVecht | 09-02-08 | 11:25

@Vaffanculo 09-02-08 @ 11:21
ey doe es niet! Je grapjes werden juist steeds beter de laatste tijd!

@azijnseikerT 09-02-08 @ 11:21
Atheisten zijn irritant! Die lullen alle gelovigen met allerlei argumenten altijd klem.... daarom ga ik nooit in discussie met ze.

overVecht | 09-02-08 | 11:24

Kaan : het voorbeeld van DE muslim. Niet voor rede vatbaar, alles negerend waar hij geen antwoord op heeft en zichzelf eindeloos herhalend. Buikspreker van Mo, een talentloos product van zijn milieu.

snuff | 09-02-08 | 11:23

En God zeide: "Coño, het is hier focking dooonker, weet je!"

Vaffanculo | 09-02-08 | 11:21

Wat ben ik blij dat ik me als atheist niet hoef te vereenzelfigen met types als Angelica en Kaan. Ze zijn van hetzelfde soort, alleen met een andere waarheid.

azijnseikerT | 09-02-08 | 11:21

@Kaan78 09-02-08 @ 11:17
Bij ons in de familie staat Mohammed synoniem tokkie, achterbuurtschoffie en dief

overVecht | 09-02-08 | 11:21

de film had net zo goed ETNA kunnen heten.
het wordt een grote vulkaanuitbarsting binnenkort

skippa | 09-02-08 | 11:21

uitgelekt citaat uit de Wilders-movie:

"De Europese Unie wordt omgedoopt tot de Unie van Europese, Aziatische en Afrikaanse landen. Misschien kan zelfs de een of andere politicus zijn naam aan dat idee verbinden en daarmee eeuwige roem behalen.

En als we dat dan geregeld hebben, zou het dan niet een aardig idee zijn om de twee belangrijkste godsdiensten ook maar met elkaar te verbinden? Dan hoeft dat geen twistpunt meer te zijn. Voortaan hebben we het dan niet meer over God en over Allah, maar over Gollah, de supergod die alles in de gaten houdt voor iedereen.

Er zijn dan ook geen christenen meer en geen islamieten. We zijn allemaal chrislamieten en bidden dagelijks tot Gollah.

Mekka kan opgedoekt worden, evenals Rome. In plaats daarvan wordt Romekka de plaats voor alle chrislamieten en die plaats moet natuurlijk wel een beetje centraal gelegen zijn voor ons allen.

Ik stel voor dat we voor dat doel München omdopen tot Romekka, het nieuwe bedevaartsoord voor alle gelovigen.

De omstreden imams verdwijnen, evenals de bijna werkloze pastoors. Voor hen in de plaats komen zogeheten pasmams, die eerst een gedegen opleiding krijgen en zich jarenlang zullen moeten verdiepen in de Korijbel alvorens zij mogen prediken. U begrijpt dat de Koran en de Bijbel in dit beeld nog slechts namen van historische betekenis zullen zijn.

Zou dat niet fantastisch zijn? Zou dat niet een vreedzame samenleving bevorderen?"

Mailbox-out | 09-02-08 | 11:21

De film wordt uitgezonden via wereldzenders.

Gravin v Kippenbouth | 09-02-08 | 11:19

het is gewoon een beetje een irritant mannetje die Wilders. Kleinburgerlijk vooral. De manier waarop hij tijdens het hoofddoekjes-debat meteen weer over pinguins begint maakt hem een beetje kleinzielig en verongelijkt. Maar hij is wereldwijd wel de enige die met een glashelder en consessieloos tegenstandpunt komt. Hij maakt misschien wel een film waar zelfs de grootste machthebbers met samengeknepen billen voor bedanken. Jammer dat hij zo weinig inhoud heeft. Dat hij niet slim genoeg is om in te zien dat die, door hem zo bejubelde 'joods-christelijke traditie's' op dezelfde nonsens en principes gebaseerd zijn als de koran. Dat de islam slechts het inktzwarte voorbeeld is van waar de de dogma's van religie toe kunnen leiden. Dat het gristendom in precies dezelfde fase van steniging en openbare verbrandingen heeft verkeerd en dat religie in z'n algemeenheiod niet meer van deze tijd is en dat iedere verlichte geest op aarde de aanhangers van god zouden moeten behandelen voor wat ze zijn namelijk medelijwekkende (en levensgevaarlijke) gelovers in sprookjes. Vergeet niet dat het mondiale conflict met moslims, nog voordat het een conflict is tussen de westerse wereld en de islam, een conflict is tussen gristenen (Amerika) en moslims. Al het bloed dat vloeit vloeit weer omdat de ene helft idioten gelooft dat je niet in de hemel komt als je alcehol of varkensvlees eet en de andere helft gelooft dat jezus ieder moment weer terug op aarde komt. Het is te bizar voor woorden dat in tijden van wetenschap en verlichting nog steeds hele volksstammen bereid zijn elkaar af te slachten op basis van die vroeg middeleeuwse nonsens.
amen.

bidlip | 09-02-08 | 11:19

ing evert iedereen heeft het recht om zich zo te voelen ,te leven, te geloven ,en te poepen hoe hij dunkt. wilders legt mensen dingen in de mond die ze maar al te graag overnemen, wat dat betreft is nederland een dom volkje stelletje meelopers ik schaam me diep dat ik hier deel van uitmaak... leven en laten leven

marlondiablo | 09-02-08 | 11:18

@fuckje 09-02-08 @ 11:16

*denkt aan joris*

De tijd zal het leren...... de tijd zal het leren

overVecht | 09-02-08 | 11:18

Jeremia
Dat is niet een doel van mij. Mensen komen vanzelf in contact met de Islam en moslims. Mensen komen vanzelf wel naar Moslims toe. Wilders is gods geschenk aan maatschappelijk werk en de Islam. Mensen kunnen buitenlanders en moslims niet langer meer negeren. Dank je wel Wilders! Kus en aai op je bol. Het beste voor moslims zou zijn om de negatieve gevolgen van Wilders tot het minimum te laten dalen en optimaal te proviteren van de aandacht op de Islam.

Kaan78 | 09-02-08 | 11:17

@Kaan78 09-02-08 @ 10:31
kan jij alsjeblieft je grafbek even dichthouden en je bezighouden met dingen waar jezelf in gelooft.... sinterklaas ofzeau..

overVecht | 09-02-08 | 11:17

Is er ergens een Kaan-vrij topic?

fuckje | 09-02-08 | 11:16

Kaan78 09-02-08 @ 11:11
Eerst Baptist, dan Muslim.
Van de regen in de drup zou ik zeggen.
En leg eens uit, wat bedoel je precies met 'een kwestie van tijd'?

Schoorsteenveger | 09-02-08 | 11:15

Fitna,Finna, Fatwa, Fatima......... vind het allemaal best..........

*aardig Wilders moe*

overVecht | 09-02-08 | 11:14

Kaan78 09-02-08 @ 11:06
Toedeloe met je gelijk oversteken en de pot op met je islam. Leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands schrijven.

Angelica | 09-02-08 | 11:14

@marlondiablo Je zegt: wilders heeft een verwrongen beeld van vrijheid van meningsuiting. Hoe ziet in uw beeld een onverwrongen beeld eruit. Je Nederlands is dat van een moslim of zo, lijkt me zo. Of studeer je op de VU?

Ing Evert | 09-02-08 | 11:13

Kaan78 09-02-08 @ 11:06
Natuurlijk ben je wel mensen aan het winnen voor de islam. En ik vind dat je daar vooral mee door moet gaan. Dit commentje is weer een stapje terug. Het uiteindelijke doel van jou blijft natuurlijk hetzelfde en dat is Nederland knechten onder de sharia. Succes ermee!

Jeremia | 09-02-08 | 11:12

he kaan hoezo oversteken waar het nu om gaat de moslims willen toch ook niet oversteken! wij zijn allemaal individuen en leven ons eigen leven laat ieder in zijn waarde en geloof we leven in 2008 als je het nog niet door hebt, en niet in 1945

marlondiablo | 09-02-08 | 11:12

wopper 09-02-08 @ 11:02
Eerlijk gezegd vind ik dat kaan78 vooral zich moet laten gaan. Mensen die een dubbele moraal en geoorloofde liegen (taqqia) tegen de ongelovige honden (alle niet moslims) en al het buitensporige geweld aantrekkelijk vinden moeten zich vooral bekeren tot de islam. Je kunt natuurlijk ook satanist worden, maar dat is tegenwoordig niet zo hip als deel te mogen uitmaken van de grote roversbende van Mohammed. Aleister Crowley eat your heart out! Islam is mieters, keigaaf, vetcool, tof. NOT!

Jeremia | 09-02-08 | 11:09

"De islam is de meest recente beproeving voor de westerse democratieën, na die van het nazisme en het communisme''.

Kijk, daar heeft GW wel weer een punt...

Ahasveros | 09-02-08 | 11:07

Het lijkt of ik op een site van de EO zit.
Neemt niet weg ik reuze benieuwd ben naar Fitna inmiddels.
* snel nog even noodrantsoenen inslaat *

Mikey70 | 09-02-08 | 11:07

@ wopper 09-02-08 @ 11:02
Ben ik hier mensen aan het betalen ( die geld heel hard nodig hebben) om Christen te worden? Het is niet zo slecht product als het christendom. Mensen komen zelf wel naar de Islam.

De discussie die ik hier op gang breng is niet het bekeren. Van de Islam willen christenen het zo aanpassen dat het past binnen hun straatje. Ik wil daar wel aan meewerken. Maar dan moeten de Christenen wel gelijk oversteken. Voor wat hoort wat. Toch?

Kaan78 | 09-02-08 | 11:06

Frotklob 09-02-08 @ 10:47
Stront in je ogen zeker? slaap rustig verder!

joohoop | 09-02-08 | 11:06

@ Kaan en pseudo-christenen

Zijn we nu klaar met de boekbespreking? Zowel in de bijbel als in de koran staan mooie dingen en zieke dingen. Klaar.

KlunsJohannus | 09-02-08 | 11:06

ik hoop zo dat gw uit de kleren gaat..... ik kan niet wachten geweaun hihi

lulletjerozewater | 09-02-08 | 11:06

Godsallemachtig Kaan78, je zou naar je bed gaan. Doe ons die lol!

Coghels van Lincks | 09-02-08 | 11:05

Hoe dan ook, zowel moslims als christenen zijn infantiele sprookjesgelovers. Daar gaat het ook niet om.
Het probleem is dat het tribale machocultuurtje waar vooral vrouwen, kinderen en homo's de dupe van worden, vooral bij de moslims door gebrek aan opvoeding en onderwijs nog dominant aanwezig is.
Daar gaat de film van Wilders weinig aan veranderen vrees ik. Evenmin als de linkse "appeasement" politiek.

ekimov | 09-02-08 | 11:05

wanneer komt deze HC fap-pr0n-trek-film uit dan?! ik heb mijn broek al op mijn knieen!

lulletjerozewater | 09-02-08 | 11:04

@Kaan. Waarom post je dat allemaal hier? Ik zou zeggen, mail Wilders. Of houd je ons verantwoordelijk voor het gedrag van één parlementariër?

knutsel | 09-02-08 | 11:02

@ Kaan78 09-02-08 @ 10:51

Kaantje Kaantje tog! Niet komen missionarissen hier.. met je ooit eerdere uitspraak dat er een halt toegeroepen moet worden aan de bekeringsdrift van christenen in Turkije -bah, mag niet moezelman tot christendom bekeren- doe je nu hier hetzelfde..
Scheer u weg met dat geleuter over got!

wopper | 09-02-08 | 11:02

onbevlekt ontvangen.. wat lijkt me dat kudt!

Foxy | 09-02-08 | 11:02

Kaan78 09-02-08 @ 10:51
'Kom tot de ware god.'
-
Vertel eens kaantje... wie is die ware god volgens jou? Neem plaats op m'n chaise longue, vergeet even alles om je heen en vertel het maar aan ome bertus, je on-line psychiater...

Bertus Betonsloper | 09-02-08 | 11:02

ing evert, het is toch een feit dat nederland voorloper is van asielzoekers centra ,hier in dit kikkerlandje is iedereen welkom, maar als die mensen die ons bezoeken hun geloof meenemen heet het hooo maar dat kan niet, wilders heeft een verwrongen beeld van vrijheid van meningsuiting en geloofsuiting de politiek hoeft niet voor mij te denken ,wij zijn allemaal mensen en moeten met elkaar leven, ik heb er geen probleem mee om naast een turk of marokaan of whatever te gaan zitten in de bus... als ik moslim zou zijn kwam ik ook in opstand als zo een enge man mij wou voor schrijven hoe ik mijn leven moet leiden

marlondiablo | 09-02-08 | 11:01

wereldzenders 09-02-08 @ 10:53
Goh, al een woordje Maleis geleerd ? ken je die : anak kontol !

snuff | 09-02-08 | 11:00

Zeg je dat God maria heeft gewipt?
Volgens de Islam heeft een engel maria/meryem (bijnaam betul) bezwangerd.

Kaan78 | 09-02-08 | 11:00

Kaan78 09-02-08 @ 10:34
Jezus slechts een profeet?
Om een kind te maken heb je a) een vader en b) een moeder nodig.
Maar ook volgens de koran werd Maria onbevlekt ontvangen, er was dus geen sprake van een menselijke vader.
De bijbel is dus consequent als Jezus vervolgens een goddelijke èn een menselijke natuur wordt toebedeeld. De koran is niet consequent want kent Jezus slechts een menselijke natuur toe.

Angelica | 09-02-08 | 10:58

Kaan78 09-02-08 @ 10:53

Ga even naar de EO site met je religie geklets.

kwarkoo1 | 09-02-08 | 10:57

@ Ing Evert 09-02-08 @ 10:54
Je ontkent nu een deel van je geloof. Dat was snel. Next! Wie wil nog meer verlost worden van de geloof light versie.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:57

@aboriginal
ROFL!!
*kijkt op bol voor editie 'de Joran'*

Foxy | 09-02-08 | 10:56

@ Ing Evert 09-02-08 @ 10:51
Zie hier het ware gezicht van een christofacist.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:55

zoals ik al zei op nieuwnieuws.. *al moslims knuffelende*
Fatwa of Fittie lijkt me geschikter..

Foxy | 09-02-08 | 10:54

Jezus is geen god. Jezus is op aarde gekomen, als zoon van God, om al onze zonden op zich te nemen. God is vrede. Kom daar maar om bij de pedoprofeet. Haat en oorlog zijn uw deel.

Ing Evert | 09-02-08 | 10:54

Jezus komt nog een keer terug op aarde om als dienaar van Mo ( waar je zo tegen te keer gaat nog te dienen en als volgeling van hem te zijn. Dat hij verzocht aan GOD. Jezus is geen profeet ++ en ook geen god.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:53

Coño blanda!!!

wereldzenders | 09-02-08 | 10:53

@marlondiablo Je zegt: het nederland dat altijd openstaat voor vreemdelingen. De laatste keer, in 1940, is het ons erg slecht bevallen dat de deur openstond voor vreemdelingen. Het duurde 5 jaar voor ze opdonderden. De nieuwe kutvreemdelingen krijgen we met wat moeite er ook wel weer uit. Onze gastvrijheid heeft al veel te lang geduurd.

Ing Evert | 09-02-08 | 10:51

joohoop 09-02-08 @ 10:39

U spreekt een aardig woordje Duits! Leuke jeugd gehad?

NoMinister | 09-02-08 | 10:51

jezus was toch diegene die als JOOD op aarde kwam en zei dat hij niks wilde veranderen. Respecteer de Tora eens Ing Evert en laat Religie light versie en Romeinse invloeden even achter je. Kom tot de ware god.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:51

Qui bono ?

JensDensen | 09-02-08 | 10:50

Jezus is niet zo maar een profeet zoals de kinderliefhebbende profeet Mo. Nee Jezus is de verlosser. Een ieder die in hem gelooft zal eeuwig leven hebben en niet verloren gaan. Kom daar eens om bij de pedo, daar gaat iedereen naar de Filistijnen.

Ing Evert | 09-02-08 | 10:48

Vette DVD, disc één met de film (directors cut), disc 2 met de originele versie met de profeet aan het eind en de monoloog. Disc 3: making of, The story of Geert en de Special effects special. Disc 4: how the world reacted, a stunning ducumentory of how the Islamic world reacted like a little kid whos toy got stolen. De hele box in augustus in de winkels.

Oh ja, en mag iedereen die links naar 1939 legt deaud? Dat is een wapen van links wat al lang niet meer werkt. Het komt alleen zo dom over.

Frotklob | 09-02-08 | 10:47

Is daar het woord Fitti van afgeleid?

jappertje | 09-02-08 | 10:47

Boven t Maaiveld 09-02-08 @ 10:35
Sorry, las je post te laat.

snuff | 09-02-08 | 10:46

wilders is een gewetenloze enge man die een minderheid de kop probeert in te drukken, hij heeft het over burkas en het verbod erop, hoe vaak zien jullie een burka op straat lopen? ik ben geboren en getogen nederlander, maar wilders gedachten gang kan ik niet delen, wat is er gebeurt met ons mooie nederland, vrij, liberaal en ruimdenkend? het nederland dat altyd openstaat voor vreemdelingen? het multiculti nederland verwatert, leef samen mensen ieder zijn geloof ieder zijn gedachten wij zijn vrij laat dit niet verpest worden door zo een ENGE MAN!

marlondiablo | 09-02-08 | 10:46

"Dat staat de interculturele dialoog tussen verschillende goddiensten in de weg."

Kaan78 09-02-08 @ 10:31

Is het u ontgaan dat de Ned.Mosl.Omr.inmiddels is overgenomen door een stel "onverzoenlijke" marokkaanse hoofdbestuurders ? Van enige dialoog is dus geen sprake meer.

snuff | 09-02-08 | 10:44

Help Help Help Help! *gaat over tot de orde van de dag*

Jeremia | 09-02-08 | 10:42

Ik snap het niet.
De meest vreselijke oorlogen zijn in Irak en Afghanistan aan de gang. Kinderen, vrouwen, militairen sterven in bosjes daar. Je hoeft maar naar het journaal te kijken om te zien dat het niet helemaal jofel zit. Hoe kan het dan gebeuren dat wij wakker moeten worden door een filmpje van Geert........
Als dit werkelijk gebeurt dan zijn we verder afgegleden dan ik gedacht had.

wcrol | 09-02-08 | 10:40

Hij gaat Mohammed vast een Wilders pruik opzetten. Waarom zijn die malle pruiken anders gemaakt. EN ik denk dat het een heel ander effect gaat krijgen en dat de hoofddoek massal door de Wilders pruik wordt vervangen.

Sunnygirl | 09-02-08 | 10:40

k kan me niet voorstellen dat dat filmpje van die vent iets meer gaat opleveren dan we al wisten. Of Wilder's verdienste moet zijn dat ie 't nu ook voor ieder sub-vmbo stuk onbenul inzichtelijk maakt. Kortom de creme van de natie die we eigenlijk ook het liefst een fok- en een stemverbod zouden geven.

Zinloze missie dus, die film, mensen die het met hem eens zijn geloven hem ook wel zonder die film. Verder zal ie er niemand mee overtuigen.

Het doel kan dus niets anders zijn dan de meerdere glorie van Wilders zelf.

De beproeving van Geert...

Mijn Strijd....

MEIN KAMPF

joohoop | 09-02-08 | 10:39

the horror the horror

Multikuli | 09-02-08 | 10:38

@ Mark d'Aviano 09-02-08 @ 10:32

Wat ben je voor radicale extremistische christen! Ga even een atoombom gooien om onschuldige burgers.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:36

Bij Nova: De NMO is nu helemaal in handen gekomen van Marokanen (=oer-conservatief), aldus een Surinaams bestuurslid. Totaal geen ruimte meer voor een liberaal geluid. Oftewel: "het probleem"wordt straks van binnenuit opgelost; moslims zullen elkaar bevechten. Gewoon afwachten dus.

Boven t Maaiveld | 09-02-08 | 10:35

Face it! Jezus is een profeet. Geen god.
Als christenen in ruil voor de wensen die zij hebben met betrekking tot de islam dit willen inwisselen komen beide gemeenschappen een stap vooruit.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:34

@Hoen 09-02-08 @ 09:34
"Laatste scene lijkt me duidelijk: De foto van Mohammed verandert in Hitler. "

Morphing zou goed kunnen, maar Hitler is ook een positief rolmodel voor moslims. Ik denk eerder aan een duivel met hoorntjes, die iets zegt als: ik heb m'n volgelingen goed te grazen genomen.

Mark d'Aviano | 09-02-08 | 10:34

15 minuten maar? Dat kan nooit wat worden.
Laat die zooi maar gewoon zien, zijn we daar ook weer vanaf.

Lange Neus | 09-02-08 | 10:34

@Kaan78 09-02-08 @ 10:31

Bemoei je met je eigen zaken!

Mark d'Aviano | 09-02-08 | 10:32

Ik vind dat christenen af moeten zien van de Jezus = god gedachte.
Dat staat de inteculturele dialoog tussen verschillende goddiensten in de weg.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:31

OT

@Zapper... je wordt gedemoniseerd door de Volkskrant..

Je quote over pedo's op NN wordt aangehaald als voorbeeld van onderbuikgevoelens.

Foei!

G-unite | 09-02-08 | 10:30

Ik kijk er nu al naar uit. Geert 4 Prez!

Vitaly Chernobyl | 09-02-08 | 10:28

wachtmeester de bruy 09-02-08 @ 10:23

As er koffie wordt opgegoten ben ik er altijd graag bij. Tot wederhorens, wachtmeester.

v Maerlant | 09-02-08 | 10:28

Auke je bent ook schat.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:28

Wilders is een pyromaan met een brandvrij pak aan.

klauwkikker | 09-02-08 | 10:28

interculturele

wopper | 09-02-08 | 10:27

@ v Maerlant 09-02-08 @ 10:07

Ah bedankt * bestuderen gaat op deze zonnige Shabbat *

.

@ Kaan78 09-02-08 @ 10:11

Dus, is ook deze brand aangestoken in uw optiek..
Ik wacht liever af of dat ook daadwerkelijk zo is.
Brandstichten met het vooropgezette doel om mensen te vermoorden is sowieso verachtelijk en misdadig, laat dat duidelijk zijn, of het nou hier gebeurt of in Kenia.

.

@ kwarkoo1 09-02-08 @ 10:12

2008: het Europese jaar van de interculturel dialoog..
Daar houd ik me graag aan.. ;)

wopper | 09-02-08 | 10:26

tja, wilders is zelf een nazi.

volksmenner | 09-02-08 | 10:26

fuckje 09-02-08 @ 10:22
Was er al bang voor... Daarom negeer ik je ook de grootste deel van de tijd.
Maar ja zolang je de nicknaam "fuckje" hebt, is het voor de rest van GS/NN reaguurders geen probleem. Dus "keep up the good work!"

Kaan78 | 09-02-08 | 10:25

@ Kaan78 09-02-08 @ 10:18
uiteraard met een moddervet, gesluierd, uitgehuwelijkt kopvodje geimporteerd uit de Anatolische vlakten dan wel Rifgebergte.

Auke | 09-02-08 | 10:25

@ Rabarberke 09-02-08 @ 10:14
Keek omdat ik wat meer verwacht had van Kamp, in ieder geval een behoorlijk weerwoord of een aantal kritische vragen, maar dat zat er gisteravond niet in. Ik denk trouwens dat een verbod onnodig en niet haalbaar is maar dat dit de zoveelste uiting van onvrede van de autochtone bevolking is, die zich door de huidige regering in de steek gelaten voelt.

spanarchist | 09-02-08 | 10:25

Kaan78 09-02-08 @ 10:22

Geen dialoog met moslims. Geen tolerantie voor intolleranten. NEXT!

kwarkoo1 | 09-02-08 | 10:24

@ v Maerlant 09-02-08 @ 10:14
Teken voor koffiedik kijken.
Zolang het maar geen theedrab is.
NIET tijdens mijn wacht!
=out en tot wederbroeders ;)

wachtmeester de bruy | 09-02-08 | 10:23

Rabarberke 09-02-08 @ 10:14
Rabarberke, zo is het maar net.
spanarchist 09-02-08 @ 10:12
Irritant was het. Ik kon zelfs zinniger antwoorden voor haar bedenken.

Nonnes | 09-02-08 | 10:22

@Kaan @10:18,
Message NOT understood. Net de rest van je onzinnig geneuzel.

fuckje | 09-02-08 | 10:22

kwarkoo1 die niet gesprekken wil met mij heeft misschien wel interesse in jou?
Kan Geenstijl daar niet iets in betekenen? Organiseer weer eens een reaguurdersavond.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:22

Fitna zal goed zijn voor wilde fitties

LauwerPoWeR | 09-02-08 | 10:21

Kaan78 09-02-08 @ 10:18

Val fuckje niet lastig. Het is al erg genoeg dat u met uw nicht bent getrouwd. Elke generatie 2% minder intelligentie.

kwarkoo1 | 09-02-08 | 10:20

@Coghels van Lincks 09-02-08 @ 10:08
Een moslim mag zich nog niet eens met een Jood vergelijken. Joden stonden de 3 eeuwen hiervoor garant voor de ontwikkeling van filosofie, wetenschap en economie.
Een moslim staat hedendaags bekend om geweld, bekrompenheid, religiecentrisch(of hoe je het moet noemen). Ze werken niet, ze ontwikkelen niks en ze beperken zich al 1400 jaar tot 1 filosofie, een tunnelfilosofie waarbij je alles doet wat een fictief persoon je opdraagt

Het_leuke_zuiden | 09-02-08 | 10:19

@ fuckje 09-02-08 @ 10:13
Wil je er bij liggen ofzo? Bedankt voor het aanbod. Ik ben al getrouwd.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:18

Dat wordt weer lachen, gieren en brullen met die Finnen in Nederland. Die gaan bijvoorbaar al over de zeik laat staan wanneer de film gezien is. Het einde zal wel een klapper geven.. Ik zit nu al op 't puntje van mijn stoel.

S. Lootwater | 09-02-08 | 10:18

Ik vind "Inconvenient truth II" ook een goede titel.

Flap Drol | 09-02-08 | 10:16

Fitna... Ah, de spanning wordt weer opgevoerd.

Nonnes | 09-02-08 | 10:15

@spanarchist

En toch keek je. Waarom doe je jezelf zoiets aan?

Wat die muts zei is dat er zoiets als individuele keuzevrijheid is. En gelijk heeft ze. Wat Kamp wil is niet haalbaar, daarmee schaft hij namelijk de helmplicht op brommers en motoren af.

Het enige wat helpt tegen burka's is rotte tomaten. Laat de samenleving maar tonen dat het niet geaccepteerd wordt.

Rabarberke | 09-02-08 | 10:14

wachtmeester de bruy 09-02-08 @ 10:10

Die 'broeder' was aan jouw adres, broeder. En natuurlijk sluimert het vuurtje nog. Je weet dat ik op de lijn zit van Coghels van Lincks 09-02-08 @ 10:02 en Ing Evert 09-02-08 @ 10:08, maar als de klap van Evert er komt voor 2030 dan worden de bokken van de geyten gescheyden. En voor 2030 komt er ergens in Europa zo'n klap, dat weten we (bijna) allemaal. Waar dat op uitdraait is dan weer koffiedik kijken.

v Maerlant | 09-02-08 | 10:14

Film komt eind maart uit: 32 maart om precies te zijn.

Weest gegroet | 09-02-08 | 10:14

@Kaan,
Slapen gaan!

fuckje | 09-02-08 | 10:13

(Re: de nakketikker 10:06)
'k Nam net nog een handje!

Coghels van Lincks | 09-02-08 | 10:13

@Kaan78 09-02-08 @ 09:57

Ik erken geen moslimgemeenschap, ik erken de Nederlandse gemeenschap. Daar zit al een knelpunt met je lulverhaaltje.
.
Het bedreigen van moslims door blanke europeanen valt in het niets als je kijkt hoeveel rechten ze krijgen zonder er een reet voor te hoeven doen. Echter andersom is er veel meer geweld( niet alleen veroorzaakt door moslims, maar door immi's uit die landen), verbaal geweld, afkeuring van onze waarden, laks hebben aan onze normen. Opblazen, bedreigen en ga zo maar door.
.
Als je de boeken opendoet, overal waar de Islam zijn intrede deed was de vooruitgang van civilisaties gestopt. Islam staat garant voor achteruitgang van techniek en de rechtstaat en dergelijke.
.
En je laatste argument, het is niet 1 van de miljoen. Het was een schrikbarend percentage van 5% dat in staat is extreem agressief te worden.
Het rekensommetje mag je zelf maken.
Overigens is van een groot deel de mening zodanig dat ze die 5% ook nog gelijk geven in wat ze doen, dat is nog het ergste

Het_leuke_zuiden | 09-02-08 | 10:13

Heb P&W halverwege uitgezet, kon het niet meer aanzien. De helft van de tijd was de hoofddoek aan het woord, kraamde de grootste onzin uit, gaf geen enkel concreet antwoord en kreeg daarbij ook alle ruimte van knabbel en babbel. Geen enkele kritische vraag aan haar, zo blij waren ze dat ze eindelijk een afgestuurdeerde hoofddoek in het programma hadden. Het leek wel een one woman show, het was te genant om naar te kijken.

spanarchist | 09-02-08 | 10:12

@wopper. Gan niet in op die Kaan. Geen dialoog met intoleranten en nazi's.

kwarkoo1 | 09-02-08 | 10:12

@ wopper 09-02-08 @ 10:02

Anderhalf jaar geleden was er ook een poging tot brandstichting in het zelfde huis.
Daarnaast was het 9 jaar geleden in Solingen ook het geval. Duitser verbrandde levend Turkse mensen.

Kaan78 | 09-02-08 | 10:11

@ v Maerlant 09-02-08 @ 09:51
Die "broeder" is ook nog eens minister van Defensie geweest.
Denkt met weemoed terug aan de broeders van LOEG toen er nog piketpalen werden geslagen.
Tot hier en niet verder!
Of sluimert het vuurtje nog?

wachtmeester de bruy | 09-02-08 | 10:10

OMFG hij gaat mohammed(nsfw) laten zien ik weet niet of ik die film nog wel wil zien heur!
Gestenigde vrouwen ok,maar mohammed(nsfw)?

roood | 09-02-08 | 10:10

@azijnseikerT 09-02-08 @ 09:52:
Nou ja, in het Berbers of Turks dan, al naar gelang het brabbel-taaltje van de bezoekers.

koerbagh ® | 09-02-08 | 10:08

@Coghels van Lincks Je hebt volkomen gelijk: we zitten op de Titanic, en we draaien nog een filmpje van 12 minuten. Het zal niet helpen. Het schip is al opgegeven, we wachten op de klap.

Ing Evert | 09-02-08 | 10:08

Allemachtig, Kaan78 09:57, 't zou leuk zijn als je je eens informeerde voordat je aan je toetsenbordje ging vingeren. Gezellig dat je de Joden er ook nog even bijhaalt. "De Moslims zijn de Joden van deze tijd." Ja, ja, ach, ach. Ga nu maar snel weer naar je bedje.

Coghels van Lincks | 09-02-08 | 10:08

wopper 09-02-08 @ 10:05

Ik zag 's avond dat de link inderdaad dood was, en heb het artikel dan maar gecopypaste en geplaatst in deze draad om 20:20. At your service...

www.geenstijl.nl/mt/archieven/1185811....

v Maerlant | 09-02-08 | 10:07

@Coghels van lincks

Kolere! is je antidepressiva op?

de nakketikker | 09-02-08 | 10:06

@de nakketikker 09-02-08 @ 10:01

Praxis hekje,Gamma is voor paupers en polen!!

Ratko | 09-02-08 | 10:05

@ v Maerlant 09-02-08 @ 09:51

Heb 't artikel niet kunnen lezen, je link was volgens mij deaudt.
Jullie De Ley wij Van Koningsveld.. eerlijk is eerlijk.

* FITNA *

wopper | 09-02-08 | 10:05

Kaan78 09-02-08 @ 09:57

Kleine aanpassing................

In heel Europa, worden autochtonen verbaal beledigd en bedreigd, autochtonen lastig gevallen en (het monument voor van Gogh in brand gestoken) honderden auto's in brand gestoken, naast dat ze de nazi's zijn van 1940-45 worden ze ook door de politici (wat eigenlijk een voorbeeldfunctie voor de andere mensen moet zijn) grotendeels voorgetrokken. Problemen van autochtonen met de muzelman worden terzijde geschoven en politie en recht is steevast voor de muzelman.

kwarkoo1 | 09-02-08 | 10:03

Kaan78 09-02-08 @ 09:57

U solliciteert naar de baan van Geert Mak?

Ratko | 09-02-08 | 10:03

-weggejorist-

br00djeaap | 09-02-08 | 10:02

@Kaan78 Met je eens. Politici hebben een voorbeeldfunctie. Hoe is het met tante Ismaili uit Charlois. Nog steeds lid van de pvda? Lijkt mij een prachtvoorbeeld.

Ing Evert | 09-02-08 | 10:02

@ Kaan78 09-02-08 @ 09:57

Ho ho, de oorzaak van de brand in Duitsland is nog helemaal niet duidelijk.
Turkije liet al nieuws zien voorzien van een hakenkruis = agitprop.
Stroomaftap is een van de mogelijke oorzaken.
Eerst het gehele onderzoek afwachten.

wopper | 09-02-08 | 10:02

Wilders' film is een van de laatste stuiptrekkingen van mensen die denken dat Nederland nog te redden valt. Helaas, dit land waarvan de verovering in de laatste fase is, zal niet meer vrij worden. Hierbij vergeleken was 40-45 een optimistische tijd. Alleen al op demografische gronden is de zaak voor Nederland zo rond 2030 bekeken. Heeft u nog jonge kinderen?

Coghels van Lincks | 09-02-08 | 10:02

".. worden ze ook door de politici (wat eigenlijk een voorbeeldfunctie voor de andere mensen moet zijn) grotendeels in de steek gelaten. Problemen van die mensen worden genegeerd en politie en recht is steevast voor de anderen."
@Kaan78 09-02-08 @ 09:57
Of je hebt een nogal merkwaardig gevoel voor humor (sic) of je hebt de laatste 40 jaar onder een steen gebivakkeerd.

Aussie | 09-02-08 | 10:02

@Ratko

Pas maar op dat er geen fitna over je gammahekje komt.

de nakketikker | 09-02-08 | 10:01

@kaan78

Wow iemand met kennis van de geschiedenis, wat doe jij hier hahaha

neger des heils | 09-02-08 | 09:59

Goed bezig Geertje! Ik wacht met smart.

Muffepeer | 09-02-08 | 09:57

hopelijk gebeurt het in ieder geval met een beetje humor zoals bij " Life of Brian" maar ik heb bij wilders nooit enige humor kunnen ontdekken, dus het zal wel weer alleen zijn om negatieve gevoelens op te roepen in plaats van een bietje lachen.

neger des heils | 09-02-08 | 09:57

In heel Europa, worden moslims verbaal beledigd en bedreigd, huizen van moslims aangevallen ( zie laaste brand in Duitsland) honderden moskeeen in brand gestoken, naast dat ze de joden zijn van 1940-45 worden ze ook door de politici (wat eigenlijk een voorbeeldfunctie voor de andere mensen moet zijn) grotendeels in de steek gelaten. Problemen van die mensen worden genegeerd en politie en recht is steevast voor de anderen.

Wat doe je dan in zo'n situatie. "Het is de schuld van de moslims", anders hadden wij wel normaal kunnen doen.

Hoe lossen andere landen deze problemen op? Merkel en Erdogan treden gezamenlijk op en spreken de mensen warm toe.
Hoe lossen politici dat op in Nederland. We gaan net zo lang door met beledigen en provoceren (op een (kuch*) beleefde en nette manier) totdat de boilingpoint van 1 van de 1miljoen moslims is bereikt. Daarmee kan je natuurlijk ook iets roepen over de 999.999 andere moslims.
Wie is er dan verantwoordelijk voor de daad van die ene moslim? Natuurlijk de 999.999 andere moslims en niet de vent die de meest zwakke figuur van de moslimgemeenschap tot die daad beweegt.

Kaan78 | 09-02-08 | 09:57

@ koerbagh ® 09-02-08 @ 09:46
Luister nooit naar teksten.
C'est le ton qui fait la musique ;)

wachtmeester de bruy | 09-02-08 | 09:56

Laat me raden, het afbeelden van de profeet is ongewenst dus hij steekt de afbeelding in de fik.

* | 09-02-08 | 09:53

koerbagh ® 09-02-08 @ 09:46

Voor de meeste moskeegangers klinkt het dan juist prachtig en mysterieus.

azijnseikerT | 09-02-08 | 09:52

@de nakketikker 09-02-08 @ 09:41

Ik zit op dit moment lekker buiten in de tuin,kan het je echt aanbevelen,dus hup sleep dat vergeelde 13 inch beeldscherm van je naar je balkonnetje en rol een verlengsnoertje uit en geniet.Niet te lang ,want uitlaatgas is slecht voor je

Ratko | 09-02-08 | 09:51

kwarkoo1 09-02-08 @ 08:46

lol, die daar nog apetrots op is ook.
-
wachtmeester de bruy 09-02-08 @ 08:53

Kamp: 'Hoop dat tegen mij niet gedemonstreerd wordt' Ga daarmee naar de oorlog, broeder.
-
wopper 09-02-08 @ 09:32

Heb hier verleden week een in Belgistan ophefmakend artikel gepost waarover de hele week veel heisa was (in 'De Standaard'). Eén van de critici was de Ley, voormalig directeur van het Centrum voor islamstudies in Gent, waar hier nogal eens naar verwezen wordt. Die veer op de hoed van de linksmensch is gisteren nog ontmaskerd in De Standaard (door 'mijn' Mia Doornaert) als negationist. Illustratief voor het genre expert dat jij aanhaalt.

v Maerlant | 09-02-08 | 09:51

filmpje van mohammed is niet halal voor jeugdigen, 1 hoofdrolspeelster uitgezonderd.
Verder meer opwinding in de zaal dan op het scherm.

Jan Passant | 09-02-08 | 09:51

Conservatieve muzelmannen hebben bij de moslimomroep een coup gepleegd en alle "liberale" muzelmannen buitengeknikkerd.
Daar zijn ze de top tien van de Schlagers van de proleet al aan het samenstellen.

wachtmeester de bruy | 09-02-08 | 09:50

deropofderonder 09-02-08 @ 09:46

Neem maar van mij aan dat het zo gaat worden. Niemand kan Wilders aanvallen aan de hand van die film. Onderschat die bleke niet, die is slimmer dan men zou denken.

kwarkoo1 | 09-02-08 | 09:49

Film kan alleen maar een teleurstelling worden. Misschien ook de bedoeling. Wanneer flutfilm toch allerhande baardmannetjes dol maakt is Wilders' boodschap des te duidelijker.

Coghels van Lincks | 09-02-08 | 09:49

@ kwarkoo1 09-02-08 @ 09:40

Filmpje van GW: je tegenstander bestrijden met zijn eigen woorden EN beelden.
Wanneer begint het draaien, het vuurspugen en zwaarddansen?
* P & W nog moet bekijken * > Kamp is al deaudt, begreep ik.

wopper | 09-02-08 | 09:47

@ kwarkoo1 09-02-08 @ 09:40: als het klopt wat je zegt, dan kunnen de hakbars alleen boos op zichzelf worden, dat zou geniaal zijn.

deropofderonder | 09-02-08 | 09:46

@wachtmeester de bruy 09-02-08 @ 09:42:
Gedragen teksten in een vreemde taal zijn altijd indrukwekkend. Dat was vroeger in kattelieke kerk ook zo, toen de mis in het Latijn werd opgedragen. Niemand begreep het, maar het klonk prachtig en mysterieus. Toen ze het in het Nederlands gingen doen en iedereen kon horen wat voor onzin en lulkoek die priester verkondigde stroomde de kerk vlot leeg. Dus het ligt voor de hand dat we moeten eisen dat islamitische gebedsdiensten voortaan in het Nederlands worden gedaan. Dan is het waarschijnlijk snel afgelopen met die flauwekul.

koerbagh ® | 09-02-08 | 09:46

Wilders HAKBAR

pat-freak | 09-02-08 | 09:45

wachtmeester de bruy 09-02-08 @ 09:42

Kampf kent dan ook uitstekend Arabisch.........

kwarkoo1 | 09-02-08 | 09:43

@ snuff 09-02-08 @ 09:34
Kamp had nog een "dienst" bijgewoond in de moskeet van Slotervaart.
Vooral de preek (ook in het Arabisch) vond hij zeer indrukwekkend.

wachtmeester de bruy | 09-02-08 | 09:42

@ fuckje en Ratko: Ik snap Kamp wel, je moest een weten hoeveel lekkere wijven daar rondlopen. Is ff wat anders dan die bleke karnemelkbekkies die een beetje interessant op internet lopen te doen. Kamp zag er als herboren uit omdat ie weer eens naar buiten is geweest, zouden jullie ook eens moeten doen.

de nakketikker | 09-02-08 | 09:41

Inside information: alle gebruikte beelden in de film zijn gemaakt door moslims, de handelingen zijn door moslims gebezigd en spelen zich af in de oh zo vreedzame islamitische wereld. Geen enkel woord of mening van Wilders komt er in voor.

Als die baardapen daar tegen gaan protesteren bewijzen ze hun eigen inteeltprobleem, namelijk:primitief, dom en *(wat verder ter hakblok komt)*

kwarkoo1 | 09-02-08 | 09:40

@fuckje 09-02-08 @ 09:35:
Geert heeft een gebleekte anus? Hoe kan dat nou? Hij heeft alle peroxide toch al nodig voor z'n haar?

koerbagh ® | 09-02-08 | 09:37

Naja ik heb al politiek asiel in Frankrijk aangevraagd.

Rabarberke | 09-02-08 | 09:37

Of hij veegt er zijn gebleekte anus mee af, dat kan natuurlijk ook altijd.

fuckje | 09-02-08 | 09:35

@Rabarberke 09-02-08 @ 09:32:
Ja, want de profeet (awbz) mag immers niet afgebeeld worden. Dus daar kunnen moslims dan moeilijk bezwaar tegen maken als Geert die afbeelding verbrand (in de barbecue, en er dan een karbonaadje op bakt...)

koerbagh ® | 09-02-08 | 09:35

Als er tijdens P&W weer iets duidelijk is geworden, dan is 't wel dat ook met een zgn goed opgeleide muslim een zinvolle discussie onmogelijk blijkt. Het gedoekte succesnummer muntte uit in 't uitbraken van een eindeloze woordenstroom waarbij voortdurend aangedragen stellingen werden omgezet in een antithese. Verder kwam ze niet. Niemand kwam op het idee te opperen dat de term racisme hier misplaatst was, omdat islam nu eenmaal geen ras is, maar een ideologie . Het slotoptreden van Kamp veroorzaakte bovendien een acute aanval van plaatsvervangende schaamte.

snuff | 09-02-08 | 09:34

Laatste scene lijkt me duidelijk: De foto van Mohammed verandert in Hitler.

Hoen | 09-02-08 | 09:34

Hij gaat de foto van de profeet verscheuren, dat lijkt me logisch.

Rabarberke | 09-02-08 | 09:32

Dundunbanza 09-02-08 @ 09:29
Over deze comment heb je vast heel lang nagedacht !

Ratko | 09-02-08 | 09:32

Genoeg parallelen met Apocalypse now: Veel later dan gepland klaar, een regisseur die de realiteit uit het oog verliest, Ernstige gezondheidsproblemen voor de hele cast met zelfs een paar doden.

You smell that? Do you smell that? Gasoline, son. Nothing else in the world smells like that., I love the smell of burning cars in the morning.

Weest gegroet | 09-02-08 | 09:32

@ azijnseikerT 09-02-08 @ 09:23

Indeed, azijnseikerT, maar ik verwacht toch ook een aantal Neerlandse arabisten zoals een Van Koningsveld (bekeerde).. of Hans Jansen.. hoewel dat niet waarschijnlijk is, van deze man houden de 'experts' namelijk niet.

wopper | 09-02-08 | 09:32

Gaat Geert Glimmerveen op een puberale manier de moslims pesten?

Dundunbanza | 09-02-08 | 09:29

kabal 09-02-08 @ 09:22

OT/ 'U' in kapitaal gebruikt men doorgaans voor personen waar men respect voor heeft.

De term 'fitna' is prima gekozen door de vele betekenissen die er aan verbonden zijn. Moslims hebben het er immers altijd over dat de gebruikte termen velerlei betekenissen heeft. Geert geeft ze een koekje van eigen pita.

kwarkoo1 | 09-02-08 | 09:26

@Eikenhout 09-02-08 @ 09:23
Zoals Dhimmi Terpstra al zei: "Wilders is het Kwaad dat gestopt moet worden".

Aussie | 09-02-08 | 09:26

wopper 09-02-08 @ 09:09

Dat zijn dan Imams die gaan tegenspreken dat het zo in de Koran staat en daar alle ruimte voor krijgen bij de StaatsTv. Het worden dan weer van die politiek correcte uitzendingen zonder kritische vragen, maar wel weer degelijk blijkt hoe intolerant ze tegenover de Ned. cultuur staan. Ze zullen bijv. eisen dat aan hun tafel geen alcohol gedronken mag worden en dat ze (uit restecp) de vrouwen (Pauw) aan tafel geen hand geven.

azijnseikerT | 09-02-08 | 09:23

Ben benieuwd. Hoewel hij mijn stem (waarschijnlijk) niet gaat krijgen heeft hij het volste recht zo'n soort film te maken. Het is natuurlijk al volkomen gestoord dat Wilders 24x7 bewaakt moet worden omdat hij anders door radicale idioten vermoord zal worden. Wat dat betreft mis ik in Nederland een zeker gevoel voor urgentie. Zal wel komen doordat het Wilders is.

Eikenhout | 09-02-08 | 09:23

@kwarkoo1 09-02-08 @ 09:15
"U weet....... U het heeft" ? klinkt als Belg of als 14jarige..... LMFAO !!

kabal | 09-02-08 | 09:22

Allemaal bla bla bla.... Eerst zien, dan pas de Oscar's uitdelen.

Stekkerdoos | 09-02-08 | 09:20

@ vanlotjegetikt 09-02-08 @ 09:13
Hier alvast de bestellingen...
www.goedkopevlaggen.nl/

wachtmeester de bruy | 09-02-08 | 09:18

Mooi van Wilders! Shockeer links-nederland lekker, maak ze wakker uit hun droom.

Het_leuke_zuiden | 09-02-08 | 09:16

kabal 09-02-08 @ 09:13

U weet in het geheel niet tegen wie u het heeft, dhimmie.

kwarkoo1 | 09-02-08 | 09:15

The horror...

braadlap | 09-02-08 | 09:15

@kwarkoo1 09-02-08 @ 08:53
linkje plaatsen lijkt me voldoende, SpamFin !!

kabal | 09-02-08 | 09:13

Oeh dat zal weer flink rellen worden in al die zandbaklanden, en Nederlandsche vlaggen verbranden hè

vanlotjegetikt | 09-02-08 | 09:13

Zijn er nog kaartjes veur de premiere te verkrijgen?

kneuterzak | 09-02-08 | 09:12

Nederland, Nederland... politiek correct en tolerant.
Nederland, Nederland, Nederland holadiejee!!

Nachtegaaltje | 09-02-08 | 09:10

@ kwarkoo1 09-02-08 @ 08:53

Thanks!
"The fitna is the ulemas' obsessive fear since Islam exist." (Kepel).
Dit is een geweldige titel. Wat zal het antwoord zijn?
* voorziet een hausse aan 'deskundige' uitleggers de komende tijd *

wopper | 09-02-08 | 09:09

Uitnodigingen bij Turkse en Marokkaanse buurtgenoten in bus gedaan om gezellie met koppie thee en sate babi naar film te komen kijken.
Meubilair in schuur gezet.

wachtmeester de bruy | 09-02-08 | 09:07

Aussie 09-02-08 @ 09:00

Dat denk, eigenlijk: vrees, ik ook. Hoe is het toch mogelijk: in de jaren zeventig en tachtig en negentig toch DE rechtse partij van NL waar toen tenminste nog enigszins zinnige dingen werden gezegd. Afgegleden en de woestijn in gekuierd...

NoMinister | 09-02-08 | 09:05

Ik ben bang dat ik mijn paspoort moet verbergen als ik in maart en april in Maleisië ben ...
*leert nu engels met een spaans accent om steniging ter plaatse te ontlopen*

Sinar | 09-02-08 | 09:05

Wel een goeie timing; mediastilte rond Joran, en nu de aankondiging van
Fitna.
Kamp was idd een regelrechte afgang, ik weet niet wie hem dat allemaal heeft ingefluisterd, maar dat was de oude Kamp niet meer.
En die advocate zei op elke kritische vraag:" dat weet ik niet precies".
Enge mensen!

fuckje | 09-02-08 | 09:05

Over 60 jaar kijken ze naar dat filmpje alsof we voor het eerst op de maan zijn geland (hoop ik)

LifeCatcher | 09-02-08 | 09:04

wachtmeester de bruy 09-02-08 @ 08:53
Wat ik me afvraag;Advocaten dragen in de rechtbank de toga en bef toch om het verschil in kleding /afkomst/voorkeuren etc te verhullen?Hoe moet dat dan met zo,n kopvod?Of mag een Jood zijn keppel dragen,Prins carnaval zijn muts,en de Hells Angels hun helm?

Ratko | 09-02-08 | 09:04

Fitna jou, je pinguin en je tien broers

Tobi | 09-02-08 | 09:04

Laat maar komen.

Willianus Wortelus | 09-02-08 | 09:03

Joran Koran klopt ook wel
Iets met een jong meisje dat het (nog) niet deed..
Vluchten...
De wereld overhoop liegen en de "waarheid" verkondigen onder invloed van een bijzondere situatie...
Fitna?
Coño man!

LifeCatcher | 09-02-08 | 09:02

Lijkt me trouwens een leuk filmpje als voorfilm in de bios.
Eerst Fitna en dan Sh. Sh. Habibi teil 2.
Wedden dat.... die kutmarokkanen (vrij naar Oudkerk) dan de boel afbreken?

Nachtegaaltje | 09-02-08 | 09:01

Counting Down... Bier en chips staan al klaar. Nu alleen nog ff wachten, nog ff wachten... nog ff wachten en dan tot de ontdekking komen dat ik geen pizza meer in de vriezer heb liggen....
* boodschappenlijstje aanvult *

Sulfuric-Acid | 09-02-08 | 09:00

@NoMinister 09-02-08 @ 08:54
Ik heb de VVD inmiddels afgeschreven, want alles en iedereen die een beetje cojones had heeft de partij verlaten. Wat overblijft zijn halfzachte schuimpjes als Rutte en Kamp die bij elke kritische vraag meteen van hun voorgenomen standpunten afwijken. Ik zie ook niemand binnen de VVD die de partij weer op een goede manier in de spotlights kan zetten.

Aussie | 09-02-08 | 09:00

Ontzettend jammer dat Wilders niet wat tactischer is in het uitbrengen van zijn visie. Punt blijft echter wel dat hij de vinger wel op de zere tulband weet te leggen. Dadelijk wordt al het wangedrag wat onvermijdelijk gaat voorvloeien uit de film wel weer goedgepraat door de linkse reut. 'T zijn eigenlijk een soort krakers ( maar dan binnen het "Hollandhuis") niks anders dan rellen om te rellen en vervolgens de retoriek er in!
Alleen al het idee dat er serieus over gesproken wordt op 't 'hoogste niveau' is te idioot voor woorden. wat een angsthazencultuur!
Kom maar op met die film. Alleen al om aan te geven dat de knieen van sommigen nog niet geknikt zijn!

krokostil | 09-02-08 | 08:59

Met zo'n titel wordt het toch niet weer autobiografische zelfverheerlijking net als bij PRdV? Ga je haartjes maar vast verven Geertje.

Rooie Sien | 09-02-08 | 08:59

Aboriginal 09-02-08 @ 08:57

Whahaha. Kudo.

kwarkoo1 | 09-02-08 | 08:58

Ik dacht ... het boek van leugens ... de Joran

Aboriginal | 09-02-08 | 08:57

Moet naar China over twee weken. Mwahhh, dat vliegtuig zullen ze wel met rust laten denk.

Voltaire | 09-02-08 | 08:55

Aussie 09-02-08 @ 08:48

Rutte is het programma van de VVD aan het herschrijven. In 2008, 2009 en uiterlijk 2010 is dan duidelijk wat de beginselen van de VVD zijn, aangepast aan de dag van vandaag. Het komt dus allemaal goed. * hoestbui *

NoMinister | 09-02-08 | 08:54

@Aussie 09-02-08 @ 08:48
Het leek er wel op of Henkie is gebrainwashed door de moslim- brudershaft tij dens zijn all-in bezoekje aan het Marcouch vakantie park

Ratko | 09-02-08 | 08:54

Ratko 09-02-08 @ 08:45
Volgens mij kwam die zemelenvreter uit Nijmegen?
En dan die enge muzel Eucalypta die naast hem zat.
De eerste advocate van de duivel in Nederland met poetsvod op d'r kanis.
Ging hem juridisch bijstaan om Wilders aan te klagen wegens "racisme" omdat hij had gezegd dat er geen enkele moslim Nederland meer in zou mogen.
Kamp wilde geen kansarmen meer in Nederland toelaten.
De lafaard.
Iedereen weet dat hier muzelmannen mee bedoeld worden.

wachtmeester de bruy | 09-02-08 | 08:53

De geniale Wolkers is er helaas niet meer om een monument te maken....

Nachtegaaltje | 09-02-08 | 08:53

Fitna

Arabische term die gebruikt wordt om burgeroorlog en twisten binnen de islam aan te duiden.

· Het woord betekent ‘beproeving’. Oorspronkelijk wordt de term gebruikt voor het in vuur verhitten van goud en zilver om deze metalen op echtheid te toetsen.

· Afgeleide betekenissen zijn: burgeroorlog, twist, schisma, opstandigheid en beproeving.

· Het woord wordt gebruikt voor alle mogelijke stadia van politieke onrust of chaos.

· Fitna is volgens het geloof erger dan moord. Daarom mag fitna ook met moord bestreden worden.

· Polytheïsme wordt beschouwd als één van de ergste vormen van fitna.

· Op sommige plekken in de Koran staat het ook wel voor heidendom.

· Fitna kan tevens betrekking hebben op seksuele zaken. In deze betekenis staat het voor verleiding.

· Volgens vele moslims kan het contact tussen mannen en vrouwen leiden tot fitna – in de zin van chaos.

· Ook geloven mannelijke moslims dat fitna het gevolg zou zijn van leidinggevende vrouwen binnen de maatschappij.

· Fitna heeft altijd betrekking op Dar al-islam, het huis van de islam.

· Jihad heeft niet dezelfde betekenis als fitna, omdat de Jihad geen interne aangelegenheid is. Fitna is dat wel.

· De term moet ook niet verward worden met jahiliyya (chaos, onrust, kwaad), waarmee naar de periode van vóór de islam verwezen wordt.

Bron: www.vecip.com/default.asp?onderwerp=37...

kwarkoo1 | 09-02-08 | 08:53

ik sta voor de standpunten waar geert voor staat, maar nu draaft tie echt dd wat te ver door. Het leek mij geweldig als de film alleen maar zou gaan over wat voor een commotie de aankondiging alleen al veroorzaakt. Had tie echt iedereen bij de ballen gegrepen. Ik voorzie chaos........

BYO | 09-02-08 | 08:52

Alle relletjes keihard neerslaan. Zero tollerance.

Erectus Enormus | 09-02-08 | 08:50

@Ratko 09-02-08 @ 08:45
Yep, Kamp heeft zichzelf gisteren ontmaskerd bij P&W. Die zogenaamde "harde lijn" die hij voorstaat is één grote hoax.

Aussie | 09-02-08 | 08:48

Kan ik alvast reclametijd kopen?

azijnseikerT | 09-02-08 | 08:48

Wilders, terwijl hij de afbeelding van Mo verscheurt: toe Allah, dood me dan als je kan.... gebeurt niks natuurlijk, aftiteling, rellen.

Auke | 09-02-08 | 08:46

Script film Fitna..........

Laatste shot voor aftiteling: Mohamed gaat langzaam over in Cohen

kwarkoo1 | 09-02-08 | 08:46

Heeft iemand gisteren trouwens die dhimmi van nederland bekent kleur gezien bij P&W? Wat een kneus zeg,gaat die Henk Kampf hem nog bijvallen ook,wat en beschamende vertoning zeg!!

Ratko | 09-02-08 | 08:45

Het is fit voor en fit na bij Geert.

Vaffanculo | 09-02-08 | 08:44

*beamer vast ophangt*

Ratko | 09-02-08 | 08:41

De prent van mohammed doet op een strand opeens niks meer en word te water gelaten 2 mijl in zee?
Mogen de mussels ook mee?

LifeCatcher | 09-02-08 | 08:41

zal wel weer een lichtelijke mondiale rel worden, door een bevolkingsgroep die vrij snel op de teentjes is getrapt ^^

CrazyWezel | 09-02-08 | 08:41

Iets met een varken?

Grote Kater | 09-02-08 | 08:41

Heel Wilders. Aanpakken die jurken. Als je perse in een 14e eeuws woestijnsprookje wil geloven is prima, maar sta dan ook niet gek te kijken als er mensen zijn die je compleet belachelijk maken.

Arktos | 09-02-08 | 08:40

Bijstandkoning al wakker??

docker | 09-02-08 | 08:39

Bier en chips staan klaar. Kom maar met die film.

The Keymaker | 09-02-08 | 08:39

Geertjes fifteen minutes of fame.

Extravaganza | 09-02-08 | 08:38

Fitna gaat het helemaal worden in 2008 en in 2009, om over 2010 maar niet te zwijgen!

fuckje | 09-02-08 | 08:38

iets met Mohammed en kinderen?

kabal | 09-02-08 | 08:37

Trouwens, 15 minuten, geen paarse broek-film in ieder geval! Benieuwd wat er dan allemaal in zit. Uitputtend veel info waarschijnlijk. Benieuwd of de boodschap nog overkomt. Die film mag nu wel eens komen!!!

NoMinister | 09-02-08 | 08:36

E-I-N-D-E-L-I-J-K !!!!!!
Staat ie al ergens op internet???
Piest bijna in broek van spanning...
Vooral wat er met de prent van de proleet gaat gebeuren en de gevolgen!

wachtmeester de bruy | 09-02-08 | 08:36

Ik wacht wel op "Fitna Redux, the directors cut" die een half uur duurt.

Fender Bender | 09-02-08 | 08:33

Brrrr. Net als naar de tandarts gaan. Maar zie nog geen kwaad. Wordt wel spannend. Hope for the best.

NoMinister | 09-02-08 | 08:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen