Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kamerlid opgepakt bij Wildersbetoging

Het benoemen en bouwen van een hetze tegen Geert Wilders blijft onveranderd doorgaan. Zojuist is in Amsterdam weer een aantal Internationale Boeroepers gearresteerd die op de Dam protesteerden tegen het Blonde Gevaar uit Venlo. Onder de arrestanten bevindt zich het Kamerlid Tofu Dibi. De Chef Deurbeleid van Groenlinks heeft blijkbaar nog nooit gehoord van het oud-Hollandsche gezegde dat een gewaarschuwd mens voor twee telt, want voor hetzelfde vergrijp werden gisteren ook al drie man opgepakt. Desondanks vond Dibi het nodig vandaag mee te helpen met het verspreiden van tendentieuze pamfletjes. En dat mag niet van de politie. "Wij vonden dat die tekst iets te ver ging", aldus een politiewoordvoerder. Ofwel, welkom in de politiestaat Nederland. Kritiek op de Islam? Mag niet. Protesteren op de Dam? Mag ook niet. Aan de andere kant: we weten ook hoe het met Fortuyn is afgelopen, en ook daar begon het met een demo van de Jonge Socialisten... UPDATE: Zelfs Wilders is het niet eens met de arrestatie van die 'abjecte club'. Blijkbaar toch een minder grotere fascist dan gedacht, die Geert..

Reaguursels

Inloggen

'Benieuwd of u voor uw rechten ook bereid ben de barricades op te gaan?'
-
Ik strijd niet in de eerste plaats voor mezelf, Sikkeneur. Ik zal altijd doen wat het beste is voor mijn kinderen. Ik dien het land niet dat zijn burgers verraadt. Ik dien het belang van mijn gezin. Is dat door op de barricaden te staan, dan zal ik er zijn. Is dat door mij koest te houden, dan doe ik dat.
Wat je schrijft over de waarheid met z'n vele gezichten en fouten: eens.

van Maerlant | 15-01-08 | 09:38

v Maerlant 14-01-08 @ 20:37
Die lacune realiseerde ik me toen ik het stukje teruglas.
Echter eerder op de dag het al gehad over herijking van rechten en plichten.
Overigens aan rechtse zijde overgelaten; meer plichten, dan rechten.
Benieuwd of u voor uw rechten ook bereid ben de barricades op te gaan?
Al eerder geschreven: de 'waarheid' heeft vele gezichten en bijbehorende 'fouten'.

Sikkeneur | 15-01-08 | 00:45

Lizzard 14-01-08 @ 21:04

Deal.

v Maerlant | 14-01-08 | 21:08

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 21:04

v Maerlant 14-01-08 @ 21:01

Was @ Liz 20:52, en ik wil natuurlijk een flinke hap van het eerste missen (welvaart) in ruil voor meer welzijn. En desnoods kom ik het halen.

v Maerlant | 14-01-08 | 21:04

Lizzard 14-01-08 @ 20:07

Eens Liz. Hoe raar ook komen we uiteindelijk bij de EU terecht. De reden voor het initiatief - nie wieder Krieg - heeft ertoe geleid dat we kritiekloos het primaat van de economie hebben aanvaard - de traumatische oorlogservaringen kwamen daarbij goed van pas. Door dat primaat hebben we eerst onze leefomgeving ontwricht - jobs gingen voor op natuur en leefwereld -, vervolgens ons maatschappelijk weefsel - met de immigratie. We hebben welvaart met welzijn verward. Welnu, ik wil (terug) meer van het tweede, en wil daarvoor gerust een stevige hap van het tweede missen. Kom op Liz, we gaan vechten voor ons recht om te verarmen sodeju. Arm maar proper!

v Maerlant | 14-01-08 | 21:01

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 20:52

Lizzard 14-01-08 @ 20:07

In het verhaal van Sikkeneur gaapt een lacune je tegemoet: die van de plichten en verantwoordelijkheden die onvermijdelijk met verworvenheden en burgerrechten gepaard gaan. Traditionele linkse ziekte: rechten voor iedereen, maar plichten: ho maar. Je kan de discussie zo lang maken als je wil, maar ik ben te moe en te cynisch geworden voor l'art pour l'art - discussies. Daarom, heel kort, waar het over gaat: enkel als je vertrekt vanuit de notie 'dominante cultuur' maakt integratie een kans. De rest is praat voor de vaak, zodat de PVDA-kiezertjes tevreden kunnen inslapen. Dat wij, 'rechtse ballen' wakker liggen, wie maalt daar nou om? Zolang we de centjes maar ophikken. En dan komen we bij jou. Ik zeg: de boel kan niet snel genoeg inzakken. Kunnen we eindelijk benoemen en bouwen!

v Maerlant | 14-01-08 | 20:37

Kan iemand me in duidelijke taal uitleggen waarom alle buurten naar de kloten gaan daar waar deze "bepaalde groeperingen" zich nestelen. Denk aan bijlmer, slotervaart, antwerpen enz enz. Dit is zeer zeker niet racistisch bedoeld, louter feiten......

paterke | 14-01-08 | 20:34

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 20:07

@ Sikkeneur, beste Sikkeneur, ik ben geen allochtoon maar een hollandsche kaaskop en ik voel mij ook bedreigt door deze politiestaat. Voorbeeld ben al 2x aangehouden door de politie in Amsterdam ( lekker dagje uit ) eerste keer op de dam zomaar controle, gelijk die toon meneer wilt u uw motor uitzetten, heb ik al gedaan agente, wilt u uw auto op de handrem zetten, dit is een automaat stomme trut, leer eerst eens op die klotepolitieschool hoe een auto werk voordat je er tegenaan bemoeid. Hier wordt je toch gek van, trek ze een pakje aan van de overheid en ze denken dat ze gelijk god zijn. Dus als ik al zo onderdanig behandeld wordt, omdat ik BMW rij, hoe moet je je hier dan als buitenlander voelen.

Hollandsche kaaskop | 14-01-08 | 19:33

Boeiend draadje geworden over assimileren of integreren.
Het interessants is misschien wel dat 'onze' gastvrijheid integratie juist niet toelaat. Dit is niet alleen aan de autochtone bevolking te wijten, ook aan de allochtone bevolking. Elke bevolkingsgroep is in feite enkel tolerant binnen zijn eigen 'familiekring', versmelting met andere bevolkingsgroepen is niet meer dan (tijdelijke) acceptatie op basis van wederzijdse belangen.
De tragiek van de multiculturele samenleving waar alle politieke partijen zich op verkeken hebben vanuit het maakbaarheidsmodel.

Aanpassen doen allochtone bevolkingsgroepen juist wel door zich in te voegen en gebruik te maken van de verworvenheden en burgerrechten binnen de autochtone maatschappij.
Misstanden binnen de verworvenheden en burgerrechten van de autochtone maatschappij worden echter uitvergroot als deze op allochtone groepen van toepassing zijn, omdat ze de autochtone bevolking confronteert met de onvolkomenheden van 'hun' maatschappij.
Bijv. het niet adequaat aanpakken van randcrimineel gedrag van marokkaanse jongeren is zo'n uitvergroting die de autochtone bevolking confronteert met een falende wetgeving die feitelijk ook opgaat voor 'hun' eigen jongeren.
De politiek anticipeert krampachtig op de 'uitvergrotingen' met geboden en verboden, wat weer door de autochtone bevolking wordt ervaren als het opgeven cq inleveren van vrijheden en verworvenheden door toedoen van allochtonen en hun zogenaamde 'onwil' te integreren.

Sikkeneur | 14-01-08 | 19:06

Dit begint zo langzamerhand een kut land te worden, je mening geven is er tegenwoordig niet meer bij, zeker niet in Amsterdam ( vroeger zo'n vrijstad ) als je daar wat zegt ongeacht over wie, dan hijgt er al weer een agent in je nek.
En dat vindt ik toch wel eng worden, ik hou niet van een politiestaat.
Laten ze zich bezig houden met de echte criminelen oppakken, en niet steeds de burger ( makelijke prooi ) oppakken omdat die toevallig ook een mening heeft. Je hoort niets anders uit Den Haag dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is, nou ik merk er niets van, eerder het tegenover gestelde.

Hollandsche kaaskop | 14-01-08 | 18:29

Waak je straks voor nog meer Tofoes dibbies in ons parlement!

dirky | 14-01-08 | 18:13

Dr Doom 14-01-08 @ 17:30
Tjsa, mogelijkheden genoeg, maar de wil he? Altijd weer die wil! Tot zolang mogen wij voor het merdendeel de rotzooi in ons eigen huis blijven opruimen.

hoteldebotel | 14-01-08 | 17:57

@HOteldebotel,

Langdradig stuk manifest, maar waar het bij iedereen om draait is geld. Als je de uitvreters weg wil hebben dan
--
1.stop je de kinderfokpremie,
2.stop je de huursubsidie
3.het gratis onderwijs (zwarte scholen zijn toch tewerkstellingsinstellingen voor onderwijzers)
4. stop het dwingen van bedrijven tot het aannemen van allos.
--

Denk maar eens na, hoeveel uitvreters zie je bijvoorbeeld in Dubai? Singapore? Zwitseland?.

Juist!

Dr Doom | 14-01-08 | 17:30

I have a huge dong 14-01-08 @ 16:32
Prima, maar in je schrijfsel zit precies wat dan blijkbaar ook niet wil en kan lukken. Zolang een turk, een marokkaan of wat dan ook, beslist een turk of een marokkaan wil blijven, zal hij ook zo worden behandeld. Blijkbaar staan onze culturen en denkbeelden zo tegenover elkaar dat assimilatie onmogelijk wordt.

We zouden ze bovendien meer moeten bieden dan dat ze kunnen verliezen? Dan vraag ik je: Om welke redenen zijn ze hier nu gekomen en komen ze hier nog steeds? We hebben eigenlijk weinig tot geen economisch of sociaal voordeel van de meesten genoten. Blijkbaar hebben wij ze dan toch meer te bieden dan dat ze elders kregen aangeboden en zij ons hebben te bieden.

Wij bieden ze een opleiding, de kansen om zichzelf te ontwikkelen, sociaal opbouwende actief te worden, en zelfs de politiek in te gaan! Kortom, ze krijgen precies dezelfde kansen als de autochtone nederlander. Wat meer moeten we ze dan nog bieden? Maar wat gebeurt er nu structureel binnen deze groepen minderheden? Ze maken in meerderheid juist op de verkeerde wijze, of zelfs helemaal niet van deze gunsten gebruik om ook een bijdrage aan onze samenleving toe te voegen.

Je standpunt dat zelfs assimilatie niet tot erkenning leidt, is deels waar. Ik ken een paar goed geassimileerde turken die wel ontzettend veel voordelen van hun assimilatie genieten, maar aan de andere kant nog wel tegen bepaalde vooroordelen aanlopen. Maar dat is ook heel gewoon, temeer omdat de meerderheid van de turken niet assimileren. Dat is wederom niet de schuld van de Nederlanders maar van de turken zelf. Ze hebebn nu eenmaal in meerderheid niets met ons op, terwijl wij ze graag willen laten assimileren.

Ik heb overigens zelf ook jaren in het buitenland gewoont, maar je moet nu eenmaal erkennen dat je gewoon altijd een buitenstaander zult blijven, hoe goed je ook integreert. Dat wil niet zeggen dat je jezelf moet gaan afzetten tegen je nieuwe samenleving, want dan verlies je terecht alle krediet van je hosts en krijg je het hoe langer hoe zwaarder.

Helaas willen met name de moslimgroeperingen over het algemeen, want heus niet allemaal, niets met onze samenleving of de autochtonen van doen hebben. Allen dat kleine beetje waar ze voordeel van hebben.
De autochtonen krijgen daar inmiddels ook genoeg van en vinden die moslims ook maar rare mensen aan het worden. Ik neem het de autochtoon niet kwalijk, want het is de vreemdeling die zich aan de huisregels van zijn gastheer moet aanpassen. Dat doen de nieuwkomers helaas te weinig en vinden dat de gastheer zich juist meer aan hun had moeten aanpassen. Dit heeft tot gevolg gehad dat vooral de moslims nog steeds als gasten worden beschouwd door Nederlanders. Er is geen gevoel meer dat turken of marokkanen ook nederlanders zijn, zelfs niet als dit de 3e of 4e generatie is. Ze hebben zich immers nooit als waardige mede-bewoners getoond? En ze hebben zichzelf dan ook geen rechten verschaft om als gewone bewoner te worden geaccepteerd. Je kunt hier wel mooi over lullen, maar de praktijk geeft mij gewoon gelijk! Ze hebben zichzelf geslachtofferd, niet wij.

De gastheer heeft in dit geval groot gelijk, temeer als de gasten wel uit de ruif meevreten, maar tegelijkertijd het huis beginnen af te breken. Dit gevoel is nu alom aanwezig onder de Nederlanders. Jij oplossing is dat de gastheer nog meer te bieden moet hebben dan gratis warm en veilig bed, goed eten, recht op een eigen kamer met privacy en de vrijheid en openheid om het huis en zijn bewoners nader te leren kennen. Die vlieger gaat niet meer op.

hoteldebotel | 14-01-08 | 17:19

--man wat een typos en gekke zinsconstructies, mijn hersenen en handen waren niet in sync--
--
@IhaveAHugeDong,
QuOTE"... Ben benieuwd hoe vaak jij dat "ik ben allochtoon formuliertje" hebt ingevuld voor je werkgever..."
--
Antwoord: Geen enkele keer mijn beste, je doelt natuurlijk op "De Wet samen", waarbij allochtone werknemers mee moeten werken aan de registratie van hun deelname aan het economisch verkeer.
--
Maar ik vulde niets in natuurlijk. Daarbij vind ik het wel vulgair die "one drop" wetgeving van de KKK na te apen.

Dr Doom | 14-01-08 | 17:19

@IhaveaHugeDingy:"... Je bent echt een wandelende cliché. Ga maar verder je etnische achtergrond verloochenen. Zal je oma blij mee zijn...."
--
Antwoord:Etnische achtergrond? Mijn neus is te krom? Maar eerlijk, dat "blut und botem" argument is toch echt zo 1933. Van de "progressieve mensch" had ik echt een meer vooruitstrevende manier van denken verwacht.
--
De reden waarom ik zo ontzettend goed Nederlands spreek (ben wel eens uitmaakt voor een ballerige VVD-er, gadverdamme!!!!), was vooral om linkse racisten het tot waanzin te drijven. Echt ik zag ze hunzelf helemaal opvreten als er geen zielige allochtoon was die hun het het gevoel van "homo ethica supirior" kon geven. En je zit het ook met "smallDingy". Hij vervalt tot ordinairy scheldpartijen.

Dr Doom | 14-01-08 | 17:07

Dr Doom 14-01-08 @ 16:56

Ben benieuwd hoe vaak jij dat "ik ben allochtoon formuliertje" hebt ingevuld voor je werkgever.

I have a huge dong | 14-01-08 | 17:00

@Lizzard, ja "the times are a changing"
-
-
@Visser, mmm daar moet ik echt over nadenken.

Dr Doom | 14-01-08 | 16:56

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 16:56

Lizzard 14-01-08 @ 16:37

Flapper es met je oren en vlieg weg Dombo. Je leest het verkeerd. Er staat:"Prima, volgens jou ben ik racistisch.".

I have a huge dong | 14-01-08 | 16:55

Lizzard 14-01-08 @ 16:37

Je moet toch eens in de studieboeken duiken. Er zijn nog tal van landen die een tweede paspoort niet erkennen. Het geen betekent dat je mensen uit die landen moet vertellen dat ze nooit meer naar hun thuisland terug kunnen gaan. Probeer Den Haag maar wijs te maken dat Maxima nooit meer iets te zoeken heeft in Argentinië.

Ik heb hier geen tijd meer voor. Hoop dat jullie ooit gelukkig worden in het leven, want zo knorrig als jullie zijn lijkt me echt miserabel.

I have a huge dong | 14-01-08 | 16:51

Dr Doom 14-01-08 @ 16:21

Je bent echt een wandelende cliché. Ga maar verder je etnische achtergrond verloochenen. Zal je oma blij mee zijn.

I have a huge dong | 14-01-08 | 16:47

Dr. Doom for President !

mr.Visser | 14-01-08 | 16:45

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 16:44

@Lizzard:".. irl flikken ze me dat al jaren niet meer, .."
"--
"ze"?..."me"?.... lizzard is ook een "brother"? Lol.
--
Disclaimer aan bigdongsmallbrains:" associatie is niet gemaakt op basis van etniciteit/ras maar op basis van (vermeende gedeelde) levensvisie.. en (vermeende gedeelde) maatschappelijke positie.."

Dr Doom | 14-01-08 | 16:38

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 16:37

Lizzard 14-01-08 @ 15:57

Prima, volgens jou ben ik racistisch. Klaar.

Dr Doom 14-01-08 @ 15:58

Zie het als een weegschaal. Aan de ene kant de centjes en aan de andere kant allochtonen pesten. VVD heeft op het verkeerde paard ingezet (Hirshi Ali overnemen van PvdA, daarna Verdonk gehouden na vele blunders), is zichzelf in de spiegel aan gaan kijken (congres) en moest daarna incasseren (zetels naar Verdonk en Wilders). Er zijn verschillende groepen die op Wilders stemmen, mensen met en mensen zonder uitkering. Uitkering veilig stellen bij SP doen ze dus pas als ze zien dat de oplossing niet zit in het allochtonen pesten.

Ik denk dat het woord TOK beter gedefinieerd moet worden. Dan wordt het wellicht een interessante discussie. Aangezien ik bang ben dat er geen overeenstemming kan worden bereikt ben ik gedoemd tot enige mate van ambiguïteit in mijn mini-betoogjes. Waarom? TOK is gewoon een leuk woord, daarom.

hoteldebotel 14-01-08 @ 15:58

Leuke bijdrage. We verschillen op enkele punten van mening. Ik wil niet zeggen dat jij niet over culture nuances heen kan kijken en met de halal-turk van om de hoek geen visjes kan gaan vangen. Dat wat we al enkele jaren zien in de politiek (wellicht aangezwengeld door Bolkenstein, ingekopt door Fortuyn, op de lijn gestopt door Balkenende en met hand over de lijn geduwd door Wilders en Verdonk) is typerend voor wat al zo lang in Nederland bestaat. Namelijk het probleem in een Marokkaanse, Islamitisch of ander hokje plaatsen. Ik zeg niet dat die hokjes niet bestaan of dat alle hokjes evenveel rotte appels bevatten, ik zeg dat in hokjes denken niet effectief is.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan tuig ook worden aangepakt zonder dat hokjes geest. Een crimineel is een crimineel en een lastpak is een lastpak. Zodra je die hokjes toepast is men eerder geneigd zichzelf in zo'n hok te plaatsen. Het is in andere woorden een Selffulfilling prophecy. Er wordt niets verwacht van Marokkaanse jongens, dus waarom zo je best doen. Dit wordt uiteraard versterkt door specifieke sociaal economische en culturele achtergronden en invloeden.

De oplossing die jij aandraagt is in de realiteit niet uit te voeren. Je kan mensen namelijk niet zomaar het land uitgooien, ook niet met Wilders aan kop. Wellicht als hij in zijn eentje of samen met Verdonk meer dan de helft van de zetels heeft, maar dat lijkt me niet waarschijnlijk (gelukkig). Assimilatie (gewenst of ongewenst) is niet formeel af te dwingen tenzij je in een dictatuur woont. Zelfs dan zie je dat een grote groep zich blijft verzetten, sommigen zelfs tot het hun dood betekent.

Assimilatie kan je niet afdwingen, assimilatie is en moet altijd een optie van vrije wil zijn en niet een gedwongen keuze. Als je mensen wil motiveren zich te assimileren, dan moet je ze meer bieden dan dat je van ze afneemt. Wat ik een paar reacties terug probeerde duidelijk te maken is dat op dit moment niets wordt gegeven als je je assimileert. Je bent en blijft een Turk, Marokkaan, Neger of wat dan ook. De groep die je voor je wilt winnen (de allochtonen die nu al min of meer geassimileerd zijn zoals jullie "huisnegert") worden nog steeds in verband gebracht met wat de groep (het hokje) uitvoert en ze voelen zich soms geroepen om de groep te vertegenwoordigen. Deze mensen wil je juist voor je winnen, zij zorgen voor die binding met de achterban. Zolang zij geen goed verhaal kunnen verkopen aan hun buren, buurjongens, buurmeisjes, neefjes en nichtjes, zullen ze met lege handen thuis komen.

I have a huge dong | 14-01-08 | 16:32

@hotedebotel:"... De enigste oplossing is dat minderheden zich aanpassen aan de meerderheid..."
--
goed idee, alleen mensen passen zich niet aan zo werkt het niet. Wat wel erg goed zou werken is de uitkeringen afschaffen. Als allochtonen opeens de telefoon zouden moeten opnemen en de klanten van het bedrijf in kwestie, in beschaafd Nederlands tewoord zouden moeten staan. Dan zijn die imburgeringscursessen helemaal niet nodig.
--
Er is ook een keerzijde... de lieden werkzaam in de zieligheidsindustrie moeten opeens ander werk gaan zoeken...

En dat laatste is denkik wel het grootste probleem voor de "linksche mensch"

Dr Doom | 14-01-08 | 16:31

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 16:28

Lizzard 14-01-08 @ 16:05
Helaas inderdaad, maar: I have a dream en dat is dat de multi-kul-utopie van haar glans wordt ontdaan en de samenhang eindelijk in onze samenlevingen kan worden hersteld. Maar helaas zijn de meeste dromen bedrog.

hoteldebotel | 14-01-08 | 16:24

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 16:24

Sorry voor typos, woon al een tijdje niet meer in Nederland.

Dr Doom | 14-01-08 | 16:22

@I have a huge dong :

Link werkt niet. probeer eens tinyUrl.com

@Lizzard :QUOTE:"... Allochtonen die zich keurig aanpassen (assimileren dus) uitmaken voor bounties, (want dat deed je) is racisme. ..."
--
--
Antwoord: Linkse Nederlanders (zoals denk ik bigdong) zijn ook de smerigste racisten die er rondlopen, als je als allochtoon (een gekleurde,.. want Auzzies zijn ook allochtonen maar hebben hier nooit last van) het flikt het om zonder het subsidiecircus gewoon wat van je leven te maken en voor westerse vrijheid kiest dan ben je ".. een wannabee arier of een bounty..."
--
Ik snap natuurlijk waar dit racisme vandaan komt, immers selfmade allos bewijzen dat pimpen van zieligeheid gewoon ordinaire oplichterij is van de hardwerkende autochtoon (blauwe enveloppen brigade). Niet uitzonderlijk speelt ook het verkrijgen van een "moreel superioriteitsgevoel" een rol.
--
Jammer genoeg zijn er wel VEEL allos die dit spel meespelen en hun etniciteit verhoeren voor privileges of uitekeringscenten.
--
--
Oh en van de TU-Delft, er nu een nieuwe "stimuleringsmaatregel" voor allachtone/allahtone post-docs. Was het eerst zo dat je solliciteerde en je meritus moest aantonen voor een onderzoeksposities. Nu is je kleurtje maatgevend. (Mozaïek-subsidie ) www.leidenuniv.nl/mare/2004/03/0101.ht...

Dr Doom | 14-01-08 | 16:21

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 16:05

he he, is de discussie nog steeds gaande hier? Pffff.

I have a huge dong 14-01-08 @ 14:59

Als ik zo de reacties terug lees dan zijn we allemaal niet vies van generaliseren. Ik niet, Bigi niet, jij niet en Lizzard niet. Geeft ook helemaal niets, want is gewoon de aard van het beestje. Bottem line is dat de culturele barrieres op dit moment zoveel invloed uitoefenen tussen de verschillende bevolkingsgroepen, dat dit het samenleven en bouwen onmogelijk begint te maken. Ik zou het graag ook anders zien, maar het lukt gewoon niet meer.

Helaas is Bigi niet toonaangevend als rolmodel, want wat niet goed gaat wordt liever uitvergroot dan wat er slecht gaat. Een neger die steelt is nu eenmaal interessanter dan een neger die het goed doet. Ik ken genoeg negers die ik niet kan beschouwen als negers. Netzomin ik genoeg blanken of aziaten ken die ik niet kan beschouwen als blanke of aziaat. Als je iemand leert kennen op een leuke manier dan vallen dat soort uiterlijkheden weg en heb je gewoon met een paar plezierige mensen van doen. Je legt het accent niet meer op elkaars verschillen, maar wat je tot elkaar verbindt. Als Bigi een fijne vent is, dan doe ik er graag een schepje boven op en voor je het weet werpen we samen een hengel uit of bouwen samen een schuurtje.

Het rare is dat wanneer je geconfronteerd wordt met onvriendelijke mensen die op de 1 of andere manier "anders" zijn dan doorsnee, je juist dat accent legt op datgeen wat die persoon anders maakt. Wanneer je dan vaak en steeds vaker wordt geconfronteerd met onplezierige lieden die ook nog eens "anders" zijn, dan vat je op den duur de gedachte op dat deze groep van mensen ook echt anders moet zijn. Dan ga je dus generaliseren. Het zijn normale psychologische processen die sinds het prille begin van de mensheid aanwezig zijn geweest. Kijk maar eens naar de diversiteit onder mensen en de gewelddadige geschiedenis van onze soort. Het zit em in de aard.

Gezien nu groepen in onze samenleving steeds verder cultureel uit elkaar groeien, gaan andere kenmerken van dat "anders" zijn ook het verschil tussen wij en zij uitmaken. Dan zijn negers lui, marokkanen agressief en turken crimineel. Doordat de verschillen steeds groter lijken te worden, zal er ook steeds minder contact zijn tussen de verschillende groepen. En als er contacten worden gelegd dan is dit op toenemende basis van onderlinge argwaan. Als dan toch een contact wat beter gaat met die andere, dan kan bij de minste of geringste gebeurtenis dit contact weer worden verbroken en kan men van voor af aan beginnen. Dat is ook nu het geval. Contacten loppen streeds stroever, men heeft er steeds minder zin in, en contacten worden daardoor ook weer steeds brozer.

Het gevolg is een vicieuze cirkel die steeds sneller ronddraait, waarbij de verschillende groepen tegenovergesteld van elkaar rondwervelen. Op den duur is de situatie onhoudbaar en onstaat er geweld. Eerst verbaal, dan dreigementen, en dan vaak fysiek geweld. Kleine opstootjes worden georganiseerder en leidt tot grotere oproeren, totdat ook de politiek er zich mee gaat bemoeien en dan kan het alle kanten opgaan. In zo'n situatie dreigen we nu terecht te komen.

De enigste oplossing is dat minderheden zich aanpassen aan de meerderheid. Dat vind DONG misschien rascitisch, maar het is de enige oplossing. Het tegenovergestelde leidt tot de huidge malaise, waarbij op den duur niemand is gediend en mensen verplicht zullen worden om in te binden, dan worden verzocht om te vertrekken. Laten de Bigi's het goeie voorbeeld blijven geven en dat geldt ook voor die ene turk of marokkaan, maar ze zullen helaas op vele vooroordelen blijven stuiten, zolang teveel minderheden zich teveel op hun "anders" zijn laten beoordelen in negatieve zin. Gelukkig kunnen die enkelingen vaak wel weer even het positieve en het geloof in elkaar even aanwakkeren. Maar bij het minste of geringste ... Het blijft op de tenen lopen, want zover is het nu gekomen en met dank aan de multi-kul-fobie!

hoteldebotel | 14-01-08 | 15:58

@IhaveasmallDingy:QUOTE"... Als ik refereer naar tokkies, tokmannen, tokvrouwen, toks of tokjes, dan bedoel ik daar ongeveer de Wilder sympathisanten mee. ..."

Gek, ik was altijd in de veronderstelling dat dat soort lieden toch echt eerder SP zouden stemmen, om hun uitkeringen veilig te stellen. Tokkies zijn doorgaans niet het type " hard werkende Nederlander die zijn eigen rekeningen betaald ". Buiten het anti-islamisme is Wilders natuurlijk ook voor een sterk libertarisch gerichte economy waar harde werkers de vruchten vanhun EIGEN bloed zweet en tranen mogen behouden... Tokkies hebben het eerder gemunt op ANDERMANS centen (dus U is ook en tokTok neem ik aan) via de blauwe petten brigade...

Dr Doom | 14-01-08 | 15:58

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 15:57

Dr Doom 14-01-08 @ 15:44

www.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=87be...

Als je er nog eventjes wat statistische tools overheen gooit en mij de percentages laat zien, ben ik makkelijker te overtuigen.

I have a huge dong | 14-01-08 | 15:57

Lizzard 14-01-08 @ 15:37

Ik verwacht ook niet dat Hollanders (goed of fout) zich aanpassen. Je mag strenge eisen stellen aan nieuwkomers. Je mag ze verplichten je volkslied te zingen, je taal te spreken, zich te gedragen, zich aan de wet te houden. Van mij part verplicht je ze klompen te dragen. Wat je misschien over het hoofd hebt gezien (wat heel goed kan met een verborgen boodschap) is dat ik juist een verschil accepteer. Dit verschil (in achtergrond, geloof of tradities) zorgt voor een balans aangezien het moeilijk tot onmogelijk is voor bepaalde groeperingen om als volwaardig lid te worden gezien van ons mooi koud kikkerlandje. Maxima probeerde precies dit boodschap het land in te sturen, maar kon helaas niet op veel begrip rekenen. Als de autochtonen een bepaalde generatie (zal hopelijk niet de vierde generatie zijn, maar de derde) accepteren als Hollanders van top tot teen, dan en alleen dan zal het mogelijk en bevorderlijk zijn voor de allochtonen om zich volledig met het hier heersende cultuur te associëren.

Ik kan het blijven proberen uit te leggen, maar als je dit al racistisch vind houdt onze discussie toch echt op.

I have a huge dong | 14-01-08 | 15:49

Sorry for typos, mijn Nederlands is ook niet meer wat het geweest is

Dr Doom | 14-01-08 | 15:46

@ Rabarberke, QUOTE".... Nou genoeg moslims die geslaagd zijn. B.v. eigenaren van import/exportbedrijven, restaurants,, artsen, promovendi en ga zo maar door...."

Rabarberke, ik weet niet in welke fantasiewereld jij leeft, maar als allochtoon heb ik toch weinig moslims gezien toen in aan de TU Delft studeerde. En al helemaal niet als promovendi,.. Kan natuurlijk zijn dat je gratis een papiertje krijgt van Amsterdam en wageningen als je intellectueel Stalins pik loopt te sucken... Dat van die artsen en promovendie is weer lekker gelogen, zoals we gewend zijn

Dr Doom | 14-01-08 | 15:44

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 15:37

Lizzard 14-01-08 @ 15:14
Daar had ik op de verkeerde plek cntrl+v+enter gedrukt, maar uitleggen had ik dit eigenlijk ook niet hoeven doen. Deze knul was nergens naar op zoek. De manier waarop je mij bent aan gaan vallen was tekenend en een van de vele symptomen waar de tweede generatie foute Hollanders aan te herkennen is. (leuk he? losse kreetjes)

Ik heb je nog een kans gegeven om inhoudelijk te reageren (zie: I have a huge dong 14-01-08 @ 14:38), maar dat is je helaas niet gelukt. Terwijl jij smelt door de hitte van onder je schoenen (je bent blijkbaar van boter) steek ik af en toe nog een gaspitje aan. Het gaat u "goed" meid.

I have a huge dong | 14-01-08 | 15:31

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 15:14

Lizzard 14-01-08 @ 14:44

Je moet benoemen & (onder)bouwen meid. Als dat wat ik zei zo racistisch was, hoe komt het dan dat Big Bana Boy begreep wat ik zei en daar een normale reactie op schreef? Verder verbaasd het me (niet) dat je niets, maar dan ook niets te zeggen hebt over wat je mede-reageurders schrijven op andere topics (www.geenstijl.nl/mt/archieven/1162001....). Je bent wel erg selectief met je aantijgingen en daarmee bewijs je precies wat ik hier probeer duidelijk te maken. Een beetje zelfreflectie zou je niet misstaan.

I have a huge dong | 14-01-08 | 14:59

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 14:44

Lizzard 14-01-08 @ 14:21

Ik probeer nog een beetje tussen jouw gescheld door te lezen of je iets nuttigs bijdraagt aan de discussie. Tevergeefs moet ik constateren dat je loeit alsof een een koe zijn hoofd iets te ver in je ** heeft gestopt. Niet dat ik denk dat mijn uitleg (wat blijkbaar nog een keer moet worden gegeven) voor jou te bevatten is (je praat meer op het niveau van: "groeeeeeen, groeeeeeeeeen, aaaaaaaaah"), maar voor de mensen die hier wellicht langskomen zal ik toch een poging wagen.

De term "racist" vind ik beter passen bij iemand die van een ander verlangt zich aan te passen dan bij iemand die vooral benadrukt dat mensen zichzelf moeten zijn. Zichzelf zijn in de context van wat ik hiervoor heb geschreven staat niet gelijk aan stelen, steken en schreeuwen (iets waar Lizzard direct aan denkt bij het horen van het woord "allochtoon"). Zichzelf zijn is je achtergrond niet verloochenen omdat dat juist is wat jij hebt wat de ander niet heeft. Als je dit los laat en een poging doet te assimileren zal je geconfronteerd worden met verschillen waar je zelf geen invloed op kan uitoefenen.

I have a huge dong | 14-01-08 | 14:38

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 14:21

Mensen als Lizzard geven continu een dikke vinger aan allochtonen, maar als ze een dikke vinger terugkrijgen moeten ze oprotten :). Prachtig hoe je hier precies het gedrag laat zien dat ik probeerde te verwoorden.

I have a huge dong | 14-01-08 | 14:01

Maerlant 13-01-08 @ 22:49

I have a huge dong | 14-01-08 | 13:59

Lizzard 14-01-08 @ 13:48

You just proved my point. Als je het een beetje beter gelezen had zou je zien dat ik me niet zo druk maak om mensen als jij, je behoort namelijk tot de eerste groep welke ik zojuist benoemde.

I have a huge dong | 14-01-08 | 13:55

-weggejorist-

Lizzard | 14-01-08 | 13:48

Bigi Bana Boy 14-01-08 @ 11:45

Duidelijk. Ik heb wellicht een wat cryptisch boodschap verkondigd en zal het een en ander hier nader toelichten. Als ik refereer naar tokkies, tokmannen, tokvrouwen, toks of tokjes, dan bedoel ik daar ongeveer de Wilder sympathisanten mee. De mensen die het niet over integreren, maar over intrigeren hebben (wat volgens mij al gaande is, anders waren ze niet zo'n veelbesproken item). Dat doet mij ook niet veel meer, terwijl ik juist nu in de jaren 70 leef. Daar moet je volgens mij ook niet te veel woorden aan verspillen, die zijn al verloren tenzij ze buiten de familie trouwen en wat betere genen in huis halen.

Waar ik het vooral over heb werd pijnlijk duidelijk in het volgende post:

kersenflap 13-01-08 @ 18:41

Een aanzienlijk deel van de semi-intellectuele autochtonen waar je af en toe een inhoudelijke discussie mee kan voeren blijft je op deze manier zien. Wellicht vooral als grap bedoeld, maar uiteindelijk komt de boodschap toch over. De toon t.o.v. Moslims en Marokkanen is wat dat betreft veel scherper, wat dan ook zorgt voor een een extra bittere nasmaak voor menig Moslim cq Marokkaan die wel zijn/haar best doet. Wanneer deze groep dan via een initiatief een steuntje in de rug krijgt, bellen vrouwen van rond de 50 BNR radio op om collectief de "Moslim-knuffelaars" uit te schelden. Deze vrouwen behoren uiteraard tot de eerste groep, maar op GS kon dit initiatief ook niet op veel genuanceerde reacties rekenen. Ik wil niet zeggen dat er geen mensen van de eerstgenoemde groep hier komen, maar als dat de enige mensen waren hadden wij hier ook niets te zoeken. Zie hier, wij zijn er ook.

Mensen zeggen steeds vaker: "als je het hier niet naar je zin hebt rot je toch op", wat mij nu prikkelt tot een cynische lach jegens de toekomst. Een toekomst waarin juist die landen waar ze vandaan komen economisch er beter aan toe zijn en een toekomst waarin juist de mensen die niet afhankelijk zijn van de Nederlandsche overheid deze vaarwel zeggen.

Dat ik zo denk en af en toe een dikke vinger opsteek naar de mensen die me zien als een uitzondering of een spreekwoordelijke huisnegert, dat maakt me een Hollander en niets anders. *samen dikke vinger opstekend met wat knuffel-autochtone vrienden richting George W*.

I have a huge dong | 14-01-08 | 13:36

@ Doc Damage 14-01-08 @ 13:08

Tofu Dhimmy ziet eruit als een Finse lullensmuller.

LJBrinkhorst | 14-01-08 | 13:23

En wat een naar hooft heeft die gozert... Die is minimaal bi-sexueel volgens mij!

Doc Damage | 14-01-08 | 13:08

Hmm, je kan zeggen wat je wilt over Geert, maar hypocriet is ie in elk geval niet!

Doc Damage | 14-01-08 | 13:00

I have a huge dong 14-01-08 @ 11:03
Je nick nodigt uit tot piemolgrappen maar ondanks dat we een dag verder zijn zal ik het wederom niet doen. Bij het eerst volgende tieten topic gaan we los :-)

Wat dat off side betreft, tsja een echte spits balanceert altijd op het randje van buitenspel denk ik altijd maar.

Ik vond Hotel's posting van 13-01-08 @ 23:17 een hele sterke, ben het er grotendeels mee eens en vind het een goed onderbouwd verhaal. Ook kan ik van Maerlant's scherpe observaties en ditto postings erg waarderen, zelfs al ben ik het in dit geval ernstig met hem oneens. Dat geeft ook niks, zo lang iemand helder denkt en de feiten kent vind ik het prima om elkaar beschaafd in de haren te vliegen. Wél blijf ik het lastig vinden om in geschrevn tekst precies over te brengen hoe ik over dingen denk en vooral als ik refereer naar teksten en ideeën van anderen. Het is erg lastig om een heel boek in een paar zinnen samen te vatten.

Voor wat mijn positie in deze maatschappij betreft ben ik de leeftijd van echte gepassioneerde woede over onrecht voorbij. Ik heb mijzelf maatschappelijk goed neergezet in de afgelopen jaren, ben vrijwel volledig onafhankelijk en dom racisme fascineert mij eerder dan dat het mij raakt. En eerlijk gezegd hoor ik liever het onverholen racisme van de straat dan het subtiele verborgen gesmier van de "betere" klassen. Dat is het mooie van ouder worden, dat je zelfverzekerder wordt, milder en minder kwetsbaar. Ik kan mij die houding gelukkig enigzins veroorloven omdat ik inmiddels niet zo veel meer te bewijzen heb. Domme beledigingen en aanvallen glijden dan vanzelf van je af. Vroeger in de jaren 70, toen wij nog voornamelijk de gebeten hond waren, lag dat wel anders.

Wat mij nog wel stoort is dat je als (semi)allochtoon vaak aangesproken wordt op het gedrag van je land/ras/geloofsgenoten. Op zich begrijp ik die neging wel maar een idioot fenomeen blijft het- Ik heb namelijk helemaal niets te maken met het gros daar van en heb helemaal geen verantwoordelijkheid voor hun gedrag. Nederlanders zijn toch ook niet allemaal collectief verantwoordelijk voor het gedrag van mede-Nederlanders ?
Ik sta mijlenver verwijderd van een zwarte imbeciel die een winkel overvalt. Ik ken hem niet en verwerp totaal wat zo'n figuur doet en voel mij niet in het minst gerelateerd aan en verantwoordelijk voor hem alleen maar omdat wij oorspronkelijk uit hetzelfde land komen.

Bigi Bana Boy | 14-01-08 | 11:45

Dibi is met opzet gearresteerd, om de demo meer aandacht en status te geven.

profitboy666 | 14-01-08 | 11:21

Sikkeneur 14-01-08 @ 10:57

Jij focust op het sociaal-economische, ik zie vooral culturele onoverbrugbare problemen: dat is, denk ik, in een notendop waarin we (o.a.) van elkaar verschillen. Ook voor jou nog een prettige dag.

van Maerlant | 14-01-08 | 11:19

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 17:41

Met verbazing heb ik je discussie met Hoteldebotel (volgens mij de personificatie van de tokman) gelezen. Het is fascinerend om te zien hoe je een plaatsje probeert te bemachtigen, maar er telkens weer off-side wordt gefloten. Tokman hoteldebotel (ik gok een man in de 40, zelf een HBO studie gedaan, ouders analfabeet) zit tussen twee vuren. De slimme en de domme tok. Jij mijn vriend (read my lips) behoort niet tot een van deze twee categorieën. Jij bent en zal altijd een zwarte tok blijven in de ogen van de echte tokman of tokvrouw. Het maakt niet uit hoe kritisch je bent over je allochtone achterban, zelfs als je je als een tictac gedraagt blijf je zwart van binnen. De enige manier om het hart van hoteldetok te winnen is door uit te spreken dat jij minderwaardig bent t.o.v. de tokmannen. Dat tokmans niet weet wie jij bent, wat jij doet en hoeveel je bijdraagt aan de samenleving doet er dan niet toe.

Vergeet niet dat de meerderheid van de tokmannen en tokvrouwen die niet achter maar voor Hirshi Magan stonden haar uiteindelijk ook een enkele vlucht het land uit wilden geven. Wat mij betreft tok je tot je erbij neervalt en negeer je ander getok, want dan en alleen dan ben je zelf daadwerkelijk een tok. Salut.

I have a huge dong | 14-01-08 | 11:03

van Maerlant 14-01-08 @ 10:33
Ik denk dat we het in grote lijnen wel eens met elkaar kunnen zijn waardoor het zo ver heeft kunnen komen. Over 'oplossingen' liggen er (nuance) verschillen.
Groet en een prettige dag verder. *aan het werken slaat*

Sikkeneur | 14-01-08 | 10:57

Ook erg dom trouwens van de politie. Als je ze niet oppakt valt de actie minder op, want de publiciteit is nu wel heel groot.
Zitten er misschien IS-ers bij de Amsterdamse politie??

Overigens vind ik dat de IS helemaal gelijk heeft in deze.

Barry van Hommel | 14-01-08 | 10:56

koerbagh ® 14-01-08 @ 01:22
GodHandKiller 14-01-08 @ 09:35

Graag gedaan en aardig van jullie; geeft het gevoel dat het toch wel de moeite waard is, soms. Op mijn beurt dankuwel daarvoor.

Sikkeneur 14-01-08 @ 09:41

Andere tijden, andere zeden. Met het principe dat iedereen gelijk aan de meet moet kunnen komen is an sich weinig of niets mis. Helaas is het tot dogma en mantra verheven waarna oneigenlijk gebruik, misbruik dus, zijn intrede heeft gedaan. Normaal zou het politieke spel van woord en wederwoord, van afkeuring en goedkeuring, hier zijn corrigerende werk gedaan moeten hebben, maar met de intrede van het multiculturele drama in Europa zijn die wetmatigheden op losse schroeven gezet. Onze maatschappij is niet bestand tegen de beuk die er nu ingezet wordt Sikkeneur, en één en ander is te ver doorgeschoten om nog 'zachtjes' gecorrigeerd te kunnen worden. De polarisatie is allang een feit en het lijkt dat we op een confrontatie afstevenen - ik vermoed dat je dat ook bedoelde. Behalve een enkele onvolwassen relnicht kickt niemand op een confrontatie an sich. Ik vrees dat er geen andere opties meer zijn echter en hoop op een louterend effect. Het ergste dat ons kan overkomen is dat we zo nog 20 jaar zouden aanmodderen. Maar ik dwaal af, en mild gestemd kan je stellen dat ik het met je 'herijking' eens ben.

van Maerlant | 14-01-08 | 10:33

-weggejorist-

phhs | 14-01-08 | 10:07

v Maerlant 13-01-08 @ 22:49
Je nog een antwoord nog schuldig.
Ik heb ooit geleerd dat je op een been niet kunt lopen, dus dat ene biertje moet je maar zien als inleiding.

Ook humor heb je in vele facetten en is de geschreven variant niet mijn gave.
W.b.t. mijn evolutie, ach, daar kan ik zoveel over schrijven, alleen sluit deze niet altijd aan bij de stellige overtuiging die zovele hier op GS aanhangen.
In die zin is het ook iedere keer weer een uitdaging een beetje tegengas te willen geven.
De 'waarheid' kent zovele gezichten met bijbehorende 'fouten'.

De sociaal-democraten van de vorige eeuw mag men niet de credits ontzeggen voor het verbreken van de noodlotskring: "Hoe minder men verdient, hoe minder men koopt. Hoe minder men koopt, hoe groter de werkeloosheid. Hoe groter de werkeloosheid, hoe minder men koopt enz. enz."
De basis van onze welvaartstaat, sociale zekerheidsstelsel, onderwijs, gezondheidszorg etc. tot stand gekomen door arbeiders met een bevlogen geest.
Dat 'we' vervolgens de afgelopen 40 jaar zijn doorgeschoten in een consensus maatschappij verdient geen schoonheidsprijs.
Herijking van verworven rechten en plichten is zeker op zijn plaats, maar ik ben huiverig voor de polarisatieweg die 'we' nu neigen in te slaan.

Sikkeneur | 14-01-08 | 09:41

koerbagh ® 14-01-08 @ 01:22:
het enige positieve dat die hele antiwilders betoging heeft opgeleverd is een interessante & amusante discussie tussen 2 reaguurders. Goed genoeg om mijn allereerste bakje koffie voor deze dag bij op te drinken. Met een glimlach. Dus BBB en v Maerlant: steek die bos veren maar in de digitale anjer. :)

GodHandKiller | 14-01-08 | 09:35

Mooi gif'je, kunnen zeker geen photoshop betalen?

Imallin | 14-01-08 | 09:00

Tofu Dibi?
En wat is zijn echte naam?

Devlaam | 14-01-08 | 08:53

Wat links heel goed kan is niet inhoudelijk ingaan op problematiek en vervolgens een oppervlakkig tegengeluid geven. Als men de burger wil overtuigen van Wilders' ongelijk moeten ze het debat aangaan en met overduidelijke tegenargumenten aankomen. Maar tot nog toe is er niet 1 goed argument of feit getoond die het ongelijk van Geert bewijst. Ze zijn er, believe you me, maar of links zo slim is ze te vinden...

Eagle_Eye | 14-01-08 | 08:28


public figure !

zazkia | 14-01-08 | 05:08

Wij wonen al jaren in een lichte dictatuur, we mogen alles zeggen in Nederland als een ander het maar niet hoort.

Hollandsche kaaskop | 14-01-08 | 02:31

Mag ik de heren v Maerlant en Bigi in elk geval bedanken voor amusant draadje en behoorlijk goed gevoerde discussie (inclusief de steekjes onder water en flames, die door beiden ook manmoedig werden gepareerd zonder vervelend te worden). En dan durven er lieden te spreken van "ethisch besef van een pinda". Kokosnoten en macadamia's komen eerder in aanmerking.
Verder hebben Wilders en de Internationaal Socialisten natuurlijk het volste recht elkaar met woord te bestrijden en elkaar dat recht ook te gunnen waarbij gezegd moet dat het nergens inhoudelijk is geworden en dat is wel jammer.
Maar dat werd door het draadje hierboven wel gecompenseerd. Merci.

koerbagh ® | 14-01-08 | 01:22

*blijft nog even in het Bigi kamp hangen*

vander F | 13-01-08 | 23:44

Hey Bigi, alles goed?

De God van Empel | 13-01-08 | 23:30

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 22:36
Bigi, je ziet het allemaal veel te somber in. Nederland is een prachtland, en 1 van de meest beschaafde landen in de wereld. Natuurlijk zijn ook hier wel wat dissidenten, maar als je wel eens in het buitenland bent geweest dan weet je dat 90% van deze wereld dagelijks droomt van een leven zoals wij dat hier hebben!

Met de moraal is verder weinig mis en kan makkelijk met wat disciplinaire maatregelen weer wat opgevijzeld worden. Dat zal ook wel weer eens gebeuren als het bijvoorbeeld economisch weer wat minder gaat. Als de cultuur van de onderklasse de leidende cultuur is geworden dan heeft dit ons in ieder geval geen windeieren opgeleverd. De welvaart wereldwijd is door deze cultuurmentaliteit van creativiteit, uitbundigheid, innovatie- en expansiedrift en zelfontwikkeling, enorm toegenomen.

De moraal is nog nooit zo verheven geweest als in deze tijd. Kijk naar onze sociale systemen, de mensenrechten, de scheiding van kerk en staat en alle bekende beschavingsfenomenen. Alles zit diep ingebed in een cultuur van humanisme, waardoor voor het eerst in de menselijke geschiedenis de arbeidersklasse de toon mede aan geeft in onze samenlevingen. Honderden miljoenen arbeiders die hiervan hebben geprofiteerd en honderden miljoenen arbeiders in derde wereld landen die door deze zelfde mentaliteit op dit ook mogen meegaan in de vaart der volkeren.

De cultuur van de arbeider, onderklasse of de jan met de pet heeft nog nooit zovelen gezegend in zo'n wervelende storm van welvaart en vooruitgang als in deze historische tijden. En die tendes is nog lang niet gestopt. Zelfs een kredietcrisis in Amerika kan dit niet meer stoppen. Wel een groot gevaar voor de wereldwijde menselijke vooruitgang is de invoering van hele groepen moslims die onze beschaving trachten te vernietigen uit pure afgunst en haat voor ons succes en hun falen. Je mag hopen dat de jouw verfoeide onderklasse-cultuur jouw hachje komt redden, want anders heb jij binnenkort geen boek meer om in te lezen!

Verder ben ik blij dat ik mijn kinderen nu ook naar de tennisbaan of golfclub kan sturen, en dat ik mijn hoed niet meer hoef af te nemen voor de notaris of onderwijzer. Tevens kan nu ook ik mijn kinderen naar de beste universiteiten van de wereld sturen of kan ik ze een goed vak laten leren. Dankzij de emancipatie van de arbeider heeft iedereen nu dezelfde kansen om boven zichzelf uit te stijgen. Korom Bigi, lang leve de coca-cola cultuur, de spycegirls, de rock and roll en de spijkerbroek, want sinds de arbeiderscultuur leidend is geworden gaat de wereld er op vooruit.

hoteldebotel | 13-01-08 | 23:17

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 22:53

Dàt denk ik ook, dat we er niet uitraken - en dààrover zijn we het eens. Wees toch eens zelfkritisch BBB, theoretisch zou het moeten kunnen. Het ligt er een beetje dik op hoe je het culpabiliseren van de 'meute' tot stijlfiguur verheven hebt, als een rode loper om vanuit die gemakkelijke entree (wie op GS gaat je nu terugfluiten als je tokkies stigmatiseert?) je voorspelbare punt te maken. Je punt is dan dat superieure Nederlandse staatsbestel beschermd moet worden voor revanchistische tokkies - terwijl het net die 'tokkies' zijn die bescherming tegenover die voor hen ongelooflijk hardvochtige maatschappij verdienen, en dat door jou zo beaat aanbeden maatschappijmodel allang, bij wijze van spreken op eBay staat, vandaag, voor de hoogste bieder, Europa, morgen... Dat maakt van je, uiteindelijk, alle maatschappijkritiek ten spijt, een downplayer. Slaap ze ook.

v Maerlant | 13-01-08 | 23:07

eist hij = eist hij niet

Rabarberke | 13-01-08 | 23:00

@paintinred

Je projecteert je ervaringen uit het ouderlijk huis op internet. Ga even een eind rukken of zo.

@robin hood

Oh doe je bij gebrek aan munitie een beroep op mijn welwillendheid?

Als een krant iemand ten onrechet aanvalt, waarom eist hij dan bij bewezen onschuld of desnoods onbewezen schuld gewoon rectificatie?

Rabarberke | 13-01-08 | 22:59

Smerig links uitschot is het, en dat is een kamerlid. Groen Links, is Extreem Links.

hetwordniets | 13-01-08 | 22:53

v Maerlant 13-01-08 @ 22:31
Ik denk dat we er niet gaan uitkomen vanavond. Toch respekt van deze kant. Ook al ben ik het fundamenteel met je oneens, je komt tenminste met goed onderbouwde stellingen en dat onderscheidt je van de brallende massa.
Vandaag wilde ik een keer niet meegaan in piemolgrappen, hoe leuk ik die ook normaal gesproken vind omdat het een onderwerp is wat mij echt aan het hart gaat.
Ik wil nog één ding kwijt en dat is dat ik "ze" niet als daders zie maar wel als een op hol geslagen meute. Uiteindelijk betalen ze net zoals altijd zelf de prijs. Kijk in een willekeurige probleembuurt rond en zie hoe rampzalig 40 jaar "vrijheid" heeft uitgepakt. Hele generaties die het begrip betaalde arbeid niet kennen, alcoholisme, huiselijk geweld, affijn ik heb het allemaal al een keer gezegd. De daders van toen zitten momenteel met hun dikke linkse reet op het pluche en ik kan niet wachten tot ze met pensioen gaan. Overigens heb ik niet zo zeer het wiel uitgevonden maar zie ik overal om mij heen mensen tot het inzicht komen dat we te ver zijn gegaan met zijn allen. Kijk alleen maar naar Balkenende. Ik vind het mooi voor vanavond. Morgen weer piemolgrappen. Slaap ze straks.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 22:53

Sikkeneur 13-01-08 @ 22:41

Tja, de waarheid heeft zijn rechten... over één biertje durf ik geen garanties verstrekken hoor, het gaat wel degelijk om meerdere biertjes, waarbij je, als je in een café bent aanbeland, je glas moet bewaken alsof het je geliefde is -dat is het tenslotte ook wel wat. Zo weet je zeker dat ze het niet kunnen spoelen en drink je die tweede, die derde, die vierde... lekker schmutzig.

Van die humor van je heb ik nog niet veel mogen opvangen. Beschaafd ben je wel, en ach, mekaar uitsluiten doen ze niet. Hoe dan ook heb ik je best graag, er zit alleen zo weinig evolutie in je, dat ik je verdenk van door je ma of pa te zijn aangestoken met een partijkaart. Netjes oprollen en rectaal inbrengen bij de dader in kwestie. Over dat socialisme bomen we later wel eens - maar om je voor teleurstellingen te behoeden: een 'socialist' ben ik zeker niet, daarvoor is Liz me te lief.
-
CoffeePatch 13-01-08 @ 22:42

Ik ben oneliners van je gewoon, maar kan dit tothepointe stukje van je wel smaken. Het mag gerust wat meer zijn van dat.

v Maerlant | 13-01-08 | 22:49

@Rabarberke 13-01-08 @ 22:42
Heb je weer alle moed bij elkaar gezopen.
Om weer verder te gaan met je zielige vetoning.

paintitred | 13-01-08 | 22:48

@ Rabarberke
Als vrouwen onder elkaar (doos!) kan je toch best wel toegeven dat sommige hoernalisten er gewoon op uit zijn om iemand finaal af te maken. Ik noem maar een Joep Dohmen? Hier niet onbekend, bij de PVV ook niet, bij mij ook niet. Ik krijg nog nachtmerries van de man als ik eraan terugdenk.

Robin Hood | 13-01-08 | 22:44

de honden blaffen... 13-01-08 @ 22:40
op mensen als Fortuyn en Wilders stemmen.
Die zullen eerder op de PVDA stemmen.

de honden blaffen... | 13-01-08 | 22:43

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 22:30
Ik denk dat je het te elitair benadert en vanuit die opstelling een veel te grote groep kwalificeert als Tokkies. Bovendien is de wat minder geschoolde Nederlander beslist niet achterlijk en ziet hij wel degelijk wat de "elite" uitspookt.
En voorbeeld doet soms volgen.

CoffeePatch | 13-01-08 | 22:42

@robin hood

Nee knul, behoudens de volkskrant -een krant die ook schrijft over mishandelingen van gevangenen door nederlandse soldaten vlak voor de verkiezingen- een krant die nooit zijn bronnen checkt, omdat de hoofdredactie vindt dat daar niet altijd tijd voor is, schreef elke krant negatief over hem. Na het artikel in de Volkskrant publiceerden kranten in Limburg een artikel die dat kutartikeltje uit de Azijnbode helemaal onderuit haalde.

Ik zie nog steeds een oplichter en een potentiele vrouwenmishandelaar die zijn misstappen goed buiten de rechtbank heeft weten te houden. Ben benieuwd wat dat gekost heeft.

Rabarberke | 13-01-08 | 22:42

Robin Hood 13-01-08 @ 22:30
Excuus, behoorde aan fuckje gericht te zijn.

v Maerlant 13-01-08 @ 22:31
I.t.t. mijn nick heb ik humor, alleen zo weinig verloren momenten.
U bent wel straf op dreef vanavond, moet toch eens zo'n biertje bij je komen drinken.

Sikkeneur | 13-01-08 | 22:41

Het is natuurlijk smerig om te suggereren (zoals de elite doet) dat alleen laagopgeleiden

de honden blaffen... | 13-01-08 | 22:40

de honden blaffen... 13-01-08 @ 22:30
Hehehe, je bedoelt die met SIR Mick Jagger in de band zit ?

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 22:39

@ Rabarberke
En daar ga je wederom de fout in: ik heb er namelijk geen enkel belang bij om hem te verdedigen. Dit raakt mij niet, anders dan dat een onschuldig man gebukt gaat onder een zee van delicten die hij niet begaan heeft, maar slechts voortkomen uit rancune van een gestoord wijf.

Hij weet dat, zijn familie weet dat, Geert weet dat, de andere PVV-Kamerleden weten dat, nog veel meer andere mensen weten dat, de media weten het zelfs en ik weet dat. Als jij liever kortichtig wil blijven in al je haat en onrecht jegens Graus, dan hoop ik dat je daar gelukkig mee wordt. Dion is onschuldig en daarmee basta.

Robin Hood | 13-01-08 | 22:38

@robin hood

Van wikipedia een leuke quote:

".... Op maandag 29 januari schrijven genoemde Limburgse kranten echter dat Graus selectief is omgegaan met de benadering van oud-relaties, ex-collega's en schuldeisers. Tegenover de media bezweren enkele oud-werkgevers dat zij niets terugnemen van hun beschuldigingen over door Graus verzonnen klantenbezoeken. Ook hebben enkele schuldeisers volgens de kranten nooit van Graus een verzoek ontvangen voor een 'gunstige verklaring'."

I rest my case. De man is gewoon corrupt tot op het bot. Die rehabilitatie was een schijnvertoning.

Welke journalist zoekt die ex-vrouw eens op?

Rabarberke | 13-01-08 | 22:38

hoteldebotel 13-01-08 @ 22:23
Het zijn niet alleen de allochtonen die voor de ontsporing en verhuftering van de maatschappij hebben gezorgd. Wij Nederlanders, als ik mijzelf daartoe mag rekenen, hebben net zo goed alle fatsoen, normen en waarden overboord gezet. En dat is de schuld van die linkse babyboomers uit de jaren 60. Ik ben daar echt van overtuigd. Let wel, ik heb het over de elite van toen. Ik zeg ook niet dat de maatschappelijke voorhoede het per definitie altijd bij het juiste eind heeft, ik stel alleen vast dat de cultuur van de straat op dit moment de heersende norm is. We weten allemaal wat een puinhoop het is in Nederland en hoe fijn we allemaal met elkaar omgaan hier. De jaren 50 terug is weer het andere uiterste maar dat onze maatschappij en morele herijking nodig heeft staat voor mij vast.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 22:36

Door alle volksmensen weg te zetten als Tokkies doe je ze te kort. Zo wek je de indruk dat je denkt dat iedere groenvoorzieningmedewerker of bouwvakker asociaal is. Dat is niet zo. Vaak heb je meer aan dat soort mensen als er problemen zijn dan aan de gemiddelde volgevreten partijbobo van welke establishmentpartij dan ook.

Jeremia | 13-01-08 | 22:33

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 22:19

Wat ben je toch een oude, vermoeide, voorbijgestreefde negert, would be Bigi Bana Boy. Al vijftig jaar geleden (was je toen ook al zo inleggitent, haha?) zijn we er - met het fiasco van het biefstukkensocialisme al achtergekomen dat er iets hapert aan die piramide van Maslow - maar nu heeft BBB Dalrymple gelezen - hou je vast jongens, zijn inzichten nemen je nu mee naar de diepste diepten van, eh, het Ijsselmeer. Het is de teloorgang van onze sociale cohesie die aan de basis ligt van onze malaise nu, en jij slaagt erin om de slachtoffers van dit fenomeen als daders aan te duiden die hun smoelwerk moeten houden. Proef ik daar zwart racisme? Ruik ik het zweet van de angstige zwarte die niet weet hoe snel genoeg 'de elite' naar de mond te praten in de hoop erbij te mogen horen? Nou joh, maak je geen illusies. Als niemand ze kan horen fluisteren ze elkaar toe dat je beter een knoop in je piet in plaats van in die das had gelegd.
-
Sikkeneur 13-01-08 @ 22:21

Vraag dat eens aan Bottehond op een verloren moment, wordt lachen als je niets beter te doen hebt.

v Maerlant | 13-01-08 | 22:31

Speciaal voor de elite:(voor straf 100 keer draaien(keihard))
SALT OF THE EARTH
M. Jagger/K. Richards)

Let's drink to the hard working people
Let's drink to the lowly of birth
Raise your glass to the good and the evil
Let's drink to the salt of the earth

Say a prayer for the common foot soldier
Spare a thought for his back breaking work
Say a prayer for his wife and his children
Who burn the fires and who still till the earth

And when I search a faceless crowd
A swirling mass of gray and black and white
They don't look real to me
In fact, they look so strange

Raise your glass to the hard working people
Let's drink to the uncounted heads
Let's think of the wavering millions
Who need leaders but get gamblers instead

Spare a thought for the stay-at-home voter
His empty eyes gaze at strange beauty shows
And a parade of the gray suited grafters
A choice of cancer or polio

And when I look in the faceless crowd
A swirling mass of grays and black and white
They don't look real to me
Or don't they look so strange

Let's drink to the hard working people
Let's think of the lowly of birth
Spare a thought for the rag taggy people
Let's drink to the salt of the earth

Let's drink to the hard working people
Let's drink to the salt of the earth
Let's drink to the two thousand million
Let's think of the humble of birth

Lets raise our drink
To the salt of the earth
Lets raise our drink
To the salt of the earth.......
BEGGARS BANQUET

de honden blaffen... | 13-01-08 | 22:30

@ Sikkeneur
Ik heb nooit iets geschreven over Hans vd Spek. Zorg dat je de goede voor je hebt, dude.

Robin Hood | 13-01-08 | 22:30

CoffeePatch 13-01-08 @ 22:16
Hehe, ja dat is een goeie. Maar ik blijf het gevoel houden dat hij en ik langs elkaar heen lullen. Dat of ik niet goed overbreng wat ik bedoel of dat hij niet helemaal begrijpt wat ik wil zeggen. Ik wil niet in herhalingen vallen maar ik kijk helemaal niet neer op de laagste sociale klassen maar heb alleen de schurft aan schreeuwende eenvoudigen van geest die na Pim meenden dat zij nu ook alles mochten zeggen wat ze dachten. Punt één begrepen ze waarschijnlijk geen reet van wat Pim eigenlijk allemaal heeft gezegd. Punt twee had Pim een iets anders ontwikkelingsniveau dan zijn electoraat en tot slot was de man om de donder geen eenvoudige domme racist zoals een hoop van zijn aanhang. Voor Pim was ik geen sekonde bang, voor dat rioolgeteisem dat hem ten onrechte claimde wel. Geen grotere kloof dan tussen de verfijnde, intelligente en smaakvolle dandy Pim Fortuijn en de Flodders die op hem stemden, Voor iemand als Jan Marijnissen heb ik een diep respekt. Van de fabrieksvloer tot een gevreesde en gerespekteerde debater in het hoogste orgaan van het land. Niet dat ik zijn ideeën deel maar voor zijn zelfontwikkeling heb ik het grootste respekt.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 22:30

@robin hood

Leuk dat je Graus kent en dus een persoonlijk belang hebt om hem te verdedigen hier. Ik dacht al - waarom is die robin hood zo fanatiek pro-Graus. Een vriendje.... Ik lees in de Volkskrant dat een aantal beschuldigingen gewoon waar zijn. En dat hij niet vervolgd is betekent nog niet dat het niet gebeurd is. Waarom zou iemand zes aangiftes aan zijn broek krijgen? Pesterij? Zag men niet in dat men na de 3e aangifte geen kans maakte? Moest er een 4e, 5e en 6e volgen?

Feit is dat een politicus van onbesproken gedrag moet zijn. En Graus is aangeschoten wild - en niet zo'n beetje ook.

We weten dat ie niet betaald heeft, dat een keukenboer 'm niet meer zou leveren als hij een nieuwe keuken bestelde, dat hij een aantal bezoeken die hij declareerde niet had afgelegd (dat is volgens mij hetzelfde als teveel km's declareren, maar wie ben ik) en dat er wel degelijk betalingsachterstanden zijn geweest.

't Is maar hoe je het wil lezen: als een holmaatje van Graus of als een kritische beschouwer die van mening dat bij een volksvertegenwoordiger het net even anders is dan bij een gewone burger: een volksvertegenwoordiger waar twijfel over is gerezen moet alle twijfel weg kunnen nemen. Graus heeft dat maar half gedaan. En over de zwaarste beschuldigingen weten we alleen dat het OM het bewijs niet rond dacht te kunnen krijgen. En dat betekent alleen maar dat de beste man niet vervolgd wordt voor iets dat hij best gepleegd heeft kunnen hebben. Beter was ie wel vervolgd en was hij vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. Nu lijkt het er op alsof het OM zes aangiftes laat liggen omdat hij niet alleen holmaatjes op Geenstijl heeft, maar ook een paar bij justitie.

Rabarberke | 13-01-08 | 22:29

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 22:04
Er is toch ook wel wat meer aan de hand dan de Spicegirl cultuur, binnen het rijk der onderklasse. Bovendien geloof ik heilig dat het wereldvreemde wensdenken van onze huidige "elites" veel en veel gevaarlijker is, dan de cultuur van de onderklasse zoals jij die noemt. Die zognd. moraal vervaging waar jij op doelt is van alle tijden geeft juist voeding aan het succes van onze welvaart. Weer terug het jaren 50-stramien in zal deze wereld ook niet verder helpen. Bovendien is de moraal en sensitiviteit van de arbeider nog net even wat verhevener en genuanceerder dan die van de Terpstras, of Vogelaars.

Bigi, je bedoelt het vast goed, maar je staat volkomen met lege handen. Types als jouw praten liever over mensen dan met mensen. Je zult je dan ook je hele leven blijven verbazen hoe deze wereld toch maar door blijft draaien, ondanks de gekte van de massas. Dat is dezelfde denkfout van alle tijden door de ware onderklasses in de samenlevingen: de "elites"!

hoteldebotel | 13-01-08 | 22:23

v Maerlant 13-01-08 @ 22:04
Ik kwam last weer een spotprent van Albert Hahn tegen:

De gristelijke arbeider: "Mijn kindren lijden gebrek, zij hebben honger dominee

De dominee: "O broeder, de sociaal-democrate zijn zoo gemeen. Zij willen pressie uitoefenen op de overheid"!"

De gristelijke arbeider:"Maar wij hebben geen kleeren, geen schoeisel meer!"

De dominee: " O broeder, de sociaal-democraten zijn zoo slecht. Zij zijn voor de vaccinatie en tegen het koningshuis. Laat af van hen!

Schuil er dan toch diep in je een socialist?

Sikkeneur | 13-01-08 | 22:21

v Maerlant 13-01-08 @ 22:04
Je hebt geen idee waar ik vandaan kom en hoe goed ik die kringen ken die je net noemt. Mijn overtuiging is juist dat eenvoudige mensen zich vroeger probeerden te ontwikkelen en probeerden te verheffen waar nu de bevoorrechte klasse zich naar beneden toe aanpast. Ik noem als voorbeelden van de eersten Thatcher en John Major (nl.wikipedia.org/wiki/John_Major) die beiden van bescheiden afkomst waren en als voorbeeld van de laatsten Tony Blair die wél van een "goede" afkomst was en er alles aandeed om maar vooral als gewone jongen over te komen. Dát is wat er mis is gegaan in het Westen de afgelopen decennia, met dank aan links. De onderklasse is ten onder gegaan aan het overboord zetten van alle sociale conventies en regels.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 22:19

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 21:25
Ik denk dat je "Belg steekt Nederlander neer"op NN beter kunt veranderen in "Belg maakt Nederlander af"op GS.

CoffeePatch | 13-01-08 | 22:16

Zolang Geert niet zorgeloos door kanaleneiland kan wandelen, mogen ze van mij alle 141 2ekamerleden oppakken die hier mede schuldig aan zijn.

fris4ever | 13-01-08 | 22:08

Robin Hood 13-01-08 @ 19:59
Hoe met ik dit rijmen met je opmerking over Hans vd Spek?
Hypocrisie?

Sikkeneur | 13-01-08 | 22:05

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 21:53

Misschien vind ik je helemaal niet aimabel. Misschien vind ik iemand die de mensen die altijd de schokken opvangen, die in de eerste vuurlinie liggen als het oorlog is, die als eersten getroffen worden door onheil en als laatsten profiteren van voorspoed, iemand die die mensen over één kam scheert en wegzet bij het groot vuil, misschien vind ik zo iemand helemaal niet zo aimabel, maar misschien eerder een omhooggevallen verwaande zak, die wat flutgedachten produceert en daarmee nog zichtbaar opgetogen is ook. Jij weet geen ruk van het werkelijke leven vriend, en je bent er nog trots op ook. Als je er ook maar iets van begreep, dan zou je warmte en sympathie voelen voor al die incongitici die dagelijks met hun handen in de aarde staan te woelen en aan die strijd om den dagelijksen boterham van die simpel verwoorde, maar soms ontzettend diepe inzichten hebben overgehouden. Maar wat een servetring is weten ze niet, dus zijn het tokkies. Seut. Spast. Snob.

v Maerlant | 13-01-08 | 22:04

hoteldebotel 13-01-08 @ 21:53
Je hebt gelijk in een hoop dingen die je zegt. Het is zeker zo dat elites eeuwenlang de massa's misbruikt hebben. Als je de tijd hebt zou ik je echt willen aanraden Dalrymple's "our culture, or what's left of it" willen aanraden. Om een lang verhaal kort te maken gaat het er over dat intellectuele (links/liberale) elite's door alle taboes en maatschappelijke regels overboord te zetten voor een totale ontwrichting bij de onderklasse hebben gezorgd. Een maatschappelijke klasse die, anders dan diezelfde elite, de vrijheid niet aankon en ontspoorde. En dat zie je inderdaad in het Westen, een onderklasse waar werkeloosheid, alcoholisme, (huiselijk) geweld, echtscheidingen en éénoudergezinnen aan de orde van de dag zijn.
Zaken die je dagelijks ook in NL om je heen ziet gebeuren.
Verder stelt hij dat waar eerst de onderklasse omhoog keek voor voorbeelden tegenwoordig de cultuur van diezelfde groep de toon zet. En het is waar, kijk maar naar de populaire cultuur. Het is Beckham, de Spice girls en ander white trash die tegenwoordig als voorbeeld gelden. Net als piercings, tatoeages enz enz.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 22:04

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 21:23
Wat bedoel je met de cultuur van de onderklasse? Ik denk dat jij je hele bestaansrecht hier in Nederland aan de zognd. onderklasse te danken hebt. Bovendien denk ik dat je die zognd. onderklasse aardig onderschat.

Verder is er nogal wat bloed gevloeid om die zognd. onderklasse van jouw uiteindelijk een eigen stem te kunnen geven, ipv ze ongegeneerd uit te buiten en als kannonvoer in te lijfen door die zognd. elites van jouw. Je zou je hoed moeten afnemen voor de arbeider, ipv er zo denigrerend van af te doen.

Het volk rules nog steeds in onze samenleving en daardoor kan het volk zich mobiliseren en leiders naar voren brengen die hun rechten beschermen. Ode aan de onderklasse want aan hun bloed, zweet en nijver dank ik mijn vrijheid. Iedereen die de onderklasse beliegt en verraad, zoals het bij de huidige elites weer bon ton is, zal mij en met mij miljoenen anderen tegen zich krijgen.

Ik zou zeggen daal eens af naar de krochten der aarde om de onderklasse van jouw eens te woord te staan als je durft, en leer eens werkelijk iets over maatschappij en cultuur, ipv met je arrogante neus in de boeken te duiken!

hoteldebotel | 13-01-08 | 21:53

v Maerlant 13-01-08 @ 21:37
Zo kennen we onze Vlaamse militanten weer.
Vanwaar je vijandigheid tegen iemand zo aimabel als ondergetekende ?

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 21:53

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 21:25

Ik zie niet in waarom ik m'n toevlucht zou nemen tot een stuk staal als ik je zo omver kan blaffen. Moest je je irl een waardiger gesprekspartner tonen dan ivt, dan zou ik je meetronen naar een volks café, ik zou je ons gezellschap leren waarderen tot je paars poept van verlegenheid omwille van de quatch die je hier zoal neerplempt omtrent den gewonen mensch, ik zou je de truukjes van het betere bierdrinken leren (momenteel trotse verzwelger van een Rochefort 8°), ik zou je stomdronken en naakt afzetten aan de grens, de beambten zouden je dadelijk herkennen aan je verfrommelde geval en je veilig thuisbrengen zoals zo vaak. O ja, elites, jeweetwel, je clubje, schrijf je *kuch* zonder aanhalingsteken. Graag gedaan.

v Maerlant | 13-01-08 | 21:37

"Belg steekt Nederlander neer"op NN.
Zou ik te ver zijn gegaan met v Maerlant ?

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 21:25

@ BASinnic 13-01-08 @ 21:04 hahahhahahha ROFLOL. Ga een boek schrijven. Het geheime dagboek van BASinnic ofzo.

pronto | 13-01-08 | 21:25

Kudo's voor reactie Wilders!

Patrick Bateman | 13-01-08 | 21:23

de honden blaffen... 13-01-08 @ 20:39
Ik begrijp je afkeer daarvan. En het is zo zeker zo dat elite's zich uitermate zelfgenoegd kunnen gedragen. Daar hebben vooral bij de PvdA schitterende voorbeelden van gezien. Er zit uiteraard een groot spanningsveld tussen elite's en massa's. Toch maak ik mij ernstig zorgen als ik zie dat de cultuur van de onderklasse zolangzamerhand de dienst uitmaakt. Dat lijkt mij nog altijd de slechtste van de twee kwaden.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 21:23

Ik kan die vergadering van de GL lijstcommissie, zo'n jaar of twee geleden, helemaal voor mij zien.
Nadat de usual suspects, partijtijgers en slijmballen allemaal hun plekje op de lijst hebben gekregen zien ze dat ze nog 1 plekje over hebben.. CV's door nemen en iemand zoeken met ervaring en kennis? Nee, dat is te makkelijk. "We moeten een echte jongere hebben" klinkt het. "Nog meer allochtonen!" klinkt het uit een andere hoek. Dan gaat de bel. De mensen vallen stil als Femke de deur opent. En daar dient zich de oplossing aan als door een hogere macht gezonden. "Uw bestelling van 5 pizza's?" zegt Tofik Dibi in de deuropening.

BASinnic | 13-01-08 | 21:04

@Rabarberke
Het wordt tijd dat ik me ook eens ga mengen in de discussie.
Ik zal het kort houden: ge zwetst, muil houden!

ronflon | 13-01-08 | 21:00

@ Jeremia 16:33
Nou ik kende deze knul alleen als jongste kamerlid, maar hij gaat echt niet in aanzien omhoog bij mij. Eerder zakt ie tot het absolute nulpunt.
Kamerleden die tegen kamerleden gaan demonstreren. Het moet toch ook niet gekker worden in deze bananenrepubliek.

BeunDeHaas | 13-01-08 | 20:54

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 20:27
Enfin, maar om bij het onderwerp te blijven: mijn mening is dat de internationale gewoon op de dam moeten kunnen demonstreren tegen Wilders, al zijn de posters die ze uitdelen nogal bout.

En die Dibi onderschrijft de vooroordelen die over GL bestaan. Het is een partij met enkele gevaarlijk actieve leden, die niet vies zijn om vuile handen te maken. Wat als de PVV-medewerkers inenen op de dam temidden van Blood & honour posters uitdeelden tegen Femke Halsema? Het land zou te klein zijn!

hoteldebotel | 13-01-08 | 20:40

Chapeau dat Wilders Art. 7 GW ook weet te hanteren voor zijn opponenten.
Wel jammer dat hij hun mening abject en te walgelijk voor woorden vindt, maar dat is ook een mening.

Sikkeneur | 13-01-08 | 20:39

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 20:24
Wat mij stoort is dat mensen die op politici stemmen die zich tegen de huidige elite keren door diezelfde elite consequent als debielen en tokkies afgeschilderd worden.

de honden blaffen... | 13-01-08 | 20:39

Elisabeth2 13-01-08 @ 20:11
Nou die sokken aan was geen succes hoor. Maar misschien had het geholpen als ik schone had aangetrokken. Ik had iets gelezen over feromonen enzo maar de praktijk bleek weerbarstiger dan de theoie zoals altijd. Affijn misschien wil je het wel helemaal niet weten maar ik wilde het je toch nog ff vertellen.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 20:31

hoteldebotel 13-01-08 @ 20:22
Goeie post.
"Overigens zie ik tussen die arbeiders of tokkies helaas maar weinig buitenlanders die dit zelfde werk doen, terwijl ze wel overal om mij heen wonen. Dat zijn dan wel weer dingen die sterk in het oog vallen. Let ook maar eens op hoeveel buitenlanders er rond 7 of 8 uur smorgens op het treinstation staan tussen de werkende mensen. Je kunt ze op een hand tellen en die dingen beginnen steeds meer op te vallen, zelfs bij de tokkies."
Met dit argument kwam B.B.B. zelf toen ik een topic over files stelde "dat de massale immigratie van de afgelopen decennia" mede oorzaak van de files is.
Misschien dat hij zich dat nog herinnert?

de honden blaffen... | 13-01-08 | 20:30

hoteldebotel 13-01-08 @ 20:22
Ik ben blij je comment, echt waar. Was even bang dat het de verkeerde kant op ging. Ik vind email en forums zoals GS ergens gemankeerde communicatiemiddelen omdat de non-verbale kant ontbreekt en dingen als ironie e.d soms totaal niet overkomen. Ik ben nogal een Mr Happyface in het echte leven en merk vaak genoeg dat dingen somd heel anders overkomen dan ik ze bedoel.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 20:27

de honden blaffen... 13-01-08 @ 19:57
Zeker en wat een feest werd het direkt na de Franse revolutie he ?
Wil je niet vergeten dat het land pas weer iets ging voorstellen toen er min of meer een nieuwe elite voor in de plaats kwam ? Of geloof je echt in de Franse broederschap en gelijkheid ? Kijk ik vind jullie pleidooi voor de massa echt hartverwarmend hoor maar wat er van komt als je het vee aan de macht laat komen hebben we gezien in Hitler Duitsland en in communistisch Rusland.
Ik ben dat geschop richting vermeende elitie's beu. Er is niets mis met een elite die de richting aanwijst.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 20:24

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 19:51
Ok, dat is fair en wat mij betreft wil ik je graag waarderen voor je werkzaamheden en dat neem ik dan maar aan voor waar. Maar als jij je zo vooringenomen opstelt dan doe ik dat ook. Dat zul je dan wel dagelijks ervaren neem ik aan. Verder heb ik helaas niet zoveel tijd om te lezen, en ben ik blij als ik door mijn krantje heen kom.

Inderdaad doet niet iedereen zijn best in deze maastchappij, maar ondanks de vele slechte voorbeelden zijn er ook iedere dag vele mensen die iedere week weer gewoon huizen bouwen, wegen onderhouden en plantsoenen netjes houden, en die van levensbelang zijn zijn voor deze maatschappij. Vaak zijn dit de zognd. tokkies. Niet iedereen wordt geboren met dezelfde kansen of vermogens, maar ik vind het een voorrecht van onze samenleving dat met name deze mensen een mening mogen hebben, want dat is het beetje waardering waar ze op zijn minst recht op hebben. Hun mening is even belangrijk als die van Beatrix in mijn ogen!

Overigens zie ik tussen die arbeiders of tokkies helaas maar weinig buitenlanders die dit zelfde werk doen, terwijl ze wel overal om mij heen wonen. Dat zijn dan wel weer dingen die sterk in het oog vallen. Let ook maar eens op hoeveel buitenlanders er rond 7 of 8 uur smorgens op het treinstation staan tussen de werkende mensen. Je kunt ze op een hand tellen en die dingen beginnen steeds meer op te vallen, zelfs bij de tokkies. Gelukkig ben jij een uitzondering op dit verschijnsel, en met jouw gelukkig ook vele andere buitenlanders.

Maar afsluitend weet ik nog wel andere groepen dan de tokkies die zich meer gedeisd zouden moeten houden als het om domme meningen gaat, die bovendien onze samenlevingen onevenredig belasten met hun aanwezigheid!

hoteldebotel | 13-01-08 | 20:22

@Robin Hood@19:59,
Dat kan ik me voorstellen. Als je er zelf dicht op hebt gezeten of er gewoon veel meer van / over weet.
Wij moeten idd afgaan op wat we uit diverse media vernemen, en dat is vaak verkleurd, en daar valt moeilijk achter te komen wat nou precies de echte waarheid is.

fuckje | 13-01-08 | 20:19

@ Superjan
Ik heb er nog niets over gezien, maar dat komt waarschijnlijk voornamelijk doordat ik al een week met griep op bed lig en ik de tv niet aan gehad heb. Gaat vandaag eindelijk weer een beetje beter en zoals je hebt kunnen zien, heb ik gelijk mn handen weer vol gehad ;)
Jammer dat MV zo druk is, genoeg mogelijkheden voor nieuwe stukken!

Robin Hood | 13-01-08 | 20:19

Als hij die pamfletten zelf heeft geschreven dan zullen ze ook wel stikken van de spelfouten.

btw @ Rabarberke : Dion Graus is een debiel. Maar niet veroordeeld en dus een onschuldige debiel.

fc vinkenslag | 13-01-08 | 20:19

Elisabeth2 13-01-08 @ 20:11
Ja, jij bent ook van koninklijke bloede, je voelt de bui al hangen zeker?

de honden blaffen... | 13-01-08 | 20:18

@superjan 13-01-08 @ 20:06
Ja, vanmiddag bij buitenhof, Bos wilde er nog niets over kwijt voordat het onderzoek was afgerond. Je weet toch, geen mening en zo'n smerige "grin" trekkende smoel.

paintitred | 13-01-08 | 20:13

de honden blaffen... 13-01-08 @ 19:57
De Marie Antoinettes die daar hun hoofd verloren waren domme geldverslindende wezens. Bigi is waarschijnlijk uit een hele goede zwarte familie gekomen en uitgegroeid tot iemand die arrogant mag wezen en zich mag scharen tot de 1-2% van de NL bevolking die redelijk nadenkt.

Elisabeth2 | 13-01-08 | 20:11

@auke> kom kom, zo erg is het nu ook weer niet.

superjan | 13-01-08 | 20:08

Tofik laat zien dat een stagiaire als hij nog veel moet leren. Van Femke zal hij wel een troostend kusje krijgen.

nadenkeniseenkunst | 13-01-08 | 20:07

@robin> soit. Ik denk ook dat GW zich geen besmette lieden om zich heen kan veroorloven. Dus dat onderschrijft je verhaal. Is die affaire Herfkens eigenlijk al op staatsTV geweest?

superjan | 13-01-08 | 20:06

@Rabarberke 13-01-08 @ 18:00
Lazer op met je islam vriendjes, idioot. Ik vermoed dat 4/5 van die zgn promovendi ongeveer net zo gemakkelijk hun bul in de schoot geworpen krijgen, als die VMBO-stumperds. hun diplomaatje Ik werkte laatst nog met een Turk, die nog geen zin normaal nederlands op papier kon krijgen, right en die was dan afgestudeerd aan de uni.... wel trouwens super agressief als je over Armenen of Koerden begon, dat dan weer wel.
en die import- en exportbedrijven en restaurants van je zijn meestal witwas tenten van criminelen. Zullen ongetwijfeld een vreselijk belangrijke bijdrage aan de NL economie leveren... LOL

Auke | 13-01-08 | 20:06

@ Superjan
Hoi! Voor alle media was dit voldoende. Ik kan er ook niets aan doen dat ze niet het gehele dossier afgedrukt hebben. Voor een krant als de azijnbode is dit al behoorlijk positief. Als zelfs zij (denk aan het artikel "Geerts stille opportunisten" uit nov/dec 2006) er verder niets negatiefs bij kunnen schrijven, dan is dat er ook niet.

Robin Hood | 13-01-08 | 20:04

@robin hood> excuus maar ik zie geen onschuld, ik zie gebrek aan bewijs. ies toch anders.

superjan | 13-01-08 | 20:00

@ Fuckje
Het spijt me, maar ik kan gewoon niet tegen onrechtvaardige vooroordelen terwijl iemands onschuld allang bewezen is. Ik heb van dichtbij gezien hoe dergelijke leugens een man kunnen breken en het is je niet aan te raden dat ook eens mee te maken. Echt verschrikkelijk. Ik ben blij dat ik er toen was om Dion te steunen en ik ben ook blij dat ik er nu ben om hem te verdedigen tegen opnieuw dezelfde kolder.

Robin Hood | 13-01-08 | 19:59

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 19:51
"Ik heb inderdaad mijn bedenkingen tegen domme massa's en vind tot op zekere hoogte dat die inderdaad hun plaats zouden moeten kennen."
Dat hadden diegenen wiens koppen rolden tijdens de Franse revolutie (en het volk gepeupel noemden) ook.

de honden blaffen... | 13-01-08 | 19:57

@ Rabarberke
Die helderheid is bijna een jaar geleden al verstrekt, alleen ben je te dom of te kortzichtig geweest om het te zien en te onthouden. Het is dus inderdaad ook maar net wat je wil zien. Je kunt er dus wel over blijven lullen, maar op 27 januari 2007 stond in de Volkskrant het volgende artikel: zoek.volkskrant.nl/artikel?text=Graus&...

Waarom de Volkskrant? Omdat dat de enige was die geen rare berichten over Graus heeft geschreven tot de waarheid bekend was. Samen met de mensen van De Limburger hebben zij een hele middag op het kantoor van Wilders doorgebracht om het centimeters dikke Graus-dossier door te kijken. Zij hebben een kopie meegekregen en hebben alle feiten kunnen checken voor zij ze geplaatst hebben.

Robin Hood | 13-01-08 | 19:54

@paintitred> tja de PVDA heeft zo langzamerhand zoveel op de kerfstok. T zou goed zijn om t eens bij te gaan houden. de corruptie in Z.O. de incidenten met schennis van de eerbaarheid, dronken rijden, corruptie bij de VN, vrouwenmishandeling, vrouwen achterlaten in marokko enz enz.. graag aanvullen.

superjan | 13-01-08 | 19:53

hoteldebotel 13-01-08 @ 19:37
Dat de massa weer warm loopt voor de politiek is inderdaad mooi, daar zijn we het over eens. En ik kijk zeker niet neer op minder bedeelden, integendeel zelfs, maar heb alleen een broertje dood aan schreeuwers met een gebrek aan kennis. Dom, onwetend maar wel met een grote bek. Ik vind dat een groot verschil.
Verder maak ik bezwaar tegen je generalisatie over nieuwe Nederlanders. Er zullen er ongetwijfeld veel zijn die met name geprofiteerd hebben maar er zijn er ook genoeg die net zo hard meegewerkt hebben aan de welvaart van dit land. Wat jij over mij persoonlijk insinueert is nog leuker. Bij mijn weten kennen wij elkaar niet goed genoeg dat je een idee kunt hebben hoe mijn school- en werkcarriere er tot nu toe uit heeft gezien. Laat ik zeggen dat twee generaties Bana's inmiddels een nuttigere bijdrage aan dit land hebben geleverd dan menig autochtone inwoner van dit land.

Verder ben ik het punt dat ik gekwetst wordt door mensen die mij niet moeten puur om mijn ras en kleur inmiddels voorbij. Dat is het voordeel van fuck you money en een fuck you baan.

Ik heb inderdaad mijn bedenkingen tegen domme massa's en vind tot op zekere hoogte dat die inderdaad hun plaats zouden moeten kennen. Ik ben zoals wellicht bekend groot fan van Dalrymple en als je wilt weten waarom ik dat vind raad ik je aan zijn boeken eens te lezen.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 19:51

Rabarberke 13-01-08 @ 19:44
Je vrouw naar maroc brengen en haar Nederlandse paspoort afpakken is ook bizar, die teef bij de VN breekt ook me bek los, walgelijke zakken vuller koenders enz enz enz. Allemaal bewezen, en jij met je langspeelplaat van je waan ideeen slaat de hele tijd over.... punt uit. Heb je geen paal in huis die jouw af en toe wakker trapt?

paintitred | 13-01-08 | 19:50

@rabarberke> ook als het gaat om het slaan/mishandelen van vrouwen heeft de PVDA een lijstje. Ik vind die graus een rare kwast, en hij gaat op zijn minst om met vele leugenachtige types in zijn omgeving. dat is duidelijk. En het zegt wat over hem. Maar zijn "misdaad" is niet bewezen.

superjan | 13-01-08 | 19:48

@superjan

Corruptie doen ze allemaal. Verdacht worden van het mishandelen van zwangere vrouwen is niet alledaags.

Rabarberke | 13-01-08 | 19:44

@fuckje> zonder voorbehoudsmiddelen.

superjan | 13-01-08 | 19:44

Er kan inmiddels worden vastgesteld dat Rabarberke en Robin Hood geen hartsvriendinnen zijn. Jammer, want zo af en toe zie ik wel raakvlakken tussen beiden.
Probeer het over een week nog eens, zonder voorbehoud.

fuckje | 13-01-08 | 19:44

@rabarberke> wat een boosheid weer. De affaire graus is 3 jaar oud en niet bewezen ( wat doet die gast eigenlijk verder???) De PVDA heeft iedere week een nieuwe misdager te melden. Deze week met stip HERFKENS.

superjan | 13-01-08 | 19:43

hep jeuk an me klock en hammerschpiel maar mun ondurbuik hangt durvoor.
*krabt toch*

Karel Martel | 13-01-08 | 19:40

@bigi bana boy

Ik zal het eens checken dat Moksi Meti - lijkt lekker....

Rabarberke | 13-01-08 | 19:40

Rabarberke 13-01-08 @ 19:24
Kom zeg, er is ook nog zoiets als Pom, Surinaamse rijst en Moksi Meti (Baka Bana spreekt mij op een of andere manier weer minder aan). We zijn niet allemaal Dino Bouterse.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 19:38

Herinnert u zich deze campagne nog?
Stop de Hollandse Haider.
Uiterst succesvol.
Uit dezelfde hoek.http://frontpage.fok.nl/nieuws/18570/1/100(even scrollen voor de posters van destijds.)

de honden blaffen... | 13-01-08 | 19:38

@robin hood

Ik let alleen maar op zaken die mij interesseren en daar hoor jij niet bij. Dat een paar ontspoorde PVV-adepten hier miepen over dat een aantal mensen van linkerzijde een strafblad heeft (wat schandalig is okay) terwijl ze in eigen gelederen nog steeds geen helderheid hebben geschapen over de achtergronden van zo'n Graus is te zot voor woorden. Daarom kaart ik het hier aan.

Wat jij hier doet is ontkennen en verwijzen naar publikaties 'ergens'. Ik heb geen links gezien, ik heb geen inhoudelijke onderbouwing gezien. Ik refereer aan een artikel in de Gelderlander en post een linkje.

Jij stelt dat het allemaal onzin is en refereert aan 'publicaties' en 'de waarheid'. Nou kom maar op met een link waarin al die aantijgingen in de Gelderlander van tafel worden geveegd, dan houd ik mijn mond voortaan over Graus.

Rabarberke | 13-01-08 | 19:37

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 18:39
Ach ja, die domme massa waar je het over hebt raakt in ieder geval in toenemende mate weer geinteresseerd in politiek. Dus dat is al een pluspuntje, En we zijn nu eenmaal niet allemaal intectuelen zoals Bigi, of doen ons graag zo voor. Toch hebben de nederlanders, incl. de tokkies, helpen meebouwen aan een grootse maatschappij van een rijkdom die nog nooit in de mensheid is ge-evenaard. Daar hebben de nieuwe nederlanders, zoals Bigi nog weinig aan bijgedragen, wel van geprofiteerd, maar ze hebben wel een heel grote bek over hoe het hier allemaal moet.

Het succes van onze samenleving hangt samen met het gegeven dat ieder individu een mening MAG hebben, hoe dom dat in jouw ogen ook is. Ik heb 1000 maal liever die domme mening van die tokkies, dan jouw mening dat deze mensen geen mening zouden mogen hebben. Jammer he Bigi, om in een samenleving te leven waarin mensen er ronduit en luidruchtig voor uit komen niet zoveel met jouw op te willen hebben, en in jouw ogen een mening kunnen spuwen die kant nog wal raakt. In dat opzicht heb ik liever een Bijstandskoning met wie ik het nooit eens ben, dan een Bigi boy die vindt dat niet iedereen een mening zou mogen hebben.

hoteldebotel | 13-01-08 | 19:37

GodHandKiller 13-01-08 @ 19:31
Als je aandacht wilt, kun je ook je moeder opbellen. Val mij niet lastig met je krukkige gebrabbel, please.

nattebever | 13-01-08 | 19:36

O.T.
Waarom gaan al die regenten niet eens gewoon met Wilders praten? In plaats van alleen maar te brullen dat het een populistische polariserende facist is.
Al het gedoe rond Wilders maakt pijnlijk duidelijk dat de meeste politici geen idee hebben hoe ze dan wel o.a. de integratie problematiek kunnen aanpakken. Wilders weet dat ook niet, maar die weet wel wat het klootjesvolk bezig houdt.

GodHandKiller | 13-01-08 | 19:36

Ik dacht vroeger ook dat het dialoog de oplossing zou zijn voor onze Moskeegangers. Het is gewoon een feit dat de Islam wtb ontwikkeling en cultuur niet samen gaan met een democratie. Is ook niet zo gek als je Mohammed´s CV checked en je ziet in hem dan de ultieme perfectie.
Ik ben dan ook veranderd in mijn stemgedrag en stem nu ook idd op Geert. Echter ik stem niet op hem omdat ik hem een academisch denkwonder vind zoals PIM wel was, echter zijn standpunten komen het dichtst bij de realiteit. Verder vind ik ook dat Femke Halsema is een keer flink afgerandseld moet worden door een bende Mocro's zoals dat ook met mijn neefje is gebeurd die zijn zuur verdiende geld niet wilde afstaan.

poephoofd911 | 13-01-08 | 19:35

@ Rabarberke
Er kan inmiddels vastgesteld worden dat jij de afgelopen maanden totaal niet op hebt zitten letten en dat het volstrekt je eigen schuld is dat je niet weet wat mijn naam is en wat ik gedaan heb, waardoor ik zoveel van Graus weet. Overigens ben ik hier niet om populair te zijn, zelfs daarover verschillen we dus van inzicht.

Robin Hood | 13-01-08 | 19:33

v Maerlant 13-01-08 @ 19:25
Ik ken die stellingen van Alain Destexhe (nog) niet maar het klinkt als een interessante denker.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 19:32

nattebever 13-01-08 @ 19:06: Kan je ook gewoon Nederlands?
Want ik krijg van u de indruk dat u met het door u gebezigde taalgebruik een poging placht te doen wellicht een weinig interessant over te komen niet tegenstaande het feit dat het louter en alleen pretentieus gebral is, maar dat terzijde, mijn waarde. bon. ton. en chapeau. bokkelul.

GodHandKiller | 13-01-08 | 19:31

v Maerlant 13-01-08 @ 19:25
Dat is waar, Van Istendeal is aan een herziening toe. Maar voor de basics van de Belgische maataschappij is het nog altijd bruikbaar. Wat Verbeke betreft is het inderdaad een somber boek. Ik neem dat soort boeken altijd tot me zonder het meteen helemaal over te nemen. Ik heb zoveel boeken gelezen en in bezit die in sommige gevallen recht tegenover elkaar staan. Ik vond Arm Wallonië voor een buitenstaander toch een interessant en bruikbaar boek, al is het maar om een idee te krijgen wat er speelt in die regio.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 19:30

Er kan inmiddels vastgesteld worden dat Robin Hood Dion Graus zelf is, of helemaal geen eigen leven heeft.

Rabarberke | 13-01-08 | 19:30

Hoe meer frkandello's specialoo's en bierrr hoe groter mijn onderbuik !! Hoe groter mijn gevoelens...

Karel Martel | 13-01-08 | 19:30

@robin hood

Nee met het refereren aan de azijnbode word je hier mateloos populair.

Rabarberke | 13-01-08 | 19:27

v Maerlant 13-01-08 @ 19:25

was @BBB

-

Karel Martel 13-01-08 @ 19:24

lol! To kie, goffedoeme, to kie.

*out*

v Maerlant | 13-01-08 | 19:27


Het boek van Verbeke illustreert perfect het beeld dat het wil bekampen: dat van een Wallonië dat er maar niet in slaagt vat te krijgen op z'n eigen geschiedenis. Dat is overtuigend aangetoond door Alain Destexhe, een... Waal die ervoor pleit om de subsidiestromen te laten opdrogen omdat ze verlammend werken. Het boek van Geert Van Istendael is geschreven in 1989 en ondertussen al twee staatshervormingen voorbijgestreefd. Hier, om de ergste pijn wat te verzachten:

lvb.net/?query=hannes&amount=0&...

v Maerlant | 13-01-08 | 19:25

@ Rabarberke
Geef je strijd maar op, je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk hier.

@ Mark Twain
Hij was sectie-directeur van een bepaalde afdeling. Ies wat anders. Maakt niet uit. Maar wel beetje jammer dat jullie allemaal 'vergeten' de stukken in De Limburger (die als eerste de aanval op Graus geopend heeft) en de Azijnbode, die over Dion's onschuld reppen, te lezen.

Robin Hood | 13-01-08 | 19:24

kersenflap 13-01-08 @ 18:41
Dank voor je bezorgdheid :-)
Ik ben na twee weken verkensie en één week werken vooral moe, misschien dat het daardoor komt. Om 02:00 uur gaan slapen en om 06:45 weer op is niet echt een ideaal ritme. Ik zit nog in het vakantie schema, vandaar.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 19:24

v Maerlant 13-01-08 @ 19:06

to kie or not to kie.

Karel Martel | 13-01-08 | 19:24

@big bana boy

Naja beter draadjesvlees dan coke snuiven lijkt me (?)

Rabarberke | 13-01-08 | 19:24

v Maerlant 13-01-08 @ 19:16
Moest even met de familie Bigi een maaltijd naar binnen schuiven, vandaar de vertraging. Draadjesvlees, spinazie en aardappelen. Hoe diep kun je vallen als ex-Surinamer ?

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 19:21

komt=krijgt bovendien

Rabarberke | 13-01-08 | 19:21

v Maerlant 13-01-08 @ 18:53
Laten we erover op houden, nogmaals ik stoor mij aan Nederlanders die een mening over België hebben zonder kennis van zaken maar voel mij anderzijds ook niet geroepen Belgen de les te lezen over hun eigen land.
Ik heb grote interesse in en waardering voor België, laten we het daar op houden. Verder heb ik net Arm Wallonië van je landgenoot Pascal Verbeke gelezen. Interessante lectuur in dit onderhavig geval en ik zou dan ook een ieder met wat interesse in de oorzaken van de huidige crisis in België dit boek willen aanraden. Ik kan niet reproduceren wat Mr Verbeke in een heel boek betoogt maar laat ik in antwoord op jpuw posting zeggen dat ik. als buitenstaander dan, op zichzelf zijn betoog en redenaties wel kon plaatsen.
Verder is voor Hollanders "Het Belgisch labyrint" van Geert van Istendael wel een zeer geschikt boek om iets te leren over de complexiteit van België.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 19:20

@varreke

Maar als je als notabele zes aangiftes aan je broek komt en er wordt in alle gevallen niet vervolgd, dan stinkt het behoorlijk. Zeker als het made in Limburg is, alwaar corruptie welig tiert.

Rabarberke | 13-01-08 | 19:19

@varreke

Nee hoor. Het is inmiddels publiekelijk bekend dat die aangiftes er zijn en dat de politie er niets mee gedaan heeft.

Verder is het logisch dat als iemand na meerdere aangiftes niet vervolgd wordt en er geen onderzoek komt hij feitelijk zowel schuldig als onschuldig kan zijn. Hij kan het dus wel of niet gedaan hebben. We weten het niet, want de politie geeft de voorkeur aan het bekeuren van fietsers.

Rabarberke | 13-01-08 | 19:17

@Bigi Bana Boy

Komt er nog wat van dat weerwoord? Ik moet gaan voorlezen hoor.

*Besluit Bigi wat te activeren*

Hey Bigi, zo'n Corvette, wat compenseert dat nou?

v Maerlant | 13-01-08 | 19:16

Rabarberke 13-01-08 @ 18:48

Dus als je er teveel op doorsabbelt, zoals jij, kun je dus feitelijk en juridisch worden gezien als laster.

Varreke | 13-01-08 | 19:13

@droge droom

Als ik zijn ex ben, ben jij zijn moeder. "Mijn zoontje heeft niets misdaan"

Rabarberke | 13-01-08 | 19:06

@ Robin Hood 17:51

" Ik vertrouw Dion volkomen" Maar mijnheer heeft toch ook gezegd dat hij
directeur/eigenaar van een geneesmiddelenhandel was, terwijl hij toch echt
niet meer was dan vertegenwoordiger.

mark twain | 13-01-08 | 19:06

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 18:39
Er zullen heus veel Tokkies zijn in de door jou gebezigde zin. Denk ook niet dat het aantal in der loop jaren erg varieert.
Dat zij nu hun bek (links ende rechts) opentrekken is met name te danken of te wijten aan de totale incompetentie van de heerschende politieke klasse, die de Tokkies dingen door de strot wil duwen (ik noem een multiculturele samenleving) waar die Tokkies, en velen met hen, helemaal geen zin in hebben.
Zij, die Tokkies moeten leven in die prachtwijken, niet de Halsema's van deze wereld. In feite verachten die hun achterban - iets wat een Tokkie goed aanvoelt (ook niet Tokkies) en wat voor belangrijk deel verklaart waarom men in NL steeds meer de buitenkant van het politieke spectrum opzoekt (Wilders, Verdonk, SP e.d.). Mensen die zich niet serieus genomen weten, gaan andere wegen zoeken. Zeker als de problemen die er zijn niet eens besproken mogen worden (wat jaren achtereen het geval is geweest) en volmaakte imbecielen als Doekle een platform krijgen voor hun zwakzinnige geleuter.

En overigens ben ik van mening dat de islam uit Europa dient te verdwijnen, maar bon, ik zal je verder niet lastig vallen met (één van) m'n stokpaardjes.

nattebever | 13-01-08 | 19:06

Karel Martel 13-01-08 @ 19:01

Haha, ooit van Freewheelin' Franklin gehoord? 'Smoking joints and drinking beer together is like pissing into the wind.' Is Freewheeling F dan een Wijze? Goh, sinds ik tokkie ben lijkt alles op z'n kop te staan.

v Maerlant | 13-01-08 | 19:06

-weggejorist-

a.n.alvabeet | 13-01-08 | 19:04

Heaumeau sapiens non urinat in ventum lijkt mij ook wel een goeie in dit verband.

Karel Martel | 13-01-08 | 19:01

stumperig stukkie of de JS ooit tot moorden heeft aangezet ga je mond spoelen

lector saluti | 13-01-08 | 19:00

Rabarbeke
Nou vat ik'm, je bent de ex-vrouw van Graus. De klappen zijn blijkbaar goed aangekomen.

Droge_Droom | 13-01-08 | 18:55

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 18:35

Je hebt gelijk dat je je indekt, want je beheerst de materie niet. Vlaanderen heeft nooit, read my lips, n-e-v-e-r, op de kap van de Walen geleefd; de geldstromen gingen a-l-t-i-j-d andersom. Zelfs toen, tussen 1850 en 1880, Vlamingen de hongerdood stierven, ging het geld naar Wallonië. So far for that. Wat betreft steenkool, glas, staal: de reconversie uit die voor Europa quasi failliete sectoren is overal geslaagd, behalve in Wallonië: hoe zou dat toch komen? Heb je mij trouwens al ooit generaliserende zever zien plaatsen genre 'alle Walen zijn lui?' Wél is de PS, die het daar sinds WO 1 altijd voor het zeggen had corupt tot op het bot, en dat weet hier ongeveer iedereen. Tot slot: zelfs de separatistische NVA heeft met interpersonele solidariteit geen probleem, dus waar haal jij toch al dat sop voor die zeepbellen van je? Over tokkies, tot slot: honi soit qui mal y pense.
-
kersenflap 13-01-08 @ 18:38

Voor jou, met plezier. Ook de tweede formatieronde onder Yves Leterme is mislukt. We zitten nu met een noodregering omdat ze in het buitenland lacherig begonnen te doen. Die is beperkt in de tijd en zou het trekken tot eind maart, waarna Leterme zou overnemen. Intussentijd zou er een 'Octopusoverleg' plaats hebben tussen de verschillende taalgemeenschappen. Probleem is dat er weinig bewegingsruimte voor de politieke partijen is omdat we in 2009 met gewestelijke ('deelstaat'-) verkiezingen zitten en iedereen bang is voor 'land'verrader uitgemaakt te worden als hij water bij zijn wijn doet. Waar het heengaat is ook voor de insiders onmogelijk te voorspellen - wat zich nu afspeelt is 'du jamais vu'.

v Maerlant | 13-01-08 | 18:53

Toffee Baby, ik vind het voor een kamerlid niet kies om te gaan demonstreren met een semi politieke groep tegen een collega.

alpha_mannetje | 13-01-08 | 18:50

@varreke

De meeste echte zwijnen zijn nog intelligenter dan jij.

Ik maak een onderscheid tussen feitelijk schuldig en juridisch schuldig. Je kunt best feitelijk iets misdaan hebben en toch juridisch onschuldig bevonden worden. Zo kun je ook feitelijk niets misdaan hebben en toch door de rechter schuldig bevonden worden.

Bij Graus kan onmogelijk sprake zijn van een juridische benadering van schuldig/onschuldig omdat het nooit tot vervolging is gekomen.

Er kan dus alleen over de mogelijkheid van een feitelijke schuld of onschuld gesproken worden.

Rabarberke | 13-01-08 | 18:48

@robin hood

Natuurlijk is het allemaal de schuld van de vrouw. Dion is een slachtoffer, dat is het. Nou gelukkig maar dat de politie dat door had en weer fietsers ging bekeuren, want stel je voor dat een Limburgse rechter (een contradictio in terminis) anders had geoordeeld.

Rabarberke | 13-01-08 | 18:44

Wilders een extremist noemen... waarvoor? Omdat hij het beestje bij de naam noemt? Omdat hij de waarheid durft te benoemen?

Iemand ongegrond een extremist noemen is regelrechte haatzaaierij. Terecht dat Dibi is opgepakt.

Rabarknagert 13-01-08 @ 18:28

".... mogelijk feitelijk ook schuldig" Is het nou mogelijk of is het feitelijk? Hebbie je aluhoedje wel op?

Varreke | 13-01-08 | 18:42

@ Bigi Bana Boy,
U klinkt de laatste tijd zo boos en gefrustreerd. Gaat het wel oke met onze enige echte huisnegert?

kersenflap | 13-01-08 | 18:41

Uit de dikke Van Dale :

ex·tre·mist (dem; extremisten)
1 iem. die uitersten najaagt, vooral op politiek gebied

Dat lijkt me toch wel een sluitende definitie van Wilders, of niet? Ik vind die hele Wilders een eikel, maar waarom zou hij niet extreem mogen zijn eigenlijk? Is er geen vrijheid van meningsuiting meer in Nederland?

Oh wacht, dit was in Amsterdam zeker?

TM | 13-01-08 | 18:40

v Maerlant 13-01-08 @ 18:13
Over het Tokkie noemen van bevolkingdgroepen, ik heb zoals misschien bekend geen hoge pet op van mijn gemiddelde medemens. Noem het misplaatste arrogantie maar ik zie zoveel domheid en ongeinformeerdheid om mij heen dat ik er wel eens bang van word. Ieder het zijne en ik laat iedereen in zijn waarde als het niet zo was dat diezelfde grote massa wél tegenwoordige steeds vaker zijn ongecultiveerde muil opentrekt. Hielden ze hun stompzinnige koppen nou maar dan was het zo'n probleem niet. Dus ja, ik noem het wel Tokkies, geteisem en janhagel.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 18:39

v Maerlant 13-01-08 @ 18:30
Lol!
nl.wikipedia.org/wiki/De_Tokkies

Was trouwens eigenlijk wel benieuwd hoe het er in Belgie voor staat met de formatie. We worden hier nog maar zeer sporadisch op de hoogte gehouden. Kunt u misschien een kleine update geven?

kersenflap | 13-01-08 | 18:38

@ Rabarberke
Whahaha, nu ga je helemaal de fout in. Als Dion zo geliefd was, dan had ie echt wel meer voorkeursstemmen gekregen uit Limbabwe. Je bent nu echt mega kortzichtig bezig. Ow ja, en hij heeft zijn zwangere vrouw niet geslagen, dat heeft ze verzonnen om te voorkomen dat ze de voogdij over hun dochtertje moest delen. En waarom hoor ik jou niet over al die eerdere aangiftes van Dion en zijn familie tegen die troela? Het ingooien van ruiten bij Dion zijn ouderlijke woning enzo... Allemaal omdat ie gedeelde voogdij wilde en zij dat wilde voorkomen. Het wijf is knettergek en het is van de zotte dat er domme mensen als jij zijn die er nog intrappen ook!

Robin Hood | 13-01-08 | 18:36

Als hij Chef Deurbeleid is bij Groenlinks wat is Harry van Bommel dan bij de SP? Chef Neukbeleid?

OneandOnly | 13-01-08 | 18:35

v Maerlant 13-01-08 @ 18:14
Ik ga jou als Nederlander niet vertellen hoe jouw land in elkaar zit want dat lijkt mij niet kies en bovendien zou het wederom een uiting van misplaatste Nederlandse arrogantie jegens jullie Belgen zijn. Dat gezegd hebbende wilde ik even checken hoe het met de kennis van snuff over België stond - die mij overigens in orde lijkt -. De reden daarvoor is dat wie zich ook maar een beetje in België verdiept al snel beseft dat de gemiddelde Nederlander weinig van het land begrijpt. Mijns inziens is België een enorm complexe samenleving die maar lastig door niet-Belgen te doorgronden is. Ook ik prentendeer niet teweten hoe het wel zit, al ben ik zeg ik voorzichtig redelijk goed op de hoogte.

Om nu even concreet te worden, natuurlijk onderhoudt Vlaanderen Wallonië. Ik vind het alleen wat wrang dat Vlamingen zo kort van memorie lijken te zijn. Een aantal decennia geleden was de situatie geheel omgekeerd en was Vlaanderen het achterlijke broertje en Wallonië de rijkste regio van Europa.
Heel veel Vlamingen trokken dan ook naar Wallonië voor een beter bestaan.
Mij spreekt het idee van solidariteit wel aan. De Walen kunnen er op zich niet zo veel aan doen dat de wereld van kolen, glas en staal mondiaal zo veranderd is. Vergeet niet dat andere regio's en landen - ik noem Wales - hetzelfde lot hebben ondergaan. Het is te makkelijk om het op de vermeende slappe en luie mentaliteit van de Walen af te schuiven lijkt mij. Maar goed ik ben geen Belg en het is jullie land en jullie toekomst. Alleen is i mijn universum is solidariteit nog geen vies woord.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 18:35

@paintinred

Tegen jou zijn geen zes aangiftes genegeerd wegens mishandeling van een zwangere vrouw.

Mishandeling van een zwangere vrouw wordt in Nederland als heel ernstig beschouwd. Het OM zal dan ook in alle gevallen vervolgen. Tenzij het natuurlijk in Limburg plaatsvindt en de verdachte een notabele is die links en rechts vriendjes heeft zitten.

Rabarberke | 13-01-08 | 18:31

kersenflap 13-01-08 @ 18:27

'avond, en insgelijks. Was benieuwd naar wat je neergekalkt had op NN en werd weggejorist, maar dat zal wel ongeveer in de stijl zijn van hierboven? Of de tokkies in België werkelijk zo bekend zijn denk ik niet, maar ik ben geen erg representatief exemplaar. Het is maar op GeenStijl dat ik ontdekt heb dat ik een tokkie ben. Sindsdien past alles in het plaatje en voel ik me als herboren.

v Maerlant | 13-01-08 | 18:30

Misschien wel echt een goed idee voor op sigarettenverpakkingen:
"Roken kan dit haar veroorzaken"

OneandOnly | 13-01-08 | 18:30

"Wilders vindt de Internationale Socialisten "een abjecte club". De boodschap dat hij een extremist zou zijn, noemt hij "te walgelijk voor woorden"."

Dus 'geen woorden'? Tsja, een paar steekhoudende argumenten van de heer Wilders zouden wellicht nuttiger zijn dan blijven zwijgen?

TM | 13-01-08 | 18:28

@robin hood

Nee hoor, Dion G is niet vervolgd - dus van een veroordeling danwel vrijspraak heeft technisch nooit sprake kunnen zijn.

Hij is dan in juridische zin niet schuldig bevonden, maar dat betekent helemaal niet dat hij feitelijk niets gedaan heeft.

Datgene waarvan aangifte is gedaan heeft niet bewezen of weerlegd kunnen worden omdat er geen aanklacht en bewijsvoering heeft plaatsgevonden.

Dus is hij weliswaar in juridische zin onschuldig, maar nog steeds juridisch verdacht van meervoudige mishandeling van een zwangere vrouw en dus mogelijk feitelijk ook schuldig.

Rabarberke | 13-01-08 | 18:28

v Maerlant 13-01-08 @ 18:13
Goedenavond V Maerland,
Fijn u weer te zien hier!

Grappig om te horen dat de Tokkies ook in Belgie bekendheid genieten.

kersenflap | 13-01-08 | 18:27

Is goed voor zijn street cred.
"Yo Tofu, jij ook al in de bak gezeten? Nu ben je ook een beetje ganstah."

OneandOnly | 13-01-08 | 18:27

@Raberbeke
Ik ben ook nog nooit veroordeeld omdat ik nooit voor de rechter heb gestaan.

paintitred | 13-01-08 | 18:26

@ Rabarberke
Limburg staat niet op mijn paspoort genoemd als land waarheen ik mag reizen. Bovendien moet je je dan ook in laten enten en ik ben als de dood voor naalden.

Robin Hood | 13-01-08 | 18:25

@paintinred

Als je zegt dat ie niet veroordeeld is, dan zou hij vrijgesproken moeten zijn.

Wat je eigenlijk moet zeggen is dat hij niet vervolgd is en dat er geen reden is opgegeven. Een politie die niet even wat onderzoekt als er 6 aangiftes tegen iemand lopen is op zijn zachtst gezegd 'beinvloed'.

Rabarberke | 13-01-08 | 18:24

Sinar 13-01-08 @ 17:19

Mijn opmerking was meer gericht op de fluimende *kuch* discussietechniek van de hokeytggut uit Haagglem. Die uitegaagd nooit een aggument heeft.

van Kloten | 13-01-08 | 18:23

@ Rabarberke
Dion G. is niet veroordeeld omdat ie niet schuldig is, trut. Niet omdat er geen tijd was. Weet je hoe dat heet? Onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Is onze vrije staat groot mee geworden.

Robin Hood | 13-01-08 | 18:22

@Rabarberke 13-01-08 @ 18:15
Wie heb het over vrijspreken?
Laat maar, want je begint gelijk weer over heel Limburg.

paintitred | 13-01-08 | 18:21

Dion is in Limburg gewoon 'connected' zeg maar. Daar doet geen aangifte meer wat tegen.

Rabarberke | 13-01-08 | 18:19

Rabarberke 13-01-08 @ 18:15
Vervang Limburg door linkse kerk en lees je stukkie nog eens.

Droge_Droom | 13-01-08 | 18:18

"Wilders tekent daarbij aan dat de uitlatingen van de demonstranten een sfeer zouden kunnen creëren die wel tot geweld tegen hem zou kunnen leiden." Oftewel 1 kaalkop die een islamiet aanvalt n.a.v. 1 van wilders domme uitspreken en we zijn van het gezeik van wilders af ? lijkt mij n.a.v. bovenstaande quote van Wilders niet meer dan logisch.

Draaitafel Demagoog | 13-01-08 | 18:18

gevalletje inbreuk merkrecht he !! marlboro zal wel geklaagt hebben heb niks met de teksten te maken joh !

GranitKD | 13-01-08 | 18:17

-weggejorist-

Lizzard | 13-01-08 | 18:16

De internationale socialisten kunnen beter de internationale fascisten genoemd worden!!!

Bijstandtrekker | 13-01-08 | 18:15

@paintinred

Dion G. is niet veroordeeld omdat de politie geen tijd had lutser. Niet omdat hij is vrijgesproken. Weet je hoe dat heet? Doofpotconstructie. Is Limburg groot mee geworden. Gewoon wegschoffelen wat je niet bevalt. Als Limburg aan zee had gelegen was het zo richting antillen weggedreven.

Rabarberke | 13-01-08 | 18:15

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 18:07

En wat is dat nu weer? Worden die Walen niet door die Vlamingen onderhouden dan? Leg jij het ons eens uit, jij kunt die complexe manier past togusiseren.

v Maerlant | 13-01-08 | 18:14

Droge_Droom 13-01-08 @ 18:11
Oh nee, 1% niet.

Droge_Droom | 13-01-08 | 18:14

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 18:01

Jong, over dat pietje van jou ben ik hier op een maand tijd al meer gestruikeld dan in m'n hele leven over m'n veters, dus ik heb voor dat ding ongeveer evenveel respect als voor de borstel waarmee ik m'n wc schoonhoud. Ik begin werkelijk te geloven dat jij één van die weinig zwarte mannen (nouja) bent die behept is met een klein piemelotje. Wél begrijp ik dat dat bijzonder frusterend moet zijn, die koude douches die je zo over die easy to get - tokkiemeiden hebt uitgestrooid. Verder is iets niet waar omdat ik het zeg, net zoals iets niet fout is omdat jij het zegt. De argumentatie (alweer: nouja) die je geeft is als een open deur genre fabriekshal: er zijn tokkies die links stemmen, en tokkies die rechts stemmen: JOH! Ik hààt dat tokkiseren als vuilbakcategorie, als zwaktebod, als een doorzichtige poging om snel 'tokkie' te roepen zodat jij alvast wat beter bent. Van een ongelooflijke geestelijke armoe vind ik dat. Wie het schoentje past, trekke het aan.

v Maerlant | 13-01-08 | 18:13

@BBB: ik woon een deel vh jaar o.m. in België en volg zo veel als mogelijk de politieke debatten..... We doen dus ons best.

snuff | 13-01-08 | 18:12

@Raberberke
Jij doet wel graag groepen over 1 kam scheren of niet.
Wilders stemmers, tokkie's en Limburgers kwamen in deze draad al voor in je woede reaguursels.
Dion G is niet veroordeeld, dus bek spoelen, in plaats van hier doen overkomen dat het een dader is.
Trouwens als je ziet wie er allemaal aangiften hebben gedaan is de geloofwaardigheid van die personen nihil.

paintitred | 13-01-08 | 18:11

@ Rabarberke
Zegt wel iets, nietwaar?

Robin Hood | 13-01-08 | 18:11

Rabarberke 13-01-08 @ 18:00
"eigenaren van import/exportbedrijven, restaurants." Drugsgeld dus.

Droge_Droom | 13-01-08 | 18:11

Bigi Bana Boy 13-01-08 @ 18:01

Hulde. Domme Cheertroepers én domme IS-ers moeten zich alleen niet meer bemoeien met ons prachtige staatsbestel, daar gaat het land kapot aan.

Maaier | 13-01-08 | 18:09

snuff 13-01-08 @ 18:05
Je bent wel goed op de hoogte van de situatie in België ?
Die is namelijk iets complexer dan dat wij Hollanders doorgaans denken.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 18:07

@van Maerlant : triest dat die Walen merendeels worden onderhouden door/steunen op die Vlaamse Tokkies.

snuff | 13-01-08 | 18:05

@robin hood

Tsja, hoe kun je nu weten of iemand schuldig of onschuldig is als er ZES GODVERGETEN aangiftes door die parkeerbeheerders uit dat corrupte kutlimburg worden genegeerd.

ZES!

Ik zou ook stoppen met aangiftes tegen Dion. Helemaal zinloos. De politie heeft in Limburg betere dingen te doen. www.nieuwsbank.nl/inp/2005/11/14/R242....

Rabarberke | 13-01-08 | 18:02

v Maerlant 13-01-08 @ 17:40
Fout. Het enige juiste antwoord is dat er Tokkies aan beide uiteinden van het politiek spectrum te vinden zijn. Ik persoonlijk moet niets hebben van policor linkse luchtfietsers noch van paranoide bruinhemden. Jullie kunnen allemaal kankeren wat jullie willen maar ik vind Nederland en ons politiek bestel nog altijd de moeite waard en in veel gevallen superieur aan andere landen en systemen. En mijn grote zwarte togus voor al diegenen die menen dat het allemaal omver geworpen moet worden, of die nu links of rechts zijn.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 18:01

lol @ tofu

Chevalier | 13-01-08 | 18:01

Jeremia 13-01-08 @ 17:56

Linkje voor jou dat je denk ik wel een bookmark waard is. Sommige artikels zullen je minder aanspreken omdat ze over de Belgische situatie handelen, andere gaan over de moeilijke verhoudingen tussen godsdienst en staat, en tussen godsdiensten onderling; de schrijver is ook een favoriet van de betreurde hammiehetvarken.

koenraadelst.bharatvani.org/dutch.html...

v Maerlant | 13-01-08 | 18:01

@auke

Nou genoeg moslims die geslaagd zijn. B.v. eigenaren van import/exportbedrijven, restaurants,, artsen, promovendi en ga zo maar door.

De enige rat die ik hier zie ben jij.

Rabarberke | 13-01-08 | 18:00

Wilders is geen racist maar wel een xenofoob die jarenlang geprofiteerd heeft van de VVD en deze rechts probeert in te halen. Leider van de Partij Voor Verbieden die heeft bereikt dat de aanhang van de Islam gegroeid is. Er is niemand die zoveel "reclame" gemaakt heeft voor deze achterlijke religie als Wilders. Trouwens alle religieen zijn achterlijk. Elke keer als hij loopt te zeiken over de Islam zie ik meer lange jurken en hoofddoeken rondlopen. Verder durft Wilders geen inhoudelijke discussie aan omdat hij bang is voor schut gezet te worden.

hirudinea | 13-01-08 | 17:59

@ Rabarberke
Ik wil je met alle liefde aantonen wat een vreselijke fout je maakt door al die vervelende dingen over Dion te geloven, maar ik ga niet zijn hele hebben en houwen op dit publieke medium kwakken. Ik weet inhoudelijk meer van de hele kwestie dan jullie hier met zijn allen bij elkaar en het zou voor iedereen genoeg moeten zijn dat Geert (en daarmee ook de rest van de fractie) nog steeds achter hem staat. Denk je niet, ook al moet je niets hebben van GW en de zijnen, dat als er ook maar enigzins een flintertje bewijs was geweest dat Graus schuldig zou zijn, Geert hem linea recta de fractie uitgetrapt zou hebben? Denk je werkelijk dat Geert zijn levenswerk op het spel gaat zetten voor zoiets of zo iemand? Denk je dan in het verlengde daarvan ook niet dat het bewijs wat Dion vrij pleit dermate overtuigend genoemd kan worden en hij dus gewoon niet schuldig is?

Robin Hood | 13-01-08 | 17:59

Wellicht kunnen ze de Aregentijnse vrijlatingsmethode op hen toepassen? U weet wel, die met dat vilegtuig.

Vitaly Chernobyl | 13-01-08 | 17:58

België, land van 4 miljoen Walen en 6 miljoen tokkies.

v Maerlant | 13-01-08 | 17:57

v Maerlant 13-01-08 @ 17:52
Neemt u niet de socialisten/communisten en de moslims tot verbondenen
zij zijn elkanders verbondenen en wie Uwer met hen gemeenschap aangaat die behoort tot hen.
(parafrase van het koranvers Sura 5: 51 waarin het in de oorspronkelijke tekst over joden en christenen gaat)

Jeremia | 13-01-08 | 17:56

@robin hood

En hoe zat het met al die onbetaalde rekeningen dan?

Rabarberke | 13-01-08 | 17:56

@robin hood

Oh was hij in Belgie?

Rabarberke | 13-01-08 | 17:55

Wat een lutser die tobi tofu of hoe die mag heten. Nog nooit van gehoord en laat dat in het vervolg ook zo blijven. Ga in de zandbak spelen aub

joyriders | 13-01-08 | 17:55

@robin hood

Deugt zijn ex-vrouw niet? Nou dat zijn dan 2 aangiftes minder. Blijven er 4 over.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:54

@ Rabarberke
Reden seponatie? Hij was niet eens in het land ten tijde van het vermeende vergrijp. Jij wordt vast snel wijs als je alles zo makkelijk voor zoete koek slikt.

Robin Hood | 13-01-08 | 17:54

Jeremia 13-01-08 @ 17:47

Ik ga half met je mee, maar kies voor de combinatie van lafhartigheid en opportunisisme. De wassende stem van de halve maan, zoiets. Islamisme en communisme is trouwens wereldwijd een beproefde combine.
-
Lizzard 13-01-08 @ 17:49

Haha, touché. En jij mag mij zelfs Catweazle noemen - maar niet van profiteren zulle.

v Maerlant | 13-01-08 | 17:52

Vijf verschillende personen doen zes aangiftes. De politie doet niets omdat huiselijk geweld geen prioriteit heeft (nee levert niets op bij de prestatiecontracten) en een andere aangifte is geseponeerd.

Reden van sepot onbekend? Nou simpel, ons kent ons daar in Limburg.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:52

Wat een stomme sukkel om op deze manier aandacht te maken voor die waterstofperoxide mongool ! Hou toch op met dat boegeroep en bangmakerij. Pak de idioten met argumenten in de Tweede Kamer !

Uitgleiertje | 13-01-08 | 17:52

@fuckje 13-01-08 @ 17:46
Ik houd niet zo van insinuaties die niet overduidelijk heel erg grappig zijn maar iemand wel heel erg kunnen beschadigen. Dus dat soort zaken moet je alleen posten als je erg zeker van bent (Bij Harry van Bommel mag het dus wel over zoenen met minderjarige Roodmeisjes want dat is gewoon waar).

Ik heb geen enkel inzicht in wie zich waar mee bemoeit in Nederland qua "weggelopen meisjes in kansarme wijkenbeleid", dus ik heb geen idee.

Tarak | 13-01-08 | 17:51

@ Rabarberke
En jij denkt nog steeds dat je het beter weet? Get a life. Ik zou wel eens willen weten hoeveel mannen er nu alleen thuiszitten met dergelijke aanteigingen nog in het achterhoofd, met dank aan zeer wraakzuchtige en op geld belustte kudtwijven? ik mag ter plekke dood neervallen als er ook maar 1 ding van waar is. Ik vertrouw Dion volkomen.
Verder heb je volgens mij het stukje rehabilitatie gemist. Nog iets beter zoeken, meid!

Robin Hood | 13-01-08 | 17:51

@Rabarbeke:

autochtonen dragen over het algemeen toch niet het stempel "geslaagd" als ze in de bankjes van de 2e kamer terecht komen. Maar de enige manier waarop die islamitische ratten zich in de maatschappij kunnen opwerken is via politieke subsidiebaantjes. Ooit gehoord van een geslaagd islamitisch ondernemer in 0031 (Ali B en alle drugsbaronnen buiten beschouwing gelaten dan).

Auke | 13-01-08 | 17:50

-weggejorist-

Lizzard | 13-01-08 | 17:49

@robin hood

DION GRAUS
‘Kamerlid mishandelde zwangere echtgenote’

Dit staat in een aangifte bij de politie tegen Graus, die deze krant heeft ingezien. De mishan­deling was zo ernstig dat de vrouw in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Artsen die de toenmalige vrouw van het Ka­merlid begeleidden, spraken van een ’zeer bedreigende situa­tie.’ Tegen Graus zijn zes aangiftes gedaan van zaken als mishande­ling, bedreiging en stalking. Het betreft twee aangiftes van de ex-vrouw van het huidige Kamer­lid, één van zijn voormalig schoonvader en één van een vriendin van zijn ex. De twee overige aangiftes werden ge­daan door een vrouw met wie Graus een buitenechtelijke rela­tie had en door haar collega, die hij zou hebben gestalkt.
Geen van de zes aangiftes heeft overigens tot vervolging geleid. In één geval had huise­lijk geweld geen prioriteit. Een aangifte van augustus 2003 is volgens een woordvoerder van de politie Limburg Zuid ’gesepo­neerd’. De reden voor dit sepot is niet bekend.
In de aangifte die de hoog­zwangere vrouw tegen Graus heeft ingediend, staat dat het Ka­merlid diverse keren gepro­beerd heeft de keel van de vrouw dicht te knijpen. Tevens zou hij haar in haar buik heb­ben ’geduwd’. Volgens de aangif­te moest zij zich in het zieken­huis in Heerlen laten opnemen. De aangifte wordt ondersteund door een rapport van een arts van het Atrium Medisch Cen­trum in Heerlen. In een verkla­ring van een gynaecoloog van het Heerlense ziekenhuis, die de­ze krant heeft ingezien, staat dat het fysieke geweld dusdani­ge vormen aannam dat dit heeft geleid tot enkele preventieve op­names. De vrouw in kwestie wil niet reageren uit angst voor re­presailles.
GELDERLANDER

Rabarberke | 13-01-08 | 17:48

@snuff 13-01-08 @ 17:42
Maar laat alsjeblieft een hoop intelligente mensen zich als kandidaat bij de PVV melden, mijn angst is dat een hoop mensen van het kaliber Graus zich melden wat zo'n partij volledig naar de klote zou helpen. En dat terwijl Nederland een partij als de PVV juist zo goed kan gebruiken.

Tarak | 13-01-08 | 17:47

Waarom ze indertijd bij de afgang van die pastoor stonden te juichen en nu steevast de andere kant opkijken, dat begrijp ik niet.
v Maerlant 13-01-08 @ 17:40
Dan ben je niet de enige. Ik hou het voorlopig op een combinatie van lafhartigheid en fascinatie voor de de islam.

Jeremia | 13-01-08 | 17:47

@Tarak@17:43,
Zo hoorde ik dat hij speciaal interesse had voor weggelopen meisjes in de kansarme wijken.

fuckje | 13-01-08 | 17:46

Sociale kerel die Geert

Zakrat | 13-01-08 | 17:46

@auke

Hoe denk je dat de gemiddelde CDA'er hogerop is gekomen in de politiek? Door hard te werken of door voorover te bukken?

Rabarberke | 13-01-08 | 17:44

@fuckje 13-01-08 @ 17:40 Ik ken Spekman nog uit Utrecht. Toen was zijn kleding al even wanstaltig, toch is het denk ik één van de weinige (redelijk) oprechte politici. Hij was daadwerkelijk in de probleembuurten te vinden.
Ik hoorde ook dat hij regelmatig conflicten had met het ambtenarenapparaat in Utrecht omdat hij zich als één van de weinige niet liet vertellen door de ambtenaren wat hij moest doen, maar de ambtenaren juist vertelde wat zij moesten doen. En dat was heel erg schrikken voor de ambtenaren van de gemeente Utrecht.

Tarak | 13-01-08 | 17:43

@ Rabarberke 13-01-08 @ 17:27
Het scheelt dat het maar 579.490 mensen waren. Natuurlijk stellen die niets voor, dom van me. Jammer voor jou zijn het er de volgende verkiezingen nog veel meer. Ga je dat ook afdoen als 1%?

@ Rabarberke 13-01-08 @ 17:35
Zorgen dat je goed geïnformeerd bent, domme doos. Dion kan nog geen fruitvliegje dooddrukken. Dat jij het zonder pardon voor waar aanneemt zegt meer over jou dan over hem.

@ King
Val deaud en zorg voortaan dat je er zelf bij bent om je eigen sores op te lossen, kleaudtmongeaul.

Robin Hood | 13-01-08 | 17:43

@fuckje

Ja in Limburg krijg je ook geen strafblad als je als notabele iets flikt, dat regel je onderling met plisie. Zo doen limburgers dat.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:42

@Robin Hood 13-01-08 @ 16:50
voorbeeld van een geslaagde islam allochtoon: heeft zich lekker door het hele subsidie circuit heen weten te werken met als voorlopige hoofdprijs een kamerlidmaatschap. Aboutaleb is tot dusverre de best geslaagde islam allochtoon.

Auke | 13-01-08 | 17:42

@Rabarberke : Deze academisch opgeleide figuur ( ikke dus) gaat de volgende keer eveneens op Geert stemmen, net als zovele anderen die in G in ieder geval iemand hebben gevonden die verwoordt wat zij denken. Dat betekent niet, dat "wij" het met alles wat G zegt eens zijn. Niet iedere G-stemmerT is per definitie een Tokkie of behoort tot het werkloos tuig zoals jij beweert. Is het iemand wellicht ook opgevallen, dat sinds Mr.Theo Hiddema zijn voorkeur voor G uitsprak tijdens het overgewaardeerde DWDD, hij niet meer is uitgenodigd als gast ??

snuff | 13-01-08 | 17:42

Het moet gezegd worden maar Geert's reaktie is inderdaad lovenswaardig, geheel in de geest van de goddelijke kale. En let wel, ik ben bepaald geen bewonderaar van Cheert, maar dit schept vertrouwen.

Bigi Bana Boy | 13-01-08 | 17:41

De wereldverbeteraars die nu iedereen tokkie noemen die protesteert omdat we de imam gaan geven wat we de pastoor hebben afgepakt, dàt is het werkelijke tuig van deze wereld. Waarom ze indertijd bij de afgang van die pastoor stonden te juichen en nu steevast de andere kant opkijken, dat begrijp ik niet. Maar dat komt natuurlijk omdat ik ook een tokkie ben.

v Maerlant | 13-01-08 | 17:40

Met alle respect hoor
Ik vind die Tofu Dibi ech niet in de kamer thuis hoort maar in een sociale werkplaats.

Bovendien zijn dit soort acties een soort vrijbrief om Wilders af te maken. En ja goh... het komt weer van links die kogel let maar op.

AllesKapot | 13-01-08 | 17:40

@Rabarberke@17:35,
Dat is een gerucht.
@Tarak@17:34,
En Spekman (pvda) wordt wekelijks gearresteerd door de Modepolitie.

fuckje | 13-01-08 | 17:40

@Rabarberke 13-01-08 @ 17:35
Graus heeft zover mij bekend geen strafblad, en dat was de vraag. Hoe dubieus zijn verleden verder ook is want daar zullen we niet van mening over verschillen.

Tarak | 13-01-08 | 17:40

Wilders wil alleen de islam aanpakken. Het CDA en de PvdA houden alle burgers al decennia lang de duimschroeven aan.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:40

Volgens mij is Wilders veel minder fascist dan de gemiddelde CDA politicus.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:39

lol @ fuckje 17:06
@ Robin Hood krijg de typhus
@ inhoud
Formeel gezien word een politicus vergeleken met een dodelijk product. Zelfs ik vind die vergelijking niet helemaal terecht, en misschien wel wat over the top. Maar ook wel grappig.

King of controversy | 13-01-08 | 17:37

@tarak

En Dion Graus heeft zijn vrouw een paar keer afgetuigd.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:35

@White-rabbit 13-01-08 @ 17:27
Krista van Velzen (SP) heeft een strafblad wegens het vernielen van militaire voertuigen.
Wynand Duyvendak (GL) heeft een strafblad wegens inbraak.

Misschien zijn er meer, maar dit zijn de bekendste voorbeelden van Tweede Kamerleden met een strafblad.

Tarak | 13-01-08 | 17:34

@misantroop

Er staat nergens dat ALLE misantropen links zijn. Het zijn er aan beide kanten heel wat.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:33

@Tofik

Als ik jou was zou ik maar zuinig zijn op je positie in de kamer. Ik heb je wel eens aan het *kuch* werk gezien, dat kan wel eens je laatste bovenmodale baantje zijn, omhooggevallen excuus allochtoon.

Brandje | 13-01-08 | 17:32

Rabarberke 13-01-08 @ 17:22
Wil je mij aub niet in het rechtse hokje proppen. Bij voorbaat dank.

misantroop | 13-01-08 | 17:31

Wilders is *hypocriet*. Heeft heeft al eerder geprobeerd de IS de mond te snoeren door kamervragen te stellen over een Wilders debat in het UvA.

www.parool.nl/nieuws/2007/MRT/16/ams1....

"Woensdag, op de Internationale Dag tegen Racisme, is in de rechtenfaculteit een debat met als motto 'Wat is het antwoord op Geert Wilders?' ''Kunnen we spreken van de opkomst van islamofobie als een nieuwe vorm van racisme?'' vragen de organisatoren (de Internationale Socialisten en Samen Tegen Racisme) zich in een persbericht af.

PVV-Kamerlid Martin Bosma heeft Kamervragen gesteld over de bijeenkomst. Hij stelt dat zijn fractievoorzitter als een racist wordt neergezet en dat de UvA geen onderdak zou moeten bieden een de 'stigmatiserende en demoniserende' bijeenkomst.

Een woordvoerder van de UvA weerspreekt dat het om een politiek getint debat gaat. ''De UvA faciliteert academische debatten en daar is hier sprake van. Er is een keur aan sprekers uitgenodigd, onder wie Ed van Thijn. Het voldoet aan de voorwaarden voor een academisch debat en inhoudelijk heeft de universiteit er geen mening over.''

antidoto | 13-01-08 | 17:29

@ White-rabbit 13-01-08 @ 17:27

Dat mag, men neme ene Duyvenkak..

wopper | 13-01-08 | 17:29

Mag je eigenlijk wel in de kamer zetelen als je een strafblad hebt ?
Er is ooit een tijd geweest dat je niet bij de overheid mocht werken maar er kwam zo weinig instroom dat je nu zelfs agent kan worden.
Maar vroeg het me gewoon af ?

White-rabbit | 13-01-08 | 17:27

@robin hood

Ohja die 1% was ik vergeten te noemen. Geeft niet hoor.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:27

Rabarberke 13-01-08 @ 17:22
Lol. Alleen Wilders doet het beter. Hij is de baas terwijl Tofu Dibi nog steeds aan de rokken van La Halsema hangt.

Jeremia | 13-01-08 | 17:26

@sinar

We? We? Luisteren 'jullie' dan altijd naar links?

Rabarberke | 13-01-08 | 17:26

@ Rabarberke 13-01-08 @ 17:22
Gelukkig dan maar voor Geert dat er zoveel fatsoenlijke, hardwerkende, ondernemende en eerlijke mensen zijn die op zijn partij hebben gestemd!

Robin Hood | 13-01-08 | 17:25

@jeremia

Als tokkies, werkloos tuig, ex-nazi's, misantropen en xenofoben op je stemmen heb je als ex-VVD'er zo een nieuwe partij uit de grond gestampt.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:22

@van Kloten 13-01-08 @ 17:16
Tot nu toe horen we anders nog geen enkel inhoudelijk argument van links. Ze hebben het alleen over de manier hoe hij zijn boodschap brengt. De boodschap zelf van repliek dienen lukt ze niet.

Sinar | 13-01-08 | 17:19

Sterke zet van Wilders, door mede te delen dat hij het er niet mee eens is.
Daarmee doet hij ze vast geen plezier, die linkse fascisten.

Mazzeltov | 13-01-08 | 17:19

Die Tofu zou zelf ook zomaar het boegbeeld kunnen zijn van de sigarettenindustrie: Javaanse jongens driekwart....

MichieldeMuiter | 13-01-08 | 17:18

Droge_Droom 13-01-08 @ 17:09
Als loverboys, drugsdealers, rifschandknapen, islamofascisten en scootermocro's op je stemmen dan heb je wel degelijk een achterban.

Jeremia | 13-01-08 | 17:17

@boer harm

NOU EN? Al beweren ze dat Wilders een gesterliseerde hottentot is. Wat maakt het uit?

Rabarberke | 13-01-08 | 17:16

Als ze wil spuugt Femke Geert zo dood. 1 discussie is voldoende.

van Kloten | 13-01-08 | 17:16

Eindelijk begint het een beetje goed te gaan met dit land. Roken, blowen, slikken, snuiven, vuurwerk, sexualiteit you name it: gewoon verbieden dan bestaat het niet!

blafgrap | 13-01-08 | 17:15

@ Droge_Droom 13-01-08 @ 17:11

LOL. Klopt, ze is zo bi als een beffiaan in een dierentuin.
De grote groene muts die Tofu inwijdt, haar maniertjes heeft 't joch al overgenomen, nu het splaakgeblek nog.

wopper | 13-01-08 | 17:14

Op de site van de IS wordt u door middel van een link van harte aangeraden de teksten van de grote denker Mao Zedong te gaan lezen.
(Link naar marxists.org staat op de site van de IS)
www.marxists.org/nederlands/mao/index....
En zij vinden zichzelf de juiste persoon om een ander extremist te noemen. Serieus....

Boer Harm uut Twente | 13-01-08 | 17:13

Een kamerlid moet een politieke tegenstander via inhoudelijke argumenten in de Tweede Kamer van repliek dienen. Dit meedoen aan een demonstratie waarvan de uitkomst, opgepakt worden, van te voren al vast stond is een teken van zwakte dat hij dus blijkbaar niets inhoudelijks kan inbrengen tegen Wilders.
Dit is weer een typisch links geval van onderbuikgevoelens creeëren. Links gaat dit nu zo omdraaien dat Wilders de schuld krijgt dat ze opgepakt zijn en dat daarmee Wilders ondemocratisch zou zijn.

Sinar | 13-01-08 | 17:13

@baronbreedbekkikker

De vrijheid van meningsuiting waar ook Geert zo vol van is eist niet een goed onderbouwde mening. Je mag alles menen.

Als je dat niet bevalt stap je naar de rechter.

Mensen dood wensen doen alleen onderontwikkelde randmongolen.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:12

-weggejorist-

Lizzard | 13-01-08 | 17:12

@wopper
Het vrouwtje van Femke dus.

Droge_Droom | 13-01-08 | 17:11

We kunnen eigenlijk al decennia lang constateren dat het lidmaatschap van de Tweede Kamer een zo goed als betekenisloze politieke rol inhoudt. Als jong links activistje zonder brede maatschappelijke bagage, heeft Dibi zijn eigen carriere in elk geval een turbo lift bezorgd. Je hoeft er zelfs de Nederlandse taal niets eens fatsoenlijk voor te beheersen. Het zegt wat over het volksdeel dat zich door dit soort types (van Velzen, Duyvendak, van Es, Bröhler, etc.) vertegenwoordigd voelt. De enige reden voor Wilders om hier benauwd voor te zijn, is het opruiende effect dat dit soort gasten op anderen heeft. En daar hoeft maar weer 1 Volkert vdG, of Mohammed B. tussen te zitten en er kan tzt weer een nieuwe herdenkingsdatum op de kalender worden bijgeschreven.

hyppopotamus amphibi | 13-01-08 | 17:10

@azijnseikerT 13-01-08 @ 17:05
Tot mijn verbazing heeft Femke een leuke vent. De vent van Femke (Robert Oey) heeft de prachtige documentaire "Wonderland" gemaakt die behoorlijk kritisch is over de multikul samenleving.

Tarak | 13-01-08 | 17:09

@Jeremia,
Tofu Dibi heeft een eigen achterban? Een grapje is leuk maar nu niet gaan overdrijven.

Droge_Droom | 13-01-08 | 17:09

@ Fuckje
King niet, toevallig weet ik dat die net zo'n grote hekel heeft aan de IS als wij. Nou ja, bijna dan ;)

Robin Hood | 13-01-08 | 17:08

@ dr.spin007 13-01-08 @ 17:04

Hij is ook nog eens het vrouwtje..

wopper | 13-01-08 | 17:08

@kersenflap

Organiseer ook even een anti-joodse religie betoging dan kunnen we even kijken of die betogers ook rustig hun gang kunnen gaan.

Rabarberke | 13-01-08 | 17:07

* denkt dat MAXIMO en King of Controversy nu thee drinken in het pliesiebureau *

fuckje | 13-01-08 | 17:06

ook de politie weet donders goed dat als er een aanslag op Wilders komt, die net als bij Fortuijn uit de Gl en/of PVDA hoek aangestuurd zal worden. Dat ze daar nu op alert zijn geeft aan de pliesie met schade en schande toch iets aan het leren zijn.

jan-lul-de-behanger | 13-01-08 | 17:06

Ga een deaud stomme lutsers. Niks beter te doen dan protesteren??
En geef als je het doet dan in iedergeval aan met argumenten waarom Geert kapodt zo nodig kapodt moet. Dit is zo makkelijk..

baronbreekijzer | 13-01-08 | 17:05

dr.spin007 13-01-08 @ 17:04

Is Femke ook homosexueel?

azijnseikerT | 13-01-08 | 17:05

-edit nee-

kersenflap | 13-01-08 | 17:04

En, vergeet dat niet: Dibi is homoseksueel maar durft niet uit de kast te komen omdat hij bang is aanhang te verliezen. Zelfs Femke durft hier niet open over te zijn.

dr.spin007 | 13-01-08 | 17:04

@ Jeremia,
Juist het feit dat het een kleinschalige actie betrof die nauwelijks/geen impact had doet bij mij alle alarmbellen rinkelen. Dit is pure jurisprudentie om straks de anti-islam betoging van sioe Nederland te kunnen verbieden.

Bewijzen? Ben jij gek, die vind je nooit. Dit is het betere handjeklap werk waar de PvdA zo goed in is.

kersenflap | 13-01-08 | 17:01

altijd wat te beleven met die geert...

Octavianus | 13-01-08 | 17:01

Droge_Droom 13-01-08 @ 16:56
Tofu Dibi heeft een eigen achterban net zoals Wilders die heeft. Hij hoeft niet slim en zelfs niet integer te zijn. Het enige dat hij moet is zorgen dat zijn fans opnieuw op hem stemmen of dat hij hoog genoeg komt op de lijst om opnieuw voor Groen Links in de kamer te komen.

Jeremia | 13-01-08 | 17:00

@ Tarak 13-01-08 @ 16:54
Uiteraard, ik roep niet zomaar wat.

Robin Hood | 13-01-08 | 16:59

De politie had waarschijnlijk behoefte aan een verzetje naast het posten in een portiek aan de Van Baerlestraat om onverlichte fietsers te pakken.

dental | 13-01-08 | 16:58

Hebben meer mensen er last van dat ze abject niet kunnen lezen of horen zonder er 'en infaam' achter te denken.

Flodder | 13-01-08 | 16:57

kersenflap 13-01-08 @ 16:44
Klinkt behoorlijk ongeloofwaardig, maar ik durf jou scenario eerlijk gezegd niet helemaal uit te sluiten. Mocht je gelijk hebben dan zou het natuurlijk fantastisch zijn als er onweerlegbare bewijzen boven tafel zouden komen. Job Cohens positie zou onhoudbaar worden en zelfs de PvdA zou zich zo'n schandaal niet kunnen veroorloven.
.
De gebeurtenis op zichzelf stelt natuurlijk niks voor en er had niet zoveel ophef over hoeven komen. Wilders te kakken zetten is geen probleem. Hem met de dood bedreigen (wat nu absoluut niet aan de orde was) is een heel ander verhaal. Overigens vind ik dat de internationaal socialisten de gelijke behandelding moeten krijgen als de NVU. Allebei erg enge ondemocratische clubjes.

Jeremia | 13-01-08 | 16:57

Het is toch godverd*mme godsgeklaagd dat er zulke halve zolen in de tweede kamer zitten.

Droge_Droom | 13-01-08 | 16:56

De plaatselijke overheden worden een beetje benauwd.

fuckje | 13-01-08 | 16:55

@Robin Hood 13-01-08 @ 16:50 Heb je meer info over HTIB? Die worden wel behoorlijk gesponserd door de gemeente Amsterdam. Was voormalig feministe Anja M. daar ook niet laatst te gast?

Tarak | 13-01-08 | 16:54

Zoiets kan in rusland ook niet. Dat land kun je tegenwoordig goed vergelijken met Nederland. Alle twee politiestaten.

neqschotje | 13-01-08 | 16:52

Hmmm ik vindt het onzin dat men mensen oppakt voor zo,n tekst het is een demostratie dan overdrijven mensen vaak om het standpunt kracht bij te zetten wel vraag ik mij af of het niet een beetje zinloos is geert voert immers opositie en maakt dus geen beleid nog iets de zittende club heeft er een paar dingen doorgedrukt wat ik veel zorgwekkender vindt als een paar abjecte uitspraken
Sterker nog als ze het niet prsoonlij van iemand kunnen winnen jutten ze de maatschappij op denk maar aan die film dat soort grappen vindt ik persoonlijk een stuk ernstiger een beetje het niveau vlagverbrandenden idioten het niveau democratie is leuk maar nu even niet zeg maar maar ach het is weinigen gegeven oppermens te worden de meeste rennen liever hun leven lang net als een pup achter de eigen staart aan .
Heel aandoenlijk die linkse mensjes maar je bestuurd er geen land mee .

van de kraats | 13-01-08 | 16:52

Nog 130 kamerleden te gaan...

De God van Empel | 13-01-08 | 16:51

Zie mijn NN comment. Gewoon heel Groen Links oppakken en Femke even bij mij afleveren. In d'r geboortestad.

vanrechtsheeftvoorra | 13-01-08 | 16:51

Ik ben het met Wilders eens.

Flodder | 13-01-08 | 16:50

King, kom er maar in! Waarom mocht dit ookalweer allemaal niet?

Ik verbaasde me erover dat GS er niet eerder aandacht aan heeft geschonken. Maar ja, Dibi is al niet zo pluis. Voor Dibi aantrad als Kamerlid, was hij jarenlang bestuurslid communistische Turkse Arbeidersvereniging in Nederland (HTIB). Al in de jaren zeventig had deze organisatie nauwe banden met Turkse en Koerdische terreurorganisaties.
Samen met IS organiseerde Dibi de demonstratie ‘Stop Bush’, het Landelijk Actiecomité ‘Genoeg is Genoeg!’ en het platform Allemaal Anders Allemaal Gelijk. Lekker ventje, he?

Robin Hood | 13-01-08 | 16:50

Vind die flyer wel leuk gevonden, leuk dat de pliesie bepaalt wat kan en niet kan. Nog ff en ze kloppen bij de geenstijl redactie aan

Seletitic | 13-01-08 | 16:49

hmmm blijkbaar vind wilders het ook krom ja......

overVecht | 13-01-08 | 16:48

Staken de Polizisten niet meer dan?

Boris Poepnagel | 13-01-08 | 16:48

dus je mag wel zeggen dat bijvoorbeeld de Koran verboden moet worden maar dan mag je niet zeggen dat je het daar niet mee eens bent ofzeau.......

overVecht | 13-01-08 | 16:47

Geert is het niet eens met het oppakken, zie NieuwNieuws.

fuckje | 13-01-08 | 16:47

Tofu begrijpt niet dat hij een voorbeeldfunctie heeft...

*mompelt fortuyn iets*

Behangdelul | 13-01-08 | 16:47

mwah. Het arresteren van groenlinks tuig is vast vaker noodzakelijk: als er onderzoek gedaan mocht worden naar hun gedrag in de linkse onderwereld.

Maar 10 minuten vastzitten voor wat boeroepen? Dat had wel achterwege kunnen blijven.

Jan Passant | 13-01-08 | 16:46

Bijstandtrekker 13-01-08 @ 16:44
Wat heb jij gesnoven?

misantroop | 13-01-08 | 16:46

ik vind die Tofi Dibi en al zijn extreme jong-socialistiche vriendjes en allen die het met hen eens zijn, gevaarlijk voor de mondiale volksgezondheid,

speerpunt | 13-01-08 | 16:45

w.t.f. is Tofu nogwat, ik dacht dat dat in vegetarischeten zat...

Barbertje | 13-01-08 | 16:45

Tofik Dibi, raar figuur is dat. Ik zag hem bij Dit was het nieuws, waar hij met zijn vieze lachje trots zei dat hij wel eens een jointje rookte in zijn late jeugd (enkele jaren geleden). Zo'n figuur is nu een kamerlid.

henkiedenkiedenkie | 13-01-08 | 16:45

Wat dan wel weer mag in Nederland, is dat de NPS vanmiddag het hilarische duo Ab& Sal toeliet om ( samen met Raoul Heertje) in 'ludieke sfeer' Verdonk en Wilders dood te wensen, op Nederland 2. En daar kregen ze nog voor betaald ook.

bello | 13-01-08 | 16:45

Het is algemeen bekend ; de bruinhemden zitten bij de linkse partijen.

Bijstandtrekker | 13-01-08 | 16:44

Cookie v. eigen deeg 13-01-08 @ 16:36
Helemaal mee eens. Iedereen heeft in dit land het recht om te protesteren. Als er op die poster de kop van Wilders met een vizier stond was het natuurlijk wat anders geweest, maar dat is totaal niet het geval. Ook heeft Wilders geen aangifte gedaan, terwijl hij daar normaal gesproken zeer consequent in is.

Ik vermoed dat er hier opzet in het spel is. Een-tweetje tussen de internationale socialisten en burgemeester Pickwick. Ze vangen zo mooi twee vliegen in en klap: Dibi en de internationale socialisten zetten zichzelf weer even mooi op de kaart en lopen vanavond tevreden het politiebureau uit en Pickwick kan straks lachend de anti-islam betoging verbieden waar duizenden mensen worden verwacht.

kersenflap | 13-01-08 | 16:44

kersenflap 13-01-08 @ 16:32

Inderdaad, of om het meer aandacht te geven. We kunnen hier niet echt spreken van groot aantal boeroeperTs.

azijnseikerT | 13-01-08 | 16:43

Als Wilders iets overkomt dan is Doekle verantwoordelijk.

LoL @ Sévèke | 13-01-08 | 16:43

... ik had voor het gemak zijn post niet gelezen. Trek het gewoon slecht als mensen een mening (in dit geval een behoorlijk domme, maar goed) minder valide vinden als diegene op een of andere manier gemankeerd is. klaar.

waskuip-admiraal | 13-01-08 | 16:43

Rabarberke 13-01-08 @ 16:40
Zo achterlijk zie je ze inderdaad niet vaak....

misantroop | 13-01-08 | 16:42

Ari Gold 13-01-08 @ 16:34
Lekker tolerant en verdraagzaam! Met bekrompen mensen zoals jij komt het helemaal goed met Nederland. Iedereen is gelijk, maar de een net wat meer dan ander, toch?

misantroop | 13-01-08 | 16:42

Blijkbaar heeft Tofu een arrestatie etc. nodig om zijn punt kracht bij te zetten.

Hutspotentieel | 13-01-08 | 16:41

-weggejorist-

Lizzard | 13-01-08 | 16:41

@waskuip admiraar

Iemand wenst hier iemand dood, ik zeg dat ie aan degenen die hij dood wenst zijn uitkering dankt en jij verwijt mij fascisme?

Wat voor een ontzettende domme klootviool ben je dan?

Rabarberke | 13-01-08 | 16:40

Wat een rotkop, kan me niet voorstellen dat iemand daar ook maar iets van aanpakt.

toytoy | 13-01-08 | 16:39

Het OM is al niet geloofwaardig (deventer moord zaak), dit slaat dan ook weer nergens op

vrijbuiters | 13-01-08 | 16:38

-weggejorist-

Lizzard | 13-01-08 | 16:37

-weggejorist-

Geen4 | 13-01-08 | 16:37

@rabarberke
Wat jij doet is facisme. Mensen met een uitkering hebben niet minder recht om de schurft aan links te hebben.

waskuip-admiraal | 13-01-08 | 16:37

-weggejorist-

neqschotje | 13-01-08 | 16:36

Absurd!
Als de PVV laster mag spreken over Smurfen, dan mogen GroenLinkserts, Internationale Socialisten, of wie dan ook Geert Wilders op een ludieke poster zetten met een tekstje d'r bij.
Dit staat helemaal los van hoe je denkt over links, rechts, islam, allochtoon of wat dan ook. De heilstaat die men langzamerhand probeert neer te zetten is mijn heilstaat niet. Opbokken met dit soort maatreglen en iedereen z'n zegje laten doen.

Cookie v. eigen deeg | 13-01-08 | 16:36

@ari gold

Dankzij links heb jij een uitkering.

Rabarberke | 13-01-08 | 16:36

Tekst gaat niet te ver. Het probleem is dat er geen inhoudelijk debat wordt gevoerd met als resultaat dat mensen niet kunnen inzien dat die tekst gewoon nergens op slaat. Het gaat in de media nog steeds alleen over 'de toon' en allerlei andere verwante vage begrippen. Eigenlijk zijn dát de echte gevaarlijke uitlatingen, want het houdt het ongefundeerde idee levend dat wilders uitlatingen inderdaad te ver gaan, terwijl dat feitelijk niet het geval is.

waskuip-admiraal | 13-01-08 | 16:35

-weggejorist-

Ari Gold | 13-01-08 | 16:34

hmmmm politie staat in actie hea

lokado | 13-01-08 | 16:34

ze hadden er ook bij moet zetten: "WIJ VINDEN Wilders een extremist"...

hooiwagen | 13-01-08 | 16:33

-weggejorist-

Lizzard | 13-01-08 | 16:33

@Tofu Dibi
Dat je opgepakt wordt zal jou in de ogen van je kiezersvolk meer respect opleveren. Strategisch goede zet van je.

Jeremia | 13-01-08 | 16:33

Ik zie hoogstens copyright violation ten nadele van Marlboro

Rabarberke | 13-01-08 | 16:33

Wat een onzin. In Nederland mag je gewoon protesteren en die poster bevatte geen opruiende teksten die opriepen om Wilders te lynchen.

Dit is een tactische zet van burgemeester pickwick om straks de anti-islam betoging te kunnen verbieden. "Maar we hebben eerder toch ook linkse demonstraties verboden?"

kersenflap | 13-01-08 | 16:32

Het is dat er zoveel agenten stonden te kijken, anders waren die paar demogasten met hun bordjes me niet eens opgevallen tussen al het winkelende publiek op de Dam

UPS | 13-01-08 | 16:32

Op verdenking van smaad. Domme amsterdamse politiemongolen.

Rabarberke | 13-01-08 | 16:32

Zo heeft Doekle het gewild.....

fuckje | 13-01-08 | 16:32

Hoe Nederlands kan je het hebben. Gewoon stug beide partijen de mond snoeren

Niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen!

maakniesaaknie | 13-01-08 | 16:31

't Sfeertje zal er na het reces wel aardig op vooruit gaan.

fuckje | 13-01-08 | 16:29

Ja demonstreren op de Dam. Hoe haalt links zoiets in hun hoofd? Demonstreren is verboden in Nederland.

Rabarberke | 13-01-08 | 16:29

Tofu Dhimmi ga eens dood

preston spears | 13-01-08 | 16:28

Die anti Wilders poster vond ik vrij onschadelijk, dus ik snap totaal niet dat ze opgepakt werden.
Dat een Tweede Kamerlid zich associeert met de Internationale Socialisten, begrijp ik dan ook weer niet.

Tarak | 13-01-08 | 16:27

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl