Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Christenen voelen zich pispaal

Ken je me nog..."En toch snap ik het niet. Waarom worden dit soort dingen altijd zo uitgebreid in de media gebracht, terwijl de buurman soms ook zijn dochtertje misbruikt, maar dat in een klein berichtje helemaal links tussen de advertenties verdwijnt. Mensen vinden het geweldig om nu te roepen: 'Zie je wel, Christenen zitten met hun uitgestreken gezicht op zondag in de kerkbankjes.' Maar op zich is het ook best een trieste zaak. Die man kan alleen nog vergeving vragen, iets wat niet-gelovigen niet zullen doen." Zo maar wat reacties uit het een gristelijk jongerenforum inzake de voorlopige schorsing van dominee Halbe Geertsma. De 53-jarige dominee bekende eind vorig jaar zijn zoon tien jaar lang seksueel te hebben misbruikt. De kerkenraad van de gemeente Assen-Marsdijk schorste de predikant daarop voor drie maanden. In die tijd deed de raad onderzoek. Hieruit is gebleken dat de dominee een "openbare grove zonde" heeft begaan. En dus is de schorsing nu definitief. Ja, ze moeten de christenen weer eens hebben...

Reaguursels

Inloggen

Mag ik jullie er nogmaals op wijzen dat dit helaas menselijke daden zijn die niets met geloof of afkomst te maken hebben. Dan kan iedereen wel Katholieke, Christelijke of wie dan ook zwart maken maar dat heeft niks met deze daad te maken. Dit is gewoon een smerige kerel die misbruik maakt van een ander. Helaas lopen er daar teveel van rond. Leraren hebben volgens mij ook zo'n voorbeeldfunctie.

@Prullenbak er wordt je ook niet gevraagd ergens in te geloven. Je bent toevallig een topic tegen gekomen waar je een mening over hebt... laat het hier dan ook bij... De vraag is volgens mij niet of je in een God geloofd.

zweefvlieg | 19-01-06 | 18:15

wat een respect maar weer. tsja, we hadden niets anders verwacht !
vergeet niet dat er meer mensen in het spel zijn, slachtoffers
kinderen, broer, zus , moeder. mss dat jullie voor hen iets genuanceerder kunnen reageren?
we hebben het al moeilijk genoeg

neverrmind | 19-01-06 | 14:48

@ Zum kotzen
oke, dus je bent het met mij eens dat, doordat die boodschappers fouten maken, er een heel negatief beeld gevormd wordt. Vooral in de generaliserende samenleving van tegenwoordig.
-
En over dat bewustzijn, kijk zum. Als je het nou echt vanaf de wetenschappelijke kant bekijkt. Het is zeer waarschijnlijk dat de Big Bang heeft plaatsgevonden. Hierna is vanuit micro-organismen en toevallig of niet zeer gunstige leefomstandigheden het huidige leven ontstaan. Op een gegeven moment zijn wij ons bewust geworden van onszelf. Dat komt door de evolutie, onze hersenen ontwikkelden zich in hoog tempo.
-
Daar komt bij dat deze mensen (als zij al geloofden) bomen, planten, dieren, zon, maan enz.. aanbeden. het is dus duidelijk dat de mens iets boven zich nodig heeft of iets om te aanbidden om zoals bribon zei, vat te krijgen op dingen waar geen vat op te krijgen is. Zoals het weer tijdens het oogstseizoen ed.
-
Hierna kwam er volgens de geschriften een man, die de nieuwe messias zou zijn. Maar.. de verhalen over deze man en de andere gebeurtenissen zijn jaren later pas opgeschreven. Dus of het de werkelijkheid is? Als deze messias er geweest is, zou dit ook iemand kunnen zijn die dit zelf sterk geloofde, en zo'n grote overtuigingskracht had, dat hij andere mensen meekreeg? Dat zie je tegenwoordig nog steeds (weliswaar in kleinere aantallen) terug in sektes. Het christendom is een zeer succesvolle sekte, en is uitgegroeid tot de grootste ter wereld.
-
En dan ehb ik nog een probleem. Waarom, als die ene god er is, gelooft niet iedereen in hem? Okeej, joden/christetenen/moslims interpeteren het alleen anders maar hebben dezelfde.. Maar boedhisme? Hindoeisme? De natuurgeloven in de rimboe..
-
En dan komt het grote mysterie van het kerstfeest, heel leuk allemaal, ben katholiek (weliswaar zeer losjes maar ben gedoopt/communie/gevormd en moest soms naar de kerk) opgevoed. Dus ik weet waar het om draait. Maar een feit over het kerstfeest is, is dat dit vroeger een germaans lichtjesfeest was. Er werden in allerlei bomen lichtjes gehangen om de donkerste periode van het jaar door te komen. En zo schijnen er meer feesten door de christenen zijn omgevormd.
-
Kijk ik wil nergens tegenaan trappen, maar onder andere door zulke factoren kan ik mij er niet toe bewegen om hierin te gaan geloven

Prullenbak | 19-01-06 | 09:59

@bribon^ 18-01-06 @ 10:21

Ben erg benieuwd m.b.t. je voorspelling. Kijk, als het waar is wat jij gelooft (er is geen God), dan kun je heel goed gelijk hebben en zal het geloof uitgaan als een nachtkaars. Als het waar is wat ik geloof (er is wel een God), dan zal het geloof nooit uitsterven of een wegkwijnende sekte in de Alpen worden. Harry Mülisch zei in de jaren 60 triomfantelijk dat het chr. geloof in Nederland binnen enkele decennia zou zijn uitgestorven, dus aan voorspellingen over het wegkwijnen van het geloof hecht ik voorlopig nog niet zoveel waarde.
Bovendien stel jij geloof te simpel voor: als stok achter de deur voor de zwakken, als redmiddel voor dingen waar men zelf geen grip op heeft (ziekte, ellende etc.) en als groepsgebeuren. Geloven is echter veel meer dan dat (euh, wat mij betreft tenminste), dat gaat over het zoeken naar en contact hebben met de Almachtige, zonder dat daar directe ?tegenprestatie? (bescherming tegen onheil) tegenover staat. Het bijbelboek Job is wat dat betreft overigens een onovertroffen voorbeeld van het geloof.

@Prullenbak 18-01-06 @ 11:20
Voorop: aan moralistisch gelul wil ik me zo weinig mogelijk schuldig maken. En ik respecteer absoluut jouw kritische blik op mijn geloof. Weet je, ik geloof zelfs dat God jouw kritische houding respecteert. Keuzevrijheid enzeau?
Maar maak niet de fout de boodschap weg te flikkeren als de boodschappers fouten maken. Het was een christelijke band die in een songtekst zei ?the biggest single course of atheism in the world today is christians?.

Je redenatie dat wij een god verzinnen omdat wij ons bewust zijn van ons bestaan volg ik niet helemaal. Ik kan toch net zo goed zeggen ?er is een God en die heeft de mensen zelfbewustzijn gegeven om ervan doordrongen te zijn dat er meer moet zijn buiten de natuurlijke werkelijkheid?

zum kotzen | 19-01-06 | 08:23

ze zijn dan ook Pis en Paal

Djef | 18-01-06 | 18:49

Heilig, HEILIG, HEILIG IS DE HEER!!!!!!!

righteousness | 18-01-06 | 16:38

vieze christenmoslims, allemaal 1 pot nat met hun joodse god waar ze allemaal achteraan lopen, er is geen god anders had hij ons allang van de kaart geveegd. en dat terwijl we door aliens zijn geschapen ;-)

Onno Thuis | 18-01-06 | 16:13

@ MasterAB 18-01-06 @ 13:11

Als je mijn stukken goed lees, zeg ik dat ook niet. Het gaat er alleen om dat deze mensen een voorbeeldfunctie hebben. En het geloof (voornamelijk katholiek) ben zelf volgens papieren ook RK dus ik weet waar ik over praat. Mensen probeert over te halen om hier naartoe te komen. Dan mag je toch verwachten dat dit integere mensen zijn? Mensen vertrouwen de kerk en daarom is het ook zo schandelijk zijn dat er mensen zijn die daar misbruik van maken. En daarbij scheer ik niemand over 1 kam.

De slechten verpesten het voor de goeden dat is waar, maar ik had mijn betoog al min of meer verlegd naar de nut van het geloof..

Prullenbak | 18-01-06 | 13:36

@ zum kotzen

Doe maar rustig aan, ik heb het ook beetje druk op het moment.. Zie het met smart tegemoet ;)

Prullenbak | 18-01-06 | 13:33

@bribon, prullenbak
Ik ben jullie nog een reactie schuldig, maar werk gaat ff voor. Komt nog.

zum kotzen | 18-01-06 | 13:17

@Prullenbak 18-01-06 @ 12:49
Dat is ontzettend kortzichtig, want de meeste kinderverkrachters zijn atheisten dus dan zou je alle atheisten ook niet meer serieus kunnen nemen. Gaat erom dat het allemaal mensen zijn en dat religie daar dus niks mee te maken heeft.

MasterAB | 18-01-06 | 13:11

En ohjah zweefvlieger, toch wat aanvullende info: het zijn toch de gristenen die weten hoe het allemaal moet ? .. In mijn vorige stukje staat het redelijk onderbouwd:

''Maar dan komen we bij het volgende; dat moralistische gelul van veel van die mensen (dus niet allemaal) komt me mn keel uit. Kijk naar het misbruik in die kringen (bisschoppen ed.) dan is het toch logisch dat je dat soort volk niet meer serieus kan nemen?''

Prullenbak | 18-01-06 | 12:49

@ zweefvlieger 18-01-06 @ 12:27

Jah de boerka van mn vrouw ligt net in de was.

Hoezo zou ik moslim zijn? Omdat het grootschalige misbruik binnen de katholieke kerk aan de kaak stel? Denk dat jij hier een beetje kortzichtig bent en mijn reactie(s) niet helemaal begrijpt..

Prullenbak | 18-01-06 | 12:48

Sorry dat ik niet alle 150 reacties in detail heb doorgelezen, daarvoor waren het er net iets teveel.

Twee punten:
1. Ik lag me de ballen uit mijn broek over alle generalisaties die hier over en weer vliegen. Dat gaat werkelijk nergens over.
2. Wat meer op de inhoud: Die dominee heeft een seksueel misdrijf gepleegd. Dat is om in geenstijl termen te blijven ronduit kudt. Hij verdient daar ook zeker een straf voor. Wat het OM met de zaak doet weet ik niet, maar er zal, wanneer zijn zoon aangifte doet, zeker een straf volgen. Geen Christen zal dan ook ontkennen dat hij die (aardse) straf verdient. En therapie nodig heeft.
Op grond van de wetten die in het oude testament van de bijbel voorkomen zou de straf op dit misdrijf nog veel strenger zijn dan hier in Nederland ooit uitgevoerd zou worden.
Wat Christenen ook geloven is dat ze uit zichzelf eropuit zijn om zichzelf en iedereen om zich heen te haten. Dat een mens alleen uit is op eigenbelang en het hem dus geen reet zal interesseren wat er met een ander gebeurt, als ie er zelf maar goed vanaf komt. (Zie bijvoorbeeld de drang om te overleven).
Gelukkig, zo geloven Christenen, heeft God de wereld niet aan zijn lot overgelaten, waardoor mensen nog wel iets goeds kunnen doen. (De een wat meer dan de ander). God heeft in de Bijbel (Lees daarvoor o.a. de eerder genoemde Johannes 3:5) gezegd dat hij voor de ellende die mensen elkaar en zichzelf aandoen (Lees: zonde) iemand anders heeft willen straffen die de straf voor alle mensen kon dragen. Dit omdat hij wist dat de mensen zelf die straf nooit aankonden en eeuwig de zouden ingaan.

Dit geldt echter alleen voor mensen die oprecht spijt hebben van hun zonden en ook aan God vergeving vragen. Dat is ook waar de opmerking op slaat op dat Christenforum. "Die man kan alleen nog vergeving vragen, iets wat niet-gelovigen niet zullen doen." Daarmee wordt bedoeld dat de man van God altijd vergeving zal krijgen, wanneer hij daarom vraagt. Daarmee wordt de daad natuurlijk niet goedgepraat, en wordt ook niet gezegd dat er voor dit soort daden geen sancties zouden moeten volgen.

Ik denk dat iedere Christen aan alle reaguurders hier die genade bij de uitvoering van Gods vonnis toewenst. Maar daar is iedereen hier voor zichzelf verantwoordelijk voor...

Het is in ieder geval wel duidelijk dat jullie hier allemaal van op de hoogte zijn. We hebben het nooit geweten zal dus nooit een excuus zijn...

RedBill | 18-01-06 | 12:38

@Prullenbak
Jij bent zeker moslim? Daar misbruiken ze alles en iedereen, alleen doen ze dat op een andere manier. Bijvoorbeeld met vier vrouwen trouwen omdat het van de islam mag. En als je genoeg hebt van je wijf, pleur je haar naast de vuilnisbak, ook dat mag van de islam.

En dan durf jij nog te praten over misbruik door christenen? Ik heb een eyeopener voor je: christenen zijn ook mensen. Dus maken die ook fouten. Raar he?

zweefvlieger | 18-01-06 | 12:27

Sorry maar dat ding pakte de alinea's niet

Prullenbak | 18-01-06 | 11:21

@ zum kotzen 18-01-06 @ 09:57

''Tsja tegen dergelijk onvoorstelbaar sterk argumentatievermogen kan ik niet op hoor? dingen waarover jij niets met zekerheid kunt zeggen als ?feit? betitelen, echt heeeel overtuigend''

Stukje overgeslagen over menselijk vermogen dat wij bewust zijn van ons bestaan? En zoals bribon over het bidden zegt klopt ook, het volk komt vanzelf weer naar de kerk als het dingen niet naar de hand kan zetten..

''Voor enig begrip i.p.v. kortzichtige domme standpunten raad ik je aan om eens wat te lezen van CS Lewis.''

Ten 1ste: jammer dat je mijn standpunten als dom en kortzichtig betiteld. Of het dom is ga jij niet over volgens mij..
Daarnaast heb ik wel begrip. In een moment van zwakte (naderende dood, onomkeerbaare negatieve processen) zoekt de mens naar een uitweg die vaak gevonden wordt in het geloof. Daar is ook niks mis mee want veel mensen hebben daar steun aan

Maar dan komen we bij het volgende; dat moralistische gelul van veel van die mensen (dus niet allemaal) komt me mn keel uit. Kijk naar het misbruik in die kringen (bisschoppen ed.) dan is het toch logisch dat je dat soort volk niet meer serieus kan nemen?

Kijk ik respecteer dat jij gelooft (tenminste dat maak ik uit je teksten op) maar dan zou ik het wel zo prettig vinden als jij mijn kritische blik hierop ook respecteert. Ik ben er totaal niet op uit om alles met een vage redenatie de grond in te stampen (al zal ik dat volgens jouw misschien wel doen)..

Prullenbak | 18-01-06 | 11:20

@bribon^ 18-01-06 @ 10:21

goeie!!!

defenz | 18-01-06 | 11:04

Castreren en kruisigen deze gast. En als ie na drie dagen opstaat weer kruisigen en de fik erin.

Kruidnagel | 18-01-06 | 10:37

@ zum kotzen: Dat de secularisatie misschien niet zo hard doorzet als bepaalde atheisten zouden willen wil nog niet zeggen dat je met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan mag nemen dat over 100 jaar het christelijk geloof gereduceerd is tot een sekte in de bergen van Zwitserland. Mits, er niet een nucleaire wereldoorlog, verschrikkelijke pandemie of andere ramp op ons pad komt. Het feit dat de kerk al die jaren (honderden) vol gezeten heeft, is het gebrek van de mens om bepaalde situaties in het leven naar zijn hand te kunnen zetten. Even in chronologische volgorde; bliksem? bidden! mislukte oogst? bidden! longpest? bidden! angst? bidden! aids/kanker/hart en vaatziekten? bidden! Een stok achter de deur voor de zwakkeren en voor anderen een invulling aan het feit dat mensen ergens bij willen horen. Groepsvorming. Niets meer niets minder... De cirkel zal rond worden. Als sekte begonnen in het Midden-Oosten en als sekte eindigen in Zwitserland. Ik speel even Nostradamus...

bribon^ | 18-01-06 | 10:21

Midden in de Amsterdam ArenA aan een touw ophangen tijdens de volgende EO-jongerendag lijkt me een passende straf. Zullen we daar ook nog even een jaartje of tien over nadenken? Of zijn de heren het er mee eens? Mooi. Vragen? Geen vragen!
Volgend onderwerp.

Kwissie | 18-01-06 | 10:05

@ prullenbak

Newsflash: Nederland ontkerkelijkt helemaal niet zo sterk als jij gelooft (haha leuke woordspeling in dit verband). Het zijn met name de grotere algemene kerken (RK, PKN) die hard leden verliezen. Maar de meer orthodoxe kerken blijven qua ledenaantallen gelijk, terwijl evangelische kerken groeien als kool. De reden van kerkleegloop ligt veel meer in toenemende vrijzinnigheid van veel grote kerken. Want waarom zou je naar een kerk gaan waar je hoort dat je allemaal aardig voor elkaar en de wereld moet zijn, en dat al die verhalen over God en Jezus leuke metaforen zijn, maar geen waarheid?

?Het is gewoon een feit dat als je realistisch bent, er niets is hierna.?

Tsja tegen dergelijk onvoorstelbaar sterk argumentatievermogen kan ik niet op hoor? dingen waarover jij niets met zekerheid kunt zeggen als ?feit? betitelen, echt heeeel overtuigend.

Voor enig begrip i.p.v. kortzichtige domme standpunten raad ik je aan om eens wat te lezen van CS Lewis.

?Normale mensen vergeven zulke dingen niet, maar nee als je het maar aan het opperwezen vraagt komt het allemaal goed.?

Ik had het niet beter kunnen zeggen, jij geeft zojuist de beste uitleg van het christelijke geloof die ik in tijden gelezen heb. Ere wie ere toekomt, bravo prullenbak!

zum kotzen | 18-01-06 | 09:57

1 groep afrekenen op de daden van 1tje uit die groep is altijd fout.

ja, ik ben christen. ja, deze daad is verwerpelijk. nee, dit is geen default werkwijze. nee, dit is op geen enkele manier goed te praten. nee, respectloos gevloek hierboven zegt meer over de posters daarvan dan over het topic.

bekijk het eens minder negatief. geen fatwah, geen steniging van het kind. gewoon het strafrecht z'n ding laten doen.

geloven is iets dat je in vrijheid doet, en anderen/andersdenkenden ook laat doen. waarom altijd die fundamentalistische atheisten hierboven weer hun tirade tegen elk geloof moeten beginnen...

superlutser | 18-01-06 | 09:40

Godverdomme, er is geen hond die zich druk maakt over dat kereltje dat misbruikt is door de smerige gore typhus pedo dominee die nb ook nog z'n vader is. Laat die christelijke kankernicht als de bliksem optiefen. Geen respect voor deze gereformeerde smeerlap.

o.g. | 18-01-06 | 09:16

Probleem is dat veel lieden die nu lopen te zeiken op christenen de bijbel erbij proberen te slepen, met teksten smijten die volledig uit hun verband gerukt zijn. Dat geldt ook voor wat lieden uit het gristelijke kamp.
Kap daar eens mee. Je kunt volledig over mij heen pissen omdat ik christen ben. Geen probleem, kritiek is goed. Maar leg geen uitspraken in de mond van God of Jezus als je niet weet waar je over spreekt.
Hottestbrain: van Däniken kwam met deze ezechiel uitleg in Waren de Goden Kosmonauten. Als je dat interessant vind moet je het eens lezen. Voor mij bullocks, maar google even en je vind er meer over.

kemraadj | 18-01-06 | 09:07

@ Zum kotzen

Het aantal gristenen stijgt wereldwijd jah, in het inteligente nederland zet de ontkerkelijking in hoog tempo door. Hoe zal dat komen? Wij zijn een nuchter en realistisch volkje (jah op boomneuqerts, geitenneuqerts, kleuterneuqters enz.. na)

Het is gewoon een feit dat als je realistisch bent, er niets is hierna.. Het feit dat mensen in een opperwezen en een hiernamaals geloven komt doordat wij ons bewust zijn van ons bestaan. Hierdoor zijn wij ons er dus ook bewust van dat dat leven een keer tot een einde komt.. En DAAR schuilt de angst, de angst dat het straks over is zonder ons, nu troosten veel mensen zich met het idee dat er hierna iets is, leuk voor ze maar pure onzin.

En over dat opperwezen die vergiffenis geeft; dat is gewoon een goedkope manier om jezelf (om hun taal maar te gebruiken) te 'reinigen van je zonden' Normale mensen vergeven zulke dingen niet, maar nee als je het maar aan het opperwezen vraagt komt het allemaal goed. Ook ligt het in de aard van veel mensen dat zij afhankelijk zijn van iets en een soort leider nodig hebben, een ideaale leider. Dat is dit opperwezen.

Prullenbak | 18-01-06 | 08:56

De Romeinen hadden hier een oplossing voor. Iets van kruiziging ofzo.

Achtertuyn | 18-01-06 | 08:54

@veest van pim
"Dat uitgerekend op een jeugdforum kinderverkrachting met dit soort beuzelpraat wordt rechtgeluld, is misschien ook wel het resultaat van misbruik: geestelijk misbruik van beïnvloedbare kinderen die seks die je leuk vindt met zonde leren associeren en een vent in een jurk met een boordje en losse handjes met respect."

Goedpraten??? Geef even een quote van zo?n vermaledijde gristenhond waarin het jarenlang misbruiken van je eigen zoon wordt goedgepraat?

Zweefvlieger heeft gelijk, jij getroost je altijd veel moeite om de hoeders van de islam te verdedigen als die door de notoire moslimbashers op GS onder vuur worden genomen. Maar als de reaguurders de christenen op de korrel hebben, verander je opeens van kamp en doe je lekker mee aan het spervuur van generaliserende kudtopmerkingen.

En alles in een pseudo-literair verheven proza? terwijl je bij inhoudelijk beargumenteerde tegenwerpingen opeens ontzettend afwezig kunt zijn (ik herinner mij een Israël-topic van niet zo lang geleden).

zum kotzen | 18-01-06 | 08:41

Lotte en haar twee zonen

En als de dageraad opging, drongen de engelen bij Lotte aan, zeggende "Maak u op, neem uwe man en uwe twee zonen, en vlucht weg uit Sodom, opdat u in deze stad niet omkomt. Zoo grepen dan die engelen Lottes hand, en de hand haarer man, en de hand haarer twee zonen, en brachten hen buiten de stad. En de engel Gods zeide: "Behoud om uws levens wil, zie niet achter u om, begeef u naar de heuvelen, opdat gij niet omkomt." En Lotte en haarer man en zonen haastten zich op weg naar de heuvelen. Toen deed de Heere zwavel en vuur over Sodom regenen, en Hij verwoestte den stad en alle inwoners dezer stad. En de man van Lotte zag om en werd een zoutpilaar. En Lotte en haar twee zonen woonden in een spelonk in een heuvel. En toen zeide de eerstgeboren zoon tot zijnen jongere broer: "Nu onze vader is geworden eenen zoutpilaar, en hier geen andere man is om tot onze moeder in te gaan, moeten wij wel tot haar ingaan, opdat er in haar nieuw leven verwekt worde. Kom, laat ons onze moeder wijn te drinken geven, en bij haar liggen, opdat zij van ons zaad nieuw leven voortbrenge." En zij gaven dien nacht hunner moeder wijn te drinken. En de eerstgeborene kwam en lag bij zijn moeder en ging in tot haar, en zij werd het niet gewaar. En het geschiedde des anderen daags, dat de eerstgeborene zeide tot zijn jongere broer: "Zie, ik heb gisteren nacht bij onze moeder gelegen en ben tot haar ingegaan, laat ons ook dezen nacht haar wijn te drinken geven; lig dan bij haar, ga tot haar in, opdat zij van ons beiden zaad ontvange." En zij gaven hunner moeder ook dien nacht wijn te drinken. En de jongste zoon lag bij zijnen moeder en ging tot haar in, en zij werd het niet gewaar. En Lotte werd bevrucht van haar beider zonen en baarde eenen dochter. Genesis 19: 15 - 37

Vossie | 18-01-06 | 08:40

@veest van pim
Over welke godsdienst heb je het nou? De islam? Want wat jij schrijft is volledig van toepassing op de islam. Alleen groeien islam en christendom nog steeds, dus informeer eerst eens goed voordat je commentaar geeft.

Vreemd overigens dat je zoveel kritiek hebt op het christendom maar niet dezelfde kritiek op de islam. Maar ja, wat dat betreft pas je volledig in politiek links Nederland. Daar hebben ze een beeldspraak voor: een slang die in zijn eigen staart bijt. En de moslims maar lachen, die gaan straks wel even de sharia verplichten, want dat kunnen die troetelallochtonen met gemak doen straks, dankzij het zogenaamd progressieve links.

zweefvlieger | 18-01-06 | 08:23

@ Apotheker 18-01-06 @ 00:18
Lot ontving geen straf van God, dus God vond het wel goed wat Lot deed?!? Lees even wat verder in de bijbel, en je ziet dat de Moabieten en de Ammonieten in latere jaren voortdurend in oorlog waren met Gods volk Israël. Uiteindelijk heeft Lots stoeipartij met zijn eigen dochters, met uitzicht op de restanten van Sodom en Gomorra, dus voor veel ellende gezorgd.

Gods ?straf? kan er ook in bestaan dat hij je overlaat aan de gevolgen van je eigen foute keuzes.

@ veest van pim 18-01-06 @ 03:55
Het aantal christenen wereldwijd stijgt nog steeds enorm. Jammer he?

zum kotzen | 18-01-06 | 08:08

Als de god waar deze man in geloofd nou eens net zo gereformeerd is als hij dan heeft hij het in ieder geval goed voor zichzelf verpest in het hiernamaals.

pcsmurf | 18-01-06 | 07:42

Prutser ook daar in Holland, hier in Mejico zijn ze echter. Wel niet gristen dan, maar katholiek. Met kerst zingen en zo voor de keet en dan terug zingen en dan dat zo over en weer voor je naar binnen mag om te vreten, dan nog een half uur met z?n allen bidden en een porseleinen Jezus kleuter uit de kerstal trekken welke ze dan om de beurten kussen? prachtig, Als dat kippen geneuzel deze kant maar niet op komt volgend jaar rond kerst want dat gaat hard op die manier. Anyway prutser dus daar. De buur mokkel zit nu bij de gristen meen ik dikke ruzie indertijd in de keet met pa en ma, die zien elkaar nooooooit weer als ze naar boven lopen. Anyway het meiske heeft me doen vertellen dat als gedreven bent en verdomd speciaal je de oer taal spreekt tijden de diepe bid of zo, een niet geregistreerde taal die niemand kent, dus? ik zeg hier zijn ze goed bezig, overigens spreek ik die taal al jaren - en je kunt mij niet echt gedreven noemen ? zo rond een uur of één zaterdagmorgen. Anyway ik heb weer netjes me pilsje achter de rug gehouden tijdens het gekus ed. me weer top gedragen dus. Ik ben me trouwens heden aan het oriënteren welk hiermaalnaast me het beste ligt in de folder, heb inmiddels van de deurzeikers een engelse versie van de bijbel, mormon en nog één is me even ontschoten. Die van mormon heeft een soort leren kaft dus die vakantie woningen zullen wel op de prijs hangen.

..Whatever | 18-01-06 | 04:10

hoge bomen vangen veel wind en een godsdienst die ondanks een steeds krimpend ledental nog steeds overal een dikke vinger in de pap heeft, moet tegen een stootje kunnen. Of heb ik het niet goed begrepen, en zijn het niet de zielenherders, maar de media die de qleuterneuqerts zijn? Vertrouwensfunctie, machtige organisatie, zelfverklaarde superieure moraal, vul zelf maar aan en doe er wat leuks mee. Dat uitgerekend op een jeugdforum kinderverkrachting met dit soort beuzelpraat wordt rechtgeluld, is misschien ook wel het resultaat van misbruik: geestelijk misbruik van beïnvloedbare kinderen die seks die je leuk vindt met zonde leren associeren en een vent in een jurk met een boordje en losse handjes met respect. Misschien komen ze der ooit nog wel van los, die posterts. Of misschien zijn het wel helemaal geen jochies maar krokodillen op de geyl die tussen het cyberkinderlokken door snel even een apologie voor zichzelf bij elkaar tokkelen. Wie weet?

veest van pim | 18-01-06 | 03:55

Hehehe, ik heb me weer bescheurd daar tussen de gristen, de duivel heeft het gedaan en die lacht zich rot. Hehehe yeah right, ik mag die gristen wel humor die gasten. Ophokken en de sleutel weg donderen maakt je net zo erg als de gast die zijn kleine in de anus loopt te dauwen hehe en de duivel lacht om het hele opfok gebeuren hehehe, clandestino is nog erger daar hij niet om vergiffenis vraagt, dat is het mokkel nog even vergeten. Op zeker dat de duivel geen tijd heeft voor het deligeren van wat ranzige neuq sex trouwens, die zit dagelijks als een bezetene (hehe) te f5 op .gs

..Whatever | 18-01-06 | 03:48

God ,mozes, jezus en mohammed zijn de grootste hoaxes van de wereld, of eigenlijk niet, dat was boedha, die is groter qua lichaam...
Off-topic: ehh, ik ga lekker slapen, ben toch alleen maar een beetje schyzo tegen mezelf aan het praten hier

Hottestbrain | 18-01-06 | 02:16

*zwaait naar plop, en beloofd met meer goed-onderbouwde argumenten terug te slaan als ze nog een keer komen. Heeft morgen tentamens overigens...*

Hottestbrain | 18-01-06 | 02:09

@ Hottest Plop gaat slapen. Als ik morgen niet wakker wordt en op GS ben, dan hebben ze gelijk gehad en heb ik mijn verdiende srtaf gekregen. *stapt bevende van angst in zijn mand*

Bob Plop | 18-01-06 | 02:08

@Apotheker & Bob (alphabetische volgorde, niet wie ik liever vind...)
tis een beetje stil aan de overkant...

Hottestbrain | 18-01-06 | 02:04

Ezechiel 3: 12-14
Toen hief de geest mij op, en ik hoorde achter mij een geweldig gedruis - daar de heerlikheid Jahwe zich van zijn plaats verhief (voor de leek: god bewoog) - het was het geluid van de tegen elkaar slaande vleugels der wezens (waarom meervoud????) en het geruis van de wielen naast hen (alweer meervoud)

Wat ik me nou afvraag... Waarom wordt hier een lawaaierig voertuig met wielen en vleugels (deuren van een auto ofzo?? Die arme Ezechiel wist natuurlijk niet wat het wèl waren) beschreven? en bovendien, waarom meervoud?

Hottestbrain | 18-01-06 | 01:58

@ Apotheker Ga jij serieus met dit soort meningen de discussie aan? Denk je dat je CV (is ook warm als het vagevuur niet opgestookt mag worden) kan laten omdraaien?

Bob Plop | 18-01-06 | 01:57

@ CV: Ik loop een beetje achter op de posts, maarennieweee...

Bezin je op je overtuiging... En da's een welgemeende overweging...

Apotheker | 18-01-06 | 01:53

Gaat eerst de goedkope arbeid en productie naar de lage lonenlanden, gaat nu de uitvaartbranche op zijn gat door het eeuwig leven. Waar gaan we heen met dit land?

Bob Plop | 18-01-06 | 01:48

HB> een biertje dan, al was het alleen maar omdat ik het weliswaar niet met je taalgebruik eens ben, maar dan toch met je boodschaap...

Proost

Apotheker | 18-01-06 | 01:48

pakt zijn oude schoolbijbeltje erbij om verder te kunnen discussieren, want het wel makkelijk smijten met boeken, hoofdstukken en versen tegen een onwetende. *zoekt gelijk in de index op waar het woord pensioen en volwassen allemaal te vinden is in combinatie met eeuwig leven.

Hottestbrain | 18-01-06 | 01:45

@ Hottest het was een sneak attack vanaf het gristenfront. Ach ja, we zijn toch de pineut. Hij ziet immers alles en zal conform vergrijp straffen. *is blij dat hij bovenburen heeft voor het geval de straf een bliksemschits is*

Bob Plop | 18-01-06 | 01:45

@apotheker
Sorry but i,m also not a ggristian or something else.

contrastvloeistof | 18-01-06 | 01:45

misschien een van de nieuwe reaguurders die dat weet'n??

Hottestbrain | 18-01-06 | 01:42

@ Hottest Whoahahahaha Ja lekker! doe maar als de bliksem twee bier. Ik vraag mij af wanneer je volwassen bent als je eeuwig leven hebt. (en wanneer je met pensioen mag)

Bob Plop | 18-01-06 | 01:39

god toornig...
brrrrrrr, I'm shaking with fear!!!1
Als die god van jullie echt bestaat laat em dan de bliksem op me inslaan voor ik op post kan klikken... Met z'n zogenaamde fucking toornigheid. Godver.. zorgtdebloemetjes... LOL
Ja ik pis op gristenen en heb op de een of andere manier ze altijd ongezien de typhus te wensen... zo, dat is er uit... Biertje iemand?

Hottestbrain | 18-01-06 | 01:36

@cv:

Je kon me van geen beter commentaar voorzien... Bedankt,

Apotheker

Apotheker | 18-01-06 | 01:30

van 1:26 tot en met 1:30 Mag dat vagevuur wat hoger? Het begint frisjes te worden.

Bob Plop | 18-01-06 | 01:28

@apotheker
Je leest de bijbel zoals deze is geschreven. (.=DOT)
@Apotheker \
again wanneer is het oude test. geschreven en het/duh nieuwe testament?
Jaartallen please? En wat is er binnen deze tussentijd geschreven.
Oh I,m HUNGREY!

contrastvloeistof | 18-01-06 | 01:26

En ja hoor, daarrrr hebben we weer's Johannes 3:16

Apotheker | 18-01-06 | 01:05

oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt.
Ik ben zo blij dat hier niks over hoef te zeggen maar dat God hier wel over zal oordelen!!!

en die kan me een potje toornig worden hoor!!! (exodus 15:7; exodus 32; leviticus 26; numeri 11; 2 kronieken 6:36; psalm 76:8)

En dan... Johannes 3:16 tsja... Hij houdt dus ook van Halbe!

Biblegateway.com voor een snelle zoektocht naar wat er in deze passages staat.

konijnici | 18-01-06 | 01:00

@Contrastvloeistof

Verwacht je dat ik dit serieus neem? Als je maar wilt kun je de Bijbel op iedere manier interpreteren. Daar doe ik niet aan mee, ik lees'm, zoals 'ie is geschreven, en da's al erg genoeg....

Apotheker | 18-01-06 | 00:58

@apotheker
rest ook my case dat deze dochters leefden met hun tijdsgeest. Deze tijdsgeest zal zich hebben afgespeeld tijdens een periode dat
a; er geen mens meer voorhanden was i.v.m. een zekere natuurlijke vijand der mensch wat de mensheid tot uitsterven was bedreigd,
b; een zeker verhaal wat zeker wel eens zal voorkomen op deze aardkloot.
Maar dat heeft tot nu nog niets van doen met sexueel geweld afkomstig van volwassenen naar kinderen. Oftewel ik vind je comment niet gepast.

contrastvloeistof | 18-01-06 | 00:50

Of je komt even [b]3 maanden[/b] nadat het uitgebreid in de media heeft gestaan/bekend is geworden met zo'n log Fleischbaum; hulde! Sjongejonge zeg, wat dacht je "hmm, een anti-geloofslog, dat doet het altijd goed, want het aantal pageviews vandaag valt een beetje tegen en daarbij moet ik natuurlijk om de zoveel tijd ook wat loggen, anders zak ik in de vergetelheid bij de massa"?

flipjevandejam | 18-01-06 | 00:29

@ een.procent
Lezen is ook een kunst. De dominee werd drie maanden geschorst. Deze tijd was nodig voor een onderzoek door de kerkenraad. Nu zijn schuld bewezen is, heeft de dominee een definitieve schorsing aan de broek. Levenslang dus.

vet | 18-01-06 | 00:18

Tuurlijk scheiding kerk en staat enz is goed. Maar er wordt constant afgegeven op religie terwijl religie volgens mij compleet buiten dit soort incidenten staat. Er staat niks over kinderporno in de bijbel of de koran, talmud enz.

MasterAB 17-01-06 @ 21:16

>> Oh nee? Nah, misschien is in dit geval "ouderporno" een betere omschrijving, daar wil ik in meegaan. Maar lees Genisis:18 eens, daar staat zoal: (letterlijk(!) citaat uit de Groot Nieuws Bijbel", Katholieke Bijbelstichting, 's Hertogenbosch 1994, pag21/22:)

"Lot durfde niet in Soar te blijven. Daarom verliet hij de stad, ging met zijn beide dochters naar het gebergte en woonde daar met hen in een grot. De oudste dochter zei tegen de jongste: "In het hele land is er geen man meer die met ons gemeenschap kan hebben, zoals dat hoort. En onze vader wordt al oud. Laten we hem dronken voeren, dan kunnen we met hem slapen en kinderen van hem krijgen". Ze gaven hem die nacht wijn te drinken en de oudste dochter had gemeenschap met haar vader. Hij merkte niet dat ze bij hem kwam en evenmin dat ze wegging. De volgende morgen zei de oudste dochter tegen haar zuster: "De afgelopen nacht heb ik met mijn vader geslapen; als we hem vannacht weer dronken voeren, kun jij met hem slapen en kunnen we beiden kinderen van hem krijgen". Ook die nacht gaven ze hun vader wijn te drinken en de jongste dochter had gemeenschap met hem. Ook nu merkte hij er niks van."

En, voor wie de bijbel niet bij de hand heeft, Lot is de broer van Abraham. En enige straf o.i.d van Godszijde voor al dit verderfelijke? Welnee (nog steeds Genesis19), "Zo werden beide dochters zwanger van hun vader, de oudste kreeg een zoon; Moab, de stamvader van de Moabieten. De jongste dochter kreeg ook een zoon, en noemde hem Ben-Ammi. Hij is de stamvader van de tegenwoordige Ammonieten.

Dus.

Rest my case

Apotheker | 18-01-06 | 00:18

@ wetsontwerp
Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.....

;-)

groenteman | 18-01-06 | 00:00

Zo, nu eerst ff een Smirnoff naar binnenwerken...

@groenteman: de bijbel spreekt hier een veel harder oordeel over uit dan de NL wet. 't Is die NLse kudtwet die niet werkt...

wetsontwerp | 17-01-06 | 23:58

@fruitvlieg
deze kan ik mij ook nog herinneren. absurd!
Eagon heeft daarna het contract met rk-nederland beeindigd voor zover ik weet.

contrastvloeistof | 17-01-06 | 23:49

Overigens zijn dit 'bedrijfsongevallen'. Ik herinner mij iets over een stukje uit een reportage van Nova, betreffende een Bisdom in Rotterdam.

Deze claimde het misbruik als zijnde een bedrijfsongeval bij een verzekeringsmaatschappij a la 56000 euro. Ging hier om een pastoor en een 12 jarig meisje.

Wel klote als je uitgerekend met je *** in iemands mond valt.

Fruitvlieg | 17-01-06 | 23:30

@ kemraadj (& eventueel ook fruitvlieg)
de meeste christenen geloven ook met mij dat ze geen haar beter zijn dan niet-christenen. We zijn net zo zelf-zuchtig, gierig of wat dan ook; we geloven alleen dat Jezus hier wat aan gedaan heeft. Daar zijn we blij mee en in die blijdschap proberen we zo goed mogelijk te doen... Conclusie is dus dat deze meneer een onwijze hond was die kei-hard aangepakt dient te worden volgens onze wet. Want het gezag zoals de NLse wet geldt wel degelijk volgens de bijbel hier... Daarnaar dient gehandeld te worden.

groenteman | 17-01-06 | 23:19

@fruitvlieg
Inderdaad. Wanneer je het woord 'christen' vervangt voor 'mens' krijg je inderdaad dezelfde misdaden of the goodies. Dergelijke misdaden worden niet gepleegd vanuit een geloofsovertuiging. Anders hebben ze de plank wel heel erg mis geslagen.

contrastvloeistof | 17-01-06 | 23:14

@kemraadj ; "ik ben christen en ik kan me de reacties hier wel voorstellen" Gelukkig maar! Vervang het woord 'christen' eens door 'mens' en we zijn eruit, nietwaar?

Fruitvlieg | 17-01-06 | 23:06

Heb je een keer een goed gggggristentopic, is Rabarberke er niet.

Lucasdelinkselul | 17-01-06 | 23:06

Niet gelovigen zullen niet om vergeving vragen?
Sommige pedo's vragen tenminste nog om vergeving aan mensen, ipv aan een wezen (God) dat niet eens bestaat in de ogen van veel mensen.

Framoes | 17-01-06 | 23:02

ik ben christen en ik kan me de reacties hier wel voorstellen.
Zal die kerel niet verdedigen, hij moet flink aangepakt worden.
Barbapoeppa heeft gelijk, je hebt een keuze tussen goed en kwaad.
Ook christenen kiezen veel te vaak voor het kwade. En dat is geen goede reclame voor de man wiens naam ze dragen.

kemraadj | 17-01-06 | 22:57

Is er geen statisticus onder ons, die even grafisch kan weergeven hoeveel procent van de dominees, priesters en andere "lange(jan)jurken" homo of pedo is?
Dit misbruik van kinderen komt in de grrristelijke sector wel erg vaak voor.

Mexicano | 17-01-06 | 22:49

ik lees overigens in een van de comments van dat forum een aparte zin.
"God neemt immers de pijn weg, maar niet de/alle lidtekens"
Nu vraag ik mij af de pijn dan weg is voor of na je dood. en dat woord "lidteken" is dat nou zo'n freudiaanse verspreking?

contrastvloeistof | 17-01-06 | 22:38

een zeer gepaste straf. 10 jaar misbruik, 3 maanden schorsing. hiep hiep hoera, dit kan alleen in nederland.

een.procent | 17-01-06 | 22:33

Je mag je als christen niet zomaar verschuilen achter hogere machten om zo je verantwoording te kunnen ontlopen. Als je de bijbel goed leest dan moet je tot de conclusie komen dat het een keuze is om goed en kwaad te doen. De duivel kan je slechts alleen overhalen om te zondigen.

Barbapoeppa | 17-01-06 | 22:11

@ Harige Bangmaker
Weet je tenminste waar je 's ochtends je bed voor uit gaat.

backdoorman | 17-01-06 | 22:06

Ach, ik zie al dat het op nieuwnieuws staat.
JE M'EXCUSE!

Harige Bangmaker | 17-01-06 | 22:06

BREKEND NIEUWS

Er wordt weer hard thee gedronken namelijk...

DEN HAAG - De vier grote steden mogen de komende twee jaar 5 miljoen euro extra verdelen waarmee ze maatregelen kunnen nemen om Marokkaanse jongeren op het rechte pad te houden. De jaren daarna krijgen ze van het Rijk 6 miljoen structureel voor dit doel.

www.nu.nl/news/658424/11/Extra_geld_vi...

Harige Bangmaker | 17-01-06 | 22:05

Omdat pedofilie geen onderdeel is van het christelijk geloof, doet deze dominee onchristelijke dingen. Hij is derhalve geen christen en mag ook niet in verband gebracht worden met het christendom als zodanig. Als een onchristelijk persoon een pedofiel is, dan geeft dat mij nog niet het recht om te zeggen dat alle onchristelijke mensen een soort pedofielen of schijnheiligen zijn.
Ik wil hiermee maar even zeggen dat er ook genoeg integere christenen zijn; die gaan echter niet op weblogs en forums andere mensen en groepen de huid volschelden.

stupor mundi | 17-01-06 | 22:01

frenske, ben je even kwijt.

Levereter | 17-01-06 | 21:48

Alles hier gelezen hebbende, geloof ik dat:

Alle ongelovigen geloven dat ze gelovigen kunnen laten geloven wat zij geloven.
Ook ongelovigen zijn dus ook gelovigen.
Dutch crazy business.

frenske | 17-01-06 | 21:43

TheGlanconer, tuurlijk die Oudkerk is sowieso een smeerlap, maar dat heeft hier niks mee te maken.

Levereter | 17-01-06 | 21:42

hama, nou kan ik me bij die katholieken nog iets voorstellen, dat achterlijke celibaat enzo, maart die dominee's mogen gewoon trouwen, viespeuken zijn het!

Levereter | 17-01-06 | 21:39

Een socialist die zegt op te komen voor de kinderen in zijn stad.
Mag die wel een aan heroine verslaafde gratenpakhuis in haar kapotte rozetje jassen wanneer je tevens weet dat ze gedwongen wordt en illegaal is ?
Of zoals onze jonge, dolle hond Robbie het zo hemels wist uit te drukken: Het neukt zo lekker weg zonder een condoom en ze doet tenminste dingen die mijn vrouw niet doet.
Volgens Job Cohen mocht dit wel, zou ook zijn wezen theedrinken met het misbruikte veertienjarige stumpertje of zou ie weer ergens met een iman hebben zitten klaverjassen; inzet Amsterdam !

TheGlanconer | 17-01-06 | 21:35

Grrrrrrrrrristenen zijn hypocriet. Punt uit.

Kbee | 17-01-06 | 21:35

@levereter,

dat zeg je nu, een vriend van me, heaumeau, heeft in de kerk leren pijpen, inderdaad toen hij als misdienaartje elke zondag door zijn moeder onder de veilige hoede van de kerk werd gesteld.
haha, hij is het nog leuk gaan vinden ook, de viezerik!

hama | 17-01-06 | 21:32

Ik ben het volledig eens met commentaarderer...
Hij moet een voorbeeld zijn, net als alle andere mensen met een ´openbare titel´maar ja als ie daar schijt aan heeft is de pisang, en terecht
En op dat gristelijke forum vonden ze het goed dat ie zichzelf had aangegeven, mee eens, maar wel focking 10 jaar te laat...

de wijze dwerg | 17-01-06 | 21:28

Toch heb je vaak dit gekledder bij godsdiensten, gristenen natuurlijk, om de haverklap zou ik zeggen, maar ook pastoors en misdienaartjes enzeau, toch stinkt daar iets.
"Hoe krijg je een non zwanger? verkleed haar als koorknaapje"

Levereter | 17-01-06 | 21:24

Dat er nog niemand het volgende geroepen heeft:
"gooi hem es een tijdje in een mooie Amerikaanse gevangenis met een paar dikke negerts". Lijkt mij btw geen slecht plan, dat zal em leren, met z'n flauwe grapjes.

hefschroefvliegtuigw | 17-01-06 | 21:18

commentaarderer 17-01-06 @ 21:05
Tuurlijk scheiding kerk en staat enz is goed. Maar er wordt constant afgegeven op religie terwijl religie volgens mij compleet buiten dit soort incidenten staat. Er staat niks over kinderporno in de bijbel of de koran, talmud enz.

MasterAB | 17-01-06 | 21:16

MasterAB 17-01-06 @ 21:06
Het gaat erom dat de man dominee is, niet dat ie christen is. Dat punt mis je denk ik.
ieder moreel leidsman, van welke overtuiging of geloofstroming dan ook zal dit over zich afroepen.
-
ik denk: Rob Oudkerk?
-
jaren eerder: de directeur van Rekken, de inrichting voor gevallen meisjes?
-
stel je niet als slachtoffer op omdat je gelooft. Je kiest voor dat leven, neemt anderen de maat. Hebt oordelen over goed en kwaad. en uit ze in t openbaar.
Ga dan niet janken. "Ja maar hij doet het ook" is meer soort van schoolplein-nivo

commentaarderer | 17-01-06 | 21:13

MasterAB 17-01-06 @ 21:06
Het gaat erom dat de man dominee is, niet dat ie christen is. Dat punt mis je denk ik.
ieder moreel leidsman, van welke overtuiging of geloofstroming dan ook zal dit over zich afroepen.
-
ik denk: Rob Oudkerk?
-
jaren eerder: de directeur van Rekken, de inrichting voor gevallen meisjes?
-
stel je niet als slachtoffer op omdat je gelooft. Je kiest voor dat leven, neemt anderen de maat. Hebt oordelen over goed en kwaad. en uit ze in t openbaar.
Ga dan niet janken. "Ja maar hij doet het ook" is meer soort van schoolplein-nivo

commentaarderer | 17-01-06 | 21:12

Om dit soort gedragingen en dat van uw collega's wereldwijd verwacht ik dan ook snel een moreel en financieel failliet van Uw tot dusver prima lopende toko!

gevallenverstand | 17-01-06 | 21:09

Klote voor die zoon dat hij in zo'n situatie binnen zo'n gemeenschap moet leven. Zo zien we maar weer dat er ook aan onze zijde genoeg reli-fundi's bestaan die alles binnen hun kader verklaren.
@MasterAB
Maar wat als je geweld moet gebruiken om dat te bewerkstelligen?
In zo'n geval ben je m.i. even slecht, dom en arrogant.

MAXIMO | 17-01-06 | 21:07

We zouden toch raar opkijken als we bij elk nieuwsbericht vermelden dat een atheist zich aan een kind heeft vergrepen. En dat we dan elke keer roepenm die tering atheïsten.

MasterAB | 17-01-06 | 21:06

Ja Dominee, 2000 seksueel misbruikte kinderen per jaar en waarom komt U, uitgerekend U prominent in de publiciteit? Wel; wat denkt U van 'dienaar van God', 'Hoeder van kudde', 'Geestelijke gezondheidsleider'. Nog even en U voelt zich 'gedemoniseerd', wel laat me het U dan maar vertellen. bent demonisch, en als een man van de kerk dat is vinden wij dat nieuws. Capice?

gevallenverstand | 17-01-06 | 21:06

Zorry Master.
-
Volgens mij is het zo dat het hier geregeld is dat een meerderheid beslist over wet en regelgeving. Als de meerderheid in een land God de rechtszaal of de scholen uitwerkt is dat geen anti-geloofsdaad maar een poging de staat zo in te richten als de bevolking dat wil.
-
Ga eens kijken in een dorpje waar de SGP wethouders heeft en verbaas je in hoeverre het geloof probeert de ongelovige meerderheid de vrijheid te ontnemen.
-
Ik heb nog nooit gezien dat gelovigen verboden wordt hun geloof uit te oefenen en daag je uit met een voorbeeld te komen.
-
Wel is het zo dat ongelovigen gehinderd worden hun levenswijze te volle te genieten, denk aan de zondag en de idiote regelgeving daarover.

commentaarderer | 17-01-06 | 21:05

En niet alleen de christenen, alle mensen die een andere geloofsovertuiging hebben dan het nihilisme moeten eraan geloven.
Moslim, Joden, christenen enz. De mensen die nergens in geloven dwingen de andersdenkende tot hetzelfde te doen als hun en dat noemen ze dan vrijheid.

MasterAB | 17-01-06 | 21:01

Dat is natuurlijk helemaal niet vreemd Troel.
-
Door je op te stellen als wegwijzer sta je bloot aan meer kritiek. Als je andere mensen de maat neemt moet je niet vreemd staan te kijken als de bal terug gekaatst wordt.
-
Volgens mij is dat zelfs een goed Hollandsch gezegde ook.

commentaarderer | 17-01-06 | 20:56

Wel ja, generaliseren -10 ;)

Iedereen op zo'n forum vindt tenslotte dat het de schuld van Satan is.
Iedereen is gebrainwashed op die zondagen dat ze naar de kerk gaan.

Droom lekker verder ;)

Tuurlijk is die man gewoon zelf schuldig, net zoals iedere ander die hetzelfde met een ander doet.
Het is gewoon idioot dat als ik iemand doodrijd dat er dan een klein berichtje in de krant komt te staan en dat als Patrick Kluivert, Marco Bakker of een dominee dat doet het meteen voorpagina-nieuws is.

Troel | 17-01-06 | 20:38

Wel lachen dat forum. Ze schieten allemaal in de verdediging omdat hun 'imago' verpest wordt. Raar he! Een dominee wordt geacht volledig volgens de bijbel te leven en andere mensen te onderwijzen over het geloof. Als dan blijkt dat hij zijn eigen zoon jarenlang verkracht heeft, dan kan je alles wat hij in zijn leven in de kerk heeft lopen verkondigen ook meteen door de plee spoelen. En dan niet op dat forumpje gaan verkondigen dat het de schuld van Satan is... Dat is toch te gemakkelijk. Het is gewoon een smeerpijp die al de Christenen die naar zijn diensten zijn geweest bedonderd heeft.

Think | 17-01-06 | 20:34

Wauw, ik word zomaar gequote :)

Ik voel me nu toch wel erg vereerd.

Alsof het voorval ineens erger is of minder erg omdat een dominee zoiets doet. Kom op zeg.

Troel | 17-01-06 | 20:33

Briljante Google-add trouwens. "Geef een bijbel weg". Goed idee wel...

TM | 17-01-06 | 20:29

Ach, zolang je het maar niet op sabbatdag doet;
.
"Gedenk de sabbatdag, heilig hem. Zes dagen zul je werken en al je werken doen. Maar de zevende dag is de sabbat van de Heer, je God. Daarop mag je geen werk verrichten en ook niet je zoon, je dochter, je knecht, je dienstmaagd, je vee en ook geen vreemdeling uitwonen..."

stretch | 17-01-06 | 20:17

Yippie! Grrristelijk jongerenfora!
Ik ben weg!

SuperG | 17-01-06 | 20:13

Maar die God van de Veluwe waar ze nog half in geloofde, van dat boerenlullendorp waar ze vandaan kwam, was een ploertige God. Het was één grote christenleugen, bedoeld om al die christelijke lulkoekhappers in toom te houden. Wat nog niet eens altijd lukte. De Veluwe staat bekend als het incestgebied van Nederland. Herhaaldelijk komt het voor dat die vrome, bijbelvaste lieden die iedere zondag met hun schijnheilige christensmoelen in de kerk zitten, zich thuis op brute wijze aan hun dochters vergrijpen. Juist in die kringen van aan de gekkechristenziekte lijdende kerkleden, komt het veel voor.?
?Rustig, rustig maar,? zei Charlotte op sussende toon.
?Je gelooft me niet helemaal, hè? Hier -- ik zal het je laten zien.? Moeizaam stond hij op om een indrukwekkend naslagwerk te pakken uit de hoge boekenkast. Hij bladerde er gehaast in tot hij vond wat hij zocht. ?Hier, luister hier eens naar -- uit: Abnormal Psychology van Davison and Neale. Ik zal het je voorlezen.

In a well-known study on sex-offenders, Gebhard and associates found that most fathers who had sexual relations with physically mature daughters tended to be devout, moralistic, and fundamentalistic in their beliefs.

Hij keek Erik aan en zei: ?Gereformeerd Nederland dus -- de bible belt die reikt van de Veluwe tot aan Kampen en misschien nog wel verder tot Beilen.?
*
*
Uit een ongepubliceerde roman van Rudolf Paul.

Vossie | 17-01-06 | 20:12

Je moet het natuurlijk ook niet te letterlijk nemen;
"Heb uw naasten lief..."

stretch | 17-01-06 | 20:11

Elke religie is tegenwoordig de lul. Maar goed, als je om 'vergeving' kunt vragen, dan is er natuurlijk niets aan de hand.

Nemo | 17-01-06 | 20:07

Wel hip zo'n christelijk jongeren forum..

God is groot? Dat valt mee, slechts 3G..

Brusselmans | 17-01-06 | 20:06

En toch snap ik het niet. Waarom worden dit soort dingen altijd zo uitgebreid in de media gebracht, terwijl de buurman soms ook zijn dochtertje misbruikt, maar dat in een klein berichtje helemaal links tussen de advertenties verdwijnt. Mensen vinden het geweldig om nu te roepen: 'Zie je wel, Christenen zitten met hun uitgestreken gezicht op zondag in de kerkbankjes.' Maar op zich is het ook best een trieste zaak. Die man kan alleen nog vergeving vragen, iets wat niet-gelovigen niet zullen doen."

Klopt wel natuurlijk. Christenen zijn net mensen hé?
Kom op jongens, de tijd van het opgeheven vingertje is voorbij! Waarom reageert iedereen dan nog zo gefrustreerd?

Peterrr | 17-01-06 | 20:05

da wizard, good lad !
De massamoordenaar Mohammed geneerde zich niet om zijn ouwe, gerimpelde snikkel in een 9-jarige kindje te stompen. En hedentendage is het nog heel gewoon dat tienjarige kinderen moeten paren met vijftigjarige ooms en neven.
Dus waarom gaan al die pedofiele snodaards zich niet bekeren tot de islam, dan kunnen ze hun carnale lusten botvieren op alles met twee of vier poten (Never matter the age)

TheGlanconer | 17-01-06 | 20:03

Trouwens, uiteraard is zijn gedrag de schuld van Rita Verdonk...

Aldi informeert | 17-01-06 | 20:02

Je mag ook niks meer in dit land, best wel zielig voor die Halbe.
Oh ja, en het christendom is aaarrrggghhh!!!, elk geloof trouwens.

aaarrrggghhh!!! | 17-01-06 | 19:59

het zou deze 'christenen' sieren zich wat minder druk te maken over de publieke ophef, danwel het slachtoffer wat 10 jaar lang de heilige hostie van paps heeft mogen ontvangen.

*Ik herinner mij opeens van die kleine monnikjes, welke je in feestwinkels kon kopen. Drukte je op het hoofd dan ging de pei omhoog met een enorme snikkel. Waarheid als een koe me dunkt.*

Fruitvlieg | 17-01-06 | 19:57

@Brusselmans 17-01-06 @ 19:54
En mogen 9 jarige trouwen...

da wizard | 17-01-06 | 19:56

Wie zijn eigen kind lief heeft, spaart de roede niet zullen we maar zeggen..

President Babboe Bab | 17-01-06 | 19:55

Wordt het niet eens tijd dat er een atheistische anti-subsidie-partij wordt opgericht.

TheGlanconer 17-01-06 @ 19:49
--------------
Welkom op GS...

da wizard | 17-01-06 | 19:55

Hebben we ook een gereformeerde Bwahaha in da house?

Pritt Stift | 17-01-06 | 19:54

Wat zullen die christenfundamentalisten jaloers zijn op hun islamitische broeders, die kunnen tenminste nog over 'dieskriemienasie' loeien, dat zal bij de blanke domineeszonen uit Assen-Mardijk toch minder uitwerking hebben..

Brusselmans | 17-01-06 | 19:54

Allemaal viespeuken in die lange jurken!

Coño Morales | 17-01-06 | 19:52

Ontslaan, zijn foto overal ophangen met een beschrijving erbij en hem voor een hele lane tijd wegstoppen in de donkerste kelders van een of andere afgelegen gevangenis.

Social Opiate | 17-01-06 | 19:52

Halbe Geertsma is een grote tering-tyfus-klootzak...

Aldi informeert | 17-01-06 | 19:51

Wordt het niet eens tijd dat er een atheistische anti-subsidie-partij wordt opgericht.

TheGlanconer | 17-01-06 | 19:49

En waar is de Here Jezus wanneer dit kwaad geschiedt? In ons hart. Wij kunnen hem om vergeving vragen.
/ knevelmodus

backdoorman | 17-01-06 | 19:44

Waarom stoppen ze die kerel niet gewoon in de bajes, er zijn landen waar je voor minder opgehangen wordt.

stoeffie | 17-01-06 | 19:44

en verdient!!
maar aan de andere kant.. gij zult uwe zaad niet ter aarde werpen..

anti-flag | 17-01-06 | 19:42

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl