Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zeg ja of sterf

Jawel, we gaan...Kan D66 nu even gewoon in het gareel gaan lopen. Dus gewoon ja zeggen in het landsbelang. Geef ze in ruil daarvoor desnoods wat vage toezeggingen inzake de gekozen burgemeester, een tientje en een blikje bier. Zogenaamde kroonjuwelen schiet de PvdA toch wel weer af in de Senaat. Naar Afghanistan dus. Er is namelijk werk aan de winkel. Want wanneer wij de as van het kwaad daar niet met wortel en tak uitroeien, komt de Taliban naar ons toe deze zomer. Nee, deze keer is de waarschuwing niet afkomstig van een doorgedraaide ambassadeur, maar van de Afghaanse president zelf. Volgens Hamid Karzai bestaat het gevaar, dat Afghanistan opnieuw een broeinest zal worden van terrorisme, als het land in de steek wordt gelaten. “Als jullie je hier niet verdedigen, dan zullen jullie jezelf thuis moeten verdedigen, in Europese en Amerikaanse hoofdsteden.” Dat wordt dus weer holocaust, stekker eruit, deportaties, u kent het wel. Dus gewoon ja zeggen. Voor alle D66'ers in gewetensnood, hierrr een speciale partykit. Daarmee lul je je overal uit...

Reaguursels

Inloggen

Zit al te wachten op de volgende lichting van totaal ontwrichte figuren die op 18, 19, 20 jarige leeftijd naar slachtvelden gestuurd.
Het extra geld wat ze krijgen als lokaas.
En oorlogsveteraan op je 23e en de daaraan gekoppelde geestelijke problemen...

Dr.D | 17-01-06 | 19:25

nah .. dit noemen ze nou politiek .. hier wordt schoonschip gemaakt ... jullie wisten toch nog wel dat d66 nog een appletje had te schillen met de coalitie ? of hebben jullie een geheugenspanner van een kat ?

Draaitafel Demagoog | 17-01-06 | 16:56

Voor de betaversie van de partykit:
1. Wat doet de minister van spek en bonen de hele dag?
2. Hoe staat het met het "onderzoek naar bestuurlijke vernieuwing". Schiet het al een beetje op na VEERTIG JAAR?
3. Is het waar dat Boris bang is voor Alex, omdat Alex zou azen op het baantje van Boris?
4. Hoeveel zetels verwacht u na de Tweede Kamerverkiezingen?
5. Hoeveel mensen zouden er wakker liggen van een niet-gekozen burgemeester?
6. Als D66 in de media verklaart dat zij uit het kabinet stapt als de missie naar Afghanistan doorgaat, stapt D66 dan ook uit het kabinet als de missie naar Afghanistan doorgaat?
7. Wat heeft D66 zoal bereikt met 4 jaar regeren (behalve de agenda van de VVD ten uitvoering brengen?)
8. Als D66 boos is op de PVDA vanwege het referendum, hoe denkt D66 dan over de VVD (van Wiegel)?
9. waar zijn al die "D66-onderwijsmiljoenen" gebleven, want er zijn nu wel héél véél managers en computers in het onderwijs, maar het niveau daalt nogal...
10. Wat kost een kruisraket nou vandaag de dag?

SuperG | 17-01-06 | 12:39

De VVD zal voor de missie stemmen, het CDA zal (minus 1 of 2) voor de missie stemmen en de halve Pvda zal voor de missie stemmen.
De 6 zetels van D66 zullen net zo weinig uitmaken als de 8 van GroenLinks.

Jerolimo | 17-01-06 | 12:21

@ Nash

"Vroeg of laat moeten de belastingen omhoog om al die extra overheidsuitgaven te betalen."

Waarom zou de overheid meer uit moeten geven? De overheid moet juist ingedamd worden met betrekking to overhead en uitgaven (Nee, ik ben geen Pim adept) Dit zorgt ervoor dat er minder belasting moet worden betaald en er voor iedereen meer geld overblijft om uit te kunnen geven. En dat is nu wel weer goed voor de economie. Maar zolang dit tuig op het pluche zit, worden de overheidsuitgaven alleen maar meer en zal je dus als burger steeds meer belasting gaan betalen en minder overhouden om de economie mee te kunnen spekken.

Achtertuyn | 17-01-06 | 11:56

Partij-strategen zijn de grootste randdebielen van het politieke landschap. Volgens mij is de partykit gewoon het How-to-lijstje van zo'n partijstrateeg: ,,economie voor <s>dummies</s> partijstrategen:

Hilarisch antwoord op de volgende vraag: ,,De economie wordt kapot bezuinigt. Veel geld uitgeven is goed voor de economie, dat zeggen niet alleen de andere linkse partijen maar ook alle economen.''

Op korte termijn is dat waar, maar op lange termijn niet. Dan leidt een beleid van steeds meer geld uitgeven tot verslechtering van de economie. Vroeg of laat moeten de belastingen omhoog om al die extra overheidsuitgaven te betalen. Dan houden mensen dus minder over om uit te geven. Dus groeit de overheid en krimpt de marktsector. Dat is slecht voor de concurrentiepositie, want het geld wordt in de markt verdiend. De Nederlandse economie wordt zo structureel zwakker en dan is er steeds minder geld voor zorg, onderwijs en andere belangrijke dingen.

Nash | 17-01-06 | 11:48

Die party-kit heeft verdacht veel weg van de methode van de Jehova's Getuigen. Ja, wel een idee: D66 met het Leger des Heils in actie tegen iedereen die de euvele moed heeft om Lulmonster Van der Laan of Baas Bakker tegen te spreken. Dan kan Boris met de Jehova's gaan getuigen dat het afleggen van getuigenissen goed is als het maar geen getuigenis is van de beslissing om een getuigenis af te leggen, want er mag alleen getuigd worden als er niets is om over te getuigen. En over dat principe kun je wel een getuigenis afleggen, maar er mag geen getuigenis afgelegd worden over het principe van de getuigenis zelf. In noodgevallen laat Lousewous wel een spraakwaterval naar buiten komen. Wat vermoeiend allemaal, he?

Romanus | 17-01-06 | 11:48

@zweefvlieger 17-01-06 @ 10:55

Ik ben werkgever en ik erger me dagelijks aan het taalgebruik van de moderne jongeren in mijn onderneming. De stijl is vaak SMS en de spraak is vaak een vorm van negerspraak. Snel en gericht communiceren is daardoor een stuk moeilijker en ook is de luister-, lees- en schrijfsnelheid vaak veel te laag is voor een snelle capabele actie. Je ISO certificaat loopt door de vele daardoor ontstane fouten een groot gevaar en dus moet je onnodig een soort van kleuterleidster als instructeur/controleur aanstellen. Veel jongeren voelen zich daardoor miskent, immers zij schatten hun persoonlijke kwaliteiten erg hood in en saboteren daarom vaak hun werkzaamheden.
.
Werken is ook onderdeel zijn van het informele systeem dat zich op de werkvloer en in de kantine afspeelt. Marokkanen en in mindere mate Turken onttrekken zich aan dit informeel systeem, waardoor zij geen echte binding met het bedrijf en hun collega's krijgen, zij worden dus geen onderdeel van het team. Door de relatieve onbekendheid van de 'collega' worden zij dan al snel beschouwd als paria's en potentiele ruziezoekers.
.
Zolang de kwaliteit van het onderwijs niet grondig verbetert, zolang zullen werkgevers met grote argwaan naar de moderne jeugd kijken en doorgaans zullen zij bij uitbreiding kiezen voor outsourching en risicoverlegging naar het buitenland.

Ksi-Ziks | 17-01-06 | 11:34

ze stemmen wel toe want dan krijgen ze er een ministerspost bij;
een minister van doorgedraaide zaken en wanstaltigheden.

roelofw | 17-01-06 | 11:32

Hou toch eens op over D66. We weten ondertussen allemaal dat 99% van politiek Den Haag maar met één ding bezig is: Wat er ook gebeurt op het pluche blijven zitten, eigen salarissen verhogen en een prachtig toneelstuk opvoeren zodat de bevolking er lekker inhoudelijk mee bezig kan worden gehouden. Het feit dat ze daar dan ook nog steeds zitten en dit toneelstukje kunnen blijven doen, is dat omdat WIJ, de bevolking, het wel best vinden zo. Lekker op een veilige afstand tegen het toneelstukje aan kunnen blijven trappen en klagen. Wanneer je het toneelstuk nou echt zo slecht vind, loop dan de voorstelling uit of wordt regisseur.

Achtertuyn | 17-01-06 | 11:32

Als de regering nu gewoon eens eerlijk zegt waarover het gaat dan zal er veel minder gezeik zijn. Zal ik het dan maar even doen? "Dames en Heren, we moeten olie hebben veel olie! Wanneer we dit niet hebben slurpt China en India het helemaal op. Zodoende worden wij achtergesteld want wij zijn nu eenmaal kleiner, duurder, en arroganter. Het is of pompen of verzuipen, u kiest." Het is toch niet zo moeilijk allemaal.

Maraka | 17-01-06 | 11:30

Kruistochten zijn zo 11e eeuw...

Savage | 17-01-06 | 11:23

Ik dacht dat er angst was voor het verliezen van Mercedessen en dat er mensen gegijzeld waren.

gevallenverstand | 17-01-06 | 11:12

@ gevallenverstand En terecht dat oo31 achter Karremans stond. Het was Pronk die zich rot moest schamen, omdat hij geen zwaar materiaal wilde sturen. Het zou te bedreigend overkomen op de Serviers.
*krijgt spontaan kokhals neigingen*

Bob Plop | 17-01-06 | 11:08

Geef die partykit snel terug
(citaat :
De economie wordt kapot bezuinigt. Veel geld uitgeven .........)

en deze club heeft onderwijs hoog in het vaandel staan? Zeker om de eigen tekstschrijvers nog wat te leren.


FM | 17-01-06 | 11:03

Goed, de papavervelden van de Taliban aanharken. Het vervelende is dat je als klein land zo moeilijk kunt zeggen; Ja we helpen graag maar het moet anders. Dat klinkt namelijk (en is vaak) alsof je niet mee wilt doen. Bot lijkt me een goede vent, maar hij moet toch eens een vorkje gaan prikken met Bakker, de voorzitter van de kamercommissie die alle eerdere missies waaronder Srebrenica heeft onderzocht. Mind you, ten tijde van het Srebrenica drama stond bijna heel 0031 achter overste Karremans.

gevallenverstand | 17-01-06 | 11:01

@ Zweefvlieger Wat weer heerlijk genuanceerd deze ochtend. Lekker geslapen?

Bob Plop | 17-01-06 | 10:59

LOL!@DeBakker&Pagan Bastard

Ample | 17-01-06 | 10:59

Wat nou: we moeten ons hier verdedigen? Je zult maar jood zijn en in de Diamantbuurt wonen. Dan heb je de Taliban al op de hoek van de straat. Dus lul niet over gevaren hier of daar.
Overigen bleek vanmorgen weer dat de allochtone lieverdjes werkloos zijn. En daar moet natuurlijk wat aan gebeuren. Geen onderscheid meer tussen allochtoon en autochtoon.
Ja hoor, stel dat je werkgever bent en stel je het wonder voor dat zo'n marocje komt solliciteren. Zou je hem niet als allochtoon herkennen dan? En zou je dan niet direct denken: wat komt-ie hier doen, mijn bedrijf opblazen? Ja toch? Dus de oorzaak van die werkloosheid is echt niet zo moeilijk. Daar hebben we geen Wouter Boslim met moeilijke kreten voor nodig om het andersom te praten.

zweefvlieger | 17-01-06 | 10:55


LOL!@DeBakker

Pagan Bastard | 17-01-06 | 10:46

Ik mis toch echt de gekozen burgemeester in de partykit...

sjeik yerbouti | 17-01-06 | 10:46

Het kabinet kan toch gewoon nog een nep ministerspost verzinnen voor D66 dan stemmen ze wel voor de missie.
Misschien is Minister van Gay -zaken iets voor hun.

Yammie | 17-01-06 | 10:46

Zo'n party-kit hebben ze bij Herbalife en Scientology ook -- maakt niet uit wat je lult, ze hebben op alles een passend antwoord.

broomstick | 17-01-06 | 10:44

@Pagan Bastard
Ok ik denk dat laatst dan in de coffeeshop wat van die vuile d66-ers zag, voortaan maar even uithoren want dat verwachten ze.

DeBakker | 17-01-06 | 10:40

@DeBakker
Nee, geen D66 op het voorhoofd. Wel een wat glazige blik in de ogen...

Pagan Bastard | 17-01-06 | 10:34

Homo's zijn ook vaak D66. Je kunt ze ook gemakkelijk herkennen aan hun retoriek: "Ja wij nemen tenminste verantwoordelijkheid en hebben tenminste principes! Lekker makkelijk he schieten vanaf de zijlijn. Principes bijstellen is compromissen sluiten en dat is diplomatiek heel sterk!"
Verder zijn er verdacht veel Corpsballen D66 lid.

Lucasdelinkselul | 17-01-06 | 10:32

In Leiden staat elk weekend zo'n stand van D66. Denk dat ik daar eens een praatje ga maken binnenkort.

Armageddon | 17-01-06 | 10:30

@Pagan Bastard
hebben ze ook nog uiterlijke kenmerken waaraan je ze kan herkennen? D66 op hun voorhoofd ofzo?

DeBakker | 17-01-06 | 10:28

D66-ers herken je aan hun bescheten, degelijke, karakterloze en burgerlijke uitstralingsloosheid.

Lucasdelinkselul | 17-01-06 | 10:28

Yep, of appel- / slagroomtaart

Pagan Bastard | 17-01-06 | 10:26

@Pagan Bastard
Tussen de plakjes worst en kaas?

DeBakker | 17-01-06 | 10:26

Zouden er echt nog mensen zijn die in 2007 weer op D66 gaan stemmen?

Armageddon | 17-01-06 | 10:25

gaap... de topics beginnen steeds meer op elkaar te lijken :-(

hondekop | 17-01-06 | 10:25

de d66'er is diegene die niet kan kiezen

Pagan Bastard | 17-01-06 | 10:25

Hoe pik je trouwens de d66-ers eruit op een kinderpartijtje?

DeBakker | 17-01-06 | 10:24

Is dat dezelfde Karzai die voordat ie leider afganistan werd, een hoge post bekleedde bij Bush?

bwahaha | 17-01-06 | 10:23

Gewoon een paar waterstofbommen op heel dat arabish gebied, zijn we gelijk van alle terroristen af en hebben we gelijk de beschikking over de olie.

Henrique | 17-01-06 | 10:23

@JongEnLui
Precies kom ik eens op tijd op me stage, is er niks boeiends om over te zeiken

DeBakker | 17-01-06 | 10:22

Vooral dat punt over hoofddoekjes zal nuttig zijn :)

Spetsnaz | 17-01-06 | 10:21

die partykit houd een bouncende party echt super op gang zeg! wauw! daar kan je nog eens meiden mee versieren in de kroeg!!
Sowieso, wordt de gemiddelde d66-er nog gevraagd om zijn partij te verdedigen? lol!

Metaalenzo | 17-01-06 | 10:19

@ fleischbaum,
uitgeslapen?

JongEnLui | 17-01-06 | 10:17

Die middeleeuwers met bomgordels vinden altijd wel een plek om te trainen en een excuus om ons op te blazen.

Lucifer | 17-01-06 | 10:17

gunst, doe die partytekstschrijvert van D66 even naar sgool gaan... :-( Wat me wel verbaast is dat die zelfmoordenaars allemaal wel deaud gaan, maar kennelijk telkens maar niet opraken ... wie doet daar wat aan?

The Hedge | 17-01-06 | 10:16

de kolonel (links) heeft zijn eigen partykit al: www.wolfarmouries.co.uk/airsoft/bb/bin...
..
d66 is een leeg theezakje, je kan echt niets met die gasten, je kan er nu ook al niet meer om lachen. verder is het uitzenden van een hoeveelheid militairen die nederland wenst volkomen nutteloos als ze andere militairen nodig hebben om ze te beschermen, dus of meer, of niet.

kolonel klootoog | 17-01-06 | 10:16

Wat een verfrissend, nieuw onderwerp weer op deze dinsdagochtend.

BillyStardust | 17-01-06 | 10:13

Die "party kit" doet me wel heel erg denken aan de spiekbriefjes van de kabinetsleden bij het EU referendum.
.
Gij zult zelf niet meer nadenken en gij zult braaf de regeltjes van de opper-klootviolen volgen.
.
Politici die zelf kunnen nadenken, zou dat geen "redelijk alternatief" zijn?

Professor Plons | 17-01-06 | 10:12

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl