Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland op de klimaattop...

mongoolbordje.jpgWat is dit? Dit is onze milieuactivist klimaatminister (Vrom/Pvda). Ene Jaqueline Cramer, vroeger bekend als voorzitter van Milieudefensie. Gisteren en vandaag was ze wereldwijd te zien als een randdebiel met een draaibordje op de klimaattop te Bali. Terwijl de rest van de ministers toch een beetje ministerlijk deden, borrels dronken en nieuwe vriendschappen sloten was onze minister te vinden voor de camera's van de wereldpers. Met een wit bordje rende ze de gangen door, met een hamer hakte ze een piepschuimen co2-bol aan stukken. Vet not cool. Bedankt Sjak. Nederland heeft meer imagoschade opgelopen dan honderdmiljoen ton extra co2-uitstoot ooit had kunnen veroorzaken. Maar er schijnt in ieder geval een akkoord te zijn waar in staat dat er een akkoord gaat komen.

Reaguursels

Inloggen

@ Bigi Bana Boy 15-12-07 @ 11:33
Misschien handig dat je eens kijkt waar het nou eigenlijk om gaat en wat er nou beweerd wordt.
voor je allerlei conclusies gaat trekken en beweringen doen.
"Wat de VS overigens hier weer laat zien geeft weer eens aan hoe totaal zelfzuchtig dat land sinds WOII is."
Waar men tegen is dat er een 300+ miljard wordt besteed aan iets wat elke basis mist.
.
Men noemt milieu en klimaat in één adem. Milieuvervuiling is echt wat anders als klimaat.
.
“Blijft staan dat wij sinds enkele eeuwen massale hoeveelheden CO2 en ander troep aan de atmosfeer toevoegen”
co2 is geen troep, al het leven op aarde is gebaseerd op co2. Dit en het genoemde broeikaseffect maakt het leven mogelijk op aarde. Ooit eens gehoord van iets als fotosynthese ?
Het huidige leven op aarde is geëvolueerd in tijden dat het co2 gehalte een meervoud was van de huidige claims. Het gaat wat betreft hun co2 om 0.3 van 0.4% van 9-26% van een broeikaseffect. Nog buiten het feit welk verschil 0.1 graad per eeuw gaat uitmaken is het totaal wat men noemt al tamelijk microscopisch klein. nl.wikipedia.org/wiki/Broeikaseffect
Dit voor wat betreft je;
.
“Verder verwijs ik naar mijn "logisch redeneren" waar het CO2 uitstoot betreft. Dat we dat massaal doen is onmiskenbaar en dat het een effect op de samenstelling van de atmosfeer heeft lijkt mij ook evident. Ook lijkt het mij inmiddels wel aangetoond dat het klimaat wel degelijk aan het veranderen is.
Ook daar heb ik geen hard wetenschappelijk bewijs voor nodig.”
.
Het hele verhaal is gespeend van enige logica, dat is nu net het probleem.
Enneeh, waaruit blijkt dan volgens jouw dat dramatisch veranderd klimaat uit ?
Enig bewijs lijkt mij toch wel noodzakelijk voor we er een 300+ miljard doorheen jagen voor verzonnen problemen, geld wat we toch ook kunnen gebruiken voor onderwijs etc.

@ cyberpost 15-12-07 @ 11:36
“Dat het leven op aarde de komende 50 jaar drastisch gaat veranderen is nu wel zeker.”
En dat blijkt uit ?

saidfred | 18-12-07 | 15:00

Jacqueline Spaarlamp oftewel het Koot en Bie typetje Diana Charité, een voormalig soubrette.
Bij het zien van El Gore en bij het Amerikaanse "Yes" in Bali hoor je Jacqueline zuchten; "ik zit helemaal te soppen op me stoel, weetjewel weetjeniet".
De inhoud en het waarheidsgehalte van de CO2 boodschap doen er niet toe voor onze minister en haar ecogevolg. Stilletjes een natte doos krijgen van de gedachte in aanmerking te kunnen komen voor een Nobelprijs of op z'n minst een straatje naar haar genoemd krijgen.

cleauwn | 17-12-07 | 20:13

@Lizzard
Oh OK. Ik gun iedereen wel de vrijheid om in een 1:5-bak te rijden. Ik hoop wel dat ze last van hun geweten krijgen, en ik hoop dat de verkoopcijfers van kleine zuinige dieseltjes en hybride-motoren blijven stijgen.

holtor | 17-12-07 | 03:06

-weggejorist-

Lizzard | 16-12-07 | 21:41

-weggejorist-

Lizzard | 16-12-07 | 21:26

@Lizzard 16-12-07 @ 10:18
Het debat is wat gepolariseerd ja. De laatste regel in je post geeft dat goed aan.

holtor | 16-12-07 | 20:55

@kabal 16-12-07 @ 13:37
Je moet helemaal niks. Ik zet hier gewoon wat constateringen neer, niets meer en niets minder. Als je die constateringen wil weerleggen of je eigen beweringen wil toelichten mag dat natuurlijk. "CO2-hoax-gelovigen" zijn hier al genoeg dunkt mij. Volgens mij ben jij ook zo iemand.

Vaffanculo | 16-12-07 | 15:47

Even geleden werd er nog druk ( ook door het staatshoernaal) verkondigt dat wat betreft “global warming” er geen debat meer nodig was. We wisten immers voor 90 % zeker wat de oorzak was, WIJ.
Driekwart van Nederland zou verzuipen. Ook dit is uitgebreid aangegeven door all gore. Mooi plaatje erbij.
Nu zat ik me laatst nietsvermoedend naar het staatshoernaal te kijken en nu gaat ie beweren dat de Noordpool dan wel in no-time zo gaat smelten maar dat dit geen gevolgen zal hebben voor de zeespiegel.
Waar moet dat heen met de wereld nu ook een KNMI/staatshoernaal “in de war” is gemaakt door die vervloekte “deniers”. In de hippietijd was de “ club van Rome” erg populair die feitelijk hetzelde beweerde.
.
The limits-to-growth has been predicting the end of oil since the days when this black gold was first discovered as an energy source in the mid-19th century.
In the 1860s the U.S. Geological Survey forecast that there was "little or no chance" that oil would be found in Texas or California.
In 1914 the Interior Department forecast that there was only a 10-year supply of oil left;
In 1939 it calculated there was only a 13-year supply left, and
In 1951 Interior warned that by the mid-1960s the oil wells would certainly run dry.
In the 1970s, Jimmy Carter somberly told the nation that "we could use up all of the proven reserves of oil in the entire world by the end of the next decade."
.
Global cooling was the consensus view in the 1970’s, (austrianeconomists.typepad.com/weblog/...)
as was a 10 year supply of oil, “the limits of growth”and the “population bomb.” De theorieën van Mathus etc., (o.a. het malthusiaanse plafond, nl.wikipedia.org/wiki/Malthusiaanse_ca... ) een paar eeuwen later in de herhaling. Niet echt een nieuw idee dus.
De motivatie lijkt wel nog steeds dezelfde te zijn.

saidfred | 16-12-07 | 15:22

-weggejorist-

Lizzard | 16-12-07 | 14:54

@Lizzard 16-12-07 @ 13:52
"De volstrekte zekerheid dat we het klimaat niet kunnen beïnvloeden vind ik echter net zo onnozel als stellig beweren dat onze invloed het klimaat in ongunstige zin verandert"
als je klimaat opvat als "weer" kom je ook nog bij een "chaostheorie" waarvan men altijd verkondigt dat een vlinderslag in het amazonegebied een orkaan/tornado/huricane kan veroorzaken.
biedt dit geen perspectieven ?

saidfred | 16-12-07 | 14:42

-weggejorist-

Lizzard | 16-12-07 | 13:52

@Vaffanculo 16-12-07 @ 11:46
moet ik uit je opmerking concluderen dat je een CO2-Hoax-gelovige bent ?

kabal | 16-12-07 | 13:37

@lizzard
Millieuvervuiling is iets totaal anders als klimaat. Deze constatering lijkt mij toch geen aanslag op iemands geestelijke vermogens.
Niemand wil ook dat zijn leefomgeving wordt verklooit.
Die vervloekte kapitalistische oliemaatschappijen worden ook brodeloos als er simpelweg geen olie meer is om op te pompen en deze zijn dus ook al samen met de auto-industrie al weer een tijdje bezig om alternatieven te ontwikkelen.

saidfred | 16-12-07 | 13:18

@ holtor
Uit je “kwasi-staties systeem” blijkt al aardig hoe de vlag erbij hangt. Uit “de snelheid waarmee de huidige klimaatschommelingen zich afspelen” blijkt dat je ergens een paar regels hebt gelezen van onze all Gore en het weer als een “Pavlov-hondje” ophoest. Zoals gebruikelijk geen enkele onderbouwing voor je “de wereld vergaat morgen” verhaaltje.
Het hele verhaal is uit de lucht gegrepen.
.
Als je kijkt naar satellietfoto’s dan zie dat van een “global-warming” geen sprake is. Risico is dan wel dat je “verwart” raakt. Ook volgens Joleaux dus.
Wat betreft “Er zijn hooguit indicaties dat we dat wel of niet doen. De mensheid doet er goed aan om die indicaties serieus te nemen” 0.3 van 0.4% van 9-27% biedt al een redelijke indicatie dat het hele verhaal dikke koeiepoep is.
En wat betreft je temperatuur;
Global Climate Monitoring: The Accuracy of Satellite Data
March 12, 1997
”Recently, much scientific debate has focused on the global temperature of the Earth's lower atmosphere as measured by orbiting satellites. And while these data are exceedingly precise, verified by multiple satellite observations, and balloon measurements taken in-situ, they reveal no discernable warming trend in the Earth's lower atmosphere over the last 18+ years.”
science.nasa.gov/newhome/headlines/ess...
.
Het is zo dat pas rond 1714 de thermometer in gebruik werd genomen wat voor het eerst betrouwbare metingen gaf. De langste reeks met thermometergegevens. Sinds 1822, komen van Albany newyork en vertonen geen enkele verandering in temperatuur. In 1822 gaf men 49.2 aan. In 2005 was de temperatuur 49.2. veel verandering dus. De tendens is wel dalende in deze gegevens.
Annual Average Temperature & Precipitation
www.erh.noaa.gov/aly/climatef/annualwx...

saidfred | 16-12-07 | 13:10

je schaamt je toch rot dat je in NL bent geboren, kunnen ze dit soort mensen niet opsluiten als er zo n bijeenkomst is?

Pedrox | 16-12-07 | 12:48

@kabal 15-12-07 @ 10:42
Nog een leuk weetje: de koolstofdioxideconcentratie in de atmosfeer van Venus is veel hoger dan die van de aarde.

Nog een weetje: de correlatie tussen de zonneactiviteit en de temperatuur hier staat in een vrij indirecte relatie tot de wiskunde.

Tot zover de niet ter zake doende weetjes.

Vaffanculo | 16-12-07 | 11:46

-weggejorist-

Lizzard | 16-12-07 | 10:38

-weggejorist-

Lizzard | 16-12-07 | 10:18

De partij in Nederland die zich als eerste onttrekt aan deze milieu-hysterie en ook rustig en goed kan uitleggen waarom ,zal en heel wat zeteltjes bij krijgen.

inquisitra | 16-12-07 | 08:49

mini-ijstijden in de middeleeuwen duren honderden tot duizenden jaren.
@holtor 16-12-07 @ 02:42
Die uitspraak is nie eg logies he ? Hoe lang waren de middeleeuwen ook al weer geleden? ;-)
.
Bovendien waren er genoeg klimaatveranderingen die in een tijdsbestek van 10-40 jaren hebben plaatsgevonden.
.
De grootste correlatie is die tussen de huidige opwarming en zonne-activiteit..... Nou da's WISKUNDE.

kabal | 16-12-07 | 03:56

koerbagh ® 15-12-07 @ 12:18
Ja, het is in het verleden warmer geweest op aarde, en kouder ook. En het leven heeft zich daaraan aangepast.

Maar er lijkt hier een nieuwe factor in het spel te zijn: de snelheid waarmee de huidige klimaatschommelingen zich afspelen. En dat kan een factor zijn die het zelfreinigend vermogen van leven onmogelijk maakt. Evolutie heeft tijd nodig, technologiese en economiese ontwikkeling ook.

In de wiskunde kan het lastig zijn om een stelling te bewijzen. Daarom kan het ook dat een onbewezen stelling later wel waar blijkt te zijn, simpelweg omdat men het onomstotelijk bewijs nog niet heeft gevonden.

Het klimaatsysteem van de aarde is geen simpel wiskundig probleem, maar een systeem van ongekende gecompliceerdheid. Het gaat nog heel lang duren voor we er een nauwkeurig simulatiemodel van hebben gemaakt, en ook dat wordt niet 100% betrouwbaar. Klimaat is geen wiskunde en 100% bewijs is lastig te vinden.

We kennen het klimaatsysteem als een kwasi-staties systeem: het verandert zo langzaam, dat het op ieder moment in de tijd lijkt alsof het constant is. Einde van ijstijden en zelfs mini-ijstijden in de middeleeuwen duren honderden tot duizenden jaren. Vele generaties. Maar nu lijkt het alsof het klimaat in 1 mensenleven verandert. Misschien zijn we nu een impuls aan het aanbrengen op het systeem waarvan we alleen het lange-termijngedrag goed kennen.

Als je zegt dat het niet bewezen is dat de mens de huidige klimaatschommelingen veroorzaakt, dan heb je gelijk. Maar dat betekent niet dat het bewijs is gevonden dat we dat *niet* veroorzaken. Er zijn hooguit indicaties dat we dat wel of niet doen. De mensheid doet er goed aan om die indicaties serieus te nemen: het zou kunnen dat we het klimaat aan het veranderen zijn, veel sneller dan de natuur het doet. En die snelheid zou best wel eens een probleem kunnen zijn.

holtor | 16-12-07 | 02:42

@ saidfred
Die hele klimaathysterie is gewoon Lysenkoisme in een nieuwe vorm.
en.wikipedia.org/wiki/Lysenkoism

Het blijft natuurlijk net zo destructief.

Peter Selie | 16-12-07 | 01:11

is it ethical to censor climate change deniers?
www.spiked-online.com/index.php?/site/...
sluit ook mooi aan bij de VK en van joolen die exact hetzelfde beweren.
“Tiggy, speech kills. And that is why it is justified to restrict it in anyway we can. These people are not debaters – they are DENIERS. So please, be ethical and complain to Ofcom, Channel 4 and anyone else who will listen about this film. If we can silence these people, then the sound of future generations cheering us on will become deafening. We owe it to The Voiceless – the fetuses, the Africans, the poor, the uneducated, the brainwashed, the mentally ill – to silence the voice of the climate change deniers NOW!”
.
We moeten het menselijk belang tillen boven de dode discussie over fatalistische feiten, de houding van ‘dat mag je niet zeggen’ ter discussie stellen die nu het debat wurgt en ons voorbereid op een nieuwe autoritaire maatschappij.
Alle woorden over het eenvoudigweg beschermen van de feiten tegen ontkenners van de klimaatverandering verhelen niet dat er steeds meer sprake is van een kwaadaardig moralisme en autoritaire praktijken in de pogingen om bepaalde individuen en groepen tot zwijgen te brengen. Dit blijkt alleen al uit het gebruik van de term ‘ontkenners van de klimaatverandering’ die op zich al een poging is om ‘twijfelaars’ te besmetten met dezelfde morele laagheid die normaal geassocieerd wordt met het ontkennen van de Holocaust. Guardian columnist George Monbiot bejubelde onlangs dat zowel de tabloid The Sun als de zaken-Bijbel The Economist terug waren gekomen op hun dwalingen inzake de opwarming van de aarde. Tevreden met de draai van The Sun en The Economist schreef Monbiot: ‘Bijna overal ziet het ontkennen van klimaatverandering er net zo dom en onacceptabel uit als het ontkennen van de Holocaust.”
.
Daarom staat in een nota over opwarming van de aarde met de titel ‘Warm Words: How Are We Telling the Climate Story and Can We Tell it Better? van de Britse denktank het Institute for Public Policy Research dat ‘de taak van klimaatveranderingsinstanties is niet het overtuigen met rationele argumenten maar een nieuw gevoel van ‘gezond verstand’ te ontwikkelen en te voeden…. [We] moeten sluwer en eigentijdser te werk gaan, door het gebruik van subtiele technieken om mensen betrokken te laten zijn… De “feiten” moeten gepresenteerd worden als zo vanzelfsprekend dat er verder niet over gesproken hoeft te worden’.
Het IPPR stelt dus voor om ons niet te behandelen als vrijdenkende burgers die ergens bij betrokken zouden moeten worden, maar als consumenten aan wie deze ‘onuitgesproken feiten’ moeten worden verkocht: ‘Uiteindelijk moet een positief klimaatgedrag op dezelfde wijze benaderd worden als marketeers het koop en consumptiegedrag van mensen benaderen. Het komt er op neer klimaatvriendelijke activiteiten te behandelen als een merk dat verkocht kan worden. Dat is volgens ons de weg naar massale gedragsverandering’.
.
Een nieuw ‘gezond verstand’ opkweken? Massale gedragsverandering bewerkstelligen? Achter het gepraat over feiten en cijfers kunnen we de werkelijkheid waarnemen: een autoritaire campagne die er niet in geïnteresseerd is om ons bij een debat te betrekken maar ‘sluwe’ manieren zoekt om ons gedrag te veranderen. Van een beschrijving van feiten als ‘te vanzelfsprekend voor woorden’ tot het op één hoop vegen van ontkenners van klimaatverandering met ontkenners van de Holocaust, zelfs met de daders van de Holocaust, zien we een kruipende inperking van elk oprecht, open debat over klimaatverandering, wetenschap en maatschappij

saidfred | 16-12-07 | 00:34

Dit ADHD-gevalletje is het ergste wat de Nederlandse politiek ooit heeft voortgebracht. Derkopderaf! Und schnell!

Dundunbanza | 15-12-07 | 21:35

Ik vind dat er in de wet moet komen te staan dat volksvertegenwoordigers met een hoge functie als minister of staatssecretaris goed engels moeten spreken of anders met een neqschot in de greppel gedumpt mogen worden.

Wat kan dat wijf crisis slecht Engels praten zeg!

FrAgFo0d | 15-12-07 | 20:28

@Robuust
Met je trekker niks hoop ik maar ik geef er geen € 2.000,00 voor met zo'n onduidelijke omschrijving

Zonnevlek | 15-12-07 | 17:31

Stuur dat mens zo rap mogelijk naar de nonnetjes in Vught!!! Dat Engels... Wat een afgang voor Nederland. Schaam me kapot.

Steylleaux | 15-12-07 | 17:18

Alles wat die Co2-hoax overeidn houdt, is 1 (ja één) rapport van de IPCC-commissie. Oorspronkelijk werkten veel meer wetenschappers aan dit rapport, maar gaandeweg de voltooiing haakte de ene gerenommeerde wetenschapper na de andere af. Gewoon omdat de conclusie wetenschappelijk multiinterpretablel waren en je derhalve niet met zekerheid kan zeggen of de mens uberhaupt wel enige invloed heeft op de toename van C02. Meer staat er niet in. Maar nu is dit rapport politiek gemaakt en hordes blinde en ondeskundige politieke sufkutten nemen ene uitleg over die past in de commerciele Al Gore-praat. Want laten we eerlijk zijn. Milieu is business en daar kan fors op verdiend worden. Dat weten de zogenaamd innoverende (whahaha) bedrijven ook wel. Want dit is de tijd om allerlei kansloze milieu-gadgets tot enorme beleidskundige blunders (C02 onder de grond stoppen) flink te boosten.
Maar om even terug te komen op dat IPCC-rapport. De conclusies dat we als mensen bewuster met mileu moeten omgaan dat staat buiten kijf natuurlijk. Maar het wordt eens tijd dat er iemand opstaat die, naast het accepteren van deze conclusie, de andere conclusie dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming zelf eindelijk verwerpt. Zolang je dat niet doet, dan sta je toe dat alle mensen slachtoffer worden van een spookbeeld, die ze handen vol met geld kost, de economieen remt, de mensen angst aanjaagt en gekke politici de ruimte geeft om met bordjes rond te lopen, zoals dat rare wijf op de foto.

inquisitra | 15-12-07 | 16:01

ergo een pleidooi voor de anti-auto, anti-economische groei, anti-mens-lobby.
vreemder wordt het als men zich ook nog eens gaat tegenspreken.
de "grote roerganger" Mao's. nazaten wilden een "1 kind politiek", de linkse kerk vond dat niet kunnen. nu met deze hype willen de gelovigen van all gore een reductie van de bevolking van 16 miljoen inwoners tot 900.000 inwoners in nederland. Wat volgens hun meer overeenkomt met hun "carbon footprint" en wie schetst mijn verbazing;
.
Milieudefensie worstelt met extreem-rechts thema "overbevolking"
www.gebladerte.nl/10721f43.htm
.
men is duidelijk een beetje de draad kwijt.
klimaat is wat anders als milieuvervuiling. niemand wil uiteraard zijn eigen leefomgeving vervuilt zien.
maar de koppeling tussen "global warming" en CO2 is onzinnig.

saidfred | 15-12-07 | 15:53

@Lizzard 15-12-07 @ 15:14:
I know dear... ik kon er alleen even een linkje tegenaan plempen.
En inderdaad, dat onbewuste apocalyptische archetype moet (evenals dat idiote "zonde en boetedoening" idee) maar eens begraven worden.

koerbagh ® | 15-12-07 | 15:27

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 15:14

- de dinosauriers zijn uitgestorven door een overdosis co2
- de mammoeten zijn uitgestorven door co2 die afkomstig was van de mens
- de noordzee was 12.000 jaar geleden een laagvlakte en is volgelopen met door manmade co2 gesmolten gletsjers
- de sahara had 10.000 jaar geleden een veel vochtiger klimaat en is uitgedroogd door een overdosis manmade co2
- als je voor een paasvuur gaat staan en je krijgt het warm dan komt dat door de jas die je aan hebt
- als de zon feller schijnt en de aarde wordt warmer dan ligt dat aan de toename van 0.029% naar 0.03% co2 in de atmosfeer
- zure regen in de 80-er was geen hoax
- ammoniak + water = zure regen
- roet van zeeschepen is minder schadelijk dan dat van auto's

Norman N. Warden | 15-12-07 | 15:05

@Zonnevlek 15-12-07 @ 13:36
Wat is er mis met mijn tractor?

Robuust | 15-12-07 | 14:54

@koerbagh ® 15-12-07 @ 14:15
Ik verwacht eerder uitgestorven dan naar de sterren reizen, maar who knows? (vrij naar Sacha de Boer)

En naar Ovidius: "Omnia mutantur, nihil interit."

Vaffanculo | 15-12-07 | 14:41

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 14:29

En welk paasei is er weer roomser dan de paus? Nederland!
Voer in oost europa millieuprojecten uit, daar heeft een investering veeeeel meer zin dan hier, zelfs in de middeleeuwen was hier meer fijn stof. Millieu is hier wat de Palestijnen zijn in het midden oosten, een doekje om binnenlandse problemen te verhullen!

Rest In Privacy | 15-12-07 | 14:15

@Vaffanculo 15-12-07 @ 13:52:
Ik verwacht niet dat de mensheid het een miljard jaar uithoudt (in zijn huidige vorm als homo sapiens zeker niet) de evolutie gaat gewoon door en ook onze technische kennis. Tegen die tijd zullen de afstammelingen van ons ofwel in staat zijn in de ruimte te leven en naar de sterren te reizen ofwel uitgestorven zijn. Alles verandert en da's maar goed ook.

koerbagh ® | 15-12-07 | 14:15

Is er geen sollicitatieprocedure voor een baan in regering? CV ook niet zodig vrees ik.......... loyaliteit aan links is voldoende vrees ik.

Mr. Hu | 15-12-07 | 14:04

@koerbagh ® 15-12-07 @ 13:01
Ik ben het hier voornamelijk mee eens, maar "luxer worden" gaat niet oneindig door. Het bolletje waar onze aarde omheen draait zal er namelijk over (maximaal) enkele miljarden jaren voor zorgen dat het leven steeds ondraaglijker zal worden, door, je raadt het al, global warming. Eventueel sterft een groot aantal mensen een zeer pijnlijke dood (vrije interpretatie).

Vaffanculo | 15-12-07 | 13:52

Jaaaa ja, een bekend verschijnsel in de ambtenarij: de intentie om iets te gaan bespreken. What the...?!

Murdockyoufool | 15-12-07 | 13:45

zo maar een paar waarnemingen;
we hebben een "knettergekke" vogelaersch die dingen beweert als dat nederlanders niet bestaan. Waarin moeten dan de gelukzoekers integreren als de nederlandse cultuur niet bestaat ?
.
we hebben een andere die ontkent dat hun "generaal pardon" voor hun '26000 gezichten" een aanzuigende werking op gelukzoekers heeft. Dit terwijl al bekend was dat de hoeveelheid asielaanvragen explosief was gestegen. Deze "26000 gezichten" zitten voor het grootste gedeelte in de bijstand en blijven daar voorlopig waarschijnlijk ook wel even in. Kostenramingen een 300-500 miljoen euri. Er werd ook nog eens verkondigd dat een speciaal initiatief werd opgestart om deze '26000 gezichten" intensief te begeleiden naar de arbeidsmarkt. kosten; nog eens 80 miljoen euri volgens een schatting. Op voorhand werd hardnekkig en bij herhaling ontkent dat ging gebeuren wat nu dus gebeurt.
.
we hebben nog een figuur dat de "melkertbanen" in de herhaling wil gooien. Waarschijnlijk omdat de eerdere 3-4 pogingen succesvol waren. NOT.
.
enz.
En ook nog eens deze in gebrekkig engels kakelende malloot die zich gedraagt als een kip zonder kop.
.
Met een beetje geluk komt die doos in "buitenhof" weer verkondigen dat we niet zo kritisch moeten zijn op deze leugenachtige, dom zwetsende, incompetente, kanzloze lutsers.
wat een intrieste vertoning maken ze ervan.

saidfred | 15-12-07 | 13:42

Misschien kunnen we de volgende keer de opsteller van deze advertentie sturen, die is ook niet echt te volgen en zal het in de politiek dus best wel goed doen
agrarisch.tweedehands.net/tractoren/19...

Zonnevlek | 15-12-07 | 13:36

Je moet er niet aan denken om dit soort gebroed met excellentie aan te spreken.

kuttekrap | 15-12-07 | 13:33

We worden allemaal in de mailing genomen; dit is namelijk gewoon Marga van Praag met een masker op.

Robuust | 15-12-07 | 13:32

tenekrommend, dit mens.

solidstate | 15-12-07 | 13:14

Tenekomend dit mens.
Maar mensen realiseren we ons wel dat het in ons belang is duurzaam en zo zuinig mogelijk ons leven te gaan inrichten.
Alles wat onze onafhankelijkheid van die hakbars verrgroot is goed te noemen.
Windenergie, zonneenergie, kernenergie en kolen gasificatie.
Zo snel mogelijk, het liefst vandaag nog.

solidstate | 15-12-07 | 13:09

@Bigi Bana Boy 15-12-07 @ 12:31:
Ook schaarste aan grondstoffen zal een ongekende hoeveelheid menselijk vernuft losmaken in de jacht naar alternatieven. Niet alleen zal de mensheid vasthouden aan de "luxe", het zal nog "luxer" worden. De kwaliteit van leven is voor een groot deel afhankelijk van de dekking van de energiebehoefte. Nou, die is prima te dekken door dat bolletje waar onze aarde omheen draait. We hoeven maar een fractie af te tappen van wat het ding dagelijks aan energie op de aarde uitstort. Raken fossiele brandstoffen (economisch op) hebben prima alternatieven voor handen. De techniek is er allemaal al. Waterstof auto's, zonnecollectoren etc. etc. Zodra het economisch rendabeler is om dat te gebruiken is die revolutie heel snel voltrokken.

Overbevolking is een probleem, maar je ziet aan de meeste landen dat de groei afvlakt. Hoeveel mens kan de aarde aan? Nou, op het grootste deel van het aardoppervlak woont niemand. Het lijkt wel heel wat allemaal, maar we hebben als mensheid nog maar relatief kleine hoekjes ingericht voor landbouw en als woonstee. Ga voor de lol eens met de trein naar Vladivostok, of van Perth naar Sydney, Of van LA naar Chicago, of van Toronto naar Vancouver, of met de bus naar de Noordkaap, of met jeep van Cairo naar Dakar... Zelfs in China en India, waar ongeveer 2,5 miljard mensen wonen zijn hele grote delen leeg. Het lijkt vanuit onze urbane samenleving wel alsof het krioelt van de mensen, en dat verstikkende gevoel had ik ook toen ik de randstad woonde, maar dat valt allemaal nogal mee.

koerbagh ® | 15-12-07 | 13:01

Klimaatbedreiginghoax is puur een nieuwe vorm van onderdrukking en afpersing. Alleen de elite, de bovenlaag van de maatschappij mag normaal leven. De rest van het land mag creperen en moet afgeperst worden.

OlympianMaster | 15-12-07 | 12:56

@mezelf
Lekker krom: "nu worden op het rechte pad worden gebracht.'
1x worden is genoeg.

ClimateChangeDenier | 15-12-07 | 12:56

Stel voor om een wauweltaks voor politici in te stellen, kunnen we mooi de opwarming van de aarde mee subsidiëren.

Ennuh.......... die Cramert geven we de Malle Eppie trofee 2007.

iedereen blij :-)

Wantrouwende Burger | 15-12-07 | 12:55

Bigi Bana Boy 15-12-07 @ 12:31
Wat was de kwaliteit van leven toen we nog geen CO2 uitstoot veroorzaakten, anders dan bij het uitademen (...)? Slechts voor een enkeling kwam die ook maar in de buurt van de kwaliteit van het leven die miljarden mensen nu genieten. En ja, voor een paar miljard mensen geldt dat nog niet en dat is niet eerlijk. Andere discussie, vaak wel door dezelfde klimaatfanaten aangezwengeld. Gelukkig maar dat dankzij de klimaatkermis op Bali ook de mensen in landen die vooruitgang dreigen te boeken en ons zelfs voorbij gaan streven, nu worden op het rechte pad worden gebracht.

Wat wij in het Westen doen is al afschuwelijk genoeg. Daarvoor zullen we dan ook boeten.

ClimateChangeDenier | 15-12-07 | 12:54

-weggejorist-

Junkie Jantje | 15-12-07 | 12:48

Vogelaar, Cramer ... babyboomers / jarenzestighippies, communisme, activisme, still going strong in het Nederlands bestuur. Bijna 2008 en het bestuurlijk idealisme is nog altijd zo 1968.

Zoetwaterpanharing | 15-12-07 | 12:43

Toppunt van politiek dom gewauwel.

In het politiek uurtje op de zaterdagmorgen hoorde ik Femke Halsema
zeggen:
"Ik ben gematigd optimistich. Er zijn tenminste afspraken gemaakt dat er een afspraak gemaakt mag worden."

Anth.9403 | 15-12-07 | 12:41

@Bigi Bana Boy 12:31: Dat wil nog niet zeggen dat er een verband is. Zuinig aandoen met energie en grondstoffen is altijd goed, maar de vraag is hoe ver je moet gaan? En ook hoever wij ons als Nederland weer eens in de collectieve voet gaan schieten door weer haantje-de-voorste te willen zijn.

Wat de opwarming betreft: dat geeft uitdagingen en gevaren, maar er hoeft niets menselijks achter te zitten. We warmen op, ja... geheel volgens schema. De noordelijke zeeroutes waren eeuwen geleden ook al bevaarbaar. De Noordzee heeft al eens 10 meter hoger dan nu gestaan. Ze heeft ook wel eens 100 meter lager gestaan. Natuurlijke schommelingen, waarin we nu af en toe een eng piekje zien, maar en een langetermijn-patroon dat niet verrassend is. En die piekjes... we breken nu records van een eeuw of meer geleden... maar een eeuw of meer geleden kon het dus ook al zo warm/nat/vies/klam/winderig worden.

Muxje | 15-12-07 | 12:40

Wat is het verschil tussen een maffiosi die je met de dood bedreigd en deze klimaatterroristen? Geen enkel verschil. Heel de klimaatbedreiginghoax is een daad van terrorisme.

OlympianMaster | 15-12-07 | 12:37

Het akkoord van de klimaattop is dat ze verder gaan met praten om een akkoord te sluiten in 2012?

Weet iemand het nummer van Al Qaeda?

Rabarberke | 15-12-07 | 12:34

Wanneer wordt dit misbaksel ingeruild voor iemand die wel fatsoenlijk Engels spreekt?

BroodenSpelen | 15-12-07 | 12:34

koerbagh ® 15-12-07 @ 12:18
Ik ben het met je eens dat de mens een taai figuur is die ongetwijfeld heel wat kan hebben en zich meestal zal kunnen aanpassen aan brute omstandigheden. Wat de kwaliteit van dat leven zal zijn vergeleken met nu ... dat is de vraag. Want dat het volstrekt anders zal zijn dan de luxe waarin wij nu leven lijkt mij evident. Vergeet niet dat het leven tot op voor kort bepaald keihard en geen pretje was voor de massa van de bevolking.
Ik geloof dat onze levensstijl niet vol te houden is en zeker niet met 6 miljard mensen op aarde.

Verder verwijs ik naar mijn "logïsch redeneren" waar het CO2 uitstoot betreft. Dat we dat massaal doen is onmiskenbaar en dat het een effekt op de samenstelling van de atmosfeer heeeft lijkt mij ook evident. Ook lijkt het mij inmiddels wel aangetoond dat het klimaat wel degelijk aan het veranderen is.
Ook daar heb ik geen hard wetenschappelijk bewijs voor nodig.

Bigi Bana Boy | 15-12-07 | 12:31

@Bigi Bana Boy 15-12-07 @ 12:18:

Vrije en eerlijke handel.... alleen: met wie handel je dan? Corrupte regimes of grootgrondbezitters? Mot je niet doen. Kijk naar de manier waarop in landen als Indonesië "bosbouw" wordt bedreven.

Je mot zien te handelen met kleine(re) boeren of collectieven. Alleen wordt dat moeilijk gemaakt door dezelfde corrupte regimes, enzovoorts.

Zo blijf je bezig. Zeker als je zelf die corrupte regimes in het zadel houdt.

Reinaert | 15-12-07 | 12:29

LANG LEVE de US and A! Kyoto was een krankzinnig verdrag en we zijn er nu vanaf dat europa alle CO2 beperking moet regelen. China en india laten hun op kolen draaiende economie met tientallen procenten per jaar groeien, ten koste van een uitstoot die groter is dan EU en US tezamen.

Als het aan die volkomen mongoloide minister van ons en haar cronies had gelegen, dan was er weer een verdrag gekomen waarin de milieuterreurlanden ontzien worden. De verenigde staten hebben daar tenminste een stok voor gestoken.

Kunnen wij Bush hier als premier nadat die balkenende is opgedonderd?

granaatwerper | 15-12-07 | 12:27

@Muxje 15-12-07 @ 12:03:
Ben ik niet met je eens. Angst is een wezenlijke biologische functie. Zonder angst had de mensheid zeker niet overleefd. "Eind der tijden" verhalen zijn ook van alle tijden en alle culturen, van de Australische aboriginals met groene mieren mythes tot de Inca verhalen van de popol vuh. En we hebben nu de CO² mythe uitgevonden en overgoten met een pseudo-wetenschappelijk sausje, geheel in lijn met de zeitgeist. Bottom line: je moet erin geloven. Het is een soort religie.

koerbagh ® | 15-12-07 | 12:26

@Bigi Bana Boy 15-12-07 @ 11:59:
Man-made CO² als oorzaak voor klimaatverandering is een hoax. Het is gewoon niet hard te maken. En als je dat wel kunt: claim je prijs. ultimateglobalwarmingchallenge.com/
Als de geschiedenis ons iets leert is dat het klimaat en veranderingen in het klimaat de mensheid nog nooit, maar dan echt nog nooit hebben bedreigd in het voortbestaan. Integendeel, het eind van de laatste ijstijden was voor kustbewoners een tijdelijke ramp (vloedmythes verhalen ervan) maar het maakte ook grote delen van de aarde geschickt voor bewoning. Ook in de geschreven geschiedenis zijn er talloze voorbeelden. In de laat antieke tijd, vroege middeleeuwen waren het klimatologische omstandigheden die zorgden voor de volksverhuizingen. Het is wel eerder warmer geweest. Gletsjers zijn wel eerder gesmolten. Daar kwam geen menselijke CO² uitstoot aan te pas. Groenland heet niet voor niets "Groenland". Het was ooit aan de kusten groen. Leif Ericsson ontdekte in het begin van de 11e eeuw Canada en Newfoundland en noemde het "Vinland" omdat er wilde druiven groeiden. Dat doen ze nu niet meer. Het was toen (op het Noordelijk halfrond althans) minsten 2 graden warmer dan nu. Dat kwam niet door CO². En daarbij: de natuur heeft een enorm zelfreinigend vermogen. De natuur is niet ziek, zwak, zielig. De aarde hoeft niet gered. De mens overschat zichzelf. Op een hoogte van 1000 kilometer boven de aarde kun je vanuit een ruimteschip al amper zien dat er zoiets bestaat als mensheid op de planeet.
csc.gallaudet.edu/soarhigh/STS059-223-...

koerbagh ® | 15-12-07 | 12:18

Reinaert 15-12-07 @ 12:11
Ik ben helemaal tegen ontwikkelingshulp vanuit de overheid.
Weggegooid geld. Partikuliere initiatieven is een ander verhaal.
Vrije een eerlijke handel met de 3e wereld is het recept, al geldt ook voor mij "zum erst das fressen und dann die moral"

Bigi Bana Boy | 15-12-07 | 12:18

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 12:11

@Bigi Bana Boy 15-12-07 @ 12:01:

Ik zeg ook niet dat we iets te zeggen hebben als 't er op aan komt......

We strooien vrolijk met geld en kopen ons in bij schimmige regimes. Als Mugabe morgen met een "goed plan" in den Haag staat waarmee 'ie zijn land "nog beter" kan maken dan gaat 'ie overmorgen met een flink gevulde geldbuidel huiswaarts en deporteert i.h.k.v. het "goede plan" de laatste blanke imperialisten. Met dank aan het Koninkrijk der Nederlanden. Zoiets dus.

En salonsocialisten als Koenders, Cremer en Veugelaars vinden het prachtig.

Reinaert | 15-12-07 | 12:11

@Bigi Bana Boy @ 12:01
NL doet er ook niet toe als het gaat om een meetbaar effect op klimaatverandering. Maar dat is moeilijk aan ieders verstand te brengen. Zeker aan degenen die gratis de wereld rondvliegen naar geile Airco-ressorts om 'het kwaad' af te wenden met agendavulling.

tipo | 15-12-07 | 12:11

@koerbagh 11:47: Lees "Culture of Fear" van Frank Furedi. Beetje droog maar zeer interessant. Met name omdat die angst juist geen constante factor in onze geschiedenis is. De angsten bestaan al zolang er mensen bestaan, en ook hebben leiders er altijd al handig gebruik van weten te maken, maar deze allesomvattende en wijdverbreide aanwezigheid van angst is een relatief recent fenomeen.

De titel "cultuur van angst" is goed gekozen... hij ziet een deel van de oorzaak in de zéér sterk toegenomen afhankelijkheid van mensen. Vroeger stapte men zelf over angsten en twijfels heen, of werd je verteld dat je je niet zo aan moest stellen. Tegenwoordig ben je in zo'n geval zielig, maar je bent wel een sukkel als je jezelf probeert te helpen. Nee, daar hebben we professionals voor. Voor werkelijk alles. Juist door die afhankelijkheid, en het bijbehorende gevoel dat wat je zèlf doet toch niets uitmaakt, verliezen we onze zelfstandigheid en zelfvertrouwen, en zakken we verder in de spiraal van angst.

Muxje | 15-12-07 | 12:03

Reinaert 15-12-07 @ 11:54
Onze invloed in de wereld is nihil, komma nul Reinaert.
Veel NL'ers overschatten zichzelf en ons land voortdurend.
Wij doen er niets toe in de wereld van de harde machtspolitiek.

Bigi Bana Boy | 15-12-07 | 12:01

Wat een scharminkel dat mens dat 'ons' vertegenwoordigd.

braadlap | 15-12-07 | 12:00

koerbagh ® 15-12-07 @ 11:47
Eens, het is inderdaad een verschijnsel dat blijkbaar bij de mensheid hoort en van alle tijden is. Eea neemt niet weg dat er volgens mij wel degelijk iets aan de hand is op dit moment. Je hoeft daar geen wetenschapper voor te zijn maar gewoon common sense voor te gebruiken. De aarde is een kleine delicaat systeem en toegegeven er zijn een heleboel faktoren die de leefbaarheid en het klimaat kunnen beinvloeden waar wij geen vat op hebben. Blijft staan dat wij sinds enkele eeuwen massale hoevelheden CO2 en ander troep aan de atmosfeer toevoegen. Je hoeft geen milieuhippie te zijn om te begrijpen dat het uiteraard in ieder geval een effekt zal hebben. Verder kun je overal om je heen zien (Alpen, de Peaulen) dat er wel degelijk iets aan het gebeuren is. Ik kan die milieuhippies ook niet zo goed hebben, maar stoor mij net zo aan die bijna spreekwoordelijke kortzichtigheid op rechts. Ik troost mij met de gedachte dat ook die types de rekening zullen krijgen later voor hun onverantwoordelijke gedrag.

Bigi Bana Boy | 15-12-07 | 11:59

In 2000 heb ik een jonge Amerikaanse diplomaat ontmoet tijdens de climaatconferentie in Den Haag. We leverden onze bijdrage aan de opwarming van de aarde door veel en heftig met elkaar te vrijen. Op een gegeven moment zegde de diplomaat toen maar zijn hotelkamer in Scheveningen op omdat hij toch al bij mij logeerde. Dat was ook handig voor hem omdat hij de reservering voor zijn hotelkosten dan in eigen zak kon steken. De Verenigde Naties betaalde toch wel.

Na afloop van de klimaatconferentie was hij erg blij. Er was dan wel niets uit de conferentie gekomen, maar na lang beraad hadden de diplomaten wel samen besloten dat ze het volgende jaar zouden doorvergaderen in Rio de Janeiro. In die wilde stad was hij nog nooit geweest. Hij keer ernaar uit!

Later ben ik de diplomaat nog meerdere malen tegenkomen. Zo kwam hij na een promotie in Parijs bij me langs in zijn nieuwe auto met diplomatiek nummerbord. Dat was nog eens gaaf. Met hem reed ik 180 kilometer per uur over de snelweg zonder dat we een bekeuring konden krijgen!

Edwin, Den Haag | 15-12-07 | 11:56

@Bigi Bana Boy 15-12-07 @ 11:33:

Dat zie je verkeerd. 0031 Heeft écht wel z'n inbreng: miljoenen en nog eens miljoenen keiharde Euri namelijk, vrolijk rondgestrooid door Sinterklaas Koenders en Grijze Petra Cremer.

De VS, India, China e.d. zorgen voor de CO2, wij voor de centen. Zo houden we de milieumafia op de been en de hoax in leven. Ies siempel!

Reinaert | 15-12-07 | 11:54

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 11:49

@cyberpost 15-12-07 @ 11:36:
Wat is dat toch met sommige mensen dat ze er van overtuigd zijn dat ze in het eind der tijden leven? Het lijkt wel een soort constante in de geschiedenis van de mensheid. Of het nu komt in de vorm van religie of ideologie, blijkbaar hebben sommige mensen gewoon de behoefte om bang te zijn voor de toekomst en te denken dat de wereld vergaat.
youtube.com/watch?v=-e3p4f-u59A
Exterminate!

koerbagh ® | 15-12-07 | 11:47

@cyberpost
Wat heeft de aarde er aan als niemand weet dat ze bestaat. Dwaas.

CoJoNes | 15-12-07 | 11:45

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 11:44

cyberpost 15-12-07 @ 11:36
Misschien is dat wat voor jou: www.vhemt.org/

ClimateChangeDenier | 15-12-07 | 11:43

@cyberpost 15-12-07 @ 11:36
Gelukkig maar voor de aarde!

Vaffanculo | 15-12-07 | 11:38

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 11:38

Jammer dat het weer niets geworden is!
Dat het leven op aarde de komende 50 jaar drastisch gaat veranderen is nu wel zeker.
Met een beetje geluk zijn we er over 100 jaar niet meer en kan de aarde zich weer herstellen.

cyberpost | 15-12-07 | 11:36

The snakes are all over the place. :(

LoL @ Sévèke | 15-12-07 | 11:35

Aan de andere kant moeten jullie je wel realiseren dat Nedrland op zo'n top nauwelijks iets in te brengen heeft. De enige partijen die er werkelijk toe doen zijn de VS, India, China en een handje vol andere grote industrie landen. Overschat de invloed en rol van Nederland niet, wij doen eenvoudig weg voor spek en bonen mee. Dus voor onze minister is er uberhaupt niet veel zinnigs te doen. Wat de VS overigens hier weer laat zien geeft weer eens aan hoe totaal zelfzuchtig dat land sinds WOII is. Ik kan er nog tientallen voorbeelden van geven maar dit is wederom weer een mooie.

Bigi Bana Boy | 15-12-07 | 11:33

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 11:28

Het lijkt onmogelijk om de kantoorgebouwen van de Nederlandse ambtenarij en politiek schoon te houden van extreem links kruipgoed. Dat spul lijkt soms in allerlei hoekjes gepoot te worden in stichtingen en andere op de ambtenarij lijkende stichtingen. Gekoesterd op staatskosten.
Waarschijnlijk zijn die machtblokjes een verzekering tegen tegenvallende democratie.

Jan Passant | 15-12-07 | 11:26

de mensen die een te luxe leven zonder zorgen en problemen hebben, hebben tijd om na te denken over het klimaat.

LoL @ Sévèke | 15-12-07 | 11:24

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 11:24

@ superjan 15-12-07 @ 11:17

Niet alleen van de paus!

wopper | 15-12-07 | 11:24

@CoffeePatch 15-12-07 @ 11:18:
Doe maar even mailtje naar die club. www.ansi.org/

koerbagh ® | 15-12-07 | 11:24

Verwacht nu wel allerlei extra eco heffingen en verhogingen van bestaande belastingen die goed zijn voor het milieu.

CoffeePatch | 15-12-07 | 11:22

Vergeet de vegetariërs niet Lizzy, wat die allemaal uitstoten aan methaan, daar kun je een Bommelerwaard een dag of 2 van verwarmen.

CoJoNes | 15-12-07 | 11:22

@ Lizzard 15-12-07 @ 11:12

R & L strijden nu toch samen voor een beter muljeu?
Het moet alleen geen decreet worden.

.

Save the Icebears: Don't Divorce!
www.brusselsjournal.com/node/2774

wopper | 15-12-07 | 11:22

@koerbagh ® 15-12-07 @ 11:18
Files...

Vaffanculo | 15-12-07 | 11:21

@superjan 15-12-07 @ 11:17
Mooie analyse. Verdrietig genoeg helemaal waar.

CoJoNes | 15-12-07 | 11:20

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 11:19

@Lizzard 15-12-07 @ 11:12:
Als het er om gaat ons eigen leefmilieu, dus voor de mens, te verbeteren dan is daar wellicht heel wat aan te doen, maar niet door middel van de mondiale klimaat-hoax en ecotaxen en die flauwekul. Dat uitlaatgassen en de roet-uitsoot slecht voor de gezondheid is, dat veel verkeer hinderlijk is en potentieel gevaarlijk en dat bijv. kinderen daardoor niet meer normaal op straat kunnen spelen, dat zijn allemaal heel andere problemen.

koerbagh ® | 15-12-07 | 11:18

koerbagh ® 15-12-07 @ 11:10
Dan moeten we die ANSI tekenset maar aanpassen.

CoffeePatch | 15-12-07 | 11:18

@ateZ> heerlijk, eindelijk iemand deze regering durft te verdedigen. lef!

Uiteraard zit in je reactie wel de kern van de oplossing... De ongebreidelde consumptiegroei vermoordt de aarde , niet CO2... En drie keer raden waar die consumptie groei vandaan komt, precies, van de groei van het aantal consumenten, een aantal dat groeit omdat men de ogen sluit voor de enige oplossing die de aarde goed zal doen. Een einde maken aan de ongebreidelde groei van het aantal consumenten. Maar ja, die groei indammen, dat mag weer niet van de paus... en dan zijn we weer terug bij deze christenregering.

superjan | 15-12-07 | 11:17

@CoffeePatch 15-12-07 @ 11:06
Altijd al afgevraagd, maar is een hoax: www.geenstijl.nl/mt/archieven/1114871....
Zie: koerbagh ® 06-12-07 @ 19:52 en azijnseikerT 06-12-07 @ 19:55

Vaffanculo | 15-12-07 | 11:12

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 11:12

Het wordt tijd dat deze mensen wat tegengas krijgen...

VanFrikschoten | 15-12-07 | 11:11

@CoffeePatch 15-12-07 @ 11:06:
Koolstofdioxide (ja, ik weet dat het tweetje half onder de O zou moeten, maar daar is geen ascii code voor)

koerbagh ® | 15-12-07 | 11:10

@G-Unite
Weet je wat ik denk? Omdat de gemiddelde VMBO-er beter engels praat dan een willekeurig lid van onze regering, hebben die babyboomers het cunning plan opgevat om het onderwijs definitief naar de verdommenis te helpen. Ga maar na, het kan niet anders.
*alu uitdeelt*

CoJoNes | 15-12-07 | 11:10

in iedergeval iemand die niet zijn kop in het zand steekt zoals de meesten hier en de auteur van dit stuk. De meeste mensen schreeuwen heel hard dat het allemaal dat het allemaal onzin is en consumeren maar door. er moet iemand je tegen jullie zelf beschermen.
wat mij betreft mag een minister best wel eens pilitiek niet correct zijn. dan weet je tenminste op wie je stemt.

AteZ | 15-12-07 | 11:09

@ Lizzard 15-12-07 @ 11:03

LOL! Hiephoi ik hoef niet deaudt.. wij hebben geen ootoo maar wel 5 fietsen!
Ik doe genoeg, weliswaar op kleine schaal.
Voor de rest maak ik me zorgen over het mondsnoeren van elke kritiek, dat is fascisme:
planetgore.nationalreview.com/post/?q=...

wopper | 15-12-07 | 11:08

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 11:07

koerbagh ® 15-12-07 @ 10:58
Wat is CO kwadraat?

CoffeePatch | 15-12-07 | 11:06

Lizzard 15-12-07 @ 11:03

Overigens heb ik nog niet 1 minister kunnen betrappen op..... ja op wat eigenlijk? MBO niveau en domheid weliswaar wel.

kwarkoo1 | 15-12-07 | 11:06

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 11:03

@superjan 10:47
Haar partij heeft bij de laatste verkiezingen zetels verloren en zit toch gewoon in de regering. Dan lach je toch de rest van de mensen ook gewoon uit?

holtor | 15-12-07 | 11:00

@Lizzard 15-12-07 @ 10:49:
Dan woon je op de verkeerde plek... Maar dat is natuurlijk een ander probleem dan de "man-made CO² is de oorzaak van global-warming" doctrine van het eco-fascisme. Dat heeft inderdaad gewoon religieuze trekjes. Het is niet bewezen, iedereen loopt erachteraan, je mag het eigenlijk niet ter discussie stellen, de mens is schuldig en moet boete doen. Sounds familiar? It should...
youtube.com/watch?v=nmv6bNulOpk
The mother of all sins is not believing!
...
yeah right...

koerbagh ® | 15-12-07 | 10:58

@ Lizzard 15-12-07 @ 10:49

Allemaal op de fiets.. lijkt je dat wat? Of stoppen met asemen?

wopper | 15-12-07 | 10:56

@superjan
mee eens. Bedankt om dit even onder mijn neus te wrijven. Weekend meteen weer verpest.

HitchHiker | 15-12-07 | 10:54

Het hele gebeuren heeft de economie van Bali natuurlijk wel een flinke boost gegeven, dat dan weer wel..

.

Het verhaal van @ Ranja Drinker 15-12-07 @ 10:27 is diep treurig en laat zien dat kritiek op de Groene Terreur ooit zal leiden tot het monddood maken of erger van wetenschappers die niet meegaan met de grootste zwendel van de 21e eeuw.

wopper | 15-12-07 | 10:52

Die mensen links en rechts op de pica zullen nu ook wel wat vaker lopend naar het werk gaan ipv meteen in de SUV te springen..

MichieldeMuiter | 15-12-07 | 10:50

Belangrijkste vraag: hoe gaat het nu met die CO2-bol? En de nabestaanden, hoe houden zij zich in deze erbarmelijke situatie?

Vaffanculo | 15-12-07 | 10:50

-weggejorist-

Lizzard | 15-12-07 | 10:49

En allemaal in de auto met een rendement van hooguit 20%. Nee hoor, wij mensen zijn bijzonder slim.

kwarkoo1 | 15-12-07 | 10:48

@iedereen die een eigen bedrijf heeft> Toch is het gek dat zo'n vrouw die je nog niet de baas zou maken van de toiletgroepen op de 7e verdieping van je kantoor, hier het geweten van een land van 16.000.000 loopt te spelen met een hoedje en een toetertje. Geflankeerd door twee beroepsmilieufanatici, die overduidelijk te hard hebben lopen schreeuwen in balinese paaldansdisco's.

superjan | 15-12-07 | 10:47

Kijk ook goed naar die ogen van die vrouw, die vrouw zit er helemaal in.

LoL @ Sévèke | 15-12-07 | 10:46

@kabal> er zit maar een ding op... We moeten met windmolens de plankton uitroeien.

superjan | 15-12-07 | 10:44

Toch heeft ze ergens in de verte wel dezelfde oogopslag van Pim...

VanFrikschoten | 15-12-07 | 10:43

@superjan 15-12-07 @ 10:35
Nog een leuk weetje. Er zit 50x meer CO2 in de oceanen dan in de lucht...... die arme visjes en planktonnetjes......... De zon verwarmt de oceanen en wat komt er dan vrij? Nee da's niet logisch..... wij maken de Aarde KAPOT met CO2 uitstoot !!!

kabal | 15-12-07 | 10:42

@wopper> ik ga direct kijken, heb abbo op de televaag.
@Michieldemuiter> ROTFLOL (als je nog niet zolang meedraait, dat betekent dat ik erg hard moest lachen om je post)

superjan | 15-12-07 | 10:42

Elke keer dat ik even vergeten ben wat het woord plaatsvervangende schaamte betekent, hoef ik alleen maar even iemand van de regering te horen of te zien en het is me weer pijnlijk duidelijk.

HitchHiker | 15-12-07 | 10:41

@ Hoxha

dat bordje was nog zo erg niet, dat engels, dat was pas imago schade. zelfs Kok sprak, op zijn gekke manier, nog beter!

Lydus | 15-12-07 | 10:41

Speelde zij vroeger niet in 'the golden girls' ?.....

MichieldeMuiter | 15-12-07 | 10:40

@herman Flipsen> je weet, mijn waarde ik waardeer je mening zeer, dus ik zou het op prijs stellen als je die brief las, dan kunnen we dr ff over praten.

superjan | 15-12-07 | 10:39

china absolute co2 uitstoot: 5155222363
NL absolute co2 uitstoot: 183374408

china stoot dus in totaal 28x zoveel uit als NL
waarbij in china ongeveer 20% van de bevolking economisch aktief is een aantal wat per jaar oploopt.

waar bemoeien wij ons mee? we kunnen niet in hun schaduw staan..

HitchHiker | 15-12-07 | 10:38

@fuckje 10:36
En de 100 dagen roadshow van het kabinet niet te vergeten! *koffie*

Aussie | 15-12-07 | 10:38

@ superjan 15-12-07 @ 10:29

OT/
Zal proberen een gratis krant te scoren. Vooralsnog is dit bericht uiterst intrigerend:
telegraaf-i.telegraaf.nl/daily/2007/12...

.

We hebben een nieuwe groene (2e) religie: De Groene Terreur van de Eco-Maffia..

wopper | 15-12-07 | 10:37

kabal 15-12-07 @ 10:31
Inderdaad, in de atmosfeer is 1 op 2600 deeltjes een CO2-molecule, en dat ene deeltje warmt die andere 2599 deeltjes op. Een 5-liter soep koken op een waxine lichtje dus.

Ranja Drinker | 15-12-07 | 10:36

@Aussie 10:32
Vast die PvdA-vriendjes die ook die Schokland-top hebben georganiseerd.

fuckje | 15-12-07 | 10:36

@kabal> ja prachtig he... C02, het voer van de bomen. Nu een giftig monstergas!
Dat 80% van de bevolking hier strak in gelooft, sterkt me in de overtuiging dat de mensheid echt niet beter verdient.

superjan | 15-12-07 | 10:35

@fuckje 10:20
Jaha, achter die leus zit een marketingtalent van heb ik jou daar.

Aussie | 15-12-07 | 10:34

@Superjan
Terstall, is een enorm voorstander van zijn vrije woord, onderschat dat niet.

Herman Flipsen | 15-12-07 | 10:32

reminder:
Stikstof (N2) 78%
Zuurstof (O2) 20%
Edel gassen 1%
Koolstofdioxide(CO2) 0,03%
Water H2O 0,97%
.
De wereld vergaat door CO2...... nee da's natuurlijk Logies !!

kabal | 15-12-07 | 10:31

het Parool ploft net op de mat met een wel zeer opvallende open brief van drie PVDAbonzen, waaronder Terstall, over Wilders en Terpstra.
Opmerkelijk.

superjan | 15-12-07 | 10:29

Vraag ook gelijk even aan die muts waarom die andere muts van de UN, ene Barbara Black (Liaison Officer for Non-Governmental Organizations) met de politie dreigde toen een aantal kritische wetenschappers die vragen stellen aangaande de praktijken van de UN een persconferentie hielden op Bali. En het is beslist niet de eerste keer dat deze mevrouw stampvoetend rondhobbelde.

Je zou haast denken dat we hier met een politieke officier uit het sovjet-tijdperk te maken hebben, of is dat al zo? Het is natuurlijk de natte droom van de socialisten, wereldheerschappij, maar dan zonder die vervelende verkiezingen en dingen zoals err. democratie.

Ranja Drinker | 15-12-07 | 10:27

Bij het zien van Cramer, denk ik steeds aan Tineke Schouten, wat een giga dom wijf! Nederland zet zich weer 'goed'op de kaart, proest!

Mekker | 15-12-07 | 10:27

Lach, huiver ende/of pak een zakdoek als u het niet meer droog kunt houden: Zes vragen aan Jaqueline Cramer, Minister van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer:
www.regering.nl/Het_kabinet/Kabinet_Ba...
Wat is uw favoriete internetsite? Google.nl........

Bertus Betonsloper | 15-12-07 | 10:24

Nederland profileert zich weer als de clown van het gezelschap. We staan weer op de kaart!! (na Harry Potter, Minister met down )

Ik ben nu al benieuwd wat onze volgende stunt gaat worden.

azijnseikerT | 15-12-07 | 10:24

@bubbeltjeswijn,
Over ministers gesproken, de nieuwe campagne van Rouvoet over drank voor jeugd heet : Zeg NEEderland. Kan het nog erger?

fuckje | 15-12-07 | 10:20

De volgende keer kan ze beter samen met Pronk gaan, dan denkt de rest van de wereld tenminste nog, dat het allemaal ironisch bedoeld is.

Herman Flipsen | 15-12-07 | 10:20

En we spreken af dat we niets afspreken.

zebikboss | 15-12-07 | 10:19

Ging ze naar huis op haar Baboebakfiets? Of toch maar weer in de vette audi betaald van onze centen

doskabouter | 15-12-07 | 10:16

Wat leuk, Granny van de Beverly Hillbillies nu in kleur.

CoffeePatch | 15-12-07 | 10:13

Ze zijn overeengekomen dat ze in 2009 nog eens om de tafel gaan zitten. In 2009 gaan ze weer besluiten om in 2011 te onderhandelen en via 2014 en 2019 is er uiteindelijk een principe akkoord dat nog nadere bestudering vergt.

kwarkoo1 | 15-12-07 | 10:13

inderdaad een minister die zich als een halve zool loopt aan te stellen
en als een basisschool kind door de gangen loopt te rennen.
ik moest direct aan de JOSTIband denken toen ik haar bezigzag.
het beroep van tweede kamerlid staat al geruime tijd open voor querulanten en amateurs; maar ministers willen hun laatste beetje status blijkbaar eveneens kwijt.

overigens pbuh 15-12-07 @ 09:44
als we toch gaan leuren; die knul van frankzappastraat.nl heeft ook steun nodig.

bubbeltjeswijn | 15-12-07 | 10:13

LoL @ Sévèke 15-12-07 @ 10:03
Mee eens! Objectiviteit is er niet meer bij. Fascisten zijn het. Groen-Linkse fascisten die hun eigen belang van een leuke baan, mooi salaris en een beetje belangrijk lopen doen boven dat van de burgers bij wie ze in dienst zijn stellen.


Dalrymple | 15-12-07 | 10:11

@LoL @ Sévèke 15-12-07 @ 10:03 Bhagwan was een lieverdje in vergelijking met Gore en consorten.

* | 15-12-07 | 10:07

Op veler verzoek volgend jaar op de spindoctors opleiding: International Imagebuilding.

JudgeJuly | 15-12-07 | 10:07

Wat er bereikt is, dat Nederland fors bij gaat betalen voor de uitstoot in de ontwikkelingslanden, dus na het kerstreces zal Balk wel met belastingverhogingen komen op de brandstoffen. VS blijven buiten schot.

fuckje | 15-12-07 | 10:06

De wereld lijkt door het klimaat verhaal wel in een gruwelijke sekte te zijn veranderd. Echt heel eng dit.

LoL @ Sévèke | 15-12-07 | 10:03

Is Bali nou nog steeds niet veilig voor vakantiegangers, ik dacht dat die CO2 en blingblingpenningenveslindende -1 top inmiddels voorbij zou zijn.

* | 15-12-07 | 10:03

Als je die Cramert ziet spreken, sluit je ogen, zet Marc-Marie Huybrechts op je netvlies en...... Ja!

fuckje | 15-12-07 | 10:03

Waarom hebben EU-fanaten, milieu-fanaten en geloofsfanaten Nederland toch in de houdgreep? Nederland zou zo mooi kunnen wezen als deze mensen gewoon genegeerd werden.

tipo | 15-12-07 | 10:02

Hoe heeft het nu zo ver kunnen komen, dit soort clowns in het landsbestuur..

dr. tikshit | 15-12-07 | 10:01

Zeau 1975.

vanrechtsheeftvoorra | 15-12-07 | 09:59

U Now
U Never
Je Never
Now you're talking....

Jan Aaldrik | 15-12-07 | 09:59

Krijg plaatsvervangende schaamte van dat mens.. ongelooflijk dat zoiets bij ons regeert

otto maan | 15-12-07 | 09:56

Als al die Bali-gangers nu eens allemaal beginnen van het inademen van Co2, zijn er in eerste instantie 2 problemen opgelost.

Knorhaan | 15-12-07 | 09:49

Tis vreselijk die linkse tuttenzooi die tegenwoordig in de regering zit. Minister van flats met satschotels en dit stuk fundamentalischtische milieu ellende. Doe eens even vallen graag met dat hele kabinet !

GerMonster | 15-12-07 | 09:41

voek=verzoek?
-edit yup -

fuckje | 15-12-07 | 09:37

Geachte heren en dames van de regering...

Een vriendelijk verzoek van mijn kant:

SPREEK GOEDVERDOEMME EENS EEN FATSOENLIJK WOORDJE ENGELS VOOR DE WERELDPERS!

De negerts uit Buru-Buru spreken beter steenkool Engels.

G-unite | 15-12-07 | 09:34

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen