Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Werpen jullie!

He het is een PittbullOm maar eens een nieuw maatschappelijk probleem bij de kop te pakken: Vrouwen, waar zijn jullie nu helemaal mee bezig! Blijkt uit onderzoek dat 44 procent van alle kinderloze Nederlandse vrouwen bewust kinderloos blijft omdat carrière en vrijheid belangrijker is. Ja, de zelfbewuste vrouw heeft een belangrijke baan (lees: met het hoofd tegen een glazen plafond springen) en om nu dat lease Polootje op te geven voor een stel larven is tegenwoordig een brug te ver. Tsk, beetje vergeten dat die carrière gewoon bedoeld was als leuke vrijetijds besteding tot er echt werk aan de winkel was. Kortom, werpen zullen jullie! Blijkt namelijk dat alleen lager opgeleiden, grootsteedse mongeaulen en geestelijk gehandicapten nog met plezier jongen werpen. Dus kom op, trek die zak over je hoofd en kweken maarrrr...

Reaguursels

Inloggen

Mooiii minder dikke wijven met post-natale depressie en een potten kapsel..

rundfunk rudi | 17-01-06 | 13:03

@poktor 17-01-06 @ 00:30
Mmm, hoewel ik aan je profiel voldoe, voel ik me alles behalve relaxed en ik heb niet de indruk dat het vrouwtje het idee heeft dat ze niks hoeft.
Sterker nog, druk, druk, druk!
Overigens geen geheel vrije keuze, we zouden de kleine met alle liefde een dagje of wat in de opvang doen (andere omgeving, bredere ontwikkeling?) maar met de huidige prijsstelling is dat eigenlijk geen optie, helaas.

nagelkruid | 17-01-06 | 09:31

Verklaart dus eindelijk ook de grote opkomst van rechtse rukkertjes de laatste jaren, als voornamelijk geestelijk minder bedeelden aan het voortplanten zijn geslagen. En ik moet al die domme comments weer lezen..

Kyokushinkai | 17-01-06 | 00:36

Tja, wat ook niet echt meehelpt, is het feit dat je, zodra je kinderen hebt, je vrienden ineens HELE vage kennissen beginnen te worden, omdat je anders bent gaan leven. Je hebt van die stellen die dan over niets anders kunnen lullen dan die gevulde pamper, maar zelfs als je dat niet doet, word je ineens niet meer uitgenodigd voor feestjes e.d, want: "je hebt daar toch geen tijd meer voor".. Komt je enigzins bekend voor?
Ik heb een getrouwde zus van 40, bewust geen kinderen, was vroegah een toffe meid, maar tegenwoordig zo goed als geheel kontaktgestoord, valt niet meer normaal mee te lullen. Heeft het nog enkel over haar 14 kutkatten en haar werk. *kots* !
Nee hoor, dank je feestelijk. Die zie ik dus ook niet meer zo vaak, eenmaal per jaar is genoeg. Zo heb ik ook nog een zwager en schoonzus, tweeverdieners en kinderen in de creche, kunnen ook over niets ander lullen dan hun werk of die kinderen. Hou maar.
Het valt me gewoon op, dat de enigen die nog enigzins normaal kunnen doen, de vaders zijn, waarvan de vrouw 100% moeder is. Die vaders zijn relaxed! De moeders ook, want die hoeven niets, behalve moeder zijn dan natuurlijk. Heerlijk! De rest loopt 24/7 overspannen rond en is chemisch vrolijk of doet krampachtig alsof ze dat zijn. Stelletje weggooiers.
En kinderloos blijven? Daar heb ik al genoeg over geschreven hier. Het is trouwens aangetoond, dat je als vrouw door het krijgen van een kind op een hoger plan gaat leven, je evolueert! Linkje: actuality.skynet.be/index.html?l1=actu...

poktor | 17-01-06 | 00:30

Geruststellend bericht: het mbo/hbo-white-trash-gereutel hier geeft geenszins aanleiding om het voornemen te herzien, vooral niet aan de maatschappij bij te dragen door een potje te gaan werpen & zorgen. Wellicht past het in jullie wannabe-creatieve geest om je testosteron in dienst te stellen van (let op: revolutionaire taal) de zorg voor het nageslacht? Niet veel hoop dat men zich losrukt van de traditie om dit het vrouwvolk in de schoenen te schuiven; komt per slot uitstekend uit: liever blaten en het rotwerk aan de ander overlaten, toch? Alle respect voor de vrouwen die geen kinderen baren tussen het hysterische geteisem.

Allo | 16-01-06 | 23:30

eens ben natuurlijk.

o.g. aka o.g. | 16-01-06 | 20:24

@zum kotzen, en wat betreft abortus en ik het helemaal met je eens.

o.g. aka o.g. | 16-01-06 | 20:23

zum kotzen 16-01-06 @ 16:42
Ik zou wel eens willen weten hoe groot dat percentage landelijk gezien is (5 dagen naar de creche).
Wellicht in de randstad een hoger percentage dan in bijvoorbeeld het gemoedelijke Noorden des lands?

o.g. | 16-01-06 | 17:23

@o.g. 16-01-06 @ 16:02

Voorbeeldje van een vrouw die haar kinderen door de nanny laat opvoeden: Hester Bijl (wiskundige, doet mee aan TV programma Hoe?zo!)
Mijn zus werkt als vrijwilligster in een peuterspeelzaal en daar worden zat kindertjes 5 dagen per week gedumpt door pappie en mammie die chirurg en advocate zijn en allebei fulltime willen/moeten werken om de hypotheek van 1,5 mln euri op te rochelen. Gelukkig wordt dit gebrek aan tijd, aandacht en liefde ruimschoots gecompenseerd door dure kado's en skivakanties voor de peutertjes [/cynisme modus]

Voor de rest ben ik het met je eens hoor, een paar dagen creche per week is niet slecht voor een kind.

@linksisooknietalles

Kuuuuuuudt ik had het cynisme niet doorzien en dacht dat je serieus was... *gaat zich weer eens diep schamen*

zum kotzen | 16-01-06 | 16:42

@o.g. 16-01-06 @ 16:13

Ik vind dat wij ondertussen met genoeg mensen op deze aardkloot zijn en ben het daarom niet eens met de stelling: "Werpen jullie !".

Mr Moore | 16-01-06 | 16:19

@og 15:33,
Zo, pilletje is nu uitgewerkt. Tsjonge, ik was zo gefrustreerd als een gedrilde huiskikker, maar nu gaat het wel weer. Mea Culpa!! (OPRECHT)
@zum kotzen,
Uw reactie van 15:33 was het ultieme tegengif voor mijn opgefokte toestand waarin ik mezelf, uit pure frustatie, had gebracht.
Mijn mening is gelijk aan de uwe. Ik hoop dat, met het voortschrijden der jaren, ik mijn geestelijke pieken en dalen iets meer binnen bepaalde marges weet te krijgen. Mijn frustatie komt voort uit :
- Het zien van mijn eigen kinderen, ondanks alle zorgen enz. een fantastisch gevoel !!
- Het gemak waarmee men vaak over abortus/gezinsplanning spreekt( bij een zus van mij die zwanger was van een (wat nu blijkt) licht-gehandicapt kind ging men er gewoon vanuit dat zij het weg zou laten halen, men wilde er een afspraak voor maken)
- De pijn van vrienden die ongewild kinderloos zijn, die een moord zouden doen voor een "klompje cellen, wat nog niets is".
Maar als ik mijn reactie dan een kwartier later terugzie, heb ik zoiets van: "Jongen, doe dat nou toch eens niet!!!!" Maar ja, nog steeds ben ik te laat.(ik heb het al wel sneller door dan vroegah)

linksisooknietalles | 16-01-06 | 16:16

@Mr Moore 16-01-06 @ 16:10

?

o.g. | 16-01-06 | 16:13

Stel... Vanuit het heelal worden wij geobserveerd door, jawel, buitenaardse wezens. Deze hebben absoluut geen belang bij onze planeet en zijn dus geheel objectief. Ik weet zeker dat zij tegen elkaar zeggen; "Kijk nou wat er op die aarde gebeurd ! De ontwikkeling van alle natuur en ecosystemen heeft miljoenen jaren geduurd en de mens vernietigt het binnen een paar honderd jaar... ongelooflijk ! Daar heerst echt een plaag met 6,5 miljard van die parasieten". Nu zeg ik niet dat we een bom op de mensheid moeten gooien maar zoals de profeet Theo Maasen eens zei: "Als we nu allemaal stoppen met fokken dan zijn we er over 80 jaar vanaf zonder dat er bloed bij aan te pas hoeft te komen".

Ik ben dus niet echt voor nóg meer mensen, vinden jullie het nog niet genoeg ondertussen ?

Mr Moore

Mr Moore | 16-01-06 | 16:10

Zien anders super (te) veel randgroep(jongeren) een kinderwagen voortduwen. Ik gok erop dat deze empirie slecht is voor ons land...

trat | 16-01-06 | 16:08

@zum kotzen 16-01-06 @ 15:52
Het ene sluit het andere niet uit in mijn beleving; het lijkt me logisch dat kinderen opvoeding en betrokkenheid van ouders nodig hebben, dit is ook veel te leuk om langs je heen te laten gaan.
Zoals ik al schreef, het ene sluit het andere niet uit en het is het niet zo zwart wit zoals veel mensen stellen die tegen ieder vorm van kinderopvang ageren. Het overgrote deel van werkende stellen met kinderen in mijn omgeving hebben de kinderen maximaal 3 dagen in de crèche, daar kan de tere kinderziel echt wel tegen; eigenlijk ken ik helemaal niemand die zijn kind 5 dagen wegbrengt.

o.g. | 16-01-06 | 16:02

@zum kotzen 16-01-06 @ 15:32
En nu a.u.b. niet met allerlei "wetenschappelijke" onderzoeken van het wetenschappelijk bureau van het CDA komen; die partij wil sowieso alle vrouwen terug in de keuken hebben.

o.g. | 16-01-06 | 15:54

@o.g. 16-01-06 @ 15:44

Ikzelf zou 2 dagen creche maximaal vinden, maar dat is idd een kwestie van verschil van inzicht.

Over dat onderzoek, helaas nu geen tijd om te googelen, maar een aantal jaar geleden zei een hoogleraar Orthopedagogiek dat kinderen ook opvoeding door ouders nodig hebben. Waarna hij van alle kanten werd aangevallen door mensen die, behalve met kinderen op de creche, kennelijk met onderdrukte schuldgevoelens zitten.

Martine Delfos (weet niet of ik 't zo goed schrijf) is een zeer goede kinderpsychologe die wijst op het enorme belang van actief betrokken zijn in de opvoeding van je eigen kinderen.

zum kotzen | 16-01-06 | 15:52

Feit is wel dat die "buitenlanders" er flink op door werpen. Als je een hoofddoekje ziet wandelen hebben ze meestal een kinderwagen bij zich, schreewende k-jong en alweer een dikke buik. Dus ik zie over een tijdje de bui al hangen want het gaat wel erg hard zo in de naam van allah.

walter964 | 16-01-06 | 15:51

zum kotzen 16-01-06 @ 15:32
5 dagen is ook veel, een middenweg is er ook, en ik denk dat er procentueel erg weinig vrouwen in NL zijn die hun kinderen 5 dagen afleveren bij de creche.
En waar trek je de grens van wat wel redelijk is en wat niet? Mijn zzon zit 3 dagen op de creche, over 6 maanden wordt hij 4 en zal dan 5 (!) dagen naar de lagere school moeten; en dat zal dan opeens niet zielig zijn.
En wat die wetenschappelijke onderzoeken betreffen daag ik je uit om eens met voorbeelden te komen, ik geloof daar nl geen reet van.
Kijk bijvoorbeeld naar Denemarken, daar is de houding zo van zo veel mogelijk naar de kinderopvang want daar worden ze begeleid door professionele krachten. En dat kun je, met alle respect, van veel nieuwbakken vaders en moeders niet zeggen.

o.g. | 16-01-06 | 15:44

@linksisooknietalles, O ja ik betaal me de kolere iedere maand aan opvang,
nu ongeveer netto ? 675,00, maar heb het er graag voor over.
Al die thuizittende wijven worden alleen maar gefrustreerd als ze de hele dag in dienst zijn van hun kinderen en dan 's avonds hun vent weinig te melden hebben. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen vrouwen die full time moeder zijn, respect voor deze dames, een buitengewoon pittige taak.

o.g. | 16-01-06 | 15:37

@linksisooknietalles, wat voor pil heb je nu weer geslikt?
Beter lezen a.u.b.

o.g. | 16-01-06 | 15:33

@linksisooknietalles 16-01-06 @ 15:07

Ja, ik ben een man, en in de ogen van de hysterische schreeuwmutsen die zich 'feminist' noemen nog een 'seksistische man' ook. Abortus vind ik namelijk niets anders dan moord, 'baas in eigen buik' moet meteen teruggedraaid worden, omdat de rechten van een ongeboren kind voor de rechten van de vrouw gaan. Bij vrouwen die een abortus laten uitvoeren om een andere reden dan verkrachting of dermate ernstige afwijking dat het leven van moeder en/of kind in gevaar komt, moet meteen de baarmoeder verwijderd worden. Zulke vrouwen zijn het moederschap niet waard.

Erg ben ik he? Maar vertel mij eens, waarom mag je een ongeboren kind wel vermoorden (gebeurt 30.000 x per jaar in 0031) maar staat bij de moord op een pasgeboren kind het hele land op zijn kop?

@o.g. 16-01-06 @ 15:09
Het is altijd kostelijk om te zien hoe de progressief-liberalen, die altijd de kerk hebben afgeschilderd als 'achterlijk' en achterhaald door Verlichting en Wetenschap, zelf net zo achterlijk blijken te zijn als het instituut dat ze zozeer verfoeien. Keer op keer is Wetenschappelijk aangetoond dat 5 dagen creche per week niet goed is voor een kind, maar als de resultaten van wetenschappelijk onderzoek de Verlichte geesten niet aanstaan, beginnen ze te schreeuwen dat het niet klopt en dat ze toch gelijk hebben. Lekker puh!

zum kotzen | 16-01-06 | 15:32

@og,
Mijn buurmeisje van 13 vindt het ook erg leuk en fijn met haar vriendje van 21 op haar slaapkamer, en daar leert ze ook een heleboel van.
Uit je reactie proef ik dat jouw kinderen niet naar de opvang gaan.

linksisooknietalles | 16-01-06 | 15:27

> 175 per kwartaal nog niet eens genoeg om de vuile luiers van te betalen
.
[pannie mode]
Kwestie van zuinig leven en niet meteen alles uitgeven aan 4 vakanties per jaar en dure auto's en breedbeeldtelevisies. Ik leef met mijn 3 vrouwen plus 14 kinderen van 175 euro per jaar en daar doen we alles van. De luiers van de kinderen plus het eten plus opa en oma onderhouden plus de opleiding van 4 studerende kinderen plus 10 goede doelen steunen plus vrijwilligerswerk subsidieren en gratis ons inzetten plus het dak van de buren schilderen plus de opbouw van sri lanka en New Orleans.
[/pannie mode]

blawablawa | 16-01-06 | 15:25

@poktor, jij bent wel een beetje een bekrompen burgerman met alle respect; wèl 2 kinderen en een thuiszeugende vrouw: applaus! Zo hoort het, hollands finest. Denk jij nou echt dat als jij een ouwe lul bent, je kinderen voor je moeten zorgen? Lekkere verplichting leg jij je kinderen op; je kunt beter je vrouw het huis uit schoppen en laten werken zo dat je later genoeg centjes hebt om je later betaald te laten verzorgen.
En die kinderopvang in NL is helemaal zo slecht niet, ze leren er een hoop en vinden het nog erg leuk ook, maar dat weet jij natuurlijk niet omdat jij daar nooit komt en je mening al klaar hebt over dingen waar je niets van af weet.
PS. ik heb zelf ook 2 kinderen, de derde komt over een week of 10 en een (partime) werkende vrouw.

o.g. | 16-01-06 | 15:09

Hallo, willen julie het krijgen van kinderen niet zo verheerlijken svp? Er gaat erg veel geld om in de bedrijfstak die zwangerschappen voorkomt en/of afbreekt. Daar draait een groot gedeelte van onze economie op. Moeten we soms weer terug naar de tijd dat anderen voor de vrouw beslissen wat er met haar buik gebeurd? Als zo'n vrouw dat niet wil moet je zo'n broekenpoeper niet opdringen. "Baas in eigen buik" is een recht waar veel energie ingestoken is om het te verwerven, laten we er aub voor zorgen dat we dat recht, met alles wat ons ter dienste staat, verdedigen en uitbreiden. Dames, laat u er niet inluizen, begin er niet aan. Je wordt een slaaf van je kinderen. Denk aan jezelf!! Het stukje hierboven is zo goed als zeker door een (seksistische) man geschreven. Laat ze zelf maar een kind op de wereld zetten, dan praten ze wel anders.
Mocht deze waarschuwing te laat komen, er zijn oplossingen. Vraag daarnaar bij uw huisarts, en laat u ook niet door hem/haar van de wijs brengen, want daar hebben die ook een handje van.

linksisooknietalles | 16-01-06 | 15:07

@poktor 16-01-06 @ 14:31

Foutje mijnerzijds, ik bedoelde 175 per kwartaal. Dat krijgen papa en mama zum kotzen namelijk, er is nog maar 1 zum kotzen junior, bij 2e kind gaat het idd iets omhoog. Maar de kinderbijslag is nu niet eens voldoende om de schone luiers van te betalen.

Vorig jaar stond er in de Intermediair een stukje over een ABN-Amro hipo vrouw van 29 die bezig was aan een glansrijke carrière. Ze had kort daarvoor een kind gekregen, en haar commentaar was: "Mijn kind hindert me gelukkig niet in mijn carrière." Meteen de baarmoeder eruit snijden, denk ik dan...

zum kotzen | 16-01-06 | 14:57

Ik kan wel tien kinderen op de wereld zetten. Maar dan voel ik me wel héél sneu als ik straks in het bejaardentehuis op zondag zit te wachten en er komt er geen een.
Baren wil nog niet zeggen dat er later voor je gezorgd wordt.

Von | 16-01-06 | 14:55

@JongenLui kijk. volgens mij heb je dan de zekerheid dat ze je ook niet meer komen lastigvallen met hun niet gemeende bezoekjes op je ouwe dag.

neuzel | 16-01-06 | 14:52

@poktor en de maatschappij is heus echt wel veranderd intussen. het is hier geen marokko, en daar bedoel ik mee dat die oudedagverzekering die daar nog steeds aanwezig kan zijn in de vorm van 5 kinderen per gezin, zich hier nog wat heeft voortgezet onder de moslims van de eerste tweede generatie, maar onder de derde generatie en onder de nederlanders al lang niet meer geldt. moet ik dan maar tweekommaeen kinderen nemen om die scheur in de tijd recht te neuken? wat een onzin zeg. verder zie ik het steeds vaker om me heen dat ouders eigenlijk helemaal niet leuk worden gevonden. het wordt als een last ervaren om ervoor te zorgen. dat is gewoon zo. kom er nu maar gewoon voor uit. ga eens dood ofzo hoor je mensen toch hardop denken als hun ouders 2 jaar op het sterfbed liggen. het is toch gewoon zo?!!! dus dan kun je wel volhouden dat jouw kinderen heus echt wel zin hebben om jou te komen verzorgen, maar geloof mij nou maar dat is toch echt he-le-maal niet waar. terwijl jij om aandacht roept (terecht natuurlijk dat dan weer wel, dat ontken ik ook niet) denkt jouw kind aan zijn verpeste vrije dag.

neuzel | 16-01-06 | 14:49

@zum kotzen:
Het is met 225 eurie per kwartaal gelukkig iets meer, maar nog steeds slechts een fooi natuurlijk. Wat neuzel loopt te brallen slaat natuurlijk nergens op, want het is heus echt wel zo, dat je kinderen later voor je zorgen, dat doe ik ook voor mijn ouders. Is niet meer dan vanzelfsprekend. Ik moet er niet aan denken om later als ik zelf oud en versleten ben, straks in een bejaardenflatje te zitten vereenzamen, zonder ooit iemand die op bezoek komt, want toen ik jong was, wilde ik geen kinderen, weet je nog? brrrr..
En dan zit je daar.. alleen, je wederhelft is inmiddels dood of lang geleden van je gescheiden... geen kinderen=geen bezoek... vrienden heb je allang niet meer, die heb je allemaal overleefd...
lekker hoor...
Ik doe het gelukkig anders.
Oh ja: er bralde er 1 van "er zijn er toch al teveel" he? Maar wat zijn dat voor mensen? Vooral bejaarden en allochtonen! Een beetje BLANK tegenwicht in de vorm van 2 jonge Nederlandsche inwoners is hier wel op zijn plaats he!

poktor | 16-01-06 | 14:31

De beste leeftijd voor een vrouw om kinderen te krijgen is begin 20. De gemiddelde leeftijd van de Nederlandse vrouw bij de geboorte van eerste koter is 29. Vorige week werd bekend dat Marokkaanse en Turkse vrouwen veel minder kans hebben op borstkanker, omdat zij hun tieten gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn: baby?s zogen. Bij Nederlandse vrouwen houdt borstvoeding in 8 van de 10 keer na 2 maanden al op. Dan gaan ze weer aan het werk en dat afkolven tijdens de pauzes is ook weer zo?n gepruts.
Om de bevolking op peil te houden moeten er gemiddeld 2,1 kinderen per vrouw worden geboren. In Nederland ligt dat getal momenteel geloof ik op 1,5.

Conclusie: in Nederland is iets grondig mis met de positie en de waardering van het moederschap/ouderschap. Daar helpt die 175 euro kinderbijslag per jaar ook niet echt bij.

zum kotzen | 16-01-06 | 14:21

@ neuzel,

dat is niet waar, ze hebben het harstikke naar hun zin in de kelder, ik hoor ze nooit klagen en het water en brood dat ik zo af en toe door het kattenluik in de kelderdeur die toegang verschaft tot de de trap die uiteindelijk uitkomt in de kelder schuif, is elke keer weg.
niets aan het handje, ze hebben een dak, eten & drinken dus wie wil jij nou ondankbaar noemen, dat gedemoniseer altijd.

JongEnLui | 16-01-06 | 14:19

@poktor mooi niet. altijd die emotionele chantage van die ouwelui. emotionele handboeien zijn het. ik zie het echt anders. ouders hebben een verantwoordelijkheid tegenover het kind, het kind tot pak 'm beet 12 jaar kan zich namelijk moeilijk redden zonder dak, vreten en geld van de ouder en is dus afhankelijk van de ouder. en daarna houdt het op, is er niets meer, niks terugbetalen in de vorm van zorg voor de ouder. die zelfde verantwoordelijkheid heeft het kind tegenover het eigen kind. de ouder zoekt het maar uit. flats en zorg genoeg hier in nederland. tijden zijn veranderd, jammer dus.

neuzel | 16-01-06 | 14:08

Weten jullie niet hoe gezellig het is met een partijtje kids om je heen?
Bovendien leer je dan rust weer eens te waarderen.

Eppo | 16-01-06 | 14:08

Is het geen idee om gewoon een maximum aantal kinderen in te stellen voor mensen die allochtoon, mongeaul, lelijk of dom zijn; zovan 'okeej 1 kind voor jou', 'jij mag er geen' 'en jij oke, doe eens gek 2'

en dat we dan gewoon intelligente mensen gaan klonen. haha lijkt me wel leuk 5 miniatuur versies van mij erbij, haha

JongEnLui | 16-01-06 | 14:01

OK. ik zal mijn plicht doen als man: gezocht leuke blonde vrouw van 25 jaar.

Roberto Fransisco | 16-01-06 | 14:00

Er is ook praktisch niemand hier di op de lange termijn denkt he? Heb je er wel eens aan gedacht hoe belangrijk je kinderen worden als je zelf de 60 bent gepasseerd? Er komt een tijd, dat je kinderen voor JOU moeten zorgen, hoor! En als je die dan niet hebt... jammerrrr.... dan moet je het zelf uitzoeken met je kreupele ouwe lijf wat geen trappen meer kan lopen! DOEI!!
En een goed bejaardentehuis of aanleunwoning? Jammerrrr.. geen kids die dat voor je betalen he? DOEI!!!
Iedereen vergeet, dat je kinderen je eigen oudedagverzekering zijn! Een investering in de toekomst, ook die van jezelf! Denk daar eens aan!

poktor | 16-01-06 | 13:55

@Godvergeten
Oostenrijk..

Killroy1976 | 16-01-06 | 13:27

Iedereen. man en vrouw MOET werken. We hebben dan geen tijd meer om kinderen op te voeden maar dat zal de kortzichtigen (Zalm/Balk) worst wezen. Goede cijfers nu! Verder spijt het me dat Hama geen kinderen wil, misschien nog een beetje murw van babyboomers dogma's? Vervolgens mopper ik nogmaals stelselmatig op iedereen maar met name woningbouwcorporaties dat ze niet bouwen. Bouwen krengen! Dat is goed voor de economie.

gevallenverstand | 16-01-06 | 13:27

@levereter, ik zag dat je nog even binnen bent gekomen gisteren.
ben er nu ook weer effe bezig ;-)

hama | 16-01-06 | 13:26

@MasterAB
Bij die frequentie moet je niet raar staan te kijken als het wat langer duurt voordat de vrouw zwanger is...

doktersnuggles | 16-01-06 | 13:19

In "Brave New World" is het netjes geregeld, reageerbuis babies krijgen in grote tehuizen een staatsopvoeding en opleiding in een door de staat wenselijk geacht ambacht.

Levereter | 16-01-06 | 13:18

Het zogenaamde 'Balkan' conflict breidt zich vanzelf uit verder naar het Westen.
Er komt een dag....

Zeemo | 16-01-06 | 13:16

@doktersnuggles 16-01-06 @ 13:05
Nee niet echt, vind 6 keer in de week meer dan voldoende.

MasterAB | 16-01-06 | 13:15

Ik wil ook geen kinderen, ik vind ze niet tof en we zijn nu toch niet echt een bedreigde diersoort als ik zo rond het spitsuur in de bus of trein kijk. (Als ik mijn hoofd nog om kan draaien om te observeren that is. Meestal is het er zo afgeladen vol dat zelfs dat niet meer mogelijk is.)

En wie wil er nou dertig uur persen voor een lelijke, kale, rimpelige en schreeuwende baby die je de komende twintig jaar net zoveel gaat kosten als drie gloednieuwe sportwagens? Echt niet...

Usagi | 16-01-06 | 13:09

> fuckje 16-01-06 @ 12:11
> ik kan mn werk daar best mee combineren!
.
Het gaat om carriere, niet om lager opgeleiden, grootsteedse mongeaulen, geestelijk gehandicapten en kassawijven met een minimum loonstrookje. Lezen.

blawablawa | 16-01-06 | 13:08

Hama, bedankt dat je voor me in de bres sprong, heb het vannacht uitgepraat met anarchez, maar eerlijk gezegd zul er mij niet vaak meer zien.

Levereter | 16-01-06 | 13:08

@dies 16-01-06 @ 12:14
Effe wel logisch lezen, ja. Waar staat dat ik daar persoonlijk voor ben? En over die boompjes, jij hebt zeker de laatste 14 dagen winterslaap gehouden? Ander had je wel beter geweten. Ga maar weer onder de grond, Momfer.

zweefvlieger | 16-01-06 | 13:08

President Boumédienne van Algerije destijds;"Wij veroveren Frankrijk 'door de buik van onze vrouwen'.
CBS; Meest voorkomende jongensnaam in Amsterdam;"Mohammed".

Lekker Belangrijk© | 16-01-06 | 13:06

@MasterAB
Hoe komt dat denk je, zouden hoger opgeleiden minder geil zijn?

doktersnuggles | 16-01-06 | 13:05

Persoonlijk ben ik gewoon vies van kinderen, kwijlende stinkende viespeukjes. Pas als ze een jaar of 6 zijn kan ik ze in ieder geval in mijn omgeving verdragen. Ik begrijp dan ook best dat Pestkopke er zo over denkt.

@levereter,

gisteren was leuk in het cafe!

hama | 16-01-06 | 13:03

Ik heb m'n bijdrage al geleverd: ben papa van 2 kindertjes en mijn vrouw is full-time moeder. ze had een goede baan in de zorg, maar had geen zin om de kinderen elke dag te dumpen in het kinderdagverblijf en zo het opgroeien van de kinderen grotendeels te missen.. no way, we brengen onze kindertjes ZELF groot! Papa werkt, Mama zorgt en ZO HOORT HET!

poktor | 16-01-06 | 13:01

@Bob Plop
Euhm, nee niet meteen :)
Men heeft mij op andere fora al "uigescholden" voor egoist toen ik al mijn redenen om geen kinderen te krijgen noemde.
Mijn reactie was: "ja, en dan?"

Pestkopke | 16-01-06 | 12:59

Een leerkracht die een hekel heeft aan kinderen, is het niet tijd om wat anders te gaan soeken?

MasterAB | 16-01-06 | 12:59

@MasterAB
En dan zijn ze ook al niet meer zo vruchtbaar en moeten ze in een reageerbuis mikken....

MAXIMO | 16-01-06 | 12:58

@ Pestkopke Wil je er over praten? Gooi maar in de groep.

Bob Plop | 16-01-06 | 12:57

Nederland wordst steeds dommer, want het gepeupel fokt op jonge leeftijd door, terwijl de hoger opgeleide (als ze dus uberhaupt een kind nemen) pas op hun dertigste/veertigste een kind krijgen.

MasterAB | 16-01-06 | 12:56

Jullie staan wel achter he, dat fenomeen is al een paar jaar geleden waargenomen in noorwegen of een van die andere bovenste landen.
Wetenschappers hadden daar aangetoond dat slimheid voor een groot deel erfelijk is (geen nieuws daar) en dat daar zowat alleen 'domme' vrouwen kinderen wilden, want de 'slimmere' vrouwen wilden werken, daar wilden ze slimme vrouwen zelfs een premie geven als ze wat kleintjes zouden baren.µ
Ik wil ook geen kinderen, en niet om mijn geweldige carriere als leerkracht uit te werken, maar omdat ik een hekel heb aan kinderen.

Pestkopke | 16-01-06 | 12:54

In Italie waar er nog minder kinderen als hier worden geboren krijgen gezinnen waarvan de vrouw voor de tweede keer zwanger is voorrang op de huizenmarkt, let wel dit geldt alleen voor autochtone vrouwen.

Levereter | 16-01-06 | 12:53

Nederland = Verkankerd Land

Laat die wijfen maar werken, voor mij is er daarom geen werk, zei hij , terwijl hij zich nog eens omdraaide in zijn warme nestje.....

Herman Brood | 16-01-06 | 12:50

Ik dacht dat het CDA de hoeksteen van de samenleving; het gezin, als belangrijk beschouwde.... niet dus..
Dat krijg je met de op hol geslagen individualisering in de Westerse wereld die zelfs het CDA parten speelt..

MAXIMO | 16-01-06 | 12:49

Het probleem is niet dat Nederlandse vrouwen kinderloos blijven, het probleem is dat allochtonen elk jaar 1 (en als het lukt 2) koters uitpoepen.

Framoes | 16-01-06 | 12:48

@heddock
Je moet zelf leren lezen. Er staat: 44 procent van alle Nederlandse vrouwen bewust kinderloos BLIJFT...

Sodemieter op naar FOK met je ondoordachte submit!

Pagan Bastard | 16-01-06 | 12:48

@Roberto Fransisco 16-01-06 @ 12:35
In Oos-Europa zijn ze anders nog druk bezig zich door te fokken. Dat zou betekenen dat het Europese machtscentrum langzaam maar zeker naar Oost_Europa verschuift.

MasterAB | 16-01-06 | 12:47

@TECHniQue 16-01-06 @ 12:41

Opvoeding is een kunst! En de gemiddelde Marokkaan laat het opvoeden over aan de onderwijzer en/of de politie, die iedere vorm van "grote bek, asociaal, autoriteitsprobleem" er wel op niet zachtzinnige manier uitramt. Maar zo werken wij dus niet hier, en dat is een groot probleem. Als die jonge ettertjes niet eens af en toe op hun muil worden geramd, denken ze blijkbaar dat ze alles kunnen maken, niemand die ze wat doet. Vervolgens worden ze ook nog uit de wind gehouden door theedrinkers als Job, en de shit is klaar....

Gies van Agt | 16-01-06 | 12:45

Killroy1976 16-01-06 @ 12:32
Zweden?
Daar krijgt de vrouw 2 jaar zwangerschapsverlof met behoud van 80% van het laats verdiende loon en de man een jaar waarvan 3 maanden verplicht door de werkgever.
Tevens wordt kinderopvang 100% betaald door de staat dus vollop vrouwen in het bedrijfsleven, ook op zeer hoge posten

godvergeten... | 16-01-06 | 12:44

@Gies van Agt 16-01-06 @ 12:31
Laatst is Job een koppie thee gaan drinken in Marokko. Komt ie: de Marokkanen aldaar, zo wisten ze de burgervader doodleuk te vertellen, weten meteen wanneer ze met een in Nederland wonende Marokkaan van doen hebben: grote bek, asociaal, autoriteitsprobleem.

TECHniQue | 16-01-06 | 12:41

Zet er dan geen bericht neer op geenstijl. LEZEN..... 44 % van 600 vrouwen . Er staat niet wat voor vrouwen wel. .. als je nou eens verder kijkt dan je neus lang is bijvoorbeeld op fok.nl zie je dat het gaat om vrouwen die NU nog geen kinderen hebben. Dus GEEN 44% van alle nederlandse vrouwen. Wordt hier zo ontzettend moe van , van die half doordachte submits ....

heddock | 16-01-06 | 12:41

Elke samenleving gaat ten onder aan zijn eigen succes. Na de Grieken, Romeinen, Farao's, Ottomanen, komt het einde van de huidige westerse wereld steeds dichter bij ...... door een gebrek aan intelligente opvolging. Toedeledoki!

Roberto Fransisco | 16-01-06 | 12:35

Dit lijkt mij niets anders dan EvolutiE aan het werk in de praktijk...
Survival Of The Fittest, zeg maar. Wie zich het best aan kan passen, of niet beter weet (dat "gaat heen en vermenigvuldig u" lijkt vooral op te gaan voor reli's en mongeaulen).
En die polo-rijdende pillenslikkende feest-prinsesjes? Gewoon lekker mee neuqen af en toe, en als je koters wil, trouw zo'n lekkere blonde Russin. Laat ondertussen de evolutie in NL zijn gang gaan, die heeft het niet zo op de breezah drinkende prinsesjes (behalve als ze lelijk zijn en lid van de koninklijke familie).

Haarlemmerolie | 16-01-06 | 12:33

Hama wil ook geen kinderen, dat houdt mevrouw Hama lekker strak.
Daarbij is het mij regelmatig sterk en met klem aanbevolen mij vooral niet voort te planten..

hama | 16-01-06 | 12:33

@ Gies van Agt 16-01-06 @ 12:09
Lees trouwens net bij Nieuwsnieuws dat een paar mocro's in de Diamantbuurt weer aan het treiteren zijn geslagen. Kist door de ruit bij een Jood. Tsja. En nu komt ie: "e PVDA van stadsdeelraad De Pijp heeft liever dat de media niet teveel aandacht besteden aan dit soort incidenten. Volgens de sociaal-democraten kan zo voorkomen worden dat de situatie opnieuw escaleert." Het spreekt natuurlijk vanzelf dat met name dat Marokkaanse tuig van de richel beschermd dient te worden. Het is diep triest.

TECHniQue | 16-01-06 | 12:32

Ik woon in een ander land. Als een vrouw hier een kind 'Werpt' hebben zij en de vader recht op samen twee jaar ouderschapsverlof. Je krijgt dan van de regering 500 euri's per maand. Daarnaast krijg je per maand ook nog kinderbijslag van 500 euri per maand. Dan loont het zich ook nog eens.

Jullie hebben het daar in NL aan jezelf te danken, maar ik kan me goed voorstellen dat veel vrouwen geen zin hebben daarin.

Killroy1976 | 16-01-06 | 12:32

@TECHniQue 16-01-06 @ 12:22

Wat ik soms wel een verhelderend vind (en dat je je dus niet gelijk een rechtse fascist hoeft te voelen, zoals mensen uit bepaalde hoek je nog wel eens aan wille praten) in dit soort zaken is dat je je eens probeert voor te stellen hoe men, bijvoorbeeld in Marokko, zou reageren als in Cassablanca meer dan de helft Nederlanders zouden wonen, die zich zo zouden gedragen als veel van die jonge ettertjes in onze grote steden... Niet dat ik nou het niveau van Nederland 1 op 1 wil gaan vergelijken met dat van Marokko, maar ik denk dat de typ***pleuris al lang zou zijn uitgebroken... Moet je je indenken... Ik vind dat wij ons in het algemeen heel erg netjes hebben gedragen en ongelooflijk tolerant, maar er is een grens toch?

Gies van Agt | 16-01-06 | 12:31

@ K0TS 16-01-06 @ 12:28
..
deze experimenten en andere oefeningen vinden plaats op een geheime locatie ten lande waar ik op dit ogenblik geen uispraken over kan en wil doen. uw begrip daarvoor.

kolonel klootoog | 16-01-06 | 12:30

@poepdoos . En één rol en dat is de deegrol!!!!

Roberdinho | 16-01-06 | 12:30

neuqen buiten de Randstad zou eigenlijk verboden moeten worden.scheelt een hoop swakbugaavde .

Boze Buur | 16-01-06 | 12:30

@ wattan!! 16-01-06 @ 12:22
..
als grafisch vormgever kan ik je melden dat een kop in de krant die luidt: "het nuttigen van eventueel grote hoeveelheden boerenkool ventueel leiden tot de mogelijkheid flaporen te ontwikkelen". nog al zinloos is, vandaar dat ie meestal word ingekort tot: "Boerenkool kan flaporen veroorzaken" en dan is het aan jou om het artikel maar eens te gaan lezen.

kolonel klootoog | 16-01-06 | 12:29

@kolonel Vinden deze oefeningen plaats op de heide ?

K0TS | 16-01-06 | 12:28

Voor een superieure ras kunnen de vrijgezelle dames bij mij aankloppen.

MasterAB | 16-01-06 | 12:26

Ik weet niet waar jullie je demografische info vandaan halen maar volgens mij kunnen we nog wel wat werkkrachten gebruiken in Nederland. Als we na de immigranten nu ook al vrouwen gaan weren op de arbeidsmarkt gaat die paddeNstoel en niet zo bijster stevig uitzien. Dus, beetje ondersteuning voor de dames is geen overbodige luxe.

doktersnuggles | 16-01-06 | 12:25

Nou bedankt. Mijn boterham met chocopasta en banaan hoef ik niet meer.

ganzo | 16-01-06 | 12:24

vrouwen die geen kids willen... prima

maar dan moeten ze ook mijn kids over 40 jaar niet vragen om hun aowtje te betalen

Mister Crabs | 16-01-06 | 12:23

@ Gies van Agt 16-01-06 @ 12:09
Tja, je staat er idd wel eens bij stil. Volgens Bolk kan in de randstad in 2020 de vlag al uit: meer allochtonen dan autochtonen, met de gebruikelijke fijne bijkomstigheden waar we nu al dagelijks de voorproefjes van mogen ontvangen.

TECHniQue | 16-01-06 | 12:22

@Ogre de tijd moet nog komen dat media een onderzoek goed LEZEN en dan op de juiste manier resultaten publiceren. Op deze manier komen er weet ik niet hoeveel broodje aap verhalen de wereld in.

Stel: Er is een correlatie gevonden tussen de hoeveelheid genuttigde boerenkool en het hebben van flaporen. Conlusie media: Boerenkool veroorzaakt flaporen

wattan!! | 16-01-06 | 12:22

mevrouw klootoog en ondergetekende houden het nu ook eerst op oefenen voor dat we onze eigen regiment kleine klootooogjes beginnen.
..
bovendien vind ik dat vrouwen best mogen werken. maar je moet wel een soort van realiteit voor ogen blijven houden die werkbaar is. of iets in die richting.
..
@ zweefvlieger
..
ik vind je een ontzettende domme, achterlijke snothoop. weten waarom? kijk hier ff: www.geenstijl.nl/mt/archieven/011164.h... , zo omstreeks 00:00

kolonel klootoog | 16-01-06 | 12:17

Gewoon alle vrouwen naar een mooi en zonnig eiland sturen.. Kijken hoelang jullie mannen het uithouden met elkaar ;)

Minimoi | 16-01-06 | 12:17

@iedereendiezeurt,
het is de bedoeling dat IK 4 slimme kids werp, en mn vriend is dan betrokken bij de voorbereidende werkzaamheden, wat je eigenlijk geen werk, maar hobby mag noemen. :-)

fuckje | 16-01-06 | 12:17

Feit is dat er inderdaad veel te weing van die schattige poppedijntjes worden geproduceerd (nu ja schattig, wanneer ze die verschrikkelijke scheur houden en volwassenen niet wijsneuzerig zaken voorhouden die ze van het Jeugdjournaal navertellen). Tikkeltje paradoxaal: meer welvaart is minder kids is kleinere kans op continuering welvaart (is meer kids?). Maar even serieus: veel hebben wij natuurlijk te danken aan - what else is new? - de niet aflatende inspanningen van de PvdA, die al drie decennia alles wat met gezin te maken heeft belachelijk probeert te maken (gezin is truttig, burgelijk, zóóó CDA) en in de hoek drukt waar de klappen vallen. Gevolg van deze progressieve staatsprpaganda: huisvrouwen (moeders die geen sleutelkindjes willen) worden als achterlijk beschouwd. Tsja...

TECHniQue | 16-01-06 | 12:16

fuckje is er zo 1 van: "We zijn zwanger".

de bier | 16-01-06 | 12:14

tjonge jonge zweefvlieger, heb je wel eens nagedacht over de consequenties die het verhuizen van zo'n gebergte heeft op het milieu? En dan heb ik het nog niet eens over die geiten! Maar dan wel lopen zeiken als er een paar boompjes worden geveld! Zeker alleen geinteresserd als het in je eigen achtertuin gebeurt...

dies | 16-01-06 | 12:14

@fuckje 16-01-06 @ 12:11

hoeveel van die 4 gaat je vriend werpen?

TheRealShowstopper | 16-01-06 | 12:12

@fuckje 16-01-06 @ 12:11

Je doet je naam weer zeer veel eer aan...:-)

Gies van Agt | 16-01-06 | 12:12

Als ik dit allemaal, inclusief de reactie van zweefvliegert lees, gaan mn vriend en ik zeker 4 kids werpen, en ik kan mn werk daar best mee combineren! Eerst nog maar flink oefenen. :-)

fuckje | 16-01-06 | 12:11

GS was even op en neer naar afghanistan?

TheRealShowstopper | 16-01-06 | 12:10

@zweefvlieger 16-01-06 @ 12:03

Ietsje ongenuanceerd, maar als we niet oppassen is dit wel de realiteit over een x aantal decennia. Hoog opgeleide ouders geen kinderen, allochtonen 6 of meer, dus tel maar uit waar het heen gaat met onze zogenaamde kenniseconomie en Nederland in het algemeen..,,,

Gies van Agt | 16-01-06 | 12:09

Welke randdebiel wil er nou liever een "carrière" dan kinderen? Een beetje jezelf uit de naad werken voor een corrupte directie met als doel zoveel mogelijk waspoeder of andere rotzooi te verkopen.
.
Leuk hoor, veel geld verdienen en niemand om het mee te delen.

Professor Plons | 16-01-06 | 12:09

"Blijkt uit onderzoek dat 44 procent van alle Nederlandse vrouwen bewust kinderloos blijft "
Nee, dat staat er niet. Er staat dat 44 procent van de kinderloze Nederlandse vrouwen tussen de 27 en 42 jaar in de toekomst ook kinderloos wil blijven.

Ogre | 16-01-06 | 12:07

zijn er niet al genoeg mensen? en de domme die er dan bijkomen die kunnen alle kutklussen doen die de slimme, kinderloze en dus rijken niet willen doen. lijkt me prima

Pornstar | 16-01-06 | 12:07

Het enige recht van de vrouw: Het aanrecht...

O zo ken ik er nog wel een paar...

Hoeveel hersencellen heeft een vrouw?

4

Voor iedere kookplaat één...

Nou, ik hou maar op voordat er allemaal boze vrouwen gaan reaguren... Kweken moete jullie! Niet reagure!!

poepdoos | 16-01-06 | 12:05

Nee hoor, die moslims werpen tegen de klippen op, dus dat komt wel goed. Alleen zijn er steeds minder autochtonen die hun uitkering kunnen opbrengen. Dus laten we het hele Riffgebergte maar naar Nederland verhuizen, met geiten en al. Dan zijn ze weer thuis.

zweefvlieger | 16-01-06 | 12:03

De helft van die 44% wil wel maar komt niet aan de bak ...

Grote Denker | 16-01-06 | 12:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl