achtergrond

Geenstijl

Seksende VVD-er uit fractie geschopt

ik zuigDe ontvangende partij in het pijpseksschandaal rondom Paul Depla is opgestapt. Inderdaad, de eergisteren nog volstrekt onbekende Jolanda van Veluw verlaat de Nijmeegse politiek. Niet omdat ze het zelf wil, maar omdat de Nijmeegse VVD-fractie niet meer met de dame verder wil. Dat meldt Omroep Gelderland tenminste. "Volgens de fractie gaf Van Veluw enige weken geleden al aan de fractie te willen verlaten. Gesprekken om haar als lid van de fractie te behouden, bleven zonder resultaat. De ophef rondom haar persoon en het toch al broze vertrouwen waren voor de fractie aanleiding om Van Veluw te vragen om op te stappen." Goed, ze waren het gezuig dus blijkbaar zat. Wie volgt... Update: Helaas pindakaas, het dringende verzoek van de splinterfractie Fokke en Sukke is terzijde geworpen. Update 2: Reactie van Van Veluw en de VVD hieronder.
Reactie Jolanda van Veluw Ik heb besloten om per direct de VVD-fractie te verlaten. Al geruime tijd is er sprake van spanningen tussen mij en de rest van de fractie. De afgelopen weken hebben wij gezamelijk geprobeerd alsnog tot een werkbare situatie te komen. De onststane situatie van de afgelopen dagen heeft er echter toe geleid dat de VVD fractie vanuit politieke motieven op basis van een onbewezen gerucht zegt niet meer verder te willen met bij als fractielid. Daarmee bestaat er ook voor mij geen basis meer met deze fractie verder te gaan. Ik stap daarom zelf uit de VVD-fractie. Ik betreur dit zeer. Deze stap is niet ingegeven vanwege een inhoudelijk politiek probleem daarom zal ik mijn raadslidsmaatschap voortzetten en invullen op grond van de liberale beginselen. Jolanda van Veluw
Persbericht VVD fractie Nijmegen Jolanda van Veluw, in maart 2006 gekozen als raadslid voor de VVD Nijmegen, maakt niet langer deel uit van de VVD Fractie in Nijmegen. Van Veluw gaf enige weken geleden aan de fractie te willen verlaten. Daarop volgende intensieve gesprekken om haar als lid van de fractie te behouden hebben geen vruchten afgeworpen. De rumoer rondom haar persoon, in combinatie met het reeds bestaande broze vertrouwen, heeft de fractie doen besluiten mevrouw van Veluw te vragen de fractie te verlaten. Zij heeft reeds de beslissing genomen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.