achtergrond

Geenstijl

Amateurvoetbal. Groningen-Friesland 1-1

traumaheligrun.jpgAls u denkt; wat is dat Nederlands Elftal toch saai, bloedeloos en ongeïnspireerd dan raden wij u toch echt aan amateurvoetbal te gaan bezoeken. Goedkoop, geen gefouilleer bij de poort en het bier kan gewoon mee de tribune op. En er gebeurt tenminste wat in het veld! Tijdens de wedstrijd Velocitas - Zwaagwesteinde was het dit weekend raak. Doodschop, zestig man publiek het veld op, drie man die even later gestrekt op het veld liggen en een Groningse teamverzorgster die tot tweemaal toe tegen het HOOFD wordt geschopt. Staat in de krant, dus is het waar. Op de website van Velocitas is er helemaal niets aan de handa. In de 76e minuut krijgt Erik Werksma geel en in de 77e minuut krijgt Melle Prins van Zwaagwesteinde geel. In de 83e minuut raakt de scheidsrechter geblesseerd. En wordt het spel circa 10 minuten stil gelegd. Zwaagwesteinde kan hierdoor op adem komen en zorgt in een bikkelharde eindstrijd in de 88e minuut voor de 1-1 gelijk maker. Over en weer zijn er na 90 minuten wat onvriendelijkheden, alles snel opgelost, eindstand 1-1. Check ook de actiefotoos. (Klik Senioren 1). Nee, gaat lekker dat amateurvoetbal.