achtergrond

Geenstijl

Balkenendebesje maakt zoet van zuur

berrieeatingkid.jpgTijd voor populistische wetenschap. Welnu, ooit gehoord van de Synsepalum dulcificum, ofwel het mirakelbesje? Vast niet, dus laten we er maar wat over vertellen. Het is een besje dat zoet maakt van zuur. Dat klinkt gek en dat is het ook. Vreet 'm op en een uur later smaken zelfs de smerigste citroenen extreem lekker zoet. Het effect duurt tot twee uur na inname. Het besje doet iets met je tong ofzo. Maar u mag dit besje niet kennen. Het zou de suikerindustrie kapot maken. Het zou Sonja Bakker voor 50% werkloos maken. Welvaartsdiabetes zou bijna uitsterven en ook echte diëtisten zouden buitenspel staan. Daarom is het besje in de VS al sinds de jaren zeventig verboden als 'additief'. Want kauwgum, snoep, zelfs poep smaakt lekker als je er mirakelpoeder van het opgedroogde besje over heen sprenkelt. Lollies en drop en pepernoten zouden met dit simpele stofje dus lekkerder zijn en ZONDER DE calorieën van suiker. Uit testen bleek al dat kinderen een miraculinelollie lekkerder vonden dan een echte suikerlollie. Dat is niet verzonnen, het staat in de Wall Street Journal, inclusief de rare wettelijke status van het wonderbesje. Dus rot op met je werelddiabetesdag, We hebben een nieuw complot gevonden. Alstublieft... Instant remark: Beste Keuringsdienst van Waarde, kunnen jullie dit eens uitzoeken op onze (belasting)kosten?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.