Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Antillianen Humor

pinacolada.jpgAntillen de ghakste! Deze hi-la-ri-sche cartoon stond afgelopen weekend in Amigoe. Het Antilliaanse sufferdje zet Geert Wilders op Marktplaats dode boom style. ROFL, we komen niet meer bij. Ja, die Antilliaantjes zijn hun er eentje. Lachen, gieren, brullen maar werken ho maar. De horeca op de Antillen draait inmiddels op goedkope Nederlandse stagiaires en wie zonnig werk zoekt, hierrr staan de banen. Want dat corrupte zootje flierefluiters heeft er zelf geen zin an. Op de Antillen is er maar één suikeroom. En dat bent u, o Nederlandse belastingbetaler. De Antilliaantjes willen nog meer geld en nog minder bemoeienis van Nederland. Zelfs fractie-voorzitter Jacques Tichelaar van de Arbeiders Draaikont Partij ergerde zich tomeloos aan de jengelende Caribische medelanders. Hoogste tijd voor een grote winteropruiming. Eilanden te koop! Wie maakt ons los...

Reaguursels

Inloggen

mambo43 30-10-07 @ 01:16
Kortom; er rest ons geen andere keus dan Chavez te bellen. Voor een stelletje corrupte, onwillige en aartsluie honden heb ik absoluut geen zin om belasting af te dragen. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Het is voor Nederland dus duidelijk de hoogste tijd om te gaan. En wel zo snel mogelijk. Kijken of Chavez lekker en goed kan samwenwerken met de drugsbazen. 10 tegen 1 dat de Antillianen binnen een paar weken op hun knietjes zullen smeken om de terugkomst van de brave, goedwillende Nederlanders. Maar dan zullen we toch echt onze poot stijf dienen te houden. Gevalletje van eigen schuld, dikke bult.

rokershoest | 30-10-07 | 09:08

@ Kersenflap

Je bent op zoek naar een reden waarom we het bestuur niet op korte termijn zouden kunnen overnemen ?

Kan je er wel een paar geven.
Ten eerste leggen de vakbonden dan in ongevee 1 uur het hele eiland plat, te beginnen met de brandstof toevoer. Dan hoor je doorgaans direct de politie uitrijden en staan er immense files voor de benzine stations. Na 2 dagen rijdt er dan helemaal niemand meer op het eiland en houdt alles op.

Is de vakbond dan begaan met de werknemer ?
Nee, die zijn alleen begaan met de eigen macht, maar aangezien de arbeiders niet de meest snuggeren zijn luisteren en doen ze wat is opgedragen.

Nog een reden ?

De Antillen is echt 'ons kent ons' oftewel iedereen kent elkaar en men kan al lekker langzaam werken, maar kan je garanderen dat er dan helemaal niets meer van de grond komt.
Veel bijstanders, door Nederland uitgezonden ambtenaren, zijn weggewerkt door de Antillen. Men parkeert ze in een kantoortje en besteed geen aandacht aan ze. Velen bellen dan maar weer met Nederland dat een verblijf nutteloos is en dan gaan ze weer terug.

Nog een reden ?

De grote drugsbazen hebben nog altijd veel zeggenschap op de eilanden. Iedereen weet wie werkzaam is in de drugs. Het is een fabeltje te denken dat we niet weten wie bezig is met drugs.
Een aantal jaren geleden heeft men becijferd dat ruim 25,000 inwoners van het eiland op de een of andere manier werkzaam zijn in de drugsindustrie. Dat was overigens voor de 100 % controle, maar 25,000 van de net 120,000 is een enorm aantal.
Denk niet dat de drugsbazen stil gaan zitten toekijken op het moment dat Nederland de tent overneemt.

Wil je echt veranderen dan zul je de bevolking in moeten laten zien dat de huidige bestuurders slecht zijn voor de eilanden. De bevolking zal dan zelf moeten kiezen voor ander bestuur.
Helaas zijn volksmenners als Godett nog immer in staat om de laag opgeleiden de blankenhaat bij te brengen (gewoon een gemeenschappelijke vijand aanwijzen) en die krijgen dan ook de schuld van alle ellende.

Ander probleem is dat er een immense politieke versnippering is op de Antillen. Sommige partijen vertegenwoordigen slechts een paar stemmen en de laatste jaren hebben we zeer veel eenmans fracties gezien. I.p.v. werken met het verstand gaat men voor het onderbuik gevoel en veel ruzie maken.

En de marine ?
Die zou nog niet eens in staat zijn om Punda of Otrabanda schoon te maken.

mambo43 | 30-10-07 | 01:16

-weggejorist-

michello | 29-10-07 | 22:17

"... De huidige zogenaamde Antillianen kwamen pas veel later per slavenschip op de Antillen terecht. Vanuit donker Afrika..."

Gezien de huidskleur van de gemiddelde Antilliaan, vergeleken mijn zijn voormalige Ghanese broeder, valt het mij wel op dat ze voor minimaal 60% blank bloed hebben (zo zwart zijn ze helemaal niet). Dus als ze om die 40% de onderdrukte slaaf gaan uithangen kunnen ze voor de erfschuld wellicht die andere 60% aanspreken.

Hoeze schizofreen?

Strontland | 29-10-07 | 21:22

rokershoest 29-10-07 @ 19:51
Exact, precies zoals ik in een eerdere post al omschreef.

De in dit draadje meelezende/postende Antillianen hier hebben trouwens nog geen enkele zinnige reden gegeven waarom we het totale bestuur niet op zeer korte termijn zouden kunnen overnemen. Nogmaals: zoals het er nu (besturstechnisch) uitziet is de eilandsregering slechts een volmacht-bestuur dat door de Nederlandse autoriteiten gemachtigd is om de toko te besturen. Nothing more, nothing less. Een interim gaat toch ook niet in opstand koen als het management hem van zijn post afhaalt?

De dreiging met rellen en opstand van een enkeling zijn al helemaal lachwekkend: je kunt simpelweg niet in opstand komen als je geen werk hebt
en onze marine is daar reeds massaal aanwezig. Het gaat dus niet om een infasie, maar gewoon het opnieuw overnemen van het gezag op ons eigen grondgebied.

kersenflap | 29-10-07 | 20:32

*zucht*

Wanneer gaat het nou tot de jongetjes en meisjes poiltici doordringen dat de Antillen NIET Europa zijn? Probeer daar dan ook niet een Europese mentaliteti te vinden. Zo simpel is het.

Het is voor alle partijen beter om die Eilanden af te stoten. Niks "speciale gemeente". Gewoon lekker voor jezelf gaan zorgen, Dat willen ze graag, toedeledokie dan.
Dat scheelt miljarden en bovendien is Nederland dan in staat om de criminele toestroom vanuit met name Curaçao tegen te gaan door eindelijk eens een visum te eisen. En uiteraard voorwaarden te verbinden aan dat visum.

Op de Antillen zijn ze het eerste jaar dan ook blij, want ze zijn eindelijk van Nederlandse bemoeienis af, Het tweede jaar zijn ze minder blij want dan is het geld op. En het 3e jaar zijn ze een kolonie van Venezuela. Hop, Venezuela ook blij.

Adriaantjeeeeeuh | 29-10-07 | 20:01

oeps.. -edit vergeten = vergeven.

rokershoest | 29-10-07 | 19:55

kersenflap 29-10-07 @ 19:25I
k heb trouwens heel veel moeite met het woord "kolonisatie" als het om de Antillen gaat. Toen Nederland wat kale rotsen in zee (de Antillen) annexeerde woonden er slechts een handjevol verdwaalde en in de buurt vissende Indianen en een heleboel meeuwen en landkrabben. De huidige zogenaamde Antillianen kwamen pas veel later per slavenschip op de Antillen terecht. Vanuit donker Afrika. Is lullig uiteraard, maar wij bijvoorbeeld hebben de Spanjaarden reeds vele eeuwen geleden vergeten voor hun destijds begane wandaden.

rokershoest | 29-10-07 | 19:51

@ Dr doom,
De gelegenheid maakt de dief. De PvdA heeft deze mensen altijd het idee gegeven dat wij een stelletje blanke, naieve sukkels zijn die onbeperkt de poeplap trekken als er weer eens een opperhoofd met de staatskas vandoor was gegaan. WANT koloniale schuld. Nederland is die naiviteit inmiddels al lang voorbij. Het wordt tijd om onze handelsgeest weereens te gelden te gaan maken.

kersenflap | 29-10-07 | 19:46

Kersenflap:".. In die zin neem ik het jongens als Alacran ook niet echt kalijk dat ze zich zo associaal opstellen tegen het land dat hun financieel onderhoud: ze hebben nooit anders geleerd..."

De blanken zijn wel heel snel met het vergoeilijken van Antillaans gedrag "ze weten niet beter" "nooit geleerd" , "je kan ze niet kwalijk nemen" bla bla bla en meer links geleuter.

Antillianen zijn niet dom, gewoon stervenslui en een grote bek. (Lijken wel SP of GL stemmers). Uitkeringen afschaffen, onder militair bestuur plaatsen, bedrijfsleven alle ruimte geven (zoals Dubai). En klaar is kees.

Dr Doom | 29-10-07 | 19:42

@ Rokershoest,
Het meest vreemde vind ik nog wel dat sommige antillianen de eilanden claimen op basis van het koloniale verleden: alsof de Nederlanders ooit hun land zijn binen gevallen. Het waren toch echt de Nederlanders die die eilanden en hun bevolkingssamenstelling daar gecreeerd hebben. Die eilanden behoren ons toe.

kersenflap | 29-10-07 | 19:42

Lekker af laten zinken die eilanden. Kwestie van een goed staaltje watermanagement.

RubenE | 29-10-07 | 19:38

@sakiwebu 29-10-07 @ 11:12.... leuke naam heb je :-))

Miss Dushi | 29-10-07 | 19:38

@Bob Sleeuwijk 29-10-07 @ 11:23..... AMEN!

Miss Dushi | 29-10-07 | 19:36

WAAAT? ANTILLEN VERKOPEN?

Niks mis met de Antillen prachtige locatie, prime real estate. Je moet de bewoners wel terugverkopen aan de Ghanezen. Desnoods met geld toe. Problem solved.

Dr Doom | 29-10-07 | 19:36

Alacran 29-10-07 @ 19:03
We sturen helemaal niemand met "het geld" mee. We willen eigenlijk toch wel graag baas in eigen land zijn en geen centjes meer sturen aan corrupte criminelen die maar wat graag van de Antillen een prive-piratennest willen maken. Wederom is mij nu duidelijk dat het ook jou eigenlijk ook alleen maar om de pecunia gaat en dat je voor de rest slechts je reet af wilt vegen met Nederland, Ik begin steeds meer te voelen voor een leuk Kerstgeschenk aan Chavez.

rokershoest | 29-10-07 | 19:33

Alacran 29-10-07 @ 19:03

Waar ik over val is het woord "kolonist".
Niks kolonist, wij onderhouden die eilanden al tientallen decennia en de morele schuld uit de tijd van de kolonisatie is al lang en breed ingelost. Jij doet het voorkomen alsof we de Antillen nog steeds moeten helpen en ze de illusie geven dat men zelfstandig door kan gaan. Als je kijkt naar de status aparte die de meeste eilanden inmiddels hebben verkregen weet je zelf ook donders goed dat zoiets verre van reeel is. De toekomst is gezamelijk: dat wil zeggen dat de eilanden volledig onder bestuur van Nederland komen. Jij, als Antilliaan, weet ook donders goed dat het huidige eilandbestuur een schijn-instrument is wat in het leven is geroepen om de bevolking niet het idee te geven dat Nederland een onderdrukker is. Door de vroegere Nederandse angst om de bevolking niet te kwetsen konden deze besturen jarenlang hun gang gaan, met als gevolg dat het er een grote puinhoop is en dat honderden miljarden in het niets zijn verdwenen. Slecht voor ons, slecht voor jullie.

De Antillianen moeten ophouden met dat gezeur over onderdrukking en de bestuurlijke macht van Nederland gewoon aanvaarden. Dan komt er een politiek stabiel klimaat, verdwijnt de corruptie en kan het Nederlandse bedrijfsleven op fatsoenlijke wijze investeren in het land zodat het kan uitgroeien tot een van de mooiste plekken op aarde. Kortom: volop werkgelegenheid, stabiliteit, rust en een economisch zeer gunstig vooruitzicht.

kersenflap | 29-10-07 | 19:25

Ze moeten de Antillen gewoon voor het symbolische bedrag van € 1.- van de hand doen. Geef ze nog 1 of 2 jaar spaarcentjes mee en daarmee is de kous af. Ze voegen niets toe aan NL behalve ellende en grote hoeveelheden drugs. Afschrijven dus!

proefme | 29-10-07 | 19:08

@kersenflap 29-10-07 @ 18:35
Hey, ik ben zeker voor economische ontplooiing van de regio. pas als je eigen geld hebt kun je voor jezelf zorgen. daar zijn we het over eens (hehe eindelijk). waar ik niet met je over eens ben is de manier waarop. Opleggen werkt niet. Financiele druk via bestuurlijke weg wel. Prima wat mij betreft. Stel eisen. Stuur voor mijn part iemand met dat geld mee die het beheert. Stuur ook knowhow in plaats van alleen maar geld. Maar gewoon zomaar het overheidsgebouw binnenlopen als de oude kolonist die komt reclaimen zal alleen maar tegenwerking als gevolg hebben. Daarnaast zou een monaco in de caribbean veel meer kosten dan 2 miljard.
.
@kersenflap 29-10-07 @ 18:39
De ontwikkelingen in de provincie en de groeikernen zul je bedoelen.

Alacran | 29-10-07 | 19:03

By the way: ik heb overigens niks tegen Antillianen hoor. Dat criminele tuig mogen ze eruit flikkeren, maar met normale Antilianen zal het (net als met de Suri's) uiteindelijk wel los lopen allemaal.

kersenflap | 29-10-07 | 18:46

zelfjoris en von L stevig uitvloekt..

G-unite | 29-10-07 | 18:43

@ Alacran 29-10-07 @ 18:29

He swa!

*Bokst *

G-unite | 29-10-07 | 18:42

Alacran 29-10-07 @ 18:31

Nee, en ik heb je ook al uitgelegd waarom niet.
Volg de ontwikkelingen in Denhaag eens wat beter, dan weet je hoe het er nu voor staat en waar we heen gaan.

kersenflap | 29-10-07 | 18:39

Alacran 29-10-07 @ 18:29
Het leuke (of eigenlijk trieste) is dat Alacran niet begrijpt dat hij in de apartheid zelfe woont en leeft. Jarenlang gekoesterd en gepampert door de PvdA hebben jongens als hij het beeld gekregen dat ze een multiculturele verrijking vormen, terwijl ze ondertussen klein gehouden zijn en recideren in het johannesburg van Nederland. Zoals ik al zei: de beste jongen kan er ook niks aan doen.

kersenflap | 29-10-07 | 18:35

@kersenflap 29-10-07 @ 18:26
als het inderdaad zo was dan was het ALLANG geregeld. Toch? Of is het weer een links complot?

Alacran | 29-10-07 | 18:31

Het probleem met jongens als Kersenflap is dat zij nooit hebben kunnen verkroppen dat gasten als ik en Darrell met de 2pac shirt en de gouden tanden 12 hoog achter in de Bijlmer net zo Nederlander zijn als hijzelf.

Alacran | 29-10-07 | 18:29

Alacran 29-10-07 @ 18:17
Onder welke voorwaarden precies?
Curacao en Sint maarten hebben niet bepaald een onderhandelingspositie (zeg maar gerust GEEN) en het enige alternatief dat hen rest is totale verzelfstandiging. Zoals je zelf ook al aangaf is dat een lange en slepende procedure. Bovendien zullen deze twee eilanden in zo'n geval ten prooi vallen aan maffiabazen en bananenrepublieken. Kortom: gewoon luisteren.

kersenflap | 29-10-07 | 18:26

@ Werner Bernhart,
Ach, dat die Tichelaar een vies stuk stront is stond al vast. Dat de PvdA hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor het bestuurlijk afstoten van de antillen eveneens. In die zin neem ik het jongens als Alacran ook niet echt kalijk dat ze zich zo associaal opstellen tegen het land dat hun financieel onderhoud: ze hebben nooit anders geleerd.

kersenflap | 29-10-07 | 18:21

Afgraven die eilanden en hier het land mee opvullen.

jopi | 29-10-07 | 18:20

@kersenflap 29-10-07 @ 17:50
Tuurlijk, maar onder voorwaarden waar iedereen mee tevreden kan zijn.
.
@Flabbergast 29-10-07 @ 17:55
HE! Alles goed met de vrouw?

Alacran | 29-10-07 | 18:17

Tichelaar de rat, ergerde zich aan "het proberen onder de afspraken" uit te komen. Stomme lul, die antilliaanse draaikonten doen excactly wat gruppenfürher boslim uit het verre nederland hun voordoet! En verdomme 't werkt ook nog!

Werner Beinhart | 29-10-07 | 18:09

Alacran 29-10-07 @ 17:47
HE! papagaaientrainert! Weer druk aan het trainen zie ik. Muziek!

Flabbergast | 29-10-07 | 17:55

Onder fatsoenlijk bestuur zouden de antillen een kapitaal stuk infra zijn.
Maar helaas dus. Het hele span is gedoemd voort te sukkelen onder tropische zelfoverschatting.

Chavez: take it away, please.

Jan Passant | 29-10-07 | 17:52

@ Alacran,
Ik hoef je toch niet uit te leggen dat Nederland en haar bedrijfsleven genoeg kansen zien in dergelijke bounty-eilanden?

kersenflap | 29-10-07 | 17:50

@kersenflap 29-10-07 @ 17:15
"dat betekend dus op korte termijn aanpassen of een volledige stopzetting aan de financiele ondersteunig."

Eerst zien. Dan geloven.

Alacran | 29-10-07 | 17:47

@rokershoest 29-10-07 @ 17:19
Het is pas als je daar bent dat je zal zien hoe ongelofelijk lastig dat zou zijn. Ook al is het beter voor hun, ze kijken nukkig de andere kant op en er wordt keihard tegengewerkt op grassroots niveau. Het is hun eiland en basta. Altijd geweest ook. Je zal er wel geld in hebben gepompt, je zal het zelfs in samenspraak tot provincie hebben uitgeroepen en toch blijf je een gast daar. Al eeuwen is dat zo, en geen enkel toekomstig (rechts?) kabinet zal daar verandering in brengen. Kost je alleen maar meer geld en je brengt je enclave daar in levensgevaar. Serieus.
.
@kersenflap 29-10-07 @ 17:27
En wie gaan we aantrekken om daar het monaco van de caribbean te komen. Die paar bn-ers en poldermiljonnairs die niet in België wonen? Europeanen? Die blijven liever dicht bij huis. Wat overblijft is nouveau riche uit de states en Latijns-Amerikaanse drugsbaronnen die nog niet zijn opgepakt.

Alacran | 29-10-07 | 17:45

@ Rokershoest,
Zoals je reeds in een eerdere post van mij hebt kunnen lezen onderschrijf ik dat volledig. De antillen worden het tweede monaco van europa.

kersenflap | 29-10-07 | 17:27

kersenflap 29-10-07 @ 17:15
Is voor de Antillianen dan ook helemaal niet meer nodig om naar het koude Nederland te komen. Veel nieuwe scholen bouwen, bedrijven aantrekken onder stabiel Nederlands bewind en duidelijke regels zonder betalingen onder tafel, zelfde uitkeringen en toeslagen, minimumloon, en ga zo nog maar effe door. Denk dat de Antillen het dan economisch fantastisch zullen gaan doen en er zelfs Antillianen vanuit het koude Nederland terug zullen keren...

rokershoest | 29-10-07 | 17:26

kersenflap 29-10-07 @ 17:15
Is voor de Antillianen dan ook helemaal niet meer nodig om naar het koude Nederland te komen. Veel nieuwe scholen bouwen, bedrijven aantrekken onder stabiel Nederlands bewind en duidelijke regels zonder betalingen onder tafel, zelfde uitkeringen en toeslagen, minimumloon, en ga zo nog maar effe door. Denk dat de Antillen het dan economisch fantastisch zullen gaan doen en er zelfs Antillianen vanuit het koude Nederland terug zullen keren...

rokershoest | 29-10-07 | 17:26

Alacran 29-10-07 @ 17:10
"Ben je niet bang dat er onlusten komen"
Welnee, onze marine is daar toch al massaal aanwezig dus die paar vuurstokende zeurzakken kunnen direct de "frituurpan gvangenis" in. Zowieso zal een hereniging tussen Nederland en de Antillen pas bij een volgend Nederlands kabinet plaatsvinden en dan is het afgelopen met theedrinken.

kersenflap | 29-10-07 | 17:24

Alacran 29-10-07 @ 17:10
Doe niet zo flauw... Waarom zouden er onlusten komen als de gewone Antillianen in de straat er uiteindelijk zelf een heel stuk beter van gaan worden??? Gelul dus. De enigen die ongetwijfeld oproer zullen kraaien zijn de corrupte criminelen die hun lucratieve bron van inkomsten zien verdwijnen. Neem dat van mij aan. En ga nu niet roepen dat de Nederlandse bestuurders net zo corrupt zijn als de Antilliaanse bestuurders. Is een beetje kinderachtig van je, want jij weet net zo goed als wij allemaal dat dat gewoon niet waar is.

rokershoest | 29-10-07 | 17:19

"Madcobra 29-10-07 @ 17:13"

"Ok mensen ik heb een goeie mededeling.

we roten echt niet op!

Van mij part kunnen die criminile Antilianen wel de bak in. De maakt ons alleen belachelijk. Maar nogmaals, wij rotten niet op."

Als je daarmee doelt op het feit dat jullie gewoon op de eilanden mogen blijven: naturlijk. Als je doelt op het feit dat iedere criminele Antilliaan gewoon in het "koude deel" van Nederland kan blijven: noppe. Zie mijn post hierboven.

kersenflap | 29-10-07 | 17:19

Alacran,
"Curacao en St Maarten worden aparte provincies (met bepaalde aanpassingen) of worden op termijn onafhankelijk (en worden resp. Haiti 2 en 3. Gaat NL uiteindelijk meer last van krijgen)."

Curacao en Sint maarten passen zich gewoon aan en worden een keurige provincie van Nederland. Niks aparte provincie, niks aparte rechten. Tevens is het zo dat het Nederlandse rijk sinds 2006 streeft naar een uniforme regeling voor alle Antilliaanse eilanden: dat betekend dus op korte termijn aanpassen of een volledige stopzetting an de financiele ondersteunig. Curacao heeft simpelweg niks te willen omdat ze financieel vrijwel volledig bankroet is. Kortom: geen enkele legitimatie om nog langer als uitzondering behandeld te worden.

"Te laat, ouwe! Ik woon al 11 jaar in NL. En vrij kunnen reizen is zeker een punt die wij naar de onderhandelingstafel zullen brengen. Thnks voor de reminder".

Conform de Nederlandse wetgeving mag een minister gebiedsverboden opleggen aan risico-groepen. De wet zal op dit punt zeker niet worden aangepast aangezien de wetgeving op alle Nederlanders van toepassing is.

kersenflap | 29-10-07 | 17:15

Ok mensen ik heb een goeie mededeling.

we roten echt niet op!

Van mij part kunnen die criminile Antilianen wel de bak in. De maakt ons alleen belachelijk. Maar nogmaals, wij rotten niet op.

Madcobra | 29-10-07 | 17:13

@mambo43 29-10-07 @ 16:57
Kijk, jij weet dus waar je het over hebt. Voor de duidelijkheid: ik ben het voor niemand aan het goedpraten en geloof me: die racebaan was een slechte, wrange grap en sindsdien zijn er hoop meer van dat soort verhalen bijgekomen. Maar ff tot de kern nu: stel, NL gaat over tot actie en gaat de boel op Cur en St. M onder curatele stellen. Zou een snelle oplossing zijn, maar denk je niet dat er dan , net als in 1968, onlusten komen? En wat daarna? Blijvend NL-bestuur? Dat zie ik niet gebeuren. Daar zijn ze te lang zelf aan de macht voor geweest.
.
En hoe weet jij zeker dat 'onze' corrupte bestuurders niet worden vervangen door minstens zo corrupte NL-bestuurders? Jullie jongens zijn niet anders, alleen stiller.

Alacran | 29-10-07 | 17:10

Alacran 29-10-07 @ 17:01
Alleen jammer dan dat de Antillianen hun eigen verantwoordelijkheid niet kunnen of willen nemen. Antillianen lossen de grote problemen dus helemaal niet zelf op en laten met een grote glimlach de Nederlandse bevolking opdraaien voor de kosten van de locale criminaliteit, corruptie en alle andere wantoestanden. Dus Nederland zal wel in MOETEN grijpen. Het is trouwens ook verreweg de beste oplossing voor de Antillianen zelf.

rokershoest | 29-10-07 | 17:09

mambo43 29-10-07 @ 16:57,
"Curoil".
En zelfs dat gaat bagger slecht. Sinds Shell die raffinaarderij verkocht heeft aan een of andere bananen-republiek klagen de eilandbewoners over gifdampen en verontreinigde lucht die ontstat door het raffinage-proces.

kersenflap | 29-10-07 | 17:06

Wat een lange verhalen, zeg!

Doe es ff inkorten.

keauss | 29-10-07 | 17:05

mambo43 29-10-07 @ 16:57
Triest.. Vreselijk triest. En eigenlijk is het ergste van alles nog dat de slappe en wereldvreemde Nederlandse overheid die corrupte Antilliaanse speeltuinverengingen zo lang laat aanklooien zonder bikkelhard in te grijpen. Liever vandaag dan morgen dient het hele Antilliaanse zootje ontslagen te worden voordat het helemaal uit de klauwen loopt.

rokershoest | 29-10-07 | 17:03

@rokershoest 29-10-07 @ 16:38
Onvervalst stukje Nederland? Voor zover ik weet liggen op de Antiilen geen hunnebedden en is het lekker weer. Het idee van de Antillen als eigendom van NL in de meest letterlijke zin van het woord is al dik 50 jaar achterhaald. Jullie hebben het zelf om zeep geholpen met het opstellen van het Statuut in 1954 en de aanpassingen ervan sindsdien.
.
Dat het daar altijd een bestuurlijke chaos is geweest hoef ik niet eens toe te geven. Het is een voldongen feit. Zelf erger ik me er behoorlijk aan. Maar ik weet ook dat alleen wij daarvoor verantwoordelijk en dat ook alleen wij zelf dat kunnen oplossen. NL kan eisen stellen aan haar bijdrage, maar daar houdt het echt bij op. Je kan je cafémening spuien over dat NL een soort van 'manifest destiny' heeft in die contreien en daar de boel moet gaan overnemen, maar dat gaat jullie uiteindelijk MEER geld kosten en in de praktijk zal dat alleen maar leiden tot tegenwerking ter plekke. Met andere woorden: dan is het hek van de dam en gaan we echt op witjes schieten. En dat wil ik zelf ook niet (for the record).
.
Ik geef het toe: het is een kutsituatie. Voor beide partijen. Het Statuut van het Konkrijk Der Nederlanden is net zo gecompliceerd als onze gezamelijke geschiedenis, en geen van de partijen hier heeft schone handen (en dan heb ik het niet eens over de slavernij). Naar mijn mening is een duidelijke oplossing de beste: Curacao en St Maarten worden aparte provincies (met bepaalde aanpassingen) of worden op termijn onafhankelijk (en worden resp. Haiti 2 en 3. Gaat NL uiteindelijk meer last van krijgen).
.
@kersenflap 29-10-07 @ 16:35
Te laat, ouwe! Ik woon al 11 jaar in NL. En vrij kunnen reizen is zeker een punt die wij naar de onderhandelingstafel zullen brengen. Thnks voor de reminder!

Alacran | 29-10-07 | 17:01

@ Alacran,

Jij weet ook dat het huidige tekort op de Antillen in nog geen 20 jaar is veroorzaakt. Maria begon in de plus en eindigde met 500 miljoen in de min. Daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan.

De ALM/DCA/DCE you name it was slechts een sociale werkplaats, speeltje van de politici, maar kostte bakken met geld.
Het Sehos is nagenoeg failliet.
Er is ruim gestolen bij het landslab
Aqualectra een bodemloze put.
Setel idem dito.
Het houdt gewoon niet op, sterker nog, ik denk dat het lastig wordt om iets te noemen wat wel loopt............ Curoil misschien.

Welke overheids instelling je ook zou willen bekijken, overal wordt op ruime schaal gefraudeerd en de bevolking vindt het prachtig. Sterker nog, ik ken er genoeg die er trots op zijn dat sommige politici de zakken vullen. Die hebben niet eens in de gaten dat het hun geld is wat is verdwenen.

En ook Aruba heeft zichzelf behoorlijk belachelijk gemaakt met de oplichtingszaak over de racebaan. Iedere idioot kon bedenken dat dit pure oplichting was, maar toch stelt de regering zich garant. Hup, daar gingen de belastingcenten weer.

De belastingdienst op Curacao is een klein beetje op weg geholpen middels Nederlandse experts, die vervolgens weer van het eiland worden gejaagd.

De Nederlandse douane en KMAR komen uithelpen op HATO, er zou Antilliaans personeel komen, is tot op de dag van vandaag nog niemand geslaagd voor wat voor opleiding dan ook.

Iedereen weet dat je met alleen het betalen van de schulden niemand helpt. Betalen van schulden werkt alleen wanneer je een structurele verandering in het beleid maakt en dat betekent dus 'tering naar de nering' zetten.
De politici hebben bewezen dat ze het niet alleen kunnen, dus moet er worden ingegrepen, anders zitten we in 10 jaar weer op 2 miljard schuld.

mambo43 | 29-10-07 | 16:57

@ Alacran,
Het is dood-eenvoudig.
Bijna alle eilanden vallen nu al onder Nederlands bestuursrecht. Dat houd in dat het Nederlandse recht (en dus ook staats-beslissingen) rechtstreeks op jullie van toepassing zijn. Dat Aaaaanthony eerder een dergelijke beslissing kon tegenhouden heeft te maken met het feit dat Curacao nog geen status aparte heeft en er dus nog deels (voor wat het waard is) lokale wetgeving van toepassing is. Gaat allemaal veranderen als de overige eilanden een provincie van Nederland worden, want dan volgt het armlastige Curracao vanzelf.

Zeg je barvrienden maar dat ze zich een beetje moeten aanpasen voor de vriendelijke, hollandse mijnheer. *Begint vast spiegeltjes en kraaltjes in te pakken.*

kersenflap | 29-10-07 | 16:54

Alacran 29-10-07 @ 16:40
effe voor de duidelijkheid en de volledigheid; Godett is een corrupte crimineel. Jij weet het, ik weet het, iedereen weet het. En deze wetenschap is onder meer 1 van de zwaar wegende redenen waarom de Antillen per direct een Nederlandse gemeente of provincie dienen te worden. Zie je het al voor je dat Willem Holleeder onze minister van financien is?

rokershoest | 29-10-07 | 16:49

@kersenflap 29-10-07 @ 16:31
Ga er maar niet vanuit dat het zo simpel is. Het is meer dan gebruik. Er zijn niet voor niets referenda daar geweest en Curacao heeft heeft al een keer een halt aan het hele proces geroepen. onterecht overigens, het was namelijk uit populistische overwegingen. Godett zou je weleens een fotonegatief (lol) van de Antillen kunnen noemen. Hij heeft namelijk een grafhekel aan Hollanders. Anyway, het duurt allemaal lang en het gaat niet over rozen. Niet echt een Nederlandse hegemonie daar dus.
.
Maar goed, leuk dat je gaat. Ik zal mijn bartendervrienden aldaar waarschuwen met de mededeling dat ze vooral extra zaad in die piña colada van jou mogen spuiten.

Alacran | 29-10-07 | 16:40

Alacran 29-10-07 @ 16:15

De Antillianen hebben duidelijk bewezen dat ze absoluut niet in staat zijn om de eilanden zelf te runnen. Ze hebben er 1 grote corrupte klerezooi van gemaakt. En het moet nu maar eens afgelopen zijn met het financieel ondersteunen van die speeltuinverengingen aldaar. Gewoon terug onder direct Nederlands bestuur als gemeente of provincie met alle verplichtingen en strakke regeltjes die daarbij horen. Geef nu eindelijk maar eens toe dat de Antillianen een klerezooi hebben gemaakt van een onvervalst stukje Nederland.

rokershoest | 29-10-07 | 16:38

Oh, en dan nog iets: samenvoeging betekend niet hetzelfde als "vrij reizen" naar Nedeland. De minister van justitie heeft het recht om risico-groeperingen een gebiedsverbod op te leggen voor gebieden waar deze een mogelijk risico vormen. Houd je winterjas dus nog maar even in de kast Alacran.

kersenflap | 29-10-07 | 16:35

@kersenflap 29-10-07 @ 16:17
"bijt nooit de hand die je voed".
Het is voedt met DT. Moet ik jou je eigen grammatica soms bijbrengen?
Overigens valt het met die hand wel mee. Het is niet de enige bron van inkomsten, maar wel een redelijk grote. Maar bij lange na niet de enige [insert bolletjes-grap here].

Alacran | 29-10-07 | 16:31

Chavez, kom er maar in!

looprekje | 29-10-07 | 16:31

Alacran 29-10-07 @ 16:22
Dat onderhandelen is slechts een gebruik, geen wetgeving.
Sinds de nieuwe wetgeving van 2006 vallen vrijwel alle eilanden ook bestuurstechnsch onder Nederlands bewind, waarna het nog maar een kleine stap is naar totale overgang naar Nederlandse provincie. Curacao en Sint maarten zullen de rest snel volgen aangezien dit de allergrootste pauper-eilanden van de Antilen zijn.

Zet je de pinacolada vast voor me koud? Mijn ontbijt gebruik ik om 9:00 s'ochtends en ik wens iedere dag schone handdoeken.

kersenflap | 29-10-07 | 16:31

@kersenflap 29-10-07 @ 16:21
"Jullie worden gewoon een provincie."
Wat mij persoonlijk betreft: prrrrrima. Maar wel in overleg, graag. En mij heb je niet horen zeiken over JGD. Lekker off-topic, maar ff for the record: JGD kreeg het aan de stok met de bestuurders en de lokale elite. Dat zijn JGD's eigen woorden overigens. Voor zover ik weet had de lokale bevolking niet zo'n probleem met hem.

Alacran | 29-10-07 | 16:27

@kersenflap 29-10-07 @ 16:07
Over Statuutszaken wordt nog altijd onderhandeld. Het overwicht dat NL in deze heeft is niet zozeer een bestuurlijke, maar een economische. Anders waren we ALLANG onder curatele gesteld of zelfs binnengevallen. Hou je zwembroek dus nog even in de kast.

Alacran | 29-10-07 | 16:22

@ Alacran,
"Onder curatele stellen is - in overleg - een oplossing, evenals voorwaarden stellen aan de leningen. Hadden de macambas allang moeten doen. Vanuit je luie stoel kankeren helpt niet. Daar je bedrijf starten en dan vervolgens geen Papiamento leren, laat staan locals aannemen ook niet"

Jullie worden gewoon een provincie. En loop nou niet te zeuren dat er vanuit het Nederlandse bedrijfsleven niks is gebeurd de agelopen jaren: Jacob Gelddekker hebben jullie met pek en veren vanhet eiland afgejaagd na alles wat deze man voor jullie (en specifiek otrabanda) gedaan heeft.
Je moet je kapot schamen!

kersenflap | 29-10-07 | 16:21

@kersenflap daar ben ik helemaal mee eens!

En ten tweede, het is geen kwestie van bijten, ik zeg alleen mijn mening net als alle andere mensen hier hebben.

Tenslotte ik voed me zelf, ik werk en betaal netjes mijn belasting. DUs jou gezegde komt niet op het juiste context.

Madcobra | 29-10-07 | 16:21

@ Madcobra,
Een oud Hollands gezegde luid: "bijt nooit de hand die je voed".
Je bent toch hoop ik wel realistisch genoeg om te beseffen dat dit zo niet door kan gaan? Afstoting van de eilanden zal moeilijk worden, maar volledig Nederlands gezag is een peulenschilletje. Ik verwacht dat we daar een oplossing in zullen vinden. In Denhaag gaan steeds meer stemmen op om jullie tot een volledige provincie van Nederland te maken.

kersenflap | 29-10-07 | 16:17

@mambo43 29-10-07 @ 15:58
Politici moeten met serieueze voorstellen komen. Niet met stemmingmakerij waar ze alleen maar hun achterban mee kunnen prikkelen. De hele stelling om de Antillen op Marktplaats te zetten draagt uiteindelijk nergens aan bij. Je kan dan zeggen dat het de discussie tenminste aanwakkert (wat inmiddels net zo'n cliché is geworden als de 'stille tocht'), maar aan het eind van dat argument staat er nog niks en wordt alleen aangetoond hoe bitter verdeeld en xenofobisch Nederland altijd is geweest. Er was een tijd waarin mensen niet voor aap werden uitgemaakt. Ik zal de laatste zijn die gaat ontkennen dat er corruptie op Curacao is. Sterker nog, een Status Aparte zou het alleen maar erger maken. Ik kom zelf uit Aruba en daar is het ook een grote niet-transparante bende. al is er wel een periode van economische groei geweest, door corruptie kon het niet doorgetrokken worden en de gevolgen daarvan begint men nu daar te zien.
.
Onder curatele stellen is - in overleg - een oplossing, evenals voorwaarden stellen aan de leningen. Hadden de macambas allang moeten doen. Vanuit je luie stoel kankeren helpt niet. Daar je bedrijf starten en dan vervolgens geen Papiamento leren, laat staan locals aannemen ook niet.

Alacran | 29-10-07 | 16:15

@ Mambo43.
Niks aan toe te voegen.

kersenflap | 29-10-07 | 16:13

Wat een onzin! Ik heb nog geen een verstandig argument kunnen lezen. EN zo zijn jullie slimmer?!

Wees es gewoon reeel. Wat Wilders beweert kan wel klopen, maar niet voor 100%. Hij wil gewoon aandacht van de Antiliaanen haters. Hets is em gelukt nu komt ie steun zoeken bij mensen als jullie!

En nog iets anders. Ik had vroeger ook mijn vooroordelen over Nederlanders maar die zijn sterk veranderd. Ik denk dat de meeste van jullie niet eens de Nederlandse Antillen bezocht hebbn. Hoe kunnen juliie dan meepraten!?

Madcobra | 29-10-07 | 16:11

@ Alacan,
Wen er maar vast aan,
Deze "roodnek" komt binnen een jaar of tien ook die kant uit om van de palmen en het gunstie zakenklimaat te genieten. Met je klappertjes-pistool kun je straks terecht op een van de toeristische schietbanen. Tegen betaling uiteraard....

kersenflap | 29-10-07 | 16:07

Een toevoeging op mijn eerder bericht.
Indien NL de Antillen aan Venezuela verkoopt, dan kunnen onze volksvertegenwoordigers en het Koninklijke Huis hun snoepreisjes vergeten.
Geert heeft natuurlijk gelijk, weg met die criminelen!

oude man | 29-10-07 | 16:00

@ Alacran,
"partners in het koninkrijk" Ik dacht het niet, camerillos!
De Antillen vallen onder Nederlands bestuur. De lokale bestuurders die daar ministertje spelen zijn slechts "gevolmachtigd bestuurder", wat niets meer of minder inhoud dan een bestuurlijk beperkte malloot die op de santekraam mag passen. Om jullie niet tegen jullie mekkerende schenen te schoppen heeft de PvdA ooit verzonnen dat jullie die ministers zelf mogen kiezen.
Jullie hebben echter laten zien dat jullie niet in staat zijn om zelf zorg te dragen voor jullie eigen sores en economie en dus verwacht ik binnen niet al te lange tijd een stevige ingreep van de grote blanke mijnheren in Denhaag. Dat betekend dat de eilanden volledig onder Nederlands bewind komen te staan en dat het afgelopen is met "landje spelen". Beter voor jullie, beter voor ons

kersenflap | 29-10-07 | 15:59

Oh ja, jullie pensionados en Jan De Bouvrie hebben Curacao en Bonaire inmiddels onder de voet gelopen. Een hele enclave roodnekken (helpt bij het mikken op afstand, dat wel...). En nog is het kut met peren. Hoe dat zo?

Alacran | 29-10-07 | 15:59

Er gaat nu 2,2 miljard (!!!) Euro heen; hebben we dat ooit überhaupt verdiend met de kolonialisering van die eilanden ? Ik stel voor dat het een oprotpremie wordt: wij de lege eilanden, de bewoners 2,2 miljard en een nieuw thuis bij Hugo Chavez.

Goldfinger | 29-10-07 | 15:58

@ Alacran,

Kennelijk begrijp je niet helemaal dat het verkopen van de Antillen meer een uiting van onvrede was dan een daadwerkelijk voorstel.

En mocht je echt van de Antillen komen dan weet je net zo goed als ik dat het inderdaad een grote corrupte bende is. Hoeveel voorbeelden wil je hebben ?

Anthony Godett ? Veroordeeld voor Fraude, in de gevangenis geweest, zit nu weer vrolijk op het pluche.
Nelson Monte ? Meerdere malen veroordeeld voor fraude, was toch weer 'adviseur' van de regering.
Asjes ? Roofde de tent leeg met zijn exorbitante uitgaven.
Mirna Godett ? Te dom om voor de duvel te dansen, maar werd als premier naar voren geschoven, wat een blamage.

Liberia Peters ? Heeft zichzelf en haar famillie lopen verrijken tijdens haar regeer periode door op slinkse wijze stukken land op St Maarten en Curacao op haar en op naam van haar famillie te schrijven.
Weet je het nog ? Het project Jeremi wat door Liberia Peters werd gedwarsboomd doordaat haar zus ineens de rechten op een horeca gelegenheid op het strand in handen had ? En die gelegenheid is er nooit gekomen nadat de ontwikkelaar afzegde.

Het huidige gekrakeel bij Selikor, bij het Dok, bij het toeristenbureau etc vanwege alle politieke benoemingen (veel geld en niets doen).

Heerenveen en de Postgiro ?
De gebroeders Winkel en hun set up met de FOL en nu weer het verhuur van panden voor waanzinnige bedragen per maand ?

Hoeveel meer voorbeelden zou je willen hebben ? Ik kan nog wel even doorgaan en gelukkig weet ik het uit eerste hand........... ik woon op Curacao, dus kom me niet vertellen dat het onzin is.

De Antillen moeten de bereidheid tonen om schoon schip te maken. De hele huidige club zelf verrijkers moet worden opgepakt of uit functie worden gezet.
De Antillen zullen dit nimmer zelf doen, dus wordt het tijd dat Nederland het maar eens doet.

Ik hoor Cesar Prince nog blaten over 'inmenging en hernieuwd kolonialisme', maar ondertussen wilde meneer nog wel even een week voor zijn aftreden zijn eigen salaris en pensioen verdubbelen. Was ze bijna gelukt, maar is gelukkig terug gedraaid.
Die stunt bewijst eens te meer dat het gewoon pure noodzaak is om de Antillen onder curatele te stellen. De dames en heren politici hebben zich zelf namelijk een pracht van een brevet van onvermogen gegeven.

mambo43 | 29-10-07 | 15:58

Goed stukje dat iedereen echt moet lezen!
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=4751&titel=Lamenielachu

oude man | 29-10-07 | 15:57

hebben=hadden. blijft een kuttaal, dat Nederlandsch.

Alacran | 29-10-07 | 15:55

@kersenflap 29-10-07 @ 15:48
Nope. Anders waren jullie toch allang binnengevallen daar en hebben jullie kloeke blanke ex-Srebernica gangers ons toch weer netjes onderworpen? Toch?

Alacran | 29-10-07 | 15:54

@ Rokershoest,
Eigenlijk zijn we totaal gestoord dat we die eilanden maar laten aanrommelen met hun eigenheid en lokale compromisjes. Alles om de lokale bevolking maar niet tegen de kolonistische schenen te schoppen. Ondertussen draaien wij voor de volle 100% op voor die apenkermis: de marine, politie, hoofdbestuur en financiering mogen wij tot op de dag van vandaag allemaal bekostigen en verzorgen.

Gewoon weer volledig bij Nederland trekken: prachtige hotels en schitterende resorts neerzetten. Boulevards, promenades, Palmen en fatsoenlijke wegen aanleggen en openen die kraam. De lokale bevolking gaat verplicht aan het werk als ober, schoonmaker, poolcleaner of kamermeid. De huttendorpen breken we af om er kartbanen en leassure voor terug te plaatsen. Binnen tien jaar maken we er het tweede Monaco van europa van waar we dan ook nog eens riant aan verdienen. Een illusie? Welnee, die eilanden vallen onder ONS koninkrijk, het bestuur zetelt in Denhaag en wij zijn daar de baas.


kersenflap | 29-10-07 | 15:48

Gaan we weer. Dat krijg je dus met ex-werknemers van de NSBode die ZELF als krantenjongens over een editorial cartoon gaan miepen. Ga je schamen. Die persbadge kun je bij deze inleveren, Dominique. Hier met dat ding.
.
Volk, kom en luister naar je negerpappie: JULLIE KUNNEN DE ANTILLEN NIET VERKOPEN. GAAT NIET. PARTNERS IN HET KONINKRIJK. ZELFDE PASPOORT. Doe je huiswerk, putas.
.
En dan heb ik het niet eens over wat al dan niet in naam der koningin door jullie wordt uitgevreten daar. Bigi Bana Boy heeft al het een en ander helder aangekaart.
.
Hardere voorwaarden stellen wanneer jullie die beurs weer eens opentrekken, OK. Maar dat heeft geen enkel NL-kabinet tot nu toe gedaan. Je hoeft echt geen Antilliaan te zijn om daar misbruik van te maken.
.
Het ergste is dat die Limbo-held van jullie zelf ook doorheeft dat verkopen niet eens kan (zo niet dan kan hij bij deze zijn brevet van bestuurlijk onvermogen met terugwerkende kracht in zijn zak steken. dit is basiskennis over het koninkrijksstatuut) maar wel precies weet hoe hij zijn schapen moet kietelen. Zo makkelijk ook. Wacht maar tot hij inderdaad in de regering zit. Wordt het weer huilen.
.
@ rokershoest 29-10-07 @ 14:36
Tja, Afrika. In Zimbabwe weet de lokale bevolking inmiddels wel raad met de ex-kolonisten.

Alacran | 29-10-07 | 15:39

Stelletje populisten, nu ze terug zijn moeten ze ineens allemaal iets negatiefs zeggen. Zeker bang dat wilders weer een paar stemmen afpakt?

papalamepimelos | 29-10-07 | 15:35

Laten we die Antillianen terug zenden naar Afrika. Dat zijn we door ons slavernijverleden best wel een beetje aan ze verplicht. Die mensen zijn al eeuwenlang ontheemd, hartstikke ongelukkig en dus echt niet in staat om enige arbeid te verrichten. Die Antilliaanse mensen horen gewoon tussen de leeuwen en de olifanten thuis. En als ze dan weer gezellig bij hun roots in Afrika zijn maken wij van de Antillen een leuk vakantieparadijs van met blanke, Nederlandse uitbaters. Hebben we die 2 miljard schuld binnen no-time weer terug verdiend. Iedereen dus blij. Een win-win situatie.

rokershoest | 29-10-07 | 14:36

Chavez wil ze toch hebben ? maar dan ook met de inwoners erbij, niet allemaal hier naar toe rennen.

krommeteen | 29-10-07 | 14:12

Hoezo eilanden te koop? Ze moeten er een zak geld bij doen, anders raak je die troep niet kwijt.

Karel Kruizenruiker | 29-10-07 | 13:58

@openbaarministerie en @ Kersenflap,

wat wil je dan, als een stel werklozen hier gaat lopen zeiken over dat het eiland waar je een prima vakantiehuis hebt laten bouwen nou weer weggegeven moet worden! opsouzen, hebben we één stukje grondgebied waar het wél lekker weer is....
Het stuk heeft gewoon een te hoog Wilders gehalte om voor humor door te gaan..

breedtevrees | 29-10-07 | 13:57

Tsja, Wilders was zo gek nog niet om de boel op Marktplaats te willen plempen. Wat mij betreft ook gratis afhalen die eilanden. (Chavez, ga je gang!)

www.geenstijl.nl/archives/images/telev...

Achtertuyn | 29-10-07 | 13:53

Zie ik dat nu juist. Links van dat artikel van Tichelaar zie ik wat voor mij alleen maar lijkt op een onverwoestbare abri. Iemand die dat kan bevestigen?

nadastilo | 29-10-07 | 13:48

agja 29-10-07 @ 13:10

Van de Ned Antillen een mooi vertrekpunt van Con-air maken lijkt inderdaad niet verkeerd.

Geen huizen, alleen maar tenten, ouders en kansenkinderen vooral niet scheiden en Amnesty-International de leiding geven (zal A-I wel met kul argumenten weigeren want boeh roepen en subsidiezuigen is veel fijner dan eigen aanbevelingen in de praktijk brengen)

Hans Anders | 29-10-07 | 13:31

Kent iemand trouwens PvdAntilliaan/kamerlid John Leerdam?
www.wereldomroep.nl/images/assets/1085...

Mijn Golden retriever begint altijd spontaan te janken als deze zwakbegaafde kindersurprise met enkel een toneel-opleiding weer op de buis verschijnt.

kersenflap | 29-10-07 | 13:25

lekkermoeder@12.58 Mee eens. Op de Antillen kennen ze ook geen pyjama dagen of zo voor bejaarden. Geen enkel oudje behoeft daar 1 dag per week in zijn eigen vuil te blijven liggen. Dit in tegenstelling tot 0031.

Contra | 29-10-07 | 13:20

*De horeca op de Antillen draait inmiddels op goedkope Nederlandse stagiaires *

Dit is ECHT niet waar. Ik had een bijbaantje in de horeca tijdens mijn scholieren tijd. Ik had deze baan gekregen met veel pijn een moeite. De nederlandse Horeca bazen die willen liever die stagaires hebben. Niet omdat de Antillianen niet willen werken of omdat ze goedkoop zijn, puur omdat de Antilliaanen niet in hun imago passen. (uiterlijk)

Ik ben weg, moet nu naar een sollicitatie gesprek! HOP naar je nieuwe JOB

Madcobra | 29-10-07 | 13:19

@ lekker moeder,
We hebben heus geen demografische meerderheid nodig om de complete Antillen te centraliseren. De eilanden behoren formeel tot het koninkrijk der Nederlanden en het hoofdbestuur is gevestigd in Denhaag. De lokale bestuurders zijn slechts "gevolmachtigd", wat inhoud dat ze lokaal besturen in opdracht van Nederland.

Dat die lokale clowns daar niet in staat zijn om een beetje fatoenlijk te besturen hebben we de afgelopen decennia zelf kunnen aanschouwen, met als tragisch dieptepunt Aaaaaaaaaanthony kadet en zijn stotterende zus. Het geouweneel heeft lang genoeg geduurt nu, tijd om in te grijpen.

kersenflap | 29-10-07 | 13:14

Overigens ben ik wel voor tuig aanpakken op de manier waarop ze jou proberen aan te pakken.
.
Alle zonliefhebbers naar de antillen.
.
Alle strandliefhebbers naar Marokko.
.
Alle boeren naar Polen.
.
Nou dan zijn zo'n beetje alle Nederlanders hier weg, en laat Allah Vogelaar dan de sluizen naar Nederland maar openzetten. FF revolutietjes doen in Polen, Marokko en de Antillen en normale mensen aan de macht helpen, en klaaro!
.
Grote wisseltruuk, deden onze voorouders vroeger toch ook? Wel even bedenken blijven HOE we nou precies zo'n rijk land zijn geworden hoor, kwam niet doordat we zo eerlijk waren.

openbaarminiserie | 29-10-07 | 13:13

Allemaal SUV gaan rijden. Zeespiegel stijgt. Opgelost. (Ook problemen in Randstad e.o. trouwens opgelost.)

uwesbeki | 29-10-07 | 13:12

En dalijk weer zeuren dat nederland vol is. Niet zo maar verkopen gewoon onderhandelen.Er zal toch wel een regeling getroffen kunnen worden? Jullie vangen onze Nederlandse kansenbewoners op en wij geven jullie ons belastinggeld. WIN-WIN situatie zou ik zo zeggen
Kijken of die grapjes over Wilders dan nog steeds zo leuk zijn

agja | 29-10-07 | 13:10

fuckje!! breedtevrees zegt dat noorderlingen ook lui zijn!

openbaarminiserie | 29-10-07 | 13:10

Wat een zeikert die breedtevrees. Doe 'es lachen man.

openbaarminiserie | 29-10-07 | 13:10

Neeee, niet aan de Fransen verkopen voor kernproeven! Opzouten hoor, dan komt er zometeen een 100 meter grote Godzilla Negert zometeen 'es even Nederland opruimen.

openbaarminiserie | 29-10-07 | 13:08

Kijk je kan natuurlijk ook een winststrategie uitwerken voor die eilandjes. Kleine SWOT analyse leert dat die eilandjes het natuurlijk wel goed doen met drugs enzo. Dus even harddrugs legaliseren in Nederland en er een mooi distributie kanaal van maken...

Utopiad | 29-10-07 | 13:03

@Neuken geen bezwaar
Hou eens op met zeiken!! Ies juist de grap... suffert!

Turbo Ray | 29-10-07 | 13:00

Die Antillen zijn een prima oord voor bejaarde Nederlanders. Lekker warm en je kan gewoon je eigen taal spreken. Als de Nederlanders in de meerderheid zijn meteen de regering overnemen en er een nieuwe Nederlandse provincie van maken.

lekker moeder | 29-10-07 | 12:58

@ breedtevrees,
Tut, tut, wat een saggerijn!
Regent het daar aan de grachtengodel?

kersenflap | 29-10-07 | 12:57

Oewilders moet oeweg oewezen, oeweetje.

O. Verhoop | 29-10-07 | 12:57

sputnik 29-10-07 @ 12:51

www.spatiegebruik.nl linken doe je zeau.. les 25

van dal | 29-10-07 | 12:54

Antillianenhumor is 1 woord. Pas maar op, ik stuur het Platform Signalering Onjuist Spatiegebruik achter ja aan, www.spatiegebruik.nl

sputnik | 29-10-07 | 12:51

Jeez Pritt Stift, zit je zonder inspiratie? Dit is't meest luie artikel tot nog toe. errug makkelijk. Zullen we Groningen, Drenthe en Friesland dan ook maar aan Duitsland aanbieden? daar ligt de arbeidsethos óók lager dan in de overwerte, uitgeebrande randstad. Oh, om over Limboland waar oes Geert vandaan komt maar niet te spreken.

hersenlozen en populistischer dan dit kan het niet.

breedtevrees | 29-10-07 | 12:49

over polen en humor gesproken:
het verschil tussen een accu en een bouwsteiger?
op een accu zitten maar 2 polen!

antagonist | 29-10-07 | 12:48

antagonist 29-10-07 @ 12:19
Het Duitse idee van humor is nog altijd Polen binnenvallen.

Bigi Bana Boy | 29-10-07 | 12:43

Goh, als je zo kijkt naar die Antilliaanse politici dan lijken de onze helemaal zo slecht nog niet! (En wie had nou verwacht dat ik dát zou zeggen? :") Kunnen we die corrupte hufters daar niet even allemaal een nekschot geven (of in die Bon Frituur gevangenis gooien -- ook goed) en het volk - onder toezicht van Nederland - eens een paar echte goede leiders op democratische wijze laten kiezen? (En de eerste de beste die beweert dat Antilliaanse verkiezingen niet corrupt zijn lach ik vierkant uit.. :')

Seth | 29-10-07 | 12:41

Het wordt tijd om ze daar eens onze verkeersregels te leren. De borden enzeau. Dat ze snappen dat als er 80 staat, dat echt de limit is. Zoals de minister van overzeese gebiedsdelen Cadillac Wieldop junior al zei: "Meer komen er niet in". Dan houden wij tenminste weer wat geld over voor onze snelwegen, zoals voor nieuwe wekdeksels op de klaverjas.

O. Verhoop | 29-10-07 | 12:37

Antillen weg ermee door de plee hupsakee.

ReligionSucks | 29-10-07 | 12:31

Antillianen humor?
Een aap die niet van slingeren houdt??

een anti-liaan

f@pzwans | 29-10-07 | 12:29

@ van dal 11:35 Soms verdenk ik u ervan geniaal te zijn. Maar daar moet ik dan zelf wel enige kijk op hebben he, dus het blijft bij verdachtmakingen. Wel ben ik er hondaird preaucent zekeur van dat u geen antilliaan is. Trouwens, ik heb sinds kort een aluhoedje. Glimmen geblazen hoor. Hij staat heel leuk. Maar hij ligt momenteel nog in de kast.

O. Verhoop | 29-10-07 | 12:24

@ Remington.223 29-10-07 @ 11:43

het dunste boek ter wereld is nog altijd: Vier Eeuwen Duitse Humor

antagonist | 29-10-07 | 12:19

Misschien kunnen we de antillen wel verkopen aan Venezuela voor een habbekrats ?

Kris | 29-10-07 | 12:16

@ Eagle_Eye,
Yea, Right!

kersenflap | 29-10-07 | 12:14

Even over de poll:

- bijna iedereen kan naar waarheid invullen dat z'n IQ lager is dan 140
- mensen met een IQ van boven de 140 kunnen hier niet eerlijk antwoorden
- ik heb ernstige twijfels over de intelligentie van degene die deze poll gemaakt heeft.

Neuken geen bezwaar | 29-10-07 | 12:14

Je kan natuurlijk die eilanden leeg bombarderen en wederopbouwen? Dat doen we ook in Afganistan en Irak, dus waarom niet op de Antillen?

Eagle_Eye | 29-10-07 | 12:12

of te wel: Geert Wilders had dus mooi gelijk om niet te gaan! De rest had twee weken vakantie nodig om daar achter te komen. Jammer van de gespendeerde centjes.

more beer (cd /pub) | 29-10-07 | 12:11

Waneer ik nu naar buiten kijk lijkt me in bezit houden van de Anitllen ook een optie. De anitlianen die er nog zijn hierheen laten komen (dat is een heel gewone gezinshereniging) en wij daarheen. Wel snel zijn want vol=vol

ouder | 29-10-07 | 12:10

Leg ze dan even zelf de keuze voor;
of volledig onderdeel van Nederland,
of zelfstandig,
of bij een ander land de hand op gaan houden.
Ben je gelijk van dit hele gejammer en gezeik af.

Volkskrantlezert | 29-10-07 | 12:07

@ Mr Hu,
Vergeet dat extra'tje voor de Nederlander maar. Van het extra geld gaat Vogelaar waarschijnlijk de voortuinen van onze cultuurverrijkende medelanders laten renoveren.

kersenflap | 29-10-07 | 12:04

lekprikken en afzinken die eilanden..

Tubifiks | 29-10-07 | 12:04

kunnen we die antillianen niet op de boot naar afrika zetten, en die paradijselijke eilanden weer zelf gaan ontwikkelen, was een domme zet om ze kado te doen aan die afrikanen

ethan_joy | 29-10-07 | 12:04

Betere reclame kan Geert zich niet wensen. Bedankt criminelen corrupte luie varkens

derkcs | 29-10-07 | 12:02

Ha, heerlijk - een cartoon waar wij ons aan kunnen stoten: demonstreren en EINDELIJK kunnen wij de Antilliaanse vlaggen gaan verbranden !!

HaJoGe | 29-10-07 | 12:01

Alleen het onderwerp al; ZIELIG NEDERLAND.TOT ONDERGANG
GEDOEMD VAN HATE GEFELICITEERD.

paulusma | 29-10-07 | 11:56

kersenflap 29-10-07 @ 11:41
Hehe, dat is een goeie daar heft Bigi het niet van trug. Eerlijk is eerlijk.
Zie verder van dal 29-10-07 @ 11:44 voor de link met het onderwerp.

Bob Sleeuwijk 29-10-07 @ 11:45
Enkele maanden geleden kwam er een verhaal naar boven in de media waar bekend werd dat Holland Casino's een protocol heeft waar het hoge inzetten (lees zwart/crimineel geld) betreft en dat die procedure stelselmatig genegeerd werd. Dat is precies het soort praktijken die ik al vermoedde. Wél voor de buitenwereld een "waterdichte" procedure ontwikkelen maar ondertussen er gewoon niks meedoen, alle medewerkers opdragen te zwijgen en gewoon cashen. Verder moet ook vooral het verbeten vasthouden door de politiek aan de monopolie die HC heeft iedereen aan het denken zetten. Vreemd genoeg lijkt niemand er verder wat van te maken terwijl ik geen duidelijker voorbeeld van de betrokkenheid van de overheid bij het witwassen van drugsgelden. De Antillen als doorvoer plem past perfekt in het verhaal. Vergis je niet, er zijn heel, heel veel overheden die zich zelf financieren met drugsgelden (denk oa aan het Iran-Contra schandaal, aan Suriname of aan Cuba). Er is een fantastisch boek van een voormalige Amerikaanse DEA agent over geschreven. Wees niet zo naief om te denken dat wij in Nederland niet ook met dit soort praktijken te maken hebben.

Bigi Bana Boy | 29-10-07 | 11:55

Antillianen terugsturen naar de Antillen en ruilen met Chavez tegen olie.

Vladimir Poetin | 29-10-07 | 11:53

Sjakie Snel 29-10-07 @ 11:51
ben jij dé sjaak?

van dal | 29-10-07 | 11:52

kersenflap 29-10-07 @ 11:49

het komt me bekend voor.... hier heet het huishuidgeld....

van dal | 29-10-07 | 11:51

Martktplaats te koop
*prijs - graties*bij direct af halen kek eilandje erbij cadeau!

Sjakie Snel | 29-10-07 | 11:51

@ p-aard,
De corrupte antilliaanse regeringen kunnen totaal niet met geld omgaan en doen maar raak. Recent voorbeeld: laatst nog heeft Nederland een -door de antilliaanse staat aangelegd- hotelcomplex moeten verpatsen omdat men alles compleet op de pof had laten aanleggen. Toen de project-ontwikkelaar om zijn centen kwam vragen was de staatskas leeg. Gevolg: Nederland moest de schuld weer overnemen en vervolgens het complex verkopen. Hierop komen de Antillen bij Nederland zeuren waarom ze de opbrengsten van de verkoop niet in hun eigen zak konden steken. DAT werk!

kersenflap | 29-10-07 | 11:49

Mr. Hu 29-10-07 @ 11:46
en dan limburg weggeven aan belgië, hebben ze er meteen nog een taalstrijdje bij....

van dal | 29-10-07 | 11:47

Toerisme is een geweldig lucratieve business en de Antillen zijn het perfecte vakantie oord. Het is alleen jammer dat die Antillianen er wonen, dus.............
Antillianen eruit, weg, foetsie, naar Limburg ofzo. En een zooi hard werkende Nederlanders ernaar toe. Wordt er zo een fortuin winst gemaakt. Hiermee kunnen we makkelijk iedereen in Limburg van een uitkering voorzien én blijft er voor de rest van Nederland voor iedereen jaarlijks een gratis vakantie op de Antillen van over.

Mr. Hu | 29-10-07 | 11:46

@ Bigi Bana Boy 29-10-07 @ 11:31

Waar baseer jij dat Holland Casino fantasietje op?

Bob Sleeuwijk | 29-10-07 | 11:45

Verkopen die kuteilanden. En als dat niet lukt: weggeven.

Neuken geen bezwaar | 29-10-07 | 11:44

kersenflap 29-10-07 @ 11:41

heeft alles met het onderwerp te maken, ik zie dat wel..
antillen, cocaine, handel, nederland, zwart geld, witwassen, casino....

van dal | 29-10-07 | 11:44

God, wéér die discussie. Vorige week al gemeld: Antillen maak een keuze. Word provincie van Nederland en krijg de rechten, en bijbehorende financiële ondersteuning, die alle provincies krijgen. Of word totaal onafhankelijk en los je eigen peop -Bon Futuro!- op. Opvreters!

Murdockyoufool | 29-10-07 | 11:43

Blijkt gewoon dat die mop met baard gewoon waar is.
Wat is het dunste boek ter wereld? Het antilliaans woordenboek. Daar staan namelijk geen werkwoorden in...

Remington.223 | 29-10-07 | 11:43

@ Bigi Bana Boy,
Heeft niks met het onderwerp te maken. Je lijkt wel een bouwvakker die vanaf de steiger zijn ongenoegen uit over de "zakkuhvullers".

kersenflap | 29-10-07 | 11:41

Weggeven aan Castro/Cuba of aan Chavez/Venezuela . Zonder terugkoop-garantie.

joopata | 29-10-07 | 11:40

De vacatures moeten daar anders omschreven worden, zo wordt het natuurlijk nooit wat, bijna iedere advertentie begint met: Uitvoeder, werkvoorbereider, zo´n omschrijving geeft te denken.

Lassie | 29-10-07 | 11:40

2,2 miljard schuld dat is dus 1 millioen per gezin in het rood er zullen wel vel zeer dure autos en huizen op dit paradijs zijn

p-aard | 29-10-07 | 11:37

OT: Die poll LOL...

alpha_mannetje | 29-10-07 | 11:36

ik snap die eisen niet, hebben ze nooit van de uitdrukking 'beggars can't be choosers' gehoord? Het is OF OF en niet EN EN, maar blijkbaar snapte onze vorige regeringen dat principe niet, dus van dat kan ik onze caribische medelanders geen ongelijk geven...

pieter bastard | 29-10-07 | 11:35

Bigi Bana Boy 29-10-07 @ 11:31
en kwam er dan maar zwart geld binnen, de staat maakt het wel heel makkelijk, je komt binnen met de zarte poet, je wisselt de zwarte poet voor nette fiches... loopt wat rond... speelt niet... drinkt wat en voor een gering bedragje aan kansspelbelasting wissel je die plasic schijfjes weer in, nu voor witte knikkers

(knikkers vindt je toch niet beledigend he? anders schrijf ik voortaan knegers)

van dal | 29-10-07 | 11:35

Houden die antillen! Ies lekker warm en mooie plek om bier te drinken! De enige plek op de wereld waar je in het nederlands op[ het strand kan zitten en dat het dan ook nog mooi weer is en dat je dan bier krijgt van een goeikope stagiaire.

joozd | 29-10-07 | 11:34

Je kan het de antilianen niet kwalijk nemen. Het is namelijk genetisch bepaald. In tijden toen we nog wat in de slavenhandel deden waren de Antillen namelijk de overslagplaats voor slaven. En de slaven die niet geschikt werden bevonden om te werken bleven daar op de eilanden achter. En dan kan je van de nakomelingen natuurlijk niet veel meer verwachten.

fzwart | 29-10-07 | 11:34

Zijn ze nou helemaal door de wilde beren bescheten. Bek houden en betalen, daar komt het op neer. Mooi niet dus, we hebben jullie en je specerijen en bolletjesslikkers al heel lang niet meer nodig. Op je knieen dus en excuses brengen, en een beetje snel. Met je grote smoel.

The Green*Machine | 29-10-07 | 11:34

Pechtold boos over kritiek
Op reis met zijn collega fractievoorzitters door de Antillen en Aruba heeft Alexander Pechtold zich een week lang ingehouden. Maar de ergernis zit diep bij de oud-minister van Koninkrijksrelaties. "Sommige collega's doen uitspraken over de Antillen waarvan ze de gevolgen niet overzien", zegt de D66-voorman.
www.brabantsdagblad.nl/bdbinnenland/ar... (ontzettend traag)

CoffeePatch | 29-10-07 | 11:31

van dal 29-10-07 @ 11:21
Mij gaat vooral om hoe we voorgelogen worden en nog erger hoe we elkaar allemaal wijsmaken dat corruptie toch vooral iets is wat met name in het buitenland gebeurt. Ik verbaas mij daar echt al jaren over. Heel langzaam beginnen groepen Nederlanders nu in te zien dat hier net zo goed de meest fantastische dingen gebeuren. De bouwfraude, het verdwenen fotorolletje van Srebrenica, de Bijlmer rmp (wat flikt El Al allemaal op Schiphol ?) enz enz.

En mijn laatste stokpaardje, Holland Casino's. Een totaal corrupt instituut dat er alleen maar toe dient om een deel van de enorme hoeveelhied zwart geld binnen te halen voor de belastingdienst. En dan nog op een makkelijke manier ook want het geld komt vanzelf naar ze toe. Daar zijn verder geen moeilijke en dure onderzoeken van de FIOD voor nodig. Een herenakkoord tussen de overheid en criminelen is het. Wij een stuk van de koek, jullie je zwarte geld laten witwassen, En niemand die er iets van zegt. En zo kom ik op de drugslink want dat zwarte geld komt vnml daar vandaan. De NL staat verdient indirekt miljarden door drugshandel en doet alleen iets aan bestrijding voor de buitenwereld/het buitenland. We staan niet voor niets bekend als dé drugshandelaren van Europa. Staatswitwaskantoren zijn het.

Bigi Bana Boy | 29-10-07 | 11:31

_ _
als je cursor er zo uitziet _l_

van dal | 29-10-07 | 11:30

Wat kersenflap 11.09 zegt. Gewoon re-koloniseren.

waskuip-admiraal | 29-10-07 | 11:29

Tiepvout: antiklen = antillen. Sorry hoor.

Nappert | 29-10-07 | 11:28

@ van dal,
hahahaha vriendinnetje komt er wel vandaan. Waar je mee omgaat....

@keauss.
En dan hebben we het nog niet eens over al die states-aparte verdragen en die semi-onafhankelijkheids-structuren.

kersenflap | 29-10-07 | 11:28

Die mongeaul van Venezuela wilden de antilklen toch hebben? Nou dan. Neem maar mee. Ies graties.

Nappert | 29-10-07 | 11:27

Tenenkrommend.

Zeven | 29-10-07 | 11:27

Een aristocraat stelt hoge eisen aan zichzelf, een proleet aan anderen.

Conclusie: Weinig aristocraten in dat land. Maar dat wisten we natuurlijk al.

R@lf | 29-10-07 | 11:27

keauss 29-10-07 @ 11:23
pijltje? dan is het nog erger dan ik al dacht, op sommige plekken op de pagina zal dan ook een handje te zien zijn in plaats van de cursor...


*alu-hoedje maar weer opzet*

van dal | 29-10-07 | 11:27

@ van dal 29-10-07 @ 11:22

Allesreiniger

Faxmonkey | 29-10-07 | 11:25

Trix wil de Antillen behouden en dus gaat NL straks gewoon akkoord met de eisen van die bende oplichters daar. Zo simpel is het! De koninklijke familie kost dus geen ruim 100 miljoen maar een paar miljard per jaar.

James Lastig | 29-10-07 | 11:25

Op Bonaire gaat het anders best goed!
Die zijn blij dat ze dadelijk van de Curacaose dictatuur af zijn.

Lafayette | 29-10-07 | 11:24

@ van dal 29-10-07 @ 11:15:

U is wel de ghakste vandaag zeker! Maar als ik op de piktjur sta dan zie ik geen kurser maar een pijltje.

Wat ik bedoel is dat niet de gehele piktjur op het beeldscherm staat en ik dus niet de gehele piktjur kan zien. Meestal krijg je dan een skrolbar rechts en onderaan het scherm, maar nu niet. Met de muis kan ik nu dus niet door het scherm/de piktjur heen sturen maar wel met de pijltjestoetsen.

Tenzij de Mighty Mouse van Apple wordt gebruikt, dan kan het natuurlijk weer wel!

keauss | 29-10-07 | 11:23

o al die nederlanders zijn zo kil het is hier zo koud kijk naar buiten naar de regen en dacht was ik maar op curacau
terug naar het paradijs de mooie vrouwen en de zon weg van die schijt lucht en met al die vrouwen zonder kont

ey jij wil terug want jullie vinden mijn volk dat niet oke maar jij bent blut nou dan stop je toch wat bolletjes in je reet ik schijt op je ras en wat wil je nou doen rukker jullie antillianen stellen boer flikkers!

ey yo praat maar over bolletjes slikkers en stinkende nikkers maar onze grootste consument zijn jullie nederlandse flikker blijf maar grapppen maken over bolletjes in mijn hol maar stappend op een feestje met je neus vol das jou stijl!

staat je brommer niet op slot en das zeker in de stad durf te wedden dat je brommer door een neger word gejat! zie ik een groepje negers en dan loop ik ook alleen dan loop ik daar dus zeker met een grote boog om heen!!

fok jou, fok jou, fok jou, fok jou, fok jou
fok nederland en fok curacau!
kijk ons nou eens vechten we lijken wel op kinderen
de haat tussen tweeën waneer zou het nou eens minderen
fok jou, fok jou, fok jou, fok jou
fok nederland en fok curacau!
kijk ons nou eens vechten we lijken wel op kinderen
de haat tussen tweeën waneer zou het nou eens minderen

Was ik maar weer terug op curacau want daar is het allemaal beter want hier in nederland zitten veel te veel betweters het is hier veel te koud en ik haat ook al die regen! yo al is het daar zo dope dan ga je tog lekker neger. want niemand die je wil en je bent hier alleen maar sleur criminaliteit van het buitenland meegesleurt en wiet en bij je beurt daar ruik ik al weer die geur jullie zijn gewoon dus puur en duidelijk proviteur

terug op curacau weet je wat ik dan zie al die makambas op mijn eiland genieten van vakantie en als ze dan weer terug zijn doen ze weer zo anti anti proviteren van ons volk maar ik zie die dank niet!

je ziet die dank wel als je wist jullie grootste in komst is de nederlandse toerist bitch antillianen het is gewoon een klote ras samen met die morakanen niets anders dan over last!!

jullie schreeuwen alleen dat we allemaal slecht zijn en dat nederland verbetert als we allemaal weg zijn maar we heten niet voor niets de nederlandse antillen denk ook aan de consequentie als je met slavernij gaat beginnen!!

ref. fok jou, fok jou, fok jou, fok jou, fok jou
fok nederland en fok curacau!
kijk ons nou eens vechten we lijken wel op kinderen
de haat tussen tweeën waneer zou het nou eens minderen
fok jou, fok jou, fok jou, fok jou
fok nederland en fok curacau!
kijk ons nou eens vechten we lijken wel op kinderen
de haat tussen tweeën waneer zou het nou eens minderen

Bob Sleeuwijk | 29-10-07 | 11:23

Bigi Bana Boy 29-10-07 @ 11:21
brandblussers toch?

van dal | 29-10-07 | 11:22

Bigi Bana Boy 29-10-07 @ 11:20
zwart geld wordt tenminste uitgegeven.. wit geld is net een slechte voetballer, zit op de bank...

van dal | 29-10-07 | 11:21

Lesbeau's4ever 29-10-07 @ 11:16
Dat hele Ajax is al een tijdje gestopt met voetballen.

Bigi Bana Boy | 29-10-07 | 11:21

Overigens heeft Nederland de Antillen nodig voor de drugsinvoer. Want laat je niks wijs maken, ook zwart geld is geld dat we in Nederland goed kunnen gebruiken. Laat je niks wijs maken door de anti-drugs retoriek. Zwart geld is te wissen (daar heeft de NL overheid zelfs Holland Casino's) voor opgericht en het geld komt uiteindelijk de NL economie ten goede.
Het klinkt wellicht paranoide maar dat van Holland Casino's meen ik wel want dat is gewoon een witwas instituut van de Nederlandse overheid. Belastingdienst blij, criminelen blij.

* Alu hoedje op zet *

Bigi Bana Boy | 29-10-07 | 11:20

@ kersenflap 29-10-07 @ 11:09:

Ik zie het meer zo:
De hele tijd spelen wij voor Sinterklaas en nu krijgen we de Zwarte Piet toegespeeld.

Het lijken wel een stel verwende kinderen! Omdat we hebben verteld dat Sinterklaas niet langer bestaat, worden ze beaus en willen ze nog grotere kadeaus.

keauss | 29-10-07 | 11:19

@ Lesbeau's4ever 29-10-07 @ 11:16
Snel nog even wat voetballers van de antillen halen voordat we die weggeven

ijsklont | 29-10-07 | 11:19

Sinds de Shell uit die contreien is vertrokken is het helemaal niets meer, helaas.

Fuzzy-de-Bear | 29-10-07 | 11:18

hennepkweker krijgt twee jaar cel... (om dat artikel wil ik dat password aub)

antagonist | 29-10-07 | 11:18

Al die werkschuwe antillianen per direct terug naar hun eiland trappen en die dan meteen onafhankelijk verklaren. Opgeruimd staat netjes. Verkopen lukt niet want dan moet er geld bij, geen enkel land wil die troep hebben.
Die eilanden worden maar op één manier nog iets waard: de huidige bevolking eraf en dan... ach vul zelf maar in.

DeKeet | 29-10-07 | 11:17

leuk krantje, die Amigoe. iemand wellicht een password? helaas niet te vinden op bugmenot.com.

antagonist | 29-10-07 | 11:17

Tsja reaguurders aan jullie de opdracht om toch ook dit weer zo te draaien dat we de PvdA toch weer de schuld kunnen geven, wat Tichelaar ook zegt.

Bigi Bana Boy | 29-10-07 | 11:17

Ik vind hem best leuk die cartoon, maar voor 2 miljard verwacht ik wel HEEEEL goede grappen...

alpha_mannetje | 29-10-07 | 11:17

Offtopic: Jaap Stam stopt bij Ajax, zie telegraaf.nl

Lesbeau's4ever | 29-10-07 | 11:16

Verkoop die zooi toch aan Chavez.... Antillen krijgen deel van de prijs en zijn hun schuld aan ons kwijt, wij er van af, iedereen blij.

Atheisme.nu | 29-10-07 | 11:15

keauss 29-10-07 @ 11:13

dan heb je ook boven en onderaan je cursor een schreefje...

van dal | 29-10-07 | 11:15

He, da's gek! Ik kan met mijn pijltjestoetsen door de afbeelding heen scrollen!

keauss | 29-10-07 | 11:13

je geeft ze een vinger en ze nemen je hand, de roe erover GVD

Patrick Zweedsey | 29-10-07 | 11:13

@pritt stift
Altijd weer hetzelfde met jouw stukjes: Geen onderzoek (alleen kutbronnen zoals de Televaag) en lekker makkelijke opmerkingen. Je lijkt wel een Antilliaan, doe es een keer wat!!!!

sakiwebu | 29-10-07 | 11:12

Robin Hood 29-10-07 @ 11:08
opslaan op je harde schijf en dan openen einstein.

sjaakdeslinksesul | 29-10-07 | 11:12

waarom wordt dat niet gewoon afgestoten dan? 2,2 miljard even in de zieketkosten stoppen en de eigen bijdrage kan er weer vanaf. Prima toch.

stekman | 29-10-07 | 11:12

kersenflap 29-10-07 @ 11:09
jij komt uit 024... 'genuil' verraadt je....

van dal | 29-10-07 | 11:11

die cartoonist was zelfs gewoon te lui om een eigen grap te verzinnen.

bravvour | 29-10-07 | 11:10

Kijk naar de signature...

Stir Glenfarclas II | 29-10-07 | 11:10

Ik zie nog maar twee opties:

1- De antillen worden een provincie van Nederland, wij nemen het complete bestuur over en we maken er een tweede Hawai van. Met onze Know-how en kennis is dat geen enkel probleem.

2 -Indien men negatief staat tegenover optie 1: strik er omheen en cadeau doen aan Chavez MET bewoners.

Dat gelazer en genuil over kolonisatie en onderdrukking moet nu maar een keer afgelopen zijn. We hebben lang genoeg voor sinterklaas gespeelt daar, en zij voor zwarte piet.

kersenflap | 29-10-07 | 11:09

Ook al vind ik dat we van die Antillentroep af moeten, deze reactie op de cartoon is een beetje kinderachtig. Wij hebben het toch altijd over het incasseringsvermogen van buitenlanders? Stelletje hypocrieten...

Schreeuwbuis | 29-10-07 | 11:09

Heeeyzz zwaa , loekoe die witmang wroko, whaahaahaa.

ADHDtje | 29-10-07 | 11:09

MDE 29-10-07 @ 11:06
het zal wel hetzelfde gaan als in een huwelijk, je geeft je vrouw weg en je krijgt maandelijks alimentatie te betalen....

van dal | 29-10-07 | 11:09

Ik snap niet dat ze nu allemaal lopen te janken over die eilanden. Ze hebben het immers zelf in de hand gewerkt? Geld geven, zelf uit laten zoeken, nog meer geld geven, nog meer zelf uit laten zoeken. En het dan raar vinden dat ze nu nóg meer geld willen en geen bemoeienis meer? Kom op toch zeg, stelletje hypocrieten! Stoppen met janken, geldkraan dicht en de zweep dr over.

@ Pritt: waar kunnen we die hele cartoon zien? Ik wil de rest ook weten :)

Robin Hood | 29-10-07 | 11:08

lang genoeg geklungeld met dat stelletje amateurs. Afstoten en heul veul geld overhouden dus.

beschuitfluiter | 29-10-07 | 11:08

Tomatenketchup 29-10-07 @ 11:06
koop dan een onbewoond eiland, scheelt een hoop trappen en het resultaat is hetzelfde... jij blijft alleen over.

van dal | 29-10-07 | 11:07

we zijn het allemaal wel eens geloof ik
afstoten

commentaarderer | 29-10-07 | 11:07

@van dal 29-10-07 @ 10:59
En dan zal je zien dat de winnaar z'n prijs niet ophaalt.
Nee, gelijk bij het grofvu.... uhh nee.. chemisch afval zetten.

MDE | 29-10-07 | 11:06

Ik koop wel een eilandje. Vervolgens trap ik elke luie zak er af, dan kan het nog best een leuk vakantieverblijf zijn.

Tomatenketchup | 29-10-07 | 11:06

Ja, iedereen kan nu wel lekker alles belachelijk gaan vinden, maar Geert had vorige week alweer gelijk. Al die fractieleiderts die er nu zijn bekijken alles met kromme tenen, Geert wist het al, en heeft het reces nuttiger besteed.
Dat zouden anderen ook eens moeten doen.

fuckje | 29-10-07 | 11:05

zit er niet ergens een stop op die antillen?

laurentius | 29-10-07 | 11:05

off-topic.. @redactie: kom eens met een mooie editorial over het interview met rutger in de azijnbode van vandaag... oftewel: wat kost dat nou? zo'n bijna paginagrote advertentie?

van dal | 29-10-07 | 11:05

Gewoon niet loellen weet je, ff rap die doekoe lappen en dan weer wegwezen weet je.

---------------------------

Ben benieuwd of onze politici er ook wat mee doen :')

Allochteen | 29-10-07 | 11:05

Misschien kunnen we het aan Frankrijk kwijt als die weer eens een atoomproef willen doen of hebben ze nu ook dat moratorium ondertekend. Ach wat, we verklaren ze gewoon zelfstandig vanaf 01-01-2008 en dan zoeken ze het zelf maar uit. Stelletje uitvreters.

WillTRiker | 29-10-07 | 11:04

Niet alleen kamerleden ergeren zich....

de voorzitter | 29-10-07 | 11:04

Zonder mee te gaan, wist Geert Wilders de oplossing al, MARKTPLAATS, desnoods Chavez. Geert had het niet nodig om op kosten van de belastingbetaler daar herfstvakantie te gaan houden. Geert heeft visie !

AbuTelfan | 29-10-07 | 11:04

Ruilen met Chavez voor goedkope olie!

Vogelbeest | 29-10-07 | 11:03

Kunnen we niet vragen of die president (hoe heet hij ook al weer, hij was in Amerika toen en zei dat Bush de duivel is) gewoon de boel binnenvalt?

Baksteenschoen | 29-10-07 | 11:02

Ik zou d'r niet te hard an tillen...

driekeernee | 29-10-07 | 11:02

Wie had er ook alweer geld nodig???

Oerhollander | 29-10-07 | 11:01

Waar is die Chavez nou?
Woord houden, apie

Captain Pervert | 29-10-07 | 11:01

Ze kunnen wél goed portret-tekenen.

uninvited guest | 29-10-07 | 11:00

lekker rappen weetje...
want als je werkt dan zweetje

geenstijlsteengeil | 29-10-07 | 10:59

verloten, waarschijnlijk zijn ze onverkoopbaar...

van dal | 29-10-07 | 10:59

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com