Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ed van Thijn eindelijk gestorven

edvanthijnklein.jpg Ed "Wat praat die vent raar" van Thijn is met pensioen. De joods/linkse PvdA mastodont kan de versnippering in de politieke arena niet meer aan zien en houdt het voor gezien. Veertig jaar geleden zag Ed de opkomst van Wilders en Verdonk al aankomen, en nu is het dan zo ver. De man van de Olympische Spelen in 1992 in Amsterdam. De man die de grote schrijver W.F. Hermans toegang tot de hoofdstad verbood. De vleesgeworden policor, de personificatie van regentesk 020 en zelfbenoemde feldwebel van de gedachtepolitie. Het is mooi geweest. Ed zwaait het domme stemvee stijlvol uit. Zoals het hoort, met een godwin: "Er zijn historische voorbeelden te noemen van democratieën die zichzelf opblazen, zoals de Duitse Weimar-republiek. Daar stemden de kiezers op vleugelpartijen waardoor er geen coalities meer te vormen waren. Daar was ik al die tijd bang voor en het is zuur dat het nu werkelijkheid dreigt te worden. Tegelijkertijd ben ik ontzettend blij dat ik het veertig jaar lang mis heb gehad. Helaas krijg ik nu gelijk".

Reaguursels

Inloggen

@dawg 29-10-07 @ 18:22:
Sociaal democratie is een wolf in schaapskleren. Het bestaan van de PvdA en voorloper SDAP gedurende 100 jaar tonen dat feilloos aan. Gelijkschakeling, nivellering als lange-termijnvisie en evolutionair principe is even abject als datzelfde "ideaal" revolutionair implementeren.

koerbagh ® | 30-10-07 | 10:50

Ik bedenk me dat de eerste mensen die mij rond 1990 gewezen hebben op het gevaar van de multikul, rechtse joden waren, die het gevaarlijke spel van links door hadden. Dit waren zeer aardige, intelligente en arbeidzame lieden.

Ik stuitte net nog op openlijke holocausthaat in dit artikel www.brusselsjournal.com/node/2592:

He told me I would have to suffer for what my ancestors had done to his ancestors. “One cannot respect the Europeans,” he said. “America should have nuked Europe during WWII instead of Japan. If ever things turn nasty in Europe I will make sure that neither you nor any white European will be allowed to seek shelter in the US. I would rather invite the Muslims in than you and your lot, because one can respect Muslims but not Europeans.” Since my host was Jewish and had lost his family in the war I could understand his anger, but not his short-sightedness.

Mark d'Aviano | 29-10-07 | 23:51

En ik had nog wel zoveel R.E.S.P.E.C.T voor de Jeauden.<br>
*snif*

Amsterdance | 29-10-07 | 23:28

@Bigi Bana Boy 29-10-07 @ 10:31
Excuus voor mijn late antwoord. kersenflap 29-10-07 @ 10:57 heeft een deel van mijn mening al prima beschreven.

Ik spreek mezelf niet tegen met mijn ontzag voor joden in het algemeen, tegenover mijn hekel aan linkse joden. Dat komt omdat mijn hekel tegen links nog wat groter is dan mijn algemene ontzag voor joden.

Wat betreft de joodse wereldheerschappij complot theorieën: lees eens de link daarover bij Mark d'Aviano 29-10-07 @ 01:11. Ik heb dat niet voor niets geplaatst.

Je schrijft: "Ik hou niet zo van veralgemeniseringen zoals jij die hier laat zien. Het enige wat ik zou kunnen voorstellen is dat joden bij uitstek weten wat het betekent om vervolgd te worden en daarom naar politieke stromingen trekken waarvan zij menen dat die daarbij een preventieve rol kunnen spelen. Dat is de enige verklaring die ik acceptable vind."
Op zich is het niet zo heel belangrijk wat jij acceptabel vindt (Gallilei's ideeën waren ook niet zo acceptabel bevonden), maar het gaat erom te vinden wat waar is. Alleen met de waarheid schieten we iets op. En dan lijkt me jouw (ook veralgemeniserende) verklaring wel vriendelijk, maar evengoed onzinnig, en zelfs gevaarlijk. Een kind kan zien dat de politiek van de linkse joden op de middellange termijn leidt tot vervolging en verdrijving van de joden uit Nederland, door de nieuwe import. Als je ook maar iets geeft om de joden in Nederland, probeer dan te doorgronden wat hen en de hele maatschappij bedreigt.

Voor een sterk staaltje links-joodse maatschappijvernietigingsdrang, google naar mijn HVV stukje met de kamikaze-jodin.

Ik heb een wat minder mooi mensbeeld dan jij, maar dat betekent niet dat ik fascist ben, of ongelijk moet hebben. Met mijn kennis en abject ogende mening heb ik eind 2003 wel de grote dreiging voor Theo van Gogh vastgesteld. Ik heb dat toen uitgebreid meegedeeld aan de Nederlandse regering. Maar die had een veel liever mensbeeld, hetgeen Theo fataal werd.

Misschien kan je in het vervolg je onthouden van verdachtmakingen van fascisme?

Mark d'Aviano | 29-10-07 | 21:48

Lees ik het heugelijk nieuws dat Ed 'gestorven is', blijkt het een hoax. Slechts met pensioen... Jammer

sr69 | 29-10-07 | 21:47

Ik word er een beetje moe van dat Ed van Thijn over de lijken van zijn volksgenoten zijn politieke stokpaardjes zit te bereiden. Walgelijk, net als D66 Boris Dietrich (Anne Frank) gaat deze jood gewoon over lijken. Weg met die vent en als je wil kijken naar het resultaat van 40 jaar "antinazistische actie" (lol, want de PvdA heeft zelf echt scheit aan de rechten van individuen) dan moet je eens een kijke nemen in Slotervaart.

Bedankt Edje. Ook de gelukwensen van de hofstadgroep voor al het voorbereidend werk.

Strontland | 29-10-07 | 21:32

koerbagh ® 29-10-07 @ 17:42

Je heb het nu wel alleen over socialistische eenheidsstaten. Er is ook nog zoiets als sociaal democratie.

dawg | 29-10-07 | 18:22

@dawg 29-10-07 @ 17:31:
Het nationaal-socialisme belichaamde evenzeer een ideaal. Niet jouw ideaal misschien, maar evengoed een ideaal. Het socialisme dat geen raad weet met mensen die zich niet willen laten gelijkschakelen omdat zij daarmee hun vruchten van arbeid moeten inleveren, niet meer kritiek kunnen leveren en dan maar vermoord worden in gulags en killing fields is minstens zo misdadig en crimineel. Daarbij vergeleken is het onderscheid maken naar afkomst en huidskleur misschien wel stompzinniger, maar niet meer moreel verwerpelijk en misdadiger.
Als ideologie is het socialisme net zo crimineel. Het steunt alleen op een andere waan.

koerbagh ® | 29-10-07 | 17:42

koerbagh ® 29-10-07 @ 02:15

Ik voel me niet geroepen om apologeet van gangsters als Stalin, Mao, of Pol Pot te zijn. Wat ik zeg, of althans, bedoel is dat is dat socialisme een ideaal belichaamt. Misschien niet meer dan een utopie, maar in ieder geval geen op rassenwaan steunende criminele ideologie als het nationaal-socialisme. Om die redenen maak ik er bezwaar tegen dat socialisme en nationaal-socialisme
op een hoop worden geveegd.

dawg | 29-10-07 | 17:31

@cloggie42 29-10-07 @ 11:57
Hoezo Joden uitgesloten van politieke functies? waar heb je het over?
En die taak waar je het over hebt zou ik als ik Jood was ook niet zomaar onderschrijven...

Onderbuik | 29-10-07 | 13:01

Het is de taak van Joden om te leren (daardoor als vanzelf ook excelleren, bij gebrek aan competitie :-) ) en goed te doen voor anderen, Joden en niet-Joden. Dienstverlenende beroepen als ook 'public service' sinds Joden niet meer worden uitgesloten van politieke functies. Want zo was het tot voor kort!
Dat je daardoor al snel boven het maaiveld uitkomt is duidelijk. Hoe daar soms op gereageerd wordt door anderen (ook Nederlanders) is ook duidelijk. Joden zijn geen evangelisten, de opdracht vanuit de Joodse levensopvatting is aan jezelf gericht.

cloggie42 | 29-10-07 | 11:57

Leuk dat hij even uithaalt naar vleugelpartijen. Ik hoop dat hij beseft dat hij met zijn eigen politiek dwalingen bij heeft gedragen aan het klimaat waarin deze vleugelbewegingen zijn ontstaan. Dag Ed. Bedankt Ed. Ben nu maar stil Ed.

Mr. Krinkle | 29-10-07 | 11:49

Heb ooit per ongeluk vier gangen naast deze man gezeten. Ik heb alleen medeklinkers gehoord, en vooral de lettercombinatie SCH kwam er bijzonder traag en geperst uit. Oja, en hij had het heel, heel goed getroffen met zichzelf. Nooit eerder kwam de ober met "u nog een kopje koffie na, meneer?" als zo'n bevrijdende tekst. Wat mij betreft wordt DAT de preambule bij onze grondwet.

Babeuf | 29-10-07 | 11:06

Hoe kun je afscheid nemen van iets waar je geen deel meer vanuit maakt?

Babeuf | 29-10-07 | 11:03

@ Big Ban Boy,
Ik heb ook helemaal niks met anti-semitisme, ben zelfs pro-israel.
Mark d'Aviano trekt een aantal conclusies op basis van de recente joodse geschiedenis en hij dicht sommige joden eigenschappen toe die het gevolg zijn van deze geschiedenis. Dat vind ik verre van aniti-semititisch. Eerder een logische oorzaak/gevolg-relatie.

Ik denk eveneens dat veel joden nog steeds getraumatiseerd zijn door de gebeurtenissen in wo2. As je de literatuur mag geloven werken die trauma's tot op de dag van vandaag door en overbruggen deze complete generaties.
Ik denk ook dat sommige joodse mensen in bestuurlijke functies sterk gedreven worden door wat hen familie is aangedaan. Kijk maar eens naar Ed van Thijn en Job Cohen: beiden vertonen sterke trekjes van het stockholm-syndroom. Wederom oorzaak/gevolg: ik kan me voorstellen dat sommige van deze mensen heel erg narcistisch en wraaklustig in het leven staan na hetgeen hun familie is aangedaan maar dat maakt deze mensen niet minder verantwoordelijk voor hun daden

kersenflap | 29-10-07 | 10:57

"Daar waar gewoon links de verelendung wil uit afgunst tegen gelukkige rechtse mensen, wil joods links de verelendung uit wraak voor de holocaust." Kun je daar iets meer over zeggen, Mark d'?

doedeljantje | 29-10-07 | 10:44

-weggejorist-

gnomidion | 29-10-07 | 10:33

Mark d'Aviano 29-10-07 @ 01:11
Je spreekt jezelf ontzettend tegen met "Joden heb ik in het algemeen juist heel hoog zitten" en "Deze zijn intelligent genoeg om te weten dat de multicul verdeel en vernietig politiek is, en leidt tot desintegratie van de maatschappij, zoals beschreven door Lee Harris. Daar waar gewoon links de verelendung wil uit afgunst tegen gelukkige rechtse mensen, wil joods links de verelendung uit wraak voor de holocaust."

Hoe je dat aan elkaar rijmt is mij een raadsel. Ik vind wat je beweerd ten eerste belachelijk en ten tweede erg lijken op al die joodse wereldheerschappij complot theorieën die erg populiar zijn bij kaalkopjes en moslim fanatici. Fijn gezelschap zoek je uit. Ik hou niet zo van veralgemeniseringen zoals jij die hier laat zien. Het enige wat ik zou kunnen voorstellen is dat joden bij uitstek weten wat het betekent om vervolgd te worden en daarom naar politieke stromingen trekken waarvan zij menen dat die daarbij een preventieve rol kunnen spelen. Dat is de enige verklaring die ik acceptable vind. Opmerkingen als "wraak voor de holocaust" of suggesties alosf de joden uit zijn op de ondergang van de Westerse maatschappij horen in het rijk van de bruinhemden logica thuis. Ik zou er nog maar eens over nadenken wat je zegt.

Bigi Bana Boy | 29-10-07 | 10:31

@kersenflap 29-10-07 @ 09:28
Leon de Winter is een apart geval
www.meervrijheid.nl/?pagina=159

@cloggie42 29-10-07 @ 09:57
Ik denk dat dat joodse hier zeker een rol speelt; en het is belangrijk om dat te begrijpen. Ik ken rechtse joden die misschien nog erger dan ik walgen van de Wallages. Ik heb niet alleen een hekel aan linkse joden, maar ook aan linkse niet-joden. Aan linksen dus. Joden heb ik in het algemeen juist heel hoog zitten.

Mark d'Aviano | 29-10-07 | 10:10

Heb ik iets gemist? Wat heeft dat 'joods' er mee te maken ????????????? Sinds wanneer mag je hier antisemitische (of andere puur illegale) uitlatingen achterlaten? Ik wens - naar Joodse traditie - iedere reaguurder hetzelfde wat ze mij toewensen.

cloggie42 | 29-10-07 | 09:57

@ Mark d'Aviano 29-10-07 @ 01:11

"Multiculturalisten als Leon Dewinter".
Het kan aan mij liggen, maar Leon Dewinter is niet bepaald een multiculturalist.

Verder een interessant stuk waar zeker een kern van waarheid in zit.

kersenflap | 29-10-07 | 09:28

@ Multikuli 29-10-07 @ 08:50
Adolf Hitler zou zooo trots op hem geweest zijn
Weet je wel zeker dat van Thijn zelf geen Neonazi is eigenlijk, gewoon stiekum onder het tafelkleed zeg maar?

ZSU-23-4 | 29-10-07 | 09:01

De comments lezende zou je bijna denken dat "de" Joden Amsterdam verkocht hebben aan "de" moslims.
Het is alleen wel via een vreemde comstructie gebeurd, waar de oorspronkelijke eigenaars/bewoners er niets voor teruggekregen hebben, behalve de rekening en onze Joodse burgervaders dikke winst gemaakt hebben. Verdient toch wel zo'n lintjesknipfunctie?
Natuurlijk is het geen "Jodenkwestie", maar een ideologische kwestie. De hele Jodenvervolging kwam de PvdA echter wel verdomd goed uit om de multicul er met grof geweld door te drukken, dat dan weer wel.

ZSU-23-4 | 29-10-07 | 08:58

DE opperregen. Zo radicaal links dat hij nog heeft overwpgen de boeken van Hermans uit de bieb te weren.

Multikuli | 29-10-07 | 08:50

Is Femke Halsema haar biologische vader kwijt.
Gecondoledingesd.

wachtmeester de bruy | 29-10-07 | 07:50

@bakoenin:
Ik zei'; "Er is niet 1 succesvol socialistisch of communistisch land te noemen vóór de tijd dat ze het kapitalisme hebben omarmd."
-

Rest In Privacy | 29-10-07 | 07:16

@dawg 29-10-07 @ 01:11:
Eh, de rassenleer van de nazi's tegenover de economische politiek van de socialisten? Da's een mooi staaltje drogrederen door twee dingen naast elkaar te zetten die niks met elkaar te maken hebben. Wil je het een beetje zuiver doen zet dan ook de economische politiek van beide systemen naast elkaar. En als je het over de rassenleer van de nazi's hebt zet daar dan de ondernemers bij Lenin/Stalin en de intellectuelen bij Pol Pot tegenover als je het over vijanden van het systeem hebt. (Overigens waren ondernemers en intellectuelen ook vijanden van de nazi's maar bleken ze politiek wel nuttig te zijn.)

Maar de armoedeval van het socialisme beschrijf je wel heel mooi.
"Socialisten zien een samenleving waarin iedereen bijdraagt naar vermogen"
Dat vermogen is dan bij 0. Waarom zou je je best doen voor ander?
"en ontvangt naar behoefte als ideaal"
De behoefte is maximaal. Als het dan toch gratis is: kom maar op. Uiteindelijk doet niemand ene flikker omdat je de vruchten van arbeid niet mag houden maar moet afstaan aan het collectief.
Het socialisme houdt geen rekening met de fndamentele calculerende burger die het maximale rendament uit de minst mogelijke moeite wil halen. Daar gaat het dus al de fout in.

koerbagh ® | 29-10-07 | 02:15

koerbagh ® 28-10-07 @ 23:39

Maak je geen illusies. In iedere samenleving wordt het belang van het individu uiteindelijk ondergeschikt gemaakt aan het belang van het collectief. De vraag is hoeveel autonomie je binnen dat gegeven uiteindelijk overhoud en hoeveel individuele vrijheid je moet opgeven.

De nazi's verdeelden de mensheid op voorhand op grond van raskenmerken in de types geschikt en ongeschikt. Socialisten zien een samenleving waarin iedereen bijdraagt naar vermogen en ontvangt naar behoefte als ideaal. De uitgangspunten van socialisten en nationaal-socialisten verschillen dus nogal.
Wel opvallend dat zowel goede als slechte bedoelingen even gemakkelijk tot totalitaire systemen kunnen leiden. dat dan weer wel.
totalitaire

dawg | 29-10-07 | 01:11

sijtje boes 28-10-07 @ 17:36
"Als we Ed van iets kunnen beschuldigen dan is het eerder van goedgelovigheid en naiviteit"

Lijkt me niet. Beter lijkt me wat Vigil 28-10-07 @ 16:40 schreef:
"Van Thijn is m.i. altijd uitgeweest op een verdeel- en heerspolitiek en ik denk, dat de doelbewuste multicul, c.q. islamisering een onderdeel van dat beleid is."

Dit komt overeen met Marcel Roele - De Mythe van de Joodse Samenzwering www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1...
"Volgens de Amerikaanse psycholoog Kevin MacDonald (hoogleraar aan de universiteit van Californië) treft men weliswaar in elke politieke stroming joden aan, maar hebben ideologieën die bepaalde gemeenschappelijke belangen van joden lijken te bevorderen, een bijzondere aantrekkingskracht. MacDonald denkt daarbij aan het socialisme en het multiculturalisme. Die twee stromingen hebben met elkaar gemeen dat ze de dominantie van de christelijke cultuur (waarmee joden slechte ervaringen hebben) willen doorbreken en discriminatie (dus ook antisemitisme) willen beëindigen. Een multiculturele samenleving heeft bovendien als voordeel dat er een veelheid aan minderheden is, zodat joden niet zo snel de zondebok worden. Vroeger waren veel prominente joden socialist; tegenwoordig zijn ze vaak pleitbezorger van de multiculturele samenleving (in Nederland Job Cohen, Rob Oudkerk, Ed van Thijn, Jacques Wallage, Hedy d'Ancona, Judith Belinfante, Awraham Soetendorp, Anet Bleich, Frits Spits, Frits en Sonja Barend, Leon en Harry de Winter, Clairy Polak enzovoort)."

Volgens mij is dit nog te positief over linkse mulitcultifiele joden. Deze zijn intelligent genoeg om te weten dat de multicul verdeel en vernietig politiek is, en leidt tot desintegratie van de maatschappij, zoals beschreven door Lee Harris. Daar waar gewoon links de verelendung wil uit afgunst tegen gelukkige rechtse mensen, wil joods links de verelendung uit wraak voor de holocaust. Althans zo begrijp ik het. Het lijkt me erg belangrijk dat dit trauma stopt met dooretteren. Rechtse joden moeten ook niets hebben van de multicultifielie van hun, vaak ongelovige, linkse volksgenoten. De rechtsen begrijpen dat zij ook meegesleurd zullen worden in de ondergang. Marcel Roele: "het enthousiasme voor socialisme en multiculturalisme onder joden lijkt een typisch geval van joodse zelfhaat.". Ik noem het een geval van kamikazejoden.

Mark d'Aviano | 29-10-07 | 01:11

Heer van Thijn is dus alleen voorstander van een democratie waar iedereen stemt wat hij velig acht.

bakoenin | 29-10-07 | 00:43

DT71 28-10-07 @ 23:35
EHHH China ??
Volgens mij gaan we falliet aan die kut kapicommies

bakoenin | 29-10-07 | 00:42

Ieder PvdA regent heeft altijd het recht om een sneer te geven naar het gepeupel die de kosten van de socialistische heilstaat met hard werken moeten dragen.
.

Ervarings_deskundige | 29-10-07 | 00:10

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-10-07 | 23:49

Avant 28-10-07 @ 23:31
Bijna goed maar de complete stelling is dat de massa moet doen wat ik wil want ik ben democratisch en daarom is dat dus democratisch.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 23:48

@dawg 28-10-07 @ 23:24:
Het socialisme IS een collectivistische totalitaire gekte. En ja, het nationaal-socialisme ook. Dat is niet zo gek, want beiden gaan van hetzelfde principe uit: het belang van het individu is onderschikt aan het belang van het collectief, waar dat collectief dan ook uit bestaat. Bij de socialisten de arbeidersklasse/proletariaat bij de nationaal-socialisten het volk die een natie vormt. Maar daarmee houden de grootste verschillen wel op.

koerbagh ® | 28-10-07 | 23:39

Er is niet 1 succesvol socialistisch of communistisch land te noemen voor de tijd dat ze het kapitalisme hebben omarmd. Niet 1. Allemaal wrede dictaturen gebleken met sterke collectivistische dwang, hoge belastingen, geweld, onderdrukking, ernstige vrijheidsbeperking en FAILLIET. Allemaal....

Rest In Privacy | 28-10-07 | 23:35

Als ik moet kiezen tussen zogenaamde democratie met policor apparatsjiks zoals Van Thijn of de totale anarchistische chaos, geef mij dan het laatste maar. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent!

Brouhaha | 28-10-07 | 23:33

Van Thijn's definitie van democratie: "Het gepeupel moet wel doen wat de Linkse Kerk zegt, anders deugen ze niet".

Avant | 28-10-07 | 23:31

koerbagh ® 28-10-07 @ 20:51
Goede analyse van het facisme. Het is dat er in Hitler Duitsland zo´n gruwelijk misdadige invulling aan is gegeven dat die stroming voor altijd en eeuwig besmet zal blijven, want anders was het droog naar de pure theorie en uitgangspunten bekeken helemaal zo´n slecht idee nog niet. Maar zoals gezegd is dat begrijpelijkerwijs bijna onmogelijk te bespreken.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 23:30

Typische arrogante elitaire PvdA regent.
Kan nu eindelijk die Eerste Kamer eens worden opgeheven? Het is toch maar een verzamelplaats van mensen die via een partij-politieke benoeming zitten te wachten op hun pensioen.
(Althans, de lieden waar geen burgemeesters of commissaris vd Koningin baantje voor te vinden was).

Wat zal ik blij zijn wanneer die corrupte jaren '60 generatie volledig weg is.

Avant | 28-10-07 | 23:26

Toch is het de emancipatie van de werkende mensch waar het in het socialisme om gaat, ook al is dat ideaal steeds weer gecorrumpeerd door een partijelite voor wie macht een doel op zichzelf werd. De PvdA bevindt zich wat dat betreft in goed gezelschap. Het gaat mij wel te ver dat onnozele types als "vrijheid-van-spreken" socialisme via de associatie nationaal-socialisme in het kamp van totalitaire gekken plaatsen. Is me net even te gemakzuchtig ook.

dawg | 28-10-07 | 23:24

Hannalore 28-10-07 @ 20:34
Beetje late reaktie van mijn kant, maar je helemaal gelijk met beide stellingen. Precies die gedachte heeft later in de DDR geleid tot de , weliswaar afgedwongen, fusie van sociaal democraten enezijds en communisten anderszijds tot de SED.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 23:23

De man heeft spikkeltjes in z'n gat van het zitten op pluche en geen idee wat er speelt in de maatschappij. Gelukkig weerhoudt dit hem niet van het hebben van een (typisch haagse regenten) mening. Het is maar goed dat die rechtse boefjes niet naar het ultieme middel (he Volkert?) grijpen om hun zin door te drijven. Kan iemand deze man doorspoelen, ik word er zo moe van...

Homer J. Simpson | 28-10-07 | 23:21

Ed heeft in iedergeval samen met vele andere PvdA opportunitsten er heerlijk van kunnen eten.

Geen cent salaris is er ooit verdient met iets wat niet uit de schatkist kwam!!

Proost ...... en veel plezier met je riante staats-pensioen.
.

Ervarings_deskundige | 28-10-07 | 23:20

@dawg 28-10-07 @ 22:06:
Semantische trucjes kunnen het wezenlijke punt van het socialisme niet verbloemen: de ondergeschiktheid van de individuele vrijheid aan de dwang van het collectief. En met 'emancipatie' heeft het al helemaal niks te maken. Het is eerder het tegengestelde.
*all animals are equal...*

koerbagh ® | 28-10-07 | 22:19

OT
Geert Wilders zet Australië ook al op 'n kop met z'n radicaliserende praatjes,
www.theaustralian.news.com.au/story/0,...

gelukkig is de oplossing al daar:
"He says non-Muslim Australians should approach their local sheiks if there was anything they did not understand or like about their local Muslim communities. "Come and speak to us," he said.

Gewoon met de Imam op stap

Rings a bell, anyone?
/OT

vander F | 28-10-07 | 22:15

@dawg
Waaro zou je het individu willen emanciperen als het zich daarna ondergeschikt moet maken aan het collectief? Doesn't add up, tenzij je onder emancipatie het afnemen van het zelfstandig denkvermogen rekent.
Nee, ik denk dat koerbagh het exact verwoord heeft zolas het is.

CoJoNes | 28-10-07 | 22:12

koerbagh ® 28-10-07 @ 21:40

Als je het woord "gelijkschakeling" nu eens vervangt door "emancipatie". Ontstaat meteen een veel zonniger perspectief.

dawg | 28-10-07 | 22:06

mister Ed,het sprekende paard,kan je toch niets zinnig van verwachten,hij deed het wel goed als organisator van het concours hipique,en wordt het niet tijd voor een niet joodse/pvda burgermeester,er leeft nog maar 40%echte amsterdammers in de stad,de rest is gevlucht voor het sociaal-democratisch wanbeleid van de afgelopen 60jaar,de gekozen burgermeester zal nog wel even worden tegen gehouden,tot er een moslim burgermeester kan worden gekozen,maar je kan dan wel kiezen,tussen achmed of rachid,

sjonnie jordaan | 28-10-07 | 22:05

@DT71 28-10-07 @ 21:41 & 21:42:
Klopt, religies (en met name de islam) zijn ook intrinsiek collectivistische ideologieën. Of liever gezegd: het socialisme is een religie zonder metafysisch opperwezen.

koerbagh ® | 28-10-07 | 22:03

kwoot was van koerbagh ® 28-10-07 @ 20:51

Rest In Privacy | 28-10-07 | 21:42

... de rest viel eraf

"Mijn punt; OEPS! Het is net de islam!"

Rest In Privacy | 28-10-07 | 21:41

[kwoot]Het zijn beiden anti-kapitalistische collectivistische ideologieën waarbij het individu ondergeschikt is aan het collectief. Daar gaat het om, dat is het fundamentele punt.

........8<........8<.......

koerbagh ® 28-10-07 @ 20:51[/kwoot]

Het is net de islam. OEPS!

Rest In Privacy | 28-10-07 | 21:40

@dawg 28-10-07 @ 21:04:
Nee, dan vliegt het niet uit de bocht, dan vervult het zijn ultieme principe. Het socialisme is gelijkschakeling van het individu en het individu ondergeschikt maken aan het collectief. Dat is nu juist de basisgedachte van het socialisme.

@Gotthard 28-10-07 @ 21:18:
www.libertarian.nl/NL/archives/000610....
En nou niet met prietpraat, drogredenen en domme vergelijkingen komen, ga dit stukje even lezen en punt voor punt inhoudelijk weerleggen als je kunt.

koerbagh ® | 28-10-07 | 21:40

Krijgt hij eindelijk wat meer tijd voor zijn buitenechtelijke dochter Femke Halsema, echt waar, wist jij dat niet?

Ube Paalt | 28-10-07 | 21:39

@ wilmeister 28-10-07 @ 21:30
Haffner? Ach, die verbleekt bij het genie van John J. Ray.

Gotthard | 28-10-07 | 21:36

@Gotthard 28-10-07 @ 21:18
Sorry dat ik me ermee bemoei :), maar als het nu over boeken gaat, kan ik je (en iedereen) Sebastian Haffners "Kanttekeningen bij Hitler"aanraden. Hierin wordt op vlotte wijze oa beschreven welke overeenkomsten er zijn tussen de diverse soorten Socialisme.

wilmeister | 28-10-07 | 21:30

Over doden niks dan goeds, maar tis wel een opluchting.

Peter Rottevanger | 28-10-07 | 21:29

Singapore en China zijn nou niet echt democratisch te noemen, wie het "paradijs van het individualisme" zoekt, hoeft niet aan Zuid-Oost Aziatische deuren te kloppen. Maar dat neemt allemaal niet weg dat Singapore en China als kapitalistisch te boek staan. Op politiek niveau kan een land als collectief opereren, en de leden van de maatschappij als consument individuele vrijheid bieden. De gedachte dat kapitalisme vrijheid betekent lijkt mij enigzins achterhaald, het probleem is dat onze blik nu eenmaal niet op het oosten is gericht.

Hannalore | 28-10-07 | 21:29

@ vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 20:54

Mijn God, jongen. Mijn excuses. ik wist niet dat jouw bron het alom geprezen werk van John J. Ray was. Ja, dan hebben we toch echt over iemand die in een adem wordt genoemd met grote Hitler-kenners als Bullock, Kershaw en Payne. Overigens, als je geinteresserd bent in de schrijfsels van John J. Ray dan kan ik ook van harte de boeken van Erich von Daniken aanraden.

Gotthard | 28-10-07 | 21:18

Go Verdonk!

Iefje | 28-10-07 | 21:07

koerbagh ® 28-10-07 @ 20:51

Socialisme vliegt uit de bocht op het moment dat het individu ondergeschikt wordt gemaakt aan het collectief. Maar een, in economisch opzicht, extreem liberale samenleving kan net zo goed een samenleving worden waar alleen het recht van de sterkste geldt.

dawg | 28-10-07 | 21:04

Hoeveel partij idioten hij aan een baantje heeft geholpen?

Die man hangt van vriendjes politiek aan elkaar. Je kunt alles beter omdraaien.
De pappen en nathouden politiek waar hij voor stond is de reden dat Trots op NL en de PVV op zoveel virtuele stemmen staan.
Fossiel. Ter plekke wegteren!

Gradus Grafhengst | 28-10-07 | 20:54

@dawg 28-10-07 @ 19:58:
Het zijn beiden anti-kapitalistische collectivistische ideologieën waarbij het individu ondergeschikt is aan het collectief. Daar gaat het om, dat is het fundamentele punt. Dat heeft ook verder niets met de geschiedenis te maken, je kunt de uitganspunten gewoon op hun levensbeschouwelijke en principiële basis beschouwen, vergelijken en concluderen dat ze meer overeenkomsten dan verschillen hebben. Dat is altijd een ontnuchterende ervaring voor de socialist die altijd heeft gedacht dat het fascisme zijn ideologische tegendeel is, maar zijn twee-eiïge tweelingbroertje blijkt te zijn.

koerbagh ® | 28-10-07 | 20:51

SDAP

*Sytze Vliegen verontschuldigt zich, mede namens zijn overgrootvader*

Eigenliijk was de SDAP een fascistoïde partij. De ergste van hen splitsten zich uiteindelijk CPN te worden. Dat zegt genoeg, me dunkt.

dr.spin007 | 28-10-07 | 20:49

oeps, zei ik NSDAP?

dr.spin007 | 28-10-07 | 20:45

PvdA was niet zozeer de NSB als wel de NSDAP Hanalore. Van die collectivisten weetjewel ;-) Met vlaggen en symbolen (vuisten e.d.)

dr.spin007 | 28-10-07 | 20:42

*Gaat verder met studeren.*
Genoeg S.O.G voor vandaag.....

kersenflap | 28-10-07 | 20:41

@ vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 20:28
Vertel, vertel... Werden de kapitalisten van hun fabrieken ontdaan? Kregen de arbeiders eindelijk eerlijke lonen, Kregen vrouwen gelijke rechten? Vertel, vertel...

Gotthard | 28-10-07 | 20:36

@dawg: Waarom, iets als onze rechtstaat is niet mogelijk zonder politiek. Het is de vraag hoe de overheid zichzelf ziet. Ziet ze zichzelf als de spil in het leven van de burger, omdat de burger reddeloos is zonder haar? Of ziet ze zichzelf als een sturende, corrigerende macht? Dat is echt een wezelijk verschil omdat het de eerste overheid een volk zal negeren indien dat een mening is toegedaan die de partij-ideologie onwelgevallig is. De tweede zal slechts de wetgeving aanpassen naar de wens van de meerderheid. Beide hebben een voordeel en een houdbaarheidsdatum. En meneer van thijn en u zullen moeten leren accepteren dat de linkse tijd haar einddatum zo onderhand wel ziet naderen.

Fleauxe | 28-10-07 | 20:36

Bigi Bana Boy 19:01

Wat mij als vanzelf te binnen schoot, toen ik jouw schrijven las, was de conclusie dat rechtse politiek onuitvoerbaar is. We zagen dat al eerder bij de L.P.F, de ene egomaan slaat de andere verbaal de hersens in. Dat leidt als vanzelf tot de vraag of een individualisme van doorgeschoten aard, ik noem het maar narcisme, bruikbaar is in de politiek.
Wat het gebrek aan oppositie tegen het nationaal-socialisme betreft, volgens Trotski had Adolf Hitler weinig te vrezen van politieke tegenstand omdat een samenwerking tussen de Duitse communisten en sociaal-democraten onmogelijk was gemaakt door de komintern. De laatst genoemde bestempelde de sociaal-democraten tot "sociaal-fascisten", waardoor de linksen elkaar gingen bestrijden en daarmee Hitler vrij spel gaf. Overgens is het bijzonder komisch dat er een hoop reaguurders zijn die in navolging van de komintern de P.V.D.A. vergelijken met de N.S.B. De geschiedenis zit vol met schitterende toevallen.

Hannalore | 28-10-07 | 20:34

dawg 28-10-07 @ 20:25 Vertel eens welk moois heeft de maakbare samenleving ons gebracht? Volgens mij heeft het alleen maar geld kost en ellende gebracht?

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 20:32

@ vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 20:23

Je wordt lachwekkend. Je noemt allerlei zaken waar jij het klaarblijkelijk niet mee eens ben (wellicht ik ook niet), maar die op geen enkele manier in strijd zijn met in een democratie toegestane opvattingen, laat staan met nazisme.
Ik zou bijna gaan zeggen: ik heb niets tegen de vrijheid van spreken, maar wel tegen de uitwassen ervan.

dawg | 28-10-07 | 20:32

Gotthard 28-10-07 @ 20:24 Het ging wel iets verder dan partijpunten het kwam ook ruim tot uitvoer.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 20:28

@ Vrjheid van spreken,
Again: wat voegen deze constateringen nou helemaal toe aan de discussie?
Dit werd in de jaren 80 al door Elsevier omschreven en benoemd in een dik, vet themanummer. Blijf alsjeblieft even bij het heden zodat we naar oplossingen voor de problemen van deze tijd kunnen zoeken.

kersenflap | 28-10-07 | 20:27

dawg 28-10-07 @ 20:20 Daar gaat het hier toch niet om? Het ging om overeenkomsten en 90% is overeenkomst, voor mij meer dan genoeg om tot een oordeel te komen.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 20:27

als je alleen al zijn boeken leest krijg je kromme tenen van die lafaard. zijn eigen vader en moeder afvallen - en dan die scene in parijs als er een film wordt opgenomen met acteurs die duitsers spelen. dan wordt mijnheer heldhaftig en denkt in te grijpen maar als altyd scheit hij in zijn broek en doet niets. lafaards altyd achteraf mensen de schuld geven en zelfs niet durven. story of their lives.wanneer worden het nu eens mensen met karakter?

frenchy | 28-10-07 | 20:27

Fleauxe 28-10-07 @ 20:20

Als je niet in een maakbare samenleving gelooft kan je de politiek net zo goed afschaffen.

dawg | 28-10-07 | 20:25

@ CoJoNes 28-10-07 @ 20:14
Kijk nou nog eens even naar wat Bigi Bana boy hier over zei (28-10-07 @ 19:54) Indien er al een serieuze socialistische richting binnen de NSDAP te bespeuren viel is die in de nacht vande lange messen de nek omgedraaid.
Ga gerust door met het quoten uit het partijprogramma van 1920; daar heeft Adolf al heel snel zijn kont aan afgeveegt. Van alles wat daar in staat en enigzin socialistisch lijkt zie je na 1933 geen ene flikker terugkomen.

Gotthard | 28-10-07 | 20:24

klauwkikker 28-10-07 @ 20:21 mee-eens het is dan ook een schot in open doel gek he hoe zou het toch komen??

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 20:24

Hier we doen er nog wat puntje bij die zo uit het Groenlinks partijprogramma zou kunnen komen...........

stopzetting van onnodige dierproeven
diervriendelijkere landbouw en veehouderij
stopzetting van pelsfokkerijen
sluiting kerncentrale Borssele, geen kernenergie opwekken of gebruiken maar nog intensiever gebruik maken van zon -wind -en waterenergie
landbouw, visserij en veehouderij zorgzaam moderniseren en waar op de eerste plaats staat zorg voor het dier en het milieu en op de tweede plaats voor het behouden van deze uiterst belangrijke bedrijven in Nederland, zodat wij niet afhankelijk zijn van import

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 20:23

@ Klauwkikker,
Lekker genuanceerde reactie!

kersenflap | 28-10-07 | 20:22

Leuk hè, dat links bashen en zo lekker makkelijk... Wel ziek om iemand dood te verklaren..

klauwkikker | 28-10-07 | 20:21

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 20:11

Kom ik op de site van de NVU. Noem JIJ nu eens programmatische overeenkomsten tussen de SP en nationaal socialisten die niet passen in een democratie.

dawg | 28-10-07 | 20:20

@dawg: De socialisten geloven ook in een maakbare samenleving. Alle gedrag is te verklaren uit sociale omstandigheden en de staat is heer en meester. Het verschil, waar ik niemand over hoor helaas, zit hem in de eugenetica. Door de holocaust kon huidig links Hitler als 'rechts' wegzetten. Dus het verschil zit hem in de implementatie, niet de ideologie.
@vrijheid van spreken: Religie was toch opium voor het volk? Daar hoor ik de nieuwe generatie socialisten, grappig genoeg, nooit meer over.

Fleauxe | 28-10-07 | 20:20

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 20:11,
Ondanks dat je gelijk hebt als je stelt dat Hitler meer een socialist dan een rechts-georienteerd iemand was, vind ik het een betje een achterhaalde discussie.

Zoals Van Maerland ook al min of meer aangaf: we leven nu in het nu. Het constant aanhalen van Hitler en het derde rijk lijd af van de hedendaagse problematiek.

kersenflap | 28-10-07 | 20:19

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 20:04 Heb ik zojuist gedaan zie vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 20:15

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 20:18

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 20:04

Natuurlijk is het onzin wat ik beweerde over de CU, het is net zo'n grote onzin als wat jij over de SP uitkraamt. Maar goed, mocht je toch bij je standpunt blijven dan wil ik wel eens een goed onderbouwde reactie van jouw kant zien waarin je hard kan maken dat de SP-programma voor overgrotendeel bestaat uit programmapunten die je ook bij nationaal socialistische partijen tegenkomt.

Gotthard | 28-10-07 | 20:16

dawg 28-10-07 @ 20:10 deelname van de arbeiders in het ondernemingskapitaal (winstverdeling) d.m.v. fiscaal aantrekkelijk te maken bestraffen en onteigenen van uitbuitende en criminele bedrijven ondersteuning van kleine ondernemingen tegenover de multinationals wettelijke referenda tegen internationale bedrijfsovername, mensen hebben recht op duurzame arbeid en menswaardige arbeidscontracten, stop de sociale afbraak, door het liberale piraten kapitalisme, herstel van de sociale voorzieningen!, lastenverlaging voor de laagste inkomens. Moet ik doorgaan?

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 20:15

@Gotthard
- www.cascoscoleccion.com...

"We ask that the government undertake the obligation above all of providing citizens with adequate opportunity for employment and earning a living.
The activities of the individual must not be allowed to clash with the interests of the community, but must take place within its confines and be for the good of all. Therefore, we demand: an end to the power of the financial interests. We demand profit sharing in big business.

We demand a broad extension of care for the aged. We demand the greatest possible consideration of small business in the purchases of national, state, and municipal governments.
In order to make possible to every capable and industrious [citizen] the attainment of higher education and thus the achievement of a post of leadership, the government must provide an all-around enlargement of our entire system of public education

... We demand the education at government expense of gifted children of poor parents ... The government must undertake the improvement of public health" by protecting mother and child, by prohibiting child labor... by the greatest possible support for all clubs concerned with the physical education of youth.

We combat the... materialistic spirit within and without us, and are convinced that a permanent recovery of our people can only proceed from within on the foundation of the common good before the individual good."

* From the political program of the Nazi Party, adopted in Munich, February 24, 1920 *

CoJoNes | 28-10-07 | 20:14

-weggejorist-

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 20:11

Als we met z'n allen Hitler doodzwegen zou er veel meer bespreekbaar zijn.

v Maerlant | 28-10-07 | 20:10

@ vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 20:04

"De SP heeft het overgrotendeel programmapunten die je ook bij nationaal socialistische partijen tegenkomt. Het zijn niet voor niets fundamenteel socialistische partijen"

Noem eens wat van die overeenkomsten.

dawg | 28-10-07 | 20:10

Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 19:57 Okay sorry heb ik je verkeert begrepen!

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 20:06

Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 19:41

Ministers worden door 150 op persoonlijke titel gekozen volksvertegenwordigers uit partijloze sollicitanten, zou dat een oplossing zijn?

Prof. Dr. F.A. Hayek | 28-10-07 | 20:04

Gotthard 28-10-07 @ 19:55 Dat is dikke onzin Hitler stond mijlenver weg als het ging om de kerk en dat is toch wel het speerpunt van CU. De SP heeft het overgrotendeel programmapunten die je ook bij nationaal socialistische partijen tegenkomt. Het zijn niet voor niets fundamenteel socialistische partijen.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 20:04

Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 19:54
Ik had het niet beter kunen stellen. Ik hoop dat vrijheid-van-spreken hier ook even kennis van neemt.

Gotthard | 28-10-07 | 20:02

@kersenflep en @Bigi Bana Boy... Sjesusss jullie posten wel erg snel heren... ik lees me rot. Gekke is dat ik jullie beide wel snap en het ook wel met jullie beide eens ben in grote lijnen. Ik kan het alleen ff niet zo goed verwoorden als jullie doen.
Ehm ... blond dom vrouw of zo iets

sijtje boes | 28-10-07 | 19:58

koerbagh ® 28-10-07 @ 19:39

Het is altijd goed om na te denken en rekening te houden met de risico's van collectivistische ideoloie. Maar om op een a-historische manier socialisme en nationaal-socialisme op één hoop te gooien omdat ze allebei het woord "socialisme " bevatten is niet meer dan een afgesleten debating trucje.

dawg | 28-10-07 | 19:58

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 19:54
Doe es goed lezen, had ik het niet over `de door mij zeer gewaardeerde Pim´ ? Goede tekst, verkeerd publiek dus.
Verder heb ik net zo min vertrouwen in de gevestigde elite als jij maar nog minder in een onbestuurbare chaos. Kleine nuance verschil zou ik willen denken.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 19:57

Ik heb die Ed van Thijn nooit iets zinnigs horen zeggen. Toen Hermans de stad niet in mocht was ik niet geïnteresseerd in politiek. En daarna alleen maar in sex, veel sex, yummie! Ik ben nog steeds niet geinteresseerd in rooibospolitici. En nog steeds wel in sex.

Hammar | 28-10-07 | 19:56

@ mezelf:
Excuses voor het ontbreken van enkele letters her en der: toetsenbord van nieuwe laptop moet nog even "ingetypt" worden.

kersenflap | 28-10-07 | 19:55

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 18:28

"een paar moderne elementen wanneer je die even wegschuift kom je genoeg tegen waarom Hitler SP had gestemd"

O, maar heb je dan al eens goed gekeken naar het het programma van de Christen Unie. Da's pas schrikken man! Als je daar een paar moderne elementen even wegschuift kom je genoeg tegen waarom Hitler CU zou stemmen.

Gotthard | 28-10-07 | 19:55

Ehm..... ik weet het niet hoor maar ik zie hier opeens edje raketje verschijnen in enkele regauursels... was dat niet ed nijpels? Volgens mij hebben we het over Ed van Thijn...

sijtje boes | 28-10-07 | 19:55

@ Bigi Bana Boy,
Waar het in een notendop op neerkomt: links wordt weer links en rechts wordt weer rechts. De grote winnaar is de kiezer die eindelijk weer een duidelijke keuze kan maken, i.p.v toe moeten zien hoe (na de verplichte verkiezings-shows) alle voornemens en beloften weer ten prooi vallen aan dat walgelijke gepolder en die achterbakse consensus-politiek van de PvdA.

Samen met jou constateer ik ook dat rechts altijd problemen heet gehad met het sluiten van de rijen. Veel hangt er in dat opzicht dan ook af van de politici die met elkaar door een deur moeten. Wat Wilders en Verdonk betreft maak ik me daaroer weinig zorgen: beiden komen uit hetzelfde politieke nest en ik voorzie dan ook een goede samenwerking.

Wat de SP betreft: mijn club is het niet en zal het ok nooit worden. Waar ik echter veel waardering voor heb is dat de partij consequent is in haar handelen en zeer goede banden onderhoud met haar achterban. Ook is de SP sterk nationalistisch georienteerd. Ik heb liever een sterke SP op links dan die smerige landverraders van de PvdA.

kersenflap | 28-10-07 | 19:54

Gotthard 28-10-07 @ 19:47
Maar nu ff serieus. Hilter kon niet radikaal in zijn sociale politiek zijn want had het oude establishment in de vorm van de industrielen, de aristocratische officieren van de Wehrmacht en de oude landadel nodig en moest ze te vriend houden zoalng hij nog niet de absolute controle over die machtsblokken had. Precies daarom ontdeed hij zich van echte radikale hervormers als Ernst Rohm. Maar dat soort informatie vindt je elders veel beter gedocumenteerd.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 19:54

Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 19:41 Hoe Pim Fortuyn het ervan afgebracht zou hebben zullen we nooit weten wat wel een feit is dat vele hem vertrouwde geheel tegen de zin van de zittende arrogante elite, dezelfde elitie waar jij als een van de weinige Nederlanders nog vertrouwen in hebt, athans dat maak ik eruit op? Nu gaan we onszelf even de vraagstellen wie het nu mis heeft, jij of een overgroot deel van de bevolking? Wat dit zooitje jarenlang bewezen heeft, is dat het elke dag erger kan en niet beter of jij kunt ons vertellen wat zij zoal gepresteerd hebben de afgelopen jaren? Hebben zij het beter gedaan dan Fortuyn van plan was? Ik vind het niet vreemd dat vele vertrouwen in die man hadden, vele zagen hem als laatste strohalm en als jij dat vreemd vind dan heb je de afgelopen jaren tot op de dag van vandaag oogkleppen op gehad.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 19:54

Gotthard 28-10-07 @ 19:47
Wat zij Bill Hicks ook alweer. Hitler had the right ideas, he was just an underachiever. Bill was overigens een briljante komiek voor ik als kaalkopje wordt gelabeld.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 19:49

@ CoJoNes 28-10-07 @ 18:53
Fijn dat u mij wilt helpen; heel attent en heel sociaal (en hiermee wil ik overigens niet suggereren dat u een socialist zou zijn).
Enfin hierbij mijn antwoorden:
1) Neen, Hitler was geen collectivist.
2) Neen, Hitler was geen anti-kapitalist.
3) Neen, Hitler was niet voor herverdeling van welvaart.

Ga ik door naar de volgende ronde?

Gotthard | 28-10-07 | 19:47

kersenflap 28-10-07 @ 19:36
Ik zet je zeker niet weg als domme Telegraaf forum schreeuwer en vind dat je goed argumenteert. No worries.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 19:46

dawg 28-10-07 @ 19:39 Wat moet ik aantonen? Het gegeven lijkt me duidelijk socialisme is socialisme dus iedereen eet uit hetzelfde emmertje namelijk de maakbare wereld.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 19:45

kersenflap 28-10-07 @ 19:23
Natuurlijk was de SP is hecht georganiseerde club met veel ervaring al hebben zelfs zij op dit moment groeipijnen. Wat Wilders betreft heb ik gezegd dat hij tot nu toe de boel goed bij elkaar houdt. Van beide clubjes echter kun je je afvragen in hoeverre ze intern democratisch zijn maar dit terzijde. Geen interne democratie, ook geen interne problemen. Van Verdonk valt nu nog niets te zeggen. Feit blijft dat partijen met wat extremere standpunten moeilijk tot coalities komen en dat het nu eenmaal zo is dat we in Nederland helaas altijd op coalities aangewezen zijn. Dat kun je leuk vinden of niet maar ook de SP, PVV en Verdonk zullen een coalitie moeten aangaan (maar wie weet wat er nog komt). Met uitgesproken personen als Jan, Cheert en Rita kon dat nog wel eens moeilijk worden. Wat rechts betreft, eerst zien dan geloven. Tot nu toe bevechten die clubjes voornamelijk elkaar maar wellicht houdt Cheert zijn club wel bij elkaar, de tijd zal het leren. Ik refereerde overigens niet naar de LPF om de SP te beschrijven, als dat zo overkomt dan is dat bij deze recht gezet.

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 19:12
De keuze lijkt mij dus tussen de oude kliek of een min of meer voorspelbare chaos. Mij lijkt dat laatste een echt gevaarlijke situatie waar helemaal niemand wat aan heeft, maar wellicht halen Cheert-Rita wel een meerderheid hoor want ik sta sinds de dood van Pim nergens meer van te kijken.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 19:41

@) kersenflap 28-10-07 @ 19:23

Zoiets, met de nodige mitsen en maren.

dawg | 28-10-07 | 19:41

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 19:21

Leuk die jij-bakken. Ondertussen toon je niets aan. De associatie tussen socialisme en nationaal-socialisme is afkomstig van de nazi's zelf. Als propagandamiddel om steun te verwerven onder socialisten en communisten.

dawg | 28-10-07 | 19:39

@dawg 28-10-07 @ 19:13:
Ja, en? Klopt toch? Elektronenstroom door (koper)draad is bij beiden het fundamentele principe. Je kunt het niet door elkaar gebruiken, daar krijg je ongelukken van. Dat het ene socialisme het andere bijt is ook evident. Maakt niet uit: het blijft beiden wel socialisme.

koerbagh ® | 28-10-07 | 19:39

@ vrijheid van spreken,
De sociaal-democratische dictatuur probeerde de maatschappij in een ijzeren wurggreep te houden door alles en iedereen die kritiek had op de multiculturele puinhoop als "extreem rechts" of "racist" weg te zetten. Ik zie echter wel een kentering: op het werk, in mijn vriendenkring, overal waar ik kom hoor ik mensen de problemen bespreken. Welliswaar met een flinke slag om de arm (doe ik zelf ook) maar steeds minder angstvallig. En vor Bigi Bana Boy: mijn werkplek is niet de lunchkeet en mijn vrienden zijn geen Sjonnie Flodders die de hele dag "zakkuhvullers" roepen.

kersenflap | 28-10-07 | 19:36

@vrijheid-van-spreken: Ja Geert is helemaal geweldig, ik probeer alles te doen om de partij een beetje te steunen. En dat is wel nodig hoor, hoe uitgekookt Geert ook is. Want die zogenaamde Marx-Dictatuur is inderdaad behoorlijk, pervasief zal ik maar zeggen. Ik kan er heel veel over schrijven, maar die cultus omschrijven als wereldvreemd en doodeng raakt de kern zo ongeveer wel.

Fleauxe | 28-10-07 | 19:36

Hypocriete zak met een schijnhuwelijk om zijn baantje als burgemeester te kunnen krijgen.

We zullen je NIET missen.

uncleben | 28-10-07 | 19:29

Fleauxe 28-10-07 @ 19:20 Geert heeft veel geleerd van de LPF dus dat zit wel goed. Ja stemmers genoeg die er niet voor uit durven te komen, kun je nagaan hoe diep die marx-dictatuur van de afgelopen dertig jaar op de maatschappij heeft ingehamerd dat niemand voor zijn mening durft uit te komen. Zoals je weet hoort ook ED'tje raketje bij deze Marx-dictatuur.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 19:26

Ed, namens Groenlinks op de grachtengordel en de PvdA in Oud Zuid: BEDANKT! We hebben vanavond nog een extra editie op het Staatsjournaal geregeld: nl.youtube.com/watch?v=7-jm5OesrYY

jospeh6085 | 28-10-07 | 19:24

@ Bigi Bana Boy,
Het als incapabel wegzetten van de bewegingen aan de "rand van het politieke spectrum" (zoals jij dat noemt) is weldegelijk een angstkreet van de aloude gevestigde linkse elite. Men roept dat Nederland toch echt niet zonder een Partij van de arbeid kan, terwijl menig politiek kenner wel beter weet. Als je de debatten en de sfeer in de kamer een beetje volgt zou je zelf ook beter weten: men zweet (terecht) peentjes omdat men weet dat het einde van een tijdperk steeds dichterbij komt. Eigenlijk hoef je daarvoor alleen maar even naar D66 (of wat daar nog van over is) te kijken.

Jij noemt de LPF in je betoog en ziet het als synoniem voor partijen als de SP, de PVV en Verdonk: Een misleidende constatering, daar een partij als de SP inmiddels stoelt op jarenlange politieke ervaring en een stevige achterban. Ook Wilders en Verdonk zijn beiden mensen met ruime politieke ervaring en gedegen kennis van zaken.

Nederland gaat (net als in de jaren 60/70) opnieuw afscheid nemen van een kerk en dat is de sociaal-democratische kerk en haar vertakkingen die inmiddels doorgroeien tot in de VVD en D66. Dit zal tevens het einde inluiden van de sociaal-democratische netwerken die men overal heeft gesticht: het sociaal cultureel planbureau, de stichting van de arbeid en een groot deel van de FNV houden op te bestaan. Hiervoor in de plaats komen duidelijke, meer op de burger gerichte, instellingen terug die hun wortels vinden in onze eigen cultuur, i.p.v het idealisme uit de jaren 70 dat verondersteld dat we internationale solidaritit moeten nastreven. De SP zal hier een grote rol in gaan spelen daar ze een grote feeling met haar achterban heeft.

kersenflap | 28-10-07 | 19:23

dawg 28-10-07 @ 19:13 lekker he die oneliners;-)

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 19:21

Volgens mij zit er helemaal niemand te wachten op de mening van de heer Ed van Thijn. Sterker nog het zou de kloothommel sieren als hij de hand in eigen boezem zou steken en de Nederlandse bevolking zijn excuses aan zou bieden voor de door hem en zijn regenteske vrinden aangerichte eperimentele puinhoop in dit land. Ach... Laat ook maar.. arrogante mol... lazer gewoon lekker op naar een of andere kibboets ver van hier.

rokershoest | 28-10-07 | 19:21

@vrijheid-van-spreken: Hulde, de PVV is wel een stabiele partij. Ik voorzie eerder problemen rondom de organisatie van de PVV. Er zijn veel mensen die op de partij willen stemmen, maar vrij weinig die zich in het openbaar namens de partij willen uitgeven. Proost nog trouwens...

Fleauxe | 28-10-07 | 19:20

@ vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 18:48

"Socialisme is socialisme en of het één nu internationaal socialisme heet en het ander nationaal socialisme het maakt fundamenteel niks".

U is een groot denker. Probeer deze is met wat van je huishoudelijke apparaten:

"Stroom is stroom. Of het nu wisselstroom of gelijkstroom is. Het maakt fundamenteel niets uit."

dawg | 28-10-07 | 19:13

Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 19:01 Met Cheert ? Kom op nou toch.
Rest mij dus de conclusie dat het land tamelijk lastig te besturen zal zijn. Een VVD of CDA/Cheert/Rita kabinet lijkt mij bijzonder instabiel en doet mij inderdaad sterk denken aan de LPF tijden.----------nee we gaan gewoon op de weg verder die het elitaire zooitje voor ons heeft uitgestippeld, ik vraag me af of er een bij je op de loop is? Laat Geert het maar proberen en we zullen wel eens zien of het nog grotere chaos word als dat het geval al is. Ik heb in elk geval vertrouwen in het partij programma van de PVV die als enige opkomt voor de werkende klasse in dit land, de rest lijkt me verspilde woorden!

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 19:12

@v Maerlant 1904
Hehehehe, licht is licht, zeg ik dan.

CoJoNes | 28-10-07 | 19:06

DT71 28-10-07 @ 18:58 LOL;-))

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 19:05

@Bigi:
Stap nu eens UIT de box ipv steeds maar rondjes te maken in dezelfde piste. DAAR gaat het om en dat is ook precies waar de regent Von Thijn op uit is; alles moet terug naar de heilige graal, de gevestigde orde. En die hebben me een goeds gebracht sinds de afgelopen 40 jaar!

Rest In Privacy | 28-10-07 | 19:03

@vrijheid-van-spreken
Ik ook, mits goed bereid.

CoJoNes | 28-10-07 | 19:01

Dames, sorry voor de korte onderbreking maar ik moest even iets anders doen. Je kunt het je haast niet voorstellen, maar echt soms is er meer dan GS.

Even voor de goede orde ik ben geen pleitbezorger voor van Thijn en ik deel de meeste bezwaren die er door jullie genoemd worden. Lees dat even goed want dat bespaart een hoop onnodige postings.

Waar ik het wel voor hem opneem is dat ik zijn angst voor een onbestuurbaar Nederland deel. Want wat je ook van Wilders vindt, een fijn meegaand type is hij niet en eerlijk gezegd zie ik hem in geen enkele coalitie zitten. Dat Rita enigzins van hetzelfde laken een pak is lijkt mij sinds de laatste crisis in de VVD ook evident. Let wel het is geen waardeoordeel maar slechts een constatering. Ik heb al vaker gezegd dat de rechterzijde helaas bovenmatig veel vrije jongens, vastgoedtuig en querelanten in de gelederen heeft. Zelfs de door mij zeer gewaardeerde Pim was niet vrij van heaumeau valsigheid.
Dat gezegd hebbende, en nogmaals dit komt van een niet-linkse kerkert, stel ik vast dat coalities met dit soort rechtse clubjes moeilijk zijn, precies wat van Thijn zegt. Instabiliteit brengen lijkt alles te zijn waar de LPFen en de PVVen goed in zijn (hoewel Cheert de gelederen tot nu toe goed gesloten houdt, dat geef ik hem na).

Het punt is dat een hoop reaguurders er doorgaans fijn op los fulmineren en, geheel in Albert Cuypstijl, los gaan op hoe het allemaal dan wel niet zou moeten hadden zij het voor het zeggen, maar daarbij de realiteit voor het gemak even negeren. Feit is dat Rita/Geert op dit moment geen meer meerderheid hebben. Ergo een kabinet van die strekking komt er niet. Rest een coalitie met hetzij de VVD, klein christelijk rechts en in het uiterste geval het CDA, Ziet iemand zich dat daadwerkelijk voor zich ? Met Cheert ? Kom op nou toch.
Rest mij dus de conclusie dat het land tamelijk lastig te besturen zal zijn. Een VVD of CDA/Cheert/Rita kabinet lijkt mij bijzonder instabiel en doet mij inderdaad sterk denken aan de LPF tijden.

Ik zie de volgende verkiezingen dan ook met angst en beven tegemoed. Want de kiezer vlucht naar de buitenkant van het parlementaire stelsel en daar is het slecht coalities mee bakken. En daarmee wordt het land bijna niet te besturen.

Veel van jullie menen geloof ik dat Nederland aan de rand van de afgrond staat en wijten dat aan de oude politiek, de PvdA in het bijzonder. Vind ik allemaal prima maar leg mij eens uit wat het verschil met de stelling van van Thijn die immers hetzelfde zegt (minus de PvdA component dan uiteraard). Een democratie en maatschappij in verval met een radikaliserende burger in een maatschappij waar het straatgeweld toeneemt. Ik geef toe dat de WOII Godwin kaart trekken wellicht een reflex van een getraumatiseerd persoon is, maar eerljk gezegd is die parallel met de Weimar republiek zo raar nog niet.

Dát is waar ik van Thijn begrijp. Ik wil graag met eenieder in discussie maar aan rechtse luchtfietserij heb ik net zo min behoefte als aan de bekende linkse utopieen. Als ik daar zin in heb laat ik mij wel voorlichten door een autochtone Amsterdamse taxichauffeur. Verder en ik zeg het nog maar een keer ben ik niet de onbezoldigde advocaat van Van Thijn, noch van de PvdA, noch van de linkse multicultikerk.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 19:01

LOL@v Maerlant
Alleen het licht aan het eind zal Gotthard rust brengen, ben ik bang.

CoJoNes | 28-10-07 | 18:59

@vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 18:55:
Het verschil tussen Volkert van der Graaf en Adolf Hitler is dan ook vrijwel nihil. Alleen reed Volkert in een Toyota ipv een Volkswagen.

Rest In Privacy | 28-10-07 | 18:58

@Gotthard:
"We are socialists, we are enemies of today's capitalistic economic system for the exploitation of the economically weak, with its unfair salaries, with its unseemly evaluation of a human being according to wealth and property instead of responsibility and performance, and we are all determined to destroy this system under all conditions."

--Adolf Hitler

(Speech of May 1, 1927. Quoted by Toland, 1976, p. 306)

Rest In Privacy | 28-10-07 | 18:56

CoJoNes 28-10-07 @ 18:53 en Hitler was een groot dierliefhebber ;-)

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 18:55

CoJoNes 28-10-07 @ 18:53

Hij heeft toch maar mooi een visie die naar 'm genoemd is.

v Maerlant | 28-10-07 | 18:55

dr.spin007 28-10-07 @ 18:38 precies kijk je bijvoorbeeld in het partij-programma van de NVU dan kom je daar allerlei punten tegen die je ook ziet bij Groenlinks, de SP en de PVDA

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 18:53

@Gotthard
Ok, ik zal je helpen.
Was Hitler een collectivist?
Was Hitler een anti-kapitalist?
Was Hitler voor herverdeling van welvaart?

Simpel toch? Een eenvoudig lijstje met wat grotere vragen brengt licht in jouw duisternis. Als iemand niet in een Opel wil rijden, wil dat nog niet zeggen dat ie een hekel aan auto's heeft.
Je bent een enorm getroebleerde stakker, zonder enige historische kennis.

CoJoNes | 28-10-07 | 18:53

dawg 28-10-07 @ 18:35 wat is nou het verschil tussen het socialisme en het socialisme? Die labeltjes die je opgezocht hebt 'heel verstandig' zeggen helaas helemaal niks. Socialisme is socialisme en of het één nu internationaal socialisme heet en het ander nationaal socialisme het maakt fundamenteel niks uit. Kapitalisme en socialisme die maakt wel het verschil.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 18:48

sijtje boes 28-10-07 @ 17:36

Dus volgens jou kon Ed van Thijn 35 jaar gelden helemaal niet weten wat hij in huis haalde en is hij niet verantwoordelijk voor de ontstane chaos? Ga toch krassen!

Ed van Thijn gelooft tot op de dag van vandaag in zijn eigen onnozele opvattingen en gedrochten die hij gecreeerd heeft. Door toedoen van Van Thijn en zijn companen heeft de dief alle gelegenheid gekregen om zich hier te settelen en nu volop van onze welvaartsstaat te profiteren zonder daar ook maar de minste inspanning tegenover te zetten. Of wacht, toch wel: onze dank is dat we op alle mogelijke manieren in onze bek worden gespuugd door die islamitische middeleeuwers. Ondertussen begint de bodem van de geldpot in zicht te komen en mag de hardwerkende Nederlander NOG harder werken en nog meer beknibbelen op zijn eigen levensstandaard omdat we hier +- een miljoen mensen moeten onderhouden die ons vernederen.

Ik ben het cultuurrelativisme, het pijnlijke masochisme en de zelfvernedering spuug en spuug zat!

Migratiestop voor islamitische landen, beginnen met uitzetten van niet-participerende en amok makende islamieten en alleen nog ruimte bieden aan politiek vluchtelingen die om politieke/humanitaire redenen hulp behoeven.

kersenflap | 28-10-07 | 18:47

@dr.spin007 28-10-07 @ 18:46
touché :-)

Onderbuik | 28-10-07 | 18:47

Dat komt omdat hij een socialist was Onderbuik

dr.spin007 | 28-10-07 | 18:46

Deze "socialist" heeft Nederland verpand aan de PvdAstemmer. Het is Cohen 1.0 beta en gelukkig is er nu één van deze dinosaurussen gestopt. Graag Wouter Bos, Marcel van Dam, Job Cohen, Pronk volgen a.u.b. Weg met die linkse meuk. Ik haat ze tot het bot, ik haat ze!!!

Tommygunner | 28-10-07 | 18:46

het punt is gewoon dat hitler veel socialistische ideeën had.

Onderbuik | 28-10-07 | 18:45

Sinds wanneer is er een verschil tussen socialisme en nationaal-socialisme?

dr.spin007 | 28-10-07 | 18:38

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 18:22

Normaal gesproken geldt: wie eist, bewijst. Maar goed. Omdat je zo gek bent op simpele oneliners: Nationaal socialisme = rassenstrijd, socialisme = klassenstrijd.

dawg | 28-10-07 | 18:35

Ed P. Nijpels, we zullen hem echt missen. Waaraan was hij overlden zei je Brusselmans?

dr.spin007 | 28-10-07 | 18:34

Die titel past niet. Er is iemand dood, hoor.

wingload | 28-10-07 | 18:34

Gotthard 28-10-07 @ 17:52 Moa de man waar Marijnissen groot bewonderaar van is had ook geen problemen met de wapenindustrie van zijn land. Wanneer de SP armoede en werkloosheid kon oplossen door de wapenfabrieken te laten draaien dan had de SP dat zeker gedaan.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 18:34

Ed van Thijn, Klaas de Vries, Marcel van Dam, Jan Pronk, Idi Amin, allemaal mensen die uit één en hetzelfde medisch experiment zijn ontstaan... Gelukkig hebben ook zij niet het eeuwige leven...

Onderbuik | 28-10-07 | 18:31

De SP heeft ook een hekel aan joden

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 18:29

Gotthard 28-10-07 @ 17:52 o een paar moderne elementen wanneer je die even wegschuift kom je genoeg tegen waarom Hitler SP had gestemd.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 18:28

dawg 28-10-07 @ 17:33 Dat antwoord had ik wel van je verwacht. Je kunt het verschil ook niet uitleggen, want het verschil is er niet. Wat betreft totalitaire systemen, ik hoef niet in een boek te zoeken dat het socialisme, communisme, stalinisme en de islam streven naar totalitaire systemen. Het is de reden waarom ik walg van deze ideologiën.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 18:22

Ongelofelijk dat dat meer dan 40 jaar ongestraft en dik betaald zo heeft kunnen door ouwehoeren. Maakt je idd angstig voor de toekomst!

Belladonna | 28-10-07 | 18:13

Veertig jaar lang overgewaardeerd. Maar er was dan ook nog geen GS, destijds.

colonnecinco | 28-10-07 | 18:07

-weggejorist-

Lizzard | 28-10-07 | 18:01

Aan de berichtkop te zien moet GS hard werken aan het imago van schokkend en vernieuwend nadat heel NL inmiddels weet dat het roze blogje gewoon een slap aftreksel van de Telegraaf is geworden.

p boos | 28-10-07 | 18:00

Ik heb 'm altijd een vieze zelfingenomen gluiperd gevonden.
Dit in tegenstelling tot z'n broer Joop, die ik altijd een toffe peer vond, maar helaas te vroeg is overleden.

pbuh | 28-10-07 | 17:52

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 16:21

"wanneer hitler geleefd had en hij zou de stemwijzer invullen dan kwam met zekerheid uit bij de SP." Man, wat kan jij uit je nek zwetsen. Een Hitler die voor inkomens nivelering en maatschappelijk ondernemen is? Een Hitler die tegen de aanschaf van offensieve wapens (kruisraketten en JSF) en (hou je vast) tegen rassen-discriminatie is?

Gotthard | 28-10-07 | 17:52

vrijheid van spreken@17:17 jep kan ik je niets anders als gelijk in geven dat is waarschijnlijk ook de reden van dat gefixeerde op wilders !
Maar dat is ook de reden dat ik het hier post het is een beetje de mensen wakker houden wat ik wil bereiken !Het is een namelijk veel gebruikte tactiek in de politiek en intermenselijke relaties eigenlijk zou je het de kunst van het afleiden en verbergen kunnen noemen .of nog eenvoudiger morele camouflage of moreel judo effin je begrijpt het wel!

van de kraats | 28-10-07 | 17:49

sijtje boes 28-10-07 @ 17:36

Ed van Tijn had beter moeten weten. En ook beter kunnen weten. Had ie wel z'n ideologische oogkleppen af moeten doen. Al meer dan twintig jaar geleden werd gewaarschuwd voor de richting waarin de Nederlandse samenleving zich bewoog:

www.devrijegedachte.nl/constandse/doss...

dawg | 28-10-07 | 17:48

@speerpunt 28-10-07 @ 17:40,
geen idee, rare linkse hersenkronkel?

vander F | 28-10-07 | 17:47

@sijtje boes 28-10-07 @ 17:36 Nee, niet alleen Ed. Wel hij en zijn kleffe maatjes, die het allemaal beter wisten en de konfrontaatsie-politiek zochten toen ze de machtsbasis hadden. Hij, Marcel van Dam, Joop den Uyl, Bram Peeper, Pelle Mug, al het gajes van Nieuw Links die hun kans schoon zagen om de Maakbare Samenleving (we hebben niks met de mensen te maken en wij maken wel uit hoe de wereld er uit komt te zien), dat wangedrocht waar we nu nog de natrillingen van meemaken, erdoor te rammen. "Sinterklaas bestaat! En hij zit daar!" waren profetische woorden van Wiegel over Den Uyl; nog steeds roemt Van Thijn deze politieke machtmerrie als groot Nederlander. Daar kots ik dus van - want Joop *wist* wat hij deed toen hij gastarbeiders hun gezinnen naar Nederland liet halen, tegen de oorspronkelijke afspraken in. En Van Thijn deed daar enthousiast aan mee: geen export van welvaart, maar importeren van armoe, criminaliteit en discriminatie. We moesten maar wat inschikken - de gotspe.

vraagstaart | 28-10-07 | 17:45

@dawg
Gaaaaaaaaaaaaaap

godsammekrake | 28-10-07 | 17:41

Heb ik iets gemist ?? Sinds wanneer beschouwt men geloven als rassen? sinds wanneer ben je racist als je tegen een geloof bent ??

speerpunt | 28-10-07 | 17:40

deze man is de basis van de normvervaging bij het bestuur in NL. Hij nam Eric Nordholt in dienst vanuit Groningen. Betaalde 180.000 gulden in die tyd een godsvermogen zeker voor een ambtenaar!. Want zo zeide de verlichte despoot "anders komt hij niet"en dat voor de overplaatsing voor een ambtenaar.Later bleek ook nog dat hij maar hoefde te werken tot 60 jaar en dan met behoud van salaris een consultfunctie mocht uitoefenen in het zelfde gebouw voor nog eens 220.000 gulden.per jaar. Eenzelfde geloofsgenoot maakt nu de zelfde blunder ook weer met iemand uit Groningen??Gemeente betaalt 500.000 euro aan het huis van Welten in Noord Holland.Toch geld van de gemeenschap. daar weten ze wel weg mee.!,

frenchy | 28-10-07 | 17:39

nee, dan janine abbring. jullie zouden het praatprogramma van tv noord van afgelopen vrijdag eens moeten opvragen. mevrouw had inkijk tot aan heur navel. zo zie je maar weer: het ware presenteren begint bij het juiste dekollettee

homokineet | 28-10-07 | 17:38

Ed kan je moeilijk alleen verantwoordelijk houden voor bijvoorbeeld het allochtonen probleem.
Wie kon er van te voren voorspellen dat dit misselijk makende volk de hand die hen voedt meerdere malen zou bijten en de kluit zo vreselijk zouden belazeren. Juist doordat wij zo naief zijn en eerlijk kon niemand maar dan ook niemand in het begin bevroeden dat het zo gigantisch uit de klauwen zou lopen.
Wat ik alleen heel erg betreur, nu we het dus wel weten er nog te veel zijn die halsstarrig vast houden aan de denkbeelden van een 30 jaar terug. Als we Ed van iets kunnen beschuldigen dan is het eerder van goedgelovigheid en naiviteit betreffende het allochtonen vraagstuk zo een 20 a 30 jaar terug.
Nu, na 30 jaar,weten we ook allemaal heel goed te vertellen wat er fout is gegaan maar bedenk wel... Niemand maar dan ook niemand is foutloos.
Waar ik het meeste van schrik is de misselijk makende opmerkingen en antisemitsiche houding van vele hier.

sijtje boes | 28-10-07 | 17:36

@ godsammekrake 28-10-07 @ 17:30

Nog zo'n goedkope:

internationaal grootkapitaal = internationaal fascisme

dawg | 28-10-07 | 17:35

Ed van Thijn: de man die vergoeilijkte dat minister Max van der Stoel het spreken onmogelijk werd gemaakt door Felix Meurders en consorten in het demagogische In de Rooie Haan? Die de "Van der Stoel hou je smoel" spreekkoren een teken vond van het volwassen worden van de kiezer? De anti-democraat pur sang, de regent en vriend van PvdA voorzitter Ien ("ja, Oost Duitsland is een dictatuur maar wel een linkse - en een linkse dictatuur is beter dan een rechtse want een linkse is er voor het volk") van den Heuvel? De pedofiele baantjesjager, die met Eveline Herfkens trouwde omdat hij anders geen burgemeester van 020 kon worden? Die Ed van Thijn? Een groot gemis. Gelukkig maar dat hij nog steeds geen mea culpa durft te slaan over de vervreemding tussen politiek en samenleving. Dag Ed. De vleesgeworden Wandelende Jood.

vraagstaart | 28-10-07 | 17:33

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 17:24

Bekijk het even. Luie flikker. Je repareert je eigen gebrek aan kennis maar.
Begin maar eens met het lezen van een boek over totalitaire systemen.

dawg | 28-10-07 | 17:33

@dawg
Internationaal Socialisme / Nationaal Socialisme
Kwestie van schaal........

godsammekrake | 28-10-07 | 17:30

dawg 28-10-07 @ 17:18 en ik vind het raar dat je ons dan niet even het verschil komt uitleggen, ik ben in elk geval één en al oor. Ik gaat even hapje eten kom straks terug, dus je hebt tijd genoeg zou ik zeggen, doe het rustig en gedetailleerd. Succes!

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 17:24

van de kraats 28-10-07 @ 17:15 Op het moment dat een land verdeeld is in de politiek kun je spreken van een gevaarlijke periode allerlei lui met verkeerde bedoelingen kunnen hier misbruik van maken laat ik het zo zeggen men fit op wilders en voor je het weet hebben we straks echt een probleem. ---------------We hebben al jaren een probleem met figuren die niet deugen in de politiek, figuren met verkeerde bedoelingen, die een baantje reserveren voor de toekomst zoals bijv. een minister president die zijn land verkoopt aan de EU om daar straks zelf persoonlijk beter van te worden, Ed van Thijn was daar een onderdeel van.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 17:22

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 17:09

Ik vind het raar dat jij het verschil tussen socialisme en nationaal-socialisme niet uit elkaar weet te houden.

dawg | 28-10-07 | 17:18

Fleauxe 28-10-07 @ 17:06 Jij had 'm door (proost)

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 17:15

wie vecht tegen een monster moet verdomd goed opletten dat hij er zelf geen 1 wordt.

Nu beschouw ik deze man niet als een monster maar het is wel een feit dat de man een trauma heefd en dus in verzachte vorm het bovenstaande op hem van toepassing is.Juist door de afschuw van deze man van antidemocratische idelogieen heefd hem dit in de armen gedreven van een idelogie kijk een hoop gasten van het verzet waren communist dus tja logisch is het wel maar de man als hij eerlijk zijn ogen open doet zal denk ik wel moeten beseffen dat de mannen van toen niet meer de mannen van nu zijn .Tegenwoordig bestaat de politiek voornamelijk uit wereldvreemde kwezels. ik weet het ik ben wat milder als anders maar effin de man heefd een oorlog meegemaakt dan neem ik iemand het toch iets minder kwalijk De jan lullen die hetzelf niet hebben meegemaakt maar wel menen op deze materie terug te kunnen grijpen daar scheidt ik van.

Overigens hoe gek het ook klinkt heeft hij deels gelijk.
Op het moment dat een land verdeeld is in de politiek kun je spreken van een gevaarlijke periode allerlei lui met verkeerde bedoelingen kunnen hier misbruik van maken laat ik het zo zeggen men fit op wilders en voor je het weet hebben we straks echt een probleem omdat men op de rest niet meer let want o die grote boze wilders doet weer eens bot zeg regering wen eens een beetje hieraan democratie is niet voor mietjes en zo gedragen jullie je wel!oeps ik bedenk mee ineens dat wat ik hierboven schrijf eigenlijk het probleem is je moet geen mietjes een democratie laten leiden daar krijg je brokken van.

van de kraats | 28-10-07 | 17:15

Tis voor Edje natuurlijk uiterst wrang dat de door hem zo gewenste allochs
(het ideaal van een multiculturele samenleving. is het niet Hedy???) zo
tekeer gaan tegen de joden. Ik herinner me nog een serieus discussie programma op de radio met Prof. Heertje, jawel de papa van..., die dreigde de studio te verlaten toen één van de deelnemers op een serieuze en nette manier het niet willen integreren wilde bespreken.
Ook Edje was een warm pleitbezorger.
Ik denk dat het voor meer dan 50% de schuld van de linkse kerk is.

Super-Reflex | 28-10-07 | 17:10

dawg 28-10-07 @ 17:04 Het was een linkse Hitler die zijn familie uitroeide vervolgens sluit hij 'van Thijn' zich aan bij dezelfde partij waar Hitler de grote man van was vind jij het dan raar dat ik dat raar vind?

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 17:09

@vrijheid-van-spreken: Ja schaam je, alleen Macel van Dam beslist wie er minderwaardig is.

Fleauxe | 28-10-07 | 17:06

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 16:46

Vandaar dat je dit schrijft:

"Raar dat je als jood bij socialisten aansluit, diezelfde ideololgen die z'n hele familie uitroeide. Deze man is een schande voor het joodse volk en een schande voor Nederland! Nu die andere minderwaardige linkse jood Wallage nog."

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 15:29

dawg | 28-10-07 | 17:04

Van Thijn is net als alle andere neo-socialisten een anti-democraat. Alleen al het stukkie uit het NRC over hetgeen hij zegt over Geert Wilders spreekt boekdelen. Nooit oplossingen altijd de zaken verder verslechteren, zie Amsterdam en als er dan weerwoord komt dan grijpt men naar het demoniseren omdat men bang dat hun eigen achillespees word blootgelegt en het eigen falen aan het daglicht komt in die eeuwig arrogantie van ze.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 17:01

Koerbagh,
Dikke lol @ filmpje!

kersenflap | 28-10-07 | 16:59

@LJBrinkhorst 28-10-07 @ 16:46
Hehehe... shockeren om 't shockeren, meer is het niet. Sommigen -en Ed is er een van- nemen dergelijke onnozelheid te serieus.

Murdockyoufool | 28-10-07 | 16:57

Dat Job C. hier een voorbeeld aan moge nemen...

Fleauxe | 28-10-07 | 16:57

@kersenflap 28-10-07 @ 16:51
Aan de ontelbare taalvauten binnen 1 alinea, is Yes' prille politieke bewustwording nog maar net begonnen.

Zware Guy | 28-10-07 | 16:55

Tsja, Van Thijn zag dus 40 jaar geleden al dat als mensen de regentenkliek van de middenpartijen niet meer vertrouwen omdat die het keer op keer verneuken dat er dan alternatieven opkomen en dat vind hij eng...
Eh, Edje.... je had er dan ook voor kunnen zorgen in 40 jaar tijd dat de middenpartijen de kluit niet belazeren en de democratische wensen gewoon serieus nemen in plaats van je eigen socialistische stokpaardjes berijden. Achteraf je gelijk halen terwijl je daar zelf (mede) debet aan bent is heel zwak. Beetje arrogent... youtube.com/watch?v=DkIQ3ZNTXPI

koerbagh ® | 28-10-07 | 16:54

@ Yes,
Je gaat over je nek van al die antisemieten op GS?

Het kan aan mijn leeskwaliteten liggen, maar ik kan me geen enkele antisemitische uitspraak van een reaguurder herinneren. Als er al eens een kaalkopje de panelen heeft weten binnen te dringen, wordt die doorgaans binnen twee minuten naar de eeuwigheid gejorist. Ben je niet toevallig in de war met Sargasso of indymedia waar antismitisme en haat tegen israel tegenwoordig als aanvaardbaar geldt omdat de Palestijnen zogenaamd worden ondrdrukt?

kersenflap | 28-10-07 | 16:51

yes 28-10-07 @ 16:38 Ik ben pro-joods, ik hou alleen niet van leugenaars, figuren die omwillen van een ideologie een land verraden of omzeep helpen.
En dat zijn wel de verdiensten van Ed van Thijn, dat heeft niks met antisemitisme te maken maar gewoon het blootleggen van feiten.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 16:50

@snapikhetnog 28-10-07 @ 15:47
Je hoort mij verder niet klagen, 'k gaf alleen een reactie op Van Thijns opmerking dat 'Turken hun plaats in de maatschappij hebben gevonden'. Zij zouden, evenals de Surinamers, het schoolvoorbeeld van integratie zijn. Niets is minder waar.

Murdockyoufool | 28-10-07 | 16:48

dawg 28-10-07 @ 16:38 Nee ik zeg Hitler was links en socialisme kan nooit rechts zijn.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 16:46

@Murdockyoufool 28-10-07 @ 15:13

Oldskool man, met je vlassnor en matje uit het raam hangen en die fijnzinnige slogan roepen, terwijl allerhande bejaarden op de perrons in 020 de trein zien binnenrijden. Ed van Thijn hoort verder met Van Dam en Pronk tot de categorie oud-linkse drammers die meer kapot hebben gemaakt dan goed hebben gedaan...

LJBrinkhorst | 28-10-07 | 16:46

Ed van Thijn is slachtoffer geworden van de Duitse nazi’s (dit is zeer betreurswaardig).
Als we niet uitkijken worden wij het slachtoffer van de woestijn nazi’s (lees islam) mede dankzij die zelfde Ed van Thijn.
Hij had toch beter moeten weten.

multi-gelul | 28-10-07 | 16:42

Kijk in die dikbewalde ogen, in de geest van deze man waren alleen theoretische gedachten. Enige realiteitszin is echter compleet afwezig...

Folkert Meinhof | 28-10-07 | 16:41

Met de entree van Van Thijn in de politiek begon ook de socialistische semitisering van politiek en bestuursfuncties in de zestiger jaren. Een proces, dat zich in de jaren voor WOI in Duitsland ook afspeelde en uiteindelijk de kern lijkt te zijn van de ondergang van de Weimar republiek. Een onderwerp, waaraan men maar al te graag geen aandacht besteedt. In die zin zijn er zeker parallellen te trekken met de situatie zoals die nu in NL is. De kliek van meneer Van Thijn is m.i. altijd uitgeweest op een verdeel- en heerspolitiek en ik denk, dat de doelbewuste multicul, c.q. islamisering een onderdeel van dat beleid is.
Menigeen heeft zich al die jaren al te pletter geergerd aan deze meneer en zijn kliek sinds zijn aantreden als burgemeester. Dus velen zullen dit socialistische, antidemocratische, misleidende heerschap missen als kiespijn.

Vigil | 28-10-07 | 16:40

@snapikhetnog 28-10-07 @ 16:23
Ik heb het over LINKS, niet socialistisch. Dat zijn geen synoniemen, verder haal je iets teveel door elkaar. CU zijn socio-calvinisten, alleen bij morele vraagstukken stemmen ze nog conservatief. En Dhimmi66 'liberaal', hahaha.
.
De Partij van de Dieren stemt altijd links, en is opgericht door o.a. SP-erT Niko Koffeman.

Zware Guy | 28-10-07 | 16:39

Sjonge sjonge sjonge Als v.Thijn niets joods had geweest wat hadden die malloten dan moeten schreeuwen.
Van Thijn heeft uiteraard genoeg fouten gemaakt,Maar wie maakt geen fouten in zijn leven.
Ik ga over mijn nek van al die antisemieten op g.s.
Maar ik denk dat hij niet de enige is in dit land.
Misschien kunnen de meeste niet verder kijken dat hun neus lang is.

yes | 28-10-07 | 16:38

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 16:34

En dat maakt een socialist dus een nazi?

dawg | 28-10-07 | 16:38

@Prof. Dr. F.A. Hayek 28-10-07 @ 16:31
Nu weer ter verdediging van Bana, maar wat heeft het Stock-syndroom hiermee te maken? Bedoel dat Van Thijn de bezetter probeerde te pleasen? Ik snap hem niet en vermoed dat dit een hersenscheetje was.

Zeddegeizot | 28-10-07 | 16:37

dawg 28-10-07 @ 16:26 Ik kan er wel een mooi verhaal van maken maar iedereen die een beetje voor zichzelf kan denken weet dat een socialist nooit rechts kan zijn.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 16:34

Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 15:42

Juist de enorme dhimmi buigingen die van Thijn naar de moordenaars van zijn familie (de socialisten) maakte die valse aap zo vreselijk onecht.

Iedere Jood zou zich diep moeten schamen als hij/zij socialisme verward met sociaal maar van Thijn verraadde liever zijn rasgenoten dan de PvdAchterlijken te kapittelen over hun hevige anti-semitischme.

Kortom, een valse aap die nooit over zijn Stockholmsydroom is heengegroeid. Ik hoop van ganser harte dat wij hem nooit meer in de positieve publiciteit zullen aantreffen.

Prof. Dr. F.A. Hayek | 28-10-07 | 16:31

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 16:21

snapikhetnog 28-10-07 @ 16:15

snapikhetnog | 28-10-07 | 16:28

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 16:21

Neem eerst eens de vrijheid-van-denken voordat je wat op dit log pleurt. Je laatste bijdrage is sowieso onleesbaar.

dawg | 28-10-07 | 16:26

Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 15:42

'De rechtsstaat' is geen statisch gegeven maar een menselijk concept dat door de gebeurtenissen aan corrosie onderhevig is. Als je dat concept wil vrijwaren voor de toekomst zal je als de donder de fundamenten ervan moeten herijken. Dat betekent harde keuzes maken die buiten het bereik van ons huidige arsenaal aan oplapmiddelen vallen.

v Maerlant | 28-10-07 | 16:24

@Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 15:42
Van Thijn heeft dat misselijke truukje verzonnen om iedereen die kritiek had op de multiculturele samenleving meteen uit maken voor Nazi. Begon hij weer jankend over z'n treinen. En de linkse nutteloze jugend het meteen overnemen als militair verlengstuk van het linkse bolwerk met stoeptegels, zwarte maskers en verfbommen. Daarmee heeft Van Thijn prangende onderwerpen buiten het democratisch proces geplaatst, en tot taboe gemaakt. Juist daardoor konden politici en bestuurders jarenlang ongestoord het fundament leggen onder de multiculturele ramp die volledig uit de hand is gelopen. Geen wonder dat eenieder die het lef heeft gehad tegen dit totalitaire denken in verzet te komen, werd onthaald als volkheld: Eerst Bolkestein, toen Fortuyn, nu Wilders en Verdonk. Van Thijn kan ze haten, maar hij heeft ze gecreëerd.

Zeddegeizot | 28-10-07 | 16:23

CU, d66, resp christelijk en liberaal, twee minder

PvdD heb ik nog niet op socialistische principes kunnen betrappen, slechts wat goed bedoeld gejammer over de dieren, weer 1 minder

WimKok; `we hebben het socialistische juk afgeworpen, het was een bevrijding

Nog 1 minder

snapikhetnog | 28-10-07 | 16:23

@ multi-gelul,
Gevalletje stockholm-syndroom.

kersenflap | 28-10-07 | 16:21

snapikhetnog 28-10-07 @ 16:15 een prototype linksert zoals ik al zei, alles waar jij mee op de proppe komt, komt uit het linkse kastje, zelfs weglopen als het moeilijk word bewijst mijn mening over jou. Vraag morgen aan de meester van je klas maar eens het verschil tussen kapitalisme en socialisme wie weet leer je nog eens wat zodat het misschien gaat snappen dat hitler in de verste weg niet links was hitler had namelijk niks met kapitalisme sterker nog wanneer hitler geleefd had en hij zou de stemwijzer invullen dan kwam met zekerheid uit bij de SP.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 16:21

Was van Ed Thijn een jood?
Ik had meer het idee van een NSB’er.

multi-gelul | 28-10-07 | 16:18

@snapikhetnog 28-10-07 @ 16:01,
"Dat doen ze hier allemaal.'

Nou, je wordt bedankt.

*gaat morgen maar weer stempelen en een kop soep ophalen bij het leger des heils*

vander F | 28-10-07 | 16:17

ed van thijn, het prototype van de weldenkende mensch. Nooit zal het besef tot hem doordringen wat hij het land heeft aangedaan. Altijd zal hij het plebs daarvan de schuld geven.
Doorspoelen, die bruine rakker.

Jan Passant | 28-10-07 | 16:15

@snapikhetnog 28-10-07 @ 16:04
Om terug te keren naar de edele kunst van het hoofdrekenen, hoeveel linkse partijen zijn er? PvdA, SP, GroenLinks, CU, D66, PvdD. Voor het gemak laat ik de regeergroupies van het CDA buiten beschouwing.
.
Daar staan drie mogelijke rechtse partijen tegenover (als we de mannenbroeders van de SGP meetellen, verder is daar de PVV en Verdonk). Met de blazers van de VVD kan het alle kanten op, Rutte neigt nogal naar Regenten66.
.
Iig lijkt me links meer "versplinterd" dan rechts.

Zware Guy | 28-10-07 | 16:15

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 16:08

Mannetje, ik heb geen oordeel uitgesproken over linkse of rechtse voorkeur, dus als je wil reageren op mijn uitspraken, doe dat dan en probeer me geen woorden of voorkeuren in de bek te leggen die ik niet heb uitgesproken. En verder krijg je van mij geen reactie meer, totdat je instaat bent een eactie te sturen waaruit blijkt dat je de essentie van de boodschap begrijpt. Nou morgen mag je weer naar school, eerste uur handenarbeid mag ik aannemen. De rest van de week waarschijnlijk ook

snapikhetnog | 28-10-07 | 16:15

ik heb ook de koude oorlog en olie crisis meegemaakt.

am*dam | 28-10-07 | 16:12

@ Sijtje boes,
ik kan me heel goed voorstellen dat een kampverleden een enorme impact nalaat die nog generaties lang doorwerkt. De vraag is of je een dergelijk labiel persoon verantwoordelijk mag maken voor het besturen van een hoofdstad of zelfs een compleet land. Het heeft er verdomd veel schijn van dat Ed van Thijn heel Nederland heeft meegesleurd in de trauma's van zijn kampverleden. Hetzelfde geldt voor Job Cohen. Bewijzen kan ik dat niet, maar ik zie wel verdomd veel aanknopingspunten.

kersenflap | 28-10-07 | 16:12

snapikhetnog 28-10-07 @ 16:08 nee je bent het prototyp linksert, nooit oplossingen aandragen, altijd de boel onder de pet houden en vooral zoveel mogelijk leugens verspreiden door bijvoorbeeld te roepen dat Hitler een groot kapitalist was.... en geen socialist snapjehetnog

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 16:12

Eerst de hele stad, wat zeg ik: land verkankeren... (met zijn celgenoten) en nu Nederland uitgeteerd raakt heeft HIJ pijn !

Een Soort Iets | 28-10-07 | 16:09

snapikhetnog ik snap dat jou een boel ontgaat als trouw NRC-lezer.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 16:09

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 16:04

Is geen beschrijving van mijzelf, is hoe ik tegen de boel hier aankijk. Zegt hooguit ietsOVER mijzelf. Klein nuance verschil, maar zoals ik al impliceerde; nuances en VMBO´rs, dat ganiesame.

En daar heb jij nou net het levende bewijs van geleverd

NEXT!

snapikhetnog | 28-10-07 | 16:08

snapikhetnog 28-10-07 @ 16:04 minder versplinterd?? Volgens mij zit de PVDA met het CDA in het kabinet, nog maar niet te spreken van het feit dat de hoofdhobby van links boel onder de pet houden is. Snapjehetnog

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 16:08

Ik snap de man zijn denken wel. En niemand maar dan ook niemand van jullie kan ook maar enigzins bevatten wat een kamp verleden met een persoon of met de generaties daarna doet. Niet voor niks is er een hele 2de generatie die het heel zwaar heeft met het kampverleden van de weinig overlevende of je ouders.

sijtje boes | 28-10-07 | 16:06

Mooie foto. Boterham met jam, iemand?

Hoen | 28-10-07 | 16:05

Zware Guy 28-10-07 @ 16:00

Kortom versplintert. Geen coalitie mee te vormen. Links is ook kut, maar minder versplinterd.

En m´beste zware gay, het spijt me, madaganiegoekome

snapikhetnog | 28-10-07 | 16:04

snapikhetnog 28-10-07 @ 16:01 mooie beschrijving van jezelf snapjehetnog

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 16:04

@ ZSU-23-4 28-10-07 @ 15:36: Godskolere jij zou poëzie moeten schrijven.

@ Gotthard 28-10-07 @ 15:53: Net als CoJoNes ben ik zeer benieuwd naar je uitleg! Dus kom op, vertel...

RedRain | 28-10-07 | 16:04

Heeft Van Thijn toen zijn trein in 1944 niet reed wel de kosten van het treinkaartje teruggevraagd? Sorry voor deze grove mop, maar is het nou echt nodig om te weten wat de man zestig jaar geleden is overkomen? Waarom moet ik weten dat de treinen niet reden, of dat hij traumatisch is? Hij was niet geschikt als burgemeester van A'dam, en dat is voor mij het enige dat telt. A'dam is door zijn handelen een puinhoop geworden. Wat hij, als burgemeester, de schrijver Hermans heeft aangedaan doorhem A'dam uit te flikkeren, is absoluut onvergeeflijk. Van Thijn zegt dat het een misverstand was, en wil nu een standbeeld voor Hermans in A'dam. Hoe verzint ie het.

lijn5 | 28-10-07 | 16:02

Gotthard 28-10-07 @ 15:53

Dat doen ze hier allemaal. Die denken hier bijvoorbeeld dat Hitler links was. Getuige ook zijn verbeten strijd tegen de communisten, u weet wel, waar onze Marinus voor gesneuveld is, omdat hij niet wilde toegeven dat er anderen bij de brandstichting betrokken waren. Bij de VMBO´rs hier is links rechts anders ingedeeld. Links betekent hier alles wat wat een genuanceerde mening heeft over wat dan ook, respect heeftvoor dieren, niet vindt dat buitenlanders allemaal dood moeten. Synoniem hier is terrorist. Daar moet je je niet te veel van aantrekken, rechts betekent hier, alles wat en kop vol stront heeft en zijn blinde haat weet te uiten tegen een ieder die er blijk van geeft niet alles met een kleurte de gaskamers in te willen jagen.

Gebrek aan opleiding, fatsoen en te lang werkeloos, waardoor de binding met de maatschappij een deuk heeft opgelopen. Da´s alles. Op zich wel vermakelijk al die hersenloze bangebroeken bij elkaar

snapikhetnog | 28-10-07 | 16:01

Misschien heb ik wat gemist, maar is Jan Pronk ook al exit?

Jens Jeremies | 28-10-07 | 16:00

@snapikhetnog 28-10-07 @ 15:45
Het is geen versplintering van rechts, alleen maar emancipatie van rechts. Zeker als de zetelaantallen in de huidige peilingen worden gehaald, betekent dat er politiek-incorrecte partijen in de Tweede Kamer komen, iets wat in het huidige spectrum node wordt gemist.
Het ongenoegen bij van Thijn ligt in het feit dat tot nu toe zelfs de "rechtse" VVD altijd politiek-correct was, en daarmee meebouwde aan de socialistische multi-culti heilstaat. De geflipte drs. Janmaat daargelaten, maar die werd door een cordon sanitaire avant la lettre al kaltgestelt.
.
Bovendien is concurentie goed, ook aan het rechter spectrum. Trouwens, "ruziezoeken, onverdraagzaamheid en machtswellust" heeft de SP geen windeieren gelegd...

Zware Guy | 28-10-07 | 16:00

Lees ook even dat stukje in trouw:
"Nog even en een coalitie tussen PvdA, CDA en VVD is niet eens meer mogelijk”.

Zijn zorgen geven mij hoop voor Nederland: we zijn bijna verlost van de patriachische, linkse politieke elite die elkaar al decennia lang de bal toespeelt. Weg met de plas waarbij alles bleef zoals het was en dat gruwelijke cultuurrelativisme.


Nederland gaat een florisante toekomst tegemoed waarbij de burger het weer voor het zeggen krijgt: er valt straks weer wat te kiezen. De SP voor de progressieve Nederlander, Wilders en Verdonk voor de rechts georienteerde Nederlander. Er valt weer wat te kiezen. De burgemeester is dood, leve de burgemeester!

kersenflap | 28-10-07 | 16:00

Was Van Thijn al niet exit dan?

Jens Jeremies | 28-10-07 | 15:58

Gotthard 28-10-07 @ 15:53 Socialisme = socialisme dat ik je dat moet uitleggen zegt meer over je eigen denkvermogen.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 15:57

De volgende dag nam de minister van Bestuurlijke Vernieuwing, Thom de Graaf (D66), ontslag. De Graaf noemde Van Thijn "een rat".

nl.wikipedia.org/wiki/Nacht_van_Van_Th...

Het zal best dat die man getraumatiseerd is door de 2e W.O. nu heeft hij i.i.g. tijd genoeg om er eens, met professionele hulp, aan te gaan werken... had hij veel eerder moeten doen.

Onderbuik | 28-10-07 | 15:56

En... opgeruimt staat netjes!

Digitale onzin | 28-10-07 | 15:56

@Gotthard
Jij gaat ons nu uitleggen waarom het Nationaal Socialisme niks met het socialisme te maken heeft?
Ich bin gespannt.

CoJoNes | 28-10-07 | 15:55

vrijheid-van-spreken 28-10-07 @ 15:29

Haal je nou het Nationaalsocialisme en het socialisme door elkaar? Of heeft het "het is allemaal de schuld van de linkse kerk"-mantra je denkvermogen totaal murw gebeukt?

Gotthard | 28-10-07 | 15:53

veel partijen schept geen onduidelijkheid. Als iedereen nu eens ff de moeite nam om de politieke agenda van partijen, als zijn het maar de grotere, door te lezen. Zou al veel schelen.

MTB | 28-10-07 | 15:49

Ik zou 'm samen met z'n vriend Van Dam in één kist stoppen. Scheelt weer wat gemeenschapsgeld. Die twee hebben al genoeg gejat.

vanrechtsheeftvoorra | 28-10-07 | 15:47

Murdockyoufool 28-10-07 @ 15:19

Net als chinezen. Daar hoor ik ook niemand over klagen. En net als Nederlanders in het buitenland, daar hoor ik hier ook niemand over klagen

snapikhetnog | 28-10-07 | 15:47

Zegt de man die de getto's (Bijlmer, Slotervaart) heeft teruggebracht in Amsterdam.

bijtertje1001 | 28-10-07 | 15:46

Onkruid vergaat niet, dus van Ed zijn we voorlopig nog niet af

Tobi | 28-10-07 | 15:45

@Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 14:50
Telt vervolging door Stalins kameraden als relevante discussie-ervaring? Ook dat was vervolging om wat je bent: familie van een vuige kapitalist.
.
Op z'n minst kun je Edje een gebrek aan zelfkennis verwijten, door met z'n latente trauma de polletiek in te gaan. Kies dan een beroep waarbij je de samenleving minder schade kan berokkenen - magazijnmeester of filiaalleider.
.
Van Thijn zadelde Amsterdam op met vele illegale naai-ateliers, en hij was een van de eerste en fervenste leugenaars over multi-culterele heilsstaat. Alles van Thijn zegt verdient het om zo snel mogelijk vergeten te worden, juist vanwege zijn eerdere onbenulligheden over multi-culti en Wilders.

Zware Guy | 28-10-07 | 15:45

CoJoNes 28-10-07 @ 15:15

Een bestuur wars van idiologieen? Zeg maar een bestuur waar je alle kanten mee opkan?

Nou, je hebt Wouter Windvaan toch? Wat wil je nog meer.

Overigens, van Thijn heeft wel een beetje gelijk he? De versplintering is in volle gang, vooral ter rechter zijde. Rechts zal dan ook DE grote verliezer zijn bij de volgende verkiezingen. Want ze zullen wel een hoop zetels halen, maar dan wel vrdeeld over heel veel partijen die niet eens staat zijn met een andere partij samen te werken, omdat ze ruziezoeken, onverdraagzaamheid en machtswellust te hoog in het vaandel hebben.....

snapikhetnog | 28-10-07 | 15:45

@CoJoNes
Van Thijn niets gedaan?Ik meen me anders te herinneren dat hij Amsterdam behoorlijk te kakken heeft gezet met z'n verlepte lobbygroep omtrent de Olympische Spelen wannabee-organisatie!

DANNY3960 | 28-10-07 | 15:44

Bertus Bolknak 28-10-07 @ 15:22
Grappig zou ik het niet willen noemen maar mij is die paradox ook al een hele tijd geleden opgevallen. De ene voormalige linkse troetel groep (moslims) valt de andere (vrouwen, heaumeuax) aan. Hoe wrang moet het zijn.

maakniesaaknie 28-10-07 @ 15:06
Guantanamo is een schending van het eigen Amerikaanse rechtssysteem. Ik wil het pad van de rechtsstaat niet verlaten omdat dat het begin van het einde is. Terrorisme bestrijding is één ding, je rechtsstaat afbreken een ander.
Het geeft alleen maar aan wat een outlaws de Yanks bij tijd en wijle zijn als het ze zou uitkomt. Maak je over die vermeende solidariteit ook geen illusies. Net op dit moment wordt ook bekend wat een dreigementen we te horen hebben gekregen van onze bondgenoten toen het over de verlenging van de Uruzgan missie ging. Ik zou mij zo niet door mijn vrienden laten toespreken, maar dit terzijde.

Wat Van Thijn betreft valt mij de vaak blinde haat tegen de man op. Ik, LEES DIT GOED, sta net zo zeer achter de kritiek op de man en zijn beleid maar vind dat nog altijd geen reden om dan ook maar alles neer te sabelen waar hij mee komt, alleen maar omdat ik hem niet moet. Ik zie dat soort blinde intolerantie wel vaker als je met mensen discussieert. Probeer eens te blijven luisteren, al ben je nog zo oneens met iemand.
Ik heb het overigens in een verleden wel eens echt met de man aan de stok gehad, dat waren mijn two minutes of fame.

Ik vind Nederland ook instabiel sinds de Fortuijn revolutie. Dat hij dat vaststelt vind ik niet zo raar en zijn verder analyse van de toekomst ook niet.
Dat er een zeker gevaar is schuilt onderken ik ook.

Tot slot vind ik de diverse opmerking over zijn WOII verleden bijzonder onsmakelijk. Slechts omdat er geen treinen meer reden eind 44 is de man van de gaskamers gered. Natuurlijk is de man ernstig getraumatiseerd en beinvloed dat misschien zijn objektieve beoordelingsvermogen. Anderzijds is er hier niemand die zo'n ervaring met hem deelt en enige nederigheid/bescheidenheid zou jullie dan ook sieren.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 15:42

Das toch die kerel die tot het bittere eind zn rug recht hield voor Gumus maarnietheus???
Heeft wel een hele geile dochter volgens mij...

Pannie | 28-10-07 | 15:40

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-10-07 | 15:40

@CoJoNes 28-10-07 @ 15:32,
geen wonder dattie tegen Wilders in gaat. Als Wilders zijn zin krijgt is de gehele PVDA achterban het land uit geschopt ;-)

Sulfuric-Acid | 28-10-07 | 15:37

Wallage, de man die niet in een zin met Hans Janmaat genoemd wilde worden... De man die hand in hand samen met Hans Janmaat een discussie over de multiculturele samenleving heeft geblokkeerd. Wallage en Janmaat, Jing en Jang, als geliefden in elkaar verstrengeld op het politieke toneel vonden zij elkaar, Wallage kwam van links, Janmaat van rechts, beiden verpletterden iedere mogelijkheid tot bezinning.
Ik stel voor deze grootheden politiek gezien naast elkaar te begraven, ze waren elkaar waardig, onlosmakelijk verbonden in een huwelijk dat het de gewone man onmogelijk maakte vrij over de mulicul te spreken, zonder verdachte te zijn.
Janmaat , Wallage en van Thijn, zij waren de spaken in hetzelfde wiel.

ZSU-23-4 | 28-10-07 | 15:36

Egoisme = politiek?
De rest kan ik niet tikken, want dat noemt dat volk anti-semitisme.

Peter_S | 28-10-07 | 15:35

Die beste salonsocialist praatte altijd alsof ie banaan in zn ars had.
Geef die man een baan als commisaris bij de Shell

brouwmaster | 28-10-07 | 15:33

Zoals Kouwes schrijft, zeau lult Van Thijn.

De Schaapherder | 28-10-07 | 15:33

Nog zo'n fijne:

"Aouragh las een verklaring voor van Van Thijn. Hij bekritiseerde de gevestigde partijen, die uit vrees voor Wilders te veel met hem meegaan. „We moeten het beestje bij de naam blijven noemen. Veel meer dan nu gebeurt, zouden andere partijen afstand van Wilders moeten nemen.” Wilders zaait volgens de oud-burgemeester van Amsterdam haat tegen moslims, en hij creëert daarmee „een van meest virulente vormen van racisme”. En dat de leider van de Partij voor de Vrijheid de afgelopen weken de loyaliteit van drie partijgenoten van Van Thijn ter discussie stelde, „doet denken aan de hoogtijdagen van het antisemitisme”."

En opdat wij niet vergeten:

www.nrc.nl/binnenland/article672623.ec...

CoJoNes | 28-10-07 | 15:32

OT: Iemand hier Sharon Dijksma bij Buitenhof gezien? Dat onmatig wicht was nog te dom om een vraag te begrijpen! Van Ingen vroeg naar mening over toenemend aantal vrouwen die in deeltijd onderwijs geven en of dat deeltijdwerken geen problemen zou geven. Dijksma was zo oenig om te antwoorden alsof niet de deeltijd maar de vrouw voor de klas het probleem was. En dat is Staatsecretaris!

waskuip-admiraal | 28-10-07 | 15:32

Was mevr Annemarie Grewel ook niet een lid van het uitverkoren volk? Een Joods complot dus om boeken van de schrijver Hermans te verbranden?

lijn5 | 28-10-07 | 15:32

Raar dat je als jood bij socialisten aansluit, diezelfde ideololgen die z'n hele familie uitroeide. Deze man is een schande voor het joodse volk en een schande voor Nederland! Nu die andere minderwaardige linkse jood Wallage nog.

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 15:29

Dood van een handelsreiziger in angst.

dawg | 28-10-07 | 15:29

@Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 15:00,
wat wil je horen,
hoeveel operette kabinetten Balkenende er al doorgejaagd heeft?
En jij begint over de LPF.

Het falen van de middenpartijen , het schofferen van de kiezer, heeft geleid tot de kiezersvlucht naar de linker en rechter vleugel.

Overigens heeft alleen Wilders een nieuwe partij in de running (na het debacle LPF) en misschien Verdonk (denk ik echter niet)
Voor de rest doen we het al decennia met dezelfde partijen in het parlement dus ik heb geen idee waar die van Thijn over zeurt.

vander F | 28-10-07 | 15:29

Weg met PvdA salon-socialisten als Ed van Thijn

Zij hebben het land ter grabbel gegooid aan ieder die mee wilde eten uit de ruif maar hiervoor geen tegenprestatie wilde leveren of zich wilde aanpassen.

De massa van de bevolking (het gepeupel) die deze Sinterklaas politiek mocht - mag financieren werd bij de minste vorm van kritiek voor facist uitgemaakt en vergeleken met de oorlogsmisdadigers 40-45

Schande !!
.

Ervarings_deskundige | 28-10-07 | 15:28

Wanneer is het feest, uhh bedoel begrafenis

Het_leuke_zuiden | 28-10-07 | 15:27

hehe blij dat die is aufgetieft

Roto | 28-10-07 | 15:26

-weggejorist-

Lizzard | 28-10-07 | 15:26

@bertus bolknak
lijkt me een leuke bestemming voor Rutger!!

waskuip-admiraal | 28-10-07 | 15:26

kersenflap 28-10-07 @ 14:52 schreef o.a. politica Annemarie Grewel stelde zelfs voor om al zijn boeken ook maar uit de bibliotheken van Amsterdam te halen. Boekenverbranding waar hebben we dat al eens eerder gezien?

vrijheid-van-spreken | 28-10-07 | 15:24

@ flightsinner 28-10-07 @ 15:14
Ik vond die van Thijn een onbeschofte hork, met zijn uithalen naar alles dat ook maar te een critische houding tov de multiculturele samenleving had.
En over de lijken van degenen die wel in de oorlog gestorven waren zijn socialistische waandenkbeelden doordrammen en levende critici maatschappelijk uitsluiten, zwartmaken en monddood maken. Wat een democraat.
Maar ja, heeft typisch half PvdA werk geleverd he, dus toch de kritiek doorgebroken. Als je mensen tegen probeert te werken moet je het wel goed doen natuurlijk...

ZSU-23-4 | 28-10-07 | 15:24

Grappig dat die door de PvdA geïmporteerde onderklasse zich nu tegen de joodse leding van die club keert. Daar had van Thijn (en nog wat anderen) geen rekening mee gehouden. Dus vluchten maar ! (ik heb begrepen dat ze gezellig met z'n allen in een dorpje in Italië zitten). En laat de blanke onderklasse het hier maar uitzoeken.

Bertus Bolknak | 28-10-07 | 15:22

Het is duidelijk dat deze man een vreselijke jeugd heeft gehad.
Maar waarom moest heel de Nederlandse bevolking daarvoor boeten?

Egerius | 28-10-07 | 15:22

@CoJoNes... kon het niet laten, toch ff een antwoord. Ja dat is idd waar men mij heel blij mee zou maken maar ik besef mij ook dat dat een beetje een kinderlijke wens van mij is. Die helaas nooit zal uitkomen.
We verzanden in allerlei uitzonderings regeltjes, wetjes op wetjes, subsidies en ook nog eens narcistische types die hun eigen geblaat liever horen dan iets zinnigs uit een ander zijn mond.

sijtje boes | 28-10-07 | 15:22

@sijtje boes 28-10-07 @ 15:13
Laten we hopen dat je profetie bewaarheid wordt. We hebben namelijk behoefte aan een nieuw democratisch systeem.

Murdockyoufool | 28-10-07 | 15:21

@fligtsinner 15.14
Om niets ,maar dan ook met helemaal niets positiefs over deze proleet te kunnen verzinnen hoef je geen W of V fan te zijn.
Zoals eerder gememoreerd, fantastisch dat die vooringenomen zak stront weg is.

Uw Verzekeringsadvis | 28-10-07 | 15:21

-weggejorist-

Lizzard | 28-10-07 | 15:20

@CoJoNes 28-10-07 @ 15:11
Meneer vergeet ook even dat Turken niet integreren. Ze veroorzaken over het algemeen minder last dan Maroks, dat dan wel, maar ze laten de Nederlandse samenleving links liggen en bewegen zich voornamelijk in de eigen gemeenschap.

Murdockyoufool | 28-10-07 | 15:19

@ sijtje boes 28-10-07 @ 15:13

Zijn analyse klopt voor een groot deel wel. Het punt is echter dat hij mede een van de veroorzakers hiervan is. Policor ten top, niet de problemen aanpakken waar nodig. En dan komt zo'n analyse uit zijn mond er wel heel erg beroerd en ongeloofwaardig.

ALT130 | 28-10-07 | 15:18

fuk las die kop, jubelde erop los, blijkt dat deze perfide salonsocialist helemaal niet deaud is maar uit de politiek gaat of zoiets. zat-ie daar nog in dan??

oja, het is trouwens edPUNT van thijn he. doe dat nou, vindt-ie sjieker ofzo

BassiesMooisteWalthe | 28-10-07 | 15:16

@sijtje boes
Misschien heeft dit land wel een bestuur nodig, dat wars is van ideologiën. Geen clubjes gelijknemers die hun perverse denkbeelden aan andersdenkenden willen opleggen. Vrijheid en gelijkheid als basis voor fatsoenlijk bestuur, helaas voor jou is dat een onmogelijkheid geworden met de regenten kliek die hier de dienst uitmaakt.

CoJoNes | 28-10-07 | 15:15

Wat een ongehoord onbeschofte reacties van al die Wilders- en Verdonk adepten. Uitsluitend ranzige uithalen en onanistische plebejer opmerkingen ! Ik zal af en toe eens kijken of er nog een zinnige bijdrage bijkomt.

flightsinner | 28-10-07 | 15:14

Ik begrijp ook werkelijk niet welk gevaar Van Thijn in mevrouw Verdonk ziet. De in zijn ogen toekomstige fuhrer van dit land blaat exact dezelfde nonsens uit als destijds zijn gelijkgezinden in de jaren zestig tijdens de eerste migratiegolf.
www.nieuws.nl/484583

maakniesaaknie | 28-10-07 | 15:13

De Feyenoordsupporters zongen altijd zo'n prachtig lied toen meneer burgemeester van Islamsterdam was. Het klonk vanuit menig treincoupé- en Mercedesbusraam. Zeer fijnbesnaard ende zeau.

Murdockyoufool | 28-10-07 | 15:13

@maakniesaaknie omdat hij 9 was en in het kamp zat was het minder erg? Lees eens iets over deze materie voor je der iets over roept.
Ik zeg voor de rest niks maar zit mij rot te ergeren over hoe de man afgebrand wordt.
Hij heeft meer gelijk in zijn analyse meeste van jullie willen horen of toegeven. Als we zo door gaan met nieuwe dan wel splinter partijen wordt het 3 x niks idd. En kan men nooit een kabinet vormen omdat geen een partij strak water bij de wijn wilt doen of men niet met elkaar wil samen werken.
Ik gruw hoe sommige die wilders hier verafgoden en gewoon niet zien dat die man een luidruchtige roeper is maar voor de rest totaal niet weet hoe of wat. Ik laat het hier ff bij ik ga iets nuttigs doen. Mijn leuke sales negert verwennen denk ik.

sijtje boes | 28-10-07 | 15:13

Dit is één van die jongens die Nederland heeft gebracht tot wat het nu is toch? Langzaam maar vastberaden naar de sodemieter dus.
En nu maar hopen dat we het nog kunnen herstellen.

Reverend Ray | 28-10-07 | 15:13

@kersenflap 28-10-07 @ 14:52
misschien moet van thijn wat lezingen gaan geven in het zuid afrika van nu. zal nog een hele overlevingstocht worden daar.

daskapitalist | 28-10-07 | 15:11

"Ed van Thijn weigert consequent over 'ze' te praten. Hij denkt niet in groepen. Dat deed hij niet als burgemeester van Amsterdam, als minister en dat doet hij ook nu niet als lid van de Eerste Kamer of in een andere functie. 'De kern van het multiculturalisme is respect voor elkaars eigenheid, respect als het er op aankomt. Wat nodig is: erkennen dat iedereen recht heeft op een eigen identiteit.'

Lees en huiver:
www.zorgvoorlater.com/zvl_uwmening_arc...

CoJoNes | 28-10-07 | 15:11

Een PvdA man in hart en nieren. Iemand die dus vol op de rem trapt als er doorgepakt moet worden.

Jeremia | 28-10-07 | 15:09

Verblinde man met, helaas, een verwoestende uitwerking op de stad Amsterdam op het conto. Tragisch.

Adalgar | 28-10-07 | 15:09

@ Bigi Bana Boy

Ik wens niet door Ed van Thijn gewezen te worden waar de onvrede van de DE kiezer ( bestaat die? ) vandaan komt. Meneer als onderdeel van het probleem die de oplossing aandraagt, nee dank u.

De blonde roerganger op rechts blaat niet veel meer onzin uit dan de oh zo fatsoenlijke VVD en rationeel bezien begrijp ik niet waarom de opslag van terrorsiten een enkel puur Amerikaans probleem moet zijn. Solidartiteit schreeuwen we hier toch altijd van de daken?

Verder pleit ik al jaren voor een twee partijenstelsel. Of een zakenkabinet. Op naar een bestuurbaar land zonder deelraden, onderdeelraden en overige nutteloze bestuurslagen waar types als Ed van Thijn in floreren.

maakniesaaknie | 28-10-07 | 15:06

@kersenflap
dank voor verhaal.

waskuip-admiraal | 28-10-07 | 15:05

Het valt ook niet mee, als lid van een partij die de emancipatie van de arbeider als kerntaak ziet.
Missie geslaagd, de arbeider is geëmancipeerd en stemt nu massaal op Wilders en de Verdonk, omdat ze pas nú ziet dat staatsgeïnitieerde diefstal ook door kan slaan.
Van Thijn is jarenlang bezig geweest om een ideologie uit te dragen die ervoor moest zorgen dat de ideologie overbodig werd, vind je het dan gek dat je zo gefrustreerd als een ui achterblijft?
Het socialisme bestaat slechts bij gratie van haar eigen onvermogen.

CoJoNes | 28-10-07 | 15:04

een vervelend rancuneus mannetje is heengegaan, Nederland is weer een stukje beter geworden.

Onderbuik | 28-10-07 | 15:04

@kersenflap 28-10-07 @ 14:46
Woorden uit mijn mond. Generaties zullen boeten en betalen wegens het wanbeleid waar hij mede verantwoordelijk voor was. En het is frustrerend en schandalig dat hij daar nooit verantwoordelijk voor kan worden gehouden. Cees van de Hoeven c.s. wel, dit soort falende publieke knakkers niet.

Zeddegeizot | 28-10-07 | 15:03

@ Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 14:42
Geef je in de kern geen ongelijk, maar de gevolgen zijn niettemin zo negatief...
Zie het toch meer zo: Omdat een of andere vent in het verleden een trauma heeft liggen, zitten wij in de toekomst opgescheept met een groeiende bevolkingsgroep die ons in de toekomst het liefst dood ziet.
Een abstract en vervlogen gegeven uit het verleden voor een steeds concreter geworden en wordende verzameling problemen.
Je kunt fouten uit het verleden niet ongedaan maken door je toekomst te verpesten.

ZSU-23-4 | 28-10-07 | 15:02

Bedankt Ed voor het naar de kloten helpen van de land. We zullen je snel vergeten.

deprofeetinjereet | 28-10-07 | 15:02

maakniesaaknie 28-10-07 @ 14:53
Als ik hoor wat die geblondeerde mavo klant van de week weer uitkraamde over de wenselijkheid van een Guantanamo kamp op Nederlandse bodem dan heeft die beruchte Godwin vergelijing nog een lange toekomst.

Verder, als je probeert je weerzin tegen van Thijn eens even tijdelijk op zij te zetten, is zijn analyse zo raar nog niet, puur objektief gezien. Want ik denk dat een volgend kabinet een moeilijke, zo niet onmogelijk opgave wordt en dat de huidige peilingen een onbestuurbaar Nederland zullen opleveren. Of wil ik je nog even de kabinetten met de LPF in herinnering brengen ?

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 15:00

Bang makerij is goedkoop en zegt meer over de bedenker dan het onderwerp. Bijdragen aan de problemen daar heeft meneer weinig moeite mee.Vooral niet als dat zijn eigen carrière ten goede komt. Maar bijdragen aan oplossingen daar loopt meneer liever voor weg.

nadenkeniseenkunst | 28-10-07 | 14:59

gelukkig ben ik hier allemaal te jong voor om het te weten :) denk ik...

Marv007 | 28-10-07 | 14:58

Na 40 jaar niks bereiken, een waardig afscheid.
Wat zou zo'n man nou denken?

captainobvious | 28-10-07 | 14:56

wie????

ijsmannetje | 28-10-07 | 14:55

De man heeft 45 jaar uit de staatsruif gevreten. Laten we niet vergeten hem even een rekning te sturen voor bijna een halve eeuw NIETS bijdragen aan dit land.
(Wordt nu ook eindelijk eens bekend gemaakt, dat van Thijn de biologische vader is van Femke Halsema?)

CoJoNes | 28-10-07 | 14:54

Opgeruimd staat netjes.

3*links=rechts | 28-10-07 | 14:54

@ Bigi

Doe eens niet verschrikkelijk pathetisch kwelen man. Die vent was negen toen ie in Westerbork zat. Moeten we daar tot in de eeuwigheid op gewezen worden wanneer er hier een minderheden debat plaatsvindt? Alsof die democratic roeptoeter in de US serieus te nemen is met zijn gebrul over Auschwitz. Aan dat soort morele terreur heb ik echt een broertje dood.

maakniesaaknie | 28-10-07 | 14:53

"Het Amsterdamse stadsbestuur onder leiding van Ed van Thijn heeft Hermans diep gegriefd door hem in 1986 tot persona non grata te verklaren, nadat Hermans in 1983 een serie lezingen had gegeven in Zuid-Afrika, waarna hij door toedoen van de actiegroepen Anti Apartheids Beweging Nederland en het Komitee Zuidelijk Afrika op een zwarte lijst werd geplaatst van de VN, samen met Gerard Reve en Heintje Simons. Tijdens een expositie hierover in het Stedelijk Museum in 1986, kwam een Pvda-gemeenteraadslid hierachter en meldde dit, waarop burgemeester van Thijn en wethouders tot de rigoreuze maatregel besloten. Hermans had met zijn lezingen de culturele boycot doorbroken. Hermans, die altijd de apartheid had verworpen en zelf gemengd was gehuwd, vond dat hij boven zulke aangelegenheden stond. In de gemeenteraad werd daar echter geen aandacht aan gegeven en politica Annemarie Grewel stelde zelfs voor om al zijn boeken ook maar uit de bibliotheken van Amsterdam te halen. Hermans hield zich echter niet aan de boycot en in januari 1987 gaf hij op uitnodiging van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam toch een lezing in de Balie. Er volgde echter een bommelding, waarop hij vertrok en zijn gezicht vervolgens niet meer in zijn geboortestad liet zien."

kersenflap | 28-10-07 | 14:52

Oh ja, Van Thijn in de rol als opperjoods overleveraar van de holocaust zou ik postuum ook graag feliciteren met de import van een nieuwe lading Godsdienst gestuurde nieuwe jodenhatende nazi's. Het staat zelfs in hun door die waanzieke profeet bij elkaar gefantaseerde boekje, dus dat wordt he(e)l gezellig voor de overgebleven joden hier.
De volgende die ons vanuit zijn kleretrauma wenst op te schepen met een dergelijke sociale tijdbom kan wat mij betreft van Thijn meteen maar achterna gaan. Wat een flapdrol was die vent zeg...

ZSU-23-4 | 28-10-07 | 14:52

Ik vind hem wel meevallen. Is tie echt deaud ?

krommeteen | 28-10-07 | 14:51

De PvdA laat zijn ware gezicht weer eens zien.
Wij zijn voor democratie als je maar op ons de regenten stemt...

da wizard | 28-10-07 | 14:51

Ik walg echt van die man. Toen er in de Eerste Kamer gestemd werd over de gekozen burgemeester lag hij alleen maar dwars omdat hij zelf zo graag in de geschiedenisboekjes wilde komen. Een groot patheticus is heengegaan!

glassveselmann | 28-10-07 | 14:50

Tarak 28-10-07 @ 14:45
Ik legitimeer hem niet zonder meer maar vind dat de man door zijn lange tumulteuse verleden meer kredietwaardig dan zo'n lege schreeuwer als Brusselmans die ik zelf regelmatig op keiharde onjuistheden heb betrapt en die, net als van Thijn overigens, ook nog nooit in staat is geweest om "sorry, ik zat er naast" uit zijn mond te persen.
Wat ik zeg is dat als een man als van Thijn zoiets zegt we er op zijn minst eens over na moeten denken. Niemand van ons kan echt indenken hoe het is om tot de dood vervolgd te worden om wat je bent, zelfingenomen kleaudtzakjes die jullie er zijn.

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 14:50

@ tarak

Net als Ed. van Thijn is Wallage een linkse jood die de oorlog niet heeft verwerkt en daarom, met een pijnlijk onjuiste projectie, allochtonen per definitie als slachtoffers ziet.

@ King

bladibladibla... sorry zei je iets beduidends?

maakniesaaknie | 28-10-07 | 14:50

Rooie Rotzak!

fuckje | 28-10-07 | 14:48

Off topic
@ maakniesaaknie 14:43
Zover is de staat al verworden tot willekeur, dat er nu gewoon maar onschuldige mensen lukraak worden opgepakt, om te voldoen aan het door rechts opgelegde politiekcorrecte wereldbeeld. Schandalig. Hopen dat de rechter nog wel enig rechtsgevoel in zijn pink heeft, en die jongens gewoon vrij spreekt, anders is dit land helemaal naar de klote.

King of controversy | 28-10-07 | 14:48

Wat is er trouwens mis met de Weimarrepubliek? Ik ben gek van de Weimarrepubliek.

Murdockyoufool | 28-10-07 | 14:47

Van Thijn heeft die man net zoals Jacques Wallage altijd zo'n jankende ondertoon in z'n stem, waar ik uitermate slecht tegen kon. Ik heb mij nooit aan de indruk kunnen onttrekken dat zoiets toch wel iets zegt over iemands karakter.

Tarak | 28-10-07 | 14:47

Ach je kunt over Ed zeggen wat je wilt, maar hij heeft een woestgeyle kop.

superjan | 28-10-07 | 14:46

Als waaierdemocratie minder PvdA betekent, ben ik bereid te tekenen.

Schreeuwbuis | 28-10-07 | 14:46

Een van de grootste stukken stront van de afgelopen decennia.
Belangrijke architect van de multiculturele puinhopen die steeds groter worden en verantwoordelijk voor het juridisch vervolgen van tientallen mensen die gewoon zeiden waar het op stond.

Ik hoop oprecht dat deze man nog een tijdje blijft leven zodat we hem over een tijdje kunnen vervolgen wegens wanbestuur en landverraad.

kersenflap | 28-10-07 | 14:46

nu wilders dan staan we quite

allblacks | 28-10-07 | 14:45

@Bigi Bana Boy 28-10-07 @ 14:42
Ed van Thijn zou zich prima in jouw mening in kunnen vinden. Hij claimt namelijk nog steeds het patent op een oorlogsverleden. Los van feiten, een voor hem te hoog gegrepen intellectuele discussie of de mening of interpretatie van iemand anders.

Tarak | 28-10-07 | 14:45

Want ltn we nt vgte dt vftig jr glede de Jde...!

Murdockyoufool | 28-10-07 | 14:44

@ obominotie 14:39
En dat regenteske beleid is weer een rechtstreeks gevolg van de politiek passieve burger, die z'n zorgen liever aan de TV toevertrouwd, dan aan zijn vertegenwoordigers.
Allemaal klagende hypocriete tokkies, die burgers.

King of controversy | 28-10-07 | 14:44

"Als je niet op de PvdA stemt dan gaat het helemaal de verkeerde kant uit met ons land!" Waar hebben we dat eerder gehoord?

Gabr | 28-10-07 | 14:44

Och daar hebben we King of Debility ook weer met zijn flauwekul beschouwinkjes.

Wordt het trouwens niet eens tijd voor een hele dikke mea culpa richting de grote vijand Eshan jami?

Ik kan me je ronkende reaguursels hier nog herinneren over hoe Jami zijn klapjes op de tram zou hebben geveinsd. Nu er weer twee bondkraagjes zijn opgepakt, is je stilte oorverdovend. Je trekt die nietzeggende laffe scheur ook echt alleen open als het in je eigen straatje past.

maakniesaaknie | 28-10-07 | 14:43

Onze "meest verontruste" PvdA'er heeft het weglopen van de kiezer naar de twee politieke vleugels mogelijk gemaakt door de immigratie niet te stoppen en ieder geluid critisch geluid daarover in de rechts-extremistische hoek te plaatsen. Nu is dat geluid daar en vreemd opkijken als mensen op dat geluid gaan stemmen. Draag jou na je dood nog de schuld daarvan na, van Thijn.
Nou alleen nog die PvdA van 'm.

ZSU-23-4 | 28-10-07 | 14:43

misschien heeft de groei van rechts wel wat te maken met het achterlijke gedrag van het merendeel van de allochtonen hier, en de slappe aanpak (het ontkennen) hiervan door de gangbare politieke partijen.

eric@fuall | 28-10-07 | 14:42

Opgeruimd staat netjes. Na decennia lange verraad en uitverkoop van het Nederlandse volk (ja dat bestaat ondanks dat de Pvda gerunde WRR het in Maxima's oor fluisterde) is er niemand die hem missen gaat. Ook niet die paar duizend PvdA stemmers die er nog over zijn. En ja, je hebt het 40 jaar mis gehad. Dat politiek correcte geknuffel, het niet langer straffen van criminelen en die ladingen 'cultuurverrijkers' die mensen als jij hebben veroorzaakt hebben, hebben dit lang compleet naar de vernieling geholpen. Je hebt er zelf voor gezorgd dat mensen nu hun heil zoeken bij Fortuyn, Wilders en Verdonk aangezien er alleen maar puinhopen over zijn. Het Nederlandse volk wilt niet meer voorgelogen worden door regenten die zich wagelijk elitair gedragen. Wij willen niet meer al onze zuurverdiende centen inleveren om de multicul en subsidiesponzen te kunnen betalen. Dus oprotten en nooit meer terugkomen. En neem gelijk de hele PvdA mee.

ExtremeExtremist | 28-10-07 | 14:42

Ehm, alle gekanker op deze man ten spijt mag ik er vanuit gaan dat deze man, met zijn WOII verleden als ternauwernood aan de dood ontsnapte, toch iets meer krediet verdient dan lulletje Brusselmans. Het zal allemal best waar zijn wat je neerkalkt maar wie van ons kan zeggen hoe het werkelijk is om vervolgd te worden en voortdurend te moeten vrezen voor je leven ?
Als een D66 jankert over Anne Frank begint heeft dat wat mij betreft een andere lading dan wanneer van Thijn dat doet, al hou ik er wel rekening mee dat die hele joodse generatie zwaar beschadigd is en wellicht te snel spoken ziet. Te makkelijk Brusselmans.

* Waar is Shalomé als ik een keer wél benieuwd ben naar haar mening *

Bigi Bana Boy | 28-10-07 | 14:42

Wat een vieze gluiperd! Nog even een trap nageven aan een democratie die had kunnen werken, maar door 'eigen' linkse partijen finaal mislukt door tegenstanders te demoniseren en te dwarsbomen, en tegelijkertijd zichzelf enorm verrijken door eigen partijtjes en vriendjes subsidies toe te kennen.
_
HOND!!!

Herr Oberst | 28-10-07 | 14:42

En Ed, bedankt nog voor al die gastarbeiders, hè?
De stad is er een stuk mee opgeknapt.

Bisschop Gijsen | 28-10-07 | 14:42

Ed wie?

Ali Fal Salarm | 28-10-07 | 14:41

w.f. hermans toegang tot hoofdstad verboden?? Ikniesnapnie. Waar vind ik dat verhaal?

waskuip-admiraal | 28-10-07 | 14:41

Is dit dezelfde integere van Thijn die zei; Als Gumus het land moet verlaten, zeg ik mijn lidmaatschap van de PeevanderA op!! Vuile hypocriete huichelaar!

nare man | 28-10-07 | 14:40

De opkomst van extreme vleugelpartijen vloeit rechtstreeks voort uit het regenteske beleid van gevestigde partijen. Neem je verantwoordelijkheid lul, schuif hem niet af op anderen.

obominotie | 28-10-07 | 14:39

Zelf ingenomen zak stront. "Oh er is oppositie met een tegenstrijdig idee aan die van mij. Daar wil ik niet mee praten, ik verlaat de politiek maar ipv de discussie aangaan en mijn standpunt verdedigen. Dat is namelijk geen democratie." Inderdaad Ed, democratie is alleen democratie in een socialistische heilstaat. Een enigszins vrijer volk, daar moet je toch niet aan denken.

.kapitein k | 28-10-07 | 14:39

En nou Wouter Bos nog.

Conan de Rabarber | 28-10-07 | 14:39

Ed van Thijn heeft met zijn spookbeelden alleen maar een negatieve invloed gehad op het functioneren van de Nederlandse democratie, waarom brengt Geenstijl die man nog eens extra in de picture?
Overigens kun je wat dat betreft Ed van Thijn goed vergelijken met Adolf Hitler die ook een negatieve invloed op het functioneren van de Nederlandse democratie had.

Tarak | 28-10-07 | 14:38

Ed van Thijn uit de politiek? Zwarte dag voor de bandparodie.

maakniesaaknie | 28-10-07 | 14:38

En de wereld werd weer een stukje mooier. Dag Ed.

FriescheHengst | 28-10-07 | 14:38

Hij en Femke Halsema hebben dezelfde logopedist. *Kaken op elkaar klemt*

Murdockyoufool | 28-10-07 | 14:38

niet alleen de Duitse Weimar Republiek. Ook in andere landen in Europa schoten de exgtreme partijen als paddestoelen uit de grond.
En ik haat paddestoelen, die dingen moet je kapot maken.
(lees je mee, Wilders?)

King of controversy | 28-10-07 | 14:37

Dat zouden meer PvdA-ers moeten doen!
Opletten uitgebluste linkse kneusjes! Follow the leader...

Pippo van Eenennaam | 28-10-07 | 14:35

-weggejorist-

Lizzard | 28-10-07 | 14:35

we zullen hem NIET missen

HitchHiker | 28-10-07 | 14:35

Ed van Thijn, de onschuld zelve en nooit te beroerd om z'n makkers (over het paard) te helpen waar hij kon.
We zullen je missen.
(maar we leren beter mikken)

Dezenaamhier | 28-10-07 | 14:35

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen