Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoe kleine Gerrit zoop en naaide

Deze pet past ons allemaal...Hey, steuntrekkerts, doe eens OPHOERENNN. Jullie zijn allemaal een stelletje uitvretende ZIELEPOTEN met een grote bek. Beetje die uitkering komen aanvragen met een Mercedes, om vervolgens bij de MediaMarkt een flatscreen en een hd-recorder te kopen. En maar kankeren op de economie. ZEIKERDS zijn jullie. Kappen met dat gejeremieer. Wat nou armoede? De jaren vijftig. dát waren nog eens tijden, ja. Zelf je kleren naaien, nooit tv kijken, dubbele boterhammen eten en thee in plaats van koffie drinken. Dat was nog eens armoede! "De onderkant van nu is veel welvarender dan in de jaren 50." Wat nou provoceren? In vergelijking met de eskimo's hebben wij het warm!

Reaguursels

Inloggen

@Pannie, als je in Nederland nu l e k k e r wilt eten, dan moet je het wel zelf klaarmaken.En dat was toen o o k zo. Tenzij je frietje oorlog als het summum van kookkunst beschouwt. En wij wonen in Breda en we wagen ons al lang niet meer aan de taaie struisvogels, de verschroeide koelappen, of verder weg de pasta carbonara van de Leidse studentensociëteiten of nog erger de verschrikkelijke vegaburgers van ahum gezond Nederland! En naar de bioscoop? Kom, dat kon je elke week. Er was juist een hele filmcultuur! en niet duur!

Hammar | 02-01-06 | 01:50

@Pannie

Nee, die fiets hadden de moffen gejat...

marsupilami | 31-12-05 | 14:49

@ Arievan Stolk,
Je hebt gelijk, alleen aan misdaad bestrijding al, inclusief de luxueuze 1 sterren hotels, alias gevangenissen ? 20.000.000.000.

skit | 31-12-05 | 13:43

Hammar 30-12-05 @ 23:05
In de jaren 50 en 60 gingen de mensen 1x per jaar uit eten en 1x per jaar naar de bioscoop en dat was het dan. (op de fiets uiteraard)

Pannie | 30-12-05 | 23:32

Wat een domme man die Zalm. En gemeen zeg. Het enige wat hij kan is uit andermans zak vreten. Zal hij toen ook wel gedaan hebben. Nou weet hij zogenaamd niet eens meer wat een kostwinner is. Hij is uitzonderlijk kort van memorie. Het Nederlandse gepeupel blijkbaar ook. De vent verknoeide de financiën van ons land in twee paarse kabinetten. En in de vijftiger en zestiger jaren verdiende een kostwinner genoeg om een heel gezin te onderhouden. Nou komen gezinnen nog tekort als alles wat kan werkt, mama, papa en kinderen die oud genoeg zijn. Wat een dom gelul van weer zo een van die zakkenvullers die voor de volgende periode hun eigen salaris al met dertig procent hebben verhoogd. Luistert daar iemand serieus naar? Waarom regeert in Nederland altijd een verkiezingsuitslagen manipulerende minderheid? Dit hele politieke systeem deugt niet.

Hammar | 30-12-05 | 23:05

Hoeveel wordt er jaarlijks binnenslands uitgekeerd aan ontwikkelingshulp eigenlijk?
Zal die vier met negen nullen toch ver overstijgen...

ArievanStolk | 30-12-05 | 18:44

Al die voedselbankvreters zijn links, GL, SP of Pvda stemmers.
De partijen die het voorelkaar hebben gekregen dat Nederland elk jaar ? vier duizend miljoen in de bodemloze put van zgn ontwikkelingshulp kiepert, zonder enig effect. En dat al 30 jaar lang!
En in Nederland is nergens geld voor beschikbaar.
Dit is ook de reden ( die 4.000.000.000 Euros) waarom all ptijzen omhoog blijven gaan, want het geld wordt bij die voedselbankvreters weggehaald.
Maar dankzij ons onderwijs hebben die stumperts niet -begrijpend- leren lezen.
En Peter R. de vries wou er nog wat miljarden boven op gooien!
Als- ie dat niet voorgesteld had, zou hij zijn 41% vast gehaald hebben.

skit | 30-12-05 | 18:31

Je hoort mij niet zeggen dat 740 in de maand veel geld is.
Ik heb het afgelopen jaar als 'zieke' zelfstandige trouwens minder verdiend maar had gelukkig nog wat geld achter de hand dus heb geen 'honger' hoeven lijden.
Ik zal alleen niet iemand anders of 'de staat' daar de schuld van geven.

Pannie | 30-12-05 | 16:29

zeiksmurf 30-12-05 @ 14:32

Ok das ook weer waar..

Pannie | 30-12-05 | 16:16

We zitten drie jaar in een recessie en heel Nederland schreeuw moord en brand. owh god owh god. Dit land lijdt niet onder armoede dit land heeft alleen geen ruggegraat.

Maraka | 30-12-05 | 14:33

nogmaals, voor onwilligen mag van mij de knoet gebruikt, en in de door Pannie belichte elementen een goede adviseur oid die ze even uit de droom helpt. Maar er zijn genoeg groepen zoals de eerder vermelde bijstandsmoeders / vaders, die door hun "lief" zijn belazerd, bedrogen en wat je maar kunt bedenken. Die nemen dan wel de verantwoordelijkheid om voor hun kroost te proberen te zorgen, ook als er van de kale kip geen alimentatie meer te plukken is. Wat moeten die dan? "maar gaan werken?" Nee. Niet zolang de kinderen klein zijn wat mij betreft. Die hebben recht op een stabiele basis. En de ouderen die zich 50 jaar de tiefus hebben gewerkt ? Die verdienen dat ook niet. Wel heb ik de schurft aan gasten die denken dat een arbeidszaam leven een jaar of tien duurt en dat ze dan overal "recht op hebben". Of die gasten die door Pannie worden aangehaald. Die moeten weer even met de voeten op de grond worden gezet. Maar een sociaal vangnet als we in nederland hebben, mogen we ondanks zijn onvolkomenheden best trots op zijn. Dat laat ik me niet ontnemen door een pre-industiële, feodale k*t-VVDer met een plaat voor zijn kop.

zeiksmurf | 30-12-05 | 14:32

Heeft Gekke Gerritje eigenlijk niet gewoon een heel sterk punt wanneer hij stelt dat ECHTE armoede in Nederland helemaal niet meer bestaat.
(Op al die SM-paupers na dan die daar heel bewust zelf voor kiezen om hun eeuwige geweeklaag over het Grote Onrecht mbt. verdelingsvraagstukken met een sprekend sausje van slachtofferdenken en zelfaangelulde oprechte verontwaardiging te overgieten.)
Wij hadden vroeger thuis niet eens een dak boven ons hoofd.
Wij hadden niet eens het garen of de lompen om uberhaupt iets te kunnen naaien.
Wij moesten thuis met negen kinderen rondkomen van twee zakken houtskool, wat vlierbessen en de ezelsoren die we met onze blote handen uit de grond trokken.
Mijn ouders heb ik tot mijn elfde helemaal nooit gezien. Die waren van vijf uur 's ochtends tot tien uur 's avonds aan het werk in de fabriek.
Ik zag mijn moeder voor het eerst toen ik naast haar aan de stilstaande band ook schroefjes aan het aandraaien was.
En met negen werkende kinderen bracht mijn pa toch niet meer dan een daalder per maand mee naar huis, die meestal direct en geheel naar de benzinerekening van het cafe ging.
Bovendien hadden we de zorg voor onze inwonende invalide grootouders erbij, die bedlegerig, kreupel en dement als ze waren weinig anders konden als kwijlen, schijten en onverstaanbaar schelden...
.
Nee, dat was nog eens armoede.
Met 15 man de kerstdagen moeten rondkomen van twee bloembollen en een afgesneden kattenoor.
.
Gekke Gerritje heeft gewoon gelijk.
Waar praten we over?!

ArievanStolk | 30-12-05 | 14:31

@rapunzel

logistiek probleempje.
mail me even
stijllozehama[et]hotmaildotcom

hama | 30-12-05 | 14:21

@crass
lamaar.. mensen zoals pannie hebben geen armen in hun omgeving. daar hebben ze programma's zoals nova voor nodig om zich over die categorie medelanders een oordeel te kunnen aanmeten. deze maatschappij gaat echt meer en meer mank aan een gebrek aan inlevingsvermogen. maar willen en eisen doen we ondertussen een heleboel. zolang het 'ons' maar niets kost.
best ironisch.. het lijkt wel alsof we hollandser worden met zijn allen dan het clichee.

okra | 30-12-05 | 14:16

Pannie ga eens ff lekker een half jaartje van 740 in de maand leven, dan lul je wel anders

crass | 30-12-05 | 13:54

Waren laatst bij de Nova anti-Balkenendepropagandafilmserie een paar van die 'ondanks werk niet rond kunnen komende' figuren aan het woord.
1 turk die in kleding van de rommelmarkt liep, ze vrouw en kinderen waren namelijk 10 jaar geleden terug naar Turkije gegaan, hij maakte 400 euro per maand over.
Verder een vrouw die als fotografe slechts 18 uur pw werkte en het vreemd vond dat ze zogenaamd geen hippe kleren kon kopen, een vrouw die een deel van haar inkomen aan de kerk schonk 'opdat de rest gezegend zou worden' en een echtpaar dat hun blijkbaar te hoge hypotheekverplichtingen nauwelijks op kon hoestten.
Als dat de finefleur van de Nederlandse 'armen' met een baan moest voorstellen waar de linkse propagandaredactie van Nova mee aan komt kakken weet ik genoeg.

Pannie | 30-12-05 | 13:33

Wat zijn er helaas toch een hoop a-socialen onder jullie.

Geen armoede in Nederland? Nee, natuurlijk niet, mensen rennen voor hun plezier naar de voedselbank!!

Natuurlijk zijn de mensen hier niet zo arm als in b.v. Afrika maar dat is toch geen vergelijk?
Dan kunnen we ook wel stellen dat vrouwen die in Nederland mishandelt worden zich niet aan moeten stellen, want in Soedan wordt je klit erafgehaald dus wat zeik je nu?

Voor mensen die sinds een tijdje wao of een uitkering krijgen wordt het steeds moeilijker om in het arbeidsleven terug te keren. (auto weg, telefoon weg en nette kleding dragen is er ook al niet bij omdat je moet bezuinigen).

Eens kijken wie de baan krijgt... diegene met auto, telefoon en nette kleding of diegene zonder... Wat denken jullie zelf?

Dan nog maar helemaal niet te spreken over de ouderen!!

Het was altijd de bedoeling in onze samenleving dat de sterkeren het opnemen voor de zwakkeren. Dat is momenteel ver te zoeken.. helaas.

Iedereen die verder denkt dat Zalm gelijk heeft, doen jullie alvast afstand van het recht op een uitkering, het zal nl. een hoop schelen voor de belastingbetaler, want jullie zijn er toch zeker van dat zoiets jullie niet kan gebeuren.

Voor nederlandse begrippen heerst er wel degelijk armoede!

Stelletje Dombo's

soetie | 30-12-05 | 13:30

hama 30-12-05 @ 11:43

Dank je wel.. Ik moet bijna janken omdat ik blij zou zijn!!

Rapunzel | 30-12-05 | 13:21

vroeger naaide zalm zijn eigen kleren, nu naait die 95% van de bevolking

crass | 30-12-05 | 13:20

De minder met weklust en ondernemingszin bedeelden zeker?

Pannie | 30-12-05 | 13:15

@Rotax 30-12-05 @ 04:39

je lult uit je nek. er zijn genoeg mensen die van een hongerloontje moeten rondkomen en wel werken of jarenlang gewerkt hebben.
mensen die alleen maar kortzichtig aan zichzelf kunnen denken, een beetje in een vreemdsoortige omgekeerde slachtofferrol kruipen (ohohoh wat worden ' wij' toch uitgebuit door dat stelletje uitvreters) en hun ogen sluiten voor alle ellende, die vind ik pas asociaal. zou jou bijna wensen dat je eens een jaartje van een dergelijk ' cadeautje' mag genieten.
en even voor de duidelijkheid: ik zit ook prima in de witte was.

okra | 30-12-05 | 13:08

Jan Marijnissen for President!!!!! Tenminste nog één van de weinige die echt opkomt voor de minder bedeelden!

Rest In Privacy | 30-12-05 | 12:53

Vergeleken met de toenmalige DDR is Nederland echt wel democratisch.

Bwork | 30-12-05 | 11:44

@rapunzel 09.32
een man een man, een woord een woord

hama | 30-12-05 | 11:43

relativeren is overigens wel een makkelijke manier van politiek voeren
dan hoeven we ons ook niet meer druk te maken om die 200 moslimextremisten in ons land (nog geen 0,1 %)
of als er 100 doden vallen bij een aanslag (wat is dat nu, 100 mensen?)
en files, wachtlijsten, begrotingstekorten, faillisementen, fraude, criminaliteit, verkrachtingen etc., in andere landen is het vast erger dan hier
als je voor armoede een definitie van 50 jaar geleden gebruikt ben je wel erg arm van geest

Loki | 30-12-05 | 11:43

Dubai ook zo'n voorbeeld van uitbuiting. Zolang de geitenneukers genoeg pegels hebben blijven we natuurlijk vriendelijk lachen. Zo zijn wij nederlanders. Een arme geiteneuker is een terrorist een rijke een vriend. Straks kunnen wij nederiglanders misschien wel de voeten van een oliesjeik likken in zo'n luxe hotel voor een dollar per dag. Maar ja als je maar werk hebt natuurlijk. Zoals Wim Koksucker al zei 'werk werk werk' En gelijk had de zakkenvuller.

Zank Frappa | 30-12-05 | 11:40

@Frank Zappa China is soo 2005! Dubai wordt het helemaal in 2006.

neuzel | 30-12-05 | 11:23

Een werkloos nieuw jaar onderkruipers!

Zank Frappa | 30-12-05 | 10:44

En onderwijl je lekker zit te brallen met je rechste vrienden van de Geenstijl wordt je baan geexporteerd met subsidie naar een laag lonen land. Want daar weten ze tenminste nog hoe je moet kruipen voor de baas (woef woef).

Zank Frappa | 30-12-05 | 10:43

En dit is waar onze grote vrienden de zakkenvullers/bezittende klasse heenwillen:
www.nu.nl/news/648748/30/Ondernemingen...
Ondertussen worden fabrieken hier gesloten en worden we langzamerhand bijgebracht hoe we ons als slaven moeten gedragen. Met 200 miljoen kunstmatig aangelegde werklozen heb je namelijk niet veel meer te eisen. Hier is waar de hebberigheid van het kapitalisme heengaat. Onze eigen ondergang. Weer gezellig terug naar de tijd van lijfeigenen. Blijf gerust VVD stemmen dan zit je straks vanzelf op straat.

Zank Frappa | 30-12-05 | 10:38

ik denk niet dat op dit forum veel mensen posten die in de armoedeval hebben gezeten. Ik dank god en de hemel op mijn blote knietjes (en ik geloof niet eens) dat mijn moeder haar huidige echtgenoot ooit heeft gevonden. Ik weet hoe het is voor een bijstandsmoeder met kleine kinderen. En wat dat voor gevolg heeft voor de kinderen. Voor werk-onwilligen past een adequaat en keihard beleid, maar welwillenden die buiten hun schuld worden genaaid moeten we steunen. Daar betaal ik graag belasting voor. Schaf dan de hele WIA af. Ga die discussie maar eens aan.

zeiksmurf | 30-12-05 | 09:58

hama 30-12-05 @ 02:36

Mocht je dat willen storten, dank ik je op mijn blote knieen. Dat meen ik. Dan ben je mijn held!!!! En gegevens maak ik sowieso niet bekend.

Rapunzel | 30-12-05 | 09:32

Komt nederland niet ten goede.Sorry was niet vergeten.

fibrom | 30-12-05 | 09:26

Gek het armst zijn de mensen in de schilderswijk Den Haag.Daar wonen de meeste medelanders die dure auto's hebben en een schotel om tv te kijken.Euro's die zij verdienen gaat naar opa en oma in land van herkomst of naar het huis wat zij aan het bouwen zijn in land van herkomst.
Geld wat zij verdienen komt dus nederland ten goede.Verder wat is armoede dan??Dat we niet 2x per jaar op vakantie kunnen kan ik ook niet ook geen behoefte aan.Ze zeggen dat ik zielig ben hierdoor.We hebben een auto van 19 jaar oud.We kunnen echt geen nieuwe kopen en toch verdienen wij genoeg om geen zorgtoeslag te krijgen.Al het andere krijgen we ook niet wat iemand met een minima wel krijgt.Mijn kinderen konden geen sport beoefenen omdat er niet genoeg euro's waren.Wel moesten we een lening afsluiten om de schoolkosten te betalen.Ik heb helaas reuma en kan daardoor hooguit 12/16 uur per week werken.De 255 euro eigen risico ben ik na 3 maanden al kwijt aan kosten voor de therapeut en medicijnen.Aanspraak op wat dan ook omdat ik een chronische ziekte heb krijg ik ook niet wij verdienen immers genoeg.We moeten ons wel tegen de hoogste kosten laten verzekeren(aanvullend) om toch de nodige zorg te krijgen die we nodig hebben, maar zijn we arm???Nee toch niet we kunnen toch nog eten kijken tv een oude tv wellenswaar maar toch we hebben zelfs meegedaan aan pcproject van het werk en hebben daardoor gelukkig een pc gelukkig ook voor de kids die het nodig hebben voor het maken van projecten op school en daar door betere punten kregen.Soms denk ik we kunnen beter stoppen met werken en in de bijstand gaan daar worden namelijk meer dingen betaald voor je en ook kwijtschelding van een boel vaste lasten.Ik kan ook niet zomaar een nieuwe koelkast kopen of wat dan al niet.Ook ik moet voor een heleboel dingen gewoon sparen.Waarvan dat weet ik nu niet .Maar arm ben ik niet met een huis en een cv.Kortom Zalm heeft gelijk echte armoede bestaat haast niet in Nederland.

fibrom | 30-12-05 | 09:24

Hij heb wel gelijk. Mensen zijn tegenwoordig verwend, zolang wij Polen e.d. moeten halen voor de bolleplukkerij mag hij dit gerust zeggen, vroeger moest je werken om te overleven en nu hebben mensen de keuze en steeds meer mensen liggen liever dronken of stoned tv te kijken. Dwangarbeid voor mensen zonder arbeidsverleden !!! En voedselbonnen e.d. ipv cash want ze rijden er auto's van, mensen die langdurig in de steun zitten moeten ze totaal onder curatele stellen en verliezen hun eigen financiele vrijheid wat mij betreft totdat ze zich weer ontrekken aan de 'zielepieten context'. En als je daarmee niet tevreden bent als zielepoot moet je gewoon lekker oprotten, ik heb die bullshit niet nodig. Vraag me af of we devolueren nu die arme shitmensen meer kinderen verwekken dan intelectuele cariere mensen. Straks iedereen een bril e.d., stelletje B-mensen.

Onno Thuis | 30-12-05 | 08:54

Ik ben het 100% eens met Zalm. Ik heb zelf een tijdje door Zuid Amerika gereisd en daar heb ik echte armoede gezien. Nederlanders met loon en/of uitkering, met kleding, wonend in een huis mogen zich niet arm noemen, naar mijn mening. Arm is voor mij, geen eten, geen drinken geen kleding, geen huis en geen hulp. Ik snap niet waar mensen het lef vandaan halen zich arm te noemen als ze notabene op hun TV!!! beelden zien van oorlogsgebieden of hongersnood in de derde wereld.

Nervoso | 30-12-05 | 07:30

gewoon lekker gaan werken met ze allen en niet zo zeuren, anders kan mun uitkering nie omhoog

lekker-ding | 30-12-05 | 07:25

In plaats van dat dit rampenkabinet over armoede zeurt, kenne ze betah iets an die verdoemde koûh doen.

Harige Bangmaker | 30-12-05 | 05:47

Goedverdoeme, wat is het koud!

Harige Bangmaker | 30-12-05 | 05:09

@okra

Ten eerste: mijn huidige inkomen heb ik bereikt door jarenlang keihard te werken, ik heb dan ook geen enkel gevoel van wroeging.
Ten tweede: je zal zomaar elke maand ? 700 krijgen, zonder dat daar enige tegenprestatie tegenover staat. Niet slecht toch, had ook ? 0 kunnen zijn. Je krijgt het zomaar in je schoot geworpen. Ooit afgevraagd waar dat geld vandaan komt? Ik misgun het je overigens niet, don't get me wrong. Ik vind ook dat de "sterkste schouders" de "zwaarste lasten" moeten dragen, maar ik kan geen enkele justificatie vinden in het feit dat ik van een gedeelte van elke euro die ik verdien, meer dan de helft (!) moet afdragen aan de fiscus.
Het gevoel wat ik bij deze hele discussie krijg: ik sta een akker te ploegen en iemand roept mij toe, liggend onder een boom: "zou je niet eens wat harder werken, want anders hebben WE geen brood op de plank".

Wat mij voornamelijk stoort is het feit dat mensen die door hun medeburgers worden onderhouden, het perspectief zijn kwijtgeraakt: wees blij dat je in NL leeft en nog een vrij redelijke voorziening in levensbehoeften kunt verwachten. Net als jij hoop ik op een veilige en sociale maatschappij, maar waarschijnlijk verschillen wij behoorlijk in de definitie van "sociaal". Sociaal is volgens mij namelijk niet dat "ik" de luxe-goederen moet betalen van iemand die niet (financieel) bijdraagt aan de samenleving. Vanuit dat oogpunt heb ik er bijvoorbeeld ook erg veel moeite mee dat ouderen van dagen (die een grote bijdrage hebben geleverd aan de huidige welstand) vaak met 6 man op 1 kamer worden ondergebracht, terwijl gedetineerden al mekkeren als zij de cel met iemand moeten delen. Maar dat is een andere discussie...

Rotax | 30-12-05 | 04:39

Nog een voorbeeld, had je vroeger weinig centen en wilde je rijden dan kocht je gangbare sloper en dan ging je.
Eventueel hier en daar wat recht schoppen maar dan was het op pad.
Dat hoef je vandaag de dag niet te proberen, je hangt direct aan de kosten, het ding moet in een redelelijk goede staat zijn het moet gekeurd worden elk jaar etc.
En dit is één facet van het op kosten jagen heden ten dage, dus lul me never nooit niet met het was vroeger moeilijker.
Vroeger was het godverdomme makkelijker, vroeger kocht je voor die bij elkaar geschraapte centen een sloper en je reed, niks geen debiel bedrag voor het openbaar vervoer neerleggen en niet de meter van de pomp 333% boven de liter zien hangen (want dat is het nu, 10 liter 1,5 euro 150% * 2,2 (gulden).
Rot toch een eind op met je vroeger, vroeger trapte je het huis vuil ook bij de buren in de tuin, nu kun je lappen per kilo.
Vroeger? mag hij me een keer recht in de bek zeggen op fysieke afstand.
-
Tering ik maak me al weer kwaad en ik zit niet eens in het proces.

..Whatever | 30-12-05 | 04:38

Vies mannetje, als je de 50e jaren met nu gaat vergelijken dan hoor je niet in de politiek thuis.
Sterker nog dan deug je niet, als me pa loopt te zeiken over hoe het vroeger was en dat je blij moet zijn, ram ik hem ongezien op de bek.
Kansen zijn verkeert, de maatschappij is stukken harder, rotzooi tig keren duurder, ach waar hebben we het over? als ik al zei als je hier mee aankomt zetten in een politieke functie dan ben je kapot tussen de oren, sterker nog dan zou men je er mee moeten helpen.
Dergelijk uitspraken doe je op een feestje, na een fles beerenburght, als je op een leeftijd bent dat je je ranzige pik niet meer omhoog krijgt.
De man mag van geluk spreken dat ik niet onderaan hang dan wel in het debielen land Holland vertoef.
En laten we even duidelijk zijn hier, ik zit relatief breed, en zelfs ik zou niet het lef hebben om zoiets te uiten, niet op een feestje daar ik weet dat het een gigantisch achterlijke stelling is, en zeker niet in een functie gelijke die van hem.
-
En chiant, geloof me sober is niet het woord dat ik gekend heb dat is nog wat te ruim, er waren jaren dat het met een 5000 schoon/maand rond binnen kwam (eurie wel te verstaan), en ik heb kort geleden een dik jaar gehad dat de koelkast letterlijk leeg was voor 3 weken alvorens er weer wat te vreten in lag?
5 pesos zoeken op handen voeten onder de rotzooi ? geen grap ? om een taco te halen in de straat.
Dus lul me niet, ik weet van het boven en het onder.
Wel doet er niet toe, ik leef en dat is een keuze, ik heb allemaal gezien en daar voel ik me lekker bij.
Mij interesseert het niet ik heb geen kinderen, dus zit ik klem dat gaat het systeem op standby en ben ik de enige die er mee dealt.
Maar ik kan me prima voorstellen hoe dat in een beetje gezin loopt, om maar een verschil te noemen tussen voeger en nu in Holanda een alleenstaande starter is gewoon genaaid.

..Whatever | 30-12-05 | 04:19

Iemand misschien hier een linkje naar Zalm die tijdens een vorige reclamecampagne van onze politieke vrienden van de VVD bijstandskip klaar moest maken en bij de grootgrutter voor de weegschaal, turend naar een knopjesscherm met plaatjes waaronder een plaatje van bananen, aan een ondergeschikte medewerker van het AH-concern met een lullig trosje bananen in z'n trillende handen stond te vragen wat nu precies de bedoeling was?

ArievanStolk | 30-12-05 | 03:53

walgelijk vind ik dit. armoede is heel betrekkelijk, ja... als je meer dan een ton per jaar op je bankrekening hebt, zoals zalm, of een ander mooi maandinkomen, zoals kennelijk nogal wat reaguurders, dan heb je wel ECHT een referentiekader om zinvolle uitlatingen over armoede te kunnen doen.. *kuch*.
ik zou zalm graag eens uitdagen om het eens een halfjaartje op iets van 700,- per maand uit te houden. ik kan daar zelf net-an mijn vaste lasten van betalen.
wat mij betreft mag het wel eens over zijn met de tendens tot wij-zij-verdeling die sinds eind jaren tachtig meer en meer de overhand dreigt te nemen. het voorschuiven van de ' excessen' van misbruik om bezuinigingen te verantwoorden en de maatschappij nog verder naar de kl*ten te helpen, terwijl het in werkelijkheid gaat om bezuinigingen die we 'nodig' hebben omdat we met zijn allen per tout bij europa willen horen. sorry guys, maar ik word daar gewoon niet goed van. ik betaal liever belasting om daar uiteindelijk een fijne leefbare, veilige en sociale maatschappij van te krijgen dan dat ik het de deur uitsmijt omdat ik meedoe aan een of ander prestige object dat m.i. nog steeds tot mislukken gedoemd is...
.
laat nou niet weer jan klap-van-de-molendijk weer komen met een of ander vaag geleuter.. ;-)

okra | 30-12-05 | 03:12

@ rapunzel,

de storting is onderweg, hoop alleen dat je discreet omgaat met mijn gegevens.
Voor het overige, hoop dat je er iets leuks mee gaat doen.

groetjes van Hama.

hama | 30-12-05 | 02:36

Zag laatst beelden van een "debutanten bal" in Den Haag, en toen verlangde ik naar de 6de Brigade van het Verenigde Volksleger, met hun verroeste bajonnetten en Maxim mitrailleurs.

Levereter | 30-12-05 | 02:16

De rijken hebben het nu ook veel beter dan tijdens de Franse Revolutie ,toen werden hun dunne nekkies doorgehakt en rolden hun hoofden over de straat.
Dus Zalm heeft nu ook niets te klagen.

Yammie | 30-12-05 | 01:44

@Chiant 30-12-05 @ 00:47
Ik ook. Daar ben ik niet van onder de indruk. Een paar jaar houd je zoiets wel vol. Vooral als je ook nog alleen voor je eigen dikke wijven reet koekjes hoeft te kopen bij de C1000. Als het langer duurt of als je kinderen hebt, dan ben je niet alleen arm, maar dan val je buiten de maatschappij. Dat is triest. Niet jij met je 4 jaar studenten naijl.

blawablawa | 30-12-05 | 00:58

Zalm heeft gelijk. Nederlanders zijn verworden tot een stelletje zeurpieten die alles op een gouden weegschaaltje afwegen en zich spiegelen aan de succesvollen onder ons. Armoede betekent dat je niks te vreten hebt, dat je ligt weg te kwijnen in een doos en dat je jezelf met zwaluwstokjes moet warm houden. Zelfs de meest notoire junk kent in ons land geen armoede. Neen, hier begint men al te piepen als de vaatwasser is overleden en men de vaat met de hand moet doen. Ach en wee. Of als er niet 7 dagen van de week vlees bij de maaltijd gegeten kan worden. Of klopt men al bij de gemeente aan voor bijzondere bijstand als er geen geld meer is voor zware shag.
En om de links lullende en rechts vullende reaguurders voor te zijn: Ik weet waar ik het over heb, want na mijn studententijd heb ik een jaar of 4 bijzonder sober moeten leven. Ik zal niet beweren dat het een pretje is, maar armoede is het zeker niet. Je wordt er wellicht zelfs wijzer van. Wijzer in ieder geval dan al die yups die nooit een sober bestaan hebben gekend en smijten met kapitaal.

Chiant | 30-12-05 | 00:47

@Pannie 30-12-05 @ 00:03
Ze moeten allemaal zo hard werken dat die gasten allemaal de 85+ halen. Die mensen hebben geen last van dichtgeslibte aderen (behalve die stresskippen aan de linkerkant van het spectrum dan, die vallen met 50 al om).

blawablawa | 30-12-05 | 00:23

nu moet ik toch bekennen dat Zalm helemaal gelijk heeft....

amsmad | 30-12-05 | 00:14

@ trekuenetieg 23.55 : zie mijn bijdrage van 18.36

poppermotje | 30-12-05 | 00:13

@Pannie: LOL! Goeie!

MiRRoRMaN | 30-12-05 | 00:07

MiRRoRMaN 29-12-05 @ 23:14

Weet je hoe hard die gasten moeten werken??
Als jij zo hard zou werken zou je net zoveel verdienen, en terecht.

Pannie | 30-12-05 | 00:03

Heeft Zalmpie in 2005 toch nog één keertje gelijk... tssss, en ik, ras-scepticus, was het vertrouwen in de politiek aan het verliezen. Nee maar.

Nappert | 29-12-05 | 23:57

@Rapunzel
Hoe kan je nou fuck zeggen tegen de mensen die zorgen dat je nog wat krijgt,ook al is het niet veel.Stel je voor dat al die werkenden fuck tegen jou en al die uitkeringsrukkers zeggen.Wa dan?Hoe kom je dan aan je vreten!

trekuenetieg | 29-12-05 | 23:55

hama 29-12-05 @ 22:47 Ja stort maar 200 euro op mn rekening op naam van E.F.A Jacobs, 153670789, dank u! ik ga hier geen details vertellen over waarom ik niet werk, je zielige verhaaltje krijg je dus van mij niet. En jaaa mensen ik weet ook wel dat mensen in Afrika kapothongeren en dat ik niet moet zeiken, maar ik kan jullie vertellen dat als je ziek bent en niet kunt werken dat gewoon KUT is. Dan heb ik het nog niet eens over het geen geld hebben, nee wat d8 je van slijmen bij de gemeente om centen of telkens te horen krijgen; waarom ga je dan niet werken ipv zeuren? Fuck al die mensen.

Rapunzel | 29-12-05 | 23:21

Truste, K1100.

Harige Bangmaker | 29-12-05 | 23:18

@Allen met en zonder geld:
Welterusten:

K1100 | 29-12-05 | 23:16

Nederland, zelfs onze armen zijn rijk!

..zapper | 29-12-05 | 23:15

Ik hoop dat ik dit hier mag zeggen maar: Zalm, je bent een vieze gore klootzak. Je hebt lekker makkelijk praten met je superinkomen, je maakt het niet mee. Je bent een vieze vuile pauper en laat ik het zo zeggen als Al Queda jou op een dag te grazen neemt zal ik de vlag uithangen.

MiRRoRMaN | 29-12-05 | 23:14

Welterusten Kip.

poppermotje | 29-12-05 | 23:09

hama 29-12-05 @ 17:39

Ik had van jou toch wel iets meer verwacht dan een lullige 50 euro hoor...

Arme daklozen, haha! Zo komt er nooit iets van ze terecht.

Ðaimler | 29-12-05 | 23:04

Tja Hama,
een standbeeld hoeft ook niet te eten, slechts bewonderd.

*zet wekker aan op modelplanchette "nuit blanche #4" en raakt hoofdkussen*

Kudtkip | 29-12-05 | 23:03

Op een of andere manier blijft me die 35% loonsverhoging voor de ministers die over twee jaar ingaat door het hoofd spoken. Waarom was die ook alweer? Zo'n ministerssalaris is toch helemaal niet verkeerd als je het met 50 jaar geleden vergelijkt? Toch, Gerrit...? En ik ben natuurlijk een domme jongen, maar als die Kamp(f) zomaar even een zak geld voor een dozijn tomahawks kruisraketten uit z'n helm kan toveren had hij dan eigenlijk niet een veel te ruim budget? En hoe zit dat dan met de rest van het zooitje? Zit je wel een beetje op te letten Gerrit? Je bent toch godverdomme sinterklaas niet...

stretch | 29-12-05 | 23:00

@Qantrix 29-12-05 @ 22:48
Als de wereld op jouw genade zou moeten wachten dan schoten we blijkbaar niet erg snel op. Gelukkig interesseert jouw mening de meeste mensen niet zoveel, zodat we toch vooruit kunnen met de mensen die er wel zin in hebben. Toch dank voor je bijdrage.

blawablawa | 29-12-05 | 22:56

tuurlijk is armoede relatief. in de jaren 50 had je het ook goed in vergelijking met de steentijd.
waar het om gaat is dat het percentage mensen dat niet meer kan eten of hun huis uit word geflikkerd (soms door eigen schuld, maar vaak ook niet) de laatste paar jaar flink is toegenomen. en dat intussen de rijken er wel op vooruit gingen.
hoe dan ook :
- kleren kopen bij de zeeman is doorgaans goedkoper dan zelf maken
-in de jaren 50 had bijna niemand tv, nu is een (goedkope) tv net zo nodig als een bankstel of tafel.
-als je enkele boterhammen eet gaat een brood dubbel zo lang mee lijkt mij (of bedoelt hij dit anders??)
-ga eens naar de aldi/lidl, voor minder dan een euro kun je je helemaal dooddrinken aan koffie of thee.

van jan versus gerrit heb ik toch voor jan het meeste respect, die is tenminste bereid om puur vrijwillig met weinig geld rond te komen en heeft dus heel wat meer recht van spreken als het over armoede gaat.

als gerrit echt uit een standaard middle class gezin komt mocht hij waarschijnlijk niet eens met die vuile arbeiderskinderen spelen, dus wat weet hij nu van armoe destijds.

aurora | 29-12-05 | 22:55

@ kudtkip,
Ik wilde dat ik iets voor je kon doen, jij verdient een standbeeld.

hama | 29-12-05 | 22:52

@ Hama,
waar ik ben, ben ik met overgave.

*kruipt onder de warme wol; morgen - laatste dag! - naar een aanstaand euthanasiegeval met moeilijk toilet...*

Ps. Virtuele impact kan een irl-integriteitsdilemma zijn, nee hoort dat te zijn.

Kudtkip | 29-12-05 | 22:50

@Rapunzel: Zie hier hoe links met hun vijanden omgaat!
-
In ieder geval, Zalm heeft groot gelijk. Door de jaren heen is het met de armen alleen maar beter geworden. Misschien moeten die armen eens kijken in Afrika, of misschien moeten ze eens kijken wat we in Nederland onder armoede verstonden 50 of 100 jaar geleden.
-
Als je geen huis hebt, al 4 maanden 1 broek draagt en nu al een paar jaar je avond eten uit de prullenbak samenstelt dan krijg ik misschien medelijden met je... anders? Krijg een baan, en als die niet genoeg betaalt neem je maar een LOI cursus zodat je een betere kan krijgen...

Qantrix | 29-12-05 | 22:48

ach rapunzel,
kan hama misschien iets voor je doen?

hama | 29-12-05 | 22:47

hama gaat nog effe naar een animeerbar, effe de grote jongen uithangen!!

hama | 29-12-05 | 22:46

@ Igorus 21.41: De geschiedenis leert ons dat het zeer wel mogelijk is geld van anderen af te pakken, maar dat daarmee geen duurzame welvaart wordt gecreëerd voor de nieuwe 'eigenaren'. Ik denk dat Marx verkeerd begrepen is.

poppermotje | 29-12-05 | 22:44

Die hoere flikker , wanneer gooien wij die flikker van de troon ?

620.000 gezinnen leven onder sociaal minimum ( lees elende en armoede ) en die flikker durft te beweren dat armoede niet bestaat ?

Jammer dat de middeleeuwen voorbij zijn , dan hadden we hem op de markt kunnen opknopen .

Marley | 29-12-05 | 22:44

ik heb toevallig ontzettend lekker gedouched met Hama,
Wat een kerel is dat, een echte man.
Hij liet overigens 500 euro achter op mijn nachtkastje, een royaal gebaar!

en die fuckje, ik weet ook niet wat het is, maar hama vindt haar kennelijk aardig. en wie ben ik...
Blij dat de kolonel op nieuwjaarsdag een bivak heeft, zie ik Hama ook weer eens, na zijn nieuwjaarsduik, en dan lekker warm komen douchen bij mevrouw Klootoog, de warme choco staat klaar.

Mevrouw Klootoog | 29-12-05 | 22:44

Vuile KUTZALM. Ik zie het op het nieuws, de ouwe zuipkoei zeikt dat armoede in NL niet voorkomt, ach ja zelf heeft ie poenen zat. Als ie door zn kop geschoten word vier ik FEEST.

Rapunzel | 29-12-05 | 22:41

aha, kudtkip, mevrouw kolonel, je let goed op

hama | 29-12-05 | 22:38

@ days,

Ja ik ben zelf verantwoordelijk voor wat ik typ, mocht je interesse hebben, ik ben zeer bereid om enkele euro's per uur neer te plempen voor het uiten van mijn verbale diarree.

@ kudtkip.
ja ik wil best iets geyls in mijn huis, maar zit nog even met anonimiteit vs bereikbaarheid

hama | 29-12-05 | 22:37

@ K1100,
zoveel vraagtekens ineens, wat is je nou echt onduidelijk?
Gok: oké, met wat geyls zijn m?n meubelen bedoeld ? Hama heeft een order voor een uitkijkpost in de vorm van een nachtkastje geplaatst, zodat ie Fuckje en de (mrs.) kolonel top secret kan ontvangen.

Kudtkip | 29-12-05 | 22:36

@ Hama
Type jij het allemaal zelf, of laat je dat allemaal doen? Kun je mooi iemand wat leuk laten bijverdienen.

Days-Of-Wild | 29-12-05 | 22:33

Zo! Twee keer in nog geen 11 minuten met die Clairy.

blawablawa | 29-12-05 | 22:32

@Kudtkip 29-12-05 @ 22:18
Huh????????

K1100 | 29-12-05 | 22:20

*struikelt verantwoord traag (elegant) met een oei: een politieke naam genoemd én tijdvakken, zonder er verstand van te hebben*

Wat kunnen mij de jaren toen en toen qua economie schelen!
Ja, wel uit de mond van broze oudjes, en dan liefst hun goeie en leuke herinneringen etc., mij gaat het om nu?
Ahum, zoals Marsupilami.

Ik verwacht niet dat m?n poetswerk nog ?ns beelden op zal leveren die de musea (via m?n erven) zullen herbergen, wel dat ze me de kop zal kosten daar de scheelzure nostalgie van het verleden het altijd wint van de schone toekomsteuforie, so for now one thing:

Hama, wil je nou wat geyls in je huis of niet?

Kudtkip | 29-12-05 | 22:18

@Igorus 29-12-05 @ 22:01
Tsja... dat is een beetje een andere discussie. Ik hoor daar wel eens doomverhalen over, maar daar weet ik toch te weinig vanaf om daar al te veel een mening over te hebben.

blawablawa | 29-12-05 | 22:12

@blawablawa 29-12-05 @ 22:08
GATVERDEGATVER!!!!!!!!!!!

K1100 | 29-12-05 | 22:11

Opgewarmd door Astrid Joosten en we gaan het over 2 minuten afmaken met Clairy Polak.

blawablawa | 29-12-05 | 22:08

Ik ben gelukkig failliet.

vanrechtsheeftvoorra | 29-12-05 | 22:07

@.Igorus | 22:01
Lijkt de reet van Patty Brard wel.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 22:07

@hama 29-12-05 @ 21:43
Twee voor twaalf gekeken? Geyl geworden van Astrid Joosten haar dikke reet of haar lekkere bovenkantje:)

K1100 | 29-12-05 | 22:05

@jefke: ik vind jouw commentaar ook heel kinderlijk.......

BigB | 29-12-05 | 22:04

@Blawablawa Mij gaat het wel om bezit. Het feit dat kapitaal met 13% per jaar groeit, is principeel fout.

Igorus | 29-12-05 | 22:01

Die minima paupers kunnen wel bij mij aan de slag voor eem habbekrats

Kloothommel | 29-12-05 | 21:53

@blawablawa
Ik heb geen SUV of PC-Hooft tractor. Jij ook niet, toch?
Zijn wij nu ook zielig?
Kom, dan gaan we volgende week naar Soos.

Iefje | 29-12-05 | 21:51

Ik vindt dat vanavond iedereen gelijk heeft (behalve Zalm, want dat is een minister en nog wel een VVD-minister).
Ik ga zuipen.
Mazzels!!

marsupilami | 29-12-05 | 21:44

he armoedzaaiers,

hoest hier?
nog geyl allemael?

hama | 29-12-05 | 21:43

als ik letinpeace hoor, is er maar een oplossing: terug naar het communisme. Gewoon weer alles afpakken van de rijken en herverdelen. Want dat is het grootste probleem van geld, hoe meer je ervan hebt, hoe groter het rendement dat je erop kan behalen. De rijken worden alleen maar rijker, zonder ervoor iets te doen, en de armen armer. Eigenlijk hebben de moslims wel gelijk dat ze rente verbieden. Het is een vorm van slavernij, letinpeace leeft van het werk van anderen omdat hij toevallig kapitaal bezit.

Igorus | 29-12-05 | 21:41

Een goede betaalde baan is zoo 2005. Vast werk gaat binnenkort tot het verleden horen. Snappen jullie dan niet dat de werknemers alleen maar werk kunnen houden als ze de snipperdagen en onregelmatigheidstoeslag inleveren. Het is toch van den zotte dat ze daar nog recht op menen te hebben. Kom op Nederland. Een beetje harder werken en netjes de centjes aan de belasting afdragen. Onze Gerrit stopt dan de centjes lekker warm in de oude sok.

tiswat | 29-12-05 | 21:35

Ik vindt het alleen al jammer dat Gerritje weer teruggrijpt naar vroegah. Daar heb je m.i. geen flikker aan.
We leven niet in de jaren vijftig, of in de jaren dertig, of net na Ben Hur.
We leven nu en straks dus nu en straks moeten we het goed hebben.

marsupilami | 29-12-05 | 21:34

@marsupilami 29-12-05 @ 21:16
Armoede is niet relatief naar de jaren '50 toe, maar naar de samenleving zelf. In de jaren '50 moest iedereen de schurft van zijn eigen reet eten om in leven te blijven. Dat is toch een andere situatie.

blawablawa | 29-12-05 | 21:19

Die opmerking van Zalm is ook lekker denigrerend naar de mensen die in hun vrije tijd voedsel regelen bij supermarken en de zooi inpakken en uitdelen bij die verdeelcentra. Geen wonder dat ze in Den Haag vinden dat meer mensen vrijwilligerswerk moeten doen.

blawablawa | 29-12-05 | 21:17

Ik bedenk me nu ineens (dankzij Kudtkip @ 21:09) dat in de eerste helft van de jaren '50 de mensen het ook niet echt gemakkelijk hadden. (Ik ben niet zo snel).
Zou Ome Gerrit daar iets mee bedoelen?

marsupilami | 29-12-05 | 21:16

@Kudtkip 29-12-05 @ 21:09
Ik heb het al eerder gezegd. Alle wannabe politici zouden eerst een kwartaal op bijstandsniveau in de Schilderswijk moeten zien rond te komen.
Kunnen ze wat van leren.

K1100 | 29-12-05 | 21:14

@K1100,
Zalm maakt een vergelijking tussen de jaren '50 uit de vorige eeuw en de jaren 10 nu, ik tussen decadent en onder betaalde poetsmeiden. De meeste ouwevandagen bij wie ik kom trouwens, zeggen dat het heden lijkt op de jaren '30 van toen.

Voor de duidelijkheid: ik vind het rechtvaardig van je dat je je hulp goed vergoedt.

Kudtkip | 29-12-05 | 21:09

@ peace: veel plezier dan maar zou ik zeggen.
@ levereter: ik zal nog eens extra op vriendelijke mannetjes in ribbroeken letten.

poppermotje | 29-12-05 | 21:05

@Kudtkip 29-12-05 @ 20:56
Niet decadent maar rechtvaardig!

K1100 | 29-12-05 | 21:00

@ Popper. Ja leuk een chessna. Ik heb in de afgelopen drie jaar al twee keer een Jag XJ7 aan barrels gereden. Nieuw welterverstaan. Zal ik geinig met zo'n ding in de lucht gaan lopen klootviolen. Dan is me neefje zeker vlug de volgende die het familiekapitaal er doorheen kan gaan jagen. Neuh dankje en heb trouwens hoogtevrees. Nou mensen tot in het nieuwe jaar.

letmeinpeace | 29-12-05 | 20:56

@letmeinpeace 20:51

Dat het u wel moge bekomen.

marsupilami | 29-12-05 | 20:56

@ Hama,
heb ik, maar die hier plempen zou me weer een soort spamho** maken en zoveel kan ik niet verdragen. M?n mail staat nog ?ongeswifferd? hierboven.
@ K1100,
groot gelijk dat je je huishoudster betaalt naar wat het waardt is. Daarom is het ook zo schofterig dat de Thuishulpen in dezelfde rol ver onderbetaald krijgen, waardoor jouw vergoeding weer decadent is, dus.
En oesters zijn lekker!
www.receptenweb.nl/SiteNL/servlet/ctl/...

Kudtkip | 29-12-05 | 20:56

@letmeinpeace
Bilderberg? Zelfs LPF-achtigen als aso GW kunnen dat afhuren. Trakteer vrouwtje op Four Seasons in de Provence of in Parijs als je echt zo in de slappe was zit...

MAXIMO | 29-12-05 | 20:55

@letmeinpeace 29-12-05 @ 20:51
Bilderberg??
Nu val je echt door de mand.
Maar toch een fijne jaarwisseling.

K1100 | 29-12-05 | 20:54

@letmeinpeace 29-12-05 @ 20:39 = HOAX

K1100 | 29-12-05 | 20:52

Beste mensen. Ik wens jullie allen hetzelfde toe als je mij toewenst. Een prettige jaarwisseling kijk uit met de knallen. Anders kun je niet meer f5'en. Ik ga fijn met de vriendin in het Bilderberg zitten in venlo. ( verschil moet er wezen tenslotte ). En hoop in het nieuwe jaar weer met u allen van mening mogen te verschillen.

letmeinpeace | 29-12-05 | 20:51

peace, we zijn nu je gebabbel wel zat, ga iets doen, je Rolls oppoetsen, frikedelle eten, doet er niet toe wat, en als je een "mannetje" hebt voor de Rolls ga dan je vriendin oppoetsen, heeft zij ook eens wat.

Levereter | 29-12-05 | 20:49

@ peace: zeven nullen? Oh dan hoef ik me over jou geen zorgen te maken. Trouwens, een Cessna'tje moet er toch wel af kunnen dan? Kun je 'm ook nog leuk in je eigen kleurtje schilderen.

poppermotje | 29-12-05 | 20:46

@.Rotax | 20:38
Er zijn nog steeds mensen die vinden dat je toe moet geven, anders kunnen ze radicaliseren. Ze kunnen dus wel degelijk wat.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 20:42

Ja, zijn ze drie weken in frankrijk hartje zomer en je ziet pa en ma verschieten van kleur. Eerst wit wegtrekken dan een rooie kop van woede. En ze spreken uiteraard alleen frans en oui er moet toch echt betaald worden. Dan is de verkansie stemming danig gedaald kan ik vertellen. Al is het wel schofterig wat ze flikken die monegasken maar ja dat gaat al jaren zo, op die manier houden ze hun zaak open. Met domme toeristen. En daarbij iedereen weet dat je in de lobby van Hotel Amerika moet zijn om gezellig lekker wat te drinken.

letmeinpeace | 29-12-05 | 20:39

Links heeft sinds de jaren '50 gevochten voor een aantal puntjes die inderdaad beter konden en ze hebben daar zowaar ook wat succesjes mee gehad. Als je eens kijkt wat er sinds die tijd allemaal is opgebouwd voor mensen die niet kunnen annex willen werken, dan vraag ik me af waar iemand nog de moed vandaan haalt om te zeiken. Niemand hoeft in NL van de honger om te komen, tenzij dit een eigen keuze is (hier valt wat mij betreft bijvoorbeeld ook onder: een alleenstaande moeder die het maar niet kan laten om nog meer nakomelingen op deze aardkloot te poepen). Je kunt niet verwachten dat "de maatschappij" altijd maar voor je klaar staat om aan al je wensen te voldoen. Als je je van staatswege een huis(je), voedsel en energie kunt permiteren, zou je daar al heel blij mee moeten zijn. In mijn ogen is het niet nodig dat niet-werkenden hetzelfde welvaartsniveau bereiken als werkenden.
Zo, dat lucht op :-)

Rotax | 29-12-05 | 20:38

ventus, na die ellende van een paar jaar geleden ben ik toch weer overgestapt op de Zeeuwsche oester, die is echt lekkerder als de Bretonse.

Levereter | 29-12-05 | 20:37

@.letmeinpeace | 20:29
Is vast dat terassje met die groen-witte markies. Daar moet je ook nog E 10 fooi geven. Ik ga liever vier terrasjes verderop (waar dat witmarmeren vrouwenbeeldje staat). Is ongeveer 120 euro duurder maar je hoeft geen fooi te geven en er komt geen plebs.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 20:37

@hama 29-12-05 @ 20:25
Ok, ik leg even de zweep erover. En morgenochtend geen vreten.

K1100 | 29-12-05 | 20:35

@peace 20:29

Daar loop je dan met je gezinnetje, op verkantie. Groepsreisje, dat werk.
"Pappa, ik heb dorst!"
Twee koffie en twee cola?
Dat wordt dan 110 Euri, monsieur.
(Hahahahahaaa!!!!)

Gezellig hè, Verkantieman!!

marsupilami | 29-12-05 | 20:33

En eigenlijk denkt iedereen: ja, Gerritje heeft gewoon gelijk! Mag ook wel een keer als je al zo lang meeloopt... :p

Spetsnaz | 29-12-05 | 20:32

@Kudtkip 29-12-05 @ 20:23
Onze huishoudster is niet decadent. Ik vind alleen dat als ik het kan betalen haar een normaal salaris moet uitkeren. Ik kan het missen, zij heeft het nodig. Niks mis mee toch?

K1100 | 29-12-05 | 20:31

@.Levereter | 20:25
Ben altijd benieuwd naar de voorkeur. Zet jij Franse of Zuidafrikaanse oesters bovenaan ?

ventus_aqualis | 29-12-05 | 20:31

@ marsupilamie. Yep, daar gaat de lol gauw vanaf. Is trouwens wel leuk om te zien, op de grote boulevard in monaco staan allemaal cafe's met terassjes. Daar zitten nooit zoveel mensen omdat je gewoon E 18,- betaald voor een glas water. En dan komen er dagjesmensen vanuit frankrijk gezellig naar monaco. Denken he leeg terras gauw zitten en wat bestellen. Tot ze de rekening krijgen van E 130,- voor twee koffie twee cola en een bier. Er hangen namelijk nergens prijslijsten.

letmeinpeace | 29-12-05 | 20:29

hama, niet Larah Croft?

Levereter | 29-12-05 | 20:28

Zalm heeft gelijk. Armoede van nu is niets vergeleken met armoede van de jaren 50. Bek houden dus.
Ik heb ook gelijk. Rijkdom van nu is niets vergeleken met rijkdom van de jaren 50. Inleveren dus.

King of controversy | 29-12-05 | 20:27

ben nu effe een uurtje weg, goede tijden enz, je weet wel

hama | 29-12-05 | 20:27

K1100, laat je kinderen eens doortrappen?, je valt weg..

@ kudtkip, website?

hama | 29-12-05 | 20:25

peace, echt oesters zijn heerlijk, mijn vriendin is nu naar een bedrijfsfeestje toe, en straks souperen we met oesters, maar ja, oesters lekker vinden is met een moeilijk woord een "acquired taste", dus ik snap best wel dat jij frikedelle lekkerder vindt.

Levereter | 29-12-05 | 20:25

@poppermotje 29-12-05 @ 20:21
hama is oorlogsverslaggever en waarheidsvinder. verdienen zal dat niet zo veel. Een modaal of misschien wel twee keer modaal. Dus je bewering zal wel een beetje waar zijn.

K1100 | 29-12-05 | 20:24

@peace

57,- Eu voor een glaasje peut?!? Daar koop ik een auto voor!!!
(Is niet waar, natuurlijk. Maar is wél een beetje duur lam worden, nietwaar?)

marsupilami | 29-12-05 | 20:23

@poppert,

inderdaad, niet zo extreem als peace beschrijft maar mag bepaald niet klagen

hama | 29-12-05 | 20:23

@ Popper. Laat ik het zo zeggen ik sta niet in de Quote 500. Maar het heeft wel zeven nullen. En met gemiddeld rendement van 13,8 procent per jaar is de angst dat het originele kapitaal verdwijnt niet groot. Mits ik natuurlijk geen vliegtuig en 100 ferraries ga kopen. Waar je overigens geen ene reet aan hebt. Want vliegen mag je niet overal. En 100 ferraries tja je koopt ook niet 100 dezelfde broeken.

letmeinpeace | 29-12-05 | 20:23

@ Hama,
K1100 was het dus van die decadente huishoudster, pardon , vergissing - gek hoe je iets onthoudt terwijl het anders staat opgeschreven.
Nogmaals, op het nu vast binnen te lopen fonds "Help Kudtkip, giro 2006" zal ik geen aanspraak maken, tenzij het investeringen in die meubellijn betreffen.

Kudtkip | 29-12-05 | 20:23

strakjes weer goede tijden op 106 cm plasma, en voor de wijsneuzen die zeggen dat het al begonnen is, ik heb het opgenomen.
Op mijn harddisc dvd recorder, dat dan weer wel..

hama | 29-12-05 | 20:21

@ hama: ben jij op dezelfde wijze in de prijzen gevallen als peace?

poppermotje | 29-12-05 | 20:21

@kudtkip,

zeker geen website waar je werk te bewonderen is?
Wil wel weten wat ik koop.

hama | 29-12-05 | 20:20

@jefke 29-12-05 @ 20:14
Voor de grap kijk ik wel eens op de Televaag reacties.
Veel Caps Lock en een stuitend taalgebruik.
Je reactie doet me daar een beetje aan denken.

K1100 | 29-12-05 | 20:20

@letme.....

zeer herkenbaar allemaal, leuk

hama | 29-12-05 | 20:18

jefke,

doet eens om een boterhammetje vragen?

hama | 29-12-05 | 20:16

@ Lever geen van twee, en nee kaviaar is ook niet te vreten al kost het nog E 500 per 100 gr. Ook Dom Perignon is niet aan mij besteed. Kijk ook al hoef je er niet hard voor te werken. Een biertje vind ik net zo lekker als jij dat vind. Ik hoef niet perse iets gestoords duur te eten of drinken omdat het toevallig kan. Ik geniet van een patatje pinda van E 2, op hoek van holland net zoveel als een glas congnac van E 57,- in monaco.

letmeinpeace | 29-12-05 | 20:15

@ peace: Daar had ik nou even niet aan gedacht. Kan inderdaad ook, erven. Is het genoeg om de rest van je leven te kunnen rentenieren, of moet je nog wat inspanning leveren om het op peil te houden?

poppermotje | 29-12-05 | 20:15

Mhh, letmeinpeace?

kom eens over de brug?
Hoeveel successierechten moest jij eigenlijk betalen? Is wel een dooddoener he? na zo'n overlijden

hama | 29-12-05 | 20:14

naar mijn mening zijn de meeste commentaren op G S zo stom dat zijn er maar een paar die zijn volgens mij ook niet van deze WERELD??? want het is dikwijls dezelfde die asociaal afgeeft opde MINDERE MENSEN mr H.
Ik ga er 200 euro p/m op achteruit is dat niks en IK heb 50 jaar gewerkt en nu wordt IK en met mij velen gestraft. binnen 5 jaar veel mensen aan de bedelstaf gevolg VEEL MEER CRIMINALITEIT WAT DENK JE DAAR VAN???
HOE IS HET MOGELIJK DAT MENSEN MET JAREN W.A.O UITKERING 25 A 30 JAAR EEN EIGEN HUIS HEBBEN DIE HEBBEN GEWERKT ZWAAR DAT KAN EEN GEZONDE MENS NIET EENS.in het zwart en zwaar rugpatient.
nU ZET ik DE POT IN voor een hoop klootzakken dus het wordt tijd dat sommige asocialen op GS de mond gesnoerd worden maar ze hebben waarschijnlijk niet op school gezeten.Ik vindt dit commentaar heel kinderlijk

jefke | 29-12-05 | 20:14

Geweldig stukje ;)

Richie | 29-12-05 | 20:13

@letmeinpeace
Een studiekostenverzekering schoot erbij in of was er toch geld zat?

MAXIMO | 29-12-05 | 20:13

@hama 29-12-05 @ 20:04
Bijstandsfraude is geen fraude. Als je geen brood kunt kopen mag je er een stelen zei Bisschop Mussaertsch. Witte(n) boordencriminilatiteit wordt ook niet bestraft. Dus ik en mijn gezinnetje plegen geen fraude. Kom over de brug met die Pleuro´s.

K1100 | 29-12-05 | 20:11

Lezen heren, letmeinpeace heeft een dode pappie en mammie en zit nu te brallen en te liegen dat ie barst, dat ie veel geld heeft. Lat die lutser lekker in almere stad naar z'n stamkroeg gaan. Het jochie heeft niet eens geld voor een cursusje engels als ik z'n nick mag geloven.

CoJoNes | 29-12-05 | 20:10

Alléé Peace, ere wie ere toekomt, of je nou wel of niet stinkend rijk bent je hebt je:"15 Minutes of Fame", goed op GS, maar toch, en dat moet leuk zijn, of je nou vanavond makkeronie of oesters eet.

Levereter | 29-12-05 | 20:08

Wel ja het is kerst ( geweest ). En waar helpen we precies mee, heb het eea gemist. Zat namelijk met me hele dure en vooral hele ingewikkelde telefoon op een hele moeilijke manier met Bangkok te bellen. Leuk hoor is zo'n duur ding die heel veel kan maar waar ik voornamelijk niets van begrijp. Je ziet de nouvou rich heeft zo ze eigen problemen. LOL.

letmeinpeace | 29-12-05 | 20:08

@ let me in peace

doe jij er dan ook 200 euri bij?
Helpen we samen een behoeftige.

Ik denk toch aan kudtkip,
K1100 valt af wegens fraude.

hama | 29-12-05 | 20:04

@popper. Dat heb ik al eerder verteld, maar vooruit. Zoals Da Wizzard al zei ik ben eigenlijk een luie werkeloze met genoeg geld. Nee serieus. Ik heb het allemaal geerft. Allebij me ouders zijn overleden en me pa kwam al uit een hele rijke familie. En aangezien ik enig kind ben. Was het min of meer alles is voor bassie. Dus ik had al een niet ongefortuneerde jeugd. En kreeg op me 27e vervolgens het hele zwikkie toebedeeld. Huizen, aandelen, kunst, de hele mikmak. Nu zul je zeggen ja lekker rijk maar geen ouders. Wel alleen van me moeder vind ik erg. Me vader was een enorme lul. Een hele rijke enorme lul, maar toch. Antwoord tevreden. Het is de simple waarheid niets meer en niets minder.

letmeinpeace | 29-12-05 | 20:01

@letmeinpeace
Hopelijk ben je net zo eerlijk als dat je je voor doet komen en zit je er warmpjes bij. Dat misgun ik niemand. Maar bedenk wel, alles is relatief, misschien begrijp je dat wel mocht je een jet willen aanschaffen...

MAXIMO | 29-12-05 | 19:57

@letmeinpeace
Moet je antikraak op een huis passen dan?

lariekoekjesmonster | 29-12-05 | 19:55

Toen ik in Engeland woonde ontmoette ik eens een allervriendelijkst mannetje, in waxcoat en ouwe ribbroek, hij was aardig tegen iedereen, tot aan de koffiejuffrouw toe, achteraf hoorde ik dat hij de Duke of Leicester was, één van de rijkste mensen in Engeland, snap je het verschil peace?

Levereter | 29-12-05 | 19:54

@.vander F | 18:19
Moest even het opgewarmde prakje van gisteren verorberen, vandaar dat tijdgat.
Jouw opmerking over de jaren vijftig was: 'gaarkeukens? er was werk zat'. Dat klopt, er werd in die tijd in ieder geval 45 uur per week gewerkt. Tegen bruto-uurlonen van net één gulden in 1949 tot ruim twee gulden in 1960. Midden jaren vijftig was f 65,00 bruto per week een redelijk inkomen. Je hield daar ongeveer f 50,00 van over en voor huur+kolen/olie, kookgas, electra, personele belasting en radiodistributie liep per week zeker f 25,00 meteen uit het bruine loonzakje weg. Onlangs had ik een ansichtkaart uit 1961 in handen: 4 cent postzegel.
Er was dus wel werk zat, de tijd liet niet toe dat dat werk vorstelijk betaald werd.
(Even voor de minder snelle rekenaars onder ons: een bruto weekloon van 30 euro, netto 23 euro)

ventus_aqualis | 29-12-05 | 19:53

@ peace: Je hebt het dus goed voor elkaar. Maar wat de burger natuurlijk het meest interesseert is hoe je daar gekomen bent.

poppermotje | 29-12-05 | 19:52

Ik zou zeggen als je in Aerdenhout ben moet je maar eens langsrijden. Kun je zien waar ik me caravan heb neergeplempt. Ligt een beetje verscholen in het bos. Maar ja ons soort kampers mogen natuurlijk niet gezien worden vanaf de openbare weg.

letmeinpeace | 29-12-05 | 19:48

Laat ome Gerrit zelf maar eens een maandje of drie van een uitkering rondkomen, terwijl hij twee kinderen op moet voeden...

marsupilami | 29-12-05 | 19:45

@letmeinpeace
Ben jij toevallig een kamper? Een kamper die kan lezen en schrijven?

lariekoekjesmonster | 29-12-05 | 19:43

@ Maximo gelukkig blijft het bij gebrek aan status en niet aan geld.

letmeinpeace | 29-12-05 | 19:42

als econoom weet gerrit vettevis als geen ander dat geen enkele economie kan draaien zonder onderklasse. Als die er niet was vielen de huur- en verzekeringssectoren op hun gat, het informele circuit liep vast en er zijn nog een hele rits onwenselijke effecten op te noemen. Alleen is gerrit een ontzettend slechte econoom en zomogelijk een nog slechter politicus.

spuitje11 | 29-12-05 | 19:41

@ Lever de huur niet kunnen betalen ?????????? wat is dat huur. Betalen voor iets wat niet van jouw is toch of zo.

letmeinpeace | 29-12-05 | 19:40

@letmeinpeace
Vermogend zijn is ook relatief. En als iemand over zijn vermogendheid opschept (nog wel op een log) kan dat enkel maar een gebrek aan status betekenen.

MAXIMO | 29-12-05 | 19:39

goed nieuws voor huizen bezitters, de rente gaat omhoog maar je huis wordt ook meer waard alleen de hypotheek rente vervalt rara hoe lang hou je het vol ? roept u maarrrrrrrrrrr

lekker-ding | 29-12-05 | 19:37

@ peace: mijn zegen heb je.

poppermotje | 29-12-05 | 19:36

"Provocateur Zalm" Is dit het gevolg van RTS games spelen?

PogingX | 29-12-05 | 19:35

MAXIMO, juist, je bedoelt dat geteisem met gouden rolexjes dat rond Pim hing, Peace lijkt me ook wel zo'n tiep, tenzij hij nu achter z'n 360je zit en bij god niet weet hij hij nou de huur moet betalen in deze dure maand, even goed mogelijk.

Levereter | 29-12-05 | 19:33

Beste Lever. Wat jij wil denken jongen. Of je het nou gelooft of niet. Of je me nou een lul vind of niet. Ik loop er normaal niet mee te koop. Maar de topic en de reacties erop vond ik wel leuk om er op te reageren. Ik schaam me er niet voor, voel me zeker niet bezwaard er door. Het maakt mij in elk geval wel gelukkig. En het is soms best wel eens leuk om iemand die niet in mijn positie verkeert te stangen. Wat niet wil zeggen dat ik als een enge diknek door de wereld stap. Maar zo af en toe wel eens lekker puh zeggen en denken ik heb het lekker wel en jullie niet, is best geinig. Moet je niet te vaak doen maar toch.

letmeinpeace | 29-12-05 | 19:33

@ Hama,
als je nou groots inzet met Black Jack en (uiteraard) wint, kun je een groter woonpand kopen om het bijpassende, zeer bijzondere, door mij vormgegeven interieur te laten onderhouden. Als bonus doe ik er voor het landgoed een speciale boomhut met sauna bij.

Kudtkip | 29-12-05 | 19:32

@preacher
LOL! Zeer zeker, van al dat op je kloten zitten krijg je enkelt maar zwak zaad...

MAXIMO | 29-12-05 | 19:31

@letmeinpeace

Mooi verwoord amice,

@ poppermotje 19.23

scherp, dank je

hama | 29-12-05 | 19:28

@Levereter @ 19:26
Precies dát denk ik ook, gevalletje ongelukkig nieuw geld zou ook nog kunnen.

MAXIMO | 29-12-05 | 19:28

!@letmeinpeace 29-12-05 @ 19:23
Inderdaad, jij bent eigenlijk een luie werkeloze die genoeg geld heeft...

da wizard | 29-12-05 | 19:26

Peace! daar ben je weer, stuk verveeloor, lees Levereter 29-12-05 @ 18:13

Levereter | 29-12-05 | 19:26

@kneuterzak
Die subsidieregeling wordt natuurlijk nooit afgeschaft, ook niet gedeeltelijk, zelfs rechtse lieden huiveren bij het idee dat ze misschien weleens wat zouden moeten missen elke maand.

MAXIMO | 29-12-05 | 19:23

@ Da Wizzard. Daar zit ook de meerwaarde niet in. Je kunt maar in 1 mercedes tegelijk rijden. En dat geld ook voor een groter huis of meer spullen. De meerwaarde zit in het feit dat je dus ( in mijn geval dan ) nooit echt hoeft te bedenken of iets wel of niet kan. De meerwaarde zit in de vrijheid die je ermee hebt. Geen angst voor een baas die een lul is en je wil ontslaan. Koop je die kut toko toch van hem. Kunnen gaan en staan waar je wilt. Op vakantie naar oorden die nog niet verziekt zijn door massa toeristen. Op jouw tijd en op jouw manier dingen doen of laten doen voor je. In winkels bedrijven restaurants komen waar je nog fatsoenlijk wordt benaderd ipv als een lul achter je eigen spullen aan te moeken. Simpel gezegd geen genoegen nemen met minder om de dood eenvoudige reden dat het niet hoeft. DAT is de meerwaarde van geld hebben.

letmeinpeace | 29-12-05 | 19:23

@ K1100: 'ga nu ff plassen' zou wellicht verkeerd begrepen worden.

poppermotje | 29-12-05 | 19:23

MAXIMO, in een RPG zou Zalm een goede Evil Priest zijn, of een Black Elf.

Levereter | 29-12-05 | 19:22

Geestelijke armoede is eigenlijk veel erger zoals zovelen hierboven bewezen hebben. En ook nog eens geen greintje inlevingsvermogen hebben. Het gaat niet over de prijs van het vreten of de luxe-artikelen die je in je huis hebt, maar het gaat om de torenhoge maandelijkse en jaarlijkse vaste lasten die de pan uitstijgen, waardoor je geen geld meer overhoudt om vreten te kopen. Kabel en internetkosten zijn daar maar een fractie van.
Misschien begrijpen jullie armoede ooit eens, als je met je burn-out en midlife-crises al je vergaarde luxeproducten voor een appel en een ei moet verkopen om van te leven. De deurwaarders, met hun torenhoge bijkomende kosten, je deur plat lopen en het je maar niet lukt om je huis te verkopen.
Laat staan andere woonruimte te vinden in de huursector, zonder inkomen.
Je zou haast wensen dat sommigen hier dit mag overkomen, maar ik wens dat niemand toe.
Trek je bek pas open als je weet wat armoede is en weet wat het is om stukgewerkt te zijn, zoals veel mensen met een lagere opleiding die dag-in-dag-uit zwaar kutwerk doen en waarvan er veel na hun veertigste stuk zitten. Een jaar ziektewet, geen WAO (U kunt toch nog lopen...), half jaartje WW en dan de bijstand in, als je niet te veel bezit hebt anders mag je dat eerst opvreten.
O.k. , er zitten ook uitvreters tussen, maar moeten de goeden onder de kwaden lijden ? Ik hoor ook nog iemand Darwin mompelen, maar als het aan de evolutie zou liggen dan zouden waarschijnlijk de F5-enden bureaukleverts als eerste verdwijnen van deze aardbodem.

preacher | 29-12-05 | 19:22

@ K1100: probeer ook eens 'mopperen'. Voor als het morren verveelt.

poppermotje | 29-12-05 | 19:21

@hama 29-12-05 @ 19:17
Buizen impliceerd een beeldbuistv, dacht dat je plasma had?
Top 2000 zeker.

K1100 | 29-12-05 | 19:20

Het word tijd dat de hypotheek rente word afgeschaft, eens kijken hoeveel er dan door de mand vallen, die nu hierboven het grootste woord voeren.

kneuterzak | 29-12-05 | 19:18

@hama 29-12-05 @ 19:13
Je vroeg om een tranetrekker, je hebt er niet bij verteld dat het waar moest zijn!
*Heeft een hekel aan mensen met een goed geheugen*
*gaat in een hoekje zitten morren*

K1100 | 29-12-05 | 19:18

ga nu ff buizen, kom strakjes weer even terug

hama | 29-12-05 | 19:17

@Levereter.
Ik wou dat Zalm een figuur was in een RPG die we naar gelieve konden afstellen.

MAXIMO | 29-12-05 | 19:17

@ da wizard,

- dierenbescherming
- stichting aap
- dierenambulance rotterdam
- IFAW
en inderdaad éénmalig 555 voor de tsunami-slchtoffers
In de regel heb ik het snel gehad met mensen en het leed ( dat ze veroorzaken).

Gebruik wel edet, tis maar toiletpapier, maar toch

hama | 29-12-05 | 19:15

we gaan lekker aanschuiven aan tafel bij zalm is kijken ofdat hij dan nog praatjes heeft morgenavond

lekker-ding | 29-12-05 | 19:14

@ k1100, een gewaardeerde poging, chapeau, maar net toen ik mijn beurs wilde pakken schoot het volgende bericht, eveneens een van jouw pennevruchten me te binnen.

"Onze Fatima, met hoofddoekje voldoet uitstekend, krijgt 15 pleuro´s p/u, 200 pleuro´s eindejaarsuitkering. Heeft nog nooit iets gejat!
Uiteraard betalen wij haar zwart anders houdt ze van dat hongerloontje maar 10 pleurootjes over. En daar ga je als normaal mens toch niet voor werken!
*Het bovenstaande is niet verzonnen*

.
.
je valt dus, met pijn in mijn hart, af als kandidaat.

hama | 29-12-05 | 19:13

@hama 29-12-05 @ 19:10
Als je al geeft aan goede doelen dan neem ik mijn woorden uiteraard meteen terug, sorry...

da wizard | 29-12-05 | 19:13

MAXIMO, ben geen econoom, en weet er eigenlijk niet genoeg vanaf om nou te weten of Zalm het nou wel of niet goed doet. Heb wel een zwakke plek voor hem omdat hij ontzettend van RPG's houdt, net als ik.

Levereter | 29-12-05 | 19:12

@ da-wizard

nee, giro 555 moet eerst mijn tsunami euro's maar eens gaan opmaken.

hama | 29-12-05 | 19:10

@hama 29-12-05 @ 17:25
Beste Hama,
Tweehonderd Pleuro´s, wat zou ik daarvan niet kunnen doen! Wij hebben net ons avondeten achter de rug. Vanmiddag ben ik naar het park gegaan en heb daar wat broodkruimels en zelfs een hele boterham gevonden die nog niet door de eendjes verorberd was. Wat een geluk! Op de terugweg naar huis vond ik nog een dode dominomus, niet erg vers meer maar wij armen zijn niet zo kieskeurig. Meteen wat hout bij elkaar gsprokkeld om op te koken. Nu zul je je wel afvragen hoe ik aan een internetvebing en een computer kom. Wel op de vuilstort heb je een speciale dump voor elektronika en daar heb ik een IBM XT 8600, zo goed als nieuw, gevonden. van de beheerder mocht ik hem zo meenemen. Na een blowjob maar wel met condoom natuurlijk. De internetverbinding heb ik na een deal te hebben gesloten met mijn buurman. Ik krijg van hem een draadje dat ik in de XT doe en dan kan ik internetten. Eén keer in de week blijf ik dan een nachtje slapen. Hier heet dat uit elkaar gescheurd worden, dacht ik. Hoe kom ik aan de elektriciteit, want afgesloten natuurlijk. Ik heb een oude fiets in de kamer staan en daar op het achterwiel twee dynamo´s gemonteeerd. Uit een oude televisie die bij het grofvuil stond heb ik een diode gehaald en deze na de dynamo´s gemonteerd om vijf volt gelijkstroom te krijgen. Om het half uur moet een van de bloedjes van kinderen gaan trappen om de XT aan de praat te houden, ze doen dit overigens met liefde anders krijgen ze geen eten. Tegen een uur of één ´s-nachts mogen ze dan naar bed en de overgebleven stroom die is opgeslagen in oude accu van de sloop kan ik dan de volgende dag weer gebruiken om GS te volgen tot ze uit school komen. Twee gaan er dan om een uur of vijf naar de markt om uit achtergebleven afval wat eetbaars te zoeken en de andere twee gaan weer om beurten op de fiets. Zo houd ik mijn gezinnetje in leven maar mocht dit levensverhaal 200 Pleurotjes opleveren dan boek ik meteen een reis naar Tukije en ren ik naar de Mediamarkt voor een plasmascherm van een metertje of twee. God zij gedankt dat er nog zulke weldoeners bestaan. Zo zie je maar, verlies nooit je geloof in de medemens.

K1100 | 29-12-05 | 19:10

Zalm mist gewoon een links deel in de coalitie om hem de weg te wijzen, maar ja, je kan niet alles hebben in het leven...

MAXIMO | 29-12-05 | 19:10

@Levereter.
Dat is juist het grote probleem.
Hij had niet zoveel naar zijn Pa moeten kijken en luisteren, nu zitten we met Zalm's nostalgische gevoel voor economie opgescheept...

MAXIMO | 29-12-05 | 19:08

vander F 29-12-05 @ 18:05 : SHIT! Ik wist dat er een betere opmerking was... ;)

TM | 29-12-05 | 19:07

@hama
Giro 555.

@Levereter
Ik vertrouw marktkoopmannen ook niet...

da wizard | 29-12-05 | 19:07

da wizard, toch weet Zalm waarover hij praat, want hij was de zoon van een marktkoopman, en kende in 50's bittere armoe.

Levereter | 29-12-05 | 19:03

haasje over 29-12-05 ja juist als je je tong nog kunt bewegen kun je ook achter een muur gaan zitten met een gat er in zodat je nog iemand kunt verwennen zei zalm nog van de week op rtl boulevard

lekker-ding | 29-12-05 | 19:02

He, wordt ik eindelijk eens stijlloos doodgewenst, wordt het weggejorist.
Jammer, had er graag nog even om willen lachen.
Trouwens maar de helft van mijn eten op, de rest weggepleurt.
De schoonmaakster komt pas weer op maandag anders had ik het voor haar bewaard.

@ kudtkip

Sorry, zit net helemaal in het nieuw, effe geen plek voor nog meer meubeltjes, maar je verhaal raakte me wel, jammer dat je die 200,00 euro niet wil.

iemand anders interesse?, of gaat Hama vanavond maar weer naar het casino?

hama | 29-12-05 | 19:02

Lekker wereldvreemd redeneren van vriend Zalm.

Daarbij, de echte armoe moet nog komen. Zorgstelsel zal wel voor gezeik zorgen, maar alle herkeurde WAO-ers gaan nu nog niet echt op hun gezicht, er zit vast nog wel ergens een vetrandje, maar die zijn binnenkort wel op.

Wat nou kanker, kunt u best mee gaan werken hoor. U in die rolstoel beweegt alleen uw tong. Dan kunt u nog paarden gaan beffen.

Maar mijnheer de arbeidsmarkt voor paardenbeffers is ingestort.

Da's dan jammer voor u, werkschuwe..

Nee gaat lekker hoor Gerrit

haasje over | 29-12-05 | 18:52

@poppermotje
cognitieve dissonantie.? Praat Nederland (Jip en Janneke taal aub)
@Levereter 29-12-05 @ 18:46
Zekers, maar elke vergelijking met een ander land gaat mank.
Maar als je de armoede in je eigen land nog niet eens de baas kunt, dan moet je als Minister van financien niet doen alsof het niet erg is, voor de mensen die het aangaat (de armoede) is het wel erg! Voor Zalm zelf niet, die eet nog een boterham enkelzijdig belegd met ganzenleverpaté...

da wizard | 29-12-05 | 18:50

zalm moet is zorgen dat mijn uitkering is omhoog gaat

lekker-ding | 29-12-05 | 18:49

da wizard 29-12-05 @ 18:33, met een scherper voorbeeld bevestig je alleen maar wat ik beweer: nog nooit hadden zovelen het zo goed in Nederland.
En alleen in "Erehwon" bestond geen armoede.

Levereter | 29-12-05 | 18:46

@ da wizard: Iedereen is trots op wie hij is en wat hij doet. Dit in verband met de welbekende cognitieve dissonantie.

poppermotje | 29-12-05 | 18:46

december 2005 @ Hama,

ik, als *kuch* hogeropgeleide deed afgelopen jaar poetswerk bij zieke en oude mensen, uit noodzaak omdat het tegenzat als zzp-er (en omdat Vander f het zegt).
Jouw zwarte (foei!) werkster krijgt 15,- p.u?
Ik wit, tragisch haast, netto 5,50.
Hoe een en ander zo gekomen is (laatste posts):
www.geenstijl.nl/mt/archieven/010400.h...

Vandaag nog bij een armoedige, maar overcorpulente man met schurft en COPD geweest (rookte 2 pakjes shag per dag), een ongekend lelijke vijftiger die z?n afstotelijk geyle blik niet van me af kon scheuren. Zegt ie na een half uurtje: "je lijkt me helemaal geen dienstmeid, maar je doet het wel lekker grondig. Waar is je uniform eigenlijk?"
?
Op de achtergrond stond z?n MSN aan, laat ik hier maar niet overtypen wat daarop binnenkwam of wat ie zelf afvuurde ? heb ?m wel even beleefd ingelicht dat kinderpr0n stout is en de pliessie te weten kán komen waar z?n pc woont.

Welnu, zomaar een verhaal om daarmee die 200,- los te krijgen van je. Die hoef ik niet, ik doe een ander voorstel. Eén van de hengeltjes die ik heb uitstaan betreft een meubellijn. Waaronder een prachtige schaaktafel, exclusief ontwerp, knap inlegwerk: ? 2700,- Of, als je niet van schaken houdt, een wijnkast, wel wat meer aan de prijs, maar dan heb je ook wat. En superschoon opgeleverd natuurlijk.
Mail me maar: kudtkipatgmdotcom.

*gaat morgen nog de W-Wik, à 565,- per maand opzeggen*

Kudtkip | 29-12-05 | 18:43

@FReeForever 29-12-05 @ 18:39
Ja natuurlijk, ik ben een jongen die trots is op wie hij is en wat hij doet.
Hoezo deze vraag...

da wizard | 29-12-05 | 18:40

@da wizard: Ooit van trots gehoord vriend?

FReeForever | 29-12-05 | 18:39

@ hama: mijn kat lust overigens vooral Gourmet Gold.

poppermotje | 29-12-05 | 18:38

zullen we volkert ff vrijlaten? Mein Himmel wat een idioot...

wat zei B de Groot ook alweer? Welterusten Mijnheer de President, slaap zacht???

Toeterdude | 29-12-05 | 18:38

@da wizard 18:33 Inderdaad. Kenmerk van mensen die niet tevreden zijn met wat ze hebben is dat ze met elke hoeveelheid ontevreden zijn, zolang ze denken dat een ander meer heeft. Men noemt dit ook wel socialisme.

poppermotje | 29-12-05 | 18:36

Zalm for president!

BigB | 29-12-05 | 18:35

@Levereter 29-12-05 @ 18:31
In Afrika gaan elke dag duizenden mensen dood door honger en oorlog!
Wat hebben we hier het toch goed...

da wizard | 29-12-05 | 18:33

In het grote rijke Amerika zijn er miljoenen mensen die 2 banen hebben omdat ze anders niet kunnen rondkomen, bv overdag productiewerk, 's avonds hamburgers bakken, ik pleit hier niet voor, maar soms snappen we echt niet hoe goed we het hebben.

Levereter | 29-12-05 | 18:31

Lekker, Zalm op een toastje. Ik heb honger!

Appie Snappie | 29-12-05 | 18:31

@vander F 29-12-05 @ 18:23
Eerst banen creeren, dan werken.
Waarom zou je gaan werken voor ? 750,- als je toch al niet rond kunt komen...

da wizard | 29-12-05 | 18:26

@vander F
En de TV afpakken!

Ziurdt | 29-12-05 | 18:26

Dusss, op naar de werkverschaffing, werken voor je uitkering als je als geen vaste baan kunt krijgen, en eens wat harder doorpakken, baan aanbieden wanneer mogelijk, bij weigering direct een kwart van de uitkering korten.

vander F | 29-12-05 | 18:23

@Blawablawa
Hm, autobiografische posts begrijp ik? Het zijn altijd nog ambtenaren, dus blijf scherp en laat je niet naaien zou ik zeggen.

Ziurdt | 29-12-05 | 18:22

Weet zeker dat ik eens gelezen heb over een meubelwinkel waar bijstandsmensen, meubilair kwamen uitzoeken, en de eigenaar stuurde de rekening dan naar de Sociale Dienst, want ze hebben eens in de zoveel tijd recht opnieuwe spulletjes. Zou dat nog zo zijn?

Levereter | 29-12-05 | 18:21

Zalm is al president, plaatsvervangend maar toch...

da wizard | 29-12-05 | 18:20

Zalm for president!!

Stijlvol stijlloos | 29-12-05 | 18:19

@ventus_aqualis 29-12-05 @ 18:14
lijkt me meer iets voor daklozen e.d.
Hier ligt de problematiek meer in de hoek alcoholisme/psychiatrie.
Die nu ook helemaal de lul zijn.

vander F | 29-12-05 | 18:19

@Ziurdt 29-12-05 @ 18:13
Alleen afhankelijk van inkomen inderdaad. Ik kreeg anders wel acceptgiro's. Kut.

blawablawa | 29-12-05 | 18:17

@Igorus 29-12-05 @ 18:13,
hmmm, in dat geval zou die 14.000 kunnen kloppen, lijkt me alleen wat veel, 14.000, velen komen niet tot dat bedrag.

vander F | 29-12-05 | 18:16

@.vander F | 18:02
Ik weet er zo twee, maar het zullen er wel meer geweest zijn. Keuken van 1870 (Amsterdam) is als gaarkeuken in de jaren 90 gesloten en die van Gouda in de jaren 70 of 80.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 18:14

@vanderF de IBG gaat uit van een maximale uitkering geloof ik.

Igorus | 29-12-05 | 18:13

@Ziurdt 29-12-05 @ 18:03
Opstapbaantje heet zoiets, je weet wel van de ruggengraat en zo?

blawablawa | 29-12-05 | 18:13

Volgens mij lult die hele letmeinpeace gruwelijk uit z'n nek, of is het een vreselijke parvenue, iets waarvan mijn oma altijd zei:"Met zulke mensen wil toch niet gezién worden."

Levereter | 29-12-05 | 18:13

Uitkering voor een alleenstaande is toch zo'n 750 euro per maand?

vander F | 29-12-05 | 18:12

@letmeinpeace 29-12-05 @ 18:07
Ik zou ook erg blij als mijn geldzorgen voorbij waren, maar dat zal nog wel een tijdje aanhouden.
Toch snap ik alleen niet hoe je gelukkig kunt zijn met geld, op een gegeven moment heb je toch alles al! Wat is de meerwaarde van een nog grotere beeldbuis, een nog betere auto een nog nieuwer huis een nog groter huis waar nog meer spullen in moeten...

da wizard | 29-12-05 | 18:11

@ letmeinpeace 18:07
da's wel duidelijk ja... en daar is niets mis mee, maar je hoeft het niet zo duidelijk te ventileren lijkt me. Behalve als je dat nodig hebt voor je status.

zure hond | 29-12-05 | 18:10

Pfff, ik voel mij wel gelijk een stuk beter. Eerst even een zielige brief schrijven, mijn studieschuld kwijt laten schelden en daarna die 10 hectare bouwgrond in Polen, die toch niet op mijn naam geregistreerd staat, laten verkopen! Ik ben blij dat deze discussie iets heeft opgeleverd!

Igorus | 29-12-05 | 18:10

@Blawablawa
www.ib-groep.nl
Precies bijstand? Komt dat effe goed uit!

Ziurdt | 29-12-05 | 18:09

Ik lust ook wel een paar miljoen euro hoor, heb ik geen problemen mee.

vander F | 29-12-05 | 18:08

@Ziurdt 29-12-05 @ 18:01
Ik weet niet waar je die 14.000 vandaan haalt, maar dat is volgens mij precies bijstand.

blawablawa | 29-12-05 | 18:08

Niet trots op vooral erg blij mee.

letmeinpeace | 29-12-05 | 18:07

@letmeinpeace 29-12-05 @ 18:04
En trots zijn op geld is nog veel zieliger, vooral als je er niets voor gedaan hebt...

da wizard | 29-12-05 | 18:06

Aan geestelijke armoede daarintegen absoluut geen gebrek tegenwoordig.

vander F | 29-12-05 | 18:05

@ Da Wizzard dan moet ik wel een enorm ego hebben.

letmeinpeace | 29-12-05 | 18:04

En ik wil er nog aan toevoegen dat als je slim genoeg was om te gaan studeren, je ook heus wel een beter baantje kan versieren dan in de bouwmarkt. Anders was je misschien toch niet slim genoeg. In ieder geval moet het mogelijk zijn om die 45 euro aflossing per maand op te hoesten.

Ziurdt | 29-12-05 | 18:03

Wat een domme eikels hierzo jeetje. Verwende blinde vinken.

defenz | 29-12-05 | 18:02

Geld is een verlengstuk van je eigen ego...

da wizard | 29-12-05 | 18:02

Nope geen jet geen jacht kost alleen maar tijd, en je kunt veel geld hebben en daar zelfs meer geld mee maken. Tijd is echter beperkt en helaas niet te koop.

letmeinpeace | 29-12-05 | 18:02

@ventus_aqualis 29-12-05 @ 17:56,
gaarkeukens in de jaren 50?
waar dan, het barstte toen van het werk.

vander F | 29-12-05 | 18:02

@blawablawa 29-12-05 @ 17:54
Ik lees anders zojuist dat als je onder de pakweg 14.000 euri per jaar vangt je niet hoeft te betalen. En daarbij nog allerlei hardheidsclausules: als je ziek bent geweest kunnen ze iets voor je regelen. Mits je daar in een goedgestelde brief met kracht van argumenten om verzoekt uiteraard.

Ziurdt | 29-12-05 | 18:01

@letmeinpeace
Op ons maak je zelfs geen indruk als je een bioscoop in je jet of jacht hebt.

MAXIMO | 29-12-05 | 18:00

Hoeft ook niet maar dat gelul over wie de breedste en grootste breedbeeld heeft is een beetje oud aan het worden. En dat bioscoopje kunnen trouwens maar 12 mensen in dus niet echt groot. En rijk ach wat is rijk. Alles is relatief neefje van me is getrouwd met 1 van die kudtdochters van VanFentere Van Vlissingen. Die staan gewoon ieder jaar op 1 in de Qoute 500. Die haal ik niet eens.

letmeinpeace | 29-12-05 | 18:00

YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS Ik hoef inderdaad niet terug te betalen!!!!
In dat geval: Up yours, arme sloebers! :D

Igorus | 29-12-05 | 17:57

@letmeinpeace 29-12-05 @ 17:55
Een bioscoopzaaltje is net zo treurig als een breedbeeld bij een SBS familie. Sorry hoor, maar daar ben ik niet van onder de indruk.

blawablawa | 29-12-05 | 17:57

De oplossing is natuurlijk heel eenvoudig: temper de consumptiedrift door een verbod op televisie voor bijstandstrekkers. Geef hen een cursus "Boedhisme voor beginners deel I: onthechting". Over een generatie hebben we dan een groep wijze, verlichte mensen die het land met overleg en oog voor het algemeen belang, voortvarend kunnen besturen.

Ziurdt | 29-12-05 | 17:56

@.vander F | 17:50
Nooit gehoord van de GAARKEUKEN ?

ventus_aqualis | 29-12-05 | 17:56

@ igorus en wat als je nou niet ziek wordt en wel een opleiding kan afmaken en vervolgens wat verder schopt dan de gemiddelde SBS6 tokkie. Moet ik me dan schamen, alles weggeven, verdrietig zijn. Dacht het niet. Daarbij die tokkies weten toch niet wat ze met geld moeten doen. Ik bedoel een plasma tv hoe treurig is dat. A ik kijk nooit TV is toch geen reet op en B ik heb een bioscoopzaaltje in me huis laten bouwen dus waar hebben we het over.

letmeinpeace | 29-12-05 | 17:55

@Ziurdt 29-12-05 @ 17:52
Als je geen bijstand hebt, moet je wel gaan betalen. En met een 'opstapbaantje' bij de lokale nietsbetalende bouwmarkt kom je dan dus al snel nog verder in de schulden te zitten.

blawablawa | 29-12-05 | 17:54

@Igorus
Niet bekend met de regelingen daarvoor? Als je je studieschuld niet kan voldoen wordt deze kwijtgescholden. Prachtig systeem toch?

ZI | 29-12-05 | 17:54

@Igorus 29-12-05 @ 17:51

Dat hoef je dus niet af te betalen als je er niet toe in staat bent. www.ib-groep.nl

Ziurdt | 29-12-05 | 17:52

@ letmeinpeace
Leuk voor je dat dat geld je gelukkig maakt, maar spreek ff lekker voor jezelf. Gelukkig denkt niet iedereen zoals jij. Veel plezier met je geld, hoop dat je er mooie flatscreens voor koopt...

zure hond | 29-12-05 | 17:52

@ZI
GS, de moderne "brood en spelen"?
Ik denk dat GS zeker in aanmerking komt voor subsidie van Gerrit en de zijnen.

MAXIMO | 29-12-05 | 17:51

@ZI, wacht maar tot je ziek wordt, daardoor je opleiding niet af kan maken en blijft zitten met een studieschuld van 20.000 euro. Probeer dat maar terug te verdienen als postbode of magazijnwerker.

Igorus | 29-12-05 | 17:51

@blawablawa
Grappig die laatste zin, want ik verdenk er hier in de straat echt een stuk of 10 van. Je leest wat je wil lezen, dat is jouw probleem. Ik zeg helemaal niet dat mensen dat tientje per maand niet naar eigen inzicht mogen besteden. Ik zet alleen vraagtekens bij het feit dat ze het investeren in internet terwijl ze zelf zeggen (en dus ook weten) dat ze te weinig eten hebben. Dat is toch op zijn minst vreemd? Maar goed, het zal mij een zorg zijn of ze voor een tientje internet hebben of dat ze een bord spaghetti eten, ik leef immers alleen voor mezelf. Zie je de tegenstelling in je eigen stukje al?

ZI | 29-12-05 | 17:50

De kortzichtige kleautzakken lopen weer lekkere borrelpraat te verkondigen.
Als je de comments mag geloven heeft elke werkeloze in dit land een meer-dan-breedbeeld plasma televisie enz.
Wat een gelul, ik kom bij genoeg werkelozen over de vloer, de meesten hebben het na de invoering van de Euro en de bezuinigingswoede van dit kabinet nog even uitgezongen maar de een na de ander zakt nu door de bodem, gas en licht afgesloten, 40 euro en soms minder om per week van te leven, geen telefoonaansluiting meer alleen een tweedehands prepaidmobieltje.
Gaat lekker zo, in de jaren 50 had je trouwens geen voedselbanken e.d.

vander F | 29-12-05 | 17:50

geen lijkenpikker eerlijke erfenis, en enig kind. Maar goed ik was natuurlijk ook niet echt arm toen ze nog wel leefde omdat ze uiteraard toen ook al rijk waren. Wel blijven opletten he.

letmeinpeace | 29-12-05 | 17:50

Ja dat is toch waar het om gaat man, niet vergelijken waarom vergelijken damn!!!
Er is gewoon een vorm van foking armoede in ons land and thats it en daar mag wel iets aan gedaan worden of niet? De mogelijkheden zijn er toch? dus waarom onrkrachten die handel door domme nutteloze vergelijkingen. Dat ie gaat vertellen wat er gaat gebeuren om dit op te lossen , lijkt me een beter idee.

defenz | 29-12-05 | 17:50

@letmeinpeace
Fijne kerst gedachte.
En wie weet, met al die ijzel in het vooruitzicht, zijn er binnenkort meer GS-ers net zo gelukkig als jij.

CoJoNes | 29-12-05 | 17:50

@ZI 29-12-05 @ 17:46
Als je als student kunt rondkomen van 40% van een bijstandsuitkering, dan is de studiebeurs dus te hoog.

blawablawa | 29-12-05 | 17:49

www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r...
"Sommige mensen doen het bewust met minder. Koos en Ans Rijneveen zijn zogenoemde consuminderaars. Ze jagen op koopjes en proberen zo min mogelijk te verspillen. Afwaswater verdwijnt niet in de afvoer, maar wordt hergebruikt om de planten water te geven en kladblaadjes worden aan twee kanten beschreven."

En ja, zo wordt het nooit wat met die binnenmoestuin. Iedereen weet toch dat je van je afwaswater ebter soep kan koken.

Ziurdt | 29-12-05 | 17:49

@letmeinpeace 29-12-05 @ 17:46
Zoals jij vroeger voordat je lijkenpikker werd...

da wizard | 29-12-05 | 17:48

@Maximo
Juist, en de mensen die het wat minder hebben dan jij en je gezin gaan er iets op vooruit. In dat opzicht is het toch juist goed? Voor de mensen die het nog minder hebben is er een regeling wat betreft zorgtoeslag. Ik zie niet zoveel bezwaren wat premie betreft. Je wordt je bewust gemaakt van de kosten van het zorgstelsel, dat is nieuw, maar zoveel verandert er eigenlijk niet. Maar goed, het is wel ietsjes anders dus moet je er kritisch naar kijken. Dat sowieso.

@Defenz
Dan moet je dat stukje in het AD nog maar eens lezen. Daar probeert Zalm wel degelijk het begrip armoede in een bepaald kader te plaatsen. Helaas met een kutargument over de jaren 50, maar goed. Hij probeert alleen maar te zeggen dat armoede in Nederland niet hetzelfde is als armoede in een derdewereldland. Je wordt in Nederland al zo snel arm genoemd. Ik denk dat ik volgens de omschrijving van armoede ook onder die grens val als student. Voel ik me arm? Ja, vlak voor de stu-fi binnenkomt. Maar goed, ik verdien nauwelijks wat, en toch zit ik met een 8mbit verbinding de godganse dag Geenstijl te F5-en. Ben ik arm? Nee toch?

ZI | 29-12-05 | 17:46

S. Takker omdat me ouwe lui zijn gaan hemelen heb ik juist zoveel van die geinige eurie's. En zeg nou zelf dood is dood, dan kan ik beter rijk zijn terwijl ze dood zijn. dan arm. Want geld maakt wel degelijk gelukkig alleen sloebers die het ontberen zeggen van niet omdat ze anders helemaal beseffen dat het losers zijn.

letmeinpeace | 29-12-05 | 17:46

@ZI 29-12-05 @ 17:35
Je hoeft niet aan te geven waar jouw prioriteiten liggen, want dat is wel duidelijk. Die liggen bij jezelf en bij niemand anders. Een discussie voeren of mensen een tientje in de maand naar eigen inzicht mogen besteden of niet. Man, wat ben jij triest. Ga jij nu maar vanonder de gordijnen kijken hoe al die armen mobiele telefoons kopen en nieuwe tv's aanschaffen en BMW rijden en bijbeunen met een uitkering, want daar zitten er bij jou in de straat volgens mij heel wat van.

blawablawa | 29-12-05 | 17:45

Ik zeg 1700 spookambtenaren... à 4500 euro per maand. Rekent u even mee

CoJoNes | 29-12-05 | 17:44

@hama : Over twee uur zit ik zelf in de taxi. Naar de kroeg. O.K. om te werken maar dan nog... En inderdaad; ik heb ook geen kids en dat scheelt een slok op een borrel. Maar ja, IK ben dan ook geen deel van de 'onderkant van de samenleving'. Ik ben geboren met een goed stel hersens(al zeg ik dat zelf, sorry). IK heb een vak geleerd en IK ben door mijn pa - na mijn school - naar het arbeidsbureau geschopt onder het motto "En Je Gaat Hier Niet Thuis Zitten Niksen Want Dan Leer Je Maar Door!".

Het sociale milieu is vreselijk belangrijk voor je ontwikkeling. En ik had mazzel.

@ZI 29-12-05 @ 17:35 : Je bedoelt als je op janmarijnissen.nl zit te kijken? Want daar staat dat trieste verhaal en zo.

Ach, alles is relatief. Zo heeft Bill Gates nog niet eens zoveel geld op de bank als je dat vergelijkt met General Motors en zo. En zo is Ma Tokkie vast ook nog niet zo lelijk als je haar vergelijkt met erm... vergelijkt met.... met....
O.K. Dat klopt misschien niet helemaal. Ma Tokkie's lelijkheid is niet relatief, die is absoluut.

TM | 29-12-05 | 17:44

In de jaren 50 vonden ze zichzelf zo zielig, dat ze een aantal prima sociale voorzieningen heben bedacht, waar we nu de verrotte vruchten van plukken. Het verval is ingezet in de jaren '50, laten we dat niet vergeten. De plichten werden ingeruild voor rechten.
Zalm en z'n hele generatie hebben een plaat voor hun kop zo dik als morgen de hele dag. Ga dan eens later met pensioen! Neem genoegen met minder AOW! Saneer dat gedrocht van een overheid eens flink!
Veel geschreeuw, GEEN wol.
Zalm is typisch zo'n statement luller. Praten kost niks hè Gait. Doen, da's de kunst.

CoJoNes | 29-12-05 | 17:43

@hama,
ga ff terug naar onze Sylvana.

fuckje | 29-12-05 | 17:42

Wie in de bijstand heeft een plasmascherm (1m). Ik daag jullie uit.

gevallenverstand | 29-12-05 | 17:42

Rijken die zeggen dat de armen niet moeten zeuren?
In Frankrijk hebben ze er koningen voor onthoofd...

da wizard | 29-12-05 | 17:41

@Moi. Niet iedereen haalt de achtien en sommigen leven al vanaf de 16de op straat (Of zelfs jonger) omdat papa en mama overleden zijn en de regeringsinstanties ze niet wouden of niet "konden" opvangen omdat ze "maar werk moesten gaan zoeken" ofdat je aan word genomen met een halve opleiding. en geloof me bij een tomatenplukker werken verdient niet genoeg om te leven met de kosten van energie en de andere eerste levensbehoeften waarvan de prijzen omhoog BLIJVEN gaan.

Als je een loonsverhoging krijgt en er dan nog op achteruitgaat vanwege de zorgkostenverhoging die er aankomt.

Kortom je betaald je scheel in dit land en niet iedereen verdient genoeg om rond te komen. (anderen komen er zelfs door in de schulden en belanden op straat)

R. Ukker | 29-12-05 | 17:39

@ letmeinpeace 17.37

Is ook leuk, of een dakloze 50 euro geven zodat hij weet hoe het voelt om gelukkig te zijn, heel even

hama | 29-12-05 | 17:39

@ZI
Okay, vooropgesteld we hebben het niet zozeer hebben over armoede maar verschraling en achteruitgang.
Dat jij en ik het kunnen opbrengen en relatief goed hebben en gezond zijn is alleen maar mooi "meegenomen" onder de huidige omstandheden.
In mijn situatie gaat ons gezin straks voor 2 volwassen en 2 kinderen zo'n 60 euro meer per maand betalen, de exacte afgeronde cijfers heb ik nu niet bij de hand, maar wij betalen zeker meer.

MAXIMO | 29-12-05 | 17:39

@ZI
Er is helemaal geen perspektief in de uitspraken van Zalm.
Hij is iets aant ontkrachten wat wel degelijk een probleem is.
Je mag trouwens voor mij rustig je mening zeggen hoor, graag zelfs want dan wordt het tenminste duidelijk hoeveel mensen er een oogklep voor hebben voor de realiteit.
En Zalm is gewoon een leugenaar en misleider om zijn eigen hachje ik bedoel hij is toch politicus of niet?

defenz | 29-12-05 | 17:38

@Hama en ik hoop dat je in je volgend leven als bosneger geboren wordt, dan kunnen wij zien hoe je met je talenten omhoog zal klimmen in de maatschappij.

Igorus | 29-12-05 | 17:38

@ igorus

Tuurlijk bestaat armoede, en dat is maar goed ook want anders zo ook de term rijk ter discussie staan.

Tuurlijk worden mensen ziek, met een beetje mazzel laten ze nog wat duiten na als ze gaan hemelen.

Geld stinkt niet! Geld is geyl!

* wacht nog steeds op een tranentrekkert*

hama | 29-12-05 | 17:37

@ Da Wizzard
Ja maar waarom zou ik dat doen als je het kan betalen.

@ poppermotje
da's niet mopperen da's neurien omdat ie weet hoeveel hij heeft. ( of niet maar dan is ie wel heel rijk, rijker als ik zelfs dan ). Ach mag je met een miljoen euro eigenlijk jezelf nog wel rijk noemen ).

@ Hama
weet je wat lache is zo'n sloeber een extreem duur kado voor ze verjaardag geven. Zodat ie uit ze eigen morele verplichting jouw ook een duur iets wil geven als je jarig bent, en dan zes maanden in de vernieling ligt omdat ie het niet kon betalen.

letmeinpeace | 29-12-05 | 17:37

-weggejorist-

Igorus | 29-12-05 | 17:36

@Blawablawa
Dat jij vast even conclusies over mijn leefwijze trekt vind ik anders ook niet echt netjes. En internet belangrijk voor je ontwikkeling? In welk opzicht dan? In welk opzicht kunnen kinderen zich ontwikkelen op internet? En waarom zou dat niet elders kunnen? Op school, bij vrienden? Kijk, ik ontken niet dat er armoede is en Zalm doet dat ook niet, als je goed leest tenminste. Hij zegt alleen dat armoede relatief is en dat is ook zo natuurlijk. Het is alleen wel belangrijk dat je het bespreekbaar maakt. Als mensen zich schamen om er voor uit te komen dat ze het niet breed hebben en zich eigenlijk niet die nieuwe tv of mobiel kunnen veroorloven, dan moet je dat toe durven geven. Dan moet je de problemen bespreekbaar maken, maar wel met de juiste nuance. Het is echt belachelijk om op internet te mekkeren dat je te weinig te eten hebt. Ik zou persoonlijk wel weten waar mijn prioriteiten liggen.

@TM
Zou kunnen natuurlijk, het is alleen de vraag of je reaguurt op GeenStijl als je toevallig bij een vriend zit te internetten

@Defenz
Waarom mag ik niet vinden dat Zalm gelijk heeft? Iets met vrijheid van meningsuiting? Ik lees de uitspraken van zalm in perspectief. Ik zie nergens staan dat hij armoede ontkent, hij probeert het alleen in het juiste kader te plaatsen. En daar is niets op tegen.

ZI | 29-12-05 | 17:35

@hama
zie je nou dat je zielig bent

defenz | 29-12-05 | 17:35

@ TM

Tja, ik heb niet zoveel met kinderen, en met een taxi naar de kroeg is toch niet verkeerd?

hama | 29-12-05 | 17:34

Wat zijn jullie een stelletje mongolen.

Armoede bestaat en vaak niet door eigen schuld maar door omstandigheden als ziekte.

Igorus | 29-12-05 | 17:34

Laten we het volgende afspreken als er een revolutie uitbreekt. Iemand houdt de oortjes van Zalm vast en ik sla zijn kop er tussenuit. De arrogantie om deze tijd te vergelijken met vijftig jaar terug. Hebben we in de tussentijd geen premie betaald of zo? Oppleuren met die vent.

Erikje | 29-12-05 | 17:34

Wat is er loos poppermotje, waarom mopper je zo?

* effe de katten eten geven, whiskas, dat dan weer wel *

hama | 29-12-05 | 17:33

@R. Ukker: volgens mij heeft iedereen boven de 18 in Nederland wel een rekening, dat vergemakkelijkt het uitkering trekken.

moi.guillaume | 29-12-05 | 17:32

Ach welnee defenz, hama is ZEAU arm dat ie altijd naar de grootste en goedkoopste winkels gaat. Alleen heeft ie zo'n honger van de armoe dat ie niet goed meer kan typen, vandaar. Eigenlijk heet ie 'hema'. ;)

Overigens kostelijk, die reakties van sommige mensen. Moeten ze nodig eens naar zo'n familie sturen en dan vragen of ze het ook recht in hun gezicht willen zeggen. Net zoiets als nooit noodhulp geven 'want we geven al genoeg en het is allemaal hun eigen schuld'. En dan op tv de kinderen zien sterven terwijl je van het uitgespaarde geld van die hulp nog een biertje drinkt terwijl je wacht op de taxi naar de kroeg.

Kostelijk. Ga door!

TM | 29-12-05 | 17:32

kommaarkommaarkommaar

hama | 29-12-05 | 17:32

@ hama: mopper!

poppermotje | 29-12-05 | 17:31

Bah ik vind zalm niet te vreten. Geef mij maar een kibbeling

matazurka | 29-12-05 | 17:31

Zalm vond het in 1950 slecht HA dat snap ik toen waren we met zn allen aan het revalideren van die oorlog die half nederland plat heeft gelegd. Toen konden we armoede op een ander niveau...

Sorry hoor maar dat is echt de idioot voor woorden.
Met je tijd meegaan heeft hij zeker nog nooit van gehoord.

en

Hama hier zul je geen zielig verhaal horen. Allemaal mensen met een PC en internet of internet op het werk dus dan hebben ze een baan.

Er zijn mensen die niet eens een rekening hebben om op te storten. Laat staan dat ze die oproep van jou kunnen lezen.

Oh en nog eens De armoede betrekkelijk? Al die voedselbanken zijn dan zeker voor de rijkelui opgezet? zodat die gratis kunnen eten?

Sorry hoor maar onze ministers weten ECHT niet wat er leeft in de samenleving.

R. Ukker | 29-12-05 | 17:31

@ defenz
Hama is niet zielig, Hama is rijk da's wat anders hoor.

letmeinpeace | 29-12-05 | 17:30

@moi
lol

defenz | 29-12-05 | 17:29

@defenz+hama:
Dat is wel lekker cashen: je ziel zuiveren door geld te storten aan een goed doel en dan blijk je zelf het goede doel te zijn!

moi.guillaume | 29-12-05 | 17:29

Hoe is het in godsnaam mogelijk. Vorige week liep de goegemeente te zeiken over de veelheid van produkten en de bijna onneembare drempel die dan opgeworpen wordt: je moet iets kiezen. En nu gaat het over armoede, dus mensen die hun eigen reet niet eens kunnen krabben, die dus ook niets te kiezen hebben, of ontgaat mij nu wat.
Het is net of ik op vakantie ben; er zijn altijd wel weer Europeanen die lopen te zeiken over de inlanders die zo verschrikkelijk arm zijn, terwijl ze bij de hut van de slaaf die de pech heeft gehad niet naar de nieuwe wereld gesleept te worden oog in oog staan met de grootste en massiefste breedbeeld-tv, dreunende stereo-installatie en een bankzitmentaliteit waar een NL steuntrekker nog een puntje aan kan zuigen.
Vaak ontstaan er hilarische problemen omdat ik graag aan die inlander vertel dat die mensen tegen elkaar zeggen hem een armoezaaier vinden. Na afloop van het gesprek blijkt zich veelal een wonderbaarlijke genezing te hebben voltrokken.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 17:28

@hama
Je bent zelf de zieligste.

defenz | 29-12-05 | 17:26

"We were evicted from OUR hole in the ground, we had to go and live in the lake"...

Tsjonge, de eerste thread over de "Zalm Armoedenorm" was toch betah. Zit hier een beetje erg veel wereldvreemd volk.

@zi : Zou het wellicht zo kunnen zijn dat een van de vrienden of familieleden WEL een online verbinding heeft? Het is maar een gok hoor...

brutus68 29-12-05 @ 17:11 : Ik begrijp dat mensen met honger niet meer kunnen typen? Shit, dat moet zwaar zijn. Gauw een broodje halen dan...

@lariekoek : YEAH! Stuur de werkelozen dan meteen maar de illegaliteit in. Kun je later nog helemaal terecht gaan zeuren 'dat het toch allemaal criminelen zijn'.

@blawablawa 29-12-05 @ 17:12 : Hier exact hetzelfde dus. En het maakt mensen meestal blijer dan dat je een modaal verdienende persoon een complete P(L)entium VIII geeft.

TM | 29-12-05 | 17:26

Wil best 100 euro storten naar diegene met het zieligste verhaal.
weet je wat, 200 euro, maar dan wil ik wel een echte tranentrekkert

hama | 29-12-05 | 17:25

@ZI
Zalm heeft gewoon gelijk, wie ben jij om dat te zeggen?
Zolang er in een maatschappij als waar wij denken voor te staan mensen in armoede leven is er al 1 te veel.
Dus ik vind dit nogal een vuile misleiding van het feit dat er echt wel mensen hier leven die armoede lijden.

defenz | 29-12-05 | 17:24

* zapt wat op zijn 106 cm plasma en constateert dat er geen zak op tv is*

hama | 29-12-05 | 17:24

@ hama: Daar hebben ze de kinderbijslag voor uitgevonden...

CharacterX2005 | 29-12-05 | 17:22

@ZI 29-12-05 @ 17:16
Ik vind niet dat je kinderen kunt ontzeggen intenet te hebben, terwijl dat essentieel is voor de ontwikkeling in deze maatschappij. Dat jij dat je gelijken ontzegt, geeft wel aan dat jij uitsluitend voor jezelf leeft en de ontwikkeling van anderen onbelangrijk vindt en ze niet beschouwt als onderdeel van de maatschappij.
.
Het is stuitend dat mensen als jij denken wel even in het beursje van je landgenoot te mogen kijken en ze te vertellen wat ze wel of niet mogen doen. Ik heb het al vaker gezegd: jaloers zijn op mensen die niks hebben is triest.

blawablawa | 29-12-05 | 17:22

Dat verhaal van Jan Marijnissen is nou ook wel erg populistisch. Er wordt als voorbeeld weer iemand genomen die diep in de schulden zit, en 150 p.m. af moet betalen. Al had ze die schulden niet gemaakt had ze gewoon rond kunnen komen. Ook die dansles lijkt mij nou niet de hoogste prioriteit, net als de tv-kabel. Ofwel: het is een keuze.

backdoorman | 29-12-05 | 17:22

* pleurt net anderhavle kilo zalm weg, over van de kerst *

* besteld vanavond wel een jappanertje*

hama | 29-12-05 | 17:22

Armoe bestaat, alleen niet bij de mensen in de bijstand. Die hebben het beter dan Jan Modaal. Die houdt steeds minder over, krijgt geen bijzondere bijstand als zijn wasmachine kapot is, huursubsidie, kwijtschelding van belastingen, sportpas etc. Dus HOUDT JULLIE KLEP EENS MET JE ONNODIGE GEZEIK OVER ARMOE.

hoppig | 29-12-05 | 17:21

@Barry (die andere)
Denk dat jij niet goed gelezen hebt. Armoede is inderdaad relatief. Zalm heeft gewoon gelijk. Maar wat het grote probleem is dat die mensen die 'arm' zijn dat vaak aan zichzelf te danken hebben. Wel meedoen met de grote welvaart van Nederland maar dat niet kunnen betalen. Hoeveel medelijden moet je met zulke mensen hebben? Ik wil ook best een LCD tv halen en dan gaan huilen dat mijn geld op is. Dat is mij een beetje te makkelijk.

ZI | 29-12-05 | 17:21

Mooie quote van rooie-jan zijn weblog:

"Via de mail kreeg ik de volgende reactie binnen. Ik wil hem jullie niet onthouden.
...
"Wij, mijn 3 kinderen (13, 10 en 10) hebben inderdaad een TV en gas en licht (wie weet hoe lang nog), maar GEEN ETEN !!!

Trouwens eigen gemaakte kleding hebben we ook niet, we teren namelijk op wat er nog is en wat we krijgen van familie. Zelf kleding kopen lukt niet. Al sinds augustus heb ik kiespijn maar aangezien ik daar al eerder voor bij de tandarts ben geweest en ik het maximum aantal spoedbezoeken vergoed heb gekregen moet ik het nu zelf betalen. Dat lukt niet dus ik hou vol tot 1 januari, dan mag ik wel weer naar de tandarts. Geen eten, pijn lijden uit geldgebrek en geen kleding, dat is in mijn ogen ARMOEDE
in Nederland.""
.
Oke, deze mensen hebben dus geen electriciteit en geen knaken voor een tv. Hoe de fuck versturen ze dan een mailtje?

moi.guillaume | 29-12-05 | 17:21

Als je je leven lang je de typhus gewerkt hebt en je wordt dan ziek ben je gedwongen je hand op te houden. Als dan zo een geroutineerde bezuinigings lul met zijn rechterhand 6.5 miljard euris aan het europarlement wegschijt en met zijn linkerhand een fooitje uitbetaalt is er in die geest toch echt iets grondig mis. En ja, inderdaad we hebben ,soms met moeite, nog te eten. Maar het is wel wat te zuinig.

Erikje | 29-12-05 | 17:19

Natuurlijk is armoede relatief. De armoede van nu valt mee vergeleken met die uit de jaren vijftig, maar die kun je weer relativeren door te verwijzen naar de crisis van de jaren '30, en die viel best mee als je die vergelijkt met de tijd dat de pest nog vollop heerschte...

Zalm bagatelliseert de bestaande armoede en snapt blijkbaar niet hoe beschamend het is om je hand te moeten ophouden bij de voedselbank, of tegen je kind te vertellen dat 'ie van voetbal af moet omdat mamma het niet langer kan betalen. Wie denkt dat mensen dat doen omdat ze een breedbeeld-tv wil hebben, heeft te weinig zicht op de realiteit.

Barry (die andere) | 29-12-05 | 17:18

Tip voor de meeste armoedzaaiers: Maak een paar vierkante meter vrij in je huis en begeef je naar de dichtstbijzijnde growshop en zeg dat je groene vingers hebt, maar geen geld en vraag om een thuisteelt pakket. Vervolgens komt er een vriendelijke meneer van de Nuon/ Essent of wat dan ook en die helpt je aan lagere energiekosten en begin je inpandige volkstuintje. Moraal van dit verhaal: Je bent zo arm als je dom bent! (uitzonderingen daargelaten)

lariekoekjesmonster | 29-12-05 | 17:18

@blawablawa
Dat slaat nergens op. Omdat internet goedkoper is dan eten mag je wel internetten en zeiken over eten? Als je echt zoveel honger hebt, waarom neem je dan een abo'tje van minimaal 10 euro per maand. Waarom hou je dat geld niet in je zak om net een keertje per week extra spaghetti te eten? Echt een kulredenatie natuurlijk.

ZI | 29-12-05 | 17:16

Ik vind dat je überhaubt niet aan kinderen moet beginnen als je geen rooie rotcent hebt. Dan hoef je ook geen oude computers te bietsen

hama | 29-12-05 | 17:15

@brutus68 29-12-05 @ 17:11
Internet is nogal wat goedkoper dan vreten. Bovendien weet je ook niet hoe hij aan internet komt. Je wilt niet weten hoeveel oude computers van mijn huis al verscheept zijn naar mensen met kinderen zonder geld om er een te kopen.

blawablawa | 29-12-05 | 17:12

We weten dat bemiddelde mensen lijden onder een te grote keuzevrijheid (deels het gevolg van een te grote rijkdom). Arme mensen daarentegen lijden onder een te kleine keuzevrijheid. Herverdeling van rijkdom komt arm én rijk ten goede, doordat de keuzemogelijkheden verschuiven van mensen die er te veel hebben naar mensen die er te weinig hebben.

(met dank aan Barry Schwartz)

Flan | 29-12-05 | 17:11

Valt me nog mee dat Zalm niet zegt dat je in '44/'45 blij moest zijn met een kwart boterham. Per week. Dus wat nou armoede? Het is hierrrr fantaaaaaaaaaastisch!

zure hond | 29-12-05 | 17:11

@Erachterkijkerd 17.09

Je hebt honger, maar je hebt wel internet en tijd om briefjes naar Jan te sturen?? Dat moet je me effe uitleggen??

brutus68 | 29-12-05 | 17:11

Als je die arrogante onzin uit de nek van Gerrit legt naast de ingezonden brief op de website van Jan over die mensen die echt honger hebben nu, dan pas realiseer je je wat voor een arrogante wereldvreemde klootzak Gerrit Zalm is.

ErachterKijkerd | 29-12-05 | 17:09

@ Derks
Precies! In veel gevallen volstaat een schop onder hun hol, zou ik denken, en dan bedoel ik de klagende armen. Kom uit je nest en ga wat doen!

Ziurdt | 29-12-05 | 17:08

Hama, leef jij hier ofzo?

jk76 | 29-12-05 | 17:08

@ventus_aqualis 29-12-05 @ 17:05
En dat ben jij uiteraard. Anyway, het is ook nog wel echt waar, want ik kan me een uitspraak herinneren 'je verdient het meest aan de armste mensen'. Ik weet niet meer precies wie dat was, maar het was een of andere wibra keten, of kruidvat of iig zo'n B-spullen shop.

blawablawa | 29-12-05 | 17:07

@ traag

Liever een welvaartsziekte dan

- op de kleintjes letten
- de aanbiedingen aflopen
- op vakantie onder de 5 sterren
- euroshopper bier drinken
- elk jaar een eindejaarslot kopen en hopen

* hangt achterover en telt zijn geld....*

hama | 29-12-05 | 17:07

Ik meen er ook nix van :P

Traag | 29-12-05 | 17:07

@Traag 29-12-05 @ 17:03
hama is alleen maar cynisch en meent er niks van

blawablawa | 29-12-05 | 17:05

@Maximo
Lul op joh. Vertel mij eens hoeveel euro jij er op achteruit gaat met het nieuwe zorgstelsel. Ik ga en 15 op vooruit. Per maand ja. En ik behoor tot de laagste inkomensklasse en ik heb een gebit dat elk jaar een keer grondig wordt gerenoveerd. Dag Maximo.

ZI | 29-12-05 | 17:05

@.blawablawa | 16:58
Ook de postorderbedrijven dragen daarin hun steentje bij. Op de één of andere manier zal wel ingecalculeerd zijn dat nette betalers het verlies aan niet-incasseerbare bedragen compenseren.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 17:05

Een op de tien huishoudens in Nederland heeft een laag inkomen, zo werd onlangs bekend. Dat is geen schokkende bewering. Maar omdat het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) niet spreekt over ?laag inkomen? maar de term ?armoede? verkiest, sloeg de boodschap begin december in als een bom.

Media doken grif op het blootgelegde 'onrecht' en portreteerden met hijgende compassie gezinnen in Oude-Pekela en de Bijlmer. Verhalen over huishoudens die van minder dan 1600 euro netto in de maand moeten rondkomen. Ja, inderdaad, 1600 euro. Veel Nederlanders wisten niet eens dat ze arm waren, totdat ze het begin december in de krant lazen.

VVD-minister van Financiën Gerrit Zalm vindt dat de term 'armoede' te makkelijk wordt gebruikt. En hij heeft gelijk. Volgens Zalm is armoede te veel een relatief begrip geworden. Wie zichzelf vergelijkt met de blozende families die de hoofdrol spelen in allerhande soap-series, of met zijn goedboerende buurman, vindt al snel dat hij slecht af is. Maar is hij ook arm?

Vraag het een arts in Congo ? zoals het weekblad The Economist deed ? en het antwoord luidt: nee. Toch is het zo dat de - armere - arts in Congo beter af is. Niet omdat hij meer bezit ? hij heeft geen tv, auto of dvd, woont kleiner en eet slechts twee keer per maand vlees. Maar hij heeft meer aanzien, zelfvertrouwen en grip op zijn eigen leven.

Laten dat nou net zaken zijn die niet met geschonken geld te koop zijn. In de portretten van de 'arme gezinnen' overheerste meer dan het gebrek aan geld, een gebrek aan zelfredzaamheid en eigenwaarde.

derks | 29-12-05 | 17:04

@ ziurdt,

precies!, Kwaliteit!

hama | 29-12-05 | 17:04

Eigenlijk wel grappig, want een jaar of wat terug noemde een VVD'er mensen met een inkomen van een halve of een hele euroton al arm. Gekke twist zo ineens.

blawablawa | 29-12-05 | 17:03

zalm durft het beestje gewoon bij de naam te noemen
en dan zul je zien dat al die taartengooierst dalijk weer moord en brand schreeuwen

Nikkele A | 29-12-05 | 17:03

*wenst hama van harte een welvaartsziekte*

Traag | 29-12-05 | 17:03

Wat een misselijke kutvergelijking die ten eerste nergens op slaat en ten tweede er zijn mensen in ons land die het gewoon zwaar klote gaat dankzij Zalm zijn financieel beleid en daar moet iets aan gedaan worden en niet zon achterlijke bagetalissering van iets wat wel degelijk een probleem is.

defenz | 29-12-05 | 17:03

@ hama
Je bent wat je koopt, is het niet?

Ziurdt | 29-12-05 | 17:03

We hebben nu kabel-tv dus je hoeft niet meer op vakantie om de wereld te zien.

Drop | 29-12-05 | 17:03

Nee ook als jeniets te makken hebt zou je rechts moeten stemmen want dan wordt de kas van de staat bewaakt en kan je over twee jaar nog steeds je fucking uitkering krijgen.

derks | 29-12-05 | 17:03

nogmaal, armoede is voor losers die niets van hun leven hebben kunnen maken.
Zalm heeft gelijk!

Zo hoorde ik pas het stuitende verhaal van een grunnse studente die sla-olie in haar dieseltje gooit want goedkoper,..

hama | 29-12-05 | 17:02

@MAXIMO
De basisverzekering is precies hetzelfde als dit jaar en mensen die dingen/verzorging nodig gebruiken hebben nu ook al een aanvullende polis.De meeste gemeente laten mensen die chronische ziekten hebben ook in 2006 onder de bijzondere bijstand vallen.Dus je leutert nog steeds uit je nek.

trekuenetieg | 29-12-05 | 17:01

@Loki 29-12-05 @ 16:59
Ik zei het al eerder, dat zijn geen plasmaschermen, maar van die goedkope kleuren-in-elkaar-overlopende-nepbreedbeelds op afbetaling.

blawablawa | 29-12-05 | 17:01

@Erikje
Dat is toch goed van Zalm? Je kiest voor de partij die voor jou het meest oplevert. Als je niet zo veel geld hebt is dat aan de linkerkant, als je rijk bent is dat rechts.

ZI | 29-12-05 | 17:00

@,trekuenetieg, MAXIMO is de eerste die zich extra (duur) zal moeten verzekeren omdat de behandeling van vastgeroeste ideeen buiten het basispakket vallen.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 16:59

als al die bijstandstrekkers geen breedbeeld-tv's meer kunnen kopen, gaan ook de breedbeeldverkopers in de bijstand
volgens mij zitten er hier trouwens heel veel bijstandstrekkers, aangezien ze alles weten over mensen die in de bijstand zitten

Loki | 29-12-05 | 16:59

@ventus_aqualis 29-12-05 @ 16:56
Ik geloof dat die 10% armoede zo'n beetje in zijn eentje verantwoordelijk is voor het draaiend houden van de hele economie in dit land, is het niet? Met al die gameboys en Mediamarkten.

blawablawa | 29-12-05 | 16:58

Zalm heeft gelijk, armoede hebben we niet, sommigen hebben gebrek aan welvaart, dat is iets heel anders.

egwel | 29-12-05 | 16:58

Armoede is inderdaad een relatief begrip, daarin ben ik het helemaal eens met meneer Zallum. Maar dat uitgerekend hij dat moet zeggen, dat is een beetje krom. Hij is immers de man die al 11 jaar de totale consumptiemaatschappij aanjaagt. Met dank aan Zalm leven we nu onder het motto "je bent wat je koopt". En ja, als je dan niets kan kopen omdat je te lui of te stom of te zielig of anderszins niet in staat bent om het geld te verdienen, dan ben je arm. Tenzij je een of ander geloof gaat aanhangen om "spirituele rijkdom" te verwerven natuurlijk. Het schijnt dat Allah goed betaalt.

Ziurdt | 29-12-05 | 16:57

@.Lekker Belangrijk© | 16:47
Maar waarom zou je op je rug gaan liggen voor de gameboy en kartlessen van je zoontje, de ballet- en paardrijlessen van je dochter en de vrijgezellenclub van jezelf ? Open maar een loket waar anderen daarvoor kunnen storten.
@.Dude heb je eten | 16:47
Vanmorgen om kwart over tien was er bij een hele grote vuurwerkboer niet erg veel meer te krijgen. Aankopen van 150 euro of meer waren meer regelmaat dan uitzondering.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 16:56

@trekuenetieg
Zullen we wachten tot na 1 januari? Wat jij nu ventileert is pure propaganda van dit kabinet en simpelweg nog niet te bewijzen lariekoek.
Als mensen vanwege hun gezondheid zich extra (duur) moeten verzekeren omdat hun behandelingen buiten het basispakket vallen zal dat betekenen dat andere rekeningen niet meer worden betaald met alle gevolgen van dien of dat zal in andere gevallen betekenen dat er zal worden bezuinigd op die extra maar nodige zorg, weer met alle gevolgen van dien.

MAXIMO | 29-12-05 | 16:56

Vergis je niet. Die zalm was vroeger een PvdA-er. Toen hij met poen om moest gaan draaide hij vanzelf bij. Een radijsje is hij. Rood van buiten en wit van binnen. Toch wel knap van die arrogante kaalkop dat hij met zijn inkomen kan bepalen wat een ander als armoede ervaart. Hé Zalm wake-up man. Dit zijn niet de jaren 50 uit de vorige eeuw. Snap je dan niet dat sommige mensen niet te vreten hebben zonder voedselbank. Ga je schamen!!!
En o ja, in de volgende kabinetsperiode gaat zijn salaris met 30 procent omhoog. Eerlijk zullen we alles delen ik een beetje meer dan jij.

Erikje | 29-12-05 | 16:55

Dude heb je eten 16.47

Ik bedoel maar.., hoewel ik liever nog niet dood in de Mediamarkt aangetroffen zou willen worden. Men steekt zich in de schulden om allerlei bling-bling troep aan te schaffen, en als het mis gaat is het jammeren geblazen. Het is overigens wel zo dat vleesch zwak is, en de kat op het spek wordt gebonden met allerlei kredietregelingen en noem maar op.

brutus68 | 29-12-05 | 16:53

@Dude heb je eten
Gezien jouw nickname spreek je uit ervaring en heb je een lotgenotencursus gedaan om er vanaf te komen. Hoe wanhopig ben je als je zelfs bij het invullen van nicknames om eten vraagt?

ZI | 29-12-05 | 16:51

@prohibitandis
Honden kunnen echter wel botten begraven. Terugvinden is natuurlijk weer een heel ander verhaal.

De Grote Zdarf | 29-12-05 | 16:48

Tja je kan hem geen ongelijk geven. Je moet eens weten hoeveel mensen met een laag inkomen of een uitkering dure spullen kopen. Ga maar eens kijken in de Mediamarkt in A'dam Zuid-oost. Het zijn niet alleen de mannen en vrouwen in krijt die daar tijdens de lunch shoppen.
Mooiste voorbeeld is dat tegenwoordig iedereen met een mobiel rond huppelt terwijl ze het niet nodig hebben en laat staan dat ze het kunnen betalen.

Dude heb je eten | 29-12-05 | 16:47

Wat ik weer niet begrijp is dat er zoveel bijstandsmoedertjes zijn die niet rond kunnen komen terwijl pronstituee gewoon een legaal beroep is. En aan het eerste toelatingscriterium hebben ze glansrijk voldaan. Zeg nou zelf.

Lekker Belangrijk© | 29-12-05 | 16:47

Nou, als ze geen geld hebben, dan moeten ze hun spaartegoeden en obligaties maar aanspreken.
(Vrij naar 'Let them eat cake' Marie Antoinette (1755-1793))

blawablawa | 29-12-05 | 16:46

typisch bewijs dat die politici niet in de normale wereld leven, maar een conservatief stelletje ouwehoeren zijn. Ongezien de weet ik wat allemaal voor ze.

zure hond | 29-12-05 | 16:46

Zalm heeft gelijk. Honden kunnen geen voorraad worst aanleggen..

prohibitandis | 29-12-05 | 16:45

Ik ben het er 100% mee eens.
Ga eens naar donker Afrika of naar Azië, daar hebben ze het arm.

Mongeaul | 29-12-05 | 16:45

sprak laatst nog iemand die, mhoeehahaha, * proest* moeite had om rond te komen.
* pist nu zowat in zijn broek van het lachen*

hama | 29-12-05 | 16:44

@MAXIMO
Leuter niet uit je dikke nek.De minima gaat er zelfs op vooruit in het nieuwe zorgstelsel.En de modale Jan met de pet kan het ook betalen.Iets kleiner formaat plasma kopen om je verzekering te betalen is geen ramp.

trekuenetieg | 29-12-05 | 16:44

Ik mag het waarschijnlijk niet zeggen, maar Zalm heeft toch ook wel een klein beetje gelijk? Hoewel je in de jaren 50 ook geen 1,5 euro neerlegde voor een brood, laat staan voor een liter benzine.

ZI | 29-12-05 | 16:42

Zalm heeft gelijk als hij stelt dat armoede in Nederland een relatief begrip, maar die vergelijking met de jaren 50 slaat als kudt op Dirk. ''Toen hadden we nog geen TV..", dat soort geouwehoer, daar zakt m'n broek dus vanaf. De jaren 50 zijn niet echt een referentiepunt anno 2005/2006. Zag vorige week bij NOVA een reportage over armoede in Nederland, en inderdaad zijn er schrijnende gevallen, alleen het opvallende was dat deze gevallen toch allemaal zelf de hand hadden gehad in hun huidige situatie. Zoals gewoonlijk ontbrak het deze lieden aan enige zelfreflectie, en moest de maatschappij maar opdraaien voor hun problemen. Honger hadden ze in ieder geval niet, en ze woonden ook niet in een kartonnen doos in een plantsoen. Het is alleen niet slim van Zalm omdat dit soort uitspraken zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen te gaan roepen, dit gaat tegen hem & z'n maatjes gebruikt worden...

brutus68 | 29-12-05 | 16:41

gerrit zalm is een rechts bolwerk

kolonel klootoog | 29-12-05 | 16:40

Nu begrijp ik hem ook wat beter, de man heeft een slechte jeugd gehad.
Dat is natuurlijk nu en in de toekomst nog geen reden voor clementie want dat de wind hier anders gaat waaien, als blijkt dat het nieuwe zorgstelsel miljoenen (werkende) mensen in in de problemen brengt, staat vast. En of het algemene bewustzijn het dan nog zo goed voor heeft met Zalm betwijfel ik...

MAXIMO | 29-12-05 | 16:40

Er is een veel fundamentelere verschil met de jaren 50. Toen was er nog een echte standen en klassen maatschappij. Zo eentje waar Jan M. nu nog tegen vecht. Tegenwoordig kan iedereen met de capaciteiten en de ambitie een goede opleiding volgen en terechtkomen in tenminste de middenklasse.
Heb je die capaciteiten en ambitie niet? Tsja, dan rest je niet veel meer dan "burgers flippen" voor een hongerloontje en klagen over armoede

BASinnic | 29-12-05 | 16:39

mensen, laten we nou gewoon eerlijk zijn,
mensen op het bestaansminimum zijn gewoon niet leuk in de omgang.
modaaltjes zijn heaumeaux!

hama | 29-12-05 | 16:39

Het schijnt dat straatkrant-verkopers de nieuwste Nokia krijgen.Vanochtend kreeg ik een demonstratie wat zo'n dingetje allemaal kan.Dat hadden ze lekker niet in de jaren 50.Die Zalm leutert ook maar onzin.

trekuenetieg | 29-12-05 | 16:38

Als Neanderthaler sloeg je vroeger zo'n rare kale flapdrol gewoon z'n hersus in, al was het alleen maar uit zoutloos tijdverdrijf. Wat dat betreft is Zalm er idd op vooruit gegaan.

Lekker Belangrijk© | 29-12-05 | 16:38

@ doktersnuggles

Ja, daar kan ik natuurlijk op wachten. Armoedzaaiers, bah!
en dan die vreselijke types die aanbiedingen aflopen, of huismerk kopen
driewerf bah!

hama | 29-12-05 | 16:37

Als deze regeringscoalitie na de verkiezingen van 2007 nog maar 50 zetels overhoudt is dat natuurlijk ook volstrekt relatief... Ga alsjeblieft door Zalm c.s., dankzij jullie kunnen we eindelijk voor het eerst in de geschiedenis een echt links kabinet krijgen.

JackRandom | 29-12-05 | 16:37

Hee Gerrit, even een smokescreen nodig voor je eigen feilen? Wat dan beter te doen dan het volk tegen elkaar op te zetten. 'Zelf kleren naaien'. Voor de kledingprijzen van China lukt het echt niet meer stof aan te schaffen, laat staan een naaimachine. En wat doet China met de software die wij maken? 'The market of software here in China is very very limited. It has a lot to do with the mentality - people here do not think software should be paid for. We don't think you will be able to find a dealer here who can actually generate money in the next 10 years.
Dus Zalm, sigaret weg, toastje in de planten en effe fijn aan het werk, even niet gaan afknijpen en zaken doen, het zijn je laatste dagen, maak er nog wat van!

gevallenverstand | 29-12-05 | 16:36

@ ventus_aqualis

Wel knap hoe jij iets stuitends als behoeftigen toch nog op een positieve manier kunt bekijken, en inderdaad, om sommige minder bedeelde moet ik soms wel lachen.

Zo vind ik het leuk om bijvoorbeeld een straatmuzikant (= bedelaar) om een verzoeknummer te vragen, onderwijl een flinke sigaar rokend, en dan vervolgens halvewege weg te lopen, uiteraard niet nadat ik mijn as heb afgetikt in zijn bedelbakkie.

hama | 29-12-05 | 16:36

zalm ? was da ? ken je dat eten ?

Draaitafel Demagoog | 29-12-05 | 16:36

In vergelijking met Marijnissen is Zalm stokdoof en ziende blind.

Lucasdelinkselul | 29-12-05 | 16:35

Gerrit Kibbeling

Pannie | 29-12-05 | 16:34

Die sukkel heeft zeker naar Kruimeltje of Pietje Bell gekeken.

zeiksmurf | 29-12-05 | 16:34

en wie mocht die kleren wassen dan? Jakkes!

The Hedge | 29-12-05 | 16:33

@hama
ik heb een hekel aan mensen die tegenover jou straks de moraalridder gaan uithangen

doktersnuggles | 29-12-05 | 16:32

zalm doe jij nou maar die pamper aan, want laten we wel wezen :EEN GROOT ECONOOM BEN JIJ NIET, JOUW NIVEAU IS LAAG BIJ DE GROND.

succesvol | 29-12-05 | 16:32

@.hama | 16:28
Nee, ik vind hem eigenlijk wel leuk. Ze zeggen dat dat fenomeen zich elke maand herhaalt en dat associeer ik met Hanna Tokkie.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 16:31

echt een tiefushekel heb ik aan mensen die bezuinigen om de eindjes aan elkaar te knopen.. of ehh, mensen die sparen voor een vakantie..

hama | 29-12-05 | 16:29

@.zweefvlieger | 16:27
Het schuurde wel, die gebreide onderbroeken.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 16:28

moeten we nou nog een keer dezelfde discussie gaan voeren? ok dan: Zalm, hou es ff lekker je stomme smoel. Ga maar leuk lachen op (hd)tv, vieze vis...

zure hond | 29-12-05 | 16:28

Hama kijkt eerlijk gezegd ook een beetje neer op mensen met weinig geld.
Het blijven toch een beetje losers.

Het ergste zijn die types met van die uitspraken dat ze aan het einde van het salaris en stukje maand over hebben..
Walgelijk gewoon

hama | 29-12-05 | 16:28

Ach, we gaan weer overnieuw beginnen Pritt? Djeezus! ;)

TM | 29-12-05 | 16:27

Je eigen kleren naaien? Ik naaide toen mijn buurmeisje, dat vond ik veel leuker om te doen.

zweefvlieger | 29-12-05 | 16:27

Ik snap het ook niet, maar ik ben het een keer eens met de vissenkop. Er zullen wel weer straatinterviews op de schemerlamp komen met armoedzaaiers. Die vertellen dan dat ze halverwege de maand geen geld meer hebben voor eten. Daarbij hangt dan meestal een marlborootje (4 euri per pakkie) uit hun smoel.

Nigus | 29-12-05 | 16:26

Weer ouderwetse gezelligheid. Kijken naar Youp op je flatscreen met op je bord het eten wat je zojuist van de voedselbank hebt gehaald.

De Grote Zdarf | 29-12-05 | 16:25

mooi om te weten dat mijn kinderen dan steun krijgen van meneer Kaviaar?

de paus | 29-12-05 | 16:24

beetje nieuws van gister. en jan die leeft toch nog steeds in de jaren 50?

sjaak lombok | 29-12-05 | 16:24

In vergelijking met Marijnissen is Zalm een realist.

Jan Passant | 29-12-05 | 16:23

Zalm heb ik het liefst in mootjes gehakt.

Tubifiks | 29-12-05 | 16:23

In de jaren vijftig heette hij nog gewoon Makreel

Traag | 29-12-05 | 16:23

Ach, Jan had het als worstenmaker bij Zwan in de jaren 60 helemaal niet slecht. Gratis worsten, krabbetjes en balkenbrei. Vervelend dat er een mes in zijn nek terecht is gekomen; uit dat gat lult ie nu graag.

ventus_aqualis | 29-12-05 | 16:23

En daarom stem ik altijd op Gerrit.

doktersnuggles | 29-12-05 | 16:23

In vergelijking met de zandnegerts hebben wij het koud.

Dömper | 29-12-05 | 16:22

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen